Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Το συνέδριο της νΚα

Όταν τα ποσοστά της (Κ)Α.G.B. βαίνουν μειούμενα κι ο κυρίαρχος λαός γουστάρει ίντριγκες και πάθη, δε μένει παρά να πιάσουμε το συνέδριο της νΚα. Το οποίο αρχίζει την παρασκευή, ανήμερα της επετείου του 20ού συνεδρίου το 56’ και της διαγραφής του ζαχαριάδη από την κε του κκε ένα χρόνο αργότερα. Αλλά και του πρώτου συνεδρίου της περεστρόικα το 86, που ο γκόρμπι το έβαλε ίδια ακριβώς μέρα με το εικοστό για να δείξει πού το πήγαινε. Σε όσους ήθελαν να το δούνε (ε, δεν ήταν και πολλοί τότε).

Όλα δείχνουν ότι το συνέδριο της νΚα δε μπορεί παρά να σηματοδοτήσει αντίστοιχες κοσμογονικές αλλαγές στο ιστορικό προτσές εκκινώντας τις διαδικασίες της αποχαριτακοποίησης. Σκηνικό στο οποίο κολλάνε μια χαρά οι σεκίτες, αλλά όχι κι ο μαχόμενος τροτσκισμός του σάββα.
Η κε του μπλοκ έχει έρθει πάντως σε συνεννόηση με το μήτσο απ’ το φυσικό για να δημοσιεύσει πριν απ’ το πριν και σε αποκλειστικότητα τη μυστική του έκθεση για την αναρχολατρία και τα εγκλήματα της τάσης του χαριτάκη.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι κι η σημειολογία με το όραμα του γκόρμπι για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι των λαών (και του λαού ειδικότερα). Το κοινό σπίτι των φυλών του εξωκοινοβουλίου είναι μια ένωση όπου επικρατεί ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης των συνιστωσών. Η δυαδική εξουσία ναρ και σεκ είναι κάτι σαν το γαλλογερμανικό διευθυντήριο. Ο σάββας είναι η αγγλία που αρνείται να μπει στην ευρωζώνη της ανταρσύα, καταγγέλλει τη λυκοσυμμαχία και λοξοκοιτάζει προς τους αμερικάνους αναρχικούς. Κι η οκδε αποχώρησε γιατί ήθελε δεύτερο υποψήφιο και μεσογειακά προγράμματα στήριξης, αλλά δεν της τα δίναν (ούτε λαϊκά επιτροπάτα να μοίραζαν).
Εν τέλει επιβεβαιώνεται η θέση του λένιν που έλεγε ότι οι ενωμένες πολιτείες του εξωκοινοβουλίου θα είναι ή αντιδραστικές ή απραγματοποίητες.

Ο/η/το ανταρσύα είναι εκλογική συμμαχία αγνώστου γένους και λοιπών στοιχείων που πασπαλίστηκε με μπόλικο δεκέμβρη για να παρουσιαστεί ως ώριμο τέκνο της οργής του. Μια συμφωνία κορυφής που κλείστηκε από τα πάνω ερήμην μιας βάσης που δε συναντιέται καν μεταξύ της σε σημαντικούς κινηματικούς σταθμούς (πχ στη δεθ). Το χαριτακέικο έχει δίκιο να φωνάζει, αλλά το χάνει με την εμμονή του στα άσχημα ελληνικά και τις ολομελειακές, συνελευσιακές διαδικασίες.
Όπως λέει κι ο κομάντο όμως, σε τελική ανάλυση αυτοί είναι το ναρ που γνωρίσαμε. Αυτούς ξέρετε, αυτούς εμπιστεύεστε. Ή, κατά μια άλλη εκδοχή, γνώρισα τον άνθρωπο κι αγάπησα τα ζώα.

Η βασική αντίφαση της σοβαρής συνιστώσας είναι ότι οι κατεξοχήν σοβαροί μωραίνουν σε σημείο που να τους τη βγαίνουν οι ασόβαροι από τα κάτω και σοβαρά. Και πώς να μην το κάνουν όταν στο πρώτο φύλλο του τρίτου δρόμου του αλαβάνου και της κοε ο μπιτσάκης σερβίρει ξανά τη σούπα της παναριστεράς με άλλη διατύπωση (στόχος η συγκρότηση αριστερού μετώπου για το σοσιαλισμό).

Αν έκανε το κόμμα συμμαχία με τέτοια κριτήρια, θα μιλούσαν όλοι για κουκιά και καπέλωμα. Ενώ αυτό το θεωρούν βήμα υπέρβασης του σεχταρισμού και της λογικής του μικρομάγαζου. Στην ουσία είναι συνεταιρισμός μικρομάγαζων με βίαια κολεκτιβοποίηση κι εξόντωση των κουλάκων και του χαριτάκη ως τάξη.
Αυτοί οι τελευταίοι συγκροτούνται σε τάση για την προστασία τους και περιμένουν ταμπουρωμένοι τον αντίπαλο. Αν οι μπολσεβίκοι (μπολσεβίκοι με την αριθμητική έννοια) αγγίξουν έστω και μια τρίχα από την τάση τους θα γίνουν ήρωες και θα αρχίσουν να φωνάζουν για το αρχιπέλαγος γκουλάγκ και τις σταλινικές διαγραφές.
Προς το παρόν έχουν ασυλία κι η γραμμή του ρεύματος είναι: κουλάκοι πλουτίστε. Οι κεντριστές κρατάν γερά στο κρεβάτι του προκρούστη με τις αντίρροπες τάσεις και σε κάθε συνέδριο συρράπτουν τα ασυμμάζευτα.

Δύο πράγματα έχουν στο πρόγραμμα οι μπολσεβίκοι σχετικά με αυτή την κατάσταση.
Το ένα είναι να επανασυστήσουν σε επίπεδο νεολαίας το κεντρικό συμβούλιο το οποίο έχει να εκλεχθεί από συνέδριο κάτι χρόνια και έχει τα μισά και παραπάνω μέλη του διορισμένα με κοοπτάτσιες. Αυτό όμως για το χαριτακέικο θα είναι όργανο κλειστού τύπου, αιρετό κάθε δύο ή περισσότερα χρόνια, αλλά με κανένα τρόπο ανακλητό. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι τα όργανα ανοιχτού τύπου, αλλά το μόνο που λείπει από την πιο πάνω φράση είναι το τσερτρέτεν (τσαλαπατάω) το λαό που έβαζαν μαρξ και ένγκελς για το αστικό κοινοβούλιο. Ο ένγκελς έλεγε επίσης για το εκλογικό δικαίωμα ότι είναι μέτρο της ωριμότητας της εργατικής τάξης κι εδώ έρχεται γάντι για να μετρήσουμε την ανωριμότητα της τάσης και το γελοίο του πράγματος.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης το κσ της νΚα είναι σαν αυτό της εφεε. Αφού τόσα χρόνια υπολειτουργούσε χωρίς να λείψει σε κανέναν κι αφού όλα κρίνονται αμεσοδημοκρατικά στο κίνημα, σε τι ακριβώς χρησιμεύει; Δεν είναι παρά ένα όργανο κομματικής γραφειοκρατίας που βάζει (προσ)κόμματα στο κίνημα, τους ελευθεριακούς σκοπούς του και τις ολομελειακές συνελευσιακές διαδικασίες. Αν υφίστατο, να το συζητούσαμε. Απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει όμως γιατί να το επανασυστήσουμε; Ειδικά άμα δεν έχεις τους συσχετισμούς. Αν όμως τους είχαν, κάτι μου λέει ότι θα πήγαιναν με αρασίτικη γραμμή για το κσ.

Το δεύτερο είναι ότι εν όψει του συνεδρίου του ρεύματος σε ένα χρόνο, θέλουν να αποκτήσουν πρόγραμμα για τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα, καταστατικό και οργανωτικές αρχές. Με άλλα λόγια είκοσι χρόνια αφότου ξεκίνησαν, κατάλαβαν ότι πρέπει να γίνουν οργάνωση και μάλιστα κομμουνιστική (φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης όπως το ονομάζουν). Ε, όχι. Σε λίγο θα μας πουν πως θα έχουν κι εσωοργανωτικό απόρρητο. Ποτέ δεν είναι αργά για τα αυτονόητα.

Το θέμα είναι πως τα αυτονοεί κανείς βέβαια. Οργανωτική αρχή πχ ήταν να γίνονται συνέδρια κάθε τρία χρόνια για να δείξουν πόσο γραφειοκράτες είναι εκεί στο κουκουέ που το κάνουν κάθε τέσσερα και τσερτρέτεν τη βάση. Αλλά μέχρι τώρα βγαίνει ένα κάθε δεκαετία (αυτή που διανύουμε μπορεί να βγουν και δύο). Τσακίρ κέφι.
Ένα άλλο ζήτημα είναι πόσο σαφείς θα είναι αυτές οι αρχές. Τώρα που οι χαριτάκηδες έγιναν τάση οι σοβαροί έβαλαν ζήτημα ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Ναι, αλλά δεν απαγορεύεται κιόλας, τους είπαν οι μενσεβίκοι. Τόμπολα!

Η ίδια σαφήνεια χαρακτηρίζει εν πολλοίς και τα ιδεολογικά ζητήματα. Στο θέμα της σοβιετίας πχ, που είναι κι η ευαίσθητη χορδή της κε του μπλοκ, αντί θέσεων έφτιαξαν μια επαναστατική σούπα με γνήσια αγωνιστικά υλικά. ¼ κλιφ που μιλάει για υπεραξία κι (επομένως ταξική) εκμετάλλευση. Μια κουταλιά αναρχία που βάζει το ζήτημα της διεύθυνσης και της αυτοδιαχείρισης ως πιο σημαντικό από το κριτήριο της ιδιοκτησίας και του κεντρικού σχεδιασμού. Και μια ιδέα κάππο για τη γεύση. Τα τρία μαζί ιδωμένα ευέλικτα είναι οι τρεις πηγές του ναρίτικου μαρξισμού και της ιδιότυπης θεωρίας τους περί ιδιότυπων εκμεταλλευτικών σχηματισμών. Από εκεί και πέρα καθένας αυτοσχεδιάζει και προσθέτει τα υλικά της αρεσκείας του.
Αν πεις πχ ότι η γραφειοκρατία είναι νομοτελής αντίφαση στη σοσιαλιστική κοινωνία κι όχι σοβιετική στρέβλωση μπορεί και να συμφωνήσουν, ανάλογα την περίπτωση. Αν τους πεις για εκφυλισμένο (παρόλα αυτά) εργατικό κράτος, επίσης.
Μέσα! Και εις την λαοκρατίαν πιστεύουμε…

Επειδή με τα ιδιότυπα μεταμοντέρνα ρεύματα, σταματάει το μυαλό του ανθρώπου, οι ορθόδοξοι βάζουν μπρος τη λειτουργία θεωρητικών ομίλων (νομίζω υπάρχει ήδη όμιλος μελέτης του κεφαλαίου με τον μηνακάκη) και καθήκον του μαρξιστικού διαφωτισμού.
Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που το χαριτακέικο λέει ότι ο μαρξισμός έχει κοινά στοιχεία με το διαφωτισμό και τις αστικές θεωρίες. Πάντως τους ομίλους μελέτης δεν τους πολυθέλουν, φαντάζομαι με το σκεπτικό ότι άμα αρχίσουμε τις θεωρίες, πηγαίνει πίσω το κίνημα.
Τις προάλλες ήμουν σε μια κατά αντιπαράσταση παρουσίαση των δύο κειμένων, όπου μια κεχαριτ(ακ)ωμένη από την πλατφόρμα που στο μυαλό μου έχει τίτλο, τα ανοιχτά όργανα κι οι εχθροί τους, αφού μας έδειξε σε πόση εκτίμηση έχει τους ομίλους θεωρίας, έπιασε το θέμα του αστικού κράτους. Για το οποίο μας είπε πως ο μαρξ, αφού είδε την εμπειρία της κομμούνας το 1840(!), είπε να… (εκεί άρχισε να κομπιάζει) να… μην χρησιμοποιούμε τους αστικούς μηχανισμούς.
Άμα έχεις τέτοιες γνώσεις τι να τους κάνεις τους μορφωτικούς ομίλους; Χρόνια πολλά στα παιδιά που τα ξέρουνε όλα.

Τεσπά, γάμα τη την χρονολογία. Να ‘λεγε τουλάχιστον σωστά τα λόγια. Αυτή κράτησε μόνο το τσερμπρέχεν (διαλύω) του μαρξ για το αστικό κράτος. Αλλά αν είχε διαβάσει το βιβλίο για την κομμούνα θα ‘βλεπε εκείνο το τσιτάτο για την επανάσταση που είναι ό,τι πιο εξουσιαστικό υπάρχει και θα έφριττε. Θα ‘βλεπε και την άλλη θέση του ένγκελς ότι αν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική στην κομμούνα για κάτι είναι ότι δεν πήρε αποφασιστικά την εξουσία στα χέρια της. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από το χολογουινό καρναβάλι του ανοιχτού μαρξισμού και του να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να πάρουμε την εξουσία.

Μια σοβαρή φωνή της σοβαρής συνιστώσας που τα ‘βαζε σωστά και –σχεδόν- βαζιουλινικά, έλεγε ότι ανάπτυξη του μαρξισμού δεν είναι τα αστικά δάνεια κι οι σούπες με λίγο νέγκρι, λίγο χολογουέι, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου (το τελευταίο δεν το ‘πε, δικό μου είναι), αλλά ανάλυση των ιστορικών του περιορισμών κι έμφαση στη μέθοδο. Η ιστορική απόφαση στο πριν για το συνέδριο όμως κάνει λόγο για σύνθεση του μαρξισμούς με νέες επαναστατικές προσεγγίσεις (από τη σκοπιά της χειραφετητικής τάσης της εργατικής τάξης) (κι άλλη τάση; Δεν έφτανε του χαριτάκη;). Ποιες είναι οι προσεγγίσεις αυτές; Γιατί δεν αναφέρονται στην απόφαση; Ο καθένας καταλαβαίνει αυτό που θέλει κι όλοι μένουν ευχαριστημένοι.

Οι σοβαροί πλατφόρμερς παίζουν με συνέπεια το διαλεκτικό παιχνίδι φάσης κι αντίφασης. Φάσκουν κι αντιφάσκουν, προσβάλλοντας διαλεκτικά την τυπική λογική. Κι η ζωή τραβάει την ανηφόρα με (αυτο)αναιρέσεις και με άρνηση της άρνησης, μέχρι να ακουστούν τρία κικιρίκου. Κάθε νέα φράση είναι διαλεκτική σπείρα που αρνείται την προηγούμενη κι αίρει διαλεκτικά τα προλεγόμενα. Πριν φτάσουμε στην ενότητα έργων και λόγων, προϋποτίθεται η ενότητα λόγων και λόγων.

Δε μηδενίζουν την πείρα της σοβιετίας, αλλά τη θεωρούν εκμεταλλευτική κοινωνία. Δε βλέπουν το σοσιαλισμό ως μικρό κομμουνισμό χωρίς αντιφάσεις. Τον θέλουν όμως χωρίς γραφειοκρατία κι εμπορευματικές σχέσεις.
Κάνουν κριτική στην αριστερά των δικαιωμάτων που ως αντίληψη δεν υπερβαίνει τον αστικό ορίζοντα (το δίκαιο είναι ταξικό, άρα ασυμβίβαστο με την κομμουνιστική προοπτική). Αλλά μιλάν για μια νέα χάρτα δικαιωμάτων των εργαζόμενων και για κοινωνικά συμβόλαια.
Δεν πάσχουν από μεσιανισμό του νέου. Απλώς το έμπασαν στο όνομά τους, στον καπιταλισμό της εποχής μας, στο επαναστατικό υποκείμενο και το νέου-νέου τύπου κόμμα που είναι κάτι σαν τον νέο πανιώνιο και υπάγεται στο άρθρο 44. Αν δε μας βγει ούτε αυτό θα προχωρήσουμε κατά σειρά στο κόμμα μετανεωτερικού τύπου, στο νεόκομμα και στο ύστερο κόμμα που αναπτύσσεται στη δική του βάση κι όχι στους πρώην κουκουέδες. Μέχρι να λαλήσουμε και να μπούμε εσύ στο κόμμα κι εγώ στη φυλακή.
Όλα αυτά πασπαλισμένα με μια νέου τύπου επαναθεμελίωση που υπονοεί ότι τα παλιά θεμέλια κατέρρευσαν και πρέπει να χτίσουμε άλλα από την αρχή, χωρίς κανένα από τα παλιά υλικά που δυσφημούν την υπόθεσή μας. Όπως είπε και μια σοβαρή φωνή η επαναθεμελίωση δεν είναι δόγμα, αλλά καθοδήγηση για δράση(sic). Να δεις πού το έχω ξανακούσει, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Δεν είναι αυτοί που έσπειραν στην εαακ τη λογική του ακηδεμόνευτου απ’ τα κόμματα και τώρα θερίζουν θύελλες στην οργάνωσή τους.
Δεν είναι αυτοί που δίνουν κω…♥♀#☼άκι, χέρι βοηθείας θέλω να πω, στην αναρχία και της εξασφάλισαν ιδεολογική ηγεμονία στο κίνημα του δεκέμβρη. Μάλλον τους μπερδεύω με κάποιους άλλους.
Δεν είναι μεταμοντέρνοι που πέταξαν τις νομοτέλειες που κατέρρευσαν κι ενθουσιάζονται με νέγκρι, παρντιού και ζίζεκ –ανάλογα ποιον διάβασαν τελευταίο. Όλα κι όλα, μεταμοντέρνοι είναι οι άλλοι, όχι εμείς.
Ως κι η μεταμοντέρνα πλατφόρμα τα χώνει στο μεταμοντέρνο.
Μα επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτόν τον χώρο;

Τι είναι όμως το μεταμοντέρνο; Μην είναι οι τάσεις, τα εαακ; Είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω.
Το μεταμοντέρνο βρίσκεται μέσα μας, στην άρνηση της οργάνωσης, στην ομοσπονδία οβ αλά προυντόν, στα πολύχρωμα προεκλογικά ψηφιδωτά που ενσωματώνουν βότσαλα χωρίς να τα ενώνουν. Το μεταμοντέρνο είναι ο εσωτερικός εχθρός.

