Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ο Τσε Γκεβάρα ενάντια στο Φιντέλ, τους Σοβιετικούς και άλλες ιστορίες…

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα

Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη, από τον “τσελεμεντέ του μικροαστού”.

Άλλο οι κομμουνιστές κι άλλο το κόμμα τους, η εξουσία τους, ο ένοπλος στρατός τους. Οι πρώτοι μεγαλουργούν, τους θαυμάζουμε και τους οικειοποιούμαστε σαν ηρωικές εμβληματικές μορφές. Τα δεύτερα σφάζουν, καταπιέζουν, προδίδουν τους πρώτους, τους τρώνε όπως ο Κρόνος τα παιδιά του. Πιο κλισέ κι από μπλουζάκι με τον Τσε, κονκάρδα με τον Τσε, μποξεράκι με τον Τσε και όλα τα συμπαρομαρτούντα της εμπορευματοποίησης.

Σιγά μη γλίτωνε ο Ερνέστο Γκεβάρα από αυτήν τη μόδα. Γιατί έφυγε λοιπόν ο Τσε από την Κούβα; Μήπως ήρθε σε ρήξη με το Φιντέλ; Μήπως είχε βαρεθεί να σαπίζει στα γραφεία και τα οφίτσια, για να μη βουλιάξει στη ρουτίνα και γίνει ένα γραφειοκράτης; Μήπως έβλεπε τα χρόνια να περνούν και το στόχο να απομακρύνεται, σαν το βάθος του ορίζοντα όσο τον πλησιάζεις;

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική και σίγουρα πιο σύνθετη. Οι Κουβανοί όφειλαν να μείνουν στη χώρα τους για να ολοκληρώσουν την επανάστασή τους, το χτίσιμο της νέας κοινωνίας. Ο Τσε ήταν Αργεντίνος και δεν είχε τέτοια δέσμευση. Φεύγοντας από την Κούβα, για να συνεχίσει το αντάρτικο σε άλλες χώρες, της πρόσφερε την καλύτερη υπηρεσία που μπορούσε, ως προέκταση του δικού της αγώνα, και έτσι αντιλαμβανόταν το επαναστατικό του καθήκον.

Είχε ποτέ συγκρούσεις ή διαφορετικές αντιλήψεις με τον Κάστρο; Στρατηγικές διαφωνίες, σίγουρα όχι. Αυτή η ομοψυχία ήταν εξάλλου το θεμέλιο της φιλίας τους, αλλά κυρίως της διαρκούς πορείας της επανάστασης σε πιο ριζοσπαστικά μονοπάτια, με σοσιαλιστικό χαρακτήρα. Ο Τσε και ο Φιντέλ εξάλλου δε γεννήθηκαν κομμουνιστές. Διαμορφώθηκαν και συνάντησαν στην πορεία το μαρξισμό-λενινισμό, ως φυσική συνέπεια της δικής τους αγωνιστικής συνέπειας.

Αυτό δεν αποκλείει να είχαν διαφορετική αντίληψη για επιμέρους ζητήματα. Συνήθως αναφέρεται ως τέτοιο η στάση τους απέναντι στους Σοβιετικούς, οι εμπορικές σχέσεις και η συνεργασία με την ΕΣΣΔ. Είναι γνωστό πάντως πως αμφότεροι είχαν απογοητευτεί με τη στάση του Χρουτσόφ και την υπαναχώρησή του κατά την “κρίση των πυραύλων” που τους άφησε εκτεθειμένους. Ο Φιντέλ ήταν όμως υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τα πράγματα από τη θέση του ως ηγέτης μιας χώρας, να εξασφαλίσει στρατηγικούς συμμάχους κι επέλεξε συνειδητά να είναι στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο και στο πλευρό των Σοβιετικών, ακόμα και στα χρόνια της Περεστρόικα. Ο Τσε αντιθέτως είχε μεγαλύτερο περιθώριο κι ελευθερία κριτικής και κινήσεων -θα επιστρέψουμε σε αυτό παρακάτω.

Πώς προκύπτει όμως η ρήξη στη σχέση των δύο ανδρών; Με ποιο κριτήριο διαχωρίζουμε τον ένα από τον άλλον; Ο Τσε έπρεπε να κρυφτεί και να αναχωρήσει μυστικά από τη χώρα, χωρίς επίσημες τελετές αποχαιρετισμού, για λόγους συνωμοτικότητας. Ο Φιντέλ δεν τον άφησε να φύγει σε μια αποστολή αυτοκτονίας χωρίς γυρισμό, αλλά βρισκόταν σε συνεχή επαφή μαζί του, του έδωσε εκλεκτούς συντρόφους και κάθε πιθανή βοήθεια, πιστεύοντας στον αγώνα του και τη δυνατότητα να νικήσει. Και όταν ήρθε το τέλος, έκλαψε ειλικρινά για την απώλειά του και τον ανέφερε ως παράδειγμα: αν με ρωτούν πώς θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, θα έλεγα πως θέλουμε να γίνουν σαν τον Τσε.

Όσοι προσπαθούν να διαχωρίσουν το ηγετικό δίδυμο της κουβανικής επανάστασης -όπου έχει θέση βέβαια και ο Ραούλ και ο Σιενφουέγος και όλος ο κουβανικός λαός- ματαιοπονούν. Πλασάρουν την εικόνα του επαναστάτη που παράτησε τα αξιώματα, ενάντια στον Κάστρο που έμεινε πίσω, γαντζωμένος τάχα στην εξουσία. Στην πραγματικότητα μισούσαν το Φιντέλ και την κουβανική επανάσταση γιατί νίκησε, και τυλίγουν τον Τσε με το “φωτοστέφανο” που βάζουν στους νεκρούς κομμουνιστές, για να θάψουν τους ζωντανούς.

Ποια ήταν όμως η στάση του Τσε απέναντι στους Σοβιετικούς; Τι σημασία είχε ο λόγος του στο Αλγέρι; Ο Τσε έκανε καταρχάς συντροφική κριτική στο “σοβιετικό μοντέλο” εννοώντας βασικά την τότε κυρίαρχη γραμμή της και τη στροφή στα κριτήρια της οικονομίας της αγοράς. Άσκησε κριτική στην προτεραιότητα που δινόταν στα υλικά κίνητρα θεωρώντας τα μοχλό που οδηγεί στον καπιταλισμό και προκρίνοντας στη θέση τους τη χρήση ηθικών κινήτρων που προωθούν τη διαμόρφωση μιας άλλης προσωπικότητας με κομμουνιστικά στοιχεία. Είναι η κριτική ενός κομμουνιστή που δε βάζει απέναντι τη Σοβιετική Ένωση αλλά σημειώνει σχεδόν “προφητικά” εκείνους τους παράγοντες που δυναμιτίζουν τα θεμέλια της σοσιαλιστικής οικονομίας. Είναι, με άλλα λόγια, ακριβώς το είδος της κριτικής που έπρεπε να γίνει αλλά έλειπε σε μια κρίσιμη καμπή για το κομμουνιστικό κίνημα διεθνώς, όταν ακόμα και μια καλοπροαίρετη επισήμανση μπορούσε να θεωρηθεί ως διαφοροποίηση που δίνει πάτημα στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Οι διαφορές δεν εξαντλούνταν στο “μοντέλο” σοσιαλιστικής οικοδόμησης αλλά αφορούσαν και την επαναστατική στρατηγική-τακτική και σε άλλες χώρες. Όση κριτική κι αν ασκηθεί πχ στη λογική του “φοκισμού”, των πολλών ένοπλων εστιών που θα προωθήσουν τον πολιτικό αγώνα και δεν έρχονται ως επιστέγασμά του, είναι σίγουρα άλλης τάξης από αυτή που μπορεί να γίνει στην πολιτική του ειρηνικού περάσματος και τις αυταπάτες που καλλιέργησε.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για την κριτική και τα “λάθη” ενός κομμουνιστή που ήταν ενάντια σε όσα αδυνάτιζαν το σοσιαλισμό, τη Σοβιετική Ένωση και το κομμουνιστικό κίνημα και όχι ενάντια στους κομμουνιστές και τις σοσιαλιστικές χώρες. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλοιωθεί και να αλλάξει, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

102 σχόλια:

faros είπε...

Η λεγόμενη "εξαγωγή της επανάστασης" ήταν το σλόγκαν του Τσε!

Επαναστάτης με τα όλα του!

Αφού λοιπόν η Επανάσταση τέλειωσε νικηφόρα στην Κούβα, ο Τσε πήγε αλλού!

tsechos είπε...

Το κόμμα ύστερα απ τη σημερινή πρότασή του για την κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να καλέσει σε μαζικές διαδηλώσεις με αυτό το αίτημα.
Τσέχος

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Τρολλάρεις, Τσέχο;
Ει δυνατόν, τίποτε να μην πέφτει κάτω, πόσο μάλλον η κατάργηση ληστρικών φόρων.
---------------------------------
Εκτός θέματος: Εχουνε λυσσάξει αυτό τον καιρό.
Κάτι με τις "ρουβίτσες" του Βούτση, που τις παίζουνε "πρώτο τραπέζι πίστα", στην Φιλοσοφική, κάτι με τις μολότωφ στο ΑΤ/Ομονοίας, νάσου πάλι ο στημένος διπολισμός, μπορείτε να τον λέτε και "δικομματισμό", ακριβώς ίδιο πράμα είναι.
Δόστου και κούλη, και Φώφη (επάγγελμα γεννηματά), και θοδωράκη, και ...Λεβέντη, και Κλανιδιάρη από την μια, να συναγωνίζονται λιβανίζοντας την μπατσαρία σαν ...ηρωϊκή/ιδανική(!) έκδοση Αστυνομίας, υπερασπιστή (Cops) του φοβισμένου μικροαστού.
Και από την άλλη οι προβοκάτορες, έντεχνα καθοδηγούμενοι, στρατολογημένοι από την δεξαμενή των εξίσου αντιδραστικών/αντικομμουνιστών "αγανακτισμένων" μικροαστών, να στρώνουν την μπάλα στους προηγουμένους.
Ενας ενιαίος θίασος, σε πλήρη ανάπτυξη!
Εχουνε σφίξει τα γάλατα.
Κάτι με τις συντάξεις, που αν δεν κοπούν αυτή την φορά, ουσιαστικά ακυρώνουν όλη την "φιλότιμη" προσπάθεια, που έγινε αυτά τα 8 χρόνια με τα "Μνημόνια". (Λαγκαρντ: "Απέτυχαν τα Μνημόνια", κάτι υπονοεί αυτή, αλλά όχι αυτό, που διατυμπανίζουν τα παπαγαλάκια στο πόπολο). Κάτι με τα ζόρια των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ στην Βαλκανική, που δεν είναι εύκολο να πετάξουν έξω τη Ρωσία, κάτι με την ζόρικη τουρκική κεφαλαιοκρατία και τον Σουλτάνο της, κάτι με την "Μεγάλη Μέση Ανατολή", που σκάλωσε στη Συρία, βάλε και Ιταλία, βάλε και το μάλλον "άγριο" Brexit...
....χρειαζόμαστε "πυλώνα σταθερότητας", κάπου να ακουμπήσουμε βρε αδερφέ, να παρκάρουμε και τα σιδερικά, Κάρπαθο, Δεδεαγάτς, Βόλο ξερωγώ...
Δεν ήταν δυσμενής η μετάθεση του Πάϊατ από το Κίεβο στην Αθήνα.
Χαρά ο ηλίθιος μικροαστός-"μεντεσές". Βλέπει "δουλίτσες".
"Σιγά, που θα αφήσουμε το κουκούδια να μας τις χαλάσουνε".

Αλλά, και όλη αυτή η φούρια, δείχνει, πως δεν είναι όλα υπό έλεγχο.
Κάτι φοβούνται...

Ανώνυμος είπε...

http://eforipediada.blogspot.com/2018/10/koutsoumpaskkearisteroi.html?m=1

Με αναδημοσίευση εδώ.

http://pandiera.gr/το-κκε-ο-γ-γ-του-δ-κουτσούμπας-και-οι-αρι/

Και στο γνωστό χαφιεδοαγωνα.

Και παρέμβαση του γνωστού σταλινοφαγου που ήθελε να υπάρχει ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να κόβει από το ΚΚΕ.

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/m.html?m=1


Κάποιοι έχουν θορυβηθεί για κάποιο λόγο...

ratm

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εχει λυσσάξει ο Θίασος:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_65.html


Kάτι τρέχει, η/και κάτι ψήνουνε....
Ε, Geoffrey R. Pyatt;

Ανώνυμος είπε...

Οπότε το plan b είναι σοβαρή εναλλακτική, γι' αυτό η παραίτηση Κοτζιά;
Για να δηλώνει ο Alexis ότι δεν θα επιτρέψει διγλωσσία, μάλλον για διγλωσσία πάμε.
Κι η εφσυν, τα ριξε σε κουτσάλογο τα σπόρια;
Και τι πλάτες έχει αυτός ο ρημάδης ο ρέηντζερ ή ο μπαμπάς Ηλίας έστω;
Στο εσωτερικό μέτωπο, ας μας πει κάποιος απο ΣΜΤ τα κατορθώματα του "τρίτου πόλου" στην ΓΣ, που όσο προσπαθεί να στηθεί, άλλο τοσο μοιάζει με τον πρώτο.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

zoot horn rollo είπε...

θα δείξει τι γραμμάτια ξεπληρώνουν όλοι τους.

fuego είπε...

@sextar
θα θελα πραγματικα να μαθω εαν προσυπογραφεις την απιστευτα μικροαστικη δηλωση συμπαραστασης στους μπατσους, που δεν θα εγραφε ουτε ο νοικοκυραιος νεοδημοκρατης.

και τι σημαινει αυτο το "μόνο ένα μαζικό κίνημα μπορεί να απαιτήσει και να επιβάλει τον στοιχειώδη εκδημοκρατισμό της αστυνομίας"; Οτι μεχρι να ερθει σοσιαλισμος, θα μενουμε αμετοχοι σε δολοφονιες εργατων, μεταναστων, λοατ στο φως της μερας και δεν θα αντιδρα κανενας για να μην "συκοφαντηθουν οι αγώνες του ελληνικού λαού"; 'Η θα πρεπει να περιμενουμε να ξεκουνησουν απο τον καναπε τους 500.000 ατομα για να εχω δικαιωμα να διαμαρτυρηθω για την φασιστοφωλια με τις μπλε στολες;

Και πριν την απαντηση, ας σκεφτει ο καθενας τι σημαινει χωροφυλακας/αστυφυλακας/αστυνομια/ασφαλεια για τον εαυτο του, τους γονεις και τους παππουδες του, εαν τυχει και ηταν αριστεροι σε αυτα τα χωματα...

zoot horn rollo είπε...

Τα ίδια και τα ίδια... "φλογερά".

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Fuego, αν εννοείς αυτήν εδώ, την προσυπογράφω από την αρχή μέχρι το τέλος της.
Oσο για τα δικά σου, όπως βλέπεις, όχι μόνο κανείς δε σου κόβει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς, αλλά σου υποδεικνύουν και το πως θα διαμαρτυρηθείς (i.e. "μπάτσοι γουρούνια-δολοφόνοι") και για να κάνεις καλύτερα τη δουλίτσα τους βάνουνε και στα χέρια σου και μερικές μολότωφ και με κάθε τρόπο σε προστατεύουν για να παίξεις το δικό σου ρόλο στην παράσταση του ενιαίου θιάσου τους.
Κι όποιος αγωνίζεται, δεν χρειάζεται να επικαλείται επιλεκτικά τις μνήμες "γονέων και παππούδων" ...αλλουνώνε. Του φτάνουν και οι δικές του εμπειρίες!
Ασε, που οι "γονέοι και παππούδες", εκτός από το πως να χειριζόμαστε τους μπάτσους της κεφαλαιοκρατίας, μας μάθανε πολλά και για τους μικροαστούς προβοκάτορες της κεφαλαιοκρατίας, και τι μάσκες κατά περίπτωση φοράνε. Δεν τσιμπάμε σε χοντροκομμένους διπολισμούς η "δικομματισμούς".
Οι "υπηρεσίες" έχουνε βρεί το μπελά τους με το ΚΚΕ, γιατί εδώ έγινε σκληρή και ολοκληρωτική ταξική πάλη, με όλα τα μέσα, και δεν περνάνε τα κολπάκια, που ξέρει η Αντίδραση στην υπόλοιπη "Δύση". Τάχουμε ξεσκολίσει.
Γι αυτό θα φάνε τα μούτρα τους, κι ο Βούτσης με τις ρουβίτσες του, κι ο σερ Geoffrey R. Pyatt, όπως και οι προκάτοχοί του.
Τάχουμε ξαναπεί.

