Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ο μόνος δρόμος είναι πίσω απ' τα παιδιά

Η πρώτη μέρα του Πολυτεχνείου κίνησε υποτονικά, εν αναμονή των σπουδαίων του απογεύματος -που δεν ήρθαν ποτέ. Ήταν όμως οι ιδανικές συνθήκες για την κλασική περιήγηση στους απλωμένους πάγκους με τις πολιτικές "πραμάτειες" των οργανώσεων και διάφορα ευρήματα από τα οποία ξεχώρισα:

-Μια μπροσούρα της ΟΚΔΕ σκέτο (Εργατική Πάλη) για τις διαφορές τους με το ρεφορμισμό κι άλλες οργανώσεις της Άκρας Αριστεράς -sic. Επιτέλους, εκεί που έλεγες πως μπορεί να μην τις ξέρουν ούτε οι ίδιοι, ένα βιβλίο που φωτίζει ένα καίριο ζήτημα των καιρών μας -που εγώ πάντως το βρίσκω ενδιαφέρον, κι ας γελάνε κάποιοι.

-Τους μαύρους (δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους αναρχικούς μεταξύ τους) που μαζί με την έκδοση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (ποιο 73 ανόητοι; Την εξέγερση του 95' βεβαίως) είχαν και ένα άλλο βιβλίο για την "τελευταία σύγκρουση" του 03', στη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης. Τελευταία, υποθέτω, επειδή μετά από αυτό σταμάτησαν να γίνονται οι σύνοδοι ανά εξάμηνο στην εκάστοτε προεδρεύουσα χώρα κι όχι γιατί είχαμε κάποιο κινηματικό τέλος της ιστορίας.

-τη ΔΕΑ που έχει διευρύνει ενωτικά το ΛαΕτζίδικο ρεπερτόριό της, εκτός από τις κλασικές, τροτσκιστικές εκδόσεις, με Πι-πι, Χάρβεϊ και λοιπά "λαϊκοδημοκρατικά αναγνώσματα". Και τα τραπεζάκια του Ναρ, που φέτος δεν ήταν άδεια, αλλά φορτωμένα με τα "τετράδια μαρξισμού" που είναι η δική τους (μη χιουμοριστική) επιθεώρηση και θεωρητική συμβολή στο καθήκον της επαναθεμελίωσης.

Αλλά το περισσότερο ζουμί το έχει συνήθως ο πάγκος του πλανόδιου παλαιοπώλη παραδίπλα, όπου μεταξύ πολλών άλλων βρήκα ένα βιβλίο του Βάσου Γεωργίου, από τη Σύγχρονη Εποχή, με τις εντυπώσεις του από ένα ταξίδι του στην Αλβανία, κάπου το 80' (ομολογώ πως αγνοούσα την ύπαρξή του και γενικώς ότι υπήρχε κάτι δικό μας για την Αλβανία του Χότζα). Και μια συλλογή διηγημάτων με τον προλεκάλτ τίτλο "με απόφαση της ΚΕ"!

Στις καταθέσεις στεφάνων, η κε του μπλοκ πέτυχε μεταξύ άλλων τον καπετάν-Πριόβολο, σε βαθιά γεράματα, με μια κονκάρδα του Βελουχιώτη στο πέτο, επικεφαλής μιας ομάδας-ένωσης συνταξιούχων αντιστασιακών, που σίγουρα δεν είναι δική μας. Και τη μεγάλη περιπέτεια του μαρξισμού της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, που αρχικά έπεσαν πάνω στην κατάθεση από το κόμμα και την ΚΝΕ, μετά πάνω στην αλυσίδα-περιφρούρηση για τους φαντάρους, και μετά πάνω στους Ναρίτες που τους διάβασαν από τη ντουντούκα την καταγγελία τους για το ΕΚΑ και το δικαστικό πραξικόπημα που αποφάσισε την ακύρωση των αρχαιρεσιών του και την καθαίρεση της εκλεγμένης ηγεσίας του.

