Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Άρης είσαι

Ας δούμε ένα παράδειγμα εφαρμογής του αθλητικού υλισμού (για τους φίλους Σπορτ-Ματ*) και της αναλυτικής του ικανότητας.

Ας πούμε πως παίζει ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αλλά εμείς είμαστε γενικά, από θέση αρχής, με τον Άρη. Κόκκινος πλανήτης, θεός του πολέμου (που ‘ναι πατέρας των πάντων, όπως μας λέει ο Ηράκλειτος), Βελουχιώτης, κτλ. Ποιον θα υποστηρίξουμε λοιπόν στο ντέρμπι;

Αν νιώθεις ότι παίζεις στα δάχτυλα τις αντιθέσεις (σε βαθμό που να τις λες εκλαϊκευτικά αντίθεσες, κατά το αντίληψες) και την ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, βλέπεις πως η πιο ισχυρή, επιθετική πλευρά του δίπολου είναι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Εκτός δηλαδή και αν είσαι οπαδός της ΟΑΚΚΕ, οπότε ο Ρώσος Ιβάν Σαββίδης είναι η ενσάρκωση του απόλυτου κακού, ο μεγαλύτερος κίνδυνος από καταβολής του πλανήτη και νικάει τα πάντα, σαν Ιησούς χριστός (που χάνει μόνο από το Υπερατού Βαραββάς). Μπορείς να πεις επίσης πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ κατεστημένο, και δεν έχει πέτσινα πρωταθλήματα στο παλμαρέ του –ίσα-ίσα που είναι και ριγμένος στη μοιρασιά.

Οπότε πρέπει να υποστηρίξουμε τον ΠΑΟΚ. Οποιαδήποτε άλλη στάση, πχ αυτή της ουδετερότητας, («δε πα να κερδίσει όποιος θέλει, τι με νοιάζει εμένα;») καταλήγει ευμενής προς την υπάρχουσα κατάσταση, άρα προς την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Συνεπώς είναι άθλια και καταδικαστέα. Πόσο μάλλον αν επικρατήσει το μίσος σου για τους Παοκτζήδες, και δε δεις τη σπουδαία ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας, για να τελειώνουμε με τους ερυθρόλευκους δυνάστες.
Στην τελική από ποιον θα περιμένουμε τη σωτηρία, αν δεν τη βρούμε μες στις αντιθέσεις αυτού του κόσμου; Από τους Αρειανούς συντρόφους του διαστήματος (τη Ντόρντμουντ, που θα εκδικηθεί για πάρτη μας στο Γιουρόπα Λιγκ στο ματς με τον ΠΑΟΚ) και από τους εξωγήινους του Ποσάδας –που είναι και τροτσκιστής;

Μμ, μάλιστα. Αλλά με ποιον ακριβώς τρόπο βοηθάει αυτό εμάς και την ομάδα μας; Γιατί, σημειωτέον, ο δικός μας στόχος, ως Άρης, είναι να γίνουμε εμείς δυνατοί, να σηκώσουμε κεφάλι, για να σηκώσουμε ξανά κάποιον τίτλο, όσο απίθανο και αν μοιάζει αυτό σήμερα (σαν την επανάσταση), όσα χρόνια και αν έχουνε περάσει από την τελευταία φορά –που συμπτωματικά ήτανε στα χρόνια του εμφυλίου για τον Άρη.
Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ’ το 50’ έχει να φανεί.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει. Με ποιον ακριβώς τρόπο η αποδυνάμωση του ενός ή/και η ενίσχυση του άλλου πόλου μπορεί να επηρεάσει τη δική μας θέση; Εκτός δηλ κι αν είμαι τρίτος, όχι με 5,5% αλλά πολύ κοντά τους, νιώθουν καυτή την ανάσα μου, και περιμένω να αλληλοεξοντωθούν αμοιβαία, με ένα Χι. Αλλά και πάλι, αυτό προϋποθέτει να είμαι εγώ δυνατός κι οι άλλοι σχεδόν ισόβαθμοι, σε μια προσωρινή ισορροπία δυνάμεων σα δυαδική εξουσία, ώσπου να κριθεί ο πρωταθλητής. Εξάλλου αν ποτέ πάω για τίτλο και περνάει από το χέρι τους, είναι καθαρό πως θα συμμαχήσουν εναντίον μου, όπως το 92’ στο μπάσκετ, για να με εκτοπίσουν.
Άρη θυμήσου, αυτοί είναι οι (μπι-μπιπ) [τσαρλατάνοι]
Που στήσανε τον (μπι-μπιπ) τους [πύργο τους], μες στο Πασαλιμάνι

