Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Δελτίο Κομινφόρμ - Μάης 2019

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και μπόλικο προεκλογικό σανό, με δίπολα πρόοδος-συντήρηση, γράμματα κερδίζεις, κορόνα χάνω. Ο μήνας ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά, όπου ήταν τρεις και τα περιστέρια, χωρίς τον κούκο. Και συνεχίζεται με τον πρώτο εκλογικό γύρο, για να ακολουθήσει τον Ιούνιο ο δεύτερος και να τριτώσει το κακό κάπου μες στο φθινόπωρο -ή μήπως όχι;

Αν τα δικά μας σχόλια μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή των εκλογών, θα ήταν παράνομα, και ας μην αλλάζουν οι εκλογές τον κόσμο. Ως τότε έχουμε καιρό, υλικό και όρεξη, για σχετικά και μη σχόλια, πάντα με γνώμονα την "αυτονομία" του μπλοκ, που δεν υποστέλλει τις σημαίες του και ας μην ανανεώνεται πια -αντικειμενικά κι ανεξάρτητα από τη θέλησή του- όσο συχνά θα έπρεπε και θα ήθελε η βάση του και η κε του.

219 σχόλια:

1 – 200 από 219   Νεότερο›   Νεότερο»
Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Δεν ξέρω αν θα κάνω σεφτέ, αλλά αυτό αξίζει σαν είδηση:
Η ισραηλινή Π.Α. ισοπέδωσε τις εγκαταστάσεις του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα
Oι σημερινοί πόλεμοι είναι "proxy wars", δι' αντιπροσώπων και κάτω από το τραπέζι, όπου πέφτει άγριο κλωτσίδι, ενώ πάνω στο τραπεζομάντηλο κυριαρχούν τα ...χαμόγελα και οι ..."συμμαχίες"!.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εχω κι άλλο: Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στην "Κ", για την κατοικία στην ΕΕ. Μεταφέρω κι εδώ το σχόλιό μου, μια κι εδώ ο τόπος είναι πιο επιδεκτικός σε συζήτηση, ου μην αλλά και σε ...επισκευή των σχολίων.

Πολύ ενδιαφέρον, και δείχνει τι μας περιμένει. Αλλά το θέμα, όπως και πολλά άλλα, “έχει μείνει πίσω” σε θεωρητική επεξεργασία. Μια παρατήρηση “στο πόδι”: Στην μονοπωλιακή οικονομία ο νόμος της αξίας δεν λειτουργεί όπως στην ελεύθερη αγορά, αλλά με ειδικό τρόπο, που προσδιορίζεται από την κυριαρχία του μονοπωλίου, την δυνατότητά του να καθορίζει τις τιμές, της κατοικίας εν προκειμένω, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, που οριοθετείται μόνο από την επιλογή του αγοραστή/ενοικιαστή να βρεί ..μιαν άλλη λύση!
Ποιά μπορεί να είναι αυτή;
Το άρθρο υπαινιγμούς περιέχει, όπως, π.χ. το διαμέρισμα των 40 τ.μ. για …τετραμελή οικογένεια. Aλλά υπάρχουν κι άλλες, όπως, π.χ. να αναζητήσει απασχόληση σε “φτηνότερη περιοχή”, όπου, βέβαια, και οι μισθοί θα είναι μικρότεροι. Η, ρίχτε μια ματιά στα διαμερίσματα-συρτάρια του Τόκιο, επίσης στους υπονόμους της Νέας Υόρκης, στις Οbdachlosensiedlungen της πρώην ΟΔΓ, στους δρόμους του Παρισιού (τώρα και τις Αθήνας) αφού τελειώσει το ωράριο των μαγαζιών, ακόμη και στους “τσαντίρ-μαχαλάδες” στα καθ’ υμάς.
Κι αφού αυτές οι λύσεις προς το παρόν μόνο περιθωριακές μπορούν να είναι, χρησιμεύουν μόνο για σωφρονισμό, ώστε οι μονοπωλιακές τιμές της κατοικίας να επιβάλλονται και να πληρώνονται.
Το πρακτικό αποτέλεσμα; Ενταση της εκμετάλλευσης της εργασίας μέσω και του ενοικίου/τιμής διαμερίσματος, αλλά και μεταφοράς υπεραξίας με τον ίδιο μηχανισμό, των αυξημένων μισθών, από τις μη-μονοπωλιακές επιχειρήσεις των υπολοίπων κλάδων της οικονομίας στις μονοπωλιακές “εμποροσπιτάδικες”. Το μονοπωλιακό υπερκέρδος, και όχι απλό κέρδος, διαμορφώνεται από τον νόμο της αξίας στο σύνολο της, μονοπωλιακής πλέον, οικονομίας. Aλλά, παράλληλα, δημιουργούνται και οι μηχανισμοί της προσαρμογής, που με την σειρά τους διαμορφώνουν τις νέες κονφορμιστικές συνειδήσεις. Οι μισθοί της εργατικής αριστοκρατίας, που μπορούν να πληρώσουν π.χ. εδώ στην Αθήνα τα διαμερίσματα των 4000€/τ.μ., διαμορφώνουν την νοοτροπία του “αρίστου”, που διαφημίζει ο Κούλης, και γίνονται “ιδεολογία”, δηλαδή άπιαστο όνειρο, για τους υπόλοιπους, αρκετό όμως για να κατευθύνει την "ελεύθερη" λαϊκή ψήφο εκεί, που πρέπει, στις εκλογές, όπως (πάλι) θα δούμε.
Σε αυτά τα πλαίσια λειτουργεί και το Airbnb, που αναπτέρωσε τις ελπίδες του νεοέλληνα “πασόκου” για επιβίωση εν Καπιταλισμώ μετά την Κρίση. Αλλά αυτά τα θέματα χρειάζονται περισσότερη και βαθύτερη επεξεργασία, και κυρίως για την πρόβλεψη της εξέλιξής τους, ώστε να διαφωτίζονται τουλάχιστον όσοι εργαζόμενοι έχουν την διάθεση να βλέπουν πιο πέρα από τη μύτη τους.

Ανώνυμος είπε...

Που να 'ναι ο συνεργάτης της Αυγιανής να μας πει για την αριστερή κυβέρνηση της Πορτογαλίας;

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

https://m.902.gr/eidisi/athlitismos/189811/stin-omada-toy-rizospasti-kypello-toy-mpasket-ergazomenon-sta-mesa

Νενικήκαμεν συντροφοι!

Προλεκαλτ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Σεχταρ

Το αστειο ειναι οτι οι υπερμαρχοι του καπιταλισμου χλευαζαν τις κατοικιες των σοσιαλιστικων χωρων... Κουνια που τους κουναγε.

Αυτο που συμβαινει με τα ενοικια ειναι αλητεια. Με βαση αυτα που βλεπω μια μεση οικογενεια δινει καπου το 30% του εισοδηματος της στο νοικι και στην πραξη αν ηθελε ενα σπιτι που αντιστοιχει στις πραγματικες της αναγκες θα πρεπε να δινει πανω απο το 50%.

Μεγαλο προβλημα αντιμετωπιζει ακομα και μερος του κεφαλαιου, η μικρη και μικρομεσαια μαριδα προφανως, με πολλες τετοιες επιχειρησεις να κλεινουν σε μεγαλο βαθμο λογω των υψηλων ενοικιων, με τους ιδιοκτητες των ακινητων να προτιμουν να σκοτωσουν την αγελαδα που αρμεγουν παρα να ριξουν εστω και λιγα τα ηδη απειρα χρηματα που ζητανε.

Γνωριζω επισης παρα πολλους νεους επιστημονες που θελουν να ανοιξουν δικο τους γραφειο-ατομικη επιχειρηση και τα εξωφρενικα ενοικια δρουν ανασταλτικα σε αυτο. Ειναι που ο καπιταλισμος φροντιζει τους ''αριστους'' και δινει ''ισες ευκαιριες''.

Αυτα φυσικα δε θα τα πει κανενα αστικο κομμα ή μεσο ενημερωσης γιατι χαλανε το αφηγημα των κακων συνδικαλιστων και του κακου κρατους που πνιγουν την ''υγιη επιχειρηματικοτητα.'', οταν στην πραγματικοτητα ειναι μια καστα εισοδηματιων που το κανει αυτο.

Με το AirBnB το προβλημα θα οξυνθει γιατι εισαγεται ζητηση απο το εξωτερικο και αυτο θα εκτοξευσει τις τιμες και αλλο. Το ιδιο και με την σταδιακη μειωση της ιδιοκατοικησης στην Ελλαδα.

Και ολα αυτα οταν ηδη εχουμε 3D εκτυπωτες που μπορουν να μεσα σε ενα 24ωρο να χτισουν ενα διαμερισματακι με πολυ χαμηλο κοστος. Δειτε εδω για παραδειγμα

https://www.youtube.com/watch?v=wCzS2FZoB-I

650 τετραγωνικα ποδια (καπου 60 τ.μ.) σε 24 ωρες με κοστος 4.000 δολλαρια

Η αντιθεση αναμεσα στις παραγωγικες σχεσεις και τις παραγωγικες δυναμεις ειναι πιο εμφανης απο ποτε.

Ανώνυμος είπε...

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10318310

Η αντιφασιστική συμμαχία προχωράει κανονικα.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Μεθυσμένη πολιτεία παρομοιάζεται ο Περισσός μετά την νίκη της ομάδας Μπάσκετ του "Ρ" στο ΜΑΡΟΥΣΙ. Δεν έλειψαν οι τοποθετήσεις από άλλους χώρους, πολιτικά κόμματα, και μεμονομένες δηλώσεις Κατα αποκλειστική ενημέρωση του δαιμόνιου ρεπόρτερ Πίκου-Απίκου της Φρουτοποιείας ήταν οι ακόλουθες:

Ο Σύριζα περιμένει ακόμα να δημοσιεύσει το κείμενο του περιμένοντας την επίσημη τοποθέτηση του Πρέσβη που εκτός από απλός ποδηλάτης είναι και φανατικός μπασκετόφιλος.
Ο Λάφα και η ΛΑΕ έδωσαν τα συγχαρητήρια τους αλλά επισήμαναν την ανάγκη να σταματήσει το μονόπλευρο παιχνίδι στα αριστερά το οποίο ως προβλέψιμο σεχταριστικό αλλά αρκετά βαρετό, σαν το τίκι-τάκα της Μπαρτσελόνα το οποίο απομονώνει τις ευρύτατες μάζες από το να έρθουν στο γήπεδο. Στο αντίποδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είδαν εμμονή στα δεξιά ντράιβ το οποίο σηματοδοτεί μια δεξιά συνολικά στροφή στο Κόμμα ενώ επισήμαναν με νόημα πως οι περισσότεροι παίκτες του "Ρ" ήταν δεξιόχειρες. Τα δύο μ-λ κατηγόρησαν το πικ - εντ ρολ των παικτών του "Ρ" συσχετίζοντας το με την οπορτουνιστική στροφή του ΚΚΣΕ το 1956. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κατηγόρησε τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του "Ρ" εναντίον των εργαζομένων της αντίπαλης ομάδας.

Σε μεμονωμένες δηλώσεις ο Μηλιός είπε πως αν και χρειάζεται ένας ευρύτερος διάλογος της επαναστατικής αριστεράς με το ΚΚΕ πάνω σ τις διαφορές του Μαρξ μεταξύ Grudisse και Κεφαλαίου, τουλάχιστον είναι παρήγορο που μία αριστερή ομάδα πήρε το Κύπελο .
Η υποψήφια στις περιφερειακές Ρένα ζήτησε να αποκηρυχτούν τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Ριζοσπάστη από όπου και αν προέρχονται. Ο Άδωνις επισήμανε την ανάγκη ενός ευρύτατου χαλαρού, για την ώρα, μετώπου κατά των Κομμουνιστών στο οποίο μέτωπο χωρούν και οι αριστεροί γιατί διαφορετικά ο Πρωτούλης μπορεί να πάει στο 14% των διοικητικών εκλογών και θα επαναληφθεί ό,τι και με τον Παφίλη το 2010.

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η τοποθέτηση του Λεβέντη. "Κάποια ζώα δεν πίστευαν στις δυνατότητες του" Ρ". Τώρα θα τον πιστέψουν και τα ζώα"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Απέργα, περιμένουν αν θα υλοποιηθεί ο Πορτογάλος λόγω φημολογούμενης αύξησης μισθών σε δασκάλους

Προλεκάλτ σε πρόλαβα
http://sfyrodrepano.blogspot.com/2019/04/2019.html?showComment=1556475783110#c8993484956383323806

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Η ιδιοκατοίκηση είναι στρέβλωση" μας έλεγε ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ήδη από τα 2012. Που και που αναφέρουν το παράδειγμα της Γερμανίας. Η διευρυμένη μικροαστική ιδιοκτησία για τον καπιταλισμό των "Δυτικών Κοινωνιών" είναι μία "στρέβλωση".

Στέριωσε στην Ελλάδα από τον μεταπολεμικό θεσμό της αντιπαροχής. Τώρα ΕΝΦΙΑ, έλλειψη μετρητού, τεκμήρια, φυγή "οικονομικών μεταναστών" από την αρχή της κρίσης, διάλυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να σωθούν οι μεγάλες, αναγκάζουν μικροιδιοκτήτεςς να πουλούν μπίρ-παρά στο κέντρο της Αθήνας. Το παλιό δυαράκι - τριαράκι και το κατάστηματάκι των 20-40τμ πηγαίνει στα χέρια τραπεζών και funds. Οι οποίες συνενώνουν τις μικρές ιδιοκτησίες σε μεγάλες. Και μετά από κάποια χρόνια θα δούμε πρώην υποβαθμισμένες περιοχές του Κέντρου να αναβαθμίζονται με Συνταγή Ν.Υόρκης.

Ας δουν και το παράδειγμα της Αγγλίας του 16ου αιώνα που αναφέρει ο Μαρξ σχετικά με την αρπαγή εκτάσεων γης που "βοήθησε" στην Πρωταρχική Συσσώρευση Κεφαλαίου. Όταν η μονόπολη τερματίζει το καπιταλιστικό παιχνίδι ξαναρχίζει. Μόνο που όλοι δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Νέο ΑΝΕΚΔΟΤΟ αγώνα κάνει ο Σύριζα κατά ΣΚΑΙ.

Πέρα από την γελοιότητα του εμπάργκο να μην πηγαίνουν βουλευτές του αλλά να πηγαίνει ΜΕγαλοΟικονόμου και δημοσιογράφοι της ΑΥΓΉΣ να γράψουμε κάποια πράγματα.

2012 Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ γράφει ένα κολακευτικό άρθρο για τον Αλέξη συγκρίνοντας τον με Ανδρέα του 77 λίγο πριν τις πρώτες ή δεύτερες εκλογές. Το άρθρο δεν βρίσκεται πλέον στο ΣΚΑΙ αλλά αντιγραφές του άρθρου μπορούν να βρεθούν σε blogs.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 Επίσκεψη Τσίπρα στα γραφεία του Συγκροτήματος Αλαφούζου. Μάλλον θα μίλησαν για τον σοσιαλισμό.
http://fadomduck2.blogspot.com/2013/03/blog-post_7391.html

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Λίγες ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ο Αλέξης ισχυρίζεται πως δεν υπόγραψαν το ΜΑΑΣΤΡΙΧ(πού ήταν και είναι η σημαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) αλλά η δημοσιογράφος δεν παρεμβαίνει να τον διορθώσει.

17-57

Ανώνυμος είπε...

17-57

Να συμπληρώσω ότι ο ΣΚΑΪ είχε πάντα ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα της αριστεράς, και τους συσχετισμούς εντός αυτής. Για όποιον θυμάται.

Προλεκαλτ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@17-57

Παντα ο,τι δε συμφερει τα ολιγοπωλια ή συμφερει το λαο θεωρειται "στρεβλωση"

Το οτι ας πουμε 5 αλυσιδες ΣΜ δηλαδη ΑΒ, Σκλαβενιτης, Λιντλ, Μετρο και Μασουτης ελεγχουν 75%+ της σχετικης αγορας αυτο δεν τους ενοχλει.

Ουτε ολοι οι υπολοιποι κλαδοι που εχουν μονοπωληθει

Το σπιτακι που εχει ο καθε κακομοιρης για ιδιοκατοικηση τους πειραξε

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Η ΚΝΕ, χάρη και στο χιούμορ της ...επωφελείται από τις ενδοαστικές κόντρες!

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Για να πιάσω και την συμβολική ανάρτηση:
....και τι μανία είναι αυτή, να λέτε όλοι "ζήσε Μάη μου....κλπ.";
Μαύρος ήταν! Το μαύρο άλογο του κλέφτη και του ξωμάχου, που λιμοκτονούσε στο τέλος του χειμώνα καθώς είχε εξαντληθεί το αποθηκευμένο σανό. Η προτροπή ήταν για να κάνει κουράγιο και να ...ζήσει νηστικός(!), μέχρι να φυτρώσει το φρέσκο χόρτο και μάλιστα το τριφύλλι, που είναι το ...γκουρμέ του ..."μαύρου".
"Ζήσε μαύρε μου, να φας τριφύλλι", λοιπόν, το αρχέγονο του "φωτός στην άκρη του τούνελ".
Ουδέν καινόν.

Ανώνυμος είπε...

@ Προλεκαλτ
Σαν τα δήθεν "καλά λόγια" για την αποχώρηση της Αλέκας από ΓΓ το 2013 το οποίο αναδημοσιεύτηκε με ταχύτητα στα "ανεξάρτητα μέσα" του Συριζοχωριού και λοιπών "συγγενών".

Το αστείο της υπόθεσης παραμένει ο ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ κατά ΣΚΑΙ - ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ - ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ. Όταν μεταξύ 2011-αρχές 2015 έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους για να μας έρθει ο Σύριζα.(1)
Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ είχε δημοσιεύσει κολακευτικό άρθρο για τον Τσίπρα, συγκρίνοντας τον με Ανδρέα Παπανδρέου στις 4/5/2012, δύο ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές ΤΟΥ 2012. Το οποίο πλέον δεν είναι αναρτημένο σε σελίδα του ΣΚΑΙ αλλά βρίσκεται κάτω από σχόλια σε blogs

Κλασικός Σύριζα. Γλύφει εκεί που φτύνει και φτύνει εκεί που γλύφουν και τούμπαλιν.

@Γάτος ( 7 Μαΐου 2019 - 6:38 μ.μ. )
Για τα μονοπώλια, "στρέβλωση" θεωρείται κάθε τι που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες κάθε τι που δεν είναι "παραγωγικό" για το Κεφάλαιο δλδη δεν βγάζει υπεραξία. Βλέπουν "ευκαιρίες στέγασης" στην Αθήνα από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης.

Το ωραίο με τις "στρεβλώσεις" είναι πως μας τα έλεγαν "αριστεροί" τύπου ΔΗΜΑΡ.
Όταν η καπιταλιστική ανάπτυξη φτάσει στα όρια της επαναλαμβάνονται και "μέθοδοι" ΣΑΝ της πρωταρχικής συσσώρευσης Κεφαλαίου άλλα Αγγλίας 16ου αιώνα 'άλλες φορές με ποιο "πολιτισμένο" τρόπο άλλες φορές όχι και τόσο.


@Σεχτάρ ο Τρομερός ( 7 Μαΐου 2019 - 7:58 μ.μ. )
Την επόμενη φορά να πάει μαζί με τον Λαζόπουλο που ξέρει από κότερα



17-57

(1)Ρε γαμώτο τσάμπα πήγε τόσος διάλογος για τον "σοσιαλισμό" με τον Αλαφούζο;
http://fadomduck2.blogspot.com/2013/03/blog-post_7391.html

"Επίσκεψη Τσίπρα στα γραφεία του Συγκροτήματος Αλαφούζου. Στην κουβέντα συμμετείχε και ο Γιάννης Αλαφούζος"

(2)«ήμουν κι εγώ στο κότερο. Η πιο διαδεδομένη εκδοχή του ήμουν κι εγώ εκεί.»
https://www.slang.gr/lemma/19342-imoun-ki-ego-sto-kotero



Υ.Γ.
Ρε τι θα γίνει με την Βενεζουέλα; Καμία ανακοίνωση ντούρα επαναστατική θα βγάλει το Indymedia;

Ανώνυμος είπε...

Το προεκλογικό σποτ, δεν έκλεινε με ήχους από τραγούδι της Μποφίλιου; Γιατί άλλαξε;

Προλεκαλτ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Προφανώς υπήρξε θέμα

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Οι ποικίλες αστικές εκλογές, όσο και "προετοιμασμένες" και στημένες να είναι, αποτελούν πάντα έναν πονοκέφαλο για την αστική τάξη. Εχουν έναν παράγοντα αβεβαιότητας, έστω και μικρό. Οχι πως μπορούν να απειλήσουν το σύστημα αλλά μια οποιαδήποτε αστοχία στο φτειασίδωμα της αστικής "δημοκρατίας" είναι πάντα αστοχία, που θα πρέπει μετά να διορθωθεί με πρόσθετα άλλα μέτρα, μανούβρες και ...έξοδα!
Δείτε τι κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, διεθνών "παραγόντων" ανάμεσά τους διάφορες "ευρωπαϊκές" μούρες, ασφαλώς και ο Ερντοκάν(!) στον ρόλο του κακού μπάτσου, του γενικότερου αστικού πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ υπάρχει αυτό τον καιρό, για να πάνε όλα κατ' ευχήν.
Μέχρι και τον ....Κουφοντίνα επιστρατεύουν! Το "Βαθύ Μαύρο", με "φλογερές" απανωτές αναρτήσεις, όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του εξωκοινοβουλευτικού παραπλανητισμού της α.τ. και των "υπηρεσιών", μαζί με το Σόρος-media, σαν γραφεία τύπου του χαφιεδισμένου "αντιεξουσιαστικού" χώρου και των ντροπαλών συνοδοιπόρων, ανταρσυοτροτσκιστών και ΛΔΔ.
Τα δίνουν όλα οι άνθρωποι!
Σήμερα στήσαν μαϊμουδο"κατάληψη" και που; Στην ...κυβερνητική, δηλαδή κρατική, "Αυγή", που τους προμοτάρει με χίλια!
Κουράγιο εργατιά, κουράγιο κομμουνιστές - "βάστα καημένο Μεσολόγγι"......

Ανώνυμος είπε...

Δια χειρός Βαρουφάκη

https://www.yanisvaroufakis.eu/wp-content/uploads/2017/02/21-cebaceaccf80cebfceb9ceb5cf82-cebeceb5cf87ceb1cf83cebcceadcebdceb5cf82-cf81ceafceb6ceb5cf82-cf84ceb7cf82-ceb5cf85cf81cf89cf80ceb1cf8a.pdf

»Κάποιες ξεχασµένες ρίζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Καθώς το HOT DOC θέλει να βασίζεται σε ντοκουµέντα, σκέφτηκα να προσφέρω στους αναγνώστες την ευκαιρία να συµµετάσχουν σε ένα κουίζ που βασίζεται σε καταγεγραµµένες φράσεις και κείµενα, και να σε προσκαλέσω αγαπητέ αναγνώστη να µαντέψεις ποιος ξεστόµισε ή έγραψε αυτές τις φράσεις. Ξεκινώ χωρίς δικά µου λόγια:

«Η νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και συνεργασίας των λαών της, µια Ευρώπη χωρίς ανεργία, χωρίς οικονοµικές και χρηµατοοικονοµικές κρίσεις, µια Ευρώπη
καλοσχεδιασµένη µε ολοκληρωµένα εµπορικά δίκτυα και µε πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες, θα βρει την στέρεα βάση για κοινή ευηµερία που χρειάζεται µόνον όταν καταργηθούν τα εθνικά σύνορα που χωρίζουν τις χώρες
της.» [1]

«Πρέπει να επιδείξουµε την βούληση να υποτάξουµε τα συµφέροντά µας σε αυτά της Ευρωπαϊκής Κοινότητας» [2]

«Προτείνεται η δηµιουργία µιας µεγάλης οικονοµικής ζώνης εντός της οποίας η οικονοµία θα αναπτύσσεται µε ελάχιστη επιρροή από το κράτος. Μιας οικονοµικής κοινότητας σε πανευρωπαϊκή κλίµακα. Με κοινό νόµισµα, ή τουλάχιστον σταθερές ισοτιµίες, κατάργηση δασµών και συνόρων, συλλογικές εµπορικές συνθήκες µε άλλες ηπείρους και κράτη, µια κεντρική Ευρωπαϊκή Οικονοµική Κοινότητα». [3]

«Έχουµε ανάγκη µια διαδικασία που αφ’ ενός σέβεται τα αδιαπραγµάτευτα και βασικά δικαιώµατα του κάθε έθνους και αφ’ ετέρου τα καθιστά συµβατά και τα υποτάσσει στην Ευρωπαϊκή πολιτική… στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν
µπορεί να γίνεται θύµα των µεταβολών της εσωτερικής πολιτικής που χαρακτηρίζει τα δηµαγωγικά καθεστώτα των µελών της.» [4]

«Η Ευρώπη έχει γίνει πολύ µικρή για να αναλώνεται σε ενδο-ευρωπαϊκές κόντρες λόγω του ανταγωνισµού εθνικών συµφερόντων. Μια κατακερµατισµένη Ευρώπη είναι πολύ αδύναµη για να διαφυλάξει την υπόστασή της και παράλληλα
να µπορεί να είναι ισχυρή σε παγκόσµιο επίπεδο.» [5]

«Πρέπει να δηµιουργήσουµε µια Ευρώπη που δεν σπαταλά την ενέργειά της σε ενδο-ευρωπαϊκές συγκρούσεις αλλά που αποτελεί µια συγκροτηµένη ενότητα. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη θα γίνει πλουσιότερη, ισχυρότερη, πιο πολυτισµένη
και έτσι θα επανακτήσει την θέση που κάποτε είχε στον κόσµο.» [6]

«Οι λαοί της Ευρώπης αποτελούν µια οικογένεια σε αυτόν τον κόσµο… Δεν είναι πολύ έξυπνο εκ µέρους µας να πιστεύουµε ότι στο συνωστισµένο ευρωπαϊκό µας σπίτι µια κοινότητα Ευρωπαϊκών λαών µπορεί να διατηρεί διαφορετικά νοµικά συστήµατα και διαφορετικά δίκαια για πολύ καιρό ακόµα.» [7]

«Σε πενήντα χρόνια οι Ευρωπαίοι δεν θα σκέφτονται πλέον στην βάση επί µέρους χωρών.» [8]

«Οι λαοί της Ευρώπης κατανοούν όλο και περισσότερο ότι τα µεγάλα θέµατα που µας χωρίζουν, αν τα συγκρίνουµε µε εκείνα που θα προκύψουν και θα λυθούν µεταξύ ηπείρων, δεν είναι παρά ασήµαντες ενδο-οικογενειακές διαφωνίες.» [9]

Ωραία. Τώρα που διαβάσατε τις φράσεις αυτές, ώρα να το πάρει το ποτάµι. Ιδού αναγνώστη ποιοι πρόφεραν αυτές τις φράσεις:
[1] Arthus Seyss-Inquart, Υπουργός Ασφάλειας και Εσωτερικών της Αυστριακής
Ναζιστικής κυβέρνησης, 1938, και αργότερα διοικητής της Κατεχόµενης
Ολλανδίας.

[2] Walther Funk, Υπουργός Οικονοµικών της Ναζιστικής Γερµανικής
κυβέρνησης, 1942.

[3] Μνηµόνιο της Γερµανικής Καγκελαρίας (Reich Chancellery), 9 Ιουλίου 1940,
υπογεγραµµένο από τον Hermann Göring.

[4] Alberto de Stefani, Υπουργός Οικονοµικών του Μουσολίνι, 1941
[5] Cicile von Renthe-Fink, Ναζί αξιωµατούχος, 1943.

[6] Vidkun Quisling, Δοσίλογος «Πρωθυπουργός» της Κατεχόµενης Νορβηγίας,
1942

[7] Adolph Hitler, Οµιλία στην Βουλή, 1936.
[8] Joseph Goebbels, 1940
[9] Joseph Goebbels, 1942 "

Ι7-57

Ανώνυμος είπε...

Ιδρυτικές αξίες της ΕΕ που κάποιοι "αριστεροί" πολυαγάπησαν

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένα όνειρο των Ναζί που έγινε πραγματικότητα
http://gekoudi.blogspot.com/2013/08/blog-post_6.html

Απαγορεύονται το σφυροδρέπανο, ο Λένιν και ο Μαρξ, τιμώνται οι ναζί, στην Ευρωπαϊκη΄Ένωση
https://atexnos.gr/απαγορεύονται-το-σφυροδρέπανο-ο-λένι/

Βίος πολιτεία και παρελθόν του Προέδρου Βάλτερ Χάλσταϊν

1) "(..) Γνωρίζετε τον πρώτο πρόεδρο της Κομισιόν της τότε ΕΟΚ; Ονομάζεται Βάλτερ Χάλσταϊν. Ήταν νομικός. Ήταν πρόεδρος της (μη εκλεγμένης μέχρι σήμερα) Κομισιόν από το 1958 μέχρι το 1967. Ας πάρουμε την περίπτωση του Χάλσταϊν για να εξετάσουμε το πως η ΕΟΚ-ΕΕ υπηρετεί τα μονοπώλια μέσα από τους σχεδιασμούς που έκαναν για το κεφάλαιο οι ναζιστές.."

http://neaskepsi.com/?p=1627


2) https://www.anoixtoparathyro.gr/o-αντικομμουνισμός-είναι-φασισμός/

3) https://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20190509/hairetismos_ampatieloy_9.pdf

17-57

Ανώνυμος είπε...

