Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Προτζεκτοράτο

Δελτίο Κομινφόρμ ΙΙΙ

Η προχτεσινή τηλεμαχία-ντιμπέι ρε κύλησε πιο χαλαρά και ζωντανά από την πρώτη, με τη διευρυμένη σύνθεση, αλλά αρκούντως αδιάφορα για το μέσο τηλέπαθο, που ξέδωσε βασικά με αγνό και άδολο διαδικτυακό τρολάρισμα, ή έστω για τους εκλογικούς συσχετισμούς. Ο Τσίπρας νίκησε γιατί δεν έχασε, και είναι σχεδόν να απορείς με την προεκλογική εκστρατεία του Σύριζα, που τον θεωρεί το δυνατό της χαρτί και βγάζει γιγαντοαφίσες, όπου κυριαρχεί η μουτσούνα του και από κάτω με μικρά γράμματα το μαγαζί που τραγουδάει ή μάλλον το κόμμα του. Όσο για τον Μεϊμάρ, θα ‘βγαινε εύκολα πρώτος αν νικούσε ο πιο ψηλός ή αυτός που κάνει το πιο έξυπνο τρολάρισμα με την κάμερα. Βγαίνοντας από το ραδιομέγαρο όμως οι δηλώσεις του θύμισαν παίκτες μετά τον αγώνα που γκρινιάζουν για τη διαιτησία, για τον αγωνιστικό χώρο που ήταν βαρύς και τα αγριογούρουνα που έφαγαν κάτι αηδίες.

Αλλά η καλύτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν πήγε το θέμα στις συνεργασίες, ποιος (δε) θέλει τον άλλο, ποιος θα τελειώσει ποιον, κι άλλα παρόμοια αγαπησιάρικα υπονοούμενα, με αποκορύφωμα το σημείο που παραδέχτηκαν, εμμέσως πλην σαφώς, πως θα μπορούσαν να συνεργαστούν και σε κυβερνητικό επίπεδο ακόμα, αν το απαιτούσε το καλό της χώρας. Κοντός-ψηλός, σα δίδυμο συμμορίας, που βάζει στην κλίνη του Προκρούστη το λαό, για να κοντύνει ό,τι «περισσεύει» (μισθούς, συντάξεις, επιδόματα) και να τεντώσει τα υπόλοιπα (τα ωράρια, τις εισφορές, κεφάλαια στις τράπεζες, κτλ).

Η μεγάλη κερδισμένη της βραδιάς ήταν πάντως η ΛαΕ και το σχεδόν προσυνεννοημένο σόου της Ζωής στο Μέγκα, που δεν είναι απλά εγγύηση σιχασιάς για το μέσο τηλεθεατή, αλλά έχει καταφέρει να δίνει γραμμή στο λαό από την ανάποδη. Όχι μόνο με το Σύριζα και με το δημοψήφισμα του καλοκαιριού, αλλά ήδη από το 07’, που ξανάβγαλε ουσιαστικά τον ΓΑΠ πρόεδρο του Πασοκ, στηρίζοντας το Βενιζέλο. Η «σύγκρουση» με την Τρέμη ήταν η καλύτερη στιγμή (και βασικά το πολιτικό σωσίβιο) του Τσίπρα στο πρώτο ντιμπέι, ενώ η Ζωή φάνταζε προχτές σαν η θηλυκή εκδοχή κάποιου υπερήρωα που τολμάει να τα βάλει με το κατεστημένο (πχ του Ζορό, για να ταιριάζει και το αρχικό γράμμα –αν και οι Ισπανοί το προφέρου βασικά Θόρ-ρ-ο).

Εν τω μεταξύ ο (μικρο)αστικός μύθος λέει πως η Ζωή συνέχισε να παίζει με τηλεοπτικούς όρους με τηλεοπτικούς όρους κι εκτός οθόνης, πχ στη χτεσινή συγκέντρωση της ΛαΕ, όπου λέγεται πως ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Ζορό: θέλετε να πληρώσουμε το χρέος;
Μαθητούδια από κάτω: Ό-οοοοο-χι-ι-ι-ι....
Ζορό-δασκάλα: Τι είπατε;

Κι εκεί δεκάδες αγοράκια από κάτω μπορεί να ένιωσαν για πρώτη φορά (αριστερά) το εσώρουχό τους να μουσκεύει, να πήγαν σπίτι απορημένοι, να διστάζουν να ρωτήσουν τον μπαμπά (ή μήπως τη μαμά) και να κοιτάνε μελαγχολικά το ταβάνι, χωρίς να μπορούνε να κοιμηθούν.

Το χτεσινό μενού περιελάμβανε επίσης προεκλογική συγκέντρωση Πασοκ-Δημαρ στην Κοτζιά. «Μα είναι να γελάει (και να κλαίει) κανείς», όπως θα έλεγε και ο τελευταίος τίμιος Πασόκος, Φίλιππας Συρίγος (που βασικά χτες θα είχε άλλους λόγους για να μη γελάει).
Είχε δίωρη πολιτική διαφήμιση του Σύριζα στο κανάλι 29 του Λαζόπουλου, με αυθόρμητα ρεπορτάζ στις λαϊκές αγορές, κι απλούς, καθημερινούς Συριζαίους, σαν κι εμάς. Κι ύστερα απορούσες, σφε αναγνώστη, πού έβρισκαν Γαπ και Σαμαράς, αυτούς που (έλεγαν ντεμέκ πως) τους συνέχαιραν.
Καθώς και την «παγκόσμια γιορτή της Δημοκρατίας» και του Σκάι, στη Στοά του Αττάλου, με σεΐχηδες, απλούς, καθημερινούς μεγιστάνες με δημοκρατικές ευαισθησίες και τον Καμίνη να λέει ότι α. η κρίση σημαίνει δημοκρατία β. η ΕΕ στέκεται αλληλέγγυα στην Ελλάδα, όπως και εμείς στους Σύριους πρόσφυγες, και γ. επί δημαρχίας του το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει λυθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Αλλά η τούρτα στο κερασάκι ήταν ο Παφίλης (ενάντια) στους εναλλακτικούς Συριζαίους του Πρες Πρότζεκτ, να αποδεικνύει πόση βάση έχει το ξύλινο μασίφ στερεότυπο για τους κομμουνιστές και την ξύλινη γλώσσα τους.
Μεταξύ των κορυφαίων στιγμών η παρομοίωση της Ζωής με μουλά, καθώς ερμήνευε όπως ήθελε τον κανονισμό της Βουλής, όταν αρνούνταν πχ να συζητηθεί η δική μας πρόταση για το δημοψήφισμα, ή άλλες προτάσεις νόμου του Κόμματος. Αλλά και η ιστορία με τον Λουλέ κι έναν Παναγιώτη (ποιος να είναι; ποιος να είναι;), που γκρίνιαζε πως μιλάμε συνέχεια για «ιμπεριαλισμό» και μήπως πρέπει να χρησιμοποιούμε άλλον όρο, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:
-Στο χωριό σου Παναγιώτη πώς τη λέτε την κορομηλιά;
-Κορομηλιά.
-Ε τον ιμπεριαλισμό γιατί να τον πούμε αλλιώς δηλαδή; Αφού έτσι τον λένε.