Και στην τελική, δεν είναι αυτή η περίπτωση για την οποία μιλάμε. Εγώ είμαι Γάμα εθνική, γάμα τα με κεφαλαία γράμματα, σαν το αρκτικόλεξο της ΕΣΣΔ, τρίτη φορά υποβιβασμός και περιμένω ανάσταση νεκρών και της τρίτης διεθνούς. Συνεπώς τι έχω να κερδίσω εγώ ως Αρειανός, από τα βουβάλια που πλακώνονται στο χορτάρι -που γίνεται βάλτος με την πρώτη μπόρα, γιατί τα γήπεδά μας είναι μικρά αριστουργήματα, και έτσι βρίσκουμε και τις κλασικές δικαιολογίες από το Ααστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες (είδες; Και αυτοί του Ολυμπιακού είναι. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;):
Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς... Ναι! Και τα αγριογούρουνα είχαν φάει κάτι αηδίες...
Και δεν είχαν ωριμάσει κι οι συνθήκες...

Ακόμα όμως κι αν χρειαστεί να συνάψω κάποια προσωρινή ανίερη συμμαχία (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα εξάλλου), όρος απαράβατος και Λυδία λίθος είναι να μην ανέβω στο άρμα κανενός από τους δύο. Όπως είχε κάνει θεωρητικά ο Άρης πρόπερσι για να σωθεί, με βάση την ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης: «τι πρέπει να κάνω για να σωθώ; Να πάρω παίκτες. Και μάλιστα δανεικούς, γιατί μου έχουν βάλει απαγόρευση μεταγραφών. Και ποιος έχει να μου δώσει δανεικούς; Μόνο ο Ολυμπιακός, γιατί έχει καμιά 45 παίκτες στο ρόστερ του, όχι γιατί τους χρειάζεται άμεσα, αλλά για να μην τους πάρουν οι άλλοι».
Και τι κατάλαβα σε βάθος χρόνου; Τίποτα. Βυθίστηκα αύτανδρος την επόμενη χρονιά και φέτος η ΕΠΟ (δηλ ο Ολυμπιακός) δε με άφησε να παίξω μπαράζ για να καλυφτούν οι δύο κενές θέσεις της Β’ Εθνικής. Οπότε...

Κι όπως είχε ρωτήσει κι ένας Αρειανός σφος, το γάβρο το Μπογιόπουλο, σε μια εκδήλωση στο ΠΑΜΑΚ για το ποδόσφαιρο:
Πρέπει δηλ να φτάσουμε να έχουμε Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ Θεσσαλονίκης, για να δούμε κι εδώ στο Βορρά έναν τίτλο στο ποδόσφαιρο;
Δε θυμάμαι ομολογώ τη συνέχεια, αλλά στο μυαλό μου θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι (για να μη χάσουμε το μέτρο).
Μυστακοφόρος σύντροφος τσ’ απάντησε έτσι κι είπε:
-Όχι σύντροφε, δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε Σπαρτάκ και Λοκομοτίβ Θεσσαλονίκης, για να ξαναδείτε κι εσείς μια χαρά κι έναν τίτλο.

Ζητωκραυγές, θυελλώδικα χειροκροτήματα...!
Ή αλλιώς, standing ovation, όπως το λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο.
Κι ο κόσμος να παραληρεί, φωνάζοντας το όνομά Του.

Στάαααλιν, Στάααααλιν...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να γίνει η ομάδα σου καλύτερη και ισχυρότερη, είναι να ασχολείσαι πρώτα και κύρια με αυτή κι όχι με το τι κάνουν οι αντίπαλοι. Στη Θεσσαλονίκη αυτό δε συμβαίνει και (δυστυχώς) είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την ποδοσφαιρική κατάντια της Θεσσαλονίκης δε βρίσκεται εκτός της πόλης αλλά εντός αυτής. Και το πρόβλημα δε περιορίζεται σε κάποιες "κορυφές" αλλά φτάνει ως τη βάση. Συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς αλλά κοινό σαν αυτό που βγαίνει σε Ραπτόπουλο-Κόκκινο τo μεσημέρι στο Metropolis (με τη φωτεινή εξαίρεση ενός Σήφη που βγαίνει τακτικά και λίγων άλλων) πιθανότατα δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της χώρας.

ρα

skatopsyxos είπε...

