Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ω νάτη μας προσμένει

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, πρέπει πρώτα να πούμε κάποια πράγματα για την περίφημη ελληνική ιδιαιτερότητα (ε.ι.).

Το κκε στέκει αρκετά σκαλιά ψηλότερα από τα άλλα κκ στην κλίμακα τηςσυνέπειας και της σοβαρότητας. Και δεν πρόκειται για κάποια προέκταση σε διεθνές επίπεδο της λογικής εμείς εμείς οι μόνοι συνεπείς. Ούτε για κάποιο ιδιότυπο σωβινισμό του τύπου πας μη έλλην βάρβαρος.
Αν και η αλήθεια είναι ότι οι έλληνες κομμουνιστές διάλεξαν τη σωστή πλευρά στο δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, υπερασπιζόμενοι σε πέτρινα χρόνια τον υπαρκτό που γνωρίσαμε. Ενώ η πλειοψηφία των κκ κοιμήθηκε (το 89’) κομμουνιστική για να ξυπνήσει (το 90’) μεταλλαγμένη. Και τάχθηκε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,στο πλευρό της σύγχρονης βαρβαρότητας, που προελαύνει.


Ακόμα και το πορτογαλικό κκ, που πολλοί το θεωρούν σοβιετικό αδερφάκι του κκε και τελευταίο απομεινάρι του είδους του στην ευρώπη, έχει εσωτερική διαπάλη και παλαντζάρει ανάμεσα σε δύο γραμμές, οι οποίες είχαν φανεί ανάγλυφα στην αντιπροσωπεία του στο συνέδριο της ΠΣΟ που φιλοξένησε το παμε στο ελληνικό.

Και στην τσεχία,όπου οι κομμουνιστές έχουν μεγάλη δύναμη και οι αρχές έχουν θέσει εκτός νόμου τη νεολαία του, το κκ (βοημίας-μοραβίας, όπως λέγεται) συμμετέχει στο αντιδραστικό μόρφωμα του κεα μαζί με διάφορους ευρωλιγούρηδες, μεταλλαγμένους και το δικό μας συριζα.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στην υπόλοιπη ευρώπη. Στη γαλλία προσπαθούμε να βρούμε συμμαχίες και επιμέρους διαφοροποιήσεις στα διαμερίσματα του παρισιού και τις τοπικές οργανώσεις του κκγ. Στην ιταλία, αν έχω καταλάβει καλά, έχουμε επαφές με κάποια διάσπαση της επανίδρυσης που ήταν διάσπαση του κκι, και σε συνδικαλιστικό επίπεδο με τους «αναρχίζοντες» cobas.

Στη μητέρα ρωσία το μπρεζνιεφικό κκρο ακολουθεί κκρούκου σοσιαλδημοκρατική γραμμή, πασπαλισμένη με εθνική υπερηφάνεια,νοσταλγία για το σοβιετικό μεγαλείο και διηγώντας τα να κλαις. Η οποία σημείωσε άνοδο στις τελευταίες εκλογές αλλά δυσκολεύεται να διαφοροποιηθεί σαφώς από τον πούτιν, που μπορεί να την εκφράσει κι αυτός εν μέρει.
Το πιο ορθόδοξο, σταλινικό κεκρ, είναι πιο αδύναμο και αποκλείστηκε από τις εκλογές, ενώ υπάρχουν και κάποια υπολείμματα του κκσε, που εμφανίζονται κυρίως σε διεθνείς συναντήσεις, όπως αυτή που έγινε το περασμένο σ/κ στην αθήνα.

Το ακελ έχει γίνει το πασοκ της κύπρου κι είναι απ’ τα βασικά ζητήματα που θα ακούσεις να θέτουν οι σφοι σε μεταξύ τους συζητήσεις και στα όργανα, ή κάποιος αριστεριστής που ψάχνει κάτι εύκολο για να στην πει (αν και ούτε αυτοί έχουν ακριβώς αδελφά κόμματα-με εξαίρεση τις περιθωριακές ενώσεις των μ-λ και των τροτσκιστών,κι αυτό από μια άποψη επιβεβαιώνει από άλλη πλευρά την ε.ι.). Το ερώτημα είναι αν κρατάμε επαφές με το ακελ λόγω των στενών σχέσεων που είχαμε κατά το παρελθόν, ή αν αποσκοπούμε τακτικά σε κάτι άλλο, πχ κάποια διαφοροποίηση, συνολική ή επιμέρους στη γραμμή ή τις γραμμές του.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην –λέμε τώρα- κούβα της μεσογείου, στο πραγματικό νησί της επανάστασης κάποιοι φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα του χριστόφια και του γκόρμπι και ετοιμάζουν ένα είδος δικής τους περεστρόικα. Εκτός κι αν τα φαινόμενα απατούν και πρόκειται απλώς για τακτικούς ελιγμούς που επιβάλλονται από τις συνθήκες. Συνήθως όμως οι απατημένοι σύντροφοι είμαστε εμείς, αφελείς και καλοπροαίρετοι, που καταλήγουμε εν τέλει κερατάδες και δαρμένοι, βουλιάζοντας στις αυτ-απάτες μας.

Το κκε παραμένει κατά βάση κόμμα ανάδελφο, που αναζητά διεθνή οικογένεια, μακρινούς συγγενείς ή άλλα χαμένα αδελφά κόμματα που αγνοούνταν εδώ και καιρό. Η ιδιαιτερότητα του κκε δεν είναι σπορά της τύχης αλλά τέκνο της ε.ι. που κρατά απ’ τα χρόνια του εαμ και κατατρέχει ακόμα και σήμερα τους αστούς δημοσιολόγους που μιλάνε για την τελευταία σοβιετική χώρα της ευρώπης και στρέφουν τα βέλη τους ενάντια στο τελευταίο σοβιετικό κόμμα της ευρώπης, διότι δε συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις και τις επιταγές των καιρών.

Το θέμα βέβαια δεν είναι να μείνεις ο τελευταίος των μοικανών αλλά πως θα γίνεις ο πρώτος κρίκος της επόμενης αλυσίδας. Ή για την ακρίβεια, ο αδύναμος κρίκος στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, που θα σπάσει (τον πάγο) και θα παρασύρει τους υπόλοιπους εν είδει ντόμινο.