1/2
https://www.liberal.gr/politics/kontra-gia-tin-upografi-tsipra-me-ormpan-kai-kourts-gia-to-gkremisma-tou-sidiroun-parapetasmatos-/251223

«(..)ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: (..)Όμως, αυτήν τη μέρα τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας από το Σιμπίου της Ρουμανίας στη Σύνοδο των Αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Προσέξτε: Διακήρυξη του Σιμπίου, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρώτο σημείο: «Θα υπερασπιστούμε μια Ευρώπη από τη ανατολή στη δύση και από τον βορρά στον νότο. Τριάντα χρόνια πριν εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες». Αυτό υπογράψατε!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έλεος! Αυτό υπογράψατε μαζί με τους φασίστες! Ντροπή σας!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Αίσχος!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Ηρεμήστε!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Αυτήν την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες! Αυτό υπέγραψε ο Πρωθυπουργός από τη Ρουμανία!

Νομίζαμε ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε δει όλα: και μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα και υποκλίσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και κολλητιλίκια με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού και πολλά άλλα. Τελικά αποδεικνύεται ότι κάθε φορά ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Αποδεικνύεται ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σιδηρούν Παραπέτασμα! Ντροπή! Αίσχος! Αθλιότητα! Αυτοί είστε!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή! Αίσχος! Τον Μπελογιάννη χτυπάτε, εσείς, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου! Το Σιδηρούν Παραπέτασμα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ. Ηρεμία παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Υιοθετείτε όλη την προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την προπαγάνδα του Τσώρτσιλ, την προπαγάνδα του Τρούμαν, την προπαγάνδα του μακαρθισμού απέναντι στην πάλη των λαών και απέναντι στο παγκόσμιο κίνημα και το σοσιαλιστικό σύστημα, όλη την προπαγάνδα που εκτυλίχθηκε με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά -και πολύ αμφιβάλλω αν κάποια άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια υπέγραψε κάτι αντίστοιχο. Και το υπογράψατε εσείς!-, όλη την προπαγάνδα που έστειλε στις φυλακές, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα αγωνιστές της χώρας μας, στο όνομα του Σιδηρού Παραπετάσματος. Και αυτό το υπογράψατε!

Το υπογράψατε -το ξαναλέμε- την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, για την οποίαν η Διακήρυξη φυσικά δεν κάνει κανέναν λόγο, γιατί ο φασισμός δεν είναι αντίπαλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουκ ολίγες φορές η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει φασίστες και παρόμοιες οργανώσεις για να παίζει τα διάφορα παιχνίδια της. Αντίπαλος είναι οι λαοί, αντίπαλος είναι το σοσιαλιστικό σύστημα, αντίπαλος είναι τα κομμουνιστικά κόμματα, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό και επιχείρησε όλα αυτά τα χρόνια να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη, και να τη μετατρέψει σε «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Κι αυτή η υπογραφή που μπήκε σε αυτήν τη Διακήρυξη από τον κ. Τσίπρα μπήκε μαζί με τις υπογραφές του Κουρτς, του Όρμπαν, της Μέρκελ και όλων των άλλων ακροδεξιών που υποτίθεται ότι πολεμάτε.

(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας).."

Ανώνυμος είπε...

2/2

"ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ντροπή σας!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ησυχία, παρακαλώ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ: Και μετά από όλα αυτά, έχετε το θράσος να μιλάτε για πρόοδο, να μιλάτε για προοδευτικές συμμαχίες, να μιλάτε για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς. Έχετε το θράσος να καταθέτετε στεφάνια στο Χαϊδάρι και στην Καισαριανή και από την άλλη μεριά να κάνετε ωμό, άθλιο, πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Αυτοί είστε! Αυτοί είστε!

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Έχετε το θράσος να μιλάτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δήθεν ξεστράτισε τα τελευταία χρόνια από τις ιδρυτικές της αξίες και ότι αυτό το ξεστράτισμα μπορεί δήθεν να διορθωθεί. Να τες οι ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ο αντικομμουνισμός, η βαρβαρότητα, η εκμετάλλευση των λαών και οι πόλεμοι, και αυτό πάτε και υπογράφετε.

Όλοι είστε στο κότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ!

Αποδεικνύεται από αυτήν τη Διακήρυξη ποιον φοβάται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τριάντα χρόνια μετά, όλοι εσείς που λέτε ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, απέτυχε, ηττήθηκε, η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτήν τη Διακήρυξη -την καταθέτω στα Πρακτικά για να υπάρχει- δείχνει ποιον φοβάται.

Το φάντασμα εξακολουθεί να πλανιέται και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας οι φόβοι σας να γίνουν πραγματικότητα. Εσείς είστε με το μέρος των σύγχρονων «Ιερών Συμμαχιών». Αυτό γιορτάζουμε την 9η Μάη: Την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ. Και επειδή ο κύριος Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας, θα αφήσουμε στα υπουργικά έδρανα μια φωτογραφία για να τη μεταφέρει στον κ. Τσίπρα για να δει τι γιορτάζουμε την 9η Μάη."

17-57

Ανώνυμος είπε...

49 κόμματα κατεβαίνουν Ευρωεκλογές εκ των οποίων 14 ακροδεξιά( απο ΑΝΕΛ μέχρι Χρυσή Αυγή), 5 στα όρια ακροδεξιά Μαριάς και κάτι άλλα κομμματίδια, 6 πάρα πολύ δεξιά ( ΝΔ Τζήμερος Τσιτουρίδης Βαλλιανάτος Παπακώστα Ψηνάκης κλπ 4 ψεκασμένα Κολλάτος, Βεργής και κομματίδια( τον Σιώρρα τον έβαλα ακροδεξιό) 6 Κεντρώα( ποτάμι ΚΙΝΑΛ κλπ, 5 αριστερούλικα ή Κεντροαριστερά ( χαριστικά ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγελο και DIEM Πλεύση Λαε) 3 μόνο αριστερίστικα ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΚΔΕ και ΜΛ ΚΚΕ) 4 άγνωστα που κατατάσσονται απο κεντρώα μέχρι ακροδεξιά, Αγροτικό κόμμα και το Κόμμα.http://newpost.gr/politiki/5cd2dad70f702e03528efc94/ayta-einai-ta-49-kommata-poy-katevainoyn-stis-eyroekloges-lista

Βιαστικά συμπεράσματα των παραπάνω.
Ακραία αντιδραστικοποίηση των κομμάτων . Εντονότατη Μετατόπιση πολιτικού φάσματος στα δεξιά. Πολυδιάσπαση χώρου μεταξύ ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής. Εξαφάνιση εξοκοινοβουλευτικής αριστεράς.Αρκετά συνομοσιολογικά και ψεκασμένα. Μόνη όαση το Κόμμα.

Σώβρακος

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Μέχρι και τον ....Κουφοντίνα επιστρατεύουν! Το "Βαθύ Μαύρο", με "φλογερές" απανωτές αναρτήσεις..."
.................
...από κοντά κι η "Κατιούσα"!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η Κατιούσα, Σεχτάρ, έβαλε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ. Στην οποία, αν δεν κάνω κάποιο λάθος, έχουμε την πλειοψηφία. Συνεπώς τα παραπονά σου εκεί, για να πιάσουν και τόπο.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Σεχταρ, Μ.Α.

Η ανακοινωση της ΟΕΝΓΕ ειχε να κανει αποκλειστικα με το να χορηγηθει ιατρικη περιθαλψη στον Κουφοντινα για ανθρωπιστικους λογους οπως θα γινοταν με οποιονδηποτε αλλο ανθρωπο. Οποτε δεν υπαρχει κατι επιληψιμο εκει.

@Σωβρακος

Ενταξει σε ολες τις εκλογες κατεβαινουν διαφοροι πικραμενοι που δεν τους ψηφιζει η μανα τους. Δεν φαινεται απο τον αριθμο κομματων η συντηρητικοποιηση αλλα απο τι ποσοστα θα παρουν ολοι αυτοι οι ακροδεξιοι καθως και σε τι βαθμο υιοθετουν θεσεις των ακροδεξιων και τα πιο κεντρωα κομματα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Διαφωνία είναι, οικοδεσπότη, όχι ..."παράπονα".
Θα σου ήταν πιο χρήσιμο να συζητάς τις διαφωνίες, η, αν δεν έχεις καιρό, ας τες να αιωρούνται. Κανείς δεν πιστεύει στο αλάθητο κανενός άλλου ...εκτός, ίσως, από του εαυτού του! Συνεπώς δεν θάχανε κάτι η "Κ", ακόμη και από αναπάντητες διαφωνίες.
Για το συγκεκριμένο ανα-δημοσίευμα, μπορώ να παρατηρήσω κατ' αρχήν ότι δεν συνοδευόταν και από το πορτραίτο του εν λόγω κρατουμένου. Αυτό το προσέθεσε η "Κ".
Δεύτερον, η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ είναι μια αρκετά ουδέτερη ανακοίνωση, "για τον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κ." με το (δε διαφωνώ σε αυτό) σκεπτικό της ισότητας/επάρκειας της παρεχομένης νοσηλείας σε κάθε νοσηλευόμενο αδιάκριτα ποιός είναι η τι έχει κάνει. Ασφαλώς η νοσηλεία δεν μπορεί να εργαλειοποιείται από το ποινικό σύστημα.
Τρίτον, και η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ κατά την άποψή μου πάσχει, εκτός αν και η ΟΕΝΓΕ έχει αλάθητο. Αν αφορά γενικότερο πρόβλημα, θάπρεπε να αναφέρεται σαν τέτοιο. Αν εντοπίζεται μόνο στην περίπτωση του ποινικού καταδίκου Δ.Κ., τότε θάπρεπε να είναι πιο προσεκτικά διατυπωμένη, για τους λόγους, που ανέφερα στο 10 Μαΐου 2019 - 11:42 π.μ..
Τώρα εμφανίζονται όλοι, ανεξαρτήτως προθέσεων και αφετηριών, σαν αβανταδόροι (= "η πίεση της κοινής γνώμης"- .....!) της άνωθεν παρέμβασης της Οσίας Ξένης, και βασικά της "Αγίας Οικογένειας" από πίσω της. Αλλη μια "νίκη του λαϊκού κινήματος" ψήνεται....
Τέταρτο, δεν έχω υπόψιν μου αν η πλειοψηφία που έχουμε στην ΟΕΝΓΕ μπορεί να μας χρεώνει το ακέραιο τον αποφάσεων του οργάνου. Υποθέτω, κρίνοντας και από το περιεχόμενο, ότι μάλλον πρόκειται για συγκερασμό, που, κατά μείζονα λόγο αλλά όχι και απαραίτητα, δίνει δικαιώματα δημόσιας κριτικής. Μπορεί να έχει και ο Λαός γνώμη.
Θα μπορούσα, αν ήμουνα σίγουρος ότι δεν ενοχλώ, να εκθέσω, για το γενικότερο θέμα του ρόλου του αντι-κουκουέδικου ψευτοεπαναστατισμού, πιο αναλυτικά τις απόψεις μου, όχι για να μετακινήσω την αρνητική σου τοποθέτηση (διανθισμένη μάλιστα και με προσωπική χροιά!), αλλά γιατί θα με ενδιέφερε να συζητηθεί και από άλλους. Βλέπω άλλα όμως, οπότε ας το κλείσω εδώ.

Ανώνυμος είπε...

@Σώβρακος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΚΔΕ και ΜΛ ΚΚΕ- ΚΚΕ-μλ δεν είναι σχεδόν ποτέ αριστεριστικα(με εξαίρεση το ΚΚΕ-μλ μέχρι πριν κάποια χρόνια) από την αρχή της κρίσης αλλά δεξιίστικά(η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της) και έχουν καταντήσει όλα τους αριστερή σοσιαλδημοκρατία.

Ερμηνεύεται και διαφορετικά η πολυδιάσπαση στα δεξιά. Από Ακροδεξιά μέχρι και φασισμό λόγω της στήριξη τους στον εκλεκτό της ΕΕ - ΗΠΑ - Ελληνικής Αστικής Τάξης Αλέξη και στην στήριξη των μνημονίων όπως π.χ. στο Δημοψήφισμα έχουν πολυδιάσπαση. Συν τις προσωπικές φιλοδοξίες των διαφόρων αρχηγίσκων.

Όταν χρειαστεί να τους ενώσουν, θα ενωθούν μαζί με "γιαλατζί αριστερούς" ενάντια στο ΚΚΕ. Απλά ακόμα οι "γιαλατζί αριστεροί" δεν μπορούν ακόμα να το κάνουν "νιανιά" στους ψηφοφόρους τους, γιατί φοβούνται πως θα τους φύγουν ακόμα περισσότεροι προς ΚΚΕ.

Τυχαία η φωτογραφία του Μεταξά στο πρώτο σπότ του Σύριζα μέχρι που την απέσυραν; "Απόσυρση" υπήρχε και στον Ίφη στις πρώτες εκλογές ΤΟΥ 2012. Δεν ήταν τότε ακόμα ώριμες οι "συνθήκες" ενώ τώρα έχουν ένα Κουίκ μία Κουντουρά χωρίς πολλές μουρμούρες.

Οι "γιαλατζί αριστεροί" ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΝ σε αυτό που παλιά λέγονταν "σοσιαλφασισμός". Είναι η αναμενόμενη πορεία του Οπορτουνισμού μιας και ζούμε την εποχή του Ιμπεριαλισμού. Ιστορικά μαθήματα από την Γερμανία και το SPD του 1918, της αριστερής κυβέρνησης στην Γαλλία του 1938.
Έχουμε επίσημα την τζίφρα του Τζίφρα δίπλα στις τζίφρες Κούσκ - Σαλβίνι - Ορμπάν στο κείμενο για "σιδηρούν παραπέτασμα" της ΕΕ .

τα πράγματα είναι πλέον απλά. Όποιος είναι γνήσιος αντιφασίστας στηρίζει - ψηφίζει - συμπορεύεται με ΚΚΕ.

17-57

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Γράφεις: Διαφωνία είναι, οικοδεσπότη, όχι ..."παράπονα".

Είχες γράψει: "Μέχρι και τον ....Κουφοντίνα επιστρατεύουν! Το "Βαθύ Μαύρο", με "φλογερές" απανωτές αναρτήσεις..."
.................
...από κοντά κι η "Κατιούσα"!

(μένει ανοιχτό αν στοιβαζόμαστε στις φλογερές αναρτήσεις ή αν το στοίβαγμά μας είναι χωρίς φλόγα, απλή σπίθα, που μπορεί να γίνει στην πορεία πυρκαγιά).

Κι εγώ απάντησα: Η Κατιούσα, Σεχτάρ, έβαλε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ. Στην οποία, αν δεν κάνω κάποιο λάθος, έχουμε την πλειοψηφία. Συνεπώς τα παραπονά σου εκεί, για να πιάσουν και τόπο.

Αν εσύ μεταφράζεις από τα δικά σου γραπτά ότι άνοιξες καλόπιστα μια συζήτηση κι εγώ στην έκλεισα με προσωπικής χροιάς σχόλια, υπάρχει το λιγότερο μεγάλο χάσμα αντίληψης, για να το θέσω κομψά. Καλό είναι πάντως να μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια και να μην καταλήγουμε σε "συμπεράσματα" τύπου "εσύ κι ο γρύλος σου".

Κατά τα άλλα, και σε ό,τι αφορά τη σελίδα, η διαφωνία σου έγκειται στο εξής: σε μία ανακοίνωση που έγινε με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα-πρόσωπο, η Κατιούσα έβαλε μια εικόνα του συγκεκριμένου προσώπου (την οποία αποκαλείς πορτρέτο μάλιστα, καλόπιστα πάντα). Αν αυτή είναι λοιπόν η κριτική, ειλικρινά δεν έχω να απαντήσω κάτι. Άλαλα τα χείλη και τα δάχτυλα που πληκτρολογούν.

Από τα υπόλοιπα, το μόνο που κρατάω είναι πως "ασφαλώς η νοσηλεία δεν μπορεί να εργαλειοποιείται από το ποινικό σύστημα". Στα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρομαι να απαντήσω κι αν είχα χρόνο να το κάνω, θα προτιμούσα να τον αφιερώσω σε κάποιο κείμενο για το μπλοκ ειδικά.
Όποιος θέλει, μπορεί να γράψει ό,τι επιθυμεί.

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ ο Τρομερός

Συμφωνώ με το σχόλιο του Γάτου ( 11 Μαΐου 2019 - 2:19 μ.μ. ). Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ είναι σαφής , χωρίς να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο ούτε περιθώρια παρερμηνείας.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σώβρακος Νο2

Η Διαφορά που ίσως παρατηρείς μάλλον σχετίζεται πως η πολιτική στάση του Κόμματος αναγκάζει σε πολλούς να βγάλουν τις μάσκες τους.
Η συνολική αντιδραστικοποίηση του πολιτικού σκηνικού είχε γίνει φανερή από τα 2012. Τα κόμματα από ακροδεξιά μέχρι φασισμό έπαιρναν το 2012 είχαν κοντά στο 21-22% αν συνυπολογιστούν διάφορα πολύ μικρότερα κόμματα. Χωρίς να υπολογίζονται στα ποσοστά δήθεν προοδευτικοί ή δήθεν αριστεροί που αναπαρήγαγαν και αναπαράγουν λόγια ή ιδέες του Μουσολίνι.

Σήμερα είμαστε σε ελαφρά καλύτερη κατάσταση λόγω διπλασιασμού-τριπλασιασμού των ουδετεροποιημένων απέναντι στο ΚΚΕ, μίας μικρής ανόδου, μεγαλύτερης σε μικρότερες ηλικίες αλλά κυριότερα λόγω μεγαλύτερης διεύρυνσης της επιρροής του Κόμματος σε ανθρώπους που ακόμα δεν το ψηφίζουν αλλά το ακούνε ή ακόμα και συμπορεύονται μαζί του στις συμμαχίες του (Π.χ. ΠΑΜΕ -ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - Λαϊκή Συμμαχία). Π.χ. Δεν ψηφίζει ΚΚΕ ο κάθε εργάτης / εργαζόμενος που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ.


17-57

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ 1993 – ΣΥΡΙΖΑ 2019. Βρείτε τις διαφορές(αν υπάρχουν)
Τα προεκλογικά σποτ επαναλαμβάνονται ή ως φάρσα ή ως τραγωδία

https://www.youtube.com/watch?v=FdiWPeMpFr8

17-57

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε απλά να αναφερθεί μόνο η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ Απολίθωμα. Και οι σκέψεις του Σεχτάρ δεν μπορείς να πεις πως δεν έχουν μία κάποια βάση.

Οι καιροί είναι πονηροί και λίγη προσοχή χρειάζεται.


17-57

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εξήγησέ μου λίγο 17-57, επειδή ίσως εγώ δεν είμαι αρκετά πονηρός ή προσεκτικός.
Τι παραπάνω μπήκε από την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ και τι διαφορετικό κάναμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμα περισσότερα κομματίδια που δεν κατεβαίνουν. Το κόστος του παράβολου ενός συνδυασμού για να κατεβεί ανέρχεται σε πέντε χιλιάρικα και του κάθε υποψηφίου σε 500. Αν δεν είχαν να κερδίσουν κάτι οι περισσότεροι δεν θα κατέβαιναν για το ψώνιο τους. O κατακερματισμός της ακροδεξιάς, δείχνει πως υπάρχει κόσμος να αγοράσει τη πραμάτεια το συγκεκριμένου χώρου. Μην ξεχνάμε πως η συμφωνία των Πρεσπών αύξησε πολύ τα πολιτικά φυντάνια του χώρου αυτού με ευθύνη και της κυβέρνησης Στα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας, δεν υπάρχει η υποστήριξη απο το κόσμο που υπήρχε παλαιότερα . Βέβαια τα αποτελέσματα θα δείξουν σίγουρα. Απλά η πολυπληθής παρουσία των κομματιδίων δείχνει μία τάση που μένει ν αποδειχτεί.
Θα χουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές ανακατατυάξεις και σημμαχίες στις εκλογές.
Να μα στε γεροί και με πολλά κουράγια.

Ανώνυμος είπε...

Σώβρακος στο προηγούμενο

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

To μονο που προσεθεσε η Κατιουσα ηταν μια φωτογραφια του Κουφοντινα οταν εβγαινε απο την φυλακη για να παρει αδεια και μια εισαγωγη που ελεγε


''“Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλοι οι νοσηλευόμενοι είναι ίσοι” επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της για την κατάσταση νοσηλείας του Δ. Κουφοντίνα, καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει άμεσα.''

Αυτο ηταν ολο και ολο. Που ειναι το μεμπτο ακριβως?

Η Κ. σε καθε αρθρο προσθετει μια εικονα και μια μικρη εισαγωγη.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Βλεπω τωρα στο ΣΚΑΙ μιλαει εκπροσωπος της ΕΛΑΣ και ζηταει ανασυσταση της Δελτα και ενισχυση της ΔΙΑΣ με αφορμη τα επεισοδια υπερ του Κουφοντινα.

Χρησιμοι ηλιθιοι ή βαλτοι οι "αντιεξουσιαστες"?

tsechos είπε...

Για να είμαι ειλικρινής σύντροφοι αυτό δεν το περίμενα.Θεωρώ οτι τα σπάει
https://www.902.gr/eidisi/ekloges/190814/dilosi-stirixis-sto-kke-apo-ti-nitsa-loyle

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα παραπάνω Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα. Αφού έγινε η ανακοίνωση, να προστεθεί στεγνά η ανακοίνωση χωρίς φωτογραφία. Και ίσως να έχει δίκιο ο Σεχτάρ σε κάποιες σκέψεις που βλέπουν και ένα μέλλοντα χρόνο. Τα υπόλοιπα θετικές - αρνητικές κρίσεις για την ανακοίνωση μέσα στην ΟΕΝΓΕ.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται επιπλέον εστίαση ο παραθεριστής του Αγκιστριού που θεωρητικά τον έψαχνε όλη η Ελλάδα για 1,5 μήνα μίας -το λιγότερο- "περίεργης" οργάνωσης.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σώβρακος

Προσωπική υποκειμενική πολιτική γνώμη που απομένει ο Οκτώβριος να αποδείξει να θα επαληθευτεί ή όχι

Η ναζιστική χ.α έχει χάσει με παραίτηση ευρωβουλευτές της, οι οποίοι έβγαλαν και κάποια ενδιαφέροντα πράγματα. Τελειώνει και η δίκη. Δεν θα τους διαλύσουν. Θα τους έχουν για να γίνεται σύγκριση με τους άλλους τους πιο "light" Σώβρακε.

Και με 1,5% παίρνουν κρατική επιδότηση. Συν τοις άλλοις γίνεται μία προσπάθεια ανασυγκρότησης μίας πιο "light" - σοβαρής χ.α. όπως θα έλεγε και ο Μπάμπης. Που δεν αποκλείεται οι light στις Εθνικές Εκλογές να συσπειρωθούν για να συγκυβερνήσουν.Άρα υπάρχει "ψωμί" και οι light πάνε να επωφεληθούν.

Επιπλέον έχουν διαπιστώσει πως το ΚΚΕ κερδίζει από τον αντιφασισμό συσπειρώνοντας κόσμο.


17-57

Αληθινός Βορράς είπε...

Ηλίθιοι στον κύβο δυστυχώς τυγχάνει να έχω συγγενή στον χώρο τους και δεν παίζεται το παιδί.Όχι πως δεν υπάρχουν και βαλτοί ανάμεσα τους.Να μην ξεχνιόμαστε ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες μην υποτιμάμε τη ζύμωση με τον κόσμο που προσφέρουν οι εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Σόρρυ ρατμ σου χρωστώ μία θέση για το (15 Απριλίου 2019 - 12:09 μ.μ.) , την ταξική διάρθρωση της κοινωνίας στην ελλάδα

17-57

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

17-57

Σε ανακοίνωση που συνδέεται με συγκεκριμένο ζήτημα, εγώ από όσες "δημοσιογραφικές" γνώσεις έχω, θα βάλω φωτό που να συνδέεται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ευπρόσδεκτη κάθε διαφορετική άποψη -κι ας μη με βρίσκει σύμφωνο. Αυτό που δεν είναι ευπρόσδεκτο από μένα είναι να υπονοεί κανείς ότι η Κατιούσα σιγόνταρε το Βαθύ Κόκκινο, τον Κουφοντίνα και δεν ξέρω ποιον άλλον, γιατί έβαλε μια ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ που επισημαίνει τα αυτονόητα.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Προφάσεις εν αμαρτίαις, Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα.
Καλή προκοπή.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Καλά μυαλά Σεχτάρ

Ανώνυμος είπε...

Όσοι συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, ακόμα περισσότερο στις υπόλοιπες συσπειρώσεις και εκλογικές συμπράξεις ψηφίζουν ΚΚΕ. Θέλεις να βγάλεις και ένα ποσοστό 2-5% (όσων συμμετέχουν, όχι επί των εργαζομένων,αγροτών, αυταπασχολουμένων συνολικά ή του εκλογικού σώματος), δεν είναι όμως περισσότεροι αυτοί που δεν ψηφίζουν ΚΚΕ.

Θα φανεί πολύ καθαρά και στις Δημοτικές/Περιφερειακές εκλογές.


Λέων

Ανώνυμος είπε...

@Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Θεωρώ πως η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ δεν είχε κάτι το επιλήψιμο (12 Μαΐου 2019 - 10:36 π.μ.). Δεν συσχετίστηκε ΚΑΤΙΟΎΣΑ με άλλο σάιτ Απολίθωμα στα σχόλια μου (13 Μαΐου 2019 - 9:32 μ.μ.) (12 Μαΐου 2019 - 12:01 μ.μ.) . Ούτε και ο Σεχτάρ που καταγράφει μελλοντικές ανησυχίες όχι και τελείως αβάσιμες.

Απλά κάποια ζητήματα χρειάζονται προσοχή στον τρόπο παρουσίασης από την πλευρά της Κατιούσα. Δεν νομίζω πως υπάρχει δημοσιογραφικός κανόνας φωτογραφία - εισαγωγικό -θέση (κείμενο). Αν υπάρχει κανόνας, καιρός ίσως να πρωτοπορήσει η "Κατιούσα" σπάζοντας τον κανόνα αφού βέβαια το αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα της


@ tsechos (13 Μαΐου 2019 - 7:30 μ.μ.)

Ανεμοδουρ-ιστάν. Παραιτήθηκε από τον ΣΥΝ πήγε στην ΝΤΟΡΑ μετά ξαναπήγε στον Σύριζα Τώρα λέει πως στηρίζει το ΚΚΕ. Αύριο μπορεί κάτι άλλο. Αν δεν κάνει δημόσια αυτοκριτική για τις πολιτικές επιλογές της, όπως τόσοι και τόσοι πρωην Συριζα και Ανταρσύα στον "Ρ", η στήριξη της για μένα δεν είναι ειλικρινής. Η ταξική συνείδηση δεν κληρονομείται, δεν είναι το χωραφάκι του παππού.

Περισσότερα

https://www.in.gr/2002/05/13/greece/paraitithike-apo-tin-kpe-toy-syn-i-nitsa-loyle/

http://www.kathimerini.gr/123079/article/epikairothta/politikh/h-nitsa-loyle-ston-syndyasmo-ths-mpakogiannh


17-57

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ ήταν αυτή που έπρεπε τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Μην πέφτουμε στη λουμπα του ετεροκαθορισμου από τους γελοίους που πιστεύουν ότι ο Κουφοντινας ήταν κάτι περισσότερο από βοηθό των μυστικών υπηρεσιών είτε εν άγνοια του είτε εν γνώσει του.
Το ότι η Κατιούσα πρόσθεσε στην αναδημοσίευση την φωτογραφία του δεν σημαίνει τίποτα περα από το προφανές δημοσιογραφικά.
Ειλικρινά τι ψειριζουμε ώρες ώρες? Δηλαδή το κύριο ζήτημα του κινήματος είναι ο αποπροσανατολισμος και η ροπή στην ατομική "τρομοκρατία"?
Εγώ βλέπω τεράστια αναδίπλωση και αντιδραστικοποίηση. Τυχαία δίνει ρεσιτάλ κυνισμού σε ότι αφορά τα εργασιακά ή τις δημοκρατικές ελευθερίες η ΝΔ? Ξέρει ότι υπάρχει μεγάλο κοινό που τα ακούει αυτά ευχάριστα και το υπόλοιπο κοινό που αυτά τον τρομάζουν θεωρεί πρόοδο την ευρωπαϊκή νομοθεσία που είναι ακριβώς το ίδιο αλλά με πιο ωραίο περιτύλιγμα.

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

17-57, ο συσχετισμός ήταν εκεί, γραπτός και εμφανής.

Αλλά που να πάρει ο διάολος, τέλος με το ξεψείρισμα. Έχει δίκιο ο Ρατμ.

zoot horn rollo είπε...

Εγγύηση όπως πάντα η Ελευθεροτυπία.
Κάτι από 90ς αλλά στο πολύ χειρότερο...

zoot horn rollo είπε...

Οι "πρόθυμοι" πάλι... ε, οι γνωστοί "πρόθυμοι".
Α, και πάντα "παρεξηγημένοι".

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

1"@ Σεχτάρ ο Τρομερός
Συμφωνώ με το σχόλιο του Γάτου ( 11 Μαΐου 2019 - 2:19 μ.μ. ). Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ είναι σαφής , χωρίς να υπάρχει κάτι το επιλήψιμο ούτε περιθώρια παρερμηνείας. "

2" Θα μπορούσε απλά να αναφερθεί μόνο η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ Απολίθωμα. Και οι σκέψεις του Σεχτάρ δεν μπορείς να πεις πως δεν έχουν μία κάποια βάση. Οι καιροί είναι πονηροί και λίγη προσοχή χρειάζεται."