-------------------------------------------------
Υ.Γ. Τώρα, που γίνανε και επίκαιρα. Εκτός από τα μυστικά κονδύλια του ...Κοτζιά και του ψε-Κα(σ)μμένου (χα, χα - ο ..."πουτανοκαυγάς", που λέει κι ο Λαθραναγνώστης!), ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε και τα μυστικά κονδύλια της Πρεσβείας. Αυτά, τα φανερά, για τους ΛΟΑΤΚΙ είναι τα πιο αθώα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο Σέχταρ...αλλά πραγματικά παίρνοντας αφορμή από το σχόλιο του Fuego, θα γράψω αυτό που καιρό τώρα παρατηρώ και σκάω αν δεν το βγάλω! Παρακολουθώ συχνά τον ιστότοπο "Βαθύ Κόκκινο" (θυμίζω ότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος tsak-giorgis ήταν θιασώτης του ΣΥΡΙΖΑ και χυδαίος αντιΚΚΕ). Δεν είναι λίγα τα άρθρα ενάντια στο ΚΚΕ, πότε για το "Σκοπιανό",πότε για την ιστορία του κ.α. Το ωραίο είναι ότι αναπαράγει δίαφορες γνωστές αθλιότητες για το ΚΚΕ που διαδίουν διάφορα πρακτορεία, ακόμα και η Χρυσή Αυγή...
Για το "Σκοπιανό" δεν παρέλειψαν να αναπαράγουν όλες τις σαχλαμάρες ενάντια στο ΚΚΕ, που σαν συγκοινωνούντα δοχεία πότε τροφοδοτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πότε η Χρυσή Αυγή και άλλοι εθνικιστικοί αμερικανοτραφείς κύκλοι. Βεβαίως με τις απαραίτητες "επαναστατικές" φανφάρες...
Τώρα που το βρήκαν αυτό, ότι οι βόμβες στο ΑΤ είναι μέρος της πάλης του κινήματος, μόνο αυτοί και η ΕΥΠ μπορούν να το ξέρουν!
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Ομόνοιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής». Αυτή λοιπόν είναι η "μικροαστικη δηλωση συμπαραστασης στους μπατσους". Και εις ανώτερα...
Υ.Γ. Αλήθεια αυτοί οι "επαναστάτες" της φακής θα νιώσουν την ανάγκή να απολογηθούν κάποια στιγμή για τις δηλώσεις υποταγής στο σύστημα που έκαναν, στηρίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλοντας να έρθει στην κυβέρνηση;;;
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Fuego
1)όταν οι κομμουνιστές μιλάνε για μαζικό κίνημα δεν εννοουν τον αριθμό αλλά τις δομές τις οργανωμένες, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων μέσα από συλλογικές διαδικασίες και φυσικά την συνολική πολιτική δραστηριότητα που δεν εξαντλείται σε έναν ακτιβισμό. Επίσης το μαχικο κίνημα δεν δρα κάτω από κουκούλες. Όχι τώρα αλλά ούτε τότε που μια σύλληψη θα σήμαινε και τουφεκισμο.
2)όταν λέμε να επιβάλει στοιχειώδη εκδημοκρατισμό της αστυνομίας εννοούμε το τώρα. Στο σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει τεττέτ ανάγκη. Θαωτονεχει λύσει η ίδια η ταξική πάλη αυτό. Επίσης δε θα μιλάμε για αστυνομία με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα.
3) οι κομμουνιστές δεν έχουμε ίδιους παππούδες με τα παιδιά που φοράνε κουκούλες. Και να έχουμε δε μπορούμε να το ξέρουμε αφού φοράνε κουκούλα. Μπορεί να έχουν παππού αντάρτη μπορεί και Χιτη... Αρα το τι σημαίνει αστυνομικός , χωροφυλακας κλπ μπορώ να σου πω μόνο για τους κομμουνιστές που ξέρουμε ποιοι είναι.
4) η δράση αυτή τι κατάφερε σε ότι αφορά την αντίσταση στη καταστολή? Θα τρώμε λιγοτερο ξύλο τώρα στις απεργίες? Τι κατάφερε σε επίπεδο διαφώτισης του λαού για το ρόλο της αστυνομίας? Τον αποκάλυψε πιο πολύ ή τον συσκοτίσε?, Και μη μου πεις ότι ο λαός ξέρει τι εστί αστυνομια. Γιατί μαζί με την εκκλησία και τοβστρσττ είναι στους πιο δημοφιλείς θεσμούς του αστικόυ κράτους σε όλες τις μετρήσεις σε αντίθεση με τη Βουλή και τα κόμματα που δείχνουν δυσκολίες στην ενσωμάτωση πλέον ενός κόσμου. Ξέρεις η χώρα έχει 11εκ κόσμο δεν ειναι η παρέα που αράζουμε στα Εξάρχεια μόνο.
5) το ΚΚΕ δεν εβγαλε καμία ανακοιανακ συμπαράστασης έβγαλε ανακοίνωση που καταδίκασε την επίθεση και ξεκαθάρισε ότι δεν δρα ετσι το εργατικο κίνημα.
6) προσωπικά και να μην έβγαζε καν ανακοίνωση το ΚΚΕ δε θα με ενοχλουσε. Δεν τρέφω καμία αυταπάτη ή συμπάθεια για το ρόλο των φασιστών μπάτσων του ΑΤ Ομόνοιας που έχει ιστορικό βασανηστηριων κλπ αλλά εγώ έχω βγάλει συμπεράσματα χρόνια τώρα. Ο πολύς κόσμος όχι. Επιπλέον ακόμα και ένα 5-10% να είναι δημοκρατικό η προοδευτικο εντός αστυνομίας είναι ζωτικής σημασίας για όποιον θέλει να παλέψει για την επιτυχία μια ενδεχόμενης ένοπλης εξέγερσης σε επαναστατικη κατασταση να το κερδίσει το εργατικό κίνημα και όχι να το έχει απέναντι.
Όποιος απλά θέλει να κάνει το κομμάτι του ή είναι βαλτος βάζει μια κουκούλα πετά μολότοφ αδιαφορώντας αν κοντά στην κλούβα πάρκαρε κανένας άσχετος που δουλεύει εκεί κοντά ή αν πάρει φωτιά το κτήριο του ΑΤ που έχει κρατητήρια γεμάτα πάντα και μάλιστα εκεί κοντά που έσκασαν οι μολοτοφ. Γιατί αν επαιρνε φωτια οι μπάτσοι χεστηκανε να σώσουν τους κρατουμενους. Και τι θα έλεγε ο "χώρος"? Παράπλευρες απώλειες του "αντικρατικου" αγώνα? Σαν την άλλη που έφαγε τη ναυτική ή άλλους περαστικούς στα διάφορα μπαχαλα?
Και αυτοντο πράγμα πρεπρέ να στηρίξει το ΚΚΕ?!

Στο μόνο που διαφωνώ με το ΚΚΕ ειείν στονφεγστο ότι το κρατκρ πλέον δε χρειάζεται αφορμές για την ένταση της καταστολής. Έχει περάσει παγκοπαγκ σε άλλη φάση μετά τις ανατροπές και ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Κάθε ενερενέρ να την στηρίζουμε η όχι ανάλλογα με τη συμβολή της στην διαφώτιση της εργατικής τάξης, την ανάπτυξη ή ισχυροποίηση του κινήματος και τα εμποδοα που βάζει στην υλοποίηση των σχεδίων της αστικής τάξης. Η καταστολή θα εντενεταεν έτσι και σλλαλλ όσο προχωράει το πράγμα και η νέα κρίση θα είναι προ των πυλών. Και όσο οι ετοιμασίες για πόλεμο θα επιταχύνονται. Εδώ οι Αμερικανοί φάγαν τον υπαυπάλλ τους Κοτζια γιατί έχει καλές σχέσεις με τους αμφιταλαντευομενους Γερμανούς σε ότι αφορά την περικύκλωση της Ρωσίας. Είναι φανερό ότι έστειλαν μύνημα μηδενικης ανοχής σε όποιον σκεφτεί έστω να κωλυσιεργεισει τους σχεδιασμούς τους στην καταστολή του κινήματος θα κολλήσουν και θα περιμένουν αφορμες? Έτσι και αλλιώς τις αφορμές τις φτιάχνουν και μόνοι τους με 10 κουκούλες αν χρειαστεί και μερικοί "επαναστάτες" θα πανηγυρίζουν την ώρα που θα γίνεται η όλη φάση.

ratm

zoot horn rollo είπε...

Πέρα από τα διάφορα "κουρδιστά", σα να βλέπω μια προσπάθεια νεκρανάστασης των λαφαζαναίων. Κράζουν διάφοροι το ΚΚΕ (κλασικά) και κοτσάρουν και μια ΛΑΕ παραδίπλα σα να είναι περίπου το ίδιο. Κουτοπόνηρα κολπάκια, ενόψει εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

"...δεν θα έγραφε ούτε ο νοικοκυραίος νεοδημοκράτης."

Κάπου εκεί αρχίζει το χαζοχαρούμενο σχόλιο του πιτσιρικά με λυμένα ΟΛΑ τα προβλήματα (υλικής, ηθικής, ιδεολογικής φύσης) να γίνεται αντιδραστικό.
Μην βιάζεσαι, θα χρειαστεί να περάσουν λίγα χρόνια και κυρίως ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ προηγουμένως για να καταλάβεις τι σου έγραψα.

Και, αν θέλεις το πιστεύεις βέβαια, το γράφω με πολύ καλή προαίρεση. Σίγουρα πολύ καλύτερη από την δική σου πάντως.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

..."Στο ζήτημα ότι το κράτος πλέον δε χρειάζεται αφορμές για την ένταση της καταστολής."...

ratm

Hellenic Girl είπε...

Η ΛΑΕ στις επόμενες εκλογές οπως και Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ξεκινά με μηδέν στο ποσοστό της.Ό,τι και να κάνουν είναι σε μεγάλη απόσταση απο το 15 και σε ψηφους και σε οργανωση.Χεσμένες τις έχω ολες τις εκλογές αλλά ΚΚΕ θα πάω να ψηφισω σε τρεις και τέσσερις και δεκατέσσερις κάλπες αν χρειαστεί ειναι το ελάχιστο και παράλληλα το μέγιστο που μπορώ να κάνω καθότι δεν ημουν ποτέ οργανωμένη στο κόμμα δε φταίει το κόμμα αλλά ο χαρακτήρας μου έτσι καμία μομφή; Δεν μπαινω σε καλούπια ισως γιατί όλη η οικογένεια μου ήταν πανπά οργανωμένη σε Συνασπισμό παλιά τα 3 αδέρφια μου μετά σε ανταρσία και οι γονείς ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΕ εγω δεν εχω κατέβει σε πορεία πειτε με όπως θελετε δεν έχω τα κότσια δεν γουστάρω μαλλον θέλω τη ψυχοθεραπεία μου

Να μην κλείσετε το σφυροδρέπανο ποτές είναι σαν κρυφό σχολειό για τους αμύητους για την ιστορία του ΚΚΕ και της Σοβιετικής Ένωσης καθομαι τα βράδια και σας διαβάζω και κείμενα και σχόλια και μαθαίνω πολλά

Αντιγόνη

Ανώνυμος είπε...

https://m.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/171520/gia-ti-stimeni-mintiaki-antiparathesi-ton-teleytaion-imeron-sti

Πολύ εύστοχη ανακοίνωση. Για να μη νομίζουν ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι και δεν καταλαβαινουμε το παιχνιδάκι τους και του Ρουβίκωνα και της Πρυτανείας. Συνεργασία σαν αυτή

https://m.youtube.com/watch?v=45vLNlBBudk

μου θύμισε το όλο σκηνικό.


ratm

zoot horn rollo είπε...

Εξαρτάται Αντιγόνη, με το Λεβέντη και τα βίντεο από το "Κανάλι 67" γελούσαμε για χρόνια, αλλά όταν έπεσε "γραμμή", νάτος.

fuego είπε...

Όχι δεν είναι ετσι.
Συγνωμη αλλα το “συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων μέσα από συλλογικές διαδικασίες και φυσικά τη συνολική πολιτική δραστηριότητα” είναι φρασεολογία που θα μπορούσε να βγει και από χειλια ενός συνειδητου οπορτουνιστη ή λικβινταριστη. Εγω το μεταφραζω σαν “βαστατε πρωτα να δυναμωσουμε, αλλα μεχρι τοτε να ειμαστε υποδειγμα νομιμοτητας”. Πως το ελεγε ο άλλος «ενα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας”΄; Ε, αυτό που προτεινετε εσεις είναι ακριβως το αντιθετο. Θεωρια, παλι θεωρια, ξανα θεωρια και μελετη της ιστοριας και ξανα μελετη και άλλη μελετη και ολιγον από δραση, μην τυχόν παρεξηγηθεί η αστικη ταξη. Δεν βαρεθηκατε;

Μονος σου το λες: " το κράτος πλέον δε χρειάζεται αφορμές για την ένταση της καταστολής”. Αρα γιατι θα επρεπε να βγει ανακοινωση που καταδικαζει την επιθεση κατά του πιο αμαρτωλου και βρώμικου ΑΤ; Εκει βρήκατε να το παιξετε τιμητες της “ταξης και της ασφαλειας”; Γιατι κάθε φορα που γινεται μια κινητοποιηση , μια διαμαρτυρια που φυσικα θα εχει και επεισοδια, τραυματιες ( γιατι ετσι είναι η πραγματικη αντιδραση στην κρατικη καταστολη και βια των εξουσιαστων) θα πρεπει ένα κκ να βγαινει και να δηλωνει τον αποτροπιασμο του; Στην τελικη ας μην βγει καμια ανακοινωση, καλυτερα θα ηταν.

Απαντηση δεν πηρα για το τι επρεπε καλυτερο να γινει για την ασυδοσια και την αποθρασυνση της Ασφαλειας εναντιων αδυναμων. Να στειλουμε 100 διαβηματα διαμαρτυριας; Το προσφατο κραυγαλεο περιστατικο λινταρισματος ηταν απλα ένα από τα εκατονταδες που γινονται κάθε μερα και αυτό ετυχε και βιντεοσκοπηθηκε. Τι αντιδραση δηλαδη θα επρεπε να υπαρξει αν όχι η ανταποδοση 1/10του από τη βια που ασκουν οι φασιστες με στολη; Η μηπως επειδη ο δολοφονημενος ανηκε στη ΛΟΑΤ κοινοτητα και συμμετειχε στο pride , “δεν ηταν δικος μας” όπως αφηνει να εννοηθει ο σεχταρ με τις θεωριες συνομωσίας που λενε πολλα και τελικα τιποτα χρησιμο απολυτως , εάν το καλοσκεφτει κανεις.

Κι από ποτε ο “ακτιβισμος” είναι κατι μεμπτο; Αληθεια τωρα, καταδικαστικε ο “ακτιβισμος “ στο ΑΤ για να μην χασει ο κος κουτσουμπας το 10% των μπατσων που μπορει και ισως και εάν, σε μια επαναστατικη κατασταση να είναι μαζι του; Είναι σοβαρη τωρα αυτή η θεση, από ατομα που λενε ότι μελετανε βαθια την ιστορια αυτου του τοπου; Σας ειπα, ρωτηστε την οικογενεια σας για την Ασφαλεια να σας πουν τι γνωμη εχουν, μην κρινετε απο ανακοινωσεις και καλοπληρωμενους αρθρογραφους.

Και να το δουμε και αλλιως: γιατι σε νοιαζει να κερδισεις το 5%-10% των μπατσων όταν την ιδια στιγμη χανεις το 100% των ανθρωπων που εχουν τα κοτσια να αγωνιστουν δυναμικα στους δρομους εναντίων κάθε καταστολης , με κουκουλα ή χωρις; Ποιους θελεις να εχεις διπλα σου σε μια εξέγερση το σκέφτηκε κανεις αυτο; Αλλά ποιος να κανει μαθημα για τις “ακτιβιστικες” τεχνικες ; εκεινοι που πηγαν με καμερες και φωτα για να τριξουν τα δοντια στην υπουργινα και τελικα τους γυρισε μπουμερανγκ το–Θα το παρετε πισω! και τελικα ο μονος που το εφαγε από πισω ηταν ο εργαζομενος (που παρεμπιπτόντως ειμαι και εγω με βασικο μισθο για τους απιστους θωμαδες και γνωριζω καλα τι σημαινει υπερωριες και εργοδοτικη εκμετάλλευση).

Η ουσια : ναι, με τετοιες ανακοινωσεις-καταδικες, με την πολεμικη εναντιων κάθε ανταρτικου πολεως, την αλλεργια σε κάθε ειδους συγκρουση, επεισοδια, φωτιες και σπασμενα παραθυρα, το κομμουνιστικο κομμα εχει κερδισει το σεβασμο των νοικοκυρεων αριστερων και δεξιων….μονο που αυτη η κατηγορια ατομων δεν εχει ουδεμια σχεση με επαναστασεις

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αντιγόνη, το μπλοκ δεν πρόκειται να κατέβει, δεν υπάρχει λόγος.
Απλά για να θεωρηθεί πετυχημένη η όποια ψυχοθεραπεία-επιμόρφωση, είναι απαραίτητο να συνοδευτεί και με το επόμενο βήμα στο δρόμο, αλλιώς έχει αποτύχει στο στόχο της.

zoot horn rollo είπε...

"Απάντηση δε πήρα..." κτλ.

"Δεν βαρεθηκατε;" - Εσάς. Καιρό τώρα.

Ανώνυμος είπε...

"ανταρτικο πολεως"...
Η μικροαστική φαντασιοπληξία κάθε περιθωριοποιημένου ψευτοεπαναστάτη που έχει ονειρώξεις με μερικές στρακαστρούκες και αυτοϊκανοποιείται κραυγάζοντας ότι κάνει "επανάσταση" ξεσκίζοντας τον αντίπαλο ταξικό πόλο...
Τίποτα! Ξεφτισμένοι "αντισυστημικοί" που μια χαρά τους αξιοποιεί ακίνδυνα το σύστημα...Και σίγουρα τουλάχιστον χρήσιμοι ηλίθιοι που χρησιμοποιούνται από κρατικούς μηχανισμούς. Δυστυχώς, ό,τι και να γράφει ο fuego, η ιστορία έχει εποδέιξει το ρόλο αυτών των ομάδων και όπως πάντα έχει δικαιώσει το ΚΚΕ!
Όποιος παλιότεροςθυμάται την υπόθεση Gladio και "Κόκκινη Προβιά", που είχε στήσει το ΝΑΤΟ, θα θυμάται ότι οργανώνονταν φασιστικές ομάδες που έκαναν διάφορες βομβιστικές ενέργειες και αυτοπαρουσάζονταν σαν αριστερές,επαναστατικές, κομμουνιστικές. Για να μην πώ ότι βγαίνουν στη φόρα κάτι τέτοιες αναφορές για τα πλαίσια της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής!
Υ.Γ. "Αντισυστημικά" πάντα στήρίξαν ΣΥΡΙΖΑ και τα παραμύθια του..."Αντισυστημικά" βρίσκονταν δίπλα στους χρυσαυγίτες στις πλατείες των "αγανακτισμένων" και όλοι μαζί πολέμαγαν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ!
kk-1

Antonxxx είπε...

