Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Κατάληψη για πάντα

Κατάληψη από κατάληψη διαφέρει. Άλλο πχ να γίνεται με χρυσαυγίτικους μαιάνδρους και χουντικά συνθήματα, όπως στη λεβεντομάνα Κρήτη, που καμαρώνει ότι είναι δημοκρατικό νησί κι απομονώνει τους φασίστες –όπως στα Ανώγεια. Και άλλο να γίνεται στο Υπουργείο Εργασίας από ταξικά τα σωματεία του ΠΑΜΕ, ενάντια στο τσάκισμα των συντάξεων και στη διάλυση του ασφαλιστικού (ή μάλλον ό,τι είχε μείνει όρθιο απ’ αυτό). Άλλο αν κάποιοι θέλουν να τα βάζουν στο ίδιο τσουβάλι της θεωρίας των δύο άκρων, που «πλακώνονται» μεταξύ τους, όπως προχτές στη Βουλή.

Παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα ΜΜΕ ακολούθησαν την «ορθώς πολιτική» κάλυψη: «προκλητική επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του ΚΚΕ», βάζοντας μέσα και το Σκουρλέτη, για να εισπράξει μερικά παράσημα, που του χρειάζονται. Αλλά αν ξύσεις την επιφάνεια, ή μάλλον, ακριβώς επειδή όλοι σχεδόν μένουν στην επιφάνεια και βλέπουν απλώς το  βίντεο με τα επίμαχα στιγμιότυπα, όπου οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου και φαίνεται μόνο ο Λαγός (του συστήματος) να γαβγίζει με ασύνδετες αντι-ΚΚΕ ατάκες σε στιλ τουίτερ (πώληση 902, ποσοστά Β’ Πειραιά, τσιράκια του συστήματος), οι περισσότεροι καταλαβαίνουν πως ο καβγάς ξεκίνησε για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Ενώ οι πιο «ψαγμένοι» αριστεριστές, αποτυγχάνοντας πλήρως να δουν το δάσος, προσθέτουν με νόημα ότι το ΚΚΕ έδωσε πάτημα, με τη συναλλαγή του με μια οφ-σορ εταιρία.
Ναι αλλά πού ακριβώς κολλάνε αυτά με τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο; Και με ποια αφορμή άνοιξε το θέμα; Για όλα αυτά μένουμε στο σκοτάδι.

Αυτό που δε θα μάθει κανείς εύκολα από τις κυρίαρχες πηγές ενημέρωσης είναι πως η επίθεση ξεκίνησε μετά από μια δική μας αναφορά στους εφοπλιστές και τη φοροδιαφυγή τους (ή τη νόμιμη φοροαπαλλαγή τους). Τα μαντρόσκυλά τους ένιωσαν την ανάγκη να απαντήσουν με υπονοούμενα για τη Siemens και το «βρώμικο 89’» (κι άλλοι που ξύνονται στην ίδια γκλίτσα, μες σε λίγες μέρες, μετά το Λεβέντη). Ο Παφίλης υπενθύμισε την αδρή χρηματοδότηση της Siemens στο Χίτλερ, τον ιδεολογικό ηγέτη των φασιστών, και αυτοί –χωρίς να παραδεχτούν τι τους έθιξε, γιατί είναι κότες, όπως τονίζουμε τελευταία και στο δημόσιο λόγο μας- άρχισαν να πετάνε λάσπη κατά ριπάς. Το ζήτημα είναι πως η βρωμιά χρειάζεται μια στιγμή και μια ατάκα, για να απλωθεί, αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο να την καθαρίσεις.