3"Τίποτα παραπάνω Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα. Αφού έγινε η ανακοίνωση, να προστεθεί στεγνά η ανακοίνωση χωρίς φωτογραφία. Και ίσως να έχει δίκιο ο Σεχτάρ σε κάποιες σκέψεις που βλέπουν και ένα μέλλοντα χρόνο. Τα υπόλοιπα θετικές - αρνητικές κρίσεις για την ανακοίνωση μέσα στην ΟΕΝΓΕ.
Δεν νομίζω πως χρειάζεται επιπλέον εστίαση ο παραθεριστής του Αγκιστριού που θεωρητικά τον έψαχνε όλη η Ελλάδα για 1,5 μήνα μίας -το λιγότερο- "περίεργης" οργάνωσης. "

Πες μου Απολίθωμα σε ποιο σχόλιο μου είναι εμφανής ο συσχετισμός ΚΑΤΙΟΎΣΑΣ με ΒΑΘΥ ΜΑΥΡΟ;
Που γράφεται "ο εμφανής συσχετισμός";
Γνωρίζεις ήδη από το καλοκαίρι του 2018 πως αν κάπου διαπίστωνα κάποιο αρνητικό -για μένα- άρθρο την "Κατιούσα", θα το έγραφα όπως έκανα στο άρθρο της "Κατιούσα" για τον Γιέζοφ.

@ratm
Στα υπόλοιπα
Η ΝΔ βαράει τους ζουρνάδες και ο Σύριζα χορεύει στο ρυθμό που ο ίδιος έχει υπογράψει δια χειρός Αχτσιόγλου. Για μένα ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ μόνο που άργησε. Ο γνήσιος εκπρόσωπος του Κεφαλαίου εμφανίζεται πιο αληθινός από τον γιαλατζί εκπρόσωπο των "πολλών". Συν τοις άλλοις οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και στο Ιράν, η άνοδος του ΚΚΕ που θα φανεί στις εκλογές θα τους αναγκάσουν σε μία "μίνι οικουμενική".


17-57

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Στη φράση του Σεχτάρ "από κοντά κι η Κατιούσα".
Δεν είπα ότι κάνεις εσύ το συσχετισμό. Ίσως όμως δε σου γίνεται αντιληπτός, αν και εμφανής, κατά τη δική μου κρίση.

Αυτά και αρκετά το αναλύσαμε, πιστεύω, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

17-57

Δε νομίζω η άνοδος του Κόμματος να είναι τέτοια που να αναγκάσει το αστικό πολιτικό σύστημα σε τέτοιο ελιγμό. Μακάρι αλλά δε το νομίζω.
Γνώμη μου είναι ότι και να είναι 1η η ΝΔ η διαφορά θα είναι αναστρέψιμη και στις βουλευτικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει. Αυτό εισπράττω εγώ από τον κόσμο που έρχομαι σε επαφή. Δυστυχώς τα ψίχουλα από τη μια και η φοβέρα του Κούλη κυρίως από την άλλη ενισχύουν το δίπολο και τη λογική του μικρότερου κακού.
Θέλει πολύ υπομονή και δουλεια στο κίνημα ώστε αυτό να ξεβρακωσει τους νεοκοπους φίλους του Τραμπ.
Κυρίως πρεπει ο κόσμος να δει στο Κόμμα το αντίπαλο δέος στη ΝΔ, στη δεξιά , σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου εντέλει σε ότι έχει απομείνει. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίζεται ως το αντίπαλο δέος σε αυτούς θα εγκλωβίζει λαϊκές μάζες και οι μόνοι που θα απεγκλωβιζονται θα είναι παλιοί αγωνιστές, αριστεροί , άνθρωποι με συμμετοχή στο κίνημα κλπ αλλά αυτοί είναι περιορισμένος αριθμός δεν είναι η μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης.

ratm

zoot horn rollo είπε...

"Γνώμη μου είναι ότι και να είναι 1η η ΝΔ η διαφορά θα είναι αναστρέψιμη και στις βουλευτικές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει"

Κι εγώ αυτό πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

@ratm
Ποτέ δεν έγραψα για μεγάλη αριθμητική αλλά για πολιτική άνοδο
Τόσο σε νεολαία όσο και σε εργατική τάξη. Ειδικά μετά τα τελευταία της GSEE Tours.

Οκ μετά από περιόδους "αγανακτισμένων" που τους έβγαλαν όταν σε δημοσκοπήσεις το ΚΚΕ εμφάνιζε διψήφιο ποσοστό ας είμαστε και λίγο υποψιασμένοι.

Ο κόσμος ξέρει απλά δεν έχει ακόμα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Απλά η ΝΔ πατά σε ΦΕΚ του Σύριζα για να πάει τα πράγματα πιο Δεξιά

17-57

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Πιστευω πως θα δημιουργησει προβληματα η απλη αναλογικη στο αστικο πολιτικο συστημα οχι τα ιδια τα ποσοστα του ΚΚΕ.

Η α/α θα αναγκασει τα αστικα κομματα σε συνεργασιες και θα δουμε συγκυβερνησεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και πιθανον ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ με ακροδεξιους, ''σοβαρους'' και μη.

Αυτο θα αφησει το ΚΚΕ ως την μονη πραγματικη αντιπολιτευση και αυτο δεν το θελουν. Σιγουρα θα προωθησουν καποιο νεο χαρτι ως νεα εναλλακτικη αλλα και αυτοι δεν μπορουν κατα το δοκουν να παραγουν ''νεες'' εναλλακτικες συνεχως.

Ανώνυμος είπε...

@ratm

1) Σκοπός της ΝΔ δεν είναι η νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά
Η ΉΤΤΑ του Σύριζα δεν αντιστρέφεται
Για την ακρίβεια, η ΝΔ βαράει ό,τι ώρα θέλει τα νταούλια και ο Σύριζα χορεύει στον ρυθμό της γιατί η αστική τάξη στην Ελλάδα έχει γίνει ακόμα περισσότερο αντιδραστική και δεν έχει πλέον ανάγκη τον Σύριζα αλλά ένα πόλο Σύριζα-ΠΑΣΟΚ δήλαδή ΠΑΣΟΚ πλέον και με την βούλα. Αν παλιά κάποιοι έλεγαν για γρήγορη ωρίμανση του Σύριζα, τώρα παρατηρούμαι το γρήγορο πολιτικό του σάπισμα

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα ΜΟΝΟ της τελευταίας εβδομάδας

Ο Κούλης στη Βουλή κάνει αναφορά για εργολαβίες της εταιρείας ευρύτερης του Τσίπρα επί χούντας. Ο Τζίφρας σταματά να μιλάει για σκάνδαλα τύπου siemens και αναφορές σε οικογένειες

Ο τζίφρας μιλάει ενάντια σε ελίτ, ο Κούλης κάνει αναφορά για διακοπές Τζίφρα σε κότερα φυσικά ελίτ, τα πράγματα γίνονται χειρότερα για "κουρασμένο πρωθυπουργό", ενώ φιλικές εφημερίδες της ΝΔ βγάζουν και για κορυφαίο υπουργό που ήταν σε άλλη στιγμή στο κότερο. Ο τζίφρας δηλώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν υπουργοί του παραθερίζουν / είναι σε κότερα(άτακτη υποχώρηση)



Βάζει "τυράκι" ο Κούλης για 7ημερη εργασία προωθώντας νεοφιλελέ ατζέντα, ο Τζίφρας μιλάει για τον νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ. Και τσουπ Υπουργικές αποφάσεις με τζίφρες Αχτσιόγλου και λοιπών ΦΕΚ για 7ημερη και 9ημερη εργασία σε δημόσιο(ΕΦΚΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και ιδιωτικό τομέα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ από βουλευτές σαν τον Βούρτση πρώην υπ.Εργασίας. Και άλαλα τα χέιλη των ασεβλων σαν του υφυπουργού Εργασίας.

Βάζει "τυράκι" ο Κούλης στην Υγεία για ΣΔΙΤ, ο Τζίφρας "τσιμπάει" ο Τζίφρας και τσουπ αναφορά της ΝΔ σε διαγνωστικό με αξονικό συγγενών υπουργού του Σύριζα σε επαρχία.

Συσσωρευμένο "γλέντι" της ΝΔ σε βάρος Σύριζα. Η ΝΔ βαράει Ζουρνάδες και ο Σύριζα χορεύει

2) Την άνοδο του ΚΚΕ την έχω δει από το 2014 όταν εργάτες που παλιότερα ψήφιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ αλλά και στη Λαϊκή Συσπείρωση – Συμμαχία

Επιπλέον

Πρώτη φορά το γνήσιο (true) αστικό κόμμα ?(ΝΔ) επιτίθεται κατά ΠΑΜΕ - Λαϊκής Συσπείρωσης με τόση σφοδρότητα
Ξανά κλήσεις για αγροτοδικεία αυτή τη βδομάδα με κυβέρνηση Σύριζα
Οι αναφορές των ΠΑΣΟΚΩΝ για σταλινισμό στο Σύριζα έχουν ενταθεί ενώ ΦΥΣΙΚΑ εννοούν το ΚΚΕ
Πρόταση για Οικουμενική από Σκανδαλίδη (Παλιός υπ.εσωτερικών και ΓΓ του ΠΑΣΟΚ). Αν δεν ξέρει αυτός, τότε ποιος ξέρει;

Από γνωστούς κόσμος που πριν ψήφιζε μέχρι το 2015 Σύριζα αυτοπροσδιορίζονταν από αναρχία, αριστερά μέχρι "Κόντρα"(την True όχι του Κουρή) να ψηφίζει ΚΚΕ

@Λέων
Ναι ρε μεγάλε πρώην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το 2015 συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ ως επικεφαλής σωματείων.
Ασχολήσου με το αφορολόγητο στα 5.600 του Τσακαλώτου. Για παραπάνω δεν το έχεις με ποσοστά

17-57

Ανώνυμος είπε...

17-57
Εγώ πιστεύω ότι η ΝΔ θα μείνει εφεδρεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάει ακόμα και αν γίνει εναλλαγή θα γίνει μόνο και μόνο για να μην καεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αστική τάξη μπορεί να γίνεται πιο αντιδραστική αλλά, 1) ΗΠΑ και ΕΕ είναι τουλάχιστον ενθουσιασμένοι με το ΣΥΡΙΖΑ μιας και τους πούλησαν ακόμα και τη μάνα τους και 2) η αστική τάξη πανω από αισθητικές προτιμήσεις σε εκπροσώπους της έχει την αποτελεσματικότητα και σε αυτήν τα καρακολια του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτη φωτός μπροστά από τη ΝΔ.

Σε ότι αφορά ποιος βαράει το νταούλι και ποιος χορεύει διαφωνώ. Εγώ βλέπω ότι κάθε φορά που ανοίγει κάποιος από τη ΝΔ το στομα του ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει. Γνώμη μου είναι ότι η ΝΔ το κάνει επίτηδες. Μπετοναρει ότι πιο σάπιο και αντιδραστικό υπάρχει και ενισχύει και το δίπολο στέλνοντας όσους τρομάζουν με το ύφος του Τζημερου που έχει πλέον η ΝΔ στο νέο ΠΑΣΟΚ που κάνει τα ίδια αλλά με ωραίο περιτύλιγμα και δίνει και κανά ψίχουλο στους χαχολους κρατώντας τους δεμένους.
Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαιώσει την ΤΙΝΑ , έχει περάσει τα πάντα χωρίς να κουνηθεί φυλλο, φαντάζει 4 χρόνια μετά το μικρότερο κακό, έχει απόλυτα ικανοποιημένους τους εκλεκτούς "συμμάχους" και δεμένα πολιτικα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί να μην τον κρατήσουν κυβέρνηση?

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Πριν 1-1,5 μηνα ειχα διαφωνια με καποιους αλλους σχολιαστες σχετικα με την προπαγανδα του ΚΚΕ.

Εβλεπα αυτες τις μερες τις συνεντευξεις του Κουτσουμπα στα καναλια και κυριως στον Αλφα προχθες και μπορω να πω οτι ο λογος του εχει ανεβει επιπεδο αισθητα. Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο.

Ανώνυμος είπε...

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα ΜΟΝΟ της τελευταίας εβδομάδας Νο2

Επιπλέον σε πολιτικό επίπεδο ο Κούλης ανεβάζει την σημασία των ευρωεκλογών στη Βουλή, ο Τζίφρας σηκώνει το "γάντι" αλλά σε τηλεοπτική συνέντευξη κάνει πίσω τις υποβαθμίζει ως ..δημοσκόπηση. " η αλεπού όσα δεν πιάνει τα κάνει κρεμαστάρια " λέει ο λαός.


Ο τζίφρας αρχίζει τα περί "Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα κερδίζει η ΝΔ τις εθνικές εκλογές", φέρνοντας στο μυαλό το "Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα αρνηθεί η Μέρκελ" στον Χατζηνικολάου to 2014.


Στο Περιστέρι ζητά από τον κόσμο να μην γιουχάρουν τον Κούλη το οποίο φέρνει στο μυαλό τον Ράλλη με το "δεν θέλω ου" για τον Α.Παπανδρέου του 1981. Από οικογένεια τίμιου αντιδεξιού ΠΑΣΟΚ προέρχομαι, και αυτή την ατάκα την άκουγα συχνά πολλά χρόνια.

17-57


Υ.Γ.
" Ο Κούλης στη Βουλή κάνει αναφορά για εργολαβίες της εταιρείας της ευρύτερης οικογένειας του Τσίπρα επί χούντας." το σωστό. Φυσικά η ΝΔ έκανε μία μικρή υποχώρηση ως προς το πρόσωπο του πατέρα γιατί βιάστηκε ο ευρωβουλευτής της και δεν διασταύρωσε (είναι και ανυπόμονοι τόσα χρόνια χωρίς καρέκλα), αλλά επέμεινε στις τότε εργολαβίες της οικογένειας αναφέροντας κάποια λόγια ενός πρώην υφυπουργού και βουλευτή, αν δεν κάνω λάθος του ΠΑΣΟΚ.

Εννοείται πως δεν εστιάζουμε στις σπόντες(αληθινές ή ψεύτικες) και στα "νέα"(αληθινά η ψεύτικα) για οικογένειες και λοιπά. Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό και για αυτό κάνουν πλέον προσωπικές επιθέσεις. Ας τα βρουν πολιτικά μεταξύ τους που θα τα βρουν αφού και οι δύο είναι νεοφιλελέ νόμοι του Υπ.Εργασίας επί Βούρτση τους συνεχίζει η Αχτσιόγλου και για όλα φταίει το ΚΚΕ.

Απλά αναφέρεται αυτό το πιγκ-πογκ για να δειχθεί πως σε ένα προνομιακό επίπεδο του Σύριζα, την "επικοινωνία" δηλαδή στο πεδίο των εντυπώσεων, η ΝΔ φαίνεται να έχει κάποιες και άμεσες "απαντήσεις". Την Ουσία της ΝΔ την ξέρουμε. και είναι όλη στο παρακάτω

Μάκης Βορίδης: «Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ»
https://www.youtube.com/watch?v=gZ3jFtlG20E


"Ο Σύριζα αντιθέτως “ακυρώνει τις ιδεολογικές διαφορές” και δεν είναι παρά μόνο “τακτικός, εκλογικός αντίπαλος” αφού “δε γεννιούνται όροι σοβαρής πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης” μαζί του." http://www.katiousa.gr/politika/ach-tsioglou-esy-mas-maranes/

Ανώνυμος είπε...

Άρον άρον η Αχτσιόγλου σήμερα στο OPEN και στην Στάη.
Τα υπουργικά ΦΕΚ όπως τα κατάθεσαν βουλευτές της ΝΔ με τις ωεοφιλελέ επιδιώξεις για 7ημερη και 9ημερη εργασία χαλάνε το προφίλ του "φιλολαϊκού".

17-57

Ανώνυμος είπε...

@ratm

Ιδεολογικά έχει ηττηθεί κατά κράτος και το παραδέχονται τουλάχιστον υπουργοί του. Ακόμα και ως σοσιαλδημοκρατία, ο Σύριζα υποχωρεί στον αντιδραστικό δρόμο που χαράζει η ΝΔ. Φυσικά και είναι ενθουσιασμένοι ΕΕ και ΝΑΤΟ με τον Σύριζα. Απλά ντοπάρουν τον Σύριζα να νομίζει πως θα αντιστρέψει την κατάσταση για να περάσει και το Κυπριακό. Κάνει και μία ρελάνς με τον πρόεδρο του συνδικάτου ταξί αλλά μάχες

Μόνο που είναι πολύ δύσκολο να να μην ξεχαστούν από τον κόσμο τα ψέμματα του Τζίφρα για Μνημόνια Ενφια συν το Μάτι. Υποψήφιοι στις "αυτό" διοικητικές εκλογές που ήταν στην Περιφέρεια φωνάζουν απεταξάμην τον Σύριζα και το παίζουν "ανεξάρτητοι" όταν η Κουμουνδρούρου έδωσε δημόσια την υποστήριξη της σε κάποιους.

Τέτοια "αριστερά" κυβερνητικά σχήματα είναι μίας χρήσης αν πιστέψουμε τον παππού Ανιέλι στην γνωστή ατάκα του. Στο ΤΙΝΑ υπάρχει ο αυθεντικός εκπρόσωπος του Κεφαλαίου και ο γιαλατζί "φιλολαϊκός" και κρυφο αυθεντικός. Επιπλέον και ο Κούλης πέρασε την πόρτα του "αμαρτωλού" CSIS όπως την είχε περάσει ο Τζίφρας όταν δοκίμαζε πρωθυπουργικά κοστούμια χωρίς γραβάτα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

17-57

Ξεκίνα να μιλάς με τον κόσμο.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Λέοντα, το ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ είναι συμμαχίες του ΚΚΕ ΚΑΙ με κόσμο που δεν είναι ή δεν αυτοπροσδιορίζεται ή αριστερός ή κομμουνιστής.

Ζοζαδιάστηκες λιγάκι από την πραγματικότητα αλλά τα ονόματα ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΤΟΥ 2015 που είναι επικεφαλής σωματείων και συμμετέχουν με το ΠΑΜΕ είναι γνωστά για "όσους μιλούν με κόσμο". Μετά τα της GSSE TOurs τα πράγματα πάνε ακόμα καλύτερα.

Το αφορολόγητο του Τσακαλώτου στα 5600 και το πόσα χρήματα θα στοιχίσει σε όσους δεν πλήρωναν με το προηγούμενο αφορολόγητο. Το πόσο θα στοιχίσει σε ένα μισθωτό και αν θα υπερβαίνει το εκλογικό επίδομα που θα δώσει η κυβερνησάρα σου στους συνταξιούχους Εκεί το έχεις. Για παραπάνω όχι.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στο (16 Μαΐου 2019 - 1:28 μ.μ.) το "Κάνει και μία ρελάνς με τον πρόεδρο του συνδικάτου ταξί αλλά μάχες ", που έτσι και αλλιώς δεν βγάζει νόημα

Το σωστό " "Κάνει και μία ρελάνς με τον πρόεδρο του συνδικάτου ταξί."

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μιας και έγραψα για το "αμαρτωλό" CSIS τίτλος του Ριζοσπάστη

Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
Νταλαβέρι με το «αμαρτωλό» CSIS
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7255985

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω, ξέρω...τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Γιατί δεν το αντιμετωπίζεις ως μια μικρή νίκη του συνταξιουχικού κινήματος; Πιέστηκε και αναγκάστηκε σε υποχώρηση.

Σωραίος φίλε μου.


Λέων

Ανώνυμος είπε...

όταν λένε διαχειρίσιμη διαφορά πόσο ακριβώς εννοούν;

Ο Άδωνις για άλλη μία φορά μετά από ένα μήνα θεώρησε πως οτιδήποτε πάνω στη διαφορά Σύριζα-ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2014(3,8%) είναι θετική-υπέρ για τη ΝΔ. Αντίθετα στο ίδιο πάνελ ο Μπίστης της Γέφυρας που παραδέχθηκε "διαχειρίσιμη ήττα" άλλαζε διαρκώς τα ποσοστά . Και όταν παραμονές εκλογών παραδέχεται την ήττα..

Μόνο μία φορά ανατράπηκε ήττα από ευρωεκλογές. Ήταν το 1999 όταν η ΝΔ πήρε 3,1% παραπάνω από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά το ΠΑΣΟΚ την ανέτρεψε το 2000.

Με μερικές απλές διαφορές 1999 -2000 και 2019
1) Ο Σημίτης παρουσιάζονταν ως πόλος σταθερότητας του χρηματιστηρίου με οικονομία σε άνοδο και μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης από τα 1997
2) Δεν γινόντουσαν παράλληλα και Δημοτικές - "Αυτο"διοικητικές εκλογές
3) Μεσολάβησε ένας ολόκληρος χρόνος χρόνος όχι λίγοι μήνες όπως το 2009 και το 2014
4) Η Πασοκάρα είχε όπως φάνηκε "πολιτικές εφεδρίες" π.χ. και μέσα από τον τότε ΣΥΝ
Στην Αθήνα πιθανόν Μπακογιάννης - Γερουλάνος στον Β΄Γύρο και σε καλό ποσοστό για δενδομένα ΚΚΕ ο Σοφιανός . Στην Περιφέρεια Αττικής 50-50 να συμμετέχει ο αυτοδιοκητικός ΠΑΣΟΚΟΣ στον Β΄Γύρο σε βάρος της Δούρου. Στον Πειραιά γνωστά τα πράγματα. Στη Θεσ/κη η υποψήφια του Σύριζα δύσκολα βλέπει Β'γυρο.

Το μόνο που έχει μείνει στους Συριζαίους, είναι να μπουν στον Β'Γύρο στην Πάτρα με τον Πελετίδη. Αν βέβαια 1 στις 10 δεν βγει ο "Πελέ" δήμαρχος ήδη από τον 1ο γύρο.

17-57

Υ.Γ.
Χαλαρό τρολάρισμα της ΝΔ στην διαφήμιση του Σύριζα για τις συντάξεις. Φαίνεται να έχουν απαντήσεις σε ο,τι Διαφημιστικό βάζει ο Σύριζα. Εντωμεταξύ πιστώθηκαν οι λογαριασμοί . Και τι γράφει ως αιτιολογία κύριοι; 13η σύνταξη ή Επίδομα ΕΦΚΑ όπως λέχθηκε σε σχόλιο τηλεθεατή στη σημερινή πρωϊνή εκπομπή του OPEN;

Ανώνυμος είπε...

εξελίξεις

Τον Ιούνιο
Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια
Έτοιμο το νομοσχέδιο για την αιγιαλίτιδα ζώνη
https://www.tanea.gr/2019/05/17/politics/epektasi-xorikon-ydaton-sta-12-milia/

17-57

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Παιδια ακομα και μεσα του ΣΥΡΙΖΑ οπως το Documento και το tvxs δειχνουν την ΝΔ μπροστα με ποσοστα 2,5% και 3,5% αρα η πραγματικη διαφορα πιθανον να ειναι τουλαχιστον 4%.

Η ηττα ειναι σιγουρη. Οσο χρησιμος και αν τους ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτο δε σημαινει οτι θα κυβερνα για παντα. Μην ξεχνατε οτι πρεπει να καθισει ενα διαστημα στον παγκο ωστε να ξαναχτισει ''αριστερο'' προφιλ.

Ηδη κυβερνησε πολυ (κοντα 5 χρονια) με τοσα και τετοια μετρα που περασε.

Ανώνυμος είπε...

Συνέλθετε. Ο Πελετίδης δεν μπορεί να βγει από το πρώτο γύρο. Σε πόλεις έως μεγέθους Πάτρας στον πρώτο γύρο ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους (με κριτήριο την συγγένεια, την φιλία, την υποχρέωση). Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουμε για δήμαρχο. Κ φυσικά θα βγει στον δεύτερο γύρο, αν περάσει. Κ όπως σε κάθε δήμο που δεν θα έχει βγει δήμαρχος την πρώτη Κυριακή, θα χρειαστεί να κάνει συνεργασίες για να διαχειριστεί την δημοτική αρχή.

Υ.γ.: τι είναι το "επίδομα ΕΦΚΑ";


Λέων

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση. Με 19 συνδυασμούς, από 50 υποψήφιους οι περισσότεροι συνδυασμοί, ΕΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Λέων

zoot horn rollo είπε...

"Μην ξεχνατε οτι πρεπει να καθισει ενα διαστημα στον παγκο ωστε να ξαναχτισει ''αριστερο'' προφιλ."
Κι αυτό παίζει, μετά να επιστρέψουν με τίποτα πρόωρες κτλ, παρόλο που συμφωνώ κυρίως με τον ratm πιο πάνω σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έστω και έμμεσα αναγνωρίζεις την πραγματικότητα Λέων. Πεισματικά πράγματα τα γεγονότα όπως έλεγε ο Βλαδίμηρος.

Στο συνταξιοδοτικό κίνημα είσασταν σχεδόν απόντες. Στο οποίο, από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν οι γνωστοί "Λακεδαιμόνιοι" που συσπείρωναν αρκετό κόσμο που δεν ψηφίζει ΚΚΕ. Τώρα ξαναπές μας για τα ποσοστά των ανθρώπων που δεν είναι ΚΚΕ αλλά συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ.

Τελικά το πόσο θα στοιχίσει η μείωση του αφορολόγητου σε ένα μισθωτό και ένα συνταξιούχο που πριν δεν πλήρωνε άμεσα φορολογία δεν μας είπες. Ρώτα τον Ευκλείδη που τα έχει και υπολογισμένα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμενος Γατος

Και τα δύο αναξιόπιστα. Αλλά μην νομίζεις πως θα είναι πολύ μεγάλη διαφορά. Ούτε οι της ΝΔ το επιθυμούν, γιατί θα γίνουν τώρα - άμεσα εκλογές. Για αυτό βλέπεις η ΝΔ να κάνει συνεχώς γκάφες και δεν τους έχω για ηλίθιους. Απο την μία περνούν ατζέντα βασισμένοι σε υπογραφες Σύριζα για να πουν "Κύριοι εμείς αυτοί είμαστε και μας ψηφίσατε".

Από την άλλη, η "καυτή πατάτα" μάλλον λέγεται Κυπριακό και το "ποτήρι" φαίνεται να το έχουν δώσει στον Σύριζα. Εκτός αν μετά τις εκλογές γίνει καμία μίνι Οικουμενική. Τσάμπα φωνάζει ο σκανδαλίδης; Αν δεν ξέρει ο πρώην Γραμματέας της τότε Πασοκαρας και υπεύθυνος των τότε Τοπικών, τότε ποιος θα ξέρει;

Αρκετά θα εξαρτηθούν από τις αντιδράσεις της Τουρκίας στο παρακάτω
Επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια
Έτοιμο το νομοσχέδιο για την αιγιαλίτιδα ζώνη
https://www.tanea.gr/2019/05/17/politics/epektasi-xorikon-ydaton-sta-12-milia/

Και φυσικά από τις εξελίξεις με το Ιράν

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ρε άρον - άρον θα πήγε η Αχτσιογλου όπως σας είπα στην Στάη-OPEN. Δεν είχαν καμία ιδιαίτερη βιασύνη για όσα έγγραφα ΦΕΚ κατάθεσαν ΝΔκράτες στη Βουλή με τις τζίφρες της Κυβέρνησάρας για 7ημερη - 9ημερη εργασία όσο το ό,τι πριν κανά μήνα είχαμε τα της GSEE Tours.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χέρι χέρι στήριξαν και γενικεύουν την εργασιακή ζούγκλα της ΕΕ
Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σε βάρος του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας
12 μέρες συνεχόμενης εργασίας με τη βούλα της ΕΕ
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10338900


17-57


Υ.Γ.
Για Πάτρα που έχουν σκυλιάσει

Game of Δημοτικές Εκλογές Πάτρα 2019
https://www.youtube.com/watch?v=EkS-SNBCOak

και παλαιότερο. "Φορτώνει ο κόσμος"
https://www.youtube.com/watch?v=d0WTkkZezik

Ανώνυμος είπε...

Ρε Λέων έχεις γίνει τόσο προβλέψιμος που πριν δω τα σχόλιο σου, πόσταρα για Πάτρα
1 στις 10 να βγει από τον πρώτο γύρο έγραψα

" Σε πόλεις έως μεγέθους Πάτρας στον πρώτο γύρο ψηφίζουμε δημοτικούς συμβούλους (με κριτήριο την συγγένεια, την φιλία, την υποχρέωση)."¨ Γιατί ως γνωστό η Πάτρα όχι δεν είναι η 4η-5η σε πληθυσμό πόλη της χώρας αλλά ένα χωριουδάκι

Πάντως το να απαρνούνται 52 το χρίσμα του Σύριζα και να μην κατεβάζει υποψήφιο σε άλλους 72 ένα κυβερνητικό κόμμα μάλλον για ήττα το πάει. Είναι η γραμμή της ήττας του Σύριζα στις τοπικές διοικητικές εκλογές; Νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση όπως έλεγε ο Α.Παπανδρέου

"όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

17-57

Υ.Γ.
τι είναι το "επίδομα ΕΦΚΑ"; Ρώτα το OPEN την πρωϊνή εκπομπή του Σαββάτου. "Φιλικός" σας σταθμός είναι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε νομίζω ότι σήμερα υπάρχει δήμος άνω των 60.000 κατοίκων που να μπορεί ο υποψήφιος του ΚΚΕ να πάρει 50+ % από τον πρώτο γύρο ούτε καν ο δημοφιλης Πελετιδης.
Βέβαια στο 2ο γύρο θα βγει γιατί είναι αυτός που είναι και θα είναι αυτός που θα είναι ο αντίπαλος του. Καμία συνεργασία ή εγγυηση σε πολιτικούς αντιπάλους του δε θα δώσει ο Πελετιδης και το ΚΚΕ για να τον στηρίξουν στο 2ο γύρο.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαράκι δεν ξέρεις τι έγραψες, κάνε τον κόπο να το ξαναδείς πριν γίνεις κωλοτούμπας.