Σήμερα όλοι οι δρόμοι (εκτός από τον ευρωμουνόδρομο) οδηγούν στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει η πιο μαζική συγκέντρωση αυτής της προεκλογικής περιόδου.
Έλα να νιώσεις τι θα πει λαός
Και το πώς θα έρθει ο κομμουνισμός...

Στα διεθνή ξεχωρίζει η ανάδειξη ενός εγγλέζου Τσίπρα στην ηγεσία των Εργατικών (να και άλλος σύμμαχος! Κερδάμε αδέλφια). Ο εισοδισμός του Καλλίνικος και του αγγλικού Σεκ τώρα δικαιώνεται...

Κλείνουμε το δελτίο μας με την αθλητική ενότητα. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα όπου κάποιες φορές παίζουμε καλύτερα, άλλες όχι, και στο τέλος χάνουμε από τους Ισπανούς. Και δεν είναι αυτοί αντιπαθείς· εμείς είμαστε ηττοπαθείς και κομπλεξικοί. Δεν είναι αυτοί αχώνευτοι, οι δικές μας ήττες είναι η μία πιο αχώνευτη από την άλλη. Δε φταίει η τύχη και ο Κατσικαροπόδαρος προπονητής. Φταίει το σύστημα. Γι’ αυτό τώρα Κουκουέ.


Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού. Γιατί αν έφτανε τελικά η Εθνική στον τελικό, θα έπεφτε πάνω στην τούρλα των εκλογών και θα υπήρχε ηθικό δίλημμα. Κι άντε να πείσεις μετά το Λαϊκό Στρώμα να αλλάξει κανάλι.

Αν και η βασική αθλητική είδηση χτες ήταν το σχεδόν προλεκάλτ πρωτοσέλιδο της Πράσινης, που (έχει τον πόνο της με τον Αναστασίου και το τριετές πλάνο, αλλά) προδίδει τη σχεδόν Κουκουέ μόρφωση του (αρχι)συντάκτη που το εμπνεύστηκε.


Υγ: μια φορά Συριζαίος, για πάντα Πασόκος και στην αγκαλιά του φότοσοπ.

Υγ2: Και η Χρυσούλα Γιαταγάνα; Και η Έλενα Ακρίτα; Ένα είναι το Κόμμα...

31 σχόλια:

dimK. είπε...

χαιρετε,
ολα καλα με τον Παφιλη,εκεινη την μλκια επιπεδου Λεβεντη και "Ελευθερης Ωρας" οτι στην Ολλανδια εχουν κομμα παιδεραστων,τι το ηθελε?
To ειπε οταν τον ρωτησαν την γνωμη του για ενδιαμεσα πολιτικα καθεστωτα (σοσιαλ)δημοκρατιας σαν την Ολλανδια ή την Δανια
Ρε αν λεει τετοια ο Παφιλης,απο τους αλλους τι να περιμενουμε?
Οχι και ο Παφιλης σε τετοια ολισθηματα ρε γαμωτι..
Κριμα!!

Poe είπε...

" Σίγουρα πάντως, ο μέγας ντανταϊστής Hugo Ball δεν θα μπορούσε να αποδώσει μια τέτοια αντίφαση σε όλη της την grandeur"

αυτο

Αναυδος είπε...

Η ιστορία του Φλαμπουραρη και της ΑΕ της οποιας ηταν βασικος μετοχος περα από τη διαπλοκη που ενδημει και στο συριζα δειχνει και κατι άλλο.
Η eminence grise του τσιπρα είναι ενας μικρος καπιταλιστης ενδεικτικο των στρωματων που εκπροσωπει αλλα και εκπροσωπουσε ο συριζα (που ορισμένοι ‘αριστεροι’ μας εγκαλουσαν όταν τον αποκαλουσαμε αστικο κόμμα)

Μετα τον περπερα και ο ζαβουδακης δικαιωνει την διευθυνση της εφημεριδας που τον εστειλε από εκει που ηρθε. Φιδια στον κορφο μας ζεσταιναμε (και πληρωναμε)

dimK. είπε...

@Poe
...ε?

aristonikos85 είπε...

Η Ολλανδια περα απο τη πολυ μεγαλη φυσικη της ομορφια ειναι απο τις πιο σαπιες χωρες της υφιλιου κανε μια βολτα στα περιβοητα κοκκινα φαναρια να δεις πως προβαλουν τις πορνες στις βιτρινες σαν να ειναι μοσχαρια σε μπουτικ κρεατων. Μια χαρα τα ειπε στο ονομα της ''δημοκρατιας'' εχουν γεμισει τον τοπο με χασις πορνεια και την καθε λογης διαστροφη. Το γεγονος οτι ειναι στον σκληρο πηρυνα του ιμπεριαλισμου και μπορει να συντηρει κοινωνικο κρατος μεσω της καταληστευσης του παγκοσμιου παραγομενου πλουτου δεν αλλαζει τη σαπιλα τους. Α και ειναι και ανθελληνες του κερατα ρε ουστ!!

dimK. είπε...

