Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Προεκλογικό ημερολόγιο

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Κάτσε να σου πω πρώτα μερικά προεκλογικά στιγμιότυπα. Ήταν που λες σε μια φάση στη νετ ο μεντρέκας, από τις ελάχιστες φορές που υπήρχε κάποιος δικός μας, να παλεύει μόνος του με τα αστικά θηρία. Ο μιχελάκης νόμιζε ότι τον στρίμωχνε βάζοντας επανειλημμένα το ίδιο ερώτημα περί υπακοής στο σύνταγμα, ενώ η στάη βαρούσε μια στο καρφί και μια στο πέταλο: πότε φτιάχνοντας το μαλλί με διάφορα γλυκόλογα σα να του την έπεφτε, και πότε σαν αυστηρή δασκάλα που μάλωνε τον άτακτο μαθητή της. Κι όλοι μαζί είχαν αποφασίσει απλά πως δε θα τον αφήσουν να μιλήσει. Οπότε ο μεντρέκας πάνω στη φούρια του να πει ό, τι προλάβει πριν τον κόψουν, μπερδεύεται και λέει τη στάη κυρία μιχελάκη. Χάχανα στο στούντιο και σε αρκετούς τηλεθεατές, όμως γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Αφού ένα και το αυτό ήταν. Ν’ αγιάσει ο στόμας του.

Αλλά ο ορισμός της χούντας ήταν στο σκαι με τον μπογιόπουλο. Μετά τα πρώτα είκοσι δεύτερα άρχισαν να κράζουν πάνω του με νύχια γαμψά για να μην ακουστεί τίποτα. Σαν να έλεγαν στον κόσμο που έβλεπε: μην το πλησιάζετε το κομμούνι, θα εκραγεί! Όπως εκείνα τα ψυγεία επί χούντας με το μαγνητοφωνημένο μήνυμα που έπαιζε δέκα λεπτά πριν ακουστεί το μπαμ. Ακόμα κι αυτά περισσότερο χρόνο είχαν για να μιλήσουν.

Αλλά δεν έχω παράπονο, τα πράγματα βελτιώνονται. Τη βδομάδα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές το ποσόστο εμφάνισης εκπροσώπων του κκε στα κανάλια πλησίαζε την ολική έκλειψη. 1 στους 180! Ένας αλλά λέων που λέει και το τραγούδι (κι όλοι εσείς τυριά). Μόλις προκηρύχθηκαν όμως  οι συσχετισμοί ανατράπηκαν. Φτάσαμε το ιλιγγιώδες 4 στους 91. Από ποσοστά ανταρσυα φτάσαμε σε επίπεδα οικολόγων. Σε έξι μήνες θα πιάναμε και το δικό μας.

Μετά ήταν ο βενιζέλος στον ενικό του χατζηνικολάου με «ερωτήσεις του κοινού για τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας», γιατί δεν τολμάνε πλέον να κάνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις και να διακινδυνεύσουν τη γιούχα. Οπότε προτιμούν το ελεγχόμενο ρεζιλίκι –κατά την ελεγχόμενη χρεωκοπία- κι εμμέσως παραδέχονται πως τρέμουν κι αποφεύγουν όπως ο σκαι το λιμάνι οτιδήποτε ξεφεύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο των καναλιών. Ο χατζηνικολάου, που είναι σχετικά πιο έντιμος, ή τον βοηθά και η συγκυρία να το παίξει είχε σχετικά αντιπροσωπευτικό κοινό. Οπότε ένας δικός μας ψηφοφόρος έδωσε ρεσιτάλ: δεν περιμένω απάντηση, πόσο μάλλον πειστική, οπότε ας ψηφίσει κουκουέ ο λαός για να έχει μια προοπτική για τη λύση των προβλημάτων του.

