Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δελτίο Κομινφόρμ - Ιούλιος-Αύγουστος 2019

Οι εκλογές μας έρχονται, εμπρός βήμα ταχύ, να τις προϋπαντήσουμε με -δε μου έρχεται κάποια καλή ρίμα, συνεπώς το αφήνω έτσι. Γιατί το σημαντικό είναι η επόμενη μέρα, και όχι μόνο η 8η Ιουλίου, γιατί μετά ο μήνας δεν έχει εννιά για τον εργαζόμενο λαό.

Νέα αναχώματα έρχονται στο προσκήνιο, τα συριζοτρόλ είναι έτοιμα να πουν μαζί με τους δεξιούς ότι έρχεται πίτσα (από τη λδ της βιλγαρίας) και να το ευχαριστηθούν χαιρέκακα για τον αχάριστο λαό που δε βγάζει τον αλέξη που θα έκανε ακριβώς τα ίδια, το σύνδρομο της Στοκχόλμης γίνεται ολοένα και πιο αισθητό με όσα λένε οι νεοδημοκράτες που ράβουν κυβερνητικά κοστούμια, και την ίδια ώρα το κόμμα φαίνεται να αντέχει στην επίθεση και την εκλογική πίεση, αφού ούτως ή άλλως και οι ευρω-εκλογές δεν είχαν ακριβώς χαλαρή ψήφο. Και τέλος πάντων, πότε ακριβώς ήταν χαλαρή η ψήφος που πήγαινε στους κομμουνιστές;

Αν χρειάζεται μια πρόβλεψη είναι πως η μικρή πιθανή πτώση σε ψήφους -γιατί δεν είναι εύκολο για όλους να ασκήσουν τρεις φορές σε ενάμιση μήνα το εκλογικό τους δικαίωμα- δε θα έχει απαραίτητα και μείωση ποσοστών, αν πάρουμε υπόψη την αποχή. Με κάθε επιφύλαξη, και πολλές πιθανότητες να πέφτω έξω -τόσο ως προς τη μικρή μείωση των ψήφων, όσο και ως προς τα ποσοστά.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που φαίνεται να έρχεται στην επιφάνεια είναι το εξής. Τα τελευταία χρόνια οι κομμουνιστές έχουν με διαφορά τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις -χωρίς μεταφερόμενα πλήθη, χωρίς χρέωση και υποχρέωση για όσους πηγαίνουν. Δεν είναι απαραίτητα οι πιο μαζικές εκλογικές δικές τους συγκεντρώσεις, είναι όμως με διαφορά οι πιο μαζικές σε σχέση με τους υπόλοιπους. Και έτσι, ενώ κάποτε αυτές οι συγκεντρώσεις θεωρούνταν ως η καλύτερη δημοσκόπηση, τώρα δε λένε και πολλά, γιατί αν ήταν έτσι, οι κομμουνιστές θα είχαν αυτοδυναμία και θα έκαναν κυβέρνηση. Και αν κάποιος θεωρεί πως δε θέλουν να κάνουν, ας τους τιμωρήσει, ψηφίζοντάς τους, για να το δούμε στην πράξη τι θα κάνουν και τι εννοούν πως θα είναι αντιπολίτευση, από όλα τα πόστα.

Το θέμα λοιπόν είναι πως στο πρόσφατο παρελθόν, καταλαβαίναμε πως για τα αστικά κόμματα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές των μεγάλων συγκεντρώσεων, όχι τόσο γιατί δεν ήθελαν, όσο γιατί δεν μπορούσαν να συγκινήσουν και να μαζέψουν τον κόσμο. Και όσο πάει, γίνεται πιο θλιβερό το θέαμα που παρουσιάζουν, πιο περιθωριακά τα στενά στα οποία μαζεύονται για να στήσουν το σόου τους, πιο δύσκολο το έργο των διαδόχων του Μπιρσίμ, που δεν καλούνται να κάνουν πια δημιουργικά πλάνα, αλλά το θαύμα του Ιησού, με τα ψάρια και τα ψωμιά που πολλαπλασιάστηκαν, ένα είδος εικονικής πραγματικότητας. Και δεν μπορούν, για αυτό οι κάμερες είναι σα να έχει πιαστεί ο λαιμός τους και δείχνουν όλο το ίδιο σημείο, λες και δεν μπορούν να γυρίσουν παραπέρα, για να δείξουν το "μέγα πλήθος".

Υπήρχαν λοιπόν αστικά κόμματα χωρίς δύναμη στο δρόμο, χωρίς μαζικότητα, χωρίς οργανώσεις, χωρίς δύναμη να κινητοποιούν τον κόσμο, εκτός από τις εκλογές. Κόμματα που είχαν καταντήσει απλώς εκλογικοί μηχανισμοί και δεν είχαν την παραμικρή ικανότητα πέραν αυτού, με κομματάρχες, σαν τον Παπαγιαννόπουλο στο Τζένη-Τζένη, που κρατούσε όλο το νησί και στήριζε πότε Μαντά και πότε Γκόρτσο.

Τώρα έχουμε βαθύτερη εξέλιξη σε αυτήν την τάση. Κομματάρχες χωρίς κόμματα, χωρίς να έχουν καν μηχανισμό, σαν το Βελόπουλο και το Βαρουφάκη, που έχουν όμως αρκετά λεφτά και ψάχνουν υποψήφιους με το δέλεαρ της έδρας, γιατί είναι πιθανό να μπουν στη Βουλή και πολλοί τυχοδιώκτες το σκέφτονται σα μια καλή ευκαιρία. Λεφτά υπάρχουν, υποψήφιοι όχι, ούτε καν μηχανισμός, αλλά θα βρεθεί στην πορεία.

Το μυαλό κάποιου κόσμου γίνεται μίξερ, ολοένα και περισσότερο πουρές, πλέον ψηφίζει κόμματα που έχουν τηλεοπτική και μόνο παρουσία και πέραν τούτου δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα απολύτως. Και σε αυτό το σκηνικό, περιμένουμε εμείς να κάνουν τη διαφορά οι κομμουνιστές. Αρκεί να έχουμε όμως πάντα στο μυαλό μας, πως για να κάνουν τη διαφορά στην κάλπη, πρέπει να αλλάξουν έτσι το σκηνικό, ώστε να μην είναι η κάλπη, ούτε η τηλεόραση, ούτε τα social media αυτά που δίνουν τον τόνο. Αλλά ο δρόμος, το κίνημα, ο λαός που κατεβαίνει, κάνει κάτι στη ζωή του και δε μένει θεατής σε αυτήν, πιστεύοντας πως η δημοκρατία είναι να επιλέγει ποιος θα τον τσερμπρέχεν και τσετρέτεν κάθε τέσσερα χρόνια, όπως αλλάζει κανάλι με το τηλεχειριστήριο, για να δει κανάλια με καρμπόν προγράμματα -όπως και τα κόμματα που ψηφίζει. Αυτό θα πει αστική δημοκρατία...

211 σχόλια:

1 – 200 από 211   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν σου βγαίνει η ριμα, θα προσπαθήσω να βοηθήσω


Οι εκλογές μας έρχονται, εμπρός βήμα ταχύ, να τις προϋπαντήσουμε με

-- με πάθος δριμύ (ή αψύ, αν θέλεις)

-- με φλογάτη ψυχή

Οκ, δεν είναι πολύ πετυχημένη η ριμα, αλλά δεν μου έρχεται κάτι καλύτερο τώρα.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Για την ακρίβεια του παραθέματος (οι υπογραμμίσεις με ορθά ημίμαυρα είναι δικές μου — Ά.):

Statt einmal in drei oder sechs Jahren zu entscheiden, welches Mitglied der herrschenden Klasse das Volk im Parlament ver- und zertreten soll, sollte das allgemeine Stimmrecht dem in Kommunen konstituierten Volk dienen, wie das individuelle Stimmrecht jedem andern Arbeitgeber dazu dient, Arbeiter, Aufseher und Buchhalter in seinem Geschäft auszusuchen.

(Karl Marx, Der Bürgerkrieg in Frankreich (April/Mai 1871), Karl Marx/Friedrich Engels Werke, Band 17, Dietz Verlag, Berlin/DDR 1962. S. 340)

Αντί να αποφασίζεται μια φορά κάθε τρία ή έξι χρόνια, ποιο μέλος της άρχουσας τάξης θα εκπροσωπεί και θα τσαλαπατά το λαό στη Βουλή, το γενικό εκλογικό δικαίωμα θα εξυπηρετούσε τον οργανωμένο σε κομμούνες λαό, όπως το ατομικό δικαίωμα εκλογής χρησιμεύει σε κάθε εργοδότη για να αναζητεί εργάτες, επιστάτες και λογιστές για την επιχείρησή του.

(Καρλ Μαρξ, Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία (Απρίλης-Μάης 1871), Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, Διαλεχτά Έργα σε δυο τόμους, Τόμος Ι, Εκδοτικό της ΚΕ του ΚΚΕ, [Βουκουρέστι] 1951, σελ. 622· επίσης: Καρλ Μαρξ, Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία, «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 2011, σελ. 72)

Επομένως όχι «τσερμπρέχεν και τσερτρέτεν» αλλά «φερτρέτεν και τσερτρέτεν». Η σωστή ελληνική μετάφραση «[…] εκπροσωπεί και […] τσαλαπατά» αδυνατεί να αποδώσει με ηχητική ακρίβεια την παρωνυμία του γερμανικού πρωτοτύπου.

Άγρυπνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καλά έκανες και έβαλες το σωστό. Σημειώνω απλά ότι το έγραψα παιχνίδίζοντας, και όχι με αξιώσεις ακριβολογίας -για αυτό και δεν έψαξα το πρωτότυπο.

-Να τις προϋπαντήσουμε με πάλη ταξική, είναι το σωστό, και ως προς το μέτρο και ως προς την ουσία.

Χανιώτης είπε...

Συνεχιζοντας το νημα των προβλεψεων, δινω και τις δικες μου εκτιμησεις:

Νεα Δημοκρατια: Ας παραμυθιαζονται οι δεξιοι οτι κανανε καλη δουλεια στο επικοινωνιακο κομματι και στην προπαγανδα με αιχμη τον σκαι και το πρωτο θεμα, δεν πηραν ποσοστα και διαφορα απο αυτα. Ο συριζα με τις πρεσπες και με τα προκλητικα ψεματα του ολα αυτα τα χρονια ηταν που εκανε πολλους να αγανακτησουν και να πανε πισω απο τον Κουλη, που σε προσωπικο επιπεδο ουτε για καφε δεν θα τον αντεχαν. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο καποτε μετριοπαθης Αρκας, που στα χρονια του Τσιπρα κυριολεκτικα βγαζει αφρους και μισος για Συριζα και αριστερα γενικοτερα.Ενα 33% θα παρει γιατι πολλοι οπαδοι της εχουν χαλαρωσει με την διαφαινομενη νικη και βρισκονται ηδη σε διακοπες.

Συριζαιοι: Αν δεν ειχαμε την εμφανιση Τσιπρα στο σκαι οπου η Μπακογιαννενα και ο Αμερικανοπληκτος κανανε οση επιθεση μαζεμενη δεν εκανε ο Κουλης σε 2 χρονια, θα ελεγα οτι η διαφορα θα ξεφυγει πολυ. Πιστευω οτι θα καταφερει να διατηρισουν δυναμεις αλλα η ηττα θα ειναι επωδυνη οπως και να εχει με ενα 26% και καλη διαλυση μετα.

Πασοκ:Γιατι ψηφισει καποιος πασοκ αυτες τις εκλογες; Ελα μου ντε. Πιο πολυ απο συνηθεια και μαζοχισμο θα ελεγα αφου οτι και να γινει, δεν θα ειναι ποτε πια πρωταγωνιστης, αλλα το πασοκ με τον ενα η τον αλλο τροπο θα βρεθει στην κυβερνηση. Ενα 7ρακι θα το παρει πιστευω.

ΚΚΕ: Εχουμε και λεμε, σωστη επικοινωνιακη τακτικη, πολυ καλες παρουσιες και λογο στα Μεσα, δυνατο συνθημα για τις 8 ιουλιου. Ο μονος φοβος που υπαρχει ειναι για την αποχη και οτι οι εκλογες βρισκονται στα μεσα καλοκαιριου. Ομως ο κοσμος μας πιστευω εχει καταλαβει την κρισιμοτητα των εκλογων και θα προσπαθησει να μην πεσει ο πηχης κατω απο τις ευρωεκλογες. Ενα 5,5 πιστευω οτι μπορουμε να το εξασφαλισουμε, εξαλου οι περισσοτεροι δικη μας δεν ειναι σε καποιο νησι αλλα δουλευουν και την κυριακη θα κανουν το καθηκον τους.

Ναζι και βελοπουλος: Αν και πεσμενη σε ποσοστα θα μπει στη βουλη η συμμορια, ισως ομως τα πραγματα να ηταν διαφορετικα αν η δικη του Φυσσα ειχε τελειωσει νωριτερα. Οσο για τον νεο ακροδεξιο πολο με τα χειρογραφα του Ιησου, πιστευω οριακα θα μπει με ενα 3,1%. Απο τα δυο κακα, εννοειται θα προτιμουσα τον απατεωνα βιβλιοπωλη απο μια εγκληματικη οργανωση.

Μερα25 : η καλυτερα μερα 2,5%. Αν μπει ο Βαρουφακης στη βουλη θα μου κανει τεραστια εκπληξη. Για να κανει τι; Να φωναζει για δραχμη; Δεν εχω καταλαβει με ποιο σκεπτικο καποιοι των επαναφερουν, εκτος και εαν σκοπος ηταν να κλεψουν απο Συριζα και να διαλυσουν εντελως Λαε και Ζωη. Οσο για κατι ανταρσυα και αλλα αντικκε μορφωματα, πιστευω τους πηρε τη δουλεια για τα καλα ο συριζα και μειναν χωρις χαρτοφυλακιο. Γενικα τον ορο Αριστερα, θα περασει καιρος δυστυχως για να τον ξεβρωμισουμε...

καλη μας δυναμη!

Ανώνυμος είπε...

Σωστο! Με πάλη ταξική είναι η κατάλληλη ριμα.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν ίσως να ειμαι αισιοδοξος λιγο αλλά ελπίζω σε 5.5-5.7 για ΚΚΕ.

Αντε να δούμε.

χαμογελο.

Ανώνυμος είπε...

Οτι και αν γίνει πάντως ελλάδα νομιζω ότι θα μας προλάβουν διεθνείς εξελίξεις.
χαμογελο.

Giannis Pit. είπε...

Περαιτέρω μείωση ψήφων; πόσο ακόμα δηλαδή; Και γιατί αυτό να είναι κάτι θα χωνευτεί ως μη γενόμενο.
Τέλος πάντων. Ας περιμένουμε και ύστερα μιλάμε.

CCCP DEJAVU είπε...

Giannis Pit ήμουν αναγνώστης σου από την εποχή που ξεκίνησες την σελίδα στο Pathfinder.Τότε που τα οπορτούνια του ΣΥΝ είχαν το μισό ποσοστό μας.

Κάποιοι εδώ θα ήταν στο δημοτικό Έγραφες με αγνό τρόπο αγάπης για το Κόμμα μας.

Κλαίω ρε σύντροφε για κάθε ψήφο που χάνουμε γιατί τι την θέλουμε να γίνουμε ασανσέρ που έγραψε και κάποιος άλλος;

Κλαίω όχι για μένα γιατί έχω φάει τα ψωμιά μου

Μόνη παρηγοριά τα παλικάρια και τα κορίτσια της ΚΝΕ έξω από το εκλογικό κέντρο το πρωί. Με το χαμόγελο να σφίξουν στον αέρα στη γροθιά απαντώντας στη δική μου γηρασμένη

Ανώνυμος είπε...

And now for something completely different... Πάντα με εντυπωσιάζουν οι αναφορές σου στον Αστερίξ. Δείχνει βαθιά μελέτη και γνώση του αστεριξειου έργου. Εύγε!

ΡΓ

ΥΓ. Μα και τον Μαζεστιξ να μαγαρισουν? Τον Μαζεστιξ και τους βασταζους του?

Νταττ είπε...

Αυτος που δεν κινητοποιειται για τα εργασιακα δικαιωματα του, τη παιδεια των παιδιων του, την υγεια των γονιων του τα τελευταια 3-4 χρονια πως να ψηφιζει ΚΚΕ, κατι που δεν συναδει με την υπολοιπη σταση του; Εχουμε καποιους αγωνες σε μερικους κλαδους/χωρους αλλα οχι γενικευμενες κινητοποιησεις που αγκαλιαζουν εκατονταδες χιλιαδες. Η κριση επισης εχει μειωσει τις απαιτησεις δραματικα, και τον κοινωνικο αυτοματισμο (γιατι να ταιζουμε τους δημοσιους υπαλληλους με τους φορους μας κλπ). Οποιος ασχολειται σοβαρα στο κινημα περα απο μια ψηφο καθε τοσο καταλαβαινει αυτο.
Η βελτιωση στη προπαγανδα και δουλεια του ΚΚΕ (που θεωρω ειναι αισθητη) δεν μπορει να αντιστρεψει αυτο.
Ειναι μια πραγματικοτητα που πρεπει να χωνευτει.
Η μαγκια ειναι να εχουμε συναισθηση της πραγματικης καταστασης αλλα να παλεψουμε με οραμα και αισιοδοξια.
Ρ.Π Νταττ

Χαφιές-Πράκτορας-Βαλτός είπε...

Καμία αυτοκριτική από το κόμμα για το (ξανά) τραγικό αποτέλεσμα. Αοριστολογίες και αερολογίες στη δήλωση του γγ.

Στενοχωριέμαι πολύ.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Πριν σχολιασω το αποτελεσμα, θα βαλω τις μεταβολες σε ψηφους (99,8% ενσωματωση) σε σχεση με τον Σεπτεμβρη του 2015

ΝΔ + 725.000
ΣΥΡΙΖΑ -140.000
ΚΙΝΑΛ +110.000
ΚΚΕ -2.000
ΧΑ -215.000
Εν. Κεντρωων -115.000

- Η ΝΔ ειχε ανοδο 50% σε σχεση με το '15 και ειναι μια ανοδος που δεν μπορω να εξηγησω πληρως. Σκεφτομαι πως απορροφησε πληρως Ποταμι, ΑΝΕΛ και το μεγαλυτερο κομματι του Λεβεντη. Αυτα μας κανουν 530.000 ψηφους. Δεν ξερω απο που πηρε τις αλλες 200.000 περιπου. Βλεπω η συμμετοχη ανεβηκε κατα 200.000 σε σχεση με τις τελευταιες αλλα δεν νομιζω να πηγαν αυτοι οι εξτρα στην ΝΔ εξ ολοκληρου.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ, οσο και αν δε θελω να το παραδεχθω, τα πηγε πολυ καλυτερα σε σχεση με τις προσδοκιες. Εχασε μολις 140.000 ψηφους μετα απο 4 χρονια λιτοτητας. Ενω οι ευρωεκλογες εδειξαν οτι ο λαος τον τιμωρησε (εχασε καπου 600.000 ψηφους) το χθεσινο αποτελεσμα δειχνει μια πολυ καλη -για αυτους- εικονα. Ενεργοποιησε στο επακρο τα αντιδεξια αντανακλαστικα της βασης του. Οι απωλειες του ηταν προς τα συριζογενη κομματα (ΛΑΕ, Μερα, Ζωη), τα οποια ομως φαινεται να τραβηξαν και απο αλλου, γιατι αυτοι οι 3 μαζι εχουν 300.000 κοντα ενω ο ΣΥΡΙΖΑ εχει απωλειες μολις 140.000. Σιγουρα πηραν και απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επεσε κατα 20.000, αλλα δεν ξερω που βρηκαν τους υπολοιπους

- Καλο αποτελεσμα και για το ΠΑΣΟΚ, με αυξηση κατα 100.000 ψηφους. Φυσικα δεν ανεκτησε την ηγεμονια στην κεντροαριστερα, ουτε προκειται

- Η ακροδεξια διασπαστηκε στα δυο. ΧΑ + Βελοπουλος πηραν μαζι περιπου οσο η ΧΑ μονη της το 2015. Το οτι η ΧΑ μενει εκτος βουλης ειναι το μονο θετικο απο το χθεσινο αποτελεσμα, εστω και αν εγινε κυριως λογω Βελοπουλου και λογω κινηματος.

- Το ΚΚΕ περιπου στα ιδια με 2.000 ψηφους λιγοτερες. Υπαρχει θεμα στην τακτικη και το κομμα πρεπει να το αντιμετωπισει. Πιο αναλυτικα σε επομενο ποστ.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Θα πω ενα θετικο και ενα αρνητικο ξεκινωντας απο το πρωτο

Οι ευρωεκλογες και οι εθνικες εχουν διαφορετικο χαρακτηρα. Στις πρωτες συνηθως η ψηφος ειναι θετικη, δηλαδη ψηφιζει ο καθενας αυτο που θεωρει οτι ειναι κοντα του ιδεολογικα, για αυτο τα μικροτερα κομματα τα πανε καλυτερα. Στις εθνικες ο κοσμος τεινει να ψηφιζει με ορους παραταξης (δεξια-αριστερα) και με την λογικη να μην βγει ο αντιπαλος.

Το ΚΚΕ πηρε σχεδον το ιδιο ποσοστο και στις ιδιες καλπες πραγμα που σημαινει οτι αυτοι οι 300.000 ειναι συνειδητοποιημενοι και δεν ριχνουν πχ την μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΛΑΕ και την αλλη ΚΚΕ.

Το αρνητικο ειναι οτι δεν μπορει να πεισει τους ψηφοφορους των υπολοιπων. Φανηκε οτι στην βαση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργησε φουλ το αντιδεξιο αντανακλαστικο και ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκτησε καπου 400.000 ψηφους σε σχεση με τον Μαιο, αναπληρωνοντας καπου το 80% των απωλειων του.

Παραλληλα, οσοι εφυγαν απο το ΣΥΡΙΖΑ προτιμησαν τους Λαφαζανηδες και τους Βαρουφακης παρα εμας. Επισης ο ΣΥΡΙΖΑ εσκισε σε λαικες περιοχες, B Πειραιως, Δ. Αθηνα και Δ. Αττικη ο ΣΥΡΙΖΑ κερδισε και μαλιστα με διαφορες υψους 8%. Αντιθετα το ΚΚΕ ειχε στασιμοτητα στις ιδιες περιοχες, για την ακριβεια ειχε μια απειροελαχιστη ανοδο της ταξης του 0,1 με 0,2%

Το εκλογικο αποτελεσμα επιβεβαιωνει την συντηρητικοποιηση της κοινωνιας, ο λαος κατα 70% παραμενει εγκλωβισμενος στον δικομματισμο και τα ψευτοδιλημματα, ενα 8% παραμενει πιστο στο ΠΑΣΟΚ και οι ναζι παραμενουν στο 7% εστω και διασπασμενοι. Μαυρη μαυριλα πλακωσε.

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι μετα τις φουρτουνες του '12 και του '15 το αστικο πολιτικο συστημα εχει σταθεροποιηθει πληρως.

zoot horn rollo είπε...

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα κάποια άνοδο, ή τουλάχιστον αισθητή, επίσης είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και καταστάσεις Ιουνίου '12 στο πιο "ήπιο". Το κλίμα αυτό μου έβγαζε.
Συμφωνώ στα περισσότερα με Γάτο και Νταττ. Αποδείχθηκαν πολύ πιο δύσκολες και πολωμένες αυτές οι εκλογές τελικά. Επίσης μαζί με τα υπόλοιπα που αναφέρετε, να προσθέσουμε και τις κοντινές μεταξύ τους εκλογικές αναμετρήσεις, είτε επαναληπτικές είτε όχι, οι οποίες αποδυκνείονται πολύ "αποτελεσματικές" στην πίεση ψηφοφόρων ή εν δυνάμει ψηφοφόρων του ΚΚΕ, τόσο πατώντας στις οικονομικές δυσκολίες (για ετεροδημότες, εργαζόμενους σεζόν κλπ) όσο και στο κομμάτι της συνείδησης.
Η ΝΔ αυτοδύναμη. Είπαμε, από τότε που θριάμβευσε ο ΓΑΠ τίποτα δεν είναι απίθανο. Τραγικό με τέτοια ωμή παρουσίαση της ατζέντας της να βγαίνει "με τα τσαρούχια". Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεραπαραίτητος στο σύστημα. Μέσα από το επίπεδο προπαγάνδας κι αντιπαράθεσης με τη ΝΔ "αλληλομπετοναρίστηκαν" (τι πάω και γράφω...). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη "μαγιά", μπορεί να τους δεις "καβάλα στ'άλογο" ξανά μετά από τίποτε πρόωρες εκλογές. Θα την ξαναδούν "αριστεροί" στο επόμενο διάστημα και βέβαια θα προσπαθούν να μας πλαγιοκοπούν.
Παρά την κατρακύλα της ΧΑ, έχουμε δρόμο ακόμη για να αντιμετωπίσουμε τους κάθε λογής φασίστες. Εκτός Βουλής θα είναι πιο επικίνδυνοι, έτσι κι αλλιώς στα "μαλακά" πέφτουν.
Απορώ που μας κάνει εντύπωση η επίδοση των Βελόπουλου και Βαρουφάκη, πόσο πια να "βγάλει μάτι" το "σπρώξιμο" που τους έδωσαν. "Μάντρωμα" σε ανανεωμένη βερσιόν. Κρατήστε επίσης και την προβολή Τζήμερου (του 0,7%) από Χατζηνικολάου/ΑΝΤ1.
Μεγάλο ζήτημα οπωσδήποτε το πώς παρεμβαίνεις συνολίκα, αλλά και τι κόσμος είναι αυτός που παρεμβαίνεις, γιατί η συντήρηση "πήζει" επικίνδυνα στα μυαλά της πλειοψηφίας. Και δε μιλάμε τόσο για μεγάλες ηλικίες. Χρειάζεται μια περεταίρω επεξεργασία της κατάστασης.

"Στενοχώριες" ο χ-π-β και οι συναυτώ που βιαζόντουσαν να βγάλουν -30000 ψήφους το ΚΚΕ...ίσως δε χρειάζονται τελικά τα εισαγωγικά στην αρχή. Γιατί ακόμη κι έτσι, πονάτε. Και φαίνεται.

Συνεχίζουμε, δεν γίνεται αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Και Χαφιές και Πράκτορας και Βαλτός. Κι αν δεν είσαι επί πληρωμή τέτοιος σε πιάσανε Κώτσο... Κατά τ' άλλα προχωράμε, γιατί δεν γίνεται αλλιώς που λέει κι ο zoot. Γάτε θέλω να ρωτήσω κάτι με όλη τη συμπάθεια που σου έχω. Τους προβληματισμούς σου ζωντανά και όχι διαμεσολαβημένα από ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη τους βάζεις κάπου; Δεν τους κρίνω αυτούς καθεαυτούς τώρα, ξέρεις ότι το μεγαλύτερο κομμάτι δεν με βρίσκει σύμφωνο.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Γατε εγω θα διαφωνησω μαζι ως προς τις εκτιμησεις για τα αλλα κομματα πλην ΚΚΕ.

Η ανοδος της ΝΔ ειναι απολυτα εξηγησιμη. Καθως φαινεται οτι συσπειρωσε την τεραστια πλειοψηφια των μικροαστων που ειχε χασει το 2015 λογω ΕΝΦΙΑ κανενα ΠΟΤΑΜΙ και κανεναν Καμμενο δεν απορωφησε πληρως. Εχει παρει απο ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 τουλαχιστον 200.000 κοσμο μην πω παραπάνω ενώ έχει πάρει και μεγαλο κομματι των απωλειών της ΧΑ.
Μην υποτιμας το εκλογικο σωμα των μικροαστων παραδοσιακα αυτοι βγαζουν κυβερνηση και επι παλαιου δικομματισμου αυτοι ηταν το εκρεμες που μια εριχνε ΝΔ , μια ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπον εχασε προς τη ΝΔ , εχασε προς το Βαρουφακη, εχασε προς το ΠΑΣΟΚ και κατι λιγοι ηρθαν και σε εμας αλλα πολυ λιγοι ξερω παντως περιπτωσεις.
Απο που πηρε? Απο τους ΑΝΕΛ που πλεον δεν υπαρχουν, απο τη ΛΑ.Ε που την εξαερωσε 0,28% και 16.000 ψηφους πηρε η ΛΑ.Ε....πηρε απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποια επισης αποτελεί πολιτικά και εκλογικά παρελθόν με 0,41% και 23.000 ψηφους από 46.000 το 2015 και 36.000 πριν από ενα μηνα. πήρε απο εμάς στην επαρχία κυρίως και στις πιο φτωχες περιοχες της Αττικης (δυτικος τομεας, δυτικη Αττικη και Β Πειραια) πηρε απο τα λοιπα που τωρα ειχαν 8% ενω πριν 1 μηνα ειχαν 15% και ετσι περυχε το στοχο του να ειναι ο 2ος πολος ξεκαθαρα. Γιατι αυτος ηταν ο στοχος του δεν ηθελε να εχει αυτος κανενα 23% και το ΠΑΣΟΚ κανενα 10% ετσι θα αμφισβητουνταν αλλα με 31,5% παρολο το 8,1% που ειναι καλο για το ΠΑΣΟΚ ειναι κυριαρχος στο χωρο αυτον.

Τελος οπως ειπα δε θεωρω οτι ο Βελοπουλος αποροφησε πιο πολλους απο τη ΧΑ απ'οτι η ΝΔ. Ο Βελοπουλος θεωρω πηρε πολλους απο το Λεβεντη. Ειναι το κλασσικο κομμα της τελευταιας δεκαετιας που απευθυνεται σε αυτο το κομματι της κοινωνιας που ειναι πληρως λοβοτομημενο και μαλακισμενο.

Αυτα σαν σχολιο θα γραψω αν οχι σημερα αυριο πιο αναλυτικα τη γνωμη μου για το αποτελεσμα και θα προσπαθησω να ταξινομησω τις πολλες σκεψεις μου σχετικα με την πολιτικη επιρροη του κομματος οπως αυτη εχει διαμορφωθει στα χρονια της κρισης και ειδικα απο το 2011 και μετα.

ratm

Αναυδος είπε...

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών μπορουμε να πουμε ότι σε σχέση με τις ευρωεκλογές που έγιναν ένα μηνα πριν όχι μόνο αντέξαμε αλλά συγκρατήσαμε το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό αυτών που μας ψήφισαν τον Μάιο του 2019. Αυτό είναι επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας στο έπακρο το αντιδεξιο σύνδρομο απέσπασε 440χιλ επιπλέον ψηφους μέσα σε ένα μηνα

Μην ξεχνάμε ότι στο καπιταλισμό οι εκλογές για τους κομμουνιστές είναι απλώς ένας δείκτης της ωριμότητας της εργατικής τάξης και όχι μέσο κατάληψης της εξουσίας. Σε μη επαναστατικές συνθήκες μόνο στα πλαίσια έντονων εργατικών αγώνων και πολιτικής αναταραχής μπορεί το ΚΚ να αυξήσει την επιρροή του και αυτή μέσα σε λογικά πλαίσια που καθορίζονται από την ιδεολογική και πραγματική ηγεμονία του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο που το υψηλότερο ποσοστο του ΚΚΕ μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση ήταν τον Μαίο του 2012 ασχετα αν μέσα σε ένα μηνα σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του πήγαν στην άμεση όπως πιστευαν λύση του συριζα

Το ΚΚΕ βασίζεται κατά 95% στις κομματικές του δυνάμεις και τη στενή επιρροή του για την προπαγάνδα του και από ότι φαίνεται οι δυνάμεις αυτές δεν είναι αρκετές ώστε να έχουν επαφή πόσο μάλλον και συχνή με το σύνολο των ψηφοφόρων του. Μία λύση που στο παρελθόν υποκαθιστούσε αυτή την επαφή ήταν ο 902 (Ρ/Σ και Τ/Σ) που όμως τώρα δεν υπάρχει

@χ-π-β
Αν η εναλλακτική είναι νυφιτσες σαν κι αυτόν ευχαριστώ όχι μονο δεν θα πάρω αλλά ουτε καν συζητώ

https://www.902.gr/eidisi/ekloges/195538/anakoinosi-gia-tis-athliotites-toy-mera-25-sta-horia-tis-dytikis-ypaithroy

https://politik.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/



Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα καθορίστηκε από αυτό των ευρωεκλογών. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνθήκες ακόμη πιο έντονης πόλωσης και ταχείας συντητηρητικοποίησης της κοινωνίας, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ θα πρέπει να θεωρηθεί μάλλον άθλος.
Ας μην ''κρυβόμαστε'' πλέον. Όλοι σχεδόν οι φίλοι - ακόμη και μέλη - του Κόμματος θεωρούσαμε ότι μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το ΚΚΕ θα έφτανε στα επίπεδα του 4,5% ή και ακόμη πιο κάτω. Προσωπικά, το έβλεπα ακόμη και κάτω του 4%, και δεν ήμουν ο μόνος: ας θυμηθούμε μόνο τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας τις πρώτες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές. Τουναντίον, το ΚΚΕ κρατά τις δυνάμεις του, οι οποίες απ' ό,τι φαίνεται το επιλέγουν πια πιο συνειδητά από ποτέ. Οι απώλειες του σε πραγματικούς αριθμούς είναι σχεδόν μηδαμινές, στα πλαίσια της συγκυρίας. Ο βασικός στόχος του συστήματος και του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συντριβή του ΚΚΕ διαψεύσθηκε πανηγυρικά. Το ''αντιδεξιό μέτωπο'' σίγουρα λειτούργησε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, έκοψε πιθανές δυνάμεις για το ΚΚΕ, μαζί με το ανάχωμα Βαρουφάκη, ωστόσο δεν επηρέασε καθόλου τη σταθερή βάση του ΚΚΕ.
Ένα ακόμη συν: τα σταθερά με τάσεις ανόδου ποσοστά του ΚΚΕ στην Αττική: παγιώνεται στην τρίτη θέση, στο κυριότερο οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Διότι μας απασχολεί και η ''ποιότητα'' της ψήφου, όχι μόνον η ποσότητα.
Θετικό, εν μέρει, η μη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των ναζιστών. Όπως και το ότι, τα αναχώματα του αστικού συστήματος, Βαρουφάκης - Βελόπουλος, κατέγραψαν αρκετά χαμηλά ποσοστά, παρά την καταφανή και προκλητική προώθησή τους, ειδικά για το Μερα25. Η εκτίμησή μας ότι πρόκειται για κόμματα ''μίας χρήσης'' φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την πρώτη μέρα.
Άρα, το χθεσινό ποσοστό είναι υπό μία έννοια θετικό για το ΚΚΕ: στενά σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το ΚΚΕ δε θα μπορούσε να πετύχει τίποτα καλύτερο στις δοσμένες συνθήκες. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό.
Για αυτούς τους λόγους, και πολλούς ακόμη, δε χωρούν μοιρολατρίες ή εσωστρέφεια! Αντιθέτως, τα ΚΚΕ/ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν, εκ νέου, να αντιμετωπίσουν το συντηρητικό πισωγύρισμα και τις μειωμένες απαιτήσεις.
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ασφαλώς, ως γενικός συσχετισμός. Χωρίς αντίρρηση. ''Αφήνω'' τα αρνητικά στους φίλους συντρόφους, οι οποίοι είτε τα σχολίασαν ήδη είτε θα το κάνουν σε επόμενα σχόλια. Ήθελα, πρωτίστως, να δοθεί και η ''άλλη όψη'' της εκλογικής συμπεριφοράς ως προς το ΚΚΕ, η οποία υποτιμάται μπροστά στην τάση μας να μετράμε τις αυξομειώσεις των ποσοστών.
Κλείνω με το πιο βασικό από όλα, που το λέμε και συμφωνούμε όλοι: Ειδικά με την έναρξη της κρίσης, η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ έρχεται μόνο μέσα από ισχυρό κίνημα! Μόνο μέσα σε περιόδους μαζικών κινητοποιήσεων, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ! Πρέπει να μας γίνει συνείδηση: οι εποχές άλλαξαν! Μέχρι και τη δεκαετία του 2000 το ΚΚΕ ψηφιζόταν από πολλούς - και έφτανε τις 400 και 450 χιλιάδες ψήφους ακόμη - σαν αντίβαρο, σαν τη μόνη λύση στον τότε κραταιό δικομματισμό. Τώρα, τέτοιο κίνητρο δεν υπάρχει.
Πολλοί σύντροφοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, και υποστηρίζουν τα περί ''λανθασμένης τακτικής'', το ότι ο Κουτσούμπας ή ο χ, ψ ''δεν τα λέει καλά'' κλπ. Καλοπροαίρετα. Χωρίς να σημαίνει ότι έχουν άδικο, ας μας γίνει ''μάθημα'': Ισχυρό εκλογικά το ΚΚΕ θα είναι μόνο όταν υπάρξει ισχυρό κίνημα!

