Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σκουπίδια του Σαββατοκύριακου

Ψηφίδες της επικαιρότητας, συνοπτικές και κωδικοποιημένες

Εν αρχή ην η "απορία" για όσα γίνονται στις ΗΠΑ, τις διαδηλώσεις ενάντια στον Τραμπ και τη στήριξή τους από το Σόρος. Αυτοί με Σόρος κι εμείς με Σώρρα, να αλλάξουμε τη χώρα. Έρχεται και ο Ομπάμα να μας βοηθήσει, γιατί ως γνωστόν Obama cares, καλά, ούτε κοκαλάκι δε θα μείνει από το χρέος, θα το φάμε λάχανο.

Κάποιοι αμετανόητοι δογματικοί όμως ετοιμάζονται να αμαυρώσουν τη χώρα με αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, αλλά ευτυχώς η κυβέρνηση θα αποκλείσει προληπτικά το μισό λεκανοπέδιο, κάνοντας την Αθήνα πολιορκημένη πόλη, για να μη δώσουμε λανθασμένη εικόνα στους συμμάχους μας. Και εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια την πρώτη μέρα.

Μπορεί βέβαια να χτυπάει κάπως άσχημα, τέτοιες μέρες, η απαγόρευση διαδηλώσεων και να φέρνει επικίνδυνους συνειρμούς με την επταετία. Προέχει όμως το εθνικό χρέος (με κάθε έννοια) κι ας τους πουν και νοσταλγούς της χούντας. Εξάλλου αυτήν τη στήριζε ο δημοκρατικός Λίντον Τζόνσον κι όχι κανένας Τραμπ, από τον οποίο κινδυνεύει ο πολιτικός πολιτισμός και τα δυτικά δημοκρατικά ιδεώδη.
Κρίμα όμως που ο Ομπάμα δε θα μιλήσει τελικά στην Πνύκα, που θα βόλευε για έναν εξοστρακισμό, αλλά στο ίδρυμα Νιάρχος, τονίζοντας συνειρμικά τις αγαστές σχέσεις του τελευταίου με τις ΗΠΑ και τους Αμερικάνους πράκτορες που βρέθηκαν τυχαία στη δούλεψή του.

Μιας κι είπαμε χρέος: όρκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί...
Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί και κολλημένοι στο χτες. Κοτζάμ μαραθώνιο διοργάνωσαν για να τον τιμήσουν, τι άλλο θέλετε πια;

Κι ήταν όλοι τους εκεί, η Σοφία κι ο Σταμάτης, Πάνος, Στάθης και Καιτούλα κι ο Χαλίφης της Βαγδάτης.
Ή μάλλον, ακόμα χειρότερα νούμερα. Στο δρόμο που χάραξε ο Λαμπράκης άλλαξε ο fit ΓΑΠ.

Οι άνθρωποι δυστυχούν, τα νούμερα ευημερούν
Εμπρός της γης οι κολασμένοι, της μούρλας σκλάβοι εμπρός, εμπρός

Συνεχίζουμε με το ιστορικό πρωτοσέλιδο της Αυγής για την "παρακαταθήκη Ομπάμα" που ξεχώριζε από όλα τα άλλα και δείχνει τι είναι πραγματικά αριστερό σήμερα.


Την ίδια στιγμή ο Ριζοσπάστης έλεγε "ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", δείχνοντας πως αντλεί το παρωχημένο ιδεολογικό του οπλοστάσιο από την εποχή των Περσικών πολέμων. Το Πριν είχε αντι-ιμπεριαλιστικό πρωτοσέλιδο, ενώ η Εποχή προβληματιζόταν για την επικράτηση του Τραμπ και δεν προανήγγειλε πανηγυρικά την επίσκεψη Ομπάμα. Κι έτσι το μόνο ιδεολογικό στήριγμα της Αυγής ήταν η καραμανλική Δημοκρατία, που έδινε το βιβλίο του Μάνου Χατζιδάκι για τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του και την Αντίσταση. Άντε και η Κόντρα του Κουρή (του Γιώτη είχε μια αγέλη λύκων και τίτλο: όλοι οι σκύλοι μια γενιά).


Ακόμα και ένα κομμάτι της αναρχίας ετοιμάζει αγωνιστική υποδοχή στο δρόμο για τον Ομπάμα, δείχνοντας τις -αν μη τι άλλο πρωτότυπες -κι όχι πάντα με την κακή έννοια- διεργασίες στο χώρο, που ξεκινάνε από τις παρυφές του Ρουβίκωνα, για να φτάσουν ως την Κόκκινη Βιβλιοθήκη -που πρόσφατα εξέδωσε το ημερολόγιο του Διαμαντή- και τη φαντασίωση του "μπαλαδόρου" πως έχει δαμάσει ιδεολογικά όλο το Indymedia και ανατρέφει πολιτικά νέες γενιές μαύρων κομμουνιστών.