Μου διηγήθηκαν επίσης την αμήχανη στιγμή που ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η κατάθεση στεφάνων από την επιτροπή γονέων-ΑμΕων!
Αλλά δεν πρέπει να έφτασε τη δική μου αμήχανη στιγμή χτες, με ένα σφο που κρατούσε κουπόνια -ή μήπως λαχνούς;- ενίσχυσης και νόμιζα πως έλεγε για μια κλήρωση για τα 98 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.
-Τι έκανε λέει, κληρώνει σήμερα;
-Όχι! Συμπληρώνει σήμερα 98 χρόνια ζωής.
-Α, είπα κι εγώ. Χρόνια (μας) πολλά.

Συν τοις άλλοις, το Πολυτεχείο πέφτει πάντα μες στην ετήσια οικονομική εξόρμηση κι έτσι μπορείς να δεις και τη δική μας "πραμάτεια". Όπου αν δεν είσαι πραγματικός κουκουές να ξέρεις να λες "όχι" (κι όχι μόνο αυτό, επιβεβαιώνοντας το ηλίθιο στερεότυπο) μπορεί να βρεθείς με καμιά 10αριά ημερολόγια για το 17', αφίσες, cd, σπάνιες ταινίες, κοκ.
Μιας και είπα σπάνιες ταινίες, το σινεφίλ -κι όχι μόνο- κοινό αξίζει να τσεκάρει το αφιέρωμα στο ρώσικο κινηματογράφο, που ξεκινάει σήμερα στο Αλκυονίς, περιλαμβάνοντας και σύγχρονες ταινίες (και συζητήσεις με διάφορους πρωταγωνιστές ή συντελεστές των ταινιών).



Κατά τα άλλα, ο κόσμος ήταν πολύς -ως συνήθως- των άλλων λιγότερος -ως συνήθως- και γενικά δεν ξεφύγαμε ιδιαίτερα από τον κανόνα της συνήθειας (στον οποίο περιλαμβάνονται φυσικά τα κλασικά επεισόδια στην Πατησίων, γύρω από το Πολυτεχνείο, το "σοκ" για την καμένη σημαία, η οποία όμως δοξάζεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κοκ).

Κάναμε τον εθιμοτυπικό ελιγμό από την Πανεπιστημίου, για να πάρουν μπρος και να κινήσουν οι αριστεροχωριανοί μπροστά μας -που έχουν κάλεσμα από τις 3μμ αλλά πάντα περιμένουν εμάς που καλούμε για τις 5μμ. Φωνάξαμε τα γνωστά αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα, αλλά πιο έντονα και με μεγαλύτερη συχνότητα από άλλες χρονιές. Είχαμε τις κλασικές στάσεις μέχρι να ξεμπερδεύουν (με την Αριστερά) οι μπροστινοί και την κλασική, συνηθισμένη παρουσία της ΕΔΟΝ, που επιμένουν να έρχονται μαζί μας, και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει για να καταλυθούν αυτοί οι ακατάλυτοι δεσμοί με τους ΑΚΕΛίτες.
Κι αν φωνάζαμε Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη;


Μοναδική ασυνήθιστη νότα ένας γραφικός τύπος με σημαία της ΔΕΑ, που συμπορευόταν -με το μυαλό του- παραπλεύρως.

Στην πρεσβεία ο Μανουσογιαννάκης έδινε σύνθημα για τις σημαίες και σχολίαζε με το ωραίο λαϊκό αξάν του, όσους έπιαναν κουβέντα ή δίπλωναν πανό στη μέση του δρόμου και δε διαλύονταν συγκροτημένα. Κι ενώ προχωρούσαμε προς το μετρό των Αμπελοκήπων, αν και ήταν τελικά ανοιχτοί κι οι άλλοι σταθμοί, σκάει μύτη ένα μπλοκ κακόμοιρων Συριζαίων (οι οποίοι νομίζω είχαν για χτες ένα γενικό φλου κάλεσμα όλοι στις πορείες, στην αμερικάνικη πρεσβεία ή κάτι παρόμοιο), που πιθανότατα τους κυνηγούσαν όλοι και έτσι βρήκαν καταφύγιο πίσω μας -ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ο μόνος δρόμος είναι πίσω απ' τα παιδιά- για να φωνάξουν προκλητικά.
Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά
Δε θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά...
Κρρίμα μόνο που δεν είχαν την ελληνοαμερικάνικη πρροφορά του πρροέδρρου Τσίπρρα, για να ακούγεται ακόμα πιο αστείο.

