Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Χαίρε Καίσαρα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Το βασικό δεν είναι αν ζούμε σε μια χώρα εξαρτημένη ή ανισότιμα αλληλεξαρτημένη. Έτσι κι αλλιώς η ανισότητα κι οι αντιθέσεις οξύνονται. Κι αυτό που περιέγραφε χτες ο Ομπάμα για τις παρενέργειες της παγκοσμιοποίησης δεν είναι παρά ο ιμπεριαλισμός και η βαθιά ανισομετρία που τον διέπει -και δεν αλλάζει η ουσία της, όσο κι αν της αλλάζουν το όνομα.

Το βασικό ζήτημα είναι ο Χατζηαβατισμός του πολιτικού προσωπικού, του δημοσιογραφικού εσμού και μιας -όχι ακριβώς αμελητέας- μερίδας του κόσμου, που διαμορφώνει αυτοβούλως την άποψη που του επιβάλουν και που όλα μαζί παραπέμπουν σε προτεκτοράτο -κι ας μην είμαστε τέτοιο στην πραγματικότητα. Η υποτέλεια μπορεί να μην είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ελληνικού καπιταλισμού, διακρίνει όμως την πολιτική του ηγεσία και τα παπαγαλάκια που το υπηρετούν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ομπάμα δεν έχει απλούς λογογράφους με τετριμμένη έμπνευση, αλλά ολόκληρο επιτελείο σεναριογράφων. Ότι ο ίδιος είναι πολύ καλός ερμηνευτής-ηθοποιός με επικοινωνιακό χάρισμα. Κι ότι ο λόγος του ήταν προσαρμοσμένος στις ανάγκες του ελληνικού κοινού, με λεκτικές χάντρες και καθρεφτάκια που θα το εντυπωσίαζαν, από κάποιον λογογράφο με γνώση των ελληνικών και της ελληνικής πραγματικότητας.

Το αποτέλεσμα ήταν να αντιστραφούν οι τυπικοί ρόλοι με τους κλασικούς τουρίστες που θαμπώνονται από το mousaka, souvlaki, syrtaki, opa, και να μας εντυπωσιάζει-καλοπιάνει ο επισκέπτης με τις ίδιες περίπου λέξεις, επειδή μπήκε στον κόπο να τις μάθει και να τις συμπεριλάβει στην ομιλία του. Κι είναι (ή μάλλον φαίνεται) σπουδαίος επειδή είπε "φιλότιμο" -που δεν υπάρχει (;) σε καμία άλλη γλώσσα- φουστανέλα, ούζο, σπανακόπιτα και (βασικά) καλησπέρα σας. Κι ένα αστείο για τον Αντετοκούμπο, γιατί είναι φοβερός, μπασκετικός, cool τύπος.

Είναι απίστευτη η επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών που προσπαθεί να αποδείξει αυτό το τελευταίο: πόσο γαμάτος είναι ο Ομπάμα, και τι θα κάνουμε χωρίς αυτόν τώρα που χάνουμε τέτοιο φίλο-σύμμαχο.

"Αντικειμενικά ρεπορτάζ" που βάφτισαν "ιστορικό λόγο" τις κοινότυπες αμπελοφιλοσοφίες για τη δημοκρατία, την αρχαία Ελλάδα, το χρέος, την ανάπτυξη και τις ανισότητες (από τον πρόεδρο μιας χώρας, που δεν εκλέγεται καν από τη σχετική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος και που λέει πως όλοι είμαστε κάτω από τον ίδιο ήλιο, θυμίζοντας εκείνη τη φράση για την ισότητα του άστεγου που κοιμάται κάτω από γέφυρες και του πλούσιου νοικοκυραίου που μοιράζεται τον ίδιο ουρανό).