Το Βαθυ Κοκκινο ειναι κατασκευασμα της ΕΥΠ.
Τους το εχω γραψει απο καιρο γι αυτο με εκοψαν

Ανώνυμος είπε...

Fuego...

Την επόμενη φορά που θα θες να πεις κάτι πες το. Όταν θα θες να απαντήσεις θα φροντίσεις πρώτα να καταλάβεις τι σου είπε ο άλλος.
Μέχρι τότε καληνυχτα.

Α και για την ιστορία αν το δυναμικό κομματι που θέλει να αγωνιστεί είναι οι κουκουλοφόροι που τον μεγαλυτμεγ ακτιβισμό τους τον έχουν καταγράψει σε μάρμαρα και πέτρες εναντίον εργατών απεργών πριν λίγα χρόνια τότε δε θα πάρω ευχαριστώ πολύ.

Σε όλα τα υπόλοιπα που λες είναι το λιγότερο σκατα που έχεις στο κεφάλι σου και όχι θέση θέση του ΚΚΕ ή δικά μου λεγόμενα.

ratm

Antonxxx είπε...

Ο/Η fuego

Ανταρτικα πολεων σε μη επαναστατικες συνθηκες, ειναι κατασκευασματα των μυστικων υπηρεσιων.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Η εμπειρια εχει δειξει οτι ο χωρος των ''παιδιων''-''ανταρτων πολεων'' ειναι ο ενοπλος βραχιονας του χωρου της σοσιαλδημοκρατιας, πολλες φορες ακομα και σε επιπεδο προσωπων

Πουθενα στην ιστορια και την θεωρια του εργατικου κινηματος δεν υπαρχει το ''ανταρτικο πολης'' ως τακτικη. Υπαρχουν ενοπλα σωματα του ΚΚ και του κινηματος σε συγκεκριμενες ιστορικες συνθηκες πχ ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ, FARC , ανταρτικα σε Γιουγκοσλαβια, Κινα κλπ

Τα τελευταια χρονια ο ρολος των ''παιδιων'' ειναι ολο και πιο ξεκαθαρος. Οποτε το κινημα συσπειρωνει μεγαλες δυναμεις εναντιον των αστικων κυβερνησεων τα ''παιδια'' επεμβαινουν ωστε να διαλυσουν αυτες τις συσπειρωσεις εκ των εσω.

Μια λεξη θα πω: Μαρφιν. Οι αλητες αυτοι διελυσαν μια απο τις μεγαλυτερες παλλαικες πορειες και δολοφονησαν 4 ανθρωπους. Ειναι χειροτεροι και απο τους χρυσαυγιτες απο μια αποψη. Εκεινοι ποτε δε θα μπορουσαν να διαλυσουν μια τοσο μεγαλη διαδηλωση ουτε να αποτρεψουν λιγοτερο πολιτικοποιημενο κοσμο απο το να κατεβει στο δρομο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Fuego το τσιτατο για τη δράση και τη θεωρία το ήξερε. Βέβαια από ποτε η δράση ειναι μέσω κουκουλοφόρων Ζορό και όχι μέσα από το κίνημα δε μας είπε.
Για το ρήγμα στα σωματα ασφαλείας δε διάβασε ακόμα. Είναι πιο μετά στην ύλη μάλλον. Ο fuegο έχει κάνει πιο πολλές δράσεις ενάντια στην καταστολή από το ΚΚΕ και ξερει όμως.
Βέβαια να απαντήσει για το που βοήθησε πέρα από το μικροαστικο του ξεκαβλωμα σαν θεατης από την καναπεδαρα του η δράση αυτη δε μας είπε. Θα μειωθεί η αστυνομική βία? Η καταστολή? Ποιος αποφάσισε αυτή τη δραση? Που? Ποτέ? Σε ποιο συνολικοτερο σχέδιο δρασης εναντια στην κρατική βία εντάσσεται. Που βρίσκονται οι εργατικές μάζες σε αυτό το σχέδιο? Στη δράση ή στον καναπέ με ποπ κόρν σα να βλέπουν ταινία?
Αντ'αυτου πέταξε και ένα ανταρτικο πόλεως. Λες και είχε ιστορικά ποτέ το επαναστατικό και κομμουνιστικο κίνημα σχέση με αυτό τον τρόπο δράσης. Ανταρκτικο μεγαλε ένα ήταν είτε σε πόλεις είτε σε ύπαιθρο αυτό που απειλούσε την αστική εξουσια. Αυτό ακόμα και όταν στα πλαίσια του είχε οργανώσεις όπως η ΟΠΛΑ είχε όλα τα παραπάνω τα οποία σε ρώτησα. Ποιο ανταρκτικο πόλεως? Η 17Ν? Και ποιο κομμάτι της? Το συνεργαζόμενο με τις μυστικές υπηρεσίες? Και ποιο από τα 2 στα οποία χωρίστηκαν και αλληλοκατηγορουνται είναι? Ο πρώην "αρχηγός" ή ο πρώην "υπαρχηγός"? Ο τύπος που γράφει βιβλίο για να μας πει ότι χρειάζεται ένα ένοπλο ΠΑΣΟΚ ή ο άλλος που δραπετεύει ενώ είναι σε άδεια και κυκλοφορεί με περουκινι στα προάστια της Αττικής κανοντας μπαμ από το χιλιόμετρο?
Αλλά μιας και μιλάμε για δράση και θεωρία. Ποιος δρα στα ΑΕΙ - ΤΕΙ αυτός που οργανώνει κινητοποιήσεις για το νεο νομό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή αυτός που μια βδομάδα παραμονές των κινητοποιήσεων μόνη του ασχολία είναι αν θα έχει στέκι στη φιλοσοφική και δινει εντελώς τυχαία (?) αυτή τη χρονική περίοδο πάσα στα ΜΜΕ να ξεσαλωσουν εναντίον του πανεπιστημιακου ασύλου?

ratm

Υγ. "Συγνωμη αλλα το “συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων μέσα από συλλογικές διαδικασίες και φυσικά τη συνολική πολιτική δραστηριότητα” είναι φρασεολογία που θα μπορούσε να βγει και από χειλια ενός συνειδητου οπορτουνιστη ή λικβινταριστη."

Πάντως σου δίνω ότι έχεις χιούμορ.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταφερε να τα φέρει όλα τουμπα. Όσοι θέλουν την προωθηση της ταξικής πάλης και πιστευουν ότι αυτή είναι υπόθεση της εργατικής τάξης μέσα από οργανωμένο κίνημα γίναν οπορτουνιστες και λικβινταριστες(!) Και όσοι θέλουν μεμονωμένες ενέργειες γηπεδικου τυπου από ομαδες μασκοφόρων διάτρητες από το κράτος και παρακράτος που μπορεί απλά να ειναι χουλιγκανια ή να εκτελούν γραμμάτια στο κράτος ή ότι άλλο βαφτιζονται επαναστάτες!!!
Υγ2.
Ως γνωστόν εξάλλου η σύγκρουση έχει τραυματισμούς όπως μας ενημέρωσε ο fuego μόνο που ένα πράγμα όλοι οι τραυματισμοί ειναι παράπλευρες απώλειες τώρα τελευταία. Η 19χρονη στο Αγρίνιο, η δικηγόρος που έφαγε τη ναυτικη στο πόδι στα Εξάρχεια κλπ για τα αμάξια των άκυρων κατά καιρούς δε λέω. Προφανώς είναι νοικοκυραιων μικροαστών οπότε δε μας νοιάζει. Για μισό λεπτό τώρα που το θυμήθηκα δε μας ένοιαζε ούτε για την άλλη που έφαγε τη ναυτική. Το διάβαζα στο ιντιμιντια. Από παράπλευρη απώλεια του αντικρατικου αγώνα έως και συνεργάτης του κράτους βαφτίστηκε για να μην υπάρχουν τυψεις. Μάλλον κάπως έτσι θα γινόταν άμα λαμπαδιαζανε και τα κρατητήρια από τις μολότοφ τώρα στην Ομόνοια και καιγονταν οι κρατούμενοι.

Υγ3. Μπόνους πως βαφτιζεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία , συριακή επανάσταση.

https://athens.indymedia.org/post/1592121/

Ελένη είπε...

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/151867/analipsi-eythynis-gia-tin-epithesi-sto-a-t-omonoias

@φουεγκο
θα ήθελα πραγματικά να μάθω εάν προσυπογράφεις την απίστευτα ανώριμη, πολωμένη, φαντασιόπληκτη, ψευτοεπαναστατική ανάληψη «ευθύνης», μια άνοστη σαλάτα από βερμπαλιστικές κορώνες, αριστερίστικων κλισέ και ανόητων προσταγμάτων που δεν θα έγραφε ούτε ο πληρωμένος προβοκάτορας ασφαλίτης.

Αλήθεια, με αυτά τα μυαλά έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα πέτυχετε στο μέλλον κάτι περισσότερο από καμένους κάδους και μπάχαλο;

Και με ποιο δικαίωμα καταχράζεστε τον τιμημένο τίτλο του κομμουνιστή-κομμουνίστρια;

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που ψάχνετε λογική απ'τον χώρο του "σόρρυ σας περάσαμε για κνίτες".

Ανώνυμος είπε...

@Fuego

Νοικοκυραίοι της ΝΔ, αναρχικοί, εξωκοινοβουλευτικοί ψήφισαν 3ο μνημόνιο στο Δημοψήφισμα (και στη Βουλή) όλοι μαζί. Τουλάχιστον οι περισσότεροι.

να postάρω κάτι από Τζιανφράγκο Σανγκουινέτι για την Ιταλία του 1970 ή προτιμάς τις παραδοχές Κοσίγγα του 2008; Για να μην χάνουμε χρόνο έχουν αναδημοσιευτεί Both στο indymedia.

Ο Τζιανφράγκο δήλωνε ελευθεριακός κομμουνιστής ενώ ήταν αντισταλινικός. Άρα δεν ήταν κομμουνιστής. Θεωρούσε το ευρωκομμουνιστικό ΚΚ Ιταλίας του Μπερλιγκουέρ <>. Παρόλα αυτά έγραψε κάποια ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ πράγματα στο Απαγορευμένο βιβλίο του για την Ιταλία του 1970.

Ο επίτιμος γερουσιαστής - πρόεδρος κλπ κλπ Κοσίγγα βίος και πολιτεία. Η προτροπή του προς την τότε Ιταλική κεντροαριστερή κυβέρνηση του 2008 να βάλουν μέσα στις πορείες των δασκάλων-μαθητών προβοκάτορες που <> όπως έλεγε πως έβαλε εκείνος πριν πολλά χρόνια όταν ήταν ΥΠ.ΕΣ., "όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά".
Με αφορμή την δήλωση του Κοσίγγα, έγινε και σχετική επερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



@ zoot horn rollo
Φανέλα Λεβαντοφκι για τον Λεβέντη στα 2015 από οπαδούς γνωστής ομάδας ποδοσφαίρου. Δεν ανεβαίνουν με τίποτα oι Lafazanis and friends έχουν μεγάλα πολιτικά ζόρια όσο και να τους προωθήσουν. Ο λαός δεν έχει και τόσο κοντή μνήμη για τους σημερινούς εξωκοινοβουλευτικούς πρώην Υπουργούς του Σύριζα και τους κλακαδόρους τους που στα σωματεία είναι σε κοινή-ενιαία παράταξη(ΜΕΤΑ) ή ψηφίζουν τα ίδια με τον Σύριζα(Παρεμβάσεις)


@ Αντιγόνη
Όταν π.χ. στην Πάτρα πρόεδροι σωματείων που παλαιότερα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ (ρίζος αυτής της πέμπτης ή παρασκευής) στηρίζουν ΚΚΕ τότε καταλαβαίνεις γιατί οι <> έχουν λυσσάξει.


@ratm
Ντου στην ΕΡΤ την ώρα που μίλαγε η Κανέλη, ντου στα γραφεία της συμβολαιογράφου που πήγε να κατέβει με το ΠΑΜΕ, διαδήλωση στο προαύλιο της Βουλής με την ανοχή της τότε προέδρου, τα "δικά τους " παιδιά σύμφωνα με δήλωση από τον ένα βουλευτή του Σύριζα, η "εκτόνωση" κατά τον άλλο βουλευτή και πρώην υπουργό, μαζί με τους φασίστες στις πλατείες για το "ΟΧΙ" του 2015.

Όλα αυτά σε ένα όνομα: Ρουβίκωνας

Συριακή επανάσταση ΜΌΝΟ ΣΤΟ INDYMEDIA; Πρόσθεσε και τους κυρίους του ΣΕΚ που ήταν υπέρ.


@Απέργα με τις ώρες που μπορείς
Αν και ταξικά είναι σε αντίπαλο στρατόπεδο, θεωρώ τον πρώην ΥΠΕΞ πολύ έξυπνο άνθρωπο και πολύ διορατικό. Γνώμη μου πως μάλλον κάτι παραπάνω θα έχει η παραίτηση. ίσως και με τις εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο.
Ακούσατε πως χαρακτήρισε(μου φάνηκε ως ειρωνεία) τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;
"Έξυπνο παιδί".


-----------

Ο Τσε δεν δήλωσε μόνο σταλινικός, αλλά έγραψε στην θεία του πως ορκίστηκε στον τάφο του συντρόφου -όπως έγραψε- Στάλιν να σταματήσει τον ιμπεριαλισμό που τον παρομοίαζε ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ σαν το χταπόδι.

Παρεμπιπτόντως παιδιά η νέα ταινία για τον Τσε(μέρος 1ο) ήταν <>.
Αν δεν υπήρχε η γνώση των περιστατικών της ζωής τόσο του Τσε όσο και του Φιντέλ χανόσουν στο μυαλό του σκηνοθέτη σόντεμπεργκ

ζωγραφιώτης

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

O Μπολσονάρος βγήκε με 55% στην Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων εξαθλιωμένων!
Αλλος ένας, ....και λέοντας.
Αειντε, με το ..."καλό" να τους εκατοστήσουμε τους Φασίστες.
Αντε, τώρα, να τα μαζέψεις τα κασιδιάρικα.
Τα συχαρίκια μου στο ΚΚ Βραζιλίας, που σίγουρα τώρα θα τρέχουμε να του συμπαρασταθούμε.
Τα φιλάκια μου στους ...."Σοσιαλιστές του 21ου Αιώνα", που, προσωπικά δε θα τους συμπαρασταθώ, κι ας λέει ό,τι θέλει το Κόμμα. Αυτοί ανοίξανε το δρόμο στον Φασισμό, όπως πάντα.
Υ.Γ. Επιμένει ακόμη η "Αναθεωρητική Σχολή της Ιστορίας" ότι "ο Φασισμός είναι απλά μια εναλλακτική του Καπιταλισμού για να αντιμετωπίσει τους Κομμουνιστές";
Κινδύνευε από ....κομμουνισμό η Βραζιλία;
Οταν κάποιοι μας ψιθύριζαν ότι ο Φασισμός είναι η ανώτατη μορφή της Αστικής Δημοκρατίας, και καθόλου ...άρνησή της(!), ότι είναι η μοναδική εφικτή "δημοκρατία" του Ιμπεριαλισμού, δεν τους πιστεύαμε.
Ισως τους πιστέψουμε, όταν θα δούμε καμιά 150-ριά φασιστικά κράτη σε όλο τον πλανήτη.
Ας προσανατολιστούμε στην πάλη σε συνθήκες Φασισμού: "Ο Θάνατός σου, η Ζωή μου".
Τουλάχιστον μην πάμε ντροπιασμένοι.

Hellenic Girl είπε...

Η στροφή στο φασισμό δεν είναι ευρωπαϊκό φρούτο είναι παγκόσμιο γεγονός.Και μη κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας στην Ελλάδα έχουμε ΑΝΕΛ εθνικιστές στη κυβέρνηση ΝΔ με υμνητές της χούντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και
ναζιστική χρυσή αυγή τρίτο κόμμα στην υπολοιπη αντιπιλίτευση Παρατηρω οτι και στο χώρο των εξωκοινοβουλευτικών υπάρχουν εναλλακτικά φασιστοειδή Τζίμερος Βελόπουλος Ραχήλ Μακρή και κάποιος που ξεχνω που ήτανε στη ΝΟΥΔΟΥ επί Σαμαρά και μιλούσε με τον Κασιδιάρη

zoot horn rollo είπε...

Ακροβολισμένοι ακροδεξιοί σε μεγάλη ακτίνα, επίσης με μόνιμο στασίδι σε κανάλια, να προσθέσουμε.

Για τη νέα "επαναστατική" πράξη της "αντιεξουσίας": Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Ανώνυμος είπε...

Σεχταρ, ψυχραιμία...καθαρό μυαλό, βαθύ συναίσθημα και τα μάτια δεκατέσσερα!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα μ-λ που δικαιολογούν παρακρατικές ενέργειες ως απάντηση στην "ιδιοκτησιακή λογική του ΚΚΕ για το κίνημα".Ονόμασαν και τα τραμπουκιλίκια στο συντονιστικό μαθητών "τοποθετήσεις".
Βέβαια, κάτι είχαμε πάρει μυρωδιά απ'τις ίσες αποστάσεις στις 20/10.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ Λες να ναι δείγμα ότι πεθαίνει ο σύριζας;

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Οι ...γερο-μαριονέτες του Λανγκλεϋ, το πιο καλό εμβόλιο του συστήματος κατά του ΚΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

Η άνοδος του φασισμού,είναι η άμεση απόδειξη πως η αστική τάξη αυτών των χωρών έχει περάσει στο Καπιταλιστικό Μονοπωλιακό της Στάδιο της Οικονομίας με την βούλα.