Το βασικό ερώτημα για το χώρο βέβαια είναι αν φέτος στο τριήμερο του Πολυτεχνείου θα έχει στο στόχαστρο τους Κνίτες κι όσους έχουν την ατυχία να τους "μοιάζουν" αντί για τους Συριζαίους που πουλάνε κυβερνητική τρέλα (απορία το 'χω, δεν προτείνω κάτι). Γιατί οι νεολαίοι του Σύριζα να μη "διαδηλώνουν" τρεχάτοι μες στο καταμεσήμερο, μαζί με τη νεολαία ΠαΣοΚ, που φοβάται μη τυχόν της πάρουν τη ματωμένη σημαία; Και με τι μούτρα θα έρθει ο Αλέξης να καταθέσει στεφάνι φέτος, αμέσως μετά τη θερμή υποδοχή στον Ομπάμα;


Στα νέα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνεται και η συνέλευση του ΣΜΤ, που ξεκίνησε Παρασκευή αλλά τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα -ευτυχώς χωρίς μπύρες αυτή τη φορά. Το δικό μας πλαίσιο νίκησε το "ενιαίο εξωκοινοβουλευτικό μέτωπο" (πλην των μ-λ, που διαφοροποιήθηκαν χωρίς να καθορίσουν το αποτέλεσμα), αν κι αυτό μπορεί να είναι προεκλογικό "κόλπο"-ξυπνητήρι, για να κινητοποιήσουν τον κόσμο τους εν όψει των εκλογών του ΤΕΕ -κάτι σαν τις "σκόπιμες, αλλά όχι επώδυνες" ήττες του Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ, για να αφυπνίσει τους παίκτες του.
Έτσι το ΣΜΤ θα δώσει το "παρών" στη διήμερη συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ το ερχόμενο Σ/Κ, με τον πρόεδρό του (μεγάλες στιγμές, Σεχτάρ).

Παπαράτσι από Κόντρα (όχι του Κουρή, ούτε του Γιώτη, την αθλητική)

Κλείνουμε με τα αθλητικά και την παρουσία του Τσίπρα στο Καραϊσκάκη, όπου γλίτωσε στα χασομέρια τον τίτλο του κατσικοπόδαρου με το γκολ του Τζαβέλα, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Sportday (του Κοντομηνά) να του λέει πως είδε από κοντά τι πάει να πει αριστερό. Και τον ίδιο να λέει με νεοταξίτικο "αριστερό" χιούμορ στον Τοροσίδη για το χρέος, πως θα το γυρίσουμε κι εμείς στο 93'. Νέο στομάχι από τα γέλια. Σαν κι αυτό που θα έκανε η ποδοσφαιρική μαφία, διαβάζοντας πως ο Τσίπρας της έδωσε ισχυρό μήνυμα με την παρουσία του στο γήπεδο χτες.

Να σου πω ρε συ, αυτό του Τζήμερου με το Μήτρογλου
και την πολιτική οικονομία, το κατάλαβες να μου το εξηγήσεις;
Υστερόγραφο

Η αφίσα που έχει γίνει ήδη λατρεμένη.
Κάρμινα Μπουράνα στο Μέγαρο Μουσικής, με χορηγό την ΕΡΤ.


Σημειολογία; Ποια σημειολογία; Δεν καταλαβαίνω...

7 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Οι φωτο μου γεννησαν δυο (ρητορικες) αποριες

- Οι αναρχικοι δια γραφιδος στινα εβριζαν το εαμ-ελας σαν δολοφονους, εθνικιστες κλπ τωρα το χρηισμοποιουν στις αφισες τους ? γιατι δεν βαζουν τον κουφοντινα το λαικο κατά γιωτη ηρωα και ασελγουν στους πραγματικους ηρωες που δεν τους ανηκουν?

- Τα εθνικια αναβιωτες γιατι φορουν αθλητικα παπουτσακια και δεν τρεχουν ειτε σανταλοφορεμενα ειτε ξυπολητα (για να δουν ποσα απιδια χωραει ο σακος) ?

skatopsyxos είπε...