Κάτι παρόμοιο έκαναν κι οι μπολσεβίκοι εξάλλου. Η τρίτη διεθνής δημιουργήθηκε στη βάση της διεθνούς ακτινοβολίας του οκτώβρη, με επίκεντρο τους σοβιετικούς που έθεσαν τις βάσεις- μαζί με τους 21 όρους, ως προυπόθεση για την ένταξη των μελών- και καθόρισαν την πορεία της.
Δηλαδή για στάσου ρε απολίθωμα, είναι σήμερα το κκε σε θέση να παίξει το ρόλο των μπολσεβίκων; Όχι σφε αναγνώστη,δεν είναι. Ούτε κατά διάνοια. Κι η ε.ι. απέχει αρκετά ακόμα απ΄το να γίνει στην πράξη αδύναμος κρίκος και να χαράξει το δρόμο στους υπόλοιπους.
Θες να μας πεις ότι...
Θέλω να πω ότι αυτό το ρόλο καλούμαστε εκ των πραγμάτων να παίξουμε σήμερα.

Οι αδυναμίες και τα κουσούρια του –όποιου- κκε είναι υπαρκτά και γνωστά. Μπορεί να μην εντοπίζουμε ακριβώς τα ίδια- κι αυτό είναι μεγάλο ζήτημα- αλλά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν.
Αν παρόλαυτα το κκε ξεχωρίζει, αυτό δε συμβαίνει γιατί στέκει στο ύψος των μπολσεβίκων,όσο επειδή οι υπόλοιποι έχουν κατρακυλήσει στο επίπεδο της κίτρινης διεθνούς. Κι η πολιτική τους χρεωκοπία γίνεται ακόμα πιο φανερή και επώδυνη σήμερα που χρεωκοπεί οικονομικά και ιστορικά ο καπιταλισμός.

Το κόμμα έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλίες για την ύπαρξη ενός στοιχειώδους συντονισμού σε ένα πρώτο στάδιο, με τάσεις μετεξέλιξής του σε κάτι συνολικό, με κοινές τακτικές και θεωρητικές επεξεργασίες, που να αρχίζει να θυμίζει ενιαίο, καθοδηγητικό κέντρο, τύπου κομιντέρν. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι διεθνείς συναντήσεις –που είναι πάντα πιο μαζικές όταν γίνονται στην αθήνα- οι κοινές ανακοινώσεις και η έκδοση της διεθνούς κομεπ, που δεν είναι θεωρητικό όργανο κάποιου ενιαίου φορέα, αλλά μπορεί να συμβάλει στη συγκρότησή του –το παράδειγμα της ίσκρα είναι ενδεικτικό για το ρόλο που μπορεί να παίξει ένα τέτοιο έντυπο.

Αλλά αν κάποιος περιμένει να δει εδώ και τώρα αυτόν το φορέα, ή έστω μια εμβρυακή του μορφή, πιθανότατα θα απογοητευτεί. Εάν δούμε τα πράγματα ως έχουν, θα δούμε αρκετά κόμματα που ταλαντεύονται και θυμίζουν χαλαρά μετωπικά σχήματα, παρά κόμματα νέου τύπου. Για αυτό θα δει κανείς δηλώσεις σαν της αλέκας, στη συνέντευξη τύπου για την τελευταία διεθνή συνάντηση, περί ανταλλαγής κοινών και διαφορετικών απόψεων.

Κανονικά η ανταλλαγή απόψεων είναι σαν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια που ανταλλάσουν τα παιδιά. Αν έχεις τα ίδια με τον άλλο, δεν έχει νόημα να κάνεις ανταλλαγή, γιατί τα έχεις ήδη. Σε μια διεθνή όμως, ο τελικός σκοπός είναι διαφορετικός. Αλλιώς θα κατέληγε σαν τον πύργο της βαβέλ, όχι στη γλώσσα, αλλά στο περιεχόμενο.

Το σύγχρονο κομουνιστικό κίνημα, ζαλισμένο από τις ανατροπές και τη ρεβιζιονιστική σκουριά που οδήγησε σε αυτές, έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Ψάχνεται για ένα καινούριο ξεκίνημα, όπως περίπου οι ιδρυτές της πρώτης διεθνούς. Έχει στις γραμμές του κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που κράτησαν το όνομα, αλλά έχασαν την χάρη, όπως η παλιά δεύτερη διεθνής –που αναγεννάται από τις στάχτες της σήμερα, υπό τη στιβαρή καθοδήγηση του παπανδρέου. Κι έχει ως ζητούμενο, ένα ποιοτικό άλμα, ανάλογο με αυτό της ίδρυσης της τρίτης διεθνούς, το 1919.
Διότι ζητούμενο σήμερα δεν είναι μία ακόμα διεθνής, η πέμπτη, η έκτη, ή η 31/2 του τσίμερβαλντ, αλλά η κομμουνιστική, που θα βαδίσει στα χνάρια της κομιντέρν, μελετώντας τη θετική κι αρνητική πείρα της.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι το κόμμα κάνει βήματα προς αυτή την τελευταία κατεύθυνση. Ποια είναι αυτά; Η συγκρότηση του τε-κα-πε (ΤΚΡ) στην τουρκία, που ουσιαστικά έγινε με ενέργεις του κκε. Το ξεσκαρτάρισμα κι η διακοπή σχέσεων με διάφορα κόμματα, και κυρίως με τους κινέζους –ενώ πριν από μερικά χρόνια, θα άκουγες το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί για ένα τέτοιο μεγάλο κόμμα, με εκατομμύρια μέλη. Κι η ανοιχτή, δημόσια κριτική σε κάποια άλλα, όπως το κκρο, το κκ ηπα, η ενωμένη αριστερά στην ισπανία κτλ.