"Αν βέβαια 1 στις 10 δεν βγει ο "Πελέ" δήμαρχος ήδη από τον 1ο γύρο."...

Έλεος δηλαδή, νιανιά πρέπει να στο κάνουμε για να καταλάβεις...

Τα "μας" και τα "σας" έχουν πολύ πλάκα σε μια συζήτηση στο διαδίκτυο.

Συμπεράσματα: δεν κατέχεις ποιοι συμμετέχουν σε σωματεία και συσπειρώσεις, ίσως γιατί τα γνωρίζεις μόνο από την καθημερινή σου επαφή...μέσα στην ΚΟΑ, δεν κατέχεις ποιοι συμμετέχουν στο συνταξιοΔΟΤΙΚΟ (αν είναι δυνατόν) κίνημα, δεν έχεις ιδέα για τα κριτήρια της ψήφου.

Το πιο τραγικό είναι που περίμενες να γράφει "13η σύνταξη" στην αιτιολογία της συναλλαγής. Προφανώς έτσι νομίζεις πως λεγόταν κάποτε, πιθανόν να νομίζεις πως όταν μπαίνει το Δώρο Χριστουγέννων στον Ιδιωτικό Τομέα, παλαιότερα και στον Δημόσιο, η συναλλαγή γράφει 14ος μισθός.
Πληροφοριακά γράφει "ΕΦΚΑ-ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ Π" και ο ΕΦΚΑ είναι ο νέος Ενιαίος Ασφαλιστικός φορέας.

Και το λήγω εδώ.


Λέων

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση μόνο. Είσαι ο ίδιος με τον παλιό "καλό" Λέοντα; Και δεν εννοώ να είσαι μετενσάρκωση του Τρότσκι...

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι να ξέρεις πως η κωλοτούμπα συμβαδίζει με την προσπάθεια για διαστρέβλωση.
"Αν βέβαια 1 στις 10 δεν βγει ο "Πελέ" δήμαρχος ήδη από τον 1ο γύρο."
Δηλαδή δίνω 10% πιθανότητα να βγει ο Πελετίδης δήμαρχος από τον πρώτο γύρο, για να στα κάνω νιανιά.

Τα χρήματα μπήκαν με κωδικού επιδόματος ΕΦΚΑ-ακατάσχετο και όχι με κωδικό σύνταξης. Είναι το τυπικό μέρος γιατί το ουσιαστικό, το ύψος της σύνταξης, το 13η παραπέμπει σε πλήρη σύνταξη την περίοδο των Χριστουγέννων που δεν δίνεται στην πλειοψηφία των συνταξιούχων. Εκτός αν τα 0,8δις που δόθηκαν θεωρηθούν ισοδύναμα με τα 2,2 δις όσο είναι η μηνιαία δαπάνη.

Οι τοπικές ξέρουν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Τόσοι και τόσοι πρώην "δικοί σας" συντάσσονται με το ΚΚΕ ήδη από τα 2015. Αν έχεις καμία αμφιβολία, διάβασε στο "Ρ" που καθημερινά φιλοξενεί δηλώσεις στήριξης από μετανοημένους "πρώην" οι συντριπτικά περισσότερες με αυτοκριτική.

όσο για το συνταξιοδοτικό κίνημα η φάτσες όσων είναι με το ΠΑΜΕ μάλλον θα είναι κάπως αντιεμπορικές και δεν βρίσκουν και μεγάλη φιλοξενεία στα ΜΜΕ. Αντίθετα μία προεδράρα βγήκε σήμερα πρωι-πρωι στον OPEN στην Κάντζιου και καλό θα είναι να ακούσεις την συζήτηση-διάλογο. Νόμιζα πως δεν άκουγα καλά στα αυτιά μου και θα ξαναακούσω το video για να γράψω συγκεκριμένα.

Για τα κριτήρια της ψήφου διαπιστώνω έναν εκνευρισμό από την πλευρά σου. Λογικό γιατί Αθήνα, Πειραιάς, Αττική Θεσ/κη ήδη θεωρούνται μισοχαμένοι για τον Σύριζα που σχεδόν έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Ίσως πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα να μην εκπροσωπηθεί ούτε στο δεύτερο γύρο. Ενώ στον Δήμο Αθηνών, ο Σοφιανός θα πάει καλύτερα από τα ποσοστά του ΚΚΕ στην Α Άθήνας.

Ναι ναι ξέρω νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση όταν επίσημα στο 1/3 των δήμων δεν εκπροσωπείται το κυβερνητικό κόμμα(72 που δεν κατεβάζει + 52 που αρνήθηκαν το χρίσμα). Γράψε όμως κάτι και για το αφορολόγητο στα 5.600 και πόσα θα πληρώσει μισθωτός και συνταξιούχος που πριν δεν πλήρωναν γιατί εκεί σε έχω για δυνατό. Κάτω από άλλες συνθήκες, αν τα προβλήματα του κόσμου δεν ήταν τόσο πιεστικά, θα μας διασκεδάζατε "φιλαράκια".

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ούτε και εγώ ratm για αυτό δίνω μόλις 10% για επικράτηση από τον 1ο γύρο του Πελέ(1/10).

Η Τοπική αρχή στην Πάτρα συσπειρώνει πολύ κόσμο λόγω συνέπειας αγωνιστικότητας και αποτελέσματος ενώ δεν δίστασε να συγκρουστεί με την κεντρική πολιτική σκηνή.
Κανείς δεν ξεχνάει την μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας ΚΑΙ επιπλέον εκεί δεν ελέγχουν το εργατικό κέντρο οι "άλλοι".

Καλύτερα όμως τα ξέρουν οι σχολιαστές από την Πάτρα

17-57

Ανώνυμος είπε...

ΡΓ

Ναι.


Λέων

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα... 17-57 ο τύπος είναι ανεπίδεκτος οποιασδήποτε συζήτησης. Αν θες μην τσιμπάς και άστον να πάει στο καλό. Καλό θα είναι να ασχοληθείς με πιο σοβαρά πράγματα από μια περσόνα που υποστηρίζει διαχρονικά και "αριστερά" τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις γνωστές από το ΠΑΣΟΚ μαϊμουνιές

ΡΓ

Αναυδος είπε...

τα απατημενα γιουσουφακια του συριζα συνεχιζουν τη συκοφαντηση του ΚΚΕ

https://1.bp.blogspot.com/-TKm8MB4GVGo/XOLyxCWxYeI/AAAAAAAAqUs/-V5pdU4OWuoRdK3AKzs1UgcdOvokvUxBgCLcBGAs/s1600/60474873_657846384661642_337891382188310528_n.jpg

Ανώνυμος είπε...

Για το "δεν έχεις ιδέα για τα κριτήρια της ψήφου"

17 Μαΐου 2019 by Astranews
Έλενα Κουντουρά «Ο ζωδιακός της χάρτης δείχνει ότι θα την κερδίσει η Ευρωβουλή»
https://www.astranews.gr/astrologia/politiki-astrologia/o-zodiakos-tis-chartis-deixnei-oti-tha-thn-kerdisei-h-evrovouli/


Πριν στη Βουλή ήταν ψήφος εμπιστοσύνης, μετά δημοσκόπηση, τώρα πάλι ψήφος εμπιστοσύνης. Παλινωδίες Τζίφρα μέσα σε ένα δεκαήμερο.


17-57

Υ.Γ.
Εδέησαν οι δημοσκοπήσεις να δείξουν ένα 3% απώλεια ψήφου Σύριζα προς το ΚΚΕ. Που ποσοτικά είναι μεγαλύτερο ειδικά όταν φεύγουν από τοπικές.
Βάλτε μέσα και τον Άρη της ΝΔ να παίξει και αυτός λίγη μετωπική αντιακροδεξιά "μπάλα". Στο ίδιο μέτωπο φαντάζομαι πως είναι και οι παπακώστα - κουίκ - κουντουρά. Όσο πιο πολύ συγκεντρώνει από τα δεξιά, τόσο και πιο πολλοί φεύγουν από τα αριστερά. Και όταν λέμε αριστερά, μόνο ένα κόμμα έχει παραμείνει αριστερό, ξέρετε ποιο.

Ανώνυμος είπε...

Το «σχολείο» της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ…
Κείμενο: ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ -Πέμπτη 16 Μαΐ 2019

https://www.corfupress.com/cp/2019/05/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/?fbclid=IwAR2oHvi92JqxobSm7SAJ0m2CF4qDJk4xnMjMmYSxjtdrHf-QnguMsSCZYE4

Tης Ελένη Ανδριοπούλου,
(Πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση με την Αλεξάνδρα Μπαλού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)"

Αρκετά καλό

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρει τους καρκινοπαθείς και όλους όσους θεωρούν ακόμα ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/176486/stamatoyn-tin-promitheia-radiofarmakoy-gia-tin-exetasi-pet-ct-pente-paroxoi-toy-eopyy

https://www.healthreport.gr/δεν-τα-βρήκαν-πολάκης-κλινικάρχες-για

https://www.healthview.gr/68604/to-kalo-neo-ths-evdomadas-ta-vriskoun-oi-paroxoi-me-to-ypoyrgeio-radiofarmako/

Κατά τα άλλα βρίζουν τον Κούλη για τις κουβέντες του περί ΣΔΙΤ στην υγεία.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άλλο, φρέσκο.

Πάτρα: Διανυκτέρευση συμβασιούχων έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Το μήνυμα του κόμματος!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 21.05.2019
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/patra-dianyktereysi-symvasiouxon-ekso-apo-ta-grafeia-tou-syriza-to-minyma-tou-kommatos/2784651/


KΟΙΝΩΝΙΑ / 21/05/2019, 13:07
Πρώην συμβασιούχοι του δήμου Πατρέων, κατασκήνωσαν κυριολεκτικά έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΦΩΤΟ
https://www.thebest.gr/article/539019-proin-sumbasiouchoi-tou-dimou-patreon-kataskinosan-kuriolektika-exo-apo-ta-grafeia-tou-syriza-foto


Πάτρα: Σκηνές έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν οι απολυόμενοι συμβασιούχοι(ΦΩΤΟ)
21 Μάιος 2019
https://www.patratv.gr/index.php/features/2016-02-15-11-01-25/80137-πάτρα-σκηνές-έξω-από-τα-γραφεία-του-συριζα-έστησαν-οι-απολυόμενοι-συμβασιούχοι

"Ρητή συνταγματική απαγόρευση" "δεν θα παίξουμε για μικροκομματικές σκοπιμότητες" " να αποδείξει στην πράξη και όχι με λόγια και ανέξοδες αποφάσεις την αλληλεγγύη του και να καλύψει με δίμηνες συμβάσεις τους συγκεκριμένους συμβασιούχους,"
και ναι μάλλον κάπου θα φταίει και ο Δήμαρχος μπλα μπλα η ανακοίνωση του Σύριζα Αχαϊας

17-57

Υ.Γ.
Πως το έλεγε ο άλλος στην Πάτρα παλαιότερα;
"(..)Άλλο ο Δήμαρχος που είναι παλλικάρι και άλλο η παρατρεχάμενη κοπριταρία του ΚΚ Εσωτερικού"
https://www.youtube.com/watch?v=d0WTkkZezik

Ανώνυμος είπε...

"Σφοι του ναρ,εεεε, συγγνώμη που σας το θυμίζω, αλλά ξέρετε ρε σεις, κατεβαίνουμε μαζί σε πολλούς δήμους και, εεεεεεε, μας αθροίζετε στις φοιτητικές ενώ, εεεεεε, δεν πολυθέλουμε"
Μέσος αρανίτης σε φιλοναρ σχήμα

Ανώνυμος είπε...

ΡΓ, αυτός "τσίμπησε" σε σχόλιο μου. Γιατί νομίζεις πως του γράφω συνέχεια περί "αφορολόγητου"; Το "μας" και "σας"; Ο κύριος μας έβγαλε και τα ποσοστά των εκτός ΚΚΕ στο ΠΑΜΕ. Δεν πα να είναι πρώην ψηφοφόροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επικεφαλής σωματείων που συμπλέουν με το ΠΑΜΕ; Το GSEE Tours και η θετική ανταπόκριση από τους εργαζόμενους τους "πόνεσαν". Και δεν τους χαρίζουμε ούτε πόντο για να πετάνε την συριζιά τους.


17-57

υ.γ.
1) Πάντως με τον Μηλιό μπορείς να πεις πως είχα δίκιο ΡΓ. Ξεροκέφαλος-ξεξεροκέφαλος στο συγκεκριμένο δίκιο είχα.

2) Ο Σύριζα μπορεί στο παρασκήνιο και ανεπίσημα να αφήνει ελπίδες για παράταση / ανανέωση σε προσλήψεις σε Δημόσιο / ΝΠΔΔ. Όταν όμως το "αγγούρι" των προσλήψεων τους ήρθε στον Δήμο της Πάτρας, με κατασκηνώσεις έξω από τα γραφεία του στην Πάτρα, άρχισαν τα περί δίμηνων συμβάσεων κλπ κλπ..

Θαυμάστε ανακοίνωση

https://www.patratv.gr/index.php/features/2016-02-15-11-01-25/80137-πάτρα-σκηνές-έξω-από-τα-γραφεία-του-συριζα-έστησαν-οι-απολυόμενοι-συμβασιούχοι


"(..)Ο δήμος Πατρέων γνωρίζει πολύ καλά ότι οι οκτάμηνες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου αφού υπάρχει ρητή συνταγματική απαγόρευση. "

"(..)Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων να αποδείξει στην πράξη και όχι με λόγια και ανέξοδες αποφάσεις την αλληλεγγύη του και να καλύψει με δίμηνες συμβάσεις τους συγκεκριμένους συμβασιούχους, που αδικούνται, κάνοντας χρήση του δικαιώματος, που του παρέχεται με βάση το νομικό πλαίσιο, για δίμηνες συμβάσεις για κάλυψη έκτακτων αναγκών."

Κατά τα άλλα βρίζουν τον Κούλη για τις προσλήψεις. Ευχαριστούμε τον Σύριζα Αχαϊας που Διαψεύδει και την πολιτική της ανανέωσης των 8μηνων συμβάσεων, έστω και στην Πάτρα προτείνοντας ένα δίμηνο.




Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά ξανά ευχαριστούμε τον Σύριζα Αχαΐας που φανερώνει την πολιτική του Σύριζα στις ανανεώσεις Συμβάσεων σε Δήμους, ΝΠΔΔ κλπ. Δεν υπάρχει καλύτερο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ του Σύριζα. Και καλύτερο προεκλογικό αβαντάζ που άθελά τους δίνουν προς Πελετίδη/ΚΚΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με αντιπροσωπία οκταμηνιτών συμβασιούχων Δήμου Πατρέων

https://syriza-achaias.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%b9%cf%84/

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ


20 Μαΐου 2019.

Το δελτίο τύπου έχει αναπαραχθεί σε καμία 10αρια site. Άρα δεν μπορούν ούτε να το κατεβάσουν από το site, ούτε να λένε για fake news, "λάσπες σε ανεμιστήρες", "παραποιήσεις" κλπ κλπ.
Το Δελτίο τύπου του Σύριζα Αχαΐας αναπαράγει έμμεσα, με πιο στρογγυλεμένο τρόπο, πολιτική δήμαρχου της ΝΔ στα Νότια Προάστια που δεν ανανέωνε συμβάσεις με το επιχείρημα "Φάγατε ψωμάκι για κανένα 8μηνο αφήστε να φάει κανένας άλλος"


Μετά τους φταίει ο Κούλης που ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΊ υπέρ του Κεφαλαίου σε πράγματα που ο Σύριζα ήδη εφαρμόζει ή έχει ως πολιτική.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Φοβερός ο Λαϊκός Στρώμας! Τους "δουλεύει" με το "γάντι".

http://www.katiousa.gr/politika/kamposes-antarsyes-dyo-i-perissoteres-politikes/?fbclid=IwAR1a1oe7Kz3x-qEvbKYb6flmTX5lGO4HPUgjPeeFUHeWOZlSWiM51_Al2o4

"(..)«Πατρινό καρναβάλι όπως πάντα»

Όπως λένε οι παροικούντες στην Πάτρα, «η Πάτρα είναι ειδική περίπτωση», καθώς ο εξωκοινοβουλευτικός χώρος θεωρείται πιο «δεξιός» και «συριζόφιλος» και έχει μακρά παράδοση στις διασπάσεις, τη φαγωμάρα, μέχρι και τα «ξυλίκια». Έτσι τα πράγματα υπήρξαν λίγο-πολύ αυτόματα. Έχουμε και λέμε, δώστε έμφαση παρακαλώ στην αρίστη χρήση της αντιμεταθετικής ιδιότητας των λέξεων: «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» (ΣΕΚ και Άγιος ο Θεός) και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα-Ανταρσία σε Κυβέρνηση, ΕΕ, Κεφάλαιο» (ΝΑΡ and friends). Η ΛΑΕ, σταθερή, παραμένει χωρίς «αντικαπιταλισμό», για να μην τρομάξει τις μάζες μάλλον, και συνεχίζει ως «Ανυπόταχτη Πολιτεία»."

"(..)Πάμε τώρα στην πόλη του Κέκροπα, την Αθήνα. Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν, πρόκειται για την πρωτεύουσα της χώρας, δεν υπάρχει χώρος για βοναπαρτισμούς, βλαχοδημαρχισμούς και μικρομεγαλισμούς. Σωστά;

Λάθος ξανά.
Πρώτα απ’ όλα ο «πολύς» Πέτρος Κωνσταντίνου του ΣΕΚ πήρε και εδώ τη σφραγίδα του παλαιού σχήματος «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και άντε πιάστον. Όταν αυτός καπέλωνε, οι υπόλοιποι ήμασταν στα δέντρα. Άλλη μια ολιγωρία-αργοπορία-αβλεψία των ντούρων αντικαπιταλιστών του ΝΑΡ που «βουτύρωσε το ψωμί» του ΣΕΚ.

Με τα πολλά το ΝΑΡ απάντησε, θυμίζοντας κάτι από την παλιά του συμμαχία, το ΜΕΡΑ (όχι του Βαρουφάκη το «25», το αυθεντικό, του 0.25%) αφού συνέπηξε και αυτό συμμαχία με το ΕΕΚ ανακοινώνοντας το σχήμα «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα-Ανταρσία σε Κυβέρνηση, ΕΕ, Κεφάλαιο». Συνεπές στα ονόματα-μακρυνάρια πάντως το ΝΑΡ, να του το πιστώσουμε αυτό. Η ΛΑΕ απ’ τη μεριά της ανακοίνωσε το «Μέτωπο Ανατροπής», που δε θα ανατρέψει απολύτως τίποτα, ούτε καν τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στη μεγάλη περιοχή."

κλαίω από τα γέλια

17-57

Γιωργος Πήττας είπε...

Διάβολε, μόλις ανακάλυψα αυτό το blog και προφανώς δεν το πέτυχα στην ακμή του. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια φορά (3η) ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύριζα Αχαΐας που εκθέτει τον Σύριζα και τον Τζίφρα.
Να δούμε με τι μούτρα θα μιλάνε αύριο Παρασκευή στο Σύνταγμα για απολύσεις του Κούλη όταν οι ίδιοι σε επίσημο δελτίο τύπου είναι κατά των ανανεώσεων των 8μηνιτων με το επιχείρημα της ρητής συνταγματικής απαγόρευσης. Και αντί αυτού προτείνει δίμηνη ανανέωση κοροϊδεύοντας έμμεσα τους ανθρώπους και παίζοντας με τις αγωνίες τους.
Αν είναι έτσι παλληκάρια του Σύριζα, να είναι συνταγματική απαγόρευση, γιατί ο Σύριζα στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν φρόντισε να συμπεριλάβει το εν λόγω άρθρο;?

Άλλη μία φορά ευχαριστούμε τον Σύριζα Αχαΐας που επιτίθεται κατά του Πελετίδη. Είναι σίγουρο πως οι ψηφοφόροι της Πάτρας θα το λάβουν υπόψη για να δώσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στον Πελετίδη.

Τέλος άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον Σύριζα Αχαΐας που αναπαράγει με πιο κομψό, πιο στρογγυλεμένο τρόπο ό,τι έλεγε ένας δήμαρχος της ΝΔ στα Νότια Προάστια με το ακλόνητο επιχείρημα "εσείς φάγατε ψωμάκι για κανένα 5μηνο - 8μηνο, να φάνε και άλλοι".

Δεν υπάρχει καλύτερο αυτογκόλ του Σύριζα 3 μέρες πριν τις εκλογές. Και δεν υπάρχει ένα καλύτερο δώρο προς Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας / ΚΚΕ και ας μην το ήθελαν.

άλλη μια φορά όλο το δελτίο τύπου του Σύριζα Αχαΐας.

https://syriza-achaias.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%b9%cf%84/

https://www.thebest.gr/article/539019-proin-sumbasiouchoi-tou-dimou-patreon-kataskinosan-kuriolektika-exo-apo-ta-grafeia-tou-syriza-foto

https://www.patratv.gr/index.php/features/2016-02-15-11-01-25/80137-πάτρα-σκηνές-έξω-από-τα-γραφεία-του-συριζα-έστησαν-οι-απολυόμενοι-συμβασιούχοι


17-57

Ανώνυμος είπε...

Με κίνδυνο να αφήσω τον γάμο για ανούσια πουρνάρια 2 μέρες πριν τις εκλογές ας τολμήσω να ρωτήσω: Πόθεν και πως είχες δίκιο για τον Μηλιό? Εκτός αν έχω χάσει κάτι...

Ανώνυμος είπε...

ΡΓ, συγγνώμη

Ανώνυμος είπε...

video
https://twitter.com/manast90/status/1131545646379487232

"Υπάρχουν κόμματα που είναι με την ΕΕ & το ΝΑΤΟ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιούν τα δικά μας αγωνιστικά τραγούδια, όπως το "Bellaciao", για να δικαιολογήσουν τις πολιτικές τους.Ντροπή, ντροπή! Οι νεκροί της αντίστασης θα στριφογυρνάνε μέσα στους τάφους τους!"#kane_ti_diafora"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος Πάτρας επιστρέφει 13ο και 14ο μισθό από το 2013. Απόφαση – σταθμός για τους εργαζομένους στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης

https://www.athensvoice.gr/greece/547955_o-dimarhos-patras-epistrefei-13o-kai-14o-mistho-apo-2013

ΕΛΛΑΔΑ 23.05.2019 | 13:21

«Με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης επιστρέφει 13ο και 140 μισθό από το 2013 έως το 2018.

Παρά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνατγματική την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, έλαβε απόφαση για την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).

Συγκεκριμένα, με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 22 Μαϊου στη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε ότι θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης ο 13ος και 14ος μισθός για το χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2018.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και συνολικά η Δημοτική Αρχή, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων όταν τον Οκτώβριο του 2018, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, προχώρησε σε ένδικα μέτρα γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδοθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Σήμερα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.

Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26-1-2016), με την οποία υπάρχει πρόβλεψη και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ.

Με βάση τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ., εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, για τις σχετικές ενέργειες.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν εργαζόμενους στον Δήμο Πατρέων και τους Οργανισμούς του.

Η Δημοτική Αρχή έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, διεκδικώντας από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις την επαναφορά και την αντίστοιχη χρηματοδότηση».»

Ανώνυμος είπε...

Άδικη η κριτιή στον πιλαφ από τους ναρίτες, θλίβομαι, αλλά δεν βαριέσαι στα σωματεία ακόμη αγκαζέ είναι οπότε νερό κι αλάτι. Κρίμα που λείπει από την αφίσα ο Νταλακογιώργος πάντως που είναι σίγουρα ντούρος επαναστάτης καθώς δεν πιστεύω να υπάρχει φωτό του με τίποτα παπάδες.

Σε άλλα νέα, διάβασα για την πρόσληψη της Σοφίας Μανδηλαρά. Γνωστό συριζοτρόλλ (thesspirit στο τουίτερ), πρώην υποψήφια με τον συριζα κτλ, αλλά έχω μια ερώτηση, δεν ήταν κι αυτή που κρατούσε τα πρακτικά στις πλατείες των αγανακτισμένων (πρέπει να τα ανέβαζε και στο blog της ή κάτι τέτοιο) ή θυμάμαι λάθος;

Ijon Tichy

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Θα παρακαλούσα όχι άλλα ανώνυμα, τα επόμενα θα κοπούν.

Επίσης, δεν μπαίνουν σύνδεσμοι από σελίδες με τις οποίες η κε του μπλοκ ούτε έχει ούτε θέλει να έχει καμία σχέση.

φυσικο απολιθωμα είπε...

σε ποιο φυσικο σπουδασες; αθηνας;
τωρα πρεπει να βαλω και ονομα... ξερω γω; φυσικο απολιθωμα, οριστε.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου απολίθωμα!

θα ρισκάρω προβλέψεις:

ΝΔ=======30-32
ΣΥΡΙΖΑ===25-27
ΚΙΝΑΛ====8-9
ΚΚΕ======6-6.5
ΧΑ=======6



ΝΔ Συριζα περίπου 5 μονάδες διαφορά ή λίγο λιγότερο.

ΧΑ λιγο παρακάτω απο το ΚΚΕ. Η ΝΔ λογικά την λεηλατεί και έχουμε και 1-2 μικρά ακροδεξιά κόμματα.

Επίσης θα έλεγα ότι παίζει να είναι προτελευταίες εκλογές που το ΚΙΝΑΛ είναι πάνω από το ΚΚΕ αλλά μιας και είναι ευσεβής πόθος δεν ξέρω κατά πόσο είναι η ιδέα μου.

Μακάρι να διαψευστώ για το ΚΚΕ και να πιάσει το 7άρι.


χαμόγελο

Ανώνυμος είπε...

ΡΓ δεν θα αφήσεις τον γάμο για ανούσια πουρνάρια 1-2 μέρες πριν τις εκλογές. Ούτως η άλλως ανούσια και η στήριξη Μηλιού προς το ΚΚΕ.

Είχα σοβαρές ενστάσεις για την προσέγγιση και τα καλά λόγια του Μηλιού για το ΚΚΕ.Τα είχα γράψει πριν κανένα 4μηνο σε προηγούμενη ανάρτηση όταν διατύπωσες -να το γράψω ευγενικά- διαφορετική γνώμη. Με βάση όσα γράφτηκαν στην συνέντευξη του στην ΕΦΣΥΝ εστίασα στο ότι είναι αμετανόητος καθώς δεν έκανε καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του ως στέλεχος της οικονομικής πολιτικής του Σύριζα.

Όπως επιπλέον διαπιστώνεται, συμμετείχε σε αντι-εσσδ φεστιβάλ(;) συνέδριο(;) φυσικά αριστερών και "αυτοπροσδιοριζόμενων" κομμουνιστών στη Νομική, με κάποιο κόσμο από το αριστεροχώρι μία εβδομάδα πριν το φετινό Πάσχα. Για το οποίο έγραψε και η "Κατιούσα". Ο άνθρωπος τουλάχιστον είναι σταθερός ως προς τις πεποιθήσεις του και αυτό του το πιστώνω.

Τα λέμε μετά τις κάλπες

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω Ijon αν ένα blog που πέτυχα είναι δικό της. Μπορεί να είναι και συνωνυμία. Κάτι διάβασα σε δεξιό-ακροδεξιό site αλλά επειδή είναι ακροδεξιό για προφανής λόγους (πως είναι δεξιό-ακροδεξιό), δεν το περιλαμβάνω σε σχόλιο

Αφού ο Νταλακογιώργος ανάγκασε μαζί με τους άλλους true επαναστάτες σε αυξήσεις από 1% στο 2% (αντί των 5% που ήταν πρόταση των γνωστών Λακεδαιμονίων φυσικά και είναι ντούρος.

Οι "true" δεν φωτογραφίζonται με παπάδες
https://4.bp.blogspot.com/-1qEv3UZsih8/XOXfv-iiFHI/AAAAAAAAK0Q/1ZgqXsHHp4sVEuuxoLIyXwj1z6IMPvLjQCLcBGAs/s1600/60775988_10218698640441520_6240801443473784832_n.jpg

Τα λέμε μετά τις κάλπες

17-57

Antonxxx είπε...

ΚΚΕ 8%.
Καλό βόλι.

kolokotronis είπε...

Παραμονή, λοιπόν, και αυτών των εκλογών.
Για ένα επαναστατικό ΚΚ, όπως είναι το ΚΚΕ, οι κάθε είδους αστικές εκλογές έχουν τη σημασία που έχουν: ένα ακόμα επεισόδιο στην ταξική πάλη, ασφαλώς όχι το σημαντικότερο. Δεν χρειάζεται ούτε υποτίμηση ούτε υπερτίμηση.
Επειδή, όμως, είμαστε μια μέρα πριν, ας μιλήσουμε με αριθμούς.
Φτάνοντας σε αυτές τις εκλογές και σκεφτόμενος τους παράγοντες, που μπορεί να επηρεάσουν τα ποσοστά του Κόμματος, θα ξεχωρίσω δύο: έναν αρνητικό και έναν θετικό.
ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ: πάμε στις κάλπες χωρίς να έχουν αναπτυχθεί, το προηγούμενο διάστημα, μεγάλοι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες, μαζικές γενικές απεργίες η/και σοβαρής έκτασης αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις.
ΘΕΤΙΚΟΣ: ταυτόχρονα, όμως, είμαστε σε φάση κάμψης της επιρροής της σοσιαλδημοκρατίας (όπως εκφράζεται πλέον από τον κυρίως εκπρόσωπό της, τον Συριζα) και όχι σε φάση ανόδου της και μάλιστα ραγδαίας, όπως ήταν το 2015. Ακόμα πιό σημαντικό: δεν έχει γίνει ακόμα κατορθωτό να δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό οππορτουνιστικό ανάχωμα, ανάμεσα σε όσους σηκώνουν το κεφάλι και στο Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Τούτων δοθέντων, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι :-) θα ρισκάρω κι εγώ.
Τα παρακάτω μπορούν να εκληφθούν και σαν στόχοι, σαν ευσεβείς πόθοι, ή ο,τιδήποτε θέλει
κανείς. Πάντως, λίγη αισιοδοξία μπορούμε να την επιτρέψουμε στους εαυτούς μας, ιδιαίτερα μετά από τόσο τρέξιμο που κάναμε.
Πάμε, λοιπόν:

Ευρωεκλογές: ΚΚΕ 8% και τρίτο κόμμα (από 6,1% στις ευρωεκλογές του 2014 και 5,5% στις βουλευτικές του 2015).

