Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τρελ(εν)ίτσα - Όχι σε όλα τα ναρκωτικά

Είσαι μανάρι μου αλειμμένη με μπριγιόλ
Κι από ρεμπέτισσα το παίζεις ροκ εντ ρολ
Και νινανάι, ώπα γιάβρουμ και αμάν
Ακούς Βιτάλη, Σούκα και Duran Duran



Όσοι άκουσαν και ξέρουν από πρώτο χέρι τι έγινε, θέλουν απλώς να τα ξεχάσουν. Ενώ οι υπόλοιποι τους βάζουν να τα διηγηθούν ξανά από την αρχή, να μάθουν τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες, πώς και τι. Αλλά ας αφήσουμε τα πικάντικα για το τέλος, γιατί εκκρεμεί από χτες η παρουσίαση της Διεθνούπολης και μια δική μου παράλειψη (που πρόλαβε ο Ζούκοφ να τη συμπληρώσει), για τη νέα, διατροφική πατέντα της οργάνωσης με τα γλυκά-κεϊκάκια και την ποικιλία γεύσεων: μήλο, καραμέλα, σοκολάτα, φρούτα του δάσους.

Πάμε τώρα στο γαλατικό χωριό της Διεθνούπολης, που φέτος είχε ως πιο εξωτικές παρουσίες τη Σρι Λάνκα, η οποία κουβαλά νωπά τα σημάδια ενός εμφύλιου ή μάλλον ενός φυλετικού πολέμου, και του Πακιστάν, που είχε διαμορφώσει τον πάγκο του σαν έκθεση με γελοιογραφίες Ευρωπαίων σκιτσογράφων, στο ίδιο πνεύμα με τον Παλαιστίνιο σύντροφο, που είχε αποκλειστικά παλαιστινιακά μαντίλια αλά Αραφάτ. Οι Βέλγοι ήταν δίπλα στους Γάλλους κι είχαν μια μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα (που τράβηξε το ενδιαφέρον λόγω της ημέρας και της χτεσινής επετείου) και το λογοπαίγνιο CHENGE the WORLD. Αλλά κι ένα βιβλιαράκι με τον τίτλο Primere A Gauche, πρώτα στα Αριστερά, όπου έλειπε μόνο η φορά (μα αφού είπαμε προς τα αριστερά).

Οι μόνες αποστολές που προέρχονταν από την ίδια (περίπου) χώρα, ήταν οι δύο ισπανικές, που απέφυγαν να καθίσουν κοντά, αν και θα είχε, νομίζω, αρκετό ενδιαφέρον μια συζήτηση με τις θέσεις τους για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και άλλων αυτόνομων κοινοτήτων. Δίπλα στους Ισπανούς ήταν η νεολαία του ΚΚ Πορτογαλίας, που μας απογοήτευσε με την πρόσφατη στροφή του και την επιλογή να συμμαχήσει σε κυβερνητικό επίπεδο μάλιστα με το αντίστοιχο Πασοκ. Και φανταζόμουν τους συντρόφους να περνάνε ομαδικά μπροστά απ’ τον Πορτογάλο, να τον καρφώνουν στα μάτια και να το ρωτάνε με ειλικρινή απορία: γιατί;
Είναι τρελοί αυτοί οι Ίβηρες –όπως έχει αποφανθεί ο σφος Οβελίξ.

Αντικειμενικά πάντως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τραβούσε ο Σύριος σύντροφος που ήρθε από τη Δαμασκό και εξηγούσε πως στην πρωτεύουσα η ζωή κυλά ομαλά κι ειρηνικά –χωρίς να κοιτά τις δικές μας ανησυχίες. Ενώ στο τραπεζάκι του είχε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο του Συριακού κράτους, που καλούσε τον αναγνώστη να ταξιδέψει εκεί, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της χώρας. Πάμε;
Δε συγκράτησα μόνο σε ποιο από τα δύο Συριακά ΚΚ ανήκει, αν και δε νομίζω πως έχει και ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι μεταξύ τους διαφορές είναι κυρίως ιστορικές (σε σχέση με την Περεστρόικα!) και δευτερεύουσες.

Στις ενδιαφέρουσες παρουσίες συγκαταλέγονται ασφαλώς κι οι σύντροφοι Κέκροπες (από τη νεολαία του ρωσικού ΚΕΚΡ), που αγνοούσαν δυστυχώς, όπως φάνηκε, ότι βρισκόμαστε (κατά τον Πετρόπουλο) σε οξύτατη ιδεολογική σύγκρουση, και αν δεν το καταλαβαίνουν, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αν και ένας σφος λέει πως αυτά είναι ερωτικά, ενδοκομμουνιστικά καβγαδάκια και θα τα λύσουμε μεταξύ μας, με φιλιά (με τους Ρώσους, όχι με τον Πετρόπουλο).
Δίπλα τους ήταν η Γεωργιανή αποστολή, που σε μια μάλλον απρόβλεπτη κίνηση, έξω από τα καθιερωμένα, είχαν γεμίσει τον πάγκο τους με αφίσες και υλικά για το Στάλιν! Ποιος να το ‘λεγε...

Απ’ τις πραμάτειες με τα αναμνηστικά και τις καινούριες κολεξιόν των αδελφών κομμάτων, ξεχώρισαν τα μαντίλια διάφορων αποστολών, οι άπειρες κονκάρδες των Γιούγκων, που έχουν αναγάγει το θέμα σε επιστήμη και τα μπλουζάκια των Ιταλών. Πχ αυτό με το Γιασίν, τη μαύρη αράχνη του σοβιετικού ποδοσφαίρου, όπου όμως το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν το Medium. Εντάξει! Είναι γνωστό το κόλλημα των Ιταλών παικτών με τις κολλητές φανέλες, για να νιώθουμε μειονεκτικά και να αποκτήσουμε κόμπλεξ εμείς οι εύσωμοι, αλλά όχι να το ξεφτιλίσουμε κιόλας. Μα μίντιουμ; Αλήθεια τώρα;

Απέναντι από αυτά τα περίπτερα, πιάνοντας σχεδόν όσο χώρο όλοι οι υπόλοιποι μαζί, ήταν ο ελληνοκουβανικός σύνδεσμος, που γίνεται περιζήτητος για το μπαράκι του με τα φτηνά κοκτέιλ, ή μήπως για την μπριγάδα του; Εντάξει, στην τελική δεν μπαίνουν αντιπαραθετικά το ένα προς το άλλο. Και πώς το φέραμε από εδώ, το φέραμε από εκεί, πάλι απομονωμένοι ήταν οι Κουβανοί σύντροφοι από τα άλλα περίπτερα. Προσωπικά θα περίμενα ίσως κάποια εκδήλωση και για τον Τσε, μέρα που ήταν, αλλά μάλλον αυτό το Φεστιβάλ στήθηκε κάπως εσπευσμένα, για να προβλεφτεί κάτι τέτοιο.

Περνάμε τώρα στα της δεύτερης μέρας, που ήταν κομμάτι επεισοδιακή και βάλθηκε να διαψεύσει τη ρετσινιά της άχρωμης μεταβατικής γέφυρας (μεταξύ πρώτης και τρίτης).
Πρώτη σύντομη στάση στον παιδότοπο και την παράσταση «ο Καραγκιόζης δάσκαλος», όπου είναι ζήτημα αν η κοσμοσυρροή οφειλόταν κυρίως στα μικρά παιδιά, που ούτως ή άλλως δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν αν δεν έχουν φτάσει μια κάποια ηλικία, ή στα μεγαλύτερα που αναπολούν τα δικά τους παιδικά χρόνια.

Συνέχεια με τη λαϊκή σκηνή και τη συζήτηση για το συσχετισμό στην Ελλάδα και διεθνώς, με το Μάκη Παπαδόπουλο, που μάζεψε ομολογουμένως πολύ κόσμο (και ερωτήσεις στο τέλος), όπως και ο Παφίλης την προηγούμενη μέρα εξάλλου. Ο Μάκης Παπ, συνηθισμένος ίσως από τις θυελλώδεις συνελεύσεις του ΣΜΤ, φώναζε με πάθος στο μικρόφωνο –που δεν ήταν απαραίτητο μάλλον- και έπιασε, υπό πίεση χρόνου, πολλά και διάφορα, που μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο βίντεο του 902 –ξέχασε να πιάσει όμως ένα εύστοχο ερώτημα για την εκλογική πτώση στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε αντίθεση με την επαρχία.

Προσωπικά ξεχώρισα ένα σημείο όπου διηγήθηκε ένα επεισόδιο από την επαναστατική Ρωσία του 1920 και μια συζήτηση των μπολσεβίκων για τις προσαρτήσεις, μες στη φωτιά του πολέμου, όπου η διήγηση, προς στιγμήν, σε έκανε να πιστέψεις πως ήταν κι αυτός εκεί και μας τα διηγούνταν σαν αυτόπτης μάρτυρας, που τα είχε ζήσει από πρώτο χέρι. Γυρνάει λοιπόν ο Λένιν και τους λέει πως αν τους επιτεθούν ενιαία και συντονισμένα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δεν μπορούν να αντιπαρατάξουν παρά μόνο το ένα εκατοστό του στρατού, που απαιτείται για την απόκρουση της επίθεσης. Κι ότι θα μπορούσαν να παίξουν πχ με τον ανταγωνισμό μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ για τη χερσόνησο της Καμτσάτκας, για να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο του αντιπάλου.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως σαφώς και μπορούμε να αξιοποιούμε τις αντιθέσεις του αντίπαλου στρατοπέδου, που δε μας αφήνουν αδιάφορους, αρκεί αυτό να γίνεται με κάποιες αρχές, να μην υποτάξουμε το λαό κάτω από ξένες σημαίες, κτλ. Και βάση αυτών, αρχίσαμε μια σειρά συνειρμούς για το ιμπεριαλιστικόμετρο, την μπροσούρα περί «δικαίων και άδικων βομβών», ένα σύνθημα για τον συσχετισμό, που «δεν είναι εκλογικός, θα είναι κατακόκκινος και κοινωνικός», μια φράση του Παπαδόπουλου για τα χρόνια που οι δυτικοί απορούσαν «τι μαθαίνει ο Ιβάν που δε μαθαίνει ο Τζόνι», και το καίριο ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση μιας απότομης, περαιτέρω όξυνσης των αντιθέσεων και μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης μεταξύ του ευρωνατοϊκού στρατοπέδου και των αντιπάλων του. Αυτός θα είναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος ή μήπως θα έπρεπε να ταχθούμε με την πιο αδύναμη ή τη λιγότερο επιθετική πλευρά;

Κι ύστερα, ύστερα, τα ύστερα του κόσμου...
Βγαίνει λοιπόν η Βιτάλη, λέει στη μέση της συναυλίας για ξεκάρφωμα «να μη φαγωθούμε μεταξύ μας», και στο καπάκι μας «ζεσταίνει» και μας προϊδεάζει για ό,τι θα ακολουθούσε με ένα ανέκδοτο, που (χα-χα-χα), ακόμα κρατάμε την κοιλιά μας (χο-χο), γιατί ήταν λέει ο Λένιν, που ξύπνησε από τον αιώνιο ύπνο του και ήθελε να μιλήσει δέκα λεπτά στον κόσμο (ι-χι-χι), αλλά του έκοψαν τα τρία κι έμειναν τέσσερα (έτσι το υπολόγισε η Βιτάλη), χα-χα, και όλο του έκοβαν, τρία λεπτά, δύο λεπτά, οπότε του λένε «πατερούλη» (όχι, άλλος είναι ο «πατερούλης», αλλά μην κολλάς σε λεπτομέρεις, είναι ανεκδοτάρα, χα-χα) «έχεις μόνο 15 δεύτερα», και τότε βγαίνε ο Λένιν (ωχ-καινούριο συκώτι θα κάνουμε) και λέει: «σύντροφοι, με συγχωρείτε».
Λολ ρε Ελένη, εσύ και τα ωραία σου. Ούτε ο Μουζουράκης δεν τα λέει τόσο νόστιμα.

