Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Για το συσχετισμό δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ως συνέχεια μιας προηγούμενης ανάρτησης, για το συσχετισμό δύναμης στα συνδικαλιστικά όργανα, η κε του μπλοκ συνεχίζει σήμερα την αναδημοσίευση από το προηγούμενο τεύχος της ΚΟΜΕΠ (το δεύτερο του 16) και το σχετικό κείμενο του Τμήματος για την Εργατική Συνδικαλιστική Δουλειά της κετουκε. Στο μέρος που αναδημοσιεύεται σήμερα, παρατίθενται μερικά χρήσιμα στοιχεία (τα οποία όμως χρειάζονται διαρκή ανανέωση, καθώς γίνονται νέες αρχαιρεσίες και αλλάζουν τα δεδομένα) για τη δύναμη του ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα της χώρας και τις Ομοσπονδίες. Κι είναι απαραίτητο να τα συνεκτιμούμε, όταν μιλάμε για το τι (περισσότερο) μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα Εργατικά Κέντρα στα οποία τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ έχουν απόλυτη πλειοψηφία είναι 13 (ενώ με το ΠΑΜΕ συνεργάζεται και άλλο 1 Εργατικό Κέντρο). Όσον αφορά τις μεταβολές στη δύναμη του ΠΑΜΕ προστέθηκε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ενώ από αυτήν αφαιρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Τα Εργατικά Κέντρα στα οποία τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη, χωρίς όμως να έχουν απόλυτη πλειοψηφία είναι 2 (το ένα από τα δύο είναι από το 2013 το Εργατικό Κέντρο Αθήνας).

Τα Εργατικά Κέντρα στα οποία τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι δεύτερη δύναμη είναι 20.

Τα Εργατικά Κέντρα στα ΔΣ των οποίων δεν εκπροσωπείται το ΠΑΜΕ είναι 16.

(Για να αποδοθεί η πραγματική εικόνα της παρέμβασης κι επιρροής του ΠΑΜΕ σε Ομοσπονδίες κι Εργατικά Κέντρα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όπου δεν εκπροσωπείται το ΠΑΜΕ έχουν μηδενική ή στοιχειώδη συμμετοχή και λειτουργία. Για παράδειγμα, ενώ στον κρατικό τομέα φαίνεται, όπως θα δούμε στη συνέχεια, ότι το ΠΑΜΕ δεν εκπροσωπείται στα ΔΣ των μισών σχεδόν Ομοσπονδιών, στην πραγματικότητα οι Ομοσπονδίες στις οποίες το ΠΑΜΕ παρεμβαίνει κι έχει έδρες στα ΔΣ τους καλύπτουν περίπου το 85% του συνόλου των κρατικών υπαλλήλων. Αυτή η αναντιστοιχία απορρέει από το γεγονός ότι οι 20 από τις 44 Ομοσπονδίες του κρατικού τομέα στις οποίες το ΠΑΜΕ δεν έχει έδρα στα ΔΣ είναι είτε με πολύ λίγα μέλη είτε "σφραγίδες").

Ακολουθεί λίστα με τα ΕΚ τα οποία εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες (όπου υπάρχει σύγκριση, είναι μεταξύ 2010 και 2014):

ΕΚ στα οποία οι δυνάμεις έχουν απόλυτη πλειοψηφία.

Λάρισας, Αγρινίου, Νάουσας, Λαυρίου, Φωκίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Κω, Παλλεσβιακό, Σάμου, Αμαλιάδας (συνεργαζόμενο με το ΠΑΜΕ).

(*δική μου συμπληρωματική σημείωση: δεδομένου ότι το άρθρο γράφτηκε προ μερικών μηνών, στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων).

ΕΚ στα οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη (χωρίς να έχουν απόλυτη πλειοψηφία).