Τις προάλλες ήταν η αλέκα σε μια ανοιχτή συγκέντρωση, μιλούσε σε ένα σημείο για τα μέτρα που έχουν ορίζοντα 30ετίας μέχρι το 2042 και μετά παρατηρώντας το κοινό της είπε: κοίτα η άλλη σταυροκοπιέται. Δεν πέρασε η φράση στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο, αλλά ευτυχώς το έπιασε ο φακός, στα κλάσματα δευτερολέπτου που εμφανίζουν το κόμμα στα δελτία. Σαν αυτό που κάνει το μεγκα πχ στις συνεντεύξεις τύπου της αλέκας και παίζει εκτενή αποσπάσματα με χαρακτηριστικές φράσεις: το κκε σας καλεί… Κι εκεί κόβεται. Τελεία. Η αστική ανοχή στην πολυφωνία θριαμβεύει.
Μα γιατί σταυροκοπιέσαι χριστιανή μου; Άκουσες κι εσύ αυτό που λένε ότι τα παραπέμπουμε όλα στη δευτέρα παρουσία και σε έπεισαν; Αυτοί δεν αναγνωρίζουν ούτε την πρώτη. Μιλάνε για σταυρωμένη επανάσταση, τον γολγοθά που τραβήξαμε και τους γραφειοκράτες ιούδες, γραμματείς και φαρισαίους, που φιλούσαν υπέροχα.

Σαν αυτούς της ανταρσυα που παρουσίασαν τα ψηφοδέλτιά τους. Αλλά η ανακοίνωση τους είχε μόνο τις γνωστές μούρες και τους παρουσίαζε ως κυρίες και κύριους, με ιδιότητες του τύπου μέλος του κκε μέχρι πριν ένα χρόνο (περισσότερα είναι αλλά τέλος πάντων), για να δείξουν και τη διεύρυνση τους στα ανήσυχα τμήματα της βάσης του κόμματος. Φαντάσου δηλαδή να λέγαμε εμείς: κατεβαίνει μαζί μας η κυρία παπαρήγα –Ο-ΛΕ! Κι ο κύριος μπογιόπουλος στο επικρατείας –Ο-ΛΕ! Ή να βάζαμε σε πρώτο πλάνο το μαργαρίτη και το δούκα, επειδή παλιότερα ήταν στο συνασπισμό.
Κατεβαίνει μαζί τους κι ένας απεργός της χαλυβουργίας – από τους πιο δραστήριους ομολογουμένως. Αλλά αν το κάναμε εμείς με το σιφωνιό, τότε σίγουρα «θα πηγαίναμε να εξαργυρώσουμε τον αγώνα τους με κουκιά», «μ’ αυτόν που χειροκροτούσε τους χρυσαυγίτες» και δε συμμαζεύεται. Ενώ τώρα προφανώς δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά.

Έκαναν κι εκδήλωση παρουσίασης με τρία άτομα της κσε τους. Ο ένας μίλησε σα σεκίτης –γιατί ήταν- κι οι άλλοι δύο σα θεσμικοί παράγοντες – που παίζει και να είναι. Σε κάποιο σημείο ο χάγιος μπερδεύτηκε και πήγε να πει – σχεδόν το είπε δηλαδή- ότι παλεύουν για εργατική- λαϊκή εξουσία! Κι ο καλός ρεπόρτερ του πριν σχολίασε ότι τις προάλλες του είχε ξεφύγει και του τσίπρα αυτή η φράση. Έτσι είναι. Η ενότητα της αριστεράς ή θα είναι σε κουκουέδικη βάση ή θα είναι ψευδεπίγραφη και δε θα υπάρξει.

Σε άλλο σημείο είπε για τις εκλογές ότι «πάμε για διπλό στο γήπεδο του αντιπάλου» κι ο τσίπρας πήρε σήμερα την ασίστ και είπε ότι αν κατεβάζαμε ενιαία ομάδα «θα βάζαμε γκολ από τα αποδυτήρια». Κι εγώ ο δογματικός νόμιζα πως το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο. Διπλό ημίχρονο, άσσο τελικό. Γκολ αυτοί, αυτογκόλ εμείς.

