Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ζητείται ελπίς

Η πραγματική ελπίδα είναι σήμερα στους δρόμους.
Ενάντια στη λεπίδα που έρχεται...



Αναδημοσίευση από το Ατέχνως

Η ελπίδα φεύγει. Το μνημόνιο έρχεται. Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς ελπίδα; Ήταν και αυτή μια κάποια λύση.



Είσαι η ελπίδα μας, πήδα-πήδα-πήδα μας...

Η ελπίδα όμως δεν είναι αντεστραμμένη απελπισία, μια μεταφυσική προοπτική πως τα πράγματα θα αλλάξουν για εμάς, χωρίς εμάς –εκτός κι αν είναι προς το χειρότερο. Δεν είναι η αυταπάτη πως υπάρχει κάτι ανώτερο που μας προστατεύει, γιατί έχουμε ανάγκη (να πιστέψουμε) την ύπαρξή του. Δεν είναι οφθαλμαπάτη, να βλέπουμε κάτι με τα μάτια της ψυχής μας και με βάση τις επιθυμίες μας κι όχι όπως πραγματικά είναι. Να κολλάς σε ένα πρόσωπο ή –ακόμα χειρότερα- σε ένα κόμμα και να συγχωρείς τα λάθη του που σε πληγώνουν, γιατί αυτά θα είναι τα τελευταία, κι υποσχέθηκε πως θα αλλάξει. Και βασικά γιατί δε βλέπεις κάτι άλλο στον ορίζοντα και προτιμάς να παραμένεις στην ασφάλεια του τίποτα.

Η ελπίδα δεν είναι σπασμωδικές αντιδράσεις κι απονενοημένα διαβήματα, ένα μπουκάλι στο πέλαγος με ένα μήνυμα, για να το βρει και να το μεταφράσει κάποιος όπως θέλει και τον συμφέρει. Η ελπίδα δεν είναι ασπιρίνη, η παρηγοριά του μικρότερου κακού –που θα φέρει σύντομα και το μεγαλύτερο. Η ελπίδα χτίζεται στα ερείπια των αυταπατών μας και στα θεμέλια της πείρας από τα λάθη μας. Δεν είναι παλάτι πάνω στην άμμο, που θα το γκρεμίσει το πρώτο κύμα (της αντίδρασης). Πατά στη δοσμένη συγκυρία, αλλά δεν είναι συγκυριακή, μια ζαριά της στιγμής, βαρκούλα που ανεβαίνει με την παλίρροια και πέφτει στα βράχια λίγες ώρες αργότερα, για να βουλιάξει.

Η ελπίδα είμαστε εγώ κι εσύ. Εμείς και ο κόσμος. Η πάλη μας, η συλλογική μας δράση, που είναι πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα της δύναμης του καθενός ξεχωριστά. Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται. Μην ψέγεις χαιρέκακα τον πνιγμένο, που προσπαθεί να πιαστεί απ’ τα μαλλιά του. Οφείλεις όμως να τον προειδοποιήσεις και να του πεις ότι είναι περούκα, πως το παραμύθι για την ευρώπη των αξιών ή οι ασκήσεις «διαλεκτικής» του τύπου «υπογράφουμε νέο μνημόνιο, για να φύγουμε από τα μνημόνια» είναι απλώς τρίχες.

Η ελπίδα πεθαίνει πρώτη αν την εναποθέσεις στους άλλους. Η ελπίδα είναι στο δρόμο. Κι είναι σαν το δρόμο. Αν δεν υπάρχει, θα τη δημιουργήσουμε. Αυτό όμως δε σημαίνει να τη φανταζόμαστε και να την εφευρίσκουμε εκεί που δεν υπάρχει. Αλλά να ψάξουμε να τη βρούμε στην καθημερινή ζωή και να τη δημιουργήσουμε με τις πράξεις μας, από το μηδέν.

