Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συντροφικά μαχαιρώματα

Παρακολουθώντας χτες τις δηλώσεις ενός χρυσαυγίτη βουλευτή για την επίθεση του υιού μπαλτάκου στον ίδιο και τους συναδέλφους του βουλευτές, παρατήρησα πως τους έλεγε συναγωνιστές, προφανώς γιατί το «σύντροφοι» είναι κατοχυρωμένο από την πλευρά που σιχαίνονται πολιτικά –κι ας πασχίζουν να το ευτελίσουν ως έννοια τα διάφορα πασόκ παλιάς και νέας κοπής. Και πώς λένε τότε τις επιρροές του ευρύτερου κύκλου τους, σαν τον αγνό αντικομμουνιστή μπαλτάκο; Γιατί έβγαλαν μάχαιρα ενάντια στο συναγωνιστή τους κι άρχισαν τα... συναγωνιστικά μαχαιρώματα, με κίνδυνο να ζήσουμε μια σύγχρονη εκδοχή της μεγάλης νύχτας των μαχαιριών; Και γιατί στοχοποιούν έτσι το σαμαρά και τον κυβερνητικό του συνέταιρο; Κι αυτοί συναγωνιστές δεν είναι; Όπως θα έλεγε εξάλλου ο γιάννος: για το σοσιαλισμό δεν παλεύουμε όλοι (χωρίς ερωτηματικό).

Υπάρχουν διάφορες πτυχές στον πυρήνα και τα πέριξ του θέματος που έσκασε χτες, που επισημάνθηκαν εύστοχα σε διάφορες γωνιές του διαδικτύου και δεν έχει νόημα να τις αναλύσουμε εδώ. Όπως πχ η προβολή του επίμαχου βίντεο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αμέσως μετά την κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, για να μην κινδυνεύσει πραγματικά η κυβέρνηση κι οι εύθραυστες ισορροπίες της.

Εμένα πάντως αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ενώ πρόκειται για ένα σχεδόν μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μονομερές σπάσιμο της ομερτά, ή μάλλον παζάρι και διαπραγμάτευση, (σε στιλ «δείξτε καλύτερη μεταχείριση στους δικούς μας, γιατί μπορούμε να πάρουμε και πολλούς δικούς σας μαζί μας στον πάτο»), όλες οι άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές εξακολουθούν να εστιάζουν στη βιτρίνα και τους τύπους, στην επιφάνεια και τη νομιμοφάνεια της υπόθεσης –καθώς ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, όπως έλεγε και μια ψυχή.

Είναι παράνομη και ποινικά κολάσιμη η υποκλοπή της συνομιλίας από τον κασιδιάρη; Συνάδουν με τα χρηστά κοινοβουλευτικά ήθη οι βιαιοπραγίες του οϋκά μπαλτάκου μες στο ναό της δημοκρατίας; Εφάπτονται ή τέμνονται οι κύκλοι της κυβέρνησης με ακροδεξιούς κύκλους; Και αν είναι ομόκεντροι κύκλοι, που δεν εφάπτονται, λύνεται το πρόβλημα; {Μη μου τους κύκλους τάραττε}. Παρεμβαίνει άραγε η κυβέρνηση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης; Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; Και αν ναι, με τι σκουπίζονται; Είναι μεγαλοαστός ο έλληνας πρωθυπουργός; Έχει μείνει κανείς άλλος στα σύννεφα για να πέσει; Και πότε θα πέσουν τα ίδια τα σύννεφα και ο ουρανός μαζί στο κεφάλι μας, με όσα συνταρακτικά μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες;