Με πολύ απλά λόγια, η βραζιλιάνικη αστική τάξη είναι, εδώ και πολλά χρόνια, ένας μικρός Ιμπεριαλιστής μία "περιφερειακή δύναμη" αν δεν αρέσει ο όρος Ιμπεριαλιστής. Στέλνει στρατεύματα π.χ. στην Αϊτή στα πλαίσια ειρηνευτικών αποστολών με τον ΟΗΕ ή χωρίς τον ΟΗΕ. Φασισμός χωρίς κρατικομονοπωλιακό στάδιο της οικονομίας (εξαγωγές κεφαλαίου, κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού τομέα κ.α.) δεν γίνεται

Η σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα έστρωσε τον δρόμο προς τον φασισμό.
Απορίας Άξιο γιατί η σοσιαλδημοκρατία μπερδεύεται με τον σοσιαλισμό όταν τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους καπιταλιστές και κάποια από αυτά στο αστικό κράτος.
Το μόνο σίγουρο η συμπαράσταση στα δύο ΚΚ Βραζιλίας παρόλο την λάθος στρατηγική τους, όπως και στο ΚΚ Ουκρανίας.
Δυστυχώς οι βραζιλιάνοι κομμουνιστές έχουν υποστεί ΜΕΓΆΛΗ πολιτική ήττα με την κριτική ή και ανοικτή στήριξη στις διεφθαρμένες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις.

Σχεδόν τα ίδια αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές (κάπου άλλαξαν πορεία) παθαίνει το ΚΚ Βενεζουέλας.
Δεν υπάρχουν πολλά ΚΚ με στρατηγική σαν του ΚΚΕ για να ανακόψουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την φασιστικοποίηση των μικροαστών


ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

@Hellenic Girl

Α)ΟΙ ΑΝΕΛ συγκυβερνούν με τον Σύριζα
Δεν ήταν μόνο στου ΝΟΥΔΟΥ αλλά και πολλοί της ακροδεξιάς σχολής είχαν πάρε - δώσε με τον Σύριζα. Π.χ. μεγαλοστελέχη του Σύριζα με κάποιους που ήταν υποψήφιοι μέχρι και στα ψηφοδέλτια του (εκλογές εθνικές - τοπικής αυτοδιοίκησης), συνεντεύξεις σε εθνικιστικά sites (2011-2012). Πλατείες 2011-2015, 5 χρόνια μεγάλης όσμωσης "απόψεων και ιδεών" στο "αντιμνημόνιο" αρκετών αριστερών, ακροδεξιών, φασιστών, αντιεξουσιαστών.
Κάποιοι πολιτικοί χώροι πρέπει να κάνουν δημόσια αυτοκριτική για τις τότε επιλογές τους

Β) Σημερινό άρθρο από τον Ριζοσπάστη. Αντιγραφή

Τραμπούκικη επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στο Πάντειο.
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ομάδας κουκουλοφόρων να τρομοκρατήσει τους ΚΝίτες και τους φοιτητές που αγωνίζονται
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10063525

" Πολλά ερωτήματα προκαλεί η χτεσινή μαφιόζικη επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από περίπου 60 κουκουλοφόρους, οπλισμένους με καδρόνια, κράνη, πτυσσόμενα κλομπς και άλλα υλικά, που παραπέμπουν σε παρακρατική συμμορία. Ο τρόπος δράσης των δεκάδων τραμπούκων, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να επιτίθεται απρόκλητα σε ελάχιστους ΚΝίτες και τη δεύτερη να τους στήνει ενέδρα μερικά μέτρα πιο κάτω, δείχνει ότι η επίθεσή τους ήταν σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια, με στόχο τον εγκλωβισμό και τον τραυματισμό των μελών της Οργάνωσης.

Η επίθεση στους ΚΝίτες, που τελικά έπεσε στο κενό, έγινε ενώ εκείνοι καλούσαν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου να κλιμακώσουν την πάλη τους συμμετέχοντας στο αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο και στην απεργία στις 14 Νοέμβρη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά το επιτυχημένο προχτεσινό συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ερωτήματα που προκαλεί η επίθεση γιγαντώνονται αν αναλογιστεί κανείς ότι έγινε σε μια περίοδο που το φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα είναι σε αναβρασμό, οι κινητοποιήσεις τους είναι πολύμορφες και μάλιστα με ελπιδοφόρο στοιχείο τη μαζική συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στην οργάνωση της πάλης τους μετά από πολύ καιρό.

Σημειώνεται ότι η χτεσινή τραμπούκικη επίθεση ήρθε μία μέρα μετά από άλλες προβοκατόρικες ενέργειες με στόχο την ΚΝΕ και την παρέμβασή της στους φοιτητές. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά το συλλαλητήριο, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στα στέκια της ΚΝΕ στο Πάντειο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), ξεσπώντας με λύσσα στα υλικά της Οργάνωσης. Μάλιστα, φωτογράφισαν και ανάρτησαν τα κατορθώματά τους σε «αντιεξουσιαστική» ιστοσελίδα, καμαρώνοντας που ποδοπατούν τη σημαία με το σφυροδρέπανο, σε μια κίνηση που θα τη ζήλευαν ακόμα και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η στοχοποίηση μελών του ΚΚΕ της ΚΝΕ από ομάδες χαφιέδων που κινούνται στο σκοτάδι, πότε φορώντας κουκούλες με «αλφάδια» και πότε με αγκυλωτούς σταυρούς μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.Αναζητώντας τα «ελατήριά» τους, αντικειμενικά τίθεται το ερώτημα «ποιος ωφελείται» από μια τέτοια δράση.

Μήπως ωφελούνται διάφορα κέντρα που επιθυμούν να υπάρχει «σιγή νεκροταφείου», να μην κουνιέται φύλλο ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που περιλαμβάνει και την επικίνδυνη εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ; Μήπως ενεργοποιείται σχεδιασμός προβοκάτσιας ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για να χτυπηθεί το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό - αντιΝΑΤΟικό περιεχόμενό της στοχεύοντας την ΚΝΕ και το ΚΚΕ που πρωτοστατούν σε αυτήν την κατεύθυνση; Θυμίζουμε άλλωστε ότι πέρυσι, ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου επιχειρήθηκε να χτυπηθεί από ολιγομελή ομάδα κουκουλοφόρων που κατέλαβαν το ιστορικό κτίριο στην Πατησίων, με συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ...

Είναι σίγουρο ότι τέτοια σχέδια θα πρέπει να καταδικαστούν μαζικά από τους φοιτητές και γενικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα. "


ζωγραφιώτης

Hellenic Girl είπε...

Ο συριζα τους έβαλε στην κυβέρνηση όλους αυτούς τους καμμένους και το δημητρη καμμένο λεωω το ναχι ειχε και προεδρο βουλης την Ζωή που ο λόγος της έχει εθνικιστική χροιά

Αν ειδες πιο πανω γραφω δεν γουστάρω εκλογες και αλλα κομματικά πανηγύρια αλλά θα πάω και ουρά πέντε ωρών να έχει να ψηφίσω ΚΚΕ και οποινό της ΛΣ σε Αθήνα και Αττική υπάρχει κόσμοε που βραζει τέρμα πια η κοροϊδία τους δοκίμασαν όλους τωρα πια ΚΚΕ ως ασπίδα για όσα έρχονται_

Αντιγόνη

Αναυδος είπε...

οι αναρχοφασιστες ειναι οι καλυτεροι υπηρετες του συστηματος
οταν το κινημα παει λιγο να κουνηθει κανουν τα αδυνατα δυνατα να το κτυπησουν η με τις ενεργειες τους να το διασυρουν

ειναι εθιμο σε καθε μαθητικη εκδηλωση που υποστηριζεται απο τις δυναμεις της ΚΝΕ να τα κανουν μπαχαλο (αντιθετα στο σοου με γαβρογλου ηταν βολικα αποντες)

14/11 εχει μια δυσκολη απεργια και γι αυτο εχουν βγει απο τοις τρυπες τους

Ανώνυμος είπε...

https://athens.indymedia.org/post/1592654/

https://athens.indymedia.org/post/1592649/
https://athens.indymedia.org/post/1592624/

Αυτή η μίξη της αυριανιστικης ΠΑΣΟΚιλας εποχής Κουτσόγιωργα και Λαλιώτη με την αντικομμουνιστικη παρακρουση που θα ζηλεζή όχι ο Πάγκαλος και ο Τζημερος αλλα αλλα και ίδιος ο Μιχαλολιάκος δεν προκαλεί αναγουλα και εμετό?

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ Ζωγραφιωτης

''Το μόνο σίγουρο η συμπαράσταση στα δύο ΚΚ Βραζιλίας παρόλο την λάθος στρατηγική τους, όπως και στο ΚΚ Ουκρανίας.
Δυστυχώς οι βραζιλιάνοι κομμουνιστές έχουν υποστεί ΜΕΓΆΛΗ πολιτική ήττα με την κριτική ή και ανοικτή στήριξη στις διεφθαρμένες σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. ''

Θα γινω κακος και αδικος αλλα γιατι να συμπαρασταθουμε στα ΚΚ Βραζιλιας και Βενεζουελας? Για την Ουκρανια δεν παιρνω θεση γιατι δεν ξερω.

Δεν εχουν σοβαρη ευθυνη για αυτην την κατασταση που δημιουργηθηκε? Η στρατηγικη ουρας εναντι της σοσιαλδημοκρατιας ειναι συνειδητη οπορτουνιστικη πολιτικη πια στις μερες μας. Δεν δινω ελαφρυντικα αφελειας σε κανενα εν ετει 2018.

Το οτι μπορει να εχουν προσωπικες συνεπειες λογω της ανοδου του φασισμου δεν μου λεει κατι. Να υπενθυμισω ποσο ασχημο τελος ειχαν καποια ''κεφαλια'' της γερμανικης σοσιαλδημοκρατιας?

Η γυναικα του Καουτσκι πεθανε στο Αουσβιτς και ο γιος του περασε κοντα μια 10ετια σε στρατοπεδα συγκεντρωσης. Ο Χιλφερτινγκ πεθανε απο βασανιστηρια οταν τον επιασαν ενω προσπαθουσε να αποδρασει απο την κατεχομενη Ευρωπη.

Πρεπει να τους λυπηθουμε γιατι λουστηκαν μια κατασταση που δημιουργησαν οι ιδιοι?

Ανώνυμος είπε...

Κι ένα ακόμα μπράβο στα ΕΑΑΚ, που με διαφορά φάσης π αναπαράγουν τα περί δαρσίματος μαθητών, ενώ σε επόμενο ποστ στο βοθρομίντια το "δάρσιμο μαθητών" μετατρέπεται σε "μας μιλούσαν απότομα". Σκεπτικό που κρίνεται επαρκές απ'το εξωκοινοβούλιο, ώστε να δικαιολογεί διπλό, χρυσαυγίτικης υφής, χτύπημα.


Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Για να γυρίσουμε στο θέμα της δημοσίευσης

Ο Τσε ήταν δυναμικός υποστηρικτής του Ιωσήφ Στάλιν και προς τιμή του. Άρα φιλο-Γκεβαρίστας και Αντι -Σταλινικός δεν συμβιβάζονται.

"Περνώντας από τις απέραντες εκτάσεις της United Fruit, πείστηκα για μία ακόμα φορά για το πόσο τρομερά είναι αυτά τα πλοκάμια του Καπιταλισμού. Ορκίστηκα μπροστά στην εικόνα του ΠΑΛΙΟΥ και ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΑΛΙΝ [που είχε πεθάνει στις 5 Μαρτίου εκείνου του χρόνου] πως θα ησυχάσω μόνο όταν τα δω να εξαφανίζονται"

Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα. Γράμμα προς την θεία του Μπεατρίς από το Σαν Χοσέ



Το Δεκέμβρη του 1957, εν μέσω του αντάρτικου αγώνα στην Σιέρρα Μαέστρα, ο Τσε Γκεβάρα θα επανέλθει στον Στάλιν σε μια επιστολή του προς τον συναγωνιστή Ρενέ Ράμος Λατούρ:

"Στα επονομαζόμενα "λάθη του Στάλιν" βρίσκεται η διαφορά μεταξύ μιας επαναστατικής και μιας ρεβιζιονιστικής αντίληψης. Πρέπει να μελετήσεις τον Στάλιν στο ιστορικό πλαίσιο που κινήθηκε, όχι να τον δεις (αποκλειστικά) ως ένα είδος αγριανθρώπου, αλλά στα συγκεκριμένα ιστορικά όρια.


Ασπάστηκα τον κομμουνισμό εξαιτίας του πατερούλη Στάλιν και κανείς δεν πρέπει να ‘ρθει να μου πει ότι δεν πρέπει να διαβάζω Στάλιν. Τον διάβαζα όταν ήταν κάτι πολύ κακό να διαβάζεις γι’ αυτόν. Αυτό ήταν σε μια άλλη εποχή.

Κι επειδή δεν είμαι πολύ ευφυής, αλλά και ξεροκέφαλος, συνεχίζω να τον διαβάζω. Ιδιαίτερα σε αυτήν τη νέα περίοδο που είναι ακόμη χειρότερο να τον διαβάζεις. Τότε, όπως και τώρα, βρίσκω μια σειρά πραγμάτων που είναι πολύ σωστά".


Ο Αλμπέρτο Γκρανάδο, δήλωσε πως "Ο Τσε ανακάλυψε τον Στάλιν στα μέσα της δεκαετίας του ’50".(μτφ: εννοεί την πολιτική που εφήρμοσε ο Στάλιν).

Σε γράμμα του προς τον Κουβανό τροτσκιστή- και σημαντικό στέλεχος της Επανάστασης- Αρμάντο Χαρτ, ο Τσε σημείωνε:

"Στην Κούβα δεν υπάρχει τίποτα δημοσιευμένο, εάν εξαιρέσουμε τα σοβιετικά τούβλα, τα οποία φέρουν τη δυσκολία ότι δεν σ’αφήνουν να σκεφτείς – το κόμμα σκέφτεται για σένα και συ πρέπει να το αφομοιώσεις. Θα ήταν αναγκαίο να δημοσιευθεί η πλήρης εργογραφία των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν (υπογραμμισμένο από τον Τσε στο αυθεντικό έγγραφο της επιστολής) και άλλων σπουδαίων μαρξιστών.
Εδώ θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τους μεγάλους ρεβιζιονιστές (εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις τον Χρουστσώφ) και επίσης τον φίλο σου τον Τρότσκι ο οποίος υπήρξε και προφανώς έγραψε κάτι" (Πηγή: εφημερίδα Contracorriente, φυλ. 9, Αβάνα 1997).


Στην επίσκεψη στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 1960 όπου η «αποσταλινοποίηση» στην ΕΣΣΔ είχε ήδη αρχίσει, ο Τσε επιμένει να καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Στάλιν, παρά τις παραινέσεις του κουβανού πρέσβη.

Περισσότερα

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα του Κάρλο Μπάτα. Επιστημονική Επιμέλεια: Έννιο ντι Νόλο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας, Μασσιμιλιάνο Γκουδέρζο Πανεπιστήμιο Ούρμπινο και Λεοπόλδο Νούτι Πανεπιστήμιο της Ρώμης
Στα Ελληνικά: Εκδόσεις Καστανιώτη


http://www.rovespieros.gr/o-che-gevara-htan-stalinikos/

https://atexnos.gr/ασπάστηκα-τον-κομμουνισμό-εξαιτίας

ζωγραφιώτης

Antonxxx είπε...

Τσιμουδιά για τη σημερινή κινητοποίηση σην ΓΣΕΕ.
Η βουβαμάρα τους δείχνει τι ακριβως τους καίει.
Κι αλλα τέτοια!

Ανώνυμος είπε...

@Αντιγόνη
Καλό είναι ένα πρώτο βήμα που έχεις κάνεις.

https://www.youtube.com/watch?v=DWdBX36-5WQ

"(..)έλα και εσύ να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα
να ανάψουμε την φλόγα που σβήσε στο higuera ,
να ρθούμε να σου πούμε κάπου εκεί στο βαγιεγκράντε
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE COMANDANTE
(..)ουτε με τα heil ουτε με τα yes!
μπλόκο σε φασίστες και οπορτουνιστές!
τα πάθαμε τα μάθαμε και ξέρουμε από αυτά
το κίνημα έχει ανάγκη κόσμο και όχι ποσοστά"

Δεν είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που πάει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Εκατοντάδες πρώην που δεν συμμετείχαν, φιλοαναρχικοί, αριστεροί πλησιάζουν το ΚΚΕ ειδικά από την περίοδο με τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

Όποιος δεν θα βαδίσει μαζί με το ΚΚΕ ή θα καταντήσει φασίστας ή θα δώσει ανοχή στον φασισμό ή θα πολιτικά θα ξευτελιστεί. Ο φασισμός δεν είναι μόνο η χ.α. Αυτοί είναι "τα παιδιά για τα θελήματα". Έχει ιστορικό πολιτικό και ταξικό βάθος.

Για να το καταλάβει κάποιος καλύτερα να διαβάσει την ιστορία της Γερμανικής Εξέγερσης των Σπαρτακιστών ( 1918-1919 ) που το spd(σοσιαλδημοκράτες) συνεργάστηκε μαζί με τα Frei-Corps με σήμα τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και την νεκροκεφαλή στα κράνη, την αφετηρία δηλαδή των φασιστών. Όλα σε φωτογραφίες τις εποχής
Την θεωρία του Ιμπεριαλισμού του Λένιν(η σύνδεση Ιμπεριαλισμού με Εργατική Αριστοκρατία και τον εθνικισμό) όσο του Kurt Gossweiler που συνδέει Ιμπεριαλισμό με φασισμό.

ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

@Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Τα γνωστά διήμερα των ΕΑΑΚ. Πως δηλαδή να υπονομεύουν μία μαζική φοιτητική συνέλευση 3-4 ωρών και 400+ ατόμων για να παρθεί μία απόφαση στα μέτρα τους μετά από συνέλευση δύο ημέρών από καμία εικοσαριά άτομα των ΕΑΑΚ. Το γνωστό "καπέλωμα" μέσω διαδικασιών των ΕΑΑΚ.