Αλλά τις καλύτερες ατάκες δεν τις είχαμε ακούσει ακόμα (όπως θα έλεγε και ο Χικμέτ, που ήταν κατά κάποιον τρόπο, το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ). Στο επόμενο λογίδριο της η Ελένη, μας είπε χωρίς αιτία κι αφορμή πως «ψήφισα μια φορά Ανδρέα Παπανδρέου, δυο φορές Ανδρέα Παπανδρέου» (λες, τρεις και η κακή του μέρα, όπως είπε και ο ΓΓ, κάπου θα έβαλε μυαλό, αλλά όχι) «τρεις φορές Ανδρέα Παπανδρέου», μετά ψήφισε τον Τσίπρα αλλά στις τελευταίες εκλογές ήταν «στους απόντες», όχι του Γραμματικού, εννοεί σε αυτούς που απείχαν. «Τον Τσίπρα όμως τον αγαπάμε, πρέπει να τον πιέσουμε να κάνει καλά πράγματα, κι η Ζωή βέβαια είναι καλή, αγωνίστρια, την εκτιμώ πολύ»!!!
Επειδή αυτά δε νομίζω να ανέβουν κάπου καταγραμμένα, τα γράφω από μνήμης, και όπως περίπου τα θυμάμαι, χωρίς να αλλοιώνω πάντως το γενικό νόημα.

Ένας σφος είπε πως μάλλον μπέρδεψε τα Φεστιβάλ και νόμιζε πως είναι στου Σύριζα. Μια σφισσα είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως μπορεί να ξανάρχισε τα ναρκωτικά. Και να φανταστείς πως εμείς λέγαμε πάλι καλά που δεν ήρθε ο Νταλάρας, ο τρίτος από το φετινό μουσικό σχήμα, που πόσο χειρότερα μπορεί να τα έκανε δηλαδή;

Η Γλυκερία βγήκε μετά για το κλείσιμο και πήγε κάπως να το μαζέψει, «καλή δύναμη στην Κνε» (ε δεν της χρειάζεται, με αυτά που ακούμε;), για να συμπληρώσει η Βιτάλη «γεια σας σύντροφοι». Ε όχι ρε Ελένη, αν έχεις τέτοιους «συντρόφους» τι τους θέλεις τους εχθρούς. Κάποιοι σφοι (χωρίς εισαγωγικά) λένε πως άκουσαν τη Γλυκερία να λέει κάτι σαν «καμία ευκαιρία στον Τσίπρα», αλλά δεν το επιβεβαιώνω, γιατί είχαν πάρει φωτιά γύρω μου τα κινητά για την απαραίτητη ενημέρωση (αν και εφόσον έβρισκαν σήμα δηλαδή).

Οι σφοι φρόντισαν να φύγει από το χώρο η Βιτάλη, χωρίς τυχόν προβλήματα, από κάποιο δικό μας οξύθυμο, που θα πήγαινε να ζητήσει τα ρέστα, αλλά έδωσαν απάντηση στο τέλος της συναυλίας, όπου αντί για το κλασικό μήνυμα «41ο Φεστιβάλ Κνε-Οδηγητή, κτλ) από τα μεγάφωνα, ακούστηκε ένας σφος να λέει: «Σύντροφοι υπάρχουν και τα απρόοπτα, κάποιοι έρχονται και δε σέβονται, συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε και διασκεδάζουμε», για να το επαναλάβει αργότερα, δύο φορές, με τα ίδια περίπου λόγια.

Επειδή όμως η ανάρτηση έχει ξεφύγει ήδη σε έκταση, κλείνουμε εδώ το δεύτερο μέρος κι αφήνουμε τα υπόλοιπα να εκκρεμούν για το αυριανό σημείωμα. Αντί επιλόγου ή κάποιου άλλου σχολίου, σημειώνω απλώς πως οι στίχοι στην αρχή του κειμένου, που κολλάνε γάντι με την περίπτωση, είναι από τραγούδι του Μπουλά και του Γιοκαρίνη, που ακούστηκε στην επόμενη συναυλία, στην κεντρική σκηνή.

Αλλάξανε τα γούστα σου
Και μπέρδεψες τα μπούτια σου

Και φέρεσαι αλλόκοτα...

68 σχόλια:

Neophyte_commie είπε...

«Γυρνάει λοιπόν ο Λένιν και τους λέει πως αν τους επιτεθούν ενιαία και συντονισμένα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δεν μπορούν να αντιπαρατάξουν παρά μόνο το ένα εκατοστό του στρατού, που απαιτείται για την απόκρουση της επίθεσης. Κι ότι θα μπορούσαν να παίξουν πχ με τον ανταγωνισμό […]»

Ναι, αλλά είπαμε για την θεωρητικοποίηση των ελιγμών. Άλλο να 'χεις τον εχθρικό στρατό απέναντί σου, που κάτι πρέπει να σκεφτείς να κάνεις άμεσα, να υποχωρήσεις σε κάτι και θα το βρεις μετά να το ισορροπήσεις («δώσ' μου πενήντα λεπτά να δώσω ρέστα και θα σ' τα αφαιρέσω»), άλλο να καθόμαστε μεταξύ τυρού και αχλαδιού να μιλάμε αν οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές είναι καλύτεροι (υγιέστεροι;), λες και πρόκειται για τον αθηναϊκό γύρο (που δεν τρώγεται).

ΥΓ: Επειδή ανέφερες τον μακαρίτη τον Μπουλά, αυτός τι ιδεολογική τοποθέτηση είχε; Έχει πει την μπαλάντα του έμπορα, ας πούμε, αλλά αυτό δεν λέει πολλά.

ΥΓ2: Ώστε έτσι οι μοναχικές χρυσαυγοσυριζαίες γιαγιάδες…

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο που ήρθε ο Σύρος σύντροφος, μάλλον δε διαβάζει ελ ιντερνετ για να πληροφορηθεί την προδοσία του ΚΚΕ που δεν το νοιάζει λέει αν σφαχτεί ο λαός της χώρας του εφόσον δεν κάνει επανάσταση.

Νομίζω τελικά ότι μια απαγόρευση ομιλιών/συνεντεύξεων/δηλώσεων των τραγουδιστών είναι ό,τι καλύτερο όχι μόνο για το Φεστιβάλ, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Θα αδικηθούν μερικοί, η θυσία τους όμως δε θα ξεχαστεί. Σε τριάντα χρόνια το ξανασκεφτόμαστε.

Amor omnia vincit

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/WHClfSeZxhg?t=203
Κ έκανε κ δηλώσεις ο Σύρος σφος.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η Γλυκερία όντως είπε ότι δεν δίνουμε καθόλου ευκαιρίες στον Τσίπρα ή κάτι αντίστοιχο.
Όσο για αυτούς που σίγουρα θα μας πούνε ότι ζητάμε πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων από αυτούς που φέρνουμε στο φεστιβάλ, θα πω ότι εκτός του ότι αυτό είναι μεγάλη βλακεία και κάτι που το πρόγραμμα το διαψεύδει, είναι άλλο να μιλάς για αυτά που πιστεύεις, και άλλο το να μην σέβεσαι!
Από την άλλη βέβαια, εννοείτε δεν θα φέρουμε κάποιον που είναι ανοιχτά αντιδραστικός εξ αρχής!

Κώστας

Cos είπε...

Μια ειλικρινής απορία: γιατί έχουμε ανάγκη τον κάθε καλλιτέχνη που παίρνει ανοικτά το μέρος της αστικής τάξης (ηθελημένα ή αθέλητα), την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι, παλιοί, νέοι, ρεμπέτες, λαϊκοί, ροκάδες, χιπχόπερς κλπ.κλπ. που έχουν ταχθεί με την πλευρά των εργατών και στηρίζουν πραγματικά την ταξική πάλη;
Δεν λέω να τους βάλουμε σε "μαύρη λίστα", λέω ότι δεν τους χρειαζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Την θυμάμαι την Ελενίτσα —κυριολεκτώ και δεν ειρωνεύομαι, γιατί ήταν πολύ νεότερη την εποχή στην οποία αναφέρομαι— να πουλάει κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και «Σοσιαλιστική Αλλαγή» της ΕΔΕ (Εργατική Διεθνιστική Ένωση, πρόδρομος του ΕΕΚ) σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια της εποχής, άμα δεν τραγούδαγε βέβαια.

Τότε ήτανε τροτσκίστρια, μετά κατά πώς λέει κι η ανάρτηση, έγινε ψηφοφόρος του «Εμπρός Αντρέα για μιαν Ελλάδα νέα» κι ύστερα της «Πρώτης φοράς Αριστερά» για να καταλήξει —για την ώρα— στον «Μπαναγιώτη» και στην «Ζωζώκα». Έχουν οι καιροί γυρίσματα…

Απ’ ό,τι θυμάμαι ήτανε από παλιά η Ελενίτσα ολίγον τι «τσαμπουκαλού», ακόμα από τα χρόνια τα προδικτατορικά όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, εκεί πού της πέρναγε βέβαια. Μάλλον από εκείνα τα χρόνια διατήρησε αυτό το στιλάκι της προβοκάτσιας, άριστα δασκαλεμένη από τον πρώτο της πολιτικό χώρο, τους περί τον Σάββα τον «Μεγάλο» έλληνες μαθητές του Λεβ Νταβίντοβιτς…

Μακάρι, λέω, να ’ναι μόνο το «τσαμπουκαλίκι», γιατί αν είναι, όπως ακούστηκε, τα ναρκωτικά, τότε πραγματικά κρίμα.

