Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια

Τις προάλλες η κε του μπλοκ βρέθηκε από σπόντα στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής, στο ΕΜΠ, μπροστά σε έναν τοίχο με το σύνθημα: αρχιτεκτονική μπορούν να κάνουν οι πάντες, ακόμα κι οι αρχιτέκτονες. Το οποίο μου θύμισε συνειρμικά ένα προβοκατόρικο τσιτάτο του Ραφαηλίδη για το κόμμα, όπου μπορείς να βρεις τα πάντα, ακόμα και κομμουνιστές. Αν και δεν είναι ίσως τόσο παράξενο, αν σκεφτείς πότε το έγραψε και ποιος μπορεί να είχε υπόψη του.

Οι αρχι-τέκτονες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ετυμολογικά και αρχι-μασόνοι, ιδιαίτερη κλίκα που οι υπόλοιποι Πολυτεχνίτες δεν τους θεωρούν Πολυτεχνίτες, αλλά κάτι σαν σπουδαστές της Καλών Τεχνών. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα της ανάρτησης –χωρίς να είναι κι αυστηρά καθορισμένο, από την άλλη- αλλά μια αναρχική αφίσα σε ένα διπλανό τοίχο της αρχιτεκτονικής, που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το αρχικό θέμα της (πρέπει να) ήταν η αντιφασιστική πορεία στην επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα, που δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ. Πέρα από την αναμενόμενη εισαγωγή «μπάτσοι χτύπησαν συντρόφους», κτλ, η διαφορά ήταν στις λεπτομέρειες, που ακολούθησαν και τις αναπαράγω από μνήμης –ελπίζω χωρίς να αλλοιώνω το γενικό νόημα.

Μπάτσοι χτύπησαν δεκάδες συντρόφους, που κατέβηκαν στο δρόμο κουβαλώντας διαφορετικούς λόγους και στάθηκαν ο ένας δίπλα στην άλλη, χωρίς διαχωρισμούς φύλου, ηλικίας και  σωματικής διάπλασης.
(οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Πρόκειται για μια αντιφασιστική πορεία, σε μια εργατική γειτονιά, όπως το Κερατσίνι, αλλά αυτό που προσδιορίζει την ταυτότητα όσων συμμετέχουν δεν είναι κάποιο ταξικό ή πολιτικ΄οστοιχείο, αλλά πρωτίστως η έλλειψη κάποιου φυλετικού, σωματικού ή ηλικιακού διαχωρισμού! Ας μείνουμε σε αυτά που μας ενώνουν...
Μα είναι να γελάει κανείς, όπως θα έλεγε ο μακαρίτης ο Συρίγος, και να κρατάει την κοιλιά του, όπως θα πρόσθετα εγώ, που δεν έχω ιδιαίτερα μικρή κοιλιά –εφόσον δηλ δίνουμε σημασία στους σωματικούς διαχωρισμούς. Αλλά αυτό είναι bullying, όπως λέει κι ο Ζαραλίκος –που είχε υψηλές παρουσίες στη χτεσινή του παράσταση.
-Τι είπατε;

Αν πάλι δίναμε σημασία στις διατυπώσεις, που αντανακλούν πάντα κάποια ουσία, και τις ξεψειρίζουμε, θα στεκόμασταν ασφαλώς στη φράση «ο ένας δίπλα στην άλλη», που εξελίσσει ένα βήμα παραπέρα τον λεκτικό αντισεξισμό του χώρου, που έχει περάσει σε πολλές φράσεις του τύπου «σύντροφοι, συντρόφισσες» ή ακόμα χειρότερα «κάποιοι-κάποιες», στην υπογραφή των συλλογικών κειμένων, και σε συνθήματα του στιλ «γράψου μόνος-μόνη σου» στις εγγραφές των σχολών.

Αξίζει, παρεμπιπτόντως, να αναφερθεί και μια πετυχημένη αφίσα της/των Εαακ (που την/τα αναφέρω με δύο άρθρα, στα πρότυπα του αντισεξιστικού γλωσσικού στιλ, αλλά αν είχε ακολουθήσει τη διάσπαση της Ανταρσυα και διαχωριζόταν από τους/τις Αρανίτες/Αρασίτες δε θα ταλαιπωρούμασταν τόσο, προφανώς όμως είναι κι αυτοί ενάντια στους διαχωρισμούς, γενικώς κι αορίστως, και περιμένουν από τους άλλους να το πάρουν απόφαση και να φύγουν από μόνοι τους, όταν βαρεθούν) που έχει γίνει θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο, κι απεικονίζει ένα γυμνό ζευγάρι σε ένα κρεβάτι, με τα πεθερικά πάνω από το κεφάλι τους και την κοπέλα πάνω από το σφο της, κατά τα κρατούντα αντισεξιστικά ήθη και έθιμα.

Μήπως όμως είναι κατά βάθος σεξιστική γιατί η κοπέλα εκτίθεται γυμνή, για να τραβήξει το λιγούρικο ανδρικό κοινό; Και μήπως η διατύπωση «ο ένας δίπλα στον άλλο» είναι κάπως προβληματική; Γιατί δηλ να μη λέμε «η μία δίπλα στον άλλο»; Για να διαχωριστούμε (αν και γενικά ενάντια στους διαχωρισμούς από θέση αρχής) απ’ την υποκριτική, φαλλοκρατική ευγένεια που βάζει πρώτα τα θηλυκά σε τέτοιες περιπτώσεις; Και επίσης, γιατί να μην μπουν πρώτα οι Βροντάτσηδες και ύστερα οι Φουρτουνάτσηδες, έστω με την πολιτισμική σύμβαση της αλφαβητικής σειράς;


Δεν υποτιμώ καθόλου το ζήτημα του σεξισμού, που –όπως ακριβώς και ο φασισμός- είναι πολλές φορές υπόγειος κι ασυνείδητος, παρυφεί στις λεπτομέρειες και το κάτω κεφάλι των ανδρών, που βρίσκεται σε σχέσεις αλληλεξάρτησης με το πάνω (αλλά ποιο από τα δύο είναι το κυρίαρχο;). Δεν αγνοώ επίσης τη δύναμη της συνήθειας, που αποτυπώνει τα κουσούρια και τα στραβά αυτού του συστήματος, όπως πχ τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που (ελλείψει κάποιου μαθήματος σχετικής αγωγής στο σχολείο) για τα αγοράκια ειδικά προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τσόντες και αναπαράγει τα πρότυπά τους. Ενώ σέβομαι απόλυτα ακόμα και τις πιο παιδικές, «ρομαντικές» αναστολές, καθώς δυσκολεύομαι (και βασικά δεν πρόκειται) να αναφερθώ σε μια κοπέλα ως «μουνί», με τον ίδιο τρόπο που γενικά αποφεύγω να πω τους αναρχικούς «φρικιά» και τους εξωκοινοβουλευτικούς «αριστεριστές» -άσε που δεν είναι κιόλας.

Αλλά αυτός ο λεκτικός αντισεξισμός, πέρα από βάναυσο βιασμό της γλώσσας, που την μετατρέπει από εργαλείο σε φετίχ, δε μου φαίνεται άξιος λόγου παρά μόνο για τρολάρισμα. Χώρια που έχω την υποψία ότι φτάνει στα όρια του ψυχαναγκασμού κι ότι στην πραγματικότητα, εφόσον είναι φραστικός, μπορεί να εξαντλείται εκεί, στα λόγια, και να μη φτάνει ποτέ στην ουσία και τις πράξεις.

Για το συμπέρασμα περί βιασμού, μπορείτε να δείτε, ενισχυτικά προς τα παραπάνω, αυτό το κείμενο της Αναρχικής Ομοσπονδίας που αυτές τις μέρες συνδιοργανώνει ένα είδος αναρχικού συνεδρίου! Για παράδειγμα τη θέση 9, με το... «ταυτοτικό στοιχείο».
Επειδή όμως ο τύπος πηγαίνει μαζί με την ουσία (κι η μορφή με το περιεχόμενο), θα διαπιστώσετε ότι όλα αυτά τα 21 σημεία (κάτι σαν τους 21 όρους της Κομιντέρν) δεν είναι παρά ο πρόλογος για να καταλήξουμε στην πρόταση ενός... «επαναστατικού, μεταβατικού προγράμματος»

Κι έτσι, καθώς πλησιάζει κι η παρέλαση (που παραδοσιακά αποστρέφεται ο χώρος), μου έρχεται συνειρμικά στο νου ένα στρατιωτικό τραγουδάκι διασκευασμένο.


Το μεταβατικό, το μεταβατικό, το μεταβατικό, πολύ το αγαπώ...

Υγ: άσχετο με τα προηγούμενα, αλλά σήμερα στην -πάντα ανοιχτή σε τέτοια κείμενα- ΕφΣυν κυκλοφόρησε και το κείμενο που συνυπογράφουν ο Καλαματιανός με τον Αραβανή.

119 σχόλια:

TRASH είπε...

Για την αφίσσα της/των ΕΑΑΚ μόνο, κάπως κλεμένη φαίνεται:
https://twitter.com/Gortynios1917/status/657643914246168577

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Το "μεταβατικο" προγραμμα των Αναρχικών Πρωτοβουλιακων Ελευθεριακων προλαβαινει να "προσεγγισει" τον ...σοσιαλισμο των τελευταιων πρωην σφων μεχρι της 12 Νοεμβρη που εχουμε ΑΠΕΡΓΙΑ ή θα μας προσπερασει ο ΠιΛαφ απο αριστερα που "μπαινει και στη φωτια " αμα λαχει ??
http://laikhexousia.blogspot.gr/2015/10/blog-post_24.html

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οπως όλοι καταλάβατε, η είδηση της ημέρας είναι το οφ-τόπικ υστερόγραφο.
Μιλάμε για μελετημένο σατανικό χτύπημα στο όποιο εργατικό+λαϊκό κίνημα αφήσανε (και) αυτοί οι τύποι να απομείνει! Ακριβώς, την ώρα, που αγωνίζεται να σηκωθεί, και σπρώχνει μια μεγάλη απεργία! Την πρώτη μετά το 3ο (και θανατηφόρο) μνημόνιο. Καίριο χτύπημα!
Λογικό είναι.
Σου λέει, η τώρα η ποτέ.
Τώρα, που συριζάνοι/εξωκύνες και αναρχοτέτοιοι μαζί με μανδραβελο-πρετεντέρια, μπαμπησκάηδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έχουν γίνει γαλοπούλες και ψελλίζουν άψυχα τα σκουριασμένα αντικομμουνιστικά κλισέ, χωρίς πια να μπορούν να πείσουν ούτε τον εαυτό τους, μπροστά σε ΕΝΦΙΑ-πλειστηριασμούς συν το κούρεμα των καταθέσεων, που έρχεται οσονούπω.
Για σκεφτείτε πόσο φοβισμένη είναι η Αντίδραση:
Τι έχουν απέναντί τους;
Ενα συμπαγές ΚΚΕ και ένα ΠΑΜΕ, που αντέχουν να κατεβάζουν στον δρόμο 10000 ανθρώπους, και να καλούν σε μιαν απεργία. Σε έναν καναπεδαρισμένο πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, που του έχουν κάνει το μυαλό κιμά, και όπου και τα φυσικά φαινόμενα γίνονται πια όπλα μαζικής ταξικής εξαθλίωσης.
Κι όμως φοβούνται!
Πα να πεί, πως έρχουνται πολύ σκληρές καταστάσεις για την Εργατιά, τον Λαό και την δική τους Πατρίδα.
Πως αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η ομοβροντία βαρέων όπλων; Χρυσή Αυγή, Ολαντ και ταυτόχρονα επιχείρηση διάσπασης του ΚΚΕ;
................
...αλλά θα πάρουν την απάντηση, που φοβούνται!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οσο για το ίδιο το κείμενο των "αρχηγών" καλύτερα να μην εκφραστώ.
Ενας βρυκόλακας από τα παληά, για όσους θυμούνται.
Το γνωστό ενιαιομετωπικό τροπάρι του πολιτικού τίποτε, δηλαδή της πολιτικής ουράς, στην υπηρεσία εγκλωβισμού και κομμουνιστών στην ίδρυση ένός ακόμη πασόκ, μάλλον του πασόκ-4, αν καλά κρατάω το λογαριασμό....
Πάλι καλά, που τους έκοψε ....να μην καταγγείλουν και την απεργία ανοιχτά!

Neophyte_commie είπε...

Δεν υποτιμώ καθόλου το ζήτημα του σεξισμού, που –όπως ακριβώς και ο φασισμός- είναι πολλές φορές υπόγειος κι ασυνείδητος […] Δεν αγνοώ επίσης τη δύναμη της συνήθειας, που αποτυπώνει τα κουσούρια και τα στραβά αυτού του συστήματος, όπως πχ τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που (ελλείψει κάποιου μαθήματος σχετικής αγωγής στο σχολείο) για τα αγοράκια ειδικά προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τσόντες και αναπαράγει τα πρότυπά τους.»

Είναι το κλασσικό παράδειγμα της τούρτας και του κερασακίου. Το κερασάκι από μόνο του, χωρίς τούρτα, δεν έχει πολύ νόημα. Επίσης η τούρτα τρώγεται και μόνη της, αλλά με το κερασάκι είναι καλύτερη. Κι άμα δεν έχεις τούρτα, ούτε καν ψωμί; Τότε παλεύεις για να έχεις και ψωμί, και κρέας και κασέρι και τυρί (;-p) και τούρτα και κερασάκι! Άρα λοιπόν, η πολιτική ορθότητα είναι απαραίτητη (υποταγμένη, προφανώς, στο ταξικό κριτήριο). Μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν δεν έχουμε να φάμε, αλλά δεν πρέπει ούτε να την ξεχνάμε ούτε να την υποτιμάμε.

Πολύ περισσότερο που στο παραπάνω απόσπασμα έθεσες σιωπηρά το ζήτημα της ορατότητας. Κι αν μια γυναίκα φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, ένα λοαδ άτομο πολλές φορές δεν φαίνεται, άρα πρέπει να κάνει κάτι για να φανεί, για να μην το ξεχνάμε ότι είναι εκεί, εξαιτίας όχι μόνο των πιο επειγόντων ζητημάτων αλλά και του συντηρητισμού που μάθαμε από τον παππού μας (και όχι τη γιαγιά μας) και είναι δύσκολο να πετάξουμε από πάνω μας, ακόμη και όταν το προσπαθούμε συνειδητά.

Εγώ, ας πούμε, πολύ θα χαιρόμουνα αν λέγαμε στις ανακοινώσεις μας «άνεργη, αυτοαπασχολούμενε, αγρότισσα, εργάτη, άντρα των εργατικών-λαϊκών οικογενειών» κλπ.

Όσο για τους αναρχικούς… (χωρίς εισαγωγικά, μπορεί οι α/α να είναι καθυστερημένα παιδιά που δουλεύουν για ασφαλίτες, δηλαδή χρυσαυγίτες, αλλά κι ο Μπακούνιν εξίσου μικροαστός ήταν).

Αναυδος είπε...

Ακόμη και συμβολικά
Την Πέμπτη υπήρχε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το οποίο η φυλλάδα του συριζα (αδέσμευτη κατά τα αλλά και αυτοδιαχειριστικη) την Παρασκευή το εξαφάνισε από τις σελίδες της πιστή στην προπαγάνδα των αφεντικών. Αυτή τη φυλλάδα επέλεξαν τα ταξικά ναυάγια για να κτυπήσουν το ΚΚΕ. Πλέον υπάρχουν τα μπλογκ όπου θα μπορούσαν να περάσουν το μήνυμα τους αλλά στη διασπαστική προσπάθεια τους δεν σταματούν πουθενά.

Οι αγράμματοι όπως τους αποκαλούσε η Αλέκα δείχνουν και σημάδια παράνοιας ειδικά αν ορίσουμε την παράνοια ότι είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα. Η προδοσία του Συριζα δεν είναι προδοσία με την αυστηρή έννοια της λέξης είναι απλώς η αποτυχία/ανυπαρξία του μεταβατικού είτε αυτό είναι εντός είτε εκτός ΕΕ. Αυτό απέτυχε άσχετα αν για κάποιους από τους οπαδούς του μεταφραστηκε σε προδοσία. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το νόμισμα ούτε η συμμετοχή σε συγκεκριμένη ιμπεριαλιστική ένωση αλλά ο καπιταλισμός ο οποίος αντίθετα με το τι πιστεύουν τα δυο αυτά ταξικά ναυάγια δεν μεταρρυθμίζεται . Αρα το να σαλπίζει κάποιος υπέρ ενός νέου πιο ριζοσπαστικού μεταβατικού και πάλι θα καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα της ηττας και της προδοσίας.

Υπάρχει βέβαια και το γεγονός ότι τώρα που σε μεγάλο βαθμό το κίνημα απαλλάχτηκε εκ των πραγματων από τους πρώην πασοκοσυριζεους και έχει αυξημένες πιθανότητες ριζοσπαστικοποίησης και κρίσιμες μαχες μπροστά του οι χρήσιμοι ηλιθιοι σαλπίζουν επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και διαδίδουν τις ίδεις αποτυχημένες αυταπάτες. Αυτή είναι πραγματική προδοσία και ξεφτίλα

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή αυτά που λέει ο Σεχτάρ να πως ως δεν γίνεται ρε γαμώτο τόση θεωρητική φτώχεια και ελαφρότητα, δεν γίνεται ένα κείμενο 100% πάνω στο ΑΑΔΜ να το βγάζετε ότι είναι στην γραμμή του 81 και την ίδια ώρα η γραμμή υπεράσπισης του 19ου να είναι ότι δεν καταργεί το ΑΑΔΜ. Που εμένα δεν μου κάνουν ούτε οι 2 φάσεις της επανάστασης (10ο συνέδριο αν δεν κανω λάθος που έδωσε την βάση για τον φιλοπασοκισμό) ούτε το ΑΑΔΜ ιδιαίτερα όταν βγήκε το 96, αν και σήμερα καταλαβαίνω την ανάγκη αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Αλλά δεν γίνεται όλα να γίνονται ίσωμα και με τόση πρακτορολογία ότι βγήκε ένα κείμενο για να κάνει κακό στην ... απεργία. Μια προσπάθεια μονίμως να κλείσει η κουβέντα δεν πρόκειται να περάσει γιατί αναπαράγεται από αυτά που ζει ο κόσμος, μπαίνουν ερωτήματα, δεν πείθεται ο άλλος εύκολα ότι πχ υπάρχει δρόμος που θα ανοίξει μέσα στην ΕΕ και θα γίνει η έξοδος με την εργατική εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής περατωμένες. Είναι τελικά μια προσπάθεια παραγραφής μιας συζήτησης που γίνεται μέσα στον λαό και όχι μέσα στο ΚΚΕ.

Κώστας


zoot horn rollo είπε...

Δε κλεινει καμια κουβεντα. Και δε μενει στην απεργια. Το οτι χρησιμοποιουν οι συγκεκριμενοι ως οχημα την Ελευθεροτυπια λεει πολλα και δε πρεπει να παραβλεπεται.

skatopsyxos είπε...

http://www.komep.gr/2010-teyxos-5/marksistiko-metopo-stis-feministikes-kai-neofeministikes-antilhpseis

Ανώνυμος είπε...

Καλά zoot horn rollo, την άλλη φορά να το στείλει στον Ριζοσπάστη. Και σου φαίνεται εσένα ανοιχτή κουβέντα όταν λέτε ότι όποιος τα λέει είναι πράκτορας ? Ποια κουβέντα είναι κλειστή τότε ? Το μόνο που μένει είναι ότι ο Σεχτάρ είπε ότι υπάρχει θέμα διάσπασης του ΚΚΕ, για να έχουμε και μια εικόνα του πόσο μεγάλο είναι τελικά το θέμα στο εσωτερικό του.

Κώστας

Αναυδος είπε...