Σταύρος Κοσμόπουλος.

Ιστρολλικός είπε...

Τίποτα το αναπάντεχο σε αυτές τις εκλογές εκτός ίσως από τη θεαματική ανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίο έχασε μόλις 4 μονάδες μετά από ολόκληρη τετραετία σκληρής λιτότητας και απίστευτης πολιτικής χυδαιότητας και αγυρτείας.

Όπως και στις Ευρωεκλογές, βρίσκω εντελώς άτοπους πονηρούς και μη προβληματισμούς για τα ποσοστά του Κόμματος. Όποιος πίστευε ότι αυτές οι εκλογές θα έφερναν κάποια σημαντική αύξηση στα ποσοστά του Κόμματος σκέφτεται με εντελώς αστικούς πολιτικούς όρους. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν δίδεται μετά από μια ολιγόωρη διαδικασία σκέψης μια δυο βδομάδες πριν τις κάλπες του τύπου 'τι να ψηφίσω αυτή τη φορά;'. Κατά κύριο λόγο, οι ψήφοι στο ΚΚΕ προέρχονται από ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν στο λαϊκό κίνημα. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει συνειδητή απόρριψη της αστικής πολιτικής και υποστήριξη της οργανωμένης πάλης εναντίον της. Τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ είναι λοιπόν συνάρτηση της δύναμης του λαϊκού κινήματος. Είναι αστείο τη στιγμή που δίνονται αγώνες για στοιχειώδη πράγματα όπως η μη συμμετοχή της εργοδοσίας στα συνδικάτα να θεωρούμε ότι ξαφνικά ο κόσμος θα γίνει μπολσεβίκος πίσω από το παραβάν.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι επικοινωνιακό. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι του λέει το Κόμμα, αλλά δεν θέλει να το κάνει, πράγμα που αντανακλάται και στην ατονία του κινήματος. Το ζήτημα είναι γιατί δεν θέλει να αγωνιστεί ο κόσμος, όχι η τακτική του κόμματος που λέει να αγωνιστεί ο κόσμος για να ανοίξει ο δρόμος προς τη λαϊκή εξουσία. Προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν και αντικειμενικοί και υποκειμενικοί παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα διαπλέκονται. Αντικειμενικοί παράγοντες είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει υποστεί η ίδια η εργατική τάξη (επισφάλεια, μαύρη εργασία, απομαζικοποιημένοι χώροι εργασίας κλπ, αύξηση του σχετικού βάρους του επιστημονικού προσωπικού). Οι αλλαγές αυτές δυσχεραίνουν την συμμετοχή του νέου εργάτη στο σωματείο του, ενώ ταυτόχρονα κάνουν τις ατομικές λύσεις πιο θελτικές. Γιατί να γραφτώ στο σωματείο μου σου λέει ο άλλος, αφού δεν θα είμαι μια ζωή εμποροϋπάλληλος; Επίσης αυτά τα στρώματα κουβαλάνε σημαντικά ιδεολογικά βαρίδια ως προς το ρόλο τους και ως προς τη φύση του καπιταλισμού γενικότερα, αφού σε μεγάλο βαθμό δεν θεωρούν τους εαυτούς τους εργάτες ενώ μέχρι πρόσφατα είχαν ανοδική κοινωνική πορεία.

Το να βρεθεί ο σωστός τρόπος παρέμβασης σε αυτά τα κομμάτια της εργατικής τάξης θα είναι πιστεύω το βασικό ζητούμενο για το Κόμμα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ανώνυμος είπε...

Κατι πρεπει να γινει με τα εξιτ πολς. Δινουν παντα μεγαλυτερο ποσοστο και μενουμε με τη χαρα στο χερι

Ανώνυμος είπε...

http://www.katiousa.gr/epikairotita/sena-chrono-sena-mina-tha-skepasei-tin-athina-oi-dimoi-tis-attikis-opou-to-kke-kseperase-to-7/

zoot horn rollo είπε...

"Η αριστερή προοδευτική παράταξη χρειάζεται ένα μαζικό λαϊκό κόμμα με έρεισματα στην αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, στην κοινωνία των πολιτών."
Τάδε έφη Νίκος Παππάς.

Τι θα δουν πάλι τα ματάκια μας, τι θ'ακούσουν πάλι τ'αυτάκια μας...

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα δεν ειναι όπως φαίνονται. Στην Αττική το ΚΚΕ φέτος παίρνει 114397 ψήφους ενώ το Σεπτέμβρη του 15 πήρε 107291. Δηλαδή 7106 περισσότερες. Μαζί με κάποιους ετεροδημότες που ψήφισαν σε κοντινούς νομούς όπως τα παιδιά μου που ψήφισαν πρωτη φορά ο αριθμός αυξάνεται. Δηλαδή στην Αττική που "κάπως" το κίνημα λειτούργησε το αποτέλεσμα ακόμα και σε αυτές τις τόσο πολωτικές εκλογές ήταν να υπάρξει μια αύξηση σε ψήφους τις τάξης του 7% (και λείπουν 5 ακόμη εκλογικά τμήματα).

Εκτός Αττικής άνοδο σε ψήφους είχαμε στην Βοιωτία κατά 171 στα Δωδεκάνησα κατά 68, στην Κέρκυρα κατά 89 , στις Κυκλάδες κατά 163, στην Λέσβο κατά 43 , στο Ρέθυμνο κατά 130, στην Ροδόπη κατά 1341 και στην Χίο κατά 38. Παρατηρούμε ότι σε εύκολες για μετακίνηση περιοχές από την Αττική όπως στην Βοιωτία και στις Κυκλάδες υπήρχε άνοδος. Αν μάλιστα σε κοντινές περιοχές όπως η Ευβοια δεν υπήρχε μετακίνηση ετεροδημοτών που έσωσαν λίγο την κατάσταση η εικόνα στην επαρχία θα ήταν χειρότερη. Σε όλες τις άλλες περιοχές είχαμε από μικρή εως σημαντική πτώση σε ψήφους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Σαλβόρ Χάρντιν

ΧΠΒ είπε...

Είσαι ικανοποιημένος εσυ από τα αποτελέσματα δηλαδή;φταίει μονίμως ο λαός/η πόλωση/το σύστημα και ποτε μα ποτε η τακτική του κόμματος.

Διαζύγιο με τη διαλεκτική

Ανώνυμος είπε...

Μια απλοϊκή εξήγηση. Γιατί στα έξιτ πολ πολλοί λένε αυτό που θα ήθελαν να ψηφίσουν το κόμμα που είναι πιο κοντά και όχι αυτό που ψήφισαν γιατί ντρέπονται.

Ikaria 20

Ανώνυμος είπε...

Οι ψήφοι ξεπερνούν τις 300.000 και ίσως να είναι και λίγο περισσότεροι από τος ευρωεκλογές
Ένα από τα καλά είναι πως το Κόμμα ξεπερνάει το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Αττική.
Είναι πλέον 3ο σχεδόν παντού
Δεν είναι καθόλου αμελητέα η δύναμη της ΚΟΑ
Πετρούπολη, Βύρωνας, Καισαριανή, Νότια Κέρκυρα, όλη η Ικαρία και ειδικά ο Εύδηλος, Δυτική Σάμος, Μυτιλήνη, και παρολίγο Νέα Ιωνία έδωσαν διψήφια ποσοστά. Περίμενα περισσότερα στην Αχαϊα αλλά εκεί μάλλον φαίνεται να κινητοποιήθηκε παλιο Original και νέο ΠΑΣΟΚ δηλαδή Σύριζα. Εκεί έγινε της ..Ικαρίας 2010. Με εξαίρεση τον Βαρουφάκη κατέβηκαν σχεδόν όλοι

Ο Σύριζα μπορεί να άντεξε. Αλλά 4 χρόνια χωρίς κάποιο είδος καρέκλας και μασαμπούκας είναι πολλά για κάθε γνήσιο Πασοκο που μπορεί να δηλώνει και "αναρχικός" αρκεί να γίνει κάπου μετακλητός ή συνεργάτης σε υπουργείο ή κάπου να βολευτεί. Τελικά είναι θέμα γούστου κάποιοι να θέλουν υπουργούς προ εκλογών και τώρα 3 βουλευτές ΑΝΕΛ. Θα πέσουν κάποιες μειώσεις στα 0,60 το τουιτ, οι μετακλητοί θα φύγουν.

Όπως είχε γράψει ο zoot και συμφώνησα η original αναρχία έβαλε μόνη της ταφόπλακα της στις 20/10/2011. Οι #ΔενΕίναιΣυριζαΑλλά σαν και αυτόν που άφησε την "κουτσουλιά" του ας ετοιμαστούν για τους server σε Πάντειο και Πολυτεχνείο όπως έχει προαναγγείλει ο Κούλης.
Δεν θα λείψει σχεδόν σε κανένα η "αδιαμεσολάβητη πληροφόρηση" του κοντινοαναρχοσυριζοχωριανών των "#ΔενΕίναιΣυριζαΑλλά".

Ο Κούλης έχει 4ετία χωρίς κάποιες εκλογές μπροστά του , ο οποίος θα ανάβει λαμπάδα στον Αλέξη. Και σαν δωράκι στον Αλέξη έκανε κάποιες "γκάφες" για να μην ξεφτιλιστεί το πράγμα σε διαφορά 40-25 . "Δεν ξέρω αν εσείς είστε του ΣΕΒ ή εγώ του Σύριζα"(Βήμα 11/12/2012) έλεγαν κάποιοι κάποτε. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το καπιταλιστικό πρόσωπο.

Ανταρσύα και ΛΑΕ μάλλον μετακινήθηκαν μαζί με Ποτάμια και παραπόταμους προς τον Γιάνη με ένα ν. Στη μάχη των μλ το πίσω νίκησε το μπροστινό σε αναλογία 3/1. Σκληρή η μάχη του Σάββα ΕΕΚ ανάμεσα στα δύο μλ. Ο Καζάκης πάτωσε με μισό της εκατό, αλλά μία "δουλίτσα" μάλλον την έκανε γιατί αν θυμάμαι καλά κάποτε το συνεργαζόμενο με αυτόν Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα που πήρε το αξιόλογο για το μέγεθός του 0,6 στις ευρωεκλογές 2019 παλαιότερα είχε στηρίξει το ΚΚΕ.

Το καλύτερο από όλα πως η χ.α. μπήκε προσωρινά στον πάγο.

Στα υπόλοιπα πάνω κάτω όπως τα έχουν γράψει zoot και σε προηγούμενο post ο ratm.

Το ωραίο της χθεσινής ημέρας: Ο χ΄κολαου είπε πως ο Δημιουργίας Ξανάς σε σχέση με τον Μίχα της Μέρας25 είναι ..κεντροαριστερός! Έπεσα ξερός από τα γέλια!

17-57

zoot horn rollo είπε...

Αν δεν έχει αυτομαστίγωμα 366 στις 365 (και 367/366 στα δίσεκτα), τότε δεν είναι αυτοκριτική. Και "διαζύγιο με τη διαλεκτική". Όλοι το ξέρουν αυτό.

Πάντα έχουμε κι από έναν τέτοιο αυτές τις μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μια ανάλυση για τα αποτελέσματα:
-Ο νέος δικομματισμός είναι εδώ, με τάση να ισχυροποιηθεί και να παγιωθεί περισσότερο
-Η δεκαετής κρίση μας κληρονόμησε με το μη παρωδικό φαινόμενο 2-3 κόμματα να εμφανίζονται κάθε εκλογές θα να εξαφανίζονται ανα 4 χρόνια. Κάποια από αυτά μπορεί να κουμπώνουν και σε κυβερνήσεις όταν χρειαστεί.
-Ο εθνικισμός που ξεπετάχτηκε με Μακεδονικό και διατηρείται στο προσκήνιο καθημερινά με ελληνοτουρκικα, θα τροφοδοτεί σταθερά μεγάλο ποσοστό οπαδών που θα σκέφτονται με «πατριωτικά - εθνικιστικά» κριτήρια. Αποτέλεσμα ενας νέος δυνατός αντιδραστικός πόλος που ανεβάζει -κατεβάζει κόμματα.
-Στον αντίποδα, «αριστερά» και αριστερίστικοι σχηματισμοί τυπου ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ, ΕΚΚ μπαίνουν οριστικά στην κατηγορία «λοιπές δυνάμεις», ανίσχυρα και απαξιωμένα.
-Ο Συριζα διατηρεί την ταμπέλα της «αριστερας» όπως προκλητικά συνεχίζει να γράφει η Αυγή στο πρωτοσέλιδο της, συνεχίζοντας να κανει ζημιά, επιδεικνύοντας όμως αξιοπρόσεχτη αντοχή και δυνάμεις, παρά τα μνημόνια, τις προδοσίες και τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης.
- Το ΚΚΕ άντεξε ένα πιεστικό και έντονο αγώνα, κόντρα στην απογοήτευση και την αποχή. Το να αμύνεσαι όμως δεν οδηγεί καπου, χρειάζεται και επίθεση. Αγώνας στους δρόμους με πορείες, διεκδικήσεις, απεργίες η μόνη λύση να πάρει τα πάνω του. Χάσαμε τεράστια ευκαιρία μετασχηματισμού συνειδήσεων μέσα στην βαθιά κρίση και αυτό φαίνεται τώρα στα αποτελέσματα. Καθόλου εφησυχασμός, αν θέλουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Να βάλουμε ιδέες στο τραπέζι πλέον, χωρίς παρωπίδες.

Τακης Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια; Διαζύγιο με τη διαλεκτική; Τι είναι η διαλεκτική; Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, με οποιαδήποτε δεδομένα έχουμε στη διάθεση μας να λες μονότονα "φταίει η τακτική του κόμματος" (έχοντας στο πίσω μέρος της κεφαλής το Πρόγραμμα, τη δράση και τελικά τον στρατηγικό στόχο, όσο κι αν προσπαθείς να το κρύψεις...).
Όχι ρε μάστορα, όπως είπε και ο Άναυδος παραπάνω, δεν θα πάρουμε. Και είναι η τελευταία φορά που εγώ προσωπικά σου απευθύνω τον λόγο, όσο προβοκατόρικο κι αν είναι αυτό που θα γράψεις. Η θέση σου είναι στον κουβά με τα υπόλοιπα ρετάλια. Αν είσαι έξυπνος μπορεί να πάρεις και μισθό από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω π.χ. της γνωστής εφημερίδας.

ΡΓ

Δεν μενω αναυδος είπε...

Αναυδε αγορι μου ηρεμησε λιγο. Αυτο το οποιο καταγγελει ο 902 το εκανε παλαιοτερα και η αγλαια κυριτση αλλα τελικα "πηρες". https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/psifoys-apo-kke-prospathei-na-klepsei-i-aglaia-kyritsi-kataggelia
Για αυτο αυριο μεθαυριο σε καμια επομενη εκλογικη αναμετρηση μην μεινεις αναυδος. Ψηφοι να ναι κι οτι να ναι

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ratm

Προφανως δεν μπορω να ξερω τι γινεται στο κεφαλι του καθε ψηφοφορου αλλα το παω με την λογικη.

Για παραδειγμα Βελοπουλος και ΧΑ. Ειναι δυο κομματα του ακροδεξιου χωρου που το αθροισμα των ψηφων τους ισουται περιπου με τις ψηφους της ΧΑ του '15. Δεν λεω οτι αποκλειεται καποιος ΧΑτης να πηγε σε αλλο κομμα αλλα η λογικη λεει οτι οι πιο πολλοι στραφηκαν στο πιο κοντινο σε αυτους κομμα.

Αντιστοιχα δε βλεπω ιδιαιτερο ρευμα απο ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ. Η ΛΑΕ το '15 πηρε 150.000 και φετος τα συριζογενη κομματα δηλαδη ΛΑΕ + Ζωη και Βαρουφακη πηραν κοντα στις 300.000 ενω ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε απωλειες καπου 140.000 δηλαδη περιπου οσο κερδισαν οι συριζογενεις εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λογικο ειναι να υποθεσω οτι οι απωλειες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαν προς τα εκει. Ειναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εξισωση αλλα μιλαμε για μια αμελητεα ποσοτητα που εχασε 20-25.000 ψηφους. Δεν ειναι εκεινη που καθορισε τα ποσοστα.

Οσο για την ΝΔ και με δεδομενη την μικρη ανοδο του ΠΑΣΟΚ, το βρισκω ευλογο να σαρωσε τα ομορα κομματα παρα τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδη Ποταμια και σια. Αλλωστε η ΝΔ κερδισε το 5πλασιο απ'οσο εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

@Ιστρολλικος

Μα δεν ειπε κανεις οτι η ψηφος στο ΚΚΕ ειναι κατι που αποφασιζεται απο την μια μερα στην αλλη. Κοντευουμε ομως κοντα στα 10 χρονια μετα την κριση και οχι μονο δεν φαινεται να αποφασιζουν τα λαικα στρωμματα να συμπορευτουν με το ΚΚΕ αλλα απομακρυνθηκαν σε σχεση με το 2009.

Ειναι ενα ζητημα που θελει σκεψη αλλιως μας βλεπω σε 10 χρονια απο τωρα το ΚΚΕ να βολοδερνει ακομα στο 5 με 6 και να λεμε ''υπομονη παιδια θα γυρισει το παιχνιδι.'' Ε απλα δε γινεται.

Το ΚΚΕ ειναι κομμα εξουσιας με την ακριβη εννοια του ορου. Αξιζει πολυ περισσοτερο απο ενα 5αρακι καθε φορα.

Ανώνυμος είπε...

Ιούλιος 2019
ΣΥΡΙΖΑ+ΜΕΡΑ25+ΛΑΕ+ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ =
31.53%+3.44%+0.28%+1.46% = 36.71%

ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 = 36.34%

Από αυτούς που πάνε και ψηφίζουν, όσοι ψήφισαν Σύριζα τον Ιανουάριο του 2015 δεν κουνήθηκαν ρούπι έξω από εκείνο το χώρο. Το βρίσκω πραγματικά εντυπωσιακό ως γεγονός.

ρα

Ανώνυμος είπε...

@ΧΠΒ

Γιατί δε μας λες τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει στην τακτική του κόμματος;

Να σου πω εγώ ένα στανταράκι;

Μετά από κάθε κακό/μέτριο αποτέλεσμα να αλλάζει ο γ.γ. του κόμματος.
Την τακτική αυτή την έχει εφαρμόσει απαρέγκλιτα η Ν.Δ. από το '74 και μετά με μεγάλη επιτυχία...

Βάζουμε γι` αρχή Παφίλη και έχουμε εγγυημένη άνοδο. Αν βαλτώσουμε μετά, βάζουμε Κανέλλη και ούτω καθεξής.

Αν το ζήτημα είναι η πάση θυσία άνοδος των εκλογικών ποσοστών, αυτό θα ήταν σίγουρα μια λύση.

Τη συμμερίζεσαι;


Y.Γ. Ο Λιακόπουλος είναι ξεκάθαρα υποπροϊόν του "Μακεδονικού". (Και δευτερευόντως της αποσύνθεσης της Χ.Α). Δεν το ανέφερε αυτό κανείς. Χωρίς τα θηριώδη ποσοστά που πήρε στη Μακεδονία, δεν θα έβλεπε βουλή ούτε με το κιάλι.


Μάνος

Ανώνυμος είπε...

Από παραδρομή, έγραψα Λιακόπουλος, αντί για Βελόπουλος.

Μικρή η διαφορά μεταξύ τους, μπερδεύτηκα.

Μάνος

Ανώνυμος είπε...

Τον ΧΠΒ τον κάνω εικόνα με τόμους της "φαινομενολογίας του πνεύματος" στο χέρι, να χειροκροτεί τον ΜΕΓΑ ΗΓΕΤΗ σε συγκέντρωση στήριξης της διαπραγμάτευσης.
Ναι παιδιά το ΚΚΕ σας φταίει που σηκώνεστε απ'το πισί μόνο για τσίπουρα. Διαλεκτικά πάντα.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ1 Βαρετοί όσο δεν πάει, οι ίδιες πασοκικές βλακείες στο ριπίτ

Ανώνυμος είπε...

Στην Αττικη (που σημαινει η μιση Ελλαδα ) το κομμα ειναι σταθερα τριτη δυναμη κι οπως ανεφερε κι ο Σαλβορ με αυξημενους ψηφους.Το σημαντικο ομως ειναι αλλο και ειναι η ουσια της πολιτικης των κομμουνιστων "Μην περιμενεις αυξηση σε ποσοστα αν το εργ.κινημα ειναι στα κατω του ." (το ειπε κι ο Σταυρος παραπανω) ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ δεκαετια 70-80 ειχε 30% ομως ταξικο προσανατολισμο 0
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ δεκαετια 70-80 ειχε 20-25% ομως επισης ταξικα αδιαφορο και αδρανες
Κομμουνιστικα κομματα χωρις δεσμους κι αγωνες με το βασικο υποκειμενο των κομμουνιστων την εργατικη ταξη υπαρχουν μονο για το εκλογικο θεαθηναι .Ακινδυνα για τους αστους και παντα στο αστικο περιθωριο .Κομματα ευκολοι αντιπαλοι για την αστικη ταξη οσο ψηλα ποσοστα κι αν εχουν στον λαο .Εδω στην Ελλαδα εχουμε πιασει εδω και 20 χρονια (που φκιαξαμε το ΠΑΜΕ ) τον Λενινιστικο παλμο του Οκτωβρη κι εχουμε ηδη Χαλυβουργια ,Ζωνη ,Ναυτεργατικο κινημα απ τα ισχυρα στον κοσμο και αμα λαχει τα εργατοπατερακια τα κανουμε να τρεχουν αλαφιασμενα να βρουν 3 φορες μερος να κανουν Συνεδριο για να μην εχουν ΠΑΜιτες μες τα ποδια τους

Με τα ματια λοιπον στραμμενα στα συνδικατα να ειστε και οχι στα ποσοστα των αστικων εκλογων .Εκει γινονται και θα γινουν τα σπουδαια πραγματα

Γκεόργκυ Ζούκωφ

Ανώνυμος είπε...

@ Σαλβόρ Χάρντιν
Το σχόλιο σου είναι πολύ χρήσιμο. Είχα γράψει πριν ένα μήνα πως η κάθε οικογένεια δεν έχει 200-300 ευρώ για στην ουσία διπλές εκλογές και πως αρκετός κόσμος -ξενοδοχοϋπάλληλοι, χώρος εστίασης κ.α. - εργάζεται σε νησιά μακριά από τον τόπο εργασίας. Κάτι ήξερε ο σε πτώση Σύριζας και έκανε εκλογές κατακαλόκαιρο.

@Ιστρολλικός
Λιτός Εύστοχος. Το the Point
Προσυπογράφω

@ΡΓ
Να που συμφωνούμαι. Θα ρωτούσα τον Γάτο ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ αλλά μας επισκέφτηκε ο #ΔενΕιμαιΣύριζαΑλλά από indymedia και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις της προοδευτικής συμμαχίας-γέφυρας-γιοφυριού της Άρτας σαν της Παπακώστα - Κουντουρά - Κουικ κλπ .

@Γάτε, δεν θα ήταν και άσχημο να επαναλάβεις τους προβληματισμούς σου σε μέλη του ΚΚΕ. Αν δεν τους βρίσκεις, σε κάποια ΣαββατοΚυριακάτικη εξόρμηση του "Ρίζου" θα τους δεις.

@ Σταύρος Κοσμόπουλος.
Τα αυτονόητα. Ισχυρό Κίνημα = Ισχυρό ΚΚΕ. Και πάλι καλά μιας και από την πρώτη μέρα ο Τσακαλώτος είχε εξαπολύσει από το προλεταριακό site capital.gr μαθήματα μαρξισμού προς το ΚΚΕ.
Δεν μας είπε όμως τι γνώμη είχαν οι άλλοι μεγάλοι "μαρξιστές": Koyntoura-Papakosta-Kouroumplis-ο Kokkalis ο υπουργός των Σύριζα-Ανελ, ο Papaxristopoulos. ΟΗ ΥΕΑΗ!

Θα έχουμε GSEE Tours λογικά σε κανά μήνα-δίμηνο. Δεν αποκλείω να το κάνουν και 15αυγουστο.

@zoot horn rollo
"Μέσα από το επίπεδο προπαγάνδας κι αντιπαράθεσης με τη ΝΔ "αλληλομπετοναρίστηκαν" (τι πάω και γράφω...)." Περίπου το ίδιο πιστεύω αν και οι επιπλέον ψήφοι από τις ευρωεκλογές κατά πλειοψηφία ήταν να βγει ο Α για να μην βγει ο Β. Και ειδικά προς τον Σύριζα δόθηκαν με "μισή καρδιά" αλλά δόθηκαν.

Επίσης μία παράμετρος πως κόμματα που είναι με τον Σύριζα κατέβηκαν χωριστά στις Ευρωεκλογές. Όπως κάποιοι Οικολόγοι. Αν η Φώφη δεν έκανε την φαινομενικά ακατανόητη(;) κίνηση να αποπέμψει όχι και τόσα κομψά τον Βενιζέλο παραμονές εθνικών εκλογών ίσως και να είχαμε αρκετά μεγαλύτερη διαφορά.

Να προσθέσω πως δεν αποκλείεται ένα μέρος της χ.α. να ψήφισε σύριζα όπως σε παλιές εποχές κάποιοι που τα είχαν βρει μία χαρά με την χούντα, μετέπειτα "μαγεύτηκαν" από τον Ανδρέα. Αφού ντε και καλά κάποιοι θεοποιούν τα exit-poll ας ρίξουμε λοιπόν μία ματιά μήπως και κάπου το έχουν βρει. Πάντως χωρίς exit-poll πριν 5 χρόνια οι υποψήφιοι του Σύριζα σε Αθήνα-Αττική είχαν "κλείσει" το μάτι σε ψηφοφόρους της χ.α.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo (8 Ιουλίου 2019 - 1:00 μ.μ.)
Ο Σύριζα είναι φούσκα κόμμα. Δεν έχει τις δομές και τα κονέ του ΠΑΣΟΚ σε ΓΣΕΕ Δήμους Περιφέρειες. Αυτή την στιγμή παρά το ποσοστό τους είναι πολιτικά αδύναμοι και αν δεν γίνουν μεγάλες αλλαγές θα είναι εκτός από θέσεις - καρέκλες κλπ για μία 4ετία. Πολύς χρόνος.

Όπως είπε και μία δημοσιογράφος του έθνους στην ΕΡΤ για ακριβώς το ίδιο θέμα, άλλο η αριθμητική πλειοψηφία(του Σύριζα) και άλλο ή πολιτική ηγεμονία (εννοούσε του ΠΑΣΟΚ)

17-57

zoot horn rollo είπε...

Έλα, ξαναζωντάνεψαν τα διάφορα "παιδιά", Ελένη Γερασιμίδου τώρα, ωραία "σενάρια" αλά "Λάμψη" και τα μυαλά στα κάγκελα.
Όλο και περισσότερο πιστεύω ότι καραδοκούσαν για έναν νέο Ιούνη του '12, δεν τους βγήκε και άρχισαν να σκούζουν. Κωμικοτραγικοί αβανταδόροι του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαφιές-Πράκτορας-Βαλτός είπε...
Καμία αυτοκριτική από το κόμμα για το (ξανά) τραγικό αποτέλεσμα. Αοριστολογίες και αερολογίες στη δήλωση του γγ.
Και φυσικά έχει απόλυτο δίκαιο, και δεν καταλαβαίνω τον χλευασμό εκτός και αν εσείς είδατε πουθενά καμιά αυτοκριτική.
Για τις εκλογές του Μάη είχε βγεί μιά απόφαση της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. πολύ γρήγορα έτσι για λαική κατανάλωση.Η ίδια βέβαια απόφαση κατεβαίνει και στις οργανώσεις και εκεί δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα πια.
Όλες οι επιλογές σε πρόσωπα σε όλες τις εκλογές και Μάη και Ιούνη ήταν κεντρικές μέσα από ένα θολό πλαίσιο συνεργασιών και κατά την γνώμη μου απέτυχαν.
Αφού λέμε ο Λαός στην εξουσία ας το κάνουμε πρώτα εμείς στην οργανωτική μας δομή εφαρμόζοντας το Καταστατικό και τις αποφάσεις των Συνεδρίων μας γιατι απλά αυτή είναι η συνφωνία μας ΚΥΡΙΟΙ

Giannis_in

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@17-57

''Οι ψήφοι ξεπερνούν τις 300.000 και ίσως να είναι και λίγο περισσότεροι από τος ευρωεκλογές''

Δεν ισχυει, στις 299.592 ειναι εναντι 301.684 το '15 και 302.603 τον Μαιο

zoot horn rollo είπε...

Δε σας βγήκε το "χτες-προχτες" κι αρχίσατε το "αύριο-μεθαύριο".

Ανώνυμος είπε...

Ε εντάξει μεγάλε μεγάλε που "δεν μένεις άναυδος", αφού το έκανε κι η Κυρίτση κακώς γίνεται καταγγελία. Στην τελική είναι και 15οσυνεδριακός ο μερατζής (των ξακουστών μετώπων -- ααδμ και δεν είμαι καλά), πιθανώς σαν κι εσένα εικάζω, οπότε περιμένουμε την μεταγραφή, γιατί το κκε για τις ψήφους τα κάνει όλα να πούμε, μπες κι εσύ στην τελική μην ντρέπεσαι, έχει προσβάσεις το κόμμα.

Ijon Tichy

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

H ανακοινωση της ΚΕ δεν εχει ψηγμα αυτοκριτικης. Σκουρα τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ποια σενάρια ρε zoot; Είναι προφανές ότι δεν πέρασε η γραμμή της σταυροδοσίας. Και η Γερασιμίδου με την παραίτησή της διορθώνει το λάθος του λαού.

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

https://eyrytixn.blogspot.com/2019/07/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

@Μάνος
Είχα γράψει στη προηγούμενη ανάρτηση πως ο Βελόπουλος πήρε τις ψήφους από Ε.Κ-Λεβέντη.

@zoot horn rollo είπε...
Δεν τους βγήκε το 2012 όπως και τα μπαγιάτικά φαγητά που δεν μυρίζουν πλέον ωραία δεν βρίσκουν αγοραστή.

@ Δεν μενω αναυδος
4 χρόνια χωρίς μάσα ή τίτλους ή καρέκλες όπως έχω γράψει είναι πολλά για κάθε original Πασοκο. Πλέον ούτε ΕΡΤ ούτε ιδιωτικά συριζοκάναλα

Στο καχύποπτο μυαλό μου έρχεται η σκέψη/ερώτηση τι να έγινε και με το καλήμέρα της νέας διοίκησης του βραβευμένου από το FBI ταυτόχρονα"εξαφανίστηκαν" οι "μεγάλοι επαναστζάτεζ" των καταλήψεων
Θυμάμαι που η ιδιοκτήτρια του Hotel Plaza είχε γράψει "Α ρε Κουτσούμπα πόσο δίκιο είχες" εννοώντας τις ΜΚΟ και είχαν ξαμοληθεί να την διαστρεβλώσουν.

Και από κοντά η Τζάγκρη πρώην υπουργός του Σύριζα για το Άσυλο και για την "ασφάλεια του πολίτη"
https://www.protothema.gr/politics/article/907129/tzakri-o-suriza-ehase-mahes-eprepe-na-ehei-katargithei-to-asulo/"

Αν δεν είναι "άποψη" του Σύριζα λογικά θα την διέγραφαν έτσι δεν είναι; Αλλά νταξει μπορεί οι νέοι "σύντροφοι" τους Κουντουρα- Κουκ -παπακώστα - Παπαχρηστόπουλος να έχουν επ αυτού αντίθετη άποψη.


17-57

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ γάτε, ειλικρινά δες με ποιους ταυτίζεσαι... Αν σε καλύπτει η μονοπαραγοντικη "διαλεκτική" προσέγγιση πάω πάσο, αλλά μην περιμένεις να συμφωνήσουμε κιόλας.
Και ρωτάω ξανά, τους προβληματισμούς σου τους έβαλες δια ζώσης εκεί που πρέπει? Γιατί εδώ εύκολα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, είτε έχοντας καθαρά τον στόχο να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα, είτε παριστάνοντας ότι υποστηρίζει το Κόμμα, ακόμα και νομίζοντας ότι το κάνει, με τον πλέον λανθασμένο και απωθητικό τρόπο.

