Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι κόκκινες γραμμές

Κόκκινη γραμμή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη
Δωσ’ της κλότσο να κυλήσει, η ανάρτηση να αρχίσει


Οι δικές μας κόκκινες γραμμές δε μπαίνουν ως απαγορευτικές για τον κόσμο, αλλά για να οριοθετήσουν τον αντίπαλο. Που με τη σειρά του βάζει τις δικές του κόκκινες γραμμές στις λαϊκές κατακτήσεις, τάχα για να τις προστατέψει, έστω ένα μίνιμουμ που είναι αδιαπραγμάτευτο, ενώ στην πραγματικότητα τις διαγράφει εν μία νυκτί.
Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι
Η δική μας κόκκινη γραμμή (πρέπει να) είναι μαζική και επαναστατική και δε μπορεί να είναι το ένα χωρίς το άλλο. Η επανάσταση δεν έχει νόημα χωρίς τις μάζες που θα την πραγματοποιήσουν. Κι η «γραμμή μαζών» που θα παραπέμπει την επανάσταση στη δευτέρα παρουσία μπορεί να έχει μόνο μαζικούς ψηφοφόρους, αλλά καμία σχέση με το μαζικό κίνημα και την πραγματική κίνηση των μαζών –που αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο σε μια επαναστατική διαδικασία

Η δική μας κόκκινη γραμμή δε σταματά στο σύνταγμα και τη βουλή, ούτε σε μια αταξική εθνική ομόνοια –που κάποτε θα την ονομάσουμε πλατεία μπελογιάννη- και δεν παραπέμπει τα πάντα στου αγίου σοσιαλισμού, αντώνη ή δημήτρη. Γενικώς δεν αντιλαμβάνεται την επανάσταση ως ένα απλό ευθύγραμμο δρομολόγιο με ενδιάμεσους σταθμούς πριν από τον τερματικό στόχο. Επόμενη στάση: πληρωμών. Παρακαλώ, προσοχή στο κενό μεταξύ των αυταπατών της αριστεράς του συρμού και της πραγματικότητας.

Η δική μας κόκκινη γραμμή διαπερνά σαν κόκκινο νήμα τις φτωχογειτονιές της δυτικής αθήνας και τα γκέτο των μεταναστών στο κέντρο, κατευθύνοντάς τα με ορμή ενάντια στις μικροαστικές αυταπάτες των νοτίων προαστίων και το μεγαλοαστικό μπλοκ των βορείων. Ενώ προεκτείνεται συνεχώς μέχρι την τελική νίκη· hasta la Βικτώρια siempre –από την οποία όμως επιμένει να περνά ξώφαλτσα, ένα τσιγάρο δρόμο.
Στη λεωφόρο σε ζητώ και στη βικτώρια, και απ’ το κρεμλίνο μας περνάω το παλιό,
ξέρεις καλά πως πια δεν έχω περιθώρια, ξέρω καλά πως θα σαλτάρω αν δε σε δω
.

Η δική μας κόκκινη γραμμή δεν ακολουθεί την αριστερά του συρμού και διάφορα… ανακόλουθα εναλλακτικά περιοδικά. Δεν απορρέει μονοσήμαντα από τη βάση ή την ηγεσία, αλλά είναι διπλής κατεύθυνσης, ανατροφοδοτείται από κάθε πόλο κι ενισχύεται ανεβοκατεβαίνοντας. Περιγελά τον «ατομικό φιλελευθερισμό» όσων δεν ανέχονται τα ασφυκτικά της καλούπια και βγάζουν ανέκδοτα για αυτούς που την κρατάνε. Κι απευθύνεται σε ένα ρωμαλέο ταξικό κίνημα, με τακτική ευκινησία και γράμμωση· όχι σε έναν πλαδαρό χυλό, που κάνει κοιλιά και τελικά εξαφανίζεται όσο απότομα εμφανίστηκε.

Οι δικές μας κόκκινες γραμμές δε μπαίνουν για να ξεχωρίσουν από τον κόσμο αλλά για να σμίξουν μαζί του στη σωστή βάση. Ο κόσμος της εργασίας και όλα τα σύμμαχα στρώματα που έχουν συμφέρον να παλέψουν στο πλευρό του, απέναντι στο αντιδραστικό μπλοκ της αστικής εξουσίας και τους πολιτικούς του εκφραστές. Ενάντια στους καπιταλιστές και τα παράσιτα που αυγατίζουν τα κέρδη τους από την αποσπασμένη υπεραξία. Ο λαός ενάντια στα μονοπώλια, στην πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία και δυνατή ενότητα. Εμείς και οι άλλοι.

Αλλά ο πραγματικός κόσμος είναι πολύ πιο σύνθετος από αυτόν των αφαιρέσεων, αριστερά-δεξιά, από εδώ η εργατική τάξη κι από εκεί οι καπιταλιστές. Τι γίνεται λοιπόν όταν ανακαλύψουμε, όπως στο γνωστό ανέκδοτο, πως εμείς είμαστε οι άλλοι–ή κάποιοι από εμάς τουλάχιστον; Γιατί ξέρεις, η αντεπανάσταση –όπως ακριβώς κι η επανάσταση- δεν έρχεται πάντα σε καθαρή μορφή και μπορεί να έχει πολλά προσωπεία.

Εν αρχή ην η σοσιαλδημοκρατία που κιτρίνισε και χρεοκόπησε, αλλά συνέχισε να διακηρύσσει την (σοσιαλ)δημοκρατική της οδό (σε διάκριση με το πραξικόπημα των μπολσεβίκων), η οποία έστρωσε το δρόμο στο (σοσιαλ)φασισμό των εθνικοσοσιαλιστών, ακόμα και όταν συμμετείχε τυπικά στα αντιφασιστικά μέτωπα.

Για να ‘ρθει η νέα αριστερά, ανανεωτική και ριζοσπαστική, να διακηρύξει τον τρίτο δρόμο ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και το αποτυχημένο σοβιετικό μοντέλο. Ο οποίος κατέληξε στο ίδιο ακριβώς σημείο της εναλλακτικής ενσωμάτωσης στο σύστημα, επαληθεύοντας την παροιμία που λέει πως η καλή αστική τάξη ξέρει κι άλλο (τρίτο) μονοπάτι.
Αλλά και διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες που φιλοδοξούσαν να φτιάξουν τον τρίτο πόλο της αριστεράς, ενάντια στην παραδοσιακή ορθόδοξη εκδοχή και την ευρωκομμουνιστική –με όλες τις κατοπινές μετεξελίξεις της. Κι έμειναν να αναζητούν ουτοπικά την υπέρβαση της φυσικής και του κλασικού μαρξισμού.

Για να αποδειχτεί τελικά πως τρίτος δρόμος δεν υπάρχει μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού, όπως διακήρυσσε η σοσιαλδημοκρατία. Ούτε τρίτος δρόμος για το σοσιαλισμό, αλλά ούτε και στην αριστερά –μεταξύ κομμουνιστών και αναθεωρητών. Αλλά όσο περισσότεροι τσιμπήσουν, τόσο θα αυξάνεται η επιρροή της αστικής τάξης στο εργατικό κίνημα και όσων πολιτικών χώρων το έχουν –υποκριτικά ή μη- ως σημείο αναφοράς. Τόσο θα αυξάνονται ο εμπαιγμός και οι αυταπάτες και θα περιπλέκει η καθαρή μορφή της αντίθεσης που φωνάζουμε και στο σύνθημα: με τα μονοπώλια ή με το λαό. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

Εξάλλου το σύνθημα είναι δημοκρατικό και σου αφήνει περιθώρια να διαλέξεις. Ή με… ή με… Δε σου λέει να διαλέξεις ντε και καλά αυτό. Σε υποχρεώνει όμως να σταματήσεις να βρίσκεσαι σε δύο βάρκες, όπως η ευαίσθητη κυβερνώσα αριστερά της ευθύνης, αλλά και η επίδοξη αντικαταστάτριά της, που λανσάρει (σε διάφορες συσκευασίες και ονόματα) την αριστερή κυβέρνηση.

Και είναι εκπληκτικό να βλέπεις σήμερα όλους αυτούς τους τρίτους δρόμους να συγκλίνουν και τις αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές από θέση αρχής να εξαλείφονται χάριν της ενότητας. Ρηγάδες και παλιοί κνίτες της μεταπολίτευσης, τροτσκιστές και μαοϊκοί, ευρώδουλοι, ευρωμάχοι και λοιποί ευρωσκεπτικιστές, τα «παιδιά του χαρίλαου» και οι άσωτοι υιοί του, κολλημένοι με το 89’ –ως έτος ένα μετά το τέλος της ιστορίας και των αυταπατών- και την πανσπουδαστική νο 8 μαζί με αυτούς που τα υπερασπίζονται. Όλοι μαζί (βρε ντιρλιντί) μια ωραία ατμόσφαιρα, να θυμίζουν συνειρμικά μια παλιότερη ατάκα, ειπωμένη σε άλλο ιστορικό πλαίσιο και για άλλους λόγους, αλλά επίκαιρη. Αυτή η ενωμένη αριστερά, ούτε ενωμένη ούτε αριστερά είναι.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο βασικά είδη αριστεράς. Αυτή που είναι –ή επιδιώκει να γίνει- επικίνδυνη για το σύστημα κι αυτή που είναι χρήσιμη κι υπεύθυνη. Κι εκτός από την χρηστική της αξία για την εξουσία, διαθέτει άλλη μία, ανταλλακτική. Εμπορεύεται ελπίδες, ξεπουλάει ιδανικά, συναντιέται με τον εμπορικό κόσμο και συζητάει μαζί του για μαρξισμό σε επίσημες ημερίδες.

Το θετικό είναι πως όσο κατακάθεται ο κουρνιαχτός κι ο αντιμνημονιακός χυλός, οι εφεδρείες του συστήματος, που μοιάζουν με τα κεφάλια της λερναίας ύδρας, αρχίζουν να καίγονται η μία μετά την άλλη –ήδη αναγκάστηκαν να κάψουν την πιο σημαντική εφεδρεία τους επί μεταπολίτευσης: το πασόκ. Είναι κι αυτό μια κάποια εξέλιξη…

113 σχόλια:

Kosmonautis είπε...

Ο Αντώνης είναι απο τη Θεσσαλία και ο Δημήτρης καθηγητής;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι, είναι οι άγιοι τερματικοί σταθμοί -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- της κόκκινης γραμμής του μετρό της αθήνας.

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Φίλε απολίθωμα νομίζω πως οι επιρροές σου από τον Πανούση είναι έντονες κάποιες φορές. Αν κάνω λάθος σε παρακαλώ να με διορθώσεις με όλη την κομμουνιστική αβρότητα που σε διακρίνει.

Ανώνυμος είπε...

έχεις πολύ δικιο σύντροφε Μπριέζνιεφ. Να μια κατακόκκινη γραμμή:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qhn9fY86bGs

Και να χαρείς, άσε τον Χαρίλαο στην ησυχία του εκεί που βρίσκεται.

Μπλε κοκκόρι

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ΄:ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ Η' ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΦΕ ΒΑΣΙΛΗ!ΚΑΖ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ γενικά γουστάρει τον χάρρυ κλυνν των 80'ς, αλλά μπορεί να έχει υποσυνείδητα επιρροές και από αλλού. Πες μου σε ποιο σημείο εννοείς να σου πω αν ισχύει.

Βρε εγώ να τον αφήσω. Άλλοι δεν τον αφήνουν και παν να σμίξουν πολιτικά με αυτούς που τον έβριζαν. Και πάμε να λαλήσουμε ομαδικά όλοι μαζί (ντι-ρλι-ντί) μπλε και κόκκινα κοκόρια.

http://www.youtube.com/watch?v=gaR7auMyUWI

Αναυδος είπε...

η αληθεια ειναι οτι ο ΕΑ ονομαστικα αναφερεται στην αποφαση της ανταρσυας σαν μελλοντικος συνεργατης Πως οι δηθεν φλωρακικοι θα σμιξουν με τους δηθεν αντικυβερνητικους ειναι κατι που μονο οι κωλοτουμπες των μικροαστων μπορουν να εξηγησουν.

Εγω προσωπικα βλεπω ενα τσουρμο δειλους που φοβηθηκαν να σπασουν τα αυγα παρολες τις μαγκιες στις πλατειες και τα κυνηγητα με τα ματ

Αναρχομαρξιστομαοϊκοτιτοϊκοσταλινικός είπε...

Εννοώ στο σημείο που παραφράζεις ελάχιστα το βικτώρια για να το συνδέσεις στη ροή του κειμένου σου. Είναι πολύ πιθανό να είναι από τον Χάρρυ Κλυνν αυτές οι επιρροές σου απλά εγώ, σαν μικρότερος σκέφτηκα τον Τζιμάκο. Υ.Γ Σε αυτόν τον "τρίτο δρόμο" βλέπεις να προστίθενται και στελέχη του συριζα;

Ανώνυμος είπε...

Ουτε με την κυβερνηση των προθυμων,
ουτε με μια ενδεχομενη των "απροθυμων".

Εξουσια του λαου θελουμε ρε.

ρα

αναρχοσταλινικοσ είπε...