@Κωστα και κάθε Κωστα
Το περισπουδαστο άρθρο τελειώνει με την παρακατω παραγραφο

(….)
Τέλος είναι η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για το επαναστατικό κόμμα στην εποχή μας, κόμμα που καθοδηγείται από το μαρξισμό λενινισμό, συνδέεται στενά με την εργατική τάξη, αξιοποιεί την πείρα ενός αιώνα του Κ.Κ.Ε. και του Κομμουνιστικού Κινήματος, αντιλαμβάνεται ολοκληρωμένα τον καπιταλισμό της εποχής μας και τη συγκυρία που επικρατεί στη χώρα
(…)

Συμφωνα με τους 2 πρακτορισκους της αστικης ταξης (αλα θεωνα κοψιδη κλπ) αυτό το επαναστατικο κομμα δεν είναι το ΚΚΕ. Γι οποιον στοιχιζεται με το ΚΚΕ αυτή είναι μια ευθεια εχθρικη δηλωση που μονο εχθρος μπορει να την κανει εχθρός που ετοιμάζεται να χτυπήσει το κόμμα . Ότι χρησιμοποιουν στην υπογραφη τα γαλονια που το ιδιο το κομμα τους εδωσε δειχνουν και ποσο ξεφτιλες είναι. Θα μπορουσαν να υπογραψουν 2 ανενταχτοι αριστεροι, 2 παπαρες κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί ρε συ άναυδε δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να διαχωρίσει την θέση του από το ΚΚΕ χωρίς να είναι πράκτορας ? Ας απαντήσει το ΚΚΕ στην γραμμή τους γιατί δεν παίζει να πείσετε άνθρωπο ότι είναι πράκτορες, και μάλλον δεν είναι αυτός ο σκοπός αλλά να κλείσουν τα στόματα, να μην μπορεί ο άλλος να πει κάτι όταν όσοι το λένε δεν έχουν άδικο αλλά είναι πράκτορες.

Αυτά, δεν βγαίνει άκρη, δεν γίνεται να ρωτάω "γιατί όποιος διαφωνεί είναι πράκτορας" και να παίρνω την απάντηση ότι "αφού διαφωνεί είναι πράκτορας", είναι 2015 παιδιά, έλεος κάπου.

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ Κωστας
Ακριβως επειδη ειναι 2015 εχει αναβαθμιστει και ο "μανιαδακισμος" .Σε σημειο μαλιστα απο κει που προσπαθουσε να σπασει τον εγκλειστο κομμουνιστη και να αλλωσει το κομμα ,να διοχετευει ΜΑΖΙΚΑ την αμφιβολια στην κοινωνια για το κομμα . Και ειδικα καποιους "οπαδους" που τα εχουν τοσο αχταρμα ολα στο μυαλο τους και γραφουν οτι το 10ο εδωσε τη βαση για τον ....φιλοπασοκισμο !!! και αλλα τετοια ΚΟΥΦΑ

Ανώνυμος είπε...

Κώστα και κάθε Κώστα για να τελειώνει μια και για πάντα αυτή η παραμύθα, πάρτε τις επόμενες γραμμές σαν τα "προλεγόμενα σε κάθε μελλοντική πρακτορολογία". Το ΚΚΕ και κάθε μέλος του, κάθε φίλος του σήμερα δεν κατηγορεί αυτούς τους δύο ή τους κακομοίρηδες του ΜΑ και του Συλλόγου "Γεώργιος Γεωργαλάς" ως πληρωμένους πράκτορες αλλά ως οπορτουνιστές. Η ταμπακιέρα είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό κίνημα: αυτοτελώς με συγκέντρωση δυνάμεων για τη μόνη σύγχρονη ρεαλιστική λύση, την ανατροπή του καπιταλισμού ή στην ουρά μερίδων της αστικής τάξης παλεύοντας για τα αιωνίως μεταβατικά προγράμματα; Αυτή είναι η συζήτηση, οπότε αν επιθυμείς να συμμετέχεις τουλάχιστον κράτα την μπάλα στο γήπεδο. Όσον αφορά το κείμενο αυτό καθεαυτό δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο στη συζήτηση εκτός από χιλιοειπωμένα φληναφήματα. Επειδή όμως δεν γίνεται να είμαστε τόσο αφελείς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι η επιλογή της φυλλάδας (στην οποία "παρεπιπτόντως" δουλεύει κι ο τρισμέγιστος του ΜΑ, το ήθος του οποίου έχουμε λουστεί κι εδώ), η παρουσίαση τους ως "ιστορικά στελέχη" του ΚΚΕ και ο χρόνος δημοσίευσης δεν είναι τυχαία. Πρακτορολογία κατά το "αφήγημα" σου (μην μου πεις ότι δεν χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη... Αποκλείεται!); Κοινή λογική για όποιον έχει μια μικρή σχέση με την πολιτική και πολύ περισσότερο με τον φραξιονιστικό εγωκεντρικό παραγοντισμό τέτοιων τύπων.
Επαναλαμβάνω: η μπάλα στο γήπεδο παρακαλώ. Τα κεφάλια των παροικούντων στην εξέδρα δεν φταίνε τίποτα.

ΡΓ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ Κωστας
αν θες αναλυση και απαντηση επι του κειμενου εδω : http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/10/blog-post_43.html

οσο για την θεωρητικη φτωχεια και ελαφροτητα απεναντι στο "απαυγασμα της Λενινιστικης σοφιας" των Καλαματιανων κλπ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ απο το ΚΚΕ απαντησεις (εχουμε ΑΛΛΑ να ασχοληθουμε αυτην την εποχη ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ οπως οργανωση ΑΠΕΡΓΙΩΝ κλπ )
Αλλα ρε γαμωτο κοιτα συγκυριες τωρα :
http://www.902.gr/eidisi/voyli/78168/nea-provokatsia-kata-toy-kke-epiheirise-na-stisei-i-nazistiki-ha-video
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/10/blog-post_76.html
http://laikhexousia.blogspot.gr/2015/10/blog-post_24.html
ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" ..."ΤΑΞΙΚΟΙ" ...."ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ...ΜΕΣΩ ΕΦΣΥΝ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ....ΕΝΤΑΞ....ΘΑ ΕΤΥΧΕ ....ΗΤΑΝ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Αναυδος είπε...

@κωστα
Νομιζω ότι ειμαι σαφης
Είναι πρακτορες της αστικης ταξης με την εννοια ότι πρακτορευουν τα συμφεροντα της αξιοποιωντας το κομμουνιστικο παρελθον τους. Δεν είναι απαραιτητα να είναι χαφιεδες η αργυρωνητοι. Ουτε ο θεωνας ή ο κοψιδης ή ο φαρακος, λαφαζανης, δραγασακης κλπ ξεκινησαν ετσι. Απλοι διαφωνουντες ηταν που κατεληξαν τσουτσεκια των αφεντικών και δεσμωτες του λαού.

Εχουμε πολεμο και οποιος αφηνει τις γραμμες μας και τασεται με τον εχθρο καλο θα είναι να μην τον αντιμετωπιζουμε με τον ιδιο τροπο που αντιμετωπιζουμε ένα ασχετο. Μονο περιφρόνηση και ψογος τους αξιζει και όχι κουβεντουλα γι αυτά που λενε

Ανώνυμος είπε...

τα ίδια ακριβώς μπορεί να πει κάποιος για το ΚΚΕ, δεν είναι πράκτορες από την αρχή αλλά άφησαν τις γραμμές μας και την γραμμή πχ του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Όχι Κώστα δεν έχω απαίτηση τέτοια, ούτε θεωρώ πως όλοι είναι πράκτορες (άλλο που τη βγάζουν τη "δουλειά"), ειδικά για την Ελευθεροτυπία όμως και το ρόλο της, δε διαπραγματεύομαι ότι παίζει κομβικό ρόλο δεκαετίες τώρα στο να μην έρχεται κόσμος κοντά στις ιδέες του σοσιαλισμού και στο ΚΚΕ. Εργολαβία της η πολεμική στο ΚΚΕ κι ο αντικομμουνισμός κατ'επέκταση.

Τη παλεύουν φαίνεται τη διάσπαση καιρό τώρα, σε περίοδο κρίσης και με τόσα να έρχονται, μπορώ να τους δικαιολογώ; Λειτουργούν θετικά; Προβληματική το λιγότερο η στάση τους. Διαολίζομαι για ορισμένους αντίστοιχους τους που πάνε πιο πίσω χρονικά, αλλά δε θέλω να πω κάτι επιπόλαιο χωρίς να είμαι σίγουρος. Ο καιρός θα δείξει, όπως ήδη δείχνει για μερικούς.

Η κακόφωνη χωρωδία που βαράει τις ίδιες φάλτσες νότες κάτι πρέπει να μας λέει.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ποιος "καποιος" θα το πει ρε Κωστα ? Αυτος που παει καθε χρονο στις 17 Νοεμβρη μεχρι την Στουρναρα στην μεση για να κανει σοου με τα ΜΑΤ ? Για τετοιο "αντιιμπεριαλιστικο" μετωπο μιλαμε ? ποτε και σωσω με τετοιους

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κώστα,
δεν πρόκειται για δυό κνίτες, που έχουν διαφωνίες. Πρόκειται για πρώην κορυφαία ηγετικά στελέχη, μέλη Π.Γ. και Κ.Ε. Γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος και τις συνέπειες αυτής τους της πράξης, και βέβαια της στιγμής εκδήλωσής της. Δεν είναι παιδάκια.
Το δείχνουν και με τον τρόπο, που επιστρατεύουν ακριβώς αυτές τους τις ιδιότητες, όπως και το βήμα, που επιλέγουν, όπως τόνισαν κι άλλοι φίλοι εδώ.
Θεωρώ, πως είναι ανοιχτή πρόσκληση για διάσπαση του ΚΚΕ. Διόλου δε νοιάζονται για την Απεργία, τίποτε δε λένε γι αυτήν. Κι όταν και οι πέτρες ξέρουν, πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να την στηρίξει.
Πρόκειται δηλαδή για χειρουργικό χτύπημα ακριβείας, ξεκάθαρο πισώπλατο χτύπημα όχι μόνο στο ΚΚΕ αλλά και στον ίδιο τον Λαό.
Μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τα κίνητρά τους, αν είναι η δεν είναι πράκτορες. Δε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στις συνέπειες, για να μην θίξουμε το απαραβίαστο της προσωπικότητάς τους.
Για την θέση του ΑΑΔΜ στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, έχω την εντύπωση ότι θα βοηθηθείς αν ξαναδιαβάσεις τα του τελευταίου Συνεδρίου καθώς και το Δοκίμιο Ιστορίας. Νομίζω, πως το ΚΚΕ δεν απορρίπτει το ΑΑΔΜ, απλά δεν του αποδίδει κομβικό η στρατηγικό ρόλο, γιατί έχει απορρίψει το ενδιάμεσο στάδιο και τον Σοσιαλισμό στην Β' Παρουσία, που είναι το "Πιστεύω" συμπάσης της υπόλοιπης Αριστεράς.
Και βέβαια, οι μόνοι που δεν αποφεύγουν τη συζήτηση και τον διάλογο είναι οι κομμουνιστές του ΚΚΕ. Απλά πιστεύουν στον "διάλογο για την Επανάσταση" και όχι στον "διάλογο κατά της Επανάστασης". Αυτά τα θέματα (που επαναφέρουν ξανά και ξανά, και χωρίς κάτι νέο, αυτοί οι πρώην σ.) συζητήθηκαν (και) δημοσίως και εξαντλήθηκαν στο τελευταίο Συνέδριο.
Τάχουμε εξαντλήσει και εμείς εδώ, στα πλαίσια της "ψυχοθεραπείας", που λέει και το Μπρ. Απολίθωμα.

Κατά τα άλλα, πιστεύω, πως, εν όψει μεγάλης επίθεσης κατά του Λαού, και άρα μεγάλων δυσκολιών για την Αστική Τάξη, και για να εξουδετερωθεί το κομ. κίνημα, επιταχύνονται οι διεργασίες από τα πάνω για την κατασκευή του επομένου αναχώματος, που θα διαδεχτεί τον τΣύριζα. Η μαγιά είναι οι λαφαζαναίοι, οι ανταρσύοι και επιδιώκεται να μπεί και ένα μέρος του ΚΚΕ μέσω της διάσπασης, που επιχειρούν οι λεγάμενοι.
Δε νομίζω πως θα τους κάτσει τίποτε αξιόλογο, ως προς το τελευταίο, αλλά για μένα οι σκοπιμότητες είναι διαφανέστατες.

Αναυδος είπε...

μονο που οι αποφασεις υπερψηφιστηκαν απο το +90% των μελων ενω οι 2 τους ανηκουν στην αισχρη μειοψηφεια που παραβιαζοντας το καταστατικο του κομματος αποφασισε να το πληξει δημοσια ήδη απο το 2012.

καλο θα ειναι τον εχθρο σου να μην τον χαιδευεις αλλα να τον τσακιζεις.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς γνωρίζουν, και θέλουν να κάνουν πολιτική πολεμική στο ΚΚΕ και άρα και να του κάνουν ζημιά αφού θεωρούν την γραμμή του λάθος, και προφανώς θεωρούν και καλή στιγμή και την φάση πριν την απεργία γιατί μπορεί να μην τους αρέσει και το ΠΑΜΕ, απλά όλα αυτά που κάνουν είναι θεμιτά. Απλά σας λέω πως έξω από ΚΚΕ και όχι κατ ανάγκην απέναντι δεν πιάνει το στυλ της αντιπαράθεσης μέσω ηθικού πανικού, εγώ τα διαβάζω αυτά που λένε και θέλω να πάρουν και κάποια πρωτοβουλία όντως για πολιτική κίνηση και μέτωπο γιατί τα πράγματα και για το ΚΚΕ και για το κίνημα δεν πάνε καλά όπως το καταλαβαίνω εγώ με όλα τα κριτήρια που έχω. Και προφανώς και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να βρεθεί αυτή η κίνηση, και με την ΛΑΕ, και με κόσμο του ΚΚΕ, και το ΚΚΕ το ίδιο αν αλλάξει γραμμή. Οπότε Σεχτάρ, επειδή μιλάμε πρώτη φορά, μην μου λες ότι αυτοί τα βάζουν με το ΚΚΕ και θα βρεθούν με άλλες δυνάμεις, εγώ το έχω στα υπέρ τους αυτό. Είναι κακή συνήθεια αυτή, με πήρες για ΚΚΕ μάλλον. Το ΚΚΕ απέτυχε όλα αυτά τα χρόνια, η γραμμή ταύτισης τακτικής -στρατηγικής δεν το πήγε πιο κάτω, η μικροαστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πρόσδεσης στον ιμπεριαλισμό κυριάρχησε και οδήγησε τον λαό σε τραγωδία, και αν η γραμμή του ΚΚΕ το διασπάσει κιόλας ίσως να είναι ένας καταλύτης για επαναπροσδιορισμούς. Γιατί τα κόμματα που έχουν μεγάλη πορεία κάνουν συνέδρια, βγάζουν συμπεράσματα, αναλύουν κάπως την ιστορία, μετά κάπως αλλιώς, δεν είναι στατικά τα πράγματα, και αν μια πολιτική κίνηση προερχόμενη από το ΚΚΕ παίξει ρόλο στο κίνημα και για το μέτωπο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και στο ΚΚΕ, όπως πριν από 15 χρόνια η Μπέλλου πχ ήταν μια ακραία περίπτωση αριστερισμού που το ΚΚΕ έπρεπε να την προσέχει να μην πάρει το πάνω χέρι. Και αν είναι ηγετικά στελέχη και ο λόγος τους έχει βάρος αυτό σημαίνει ότι έχουν ίσο δικαίωμα να μιλήσουν με τους 2 κνίτες που είπες και μεγαλύτερη υποχρέωση. Πάντως είναι κακή κουλτούρα αυτό που μιλάς σαν να είναι όλος ο κόσμος ΚΚΕ, αυτό το τα βάλανε με το ΚΚΕ που λες σαν κατηγορία. Μπράβο τους λέω εγώ, συμφωνήσαμε ότι δεν είναι πρακτορες, που είναι καλό να μην λέμε χοντράδες, και μετά μιλάμε πολιτικά. Αυτά για να είναι και η δική μου θέση καθαρή.

Κώστας

Αναυδος είπε...

αρα κωστα μου για οποιον συμφωνει μαζι τους δεν ειναι πρακτορες για αυτους που πιστευουν οτι κανουν ζημια τοσο στο κομμα οσο στο κινημα επαναφεροντας τις αποτυχημενες συνταγες συριζα-λαε-ανταρσυα ειναι πρακτορες

σοφον το σαφες

zoot horn rollo είπε...

Μην ανησυχεις και θα βρεθουν με ολους αυτους και θα πλαγιοκοπησουν το ΚΚΕ (δε θα ειναι οι πρωτοι), και δε το λεω για καλο, προσωπικα.
Επισης θελω να τους δω να ξεκινουν απο την αρχη κι οχι να φανε απο τα ετοιμα.
Να δουμε και ποια ειναι η τρομερη προταση τους γιατι προς το παρων θυμιζουν επικινδυνα κοψιδαιους,αλχαλ κτλ, με πιο ρετουσαριαμενο υφος.

Ανώνυμος είπε...

Οι αποψεις των 2 ηγετισκων ειναι γνωστες. Εχουν συζητηθει οχι μονο σε αυτον τον προσυνεδριακο αλλα και σε αλλους. Εχουν αποριφθει διοτι εχουν δοκιμαστει και αποτυχει στην πραξη απο το κομμουνιστικο κινημα και το ΚΚΕ. Εχουν αποριφθει απο την ιδια τη ζωη καθως οδηγησαν σε αναλυσεις εκτος πραγματικοτητας. (βλ. ΣΥΡΙΖΑ).
Εχουν παρει απαντησεις σε ολα. Το συνεδριο τελειωσε. Οι φραξιονιστες θα ηθελαν εναν μονιμο προσυνεδριακο που θα εκλεινε το ΚΚΕ σε μια διαδικασια αμυνας. Ξερουν πως, ποτε και γιατι χτυπανε καθε φορα.
Αυτο που δεμ ξερουν ειναι οτι οταν αυτοι πηγαιναν το ΚΚΕ γυριζε για 10η φορα. Δε θα τους περασει ουτε αυτων των θλιβερων ψωνιων που επειδη καποτε ηταν μελη της ΚΕ θεωρησαν οτι θα πρεπει να ειναι ετσι για παντα(ετσι ειναι αν αντι για χρεωση το βλεπεις σαν καριερα) και αρα εχουν το αλαθητο. Ας μας πουν που οδηγησε η γραμμη τους. Αυτη η γραμμη που προβαλουν ειναι το μεταβατικο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδαμε την επιτυχια του. Για να μην πουμε για την εφαρμογη της γραμμης τους απο το ΚΚΕ τη δεκαετια του 80 που εφερε το ΚΚΕ ενα βημα απο τη διαλυση.
Το χω γραψει και θα το ξαναγραψω.
Ρεταλια, αν και ησασταν στο κομμα δεν καταλαβατε τιποτα. Δεν εχετε ιδεα με ποιο Κομμα τα εχετε βαλει. Παντως προσωπικα τους ευχαριστω. Ειχε αρχισει να με παιρνει απο κατω. Διαβαζωντας το κειμενο τους πηγα μετα απο κανα μηνα σημερα στα γραφεια του ΚΚΕ και εθεσα εαυτο στη διαθεση της ΚΟΒ της περιοχης μου ωστε να βοηθησω για την απεργια. Σημερα βγηκα εξορμηση Ριζοσπαστη χυμα μετα απο πολυ καιρο και αυριο θα παω σε μια εταιρια εξορμηση με το ΠΑΜΕ.
Δεν ξερω γενικα τι νομιζουν οτι θα πετυχουν αυτη και η κωλοφυλλαδα τους ξερω οτι εγω που ειμαι πρωην μελος θα κανω οσα μπορω ως τετοιο για να μην κανουν το Κομμα μου, το Κομμα του εργατη εναν μικροαστικο συρφετο που θα γλειφει τα αφεντικα.

ratm

skatopsyxos είπε...

Αυτό που μου αρέσει πάντως στα φιλοκομματίκα blog και στα σχόλια κάτω από τα άρθρα είναι το εξής:Ο καθένας θα σκαλώσει και θα σχολιάσει αυτό που έχει πιο άμεσο.Εγώ π.χ. σκάλωσα στην αφίσα των ΕΑΑΚ και των αναρχικών και τον "αντισεξισμό" τους που τον τρώω στην μάπα κάθε μέρα σαν φοιτητής.Οι υπόλοιποι στο άρθρο στην Εφ.Συν. προφανώς γιατί σαν εργαζόμενοι τρώτε καθημερινά στους διαξιφισμούς σας τέτοια επιχειρήματα.Αχ αυτή η κοινωνικό-ταξική βάση. :D

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για τους ηγετίσκους, που βγηκαν τωρα από την ναφθαλίνη να μας πουν τη σωστή γραμμή
Από την άλλη μια διάσπαση του κκε θα έδινε ένα ενδιαφέρον στον αγώνα για την ανατροπή, θα ήταν μια έκρηξη δυναμικής που ίσως έδινε μια νέα πορεία στα πράγματα.
Αλλά γιατί συζητάτε για διάσπαση? Αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Τι φοβίες σας έπιασαν εντελώς ξαφνικά από ένα σάπιο κείμενο δύο πρώην που σήμερα είναι και αυτοί σάπιοι?
Μήπως ξέρετε κάτι που δεν ξέρω?
αλεκος

AGIS είπε...