Αφιερώματα σε αθλητικές ιστοσελίδες για την ερωτική σχέση του Ομπάμα με το μπάσκετ, τη σχέση του με διάφορους NBAers, το παράστημα και τις σπουδαίες αθλητικές του ικανότητες.
"Αυθόρμητες" εκθέσεις μαθητριών που τον εκθειάζουν -πάλι καλά που δεν μπήκε υποχρεωτικό θέμα έκθεσης στα σχολεία, όπως κάποτε η αποταμίευση.
Άρθρα "γνώμης" και βαρυασήμαντες αναλύσεις για το αντιαμερικάνικο κόμπλεξ και τα βαρίδια του παρελθόντος -πολλές φορές από τα ίδια πρόσωπα-κόμματα που σήμερα λένε υποκριτικά πως... "το Πολυτεχνείο ζει" -έξω οι Αμερικανοί. Γιατί να νιώθει κανείς ενοχές που γουστάρει τον ιμπεριαλιστή ηγέτη; Ας εκσυγχρονιστούμε σύντροφοι.

Ή έστω αυτοκινητοπομπή για να κρύψεις τις πομπές των "αριστερών"
(Τα βάζει πολύ καλά κι ο 2310net στο κείμενό του για το πόσο ανεπίκαιρο είναι σήμερα για κάποιους το μήνυμα του Πολυτεχνείου και τα συνθήματά του).
Ζωντανές συνδέσεις κι ανταποκρίσεις θαυμασμού για την αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα, το κτήνος στο οποίο επιβαίνει, και τη χλιδή του, βγαλμένες από τα χρόνια της μαύρης αντίδρασης και τα πανηγυρικά πρωτοσέλιδα για... το γάμο της Σοφίας με το Χουάν Κάρλος.

Θα άξιζε τον κόπο να συγκεντρώσει κανείς τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα και να κάνει ένα κολάζ-αφιέρωμα στο χατζηαβατισμό. Όπως επίσης να κάνει τη σύγκριση με όσα έδειχναν τα ΜΜΕ το 99' για την επίσκεψη Κλίντον. Προφανώς υπήρχαν και τότε έμμισθα παπαγαλάκια, τσανακογλείφτες ή αγνοί (;) βλάκες σαν τον ποδοσφαιρικό Γεωργίου με αυτό το διαμάντι καφενειακής αποχαύνωσης. Και τότε πασόκοι κυβερνούσαν άλλωστε.

Δε στερούνταν εξάλλου προσωπικής γοητείας ο Κλίντον με τις ερωτικές ατασθαλίες, το σαξόφωνο και τις ρητορικές του ικανότητες. Όπως δεν ήταν και λίγοι αυτοί που ενθουσιάστηκαν -μη σου πω τσουτσούρωσαν- με την περίφημη "συγνώμη" του -ιστορική κι αυτή- για το ρόλο των ΗΠΑ στη χούντα (που ο Σύριζα την ξέχασε και η πλάκα είναι πως την ξαναθυμήθηκε στη φετινή ανακοίνωσή του, όπου μιλάει για "αμερικανοκίνητη χούντα", για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις).

Όλη εκείνη τη χρονιά όμως μπορούσες να διαβάσεις φλογερά αντινατοϊκά (αν όχι αντιιμπεριαλιστικά) άρθρα για τους βομβαρδισμούς στη Γιυογκοσλαβία, ακόμα και στον ακραιφνώς φιλοκυβερνητικό τύπο (Νέα, Ελευθεροτυπία, κτλ). Κι όχι μόνο από τους συνήθεις υπόπτους, όπως ο Διακογιάννης κι ο Στάθης, αλλά από διάφορα συστημικά παπαγαλάκια όπως ο Τσίμας (με το αριστερό παρελθόν) και άλλοι, που κινούνταν πονηρά στο κλίμα της εποχής, και το ακολουθούσαν σκόπιμα, παρά το διαμόρφωναν (άλλο αν τελικά συνέβαλαν άθελά τους σε αυτό).

Σήμερα έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι της αντεπανάστασης και της διάβρωσης συνειδήσεων κι οι παλιές μάσκες τους είναι περιττές. Κάτι που απαντά εν μέρει και στο ερώτημα για τις αιτίες ενός διαφορετικού κλίματος στη σημερινή συγκυρία και το ερώτημα αν αυτό διαμορφώνεται εντέχνως ή απλά αποτυπώνεται -σαν καθρέφτισμα- στα ΜΜΕ. Κι αν έφτιαξε το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό του φασισμού και του χατζηαβατισμού.