Το ίδιο βράδυ ένας άλλος από τους σοβαρούς είπε ότι πολύς κόσμος είχε έρθει για το νταβαντούρι κι ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τη λογική να σπάμε πλάκα όταν κάτι τρέχει με τους δίπλα. Μάλλον η καμπάνα χτυπούσε για όσους ήταν οργανωμένοι σε άλλους χώρους, αλλά κάτι μου έλεγε ότι εννοούσε κι εμένα. Με είχαν επηρεάσει και κάτι χαμόγελα και συνωμοτικές ματιές προς το μέρος μου με αποκορύφωμα ένα Σσσς και αλλαγή θέματος όταν πέρασα μπροστά από ένα πηγαδάκι.
Άρχισαν να με αναγνωρίζουν. Πρέπει να βρω κάλυψη και ρουφ αναγνώστες για να μην χάνουμε τα καλά. Οι εθελοντές παρακαλούνται να αφήσουν μήνυμα στην κε του μπλοκ.

Λοιπόν, ο συναγωνιστής είχε δίκιο από μια άποψη. Αλλά από μια άλλη όχι.
Καταρχάς ας μην αποκλείσουμε την πιθανότητα του νευρικού γέλιου με όσα ακούμε. Καλή ώρα, η επίδειξη γνώσεων για το έργο και τη ζωή του μαρξ.
Κατά δεύτερον κάποια πράγματα δε γίνεται να τα πάρεις σοβαρά. Αν το κάνουμε θα μας πιάσουν τα κλάματα.

Πχ το οργανωτικό. Η χαριτάκαινα πήρε τη ρήση του μαρξ για την χειραφέτηση των εργατών που πρέπει να είναι έργο της τάξης τους και το έκανε σημαία. Μα αν είναι (μόνο) έτσι τι χρειάζεται το κόμμα; Αυτή γιατί οργανώθηκε σε πολιτική νεολαία; Κι άντε αυτή. Ο μαρξ γιατί ήταν στους ιδρυτές της διεθνούς; Γιατί ασχολούνταν με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στη γερμανία;

Κι οι σοβαροί όμως δεν είναι καλύτεροι. Περιγράφουν περιφραστικά το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό αρκεί να του βρουν άλλο όνομα και να μη θίξουν ζητήματα ταμπού. Αλλά στην τελική σιγά μην τον εφαρμόσουν. Αυτά τα κάνουν οι σταλινικοί.
Η σοβαρή φωνή εξηγούσε πολύ καλά τη διαφορά κινήματος και κόμματος και το ανώτερο επίπεδο συμφωνίας ανάμεσα στα μέλη του δεύτερου. Με τη διαφορά ότι στις γραμμές τους έχουν κατακτήσει ανώτερο επίπεδο διαφωνίας μεταξύ τους, έχουν δύο ρεύματα σε ένα και συνεχίζουν μαζί σα να μην τρέχει τίποτα.
Και το χαριτακέικο βρίσκει πάτημα να λέει ότι δεν ήταν τυχαίο που επέλεξαν να είναι και να λέγονται ρεύμα αντί για κόμμα όταν ιδρύθηκαν.

Η σοβαρή φωνή εξηγούσε ότι το ρεύμα νέου τύπου έμεινε τέτοιο, όχι από επιλογή του, αλλά γιατί δε μπορούσε να γίνει κόμμα ακόμα. Κι ότι δεν ακολούθησαν τη λογική του εεκ που είναι κόμμα μόνο στο όνομα, ούτε της κοε που αν και κομμουνιστική έγινε κατοικίδιο του συνασπισμού.
Όλα αυτά είναι πολύ σωστά, αλλά δεν μας εξηγούν γιατί ένας χώρος που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κόμμα στη θέση του κόμματος δεν ονομάζεται τουλάχιστον οργάνωση, λαϊκή αντιπολίτευση, βεζίρης, ιζνογκούντ, μπλιαχ χαχάτ, τέλος πάντων οτιδήποτε άλλο πέρα από ρεύμα που είναι σκέτη μεταμοντερνιά. Γιατί τους εμπόδιζε η κατρακύλα της κοε (που έγινε πολύ αργότερα) να πουν τουλάχιστον το ρεύμα τους κομμουνιστικό. Κι αφού δεν το έκαναν τελικά για το ρεύμα, με ποια λογική το υιοθέτησαν για τη νεολαία; Η νεολαία είναι κομμουνιστική, αλλά το ρεύμα όχι;
-Παράλογο…

Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά για να βαφτίσεις το κόμμα σου κομμουνιστικό. Και ο κωνσταντίνος έγινε χριστιανός πριν πεθάνει κι η εκκλησία τον έβγαλε μέγα.
Η απόφαση για το συνέδριο βάζει στο τραπέζι και θέμα μετονομασίας σε κομμουνιστική κατεύθυνση, αλλά θα είναι δύσκολο γιατί έχουν πιάσει όλα τα καλά ουσιαστικά οι άλλοι, από ανασύνταξη μέχρι ανασύνθεση και περισσεύουν ελάχιστα νικνέιμς που είναι ακόμα ελεύθερα. Στα φοιτητικά αρκτικόλεξα ο χώρος τα καταφέρνει καλύτερα.

Η κε του μπλοκ συναισθανόμενη την ευθύνη από το βαρύ αυτό καθήκον ήταν έτοιμη να καταθέσει μια σειρά δημιουργιών προτάσεων για την καινούρια ονομασία, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με το μερέντα. Αλλά είδε αυτή την αναφορά στον κομμουνισμό του 21ου αιώνα και δε μπόρεσε να ξεκολλήσει.
Ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα είναι ένας όρος σούπα για κάθε χρήση που βασικά υπονοεί ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε στη διάρκεια του εικοστού. Άντε κι αυτό είναι κατανοητό, μια στάσις που νιώθεται. Ο κομμουνισμός του 21ου αιώνα τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει; Σε αντιπαράθεση με τον κομμουνισμό του εικοστού; Ο οποίος υπήρξε πού ακριβώς; Και ποιες ακριβώς είναι οι διαφορές του από τον κομμουνισμό του 22ου; Εκτός κι αν εννοεί το εικοστοδεύτερο συνέδριο το 61' και τα φληναφήματα του χρουτσώφ για άμεσο πέρασμα σε είκοσι χρόνια.

Ο λογικός πυρήνας ωστόσο παραμένει σταθερός. Κολλώντας έναν εικοστοπρώτο αιώνα καθαρίζουμε όλες τις κηλίδες του παρελθόντος και ξεκινάμε από την αρχή με ολόλευκα σεντόνια κι επαναστατικό μητρώο. Αν το δούμε από το ύψος της ιστορίας κάθε καινούριος αιώνας είναι ο πρώτος αιώνας του υπόλοιπου επαναστατικού προτσές μας.

Όλα αυτά έρχονται να δέσουν αρμονικά με την ονομασία του νέου μετεξελιγμένου φορέα νέου τύπου. ΚΚΕ του εικοστού πρώτου αιώνα. Η ιδέα και τα συγχαρητήρια ανήκουν στη μπρέζνιεβα που είχε τη σχετική έμπνευση.

Επειδή όμως πάντα υπάρχουν αχάριστοι κι ανευχαρίστητοι, η κε του μπλοκ έχει να δώσει εναλλακτική πρόταση για τους αθεράπευτα μεταμοντέρνους.
Το σκεπτικό παραμένει το ίδιο. Διαλέγουμε τον χρονικό προσδιορισμό και χτίζουμε πάνω του. Το βασικό για την ονομασία ενός χώρου είναι ο χρόνος. Στοιχειώδης φυσική είναι αυτά, μπορείτε να ρωτήστε και το μήτσο. Το πολιτικό κομμάτι μπαίνει σε δεύτερο πλάνο και γίνεται κυρίαρχο μόνο στο σοσιαλισμό.
Εμένα πχ με έχει σημαδέψει η δεκαετία με τις βάτες κι όταν ακούω το όνομα της γιουγκοπλάστικα με πιάνει ρίγος για το θρύλο του γιουγκοσλάβικου μπάσκετ. Αλλά η μετονομασία της σε ποπ 84 ήταν ασύλληπτη έμπνευση που μου δίνει ιδέες για το όνομα της κόρης μου –αν κάνω ποτέ. Δεν κατάλαβα, το λαοκρατία καλύτερο είναι δηλαδή; Και εις τη γιουγκοπλάστικα πιστεύουμε…

Με ένα όνομα πιάνουμε ένα σμήνος τρυγόνια. Αγαπημένη δεκαετία κι αγαπημένο είδος μουσικής, που τότε ήταν ακόμα ποιοτική κι ό,τι δεν ήταν ποιοτικό ήταν τρομερό καλτ. Παράλληλα στην επιλογή του 84 υπολανθάνει ένας εσχατολογικός χαρακτήρας που παραπέμπει στη δυστοπία του όργουελ και προειδοποιούσε ευθέως για τη συντέλεια του νέου κόσμου (του σοσιαλισμού) που ερχόταν.
Επίσης αν διαιρέσετε το 84 με το τρία βγαίνει πηλίκο 28 που είναι η χρονιά που εξόρισαν τον τρότσκι. Αν προσθέσετε άλλα εικοσιοχτώ έχουμε άθροισμα 56 που ήταν το εικοστό συνέδριο κι η αποκαθήλωση του συντρόφου με το μουστάκι, ίδια μέρα με το συνέριο της νΚα για να μην ξεχνιόμαστε. Κι αν βάλετε άλλα εικοσιοχτώ κλείνουμε μια διαλεκτική έλικα που μας οδηγεί στο θάνατο του αντρόποφ που ουσιαστικά σήμανε την ανάδειξη του γκόρμπι (το μεταβατικό χρόνο του τσερνιένκο δεν τον κατάλαβε κανείς κι ακόμα λιγότεροι τον θυμούνται). Κι αν προσθέσουμε κι άλλα εικοσιοχτώ φτάνουμε στο 2012 που θα έρθει κι επισήμως το τέλος του κόσμου κι ίσα που προλαβαίνετε να το δείτε στον κινηματογράφο για να βεβαιωθείτε για την αποβλάκωση που πουλάνε στον κόσμο.
Πηγή μου σε όλα αυτά είναι ο ρώσος λιακόπουλος που έγραψε για το κατίν. Έσεται ήμαρ…

Στην περίπτωση του ναρ μεταθέτουμε την χρονολογία του ονόματος κατά μία πενταετία και μας προκύπτει το ποπ 89. Το οποίο πιάνει την πιο καλτ χρονιά της σύγχρονης ιστορίας με συνασπισμό, τζανετάκη (δεν ξεχνώ, δεν υπακούω), κνε-ναρ και τείχος του βερολίνου κι εκφράζει πιστά το μεταμοντέρνο ποπ του ρεύματος.

Αυτό τέλος πρέπει να δέσει με δύο ακόμα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτή την απόφαση θησαυρό. Τη διαμόρφωση νέου φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης (είναι το μόνο κομμουνιστικό ουσιαστικό για το οποίο πρόλαβαν να κατοχυρώσουν δικαιώματα) και τη συγγραφή του κομμουνιστικού μανιφέστου της εποχής μας. Αυτό το τελευταίο έκαψε την καρδιά και το νου μου. Μπορούμε να επαναγράψουμε από το μηδέν όλα τα έργα ων κλασικών και να τα αναπροσαρμόσουμε στις απαιτήσεις της εποχής μας. Μερικές ιδέες προσυνεδριακά:
-ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός, ανώτατο στάδιο του ιμπεριαλισμού
-αντιθεσμοί κι επανάσταση
-η εργατική δημοκρατία κι ο αποστάτης σάββας
-κριτική στο πρόγραμμα του σπόρτινγκ
-η 6η δεκέμβρη του λουδοβίκου χοιρομέρ
--διαλεκτική της κρίσης (του ολοκληρωτικού)
-πώς να διαβάζουμε το μανιφέστο του γκολτζ
-ελληνική ιδεολογία
-η αθλιότητα της επιστήμης
-η καταγωγή του ναρ, των αντιθεσμών και της αναρχίας
-το ολοκληρωτικό κεφάλαιο


θα βρω μερικά ακόμα και μπορεί να τα θέσω σε ψηφοφορία στο κυρίαρχο αναγνωστικό κοινό.

Όσο για τη μετεξέλιξη του νέου φορέα, κάποιοι που ξέρουν λένε ότι δεν θα είναι με συνιστώσες της ανταρσύα (αλλού τρως, αλλού πίνεις, με άλλους κάνεις μέτωπο και με άλλους κάνεις κόμμα. -Παράλογο…)
Το ράδιο αρβύλα λέει ότι θα είναι κάποιοι από τη ρίζα του σύριζα και δυσαρεστημένοι του κκε, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι μέλη. Επαναλαμβάνω για να μη λέτε μετά, ράδιο αρβύλα και τίποτα περισσότερο.

Μένουν πολλά που δεν πιάσαμε, αλλά περάσαμε το τριχίλιαρο λέξεις και κάποτε πρέπει να τελειώσει το κείμενο.
Καληνύχτα και καλή τύχη στα συνέδριά σας...

Τιμή και δόξα στον κόκκινο στρατό και στην επον...

88 σχόλια:

macgiorgosgr είπε...

Εξαιρετική η παραφερνάλια του '84. Η POP 84 λέγεται επίσης ΚΚ Split, όπου θα μπορούσαμε να λογοπαιγνιάσωμεν παραπλεύρως με το ΚΚ Διάσπαση. Το 84 επίσης ήταν η χρονιά που γεννήθηκε ο Macintosh και ήρθε η αλλαγή στους Η/Υ. Το 84 ήμουν τεσσάρων, όπου διαιρούμενο με το 28 δίδει τον μαγικό αριθμό εφτά. 300 χρόνια μετά από 84, το 2284, συμβαίνει (στον κόσμο του Star Trek) η επιστροφή του Captain James T. Kirk στον αστροστόλο, όπως και η πρόταση του Carol Marcus στην ΚΕ της Ομοσπονδίας Ενωμένων Πλανητών για το πρόγραμμα Genesis, όπου όπως πολύ καλά γνωρίζουμε μπορεί να δημιουργήσει αυτοστιγμεί και με μόνιμα αποτελέσματα τις συνθήκες που επιτρέπουν ζωή σε έναν ολόκληρο αφιλόξενο (μέχρι τότε) πλανήτη. Το 300, διαιρούμενο με το 4 μας δίνει 75, την ηλικία της Σοβιετίας.

Ανώνυμος είπε...

ρε απολιθωμα,επειδη εγω δεν τα ξερω αυτα (επειδη δεν υπαρχουν και ναριτες κοντα μου,εστω και αν ειναι αναμεσα μας) ο λογος που σταματισανε τα πιτσι πιτσι με τους αναρχικους και να σπανε τις κοκκινες γραμμες και τα ντου στον αστερα,και αρχισανε να κανουνε παρεα με μελλοντικους πασοκους ειναι οτι καποιος Χαριτακης εγινε μειοψηφια??? Τερμα πια η ξεγνιασια? τωρα θα εχουνε το αγχος του υπουργειου?

g είπε...

εχω να πω πως απο τη νεα ψηφοφορια λοιπει το πιο cult αναγνωσμα των τελευταιων ετων (περα απο το blog σου) που ακουει στο ονομα ψυχοαποικια και μπορει καποιος να το βρει ως τετοιο κανοντας αναζητηση στο ψαχτηρι του αθενς ινδυμεντικαλ σεντερ. εκει να δεις ψυχοθεραπεια. συνιστω το διαβασμα των πρωτων ψυχοαποικιων και εκεινης που πεφτει κοντα στις 8 μαρτη του 07 για αρχη.
κατα τ' αλλα πιστευω οτι η αναρτηση σου ειναι μεταμοντερνη

αναγνώστης είπε...

Για το σχόλιο του ανώνυμου:
Το ΝΑΡ και η νΚΑ έχουν δεχτεί επίθεση από οργανωμένες ομάδες τραμπούκων της αναρχίας στο φεστιβάλ των Αναιρέσεων και σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Αυτό προφανώς δεν είναι "πίτσι-πίτσι".

Όσο για τα ντου και τις κόκκινες ζώνες, ποιο είναι τελικά το "αριστερό": το ντου του ΚΚΕ στην επίσκεψη Κλίντον ή ο περίπατος του ΚΚΕ και του ΣΥΝ & φίλοι στη σύνοδο της ΕΕ στη Χαλκιδική;

Τέλος για τα υπουργεία. Το ΝΑΡ ανήκει στο κομμάτι της αριστεράς που δεν στήριξε αστικές κυβερνήσεις και δεν πήρε ποτέ υπουργεία. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ όχι, καθώς συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Η σαχλαμάρα περί υπουργείων λοιπόν δεν αφορά το ΝΑΡ. Όποιος έχει πρόβλημα με τον κυβερνητισμό ας μελετήσει το έργο των κυβερνήσεων του 1989-90 και ας αφήσει τις προφητείες

Ανώνυμος είπε...

Το ΝΑΡ βλέπει τις αντιφάσεις του και προσπαθεί να τις λύσει...Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα: 1. Για τις συμμαχίες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σωστή πολιτική κίνηση. Όταν λες πως είσαι κομμουνιστής, ε, τότε έχεις την στρατηγική στο τιμόνι και κοιτάς με τις συμ,αχίες που κάνεις να να ηγεμονεύσεις κάποια στιγμή πολιτικά στην εργατική τάξη! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δείτε την "πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων" με τη δυναμική που σιγά-σιγά αναπτύσει, ή τα αποτελεσματα σε αρχαιρεσίες σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (γιατροί, φάρμακο όπου έσπασε κομμάτι του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και ήρθε σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ΝΑΡ, οικοδόμοι κλπ). Από κει και πέρα σαφώς και πρέπει να αναπτυχθεί σοβαρή κοινη δράση στο κίνημα και με το ΚΚΕ και με το ΣΥΡΙΖΑ! Εάν το ΚΚΕ αρνείται με άλλοθι το ΣΥΡΙΖΑ τότε κακό του κεφαλιού του! Καλά κάνει το ΝΑΡ και θέλει κοινή δράση λοιπόν πάνω σε αρχές! Το ΚΚΕ τι κάνει;;; Στα συνδικάτα πέφτει, στη νεολαία πέφτει, στις γειτονιές απλά ΔΕΝ υπάρχει! Και όλα αυτά στο όνομα τίνος;;; Μα, το να κάνει το όνομα του κομμουνισμού απεχθές, επιστρέφοντας στο σταλινισμό... Και εξηγούμαι: Το ΝΑΡ επ'ουδενί δεν πιστεύει πως ο μπαμπούλας Στάλιν φταίει για όλα! Πιστεύει όμως πως ΣΥΝΟΛΙΚΑ η αντίληψη των μπολσεβίκων σταδιακά εκφυλίζεται προς όφελος του ανερχόμενου και τελικά ηγεμονικού στρώματος της γραφειοκρατίας! Αυτό ακριβώς εξέφρασε και ο Στάλιν! Καλή επιτυχία λοιπόν στο 3ο Συνέδριο της ΝΚΑ,στο επερχόμενο 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ, καλή επιτυχία στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνιζόμενη για τον νέο πολιτικό κομμουνιστικό φορέα στη χώρα μας, αγωνιζόμενοι για σοβαρή κοινή δράση ΟΛΗΣ της αριστεράς στο κίνημα..