ΡΓ

zoot horn rollo είπε...

Η "συνφωνία", το πιάσαμε το υπονοούμενο.

zoot horn rollo είπε...

Βλέπετε ότι μερικοί δεν έχασαν χρόνο...
Είναι λίγο βιντατζ, αλλά προσπαθούν "φιλότιμα".

zoot horn rollo είπε...

Καραμανλής ο πρεσβύτερος από το υπερπέραν;

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τους "καταρχήν, το ΚΚΕ έχει πάντα δίκιο" και κυρίως όσους ντροπιάζουν το Κόμμα λέγοντας "επιτυχία στις Δημοτικές, το ΚΚΕ βγήκε δεύτερο στην Πάρο (των δύο υποψηφίων) ενώ την προηγούμενη είχε βγει τέταρτο (στα 4 ψηφοδέλτια)" και "τα έκαναν πάνω τους με τον Πελετίδη και κατεβάζουν τους αρχηγούς τους απέναντί του".
Όποιος δεν έχει παρέες, ας βρει άλλο τρόπο να νιώσει πως κοινωνικοποιείται.
Αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν έχουν θέση στο Κόμμα και είναι καιρός να μετρηθούμε.

Τέρμα οι ψήφοι με μισή καρδιά, όποιος θέλει συμμαχία το δείχνει.

Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει, καλή συνέχεια.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 1ο

- Η ανακοίνωση της ΚΕ περίμενα να έχει μεγαλύτερο κομμάτι για τη δουλειά του κόμματος θετικά και αρνητικά αν και η αλήθεια είναι ότι πρίν 2 χρόνια έγινε συνέδριο και αυτη η συζήτηση είναι για τέτοια έκταση όχι για απλή αποτίμηση εκλογών. Αυτή είναι για μένα και η συζήτηση που έχει πλέον νόημα.
- Όχι αποτίμηση απλά αυτών των εκλογών αλλά συνολική αποτίμηση πλέον που ο κύκλος της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα έκλεισε για το κατά πόσο το κόμμα τα στελέχη του , τα μέλη του και οι ΚΕ στάθηκαν στο ύψος των περιστασεων αυτά τα 10 χρόνια. Κακά τα ψέματα χωρίς να βγάζω προφανώς τον εαυτό μου απ' έξω στο βαθμό που μου αναλογεί σαν φίλο του κόμματος εδώ και χρόνια, η ίδια η ζωή απέδειξε ότι ήμασταν - είμαστε λίγοι για τις περιστάσεις.
- Το ότι όλοι οι άλλοι που αυτοαποκαλούνται αριστεροί ή κομμουνιστές ήταν και είναι απλά ανύπαρκτοι,αποστάτες ή χρήσιμοι ηλίθιοι για την αστική τάξη δεν αλλάζει ότι το κόμμα αυτά τα 10 χρόνια δεν κατάφερε να αποκρούσει ουσιαστικά κανένα ιδεολόγημα της αστικής τάξης ούτε στην κοινωνία ευρύτερα ,ούτε όμως και στον δικό του περίγυρο ακόμα και δικά του μέλη άγγιξαν όπως είδαμε στον προσυνεδριακό του 19ου.
-Δεν κατάφερε να ανασυγκροτήσει το κίνημα και ως εκ τούτου ούτε να εμποδίσει ούτε καν να αναβάλει κάποια από τις επιλογές της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα να έχει μικρότερο κύρος στην κοινωνία από το 2009 αφού και η συζήτηση για τα οικονομικά του,τον 902 και την τυποεκδοτικη το έπληξε ανεπανόρθωτα σε λαϊκές μάζες ,συζήτηση που την κατηύθυνε ο αντίπαλος αλλά άνοιξε από λάθη του κόμματος, η πολιτική επιρροή του είναι πλέον μικρότερη σχεδον 50% στην κοινωνία μην ξεχνάμε ότι το 2007 το κόμμα έφτασε τους 580.000 ψήφους και γενικά από το 2007 έως το 2012 για 5 χρόνια κινούνταν με αυξομειώσεις από τις 500.000 έως και 600.000 που νομίζω έπιασε περίπου στις περιφερειακές του 2010.
-Η επιρροή του ΠΑΜΕ σε απόλυτους αριθμούς έχει μειωθεί και αυτή, εκεί βέβαια παίζει ρόλο η διάλυση κλάδων όπως οι οικοδόμοι ,ο ιματισμός,το μέταλλο κ.α. που είχαμε πολλές δυνάμεις και η συνταξιοδότηση πολλών που δεν καλύφθηκε πλήρως από νέους αν και μεγάλο κομμάτι του κενού καλύπτει πλέον το ΣΕΤΗΠ και το εμπόριο που έχουμε πολύ κόσμο.
Και η επιρροή σε απόλυτους αριθμούς στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι μικρότερη. Το 2003-2008 οι ψήφοι και οι υποψήφιοι μας ήταν πολλαπλάσιοι αν και ήμασταν 3οι το ίδιο φυσικά και οι οργανωμένες μας δυνάμεις χωρίς να έχω στοιχεία αλλά φαίνεται με γυμνό μάτι η διαφορά είναι τεράστια στα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε σχέση με πριν 10 χρόνια.
-Αυτή είναι η πραγματικότητα και ξαναλέω ότι το γεγονός ότι οι άλλοι έχουν εξαφανιστεί πλήρως και αποτελούν μουσειακό είδος δεν την αλλάζει για εμάς.
-Τώρα το τι φταίει είναι τεράστια συζήτηση. Εγώ απλά βλέπω ότι αν το 2010-12 αποδείχθηκε ότι είχαμε στελέχη που δεν είχαν μάθει να καθοδηγούν μεγάλους αγώνες με νέες ανώριμες πολιτικά μάζες σε αυτούς και έντονη διαπάλη από τον αντίπαλο. Τώρα αυτό είναι ακόμα πιο έντονο καθώς μεγαλώνει μια γενιά στελεχών,μελών και φίλων του κόμματος που μάθαμε από άμυνα και πίεση αυτά τα 10 χρόνια πολλές φορές δυστυχώς να στρουθοκαμηλίζουμε, να τα ρίχνουμε και λίγο παραπάνω στις αντικειμενικές δυσκολίες να μην τονίζουμε ή να μιλάμε γενικά για τις υποκειμενικές αδυναμίες. -Αυτό πρέπει να αλλάξει όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά γιατί τα χειρότερα δεν πέρασαν και επειδή έχω πίστη στη στρατηγική του κόμματος , θεωρώ σωστές τις αναλύσεις και το πρόγραμμα του , θεωρώ τα περισσότερα πράγματα στην τακτική του κεντρικά σωστά αν και όχι όλα πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι σε αυτούς που καλούνται να εξειδικεύσουν και να υλοποιήσουν την στρατηγική και τακτική του κόμματος. Αν κρίνω από το κυριαρχο θέμα και του 20ου συνεδρίου αυτό εντοπίζει και το κόμμα.

Ε. Χότζα

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 2ο


- Ίσως όσοι έχουν την ευθύνη πρέπει να δούνε καλύτερα τις αναδείξεις; Τι να πω δεν ξέρω ή να δωθεί περισσότερο βάρος στην κομμουνιστική κριτική και αυτοκριτική και να μην λέμε μόνο θετικά για μας μεταξύ μας στο μικρόκοσμο μας;Δεν είναι λίγες οι φορές που σε συγκεντρώσεις μας ακούω μόνο τι καλά που τα κάνουμε και καμιά κριτική για τίποτα. Σε αυτό πρέπει νομίζω να πέσει βάρος και να γίνει και κουβέντα όχι μόνο εντός αλλά και με όσους είμαστε εκτός κόμματος για γνώμη. Δε γίνεται για παράδειγμα να υπάρχουν στελέχη που σε μια περιοχή όλοι οι φίλοι του κόμματος έχουν κακή άποψη για το χαρακτήρα,τη στάση ζωής ή και την ικανότητα τους και να μην παίρνει χαμπάρι κάνεις και να αναλαμβάνουν και συνεχώς μεγαλύτερες ευθύνες και να γίνονται όλο και πιο προβεβλημένα. Αυτά είναι δουλιά όσων είναι εντός κόμματος το ξέρω αλλά στελέχη ή όργανα δεν αφουγκράζονται τον κόσμο ζούν εκτός πραγματικότητας και μετατρέπονται σε γραφειοκράτες.
-Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι στις γειτονιές ο κόσμος μεγάλα σε ηλικία στελέχη και μέλη ή συνεργαζόμενους φίλους του κόμματος όχι απλά τους έχει σε εκτίμηση αλλά πολλούς τους αγαπά και τους σέβεται ψηφίζουν κάποιοι το κόμμα μόνο και μόνο γι' αυτούς τους ανθρώπους δυστυχώς δε βλέπω το ίδιο στους πιο νέους ηλικίας 30-45 ίσα ίσα έχω υπόψη μου περιπτώσεις που οι φίλοι του κόμματος τους θεωρούν απότομους,αγενείς, με κάποια έπαρση, πράγμα που προσωπικά το θεωρώ ανεπίτρεπτο.
-Για μένα λοιπόν δε φταίει η τακτική ή η στρατηγική τόσο όσο αυτοί που καλούνται να την κάνουν πράξη. Και το σωστό είναι όταν κάποιος δε μπορεί να τον αλλάζεις. Αν είναι σωστός κομμουνιστής και τα έχει καλά στο κεφάλι του θα προσπαθήσει να γίνει καλύτερος για χάρη της εργατικής τάξης και του κόμματος. Αν όχι σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Εξάλλου διάβαζα και το 2013 κάτι πρώην στελέχη της ΚΕ που δεν επανεκλέχθηκαν κάποια στιγμή και έγιναν μετά διαφωνούντες.

Ε. Χότζα

Αναυδος είπε...

@ΠΓ συγνώμη ποια ειναι τα λάθη του ΚΚΕ για τα οποία δεν έκανε αυτοκριτική ?
οποιος προσπάθησε έστω και χαλαρά να πείσει κάποιους που βρίσκονταν ανάμεσα σε συριζα-ΚΚΕ να ψηφίσουν το Κόμμα μπορεί να σας πει οτι ο αποφασιστικός παράγοντας που δεν μας ψηφισαν ειναι να μην έρθει ο κουλης Επιχείρημα ατράνταχτο που επηρρεάζει την ευρυτερη επιρροη του ΚΚΕ και που οσο σαλιο και να ξοδεψουμε τον να ξετρομαξει ο κοσμος ειναι σχεδον αδυνατον. Ο μονος τροπος θα ηταν η πραξη αλλά αυτη έλλειψε σε μεγαλο βαθμό στα 4 1/2 χρόνια διακυβερνησης του συριζα

αντικειμενικές συνθηκες που μεταφράζονται σε υποκειμενική σταση

Για τους βλακεντιους εμεις δινουμε το χερι σε οσους σηκωνονται και οχι στις νυφιτσες που μας επιτιθονται και γλυφουν το συστημα

Ανώνυμος είπε...

Η Ελένη πηγαίνει όπου το Κόμμα την χρειαστεί. Νομίζω πως έχει κατέβει στις εθνικές εκλογές σε διαφορετικές περιφέρειες.

Τελικά "διορθώθηκε κάτι" στην Αν.Αττική με 3ο το κόμμα το ΠΑΣΟΚ; Γιατί σε όλη την υπόλοιπη αλλά και στο σύνολο ΟΛΗΣ της Αττικής το ΚΚΕ είναι 3ο με αύξηση των ψήφων. Αν κάτι λέει αυτό.

Για ΚΚεδολους καλύτερα να ρωτήσετε τον "έγκυρο" και "έγκριτο" Φ.Παπούλια της παλιάς Ελευθεροτυπίας. Είχα βρει στο Internet παλιά κείμενα του και ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετέχει το ΚΚΕ.

Ο "Συριζολόγος'-"Πασοκολόγος" 17-57

Υ.γ.
Κάποιοι μάλλον κάτι έπαθαν με τα 40αρια του καύσωνα και της ΝΔ.
Θα μου πεις υπάρχουν και χειρότερα: Κάποιοι άλλοι πανηγυρίζουν που έχασαν από τον Κούλη(τον ποιον; Ρε τον Κούλη! Τον Κούλη που υποτιμούσαν και τον ήθελαν για αρχηγό της ΝΔ για να τον κερδίζουν) με ποσοστό 8,5% και με΄όλα τα κανάλια -πλην ΣΚΑΙ- άλλα πιο διακριτικά, άλλα όχι και τόσο διακριτικά ήταν υπέρ του Σύριζα.

Το 2004 με τον Κώστα τον Β τον σεμνό και παχουλό η ΝΔ είχε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ το 2004 με διαφορά 4,8% και το καλοκαίρι του 2007 με 3,7%. Το ΠΑΣΟΚ όταν φυλλορροούσε στα 2007 και ετοιμάζονταν για την πρώτη μετακίνηση - συγχώνευση με τον Αλαβάνο του ΣΥΝ/Σύριζα είχε μόλις 38,10% . Άρα γιατί πανηγυρίζουν για το -8,5%; που είναι η μεγαλύτερη νίκη της NΔ και με 40αρι τα τελευταία 25 χρόνια; Που κατάφεραν να την αναστήσουν μήπως;

O Σημιταράς είχε κερδίσει 3,5% και 1% την ΝΔ στα 1996 - 2000 και θεωρήθηκαν μεγάλες νίκες. Για την δεύτερη κάποιοι από την Γέφυρα-Προοδευτική Συμμαχία κλπ ίσως να ξέρουν κάτι μιας και είχε κάπου ακουστεί / γραφτεί πως κάποιοι με σημαιάκια της Πασοκάρας πήγαιναν από Κουμουνδούρου στο Σύνταγμα για να απολαύσουν την ομιλία του Μεγάλου Τιμονιέρη(ελέω Τσουκάτου και Πανταγιά) - Εκσυγχρονιστή.

Επίσης ενώ το ΚΚΕ είχε πάρει 5,6% στις Ευρωεκλογές το 2000 σε αντίθεση με το 8,6% στις Εθνικές το 1999. Δηλαδή ένα -3% ανάμεσα σε Ευρωεκλογές 1999 και Εθνικές Εκλογές 2000

Ανώνυμος είπε...

@Γάτος(10 Ιουλίου 2019 - 6:46 π.μ.)
Ναι ρε Γάτε είχα τελευταία εικόνα στο 92% της Επικράτειας και έπεσα έξω 408+1 ψήφους. Δηλαδή ένα 0,00 κάτι %

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αποχαιρετισμός στις καταλήψεις Δικτύων και συναφών συγγενών. Ίσως μαζί με τους sever σε Πολυτεχνείο - Πάντειο. 1η επίσκεψη του Κούλη στο Παιδείας.

Να τους βλέπω να "γλύφουν" την ΚΝΕ για την μη κατάργηση του ασύλου και τι στον κόσμο. Που θα το κάνουν γιατί ο Σύριζα όπως φαίνεται έχει πετάξει λευκή πετσέτα στο πάτωμα και σε αυτό. Θα κάνει τα γνωστά α ου λεκτικά αλλά για συνέχεια σε Παιδεία τίποτα. έδωσε δείγματα γραφής στην Συμβολικη ψευτοαπεργία μόνο στα λόγια διαρκείας το 2013.

Στο μεταξύ ο Σύριζα ψάχνεται που στελέχη του φεύγουν για ΚΚΕ (εκεί οι ανησυχίες των "ανησυχούντων" για τα "ανοίγματα"), έχει οργανωτικό πρόβλημα ειδικά στην Νεολαία, ενώ σε συνδικαλισμό και περιφέρειες βλέπει από πολύ μακριά την πλάτη της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ

4 χρόνια χωρίς πολλά λιβανιστήρια από τα κρατικά - ιδιωτικά κανάλια, χωρίς θέσεις, χωρίς τίτλους, χωρίς καρέκλες, χωρίς μετακλητούς και με τις επιπλέον ιδιωτικοποιήσεις να τις κάνει η ΝΔ και όχι οι μεταμφιεσμένοι Πασοκοι είναι πολλά, πάρα πολλά.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Εγω νομιζω οτι η εκτιμηση για το αποτελεσμα των εκλογων δε μπορει να είναι διαφορετικη απο αυτη των ευρωεκλογων. Το αποτελεσμα είναι ιδιο γνώμη μου ότι αν οι εκλογές δεν ήταν καπάκι μέσα στο καλοκαίρι θα ειχαμε και λίγο παραπανω από 302.000 των ευρωεκλογών καθως οι Έλληνες του εξωτερικου και παρα πολύ ετεροδημοτες δεν μπορεσαν να πάνε για ψήφο.
Αυτό που φάνηκε είναι ότι στην Αττικη που έχουμε πολυ κοσμο μπορεσαμε και συγκρατησαμε και αντιστρεψαμε ενα κλιμα στον κοσμο μας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φοβο του Κουλη στην επαρχια με όχι. Εκεί παραδοσιακα αλλαζει η ψηφος πολυ πιο αργά χρονικα από τα μεγαλα αστικα κεντρα. Το 2012 στις δευτερες εκλογές η επαρχία μας κράτησε ουσιαστικα αφού εκεί η πτώση μας ήταν πολύ μικρή σε σχέση με την Αττική. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι για τα 4/5 τις επαρχιας είναι φουλ τουριστική περιοδος με ότι αυτό συνεπαγεται για τη δουλειά που μπορει να κάνει εκεί ο κοσμος μας.
Αυτο που είναι αναγκη να καταλαβουμε και να το αντιστρεψουμε είναι οτι πλεον το κομμα εχει μικροτερη εκλογικη δυναμη ως κάτι παγιωμένο σε σχέση με μεχρι το Μάη του 2012 και αυτο είναι αποτελεσμα ότι έχει μικροτερη δεξαμενη ψηφοφόρων σε σχέση με τότε. Θυμάμαι οτι μεχρι και το 2010 σε όλες τις μετρήσεις το κόμμα εισέπραττε διαρροές και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ το ίδιο. Η κρίση , το πολυπλευρο χτυπημα στο κομμα και η δημιουργία δεκάδων κομμάτων αναχωμάτων από ολο το γεωγραφικο πολιτικο φασμα οχι μονο εκοψε αυτη τη ροή αλλα τελειωσε για μας αυτό που λεγανε ψηφος διαμαρτυρίας. Δεν υπάρχει πλέον ο δικομματισμός του 85-90% και το 3ο κόμμα το ΚΚΕ μόνο αντίπαλο δέος που σε ευρωεκλογές ειδικα εισεπραττε οποιον ήθελε να στείλει μυνημα στα 2 μεγαλα κομματα. Η ψήφος στο κομμα είναι εδώ και χρόνια ψήφος προτίμησης από τη μία καλό από την άλλη αυτό μείωσε κατά πολυ τη δεξαμενη κόσμου που μας προσεγγιζει οι δεξιοι εργατες πλέον είναι οπως πριν το 1989 δεν μας πλησιαζουν καν.
Το 2ο που δεν κατανοήσαμε είναι οτι η ψηφος είναι υλικο και ψυχολογικο δέσιμο. Αυτός που ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έφευγε τοσο ευκολα να επιστρεψει σε μας. Όταν ψηφιζεις κανεις μια επιλογη αυτην αυτόματα την υπερασπίζεσαι και όταν μπαίνεις σε αυτη τη διαδικασια θες επιχειρηματα που θα τα βρεις στα site, τις εφημεριδες, τις οργανωσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρια η εξαγορα που εγινε μέσω ρουσφετιων και η ενσωματωση έτσι και αλλιως συνειδησεων που δεν μας ψήφιζαν γιατι συμφωνούσαν με την επανάσταση και τη δικτατορια του προλεταριατου. Επιπλέον η ψηφος στο ΚΚΕ ειναι επίσης δέσιμο υλικό και ψυχολογικό και όταν σπασει δεν αποκαθίσταται καθολου εύκολα. Με λίγα λογια οποίος γυρισε γυρισε οι άλλοι χάθηκαν όπως οι ΕΑΜογενης που πηγαν στο ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχως οι αδυναμιες μας το μονο που μας επέτρεψαν είναι να καλύψουμε απωλειες από κόσμο που έφυγε αυτα τα 4 χρόνια και έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε από που καλυψαμε τις απώλειες που είχαμε από κόσμο που μας ψήφισε στις ευρωεκλογες και τώρα πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατι δυστυχως υπάρχουν και τετοιοι λοβοτομημενοι τους οποίους δεν μπορώ να τους θεωρησω φιλους του κόμματος οι φίλοι του κόμματος δεν στηρίζουν τους εχθρούς της εργατικης ταξης ειδικα οταν αυτοι είναι πληρως ξεβρακωμενοι.

Εν κατακλείδι αρνητικό αποτελεσμα που φαινοταν ότι θα έρθει γαι μένα και πριν τις ευρωεκλογες. Απλά περίμενα ότι έστω και λίγο κάτι θα τσιμπησουμε. 4 χρονια δεν καταφεραμε να δωσουμε έστω μια μικρη ανάταση στο κινημα πως θα είχαμε σημαντικη άνοδο?
Και φοβάμαι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετα τον εκλογικο πετυχει και τον οργανωτικο του στοχο για τη δημιουργια και οργανωτικα ενός νέου ΠΑΣΟΚ τότε θα υπάρξει το τελειωτικο χτύπημα στο κινημα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Μία ψιλοξεφτύλα πάντως δεν την απέφυγαν στην Πάτρα.
Για όλους αυτούς που εκστασιάζονται από την "προσωπικότητα" και τον "αέρα" του "μάγου"Τζίφρα. Ο Πελέ περισσότερους ψήφους από Τζίφρα και Μητσοτάκη και ΓΑΠ. Ακόμα και αν καταμετρηθούν μαζί Τζίφρας και ΓΑΠ πάλι πίσω θα έβλεπαν μαζί την πλάτη του "Πελέ".

Αποτελέσματα

https://1.bp.blogspot.com/-K1TdSiPaKN0/XSRprB56i0I/AAAAAAAALNU/vWUYkG3cdy4mjbX0725b9M89ixAIXV-aQCLcBGAs/s1600/34.png

Και για να σας προλάβω τα troll, ας μας εξηγήσουν ποια ξαφνική αγάπη έπαθαν, Τζίφρας, Κούλης, ΓΑΠ, Βελό, και η κυρία Πρόεδρος και κατέβηκαν ταυτόχρονα όλοι τους στην Αχαία με πρωτεύουσα την Πάτρα.

Πριν λίγες ημέρες σε αθλητικό σταθμό μεταμεσονύχτια είχε μιλήσει κάποιος δημοσιογράφος - αθλητικογράφος για την Πάτρα. Ανάμεσα σε αυτά, μίλησαν για τις εκλογές. Σύμφωνα με τα όσα είπε, δουλειά υπέρ του Σύριζα έκαναν 2-3 πρώην ΠΑΣΟΚ (χωρίς να τους κατονομάσει) που πήγαν εδώ και αρκετό καιρό στον Σύριζα. Επίσης σύμφωνα με τα όσα άκουσα, ο Παπανδρέου έμεινε πολύ παραπάνω στην Αχαία από όσο συνηθίζει και δεν είχε αφήσει κατάστημα για κατάστημα και περιοδεία

Τώρα αν γίνει ας επιβεβαιώσει κάποιος από την Πάτρα αυτά που ακούστηκαν

@ΡΓ ( 8 Ιουλίου 2019 - 8:11 μ.μ. )
Ξέρουμε το "σχηματάκι" τους. "Λάθος" τακτική, άρα "λάθος" Πρόγραμμα άρα αλλαγή "πορείας" άρα όπως φώναζαν πριν το 19ο το 2013.

Μόνο που δεν τους έγινε η χάρη. Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά την ανατροπή του Σοσιαλισμού που το ΚΚΕ κράτησε δυνάμεις μεταξύ ευρωεκλογών - εκλογών που στην ουσία ήταν διπλές εθνικές εκλογές και αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο. Ο Τζίφρας είχε πει πως οι ευρωεκλογές ήταν ψήφος εμπιστοσύνης για τον Σύριζα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και με τις ψήφους του Α' γύρου και πάλι ο Πελέ ήταν Μπροστά από καθένα από Τζίφρα-Κούλη-ΓΑΠ. Με τις ψήφους του Β'Γύρου ακόμα και αν ενωνόντουσαν Τζίφρας και ΓΑΠ και πάλι θα έβλεπαν την πλάτη του Πελέ!

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Πού πάτε ρε με 5%! ......Α ρε Λένιν, πού είσαι να τους δεις..."

http://laikhexousia.blogspot.com/2019/07/5.html

Εκλογική εκπροσώπηση του κόμματος των Μπολσεβίκων (Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα), 1906-1917

Πρώτη Ντούμα (Απρίλης-Ιούλης 1906): Αποχή από τις εκλογές. Έδρες: Μενσεβίκοι: 18, Προοδευτικοί: 27, Εργατιστές: 136, Καντέτοι: 179, Οκτωβριστές: 17, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 121, Εθνικιστές: 60, Δεξιοί: 8. Σύνολο εκπροσώπων: 566.

Δεύτερη Ντούμα (Φλεβάρης-Ιούνης 1907): Συμμετοχή. Έδρες: Μενσεβίκοι και Μπολσεβίκοι μαζί: 47, Εσέροι: 37, Εργατιστές: 104, Προοδευτικοί: 28, Καντέτοι: 92, Οκτωβριστές: 42, Εθνικιστές: 93, Δεξιοί: 10. Σύνολο εκπροσώπων: 453.

Τρίτη Ντούμα (1907-1912): Συμμετοχή. Έδρες: Μπολσεβίκοι: 19, Εργατιστές: 13, Προοδευτικοί: 28, Καντέτοι: 52, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 26, Οκτωβριστές: 154, Εθνικιστές: 26, Δεξιοί: 147. Σύνολο εκπροσώπων: 465.

Τέταρτη Ντούμα (1912-1917): Συμμετοχή. Έδρες: Μπολσεβίκοι: 15, Εργατιστές:10, Προοδευτικοί: 41, Καντέτοι: 57, μη Ρωσικές Εθνικές ομάδες: 21, Κεντρώοι: 33, Οκτωβριστές: 95, Εθνικιστές: 22, Δεξιοί: 154. Σύνολο εκπροσώπων: 448.

Πηγή

https://en.wikipedia.org/wiki/State_Duma_(Russian_Empire) "

Που πάτε ρε Μπολσεβίκοι με 15 έδρες σε σύνολο 448 παραμονές επανάστασης;

17-57

zoot horn rollo είπε...

Νομίζω 17-57 ότι μπέρδεψες τα αποτελέσματα, 5,6 βουλευτικές και 8,6 ευρωεκλογές ήταν.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Λοιπον σε συνεχεια αυτου που εβαλε ο 17-57 θα σας αποκαλυψω μια αληθεια για το ποσοστο του κομματος :
Υπηρχε παλια η συμφωνια της Γιαλτας με το 10% που μας ειχε επιβαλλει ο Σταλιν .Απο τοτε που βγηκε ο Κουτσι εχει επιβαλλει αλλο οριο ,μικροτερο στα 6% .Θελει να ακολουθησει το παραδειγμα και τη συνταγη Λενιν που ειχε 4,5% πριν την Οκτωβριανη

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ΡΓ

Αλλαζει κατι αν τα πω σε καποια ΚΟΒ? Λογω ΔΣ δε θα ακουσω κατι διαφορετικο απο ο,τι ακουω εδω. Δεν εχω μελη του ΚΚΕ στο αμεσο περιβαλλον μου, αλλα το συζητησα με φιλο του κομματος που κατεβηκε δημοτικος συμβουλος με την ΛΑΣΥ σε μεγαλο δημο της Αθηνας και εχει επαφες με καποια μελη του ΠΓ. Πανω κατω τα ιδια με οσα λες εσυ, ο 17-57 και αλλοι ειπε.


Οσο για το κλιμα, το να παριστανουμε οτι δε συμβαινει τιποτα δεν αλλαζει κατι. Οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι, εδω δεν μιλαμε για κουτσομπολια ή για γεγονοτα που μπορουν να ερμηνευτουν ετσι ή αλλιως, αλλα για συγκεκριμενα εκλογικα αποτελεσματα που τα ξερει ολος ο κοσμος.

Το θεμα ειναι τι θα κανει το ΠΓ, οχι τι θα πω εγω που δεν εχει κανενα αντικτυπο σε τελικη αναλυση. Δεν ειμαι εγω στο τιμονι.

@17-57

Ειναι λαθος οι αριθμοι στην εικονα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε 68.588 ψηφους, η ΝΔ 55.235, ο ΓΑΠ 15.167 και ο Βελοπουλος 5.511. Ο Πελετιδης πηρε 40.489 στον πρωτο γυρο και 54.672 στον δευτερο, δηλαδη λιγοτερο απο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον πρωτο και λιγοτερο απο τον ΣΥΡΙΖΑ και περιπου το ιδιο με ΝΔ στο δευτερο.

Αυτο ομως δεν εχει καμια σημασια, γιατι ειναι αποτελεσματα δυο διαφορετικων αναμετρησεων. Το ΚΚΕ στον Δ. Πατρεων βγηκε 4ο με 6.69% και 6.849 ψηφους. Καλο αποτελεσμα σε σχεση με την επικρατεια αλλα δειχνει οτι οι περισσοτεροι ψηφοι του Πελετιδη αφορουν το προσωπο οχι το κομμα.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω το νοημα αυτης της εικονας, που ουτε σωστους αριθμους δεν εχει.

Ιστρολλικός είπε...

Γάτε,

Με κάθε καλή προαίρεση, ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα λάθη του ΚΚΕ, που ακριβώς πρέπει να βελτιωθεί και με ποιο μετρήσιμο στόχο;

Εγώ καταλαβαίνω ότι στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η σοσιαλιστική επανάσταση μέσω της οικοδόμησης της λαϊκής συμμαχίας. Η τακτική που υπηρετεί αυτό το στόχο, την οποία εσύ χαρακτηρίζεις προβληματική, είναι να δίνει το Κόμμα έμφαση στους λαϊκούς αγώνες ώστε πρώτον να αρχίσει να καταλαβαίνει ο κόσμος τη δύναμη του δεύτερον να αρχίσει να συνειδητοποιει τα όρια του συστήματος. Θεωρείς ότι αυτό είναι λάθος; Θεωρείς μήπως ότι η καθημερινή πρακτική του κόμματος δεν είναι στραμμένη προς αυτό το στόχο; Συγκεκριμένα πράγματα σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλο ποσοστο ήταν στις ευρωεκλογες όχι στις εθνικες.

ratm

Ανώνυμος είπε...

@Λέων ( 12 Ιουλίου 2019 - 9:21 π.μ. )

Για 90 κάτι ψήφους δεν πήρε την Δημαρχεία με ποσοστό 49% στην Πάρο. Μπορείς να μας δώσεις μία λογική εξήγηση γιατί Τζίφρας, Κούλης, ΓΑΠ, Βελό, η κυρία Πρόεδρος έπαθαν τόση αγάπη για την Πάτρα(καλά ο ΓΑΠ είναι από εκεί) και κατέβηκαν υποψήφιοι για τις έδρες της Αχαίας-Πάτρας μιας και εσύ δεν είσαι "ντροπή" κανενός "κόμματος"; Γιατί αν δεν κάνω λάθος, που δεν κάνω, και το blog Λαϊκή Εξουσία με αναρτήσεις του επισήμανε και τα δύο σε Πάρο και Αχαία-Πάτρα Λοιπόν δώσε και εσύ μια λογική εξήγηση.

Μήπως ( και) αυτοί κάνουν όπως έγραψες "Αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν έχουν θέση στο Κόμμα και είναι καιρός να μετρηθούμε.";

Ας Ασχοληθείς καλύτερα με τα αφορολόγητα του Τσακαλώτου που δίνει μαθήματα Μαρξισμού μέσω του capital.gr που σε έχω και για πιο ικανό

Η κριτική από τα μη μέλη για τυχόν λάθη / παραλήψεις γίνεται εκεί που γίνεται χρόνια, εκεί που πρέπει. Σε μέλη που θα τα βρεις στο δρόμο, στα παιδιά του Ριζοσπάστη που μοιράζουν την εφημερίδα, σε ανθρώπους των τοπικών. Το έχεις κάνει έστω και μία φορά;

Δεν γίνεται μέσω server και πληκτρολογίου όταν ο αντίπαλος παίρνει χίλιες μορφές.
Και φυσικά δεν γίνεται απέναντι σε ήδηΣυμπερισματάκιδεςΓιατίΤοΚΚΕδενΣυνεργάζεταιΓιαΣυμμαχίαΜεΑστικάΚόμματα

Ειδικά σε εκλογές που κάποιοι πήγαν για δεύτερο 2012 σε πιο χαλαρή μορφή, αλλά δεν τους βγήκε. Μέχρι και ο Φίλης του Σύριζα την δεύτερη ώρα των αποτελεσμάτων ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΩΝ μόλις είδε πως το ΚΚΕ κράτησε δυνάμεις είπε πως το ΚΚΕ τα πήγε καλούτσικα.

17-57

Υ.Γ.
Κάποιοι δυσαρεστήθηκαν για τις σχεδόν 300.000 ψήφους και για το κράτημα δυνάμεων και αυτό φαίνεται.

Γιάννης είπε...

@ratm
Πολύ σωστή προσέγγιση που δεν βλέπω συχνά σε αναλύσεις. Όπως αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σχόλιο εδω, μέσα στην κρίση γεννήθηκε το φαινόμενο του κόμματος-μιας χρήσης. Εκείνο το κόμμα φυτοζωούσε ή που φτιάχνεται σε μια νύχτα, κατεβαίνει στις εκλογές με ένα ποσοστό από 4% με 8% και συνήθως διαλύεται πριν τις επόμενες εκλογές, με τα στελέχη φεύγουν γιατί διαφωνούν πολιτικά και να ενσωματώνονται σε μεγαλύτερα κόμματα. Τότε είχαμε Μπαρμπα-Φωτη και Καρατζαφέρη, μετά Θεοδωράκη, Μιχαλολιακο, Λεβεντη και Καμένο και τώρα Βαρουφακη και Βελοπουλο.