"Το ΚΚΕ απέτυχε όλα αυτά τα χρόνια, η γραμμή ταύτισης τακτικής -στρατηγικής δεν το πήγε πιο κάτω, η μικροαστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πρόσδεσης στον ιμπεριαλισμό κυριάρχησε και οδήγησε τον λαό σε τραγωδία, και αν η γραμμή του ΚΚΕ το διασπάσει κιόλας ίσως να είναι ένας καταλύτης για επαναπροσδιορισμούς."

Σε καμία "τραγωδία" δεν οδήγησε το λαό η "μικροαστική γραμμή πρόσδεσης του ΣΥΡΙΖΑ στον ιμπεριαλισμό".
Αντίθετα τον οδήγησε να έρθει αντιμέτωπος "ενώπιος ενωπίω" με τις αυταπάτες του, που καλλιεργήθηκαν επί δεκαετίες στη λαϊκή συνείδηση, με κορύφωση τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυταπάτες για τον ευρωενωσιακό μονόδρομο και τα όρια κάθε πολιτικής που κινείται στη γραμμή του, αυταπάτες για τις αστικοδημοκρατικές μορφές με τις οποίες -εθνικά και "ευρωπαϊκά"- είναι περιτυλιγμένος ο μηχανισμός της δικτατορίας των μονοπωλίων. Αυταπάτες και για την παραμικρή ακόμα δυνατοτητα διεξόδου από τα αδιέξοδα χωρίς ρήξη με αυτό το μηχανισμό.
Έτσι είναι οι αυταπάτες, εφόσον συντηρούνται έρχεται κάποτε η στιγμή της οδυνηρής τους αποκάλυψης. Μόνο που η τραγωδία είναι "μίμηση πράξης" και τελειώνει στο δίωρο, ενώ η πράξη όταν δεν αποτελεί μίμηση λέγεται ιστορία και δεν έχει ορόσημο λήξης.
Κι αν το ΚΚΕ κατά τη διαδρομή του των τελευταίων χρόνων πήγε να σκοντάψει στο ένα ή στο άλλο σημείο, είναι γιατί βάδιζε και βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί κι όχι μόνο δεν έπεσε αλλά έφτασε στο απέναντι άκρο του ιστορικού ημικύκλιου που διανύθηκε καταφέρνοντας να εκφράζει μόνο αυτό πλέον μια πολιτική λαϊκής χειραφέτησης αντίκρυ στο σύνολο των άλλων πολιτικών δυνάμεων που έχουν βρεθεί όλες απ' τη μεριά της διαχείρισης του συστήματος της εκμετάλλευσης και των συνεπειών της.
Αυτό δεν είναι "αποτυχία" του ΚΚΕ, είναι η μεγάλη του επιτυχία, γιατί ήταν πολλοί οι "πειρασμοί", οι παγίδες, πολλή κι η ψυχολογική βία που ασκήθηκε, για να αναγκαστεί το ΚΚΕ να εγκαταλείψει αυτό το δρόμο.
Και τώρα, στο νέο ιστορικό "ημικύκλιο" που έχει ήδη ξεκινήσει, και πάλι ο δρόμος του ΚΚΕ θα περνάει ανάμεσα από συμπληγάδες. Όποιος στην πορεία του προτάσσει τη συνέπεια, όποιος έχει το θέρρος και τη δύναμη να σταθεί απέναντι από τον εαυτό του, τα λάθη του, τις αστοχίες του, τις άγνοιές του, αναγκαστικά κι ο ίδιος ανάμεσα από τις ίδιες συμπληγάδες θα βαδίσει. Αν θέλει να τις αποφύγει, τότε είναι εύκολο να γίνει "υπεράνω" τιμητής μιας διαδρομής που ο ίδιος δε θέλει να περπατήσει. Και τότε σίγουρα θα γίνει ευπρόσδεκτος από τις δυνάμεις που συγκροτούν τον αντιλαϊκό κλοιό, στην προσπάθειά τους να υποκαταστήσουν το "αυθεντικό" παραμάζωμα του ΣΥΡΙΖΑ με ένα "νέο", κατάληλο για τις συνθήκες της κυβερνώσας "αριστεράς" και ικανό να παίζει τον ανάλογο με του ΣΥΡΙΖΑ ρόλο όσο περισσότερο ο ιδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύπτει το άδειο τομάρι που του έχει απομείνει από τον Ιούλιο-Αύγουστο κι ύστερα.

Υποθέτω ότι είναι για πολλούς ενοχλητικά όλα αυτά τα "διδακτικά", αλλά καλό θα είναι αυτοί οι "πολλοί" να θυμηθούν την ταυτόσημη ενοχληση που τους διακατείχε όταν άκουγαν τα ίδια κατά την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα "έσκιζε τα μνημόνια" και θα έπαιζε στις αγορές πεντοζάλη για να χορέψουν. Τότε, το ΚΚΕ "απέφευγε ιστορικές ευθύνες", έλεγαν, επειδή δεν έκανε τον "αριστερό" βαστάζο του ΣΥΡΙΖΑ, μια ιστορία που έφτασε ως το δημοψήφισμα τον Ιούλιο, για να καταπέσει με πάταγο μαζί με όλα τα πλαστά ιδεολογήματα.
Κάποιοι φαίνεται ότι δεν άκουσαν τον πάταγο, μάλλον γιατί ήταν κι οι ίδιοι μέρος των υλικών που καταρρεύσανε. Νομίζουν ότι βαδίζουν εκεί που βάδιζαν και χθες όμως είναι ήδη αλλού.
Και σπεύδουν να πάρουν μέρος στο πολιτικό εμπόριο των νέων συνειδησιακών υπεκφυγών, που όλα δείχνουν ότι ο δείκτης της προσφοράς του θ' ανέβει πολύ ψηλά κατά το επόμενο διάστημα...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Προφανώς γνωρίζουν, και θέλουν να κάνουν πολιτική .....πολεμική!!!! στο ΚΚΕ και άρα και να του κάνουν ........ζημιά αφού θεωρούν την γραμμή του λάθος!!!!, και προφανώς θεωρούν και καλή στιγμή και την φάση .........πριν την απεργία γιατί μπορεί να μην τους αρέσει και το ΠΑΜΕ!!!!!!!!, απλά όλα αυτά που κάνουν είναι θεμιτά."

ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕ ...Να αυτο λεμε κι εμεις ! Ο μπαμπας Πλευρης το γραφει φαρδια πλατια στο κουτελο "Ζω για να σβησω το ΚΚΕ απο το χαρτη " ...ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ με βουλα και παρασημα ...
Αυτοι (με ιδιους στοχους) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "αριστεροι" ,ανησυχουντες ??

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ ratm

Ειχε αρχισει να με παιρνει απο κατω. Διαβαζωντας το κειμενο τους πηγα μετα απο κανα μηνα σημερα στα γραφεια του ΚΚΕ και εθεσα εαυτο στη διαθεση της ΚΟΒ της περιοχης μου ωστε να βοηθησω για την απεργια. Σημερα βγηκα εξορμηση Ριζοσπαστη χυμα μετα απο πολυ καιρο και αυριο θα παω σε μια εταιρια εξορμηση με το ΠΑΜΕ.
Δεν ξερω γενικα τι νομιζουν οτι θα πετυχουν αυτη και η κωλοφυλλαδα τους ξερω οτι εγω που ειμαι πρωην μελος θα κανω οσα μπορω ως τετοιο για να μην κανουν το Κομμα μου, το Κομμα του εργατη εναν μικροαστικο συρφετο που θα γλειφει τα αφεντικα."

μου ρθε να γελασω απο ΕΥΤΥΧΙΑ σφε !!!
3 παρομοια παραδειγματα εχουμε μεσα σε ενα διημερο στην περιοχη μου ...για διαφορους λογους βεβαια αλλα
μαλλον πρεπει να κανουμε κατι να γραφουνε συχνοτερα κατι τετοιοι

Ανώνυμος είπε...

Προς Ζούκωφ, Σεχτάρ, Άναυδους και λοιπούς τεταρτοδιεθνιστές.

Όσοι υπερασπίζονται τη γραμμή του ΑΑΔΜ είναι πράχτορες ή στην καλύτερη περίπτωση εχθροί.
Επιπλέον η γραμμή του ΑΑΔΜ του ΚΚΕ ήταν λάθος και απέτυχε και στην πράξη!?
Δηλαδή η γραμμή που είχαμε στις μαθητικές κινητοποιήσεις 98-99 ,όπου είχαμε μαθητές σ'όλη τη χώρα στους δρόμους και φτιάχτηκαν ΟΒ σε κάθε σχολείο, απέτυχε.
Η γραμμή στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις (Γιουγκοσλαβία,Κλίντον,Οτσαλάν,Αφγανιστάν,Ιρακ) που κατεβάσαν χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, με μαζικές στρατολογήσεις σε ΚΝΕ αλλά και στο Κόμμα,απέτυχε.
Η γραμμή μας στις εργατικές κινητοποιήσεις επί Γιαννίτση, όπου σαν αποτέλεσμα είχαν 1)να μην εφαρμοστούν αυτά που εφαρμόζονται τώρα και να καταφέρει χιλίδες εργαζόμενοι να πάρουν κανονικά σύνταξη και όχι στα 70 αλλά και 2) να γιγαντώσει το ΠΑΜΕ και να εκτιναχθεί το κύρος του , απέτυχε.
Η γραμμή συσπύρωσης για έξοδο από ΕΕ και ευρώ, οπου σαν αποτέλεσμα είχε το κόμμα να παίρνει στις ευρωεκλογές 9,5%, απέτυχε και αυτή.

Μάλιστα.

Και αυτοί που λένε και αποδεικνύουν το αντίθετο είναι πράχτορες ή στην καλύτερη περίπτωση εχθροί.

Και προφανώς εσείς δεν είστε.
Ούτε μέλος του ΠΓ ,για παράδειγμα, που στο 13ο ζήταγε να αναθεωρηθεί ο όρος 'δικτατορία του προλεταριάτου" Αλλα σήμερα ΠΓ.
Ούτε μέλος ΚΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε στο 19ο, ότι οι σοσιαλιστικές χώρες του αν.μπλόκ γίνανε σοσιαλιστικές λόγω του Κόκκινου Στρατού. Κόκκινες χούντες δηλαδή.Τι μου θυμίζει;Τι μου θυμίζει; Και ότι τα αντιφασιστικά μέτωπα απέτυχαν.(????)

Μάλιστα.









Ανώνυμος είπε...

Ορισμός φασιστοναζί (πχ Πλέυρης) σύμφωνα με τον Ζούκωφ

φασιστοναζί=όποιος διαφωνεί με το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ

Κώστας

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οχι, φίλε Κώστα, τουλάχιστον εγώ καθόλου δεν προεξόφλησα την φιλο-κουκουέ τοποθέτησή σου. Ασε, που κι έτσι νάτανε, τα ίδια θα σου έλεγα. Δεν είναι στο στύλ μας εδώ (τώρα μιλάω και για άλλους,...χωρίς την άδειά τους!) να διαφοροποιούμε τις απόψεις μας, ανάλογα με τον συνομιλητή μας.
Αντιλαμβάνομαι πως δεν τώχεις συνηθίσει αυτό και σε ξενίζει.
Οταν μιλάω με κάποιον, δε μιλάω για να τον "τουμπάρω" αλλά, κυρίως, για να μάθει τις απόψεις μου κι εγώ τις δικές του. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε και ό,τι του κόψει το τσερβέλο του καθενός. Δεν αλλάζουν απόψεις στα μπλόγκς οι ανθρώποι, δεν είμαι τόσο χαζός.
Με την κουβέντα λοιπόν κατάλαβα ότι εσύ, τότε που το ΚΚΕ "στρατηγικοποιούσε", το ΑΑΔΜ, ήσουν κατά του ΑΑΔΜ. Τώρα, που το ΚΚΕ έβαλε το ΑΑΔΜ στη σωστή του βάση, εσύ ("αν και σήμερα καταλαβαίνω την ανάγκη αντιιμπεριαλιστικού μετώπου") πια άλλαξες γνώμη για το ....ΑΑΔΜ!
Καλή πυξίδα ο αντι-κουκουεδισμός - καλά τώπιασα;...
----------------------
Οποιος αποχωρεί από το ΚΚΕ, ιδίως με δημόσιες διακηρύξεις, λύνει το βιοτικό του πρόβλημα, πολύ εύκολα και πλουσιοπάροχα, και τα παραδείγματα είναι δυστυχώς πολλά...
...κάποτε, βέβαια, ήταν απλώς όρος για να σώσει το κεφάλι του.
Πράγματι είμαστε στο 2015!
Και οι μυστικές υπηρεσίες των κεφαλαιοκρατών και έχουν πληθύνει, και έχουν πια, στο 2015, πολύ περισσότερα λεφτά, αρμοδιότητες και δυνατότητες απ' ότι πριν 30 η 60 χρόνια...
..."είναι 2015 παιδιά, έλεος"!
...αυτό λέμε κι εμείς!
-----------------------
Δεν απαγόρεψε το ΚΚΕ σε κανέναν να κουβεντιάζει περί ανέμων, υδάτων και άλλων τινών. Κουβεντιάστε ό,τι θέλετε μεταξύ σας, η με τον Λαό. Είναι άλλωστε απεριόριστη η επιρροή σας σ' αυτόν, ιδίως όταν εκφράζει και την α.τ., π.χ. με το "μεγαλειώδες ΟΧΙ". Αλλά δύσκολα θα επιβάλετε πια στο ΚΚΕ τι θα συζητάει και ιδίως τι θα λέει. Ούτε και με το "Μέτωπο" θα το καταφέρετε αυτό. Εδώ δεν το κατάφερε κοτζάμ πασοκάρα στις δόξες της, θα το καταφέρουν τα ψοφοδεή σίκουελ;
Πάνε αυτά.
-----------------------
"...αλλά άφησαν τις γραμμές μας ...".
Ποιές ήταν οι "γραμμές σας";
Η ...ΕΔΑ, η ο "Συνασπισμός"; Αλλού δεν ξέρω να συμμετείχε το ΚΚΕ.
-----------------------
Δεν συμφωνήσαμε ότι "δεν είναι πράκτορες".
Είπα πως μπορούμε να αδιαφορήσουμε αν είναι πράκτορες η όχι.
Μην είσαι βιαστικός, πρόσεχε τι σου λέει ο συνομιλητής σου - τουλάχιστον να ξέρουμε, που διαφωνούμε, αφού μάλλον δε βλέπω να συμφωνούμε σε κάτι.
-----------------------
Εχεις μετρήσει ποτέ πόσες "πρωτοβουλίες" έχετε πάρει, από το '74 και δώθε, για
"μια νέα αριστερή πολιτική κίνηση",
"το μέτωπο",
"το νέο κόμμα της εργατικής τάξης"
κλπ., κλπ., κλπ.;
Αν το επιχειρήσεις, θα ζαλιστείς.
Πότε θα βαρεθείς αυτή τη γελοιότητα;
-----------------------
Στην Απεργία της 12/11 θα συμμετάσχεις, η έστω θα βοηθήσεις; Στο καμίνι της ταξικής πάλης αλλάζουν οι συνειδήσεις, και των αλλουνών και οι δικές μας.
Αντέχεις την πρόκληση;

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαφωνεί με το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ να πάει να γίνει το 0,2% που λείπει από το Λαφαζάνη και να μη μας πρήζει. Που σιγά μη δεν είστε εκεί ήδη.
Με 99% θριάμβευσε ο μαρξισμός και η λογική στο 19ο, με 99,9% θα θριαμβεύσει στο 20ο.

Να μας πείσετε ότι θα βγούμε από το τέλμα χωρίς σοσιαλισμό και κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία δεν πρόκειται. Βρείτε κάνα ψηφοφόρο απ' αυτούς που χορεύουν ενίοτε στο Σύνταγμα και ράψτε κουστούμια για τη μέρα που θα αξιωθείτε να κόψετε κι εσείς συντάξεις.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ, νομίζω πως είναι υπερβολές αυτά που λες για χτύπημα στο εργατικό κίνημα κτλ, σίγουρα τέτοια είναι η στόχευση αλλά την θεωρώ εντελώς αποτυχημένη. Μηδενική επιρροή είχε στην απεργία, ενώ απεδείχθη για πολλοστή φορά ο χαρακτήρας της εφ.συν. (γνωστός εδώ και χρόνια βέβαια -- πάνε μόνο βδομάδες από τότε που ο τρίμης έβριζε το κκε προς υπεράσπιση των νέων φορολογικών μέτρων).

Όσο για τον Κώστα με τον οποίο ασχολείστε οι περισσότεροι, απλώς να επισημάνω ότι ο άνθρωπος δήλωσε ορθά κοφτά ότι θέλει διάλυση του κκε, και μετωπική κίνηση με λαε, ανταρσυα και λοιπά ναυάγια για "το καλό του κινήματος" πάντα. Όλα αυτά με τις γνωστές ααδμ σούπες κτλ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οκ θεμιτές οι διαφωνίες κοκ, αν δεν υπήρχε τόσο έντονο το στοιχείο της ανειλικρίνιας και της κοροϊδίας. Γιατί σε αυτό το ρημάδι το κίνημα που θα το κάνουν και θα το ράνουν όλοι αυτοί οι "μετωπικοί" η ανταρσυα παραμένει ουρά του συριζα, ενώ η λαε είναι κανονικότατα συριζα (στο "μετα" δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσπαση). Οπότε αντικειμενικότατα, τάσσονται υπέρ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας (με "αριστερό" μανδύα) που πρέπει να επιβληθεί με οποιδήποτε κόστος, και ο μόνος στόχος για τον οποίον δηλώνουν έντιμα τις προθέσεις τους τύποι σαν τον Κώστα είναι αυτός της διάλυσης του κκε.

Συμπέρασμα: κάθε δικαίωμα έχετε να διαφωνείτε όλοι εσείς οι "μετωπικοί", αλλά να είστε ειλικρινείς όσον αφορά τις πολιτικές σας θέσεις, γιατί μας έχετε φλομώσει στην μαλακία όλα αυτά τα χρόνια.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Αντε παλι: "αριστερισμος","τεταρτοδοεθνιστες",προσθαφαιρεσεις ποσωστων,η Μπελλου...
Μαλιστα.
ΟΧΙ αλλους πια που απο τη τοση "αγωνια" τους για το ΚΚΕ, το θελουν εξαφανισμενο-διαλυμενο.
Πηγαινετε στα "παρεακια" σας, τους μνημονιουληδες της ΛΑΕ(Ε), τους βελισσαρατους,τους πιπιδελαστικ,τους
"true" και μη "σκατε" και τοσο πια.

Ανώνυμος είπε...