Μετά γνωστή η πορεία των περισσότερων. Μεταπτυχιακό, ΠΑΣΟΚ(τώρα Σύριζα) ή όσοι δεν πάνε στο εκάστοτε ΠΑΣΟΚ πηγαίνουν στις εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις(μείγμα από αντισταλινικούς, μαοϊκούς ψευτοσταλινικούς τροτσκιστές και λοιπούς )

Εξάλλου ο αντι-Ιμπεριαλισμός είναι εθνικισμός όπως έβγαλαν ως πόρισμα τα ΕΑΑΚ για να μην συμμετέχουν στα αντι-Ιμπεριαλιστικές κινήσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στις διελεύσεις του ΝΑΤΟ (ΚΟΖΆΝΗ 2017). Είχαν εξεταστικές και σαν μελετηρά παιδιά(αν και τους είχα για αμελέτητα) δεν συμμετείχαν.

@Antonxxx είπε...
Το ΠΑΜΕ πρότεινε απεργία στις 7 Νοεμβρίου. Η ΓΣΕΕ για να αδυνατίσει την απεργία προτείνει απεργία στις 14 Νοεμβρίου. Το ΠΑΜΕ λέει ΟΚ στις 14 Νοεμβριου για να μην γίνουν δύο απεργίες πολύ κοντά και οι υπόλοιποι της ΓΣΕΕ την μετέθεσαν στις 28 Νομεβρίου. Δηλαδή μεταθέτουν απεργίες δύο φορές οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στην ΓΣΕΕ. Πλέον το λένε και ανοιχτά πως είναι κατά του ΠΑΜΕ


Νέο μνημείο εργατοπατερισμού, στις υπηρεσίες της κυβέρνησης και του κεφαλαίου
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10068269

Μοιρασμένοι ρόλοι στην κοινή υπονομευτική γραμμή
Η κοινή αυτή υπονομευτική «γραμμή» αποτυπώθηκε και στις ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ.

Σταχυολογώ - αντιγράφω φράσεις -εκφράσεις από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους στην ΓΣΕΕ όπως γράφτηκαν στον Ριζοσπάστη

ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΚΕ)
«δεν βλέπω να κινητοποιείται ο κόσμος, υπάρχει κατάρρευση της ψυχολογίας του» (!), «Υπάρχει απεργομανία» (!),
«Δεν θα κάνουμε απεργία επειδή έτσι θέλει το ΠΑΜΕ!»...

ΝΔ(ΔΑΚΕ)
«δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συμφωνήσουμε σε ημερομηνία για απεργία που ανακοινώθηκε από τον "Ριζοσπάστη"»!

ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ(ΜΕΤΑ)
«αναποτελεσματικότητα των αγώνων»,
Χαρακτήρισε «πεπατημένη» τις απεργίες και διακρίθηκε για άλλη μια φορά ως μοιρολογίστρα... «της ήττας» που υπέστη - κατά την... ανάλυσή του - το εργατικό κίνημα, πρότεινε απεργία στις 28 Νοέμβρη, σε αντίθεση με ό,τι είχε προτείνει και ψηφίσει στο ΕΚΑ η παράταξή του!


Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα, Από "Ριζοσπάστη"

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Με παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10067589


Στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού στο Ελληνικό ολοκληρώνεται σήμερα(δηλαδή χθες) η συνεκπαίδευση, που ξεκίνησε από το ΚΕΝΑΠ στη βάση της Σούδας
Σε κινητοποίηση καλούν η ΕΕΔΥΕ, σωματεία και φορείς, στις 3 μ.μ., στην πύλη του παλιού αεροδρομίου, στο Ελληνικό
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10068259



Στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού στον Αγιο Κοσμά στο Ελληνικό γίνεται, σήμερα Παρασκευή, η τελική φάση της συνεκπαίδευσης «Jackal Stone 2018» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe - SOCEUR). Πρότερες φάσεις της συνεκπαίδευσης έγιναν την προηγούμενη βδομάδα στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα.
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10068324

ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

@ratm

Για το μνημείο γελοιότητας
https://athens.indymedia.org/post/1592654

Και κατά Βάρκιζας και κατά της άρνησης της Βάρκιζας δηλαδή του ΔΣΕ. Πως και δεν έγραψαν ένα μπράβο για το συγχαρητήριο τηλεγράφημα των Αρχειομαρξιστών προς τον τότε Στρατηγό Τσακαλώτο, στα 1949 για την νίκη κατά του "Σταλινισμού"; Και μέσα θα είναι.

Το ΚΚΕ φταίει και για τον ΣΥΝ, φταίει και που αποχώρησε από τον ΣΥΝ και φταίει που πρώην στελέχη του που πήγαν να το διαλύσουν, πήγαν μετέπειτα στον ΣΥΝ. Η σοσιαλδημοκρατία με ποσοστά 38% στα χειρότερα της(1989-1990) όοοοχι δεν ήταν ισχυρή.

Φταίει και που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεργάζεται-στηκε με τον Σύριζα γιατί απλά το ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές ενώ για αυτούς δεν πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές. Άραγε γιατί δεν θέλουν; Αντιγραφή από λόγια του Τζήμερου μοιάζει παρά για αναρχικό λόγο.
Για τα μνημόνια που ψήφισαν από τα 2011-2015 στις πλατείες και στις κάλπες κάποιοι άλλοι, κουβέντα.

Αν δεν πίνουν "φαρμακευτική" είναι απλά γελοίοι. Μόνο το βρώμικο 89 δεν έγραψαν. Ο Κουρής μαζί με την "Αυριανή" άλλη μία φορά θα (ξανα)δικαιώνονται.


Ας μάθουν οι δήθεν αναρχικοί (γιατί δεν είναι αναρχικοί) μιας και χρησιμοποιούν τσιτάτα του Μπακούνιν, πως Πρώτος ο Μπακούνιν είχε προτείνει Κράτος Εργατών (ναι καλά διαβάσατε) στην 1η Διεθνή των Εργατών. Δεν τον έχω και για πολύ "αντικρατιστή" τον Μιχαήλ.


Η εμφάνιση ως δήθεν αναρχικοί δεν είναι και τόσο τυχαία. Από το νόμο Κατρούγκαλου και μετά άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικοί ή κινητοποιούνται ως εργάτες μαζί με το ΠΑΜΕ ή στα συμμετέχουν στα πλαίσια της Λαϊκής Συμμαχίας για τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας, ή επικροτούν το ΚΚΕ στην ενημέρωση /τις πορείες του κατά του φασισμού.

ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

1000 δίκια από πλευράς θυμικού σε αυτά που γράφεις για την Βραζιλία και για αλλού. Το μπέρδεμα τακτικισμού με στρατηγικής πάντα οδηγεί σε αδιέξοδα για όσα ΚΚ δεν τα έχουν ξεκαθαρίσει

Υπάρχουν δύο λόγοι που συνηγορούν για το αντίθετο από αυτό που πόσταρες

Ο ένας η κομμ. ηθική. Δεν αφήνονται επειδή έκαναν λάθη στα σαγόνια των βραζιλιάνικων ιμπεριαλιστικών καρχαριών.
Ο δεύτερος. Νομίζω πως δεν εννοείται παγκόσμιο επίπεδο το κομ.κίνημα με παρόμοιες λογικές με αυτές που έχεις στο σχόλιο σου. Νομίζω πως το ΚΚΕ ποπυ έχει την σωστή στρατηγική πάντα επισημαίνει τα λάθη των άλλων ΚΚ. Αλλά αυτό γίνεται με συντροφικό τρόπο, διαφορετικά με την λογική "σας τα λέγαμε - καλά να πάθετε".

Στην Ουκρανία οι εκεί κομμουνιστές, πριν τις πλατείες Μαϊντάν, διάλεξαν καπιταλιστή. Έστω και κριτικά. Παρά το 12% που είχαν οι συνέπειες αυτής της απόφασης δυστυχώς ήρθαν.

ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει πάτο το βαρέλι στη ΓΣΕΕ ή ο πάτος δεν έχει απλά βαρέλι;

" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31/10/18
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
https://gsee.gr/?p=36260&fbclid=IwAR1U1_lxWQLwkd4pRVnyUQJYEZQqaXV7MIWhSCst4f69fkG2Nft_jFY4WY0


Μία διόρθωση από τον Ριζοσπάστη της Κυριακής. Πλέον ένας συνδικαλίστης που λόγια του πόσταρα στο blog δεν ανήκει στην συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Σύριζα-ΛΑΕ)

ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

@ Παπουτσωμενος Γατος

πως δεν ευνοείται ήθελα να γράψω αντί για το δεν εννοείται. Δηλαδή αδυνατίζει το κομμ.κίνημα αν αρχίσουμε τα "σας τα λέγαμε - καλά να πάθετε". Διορθώσεις χρειάζεται να κάνουν οι Βραζιλιάνοι Κομμουνιστές γιατί το "νόμος και τάξη" των νοσταλγών της βραζιλιάνικής χούντας Μπολσονάρων θα τους έχει στο επίκεντρο.

Συμφωνώ μαζί σου πως πλέον η αναζήτηση του "καλού καπιταλιστή" και της μετριοπαθούς - προοδευτικής αστικής τάξης αποτελεί όνειρο νυχτός σε μία εποχή που σχεδόν όλες οι αστικές τάξεις έχουν περάσει στο κρατικο-μονοπωλιακό στάδιο.


ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τη δολοφονία μέλους της ΚΕ, αγροτικού ηγέτη
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10068275

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Βενεζουέλας
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10067891

ζωγραφιώτης

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ζωγραφιωτη

Δεν μιλαμε για απλα λαθη, αλλα για πολιτικες και στρατηγικες επιλογες δεκαετιων.

Προσωπικα δεν τα θεωρω ΚΚ απλα επειδη εχουν το αντιστοιχο ονομα και τα αντιστοιχα συμβολα. Σοσιαλδημοκρατες με σφυροδρεπανα ειναι.

Η λογικη μου δεν ειναι ''καλα να παθουν'', αλλα οτι δεν ενδιαφερομαι ιδιαιτερα για εκεινους γιατι δεν ειναι κομμουνιστες. Ειμαι κατα των διωξεων τους οπως και καθε θυματος διωξης απο ακροδεξιο καθεστως.

Αλλα δεν θα ενδιαφερθω για αυτους παραπανω απ'οτι για εναν κεντροαριστερο ή φιλελευθερο.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μας έκανε καλή ντρίμπλα η ΓΣΕΕ με το να κηρύξει απεργία δύο εβδομάδες μετά. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν πια, αφού η οργανωτική επιρροή που έχουν είναι μηδαμινή, και δεν μπορεί να εμποδίσει τη λήψη απόφασης απεργίας. Τους έχουν μείνει πια μόνο οι σφραγίδες τους, δεν μπορούν να κινητοποιήσουν. Αλλά θα τους τις πάρουμε και αυτές, ήδη το ξεκινήσαμε (βλέπε Πάτρα).

Το θέμα είναι να μην τους περάσει η ντρίμπλα, και η σύσκεψη των σωματείων αύριο θα βρει τη σωστή φόρμουλα, είτε επιμείνουμε για τις 14 είτε το μεταφέρουμε στις 28, τα συνδικάτα ξέρουν καλύτερα ποια θα είναι η καλύτερη λύση. Να είστε σίγουροι ότι θα τα ακούσουμε και στις δύο περιπτώσεις. Εάν επιμείνουμε στις 14 θα είμαστε οι διασπαστές του απεργιακού μετώπου, εάν το πάμε στις 28 θα είμαστε η ουρά της ΓΣΕΕ. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η επιτυχία της απεργίας, ο νους μας εκεί, όποτε και αν αυτή γίνει.

φάνης

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμενος Γατος
Για στρατηγική έγραψα. Το κλασικό μπέρδεμα στρατηγικής - τακτικής. Σοσιαλ(δημοκρατ)ισμός 21ου αιώνα κλπ κλπ. Για τα υπόλοιπα μόλις πρόσφατα το Ευρωκομμουνιστικό ΚΚ Ιταλίας έστω και πάρα πολύ αργά φαίνεται να αντιλήφθηκε τα λάθη του.

Πολύ καλό στο Κυριακάτικο Ριζοσπάστη για παραπλήσια ζητήματα

Η στρατηγική της Κομμουνιστικής Διεθνούς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
https://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=3/11/2018&id=17331&columnId=342


ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

Τα ομολογούν όλα και χωρίς πίεση
https://athens.indymedia.org/post/1592782/

Μία εβδομάδα και βάλε για να βγει ανακοίνωση των με πολλά εισαγωγικά"αναρχικών μαθητών". Ενώ λογικά τέτοιες ανακοινώσεις βγαίνουν το πολύ την επόμενη.

Κάποιες παραδοχές από μέρους τους. Πάντως καλό σημάδι που αναγνωρίζουν την πρωτοπορία της ΚΝΕ στους αγώνες φοιτητικούς μαθητικούς.


"(..)Κατά τη διάρκεια της πορείας, δυνάμεις του ΜΑΣ σχημάτιζαν αλυσίδα περιφρούρησης με ξεκάθαρο σκοπό τον αποκλεισμό του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού μπλοκ.
(..) Όταν η ΣΜΑ/Α πήρε τελικά τον λόγο και επιχείρησε να τοποθετηθεί, καταγγέλλοντας το περιβάλλον φίμωσης και περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζει στις πορείες του mathites.gr κάθε πολιτική άποψη παρεκκλίνουσα από αυτή της ΚΝΕ, ξεκίνησαν γιουχαρίσματα και συνθήματα με σκοπό την υποβάθμιση της τοποθέτησής της"

Δηλαδή τους πείραξε που έκανε το ΜΑΣ αλυσίδες περιφρούρησης!

"(..)Ακολούθησε σύγκρουση με την φοιτητική περιφρούρηση της ΚΝΕ, όπου παρά την καθαρή αριθμητική της υπεροχή δεν κατάφερε να διαλύσει την παρουσία μας και εν τέλει αποχώρησε συντεταγμένα από το χώρο της σχολής, ενώ οι σύντροφοι/ισσες αναρχικοί/ές παρέμειναν και υπερασπίστηκαν δημόσια τον λόγο και τη παρουσία τους..."


"(..)Η δημόσια έκθεση των πρακτικών φίμωσης και αποκλεισμού που χρησιμοποιεί η ΚΝΕ ήταν που την ανάγκασε να προβεί τελικά σε επιθετικές ενέργειες, τις οποίες όσα ψέματα και αν πει δεν μπορεί να υπερασπιστεί και να δικαιολογήσει πολιτικά. "..Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν που χρησιμοποιήσαμε την απαραίτητη βία υπερασπιζόμενοι/ες τη συνέχεια της παρουσίας, με όρους πολιτικούς και όχι χουλιγκάνικους."


άρα εκείνοι επιτέθηκαν και δεν επιτέθηκε η ΚΝΕ σε "ανυπεράσπιστους μαθητές" όπως κάποιοι στο indymedia ψευδώς ισχυρίζονται.

"Παρά τον μεγάλο ρόλο που διαδραματίζει η ΚΝΕ στη διοργάνωση αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων.."


ζωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον βάλανε τον συριζαίο να τους γράφει τις ανακοινώσεις, να μαζευτούν λίγο τα "ουγκ" στα κείμενα. Βλέπω με συμπάθεια την προσπάθεια αυτή.
Απ'το κείμενο, βέβαια, θα λεγε κάποιος ότι ενοχλήθηκαν οι κνίτες προκαταβολικά, αφού οι αποκαλυπτικοί Γιάννηδες Παπαγιάννηδες τους ξεσκεπάσανε μετά το σκηνικό. Δε βαριέσαι, για τον ευρύτερο χώρο της γαδα μιλάμε.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Να χαρω εγώ αριστερή εφημερίδα!

https://www.efsyn.gr/arthro/ti-ehei-apomeinei-apo-ton-karl-marx


Προλεκαλτ

zoot horn rollo είπε...

Πάρτι του "Ρουβίκωνα" στη Φιλοσοφική, το είπαν σήμερα στις ειδήσεις του real fm στη 1 το μεσημέρι. Σημαντικότατη είδηση.
Προσεχώς: πότε πηγαίνουν τουαλέτα τα μέλη του.

Ανώνυμος είπε...

http://newpost.gr/ellada/703696/economist-gia-roybikwna-giati-h-kybernhsh-afhnei-mia-omada-taraxopoiwn-atimwrhth

Οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν αποκαλύπτουν κατι που δεν συζητείται στις παρέες εδώ. Η ανοχή και η αβάντα της ΠΦΑ στους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς είναι τοσο πασιφανής που δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Το τερμάτισαν και με την είδηση ότι «O ρουβικωνας έκανε έλεγχο σε αστυνόμους».

Το ζήτημα φυσικά δεν είναι τόσο σημαντικό, οσο πχ οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πρέπει να είναι σημαία του εργατικοί κινήματος, είναι όμως μια νέα τακτική της αστικής τάξης που την βρισκω πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο ίσως.

Δεν θυμάμαι άλλη κυβέρνηση που να χρησιμοποιεί τόσους «χρήσιμους ηλίθιους» για να ξεπλένει τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές της.

Το πιο τραγικοί είναι ότι φυλλάδες και σαιτ της αντιπολίτευσης που θέλουν να χτυπήσουν τον συριζα, χρησιμοποιούν τον Ρουβικωνα ,αλλά στην ουσία τον διαφημίζουν πολύ περισσότερο. Από αυτή την ηλίθια τακτική, έφτασε μια ομαδούλα 5-10 ατόμων να γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και αντικείμενο συζήτησης στο ίντερνετ κάθε βδομαδα, από το πουθενά κυριολεκτικά. Αφηστε που που πολλοί νεοι τρώνε αμάσητο το επαναστατιλικι των μπάχαλων και πανε να γίνουν μέλη της κομπανίας. Από την άλλη ο Κουλης, υποστηρίζοντας ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα τους μαζέψει , τους κάνει ακόμα πιο ήρωες στα μάτια απελπισμένων που ψάχνουν ζορό και εκδικητές.