Υγ: εν αρχή ην το 99'. Για το ΠΑΜΕ, τον Αρσένη και το γιγάντωμα της ΚΝΕ, τις μεγάλες καθημερινές αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, το πρώτο εκλογικό ξεπέταγμα, κοκ. Αλλά σήμερα γιορτάζουμε τα 98 -μαζί με τα 99 της Οχτωβριανής. Και στα εκατό...

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ: Εντάξει πάντως, η συγκέντρωση σε τι αφορά; Θα παίξει πρέφα ο κόσμος εκεί;».

ΕΡΤ: God Bless America!
http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=16/11/2016&id=16448&contextTypeId=2

O τρόπος με τον οποίο επέλεξε η κρατική τηλεόραση να καλύψει την «ιστορικής σημασίας επίσκεψη», με τις συνεχόμενες live συνδέσεις για το πού βρίσκεται και τι κάνει ανά δευτερόλεπτο ο Μπ. Ομπάμα, αποτελεί πρόκληση για το λαό. Δεν υποτιμούμε βέβαια ότι είναι σημαντικό γεγονός η επίσκεψη - και κυρίως το περιεχόμενό της για τα συμφέροντα του κεφαλαίου φυσικά - του Προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.

Αυτά τα όρια ξεπέρασαν κατά πολύ οι παρουσιαστές της ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1, στις 15/11, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του εκπροσώπου του ΚΚΕ στη συζήτηση.

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα:

Στο σημείο που ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων: «Δημ: Ενα λεπτό από ό,τι γνωρίζουμε θα γίνουν διαδηλώσεις.

- Θα γίνουνε συγκεντρώσεις. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις είναι άλλο πράγμα.

Δημ: Εντάξει πάντως, η συγκέντρωση σε τι αφορά; Θα παίξει πρέφα ο κόσμος εκεί;».

Και συνέχισε: «Πάντως έχει το δικαίωμα κ. Βαγενά βάσει του άρθρου 11 του Συντάγματος και μάλιστα έχω μπροστά μου το άρθρο του Συντάγματος "εάν εξαιτίας των συγκεντρώσεων αυτών επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια σε ορισμένη περιοχή ή εάν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής", όπως ορίζει ο νόμος. Και επειδή είχαμε την εμπειρία, την κακή εμπειρία του '99, ίσως θα πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά». Και συνέχισε, «κ. Βαγενά για το ΚΚΕ αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της επίσκεψης; Αν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις; Αυτό μπορεί να γίνει κάθε μέρα. Σας ενδιαφέρει μια επιτυχής κατάληξη στην διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος ως κόμμα;». Και συνέχισε: «Δεν έρχεται ως φίλος ο κ. Ομπάμα εδώ;». Και συνέχισε: «Να υπενθυμίσω πάντως το 2015 ότι ο ρόλος του Προέδρου Ομπάμα ήταν πολύ καθοριστικός στο θέμα της Ελλάδος και της ευρωπαϊκής έντασης που τότε υπήρχε στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης».

Θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι παρουσιαστές της ΕΡΤ1, από την οποία στις 15/11, παρέλασαν, δεκάδες δημοσιογράφοι, καθηγητές και δημοσιολόγοι που αποθέωναν τις ΗΠΑ, τη «βοήθεια» που υποτίθεται θα δώσουν στον ελληνικό λαό, που μιλούσαν με θετικά σχόλια για τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, να αφήσουν τουλάχιστον το μοναδικό εκπρόσωπο μιας άλλης άποψης να την εκφράσει ολοκληρωμένα κι όχι με διαρκείς διακοπές ανά 3-4 δευτερόλεπτα. Επίσης, θα μπορούσαν να μην είναι τόσο απροκάλυπτοι - έχοντας από πριν τυπωμένο άρθρο του Συντάγματος - στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν ως σύννομο τον κυβερνητικό αυταρχισμό του ΣΥΡΙΖΑ που απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του Ομπάμα έχει διπλό περιεχόμενο, που κρύβουν από το λαό η ΕΡΤ1 και τα άλλα αστικά ΜΜΕ: Να δώσει τα συγχαρητήριά του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επιτυχή εφαρμογή παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων. Αυτή ήταν και η καθοριστική παρέμβαση των «φίλων» ΗΠΑ και των ΕΕ - ΕΚΤ στη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα το 3ο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ - Ποτάμι. Και δεύτερον να εμπλέξει ακόμα βαθύτερα τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς - πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που εντείνονται στην περιοχή μας, στον ανταγωνισμό με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Αυτά θέλουν αγωνιωδώς να εξωραΐσουν και μην έχοντας άλλο τρόπο, χρησιμοποιούν την ειρωνεία και τη λοιδορία σε βάρος των θέσεων του ΚΚΕ. Φαίνεται πως για ορισμένους το «μαύρο», όσον αφορά το λαό και τις κινητοποιήσεις του, δεν έφυγε ποτέ από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης...