Αυτό το κληροδότημα της κρίσης, επέτρεψε σε ένα κόσμο μαθημένο στον δικομματισμό + το ΚΚΕ, οργισμένος και σοκαρισμένος από τα μνημόνια και την απότομη φτωχοποίηση, να ξεφύγει από αυτή την λογική και να δώσει την ψήφο διαμαρτυρίας του σε άλλα κόμματα που τις «καλές μέρες» δεν θα χάλαγε για κανένα λόγο την ψήφο του.
Αποτέλεσμα: όποιος ψήφιζε ΚΚΕ μόνο για να τιμωρήσει τον δικομματισμό, τώρα είχε 3-4 νέα κόμματα που προσέφεραν το ίδιο. Το πολιτικό τοπίο την τελευταία 10ετια και τα μνημόνια έδωσαν πολλές (ψεκασμένες) επιλογές στην ψήφο διαμαρτυρίας. Τι απέμεινε; Ίσως το μόνο θετικό, ξεχώρισε η ψήφος Προτίμησης στο Κόμμα, δηλαδή μια συνειδητοποιημένη ψήφος με πίστη στην επανάσταση και τον σοσιαλισμό χωρίς φιοριτούρες. Αυτόν τον συνειδητοποιημένο κόσμο πρέπει να τον κρατήσουμε και να πείσουμε και περισσότερους. Πως; Αυτό είναι δουλειά της ΚΕ, αλλά αρκετές εισηγήσεις για το πώς πρέπει να κινηθούμε γράφτηκαν και εδώ δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα (και εννοώ τις πιο δυναμικές παρεμβάσεις μας στο δρόμο και στο διαδίκτυο) .

Οι κίνδυνοι της επομένης περιόδου είναι ήδη ορατοί: Η ΝΔ σαν κυβέρνηση σίγουρα θα χάνει σε δυναμική και ψήφους. Αυτός ο δυσαρεστημένος κόσμος πιθανότατα θα πηγαίνει στην αντιπολίτευση κυρίως, όπου σε συνδυασμό με το χτίσιμο της οργάνωσης του σε πόλεις και επαρχία , ο Σύριζα θα δυναμώνει αποτελώντας τον τέλειο αντιδραστικό πόλο, παριστάνοντας το αντιδεξιο μέτωπο με κατάχρηση των αριστερών λαβάρων και συνθημάτων για άλλη μια φορά. Τι γίνεται τότε; Εκεί θες ειδική στρατηγική απέναντι στον Σύριζα που θα προετοιμάζεται να γίνει πάλι κυβέρνηση.
Κρατάμε γερά αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

@17-57
Δεν νομίζω ότι προσφέρει οτιδήποτε στην συζήτηση αυτό το αναμάσημα για την «ανάταση ηθικού» . Τουλάχιστον σε αυτό το μπλογκ πιστεύω οι περισσότεροι έχουμε επίγνωση των πράγματων και της πραγματικότητας. Και εγώ είμαι πολύ περήφανος για τον Πελε αλλά ούτε πιστεύω ότι το σύστημα μας τρέμει επειδή πήγαμε καλά στην Πάτρα, ούτε ξεχνάω τους άλλους δήμους που χάθηκαν.
Τα υπόλοιπα, άστα καλυτέρα για την νεολαία του Κόμματος να μαθαίνει ιστορία. Έχω βαρεθεί να εξηγώ και σε φίλους και σε επιρροές ότι η ιστορία δεν λειτουργεί με copy-paste. Η τσαρική Ρωσία πριν 100χρονια και ο κόσμος μας, του μονοπωλιακού καπιταλισμού, των παγκοσμιοποιημένων συναλλαγών και του ΝΑΤΟ, έχουν σχέση 0,0000001% με τότε. Λίγο να δουλεύουμε την «συγκεκριμένη ανάλυση» που και που.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Ιστρολλικος

Εχω αναφερθει ηδη στο προσφατο παρελθον οτι ειναι λαθος του Κομματος που δεν εχει παρουσια στα ΜΚΔ. Τα ΜΚΔ ειναι ο,τι ηταν η τηλεοραση πριν 20 χρονια. Η απαξιωση των παραδοσιακων ΜΜΕ και η απουσια μεγαλων κομματιων του πληθυσμου οπως οι ανεργοι, οι συνταξιουχοι και οι εργαζομενοι σε κλαδους χωρις σωματεια, κανει το ΚΚΕ αορατο στην πλειονοτητα του κοσμου.

Επισης πρεπει να γινει πιο συγκεκριμενος και καυστικος ο λογος του κομματος σε ζητηματα διαφθορας. Να αναδεικνυει τους δεσμους των αστικων κομματων με συγκεκριμενα συμφεροντα. Υπαρχει η ταση υποβαθμισης του συγκεκριμενου εναντι του αφηρημενου στην κομματικη προπαγανδα και αυτο δεν ειναι παντα σωστο.

Ειναι προφανες οτι δεν εξυπηρετειται ο στοχος της οικοδομησης της ΛΣ οταν το Κομμα μενει στις 300.000 οποτε δεν καταλαβαινω γιατι αντιμετωπιζεται με εχθρικοτητα οταν καποιοι επισημαινουμε το ευλογο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Γάτε, αλλάζει. Γιατί ΚΚΕ σημαίνει άνθρωποι ζωντανοί που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κάθε μέρα, δεν είναι μια εικόνα στις οθόνες... Και να με συγχωρείς, αλλά γιατί εκ των προτέρων είσαι σίγουρος ότι ο ΔΣ είναι αυτός που μας κάνει να λέμε τα ίδια ή παραπλήσια και όχι μια συγκεκριμένη πολύπλευρη, τολμώ να πω διαλεκτική ανάλυση της πραγματικότητας με την οποία άλλωστε ερχόμαστε καθημερινά σε πραγματικότητα; Δεν σε προβληματίζει ότι όλοι λέμε α, β και δες και το γ κι εσύ επιμένεις μονότονα εδώ και καιρό στο δ; Τα ίδια "αμείλικτα" νούμερα βλέπουμε όλοι - καλά, όχι πάντα όλοι... - μόνο που η ερμηνεία τους δεν είναι υπόθεση μιας παραμέτρου, η κίνηση της κοινωνίας δεν εξαρτάται κυρίως από το πόσο καλά τα λέμε εμείς ή η ΚΕ.
Αν έχεις διάθεση προβληματίσου, βρες κανά ζωντανό άνθρωπο να μιλήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις - θα εκπλαγείς ευχάριστα αρκεί να μην περιμένεις άκριτη αποδοχή της αντίληψης σου - και καλό καλοκαίρι.

ΡΓ

CCCP DEJAVU είπε...

Γάτε στο όριο είσαι ο κάθε 17-57-87-97 να σε πει Πασόκο. Σε 4 χρόνια εδώ θα είμαστε (εύχομαι όλοι μας) λίγο γηρασμένοι να αναλύουμε για το καλό 5,15% και τις 295.000 ψήφους που θα είναι καλή μαγιά για την τετραετία 2023-2027

ARGIE είπε...

Είναι γεγονός πως η κατασκευή ενός κόμματος μιας χρήσης γίνεται όλο και πιο εύκολη όσο περνούν τα χρόνια. Παλιά, ένα κόμμα (όχι απαραίτητα αριστερό) έπρεπε να έχει εφημερίδες, όργανα, τοπικές οργανώσεις, γραφεία, νεολαία, να κολλάει αφίσες, να έχει συνδικαλιστικές παρατάξεις, να έχει ιδεολογικές και θεωρητικές εκδόσεις, να κάνει συγκεντρώσεις κ.λ.π.

Τι από αυτά έχει το κόμμα του Βελόπουλου ή του Βαρουφάκη; Αρκεί να έχει λεφτά για να αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο, προβολή στο ίντερνετ και αίθουσες σε ξενοδοχεία για παρουσιάσεις. Ειδικά ένα σχήμα για ευρωεκλογές πλέον κατασκευάζεται πανεύκολα! Τα κόμματα δε χρειάζεται να έχουν μέλη!

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμη που οπως φαίνεται από τις δηλωσεις στηριξης εχουμε διαυλο επικοινωνίας με μέλη και στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον αξιοποιήσουμε παντου και στο επακρο κατα τη γνωμη μου. Οσα μελη ή υποψηφια μελη του μπορούμε να τα τραβηξουμε ή έστω να τα απομακρυνουμε από το να γινουν γενιτσαροι του νεου ΠΑΣΟΚ πρέπει να το κανουμε. Δεν είναι μόνο στο χερι μας αλλα στα συνδικατα,στα σχολεια και στις σχολες εχουμε δυναμεις που να μην τους επιτρεπουν να σταθουν. Ειδικα αν εμφανιστουν σε απεργια για μένα πρεπει να προπηλακιστουν και το λεω με πληρη συναισθηση.
Δεν συμμερίζομαι την αποψη ότι είναι στα πατωματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ισα ισα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πήρε 31,5%, έχασε μόνο 160.000 ψήφους με οργσνωτικη δυναμη γύρω στα 40.000 μελη,χωρις νεολαια και μετα από 4 χρονια μέτρων και κωλοτουμπας,με ένα ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να παίξει το τελευταιο χαρτί του ώστε να αναστηθει. Δηλαδη αν είχε 200.000 μελη που είχε το ΠΑΣΟΚ, νεολαία, δημαρχους,περιφερειάρχες, ήταν πρώτος σε ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ τι θα γινονταν?
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλογικο στόχο να μείνει ως δυνατός 2ος πόλος και να τελειώσει στο χώρο το ΠΑΣΟΚ. Παρά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στο 8,1 το πέτυχε. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι σε κρίση και αργά ή γρήγορα θα ενσωματωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ με δυσμενή γι'αυτο όρους αλλιώς θα ήταν αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ 25% και το ΠΑΣΟΚ 15%. Τώρα θα τους καταπιεί και θα προσπαθήσει να πάρει το μηχανισμό που έχει μείνει στο ΠΑΣΟΚ.

ratm

zoot horn rollo είπε...

"Γόνιμο" σχόλιο αν μη τι άλλο...

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ΡΓ

Λογω ΔΣ, ακομα και αν καποια μελη εχουν διαφορετικη αποψη δε θα την εκφρασουν, οποτε δεν μπορω να ξερω ποιος εκφραζει προσωπικες αποψεις και ποιος οχι, ουτε εχει σημασια στο κατω κατω.

Το οτι ''ολοι'' λενε οτι το αποτελεσμα ειναι καλο και μονο εγω οχι δεν ισχυει. Ενα μερος των σχολιαστων συμφωνει μαζι μου ως προς το οτι το αποτελεσμα δεν ειναι ικανοποιητικο, χωρις να σημαινει οτι συμφωνει στα υπολοιπα σχολια μου.

Υστερα, οι σχολιαστες του μπλογκ δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα γιατι προκειται για μελη και στενους φιλους του κομματος. Αν βγεις στο δρομο και ρωτησεις 100 τυχαια ατομα πανω απο 90 θα σου πουν οτι το κομμα δεν τα πηγε καλα.

Παρατηρω οτι υπαρχει μια ταση υπερτονισμου των εκλογικων αποτελεσματων οταν αυτα ειναι καλα, οπως πχ στις δημοτικες στην Πατρα, και μια υποτιμηση τους οταν δεν τα παμε καλα οπως στις εθνικες. Αυτο εχει καποιο νοημα προπαγανδιστικα, κανενα κομμα δε θελει να εμφανιζεται απαισιοδοξο προς τα εξω.

Αυτη η προπαγανδα ομως πρεπει αφορα τον κοσμο οχι το εσωτερικο του κομματος. Το κομμα πρεπει να εχει καθαρη εικονα της καταστασης για να ξερει πως να πορευθει. Ο στρουθοκαμηλισμος δεν ωφελει. Αλλωστε το ΚΚΕ στην πορεια του εχει αντιμετωπισει πολυ πιο δυσκολες καταστασεις απο ενα κακο εκλογικο αποτελεσμα.

Γιάννης είπε...

@ratm
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλογικο στόχο να μείνει ως δυνατός 2ος πόλος και να τελειώσει στο χώρο το ΠΑΣΟΚ.". Ακριβως αυτό.

Δεν μου κάνει καμία έκπληξη ότι οι συριζαιοι παραμένουν ψύχραιμοι και δεν έχουν πέσει στα πατώματα για την εκλογική ήττα. Μια ήττα αναμενόμενη, αλλά όχι καταστροφική. Ακόμα και σε ποσοστά αν το δει κανείς, είναι η μόνη κυβέρνηση με μνημόνια και αντιλαϊκή πολιτική που δεν καταβαραθρώθηκε στους ψήφους.

Αντίθετα, η ήττα τους είναι πολύ βολική: «ξεκουράζονται» από την θέση της αντιπολίτευσης, δυναμώνοντας την οργανωτική τους επιρροή, το κομματικό δίκτυο και περιμένουν τους δυσαρεστημένους της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τους προσεγγίσουν. Οσοι πίστευαν ότι ο σύριζα θα ξαναγυρίσει σε μονοψήφια ποσοστά, δυστυχώς μάλλον ονειρεύονταν.

Από την θέση της αντιπολίτευσης είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι για το τέλειο ανάχωμα, όπως έγραψα ξανά, με μηδέν κυβερνητική φθορά και αντιπολιτευτική – αντιδεξιά ρητορική.

Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι είναι πρώτο στο στόχαστρο του Τσίπρα και μετά το ΚΚΕ και το εξωκοινοβουλιο. Το θεωρώ σίγουρο ότι στα επόμενα χρονια οι συριζαιοι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους, άσχετα αν θα ξαναγίνουν ή όχι κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι σε αυτή την πίεση, πως θα κρατήσει δυνάμεις το ΚΚΕ και πως θα παράγει αντιστάσεις στον κόσμο ενάντια στην Αντι-δεξια ρητορική του Τσιπρα. Στις εκλογές και σε ένα μονο μηνα το έπαιξε αυτό το χαρτί και του βγήκε. Τι θα γίνει αν για 4χρονια πλασαριστούν ως ο αντι-δεξιος πολος; Ποτέ μην πιστέψουμε ότι ο συριζα στην αντιπολίτευση είναι πιο εύκολος αντίπαλος από ότι ήταν στην κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι δύσκολα και μόνο εάν λιώσουν οι σολες μας στον δρόμο θα κερδίζουμε και εντυπώσεις και ουσία.

Ανώνυμος είπε...

@Giannis
Εδώ οι άλλοι πανηγυρίζουν που έχασαν από το "ευγενές αέριο" -άχρωμο, άγευστο άοσμο- της παράταξης Κούλη με 8,5%. Να μην θεωρώ θετικό που το ΚΚΕ κράτησε δυνάμεις;

Δεν νομίζω να άλλαξε στάδιο ο Καπιταλισμός από την εποχή του Ιμπεριαλισμού.
η Τσαρική Ρωσία ήταν ήδη Ιμπεριαλιστική Δύναμη αν τυχόν διάβασες τον Ιμπεριαλισμό του Λένιν. Tα copy-paste είναι άλλων από εποχής του προγράμματος της Γκότα, Berstaiin και ΥπερΙμπεριαλισμου Κάουτσκι με απλά λόγια Πουλατζάς με μία τζούρα "κινημάτων" και λίγο Μάο.

Περιμένω μία λογική εξήγηση από τον οποιωνδήποτε για τον συνωστισμό Τζίφρα Κούλη ΓΑΠ Βελό στην Αχαία-Πάτρα Εκτός και αν ο ΓΓ που το έχει αναφέρει τουλάχιστον δύο φορές σε προεκλογική συνέντευξη και Προεκλογική Ομιλία δεν ξέρει και αυτός τι λέει. Να προσθέσεις πως αυτό που την ενωμένη συγκυβέρνηση καίει δεν είναι τόσο ο Πελετίδης όσο το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. όσο για τους άλλους δήμους οι άλλοι σχεδόν "συνασπίστηκαν" στα πρότυπα Ικαρίας 2010 με πιο χαρακτηριστική κατάσταση ενάντια στον Σίμο στην Πετρούπολη. Ότι το ΚΚΕ τους αναγκάζει να συνασπιστούν πλέον σχεδόν φανερά και αυτό είναι ένα μικρό κέρδος.

@CCCP DEJAVU είπε... ( 14 Ιουλίου 2019 - 5:44 μ.μ. )
Καλώς τον και ας άργησε. Στο τέλος πέταξες το φαρμάκι για το 2023
Περιμένω την αύξηση της συμμετοχής κατά 10% και το 4+ κάτι στις εθνικές εκλογές 2019 του ΚΚΕ. Με τον Γάτο μπορεί να έχω κάποιες διαφωνίες, σε άλλα συμφωνώ αλλά διαβάζω και σέβομαι τις απόψεις του. Σε αντίθεση με άλλους.

@zoot
Ναι έχεις δίκιο zoot. 8,6 σε ευρωεκλογές και 5,6 στις εθνικές. Χάσιμο σε ποσοστό κοντά στο 35% σε μόλις 10 μήνες μεταξύ Ευρωεκλογές 1999-2000 στην εποχή των ΤσουκατοΠανταγιάδων. Ίσως είναι η μόνη φορά που το ΚΚΕ κράτησε δυνάμεις μεταξύ ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών εδώ και 25-30 χρόνια. Κάτι είναι και αυτό

@Γάτος
Θα ξανακοιτάξω τα αποτελέσματα. Καλά έκανες και το έγραψες.

17-57

Ανώνυμος είπε...

30.000 μέλη έχει ο Σύριζα ratm
17-57

Ανώνυμος είπε...

Ας συνεχίσω την κουβέντα. Κατ' αρχάς και εδώ είναι "έξω" και όχι μέσα στο Κόμμα. Κατά δεύτερον, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, την εξής μία και γνωστή, κανείς δεν υπερτόνισε τίποτα και δεν υποτίμησε τίποτα. Την μία και μοναδική πραγματικότητα μελετούμε, την ίδια για όλους μας, μόνο που εγώ, και αρκετοί άλλοι πιστεύω, προσπαθούμε να βγάλουμε πολύπλευρα συμπεράσματα, αποκλείοντας εκ των πραγμάτων ερμηνείες οι οποίες εδώ και δέκα χρόνια έχουν δοκιμαστεί και δεν σε οδηγούν κάπου. Σε αυτές τις εκλογές, π.χ. ο λόγος, τα σποτ, η παρουσία ήταν σύγχρονη και πολύ καλή. Σε οδήγησε σε άνοδο;
Λες να είμαστε πιο επιθετικοί και συγκεκριμένοι στη διαπλοκή πολιτικών - επιχειρηματιών. Κατά τη γνώμη μου είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί εκ των πραγμάτων κινδυνεύεις να βγεις προς τον κόσμο υποστηρικτής της μίας ή της άλλης πλευράς. Και οι άλλοι είναι πιο καλοί παίκτες στο γήπεδο τους... Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αξιοποιείς τα αποδεδειγμένα στοιχεία για να δείξεις ότι δεν υπάρχει ηθικός, καθαρός καπιταλισμός.

Τέλος πάντων, πολύ φοβάμαι ότι αφού έχεις a priori αποκλείσει κάθε ζωντανή επαφή με ζωντανούς ΚΚΕδες θα τα ξαναπούμε σε λίγο πάλι εδώ μέσα...

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Όταν ζητάς συνεχώς αυτοκριτική, μάλλον θα πρέπει να ξέρεις και τι κριτική θες. Τα αποτελέσματα των εκλογών, που δεν δίνουν φυσικά πλήρη εικόνα του τι γίνεται αλλά είναι μια καλή ένδειξη για το πού βρίσκεται το κίνημα αυτήν την στιγμή, δείχνουν ότι η κατάσταση μόνο καλή δεν είναι, αφού ο δικομματισμός οδεύει στα προ του 10 επίπεδα (εν μέρει σωστό αυτό που έγραψε ο Γιάννης για συριζα ότι δεν καταβαραθρώθηκε ως μνημονιακό κόμμα, ούτε κι η νδ όμως -- μόνο το πασοκ, καθώς ο γαπ έφαγε ροχάλες από όλα του τα αφεντικά -- αν και είχε πολύ μεγαλύτερες απώλειες το 15, τώρα πήγε κοντά στο 40), ενώ για το κόμμα δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές.

Ωστόσο τα ίδια αυτά τα αποτελέσματα πέραν της ανάγκης για αυτοκριτική κτλ (που είναι εύκολο τσιτάτο) δείχνουν κι ότι η κριτική μερικών μάλλον δεν έχει κανένα νόημα. Πχ έχουμε διαβάσει 500 φορές το πώς χρειάζεται ρετουσάρισμα η εικόνα του κόμματος, το πώς το φαίνεσθαι (που μπαίνει κι ως ζήτημα τακτικής) είναι πολύ σημαντικό κτλ. Ε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τι έγινε που ήταν τόσο λάθος; Γιατί και τα σποτ μια χαρά ήταν, κι ο λόγος του κόμματος σε τηλεόραση κτλ ήταν αιχμηρότατος, κι ο κουτσού έχει βελτιωθεί σημαντικά στις εμφανίσεις του, και μια χαρά στήριξη βρέθηκε από καλλιτέχνες κτλ. Βελτιώνονται όλα αυτά; Φυσικά, αλλά τι παραπάνω ακριβώς ζητάμε σε αυτόν τον τομέα; Μήπως ξέφυγαν 50000 ψήφοι και βάλε γιατί δεν έχει το κόμμα τουίτερ και facebook; Η τρίχα έχει γίνει τριχιά μου φαίνεται σε αυτά τα θέματα και βλέπω να πλησιάζουμε τις συζητήσεις των πυροβολημένων δημοκρατικών που υποστηρίζουν ότι ο τραμπ βγήκε γιατί κάτι τρολλς από ρωσία (που σύμφωνα με τους ίδιους διχάζουν σε όλα τα θέματα -- που έχουν λυθεί ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες -- την προηγμένη αμερικάνικη κοινωνία, αμβλώσεις, όπλα κτλ) έβαλαν διαφημίσεις στο facebook για την κόρη του σατανά χίλαρυ κτλ.

Όσον αφορά τώρα την ουσιαστική κριτική, όπως είπαν κι άλλοι, από τα σχόλια ενός μπλογκ δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, όσοι θέλουν ξέρουν πού να απευθυνθούν.

Ijon Tichy

Antonxxx είπε...

Συμφωνώ με το Γιάννη για την επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση.
Εκτός από την ένταση των κινητοποιήσεων χρειάζεται να συνεχιστεί η καλή προσπάθεια που έγινε στις εκλογές της στην παρουσία των εκπροσώπων του κόμματος στα ΜΜΕ.
Ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση του γενικού με το συγκεκριμένο σε όλους τους τομείς.
Ακόμη ποιο συγκεκριμένοι για τους κινδύνους από την εγκατάσταση περισσότερων βάσεων στη χώρα.
Ακόμη ποιο συγκεκριμένοι για την προδοσία με το καινούργιο σχέδιο Αναν και το διαμελισμό του Αιγαίου που ετοιμάζουν, με ονόματα και διευθύνσεις για να μη τα αντιπαρέρχονται σφυρίζοντας αδιάφορα. Επίθεση επίθεση και όχι άμυνα. Για να γίνω πιο σσυγκεκρινος, ένα σημερινό παράδειγμα:

Antonxxx είπε...

https://youtu.be/TDaU6a8aG0A

ΓΤ είπε...

Δεν ξερω ποιοι ποσοι και τι ηταν οσοι προκαλεσαν την απαντηση σας στην κατιουσα με το αρθρο "ευτυχως σκουπιστηκαμε συντροφοι". Προσωπικα το διαβασα απλη αναφορα στον ενικο ωστε να ξερω αν δικαιολογειται αυτο το υφος της απαντησης. Παντως ο τιτλος μονο σε φαν του σεφερλη θα αρεσε η του λαζοπουλου οταν ελεγε τα ανεκδοτα με τις γριες και τις κλανιες

Antonxxx είπε...

17 57 τι ήθελες να κάνουν;
Να αφήσουν το ΚΚΕ να ανεβεί και στις βουλευτικές στην Πάτρα;
Εκεί του αποτελέσματος τα κατάφεραν θαυμάσια. Θα ήθελα μια ιδιαίτερη ανάλυση γι αυτό.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΓΤ, ευτυχισμένος αν δεν έχεις τουίτερ, σόσιαλ μίντια και συριζοτρόλ να παρελαύνουν από το χρονολόγιό σου. Κατά τα άλλα, αν έχεις διαφωνία με τον τίτλο και μόνο, μικρό το κακό, δε θα τα χαλάσουμε.

Antonxxx είπε...

Το κόμμα θα πρέπει να παρουσιάσει επιθετικά τη λαϊκή εξουσία σε διάφορους τομείς.
Πρωτογενής παραγωγή, στον αγροτικό και βιομηχανικό τομέα.
Με έμφαση ότι μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να ανακόψει την σημερινή άθλια κατάσταση του ξεκληρίσματος της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και της αποβιομηχάνισης της χώρας.
Καπιταλιστική ανάπτυξη και οικολογία είναι όροι ασυμβίβαστοι.

zoot horn rollo είπε...

"ευτυχισμένος αν δεν έχεις τουίτερ, σόσιαλ μίντια και συριζοτρόλ να παρελαύνουν από το χρονολόγιό σου"
Πράγματι ρε απολίθωμα, το τουίτερ ειδικά βόθρος ατελείωτος, βλέποντας και μόνο τι περνάει από εκεί μέσα.
"Πανηγύρι" έμμισθων,ρουφιάνων,ηλιθίων που περνιούνται για έξυπνοι, "χιουμοριστών" χωρίς χιούμορ και τέλος, κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις να το παλεύουν.
Θα πεις κανείς: "δεν είναι η πραγματική κοινωνία και ζωή αυτά". Έχουν αρχίσει να μπλέκονται όλο και περισσότερο όμως.

CCCP DEJAVU είπε...

Γονιμότατο και στην γραμμή του κόμματος. Δεν έχω αυταπάτες σε αντίθεση με άλλους που τις σπέρνουν με ευκολία. Από τον Ιούνιο του 2012 αυτό επαναλαμβάνουν μερικοί. Επτά χρόνια το 5+% θα είναι μια καλή μαγιά που θα θα θα θα και όπως στην Τσαρική Ρωσία θα θα θα. 7 χρόνια και πάμε για το 8ο.

Ανώνυμος είπε...

@Γάτος ( 14 Ιουλίου 2019 - 9:31 π.μ. )
Ξαναδέστα σε παρακαλώ τα νούμερα.
Συγκρίνουμε Πάτρα Δημοτικών με Πάτρα Εκλογών και όχι Πάτρα με όλη την Αχαία. Ο Πελετίδης είχε βάλει υποψήφιος μόνο στην Πάτρα.

Οι 68.588 ψήφοι του Σύριζα και 55.235 της ΝΔ αφορούν όλη την Αχαία όχι όμως μόνο την Πάτρα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΧΑΙΑΣ
https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/districts/31/

Δεν μου λειτουργεί το κουτάκι του ypes στις εθνικές μόνο στις επιμέρους πόλεις-περιοχές της Αχαίας αλλιώς θα είχα και το Link με τις ακριβείς ψήφους των κομμάτων στην Πάτρα.

@Antonxxx

Φυσικά και δεν το περίμενα αλλά να μην κάνουν οι "ανησυχούντες" ποσοστολόγοι πως δεν βλέπουν μπροστά τους

Καλούτσικα για αυτούς τα κατάφερε το ενωμένο αντιΚΚΕ μπλοκ. Ούτε Ικαρία του 2010 που σχεδόν όλοι -με εξαίρεση το ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ενώθηκαν στον Β'Γύρο κατά του Κομμουνιστή Υποψηφίου. Για να μην γίνει η Ικαρία "Κούβα του Αιγαίου" όπως ήταν το σλόγκαν τους.

Στην Πάτρα μέχρι και τους Bathory πήγαν να αναστήσουν με αφορμή ένα black-metal group γιατί απλά η αίθουσα δεν ήταν από ηλεκτρολογικής πλευράς κατάλληλη. Και μετά σου λέει ο άλλος και ο παρά άλλος αν πανικοβλήθηκε το σύστημα. Πανικός δεν έπαθε, ανησυχία σίγουρα.

Ε ναι Κούλης Τζιφρας Βελό και Κυρία Πρόεδρος κατέβηκαν υποψήφιοι γιατί μουσικά τους αρέσουν "τα παιδιά από την Πάτρα". όχι καμία σχέση με τον Κομμουνιστή Δήμαρχο, την αλλαγή στο Ε.Κ.Πάτρας και την Δικαστική δικαίωση του ΠΑΜΕ για συγκεκριμένο Πατρινό μεγαλοστέλεχος της ΓΣΕΕ - Εργοδότη

Ό,τι άκουσα σε μεταμεσονύχτιο αθλητικό ραδιόφωνο(!) -νομίζω spor24- και ό,τι διάβασα σε πατρινές ιστοσελίδες. Υπάρχουν σχολιαστές που μάλλον από όσο καταλαβαίνω είναι από εκεί και σίγουρα θα ξέρουν πολύ περισσότερα και από πρώτο χέρι για την Πάτρα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά.

Παρατηρώ ότι στα σχόλια υπάρχει μία άρρητη υπόθεση πάνω στη οποία στηρίζεται όλη η συζήτηση. Συγκεκριμένα ότι η ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει αυξήσει τα ποσοστά του, και συνεπώς αφού δεν υπήρχε αύξηση στα ποσοστά, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι καλό και συνεπώς κάτι δεν κάνει καλά το ΚΚΕ.
Για να γίνεται σωστά μια συζήτηση όμως, καλό είναι η υποθέσεις να είναι ρητές, εκφρασμένες ξεκάθαρα.
Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να εξηγήσει για ποιο λόγο το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει αυξημένα ποσοστά; Ας πούμε ότι είμαστε ένα μήνα πριν τις εκλογές και πρέπει να θέσουμε τους στόχους μας. Ποιοι είναι αυτοί και για πιο λόγο.
Σαν να μαζευτούμε εδώ από το μπλογκ να φτιάξουμε ομάδα, και να κανονίσουμε δύο παιχνίδια για μπάλα. Ένα με την Ανόρθωση Κάτω Ραχούλας, και ένα με τον Άρη, και να θέσουμε στόχους. Για παράδειγμα, με βάση το έμψυχο υλικό (ο Μπογιόπουλος διαβάζει Σφυροδρέπανο;), την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες κλπ, με την Ανόρθωση πιστεύουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε, και με τον Άρη να πάρουμε ισοπαλία. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση όταν τελικά γίνουν τα παιχνίδια...
Μπορεί λοιπόν κάποιος να εξηγήσει με απλό τρόπο, γιατί το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει αυξήσει τα ποσοστά του στις εκλογές;

Ευχαριστώ
Τάκης

CCCP DEJAVU είπε...

Σωστό τόσα πρέπει να είναι στα χαρτιά

Όμως τα ενεργά του μέλη ζήτημα είναι αν ξεπερνούν τις 7-8 χιλιάδες

Είναι πουθενάδες το μόνο χαρτί που έχουν είναι ο αρχηγός του είναι καθαρά αρχηγοκεντρικό κόμμα. Και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν αλλά είχε παντού δυνάμεις πανίσχυρες κλαδικές

Λοιπόν αυτοί οι πουθενάδες οπορτούνες μας βάζουν από κάτω από το 12. Αυτό και τίποτα άλλο. Ας το σκεφτούμε καλά

zoot horn rollo είπε...

*Θα πει

zoot horn rollo είπε...

Είναι ένα ερώτημα το ποιός μας βάζει από κάτω από το '12 και μετά, οι οπορτούνες ή οι "πρασινοφρουροι" που μετακινούνται μαζικά έως και οργανωμένα, κρυφά και φανερά, από το '10 προς τους οπορτούνες και μάλιστα συνεχίζουν μέχρι τώρα;

Αναυδος είπε...

ενω αν γινομασταν εμεις συριζα στη θεση του συριζα θα τους ειχαμε εξαφανισει
αντι για πολλα σχολια πες μας επιτελους τι δεν καναμε/κανουμε σωστα και μην μας πρηζεις αλλο

Ανώνυμος είπε...

Θα απαντήσω εγώ όπως το βλέπω. Γιατί όσο κακή είναι η μη στοχευμένη κριτική που να βασίζεται σε διαλεκτική ανάλυση άλλο τόσο θεωρώ μεταφυσική το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Σε τελική ανάλυση και τα 2 μπορούν να ευνουχίσουν το κόμμα και τα 2 αλληλοτροφοδοτουνται και μη νομίζετε ότι η αυτιστικη κριτική που συχνά μας υποβάλλει ο αντίπαλος έχει πάντα στόχο να αλλάξουμε τη στρατηγική μας στην κατεύθυνση που θέλει, πιο πολύ έχει στόχο να μας κάνει να μη βλέπουμε τις πραγματικές μας αδυναμίες και να οχυρωνομαστε σε έναν κακώς εννοούμενο κομματικό πατριωτισμο που είναι άρνηση κατά τη γνώμη μου του νόμου της διαλεκτικής για την ενότητα και πάλη των αντιθέτων και προσχώρηση σε μεταφυσικες αναλύσεις της πραγματικότητας.