Αθήνας, Πειραιά

ΕΚ στα οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι δεύτερη δύναμη

Ελευσίνας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων*, Ναυπάκτου, Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Χίου, Έβρου, Θήβας, Πύργου, Χανίων, Πάτρας, Ρόδου, Κέρκυρας, Ελασσόνας, Ρεθύμνου, Κοζάνης, Εύβοιας

ΕΚ στα οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν έχουν έδρες στα ΔΣ

Έδεσσας-Αλμωπίας, Αλεξάνδρειας, ΄Σργους, Βέροιας, Βόρειας Εύβοιας, Διδυμότειχου, Ευρυτανίας, Καλαμπάκας, Κορίνθου, Κρέστενας, Κυκλάδων, Λουτρακίου, Ορεστιάδας, Φαρσάλων, Χαλκιδικής, Κατερίνης.

ΕΚ που δεν εκλέγουν αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ (επειδή δεν "πιάνουν" το απαραίτητο μέτρο των ψηφισάντων)

Αλμυρού, Αρκαδίας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας (πλειοψηφία ΠΑΜΕ), Κιάτου, Μεσσήνης, Μήλου, Πύργου, Τριφυλλίας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης (πλειοψηφία ΠΑΜΕ), Λαυρίου (πλειοψηφία ΠΑΜΕ), Μεγάρων, Φωκίδας (πλειοψηφία ΠΑΜΕ)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Οι Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα που τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ έχουν απόλυτη πλειοψηφία είναι 7, ενώ 1 ακόμα Ομοσπονδία είναι συνεργαζόμενη με το ΠΑΜΕ. Από το 2010 έχουν φύγει 2 Ομοσπονδίες από τη δύναμη του ΠΑΜΕ: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Οι Ομοσπονδίες που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι δεύτερη δύναμη είναι 8.
Οι Ομοσπονδίες στα ΔΣ των οποίων εκπροσωπείται το ΠΑΜΕ, χωρίς όμως να είναι πρώτη ή δεύτερη δύναμη είναι 45.
Οι Ομοσπονδίες στα ΔΣ των οποίων δεν εκπροσωπείται το ΠΑΜΕ είναι 22.

Στη συνέχεια ακολουθεί λίστα με τις Ομοσπονδίες τα οποία εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες (όπου υπάρχει σύγκριση, είναι μεταξύ 2010 και 2014)

Οι Ομοσπονδίες στις οποίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν απόλυτη πλειοψηφία είναι οι εξής:

Οικοδόμοι, Φάρμακο, Λογιστές, ΟΕΚΙΔΕ, Τύπος - Χαρτί, Τρόφιμα-Ποτά, Συνταξιούχοι, Εμφιαλωμένων Ποτών (συνεργαζόμενη).

Οι Ομοσπονδίες στις οποίες το ΠΑΜΕ είναι δεύτερη δύναμη είναι οι εξής:

Επισιτισμός-Τουρισμός, ΠΟΘΑ, Ηλεκτρολόγοι, Μέταλλο, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι-Εμποροϋπάλληλοι, ΔΕΥΑ, Χημική Βιομηχανία, ΟΣΕΓΟ

Οι Ομοσπονδίες στα ΔΣ των οποίων δεν εκπροσωπούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι οι εξής:

Ιδιωτικά Καζίνο, Χειριστών Μηχανοδηγών, Ασφαλιστικών Συλλόγων, ΟΒΕΣ, Καπνοεργατοϋπαλλήλων (Κιλκίς), Αεροπορικών Μεταφορών, Τεχνικών Επιχειρήσεων, Μεταλλείων-Λιγνιτωρυχείων-Λατομείων, Οικοδόμων-Ξύλου, Τσιμέντων, ΔΕΗ-ΚΗΕ (διασπαστική), Φορτοεκφορτωτών, Θυρωρών, Προσωπικού Ασφαλείας (ΟΜΥΠΑΕ), Κρέατος, Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Εγγείων Βελτιώσεων, Κινηματογράφου-TV (ΠΟΕΚΤ), ΠΟΣΕΜ (Μεταφορές), Μακαροτεχνιτών, Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας (ΠΟΚ).