Poe είπε...

χε χε με προλαβατε και εσεις και ο 2310 νετ

σκεφτομουν να γραψω ενα αρθρο με τιτλο "το πολυτεχνειο ζει;"
το οποιο να λεει πανω κατω αυτα που λετε οι δυο σας
τωρα δεν ξερω κατα ποσο εχει νοημα να το γραψω

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΕΛΙΣΑΙΟΣ.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ: "ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΤΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ; ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΝΕΡΙΤ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΠΕΜΠΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΕΡΤ 3 ΚΑΙ ΤO ERT OPEN. ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟ 902 ΣΕ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ.

ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΞΕΠΕΜΠΑΝ;

ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΙΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ; ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ; ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΟΥ;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θέμα έκθεσης σε όλα τα σχολεία κατόπιν εντολής είχε μπει και η είσοδος της ελλάδας στην ζώνη του ευρώ. Τώρα η ομιλία Ομπάμα νομίζω πως θα αποτελέσει το λιγότερο "εργαλείο" ανάλυσης της "δημοκρατίας" για πολλούς νεότερους φιλόλογους (τον αδερφό μου τον βάζανε να αναλύει άρθρα του Βαγγέλα του Βενιζέλου, στις πανελλήνιες είχαν βάλει Μανδραβέλη, οπότε δεν ξέρω αν θα είναι βελτίωση ή όχι ο χαρισματικός -- ο οποίος δεν αποκλείεται να μπει σε πανεπιστημιακή θέση σύντομα και να τον τρώμε στην μάπα ως "στοχαστή" μέχρι να σβήσει ο ήλιος).

@Θερσίτης: Πέρα από την γελοιότητα του ζητήματος της συνταγματικότητας, το άλλο με το χρέος πού το πας; Που του έλεγε ο Ελισαίος το χρέος δεν είναι του λαού, κι ο άλλος επέμενε "τι μου λες τώρα, και φυσικά είναι, πρέπει να πληρώσει ο κοσμάκης τόσα δις κτλ". Κι η ερτ για να πληρωθεί (και) το χρέος θα έκλεινε, αλλά ντάξει τώρα περασμένα ξεχασμένα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Οι ρουφιάνοι της ΕΡΤ, όπως σωστά τους χαρακτήρισε ο Θερσίτης, ή για να θυμηθούμε και κάτι άλλο, οι καθαρίστριες που ενώ ο Τσίπρας υπέγραφε μνημόνιο αυτές πήγαιναν στο Μαξίμου να του κάνουν αριστερά εφέ, νομίζω πρέπει να μας δείξουν ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τι αιτήματα στηρίζουμε.

ΓΜ

λαθραναγνώστης είπε...

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που "μιλούσε" με τον Βαγενά, μοιάζει με τον "Bevis" από τους "Bevis and Buthead"