Μπα τι μας λες. Ελεγε για μεταβατικο προγραμμα το ΑΑΔΜ εντος, εκτος και επι ταυτα του καπιταλισμου? Ρε πανε να δεις αν ερχομαστε.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Και ποιοι υπερασπιζεστε το ΑΑΔΜ ρε ναυαγια? Εσεις που στους προσυνεδριακους του 15ου και στους επομενους λεγατε "το νεο προγραμμα δεν προσφερει τιποτα" και υπερασπιζοσασταν το προγραμμα του 10ου? Που ελεγε το ΑΑΔΜ για συσπειρωση αριστερων δυναμεων? Στις μαθητικες επι Αρσενη τι αλλο ελεγε η ΚΝΕ απ'οτι σημερα? Απλα τοτε ηταν αναγκη η ανασυγκροτηση και οποιος κατεβαινε σε πορειες και ηθελεβτον οργανωναμε. Καλα καναμε αλλα μετα που ηρθε η ωρα της αφομοιωσης ηταν αλλα τα καθηκοντα. Αληθεια το 9,5% στις ευρωεκλογες ηταν σε ψηφους μεγαλυτερο του 8,2 το 2007 ή του 8,8 το 2012? Ακομα και το 9,5% με τι εγινε με αλλη ηγεσια ή με γραμμη μεταβατικου? Εχετε υοθετησει ενα κακεκτυπο του μεταβατικουβτου Τροτσκι και θα μας πειτε και τεταρτοδιεθνιστες απο πανω.
Κανετε κηδεια με ξενα κολυβα γιατι εμεις ημασταν και στους αγωνες στον πολεμο της Γιουγκοσλαβιας, και επι Αρσενη και επι Γιαννιτση και επι Γιαννακου και στις απεργιες του 2010-12 και στα επομενα. Εσεις μονο φραξιονισμο και μικροαστιλα στα σκοταδια...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Το 2004 στις ευρωεκλογές ήρθε το 9.48% για το οποίο έγινε λόγος. Οι ευρωεκλογές έγιναν το μήνα Ιούνιο. Το Μάρτιο του 2004, τρεις μήνες πριν, είχαν γίνει οι βουλευτικές εκλογές. Το ΚΚΕ πήρε το 5.9% των ψήφων. Στις προηγούμενες βουλευτικές το ΚΚΕ είχε πάρει 5.52%.
Οι προηγούμενες ευρωεκλογές είχαν γίνει τον Ιούνιο του 1999. Το ΚΚΕ πήρε τότε το 8.67% των ψήφων. Δέκα μήνες μετά, στις βουλευτικές του Απριλίου του 2000, το ΚΚΕ έπαιρνε-όπως έγραψα πριν-το 5.52% των ψήφων. Ποσοστό μικρότερο (ελάχιστα βέβαια, αλλά πάντως μικρότερο) από το ποσοστό που είχε πάρει στις αμέσως προηγούμενες βουλευτικές. Αυτές είχαν γίνει το Σεπτέβριο του 1996 και το ΚΚΕ είχε λάβει ποσοστό 5.61%.
Οι δυο αυτές περιπτώσεις, όπου ευρωεκλογές και βουλευτικές είναι πάρα πολύ κοντά χρονικά, δείχνουν ότι τα ψηλότερα ποσοστά του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές δεν έβρισκαν καμιά αποτύπωση στις βουλευτικές, δεν οδηγούσαν σε καμιά ουσιαστική αλλαγή συνείδησης, παρέμεναν ψήφοι που κινούνταν στη λογική μιας ψήφου ) διαμαρτυρίας. Ψήφοι οι οποίες στο πρώτο κούνημα του αέρα (μα αυτό ήταν ο φόβος "μην έρθει η δεξιά", μα μια υπόσχεση για κάποιου είδους "βόλεμα", μα κάτι άλλο) επέστρεφαν στο μαντρί τους.
Όποιος νομίζει ότι στις σημερινές συνθήκες που η επίθεση στα λαϊκά στρώματα είναι και ολομέτωπη και ξετσίπωτη (Κατρούγκαλος και σία γαρ), αυτό που χρειάζεται είναι ένα κόμμα κούφιας διαμαρτυρίας ή ένα κόμμα που θα παίξει υποβοηθητικό ρόλο για να τα κονομήσουν επίδοξοι μαυραγορίτες, ας τραβήξει το δρόμο του (τον εύκολο δρόμο του). Όποιος δεν το νομίζει αλλά θέλει η αντίδραση να αποκτήσει ουσιαστικό φιλολαϊκό περιεχόμενο και προοπτική, τότε ας συμπορευτεί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία έστω κι αν είναι ο δύσκολος δρόμος. Τις όποιες επί μέρους ενστάσεις του ή και διαφωνίες του τις καταθέτει στο κίνημα (εκεί που κερδίζονται ή επανεπιβεβαιώνονται και τα παράσημα) όχι σε εντελώς γελοίες φυλλάδες όπως η ΕφΣυν.

ρα
ρα

Ανώνυμος είπε...

Σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις τα δυο πρωτα α στο ααδμ ειναι το αντιιμπεριαλιστικο, αντιμονοπωλιακο και οχι το αντιΕΕ, αντιευρω που ευαγγελιζεσαι. Δηλαδη το ιδιο μετωπο που το παμε ενσαρκωνει εναντια στους παντες.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλα δε νομιζω να ειπε κανεις για διασπαση. Εξαλλου αυτοι δεν εχουν κανενα ερισμα στον κοσμο του ΚΚΕ. Εριξαν ολα τα χαρτια στον προσυνεδριακο αλλα ουτε το 2% δεν επεισαν.
Αυτα τα περι "πολλων ανενταχτων κομμουνιστών που εφυγαν απο το ΚΚΕ" ειναιντα κλασσικα του οπορτουνισμου που μπερδευει μια ζωη το μποι με τον ισκιο του...

ratm

Αναυδος είπε...

Ασε ρε κωστα τη ιδια κασετα δεν βαρεθηκες τα ψεμματα και τις συκοφαντιες

Και τους αγωνες του 1998-99 τιμάμε και τους αγωνες /πορειες για Γιουγκοσλαβια, Οτσαλαν, Σχεδιο αναν κλπ τιμαμε και την ενοτητα του εργαζομενου λαου εχουμε παντα στην προμετωπιδα της τακτικης και στρατηγικης μας. Όπως τιμαμε και τις 24ωρες και 48ωρες του ΠΑΜΕ το 2010 που πολλοι από εσας βαλατε τη ουρα στα σκελια και γινατε απεργοσπαστες βριζοντας το ΠΑΜΕ και γλυφωντας τα εργοδοτικα συνδικατα. Δεν καναμε κομπρεμι με τους προδοτες του κινηματος σε ΕΛΕ και πρωτοβαθμια σωματεια σαν και του λογου σας. Δε συρθηκαμε πισω από την απατη του δημοψιφησματος του Σρυιζαανελ.. Δεν προδοσαμε την υποθεση της εργατικης ταξης παρερμηνευοντας το ΑΑΔΜ σαν κυβέρνηση στα πλαισια του καπιταλισμου

Κολαουζοι του καπιταλισμου και ουρα των επαναστατημενω μικροαστων και της δημοσιουπαλληλικης γραφειοκρατιας αρνηθηκαμε να γινουμε Δεν εχουμε εχθρους μας τα ταγερ και τα ειδη υγιεινης που καιγατε το Δεκεμβρη του 2008 ουτε θεωρουμε κινημα το να μαζευονται 50—100χιλ το απογευμα στην πλατεια συνταγματος και να μουτζωνουν αναρχικοι, αριστεροι και φασιστες μαζι τη βουλη και την επομενη μερα στη δουλια μουγκα και σκυμενο κεφαλι.

Σημερα οι συντροφοι στα σχολεια τρωνε αποβολες επειδη διακινουν οδηγητη από τους συντροφους σας αριστερους διευθυντες .

Υγ.
και ναι πρακτορες αποκαλουμε τους οπορτουνιστες γιατι μεταφερουν την ιδεολογια της αστικης ταξης στο εργατικο κινημα. Πολιτικη κατηγορια είναι εναντια στους εχθρους το κομματος που εμεις το τιμαμε ενώ εσεις θελετε να το διαλυσετε Ασε τις μικροαστικες ψευτοευαισθησιες

Αναυδος είπε...

α και για το ΝΣ γιαννιτση να σου θυμισω οτι ουτε 2 χρονια μετα περασε αναθεωρημενο απο τον Ρεππα
Ο καπιταλισμος οσο και να χτυπιεστε κατω δεν μεταρρυθμιζετε μονο ανατρεπετε και δεν ανατρεπετε ουτε με λαφαζανη ουτε με κοτζια και βαλαβανη ουτε με ξεφτυλες που χρησιμοποιουν τα παλια παρασημα τους (αραβανης/καλαματιανος) γιατι σημερα δεν εχουν τιποτε να δειξουν

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

αν σε ενοχλησε Κωστακη ο ...Πλευρης ,ξαναδιαβασε ΤΙ εγραψες δικιολογωντας τα "καρντασια" της ΕφΣυν ... Για να μην κουραζεσαι στα εβαλα κι απο πανω .Ο Πλευρης θα τα συνυπεγραφε ανετα και αυτα και το "κειμενο" των παλληκαριων της ΕφΣυν ...κοβω και τον "¨γιακουμη" γι αυτο

Ανώνυμος είπε...

Σκοπός είναι να μιλάτε πολιτικά παιδιά και όχι με πανικό, ότι είναι να γίνει θα γίνει στο ΚΚΕ και είναι και σωστό να μην γίνονται τάσεις και φράξιες, να γίνει ότι γίνει με όρους κοινωνίας. Από κει πέρα προσπαθήστε να στηρίξετε κάποια πράγματα με όρους ιστορίας, θεωρίας, τρέχουσας συγκυρίας και εργατικού κινήματος γιατί είχαν άδικο όσοι (Λένιν και ΚΔ) έβαζαν έννοιες όπως διάκριση τακτικής στρατηγικής, Ενιαίο Μέτωπο, μεταβατικό πρόγραμμα, εργατική κυβέρνηση, βασική-κυρίαρχη αντίθεση, ενότητα της τάξης, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο κλπ και είχαν δίκιο όσοι έλεγαν τάξη εναντίον τάξης, θεωρία της επίθεσης, πραξικοπηματισμός του κόμματος, το πρώιμο ΚΚΙ δηλ, κάποιες πτέρυγες του ΚΚΓ, κάποιοι Ούγγροι κομμουνιστές κλπ. Αυτή είναι η συζήτηση και όχι να βριζόμαστε διαδικτυακά γιατί εγώ θα τα πω αυτά και στην σύσκεψη, και στην περιοδεία, και στην εκδήλωση, τι θα μου κάνετε εκεί ? Δεν είναι κουβέντα ΚΚΕ αυτή είναι στην κοινωνία, δεν παραγράφεται, δεν σταματάει.

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"με ορους κοινωνιας" ....."με ορους ιστοριας""
να ακουσω μια φορα εναν οπορτουνιστη να λεει "με ορους επαναστασης" ρε γαμοτι
και τι στον κοσμο

αν και οι επαναστατες δεν φαινονται απο αυτο αλλα ΠΩΣ στεκονται απεναντι στον εργοδοτη και μεσα στην ταξικη παλη ,αλλα ειν ενδεικτικο η αποφυγη καποιων "ξυλινων " λεξεων .Σε ρωτησε κατι ο Σεχταρ για τις 12 αλλα δεν απαντησες ...μαλλον θα το ξεχασες
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

για τις 12 ? για την απεργία ? το επιστρέφω, τι είστε εσείς δηλ και ρωτάτε για την απεργία με ύφος ιδιοκτήτη ? να πάρουν τα συνδικάτα οι εργαζόμενοι στα χέρια τους με απεργιακές επιτροπές, να προπαγανδίσουν την απεργία, να την περιφρουρήσουν κλπ, τι αλλο θες να πω και κυρίως ως τι ρωτάς με επιθετικό υφάκι ?

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Κανείς δε τη σταματάει τη κουβέντα, αλλά οι κακές προθέσεις, κακές προθέσεις (μιλάω για το κείμενο στην Ελευθεροτυπία, για το Κώστα δε ξέρω).
Η συζήτηση χρειάζεται να είναι γιατί σοσιαλισμός-γιατί άμεσα, και στο ΚΚΕ και στη κοινωνία, εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Neophyte_commie είπε...

Δύο πράγματα από μένα.

Πρώτον, στο ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, Κώστα. Ό,τι ήταν να «γίνει», έγινε τελευταία φορά πριν το '91. Το δις εξαμαρτείν ου κόμματος σοφού, αλλά τέλος πάντων κάποτε σοφαίνεις.

Δεύτερον, για την απεργία. Είχαμε συνέλευση στο σωματείο πριν κανα δεκαήμερο. Ταξικό σωματείο, συσπειρούμενο στο ΠΑΜΕ (αυτοδυναμία εμείς, αντιπολίτευση Ανταρσύα και δύο μουλάδες τσόντα). Πολύ ευγενικά, την είπε ο πρόεδρος στους Αντάρσιους: «Συνάδελφοι, δεν είναι δυνατόν να μην απεργούν μέλη του ΔΣ ενώ καλούμε τον κόσμο να απεργήσει, πρέπει να το διορθώσουμε αυτό», σ' αυτόν τον τόνο δηλαδή. Οι Αντάρσιοι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να απεργήσουν, όπως δεν απήργησαν καμμιά φορά. Αλλά ο μουλάς, αφού μας είπε ότι χρειάζεται προλεταριακή επανάσταση, ούτε λίγο ούτε πολύ μάς είπε ότι πρέπει να φοβόμαστε να απεργήσουμε (γιατί ο πρόεδρος είπε ότι οι εργοδότες τους συνδικαλιστές φοβούνται, άρα δεν πρέπει να φοβόμαστε να απεργήσουμε κλπ), μ' άλλα λόγια να μην απεργούμε! Ευτυχώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και επίσημο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε στο σωματείο μας.

Ειλικρινά, προσπαθείς να πείσεις ότι εσύ θα απεργήσεις, όταν καλείς σε αντικατάσταση του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό;

Άρα, αν θέλεις να κάνεις ΑΑΔΜ

Ανώνυμος είπε...

Ώπα Neophyte γιατί εγώ με τα δικά μου κριτήρια έβγαλα λαβράκι.Είναι πολύ κακό το ότι στο σωματείο σας δεν έχετε ΝΔ ΠΑΣΟΚ και επίσημο ΣΥΡΙΖΑ έχω να πω εγώ, τώρα αν απεργούν οι αντάρσυοι και τι λέει ο μουλάς δεν τα ξέρω. Πρέπει όμως τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά των απόψεων που διατρέχουν τον χώρο ευθύνης τους και όχι ταξικά με την έννοια υπερπολιτικοποιημένα και παραταξιοποιημένα σε παντός καιρού ομπρέλες, με διαδικασίες ανάθεσης, πάντα μέσα από τα ΔΣ κλπ. Πρέπει τα ρεύματα της ταξικής συνεργασίας, του κοινωνικού εταιρισμού κλπ να ηττώνται πραγματικά για να γίνονται πραγματικά μαζικοί αγώνες που να μπορούν να γίνουν και όντως πολιτικά επικίνδυνοι αν υπάρχει βέβαια και δουλειά του Μετώπου και του κόμματος. Το ευτυχώς που είπες είναι ότι πιο σοβαρό και τραγικά λάθος γράφτηκε σε όλη αυτήν την κουβέντα που άξιζε και μόνο γι αυτό.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Μπορεί η τακτική κάποιων πολιτικών δυνάμεων να είναι η απαξίωση και μη συμμετοχή, ανάλογα με το χώρο. Συμβαίνει πιστεύω.

Αναυδος είπε...

Το τραγικο κωστα είναι ο αδιορθωτος ρεφορμισμός σου

Νομίζεις ότι τα συνδικάτα θα πρεπει να ανηκουν στους εχθρούς της εργατικής ταξης
και αδυνατεις να καταλάβεις ότι τα ταξικά συνδικάτα είναι ακριβώς αυτά που είτε μετέτρεψαν σε μειοψηφεια πους πασοκονδσυριζεους εργοδοτικους ειτε απαλλάχτηκαν από αυτους. Ότι κι αν ψηφιζει στις βουλευτικές ο εργατης στο σωματειο πρεπει να ψηφιζει κομμουνιστες αλλιως καπιταλισμος για παντα . Βασικος στόχος των κομμουνιστών στο οικονομικο πεδίο να έχουν την πλειοψηφεία στα συνδικάτα

αλλα ειπαμε για σενα ταξικη παλη είναι οι κοινοβουλευτικες αυταπατες

zoot horn rollo είπε...

Επειδἠ μιλάμε για συνδικαλιστικά, επίσης θυμήθηκα καταστάσεις π.χ. 6-7 παρατάξεις στο ΔΣ μα 2 ψηφοδέλτια στις αρχαιρεσίες, ουκ ολίγες εδώ και χρόνια, που ίσως είναι πράγματι αντιπροσωπευτικές των απόψεων που διατρέχουν το χώρο ευθύνης, χωρίς φύλλα συκής και μακριά από δημοσιότητες και κάμερες.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν έχει και χρυσαυγιτές το σωματείο του Νεόφυτου Κώστα. Να τα λες όλα αφού εκεί πάει σιγά σιγά το πράγμα. Δόξα τω Θεώ σου, αλλού έχουν όλοι τους, κι αλλού το παλεύουν να έχουν όλοι τους (στην Ζώνη πχ) να "αντιπροσωπεύουν όλες τις απόψεις". Κι ο Λένιν τα ίδια έλεγε άλλωστε, 5% πήραμε στις εκλογές, να αλλάξουν τώρα οι συσχετισμοί εναντίον μας στον εργατόκοσμο χάριν "αντιπροσωπευτικότητας", να μην μας πουν την επανάσταση "πραξικόπημα".

Ντάξει καταλάβαμε, το είπες και πριν, διάλυση του κκε θες, διάλυση του παμε, και τα σωματεία στα χέρια συριζαίων, δεξιών και αυγών. Τον Λένιν και την ΚΔ μόνο ν'αφήσεις ήσυχους γιατί γελοιοποιείσαι αφόρητα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...


τα συνδικάτα πρέπει να είναι των εργατών άναυδε ρίξε και μια ματιά στην συνδικαλιστική πυκνότητα, γκούγκλαρε το αν δεν ξέρεις τι είναι, ρίξε μια ματιά στην επισφάλεια και την εργασιακή ζούγκλα και έλα μετά πες μου ότι καλό είναι να παρεμβαίνουν μόνο οι δυνάμεις που αυτόκλητα ή όχι λέγονται ταξικές, από έναν προηγούμενο συσχετισμό του αγωνιστικού ρεφορμιστικού συνδικαλισμού. Την ίδια ώρα δεν υπάρχει κανένα συνδικαλιστικό κίνημα, καμία απεργία, τίποτα για την συντριπτική πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα αλλά κάπου υπάρχει το ΠΑΜΕ που απαλλάχτηκε λες από κάποιους συνδικαλιστές. Εγώ σου λέω για τις αντιλήψεις τους που όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι κυρίαρχες και άρα τις θέλω στα συνδικάτα γιατί τα θέλω των εργαζομένων, άρα ταξικά. Και απαξιώνουν όντως την συμμετοχή τους στα συνδικάτα κάποιοι όπως λέει ο zoot γιατί τους παίρνει να το κάνουν, γιατί το σ.κ έχει ουσιαστικά διαλυθεί αν εξαιρέσεις το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και κάποιους θύλακες του ιδιωτικού τομέα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από πολύ πιο κάτω, να δούμε τι σημαίνει να ιδρύσουμε συνδικάτα με όρους ταξικής ενότητας και ανεξαρτησίας, να δούμε τι μπορεί να είναι ένας πραγματικός ταξικός πόλος συνδικάτων και ομοσπονδιών και καταστάσεις που διατηρούν μια αγωνιστικότητα σε κάποιους χώρους αλλά προσπαθούν να διατηρήσουν έναν προηγούμενο συσχετισμό που τσακίστηκε.20% είναι ρε παιδιά η συνδικαλιστική πυκνότητα, και συζητάμε για ταξικά συνδικάτα γιατί έχουν μόνο αγωνιστικές δυνάμεις. Φοβάμαι ωραιοποιούμε μια κατάσταση, εγκολπώνουμε νοοτροπίες εργατικής αριστοκρατίας όταν η μεγάλη πλειοψηφία της τάξης δεν ... θα ακούσει καν ότι έχει απεργία στις 12. Αλλά ο Σεχτάρ θα πάρει μέρος, απ ότι λέει άρα όλα καλά. Εγώ λέω ότι υπάρχουν δυνάμεις που τα συμμμερίζονται αυτά, και στο ΠΑΜΕ υπάρχουν, και στις Παρεμβάσεις, ακόμα και στο ΜΕΤΑ που πρέπει να διασπαστεί αλλά έχει και ταξικά στοιχεία, όπως και σε αναρχσυνδικαλιστικούς χώρους, ακόμα και σε πρώην ΠΑΣΚΕ με κάποια ταξικά κριτήρια, και πρέπει όλοι αυτοί να προσπαθήσουν να στήσουν κάτι, από το μηδέν όμως όπου είμαστε στο μηδέν. Αν τώρα το μόνο που τους νοιάζει όλους αυτούς είναι τα επόμενα μαγειρέματα για το επόμενο συνέδριο ομοσπονδίας και ΕΚ, για να βγουν ενισχυμένοι όπως λένε οι αιώνιες ανακοινώσεις, πάλι είναι πράγματα που η εργατική τάξη δεν τα παρακολουθεί, είναι μια υψηλή κοινοβουλευτική πολιτική την οποία εγώ δεν ξέρω να την κάνω.