Το γιατί έπρεπε να ανέβει το ΚΚΕ λοιπον. Γιατί αυτός είναι ο στόχος του. Να αυξάνει την πολιτική επιρροή του πράγμα που αυτομάτως θα βοηθάει όλους τους υπόλοιπους στόχους τους . Οι εκλογές λοιπόν είναι ο πιο μετρησιμος δείκτης που έχουμε για να μετράμε την πολιτική επιρροή. Ως εκ τούτου αυτό δεν είναι ερώτημα για 1 μήνα πριν τις εκλογές αλλά καθημερινο. Απλά στις εκλογές εκφράζεται τα ποσοτικα και κάποιες φορές και κάποια ποιοτικά στοιχεία της δουλειάς τους κόμματος. Η στασιμότητα μας δείχνει άρα ότι με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες τις ικανότητες του αντιπάλου και τις δικές δυνατότητες και αδυναμίες το μόνο που καταφέραμε ήταν να αναπληρώσουμε έναν κόσμο που έφυγε από μας για άλλους σχηματισμούς ή έφυγε από τη ζωή αυτά τα 4 χρόνια. Υπό άλλες συνθήκες ίσως να το κρίναμε και θετικό αλλά εδώ έχουμε πρώτα απ' όλα τις 2 ανακοινώσεις της ΚΕ που το κρίνουν αρνητικό και κάποια δεδομένα όπως ότι από άποψη αποτελέσματος οι εκλογές ήταν αδιάφορες αφού η νίκη της ΝΔ ήταν δεδομένη άρα όσοι έφυγαν από μας για ΣΥΡΙΖΑ είναι 2 κατηγοριών.1) πασοκοι στην ψυχή που τρεξαν να σώσουν εκλογικα και έσωσαν δίνοντας 31,5% σε ένα πολιτικό πτώμα που θα έχανε σιγουρα από τη ΝΔ και 2) εντελώς ηλίθιοι άνθρωποι που πίστευαν ότι υπάρχει πιθανότητα να μη βγει η ΝΔ άνθρωποι που αν αύριο ο Αλέξης τους πει ότι η γη είναι επίπεδη θα το πιστέψουν προσωπικά ούτε καλημέρα δε θέλω από αυτούς προτιμώ να ασχοληθω με κάποιον που τα πιστεύει μεν αυτά αλλά δεν έχει περάσει ποτέ ούτε έξω από το κόμμα οπότε δικαιολογείται.
Επιπλέον η συγκυρία θεωρητικά από το δεδομένο του αποτελέσματος μας ευνοούσε με την έννοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλυφθεί πλήρως ως συστημικό κόμμα.
Φυσικά υπάρχουν άλλες 10 δυσκολίες που τις ανέφερα και γω σε σχόλια μου που εξηγούν το αποτέλεσμα αλλά είναι τραγικό να μην πω αυτοκτονικο λάθος να καλύπτουμε δικές μας ανεπάρκειες με τις δυσκολίες η πορεία των πραγμάτων στην κρίση και η σημερινή πραγματικότητα δεν ήταν νομοτέλεια αν ήμασταν πιο ικανοί σε όλα τα επίπεδα θα ήταν σίγουρα αλλιώς τα πράγματα τώρα το ποσο αλλιώς αν τολμήσω να το προβλέψω θα περάσω εγώ στη μεταφυσική που τόσο στηλίτευσα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο άσχετο με τις εκλογές, πίσω στα του Τσέρνομπιλ: Ιστρολλικέ είδες την κριτική της Masha Gessen στην σειρά;

https://www.newyorker.com/news/our-columnists/what-hbos-chernobyl-got-right-and-what-it-got-terribly-wrong

Εδώ μαθαίνουμε από μια "ειδική" επί της σοβιετικής κοινωνίας, ότι το πρόβλημα της σειράς είναι ότι δεν είναι αρκούντως αντισοβιετική, κι ότι η κριτική της στο σοβιετικό σύστημα δεν είναι αρκετά καρτουνίστικη. Ποιές οι αποδείξεις; Τα ξέρει αυτή, έτσι ήταν τα πράγματα, μην μου θες κι αποδείξεις τώρα.

Γενικώς είναι απορίας άξιο πώς κάτι νούμερα σαν την εν λόγω έχουν βγάλει καριέρα μεγαλοδημοσιογράφου πουλώντας παραμύθια που στηρίζονται αποκλειστικά στο ότι γεννήθηξαν στην ΣΕ (η συγκεκριμένη που "τα ξέρει τα πράγματα από μέσα" έφυγε για τις ΗΠΑ όταν ήταν 14...). Ντάξει εδώ έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει σοβαρότατα ότι αν είσαι καλός στα μαθηματικά ίσως έχεις άσπεργκερ. Το τρικάκι γνωστό: την βγαίνεις στους δυτικούς ότι "δεν είναι έτσι όπως τα λένε, είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα", μόνο και μόνο για να τους κατηγορήσεις ότι οι καρικατουρίστικες απόψεις τους θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο καρικατουρίστικες. Γενικώς, σε λάθος χώρα είσαι Μάκη Κοψίδη.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το σημείωμα στην ΚΑΤЮUΣΑ για την «Αχτίνα Θ΄» και τον Βασίλη Νεφελούδη (http://www.katiousa.gr/istoria/vasilis-nefeloudis-achtina-th).

Ο Βασίλης Νεφελούδης είχε εξελιχθεί μετά την μεταπολίτευση και ειδικότερα κατά την περίοδο της «περεστρόικα» και της «γκλάζνοστ» σε πρώτης τάξεως «αντιζαχαριαδικό» «κράχτη» χρησιμοποιώντας ορολογία κι επιχειρηματολογία που θα την ζήλευαν κι οι πιο φανατικοί κομμουνιστοφάγοι, επαγγελματίες και μη. Για του λόγου το ασφαλές παραθέτω στην συνέχεια ένα κάπως εκτενές απόσπασμα αναφορικά με το Τρίτο Γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη· προέρχεται από το τελευταίο του μάλλον βιβλίο «Βασίλης Α. Νεφελούδης, Ντοκουμέντο. Το σταλινικό φαινόμενο στην Ελλάδα. Ζαχαριάδης και ζαχαριαδισμός, ο μύθος και η αλήθεια, Αθήνα, Σεπτέμβριος 1993», σελ. 102–103.

Μερικά αποσπάσματα από το τρίτο γράμμα του Ζαχαριάδη της 15.1.1941 είναι ενδεικτικά μιας αλλοπρόσαλλης σκέψης και πράξης, χαρακτηριστικά του ανερμάτιστου και αδίστακτου χαρακτήρα του.

Μιλώντας για τον πόλεμο εναντίον των Ιταλών, που και με τη συμβολή του δικού του πρώτου γράμματος της 31.10.1940, είχε πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα αντίστασης στο φασίστα εισβολέα, τώρα, στις 15.1.1941, τον πόλεμο αυτόν τον χαρακτηρίζει «φασιστικό-κατακτητικό από την πλευρά της Ελλάδας». Γράφει ότι το πιο «άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού και της χώρας είναι η ανατροπή του Μεταξά» (όπως προηγούμενα σελ. 31). Αυτά, όταν οι Ιταλοί του Μουσολίνι διατηρούσαν ατόφιες τις βλέψεις τους και συνέχιζαν τον πόλεμο για την πραγμάτωση τους.

Πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη θέση. Η όποια αναφορά στις αλληλοαναιρούμενες θέσεις της κομμουνιστικής διεθνούς, ως δικαιολογία, δεν μπορεί να αλλάξει τον προβοκατόρικο χαρακτήρα της τοποθέτησης του τρίτου γράμματος του Ζαχαριάδη.

Είναι ευτύχημα για το κόμμα, για το λαό, για τη χώρα το ότι το τρίτο γράμμα του Ζαχαριάδη δεν είδε το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια του πολέμου εναντίον των Ιταλών εισβολέων. Είναι ευτύχημα το ότι ο πόλεμος εναντίον των Ιταλών εισβολέων συνεχίστηκε από τον ελληνικό στρατό και το λαό με την ίδια αποφασιστικότητα ως το τέλος, ως την απροσχημάτιστη, βάρβαρη, απρόκλητη στρατιωτική επέμβαση των χιτλερικών. Γιατί η ανυποχώρητη πάλη εναντίον των εισβολέων, πέρα από τα άλλα, ήτανε και η πολύτιμη προίκα, η κληρονομιά που κράτησε ψηλά, αλύγιστο, το φρόνημα του λαού και τον έκανε ικανό να συνεχίσει, χωρίς διακοπή και χωρίς ανάπαυλα, τον αγώνα εναντίον των Ιταλών, των Γερμανών και των Βουλγάρων εισβολέων, και μετά την κατάρρευση του μετώπου, στα χρόνια 1941–1944.

Ακόμα και το θέμα της «αποκάλυψης» του χαφιεδικού χαρακτήρα της «προσωρινής διοίκησης» ο Ζαχαριάδης, με το γράμμα του της 15.1.1941, το συνδέει με το ότι αυτή δεν αποδέχεται τη νέα θέση του σχετικά με το χαρακτήρα του πολέμου από την πλευρά της Ελλάδας. Έτσι, στην πραγματικότητα, στο συγκεκριμένο αυτό θέμα, ο Ζαχαριάδης «δικαιώνει» το χαφιεδικό κατασκεύασμα του Μανιαδάκη, αφού το εμφανίζει να υπερασπίζεται τις θέσεις του πρώτου ανοιχτού γράμματος της 31.10.1940, που έθετε το ζήτημα της παλλαϊκής αντίστασης στην ιταλική επίθεση.


Έχω τονίσει σε άλλη ιστοσελίδα απ’ άλλη αφορμή πως δεν υποστηρίζω ποτέ και επ’ ουδενί λόγω ότι το κομμουνιστικό αγωνιστικό παρελθόν οποιουδήποτε ή οποιασδήποτε είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την μετέπειτα πολιτική του/της εξέλιξη. Γι’ αυτό θα ήμουν προσωπικά πολύ, μα πάρα πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε οποιαδήποτε προβολή του Β. Νεφελούδη που αφήνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο —κυρίως με αφηρημένες αναφορές— στο απυρόβλητο αυτήν την αντικομμουνιστική στην ουσία της πτυχή της δράσης του.

Άγρυπνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν υπήρχε ο χρόνος δυστυχώς για μια συνολική αναφορά στην πορεία του Νεφελούδη στον βούρκο του αντικομμουνισμού -και πολύ πριν την Περεστρόικα, αν δεν κάνω λάθος. Επιφυλασσόμαστε για μια επόμενη επέτειο που θα δώσει την αφορμή.

CCCP DEJAVU είπε...

Όσο πιο χαμηλά τοσο πιο πράσινη είναι η πυραμιδα συριζα. Στην κορυφη και προς την μέση τα οπορτούνια κάνουν κουμάντο για την ωρα τουλαχιστον.
Αν γινόταν καλη δουλειά απο τους πρασινοφρουρούς στα συνδικάτα και στα πανεπιστήμια οι πουθενάδες του συριζα θα ειχαν καλύτερη παρουσία. Αυτό πάει να διορθώσει ο πρώην κνίτης καταληψίας με τον λεγόμενο μετασχηματισμό του κομματιδίου του

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@17-57

Eχεις απολυτο δικιο για τους αριθμους. Πηρα ολη την Αχαια αντι για την Πατρα και βγηκαν μεγαλυτεροι αριθμοι.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ΡΓ

''Κατά δεύτερον, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, την εξής μία και γνωστή, κανείς δεν υπερτόνισε τίποτα και δεν υποτίμησε τίποτα''

Οταν σκιζει ο Πελετιδης και η ΚΝΕ τοτε βλεπω πανηγυρικου τυπου σχολια και αρθρα σχετικα με το κατα ποσο επιβεβαιωνεται η πολιτικη του Κομματος.

Οταν στις εθνικες υπαρχει στασιμοτητα τοτε παρατηρω πολλους να λενε οτι για το κακο αποτελεσμα ειναι 100% υπευθυνες οι αντικειμενικες συνθηκες ή οτι σε τελικη αναλυση δεν ειναι καν κακο αποτελεσμα.

Ε αυτο δεν ειναι ειλικρινες, και σιγουρα δεν ειναι διαλεκτικη αλλα απολογητικη. Μονα κερδιζουμε, ζυγα χανουν.

Ανώνυμος είπε...

Αν και όπως είπα τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν αρκετά πράγματα, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι "ο πιο μετρήσιμος δείκτης για να μετράμε την πολιτική μας επιρροή" όπως γράφεις ratm. Αν είναι έτσι, το 8.5 του Μαιου του 12 που έγινε 4.5 σε έναν μήνα πώς εξηγείται; Γινόταν σωστά η κομματική δουλειά ως τότε και σε έναν μήνα κατέρρευσε; Το "μην εμπιστεύεσαι τον συριζα" που λοιδορήθηκε τόσο πολύ ήταν ένα τεράστιο λάθος τακτικής που κόστισε 4%; Κι αν ακόμη το δεχτούμε ότι ήταν λάθος τακτικής γιατί από το 4.5 πήγε μόνο στο 5.5 το ποσοστό τώρα που επιβεβαιώθηκε;

Επίσης η ας το πω κλισεδιάρικη έκφραση ότι "η συγκυρία ήταν ευνοϊκή" προκύπτει από πού ακριβώς; Νομίζω πως μια τέτοια εκτίμηση υποτιμά αρκετά πολλές από τις δυσκολίες που έχει η κομματική δουλειά που γίνεται.

Ijon Tichy

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ενα θετικο που βρηκα στα αποτελεσματα εκτος απο την πτωση της ΧΑ, ηταν και το οτι δεν φανηκε η ακροδεξια να εισπραττει την εθνικιστικη εξαρση του 2018 με το μακεδονικο και σε συγκριση με τον Σεπτεμβριο του 2015 εχει μειωμενα ποσοστα. Αυτο χωρις να σημαινει οτι γλυτωσαμε απο δαυτους.

Ανώνυμος είπε...

@CCCP DEJAVU ( 16 Ιουλίου 2019 - 4:44 μ.μ. )

Η Πασοκάρα είχε, και νομίζω πως έχει, δυνατό και σκληρό καταστατικό ειδικά στα σωματεία. Όποιος δεν το πιστεύει ας μας πει τι γίνονταν όταν συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στα ναυπηγεία/λιμάνια έφευγαν από το ΠΑΣΟΚ που ή γινόντουσαν ανεξάρτητοι ή έφευγαν για άλλη παράταξη -όχι κατά ανάγκη για το ΠΑΜΕ- τι επακολουθούσε.

Ανέκαθεν ήταν στην ουσία ένα κόμμα με δύο μορφές ΠΑΣΟΚ-ανανεωτική αριστερά. Το ΚΚ Εσωτερικού πιο δεξιό και από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ψηφίσει την ένταξη στην τότε ΕΟΚ, ο Κύρκος την είχε ψηφίσει μαζί με τον Καραμανλή τον Α. Μαζί ψήφισαν την "κοσμογονία του Μάαστριχ" που προέβλεπε μείωση στα μεροκάματα και τους μισθούς, την συνθήκη της Σέρκας ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ και 13ήμερη συνεχόμενη εργασία. Ο Σύριζα του Τζίφρα είχε ζητήσει από τον ΓΑΠ μία συνολική "προοδευτική" κατεύθυνση τους πρώτους προ μνημονίου μήνες του ΓΑΠ το 2009


Πόσα στελέχη από μικρά μέχρι μεγάλα της ανανεωτικής αριστεράς πήραν θέσεις και καρέκλες την 2η τετραετία Σημίτη; Πόσα στελέχη του Σύριζα βρήκαν θέσεις και καρέκλες και σε ημιδημόσιο και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες ως στελέχη στην "εθνική υπόθεση" των Ολυμπιακών Αγώνων 2004;
Ρίξε μία ματιά και στο σχόλιο μου για 1999-2000 όσο και στα αποτελέσματα των εκλογών.
Ακόμα και αθλητικογράφοι από την Πάτρα μίλησαν-χωρίς να κατονομάζουν- για τις μεταγραφές πρώην μεγαλοΣτελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ανανεωτική αριστερά/Σύριζα. Ενώ σε μία πόλη στα Νότια Νότιοανατολίκά Προάστεια της Αττικής, στα 2011-2012 λέγεται πως μετέφεραν ακόμα και τις..καρέκλες, αυτές που κάθεται ο απλός κόσμος, από την μία τοπική του ΠΑΣΟΚ στην άλλη του Σύριζα.

Μετά φταίω εγώ που επισημαίνω από τον προηγούμενο μήνα τις "Πασοκιές" σου και γκρινιάζεις. Ε ναι μάλλον εγώ θα φταίω δεν εξηγείται αλλιώς.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Με απλά λόγια CCCP DEJAVU για μένα ο Σύριζα συνεχίζει να προβάλλεται ως κυβερνητικό κόμμα για όσο το όλο ΠΑΣΟΚ σε συνδικαλισμό τοπική αυτοδιοίκηση τους το επιτρέπει.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πολύ απλά λαϊκά στρώματα συμπλέουν ως ένα βαθμό με το ΚΚΕ σε συνδικαλισμό – τοπική διοίκηση – λαϊκές επιτροπές, για αυτά που θεωρούν "μικρά", αλλά όταν μπαίνει το ζήτημα της συνολικής εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας – σοσιαλισμού από το ΚΚΕ, όταν ακούει πως ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει πλέον ούτε τα ψίχουλα, τότε ακόμα δεν πείθονται επαναλαμβάνω το ακόμα για το "βήμα πιο πέρα".

Γιατί αν το ΚΚΕ είχε 15% 1) Εκ των πραγμάτων η Ελλάδα θα ήταν σε προεπαναστατική κατάσταση και θα βλέπαμε aganaktistas να φωνάζουν φανερά "έξω το ένα Κόμμα έξω το ένα συνδικάτο" και θα επαναλαμβάνονταν εποχές 1965 2) θα γίνονταν Λαϊκή Εξουσία-Σοσιαλισμός.

Γιατί οι αντίπαλοι του ΚΚΕ έχουν τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη. Παρόλα αυτά αν αποφασίσει ο λαός να τα αλλάξει θα τα αλλάξει. Δεν έχει γίνει γιατί ο λαός ακόμα δεν πιστεύει στις τεράστιες δυνάμεις του.

Γιατί αν ήταν εύκολη η ψήφος προς το ΚΚΕ και δεν μεσολαβούσε μία τεράστια αλλαγή στην συνείδηση τότε θα είχαμε τεράστιες αλλαγές εύκολα και άκοπα.

Γιατί το ΚΚΕ δεν είναι απλά το κόμμα της εργατικής τάξης, αλλά το Κόμμα της Πρωτοπορίας της Εργατικής Τάξης.

Γιατί π.χ. και εγώ ως εργαζόμενος με τον α ή β εργοδότη είμαστε το ίδιο για το αστικό δίκαιο, δύο ίσα μέρη που υπογράφουμε μία σύμβαση για εργασία. Αλλά το νομικό επιστέγασμα των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής λειτουργεί υπέρ του. Και όπως δεν είμαστε πραγματικά ίσοι παρά μόνο στα χαρτιά των συμβάσεων, έτσι δεν έχουμε από μία ψήφο και στην κάλπη. Νομίζεις πως έχετε από μία ψήφο αλλά στην ουσία αυτός τις έχει σχεδόν όλες.

Να μερικά γιατί.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo
Από το 2007 μετακινούνται από εδώ και από εκεί "ανανεωτικοί" και "πρασινοφρουροί". Οι δημοσκοπήσεις του 2007 έδιναν 22% στον Αλαβάνο του Σύριζα. Οκ λάθη ή "λάθη" κάνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά το 22% είναι πολύ διαφορετικό του 4,5% του τότε Σύριζα.

17-57

zoot horn rollo είπε...

Τελικά πόσοι (και πόσο) είναι κρυφοζαιοπασόκοι σ'αυτόν τον ντουνιά;
Άσυλα,ΠΚ,Παπαδημούληδες,Τασουλαίοι,ο ένας ψηφίζει/σώζει/αβαντάρει τον άλλον κτλ, στο "ντούκου". Το πρόβλημα είναι στη φωτογραφία Κανέλλη με Μπακογιάννη μετά από το άλλο κοσμογονικό με τη Γερασιμίδου.
Αν τους πεις ότι "καταπίνουν" τα χειρότερα και καταλήγουν να "κατεβάζουν" πολύ συγκρεκριμένη γραμμή, για μια ακόμη φορά, θα... ωρύονται.
Ξαναζωντάνεψε λέει κι ο Μάστερ Σούπερ Ντούπερ Κοψιδέητορ, μαζί με κάτι άλλους γκουρού του κοψιδισμού που κατοικοεδρεύουν στην Ελευθεροτυπία... "true" όλων των ροζ και πράσινων αποχρώσεων ενωθείτε.

Κι ακόμα δεν έχουν περάσει καλά καλά δέκα μέρες...

Ανώνυμος είπε...

Άλλο πολιτική επιρροή άλλο πολιτική συστράτευση. Αντικειμενικά οι δεύτερες εκλογές του 2012 για το κόμμα δεν ήταν δείκτης πολιτικής επιρροής αλλά συστράτευσης γιατί και αυτός που δε συμφωνεί σε όλα αλλά το ψήφισε τότε σημαίνει ότι ιεραρχίας στο μυαλό του το να υπάρχει το ΚΚΕ και να μην περιθωριοποιηθεί από το να βγει "αριστερή κυβέρνηση" και μάλιστα το 2012 ούτε καν το 2015 που είχε ήδη νεκρώσει το κρασί του ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 με λιγότερο από 2 μονάδες διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις εκλογές του Μαϊου.
Αλλά γενικά ναι οι εκλογές είναι ο πιο μετρησιμος δείκτης γιατί από τη στιγμή που οι συνδικαλισμενοι είναι 10% και αν και γενικά η συμμετοχή στα μαζικά κινήματα είναι ακόμα μικρότερη δεν υπάρχει άλλη διαδικασία που να έχει το καθολικό των εκλογών και σίγουρα σε καμία άλλη διαδικασία δεν μπαίνει επί τάπητος το σύνολο της πολιτικής των κομμάτων. Σε όλα τα αλλα μπαίνει και το ζήτημα της οικονομικής πάλης όχι ξεκομμένο από εμάς αλλά αντικειμενικά ο κόσμος που στηρίζει ΠΑΜΕ στα σωματεία το στηρίζει και με τέτοιο κριτήριο όχι το σοσιαλισμό.

ratm

Ανώνυμος είπε...

«Μια μικρή ιστορική αλήθεια» με αρκετές ανακρίβειες…

Αναφέρομαι βέβαια σε πρόσφατη ανάρτηση της ΚΑΤЮUΣΑ (http://www.katiousa.gr/istoria/mia-mikri-istoriki-alitheia/) και επισημαίνω την βασική και μάλλον απαράδεκτη απ’ αυτές τις ανακρίβειες.

Ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους έγινε στην Γαλλία με το Διάταγμα της Τρίτης Ανεμώδους του Έτους Τρία [tridi ventôse de l’an III (Γαλλικό Επαναστατικό Ημερολόγιο)· αντιστοιχεί στην 21η Φεβρουαρίου του 1795], διάταγμα που υιοθετήθηκε σε εκτέλεση του από Πρώτης Συμπληρωματικής Ημέρας του Έτους Δύο [2ᵉ jour complémentaire (duodi) de l’an II (Γαλλικό Επαναστατικό Ημερολόγιο)· αντιστοιχεί στην 18η Σεπτεμβρίου του 1794] ψηφίσματος της Συμβατικής Εθνοσυνέλευσης [Convention nationale‎].

Περισσότερα για τους γαλλομαθείς εδώ: https://www.revuegeneraledudroit.eu/blog/2015/02/20/le-21-fevrier-1795-la-france-enterinait-la-separation-des-eglises-et-de-letat/

Προσέχετε περισσότερο ό,τι γράφετε!

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Θα περνούσε μνημόνιο με 12-13% ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές του 2012; Με τίποτα. Μέχρι και κόμμα Καμμένου φτιάχτηκε γιατί ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος γύρω στο 2-3% ήταν εργάτες που ψήφιζαν ΝΔ και σκεφτόντουσαν να ψηφίσουν ΚΚΕ.
Οι διπλές εκλογές του 2012 είναι μάθημα / σχολείο. Γνώμη μου είναι πως τότε ο αντίπαλος είχε δει ιδεολογικές ελλείψεις σε επιρροές του ΚΚΕ που ψήφιζαν από συνήθεια ή γιατί είναι έντιμο και σοβαρό Κόμμα ή γιατί ο τάδε συγγενή τους ήταν στο Βουνό και όχι γιατί είναι Κομμουνιστικό Κόμμα και γνώριζαν έστω τα βασικά από Μ-Λ θεωρεία. Εκεί ίσως χρειάζεται να δωθεί βάρος στις ιδεολογικές ελλείψεις των επιρροών.

Όπως και στους ανέργους μισοανέργους που δεν συμμετέχουν όχι σε σωματεία ως εφεδρικός στρατός εργασίας, αλλά ούτε στην απλή κοινωνική ζωή. Εκεί ίσως χρειάζεται να δωθεί ακόμα περισσότερο τόσο από το ΠΆΜΕ όσο και από τις λαϊκές συσπειρώσεις / συμμαχίες και φίλους του Κόμματος. Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα γιατί αποκόπτονται από την κοινωνική ζωή, συχνά κατηγορούν τον εαυτό τους για την οικονομική κατάσταση τους και απομονώνονται αλλά χρειάζεται κατά την γνώμη μου να γίνει


@Γάτε(17 Ιουλίου 2019 - 6:29 π.μ.)
Όλοι κάνουμε λάθη, δεν πειράζει. Αρκεί να τα διορθώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ναι νομίζω πως ο Πελέ πήρε πιο πολλούς ψήφους από Αλέξη και Κούλη στην Πάτρα. Δεν έχω τα νούμερα από το ypes -δεν λειτουργεί το κουτάκι επιλογής!- αλλά αν έχει γίνει, μία ψιλοξεφτίλα του αστικού πολιτικού συστήματος είναι. Σαν εξήγηση έχει να κάνει με την πρώτη παράγραφο που έγραψα στο ( 17 Ιουλίου 2019 - 2:39 μ.μ. ) και με κάποια ζητήματα που είχε εντοπίσει ο Ξενοφώντας Φλώρος στην ΚΟΜΕΠ του 2013.

17-57

Ανώνυμος είπε...

zoot κοίταξε το παρακάτω

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατάκα της ορκωμοσίας: Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά, παντού ΠΑΣΟΚ
https://www.reader.gr/news/politiki/299817/i-ataka-tis-orkomosias-koitao-dexia-koitao-aristera-pantoy-pasok

"«Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και βλέπω ΠΑΣΟΚους. Μόνο εμείς στο ΚΙΝΑΛ έχουμε λίγους» είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συζήτηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δεν έχει και άδικο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, καθώς πράγματι στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν οι ΠΑΣΟΚογενείς: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Θάνος ΜωραΙτης, Χρήστος Σπίρτζης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Πρώην «πράσινοι» υπάρχουν όμως και στην πλευρά των κυβερνητικών εδράνων, με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Λίνα Μενδώνη και Γιώργο Πιερρακάκη να προέρχονται επίσης όλοι από το ΠΑΣΟΚ. "

17-57

zoot horn rollo είπε...

Βάλε και διάφορους "εξωκοινοβουλευτικούς" ζαιοπασόκους...

zoot horn rollo είπε...

Άλλοι το πρωί,άλλοι απόγευμα,άλλοι βράδυ. Παίρνουν και χαρτάκι με νούμερο, μη χαλάσει η σειρά.

Ανώνυμος είπε...

"Βάλε και διάφορους "εξωκοινοβουλευτικούς" ζαιοπασόκους..."

ZOOT ειδικά αυτούς. Οι περισσότεροι 70% είναι χρόνια στο ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ αλλά θα το μάθουν τελευταίοι. Ανοίγουν οι θέσεις Ζoot και βιάζονται να πάρουν καρεκλίτσα και θεσούλα σε ριτέρν οφ πασοκ βολιουμ φορ

Το timing αλλαγής κυβέρνησης και εκκένωσης στο City Plaza, φυσικά και δημιούργησε ερωτηματικά σε πάρα πολύ κόσμο και σε μένα. Σοφότερους μας έκανε η Αυγή με κύριο άρθρο πως ένας κύκλος -“εμπανασταζις” αλλά δεν το γράφει- έκλεισε και άρα ένας άλλος κάπου, κάπως, κάποτε θα ανοίξει. Θα κάνει ένα χρονικό τράτο στη Δεξιά Πολυκατοικία δύο με τρία χρονάκια γκαραντί. Ακόμα σοφότερους θα μας κάνει το νέο συνέδριο του Νέου ΣυριζοΠασοκ δηλαδή πριν πιθανά να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ ή του Pasok volume 4.

Που όλο το συνέδριο πηγαίνει για αργότερα. Μέσα σε μία εβδομάδα σκληρής αξιωματικής αντιπολίτευσης στο twitter άλλαξε τρεις φορές ημερομηνίες από μετά το καλοκαίρι, στο τέλος του έτους και τώρα στην αρχή του νέου έτους. Δείγμα του πως δεν έχουν βρει ακόμα τα βήματα τους γιατί είναι ζαλισμένοι από την εκλογική ήττα. Η ήττα όμως φέρνει και φτώχεια και η φτώχεια γκρινια και σε Σύριζα και σε ΠΑΣΟΚ

Μεσοπρόθεσμα μάλλον θα γίνει η συγχώνευση οι μεν ποσοστά και ίσως με τον Τζίφρα αρχηγό γιατί είναι asset,οι δε, άκρες, θέσεις, καρέκλες σε δήμους – γσεε – συνδικαλισμό και την πόρτα εξόδου στην Φώφη Όπως στον Σύριζα εμφανίστηκαν τα τσικό του ΠΑΣΟΚ, έτσι θα εμφανιστούν νέες μούρες στο Σύριζα, της Β΄’ γραμμής (για σας ρε ΜΙΚΡΟΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ ΣΎΡΙΖΑ γίγαντα ξαναπαίξτε το “Ειλικρινείς Βιομήχανοι να γελάσουμε) για να μην συσχετίζει κόσμος πρόσωπα με μνημόνια, αντιεργατικούς νόμους, ενφια, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς,


Βέβαια όπως κάθε μερτζινγκ επιχειρήσεων έτσι και σε αυτό θα υπάρξουν διαρροές ένα μέρος από το ΠΑΣΟΚ –για να μην πω το αρκετά μεγάλο- θα πάει πιο δεξιά, ένα άλλο μικρότερο μέρος του Σύριζα θα πάει λίγο πιο αριστερά αλλά δύσκολα όμως θα πλησιάσει το ΚΚΕ.

Μετά το όλο στελεχιακό μέρτζινγκ Άρα το ΟΛΟ ΠΑΣΟΚ δυνωμένο ενατό.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε ακόμη κυβέρνηση είναι ο Σύριζα και ασχολιόμαστε με αυτόν;

Γιατί έχω εντύπωση πως πλέον κυβερνάει η φασιστόΝέα Δημοκρατία και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τα πυρά και ύστερα στους υπόλοιπους.

Μεξικάνος μαρξιστής

zoot horn rollo είπε...

Μην τον χτυπάμε πολύ τον "καημενούλη" κι "αντιφα" ΣΥΡΙΖΑ,κρίμα είναι...άλλωστε ούτε αυτός ασχολείται μαζί μας (εντάξει, πώς κάνετε έτσι επειδή είπε μέσω ενός ασήμαντου,ταπεινού τοπικού στελέχους στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να μην το ψηφίσουν αν δε γίνει "συριζοειδές" και που ρίχνει το φταίξιμο που βγήκε η ΝΔ σχεδόν αποκλειστικά στο ΚΚΕ)σε λίγο ίσως μας (ξανα)ζητήσει "ενότητα" (κάποιου είδους θα βρει) κιόλας κι εμείς εκεί, θα στέκουμε μουτρωμένοι και στριφνοί. Αχ και βαχ...

Ανώνυμος είπε...

Μεξικανε στην πρώτη κινητοποίηση εναντίον της νέας κυβέρνησης αν σκάσουν μύτη όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ποια θεωρείς ότι πρέπει να είναι η στάση μας? Εγώ ας πουμε λέω να φάνε κλωτσιές.

ratm

zoot horn rollo είπε...

Τον "καημενούλη", "φιλεργατικό" ΣΥΡΙΖΑ που τόσο πολύ "έλυσε" τα χέρια της φασιστοΝΔ σε κάμποσα πραγματάκια...

Αλλά για απεργίες κι άλλες τέτοιες ξεπερασμένες "τουφεκιές στον αέρα" θα λέμε τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Να θυμηθεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση όμως, έστω και βάζοντας τα μυαλά μας στο μπλέντερ, καταγγέλοντας την πολιτική που με χαρά εφάρμοσε.
Πόσο βαρετοί είστε ρε πρώην μετακλητοί.

Ανώνυμος είπε...

@Μεξικάνος μαρξιστής
@zoot

Παιδιά χαλαρώστε. Υπάρχει και οριο στο πως φέρνετε την πραγματικότητα στα μέτρα σας. Εχουμε αντίληψη μερικοί.

Και η αντίληψη αυτή βλέπει ότι το χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά, έκλεισε τον κύκλο του, αφου αποστολή εξετελέσθη, ο Κούλης είναι κυβέρνηση.

Πάνε οι αποκλειστικές συνεντεύξεις σε ΛΑΕ και Βαρουφακη, πανε τα αφιερώματα στα φεστιβάλ του ΚΚΕ. Πανε τα τακτικά πρωτοσέλιδα του κου Κουτσουμπα κατά του Τσιπρα, παει και μέχρι και η ελληνοφρένεια.

Μένει να δούμε αν θα μείνει και ο Μπογιό ο οποίος πάντως έξυπνος είναι και συνεχίζει τις επιθέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση για λόγους που καταλαβαίνουμε ολοι.

Ακόμα και τον Αρκά να δείτε, θα του κόψουν τις προσφορές στο ΠρωτοΘεμα με τα βιβλιαράκια του, μόλις τολμήσει να δείξει πλεον τις ίσες αποστάσεις του. Επίσης ετοιμάζονται και οι πρώτες απόλύσεις από ότι μαθαίνω από ΣΚΑΙ σε 12 δημοσιογράφους –αχρείαστοι πια οι λίβελλοι τους κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, οι έξυπνοι πρόλαβαν και έγιναν βουλευτές.

Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο τελείωσε γιατί πέτυχε και τώρα οι στυμμένες λεμονόκουπες πανε σπίτι τους. Το αν κάποιοι συνειδητά ή ασυνείδητα μπήκαν στην υπηρεσία της δεξιάς προπαγάνδας ή ευθυγραμμίστηκαν ή ήταν αντιδεξιοί αλλά περισσότερο αντιΣΥΡΙΖΑ ή ηταν κομμουνιστές αλλα μισούν περισσότερο τον Τσίπρα από τον Κούλη δεν έχει σημασία. Γιατί στο τέλος κέρδισε αυτός που έστησε ολη αυτή την μαζική προπαγάνδα.


Πάντως οσοι είναι αντικειμένικοί μπορούν να καταλάβουν γιατί νο1 εχθρός του ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Κουλης, η Δεξια και η κυβέρνηση ΝΔ.Μην βιάζεστε. Εδώ θα είμαστε να δούμε εάν το ΚΚΕ δώσει τον αγώνα του κατά των αντιλαικών πολιτικών της νέας κυβέρνησης ή θα θυμάται μόνο πόσο χειρότερη ήταν η προηγούμενη.

lefty

zoot horn rollo είπε...

Μιλάμε για "αντίληψη" κι "αντικειμενική" μάλιστα. Και "χαλαρή" πάνω απ' όλα.

Κι έχουν περάσει σκαρτα δύο βδομάδες...

Ανώνυμος είπε...

Σάλτα και γαμησου ρε πυροβολημένο καρακόλι. Τράβα δώσε όγκο στην πρεσβεία αντιδεξιε Κουίκ...
Τι έγινε πήρατε πουλο από τη Βουλή ρε μετακλητα κοπρόσκυλα και γυρίσατε στα 1€ για κάθε σχόλιο?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αφήνεις σκουπίδια τύπου λεφτι να λερώνουν το μπλοκ σου; Έχει κάποιο νόημα να ακούσουμε έναν πασοκο να ποσοκιζει για χιλιοστή φορά; Στείλε τον στο σκουπιδοτενεκέ που είναι η θέση του. Φοβάσαι μην κατηγορηθεις για λογοκρισία; Έλεος δηλαδή

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@lefty

Πολυ θα θελατε το ΚΚΕ να γινει η ουρα και ο κλακαδορος σας, να εισπραξει ολη την λαικη δυσαρεσκεια απο τα αντιλαικα μετρα που περασατε και τελικα να το διαλυσετε, οπως κανατε με τον Καμμενο.