Την ίδια στιγμή ο μέσος σύντροφος, πονηρεμένος από την πείρα τόσων χρόνων, ενεργοποιεί αυθόρμητα τα αντανακλαστικά και την καχυποψία του, προσπαθώντας να ξετυλίξει νοερά το κουβάρι των αστικών διεργασιών, για να καταλάβει τι κρύβεται πίσω τους και να απαντήσει στο κλασικό ερώτημα: ποιος ωφελείται; Και κάνει απανωτές υποθέσεις, για να βρει μια άκρη.
Λες να πάμε σε εκλογές με τριπλές κάλπες; Και να έψαχναν ένα εύσχημο πρόσχημα για να πέσουν, χωρίς να φανεί ότι λιποτακτούν; Μήπως προσπαθούν να ξαναβάλουν στο παιχνίδι τους φασίστες, με αντισυστημικό προσωπείο, γιατί «έριξαν» την κυβέρνηση; Αλλά τότε γιατί δεν έδωσαν το βίντεο πριν το πολυνομοσχέδιο; Και αν το παίξει ο σαμαράς πρωθυπουργός του δημοκρατικού τόξου κι αντίφα, που τον έριξαν οι νεοναζί; Ή αν βρει ευκαιρία το πασόκ να ξαναπάρει τα πάνω του, ρίχνοντας αυτό πρώτο την κυβέρνηση; Έτσι όμως επισπεύδει τον πολιτικό του θάνατο. Άραγε υπάρχει άλλο βίντεο; Που θα φτιάξει τεχνητά κλίμα πόλωσης για δευτερεύοντα θέματα κι ευνοεί και τις δυο συμπληγάδες;
Κορώνα χάνω–γράμματα κερδίζεις. Έτσι κι αλλιώς το σύστημα ξέρει να φτιάχνει καταστάσεις, όπου να το ευνοούν όλα τα ενδεχόμενα και να τα αξιοποιεί προς όφελός του.

Τελικά η τακτική των δελτίων ειδήσεων έδωσε μια πρώτη απάντηση σε κάποια ζητήματα. Η γραμμή που έδωσαν ήταν: α. ο σαμαράς είναι καθαρός και έδιωξε τον μπαλτάκο από την κυβέρνηση. Τόση στήριξη στο σαμαρά για το έργο του, τα θετικά βήματα, το πρωτογενές πλεόνασμα, με πρωτοπόρα δράση κατά των χρυσαυγιτών, και να ‘ρθει τώρα να το σπιλώσει ένας μεμονωμένος μπαλτάκος; Ε όχι συναγωνιστές, δε θα το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Ο σαμαράς είναι αθώος.
β. να θάψουν το θέμα, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, παρά τις πολλές ουρές που ‘χε, ακόμα κι από αστική σκοπιά, που προσφέρονταν για σούσουρο και αποπροσανατολισμό, και να συνεχίσουν το δελτίο με πλούσια και διευρυμένη –όσο ποτέ άλλοτε- θεματολογία. Καλύτερα να δείχνεις πλάνα απ’ το σεισμό στην χιλή κι ό,τι άλλο ανά την υφήλιο, παρά κάτι που μπορεί να ταρακουνήσει τον κόσμο και να τον ξεκολλήσει από τον καναπέ και την τηλεόραση.

Παραμένουν βέβαια ανοιχτά τα ερωτήματα για τα κίνητρα, την επιλογή της χρονικής στιγμής και το πραγματικό διακύβευμα πίσω από το προσκήνιο. Φαίνεται όμως πως περισσεύουν τελικά οι θεωρίες συνωμοσίας. Δεν αποκλείεται δηλ η όλη υπόθεση να μην ξεφεύγει στην ουσία της από μικροπολιτικά παιχνίδια εν όψει των εκλογών και μια συνεννόηση για το δικαστικό μέτωπο και τους συλληφθέντες ηγέτες της χρυσαυγής, με μαφιόζικο στιλ και σε εντελώς πρωτόγονο, πρωτογενές –σαν πλεόνασμα- επίπεδο, χωρίς περαιτέρω ζουμερές προεκτάσεις πίσω από το προφανές. Είναι όπως στα αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου κάποιες φορές η λύση είναι η προφανής, αλλά το περιπλέκουμε από μόνοι μας και αναζητάμε στο μυαλό μας ένα πιο ψαγμένο και σύνθετο σενάριο, που να μας ικανοποιεί.

