Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Δεν είναι κρίμα να κλειστείς μέσα, για να δεις μία ακόμα βαρετή συζήτηση-τηλεμαχία-ντιμπέι ρεεε; (Αν και ο Βαγγέλας μπορεί να ‘χει περισσότερη πλάκα στο μαν του μαν). Και δεν παίζει κι η Εθνική σήμερα, για να εκδικηθούμε τους Ισπανούς (λέμε τώρα) ή ο Κούτσι για να πει την ατάκα της χρονιάς, βγαίνοντας: μάλλον εγώ τους έπεισα! Και να σπεύδει πανικόβλητος ο Λάφα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με ένα συμπληρωματικό διάγγελμα στις κάμερες. Μα καλά ρε Πι-Πι, τι σε πήρε για σύμβουλο και τον αφήνεις να εκτίθεται έτσι;

Αλλά αν θες ντε και καλά να μείνεις μέσα και να δεις κάτι πολιτικό, υπάρχει λύση (duro stick). Και δεν υπάρχει σπίτι ή λαϊκό νοικοκυριό, που να μη χρειάζεται την εναλλακτική, ντούρα πρόταση του Κουκουέ.

Ακολουθούν πέντε προτάσεις με αντίστροφη (κι υποκειμενική) σειρά κατάταξης.

-Ο Μάκης Παπαδόπουλος στο Μέγκα. Πολύ καλός (κι αποφασισμένος) για να τον κόψεις.


-Η Λιάνα Κανέλλη στην ΕΡΤ, σε ένα φεστιβάλ-σεμινάριο ατάκας, με πολύ καλό ειρμό (κι όχι ατάκτως ερριμμένων σε τουιτερικό στιλ Θεοδωράκη), διαψεύδοντας τους χειρότερους φόβους πολλών σφων σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.
Ξεχωρίζει η ατάκα «Κουκουέ δαγκωτό, για να μη μας δαγκώσουν», που την κερδίζει όμως με διαφορά στήθους η εναλλακτική μετάφραση του όρου Capital Controls που παίρνει το δεύτερο ως ρήμα: «το κεφάλαιο ελέγχει» τα πάντα.


-Το ρεσιτάλ του Ζαριά στο Μέγκα, με υψηλό βαθμό δυσκολίας (από εξωτερικό στούντιο) που περιέλαβε σε κάποια φάση τα κονδύλια που καταλήγουν σε Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, προκαλώντας τον πανικό του οικοδεσπότη Καμπουράκη, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει: «κι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τα παίρνουν...». Εντάξει κι αυτές, είπε κανείς όχι; Τα αστικά παπαγαλάκια θέλουν κι αυτά το Ζαριανό τους...



-Ο Πρωτούλης στον Άλφα ξεκαθαρίζει μια και καλή τις διαφορές ΚΚΕ vs ΛΑΕ –που πρέπει να έχει τεθεί καμιά χιλιοστή φορές ως ερώτημα και έχει γίνει ήδη κλισέ, πριν καν κλείσει μήνα ύπαρξης η ΛαΕ.
Άλλο Σταύρος κι άλλο σταυρός...


Στην ίδια εκπομπή ο Πωλ Γερουλάνος επιχείρησε να μας αφήσει στον τόπο λέγοντας πως συμφωνεί με τον Πρωτούλη ότι το πρόβλημα είναι το κράτος! Κι ενώ περίμενες μια ανάλυση τύπου Μάρας για το Κράτος κι Επανάσταση, ακολουθεί ένα νεοφιλελέ λογύδριο για το δημόσιο, τη γραφειοκρατία, κτλ. Για τόση συμφωνία μιλάμε...

-Ο Παφίλης μιλάει έξω από τα δόντια και με ασυνήθιστα αιχμηρό λόγο (και πολύ καλά κάνει) για τα φασισταριά της ΧΑ.



Καλύτερος έκτος παίκτης: η Αλεξάνδρα Μπαλλού

Μπόνους τρακ: οποιαδήποτε τηλεοπτική εμφάνιση του Νίκου Σοφιανού (κι είναι πολλές, για να διαλέξει κανείς την καλύτερη).


Μπόνους τρακ ΙΙ: το διαδικτυακό σποτάκι του ΚΚΕ. Δεν είμαστε χρυσόψαρα, λέμε...

9 σχόλια:

Redfly είπε...

"Επειδή τα ξύδια τα δοκιμάσαμε, υπάρχει και ένα καλό κρασί 100 χρόνων ..."

Ατάκα που θα μείνει.

Αναυδος είπε...

Και τα χαλασμενα ρολογια δυο φορες την ημερα λενε τη σωστη ωρα
Διαβαστε πως οι ευρωπαιοι αριστεροι του πλαν β των κουβελακιδολαπαβιστιδων συνδεονται και με τη Λεπεν

http://www.efsyn.gr/arthro/i-aristeri-kai-i-dexia-drahmi

λαθραναγνώστης είπε...