Για τα άλλα και κατά τα άλλα, έχουν γνώση οι φύλακες και μάλιστα αρκετή…

Αδέκαστος

Ανώνυμος είπε...

Η Γλυκερια ειπε οντως αυτην την ατακα και μαλιστα μετα ακουστηκε δυνατο χειροκροτημα. Στην περιπτωση της Βιταλη δεν υπηρξε καμια αντιδραση απο τον κοσμο, μονο κατι χλιαρες αποδοκιμασιες. Ο κοσμος ξαφνιαστηκε και απλα αναρωτιοταν αν ακουσε καλα, κατι σαν αμηχανια.. Αλλα μια χαρα το αντιμετωπισαν οι συντροφοι απο τα μικροφωνα και στο ακουσμα της ανακοινωσης χειροκροτουσαν ολοι.
Inspector

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΒΙΤΑΛΗ.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Η ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΨΕ. ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΟ;

ΤΗΝ ΚΑΛΕΙΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΤΑΛΗ, ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΚΟΤΣΩΝΗΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΚΕ. ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ.

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ. ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΣΟΚΑ ΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ. ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

για εμενα που τα ακουσα με τα αυτια μου εφριξα,μαλον πρεπει να λειτουργει εκεινο το καλο γιαουρτι μονο και μονο για ασεβεια.παντως μην πεφτουμε απο τα συννεφα εχει ξαναγινει τουλαχιστον δυο φορες ακομα μια με τον νταλαρα και η δευτερη με την κικιδου απο το σχημα του παπακωσταντινου

Κώστας Camus είπε...

Για όσους θα αμφισβητήσουν την κομματοφροσύνη μου, τους παραπέμπω στα σχόλιά μου στο Disqus (https://disqus.com/by/kostascamus/), και αν κάποιος αμφισβητήσει τη δράση μου και την συνέπειά μου ως επιρροή, λέγομαι Κώστας Κ., εκλογικός αντιπρόσωπος, υποψήφιος με την ΠΚΣ στο ΠΑΠΕΙ, και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από τη σχολή να μην με ξέρει ως φάτσα από τις διαδηλώσεις, τα διήμερα κλπ. Και ήμουνα και θα συνεχίσω να είμαι ΚΚΕ, εφόσον η στρατηγική τους είναι η σοσιαλιστική εξουσία χωρίς μεσοβέζικες λύσεις, εφόσον υπηρετεί το λαό, και είναι η πρωτοπορία στο κίνημα, και εφόσον δεν κάνει παραχωρήσεις όσον αφορά τον Μαρξισμό-Λενινινισμό.
Ο πρόλογος ήταν απαραίτητος.
Αγαπητό Απολίθωμα, είδες προφανώς αυτό που σου έγραψα. Εφόσον άβοιξε το θέμα, θα πω κι εγώ την άποψή μου.
Τον κάθε άνθρωπο τον αντιμετωπίζεις διαφορετικά. Άλλο να λέει κάτι η Βιτάλη, με μυαλό κουρκούτι, και άλλο να το λεγε η αλεπού ο Θάνος ο Μικρούτσικος.
Χθες ήταν ένα πολιτιστικό φεστιβάλ. Μιας κομματικής νεολαίας, αλλά ένα πολιτιστικό φεστιβάλ. Δεν ήταν διαδήλωση ούτε κινητοποίηση. Θα έρθουν άνθρωποι διάφοροι. Η Βιτάλη είναι στους πολύ διάφορους. Βάλε την πρέζα, βάλε τον τρόπο που μιλάει για πολιτική, βάλε όλα, και θα δεις ότι ακόμα και η Χαρούλα έχει πιο πολύ νιανιά.
Η Βιτάλη λοιπόν είπε μια μπαρούφα που δεν έπρεπε να πει. Στην παρέα- εγώ μη, και όλοι οι άλλοι οργανωμένοι- γελάσαμε. Είπαμε για πρέζα, για ξεκούτιασμα, για όλα. Ακούσαμε τις γιούχες. Λέμε υπερβολικός ενθουσιασμός από κάποιους που νομίζουν ότι γιουχάροντας έναν προσκεκλημένο που είπε μια μπαρόυφα κάνουν καλό στο κόμμα. Βγαίνει η Γλυκερία να τα μπαλώσει, και λέι ακριβώς αυτό, "Καμία ευκαιρία στον Τσίπρα", που ήταν σωστή και μεστή απάντηση, έστω και προσχηματική, και όχι σαν τις άναρθρες οχλοβοές του πλήθους.

Κώστας Camus είπε...

Λέμε λήξαν, και κακώς αντέδρασαν έτσι, αλλά αναμενόμενα. Σε ένα φεστιβάλ, με δεκάδες χιλιάδες κόσμο, δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, ειδικά όταν ξέρουν ποιός είσαι, δεν είναι προεκλογική περίοδος, έχουν αποδειχθεί οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Αλλά τέλος πάντων, τα αίματα ανάβουν και αδικαιολόγητα.
Ακούω από τα μεγάφωνα, την φωνή του εκφωνητή.
Και λέω θα πει για το φεστιβάλ.
Και λέει το περίφημο "Κάποιοι δεν σέβονται".
Και σκεφτόμαστε όλοι στην παρέα και λέμε "Ρε τον κάφρο" τι είπε. Γιατί απάντησε έτσι; Δεν μπορύσε να πει "Καμία ευκαιρία σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον λαό"; Δεν μπορύσε να πει "Ο λαός έδωσε την ευκαιρία, και ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόσδωσε"; Μπορούσε, μπορούσε να πει χίλια δύο. Αλλά σαν κατίνα, προτίμησε να κάνει ρποσωπική επίθεση στην Βιτάλη, aka Στο Θολωμένο μου μυαλό. Σε φάση σου λέει το παιδί σου "ΣΕ ΜΙΣΩ!", και του απαντάς "ΚΑΙ ΕΓΩ!".
Και έρχεται το αποκορύφωμα λίγο αργότερα.
Ο εκφωνητής, προφανώς συζητώντας με δυο τρεις γενίτσαρους από πίσω, βγαίνει και λέει "Όσοι δεν σέβονται δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Φεστιβάλ!".

Η τραγική φιγούρα του εκφωνητή, που μόνο κακό έκανε στο κόμμα χθες- με όποιον συζήτησα, πάνω από 20 άτομα το περιστατικό, υπήρξε καθολική συμφωνία ότι έβλαψε το κόμμα, απλά άλλοι λέγανε μικρό το κακό, άλλοι φοβόντουσαν την έκταση στα μπλογκς- έχει μείνει από τη χθεσινή μέρα. Και θα μείνει ως μια ανάμνηση ότι όλες οι δουλειές και χρεώσεις δεν είναι για όλους. Ίσως σήμερα να είναι στο ψήσιμο, και έτσι πρέπει, καθώς σε τέτοιες θέσεις, άτομα που θίγουν το κόμμα δεν πρέπει να ναι. Δεν δίνεις θέση στο μικρόφωνο σε κάθε μικρόνοο, που νομίζει ότι βοηθαέι την κατάσταση, και στην κοντόφθαλμη αντίληψή του, πιστεύει ότι αυτός που νευριάζει και οδύρεται αγαπάει το κόμμα παραπάνω από όλους εμάς που ντραπήκαμε για λογαριασμό του χθες.

Και δεύτερο και κύριο: Τι έγκριση είχε ο συγκεκριμένος να μιλήσει έτσι μπροστά σε 5-8 χιλιάδες κόσμο; Να πει οτι δεν θα ξαναπατήσει; Από την επιτροπή του Φεστιβάλ; Όχι. Από το ΚΣ; Ρώτησα, δεν είχε. Από την ΚΕ; Ούτε. Από πουθενά. Μια ανακοίνωση να βγάλεις σε ένα αμφιθέατρο, ρωτάς την καθοδήγηση. Εδώ χωρίς καμία έγκριση, μίλησε σε τόσο κόσμο, λέγοντας κάτι τόσο βαρύ; Και ας μην ξαναφωνάξουν την Βιτάλη, χρειαζόταν να ειπωθεί έτσι; Η να ειπωθεί γενικά; Και ο τύπος που το ξέρει; Μίλησε με την οργανωτική του φεστιβάλ.

Καλό είναι να ξέρουν κάποιοι σε ποιο χώρο βρίσκονται. Και οι Βιτάληδες και οι εκφωνητές. Όταν κρατάς το μικρόφωνο εκπροσωπείς το Κόμμα. Και χθες μόνο αυτό δεν έκανε.

Poe είπε...

θερσιτη, κατα τη γνωμη μου οταν πας καπου που εχει ενα φεστιβαλ μια μαρξιστικη-λενινιστικη νεολαια προσκεκλημενος, ειναι καφριλα υπο μορφη ανεκδοτου να πεις μια μαλακια οτι και καλα ο λενιν αν ζουσε θα ειχε μετανιωσει.
Αστα τα αλλα τα παραληρηματικα περι του τι ψηφισε
δηλαδη ειναι σαν να πας ξερω γω να τραγουδισεις σε ενα φεστιβαλ ποδηλατιστων και να αρχισεις να λες οτι το ποδηλατο ειναι μαλακια σπορ.
Ηταν κατα τη γνωμη μου ακομψο και ανεγκεφαλο αυτο που εκανε, και ηταν λαθος η σταση της, αγενης. Δεν ειναι αναγκη να πει καλα λογια για το κομμα αμα δεν συμφωνει, μπορουσε να μην παει, η να παει και να τραγουδησει και να μην ειρωνευτει γιατι οι διοργανωτες δεν της εδειξαν ασεβεια.

Poe είπε...

Συμφωνω παντως με τον Camus
δεν επρεπε να ειπωθουν αυτα απο τα μικροφωνα

Ανώνυμος είπε...

"η νεολαία του ΚΚ Πορτογαλίας, που μας απογοήτευσε με την πρόσφατη στροφή του και την επιλογή να συμμαχήσει σε κυβερνητικό επίπεδο μάλιστα με το αντίστοιχο Πασοκ"

Λεπτομεριες? εχω χασει καποια επισοδεια

Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΟΕΧΑΝΙΑ

Η ΒΙΤΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΣΟΚΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΟΥ.

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ; ΑΜΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΒΙΤΑΛΗ ΕΙΤΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΚΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝΕ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ. ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ. ΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΗ.

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΕΞΑΚΗΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ 0-2 ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.

ΜΑ ΠΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΥΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ;

ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΚΟΣΤΑ;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΣΟΥ.

ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες μες στο σπίτι μας και θα πούμε κι ευχαριστώ. Mάλλον υπερβολικά πολιτισμένη ήταν η αντίδραση λέω εγώ, από σεβασμό στο ταλέντο της. Στην τελική αποδεδειγμένα η ΚΝΕ και το κόμμα έχουν δείξει μεγάλη ανοχή στο να λέει ο καθένας τον πόνο του ή τη μπαρούφα του στη σκηνή του φεστιβάλ, αλλά υπάρχουν και όρια.

Πάντως δε συμμερίζομαι απόψεις ότι θα πρέπει να φέρνουμε αποκλειστικά "δικούς" μας στο φεστιβάλ, για τον απλό λόγο ότι έτσι κι αλλιώς το ποιοι είναι "δικοί" μας και ποιοι οι "άλλοι" είναι μάλλον σχετικό (κατά το γνωστό ανέκδοτο "εμείς είμαστε οι άλλοι") . Είδαμε τον Τσακνή που είχαμε τοτεμ , είδαμε και το νίβο που δήλωνε κομμουνιστής και κατέληξε σαπορτ στο Νότη, μην πάμε τώρα σε παλιά "ένδοξα" ονόματα και ξημερώσουμε. Αλλά μια στοιχειώδης ευπρέπεια -μέχρι αποδείξεως του εναντίου γιατί μάντης συμπεριφορών δεν είναι κανείς- οφείλει να είναι ο κανόνας.

Amor omnia vincit

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τον Poe.

Ανώνυμος είπε...

@Κώστας Camus
Δεν ξέρω, εμένα δεν με χάλασε η απάντηση και αρκετοί από όσους ρώτησα είχαν την ίδια άποψη.
Δεν σεβάστηκε και αυτό είναι δεδομένο. Σίγουρα τώρα υπήρχαν και υπάρχουν οι άνθρωποι που θα πουν: ε καλά μωρέ δεν είναι και τίποτα, τι βγήκε ο άλλος να κράξει έτσι κλπ., ή και άλλοι που θα πουν ότι μια τέτοια απάντηση την χρειαζόταν, και ότι όπως μας δούλεψε δημόσια έτσι και εμείς θα έπρεπε να της απαντήσουμε δημόσια κλπ.
Τώρα πάνω στο θέμα του αν όντως έκανε κακό ή όχι, νομίζω ότι είσαι υπερβολικός τουλάχιστον. Τέλος, το να το είπε μόνος του ο εκφωνητής το θεωρώ τουλάχιστον απίθανο, αφού δεν ήταν καν ο μοναδικός που έκανε τις εκφωνήσεις και εκτός αυτού όσα ανακοινώνονται είναι κανονισμένα.
Άμα τώρα έκανε μαλακία με δικιά του πρωτοβουλία, ας έψηνε σουβλάκια σήμερα, ξέρω γω...

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Oι καλλιτεχνες ειναι ιδιαιτερη συνομοταξια ανθρωπων ...Συνηθως αγονται και φερονται αναλογα με τους "κυμματισμους" που κανει το εργατικο και λαικο κινημα ..Κι αυτο γιατι ειναι βαθια συναισθηματικοι ανθρωποι οι περισσοτεροι και σχετικα μακρυα (λογω του αστικου ρευματος -μοδα στην καλλιτεχνια- που ακολουθουν για βιοποριστικους κυριως λογους) απο το εργατικο κινημα .Και τα δυο αυτα ειναι αρκετα για να μην απαιτουμε ταξικη συνειδηση ατσαλωμενη κλπ . Τους θαυμαζουμε για το ταλεντο τους και το οποιο ποιοτικο τους εργο ...και ως εκει ...Εξ αλλου τον διαφορετικο δρομο τον κραταν μια χαρα αξιοι σφοι καλλιτεχνες οπως ο Σαρρης ,ο Κολοβος ,η Καφανταρη ,η Γερασιμιδου κλπ. Προσωπικα πιο πολυ με ειχαν πειραξει οι δηλωσεις του Μπιλλυ (αγαπημενος παντα )τοτε με την ΕΡΤ (για οσους θυμουνται ) παρα αυτες της Λενιως ...Και αφου της απαντησε στην καρδια οσων υπενοησε η Γλυκερια το δημοσιο κραξιμο ναι ,ηταν περιττο .Αλλα μην το πολυσηκωνουμε το θεμα ..μηπως ηταν και κομματακι "στημμενο" (απο Λενιω και "παρεας" της) ...λεω γω .
Για τα βουντου που εκανα να σταματησει η βροχη στις 6:00 σημερα χαμπαρι δεν πηρατε ε ?

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

Λοιπόν,ηταν λάθος και η κυρία, ηταν λαθος και ο κύριος.Και εδω νομίζω οτι πρέπει να τελειώσει.Δεν θα παρουμε και το κεφάλι των ανθρώπων, ναι? Γιατι,ξερετε κατι? με οσα συμβαίνουν γυρω μας την (ακομη και την ωρα του Φεστιβαλ) ...μην καταντήσουμε σαν την "παροιμια": "εδω ο κοσμος καίγεται και το νιμου χτενίζεται"...εγινε μακελειο σημερα στους γείτονες, ΚΚ απο λιβανο και Συρια,μαζι με χαζμπολαχ,πιανουν τα οπλα σε κοινη δραση Εναντιων των αμερικανο - τσατσων και καθε μερα ξεβραζονται βρέφη στα ποδια μας.

Εκαναν μια "λαλακια" τα παιδια εκατεροθεν και αυτο ηταν ολο.Απο μενα: -- και του χρόνου να είμαστε υγιείς και..... (δεν λεω την αλλη ευχη).

Ανώνυμος είπε...

Και αφού πιάσαμε τα παραδείγματα.
Πια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση κάποιου όταν σε φιλοξενεί, σου λέει σαν στο σπίτι σου κλπ., δηλαδή κάτι σου δίνει, και εσύ απλά αρχίζεις και κάνεις ότι γουστάρεις μι σεβόμενος;
Φταίει αυτός που θεώρησε ότι θα έχεις λίγο σεβασμό ή ο φιλοξενούμενος που είπε: ε μου είπε σαν στο σπίτι μου, και εγώ εκεί κάνω ότι γουστάρω!
Στην μόνη περίπτωση που έχει άδικο αυτός που φιλοξενεί, είναι σε αυτή που ξέρει ότι ο άλλος θα κάνει την μαλακία και πάραυτα τον καλεί!
Kαι οκ ας πούμε ότι ξέραμε τι εστί Βιτάλη, είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο ή έπρεπε να μυρίσουμε τα νύχια μας;

Κώστας

Poe είπε...

Εγω παντως δεν θα πηγαινα σε μια εκκλησια θερσιτη να αρχισω τα γαμωσταυριδια και ας μην ειμαι χριστιανος
πρεπει να σεβεσαι τον χωρο που βρισκεσαι σε τετοιες περιπτωσεις που ερχεσαι ως προσκεκλημενος
δεν ηρθε για να συζητησει για ενα θεμα δημοσιογραφικα
δεν την καλεσαμε πχ στον 902 να πει τις αποψεις της
εκει να τις πει, να πει και για το λενιν, και για τον σταλιν και για γκουλαγκ

Δεν ειπα να δοξασει το κκε
ειπα να μην ειρωνευθει τον λενιν
και ολους τους αγωνες των κομμουνιστων στην ουσια

αν αυτη ειναι η αποψαρα της λοιπον
και εμενα η αποψαρα μου ειναι πως ειναι τελειως μαλακω και πως αυτο που κανει δειχνει ασεβεια χωρις να υπαρχει καποιος λογος διοτι δεν προκληθηκε απο κανεναν και ηρθε υποτιθεται σε κλιμα φιλικο με μια φιλικη προσκληση να τραγουδησει

αν ετσι συμπεριφερετε μεγεια της με χαρα της
αλλα ηταν λαθος τροπος

το να πας σε ενα καναλι για να σου παρουν συνεντευξη ως εκπροσωπο ενος κομματος δεν ειναι το ιδιο με το να σε καλεσουν στην ουσια σε μια γιορτη μιας πολιτικης νεολαιας.

Αυτο που εκανε η βιταλη ειναι σαν να καλεσαν καποιον σε ενα σπιτι να του κανουν το τραπεζι και να ειπε "τι κωλοφαγο φτιαξατε"...νταξ την αποψη του ειπε και αυτος, αλλα εδειξε ασεβεια και εγω θα τον κατεκρινα για αυτη του τη συμπεριφορα.

Αν τωρα εχει τοσες πολλες ιδεολογικες διαφορες με το κκε, που αισθανεται την αναγκη να εκμεταλλευτει την προσκληση που της εκαναν για να τραγουδησει ως προκληση για να πει στα μουτρα χιλιαδων οπαδων του λενιν οτι "κοιταχτε μαλακες, ο λενιν αν ζουσε θα ειχε μετανιωσει για αυτα που εκανε"... τοτε πραγματικα κακως την καλεσαμε.

Σε τετοιες φασεις,γιορτες κλπ, δεν πας με σκοπο να την πεις στον αλλο, αυτη αυτο εκανε
δεν ειναι οτι πηγε η κουβεντα στον λενιν και ειπε την αποψη της
αισθανθηκε την αναγκη να πει αυτη τη μαλακια απο μονη της

Ακομα και στα κωλοπαρτυ της ΔΑΠ αν δεχονταν ενας καλλιτεχνης να παει, θα ηταν αγενεια να τους πει πχ, τι κωλοκαπιταλοσκυλα ειστε. Γιατι εφοσον δεχεσαι να πας να τους διασκεδασεις, πρεπει να πας να τους διασκεδασεις, δεν σε καλεσαν εκει για πολιτικη αντιπαραθεση. Διαφορετικα να μην πας, και αν θες κανε και δηλωσεις να εξηγεις οτι δεν πηγες επειδη θεωρεις πως ειναι βρωμοκαπιταλοσκυλα του κερατα.

Προτιμοτερο θα ηταν να ειχε πει η βιταλη, εγω δεν παω σε αυτα τα σταλινια, παρα το οτι ηρθε και ηταν προσβλητικη.


και πραγματικα αμα την ξανακαλεσουμε ειμαστε εντελως μαλακες, οχι επειδη δεν συμφωνει με τη γραμμη του κκε, αλλα επειδη συμπεριφερθηκε με μεγαλη αγενεια.

Poe είπε...

Λ θα μπει η μπηκε σε συγκυβερνηση με το συριζα πορτογαλιας

Poe είπε...