Κι ενώ ξέρω Αστερίξ πόσο ευγενικοί είμαστε, τον πολιτικό μας πολιτισμό και τη σωστή λογική μας ενάντια στις αντισυγκεντρώσεις (που μπορεί να σου γυρίσουν εύκολα μπούμερανγκ) νομίζω πως έπρεπε να κάνουμε μια κυκλωτική κίνηση, να τους αφήσουμε ένα διάδρομο για να περνάνε και να τους λούζουμε με συνθήματα, χωρίς να τους πειράξουμε.

Αν και η Ρένα Δουρου-τι έχει διαφορετική άποψη και λέει πως έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να τους βαράμε. Και ομολογώ πως δυσκολεύομαι να βρω σοβαρά αντεπιχειρήματα να την αντικρούσω.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μέσα σ'όλα τ'άλλα να και άρθρο άποψης-καταγραφής των απόψεων για την οκτωβριανή επανάσταση στην σημερινή ρωσία με μισά, κουτσά και στραβά στοιχεία (ό,τι γουστάρει ο αρθρογράφος βασικά) από κάποια έρευνα -- το να έδινε τα αποτελέσματα ως έχουν ήταν πολύ δύσκολο φαντάζομαι -- από την εφ.συν.:

https://left.gr/news/i-oktovriani-epanastasi-sti-simerini-rosia

Τι είχαμε λοιπόν σύντροφοι, ανατροπή ή κατάρρευση; Τις πταίει; Το άρθρο απαντάει κατηγορηματικά: ο Στάλιν (αφού τότε ξεκίνησε η αντεπανάσταση, κι απλώς την συνέχισαν πολύ αργότερα ο Γκόρμπι με τον Γιέλτσιν -- γνωστοί σταλινικοί κομμουνισταράδες). Σοβαρή μελέτη της ιστορίας λέμε μακριά από δογματισμούς...

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

H ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΚΑΥΤΗ» ΕΒΔΟΜΑΔΑ 14-17/11/16

1. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ Αισχρά ψέματα και προβοκάτσιες εναντίον του ΠΑΜΕ
2. Η γνωστή παράσταση... «αντι-εξουσιαστές» και αστυνόμοι, και οι …40 κάμερες(!) Στην υπηρεσία του συστήματος... , να γράφουν χυδαία αντικομμουνιστικά συνθήματα στους τοίχους και να διαλύουν τα στεφάνια που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι συνδικάτων.
3. Από το πρωϊ χτες τα «βοθροκάναλα» ενημέρωναν: «Η πορεία θα ξεκινήσει στις τρείς το μεσημέρι» παρόλο, που το ΚΚΕ καλούσε στις πέντε. Δεν το ξέρανε τι θα γίνει; Δεν είχαν χρέος να ενημερώσουν τον κόσμο οι «δαιμόνιοι» ρεπόρτερ, να μην ταλαιπωρείται; Όπως είδαμε, η πορεία ξεκίνησε στις 5:45, κι αυτό γιατί το λαϊκό κίνημα έκανε πάλι τον γνωστό ελιγμό από την Πανεπιστημίου απειλώντας να «υπερκεράσει» τις ειδικές δυνάμεις καταστολής, που είχαν μπαστακωθεί τσαμπουκαλίδικα μπροστά και δεν το κουνάγανε: «Πόση υπομονή θα κάνετε; Οι περισσότεροι θα βαρεθείτε, θα φύγετε, κι έτσι θα σας σπάσουμε»!