Αντί επιλόγου, δύο ερωτήματα εν είδει κουίζ για τους σφους αναγνώστες.
Ποια είναι η δράση του κκ γκουαγϊάνας που αναφέρεται στο ρίζο της τρίτης, και πού βρίσκεται αυτή η χώρα;
Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του ΚΚΣΕ και της Ένωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων-ΚΚΣΕ, και για ποιο λόγο διατηρούν αυτό το όνομα;
Όποιος γνωρίζει περισσότερα και τα μοιραστεί με τους υπόλοιπους, κερδίζει κείμενο-παραγγελιά από την κε του μπλοκ, με θεματολογία της αρεσκείας του.

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η γκουαγϊάνα δεν είναι χώρα αλλά επαρχία της Βενεζουέλας το κκ αγωνίζεται για την εθνικοποίηση των βαριών βιομηχανιών της περιοχής υπό εργατικό έλεγχο προκειμένου όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν να αντιετωπίσουν τα φαινόμενα γραφειοκρατίας που παρατηρήθηκαν ενώ έχουν ιδρύσει και «Μπολιβαριανό Εργατικό Πανεπιστήμιο», με τη συμμετοχή πάνω από 1300 εργαζομένων, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα μαθηματικών, διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά και πολιτικής θεωρίας.

ένας στρατολάτης είπε...

Διαφωνώ!
Μιλά για το Προοδευτικό Λαϊκό Κόμμα Γουιάνας (PPP-Peoples Progressive Party), κυβερνών κόμμα της Γουιάνας η οποία είναι πρώην ολλανδική και βρετανική αποικία, ανεξάρτητη από το '66.
(http://www.mongabay.com/history/guyana/guyana-people's_progressive_party.html)

Το δεύτερο ερώτημα δεν μπορώ να το απαντήσω αλλά θέλω το βραβείο μου που είναι:
"Εκλογικά ποσοστά των 78 ΚΚ και διαφορές μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚ Νεπάλ"
Άντε επειδή απάντησα μόνο στη μια, διάλεξε με ποιο από τα δύο τμήματα του "βραβείου" θα ασχοληθείς!

Ανώνυμος είπε...

μιλά ξεκάθαρα για τη γκουαγϊάνα τη πόλη (και όχι επαρχία) της Βενεζουέλας με 629.000 κατοίκους άρα συνεπώς και γα το ΚΚ Βενεζουέλας
περι

Ανώνυμος είπε...

περιμένω λοιπον ως βραβείο προβοκατόρικη ανταπόκριση από τη εκδήλωση μας στις 21.12 στο Πάντειο- ή αν δε είσαι Αθήνα από τη ατίστοιχη της Θεσ/νικης όταν αυτή γίνει

tsimarasm είπε...

Παρακάμπτοντας την ερώτηση περνάω κατευθείαν στο βραβείο!:

Άρθρο για την Μαλβίνα!!!

Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα περισσότερο από τον στρατολάτη.
Ο Κομμουνάρος είναι μάλλον ματιασμένο το παιδί( από μάτι γαλανό).Πως γίνεται φίλε, να σου βάζει ο άλλος έτοιμο σύνδεσμο, και ενώ ¨απέχεις¨ μόλις ένα ¨κλικ¨ από την ¨αλήθεια¨ να επιμένεις ότι η (συγκεκριμένη) Γουιάνα είναι πόλη της Βενεζουέλας·που διαθέτει μάλιστα και δικό της κομμουνιστικό κόμμα; Αυτό που πρέπει να παρατηρήσουμε ωστόσο είναι ότι και ο συντάκτης της ανταπόκρισης του Ριζοσπάστη, δεν έκανε ούτε εκείνος τον κόπο μιας αναζήτησης στο ίντερνετ, αλλά προτίμησε τον ¨εξελληνισμό¨ του πορτογαλέζικου μάλλον, Guiana σε Γκουαγιάνα. Αμελητέο λάθος σίγουρα!!! Αλλά γοητευτικότατο. Όπως τα εξελληνισμένα, πιθανόν από τον Κοραή: Λονδίνο, Βερολίνο, Μασσαλία...Βρετανία, το ιστορικότατο Γαλλία! κτλ!!! Τουλάχιστον όμως αυτά περίσωσαν, για λίγο έστω, την υπέροχη προσωδεία της γλώσσας μας.

ΥΓ: Η ένωση κομμουνιστών, αν θυμάμαι καλά από ένα άρθρο του Ριζοσπάστη, είναι το αποτέλεσμα της σχετικά πρόσφατης συνένωσης του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, με το ΚΚΡΟ.

demis είπε...

http://demispoetry.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και 3,5 Διεθνής το Τσίμερβαλντ! Λες και έγινε στο διάστημα μεταξύ της διαγραφής του Τρότσκι και της ίδρυσης της 4ης 'Διεθνούς'. Η ΚΕ έπεσε έξω καμια 15ρια χρόνια νομίζω.
Επίσης μία καλή γεωγραφία των Κομμουνιστικών οργανώσεων στη Ρωσία υπάρχει εδώ (αν αγνοηθεί η ανάλυση των Ιών!!!):

http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991107a.htm

Ανώνυμος είπε...

Και επίσης ούτε στο Τσίμερβαλντ έγινε η επίσημη έναρξη της 2,5 (αν και εκεί μπήακν οι βάσεις της και για αυτό το λόγο πολλοί κάνουν το λάθος), αλλά μερικά χρόνια αργότερα (Βιέννη, 1921)