Κλείνει η χρυσαυγίτικη παρένθεση (ας μην ξοδέψουμε άλλο σάλιο γι’ αυτούς).
Το ΠΑΜΕ κι οι άλλες συσπειρώσεις (σε φοιτητές, συνταξιούχους, κτλ) πήραν αυτές τις μέρες μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως στον ΟΑΣΑ (όπου η πρόταση του υπεύθυνου ήταν να συλλαμβάνονται όσοι φοιτητές δε χτυπάνε εισιτήριο) και στην περιφέρεια Πάτρας, με ένα φέρετρο να συμβολίζει τον ενταφιασμό των τελευταίων λαϊκών κατακτήσεων. Και φυσικά η κορύφωση ήταν η διήμερη κατάληψη του υπουργείου. Εκεί που μπορούσε να καταλάβει κανείς πως έχουμε «αριστερή κυβέρνηση», γιατί η κλούβα των ΜΑΤ μας παρακολουθούσε διακριτικά από τη γωνία, και δεν επέμβαινε να μας συλλάβει. Ούτε είχαμε το γνωστό σόου με τις κάμερες –κοιτάξτε τους βανδαλισμούς, το χάλι, τα φλάιερ που άφησαν πίσω τους οι κομμουνιστές στο πεζοδρόμιο.
Να ρε αχάριστοι, αυτή είναι η διαφορά της Αριστεράς. Κι ότι χτες οι βουλευτές της ψήφιζαν σκέτο «ναι», χωρίς να λένε το γνωστό ποίημα «ναι σε όλα».

Κι επειδή μια διήμερη κατάληψη δε βγαίνει ξεροσφύρι, νέτη-σκέτη...
Θέλει και την παραδοσιακή της φασολάδα (κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει) κι ας μην κάνει ακόμα τόσο κρύο.
Θέλει τη μουσική της –κι ας έπαιξε ακόμα και το «1η του Μάη και πώς...» που αργεί ακόμα, κάνα εξάμηνο.
Θέλει πήγαινε-έλα κόσμου, φορέων και συνεχείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα για τις αποφάσεις εν όψει της άλλης βδομάδας. Η ομάδα (ούτε καν σύλλογος) γυναικών της Νέας Μάκρης (που μπορεί να είναι ο κύκλος επιρροής της Αλέκας). Και το σωματείο Καρφούρ-Μαρινόπουλος (παύση), παράρτημα Θεσσαλονίκης.
Θέλει τα ενθαρρυντικά κορναρίσματα περαστικών οδηγών που κοψοχολιάζουν πιθανότατα τον μπροστινό τους.
Τους οδηγούς των τρόλεϊ που κάνουν «μια στάση εδώ», για να μπουν σύντροφοι και να μοιράσουν πληροφορίες και υλικό.
Και τα τουριστικά λεωφορεία, που κάνουν το γύρο της πόλης με τα αξιοθέατα, με τους ανυποψίαστους επιβάτες να γουρλώνουν τα μάτια τους προς το πανό και την κατάληψη.
Δις ιζ γκρικ ιδιαιτερότητα. (Όπως λέμε «this is Anfield). Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ (δεν είναι Μπανανία).
Ή για να το πούμε με όρους (γ)Lifo. Δις ιζ λονγκ γουοκ εξπίριενς.
Καμία σχέση με το τρέντι ιβέντ «eye contact experience» και τους χάνους που πήγαιναν να κοιταχτούν (σε κάνα γιατρό) σα χρυσόψαρα, χωρίς μνήμη και συνείδηση, μερικά μέτρα πιο πέρα από την κατάληψη, το βράδυ της Πέμπτης.

Περνάμε και στα της συγκέντρωσης.
Αυτή τη βδομάδα, αφότου τελείωσε το Φεστιβάλ και το ξεστήσιμο, η Αθήνα έζησε ένα μικρό καλοκαίρι μες στο Φθινόπωρο, με υπέροχες, ηλιόλουστες μέρες. Χτες που ήταν η μέρα της συγκέντρωσης, τα σύννεφα ανακατέλαβαν με τακτικό ελιγμό τον αττικό ουρανό και άφησαν μερικές προειδοποιητικές ψιχάλες να πέσουν σαν (αστυνομική) αύρα πάνω μας, προτού διαλυθούν ησύχως, σα διαδηλωτές. Προς το τέλος έκανε την εμφάνισή του κι ένα ουράνιο τόξο, για ένα φεγγάρι, ενώ ακολούθως βγήκε αυτοπροσώπως (και ετερόφωτο, όπως πάντα) και το ίδιο το φεγγάρι.
Βρε πότε θα κάμει, πότε θα κάμει ξαστεριά...