και αυτο που λες τωρα με τις ομαδες
αν πχ καλουσαν την βιταλη να παει να τραγουδησει στο συνδεσμο του ολυμπιακου
και αυτη πηγαινε και τους ελεγε
"γαμιεται ο θρυλος και ο πειραιας"
θα ειχε μεν πολυ πλακα για εμας τους μη ολυμπιακους
αλλα θα ηταν και παλι ασεβεια

το αλλο που περιγραφεις εσυ
μεταξυ δυο φιλων
το αν ειναι ασεβεια η οχι εξαρταται απο την μεταξυ τους σχεση
αν εγω πχ ηξερα οτι θα σε ενοχλουσε παρα πολυ να πανυγυριζα
δεν θα το εκανα, ειδικα μεσα στο σπιτι σου
αν απλα ηξερα οτι θα σε πειραξει μεν αλλα οκ
μπορει και να σε κοροιδευα λιγο
βεβαια εμενα στα παπαρια μου το ποδοσφαιρο οποτε δεν ειμαι ο ειδικος να φερω τετοιο παραδειγμα, παντως ετσι θα σκεφτομουν σε αντιστοιχη περιπτωση

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο απο όλα, είναι οτι τη μέρα που ο πιο γνωστός επιστήμονας της εποχής μας, έκανε μια δήλωση σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/stiven-xokingk-tha-eprepe-na-fovomaste-perissotero-ton-kapitalismo-apo-ta-rompot.3709541.html

κάποιοι ασχολούνται με μια δήλωση απο μια ξεχασμένη τραγουδίστρια των 90ς που ποιός χέστηκε στη τελική.

Επαρχιωτισμός στο έπακρο! Ξεκολλάτε και ασχοληθείτε με τα σημαντικά.




Deftonικός

Ανώνυμος είπε...

@Deftonikos

Δεν το είπε ακριβώς έτσι όπως είναι ο τίτλος του post μάλλον με μισόλογα περισσότερο... αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι όντως είναι πολύ σημαντική η δηλωσή του.

Αριστόνικος

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα φαινομενα η ΚΕ του μπλογκ απωλεσε δυστυχως το ζειμπεκικο του ΓΓ που ηταν παρεμπιπτοντως κ παρα πολυ καλο. Μπραβο στον ΓΓ. Εννοειται οτι στηριζω να επιλεξει κ πιο παραδοσιακους χωρους απο τα μερη του κ εννοειται οτι δε θα εχει κανενα κομπλεξ να μην το κανει μιας κ ειναι γνησια λαικος ανθρωπος.

ρα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕΧΑΝΙΑ

ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΙΔΙ Η ΒΙΤΑΛΗ. ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ.

ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΤΗΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ;
ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΚΕΙ. ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΕΣ ΤΙΠΟΤΑ Η ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕΣ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙΣ;

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΗΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΑΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΞΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ , ΑΦΟΥ ΜΕΡΑΚΛΩΣΟΥΜΕ.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΑΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ C.D.

ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΗΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ, ΤΑΧΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝ;.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΦΩΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

ΑΚΟΜΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΞΕΦΡΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

13 – 9 – 15 ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

-ειστε αριστερων καταβολων;

Ναι ο παππους μου, ο πατερας δηλαδη της μητερας μου, πεθανε από βασανιστηρια. Στους εμφυλιους βλεπεις υπαρχει η λογικη του «διαιρει και βασιλευε» και εντελει βασιλευει ο διαβολος. Χρειαζεται ενοητα και πρεπει να ειμαστε συνετοι ιδιαιτερα στις σημερινες δυσκολες καταστασεις. Ημουν παντα αριστερη. Αλλα δεν ανηκα ποτε σε καποιο κομμα, για να μπορω να λεω την γνωμη μου ελευθερα και να κανω αυτό που θελω.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΙΤΑΛΗ.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ ΟΜΩΣ.

ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΣ.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Α ΣΟΒΑΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΚΑΘΕΣΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ;
ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ Η ΟΧΙ.

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.
ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ.
ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ,, ΒΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΑ.

ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.
ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΤΕ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ;

ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΜΟΝΟ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΔΑΠ. ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΛΕΕΙ ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ, ΣΕΒΑΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ.

ΚΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΑ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ.

ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΚΝΕ. ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ Η ΒΙΤΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ Η ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΤΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ.

ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θερσιτη μια ερώτηση, απου που προκύπτει ότι την καλέσαμε και ήρθε χωρίς να παρει λεφτά ? Γιατί νομίζω ακριβώς για αυτό το,σκοπό ήρθε, για να πάρει λεφτά!
Cm

Ανώνυμος είπε...

@Θερσίτης

Μην λέμε και ότι θέλουμε.
Σεβασμός είναι συγκεκριμένο πράγμα, και όσο και αν θέλουμε μια κοινωνία με ακομπλεξάριστους ανθρώπους, αυτή ακόμα δεν υπάρχει και υπάρχουν κάποιοι άτυποι και άγραφοι κανόνες στην συμπεριφορά για να μην πιανόμαστε και κορόιδα.
Πόσο μάλλον όταν αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με δημόσια παρουσία και είναι μέσα σε πολύ συγκεκριμένα και γνωστά πλαίσια.
Στο κάτω κάτω για πολιτικό κόμμα και νεολαία μιλάμε, και όχι για παρεάκι που κάνει χαβαλέ, πειράζει ή τρολάρει ο ένας στον άλλο που τον ξέρει και 20 χρόνια!
Και το παράδειγμα δεν μπορεί να είναι καλύτερο.
Λες στον άλλο σαν στο σπίτι σου, και κατουράει στον διάδρομο και σου λέει έτσι κάνω εγώ στο σπίτι μου! Δεν είναι κάτι βαρύ με την λογική σου, ένα σφουγγαρισματάκι θέλει...
Βέβαια μόλις μάθεις ότι αυτός έτσι είναι, θα είναι καθαρά δικό σου λάθος αν τον καλέσεις ξανά.

Κώστας

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

@ ΘΕΡΣΙΤΗΣ

Το να επαναλάβω αυτά που αναφέρει ο Poe, είναι περιττό. ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
Εσύ πάλι, με μια σειρά χειρισμούς πασχίζεις να μας πείσεις πως το μαύρο είναι άσπρο και το κάνεις θέλοντας επιπλέον να μας πείσεις ότι έχουμε αχρωματοψία ή τουλάχιστον δυσχρωματοψία.
Σε τιμά αυτό;
Σε τιμά να υποτιμάς τη νοημοσύνη μας;
Ή μήπως εντέλει δεν έχεις αντιληφτεί την πραγματικότητα;

Γιατί την πραγματικότητα ΘΕΡΣΙΤΗ, την αντιπαλεύουν ή εκείνοι που δυσκολεύονται να την καταλάβουν ή εκείνοι που έχουν αναλάβει να την καλύψουν, όπως οι θηρευτές καλύπτουν τις παγίδες για να πέσουν μέσα σ' αυτές -ανυποψίαστα- τα θηράματά τους...

Και το ότι η Βιτάλη παίρνει απάντηση για τη συμπεριφορά της στο φεστιβάλ τής ΚΝΕ, οφείλεται στο ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, να επιτρέπουμε ως άνθρωποι, ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ.
Ξέρεις γιατί; Διότι και η ανοχή, ενοχή είναι...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ C.M.

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ; ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΗΡΘΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ;

ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ

ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ Η ΒΙΤΑΛΗ. ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΚΕ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΚΚΕ. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕΛΗ.

ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ Η ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.

ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΜΝΤΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Poe είπε...

Δεν ειπα οτι οποιος προσκαλειτε καπου δεν πρεπει να λεει την αποψη του βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα. Ειπα οτι οταν καποιος προσκαλειται για να τραγουδησει σε ενα φεστιβαλ και να διασκεδασει τον κοσμο δεν ειναι πρεπον να πει στα καλα καθουμενα κατι που ξεφτυλιζει τα πιστευω του. Οπως οτι ο λενιν πχ αν ζουσε θα ειχε αναθεωρησει. Εγω πχ αν ημουν τραγουδιστξς και ειχα δεχθει να παω πχ να τραγουδισω σε μια συνεστιαση της εκκλησιας δεν θα ελεγα στα καλα καθουμενα οτι εγω αυτα που πιστευετε τα θεωρω βλακειες ουτε θα ελεγα ανεκδοτα με το θεο. Θα ειχα στο μυαλο μου οτι με καλεσαν για να τους διασκεδασω οχι για να τους εκνευρισω. Αλλο αμα με ρωτουσαν αν πιστευω η οχι στο θεο. Αν με ρωτουσαν θα τους ελεγα οχι και γιατι προσπαθωντας παλι να μην τους προσβαλω

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας χιέζεις ρε Ελένη;
Ακόμα κι αυτό ν΄ακουγόταν από τα μεγάφωνα, θα ήταν μια εξαιρετικά επιεικής απάντηση στην ασέβεια της μανδάμ Λένας Αντουανέτας. Με δεδομένο ότι χιλιάδες συνάδελφοί της έχουν εξαθλιωθεί από τα σκληρά και βάναυσα μέτρα που έφερε το 3ο μνημόνιο του Τσίπρα. Με δεδομένο ότι χιλιάδες συνάδελφοί της δεν έχουν τα στοιχειώδη για να βιοπορίσουν, αποκλεισμένοι από τις κάστες των αγορών, στέκονται στις ουρές του ΟΑΕΔ. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πληρώθηκε για να έρθει να τραγουδήσει, οι δηλώσεις της δεν συνιστούν απλά ασέβεια, αλλά πρόκληση. Και στις προκλήσεις απαντάμε άμεσα και κομ ιλ φο ειδικά όταν μας προκαλούν σκατοπατσόκαρα σαν την Ελενίτσα.
Επί πλέον δεν την κάλεσε κανείς για να μας εκθέσει την πολιτική της θέση, (την ξέραμε και προς τιμή μας δεν ήταν κριτήριο) αλλά για να τραγουδήσει. Ένα ευχαριστώ για το ''μεροκάματό'' της θα ήταν αρκετό.
Σόρυ κι όλας δλδ που τολμούν οι Κνίτες να καλούν στελέχη του ΚΚΕ για τις ομιλίες και τις συζητήσεις. Του χρόνου να καλέσουμε τους Ποταμίσιους και τον Λεβέντη να μας εκθέσουν τις απόψεις του σχετικά με την ανατροπή του Υπαρκτού και την παλινόρθωση του Καπιταλισμού. Έτσι για την αλητεία για να καθοριστούμε κι εμείς ως ''μπολιτίκαλι κορρεκτάδες΄΄.
Όσο για την ''πρωτοβουλία'' της ανακοίνωσης, μακριά νυχτωμένοι είστε όσοι τουλάχιστον δεν γνωρίζετε την δομή και την οργάνωση.
Κατά τ'αλλά σωστό είναι το εδώ ο κόσμος χάνεται και το Λενιώ χτενίζεται. Παρ΄όλα αυτά όλα έχουν την σημασία τους και το συμβολισμό τους και δεν θα μπορούσαν τα Κνιτόπουλα να το αφήσουν αναπάντητο και ασχολίαστο, δίοτι ως γνωστόν το Φεστιβάλ τους δεν είναι του φαλλού, και δεν θα γίνει.
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν και των καλεσμένων , αλλά και των διοργανωτών.
Όποιος στο μέλλον προσπαθήσει να αμαυρώσει και δεν σεβαστεί καλό θα ήταν να μην πληρωθεί.. Γιατί με τα λεφτά μας δεν θα @@@@σεις και την κυρά μας , ρε κάθε- ΕΛένη..
Μαρία του 19ου

Ανώνυμος είπε...