παιδια,
το να κρινεις τη Ολλανδια για αυτο που ειναι, με τα καλα και τα κακα της ειναι θεμιτο..
να λες μπουρδες για κομμα παιδοφιλων σαν επιχειρημα να μην μιλησεις για την σοσιαλδημοκρατια το θεωρω υποδεεστερο του Παφιλη και της ρητορικης του(..και του κκε φυσικα)
Φυσικα αυτη η μπουρδα ανακινηθηκε καιρο πριν και απο την (ψυχιατρικη περιπτωση της) Κανελη.
Κριμα για το κκε και τον Παφιλη να χρησιμοποιει τετοια "επιχειρηματα"
Στα υπολοιπα μια χαρα τα ειπε(..σχεδον σε ολα)

Гриша είπε...

Προφανως για σενα DimK εχει τοσα "καλα" η Ολλανδια που ο Παφιλης αναγκαστηκε να προσφυγει στο επιχειρημα του κομματος των παιδοφιλων, (που παρεμπιπτοντως μια χαρα ειχε νομιμοποιηθει στην Ολλανδια.Ηταν το κομμα που υποστηριζε τις συναινετικες σχεσεις μεταξυ ενηλικων και ανηλικων...)ελλειψει αλλων σοβαροτερων επιχειρηματων.

Aλλα κατα τ αλλα τα ειπε καλα...σχεδον σε ολα... Ετσι ;

Περιεργο να λες οτι τα πε σε ολα καλα αλλα σε ανυποπτο χρονο να εχεις δηλωσει οτι θα ψηφισεις ανταρσυα...

Περιεργο να λες οτι συμφωνεις 90% (!!!) με το ΚΚΕ , αλλα θα ψηφισεις ανταρσυα με την οποια λογικα θα συμφωνεις σε μικροτερο ποσοστο...

Εδω δυο εχουμε δυο τινα:

Ειτε μας δουλευεις ψιλο γαζι...το πιθανοτερο και σου συνιστω φιλικα να το κοψεις το δουλεμα και να αρχισεις κατι πιο εποικοδομητικο.

Ειτε η ψυχιατρικη περιπτωση εισαι εσυ και οχι η Λιανα φιλε μου.

ΥΓ.Σημερα ναι, παμε ...πλατεια Λακη!

Ανώνυμος είπε...

@DimK
Η Ολλανδία και η Δανία παρουσιάζονται ως χώρες που προωθούν τον σοσιαλισμό προοδευτικά . Που δεν το κάνουν όπως η δικτατορία του προλεταριάτου που δεν σέβονταν την διαφορετική άποψη . Ούτε αυτή του ληστή, ούτε του βιαστή, ούτε του παιδεραστή άλλα ούτε του φασίστα . Δεν βλέπεις που οδηγούν αυτά; Δεν βλέπεις τι εννοούν αυτοί δημοκρατία για να καλύψουν την πραγματική εκμετάλλευση; Τι δεν καταλαβαίνεις; Η ερώτηση δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά ούτε και η απάντηση. Δες λίγο ποια είναι τα επιχειρήματα του κόμματος αυτού, πόσο προοδευτικός θεωρείται ο φόρος λίπους και ο νόμος για το ουδέτερο των παιδιών στη Δανία, τη στάση της Κωνσταντοπούλου απέναντι στους φασίστες στη βουλή, τη γιορτή της φούντας, τους ισχυρισμούς για ομοφοβικούς του ΚΚΕ και τη λογική που αναπτύσσεται γύρω απ' αυτά. Που θα καταλήξουν όλα αυτά; Θα καταλήξουν στο αήττητο συμπέρασμα ότι η δημοκρατία αναβαθμίζεται καθημερινά απέναντι στο σύστημα. Ότι κάπως έτσι θα προσεγγίσουμε εντέλει το σοσιαλισμό. Ότι ο κομμουνιστής μπορεί να έχει δίκαιο για τον καπιταλισμό αλλά τον προσεγγίζει με αποστειρωμένη λογική του προηγούμενου αιώνα. Θα έρθει λοιπόν μια μέρα που θα αποκαλούμε τη φύση ρατσίστρια γιατί μας στάμπαρε εκ γενετής σε διαφορετικά φύλλα. Θα έρθει μια μέρα που ο βιασμός μιας γυναίκας από περισσότερα του ενός άτομα θα είναι δημοκρατική διαδικασία και όχι έγκλημα. Και αν όλα αυτά είναι δημοκρατία γιατί ο καπιταλισμός να είναι εκμετάλλευση; Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι εναλλακτικοί του σοσιαλισμού που θεωρούν ότι ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου το αήττητο της βλακείας να αναπτυχθεί ως επιστήμη. Αυτό θέλει να τονίσει ο "αφελής" Παφίλης και η "ψυχωτική" Κανέλη.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

μόλις άκουσα τον Κούτσι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ να απαγγέλει το ποίημα του Μπρεχτ "Η παρέλαση του παλιού καινούργιου". Το ίδιο κομμάτι που εχτές ο Μπογιόπουλος ανάφερε στο άρθρο του στον Ενικό (15/09/2015).

...
Στεκόμουν πάνω σε έναν λόφο
Κι είδα το Παλιό να πλησιάζει
Μα ερχόταν σα Νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια
Που κανένας δεν είχε ξαναδεί
Κι απέπνεε νέες μυρωδιές σαπίλας
Που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει
...


ΑΧΠ

Neophyte_commie είπε...