Χαίρομαι που βλέπω πως ακόμα ασχολείσαι με την όλη φάση προ ημερών Μπρεζνιεφικέ.

Υ.Γ.:Χαίρομαι και για την αναφορά στον Σιδηρόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή διόρθωση. Το τελευταίο πρωτάθλημα του Άρεως ήταν το 1946 και ο τελευταίος τίτλος (κύπελλο) το 1970. Δεν μετράει βέβαια το πρωτάθλημα Β εθνικής το 1998. Και αυτά στο ποδόσφαιρο εννοείται.

ΥΓ. Σκέψου την αθλητικογραφία σοβαρότερα. Το 'χεις.

ΑΒ

Ανώνυμος είπε...

ε οχι και αυτοι που καναν φιλικά με τους ναζι στην κατοχη να μας μιλαν για κατεστημένο. Οταν στην Ανατολικη Θεσσαλονικη έχεις την δυναμή σου οπως και η Δεξια τι δεν καταλαβαίνεις Ιερατείο της αντίδρασης και του δοσιλογισμου ΑΠΊΘΑΝΕ ΣΚΟΥΛΊΚΙ . Μην αργήσετε πολύ μας λείψατε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε παοκτζή των 5:44 η λάσπη στον ανεμιστήρα επιστρέφεται.

1ον. Εντελώς αυθαίρετοι ισχυρισμοί. Από που ακριβώς προκύπτει ότι η δύναμή μας είναι ανατολικά; Εκεί δεν υπάρχουν δηλαδή και παοκτζήδες; Και από που ακριβώς προκύπτει η δύναμη της δεξιάς (άραγε ποιάς από όλες) και πολύ περισσότερο η σύνδεση εκλογικών με οπαδικών προτιμήσεων; Να το συζητήσουμε αν είναι. Όχι το ρίχνω και όποιος τσιμπήσει. Ενδεικτικά πάντως τα αποτελέσματα στον δήμο Καλαμαριάς από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη: http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/index.html#{"cls":"level","params":{"level":"dhm","id":9032}} Το ΚΚΕ πάνω από τα ποσοστά της Α Θεσσαλονίκης και φυσικά πάνω από την ΧΑ. Η ΝΔ κάτω από τα ποσοστά της Α Θεσσαλονίκης. Βέβαια η δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεβασμένη αλλά φαντάζομαι η "σκέψη" σου δεν φτάνει μέχρι εκεί.

2ον. Κανένα φιλικό δεν παίχτηκε μεταξύ της μεγαλύτερης την εποχή εκείνη ομάδας της χώρας και των κατακτητών. Και επειδή δεν ήμασταν αμφότεροι εν ζωή την επίμαχη περίοδο το επαναδιατυπώνω. Κανένα φιλικό δεν είναι καταγεγραμένο ποτέ και πουθενά. Μόνο άναρθρες κραυγές ομοίων σου σε χώρους σχολίων όπως και αυτός. Βέβαια επειδή είμαστε και Εβραίοι εκτός των άλλων σίγουρα η διεθνής σιωνιστική προπαγάνδα θα έχει βάλει το δαχτυλάκι της ε; Οπότε είτε θα μπείς στον κόπο να μας αποδείξεις πειστικά τα λεγόμενά σου ή θα μας απαλλάξεις από σχόλια σαν και αυτό. Και μην εκλαμβάνεις την απάντησή μου ως αδυναμία να αντεπιτεθώ. Απλά δεν πέφτω στο επίπεδό σου. Γιατί ιστορία αποτελούν και πολύ νεότερα γεγονότα για τις διαφόρων ειδών σχέσεις των συνδέσμων σας.

ΑΒ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρα, έχω πολύ καιρό να ακούσω τέτοιου είδους εκπομπή, αλλά οι ακροατές του Ραπτό είχαν μια αυθεντική γραφικότητα κι ένα εκρηκτικό μίγμα ηλίθιας εξυπνάδας που αναλωνόταν σε παιδικά ενδιαφέροντα και ως εκ τούτου κάποιοι από αυτούς είχαν σχεδόν πλάκα. Δεν μπορώ να ισχυριστώ κάτι αντίστοιχο, πχ για το κοινό του Γεωργίου. Μπορεί και να κάνω λάθος όμως, γιατί έχω πολλά χρόνια να ακούσω τέτοια εκπομπή.