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εξαιρετική η προσθήκη της ΚΚ Σπλιτ όπως κι όλα τα υπόλοιπα. Που λεςκι εσύ το σύμπαν γαμι... εεε... συνωμοτεί θέλω να πω για την υπόθεσή μας. Τίποτα με το ύψος του μαυσωλείου και των πυραμίδων έχεις;

Σε άλλη φάση του επαναστατικού προτσές η κε του μπλοκ θα κάνει αναφορά στο ηρωικό τσαρίτσιν, την εξίσου ηρωική τσαρίτσανη και την πραγματική καταγωγή του στάλιν που κατά βάθος ήταν ελληνοπόντιος σαν τον κακιασβίλι.
Γερά και σοβιετικά!

Ούτε το κόμμα πήρε υπουργεία, ούτε πασόκοι είναι στο ναρ. Μη ρίχνετε το επίπεδο.

Με τρώει να γράψω τις πληροφορίες μου για τις εκλογές στον πειραία και πώς κερδήθηκαν, αλλά προς το παρόν θα περιοριστώ να επαναλάβω ένα παλιότερο σχόλιο του οικοδόμου με το καδρόνι για τη σοβαρότητα όσων επιλέγουν πρώτα με ποιους θέλουν να συμμαχήσουν και βρίσκουν μετά τι κριτήρια θα θέσουν.

Ο σοσιαλισμός που οικοδόμησε ο σύντροφος με το μουστάκι, βρωμούσε ανθρωπίλα. Όσοι δεν την αντέχουν μπορούν να τον θεωρούν δυσφήμηση και να οικοδομήσουν ιδεατά τον δικό τους σε ουρανούς χωρίς βαρύτητα κι αντιφάσεις όπου η έφοδος στον ουρανό θα είναι απλή σα να πίνουμε νερό και να ξεδιψάμε.

sniper είπε...

Απολιθωμα και macgiorgosgr, σας δινω διορια δεκα σχολια (μιας και προβλεπεται να γινει χαμος παλι) να μου πειτε ποιο ειναι το τεταρτο ονομα της Γιουγκοπλαστικα (ναι, ειχε και τεταρτο).

Για τις πλατφορμες, μου ηρθε και μενα στο μυαλο αυτο με τη σπειρα αλλα περισσοτερο σαν δικλωνο μοριο DNA το ειχα φανταστει. Ξερεις, καθε πλατφορμα και ενας κλωνος συμπληρωματικος του αλλου.

Για την αθλιοτητα της επιστημης, πρεπει πρωτα να περιμενουμε εναν αναρχικο να γραψει την "επιστημη της αθλιοτητας". Νομιζω? Εκτος κι αν εχει γινει.

Και μη γκρινιαζεις. Σε ενα κειμενο σου ελειψα μονο (αλλα μελαγλολησα με τα τραινα και τους αποχωρισμους) και κοιτα πως κανεις.

αναγνώστης είπε...

Κάτι ακόμη για τα υπουργεία. Το ΚΚΕ συμμετείχε, ήταν ο κορμός για την ακρίβεια του Συνασπισμού της Αριστεράς & της Προόδου. Αυτή η συμμαχία συμμετείχε στις κυβερνήσεις που έπαιρναν ψήφο εμπιστοσύνης από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, πλην Κάππου. Το αν στο υπουργικό συμβούλιο συμμετείχαν μέλη της συμμαχίας που ήταν και στελέχη του ΚΚΕ δεν ήταν το κύριο. Κυβέρνηση δεν είναι απλά και μόνο οι υπουργοί. Για την ιστορία πάντως στελέχη του ΚΚΕ πλαισίωσαν την ομάδα υπουργών του Συνασπιμού στην Οικουμενική (Ζολώτα): ο Κώστας Λιάσκας ως Υπ. Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δημ. Έργων και ο Γιάννης Δραγασάκης αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο πρώτος πήγε με τον ΣΥΝ, έγινε πρόεδρος του ΤΕΕ και έγραψε ιστορία εμπλεκόμενος στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες του μακαρίτη Λαμπράκη όταν έχτιζε το Μέγαρο και τώρα απολαμβάνει τους κόπους του μακριά από το προσκήνιο (και το κράξιμο). Ο δεύτερος είναι γνωστός. Η βλαβερή επίδραση του κυβερνητισμού και στους κομμουνιστές είναι φανερή.

sniper είπε...

Κομμουνιστες=ΚΚΕ Ανωνυμε? Σ'ευχαριστουμε. 8 σχολια ακομα Απολιθωμα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Και τώρα άλλα επτά, ένα για κάθε ένα από τους επτά. Δεν το ξέρω και δεν θεωρώ έντιμο να το ψάξω στο ίντερνετ.

Ξεκολλάτε ρε με τα υπουργεία. Ο δραγασάκης ήταν μέλος τριμελούς επιτροπής για την οικονομία παρά τω υπουργώ και δε μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Για τον άλλο που μου λες δεν ξέρω, αλλά ακόμα κι έτσι να το δεις, το πού πήγαν εν τέλει λέει κι αυτό πολλά.

Σε κάθε περίπτωση ο κυβερνητισμός που λες φαινόταν από το 12ο συνέδριο του 87 με το σύνθημα της αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης. Ψηφίστηκε ομόφωνα, δε διαφώνησε κανείς και μετά που τον είδαν στην πράξη -τον κυβερνητισμό- έχασαν το έδαφος κάτω απ' τα πόδια τους. Δεν είχαν πρόβλημα με την αιτία αλλά με τις συνέπειές της.
Στην καλύτερη περίπτωση αφέλεια, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία να το χτυπάω είκοσι χρόνια μετά.

Ανώνυμος είπε...

Απολίθωμα όταν αναφέρεσαι στην ιστορία να είσαι ακριβής!! Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, το ΚΚΕ συμμετείχε με υφυπουργούς τόσο στην κυβερνηση ΚΚΕ-ΝΔ όσο και στην κυβέρνηση ΚΚΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Τι να κάνουμε μπρε καρντάσια;;; Το ΚΚΕ ξεπούλησε για τρία (3) υπουργεία!! απο κει και περα απολίθωμα μου καλά κάνεις και νοσταλγείς (και γω πέρασα αυτή τη φάση) αλλά η νοσταλγία είναι προνόμιο των γέρων ή/και των αδυνάτων (στα κότσια).. Ο Στάλιν είτε τι θές είτε όχι, ξαπέστειλε στον αγύριστο το 80% των μελών της ΚΕ που μπήκαν έως ΚΑΙ τον Οκτώβρη του '17. Είτε το θές είτε όχι, η σταλινική αντίληψη εξαφάνισε τον ρόλο των σοβιέτ σαν όργανα εξουσίας και τα μετέτρεψε σε διακοσμητικά γλαστράκια... είτε το θές είτε όχι, οι λαϊκές δημοκρατίες απέκτησαν κυβερνητικα κομμουνιστικά κόμματα με εκλογές-παρωδία και οικοδόμησαν -το πολύ- ένα κράτος πρόνοιας... Τι θε να κάνουμε και μεις οι ΝΑΡαίοι;; Να νοσταλγούμε τα πεθαμένα "μεγαλεία"; Προσπάθούμε να αναλύσουμε διαλεκτικά τη πραγματικότητα τόσο του καπιταλισμού, όσο και της ιστορίας μας και να παρέμβουμε (όπως και το κάνουμε άλλωστε και έχουμε καλύτερα αποτελεσματα παντού)...

Ανώνυμος είπε...

Ποιες εκλογές στον Πειραιά ρε απολίθωμα..?

haridimos είπε...

Η Jugoplastika Split, είχε χορηγό φανελας την POP84 στα πρώτα 2 ευρωπαϊκά, και χορηγο ονοματεπωνυμου την 3η χρονιά με Μαλκοβιτς. Το Jugoplastika το είχε από τα '60ς και το έκοψε συμπτωματικά την περίοδο 90-91 (που οι παλιοτεροι θυμομαστε τον Σλοβενο Ζντοβτς να μην παιζει στο Γιουρο της Ρωμης λογω της διαλυσης της Γιουγκοσλαβιας)
Το ΚΚ το εχουν ολες οι ομαδες μπασκετ της καποτε Γιουγκοσλαβιας, αφου σημαινει Košarkaški Klub .

Mετά το 91, έπαιξε με το προβοκατορικο Slobodna Dalmacia (ελευθερη Δαλματια), αλλά και με χορηγό ονοματος την Croatia Insurance (ασφαλιστική)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Πρόσεχε μην πάθεις τίποτα από την πολλή διαλεκτική (ειδικά απέναντι στο στάλιν). Αν απ' όλη τη δεκαετία με τις βάτες εσένα σου έχουν μείνει τα τρία υπουργεία τι να πω. Η γιουγκο-πλάστιγκα γέρνει προς φοιτητικού τύπου αντιπαράθεση. Βρες άλλον να τη συνεχίσεις.

Ο πειραιάς είναι σχετικό με αυτό που αναφέρθηκε για τον ιατρικό χώρο -έγραψε και το πριν για την πρωτιά, επιφυλάσσομαι για άλλη φορά να πω λεπτομέρειες.

Μπράβο στον χαρίδημο που έχει σαρώσει τους διαγωνισμούς. Εμείς οι νεότεροι πάντως θυμόμαστε τον ζντοβτς να κάποιον ακόμα κροάτη να φέυγουν άρον-άρον μετά τον τελικό γιατί ξεκινούσε ο εμφύλιος, αλλά να παίζουν κανονικά παρόλα αυτά.
Η κε του μπλοκ καταγγέλλει επίσης τον όρο γιούρο ως μεταμοντερνιά κι επιμένει κλασικά κι ευρωμπασκετικά.

sniper είπε...

Χαριδημε το βρηκες. Το '91 ηταν με Παβισεβιτς στον παγκο, ΡΟΡ84 το ονομα και ειχε για πρωτη φορα και Αμερικανο παικτη. Και την ιδια χρονια "πεφτει" και η σοβιετια. Μετα την ειπαν Σλομποντνα Νταλματσια για λιγα χρονια και αντιμετωπισε με αυτο το ονομα τον ΑΡΗ το 92-93, οταν τη βρηκαμε στο δρομο μας για το Κυπελλο Κυπελλουχων, τον τελικο με την Εφες και το μικροτερο σκορ στην ιστορια των ευρωπαικων τελικων. Τον χορηγο δεν τον ξερω, ξερω ομως οτι υπαρχει εφημεριδα κροατικη με αυτο το ονομα (Σλομποντνα Νταλματσια) που εδρευει μαλιστα στο Σπλιτ. Και μην ξεχναμε οτι split= χωριζω στα αγγλικα. Τυχαια ειναι ολα αυτα?

Ανώνυμος είπε...

και κατι λιγο πρωιμο (σαν τον σοσιαλισμο που γνωρισαμε).
Επειδη η μονοπροσωπη διευθυνση της κε του μπλοκ θα το σχολιασει οπωσδηποτε συντομα
ενα πρωτο αν και οχι πρωτολειο ονομα(καλυτερα προταση για ονομα)
για την "σοβαρη" συνιστωσα
ΕΑΚΚΕ
ειναι ευθυμο, ευκολομνημονευτο,και εχει ουσια και οχι και τοσο φοιτητικη ακροστοιχιδα. Απο πολλες αποψεις ιδανικο
Εργατικο(η Επαναστατικο) Αντικαπιταλιστικο Κομμα Κομμουνιστικη Επαναθεμελιωσης η τελωπαντων ΕΕΑΚΚΕ (και τα δυο!)

ο δικος σου απο πρωτευουσα (ξες εσυ)

Υ.Γ για την διαλεκτικη του ΝΑΡ για τον μυστακοφορο συντροφο αλλα και το εγχειρημα της Σοβιετιας κολαει το προαναφερθεν η Επιστημη της Αθλιοτητας

KOMMANTO είπε...

Kάτσε ρε Απολίθωμα? Τί εννοείς βρωμούσε ανθρωπίλα? Από τα πτώματα των μπολσεβίκικων στελεχών? Άμα είναι κατα τη διάρκεια της οικοδομησης του βασιλείου της ελευθερίας να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, άσ'το καλύτερα.Καταναγκαστική εργασία... το προτιμώ. Αυτοί δηλαδή-μεταξύ τους και πολύ διαννοούμενοι, που ο Λένιν έλεγε ότι η έλλειψη τους μας παει πίσω- που δολοφονηθηκαν ήταν πράκτορες? Μη τρελαθούμε.
΄Οσο ήταν πράκτορες και οι ελασίτες που δολοφονήθηκαν πισώπλατα στο μπούλγκες και στα υπόγεια της ρουμανικής ασφάλειας από τους έλληνες σταλινικούς.
Είναι δυνατόν να υπερασπίζεστε αυτή την περίοδο? ΝΙΣΑΦΙ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι, ρε συ, αυτό εννοούσα, μες στο μυαλό μου. Αλλά νέου τύπου, σοβιετική ανθρωπίλα.
Κοίτα να δεις, επειδή άμα είμαστε συνεπείς αναρχικοί τα ίδια έκαναν κι ο λένιν κι ο τρότσκι με τον μονοκομματισμό, τη μονοπρόσωπη διεύθυνση και την κροστάνδη, επειδή είναι ποστ για τη νΚα κι η συζήτηση πήγε στο 89 και τον στάλιν (θαύμα, θαύμα!) κι επειδή αυτές τις μέρες κάθομαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή κι έχω γίνει λίγο επιθετικός και δεν ελέγχω τα νεύρα μου, άμα είναι να φαντασιωνόμαστε μεταξύ μας ιδεατές καταστάσεις που να μυρίζουν καμάι, άσ' το καλύτερα.
Καταναγκαστική μαλακία, το προτιμώ.

Είναι δυνατόν να βλέπετε τόσο αντιδιαλεκτικά αυτή την περίοδο;
ΝΙΣΑΦΙ

μπαγουδο είπε...

εντάξει, δεν είναι δυνατόν κι εσύ να τη βλέπεις τόσο αντιδιαλεκτικά από την ανάποδη, κακό πράγμα ο ετεροπροσδιορισμός.

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε είσαι πολύ απολίθωμα.έλεος
κάνε κάνα τρισάγιο στα πτώματα και άναψε το καντιλακι διπλα στα καδρα.

μεταμοντέρνος

Dimitrov είπε...

Ήθελα και εγώ να προσθέσω την άποψη μου επί του θέματος….
αλλά δεν θα πω την τωρινή μου άποψη για τη δεν αξίζει και την έχω βαρεθεί αυτή την άλιωτη καραμέλα πολλά χρονιά ,τώρα (ειδικά στο πανεπιστήμιο σιχάθηκα )…
όταν πήγαινα τρίτη γυμνασίου αυτό που έλεγα είναι ότι για να τον βρίζουν αυτοί που εκμεταλλεύονται τον κόσμο θα ήτανε σωστός, τώρα έχω κατάληξη ότι εαυτό που έλεγα τότε ήταν απόλυτα σωστό, δες, όταν κάνουμε κουτσουκέλες και αποκλίνουμε από τους στόχους και της αξίες μας, μας λένε μπράβο (και το σύστημα έχει πόλους τρόπους για να σου λέει μπράβο, να χαίρεσαι και να μην το καταλάβενεις κιόλας) όταν κάνουμε το σωστό μας βρίζουν…
το θεωρό το λιγότερο ανώφελο να γράψω κάτι πιο ανεβασμένο ποιοτικά σε ανθρώπους που μάλλον έχουμε διαφορετικά κριτήρια.

Υ.Γ: έχω κατάληξη ότι η συνέπια ενός κομμουνιστικού κόμματος φαίνεται στην στάση του όσο αφορά εκείνη την ιστορική περίοδο…

Ανώνυμος είπε...

Για τη ΝΚΑ συνολικά, η άποψή μου είναι πως πρόκειται για μια σύγχρονη κομμουνισική οργάνωση νεολαίας με ΟΛΑ τα κουσούρια που άφησε η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ... Η ΝΚΑ δίνεαξιόλογες μαχες σε όλα τα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να μπορεί ακόμα να αποβάλλει πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα η φτωχή και πολλές φορές ανούσια εσωοργανωτική ζωή (η ΚΝΕ είναι πολύ χειρότερα σας βεβαιώ...), η εσωτερική αντιπαράθεση διαφορετικών ρευμάτων που διεξάγεται πολλές φορές με άσχημο τρόπο, η υποτίμηση της ανάγκης για θεωρητική μελέτη, οργανωτική ανάπτυξη.. Όμως η ΝΚΑ τα έχει εντοπίσει (γιαυτό κάνει και Συνέδριο) και το κυριότερο δεν φοβάται να τα επι ΔΗΜΟΣΙΑ... Κάτι που σε άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις όπως η ΚΝΕ ούτε με το κυάλι δεν το βλέπεις...

KOMMANTO είπε...

Κανείς δε μιλάει για ιδεατές καταστάσεις, αλλά το ποιόν θα σκοτώσουμε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του προλεταριάτου δε θα το παίρνει απόφαση ο κάθε Στάλιν για να κυριαρχήσει στη συνέχεια στο κόμμα.Θα το πάρει απόφαση το προλεταριάτο μέσα από τις συνελεύσεις του. Και όποιος δεν το δέχεται αυτό σημαίνει ότι θέλει ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και όχι επανάσταση.

ουγκ, ουγκ! είπε...

Πιο πλουσια η εσωοργανωτική ζωη της νκα απο της ΚΝΕ???
Θυμισε μου το τελευταίο συνέδριο της, τις τελευταίες εκλογές της για ανάδειξη νεων οργάνων, πως επιτυγχάνεται ο εσωοργανωτικος έλεγχος στη νΚΑ???
Για να μη μιλήσουμε για την ιδεολογική δουλειά..