Όπως έλεγε κι ο ένγκελς, οι εκλογές δεν είναι τίποτα παραπάνω από το βαθμό – όχι της ισοπαλίας, αλλά – ωριμότητας της εργατικής τάξης. Κι αν μου κάτσει και το διπλό της ανταρσυα πάω ταμείο κι έφυγα για τελικό (σσ εννοεί τον τρίτο γύρο).
Καλού κακού όμως να λαδώσουμε και κανέναν αντίπαλο και να τον πιέσουμε μα μαζικό, λαϊκό εκβιασμό να βάλει αυτογκόλ στην τάξη του. Που αν είναι έτσι ρε συ κι έχουμε τέτοια ομαδάρα με λαϊκό πρέσινγκ τόσο ψηλά, γιατί δεν το βάζουμε μόνοι μας το γκολάκι να το καθαρίσουμε το ματσάκι;

Κυκλοφόρησε επίσης ένα προλετ-καλτ βιντεάκι από το ’89, με τον τσίμα και τον ανδρουλάκη επί ενιαίου συνασπισμού. Ο οποίος τότε έκανε μια τεράστια προεκλογική συγκέντρωση, απ’ το σύνταγμα μέχρι την ομόνοια, όπου ο ενθουσιασμός ξεχείλιζε (σήμερα και οι μισοί θα θεωρούνταν λαοθάλασσα, κι όχι μόνο για εμάς). Τότε ο μίμης δεν είχε κουζουλέψει τελείως, για δεξιός αναθεωρητής καλά τα έλεγε, περί δικομματισμού κι αυτοδυναμιών. Σα να ακούς τον τσίπρα σήμερα.

Εμείς βέβαια ούτε αυτά δεν κάναμε. Πιο πίσω κι από τον μίμη ήμασταν. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Κι αν το ανοίξουμε, πρέπει να μιλήσουμε και γι’ άλλα πράγματα. Για μια συζήτηση που δεν έγινε κι αυτούς που «έφυγαν από τα αριστερά» αλλά τώρα στήνουν στην κουμουνδούρου το πασοκ της νέας εποχής. Έχουν εξάλλου την τεχνογνωσία από το αγροτικό τους στο αυθεντικό πασοκ ως σύμβουλοι του γιωργάκη.

Αυτά για σήμερα. Αύριο που έχει αριστερό ντιμπέιτ ο χατζηνικολάου μπορεί να σου πω περισσότερα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα αριστερά ντιμπέιτ απαντάτε ναι σε πλήρη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρετε καμια ψήφο. Όπως και στις συναντήσεις με τον Παπούλια.
Στις συνελεύσεις όμως για καταλήψεις ή απεργίες, καταδικάζετε την ενότητα.
Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Κοντόχοντρος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κοντόχοντρε, στο δίκτυο βγάζεις το τρολ που καταπιέζεις μέσα σου.
Η εμφάνιση στον χατζηνικολάου δεν είναι επίσημο ντιμπέιτ, αλλά κοινή εμφάνιση κατόπιν πρόσκλησης. Αν σας προσκαλούσε κι εσάς, δε νομίζω να μην πηγαίνατε επειδή ξέρω 'γω είναι άδικο να λείπει το εεκ ή η οκδε. Στη διακομματική επιτροπή βέβαια μόνο το κουκουέ σας στήριξε, αλλά αυτό ποσώς σε ενδιαφέρει όταν πρόκειται για άγρα εντυπώσεων -και ψήφων κατ' επέκταση
Τα άλλα που λες είναι βερεσέ κι αφηρημένα

Ψηφοθηρία επίσης είναι να πουλάς προεκλογικά πρόταση κοινής δράσης κι όταν βλέπεις ότι έτσι παίζεις στο γήπεδο του σύριζα -κι εκεί πια διπλό δεν παίρνεις με τίποτα- να θυμάσαι να ανεβάσεις τους τόνους εναντίον του. Οπότε στις επόμενες εκλογές, ίσως να σου χρειαστεί κι ο αλαβάνος εν τέλει..

Λογική επιτροπή είπε...