Οι προσυγκεντρώσεις δε στάθηκαν καθόλου στην Ομόνοια, αλλά συνέχισαν στη Σταδίου, για να παραλάβουν τους καταληψίες συντρόφους. Από εκεί η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και σχημάτισε μέσω της Φιλελλήνων το σύνηθες Πι, σα φιδάκι, με την κεφαλή στην Αμαλίας, στο ύψος του τραμ, περίπου και την ουρά (του κινήματος) στο κάτω τμήμα της πλατείας. Ο χώρος μπροστά από τη Βουλή είχε πλημμυρίσει από κάποιες λίγες ηρωικές και πένθιμες εκατοντάδες διαδηλωτών του εξωκοινοβουλευτικού χώρου –με τη ΛαΕ να συμπεριλαμβάνεται επισήμως πλέον σε αυτόν, διαθέτοντας μάλιστα και «ένοπλο τμήμα» με Αραν-σ-ίτες κοντοξυλοφόρους.

Από μια άποψη, η εικόνα ήταν ελαφρώς καλύτερη από το 15αύγουστο και τη μέρα ψήφισης του μνημονίου, όταν δεν είχαν κλείσει καν το δρόμο. Από την άλλη, τότε είχαν τουλάχιστον το άλλοθι ότι το κίνημα είχε πάει διακοπές και γέμιζε τις μπαταρίες του για το χειμώνα που έρχεται. Ενώ τώρα... Τώρα απλώς αποδεικνύεται πως αυτό το περίφημο «όχι μέρχι τέλους» του δημοψηφίσματος πηγαίνει από νίκη σε νίκη, και κινητοποιεί ευρύτερες μάζες.
Κι ο κλήρος, για πολλοστή φορά, πέφτει στους γενναίους, για να οργανώσουν την απεργία του Νοέμβρη και γενικότερα την αντίσταση.


Όσο για το αδιάφορο κοινοβουλευτικό σόου, αξίζει να κρατήσουμε πως η ΝΔ ψήφισε όχι επί της αρχής, εξαιρώντας το άρθρο 14 που θάβει τις συντάξεις (το ΠΑΣΟΚ εξαίρεσε από το όχι του και το 17, που ξεπουλάει τον ΟΣΕ, αν δεν κάνω λάθος, ενώ το Ποτάμι το 10). Ξέρουν ότι πρέπει από τώρα να διαφοροποιούνται, για να αποκαθαρθούν και να προετοιμάσουν τη διάδοχη λύση και να εξασφαλίσουν πως θα τους περιλαμβάνει.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν μείναμε σπίτια μας, αρκετές από τις λεπτομέρειες που αναφέρεις εγώ τις έχασα.
Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ για το ρεπορτάζ! Σωστοί οι τρολεϊτζίδες!

Κώστας

Neophyte_commie είπε...

Οι «ευρύτερες μάζες» στη Θεσσαλονίκη ήταν καμιά δεκαπενταριά άτομα πάντως μπροστά στην Αγία Σοφία. Τους λυπήθηκα, όπως περνούσαμε από μπροστά.

Unknown είπε...

πολυ κατατοπιστικο το ρεπορταζ σου για εμας που ειμαστε μακρια, και δεν ειχαμε τη δυνατοτητα φυσικης παρουσιας... Σε ευχαριστω...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αξιοσημείωτη η απουσία του "μπάχαλου".
Ν' ακούσω πρώτα ερμηνείες....
...και τα λέμε αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σε ολους για την οργανωση και τον συντονισμο της καταληψης.
Mosaicoc.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ.

ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να αναφέρω μια σειρά προβληματισμών για την δράση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Θα τους στείλω σε διάφορα blog για να συζητηθούν:

Πολλές φορές κόσμος του ΚΚΕ αναφέρει μια σειρά από μάχες που έδωσε στα σωματεία. Πχ πέρυσι για την πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ της 1/11/2014 είχε γράψει κάποιος:

«(...)Μια απλή επίσκεψη στο σαιτ του 902 φτάνει και περισσέυει για να αναδείξει τις συννεχείς κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα απο δεκάδες σωματείς φορείς και ενώσεις που πρόσκυνται στο ΠΑΜΕ.Ετσι κι αλλίως η συγκλονιστική συμμετοχή 700 περίπου σωματείων στην πανΕλλήνια συγκέντρωση του ΠΑΜΕ φανερώνει το ποιός στηρίζετε στους στενούε δεσμούς που έχει οικοδομήσει με την αδιάκοπη παρουσία του σε ημερίσια βάση δίνοντας πολύπλευρους αγώνες δίπλα στον εργάτη στον αγρότη στον νεολαίο.»
Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 κάποιος άλλος είχε γράψει: «(…)Ξέρεις με τι κόπους και θυσίες δώθηκαν αυτοί οι αγώνες που αναφέρεις;Αν δεν είναι αυτοί αγώνες τότε ποιοί είναι;Δεν υπάρχει αγώνας που να δίνεται με ρήτρα νίκης.Που τα είδες εσυ αυτά;Οχι πάντως στο κίνημα και στην ταξική πάλη.Οι αγώνες στους οποίους πρωτοστατούσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ υπέγραψαν αυξήσεις εν μέσω κρίσης π.χ στα Τρόφιμα-Ποτά. Οι νικηφόρες απεργίες είχαμε σε Cyprotel, Novotel, Ατερμων,Ανακυκλωση, Κατασκευές Μετρο ΖΑΒΕΛ»

Το ΚΚΕ κηρύττει ότι οι στόχοι αντίστασης στην επίθεση είναι λίγοι μιας και το ίδιο κάνει την λεγόμενη «αντεπίθεση». Λέει πως όπου υπάρχει και παρεμβαίνει υπάρχουν νίκες και τα πράγματα είναι καλύτερα. Ταυτόχρονα σε όλους τους τομείς που παρεμβαίνει η επίθεση έχει εφαρμοστεί. Ταυτόχρονα όλες οι νίκες που συχνά αναφέρει αφορούν στόχους όπως η ανάκληση απολύσεων σε κάποιο σωματείο και η πληρωμή απλήρωτων εργαζομένων. Άρα η αντεπίθεση που προβάλλει αποτελεί εικονική πραγματικότητα. Επίσης, τέτοιου είδους μικρές νίκες έχουν υπάρξει και σε πολλούς χώρους που δεν υπάρχει παρέμβαση του ΚΚΕ. Άρα εν τέλει με αυτήν την ανάλυση περί αντεπίθεσης συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του κινήματος, την επαναδημιουργία των διαλυμένων σωματείων και συλλόγων ή προτιμά να αποφεύγει το πρόβλημα περιγράφοντας κάτι που δεν υπάρχει;


Έχει ακόμα πολλές φορές αναλυθεί ότι το ΚΚΕ απουσίασε από πολλές μαζικές κινητοποιήσεις που
συνέβησαν πρόσφατα από τον Δεκέμβρη του 2008, τις φοιτητικές καταλήψεις του 2011, τις απεργίες των εκπαιδευτικών ενάντια στις διαθεσιμότητα, τους αγώνες της Κερατέας και της Χαλκιδικής, τους αγανακτισμένους κτλ. Ένα κουμουνιστικό κόμμα θα έπρεπε να προσπαθήσει να πολιτικοποιήσει αυτούς τους αγώνες και να συμβάλει στην ενίσχυση τους, μιας και μιλάμε για συμμετοχή χιλιάδων κόσμου και νεολαίας.