Οι ντυμένοι σπαρτιάτες δεν είναι εθνικια,κατι Πολωνοι που τρέχουν σε μαραθώνιους για να μαζέψουν χρήματα για παιδιά που χρειάζονται θεραπείες.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη των παρακρατικών σχολή που στήθηκε επί πασοκάρας (και βρωμοκοπάει πασοκάρα ως το μεδούλι) ξαναχτύπησε:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=844387

Ο εμφύλιος έγινε "για να περισωθεί ο κομματικός μηχανισμός". Για το πολυτεχνείο ντάξει, μπλέχτηκε με βόμβες στα γεράματα καθώς φαίνεται ο λαλιώτης. Να τους χαίρεστε οι του "χώρου", ειδικά όσοι έχετε ακόμη ψήγματα τσίπας πάνω σας και κατέβετε αύριο στην πορεία (αν και πέραν αυτών που τώρα αποφάσισαν να "τιμήσουν" τους κατά τ'άλλα μακελάρηδες του εαμ, άλλοι μπαρουτοκαπνισμένοι του "χώρου" έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν νόημα οι φωνές εναντίον του "λιγότερου κακού" Ομπάμα, ενώ υπάρχουν κι οι φανατικοί οπαδοί του -- βλέπε ανδρουλιδάκης -- που δεν ξέρω αν έχουν συνεννοηθεί με τον Πανούλη τον Καμμένο να πάνε μαζί του να του δώσουν κανα μακέτο της βάσης στην κάρπαθο και να κάνουν και κανα ηβέντ στην σούδα μπας και χρησιμοποιηθεί για την πλήρη καταστροφή της συρίας).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Στο ΣΜΤ είναι η δευτερη συνεχόμενη φορά που η ΕΣΑΚ παίρνει συνέλευση και η πολλοστή τα τελευταία χρόνια. Επίσης αυτή είναι που συνήθως δίνει τον τονο και φερνει τον κόσμο στις κινητοποιήσεις του σωματείου αποδεικνύοντας (ξανά) ότι στο εργατικό κίνημα πάντα η ΕΣΑΚ, το ΠΑΜΕ σήμερα κτλ ήταν η πρωτοπόρα και ζωντανή δύναμη των εργαζομένων. Είναι προφανές πάντως ότι οι πραγματικοί συσχετισμοί σε αυτό το σωματείο δεν αποτυπώνονται στις εκλογές όπου με μηχανισμούς το ΝΑΡ/ ΑΝΤΑΡΣΥΑ παίρνει την πλειοψηφία γιανα χρησιμοποιεί το γραφειοκρατικό ΔΣ ως κινηματικό βοήθημα για πολλαπλούς συντονισμούς...τώρα που το αριστεροχώρι είναι στην κυβέρνηση ευκαιρία είναι να ξεμπλοκάρουν μερικά μυαλά...
Στα σοβαρά τώρα, ο Ομπαμα είναι στα τρελελε του αλλά δεν νομίζω να έρχεται για πλάκα...η περιοχή μυρίζει μπαρούτι άλλωστε, ασε που η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζει και νησιά...ευκαιρία να μετρηθεί κι ο αντιαμερικανισμός στα χρόνια της μερκέλλας, να συνηθίσουμε και τις απαγορέψεις διαδηλώσεων κτλ κτλ
Μανουήλ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Επί τέλους, καλά που τπάρχει και η επαναστατική Αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, που πιάνει τον παλμό της λαϊκής ψυχής και λέει έξω από τα δόντια τις μεγάλες αλήθειες! Πουλημένοι ρωσόδουλοι σταλινικοί γραφειοκράτες Trump-ούκοι.
--------------------------
@μανουήλ
τα ίδια τραβάγαμε επί "Αλλαγής" και μέχρι τέλη του '90: Οι πασόκοι βάνανε τους ψηφοφόρους σις εκλογές κι εμείς την απαρτία στις συνελεύσεις, ..."δυαδική εξουσία"! Μόνο, που, τότενες, δεν ΄πατάγαμε πόδι για να ...μη διασπάσουμε την ..."δημοκρατική παράταξη". Μετά έγινε το ΠΑΜΕ και τελειώσαν αυτά. Αλλά, λες, πως βρίσκει καθένας το δρόμο του... Η άλλοτε θορυβώδης "αντικαπιταλιστική", "κινηματική" κλπ. αριστερά σήμερα "σιωπηρή (πασόκικη) πλειοψηφία"!!!

Ανώνυμος είπε...

Και είναι αλήθεια πως ο Στάλιν έσφαξε περισσότερους κομμουνιστές από ό,τι όλοι οι φασίστες μαζί.

Tο ανωτέρω έγραψε :

α) Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή
β) Θέμος Αναστασιάδης στο πρώτο θέμα.
γ) Περικλής Κοροβέσης στην Εφσυν

Φαντάζομαι γνωρίζετε ή μαντεύετε την σωστή απάντηση.

Αφήνω εδώ το σχόλιο επειδή ο τίτλος μιλάει για σκουπίδια.

Γιάννης Ν.

Ανώνυμος είπε...

Παλιό είναι το κουίζ, από Μάιο του 2016, αλλά εγώ τώρα το είδα και μου έκανε (λίγο) εντύπωση. Καλό είναι να τα κρατάει κανείς αρχείο αυτά. Γιάννης Ν.