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Πως σου φάνηκε, Κάπταιν, η χτεσινή πορεία; Πως κλείνει ο απολογισμός μιας βδομάδας, που προμηνυόταν "έντονη"; Αν και πρεσαρισμένος, θα πω γνώμη, όταν ανεβάσεις σχετικό θέμα αλλιώς θα την βάλω εδώ, με την πρώτη ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Όταν η χτεσινή μέρα ξεκινά για κάποιον με τις πρώτες δυο γυναίκες που βλέπει πρωινιάτικα (η μια μάλιστα να είναι η δική του) να του λένε "χαριτωμένος μωρέ ο Ομπάμα" (και όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε τι σημαίνει όταν μια γυναίκα πει χαριτωμένος ο τάδε) τότε, ότι και να λες εσύ σφυροδρέπανε ή όποιος άλλος, η λογική αντιπαράθεση σε τέτοιες καταστάσεις είναι χαμένος κόπος από χέρι. Το '99 εδώ που τα λέμε, κολοκύθια επικοινωνιακό χάρισμα είχε ο Κλίντον για τα ελληνικά χούγια. Απλά ήταν υπερβολικά χάλια οι προκάτοχοί του. Σήμερα όμως μακάρι να ήταν απλά θέμα επικοινωνιακού χαρίσματος του μέτρ του είδους Ομπάμα. Το πράγμα θεωρώ πως είναι πολύ πιο βαθύ και πολύ πιο ευρύ από το '99. Και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ριζώσει κιόλας. Κι αυτό όχι απλά με την ευγενική χορηγία αλλά με την καθημερινή δράση της αριστεράς (αρνούμαι να βάλω πια τα εισαγωγικά στον όρο, το θεωρώ κοροϊδία) που ναι, αρκετές φορές τα κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά από τη δεξιά. Βαθειά, ουσιαστική αντιδραστικοποίηση δια της πολλής "προόδου".

ρα

ΥΓ. Μιας που αναφέρθηκε η ΕΡΤ, χτες πέρναγαν πλάνα από τη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο πλάνο υπήρχαν δεκάδες σημαίες που έγραφαν απολύτως ευδιάκριτα ΚΚΕ, και το βλήμα που παρουσίαζε την εκπομπή το απόγευμα, έκανε λόγο για πορεία του ΠΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...


Για να μην πουλάνε φούμαρα στο μέλλον περί «Ελευθερίας του λόγου»
15 Νοε 2016
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1
https://www.youtube.com/watch?v=2Ibg_CM3Yp8


Πέρα από τις απέλπιδες προσπάθειες του στελέχους του σύριζα, όσο και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ να διακόπτουν κάθε 5-10 δευτερόλεπτα τον Βαγενά. Ούτε τις απλές αλήθειες δεν αντέχουν.


Το «μαύρο», όσον αφορά το λαό και τις κινητοποιήσεις του, δεν έφυγε ποτέ από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης. Ούτε ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Αντίθετα με το τείχος του Βερολίνου αν και η φετινή φιέστα ήταν χωρίς Βαλέσα και Γκορμπατσώφ. Ο Λεχ μάλλον θα είχε επισκευές στον πύργο του και ο Γκορμπι μάλλον θα διαφήμιζε νέες γεύσεις στις πίτσες.


Κανένας δημοσιογράφος –με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν λέει γνώμη που να είναι Στρατηγικά αντίθετη με τα συμφέροντα τον ιδιοκτήτη(μέσα παραγωγής) των μέσων και της τάξης την οποία εκπροσωπεί. Δεν έχω παρακολουθήσει σε κανένα τηλεοπτικό σταθμό, κρατικό ή της αστικής τάξης, ντοκιμαντέρ για τις 55-58 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Η λύση, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.


«Σταλινικό» το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 κατά τον πρώην Πασόκο συνδικαλιστή της ΕΡΤ. Δεν γνωρίζω αν ήταν αντισυνταγματικό όπως π.χ. ο λάθος προσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ σε ΚΥΡΙΛΕ περιοχές. Την δήλωση του συνδικαλιστή της ΕΡΤ αναμετάδωσε η τηλεόραση του Κόμματος που υπερασπίζεται την περίοδο της ΕΣΣΔ με Στάλιν Γ.Γ.


15 Νοε 2016
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑ
https://www.youtube.com/watch?v=QiIfjDvFeNk
Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ παραδέχεται πως η κρίση είναι του..Καπιταλισμού!
18 Νοεμβρίου 2016 - 1:30 μ.μ.