Ομοφοβία δεν έχω δει στο ΚΚΕ. Έχω δει έναν συντηρητισμό όμως, που οφείλεται μάλλον στην μη κατανόηση ορισμένων ζητημάτων, κυρίως της έννοια της ομογονεϊκής οικογένειας και του κοινωνικού φύλου, ακριβώς γιατί δεν εδράζονται επί των ταξικών διαχωρισμών. Όμως δεν είναι της παρούσης. Της παρούσης είναι ότι δήθεν μπορείς να κάνεις ένα δικαιότερο καπιταλιστικό σύστημα ασχολούμενος με μη ταξικά ζητήματα. Επειδή αυτό δεν γίνεται, η ταξικότητα βγαίνει με άλλου είδους ρατσισμό (φόρος λίπους) ή ένδυση αντιδραστικών πραγμάτων με δήθεν ελευθεριακό τρόπο (αποθέωση της πορνείας, των ναρκωτικών κλπ). Αυτό σάρκασε ο Παφίλης.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

DimK @

το κομμα παιδεραστων στην Ολλανδια ειναι η κορυφη του παγοβουνου και ενδεικτικο της ηθικης σαπιλας του συστηματος που ειτε λατρευετε , ειτε ελπιζετε οτι θα "αλλαξετε" ελαφρως φκιασιδωνοντας τον ορισμενοι αλαφροισκιωτοι μικροαστοι σαν και του λογου σου και ετσι το ανεφερε ο Παφιλης ....δεν προλαβαινεις στον τηλεοπτικο χρονο να αναπτυξεις αλλα ....οπως "Να σκεφτούμε γιατί σήμερα εισάγουμε τόσο πολύ γάλα και προϊόντα γάλακτος π.χ. από την Ολλανδία, όπως και πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα;" (Κουτσουμπας σημερα ) ,ή να πλημμυριζει η αγορα σου απο το 93 με Ολλανδικα !!! τεντοπανα TenCate (ναι ,αδερφος του γνωστου προπονητη των πρασινων τοτε) την ιδια ωρα που εκλεινες εδω την Πειραικη Πατραικη σου (αυτο δικο μου )

Κι εγω εχω χασει -απο χρονια- πασα ιδεα για καποιους αριστερουληδες που μετα την διεθνη ψαλλουν το "φουντες για δεν ανθιζεται "

dimK. είπε...

Φιλε γκρισα χαιρετε και απο εδω,
επειδη μαλλον εχουμε καιρο να τα πουμε και επειδη μαλλον εχω προβλημα στον γραπτο λογο,κατι δεν καταλαβες οσα λεω.
Μπορεις να μου πεις απο που συμπερανες οτι πιστευω "οτι εχει τοσα "καλα" η Ολλανδια"?
Εγραψα κατι που να σε παραπεμπει σε κατι τετοιο?
Εγω ειπα απλα οτι ειναι λαθος του Παφιλη,στην προσπαθεια να σχολιασει τις "επιτυχιες" ενος σοσιαλδημοκρατικου κρατους(οπως ηταν η ερωτηση) να καταφυγει σε ηλιθιοτητες!
Πιστευεις οτι δεν ειναι ηλιθιοτητες?
Δες τα παρακατω λινκ:
α)http://www.iefimerida.gr/news/51217/%C2%AB%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D%C2%BB-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1

β)http://ellinikahoaxes.gr/2013/07/29/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%89%CE%BD-hoax/
θεωρω ανεπιτρεπτο απο εναν στελεχος που θεωρω σοβαρο και με πολυ καλο πολιτικο λογο(εσυ το ξερεις αυτο), να λεει τετοιες χαζομαρες!
Διαβασε τα λινκ πρωτα και μετα ξανασκεψου αν πρεπει και εσυ να λες τετοιες ανακριβειες "μια χαρα ειχε νομιμοποιθει" ναι?
Ξαναλεω για τα υπολοιπα:
Μια χαρα τα ειπε ο Παφιλης..οχι σε ολα φυσικα..οσο εμεινε στους στρατηγικους στοχους του κκε συμφωνω σε ολα!
Μια χαρα τα ειπε με επιχειρηματα με μεστο λογο και τρομερα επικοινωνιακος.
Ξερεις που διαφωνησα?
Στις τακτικες κινησεις,στην θεση για τα κινηματα χωρις μεσαζοντες,για την αυτοδιαχειριση,για τις συνεργασιες στο κινημα
Θες να τα εξηγησω τωρα γιατι διαφωνω σε αυτα?
Νομιζω δεν χρειαζεται ε?
Του εβγαλα το καπελο στο γιατι δεν συνεργαζεται το κκε με την Λαε!
Πολυ ωραιος απαντηση με επιχειρηματα αλλα και συναισθηματικος εκει που επρεπε!!
Το 90% ρε φιλε ενω τα εχουμε ξαναπει δεν εχει να κανει με ποσοστο σαν αριθμο αλλα σαν σοβαροτητα.
Μπορω να θελω/πιστευω και εγω στον κομμουνισμο,χωρις να ειμαι στο κκε ή δεν εχω αυτο το δικαιωμα?
Αν μπορω,τοτε 90% στον στρατηγικο στοχο(κομμουνισμο) 10% τι θα κανουμε μεχρι τοτε/πως θα τον φερουμε
Απλο ε?
Επισης 90% συμφωνια με το κκε δεν σημαινει το υπολοιπο 10% με τον Ανταρσυα
Σημαινει 90% με το κκε,100(αντε 99%) με τον Ανταρσυα.
Σε οσα ομως λες με πειραζουν 2 πραγματα:
α) τα εχουμε ξαναπει και τα ξεχνας "αθελα" σου
β) ενω η αναλυτικη σου ικανοτητα ειναι ανω του μετριου,προσπαθεις να μην βγαζεις ευλογα συμπερασματα για πολυ απλες σκεψεις που κανω!

κοινως ρε φιλε,σταματα να προσπαθεις να με "παγιδευσεις"..
Δεξου οτι ακομα και λαθος να κανω δεν το κανω για να στην φερω,να σε εγκλωβισω,να σε "κοροϊδεψω",να κερδθσω εντυπωσεις.
Αν το εκανες αυτο(εγω παντως το κανω) θα γλυτωναμε χρονο,χωρο και αυτη την υφερπουσα ειρωνια που ειναι κουραστικη/προσβλητικη!
Αυτα για τωρα!

@Β.Δ
μπλεκεις πραγματα που φαινομενικα ειναι συνδετα,απο τον φορο λιπους,την γιορτη της φουντας,μεχρι την σταση της κωνσταντοπουλου!
Μαλλον καταλαβαινω τον συνδετικο ιστο ολων αυτων..
Ειναι η διαφορετικη θεσμιση της κοινωνιας που η σοσιαλδημοκρατια θελει να φερει,φαινομενικα για την δημοκρατια ,καταληγοντας ομως σε ενα εκμεταλευτικο για τον πολιτη/ανθρωπο καθεστως.
Εχω δικιο?
Δεν συμφωνω απολυτα,αλλα ευχαριστω που εδωσες μια απαντηση και οχι μια ad hominem τοποθετηση σε οσα ρωτησα!