Πάτρα: Πελετίδης 40% την πρώτη Κυριακή (από 25% την πρώτη Κυριακή του 2014).

Πάτρα ευρωεκλογές: ΚΚΕ 10% (από 6,5% στις τελευταίες βουλευτικές, έτσι για να δούμε και πόσο αποδίδει κομματικά το τεράστιο "πείραμα Πελετίδη").

Καλή ψήφο, λεβέντικα και με ψηλά το κεφάλι!
Ας αφήσουμε την ντροπή για όλους τους υπόλοιπους!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το χαμόγελο με έναν αστερίσκο στη ΧΑ πιστεύω θα είναι στο 6,5-7 και μεις πίσω της 6-6,5

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το να επαναλαμβάνεις, συνοπτικοτερα είναι η αλήθεια, τον βομβαρδισμό πεπραγμένων του στον οποίο υποβληθηκαμε προ τριμήνου δεν αποτελεί απόδειξη δικαίωσης σου. Σήμερα π.χ. συνεφαγε με τον Κουτσούμπα, μήπως και αυτός οπορτουνιζει όπως υποστηρίζουν οι Λιοσηδες?
Τέλος πάντων, καλή ψήφο σε όλους, προγνωστικά δεν τολμώ να δώσω γιατί η κάλπη είναι πόρνη. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά. Και από Δευτέρα θα συζητάμε αλλιώς. Και σίγουρα τουλάχιστον προσωπικά όχι για τον Μηλιό...

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@ratm ο λογος που βλεπω την ΧΑ ποιο κατω ειναι επειδη η ΝΔ εχει αποκτησει μετεμφυλιακή ρητορική, και απο την στιγμη που παιρνει τα πανω της λογικα κοβει απο ΧΑ.

Για αυτο και μονο κανω την συγκεκριμενη υποθεση.

Χαμογελο

zoot horn rollo είπε...

Και πάλι νομίζω πώς θα συμφωνήσω με τον ratm, δεν πέφτει έτσι εύκολα η ΧΑ, για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί κι εδώ.Συμφωνώ και με τον kolokotronis στα συν και πλην του. Για εμάς είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, κάτι παραπάνω θα πάρουμε αλλά δεν περιμένω "άλματα".
Επίσης θα ήθελα να δω πώς θα κινηθούν άλλοι φασίζοντες/εθνικίζοντες (Βελόπουλος κ.α.) αλλά και κάτι MΕΡΑ25 κτλ, έχω την εντύπωση ότι θα πάρουν ψήφους και μην το γελάτε. Οι ευρωεκλογές και οι τοπικές αποτελούν "δοκιμαστικούς σωλήνες" για μετέπειτα κεντρικές πολιτικές εξελίξεις οπότε θα δούμε τι θα βγάλουν και τώρα. Κάτι ακόμα: με αφορμή το θέμα "copyright" θα βρούν άραγε νέα δικαιολογία διάφοροι "εναλλακτικοί" κτλ. να ξαναψηφίσουν συριζα (ΛΑΕ);

Έτσι κι αλλιώς, μετά την εμπειρία όπου βγήκε πανηγυρικά πρώτος ο ΓΑΠ προ δεκαετίας, όλα τα περιμένω.

zoot horn rollo είπε...

ΥΓ: Δεν υποτιμώ καθόλου το ΚΙΝΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

Στα ποσοστά του κόμματος υπολογίστε ότι ακόμα και μια σχετικά καλή άνοδος σε ψήφους σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014 μπορεί να μην φέρει και αύξηση ποσοστού λογω αυξημένης συμμετοχής που θα υπάρχει λόγω 1ου γύρου τοπικών εκλογών.

ratm

zoot horn rollo είπε...

Σωστός, για να μην τα βαψουμε μαυρα αν εκ πρώτης όψεως δε μας κάνει κάτι, αλλα και γιατί θα μας προκύψουν και "καλοπροαίρετοι" ποσοστολάγνοι.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Σχετικα με την ΧΑ πιστευω θα ναι δωρο αδωρον αν πεσει σε ποσοστα και χασει την 3η θεση αλλα συνολικα η ακροδεξια ανεβει σε σχεση με το '14.

Πιστευω σε αυτες τις εκλογες θα αναδειχθει η "σοβαρη" ακροδεξια ως παραγοντας του αστικου πολιτικου συστηματος

kolokotronis είπε...

@ ratm,
η συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν ήδη ψηλά (5.940.000) σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές (5.400.000). Στις σημερινές δεν νομίζω να ψηφίσουν περισσότεροι από τότε, δηλαδή περίπου 6.000.000 άτομα.

@ zoot,
μαύρα δεν θα τα βάψουμε σε καμμία των περιπτώσεων. Σιγά τα αυγά! Τι 6%, τι 7%, τι 8% ! Κουβέντα κάνουμε, λόγω της ημέρας.


Ώρα 1 περίπου, Κυριακή μεσημέρι: στην Πάτρα επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία.

Από τα στοιχεία, που μαζεύουμε από το πρωί, ο Πελετίδης σαρώνει
και το Κόμμα χτυπάει διψήφιο ποσοστό στα όρια του Δήμου Πατρέων!

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Απογοητευτικα τα αποτελεσματα για το Κομμα. Οχι μονο δεν κερδισε τιποτα σε σχεση με το '14 αλλα εχασε και 0,15%. Πρεπει το κομμα να επανεξετασει την τακτικη του γιατι υπαρχει εμφανες προβλημα στο να πεισει τον κοσμο για την γραμμη του.

Στα ελαχιστα θετικα η μικρη πτωση της ακροδεξιας και το γεγονος οτι το ΚΚΕ ξεπερασε τους ναζι. Μετρησα οτι οι ακροδεξιοι φετος (ΧΑ, Βελοπουλος, ΛΑΟΣ, Κρανιδιωτης) ηταν αθροιστικα 10,8% ενω το '14 (ΧΑ+ΛΑΟΣ) ηταν 12,1%.

Δεν ειναι κατι που σηκωνει πολυ αισιοδοξια βεβαια γιατι πιστευω πολλοι ακροδεξιοι βρηκαν στεγη στην ΝΔ, κατι που παραδοσιακα γινοταν.

Πιστευω πως το σημερινο αποτελεσμα θα επιταχυνει την διαλυση της ΧΑ προς οφελος μιας κυριλε ακροδεξιας. Η ΧΑ θα συνεχισει να υπαρχει πιθανον αλλα ως καθαρη αντικομμουνιστικη συμμορια οχι ως κοινοβουλευτικο κομμα.

Η κριση του οπορτουνιστικου χωρου ειναι εντονοτερη απο ποτε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ στα αζητητα και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%.

Νομιζω ειναι ενα αποτελεσμα που σφραγιζει την συντηρητικοποιηση της ελληνικης κοινωνιας την δεκαετια που μεσολαβησε. Δεν νομιζω να εχει υπαρξει αλλη φορα που ο χωρος αριστερα του κεντρου ηταν σε τοσο χαμηλα επιπεδα.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Αλλα 2 θετικα:

1) O Kασιδιαρης 4ος στην Αθηνα με -6% σε σχεση με το '14. Δυστυχως πιο ψηλα απο Σοφιανο.

2) Ο Πελε επικρατει με 40% στον α γυρο και εχει στο τσεπακι του τον Δημο. Ξεφτιλες δημοσκοποι.

Ανώνυμος είπε...

https://www.neolaia.gr/2019/05/26/ekloges-2019-pws-psifisan-oi-neoi/

ριξτε μια ματιά σε αυτό.

χαμογελο.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα ειναι το αποτελεσμα συμφωνα με τα στελεχη στα καναλια απλα θελει χρονο να δουλεψει η ομαδα και να βγουν οι μεταγραφες που καναμε. Προφανως οταν μπει στο γηπεδο και ο γιαννης ο μηλιος θα βγει η τακτικη και θα γυρισει το παιχνιδι

zoot horn rollo είπε...

Μου φαίνεται ότι έπεσα "μέσα" σε πολλά τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Τραγικο αποτελεσμα, μηδενικη αναπτυξη προβληματισμου για αυτο, προσπαθεια ωραιοποιησης στα μμε απο τα στελεχη. Κριμα κριμα κριμα. Ελπιζω να μην ειναι τα χειροτερα μπροστα μας σε εναν μηνα

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια νέα ήττα για το Κόμμα μας ένα πισωγυρίσμα σε συνθήκες συντριβής των οπορτουνιστών και υποχώρησης των αριστερίστικων αναχωμάτων τους.Η ευθύνη βαρύνει ΟΛΟΥΣ μας.



Υπογραφή: Ένας της γενιάς της σοσιαλιστικής αντεπενάστασης

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ΧΑ+ΛΑΟΣ μόνο οι εθνικιστές; Οι ανέλ κι ο Λεβέντης δεν ήταν εθνικιστική-αντιδραστική ψήφος; Η "κανονικότητα" με τα μνημόνια δεδομένα είναι εδώ, γι'αυτό οι αντιδραστικοί γύρισαν στη ΝΔ. Μπράβο στην κυβερνηση που ταύτισε την μιζέρια και την φτώχεια με τους αγώνες του λαού.
Παραίτηση του Αλέξη δεν βλέπω, αν και κρίνοντας απ'τον Μπακογιάννη, δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις "ηγέτες" απ'το μηδέν

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Oταν εγραφα το ποστ στις ''26 Μαΐου 2019 - 10:20 μ.μ.'' το ΚΚΕ ηταν στο 5,85. Τωρα ειναι στο 5,45 δηλαδη ελαφρως πιο χαμηλα απο τις εθνικες του Σεπτεμβριου του '15.

Απογοητευτικοτατο αποτελεσμα

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον ως εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα, ως δεύτερος πόλος του διπολισμού;


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν ό,τι σκεφτόμουν απο χτες το βράδυ το έγραψες στην Κατιούσα.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τον Γάτο, δεχόμαστε συγχαρητήρια μιας και είμαστε οι μοναδικοί σχολιαστές που καταλάβαμε πως η φούσκα που λέγεται Σύριζα ξεφούσκωσε. Να ξαναδιαβάζεται την γνωστή διαχρονική ρήση τον παππού Ανιέλι για την χρήσιμη αριστερά της μίας χρήσης. Αν ένας μεφγαλοβιομήχανος σαν τον Ανιέλι δεν ξέρει τότε ποιος θα ξέρει;

Αναπτύχθηκε βέβαια μία νέα φούσκα που θα την πουσάρουν ως εκεί που δεν πάει άλλο.
Κάτι σαν τα χρηματιστήρια που όταν σκάει μία φούσκα, μετακινούνται ροές σε άλλη. Ξαναζεσταμένο φαγητό αλλά δεν έχουν και άλλο πέρα του 70% καλού μνημονίου και της αποπληρωμής των χρεών στο ακέραιο και στην ώρα του όπως υπόγραψε ως υπουργός οικονομικών ο Βαρουφάκης στις 20/2/2015.
Τον προορίζουν για την 4η θέση άρα η τακτική καλό θα ήταν να εστιάσει και προς εκείνη την πλευρά θυμίζοντας πεπραγμένα και πολιτικές του Κασκολάκια του πρώτου 6μηνου του 2015.
Τι αριστερέ κύριε μου θέλεις από το ΚΚΕ; Εδώ το καλό αριστερό λαχταριστό κόμμα του πρώην συμβούλου του GAP με την original Πασοκα (και ας μην είναι στο ΠΑΣΟΚ) πιθανότατα ξανά ευρωβουλευτή.

Ο ενδοαριστερός εξωκοινοβουλευτικός μαραθώνιος συνεχίζεται αμείωτος καθώς το ΣΕΚ πήρε τα αναμενώμενα στις δημοτικές. Το μόνο σίγουρο πως δεν θα μας απογοητεύσει το ΝΑΡ με άλλη μία διάσπαση "επαναθεμελίωσης"

Έπεσα έξω στο ποσοστό του Κόμματος(έγραψα - περίμενα μία μικρή, συγκρατημένη αύξηση άρα ο ratm είχε στο συγκεκριμένο καλύτερη αίσθηση από μένα). Ήμουν σίγουρος για την αύξηση στις ψήφους. Με απογοήτευσε ο Τζίφρας μιας και περίμενα μια πιο λογική ήττα 5-6%. Αλλά στους συριζαίους δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε


Η Φώφη έπαιξε έξυπνα το δύο δεξιές, την παραδοσιακή αξία της ΝΔ και της νέας του Σύριζα κάτι που και ο τελευταίος χλιμίτζουρας καταλαβαίνει. Και ψηφίστε ΚΙΝΑΛ για να φύγει ή χ.α. από την 3η θέση, που προσωρινά βέβαια θα μπει στον πάγο. Βέβαια δεν μας είπε για εκείνη την συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ Ο παλιός Γραμματέας της Πασοκάρας ξαναέριξε τα δίκτυα του προς τον Σύριζα. Αυτή την φορά χωρίς μίνι οικουμενικό προκάλυμμα για αντιΔεξιό μέτωπο. Ανδρέα ζεις εσύ τους οδηγείς. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Λαλιώτης από το καλοκαίρι του 2017 με το αντινεοφιλελέ μανιφέστο.

Το δίπλα πολιτικά στο ΛΑΟΣ, το με άλλο όνομα, έβγαλε ευρωβουλευτή που είχε ψηφίσει το 1ο μνημόνιο. Σαν αίσθηση οι ψήφοι νομίζω πως ήρθαν τόσο από ανελ - ένωση κεντρώων(που είχε δύναμη στην Σαλόνικα) και λιγότερο από όσο γενικά νομίζεται από χ.α.

Ο "Πελέ" έπιασε το 40% και άρα το 1/10 για δημαρχία που έδινα από τον 1ο γύρο(10% πιθανότητα), δικαιολογημένο. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη γιατί όλοι οι άλλοι αριστεροί / κεντροαριστεροί / δεξιοί συναγωνίζονται σε λασπολογία / συκοφαντία κατά μίας ικανής δημοτική αρχής που δεν υποχώρησε μπροστά σε δικαστικές πιέσεις ή πιέσεις του Κεντρικού Κράτους. Και αυτό σίγουρα μέτρησε σε κόσμο

17-57


Υ.Γ.
ΡΓ δεν νομίζω πως με τον συγκεκριμένο θα γίνει κάτι περισσότερο. Και με άλλους είχαν / έχουν συμφάγει οι ΓΓ κατά καιρούς και δεν έχουν μπει.
Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με Λιόσηδες και λοιπούς ντούρους επαναστάτες, όπως π.χ, εργατοαγωνιστές κοψίδηδες κ.α. που έκαναν ηλεκτρονικό φραξιονισμό κατά του 19ου Συνεδρίου. Η "μπογιά" τους πέρασε εδώ και χρόνια. Την δουλειά τους όμως, να φορτώσουν μαζί με άλλους μέσω της αντιΚΚΕδιλας τον "χάχα" μαζί με δύο μνημόνια, το ένα μέχρι το 2060, στον ελληνικό λαό, την έκαναν και με το παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύριζα είναι σε απόγνωση γιατί δεν έχει πλέον μια κεντρική ιδεολογική- πολιτική ραχοκοκαλιά και προσπάθησε να μαζέψει ψήφους χύμα και ακατάστατα από εδώ και από εκεί. Με λογικές βλαχοδήμαρχου που κοιτάζει να μαζεύει ψήφους χωρίς κεντρικό κορμό - ιδεολογία δεν κανείς δεν κερδίζει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το όλο θέμα για το δικομματικό αστικό πολιτικό σύστημα αυτή την στιγμή είναι να υπάρχει μια ισχυρή κεντροαριστερά στην αξιωματική αντιπολίτευση(Φώφη + μέρος του Σύριζα).

Ο Τζίφρας θα πάει για διακοπές ετών γιατί είναι και κουρασμένος. Όταν θα τον ξαναχρειαστούν θα τον ξανακαλέσουν. Κανείς δεν χάνεται στο αστικό πολιτικό σύστημα όταν ειδικά έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες για τους αστούς.

Ποντάρω σε νέες "γκάφες" τόσο του κούλη όσο και άλλων στελεχών της ΝΔ, Δηλαδή να τα λένε τελείως χύμα με διττό σκόπό: Από την μία μήπως μήπως και συμμαζευτεί κάπως η διαφορά που δεν μαζεύεται με τη ΝΔ να φλερτάρει άνετα την αυτοδυναμία για ακόμα και πάνω από 160 βουλευτές, και από την άλλη να πουν"Κύριοι σας τα είπαμε πριν τις εκλογές τι θέλετε και γρινιάζετε μετά τις εκλογές; ".

Θα Μελετήσω καλύτερα τις ψήφους σε δημοτικές / περιφερειακές και αν έχω βγάλει κανένα συμπέρασμα θα επανέλθω

17-57

Αναυδος είπε...

Λίγα λόγια για τις εκλογές

Για να θεωρήσουμε ως καλό ένα εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά ή τους ψήφους μας ιδανικά και τα δύο ταυτόχρονα. Αφού αυτό δεν συνέβη το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν καλό.

Ποιες είναι οι αιτίες ?
Ο ταξικός εχθρός (όποια μάσκα κι αν φοράει) θα αποδώσει το μέτριο αποτέλεσμα στην στρατηγική και τακτική του κόμματος τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά το 19ο συνέδριο. Έχει δίκιο όχι όμως για τους λόγους που αυτός νομίζει. Η άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αστική κυβέρνηση ανεξάρτητα από την παραπλανητική δήθεν φιλολαϊκή ονομασία που αυτή θα δώσει στον εαυτό της έχει σαν άμεση παρενέργεια τη μείωση της εκλογικής του επιρροής. Οι λεγκαλιστικές αυταπάτες ότι δήθεν οι εκλογές μπορούν να φέρουν κάποιες έστω και περιορισμένες αλλαγές αν ψηφιστεί το σωστό κόμμα έχουν ακόμη σημαντική επίδραση σε αυτούς που τα τελευταία 5 χρόνια έχουν ψηφίσει ΚΚΕ. Λιγότερο στο στενό πυρήνα των οπαδών του και περισσότερο στην ευρύτερη επιρροή του που φτάνει δυνητικά τις 400χιλ.

Ο δεύτερος σημαντικός κατά την προσωπική μου άποψη λόγος είναι ότι το ΚΚΕ βασίζεται κατά 95% στις κομματικές του δυνάμεις και τη στενή επιρροή του για την προπαγάνδα του και από ότι φαίνεται οι δυνάμεις αυτές δεν είναι αρκετές ώστε να έχουν επαφή πόσο μάλλον και συχνή με το σύνολο των ψηφοφόρων του. Μία λύση που στο παρελθόν υποκαθιστούσε αυτή την επαφή ήταν ο 902 (Ρ/Σ και Τ/Σ) που όμως τώρα δεν υπάρχει.

Ο τρίτος λόγος είναι φυσικά το αδύναμο εργατικό κίνημα και οι λιγοστοί αγώνες που ξεδιπλώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια. Η προσπάθεια του ΠΑΜΕ είναι τεράστια οι θυσίες των πρωτοπόρων συνδικαλιστών μεγάλες ωστόσο στα πλαίσια της κρίσης και η εργοδοσία είναι ανελέητη και η πλειοψηφία των εργαζομένων κρατά το κεφάλι της σκυφτό. Αν το κεφάλι του εργάτη δεν σηκωθεί στη δουλειά πριν από όλα δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβατο να γίνει λιοντάρι πίσω από ένα παραβάν κάθε 2-3 χρόνια

Κατά την προσωπική άποψη δεν χρειάζεται να χολοσκάμε και πολύ για το εκλογικό αποτέλεσμα που είναι μια αντανάκλαση του επίπεδου της συνείδησης της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και όλα τα άλλα θα έρθουν

Απλός Στρατιώτης είπε...

Ελλείψη άλλου thread, ας κάνω εδώ μια πρώτη αποτίμηση. Οτάν με το καλό φτιαχτεί σχετικό thread, θα την μεταφέρω και κει.
1. Νομίζω πως βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο ποσοστό συντηρικοποίησης του εκλογικού σώματος. Ας βάλουμε και το ΣΥΡΙΖΑ, χάριν συζήτησης στο αριστερό κομμάτι του φάσματος. Το αριστερό κομμάτι συγκεντρώνει 30.5% , 35% αν βάλουμε και ΜΕΡΑ25, Ζωΐτσα μέσα... Το καθαρά δεξιό-ακροδεξιό κομμάτι λίγο πάνω από 50%. Το ΚΙΝΑΛ το άφησα απέξω. Από αυτό το 15% είναι καθαρά ακροδεξιό, με Τζήμερο, Καρατζαφύρερ και Δημαρά μέσα, πέρα των γνωστών. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ίσως το μεγαλύτερο που έχει πάρει ποτέ.
2. Τόσο οι ευρωεκλογές του 2014, όσο και οι φετινές, δεν γίνονται σε ευνοϊκές συγκυρίες για το Κόμμα. Το 2014 είχες τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας, φέτος ήταν/είναι προπομπός των εθνικών. Η πολωση και τα διλήμματα πολλά.
3. Θα ακουστώ μετά Χριστού προφήτης, αλλά σε κουβέντες μου δήλωνα ευχαριστημένος αν παίρναμε το ίδιο ποσοστό με το 2014. Δυστυχώς θα πέσουμε στο 5.4, περίπου 10% κάτω. Όχι τραγικό σαν απόλυτος αριθμός, αλλά βάσει της εικόνας μας περίμενα τουλάχιστον το 6 μπροστά από το ποσοστό μας.
4. Η ΛΑΕ βάρεσε διάλυση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αυτη με αντίστοιχη πτώση, ενδιαφέρον πως δεν κατεβηκε και 2ο ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές...
5. Ανησυχητικό και πρέπει να χτυπήσουν πολλά καμπανάκια στο γεγονός ότι πήραμε στις ηλικίες 17-24 μόνο 3%, σε αντίθεση με τους ναζί που πήραν 13%.

Απλός Στρατιώτης είπε...

(συνέχεια)
6. Η ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της αριστεράς, έβλαψε και εμάς. Εδώ βλέπεις τυχάρπαστα κομματίδια, που μόνο επειδή χαρακτηρίζονται ως "πατριωτικά" να παίρνουν 1%, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν ΤΙΠΟΤΑ στην κοινωνίακαι γενικά χωρίς να υπάρχουν, και τίμια κόμματα σαν το ΜΛ να τα παίρνει και αυτά η μπάλα, λόγω σφυροδρεπάνων κλπ κλπ. Εξίσου τραγικό να πάρει, ελπίζω να την ΄χασει οριακά, έδρα ο Βαρουφάκης. Δείχνει για άλλη μια φορά πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργούνται αναχώματα. Δεν προχώρησε η ΛΑΕ, δεν πειράζει πάρε Βαρουφάκη. Ομολογώ πάντως πως δεν τον περίμενα...
7. Το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η πίεση και τα διλήμματα, για να μην χάσει με τόση διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και πάλι, εμείς είμαστε η μοναδική του δεξαμενή; Αλλά και μεις να είμαστε, πάλι δεν φτάνουμε!
8. Νομίζω πως χρειάζεται ένας τακτικός ελιγμός εν όψει των εθνικών εκλογών. Να επικεντρωθούμε στις προτάσεις νόμου και τροπολογίες που καταθέσαμε πχ αύξηση μισθού στα 751, μείωση αφορολόγητου, στο ότι δεν ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται ένα ΚΚΕ δυνατό ως αντιπολίτευση, για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια άμεσα μέτρα ανακούφισης. Μέτρα όχι "κομμουνιστικά", μιας και δεν διακυβεύεται στις εκλογές αυτές το αν θα έχουμε καπιταλισμό ή όχι, αν θα είμαστε μέσα στο ευρώ ή όχι, αλλά το να γίνεται ουσιαστική αντιπολίτευση και να πετύχουμε άμεσα 2-3 μικρά πράγματα βελτίωσης της ζωής μας. Παράδειγμα ο Δ. Πάτρας, που χωρίς να κάνει κάτι το "κομμουνιστικό" κατάφερε να βελτιώσει αρκετά πράγματα και να επιβραβευθεί και το ποσοστό του γι αυτό.
9. Γυρίζω στις νέες ηλικίες και όχι μόνο. Χρειάζεται πλήρης αξιοποίηση όλων των ΜΚΔ. Θετικό βήμα η δημιουργία facebookικων σελίδων από κάποιες ΛΑΣΥ. Εμπρός για twitter offcial ΚΚΕ!
10. Σχετικά με τις τοπικές εκλογές και τα πρόσωπα.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να βάλουμε πχ τον Ζαριανόπουλο και τον κάθε Ζαριανόπουλο υποψήφιο δήμαρχο. Ο σύντροφος ήταν στην ευρωβουλή, στέλεχος, μπορεί να προσφέρει καλύτερα σε άλλες κομματικές χρεώσεις. Να τον βλέπω ως υποψήφιο δήμαρχο, ήταν σαν να βγάζει κάποια ¨καταδίκη". Άντε να τελειώνουμε την υποχρέωση να πάμε για άλλα,σαν το τέλος του GOT! Μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω προσωπικά για τον Ζαριανόπουλο, αλλά αναφέρομαι στις υποψηφιότητες εκείνες που χρεώνεις ένα στέλεχος και αυτό το κάνει με μισή καρδιά, γιατί δεν το πολυγουσταρεί. Χρειαζόμαστε στα δημοτικά άτομα σαν τον Αυδή, να έχουν το μεράκι, ακόμα και λίγο "ψώνιο" για να εκτεθούν ως δήμαρχοι. Προς θεού, όχι για την προσωπική τους προβολή,αλλά για την καλύτερη εκπροσώπηση του κόμματος. Ίσως θα πρέπει να χρεώνουμε νεαρά στελέχη εκεί.
11. Τέλος, έμεινα εντυπωσιασμένος με τον Λευτέρη τον Νικολάου. Τον είδα χτες στην ΕΡΤ για ένα σχόλιο περί των αποτελεσμάτων και έχοντας δει πριν από λίγο τον έτερο ευρωβουλευτή μας,ήταν η μέρα με την νύχτα! Ωραίος λόγος, όχι προκατ και καθόλου άκαμπτος σαν στάση σώματος. Σε αντίθεση με τον Παπαδάκη, που ήταν σαν να είχε αποστηθίσει 5 γραμμές.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα είναι αρνητικο συνολικά. Αρνητικο για το λαό και φυσικά και για το κόμμα.
Ωστόσο ακόμα και σε τέτοια αποτελέσματα μπορεί κανείς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και με την κατάλληλη αυτοκριτική να μετρήσει βήματα.
Οι δικές μου σκέψεις είναι οι εξής.
1) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θυμίζει έντονα βουλευτικές εκλογές. Γι'αυτό το λογο δε συμμερίζομαι την άποψη συντρόφων που άκουσα χθες ότι σε ένα μήνα που θα είναι οι βουλευτικές θα είμαστε ακόμα χαμηλότερα. Θεωρώ μάλιστα ότι η μεγάλη και μη αναστρέψιμη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ότι θα μπορέσει να απελευθερώσει κόσμο από τη λογική της χαμένης ψήφου στο βαθμό που το κόμμα θα καταφέρει επιτέλους να πείσει ότι αυτό είναι που μπορεί αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα που θα φέρει η εκλογή της ΝΔ. Αυτό και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που με την πολιτική του έδειξε ότι είναι στρατηγικά στην ίδια μεριά με τον Κούλη και έχει βοηθήσει ώστε να γίνει η ΝΔ ξανά κυβέρνηση.
2) πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα η πολιτική επιρροή του κόμματος και ως εκ τούτου και η εκλογική δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που είχε πριν την κρίση και μέχρι το 2010. Δεν υπάρχει πλέον τάση επανασυσπειρωσης οποίος ήταν να γυρίσει γύρισε ήδη από το 2015. Εξάλλου όλες αυτές οι δηλώσεις στήριξης έγιναν μεν τώρα αλλά πρακτικά αυτές οι μετακινήσεις είναι εδώ και καιρό υπαρκτές. Επίσης είναι κυρίως πρώην μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κανένα ερισμα δεν έχουν σε πλατιές μάζες. Το ΣΥΡΙΖΑ τον έκαναν κυβέρνηση οι πασοκοι όχι οι ανύπαρκτοι που δεκαετίες πάλευαν να κάνουν το ανάχωμα στο ΚΚΕ. Άρα αυτές οι μετακινήσεις δε θα μπορούσαν να έχουν αντίκρισμα στο εκλογικό αποτέλεσμα. Όσοι έφυγαν και δε γύρισαν έως το 2015 έχουν τελειώσει σε ότι αφορά τη σχέση τους με το κόμμα. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι χαλαρή είναι σχέση. Όταν αυτή η σχέση ραγίσει και διαρηχθει ο δεσμός ο γυρισμος είναι πολύ δύσκολος. Πλέον όσοι έφυγαν και ψηφίζουν ακόμα ΣΥΡΙΖΑ είναι τυποι που θα δικαιολογήσουν οποιοδήποτε έγκλημα πολιτικο στο κεφάλι τους. Έχουν υποστεί εξαγορά και λοβοτομή.
3)με ανησυχεί ιδιαίτερα ότι φαίνεται πλέον εδώ και χρόνια σε κάθε εκλογική μάχη ότι το κόμμα δεν έχει πραγματική εικόνα των διεργασιών στην κοινωνία. Και αυτό οφείλεται στον περιορισμένο κύκλο των μελών και των φίλων του. Παλιά μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ποτέ πάμε καλά πχ 2007 ή ποτέ είμαστε σταθεροί πχ 2009 κλπ. Από το 2012 και μετά δεν υπάρχει αυτό. Πχ ανησυχώ όταν βλέπω μεγάλα λογικά για δυναμική του κόμματος, για συμπόρευση ή τον ΓΓ να λέει στην ΕΡΤ 2 μέρες πριν τις εκλογές ότι θα έχουμε άνοδο και ότι σε επίπεδο δήμων θα είμαστε σε περισσότερους από τους 5 που έχουμε στο 2ο γύρο. Και αυτό όχι απλά να μην επιβεβαιώνεται αλλά να μην πλησιάζουμε καν σε κάποιο δήμο κοντά στο 2ο πλην των 5.
4) το πιο ανησυχητικο από όλα είναι αυτή η μέτρηση για την ψήφο των 17-24 ετών που έδωσε 13% στη ΧΑ και 3,7% στο ΚΚΕ. Αν ισχύει μιλάμε για πρωτοφανή εκφασισμο και συντηριτικοποιηση της νεολαίας στα μεταπολιτευτικα δεδομένα. Μιλάμε για στρατηγική ήττα της δουλειάς μας στις νέες ηλικίες που πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι. Ούτε μετά τις ανατροπές και την έξαρση του εθνικισμού για το Μακεδονικό στα 90s δεν είχαμε τέτοια συντηριτικη αναδίπλωση με επίκεντρο μάλιστα τις πιο μικρές ηλικίες. Δεν είναι μόνο η ψήφος χρόνια τώρα στην ελληνική κοινωνία με εξαίρεση την ηλικιακή ομάδα 25-34 έχει το μεγαλύτερο κυρος ο στρατός, η αστυνομία,η εκκλησία ενώ εθνικιστικές απόψεις και ξενοφοβικές γίνονται πλειοψηφικες.
5) πρεπει να αποδεχτούμε ότι στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στον κόσμο παίζει ρόλο και το πρόσωπο. Σωστό το ενιαίο κριτήριο αλλά αν στη θέση του Πελετιδη ήταν ο συμπαθής Καραθανασοπουλος θα παίρναμε στην Πάτρα ότι στην Περιφέρεια.

ratm

Ανώνυμος είπε...