@ απολίθωμα
κανα σχόλιο για απεργια?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ουγκ μόνο και μόνο η αντιπαράθεση απόψεων μέσα στη ΝΚΑ σε συνδυασμό με τις πετυχημένες πολιτικές και κινηματικές επιλογές της οργάνωσης τα τελευταία χρόνια (φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα '06-'07, συμμετοχή στη νεολαιϊστικη έκρηξη του δεκέμβρη '08), έχουν εξασφαλίσει απείρως πλουσιότερη εσωτερική ζωή, από ότι στην ΚΝΕ... Απο κει και πέρα θα συμφωνήσω πως υποτιμήθηκε πολύ το οργανωτικό ζήτημα (εξ ου και το ότι συγκαλεί το 3ο Συνέδριο με μεγάλη καθυστέρηση..). Ο εσωοργανωτικός έλεγχος στη ΝΚΑ επιτυγχάνεται με το να οικοδομείται σιγά-σιγά και με δυσκολίες ένας πολιτισμός που θα επιτρέπει στις κάθε φορά μειοψηφίες να εκφράζονται, χωρίς να ακυρώνεται η εφαρμογή των αποφάσεων της οργάνωσης...
Τέλος, για τη σημερινή απεργία, εκτίμηση δική μου, είναι πως το ΠΑΜΕ είχε γύρω στους 10.000 διαδηλωτές, η "Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων" γύρω στις 8-9.000 διαδηλωτές και η ΓΣΕΕ γύρω στους 1.000 διαδηλωτές. Πετυχημένη η επιλογή των πρωτοβάθμιων σωματείων να συγκρουστουν με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κομάντο σε παραπέμπω στο κείμενο για τον σερζ και τις αναμνήσεις του (θα το βρεις καμιά δεκαριά θέσεις πιο κάτω). Αν έχεις πάρει το βιβλίο ακόμα καλύτερα. Διάβασέ το, αγνόησε την άθλια μετάφραση κι έλα να συζητήσουμε μετά αν τις διάφορες εκτελέσεις τις έκανε ο στάλιν κι ο κάθε στάλιν.
Δε θυμάμαι αν το συμπεριέλαβα ή το κράτησα για τη συνέχεια, πάντως ο σερζ διηγείται ένα επεισόδιο με τον τρότσκι κι αντιπροσώπους της διεθνούς που διαμαρτύρονται για τις εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων.
Οπότε ο τρότσκι ξεσπάει και λέει ότι έχει αγανακτήσει με τον μικροαστισμό τους και πολύ θα ήθελε να τους δει τι θα έκαναν στη θέση του. Το πρόβλημά μας δηλ δεν είναι οι πολιτικές εκτελέσεις, αλλά αν αυτές στρέφονται κατά των μελών του κόμματος; Ή είναι να καταργηθούν τα στρατοδικεία και να κάνουμε συνελεύσεις για να δούμε ποιον θα σκοτώσουμε;
Δεν υπερασπίζομαι τίποτα, αλλά να βλέπουμε κάποια πράγματα στο κλίμα της εποχής τους και να πάψουμε να τα φορτώνουμε σε μία προσωπικότητα.
Αυτό είναι ο ορισμός της αντι-διαλεκτικής (κατά το αντι-θεσμοί).

-Έχεις δίκιο για τον ετεροπορσδιορισμό. Οι ανόητες κριτικές ενεργοποιούν αντανακλαστικά και σε τελική ανάλυση προβοκάρουν την αυτοκριτική ικανότητα.
Βγήκα έξω με την απεργία, έπαιξα και λίγο μπάσκετ, ξελαμπίκαρα και τώρα θα το αντιμετωπίσω καλύτερα πιστεύω. Περισσότερη κριτική για το σύντροφο με το μουστάκι προσεχώς -έχει και γενέθλια στα κοντά.

-Είμαι και φαίνομαι απολίθωμα.
Θέλω να βρω ένα εικονοστάσιο και να βάλω μια αφίσα του στάλιν για να του ανάβω κεράκια όπως κάνει ο τραμπάκουλας με το λένιν. Στην αθήνα, στο σπίτι που νοικιάζει η μπρέζνιεβα, έχει στον τοίχο ένα τέτοιο μαραφέτι, αλλά δε με αφήνει να τη βάλω κι ας την παρακαλάω.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Έντονη ζωή (οργανωτική) δεν είναι να σκοτώνεσαι με τον απέναντι. Για το δημόσια, θα συμφωνούσα με τον ένγκελς που λέει ότι ένα κόμμα που κάνει δημόσια αυτοκριτική κι ανοιχτή συζήτηση, όχι μόνο δεν χάνει απέναντι στον αντίπαλο, αλλά δείχνει πόση δύναμη έχει να συζητά τέτοια θέματα δημόσια. Επίτρεψέ μου παρόλα αυτά να θεωρώ ότι στην περίπτωση του ναρ ειδικά δεν έχει να κάνει με κάποια δύναμη, αλλά με αδυναμία κληρονομημένη από τον τρόπο λειτουργίας της εαακ.
Από εκεί και πέρα ο καθένας πολεμά κάποια πράγματα όπως μπορεί και καταλαβαίνει και ισχύει για όλους μας ότι θα μπορούσαμε και καλύτερα.

Μιας κι ο λόγος περί 89 και στάλιν κρίνω σκόπιμο να παραθέσω και πάλι λίγο κώστα κάππο από άρθρο του στο ριζοσπάστη -αφότου έφυγε από το κόμμα.

Η στάση μας απέναντι στο στάλιν είναι λυδία λίθος για να κρίνουμε αν ένας είναι κομμουνιστής ή όχι. Όποιος τάσσεται εχθρικά προς το στάλιν είναι δειλός αντικομμουνιστής. Θυμάμαι για αυτό το φίλο μου τον νίκο κοτζιά. Κριτική και αυτοκριτική για το στάλιν είναι δεκτή, αλλά όχι ξεθεμελίωμα των πάντων και ταύτιση με τον χίτλερ. Αν δεν υπήρχε ο σοβιετικός λαός με επικεφαλής το στάλιν, η γερμανική σημαία μπορεί να κυμάτιζε ακόμα στην ακρόπολη.
Αυτά και καλά κρασιά!

Το θυμήθηκα με αυτό που έλεγε ο ντιμιτρόφ. Όποιος θέλει να βοηθήσει στην κριτική, ας την κάνει με σοβαρούς όρους, χωρίς να αποθεώνει ένα ιστορικό πρόσωπο από την ανάποδη.

-Ουγκ οι πληροφορίες μου από αθήνα είναι ότι τόσο εμείς όσο και το εξωκοινοβούλιο είχαν πάρα πολύ κόσμο και θύμισαν εποχές γιαννίτση.
Δυστυχώς για τη θεσσαλονίκη όπου βρέθηκα δε μπορώ να πω ακριβώς το ίδιο. Ο κόσμος στο παμε ήταν πολύς, πολύ περισσότερος από τις 10 φλεβάρη, αλλά -κατά την προσωπική μου άποψη κάτω από τις ανάγκες της περίστασης. Σίγουρα όμως πολύ ενθαρρυντικό βήμα για τη συνέχεια, αρκεί αυτή να υπάρξει, γιατί η γσεε την τουφεκιά της την έριξε, το καθήκον της το έκανε.

Η άλλη πορεία τέλειωσε στο υπουργείο περίπου ταυτόχρονα κι ήταν πολύ μικρότερη. περίμενα να δω το εξωκοινοβούλιο που είχε άλλη συγκέντρωση στην καμάρα, αλλά κατάλαβα γρήγορα ότι στην πορεία ήταν όλοι μαζί πλην λακεδαιμονίων. Με βάση αυτό θεωρώ τον κόσμο που μάζεψαν απογοητευτικά λίγο. Οι συγκεντρώσεις ήταν κανά δίωρο πριν της αθήνας κι αυτό αποθάρρυνε μεγάλο μέρος του φοιτηταριάτου να έρθει. ήταν σοφή κίνηση όμως γιατί γλιτώσαμε τη βροχή που άρχισε να πέφτει προς το τέλος.

Μετά το υπουργείο η ακ συνέχισε προς το πανεπιστήμιο, πήγε να σπάσει τις μπάρες που κλείνουν την είσοδο του αριστοτελείου στα αμάξια, και έγινε χοντροειδής παραβίαση του ασύλου από τους μπάτσους μία από την πάνω πλευρά, την αγ. δημητρίου μέχρι την κτηνιατρική κι άλλη μία από την εγνατία, όπου κυνήγησαν τους διαδηλωτές μέχρι το κτίριο της πρυτανείας κι άρχισαν να χτυπάνε τα τζάμια. Συλλήψεις ευτυχώς δεν υπήρξαν, αλλά το γεγονός από μόνο του είναι πολύ χοντρό και δίνει συνέχεια σε αυτά που έγιναν στο πολυτεχνείο.
Στο καπάκι έγινε κάτι σαν συνέλευση, αποφασίστηκε κατάληψη της πρυτανείας μέχρι αύριο, έγινε κάλεσμα για γύρο συνελεύσεων στις σχολές αύριο, με στόχο κάποια κινητοποίηση, πιθανότατα μες στην επόμενη εβδομάδα.
Αυτά σε γενικές γραμμές από το ιντυμίντια-σφυροδρέπανο, μείνετε συντονισμένοι για νεότερα...

kollaps είπε...

Dimitrov και τον Πολ Ποτ και την Αλβανία του Χότζα βρίζουν οι αστοί και χρησιμοποιούν για αντικομμουνιστικά επιχειρήματα, μήπως να πούμε και γι'αυτούς οτι αφού τους βρίζουν οι αστοί καλοί θα ήταν; Δεν είπαμε να πιάνουμε τη σταλινολογία και την επικέντρωση σε πρόσωπα, αλλά μην χρησιμοποιούμε και σαθρά επιχειρήματα για την υπεράσπισή του. Επίσης αυτό που είναι η τωρινή γραμμή του ΚΚΕ δεν είναι "κριτική και αυτοκριτική" για την περίοδο Στάλιν μέσα στα πλαίσια και στο κλίμα της εποχής με την "ανθρωπίλα" κλπ, είναι ΑΠΟΘΕΩΣΗ ειδικά αυτής της περιόδου. Και εντελώς αντιμαρξιστική ερμηνεία για την αλλαγή με τον Κρούστσεφ και άλλα πολλά.

Απολίθωμα για τις εκλογές στον Πειραιά δεν ξέρω τι έχεις ακούσει, αλλά Κνίτες συνάδελφοί μου κατηγορούσαν τα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία (βιβλίου χάρτου, ΣΜΤ, Wind κλπ) σαν "ξεπουλημένα και εργοδοτικά" και άλλα ωραία. Αυτό λες να το χουν ψάξει οι Κνίτες της σχολής μου και να το ξέρουν ή μάλλον είναι ψευδής πληροφόρηση και συνειδητή γραμμή λασπολογίας από την ηγεσία της ΚΝΕ;

haridimos είπε...

@ Ανωνυμος 7:11μμ
Δεν νομίζω πως ήταν επιλογή των πρωτοβάθμιων σωματείων να γίνει τζέρτζελο με τα ΜΑΤ στο Συνταγμα. Μάλλον επιλογή των δεύτερων ήταν..

@ κollaps
δεν ξερω τι λενε στον πειραια, αλλά πρόσφατα ο Ριζοσπάστης ανέφερε το ΣΜΤ σαν ταξικό σωματείο που συμμετείχε σε κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ στη Hol.

Dimitrov είπε...

Αν σε ρωτήσω να κανείς κριτική στον Πολ Ποτ και στον Χότζα φαντάζομε ότι η κριτική σου θα είναι σοβαρή-πολιτική και δεν θα έχει καμιά σχέση με τα ουμανιστικά της αστικής προπαγάνδας (που εδώ που τα λεμέ δεν τους πόληβρίζει κιόλας ) σε αντιθέσει με τον ακατονόμαστο που η κριτική σου τείνει να ταυτιστεί με αυτή τις αστικης ταξης. Μην βιαστής να απαντήσεις, σκέψου λίγο πρώτα και προς θεού μην μου απάντησης «ένας κνιτις από την σχολή μου, μου είπε…. μια κοπέλα από το χόριο μου άκουσε….» και διαφορά τέτοια έτσι και αλλιώς δεν πρόκριτε να απαντώ σε ότι και να γράψεις (την έκανα την ψυχοθεραπεία μου για σήμερα…)

kollaps είπε...

Χαχα, ε τι να κάνω ρε φίλε, αφού έκανε ερώτηση στη συνέλευση για τα σωματεία και τα είπε ξεπουλημένα και εργοδοτικά, τι να το κάνουμε τώρα ;p Και το φώναζε κιόλας και το έλεγε με ύφος "πωπω σας την είπα τώρα". Ή εκτός γραμμής ήταν (δεν το νομίζω) ή αυτή είναι η γραμμή του ΚΚΕ, απλά πράγματα.

Η κριτική μου για τον Στάλιν ταυτίζεται με της αστικής τάξης, οκ. Μιας και δεν έκανα την παραμικρή κριτική στον Στάλιν στο παραπάνω σχόλιο, είναι προφανές οτι για σένα η οποιαδήποτε κριτική στον Στάλιν (και την ανάλογη περίοδο) ταυτίζεται με της αστικής τάξης. Καταλήγετε στο σχιζοφρενές κριτήριο οτι για να είναι κάποιος σοβαρός αριστερός και κομμουνιστής πρέπει να μετράει τα λόγια του όταν αναφέρεται στον Στάλιν. Μην τυχόν και τον κατηγορήσει για κάτι περισσότερο από "λάθη και υπερβολές", τσουπ πέρασε με την πλευρά των αστών. Όσον αφορά το παράδειγμα μου με τον Πολ Ποτ και την Αλβανία επί Χότζα, νομίζω έγινε σαφές τι ήθελα να πω. Παρεμπιπτώντως, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας το αναφέρετε ακόμα ως λαϊκή δημοκρατία;

kollaps είπε...

Α, και αν με ρωτήσεις για τον Πολ Ποτ, χωρίς να το χω πολυψάξει μάλλον θα σου πω οτι ο τύπος ήταν μανιακός και επικίνδυνος, σίγουρα ακατάλληλος για επικεφαλής της όποιας σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Καμπότζη. Δεν ξέρω αν το λένε και οι αστοί αυτό, η κοινή λογική λέει πάντως οτι δεν είναι αυτό το σοσιαλιστικό μέλλον που πρέπει να προβάλλουμε. Ακόμα κι αν μύριζε "ανθρωπίλα". Αλήθεια, γιατί να μην το λέμε και για τις περιπτώσεις Καμπότζης και Βόρειας Κορέας οτι η σοσιαλιστική οικοδόμηση είχε αντιφάσεις και μύριζε "ανθρωπίλα"; Μπορούμε να τα εξηγήσουμε όλα με αυτό.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ο πολ ποτ μύριζε την ανθρωπίλα της καμπότζης και ναι ήταν και λίγο μανιακός. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι πρότυπο για μίμηση για μια προηγμένη χώρα του δυτικού κόσμου που θα προχωρήσει στη δική της επανάσταση. Η διαφορά με το στάλιν και τους σοβιετικούς είναι ότι πέρα από δικές τους ιδιαιτερότητες της εποχής, εκφράζουν και κάποια πράγματα που θα αντιμετωπίσουμε μπροστά μας και στην επανάσταση του μέλλοντος, από τις σχέσεις πόλης-χωριού και μια ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική περικύκλωση μέχρι τις ε-χ σχέσεις.

Πέρα από αυτό ξαναδιάβασε τα σχόλια και δες ότι ο κακός χαμός ξεκίνησε από τη φράση: μα πώς γίνεται να υπερασπίζεστε αυτή την περίοδο; Πες μου σε παρακαλώ την ουσιαστική διαφορά -όχι τη διαφορετική διατύπωση- με μια αστική προσέγγιση στο παραπάνω.
Χωρίς να χρεώνω κανέναν στους αστούς, μην το γυρίσουμε αλλού πάλι.

ουγκ, ουγκ! είπε...

ανωνυμε μη διαβαζεις TVXS για τα νουμερα και μην απαντας με "αριθμούς πριν".

Τεσπα δε θα τις μετρησουμε.

Απο φίλους μπρεσνιεφ πάντως ακούω οτι ειχε το ΠΑΜΕ αθηνα στο νερό 30.000!!

κόκκινοςδρόμος είπε...

Κάτι για ονομασίες και ΝΑΡ λέγατε...
Λοιπόν: ΔΙΑ.ΣΠΑ.ΣΥ (Κόμμα μεταμοντέρνου τύπου)

(=Δια.λεκτική Σπα.ρτακιστική Συ.στάτεση)

Στη μικρή μας πασοκική πόλη είχαμε πραγματικά πολύ κόσμο για τα δεδομένα εδώ και παρόλο που και οι πασοκο-συνασπισμενο-εακκιτο-α/καπίτες δεν είχαν λίγο, τους "κοντράραμε" από άποψη κόσμου και μπορεί να ήμασταν και την πορεία περισσότεροι!

κόκκινοςδρόμος είπε...

ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Οργάνωση-ΚΟμμουνιστική ΜεταΜοντέρνα Αριστερά)

Y.Γ ίσως επανέλθω και με άλλα εμετικά

Ανώνυμος είπε...

Η πορεία στην αθηνα ήταν πραγματικά μαζική. Εδώ η αστυνομία έδωσε 27000 συμμετοχή, οπότε μάλλον μιλάμε για τριπλάσιο αριθμό. Για το ΠΑΜΕ το σίγουρο είναι ότι όταν οι πρώτοι έφταναν ομόνοια από πανεπιστημίου,ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει τα τελευταία μπλοκ από ομόνοια, με πυκνή ροή. Αυτό μάλλον δεν είναι μόνο 10000. Και η άλλη πορεία ήταν μαζική.Τεσπα, το σημαντικό είναι ότι κατέβηκε πολύς κόσμος και αυτό στα πλαίσια της τρομοκρατίας που ασκείται είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε...

κόκκινοςδρόμος είπε...

"μπορεί να ήμασταν και (σ)την πορεία περισσότεροι!"
εννοώ συγκέντρωση ΠΑΜΕ και μετά πορεία
Συγκέντρωση ΓΣΕΕ και μετά πορεία. Το διευκρινίζω γιατί έτσι άτσαλα που το έγραψα μπορεί να παρερμηνευτώ

Ανώνυμος είπε...