Και όταν θα “ρθουν οι καιροί
που θα “χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

21 σχόλια:

Αναυδος είπε...

αριστερη πλατφορμα

http://si.wsj.net/public/resources/images/BF-AE673_Oxy_P_20130329171022.jpg


Αναυδος είπε...

η νεασπορα του μανιαδακη μας εγκαλει επειδη αποκαλουμε απατημενες συζυγους και ποντικια τα απολιφαδια της αριστερης πλατφορμας !!!

συμμαχοι να ναι κι οτι να ναι Σε λιγο θα μας παζαρευουν και τη χρυση αυγη

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει η ΝΣ

Θα το πούμε απερίφραστα. Ή έλλειψη νηφάλιας πολιτικής εξήγησης της κατάστασης, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, που να δίνει απαντήσεις στα άμεσα και καυτά ερωτήματα και απορίες, που εκφράζονται «εν βρασμώ ψυχής» αυτήν την ώρα από τις λαϊκές μάζες, είναι μυωπική και αφελής.

Φ.Αν.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καλά τα λέει, σωποδήποτε. Με το καλό κι η ένταξή σας στο λαφαζαράν. Να πέφτουν οι μάσκες.

Απλός Στρατιώτης είπε...

Όντως χρειάζεται να μην επιδεικνύουμε (πολύ) ρεβανσισμό, αλλά το να θεωρούμε και το ΠΑΡΩΝ στάση αντίστασης απέναντι στο μνημόνιο ε πάει πολύ! Άσε μας ρε ΝΣ και Φ.Αν... Και την πρότασή μας θα βάλουμε/βάζουμε και ελπίζω σε πιο συγκεκριμένα υλικά με την εξειδίκευση της πρότασης. Αυτό άλλωστε είναι το σημαντικό, να καταλάβει ο κόσμος και να πειστεί για την ορθότητα της.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε φίλε Φ.Αν.;;;

Σοβαρά θες "νηφάλια πολιτική εξήγηση της κατάστασης, με επιστημονική τεκμηρίωση, που να δίνει απαντήσεις στα άμεσα και καυτά ερωτήματα και απορίες, που εκφράζονται «εν βρασμώ ψυχής» αυτήν την ώρα από τις λαϊκές μάζες";;;
Δηλαδή από το 2012 που το ΚΚΕ τα έλεγε (και τα λέει ακόμα) έτσι ακριβώς όπως θες, ενώ όλοι ζούσαν την έκσταση της "αριστεράς των κινημάτων και των πλατειών", και το γράφανε στα @@ τους, τι σκατά άλλαξε;
Γιατί κανένας τότε δεν ζήταγε αυτά που ζητάς τώρα εσύ και η Ν.Σ.; Μήπως επειδή το ΚΚΕ ήταν και είναι ακόμα σεχταριστικό και κολλημένο;
Ρε θα μας τρελάνετε;
Θα ξαναπεί κανένας σας τώρα για διάσπαση του κινήματος από το ΠΑΜΕ και άλλα ωραία εργοδοτικά, με την "ναι στο δημοψήφισμα" ΓΣΕΕ και τους άλλους πουλημένους;
Τώρα άμα θέλετε να είστε αξιοπρεπείς, το κεφάλι κάτω και στον δρόμο, στα σωματεία, και τέρμα στις αυταπάτες!
Και αφήστε τα ρέστα και την μπάλα στην θέση τους, γιατί όσο προσπαθείτε να βγείτε από πάνω, τόσο χειρότερο, αποκλειστικά για εσάς και το στίγμα του χώρου σας!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Απο που και ως που βγαινει το συμπερασμα οτι αποκαλωντας το Λαφαζανη απατημενη συζυγο ειναι σαν να αποκαλεις ετσι τον απλο εργαζομενο που παραπλανηθηκε απο το Λαφαζανη και το ΣΥΡΙΖΑ?
Πως τεκμηριωνεται πολιτικα και επιστημονικα η ταυτιση του ψηφοφορου με τον πολιτικο εκπροσωπο? Με αυτη τη λογικη να μην χαρακτηριζουμε και τις υπολοιπες πολιτικες δυναμεις.
Εκτος και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μεχρι προτινος, η αριστερη πλατφορμα του ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρουνται συγγενικες πολιτικες δυναμεις με το ΚΚΕ επειδη αυτοαναγορευονται σε κομμουνιστες ή κομμουνιστογενης...
Ρητορικο ασφαλως το ερωτημα ασφαλως και για τους φραξιονιστες ο οπορτουνισμς και το "αριστερο" τμημα της σοσιαλδημοκρατιας ειναι συγγενικο-φιλικο πολιτικο φασμα ως προς το κομμουνιστικο κομμα και το εργατικο κινημα αρα και ενδυναμει πολιτικος συμμαχος στο μετωπο που ονειρευονται.
Εδω οι αλλοι του ΜΑ φαινεται οτι εχουν μεγαλυτερη αμηχανια για τις εξελιξεις απ'οτι ο Λαφαζανης και ο Λεουτσακος...
Θα μου πεις και που ξερεις οτι δεν ειναι ο ιδιος ο Λεουτσακος που γραφει στον ΜΑ...?

