Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Η γιορτή της δημοκρατίας

Αν η αποχή μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, θα ήταν παράνομη.
Που τυπικά είναι, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρόσφατα.
Αλλά ποτέ κανείς δεν υπέστη κυρώσεις επειδή δεν ψήφισε.

Το αυτό ισχύει βέβαια για μια σειρά πράγματα. Το οκτάωρο, τις συντάξεις, τη δωρεάν παιδεία κι άλλες κατακτήσεις. Αν μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες. Αυτό δε σημαίνει πως δεν τις θέλουμε κιόλας.

Με αυτό το σκεπτικό -αν το πάμε μέχρι τέλους- παλιά που δεν είχαμε εκλογικό δικαίωμα κι απαγορεύονταν οι αρχαιρεσίες, οι εκλογές μπορεί και να άλλαζαν τον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι κάποια καρικατούρα (για να φέρω το σκεπτικό στα μέτρα μου και να το απορρίψω). Είναι απλώς η τελική του συνέπεια.

Τα νόμιμα μέσα δε μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Αν μπορούσαν θα ήταν παράνομα. Εκεί πρέπει να στραφούμε λοιπόν. Μόνο τα παράνομα μέσα μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τον κόσμο. Τα υπόλοιπα δε μας χρειάζονται.

Μόνο ο ένοπλος αγώνας είναι αποδεκτός για τους επαναστάτες. Η ζύμωση με τις μάζες δεν είναι απαραίτητη. Εξάλλου αν μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο θα ήταν παράνομη.
Η τυπική (αναρχική) λογική στα καλύτερά της.

Λογική που ακολουθούν και στη στάση τους για τα κόμματα και τις πολιτικές οργανώσεις εν γένει.
Αν το κόμμα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο θα ήταν παράνομο.
Σε αυτό το τελευταίο θα βρουν κι αρκετούς από το εξωκοινοβούλιο να συμφωνήσουν μαζί τους. Άλλο αν κανείς απ' τους δυο δε βρίσκεται στην παρανομία. Τεχνική λεπτομέρεια.
Εμένα μια φορά, το κόμμα σήμερα μου φαίνεται μάλλον πιο επικίνδυνο για το σύστημα απ' ό,τι το κόμμα που ήταν στην παρανομία τη δεκαετία του εξήντα.

Από αυτό το σημείο ως τον πάτο, η απόσταση δεν είναι μεγάλη.
Ο φετιχισμός της παρανομίας φτάνει στο σημείο να πιστεύει πως οτιδήποτε παράνομο είναι εξ ορισμού επαναστατικό.
Οι ληστείες απαλλοτριώνουν τα κλεμμένα, το σπάσιμο της βιτρίνας στρέφεται ενάντια στην ιδιοκτησία που είναι στον πυρήνα του συστήματος και η βία είναι το θηλυκό του βίου.
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουμε.

Σε τελική ανάλυση, όσοι κάνουν την αποχή άλφα κι ωμέγα της προπαγάνδας τους, δίνουν στην ψήφο πολύ μεγάλη σημασία, έστω κι απ' την ανάποδη. Και καταλήγουν ασυνεπείς στις ίδιες τους τις διακηρύξεις.

Στην καλύτερη περίπτωση είναι μια αυθόρμητη αντίδραση ενάντια στη λογική της ανάθεσης και στην εκλογολαγνεία.
Που αν κάποιος αναγνώστης πιστεύει ότι ο χώρος του δεν πάσχει από αυτό το τελευταίο, να πατήσει συμβολικά αριστερό κλικ με το ποντίκι, ή να σβήσει το βράδυ για πέντε λεπτά τα φώτα στο σπίτι του. Κι αφού το ξανασκεφτεί το συζητάμε.
Ακόμα κι έτσι όμως, η αποχολαγνεία δεν παύει να είναι καθαρός ετεροπροσδιορισμός κι ως τέτοιος έχει κοντά ποδάρια και στενούς ορίζοντες.