ΑΒ, έχεις δίκιο, απλώς δεν έπιανα τα κύπελλα όχι στους τίτλους γενικώς, αλλά στο είδος των τίτλων που μας ενδιαφέρουν σε αυτή την περίπτωση. Αν έχεις ανομβρία στα πρωταθλήματα, τα μαστραπαδάκια (που έλεγε παλιά και μια μακαρίτισσα αντιπαθής ψυχή στα ερτζιανά) είναι απλώς για να ξεγελάσεις τη δίψα σου.
Αθλητικά έκανα παλιότερα στον 904. Τώρα μόνο για την πλάκα και μόνο παρεμπιπτόντως, αλλιώς όχι.

Υγ: ο Άρης είναι ως γνωστόν η μόνη ομάδα που βάση στερεότυπου τα είχε καλά με τους ναζί, αλλά τη βρίζουν οι αντίπαλοί της ως "εβραία".

Ανώνυμος είπε...

Για την "ηλίθια εξυπνάδα" που πολύ σωστά διακρίνει το Απολίθωμα, απο τον Τσόμσκι.

(...)
I sometimes turn on the radio and I find very often that what I'm listening to is a discussion of sports. These are telephone conversations. People call in and have long and intricate discussions, and it's plain that quite a high degree of thought and analysis is going into that. People know a tremendous amount. They know all sorts of complicated details and enter into far-reaching discussion about whether the coach made the right decision yesterday and so on. These are ordinary people, not professionals, who are applying their intelligence and analytic skills in these areas and accumulating quite a lot of knowledge and, for all I know, understanding. On the other hand, when I hear people talk about, say, international affairs or domestic problems, it's at a level of superficiality that's beyond belief.

In part, this reaction may be due to my own areas of interest, but I think it's quite accurate, basically. And I think that this concentration on such topics as sports makes a certain degree of sense. The way the system is set up, there is virtually nothing people can do anyway, without a degree of organization that's far beyond anything that exists now, to influence the real world. They might as well live in a fantasy world, and that's in fact what they do. I'm sure they are using their common sense and intellectual skills, but in an area which has no meaning and probably thrives because it has no meaning, as a displacement from the serious problems which one cannot influence and affect because the power happens to lie elsewhere.

Now it seems to me that the same intellectual skill and capacity for understanding and for accumulating evidence and gaining information and thinking through problems could be used -- would be used -- under different systems of governance which involve popular participation in important decision-making, in areas that really matter to human life.

There are questions that are hard. There are areas where you need specialized knowledge. I'm not suggesting a kind of anti-intellectualism. But the point is that many things can be understood quite well without a very far-reaching, specialized knowledge. And in fact even a specialized knowledge in these areas is not beyond the reach of people who happen to be interested.
(...)


http://www.alternet.org/noam-chomsky-why-americans-know-so-much-about-sports-so-little-about-world-affairs




Σ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αντίστροφη η κατάσταση για μένα καθώς πρέπει να έχω πάνω από δώδεκα χρόνια να ακούσω εκπομπή του Γεωργίου ενώ το άλλο δίδυμο τυχαίνει να το ακούω καμιά φορά τα τελευταία 2-3 χρόνια, στο τελευταίο εικοσάλεπτο της εκπομπής (στο αυτοκίνητο από αναμετάδοση κάποιου τοπικού ραδιοσταθμού). Δε θα φέρω καμιά αντίρρηση ως προς το "αυθεντική γραφικότητα", συμφωνώ. Και προς αποφυγή παρεξήγησης με κανέναν άλλο, δεν εννοούσα κάποιας μορφής περισσότερης χαζομάρας συγκριτικά με άλλο κοινό. Απλά το κοινό μου βγάζει μια πολύ μίζερη, κακομοιρίστικη και κοντόφθαλμη εκδοχή του "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" που φτάνει ως και το πιο ασήμαντο σημείο, δηλαδή ως και στη μπάλα. Αυτό το πράγμα, σε αυτή την έκταση, δε νομίζω ότι υπάρχει ακόμα αλλού. Μπροστά τους ακόμα και κάτι Ολυμπιακοί που έβγαιναν επί "πέτρινων χρόνων" μοιάζουν εστέτ. Εγώ το αποδίδω στην πιο έντονα (συγκριτικά) μικραμαγαζατορίστικη και μικροβιοτεχνίστικη κουλτούρα αυτής της πόλης και στα χαστούκια που αυτή η κουλτούρα έχει φάει και τρώει στον οικονομικό τομέα (ακόμα και προ κρίσης, από τη δεκαετία του '90 και μετά). Συν κάποιες άλλες πινελιές, όπως το ότι μες το μεσημέρι είναι στιγμές που σχεδόν μπορείς να μυρίσεις το αλκοόλ μέσα από το ραδιόφωνο.