απολιθωμα ερωτηση με πολλη kgbιτικη διαθεση οπωσ παντα.ο πανοσ ζαχαρησ (που τα σκιτσα του ειναι πολυ καλα) εχεισ ιδεα που βρισκεται πολιτικα?

kosonautis είπε...

σε μια παλαιότερη ανάρτηση, την οποία τελικά δεν μπόρεσα να εντοπίσω, είχε μεταφερθεί μια συνομιλία του κ. κάππου με τον ν. κοτζία. την αποδίδω κατά προσεγγιση:

- ποιά η συμβολή του κμε στο κίνημα νίκο;
- κώστα, αναδείξαμε σε ένα κόσμο οτι πασόκ και νδ είναι το ίδιο, δεν έιναι και λίγο
- όχι νίκο δεν είναι και μπράβο σας, για αυτό ο χαρίλαος πήγε με τον μητσοτάκη.

μπορεί καθένας να φανταστεί το ξυνισμένο ύφος του κοτζιά και το μειδίαμα του κάππου -θυμίζω πως και οι δυο αποχώρησαν το 89 - αλλά αυτό δεν θα βοηθούσε στην αποκάλυψη μιας βαθύτερης κριτικής που συμπερασματικά πηγάζει και από τα λόγια του κάππου στον κοντζιά.

ενα πολιτικό μέτωπο είναι μέτωπο, τουλάχιστον σε ότι αφορά ενα κκ, κυρίως προϋποθέτει την συνειδητή αποδοχή, "από τα πάνω", και την υποβάθμιση του ταξικού χαρακτήρα των κοινωνικών αντιθέσεων στη διαμόρφωση της πολιτικής του.
το δεξιό ή αριστερό ακολουθεί.

στις μέρες μας, η δυναμική της πρότασης για Λαϊκή Συμμαχία βρίσκεται ακριβώς στο ότι απευθύνεται με ταξικά κριτήρια στον λαό (εργάτες, φτωχοί αγρότες και εβε, άνεργοι, συνταξιούχοι) και τα καλεί σε δράση χωρίς να τα ξεχωρίζει σε αριστερά και δεξιά.

ξεχώρισμα που κάνει και ο συριζα με την κυβέρνηση με κορμό την αριστερά, αν και παζάρεψε έντονα τη ρεκλάμα "αντιμνημονιακό μέτωπο" (μαζί με τον ναπ. καμμένο- ζερβα, για την ανατίναξη της γέφυρας του μνημονίου)

ξεχώρισμα που κάνει και η ανταρσύα με το πρόταγμα του "αριστερού πολιτικού μετώπου" όπως μας πληροφορεί σήμερα, λάβρος εναντίον του... "κομματικού ιερατείου", ο στ. μαυρουδέας.

έτσι αυτοί που κάνουν κριτική για... "απομονώτισμό" στον επόμενο... τόνο πράττουν το ίδιο στη λογική "πας μη αριστερός βάρβαρος".

φίλος των ιστορικών παραλληλισμών δεν είμαι, αλλά το εαμ ήταν εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο και όχι εθνικό αριστερό μέτωπο ακριβώς γιατί το κάλεσμά του, ανεξάρτητα από το ποιοί τελικά το αποδέχθηκαν, δεν απευθύνονταν μόνο στην αριστερά.
τον γ παπανδρεόυ σκέφτονταν να προτέινουν να αναλάβει.

αυτά για την ώρα και αν χρειαστεί... τα ξαναλέμε







Ανώνυμος είπε...

"η αληθεια ειναι οτι ο ΕΑ ονομαστικα αναφερεται στην αποφαση της ανταρσυας σαν μελλοντικος συνεργατης Πως οι δηθεν φλωρακικοι θα σμιξουν με τους δηθεν αντικυβερνητικους ειναι κατι που μονο οι κωλοτουμπες των μικροαστων μπορουν να εξηγησουν... ματ."

Η δειλία πώς φαίνεται; Τέθηκε ζήτημα επανάστασης και κιότεψαν; Τέτοιες απαντήσεις δε συνιστούν απαντήσεις, άρα είναι ανούσιες. Δεύτερον, γιατί να κάτσουν οι φλωρακικοί με τους ανανήψαντεςε αντικυβερνητικούς που δεν τολμάνε να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση του 89, αλλά απορρίπτουν την προγραμματική τους "κυβέρνηση Α.Α. δυνάμεων;" Λάθος το 89; Λάθος ο Ενιαίος Συνασπισμός, λάθος το ΕΑΜ, λάθος το ΑΑΔΜ; Αν το ΚΚΕ πάρει σαφή θέση και δεν οπορτουνίζει αοριστολογώντας, προφανώς θα μπορέσει κάποιος να σμίξει μαζί του.

Ρ.Λ.

kosmonautis είπε...

χρήσιμη εκφραστική επαναδιατύπωση:

ενα πολιτικό μέτωπο, τουλάχιστον σε ότι αφορά ενα κκ, προϋποθέτει την "από τα πάνω" συνειδητή αποδοχή και υποβάθμιση του ταξικού χαρακτήρα των κοινωνικών αντιθέσεων, στη διαμόρφωση της πολιτικής του. το δεξιό ή αριστερό ακολουθεί.

και πιο κάτω

έτσι, αυτοί που κάνουν κριτική για... "απομονώτισμό" στον επόμενο... τόνο πράττουν το ίδιο ακολουθώντας τη λογική(;)... "πας μη αριστερός βάρβαρος".

zoot horn rollo είπε...

"Οπορτουνίζει αοριστολογόντας",στο σπιτι του κρεμασμένου κλπ,κλπ.Ριξε και τη Βαρκιζα και την Ισπανια 36-39 και ολα...Ασε ΡΛ αφου δε θελετε να σμιξει κανεις μαζι με το ΚΚΕ και το προσπαθείτε φιλότιμα, μη το κουραζεις, και μη τα ανακατευεις οπως ξερετε να τα ανακατευετε ολα. Το βρηκαμε τωρα..."Φλωρακικοι" και ενα "ΕΑΜ" σα τα μουτρα σας. Που να έμπαινε και ζήτημα επαναστασης όπως λες...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για την ακρίβεια άναυδε, ο ΕΑ δεν αναφέρεται ονομαστικά στην πολιτική απόφαση της ανταρσύα ως υποψήφιος συνεργάτης, αλλά φωτογραφίζεται εκεί που λέει "δυνάμεις με κομμουνιστική αναφορά".

Αναρχοαποτέτοιε, τι πάει να πει στελέχη του σύριζα; Οι υπόλοιποι δηλ είναι καλοί, αλλά τους χαλάνε την εικόνα κάποια κακά στελέχη;
Τι είναι ο ζάχαρης; Κουκουέ γερά, απ' όσο γνωρίζω.

Κοσμοναύτη, δε θυμάμαι να έχω αναφέρει εγώ ή κάποιος σχολιαστής τη συζήτηση που λες; Αν γνωρίζει κανείς πού γράφτηκαν ή ειπώθηκαν όλα αυτά, ας μοιραστεί τα φώτα του και με τους υπόλοιπους.

kosmonautis είπε...

ζητώ συγνώμη! δεν το είχα διαβάσει εδώ. το βρήκα όμως και το παραθέτω:

Κ. Κάππος: Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι δεν υπήρξαν κατά καιρούς προβλήματα στο ΚΚΕ. Ρώτησα κάποτε τον Κοτζιά που ήταν στην ιδεολογική επιτροπή τις επεξεργασίες κάνατε από το ’74 και μετά. Τι προσφέρατε στην εργατική τάξη, στο λαό, ας πούμε στην κοινωνία, από επεξεργασίες της σημερινής πραγματικότητας; Μου απαντάει, το δικομματισμό, δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο. Επομένως ο Φλωράκης μπορεί να πάει και με τη Νέα Δημοκρατία. Επομένως αυτό είναι επεξεργασία σύγχρονη;

ολόκληρη τη συνέντευξη στο
http://www.kostaskappos.gr/frame1.html
στις συνεντεύξεις και συγκεκριμμένα σε αυτή με τίτλο "συγχρονος είναι όποιος χειροκροτεί τον ιμπεριαλισμό"



Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν αοριστολογει ας αποδειξει απαντωντας. Συγκεκριμενα ερωτηματα εθεσα.

Ρ.Λ.

Αντωνης είπε...

"τον γ παπανδρεόυ σκέφτονταν να προτέινουν να αναλάβει."

Και η πηγή σου για αυτό είναι...;

Ανώνυμος είπε...

μπρέζνιεφ οπορτουνίζουμε λίγο;

"Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο βασικά είδη αριστεράς. Αυτή που είναι –ή επιδιώκει να γίνει- επικίνδυνη για το σύστημα κι αυτή που είναι χρήσιμη κι υπεύθυνη."

Στην επικίνδυνη (που λέει ο λόγος) αριστερά περιλαμβάνεται το ΚΚΕ ή εννοείς κάποιους δυνητικούς συμμάχους;

μπλε κοκκόρι

zoot horn rollo είπε...

Ο,τι και να σου απαντησει κανεις ΡΛ, οσο πιο αναλυτικα παλι "λιγα" θα σου φαινονται και μη επαρκη. Για καθε τι απο αυτα βγαινουν συμπερασματα. Ο Ενιαιος Συνασπισμος (σε όλη τη πορεία του) τι καλό έκανε στην υποθεση Σοσιαλισμος ας πουμε; Το ΕΑΜ ειχε και τον ΕΛΑΣ ή οχι; Τωρα θα κάνουμε ΕΑΜ για να παρουμε τη κυβερνηση...καρικατουρα ουσιαστικά. Το ΑΑΔΜ την εποχη του 15ου συνεδριου και μετα σας αρεσε ή τώρα το θυμηθηκατε; (1995-96 στο Πολυτεχνειο,αισχη ΝΑΡιτων και καπακια "Βλασοπουλοι",ενοτητα σου λεω και ΑΑΔΜ) Τι έλεγαν ολοι τοτε; Συνερρεαν να βρεθουν κοντα στο ΚΚΕ; Δε θυμαμαι τιποτα τέτοιο, μη τρελαθουμε τωρα. Για να μη βάλουμε δημοτικές εκλογές και συνδικαλιστικα και μαγευτούμε με την "ενότητα" όλα αυτα τα χρόνια. Παλι "σεχταρισμοι", "απομονωτισμοι", "σταλινισμοι", "εικονίσματα", αυτό ήταν πάλι το τροπάρι. Το παράδειγμα της Ικαρίας το 2010 δεν ήταν ούτε και θα είναι το μοναδικό...
"Φλωρακικοι"; Γραμμένο τον έχουν το Χαρίλαο αλλά τους βολεύει να τον βάζουν μπροστα για τις λαδιες τους.
Όχι δε τα έκανε όλα καλα το ΚΚΕ, αλλά αυτοί που δε ξέρουν τι παέι να πει αυτοκριτική ας μη έχουν απαιτήσεις από τους άλλους να τη κάνουν. Αρκετοί έχουν λερωμλενη τη φωλιά τους.

Αναυδος είπε...

mea culpa

ο ΕΑ αναφερεται στην παρεμβαση των καθηγητων ρουση μαυρουδεα κλπ
http://stavrosmavroudeas.wordpress.com/2013/05/25/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Ομοιος ομοιω αει πελαζει

kosmonautis είπε...

βασικά είναι κάτι περισσότερο διότι δεν το σκέφτονταν απλά. το πρότειναν κιόλας.

"Ας μην ξεχνάμε ότι στον Γ. Παπανδρέου είχε προταθεί να αναλάβει την ηγεσία του ΕΑΜ, αλλά αυτός αρνήθηκε"

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7075221&publDate=7/10/2012

zoot horn rollo είπε...

Είναι αλήθεια ότι τέτοιες "ενωτικές" σφαλιάρες τις έφαγε το ΚΚΕ από τότε δυστυχώς, και πάλι μετά τη κατοχή, τη μεταπολίτευση και και και, ακόμη και τους Κύρκους υποδέχτηκε ξανά και πάλι αυτοί έκαναν τη ζημιά τους, είναι διδακτικά όλα αυτά. Πόσο ακόμα θα χαρίζεσαι σε όλους αυτούς; Έχεις καεί στο χυλό μπόλικες φορές. Από "Ενότητα" εκ του πονηρού χορτάσαμε, φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον , επειδη πολλα λεγονται ας ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πηρε αποφαση για την δημιουργια μετωπου πανω σε 4 αξονες , α) εξοδο απο ΕΕ και ευρω , β) εναντια στις επιστρατευσεις και τις δημοκρατικες εκτροπες , γ)ταξικη ανασυγκροτηση του εργατικου κινηματος και δ)στην παλη εναντια στην φασιστικη απειλη . απο την πολιτικη της αποφαση . Ενα ερωτημα λοιπον στην πραξη δεν ειναι το ΑΑΔΜ ,που δεν εφαρμοστηκε ποτε στην πραξη απο το ΚΚΕ ? και ενα δευτερο απο την στιγμη που η ανταρσυα εχει διαφορετικη θεση απο το κομμα για το εαν και κατα ποσο η Ελλαδα ειναι ιμπεριαλιστικη χωρα δεν ειναι αναμενομενο να προκριθει ο αντιμπεριαλιστικος αγωνας και οχι η σοσιαλιστικη επανασταση ? οι κοκκινες γραμμες λοιπον σφυροδρεπανε εχουν να κανουν με βαση τις αναλυσεις που κανεις και οχι μονο με το αν προκρινεις σοσιαλιστικη επανασταση η αντιμπεριαλιστικο αγωνα . Τελος το ΚΚΕ πρεπει να απαντησει στην εξης τεραστια αντιφαση που προκυπτει απο το τελευταιο συνεδριο , ολα παραπεμπονται (ακομα και το μεταβατικο προγραμμα ) μετα την πραγματοποιηση της επαναστασης την ιδια στιγμη που λεει οτι δεν υπαρχουν προεπαναστατικες συνθηκες , αρα τελικα τι προτεινει σε ενα λαο που πειναει ? οτι μεχρι να εχουμε τις επαναστατικες συνθηκες οργανωσου στο κομμα με πληρη πολιτικη συμφωνια στο προγραμμα του , μεχρι να γινει η εφοδος στον ουρανο? και τελικα αυτο που προτεινει δεν σπρωχνει ξεκαθαρα τον κοσμο στον συριζα και στην απατη της αριστερης κυβερνησης ?