Κώστας

Neophyte_commie είπε...

«Και στο ΠΑΜΕ υπάρχουν, και στις Παρεμβάσεις, ακόμα και στο ΜΕΤΑ που πρέπει να διασπαστεί αλλά έχει και ταξικά στοιχεία, όπως και σε αναρχσυνδικαλιστικούς χώρους, ακόμα και σε πρώην ΠΑΣΚΕ με κάποια ταξικά κριτήρια, και πρέπει όλοι αυτοί να προσπαθήσουν να στήσουν κάτι […] είναι μια υψηλή κοινοβουλευτική πολιτική την οποία εγώ δεν ξέρω να την κάνω.»

Αφιέρωσες. Δεν έχω τίποτε να πω.

Ανώνυμος είπε...

Ναι. των εργατών πρέπει να είναι, αρκεί αυτοί να μην ακολουθούν δρόμο ταξικής σύγκρουσης, και να μένουν σε πασοκο-νδ-συριζαιο-αυγά. Ασ'το ρε μεγάλε, δεν το σώζεις, ούτε και με την "βαριά θεωρία" που πας να πουλήσεις τρομάρα σου. Μόνο και μόνο το ότι θεωρείς ότι προφανώς οι παμίτες δεν είναι εργάτες αλλά τίποτα πράκτορες του κόμματος στους χώρους δουλειάς ξέρωγω (αυτοί οι τρισκατάραοι "συνδικαλιστές"), λέει πάρα πολλά. Το πες και το ξανάπες, ισοπέδωση όποιου αντιστέκεται θες (για "το καλό του κινήματος" πάντα), εσύ την δουλειά σου και οι άλλοι την δική τους.

Ijon Tichy

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ Κωστα
Παρακολουθηστε λιγο πιο προσεκτικα το εργατικο μας ρεπορταζ (πορταλ και Ρ) γιατι θα τριβετε τα ματια σας παλι .Υπαρχουν συνδικατα που δεν υπαρχει κομμουνιστης ουτε για δειγμα και ΘΕΛΟΥΝ οι εργατες να ανηκουν στο ΠΑΜΕ γιατι λεν "ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ,μονο αυτο αγωνιζεταιστο πλαι μας (απιθανο ε?)...Υπαρχουν αλλα που ειχαμε 1 -2 σφους και τραβηξαν περηφανους πολυμηνους 9μηνιτικους αγωνες ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ κανοντας καθε μερα συνελευση και αναλυοντας την κατασταση (τοτε που ολοι οι αλλοι σφυραγατε αδιαφορα ) .Υπαρχουν συνδικατα που (Ναι) εχουν εξαφανιστει οι ΠΑΣΟΚοι και οι Δεξιοι ...γιατι πηγαν σουμπιτοι στο ....ΜΕΤΑ και τους ξερασε ετσι ομαδικα ο κοσμος απο την ξεφτυλα τους .Αυτες οι "ταξικες δυναμεις" που αναφερεις ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ την κυβερνηση στη λαιλαπα που φερνει ,και στηριζαν απο παλια τον ευρωμονοδρομο της ενοικιασης εργαζομενων ,τα stage κλπ (γνωστοι βασταζοι ) ,ειτε πετωντας λασπη σε οσους προτεινουν αγωνες ,ειτε καθησυχαζοντας τον εργατη οτι δεν θα πονεσει πολυ και να ...χαλαρωσει ... υπονομευοντας ανοικτα την οποια αντισταση :

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=25/10/2015&id=16000&pageNo=14

Εμεις ωραιοποιουμε καταστασεις ? Μια χαρα ξερουμε την κατασταση στα συνδικατα και τις δυσκολιες .Απλα δεν καθομαστε να περναμε ωρες στον υπολογιστη χυνοντας κροκοδειλια δακρυα και αναμασοντας πεσιμισμο και μικροαστικες παπαριες ,αλλα κουναμε και τον πισινουλη μας μπας και αλλαξει αυτη η κατασταση .Και μαλλον καλα το κανουμε γιατι δεν ξερω αν το πηρατε χαμπαρι : Τα τελευταια δυο χρονια το ΠΑΜΕ εξαγγελει ΜΟΝΟ του τις οποιες απεργιες εχουν γινει ....και βαζει την παρεουλα των γκρουπουσκουλων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (μια κλικα 300 -βια - νοματαιων απο σωματεια σφραγιδες ) να τρεχει αγκωμαχοντας πισω μας για να γλυτωσει τον διασυρμο .Γελαν οι εργατες οταν ακουν για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ....ολοι το ΠΑΜΕ κοιτανε τι κανει

(για τις 12 παρε τα μετρα σου, μηχανακι ,ποδηλατο ,αυτοκινητο ...γιατι δεν θα κουνιεται φυλλο ...και πως θα πας στη δουλεια ;)

Ανώνυμος είπε...

Ζούκωφ αν εγώ θα πάω για δουλειά θα πάω γιατί δεν έχω δικαίωμα να απεργήσω, τίποτα δεν κατάλαβες για την συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης που δεν θα ακούσει ότι έχει απεργία, να μην πιάσουμε το θέμα των ανέργων που είναι ένα στατιστικό δεδομένο για τους πάντες, που κανένας δεν έκανε προσπάθεια να οργανώσει κλπ. Χαίρομαι που είσαι στην τυχερή μειοψηφία και θα απεργήσεις αλλά πρέπει να βάλουμε το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων, δεν έχουμε συνδικάτα στην Ελλάδα και πανηγυρίζετε αν δεν πάει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στα συνδικάτα που δεν έχουμε. Και πιστεύετε ότι ... τους πετάξατε έξω και ότι όπου ειναι το ΠΑΜΕ δεν υπάρχουν αταξικά ιδεολογήματα. Το ΠΑΜΕ όμως δεν είναι εκεί που είναι το πρεκαριάτο που λένε οι μοντέρνοι, είναι σε κάποιους χώρους μεταποίησης, στα λιμάνια, στην οικοδομή. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης με την κοινωνική ήττα που έχει γίνει η φύση της πλέον δεν θα μπει καν εύκολα ούτε σε ένα blog να σας πει την αλήθεια ότι δεν σας έχω δει ποτέ πουθενά ρε παιδιά. ¨Οχι ότι βλέπει άλλους αλλά ούτε εσάς. Αν θες να μιλήσουμε για εργατικό κίνημα θα μιλήσουμε για εργατικό κίνημα, θέλει άντερα όμως και ειλικρίνεια, είμαστε σε συνθήκη κοινωνικής συντριβής.

Κώστας

skatopsyxos είπε...

Ρε Κώστα επειδή πολύ το ζάλισες με την "εργατική τάξη που κοιμάται και το ΠΑΜΕ είναι λίγο".Εσύ τι κάνεις;Μας εγκαλείς επειδή δεν συνεργαζόμαστε με δυνάμεις που ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ φρόντισαν να γονατίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα;Ντάξει το πιάσαμε ήρθες να μας πεις για "τουφεκιές στον αέρα" κι άλλα ωραία,αλλά μην μας πουλάς άλλες αμπελοφιλοσοφίες για νέα επαναστατικά υποκείμενα και τα συναφή...Φτάνει πια.Ακόμα περιμένω τα αποθεματικά να επιστραφούν από πέρσι που λέγατε.Μάσε παραπέρα,εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις:"οι εργαζόμενοι θα σας πουν ότι δεν σας βλέπουν πουθενά σε επισφαλείς εργασίες".Πούλα αλλού την μοιρολατρία σου,όχι(και)σε μας.Στις 12 του μήνα να είσαι στην απεργία,δεν θα απαιτείς από τους ΠΑΜΕίτες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για σένα χωρίς εσένα.

zoot horn rollo είπε...

Στα λιμανια και στην οικοδομη μονο λεει...ενδιαφερον...
Εμψυχωσε μας κι αλλο ρε Κωστα, καλα το πας. Να φουνταρουμε τωρα ή αργοτερα; Πρωτα ομως να χαρισουμε τα σωματεια που πλειοψηφει το ΠΑΜΕ,ετσι; Κι αμα καποιος θελει να μπει σε ενα blog να μαθει και να πει, λεω να μη τον αφησεις, ειμαστε σε κοινωνικη συντριβη, πες του να σκαψει το λακκο του καλυτερα.

AGIS είπε...

Τι σημαίνει "... γιατί δεν έχω δικαίωμα να απεργήσω";
Γιατί δεν έχεις δικαίωμα;

Αναυδος είπε...

Κώστα το αντικειμενικο υποβαθρο ολων των αποστατών του κομ. κινηματος είναι ο φοβος. Να μην προχωρησουμε στην οικοδομηση του σοσιαλισμου αν πρωτα δεν επαναστατησει η Ευρωπη (Τροτσκι), να αφησουμε τους κουλακους στην ησυχια τους (Μπουχαριν), η ατομική βόμβα αλλάζει τα δεδομενα (Χρουτσοφ), διαλυστε το παρανομο ΚΚΕ που δεν εχει ελπιδα και μεινετε στη νομιμη ΕΔΑ (Παρτσαλιδης, κυρκοδρακοπουλοι κλπ), ο σοσιαλισμος τελειώσε να τελειωνουμε και με το κομμα και την επανασταση (δραγασακης, λαφαζανης, θεωνας αλαβανος) η εργατικη ταξη δεν είναι ετοιμη να σηκωσει το βαρος του αγωνα ας συμμαχησουμε με τους εχθρους της (λιοσοκαλτσωνοπετροπουλοι) κλπ.

Ο φοβος και η δειλία είναι κατανοητοι η μεταφραση τους σε ιδεολογημα και επιθεση στο ΚΚΕ δεν είναι Κατσε στα αυγα σου τουλαχιστον και μην προκαλεις ζημια σπερνοντας την απογοητευση και την παραιτηση. Ασε το ΠΑΜΕ να κανει ότι μπορει σε παλια και νεα συνδικατα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Την απογοητευση την καταλαβαινω .Ανθρωπινο και φυσιολογικο συναισθημα σε εποχες ολομετωπης επιθεσης και βιαιου πισωγυρισματος .Ιστορικα ομως δεν κρατανε πολυ αυτες οι περιοδοι ,ειδικα αν "κουνηθουνε" οι πρωτοποροι .
Αλλα να την κανω και "προιον" και να την "πουλαω" γυρω γυρω ...παει αλλου το μυαλο μου ..

ΥΓ 1 πανω απο 2000 Παμιτες κι εργατες εχουν στην κεφαλα ηδη καταδικαστικες αποφασεις απο τα αστικα δικαστηρια γιατι αγωνιστηκαν
ΥΓ2 Τα συνδικατα που ειναι στο ΠΑΜΕ αλλα και το ιδιο το ΠΑΜΕ εχουν κι Επιτροπες Ανεργων

Ανώνυμος είπε...

Καλά Ζούκωφ, μην το πεις σε άνεργο, έχει νεύρα, βρίζει και βαράει.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Κώστα, πες εσύ στους ανέργους να κρεμαστούν, να κόψουν τις φλέβες τους, να πέσουν από τη ταράτσα κοκ, αλλά με γλυκό τρόπο να σε ακούσουν και να μη νευριάζουν και να βρίζουν και να βαράνε.

AGIS είπε...

Απαντηση δεν πήρα (9:46), οποτε συνεχίζω οπως καταλαβαινω:
Το φόβο σου να ασκήσεις το δικαίωμά σου στην απεργία τον "μεταφράζεις" ότι δεν έχεις δικαίωμα να απεργήσεις.
Καταλαβαίνω τι θα πει φόβος της απόλυσης, αλλά αυτό που κάνεις είναι σαν να παίρνεις ντουντούκα και να λες στους εργαζομενους, "ακούστε εδώ, δεν έχετε δικαίωμα να απεργήσετε". Μια όμως που εμφανίζεσαι συνειδητοποιημένος (ακόμα και πολιτικός "αναμορφωτής" κατά κάποιο τρόπο) το μήνυμά σου οφείλει να είναι "κανένας φόβος, όλοι στην απεργία". Διαφορετικά, το "δικαίωμα" με τον τρόπο που το εννοείς δεν θα το ανακαλύψεις ποτέ, γιατί είναι δικαίωμα από αυτά που όχι μόνο κατακτιόνται μ' αγώνα αλλά και μόνο με αγώνα, με την ίδια τους την άσκηση, σιγουρεύονται.
Αν προεκτείνουμε την άποψή σου ότι "δεν έχεις δικαίωμα", σε λίγο όχι δεν θα απεργούμε αλλά δεν θα μιλάμε καν, και θα λέμε από πάνω κι από μόνοι μας κι ότι "δεν έχουμε το δικαίωμα". Αν προεκτείνουμε την άποψή σου, φτάνουμε στον γενικό αφοπλισμό από κάθε δικαίωμα χωρίς καν να μας το καταργούνε και τυπικά.
Δυστυχώς, επίσης, ούτε και κανένα "νέο" αριστερό σχήμα πρόκειται να σου εγγυηθεί την "ασφαλή" άσκηση του δικαιώματός σου στην απεργία...
Οπότε το μόνο που μένει είναι, πρωταρχκά, ένα επίγραμμα διαδεδoμένο κατά τη "δεκαετία με τις βάτες": NO FEAR.
Χωρίς αυτή τη γενική προϋπόθεση μη γυρεύεις βοήθεια στις πολιτικές ονειροφαντασίες για κάποιο άλλο "κόμμα της εργατικής τάξης", μια και το υπαρκτό είναι τάχα ανεπαρκές...
Δεν ξέρω, μπορεί και να είσαι ο μόνος μισθωτός εργάτης μες στην συζήτηση, μπορεί όλοι οι υπόλοιποι που σου κάνουμε το δάσκαλο να είμαστε άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αλλά κι έτσι να είναι, αυτή είναι η πραγματικότητα γύρω από το δικαίωμα της απεργίας και γύρω από κάθε λαϊκό δικαίωμα.
Κι ακόμα, και με το ότι η τοποθέτησή σου ότι "δεν έχεις δικαίωμα" βάζει από μόνη της σοβαρά θέματα ταξικής-λαϊκής οργάνωσης και αλληλεγγύης, και πάλι δεν αναιρειται με αυτό η πραγματικότηρα γύρω από το δικαίωμα και την περιφρούρησή του στην πράξη - την μοναδική ικανή να το περιφρουρήσει.
Για να μη μείνει και ίχνος σύγχυσης: "Δικαίωμα" να απεργήσουν έχουν όλοι χωρίς εξαίρεση οι εργαζομενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι καλύπτονται όχι μόνο από τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, αφού ως γνωστό μετά την προκήρυξη της απεργίας από το ΠΑΜΕ, κήρυξαν απεργία -προκειμένου να μην τους ξεφύγει ο έλεγχος- και οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Επομένως, με το να λες "φοβάμαι να απεργησω" μπορεί να λες αλήθεια (αν και η ειλικρίνειά σου γίνεται παράγοντάς ηττοπάθειας). Με το να λες "δεν έχω δικαίωμα", σπέρνεις απλώς τη σύγχυση.

Ανώνυμος είπε...

AGI κλισέ, πολλά κλισέ. Τα δικαιώματα κατακτώνται συλλογικά όχι από ζορό. Να πω λεπτομέρειες δεν πρόκειται, πρέπει να σπάμε τον φόβο, συμφωνώ, παρακάτω ? Δεν έχει κανένα νόημα όμως να επιδιώξω να ... απολυθώ, να βρω την Επιθεώρηση Εργασίας (ποια ?), να τραβήξω μια ιστορία μόνος μου. Άσε που δεν θα απολυθώ γιατί έκανα απεργία, θα απολυθώ στην βάση ανεπάρκειας, κακής συνεργασίας κλπ, βασικά για την απεργία όμως. Θα βγουν και 10 ανακοινώσεις γιατί έχω έναν κύκλο. Δεν το κάνω, ούτε με παίρνει οικογενειακά, ούτε θα αλλάξει κάτι, θα ξεχαστεί 2 μέρες μετά. Ούτε λέω ότι είμαι ο μόνος μισθωτός στην κουβέντα αλλά είμαστε υπερεντατικοποιημένοι με διευθυντικό δικαίωμα στυλ 19ου αιώνα. Και να μην με απολύσουν θα μου κόψουν ώρες, και φτάνω με το ζόρι στα 450 σήμερα που μιλάμε, με ατομικές συμβάσεις ωρομίσθιας εργασίας. Και να μην μου κόψουν ώρες δεν θα μου κάνουν νέα σύμβαση. Άντε ειπα και λεπτομέρειες. Εσύ επιμένεις να μιλάς για το ΠΑΜΕ. Έχουμε μια μικρή διαφορά στις αγωνίες μας.

Κώστας

Αναυδος είπε...

το να λυγιζουμε είναι ένα το να σπάμε είναι κατι αλλο
κωστα εσυ τι προτεινεις να γινει εκει που δουλευεις (χωρις λεπτομερειες για τα wherabouts) υπαρχει απο μηχανης σωτηρας η καποιος κατι πρεπει να κανει ? αργα ισως με συνεπειες σιγουρα αλλα καποιος κατι και αυτο δεν ειναι κλισε ειναι η πεμπτουσια της ταξικης παλης

αν επιλεξεις την αποχή (κατανοητό) καλό θα είναι να μην κουνας το δακτυλο σε αυτούς που δρουν και προσπαθούν. Εξ ορισμού έχουν δικιο

zoot horn rollo είπε...

Ζορό έχεις στο κεφάλι σου. Κανείς δε θεωρεί τον εαυτό το Ζορό ή σούπερ ήρωα, ειδικά στα σωματεία.
Ισχύουν μεν πολλά από αυτά που λες, μα κατά τ'άλλα:"δε γίνεται τίποτα" και φουντάρισμα. Ασ'τα να πάνε. Και πολύ "ζόρι" με το ΠΑΜΕ.

AGIS είπε...

Ναι, βέβαια, ανέφερα όντως και το ΠΑΜΕ στην κουβέντα μου...
Αυτό δεν αλλάζει το οτι η σύγχυση είναι σύγχυση και η αγωνία σου αγωνία σου. Και το να μην τα μπερδεύεις αυτά τα δυο, να εισαι τουλάχστον σε θέση να κάνεις διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο, είναι κι αυτό ένα μικρό πρώτο βήμα...
Κατά τα άλλα σου εύχομαι, χωρις κλισέ, κάτι πρωτότυπο: να βρουν λύση οι αγωνίες σου χάρη στο "μανιφέστο" των Αραβανή - Καλαματιανού και το επιδιωκόμενο ανεμωμάζωμα πικραμένων από κκε, ανταρσυα, λαε κ.ο.κ. Ίσως από αυτό προκύψει η συλλογικότητα που αναζητάς και τότε πια θα απεργεις με την ίδια ευκολία που πας κι έναν περίπατο...
Αν και κάτι τέτοιο μου φαίνεται σαν ροζ όνειρο, αναπαλαιωμένη παραλλαγή του ροζ όνειρου που πρόσφατα μ' ένα παφ εξατμίστηκε.
Διαφορετικά ας ανατρέξεις στην ιστορική εμπειρία κι ας βεις, πότε έλειψαν αγωνίες σαν τις δικές, αν ποτέ αποτέλεσε αντιμετώπισή τους η ιδεολογικοποίησή τους, και ποια στάθηκε η μοναδική αντιμετώπισή τους στην πραγματικότητα.
Όσο κι αν μια τέτοια αναζήτηση μπορει να σε οδηγήσει σε κλισέ, πολλά κλισέ...

Neophyte_commie είπε...

Μα εκεί είναι το σωματείο, Κώστα. Μόνο το δικό μου έχει εξασφαλίσει την επαναπρόσληψη 3-4 εργαζομένων μέσα στην χρονιά, την πληρωμή χρωστούμενων κλπ. Ξέρεις, όταν πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ, κάτι τύποι απέξω που ξεροσταλιάζουν με τις ανακοινώσεις στο χέρι, από τις επιτροπές ανέργων είναι. Κάτι άλλοι που σβήνουν πρόστιμα στις αστικές συγκοινωνίες από τις επιτροπές ανέργων είναι. Κάτι τρίτοι που φροντίζουν για την αλληλεγγύη στα μαθήματα, στα ρούχα, στη σίτιση, από τις επιτροπές ανέργων είναι. Αυτοί που κινητοποιούνται στο ΙΚΑ, στη ΔΕΗ, στο νερό, επιτροπές ανέργων είναι. Κάτι χιλιάδες που διαδηλώνουν… το μάντεψες. Τώρα, αν εσύ μας βλέπεις και κρύβεσαι, αν πηγαίνεις για δουλειά τη μέρα της απεργίας, αν βρίζεις αυτούς που κλείνουν τους δρόμους και δεν μπορείς να πας για δουλειά, στο δικό σου το κεφάλι είναι. Αν δεν έχεις ιδέα πού είναι το σωματείο σου, στο δικό σου το κεφάλι είναι. Τα χαράτσια που πληρώνεις ανελλιπώς, οι μειώσεις μισθών που πας και υπογράφεις και η απόλυση (ως φυσική συνέπεια του προηγούμενου) στο κεφάλι σου είναι. Να 'ρθεις να αγωνιστείς. Αν σου βαστάει, βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

@ άναυδος
"Ο φοβος και η δειλία είναι κατανοητοι η μεταφραση τους σε ιδεολογημα και επιθεση στο ΚΚΕ δεν είναι".