4. Όταν ξεκίνησε η «Πορεία του Πολυτεχνείου», μαζευόμασταν όλοι οι ετερόκλητοι στην Πατησίων, και η κεφαλή έφτανε άντε μέχρι τα Χαυτεία το πολύ. Καθώς άρχισε να οξύνεται η ταξική πάλη μέσα σε αυτό το αντιφατικό-ετερόκλητο «κίνημα», ο διαγκωνισμός των ειδικών δυνάμεων καταστολής για την «πρωτοπορία», δηλαδή το κατσίκωμα τους στην κεφαλή της πορείας, έφερνε σιγά-σιγά αυτή την κεφαλή προοδευτικά στην πλ. Κλαυθμώνος, μετά στην Π. Βουλή, μετά στο Σύνταγμα και φέτος αισίως τους είδα στρατοπεδευμένους μπροστά στο Σαρόγλειο (Λέσχη αξιωματικών-Ρηγίλλης). Αειντε, με το καλό, του χρόνου στο Χίλτον και του παραχρόνου στην ίδια την πρεσβεία, ρε καθήκια! Το παν είναι …να είσαι «πρωτοπορία» στην Καταστολή ΚΑΙ της πορείας του Πολυτεχνείου.

5. Τα ίδια προχτές, στην κινητοποίηση για την αποδοκιμασία της «επίσκεψης Ομπάμια» και όλων όσα σηματοδοτούσε αυτή και μαγειρεύει η ΠΦΑ. Οι ειδικές δυνάμεις καταστολής, είχαν πιάσει τη Σταδίου και στήσανε πάλι τη γνωστή παράσταση, για άλλη μια προβοκάτσια ενάντια στον Λαό, που βγαίνει στο δρόμο. Ευτυχώς υπάρχει και η Πανεπιστημίου, που δεν είχαν δυνάμεις να την καταλάβουν κι αυτή.

Αναρωτιέμαι, που θα πάει αυτή η βαλίτσα. Μήπως δεν αρκεί ο απλός παθητικός διαχωρισμός, «βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, μα τα κελιά μας είναι χωριστά», που επιτρέπει στο λαϊκό κίνημα απλά να υπάρχει, αλλά το φθείρει μακροχρόνια. Μήπως θάπρεπε να επεξεργαστούμε πιο επιθετικές ταχτικές. Π.χ., λέω τώρα, αν μαζευόμασταν στο Μετσόβιο αλλά με μέτωπο προς ΓΣΕΕ και ανεβαίναμε προς την πρεσβεία από Αλεξάντρας, αφήνοντας τις δυνάμεις καταστολής στα κρύα του λουτρού; Πρέπει κάτι να μηχανευτούμε, να ξεμπλοκάρουμε.
-----------------------
Σημ.: Όπως καταλάβατε στις «ειδικές δυνάμεις καταστολής» συμπεριλαμβάνω: «Κανάλια», ΜΑΤ, «αντιεξουσιαστές»-αναρχοφασίστες και όλους τους αριστεροχωρικούς συνοδοιπόρους τους, δηλαδή όλους αυτούς, που καταστέλλουν το λαϊκό κίνημα όχι ανοιχτά, αλλά δια της πλαγίας, επικαλούμενοι και προφασιζόμενοι διάφορα, εκτός από αυτό, που διακαώς και με συνέπεια, συχνά και επαγγελματική, επιδιώκουν Οι κανονικοί φασίστες αποτελούν τις σκέτες δυνάμεις καταστολής, χωρίς προφάσεις.

Cos είπε...

1. Δεν είδα κάποιο πρόβλημα σε όλη την διάρκεια της πορείας.
2. Στο Σαρόγλειο ήταν Κούρδοι.
3. Αν κάποιοι από αυτούς που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις "βαριούνται" γιατί καθυστερεί η πορεία, καλύτερα να μην κάνουν καθόλου τον κόπο.
4. Μήπως να πάμε την άλλη φορά από Γαλατσίου; Θα τους μπερδέψουμε ακόμα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Τα εισαγωγικά «» του Ριζοσπάστη είναι όλα τα λεφτά

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9122851

«..Μια παράσταση που το στήσιμό της άρχισε στις 5.30 το πρωί όταν οι «αναρχικοί» κατέλαβαν το κτίριο Γκίνη γεμίζοντας το χώρο του Πολυτεχνείου με εμετικά αντικομμουνιστικά συνθήματα και έφτασε στο κρεσέντο της όταν λίγο πριν τις 7 περίπου το βράδυ η μεγάλη διαδήλωση, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ να δίνουν τον τόνο, έφτασε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία με το σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» να κυριαρχεί.