6) πέρα από τον κόσμο που χάσαμε οριστικά αυτή τη δεκαετία, πέρα από τη μειωμένη σε σχέση με πριν 10 χρόνια επιρροή μας στη νεολαία υπάρχει ένας ευρύτερος κόσμος που μας συμπαθεί, μας εκτιμά, μας θεωρεί τίμιους, αγωνιστές,ότι έχουμε δικιο. Αυτός ο κόσμος όταν θεωρεί ότι η ψήφος δεν είναι και τόσο κρίσιμη μας τη ρίχνει όπως γίνεται σε δήμους όταν δεν είναι δεμένος από κοποιον συγγενή ή υποψήφιο με κάποιον πολιτικάντη ή στις περιφέρειες ή σε ευρωεκλογές παλαιότερα ή σε βουλευτικές που η διαφορά 1ου -2ου είναι δεδομένη. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός ο κόσμος δεν πιστεύει στη ρεαλιστικότητα της στρατηγικής μας. Το θεωρεί ανεφάρμοστο ή ουτοπία ή μην πω και αυτοκτονία. Το καταλαβαίνει κανείς όταν συζητάμε για την αποδέσμευση από την ΕΕ , ή από το ΝΑΤΟ. Δε έχει πειστει σε μεγάλο βαθμό με δική μας ευθύνη για το ρεαλιστικό αυτής της πρότασης. Και δε θα πειστεί όσο δε του λέμε ανοιχτά την αλήθεια αναλυτικά. Για τα εξής πράγματα.
α) αξιοποίηση ενδοιμπεριαλιστικων αντιθέσεων με βάση την τωρινή πραγματικότητα όσο και αν αυτή σε επαναστατική κατάσταση είναι κινούμενη άμμος. Ο κόσμος θέλει να ξέρει ότι αν φύγουμε από το ΝΑΤΟ πως θα εξασφαλίσουμε συμμαχίες ώστε να μην γίνουμε Συρία, Ιράκ, Ουκρανία, Βενεζουέλα, Χιλή πιο παλιά , Κορέα ή Αφγανιστάν? Όταν του λέμε τσιτατα στυλ ο λαός έχει τη δύναμη να αποτρέψει τέτοια σενάρια αυτός μέσα του κάνει το σταυρό του να μην βρεθούμε ποτέ στην κυβέρνηση και πάμε να το επιχειρήσουμε ή απλά θεωρεί ότι του λέμε λόγια του αέρα που δε τα πιστεύουμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει καθώς οποίος μελετήσει και δει πίσω από τις λέξεις τον λενινισμό και το πρόγραμμα μας καταλαβαίνει ότι επιβάλλεται και θα έχουμε σχεδιο. Γιατί να μην το εξηγούμε λοιπόν από τώρα? Μην δημιουργήσουμε αυταπάτες και μπει ο κόσμος αυτός κάτω από ξένη σημαία? Μα έτσι τον αφήνουμε δεδομένα κάτω από ξένη σημαία.
β) πως θα εξασφαλίσουμε τα βασικά μέχρι να στήσουμε βαριά βιομηχανία και μέχρι να είμαστε αυτάρκης ή εξαδφαλισμενοι μέσω συμμαχιών για διατροφικά προϊόντα, φάρμακα κλπ θα υπάρξει ειδική περιοδος στην αρχή που ίσως χρειαστεί ακόμα και η κατανάλωση κάποιων προϊόντων με δελτίο? Πόση θα είναι αυτή και ποια τα επόμενα βήματα για να ξεπεραστεί γρήγορα? Ο κόσμος ακούει για τη ζημιά της ΚΑΠ στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, για τις εισαγωγές μας στα πάντα πλέον , ακούει τον ΣΚΑΙ να του λέει ότι εκτός δε θα έχεις τίποτα να φας. Βλέπει τι παίζουν πχ για τη Βενεζουέλα και σου λέει. Πιο το σχέδιο σου? Πρέπει να του απαντήσουμε. Όπως πρέπει να του λέμε ότι αυτό δε γίνεται αλλιώς παρά μόνο με επανάσταση. Μας ρωτάνε προβοκατορικα στα κανάλια και το γυροφερνουμε. Να τους πούμε χύμα ότι αν μπορέσει να γίνει με εκλογές θα μας σφαξουν όπως το 44 , όπως τον Αλιέντε όπως,όπως όπως και γι'αυτο ξέρουμε ότι μόνο με επανάσταση γίνεται. Τι φοβόμαστε μην τρομάξει ο κόσμος? Ο κόσμος τρομάζει πιο πολύ όταν μιλαμε με αοριστίες στυλ απομόνωση φασιστών τη στιγμή που οι άλλοι έχουν αστυνομία,στρατό και παρακρατικούς Σταντ μπάι.

ratm

Υγ. Ας δούμε που θα κινηθούμε και σε απόλυτο αριθμό ψήφων αν και δε νομίζω να περάσουμε τις 301.000 των βουλευτικών του 2015.
Υγ.2.περιμενα να πάμε καλύτερα κυρίως σε δήμους, περιφερειακές στις ευρωεκλογές είχα κάνει πρόβλεψη για 6-6,5 που πήγε 5,5 λόγω μεγάλης συμμετοχής.

Υγ3 έχει κανένας ιδέα τι κάναν τα ΚΚ στις υπόλοιπες χώρες που είχαν ευρωεκλογές?

zoot horn rollo είπε...

"Υπογραφή: Ένας της γενιάς της σοσιαλιστικής αντεπενάστασης"

Βγάλε το "γενιάς της σοσιαλιστικής" και είσαι μέσα.
Μην έχετε τέτοιο καημό. Το προσπαθήσατε άλλωστε φιλότιμα, μέχρι και κάτω από τον Τζήμερο μας πήγατε κι όλο 3,9...4,5...4,8...
Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά μακριά οι ντεμέκ μοιρολογίστρες και τα έμμισθα "πραγματάκια".

Γάτε, ratm, 17-57, στρατιώτη, απέργα κτλ. σας ευχαριστώ για τις γνώμες/σχόλια/προβληματισμούς.

zoot horn rollo είπε...

"6. Η ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της αριστεράς"
Από τα πρωταρχικά, αν όχι το πρωταρχικό καθήκον τους.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Συμφωνω με τον Απλο Στρατιωτη για το οτι το κομμα πρεπει να εκμεταλλευτει περισσοτερο τα ΜΚΔ. Η εποχη της ντουντουκας, του τυπου και των ανοιχτων συγκεντρωσεων εχει πεθανει. Να συνεχισουν και αυτα, αλλα πλεον η μπαλα παιζεται στα ΜΚΔ.

Συμφωνω και στο οτι τελικα η μπαλα φαινεται να πηρε εν μερει και το ΚΚΕ. Εκει ειλικρινα δεν εχω να προσαψω κατι στο κομμα γιατι εκανε το καλυτερο δυνατο να διαχωρισει την θεση του απο το τσιρκο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφωνω στο οτι κυριαρχησε η πολωση. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρωσαν το 57% και το αλλο 43% πηγε σε μικροτερα κομματα. Ειχαμε περιθωρια να μαζεψουμε κοσμο.

Ratm, συμφωνω στα περισσοτερα που εγραψες. Φαινεται πως το 4% που χασαμε το '12 το χασαμε οριστικα με εξαιρεση ενα 1% που γυρισε πισω το '15, δηλαδη 3 στους 4 περασαν σε αλλες πολιτειες και πιθανον σε Ζωη, Λαφαζανη και Βαρουφακη.

Στα 6, α και β εκφραζεις καποιες πολυ ενδιαφερουσες σκεψεις που εχω κανει και ο ιδιος. Θελει πολυ σκεψη και κουβεντα για το πως μπορουν να εφαρμοστουν. Πιστευω ειναι στη σωστη κατευθυνση.

Η επαφη μου με τον κοσμο, που σιγουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο καποιων φιλων απο εδω, ειναι οτι το ΚΚΕ αντιμετωπιζεται με αδιαφορια. Το βλεπουν σαν ενα κομμα που θα υπαρχει παντα στην Βουλη με ενα 5% και εχει καποιες συγκεκριμενες ανεφαρμοστες θεσεις. Ουτε κρυο ουτε ζεστη. Λιγοι θα βρισουν για παραδειγμα τον Κουτσουμπα αλλα και λιγοι θα εκφραστουν θετικα.

Ειναι καλο απο την μια που παρα την ανοδο της ακροδεξιας δεν μπορω να πω πως βλεπω πολλους να λενε για κονσερβοκουτια, συμμοριτοπολεμο κλπ (με εξαιρεση μεγαλες ηλικιες). Δηλ. πορωμενοι αντικομμουνιστες ειναι λιγοι σχετικα.

Πιστευω οι περισσοτεροι εχουν θεμα με την ρεαλιστικοτητα των αποψεων μας και οχι με τις ιδιες τις αποψεις.

Ανώνυμος είπε...

Στη τετραετία με ΓΑΠ-Βενιζέλο-Σαμαρά τον τόνο στις συζητήσεις τον έδινε καμιά χαλυβουργία, καμιά απεργία, τίποτα μούντζες στη Βουλή ή κάποια συγκέντρωση (ενίοτε μεγάλη). Στη τετραετία του Σύριζα, η μεγαλύτερη ενέργεια ξοδεύτηκε σε συζητήσεις για το κρίσιμο, για κάθε βιοπαλαιστή, ζήτημα του φύλου και τον/την Ζακ/Zackie. Ίσως έτσι είμαστε κοντά στο να συγγραφεί το "Καύλα κι Επανάσταση" που όσο μας δε μας πειράζουν το wi-fi, φαίνεται ότι θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και αναζητήσεις για την πρόοδό μας ως κοινωνία. Αυτό είναι το περιβάλλον που επικρατεί, αυτά τα αποτελέσματα έρχονται.

ρα

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν βλέπει ότι οι επαναληπτικές του Ιουλίου; θα είναι μια δοκιμασία σαν αυτές του 2012 πλανάται πλάνη οικτράν.

Και τότε εκκινούσαμε με 8,5% και όχι 5,4%.

Ευτυχώς δεν είναι ίδιες οι συνθήκες τότε υπήρχε προσδοκία νίκης των οπορτουνιστών τώρα μόνο ένας αφελής μπορεί να το πιστεύει. Η χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει στο τσίρκο του οπορτουνισμού που θα υποστεί βαριά ήττα άνω των 15 μονάδων.

Παραταύτα θα περάσουμε μια δοκιμασία και μια πίεση και θα πρέπει να έχουμε οχυρώσουμε τουλάχιστον 250.000 ψηφοφόρους μας για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με ενδεχόμενη αύξηση της συμμετοχής

Υπογραφή: Ένας της γενιάς της σοσιαλιστικής αντεπενάστασης

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά και εγώ απογοητεύτικα απο τα αποτελέσματα ομως πρέπει να δούμε σε τι κλίμα έγινε ότι έγινε.

Η ελληνικη κοινωνία έστριψε εξ ολοκλήρου δεξιά με ακροδεξιά λόγο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτές τις συνθήκες δεν γνωριζω αν ειναι εφικτό κάτι διαφορετικό. Θελω να πω ότι οι θέσεις μας δεν θεωρώ ότι είναι λάθος. Είναι σωστές και αν έχουν γίνει λάθη είναι στο πως επικοινωνουμε τις θέσεις μας με τον κόσμο. Όχι στις θέσεις αυτές καθ αυτές.

Οπως και να έχει στο μυαλό του κόσμου η αριστερά και ότι αλλο περιλαμβάνει αυτή η λέξη τους πρόδοσε. Σωστό λάθος δεν εχει σημασία. Αυτό κατάλαβε ο κοσμος οπότε έστριψε προς τα δεξιά.

Σε αυτές τις συνθήκες θα είναι δύσκολο να καταφέρεις να εμποδίσεις αυτά που έρχονται μιας και δεν θα μπορείς να βρεις ευρεία στήριξη στην κοινωνία. Ακόμα και αν κάνεις 100.000 ατομα πορεία δεν θα μπορείς να διαχέεις την θέση σου στην κοινωνία οπότε θα είσαι αδύναμος.

Ποιο αφήγημα μπορούμε να έχουμε σε αυτές τις εκλογές;

Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει που θα χάσει. Πέρα από αυτό δεν υπάρχει στην βουλή κόμμα εκτός του ΚΚΕ που να είναι ενάντια στα μέτρα.

Διαφωνούν με τα μέτρα; Ας στηρίξουν λοιπόν αυτούς που πραγματικά δεν τους κοροιδεψαν και τους είπαν την αλήθεια όταν δεν τους άρεσε.

Στην τελικη αυτοί ειναι οι μονοι που θα παλέψουν ενάντια στα μέτρα στον δρόμο.

Ο φόβος δηλαδή που έχει ο κόσμος για να μην έρθει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να τον στρέψει προς αυτόν πρέπει να τον στρέψουμε προς τα εμας. Χαμένη ψήφος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ΌΧΙ σε εμάς μιας και θα μας βοηθησει και ψυχολογικά και πρακτικά να αντισταθούμε.

Στις επόμενες εκλογές δεν παίζεται αν θα έχουμε σοσιαλισμο ή όχι αλλά η δυνατότητα του λαού να αντισταθεί στα μέτρα που έρχονται.


Αυτά ως προς τις εκλογές.

Νομιζω ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ ζόρικη και απρόβλεπτη.

Σε τοπικό επίπεδο θα έχουμε εφαρμογή κλασσικου νεοφιλελευθερισμού οπότε πιστεύω ότι πολύ σύντομα ο κόσμος θα αισθανθεί στο πετσί του τις συνέπειες των επιλογών του. Θα έχουμε ανάπτυξη και κατα πάσα πιθανότητα με ταυτόχρονη χειροτέρευση των όρων ζωής των ανθρώπων. Ισως βελτιώση των μισθών με αύξηση των ωρων εργασίας που στην ουσία θα εχουμε μείωση. Δεν γνωριζω πως θα το εκλάβουν αυτό οι εργαζόμενοι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ίσως έχουμε μια νέα κρίση. Βλέπω συνεχή αρθρογραφια στον τύπο αλλά αυτή υπάρχει χρόνια και μεχρι τώρα δεν εχει έρθει. Δεν ξέρω αν θα έρθει αλλά αν η ΝΔ βρεθει στην εξουσία σε περίοδο νέας κρίσης κατα πάσα πιθανότητα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκρουσιακές καταστάσεις αν δεν μας προλάβουν πολεμικές συράξεις.

χαμόγελο.

Ανώνυμος είπε...

υγ.Να προσθέσω επίσης ότι ο λόγος του κόμματος στα κανάλια δεν μου άρεσε καθόλου.

χαμογελο.

Ανώνυμος είπε...

Το 13% στην χα στους 17-24 μου ακούγεται λίγο μούφα, δεν ξέρω καν αν όντως βγαίνουν τα νούμερα με βάση το συνολικό ποσοστό της χα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Επισης αν μπορουμε να βρουμε ακομα ενα θετικο στην κεντρικη δουλεια του κομματος ειναι οτι στα πανελ ειχαμε πολυ καλη παρουσια ειδικα ο Πρωτουλης, ο Νικολαου και ο Σοφιανος και οτι τα σποτ μας ηταν εξαιρετικα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το σύνθημα του κόμματος για τις εθνικές εκλογές πρέπει να είναι:κάντε το ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση γιατί μπορεί να είναι η μόνη αντιπολίτευση για τα λαϊκά συμφέροντα.
Τσέχος

Ανώνυμος είπε...

Ratm ξέρεις διαβάζω πολύ τις αναλύσεις σου. Χωρίς να γράφω ποσοστά περίμενα μικρή αύξηση γιατί γνωρίζω πολύ καλά το πως αν ψήφιζαν το ΚΚΕ οι μισοί που λένε πως θα το ψήφιζαν, το ΚΚΕ θα ήταν minimum στο 15%. Και για αυτό κρατώ "μικρό καλάθι"
Θα γράψω αργότερα την γνώμη μου για τις τοπικές περιφερειακές εκλογές από τις οποίες είμαι ευχαριστημένος μιας και θα επισημάνω πως το ΚΚΕ κατέβασε διακριτό ψηφοδέλτιο με το ίδιο όνομα σε όλη την Ελλάδα σε τοπικές - περιφερειακές. και σχεδόν όλοι οι "άλλοι" όπου υπήρχε Κομμουνιστής Δήμαρχος ενώθηκαν σε συκοφαντίες εναντίον του.

Δεν ήταν ευρωεκλογές αλλά ο πρώτος γύρος διπλών εκλογών(1ο ημίχρονο). Μόνο που θα επαναληφθεί ως φάρσα του 2012, γιατί ο Σύριζα καταρρέει και δεν έχει κυβερνητικό σχέδιο. Οι κύριες ροές "αναποφάσιστων" θα μετακινηθούν προς ΝΔ όπως ακολουθούν τον νικητή. Αν έχεις δύο Δεξιές, ο κόσμος θα πάει στην παλιά σταθερή αξία και όχι στην Νεόκοπη. Άρα η ψήφος του Σύριζα "με βαριά καρδιά" "για να μην βγει η δεξιά" είναι εξορισμού χαμένη. Όπως και η Δεξιά της Γεννηματά που συγκυβέρνησε με το ΛΑΟΣ. Στο κάτω-κάτω μαζί το ψήφισαν το 1ο μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα τρία μνημόνια.

Είναι θετικό πως η χ.α. γκρεμίστηκε από την 3η θέση γιατί μόνο το ΚΚΕ έκανε αγώνα εναντίον της χ.α. Και μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε τον ρόλο της. Όταν κάποια χρόνια πριν, οι μεν τους άθροιζαν στους "αντιμνημονιακούς" και τους θεωρούσαν "θερμόαιμους πατριώτες των πλατειών", οι δε έπεφταν από τα σύννεφα, ενώ και κάποιοι άλλοι, κεντροαριστεροί την θεωρούσαν "αυθεντικό κίνημα".

Παφίλης Βουλή 2012
https://www.youtube.com/watch?v=8uyZl48IypM

@Προλεκαλτ
Προβλέπω
Ο Τζίφρας φεύγει, θα γίνει μία μίξη με το ένα κομμάτι του με το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει τα "κλειδιά" σε αυτοδιοίκηση-ΟΤΑ, ΓΣΕΕ και αλλού. Όσοι μείνουν θα προσκληθούν για την Νέα Αριστερά από εξωκοινοβούλιο και λοιπούς συγγενείς για να υπάρχει κάτι μεταξύ Νέου ΠΑΣΟΚοσύριζα - ΚΚΕ

17-57

Ανώνυμος είπε...

1) Τα τρολ ξαναήρθαν. Αντί να κοιτάζουν τα χάλια τους ( βαριά ήττα και πιθανή κατάρρευση σύριζα - γκρέμισμα της χ.α από την 3η θέση - διάλυση ΛΑΕ - στασιμότητα προς υποχώρηση Κων/πουλου ) ασχολούνται με το ΚΚΕ που παρέμεινε εκλογικά περίπου σταθερό.

Το τι θα κάνει το ΚΚΕ με τον κάθε Μηλιό αφορά τα πρώτα τα μέλη και μετά τους οπαδούς του ΚΚΕ. . Ας βολευτούν για αρχή με την Κουντουρά στη 2η θέση των ψηφοφόρων του Σύριζα στις ευρωεκλογές του 2019, τον Κουίκ ακόμα υφυπουργό/ για ένα νέο αντιδεξιό μέτωπο με φραγμό στην ευρωπαϊκή ακροδεξιά και τον νεοφιελευθερισμό.

Για αντινεοφιλελέ μέτωπο υπάρχει και ο Βαρουφάκης που τις νεοφιλελέ συνταγές του Γκουρία ( ΟΑΣΕ ) τις είχε βρει σε γενικές γραμμές αρκετά καλές. Το μνημόνιο κατά 70% είναι καλό μας έλεγε ο Βαρουφάκης που υπόγραψε ως υπουργός οικονομικών να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος στην ώρα του και στο ακέραιο στην συμφωνία με τους δανειστές στις 20/2/2015 - στην ουσία παράταση του 2ου μνημονίου. Ξαναζεσταμένα φαγητά αλλά δεν βαριέσαι ράβε - ξήλωνε, σε δουλειά να βρίσκεται το αστικό πολιτικό σύστημα.

2) Συμφωνεί ο Αρβανίτης της ΕΡΤ σε κάποια με τον Παφίλη για την Γερμανία του μεσοπολέμου και όχι μόνο. Τώρα βέβαια είναι ευρωβουλευτής του Σύριζα μαζί με "λοιπές προοδευτικές δυνάμεις" που βγήκαν και ευρωβουλευτές του Σύριζα
https://www.youtube.com/watch?v=H38YYcSKQqY

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Ijon Tichy
Προσπαθούσα και εγώ να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα.
Αυτό που σκεφτόμουν αν στέκει είναι ότι κατα πάσα πιθανότητα οι φοιτητες πριν την εξεταστική δεν πολυ πήγαν να ψηφίσουν. Οπότε όσους έβρισκαν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν άτομα που είτε ήταν μαθητές είτε δεν πήγαν πανεπ. ΤΕΙ κτλ. Αυτοί συνήθως μένουν στον τόπο τους.
Αυτό λογικά σημαίνει ότι ποτέ δεν έχουν έρθει σε επαφή με το κόμμα.

Είναι ένα ζήτημα πόση παρέμβαση έχεις στην συγκεκριμένη ομάδα.

χαμόγελο.

Ανώνυμος είπε...

Ιταλία: PARTITO COMUNISTA 234.232 ψήφοι 0,88%

Χωρίς να είμαι ο κατάλληλος να σχολιάσει για διεθνή θέματα, νομίζω ότι το αποτέλεσμα του Ιταλικού ΚΚ είναι πολύ καλό. Εμένα μου δίνει φτερά το ότι το ψήφισαν ένα σοβαρό ΚΚ σχεδόν 250.000 άτομα, σε μια χώρα που οι οπορτουνιστές βεβήλωναν το όνομα του κομμουνισμού για δεκαετίες και δεν υπήρχε ουσιαστικά ΚΚ μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Ας είναι μικρό σαν ποσοστό.
Και σε σύγκριση με τις βουλευτικές του Μάρτη του 2018 (106,816 ψήφοι 0.33%) έχει τρομερή αύξηση, σε μια χώρα που ο φασισμός είναι πάντα ανοιχτά στο προσκήνιο (Μπερλουσκόνι, Σαλβίνι, κ.λπ.)

Ισπανία: Το Communist Party of the Workers of Spain (PCTE)πήρε 19,081 ψήφους (δεν ξέρω αν έχει τελειώσει η καταμέτρηση)και 0,09%. Και εδώ, μπορεί να ακούγεται τραγικό, αλλά πρέπει να συνυπολογίσει κανείς ότι είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε πριν 2 μήνες (διασπαση του PCPE) και στις βουλευτικές πριν ένα μήνα είχε πάρει 14,189 ψήφους και 0,05%. Σε ένα μήνα δηλ. είχε αύξηση 35% σε ψήφους και 80% σε ποσοστό...

Καλή δύναμη στους αγώνες που έρχονται.
Μιχάλης

sanpetrinaliontaria είπε...

Ξέχασα να γράψω (αλλά προφανώς φαίνεται) ότι το σχόλιο πήγαινε στη χθεσινή απορία του ratm για τα άλλα ΚΚ. Αν βρω χρόνο να ψάξω (google is your friend) και για άλλα ΚΚ που είναι στην πρωτοβουλία, θα γράψω.

Μιχάλης

zoot horn rollo είπε...

28 Μαΐου 2019 - 10:47 π.μ.: Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που θα..."πιέσουν".

Επειδή αναφέρεται το '12, για κάτι τέτοια "μάλλιαζε" η γλώσσα μας ήδη από τότε που "μαγεύονταν" πολλοί (και κοντινοί μας) από τον "άγνωστο θεό" κι ύστερα μας ζητούσε κάθε "κουτσή Μαρία" και η μάνα της "αυτοκριτική".
Ορίστε λοιπόν: απογοήτευση,καναπές,αντιδραστικοποίηση, τα λέγαμε εμείς για πλάκα, να γουστάρουμε ξερωγώ...

Κρατάω κι εγώ μια πισινή Ijon, όχι ότι αποκλείω υψηλό ποσοστό.

ratm, όντως κι εγώ νομίζω πώς η κουβέντα για τον σοσιαλισμό χρειάζεται να ανοίξει επιτακτικά κι ουσιαστικά. Μόνο καλό θα κάνει.

ΥΓ: Πόσες φορές μας έχουν πει μετά από ένα κακό σχετικά αποτέλεσμα ότι τα ρίχνουμε στον κόσμο για να βρίσκουμε δικαιολογίες κτλ. (προσωπικές γνώμες τέτοιες υπάρχουν, το ΚΚΕ δεν το έχει κάνει ποτέ). "Θαυμάστε" όλοι αυτά που λένε/γράφουν αυτές τις μέρες τα συριζοπράγματα, για να έχουμε ένα πραγματικό δείγμα απαξίωσης του λαού.

sanpetrinaliontaria είπε...

Επίσης, αν είχα ανοίξει τον σημερινό "Ρ" νωρίτερα, δεν θα χρειαζόταν να ψάχνω σαν μ@λ@κ@ς στο ίντερνετ...

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμένε γάτε

"Πιστευω οι περισσοτεροι εχουν θεμα με την ρεαλιστικοτητα των αποψεων μας και οχι με τις ιδιες τις αποψεις."

Νομιζω οτι θα μπορούσαμε να θέσουμε σαν απάντηση τις κινήσεις που κάνει το ΚΚΕ για την ανασύσταση του κομμουνιστικού κινήματος.

Νομίζω ότι αυτές οι κινήσεις πρέπει να εντατικοποιηθούν και να να αρχίσει το ΚΚΕ να παρουσιάζει κια να προβάλει συνεχώς το διεθνιστικό κομάτι.
Ο βαρουφάκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για πανευρωπαικό κίνημα. Νομίζω ότι και εμείς με την προβολή αλλων κομμουνιστικών κομμάτων θα μπορούσαμε να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο.

@ratm
Συμφωνω σε πολλά από αυτά που λες


Να κάνω μια διευκρίνηση για παλιοτερο σχόλιο μου.
Αυτο που με ενόχλησε στην παρουσίαση στα πανελ των δικών μας είναι όταν έβγαιναν τα αποτελέσματα που απλώς δεν παραδέχτηκαν απλά και ξεκάθαρα ότι έπεσε έξω το ΚΚΕ στις προβλέψεις τους.


χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Τα αποτελέσματα στις Δημοτικές/Περιφερειακές ήταν αναμενόμενα. Η επιλογή για ενιαία εκπροσώπηση, ενιαίο κριτήριο κλπ έρχεται κόντρα στα κριτήρια που το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων έχει για την Αυτοδιοίκηση, που ξεκινά από το ρουσφέτι και τον χρηματισμό και φτάνει ως προς την εμπιστοσύνη στον πιο τίμιο και αξιοπρεπή διαχειριστή της Δημοτικής/Περιφερειακής Αρχής και πάντως δεν είναι ανάμεσα σε αυτά η κομματική του τοποθέτηση. Αν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα για το ΚΚΕ σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και γενικότερα είναι η μη ανάδειξη νέων ανθρώπων με απήχηση στην κοινωνία.
Τα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές νομίζω πως δεν ήταν αναμενόμενα για τους περισσότερους, όχι για μένα πάντως. Εκ των υστέρων βέβαια μοιάζουν λογικά. Κάπου εκεί θα κυμανθούν τα αποτελέσματα του Κόμματος και στις Εθνικές, με μάλλον μια μικρή αύξηση εάν φανεί πως είναι δεδομένη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο θα συμφωνήσουμε φαντάζομαι πως παγιοποιείται μια αρκετά μικρότερη απήχηση πια του ΚΚΕ. Και πέρα από υποκειμενικούς λόγους και τις διαφωνίες μας για την τακτική του, υπάρχει και ένας λόγος που δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεται. Ας μην ξεγιελιόμαστε, 30 χρόνια έχουν περάσει από τις ανατροπές, ο Σοσιαλισμός μοιάζει σαν μακρινή αφήγηση, σαν κάτι εξωγήινο σε μια ολόκληρη γενιά.
Ως προς την συντηρητικοποίηση δεν θα συμφωνήσω. Ας μην ξεχνάμε τι ποσοστά κατέγραφαν και με ποια μέσα τα κατέγραφαν ΠΑΣΟΚ+ΝΔ πριν λίγα χρόνια, όπως και το επίπεδο της συζήτησης. Φασιστικές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία πάντα υπήρχαν και σε μεγάλο βαθμό, απλά εκφράζονταν διαφορετικά εκλογικά.

Λέων

Απλός Στρατιώτης είπε...

Η ανακοίνωση της ΚΕ δεν έκανε με άφησε ικανοποιημένο, με εξαίρεση τις τελευταίες 2 παραγράφους. Εκεί χρειάζεται να εστιάσουμε προεκλογικά, όχι μονο τα μέλη και οι φίλοι,αλλά και το ίδιο το Κόμμα, τόσο με το κεντρικό υλικό, αλλά και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Τί φέρναμε μέσα στην βουλή ως σχέδια νόμου και τροπολογίες, τί δεν ψηφίστηκε με ευθύνη κύρια του σύριζα αλλά και την στάση κιναλ-νδ. Καθώς επίσης ότι προσπαθούμε να τα κοινωνήσουμε στους εργαζόμενους, τον ρόλο του ΠΑΜΕ, σε αντιδιαστολή με την κλικα της ΓΣΕΕ.
Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο κόμμα υπάρχει ο προβληματισμός για την μη επανασυσπείρωση, τουλάχιστον έτσι φαίνεται, δυνάμεων. Άσχετα αν δεν το λένε ανοιχτά.
Ωστόσο στα μέτωπα που θα ανοίξουμε, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τον Βαρουφάκη. Όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός. Ωστόσο θα τον παίξουν πολύ, αχ τί τον βρήκε τον καημένο, για λίγους ψήφους δεν μπήκε, επανορθώστε τώρα.

Antonxxx είπε...

Συμφωνώ με τα προαναφερόμενα.
Νομίζω οτι η εκλογική μάχη πρέπει να δοθεί επιθετικά.

"Μοναδικός φραγμός στη ΝΔ λαίλαπα, ενα δυνατό ΚΚΕ".

Αυτό για το άμεσο και ταυτόχρονα οπως αναφέρει ο ratm, εκλαΐκευση της επανάστασης.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 1/2
@Απλός Στρατιώτης

Απλέ Στρατιώτη δεν φταίνε που το ΚΚΕ παρέμεινε περίπου σταθερό αν μετράμε σε ψήφους όπως πρώτα μετρά ένα Κομμουνιστικό Κόμμα. Περίπου 1% ενσωμάτωσης αντιστοιχεί (χονδρικά ) μεταφράζεται πάνω κάτω σε 3.000 ψήφους και μένει ακόμα ένα 5% να προστεθεί στους 289.000 ψήφους. Μπορεί το υπόλοιπο 5% να έρχεται από περιοχές που το ΚΚΕ έχει πιο χαμηλά ποσοστά αλλά γνώμη μου πως το Κόμμα σίγουρα θα πλησιάσει αν δεν ξεπεράσει τις 301.000 ψήφους.
Τα πράγματα δεν πάνε γραμμικά. Αν π.χ. διαβάσεις την όλη πορεία των Μπολσεβίκων υπήρχαν υποχωρήσεις του εργατικού κινήματος. Ούτε ο προκάτ λόγος υπήρχε όπως διαπιστώνει κανείς με Πρωτούλη - Σοφιανό και άλλους, ακόμα και από τον ΓΓ, ούτε τα social media(ψεύτικο tweet δήθεν από Παπαρήγα το 2012 που ζητούσε να ψηφιστεί ο Σύριζα να μην το ξεχνάμε). Δεν νομίζω πως το Κόμμα να είναι τόσο αφελές να επιτρέπει σε servers στην Καλιφόρνια όπως στο tweeter / facebook να έχουν την ιδιοκτήσια των tweet / αναρτήσεων .

Αριστερό κομμάτι δεν υπάρχει και είναι λανθασμένη εκτίμηση -αν κατάλαβα καλά- να αθροίζεις το ΚΚΕ με τις ηγεσίες των ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ζωιτσα - Σύριζα - Βαρουφάκη ή να τους θεωρείς αριστερούς. Στην καλύτερη οι "άλλες" ηγεσίες είναι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες - αριστεροί ψάλτες της Δεξιάς με απεργοσπασίες στην ΓΣΕΕ, στην χειρότερη χορηγοί του κρυφού φασισμού "έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα", αντισυστημικός Τραμπ, Λεπέν, Ορμπάν κίνημα 5 αστέρων και Πέπε Γκρίλο πλατείες Μαϊντάν, κλπ.

To KKE χωρίς να το επιδιώκει είναι αντικειμενικά η μόνη πραγματική αριστερά. Πραγματικά σε ομιλίες εξωκοινοβουλευτικών ηγεσιών και μικροπαραγοντίσκων αριστερών σοσιαλδημοκρατών με σήμα το σφυροδρέπανο δεν μπορούσα να καταλάβω πως βγάζουν τόση μα τόση αντιΚΚΕδιλα ειδικά όταν η γενική πρόταση του αριστεροχωρίου το "μεταβατικό πρόγραμμα" απέτυχε παταγωδώς με τζίφρες Βαρουφάκη-Λαφαζάνη-Ρατατούλη. Αν και συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια υπάρχει και κάποιο όριο στην ΑντιΚΚΕδίλα ειδικά από ανύπαρκτους πουθενάδες ή ουρές της ΓΣΕΕ ή πλειοψηφίες σε Δ.Σ. σωματείων μαζί με ΝΔδες. Απαράδεκτη η αφίσα της νεολαίας του ΝΑΡ(;) και δεν το προεκτείνω παρακάτω όταν βέβαια κάνουν χρόνια πλάτες σε Λαφαζάνηδες και λοιπούς από την αρχή της κρίσης.

17-57(συνέχεια)

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 2/2

Οι φετινές συνθηκες είναι καλύτερες από το 2012 γιατί ο Σύριζα δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι αριστερό κόμμα ούτε πως πάει για εξουσία όπως ψευδώς ισχυρίζονταν και τα δύο ήδη από το 2012. Παρά τα φούμαρα που πουλούσαν και τότε στον κόσμο(διάβασε άρθρο Πρωτοσάλτε υπερ Σύριζα στις 4/5/2012 με τίτλο θυμίζει Ανδρέα του 77). Να μαζέψει τα συντρίμια του προσπαθεί ο Σύριζα, να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους ΠΑΣΟΚους και να μην στείλει ψήφους προς το ΚΚΕ. Εξού και η χθεσινη ομιλία του Τζίφρα στην Κ.Ε.του κόμματος του. Όπως είχα γράψει και παλαιότερα, κάτω από την επιφανειακή ηρεμία τψν λόγων του Τζίφρα κρύβεται ταραχή.

Το 13% στις ηλικίες 17-24 φαίνεται να μην στέκει όχι μόνο αριθμητικά αλλά και πολιτικά. Δηλαδή πόσο πήρε σε ηλικίες 17-21 που ψηφίζουν για πρώτη φορά όταν η συμμαχία του ΚΚΕ με τους μαθητές - φοιτητές πήγε τόσο καλά στα σχολεία / πανεπιστήμια; Με 13% νεολαία ένα κόμμα ανεβαίνει ή στην καλύτερη μένει στάσιμο δεν χάνει σχεδόν το 33% , το 1/3 της εκλογικής του δύναμης που κατά κάποιο αξιοπρόσεκτο μέρος ήταν νεολαία του 2012. Απλά νομίζω πως μπαίνει για λίγο πάγος στην χ.α. μέχρι να τελειώσει και η δίκη.

Υπάρχει εδώ και καιρό πνεύμα απογοητεύσης από αρκετούς εκτός ΚΚΕ. Με κάποιες περιόδους ανεβάσματος όπως πρόσφατα στη ΓΣΕΕ Tours. Άρα ο Σύριζα σε μία 8ετία πέτυχε σε αρκετά να ρίξει κάτω το ηθικό του κόσμου, να μειώσει τις προσδοκίες του. Πέτυχε δεν έτυχε και ας μας κουνάει μαντήλι και ας σφυράει κλέφτικα. Σε δύο δεν πέτυχε, να καθηλώσει το ΚΚΕ να αλλοιώσει το πρόγραμμα του και πήρε απάντηση στο 19ο και να είναι στο όριο του 3% -μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή. Όπως στα 2012-2013 απειλούσε στέλεχος του πως όποιος δεν πάει με Σύριζα ή με ΝΔ θα νοιώθει σαν να το πατούν τρένα. Τώρα το ποιοι πολιτικά από μπρος το παίζουν αριστερή παρθένα και απο πίσω έρχονται (ακρο)δεξιά τρένα το καταλαβαίνει ο καθένας. Τώρα ας επιστρέψουν στην Φώφη με ελαφρά πηδηματάκια αν και ποντάρω πολλά στο πουλέν του ΠΑΣΟΚ, τον Ν.Παπανδρέου τον Ποιητή.

Οι διαθέσεις του κόσμου μέχρι στιγμής είναι πως δεν επιθυμεί πολλές πολλές φασαρίες μετά τον Σύριζα παρά καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους και ηρεμία τάξη και ασφάλεια που του έταξε ο Μητσοτάκουλας. Όμως τόσο οι οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ με προϊδεάζουν για στάσιμους ή χαμηλόυτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ όσο κυρίως οι εξελιξεις σε Ν.Α.Μεσόγειο και Ιράν τρέχουν και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν μπροστά μας..Τυχαίο πως ούτε Σύριζα ούτε ΝΔ δεν "ακούμπησαν" θέματα εξωτερικής πολιτικής; Τυχαία η αγωνία του Μητσοτάκουλα για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα;

Ευπρόσδεκτη πάντως κάθε προσπάθεια για σοβαρή κουβέντα.

Να δούμε πότε θα γράψω για τις δημοτικές περιφερειακές.
Στα μικρά θετικά: Δεν φαίνεται να μπαίνει ο Κουρουπλής στην ΕυρωΚοινοβούλιο!

17-57

Ανώνυμος είπε...

χαμόγελε τον Κούλη δεν τον έφερε η κριτική στην Πολιτική του Σύριζα αλλά η ίδια πολιτική του Σύριζα

17-57

Ανώνυμος είπε...

Οι 17-24 αποτελούν το 9-10% του εκλογικού σώματος. Το 1,2% περίπου δηλαδή το 1/4 του συμόλου των ψηφοφόρων της χα ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τα έξιτ πολλ.


Υπογραφή: Ένας της γενιάς της σοσιαλιστικής αντεπενάστασης

Ανώνυμος είπε...

https://athens.indymedia.org/post/1598066/

Όχι ότι δεν το 'χαμε πάρει χαμπάρι, αλλά έχει χαβαλέ που το ντύνουν με "αντιαμερικάνικο" μανδύα.
Εμπρός για τα αυτοδιαχειριζόμενα κόφισοπς.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

sanpetrinaliontaria είπε...

φίλε ratm, είπες: Ας δούμε που θα κινηθούμε και σε απόλυτο αριθμό ψήφων αν και δε νομίζω να περάσουμε τις 301.000 των βουλευτικών του 2015.
Όχι ότι είναι για να πανηγυρίζουμε, αλλά φαίνεται ότι το πιάνουμε/περνάμε ελάχιστα. Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται ότι θα κλείσει γύρω στις 303.000 και μένουν και οι κάλπες του εξωτερικού που παραδοσιακά σου δίνουν 1500-2000 επιπλέον και καλά ποσοστά (μην ξεχνάμε ότι το 2014 στους μετανάστες της Γερμανίας είμασταν πρώτοι με πάνω από 1000 ψήφους).

Μιχάλης

Γιαννης είπε...

Να πω και εγω εν συντομια καποιες παρατηρησεις για το εκλογικο αποτελεσμα:

1) Συντηρικοποίηση : λιγο το μακεδονικο, λιγο ο Ερντογαν και οι πολεμικες κορωνες στο Αιγαιο, , λιγο το μεταναστευτικο ο κοσμος εβαλε ψηλα στην ατζεντα του τα εθνικα (και σε ένα βαθμο τα εθνικιστικα ) ζητηματα. Σε συνδιασμο με την διαβρωτικη πολιτικη του Συριζα που ζημιωσε μια για παντα το ονομα της Αριστερας όπως παρουσιαστικε από τους ιδιους, ο κοσμος επελεξε οτιδηποτε ξεκινα από «εθνικο-» και γυρισε την πλατη σε αντιιμπεριαλιστικη, αντιπολεμικη σταση, ακομα και από τα οπορτουνιστικα αναχωματα. Αποδειξη τα μεγαλα ποσοστα που πηραν από ΝΔ και Βελοπουλοι.

2) Το γεγονος ότι επεσε το ποσοστο της ΧΑ είναι ευχαριστο φυσικα, δεν συμφωνω με αυτους που λενε ότι απλα διαχυθηκαν σε αλλα ακροδεξια κομματιδια. Ακομα και ετσι να είναι, προτιμω έναν ακροδεξιο Βελοπουλο πατριδοκαπηλο τηλεμπορα χειρογραφων παρα τους δολοφονους μαχαιροβγαλτες με τα μαυρα να σηκωνουν κεφαλι. (Και παρεμπιπτοντως ο αντιπροεδρος της «σοβαρης» ΝΔ είναι πολύ πιο φανατικος αντικομμουνιστης από τον Βελοπουλο ).
3) «Μη ευνοϊκές συγκυρίες» Διαφωνω με την λογικη ότι το Κομμα εδρασε σε κακες συγκύριες και γιαυτο δεν καρπωθηκε την απογοητευση πρωην ψηφοφορων που ξεγελαστηκαν με τον Συριζα. Το Κομμα υποτιθεται εργαζεται και κινειται στην λογικη του «κομματος παντος καιρου». Αν δεν καρπωθει τωρα σε αυτή την συγκυρια κοσμο που θεωρει τον εαυτο του προοδευτικο, αντιφασιστα, αντιιμπεριαλιστη, ποτε θα τον καρπωθει; Όταν ο Συριζα θα κανει τα αδυνατα-δυνατα να πολωσει την κοσμο και να τραβησει οσους περισσοτερο μπορει από την αριστερη δεξαμενη;

4)Νεολαια και ΜΚΔ : Τα χαμηλα ποσοστα ισως είναι συναρτηση και με την χαμηλη επιρροη στο ιντερνετ. Γινονται πλεον προσπαθειες σοβαρες να καλυφθει το κενο αλλα αργησαμε πολύ. Δεν μπορει πριν δεκα χρονια τα ΜΚΔ να θεωρουνται το απολυτο κακο και φακελωμα και τωρα να θεωρειται επιβεβλημενη η παρεμβαση σε αυτά. Τοτε εγινε τραγικα λαθος εκτιμηση από ένα Κομμα που καποτε ηταν το πρωτο που ανεβασε σελιδα στο πρωιμο ιντερνετ. ΕΥΤΥΧΩΣ σκορπιοι συντροφοι με εξαιρετικες παραμβασεις και λογο, καθως και σαιτ σαν την κατιουσα, κρατησαν μια αντισταση σε twitter και FB που παιζουν μονοτερμα συριζαιοι και φασιστες και διαμορφωνουν συνειδησεις. Αν δεν υπαρχεις στο ιντερνετ δεν υπαρχεις στη νεολαια, σκληρο αλλα ετσι είναι. Να μην αργησουμε άλλο την εντονη παρουσια και παρεμβαση του Κομματος

5)Αγωνες και ετοιμοτητα :Ενας αγαπητος και πετυχημενος δημαρχος δεν μπορει να επηρεασει προοδευτικα τους ψηφοφορους στην περιφερεια και ευρωεκλογες ή τουλαχιστον δεν επηρεαζει κομβικα. Δυστυχως ετσι φαινεται και από τα αποτελεσματα πχ στο νομο αχαιας που πιστευα πραγματικα ότι θα κοκκινισει σε όλα τα επιπεδα. Μονη λυση η εντονη παρεμβαση και παρουσια στους δρομους, στα υπουργεια στα εργοστασια και στις πλατειες. Πρεπει να βρεθει αντιβαρο στις αναρχες ακτιβιστικες ενεργειες που προβαλονται μαζικα (ΝΔ, συριζα, δημοσιογραφοι εχουν ολοι συμφερον να τα προβαλουν για ξεχωριστους λογους ο κάθε ενας) και καλομαθαινουν τον κοσμο στην λογικη της αναθεσης και του «αυτοκλητου εκδικητη». Το ΠΑΜΕ πχ μπορει να κανει περισσοτερες, καλυτερες, ουσιαστικοτερες παρεμβασεις, να προβαλεται παντου ακομα και από αυτους που δεν το γουσταρουν. Ας κανουμε ενα καλως νοουμενο σαματα!

6)Οι ευρωεκλογες δεν είναι τιποτα παρα μια προβα για τις Εκλογες. Τα πραγματα μπορουν να αλλαξουν προς το καλυτερο, αρκει να βρουμε τις λυσεις που χρειαζεται στις κοβ, στις επιρροες και στην τακτικη (γιατι η στρατηγικη είναι σωστη) του Κομματος.

Ανώνυμος είπε...

@17-57
"χαμόγελε τον Κούλη δεν τον έφερε η κριτική στην Πολιτική του Σύριζα αλλά η ίδια πολιτική του Σύριζα"

Δεν καταλαβαίνω καθόλου μα καθόλου την απάντηση σου; Μήπως μπέρδεψες κάτι;
Σε τι μου απαντάς;

χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση.

Το ξέρω ότι πολλοι εδώ μέσα απορρίψαμε κατευθείαν το 13% στην χρυση αυγή στις 17-24.

Ομως αν κάνουμε λάθος;

Μήπως υπάρχει; Δεν λέω ότι οι άνθρωποι ή οι μαθητές είναι φασίστες. Φοβάμαι ότι το μακεδονικό εστρεψε ένα μέρος του μαθητικού κοσμου προς τα εκεί.

Ακούνε ελλάδα και δεν σκεφτονται τπτ αλλο.

Τι να πω δεν έχω επαφές με αυτές τις ηλικίες και φαντάζομαι και πολλοι απο εμας εδώ πέρα δεν έχουμε οπότε δεν ξέρω ποσο μπορούμε να το απορρίψουμε έτσι.

Μίλησα με έναν ξάδελφο μου μικρό σε ηλικία και μου είπε ότι δεν του φαίνεται παράλογο ποσοστό. Μου είπε ότι σε πολλά σχόλια στο fb τα βλέπει.

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ σε πολλά σχόλια σε διάφορα βιντεάκια βλέπω αυξημένη δραστηριότητα φασιστων.

Στην τελική μην πάει το μυαλό μας σε ταγματα εφόδου. Μπορεί να μιλάμε για άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερη δράση, δηλώνουν απολιτίκ κτλ και για αυτό να μην τα πολυ βλέπουμε.

Απλώς εκφράζω προβληματισμούς.


χαμογελο

Antonxxx είπε...

Πολυ ευχάριστο με τόσο εποικοδομητικό προβληματισμό.
Νιώθω μεγάλη περιφανια για το Κόμμα μας.

zoot horn rollo είπε...

Δείτε επίσης τα αποτελέσματα στους δήμους στα Νότια και πέριξ της επερχόμενης "επένδυσης" στο πρώην αεροδρόμιο, όλοι οι δήμαρχοι εξελέγησαν από πανηγυρικά εως σαρωτικά. Καθόλου τυχαίο.

Ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια παραπάνω.



kolokotronis είπε...

Το αποτέλεσμα των εκλογών, αναμφισβήτητα, δεν ήταν καλό για το Κόμμα. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει 2% παραπάνω και οι ψήφοι του αντί για 300.000 να είναι 400.000. Πράγμα που δεν είναι απίθανο να το δούμε σε μία από τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Παρόλα αυτά, η συστράτευση ενός 5,5% ή 300.000 ανθρώπων (πρωτοπόρων κατά τεκμήριο, εφόσον απεργούν, κινητοποιούνται και είναι "έτοιμοι" περισσότερο από την υπόλοιπη κοινωνία) με ένα επαναστατικό ΚΚ δεν είναι και το συνηθέστερο πράγμα στο σημερινό κόσμο. Για την ακρίβεια, είναι το ακριβώς αντίθετο με όσα συμβαίνουν αλλού. Τιμή μας και καμάρι μας.

Η συζήτηση, που έχει προηγηθεί στα σχόλια, είναι πολύ καλή και μπράβο στους συντρόφους για τις σκέψεις τους και τον προβληματισμό τους. Προσωπικά θα περιμένω να διατυπώσω κάποιες βαθύτερες σκέψεις μετά από τις νέες εκλογές, που έχουμε μπροστά μας. Έτσι κι αλλιώς, η εκλογική διαδικασία φαίνεται να συνεχίζεται και είμαστε όλοι καλά εξοπλισμένοι. Ας κάνουμε το καλύτερο, που μπορούμε.
Ακολουθούν δυο-τρεις σκόρπιες σκέψεις.

Ανώνυμος είπε...


28 Μαΐου 2019 - 1:34 μ.μ.Η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή προς τους οπορτουνιστές που όλοι γνωρίζουμε ότι θα ηττηθούν πανηγυρικά.Θα πιέσω λοιπόν να ενισχυθεί η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην ερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ δηλαδή το ΚΚΕ

Αυτό δεν σημαίνει πως οι 300.000 ψηφοφόροι μας δεν θα πιεστούν από τα συριζοκάναλα και τα μκδ. Μπορείς να αποκλείσεις μια τεχνητή πόλωση με ψαλιδες που δήθεν κλείνουν ;Βολεύει και τους δυο αυτό το παιχνίδι

Δεν έχουμε 2012 αλλά 2019 και το 5,4 είναι πιο συμπαθές και συνειδητοποιημένο από το 8,5. Απλώς δεν θέλει κανέναν εφησυχασμό. Και συμφωνώ Θέλει προσοχή και ο Βαρουφάκης που πλασάρεται ως ο νέος συριζα

Ο θρίαμβος του Πελε πρέπει να κεφαλοποιηθεί από το κόμμα μελλοντικά

Το χαίρομαι ιδιαίτερα μάλιστα γιατί θα δω τα ξινά
μούτρα του αντικομμουνιστή παλαιοπασόκο Αλεξόπουλου όταν πάρει για δεύτερη φορά σε 7 μέρες από τα τρία το μακρύτερο :)



Υπογραφή: Ένας της γενιάς της σοσιαλιστικής αντεπενάστασης

kolokotronis είπε...

Στην Πάτρα, ενθουσιασμένοι με την απίστευτη αποδοχή του Πελετίδη από τον κόσμο, εκτιμήσαμε, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ότι θα ακολουθήσει σημαντική άνοδος των δυνάμεων του Κόμματος στην πόλη. Οι αλλαγές όμως στις συνειδήσεις του κόσμου φαίνεται πως είναι πολύ πιο αργές και βασανιστικές και έτσι περιοριστήκαμε σε ένα αναιμικό 1% (από 6,5% σε 7,5%)

[εν παρόδω: αντιγράφω επί λέξει ένα σχόλιο του Σεχτάρ, σε ανύποπτο χρόνο, στις 31-12-2018, στο ιστολόγιο "Λαϊκή Εξουσία":
"Σεχτάρ ο Τρομερός31 Δεκεμβρίου 2018 - 12:58 μ.μ.
....Είμαι περίεργος, να δώ, εκεί στην Πάτρα, όλη αυτή η προσπάθεια των συντρόφων τι θα αποφέρει σε επίπεδο συνειδήσεων, όπως αποτυπώνονται στην ψήφο. Γιατί σαν κλίμα έχει ήδη αποφέρει κάποια σημαντικά αποτελέσματα, π.χ. ξεσκατήσαμε το Ε.Κ. κλπ.
Αλλά, έστω και +1% να έχουμε παραπάνω από την προηγουμένη φορά, θα είναι μεγάλη νίκη μέσα σε αυτή τη γενική σαπίλα....."
Εντυπωσιακό, φίλε Σεχτάρ! Πραγματικά!
Κόψε, τώρα, την ιδιότυπη αφωνία σου και έλα να σχολιάσεις. Η γνώμη σου είναι χρήσιμη. Η παρεξήγηση, που έγινε στην αρχή των σχολίων με τον οικοδεσπότη δεν είναι τόσο σοβαρή. Μην παιδιαρίζεις και εσύ! Συντροφικά.]

Πάντως, το "φαινόμενο Πελετίδη" είναι πολύ πιο σύνθετο από μια εκλογική καταγραφή.
Για παράδειγμα: ήταν η πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες που ζω και δουλεύω στην Πάτρα, που δεν συνάντησα πουθενά, με όσους και αν συζήτησα, αυτόν τον γνωστό χυδαίο αντικομμουνισμό.
Και όποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι (Νικολόπουλος, Ρώρος) επιχείρησαν να στηρίξουν την εκστρατεία τους σε αυτόν τον χυδαίο αντικομμουνισμό κυριολεκτικά χαντακώθηκαν (7% και 6,5% αντίστοιχα).
Οι εργαζόμενοι στην Πάτρα μας βλέπουν με άλλο μάτι από παλιά.
Ο σπόρος έχει πέσει. Αργά ή γρήγορα θα καρπίσει.
Άλλο παράδειγμα: τον Δεκέμβρη του 2017 κατελήφθη εξ εφόδου, ξημερώματα, το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας από μερικές εκατοντάδες αποφασισμένους εργάτες των ταξικών σωματείων, προκειμένου να αποτραπεί ένα ακόμα νόθο συνέδριο (γαμώ την αστική νομιμότητα και τον λεγκαλισμό, ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές, που θα έχω να λέω στα εγγόνια μου). Την Κυριακή, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το νόθο, κατέφτασαν οι Καραγεωργόπουλος, Νικολάου και σια, συνοδευόμενοι από τον αστυνομικό Διευθυντή της Πάτρας απαιτώντας να μπουν στο Εργατικό Κέντρο.
Μπροστά στο κτήριο ήμασταν πιασμένοι αλυσίδες και τους εμποδίζαμε. Οι οδηγίες ήσαν: δεν επιτρέπουμε είσοδο της αστυνομίας, δεν αφήνουμε να συλλάβουν κανέναν εργάτη. Σε αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα εμφανίστηκε ο Δήμαρχος μας, ο Κώστας Πελετίδης, στάθηκε μπροστά από τις αλυσίδες και δήλωσε προς τους δημοσιογράφους και τον αστυνομικό Διευθυντή:
"εμείς σαν δημοτική αρχή έχουμε επιλέξει μετερίζι. Είμαστε με τους εργάτες. Με αυτούς δηλαδή που παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας αλλά δεν τον απολαμβάνουν γιατί τα μέσα παραγωγής και το κουμάντο σε αυτά το κάνει μια χούφτα εργοδοτών"
Αυτό ήταν! Τι μπορούσαν να κάνουν, δηλαδή; Να χτυπήσουν τον Δήμαρχο; Να τον συλλάβουν;
Δεν τόλμησαν. Το νόθο συνέδριο ματαιώθηκε, η βοήθεια που μας έδωσε ο Πελετίδης ήταν σημαντική και την άλλη μέρα η Πάτρα συζήταγε αυτές τις εξελίξεις.
Για αυτό σας λέω, πως το ζήτημα "Πελετίδης¨είναι πολύ πιο σύνθετο, από ότι φαίνεται.

kolokotronis είπε...

Και επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο, που τρώγεται πάντα κρύο (τι κρύο, δηλαδή, πάγος κατήντησε μετά από τόσα χρόνια) ας σκεφτούμε λίγο αυτό που γράφει λίγο παραπάνω κι ο 17-57.

Ποιά θα είναι η πραγματικά ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ στις επερχόμενες εκλογές; Οεο;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!!