Гриша είπε...

DimK

Τι να σε παγιδεψω ;

Οταν μου λες 90% ΚΚΕ ,100% ανταρσυα....

Μα ειναι σοβαρα πραγματα αυτα;

Θ. είπε...

@DimK
Τώρα πες με καχύποπτο αλλά είναι δυνατόν εν μέσω όλων αυτών να λες δύο φορές "Ο αναταρσύα"; Εκτός αν την έμαθες τώρα τελευταία από τα κανάλια που την αποκαλούν έτσι τις περισσότερες φορές. Εν πάση περιπτώσει τη ψήφο σου να προσέχεις που τη ρίχνεις.

dimK. είπε...

@Γκρισα
δηλαδη αφου σου φαινεται περιεργο το να μην συμφωνω σε ολα με το κκε αλλα να συμφωνω σε περισοτερα με τον Ανταρσυα,πως να το πω αλλιως?
Αλλα ισως να εχεις δικιο,να ειναι αποτυχημενη προσπαθεια τα ποσοστα,οποτε ξαναδοκιμαζω αλλιως:

-->ΚΚΕ:ΝΑΙ στον στρατηγικο στοχο - ΟΧΙ σε επιμερους τακτικες κινησεις
-->Ανταρσυα:ΝΑΙ στον στρατηγικο στοχο - ΝΑΙ στην συντριπτικη πλειοψηφια των τακτικων κινησεων.
Αυτο σχηματικα στο μυαλο μου, σε νουμερα ειναι:
ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΔΙΑΦΩΝΙΑ: 90-10 / 99-1
Κατανοητο τωρα?
(στα υπολοιπα θεωρω οτι δεν απαντας γιατι ειναι αργα,οποτε θα περιμενω στο μελλον αν εχεις ορεξη)


το κειμενο γραφτηκε με τυφλο συστημα βλεποντας και τηλεοραση.
οπως καταλαβες ΔΕΝ ειμαι καλος στο τυφλο συστημα..(!)
(το ιδιο και αυτο το κειμενο,αλλα θα το ξαναδω πριν το στειλω)

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο στρατηγικός στόχος της ανταρσυα; Ο σοσιαλιχαχαχαχαχαχα; Σόρρυ, θυμάμαι τον Παπαντωνίου και διπλώνομαι αμέσως...

Όσο για τις τακτικές κινήσεις, είναι πολύ last last last year η ατάκα (συριζο12), αλλά αν σκεφτείς ότι οι κουκουέδες προσπαθούν να οργανώσουν τον κόσμο στα σωματεία (εκ των πραγμάτων δίνοντας μάχες τακτικής σε πολλά ζητήματα) μέσω διαφόρων δράσεων, ενώ η ανταρσυα είναι ανύπαρκτη στον ιδιωτικό, ουρά των συριζοπασόκων στον δημόσιο και τα μέλη της νοιάζονται κυρίως για τις θεσούλες στα δσ σκούζοντας παράλληλα για "απεργεία διαρκείας", καταλαβαίνει κανείς λίγο πολύ τι ζητάς. Με το καλό να ανακαλύψεις σιγά σιγά και την όλη θεωρία περί "εργατικής κυβέρνησης" να σταματήσεις με την γελοία προπονητολογία "βγάλτε τον κουτσου βάλτε τον παφίλαρο να πέσουν τα τσιμέντα", να ανέβεις κι επίπεδο πολιτικά...

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Διυλιζουμε το κώνωπα και καταπίνουμε τη κάμηλο μήπως;

Ανώνυμος είπε...

α) Πολύ ουσιαστική η παρατήρηση του Άναυδου. Μπορεί να διαβαστεί και με κάποια πράγματα που τα έχει επαναλάβει πολλές φορές ο Σταθάκης όπως πχ το παρακάτω:
"αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης των δημόσιων έργων και στροφή από τα μεγάλα στα μεσαία και μικρά έργα."
http://www.naftemporiki.gr/story/914633/tis-arxes-tou-neou-anaptuksiakou-montelou-parousiase-o-g-stathakis
β) Δε συμμερίζομαι την άποψη του aristonikos 85 για μεγάλη φυσική ομορφιά της Ολλανδίας. Προσωπικά τη βρήκα αφόρητα βαρετή και δε μπορούσα να αντισταθώ στο να κοιμηθώ μέσα στο αυτοκίνητο (και όχι δε μου έλειπε ύπνος για να νιώθω νύστα). Πιθανώς σε κάποιους (σε μένα όχι) να αρέσει το Άμστερνταμ λόγου χάρη αλλά μια πόλη δε μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί φυσική ομορφιά. Μεταξύ φυσικής ομορφιας Ολλανδίας και Αγγλίας τάσσομαι φανατικά υπέρ της Αγγλίας (όπως και στη περίπτωση Άμστερνταμ και Λονδίνου στηρίζω ως επιλογή το Λονδίνο)
γ) Περί του κόμματος που αναφέρθηκε για την Ολλανδία το κόμμα αρχικά δεν κατέβηκε όχι επειδή δεν του επετράπη αλλά επειδή δε συγκέντρωσε τελικά τις απαιτούμενες υπογραφές. Για την ακρίβεια υπήρξαν αρχικά δικαστικές αποφάσεις που του επέτρεπαν να κατέβει και υπάρχουν τα δημοσιεύματα στον τύπο όπως πχ η Guardian
Dutch court lets paedophile party contest country's general election
http://www.theguardian.com/world/2006/jul/18/topstories3.mainsection
ή οι NY Times
Court refuses to ban Dutch pedophile party - Europe - International Herald Tribune
http://www.nytimes.com/2006/07/17/world/europe/17iht-dutch.2222178.html?_r=0
(Αρκετά) Αργότερα όντως υπήρξαν αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, το κόμμα αυτοδιαλύθηκε, παρόμοιες όμως ομάδες φαίνεται να συνεχίζουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα τα περί "ψυχιατρικών περιπτώσεων" είναι τουλάχιστον εντελώς κακόπιστα (όπως αποκαλύφτηκε άλλωστε από απαντητικά σχόλια άλλων χρηστών)

ρα

Απλός Στρατιώτης είπε...