Εδώ έχεις λάθος, είναι ένας πολύ απλός μηχανισμός άμυνας. Αν δεν έκαναν τη δειλία τους ιδεολογία, θα έπρεπε ν' αυτοκτονήσουν από ντροπή.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Η πικρή αλήθεια είναι οτι το "πρεκαριάτο" δεν ενδιαφέρει παιδιά, όλα τα άλλα είναι φλυαρίες. Δεν ενδιαφέρει γιατί είναι κατακερμαρισμένο, εντατικοποιημένο, ηττημένο, δεν συγκροτείται εύκολα σε κοινωνική δύναμη, δεν δίνει εύκολα πολιτική δύναμη, είναι αόρατο. Μην κρατάτε τίποτα απ' όσα είπα, δεν με πειράζει, δεν περιμένω κιόλας. Το ξέρω πως καμία εργατική πρωτομαγιά δεν θα εορταστεί στους 4(!) τόπους εργασίας μου, καμία συναυλία δεν θα γίνει κλπ. Μάλιστα η απάντηση είναι πως φταίμε, 4 εργοδότες εγώ, και 4 ο κάθε συνάδελφος μου σε κάθε μια από τις 4 δουλειές που δεν ξεπερνάμε την ήττα μας, και που την μοιραζόμαστε, σπέρνουμε λέει ηττοπάθεια, είμαστε και δειλοί. Μετά σε εκλογές ιδανικές να πάει το ΚΚΕ καλά έρχονται ήττες σαν της 20ης Σεπτέμβρη, και η λύση είναι να αρνηθείς την ήττα. Εμ βέβαια, τι να πεις, ότι η εργατική τάξη μας φτύνει γιατί την βρίζουμε ?

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...


Στα κλιμακια του ΠΑΜΕ που βγαινω αυτη την εποχη για την προπαγανδιση της απεργιας οι μισοι ΑΝΕΡΓΟΙ ειναι ...
Εμεις φιλαρακι δινουμε το χερι σε οποιον θελει να σηκωθει , οποιος δεν θελει και προτιμα να σερνεται στα τεσσερα ,δικαιωμα του ,αλλα αυτος οχι χερι δεν θα δει απο εμας ,αλλα θα τον εχουμε κι απεναντι οπως τον αστο . Οταν καταλαβεις οτι η μονη δυναμη των εργατων απεναντι στα αφεντικα ,ειναι η σφιχτη αγκαλια συναμεταξυ τους (ενοτητα το λενε) ελα να τα ξαναπουμε ...
Αλλα ως τοτε θα τσακιζω καθε δουλικο που θα βλεπω να πουλα την δουλικοτητα του σαν σταση ζωης κι "ενδεδειγμενο δρομο" οπου το πετυχαινω

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εχεις δίκηο, ΓΜ, κι εσύ κι ο Αναυδος κι ο Αγης και πολλοί άλλοι.
Ομως, ας έχουμε κατανόηση, χωρίς να συμβιβαζόμαστε βέβαια, με αυτά. Αντιπαλεύοντάς τα, με ήρεμη και ανυποχώρητη σταθερότητα.
Οπως ακριβώς λες, είναι ένας μηχανισμός, επιβίωσης θα τον έλεγα, που προσιδιάζει σε άτομα με έντονο "ταμπεραμέντο" αλλά ελαττωμένης (προς το παρόν!) αγωνιστικότητας, για ποικίλους λόγους.
Κανείς δεν είναι χαμένος για τον αγώνα - θα δούμε εντυπωσιακές μεταλλάξεις. Αρκεί να δίνουμε τις μάχες, και τις "χαμένες", αρκεί να υπάρχει αγώνας.
Μου έκανε εντύπωση τούτο το θρέντ.
Ξεκινώντας από τον ...Καλαματιανό(!, φτού, γαμώτο, κι εγώ ....καλαματιανός είμαι!) φτάσαμε στον πυρήνα ενός προβλήματος του λαϊκού κινήματος σήμερα.
Βόηθησε κι ο φίλος μας, ήταν τουλάχιστον ειλικρινής, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

θα με τσακίσει λέει ο άλλος, αυτό έβγαλε σαν δίδαγμα από την κουβέντα, αυτό κρατάω και γω

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@Κωστα

Το οτι αναγνωρισες τον εαυτο σου σ αυτο που εγραψα στο τελος ,δειχνει οτι αναγνωρισες τον ρολο σου σαν "πωλητη απογοητευσης" ... γιατι δεν εβαλες τον εαυτο σου στο "δινω το χερι σε οποιον θελει να σηκωθει" πχ ?

AGIS είπε...

"αυτό κρατάω και γω"

αν το βρίσκεις βολικό...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Η πικρή αλήθεια είναι οτι το "πρεκαριάτο" δεν ενδιαφέρει παιδιά, όλα τα άλλα είναι φλυαρίες. Δεν ενδιαφέρει γιατί είναι κατακερμαρισμένο, εντατικοποιημένο, ηττημένο, δεν συγκροτείται εύκολα σε κοινωνική δύναμη, δεν δίνει εύκολα πολιτική δύναμη, είναι αόρατο. Μην κρατάτε τίποτα απ' όσα είπα, δεν με πειράζει, δεν περιμένω κιόλας. Το ξέρω πως καμία εργατική πρωτομαγιά δεν θα εορταστεί στους 4(!) τόπους εργασίας μου, καμία συναυλία δεν θα γίνει κλπ. Μάλιστα η απάντηση είναι πως φταίμε, 4 εργοδότες εγώ, και 4 ο κάθε συνάδελφος μου σε κάθε μια από τις 4 δουλειές που δεν ξεπερνάμε την ήττα μας, και που την μοιραζόμαστε, σπέρνουμε λέει ηττοπάθεια, είμαστε και δειλοί. Μετά σε εκλογές ιδανικές να πάει το ΚΚΕ καλά έρχονται ήττες σαν της 20ης Σεπτέμβρη, και η λύση είναι να αρνηθείς την ήττα. Εμ βέβαια, τι να πεις, ότι η εργατική τάξη μας φτύνει γιατί την βρίζουμε ?"

Στην αρχη ρε Κωστα σε περασα για ανεργο και το σεβαστηκα (γι αυτο δεν εγραψα τιποτα για το "εγω δεν μπορω να απεργησω " ) .Το οτι βρισκεσαι σε τετοιο χωρο που φανταζομαι ... δινει ενα επιχειρημα παραπανω να πλησιασεις το ΠΑΜΕ και το κομμα ! Εχει τεραστια πειρα το κινημα απο τετοια ...Απο παλια και το πως στηθηκε η ΤΡΙΑΙΝΑ απο ΕΝΑΝ συντροφο στο κατεργο του ΝΙΑΡΧΟΥ ,μεχρι τα προσφατα της Χαλυβουργιας κλπ

Ανώνυμος είπε...

Οι παμίτες δεν είναι εργάτες, όσοι είναι και αντιστεκόνται είναι προνομιούχοι γιατί μπορούν κι απεργούν, η σωστή στάση στον χώρο δουλειάς σου είναι να μην κάνεις τίποτα απολύτως, γιατί στην τελική δεν μπορούν να υπάρχουν ταξικά σωματεία σήμερα (αφού ο κόσμος τα φτύνει λέμε), μόνο πασοκονδσυριζοαυγά πρέπει να είναι. Και αυτό που πρέπει να γίνει είναι "μέτωπο" πασοκοσυριζοανταρσολαε απ'τα πάνω, ενώ θα αναστοχαζόμαστε τον ρόλο των σωματείων στην κοινωνία (ε ρε rednotebook αναφορές το παιδί της εργατιάς). Αυτά, από τον Κώστα με τις 4 δουλειές, τον γκουρού του εργατόκοσμου. Που θέλει συναυλίες αλληλεγγύης στον χώρο δουλειάς του, αλλά όχι από τίποτα παμίτες, γιατί αυτοί είναι οι κακοί Ζορό (οι καλοί είναι αυτοί των μετώπων που λέγαμε πριν).

Ντάξει, ωραίο το παραμύθι δεν λέω, αλλά όταν επί 20 και βάλε χρόνια κολυμπάς στην πασοκίλα, είναι λίγο δύσκολο να προσπαθείς να εμφανιστείς μια ωραία πρωία ως κομμουνισταράς. Δεν είναι και περίοδος καρναβαλιού ακόμη. Αλλά κάτι πρέπει να κάνεις, γιατί είναι μεγάλο το αγγούρι των νέων μέτρων και δεν μπορούν να περάσουν όλα χωρίς ν'ανοίξει μύτη.

Ijon Tichy

ΥΓ: Θα τσακίζει κάθε δουλικό λέει ο Ζούκωφ. Επιτέλους είσαι ειλικρινής σε κάτι, ας είναι κι η παραδοχή της δουλικότητάς σου.

Ανώνυμος είπε...


Απο το: "γιατί τα πράγματα και για το ΚΚΕ και για το κίνημα δεν πάνε καλά όπως το καταλαβαίνω εγώ με όλα τα κριτήρια που έχω"



Στο: "Δεν έχει κανένα νόημα όμως να επιδιώξω να ... απολυθώ, να βρω την Επιθεώρηση Εργασίας (ποια ?), να τραβήξω μια ιστορία μόνος μου(...) Δεν το κάνω"




Ε πως να πάει καλά το κίνημα(άσε το ΚΚΕ) ρε μεγάλε, όταν λχ εσύ που έχεις και την εμπειρία(ξέρεις οτι η Μπέλλου ήταν αριστερίστρια πριν 15 χρόνια κιόλας) είσαι φοβικός και ανοιχτά απεργοσπάστης; Και έρχεσε και μας ζαλίζεις το πούτσο για την μετωπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξέρεις ποιά ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτή που για χρόνια ήταν στο "συντονιστικό πρωτοβάθμιων" το τσιράκι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ όταν δε το χρειαζόταν πια το διέλυσε, αφήνοντας την καημένη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο τίποτα, στο γενικά αυτός- αυτή η μετωπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ που όμως ψήφισε λευκό για την απεργία στις 12Ν τουλάχιστον στην ΑΔΕΔΥ(εκεί που στοιχειωδώς υπάρχει δηλαδή) με τη δικαιολογία οτι "είναι απλή διαμαρτυρία" και οτι "δε θα μπει στους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ"(!!!).

Αντε και γαμήσου φίλε Κώστα, που ήρθες να πουλήσεις και επαναστατική κινηματική στάση δικαιολογόντας την υποταγή σου. Και αντε γαμήσου όχι για την υποταγή, ανθρώπινη και κατανοητή είναι αυτή. Αλλά γιατί δε σε σταμάτησε απο το να μας τα πρήξεις κάνοντας μαθήματα κινηματισμού. Αντε και γαμήσου, εσύ και τα κριτήρια που έχεις. Και πάρε και το μέτωπο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί σου καθώς το κάνεις.


Όλος δικός σου,

Σ.

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσατε τραμπούκους στο ΚΚΕ παιδιά. Το ότι ο Σ λέει ψέματα για το τι ψήφισαν οι Παρεμβάσεις πες το πολιτική, τα υπόλοιπα δεν είναι. Τραμπούκος και ο διαχειριστής που το άφησε.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ακουσε να δεις Κωστακη. Το Κεφαλαρι που εχουν καλους τροπους πεφτει πολυ μακρια απο τα σπιτια των ΚΚΕεδων.
Αν το να σου γραφει λιγο πιο χυμα καποιος σε ενα μπλογκ το θεωρεις τραμπουκισμο μαλλον δεν εχεις ζησει ποτε τραμπουκισμο ή μαλλον εισαι υπερευαισθητος οπως τα παιδια που πανε στο Κολεγιο Ψυχικου...
Αθωα περιστερα σε μας μην το παιζεις, ουτε ανησυχουντας. Οι ανησυχουντες και οι καλοπροαιρετοι δεν διοχετευουν ασφαλιτικα ψεματακια για το δηθεν αριστεριστικο παρελθον της Μπελλου... Απο κεινη την ωρα καρφωθηκες αλλα προς τιμη τους πολλοι εδω επεμειναν να σου απαντησουν πολιτικα αν και δε θα πρεπε για μενα. Απο τη μια αγωνιας για την κουβεντα περι ΑΑΔΜ και γραμμης του ΚΚΕ που φαινεται οτι εισαι γνωστης περι τινος μιλαμε αφου μεχρι και τα ψεματακια για την 3η διεθνη μας κοτσαρες εδω αλλα οταν σε στριμωξανε εγινες ενας απογοητευμενος, απλος εργαζομενος που φοβαται να απεργησει και που τον αποπαιρνουν οι τραμπουκοι που εχουν γεμισει το ΚΚΕ.
Αληθεια νομιζετε ρε ξεφτιλες οτι κοροιδευετε καποιον? Πολυ περισσοτερο νομιζετε οτι μπορειτε να καταφερετε κατι? Πιο πιθανο να περασει ρινοκερος στην Ερμου απαρατηρητος παρα εσεις να πιασετε κοροιδο την εργατικη ταξη και ειδικα τον κοσμο του ΚΚΕ.
Οποιος θελει απαντησεις ας διαβασει τον προσυνεδριακο οπου αν και οι αποψεις μερικων καμουφλαριστικαν παλι δεν καταφεραν και πολλα. Και λεω καμουφλαριστικαν γιατι το ολικο ξεβρακωμα τους ηρθε τα επομενα χρονια της "αριστερης" κυβερνησης.
Που θα μας πεις οτι ο Λενιν ηταν κακεκτυπο του Α. Παπανδρεου και οτι εμεις ειμαστε αριστεριστες. Ασε τα παν αλλοι(?) και σε αυτο το μπλογκ και στον προσυνεδριακο το 2013 πριν απο σενα...

ratm

Ανώνυμος είπε...

διαβαζωντας τα σχολια απο την αρχη θελω να πω μονο 2 πραγματα
1) το προβλημα των πρεκαριων με την εργασια τους και οτι απορρέει απο αυτη δεν το προσεγιζει η συγχρονη συνδικαλιστικη ρητορικη.
Το προβλημα του πρεκαριου ειναι οτι η απολυση του θα ειναι αμεση και χωρις ειδοποιηση..δεν θα περιμενει ενα μηνα ο ιδιοκτητης για να τηρησει τα ποσοστα απολυσεων,δεν θα εχει καμια αποζημιωση,δεν θα τον υποστηριξει κανενα σωματειο,δεν ειναι "απαραιτητος" στο ποστο του οπως ενας εξιδεικευμενος εργατης,υπαρχουν πολλοι να παρουν τη θεση του(και αυτο το ξερουν και αυτος και το "αφεντικο" του).
Ολα αυτα δημιουργουν τρομερη ανασφαλεια στον πρεκαριο και δεν ειναι διατεθειμενος να τα παραδωσει σε ενα ποσοστο απο το ποσοστο της συνολικης εργατικης ταξης που ειναι το συνδικαλιστικο κινημα.
Ξερει οτι η απεργια δεν θα οδηγησει σε δυσμενεια,ισως παρατηρηση,ισως ενα "καλοπιασμα" και θα περασει ο καιρος.
Η απεργια για τους πρεκαριους σημαινει ΑΜΕΣΗ απολυση.
Αρα λοιπον,οσο κυριαρχει η πολυδιασπαση στο συνδικαλιστικο κινημα σε ιδεολογικα βιλαετια,τοσο κανεις επισφαλης εργαζομενος δεν (θα) ειναι διατεθειμενος να ταυτιστει με κανενα απο αυτα.Δεν θα απολυθει για κανενα σκοπο,αν δεν εχει αμεσα αποτελεσματα αυτος ο σκοπος ή αν τουλαχιστον,δεν υποστηριζετε απο την συντριπτικη πλειοψηφια του συνδικαλιστικου κοσμου.
Αυτη νομιζω ειναι η δηλωση του Κωστα και καθε πρεκαριου:
Οσο ειστε μονοι σας εγω δεν μπορω να σας ακολουθησω. Η μετρηση συνδικαλιστικων δυναμεων για εσας, θα ειναι η ΑΜΕΣΗ απολυση για μενα.
Το οτι καποιος σας καταθετει τον φοβο και την αγωνια του και καποιοι εδω μεσα τον βριζουν,αν και μαλλον το κανουν για να κρυψουν τον δικο τους φοβο,ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ.
Ντροπη σε αυτον που το εκανε.
Αυτο επρεπε να το πει καποιος "ομοιδεατης" του και οχι εγω ή ο κωστας που στεκομαστε κριτικα απεναντι του.
Ντροπη και ξεφτιλα λοιπον "Σ." και μην το περασεις αυτο σαν αλλη μια αντικκε δηλωση
Η ξεφτιλα και η ντροπη και το "φτυσιμο", ειναι ολα για σενα!

2)http://aristeriantepithesi.blogspot.de/2015/10/25102015.html
Να τι εκαναν οι Παρεμβασεις..
Ισως σας βολευει πολιτικα να τραβατε ορια και να οριζετε τους "Καθαρους"(Πιστους και Τελειους) απο την μια και τους υπολοιπους απο την αλλη,αλλα και παλι ψεμματα ειναι!

"Σ." ξαναλεω: θα επρεπε να ντρεπεσαι!

(αντε να δουμε αν θα περασει αυτο το σχολιο)

ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ η ανακοίνωση των παρεμβάσεων για την 12η νοέμβρη και τα "ψέματα":

https://paremvasithess.wordpress.com/2015/10/22/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3/

"...Ψευδώς έγραψε ο «Ριζοσπάστης» ότι ψηφίσαμε λευκό στην απεργία στις 12/11. Ψηφίσαμε λευκό στην πρόταση που από κοινού ψήφισαν ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΜΕΤΑ, ΠΑΜΕ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ και που εμπεριείχε μόνο την απεργία στις 12/11, χωρίς άλλα βήματα ενδιάμεσα και χωρίς σοβαρό σχεδιασμό κλιμάκωσης. Ενώ ψηφίσαμε (και το αποκρύπτουν) την πρόταση του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, ως έναν σταθμό στη λογική και στο σύνολο της πρότασης που καταθέσαμε, ενώ αυτοί αρνήθηκαν να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο σε αυτή την κατεύθυνση..."

Δηλάδη λένε ψέματα, αλλά ναι λευκό ψηφίσαμε. Και μετά η κασέτα για την απεργία διαρκείας κτλ κτλ κτλ. Από τους ανθρώπους που ούτε τρίωρη στάση εργασίας δεν είναι διατεθιμένοι να υλοποιήσουν, από αυτούς που κατέβαιναν στον δρόμο μόνο ως ουρές του συριζα στις φιέστες για το "ηρωικό όχι" κτλ. Και φυσικά τσουβάλιασμα του παμε με τους υπολοίπους με τους οποίους δε είναι κώλος και βρακί όσον αφορά την πολιτική ουσία.

Καλή τυχή άλλη φορά με καμιά άλλη ανακάλυψη για τέτοια "ψέματα" Κώστα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ο άλλος έκανε copy paste το απόσπασμα που φανερώνει ότι οι Παρεμβάσεις καταψήφισαν συγκεκριμένη πρόταση που είχε απεργία στις 12 και όχι κάθε απεργία στις 12 και το κάνει με ύφος αγανάκτησης μάλλον στοχεύοντας ένα κοινό που δεν θα διαβάσει 3 γραμμές.

ο ratm βρήκε την λύση ότι ο μόνο λαικός τρόπος να μιλάμε είναι ο εξής

-πολύ δύσκολο να απεργήσω
-θα σε τσακίσουμε και άντε γαμήσου.