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι σύντροφοι, έμπλεοι αμηχανίας, ζητούσαν από την κε του μπλοκ να βγάλει γραμμή εν όψει ευρω-εκλογών.
Καταρχήν δεν υπάρχει γραμμή. Η γραμμή είναι μέσα μας.
Κατά δεύτερον στο βαθμό που υπάρχει, την ξέρουν και μάλλον δε συμφωνούν.
Και τρίτον, η κε κατανοεί και συμμερίζεται την αμηχανία τους.
Το μόνο που δε μπορεί να συμμεριστεί είναι η αποχή.
Και θα νιώσει πολύ αμήχανη αν πρέπει να εξηγήσει το γιατί σε κομμουνιστές. Γιατί δεν έχει να τους πει κάτι που δεν ξέρουν κι από μόνοι τους.

Την μόνη αποχή που μπορεί να δικαιολογήσει με πάθος κι επιχειρήματα η κε του μπλοκ είναι αυτή του 46.
Για αυτήν αν θέλετε μιλάμε με τις ώρες.

Δεύτερο μέρος: εκλογικές ασυναρτησίες

Κανονικά με τους οικολόγους πρέπει να γίνει ό,τι με την αποχή το 46. Όπου αν έβλεπαν στο βιβλιάριό σου ότι είχες απόσχει, σε είχαν σταμπάρει για αντεθνικό κι εαμοβούλγαρο.
Τους οικολόγους πρέπει να τους δίνουν πιστοποιητικό απολιτικών φρονημάτων και γιούχου συνείδησης.
Αλλά τη γλιτώνουν γιατί η ψήφος είναι μυστική.

-Το ωραίο θα ήταν να την πατήσουν οι ψηφοφόροι τους όπως οι δικοί μας οι παππούδες που έχουν πρεσβυωπία και το ρίχνουν στα μ-λ. Τόσους οικολόγους έχει στα ψηφοδέλτια, σιγά μην ξεχωρίσει όλη η απολιτίκ μάζα το σωστό.

-Δημοκρατία σημαίνει να επικρατεί η άποψη της πλειοψηφίας.
Οπότε -βάση τυπικής λογικής- όταν γίνουμε 50%+1 θα επιβάλουμε δικτατορία του προλεταριάτου;
Αυτές είναι τυπικές απορίες που έχει κάθε καινούριος σύντροφος. Με τον καιρό μαθαίνει να τις ξεπερνάει. Όχι επειδή τις έχει λύσει. Απλά όσο παλιώνει μαθαίνει να τις θεωρεί αφελείς όταν τις ακούει από τους πιο νέους.

-Όταν πάρουμε την εξουσία το τροπάρι για τη δημοκρατία αλλάζει.
Δημοκρατία είναι ο σεβασμός της μειοψηφίας (δηλ των αστών).
Δύο τρόπους έχει αναδείξει το λαϊκό κίνημα για να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο.
Ο ένας είναι να στείλεις όλους τους αντιφρονούντες στη σιβηρία για να μην υπάρχουν μειοψηφίες και διαφωνούντες.
Κι ο άλλος είναι να τους εξοντώσεις με απάνθρωπα δεκάωρα συντονιστικά, ώσπου να συνετιστούν και να ομοφωνήσουν οικειοθελώς.
Ειλικρινά, δεν ξέρω να πω ποιο απ' τα δύο είναι χειρότερο για τη μειοψηφία που διαφωνεί.

-Όπως και να 'χει, η φόρμουλα του λένιν έχει διαχρονική ισχύ.
Η χειρότερη σοβιετική δημοκρατία (λες να 'χε μυριστεί τη συνέχεια;) είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο δημοκρατική από την καλύτερη αστική δημοκρατία.
Για τους αναρχικούς βέβαια αυτό δεν αλλάζει πολλά.
Όσες φορές και να πολλαπλασιάσεις το μηδέν, μηδενικό θα παραμείνει. Όλα τα πολλαπλάσια του μηδέν μας δίνουν μηδέν. Οι θεωρίες των αναρχικών επίσης. Γι' αυτό τους λέμε μηδενιστές άλλωστε.