Εκτός από τις αλλαγές που μπορεί να έχουν συντελεστεί στα παραπάνω στοιχεία την τελευταία 2ετία, αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός της απουσίας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από τις παραπάνω Ομοσπονδίες δε σημαίνει ότι δεν έχουν παρέμβαση σε χώρους εργασίας που εντάσσονται σε αυτές τις Ομοσπονδίες, αλλά ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν επιλέξει να συμμετέχουν σε άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ακολουθεί μια σύντομη απεικόνιση της κατάστασης σε κάποιες βασικές Ομοσπονδίες (όπου υπάρχει σύγκριση, είναι μεταξύ 2010 και 2014):

Επισιτισμός: Στο Μητώο είναι 108 σωματεία. Τα 86 είναι ενεργά, στο ΠΑΜΕ είναι ενταγμένα 33, το 2010 ήταν 26. 61 σωματεία είναι κλαδικά και 26 επιχειρησιακά.

Χημική Βιομηχανία: από τα 21 σωματεία που είναι στο μητρώο, στο ΠΑΜΕ είναι ενταγμένα 5 σωματεία, ενώ το 2010 ήταν 4.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Από τα 21  σωματεία που ήταν στο μητρώο, στο ΠΑΜΕ είναι ενταγμένα 3, όπως ήταν και το 2010.

Τηλεπικοινωνίες: 7 σωματεία είναι στο μητρώο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ). Στο ΠΑΜΕ είναι 3, ενώ το 2010 ήταν 2, τα οποία δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ): Στο μητρώο είναι 101 σωματεία, ενώ το 2010 ήταν 97. Ενεργά είναι τα 65 από αυτά. Στο ΠΑΜΕ είναι 18 σωματεία, όπως ήταν και το 2010.

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι-Εμποροϋπάλληλοι: στο μητρώο είναι 419 σωματεία, ενεργά είναι τα 227. Στο ΠΑΜΕ είναι 69, ενώ το 2010 ήταν 54.

ΕΛΤΑ: Στο μητρώο είναι 55 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 1, το οποίο όμως δεν είναι μέλος της Ομοσπονδίας.

Πετρέλαια-Χημική Βιομηχανία: Στο μητρώο είναι 28 σωματεία, στο ΠΑΜΕ είναι 1.

Τρόφιμα -Ποτά: στο μητρώο είναι 40 Σωματεία, το 2010 ήταν 37. Από αυτά, τα 6 είναι αδρανοποιημένα. Στο ΠΑΜΕ είναι 23, ενώ το 2010 ήταν 21.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ): Στο μητρώο είναι 10 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 7 σωματεία, όπως και το 2010.

Ηλεκτρολόγοι: Στο μητρώο είναι 29 σωματεία: Στο ΠΑΜΕ είναι 6 σωματεία, όπως και το 2010.

Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ): Στο μητρώο είναι 42 σωματεία, στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί: στο μητρώο είναι 21 σωματεία, στο ΠΑΜΕ είναι 3 μέλη της Ομοσπονδίας και 4 που δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ): Στο μητρώο είναι 14 σωματεία, όπως ήταν και το 2010.

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ): Στο μητρώο είναι 14 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 4 που είναι μέλη της Ομοσπονδίας και 1 που δεν είναι μέλος της.

Εμφιαλωμένα: Στο μητρώο είναι 16 σωματεία. Και τα 16 είναι ενταγμένα στο ΠΑΜΕ.

Ομοσπονδία Σωματείων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΣΕΓΟ): Στο μητρώο είναι 96 σωματεία. Αρκετά είναι αδρανοποιημένα. Στο ΠΑΜΕ είναι 3 που δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ): Στα μητρώα είναι 43 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 3 που δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας.

