Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Ιεροσυλία

Ανάμεσα από το παιδαγωγικό και τα γηπεδάκια στην αγίου δημητρίου είναι ένα κτίριο σωστό γεφύρι της άρτας, που κανείς δεν ξέρει γιατί προορίζεται και μένει εδώ και χρόναι γιαπί.
Εκεί έχει λάβει χώρα μια από τις μεγαλύτερες εξυπνάδες-αλητείες που έχουμε κάνει κατά καιρούς.
Τα συμπαθητικά μουλάρια (μόνο κκε μ-λ υπάρχουν στη θεσσαλονίκη, αν και εσχάτως με το συνέδριο εμφανίστηκαν από το πουθενά και οι άλλοι) έγραψαν σε αυτόν τον τοίχο εν όψει εκλογών κάτι σαν "αντίσταση στην Ε.Ε" και από κάτω "ψηφίστε κκε μ-λ".
Τα δικά μας τα σαΐνια για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο των ασβεστατζήδων του πρύτανη, πήγαν και το έσβησαν, αλλά στη συνέχεια τους έκοψε και σκαρφίστηκαν καλύτερο. Έσβησαν στα επόμενα μόνο την παρένθεση κι ό,τι ήταν μέσα σ' αυτήν.
Μάλιστα μερίμνησαν ακόμα και για το αστεράκι στο σήμα.

Έτσι το κτίριο αυτό έμενε μνημείο της ανοχής μας απέναντι στους άλλους. Γιατί χώρο να γράψουμε κάτι δικό μας αν θέλαμε είχε. Αλλά εμάς μας ενδιέφερε πρωτίστως να μην υπάρχει σύνθημα των άλλων.
Αυτό το μνημείο τώρα δεν υπάρχει. Μαζί του εξέλειψε κι ο σεβασμός στην πολιτική ιστορία της πόλης...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως εισαι υπερβολικος;δεν θα υπερασπιστω το σβησιμο (προσωπικα βλεπω με οικτο την υπαρξη των υπο εξαφανιση μουλαριων) αλλα το θεωρω συνηθισμενη πρακτικη μεσα στον μικροκοσμο των αριστερων για επιδειξη επιβολης-καφριλας.δεν νομιζω ο υπολοιπος κοσμος-περαστικοι να αγχωθηκαν για το ποιος εσβησε το συνθημα.οπως και με τις φοιτ.εκλογες κ τη μαχη της αφισσας.πολυ αντιοικολογικη συνηθεια αλλα αναγκαιο κακο.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Υπερβολικός είμαι πάντα. Δεν έχει πλάκα αλλιώς.
Από εκεί και πέρα δεν ήξερα ότι έπρεπε να με παρηγορεί η σκέψη ότι κι οι άλλοι τα ίδια κάνουν κι ότι γενικά γίνονται αυτά στον χώρο της αριστεράς.
Προσωπικά δεν ξέρω κάποιον άλλο που να ασβεστώνει συνθήματα άλλων στον χώρο του πανεπιστημίου, πέραν των υπαλλήλων του πρύτανη. Αλλά έστω κι έτσι, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας παρηγορεί το ότι συγκρινόμαστε με τους άλλους και βγαίνουμε το ίδιο (μυρωδάτα...).
Το ποιος θα κάνει την πουστιά είναι πάντα ζήτημα συσχετισμών, αλλά δεν βλέπω γιατί εμείς το αποδεχόμαστε αυτό. Ίσα-ίσα το θεωρώ πολύ επικίνδυνο. Κι ο τρόπος που κατεβάζουμε ή καλύπτουμε τις αφίσες άλλων (πραγματικά χωρίς όμοιό του στη θεσσαλονίκη τουλάχιστον) φανερώνει πολύ επικίνδυνη μισαλλοδοξία. Δεν είναι αυτοί οι εχθροί μας, ούτε κερδίζουμε κάτι έτσι.

Τέτοια λογική δικαιολογείται το πολύ μέχρι το πανεπιστήμιο, που κάνεις με τους άλλους το παιχνιδάκι της αφίσας. Μετά ωριμάζεις και βλέπεις καλύτερα τα πράγματα.

Εν πάση περιπτώσει το σχόλιο ήταν αρνητικό για αυτούς που έσβησαν πλήρως αυτό το ιστορικό μνημείο, όχι για εμάς.