Είναι ενδιαφέρον που θα καταλήξει αυτή η φαινομενική «επίθεση από τα αριστερά» με την υποστήριξη των συριζαιων, αν και μου φαίνεται ότι στο τέλος θα τους γυρίσει μπούμερανγκ ολο αυτό το τσίρκο, γιατί μπορεί στην κυβέρνηση να πιστεύουν ότι οι γραφικοί ακτιβιστές είναι ελεγχόμενοι, εκείνοι όμως μάλλον έχουν πάρει τον εαυτό τους στα σοβαρά.

Γιάννης Λ.

Ανώνυμος είπε...

@φάνης
Οι "σφραγίδες" της ΓΣΕΕ ανησυχούν. Ειδικά μετά την Πάτρα.

Από σημερινό Ριζοσπάστη.

" Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με παρουσία του «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας ξεκίνησαν οι εργασίες!
Κυβέρνηση και εργατοπατέρες έβαλαν σε εφαρμογή την επιχείρηση έντασης της αστυνομοκρατίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Ασφαλίτης πιάστηκε «στα πράσα» να παρακολουθεί τη διαδικασία του Συνεδρίου!

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10078559 "


@Απέργα με τις ώρες που μπορείς
Το ό,τι το indymedia σαν πολιτική είναι φιλοΣύριζα αποδεικνύεται από τα τόσα χρόνια φιλοσυριζέικης γραμμής από "αδέσμευτα άρθρα" που δημοσιεύτηκαν το εν λόγω μέσο "αντιπληροφόρησης", μαζί με την αντιΚΚΕδίλα που φυσικά πάντα υπάρχει.
Η αντιΚΚεδίλα φυσικά παραμένει αν και παρατηρώ πως είναι μειούμενη σε σχέση με τα έτη 2011, 2012, και 2015 που ήταν στο πικ της.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η βουβαμάρα της γενικής "αντιπληροφόρησης"(όχι μόνο το indymedia) χωρίς σχολιασμούς, φιλοσύριζα αλλά και συντηρητικών ΜΜΕ, όταν ο Μάκης Παπαδόπουλος είπε κάποια ΠΟΛΥ συγκεκριμένα πράγματα. Τα οποία ακόμα δεν ξέρω αν διαψεύστηκαν τόσο από άμεσα όσο και από έμμεσα ενδιαφερόμενους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ MEGA
(video στο youtube 27 Απριλίου 2015, από το 3ο μέχρι το 8ο λεπτό).
https://www.youtube.com/watch?v=mxbTQZ-5Tbw

ζωγραφιώτης

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Zωγραφιωτης

Δεν θεωρω οτι μπερδευονται, συνειδητα σοσιαλδημοκρατες ειναι οι ανθρωποι. Ισως τμημα της ηγεσιας και η βαση τους τους κραταει απο το να καταργησουν και τα τυπικα συμβολα.

zoot horn rollo είπε...

Το προμοταρισμα τους,με κάθε τρόπο, βγάζει μάτια. Το γιατί συμβαίνει, θα δείξει.

Όσο για την καλυψη των προσφατων γεγονότων...
Ασφαλίτες-Ρουβικωνας,σχεδόν παντού.
Ασφαλίτες-ΠΑΜΕ, σχεδον πουθενά.

zoot horn rollo είπε...

Η τακτική αυτή που περιγράφεις μπορεί να μην είναι και τόσο ηλίθια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε προλεκαλτ γιατί μου το έκανες αυτό? Άνοιξα το λινκ και άρχισα να διαβάζω...
Δεν έφτασα ούτε στη μέση... Η Παπαγγελη έχει κατανοήσει περισσότερο μαρξισμό από αυτόν τον κομπογιαννίτη που ξεχειλίζει ιδεαλισμό και μεταφυσικη από παντού. Ειλικρινά αυτή ειείν η σύγχρονη αστική διανοηση?
Μιλάμε δεν μπορούν πλέον ούτε να γράψουν μισό επιχείρημα. Γιατί είναι λάθος ο ιστορικός υλισμός? "Γιατί το δείχνει η ανθρωπινη ιστορία" χαχαχα

Ο Τζημερος προσπαθησε πιο πολύ στην κριτική του στην υπεραξία από αυτόν.

ratm

Ανώνυμος είπε...

ratm

Πρέπει να το διαβάσεις ολο, δεν γίνεται να το χάσεις αυτό το αριστούργημα! Έχει κι αλλά μαργαριτάρια παρακάτω. Λέει ας πούμε ότι ένα από τα μειονεκτήματα της σκέψης του Μαρξ είναι η απουσία δημοκρατίας. Περιβόλι σου λέω!

Και ναι, αυτή είναι η αστική διανόηση, μην εκπλησσεσαι. Αρκεί να διαβάσεις τι είδους βιβλία φιλοσοφίας κυκλοφορούν. Μεθοδολογικά είναι αγνωστικιστικα, μεταφυσικα, και ότι άλλο θες. Και ασε τον Μαρξ-- ο Χέγκελ δεν υπήρξε; Αυτοί έχουν πάει πιο πίσω κι από τον Χέγκελ. Άσε που κάποιοι αστοι διανοούμενοι τους θεωρούν και τους δύο εκπροσώπους του ολοκληρωτισμού.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Και μετά γελάμε με τον Τράγκα που σήμερα έλεγε στο ραδιόφωνο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας έναν θερμοστάτη που μας τον έχει βάλει ο "Θεός" για να μη σκεφτόμαστε το τέλος της ζωής μας γιατί αν το σκεφτόμασταν δε θα κάναμε τίποτα ούτε οικογένεια ούτε τίποτα.

Τουλάχιστον αυτός συμπλήρωσε μετά ότι δεν αφήνει καμία επίσημη να του αμφισβητεί τη γέννηση του "Θεανθρωπου".
Ο άλλος παριστάνει τον καμποσο φιλοσοφο.
Η αλήθεια είναι ότι αν η διανόηση σημερα της ελληνικής αστικής τάξης είναι ο Ράμφος, η Σώτη Τριανταφύλλου ή ο Φορτσακης τότε γιατι να μην είναι και ο συγκεκριμένος?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θα τρελαθούμε τελείως με άτομα του "χώρου" και του αριστεροχωρίου που θυμήθηκαν να διαχωρίσουν τη θέση του απ'τα χουλιγκάνια, μόνο όταν αυτά έβρισαν αντιστασιακούς που κατέθεταν στεφάνι, δύο ερωτήσεις.
Γιατί ονομάζετε τα περσινά γεγονότα "άνοιγμα της κατάληψης", όταν τα ίδια έμμισθα χουλιγκάνια είπαν πως η κατάληψη έγινε για να μην μπει το ΚΚΕ, κι εσείς απλά υλοποιήσατε (με κάποια καθυστέρηση) το σχέδιο τους παίρνοντας πανό συλλόγων, κάνοντας τους παρέα, διαδίδοντας ότι ο εορτασμός συνεχίζεται (παρουσία ετοιμοπόλεμων παρακρατικών βεβαίως βεβαίως);
Γιατί όχι μόνο δεν καταδικάσατε την παρακρατική επίθεση, την διάλυση του συντονιστικού μαθητών, την στοχοποίηση μελών της ΚΝΕ στο Πάντειο, το πάτημα σφυροδρέπανου, αλλά διαδίδατε τις αλληλοδιαψευδόμενες βρωμιές του ιντυμίντια;
Και κάτι τριτεύον: Υπάρχει διάψευση γι αυτό που αναφέρουν οι παρακρατικοί στην διαβόητη προπέρσινη ανακοίνωσή τους (την "σας περάσαμε για κνίτες"),το ότι σας συνόδευσαν στα γραφεία σας μετά την λήξη της "παρεξήγησης";

Ανώνυμος είπε...

Ένας αιώνας αγώνας και θυσία... και επίσημα πλέον...το ΚΚΕ ως ανώτερο προϊόν της ταξικής πάλης στη χώρα μας, στην υπηρεσία της ιστορικής αναγκαιότητας.

Με όραμα το σοσιαλισμό, με οδηγό το προλεταριάτο και το λαό στο πλευρό του, να ξυπνήσουν και πάλι οι εφιάλτες για την άρχουσα αστική τάξη και τη μούχλα του αναθεωρητισμού που σέρνει πίσω της.

Ζήτω σε όσους χάθηκαν για να κρατήσουν ψηλά τα σφυροδρέπανα, εύγε σε όσους σήμερα στέκονται όρθιοι να τα τιμούν και να τα ακονίζουν.

vita delta


Ανώνυμος είπε...

Το προμοτάρισμα των "παιδιών" είναι μία πρώτης τάξης απόδειξη πως η δύναμη της ΚΝΕ ολοένα μεγαλώνει. Η παλιά καλή αντικομμουνιστική Ελευθεροτυπία που προμόταρε την αναρχία μας άφησε χρόνους με ένα υποκατάστατο. Αφήστε τα λουλούδια του αναρχικού χώρου να ανθίσουν.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6294503


Αξιοσημείωτη η "εξαφάνιση" του Ρουβίκωνα, ένα χρόνο πριν, μετά τα διάφορα "γαλλικά" που είχε εκστομίσει εναντίον τους ένας Ραββίνος από την Θεσ/κη, παλιός εγγονός έλληνα αξιωματικού(!) ύστερα από ένα happening των "παιδιών" στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Άρα δημιουργούνται λογικά ερωτηματικά για το πρόσφατο happening των "παιδιών" στην Πρεσβεία του Ιράν, της Νο1 χώρας - στόχου του Ισραήλ.

Πάντως όταν πλησιάζουν την Πρεσβεία του Ισραήλ (Η σκέτη Πρεσβεία παραμένει η διαβολικά καλή) αναρχικοί και συριζαίοι κάτι παθαίνουν ήδη από τις ένδοξες ημέρες του αντιμνημονίου (Νοέμβριος 2012 Ημέρες Πολυτεχνείου). Βέβαια είχαν προηγηθεί κάποιες επίσημες συναντήσεις του τότε αρχηγού της αξ.αντιπολίτευσης με τον Πέρες θα πει κάποιος. Σημασία έχει πως κατανάλωναν αναγκαστικά "σανό" ως προς τις προθέσεις του Σύριζα, μην και τυχόν μείνει μόνο το ΚΚΕ να υποστηρίζει την Παλαιστίνη και φανούν πως είναι απλοί σοσιαλδημοκράτες ασχέτως "αυτοπροσδιορισμού".

Κάτι χουλιγκάνια που δήλωναν αναρχικοί είχαν επιτεθεί στην επέτειο του Πολυτεχνείου πριν 3 χρόνια στην Σπάρτακος (σκέτο) γιατί και καλά τους μπέρδεψαν με ΚΝιτες. Αλλά το αριστεροχώρι σαν καλός χριστιανός τους συγχώρεσε. Λίγο μετά βέβαια αποκαλύφθηκε πως κάποια από τα επιτιθέμενα χουλιγκάνια είχαν και κάποιες εκκρεμείς υποθέσεις του κοινού ποινικού κώδικα με την αστική δικαιοσύνη

http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/11/blog-post_66.html


@Παπουτσωμενος Γατος

Δεν νομίζω να είναι συνειδητά σοσιαλδημοκράτες οι εκεί κομμουνιστές όπως π.χ.το ΚΚ Γαλλίας. Το πιθανότερο λόγω την δική τους αδυναμίας και μη δυναμικής να την συγχέουν, με τις αντικειμενικές συνθήκες, να υποχωρούν από την στρατηγική. Mετατρέποντας την ανάγκη σε φιλοτιμία ο δρόμος για ουρά της σοσιαλδημοκρατίας είναι ανοικτός. Βέβαια είναι - δεν είναι συνειδητοί το αποτέλεσμα παραμένει σχεδόν το ίδιο.

Zωγραφιωτης

Ανώνυμος είπε...

@Προλεκαλτ


https://www.efsyn.gr/arthro/ti-ehei-apomeinei-apo-ton-karl-marx

" (..)ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων και την εμφανή αμηχανία και αδυναμία των απανταχού μαρξιστών να δώσουν μία αξιοπρεπή απάντηση. "

Καθεστώς = Χώρα αντίθετη στις ΗΠΑ
Ολοκληρωτικό = Χάνα Αρέντ Κόνκουεστ και λοιποί

" (..)«Δεν είναι η συνείδηση των ανθρώπων που ορίζει το Είναι τους, αλλά αντίστροφα το κοινωνικό τους Είναι καθορίζει τη συνείδησή τους». Η διάψευση αυτής της θέσης μπορεί να συναχθεί από την ανθρώπινη Ιστορία."

"(..)Το σημαντικό όμως είναι ότι στο «Μανιφέστο» η έννοια της δημοκρατίας απουσιάζει εντελώς, δεν απασχολεί τους συντάκτες του ούτε στα υπόλοιπα έργα τους. Κάποιες γενικές θεωρητικές σκέψεις εκφράζει ο Μαρξ μόνο στην «Κριτική της εγελιανής φιλοσοφίας του κράτους και του δικαίου» (1843-44). Εδώ έγκειται, κατά τη γνώμη μου, ένα στοιχείο που έμελλε να παίξει βαρύνοντα αρνητικό ρόλο στα μετέπειτα χρόνια."


"(..)Το στοιχείο αυτό είναι το γεγονός ότι η κριτική και η αντίσταση στον καπιταλισμό και την αστική ολιγαρχία ξεκινούν και εδραιώνονται με απουσία της δημοκρατίας. Η αντίπαλη και εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό, την οποία αντιπροτείνουν ο Μαρξ και ο κομμουνισμός, ήταν η αντιδημοκρατική «δικτατορία του προλεταριάτου». Οταν λέω δημοκρατία δεν εννοώ το αντιπροσωπευτικό καθεστώς που είναι καθαρά ολιγαρχικό, αλλά την άμεση δημοκρατία."


"Άμεση Δημοκρατία" σαν της Αρχαίας Αθήνας να πούμε με το 90% του πληθυσμού σκλάβοι; Ή την "Άμεση Δημοκρατία" που προμόταρε το ΠΑΣΟΚ ως "συμμετοχική δημοκρατία";

Α ναι δεν υπάρχουν τάξεις σε μία κοινωνία. Ούτε αστική δημοκρατία.

Και το κράτος φύτρωσε από μόνο του! Μόνο αυτό δεν μας είπε

Γελασα με την ψυχή μου.


Zωγραφιωτης

zoot horn rollo είπε...

Ζωγραφιώτη η "Ελευθεροτυπία" ζει και βασιλεύει και τους "true" κυριεύει (ή και την κυριεύουν). Το "φρέσκο πράμα" με τους φακέλους των κατά καιρούς ΓΓ του ΚΚΕ θα το έχεις δει λογικά.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ζωγραφιώτη, (19 Νοεμβρίου 2018 - 9:09 μ.μ.):
Κρατική ...Αναρχία!
Η, αλλιώς, "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις".... του Αστικού Κράτους.
Ολα θε να τα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo

Στην τελική ποιος τους πιστεύει πλέον zoot horn rollo;

Ναι το διάβασα στον "Ριζοσπάστη"(Τρίτη και σήμερα Πέμπτη). Αλλά δεν μπορούν να φτάσουν το "επίπεδο" των παλιών καλών του 1991 π.χ. με τον τίτλο ΚΚΕ Α.Ε. ή κάτι παρόμοιο Διαβάστε στο Σημερινό "Ριζοσπάστη" για να μαθαίνουμε εμείς οι νεώτεροι.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10097329

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10097986


Άλλη μία πρόσφατη αντικομουνιστική προσπάθεια που δεν τους "βγήκε" από την (λιγότερο αποτελεσματική) νέα Ελευθεροτυπία
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10097440


Η μίξη Ελευθεροτυπίας - Αυριανής, το 2 σε 1 σε όλα τα αντικομουνιστικά έντυπα τους ,δεν φέρνει τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα. Για να μην κουράζονται οι των διαφόρων "μειγμάτων" Ελευθεροτυπίας-Αυριανής, μερικές ακόμα "συλλογές" που κατά καιρούς "ανακυκλώνονται" μάλλον γιατί θα έχουν οικολογική συνείδηση

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7574261

https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/45844/ergatikos-agonas-mia-fora-pseytes-gia-panta-pseytes

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=4491859

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=328693


@Σεχτάρ ο Τρομερός
Αρκετά τα "αξιοπερίεργα" των "παιδιών" του Ρουβίκωνα.

Π.χ. ένα ακόμα

"Ντου" σε μία συμβολαιογράφο που ήταν υποψήφια με το ΠΑΜΕ που έλεγαν(φυσικά ψευδώς) πως έκανε πλειστηριασμούς Α Λαϊκής Κατοικίας. Εντελώς συμπτωματικά η "παρέμβαση"(το στρογγυλεύω) έγινε λίγες ημέρες πριν γίνουν εκλογές σε συμβολαιογραφικό σύλλογο.
Όταν αποδείχθηκε πως οι Ρουβίκωνες έγραφαν ανακριβή πράγματα, και βρέθηκαν πολιτικά εκτεθειμένοι, το "γύρισαν στο καλαματιανό" ή το έπαιξαν "αντιπρόεδροι Εδεσσαϊκού" παραπέμποντας σε δήθεν "στοιχεία" που δεν τσέκαραν κάποιου από τα "δεν πληρώνω"


Είχα γελάσει με την ψυχή μου με την "εξαφάνιση" από την "δράση" του "παιδιών" για δύο εβδομάδες όταν πρωτύτερα ο Ραβίνος τους "τα είχε χώσει".


Zωγραφιώτης

Αναυδος είπε...