αριστερη κεραια

Ανώνυμος είπε...

"Ενιαιος Συνασπισμος (σε όλη τη πορεία του) τι καλό έκανε στην υποθεση Σοσιαλισμος ας πουμε; Το ΕΑΜ ειχε και τον ΕΛΑΣ ή οχι; Τωρα θα κάνουμε ΕΑΜ για να παρουμε τη κυβερνηση...καρικατουρα ουσιαστικά. Το ΑΑΔΜ την εποχη του 15ου συνεδριου και μετα σας αρεσε ή τώρα το θυμηθηκατε; (1995-96 στο Πολυτεχνειο,αισχη ΝΑΡιτων και καπακια "Βλασοπουλοι",ενοτητα σου λεω και ΑΑΔΜ) Τι έλεγαν ολοι τοτε; "

Οι απαντήσεις με ερωτήσεις είναι για τα τηλεπαράθυρα. Επιμένεις στην αοριστολογία.

Ρ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΛ, φροντισε οι "συγκεκριμενες" ερωτησεις σου να μην βασιζονται σε ψεματα και διαστρεβλωση των θεσεων του ΚΚΕ ("... με τους ανανήψαντεςε αντικυβερνητικούς που δεν τολμάνε να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση του 89, αλλά απορρίπτουν την προγραμματική τους "κυβέρνηση Α.Α. δυνάμεων;" Λάθος το 89; Λάθος ο Ενιαίος Συνασπισμός, λάθος το ΕΑΜ, λάθος το ΑΑΔΜ;") και ισως παρεις απαντηση αναλογη της σοβαροτητας των ερωτησεων σου (οχι απο μενα). Μεχρι τοτε, εισαι ο τελευταιος σε αυτο το ποστ που δικαιουται να κατηγορει τους αλλους για αοριστολογια και τηλεπαραθυρισμο.

sniper

kosmonautis είπε...

@ αριστερή κεραία
σε σχέση με τη δική μου ανάρτηση αντιγράφω από την πολιτική απόφαση:

20. Επιδίωξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η συσπείρωση των ευρύτερων δυνατών δυνάμεων για τη δημιουργία

ενός μαζικού πόλου – πολιτικού μετώπου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς

δεν νομίζω οτι χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο.
πες μας όμως κάτι άλλο. διαβάζω στο 21 της απόφασης...

" Άμεσο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η «μετωπική πολιτική συμπόρευση για την ανατροπή», η συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς".

Τέτοιες δυνάμεις είναι...

"Δυνάμεις που θέτουν αποφασιστικά το ζήτημα της πάλης κατά του ευρώ και της ΕΕ, όπως το Σχέδιο Β’ - Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής"

ο γάμος με τον αλαβάνο θα γίνει εντός του θέρους;

zoot horn rollo είπε...

Έλα και ο άγραφος κανόνας "δεν απαντάμε με ερωτήσεις" από αυτούς που κάνουν μόνο ερωτήσεις και "πονηρούλικες" τάχα.
Και με μια "αοριστολογία" ξεμπερδέυουμε.
Ακόμη και ΜΟΝΟ η περιπτωση Ικαρίας το '10 (πρόσφατη-χειροπιαστή) είναι αρκετή για να προβληματίσει αρκετούς, αν το θέλουν βέβαια και έχουν τη διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

... να μην βασιζονται σε ψεματα και διαστρεβλωση των θεσεων του ΚΚΕ ("... με τους ανανήψαντεςε αντικυβερνητικούς που δεν τολμάνε να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση του 89, αλλά απορρίπτουν την προγραμματική τους "κυβέρνηση Α.Α. δυνάμεων;"

Ποιο είναι το ψέμα; Καταδίκασε το ΚΚΕ την συγκυβέρνηση ή δεν καταδίκασε την κυβέρνηση των Α.Α. δυνάμεων; Καταδίκασε το ΕΑΜ ή όχι; Δεν μπορώ να βρω μία σαφή απάντηση, στη συνέχεια βλέπω ότι δεν υπάρχει διάθεση σαφούς απάντησης, οπότε... αοριστολογία και όπου μας παίρνει υπερεπαναστατικός βερμπαλισμός. Μέχρι να ερωτηθούμε, γιατί τότε ο ερωτών γίνεται υπόπτος ΑντιΚΚΕδισμού, οπορτουνισμού κλπ. Γιατί;; Επειδή ρώτησε.

Ρ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

τριχες γραφει ο εργατικος αγώνας ρε παιδια για τις κυβερνησεις
τριχες και το ΚΚΕ για την πλατεια ταξίμ

Παλιοναριτης-νεοΚΚΕς

zoot horn rollo είπε...

ΡΛ είπαμε, δε θες μη τα ανακατεύεις κιόλας. Στο χειροπιαστό και πρόσφατο παράδειγμα που αναφέρω και που έγινε μέσα στη κρίση, ο καθένας πήρε θέση και είναι ενδεικτική. Δε θέλετε ενότητα, μη το ταλαιπωρείς, το ΑΑΔΜ αν το ανέφερε ακόμα το ΚΚΕ χίλια στραβά θα του βρίσκατε και άλλα, όπως και το Χαρίλαο από το θανατό του και μετά πολλοί τον "λιβανίζουν" και τον "εκτίμησαν" ξαφνικά,πάντα κάτι θα έχετε να λέτε, δεν θα αλλάξει τώρα αυτό,κάθε φορά τα ίδια... Μην κάνεις το θύμα πάντως,δε πείθεις.

Αναυδος είπε...

oποιος πιστευει οτι ο καπιταλισμος εχει περιθωρια μεταρυθμισεων και παραχωρησεων ορθα επιλεγει τα μεταβατικα προγραμματα που εντελει θα συμπυκνωθουν σε μεταβατικο σταδιο και κυβερνηση (αλλιως παυουν να ειναι μεταβατικά)
Οποιος πιστευει οτι η εξοδος παο την κριση μπορει να γινει ειτε προς οφελος του κεφαλαιου ειτε προς οφελος της εργατικης ταξης (ορα ΚΚΕ) προτασσει τη λαικη συμμαχια και την παλη για την εξουσια
Ολα τ' αλλα ειναι ψευτοντροπες των ρεφορμιστων που ναι μεν ειναι υπερ της επαναστασης και του σοσιαλισμου ΑΛΛΑ οχι τωρα

Αναυδος είπε...

επισης υπαρχει καποιος λαγνοεργατισκοαγωνιστης να μας εξηγησει τον ερωτα ρουση και μαυρουδεα με το μορφωμα τους ?
Ειναι μονο συναδελφικη αλληλεγγυη η στρατηγικη συμπτωση
οεο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου κοσμοναυτη , δεν ξερω αν θα γινει μεσα στο θερος η λιγο μετα η και καθολου , αυτο που ξερω ειναι οτι μακαρι να γινει , γιατι στην ουσια υπαρχει πληρης προγραμματικη ταυτιση αλαβανου και ανταρσυας , κι αν δεν μπορεις να τα βρεις ουτε με αυτους που συμφωνουν μαζι σου πως ειναι δυνατον να ευελπιστεις να πεισεις κοσμο που εχει πολλες διαφωνιες . Οπως και να εχει θα δειξει , γιατι κι ο αλαβανος δεν εχει κανει καποιο σχολιο πανω στην πολιτικη αποφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

αριστερη κεραια

Ανώνυμος είπε...

Αναυδε το ΚΚΕ δηλωνει οτι δεν υπαρχουν προεπαναστατικες συνθηκες αρα για ποια επανασταση εδω και τωρα μας μιλας ? Επισης μεχρι το τελευταιο συνεδριο που ειχε προκριθει το ΑΑΔΜ το ΚΚΕ ηταν ρεφορμιστικο ? δεν νομιζω .

αριστερη κεραια

Αναυδος είπε...

αριστερη κεραια που δυστυχως περα παο καουτσκυ κυκρο και αλαβανο δεν πιανεις

Επαναστατικς συνθηκες ειναι αντικειμενικες δεν μπορεις να τις δημιουργησεις. Το θεμα ειναι οταν αυτες εμφανιστουν που αν πιστευεις οτι ο καπιταλισμος εχει μπει στο τελικο του σταδιο αυτο θα γινει συντομα θα εισαι ετοιμος η θα ψηφισεις τοτε τους αμυντικους προυπολογισμους της μεταβατικςη βεβαιως βεβαιως κυβερνησης

Ανώνυμος είπε...

Αναυδε το ΚΚΕ δεν εκτιμα οτι συντομα θα προκυψουν επαναστατικες συνθηκες , το μονο που εκτιμα ως πολυ πιθανο ειναι η διεξαγωγη πολεμου την οποια ειναι πολυ πιθανο να εκμεταλευτουν οι ταξικες δυναμεις . Επισης το συντομα ειναι σχετικο , συντομα μπορει να ειναι απο 5-100 χρονια , αν σκεφτουμε οτι πηρε πανω απο δυο αιωνες για την επιβολη της αστικης ταξης στην φεουδαρχια , αρα ειναι πολυ πιθανο το διληματακι που βαζεις να μην το ζησω και ζησεις καν.

αριστερη κεραια

kosmonautis είπε...

@ αριστερή κεραία

με τις ευχές μου, λοιπόν, και... καλούς (πολιτικούς) απογόνους.
ο αλαβάνος έχει ικανότητες, όπου πάει τα καταφέρνει μια χαρά.
ετοιμάζει το επόμενο σχήμα και φεύγει. το έχει ξανακάνει.

αλλά μια που "έπιασες" -και εσύ- το 15ο διάβασέ το λίγο προσεκτικότερα. θα σε εκπλήξει ο τρόπος που το διαστρεβλώνουν οι όψιμοι υπερασπιστές του.

ίσως, πάλι, είναι χρησιμότερο να διαβάσεις καλύτερα και το 19ο. κατα πως πάει, σε μερικά χρόνια θα το επικαλείσαι.

kosmonautis είπε...

@ αριστερή κεραία

δεν σε προλαβαίνω, είσαι απίστευτος και τελικά λές την αλήθεια μόνος σου

για πές μας τώρα: αφού εσύ δεν πείθεσαι για τη δυνατότητα ύπαρξης επαναστατικών συνθηκών για τι πράγμα ακριβώς είναι μεταβατικό το προγραμμά που υποστηρίζεις;

μήπως να δείς λίγο ξανά το σημείο 8 της απόβασης που λέει πως "Η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης θα ανοίξει το δρόμο για την επανάσταση, για τη διεκδίκηση και κατάκτηση της εξουσίας και της κυβέρνησης από τις μαχόμενες δυνάμεις των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος, τη σύγκρουση και τελικά τη συντριβή του αστικού κράτους";

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μπλε κοκόρι, δε σου βγήκε η πρώτη μουσμουλιά σου και επιστρέφεις με δεύτερη δριμύτερος;

Εγώ ανέκαθεν οπορτούνιζα. Αλλά η αριστερά έχει γίνει έννοια-λάστιχο για να χωρά άτομα σαν κι εσένα πχ. Οπότε πρέπει να διευκρινίζεις κάθε φορά τι εννοείς ή να εγκαταλείψεις τον όρο, όπως έκαναν κάποτε και οι κομμουνιστές με τη σ/δημοκρατία ως όρο. Προσωπικά κατανοώ και τις δύο επιλογές, αλλά προτιμώ την πρώτη.

Αριστερή κεραία, τρεις σύντομες παρατηρήσεις στο αρχικό σου σχόλιο
α) αν είχατε καθορισμένη αυτή τη γραμμή για τη δημιουργία μετώπου, γιατί γίνεται ολόκληρο ζήτημα πώς θα μπει ο αλαβάνος σε αυτό και δεν του προτείνατε μέτωπο με βάση τις ήδη καθορισμένες αρχές σας; Γιατί έπρεπε να συζητηθούν από την αρχή τα ίδια πράγματα, αν δεν συνέτρεχε άλλος λόγος, πέρα από τη διαφωνία για τον αλέκο και τη φόρμουλα που θα τον χωρούσε;
β) έχει βγάλει κάτι η ανταρσύα ως μετωπικό σχήμα -όχι οι συνιστώσες της, η ίδια- για τη θέση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα; Θα μας δώσεις μια παραπομπή αν θες; Γιατί έχω την εντύπωση ότι την επινόησες από μόνος σου, δυστυχώς.
γ) μιας κι αναφέρθηκε ο ζάχαρης στα σχόλια, έχει ένα πολύ ωραίο φωτομοντάζ με τον κουτσούμπα στο τελευταίο ποντίκι, όπου ο γγ λέει στους δημοσιογράφους: θέλω να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση. Γιατί τα παραπέμπετε όλα στον καπιταλισμό;
Σταματήστε να αναπαράγετε άκριτα τα αστικά στερεότυπα κι αρχίστε να κάνετε σοβαρή κριτική σε αυτά που λέει όντως ο άλλος και όχι σε μια καρικατούρα των θέσεων του.