Η ανταρσυα με τόσες και τόσες τακτικές παλινωδίες, αρνείται ακόμα και τώρα να βγάλει κάποια, έστω μικρά, συμπεράσματα.
Ας δούμε συγκεκριμένο παράδειγμα, μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα:
Γίνεται ΓΣ σωματείου, κατεβάζει η πλειοψηφούσα παράταξη που προσκεινται στο ΠΑΜΕ, πλαίσιο, που μέσα στα υπόλοιπα δείχνει τον πραγματικό ρόλο της ΛαΕ. Και κάνει κριτική σε δυνάμεις που συνεργάστηκαν στο κίνημα, με συριζα/λαε, βρέθηκαν σε κοινά ψηφοδελτια (μέσα στο κίνημα), και μερος αυτών των δυνάμεων κατέληξε στα ψηφοδέλτια της λαε. Δεν αναφερει πουθενα την ανταρσυα. Και ποια τοποθέτηση γίνεται απο τους ανταρσυωτες; Δεν το ψηφίζουμε, γιατί αφήνει υπόνοιες για την ανταρσυα! Ρε σεις θα με τρελάνετε? Σας δίνεται η ευκαιρία να κατακρίνεται αραν αρας, και τον ακρογωνιαίο σας ναριτο λίθο, και σεις τουμπεκι? Για ποιό λόγο; Υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το προφανές, ότι θέλετε ακόμα και τώρα να συνεργάζεστε με συριζα/λαε μέσα στο εργατικό κίνημα? Και μετά όταν σας λέμε ότι δεν βοηθάτε τον κόσμο να διαλύνει τις αυταπάτες του και ότι δίνεται άλλωθι, θίγεστε...

dimK. είπε...

@ ρα
Το αρθρο του Γκαρντιαν λεει οτι η αδεια του δοθηκε αρκει να συγκεντρωσει τα τυπικες προυποθεσεις(υποψηφιους,υποστηρικτες)
Το οτι δεν το καταφερε δειχνει οτι η ολλανδικη κοινωνια δεν ειναι τοσο αρρωστη οσο τη παρουσιαζουν
Να τονισω εδω οτι δεν εχω κανα δεσμο μαζι της και η μονη μου σχεση ειναι μια βδομαδα διακοπων στο Αμστερνταμ!
Δεν εχει και σημασια..θεωρω οτι ηταν ατοπηπα του Παφιλη και δεν επρεπε να το κανει οπως το εκανε η Κανελη για να μανιπουλαρει τον τηλεοπτικη της παρουσια(το μονο που ειναι καλο στην Κανελη).Ενας ανθρωπος με την πειρα και την πολιτικη/κομμουνιστικη σκεψη του Παφιλη δεν επρεπε να το πει,αφηνοντας "εντυπωσεις".
Τα ψυχιατρικα σχολια που κανω για την Κανελη ειναι οντως κακοπιστα!
Ειναι προσωπικα και πιστευω οτι ειναι η μονη περιπτωση που ειναι στο κκε για δικους της ψυχολογικους λογους!!
Φυσικα δεν μπορω να το βασισω πουθενα,περα απο την εντυπωση μου!
Για να ειμαστε ξεκαθαροι λοιπον,πιθανοτατα να κανω λαθος,το οποιο θα αναγνωρισω μολις το αντιληφθω ως τετοιο!

@αλος στρατιωτης
Προφανως εχει κανει/συνεχιζει να κανει λαθη η ανταρσυα!!!
Και πολλα απο αυτα να ειναι "περιεργα" και να κρυβουν πισω τους προσωπικες/κομματικες εμπαθειες.
Μακαρι να αλλαξει,να μετριαστουν τετοια φαινομενα.
Πιθανον τελικα η τοση αυτοοργανωση να μην κανει καλο,σαν ιδεα ομως μου αρεσει και μενα..
Θα δειξει!

@Ijon Tichy
Να κατηγορεις την Ανταρσυα οτι δεν εχει στοχο τον σοσιαλισμο επειδη εφυγε ο Παπακωνσταντινου απο εκει,ειναι σαν να κατηγορεις το κκε οτι δεν ειναι κομμουνιστικο επειδη εφυγε ο Δραγασακης!
Μακαρι οσοι μεινανε να κανουν "κατι"
Παφιλαρος εναντιον Κουτσου ειναι ενα αρχετυπο σχημα στο μυαλο μου,κατι σαν τα ποσοστα που εφαγε κολλημα(ισως και με το δικιο του) ο Γκρισα!
Πισω απο αυτο κρυβονται και αλλες ενστασεις.
Δεν θα ηθελα να το ανοιξω εδω γιατι και χωρος/χρονος δεν υπαρχει αλλα και γιατι νομιζω οτι δεν ενδιαφερει και κανεναν.
Απλα μπορω να προτιμω να ακουω τι λεει το κκε απο τον Παφιλη και οχι απο τον Κουτσουμπα?
(..το ιδιο κανουν αντιστοιχα και οσοι βγαζουν την Κανελη πρωτη σε σταυρους,ενω αντικειμενικα ειναι μαυρα μεσανυχτα απο θεωρητικη καταρτιση και υποπτευομαι και απο κομματικη δουλεια..ατιμο πραγμα το επικοινωνιακο!)

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγικός στόχος της ανταρσυα είναι ο σοσιαλισμός, όσο είναι του Λαφαζάνη, του συριζα και του Παπαντωνίου.

Δε σχολιάστηκε αλλά μπορεί όποιος θέλει να δει μια χτεσινή νομίζω; συνέντευξη του Λαφαζάνη στον Άλφα. Ήταν κυνικότατος, ακόμα και απέναντι στον Σρόιτερ.
-Μα αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω δεν θα είναι εκείνοι που θα κερδίσουν με δραχμή;
-Φυσικά να κερδίσουν, αφού θα φέρουν τα λεφτά τους και θα βοηθήσουν την οικονομία! ΑΝ δεν είναι να κερδίσουν, πώς να τα φέρουν;

Και με αυτόν τον άνθρωπο και με το κόμμα του πήγε η μισή ανταρσυα και η άλλη μισή δεν πήγε όχι για λόγους πολιτικής διαφωνίας αλλά για λόγους "ηγεμονισμού", δηλαδή επειδή δεν έβαζε το όνομα της στα ψηφοδέλτια και επειδή φαντάζομαι δεν τους έδινε και εκλόγιμες θέσεις.