φυσικα και πληρωθηκ οπως και οι περισσοτεροι, αυτο γινεται παντα

α

Ανώνυμος είπε...

@Θερσίτης

Ούτε καν, οι περισσότεροι φίλοι μου δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ, κουβεντιάζομαι πολύ, αλλά οι κουβέντες γίνονται με σεβασμό πάντα στα πιστεύω του άλλου και ας γνωριζόμαστε χρόνια.
Και ξέρεις κάτι, δεν είναι άποψη το να προσβάλεις ένα άνθρωπο-σύμβολο ή μια ιδέα, έστω και για χαβαλέ, όταν αυτό σημαίνει κάτι για τον άλλο.
Γιατί ας πούμε οι κομουνιστές που είναι άθεοι, δεν λένε στους χριστιανούς ανέκδοτα με τον Χριστό; Αυτοί πρέπει να σέβονται (και καλά κάνουν), αλλά η Βιτάλη που όχι απλά δεν σεβάστηκε, αλλά το έκανε και στον χώρο του φεστιβάλ μας είναι μάγκας ε;
Τέλος θέλω να πω ότι άμα πιάσουμε μόνο τα πράγματα που είπε για ΠΑΣΟΚ εκλογές κλπ., όντως είχε κάθε δικαίωμα, το χοντρό όμως ήταν αυτό το "ανέκδοτο" που είπε για τον Λένιν. Εγώ ήμουν και λίγο λιώμα από την κούραση και στην αρχή είχα άλλη άποψη, αλλά λάθος μου.

Κώστας

gg είπε...

@ΘΕΡΣΙΤΗ
Αγνοώντας τα όσα γράφεις που προσπαθείς να τους βγάλεις όλους τρελούς να κάνω μια ερώτηση. Έχεις τσακωθεί με το Caps Lock;

METALHEART158

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕΧΑΝΙΑ

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΒΓΑΛΑ. ΚΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ. ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

@Poe
Με κάλυψες πριν απαντήσω :P

Θα συμφωνήσω επίσης στο ότι όταν σε καλούν να διασκεδάσεις τον κόσμο, μπορείς να πεις και την άποψη σου ελεύθερα χωρίς να πεις κάτι στους άλλους, που ξέρεις ότι θα είναι εριστικό ή ασεβές.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΕΤΑΛΧΕΑΡΤ 158

ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΕΛΟΣ;

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ;

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;. ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ. ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ

ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΒΙΤΑΛΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΗΤΑΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ. ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΑΝΟΗΤΟ.

ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΥΞΗ ΤΗΣ.

ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΑΛΗ.

ΦΥΣΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑΝ.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΙΤΑΛΗ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑ ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΕ

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΕΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ.

ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΣΠΡΟ. ΔΕΝ ΠΑΣΧΙΖΩ. ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ Η ΔΥΣΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ. ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΤΙΜΩΝ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΑΝΕΡΓΟΑΦΡΑΓΚΕ.

ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΕΙΣ. ΚΚΕ ΨΗΦΙΖΩ.

ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ.

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΕ;

Ή μήπως εντέλει δεν έχεις αντιληφτεί την πραγματικότητα;

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΒΛΑΚΑΚΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.

ΕΣΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑ ΕΓΩ, ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΠΑΓΙΔΩΝ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΣ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ;

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ.

Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΚΑΖΑΚΗ ΜΑΖΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΧΤΑΡΟΥΣΑΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ


ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένα ερώτημα ρητορικό.
Ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ είναι του ΣΔΟΕ και ζητά αποδείξεις πληρωμών των καλλιτεχνών;
Τώρα με το κάπιταλ κοντρολ πάντως μάστορα δεν φοροδιαφεύγουμε, δηλώνουμε και τα λεφτά που μας δίνει η Ρωσία (...)Να το πεις στους ΟΑΚΚΕδες να βγάλουν ανακοίνωση:
''Άδηλοι πόροι για τον Περισσό'' ''Που βρίσκει τα λεφτά και πληρώνει τους καλλιτέχνες το ρωσόδουλο ΚΚΕ;''
Μαρία του 19ου
















;

Ανώνυμος είπε...

Η Βιταλη ηταν παντα πασοκα. Επισης και πολλοι αλλοι που παιζουν στο φεστιβαλ μας. Αλλα μονο ελαχιστοι μεταξυ αυτων και η Βιταλη προκαλεσαν ετσι.
Δεν ηταν απλα ατυχη στιγμη. Ηταν ασεβια και προκληση απο μια καλοταισμενη μαλακω και το οτι εχει φωναρα δεν το αλλαζει αυτο.
Ηρθε που και σε ποιους να πει για δευτερη ευκαιρια στον Τσιπρα?
Ποσοι απολυμενοι συντροφοι για συνδικαλιστικους ή αλλους λογους ηταν απο κατω και την ακουγαν να τους λεει τι?! Και που?! Ποσοι με νεκρους κομμουνιστες γονεις ή αλλους ηταν και την κοιταζαν?! Ποσοι που δεν εχουν να βγαλουν το μηνα απο την πολιτικη και του Τσιπρα ηταν εκει και την ακουσαν?!
Αμα κανενας πιο θερμοαιμος της πεταγε κανα κουτακι μπυρα και ακολουθουσαν και καμια 50αρια ακομα (σε 10.000 κοσμου δεν ειναι δυσκολο να υπαρξουν 50 οξυθυμοι) τι θα γινοταν? Θα ετρεχε η ΚΝΕ μετα ή οχι?
Και για να το κλεισω καλα εκανε ο συντροφος και την εκραξε απο το μεγαφωνο. Και εγω με οποιον μιλισα το βρηκε απο σωστο εως λογικο και μιλω για μη οργανωμενους.
Η Βιταλη και η καθε Βιταλη ξερει που ερχεται. Ερχεται σε ενα πολιτικο-πολιτιστικο φεστιβαλ. Δεν ειναι απλα πολιτιστικο γεγονος. Οι ομιλιες και τα αφιερωματα ειναι πολιτικου κυριως περιεχομενου. Επιπλεον ερχεται για να τραγουδησει και πληρωνεται πολυ καλα για να κανει αυτο και μονο. Για ομιλια εχω τα στελεχη του ΚΚΕ. Οχι την καθε Βιταλη. Που αρχισε τις νουθεσιες λες και ρωτησε κανεις την πολιτικη αποψη της...
Ολοι οσοι ερχονται στο φεστιβαλ πληρωνονται κανονικοτατα. Λιγοι ερχονται αφιλοκερδως. Δεν ξερω ποιοι. Φανταζομαι τα ερασιτεχνικα γκρουπ, οι συντροφοι καλλιτεχνες και οσοι ειναι κοντα μας και θελουν να παιξουν χωρις αμοιβη.
Πχ. Οι Goin through οτι αποψη και αν εχει ο καθενας για τη μουσικη τους ή το ατοπημα τους με το Σφακιανακη, οσες φορες επαιξαν ηταν τζαμπα και αυτο τυχαινει να το γνωριζω απο προσωπικη γνωριμια και συναναστροφη.
Και για να το κλεισω η ΚΝΕ δε ζητα πιστοποιητικα πολιτικων φρονηματων αλλα στοιχειωδη σεβασμο ή εφοσον πληρωνονται για να ερθουν, επαγγελματισμο. Αποδειξη αυτου ειναι η πληθωρα καλλιτεχνων που δεν ειναι πολιτικα κοντα μας και η παρουσια ακομα και του Θηβαιου που εγινε παρολο το αρχικο κοψιμο που ειχε φαει απο τα φεστιβαλ μας λογω της γνωστης συνεντευξης του. Θεωρω οτι καλως τον φεραμε εντελει, διοτι αυτος παρολες τις μαλακιες που ειπε βρηκε το θαρρος να ζητησει συγνωμη και να ανασκευασει. Δεν το εχουν αυτο το θαρρος συνηθως οι καλλιτεχνικες περσονες. Απο τη στιγμη που καποιος ζητα συγνωμη και λεει εκανα λαθος μην πυροβολατε ρε παιδια, εγω ειμαι οκ. Δε θα τον πιασω εξαλλου και κολλητο ουτε στο κομμα θα μπει...

ratm

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Ωχ βρε ΘΕΡΣΙΤΗ, πάλι χειρισμούς κάνεις και πίστεψέ με, είναι βαρετό.
Χαιρετώ λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το κεφάλαιο "Βιτάλη" αναλύθηκε ενδελεχώς απ τους παραπάνω σχολιαστές.
Για τον ξεφτίλα τον Θηβαίο θα πούμε τίποτα επιτέλους; :)

O Απολιθωμένος

Poe είπε...

Θερσιτη εγω επιμενω οτι απο αυτα που λεω δεν βγαινουν τα συμπερασματα που βγαζεις

Δεν με ενδιαφερει που εχουμε αξιακο συστημα διαφορετικο, οκ, δεκτον
αλλα εγω ειπα πολυ συγκεκριμενα πραγματα, θα προσπαθησω να τα κανω και πιο λιανα, αν και νομιζω σαφης ημουν και πριν.

Απο εκει και περα ας αντιστρεψουμε λιγο τους κανονες
αν πχ η βιταλη ερχονταν και αρχισε να τραγουδα
και στα καλα καθουμενα αρχιζαν απο κατω να γη γιουχαιζουν
θα ηταν η δεν θα ηταν αγενεια αυτο απο την πλευρα του κοινου;
η μηπως θα ηταν οκ επειδη απλα θα εξεφραζαν ετσι τη γνωμη τους για το αν τους αρεσαν η οχι τα τραγουδια της βιταλη;
προσωπικα θα το θεωρουσα αγενεια και θα ντρεπομουν να βρισκομουν σε ενα τετοιο κοινο εστω και αμα η βιταλη δεν τραγουδουσε καλα.

και απο τις δυο πλευρες υπαρχει παντα ενα πλαισιο ευγενειας που δεν πρεπει να ξεπερνιεται και δεν σημαινει οτι επειδη δεν θα το ξεπερασει κανεις υποχωρει ως προς τις αποψεις του. Αυτο θα το εκανε αν αλλα ελεγε και αλλα πιστευε, αλλα το να σεβαστεις οτι εκει πηγες για να τραγουδησεις και να διασκεδασεις τον κοσμο και οχι για να τους εκνευρισεις θεωρω οτι ειναι ακριβως μεσα στα πλαισια αυτης της ευγενειας. Σου ξαναλεω,οτι κατα τη γνωμη μου, αν εγω ημουν τραγουδιστης και δεχομουν να παω σε γιορτη της δαπ(που δεν θα δεχομουν), αν δεν με πρροκαλουσε κανεις, τοτε και εγω δεν θα τους ελεγα, "αυτα που πιστευετε ειναι βλακειες" και δεν θα τους ειρωνευομουν.

