Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αριστερά στη blogόσφαιρα

Οι διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές του παμε, που ξεκίνησαν αυτή τη βδομάδα, ήταν ο φωτεινός φάρος που μας έδειξε το δρόμο. Έτσι λοιπόν τα ιστολόγια redfly planet και σφυροδρέπανο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Η εκπομπή που θα ακούσετε στις οθόνες σας είναι ένα σύντομος σχολιασμός της επικαιρότητας, από τον redfly και το μπρεζνιεφικό απολίθωμα, πάνω σε θέματα και γεγονότα που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες: η απεργία στο λιμάνι, η ληστεία στο βελβεντό, τα μπλόκα των αγροτών, οι εικόνες από την πλατεία βάθη και τη δωρεάν διανομή προϊόντων από παραγωγούς, οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό, η προσωρινή μετονομασία του βόλγογκραντ σε στάλινγκραντ, τα καλλιτεχνικά θέματα, κτλ.
Όλα αυτά μέσα και από το πρίσμα διάφορων πρόσφατων αναρτήσεων στην κόκκινη μπλογκόσφαιρα, που επιχειρούν να πιάσουν με το δικό τους τρόπο το σφυγμό των εξελίξεων και να τις αναλύσουν.

Η εκπομπή αυτή ήταν δοκιμαστική, δεν είχε δηλ επαγγελματικό χαρακτήρα, και δε γνωρίζουμε αν και με ποιον τρόπο θα συνεχίσει. Περιμένουμε και τις εντυπώσεις της βάσης, δηλαδή του αναγνωστικού κοινού, που θα είναι και ο τελικός κριτής της προσπάθειας. Παρατηρήσεις, διορθώσεις, και κριτικές είναι φυσικά ευπρόσδεκτες.

Καλή ακρόαση. (Και για να το εξασφαλίστε αυτό το τελευταίο, δυναμώστε λίγο την ένταση στο ηχείο σας για να ακούτε και στερεοφωνικά, μετά το εισαγωγικό τραγούδι).

Υγ: ο refly επεξεργάστηκε μια νέα βελτιωμένη τεχνικά εκδοχή της εκπομπής που ηχογραφήσαμε, που ακούγεται με πολύ λιγότερο κόπο και μαρτύριο. Όσοι αντιμετωπίσατε αξεπέραστα προβλήματα με την αρχική μορφή, δοκιμάστε την/





24 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Νομίζω πως χρειαζόταν. Μπράβο σύντροφοι! Εξαιρετική προσπάθεια.
Τεχνικό πρόβλημα δεν αντιμετώπισα, απλά χρειάστηκε να δυναμώσω λίγο τον ήχο και σας άκουσα πεντακάθαρα. Ο λόγος σας μεστός και εύστοχα τα σχόλιά σας. Ο διάλογος άμεσος, χωρίς κενά, κεντρίζει το ενδιαφέρον του ακροατή για τη συνέχεια. Σωστές και καλές οι δόσεις χιούμορ, ακούστηκαν ευχάριστα.

Σαν ακροατής, έχω να πω πως οι φωνές σας «γράφουν» μια χαρά στον αέρα. Εύηχες και με πολύ καλή άρθρωση. Αυτός που σας ακούει θέλει να σας ακούσει και θα μείνει να σας ακούσει. Αυτό είναι σημαντικό κυρίως για όσους έχουν αντίθετες απόψεις, αλλά θέλουν να ακούσουν τι λένε και οι κομμουνιστές. Είναι φυσιολογικές λόγω του «τρακ» κάποιες ατέλειες, όπως το συχνό «εεε» και ο τονισμός των άρθρων και των προθέσεων που ηχούν αρνητικά στο αυτί. Αν περιοριστούν τότε… ας τρέμει ο Χατζηνικολάου.