-Αν εκτιμάτε την ειλικρίνεια ψηφίστε κάτι σε σοσιαλδημοκρατία. Γιωργάκη, αλαβάνο/τσίπρα, ή τρεμόπουλο.
Είναι οι μόνοι πολιτικοί αρχηγοί που δε βάφουν τα μαλλιά τους.

-Το κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα: η εε χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι.
Το βασικό αντεπιχείρημα με το οποίο προσπαθεί να διαφοροποιηθεί το εξωκοινοβούλιο συνοψίζεται στο σύνθημα:
Το κκε χειρότερο γίνεται, καλύτερο όχι.
Η διαφορά είναι ότι το κόμμα σηκώνει μόνο του σχεδόν το αντι-εε μέτωπο. Ενώ στο αντι-κκε υπάρχουν πολλοί.

-Γιατί καμία δημοσκόπηση δε μετράει τη συσπείρωση της ανταρσύας στην εαακ; Δε θα 'χε ενδιαφέρον; Ή τουλάχιστον πλάκα;
-Προσωπικά θα μετρούσα και τη συσπείρωση που έχει το σαλάμι.
Πόσοι από αυτούς που το έριξαν σαλάμι στις φοιτητικές, το έκαναν στην κυριολεξία και στις ευρω-εκλογές;

-το παπαγαλάκι του κρεμλίνου μου μεταδίδει από το μέτωπο των στρατευμένων νιάτων ότι το νέο σύνθημα του σύριζα χάσε ένα μπάνιο να χάσουν τον ύπνο τους έχει μεγάλη απήχηση.
Το ακολουθούν καθημερινά πολλοί φαντάροι και κάνουν τους άλλους στο θάλαμο να χάνουν τον ύπνο τους απ' τη βρώμα.

Μέρος τρίτο: προγνωστικά (για τους λίγους που θα προλάβουν να τα διαβάσουν εγκαίρως)

Δεν θα είναι πρωτόγνωρο για ευρωεκλογές αν ο δικομματισμός πέσει κάτω από το 70%. Η διαφορά θα είναι κοντά στις πέντε μονάδες και το 37-32 μοιάζει πιθανό σενάριο (με μιντιακό αέρα ανόδου για τους πράσινους δεξιούς και τάσεις καθίζησης για τους γαλάζιους). Αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλη η αποχή.

Αν συμβεί αυτό περισσεύουν περίπου 30 μονάδες για τους υπόλοιπους.
Επειδή οι οικολόγοι θα πέσουν κάπου στο 5% (κι αν μεσολαβούσε κι άλλος χρόνος θα ξεφούσκωναν κι άλλο) κι από τους άλλους δύσκολα θα ανέβει κάποιος πάνω από το 6%, περισσεύουν δεκαπέντε περίπου ποσοστιαίες μονάδες που θα τις μοιραστούν κκε και λοιπά με λόγο δύο προς ένα.
Η άνοδος σε σχέση με το 04 και το διψήφιο ποσοστό μοιάζουν εφικτά. Ο τρίτος ευρω-βουλευτής όχι και τόσο.

Τα κουκιά είναι σχεδόν μοιρασμένα για τις 22 ευρω-έδρες.
Το πασοκ παίρνει σίγουρα οκτώ, η νου-δούλα είναι ευχαριστημένη με επτά, εμείς έχουμε σίγουρες δύο κι από μία για σύριζα, λαος, οικολόγους. Σύνολο είκοσι και περισσεύουν δύο.
Οι πασόκοι ορέγονται μια ένατη, εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την τρίτη και παίζουν δυνατά για δεύτερη συριζα και λαος (φαβορί όποιος από τους δυο καταφέρει να βγει τέταρτος).

Το μέτρο για την έδρα είναι κοντά στο 4,5%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το κόμμα θα έχει ουσιαστικές ελπίδες μόνο άμα πιάσει διψήφιο. Μετά θα παίξουν ρόλο τα υπόλοιπα που παίζει να είναι οριακά και να 'χουμε θρίλερ.
Το σκηνικό θυμίζει αρκετά φοιτητικές (με τα μ-λ να καταγγέλλουν κλασικά τη συνδιοίκηση και να μένουν εκτός).