Για να μην ξεχνιόμαστε το ΚΚΕ αποτέλεσε για 50 χρόνια ουρά αστικών κομμάτων πρώτα της Ένωσης Κέντρου και μετά του ΠΑΣΟΚ καθώς αναζητούσε το μη μονοπωλιακό τμήμα της αστικής τάξης για να κάνει συμμαχία ( το λεγόμενο ΑΑΔΜ). Είναι παράξενο λοιπόν η σημερινή ηγεσία που είναι παιδιά του Φλωράκη και της συγκυβέρνησης του 1989 και εκείνης της γραμμής ξαφνικά να έγιναν επαναστάτες και άλλαξαν ριζικά γραμμή;

Κάπως έτσι δικαιολογείται και η στάση του τον Φλεβάρη του 2012 που ταυτόχρονα με το ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές (άρα παύση κινήματος), που κατέθεσε πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου καλλιεργώντας κοινοβουλετικές αυταπάτες.

ΔΚ

Ανώνυμος είπε...

Σε χθεσινοβραδινό δελτίο άκουσα πως για την καθυστέρηση σε πληρωμή συντάξεων ή κάτι άλλο δεν το συγκράτησα φταίει .... η κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο!!!!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστώ τους σφους αναγνώστες για τις ευχαριστίες.
Αντίστοιχο ρεπορτάζ νομίζω πάντως πως έχουν όλοι όσοι βρέθηκαν, έστω για λίγη ώρα, στο υπουργείο. Ή θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν αυτό, με στοιχεία που δεν έπιασαν οι δικές μου κεραίες.

ΔΚ, ευτυχώς ή δυστυχώς (τείνω να πιστέψω το πρώτο) δεν έχω την τεχνική δυνατότητα και το (διαδικτυακό) χρόνο που απαιτείται για συμμετοχή σε μεγάλες συζητήσεις στα σχόλια. Οπότε αυτό το σχόλιό μου δεν έχει καμία πρόθεση να αποτελέσει ολοκληρωμένη απάντηση, εκ των πραγμάτων.

Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν όμως οι παραπάνω περιορισμοί, μια κριτική που θέλει να βάλει ένα γόνιμο προβληματισμό και να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση, οφείλει να είναι πολύ πιο προσεκτική (αν υποθέσουμε βέβαια πως είναι αυτός ο σκοπός της).
Καταρχάς μιλάμε για μια συγκυρία, που το ΠΑΜΕ είναι ο μόνος φορέας που κινείται στο εργατικό κίνημα, που υπάρχει στους δρόμους, που προσπαθεί να οργανώσει την αντίσταση, να κάνει κάτι ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα που περνάει. Όποιος δεν το βλέπει αυτό και μιλάει για την απουσία του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ από τους αγώνες, ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο!
Πέραν αυτού, και με πάσα ειλικρίνεια, εγώ θα απέφευγα να ανοίξω μια συζήτηση με ένα σχόλιο, που μπλέκει τα πάντα-όλα (Δεκέμβρης, Κερατέα, Ένωση Κέντρου, ΑΑΔΜ, εκλογές), για να φτιάξει ένα πειστικό αφήγημα-κριτική, από ντεμέκ αριστερή σκοπιά. Ενώ στήνει ένα δικό του σκιάχτρο, για να το κατατροπώσει στη συνέχεια (πχ: Το ΚΚΕ κηρύττει ότι οι στόχοι αντίστασης στην επίθεση είναι λίγοι μιας και το ίδιο κάνει την λεγόμενη «αντεπίθεση»). Και όλα αυτά με κάνουν να αμφιβάλλω αρκετά και για τους σκοπούς της (που λέγαμε παραπάνω).
Άλλοι σφοι μπορεί και να έχουν περισσότερη υπομονή από τη δική μου. Εγώ κάνω την αυτοκριτική μου (θεωρητικά), αλλά δε θα πάρω. Έχει και ωραίο καιρό έξω..