Να καταθέσω και έναν προβληματισμό, χωρίς να έχω κατά νου τι σκοπεύετε για το μέλλον. Μήπως θα υπήρχε μεγαλύτερη ευελιξία και αμεσότητα στην επικοινωνία, αν το κάθε επεισόδιο περιοριζόταν στα 30 λεπτά και μεγάλωνε η συχνότητα των εκπομπών.
Σας απόλαυσα. Εύχομαι καλή συνέχεια και
Καλή δύναμη!

aristonikos85 είπε...

Ξέρετε τι θα ήταν γαμάτο?
Αν η εκπομπή γινόταν μέσω κάποιας εφαρμογής όπως αυτές που κάνουν όσοι διοργανώνουν Webinars νομίζω πως υπάρχουν κάποιες τέτοιες δωρεάν στο net πχ https://www.webex.com/login/host-a-meeting Θα μπορούσατε να κάνετε live εκπομπή συγκεκριμένη μέρα και ώρα και να postarate το link στα blogs που θα πετούσε το χρήστη στο webinar - εκπομπή. Έτσι θα μπορούσαμε όλοι να συμμετέχουμε live με σχόλια και μηνύματα θα ήταν γαμάτο καθώς θα ήταν πολύ πιο διαδραστικό. Υπάρχει επίσης και δυνατότητα να γίνεται kick σε άτομα που trolaroun βρίζουν κλπ.... Θα μπορούσατε επίσης να το ηχογραφείτε και να το ανεβάζετε και στο youtube μετά.

Μπρεζινσκι είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια απολιθωμα και redfly. Θα συμφωνησουμε απόλυτα με τον αριστονικο85....Η live εκπομπή με την όποια συμμετοχη έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λογω της αμεσότητας του πράγματος. Επίσης και κανα τραγουδακι ή τελος πάντων κάτι που θα παίζει το ρόλο χαλιού θα ήταν κατα τη γνώμη μας αρκετα προωθητικό όσον αφορά την ζωντάνια του εγχειρήματος....

ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΣ, ΕΧΩΝ ΜΑ ΜΗ ΚΑΤΕΧΩΝ

neophyte_commie είπε...

Εύγε και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες! :)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ ευχαριστεί θερμά εκ των προτέρων τους σφους αναγνώστες για τα καλά τους λόγια αλλά κυρίως για τις παρατηρήσεις τους.

Οικοδόμε έχεις δίκιο για τη διάρκεια. Αυτό που είχαμε κατά νου είναι να μην ξεπεράσουμε τη μία ώρα, για να μην κουραστεί ο κόσμος που το ακούει.
Μια άλλη εναλλακτική που υπάρχει στα υπ' όψιν είναι να παραμείνει σταθερή η διάρκεια, αλλά να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα κάποια τραγούδια, που να σχολιάζουν ίσως και την επικαιρότητα. θα το δούμε και στην πράξη, κατά πόσο μπορεί να γίνει τεχνικά.

Αριστόνικε πολύ καλές οι ιδέες σου αλλά η κε του μπλοκ έχει χάσει προ πολλού το τρένο της ετε και το ακολουθεί από μακριά ασθμαίνοντας. Θέλω να πω, ευτυχώς που άφησες το ίδιο σχόλιο και στο redfly και θα δει αυτός τι μπορεί να κάνει με το τεχνικό κομμάτι.

Ζμπίγνιου, το χαλί θα ήταν όντως η ιδανική λύση αλλά δε νομίζω να μας δίνει το σκάιπ τέτοια δυνατότητα. Αλλά εφόσον αναγνωρίζεις κι εσύ τη σημασία της άμεσης επικοινωνίας, γιατί δεν τη δίνεις κι εσύ -αν με εννοείς τι εννοώ; Μία ώρα το ψαχνα τη δευτέρα και δε βρήκα άκρη.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ είπε...

πολυ καλο συνεχιστε

Rocean είπε...