ρα

(ο Ραπτόπουλος πάντως ξέρει μπάλα, σε αντίθεση με πάρα πολλούς συναδέλφους του στην Αθήνα)

Ανώνυμος είπε...

Τι συριζαικής έμπνευσης ανάρτηση είναι αυτή σφε; Δηλαδή ή με τα αστικά και ιμπεριαλιστικά διλήμματα ή με τον ΑΡΗ. Τι σόι εκβιασμός είναι αυτός; Κάτω τα χέρια από τον λαό (του ΠΑΟΚ). Για όσους δεν γνωρίζουν την παοκτσήδικη διάλεκτο, το τελευταίο προφέρεται με βαθύ λ και ελαφρώς στραβωμένο το στόμα.

@ΑΒ
Κατανοώ την αντίδραση σου, αλλά ας το κλείσουμε εκεί γιατί το μείγμα ποδόσφαιρο-πολιτική είναι εντελώς αποπροσανατολιστικό για τη εξαγωγή συμπερασμάτων.

@Σ.
Πολύ ενδιαφέρον το απόσπασμα που μας μεταφέρεις. Θυμάμαι ότι πριν από μερικά χρόνια είχα ταξιδέψει ΓΕΡΜΑΝΊΑ σ' ένα ξάδερφο που δούλευε στην ταβέρνα ενός συγγενή του. Ένα βράδυ είχαμε μείνει οι τρεις μας με μία παρέα Γερμανών. Αρχίσαμε λοιπόν να συζητάμε διάφορα σχετικά με το ποδόσφαιρο, τις διακοπές στην Ελλάδα κ.τ.λ. με όλους να έχουν εμπεριστατωμένη άποψη γι' αυτά. Από ένα σημείο και μετά έστρεψα τη συζήτηση
σε πολιτικά θέματα μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα και ρωτώντας αντίστοιχα τους Γερμανούς για την Γερμανία. Είχα διακρίνει μια διστακτικότητα, αλλά δεν είχα φανταστεί τι θα ακολουθούσε αργότερα. Κάποια στιγμή ένας Γερμανός με διέκοψε φανερά ενοχλημένος και με ρώτησε αν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με την πολιτική. Του είπα ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις σπουδάσει για να έχεις άποψη γι' αυτό που καθορίζει την ζωή σου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα μου είπε. Γι' αυτά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει, αλίμονο αν ο καθένας έχει άποψη γι' αυτά. Ορίστε;

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και αθλητική η ανάρτηση (και μπασκετόφιλος ο οικοδεσπότης) να βάλω την είδηση του θανάτου του Μάκη Δενδρινού.
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/819035/efyge-o-makis-dendrinos

(νομίζω μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος στήριζε ΚΚΕ)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Σας ζηλευω ρε συντροφια ...Εγω εχω παψει να ασχολουμαι με την ομαδα μου ,αλλα και καθε τι που εχει σχεση με ελλ.ποδοσφαιρο ,απο την εποχη της ENIC ,μετα του Ντεμη ,του "αγαπουλα" και τωρα του λαθρεμπορα ...Τοτε που πιστευα οτι οι "λαοι" μας θα επιβαλλουν ομαδες Λαικης Βασης , αγνο ,λαικο ποδοσφαιρο στηριγμενο στις Ακαδημιες μας και μπαλλιτσα -ισως κατωτερης- ποιοτητας αλλα πιο απολαυστικο και γοητευτικο απ οτι σημερα !!! Ειχα μεινει στην εποχη που ο γαυρος πατερας μου εγκατελειπε το Καραισκακι για να τρεξει στη Ριζουπολη ,στο Περιστερι ή οπου επαιζε ο Βασια με τον Ηρακλαρα για να δει την μεγαλη του αγαπη !!! Τελικα ΚΑΙ αυτο μονο στον σοσιαλισμο το παραπεμπω πλεον για να το απολαυσουμε !!!

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφω στο θέμα μόνο και μόνο για να απαντήσω στις άδικες και ευφάνταστες κατηγορίες για τσαρλατάνους και στημένους. Απαντώ μάλιστα σε ρυθμό ραπ για σπάσιμο.