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΔΚ
στο δικο μας μπλογκ μην το στειλεις γιατι περαν της υπομονης και της καλης μερας κυριαρχει το πνευμα του "πατερουλη" στην ΚΕ μας επιτροπη .Δεν ειμαστε "ανεκτικοι" σαν τους ρεβιζιονιστες του Μπρεζνιεφ εδω .
(Μας συγχωρειτε δε που 6 χρονια τωρα δεν πατησαμε τα κουμπια να επανακαμψουν τα μισθα σας στα επιπεδα του 09 αλλα μαθαιναμε ζειμπεκικο στον Κουτσουμπα)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ http://www.seleo.gr/thessalonikh/191289-ksekina-to-18o-antiratsistiko-festival-koinonikis-allileggyis-sti-thessaloniki?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#.ViOADX7hDIU
;;

Αντώνης Κατσέλης, μαθητής στη θεσσαλονίκη

Αναυδος είπε...

Θα σηκωσω το γαντι του Σεχταρ
Η καταστολη σε κεντρικες συγκεντρωσεις γινεται μονο με τη συνενοχη των αναρχικών αλλ την παρασκευη ελαχιστες οργανωσεις του χωρου δηλωσαν παρουσια. Ο λογος είναι οτι η κυβερνηση συριζοανελ θελει να παιξει το χαρτι του ότι αυτοι είναι διαφορετικοι αλλα και ότι έχει τη συναινεση της κοινωνιας Συνεπως θα αποφυγει τη βιαιη καταστολη στα πρωτα σταδια καταφευγοντας στη προπαγανδα ειτε σε συνεργασια με τη ΧΑ (902 κλπ) είτε με εξαφανιση από τα μεσα των κινητοποιησεων του ΠΑΜΕ
Φυσικα αν δεν πεσει ο λογος θα πεσει η ραβδος και οι προθυμοι προβοκατορες είναι ετοιμοι

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θελει να μαθει "γιατι αντεπιθεση" και πως μεταφραζεται αυτη, εδω η αλεκαρα τα λεει με το νι και με το σιγμα.

https://www.youtube.com/watch?v=KUIAojeEYc4

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αντώνη, δε φανταζόμουν ότι θα έφτανε τόσο σύντομα η εποχή που θα το 'παιζα ντεμέκ "παλιός", αλλά έχω προλάβει νομίζω την εποχή ή έστω τον απόηχο του 1ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ και τις αφίσες του που δεν τις πατούσαμε, όπως τις άλλες (των άλλων).
Επειδή όμως κάποιοι είδαν αυτή την ειρηνική συνύπαρξη σαν ευκαιρία να δείξουν πόσο αμείλικτοι είναι απέναντι στους "γραφειοκράτες", κτλ, δεν ήταν πολύ φρόνιμο να πηγαίνουν οι σύντροφοι και να κάνουν τον κινητό στόχο για τα "παιδιά". Ο Σύριζα βέβαια έβρισκε γόνιμο έδαφος μέχρι φέτος νομίζω, για να κερδίζει ανέξοδα αντιρατσιστικά παράσημα.
Αυτός είναι νομίζω ο λόγος που σταματήσαμε να πηγαίνουμε. Αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα θυμάται καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
Το ΚΚΕ πατάει αφίσες του ατνιρατσιστικού; Για ποιο λόγο να πατάει αφίσες; Αυτό δεν είναι δημοκρατικό! Ας κολλήσει δίπλα τι πειράζει;
Το υπόλοιπο δε το κατάλαβα, σας έδειρε κάποιος και για αυτό δε πάτε;

Αντώνης Κατσέλης, μαθητής στη θεσσαλονίκη

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

ΑΝ διάβασες τι γράφω, το ακριβώς αντίθετο. Δεν τις πατούσε.