Και τώρα αυτοί έχουν ίδιο στρατηγικό στόχο με το ΚΚΕ;

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

"Να κατηγορεις την Ανταρσυα οτι δεν εχει στοχο τον σοσιαλισμο επειδη εφυγε ο Παπακωνσταντινου απο εκει"

Μπορείς να την κατηγορείς ότι δεν έχει στόχο τον σοσιαλισμό, επειδή ποτέ δεν αναφέρεται σε αυτόν και επειδή όλα όσα προτείνει δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Η ανταρσυα έχει αλλεργία ακόμα και στη φράση "κοινωνική ιδιοκτησία".

Η ηγεσία του ΚΚΕ νομίζει ότι θα πείσει το λαό να αγωνιστεί θέτοντάς του διλήμματα στις εκλογές, εκτός τόπου και χρόνου: «Ατομική ιδιοκτησία ή κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής»; «Εργατική λαϊκή εξουσία ή αστική εξουσία»;
http://prin.gr/?p=8021

Εντός τόπου και χρόνου τι μένει τελικά; Ο μονόδρομος του καπιταλισμού και οι υποσχέσεις ότι θα γίνει ανθρώπινος φαντάζομαι.

ΓΜ

Αναυδος είπε...

Και συναντησεις με εργατικο αγωνα και κορδατο η λαε. Οι ρεφορμιστες βρισκουν ο ενας τον αλλον όπως ο τετζερης το καπακι του ακομη κι αν περασαν 25 χρονια.

Και ο λιβιτσανος βρηκε το φως το ιλαρο μαζι με περπερα και ζαβουδακη δινοντας ανοικτα πλεον το χαρακτηρα φραξιας σε αυτους που εφυγαν από τον Ρ. (ηθελαν να τους πληρωνουμε κι από πανω)

http://vathikokkino.gr/archives/98106

dimK. είπε...

@Αναυδο
Ο Λιβιτσανος ηταν ΚΑΙ αυτος στον Ριζο ή καταλαβα λαθος?

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις DimK. ή απευθυνόμαστε σε ντουβάρι; Πού αναφέρομαι στον Παπακωνσταντίνου και γιατί να θεωρώ ότι είχε στόχο τον σοσιαλισμό όσο ήταν αυτός εκεί; Για τον Παπαντωνίου είπα (ειρωνικά), αλλά νταξ δεν βαριέσαι, το παλεύεις να γίνεις μεγάλη τρολλάρα φαίνεται και με αυτό τώρα με τον Παπακωνσταντίνου (που έγινε και ψιλοζήτημα καθώς άλλοι το πήραν και ψιλοσοβαρά και σου απάντησαν κιόλας) ανεβαίνεις κατηγορία.

Για την προπονητολογία στα είπα πριν, θες διάβασμα, αλλά είσαι ντούρος, δυνατός, θα την βρεις την άκρη.

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Και ο Λιβιτσάνος, όπως και η μισή Ελλάδα, ήταν στο ΚΚΕ.
Μετά το '91, νομίζω, έβοσκε στο "Πριν".

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη DimK., τούτος δω ο γίγας ο φραπεδάρχοντας (πετυχημένο και ακριβές αν ναι) είσαι;

https://twitter.com/Obscureobjet/status/644419338028494848

Ijon Tichy

dimK. είπε...

@Ijon Tichy
Nαι αυτος!
Με τον οικοδεσποτη εχουμε ανταλαξει αρκετες "συζητησεις" (αν μπορεις να πεις κατι τετοιο για το τουιτερ),και απο εκει(ή ισως λιγο νωριτερα) ανακαλυψα και το μπλογκ!
Αν εχεις κατι να πεις περι της "διαφωνιας" με τον συγκεκριμενο λογαριασμο,παρακαλω.
Εχω και δυο λινκ με κυκλοφοριες εφημεριδων για να βρεις στοιχεια..
Η μονη "υποθεση" που εκανα ειναι:
ο Συριζα εχει 30χιλ στελεχη(δηλωσεις των ιδιων),αρα το κκε θα εχει τουλαχιστον 20χιλ(μαλλον επιεικης εκτιμηση)
Με βαση αυτο το νουμερο μιλησαμε(..δεν το λες και συζητηση αλλα οκ) για το αν τα στελεχη του κκε,αγοραζουν Ριζο.
Καθε συνεισφορα δεκτη!!
(ολα αυτα τα αναφερω για οσους δεν εχουν τουιτερ,για να μπορουν να συμετασχουν αν θελουν).

Οσο για τον Παπαντωνιου/Παπακωνσταντινου εχεις ΔΙΚΙΟ
Καταλαβα λαθος και επομενως το σχολιο περι Παπακωνσταντινου/Δραγασακη ηταν ακυρο!!
Δεν εχω κανεναν προβλημα να το παραδεχτω,τι στο καλο,δεν δινουμε εξετασεις κιολας..
Αλλα,ντουβαρι δεν θα σε αποκαλουσα ποτε!
Ρε συ,δεν με ξερεις,ουτε φυσικα εγω.. γιατι χρησιμοποιεις τετοιες λεξεις?
Ο γραπτος λογος εχει την ταση να παρεξηγειται,οποτε προσπαθησε να αποφυγεις τετοιες εκφρασεις.
Θεωρω οτι το ειπες χωρις προσπαθεια μειωσης/προσβολης,αν θες ομως μην το κανεις ξανα.
Οχι γιατι το λεω εγω,αλλα γιατι αν ειναι να ανταλασουμε κανα σχολιο ποτε-ποτε,δεν βολευει σαν προσφωνηση!
Τα περι τρολαρισματος κλπ δεν μπαινω καν στον κοπο..ρωτα τον Γκρισα/Ζουκωφ που εχουμε ξαναανταλλαξει σχολια,αν εχω τρολαρει/πει μλκς μονο και μονο να κανω θεμα.
Αν δεν θες να ρωτησεις και θες λινκ να διαβασεις τι λεγαμε σου,πες μου.
(ομολογω οτι το να ρωτησεις θα σου γλυτωσει πολυτιμο χρονο)

@Σεχταρ
τελικα οντως η μιση(και βαλε) ελλαδα ξεκινησε απο το κκε!!