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εγώ ήξερα την Γκαγιάνα (καμία σχέση με την "Γκαγιανέ" του Αραμ Χατσατουριάν), που βρίσκεται ανάμεσα στην Βενεζουέλα και στη Σουρινάμ, με παραδίπλα την Γαλλική Γκαγιάνα. Ελληνιστί προφέρεται "Γουϊάνα", σύμφωνα με την ελληνική εκδοχή της ευφωνίας. Την προφορά "Γκαγιάνα" την θεωρώ αυθεντική αφού προέρχεται από τον πιο έγκυρο κομματικό δρόμο: Ετσι ονόμαζε την πατρίδα του ο Γ.Γ. του ΚΚ Γκαγιάνας, που γνώρισα κάποτε στη Μόσχα.
Επί της ουσίας, έχω και εγώ την απορία γιατί ξοδεύονται τόσα λεφτά κάθε τόσο, για να μαζεύονται τόσοι πολλοί ...άσχετοι κάτοχοι του τίτλου "κομμουνιστής".
Αν είναι για την αποπομπή της Κίνας και την ίδρυση του ΤΚΠ, ....χαλάλι!
Αλλά είναι και τόσοι άλλοι. Θα ήμουνα περίεργος να μάθω αν είχε συνέχεια ο συντροφικός διάλογος, που είχε αρχίσει μόλις προχτές με το ΙΚΚ.
Και, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι,
επί υπαρκτού, όταν τέλειωνε μια διμερής συνάντηση το κοινό ανακοινωθέν ήταν
Ι. Είτε πανηγυρικό:
"Επιβεβαιώθηκαν οι ακατάλυτοι συντροφικοί δεσμοί, που...κλπ" με φωτογραφίες από αγκαλιές, ...φιλιά στο ..στόμα (π.χ., Μπρέζνιεφ με Γιαρουζέλσκι), γελαστές φάτσες και άλλα τέτοια.
ΙΙ. Είτε:
"Οι σύντροφοι (π.χ. Βάλτερ Ούλμπριχτ με ...Τίτο) είχαν μιαν ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων".
Που σήμαινε ότι πλακωθήκανε στις μπουνιές, δαγκωματιές (κατα προτίμηση αυτιά...), κλωτσιές, κλπ.

Δε βαρυέσαι, εμείς αυτό τον σοσιαλισμό τον αγαπήσαμε, ξέροντας ότι στη γωνία μας την είχανε στημένη ...η Μέρκελ με τον Σαρκοζί!

TRASH είπε...

Το ΑΚΕΛ μόνο για ιστορικούς λόγους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "αδελφό" του ΚΚΕ κόμμα. Οστώσο αυτοί οι ιστορικοί δεσμοί είναι πολύ βαθιοί. Ας θυμηθούμε πως κατά την περίοδο της 3ης διεθνούς, οποιοδήποτε μέλος του ΚΚΕ μετακόμοιζε στην Κύπρο, γίνοταν αυτόματα μέλος του ΚΚΚ με διαδικασίες αλλαγής ...ΚΟΒ!

TRASH είπε...

ΑΚΕΛ: Το να βάζεις την επίστρωση του σταλινισμού ως τεχνικής εσωκομματικού μάνατζμεντ πάνω σε σοσιαλφιλελεύθερο περιεχόμενο τέτοιας υποστάθμης που κάνει τον Μανδραβέλη να φαντάζει Χάμπερμας, τον Χάμπερμας να φαντάζει Κάουτσκι και τον Κάουτσκι να φαντάζει Λένιν δεν σε κάνει κομμουνιστή. Σε κάνει απλώς πολύ, πάρα πολύ αστείο.
Aπό:
http://leninreloaded.blogspot.com/2011/12/95.html

Ανώνυμος είπε...

Mε ποια διάσπαση της επανίδρυσης τα χει καλά το κόμμα;Η τελευταία διάσπαση ,το controcorrente,έβγαζε ανακοινώσεις ότι είχε αναπτύξει δεσμούς φιλίας με το ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Η καταιγίδα Χοακίμ σάρωσε στο πέρασμά της τη Δυτική Γαλλία ...". Το Χοακίμ στην Ελληνιστί λέγεται Ιοακείμ και στην Γερμανιστί Joachim (Fuchtel;) ! Γιατί το κάνουν Χοακίμ ; Φοβού τους Δαναούς και δώρα .....

κοκκινοςδρόμος είπε...

Η Ένωση Κομμουνιστικών Κομμάτων-ΚΚΣΕ αποτελεί "εθελοντική διεθνιστική ένωση κομμουνιστικών κομμάτων που δρουν στα εδάφη της ΕΣΣΔ και κρατούν ενιαίες προγραμματικές και οργανωτικές αρχές".
Φτιάχτηκε το '92 και σκοπός της είναι η ανασύσταση της ΕΣΣΔ και του ΚΚΣΕ και η πάλη ενάντια σε αποσχιστικές και σοβινιστικές λογικές.
Μέλη του σήμερα είναι το ΚΚΡΟ, το ΚΚ Ουκρανίας, το ΚΚ Λευκορωσίας το Ενιαίο ΚΚ Γεωγίας κλπ.
γραμματέας είναι ο Ζιουγκάνοβ.

περισσότερα για τους ρωσόφωνους εδω:
http://kprf.ru/kpss/

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης είναι ρώσικη διάσπαση της ΕΚΚ-ΚΚΣΕ και η εντύπωσή μου είναι πως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στα ρωσικά κομμουνιστικά πράγματα.

κάποιος από Θράκη είπε...

Θα πω κάτι που είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν ή μάλλον να το δεχτούν πολιτικοί φίλοι ή ακόμα περισσότερο μέλη του κόμματος με έδρα το γυάλινο κτίριο του Περισσού:

Οι διεθνείς σχέσεις του κόμματος αυτού, από τη δεκαετία του '60, δεν είχανε σε τίποτα να κάνουν με την εσωτερική πολιτική ενός "ΚΚ" στη χώρα του, αλλά αποκλειστικά με το πόσο εκείνο ήταν ευθυγραμμισμένο με τη σοβιετική γραμμή στην εξωτερική πολιτική.

Αυτό ήταν το αποκλειστικό κριτήριο, και όποιος θέλει ας ψάξει τα περιοδικά "Προβλήματα Ειρήνης και Σοσιαλισμού", για να διαβάσει τι σόι φασίστες, ειδικά του Τρίτου Κόσμου, βαφτίζονταν "μαρξιστές - λενινιστές", επειδή απλώς στρέφονταν προς τη Μόσχα (π.χ. οι διχτάτορες στη Ν. Υεμένη ή στην Αιθιοπία ή ο Νέτο του MPLA στην Αγκόλα, που έκαιγε χωριά επειδή λέει υποστήριζαν το άλλο αντάρτικο, την UNITA).