Η θεωρια του ''ψαλτη της δεξιας'' δεν ειναι δικη σας αλλα του ΠΑΣΟΚ. Δεν εχετε καθολου φαντασια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο,τι προπαγανδιστικη χαζομαρα ειχε βγαλει το ΠΑΣΟΚ αλλα και η ΝΔ, μας την σερβιρετε ξαναζεσταμενη.

Mαλιστα πανω στον συριζειικο ζηλο σας, εχετε βγαλει δεκανικια του Βαρουφακη ακομα και την ΛΑΕ και τον Βαρουφακη, που μεχρι πριν μερικα χρονια ηταν δικο σας. Λιγο πολυ οποια πολιτικη δυναμη δεν γινεται ουρα σας αποκαλειται δεκανικι απο τα τρολ της Κουμουνδουρου.

Το ΚΚΕ θα ειναι η μονη αντιΝΔ δυναμη αυτην την τετραετια γιατι ειναι εναντιον της πολιτικης της ΝΔ. Εσεις τι αντιπολιτευση θα της κανετε? Αφου ο,τι εφαρμοζουν το εχετε ψηφισει οι ιδιοι την περασμενη τετραετια παρεουλα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εσεις με την ΝΔ εχετε ''διαφορες'' για τις καρεκλες και τα υπουργεια και σε ''μειζονα'' θεματα οπως τις γραβατες.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε 1.07

α. να έχεις υπόψη για το μέλλον πως δε δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια

β. φοβάμαι μήπως στερήσω το αναγνωστικό κοινό από μια πηγή γέλιου, που βγαίνει δύσκολα στις μέρες μας αλλά είναι πολύτιμο

Άναυδος είπε...

Ο αριστερός κουλης ενάντια στο δεξιό κουλη

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ratm

Ουτε καν 1 ευρω φιλε μου. 60 λεπτα ειναι η ταριφα, ειχε βγει ενας πρωην ''επαγγελματιας'' του χωρου και τα ειχε πει.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην γκρινιάζει η αριστερά του Κουίκ της Παπακώστα και λοιπών μεγάλων αριστερών που αγωνίζεται απέναντι στην επάρατη Δεξιά με τον΄ίδιο τρόπο όπως νεοφιλελευθερισμό, φιλοαμερικανισμό, απαγόρευση απεργιών, εργοδοτισμό(η ατάκα του τότε προέδρου του ΣΕΒ το 2012 πως δεν ήξερε αν ο αυτοί δηλαδή ΣΕΒ ήταν Σύριζα ή ο Σύριζα το ΣΕΒ όλα τα λεφτά -11/12/2012 Παραπολιτικά στο Βήμα )

Μετά από 3-4 χρονάκια Κούλη που θα εφαρμόσει όλους τους νόμους του Σύριζα, ανάμεσα τους και τους νόμους Αχτσιόγλου και Γαβρόγλου κάποιοι από αυτούς θα έχουν την ευκαιρία να ξαναγίνουν μετακλητοί και άλλοι θα ξαναπάρουν το 0,60 το tweet για να βρίζoυν το ΚΚΕ από το επαναστατικό tweeter. Αν βέβαια δεν ξανακερδίσει για δεύτερη φορά ο Κούλης το διάστημα για μάσα ή άκρες ή θέσεις ή καρέκλες παραταθεί.

Κάτι για κονδύλια μεταναστευτικού που θα εξεταστούν αφήνει ως υπονοούμενο σε πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Μια ειλικρινής απορία ρε lefty

Που έβρισκε τα λεφτά ο "αριστερός" Σύριζα των "συνιστωσών και του πλουραλισμού" το 2012 πριν τις εκλογές τότε που ήταν στο 4,5% για προβολή στο internet και για τόσες διαφημιστικές καμπάνιες όταν

1) Είχε την μισή κρατική επιχορήγηση από το ΚΚΕ
2) Συριζαίο να μοιράζει κουπόνια δεν έχω τουλάχιστον προσωπικά δει ποτέ μου.
3) Για Συριζαίο να γράφει το σπίτι του ή άλλη ακίνητη περιουσία στον Σύριζα δεν έχω ακούσει και ούτε μάλλον θα ακούσω.

Τώρα που προβάλλονται κάποια νεαρά στελέχη του Σύριζα ξαναβάλτε τα (όσα βέβαια σας έχουν μείνει, άρα μάλλον λίγα) να ξαναπαίξουν το σκετσάκι με τους "ειλικρινείς βιομήχανους"(δεν είναι/ήταν όλοι σύριζα αλλά κάποιοι σίγουρα). Όπως γράφει και ο Μπρεζνιεφικός χρειαζόμαστε μια πηγή γέλιου, που βγαίνει δύσκολα στις μέρες μας αλλά είναι πολύτιμο

https://www.youtube.com/watch?v=MTfo0nRpWg8

https://www.youtube.com/watch?v=aWjqvHURJIM

17-57

Ανώνυμος είπε...

17-57 H ειλικρινής απορία σου μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα: στο 4,5% ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε για έβαλε πλάτες η ελίτ: ο Ψυχαρης , ο Μπόμπολας, ο Πρετεντερης, οι Καψηδες, η Τρεμη, το Εθνος, το Βημα, τα Νεα, το πρωτο σε τηλεθέαση τοτε Μεγκα. Όλη αυτή η γνωστή σε όλους μας διαπλοκή δηλαδή που επι ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΛΟΥΚΕΤΑ και τους κυνήγησαν επιτέλους οι εισαγγελείς –γιατι η δικαιοσύνη έπαψε να έχει νταβατζηδες- μεχρι πρόσφατα τουλάχιστον. Αυτό δεν θες να ακούσεις;

Πιστεψε αυτό… Γιατι αν σου πω ότι ο Τσιπρας τότε, με τα καλά και τα κακα του, ανέβασε το κόμμα του και έφτασε να κυβερνήσει γιατί έδωσε όραμα και ανασα στον απηυδισμένο κόσμο από την ρεμούλα και τα δημοσιογραφικά, πολιτικά λαμογια, θα χρειαστείς πολλές σόδες για να το χωνέψεις.

Για το αν κατάφερε να κάνει τα μισά ή σε κάποια άλλα σημεία ηττήθηκε, δέχτηκε και θα δεχτεί σκληρή κριτική και στο μέλλον. Αλλά το να λένε μερικοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκε – από ποιον; Από τον ΔΟΛ ας πούμε; χαχαχαχα - και όχι ότι έπιασε τον παλμό της κοινωνίας και τις αλλαγές που απαιτούσε – και στα σοσιαλ, γιατι όχι; - σημαίνει ότι κάποιοι ή δεν ήταν εδώ στα χρόνια των πλατειών ή απλά συνεχίζουν να αυταπατώνται, να μειώνουν τις ευθύνες τους και να ψάχνουν για δράκους.

Αντι λοιπόν να σερβίρεις ξαναζεσταμένες σούπες , ψάξε καλύτερα πως ένα άλλο κόμμα, με «εμπειρία 100 χρόνων», έμεινε στάσιμο στην καλύτερη περίπτωση, όλα αυτά τα αντίξοα χρόνια για τον λαό και γιατί βολεύτηκε στη θέση ενός «κόμματος διαμαρτυρίας». Και γιατι να ενδιαφερει καποιον ενα κομμα διαμαρτυριας;

Γιατί προφανώς, αν υπήρχε τότε ένα δυνατό ΚΚΕ που ηξερε τι θελει, τότε δεν θα υπήρχε χώρος για κανένα Χ,Ψ Τσιπρα, να έχεις τώρα να ξεδίνεις και να βγάζεις ανέκδοτα να γελάμε, για όλα τα «κακά» που έκανε στην Αριστερά. Και αυτή είναι αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι.

lefty

Ανώνυμος είπε...

https://www.liberal.gr/apopsi/kurie-koutsoumpa-xerete-ti-simainei-dimokratia/260875


Απολαύστε υπεύθυνα


Προλεκαλτ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Άνοιξαν τα μάτια μου από αυτή τη σοφή ανάλυση και είπα να την εφαρμόσω κι εγώ.

Ο Σύριζα που νίκησε κατά κράτος αυτό το σάπιο πλην πανίσχυρο κατεστημένο που τον πολέμησε σφοδρά, έχασε εξαιτίας της βρόμικης επίθεσης που δέχτηκε από τα αριστερά του από το ΚΚΕ και άλλους. Αυτό δε θες να ακούσεις.

Αντί να ξανασερβίρεις ζεσταμένες πασοκικές σούπες σαρανταπέντε χρόνων, ψάξε πως ένα κόμμα...

Γιατί αν υπήρχε ένας δυνατός φιλολαϊκός Σύριζα, δε θα υπήρχε κανένας χώρος για να νεκραναστηθεί η Δεξιά σε ποσοστά που είχε να δει από το 07', και να ξεδίνεις βγάζοντας ανέκδοτα... Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει είτε όχι.

Ανώνυμος είπε...

Απο τα κοτερα των καπιταλιστων και απο το ινστιτουτο LEVY και τη λιμνη Κομο ο μνημονιουλης Τσιπρας τα εβαλε με το κατεστημενο. Τα εβαλε οταν η Δουρου ετρωγε με το Μαρινακη και κανανε συμφωνια ανταλλαγης ψηφων στο 2ο γυρο, οταν εδινε οτι υπαρχει στη Θεσσαλονικη στο Σαββιδη, οταν δινει στις ΠΑΕ εκατομμυρια απο την ΕΡΤ. Αληθεια ο Σαββιδης, ο Βρυωνης, ο Κουρης, ο Γιαννακοπουλος, η Αγγελοπουλου, ο Κοκκαλης , κατι εφημεριδες συντακτων, το OPEN, το E , το KONTRA, το Χωνι, το ΕΘΝΟΣ και ποσες αλλες φυλλαδες και καναλια που επιναν νερο στο ονομα του μνημονιουλη Αλεξη ειναι κατεστημενο? Η Μερκελ? Ο Τραμπ? Ο Πρεσβης?
Καταντησατε πιο δεξιοι απο τον Κουλη που απαλλαξε απο τον ΕΝΦΙΑ για 5 χρονια τους πυροπληκτους γελοιοι και μιλατε. Τωρα για το ασυλο δεν κατεβηκατε καν στις συγκεντρωσεις. Θα κατεβειτε καποια στιγμη. Θα γελασει και ο καθε πικραμενος εκεινη τη μερα...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Κατάφερε πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ, κανένα για καλό.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ρε lefty μόνο το ΚΚΕ έχει το προνόμιο να μην αλλάζει όνομα εδώ και 100 χρόνια.
Οι πιο ξύπνιοι κάνουν άλλα. αλλάζουν π.χ.4 - 4,5 φορές όνομα και πάνε για 5η μέσα σε 40 χρόνια(ΚΚΕσωτερικου, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ , Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία και 5η μάλλον για μετά το συνέδριο ). Όπως ακριβώς αλλάζουν όνομα οι εταιρίες ειδικά οι Α.Ε. ιδιαίτερα όταν δεν τα πάνε καλά.

Κάτι για αντισυστημικά κανάλια σαν τον ΣΚΑΙ έλεγε κάποτε άλλο στέλεχος του Σύριζα, κάτι για θυμίζει Ανδρέα του 77 ο Αλέξης έγραφε ο Πρωτοσάλτε δύο ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές του 2012.Κάποιες δηλώσεις μεγαλοεφοπλιστή που υπονοούσε κάποτε πως θα ψήφιζε τον εκλεκτό του Σύριζα στην Περιφέρεια.Όπως και κάποιες ομιλίες Συγγενών Ελλήνων μεγαλοβιομηχάνων και εφοπλιστών που φιλοξενούσε η "Αυγή"

Κάτι κόκκινα πρωτοσέλιδα υπέρ Τσίπρα στα ΝΕΑ και ΒΗΜΑ προεκλογικά του 2014-2015, κάτι πρωτοσέλιδα υπέρ του ΟΧΙ σε αθλητικές εφημερίδες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μάλλον θα ήταν στον αγώνα κατά της διαπλοκής όλα αυτά.

Κάποιες "γάτες Αγκύρας" για τις οποίες ο Τζίφρας δεν μίλησε ποτέ για την συνάντηση αν και δημοσιεύτηκαν κάποια πράγματα στα 2016 στο Βήμα με μορφή μυθιστορήματος, κάτι για "λαγούς" σε παζάρια τηλεοπτικών αδειών, κάτι για για βοσκοτόπια Ιθάκης

Ντάξει ρε lefty μην σκίσεις κανένα καλτσόν στον αγώνα κατά της διαπλοκής.
Στο κάτω κάτω της γραφής μάλλον για τον αγώνα κατά της διαπλοκής θα έκανε τις δημόσιες ομιλίες του ο Τζίφρας όταν επισκέπτονταν το ένα μετά το άλλο τα αμερικάνικα ιδρύματα ανάμεσα σε αυτά και κάποια που χρηματοδοτούσαν και επίσημα Αμερικανοί πολυεκατομμυριούχοι και μεγαλοεπιχειρημαίες. Και βέβαια τις επισκέψεις/ομιλίες τις ανακοίνωνε περήφανα η Αυγή. Και κάποιες , για άλλο λόγο, ο Ριζοσπάστης

Βέβαια τις εποχές(τέλη 2012-αρχές 2013) που ο Τζίφρας έκανε τουρνέ στο εξωτερικό μερικά χρόνια πριν συναντήσει τον "διαβολικά καλό",
οι ΚΚΕδες/ΠΑΜιτες έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ στο Μετρό για να υπερασπιστούν την απεργία των εργαζομένων των οποίων ο πρόεδρος ή ο αντιπροέδρος αν δεν κάνω λάθος ήταν τότε στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλά τις σας νοιάζει "βύσματα" τους έλεγε κάποιο μεγαλοστέλεχος του Σύριζα τους εργαζόμενους στο μετρό ή κάνω λάθος;

Οι KKEδες/ ΠΑΜιτες αγωνιζόντουσαν από τις 4 τα ξημερώματα στην απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι αλλά όπως έλεγε ο Τζίφρας στα 2010-2011 "Το ΠΑΜΕ" έκανε "εξαλλοσύνες στα λιμάνια". Έβγαλε το πόρισμα ο "ηγέτης" και αναμεταδόθηκε το αδιαμεσολάβητο(ρε ΣΟ κόφτον) φιλοσυριζεικο indymedia.

Και ακριβώς την ίδια εποχή των ΤΟΥΡΝΕ Τζίφρα στο εξωτερικό και ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδων στο εσωτερικό συνελήφθησαν και 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ τον σημερινό υπουργό εργασίας. Και ακόμα σέρνονται σε δίκες. Και ο Μπάμπης Αγγουράκης έτρωγε γκλοπιές από τα ΜΑΤ στην πορεία προς του υπουργείο Εργασίας.


Αφού δεν μας έκανες σοφότερους στην απλή απορία πως ένα κόμμα με χωρίς ουσιαστικά μεγαλύτερους πόρους συγκρινόμενο τότε με το ΚΚΕ είχε τόση διαφήμιση και προβολή στα μέσα η οποία στοιχίζει (να δω συριζαίο να πουλάει κουπόνια και ας είναι τι), λύσε μου μία άλλη απορία:

Υπήρχε εντολή από μεγαλοστελέχη το ΠΑΣΟΚ για την μαζική μετακόμιση στα τέλη του 2011 προς στον Σύριζα; Μέχρι και από τοπικές του ΠΑΣΟΚ με τα έπιπλά τους λέγεται πως μετακόμισαν στις τοπικές του Σύριζα.

Τελικά μιας και άλλα στελέχη σας Β Γραμμής θα ξαναπαίξουν αυτή την φορά σε πρώτο πλάνο ξαναβάλτε τους να ξανακάνουν τον "ειλικρινή βιομήχανο" και να τους απολαμβάνουμε στο youtube . Να ξαναγελάσει το χειλάκι μας

17-57

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο για τον lefty και λοιπούς. Πως τους έχουν για να "σπάνε πλάκα", να περ΄νανε την ώρα τους μαζί τους οι ΝΔκράτες

"Μοναδικός στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το Κομμουνιστικό Κόμμα. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο τακτικός εκλογικός αντίπαλος.
Μέσα από αυτό το σχήμα της απόλυτης ιδεολογικής διάλυσης και αποσύνθεσης του, δεν γεννιούνται πλέον όροι σοβαρής ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης"


https://www.youtube.com/watch?v=gZ3jFtlG20E

@Προλεκαλτ ( 25 Ιουλίου 2019 - 1:56 π.μ. )

Ναι Προλεκαλτ δημοσιογράφος του liberal ξεκίνησε για το ίδιο θέμα σε τηλεοπτικό κανάλι αγώνα κατά Κουτσούμπα.
Βέβαια οι δημοκράτες μας του Liberal δεν μας λένε πως διασφαλίζετε η για το αστικό σύνταγμα μυστικότητα της ψήφου και πως διασφαλίζετε η ακριβής επανακαταμέτρηση με την ηλεκτρονική ψήφο αν υπάρχει υπόνοια μη σωστής καταμέτρησης όπως γίνεται στα ψηφοδέλτια. Ψηφοφορία για το ψωμί των εργατών/εργαζομένων γίνεται και όχι για το καλύτερο τραγούδι σε μουσικό ριάλιτι

17-57

Αναυδος είπε...

πρέπει να αναγνωριζουμε όλα τα θετικα που εκανε ο συριζα

- Εξασφαλισε υπερπλεονασματα αυξανοντας τη φορολογια των εργαζομενων (εμμεση και αμεση) αυξανοντας ΦΠΑ, εισφορες μειωνοντας το αφορολογητο κλπ ενώ μειωσε τις κοινωνικες δαπάνες. Ακομη και τα επιδοματα φτωχοκομείου τα εξαφαλισε βαζοντας τους λιγοτερο φτωχους να τα πληρωσουν Εδωσε ζεστο χρημα στο κεφαλαιο μειωνοντας τους φορολογικους συντελεστες κερδων, στα μερισματα, στα καζινο κλπ
- ξεπουλησε αεροδρομια λιμανια, οικοπεδα, θαλασσια οικοπεδα κλπ
- επιτάχυνε την απαξιωση του κεφαλαιου πουλώντας μισοτιμής πολλες χρεωμένες επιχειρησεις γραφοντας τα χρωστουμενα στην αμμο (ΔΟΛ, Πηγασος, Μαρινοπουλος, Σελλοντα, Νηρεας κλπ κλπ)
- εξασφαλισε την αυξηση της εκμεταλευσης της εργατικης ταξης με το νέο συνδικαλιστικο νομο, τις ευελικτες νορφες εργασια κλπ ακομη και την αυξηση του υποκατωτατου μισθου την ισοφαρισε με τη μειωση των ασφαλιστικων εισφορων για να μη βλαψει το κεφαλαιο
- ισχυροποιησε τις συμμαχιες του ελληνικου κεφαλαιου με ΗΠΑ, ισραηλ ελυσε τα χερια του νατο και τη εοκ στα δυτικα βαλκανια με τη συμφωνια των πρεσπων

Εκανε τα αδυνατα δυνατα για το συμφερον της αστικης ταξης και μετα αναρωτιουνται οι χατζιαβατηδες υ γιατι το ΚΚΕ κανει οτι μπορει για να στειλει στο διαβολο τοσο τον συριζα οσο και τα στελεχη του

μιλαμε για κρετινους που πασχουν απο κοπρολαγνια αν τα κακα του συριζα τα περασαν για καλα

zoot horn rollo είπε...

Τέτοια δείγματα όπως του παραπάνω θα τα τρώμε στη μάπα από εδώ και στο εξής. Η γραμμή και η αντίληψη που πάνε να περάσουν είναι φανερές.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν χάσει άλλοι το βόλεμα, άλλοι τις καρέκλες, άλλοι τις θεσούλες και προσπαθούν να βρουν τι τους φταίει Zoot. Απλά γνήσια Πασοκικά Πράγματα.

Μου αρέσει πως ακόμα δεν λένε κουβέντα για το 1989 αν και αυτό εννοούν. Τι να πουν όμως με τότε υπουργούς επί Ζολώτα Δραγασάκη(και αντιπρόεδρος Κυβερνήσεων επί Σύριζα) και Κουβέλη(ξανά υπουργός με Σύριζα) αν δεν κάνω λάθος.
Τι να πουν όταν συγκυβέρνησαν με τους Ανελ, και την "Καραμανλική συνιστώσα". Τι να που όταν οι της αντίληψης του "βρώμικου" 89 συγκυβέρνησαν με την ΝΔ και στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Συγκυβέρνηση ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδων;

Έδωσαν από την μεριά τους ένα 3χρονο στη ΝΔ εξασφαλισμένο να υλοποιήσει τους αντιδραστικούς νόμους που ψήφισε ο Σύριζα, βάζοντας στην ΝΔ την ευκαιρία για την δική της πινελιά στον καμβά. Ήδη ο Σύριζα παρά τις φανφάρες πολιτικά συμπεριφέρεται σαν "βρεγμένη γάτα" τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του Κούλη.

Άλλη μια "εμπανάσταζη" η γνωστή "εμπανασταζη" του κτηρίου Γκίνη του Πολυτεχνείου έλαβε τέλος. Διόμισυ εβδομάδες από τότε που ξανά ανέλαβε ο παλιός υπουργός Προ-πο και πληθαίνουν τα "δείγματα γραφής" αρκετών. Και για το άσυλο και για όσα σκέφτεται να περάσει η κυβερνώσα Δεξιά (υπάρχει και η αντιπολιτευόμενη Δεξιά που νομίζει πως είναι "αριστερά" ). Όπως άλλωστε έγραψε σε πρωτοσέλιδο η "Αυγή" αυτός ο κύκλος ("εμπαναζταζης" αλλά δεν το γράφει) έκλεισε με αφορμή τα του City Plaza.


17-57

Ανώνυμος είπε...

17-57

Ε μα αφού η διαδικασία θα ελέγχεται από διακομματική επιτροπή, και θα είναι αδιάβλητη,τι δεν καταλαβαίνεις; Είπαμε, δημοκρατία έχουμε πια, το κράτος του χωροφύλακα μας τελείωσε, εμπεδωστε το επιτέλους. Δηλαδή, τι, θες να αποφασίζει η μειοψηφία για την πλειοψηφία; Βέβαια νταξει, και τα αστικά κόμματα με μειοψηφία κυβερνάνε, αλλά είπαμε, ο λαός δεν θέλει ακυβερνησία.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο τελευταίος που θα γινω απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατι δεν ανήκω επισημα εκεί αλλά πλέον τον στηρίζω. Καταρχάς πριν τις εκλογές του 2012 δεν πήγαινα να ψηφήσω γιατι και εγω και η οικογένεια μου είχαμε φαει στη μάπα τον δικομματισμο Πασοκ – ΝΔ και την βουτηγμένη στη διαφθορά και τα σκάνδαλα πολιτικη. Αλλά αυτά που γράφετε εδώ περα, πραγματικά δικαιώνουν οσους έκαναν στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βολικά ξεχνάτε ότι ο λαος τα ταραχώδη χρονια της κρίσης, κυρίως το διάστημα ’12 –’15 δεν είχε παρά 2 επιλογές: είτε να «αυτοκτονήσει» επιλέγοντας αυτούς που τον οδήγησαν στη χρεωκοπία (πολιτική και οικονομική) είτε να δωσει εντολή σε κάτι νέο να αλλάξει ριζοσπαστικά την πολιτικά κατάσταση.Και το μονο νεο εκεινη την περίοδο ηταν το προσωπο του Τσιπρα καλως ή κακώς.

Τα κατάφερε; Σε μεγάλο βαθμό όχι. Τα μνημόνια παράμειναν με απειλές και εκφοβισμούς και η ψευδαίσθηση ότι η αποχώρηση από το ευρώ θα ήταν περίπατος έγινε καπνός. Βολικά ξεχνάτε ότι και για αυτό όμως κρίθηκε ξανα ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτεμβριο του 2015, παρέμεινε κυβέρνηση και αμέσως άρχισε ενας άνισος αγώνας να εφαρμοστεί μια φιλολαϊκή πολιτική κάτω από την Δαμόκλειο σπάθη των δανειστών.

Προφανώς τα περισσότερα μετρα που πάρθηκαν ΔΕΝ ήταν επιλογή της κυβέρνησης αλλά των δανειστών. Προφανώς και καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν είναι αυτοκαταστροφική για να επιβάλει τέτοια μετρα. Αλλά και καμία κυβέρνηση δεν ήταν, κόντρα στο δεξιο ρευμα, τόσο προοδευτική ώστε να εχει την βούληση, παρα τις αντιξοότητες, να μπορεί να δίνει μια ανάσα σε δημοσίους υπαλλήλους, σε ανέργους, σε μετανάστες, σε καταπιεσμένες κοινότητες να ανασάνουν από την οσμή του νεοφιλελευθερισμού και φασισμού που καραδοκούσε από ΝΔ και ΧΑ.

lefty

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπολίτευση «από τα αριστερά» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι; Ανύπαρκτη και εκτος πραγματικότητας.
Ουσιαστικά δεν αρθρώνει καν πολιτικο λογο αλλά βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε συνωμοσιολογία :

Λες: Η διαπλοκή έφερε τον Τσίπρα στην κυβέρνηση. Απάντησα σε προηγούμενο σχολιο. (Mega, ακόμα λείπεις σε μερικούς φαίνεται)
Λες: Ναι αλλά σε στηρίζουν τωρα ο Σαββιδης, ο Βρυωνης, ο Κουρης, ο Γιαννακοπουλος, η Αγγελοπουλου, ο Κοκκαλης κτλ. Το κυμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδύνατο να αποτραπεί από ολο το κατεστημενο (και παρα την τρομολαγνεια των ΜΜΕ τα χρόνια του δημοψηφίσματος )γιατί το στήριζε η πλειονότητα του λαού. Το αν χτύπησαν την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι επιχειρηματίες γιατί είδαν την δυναμική του, είναι λογικο, γιατί κανείς από αυτή την πονηρή φάρα δεν ποντάρει σε καμένα χαρτιά. Αν κάποια εφημερίδα ή κανάλι έρθει και σου πει «θέλω να σε στηρίξω» κοντρα στον ΣΚΑΙ και τον Πρωτο Βουρκο και αλλες φιλελεύθερες φυλλάδες, εσυ κλειστου την πόρτα και μείνε άοπλος στην προπαγάνδα τους.
Λες: Το ΚΚΕ εχει ένα όνομα τόσα χρονια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στην πορεία του τίτλους. Πολύ σοβαρό πολιτικό επιχείρημα. Ένωση Κέντρου γρήγορα ξανά στη βουλή, επειδή έχει ιστορικό ονομα.
Λες : μην σκίσεις κανένα καλτσόν στον αγώνα κατά της διαπλοκής. Είδες κάποιον επιχειρηματία να βγαζει λεφτά επι ΣΥΡΙΖΑ; Σκάνδαλο από υπουργό; Κάποια χατίρια δεν έγιναν στον Μαρινάκη από ότι θυμάμαι και το γύρισε στο αντιΣΥΡΙΖΑ από τον φιλο του Χατζηνικο, να διαβάζει προγραμμένες δηλωσεις και το τσιρακι του ο «αριστερος» Χαραλαμπόπουλος να σιγονταρει. Ποσες επιχειρήσεις έκλεισαν ή έφυγαν από Ελλάδα «λόγω κρίσης» όταν επαψαν να παίρνουν δανειακια από τράπεζες και κόπηκαν τα χατίρια από φιλελε διευθυντάδες; Πόσοι καναν καριέρα σαν αντιΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια; Ο Μπαμπης μέχρι και με βουλευτιλίκι εξαργύρωσε τις υπηρεσίες του. Την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με φιλελευθερισμό θα την καταλάβουμε δυστυχώς ολοι μας.
Λες: μάλλον για τον αγώνα κατά της διαπλοκής θα έκανε τις δημόσιες ομιλίες του ο Τζίφρας όταν επισκέπτονταν το ένα μετά το άλλο τα αμερικάνικα ιδρύματα… Συνωμοσιολογία και παλι. Πουθενά πολιτική κριτική. Ο Τσιπρας μόνος εφερε την αριστερά στην κυβέρνηση, δεν ψηφίστηκε από λαο; Πάτησαν ένα κουμπί στις ΗΠΑ και έγινε; Υποτιμάς ακόμη ότι έδωσε όραμα απέναντι σε Σαμαροβενιζελους και μεταπολιτευτική σαπίλα. Και το όραμα στην πολιτική είναι πολύ σπουδαίο και πολύ πιο αναζωογονητικό για έναν εξαθλιωμένο λαο από ένα «δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε» (όπως και εάν ήταν το νόημα του )τότε που ειπώθηκε, που μονο απογοήτευση και αναχωρητισμό υποδηλώνει και πολυ ορθά βρήκε γυρισμένες πλάτες. Και στο τελος-τελος γιατί δεν ρωτάτε τον νέο σας σύντροφο τον κυριο Μηλιό για το εάν επέλεγαν κυβερνήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια; Ας σας πάει λοιπόν και εσας ένα ταξιδάκι στις ΗΠΑ να ενισχυθούν οι επιρροές με μαγικό τρόπο αφού επιμείνετε σε συνωμοσιολογίες.


lefty

Ανώνυμος είπε...

"Είμαι ο τελευταίος που θα γινω απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατι δεν ανήκω επισημα εκεί αλλά πλέον τον στηρίζω..."

Συριζισμός - πασοκισμός - σκέψη Τοκάτας Φούγκας. Ούτε για τα τσιμέντα δεν κάνεις μεγάλε πολεμιστή του φωτός που έφαγες την διαπλοκή όπως ο άγιος γεώργιος (ο πρίντεζης) το φίδι. Καλές καρέκλες ακροδεξιό σκουπίδι, ξέρω δεν τις θες, άλλα τράβα να πάρεις καμία έστω κι από νδ, όπως τα μνημόνια που δεν ήθελες να εφαρμόσεις.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Καιρό είχαμε να δούμε τόσες βλακείες μαζεμένες.

Θανάσης είπε...

Προφανώς έχει ρίξει την ταρίφα μετεκλογικά ο σύριζα στα 50 λεπτά την παρέμβαση και υφιστάμεθα τις συνέπειες. 1. Ο παπάρας με το nick lefty δεν γνωρίζει τη διαφορά φιλελευθερισμού και νεοφιλελευθερισμού, νομίζει ότι είναι το ίδιο πράγμα και χρησιμοποιεί μια τον ένα και μια τον άλλο όρο χωρίς να πετυχαίνει το στόχο σχεδόν ποτέ ("φιλελέ διευθυντάδες" !!!) 2. Είναι έτοιμος να συγχωρήσει τα πάντα στο σύριζα αλλά όχι στο Μηλιό (τώρα πια) αγνοώντας ότι δεν του επέτρεψαν την είσοδο στις ΗΠΑ και λέγοντας αηδίες. 3. Το ότι μας φόρτωσε τη ΝΔ με 40% για ποιος ξέρει πόσα χρόνια, όλα τα συριζοτρολ το κάνουν γαργάρα χρησιμοποιώντας το κλισέ "έδωσε ανάσα" και γω δεν ξέρω σε ποιούς. 3. Επειδή είναι και νεαρός και απ' ότι φαίνεται άμαθος δεν κατανοεί τι σημαίνει η φράση "πριν τις εκλογές του 2012 δεν πήγαινα να ψηφίσω". Τι λες ρε μεγάλε! Και τώρα που του στάξανε τα πενηντάλεπτα είδε το φως το αληθινό και εμφανίστηκε για ζύμωση εδώ. 4. Πρέπει να αρχίσει να μπαίνει ρητά το ερώτημα: Καλά όλα αυτά αλλά ο σύριζα τι ακριβώς θέλει από τη ζωή μας; Κάποτε (ο συν) ήθελε "το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα". Τώρα γιατί παλεύει (λέμε τώρα) εκτός από τις καρέκλες στην εναλλαγή με τη ΝΔ;

ARGIE είπε...

"Είμαι ο τελευταίος που θα γίνω απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν ανήκω επίσημα εκεί αλλά"

Φαντάσου δηλαδή να ήσουν από τους πρώτους απολογητές του ΣΥΡΙΖΑ!
Κρίμα που δεν ανήκεις επίσημα, να το επισημοποιήσεις επειγόντως!

Μια απορία μόνο: τη δεκαετία του '80 η οικογένεια ψήφιζε την ΠΑΣΟΚάρα ή
ήταν πολύ διεφθαρμένη για τα γούστα σας;

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''Είμαι ο τελευταίος που θα γινω απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατι δεν ανήκω επισημα εκεί αλλά πλέον τον στηρίζω...''

Το γνωστο ''δεν ειμαι τρολ του ΣΥΡΙΖΑ αλλα...''

Ανώνυμος είπε...

Πονανε τα μυαλα μας...
Επι ΣΥΡΙΖΑ πουληθηκαν ολες οι υποδομες της χωρας και μπηκαν στο υπερταμειο αλλα δεν πλουτισε κανενας ολιγαρχης επι ΣΥΡΙΖΑ. Το οτι ο ιδιος ο Τσιπρας ξεδιαντροπα λεει οτι αυξηθηκε επι κυβερνησης του η κερδοφορια των επιχειρησεων και ο ιδιος ο ΣΕΒ ικανοποιημενος ειπε οτι το 68% οσων απαιτησε τα εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μαλλον δεν ξερουν ξερει ο lefty.
Ο Σαββιδης πηρε ΣΕΚΑΠ τζαμπα την πουλησε ενα σκασμο λεφτα αληθεια με ποια κυβερνηση? Τα 20εκ ο Μελισσανιδης απο την περιφερεια απο ποιον τα πηρε?
Ρε που νομιζεις οτι γραφεις στο facebook σε λωτοφαγους που ψηφιζουν ''αντι-δεξια'' Κουντουρα , Κουικ και Ξενογιαννακοπουλου?

ratm

Ανώνυμος είπε...

lefty
Αν είχες την στοιχειώδη μετριοφροσύνη θα ξαναδιάβαζες την δήλωση - πανηγυρισμό και οξυδερκή ανάλυση του πρόεδρου του ΣΕΒ για τα εκλογικά αποτελέσματα του 2012.