Το θέμα βέβαια είναι να δει επιτέλους κι ο λαός αυτό το προφανές, για να βγάλει επιτέλους πολιτικά συμπεράσματα –όσο μονότονο και κλισέ κι αν ακούγεται αυτό το τελευταίο. Δε θέλει πολύ κλικ κλικ, άλλωστε. Ο μπάτλερ το έκανε...

Υστερόγραφα

1. την ίδια στιγμή ο τσίπρας έδινε διακαναλική συνέντευξη, που μπορεί να μην είχε πολύ ζουμί κι ενδιαφέρον (δεν είναι δα και από τους πιο συναρπαστικούς ρήτορες ο αλέξης), είχε όμως αρκετή πλάκα αν την παρακολουθούσες από τη ροή του τουίτερ και μάλιστα από τον επίσημο λογαριασμό του σύριζα, που έδινε το ρεζουμέ σε τίτλους.

Εκεί διαβάζουμε για παράδειγμα: Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι ο καζινοκαπιταλισμός. Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η αλληλεγγύη. Που μέχρι και ο γαπ δηλ είχε πει για τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου εκείνο το περιβόητο «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», χωρίς να διευκρινίζει με ποιο από τα δύο είναι αυτός. Η ατάκα του προέδρου προσφέρεται πάντως και για σύνθημα στις συγκεντρώσεις του σύριζα, με μια μικρή μετατροπή.
Το μέλλον μας δεν είναι ο καζινοκαπιταλισμός
Είναι η μεταρρύθμιση και ο κεϊνσιανισμός

Ας δούμε κι ένα δεύτερο κελάηδισμα από την ίδια πηγή.
Με εκπλήσσει δυσάρεστα και με πληγώνει η στάση του ΚΚΕ.
Κοίτα τι έκανες, σφε αναγνώστη. Πληγώσαμε τον μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας. Μόνο δηλ τραγούδι που δε μας αφιέρωσε ο σάκης της αριστεράς.


2. ένα τελευταίο υστερόγραφο, σχετικό με την προηγούμενη ανάρτηση για τα εαακ, που είχαν βγάλει δύο μοναδικές στο είδος τους αφίσες εν όψει εξεταστικής, με έμφαση στη συλλογική προσπάθεια και την καθηγητική αυθαιρεσία.


11 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Οι ανθρωποι κανουν την ιστορια υπακουωντας στους νομους και τους περιορισμους που θετει η αντικειμενικη πραγματικοτητα Οι προθεσεις ελαχιστο ρολο παιζουν με εξαιρεση τους κομμουνιστες που ακριβώς επειδη κατεχουν τον διαλεκτικο υλισμο μπορουν να υπερβουν αλλα όχι να παραβιασουν τους νομους της πραγματικοτητας

Για να γινω κατανοητος η ΧΑ είναι μια παραπλευρη απωλεια της κρισης Η ιδεολογια της είναι ακριβως η ιδεολογια που σχολειο στρατος και ΣΑ διοχετευουν στην κοινωνια Λογω κρίσης η υπεραξια συρικνωνεται κατά συνεπεια και τα κρατικα εσοδα. Συνεπώς το κρατος αναγκαζεται να κοψει μερος από το βοηθημα που εδινε στο υπηρετικο προσωπικο και αυτό τωρα μουτζωνει το αστικο κρατος (και τα 2 κομματα του κεφαλαιου που ψηφιζε νδ-πασοκ) και καταφευγει σε ΧΑ και Συριζα