To "KKE" λοιπόν έχει ΠΛΗΡΕΙΣ σχέσεις με το ΑΚΕΛ, και μάλιστα αγαστές-ΑΔΕΛΦΙΚΕΣ, άλλο που σας δουλεύει ότι "τους τα λέει στις συναντήσεις, απλά δε τα λέει δημόσια για να μην εκτεθούνε στους αστούς", επειδή το ΑΚΕΛ συνεχίζει την πολιτική προσανατολισμού της Κύπρου προς ανατολάς. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Κι έχει πλάκα, τη μια ο Χριστόφιας να συναντιέται με την Αλέκα σε "συντροφικό κλίμα", όπου η οικειότητα και η αγάπη ξεχειλίζει, και να τον βλέπεις μετά στα πλάνα του MEGA από τις ευρωσυνόδους να τα λέει "χαλαρά" με το Σαρκοζύ, τη Μέρκελ και τους λοιπούς δυτικούς μονοπωλιστές ηγέτες, σαν αρχηγός αστικού-αστικότατου κράτους. Το γιατί τώρα δε βρίσκεται ΕΝΑΣ κνίτης, να πει "σα δε ντρεπόμαστε λίγο, δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύετε άλλο" αλλά σε γενικές γραμμές αναπαράγουν τις γελοίες δικαιολογίες της ηγεσίας τους για τις αδελφικές σχέσεις με τους Κύπριους υπεραντιδραστικούς, αυτό είναι ψυχολογικής-κοινωνικής φύσης πρόβλημα...

Υ.Γ. Σε κάποιυς παρατηρητικούς κνίτες, ίσως έκανε εντύπωση ότι στις διεθνείς συναντήσεις έρχεται το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών κι όχι η Κομμουνιστική Επανίδρυση. Φυσικά και τα δύο είναι στο ΚΕΑ, αλλά οι Ιταλοί Κομμουνιστές είχαν φύγει από τα "δεξιά" από την επανίδρυση και έμειναν τότε (1998) στην κυβέρνηση Πρόντι, ενώ η επανίδρυση την έκανε.

Πώς λοιπόν το υπεραντικαπιταλιστικό ΚΚΕ και οι άλλοι καλούν το "δεξιό - κεντροαριστερό" κι όχι την Επανίδρυση, που είναι λίγο πιο "αντικαπιταλιστική" - "αριστερή";; Η απάντηση: Ο Κοσσούτα, αρχηγός των Ιταλών Κομμουνιστών, ήταν ο πολιτικός πράχτορας των Σοβιετικών μες στο Ιταλικό "Κ"Κ, που αντιμαχόταν τη γραμμή του Μπερλιγκουέρ όταν αυτός καταδίκαζε σοβιετικές εισβολές, διχτατορίες κλπ. Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία του δολοφονηθέντα με πολώνιο Λιτβινένκο, ρώσος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του είχε εκμυστηρευτεί ότι "ο Πρόντι είναι ο άνθρωπός μας στην Ιταλία"...

Ο Χριστόφιας έχει σπουδάσει στη Μόσχα μαζί με τον Ταλάτ, που ηγείται ενός κόμματος που στη δεκαετία του '80 ήταν ανοιχτά φιλοσοβιετικό στα κατεχόμενα της Κύπρου. Επίσης έχει καταγγελθεί από το Μακάριο Δρουσιώτη, έναν δημοκρατικό και καθόλου δεξιό Κύπριο έγκριτο δημοσιογράφο, ότι προάγει τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Κύπρο.

Τι άλλη εξήγηση ζητάτε ρε παιδιά;;

κάποιος από Θράκη είπε...

Υ.Γ. Αυτό που λέει ο ΤΡΑΣ για ΚΚΕ - ΚΚ Κύπρου, δεν ίσχυε μόνο μεταξύ τους αλλά με όλα τα κόμματα της Γ' Διεθνους, που είχαν ενιαία - συγκεντρωτική καθοδήγηση από την ΕΕ της ΚΔ, οπότε ήταν πραγματικά σα να αλλάζεις ΚΟΒα. Και καλά έκαναν, αυ΄το θα πει παγκόσμιο κόμμα του προλεταριάτου.

Ωστόσο οι δεσμοί δεν ήταν τόσο "ιδιαίτεροι" όσο νομίζεις. Στη χούντα η Κύπρος ήταν ιδιαίτερα αφιλόξενη για τους Έλληνες αντιφασίστες, και το ΑΚΕΛ, που ασχολιόταν μονάχα με το πώς η Κύπρος θα πάρει όπλα από Τσεχοσλοβακία - Ρωσία κι όχι με τους φασίστες, δεν βοηθούσε καθόλου ούτε έκρυβε Έλληνες αγωνιστές.

Αυτά για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας ή μάλλον μεταξύ σας...

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι τόσο πολύ διαφωτισμένος από τον "κάποιο από τη Θράκη" που σχεδόν στραβώθηκα
λαθραναγνώστης

TRASH είπε...

@κάποιος από Θράκη:
Οι διακασίες "αυτόματης μετάβασης" χωρίς άλλες διαδικασίες ύσχιαν μεταξύ του ΚΚ της Κύπρου και αυτών της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ήταν απλουστευμένες σε σχέση με αυτές μεταξύ άλλων κομμάτων της Γ'Διεθνούς που αναγνώριζε εδώ μία ιδιεταιρότητα.
Για την υπόλοιπη πρακτορολογία, δεν νομίζω να περιμένεις απάντηση, και το κτίριο του περισσού είναι τσιμεντένιο...

kontoxontros είπε...

Βασικά το ΑΚΕΛ είναι προφανώς ένα κόμμα με χιλιάδες μέλη εκ των οποίων πολλά μετακομίζουν στην Ελλάδα.
Πχ για σπουδές. Δεν συμφέρει να διαταράξεις τις σχέσεις σου με αυτό το κόμμα όταν γνωρίζεις ότι μπορείς να επωφεληθείς από τις εγγραφές νέων μελών μέσω του ΑΚΕΛ.
Για παράδειγμα σε ΦΠ του ΑΠΘ την ΠΚΣ την είχε στήσει ΑΚΕΛίτης Κύπριος ο οποίος βεβαίως δεν είχε καμία σχέση με την αριστερά.