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές απολίθωμα,τόσο θα πολλαπλασιάζεις τα απολιτίκ αστειάκια ή τις "αθώες ειρωνίες" και τους χλευασμούς προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν περίμενα βεβαίως και τίποτε καλύτερο,καθώς μας έχεις δώσει πλούσια στοιχεία της αντίληψης και του βαθειά πολιτικού λόγου σου.

Αναγνωρίζω και εκτιμώ τη στάση του εκπροσώπου του ΚΚΕ στη διακομματική.Όπως και φίλων μου από το κόμμα σου,που αρνούνται να εντάξουν το οπαδιλίκι και τη μισαλοδοξία στο λόγο και τη ψυχοσύνθεσή τους.Και χαίρομαι για όλους τους παραπάνω.

Μ'εσένα έχω σοβαρές αμφιβολίες.Βλέπεις απολίθωμα,τόσο στο κόμμα-όσο και στη ζωή κατ'επέκταση-δεν αρκεί μια κάρτα μέλους,ή π.χ. ένα πτυχίο,αλλά χρειάζεται και ήθος.Κι αυτό δε θα στο χαρίσει κανείς.Πρέπει να σκάψεις λίγο μέσα σου για να το (ξανα)βρείς.Αξίζει όμως ο κόπος...

Ανώνυμος είπε...

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!!!!!!!!!!!

TRASH είπε...

"...Κατεβαίνει μαζί τους κι ένας απεργός της χαλυβουργίας – από τους πιο δραστήριους ομολογουμένως. Αλλά αν το κάναμε εμείς με το σιφωνιό, τότε σίγουρα «θα πηγαίναμε να εξαργυρώσουμε τον αγώνα τους με κουκιά», «μ’ αυτόν που χειροκροτούσε τους χρυσαυγίτες» και δε συμμαζεύεται..."

Γιατί τσαντίζεστε ρε παιδιά; λέει κανένα ψέμα; Εσείς δεν λέτε συνεχώς πως το ΚΚΕ προσπαθεί να εξαργυρώσει τους αγώνες με ψήφους;
καμμία φορά, καλύτερα να μασάς...

Ανώνυμος είπε...

Απολιθωμα αυτες τις μερες που οι ΚΚΕεδες λιωνουν σωλες (οχι οτι τον υπολοιπο καιρο καθονται) σε βλεπω να παιζεις μονος σου μπαλα στα σχολια με τους υπολοιπους που παρεχουν αφθονο γελιο, ακου καταδικη της ενοτητας στις συνελευσεις των απεργιων απο το ΚΚΕ, ποιο στον κοσμο σου πεθαινεις...

Αναυδος είπε...

το αθλιο ΚΚΕ που δε συμμαχει με την ΠΑΣΠ στα ΑΕΙ, τη ΔΑΚΕ σε γιατρους και εκπαιδευτικους τον ΣΥΡΙΖΑ στους εκπαιδευτικους και την καλη ΠΑΣΚΕ του μπαλασο στο συντονισμο διασπα τους εργαζομενους και δεν τους αφηνει να συρθουν πισω απο το κεφαλαιο για αλλη μια φορά. Αρνηθηκε να ζυμωθει στις πλατειες με την ΑΚ και την ΧΑ χαραμιζοντας αλλη μια ευκαιρια αντιμνημονιακου μετωπου κλπ κλπ κλπ
Ενω η ανταρσυα με την αντικαπιταλιστικη αποδεσμευση απο την ΕΕ χωρις καταληψη της εξουσιας ανοιγει νεους δρομους στην υποθεση του κομμουνισμού (χωρις τους κομμουνιστες)

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη η αλεκα στο χατζηνικολαου, αξιζει κειμενο

Anonymous anonymous είπε...

Το "Θεό" του δεν έχει ο διαχειριστής του site. Αν σάς ξέφυγε, διαβάστε τι έγραψε στο αρχικό κείμενο: "...Ο χατζηνικολάου, που είναι σχετικά πιο έντιμος, ή τον βοηθά και η συγκυρία να το παίξει...".