Πολύ καλή η προσπάθεια... Είναι όμως ενοχλητικό το πρόβλημα της έντασης. Έπρεπε να περάσω τον ήχο στο στερεοφωνικό με τέρμα την ένταση, για να μπορέσω να ακούσω.

Επίσης καλό είναι να ανεβάζετε και mp3 αρχείο, ώστε να μπορεί κάποιος να ακούει παντού (mp3 players, κινητά κτλ)

Απ' ότι κατάλαβα χρησιμοποιείτε skype και κάποιο πρόγραμμα ηχογράφησης του? Μήπως να δοκιμάζατε google hangouts, όπου θα μπορεί να υπάρχει και live χαρακτήρας και διαδραστικότητα, αλλά και να δείχνετε ταυτόχρονα screenshots, φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο... Και ίσως εκεί δεν υπάρχει και το πρόβλημα του ήχου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια, αλλά εμένα η γραμμή μου είναι "καμμία έκπτωση στα κείμενα". Είτε ποιοτικά είτε ποσοστικά. Αντικειμενικά, είναι το δυνατό σου χαρτί, κάτι που κάνεις καλύτερα σχεδόν απο όλους, απο όλους στον τομέα που καλύπτεις σίγουρα. Ας μην γίνει δευτερεύον.

Επίσης, θα σας προτεινα να φτιάξετε ένα νέο μπλόγκ για να αρχειοθετείτε τις εκομπές σας καλύτερα, να μην χάνονται μέσα στα άλλα ποστ.

Απλά μια γνώμη.


metalorixos

Singularity είπε...

"Την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι" ευχή ή κατάρα;
Ο ήχος για κάποιο περίεργο λόγο στον υπολογιστή του γραφείου (μα και εγώ είμαι αθεόφοβη..) δεν ακουγόταν καθόλου ακόμα και τα ηχεία στο τέρμα, όμως στο σπίτι στο lap top κανένα πρόβλημα.
Όλα αυτά που πραγματευτήκατε ήταν ορθά, εγώ θα προτιμούσα λίγο περισσότερο χιούμορ ακόμα και ειρωνεία μη σου πω, δεν βλάφτει! Μπορεί να μην προκαλεί εφίδρωση ιθύνων ώτων, αλλά είναι μαλακτική για τις γούνες των καμμένων. Good job, συνεχίστε!

do.b4tool8 είπε...

Σύντροφοι,

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια
Ακούγεται κάτι μεταξύ ραδιοφωνικής εκπομπής και κουβέντας μεταξύ δυο φίλων.

Θα πρότεινα μικρά αποσπάσματα από ηχογραφημένα συμβάντα (π.χ. ομιλίες από συγκεντρώσεις, ομιλίες στην βουλή, κτλ) μικρά αποσπάσματα από ποίηση και μουσική - κάτι σαν παρενθέσεις για λίγο περισσότερο χρώμα.

Για πρώτη εκπομπή θα δυσκολευόμουν να την φανταστώ καλύτερη.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια
M

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια κ για τη σκεψη κ για την εκτελεση. Μακαρι να συνεχισετε, χωρις βεβαια να παραλειψετε το σκελος των κειμενων. Καλο θα ειναι να βρειτε στηριξη απο το κομμα. Καλη συνεχεια, καλη δυναμη, καλη τυχη κι ο Θεος μαζι σας (ο λαος μια φορα ειναι).

faros είπε...

Μπράβο σας !

Θερμά συγχαρητήρια !

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εμπρός αδέρφια εμπρός, κι είναι μαζί μας κι ο θεός, που λέει κι ο ανώνυμος στο τέλος. Η κε του μπλοκ ευχαριστεί ειλικρινά τους σφους αναγνώστες για τα καλά τους λόγια, κι απαντά επιλεκτικά στα εξής.

Ρόσεαν, ευχαριστούμε για τις τεχνικές προτάσεις, το τμήμα νέων τεχνολογιών της κε του μπλοκ θα τις λάβει σοβαρά υπ' όψιν του.