Το να λες ότι διατηρούμε τους δεσμούς είτε για ιστορικούς λόγους είτε για να το διασπάσουμε στην χειρότερη (πρώτη) είναι ιδεαλιστικό και στην καλύτερη (δεύτερη) μου φαίνεται αφελές να νομίζεις ότι έχετε τέτοιον σχεδιασμό.
Οι σχέσεις με το ΑΚΕΛ θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν ένας συμβιβασμός για την ισχυροποίηση του κόμματος όπως (τηρουμένων των αναλογιών) η ίδρυση εταιριών από μέρους του κόμματος.
Μόνο που το πρώτο χαντακώνει την υπόθεση της παγκόσμιας επανάστασης και αυτό θα φανεί περισσότερο όταν έρθουν τα σκούρα και στην Κύπρο που θα φανεί η απουσία κάποιου μορφώματος που να προετοιμάζει το εργατικό κίνημα τόσα χρόνια και στην δύσκολη στιγμή, να μετασχηματίσει την οργή.

Καλή η θεωρία του σπασίματος του κρίκου μας (πατρίδας) σε μία αλυσίδα, αν όμως δεν σπάσουν μετά και οι άλλες...θάχουμε πρόβλημα. Και εσείς απότι φαίνεται συμβάλετε στην διατήρηση του καπιταλιστικού ζυγού στην διπλανή χώρα , θυσιάζετε την αυτοτελή παρέμβαση ενός ΚΚ στον βωμό τον 20 μελών που θα γραφτούν στο ΚΚΕ.

tsimarasm είπε...

Όχι,όχι!!!
Είναι Χαλυβοκατασκευή· ελαφριά και ανθεκτική.
Αφού μας άνοιξε τα μάτια αυτός από την Θράκη, στην επόμενη συνάντηση θα προτείνω να έρθει κατευθείαν ο Πούτιν!
Ή δεν κατάλαβα καλά; γιατί είπες κάτι που: ¨είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν ή μάλλον να το δεχτούν πολιτικοί φίλοι ή ακόμα περισσότερο μέλη του κόμματος με έδρα το γυάλινο κτίριο του Περισσού:...¨

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ! "Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ" ! Αλλά ΣΤΕΛΝΟΥΝ τους ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τους ... ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ! Παράδειγμα για την Ευρώπη ; Η ... ΕΛΛΑΔΑ ! Από ΠΟΤΕ ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 1944 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;; Λες να είναι το ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ του '44, Γεώργιος Παπανδρέου ο επωνομαζώμενος "ΠΑΠΑΤΖΗΣ", με τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Γεώργιο Παπανδρέου ο ονομαζώμενος "ΨΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΝΤΖΗΣ" (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ! Θέλεται και άλλα ονόματα ; π.χ. ΕΒΕΡΤ, Μητσοτάκης και αρκετοί άλλοι της ΑΝΘΕΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! ΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΣΟΛΙΑΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!

TRASH είπε...

@Κοντόχοντρος:
μας λες δηλαδή πως οι σχέσεις ΚΚΕ-ΑΚΕΛ είναι αυτές που είναι, για να μπορούν να γράφονται κύπριοι φοιτητές στην ΠΚΣ! Ξανακοίτα το μόνος σου,δεν ακούγεται πειστικό...
(ασε που με τους περισσότερους ΑΚΕΛίτες που έχω μιλήσει, βλαστημάνε που δεν υπάρχει στην Κύπρο ...ΚΚΕ!)
Τώρα για τους "σπασμένους κρίκους", δεν νομίζω πως η πρόσθεση μισού νησιού θα είναι καταλυτική για την παγκόσμια επανάσταση (εκτός και αν ξεκινήσει από εκεί). Προσωπικά, την φωτιά -αν πιάσει- προς την δύση την βλέπω (Ιταλία,Γαλλία,Ισπανία,Πορτογαλία) να εξαπλώνεται.

Κιμ Κάστρο Ερνέστο είπε...

Αρχικά για το νησί της Επανάστασης ο λόγος.Και ο ναι κομμουνιστές όλου το κόσμου ακούστε ακούστε τα κουρεία έγιναν ιδιωτικά εις την Κούβα ! Ο καλός συντάκτης θα μου απαντήσει ότι δεν αναφερόταν μόνο σε αυτό το γεγονός.Το Κόμμα του το ΚΚΕ υποθέτω καταγράφει αναλυτικά τα ολισθήματα του Ραούλ Κάστρο για να τον ξεμπροστιάσει μια ημέρα.Όπως ο συντάκτης ξεμπρόστιασε όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα που έχουν μόνο το όνομα και όχι την χάρη.Μας έμεινε το ΚΚΕ αμόλυντο από πάσα αριστερισμόν και οπουρτουνισμόν.Μη νομίζετε φίλες και φίλοι ότι η παραπάνω κριτική μου είναι αρνητική.Σαν την γάτα του Σρέτινγκερ βλέπω το ΚΚΕ και νεκρό και ζωντανό.Περιμένω την ώρα να ανοίξουν οι πύλες της επανάστασεως και κολάσεως για τους καπιταλιστές.Μπορεί εις την Ιταλία ,εις την Ελλάδα, εις την Πορτογαλία, εις την Μητέρα Ρωσία μπορεί και κάπου που δεν φτάνει η φαντασία μου.Θα αποκαλυφτεί εκείνη την ιστορική στιγμή εάν η κομμουνιστική καθαρότητα του ΚΚΕ που είναι αδιαμφισβήτητη σε φίλους και εχθρούς είναι φλόγα επανάστασης ή φωτιά σε ψεύτικο τζάκι.Το ξεσκάρτισμα από τους Κινέζους και το ξεμπρόστιασμα Ενωμένης αριστεράς Κομμουνιστών Ρωσικής Ομοσπονδίας και Αμερικάνων Κομμουνιστών στα μάτια μου φαντάζει ως δίκοπο μαχαίρι.Η κριτική του ΚΚΕ στο Εργατικό Κόμμα Κορέας και τη δυναστεία Κιμ μοιάζει με γροθιά στο στομάχι του κάθε κομμουνιστή.Μήπως έχουμε να κάνουμε με τον Ελληνικό Κομμουνισμό ως άλλο Σοβιετικό Κομμουνισμό ; Το ΚΚΕ κρτικάρει άλλες κουλτούρες και έθνη με ιστορικές ιδιαιτερότητες.Τις λαμβάνει υπόψη του,αλλά σε αντίθεση με το παρελθόν τις κάνει γνωστές στο Πανελλήνιο.