Μάλλον οι του ΣΕΒ ήταν αριστεροί.
Και τα τρία ιδρύματα που επισκέφτηκε διαδοχικά στις ΗΠΑ ο Τσίπρας και αυτά αριστερά τις εποχές που οι ΠΑΜΙΤΕΣ έτρωγαν τα δακρυγόνα σε ΜΕΤΡΟ - Λιμάνι - Υπ.Εργασίας
Και κάποιοι πρόεδροι ΠΑΕ και ΚΑΕ και αυτοί αριστεροί
Αριστεροί είναι και συγγενείς εφοπλιστών και μεγαλοβιομηχάνων
Μάλλον τόσα ιδιωτικά ΜΜΕ στα 2012 έγιναν και αυτά αριστερά. Ή "αντισυστημικά" όπως τα λέγανε στελέχη σας

Αλλιώς δεν δικαιολογείται όλα τα προηγούμενα να φιλοξενούνται από τόσα ΜΜΕ και αρκετά και από την "Αυγή" που τότε πανηγύριζε. Υπάρχει πληθώρα από Link

Τα υπόλοιπα που σερβίρεις είναι φιλολογίες. Να ξαναδιαβάσεις καλύτερα τα think tank σας σαν τα παλιό του "εκσυγχρονιστικού μπλοκ" εποχών Σημίτη για να μας ξανασερβίρεις νέες θεωρίες του client-ισμού πελατειακού κράτους και διαφθοράς.
Ναι την κρίση την έφερε το πελατειακό κράτος. Για αυτό ξεκίνησε από το ΜΗ πελατειακό κράτος των ΗΠΑ με την Leeman Brothers.
Α ναι διαφθορά δεν υπάρχει στις ΗΠΑ παρόλο που ο Μπογιόπουλος μιας και τον εκτιμάς αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο από το βιβλίο του "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" στην διαφθορά στις "κανονικές χώρες" δυτικές χώρες. Και βάζει και το ερώτημα πως το 2% του "κακού" και "διεφθαρμένου" Καπιταλισμού σύμφωνα με στοιχεία διεθνών επιτροπών επηρεάζει το υπόλοιπο 98% του "υγιούς και έντιμου" Καπιταλισμού;


Σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ έχετε μέσα σας και μην το παίζεται χαζοί γιατί δεν είσαστε.
Απλά τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χάρη στην δική σας "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" τους δώσατε άφεση αμαρτιών στην πολιτική τους και τώρα νοιώθουν "δικαιωμένοι".
Οι βεριταμπλ ΠΑΣΟΚοι που είναι στο παρασκήνιο ή είναι στην Φώφη θα σας πάρουν τις καρέκλες και τις θεσούλες στο ενδεχόμενο Επίσημο πλέον deal συγχώνευσης. Και αυτό ανησυχείτε ΤΌΣΟ με την λέξη "ΠΑΣΟΚοποίηση" ΟΣΟ και το ότι ο "ηγέτης" σας πέρα από τις φανφάρες έδωσε έμμεσα από την πλευρά του χρονικό τράτο κοντά στα 3 χρονάκια ΆΝΕΤΗΣ Διακυβέρνησης στη ΝΔ από την εκσυγχρονιστική - ευρωπαϊκή δεξιά σας που εκπροσωπεί ο Σύριζα

17-57

Ανώνυμος είπε...

https://www.documentonews.gr/amp/article/o-anthrwpos-apo-petra

Έχουν λαλήσει για τα καλά... Αλλά δεν ξέρω αν τους πιστεύει πια κανείς.

Προλεκαλτ

CCCP DEJAVU είπε...

http://www.katiousa.gr/politismos/mme/to-diko-mou-tsernompyl-i-pragmatikotita-tis-seiras-enantion-tis-mnimis-oson-epezisan/

Που είναι ΤΩΡΑ ο ανερχόμενος Δανίκας της Κατιούσα που μέσω εκλογικών μαχών ήθελε να μας πει ότι ναι μεν προπαγάνδα αλλά αξίζει καλλιτεχνικά; ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΡΛΑΖ;

CCCP DEJAVU είπε...

Δεν έχουν λαλήσει.Είναι αχόρταγοι.Θέλουν την ολοκληρωτική επικράτηση.Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους οι αλήτες

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Βασίλη, καλημέρα με μια σύντομη διόρθωση σε πρόσφατη ανάρτηση της КАТЮUΣА (http://www.katiousa.gr/politismos/kinimatografos/arnolnt-svartsenegker-i-afstriaki-velanidia-ki-o-kapitalismos/).

Γράφεται στην αρχή: Το όνομα Σβαρτσενέγκερ (που στα γερμανικά ακούγεται κάπως σαν “μαύροι νέγροι”)…

Λάθος, λάθος, λάθος!

Ας πάρουμε όμως με τη σειρά τα πράγματα.

Το επώνυμο ή οικογενειακό όνομα (όχι απλώς όνομα!) «Σβάρτσενεγκερ» [Schwarzenegger] (και όχι «Σβαρτσενέγκερ»!) δεν προφέρεται «Σβάρτσε―Νέγκερ» αλλά «Σβάρτσεν―Έγκερ». Αλλά και «Σβάρτσε―Νέγκερ» να προφερόταν, πάλι δεν θα σήμαινε, έστω και «κάπως», «μαύροι νέγροι» καθότι ο «νέγρος» και στα αγγλικά λέγεται «Nigger», λέξη εθνοτικής δυσφήμισης που αποτελεί σαφή ρατσιστική υποτιμητική προσβολή.

Το επώνυμο ή οικογενειακό όνομα «Σβάρτσενεγκερ» είναι σύνθετο με συνθετικά το «σβαρτς» [schwarz], επίθετο που πράγματι σημαίνει «μαύρος» στα γερμανικά και το «Έγκερ» [Egger] που είναι γερμανικό εθνικό ή πατριδωνυμικό επώνυμο ή οικογενειακό όνομα που απαντάται συχνότερα στην περιοχή των άνω γερμανικών διαλέκτων (Νότια Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Αυστριακή Δημοκρατία και Ελβετική Συνομοσπονδία). Το «Σβάρτσενεγκερ» θεωρείται παραλλαγή του «Έγκερ». Για το τι σημαίνει «εθνικό ή πατριδωνυμικό επώνυμο ή οικογενειακό όνομα», βλέπε: Μανόλη Τριανταφυλλίδη, Τα οικογενειακά μας ονόματα, Θεσσαλονίκη 1982, σελ. 23‒25 (§§ 52‒54).

Το γερμανικό εθνικό ή πατριδωνυμικό επώνυμο ή οικογενειακό όνομα «Έγκερ» [Egger] προέρχεται από την άνω γερμανική διαλεκτική παραλλαγή «Εγκ» [Egg], το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το μεσαιωνικό άνω γερμανικό «Έγκε» [egge] και σημαίνει ό,τι το βορειογερμανικό «Έκε» [Ecke], δηλαδή γωνιά ή ύψωμα του εδάφους.

Επομένως το Σβάρτσενεγκερ» [Schwarzenegger] δηλώνει τον κάτοικο περιοχής υπερυψωμένης που έχει μαύρο ή σκούρο χρώμα. Καμιά σχέση με «νέγρους» κλπ.!

Η συγκεκριμένη συντάκτρια οφείλει ανυπερθέτως να βελτιώσει τα γερμανικά της, τα οποία στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση κρίνονται ―επιεικώς!― απαράδεκτα (θα έλεγα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ ―δεν έχω πονηρή πρόθεση, πιστέψτε με― ότι όλα αυτά είναι «ιστορίες γι’ αγρίους»)…

Τα λέμε,

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Και απαραίτητη διευκρίνιση στο προηγούμενο:

Επομένως το Σβάρτσενεγκερ» [Schwarzenegger] δηλώνει τον κάτοικο περιοχής υπερυψωμένης που έχει μαύρο ή σκούρο χρώμα.

Σωστότερη διατύπωση:

Επομένως το Σβάρτσενεγκερ» [Schwarzenegger] δηλώνει τον κάτοικο περιοχής υπερυψωμένης, η οποία έχει μαύρο ή σκούρο χρώμα.

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας παρατάς ρε ντεζαβού! Για πες μας εσύ καλύτερα, τώρα δεν σου φαίνεται "αυγή" η Κατιούσα πια; σιγά σιγά θα μας πεις ότι εγώ είμαι υπεύθυνος που δεν πήραμε 7%.
Ξύνεσαι στου τσομπάνη τη γκλίτσα για διαδικτυακό καβγά. Άντε λήξτο.

Δελάρζ

Ανώνυμος είπε...

@Προλεκαλτ ( 29 Ιουλίου 2019 - 9:48 π.μ. )

Κάτι τα 40αρια της θερμοκρασίας κάτι το 40αρι της νίκης της ΝΔ και έχουν λαλήσει.
Μόνο για Πέτρινη Καρδιά δεν τραγούδησε ο ποιητής του document

Άλλα λένε άλλα πιστεύουν άλλα εννοούν. Αλλού είναι το πρόβλημα τους.
Κάποιοι θα χρεωθούν και την μεγαλύτερη εκλογική νίκη σε διαφορά της Δεξιάς επί της Σοσιαλδημοκρατίας εδώ και 40χρόνια. Ο γιος Μητσοτάκης ή Μητσοτάκης ο Β ο Τεχνοκράτης νίκησε την σοσιαλδημοκρατία με μεγαλύτερη διαφορά 8,5% από ό,τι ο πατέρας του Μητσοτάκης ο Α(8,2% και αυτό με τη τρίτη). Τέτοια νίκη η (Κεντρο)Δεξιά ούτε στα όνειρα της

https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικές_βουλευτικές_εκλογές_Ιουνίου_1989
https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικές_βουλευτικές_εκλογές_1990
https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνικές_βουλευτικές_εκλογές_Νοεμβρίου_1989


ήδη διακριτικά έκαναν ένα "διακριτικό άδειασμα" σε Πολάκη μετά τις ευρωεκλογές.
Νομίζω πως θα ακολουθήσει "διακριτικό άδειασμα" και σε όσους μπορεί να θεωρήσουν πως θα τους είναι "βαρίδια". Και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ακολουθήσει το document. Τι μόνο η Φώφη θα "θυσιάζει" σε μία περίπου ακατανόητη κίνηση την εκλογική κάθοδο του Μπένι που μάλλον έγινε για την Ενιαία Δημοκρατική Παράταξη;

ο ( Πασοκολογος - Συριζολόγος )17-57

Ανώνυμος είπε...

29 Ιουλίου 2019 08:40
Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουλίου 2019 23:11
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στον ΑΝΤ1: Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείο Άρτας δεν πληρώνονται επειδή δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο) - Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας

"Σοβαρή καταγγελία για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής του Νοσοκομείου απείλησε τις καθαρίστριες ότι «αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, δε θα πληρωθούν» και σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, μετά τις εκλογές παραμένουν απλήρωτες.

Οι καθαρίστριες, βρίσκονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ λίγο μετά την άφιξή του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης δέχθηκε αμέσως να τις συναντήσει.

Οι συμβάσεις των καθαριστριών όλων των νοσοκομείων της χώρας, λήγουν στο τέλος του έτους."

Ακολουθούν 2 Video και η απάντηση του νοσοκομείου
https://www.ant1news.gr/Society/article/542649/proedros-poedin-ston-ant1-oi-katharistries-toy-nosokomeio-artas-den-plironontai-epeidi-den-psifisan-syriza-binteo-

17-57

Ανώνυμος είπε...

Σε όποιον του λείπει το MEGA υπάρχει το OPEN lefty. Τόσους πρώην δημοσιογράφους MEGA έχει και μάλλον κάτι θα ξέρεις καλύτερα για τα φιλοΣύριζα κανάλια όπως ήταν και το MEGA στα 2014-2015

Να γράφεις σε ποιον απευθύνεσαι. Μην να μην βάζεις λόγια που δεν γράφονται όπως κάνεις κουτοπόνηρα .Αν απευθύνεσαι σε μένα στο στο σχόλιο σου (26 Ιουλίου 2019 - 2:59 μ.μ.) το τι γράφω στηρίζεται σε στοιχεία με links, είναι μέσα στα σχόλια μου και δεν χρειάζονται δικές σου "διασταλτικές ερμηνείες"


όχι δεν τον έφερε τον Σύριζα στην διακυβέρνηση, οι πασοκοι, ο ΣΕΒ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι τα ιδρύματα του εξωτερικού. Ναι σε πιστεύουμε Lefty
Για αυτό εξαιρετικά αφιερωμένο στον Σύριζα ένα link που περιέχει πολλά Link
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html


Πάντως οι εφοπλιστές πλήρωσαν λιγότερα επί Σύριζα και οι φαρμακοβιομήχανοι τους έγινε μία επιστροφή λίγο πριν τις εκλογές από το clow-back αν δεν κάνω λάθος. Άλλη μία ταύτιση, φυσικά τυχαία, Σύριζα με την χ.α. που τόσες συζητήσεις-προτάσεις στη Βουλή είχε κάνει η τελευταία για τα επιχειρηματικά κίνητρα σε εφοπλιστές και φαρμακοβιομήχανους.


Αυτά δεν λέγονται διαπλοκή αλλά απλά "επιχειρηματικά κίνητρα". Αυτός εξάλλου είναι ο καπιταλισμός που από εμάς αντιμετωπίζεται ενιαία ως πολιτικοοικονομικό σύστημα και όχι ως "καλός" και "κακός" καπιταλιστής και "υγιείς" ή μη "υγιείς" επιχειρήσεις. Το ερώτημα του Μπογιόπουλου πως το 2% του "κακού" καπιταλισμού διαφθείρει το "έντιμο" 98% παραμένει .


17-57

CCCP DEJAVU είπε...

Έληξε επί προσωπικού.Για που δεν πήραμε όχι 7% αλλά μια ψήφο παραπάνω από τις ευρωεκλογές υπάρχει συλλογική ευθύνη άλλο θέμα αυτό. Το λήγω εδώ δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις είπαμεια κουβέντα παραπανω.

Τώρα για την κληρονομια του Αμερικανικου κυκλώματος κινηματογράφου και τηλεόρασης

Σε κάμποσα χρόνια από τώρα κανείς δεν θα θυμάται το πραγματικό Τσερνόμπιλ όταν πεθάνουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Θα υπάρχει όμως η σειρά αυτή νούμερο ένα λένε στο ξέρω γω πως το λένε iambdb με τα αληθινά ονόματα τους και με την προπαγάνδα των καπιταλιστών.

Η αλήθεια των γεγονότων θα ξεθωριάζει όπως αυτή της καταλυτικής συμβολής της Σοβιετικής Ένωσης και του Στάλιν για την αντιφασιστική νίκη.

Η ευθύνη βαρύνει κομμάτι του ΚΚΣΕ και το διαολεμένο 20ο Συνέδριο

Καλό μήνα

Ανώνυμος είπε...

https://www.rovespieros.gr/soudan-matomenos-dromos-kinezikou-metaxiou/

Τι λέει για αυτό η τουιτερικη διεθνής; Έχουν καθολου τσίπα να αυτοφασκελωθουν, ή μπα;

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι στον Σύριζα ήδη χρεώνονται την 3η μεγαλύτερη σε διαφορά υπέρ της (Κεντρο)Δεξιάς από την Μεταπολίτευση και μετά CCCP DEJAVU. Πολάκης, μετά μάλλον (δεν είναι σίγουρο αλλά δεν το αποκλείων)ακολουθούν Δούρου και document.

Σεμνά και Ταπεινά η ΝΔ θα "ξεκαθαρίσει την δουλειά" για να ανοίξει ο δρόμος προς τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία με μείγμα Αλέξη-Φώφης. Παρακολουθώντας την "αντιπολίτευση" βρεγμένης γάτας του Σύριζα διαπιστώνει κανείς πως ακόμα και φανφάρες να εκστομίζουν, αμέσως Η ΝΔ βγάζει κάτι αντίστοιχο που έκανε ο Σύριζα ως κυβέρνηση. Ο Κούλης "κόβει τιμολόγια" στον "πελάτη" Αλέξη. Με μειωμένο όμως ΦΠΑ γιατί είναι και φιλελεύθερος.

Οι προβλέψεις σου για μείωση της αποχής κατά 10% στις εθνικές εκλογές και για ΚΚΕ 4%+ κάτι ψιλά πάντως έπεσαν έξω.

Καλό μήνα προς όλους

17-57

Ανώνυμος είπε...

Προλεκαλτ(2 Αυγούστου 2019 - 11:10 μ.μ.) ας ξαναδιαβάσουν το
https://livingmarxism.blog/2014/06/25/why-are-russia-and-china-imperialist-powers-and-not-capitalist-semi-colonies/


17-57

Ανώνυμος είπε...

Επί τούτου. Για "ατσάλινους" τουιτεράδες και μη

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ
https://www.komep.gr/2017-teyxos-2/h-theoria-toy-lenin-gia-ton-imperialismo-kai-oi-diastrebloseis-ths

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ημουνα νιος και γερασα...

10 χρονια κρισης, το ΚΚΕ στα ιδια. Επισης εχασε τους περισσοτερους δημους που ειχε δημαρχους. Και το θετικο ειναι οτι... "αντεξε"... ναι αντεξε, και το μλ και το ΕΕΚ αντεξανε, στα αναλογα μεγεθη. Αν αρκειστε στο "αντεχουμε" εχει καλως, εγω παντως.. δεν αντεξα, και δεν αντεχω αλλο. Καλως το ΚΚΕ κρατει τα ποσοστα του και κανει και 5 καλα πραγματα. Απο κει και περα αυταπαταται οποιος νομιζει οτι το ΚΚΕ (και οποιος αυτοπροσδιοριζεται επαναστατικη δυναμη ανταρσυα, οκδε κτλ) θα κανει ποτε επανασταση ή ηδη κανει επανασταση....

Σεραφεινο Τιραμολα

Ανώνυμος είπε...

Η απερχόμενη περιφερειάρχης Δούρου θα ζητήσει έστω μία φορά συγνώμη από το ΚΚΕ(1) για τον ΧΥΤΑ Φυλής; Α είναι ο ίδιος ΧΥΤΑ που παρεμπόδιζαν την είσοδο στον Πρωτούλη ενώ επέτρεψαν την είσοδο στον Παναγιώταρο της χ.α. με "ξεναγό" στέλεχος του Σύριζα

(1) https://twitter.com/Zack_Rakis/status/1157240052709240832
(2) https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10269722

17-57

Ανώνυμος είπε...

"συνέντευξη του Νίκου Παππά στο @ratpackgr για τη πολιτική στο σπίτι:
Η Μαρία ΝΔ, εγώ #ΚΚΕ "κερδίζω ιστορικά, δε μπορώ να χάσω, η ιστορία έχει δείξει ότι εμείς είμαστε οι κερδισμένοι"
...ο σκύλος ο Μάριος ΣΥΡΙΖΟ/ΚΙΝΑΛ, "όπου έχει τροφή πάει" "

https://twitter.com/manast90/status/1157300739154284545

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΑΙ είναι (θεωρητικά, πάντα θεωρητικά ) εναντίον Του Σύριζα για αυτό του κάνει τόσο προμόσιον εκεί που οι του Σύριζα είναι ανύπαρκτοι και δεν πατάνε(1). Όπως πρόσφατα για τις κινητοποιήσεις για το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Μέχρι και κάθε άλλο παρά φιλοΚΚΕ ΜΜΕ επισήμαναν πως οι του Σύριζα ήταν ανύπαρκτοι και πέταξαν και μία "σπόντα" προς το παλαιότερο κανάλι του νυν δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ και παλαιότερα του MEGA (2)

(1) https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=d8p6toP5X6g

(2) http://newpost.gr/media/5d386f9f974a947c691bcfae/o-stravelakis-thymise-to-toxiko-mega

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο ιμπεριαλισμός να κερδάει κι όλοι οι άλλοι να παν' να γαμηθούνε. Τη μία BRICS, την άλλη ΗΠΑ, αγάλι αγάλι χτίζεται η τουιτερική διεθνής.
Έχει κανείς νέα τους;

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

zoot horn rollo είπε...

Η μεγάλη "δημοκρατική" αγκαλίτσα χωράει πολύ πράμα, αν δεν είσαι ήδη εκεί βέβαια.

zoot horn rollo είπε...

Τι νέα ψάχνεις κι εσύ, στο τέλος καταλήγουν να "τραγουδούν" ό,τι και οι περισσότεροι.

Giannis είπε...

Έχεις τόσο μεγάλη ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη η Δούρου από το ΚΚΕ ???
Ελπίζω το ΚΚΕ να μην έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τη συγγνώμη της.
Εγώ την έχω χεσμένη την ..... συγγνώμη.

zoot horn rollo είπε...

Έτσι κι αλλιώς το συνάφι αυτό δεν ξέρει από συγγνώμες, δεν κάνει λάθη, δεν απολογείται, δεν λογοδοτεί, ό,τι θέλει λέει και ξελέει και πάλι απ' την αρχή. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε πάλι.

Ζήτα από τον Τσουκαλά να γίνει βάζελος, πιο πιθανό να γίνει.

Ανώνυμος είπε...


@17-57
Απευθυνομαι σε οσους κανουν κριτικη από πολύ βολικη θεση. Από μια θεση που κριτικαρει τους παντες και τα παντα αλλα ουτε που τολμα να κατσει στην πυρακτωμενη θεση ευθυνης και να αναλαβει πρωτοβουλιες. Σε ρωτησα συγκεκριμενα αλλα το προσπερασες: «Και γιατι να ενδιαφερει καποιον ενα κομμα διαμαρτυριας;». Ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε χιλια λαθη όταν κυβερνουσε, αλλα ετσι γινεται όταν δρας, όταν προσπαθησεις να αλλαξεις τα κακως κειμενα, όταν συγκρουεσαι με κατεστημενες αντιληψεις.
Την επομενη φορα - γιατι θα υπαρξει και επομενη παροτι καποιοι ονειρευονταν «επιστροφη στο 3%» -θα γινουν σαφως καλυτερες κινησεις σε πολιτικο επιπεδο χωρις το βραχνα των δανειστων, ΕΕ και ΔΝΤ και σαφεστατα καλυτερη επιλογη προσωπων και χωρις καμμενους. Ρωτα και τους μισθωτους, τους μεταναστες, τους ΛΟΑΤ της γειτονιας πως αισθανονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και μην αναπαραγεις μονο κειμενα που ανεβαζει και το Liberal.

…Ωραια το να χανεις και να τραγουδας αρκει να μην ξεχνας πως είναι να νικας που και που. Και προς to συμφερον του κοσμου είναι να υπαρχει μια αριστερη δυναμη να βαζει φρενο στην δεξια νεοφιλελευθερη λαιλαπα. Αυτό δεν θα τα καταφερει βεβαια ένα κομμα διαμαρτυριας, αλλα η επομενη κυβερνηση.

Οσο για τα τα «επιχειρηματικα συμφεροντα που ανεβασαν τον ΣΥΡΙΖΑ», επιμενεις να μην καταλαβαινεις ότι το κομμα ανεβηκε με ωριμη ψηφο μονο από τον εξοργισμενο λαο, που διψουσε για αλλαγη και να γκρεμισει σαπιους πολιτικους και πρετεντεραιους. Το αν πονηροι ανεβηκαν στο επικοινωνιακο αρμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναγκαιο κακο απενταντι σε Αλαφουζους και Μαρινακηδες.
(βεβαια αυτό που δεν καταλαβαινει ο κάθε Αλαφουζος είναι ότι δεν τρωει ολος ο κοσμος κουτοχορτο : http://www.zoornalistas.com/2019/08/blog-post_21.html Ευχαριστουμε ΣΚΑΙ, θα σας ξαναπροτιμησουμε πριν τις εκλογες! ).

Οσο δεν παραγεται σοβαρη πολιτικη αντιπροταση απεναντι στη νεοφιλελευθερη πολιτικη που επικρατει διεθνως, η Αριστερα θα ψαχνει στο ενδοξο παρελθον της αποκουμπι για να συνεχιζει να υπαρχει. Αυτό δεν αρκει πια. Αυτό δεν μου αρκει. Πρεπει να κυβερνησει και ας κανει και λαθη. Από Πατρα μερια εδειξε ενας ΜΑΓΚΑΣ ότι ακομα και στο καπιταλισμο, μπορεις να διαμορφωσεις ανθρωπινες συνθηκες για λαο, μεταναστες, νεολαια και όχι να περιμενεις…τις συνθηκες. Ας περασει και αυτό στο πολιτικο προσανατολισμο του ΚΚΕ και τοτε θα συζητησουμε σοβαρα για μια πολιτικη αριστερη προταση που θα είναι καλυτερη του «προδοτη» Τσιπρα. Μεχρι τοτε, καλα τα τραγουδια και οι χοροι, αλλα τα προβληματα του κοσμου δεν τα λυνουν.

Οσο εβλεπα τους Πορτοσαλτες αυτου του κοσμου να αφριζουν ηξερα ότι ειμασταν σε καλο μονοπατι παρα τις οποιες αδυναμιες μας. Θα ερθει καιρος που θα τους ξανακανουμε εξαλλους!

Υγ. Το ξαναγραφω: τη διαφορα ΣΥΡΙΖΑ –Δεξιας τωρα θα την δειτε.
Υγ. Πως θα περασει άλλο ενα καλοκαιρι χωρις «Ρετιρε»; Δυσκολα για καποιους…

lefty

Ανώνυμος είπε...

ήσουν νιος και γέρασες τιραμολα σεραφινο μπαγκς-μπάνι.

ήσουν νιος και γέρασες στην ΓΣΕΕ που μόλις το ΠΑΜΕ πάρει την πρωτιά όλοι οι άλλοι από ΝΔ μέχρι στα "άκρα αριστερά" της σοσιαλδημοκρατίας, ενώνονται σε ένα σχήμα αναλόγως με τα "κουκιά".

ήσουν νιος και γέρασες στις δημοτικές εκλογές όταν στην Ικαρία του 2010 σε Πετρούπολη το Καισαριανή 2019 σχεδόν όλοι οι άλλοι ενώθηκαν στον Β Γύρο για να μην γίνει η Ικαρία "Κούβα του Αιγαίου" ή (ξανα)περάσουν οι Δήμοι σε Κομμουνιστή Δήμαρχο.

ήσουν νιος και γέρασες όταν ο Σαμαράς "σφύριξε" στην Ντόρα το μυστικό γιατί το έπαιζε αντιμνημόνιο: Για να μην γίνει το ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση

ήσουν νιος και γέρασες με περίπου τα ίδια και τα ίδια κόλπα που μεταχειρίζεται κάθε φορά διαφορετική κυβέρνηση σε διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες διαφορετικούς κλάδους εργαζομένων και διαφορετικά "εκβιαστικά διλήμματα" ανάλογα την εποχή.
Kατά πως μας πληροφορεί ο ant1
https://www.ant1news.gr/Society/article/542649/proedros-poedin-ston-ant1-oi-katharistries-toy-nosokomeio-artas-den-plironontai-epeidi-den-psifisan-syriza-binteo

Αυτό το "εκβιαστικά διλήμματα" που αναμασά συνέχεια το ΚΚΕ ήσουν νιος και γέρασες και μάλλον αποτελεί μία διαρκής δικαιολογία.

όταν σε 10 χρονάκια θα υπάρξει εργατική λαϊκή εξουσία (δική μου αυθαίρετη πρόβλεψη) μην το "παίξετε" ακομμάτιστοι και διαμαρτυρόμενοι aganaktistas άλλα 2011. Γιατί τότε θα έχετε γεράσει ακόμα περισσότερο. Ήδη από τις εποχές που θεωρητικά ήταν της νεότητας μέσα σας είχατε γεράσει αλλά ποτέ δεν το καταλάβατε.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@pamekke
Σχήμα λόγου σαν τα μνημόνια που θα έσκιζε ο Σύριζα. Όπως και με την βούλα δήλωσε 2-3 εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα του 2015 η Κυρία Πρόεδρος της Βουλής η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο ήταν "σχήμα λόγου".

Αλλά νομίζω πως και οι ίδιοι οι δικοί της οι Συριζαίοι διακριτικά "αδειάζουν" την Ρένα. Όπως περίπου έγινε και με τον Πολάκη που είχε "εξαφανιστεί" από τις κάμερες και τη δημοσιότητα στις προεκλογικές εκστρατείες για τις εθνικές εκλογές. Η νέα κεντροαριστερά Φώφης-Τζίφρα δεν χωράει αυτό που εκείνοι θα θεωρούσαν πολιτικά "βαρίδια".

17-57

zoot horn rollo είπε...

Το νταηλικι αλα 80s,κι όχι μονο, ΠΑΣΟΚ,που ξεκίνησε προεκλογικά, συνεχίζεται. Και"αγάπη" προς Πελετίδη. Κι "ό,τι αρπάξουμε".
Δεν ήταν λάθη αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σούπερ μελετημένες κινήσεις έκανε και συνεχίζει.
Κατά τ'άλλα ό,τι γράφω 5/8 11:51.

ARGIE είπε...

Αν χαθούν λίγα δρομολόγια στο σιδηρόδρομο ή στα λεωφορεία ή στα πλοία λόγω
στάσης εργασίας των εργαζομένων τότε βγάζουν αφρούς οι γνωστοί "δημοσιογράφοι".

Όταν οι Ιταλοί "σωτήρες" επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κόβουν τη γραμμή Άνω Λιόσια- Κορωπί
για όλο τον Αύγουστο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τότε δεν είναι πλήγμα για τον
τουρισμό μας, δεν μας ντροπιάζει σαν χώρα και όλα είναι καλά!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@lefty

''Ρωτα και τους μισθωτους, τους μεταναστες, τους ΛΟΑΤ της γειτονιας πως αισθανονται για τον ΣΥΡΙΖΑ και μην αναπαραγεις μονο κειμενα που ανεβαζει και το Liberal.''

Σιγουρα χαιρονται πολυ οι ΛΟΑΤ και οι μεταναστες που με τον εκτρωματικο ΠΚ που περασατε η ναζιστικη συμμορια θα πεσει στα μαλακα και σε λιγοτερο απο 10 χρονια θα ειναι ολοι εξω.


''Οσο δεν παραγεται σοβαρη πολιτικη αντιπροταση απεναντι στη νεοφιλελευθερη πολιτικη που επικρατει διεθνως, η Αριστερα θα ψαχνει στο ενδοξο παρελθον της αποκουμπι για να συνεχιζει να υπαρχει. Αυτό δεν αρκει πια. Αυτό δεν μου αρκει. Πρεπει να κυβερνησει και ας κανει και λαθη. ''

Βολικη η παθητικη φωνη γιατι αποκρυπτει το υποκειμενο. Απο ποτε ο νεοφιλελευθερισμος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελει αντιπροταση στον...νεοφιλελευθερισμο. Ειναι καποιου ειδους ομοιοπαθητικη που εγω το ''απολιθωμα'' δεν αντιλαμβανομαι?

''Υγ. Το ξαναγραφω: τη διαφορα ΣΥΡΙΖΑ –Δεξιας τωρα θα την δειτε.''

Ναι, αυτοι εφαρμοζουν αντιλαικα μετρα με γραβατες ενω εσεις ανευ γραβατας. Βαθιες πολιτικες διαφορες.

Ή οπως ελεγε και ο Μουμτζης εμεις οι δεξιοι ειμαστε χαρουμενοι ανθρωποι ενω οι αριστεροι (εννοουσε τους συριζαιους φυσικα και οχι τους αριστερους) ειναι κατσουφηδες και μιζεροι. Σε τετοιο ''πολιτικο'' επιπεδο κανετε ''αντιπαραθεση'' με την ΝΔουλα πια, γιατι κανονικες πολιτικες διαφορες δεν εχετε.

Σε λιγο θα συγκρινετε ποιος εχει πιο ωραιες γυναικες στο κομμα, ειμαι σιγουρος οτι θα το ζησουμε και αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι ο ΜΑΓΚΑΣ Πελετιδης εδειξε οτι ακομα και σε καπιταλιστικο εδαφος ,υπαρχει η δυνατοτητα για φιλολαικη πολιτικη ΑΡΚΕΙ αυτος που θα την εφαρμοσει να ειναι ταξικα συνειδητοποιημενος ,τιμιος και αποφασισμενος σε οποιοδηποτε λογικο συστημα σκεψης οδηγει στο αυτοματο συμπερασμα οτι θα ηταν σοφο για το λαο να επιλεξει καποιον απο τον πολιτικο σχηματισμο που ανηκει και ο Πελετιδης για να εχει (τουλαχιστον) περισσοτερες πιθανοτητες να σταθει αρωγος στους αγωνες και τα συμφεροντα του .

Οχι ομως στο συμπαν που ευδοκιμει το Πασοκοψυχο ρημαδι με την προβια Αριστερου ,ο Συριζαιος .Ο συριζαιος ,πιστος στο δογμα του με λενε Ριζο κι οπως θελω τα γυριζω ,λαμβανει αφορμη απο το παραδειγμα του Πελετιδη για να μας πει οτι ...αυτο δειχνει και την ανεπαρκεια του ΚΚΕ κι οτι το Κομμα θα επρεπε να παραδειγματιστει απο αυτον !!!!

Εχει αποστασιοποιηθει ο-2 φορες υποψηφιος βουλευτης με το κομμα-Πελετιδης απο το κκε;Οχι ,βεβαια .Ακολουθει καποια διαφορετικη πολιτικη ,την οποια το κκε θα επρεπε να εχει ως οδηγο;Μα αν κανει κατι ο συμπαθης Δημαρχος ειναι να εκτελει κατα γραμμα το προγραμμα και τις αποφασεις των οργανων του κομματος .

Τιποτα απο ολα αυτα δεν φαινεται να απασχολει το ρυπαρο ρεταλι της ρεαλιστικης αριστερας στο βωμο του τρολιγκ ,που τον βαλανε για ενα μπαξισι να κανει .Το αποτελεσμα ,τουλαχιστον κωμικο και μνημειο ανερματιστης σκεψης και βλακειας ,αποκαλυπτει με τροπο απολυτο την ποιοτητα και το "υφασμα" απο το οποιο ειναι φτιαγμενη η κομματικη βαση του Πασοκ by proxy ,που μας φορεσε η συμμορια των αστων που κανουνε τους δραγουμανους στο βαλκανικο οικοπεδακι της Ευρωπης των λαωνε:
Ψευτες ,αμορφωτοι ,ηλιθιοι αρριβιστες προσκολλημενοι σε ενα αστικο μαντρι με σκοπο το προσωπικο βολεμα εχουν καταφερει να "φερουν στα μετρα τους" την πραγματικοτητα ,προκειμενου να δικαιολογησουν στον εαυτο τους τη χαμερπεια και τον Χατζηαβατισμο τους ευευρισκοντας ετσι ενα εναλλακτικο συμπαν στο οποιο ο συριζας ετοιμαζεται για το σοσιαλιστικο μετασχηματισμο της κοινωνιας μεσω τομων στην πολιτικη και αυτοι ειναι ...προοδευτικοι ,αριστεροι πολιτες!!!