Στα του εξωκοινοβουλίου το ερώτημα είναι αν θα πλησιάσει η ανταρσύα το μ-λ κκε που παίρνει σχεδόν το σύνολο των ψηφοφόρων του κκε μ-λ που απέχει.
Αν είχαν ενωθεί θα είχαν αθροιστικά πάνω από 0,5% και θα χτυπούσαν μέχρι και βουλευτή με το υπόλοιπο.
Ενάντια στον κατήφορο, στο δρόμο της σαπίλας
στο δρόμο που μας χάραξε ο σύντροφος δεσύλλας


Επίλογος

Η αλέκα κάλεσε τον κόσμο να περάσει το χαντάκι (μη μας πέσουν μέσα όμως) και να στηρίξει το κόμμα. Γιατί, όπως είπε σε άλλο σημείο το ασανσέρ του κκε πρέπει να ανέβει.
Κι έτσι, ειρηνικά και με ασανσέρ, χωρίς αγκομαχητά και λαχάνιασμα, θα κάνουμε την έφοδό μας στον ουρανό.
Αρκεί να μην πατήσει κανας π... το ισόγειο...

Πιο πολύ κι απ' τον ποιητικό οίστρο της αλέκας όμως με έπεισε το κάλεσμα της αοιδού σούλας βαζούρα (φωτό) στο ριζοσπάστη της τρίτης, το οποίο καταλήγει ως εξής:
Αναγνωρίζουμε την πεντακάθαρη στάση του ΚΚΕ απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και ψηφίζουμε ΜΟΝΟ ευρωβουλευτές που κατεβάζει το Κόμμα μας. Με το χέρι στην καρδιά ψηφίζω ΚΚΕ. Καλή επιτυχία στο Κόμμα που ΑΓΑΠΩ.


Ομολογώ πως δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορείς να ψηφίσεις μαζί ευρωβουλευτές από πολλά κόμματα, αλλά στην τελική ποιος είμαι εγώ για να αμφισβητήσω τη σούλα βαζούρα. Ειδικά το τέλος σε στιλ μαρίας αλιφέρη με σκλάβωσε. Κι οι όποιες αμφιβολίες μου σκορπίσαν μονομιάς.

Λοιπόν είναι οριστικό.
Σε αυτές τις ευρω-εκλογές το Κάπα Κάπα Ύψιλον, οι ποσαδιστές, η μαρξιστική τάση, η σούλα βαζούρα και το μπρεζνιεφικό απολίθωμα στηρίζουν το κόμμα. Μαζί τους και η παρέμβαση αριστερών πολιτών (που δεν τους έχει δει ποτέ κανείς και παίζει να είναι κάτι σαν τους φανταστικούς φίλους-συμμάχους που είχαμε μικροί).
Τώρα κκε!

Υγ: οι πληροφορίες που ήθελαν τον γίγαντα σπύρο μπιμπίλα να κάνει δήλωση στήριξης στο κόμμα δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει λεπτομέρειες όπως επικοινωνήσει με το μπλοκ και διαφωτίσει τους αναγνώστες του σφυροδρέπανου.

24 σχόλια:

Yannis Theocharis είπε...

Μόλις γύρισα σπίτι, εγώ το 'ριξα στην κάλπη το blog σου...

Για τη δημοσκόπηση στους φοιτητές όντως θα είχε πλάκα. Αλλά είναι αδύνατο να μαζέψεις τα στοιχεία. Εμένα θα με ενδιέφερε να δω και στοιχεία για το κόμμα, πχ. όσοι ψηφίζουν ΠΚΣ δεν ψηφίζουν όλοι ΚΚΕ και αντίστροφα...!

Βασικά το πιο ενδιαφέρον θα ήταν το exit poll, όχι η δημοσκόπηση, ώστε αφενός να ξέρουμε τι πραγαμτικά συνέβη και αφετέρου να μην επηρεάζεται η ψήφος από τις δημοσκοπήσεις.

Με τις εκτιμήσεις σου γενικά συμφωνώ, αλλά δε νομίζω ότι θα μπερδευτούν οι ψηφοφόροι των οικολόγων. Το όνομα "Τρεμόπουλος" έχει παίξει πολύ στα ΜΜΕ.

Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη βλέπω πάνω από το ΜΛ. Έχω υπόψιν μου περιπτώσεις "ανένταχτων αριστερών" του ΣΥΡΙΖΑ που θα το ρίξουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ τώρα. Επειδή μου ήρθαν τα ίδια μηνύματα από πολύ διαφορετικές μεριές (γεωγραφικά και επαγγελματικά), μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω, μπορεί βέβαια να αποδειχτεί σύμπτωση, είδομεν. Εγώ τους βλέπω να ξεπερνάνε το 0.5%.

ΥΓ1. Τι είναι οι "ποσαδιστές";
ΥΓ2. "Εμένα μια φορά, το κόμμα σήμερα μου φαίνεται μάλλον πιο επικίνδυνο για το σύστημα απ' ό,τι το κόμμα που ήταν στην παρανομία τη δεκαετία του εξήντα."
Πολύ μου άρεσε αυτό, λέω να το να το ξεπατικώσω:) Εγώ όμως θα το τραβήξω λίγο πιο πίσω από το '56 για να το "χρωματίσω" λίγο παραπάνω...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

-Κι εμένα ψηφοδέλτιο χωρίς σφυροδρέπανο δε μου πάει καρδιά να ρίξω. Κι είναι πολλά αυτά που δεν το έχουν ενώ το επικαλούνται.
-Ενδιαφέρον έχει να δούμε πόσοι εαακίτες ψηφίζουν σύριζα.
-Τα μ-λ μην τα υποτιμάς. Στις προηγούμενες ευρω-εκλογές είχαν 0,35! Ίδωμεν...
-Αν κατέβαιναν οικολόγοι μ-λ θα τον είχαν διαλύσει τον τρεμόπουλο.
-Οι ποσαδιστές είναι γιούχου τροτσκιστές. πολύ γιούχου όμως. Ρίξε μια ματιά στη βικιπέδια. Αυτό και μόνο φτάνει...
-Μας βλέπω να ξενυχτάμε πάλι το βράδυ και να φυσάμε το ποσοστό μπας κι ανέβει.
Το 07 κοιμήθηκα στις τέσσερις όταν πιάσαμε το 8, τώρα ξενυχτάμε για το δεκάρι...

Yannis Theocharis είπε...

Τι λένε μωρέ αυτοί; Εξωγήινοι και ΑΤΙΑ; Έλεος πια.

Και βρήκα και αναφορά του "Ρ" ότι μας στηρίζουν στις εκλογές. Για καλό το λέει; Άντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

μονο το κομμα και τους οικολογους δεν επιασες στα προγνωστικα οπως και ολοι οι καλοπροαιρετοι. περιμενω εκτιμησεις ειδικα για το κομμα

Λωτ είπε...

Μιας και την Κυριακή προτίμησα να ρίξω αγωνιστικό διάβασμα και στη συνέχεια αγωνιστική τσίπουροποσία και όχι αγωνιστική ψήφο, ψήφισα στο γκάλοπ του βλογ σου τον Paul Ποτ για δικτάτορα του προλεταριάτου.

Η αλήθεια είναι πως ο μακαρίτης ο Paul έχει θαυμαστές που δε θα τους φαντάζονταν ποτέ. Ποιος άλλος κατήργησε εδώ και τώρα (εκεί και τότε έστω) το διαχωρισμό σωματικής-πνευματικής εργασίας, το νόμισμα και λοιπά χρόνια αιτήματα των εν ελλάδι αναρχικών;

Οι σύντροφοι του αντιεξουσιαστικού χώρου τολμούν να θέσουν ως πολιτικά προτάγματα αυτά που εμείς για ΑΥΤΟϊκανοποίηση φωνάζουμε στις καταμετρήσεις. "Σκατά στη γνώση και τους καθηγητές, να πάνε στα χωράφια και τις σκαλωσιές". (Άλλο ένα σύνθημα που μόνο ο Paul έκανε πράξη). Τώρα αν θα πρέπει να τους πούμε μπράβο για το θάρρος και την ειλικρίνιά τους ή να χλευάσουμε την αφέλειά τους είναι άλλη συζήτηση...