ratm

Ανώνυμος είπε...


Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον Ελληνικό λαό, που θα υποστεί μια νέα επιδρομή εξαθλίωσης. Είναι κρίσιμες για τον τόπο, που οι εταίροι ζητάνε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι κρίσιμες για το Κόμμα μας, που βρίσκεται μπροστά σε μια νέα φάση, πιο σύνθετη, της πολιτικής και οικονομικής κρίσης με κύριο χαρακτηριστικό την όξυνση της κυρίαρχης και βασικής αντίθεσης της κοινωνίας.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές η ηγεσία του Κόμματος έχει την υποχρέωση να κάνει τον απολογισμό της, μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που έφερε το Κόμμα μας σε χειρότερη θέση με την απώλεια νέων δυνάμεων.

Έχει την υποχρέωση να εγκαταλείψει τον άγονο αριστερισμό της, να αλλάξει την πολιτική της και να υιοθετήσει την πρόταση, που κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει η «Νέα Σπορά», με τα αντίστοιχα μέτρα, για να διαμορφώσει μια συγκεκριμένη πρόταση διεξόδου από την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία, με βάση και την καινούργια συμφωνία, να δώσει την αναγκαία βάση της ανάπτυξης των αγώνων του Εργατικού Κινήματος και της ευρύτερης συσπείρωσης των λαϊκών μαζών, με προσκλητήριο στις κοινωνικές δυνάμεις της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων για τη δημιουργία του ΑΑΔΜ.

Οι κύριοι άξονες αυτής της πρότασης έχουν ήδη περιγραφεί από τη «Νέα Σπορά» και η υποχρέωση της ηγεσίας του Κόμματος είναι να τις εκσυγχρονίσει και να τις εμπλουτίσει. Είναι μια πρόταση που αντιμετωπίζει τα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων, που προβλέπει το πέρασμα βασικών παραγωγικών τομέων στην ευθύνη του κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, την κατοχύρωση της εθνικής της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και ασφάλειας, την εξασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με εξουσία της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων. Είναι πρόταση που ανοίγει το δρόμο προς το σοσιαλισμό, που τον φέρνει πιο κοντά.

Στην κατεύθυνση αυτή η ηγεσία του Κόμματος πρέπει να αξιοποιήσει τη νέα κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, να πάρει τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Η κατάθεση αυτής της πρότασης θα είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της δημαγωγίας της «Χρυσής Αυγής», που αξιοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης για τη νέα συμφωνία – μνημόνιο και τη στάση των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, μιλώντας για την εθνική ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας μας, υποκρινόμενη ότι καταδικάζει τη νέα συμφωνία – μνημόνιο, που θα εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό, την ώρα που η πραγματική της θέση είναι υπέρ του ευρώ κσι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραπέρα, στην κατεύθυνση της ενότητας του Κόμματος, της ανάκτησης των δυνάμεών του, η ηγεσία του Κόμματος πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να σταματήσει το συστηματικό «κυνήγι μαγισσών», στο οποίο έχει επιδοθεί, να ξεπεράσει τις σοβαρότατες οργανωτικές του αδυναμίες, που έχουν αποστεώσει και απονευρώσει τις εσωκομματικές λειτουργίες του Κόμματος, που αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη της πολιτικής του πάλης.




Φ.Αν

Αναυδος είπε...

Δεν έχω καταλήξει αν η ανοησία είναι αποτέλεσμα του ανήθικου φραξιονισμού ή το αντίστροφο αλλά το να μας κουνά το δάκτυλο με υφος χιλιων καρδιναλίων ένας wanabee συριζεος ξεπερνά τα όρια

Την ώρα που επιβεβαιώνονται με οδυνηρό τρόπο για το φτωχό λαό οι αναλύσεις, η τακτική και η στρατηγική του ΚΚΕ έρχεται ο απόγονος της προσωρινης διοικησης να μας παραθέσει άλλη μια διαλεξη τυπου σεντονιαδας για να μας πει
- ότι ειμαστε αριστεριστές επειδή δεν επιδιωκουμε συνεργασία με τη γσεε, μετα και λοιπους συστημικούς,
- ηλιθιοι που δεν καταπιαμε αμασητο το παραμυθι του δημοψηφισματος (όπως οι ομοιοι του)και δεν παιξαμε το παιχνιδι του τσιπρα
- υπάρχει λύση φιλολαικής εξόδου από την κρίση στα πλαίσια του καπιταλισμού την οποία την εχει βρει η σπορα του μανιαδακη και εμεις απλως πρεπει να την εφαρμοσουμε

συγνώμη αλλα δεν θα πάρουμε

Ανώνυμος είπε...

@Φ. Αν.
Τι πίνεις και δε μας δίνεις;

raven

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Φ.Αν, Θεός!!!!
Πες μας, πού έχει γραφεία η Σπορά, ναρθούμε να γραφτούμε!!!!

λαθραναγνώστης είπε...

Νομίζω ότι είναι προκλητικό να έρχεται εδω μέσα κάποιος απο μια ομάδα που ασκει φραξιονιστική δράση μέσα στο κόμμα, κατα τα λεγόμενά τους τουλάχιστον, και να κάνει υποδείξεις για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει το κόμμα!
Αυτό μας έλειπε τώρα, να νομιμοποιούμε δια του διαλόγου μαζί τους τέτοιες ομάδες!
Υ.Γ Το κείμενο που παραθέτει ο Φ.Αν, φαίνεται σαφώς ότι είναι κάποιο τυποποιημένο κατασκεύασμα,το στυλ της Ν.Σποράς είναι εμφανέστατο, προς διακίνηση.

Ανώνυμος είπε...

@ Φ.Αν 16 Ιουλίου 2015 - 4:52 μ.μ.

Κλασσικές ναρίτικες βερμπάλες.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική μυωπία μερικών έχει καθηλώσει το ΚΚΕ στο 5% σε συνθήκες ευνοικές.Έπεσαν οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστερής Πλατφόρμας και εσείς κυνηγάτε φραξιονιστές.

Τώρα οι λαϊκές μάζες αιφνιδιασμένες, προδομένες, πικραμένες, μη έχοντας που να ακουμπήσουν, γεμάτες ερωτηματικά και απορίες κινδυνεύουν να κυριευτούν από την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση και την περιφρόνηση προς την πολιτική, αφού γνώρισαν την πιο γρήγορη πολιτική μεταστροφή, όπως αυτήν τη μεταστροφή την προσλαμβάνουν και την καταλαβαίνουν οι ίδιες, από έναν ηγέτη που του εμπιστεύτηκαν ένα 62%, αφού μπορεί να πέσουν στον πιο βαθύ, τώρα, λάκκο του «δε γίνεται τίποτα».