Σοφό Μπρεζνιεφικό απολίθωμα λες ---

Η ιδιαιτερότητα του κκε δεν είναι σπορά της τύχης αλλά τέκνο της ε.ι. που κρατά απ’ τα χρόνια του εαμ και κατατρέχει ακόμα και σήμερα τους αστούς δημοσιολόγους που μιλάνε για την τελευταία σοβιετική χώρα της ευρώπης και στρέφουν τα βέλη τους ενάντια στο τελευταίο σοβιετικό κόμμα της ευρώπης, διότι δε συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις και τις επιταγές των καιρών.---


Μένει να δούμε αν οι συνθήκες απαιτούν αυτό το ΚΚΕ ή το ΚΚΕ που δεν θα εξωτερίκευε όλη αυτή την κριτική.Το ΚΚΕ που θα άφηνε την ψευδαίσθηση και αυταπάτη ότι εκεί κάπου έξω υπάρχουν ακόμα ανυπάκουοι Γαλάτες με ιδιατερότητες και κάποιες κομμουνιστικές ιδέες.

Για μένα είναι 50-50.Όσο σοφός αναγνώστης και αν είμαι καταλήγω να βλέπω το ΚΚΕ ως μια γάτα του Σρέτινγκερ.

Καταλήγω όπως ξεκίνησα με το νησί της Επανάστασης.Ένα ανάγνωσμα από την Κούβα εις την Αγγλική που θα μας καλοκαρδίσει.Γιατί ο σοσιαλισμός είναι αγάπη και ο καπιταλισμός εγωισμός.Σε παγκόσμιο επίπεδο.
http://www.granma.cu/ingles/cuba-i/15dic-Socialism%20and.html

Βορειοκορεάτης είπε...

Κάτω τα χέρια απ' τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και την Πεφωτισμένη Καθοδήγηση της Οικογένειας των Κιμ.
Είστε πολύ λίγοι και πολύ μικροί.
Μη διανοηθείτε να ξαναπιάσετε στο στόμα σας την Αυτού Σοσιαλιστική Μεγαλειότητα, το Μεγάλο Στρατηγό και Αγαπητό Ηγέτη Κιμ Β' (Γιονγκ Ιλ), τον Τρισμέγιστο Μεγάλο Ηγέτη και Αιώνιο Πρόεδρο Κιμ Α' (Ιλ Σουνγκ), ή τον Νεαρό Στρατηγό Κιμ Γ' (Γιονγκ Ουν). Φωτιά θα πέσει να σας κάψει.

Τέλος, μια μικρή παρατήρηση-διόρθωση. Ο αρχηγός της μαύρης φασιστικής αντίδρασης Καρατζαφύρερ ετόλμησε να ξεστομίσει τον αφορισμό, ότι λέει κάποιοι επιθυμούμε να κάνουμε την Ελλάδα "Κούβα της Μεσογείου".
Ας είναι βέβαιος ο ψευτοφύρερ ότι, για αυτόν και για τον συρφετό του, η πατρίδα μας θα γίνει "Βόρεια Κορέα της Μεσογείου".

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα αδελφά κόμματα αυτού που σήμερα ονομάζεται ΚΚΕ είναι και το Κόμμα των Εργατών της Ιρλανδίας (Workers' Party).
Έχει πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
Περισσότερα εδώ:

http://www.workerspartyireland.net/

Το Κόμμα προήλθε από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κινήματος της χώρας τη δεκαετία του 70 και μέχρι το 91 ήταν το βασικό ιρλανδικό φιλοσοβιετικό κόμμα, με μπρεζνιεφική γραμμή (το ορθόδοξο ΚΚ Ιρλανδίας πάντα ήτανε γκρούπα, δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη δύναμη).

Σήμερα η γραμμή του είναι μεταξύ Περισσού και Κουμουνδούρου.

Βασικά σωστή κατά τη γνώμη μου και η θέση τους στο ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ντοκουμέντα του κόμματος:

http://cedarlounge.wordpress.com/archive-index/
,
κλικ στην επιλογή The Workers’ Party (including Sinn Féin the Workers’ Party)

Савва Тимофеевич Морозов είπε...

@ TRASH

"ασε που με τους περισσότερους ΑΚΕΛίτες που έχω μιλήσει, βλαστημάνε που δεν υπάρχει στην Κύπρο ...ΚΚΕ!"

προφανώς δε θα έχεις μιλήσει με αντιπροσωπευτικό δείγμα ΑΚΕΛικών...

Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα υπήρχε ΚΚΚ στην Κύπρο και όχι το αστικό ΑΚΕΛ.

Το γιατί το ΚΚΕ επιλέγει να έχει σχέσεις με το αστικό ΑΚΕΛ, αποτελεί για εμάς ένα από τα πιο μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα. Χωρίς να υιοθετούμε βέβαια τις αναλύσεις του κ.α.Θ.

κ.α.Θ. είπε...

Δηλαδή δεν έχει προσέξει κανείς πόσο γλοιωδώς δουλικός προς τη Ρωσία είναι ο Χριστόφιας;; Πόσο γλοιωδώς μιλάει για την "αιώνια φίλη" που πάντα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου, ενώ η Ρωσία-ΕΣΣΔ ήταν η χώρα που πρώτη ενθάρρυνε και κάλυψε την τούρκικη εισβολή και μάλιστα την ίδια ημέρα που εκδηλώθηκε, με δήλωση του Σοβιετικού πρέσβη στον ΟΗΕ;;

Και την ώρα που ο ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ Γκρομύκο ήταν ο πρώτος που έριξε το σύνθημα/την ιδέα της ομοσπονδιοποίησης από το 1965 κιόλας, βάζοντας το σπόρο της διχοτόμησης;;

Η διζωνική - δικοινοτική είναι η ρώσικη πρόταση και είναι ο τάφος κάθε ενιαίας, ανεξάρτητης και κυρίαρχης Κύπρου.