Ανώνυμος είπε...

κοσμοναυτη , που ξερεις μπορει και να επικαλουμαι , αναρωτιεμαι ομως ποια θα ειναι η νεα γραμμη του κομματος που θα αντικαταστησει αυτη του 19ου , πιο αριστεριστικη δεν πιστευω πως θα ειναι . Οσον αφορα τον Αλαβανο σε ευχαριστω για τις ευχες αν και πιστευω οτι οι πολιτικοι απογονοι θα ειναι το ιδιο ενοχλητικοι για το συνολο της καθεστωτικης αριστερας (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) .

αριστερη κεραια

Ανώνυμος είπε...

Κοσμοναυτη θα παιξουμε την κολοκυθια απο οτι φαινεται , το μετωπο καθως και το μεταβατικο προγραμμα της ανταρσυα θα ανοιξουν το δρομο για μια συγχρονη επαναστατικη πορεια , δεν παραπεμπονται για την μετα την επανασταση κατασταση . Σφυροδρεπανε , θελω να υπενθυμισω οτι ζητημα μετωπου τεθηκε και στην προηγουμενη συνδιασκεψη , αλλα δεν περασε , τωρα προφανως ειχαν οριμασει οι συνθηκες για το μορφωμα για αυτο και αποφασιστηκε , πιο συγκεκριμενα ομως για τον Αλαβανο το περιεργο ειναι οτι συμφωνει πληρως με το μεταβατικο προγραμμα της Ανταρσυα και παρ΄ολα αυτα αργησε τοσο να παρει μια τετοια πρωτοβουλια η Ανταρσυα , οσο για την θεση της χωρας στην ιμπεριαλιστικη αλυσιδα πραγματι δεν εχω κατι προχειρο ως θεση της ανταρσυα , αλλα απο οσο εχω παρακολουθησει το συνολο των συνιστωσων θεωρουν οτι μαλλον εχει αυξηθει η εξαρτηση της χωρας παρα ανεβηκε σκαλοπατια στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα για αυτο και υπαρχει τελειως διαφορετικη αναλυση απο Ανταρσυα και ΚΚΕ πανω στο συγκεκριμενο ζητημα .

αριστερη κεραια

kosmonautis είπε...

@ αριστερή κεραία

α) όποια και να είναι η γραμμή τότε στην ανταρσυα το 19ο θα έχουν οδηγό
β) άνθρωπό να υποστηρίζει μεταβατικό πολιτικό πρόγραμμα αλλά να μην πιστεύει οτι θα ζήσει την επαναστατική κατάσταση και να κάνει λόγο για "100 χρόνια" πρώτη φορά συναντώ. σε ευχαριστώ πάρα πολύ. με τέτοιο "κυβερνητισμό" στο σκεπτικό σου, μήπως να πας συριζα να πάρεις και θεσούλα;
γ) τελικά, είχες δεν είχες, πήρες το δρόμο του αντικομμουνισμού για να επιβεβαιώσεις πλήρως την πολιτική ανεπάρκεια των όσων λές. μετα το σχόλιο για καθεστωτικό κκε "δεν περιγράφω άλλο"
ώρα καλή

Ανώνυμος είπε...

Την επαναστατικη κατασταση πως την φανταζεσαι κοσμοναυτη ? μπορεις σε παρακαλω να μου την περιγραψεις λιγο ?

αριστερη κεραια

kosmonautis είπε...

επειδή θεωρώ οτι ο σχολιαστής "αριστερή κεραία" με την ατάκα για το "καθεστωτικό κκε" απέδειξε:
α) πόσο σφόδρα αντικομμουνιστής είναι και
β) οτι εμπνέεται από την ανιστόριτη θεωρία των δύο άκρων
δηλώνω υπεύθηνα στην κε του μπλοκ και στο λοιπό αναγνωστικό κοινό τα εξής:
α) δεν απαντώ σε κανένα ερώτημα του σχολιαστή "αριστερή κεραία"
β) πράγματι αδυνατώ να περιγράψω την "επαναστατική κατάσταση", διότι δεν πρόσκυμαι στην "αντικαθεστωτική αριστερά" που αυτά, όπως μας "(απ)έδειξε" η "αριστερή κεραία", τα παίζει στα δάχτυλα.
η αλήθεια είναι οτι έχω ακούσει κάτι "καθεστωτικούς" να μιλάνε για την κομμούνα του παρισιού, για τους "πάνω που δεν μπορούν και για τους κάτω που δεν θέλουν", για τη ρωσία του 1917 και τη γερμανία του 18-19 αλλά... λίγα πράγματα.
γ) γνώριζα οτι το "αντ" της "ανταρσυα" προέρχεται από τη λέξη "αντικαπιταλιστική", όχι από τη λέξη "αντικαθεστωτική".
δ) αδυνατούσα να καταλάβω πως αντικαπιταλιστικός πολιτικός φορέας έχει πολιτικό μεταβατικό πρόγραμμα που τελικά δεν συνδέεται με τον σοσιαλισμό αλλά ξανά με τον καπιταλισμό. σήμερα έμαθα πολλά!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αριστερή κεραία, εμένα μου αρκεί η εκ μέρους σου αποδοχή ότι ο αλαβάνος έχει ίδιες θέσεις με την ανταρσύα, τη θεωρώ άκρως αποκαλυπτική και δε θα επιμείνω περισσότερο επ' αυτού.
Για το δεύτερο σημείο που θίγεις, μπορείς να μου πεις πού ακριβώς λέει το κκε στα ντοκουμέντα του πρόσφατου συνέδριού του ότι ανέβηκε σκαλοπάτια στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα; Γιατί φοβάμαι πως και αυτό το επινοείς μόνος σου, χωρίς να το έχεις δει στο πρωτότυπο.

Αναυδος είπε...

μου αρεσει που οι κεραιες οι μπλε οι ρλ κλπ ξεκινουν δηθεν καλοπροαιρετα για το καλο μας να μας διορθωσουν βρε παιδι μου και καταληγουν σττο καθεστωτικο κκε στη παραχαραξη και διαστρεβλωση των θεσεων του κλπ

απο οτι φαινεται τα ιδια σεμιναρια παρακολουθουν

υγ
για να σοβαρεψω την κουβεντα ο αλαβανος ειναι ενας ημιτρελλος πολιτικαντης που αρνειται να παει σπιτι του. οποιος ονειρευεται μετωπο μαζι του περα απο το γελοιο της υποθεσης δειχνει και την απελπισια του

Ανώνυμος είπε...

το αναβαθμισμένο ενδιαφέρον για την συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι θετικό .

το ίδιο και ο διάλογος μέχρι την συνδιάσκεψη της , όμως σύντροφε αριστερή κεραία , η απόφαση δεν είναι αντίστοιχη . δεν αποφασίστηκε μέτωπο όχι με τον Αλαβάνο , δεν λέει κάτι αυτό , αλλά άλλη επιλογή στρατηγικά από το αντικαπιταλιστικό μέτωπο .

αυτό ήταν το καθοριστικό , μια απόφαση σε μια λογική σύγχρονης εφαρμογής του ενιαίου και του λαϊκού μετώπου ( χωρίς εκπροσώπους κάποιας καλής αστικής τάξης , με οριζόντιες όμως διαδικασίες στις μάζες που ριζοσπαστικοποιούνται - δεν είναι ζητούμενη μια τεράστια ταμπέλα ζήτω η εργατική τάξη και ο σοσιαλισμός )

η πλήρης απουσία πολιτικής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ , εκτίμησης για την κίνηση της αριστερής πλατφόρμας , και πως θα υπάρχει αριστερά την στιγμή της κυβερνητικής ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει την διάλυση του εργατικού κινήματος που θα σημάνει .

και τελικά ο φετιχισμός του τρίτου πόλου σαν αντί - στην υπόλοιπη αριστερά , η απουσία κάθε εκτίμησης για το πως η κυβέρνηση της αριστεράς ( και όχι κάτι άλλο ) είναι κάτι απόλυτα μη αφομοιώσιμο από το κράτος και τον ιμπεριαλισμό , και αυτός είναι ο λόγος που η ρεφορμιστική αριστερά δεν το βάζει , σε μια λογική έκφρασης στο κρατικό επίπεδο του ταξικού μπλοκ των από κάτω , απέναντι σε κάθε εκβιασμό και πρότυπο οργάνωσης της κοινωνίας από το μπλοκ αστισμού - ιμπεριαλισμού . Η απόφαση στέκεται στο αναπόφευκτο της επιδείνωσης του ταξικού συσχετισμού δύναμης .

εν ολίγοις πολύ κακό για το τίποτα , ίδια με την απόφαση της 1ης συνδιάσκεψης είναι η απόφαση . Θα εξαγγελθεί και κάτι σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ - σχέδιο Β . Ε και ?

" κάποιος σύντροφος "

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Χα!
"για να σοβαρεψω την κουβεντα ο αλαβανος ειναι ενας ημιτρελλος πολιτικαντης που αρνειται να παει σπιτι του. οποιος ονειρευεται μετωπο μαζι του περα απο το γελοιο της υποθεσης δειχνει και την απελπισια του"
+1000!!!
Ξέρεις, Αναυδε, τι υποψιάζομαι πως έχουν στο μικροαστικό μυαλουδάκι τους; Να πάνε, σαν αριστερή πλύστρα, μετά την συγκρότηση του "αριστερού πόλου", και μαζεύοντας κανά εκλέξιμο ποσοστό >3%, να προσφέρουν άλλοθι αριστερής υποστήριξης, (μετά ανταλλαγμάτων βεβαίως-βεβαίως), σε κυβέρνηση Συριζα.
Η περίφημη φωτό Τσίπρα-Χάγιου & Σία, πέρσι με την "διερευνητική ελτολή", επιμένω πως δεν βγήκε για πλάκα, ήταν κίνηση στρατηγικής ολκής.
Βέβαια αυτό έχει σαν προϋπόθεση (=απαίτηση της Α.Τ. για το τελικό Ο.Κ.) την προκαταβολική ουσιαστική εκμηδένιση του ΚΚΕ, ώστε η βέβαιη και σύντομη αποτυχία της "αριστερής" (μεταβατικής, μπολιβαριανής, κολοκοτρωναίϊκης η δεν-φέρω-γώ-πως-θα-την-πούνε) Κυβέρνησης να πιάσει τόπο, και να μην απολήξει σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ.
Παλεύει και η Α.Τ. ενάντια στην παραδοσιακή Λερναία Υδρα της...
Τότε θα υπάρξει, επι τέλους, μαζική "λαϊκή στροφή" στον ανοιχτό Φασισμό, σαν έσχατη "ελπίδα".

Ανώνυμος είπε...

Μπρέζνιεφ αριστερός είσαι και φαίνεσαι!

Δεν απαντάς και αντ' αυτού γράφεις πράγματα που πρέπει να τα διαβάσεις εσύ πρώτα. Εσύ κάνεις χρήση της λέξης "αριστερά" και όχι εγώ.

Σου υπενθυμίζω τί έγραψες:

"Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο βασικά είδη αριστεράς. Αυτή που είναι –ή επιδιώκει να γίνει- επικίνδυνη για το σύστημα κι αυτή που είναι χρήσιμη κι υπεύθυνη. Κι εκτός από την χρηστική της αξία για την εξουσία, διαθέτει άλλη μία, ανταλλακτική. Εμπορεύεται ελπίδες, ξεπουλάει ιδανικά, συναντιέται με τον εμπορικό κόσμο και συζητάει μαζί του για μαρξισμό σε επίσημες ημερίδες."

Και ρωτάω πολύ απλά: ποιά είναι η επικίνδυνη ή που επιδιώκει τελοσπάντων, αριστερά;

Εκτός αν σου φαίνεται ύποπτη η ερώτηση.

μπλε κοκκόρι

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κοκκόρι, το κούρασες και ψόφησε. Κάνεις ηλίθιες ερωτήσεις που έχουν προφανείς απαντήσεις. Αν θες να σου τις συλλαβίσω, λυπάμαι αλλά δε θα το κάνω. Εάν πάλι θες να πεις κάτι δικό σου, πες το ρε άνθρωπε, και αν δε μου το απευθύνεις προσωπικά μάλιστα, τόσο το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Ποτε δεν υποατηριξα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλα η καρικατουρα κριτικης εναντιον της οτι η συναντηση με τον Τσιπρα σηματοδοτησε κατι διαψευστηκε απο τη σταση της στις εκλογες τον Ιουνιο, οπως και απο τις αποφασεις της. Λες και η συναντηση της Αλεκας με Παπαδημο ειναι σοβαρο σημειο αντικριτικης.