δεν μιλάνε έτσι στις εργατικές περιοχές ratm αφού θες να πάμε έτσι. Στο Κεφαλάρι μπορεί, όχι για απεργία, αν τους πεις κάτι που τους χαλάει μπορεί να αρχίσουν να βρίζουν και να απειλούν, οι εργάτες που ξέρουν από συλλογικότητα και αλληλεγγύη, αν ξέρουν, δεν μιλάνε έτσι. Μη σου πω ούτε καν στο Κεφαλάρι, "θα σε τσακίσουμε και άντε γαμήσου" λένε οι χρυσαυγίτες.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

A, ωραία.


Αντε γαμήσου και εσύ λοιπόν ΝΦ, και συγνώμη μόνο απο τη ΚΕ του μπλόγκ που γέμισα καντήλια το διάλογο και τους υπόλοιπους τίμιους συνομιλιτές, συμφωνούντες με το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ ή μη.

Αντε γαμήσου γιατί την ώρα που το ΠΑΜΕ γεμίζει κατα χιλλιάδες υποθέσεις τα δικαστήρια της χώρας(και όχι μονο), την ώρα που είναι ξεκάθαρα η μόνη δύναμη που οργανώνει και παλεύει για να ξαναποκτήσει το εργατικό κίνημα έστω και κάποια ψήγματα κινητικότητας και ενέργειας, την ώρα που δεκάδες χιλλιάδες ανα την Ελλάδα λιώνουν σόλες και ρισκάρουν και οι ίδιοι την απόλυση τους και τις λοιπές κυρώσεις για την απεργία, εσύ βλέπεις... "μέτρηση συνδικαλιστικών δυνάμεων". ΤΙ-ΛΕΣ-ΡΕ.

Γαμήσου. Όχι για μένα, που ούτε μέλος του ΚΚΕ είμαι και που έχω και την κριτική μου προς το κόμμα σε κάποια ζητήματα αν θες, αλλά για μια ολόκληρη ΚΟΒ(συν οπαδούς) που γνωρίζω απο πρώτο χέρι και έχω επαφή, ανθρώπους όλοι μέσα στη μαύρη φτώχια που παλεύουν με την ανεργία περιοδικά και έχουν να συντηρήσουν και οικογένειες, και δεν κάνουν ούτε χιλιοστό πίσω, άνθρωποι που είναι "στιγματισμένοι" και τους έχει κοστίσει ο αγώνας, και αυτό εσύ το βαφτίζεις μικροπολιτικό παιχνίδι λες και μιλάς για κανένα Φωτόπουλο.



Καμμία συγνώμη.Κάθε σεβασμός στη διαφωνία, αλλά νισάφι με τους παγαπόντιδες που μιλάνε για "μέτρηση συνδικαλιστικών δυνάμεων" για να δικαιολογήσουν την απεργοσπασία τους.




Σ.

Ανώνυμος είπε...

Τα κροκοδειλια δακρυα περι πρεκαριων απο ανθρωπους που δεν λιωσαν σολες σε περιφρουρησεις απεργιων ειναι περιττα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Αναυδος είπε...

απο οτι φαινεται η δειλια εχει βρει οχι μονο την ιδεολογικη της επιχειρηματολογια λλα και το δικο της λεξιλογιο, πρεκαριατο κλπ.
Για το λογο αυτό το ΠΑΜΕ εχει κανει σημαια του την αποδοχη στα συνδικατα των προσωρινων εργαζομενων των αναπληρωτων κλπ. Γι αυτό και η ανταρσυα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ το 2012 συμμαχησε με ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γινει συνεδριο χωρις τους εκτακτους

Αρα αφου ο συνδικαλιστικος αγωνας αποκλειεται δε μενει τιποτε άλλο παρα ο αγωνας εναντια στις βιτρινες και τα ταγερ και η υποταγη στα αφεντικα

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά τα red blogs και μπορούμε και εμείς οι φίλοι και ανησυχούντες (εντός ή εκτός εισαγωγικών, όπως εκτιμά ο καθένας) να πούμε και τον προβληματισμό μας (γκρίνια/φόβο/δικαιολογία/άγχος/παραμύθα/προβοκάτσια/πρακτοριλίκι επίσης ότι εκτιμά καθένας).
Θεωρώ πως υπάρχουν κάποιες σταθερές όσο αφορά την συνδικαλιστική κατάσταση:
πολύ (τραγικά πολύ) μικρό ποσοστό συνδικαλισμένων εργατών, τεράστια ανεργία, ελάχιστοι χώροι με επιχειρησιακά σωματεία ή επιτροπές, σχεδόν μηδενικές επιτυχίες κινητοποιήσεων τα τελευταία αρκετά χρόνια.
Στο μυαλό των περισσότερων εργατών η απεργία πια δεν γίνεται για κατάκτηση, ούτε καν για συγκράτηση κατακτήσεων/ελαχιστοποίηση απωλειών. Θέλω να πω δεν διαβάζουν καν το διεκδικητικό πλαίσιο, ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν (ή που συμμετέχουμε κατά διαστήματα, αν και έχω να χάσω απεργία από το 2010). Έχει καταντήσει μια προσωπική στάση ή μια προσωπική κατάκτηση λόγω συνθηκών. Φυσικά και υπάρχει φόβος, έχουν απολυθεί άνθρωποι γιατί απέργησαν (όχι βέβαια γιατί αυτό έβλαψε την παραγωγή, ας μην γελιόμαστε, αλλά για τον συμβολισμό του πράγματος και για να προλάβουν εξελίξεις). Και ενώ υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει προοπτική και ελπίδα τουλάχιστον σε κινητοποιήσεις με γενικά πολιτικά αιτήματα. Προφανώς και υπάρχει θέμα όταν δεν πραγματοποιούνται συνελεύσεις από τα σωματεία, όταν οι εξορμήσεις δεν ξεκινούν από το εργατικό κέντρο αλλά από τις κοβ. Προφανώς επίσης τα μέλη του Κόμματος φτάνουν σε σημείο ηρωισμού, καθώς είναι οι μόνοι που σταθερά απεργούν.
Υ.γ.1) Αν σε κάποιον που αφιερώνει κάτι ώρες, έστω σε ένα blog, για να σου πει ότι φοβάται ή πως νομίζει πως κάτι δεν γίνεται σωστά επιτίθεσαι έτσι, απορώ που βρίσκεις άνθρωπο-έξω από την κοβ- να μιλήσεις πάνω από 5'
Υ.γ.2) Παραδέχομαι Σεχτάρ. Ο άνθρωπος πιάνεται από ένα θέμα για να διατυπώσει μια θέση και να την υποστηρίξει. Χωρίς προσωπικές αντιδικίες και κυρίως χωρίς ιντερνετικούς τσαμπουκάδες και ξεκατινιάσματα. Ξεκολλάτε κάποιοι, δεν κουβεντιάζετε με κάποιον συγκεκριμένο, ούτε παίζει να τον πείσετε. Διαβάζουν πολλοί όμως χωρίς να σχολιάζουν.
Υ.γ.3) Ίσως άσχετο αλλά διαβάζοντας το θέμα, μου ήρθε στο μυαλό ένα γουέστερν που θυμάμαι αμυδρά από παιδί: οι ινδιάνοι υπερτερούν κατά πολύ αριθμητικά του ιππικού το οποίο είναι οχυρωμένο στον κλασσικό κύκλο από άμαξες και περικυκλωμένο. και τι κάνουν οι -ήρωες- ινδιάνοι; επιτίθενται σε κύματα μικρών τμημάτων...φυσικά εξολοθρεύονται

Λέων

zoot horn rollo είπε...

Το τι ζορι τραβατε μερικοι δε λεγεται...
Μιλαμε για μεγαλο προβλημα.

Αναυδος είπε...

τραμπουκοι του ΠΑΜΕ

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_766.html

zoot horn rollo είπε...

Κριτικη ή "ματαιοτης ματαιοτητων" "κριτικη";

Ανώνυμος είπε...

@ Σ.
το οτι αδυνατεις να καταλαβεις τι σου ειπε ο Κωστας και ποσο τιμια σου μιλησε και ειπε την δικια του προσωπικη αληθεια,οσο μικρη, αστοχη, ηλιθια και αν την θεωρεις, τα λεει ολα.
Δεν εχει νοημα να συνεχιζουμε την "ανιπαραθεση" .
Ξαναλεω ομως γιατι δεν ειμαι "ισαποστασιτης"
Αυτο που ειπες σε εναν αλλο ανθρωπο ηταν ποταπο,ξεφτιλα και ντροπη.
Αν μιλας απο θεση ισχυος και επειδη εχεις ξεπερασει αυτο το επιπεδο φοβου,τοτε θα επρεπε να ησουν πολυ πιο μεγαθυμος και κατανοητικος.
Νομιζω ομως πως οχι,δεν μιλας απο τετοιο επιπεδο.
Δεν μπορεις να καταλαβεις τι ειπες και αυτο το ειναι που το κανει χειροτερο.

Καλο βραδυ και τελος απο μενα.

ΝΦ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σ. έγραψε ότι οι "παρεμβάσεις" ψήφισαν λευκό για την απεργία που προτάθηκε, είπες ότι λέει ψέματα, και έβαλα το απόσπασμα που αποδεικνύει ότι ο μόνος ψεύτης είσαι εσύ στην όλη υπόθεση. Ξέρω ότι στον πολιτικό σου χώρο η ψευτιά κι η διαστρέβλωση είναι τρόπος ζωής, αλλά δεν περνάει παντού τι να κάνουμε τώρα.

Για τους υπόλοιπους: ο Κώστας μπήκε εδώ με αφορμή το άρθρο της εφ.συν., ζήτησε διάλυση του κκ και του παμε "για το καλό του κινήματος", γκρίνιαξε που υπάρχουν συνδικάτα με γραμμή ταξικής σύγκρουσης και που σε αυτά έχουν ηττηθεί οι καθεστωτικές δυνάμεις (γιατί λίγο-πολύ δικαιωματικά αυτές θα έπρεπε να έχουν την πλειοψηφία αφού η κοινωνία δεν βρίσκεται σε προεπαναστατική κατάσταση), άρχισε το γνωστά να αναστοχαστούμε τον ρόλο των συνδικάτων κτλ, μας είπε για τους κακούς Ζορό του παμε, και ότι θέλει "μέτωπο" από τα πάνω (οι καλοί Ζορό), και τέλος στράφηκε και εναντίον των απεργιών και των διεκδικήσεων εν γένει στους χώρους δουλειάς με βάση προσωπικές του ιστορίες που ανάθεμα κι αν ξέρει κανείς αν περιέχουν έστω και ψήγματα αλήθειας.

Και μετά πλάκωσαν κι οι υπερασπιστές του, που δεν ξέρω ακριβώς τι ήρθαν να υπερασπιστούν, γιατί λέει ο άλλος ήρθε εδώ να δηλώσει τους φόβους του και τους προβληματισμούς του, λες και δεν έκανε πολύ συγκεκριμένες πολιτικές δηλώσεις αλλά ζήτησε απλώς κάποιου είδους "ψυχοθεραπεία".

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Κωστακη εμεις στον Πειραια ετσι μιλαμε. Οχι σε καποιον που οντως δισταζει αλλα σε τυπακια που ξερουν το "αριστεριστικο" προσφατο παρελθον μελων του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε τυπακια που ενω θεωρητικοποιουν την ηττοπαθεια, την απεργοσπασια και το συμβιβασμο ερχονται και μας κανουν φροντιστηριο για το οτι η γραμμη του Λενιν ηταν ο κυβερνητισμος και οτι η ρηξη με την αστικη ταξη ειναι αριστερισμος!
Τα περι ΑΑΔΜ, Μπελλου, ΚΔ κλπ μια χαρα τα μοστραρες οπως και για τον διαλογο που καταπνιγει η κακια ηγεσια του ΚΚΕ. Στην πορεια μας βγηκες απλα ενας αγωνιων φοβισμενος εργατης που τον τραμπουκιζουμε... Δε λεω μπορει να ξεκινησες χθες να ασχολεισαι και να μην πηρες χαμπαρι οτι αυτη η κουβεντα εχει γινει απειρες φορες. Αλλα τοσες συμπτωσεις ρε παιδι μου... Οτι επιχειρημα ή βρωμια εχει αναπαραγει ο φραξιονισμος το πεταξες τυχαια? Το οτι αφορμη για ολα ηταν η καουρα σου να υπερασπιστεις το κειμενο Αραβανη-Καλαματιανου δεν πολυ κολλανε με εργατη που απλα ειναι φοβισμενος και ψαχνεται...

Το οτι πουλας τρελα δε σημαινει οτι θα υπαξουν απαραιτητα και αγοραστες...

ratm

Neophyte_commie είπε...

Πάντως, αυτό που τσατίζει δεν είναι να λέει ο άλλος την λάθος άποψή του για να καταγραφεί ή να ανοίξει προβληματισμούς ή ενδεχομένως και να πείσει, αλλά να επιμένει με περισσό θράσος ότι είναι και σωστή!

«Δεν θα απολυθει για κανενα σκοπο,αν δεν εχει αμεσα αποτελεσματα αυτος ο σκοπος ή αν τουλαχιστον,δεν υποστηριζετε απο την συντριπτικη πλειοψηφια του συνδικαλιστικου κοσμου.»
Δηλαδή δεν θα απεργήσει ποτέ. Γιατί η «συντριπτική πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κόσμου» είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που τάχθηκε υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα και αρνήθηκε φανατικά την προκήρυξη απεργίας όταν ερχόταν το τρίτο μνημόνιο.

«Αυτη νομιζω ειναι η δηλωση του Κωστα και καθε πρεκαριου: Οσο ειστε μονοι σας εγω δεν μπορω να σας ακολουθησω.»
Τα διακόσια σωματεία που εξανάγκασαν τις ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία είναι μόνα τους. Τα άνω των χιλίων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 1/11/2004 ήταν κι αυτά μόνα τους. Και ποια είναι η παρέα; το ΜΕΤΑ ή η ΔΑΚΕ;

«Το προβλημα του πρεκαριου ειναι οτι η απολυση του θα ειναι αμεση και χωρις ειδοποιηση […] δεν θα τον υποστηριξει κανενα σωματειο.»
Ξέρεις, έχουν ένα χαρακτηριστικό τα σωματεία: σε στηρίζουν κι ας μην τα στηρίζεις, ακριβώς γιατί είναι δουλειά τους να το κάνουν. Θα τρέξουν μαζί σου, ακόμη κι αν εσύ τα βρίζεις στα μπλογκς, γιατί είσαι απεργοσπάστης ολκής. Θα τρέξουν μαζί σου γιατί κάτι καταλαβαίνουν από ταξική αλληλεγγύη, ανεξάρτητα τι ψηφίζεις, ανεξάρτητα τι αυταπάτες κουβαλάς.

«Το οτι καποιος σας καταθετει τον φοβο και την αγωνια του και καποιοι εδω μεσα τον βριζουν,αν και μαλλον το κανουν για να κρυψουν τον δικο τους φοβο»
Άσε μας μωρέ. Ποιός φόβος; Οι μισοί παμείτες έχουν ποινές. Είδες να κωλώσει κανένας;

«"...Ψευδώς έγραψε ο «Ριζοσπάστης» ότι ψηφίσαμε λευκό […]. Ψηφίσαμε λευκό […]»
Δεν ψηφίσαμε λευκό, λευκό ψηφίσαμε. Θεμελιώδης διαφορά. Το είπα παραπάνω. Ούτε απήργησαν ούτε πρόκειται να απεργήσουν ποτέ, κι ας λένε τις βλακείες για διαρκείας, για τον απλό λόγο ότι κάνουν συγκεκριμένη δουλειά. Ο λόγος υπάρξεώς τους είναι να δημιουργούν προβλήματα. Μάτια έχουμε και βλέπουμε.

Το πράγμα είναι πολύ απλό. Αν συμφωνείς ότι η κατάσταση πρέπει να σπάσει, αν κατανοείς ποιοί είναι αυτοί που παλεύουν να την σπάσουν, έρχεσαι και συμπορεύεσαι. Δεν σου είπε κανείς να οργανωθείς στο κόμμα, αν έχεις διαφωνίες. Αλλά σε πέντε ουσιώδη πράγματα, σε αυτά που αντικειμενικά έχουν δίκιο, ρίξε τον εγωισμό σου και πειθάρχησε. Αλλιώς παραδέξου ότι είσαι ταξικό ναυάγιο και τελείωνε. Αν είσαι τίμιος, αν δεν έχεις άλλον, συγκεκριμένο ρόλο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα κάποιο σκοπό να συνεχίσω τη κουβέντα, ούτε με τον "φοβισμένο" Κώστα, ούτε με τον δικηγόρο του, ΝΦ, απλά να ξεκαθαρίσω κάτι: ΔΕΝ μιλάω απο την οπτική του ξεθαρεμένου. Δεν έχω οικογένεια να θρέψω, και μπορώ να καταλάβω τον οποιοδήποτε φοβάται. Το είπα ήδη τουλάχιστον 3-4 φορές. Αλλωστε, δεν έχω μιλήσει και δε θα μιλούσα ποτέ άσχημα σε κάποιον για αυτό το λόγο. Ο λόγος που μίλησα έτσι, ήταν καθαρά γιατί είναι πρόδηλο ότι κάποιος που εν αρχή εύχεται τη διάσπαση του ΚΚΕ "για το καλό του κινήματος" μόνο και μόνο για να μας πει μετά απο δέκα πόστ οτι δεν απεργεί γιατί φοβάται, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δεν θέλει το καλό του κινήματος. Το κακό του θέλει, ίσως γιατί τον φέρνει προ των ευθυνών του(;), και δεν έχει καν τη τιμιότητα να το παραδεχτεί. Και σε αντίθεση με άλλους, ειδικά μέλη που έχουν και την οργανωτιή υποχρέωση να είναι πάντα υπομονετικοί και ευγενικοί, κάτι τέτοια με βγάζουν απο τα ρούχα μου.

Οπότε όλο αυτό το scarecrow που στήσατε οτι μιλάω έτσι σε κάποιον που απλά τίμια εκθέτει τους προβληματισμούς του γιατί εγώ είμαι το ταξικό κομμάντο και την έχω δει, καταρίπτεται. Ισως είμαι κότα,η Ιστορία θα το δείξει, αλλά όταν θα δειλιάσω, να είσαι σίγουρος ότι θα φροντίσω να έχω την αξιοπρέπεια να μην κουνάω και το δάχτυλο.


Αυτά. Καληνύχτα.