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και το παρακάτω άρθρο-περιβόλι από τον "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ"(!) της ΙΣΚΡΑ του Λαφαζάνη και να κουφαθείτε!
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22066:km-sunergasia&catid=54:anpolitiki&Itemid=284
Εγώ, μόλις το διάβασα, θυμήθηκα αμέσως αυτό το "γράμμα αναγνώστη" του "Εργατικού Αγώνα":
http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/xthesis/apopsis-anagnoston/644-gramma-pros-to-kke
(Ο "Εργατικός Αγώνας", φαίνεται άρχισε και γράφει άρθρα φασόν για όποιον ζητάει κάτι σε αντιΚΚΕ αλλά από τα αριστερά!)
Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτό το άρθρο, ομολογείται ευθέως και με τον πιο επίσημο τρόπο από μέρους τους, ότι για να συνεργαστεί το ΚΚΕ με την ΛΑΕΝ , του ζητείται να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του και να αλλάξει τις αναλύσεις του.
Άρα, αυτά που έλεγαν μέχρι τώρα, περί δυνατότητας συμμετοχής του ΚΚΕ σε μέτωπο χωρίς να αλλοιωθεί το πρόγραμμα του, ήταν παπαριές.
Οι στόχοι δηλαδή του Λαφαζάνη από το 91, περί διάχυσης του ΚΚΕ, παραμένουν αμετάβλητοι.

Neophte_commie είπε...

«Η Λαϊκή Ενότητα ξεκινά με αφετηριακή θέση ότι […] η παραδοσιακή εξάρτηση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχει παροξυνθεί αποκτώντας νέο-αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά. Οι Ελληνικές αστικές οικονομικές και κοινωνικές ελίτ έχουν ταυτίσει τη λειτουργία τους με τη διατήρηση και επέκταση του καθεστώτος της εξάρτησης […] Για το ΚΚΕ δεν μπαίνει θέμα εξάρτησης του Ελληνικού καπιταλισμού (αυτό κι αν βγάζει μάτια) και η Ελλάδα κατατάσσεται στις ιμπεριαλιστικές χώρες. Η προφανής απογείωση από την πραγματικότητα επιδιώκεται να καλυφθεί μέσα από το καινοφανές και ξένο προς το μαρξισμό σχήμα της ιμπεριαλιστικής «πυραμίδας».»

Όλο το ρεζουμέ των θιασωτών της εξάρτησης: «Αφού η Ελλάδα είναι ντιπ για ντιπ εξαρτημένη, πάμε να ενισχύσουμε την καπιταλιστική ανάπτυξη, και ειδικότερα τη ρευστότητα!» Η ρευστότητα είναι η αγαπημένη λέξη των φιλελευθέρων: «Δεν πάει να έβγαλε ο καπιταλιστής εκατομμύρια φέτος, αυτά δεν μετράνε, η ρευστότητα μετράει. Αν του χρωστάνε λεφτά οι πελάτες του, είναι λογικό να κόβει τον μισθό στη μέση.»

Αναυδος είπε...

η αληθεια παντως ειναι οτι οι θεσεις της λαε ειναι πανομοιοτυπες με τις θεσεις του εργατικου γωνα νεας σπορας κορδατος κλπ. Μια κυριαρχη αντιθεση (η εξαρτηση) η οποια αν δεν λυθει δεν προκειται να λυθει η βασικη. Αυταπατες της δεκαετιας του '70'80 που βρωμανε πασοκ και σαμιρ αμιν και που παντα οδηγουν στην υποταγη της εργατικης ταξης σε ενα κομματι της αστικης.

δεν ειναι τυχαια ουτε η συμμαχια συριζα-ανελ ουτε η συμπτωση αποψεων λαε-λεπεν-κλπ. η προσπαθεια για εναν καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο συνεχιζεται πασπαλισμενη με τσιτατα του λενιν και συκοφαντικη επιθεση στο ΚΚΕ

Antonxxx είπε...