Μεταλλωρύχε, δεν κάνουμε εκπτώσεις, ίσα-ίσα. Ξέρεις πόσο ζορίστηκα να μη πω κάποια πράγματα, που ήθελα να τα κρατήσω για γραπτό κείμενο;

Αθεόφοβη singularity, μη φοβάσαι, ο θεός είναι δικός μας, ένας από εμάς. Το χιούμορ είναι ίσως σαν το θέαμα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει πρώτα να λυθούν τα πόδια -βλέπε γλώσσες- των παικτών από την προετοιμασία και την μακρόχρονη αποχή, για να έρθει στη συνέχεια.
Αλλά θα είμαστε καλύτεροι. Κι αυτό είναι απειλή και δέσμευση.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Συγχαρητήρια!!
Σε ότι αφορά την αναπόφευκτη(!) κριτική(!), με πρόλαβε ο Οικοδόμος. Τα προσυπογράφω όλα.
Να τονίσω και εγώ, πως τα 30min, και γενικά η διάσπαση του χρόνου σε μικρότερες/συχνότερες περιόδους κολλάει πιό εύκολα στο καθημερινό στρές της ζωής των ανθρώπων, που έχουν το άγχος της επιβίωσης, πέραν των "φοιτητών", κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Και βέβαια, υποκειμενικά μιλώντας, το γραπτό μήνυμα δεν ξεπερνιέται.
Scripta manent.

Μπρεζινσκι είπε...

Μπρεζνιεφοειδες απολιθωμα ....
lacooperativa.gr 22.00-24.00 δευτερα

Από λέγειν δε σκίζουμε και είμαστε 60-40 μουσικη -σχολιο αλλα την παλευουμε...

ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ

πολυ ρηχα είπε...

μπραβο, πολυ ωραια εκπληξη!
εξαιρετικο περιεχομενο, συνεχιστε απαραιτητα!
μακαρι να το καταφερετε και λαιβ

near east είπε...

Aπολίθωμα και redflyplanet, πολύ καλή η πρωτοβουλία αλλά και το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι είναι η πρώτη σας προσπάθεια. Στο τεχνικό κομμάτι εντοπίζονται κάποια θέματα.(είχα κι εγώ προβλήματα με την ένταση του ήχου). Επίσης η έλλειψη μουσικού χαλιού κάνει κάπως "στεγνό" στο αυτί το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα και βέβαια σας στερεί τη δυνατότητα να πάρετε κάποιες ενδιάμεσες ανάσες.
Για το ζήτημα του περιεχομένου, έχω μόνο καλά λόγια. Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα, η προσέγγιση των ζητημάτων σωστή και το χιούμορ εμφανές και στους δυο σας (εγώ θα ήθελα και παραπάνω)
Θα σας πρότεινα επίσης να αξιοποιούσατε στις εκπομπές και κάποια (σχετικά με το εκάστοτε θέμα) ηχητικά αποσπάσματα από τα βίντεο του redflyplanet, του πόρταλ ή άλλων κόκκινων μπλογκ. Μικρές ατάκες που θα μπορούσατε να σχολιάζετε.

Καλή δύναμη σε εσάς. Για την εκπομπή σας, καλές πτήσεις στον αέρα των ψηφιακών ερτζιανών

L. είπε...

Μ' αρέσει που διαπλέκεται η μπλογκόσφαιρα, η ανασκόπηση, και η πολιτική κριτική τάσεων πολιτικής.
Είναι ωραίο γιατί μπορεί να κρατά μια ανασκόπηση για τους "τεμπέληδες" της ανάγνωσης.
Να ρωτήσω , μπορεί να το δει κανείς real time από το skype??
Παρακολουθώ κάποιους Αμερικάνους κατά καιρούς.
Ωραία κίνηση παιδιά

Anonymous anonymous είπε...