Ιατρικοί Επισκέπτες: Στα μητρώα είναι 15 σωματεία, στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ): Στο μητρώο είναι 10 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ): Στο μητρώο είναι 12 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ): Στο μητρώο είναι 24 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ): Στο μητρώο είναι 20 Σωματεία. Στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εγαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ): Στο μητρώο είναι 60 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 2, όπως ήταν και το 2010.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ): Στο μητρώο είναι 15 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ δεν είναι κανένα.

Φάρμακο: Στο μητρώο είναι 75 σωματεία, τα 33 είναι ενεργά. Στο ΠΑΜΕ είναι 20 σωματεία, ενώ το 2010 ήταν 18.

Συνταξιούχοι: Στο μητρώο είναι 91 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 74, όπως ήταν και το 2010.

Οικοδόμοι: Στο μητρώο είναι 158 σωματεία, αδρανοποιημένα είναι 56. Στο ΠΑΜΕ είναι 59 σωματεία, ενώ το 2010 ήταν 60.

Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ): Στο μητρώο ειναι 29 σωματεία. Στο ΠΑΜΕ είναι 6 σωματεία, ενώ το 2010 ήταν 9.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ): Στο μητρώο είναι 20 σωματεία. Από αυτά στο ΠΑΜΕ είναι 4.

Τύπος-Χαρτί: Στο μητρώο είναι 23 (12 επιχειρησιακά και 11 κλαδικά) σωματεία, στο ΠΑΜΕ είναι 17.

Όσον αφορά τις Ομοσπονδίες του κρατικού τομέα, η δύναμη των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ έχει απόλυτη πλειοψηφία σε 1 Ομοσπονδία του κρατικού τομέα: Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ).

Οι Ομοσπονδίες στις οποίες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι δεύτερη δύναμη είναι 3: α) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ), β) Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην ΥΒΕΤ) και γ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ_ΟΤΑ).

Οι Ομοσπονδίες στα ΔΣ των οποίων το ΠΑΜΕ εκπροσωπείται, χωρίς όμως να είναι πρώτη ή δεύτερη δύναμη, είναι 20.
Οι Ομοσπονδίες στα ΔΣ ων οποίων δεν εκπροσωπείται το ΠΑΜΕ, είναι 20.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φάρμακο: 21 (ιδρυση 2016)
https://syndikatoergazomenonfarmakoukallyntikousynafonepaggelmaton.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Έχει ΕΚ το Διδυμότειχο, η Καλαμπάκα, τα Φάρσαλα και η Κρέστενα;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΕΣΤΕΝΑ;;;;

Λέω να κάνω ένα ΕΚ στο χωριό μου να το πάρει και αυτό το ΠΑΜΕ.

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

@BX
Ναι αλλά εσύ δεν έχεις μαγαζάκι ΓΣΕΕ! Άμα είχες, να έκανες εργατικό κέντρο και στα Σέκλανα ή στο Λέτσοβο! Why not?

Ιβάν Τζόνι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

σε απαντηση καποιου ανταρσυ-ριζα που εσκουζε ...


Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάη το προεδρείο από το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών επισημαίνει:
«Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει "χάος".
- Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ). Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει "αυριανισμό" αναμασά τη καραμέλα για δήθεν σύμπλευση της ΔΗΠΑΚ με την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ)!
- Η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή" πρότεινε τη δημιουργία “αντιμνημονιακού” προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Συνεχίζουν να είναι συνεπείς υπερασπιστές της χρεωκοπημένης “αντιμνημονιακής“ γραμμής που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως... τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.
- Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι “δεν προτείνει καμία λύση” και ότι “εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του”. Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και ζητάει “δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς”, δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις θα “ενδυναμώσουν το σωματείο” και θα “δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει”, όπως είπαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του "Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή"; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!
- Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση “αριστερού” προεδρείου μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει.
Η ΔΗΠΑΚ από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.
Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “αντιμημονιακά” προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ουτε οι ιδιοι δεν ψηφισαν ! 2 απο τους 3 !