"Άμπερ αλέρτ, το απολίθωμα έχει κέφια
κρίνει έξω απ' τον χορό(Γ εθνική) και μας βαράει και τα ντέφια
Άλλο στον ΠΑΟΚ κριτική κι' άλλο να βγάζεις χολή
κι' άλλο να γλύφεις για να ανέβεις Β εθνική
Και αφού πλέον κανείς δεν σας θυμάται πια
είπες να πάρεις το φτυάρι και να πιάσεις δουλειά
Αυτοί που άνοιξαν με τον γαύρο δουλειές
μας κατηγορούν πως κάναμε ένα σωρό λαμογιές
Πλάι πλάι με τους γαύρους πάτε εσείς οι στημένοι
εμείς από το σύστημα είμαστε μόνιμα αδικημένοι
Εντάξει τελειώνω μ' ένα μεγάλο ουάου
α ρε απολίθωμα, ακόμα σας πονάνε τα *φέρετρα στο Χαριλάου"

*Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα φέρετρα αφορούν τη νεκρώσιμη ακολουθία που ξεκίνησε αμέσως μετά τον πρώτο υποβιβασμό του ΑΡΗ στη Β εθνική, από την Τούμπα και κατέληξε στο Χαριλάου. Μιλάμε για καλτ σκηνές απείρου κάλους με πραγματικά φέρετρα, σημαίες του ΑΡΗ από πάνω και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να καταθέτουν λουλούδια και στεφάνια. Το μόνο που δεν θυμάμαι είναι αν είχε και πραγματικό παπά να ψέλνει.

Β.Δ.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Αρης,ΠΑΟΚ....Υπαρχουν ακομα αυτες οι ομαδες?Σε λιγο θα μας πειτε και για...Ηρακλη.

Στην Ελλαδα μονο ΟΣΦΠ και ΠΑΟ υπαρχουν,οι υπολοιπες ομαδες αφορουν μονο το χωριουδακι μας και κανενα αλλο στον κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

Παντως σε αντιθεση με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας ενημερωσε οτι η απεργια δεν ειναι ποδοσφαιρικη ομαδα να θελει προετοιμασια! Τι να πουμεωεμεις οι ΚΚΕδες οταν μιλανε οι Μαραντονα της ταξικης παλης(ΑΝΤΑΡΣΥΑ)!
Διδαξτε και μας τα γατακια ρε παιχταραδες!

http://www.rizospastis.gr/page.do?id=16002&publDate=20%2F10%2F2015&pageNo=11

""Χαρακτηριστική στη συνεδρίαση ήταν η στάση των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) που ψήφισαν «λευκό» στην απεργία. Εξαρχής, σε διάφορα σωματεία μέχρι και την ΑΔΕΔΥ πολέμησαν τη δυνατότητα να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση. Με μια ξεκάθαρη αντι-ΠΑΜΕ τακτική χρησιμοποίησαν διάφορα προσχήματα ενάντια στην πρόταση για απεργία, είτε λέγοντας ότι «δεν θα υπακούσουμε στους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ» (!) είτε ότι η απεργία «γίνεται για να βγούμε από την υποχρέωση».
Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση εκπροσώπου των «Παρεμβάσεων» στο Γενικό Συμβούλιο. Μην έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα, έφτασε μέχρι και να ειρωνευτεί την ανάγκη προετοιμασίας της απεργίας, λέγοντας ότι δεν είναι ούτε θεατρική παράσταση ούτε ποδοσφαιρική ομάδα για να θέλει προετοιμασία!""

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όντως είχε δηλώσει στήριξη στο κόμμα ο Δενδρινός κι ήταν στην προαλειφόμενη ΚΟΒ Μπάσκετ (με Παππά και Πετρόπουλο).
Αυτό το άρθρο δείχνει κάποιες ακόμα πτυχές ενός λαϊκού (καταπώς φαίνεται) ανθρώπου

http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/to-teleytaio-sertiko-toy-vouda.3728198.html

-ΒΔ το περιεχόμενο το αφήνω ασχολίαστο, αλλά το μέτρο θέλει λίγη δουλειά για να σταθεί

Ανώνυμος είπε...

Παπουτσομένε γάτε, χρόνια τώρα υπάρχει ο Ηρακλής κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να επιβιώσει, και προσπαθεί να βγαίνει πιο δυνατός.
Είτε ως ΓΣ (είχαν βγάλει ανακοίνωση και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ τότε), είτε στο ποδόσφαιρο με το μεγαλύτερο κυνηγητό που έχει γίνει σε ομάδα.

Λίγο περισσότερος σεβασμός δε θα έβλαπτε.

Rossa Salonica