Χωρίς να θέλω να πικράνω ούτε το απολίθωμα ούτε τον redfly πρέπει να πω ότι μού ήταν αδύνατο να παρακολουθήσω την "εκπομπή" τους γιατί ο ήχος ήταν πολύ χαμηλός (ακόμα και βάζοντας στο τέρμα τις κατάλληλες ηχητικές ρυθμίσεις του υπολογιστή μου). Πρακτικά από τις δύο λέξεις που λέγονταν καταλάβαινα τη μία, με αποτέλεσμα γύρω στα 3-4 λεπτά να κλείσω το video.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σεχτάρ, είμαστε με το εύελικτο και το πολύμορφο, δεν υποτιμάμε και δεν χαρίζουμε καμιά μορφή.

Ερμή, είχα τη διεύθυνση, άκουσα την εκπομπή της δευτέρας και το μωρό που γκρίνιαζε αλλά δεν έβρισκα με τίποτα τους τρόπους επικοινωνίας. Υποθέτω ότι θα ήταν κάτι προφανές που δε μπορούσα να δω και με ξεπερνούσε.

Για το τεχνικό ζήτημα και αυτό που λέει ο ανώνυμους ανώνυμους, ο ρεντ φλάι επεξεργάστηκε κάπως το βίντεο και έβγαλε μια καινούρια κόπια που ακούγεται πολύ καλύτερα νομίζω, χωρίς μαρτύριο. Δοκιμάστε το, όσοι δεν τα κατάφεραν με την πρώτη. Θα το προσθέω και σαν υστερόγραφο στο κείμενο.

Ευμένης είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Την άλλη φορά καλύτερα, σαν ιδέα πάντως είναι εξαιρετική.
Συγκριτικά με τα γραπτά κείμενα είναι εμφανής η απουσία του σαρκαστικού χιούμορ του Βασίλη.
Πρόταση ίσως αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί κάπως, με την παρουσία στην συζήτηση του δικηγόρου του διαβόλου, (παντού βάζει την ουρά του).
Θα πρόσθεται το απαραίτητο αλατοπίπερο, και θα βοηθούσε στην ολόπλευρη κατανόηση του θέματος και στην πλήρη διάλυση όλων των αυταπατών.

Μπρεζινσκι είπε...

Πραγματι είναι μοντερνα τεχνολογια.

Στα πλάγια (δεξι χερι - σκόρδο ή κρεμμυδι ότι επιλέγεις) λεει chat.

γρφεις εκει σε ρεαλ τιμε και κουβεντα να γινεται...

ΠΑΜΜΕΓΓΙΣΤΟΣ ΕρΜΗΣ , ΤΟΥ ΤΕΤΟΙΟΥ
ΥΓ το μωρο δεν γκρινιαζει.... συνδιαλεγεται και (επανα)διαπραγματευται την ώρα του υπνου

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια παιδια για την προσπαθεια αλλα εγω εχω λαπτοπ κ δεν ξερω τι γινεται κ δεν ακουω τιποτα.δλδ καταφερα απο το 45λεπτο να ακουσω μολις 17 μετρημενα κ μονο τη φωνη του ρεντ....

συντροφικα....
ενας φιλος απο Αθηνα

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευμένη δεν είναι τόσο εύκολο αυτό που λες. Γενικά άλλοι είμαστε στο γραπτό κι άλλοι στον προφορικό λόγο, άλλοι στη μπλογκόσφαιρα κι άλλοι στην παρέα και δε μας βγαίνουν πάντα όπως τα έχουμε κατά νου, όταν πάμε να τα ηχογραφήσουμε κάπου. θα δούμε με τον καιρό πώς -και αν- θα πάει.

Φίλε από την αθήνα τα λαπ τοπ μπορεί να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα, ξέρω κι άλλους που τους έτυχε το ίδιο ακριβώς, αλλα νομίζω ότι αν το συνδέσεις με ηχεία, θα μας ακούς κανονικά και τους δύο.