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα ε
Κατά λάθος, το σχόλιό μου πήγε στο προηγούμενο θέμα "Το δώρο του Καίσαρα".
Μπορείς να το σβήσεις από εκεί

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !

https://3.bp.blogspot.com/-Y8LV5rF1RCI/WCm3zjAEvnI/AAAAAAAAAdc/I3O0jCYUyBomoNq_T3aXBUUdVWIiY7mOQCLcB/s1600/15032100_555093774701749_7739401454920036_n.jpg

https://4.bp.blogspot.com/-BkWP-tEA8Kk/WCm7msnBUMI/AAAAAAAAAds/0F3P0MRSbWoEV4MYKiyHRn66-wP8VRJ3ACLcB/s1600/15032100_555093774701749_7739401454920036_n.jpg

https://4.bp.blogspot.com/-uBvU51xxttQ/WCm60ML0o3I/AAAAAAAAAdo/eXPMTAgLbD8h8rl25cq5ONSJn4UMKJdggCLcB/s1600/15032100_555093774701749_7739401454920036_n.jpg

@Poe.Πολύ ωραίο!

Ανώνυμος είπε...

Βίντεο του ΚΚΕ για την επίσκεψη Ομπάμα με ιστορικές αναφορές στις επισκέψεις των προηγούμενων προέδρων

https://www.youtube.com/watch?v=sgYSEE2UKh0

Κατά τα αλλά το ΚΚΕ είναι συστημικό και δεν συγκρούεται...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όπως πολύ εύστοχα επισημαίνουν κάποιοι, πρέπει να ασκηθεί κριτική και σε αυτούς (σαν τον Μ. Παπαδόπουλο) που βγαίνουν και μιλάνε για "επιφανειακό αντι-αμερικανισμό της μεταπολίτευσης". Πού τον είδατε δηλαδή; Ήταν επιφανειακό το "εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο" της πασοκάρας; Ήταν επιφανειακοί οι τίμιοι αγώνες συνασπιστηρίων και λοιπών παρατρεχάμενων κατά την διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών στην γιουγκοσλαβία; Ήταν επιφανειακοί οι ακροδεξιοί που έπαιζαν τότε νυχθημερόν στα κανάλια (ως το αντίπαλο δέος στους φιλονατοϊκούς), όπως ο σύντροφος επαναστάτης ποπολάρος Κώστας Πρέκας (τρελό ντουέτο με τον Κουναλάκη); Ήταν δηλαδή επιφανειακοί και κάποιοι πιο λάιτ πρέκες που τότε είχαν βρει θέση μέχρι και στον ρίζο; Ήταν επιφανειακοί οι αγωνιστές εναντίον του πολέμου στο Ιράκ από πάγκαλο ως κωσταντόπουλο; Ήταν επιφανειακοί όλοι οι συριζοαγώνες των προηγουμένων ετών των απανταχού χιλιαστών; Όλος αυτός ο αντι-αμερικανισμός ήταν μακέτο;

Δεν υπήρξε ποτέ "επιφανειακός αντι-αμερικανισμός", για αυτό και τώρα σύμφωνα με (εγκυρότατες σιγουρότατα) έρευνες, για τον Ομπάμα έχει θετική γνώμη το 78% της ελληνικής κοινωνίας, ενώ το 05 θετική γνώμη για τις ΗΠΑ είχε το 25%. Η όποια απώλεια οφείλεται στην καταστροφική δράση του κκε που έκρυψε τα σφυροδρέπανα από την τελευταία πορεία και άφησε να σηκώσουν το βάρος κάτι χαζοσωματεία και κάτι μπουρδοπασιφιστές (που δεν λένε και ούτε μια καλή κουβέντα για τον βλαδίμηρο, να τον χέσω τέτοιον αντι-ιμπεριαλισμό να πούμε, να κι αν προχωρήσουν τα σχέδια για την σούδα και την κάρπαθο του πανούλη να κι αν δεν προχωρήσουν), απωθώντας έτσι γνωστούς μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές (που δεν μπορούν να διαβάζουν για "αντι-ιμπεριαλιστικά κόκκινα ποτάμια", μόνο ποτάμια αίματος αντι-ιμπεραλιστών θέλουν να δουν) που ήταν έτοιμοι να πάνε να ξεκάνουν έναν έναν τους σνάιπερς του Ομπάμα και τον ίδιο στο τέλος. Ευτυχώς σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, τα αντι-αμερικάνικα αντανακλαστικά συνεχίζουν να λειτουργούν με τον Τραμπ, στον οποίον εναποτίθενται όλες μας οι ελπίδες για ανάταση του αντι-ιμπεριαλιστικού φρονήματος (ακούς μαλάκα Ολάντ;).