Α, και αυτό με τους οικολόγους μ-λ δε το 'πιασα για εξήγα το λίγο παραπάνω, αν είναι να φάμε τον Τρεμόπουλο να το υιοθετήσουμε. :-)

φιλάκια

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ανώνυμε μόνο τον δικομματισμό πιάσαμε, στα άλλα έπεσα αρκετά έξω. Κι όχι τόσο στους οικολόγους (γιατί είπαμε ότι ξεφουσκώνουν), όσο στο επτάρι του λαος, που μας κάθισε όλους στο λαιμό.
Ακόμα κι έτσι όμως το αποτέλεσμα του κόμματος δεν το έχασα λόγω καλής προαίρεσης.
Απ' το δικομματισμό περίσσεψαν τριανταμία μονάδες κι αν αφαιρούσαμε σύριζα, λαος κι οικολόγους έμεναν περίπου δεκαέξι.
Εγώ το κόμμα το άφηνα τελευταίο κι υπολόγιζα απ' ό,τι περισσεύει να πάρει τα δύο τρίτα (κι άλλο ένα τρίτο τα λοιπά) δηλ περίπου δέκα.
Έλα όμως που τα λοιπά πήραν μόνα τους επτά και κάτι!
Στις προηγούμενες -και με οικολόγους μέσα- είχαν κοντά στο πέντε. Προχτές, αν βάλεις και οικολόγους μέσα, είχαν αθροιστικά κοντά στο έντεκα!
Ο θρίαμβος του γιούχου...

Φίλτατε λωτ,
μένω στήλη άλατος από την επίσκεψή σας, πραγματικά μεγάλη μας τιμή, επιφυλασσόμεθα να ανταποδώσουμε και γραπτώς στο παρεκκλήσι σας.
Εκπλήσσομαι που δεν διαλέξατε τον σ/φο ιωσήφ -ή έστω τον συναγωνιστή τσιριγώτη- αλλά όπως και να 'χει είστε στους νικητές των εκλογών. Όπως άλλωστε κι ο μοναδικός πωλ, μετά την πετυχημένη συνεργασία του με τον χότζα -μην το υποτιμάτε αυτό.

Λένε ότι πολλοί παππούδες μπερδεύονται με τα ψηφοδέλτια κι αντί για κκε το ρίχνουν μ-λ.
Με τους οικολόγους παίζει να έγινε το ίδιο γιατί είχε τρία τέσσερα ψηφοδέλτια και σιγά μην τα ξεχώριζε το απολιτίκ κοινό που τους ψήφιζε.
Αν έβγαιναν οικολόγοι (μ-λ) θα τους είχαν διαλύσει, θα τους έριχναν κάτω απ' το 3% και δεν θα τους τρώγαμε τώρα στη μάπα για πέντε χρόνια :)

αριστερό εξτρέμ είπε...

παρεπιπτόντως ο Σ. Μπιμπίλας υπέγραψε κείμενο στήριξης του ΚΚΕ που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη»

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αυτό είναι μια πραγματικά σπουδαία είδηση που αναπτερώνει το ηθικό όλων μας.
Δώσε φύλλο και ημερομηνία αν μπορείς σύντροφε.

Λωτ είπε...

Ένας φίλος κνίτης μου ανέλυε το φαινόμενο, οπότε του εξήγησα κι εγώ με τη σειρά μου ότι το βασικό συμπέρασμα των τελευταίων βουλευτικών, όπου αυξήσαμε αρκετά το ποσοστό μας και περάσαμε ΜΕΡΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ είναι ότι αυξήθηκαν οι οφθαλμικές παθήσεις στην τρίτη ηλικία. :-)

Σου 'στειλα ένα μέιλ τσέκαρέ το.

compasso είπε...

καταστρεπτικό το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά που δεν είμαι φαντάρος ακόμα...
φοβερή η ανάλυση των αποτελεσμάτων, της ΚΕ, έτσι?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τα σπάει...

Ανώνυμος είπε...