Υπαρχει καποιος που αυτο το γαμημενο λεφουσι πασοκων ,κρυφοφασιστων ,παρτακηδων μικροαστων θα το χαρακτηριζε με τον ορο "οπορτουνιστες" ;Εγω παντως αυτη την τιμη δεν θα τους την κανω ...

Scottish Volanis

Ανώνυμος είπε...

Lefty ο πρώην του οικονομικού επιτελείου σας Μηλιός σας διαψεύδει ήδη από το 2016 για τις "άβολες" θέσεις του Σύριζα. Πολύ πριν το 2015

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016
Το ρέκβιεμ της αυταπάτης
http://fadomduck2.blogspot.com/2016/01/blog-post_20.html

" Μηλιός: Η απόφαση για την υπογραφή νέου μνημονίο και υποταγής στο κεφάλαιο και στις αγορές είχε παρθεί από το 2013

Μανιφέστο Μηλιού κατά της Κυβερνητικής Πολιτικής και των ανθρώπων του Προέδρου. Αφήνει να εννοηθεί ότι η απόφαση για την υπογραφή νέου μνημονίο και υποταγής στο κεφάλαιο και στις αγορές είχε παρθεί από το 2013. Επιρρίπτει ευθύνες για τη βίαιη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γιάννη Δραγασάκη και στο περιβάλλον του Μαξίμου και περιγράφει την αμηχανία που προκάλεσε στο Κυβερνητικό Περιβάλλον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πως ένας "κινηματικός" πολιτικός φορέας μετατράπηκε σε ένα απόλυτο συστημικό κόμμα που εξυπηρετεί την ελίτ και μέσα από ποιες διαδικασίες καταγράφει στο 27σέλιδο κείμενο του στο περιοδικό «ΘΕΣΕΙΣ» ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

(..) Το 2013 η ομάδα φορολογικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζουν το σχέδιο τους σε ημερίδα του ΕΒΕΑ. Ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών εκδίδει μια ανακοίνωση πολεμικής. Τελικώς η Επιτροπή Προγράματτος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη αποσύρει τις προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισης.

Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί πλέον σε προεδρικό κόμμα οι αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές βρίσουν το κόμμα να έχει ολοκληρώσει την πρώτη αλλά ουσιαστική φάση μετάλλαξης σε πολιτική δύναμη που δεν αμφισβητεί τη συνέχεια του κράτους.

Στις 20 Φεβρουαρίου η Κυβέρνηση της "Αριστεράς" υπογράφει το πρώτο της μνημόνιο. Αφού η παράταση της σύμβασης σημαίνει, αξιολόγηση από την τρόικα, δεσμεύσεις ή όρους, συνέχιση της χρηματοδότησης.

Η Κυβέρνηση φτάνει πλέον στις 5 Ιουλίου και στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος , το οποίο μάλλον την έφερε σε αμηχανία καθώς το 61,3 των πολιτών είπαν οχι στη συμφωνία. Εντούτοις η Κυβέρνηση συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μέσω της Βουλής μετατρέπει το 61,3 ΟΧΙ σε 83,7 ΝΑΙ.

Πάντως τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα η Κυβέρνηση είχε ήδη προαναγγείλει τις προθέσεις της έχοντας υποβάλλει αίτημα στήριξης στον ESM.

Ο Γιάννης Μηλιός τονίζει ότι μια κυβέρνηση που υλοποιεί το τρίτο μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελεί κέντρο για την διεκδίκηση της βελτίωσης της ζωής των εργατικών τάξεων.
Πηγή: newPOST "


"Φυσικά το κείμενο παρατείθεται μόνο ως μια από τα μέσα ομολογία πως ο Τσιπράκος και οι συν αυτόν δούλευαν τον κοσμάκη ψιλό γαζί πριν γίνουν κυβέρνηση, αφού η πολιτική που τελικά ακολούθησαν ήταν ήδη προαποφασισμένη.

Προαποφασιμένη από πολύ νωρίτερα όμως, και όχι από το '12-'13 όπως μας λέει ο Μηλιός προσπαθώντας να βγάλει την ουρά του απ'έξω. Κανείς δεν μπορεί να ήταν τόσο βλάκας που να θεωρεί πως μπορεί να κάνει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ (να καταργήσει δηλαδή τα μνημόνια) με την παραμονή της χώρας εντός ΕΕ-€ να παραμένει αδιαπραγμάτευτη επιλογή...

Ρέκβιεμ και την τελευταία των αυταπατών λοιπόν, αυτή που θέλει "το παιδί να αναγκάστηκε".. "

Ανώνυμος είπε...

"Οσο εβλεπα τους Πορτοσαλτες αυτου του κοσμου να αφριζουν ηξερα ότι ειμασταν σε καλο μονοπατι παρα τις οποιες αδυναμιες μας. "

lefty ή μάλλον righty μην ανακυκλώνεις τα ίδια γιατί θα με αναγκάζεις να ξαναεπαναλαμβάνω γεγονότα. Δεξιό δεν σε κάνει ο αυτοπροσδιορισμός ή άλλος -ισμός αλλά η υπεράσπιση της χειρότερης δεξιά πολιτικής που γνώρισε η χώρα μετά την μεταπολίτευση.

Σαν τον Ανδρέα του 77. Κείμενο ΠορτοΣάλτε υπέρ Σύριζα / Τσίπρα στις 4/5/2012 δύο μέρες πριν τις πρώτες εκλογές του 2012
Μάρτιος 2013. Επίσκεψη Τζίφρα στα γραφεία του ΣΚΑΙ. Μάλλον θα συζήτησαν για τον Σοσιαλισμό με τον Αλαφούζο
Ιανουάριος 2015. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ (αν θυμάμαι καλά η σία κοσιώνη) αφήνει τον ΤΖΊΦΡΑ να κάνει μονολόγους για 10 λεπτά χωρίς διακοπή χωρίς ουσιαστικές ερωτήσεις. Στην εκφορά του λόγου του Τσίπρα πως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόγραψε το Μάαστριχ ενώ είναι γνωστό πως όχι μόνο το υπόγραψε αλλά το θεωρούσαν και κοσομογονία, κατά περίεργο τρόπο ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ δεν αντιδρά καθόλου και δεν διορθώνει τον Τζίφρα

Μην κάνετε τόσους αγώνες κατά του ενός συγκροτήματος τύπου και του άλλου. ήδη τα μμε του ενός επιχειρηματία πιέζουν την Φώφη για να ενοποιηθεί με τον Σύριζα. Τα μμε του άλλου διοργάνωσαν την πιο "βολική" προεκλογική συνέντευξη όταν ο Σύριζα ήταν κοντά σε διψήφια ποσοστίαια ήττα. Πολιτικά θα ξαναγλείψετε εκεί που πριν φτύνατε και πιο πριν γλείφατε, γκαραντί

Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης μετά την δεξιά του Τσίπρα και νο2 δεξιά της μεταπολίτευσης ήταν η δεξιά του Σαμαρά. όταν πάλι το πρώτο 9μηνο είσασταν πουθενάδες π.χ. Χαλυβουργία του Μάνεση, απεργία ναυτεργατών, απεργία μετρό, οι πρώτες κινήσεις του Σαμαρά. Ακολουθούσε το φιάσκο του υπουργού/κυβέρνησης και το επικοινωνιακό ΣΚΑΙ με την σύλληψη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Πάντως πήγαινε να βρεις καμία άλλη δουλειά γιατί επικοινωνιακά δεν το έχεις. άσε τους πρώην του Mega και νυν ή του Open ή του SKAI να μιλούν υπέρ του Σύριζα και να ανακαλύπτουν "αγώνες" του Σύριζα εκεί που ο Σύριζα είναι άφαντος π.χ. ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου


17-57

Ανώνυμος είπε...

lefty

1) Δεν συζητάμε με τα ταξικά ρετάλια, κουτοπόνηρους κρυφοφασίζοντες και όσους έχουν το χόμπι να αφαιρούν σφυροδρέπανα από σημαίες και πανό και να τα προβάλλουν ως δικά τους.
Να πάτε με τους νέους σας συντρόφους Κουικ Παπακώστα Κουντουρά στην Ελλάδα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι άλλοι σύντροφοι σανς Ορμπάν Σαλβίνι και λοιπούς ακροδεξιούς της Ευρώπης με τους οποίους υπογράφετε κοινή διακήρυξη κατά της ΕΣΣΔ. Δεν είναι τυχαίο πως τόσοι φίλοι του ΚΚΕ σας λένε σοσιαλφασίστες ήδη από τα 2013. Η Γερμανία του 1918-1919 διδάσκει πολλά.

2) ο Νεοφιλελευθερισμός έσωσε τον Καπιταλισμό από τον Κομμουνισμό. Άρα ως αντικομμουνιστές χρωστάτε πάρα πολλά σε Θάτσερ και Ρήγκαν. Η απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό είναι ο σοσιαλισμός τίποτα λιγότερο.
Εξάλλου ο κενσιανισμός ως μία έκφραση του καπιταλισμού απέτυχε δύο φορές(η πρώτη πριν τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο) πράγμα που είχε παραδεχθεί και έμμεσα ο ίδιος ο Κέυνς σε μία γνωστή του φράση πως δεν πρόκειται ο Κενσιανισμός να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα.
Δημόσια δεν λέτε πως είσαστε νεοφιλελέδες αλλά εφαρμόζετε μία χαρά την πολιτική τους ΜΕ 70% καλό μνημόνιο τις συνταγές του νεοφιλελέ ΟΟΣΑ με τρόπο που θα ζήλευαν Μάνος Ανδριανόπουλος. Μέχρι και ο Μπάμπης του ΣΚΑΙ μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν μαζί σας

3) Ο Πελετίδης έδρασε με αυτό τον τρόπο στην Πάτρα γιατί είναι Κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ και υλοποιεί την πολιτική του ΚΚΕ στον Δήμο. Όπως άλλωστε αυτό έκαναν και κάνουν όλοι οι Κομμουνιστές δήμαρχοι. Απλά δεν σας έπαιρνε να κάνετε συμμαχίες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο μιλητό με τους όλους τους άλλους(εννοείται και με ακροδεξιούς και με ΝΔ) σαν την Ικαρία του 2010. Το έδειξαν και τα αποτελέσματα του 2019. Αντίθετα η Πάτρα ήταν και είναι λόγω μεγέθους στα φώτα της δημοσιότητας και δεν έχετε "ελευθερία κινήσεων". Πολιτικά "γλείφετε" τον Πελετίδη και κάθε Πελετίδη γιατί είσαστε πολιτικά αδύναμοι. Το ίδιο θα γλείφατε τον Σίμο στην Πετρούπολη ή τους άλλους Κομμουνιστές δημάρχους σε Καισαριανή, Ικαρία Χαϊδάρι αν ξανακέρδιζαν.

Ή όπως λέει η προσφιλή σας παροιμία, "Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλα το". Περίπου τα ίδια έκανε ο Βούτσης: Στην αρχή ως υπουργός εσωτερικών ΤΟ 2015 συμμερίζονταν το αίτημα του χρυσαυγίτη βουλευτή(πρακτικά της Βουλής) γιατί δεν παραχωρούσε ο Πελετιδης χώρο σε φασίστοειδή/ακροδεξιούς να κάνουν συγκέντρωση. Όταν μετά από δύο χρόνια για το ίδιο θέμα δικαιώθηκε τα δικαστήρια ο Πελετίδης μετά από λαϊκή κινητοποίηση ο Βούτσης δήλωσε πως ήταν υπέρ .. του δημάρχου!

Όπου φυσάει ο άνεμος πάτε. Για αυτό θα ξαναχάσετε από τον Κούλη. Γιατί δεν έχετε πολιτικές αρχές. Αν στο ενδιάμεσο δεν ξεσπάσει κάπου καμία σοσιαλιστική εξουσία γιατί και δεύτερο κύμα οικονομικής κρίσης αναμένετε σύμφωνα με κάποιους αναλυτές σε παγκόσμια κλίμακα. Ήδη η Ντόιτσε μπανκ ανακοίνωσε πρόγραμμα απολύσεων για πάνω από 10.000 υπαλλήλους της. Ενώ και οι εμπορικοί πόλεμοι γίνονται ολοένα πιο σκληροί και οι ανταγωνισμοί για πετρέλαια/αέρια/νερό/ σπάνια μέταλλα έχουν ενταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη λαοί της πρώην ΕΣΣΔ νοσταλγούν αυτά που έχασαν. Δεν είναι τυχαία η τόσο μεγάλη εκτίμηση που τρέφουν για αυτήν. Επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο το ΚΚΕ κατάφερε μία μικρή νίκη. Συνέβαλε και αυτό ώστε το Νο1 Ευρωκομμουνιστικό Κόμμα στον Κόσμο και πρώην κοντινό σας, το ΚΚ Ιταλίας να αλλάξει πολιτική


17-57

Γιάννης είπε...

Σχετικά με Συριζαίους και Πελετίδη:
Θα δεχτούμε πολλές τέτοιες ύπουλες επιθέσεις φιλίας υπερ του Πελε. Από τον περίγυρο μου, ακόμα και από δεξιούς ακούω καλά λόγια για τον δήμαρχο. Οι πιο ύπουλες επιθέσεις συμπάθειας φυσικά προέρχονται από “αριστερά” με τα γνωστά επιχειρήματα “δεν χρειάζεται να γίνει σοσιαλισμός για να ανασάνει ο λαός” ,“ΓΓ ο Πελετιδης να τον ψηφίσω και εγω” και άλλα κουτοπόνηρα. Εφιστώ την προσοχή στους συντρόφους να μην πέσουν στην παγίδα αυτών των φιλοφρονήσεων και να είναι τέρμα επιφυλακτικοί. Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν μπορείς να στηρίζεις τον δήμαρχο αν δεν στηρίζεις το ΚΚΕ και το πρόγραμμα του και το αντίστροφο. Στριμωχτε με επιχειρήματα όποιον παει να κάνει τον φίλο και τολμά να ξεχωρίζει αγωνιστές κομμουνιστές από το Κομμα. Ο διάβολος εχει πολλά ποδάρια και ο οπορτουνισμός ακόμα περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

"...Σε λιγο θα συγκρινετε ποιος εχει πιο ωραιες γυναικες στο κομμα, ειμαι σιγουρος οτι θα το ζησουμε και αυτο."

Ε κάτι ζήσαμε κι από αυτό με το σταυροπόδι της κόρης μητσοτάκη από τους "δικαιωματικούς", που πλέον εντός της βουλής έχουν βγάλει τον σκασμό. Ο ψαριανός έφυγε, έμειναν οι κλανιές του τουλάχιστον με τις οποίες κάνει πια αντιπολίτευση ο συριζα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Nα πας στη Μόρια κρετινε να σου πουν πως αισθάνονται με ΣΥΡΙΖΑ οι πρόσφυγες.

Ποια 2η φορά? Αν θυμάμαι καλά από το 1981 και μετά όλο εσείς κυβερνάτε πλην 11 χρόνων.30χρονια διορθώνετε τα κακώς κείμενα της άλλης δεξιας αφήστε δε θα ξαναπάρουμε.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Παρά τα 30 χρόνια από την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες,παρά τα 70 χρόνια από την στρατιωτική ήττα του Δημοκρατικού Στράτου, παρά την απόλυτη κυριαρχία του καπιταλισμού σε όλον τον πλανήτη, παρά το γεγονός ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι τσακισμένο και τα ΚΚ στα περισσότερα και μεγαλύτερα κράτη είναι ανύπαρκτα, σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα υπάρχουν 300.000 άνθρωποι που κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και επιλέγουν να ψηφίσουν ένα κόμμα που μιλάει για συλλογικό αγώνα, για σύγκρουση, για ανατροπή, για επανάσταση, για εξουσία της εργατικής τάξης, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Είναι λίγοι; Όχι. Θα θέλαμε περισσότερους; Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους. Αλλά ας μην καταστροφολογούμε όπως κάνουν τα τρολ. Είτε με 5% είτε με 8% είτε με 4%, το ΚΚΕ θα υπάρχει και ο ρόλος του θα είναι ο ίδιος: να κάνει αντιπολίτευση στον καπιταλισμό μέχρι η εργατική τάξη να αποφασίσει να πάρει η ίδια την εξουσία. Αυτοί που θεωρούν ότι φταίει η στρατηγική του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα ας αναρωτηθούν: Αν το ΚΚΕ είχε συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 πού θα ήταν σήμερα; Πού είναι σήμερα τα ΚΚ της Ευρώπης που συνεργάστηκα με τη σοσιαλδημοκρατία και τον οπορτουνισμό; Και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ που δεν είχαν τη "σεχταριστική" στρατηγική του ΚΚΕ αλλά και στις πλατείες πήγαν, και τη "σκληρή διαπραγμάτευση" υποστήριξαν, και στο δημοψήφισμα κράτησαν τη στάση που κράτησαν, και "από τα μέσα" προσπάθησαν να αλλάξουν το σύστημα, γιατί έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους φτάνοντας στο 0,4% και το 0,2%; Η αλήθεια είναι ότι η στρατηγική του ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να κρατήσει την φλόγα της αντίστασης ζωντανή. Κι ας μην μπόρεσε ακόμη αυτή η φλόγα να γίνει πυρκαγιά...

Νικόλας

Αναυδος είπε...

Η πυρακτωμένη θέση ευθύνης είναι στο τιμόνι της διαχειρίσης του καπιταλισμού
Αυτό σημαίνει το να αναλάβεις τη κυβέρνηση μέσω εκλογών να πάρει ο κολος σου φωτιά για να βοηθήσεις το σύστημα

Εμείς δεν θα πάρουμε όποτε άσε μας στη θερινή μας ραστώνη

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από άφαντος στους δρόμους o Σύριζα άφαντος και στη Βουλή. Ο Σύριζα αποχώρησε από την ψηφοφορία για το Πανεπιστημιακό άσυλο. Ίσως γιατί κάποιοι βουλευτές του όπως λέγεται θα ψήφιζαν ή υπέρ της κατάργησης του Ασύλου ή παρών. Η πρόφαση -όπως τελικά αποδεικνύεται από τα γεγονότα- αποχώρησης του βρέθηκε. Ήταν η απαράδεκτη απόφαση του Υπ.Εργασίας να φέρει 2 τροπολογίες κατάργησης στα τελευταία 10 λεπτά. Μόνο που αν και το ΚΚΕ και αυτό αποχώρησε από την ψηφοφορία των δύο τροπολογιών αφού κατάγγειλε την όλη διαδικασία, επανήλθε για να ψηφίσει ΚΑΤΑ της Κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου ενώ ο Σύριζα ήταν άφαντος ακόμα και σε αυτή την ψηφοφορία.

Είναι φανερό μαζί με τα της απουσίας από την ψηφοφορία για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου πως η μόνη "συγκολλητική ουσία" του συνονθυλεύματος που λέγεται Σύριζα ήταν η διακυβερνητική διαχείριση του Καπιταλισμού από υπουργικές καρέκλες. Από την στιγμή που σταμάτησαν ή οι παχυλοί μισθοί, ή οι καρέκλες, ή οι θεσούλες και μάλιστα θα σταματήσουν για αρκετό καιρό, αρχίζουν τα σημάδια αποσάθρωσης. Μόνη ελπίδα τους η Φώφη αφού πρώτα προηγηθεί το συνέδριο επίσημης Πασοκοποίησης του Σύριζα χωρίς πλέον αστερίσκους. Το οποίο μάλλον θα γίνει αμέσως μετά την γιορτή "νεολαίας" του Σύριζα στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Μπας και "ψήσουν" κανένα νεολαίο να οργανωθεί στην ας πούμε νεολαία του ας πούμε κόμματος τους.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και από την ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ίδιος για το άσυλο
https://www.protothema.gr/politics/article/915193/o-suriza-apohorise-kai-apo-tin-psifoforia-pou-eihe-zitisei-o-idios-gia-to-asulo/


Πολιτική Τέλος το πανεπιστημιακό άσυλο - Υπερψηφίστηκε η κατάργησή του Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Ελληνική Λύση η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

"(..) Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε «παρών», ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25 που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την όλη διαδικασία και δεν επέστρεψαν διαμαρτυρόμενα για την κατάθεση την τελευταία στιγμή τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας. "
https://www.lifo.gr/now/politics/247518/telos-to-panepistimiako-asylo-yperpsifistike-i-katargisi-toy

Και όπως χρόνια γράφει ο Λαϊκός Στρώμας: Κόβεται το καραγκιοζιλίκι; Όχι. Το Συριζιλίκι; Ούτε

17-57

Ανώνυμος είπε...

ένα ένα αρχίζουν ανοίγουν να ανοίγουν τα στόματα για τις εργασιακές συνθήκες στον Τουρισμό (1),(2) .

Μετά κάποιοι απορούν για τα ρεκόρ δημοφιλίας της ΕΣΣΔ(3) στη Ρωσία. Ναι ο Πούτιν δεν είναι πρόεδρος αστικής δημοκρατίας η Ρωσία δεν είναι καπιταλιστικό κράτος δεν είναι "κανονικό" κράτος(σαν το δικό μας αστικό κράτος) αλλά "μετασοβιετικό" και λοιπές γραφικότητες κλπ κλπ


(1)https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=q8arssWQ284
(2)https://www.youtube.com/watch?v=Oph1THGw1Zo
(3)http://www.katiousa.gr/politika/diethni/neo-rekor-dimofilias-tis-essd-pio-konta-sto-lao-i-sovietiki-eksousia-symfona-me-nea-erevna/

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που παραθέτετε στην κατιούσα (http://www.katiousa.gr/istoria/gegonota/otan-o-v-mpartziotas-pige-stin-alvania-tou-chotza-kai-ton-ypodechtikan-fonazontas-zachariadis-zachariadis/)

Υπάρχει και στο YouTube, εδώ

https://m.youtube.com/watch?v=s1ZTG269EX0

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Και ο Μπογδάνος κοντρίτης (μην πω και ατσάλινος πουτινικός). Νικάμε αδέρφια!

https://www.imerodromos.gr/mia-akoma-kolotoympa-apo-ton-mpogdano/

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες σκέψεις που σχολίασα σε εναν συνομιλητή σε ενα φορουμ.

Εγώ πάντως προβλέπω νεα καπιταλιστική κρίση μέσα στο χρόνο.

Τώρα αν καθυστερησει λιγο περισσοτερο να μας έρθει δεν ξέρω αλλα δεν περιμένω να καθυστερησει πολύ.

Ως προς το μεγεθος δεν εχω ιδεα να πω την αλήθεια.

Εχει τις προυποθέσεις να είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ γερή.

1.Συγκεκριμενα υπαρχουν πολλες φούσκες και ειναι ενα ζητημα πως και αν σκάσουν.
Εχουν κανει τον δανεισμο πολυ φθηνο...
2.Εχουμε ενα καρο εταιρείες ζομπυ που επιβιώνουν λογο δανεισμου(δεν μιλαμε ελλάδα αλλα ΕΕ)
3.Οι εταιρειες περνουν δανεια να αγοράζουν μετοχες τους για να ανεβαζουν τις τιμές.
4.Εχουμε εμπορικό πόλεμο? (το ερωτηματικο επειδη δεν ξερουμε τι κανει ο τραμπ) που σημαίνει διαλυση και επανασχεδιασμο των γραμμων παραγωγης παγκοσμιως. Αν καποιος θελει να φτιαξει ενα εργοστάσιο θα περιμένει να δει που θα παει το πράγμα. Αρα οχι επενδύσεις.
5.Εχουμε brexit. Η ΕΕ θα πληγει απο αυτό σιγουρα.
6.Εχουμε Ιταλία; Που εκει πέρα δεν ειναι ελλάδα. Υπαρχει κομματι της αστικης ταξης που ανηκει στον βιομηχανικο τομέα και μαλλον εχει αντικειμενικο συμφέρον απο την εξοδο απο το ευρώ.
7.Ο υπάρχον κύκλος οικονομικης αναπτυξης τον ιούνιο έχει σπάσει ρεκορ. Με αλλα λογια ποτε δεν ειχαμε τόσο καιρό αναπτυξη χωρις κρίση. Άρα έρχεται...
8.Ολοι οι δείκτες που προειδοποιουν για οικονομικη κριση μας δείχνουν οτι θα εχουμε οικονομικη κριση μεσα στους επόμενους 18 μηνες.
10.Δανεισμος στα υψη
11.Παγκοσμιο χρεος 320% απο 300% πριν ενα χρονο.

Αυτα τα απο πάνω ειναι καποιες προχειρες σκεψεις.

Υπάρχει πάλι η περιπτωση να καταφερουν με καποιο τρελο τρόπο να την παρατείνουν. Να την μεταφέρουν για αργότερα και να μην εχουμε ενα μεγάλο μπαμ ή να εχουμε σταδιακο αλλα μακροχρόνιο σπάσιμο των φουσκών κτλ.

Δεν ξερω αν ειναι εφικτο ομως εχουν καταφέρει πολλες φορές μεχρι τώρα να αποτρέψουν ενα μεγαλο μπαμ.
Σιγουρα δεν θα το καταφερνουν ομως για παντα.

Η Ελλάδα με τον κοσμο της να ειναι μπατήρης με κοντα 200% χρέος και να στηριζεται το ΑΕΠ κατα 50% σε εξαγωγικες υπηρεσίες απο το οποιο το 30% τουρισμος ειναι καρυδοτσουφλο στον ανεμο. Δεν ειναι νομοτέλεια οτι θα μας πάρει ο διαολος ακομα και με αυτες τις συνθήκες αλλα θεωρώ το ποιο πιθανο ενδεχομενο.

Που σημαίνει της ΝΔ δεν θα της βγει... πιστεύω θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα αργά η γρήγορα. Ακομα και αν της χαλαρώσουν τα λουρια τον σεπτέμβρη μεχρι το καλοκαιρι πιθανο να τα εχει παρει πισω τα μετρα.

Φαντάζεστε την ΝΔ να παιρνει μετρα μειωση εξοδων ή ακομα και μειωση μισθών;
Ολα αυτά με μειωση χρηματοδοτησης προς το ασφαλιστικο, που σηματοδοτεί και μείωση των συντάξεων, πλειστηριασμούς και τις τράπεζες τιγκα στα κοκκινα δανεια να μην μπορουν να δανεισουν;

Το μειγμα ειναι εκρηκτικο και μετρα οπως άσυλο ή συνδικαλιστικος νομος γινονται πιστευω επειδη προβλέπουν πολύ δυσκολες καταστάσεις μπροστά τους. Αν ο κοσμος εξαγριωθεί και αντιδράσει στην κατάσταση που ειναι οι καταστάσεις που ζησαμε την προηγουμενη 10ετια θα ειναι παιδικη χαρά. Λέω αν γιατί ο παράγοντας ψυχολογια του λαού για εμενα ειναι αγνωστος Χ.

Ολα αυτά χωρίς τα ελληνοτουρκικά που μαλλον θα παμε σε συμβιβασμο.

Με αλλα λογια το ξερω οτι πολυς κοσμος εκανε λογο το προηγουμενο διαστημα για επιστροφή στην κανονικοτητα.
Ομως αυτη η κανονικοτητα δεν υπάρχει. Θεωρώ οτι ειναι πλασματικη και θα το δουμε συντομα.

ΥΓ.Αυτα περι ΠΑΣΟΚ, παλιο και νεο ή ΝΔ κτλ δεν θεωρώ ότι ειναι σημαντικα.
Εγώ βλέπω ολα τα ενδεχομενα ανοιχτά. Απο ανοιχτη συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μέχρι και κοινωνικη ηρεμία-(αποδοχη της μοιρας μας) μέχρι και αγριες συγκρούσεις και νεκρους στους δρόμους.
ΟΛΑ τα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα.

χαμόγελος

Ανώνυμος είπε...

@χαμόγελος
"Υπάρχει πάλι η περιπτωση να καταφερουν με καποιο τρελο τρόπο να την παρατείνουν. Να την μεταφέρουν για αργότερα και να μην εχουμε ενα μεγάλο μπαμ ή να εχουμε σταδιακο αλλα μακροχρόνιο σπάσιμο των φουσκών κτλ."
Κάνουν χρόνια παράταση.Ως πότε θα αντέξουν;

"Εγώ βλέπω ολα τα ενδεχομενα ανοιχτά. Απο ανοιχτη συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μέχρι και κοινωνικη ηρεμία"
Το έχει πει με άλλα λόγια για οικουμενική ήδη ο Σκανδαλίδης πριν τις εθνικές εκλογές του 2019 όπως και είχα γράψει σε παλαιότερο σχόλιο.
Τώρα κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μάλλον ζητούνε ή προετοιμάζουν σιγά - σιγά την σύγκλιση με τον Σύριζα η οποία είναι περισσότερο δύσκολη γιατί οι μισοί θα τους "φύγουν" για τη ΝΔ. Οι κινήσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ (ή οικουμενική ή διάλυση ή συρρίκνωση για χάρη του Σύριζα) θα δείξουν και τις επικρατούσες τάσεις και βλέψεις στην αστική τάξη.

και ποιο ενημερωτικό μπλοκ πιέζει έμμεσα για σύγκλιση Σύριζα-ΠΑΣΟΚ/κιναλ LEFTY; Το πρώην του ΔΟΛ! Για αυτό εσείς του φιλοΣύριζα μπλοκ μην πολιτικά "φτύνετε" εκεί που παλαιότερα "γλύφατε" γιατί θα ξανααναγκαστείτε να "ξαναγλύψετε".Γκαραντί.

Στα υπόλοιπα - οικονομικά

Ναι συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου και δεν πρέπει να αποκλείσουμε και 2ο κύμα της κρίσης που επίσημα άρχισε το 2007. Πληροφοριακά πριν τον Β΄Παγκόσμιο τα κύματα της κρίσης ήταν δύο. Είχε προηγηθεί μικρή "ανάπτυξη" ενώ ο Κευνσιανισμός σε "ειρηνικές" προπολεμικές συνθήκες δεν είχε "λειτουργήσει".

οι μεταξύ των ιμπεριαλιστών΄και ιμπεριαλιστικών ενώσεων σκυλοκαυγάδες μέχρι στιγμής περιορίζονται σε πολέμους δια αντιπροσώπων σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια. «Ποντάρουν» δηλαδή σε κράτη-«άλογα». Και σε περιορισμό του «ζωτικού χώρου» του αντιπάλου ιμπεριαλιστή – ιμπεριαλιστικού μπλοκ το οποίο μπορεί και να είναι μία προετοιμασία ή για απευθείας πολέμους ιμπεριαλιστών ή για διάλυση σε μικρότερα κράτη του κράτους του αντιπάλου

Εμπορικοί πόλεμοι που ο ένας βάζει δασμούς και ο άλλος υποτιμά το νόμισμα του για να ισοσταθμιστεί η «χασούρα» από τους φόρους. Και φυσικά και υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης

Ήδη εκφράζονται ανησυχίες για τα αρνητικά επιτόκια (και τους δανείζονται και αντί να δίνουν τόκο τα παίρνουν!) το Paper-χάρτινο χρήμα χωρίς το αντίκρυσμα του χρυσού από την κατάργηση του bretton Woods στα 197Ο’s- money. Παρόλο που είναι paper ακριβώς για να υπηρετήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη(το γνωστό δίλημμα του Τρίφιν), μάλλον πλέον δεν την υπηρετεί και με τις διάφορες μορφές του χρήμα συνωστίζεται στα κιτάπια των μονοπωλιακών ομίλων και κυρίως τραπεζών ενώ τα πορτοφόλια των κοινών ανθρώπων "αδειάζουν".

Είναι σαν κάποια γιγάντια σκούπα να έχει ρουφήξει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει από οποιαδήποτε μορφή χρήματος. Και άντε μετά να βρεθεί χρήμα που θα το δανείσει για να ξαναδανειστούν τα υπερχρεωμένα κράτη άρα τα επιτόκια πρέπει αναγκαστικά να είναι μικρά για να μπορούν κράτη να δανείζονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και να ρίξουν το "φρέσκο" αποθηκευμένο χρήμα μπας και γίνει καμία επένδυση από τα "ιδιωτικά" χρήματα που είναι μέσα στα θησαυροφυλάκια μπας και αρχίσει κανένας "ενάρετος καπιταλιστικός κύκλος"

Βέβαια κάποιοι ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ(για μαρξιστές όχι για Τσεκελώτο (Μ)παρουφάκη) θα μιλούσαν για κρίση υπερσυσώρευσης..

17-57

Ανώνυμος είπε...

Οκ ερωτημα μου.

Πως βγαινουν απο εδω αν αποκλεισουμε εναν 3 παγκόσμιο πολεμο;

Τοσο χρήμα εχει μεινει στα σεντούκια και για αυτο δεν εχουμε πληθωρισμο μεχρι τωρα.

Μηπως παμε για τρελο πληθωρισμο;
Μπορει ολο αυτο το χρεος να μειωθει με πληθωρισμο;

Χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

@17-57

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα να αποκλυουμε δευτερο κυμα κρισης.

Νομιζω οτι ειναι ακομα εδω. Βασικα αν κρινουμε τους δεικτες που στηριζονται για να σηματοδοτησουν κριση ειναι ηδη εδω.


Μια αλλη παρατηρηση μου εναντια προς τις παραπανω ειναι οτι σε επιπεδο βασης δεν φαινεται σε χωρες να υπαρχει προβλημα ακομα.

Πχ.εξυπηρετηση δανειων αμερικη, ανεργία κτλ

Που σημαίνει οτι Ή κανουμε κατι λαθος
Ή αυτοι στις μετρησεις τους δεν πιανουν κατι.

Χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινισω κατι.

Σε ανεργία, εξυπηρετηση δανειων δεν φαινεται ακομα. Φαινεται ομως σε μειωσεις παραγωγης σε εργοστασια.

Τελειως διαφορετικη κατασταση απο το 2008 που ειχες προβλημα σε δανεια κτλ

Χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Να κανω και ενα αλλο σχολιο.
Μολις πηρα τον ριζοσπαστη.

Ειναι προβλημα που δεν αναφερει κατι.

Εκτος αν μου διεφυγε

Χαμογελο

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 211   Νεότερο› Νεότερο»