Ο Συριζα δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να ανατρέψει διαφορά 9,5% μέσα σε ένα μήνα!
Αστεία πράγματα! Είναι απίθανο, το παραδέχονται και οι ίδιοι. (εκτός εάν γίνει κανένας πόλεμος ή καμμιά πολύ σοβαρή προβοκάτσια, αλλά τότε οι εκλογές θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολεί).
Επομένως, αφού θα βγει που θα βγει ο Κούλης, γιατί να ψηφίσουμε Συριζα; Οεο;
Και αυτοδυναμία να μην έχει (που θα έχει) πολύ εύκολα θα την βρει.
Χρειάζεται, λοιπόν, να ενισχύσουμε αυτούς που πραγματικά θα του αντισταθούν.
Ξέρετε κανέναν καλύτερο από το ΚΚΕ και μέσω αυτού το ΠΑΜΕ;
Bingo! Η τέλεια εκδίκησή μας προς τον κυβερνητισμό και την ανάθεση.

ΥΓ. έχω στο μυαλό μου σαν (μικρή έστω) πιθανότητα το ενδεχόμενο μιας απότομης κατάρρευσης του Συριζα, που μπορεί να εκφραστεί με μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων του η/και με μετατόπισή τους προς διάφορες κατευθύνσεις: Πασοκ; Βαρουφάκη; εμάς; Ας είμαστε προετοιμασμένοι και για μια τέτοια περίπτωση.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Επιχειρειται ενα ξεπλυμα των ακροδεξιων πλην ΧΑ, δειτε δηλωσεις Δενδια για Βελοπουλο και την συνεντευξη του δευτερου για στον Χατζηνικολαου.

Η γραμμη ειναι οτι ο Βελοπουλος ειναι δεξια της ΝΔ αλλα εντος του ''δημοκρατικου τοξου''.

Το Κομμα πρεπει να κανει φυλλο και φτερο παλιες και τωρινες δηλωσεις, δημοσιευσεις και βιβλια του Βελοπουλου αλλα και των αλλων ακροδεξιων για να αναδειχθει ο αντιδραστικος και ακροδεξιος χαρακτηρας του κομματος του

Αυτο στην περιπτωση του Βελοπουλου και αλλων ειναι πιο δυσκολο σε σχεση με την ΧΑ γιατι τα αυγα δεν εκρυβαν το τι ειναι (πριν το 2011), ενω αυτοι εδω ειναι πιο πονηροι.

Χρειαζεται προσοχη λοιπον γιατι το θεμα με τον συγκεκριμενο δεν ειναι οι επιστολες του Ιησου.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη στο πόρταλ με 99,3% ενσωματωση έχουμε 299.500 περίπου. Δεν μπήκα η αλήθεια είναι στο υπουργείο εσωτερικών να δω αν το περάσαμε εντέλει. Όπως και να έχει είμαστε στα ίδια 1000 ψήφοι είναι συγκυρία. Μόνο εγώ ξέρω τουλάχιστον 10 που τους έτυχαν διάφορα και δεν κατάφεραν να πάνε να ψηφίσουν ή που είναι χαβαλεδες που δε θεώρησαν σημαντική μάχη τις ευρωεκλογές και βαρέθηκαν να περιμένουν 1 ώρα+ στην ουρά για να ψηφίσουν και έφυγαν.

Για την ιστορία επειδή πολλοί φίλοι σνσφερθηκαν. Συνολικά η εκτίμηση της ΚΕ με βρίσκει σύμφωνο. Πιστεύω μετά τις βουλευτικές θα υπάρχει συνολική αποτίμηση και επικέντρωση και στη δουλειά του κόμματος. Πρέπει κατά τη γνώμη μου άμεσα να ξεκινήσει η μάχη των βουλευτικών. Στο θρεντ του Ιουνιου που φαντάζομαι θα ανοίξει σε λίγες μέρες θα γράψω γνώμη για το πλαίσιο και για το πώς πρέπει σε επίπεδο προπαγάνδας να δώσουμε τη μάχη. κάποια τα έγραψα ήδη και κάποια ήδη έχουν γραφτεί από άλλους συντρόφους απ'οτι είδα.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη

Το 4) και το 5) που έγραψες, τα βλέπω σε πολύ μεγαλύτερη συσχέτιση απ' ότι πιθανώς σου φαίνονται. Η αποτυχία του 5) να πάει τα πράγματα πιο πέρα από το επίπεδο του προσώπου που θα είναι επικεφαλής σε έναν δήμο, καταδεικνύει και τα περιορισμένα όρια του 4). Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, δε λέω ότι είναι άχρηστη η προσπάθεια να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία/παρέμβαση στο διαδίκτυο ή αλλού. Πιστεύω όμως ότι είναι λεπτομέρεια, το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι εκεί.
Ο ΣΎΡΙΖΑ δεν εκτοξεύτηκε στην κυβέρνηση, ούτε διατηρήθηκε τώρα στο 24% επειδή είχε καλή επικοινωνία.

ρα

Μητσος είπε...

Σε ολες τις περιφερειες, με εξαιρεση την κρητη που εχει μια μικρη ανοδο τα ιονια νησια και τη δυτικη ελλαδα που κινουνται στα ιδια, υπαρχει πτωση σε σχεση με τις περιφερειακες του 14. (Ελπιζω να μη συγκρινονται και εκει τα αποτελεσματα με τις βουλευτικες του 15...) Στους δημους με την οποια ιδιομορφοια εχει η ψηφος εκει με εξαιρεση την πατρα στους μεγαλους δημους τα αποτελεσματα ειναι η στα ιδια η αρκετα κατω. Στις ευρωεκλογες συναντηθηκαν ξανα οι 300000 των βουλευτικων του 15. Προσωπικα θεωρω τα αποτελεσματα καμπανακι. Ελπιζω να βγουν συμπερασματα αν και με βαση την πορεια των τελευταιων 10 χρονων ειμαι σιγουρος οτι με την ελπιδα θα μεινω

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Βλεπω στο ΥΤ την χθεσινη παρεμβαση της Κανελλη στο ΣΚΑΙ.

Μου χτυπανε ασχημα οι δικαιολογιες της Λιανας του στυλ "ειμαστε αγκωναρι και κραταμε" και ο εμφανης αδικαιολογητος εκνευρισμος της ακομα και σε απλες δημοσιογραφικες ερωτησεις. Χρειαζεται αυτοσυγκρατηση.

Στον αντιποδα η εμφανιση Αλαβανου στην Ερτ ηταν αψογη. Αυτο το παιδι σε αντιθεση με το θειο θα μας κανει περιφανους.

Ανώνυμος είπε...

Εν τάχει

χαμογελε δικό μου λάθος. Το σχόλιο προορίζονταν γενικά προς τα συριζοτρολ και όχι σε εσένα που μπήκε κατά δικό μου λάθος το όνομα σου. Ακόμα μία φορά συγγνώμη τόσο προς εσένα όσο και προς τους άλλους σχολιαστές .

Το 13% ήταν προς τον "απλό στρατιώτη".
Τώρα αλλάζουν οι δημοσκοπικές εταιρίες τα ποσοστά διαιρώντας τα σε επεγγελματικές κατηγορίες -μισθωτοι ιδιωτικου τομέα δημόσιου- και δίνουν στη χ.α ένα πέριξ του 9% εκτός συνταξιούχων που είναι το 1/3 του εκλογικού σώματος. αι πάλι αριθμητικά δεν βγαίνουν

Μην στεναχωριέσαι πάντως. Η ταξική πάλη είναι μαραθώνιος. Η Λ.Σ. πήγε αρκετά και πιστέυω πως ο κόσμος που την ψήφισε έκανε το μισό βήμα

ratm είπα για κοντά στις 301.000 ψήφους. Απλή αριθμητική

Κολοκοτρώνη ευχαριστώ που διαβάζεις τα σχόλια μου. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Τώρα χαμένη ψήφος είναι προς τον Σύριζα και προς πρώην υπουργούς του Σύριζα που το παίζουν "αναμάρτητοι" των μνημονιών.
Τα πεπραγμένα τους το πρώτο 6μηνο υπάρχουν όταν είχαν υπογράψει μνημόνιο δύο φορές στις 20/2/2015 (απόφαση ΕUROGROUP για παράταση μνημονίου) και στις 30/6/2015 (πρόταση τζίφρα προς ESM μία εβδομάδα πριν το Δημοψήφισμα όταν κορόιδευαν όλοι μαζί τον κόσμο με το ΟΧΙ)


17-57

Antonxxx είπε...

Επειδή θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν ο ένας πιο φιλολαϊκός απο τον αλλο,
το Κόμμα να προβάλει ακόμα πιο έντονα τις προτάσεις νομου που κατέθεσε τα τελευταία χρονια και να τους πιέζει συγκεκριμένα σε καθε αντιπαράθεση να απολογηθούν γιατι τις απέρριψαν.
Ακόμη να γίνουν γνωστές οι προτάσεις και με σποτάκια.

Antonxxx είπε...

Χθες η Κουτρουγλενα και Ο Κοτρώτσος στην ΕΡΤ
έπαιξαν την καινούργια κασέτα απεναντι στο ΚΚΕ

Στ ´αριστερα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο Βαρουφακης.
Θα πρέπει να χτυπηθεί αυτό επιθετικά.
Δεν θα πρέπει να ξεστωμιζει ο καθε παπαγάλος οτι θελει.
Να βαφτίζει το κρέας ψάρι. Η απάντηση θα ειναι μισή αν δεν αμφισβητήσουμε την καθε μπούρδα που Χρήσημοποιουν σαν δεδομένο.
Η εξωργηστικη κασέτα των ευρωεκλογών το έδειξε αυτό.

Ποιος σου είπε Κοτρώτσο οτι ο Βαρουφακης ειναι ´αριστερα του ΣΥΡΙΖΑ; Το 70% μνημόνιο;

Γιατι οποία καλα επιχειρήματα κι αν έχεις στην απάντηση σου, αν δεν αμφισβητήσεις την οποία μπούρδα του καθε παπαγάλου προσωπικά, σαν εντύπωση αυτό μένει.

zoot horn rollo είπε...

Αφου τα θεωρείς καμπανάκι, κάνε μια προσπάθεια και πες και σε κανέναν άνθρωπο παραπάνω να στηρίξει τον Ιούλιο. Δε χάνεις τίποτα. Αν το θες πραγματικά βέβαια...

zoot horn rollo είπε...

Οι διάφοροι "παπαγάλοι" κατεβάζουν τη γραμμή και κάνουν το "προμόσιον" ανάλογα με το τι τους ζητούν οι παραπάνω. Έτσι βγάζουν "αριστερό" ένα κόμμα που μοιάζει με μακρινό(;) "ξαδερφάκι" του Ποταμιού. Όπως πέφτει η γραμμή από την τιβι, κάπως θα πέσει και στις γειτονιές.

Το "70% καλό μνημόνιο" είναι ασυγχώρητο και δεν πρέπει να ξεπλυθεί,καλό είναι να το τονίζουμε όπως κι αυτό που γράφει ο 17-57 στο τέλος, γιατί δεν πέρασαν, ας πούμε, τίποτα ατελείωτες δεκαετίες από τότε που ειπώθηκαν και συνέβησαν όλα αυτά. Κυρίως όμως γιατί οι φορείς αυτοί,που τώρα κάνουν τους άσπιλους κι αμόλυντους, αν ξαναβρίσκονταν στη θέση που είχαν τότε, πάλι τα ίδια θα δρομολογούσαν, κι ας έκαναν μετά όσες "ηρωικές" εξόδους ήθελαν.

zoot horn rollo είπε...

Καλή επιλογή ο μικρός Αλαβάνος, κι εγώ έτσι νομίζω.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Υπολογιζω τα ποσοστα της ακροδεξιας απο 13 με 15% αναλογα με το ποια κομματα συμπεριλαμβανει κανεις. Ειναι πολυ τελικα σε σχεση με τις εθνικες του Σεπτεμβριου.

Καποιους μικρους δεν τους ειχα μετρησει και ειχα βγαλει μικροτερο ποσοστο αρχικα, καπου στο 10%.

Πιθανον να ηταν κοντα στο 20% αν η ΝΔ δεν ειχε μαζεψει καποιους μεσω του Μακεδονικου και της πολωσης με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αναυδος είπε...

Αναφορικά με τη ΧΑ
Στην Ελλάδα έχουμε εν’όπλοις περίπου 130 χιλ αστυνομικούς και στρατιωτικούς και περίπου άλλους τόσους συνταξιούχους, σύνολο 250-260χιλ. αν προσθέσουμε μόνο μια σύζυγο και αγνοήσουμε τα τέκνα έχουμε ένα εκλογικό σώμα > 500χιλ
Με βάση τα αποτελέσματα σε ορισμένα ειδικά τμήματα το 50% αυτών ψηφίζουν ΧΑ δηλ περίπου 200-250χιλ δηλ 50-60% των ψηφοφόρων της
Όταν αυτή η ομάδα μέσω των οργανώσεων της τραβάει το χαλί η ΧΑ πέφτει περίπου στο μισό

Ανώνυμος είπε...

και αφού ζήτησα την συγγνώμη από τον χαμόγελο για σχόλιο που κατά λάθος γράφτηκε το όνομα του ενώ προορίζονταν για τους "άλλους" και από άλλους συσχολιαστές αν τυχόν άφηνα υπόνοια για κάτι για το σχόλιο (28 Μαΐου 2019 - 3:00 μ.μ.), επανέρχομαι

@kolokotronis
"ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!!"
Αυτό βγήκε και είπε σήμερα ο κύριος 70% καλό μνημόνιο και ζήτησε ψήφο για το Μέρα25
Δεν θα αφήσουμε τον wanna be οπορτουνισμό σε χλωρό κλαρί. Χαμένοι είναι οι wanna be οπορτουνιστές από όπου και αν προέρχονται που δεν έβγαλαν ούτε ευρωβουλευτή.

Δεν υπάρχει "κρύο πιάτο" για κάτι παραπάνω πέρα από αντιστροφή του ίδιου τους του επιχειρήματος τους.

@ Antonxxx
Εκεί από Μέρα25 έχoυν άραγε κάτι να απαντήσουν σε αυτά που είπε δημόσια ο Μάκης Παπαδόπουλος της Κ.Ε. ανάμεσα σε αυτά και για τον Giani με ένα n; Γιατί υπήρξε "σιγή ασυρμάτου" και από Σύριζα αλλά και από άλλα site για το παρακάτω; http://laikhexousia.blogspot.com/2015/05/3.html

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ MEGA (δείτε όλο το video)
https://www.youtube.com/watch?v=mxbTQZ-5Tbw


Ας βγουν από το Μέρα25 να διαψεύσουν για όσα είπε στο συγκεκριμένο video τον Μάκη Παπαδόπουλο. Έστω και μετά από 4 χρόνια.

@Παπουτσωμένε Γατε
την είδα σε video την Λιάνα. Έχεις δίκιο αλλά δεν την άφησαν να αρθρώσει λέξη Γάτε μαζί με τον Στραβελάκη του MEGA. Κάθε 10 δευτερόλεπτα διακοπή νέες ερωτήσεις ξανά διακοπές κάθε 10 δεύτερα. Τα παλιά καλά με την Αλέκα. Κάπου όμως αυτές οι συνεχείς διακοπές που κάνουν σε βάρος μελών / συνεργαζόμενων του ΚΚΕ χρειάζεται να κοπούν.


Και ένα ερώτημα προς όλους; Ποιος θα είναι ο νέος προσωρινός αρχηγός του Σύριζα μετά τις 8 Ιουλίου 2019; Ο Τσακαλώτος ο Δραγασάκης ή κάποιος άλλος;

17-57

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Οικονόμου του ΣΚΑΙ το μόνο που (κάνει πως ) κατάλαβε είναι πως το "ΚΚΕ είναι στη γωνιά και περιμένει"; (Observer)

17-57

Ανώνυμος είπε...

''Kάντε το ΚΚΕ αξιωματική αντιπολίτευση γιατί μπορεί να είναι η μόνη αντιπολίτευση για τα λαϊκά συμφέροντα.''

Πολύ σωστό!! Αυτό διαδίδω κι εγώ στους συγγενείς μου, στους φίλους μου και στους γνωστούς μου!!

arep

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ

Καταγγελουν τα Συριζαιικα ΜΜΕ την Ξαφα ,τον Στουρναρα ,τον Μιταρακη και τη ΝΔ για την επιθεση που κανουν στα ασφαλιστικα και τις εργασιακες σχεσεις .Κι αυτοι (οι δεξιοι) δεν κανουν τιποτα αλλο απ το να εκλαικευουν απο την βιασυνη τους και επαγγελματικη διαστροφη την εκθεση Serkass ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΑΜΑ (και ο ΣΥΡΙΖΑ) στο Ευρωκοινοβουλιο !!! Οι ανθρωποι ειν απατεωνες ολκης !!!Δηλαδη εχεις ΨΗΦΙΣΕΙ το ξεχαρβαλωμα και καταγγελεις αυτον που στα βγαζει φορα παρτιδα !!Τι λέει αυτή η έκθεση που οι δύο μονομάχοι ψήφισαν από κοινού?
12ωρο επί 12ημέρου συνεχόμενου και διευθέτηση εργασίας σε ετήσια βάση.
Σε απλά Ελληνικά ο Κουλης εξήγγειλε ότι θα τηρησει την υπογραφή του. Ο Αλέξης πάλι κάνει τον κινέζο πρίν την εφαρμόσει.

Ανώνυμος είπε...

@ zoot horn rollo (29 Μαΐου 2019 - 2:30 μ.μ.)
"Έτσι βγάζουν "αριστερό" ένα κόμμα που μοιάζει με μακρινό(;) "ξαδερφάκι" του Ποταμιού. Όπως πέφτει η γραμμή από την τιβι, κάπως θα πέσει και στις γειτονιές."

Κόμματα που υπερβαίνουν tο 1% σε εκλογές έχουν σίγουρα κάποιο επίσημο ή ανεπίσημο κομματικό μηχανισμό zoot.

Οι ψήφοι του εικάζω προέρχονται, το κύριο μέρος από απογοητευμένους με τον Λαφαζάνη, + "αναποφάσιστους"(πολλά εισαγωγικά) + από Σύριζα. Οι τελευταίοι κυριολεκτικά την τελευταία εβδομάδα αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, δεν ξέρω αν έπεσε ανεπίσημη "γραμμή" από μέλη του Σύριζα ΄μέσω social media, αλλά πιθανόν κάποιοι μεμονωμένα χωρίς "γραμμή" αφού πρώτα υπήρξε η "πρώτη μαγιά", για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μπορεί να βρήκαν πιο "αντιενοχικό" να ψηφίσουν τo κόμμα του Maizon Decoration από το να ξαναψηφίσουν τον Σύριζα.

πάντως σωστή η παρατήρηση σου αν υπήρξαν κάποιες διαρροές από το "αριστερό" μέρος του Ποταμιού προς τον κύριο 70% καλό μνημόνιο και θαυμαστή της σοφίας του Σόιμπλε.

Για πλάκα τα ΜΜΕ μπορεί να στρέψουν ή να εκλαϊκεύσουν απόψεις. Για όλα υπάρχουν τα κατάλληλα προπαγανδιστικά επιτελεία που εκλαϊκεύουν την αντίληψη σχεδίων Β, Γ, Δ σε πλατύτερα κοινωνικά στρώματα, ακόμα και στις αναγνώστριες περιοδικών μόδας…
Π.χ.
http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/17533/elle-kai-shedio-v


17-57

Υ.Γ.
Ούτε αυτές οι άσπρες μπλούζες που δένουν από πίσω χωράνε τους “απελευθερωτές”, τους διάφορους "παπαγάλους" που κατεβάζουν τη γραμμή και κάνουν το "προμόσιον". Δεν πέρασαν και δεκαετίες από την "Περήφανη Διαπραγμάτευση" του 2015 που κατέληξε σε παράταση του 2ου μνημονίου για να (ξανα)πουλήσουν τρελλίτσα.

Ανώνυμος είπε...

Προωθούν το κόμμα του πρώην νεολαίας Πασοκ, του πρώην Λαός που ψήφισε το 1ο Μνημονίου, ως Σαλβίνι άλλα ελληνικά.
Και εκεί να δοθεί προσοχή στην προπαγάνδα τους.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Γνώμη μου.

Θα δείτε όλους τους "νεροκουβαλητές" να "κουβαλάνε κουβάδες" για τους νερόμυλους και όλα τα βουτυράδικα του κόσμου να "αλείφουν βούτυρο" ψωμί σε όλα τα αρτοποιεία
τόσο του "70% καλού μνημονίου" και υπογραφέα της "αποπληρωμής του δημόσιου χρέους στην ώρα του και στο ακέραιο",
όσο και της ελληνικής εκδοχής του wanna be Σαλβίνι,
με σκοπό να ξεπεράσουν σε ποσοστό το ΚΚΕ.

Η προπαγάνδα και των δύο χρειάζεται πολιτικά να απαντηθεί

17-57

Ανώνυμος είπε...

@ zoot( 29 Μαΐου 2019 - 1:07 π.μ.)
Εμ ο Κορτζίδης του αριστερού σύριζα "χρεώθηκε" πολιτικά και παραμονές εκλογών 2014 την αμέλεια ή έλλειψη των υπηρεσιών του Δήμου να ελέγξουν την ασφάλεια ενός λούνα παρκ.

Η "επένδυση" στο πρώην αεροδρόμιο θα προσχωρήσει χωρίς πολλά-πολλά και με 70% δημάρχους
Το είπε ο Κούλης "πολλές" και "ποιοτικότερες" δουλειές. Επανέρχεται και το θέμα με τα γήπεδα Βοτανικού του ΠΑΟ αυτή την φορά χωρίς κορμοράνους. Και ας πει ο κάθε wanna be Σύριζα σε άνεργους ανθρώπους κάτι για αρχαιολογική υπηρεσία ή για περιβάλλον.

Άλλοι λοιπόν ανένδοτοι-ανέκδοτοι αγώνες στους οποίους παλιά πρωταγωνιστούσε το φιλοσυριζέικο συνιστωσών, πήρε τον δρόμο της επένδυσης του the Mall Athens Αμαρουσίου.
Προβλέπω η ΝΔ, αν δεν γίνει κάτι σε εξωτερικά θέματα, ή αν οι γνωστοί "Λακεδαιμόνιοι" δεν αυξηθούν σε δυναμική, να κυβερνάει χωρίς πολλές - πολλές εντάσεις για μια 8ετία και νέα ωραία εργασιακά νομοσχέδια 7ημερης και 9ημερης εργασίας που έβαλε την τζίφρα της και η Αχτσιόγλου.

Σιγά ποιος άλλος θα κάνει αντίσταση; ο Βαρουφάκης των καλών συνταγών Γκουρία του ΟΑΣΕ στην Οικονομία από τα ΜΜΕ και το Pari Match με Meloize cafe α Pari; Ή το ενωμένο ΠΑΣΟΚ( με επαναπατρισμένο μέρος του πρώην σύριζα που θα ξαναπάει στο νέο-νέο ΠΑΣΟΚ όπως και να ονομαστεί) της αντινεοφιλελέ γραμμή που πρώτο-πρώτο προωθούσε την ημιαπασχόληση, από εποχές Σημίτη με "ο΄έχων μία εργασία δίνει την μισή στον άλλο ";

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Γιαννης
Το ΛΑΟΣ που ψήφισε το 1ο μνημόνιο κάνει come-back και ας έχει άλλη ονομασία και άλλο αρχηγό τώρα που ο Τζίφρας λέει πως "βγήκαμε" -εδώ γελάμε- από τα μνημόνια. Αυτή είναι η ουσία των αναδιατάξεων στον χώρο της ακροδεξιάς.

Πάντως έχω την εντύπωση πως πήρε πολλούς στη Β.Ελλάδα από ψηφοφόρους Ένωσης Κεντρώων αν ρίξουμε μία ματιά σε ψήφους ανάμεσα σε 2015 και 2019.

17-57

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Eιδα την τελευταια αναρτηση στην Κατιουσα σχετικα με την δηλωση της Ν. Μπακογιαννη οτι ο Σαμαρας επαιξε το χαρτι του αντιμνημονιου γιατι οπως ειπε ο ιδιος δεν ηθελε να μεινει το ΚΚΕ ως αξιωματικη αντιπολιτευση

Νομιζω αυτη η δηλωση πρεπει να αξιοποιηθει προπαγανδιστικα στα προεκλογικα σποτακια του κομματος συνοδευομενο απο καποια λεζαντα του στυλ ''Να ποιους φοβουνται πραγματικα'' (ΟΚ αθλια ιδεα, δεν ειμαι καλος σε αυτα, αλλα καταλαβαινετε την λογικη).

Δεν περιμενα να δηλωσει καποιος αστος πολιτικος τοσο ανοιχτα τον φοβο του απεναντι στο ΚΚΕ και ειναι κριμα να παει αυτο το λαβρακι χαμενο.

Antonxxx είπε...

Και ο Παφίλης και ο Κατσιωτης και το γραφείο τύπου ωραίοι.

Και κατάθεση της τροπολογίας αύριο, αν γινεται, για να τους γυρίζουν μπούμεραγκ όλες οι προσπαθείες ψευτο αντιπαράθεσης και χειραγώγησης.

Ανώνυμος είπε...

Ριξτε μια ματιά εδώ πέρα

http://www.katiousa.gr/politika/triplasio-to-pososto-tou-kke-metaksy-ton-ellinon-tou-eksoterikou-stis-evroekloges-mia-anasa-apo-ti-defteri-thesi-kai-to-syriza/

καλό είναι να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τον κόσμο μας που φεύγει εξωτερικό.

χαμογελο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας αξίζει αυτή η αριστερά, του νόμου και της τάξης

https://neaflorina.gr/2019/05/antarsya-anakoinosi-gia-to-thlivero-epeisodio-me-meli-toy-kke-kai-tis-laikis-syspeirosis/

Πλέον θα φωνάζουν τους μπάτσους και για τους τσακωμούς στα καφενεία.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες συζητήσεις στα ΜΚΔ για το ποσοστό του κκε στο εξωτερικό. Έπρεπε να ακούσουμε και από μοντέρνους, προοδευτικούς, μη απολιθωμένους (όχι δεν αναφέρομαι μόνο στο ατσάλινο τουιτερικό νούμερο) κτλ για τους "αριστερούς με τις δεξιές τσέπες" (γιατί έχω έναν γνωστό -- από το χωριό δεν ξέρεις -- που ήταν χρόνια έξω, ζάπλουτος τώρα και μου το παίζει κκε κτλ) και "γιατί πάτε στην εε κι όχι στην βόρειο κορέα αφού είστε αντικαπιταλιστές και αντιεε;". Στο τουίτερ πέτυχα μετά από καιρό και τους ατσάλινους σε κάποιες συζητήσεις, κάτι φυσιολογικό αφού δεν πάει καιρός που την έπεφταν σε άτομο που έχει δουλειά προγραμματιστή στην γερμανία (μιλάμε για μεγαλοκαρχαρία ξεκάθαρα, τα λέει κι ο μαρξ στην μπρυμαίρ βεβαίως βεβαίως).

Ας πει κάποιος στον κάθε στόκο ότι αν πχ ενδιαφέρεσαι να κάνεις διδακτορικό, στην ελλαδάρα αυτό που θα σου πουν στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ότι από λεφτά τίποτα δεν είναι εγγυημένο (μιλάμε για 400-600 τον μήνα αν βρεθούν). Οπότε το να πας είτε εε ή αμερική είναι η μόνη επιλογή, κι εκεί γιατί θα πληρώνεσαι, όχι ότι θα πληρώνεσαι καλά (ανάλογο του ελληνικού 700κοσάρικου είναι ο μισθός του διδακτορικού -- τους γονείς δεν θα τους έχεις ανάγκη αλλά ζωάρα μην περιμένεις). Και μετά είναι πολλές οι πιθανότητες να μείνεις, ειδικά αν θες ακαδημία, όχι γιατί θα έχεις να κουβαλάς κότερα πίσω αλλά γιατί εκεί είναι πιο πιθανό να βρεις δουλειά σε αυτό που έκανες σπουδές τόσα χρόνια (οι θέσεις στην ελλάδα και ελάχιστες είναι και έχουν και άλλα προβλήματα -- πχ το θέμα του στρατού). Να μην πιάσω μετά περιπτώσεις ανειδίκευτων εργατών που φεύγουν γιατί δεν αντέχουν να είναι άλλο mvp στον οαεδ (ξεκάθαρα μεγιστάνες κι αυτοί τι να λέμε τώρα, γιατί δεν το σκέφτηκαν για κούβα ή βόρειο κορέα; ε; ε; ε;).

Πασοκική μπόχα παντού.

Ijon Tichy

sanpetrinaliontaria είπε...

@χαμόγελο 30 Μαΐου 2019 - 5:55 μ.μ.
Γίνεται... Και (τα) πάντα θα παίρνει βελτίωση. Ο 902 τους τελευταίους μήνες βγάζει σχεδόν κάθε μέρα και μια εκδήλωση του κόμματος στο εξωτερικό. και όχι μόνο μπροστά στις εκλογές. Δες για παράδειγμα αυτά για τα 100χρονα. Μόνο οι "Γερμανοί" έκαναν πάνω από 20 εκδηλώσεις.
https://www.902.gr/eidisi/politiki/176697/oloklironetai-o-kyklos-ton-polymorfon-ekdiloseon-gia-ta-100hrona-toy-kommatos
https://www.902.gr/eidisi/politiki/146082/synehizontai-oi-ekdiloseis-gia-ta-100hrona-tis-oktovrianis-epanastasis
https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/132656/ekdiloseis-tis-kne-se-gallia-velgio-ollandia-foto
και αυτά τα βρήκα πρόχειρα με μια απλή αναζήτηση...
Οι εμπειρίες που έχουν από άλλες χώρες (ειδικά από χώρες πιλότους όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, κ.λπ) φαντάζομαι αξιοποιούνται, δεν ξέρω πόσο όμως.


«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 219   Νεότερο› Νεότερο»