Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Είσαι ό,τι εκ-δηλώσεις

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι γεμάτη από μια σειρά εκδηλώσεις στην πόλη μας με σοβιετικό χρώμα.

Χτες η σπουδάζουσα της κνε διοργάνωσε εδήλωση με τον κώστα σκολαρίκο (κσ) που είναι σου του τουί της κετουκέ. Δηλ συνεργάτης του τμήματος ιστορίας της κε του κουκουέ. Θέμα της ήταν η συκοφάντηση του σοσιαλισμού στα σχολεία και τις σχολές και πιο ειδικά στο θέμα του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Σήμερα διοργανώνει εκδήλωση με αντίστοιχο θέμα (τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού) αλλά σε πιο γενική κλίμακα, με ομιλητή τον κύριλλο παπασταύρο που είναι υπεύθυνος του τμήματος ιδεολογίας της κε του κκε. Η κε του μπλοκ τον είχε παρακολουθήσει πέρσι σε μια εκδήλωση στο -κόκκινο πλέον- πέτρογκραντ κι είχε μείνει με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Και μόλις ανεβάσει το κείμενο, φεύγει κατευθείαν για τη νομική.

Την κυριακή η τριλογία ολοκληρώνεται με μια εκδήλωση του ομίλου για τον οκτώβρη και το σοσιαλισμό του εικοστού αιώνα. Ο σοβιετικός κυριούλης -που πρόλαβε τη σοβιετία στα τελευταία της ως φοιτητής στο λομονόσοφ- θα μιλήσει για τις αντιφάσεις και τις προοπτικές του. Κι αν τον πιέσουμε με τις ερωτήσεις μας μπορεί να τον πείσουμε να πει και καινούρια πράγματα που δεν χώρεσαν στην -πολύ καλή- μελέτη που είχε γράψει για το φαινόμενο της γραφειοκρατίας.


Αυτή είναι η -αρκετά καλαίσθητη- αφίσα της εκδήλωσης που θα γίνει στο παιδαγωγικό. Όσοι πιστοί -ορθόδοξοι κι αιρετικοί- προσέλθετε, όπως είστε, με τις απορίες και τις αντιφάσεις σας.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις μόνο από την οργάνωση κι από τον όμιλο μπορεί να περιμένει κανείς πια. Πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον γενικό κανόνα.

Υγ: το κείμενο αυτό θα αυτοκαταστραφεί μετά την κυριακή

4 σχόλια:

only girl in the world είπε...

απο θεσσαλονικη δεν εισαι? την προηγουμενη βδομαδα εκανε εκδηλωση στο εργατικο κεντρο για την Μαρξιστικη-Λενινιστικη αντιληψη του σοσιαλισμου και την παλινορθωση του καπιταλισμου στη ΣΕ η Κινηση για Ανασυνταξη του ΚΚΕ 1918-55.
http://anasintaxi.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σόρι για το ανφέρ αλλά δεν την είχα υπόψιν μου.
Παρόλα αυτά το βασικό συμπέρασμα παραμένει. Γιατί αυτές που αναφέρω είναι υπό το πρίσμα της κριτικής υπεράσπισης της σοβιετικής πείρας συνολικά. Και γιατί μόνο το κόμμα μπορεί να βγάζει εκδηλώσεις σαν κι αυτή (http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5991414) στην επαρχία.

Επίσης σκόπευα να κατεβάσω την ανάρτηση την επόμενη ανάρτηση, αλλά τώρα δε μου πάει καρδιά, θα είναι σα να λογοκρίνω την εκδήλωση της ανασύνταξης..

raskolikas είπε...

Ε, ντάξει, να αναφέρεσαι σε εκδηλώσεις χώρων που γειτνιάζουν στον επαναστατικό να το καταλάβω. Αλλά σε εκδηλώσεις χαφιέδικων οργανώσεων γιατί?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Νομίζω ότι εξακολουθείς να τους μπερδεύεις με την οακκε