Σ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βλέπω διαμαρτυρίες ότι άλλαξα την κουβέντα, ο Σεχτάρ και ο Ζούκωφ επέμεναν να ρωτάνε τι θα κάνω στις 12 και απάντησα γιατί τελικά πρέπει τα πολιτικά σχέδια να έχουν αντίκρυσμα σε όρους στοιχειακής ταξικής πάλης και ενσώματου κινήματος. Η τάση εκπροσώπησης ανώτερων εργατικών και μικροαστικών στρωμάτων όπως είναι το κοινωνικο μπλοκ του ΚΚΕ είναι που σας κάνει να βρίζετε και να απειλείτε την εργατική τάξη. Και τελικά οι 2 φάσεις της κουβέντας μπορεί να συνδέονται, μια κομμουνιστική επαναθεμελίωση, μια μαρξιστική λενινιστική αντεπίθεση, μια επανακατοχύρωση της μετωπικής πολιτικής του ΚΚ αν γίνει και για να γίνει θα περνάει μέσα από την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με όρους ταξικής ενότητας και ανεξαρτησίας και όχι μέσα από την αναπαραγωγή κρατικών ρόλων από φερώνυμα κόμματα της εργατικής τάξης. Η καταγγελία των ανέργων πχ και όχι της ανεργίας, των φτωχών και όχι της φτώχειας, των επισφαλών και όχι της επισφάλειας, των άστεγων και όχι της έλλειψης στέγης κλπ είναι δείκτης ακριβώς της μικροαστικής εκπροσώπησης ακριβώς όσο και μια πολιτική πρόταση που λέει πχ να μην διακυβευτεί η ένταξη της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς μέχρι την εργατική εξουσία.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ετσι οπως τα λες ειναι "φοβισμενε" "Κωστακη".
Τα χαιρετισματα μας στα ναυαγια της ταξικης παλης μην ξεχασεις.
Η παρεμβαση σου σε αυτη την κουβεντα ηταν η επιτομη το πως ο συμβιβασμος βρισκει υλικο πατημα στον μικροαστο και την εργατικη αριστοκρατια και μετατρεπεται σε ανοιχτη προδοσια και αντεπαναστατικη δυναμη.
Ηρθε ο "Κωστακης" να μας πει για τη Μπελλου, το ΑΑΔΜ, τα συνδικατα, την απεργια, την κομμουνιστικη επαναθεμελιωση, την ΚΔ, το Λενιν και τους αριστεριστες.
Αμ δε "Κωστακη" οταν εσεις πηγαινατε ειχαμε παει και γυρναγαμε για πολλοστη φορα....
Καλο κουραγιο να χεις. Δε θα τα πουμε ετσι και αλλιως απο κοντα. Γιατι εμεις οντως ειμαστε εργατες και με μικροαστικες ψευτοδιανοουμενιστικες περσονες που την ειδαν σωτηρες του προλαιταριατου και ηγετες του εργατικου κινηματος μεσα απο τα πανεπιστημιακα ή δημοσιογραφικα γραφεια τους δε συναναστρεφομαστε. Ετσι να πεις στον Μπαναωτη, στους υπαλληλους της ΕΦ. ΣΥΝ, σε κατι συνηγορους του πολιτη, σε διευθυντες σχολειων, στους Στωικους, στους Πιπιδες, τους ενοτικους Αλεκους που κερδιζουν το νομπελ διασπασης, τους "μαρξιστικους" ομιλους και λεσχες που συχναζεις...

ratm

Υγ. Τη μαλακια που αρχισε τα τελευταια χρονια να λανσαρει ο Λαφαζανης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οτι αυτοι ειναι με την εργατικη ταξη και το ΚΚΕ εχει λεει μικροαστικη βαση ειχα καιρο να τη διαβασω. Η αληθεια ειναι οτι βλεποντας τα μπλοκ των παραπανω στις πορειες που ηταν 3 παρεες και αυτοι φοιτητες και δημοσιουπαλληλια σκεφτηκα οτι αυτο το επιχειρημα ναυαγησε μπροστα στα ματια τους ειδικα οταν το ΠΑΜΕ εχει μπλοκ τιγκα οικοδομους, μεταλεργατες, ναυτεργατες κλπ αλλα μαλλον ο "Κωστακης" δεν χαμπαριαζει ουτε απο την ιδια την πραγματικοτητα που βλεπει μπροστα στα ματια του...

Αναυδος είπε...

Ευγε κώστα

- εργατικη βαση οταν η δυναμη σου περιοριζεται σε γιατρους (αρσι) δημ υπαλληλους (παρεμβασεις) και πανεπιστημιακους !!!
- κομμουνιστικη επαναθεμελιωση ειναι η μεταφραση στα μικροαστικα του οποιος δεν θελει να ζυμωσει εκατο μεταβατικα θα κοσκινίσει
- απειλουμε και βριζουμε την εργατικη ταξη σημαινει στη γλωσσα των ανταρσιωνλαετζιδων να την καλεις να μην υποτασσεται να οργανωθει και να παλεψει για τα δικαιωματα της
- επανακατωχυρωση της μετωπικης πολιτικης σημαινει συνεργασια με ανελ-χα στο συνταγμα με συριζα και πασκε στα συνδικατα
- ταξικη ενοτητα και ανεξαρτησια σημαινει εξω οι κομμουνιστες από τα συνδικατα (αλλωστε η διαγνωση των αγραμματων τους εβγαλε μικροαστους και εργατικη αριστοκρατία)

Δεν μπορω να μη παρατηρησω ότι παντα οι αναθεωρητες ήταν γλωσσοπλαστες (πρεκαριατο, επανακατοχυρωση, επαναθεμελιωση)

θεωρητικοποιηστε τωρα τον επαναστατικο χαρακτηρα της απεργοσπασιας (λεξεις κλειδια: ντουφεκια κλπ)

Neophyte_commie είπε...

Επειδή κάποιος μπορεί να το έχασε, να το τονίσω:
«Και τελικά οι 2 φάσεις της κουβέντας μπορεί να συνδέονται, μια κομμουνιστική επαναθεμελίωση, μια μαρξιστική λενινιστική αντεπίθεση, μια επανακατοχύρωση της μετωπικής πολιτικής του ΚΚ αν γίνει και για να γίνει θα περνάει μέσα από την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με όρους ταξικής ενότητας και ανεξαρτησίας και όχι μέσα από την αναπαραγωγή κρατικών ρόλων από φερώνυμα κόμματα της εργατικής τάξης

Μετάφραση από τα συριζαϊκά: «Να ξαναφτιάξετε το κόμμα ώστε να έχει μέσα όλο τον οπορτουνισμό, να αποποιηθείτε τον επαναστατικό ρόλο και κυρίως τη δικτατορία του προλεταριάτου.»

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε Νεόφυτε, που το είδες ότι το ΚΚΕ λέει για επανάσταση και δικτατορία του προλεταριάτου ? Και μην απαντήσεις με τίποτε συνέδρια και προγράμματα, δεν πιάνεται, για πολιτική πρακτική μιλάμε. Ακριβώς για να μπορέσει κάποιος να μιλήσει και για αυτά είναι ένας λόγος που κάνει επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει στην κοινωνία ένα επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα. Γιατί η διάσπαση του εργατικού κινήματος στην βάση εκπροσώπησης κάποιων προκεχωρημένων φυλακίων της τάξης και όχι της τάξης της ίδιας, οι αγώνες οπισθοφυλακής, η αποδοχή του ιμπεριαλισμού σαν αναπόδραστου μέχρι τον σοσιαλισμό και το δεν θα σπάσει τζάμι (Παπαρήγα αλλά σίγουρα όχι Λένιν, επειδή είσαι και κομμουνιστής απ ότι λες) πάνε μαζί.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Εσύ παλεύεις γίγαντα για την δικτατορία του προλεταριάτου και μάχεσαι και τον ιμπεριαλισμό (προσοχή με τα τζάμια μόνο), που ζητάς από τους εργαζόμενους να κάνουν την πάπια στους χώρους δουλειάς τους, οι παμίτες που απολύονται και διώκονται είναι της δευτέρας παρουσίας και των αγώνων οπισθοφυλακής, άσε που διασπούν και το κίνημα έτσι, γιατί όλοι πρέπει να κάνουν την πάπια (για την έλευση της δικτατορίας του προλεταριάτου πάντα).

Να περάσει το επόμενο παρατράγουδο.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Και τζάμια της Αλέκας έχω!!!
Καλά που έχεις "φρέσκες" ιδέες, επιχειρήματα κι αντιλήψεις,άντε να φτιάξετε μαζί με τους άλλους αυτό το "φρέσκο" κόμμα,το "επαναστατικό".
Ανίκητος.

Αναυδος είπε...

αρα κωστα η λυση ειναι να σπαμε τα τζαμια, να καιμε τα ταγερ και τα ιχ των ατυχων που νομισαν οτι βρηκαν παρκιγκ στο κεντρο αυτη ειναι η πεμπτουσια της ταξικης παλης του πρεκαριατου που διαλεγει και ιμπεριαλιστη

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που δεν κάνουν απεργίες γιατί φοβούνται, θέλουν και συγκρούσεις στις απεργιακές πορείες. Τις οποίες προφανώς δε θα κάνουν οι ίδιοι, γιατί αν "δεν τους παίρνει" να κάνουν απεργία δεν θα είναι και στην απεργιακή πορεία προφανώς αλλά και να ήταν αν δε τους παίρνει να απεργήσουν σίγουρα δε τους παίρνει να φάνε σύλληψη, αλλά προφανώς κάποιοι άλλοι για αυτούς. Οι "ζορό" που πριν λέγαν ότι δεν είναι η λύση προφανώς.

Το πρόταγμα της "τίμιας κριτικής": κάντε εσείς απεργίες και πορείες και μπάχαλα για μένα και εγώ όταν σχολάω(γιατί δε με παίρνει να μιλάω για πολιτική στη δουλειά, θα με απολύσουν) θα λέω στις παρέες μου για την ανάγκη να "ξυπνήσει ο λαός" και να κάνουμε "επαναστατικό κόμμα". Αλλά μέχρι τότε, προηγείται η ανάγκη να διαλυθεί ο φορέας που οργανώνει τις απεργίες, γιατί δεν τις συνοδεύει πάντα με συγκρούσεις.


Τι ωραία που τα έχουν τακτοποιημένα στο μυαλό τους κάποιοι...


Σ.

skatopsyxos είπε...

Ρε Κώστα ακόμα εδώ είσαι;Έλα πασά μου φτιάξτε καινούργιο "επαναστατικό" κόμμα να τελειώνουμε.Ποιο από τα 150 που αυτό διακήρυτταν πως αυτό θέλουν να κάνουν προσεταιρίζεσαι για την ώρα;Κρίμα που όλα καταλήξανε ουρά σε σοσιαλδημοκράτες πάντως.Κοίτα να δεις περίεργα πράγματα...Είναι πιασμένα και όλα τα κουλ ονόματα πλέον.

Ένα ακόμα περίεργο πράγμα πάντως.Οι ίδιοι που την λένε στο ΚΚΕ ότι δεν είναι επαναστατικό("είστε ρεφόρμες") είναι οι ίδιοι που του την λένε επειδή δεν ξεκινάει μια επανάσταση("ακόμα να ωριμάσουν οι συνθήκες;").Βρε άι σα πέρα,δεν ξέρετε που σας πάνε τα 4 και κάνετε και υποδείξεις.

Αν ήσουν τίποτα άλλο(π.χ. κανένας που όντως αγωνιούσε για την δουλειά του σε περίπτωση απεργίας)αντί να γράφεις μπαρούφες σε ένα μπλογκ θα είχες πάει ήδη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης σου και θα ζητούσες την νομική συμβουλή εργατολόγου.Και αν το ΕΚ δεν το έχει το ΠΑΜΕ,Ίντερνετ και τηλεφωνάκι έχεις.Μπες βρες διευθύνσεις,τηλέφωνα και τα συναφή.Το έκανες;Όχι.Απλά μας αραδιάζεις ό,τι σου φανεί.

Στο είπα ήδη,εκτίθεσαι.

zoot horn rollo είπε...

Μια ο Κώστας εδώ, μια ο άλλος με τα κατεβατά, πήξαμε.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
βρε, βρε τους κνατάρχες πως συμπεριφέρονται εδω και μιλάνε για δουλικότητα.
Τι ειναι αυτό ρε παιδια; Υπάρχει τέτοιος ορος μαρξιστικός : εθελοδουλειά;. Αυτα ειναι μικροαστικά, οντως πασόκικα παλιας κοπης. Υπάρχει κανεις στο κοσμο ετούτο που θέλει να 'ναι δούλος;

Με τι ορους να απεργήσει ρε ενας εργάτης στη φάμπρικα σε μια 24ωρη τουφεκιά και ποιος θα τον καλύψει; το ΠΑΜΕ; Αστεια πράγματα.
Και του το βάζετε και ως ΔΙΛΗΜΜΑ: η απεργείς ή εισαι δουλικό. Αν απολυθει τι θα γινει, θα τον σώσει η ..."αξιοπρέπειά" του. Και τα παιδιά του με τι θα τα ταϊσει βρε;
Αυτος ειναι ο στόχος των απεργιών; Τι θ' αφήσει πίσω του; ΤΙΠΟΤΑ!!! ΦΟΒΟ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΕΛΜΑ.
Ετσι μιλάνε ρε οι μπολσεβικοι στους εργάτες; Κουνια που σας κούναγε, κακομοίρηδες.
Για να κάνει κομματική παρέλαση ο περισσός, αυτο σας καίει εσας!

Πλακα, στη πλάκα , ετσι ακριβώς συμπεριφέρεστε και στα συνδικαλιστικά παντου. Ετσι μιλάτε και ο κοσμος λεει τι είναι ΤΟΥΤΟΙ ρε;

α, ρε, τι εχει κανει ο Μαίλης και ο σεκταρισμός του.

ρε κράξιμο που θέλετε όλοι σας, που παριστάνετε και τους επανασταταράδες κακομοίρηδες.

και δεν κατάλαβα, αν ένας εργάτης ψήφιζε παλιά ΠΑΣΟΚ, τώρα δεν μπορει να γινει απεργος, ή να γινει και επαναστάτης. Αλλο και τούτο; Ποθεν προκύπτει αυτο ρε φωστήρες, από μαρξιστική σκοπιά; Το 20, και αρχές 30 εδώ οι εργάτες ψήφιζαν ολοι Βενιζέλο και Σοφούλη, το γνήσιο επαναστατικό ΚΚΕ τους αγκάλιασε με μαζικές απεργίες, όταν υπήρχαν οι όροι για να το κανει. Ετσι έφτιαξε τη πρώτη σημαντική μαγιά και μετά συγκρότησε το ΕΑΜ και ολα τα άλλα, που εσεις ως ΑΡΧΙΣΕΚΤΑΡΙΣΤΕΣ περιφρονείτε (τα βλέπετε αστικοποιημένα σαν τους τροτσκιστές)

Ρε τζιμάνια δεν το ξέρετε ότι απο το 85 η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών και μεγάλο κομμάτι της νέας εργατικης βάρδιας ψήφιζε ΠΑΣΟΚ; Αυτο συνεχίστηκε μέχρι το 2009. Αυτοι τώρα αν βγουν στον αγώνα ειναι λιγότερο αγωνιστές από κάποιον που στήριζε Φλωράκη ή αργότερα Παπαρήγα; Τι μαλακιες γράφετε ρε.

ΡΕ ρατμούλη αντε μάζεψε τη γλωσσίτσα σου ρε, δε βλέπεις πόσο προσεκτικος ειναι ο Σεκτάρ;
Αντε γινατε ολοι επανασταταράδες του πληκτρολογιου.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα'χαμε, να σου και ο "υπερεπαναστάταρος" κοντρίτης υπέρ του τουμπεκί ψιλοκομμένο στους χώρους δουλειάς, μαζί με την γνωστή ανερμάτιστη και μπουρδολογική του "επιχειρηματολογία".

Επειδή τον έχω γνωρίσει από κοντά, και ξέρω πολύ καλά ποιός είναι και τι κάνει κρατιέμαι με το ζόρι να μην πετάξω καμιά χοντράδα επί προσωπικού για αυτό το ανεκδιήγητο τρελοκομείο που με τους αγώνες της εργατικής τάξης έχει λιγότερη σχέση κι από την χα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

el quinto
αντε πεστα ρε, τι κρατιέσαι;
εγώ μιλάω και επώνυμα , εσυ;
Αντε αγόρι μου τι κρατιέσαι;
Αφου ξέρεις ο πρόεδρος-μπρεζνιεφικος θα σε ευνοήσει. εμένα θα κόψει. Ειπαμε εδώ εφαρμοζουμε τον κανόνα της Δούμας. Εσεις σφυρίζετε, βριζετε σαν τους καντέτους, ο πρόεδρος-μπρεζνιεφικος σφυράει κιτρινες εις βάρος μου κι εγώ μένω στα επιχειρήματα.
Αυτο σημαινει μπολσεβικισμος.

Αντε ρε κακομοιρηδες βγάζετε γλώσσα στον εργατόκοσμο και μιλάτε για αξιοπρέπεια και τριχες κατσαρές. Δεν ντρέπεστε ρε λίγο; Χέστηκαν οι εργατές αν εχει κοσμο το μπλοκ του ΠΑΜΕ για να κάνει ο Μαίλης κομματική επιδειξη δύναμης.

αλλα τωρα ποια τσίπα και ντροπή στη μεγάλη του ΠΕρισσού σχολή.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
κοιτα τιτσι-τιτσι
εσύ μπορεις να κανεις οση σπέκουλα θες περί "τουμπεκιού ψιλοκομμένου" σε χώρους δουλειάς.
Αλλα αυτά σε μένα δεν περνάνε. Γιατί εγώ δεν διστάζω να σας τα χώσω στα ίσα (οχι φραξιονιστικά) και βέβαια ...μιλάω και επώνυμα :-), αν σου διέφυγε.
Προφανώς και εργάτης δεν ειμαι. Αν ήμουν θα φυλαγόμουν. Μονο που κοιτα να δεις , υπάρχει μια διαφορά με εσένα.
Εσύ ΜΑΛΛΟΝ κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο στους χώρους δουλειάς και γράφεις παπαριτσες στο ιντερνετ. χωρις να 'σαι εργάτης στη φάμπρικα.

Ο επαναστατης εργάτης πρέπει να προσέχει 2 και 3 φορές στο εργοστάσιο και να κάνει συνωμοτική δουλειά. Οταν πρέπει να γινει η σύγκρουση θα την κάνει και θα τη φτάσει ως το τέλος, έχοντας εξασφαλίσει τους όρους. Εσεις ομως δεν θα συμμετέχετε σε αυτήν, γιατί η σύγκρουση που ξεφεύγει από τα όρια της διαμαρτυρίας, ειναι για σας...κατακριταία, δεν θέλετε να τα χαλάσετε με τους αστούς.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ειδικά αυτα με τα ταξικά ναυάγια εχουν πολλη πλάκα.

...εκανε χαβαλε ο Σφυροδρέπανος...με το Χάγιο

μονο που εγώ οφειλω να πω οτι κάτι Γοντικες και Μαίληδες ειναι πολύ πρωτοποροι
ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
και πάνω απ' ολα σφύζουν απο εργατική ζωή και μελέτη και φροντίδα.

Ε, ρε τι φούμαρα πουλάτε στον κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια τωρα θα μας πεις εσυ για "επαναστατες του πληκτρολογιου"?
Ελα τωρα ρε βλακακο που πας απο νημα σε νημα και ψαχνεσαι... Σου κανα ζημια καημενουλη ε? Και αναρωτιωσουνα αν ημουν μελος ή στελεχος της ΚΝΕ την περιοδο των καταληψεων. Ξερεις τι ημουν. Σε ξεβρακωσα και το ριξες στο τσιφτετελι...

ratm

Ανώνυμος είπε...

el quinto
σαν τον Μπρέζνιεφ ένα πράγμα
μες στη ζωή :-) χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

Οι κατινιές και οι βρωμιές είναι μόνο για την φάρα σου κοντρίτη και το απέδειξες με όσα είπες για τον τρας, είπα κρατιέμαι και θα κρατηθώ και δεν θα το γυρίσω επί προσωπικού.

Αυτά που γράφεις για τις χώρους δουλειάς είναι εξόχως κωμικά και εξόχως ξεβρακωτικά καθώς ήρθες εδώ να υπερασπιστείς τον άλλον που ήρθε να μας πουλήσει τα συριζαϊκά φούμαρα. Γνωρίζοντας κιόλας ποιός είσαι και τι κάνεις σε προσωπικό επίπεδο, όλα αυτά κινούνται ακόμη πιο βαθιά στην σφαίρα του γελοίου. Όσοι στηρίζουμε το κκ, υπάρχουν οι πράξεις του και τα γεγονότα για να αποδεικνύουν το τι γίνεται, απ'την άλλη είναι ζήτημα αν υπάρχουν 5 εργάτες πανελλαδικώς που να γνωρίζουν την υπάρξη της κόντρας (μας κάνεις κι υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνουν στις φάμπικες τρελοκομείο, λες και ξέρεις πού πέφτουν).

Τέλος άσε τις μπούρδες σου για το πώς σε μεταχειρίζονται εδώ μέσα, μια χαρά σε αφήνουν να γράφεις αυτά τα κατεβατά-ηλιθιότητες στα οποία είναι ζήτημα αν μπορεί να βρεθεί λογική σύνδεση ακόμη και μεταξύ 2 διαδοχικών παραγράφων.

Ijon Tichy

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"αυτόν που θέλω να τσουρουφλίσω ομως, και δεν το κρύβω, ειναι το Μαίλη που χρόνια παρίστανε τον σταλινικό φραξιονιστή στο Περισσό."

"εμένα Ζούκοφ δεν με νοιαζουν οι φροντ-μεν, αλλα αυτοι που οντως κάνουν κουμάντο σαν τον Μαίλη. Ο κύριος θα φάει καλά."


"μονο που εγώ οφειλω να πω οτι κάτι Γοντικες και Μαίληδες ειναι πολύ πρωτοποροι
ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
και πάνω απ' ολα σφύζουν απο εργατική ζωή και μελέτη και φροντίδα."



"Προφανώς και εργάτης δεν ειμαι. Αν ήμουν θα φυλαγόμουν."

χαχαχαχαχαχα ΣΥΝΕΧΑ ΤΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ ...μονο μην τα μαθει ο προισταμενος σου και καταληξεις ...εργατης (εκει να δεις εργατικη καρπαζια που θα τρως )