Και λέμε ότι αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ αυξημένος και μπορεί να επιφέρει και σημαντικές «παράπλευρες» συνέπειες, με το να παρασυρθούν οι λαϊκές μάζες από αντιδραστικές ιδεολογίες και πολιτικές, τύπου Χρυσής Αυγής, και να έχουμε μια αντιστροφή προς την πολιτική αντίδραση, έχοντας υπόψη και την ίδια την κατάσταση που επικρατεί στην αστική τάξη και το πολιτικό σύστημα, όπου τα αστικά κόμματα έχουν ξεχαρβαλωθεί και «παρακαλάνε» τον Τσίπρα, παρά τα όσα συνέβησαν στη βουλή, να κυβερνήσει, γιατί διαθέτει τη λαϊκή εντολή.

Η Χρυσή Αυγή έχει μείνει το μόνο κοινοβουλευτικό Κόμμα, που υπερασπίζεται ένα «ΟΧΙ» που δεν της ανήκει, αλλά δημαγωγεί πάνω σ’ αυτό. Που προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά της δημαγωγίας, βάζοντας μπροστά τα ζητήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, που τόσο υποτιμήθηκαν μέχρι τώρα από την ηγεσία του ΚΚΕ.

Και κατά τούτο είναι η μεγάλη ευθύνη της ηγεσίας του Κόμματος. Επιλέγοντας να μη δώσει το δικό της περιεχόμενο στο «ΟΧΙ», δραπετεύοντας από την πολιτική πραγματικότητα, προτίμησε να πάει στο «ΑΚΥΡΟ» βάζοντας σ’ ένα αστικό δημοψήφισμα τη συνολική πρόταση του Κόμματος, την ίδια του τη στρατηγική για έγκριση, την ίδια στιγμή, που δείχνει με τόσο έκδηλο τρόπο την περιφρόνησή της στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πρακτικές για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν να αφήσει το πολιτικό περιθώριο στη Χρυσή Αυγή να καπηλεύεται το «ΟΧΙ» των λαϊκών μαζών, που πολιτικά δεν είχε καμία σχέση με όσα επαγγέλλεται η Χρυσή Αυγή.

Θα ήταν το ΚΚΕ τώρα, για όποιον διέθετε στοιχειώδη ικανότητα πρόβλεψης, που θα υπερασπιζόταν το «ΟΧΙ» και ταυτόχρονα θα εξηγούσε από καλύτερες θέσεις – και οι λαϊκές μάζες θα κατανοούσαν πολύ καλύτερα με τις εμπειρίες, που διαθέτουν, την ανάγκη αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.


Φ.Αν

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φ.Αν, αφού (κατά τη γνώμη σας) το ΚΚΕ έχει πολιτική μυωπία και οι λαϊκές μάζες δεν έχουν που να ακουμπήσουν, αφού έχετε στοιχειώδη ικανότητα πρόβλεψης και θα υπερασπιζόσασταν το "ΟΧΙ" από καλύτερες θέσεις κ.λ.π. γιατί δεν μαζεύετε μερικούς ανθρώπους που να συμφωνούν μαζί σας και να φτιάξετε ένα κόμμα που να τα κάνει όλα αυτά με επιτυχία;

Φτιάξτε ότι προγραμματικά κείμενα επιθυμείτε και μετά διακινήστε τα στον κόσμο. Βγείτε και πείτε είμαστε οι τάδε και λέμε αυτά. Θα κριθείτε μετά από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας.

Αλλιώς θα μπορούσατε να ζητάτε από οποιοδήποτε κόμμα να μετασχηματιστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Δε θα είχε διαφορά.