@ ΚΟΜΜΑΝΤΟ

Ρε κομμαντο δεν ειναι τοσο απλα τα πραματα γενικα το κανεται αυτο ολη την ωρα εσεις οι αντισταλινικοι, ειναι πολυ ευκολο να πεις οτι ο Σταλιν ηταν εξουσιαστικος κτλ κτλ. Αλλα αυτο που δεν εχει αναρωτηθει κανεις απο σας ειναι: "Τι θα εκαναν αλλοι στην θεση του?"..Η εποχη του Σταλιν ειναι μια πολυ ταραγμενη ιστορικη περιοδος γενικα εξω και μεσα στο σοσιαλιστικο στρατοπεδο και νομιζω οτι σχεδον ολη η αριστερα κρινει τον Σταλιν παρα πολυ αντι-κομμουνιστικα και κυριως πολυ αντι-σοβιετικα...Για παραδειγμα..Πως θα αντιμετωπιζες εσυ τον Τροτσκι αν το 1926 ελεγε στο συνεδριο για επανασταση μεσα στην επανασταση,οπλιζε τους ¨"οπαδους" της αριστερης αντιπολητευσης και εσπαγε συνελευσεις για να μην βγαλουν αποφασεις υπερ της πλειοψηφιας? Εγω θα εκανα οτι εκανε και ο Σταλιν.. Αν και δεν εχω αντιρρηση οτι ο Τροτσκι ειχε καλεσ προθεσεις :D

raskolikas είπε...

kollaps δεν αξίζει να συζητάει κανείς σοβαρά μαζί σου. Όταν ξεπεράσεις το φοιτηταριακό σύνδρομο της ατάκας στη συνέλευση "πετάω ένα πυροτέχνημα" μπορεί και να μιλήσουμε.

Γιατί, εσύ ξέρεις τι γινόταν στην Αλβανία επί Χότζα; Στην Καμπότζη επί Πολ Ποτ;
Ποιες είναι οι πηγές σου; Κατάγραψέ τες. Γράψε, το Α βιβλίο, το Β άρθρο, η Γ ταινία...

Μίλησες για Βόρεια Κορέα.
Δες ένα παράδειγμα, για να καταλάβεις πόσο βαθιά νυχτωμένος είσαι κι εσύ (και όλοι μας).
Πριν από ένα χρόνο περίπου το καθεστώς της Β. Κορέας συνελαβε δύο κινεζοαμερικάνες δημοσιογράφους επειδή έκαναν ρεπορτάζ για τη Β. Κορέα (προφανώς εναντίον της) με την κατηγορία ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Πέρασαν από δίκη και τις καταδίκασαν σε πολλά χρόνια φυλάκιση.

Λίγες βδομάδες μετά, έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ ο Μπιλ Κλίντον, προφανώς με εντολή της υπουργού γυναίκας του, για να ζητήσει την απελευθέρωσή τους.

Και συμβαίνει το εξής απίστευτο: Η Β. Κορέα δίνει χάρη στις δημοσιογράφες, και ο Μπιλ τις παίρνει μαζί του φεύγοντας! Ακόμα και στα αστικά ΜΜΕ τους ξέφευγε (τόσο στούρνοι που δεν μπορούσαν να διαβάσουν πίσω απ' τις λέξεις) ότι το καθεστώς της Β. Κορέας κρατούσε τις δημοσιογράφους για να καταφέρει να ζητήσει επικοιωνία.

Μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αυτή η φράση;

Λέει η αστική προπαγάνδα ότι το καθεστώς είναι απομονωμένο. Δεκτό, είναι όντως έτσι, το ερώτημα όμως είναι, είναι απομονωμένο επειδή έτσι θέλει η Β. Κορέα ή μήπως επειδή το απομονώνουν οι υπόλοιποι;
Φαντάσου, ολόκληρο κράτος αναγκάστηκε να.. κρατήσει ομήρους δημοσιογράφους, για να τραβήξει την προσοχή, για να τους αναγκάσει να μιλήσουν μαζί του!!

Ασχολήθηκες ποτέ με την πολιτική "μαστίγιου και καρότου" που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια οι ΗΠΑ απέναντι στη Β. Κορέα; Με το γεγονός ότι τη μια στιγμή οι πρεσβευτές συζητούν και προσπαθούν να τα βρουν, και την άλλη ο πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς καμία αφορμή, χωρίς να γίνει τίποτα, σε δημόσιο λόγο του την εντάσσει στον "άξονα του κακού"; Με το γεγονός ότι η Β. Κορέα ξεκίνησε πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων για να λύσει τα ενεργειακά της προβλήματα, οι ΗΠΑ την έπεισαν να το σταματήσει και σε αντάλλαγμα θα πρόσφεραν πετρέλαιο, οι βορειοκορεάτες επιδεικτικά ανατίναξαν τον πύργο ψύξης για να δείξουν ότι είναι πρόθυμοι, και τελικά παραδόθηκε μόνο ένα μέρος του πετρελαίου κι αυτό με τεράστια καθυστέρηση;

Τα 'χεις ψάξει αυτά καθόλου; Ή σου αρκεί μόνο η (αντιδιαλεχτική) δαιμονοποίηση στο επίπεδο του συμβολισμού;
Γιατί περί αυτού πρόκειται στην τελική, περί καθαρού συμβολισμού. Εκτοξεύουμε ένα "καθεστώς βόρειας Κορέας" και το αφήνουμε στον αέρα. "Όλοι ξέρουν τι γίνεται εκεί". Ωραία, πες μας τί γίνεται; "Όλοι ξέρουν, μην το παίζεις πως δεν ξέρεις".

sniper είπε...

Ρασκωληκα συγνωμη αλλα αν νομιζεις οτι αυτα που ειπες για τη Βορεια Κορεα συνηγορουν υπερ της τοτε τι να πω.... Να παραβλεψουμε δηλαδη το γεγονος οτι την κυβερναει ενας μισοτρελος που πηρε την εξουσια απο το μπαμπα του και εχει στειλει με τα λογια και τα εργα του στο πυρ το εξωτερον Μαρξ, Εγκελς και Λενιν και να πουμε μπραβο που απελευθερωσε δυο εγκαθετες μετα απο παρεμβαση του Κλιντον? Δυστυχως οταν ο Λενιν ελεγε οτι οποιαδηποτε μορφη δικτατοριας του προλεταριατου ειναι καλυτερη απο την αστικη δημοκρατια, δεν ειχε στο μυαλο του τους "μεγαλους ηγετες" Κιμ ιλ Σουνγκ και Κιμ ιλ Γιονγκ, οπως αυτοαποκαλουνται. Κι εμεις χρειαζεται να κοιταξουμε πισω απο τα συμβολα, γιατι μονο αυτα εχουν μεινει να θυμιζουν Σοσιαλισμο εκει περα. Το οτι οι αστοι βγαζουν φλυκταινες ενατιον τους δεν σημαινει οτι ειναι αυτοματα αξιοι του θαυμασμου μας.

alekosr είπε...

Τι εγινε θεσσαλονίκη?
έμαθα ψοφια πράγματα
κανα 5000 όλοι μαζί.
εδώ αθήνα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα
δεν μέτρησα γιατι στο συνταγμα σπρωχνόμασταν και κλοτσαγαμε αλλα από ξενα site έλεγαν για 35.000 οπότε για αρχή του κινηματος καλά ήταν
τωρα για τη νΚΑ και το συνεδριο της
νομίζω ότι τα παρασκήνια θα μας κρατησουν συντροφια για πολλές κρυες νυχτες ακομη και σε μας που δεν ειμαστε πλεον νεολαιοι
αλλά και εσείς στη Θεσσαλονικη ειστε ατυχοι έχετε γνωρισει κυρίως το άσχημο πρόσωπο της νΚΑ και λόγω της αδυναμίας των εαακ επάνω για αρκετα χρόνια, εκείνοι ήταν που έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά...
να σας ρωτήσω κάτι εσάς που τα ξέρετε
Το συνέδριο της κνε πότε γίνεται? Θα έχει και κει γέλιο και τζέρτζελα στυλ επανεθεμελίωσης ή εσείς τα χετε θεμελιώσει όλα? Θα υπάρξει κανα νέο ρεύμα αποχωρησης από το κόμμα?
Πάντως το ποιο σημαντικό ραντεβού είναι 27-28/03/2010 πανελαδικη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντε να το χτιζουμε σιγα σιγα και φυσικα νέο απεργιακό ραντεβού τον Μαρτιο
2.500.000 κόσμος υπολογίστηκε ότι συμμετείχε στην απεργία εχθες

raskolikas είπε...

"Σύντροφε Φάντασμα", αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα και να παίρνεις θέση για την άλλη άκρη του πλανήτη χωρίς να γνωρίζεις τι συμβαίνει, με μοναδική πηγή σου τα αστικά ΜΜΕ. Τα υπόλοιπα είναι δικά σου συμπεράσματα.

Πρώτον, τη φύση του καθεστώτος (φεουδαρχικό, καπιταλιστικό, σοσιαλιστικό) θα την κρίνεις από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μέσων παραγωγής, και όχι από το πολιτικό εποικοδόμημα. Η δημοκρατικότητα ενός σοσιαλιστικού καθεστώτος θα καθοριστεί από την συγκυρία, ιστορική και γεωγραφική. Έχω διαβάσει ότι ο Kim Jong Il κάνει ανοίγματα στην αγορά τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας στην ουσία με καθυστέρηση την κινέζικη πορεία, ωστόσο οι βασικοί τομείς της οικονομίας παραμένουν κρατική ιδιοκτησία.
Το αν είναι διάνοια, μισότρελος ή θεότρελος δεν μπορώ να το ξέρω, ούτε και παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. (Η παράνοια του Χίτλερ φταίει για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης?) Ακόμα και τις δυνατότητες του βορειοκορεάτικου λαού για απεμπλοκή από τυχόν εκφυλισμένο καθεστώς θα πρέπει να τις δεις με βάση τη συγκυρία. Όλος ο πλανήτης είναι στραμμένος εναντίον τους, τους απειλούν ανοιχτά ακόμα και με πυρηνική επίθεση.

Δεύτερον, η ιδεολογία που καθοδηγεί το βορειοκορεάτικο καθεστώς ΔΕΝ είναι η μαρξιστική-λενινιστική. Οι ίδιοι, ήδη από την εποχή του Kim Il Sung, κάνουν λόγο για την ιδεολογία "juche", και στις επίσημες ιδεολογικές εκδόσεις τους γράφουν ότι ο μ-λ δεν επαρκεί για να καλύψει τα κινήματα και την οικοδόμηση σήμερα, ότι χρειάζονται νέες επεξεργασίες που η juche έρχεται να καλύψει, και κάτι τέτοια.

Τρίτον, από τη γέννησή του το καθεστώς δήλωνε ότι δεν ήταν σοσιαλιστικό (εργατική δικτατορία του προλεταριάτου) αλλά λαϊκοδημοκρατικό, στη μαοϊκή γραμμή για συνεργασία και συνύπαρξη της εθνικής αστικής τάξης με το προλεταριάτο. Μιλούσε ωστόσο για "οικοδόμηση του σοσιαλισμού"

Παρεμπιπτόντως, το ζήτημα λαϊκή δημοκρατία VS σοσιαλιστική δημοκρατία με προβληματίζει κι εμένα πολύ. Ομοιότητες και διαφορές των δύο, πότε και γιατί χρησιμοποιήθηκε το καθένα κλπ.

Κατά τη γνώμη μου, κανένας, ούτε το ΚΚΕ, δεν θεωρεί τη Βόρεια Κορέα ως σοσιαλιστική χώρα. Για το ΚΚΕ, αν έχω καταλάβει καλά από τις θέσεις του (προηγούμενο συνέδριο) η Βόρεια Κορέα εντάσσεται στον αντιιμπεριαλιστικό άξονα, πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο. Αυτό δεν σημαίνει εξιδανίκευση του καθεστώτος, ούτε ανακήρυξή του σε πρότυπο.

Σημειώνω ότι η άποψή μου βασίζεται κατά πολύ στο άρθρο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=582666

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι ρέκτες που ασχολούνται με τον κομμουνιστή βασιλιά της Κορέας (τον μπαμπά του διαδέχτηκε στην ηγεσία της ΛΔ ο Κιμ...) θα ήταν κρίμα να το χάσουν, σας δίνω το λινκ με το κείμενο διαφωνιών της ΟΒ Θεσσαλονίκης της ΟΕΝ (νεολαία του ΕΕΚ) μπροστά στο 3ο συνέδριο της οργάνωσης: http://oen-thes.blogspot.com/2010/02/3.html
Ελπίζω η ΚΕ του μπλοκ να τις μελετήσει σε βάθος και να τοποθετηθεί έγκαιρα.

ΚΟΥΤΒΗΣ είπε...

Λίγα με την βόρεια Κορέα ....

http://www.youtube.com/watch?v=3jM9Qzs9isY

sniper είπε...

Ρασκωληκα πολυ ενδιαφερον το κειμενο! Βεβαια με γειωσε το λινκ πεντε-εξι φορες μεχρι να ανοιξει, αλλα πανω που ημουν ετοιμος να σε ενημερωσω τσουπ! ανοιξε. Και βεβαια στα σχολια συνανταμε τον κλασικο αντεξουσιαστη που βαριεται να διαβασει κειμενο που δεν ειναι γραμμενο στα greeklish, ειναι παραπανω απο 500 λεξεις και δεν εχει μεσα τη λεξη "μπατσος". Παρεπιπτοντως, δεν χρεωνα σε σενα το σκεπτικο που στηλιτευα στο προηγουμενο σχολιο μου. Δικα μου συμπερασματα ναι, αλλα δεν "φωτογραφιζα" εσενα.

Τωρα, για τη Βορεια Κορεα ως λαικη δημοκρατια θα ελεγα απο αυτα που εχω δει και εχω διαβασει (συμπεριλαμβανομενου και του αρθρου που μουτ επισημανες) οτι ο "μεγας" ηγετης Κιμ ιλ Γιονγκ αντιλαμβανεται τη λαικη δημοκρατια ως "πεφωτισμενη δεσποτεια" με ολιγη απο Μαρξ, Ενγκελς, Λενιν, Μαο και μπαμπα. Και κατι αλλο: στον καπιταλισμο ας ειναι και μιοτρελος, ας ειναι και καθυστερημενος, ας ειναι και cyborg ο ηγετης, αρκει να ειναι μαριονετα του Κεφαλαιου. Στο Σοσιαλισμο ομως, δεν εχει σημασια το ποιον του ηγετη? Τελος παντων εγω συνεχιζω να πιστευω οτι αυτος ο τυπος με τη μεγαλυτερη συλλογη DVD στον κοσμο, εχει λιγοτερα απο τα τετρακοσια δραμια που απαιτουνται να εχει κανεις στο κεφαλι του.

Για τη σταση του Κομματος, κοιτωντας τις θεσεις βγαζει κανεις το συμπερασμα οτι οντως δεν θεωρουμε οτι εχουν σοσιαλισμο και τους εντασσουμε γενικα σε εναν αντιιμπεριαλιστικο αξονα. Θα μπορουσαμε βεβαια καποια πραγματα να τα λεμε πιο ξεκαθαρα. Αυτο που μου ερχεται ως συνειρμος ομως ειναι οτι μπορουμε ευκολα να αποφανθουμε θετικα (ή τουλαχιστον οχι αρνητικα) για Κινα και Β. Κορεα για παραδειγμα, ενω στο εσωτερικο εχουμε τοσο ψηλα τον πηχυ για συνεργασιες σε θεματα τακτικης με το ΝΑΡ για παραδειγμα (για να επιστρεψουμε και στο θεμα μας).

Οσον αφορα τις πορειες, εδω στα μερη μας (Θεσσαλονικη) με το ΠΑΜΕ πρεπει να ημαστε πεντεξι χιλιαδες νοματαιοι στο νερο. Και πιο πανω ισως. Βεβαια ειμαι ο πιο ακαταλληλος ανθρωπος να κρινει πληθη, καθως με το αριστερο ματι βλεπω με "ειδωλο" και ετσι ειναι πιθανο να διπλασιαζω καποιους. Για να παρω και μια δευτερη γνωμη ρωτησα και το Απολιθωμα που ηταν διπλα μου, αλλα αυτος σαν αλλος Τσιπρας μου ειπε για τη συγκυρια, το βροχερο καιρο, τη μερα, τους συσχετισμους και κατεληξε στο οτι η συγκεντρωση μπορουσε να θεωρηθει αρκετα μεγαλη, αλλα υπο το πρισμα της συγκυριας μικρη. Και ετσι τη γλιτωσε και δεν ειπε νουμερο κι εγω εμεινα να κλεινω το αριστερο μου ματι μπας και καταλαβω καλυτερα με το δεξι.

Σημερα στη σχολη μου ειχε εκτακτη ΓΣ με θεμα τη χτεσινη καταπατηση του Ασυλου και ο αρχιπασπιτης (που ειναι πρωην κνιτης) ειπε οτι χθες η πολη βουλιαξε απο τις κινητοποιησεις της ΓΣΕΕ κι εγω καταλαβα οτι η οδοποιια στη Θεσσαλονικη ειναι χαλια, γιατι αν ειναι να βουλιαζουμε απο χιλια ατομα βρασε ρυζι. Ειπε επισης οτι η καταπατηση του Ασυλου προσβαλλει τα δημοκρατικα μας ενστικτα και καταλαβα οτι οι πασπιτες απο πολιτικη μπορει να μη σκαμπαζουν, γινονται ομως μεγαλοι λογοτεχνες. Στο τελος κατεληξε οτι η Γραμματεια του τμηματος μας πρεπει να ειναι ανοιχτη δυο ωρες τη μερα και οχι μια που ειναι σημερα κι εκει καταλαβα το λογο για τον οποιο δεν χρειαστηκε να εμφανιστει η ΔΑΠ στη σημερινη συνελευση.

Αυτο που μου εμεινε ως απορια απο τη χθεσινη πορεια ειναι το εξης: ποσο στοκος μπορει να εισαι οταν προσπαθεις να καψεις σημαια της ΕΕ την ωρα που βρεχει?

Ανώνυμος είπε...

hello

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητό απολίθωμα,

Παρακάμπτω τη κουβέντα για τη νκα και πόσο μεταμοντέρνα είναι, γιατί έχω μια πρόταση που νομίζω μπορεί να αναβαθμίσει το μπλογκ. Με αφορμή την τελευταία ψηφοφορία που μολις ολοκληρώθηκε νομίζω ότι θα είχε ιδιαίτερη πλάκα να πάρεις τα 3 ή τα 5 πρώτα αποτελεσματα και να εξηγήσεις τις διαφόρες τους με το δικό σου ξεχωριστό στυλ που όλοι αγαπάμε..
Σε κάθε περίπτωση μπορεί και να ζητήσεις από καποιον καλοθελητή(εαακιτη,κνιτη κτλ..)ωα δωσει την δική του διάσταση στις διαφορές..

Κeep up the good job..

Ορφανό του Μάο

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μην το πάρετε ως σοβιετική παρέμβαση με τανκς στη συζήτηση. Αλλά η μόνη σύνδεση που μπορεί να βρει η κε του μπλοκ στη νέα τροπή που πήρε το θέμα είναι πως όταν ξέσπασε το θέμα με τον τζανετάκη, ο πατήρ γράψας επιφυλάχθηκε να πάρει θέση γιατί βρισκόταν σε επίσκεψη στη λδ της κορέας κι οι εξελίξεις πήραν μπρος μετά τα μπάνια του λαού.
Γιατί δεν κάνουμε καμιά μπριγάδα γαμώτο; Χίλιες εγγραφές την πρώτη μέρα θα είχαμε.

Καταγγέλλω το φάντασμα που πλανάται πάνω από την οργάνωση ότι έκλεινε πονηρά το αριστερό του μάτι στον οπορτουνισμό. Ως προς την ερώτησή του, η κε του μπλοκ δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις: 4.183.

Νομίζω ότι ο ρασκώληξ ικανοποίησε ήδη τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του αναγνωστικού κοινού κι έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για να περνάμε άνετα από κάτω.
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=81787152277490965&postID=4526107636877542600
Παρόλα αυτά θα το σκεφτώ. Το επόμενο κείμενο πάντως θα είναι σχετικό με τον κινέζο πατερούλη.

Τις θέσεις της οεν, η κε του μπλοκ τις ανέλυσε σε ύψος, τις βρήκε μετρίου αναστήματος, όρθωσε μπροστά τους το δικό της ανάστημα κι αποφάσισε να μην τις σχολιάσει εγκαίρως, γιατί κάτι τέτοιο θα ήτο ασυγχώρητα σταλινικό, όπως λέει και το κείμενο. Επιφυλάσσεται για κάτι πιο συνολικό στο μέλλον.
Πάντως αν ο ρεφορμισμός εισβάλλει και στο εεκ, πάει να πει πως είναι ανίκητος...

Ναντέζντα είπε...

Μετα απο παροτρυνση του σφυροδρεπανου και παρολο που δεν κολλαει το ποστ μου με κανενα απο τα παραπανω-ουτε καν με το θεματολογια του συνεδριου της νκα- θα κανω ενα σχολιασμο σχετικα με τις εκλογες του σωματειου εργαζομενων στον ιδιωτικο τομεα της υγειας του πειραια. συγχωρα με β. που δεν θα καταφερω να «στρογγυλεψω» τον λογο μου. Αυτα που θελω να επισημανω ειναι τα εξης:
Πρωτον, η εκλογικη «νικη» εκφραστηκε με μολις 10-12 ψηφους διαφορα και μετα απο αρκετα κρουσματα νοθειας. Δεν θα ηθελα να επεκταθω αναλυτικοτερα στα μαγειρεματα που εγιναν γιατι μαλλον συμμετειχαν και οι 2 πλευρες. θα αναφερθω μονο σε ενα σκηνικο που βρεθηκα την ωρα που εγω πηγα να ψηφισω. Το εξωκοινοβουλιο ειχε φερει καποιες κοπελες που ηταν ηδη εγγεγραμμενες στο αντιστοιχο σωματειο της αθηνας για να ξαναψηφισουν και στον πειραια. Ειχαν γινει προσφατα εκλογες στο αντιστοιχο σωματειο του ΕΚΑ και το πηρε το ΠΑΜΕ. Προφανως λοιπον οποιος εστειλε τις κοπελες γνωριζε οτι δεν μπορουσαν να ξαναψηφισουν και ευελπιστουσε οτι δεν θα ελεγχονταν...
Δευτερον, η εκλογικη «νικη» δεν αποτελει εκφραση καποιας «ριζοσπαστικοποιησης» ή αγωνιστικης παρεμβασης των αριστεριστων. Αυτοι ειναι θεωρητικα και πρακτικα ανυπαρκοι στους αγωνες των ιδιωτικων κλινικων και εργαστηριων. Το μοναδικο σημειο αναφορας τους ειναι ενα συντεχνιακο σωματειο γιατρων που ουσιαστικα ειναι ανενεργο και ποτε δεν εχει παρει αποφαση να συμμετασχει στις απεργιες που εχει εξαγγειλει η ΟΣΝΙΕ. Δυστυχως στο σωματειο του πειραια το κομμα πληρωσε τα σπασμενα απο τα εσωοργανωτικα του λαθη. Εδω κολλαει το τσιτατο του λενιν οτι ο αριστερισμος ειναι η τιμωρια του κομματος για τα λαθη του. Δεν θα ηθελα να επεκταθω αναλυτικοτερα το τι και το γιατι αλλα το ενα τριτο του ψηφοδελτιου της παραταξης που στηριξε το εξωκοινοβουλιο ψηφιζει κκε. Επισης το κομμα πληρωνει την τακτικη του να δινει την ευθυνη ενος σωματειου σε ενα-δυο ατομα. Ευτυχως το τελευταιο καιρο διορθωνομαστε. Για την ιστορια, οι αριστεριστες κατεβασαν ψηφοδελτιο γιατι ο πρωην προεδρος του σωματειου –πρωην κκες που διαγραφηκε προσφατα- εκανε κινηση για ανοιχτο ψηφοδελτιο και ετσι τους εδωσε προσβαση. Διαφορετικα δεν θα μπορουσαν να εχουν καμια παρεμβαση. γι΄αυτο και οι περισσοτεροι ψηφοι προηλθαν απο προσωπικες συμπαθειες στο προσωπο του τεως προεδρου και οχι απο πολιτικη αντιληψη ή συνειδητη στηριξη πολιτικου πλαισιου
Τριτον, στις εκλογες υπηρχαν μονο 2 παραταξεις, του ΠΑΜΕ και το ανοιχτο ψηφοδελτιο. Δεν θεωρω νικη να πανηγυριζουν στην καταμετρηση ορισμενοι σαν να βρισκονται σε φοιτητικες εκλογες. Ελεος... Δεν νομιζω οτι το προβλημα του συνδικαλιστικου κινηματος και ο κυριος στοχος του «επαναστατικου» εξωκοινοβουλιου θα πρεπει να ειναι το σπασιμο του «κομματικου μηχανισμου» του κκε αν και πολυς κοσμος κατηγορει την εξωκοινοβουλ αριστερα οτι ετεροπροσδιοριζεται απο το κκε...εαν καποιος του ΠΑΣΟΚ κατεβαζε ψηφοδελτιο αμφιβαλω εαν τωρα θα μιλαγαμε καν για εδρα στο ΔΣ. τα νουμερα που βγηκαν στο σωματειο δεν εκφραζουν φυσικα τους πραγματικους συσχετισμους στο εργατικο κινημα. Ας μην δουλευομαστε μεταξυ μας. Εννοω και το ΚΚΕ, οχι μονο τους αριστεριστες. Τι να το κανω αν μαζεψε ο καθενας μας απο 100 ψηφους τη στιγμη που σε μια κινητοποιηση δεν μαζευουμε ουτε τους 50.
Τριτον, σε οσες προσπαθειες εγιναν να μαζευτει κοσμος για γενικη συνελευση η αριθμητικη υπεροχη του ΠΑΜΕ ηταν αναμφισβητητη γιαυτο και η αλλη παραταξη εθετε διαφορα θεματα για να διαλυθει η διαδικασια προκειμενου να παει μεσω ΔΣ. Προφανως η νικη της σε ψηφους δεν εκφραζεται και με αντιστοιχη αγωνιστικη-συσπειρωτικη ταση.

Ναντέζντα είπε...

Τεταρτον, μεσω αποφασης ΔΣ το σωματειο μετα απο πολλα χρονια συμμετοχης στις απεργιακες κινητοποιησεις του πειραια –καθως ανηκει στο ΕΚΠ και συμμετεχουν εργαζομενοι του πειραια- πηρε αποφαση να παει στο Μουσειο!!! Ως αποτελεσμα κατεβηκαν οι τρεις και ο κουκος ενω το αντιστοιχο πανο του ΠΑΜΕ στο Πειραια ηταν πολυπληθεστατο. Εαν η παραταξη που στηριξε το εξωκοινοβουλιο ειχε ταξικες ή εστω χωροταξικες ριζες με το σωματειο θα ειχε παρει αποφαση να διαδηλωσει στο πειραια αντι να κανει την ουρα στο χαρταετο της γσεε-αδεδυ..
Πεμπτον, αλλαξε η ταξικη αναλογια του ΔΣ του σωματειου. Μεχρι τωρα αποτελειτο απο αποφοιτους νοσηλευτικης, ιατρικων εργαστηριων κτλ. Ξαφνικα εμφανιζονται γιατροι που ποτε δεν συμμετειχαν σε καποια περιφρουρηση απεργιας ή εστω κινητοποιηση και μαλιστα πρωτοκλασατο στελεχος της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας και μελος του νεοσυσταθεντος ΔΣ την ημερα της απεργιας εργαστηκε κανονικα πραγματοποιωντας χειρουργειο!!!
Εκτο και τελευταιο. Ας σοβαρευτουν καποιοι και ας κατανοησουν οτι στον εργασιακο συνδικαλισμο θα πρεπει να αφησουν απεξω τη φοιτητικη – μικροαστικη νοοτροπια τους. Δεν ειναι αυτοσκοπος η εκλογικη νικη αλλα η ταξικη συσπειρωση που θα εκφραστει και εκλογικα. Το να παρεις ενα σωματειο κατεβαζοντας ασχετο κοσμο δεν ειναι νικη αλλα αποτυχια. Το μονο καλο απο την ολη υποθεση ειναι οτι τα παιδια του ΠΑΜΕ αφυπνιστηκαν και αντιληφθηκαν τα λαθη που ειχαν κανει και πλεον δουλευουν προς τη σωστη κατευθυνση. Αυτο φανηκε και στη τελευταια απεργιακη κινητοποιηση.
Με καποια αλλη αφορμη θα σχολιασω τον συντεχνιακο συνδικαλισμο της ΑΡΣΙ που αρχιζει να καλλιεργειται απο τα φοιτητικα χρονια, ανδρωνεται στα δημοσια νοσοκομεια και οργιαζει στην μικροϊδιοκτησια του ιδιωτικου ιατρειου. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η «νικη» του ενωτικου ψηφοδελτιου στο Αττικο νοσοκομειο που συμμετειχαν απο δηλωμενους πασοκους μεχρι ψηφοφορος του ΛΑΟΣ...αρκει να πληρουσαν το μινιμουμ κριτηριο της συμμετοχης στις περσινες κινητοποιησεις. Και για να διαλυσω τις αυταπατες ορισμενων η επανασταση δεν θα ξεκινησει απο το κινημα των γιατρων...δυστυχως ή ευτυχως

kollaps είπε...

Κι εγώ θα είμαι εκτός θέματος, αλλά γι'αυτό τι λέτε;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1136438

alekosr είπε...

χαχαχαχα
"οι αριστεριστες κατεβασαν ψηφοδελτιο γιατι ο πρωην προεδρος του σωματειου –πρωην κκες που διαγραφηκε προσφατα-... "
αυτός γιατί διαγράφτηκε?
γιατί τέτοιο πάθος με τις διαγραφές?
ΑΡΣΙ
δηλαδη
Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών
Συσπείρωση,όχι παρέμβαση,ρευμα ή κάτι άλλο
μου μυρίζει αλτουσεριανή προπαγάνδα

σίγουρα, τωρα που το ξανασκέφτομαι μαζί με την ατάκα για "συντεχνιασμό από τα φοιτητικά χρόνια" σίγουρα συσπειρωσάδες
αλλά με μπερδεύει αυτός ο αρχικουκουές(ο πρώην πρόεδρος)γιατί διαγράφτηκε.Μάλλον έκανε παρέα με ναρίτες...
είναι πολύ πλέον οι αριστεριστές και με μπερδεύουν, χώνονται και στα πόδια σας πλέον και στους εργασιακούς χώρους, κάθε μέρα και περισσότεροι
που θα πάει αυτή η κατάσταση

Ανώνυμος είπε...

ΚΝΙΤΟΎΛΗ ΨΕΥΤΆΚΟ ΠΟΥ ΛΕς ΨΕΜΜΑΤΤΑ για τον Πειραιά, τράβα να δεις μι ΤΙ νοθειες κάνει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ εκλογές στα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήωλν, των οικοδόμων ,των εμποροϋπαλλήλλων και μετά μιλα άσχετε παρωπίδα...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες κάποιους πονάει που οι κομμουνιστές του ΝΑΡ και διάφοροι σύντροφοι των συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρειμβαίνουν με όλο και καλύτερα αποτελέσματα στο εργατικό κίνημα...Γιατί συμβαίνει αυτό;;; Γιατί απλά έχουν πιο σωστή ταξικά γραμμή από αυτή του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα αντιγράφει πρακτικές της αστικής πολιτικής (νοθείες στις αρχαιρεσίες για να παίρνει αντιπροσώπους και έδρες στις ομοσπονδίες, σεχταρισμός άκρατος και λυσσαλέος απέναντι σε ταξικές συνδικαλιστικές κινησεις, γραφειοκρατική αντίληψη για τοη λειτουργία των συνδικάτων κλπ). Τι να κάνουμε ωρε ΚΚΕδες;;; Θα ανεβουμε και άλλο στο εργατικό κίνημα! Αν θέτε παραμερίστε την υστερία και την μισαλοδοξία σας, και ελάτε να συνεργαστούμε πάνω σε ένα αμοιβαία αποδεκτό πρόγραμμα πάλης!

μπαγουδο είπε...

Ναντέζντα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να λες ψέματα για ένα χώρο όπου νομίζεις ότι μπορείς να λες ό,τι θες χωρίς να σε ελέγχει κανένας. Δε θα αναφερθώ στην πλειάδα περιστατικών "φοιτητικού συνδικαλισμού" σε σωματεία (ναι, είμαι ναρίτης και θα πω το ΣΜΤ όπου το ΚΚΕ επικαλέστηκε το νόμο περί ενισχυμένης αναλογικής για να πάρει μια "ταξική" έδρα από την... ΚΟΕ!), αλλά ήμαρτον, αν η σωματειάρα σας είχε συγκροτήσει τόσο ΤΑΞΙΚΟ δυναμικό, τόσο εύκολα θα έχανε και τις εκλογές λόγω ΜΙΑΣ (1) διαγραφής;;; Φοβερές φάσεις κι αντιφάσεις, ειδικά από τη στιγμή που με φοβερή πειθώ αναφέρεις τα νούμερα των μπλοκ και στον Πειραιά και στο Μουσείο. Τι έγινε, εναλλακτικές πραγματικότητες ή οι "κακοί αριστεριστές" σε πήραν τηλέφωνο και σου 'παν ότι ήταν τρεις κι ο κούκος;

btw, το ρητό δε μιλάει για τον αριστερισμό ως τιμωρία για "λάθη" του κόμματος αλλά για τις δεξιές αποκλίσεις του. ακόμα κι αυτή η λαθροχειρία (τη δέχομαι ως καλοπροαίρετη πάντως) κάτι δείχνει.

τέλος, σε ό,τι αφορά αττικό και αρσι, ας τσεκάρει όποιος θέλει το blog του σχήματος να μάθει και τι σημαίνουν τα αρχικά και τι είναι αυτό το "συντεχιακό" που λέει. ας δείτε οι κοινοβουλευτικοί πώς γίνεται, ενώ βγήκαμε τρίτοι στις εκλογές της ένωσης νοσοκομειακών αθήνας-πειραιά, στο 5μελές προεδρείο του ΔΣ να μην εκπροσωπούμαστε, σε αντίθεση με ΔΑΚΕ (2 έδρες), ΠΑΣΚΕ, ΚΚΕ και ΣΥΝ (από 1), σύνθεση που ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.

Όχι ότι έχει καμια σημασία αυτό, αλλά για να μην πετάς αγαπητή μου συναγωνίστρια μεγάλα λόγια χωρίς να σε παίρνει. Άστο, μίλα για χώρους που όντως η παρέμβασή σου μας βάζει τα γυαλιά και άσε τα "μικροαστικά στρώματα" να ψηφίζουν τα σχήματα του ΝΑΡ γιατί είμαστε φοιτητοεντρικοί.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Οι εντός ή εκτός εισαγωγικών μικρές νοθείες στις αρχαιρεσίες των σωματείων έχουν δύο πολύ γερές βάσεις ως σκεοτικό, χωρίς να σημαίνει ότι δικαιολογούνται συνολικά.
Οι γλίτσες οι πασόκοι στήνουν σωματεία από το πουθενά που δεν υπάρχουν στον χάρτη και παίρνουν έτσι την πλειοψηφία στα εργατικά κέντρα και στη γσεε. Αυτό εξηγεί και τις περιφερόμενες κάλπες και τις μαραθώνιες εκλογές πχ στους οικοδόμους, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κάποια κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης.
Η δεύτερη βάση είναι ότι σε κάθε περίπτωση ψηφίζουν εργάτες ή τέλος πάντων άτομα που έχουν σχέση με το αντικείμενο, οπότε δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο τυπικοί με κάποιον που δεν πληροί τις προϋποθέσεις κι υπάρχει κώλυμα να ψηφίσει.
Ξαναλέω, δεν τα δικαιολογώ, αλλά όταν παίρνουν οι πασόκοι κάλπηκες πλειοψηφίες δε μπορεί να πηγαίνεις με το σταυρό και το σφυροδρέπανο στο χέρι. Στην τελική τι νόημα θα είχε το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες...

Κατά τα άλλα η ναντιέζντα λέει ό,τι βλέπει. Μπορεί να μην είναι η συνολική εικόνα, αλλά σίγουρα είναι ένα κομμάτι της. Και κάποια διάψευση επί της ουσίας δεν είδα.
Ισχύει πχ ότι ήρθε κουβαλητός κόσμος από αλλού; Ότι οι συσχετισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Ισχύει ότι δεν βγήκαν συνελεύσεις;
Αν ναι είναι τροφή για σκέψη και προβληματισμό για όλους μας, γιατί ουδείς αναμάρτητος κι ας πετάνε όλοι πέτρες τριγύρω σε κάθε ευκαιρία.

Ναντέζντα είπε...