Μάααλιστα! Μπράβο στους "έντιμους αστούς", λοιπόν. Εμπρός, όλοι μαζί, προλετάριοι και "έντιμοι αστοί", για το καλό της "πατρίδας" (=του κεφαλαίου).

Τελικά το πηγάδι έχει πάτο;

TRASH είπε...

Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ κανείς, και πάνω από όλα οι ίδιοι οι οπαδοί της. Αν μπουν στην βούλη, πως θα κατηγορούν μετά για κοινοβουλευτισμό το ΚΚΕ; Ασε που οι βουλευτές της θα πληρώνονται και θα παίρνει και κρατική επιχορήγηση...
Το δράμα τους δεν το σκέφτεστε;
για αυτό σας λέω, αφήστε τους έξω, να έχουν τα παιδιά να λένε...

raskolnikov είπε...

φίλοι και σύντροφοι
νίκη σε αυτές τις εκλογές είναι:
α) ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κόμματα να μη πιάσουν 50%.
β) ΚΚΕ και ΣΥΝ να πιάσουν 15% το καθένα, δηλαδή σύνολο 30%
γ) να μην μπει η Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο
δ) να μπει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή με 3%, δηλαδή σύνολο η αριστερά 33%
ε) ΜΛ και ΕΕΚ να πάρουν από 1%, δηλαδή σύνολο η αριστερά 35%

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές λογική επιτροπή πληθαίνουν τα φαιδρά φαινόμενα: κωλοτούμπες, μικρομεγαλισμοί, συμμαχίες με καθαρά εκλογικίστικο χαρακτήρα κι άλλα τέτοια με βαθιά πολιτικό χαρακτήρα. Δε σου φταίει λοιπόν η περιγραφή τους, αλλά η ουσία τους. Αν ξύσεις λίγο τη μάσκα του σοβαροφανούς και σκάψεις μέσα σου, μπορεί να βρεις τη χαμένη σοβαρότητα του χώρου ή έστω μια διάθεση αυτοσαρκασμού. Αν και αμφιβάλλω ότι τα είχες ποτέ.

Ρασκόλνικοφ ξέχασες την οκδε. Στα περισσότερα συμφωνούμε, με βασική εξαίρεση τον σύριζα. Κατά τα άλλα,
α) ξέχασες την οκδε και β) δύσκολα οι επιθυμίες συμβαδίζουν με την πραγματικότητα

Αναυδος είπε...

Στις 6 Μαιου να μην ψηφισουμε ανταρσυα για να μην γινουμε συνενοχοι στις σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες που σπέρνουν οι υποψήφιοι της

(....)
Αυτό δημιουργεί βάσιμες ελπίδες βελτίωσης της κατάστασης και στην Ελλάδα, στον βαθμό που η Γαλλία επιδιώξει να σχηματίσει ένα μέτωπο χωρών του νότου της ΕΕ προκειμένου να πιέσει περισσότερο τους Γερμανούς. Αυτό απαιτεί μια κυβέρνηση στην Αθήνα που θα συμπαραταχθεί με το Παρίσι στην αμφισβήτηση της γραμμής του Βερολίνου, χωρίς όμως αυταπάτες. Θα ξέρει εκ των προτέρων ότι αν οι Γερμανοί δώσουν κάτι στους Γάλλους, ο Ολάντ θα κάνει θεαματική πολιτική κωλοτούμπα! Το ερώτημα είναι αν στο μεσοδιάστημα θα έχει προλάβει να επωφεληθεί σε κάτι και η Ελλάδα.
(...)
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63648163
Η με άλλα λογια Ελλας-Γαλλια-Συμμαχία (αλλά χωρις αυταπάτες) η δημιουργική σύμπτηξη της σκέψης του Κ.Καραμανλή (εθνάρχη) και του ΣΕΚ από εναν επαναθεμελιωτή του κομμουνισμού που δείχνει να αγνοεί ότι όταν στο βάλτο μαλώνουν οι ιπποποταμοί τα βατραχια δεν κερδίζουν το λόττο αλλά ποδοπατιούνται.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μεγάλες στιγμές δημοσιογραφικής δεοντολογίας, χτες στην εμφάνιση της αλέκας στην τσαπανίδου.