το κ*βοξ το κεντρο μπαρ του ρουβικωνα ανηκει στο ΙΚΑ-ΕΦΚΑ

(...)
Η υπόθεση πήρε νέα τροπή τον Δεκέμβριο του 2017, με αφορμή έγγραφο που είχε συντάξει αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας και ενημέρωνε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι το κτίριο της οδού Θεμιστοκλέους παρέμενε υπό κατάληψη. Η Εισαγγελία ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο και ανέθεσε στην Ασφάλεια νέα προκαταρκτική εξέταση ζητώντας μάλιστα να προβεί σε συλλήψεις στην περίπτωση που οι αστυνομικοί διαπίστωναν ότι τελούνται αυτόφωρα αδικήματα. Οι εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ ειδοποιήθηκαν την 30ή Ιανουαρίου να καταθέσουν σχετικά και μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα δημοσιοποίησαν την εξέλιξη, καταγγέλλοντας Αστυνομία και Εισαγγελία για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Τι επακολούθησε μέχρι σήμερα; Μετά μια περίοδο αδράνειας, η κρατική ασφάλεια επανήλθε στο θέμα και με έγγραφό της απευθύνθηκε εκ νέου στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, αυτή τη φορά διευκρινίζοντας το περιεχόμενο της έρευνας και παραθέτοντας μία σειρά από ερωτήματα, που ήταν τυπικό να απαντηθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής. Πώς αντέδρασε η διοίκηση του φορέα; Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή δεν απάντησε στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά κοινοποίησε την αλληλογραφία στον πρόεδρο της Βουλής. Η εξέλιξη προκάλεσε την έκπληξη των αρμοδίων αξιωματικών και την οργισμένη αντίδραση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος ζήτησε την ποινική δίωξη της διοίκησης του φορέα για το αδίκημα της παραβίασης της μυστικότητας της προανάκρισης.

(..)

http://www.kathimerini.gr/995792/gallery/epikairothta/ereynes/me-sxedio-al-kapone--h-elas-kata-royvikwna

αν αληθευει το δημοσιευμα υπαρχει σιωπηρη συνενοχη κρατους ρουβικωνα

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Στο ίδιο λινκ, που έβαλε ο Αναυδος, διαβάζουμε ότι οι ΑΝΕΛ κάνανε μήνυση στον "Ρουβίκωνα" και στο δικαστήριο την ...ανακάλεσαν! Σκεφτείτε τώρα, τί λέγαμε πριν λίγο καιρό για αναλογίες ψε-Κα(σ)μμένου με Γαρουφαλιά (αυτόν του '65) και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, πούθε κρατάει η σκούφια αυτής της (καθόλου) περίεργης κρατικής αναρχίας.
Το Social Engineering παίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο Γιουνάν.
Βέβαια, υπάρχουν διαφωνίες στο αστικό στρατόπεδο γι αυτά τα κόλπα, κι έτσι μαθαίνουμε κι εμείς κάτι τις για τα ντεσού της μεγάλης εικόνας. Οχι, δηλαδή, πως θ' άλλαζε και κάτι αν δεν τα μαθαίναμε. Η μεγάλη εικόνα είναι σαφής, αν έχει κανείς διαβάσει λίγη Ιστορία και δεν καταπίνει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν.

tsechos είπε...

Στις 15 Οκτωβρίου είχα κάνει το εξής σχόλιο:"Το κόμμα ύστερα απ τη σημερινή πρότασή του για την κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να καλέσει σε μαζικές διαδηλώσεις με αυτό το αίτημα.
Τσέχος"
Και είχα πάρει απάντηση απο Σεχτάρ:"Τρολλάρεις, Τσέχο;"
Τώρα με τα γεγονότα στη Γαλλία καταλαβαίνω την ορθότητα της αντίδρασης του Σεχτάρ.

Ανώνυμος είπε...

@ tsechos
Μπα δεν τρολλάρεις ρε Τσέχο. Ιδέα σου. Τα διάφορα "Δεν πληρώνω" ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα.

https://www.902.gr/eidisi/kosmos/175729/horis-ta-kitrina-gileka-oi-synomilies-tis-kyvernisis-makron-nees-diadiloseis

" (..)Οι υπογράφοντες του καλέσματος των "ελεύθερων κίτρινων γιλέκων" που κυκλοφόρησε στη "Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς", αναφέρουν ότι είναι "ενεργοί πολίτες που αποτελούν μια τίμια εκπροσώπηση της Γαλλίας, η οποία υποφέρει και αισθάνεται εγκαταλειμμένη".
Μεταξύ άλλων ζητούν το άνοιγμα μιας γενικής συζήτησης για τη φορολογία και τα «κοινωνικά θέματα», τη διοργάνωση τακτικών δημοψηφισμάτων για τους "μεγάλους κοινωνικούς προσανατολισμούς της χώρας".
Αναφέρουν ότι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας, αλλά και ότι "η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να απαντήσει στο θυμό με μια εγωιστική πολιτική αδιεξόδου".
Τέλος, καλούν την κυβέρνηση σε διάλογο, εκφράζοντας επιθυμία για "μια γρήγορη συμφωνία για να ανακτήσει η οικονομία τη δύναμή της πριν από τις γιορτές» και τονίζοντας ότι «είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για μια πρώτη συνάντηση".
(..)Παράλληλα, διαδηλωτές φορώντας κίτρινα γιλέκα άνοιξαν σήμερα τα διόδια της εθνικής οδού κοντά στο Μπιαρίτζ."

Οι διαδηλώσεις των εργαζομένων είναι αυτό που έχει σημασία.

"(..)Σήμερα πάντως, στο Παρίσι, βγήκαν στο δρόμο οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασθενοφόρων της Γαλλικής πρωτεύουσας, διαδηλώνοντας ενάντια στις εργασιακές συνθήκες και στις μειώσεις μισθών."

Όταν γίνονται κινητοποιήσεις της CGT αρκετές από τις οποίες είναι αρκετά δυναμικές, τα ΜΜΕ εστιάζουν στα "παιδιά με τα μαύρα" της Γαλλίας που σπάνε καμία βιτρίνα.

Πριν λίγες ημέρες αντιπροσωπεία της CGT είχε επισκεφτεί το ΠΑΜΕ. Ποιος ασχολείται με το ΠΑΜΕ; Ποια CGT; Ποια Amstel(όπως έλεγε η Διαφήμιση);


Καμία αστική πολιτική δεν θα αλλάξει από κίτρινα γαλάζια και πορτοκαλί γιλέκα. Το πολύ πολύ επειδή ο Μακρόν φαίνεται πιο "soft" και πως θα "τακτοποιήσει το θέμα" σε κάτοικο που διαμαρτύρονταν για τους καταυλισμούς μεταναστών, χωρίς να ξέρει πως τον ηχογραφούσαν, να τον αλλάξουν. Μπορεί να τον θεωρούν σχεδόν καμένο χαρτί να του δώσουν τον "μουτζούρη" να τα πάρει όλα πάνω του. Ερχόμενη η Λεπέν να βρει έτοιμο το μαγαζί, μην κουραστεί να φέρει "νόμο και τάξη" εκτός αν την προλάβει κανένας Μελανσόν για "αντιφασιστικό" Μέτωπο. Τύφλα να έχει ο Νταλαντιέ του 1938.


@Σεχτάρ ο Τρομερός
Δεν νομίζω να έχει σχέση με το σχόλιο σου(25 Νοεμβρίου 2018 - 12:53 π.μ.) αλλά είχα διαβάσει πως πάνω-κάτω εκείνη την εποχή ένας ποιητής Ρένος Αποστολίδης έκανε ένα "ντου" μαζί με άλλους στη Βουλή. Ο οποίος αυτοπροσδιορίζονταν(;) άλλοι τον προσδιόριζαν(;) -ερωτηματικά και τα δύο- και ως "αναρχικός της Δεξιάς" (Σαν πολλές "αναρχίες" δεν πλάκωσαν;)


@Αναυδος
Είναι ή δεν είναι αληθές το δημοσίευμα της Καθημερινής υπάρχει κάτι άλλο αξιοπερίεργο.

Το περσινό, "ντου" ("Δυσλειτουργίες και προβλήματα στο επίπεδο ασφαλείας" κατά την Καθημερινή) στο "Πεντάγωνο" των "παιδιών" μία μέρα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου.
http://www.kathimerini.gr/935136/article/epikairothta/ellada/royvikwnas-ntoy-kai-sto-pentagwno

Ειδικά αν φέρουμε στο μυαλό μας την είσοδο στο Πεντάγωνο απελπισμένων απλήρωτων εργατών από τα Ναυπηγεία το 2012. Ο τότε εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σύριζα δήλωνε (Mega - υπάρχει video) για "χαλαρή αντιμετώπιση" εκ μέρους του κράτους αφήνοντας υπόνοιες για "στημένο επεισόδιο". Και τι άλλο, ακολούθησε και μία σύγκριση της αντιμετώπισης των εργατών στο Πεντάγωνο με την κατά Σύριζα σκληρή αντιμετώπιση από την αστυνομία για τα "παιδιά στα Εξάρχεια που πίνουν μπύρες".

Προσαγωγές, καμία 10αρια Συλλήψεις και μερικά σπασμένα πόδια χέρια κεφάλια των τότε απλήρωτων ναυτεργατών και επιμονή για δηλώσεις "μετανοίας" από τηλε-εισαγγελείς δημοσιογράφους της TV η ατμόσφαιρα της όλης -κατά Σύριζα- "χαλαρότητας".


Zωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

@Τσέχος
Ποιοι να αντιδράσουν; Οι ντροπαλοί κρυφο-νοικοκυραίοι;
απο το γνωστο twitter λογαριασμο που τα λέει καλύτερα:
Ο Χέγκελ λέει η κουκουβάγια της Αθήνας πετάει το σούρουπο, η γνώση είναι στερνή και εκ των υστέρων δηλαδή. Εδώ και καιρό, στην Ελλάδα ζούμε το παρατεταμένο σούρουπο του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μετά το 2015, είναι αδύνατο να κρυφτεί αυτό. Ας πούμε δυο κουβέντες στερνής γνώσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανοιχτή σοσιαλδηκρατια δηλαδή, είχε ένα αφήγημα. Το αφήγημα του ήταν απλό κ ξεκάθαρο, κ η μπαρουφολογια ήταν ντεκόρ γυρω γυρω, δεν το αλλοίωνε στην ουσία του. Ο κόσμος το αγκάλιασε επειδή το κατάλαβε κ προσπέρασε τις γραφικότερες διαστάσεις.

Το αφήγημα ήταν: Η οξύτητα της κρίσης στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το σχετικό επίπεδο του εργατικού της κινήματος, της δίνει μια δυναμική, εάν υπάρξουν οι δέουσες ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ κινητοποιήσεις (μη ένοπλες) να ανατρέψει τον πολιτικό συσχετισμό με τρόπο που να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να φέρει πολιτική ήττα του Νεοφιλελευθερισμού σε όλη την Ευρώπη. Δεν ήταν ένα αφήγημα για το σοσιαλισμό, ο,τι κι αν έλεγε, ήταν στον πυρήνα του μια φαινομενικά πραγματιστική πρόταση ανάσχεσης της επίθεσης στα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είχε βέβαια παρά πολλά λογικά κενά πίσω από την πρόσοψη του πραγματισμού.Κενά που αφορούσαν στην σύλληψη του ρόλου κ χαρακτήρα της ΕΕ, του ιμπεριαλισμού, του κράτους κ του κρατικού μηχανισμού, της βίας ως διάστασης των οικονομικών σχέσεων στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό, της ανάγκης σχεδιασμού αντίδρασης σε αυτή τη βία, του ρόλου του κινήματος μετεκλογικά, κλπ.

Οι κρυφοί σοσιαλδημοκράτες του ΚΚΕ το αποδήμησαν επαρκώς. Ανέδειξαν τις βασικές του αντιφάσεις. Και μέχρι εκεί. Ποιο ήταν και είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΦΗΓΗΜΑ δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να εξηγήσουν. Από το 2010, το ΚΚΕ δεν έχει, απλά, κανένα απολύτως αφήγημα. Έχει συνθήματα. Δεν υπάρχει ίχνος προσπάθειας να εξηγηθεί ποιος είναι ο στόχος κ ποια τα μέσα. Όποτε δεν έχει και κανένα νόημα πλέον η συζήτηση. Δεν υπήρχε ποτέ τίποτε εκει πέρα από την κριτική στην ανοιχτή σοσιαλδημοκρατια από την κρυφή. Και ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Έχει φανεί δραματικα πια αυτό.

Μόλις λοιπόν εξαντλήθηκε η χρησιμότητα της αποδόμησης της μπουρδολογίας των σοσιαλδημοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ, διότι πολύ απλά την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ την ανέλαβε πια τελεσίδικα ο ΣΥΡΙΖΑ (ως κυβέρνηση), το ΚΚΕ έκανε ένα μακρόσυρτο φςςςςς κ ξεφούσκωσε. Ύστερα, ήρθαν τα λαϊκά γλέντια.

Αντί

Ανώνυμος είπε...

@αντί

Ε? Πω ρε φίλε τι έπαθα που δεν διάβασα Badiou και δεν δέχτηκα ποτέ τα "αφηγήματα" ως εργαλείο σκέψης... Αδυνατώ να καταλάβω το βαθυστόχαστο πόνημα σου... Αυτο ντε, το πρωτοτυπο, το μαρξιστικό!

Ρε ουστ!

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Σώπα, τα ορφανά του Ενβέρη (ο αφέντης τσουτσουλομύτης) βγήκανε από τη χειμέρια νάρκη τους...

Περαστικός κι αγύριστος

zoot horn rollo είπε...

Κάνοντας στην άκρη τις πομπώδεις/φανταχτερές/εξειδικευμένες(τάχα) εκφράσεις και λέξεις, τελικά είναι πολύ πιο συνηθισμένες και μπαγιάτικες (χρόνια τώρα) απ' όσο νομίζουν τόσο οι εμπνευστές τους όσο και τα διάφορα φερέφωνα.

Τιμή και δόξα στο "αντισουβλακολαϊκογλεντοφεστιβαλικό κίνημα".

Ανώνυμος είπε...

@Αντί

Το ΚΚΕ μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας και της λογικής. Η σοσιαλδημοκρατία με αφηγήματα
Το αφήγημα του Σύριζα ήταν το ίδιο με τα παλιά: Μεγάλο μέρος του κόσμου πίστευε πως έταζε 10 και μήπως πετύχει τα 2-3 έστω τα πιο μικρά. Βέβαια και οι ίδιοι οι Συριζαίοι ήξεραν πως αυτά που έταζαν έστω και τα πιο μικρά θα ήταν δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να τα υλοποιήσουν ( Μηλιός Περιοδικό Θέσεις Ιανουάριος 2016)

Την αποδόμηση του Σύριζα την έκανε το ΚΚΕ που δεν έδωσε ανοχή στην καρικατούρα των Συριζανέλ. Διαφορετικά θα είχαμε μόνο την χ.α με 20%+.


Κάποια προγράμματα π.χ. 18ο και 19ο ίσως να τα έχεις ακουστά. Τις θέσεις του το ΚΚΕ τις δημοσιοποιεί. Όπως και το τι θα κάνει όταν θα αναλάβει, μαζί με τον λαό την εξουσία. Υπάρχει η συνέντευξη της Παπαρήγα στον Χατζηνικολάου το 2012 με τω ερώτημα τι θα κάνει το ΚΚΕ αν αναλάβει την εξουσία. Αν βέβαια κάποιοι ξεβούλωναν τα αυτιά τους ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΤΙΚΌ ΤΡΑΓΟΎΔΙ των σειρήνων της σοσιαλδημοκρατίας(εύκολα, άμεσα και με ανάθεση ) αλλά τα βούλωναν όταν μιλούσε η ΓΓ δεν νομίζω πως ευθύνεται το ΚΚΕ.

Μάλλον δεν έχει καταλάβει τι παίχτηκε στα 10 χρόνια κρίσης και το ρίχνεις στα παραμύθια. Καλή νύχτα με τα αφηγήματα για μπλε κίτρινα και λοιπά γιλέκα που "θα αλλάξουν την Γαλλία και μετά την Ευρώπη". Κάπου τα είχαμε ξανα ακούσει.

Αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις, και δεν τρολλαρεις, θα είμαι πολύ ευτυχής. Δείχνει πως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι σαν και σένα δεν κατάλαβαν γρι από την κρίση και άρα είναι περισσότερο πολιτικά αδύναμοι από όσο νομίζουμε.

Zωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

Λαστ γήαρ ο Μπαντιού παιδιά. Πλέον πούτιν, κόσκο, ρουφιανιλίκια (μα να δουλεύεις σε πολυεθνική σε ξένη χώρα και να το παίζεις κομμουνιστής; μήπως φοράς και λιβάις;) και "θα σου γαμήσω την παναγία". Από τίμιους ακαδημαϊκούς (εδώ επιτρέπονται τα συνέδρια με τα λεφτά της τράπεζας κύπρου) και αναρχικούς/κομμουνιστές του δρόμου (ίσως βάλανε κίτρινο γιλέκο και κάναν παρέα στον πιλάφη, μας τέλειωσε ο σόρος φαίνεται και το δίκτυο πρακτόρων της cia που μέχρι πρότινος διοργάνωνε όλες τις πορείες διαμαρτυρίας παγκοσμίως) και του 12ωρου που πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις μία είναι στο τουίτερ και μία στις παραλίες.

Ijon Tichy

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Αγαπημενες λεξεις των αριστερων πασοκων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ κλπ):

Αφηγημα
Τομη
Επαναπροσδιορισμος
Μετωπο
Ηγεμονια
Περιχαρακωση

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: εργατών ναυπηγείων αντί ναυτεργατών στην τελευταία παράγραφο (4 Δεκεμβρίου 2018 - 9:03 μ.μ.)