Ρ.Λ.

G..T είπε...

Ωραίο κείμενο συμφωνώ σε όλα. Απλά δεν ξέρω που σταματά το (πρέπει να) και που αρχίζει το είναι

kosmonautis είπε...

"κάποιε σύντροφε" με συγχωρείς αλλά αυτόν το (νεο)εξυπνακισμό δεν τον καταλαβαίνω και τοποθετούμαι γιατί τον διάβασα και αλλού.
τί πάει να πει "αναβαθμισμένο ενδιαφέρον για την συνδιάσκεψη της ανταρσυα"; σαν το μαυρουδέα τα λές και εσύ.
εγινε ένα σχόλιο που αναφέρθηκε και στο "νέο" και "επαναναστατικό" που νομίζει ο σχολιαστής ότι κομίζει η απόφασή του σώματος που πρόσκειται πολιτικά. απο εκέι και έπειτα ξεκινά μια κουβέντα.
δηλαδή σε ποιά βάση θα γίνει η συζήτηση;
για την ανταρσυα έσκιζε τα ρούχα του ο άνθρωπος. για το πρόγραμμα της νέας δημοκρατίας θα γίνονταν η κουβέντα;

Αναυδος είπε...

σεχταρ θα συμφωνησω μαζι σου οτι λειπει σημερα απο το πολιτικο σκηνικο ενας ποιο αριστερος συριζα που θα χρησιμευσει σαν τσοντα στη μελλοντικη κυβερνηση της 'αριστερας'. Εκει υπαρχει ψωμι που το εχουν μυριστει οι ανιδιοτελεις επαναστατες τυπου ρουση, μαυρουδεα, καλτσωνη κλπ. Ειναι πιο ευκολη η τουμπα ολης της μετωπικης ανταρσυας με προσχημα τον τρελλο της τηνου παρε της σκετης ανταρσυας
στηριζουμε την αλλαγη ελεγχουμε την εξουσια aka ελευθεροτυπια του '80

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε κοσμοναύτη , κάπως έπρεπε να κάνω εισαγωγή .

μπορεί να έχω λάθος και να μην υπάρχει ενδιαφέρον για την συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

άσε που το βασικό που είπα είναι πως θεωρώ ότι το ενδιαφέρον διαψεύστηκε ...

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

ωστε η "προφανής απάντηση" είναι (αν κατάλαβα) ότι το ΚΚΕ είναι η "επικίνδυνη αριστερά"; Γιατί δεν το συλλαβίζεις εσύ;

Να σου θυμίσω λοιπόν την (σωστή) θέση της Αλ. Παπαρήγα ότι εμείς δεν είμαστε αριστεροί αλλά κομμουνιστές.

μπλε κοκκόρι

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Φίλε, Ρ.Λ., θα μας τρελλάνεις!
Η συνάντηση Αλέκας-Παπαδήμου έγινε για διερεύνηση δυνατότητας συγκυβέρνησης ΚΚΕ-Παπαδήμου, η, έστω, ανοχής του ΚΚΕ στον Λουκά;;!;!;;;;
Για κοίτα καλά αυτή την περίφημη φωτό και την σημειολογία της:
http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//E808AAC52650BA7A409FD963A618A14E.jpg
καθώς και τα δημοσιεύματα:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=456918
...του τεράστιου Σάββα, που τα "απλώνει":
http://www.eek.gr/index.php?view=article&catid=90%3Aelections2012&id=893%3A-6-&format=pdf&option=com_content&Itemid=29
...και του Αγγελάρα, που προσπαθεί να τα κουκουλώσει, σαν παπατζής:
http://aristeroblog.gr/node/745
Θυμήσου πως η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής!!!
Τότε, που όλες οι κότες πανηγύριζαν την "αριστερή στροφή", ενώ την ίδια ώρα χλεύαζαν την Αλέκα, που είχε τα α%&#^δια, περιφρονώντας όλες τις επικοινωνιακές νόρμες, να καλέσει τον Λαό σαν αυστηρή δασκάλα, "να διορθώσει την ψήφο του"....
Και, άκου λέει... "...διαψευστηκε απο τη σταση της (ανταρσύα) στις εκλογες τον Ιουνιο..."!!!
Μα αυτές οι εκτιμήσεις και πράξεις των ανταρσυάνων, μαζί με την φωτό με τα δύο άσπρα (και αδειανά) πουκάμισα, είναι, που έστειλαν το 70% των ψηφοφόρων τους, στον Σύριζα στις 17/6, συμβάλλοντας στο κλίμα και την ευφορία της "αριστερής νίκης", τρομάρας τους. Μια ακόμη μικρή "Βάρκιζα" από τους όψιμους wannabe θιασώτες του Αρη!!!!
Τι ήταν αυτό; Βλακεία η μήπως κανονικό πρακτοριλίκι, σαν αυτό, που ψήνεται με τον επικείμενο γάμο;

Ανώνυμος είπε...

Να σου θυμισω οτι οι αριστεριστες δεν ηταν στη βουλη, αρα η διερευνητικη εντολη δεν τους ακουμπουσε. Ωστοσο, το επιχειρημα οτι εχασαν ψηφοφορους, αρα ειχαν φιλοσυριζα σταση ειναι ανυποστατο, καθως και το κκε εχασε τους μισους,χωρις συναντηση με τσιπρα.

Ρ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

καλά κάνουν οι σ του ΚΚΕ και εκβιάζουν όλη την ώρα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις " κατηγορίες " περί ΣΥΡΙΖΑ .

εφόσον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τσιμπάει , και παραμένει ουρά του ΚΚΕ , στην γραμμή που ο σ σεχτάρ περιέγραψε τέλεια .

πρώτα κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας , μετά φασισμός και μετά επανάσταση .

από κει και μετά , τα όσα λέγονται για σκοτεινό σχέδιο , να γίνει αριστερό μέτωπο και να πάρει 3 % και να μπει σε κυβέρνηση της αριστεράς , δεν συνάγονται από τις αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά μακάρι .

είμαστε όλοι εδώ υποτίθεται , και με την απλή αναλογική .

γενικά πάντως αυτό που λείπει είναι μελέτη στην θεωρία και την πρακτική του μετώπου , σε όλη την ιστορία και την θεωρία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος .

ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν το μέτωπο αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για μια επαναστατική γραμμή .
Λόγοι που έχουν να κάνουν και με τον κοινωνικό καταμερισμό εργασίας , με το κράτος και με την πολιτική συνείδηση . Τα όρια του αυθόρμητου , και την ανάγκη σύναψης συμμαχιών και προγραμμάτων .

το λάθος που γίνεται είναι ότι και από το ΚΚΕ και από όλους μπαίνουν πρώτα τα κόμματα , και η μεγάλη πολιτική . Γι αυτό μιλάμε όλη την ώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για το ενιαίο εργατικό μέτωπο και μέτωπο της αριστεράς σαν εφαρμογή του λαϊκού μετώπου στις σύγχρονες συνθήκες .

όλες αυτές οι προσπάθειες οικοδόμησης της διαμαρτυρίας θα αποτύχουν , και το χειρότερο είναι ότι δεν θα τα αποτιμήσετε κιόλας .

ο κόσμος δεν τραβάει και δεν καταλαβαίνει . Αυτό θα λέτε μια ζωή .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=m7TgkmYkyyk

-Cultural Mastah-

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ λεει οχι μετωπο δηλαδη συμφωνια κορυφων με τους αστους και τους μικροαστους αλλα λαικη συμμαχια ητοι συμμαχια των εργαζομενων ταξεων με την ηγεσια του προλεταριατου, για την εξουσια τους. Αυτο και τιποτε αλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικα καμμια σχεση με κατι τετοιο, ισα-ισα ειναι φανατικα εναντιον οπως καθε αστικο κομμα που σεβεται τον εαυτο του. ΑΑ

kosmonautis είπε...

@ cultural mastah

τα σέβη μου, σε εσένα και στον πουντίδη

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρ.Λ., αφού αρπάζεσαι από τα τυπικά, θα θυμάσαι πως όλο εκείνο
το σούργελο του Τσίπρα με την διερευνητική" ήταν ούτως η άλλως
άνευ αντικειμένου. Μια προπαγανδιστική καμπάνια ήταν εν όψει του επόμενου "γύρου" της 17/6, και όλοι το ήξεραν! Και η ιστορική φωτό είναι το αδιάψευστο τεκμήριο της αβάντας του Ανταρσύα σε εκείνο το ξευτιλίκι, που βέβαια μόνο λάθος δεν ήταν. Ηταν αναγκαία συνέπεια μιάς εικοσάχρονης πορείας του συγκεκριμένου χώρου (Ναρ), και ανήκει σε μια συμπαγή αντικομμουνιστική στρατηγική των "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων", όπως τις γνωρίζουμε,παρά τις διάφορες συσκευασίες, που αλλάζουν εδώ και πολλές δεκαετίες.
Και όπως παρατήρησε προσφυώς κάποιος πέρσι: "Το ΚΚΕ ηττήθηκε από αυτό, που πολέμησε, ενώ το Ανταρσύα από αυτό, που υποστήριξε",
ΑΝ ηττήθηκε, συμπληρώνω εγώ, και δεν ήταν ένας συνειδητός και μεθοδευμένος ελιγμός...
Καλή νύχτα!
---------------
"Κάποιε σύντροφε", το τι θα γίνει μετά τον Φασισμό....
....άστο, είναι δουλειά του ΚΚΕ, όπως θα είναι τότε.
Μέχρι τότε να θυμηθείς πως ο πιό σίγουρος δρόμος για τον Φασισμό είναι το "Μέτωπο" των πλατειών αντικομμουνιστικών και ολίγων μαϊντανών κομμουνιστικών δυνάμεων. Τώχουμε δεί το έργο, και κυρίως τώχουμε πληρώσει καλά.
Ενότητα στη βάση της ανοχής του σύγχρονου αντικομμουνισμού απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ για τους κομμουνιστές.
Επίσης πραγματική πλατειά πολιτική, (ενότητες και αληθινά μέτωπα..) μπορεί να κάνει μόνο ο ιδεολογικά αδιάλλακτος.
Η ενότητα δεν φτειάχνει την επαναστατική δύναμη.
Η επαναστατική δύναμη φτειάχνει την ενότητα.
Αλλιώς, μια (ακόμη) δοκιμή, (είναι πια αμφίβολο αν) θα σας πείσει.
Επίσης καλή νύχτα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΑ , να μιλάμε σε επαφή και σε σχέση με την ιστορία και την θεωρία του κομμουνιστικού κινήματος .

η μόνη μετωπική θεωρία είναι το ενιαίο εργατικό μέτωπο για την ενότητα της εργατικής τάξης πάνω σε μια ατζέντα που με βάση την επαναστατική φρασεολογία , είναι μεταρρυθμιστική . Με δομές των από κάτω , υβριδικές κυβερνήσεις , όξυνση της ταξικής πάλης .

και η εξέλιξη του σε λαϊκό μέτωπο , αν μιλάμε για συμμαχίες με αστικές μερίδες ( ΠΧ το ΑΑΔΜ )

δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να ψήνεσαι ότι ένα συνέδριο αρκεί να διαγράψει όλη την πορεία του κόμματος και του κομμουνιστικού κινήματος , και να μου λες ότι το μέτωπο έγινε ξαφνικά συμμαχία κορυφών με τους αστούς , επειδή ένα συνέδριο διάλεξε την λέξη συμμαχία .
η λαϊκή συμμαχία δεν αφορά την εργατική τάξη και τις άλλες εργαζόμενες τάξεις αλλά μια πολιτική τους πρωτοπορία .

είναι δηλαδή κλασικές αριστερίστικες συνταγές για " ανέβασμα του κοινωνικού αγώνα " πολιτικοποίηση των συνδικάτων και τέτοια . Είναι οριζόντια , κάθετα και διαγώνια , το λεγόμενο αντικαπιταλιστικό μέτωπο .

αστικό κόμμα ήταν το ΠΑΣΟΚ το 74 και η ΝΔ το 89 .

δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , τον όποιο πες τον και ακροδεξιό αν σε κάνει πιο σίγουρο για το κόμμα σου .

είναι ένα υβριδικό προϊόν ριζοσπαστικοποιησης αρχικά μικροαστικών και νεολαίας , και υποδοχής κατόπιν μισθωτής εργασίας .
γενικά να μην έχεις τέτοιον θαυμασμό στον καπιταλισμό και το κράτος , δεν είναι τόσο παντοδύναμοι να φτιάχνουν έτσι αστικά κόμματα .

δεν αναπαράγω μια θεωρία ΣΥΡΙΖΑ πεδίο πάλης , όπως δεν είναι και το ΚΚΕ πεδίο πάλης , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όποιος θες .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

σεχτάρ εγώ επιμένω ότι δεν θέλω να ζήσω τον φασισμό γιατί δεν είναι αναπόφευκτος και δεν φέρνει επανάσταση , και δεν είναι δουλειά του ΚΚΕ τι θα γίνει μετά .

θα είναι κυρίως όσων δεν ποντάρουν στο ότι θα έρθει ο φασισμός σίγουρα , αλλά μετά θα ... αντεπιτεθούμε .