Αχ βρε σφυροδρεπανε αφου το ξερω και το ξερεις τι θα γινει αμα μιλησει καποιο ατομο φιλικο προς το κκε γιατι με βαζεις στο πειρασμο να γραψω? Δυστυχως στο blog σου υπαρχουν καποιοι καμενοι που νομιζουν οτι βρισκονται στο indymedia και κανουν αναλογου επιπεδου σχολιασμους. Κουραγιο...
Θα ηθελα να κανω μια (αυτο)κριτικη αποκρινομενη στον β. Και μονο. η ανωνυμια των blogs το μονο που καταφερνει ειναι να μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει χωρις να ελεγχεται απο κανεναν ή χωρις να αποδειξει εμπρακτα αυτα που λεει. Γι’ αυτο και εχω σταματησει να σχολιαζω εδω και πολυ καιρο παρολο που ημουν απο τα πρωτα ατομα που μπηκα στο πειρασμο να εκφρασω την εκτιμηση μου για τον τροπο γραφης και σκεψης σου απτα πρωτα κειμενα σου. Οταν πλακωσε πολυς κοσμος αποσυρθηκα τοσο απο ελλειψη χρονου λογω εργασιακου φορτου οσο και με το σκεπτικο οτι σιγουρα θα υπηρχαν αλλα ατομα που θα συνεισεφεραν πιο δημιουργικα στους θεωρητικους και πρακτικους προβληματισμους σου. Αυτα που σκεφτομαι προτιμω να τα λεω σε κατα προσωπο συζητηση με την ευθυνη των πραξεων αλλα και της παρουσιας μου στον εργασιακο και συνδικαλιστικο χωρο ωστε ο συνομιλητης μου να μπορει να βγαζει απο μονος του τα συμπερασματα του. Εκ των υστερων θεωρω οτι δεν αξιζε τον κοπο να μεταφερω μια εικονα που βιωσα γιατι δεν θα αποτελεσει εναυσμα γονιμου διαλογου αλλα ξεκατινιασματος εναντιον του κκε. και απο τον τροπο γραφης αυτων που σχολιασαν φαινεται απο μακρυα οτι ειναι ατομα που ειναι μακρυα απο εργασιακους και συνδικαλιστικους χωρους . δεν ειναι καν ενημερωμενοι για αυτα που προσπαθουν να υποστηριξουν. Αναφερονται σε στοιχεια που αναπαραγουν απο το πριν ή απο συζητησεις με τριτους και απεχουν αρκετα απο την πραγματικοτητα.

Ναντέζντα είπε...

Για την πατρα δεν ξερω τι εχει γινει οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη. παντως δεν εντυπωσιαζομαι απο βαρυγδουπες καταγγελιες γιατι καθε σοβαρο ατομο γνωριζει οτι στα πλαισια της ψηφοθηριας και των πολιτικων σκοπιμοτητων η αληθεια ξεχειλωνει και ξαναμπαλωνεται στα μετρα του καθενος. Θα ηθελα να επισημανω ομως οτι ειναι προβληματικη η συστρατευση και η αλληλοστηριξη της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας με τον συριζα.. αυτο δεν ειναι «λασπολογια» καθως ειναι παγια τακτικη της αρσι και συνειδητα την υποστηριζει. Πολιτικα και ιδεολογικα συνορευει ή ακομα και ταυτιζεται σε καποια θεματα.

Γιατι εφυγε ο κκες ειναι μεγαλη ιστορια και αν σε ηξερα προσωπικα ή σε συναντουσα στο σωματειο θα σου ελεγα. Εδω ομως κολυομαι. διαγραφηκε διοτι υπηρχε σοβαρος λογος και επειδη ο ιδιος το ηθελε. Εχει σημασια αυτη παρατηρηση για οποιον γνωριζει και σκεφτεται. Για τους υπολοιπους δεν εχει σημασια. Οι ναριτες καθως και ενα σκηνικο με μια κινητοσποιηση σε ενα νοσοκομειο ηταν η αφορμη
Για αυτον που με σχολιασε ως κνιτακο ψευτακο απλα να του πω οτι τον λυμαμαι και αμα παρει με το πτυχιο του ως φοιτητης και πριν κανει καριερα και ξεχασει τα επαναστατικα του νιατα καλο θα ηταν να γραφτει σε κανα σωματειο για να δει πριν σχολιασει. σε ολα τα σωματεια που ανεφερες το ΠΑΜΕ παιρνει πανω απο 90% γιατι αραγε να εχει καουρα να κανει νοθεια? δεν κανει κακο να σκεφτομαστε που και που πριν ανοιξουμε το στομα μας...

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν είναι έτσι ακριβώς, αλλά όπως το καταλαβαίνεις. Σόρι που σε πίεσα λίγο να γράψεις. Και γράφτο ολόκληρο: βασίλης, δεν είναι μυστικό.
Αν έχεις χρόνο, πήγαινε σήμερα στη νΚα, η πρώτη μέρα είναι ανοιχτή στο κοινό. Μετά αρχίζουν κλειστού τύπου διαδικασίες.

Άσχετο. Ρεπορτάζ από το σημερινό ρίζο. Δώστε βάρος στη διατύπωση:

την πείρα που αντλεί η νέα βάρδια της εργατικής τάξης ανέδειξε η Ελένη Μητικάρη, που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Ναντέζντα είπε...

Η αληθεια ειναι οτι οντως με πονάει που καποια μελη του ΝΑΡ (και οχι της νκα ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εχουν κανει παρτουζα με τον αναρχια και τη χαρα) δραστηριοποιουνται στο εργατικό κίνημα απο διαφορετικο ποστο. Ειναι πνιγμενοι στις αυταπατες τους κανοντας την ουρα στις πορειες της γσεε, κατεβαζοντας κοινα πλαισια με συριζα και πασοκ κα. κατα βαση ειναι καλα παιδια αλλα λογω συρικνωσης της οργανωσης τους αναγκαζονται για λογους επιβιωσης να υποχωρουν και να μπαινουν σε μορφωματα τυπου ανταρσυας.
Ο μπαγουδο προφανως δεν καταλαβε καν τι εγραφα για να κανει τετοιο σχολιασμο. Οποτε και να γραψω απαντηση μαλλον δεν θα πιασει το νοημα παλι. Η διαγραφη δεν ηταν το προβλημα αλλα μια εκφραση του προβληματος που εκφραστηκε με εκλογικη υποχωρηση. Δεν τα συσχετιζω καν μεταξυ τους. Για παραδειγμα στο σωματειο της αθηνας ο προεδρος του σωματειου ειχε φυγει και αυτος αλλα εκει δεν ειχε επιπτωση εκλογικη. Για τους 3 και ο κουκος ειμαι σιγουρη γιατι τους μετρησα. Στην αθηνα κατεβηκα και οχι στον πειραια. Σχετικα με το επειχηρημα του blog θα ηθελα να του πω οτι δεν αποτελει αποδεικτικο στοιχειο ουτε μπορει να μεταφερει τις πραγματικες συνθηκες που επικρατουν σε ενα χωρο. Να αναφερω τοτε και εγω το site του ΠΑΜΕ για να αποδειξω ποσο κομουνισταραδες ειναι οι ΚΚΕδες και ποσο τελεια λειτουργει το αγωνιστικο μετωπο.... καλο θα ηταν παντως να συγκρινει ο μπαγουδο τα ψηφοδελτια ολων των παραταξεων του νοσοκομειου των προηγουμενων εκλογων και των τελευταιων και να δει τις μετεγραφες. Ειναι πολυ ενδιαφερον.
Επισης θα επρεπε να γνωριζει οτι το ΝΑΡ στους γιατρους της ΕΙΝΑΠ ειναι πλεον μια ισχνη μειοψηφια. Αυτοι που αποφασιζουν ειναι οι αρανιτες και τα φιλαρακια τους. Το ΝΑΡ απλα ακολουθει γιατι τιθεται θεμα επιβιωσης και εκει. Εχει και διαφορετικη θεση σε ορισμενα ζητηματα που ταυτιζεται με αυτη του ΚΚΕ αλλα παντα στη κρισιμη στιγμη κανει πισω. Ακομα και τα κοινα πλαισια που κατεβαζαν παρεα με τον συριζα ηταν καταντια καθως οι τελευταιοι μαζευαν υπογραφες για να εφαρμοστει γρηγοροτερα η ευρωπαϊκη οδηγια περι ωραριου γιατρων.

Ναντέζντα είπε...

καλα βρε. δεν μου εβαλες και το μαχαιρι στο λαιμο. ουτε αρνουμαι την χρηση των blogs. απλα εχω θεμα με τους προβληματικους σχολιαστες. αυτο μονο.ειναι κριμα κατω απο το κειμενο σου που ειναι αφορμη για γονιμο προβληματισμο να γραφονται 60σχολια για να ξεκαβλωσουν καποιοι (βαζω και τον εαυτο μου μεσα). γι΄αυτo υπαρχουν οι γενικες συνελευσεις. το μονο παρηγορο ειναι οτι σιγα μην καθισει καποιος να διαβασει ολα αυτα τα σχολια μεχρι τελους..

alekosr είπε...

Φίλοι και σύντροφοι συγνώμη,
ΑΡΣΙ σημαίνει Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Και δεν ξέρω ποιος κάνει κουμάντο στους γιατρούς και σε κάθε σχήμα, αλλά ευτυχώς που υπήρχε το ναρ τα δύσκολα χρόνια του 90 γιατί δεν ξέρω τι είδους αριστερισμός θα υπήρχε σήμερα...
Ούτως ή άλλως σχεδόν 20 χρόνια κοινής πορείας ναρ,αραν,αρας έχουν τόσα πολλά κοινά

Αυτό που δεν έχω ποτέ καταλάβει είναι πως εδω και τόσα χρόνια οι σύντροφοι ναρίτες καταφέρνουν και αποσπούν από την αγκαλιά του κόμματος διάφορους "αρχι-κουκουέδες"
Δηλαδή αφήνεις ένα μεγάλο,οργανωμένο χώρο για να τρέχεις από την αρχή να στήνεις πράγματα,με αμεσοδημοκρατίες κλπ, να χεις ξαφνικα να συννενοείσαι με διάφορους αριστεριστές που παλιότερα δεν θα τους άντεχες ούτε 5 λεπτά,ούτε για να σου σκουπίσουν τα παπούτσια σου και τώρα θα πρέπει να μιλάτε ισότιμα(και εάν εισαι σε κανα χώρο που δεν "κάνει κουμμάντο" το ναρ ποιος τη χάρη σου ή ακόμα καλύτερα να ακούς την άλλη τάση του ναρ και να μιλάτε ισότιμα). Τι να πω,ή οι σύντροφοι του ΝΑΡ είναι μεγάλοι μάγκες ή έχετε κάποιο κάλο στο κόμμα ή η πολίτική σας γραμμή είναι τόσο "αποπνικτική" που κάποιοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν και φεύγουν...
Ή απλώς είναι οπορτουνιστές,πουλήθηκαν στον εχθρο,τα παιρνουν, είναι πασοκοι,πραχτορες κλπκλπ
Ποιος ξέρει;
Αλλά πρέπει να το παραδεχτείτε ότι έχετε φετίχ με τις διαγραφές

ο σχιζοφρενής οικοδόμος με το καδρόνι είπε...

@μπρεζνιεφικό απολίθωμα

το ΝΑΡ γιατί, είπαμε, το λέμε σοβαρή συνιστώσα;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Παίζουμε με τις αντιθέσεις τους και καλοπιάνουμε αυτούς που αγαπάμε

Παρά τη μετάλλαξη κάποιοι κατά βάθος είναι καλά γκρέμλιν, σαν τον γκίσμο.

Ανώνυμος είπε...

Μαμουμε την συζήτηση αλλά θέλω να πάρω και εγω μέρος...

Στον Πειραιά ολο το προηγούμενο διάστημα είχαν ξεδιπλωθεί μικροί και μεγαλύτεροι αγώνες και δόξα τον λαό αυτό αποκρυσταλλώθηκε για ακόμη μια φορά στα αποτελέσματα των εκλογών του ΕΚ παρά την προσπάθεια νοθείας απο την μεριά των άλλων δυνάμεων.

Να θυμίσω οτι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ταξικές δυνάμεις βγαίνουν πρώτη δυναμη, απλώς φέτος ειναι πια ξεκάθαρη η διαφορά.
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3974365&textCriteriaClause=

Για αυτους που αναρωτιούνται γιατί ο πρωην σ/φος Νικος Κ. διαγράφτηκε από το κόμμα να βάλουν καλά στο κεφάλι τους οτι δεν έγινε ξαφνικά αριστεριστής στα γεράματα και καλό είναι να κρατούν μικρό καλάθι για τον ρόλο του...
Όταν έρθει ο καιρός θα με θυμηθείτε

Για τους Αρσιτες: Αν αυτοι είναι αριστεριστές εγω είμαι ο Νέστορας Μάχνο.
Δεξιοί οπορτουνιστές του κερατά είναι

Αναυδος είπε...

Μια καθυστερημένη παρέμβαση για τον Πολ Ποτ. Ανατράπηκε μετά από εισβολή της ΛΔ Βιετνάμ και των διαφονούντων κομμουνιστών. Η εξόριστη συμμορία του για χρόνια λογαριαζόταν από τον ΟΗΕ σαν η επίσημη κυβέρνηση της Καμπότζη με την αποφασιστική στήριξη των ΗΠΑ και των "αντι-ιμπεριαλιστών" κινέζων.

Για το ΝΑΡ μία λεξούλα αυτό που τους κράτησε ζωντανούς ήταν η συγχώνευση τους με τις τότε Συσπειρώσεις και όχι τα αγνο πρώην ΚΚ δυναμικό του που στην πλειοψηφεία του ξεπουλήθηκε σε κανάλια και επιχειρήσεις (έχω και ονόματα)

Απωλίθωμα το αρθράκι είναι σούπερ

Ανώνυμος είπε...

"Για το ΝΑΡ μία λεξούλα αυτό που τους κράτησε ζωντανούς ήταν η συγχώνευση τους με τις τότε Συσπειρώσεις και όχι τα αγνο πρώην ΚΚ δυναμικό του που στην πλειοψηφεία του ξεπουλήθηκε σε κανάλια και επιχειρήσεις (έχω και ονόματα)"
καλά αυτοί δεν είναι δεξιοί οπορτουνιστές?
δεν σας πιανουμε πουθενά

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Παίρνω την πρωτοβουλία και το στρογγυλεύω στο 69. Ας το αφήσουμε έτσι σημαδιακό, ε;

μπαγουδο είπε...

Απολίθωμα, δεν ξέρω τι έγινε στο σωματείο του πειραιά και δε με νοιάζει κιόλας, δε λειτουργώ πολιτικά με βάση μεμονωμένες καταγγελίες για μαύρες στιγμές του κάθε χώρου αλλά κρίνω τη συνολική δράση.

Ναντέζντα, κατάφερες να γράψεις τρία ποστ χωρίς να καταλάβεις τι σου προσάπτω, λέγοντας κιόλας ότι το ΝΑΡ ψοφάει στους γιατρούς. Εντάξει, δε θέλω τώρα να κάνω αβάντα στην οργάνωσή μου από κομματικό πατριωτισμό, αλλά δεν ξέρεις να διαβάσεις τη σταυροδοσία της ΕΙΝΑΠ, τι το ανοίγεις το ρημάδι;

Ανώνυμος είπε...

Bρε απολίθωμά μου καλά κάνεις και παίζεις με τις αντιθέσεις μας (του ΝΑΡ εννοώ)! Αλλά είναι χαμένος κόπος μπρε καρντάσι μου! Κομμουνιστές είμαστε και μάλιστα αντί να φεύγουν από το ΝΑΡ για το ΚΚΕ βλέπω να φεύγουν από το ΚΚΕ και νάρχονται προς τα εδώ...Και σου τα λέει αυτά κάποιος που ήταν στο ΚΚΕ μέχρι το '92 και ΜΕΤΑ προσχώρησε στο ΝΑΡ! Και όλα αυτά τα χρόνια παλεύει με Τσίτκανο, Καυκιά (ξαν ξέρεις) για την μετατροπή του ΝΑΡ σε σύγχρονη μαζική κομμουνιστική οργάνωση! Και πάνω που αρχίζει να αποδίδει καρπούς η όλη προσπάθεια νομίζεις μπρε απολίθωμα ότι ασκεί κάπιοα γοητεία το ΚΚΕ σου;;; Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και τα απολιθώματα με τα απολιθώματα!!

υ.γ. όντως πες στους δικούς σου να μη γράφουν για τους γιατρούς πατάτες γιατί θα εισπράξουν ντομάτες! 12% η ΑΡΣΙ στις προηγούμενες εκλογές, 18% τώρα με προσθήκη ΚΟΕ και ΔΕΑ και μαγκιά μας! Αντίθετα το ΚΚΕ έπεσε και καλά έπαθε με την δεξιά πολιτική που ασκεί!!! Όσον δε αφορά την ΟΒ Υγείας του ΝΑΡ άστο δεν σε παίρνει...Εχει πολλά μέλη που αυξάνονται...

υγ2.:Αυτή η ψυχή ο πέτσας κα οι φίλοι του τι κάνουν;;

ναντεζντα είπε...

ο πρωην συντροφος πετσας ως σκεπτομενος πρωην κκες (γιατι ως γνωστον οποιος φευγει απο το κκε ειναι εξυπνος, αγωνιστης με κριτικο πολιτικο πνευμα κτλ ενω πριν ηταν κομματοσκυλο κτ.) ετοιμαζεται μετα τη διαγραφη-φετιχ να αυτομολησει και να ενταχθει στις επαναστατικες γραμμες της κομμουνιστικης ριζοσπαστικης αντικαπιταλιστικης ακαπελωτης ανενταχτης(ξεχασα κανενα επιθετο?) αριστερας και μαλιστα στο πρωτοπορο ρευμα που μπαζει και πουντιασαμε. γιατι ως γνωστον φευγουν μαζικα κυματα προς τα εκει μαλλον παρασυρομενα απο το ρευμα και σε λιγο δεν θα μεινει κανενας στην οργανωση. με βαση μαλιστα προβλεψεις μετεωρολογικες ενδεχεται το ρευμα να γινει τυφωνας και να διαλυθει το ρεφορμιστικο "κ"κε δινοντας αερα αλλαγης στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερα. ασε που μπορει απο μαγκια να συνεργαστει η αρσι με τον συριζα οποτε να πιασετε και το 20% στους γιατρους. και μετα ποιος σας πιανει..τι την θελετε την εργατικη ταξη?

αχ! τον ευχαριστηθηκα παλι αυτο τον τοοοοσο γονιμο διαλογο...ζητω η παραφροσυνη και ο οπορτουνισμος σε ολες τις εκφανσεις του

υγ η καθοδηγηση μου στο κομμα ειναι πρωην ναριτης που εφυγε το 95. να αρχισω να ανησυχω μηπως? σιγουρα θα εχει καποιο κουσουρι το ατομο δεν μπορει. αφου μονο το αντιθετο γινεται!δεν εβλεπε που εμπενε?

ο κακος ο λυκος είπε...