Για το άλλο, μετά από 15 περίπου χρόνια, αυτό θυμάμαι, αυτό γράφω. Αν κάποιος θυμάται περισσότερα..

Ανώνυμος είπε...

"Δεν τις πατούσε" Παρελθόν! Τώρα τις πατάει; Γιατί;

Δεν πάει η ΚΝΕ στο φεστιβάλ γιατί κάποιοι τους έδειραν πριν 15 χρόνια; Ξαναρωτάω γιατί είναι λίγο αστείο!

Αντώνης Κατσέλης, μαθητής στη θεσσαλονίκη

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Εμένα πάλι μου φαίνεται αρκετά αστεία η επιμονή σου να βγάλεις από τη μύγα ξίγκι. Αλλά αν σε βοηθάει στα συμπεράσματά σου, μπορώ να κάνω κι εγκλιτική αντικατάσταση.
Τέλος πάντων, από τη στιγμή που δεν είχες μια απλή απορία, ό,τι και να σου πω δε θα σε καλύψει, οπότε τέλος από μένα.

Ανώνυμος είπε...

Το "αντιρατσιστικό" είναι μια εκδήλωση καπέλο της πολυκατοικίας ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΟΑναρχια, με διοργανωτή το ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά είναι απο τις στιγμές που επιτελεστικά εκδηλώνεται αυτό το "μέτωπο". Νομίζω οτι τα όσα ψήγματα αξιοπρέπειας είχε σαν θεσμός το απώλεσε τη χρονιά που οι χρυσαυγίτες αλωνίζαν στον Αγιο Παντελή και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε (μονομερώς ούτως ή άλλως, αφού αυτοί είναι οι πραγματικοί οργανωτές) να μην το οργανώσει για να μη προκαλέσει το ελλημπαναριό.
http://www.iefimerida.gr/news/9919/%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-16%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB

Η δικαιολογία; "Να βγει στους δρόμους". Οπως εύκολα μαντεύει κάποιος, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ το αντιρατσιστικό ή γενικά κινηματικό εκείνες τις μέρες. Το ίδιο και φέτος που δεν τους βόλευε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη μαλακία που δε παίρνει μέρος το ΚΚΕ, όντως.




Σ.

Ανώνυμος είπε...

Για το ΣΥΡΙΖΑ που επαιρνε ανεξοδα συμμετοχη βασισμενος σε ενα θολο αντιρατσιστικο πνευμα δεν ειπες τιποτα. Δηλαδη το γεγονος οτι μια ξεπουλημενη σοσιαλδημοκρατικη παραταξη εβρισκε πατημα εκει μεσα δεν ειναι αρκετα προβληματικο για σενα; Και οτι αυτο συνδυαζοταν με τουλαχιστον παγωμενες σχεσεις με την κνε δεν θα επρεπε να προβληματισει την κνε; Καλως η κακως καποια πραγματα δεν καταπινονται με τιποτα οσο και αν θελουμε να βγαλουμε απο την μυγα ξιγκι.

Ο.Χ.Ε.Π.

Neophyte_commie είπε...

Είχα πάει στο Αντιρατσιστικό το '07 ή '08 ('08, νομίζω). Αφήνω έξω ότι ήταν τρεις κι ο κούκος. Αφήνω έξω ότι πλήρωσα εισητήριο στα φρικιά. Τίγκα παντού ήταν οι αντιαισθητικές αφίσες της εποχής, με τη φάτσα του Καραμανλή Junior με ένα απαγορευτικό πάνω. Λες και αυτός μόνος του ή έστω το κόμμα του βοηθούσε το Νάτο. Λες και το Πασόκ δεν έκανε τίποτε. Αλλά άμα είσαι Σεκίτης…

Αντιθέτως το Φεστιβάλ Ελλήνων και Μεταναστών που κάνει στην Αθήνα το ΚΚΕ είναι τίγκα. Έτσι γίνεται.