μια τοποθέτηση από άλλους φίλους συνομιλητές συντρόφους προσκείμενους στο ΚΚΕ πχ τον διαχειριστή , για το αν βλέπει καλά ο σεχτάρ τον φασισμό , θα με βοήθαγε . αυτό λέει το ΚΚΕ , και στα λόγια , ανοιχτά ?

" κάποιος σύντροφος "

kosmonautis είπε...

"η λαϊκή συμμαχία δεν αφορά την εργατική τάξη και τις άλλες εργαζόμενες τάξεις αλλά μια πολιτική τους πρωτοπορία"
απο πού πηγάζει αυτό "κάποιε σύντροφε";

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

" κάποιος σύντροφος ", 10 Ιουνίου 2013 - 1:27 π.μ.
!!!!!!
Υπέροχο!
Ο Σεχτάρ αναμένει την σύγκληση του Λαϊκού Δικαστηρίου, προκειμένου να ακούσει το κατηγορητήριο και να ετοιμάσει την απολογία του! Μούχει ξανατύχει, και όχι μία φορά! Αειντε, με παρασύρεις σε περιαυτολογίες...
Καταρχήν, φρόντισε να διαβάζεις τι ακριβώς σου γράφω και μην μου αποδίδεις επιπόλαια τα κλισέ του μυαλού σου.
Χωρίς να εκπροσωπώ το ΚΚΕ, μπορώ με μεγάλη βεβαιότητα να σου πω ότι τον Φασισμό, είτε μέσω της αλληλουχίας "γιαλαντζή-μέτωπο και μετά φασισμός", είτε σκέτον απευθείας, το μεν ΚΚΕ κάνει ότι μπορεί για να τον αποτρέψει, ενώ εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε (τα αποτελέσματα μετράνε και όχι οι προθέσεις) για να του ανοίξετε το δρόμο.
Το ΚΚΕ επιδιώκει να πάει στην Επανάσταση χωρίς τον Φασισμό σαν ...ενδιάμεσο στάδιο(!!) ...που όμως εκεί σίγουρα θα μας οδηγήσουν τα δικά σας γιαλαντζή-μέτωπα και τα "μεταβατικά προγράμματα" των ποικίλων αριστερούληδων, που συναγελάζεστε.
Αλλού τα σάπια...
Απλά το ΚΚΕ έχει και για τον Φασισμό μια λύση, σαν κόμμα παντός καιρού.

Ανώνυμος είπε...

σ σεχτάρ κρατάω την συμφωνία μας για καλές προθέσεις και άσχημα αποτελέσματα , όσο και αν διαφωνούμε στα αποτελέσματα του ΚΚΕ , αν θα είναι άσχημα . Για τα αποτελέσματα των άλλων δεν είπα ότι θα είναι καλά , από την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ σφραγίζεται από την ταξική συνεργασία . Και το KPD πάντως καλές προθέσεις είχε , και ήταν και σίγουρο ότι έχει σχέδιο για μετά τον φασισμό .

σ κοσμοναύτη , δεν βλέπω κάθε συνομιλητής να κολλάει και μια παραπομπή σε κάθε τι που λέει . Οπότε δεν θα το κάνω ούτε εγώ .

να υπερασπίζεσαι πιο επιθετικά την αλλαγή από ααδμ σε ΛΣ , ή να μην την υπερασπίζεσαι .

πάντως είναι μια αλλαγή που έγινε γιατί το θέμα πλέον θεωρείται πως είναι η εργατική εξουσία και όχι οτιδήποτε άλλο . Συνεπώς είναι συμμαχία πάνω στην στρατηγική του ΚΚΕ και έξω από το ενιαίο εργατικό μέτωπο . Μπορεί καλώς , αλλά να το συζητάμε σαν ότι είναι , και όχι με τρίπλες .

και αυτό 29 - 34 είναι , και αποτιμημένο με αποτελέσματα και όχι προθέσεις .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Ειπαμε "Λαικη συμμαχια". Εφ'οσον δεν υπαρχουν σταδια δεν υπαρχει ΑΑΔΜ, ουτε εργατικο μετωπο, υπαρχει ταξικη παλη εναντια σ'ολοκληρη την αστικη ταξη. Το 19ο Συνεδριο ειναι μια τομη, που απαιτησε πολιτικο θαρρος. Αλλα ειναι η μονη που εχει ιστορικη προοπτικη. ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Επομένως η υποστήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται από μία συνάντηση, μετά από την οποία η ανταρσύα κατέβηκε στις εκλογές του Ιούνη. Οκ, όποιος καλυφθηκε καλύφθηκε.

Ρ.Λ.

kosmonautis είπε...

"κάποιε σύντροφε"

επομένως το ότι: "η λαϊκή συμμαχία δεν αφορά την εργατική τάξη και τις άλλες εργαζόμενες τάξεις αλλά μια πολιτική τους πρωτοπορία", είναι το δικό σου συμπέρασμα και ουδεμία σχέση έχει με την πρόταση του κομμουνιστικού κόμματος.

επειδή, λοιπόν, το συμπέρασμά σου είναι λαθεμένο, σου μεταφέρω τα εξής:
η λαϊκή συμμαχία δεν είναι πολιτική συμμαχία και δεν κατεβαίνει σε εκλογές.
αυτή ακριβώς είναι και η κριτική που δέχεται πέρι "απομόνωτισμού" από πολλούς "επαναστατες" της σημερινής λεγόμενης "εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς" -και όχι μόνον αυτοί.
όλοι αυτοί, όμως, πρέπει να εξηγήσουν γιατί το ιδανικό μέτωπο πρέπει να είναι πολιτικό; εννοώ σε επίπεδο πολιτικών φορέων.
η συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού μετώπου δεν εμπεριέχει τη συμφωνία δύο ή περισσότερων πολιτικών φορέων οι οποιοί, αντιλαμβανόμενοι εκατέρωθεν την όποια πρωτοπορεία των ιδεών τους, συμφωνούν σε ένα κοινό πλαίσιο και απευθύνονται στην κοινωνία ως κομιστές της καλύτερης λύσης; που αλλού, όμως, μπορεί να αποτυπωθεί η δυναμική και η αποδοχή απο την κοινωνία μιας τέτοιας πρότασης αν όχι στην κάλπη; άρα γιαλατζί τα "εξω"κοινοβουλια, γιαλατζί και τα "αντικαθεστωτικά" και... όποιος κατάλαβε κατάλαβε (ξέρουν αυτοί).
συνάμα πρέπει να εξηγήσουν πώς γίνεται, απο την στιγμή που ενδιαφέρονται για όλο το λαό που χειμάζεται απο τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, το ιδανικό μέτωπο να είναι αριστερό; μόνο αυτοί χειμάζοντια; γιατί, λοιπόν, αυτός ο διαχωρισμός; αυτό δεν συνιστά απομόνωση;
έγραψα σε άλλη ανάρτηση ότι το εαμ, ήταν εθν απελευθερωτικό μετωπο και όχι εθν αριστερό μέτωπο ακριβώς γιατί, ανεξάρτητα απο το ποιοί τελικά δέχτηκαν την πρότασή του, απευθύνονταν ευρύτερα πολιτικά της αριστερά. στον "σοσιαλφασίστα" γ. παπανδρέου πρότειναν να αναλάβει την ηγέσία.

κλείνοντας: η "Λαϊκή Συμμαχία" προσδοκά να γίνει κοινωνική συμμαχία "απο τα κάτω" και για το λόγο αυτό απευθύνεται με ταξικά κριτήρια σε εργαζόμενους, φτωχούς εβε και αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους κλπ. θεωρεί σημαντικότερη την συμπόρευση και την κινηματική δράση με όσους αντιλαμβάνονται το πρόγραμμα της δράσης της ως αναγκαίο για την καλυτέρευση του επιπέδου διαβίωσης του λαού. σε μια τέτοια πορεία όσοι επιθυμούν μπορέι να γίνουν μέλη του κόμματος.
απ' την άλλη, η ίδια πορεία δεν αποκλείεται να όδηγήσει στη συγκρότηση νέων πολιτικών φορέων που τα μέλη της θα δρούν εντός της συμμαχίας, ή κάποιοι υφιστάμενοι να επιλέξουν την κοινή δράση. αυτό όμως θα γίνεται μέσα στα όργανα της συμμαχίας με διαπάλη στον πολιτικό λόγο κλπ. η συμμαχία δεν θα εκφράζεται σε επίπεδο κομμάτων.
αυτά, λοιπόν, αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του συνεδρίου και σε (παρα)καλώ να την διαβάσεις καλύτερα και ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς με αυτή, δεν είναι υποχρεωτικό, μην την (παρ)ερμηνεύεις κατά το δοκούν.-

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε kosmonauti , αν ανήκεις στο ... 98 % και ψήφισες υπέρ πιστεύοντας ότι ψηφίζεις την ενότητα όλου του λαού με μια ατζέντα .... αντίστασης , και όχι την κοινωνική παραταξιοποίηση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία , το 98 % μάλλον αρχίζει να ξεθωριάζει .

διάβασε πχ το σχόλιο του ΑΑ στις 05 :46 που λέει αυτό που λέω και γω για το τι είναι η ΛΣ . Εγώ δεν είμαι στο ΚΚΕ , γιατί ασχολήσε μαζί μου και δεν δίνεις βάρος να βρείτε τι ψηφίσατε ?

δεν υπάρχουν αν μιλάμε με όρους λενινιστικής τομής αυτά τα κάτω και πάνω που λες . είναι θέμα που έχει να κάνει με τα όρια του αυθόρμητου και την ανάγκη της πολιτικής πρακτικής . δεν υπάρχει κάτω χωρίς πάνω , και το ότι το ΚΚΕ λέει ότι η λαϊκή συμμαχία δεν κατεβαίνει σε εκλογές , δηλαδή δεν υπάρχει μετωπική πολιτική πάνω , πάει να πει δεν υπάρχει και κάτω . Υπάρχει παραταξιοποίηση κάποιων δυνάμεων πάνω στην εργατική εξουσία όπως την καταλαβαίνει το ΚΚΕ .

για ενιαίο εργατικό μέτωπο σου μιλάω , εσύ μου απαντάς για ενότητα κομμάτων . το μέτωπο της αριστεράς είναι πτυχή του ενιαίου μετώπου , είναι το αντίστοιχο του λαϊκού μετώπου σε συνθήκες απουσίας αστικής συνιστώσας . Προφανώς το ΕΑΜ ήταν εθνικοαπελευθερωτικό και όχι εθνικό αριστερό , " ταξικό " κλπ .

γνώμη μου είναι ότι δεν έχεις καταλάβει πλήρως τι είναι η ΛΣ και συζήτησε το με συντρόφους σου , για το αν η διαφορά του από το ΑΑΔΜ είναι ότι καλεί όλον τον λαό , ή ότι απλά είναι η κατάργηση κάθε μετωπικής στρατηγικής , μιας και τώρα πάμε για αυτό που λένε " αντικαπιταλιστική " επανάσταση .

με αυτή την έννοια ναι , για τίποτε χαράτσια , μπορεί η ΛΣ να δέχεται κόσμο από όλο τον λαό ( όχι όμως αριστερούς ) . Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει φερετζές " ανοίγματος " όταν η αλλαγή προγράμματος σηματοδοτεί το τέλος της μετωπικής πολιτικής .

το κούρασα σε χαιρετάω

" κάποιος σύντροφος "

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρ.Λ., 10 Ιουνίου 2013 - 5:59 μ.μ.,
Το βιβλίο της σύμπλευσης Ανταρσύα-Σύριζα, από τις πορείες, τις κοινές εκδηλώσεις ηγετικών στελεχών, μέχρι τις συνεργασίες (και εκλογικές) στα σωματεία και τους ΟΤΑ, με μνημειακά επιτεύγματα την Ικαρία και τους καθηγητές εσχάτως, είναι πολύ χοντρό, και απόξω, στο εξώφυλλο, διακοσμείται από την περίφημη φωτό, που διαισθάνομαι ότι (ορθώς, αλλά δεν φτάνει...) δεν επιδοκιμάζεις(;)
Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως θάχει και συνέχεια, αν και σε αυτό το τελευταίο θα προτιμούσα να διαψευστώ εγώ και να δικαιωθείς εσύ.
--------
" κάποιε σύντροφε ", 10 Ιουνίου 2013 - 2:22 μ.μ.
"Και το KPD πάντως καλές προθέσεις είχε , και ήταν και σίγουρο ότι έχει σχέδιο για μετά τον φασισμό."
Το KPD, εκτός από προθέσεις, είχε και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα: Πολέμησε σκληρά και ασυμβίβαστα τον Φασισμό, και εν τέλει, με τεράστιες θυσίες, ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕ, ιδρύοντας την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αν προτιμάς τον δρόμο των σοσιαλφασιστών: Τον συμβιβασμό, την προδοσία του αγώνα, τον πόλεμο με έπαθλο την ...BRD (!!!) (=ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ), επιλογή σου και να την χαίρεσαι. Αλλο δρόμο (..."τρίτο"!) δεν έδειξε η Ιστορία, και αν κατέχεις και λίγα από ιστορικό υλισμό, ξέρεις, πως δεν πρόκειται και να σου δείξει.

zoot horn rollo είπε...