Σχεδόν αυτόματα τα τηλεοπτικά συνεργεία έξω από την πρεσβεία κατέβασαν τις κάμερες και ταυτόχρονα βγήκαν στον αέρα τα πλάνα από τις σχεδόν 40 κάμερες που ήταν ήδη στημένες στους χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Περίπου 200 αστυνομικοί σε πρώτο πλάνο απέναντι σε σχεδόν 100 άτομα εντός του Πολυτεχνείου άρχισαν να «ανταλλάσσουν» χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και μολότοφ...»

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9122833

«..Επί δύο μέρες ο λαός «χόρτασε» από χαιρετούρες, αγκαλιές και φιλιά σε εκδηλώσεις με πλουσιοπάροχα δείπνα, με πρωταγωνιστές τον ηγέτη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τον Ελληνα πρωθυπουργό, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Γλίξμπουργκ, πρεσβευτές και επιφανείς επιχειρηματίες.

Αν κρίνουμε όμως από την εικόνα που είχε το Πολυτεχνείο χτες το πρωί, μέρα κορύφωσης των φετινών εορτασμών, κάποιοι - αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί - δεν ενοχλήθηκαν τόσο από τους παραπάνω εκπροσώπους της εξουσίας του κεφαλαίου, όσο από το ΚΚΕ (!).

Οι «αντιεξουσιαστές», λοιπόν, επέλεξαν να διαφημίσουν το σκεπτικό τους με χυδαία αντικομμουνιστικά συνθήματα στους τοίχους, που θα τα ζήλευε και ο πιο φανατικός υπηρέτης του κεφαλαίου...»

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9122481
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Στρώνει το χαλί για τις ανατροπές στα συνδικαλιστικά δικαιώματα
Με μπόλικο αντικομμουνισμό συνόδευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης την επιχείρηση «αναβάπτισης» των «κοινωνικών διαλόγων» και του κοινωνικού εταιρισμού


« ..Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης στην πρώτη συνεδρίαση, ότι αποτελούν «πρόβλημα» στη λειτουργία των συνδικάτων «μαξιμαλισμοί και πολιτικές που δεν αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες που μπορεί να έχει σήμερα η οικονομία», ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι
«τα ίδια λένε και οι βιομήχανοι», οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μαξιμαλισμό» τα αιτήματα των ταξικών συνδικάτων «για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων, τη μόρφωση, την υγεία για τα παιδιά του, ζωή με αξιοπρέπεια.

Οσο για τους όρους «ίσης μεταχείρισης» και «δημοκρατίας» που έκλιναν σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα - τα οποία συμφώνησαν με τις ευρωενωσιακές οδηγίες εκφράζοντας μόνο κάποιες επιφυλάξεις για τις άλλες διατάξεις - ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε ότι
«στο όνομα της δημοκρατίας και της ισότητας, όπως ξέρετε, έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Οι επεμβάσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, οι ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση», προσθέτοντας ότι είναι αυταπάτη να γίνεται λόγος για ίση μεταχείριση στον καπιταλισμό, η δε αστική δημοκρατία σταματάει έξω από τους χώρους δουλειάς.

Η αντεργατική επίθεση και ο αντικομμουνισμός πάνε χέρι - χέρι

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, στα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο αντικομμουνισμός και η αντεργατική επίθεση πάνε χέρι - χέρι.

«Να σας πω μία δημοκρατία που δεν υπήρχε; Ηταν σε αυτά τα περίφημα καθεστώτα του ανατολικού συνασπισμού. Ερχεστε, σήμερα, να υπερασπιστείτε τα καθεστώτα του αυταρχισμού και τις ελεεινότερες δικτατορίες της τελευταίας περιόδου;»,
ανέφερε χαρακτηριστικά, αναπαράγοντας όλη την αντικομμουνιστική γραμμή της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Υπερασπίστηκε, εξάλλου, την ανάθεση ρόλου... τοποτηρητή των εργασιακών δικαιωμάτων στο «Συνήγορο του Πολίτη», αναφέροντας ότι «δεν είναι δυνατόν, το συνδικάτο (...) να κρίνει τις θέσεις και τα συμφέροντα ενός μέλους του, διότι τότε δεν υπάρχει ισονομία, τότε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση παραλογισμού», ενώ ισχυρίστηκε πως «όταν μιλάμε εμείς για μαξιμαλισμούς, ακριβώς αυτό λέμε»...»