Гриша είπε...

DimK

Αυτο που δε μου αρεσει ειναι το εξης.Αποφευγεις να τοποθετηθεις στα κρισιμα και στα βασικα πολιτικα ζητηματα και αναλωνεσαι σε προσωπικες επιθεσεις του στυλ:

O "Κουτσουμπας δε μου κανει","η Κανελλη ειναι ψυχακι" και αποκορυφωμα "καλα τα λεει ο Παφιλης αν εξαιρεσουμε την ατακα για την Ολλανδια", ενω παρακατω λες οτι διαφωνεις με την τακτικη του ΚΚΕ και συμφωνεις με αυτην της ανταρσυα.

Ωραια..Αλλα τοτε,

πως γινεται ρε φιλε να τα λεει καλα ο Παφιλης αφου στη συνεντευξη αναλυει αρκετα ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ σε θεματα εργατικου συνδικαλιστικου κινηματος,λαικης συμμαχιας κλπ.

Δε θα ηταν λοιπον πιο εντιμο να πεις εξαρχης οτι διαφωνεις με την τακτικη του ΚΚΕ απ το να καθεσαι να μας λες για το κομμα των παιδοφιλων;

Και κατι τελευταιο που με ξενιζει ιδιαιτερα με σενα (η αληθεια ειναι οχι μονο με σενα).

Ενω κανεις κριτικη επι του προσωπικου σε στελεχη του ΚΚΕ-και στο χω ξαναπει οταν γινεται ετσι ειναι υποκειμενικη και ανουσια για να μη πω αφοριστικη-
για την αφεντια σου εχεις κατοχυρωμενο περα για περα τον τιτλο του κομμουνιστη.

Εγω λοιπον φιλε μου δεν διεκδικω την ιδιοτητα του κομμουνιστη, ΑΛΛΑ οι κομμουνιστες που χω γνωρισει ποτε ΔΕΝ πατανε σε δυο βαρκες και παντα ειναι ευθεις.

Εσυ θα ταλατευεσαι για πολυ ακομα;Θα μιλησεις ποτε στα ισα και χωρις μισολογα;

dimK. είπε...

@γκρισα
Γιατι δεν το/τα εχω εξηγησει?
Οταν ειπα οτι προτιμω τον Παφιλη, εσενα ειδικα σου εχω εξηγησει γιατι.
Θυμασαι σε εκεινα τα σχολια, που σου ελεγα τα στοιχεια που πρεπει να εχει ο ΓΓ και ο Κουτσουμπας δεν τα εχει?
Ειπα λοιπον,πολυ νωρις εδω(και μαλιστα σε απαντηση σε εσενα) τα παρακατω(τα κεφαλαια, δικα μου)
"Μια χαρα τα ειπε ο Παφιλης..ΟΧΙ σε ολα φυσικα..ΟΣΟ ΕΜΕΙΝΕ στους ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ στοχους του κκε συμφωνω σε ολα!
Μια χαρα τα ειπε με επιχειρηματα με μεστο λογο και τρομερα επικοινωνιακος.
Ξερεις που ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ?
Στις ΤΑΚΤΙΚΕΣ κινησεις,στην ΘΕΣΗ για τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ,για τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ στο κινημα"
Μετραω 4 διαφωνιες και αν ξανακουσω την ομιλια ισως βρω και αλλες(..που να μην προσεξα/θυμωμουν)
Αν δεν σε επεισαν αυτα,(ξανα)διαβασε ενα αλλο σχολιο που εκανα, επισης σε σενα, (κεφαλαια υπηρχαν ηδη απο το τοτε σχολιο):
" -->ΚΚΕ:ΝΑΙ στον στρατηγικο στοχο - ΟΧΙ σε επιμερους τακτικες κινησεις
-->Ανταρσυα:ΝΑΙ στον στρατηγικο στοχο - ΝΑΙ στην συντριπτικη πλειοψηφια των τακτικων κινησεων."

Τιποτα απο τα δυο δεν σου ειναι ξεκαθαρο?
Σε κανενα σχολιο δεν καταλαβες οτι διαφωνω με τις τακτικες κινησεις?
Απο το "ΟΧΙ σε επιμερους τακτικες κινησεις" τι σε μπερδεψε, το "επιμερους"?
Δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα που ειναι το διφορουμενο!
Θες κατι πιο ευθυ απο αυτο?
Οσο για τον τιτλο του κομμουνιστη εγω τον αποδιδω σε οσους ελπιζουν/αποσκοπουν/παλευουν για τον κομμουνισμο.
Αρα και εσυ και εγω και ακομα και η μανα μου που ελεγε "κκε παναγια μου..να παει καλα" σε καθε εκλογες!
Μην μπουμε σε παραπανω λεπτομερειες πανω σε αυτο,το θεωρω ακαιρο ε?
Οι επιμερους δρομοι για αυτο τον στοχο,διαφερουν.Του κκε ειναι ενας απο αυτους.
Υπαρχουν και αλλοι φυσικα.
Απο του Σταλιν,του Νετσαγιεφ μεχρι του..Ποσαδα! (name dropping):-)
Οποτε αν θες να με "κατηγορησεις" για κατι,βρες κατι αλλο
Οχι οτι δεν ειμαι ξεκαθαρος,ειδικα μετα απο ολα αυτα τα σχολια, σε αυτο το ποστ και μαλιστα ολα σαν απαντηση σε σενα!!


υγ:το θεμα με το κομμα παιδοφιλων οντως με "πειραξε" γιατι οπως ξερεις θεωρω τον Παφιλη το καλυτερο επικοιωνιακο ατου του κκε και ιδανικο για ΓΓ(ΟΧΙ μονο λογω του επικοινωνιακου του προτερηματος..εχει και αλλα!)
Τετοια ατοπηματα λοιπον δεν τα περιμενα απο αυτον!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://antivaro-for-marx-and-lenin.blogspot.gr/2015/09/blog-post_14.html#more