Αν τωρα ημουν σε ενα αμφιθεατρο, που εκει ο ρολος μου θα ηταν τελειως διαφορετικος, τοτε θα ημουν και επιθετικος αν χρειαζοταν, ή αντιστοιχα σε μια συνεδριαση ενος σωματειου κλπκλπ. Εχει παντα σημασια και το πλαισιο μεσα στο οποιο βρισκεσαι, αλλο το πανελ του καναλιουπου πας για μια παρεμβαση, αλλο το φεστιβαλ που πας για να τραγουδησεις, αλλο το αμφιθεατρο, αλλο το συλαλητηριο κλπκλπ.

Τελος, αυτο που ειπε για τον "Λενιν" εγω θεωρω οτι ηταν προσβλητικο, γιατι εχει σημασια που το λες αυτο που λες, σε ποια φαση, και σε ποιους. Αλλιως θα το επαιρνα αν πεταγοταν και ελεγε αυτη τη μαλακια καποιος σε μια παρεα με φιλους, αλλιως στο φεστιβαλ καποιων που πιστευουν στον λενιν, στις πρακτικες και στη θεωρια του, με δεκαδες χιλιαδες ατομα, και ενω εσυ εχεις κληθει για να τους διασκεδασεις και οχι για να συγκρουστεις μαζι τους. Δηλαδη ο λενιν ζητα συγνωμη γιατι μετανιωσε, αλλα τον τσιπρα και το πασοκ δεν χρειαζεται να ζητησει συγνωμη, ισα ισα πρεπει να συνδραμουμε κιολας για να τους διευκολυνουμε κατα τη βιταλη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΑΝΕΡΓΕ ΚΙ ΑΦΡΑΓΚΕ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...


ΠΟΕΧΑΝΙΑ

ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ. ΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ.

ΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ, ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ.

ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕΣ ΛΑΘΟΣ. ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΟΤΖΑΜ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΟ «ΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΠΑΛΗ» ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΙ ΑΦΟΡΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΣΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ. ΗΡΘΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ.

ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΥΣΕ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΚΑΜΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΠΕΙ. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΖΗΤΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΑΛΗ.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Poe είπε...

Τελευταιο μου σχολιο γιατι βαρεθηκα
εγω ειπα οτι οταν σε καλουν απο καπου για να τους τραγουδησεις και να τους διασκεδασεις ειναι ακομψο να τους την πεις, οταν δεν εχεις προκληθει, ειτε πολιτικη νεολαια ειναι, ειτε πολιτιστικος συλλογος ανω ραχουλας, ειτε ομαδα ποδοσφαιρικη, ειτε θρησκευτικος συλλογος. Συμφωνοι με αυτο; Αυτο ειπα εγω!!!

εσυ παλι απο την πλευρα σου αυτον που τον καλεις πρεπει να τον σεβαστεις, το να αρχιζαμε πχ τον μικρουτσικο στα "αντε ρε πασοκε" θα ηταν κατι για το οποιο δεν θα επρεπε να αισθανομασταν περηφανοι, δεν τον καλεσαμε για να του την πουμε, ετσι και την βιταλη δεν την καλεσαμε για να μας την πει

δεν ξερω ποιοι γιαουρτωσαν τον νταλαρα, αν τον γιαουρτωσαν καποιοι απο τους διοργανωτες την συναυλιας του κακως το εκαναν. και εγω δεν στεναχωρηθηκα για το γιαουρτωμα του νταλαρα αλλα ειναι μια μεθοδος πυο ο ιδιος δεν θα την ακολουθουσα

τελος, ο καθενας βγαζει το συμπρασμα που νομιζει για το "ανεκδοτο" της βιταλη, παντως εγω θεωρω οτι αυτο που εννοουσε το ανεκδοτο ηταν αυτο το συμπερασμα που εβγαλα εγω, και οι περισσοτεροι ετσι το εξελαβαν. Μπορει μεν ολοι εμεις να μην το εχουμε καταλαβει το ανεκδοτο και να το εχεις καταλαβει εσυ, δεκτον, αλλα μπορει και να μην το εχεις καταλαβει εσυ...

γεια μας της

Ανώνυμος είπε...

@ Θερσιτη

Απλά επειδή το υποστηρίζεις με σθένος να σε ενημερώσω ότι ΟΛΟΙ οι καλλιτέχνες του φεστιβάλ πληρώνονται αδρά, μισθό κτλ. Υπάρχουν κάποιοι , εξαιρέσεις που έρχονται αφιλοκερδώς. Απλά επειδή την θεωρώ σημαντική παρανόηση(ή ίσως μη ενημέρωση) στο τονίζω. Μπορείς να ενημερωθείς από οποιονδήποτε σύντροφο δε χρειάζεται σδοε και ριζοσπάστης. Θα μπορούσα να αναλύσω τη διαδικασία που έρχεται ένας καλλιτέχνης στο φεστιβάλ που είναι πολύ συγκεκριμένη και περιλαμβάνει μέσα και την ταρίφα που παίρνει. Δηλαδή κάποιοι καλλιτέχνες δεν έρχονται γιατί ζητάνε πάρα πολλά λεφτά. Στο λέω αυτό γιατί λογικές του τύπου , έρχεται αφιλοκερδώς και άρα μπορεί να εκφράζεται γιατί χάρη σας κάνει στο κάτω κάτω είναι πέρα για πέρα ανυπόστατες μιας και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο δηλαδή έρχεται γιατί πληρώνεται. Και γι αυτό κάποιοι καλλιτέχνες ενώ έχουν τόσο διαφορετική άποψη από το κκε , κάποιοι το κράζουν κιόλας, έρχονται στο φεστιβάλ. Γιατί είναι δουλειά γι αυτούς.
Δε τα λέω αυτά γιατί θέλω να σου αλλάξω κάποια άποψη ή κάτι τέτοιο. Ο καθένας υποστηρίζει ο,τι θέλει.
Αλλά να... όταν το κόμμα με την δική μας ενίσχυση με το δικό μας 5ευρω και το δικό μας ξέσκισμα να στηθεί ο χώρος της σκάει ένα σκασμό λεφτά ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΒΗΜΑ δεν είναι ότι περιμένει αντάλλαγμα να συμφωνήσει στις ιδέες μας, όχι, δεν είναι αυτό, είναι ότι εγώ σαν κοινό νιώθω προδωμένη και αηδιασμένη όταν αυτός που πλήρωσα και το έδωσα βήμα μου λέει οτι ο λενιν μετα το ληθαργο βγηκε κι ειπε συγγνωμη..... Περιμένω ν ακουσω κάτι του στυλ καλο αγωνα και καλη δυναμη ειτε διαφωνει μαζι μου ειτε οχι. Οχι οτι ο αγωνας σας ειναι ενα λαθος... Περιμένω απο τον καλλιτεχνη ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ .... οχι ξεφτιλα και αηδια... Γιατι; Γιατι έτσι θελουμε οι κομμουνιστες την τεχνη... αυτος ειναι ο ρολος της. Και μέσα από τα φεστιβάλ προσπαθούμε να προωθήσουμε αυτόν τον ρόλο της τέχνης ακομα και αν εχεις να κανεις με πασοκους ή με μπαφιαρηδες ή με οτιδηποτε....
Αυτα ειχα να πω ελπιζω να μην κουρασα.

cm

Ανώνυμος είπε...

Για την ξεφτίλα της εθνικής θα πάρει επιτέλους θέση το Κομμα;

ΒΧ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Να πω μόνο σαν απάντηση στον Θερσίτη, ότι με κάλυψαν όλοι οι παραπάνω παρόλο που στα σχόλια μου πείρα μια πιο συμβιβαστική στάση για το θέμα.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Έλεος και το ξεσκίσαμε το θέμα, συριακό το κάναμε...
Η Βιτάλη είναι αυτή που είναι, κάποιοι (εννοείται αυτοί που έπρεπε να αποφασίσουν) αποφάσισαν πως κάνει για το φεστιβάλ της ΚΝΕ, είτε γιατί είναι φωνάρα, είτε γιατί είναι όνομα και θα τραβήξει κόσμο, είτε γιατί είναι ντουέτο με την-δεν το περίμενα να πει τέτοια κουβέντα- Γλυκερία. Ξεφτιλίστικαν αμφότεροι, ε και; Αυτά συμβαίνουν και προφανώς η Βιτάλη χάνει, όσο για την ΚΝΕ θα προσέχει τι θέλει να κερδίσει από το Φεστιβάλ της. Κ ο Θηβαίος είχε δίκιο σε πολλά στη συνέντευξή του αλλά το έχασε γιατί ήταν πιωμένος, καλά έκανε η οργάνωση και τον κάλεσε, και μόνο που βγήκε να πει συγγνώμη δείχνει κότσια. Για κάποιους από εμάς που το Φεστιβάλ είναι νοσταλγία, ευκαιρία να δούμε παλιούς φίλους/συντρόφους και να πάρουμε κουράγιο το 41ο ήταν πάρα πολύ καλό. και ας μην λιώσαμε στο γλύψιμο με τα "ενοείται". Όλως περιέργως-και ίσως λόγω της συγκίνησης-... ratm+1, τα είπες όλα

Λέων

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ C.M.

ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ.

ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

ΠΟΕΧΑΝΙΑ

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑΟΥΡΤΩΘΗΚΕ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ διαφωνώ με το σύντροφο που μίλησε για ασέβεια. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει λόγο για απύθμενο θράσος. Και κάτι άλλο. Νισάφι πια με την πολιτική άποψη. Δεν είναι πολιτική άποψη το γεγονός ότι ο Τσίπρας και το κόμμα του πούλησαν το λαό και την εργατιά με αναίσχυντο τρόπο σαν να πουλούσαν την πραμάτεια τους. Αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν είναι πολιτική άποψη η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, το ρόλο του οποίου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο Παφίλης. Αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν είναι πολιτική άποψη η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση του λαού, οι νεκροί εργάτες. Αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και καλά κάνει και αντιδρά ο λαός και οργίζετε, κάθε φορά που κάποιος του λανσάρει όλα αυτά ως αναγκαιότητα. Και καλά κάνει και αντιδρά ο λαός και οργίζετε, κάθε φορά που κάποιος του λανσάρει την κόλαση ως πολιτική άποψη. Δεν είμαστε σκεπτικιστές του καπιταλισμού. Είμαστε κομμουνιστές.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχει τουλάχιστον αυτή τη "αστική ευγένεια" να μην λέει προβοκατόρικες κοτσάνες μέσα σε ένα χώρο που γίνεται φεστιβάλ ΚΝΕ ε να μην το παραχέσουμε και εμεις με την κομμουνιστική ευγένεια και κάνουμε ότι δεν τρέχει και τίποτα και όπως είπε και o σχολιαστής Amor omnia vincit..να δεις που στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες.
Με κάλυψε και εμένα ο Poe πλήρως.