Ετσι!Αυτός είναι γνήσιος ΚΚΕδισμός "μετα απο τη διαγραφή ετοιμάζεται να αυτομολήσει" Αυτο μαλιστα κυριοι! Αυτο είναι το ΚΚΕ που μαθαμε (οπως εσεις μαθατε το ΝΑΡ..). Και να δεις ενα περιεργο πραγμα ρε γαμωτο αυτο είναι το ΚΚΕ το ζαχαραδιακο, το κολιγιαννικο,το φλωρακικο,το παπαρηγικο το σταλινικο ή το ρεβιζιονιστικο.
Υ.Γ. Ας κανουμε ολοι μια προσπαθεια να φτασουν 89 τα σχολια...
Και ας κανει το καλο να τα κλειδωσει εκει το απολιθωμα

Ανώνυμος είπε...

κακέ λύκε δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ...

Για την ιστορία τον Μάκη τον είδαμε τώρα τελευταία δυο φορες σε κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να μιλήσω μαζί του.

Την επόμενη θα του μεταφέρω τα χαιρετίσματα του κακού λύκου που ενδιαφέρεται για αυτόν...

ο κακος ο λυκος είπε...

Καλα τωρα, προφανως δε γελανε ολοι οι ανθρωποι με τα ιδια αστεια οποτε μαλλον δεν υπαρχει μια γενικη "αισθηση του χιουμορ" που να μας καλυπτει ολους.
Απο κει και περα παντως μπορουμε να κανουμε μια διακριση μεταξυ καλοπροαιρετου και κακοπροαιρετου χιουμορ. Και κατι το υποτιθεται χιουμοριστικο που τελειωνει με το αποφθεγμα "ζητω ο οπορτουνισμος σε ολες τις εκφανσεις του" περισσοτερο σε κομματικη δυσκοιλιοτητα μου κανει παρα για χρονογραφημα.
Οπως και να χει παντως το "διαγραφηκε και ετοιμαζεται να αυτομολησει" μαλλον δεν ανηκει στο χιουμοριστικο πλαισιο του κειμενου αλλα στη γενικοτερη νοοτροπια οτι ο λαος ή οποιος εχει περασει απο το κομμα του χρωσταει (τα ειχε πει το ΚΚΕ ,παλι ψηφισατε τα κομματα του ευρωμονοδρομου ζωα κτλ)
Και για να στο κανω ταλαρα : Αυτομολεί κάποιος που φευγει μονος του για άλλο μόλο, όχι καποιος που διώχνεται.
Επισης φιλε μου εισαι λαθος...
Δε σου ειπα ποσο καλος ειναι ο Μακης για να πας να τον πληροφορησεις για το δηθεν οψιμο ενδιαφερον μου, ουτε καν ποσο κακα ειναι τα στελεχη του κκε ειπα. Κριτικη σε συγκεκριμενη νοοτροπια εκανα η οποια κατα τη γνωμη μου διαιωνιζεται χρονια. Και για να τελειωνουμε το ονομα Μακης Πετσας μου λεει τοσα όσα σου λεει εσενα το ψευδονυμο κακος λυκος.
Υ.Γ. Διατιθεμαι δια τον ιερον σκοπον των 89 σχολιων να τσακωθω με κνιτες-οσοι πιστοι (πλην Λιανας) προσελθετε...

Ανώνυμος είπε...

Όποιος σπέρνει ανέμους, θεριζει θύελλες.... Μπορεί να εκτιμώ τον ΤΡΟΠΟ που γράφει ο απολίθωμας (και εννοώ ότι πετά έξυπνες ατάκες) αλλά απορρίπτω το δυσκοίλιο χιούμορ του που βλέπει ΠΑΝΤΟΥ στραβά για την αντικαπιταλιστική αριστερά και ΔΕΝ θέλει ουσιαστικά να δει πως το ΚΚΕ έχει ΑΚΡΙΒΏΣ τα ίδια προβλήματα, με δύο διαφορές: 1. Το ΚΚΕ κάνει πως δεν τα βλέπει, τοποθετώντας τα κάτω από το χαλί, όπως κάνει η γάτα με τα σκατά της που τα θάβει... 2. Το ΚΚΕ εφαρμόζει μια λυσσαλέα και υστερική σεχταριστική πολιτική απέναντι σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με το γεγονός της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑς του πλέον από τις γειτονιές τουλάχιστον στην Αθήνα που ξέρω και με μια γραφειοκρατική πολιτική στα συνδικάτα...Για αυτό και ΠΕΦΤΕΙ παντού...Ξυπνάτε ΚΚΕδες...

Alekosr είπε...

εγω είπα να το αφήσω στο 69 αλλά επείδή δεν το σεβαστήκατε δεν θα το σεβαστώ και εγώ.
Και επειδή τον Πέτσα τον ήξερα (από αντίθετες πλευρές πάντα) και δεν μπορώ να πω ότι γουσταριζόμασταν κιόλας και επειδή δεν μου αρέσουν τα κουτσομπολιά θα μου άρεζε να μάθαινα την επίσημη αιτιολογία της διαγραφής του.(εάν αυτά είναι δημόσια γνωστά γιατί δεν ξέρω μήπως τα κρατάτε μυστικά τα πως και τα γιατί)
Τώρα,
το φυσιολογικό είναι ένας ανθρωπος που χει φαει τα νιάτα του στην αμεσοδημοκρατία να πηγαίνει στο κόμμα(=πολιτική κάλυψη,πολλοί σύντροφοι,όβες σε όλη την ελλάδα,καμία σκέψη για την γραμμή στην δίνουν έτοιμη,δεν χρειάζεται πουθενά να στήσεις κάτι απο την αρχή αλλά ακόμα και να χρειαστεί δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε κανένα ποιος είσαι,τι πιστεύεις,τι είναι σχήμα κλπ λες ΚΚΕ και καθάρισες και άλλα πολλά...)
Σαν συνταξιοδότηση μου μοιάζει με πληρωμένες διακοπές στη μαύρη θάλασσα, εκεί στα παλιά ανάκτορα σκέτη απόλαυση!
Απο την άλλη να φεύγεις από τα έτοιμα και να πηγαίνεις στους μπαχαλους,με τα μπερδεμένα μυαλά,τις περίεγες ιδέες,που χουν κάτι νεολαίους που δεν δείχνουν σεβασμό σε κανένα,που χουν πολιτικές ομάδες που τις ονομάζουν οργανώσεις και θέλουν να τις κάνουν κόμμα αλλά όχι νέου τύπου, που τελευταία ασκούν κοινή πολιτική με τροσκιστές,που αφισοκολεί μέχρι τα βαθιά γεράματα,που χουν σχήματα στα εργασιακά(τι να ειναι άραγε αυτές οι συπειρωσιακές μαλακίες άραγε...),που στη δουλειά του όταν τον ρωτάνε τι είναι πολιτικά και απαντά (ναρ,αραν,αρας,οκδε,μ-λ,λ-μ,κλπκλπκλπ)τον ξαναρωτάν και απαντά πρώην κκε(και άλλα πολλά...)
Γιατί λοιπόν αφήνει την αγκαλιά του κόμματος???
Πόσο μάγκες είναι οι ναρίτες που το καταφέρνουν??
Σίγουρα είναι άλλες οι αιτίες κάθε φορά αλλά γίνεται σε τακτή ροή, άρα κάτι τρέχει ή είναι η εξαίρεση που επιβεβαι'ωνει τον κανόνα?
Μετά από 15 χρόνια στον αριστερισμό ακόμα δεν έχω καταλήξει σε μία επαρκή εξήγηση
Παρά μόνο ότι σίγουρα κάποια από αυτά που λέμε είναι σωστά και κάποια από αυτά που κάνει το κόμμα είναι λάθος.
Τελικά νομίζω ότι έχετε φετίχ με τις διαγραφές.

Ανώνυμος είπε...

όχι αλέκο μου δεν έχουν μόνο φετίχ με τις διαγραφές οι άνθρωποι..Η βαθύτερη αιτία είναι πως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ...Μια κοινωνία όπου ΔΕΝ θα έχει την εξουσία ούτε ο εργάτης, ούτε και ένα ΜΕΤΩΠΟ κομμάτων ή/και οργανώσεων. Μια κοινωνία όπου την εξουσία θα την έχει ΜΟΝΟ το ΚΚΕ που αυτοχρίστηκε μόνο του ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα της εργατικής τάξης...Διάβασε τις θέσεις του 18ου Συνέδριου για το σοσιαλισμό και εκεί θα διαβάσεις ανάμεσα στα άλλα αντιδιαλεκτικά και τη θέση πως"...Το ΚΚΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΘΕ πτυχή και δομή της δικτατορίας του προλεταριάτου..." (σελ. 43), "...ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΑΡΧΗ στη συγκρότηση και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του σοσιαλιστικού κράτους..."(σελ. 41). Μπα;;; Υπάρχει σοσιαλιστικό και όχι εργατικό κράτος (δηλ η δικτατορία του προλεταριάτου);; Που μάλιστα λειτουργεί με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό;;; Και ο μαρασμός του κράτους ΠΟΥ πάει ρε ΚΚΕδες;; Μήπως και η ανωτερη βαθμίδα του κομμουνισμού θα έχει και αυτή κρατος;;; Ε, ρε Καρολε σήκω και ρίξε καμμιά μουτζα στους κομπογιαννίτες...
Για αυτό σου λέω Αλεκο είναι ΟΛΗ η αντίληψη που είναι αλλού για αλλού.. Ο κομμουνισμός έχει μέλλον μόνο αν παλεύεις να φτιάξεις κόμμα (ή κόμματα) για το κίνημα με στόχο την εργατική εξουσία/δημοκρατία και όχι κίνημα για το κόμμα...Το μάθαμε πια..

Πρώην ΚΚΕς και νυν ΝΑΡίτης

Ανώνυμος είπε...

Απορώ γιατί αφού το ΚΚΕ πέφτει, είναι ανύπαρκτο κλπ γιατί δεν το αφήνετε να πεθάνει και να ανοιχτεί μπροστά η λαμπρή οδός να πάρετε τη θέση του (με όποιο όνομα θέλετε).Η εργατική τάξη και το κίνημα της χώρας περιμένει την πρωτοπορία του. Στη σχολή μου οι σύντροφοι εαακίτες περίμεναν εδώ και 8 χρόνια τη διάσπαση της κνε γιατί είχαν βγάλει και τη στατιστική ότι συμβαίνει κάθε 12 χρόνια. Τελικά αυτοί που διασπάστηκαν ήταν αυτοί (αγαπημένη ΑΡΑΣ, όχι ότι έχει σημασία).Όσο για την κοινή πολιτική με τους τροτσκιστές αλήθεια και τα βήμα προς την ενότητα κλπ, πώς νιώθετε σε κάθε μεγάλο σταθμό που οι σεκίτες παίρνουν τα πανό και τα μέλη τους και τα πηγαίνουν όπου είναι ο Παναγόπουλος? 'Η όταν αφισοκολλείται η αφίσα (στην Αθήνα) ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ. 'Η όταν οι αρασίτες στους μηχανικούς έχουν ψηφίσει το ασφαλιστικό με πασοκ και συν (δηλ προωθημένο νόμο πετραλιά).Προφανώς και το κκε έχει κάνει λάθη (και συνεχίζει δηλ) και προφανώς χρειάζεται πολλά παραπάνω βήματα γιατί τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά έστω και με γραφειοκρατία είναι πολύ σημαντικό ότι είναι πρώτη δύναμη σε δύο εργατικά κέντρα με όλη τη σημασία της λέξης εργατικά (Πειραιά και Θριάσιου).Ή μόνο το αποτέλεσμα της ΑΡΣΙ είναι αποτέλεσμα σημαντικού αγώνα και βήμα προς την επανάσταση (η οποία είναι προφανές ότι θα ξεκινήσει απο τους γιατρούς). :)
Και μη μου πει κανείς ότι μηδενίζω γιατί πραγματικά η έλλειψη χιούμορ είναι μεγάλο μειονέκτημα...

ΠΡΩΗΝ ΦΕΤΙΧΙΣΤΡΙΑ ΝΥΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΗ

macgiorgosgr είπε...

…και γιατί να ασχοληθώ με κάτι που δεν υπάρχει, έξω από μεμονωμένα περιστατικά και χώρους; Η κοινωνία δεν είναι πανεπιστήμιο. Το αν υπάρχουν μερικά σωματεία όπου αριστεριστές έχουν δύναμη, εγώ το εξηγώ ή ως αδυναμία των μελών του ΠΑΜΕ, ή ως ανυπαρξία μελών του ΠΑΜΕ. Ας γίνει το ΝΑΡ πρώτα Κόμμα που να αυτοπροσδιορίζεται ότι θα μπορεί να καθοδηγεί την εργατική τάξη. Όταν μου λέει ο ναρίτης ότι ΘΑ φτιάξουν το κόμμα της εργατικής τάξης, γιατί οι ίδιοι δεν είναι (αληθές) πώς περιμένει να τους αντιμετωπίζουμε, εκτός από ένα γκρουπούσκουλο; Η εργατική τάξη έχει το Κόμμα της και λέγεται ΚΚΕ. Άντε τώρα πίσω στα συλλαλητήρια με τη ΓΣΕΕ μπας και ψαρέψετε κανέναν απογοητευμένο.

macgiorgosgr είπε...

Τώρα μόλις πρόσεξα ότι έκανα και το #80 σχόλιο, τη χρονιά που γεννήθηκα. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα, όλα συνηγορούν, πάει και τελείωσε.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες δε τα ξέρετε ορθώς! Το ΝΑΡ ΔΕΝ θέλει να φτιάξει το κόμμα της εργατικής τάξης γιατί ΔΕΝ πιστεύουμε πως ΕΝΑ θα υπάρξει κόμμα της εργατικής τάξης ξανά. Το ΝΑΡ θέλει να φτιάξει νέο κομμουνιστικό κόμμα που θα προέλθει μέσα από συγκλίσεις ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν ΕΝΑ από τα κόμματα η/και οργανώσεις της τάξης που προκύπτουν ή θα προκύψουν! Αυτό το καθήκον δεν είναι ΜΟΝΟ οργανωτικό αλλά πρωτιστως εξηπυρετεί την κάλυψη μιας μεγάλης αναγκαιότητας!
Αυτής της συγκρότησης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ! Απο κει και πέρα δύο σχόλια: 1. Δεν ασχολούμαστε εδω μέσα εμείς με το ΚΚΕ...Δεν ανεβάζω ΕΓΩ τα θέματα στο μπλογκ! Αλλος το κάνει, αυτά που γράφονται αφορούν ΑΜΕΣΑ ή/και ΕΜΜΕΣΑ το ΝΑΡ και εγώ όπως και οι σύντροφοί μου ΝΑΡίτες, απλά απαντούμε! Μην ανησυχείτε φίλοι του ΚΚΕ δεν ασχολούμαστε στην καθημερινή πάλη με το κόμμα σας... Άλλα με νοιάζουν: η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική της, η Ε.Ε. και η σύνθλιψη των εργατολαϊκών κατακτήσεων, η κρατική καταστολή, οι αγώνες και πως θα αναπτυχθούν παραπέρα, η εργατική αντεπίθεση και οι κοινωνικοπολιτικές συμμαχίες που θα την προωθήσουν κλπ κλπ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

για να βοηθήσω το διάλογο να θυμίσω ότι η ΑΡΣΙ στην ΕΙΝΑΠ (γιατροί στα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά) είναι το μόνο αριστερό σχήμα που δεν συμμετέχει στο νέο προεδρείο με τις δυνάμεις του δικομματισμού, σε αντίθεση με τα σχήματα των ΚΚΕ-ΣΥΝ που επικαλούνται το κριτήριο του αναλογικού προεδρείου. Φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος όταν θα (ξανα)υπονομεύσει τους αγώνες, όπως του αναλογεί, θα δεχτεί τα μαζικά πυρά αυτών που τον ψήφισαν. Μήπως μετά το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ πρέπει να καταδικαστεί και η πρακτική των αναλογικών προεδρείων; Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι εργαζόμενοι πίεζαν για το πρώτο κυρίως, αλλά δε φαντάζομαι να ενθουσιάζονται και για το δεύτερο. Μπορεί επίσης το ΠΑΜΕ (αλλά και ο ΣΥΝ-συριζα) να δοκιμάσει την απήχηση πρακτικής του δεσμευόμενο πριν τις εκλογές των σωματείων ότι θα ψηφίσει τον ΠΑΣΚιτη ή το ΔΑΚίτη για πρόεδρο, αν δεν πάρει την πρώτη θέση.

haridimos είπε...

@ macgiorgosgr
πάντως το ΝΑΡ τα'σπασε πρώτο με τη ΓΣΕΕ και μετά το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

τα σπασε πρώτο και μετά είπε να τα ξαναβρεί... για να μην πληγωθούν οι σύμμαχοι ίσως? :)

Ανώνυμος είπε...

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουν και συμμετέχουν στην "Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων". Η τακτική του ΝΑΡ είναι η μέγιστη κοινή δράση στο εργατικό κίνημα με ΣΑΦΕΙΣ πολιτικούς στόχους: 1. Κατάργηση συνολικά του προγράμματος Σταθερότητας. 2. Επανακρατικοποίηση των βασικών τομέων της παραγωγής και της οικονομίας (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, λιμάνια κλπ). 3. Επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ταμεία 4. όχι στις αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, κάτω τα χέρια από τα ταμεία, Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους κλπ. Οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) θα δεχτούν την αναγκαία κοινή δράση;;;;

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Με είχε καλύψει η διαγραμμένη φετιχίστρια, ακόμα και στην υπογραφή -πλην του γένους, το οποίο για κάποιους όμως είναι κατασκευή.
Αλλά ξαναδιάβασα ένα σχόλιο και μπήκα στον πειρασμό.
Οι δυσκοίλιοι αργούν αλλά τελικά κάτι βγάζουν, ενώ οι ευκοίλιοι σκέτο νεράκι κι από ουσία τίποτα. Πρόωροι που δε μπόρεσαν να κρατηθούν.
Ο πανούτσος γράφει πολύ έξυπνα αλλά είναι αντιδραστικός. Όπερ έδει δείξαι. Αν περάσουν ογδόντα κάτι σχόλια και δεν πιάσω ούτε ένα από όσα έβαλε άλλον δεν είναι του αντώνη το πρόβλημα.
Εξαρτημένα αντανακλαστικά όλοι έχουμε. Ίδια προβλήματα όχι. Σε καμία περίπτωση.
Ίδια; Επειδή κάνουν μπε;

haridimos είπε...

Με τα πρωτοβάθμια πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα μετά όσα έγιναν προχθες ...
υ.γ. Βάζω το 88ο σχόλιο ώστε να μπεί από τον επόμενο το 89ο :-)