Ετοιμάζονται για εκλογές τα άλλα "παιδιά" που ως φούσκα τους "φούσκωναν" τόσοι και τόσοι από τα 2008 , και τώρα ξεφουσκώνουν. Δεν αποκλείω να διενεργήσουν εκλογές οι Συριζα-Ανελ αμέσως μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Τι και αν οι Συριζαίοι δεν θα βρίσκουν την ψήφο τους;

1) Θα διευκολύνουν τον Κούλη να πάρει "έτοιμο το μαγαζί" και με αυτοδυναμία γιατί "το κράτος έχει συνέχεια" και "εκ βάθους καρδίας ανήκουμε στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ". Πόσο μάλλον τώρα που το ΝΑΤΟ διευρύνεται και στα Δυτικά Βαλκάνια.

2) Μην τυχόν και προκύψει καμία νέα επιτυχημένη απεργία σαν της προηγούμενης εβδομάδας που τα ΜΜΕ(φιλοΚυβερνητικά και μη) ως νέοι Κόπερφιλντ προσπάθησαν να την "εξαφανίσουν" σαν να μην έγινε ποτέ. Το εργατικό ταξικά προσανατολισμένο κίνημα να μην ανέβει όπως είναι και η έμμεση αγωνία του "αντί" που μάλλον σαν τα ΜΜΕ δεν είδε περιεχόμενο στην απεργία αν και μάλλον θα άκουσε κάποια συνθήματα.

Zωγραφιώτης

Υ.Γ.
" Η κυβέρνηση χαϊδεύει τα αυτιά των χρυσαυγιτών
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10115293

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση κάλεσε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στο γιορτασμό της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, στο στρατόπεδο της Σχολής Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο.

Η κυβέρνηση χαϊδεύει τα αυτιά των χρυσαυγιτών, καλώντας τους σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως εξάλλου έκανε και παλιότερα, που μαζί με κυβερνητικούς βουλευτές περιέφερε και αντίστοιχους ναζιστές, σε ακριτικά νησιά, όπως στο Καστελόριζο, ή ακόμη χειρότερα τους κάλεσε να παρευρεθούν στην υποδοχή των λειψάνων των πεσόντων στη διάρκεια της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.

Ετσι και χτες, παρόντες στην εκδήλωση στο Μεγάλο Πεύκο ήταν ο ναζιστής βουλευτής Παππάς και ο ομοϊδεάτης του ευρωβουλευτής κι απόστρατος στρατηγός Επιτήδειος, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο, με την παρουσία τους.

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την εκδήλωση διότι ο ναζισμός πρέπει να απομονωθεί από τις Ενοπλες Δυνάμεις.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες για την παρουσία των χρυσαυγιτών σε αυτήν την εκδήλωση. "

Ανώνυμος είπε...

Δώρο για τους "αντιδες".

Σχεδόν πριν 4 χρόνια, Φεβρουάριος 2015 υπογραφή παράτασης 2ου μνημονίου από τον Βαρουφάκη. Στρατούλης υπουργός της τότε 1ης Κυβέρνησης των Σύριζα-Ανελ.
Δικολαβίστικα επιχειρήματα από την αρχή και με το "καλημέρα" οι τζίφρες.

Feb 28, 2015

Στρατούλης: "Η συμφωνία που κλείστηκε δεν χρειάζεται να έρθει για επικύρωση στη Βουλή"

http://www.thepaper.gr/stratoulis-i-simfonia-pou-klistike-den-chriazete-na-erthi-gia-epikirosi-sti-vouli/

" Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τη χάρη του ΚΚΕ:

"(..)Το Κομμουνιστικό Κόμμα από την άλλη στον δικό του κόσμο θεωρεί επίσης ότι αυτό είναι μνημόνιο και λέει να έρθει στην Βουλή, να το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκτεθούν και να λέω να κι αυτοί συνεχίζουν τα μνημόνια.

Ούτε στους μεν θα κάνουμε την χάρη, ούτε στους δε. Θα έρθει, θα γίνει αντιπαράθεση, θα γίνει συζήτηση, αλλά δεν χρειάζεται κύρωση από την Βουλή. Δηλαδή εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα ζητάνε οι δανειστές της χώρας; Αυτή η περίοδος τέλειωσε. Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα και η κυβέρνησή της μπορεί και πρέπει να αποφασίζει τι θέλει κύρωση, τι δεν θέλει, εφόσον βεβαίως έχει τις σωστές νομικές γνωμοδοτήσεις και είναι σύμφωνη με το νόμο και το Σύνταγμα"."


"(..)Στην επισήμανση των δημοσιογράφων πως το νόμο αυτό (σ.σ.το ελληνικό πρόγραμμα) ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε καταψηφίσει, ο κ. Στρατούλης απάντησε : "τι να κάνουμε; Είναι νόμος του κράτους".


Ναι και το video
https://www.youtube.com/watch?v=pya-9POLYs8

Ανώνυμος είπε...

Πως να 'ναι στα γαλλικά άραγε το "Η κόρη της Παπαρήγας δεν ήθελε ούτε ένα τζάμι σπασμένο στην Αμερική";
Ντάξει ντυθήκατε Άη Βασίληδες, θυμηθήκατε τον μεγάλο κινηματικό σταθμό του καψίματος του δέντρου του Αβραμόπουλου, αναδημοσιεύσατε ν. Σύριζα στο ίντυ (αντιπληροφόρηση όχι αστεία), του χρόνου πάλι.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Τα περί νοικοκυραίων του "αντί" με ώθησαν να ψάξω παλιές δηλώσεις του Τσίπρα πως ήταν νοικοκυραίοι.

"Πηγή: Τσίπρας θορυβημένος: Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι, καταδικάζω τη βία | iefimerida.gr "

https://www.iefimerida.gr/news/85417/τσίπρας-θορυβημένος-είμαστε-κι-εμείς-νοικοκυραίοι-καταδικάζω-τη-βία

Όταν ο Σύριζα είχε απαρνηθεί σε διάστημα λίγων μηνών Δεκέμβριος 2012- Μάρτιος 2013 μπόλικες φορές των α/α χώρο. Βέβαια υπήρχαν κάποιες κοινές ομιλίες π.χ.Δεκέμβριος 2012 στο Χαλάνδρι.

Δηλώσεις "νόμου και τάξης" όταν η αστυνομία είχε μπει στην Βίλα Αμαλίας,
https://www.youtube.com/watch?v=Dq3RTbprUK4

δηλώσεις από στελέχη του για (παρακάτω)
http://redflyplanet.blogspot.com/2012/12/blog-post_8316.html

και άλλα "όμορφα", "εκκλησιαστικά" και λίγο "ακροδεξιά"
https://roides.wordpress.com/2012/12/28/28dec12/
https://roides.wordpress.com/2012/12/24/24dec12/

Τότε βέβαια οι διάφοροι - ποικίλοι "αντίδες" θα ήταν μεθυσμένοι από το άρωμα του νοικοκυρέικου αντιμνημονίου και μάλλον δεν θα άκουγαν

Zωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ρε μην ασχολείστε με καλοταισμενους νέο"μαρξιστές" που θεωρούν τη σημερινή Ρωσία πιο διεθνιστική και αντιφασιστική από την ΕΣΣΔ...
Όσοι έχετε μπλοκ και διαγραφή σε κάθε σουργελο για την ψυχική υγεία σας. Τους πείραξαν τα φεστιβάλ και τα γλέντια των κοβ , το μνημόνιο του ΑΚΕΛ δε τους πείραξε. Θα μου πεις στο φεστιβάλ άντε να σε κεράσουν κανά σουβλάκι ενώ αν είσαι καθηγητής νεο"μαρξιστής" ποιος σε πιανει. Το Ζίζεκ πολλοί εμισησαν την καριέρα του κάνεις....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για σας, εγώ μια μέρα μετά τα μπάχαλα βλέπω διάχυτη την άνοδο της επαναστατικότητας. Κρίνοντας απ'τις ανταποκρίσεις ζωσμένων με φυσεκλίκια τουιτεράδων, πλησιάζουμε σε επαναστατική κατάσταση. Η νίκη έρχεται πιο κοντά, με κάθε ριτουίτ πρωτοσέλιδου του Κουρή.

Ανώνυμος είπε...

Συναντήθηκαν και με αντιπροσωπεία της χα από την πρεσβεία της χώρας-φάρου του παγκόσμιου κομμουνισμού. Εμ, μόνα τους τα αυγά δεν έβγαλαν άκρη με το σωματείο-σφραγίδα και χρειάζεται σπρώξιμο ουσιαστικό, όχι μόνο σόσιαλ με μποτ και ατσάλινους (και τα ατσάλινα μποτ τους αφού πλέον ο καθένας τους ως καλό υπαλληλάκι έχει 3-4 λογαριασμούς να "γαμάει παναγίες").

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Τι σας έγραφα για τα κίτρινα γιλέκα ( 4 Δεκεμβρίου 2018 - 9:03 μ.μ. ) ;

"Μπα δεν τρολλάρεις ρε Τσέχο. Ιδέα σου. Τα διάφορα "Δεν πληρώνω" ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα."

"Καμία αστική πολιτική δεν θα αλλάξει από κίτρινα γαλάζια και πορτοκαλί γιλέκα. Το πολύ πολύ επειδή ο Μακρόν φαίνεται πιο "soft" και πως θα "τακτοποιήσει το θέμα" σε κάτοικο που διαμαρτύρονταν για τους καταυλισμούς μεταναστών, χωρίς να ξέρει πως τον ηχογραφούσαν, να τον αλλάξουν. Μπορεί να τον θεωρούν σχεδόν καμένο χαρτί να του δώσουν τον "μουτζούρη" να τα πάρει όλα πάνω του. Ερχόμενη η Λεπέν να βρει έτοιμο το μαγαζί, μην κουραστεί να φέρει "νόμο και τάξη" εκτός αν την προλάβει κανένας Μελανσόν για "αντιφασιστικό" Μέτωπο. "


Αρνητές του Ολοκαυτώματος και ακροδεξιοί ανάμεσα στα "κίτρινα γιλέκα". Ενώ η πολισία στην χώρα της Εγκαλιτέ Φρατενιτέ Λιβερτέ προέβηκε σε μάλλον όχι και τόσο "δημοκρατικές" πράξεις κατά μαθητών. Α όλα και όλα θέλω να ξανακούσω τον Πρόεδρο της Γαλλίας να υμνεί από την Πνύκα την (αστική) δημοκρατία.

Βέβαια ταυτόχρονα γίνονται κάποιες εργατικές κινητοποιήσεις με καθαρά εργατικά αιτήματα. Που φυσικά και εκεί δεν τις προβάλλουν τα ΜΜΕ.

Παρακάτω

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10120045

"(..)Προσπάθεια απεργιακού συντονισμού
Στο μεταξύ, παρά την αποσιώπηση των ΜΜΕ - που εστιάζουν στα «κίτρινα γιλέκα» - σε διάφορους χώρους πραγματοποιούνται και απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά την επιμονή πολλών να πείσουν τους εργάτες ότι πρέπει να διαδηλώνουν μαζί με στελέχη επιχειρήσεων, για επιμέρους θέματα όπως οι τιμές των καυσίμων κ.τ.λ.

Συνολικά οκτώ ομοσπονδίες από σημαντικούς κλάδους εξέδωσαν κοινό κάλεσμα για 24ωρη απεργία στις 14 Δεκέμβρη, προτάσσοντας ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς κ.τ.λ. Μεταξύ άλλων το κάλεσμα υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία που είναι στη δύναμη της ΠΣΟ, στα Λιμάνια, στην Ενέργεια και την εξορυκτική βιομηχανία, τους Σιδηρόδρομους, το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες κ.τ.λ."

Zωγραφιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ijon, βαζω και το λινκ για να υπάρχει

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antiproswpeia-ths-chrushs-aughs-se-ekdhlwsh-ths-kinezikhs-presbeias

"Μετά από ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ της Κινεζικής Πρεσβείας αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής μαζί με τον βουλευτή Πέλλας, Γιάννη Σαχινίδη παρευρέθηκε σε εκδήλωση με θέμα προτάσεις για ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στην οικεία της Κινέζας Πρέσβειρας Zhang Qiyue.

Ο συναγωνιστής Γιάννης Σαχινίδης σε συνομιλία που είχε με την πρέσβειρα αναφέρθηκε στους αρχαίους πολιτισμούς τόσο της Ελλάδας όσο και της Κίνας τονίζοντας ότι με μια ισχυρή γεωστρατηγική συμμαχία θα υπάρξει όφελος και για τις δύο χώρες."

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Οι εποχές έχουν αλλάξει προλετκαλτ. Αναρωτιέμαι, τι διαφορετικό θα έκανε η εσσδ σε αυτήν την περίπτωση; Δεν θα είχε μια εταιριούλα στο λιμάνι; Δεν θα είχε κάποιους να την προστατέψουν; Με την χώρα έρμαιο πρακτόρων και ρουφιάνων δεν θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα της; Ναι καλός κι ο ρουβίκωνας, αλλά δεν γίνονται όλα με τρικάκια, καλή κι η ανταρσυα κι ωραίος κι ο σχολικός τροχονόμος ο πιλάφης με τον οποίον είναι ακόμη κώλος και βρακί στα συνδικάτα και στα πανεπιστήμια αλλά δεν είναι κάθε μέρα απόκριες ούτε μπορούμε να τρέχουμε μονίμως για μπάνια. Αυτά είναι γνωστά σε όποιον έχει μελετήσει αναλυτικά τις σκέψεις του Μαρξ στην 18η μπρυμαίρ και..., βασικά κάτσε λίγο, πού είπαμε ότι δουλεύεις; Τσεκάρω και ξανάρχομαι ξεφτιλισμένε, δεν θα μείνεις σε χλωρό κλαρί. Ειδικά αφού τελειώσει το συνέδριο.

Ijon Tichy

tsechos είπε...

https://www.902.gr/eidisi/politiki/176195/anakoinosi-gia-tis-kinitopoiiseis-sti-gallia

zoot horn rollo είπε...

Ε βέβαια Προλεκαλτ,με τέτοια "κατρακύλα" του ΚΚΕ πλέον, προτιμούν μέχρι και ΧΑ οι κινέζοι.

ΤΟ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ (με κεφαλαία bold και γραμματοσειρά μεγέθους 200+ ξερωγω).

Ανώνυμος είπε...

Ντάξει ρε παιδί μπορεί να τους προσκάλεσαν οι Κινέζοι, μήπως όμως υπέπεσε σε αντισινισμό ο κος καθηγητής αναφέροντάς την συνάντηση;
Θα γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλια της η Στάσις, ή μήπως δεν προλαβαίνει απ'τον ένοπλο αγώνα;
Ijon, θα με αναγκάσεις να σε ρουφιανέψω και δεν το θέλω. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αν θεωρείς πως το Κατίν το έκαναν οι Σοβιετικοί, δεν θα σου 'ναι και δύσκολο να υπερασπιστείς την λατρεία του πουτινιάρη στον Σολζενίτσιν. Ποιός έπεσε απ'τα σύννεφα απ'την εξέλιξη αυτή;
Σε κανά δυο χρόνια θ' ακούμε για σοβιετικές που τις έπαιρναν για ένα καλτσόν, από αντιμπεριαλιστική σκοπιά βεβαίως βεβαίως.
Φοβάμαι πως γι' αυτές του τις υπηρεσίες δεν τσεπώνει δραχμή, απλά κίνητρο του είναι να μας αποδείξει πόσο αδικήθηκε και πόσο τονε φάγανε τα συμφέροντα.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς ρε απεργα; Έχει πέσει οντως τόσο χαμηλά; Εχω πολυ καιρό να παρακολουθήσω ατσάλινους, αλλά αυτα που υπονοεις ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Αν καταλαβα καλά από τα συμφραζόμενα, αμφισβητεί την επιχειρηματολογία του κόμματος ότι για το Κατιν είναι υπεύθυνοι οι ναζι.

Συγγνώμη, αλλά οι μόνοι που έχω υπόψιν να το λένε αυτό, είναι καλοταισμε σες, προστυχες αστικές πένες και γραφίδες, και βέβαια ... οι τροτσκιστές!

Συγγνώμη, αλλά αυτός δεν μας πολεμάει επειδή υποτίθεται ότι γίναμε τροτσκιστές;

Προλεκαλτ

Ιστρολλικός είπε...

@Απέργα

Είσαι το 21ο συνέδριο; Είσαι το 21ο συνέδριο;

Ανώνυμος είπε...

Ναι το Κατίν μας μάρανε Προλεκαλτ. Εδώ είχαν φάει τα σκάτα τους ενάντια στους απεργούς στην cosco, τώρα πανηγυρίζουν για άλλη μια μεγάλη νίκη του εργατικού κινήματος (που έχει πλέον φουντώσει στην ευρώπη όπως έχουν ανακαλύψει -- πού να βγει κι ο κόρμπυν να δεις τι θα διαβάσουμε), την βόμβα στον σκαϊ, ενώ πλέον αποφαίνονται ότι για τα δεινά στην ελλάδα ευθύνεται το κκε λόγω των πεπραγμένων από το 10 και μετά, ναι συμπεριλαμβανομένων και όλων των χρόνων κατά των οποίων το ατσάλινο παρεάκι μέσω του LR εμφανιζόταν ως ό,τι πιο κουκουέδικο υπάρχει παγκοσμίως.

Ijon Tichy

ΥΓ: Εσχάτως δε έγινε γνωστό ότι έχει ηττηθεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός από...τον πούτιν. Ναι, τσέκαρε τι γράφουν τώρα στο τουίτερ, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου για να τρολλάρω. Δυστύχως κάποιοι φαίνονταν από νωρίς ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από τρολλάκια επιπέδου αναγνώστη defencenet, απλώς δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν όλοι τους τέτοια νούμερα, ούτε για αριστερή πλατφόρμα στους ψεκανελ δεν κάνουν πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ναι εννοείται, το ΚΚΕ φταίει για την κατασταση της χώρας από το 10 και μετά, γιατί ως γνωστόν υπήρχε επαναστατική κατασταση και εμεις
απλα χάσαμε την ευκαιρία.


Προλεκαλτ