Ntina

Κώστας Camus είπε...

Θα συμφωνήσω και εγώ με το κλείσιμο του Ποε. Ο χώρος παίζει τεράστιο ρόλο. Η αγένεια και η μαστούρα της Βιτάλη έπρεπε να κριθεί σε ιδιωτικό επίπεδο, και από κει και πέρα οργανωτικά να παρθεί και σωστά η απόφαση να μην ξανακληθεί.
Δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε στο φεστιβάλ μας, και δεν είναι μαγκιά να το κάνεις αυτό στην έδρα σου. Ειδικά και που για να το κάνει αυτό η Βιτάλη, πρέπει να βλεπε δράκους, ή απλά το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο μαστούρωσε κι αυτό.
Συνοψίζω λέγοντας ότι μαγκιά είναι να υπερασπιστείς την αξιοπρέπειά σου στο δρόμο, στο αφεντικό και παντού, και όχι στον ηλίθιο καλεσμένο σου, που ήρθε από σπόντα γιατί φώναξες τον αδερφό του. Εκεί, εκτός και αν χυδαιολογήσει-και η Βιτάλη βλακολόγησε και ουχί χυδαιολόγησε- υπομένεις και απλά δεν τον ξαναφωνάζεις.
Αυτά, και ενώ ήμουν εξαγριωμένος... Οπως είπε ένας σφος...Κοιτάχτε τι γίνεται στην Τουρκία και εμείς ασχολούμστε με τρίχες τελικά.
Υγ. Δεν είχε έγκριση από το ΚΣ. Και για κάτι τόσο σοβαρό έπρεπε να χει. Αυτά και το κλείνω εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελε το ΚΚΕ να το κάνει θέμα, να την κάνει ρεζίλι ή οτιδήποτε άλλο, θα το είχε κάνει θέμα στον 902 ή στο Ριζοσπάστη. Δεν το έκανε.
Κ έχει ξαναγίνει κριτική από μεγαφώνου σε καλλιτέχνη. Πριν 10-12 χρόνια που ο Θηβαίος γκρίνιαζε για όλα, για τη διοργάνωση, για τη μικροφωνική, για το ότι ακουγόταν ο Παπακωνσταντίνου από την κεντρική,Κ τότε του την είπαν κ έκανε 4-5 χρόνια να έρθει. Συμβαίνουν αυτά. Δεν έγινε κ τπτ.

mariori

Αναυδος είπε...

Παντως αν εχουμε φιλους σαν το λεοντα δεν χρειαζομαστε εχθρους

Ανώνυμος είπε...

Και η κάλυψη του περιστατικού στο red river
http://followtheredriver.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

Πάνω-κάτω έτσι είναι τα πράγματα και απαιτείται προσοχή

-alice-

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο έξοδο του Φεστιβάλ είναι οι καλλιτέχνες και τα ηχητικά συστήματα (ειδικά ο Παπακωνσταντίνου θέλει ένα συγκεκριμένο σύστημα που το πληρώνουμε παραπάνω όταν έρχεται). Φυσικά υπάρχουν καλλιτέχνες που έρχονται και προσφέρουν αφιλοκερδώς ψυχαγωγία, κυρίως μαθητικά/ερασιτεχνικά συγκροτήματα ή καλλιτέχνες που είναι σύντροφοι. Φυσικά αυτό δεν θα το διαβάσεις στον Ριζοσπάστη, όπως δεν χρειάζεται να διαβάσεις ότι και για το κρέας για τα σουβλάκια πληρώνουμε (ναι παιδιά δεν μας το δίνουν τζάμπα!) και για χίλια δυο άλλα πράγματα.

Για τον σύντροφο στα μικρόφωνα, το ΚΣ δεν μπορεί να συνεδριάζει μετά από κάθε συναυλία για να λέει τι θα πει στην ανακοίνωση ο σύντροφος και αν μέλος του ΚΣ είπε "είπε ότι ήθελε ο σύντροφος και έκανε λάθος" τότε αυτό το μέλος του ΚΣ είναι μαλάκας σόρρυ κιόλας! 1) Η ίδια ανακοίνωση δεν έγινε μόνο μία φορά, επαναλήφθηκε και έγινε και σε άλλες εξέδρες, άρα δεν το έβγαλε από το μυαλό του ο σύντροφος. 2) Στην Θεσσαλονίκη που ξέρω σίγουρα (αλλά φαντάζομαι και στην Αθήνα) οι σύντροφοι που είναι στα μικρόφωνα παίρνουν γραπτά τα κείμενα τους και υπεύθυνοι για αυτούς είναι σύντροφοι από το ΚΟΜΜΑ (πολιτιστικός υπεύθυνος στην Θεσσαλονίκη), ούτε καν από την ΚΝΕ! Δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάτι σύντροφος από μόνος του. Αν το κόμμα ή η ΚΝΕ μετάνιωσε για αυτό που ειπώθηκε (η προσωπική μου άποψη καλύφτηκε από τον Πόε όσον αφορά τα επιχειρήματα και γενικά πιστεύω και λίγα της είπαμε) είναι μεγάλη μαλακία να κατηγορήσει το σύντροφο στο μικρόφωνο. Αλλά δεν πιστεύω, ούτε ότι μετανιώσαμε ούτε ότι θα "δίναμε" έτσι στεγνά ένα σύντροφο και πιστεύω ότι κάπου υπήρξε παρεξήγηση από τον Κώστα Camus και κανείς δεν έδρασε από μόνος του.

Partydog

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν να μη φτανουμε στο αντιθετο ακρο και να γινομαστε ρατσιστες απεναντι στους τοξικοεξαρτημενους,η να φτανουμε σε ασχημους χαρακτηρισμους βασιζομενοι σε ενα "επιληψιμο" παρελθον.για μενα ισως το ποιντ της βιταλη ηταν η γραφειοκρατεια.ηθελε κατι ο λενιν να πει και η γραφειοκρατικες καθυστερησεις και αναβολες καταφεραν να τον κανουν να μη θελει να το πει .αντικειμενικα εχει δικιο μεσω ιστορικων παραδειγματων?η γραφειοκρατια του μπρεζνιεφ θα εδινε βημα σε εναν λενιν της εποχης και αν ναι ποτε?ρητορικο ερωτημα και ο καθενας κρινει.απο μικρο και απο τρελο μαθανεις την αληθεια,λεω εγω.

xanax2015

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ΠΟΙΟΙ Άναυδε;
Δεν θυμάμαι να δήλωσα φίλος σου. Ούτε και κανενός άλλου...εργολάβου.

Τη συμπάθεια μου και την καλημέρα μου
Λέων

Ανώνυμος είπε...

Η Βιτάλη (αντικειμενικά μέσα στις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές των τελευταίων 40 χρόνων) δεν είμαι σίγουρος ότι είχε πρόθεση να προσβάλλει, πιθανόν-όσο σκληρό κι αν ακούγεται-να μην καταλάβαινε καν τι ακριβώς έλεγε ή πώς αυτό ακούγονταν. Έχω την εντύπωση ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χαθεί με τα ψυχοφάρμακα (δε νομίζω για άλλου είδους ναρκωτικά), έχει κάποια χρόνια (ίσως καμιά δωδεκαριά) που προσπαθεί να ξαναβρει κάποια βήματα, όχι όμως με μεγάλη επιτυχία ούτε φωνητικά ούτε ως ειρμός σκέψης. Είναι όμως μια περίπτωση που χωράει μια παραπάνω ανοχή αν και όντως από ανοχή σε ανοχή στο τέλος θα γίνει αυτό που έγραψε η Amor omnia vincit.

Προσωπικά θα μου άρεσε αν έρχονταν καλλιτέχνες στο φεστιβάλ όχι απλά για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τον τελευταίο τους δίσκο κτλ αλλά για να δοκιμαστούν και σε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα τους, το οποίο θα είναι ενταγμένο μέσα στο φεστιβάλ. Για παράδειγμα-και εντελώς ενδεικτικά-θα μπορούσε στη λαϊκή σκηνή να γίνονται αφιερώματα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ τραγουδιού. Πχ τα τραγούδια της Κατοχής, τραγούδια που γράφτηκαν επί Κατοχής (πιο ευρύτερο σύνολο από το πρώτο, με πιθανόν κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις), το αστικό τραγούδι στην Κρήτη, αφιερώματα σε λαϊκούς δημιουργούς, τραγουδιστές κτλ. Να γίνεται παρουσίαση του ίδιου του καλλιτεχνικού έργου, περιγραφή των συνθηκών μέσα στις οποίες δημουργήθηκε και να υπάρχουν καλλιτέχνες που να τολμούν να παίρνουν μέρος σε αυτά (πχ θα έβλεπα τον Πασχαλίδη στο αστικό τραγούδι της Κρήτης και-όπως κι αν το ακούσουν πολλοί-θα τολμήσω να γράψω ακόμα και την Πάολα σε ένα αφιέρωμα πχ στον Αντώνη Βαρδή, στον Άκη Πάνου ή να πει κανα από τα καλά της Ρίτας. Χώρια που νομίζω ότι η συγκεκριμένη θα έρχονταν και δωρεάν γιατί μέσα της τκάτι μου λέει από το ελάχιστο που την έχω δει στην οθόνη, να έχει την απαραίτητη τρέλλα και επιπλέον είναι όντως αξιόλογη λαϊκή φωνή-και θα έρχονταν και με σεβασμό νομίζω).

ρα

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προτείνει ο Ρα με συγκεκριμένα αφιερώματα είναι κάτι που συζητιέται καιρό και νομίζω ειδικά στο φεστιβάλ της Αθήνας έχουν γίνει προσπαθειες. Και γενικά θα ήταν πολύ ωραίο να γίνεται πιο συχνά ή και να γίνει "καθεστώς". Όμως δύσκολα δέχονται οι καλλιτέχνες, είναι πολύ παραπάνω δουλειά για αυτούς να ετοιμάσουν ολόκληρο, καινούργιο πρόγραμμα, γιατί αυτό είναι ουσιαστικά, ειδικά και μόνο για το φεστιβάλ. Τους βολεύει πιο πολύ να κάνουν μια συναυλία, ίδια με τις συναυλίες στην περιοδεία τους, άντε και με κανα δυο εξτρα τραγούδια που ταιριάζουν με το κλίμα.

Partydog