Ανώνυμος είπε...

Σε πολλές καταγραφές υπάρχει η διατύπωση:
"Ομοσπονδία τάδε, στο ΜΗΤΡΩΟ υπάρχουν τόσα σωματεία, κάποιος αριθμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ"

Σε ποιο μητρώο; Της ομοσπονδίας αλλά δεν είναι μέλη της, κάτι δεν κολλάει. Επίσης υπάρχει περίπτωση να γίνεται αναφορά σε σωματεία συνταξιούχων;

Λέων

λαθραναγνώστης είπε...

Αντι ΚΚΕ να ναι κι ότι να ναι....
http://ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/975-paraleipomena-aponera-tou-asfalistikoy

Ο Μπρέχτ, έγραψε την Όπερα της Πεντάρας καi μπήκε στο "Hall of Fame"
Αυτοί, με τα άρθρα τους των 20 σεντς, έχουν μπει στο "Hall of Shame"
......βαθειά!!

Ανώνυμος είπε...

Μπρεζνιεφικέ, κάτι είχες γράψει για Ε.Κ. Πάτρας με την Πορεία Κατά της Ανεργίας.
Νεώτερα

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

H αβάσταχτη μοναξιά της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας
Ανίκανη να διοργανώσει συγκέντρωση και πορεία ακόμα και για την εργατική Πρωτομαγιά
[08:00,14/05/2016]

http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=130909


Ρεζίλη σε πανελλαδικό επίπεδο έχει γίνει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, μετά το φιάσκο με την αδυναμία να πραγματοποιήσει συγκέντρωση των μελών του και πορεία στους δρόμους της Πάτρας την περασμένη Κυριακή όπου λόγω Πάσχα γιορτάστηκε η εργατική πρωτομαγιά.

Το στραπάτσο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας δεν περιορίστηκε μόνο εντός ορίων Αχαΐας και της τρίτης πόλης της χώρας, αλλά έγινε αντικείμενο σχολίων μέχρι και στη Βόρειο Ελλάδα.

Σε πολλές περιοχές – όπου γνωρίζουν τα πως και τα γιατί σε σχέση με το πώς διαμορφώθηκαν οι πλειοψηφίες στη διοίκηση μέσα από την αναγνώριση σωματείων φάντασμα– συνδικαλιστές ανέφεραν σκωπτικά, πως αυτά παθαίνουν, όσοι έχουν επίπλαστες πλειοψηφίες.

Έτρεχαν να τους σταματήσουν

Ενδεικτική της κατάστασης αποσύνθεσης ου υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας είναι η εικόνα που εκτυλίχθηκε την περασμένη Κυριακή όταν στη συγκέντρωση που επιχειρήθηκε να γίνει και στην οποία ήταν σχεδόν μόνο μέλη της ΛΑΕ, το μπλοκ των «Λαϊτών» αποχώρησε την ώρα που μίλαγε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, με αποτέλεσμα να μείνει σχεδόν μόνη της.

Αμέσως σήμανε συναγερμός , καθώς δόθηκε εντολή να τους προλάβουν και να βάλουν μπροστά από την πορεία το… λάβαρο του Εργατικού Κέντρου , χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό.

Η συνέχεια είναι ποιο αποκαλυπτική, καθώς η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προσπάθησε να βρει αποκούμπι στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο και στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών καλώντας τους να κάνουν πορεία μάλιστα η πλευρά της «πλειοψηφίας» στο εργατικό κέντρο ξεκίνησε να πραγματοποιήσει πορεία αλλά φτάνοντας στη διασταύρωση της Κολοκοτρώνη με τη Μαιζώνος αντελήφθη πως κανένας δεν την ακολουθεί με αποτέλεσμα να ανακρούσει πρύμνα και να μαζέψει κακήν κακώς το πανό.

Για την αντιγραφή

Ο 4:14