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω καλή ιδέα την αλλαγη, ενίοτε, της διαδρομής μιας πορείας, δε βλέπω κάτι το αρνητικο στην ιδέα του Σεχτάρ.
Επίσης, πιστεύω ότι τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρούνται σε γενικές γραμμές. Γιατί άλλωστε να μιλάει κάποιος γι αυτούς που βαριούνται να περιμένουν ότι είναι περιττοί κι όχι για κείνους που βαριούνται να αρχισουν να ξεκινήσουν να ερθουν σε μια πορεία αφήνοντας τους άλλουν να σταλίζουν;

ρα

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ. Η «Λαϊκή Ενότητα» και οι «άμυνες ζώνης», 6 μήνες πριν.

Παράξενη εικόνα...
10 Μαΐου 2016
http://edoketora.blogspot.gr/2016/05/blog-post_10.html

Μια παράξενη εικόνα συνάντησαν εργάτες, αγρότες, φοιτητές κλπ. που συμμετείχαν στο τεράστιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλ.Συντάγματος το Σαββατο 7/5 το βράδυ.

Ενώ το πολύ μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ είχε στριμωχτεί στην Αμαλίας, την Φιλελλήνων και τα ενδιάμεσα στενά, κι ενώ και τα αγροτικά μπλοκ είχαν μπει στην Αμαλίας και είχαν φτάσει σχεδόν στη Βουλή, στην Αμαλίας ακριβώς μπροστά στη Βουλή, περίπου 300 διαδηλωτές του μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας είχαν απλωθεί ακριβώς όσο χρειαζόταν για να εμποδίζουν το πέρασμα του ΠΑΜΕ.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ρα και Γιώργο, οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ (ΕΔΚ) του εργατικού και λαϊκού κινήματος με τον τρόπο που λειτουργούν κάνουν μεγάλη ζημιά και θα μας απασχολήσουν πιο έντονα στο μέλλον. Δεν ψοφάει εύκολα το "γενικό πασόκ" (με πολιτικά) της ελληνικής κοινωνίας, κι έχει και χίλια πρόσωπα, όπως βλέπουμε.

Χε, χε, skatopsyxos, (το σχόλιό σου ) κολλάει εδώ. Οι ΕΔΚ, μεταξύ άλλων στα πλαίσια της πολύπλευρης δράσης τους, πήγαν το 2010-2011 να ιδρύσουν και το περίφημο "Σωματείο Ζώνης" με την υποστήριξη των σκέτων ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. Δεν μαθεύτηκαν νεώτερα έκτοτε...., αν υπήρχε κάτι θα μας ενημέρωνε το ...λίφο!
Διαβάστε εδώ, να γελάσετε με τους καραγκιόζηδες, μολογάνε δίχως (πρόσθετο) ξύλο, και να αγανακτήσετε με τις αριστερές σουπιές (οι λοιπές "αριστερές" ΕΔΚ) , που συνεργήσανε τότε και τώρα κάνουν τα ...παγώνια, αλλά ...που και που σκάνε μύτη!
Τους τάπε καλά ο Πουλικογιάννης.

----------------
Και πάντως, θυμηθείτε με, ο τΣύριζας μπορεί να την βγάλει αυτή την τετραετία γιατί έχει την υποστήριξη άνωθεν (=> Κούλη, αγόρι μου...) και δεν έχουν ετοιμάσει το διάδοχο ανάχωμα. Αλλά οι ΕΔΚ εργάζονται πυρετωδώς, και τίποτε δεν αποκλείεται, γιατί ΤΦΑ δεν βλέπω. Η ΔΦΑ είναι ήδη καμμένο χαρτί. Συνεπώς, θα την πάνε όσο κρατήσει.