ARGIE

Ανώνυμος είπε...

Εργαζόμενες μάζες. Όχι λαικές και μπόυρδες. Και πάτε σε καμια παραλλια με κανα κουβαδάκι να νεοσπέιρτε παλάτια στην άμμο. Αντε γεια φαν και σελοφαν
Κ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Στο 5% φυτοζωεί το Κόμμα μας σύμφωνα με ακόμη ένα γκάλοπ που βγήκε σήμερα. Όχι ότι χρειάζεται να μας το πουν οι παραμυθάδες των αστών δημοσκόπων το ξέρουμε καλά οι ίδιοι.

Τελικά εκκρεμεί ένα ερώτημα το οποίο είναι υποχρεωμένη η ηγεσία του Κόμματος να το απαντήσει. Ποια είναι η εκτίμηση της Κεντρικής Επιτροπής για το αποτέλεσμα που έφερε το Κόμμα στο δημοψήφισμα; Ήταν θετικό ή αρνητικό;

Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του Κόμματος, κάποτε, θα πρέπει να μας εξηγήσει: Πως γίνεται μια σωστή πολιτική γραμμή εδώ και μια δεκαετία περίπου (μιλάμε από το 18ο Συνέδριο και μετά) να μην αποδίδει τα ανάλογα αποτελέσματα για το Κόμμα, τη στιγμή που το αστικό πολιτικό σύστημα έχει σχεδόν διαλυθεί και η πολιτική και κυβερνητική κρίση φανερά έχει χτυπήσει και το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προβλέψει η «Νέα Σπορά»


Φ.Αν

zoot horn rollo είπε...

Μας τα χαλάς, τι σωστές πολιτικές γραμμές κτλ ειναι αυτά; Αφού όλα χάλια τα κάνει το ΚΚΕ και η Κεντρική του Επιτροπή (γνωστή και ως ηγεσία).

Τα γκάλοπ έβγαζαν Κωνσταντόπουλο και Κουβέλη τους δημοφιλέστερους για χρόνια, και τις προάλλες το Λεβέντη στη Βουλή, και τι να κάνουμε δηλαδή;

orthodox είπε...

@Φ.Αν

Σου έχουμε απαντήσει δεκάδες φορές αλλά επίτηδες αγνοείς την απάντηση. Μπορείς να διαφωνήσεις και να ξεδιπλώσεις το σκεπτικό σου. Αλλά δεν μπορείς να αγνοείς την απάντηση, οφείλεις τουλάχιστον να την αντικρούσεις ή να εξηγήσεις γιατί δεν σε καλύπτει.

Μέτρο της πολιτικής επιροής ενός κομμουνιστικού κόμματος ΔΕΝ είναι τα εκλογικά του ποσοστά. Έχουν μια σημασία, έχουν ένα νόημα για επιμέρους ζητήματα, αλλά δεν αποτελούν το κύριο μέτρο της κομματικής δύναμης. Υπάρχουν δεκάδες παράγοντες που μπορεί να ανεβοκατεβάσουν (κυρίως να κατεβάσουν) τα εκλογικά ποσοστά ενός ΚΚ που δεν εξαρτώνται καθόλου από τη γραμμή και τις επιλογές του.

Επίσης, ποιος σου είπε ότι η εκλογική ενίσχυση είναι, ή θα έπρεπε να είναι, βασικός στόχος για τη χάραξη πολιτικής; Από πού προκύπτει ότι η ΚΕ (η "ηγεσία") θα έπρεπε να βάλει σαν στόχο την αύξηση των εκλογικών ποσοστών; Βλέπεις εσύ κάποια τέτοια διακύρηξη πουθενά; Βλέπεις κάποια απόφαση που να βάζει σαν κύριο και βασικό στόχο την εκλογική ενίσχυση, ώστε να κρίνεις εάν η πολιτική γραμμή αποδίδει; Εγώ νομίζω ότι ακριβώς το αντίθετο, το κόμμα δεν θέλει (ή κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να θέλει) μαζικά ψήφους-αέρα, χωρίς να συνοδεύονται από εξίσου μαζική οργάνωση στη βάση (σωματεία, λαϊκές επιτροπές) και εξίσου μαζική αγωνιστική κινητικότητα (πορείες, απεργίες). Όταν η εκλογική ψήφος είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με την ανάθεση εντολής διαχείρισης της αστικής εξουσίας, δεν είναι πρωταρχικός στόχος η συλλογή αεριτζίδικων ψήφων!