Από την άλλη η ΧΑ δημιουργει ένα εκλογικο προβλημα στη ΝΔ το οποιο με καποιο τροπο πρεπει να λυθει. Επιλεγεται η φυλακιση της ηγετικης ομαδας η οποια ηταν μια εγκληματικη ομαδα πολύ πριν τη δολοφονια του Π. Φυσσα ενώ σε πολλες περιπτωσεις δρουσε με την ανοχη ή τη συνενοχη της αστυνομιας Ελα μου όμως που οι ΧΑ μεγαλοπιαστηκαν και αποφασισαν να εκβιασουν τα αφεντικα τους με τετοιο τροπο που ναι μεν δεν προκαλουν προβλημα στο συστημα (όπως ορθα επισημαινεις το υλικο ηταν διαθεσιμο πριν την ψηφιση του πολυνομοσχεδιου αλλα επιλεγει η δημοσιευση μετα την ψηφοφορια) αλλα από την άλλη αδιαφορουν για το πιθανο εκλογικο τέλος της ΝΔ.

Και εγενετο το ελα να δεις που πιθανα να εχει και συνεχεια αλλα τινω να συμφωνησω μαζι σου ότι η απλουστερη εξηγηση είναι και η σωστη (Ockham's razor)

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερον το αρθρακι σου σφυροδρεπανε.Γενικα καθε φορα που συνδυαζεις και το χιουμορ με τη πολιτικη αναλυση το γραψιμο σου γινεται πιο ευστοχο και πιο ευπεπτο(με τη καλη εννοια).

Νομιζω οτι η δευτερη παραγραφος στο σχολιο του αναυδου ειναι στη σωστη κατευθυνση και εξηγει καποιες αποριες που μπορει να εχουμε ολοι και οσο ακομα ειναι φρεσκο το θεμα.Παντως σημερα σε σχεση με αλλες εποχες ειναι πολυ πιο περιπλοκο και δυσκολο στον καθημερινο ανθρωπο μεσα στις τοσες αλλες ασχολιες και προβληματα που αντιμετωπιζει, να σταθμισει και να συνυπολογισει ενα σωρο διαφορετικες παραμετρους για να βγαλει ενα συμπερασμα που να χει καποια λογικη βαση.Θα μου πεις τι να σου κανει κι ο ανθρωπακος με την οποια λαικη σοφια του εχει απομεινει,οταν υπαρχουν κατι βουλευτινες σαν τη ραχηλ...


"Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι ο καζινοκαπιταλισμός. Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η αλληλεγγύη."

Tι λες τωρα;::
Αυτο ηταν επισημο τιτιβισμα του συριζοτουιτερ;;;Προσκυνω,να βγει σε μπλουζακι, το θελω.

Гриша



Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν, και Αναυδε,
σχετικά με τα τεκταινόμενα, και σε συνέχεια κάποιων νύξεων από χτές, εδώ:
http://sfyrodrepano.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html?showComment=1396468976897#c3265468792158059338
κάποιος wannabe "Σεχτάρ" υπέκλεψε και έστειλε επωνύμως στο enikos (Στάθης) τις παρακάτω σκέψεις μου, που δημοσιεύω εδώ σαν πιο έγκυρο ιστότοπο, για να κατοχυρώσω και το κόπυράϊτ/γνήσιο της υπογραφής:

ΛΑΕ, ΘΩΡΕΙΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ" ΤΗ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ:

Γίνονται εδώ διαδηλώσεις, απεργίες, κλπ. σιγή ασυρμάτου τα ΜΜΕ. Μούγκα στη στρούγκα.
Αλλά υπερπλήρη τα ρεπορτάζ από τις "πορτοκαλλί"-χακί ομοειδείς της ...Ουκρανίας(!),
ου μην αλλά και της ...Βενεζουέλας(!!)
(λογικό, καθότι οι ιδιοκτήτες μερικών καναλιών εδώ, έχουν πετρελαιοπηγές εκεί...)!

Ολη η έμφαση στις εκλογές,
όπου δεκαοχτώ κόμματα διαγκωνίζονται για ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Και όπου το σύστημα φροντίζει με επιδεξίους χειρισμούς, μπαλτάκους κλπ.
1. Να κοντύνει η ΝΔ, δια της ΧΑ και της ΑΝΕΛ, τόσον, όσον απαιτείται για να
2. Ψηλώσει όσον απαιτείται ο (πασο)ξύριζα ώστε να βγεί πρώτο κόμμα, και να ευεργετηθεί δημοκρατικώς δια του bonus των 50 εδρών, ΑΛΛΑ, όχι τόσο πολύ ώστε να έχει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, και τούτο δια της πριμοδότησης των ελαιοποτάμων και "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων..."(*).