Κοιτάξτε τι τίτλος περνάει στο κάτω μέρος της εικόνας, ενώ μιλάει ακόμα η παπαρήγα. Ξεκινάει μετά το 3.20 περίπου
http://www.youtube.com/watch?v=UxlfHWe_kuA&feature=player_embedded

Το μεταναστευτικό δε λύνεται και το κκε δεν έχει πρόταση
παραδέχτηκε στην τηλεόραση του σκάι η γγ της κε του κκε

!!!

Τι άλλο θα δούνε τα μάτια μας..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και άρθρο του άγγελου χάγιου στο σημερινό βήμα!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=454258&h1=true

Ανώνυμος είπε...

Όσοι συνεχίζετε "πόλεμο" εναντίον της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ΚΚΕ σκοπιά, απλά στρέφετε πιθανούς ψηφοφόρους της στην αγκαλιά του Τσίπρα. ΔΕΝ πρόκειται να πάνε στο ΚΚΕ αυτοί, αλλιώς έχουν "εκπαιδευτεί" να σκέφτονται. Καταλάβετέ το οι διάφοροι Άναυδοι και λοιποί και τσεκάρετε τα αντανακλαστικά σας. Το ΚΚΕ δεν παίζει με αντίπαλο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεφύγετε λίγο από το διασκεδαστικό σας πολιτικό μικρόκοσμο. Άλλοι παλεύουν κάθε μέρα με την κυρίαρχη πολιτική (που την εκφράζει τέλεια και ο ΣΥΡΙΖΑ) κι άλλοι βρήκαν το νούμερο ένα εχθρό του κόμματος στο 1%.

Ανώνυμος είπε...

Από το πρόγραμμα του κόμματος:

Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα.

Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού, ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι δυνατόν να συσπειρώνει και να πείθει για την ανάγκη γενικότερης ρήξης.

Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας. Το διάστημα μέσα στο οποίο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει προς τα εμπρός δε θα είναι μακρόχρονο. Η πείρα δείχνει ότι θα είναι βραχύχρονο. Αν οι εξελίξεις δεν πάρουν θετική πορεία, τότε η κυβέρνηση θα ανατραπεί, κάτω από την αντίδραση της κυρίαρχης τάξης και την ιμπεριαλιστική παρέμβαση. Η ανατροπή της δε σημαίνει υποχρεωτικά συνολικό πισωγύρισμα. Μπορεί να γίνει παράγοντας για να κατανοηθεί βαθύτερα η ανάγκη ριζικής ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο αποφασιστικός παράγοντας θα είναι η ενότητα της εργατικής τάξης, η κατάκτηση του ηγετικού καθοδηγητικού ρόλου της, καθώς και του Κόμματός της, του ΚΚΕ, στο Μέτωπο.

Ανώνυμος είπε...

Σαφεστατο το προγραμμα. Θες τωρα να μας πεις ποιες αλλες δυναμεις εκτος του ΚΚΕ θα συνεβαλαν σε αντιιμπεριαλιστικη-αντιμονοπωλιακη κυβερνηση? Μηπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την τερμα ΕΕ στρατηγικη του? Η ΔΗΜΑΡ που φωναζε εναντιον του μνημονιου και δηλωνει οτι θα σεβαστει ολους τους νομους? Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το 1-1,5% και την προταση για φορολογηση του μεγαλου κεφαλαιου (το "ο ανθρωπος πανω απο τα κερδη" που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ)?

Ανώνυμος είπε...

αντι να μαζεψει το κκε κανα ψηφο απο το πασοκ για την ανταρσυα λέτε πάλι!
άντε να χαθείς κκεδοκαμμένε!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Έλα πες την αλήθεια. Μάλλον συριζο-καμμένοι ήθελες να γράψεις, για τον φίλο σας με την κοινή δράση, αλλά μπερδεύτηκες.