Η "νέα σπορά" καλά θα κάνει να αφήσει τα κυρήγματα και να αποκτήσει έναν τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με αυτούς στους οποίους απευθύνεται. Ανοίξτε γραφεία, ή αν δεν έχετε λεφτά ορίστε έναν τόπο συνάντησης, ιδιωτικό ή δημόσιο, ή αν δεν θέλετε σαν φυσικές παρουσίες μπορείτε να ανοίξετε ένα blog ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ώστε να μπορεί όποιος θέλει να σας αντιπαρατεθεί. Όσο παραμένετε στη σκιά, θα σας αντιμετωπίζουμε σαν τέτοιους, δηλαδή ανθρώπους της σκιάς - και ξέρεις πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές δεν ήταν ποτέ άνθρωποι της σκιάς, άλλοι κρύβονταν γιατί φοβούνταν.

Εμπρός λοιπόν να σας δω. Εσείς που είστε υπέρ του ανοιχτού διαλόγου και κατηγορείται το κόμμα ότι αποφασίζει "από τα πάνω μια σέχτα στην ηγεσία", γιατί δεν έχετε ανοιχτές διαδικασίες; Ποιος χαράζει τη γραμμή της ν.σ., με ποιες διαδικασίες διαμορφώνεται, πώς ψηφίζεται, αν υπάρχουν διαφωνίες πως λύνονται;

Ανώνυμος είπε...

Δεν αποκλείουμε, μετά την οριστική υπογραφή της νέας συμφωνίας – μνημονίου, ο πρωθυπουργός να πάρει την απόφαση να προσφύγει σε εκλογές.

Τους ρόλους, όμως, τους «μοιράζει», σε τελική ανάλυση, ο ίδιος ο λαός. Και εδώ σημαντικό ρόλο, αυθεντικά λαϊκό, έχει να παίξει το ΚΚΕ. Πάντα υποστηρίζαμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τη στάση, που θα κρατήσει το ΚΚΕ. Και μέχρι τώρα η στάση που κράτησε δεν το έχει δικαιώσει, ούτε και του δικαιολογεί να συνεχίσει στην ίδια ρότα.

Η «Νέα Σπορά» θα επιμείνει σ’ αυτό το ζήτημα και πιστεύει ότι τα γεγονότα, τα αποτελέσματα, οι πολιτικές εξελίξεις εξηγούν αυτήν την επιμονή της. Γι’ αυτό και καταθέτει τις αντίστοιχες προτάσεις της.

Για να «χαλάσουν» όλα αυτά τα σχέδια και για να μη φορτωθεί ο Ελληνικός λαός άλλον ένα Βοναπάρτη χρειάζεται η ηγεσία του Κόμματος να αλλάξει ρότα και να μην έχει την ψευδαίσθηση ότι έχει δικαιωθεί. Γιατί δεν έχει δικαιωθεί. Και επ’ αυτού θα επανέλθουμε.

@Orthodox Κάθε πράγμα στο καιρό του.


@zoot horn rollo Πες μας για την απήχηση του Κόμματος στα εργατικά,εργαζόμενα στρωματα.

Φ.Αν

zoot horn rollo είπε...

Εσυ τη ξέρεις καλα; Απο τις δημοσκοπησεις;
"True": το κατι άλλο...τωρα και σε πλατφορμα.