Ετσι, την επομένη του οιουδήποτε εκλογικού γκάλοπ, αι "λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις" θα την πέσουν ..."ενωτικώς" στο ΚΚΕ, που δεν θα στέργει στην σύμπηξη της "αντιμνημονιακής", έτι δε και "αντιφασιστικής", ενότητας.
Τούτου τεξαμένου, μετά μένει "δυοίν αγαθοίν θατέρου τεύξασθαι", για το σύστημα, δηλαδή τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και τους ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ:
1. Είτε ενδίδει το ΚΚΕ και γίνεται, έστω και δια της ανοχής, συνένοχο στα "επιτεύγματα" μιας "αριστερής διακυβέρνησης", που απλώς θα διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του ΦΑΣΙΣΜΟΥ μέ άλλο, "δημοκρατικό" τρόπο....
2. Είτε μουλαρώνει το ΚΚΕ στο ΟΧΙ, και πάμε, μέσω επαναληπτικών εκλογών, η απευθείας, με ανίερες συμμαχίες, σε "Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας", αριστεροδέξια η ό,τι είναι πρόσφορο τέλος πάντων, "κατάσταση ανάγκης" γαρ, οι "δανειστές" κλπ..
Μόνο, που, τώρα, η "Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας", ή όπως θα βαφτιστεί, θα διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του Φασισμού με όχι και πολύ δημοκρατικό τρόπο, γιατί θα πρέπει να μπουζουριάσει τους μουλαρωμένους σταλινικούς Κομμουνιστές, μην τύχει και ξεσηκώσουν τον Λαό, και πάρει, ξαφνικά, σχήμα και σώμα το "φάντασμα, που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη".

Διότι, εδώ, που έχει φτάσει ο Καπιταλισμός, μόνο σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα μπορεί να ελπίζει.
Αυτά, που είδατε μέχρι σήμερα δεν είναι τίποτε - ασε, που, δεν έχουν ξεδιπλωθεί και όλες οι δευτερογενείς συνέπειές τους.
Και αφού (λέω τώρα, σαν Σεχτάρ) ο Φασισμός είναι το τελευταίο, ανώτερο, στάδιο της Αστικής Δημοκρατίας, η ολοκληρωμένη μορφή του πολιτικού εποικοδομήματος της οικονομικής, και άρα κοινωνικής, κυριαρχίας του Κεφαλαίου, ...
... Η ΕΠΟΜΕΝΗ/ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ(;) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΜΑΒΡΟ Η ΜΕ ΡΟΖ ΠΙΤΣΙΛΕΣ, ΑΝ Ο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ.

Κι εκεί θα δείς, Λαέ,
και δουλειές, και μεροκάματα, και ωράρια, και περίθαλψη, και συντάξεις, και σπίτια, και καταθέσεις....
και Πατρίδα, και Αιγαίο, και κοιτάσματα,....
και όλα τα καλά!!!

Στις εννηά του μήνα, Απεργία. Με το ΠΑΜΕ.
Και όλοι στα συνδικάτα, και στις εκλογές μάβρο στους φασίστες και τα άλλα νευρόσπαστα του Κεφαλαίου.
Μόνο έτσι ανατρέπονται τα σχέδια, και σώζεται ό,τι μπορεί πια να σωθεί.
--------------------------------------------
(*) Το ΚΚΕ δεν ανήκει στις "λοιπές δημ. δυνάμεις", και ορθώς, διότι είναι "σταλινικό".