Άιντε να πούμε μην αρχίσω τώρα να ψάχνω και τις θέσεις του 19ου για τον αντι-αμερικανισμό και σας κάνω όλους εσάς τους κομματικούς πατριώτες πιο πολύ ρόμπα κι απ'ότι σας κάνουν κάποιοι οπαδοί του σχεδίου Ανάν (ντούροι αντι-ιμπεριαλιστές όμως, μην παρεξηγήσετε) που αγανακτούν που εγκαταλείφθησαν οι θέσεις για το κυπριακό του συνεδρίου (ναι, συμβαίνει τώρα).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9124773

« Για τις ΗΠΑ μιλάμε, για το ιμπεριαλιστικό κράτος που χρόνια τώρα προκαλεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, επεμβάσεις, πολέμους, από την Ουκρανία μέχρι την Ανατ. Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική.

Για τις ΗΠΑ μιλάμε, που, επί προεδρίας Ομπάμα, έχει βομβαρδίσει 7 χώρες, ενώ ο στρατός της απέκτησε παρουσία σε διπλάσιες χώρες απ' όσες είχε επί Μπους.

Η μεγάλη συμβολή της διακυβέρνησης Ομπάμα είναι τα drones! Τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, που έχουν μειώσει τις απώλειες του αμερικανικού στρατού, αυξάνοντας αυτές των αμάχων.

Για τις ΗΠΑ μιλάμε, που ηγείται των «κορακιών» του ΔΝΤ, που όπου πάτησε το πόδι μάτωσε τους λαούς, και τα τελευταία χρόνια ματώνουν και τον ελληνικό λαό.

« Για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μιλάμε, που δολοφονούν αμάχους σε αυτές τις χώρες, που προκαλούν το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών, ξεριζώνουν χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους.

Για τις ΗΠΑ μιλάμε, όπου, επί προεδρίας Ομπάμα, σημειώθηκε ρεκόρ δολοφονιών πολιτών από αστυνομικούς στην πλειοψηφία τους Αφροαμερικανών, χωρίς καταδίκη των υπευθύνων.
1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο το 2016 από όπλο εκπροσώπου του νόμου. Για τις ΗΠΑ μιλάμε, όπου, επί προεδρίας Ομπάμα, απελάθηκαν 2.000.000 μετανάστες.

Μετά την πρώτη φορά μνημόνιο με «κυβέρνηση της αριστεράς» τον Αύγουστο του 2015...
Μετά την πρώτη φορά αντιασφαλιστικά μέτρα το Μάη του 2016, με την ίδια κυβέρνηση...
Μετά την πρώτη φορά διθυραμβική υποδοχή Αμερικανού Προέδρου από «κυβέρνηση της αριστεράς» και τους ύμνους για την πολιτική των ΗΠΑ σε οικονομία και εξωτερική πολιτική...

Καμιά εντύπωση δεν προκάλεσε και η πρώτη φορά απαγόρευση των διαδηλώσεων από την «πρώτη φορά αριστερά».

Ομως, ούτε η απαγόρευση των διαδηλώσεων, ούτε οι ύμνοι στις ΗΠΑ και στον Ομπάμα, κατάφεραν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

AGIS είπε...

"Επιφανειακός αντιαμερικανισμός" υπήρχε και υπάρχει. Αλλά το σύνθημα "εοκ και νατο το ίδιο συνδικάτο" δεν συγκαταλέγεται σε αυτόν. Και δεν είναι της πασοκάρας... Είναι από τα συνθήματα του ΚΚΕ που καπηλεύτηκε υπό τύπο κοινής πολιτικής απάτης το ΠΑΣΟΚ, για να απορροφήσει τον ριζοσπαστισμό της μεταπολίτευσης και να τον ακυρώσει. Η εγκατάλειψη αυτού του συνθήματος από το ΠΑΣΟΚ ήταν συγχρονισμένη με την άνοδό του στην κυβέρνηση το 81 και με τη σταδιακή αντικατάσταση του συνθήματος από ΕΟΚικές επιδοτήσεις, δανεισμό κλπ, δηλαδή με όλη την πορεία οικονομικής και πολιτικής ενσωμάτωσης της χώρας σε ΕΟΚ/ΕΕ, για χάρη της οποίας "διαχύθηκε" αρκετό χρήμα (ως όπιο του λαού...) στην κοινωνική "πυραμίδα". Εννοείται ότι φτάνοντας πια σε ΕΕ και Μάαστριχτ ούτε λόγος πια για "ίδια συνδικάτα" και άλλες τέτοιες "απερισκεψίες" της πασοκικής νιότης... Το να κατανοήσει κανείς αυτά είναι σημαντικό μέρος κατανόησης της δεκαετίας 80. Όσο για το σύνθημα διατηρεί την επικαιρότητά του επαυξημένη μετά την καπιταλιστική κρίση και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Και πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο που "εγγυήθηκε" ο Τσίπρας για να γίνει πρωθυπουργός, που μέρος της αποστολής του είναι να κρατήσει τις συνειδήσεις εγκλωβισμένες στον ευρωνατοϊκό μονόδρομο αφότου αυτός έπεσε με φόρα στα βράχια της κρίσης.