Ρε παίδες κουράζει πολύ η "υπεράσπιση" σε κάτι που δε δεχτήκατε ποτέ (ΑΑΔΜ) και ξαφνικά είναι ό,τι καλύτερο. Άλλα δείχνουν οι κατά καιρούς "λενινιστικές" "μετωπικές πολιτικές" στις διάφορες "Ικαρίες", ειδικά από τη περίοδο της κρίσης και μετά, μη λέμε τα ίδια. Τουλάχιστον ψάξτε για κάνα άλλο τροπάρι να έχετε να λέτε...

kosmonautis είπε...

έ όχι ρε "κάποιε σύντροφε"!!! μέχρι εδώ!!!
ήρθε ώρα να τα ακούσεις:
α) καταρχάς δεν είμαι στο 98%, ακόμα ένα λάθος συμπέρασμα που βγάζεις. όμως και μόνο που το επικαλείσαι... κλάφτα χαράλαμπε!!
β) "κοινωνική παραταξιοποίηση" -δηλαδή ακόμα ένας (νεο)εξυπνακισμός σου- σε ότι αφορά το κκε υπάρχει μόνο στο μυαλό σου, όχι στην απόφαση του 19ου συνεδρίου. άλλωστε, κοινωνική παράταξη το κκε, και όχι μόνο αυτό, είναι ούτως ή άλλως. άκους εκεί... "κοινωνική παραταξιοποίηση".
γ) ασχολούμαι μαζί σου διότι συνειδητά, πλεόν βεβαιώθηκα, παρερμηνεύεις την απόφαση για τη λαϊκή συμμαχία και δεν μου αρέσει. στην τελική, όμως δεν καταλαβαίνω την ενόχλησή σου. έτσι είναι στην πολιτική. θέση- αντίθεση. τί να κάνουμε τώρα!
δ) για τελευταία φορά, λοιπόν, το κκε, πράγματι, πήρε απόφαση να ρίξει δυνάμεις για τη συγκρότηση της "λαϊκής συμμαχίας" με συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης.
το κάλεσμά του το απευθύνει με ταξικά κριτήρια σε όλο τον λαό και όχι σε όποιον είναι γενικά αριστερός ή και εγώ δεν ξέρω τί.
η λαϊκή συμμαχία, όπως σημερα το παμε που αποτελεί φύτρο της, εχει δικά της όργανα διοίκησης τα οποία όμως, δεν συγκροτούν πολιτικό σχήμα που θα κατέβει σε εκλογές.
μέσα στη λαϊκή συμμαχία δεν σταματά η πολιτική διαπάλη, το αντίθετό. επίσης, δεν αποκλείεται εντός της λαϊκής συμμαχίας να προκύψουν συσπειρώσεις που θα αποκτήσουν και την μορφή πολιτικού φορέα χωρίς όμως να δεσμέυεται σε αυτούς το κκε ή το αντίστροφο.
ποιό, λοιπόν, είναι το "τέλος της μετωπικής πολιτικής" που μας τσαμπουνάς; αν, τώρα, ως μετωπική πολιτική εννοείς τίποτα συμπράξεις με "παραγοντίσκους" και καλυμμένους αντικομμουνιστές που έχουν μεταβατικά προγράμματα για τον... καπιταλισμό, τότε, πράγματι, αυτά τελέιωσαν. αν πάλι όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνεις, πάνε να φτιάξεις το... "ενιαίο εργατικό μέτωπο". ώρα καλή!
ε) ο ΑΑ αναφέρει την πολιτική θέση του κκε μέσα στη λαϊκή συμμαχία. είπε κανείς οτι τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος θα απαρνηθούν την ταξική πάλη και το πρόγραμμα του κόμματος μέσα στις γραμμές της λαϊκής συμμαχίας; αυτό θα έλειπε.
στ) πραγματικά θαυμάζω το "αντικκε" μένος ορισμένων σαν και του λόγου σου.
αναφέρεσαι στο 98% που υπερψήφισε την πολιτική απόφαση του συνεδρίου σαν να πρόκειται για ηλίθιους που δεν κατάλαβαν ή κιοτήδες που ακολούθησαν. κρίμα! το παίζετε και "σύντροφοι" ορισμένοι και θέλετε και... "ενιαία εργατικά μέτωπα" τρομάρα σας!
ζ) άκου λίγο "τοτέμ". θα... χαλαρώσεις.

υγ: ζητώ συγνώμη από την κε του μπλογκ για την όποια "ταλαιπωρία" απο τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις. ελπίζω να μην χρειαστεί να επαναληφθεί. επίσης αν για οποιονδήποτε λόγο "χαλάω" το μαγαζί, θα δεχτώ ανοιχτά την κριτική της.

Ανώνυμος είπε...

Σεχταρ , πες οχι σε ολα τα ναρκωτικά !

Αν η γραμμή ο φασισμος θα φέρει επανάσταση ήταν σωστή δεν θα είχε εγκαταλειφθεί .

" κάποιος συντροφος "


Αναυδος είπε...

παντως το μετωπο ανταρσυας-συριζα ειναι ορατο σε ΕΛΜΕ και πρωτοβαθμιους δασκαλων οπου στα περισσοτερα εχουν κοινη παραταξη !

Το μετωπο ανταρσυας-πασκε στους οτα οπου στο νοθο τελευταιο συνεδριο η ανταρσυα εμεινε για να μην χασει τις πολιτιμες εδρες στην ΠΟΕ και αδεδυ αλλα και δεν αφησε να ψηφισουν οι εκτακτοι στα σωματεια που ελεγχει

Το μετωπο ανταρσυας-δακε φανηκε στην ΟΛΜΕ αλλα και στους γιατρους
Το μετωπο ανταρσυας-εργοδοσιας στο σωματειο της ζωνης

Αναζητειται ακομη το μετωπο ανταρσυας και λοιπων αντικαπιταλιστικων δυναμεων αλλα που θα παει ο αλαβανος προχωρησε σε σκληρη αυτοκριτικη για το μααστριχτ και το σχεδιο αναν και πιθανολογειται οτι θα προμηθευει την βιομε με βορακα απο τα κτηματα της τηνου (σε λογικες τιμες)

Ανώνυμος είπε...

κοσμοναύτη ηρέμησε . λες πράγματα εντελώς έξω από τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΚΚΕ και επιμένεις ότι το αλλάζω , διάβασε το .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Αναυδε , μηπως σου βρισκεται και κανα μετωπο ανταρσυα-χρυση αυγη , οχι τιποτα αλλο για να ειναι πληρως σφαιρικη και πιο ενδιαφερουσα η μετωπικη της πολιτικη . Αλλα ειπαμε το κομμα χτιστηκε με λασπη απο αυτο και τουβλα απο την κνε , στην λασπη πρωτος δικε μου .

αριστερη κεραια

kosmonautis είπε...

ήρθε ο "κάποιος σύντροφος", που λοιδωρεί το 98% των μελών του κομμουνιστικού κόμματος, να μας αναλύσει το νεο πρόγραμμά του, ή αλλίως:
"ήρθαν οι αγροκαλλιεργητές από τη λακωνία να μας πούνε τι είναι πέναλτι"
http://www.youtube.com/watch?v=Jfu9VtBZOzg

υγ: τελικά πάλι σωστή ήταν η αλέκα όταν έλεγε οτι κριτική μπορεί να κάνει όποιος συμφωνεί.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα , το είχα ξεχάσει αυτόν τον μεταμοντερνο ορισμό !

Πέρα απο αυτά , παμε να κάνουμε την ερτ κουγκι ? Η πρώτη αντιδραση του σωματείου λεει για αυτοδιαχειριση και καταληψη ! Αν στείλουν τιποτα ειδικές δυνάμεις , θα βρουν μπροστα τους την λσ και τον κουτσουμπα αυτοπροσώπως ?

Διαννοειστε το πολιτικο μήνυμα απο κατι τέτοιο ?


" κάποιος συντροφος "

Αναυδος είπε...

λασπωμενη κεραια απο το να μιλας για οικοδομικα υλικά καλο θα ειναι να εισαι συγκεκριμενος
ποια απο τα μετωπα της ανταρσυα πιο πανω ειναι δικη μου φαντασια ? επισης λαβε υποχη σου οτι η λιστα δεν ειναι διεξοδικη
πχ ξεχασα το μετωπο στην οσνιε με τον ααδμ γκλεζακο που οδηγησε σε συμβαση μειωσης μισθων
για να μην πιασω το φ/κ και τα μετωπα με α/κ πασπ δαπ συριζα και το κακο συναπατημα αλλα ποτε μα ποτε με το ΜΑΣ

μετωπα μετωπα μετωπα παντου

Αναυδος είπε...

με μια δευτερη σκεψη
μετωπο με τη ΧΑ η ανταρσυα (περισσοτερο βεβαια η τροτσκιστικη της πτερυγα) εχει στον αντικομμουνισμο
σφαγεας ο σταλιν κατα ρουση σφαγεας κατα την ΧΑ
εγκλημα στο κατυν κατα το σεκ εγκλημα και για την ΧΑ
κλπ κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

helooooo!!!

κλείνουν την ερτ για επίδειξη κρατικού αυταρχισμού της αγοράς , διάλυσης των συνδικάτων κλπ .

τι θα κάνουμε ?

είναι και ... το κατύν βέβαια στην μέση !!!

" κάποιος σύντροφος "

kosmonautis είπε...

@ κάποιος σύντροφος

μην ξεχάσεις να παρακολουθήσεις και την εκδήλωση την άλλη δευτέρα στο passport, στον πειραιά.
εκεί θα συγκετρωθούν θιασώτες, όπως εσύ, της πολιτικής του "ενιαίου εργατικού μετώπου". θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων ομιλητών, τον άγγελο χάγιο και την αριάδνη αλαβάνου -με συντονιστή τον θανάση καρτερό- τον πολιτικό... αρραβώνα-ντροπή για την πολιτική αντίληψη ανθρώπων όπως ο κ. μπατίκας.

http://www.anasyntaxi.gr/index.php/mainmenu-2/100-announcements-site/936-vivlioparousiasi-peiraias

kosmonautis είπε...

τι θα κάνουμε; "ενιαίο εργατικό μέτωπο" φυσικά. γιατί ρωτάς εδώ;
αντιγράφω: "ο αγώνας πρέπει να έχει στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου (βλέπε ερτ) και στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν το διασφαλίζει, τότε ο αγώνας αναγκαστικά στρέφεται στην ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και στην ανάδειξη μιας εργατικής κυβέρνησης που θα εφαρμόσει το μεταβατικό πρόγραμμα, κομμάτι του οποίου αφορά την κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο της Χαλυβουργικής (βλέπε ερτ) αλλά και ολόκληρου του κλάδου του μετάλλου (βλέπε μμε), προκειμένου να λειτουργήσει στη βάση ενός κεντρικού σχεδιασμού με κέντρο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες.
ακόμα στο πληκτρολόγιο είσαι;

υγ:http://www.anasyntaxi.gr/index.php/137-uncategorised/923-2013-03-31-apofasi-pe-gia-xalyvourgiki

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαι Αθηναίος , γιατί το θεωρείς αυτονόητο ? αν εννοείς γιατί δεν είμαι στην ΕΡΤ .

καλά τα λέει η ανασύνταξη ...

εκτός από το μεταβατικό , η ερτ να εκπέμπψει υπό εργατικό έλεγχο ?

η αριστερά να το κεντρικοποιήσει σαν μια κεντρική μάχη ενάντια στον νεοφιλελέυθερο αγοραίο κρατικό τσαμπουκά , ότι δεν έκανε στους καθηγητές δηλ .

η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση , ξέρει καλά που και πως χτυπάει , ξέρει καλά τι κάνει .

το ένα είναι there is no alternative . το άλλο είναι το " δεν υπάρχει και κάτι να κάνετε για να αποδείξετε το αντίθετο .

επειδή οι θεωρίες οι φλυαρίες και τα προγράμματα κάπου τελειώνουν , και αρχίζει το αντίκρισμα τους στην ζωή , να το αναδείξει το θέμα η αριστερά ?

εδώ είναι που όλοι οι επαναστάτες γίνονται κάπως ... μαζεμένοι και ντροπαλοί .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Αναυδε , με αναγκαζεις να γινομαι καλτ , πως το λετε , σε τουτα δω τα μαρμαρα κακη σκουρια δεν πιανει. Οση λασπη και να ριξεις , ο κοσμος ξερει και τι ειναι αληθεια και τι ειναι ψεμα . Επισης με το ΜΑΣ και τις υπολοιπες συσπειρωσεις σας δεν συμμαχουμε γιατι ακομα κι οταν τους την κανουμε την προταση δεν μπαινουν καν στην διαδικασια να την εξετασουν , αρα για αυτο το γεγονος η μπαλα παραμενει στην δικια σας μερια . Περιμενω με αγωνια να συνεχισεις το παραληρημα σου για τον αντικομουνισμο των συνιστωσων και των προσωπικοτητων της ανταρσυα , μετα το ΣΕΚ και το ΡΟΥΣΗ σου μενουν ΝΑΡ, ΑΡΑΝ , ΑΡΣΥ , ΑΡΑΣ , ΟΚΔΕ , ΚΟΜΑΝ , ΜΑΥΡΟΥΔΕΑΣ και ΜΑΡΚΕΤΟΣ .

αριστερη κεραια

Ανώνυμος είπε...