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικη και η αναρτηση και τα σχο λια.πονηρη καιροι γκαστρωμενες οι νυ χτες χρειαζεται αντοχη επιμονη και θεληση απο μερους μας δυσκολος δρο μος αλλα δεν υπαρχει κατι αλλο να κανουμε μεσα στην καπιταλιστικη ζου γκλα και παλι μπραβο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι φοιτητικές αφίσες είναι η πεμτουσία της ηθικής ήττας της αυτοαποκαλούμενης "αριστεράς".

Έτσι νομίζουν οι γελοίοι πως έβγαζε επιστήμονες το Λομονόσοφ;

Κριτίας, ο εκ των Κασσιτερίδων νήσων ορμώμενος

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο, καλημέρα σε όλους

Γιώργος Ξ.

Ανώνυμος είπε...

Tι θλιψη ειναι αυτες οι αφισες ρε σεις?
Λες και τις εμπνευστηκαν αιωνιοι 10χρονοι.
Ειναι λες και,επειδη δεν εχουν παρουσια στα συνδικατα,προσπαθουν να δημιουργησουν τεχνιτα μια βασικη αντιθεση φοιτητες-καθηγητες,κατα το εργασια-κεφαλαιο.

Παπουτσωμενος Γατος

Cos είπε...

@Σεχτάρ
"Και αφού (λέω τώρα, σαν Σεχτάρ) ο Φασισμός είναι το τελευταίο, ανώτερο, στάδιο της Αστικής Δημοκρατίας, η ολοκληρωμένη μορφή του πολιτικού εποικοδομήματος της οικονομικής, και άρα κοινωνικής, κυριαρχίας του Κεφαλαίου..."
Απόλυτα σωστό.

Ανώνυμος είπε...

"Ειναι λες και,επειδη δεν εχουν παρουσια στα συνδικατα,προσπαθουν να δημιουργησουν τεχνιτα μια βασικη αντιθεση φοιτητες-καθηγητες,κατα το εργασια-κεφαλαιο." Bullseye Παπουτσωμενε Γατε, κατα κανονα αυτο γινεται, οπως τα εζησα εγω τουλαχιστον. Και μπορεις να εισαι σιγουρος οτι οταν ξεκινανε τα μεταπτυχιακα τους, η σταση παρα πολλων απ αυτους αλλαζει κατα 180 μοιρες. Εχουν μαγαζακι πλεον να προστατεψουν.

Το θεικο τιτιβισμα του συριζα νομιζω οτι μπορει να μπει απο τωρα στο hall of fame. Και μου θυμισε συνειρμικα κατι που λεγαμε με το απολιθωμα σε μια παλια εκδηλωση: "Το μελλον μας δεν ειναι ο καπιταλισμος, ειναι ο νεος κοσμος ο αντικαπιταλισμος (ανταρσυα)" και "το μελλον μας δεν ειναι ο καπιταλισμος, ειναι ο νεος κοσμος ο λαικη εξουσια-λαικη οικονομια (κκε)".

ΥΓ: Καινουρια ιστοσελιδα της ΚΝΕ για ευρωπαικη ενωση και νεολαια. Εκ πρωτης οψεως φαινεται πολυ καλα στημενη. http://eu.kne.gr

sniper

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ ευχαριστεί τους σφους αναγνώστες για τα καλά τους λόγια και συνιστά σουρωτή και γκαζόζα γεράνι για τα πιο δύσπεπτα θεωρτικά κείμενα;)
Το κελάηδισμα πάντως είναι αυθεντικό, απλώς οι δικές μου τεχνικές γνώσεις δε φτάνουν ως το σημείο να το βάλω εδώ με κάποιον τρόπο. Έχω βάλει το σύνδεσμο για τον επίσημο λογαριασμό του σύριζα, αναζητήστε το στα τουίτς της 2ης απρίλη.

https://twitter.com/syriza_gr

ALEX A. είπε...

μάλλον πρέπει να σκεφτούμε οτι μαγειρεύουν νέα πράγματα για το "πολιτικό σύστημά" τους και τεστάρουν για να δουν πως θα τους βγει καλλύτερα