Ανώνυμος είπε...

@ Ijon Tichy

Από τη μία, το είχε πει από το 2015 νυν στέλεχος του «Αντικαπιταλισμού» με σως ΛΑΕ: Ο Ρούσβελτ ήταν …αριστερός! Πόσο «αντιαμερικανισμό» και «αντιμπεριαλισμό» θα αντέξει αυτή η χώρα;

Από την άλλη, η γνωστή «Κόντρα» του Κουρή μάλλον θα διαφωνούσε με τις «έγκυρες προγνώσεις φιλοαμερικανισμού». Σε πρωτοσέλιδό της ήταν ελαφρώς απογοητευμένη γιατί ο λαός δεν έχει αντικαταστήσει ακόμα τον «αντιαμερικανισμό» με τον «αντιγερμανισμό» και συγκεκριμένα κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Στο σημερινό, παραείναι απογοητευμένη από την στάση του President της αστερόεσσας στο Βερολίνο με Μέρικελ Ολαντ Ρέντσι για το χρέος.

Έχασε τους εκλέκτορες η Χίλλαρυ και μαζί χάσαμε την ευκαιρία να μάθουμε για τους εξωγήινους. Οι απελάσεις 2.000.0000 μεταναστών σε 8 χρόνια που έγιναν από τον Φιλέλληνα(*) διαφέρουν με τις 3.000.000 σε 4 χρόνια που υπόσχεται να κάνει ο Αμερικανός Μοντελοπνίχτης.

1.221 αντιπροσώποι από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις (13 Ομοσπονδίες, 14 Εργατικά Κέντρα, 451 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU) μαζί με 36 παρακάτω οργανώσεις είναι «απομόνωση» και «σεχταρισμός»

Υ.γ. «συνασπιστηρίων», «σύντροφος επαναστάτης ποπολάρος Κώστας Πρέκας». Γέλασα με την ψυχή μου!

Πανάθας
(*) Σχεδόν Έλληνα τον έκαναν κανάλια και εφημερίδες. Ό,τι ξέρει περισσότερα από τους καθηγητές των σχολείων για τους Αρχαίους Έλληνες. Άλλοι θα τον ήθελαν δάσκαλο των παιδιών τους, άλλοι για προβολή του τουρισμού κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κάποιοι που ασκούν κριτική στο ΚΚΕ επειδή δεν έκανε δυναμικές κινητοποιήσεις όπως το '99, να μάθουν ότι ακριβώς τότε ήταν που κατηγορήθηκε για εθνικιστικό και το πλησίασαν η Κανέλλη, ο Ζουράρις και ο ...Μπουτάρης.
Κάποιοι άλλοι τώρα το χαρακτηρίζουν εθνικιστικό και λοιδορούν για παράδειγμα την Κανέλλη με επιχειρήματα χρυσαυγητών.
Δεν έχω γνωρίσει ακόμα κάποιον που να έχει διαφωνήσει με το ΚΚΕ και να μην έχει καταντήσει ουρά των αστών στην κριτική του.

Κι ένα δείγμα δυναμικών κινητοποιήσεων, όταν όμως το ΚΚΕ είχε τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα ever.

https://www.youtube.com/watch?v=HKN84REbN8E

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ψευδώνυμο;

Ανώνυμος είπε...

Ασυνείδητος