Διαβάστε εδώ για τις εγκληματικές ευθύνες Χριστόφια για την έκρηξη - καταστροφή στη ναυτική βάση, που κι αυτή σε τελική ανάλυση συνδέεται με την προσπάθεια του να μην ενοχλήσει τους Ρώσους.

http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=5124&-V=news

http://sigmalive.com/news/politics/435917

http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/07/1974.html

Υπερβολές είπε...

Στην Ιταλία, το ΚΚΕ έχει καλές σχέσεις με το κόμμα "Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά" του Μάρκο Ρίτσο (Rizzo, καμία σχέση με τον Γιάννη Ρίτσο), το οποίο είναι διάσπαση του Κόμματος Ιταλών Κομμουνιστών, το οποίο είναι διάσπαση του Κόμματος Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

Πάντως, το από την Ιταλία μόνο το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών ήρθε στην International Conference of Communist & Workers' Parties...

Ανώνυμος είπε...

Ενός λεπτού σιγή παρακαλώ, απεβίωσε ο Κιμ Γιογνκ Ιλ, ένας (ακόμη) από τους μεγάλους τιμονιέρηδες της εποχής μας. Η σκιά του Ι.Β.Σ. ας τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

O φιλος βορειοκορεατης παντως, γκαντεμοσαυρος απο τους λιγους...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μην τον παρεξηγείτε τον κοντόχοντρο. Η σχέση του με τα φοιτητικά είναι κάπως σαν τον τοτό, που ξέρει να μιλάει μόνο για τα σκουλήκια. Κι αν η συζήτηση πάει στα μήλα, θα την ξαναφέρει εκεί που ξέρει. Το μήλο, που είχε μέσα ένα σκουλήκι, το οποίο...
Αλλά από φέτος είναι εργαζόμενος και θα εμπλουτίσει τις παραστάσεις του, οπότε τρέμετε..

Για τα υπόλοιπα, λυπάμαι αλλά δεν έχω πρόσβαση, παρά μόνο αραιά και πού στο δίκτυο. Όχι ότι αλλιώς θα απαντούσα σε όλα, αλλά σε κάποια στενοχωριέμαι που δεν το κάνω. Τα χριστούγεννα, θα αλλάξουν τα κόζια.

Βορειοκορεάτης είπε...

Γάμησέ τα ρε ανώνυμε!!
Αν ήμασταν στη Βόρεια Κορέα θα με εκτελούσε δικαίως το καθεστώς!!!
:D

Ανώνυμος είπε...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ΑΚΕΛ από το ΠΡΙΝ: ''Αριστερή κυβέρνηση'', αντικαπιταλιστικός αγώνας και κοινωνικό ζήτημα στην Κύπρο. Θα το βρείτε εδώ:
http://aristeroblog.gr/node/318

Ανώνυμος είπε...

Μερικά ιστορικά

Στην Αγκόλα την UNITA του Γιόνας Σαβίμπι την στήριζαν ΗΠΑ, Κίνα και το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής. Η στήριξη του MPLA από την Κούβα με αποστολή στρατού και από την ΕΣΣΔ με διάφορους τρόπους μάλλον στα θετικά καταγράφονται.

Η Γουιάνα ήταν επί αποικιοκρατίας χωρισμένη σε βρετανική (σημερινή Γουιάνα), σε ολλανδική (σημερινό Σουρινάμ) και γαλλική που παραμένει αποικία, γνωστή για την έδρα του διαστημικού προγράμματος της Γαλλίας (υπάρχει ακόμη;) και την πρωτεύουσα Καγιέν που έδωσε το όνομα στο τζιπ της Πόρσε, αυτό που ο ΣΚΑΪ λέει ότι έχουν ένας στους δυο φτωχούς.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφο κομμα του ΚΚΕ το ΚΚ Β.Κορεας
Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».


Τιμη και δοξα στην αντιληψη του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμο. ζητω η κοινωνικη χειραφετηση! Σφυροδρεπανε ασ τα πολλα πολλα και τρεχα να βγαλεις εισιτηριο για Β.Κορεα να προσκυνησεις και εσυ τον μεγαλο τιμονιερη

tsimarasm είπε...

Ανώνυμε της 21ης Δεκεμβρίου 2011 5:13 μ.μ.

Τι θα έλεγες να γράψεις εσύ ένα συλλυπητήριο μήνυμα προς την ΚΕ του Κόμματος εργατών Κορέας;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Προσωπικά θα έδινα το βραβείο στον κόκκινο δρόμο. Από τη στιγμή που δεν έκανε κάποια παραγγελιά, θα εξεταστούν κριτικά όλες οι προτάσεις κι οι δυνατότητες υλοποίησής τους. Αυτό για το νεπάλ και την ανταρσύα θα 'ταν ιδανικό για το λαϊκό στρώμα, αλλά μάλλον έχει εγκαταλείψει τα διαδικτυακά εγκόσμια.
Η εκδήλωση της αραν στην αθήνα -το λέω για τον κομμουνάρο- με βρήκε στην πάτρα, όπου δυστυχώς είχε μόλις γίνει η αντίστοιχη κι έτσι έχασα την ιστορική συνεύρεση σωτήρη-λαφαζάνη-δεσύλλα. Στη θεσσαλονίκη δεν ξέρω αν θα την προλάβω, αλλά θα προσπαθήσω.

Υγ: Την αναφορά στην 31/2 διεθνή του τσίμερβαλντ, την έκανα εν είδει αστεϊσμού, νόμιζα ότι ήταν προφανές.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι αυτή που προσμένει;
http://aristeroblog.gr/node/348

TRASH είπε...

@Ανώνυμος 5 Ιανουαρίου 2012 12:44 π.μ.:
http://wwwpraxisred.blogspot.com/2012/01/blog.html

Ανώνυμος είπε...

http://erodotos.wordpress.com/2012/01/05/xaraygi-akel-stalin-xitler/

exei kai pigi UNESCO

τραλαλαλα γαμω τον Πειραιά...