παντως τα πιο κατατοπιστικα ντοκυμαντερ για την ενοχη των σοβιετικων στο κατυν η ΕΡΤ τα εδειξε

σινεφιλ

kosmonautis είπε...

@ "καποιος συντροφος"

"υπό εργατικό έλεγχο να εκπέμπψει η ερτ";
όχι λέει η κο ανασύνταξη με την οποία ταυτίζεσαι στο ζήτημα του "ενιαίου εργατικού μετώπου".
δες το: "διαφωνούμε με την προοπτική του συνεταιρισμού των εργατών για να λειτουργήσουν το εργοστάσιο σαν αφεντικά σε περιβάλλον καπιταλισμού (εγχειρημάτων όπως η Βιομέτ). Τα εγχειρήματα αυτά είναι θνησιγενή και θα σκορπίσουν απογοήτευση".
http://www.anasyntaxi.gr/index.php/137-uncategorised/923-2013-03-31-apofasi-pe-gia-xalyvourgiki
όσο για τον "νεοφιλελέυθερο αγοραίο κρατικό τσαμπουκά" (προ)ετοιμάσου να γνωρίσεις και τον νεοκεϋνσιανό αγοραίο κρατικό τσαμπουκά και πόσο καλά, πού και πως, θα χτυπάει η αριστερή νεοκεϋνσιανή κυβέρνηση εργάτες.
απο το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς όμως, βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα για "συντροφική"-πολιτική σου αντίληψη.
"κάποιε σύντροφε" εγώ θα αποφύγω να συνεχίσω. με έπεισες. και εσύ και η κο ανασύνταξη (για την σύνθεση της εκδήλωσής της οποίας παρατήρησα οτι απέφυγες να σχολιάσεις) και το "ενιαίο εργατικό μέτωπό" σου/σας.-

Ανώνυμος είπε...

Το να περάσει το κλείσιμο της ερτ που είπε ο κοσμοναύτης χρεώνει τον διαχειριστή και άλλους τακτικούς συνομιλητες μέχρι να διαφωνήσουν .

" κάποιος συντροφος "

kosmonautis είπε...

που το είπα αυτό "κάποιε σύντροφε";

Ανώνυμος είπε...

ρε άνθρωπε ρώτησα , να πάρουν οι εργαζόμενοι την ΕΡΤ , και μου είπες ότι η ανασύνταξη ( με μπέρδεψες είσαι ανασύνταξη ? ) είχε βγάλει για την ΒΙΟΜΕ . Εμένα τι με νοιάζει , να πάνε να το πούνε στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕΤ , να σπάσουν πλάκα .

για να μην περάσει το κλείσιμο , και να είναι και μια μεγάλη νίκη ΄, όχι απλά να κάνει πίσω η κυβέρνηση , να ψάξει άλλους τρόπους " εξορθολογισμού " κλπ , πρέπει να προχωρήσει η απόφαση του συνδικάτου .Ίσως για ώρες , μέρες , κανείς δεν ξέρει , το θέμα είναι να αρχίσει η ανυπακοή .

και πρέπει να υπάρχει διάθεση για μια κεντρική πολιτική εργατική λαϊκή μάχη γύρω από την ΕΡΤ , και τόσες ώρες το θέτω το θέμα , και δεν απαντάτε θετικά , προφανώς γιατί τα θεωρείται αυτά και λίγο συντεχνιακά , το σωματείο δεν είναι ΠΑΜΕ , τα θεωρείται ότι μπορεί να γίνουν και τίποτα μπάχαλα , οι ανακοινώσεις του Κουτσούμπα δεν λένε κάτι για κατάληψη ανυπακοή , οπότε είναι δεδομένη η ήττα , και βγάζουμε συμπεράσματα .

από κει και μετά αν πρέπει οι εργάτες να πέρνουν τα εργοστάσια , η αριστερά να το στηρίζει αυτό το πράγμα και με πόρους ( που πάει να πει κυβέρνηση της αριστεράς ) και όλο αυτό να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της αγοράς σαν κοινωνική ρύθμιση , να προβάλλει και άλλα πρότυπα παραγωγής , άλλες σχέσεις κλπ , εμένα με βρίσκει σύμφωνο .

Δεν είναι η μοίρα μας η ανεργία και η δυστυχία , η μετανάστευση και ο φασισμός .

" κάποιος σύντροφος "

kosmonautis είπε...

η ερτ εκπέμπει μέσω του 902tv σε όλη την ελλάδα. άντε γειά!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

ΕΡΤ - Τέλος!
10.11 μ.μ. /11-Ιούνη-2013
....Χωρίς ανάκρουση του Εθνικού Υμνου!

Κρίμα, τόσες εκπομπές για το ....Κατύν!
Και για τα πιθηκάκια του Στάλιν!
Αχάριστα τα αφεντικά.............

Με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑ.Ε.Ρ.ΤΗ = ΛΑΪΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ξεκάθαρο οτι αν πω πως το κκε διαπαιδαγωγεί αγωνιστές που χαίρονται στις ήττες ( βιάζεσαι σεχταρ , στην αγ παρασκευη έχει λαό ) θίασο είμαι αντι κκε.


Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς , ήρθε η ώρα της ανατροπής !

" κάποιος συντροφος "

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ούπς, βιασύνη...
...11:11 μμ. ήταν η ιστορική στιγμή, και όχι 10.11 μμ.

kosmonautis είπε...

@ "κάποιος σύντροφος"
σε σχέση με τα υπόλοιπα, αν δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι το "ενιαίο εργατικό μέτωπο" που μας προπαγανδίζεις για ρηξικέλευθο αποτελεί την πολιτική πλατφόρμα της κο ανασύνταξη, τι να πω εγώ; ότι σε πρόλαβαν;
τέλος, λές/θές οι εργάτες να πέρνουν τα εργοστάσια και "η αριστερά να το στηρίζει αυτό το πράγμα και με πόρους ( που πάει να πει κυβέρνηση της αριστεράς ) και όλο αυτό να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της αγοράς σαν κοινωνική ρύθμιση , να προβάλλει και άλλα πρότυπα παραγωγής , άλλες σχέσεις".
τέτοια αργεντίνικα οραματίζεσαι ώς "ενιαίο εργατικό μέτωπο"; έ ρε κυβερνητισμός!!!!!!
δεν πας και εσύ συριζα για θεσούλα;
τέλος "κάποιε σύντροφε", αρκετά!!

Ανώνυμος είπε...

"Καποιε συντροφε", εχουμε παρα πολλους λογους να σε αποκαλεσουμε αντικκε. Για την ακριβεια, ειναι τοσοι οσα και τα σχολια σου.

sniper

Ανώνυμος είπε...

Προφανως χαίρεστε όλοι οσο δεν λέτε οτι κακώς , ο μόνιμος θαμώνας του μπλογκ , ... πανηγυρίζει για το οτι πιστεύει θα περάσει ο τσαμπουκάς του σαμαρα .

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους !

" κάποιος συντροφος " , οχι του κάθε ρουφιάνου

Ανώνυμος είπε...

Τον σεχταρ που έβαλε πλωρη για την ΝΔ , θα τον σχολιάσεις κοσμοναυτη ?
" κάποιος συντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος στεναχωρήθηκε με τους χαρακτηρισμούς , με πειραξε ένας κομμουνιστής να ειρωνεύεται τον αγώνα , με λαό στον δρόμο , περικυκλωμένο απο στρατο .

Σ sniper σε αυτο το φαινόμενο ειμαι αντι!

Γεια σας !

" κάποιος συντροφος "

kosmonautis είπε...

θα κάνω κάτι περισσότερο θα τον καλέσω σε μονομαχία! οκ τώρα;

Αναυδος είπε...

καποιε συντροφε μακαρι να εδειχνες την ιδια αγωνιστικοτητα για τη Μεβγαλ, για τη βραδυνη τον αλτερ την Ακροπολη τη λουκισα κλπ
Ο καπιταλισμος δημιουργει την ανεργια και οχι ο τσαμπουκας του σαμαρα Ο τσαμπουκας των αφεντικων κυβερνα ανοητε που μοιραζεις και πιστοποιητικα αγωνιστικοτητας

Ανώνυμος είπε...

Ποια ακρόπολη ρε κακομοιρη ?

Το σωματείο του υππο το ξέρεις ? Ποιοι το έφτιαξαν ξέρεις ?

Ούτε με το κκε δεν μπορείτε να είστε , όταν βγαινει μπροστά , αυτά που λέτε κολλανε για αγώνες που καταγγειλατε σαν μικροαστικους κλπ . Πονάει που είσαστε στην ερτ όλη νύχτα με όλο τον κόσμο .

Καλώς τα παιδιά !

" κάποιος συντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος για τον μαρξισμό ειναι συλλογικό αφεντικό.

Αλήθειά άναυδε πιστεύεις οτι η κινηση του σαμαρα ειναι ... αταξίκη ?

Δεν πιστεύω τα ματια μου πλέον , τ μπορεί να πεις για να σνομπαρεις έναν αγώνα .

" κάποιος συντροφος "

Ανώνυμος είπε...


για τις περικοπες στα επιδοματα των ΜΑΤ θα βγαλει ανακοινωση η ανταρσυα

ωρε

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Πασοκάρες" μου,
ο κόσμος σας γκρεμίζεται!
Είναι η δική σας Götterdämmerung!
Zήσατε καλά πουλώντας φρέσκο μικροαστικό αντικομμουνισμό στην Αντίδραση, χαραμίζοντας τους αγώνες της Εργατιάς, που σας τους χάριζε η έρμη, για να σας συνεφέρει, κάνοντας ανεπίτρεπτες εκπτώσεις στο δικό της βιός.
Η μικροαστική σας αλαζονεία και βλακεία σας έφαγε. Αλλά το σύνδρομο του Καταδότη δε σας αφήνει να καταλάβετε πως η τελευταία σφαίρα του Κυρίαρχου Κεφαλαιοκράτη προορίζεται για το δικό σας το κεφάλι. Και την ώρα, που σας σέρνει στον λάκκο, εκλιπαρείτε ακόμη τη λύπησή του επιδείχνοντας την αντικομμουνιστική σας χρησιμότητα...
Το χούϊ βγαίνει τελευταίο.
Να αγωνιστείτε δεν κατέχετε,
γιατί είχατε καλομάθει
ν' αγωνίζονται άλλοι για σας.
Αξιοι της μοίρας σας, που φτειάξατε με τα χεράκια σας:
και η ανεργία
και η δυστυχία,
και η μετανάστευση
και ο φασισμός.
Κάντε στην μπάντα, δε σας φταίει κανείς.
Ο καιρός σας πέρασε, " κάποιε σύντροφε "

Ανώνυμος είπε...

Διαλεκτικά δεμένα σχόλια και παπάρια. Μήπως να πάρεις κανα σπαθί ρε συ μπρέζνιεφ; Γιατί με τα κοκκόρια, τις κεραίες και τους "κάποιους συντρόφους" δουλειά δεν γίνεται (ο τελευταίος έχει σοβαρό πρόβλημα, ποιός ξέρει από πού το σκασε), αν και μαθαίνουμε πολλά, όπως το ότι τα μέτωπα που φαντασιώνονται διάφοροι δεν έχουν υλοποιηθεί γιατί το κκ δεν τους φτιάχνει κι από ένα, ότι η πεμπτουσία του λαϊκού μετώπου είναι η κυβέρνηση της αριστεράς κα. Με την ερτ δε και τις κινήσεις κκ-παμε έχουν λαλήσει εντελώς.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά εμποδίζεις και τα παιδιά να χτίσουν αυτά τα ρημάδια τα μέτωπα έτσι που είναι γατζωμένοι στο πληκτρολόγιο όλη μέρα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Το φυσας και δεν κρύωνει που δεν πάτε στην ερτ με προκηρυξη " η κυβερνηση θα νικήσει τα κεφαλια μέσα "

Θετικό ειναι. ..

Κάτω το μνημονιακο ακροδεξιό καθεστώς έκτακτης ανάγκης .

Να κάνουμε την ερτ πολυτεχνειο !

" κάποιος συντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Το οτι " το έχω σκάσει απο κάπου " προάγει την πολιτική κουβέντα ?

" κάποιος συντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Οχι "καποιε συντροφε", την πολιτικη κουβεντα προαγει το "Το φυσας και δεν κρύωνει που δεν πάτε στην ερτ με προκηρυξη " η κυβερνηση θα νικήσει τα κεφαλια μέσα "", το "Πονάει που είσαστε στην ερτ όλη νύχτα με όλο τον κόσμο", το "Προφανως χαίρεστε όλοι οσο δεν λέτε οτι κακώς , ο μόνιμος θαμώνας του μπλογκ , ... πανηγυρίζει για το οτι πιστεύει θα περάσει ο τσαμπουκάς του σαμαρα .", το "Το να περάσει το κλείσιμο της ερτ που είπε ο κοσμοναύτης χρεώνει τον διαχειριστή και άλλους τακτικούς συνομιλητες μέχρι να διαφωνήσουν .". Κι αυτα, κοιταζοντας μολις 4-5 απο τα 3976 σχολια σου. Μη θυμαστε τον πολιτικο διαλογο μονο οταν δεν σας καθεται ο απολιτικος, κατανταει βαρετο.

sniper