Καταρχήν, με το να τραμπουκίζει η Κωνσταντοπούλου άτομα τα οποία δεν απολαμβάνουν την συμπάθεια του φιλοθεάμον κοινού, όπως ο Πρετεντέρης, θεωρεί ότι ανεβάζει τις δικές της μετοχές, και σε κάποιο βαθμό όντως τις ανεβάζει(κάτι που πιθανόν να αντανακλάται και στα ποσοστά της ΛΑΕ που δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά και χρειάζονται λίγο μπότοξ). Δεύτερον, με το να μπλοκάρει την κουβέντα και να την εγκλωβίζει στα ίδια και στα ίδια, αποφεύγει μια σειρά από άβολες ερωτήσεις για τις οποίες δεν υπάρχει από την πλευρά της «καλή απάντηση». Για παράδειγμα, αφού έχει τόσο μεγάλο κόλλημα με την αλήθεια η Κωνσταντοπούλου, γιατί η ίδια δεν είχε πει πριν τις εκλογές του Γενάρη ότι το σχίσιμο του μνημονίου ήταν απλά ένα «σχήμα λόγου», όπως δηλαδή είπε κατόπιν εορτής, μετά τις εκλογές; Γιατί έκανε μόκο η Κωνσταντοπούλου και δεν διέρρηξε τα ιμάτια της όταν ήταν ακόμα στο Σύριζα και το Σύριζα είχε ξεκάθαρα πάρει φιλομνημονιακή στροφή; Επίσης είναι λογικό η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης να λένε περίπου τα ίδια με όσα έλεγε το Σύριζα πριν από τις εκλογές του Γενάρη, και τα οποία ποτέ δεν πραγματοποίησε, περιμένοντας ότι αυτοί θα καταφέρουν κάτι διαφορετικό; Μπορούν δηλαδή να τα πραγματοποιήσουν τώρα αυτή και ο Λαφαζάνης, και αν ναι τι έχει αλλάξει από τον Γενάρη ή τι θα κάνουν διαφορετικό; Θα πάνε στη Μέρκελ και στο Σόιμπλε και θα τους κάνουν τα μούτρα κρέας, μα δεν υποτίθεται ότι το ίδιο έκανε και ο Βαρουφάκης και τελικά οδηγηθήκαμε σε τρίτο μνημόνιο; Δηλαδή ποιόν κοροιδεύει η Κωνσταντοπούλου, τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά(αριστερά) ή τα μούτρα της; Και εν τέλει, γιατί και εκείνη, όπως και ο σύντροφος της ο Λαφαζάνης, εφόσον είναι αντιμνημονιακοί, δεν έφυγαν από το Σύριζα όσο εκείνο κατασκεύαζε μνημόνια, ή όσο εκείνο ψήφιζε μνημόνια, ή όταν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού στο δημοψήφισμα και πήγε ντουγρού σε μνημόνιο; Γιατί περίμεναν αμφότεροι τον Αλέξη Τσίπρα να «λύσει την κυβέρνηση» και μετά έκαναν το ψευτοαντάρτικο;

Για εμένα η μέθοδος της Κωνσταντοπούλου μου θυμίζει τις μεθόδους της Χ.Α, που όπως και εκείνη έτσι και αυτοί γαυγίζουν γαυγίζουν τα «αντισυστημικά» τους παραληρήματα, αλλά στο τέλος της ημέρας αποδεικνύονται τα πιο πιστά μαντρόσκυλα του συστήματος. Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ, δεν αποκαλώ την Κωνσταντοπούλου ούτε Ναζί ούτε εγκληματία του ποινικού δικαίου όπως είναι οι χρυσαυγίτες, λέω απλά, ότι όπως και εκείνοι, έτσι και αυτή φωνάζει ωρύεται, κάνει σόου, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει τον λαό και να κρύψει την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Ότι μέσα στην ΕΕ, μέσα στο Νάτο και με συμμετοχή στα υπόλοιπα επιτελεία των καπιταλιστών, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, φιλολαϊκά μέτρα δεν παίρνονται και μνημόνια δεν ακυρώνονται ούτε για αστείο… Όσο τα μονοπώλια έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι κανονίζουν[με τον έναν ή τον άλλο τρόπο] εκείνα μεταξύ τους πως θα γίνει η μοιρασιά, και για τον λαό πλέον δεν περισσεύουν ούτε τα κουκούτσια.



Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Θ. είπε...

Σωστά τα λέει αλλά ρε παιδιά κάντε το "του φιλοθεάμονος κοινού" γιατί βγάζει μάτια και αδικεί το υπόλοιπο κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό της εφ.συν. που δίνεις Άναυδε μου θυμίζει τις κόντρες μεγαλοεπιχειρηματιών όπου όταν εξαντλήσουν όλα τα άλλα μέσα αρχίζουν να βγάζουν βρωμιές ο ένας για τον άλλον. Ξέρουν οι Ιοί από τέτοια, χρόνια στο κουρμπέτι. Θυμίζω ότι πριν λίγο καιρό ο Κωστόπουλος πρακτορολογούσε για το κκε, ενώ για το 19ο συνέδριο είχαν δώσει χώρο στον (κατά τ'άλλα εχθρό τους) Μαραντζίδη για να διαφωτιστεί ο κόσμος της αριστεράς και της προόδου...

Όσο για την Ζωή, ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που βολεύει τους πάντες παίζει. Από πολιτική ουσία μήδεν, ενώ για τις πολιτικές της πράξεις βασίζεται φυσικά στην κοντή πολιτική μνήμη του κόσμου όπως και όλοι οι αστοί πολιτικοί (τι έκανε δλδ όσο ήταν πρόεδρος πέρα από τα καραγκιοζιλίκια με τις μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις και τους ψευτοτσαμπουκάδες με τον έναν και τον άλλον; κάνενα φιλολαϊκό μέτρο δεν προσπάθησε να περάσει, ενώ έχει και το κατάμαυρο ιστορικό με την χα όπου μέχρι κι η νδ βρήκε την ευκαιρία να της την βγει από αριστερά).

Ijon Tichy

λαθραναγνώστης είπε...

Το "ξεχωριστό μήνυμα αλληλεγγύης" από το Πορτογαλικό ΚΚ, λέει πολλά!
http://www.902.gr/eidisi/ekloges-septemvri-2015/75316/minyma-allileggyis-pros-kke-apo-65-kommoynistika-kommata