..sintrofoi, filoi kai files agwnistes kai agwnistries ..
mesa se diskoles sin8ikes( blepe antikomounismos...) kai probokatsies (blepe proigoumena post ...tou apoli8wmatos kai ta proboktatorika tou erwtimata).
H antarsya katafere na anebasei ta pososta tis. Ka8istwntas thn , thn moni aristeri dinami pou enisxi8ike ais8ita.
Sas eyxaristoume gia tin psifo sas. kerdisate mia maska kai ena nonotksilo..
Pros apogoiteysi pollwn kai . Apo oti fanike kai apo ta eklogika epotelsmata . me to egxirima tis antarsyas den exoume psifous twn eaak pros siriza( oute pros antarsya :)).....
Kai ena erwtima pros sfyrodrepano .
sthn anakoinwsh ths KE Πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών . Sthn prwth ths paragrafo anaferete sto exis : παράλληλα με τη συστηματική παρέμβασή μας στους AGWNES όλο το προηγούμενο διάστημα ως και την ίδια την προεκλογική περίοδο...
MPoreis na mas tous ari8miseis aytous tous agwnes ?
giati, egw blepw polles apousies , to blepw na menei stin idia taxi ...
gues who ?
sintrofikous xairetismous...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Απολυμένοι παπουτσάνη, τζάμπο, καζίνο θεσσαλονίκης, περιφρουρήσεις απεργιών. Σου γράφω πρόχειρα μερικά παραδείγματα στα οποία πλην λακεδαιμονίων όλοι οι άλλοι πήραν απουσίες. Κι ήταν αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους. Όχι εξ ονόματός τους χωρίς να δημιουργηθούν δεσμοί.

Έλεγα να βάλουμε κάτω τους βαθμούς μας να δούμε ποιος τους έχει μεγαλύτερους, αλλά δεν έχει νόημα. Όλοι μετεξεταστέοι είμαστε. Θέλει συνεργασία και λίγο αντιγραφή.

Guess who?
Ο μήτσος από το φυσικό;
Ε, μα τότε εννοείται πως είσαι ο μεγάλος νικητής των εκλογών (του σφυροδρέπανου).
Να τηρήσεις τις προεκλογικές σου δεσμέυσεις...

Ανώνυμος είπε...

ela sintrofe epeses exw ...
kgiannis

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το ίδιο είστε

Ανώνυμος είπε...

Και ποτε να περιμένουμε την αποτίμηση των εκλογών σύντροφε?

Άλλος ανώνυμος, όχι ο παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

kalitera me mitso ... para me kaneli idios ....

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

γιατί ρε, ο δελαστίκ σε τι διαφέρει;

εσείς με μήτσο
κι εμείς με γιάννη ρίτσο

Ανώνυμος είπε...

Εσεις με Ριτσο Γιαννη
Κι εμεις με ΚάπαΓιαννη

Κυρλάκης
ΥΓ(χαριν στιχομυθίας η πόλωση!!)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εσείς με κάπα γιάνννη
κι εμείς με μπελογιάννη

η τέχνη για την τέχνη
αρχίζει να μου ζέχνει

έλα μαζί μας πάλι
εμείς είμαστε οι άλλοι

Ανώνυμος είπε...

άλλα θέλω κι άλλα κάνω πως να σου το πω...

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε με τον Τζίλα
και τωρα με Μπιμπίλα
το σύστημα κι οι εκφραστές(του)
θα φαν μεγάλη νίλα

τεχνη για την τεχνη

ΥΓ:Αλλάζω στρατόπεδο αλα ρουσσικά.Δε με παίρνει..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εσείς με δεσύλλα
κι εμείς με τον μπιμπίλα

Φύγε αν θες, μα μην ξεχνάς
η καρδιά σου πού ανήκει
Πρόσεχε μόνο εκεί που πας
το αντι-σοβιετιλίκι

MasterOfDeception είπε...

Εγώ θα ψήφιζα pirate party αν ήμουν σουηδός, και ΑΦ-ΑΧ αν κατέβουν ποτέ

ΑναρχοΦασιστες-ΑναρχοΧιπηδες

Δεν υπάρχει κάποια αντιφάση, παρά μόνο φαινομενική.