Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Λιάνα VS Λένιν

Άμα ξυπνάς πρωί για τους ολυμπιακούς έχεις την ευκαιρία να δεις και πρωινάδικα. Σε ένα από αυτά βγήκε φορτσάτη η δική μας γαρουφαλιά που δεν είναι στρατιωτικός αλλά τα λέει τσεκουράτα.

Καταρχήν έβαλε στη θέση του έναν μπούλη αστό αναλυτή να ρουφήξει το αυγό του με ατάκες του τύπου "είτε εσένα ακούω είτε δελτίο τύπου του ΝΑΤΟ είναι το ίδιο πράγμα". Κατόπιν έδωσε ρεσιτάλ για την σημαία της ΕΕ που έχει πίσω του ο Σακασβίλι στα τηλεοπτικά του διαγγέλματα (χωρίς πρόσχημα γιατί η γεωργία δεν ανήκει στην ΕΕ). Κι όταν ο αναλυτής αναμασούσε ανόητες δικαιολογίες ξεσπάθωσε: "δηλ τι είναι η σημαία της ΕΕ, οπαδιλίκι; Αν είναι να μου δώσετε και μένα να βάζω πίσω μου μια σημαία του παναθηναϊκού όταν εμφανίζομαι...". Στη συνέχεια έδωσε άλλη μια φορά τα απαραίτητα παναθηναϊκά της διαπιστευτήρια κάνοντας κριτική στην εθνική μπάσκετ (κάθε βάζελος που σέβεται τον εαυτό του περιμένει τον γιαννάκη στη γωνία για κριτική).
Απάντησε ακόμα και για το αφγανιστάν (καλύτερα κι από τον δελαστίκ που έχει γράψει βιβλίο σχετικά, παλιά στα 80'ς). Όταν ο γλοιώδης αναλυτής έκανε γλοιώδη ανάλυση για το πόσο έχουν βελτιωθεί τα πράγματα σε σχέση με το -ας το πούμε σοσιαλιστικό να συνεννοούμαστε- παρελθόν στο αφγανιστάν και το κόσοβο, τον ρώτησε αν του φάνηκαν πιο σέξι τώρα οι αφγανές γυναίκες με την μπούρκα.
Ομολογώ ότι τέτοιο φιλοσοβιετικό ξεσπάθωμα από τη λιάνα δεν το περίμενα. Εξεπλάγην ευχάριστα.

Και ενώ έδινε ρεσιτάλ ήρθε η κρίσιμη τζιζ ερώτηση:
"Υπάρχουν δίκαιοι πόλεμοι;" τη ρωτάει ο δημοσιογράφος.
"Βεβαίως" του απαντά. "Ο αμυντικός και ο πατριωτικός..."
Θου Λένιν φυλακή τω στόματί μου...

Εντάξει, δεν είναι τόσο τραγικό. Και στη δεύτερη διεθνή το ίδιο λέγαν. Κι εκεί είχε πολύ σοβαρούς ανθρώπους, τους καλύτερους μαρξιστές -που λέει κι ο λένιν για κάουτσκι, πλεχάνοφ και σία- πριν γίνουν λακέδες της αστικής τάξης.
Εξάλλου εγώ επιμένω. Από τον δελαστίκ που είναι και μαρξιστής με περισσότερα ένσημα, αλλά το ξεχνάει κάθε φορά που δεν αρθρογραφεί στο πριν και δεν δημοσιολογεί σε εκδήλωση του ναρ, η λιάνα είναι κλάσεις ανώτερη...

Εξάλλου προσπαθεί και διαβάζει. Για το αφγανιστάν έκανε και μια παραπομπή στον μαρξ (την οποία την είπε πολύ γρήγορα και δεν τη συγκράτησα). Aς της δώσει όμως κάποιος να διαβάσει και το "περί δίκαιων και άδικων πολέμων" του Λένιν.
Κι αν υπάρχουν αντιρρήσεις, το ξανασυζητάμε και διορθώνουμε ό,τι πάλιωσε... (sic)

Δεν υπάρχουν σχόλια: