Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Επιστροφή στο μέλλον

Όχι, δεν πρόκειται για το παλιότερο βιβλίο του Πι-Πι, αλλά για τα χρόνια της (δικής του) αθωότητας, όταν ήταν ακόμα στέλεχος της Κνε, στο ίδιο κόμμα με το Λαφάζα, αλλά απέναντί του. Και για την ομώνυμη ταινία του Σπίλμπεργκ, εν έτει 1985 –τότε που πηγαίναμε για ακόμα καλύτερες μέρες και την ανασυγκρότηση (περεστρόικα) του κομμουνιστικού κινήματος, για να πιάσουμε τελικά μηδέν στα δύο- με το Μάικλ Τζέι Φοξ, που γυρίζει τρεις δεκαετίες μπροστά το ρολόι, στις 21 Οκτωβρίου 2015, και τις διάφορες προβλέψεις, εκ των οποίων άλλες επαληθεύτηκαν κι άλλες περιμένουν στο συρτάρι της ιστορίας να επαληθευτούν στο μέλλον.

Τι θα έβλεπε όμως ο έλληνας ομόλογος του Μάικλ Τζέι Φοξ –πέραν του ότι ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας πάσχει από Πάρκινσον, εδώ και μερικά χρόνια; Θα μπορούσε να δει πχ έναν νέο (και με την ηλικιακή έννοια) παπατζή, που πασχίζει να μιμηθεί τη ρητορική και τα τεχνάσματα του Ανδρέα. Αλλά αν τότε ο Χαρίλαος απαντούσε θυμόσοφα σε ένα παπαγαλάκι: «αλλαγές βλέπω, αλλαγή δε βλέπω», ο σύγχρονος παρατηρητής θα έψαχνε μάταια να βρει έστω και τις πρώτες. Ντάξει, ξέχασέ την την αλλαγή, αλλά ούτε καν μικρές αλλαγές δε βλέπω.

Το βασικό πρόβλημα ωστόσο είναι πως ο λαός σήμερα, σε ρόλο Μάικλ Τζέι Φοξ, γυρίζει τις πλάτες του στο μέλλον, όχι για να μη γίνει συνένοχος στο φόνο (καθώς η συμμετοχή του προκύπτει από την απάθεια μπροστά στο δολοφόνο), αλλά γιατί μένει κολλημένος στο χρυσό μεταπολιτευτικό παρελθόν και τη δεκαετία με τις βάτες. Και αν είχεστα χέρια του μια αντίστοιχη χρονομηχανή, θα πήγαινε πίσω στον Οκτώβρη του 85’, όχι για να διορθώσει κάτι που πήγε στραβά στη συνέχεια, πχ τη «στροφή» με το πρόγραμμα σταθεροποίησης και το πρώτο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων του Σημίτη, από το οποίο κλείνουν τριάντα χρόνια αυτό το Φθινόπωρο (και για το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς, αν τη βρει, την μπροσούρα της ΕΣΑΚ για το πραξικόπημα στη ΓΣΕΕ λαο τα δημοκρατικά ήθη της Αλλαγής στο συνδικαλιστικό κίνμα). Αλλά για να μείνει για πάντα εκεί, χωρίς να βλέπει την προοπτική κι αυτό που θα ακολουθήσει. Εξάλλου, το χειρότερο σε αυτές τις συνήθεις, αντιδιαλεκτικές ερωτήσεις της αποκαλούμενης εναλλακτικής ιστορίας, «τι θα γινόταν αν...» και «τι θα αλλάζαμε, αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο», δεν είναι απλώς αυτή καθαυτή η αναζήτηση κι ο αντιδιαλεκτικός της χαρακτήρας, αλλά οι απλοϊκές απαντήσεις στις οποίες καταλήγει.

Σημειώνω παρενθετικά πως οι μόνοι που θα μπορούσαν ίσως να προλάβουν και να αλλάξουν κάτι, είναι οι κομμουνιστές στην περίπτωση της Σοβιετικής Ένωσης. Και πάλι όμως, δε θα ήταν τόσο απλό. Ακόμα κι αν μπορούσαμε να σκοτώσουμε πχ τον Γκόρμπι, όπως έγραψε μεταξύ σοβαρού κι αστείου (και βασικά το πρώτο) ένας σφος τουιτεράς, στη θέση του θα ήταν κάποιος Γκρίσιν (από εκεί να καταλάβεις) ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο γίγαντας Λιγκατσόφ, που τα ‘χει ακόμα τετρακόσια και εν έτει 91’ θεωρούσε «αίνιγμα» τον Γκορμπατσόφ (εκτός κι αν αδυνατούσε να μιλήσει πιο καθαρά) και σήμερα παρυφεί στα αριστερά (ου μην κι εκτός) του ΚΚΡΟ, ασκώντας του κριτική από τέτοιες τίμιες θέσεις. Κλείνει η ιστορική παρένθεση.

Και το βασικό πρόβλημα είναι πως όσο ο λαός (ακόμα κι εμείς ως ένα βαθμό) σκέφτεται με τέτοιους όρους του παρελθόντος το μέλλον του, όχι για να διδαχτεί από την πείρα του και να το ετοιμάσει διαφορετικά, χωρίς τα ίδια λάθη, αλλά με όρους καθαρής νοσταλγίας, τόσο θα το βλέπει να γλιστρά μέσα από τις ανοιχτές παλάμες του, που θα στρέφονται στο κεφάλι του, για να το μουντζώσουν, σαν τους αγανακτισμένους.

Και μια μηχανή που θα μας πήγαινε στο 2045, δεδομένου ότι τα πράγματα θα είχαν μείνει όπως και τώρα, θα μας επέτρεπε να δούμε μια Ελλάδα με λαό εξαθλιωμένο, εθνική σύνταξη στα διακόσια ευρώ (αν φυσικά καταφέρουμε τον εθνικό στόχο να παραμείνουμε στο ευρώ), και τον εργασιακό μεσαίωνα να γελά ειρωνικά στην ιδέα μιας επιστροφής στο μέλλον (και την κοινωνία του μέλλοντος που προσπάθησαν να οικοδομήσουν κάποιες χώρες).


Γιατί αν θέλουμε να δούμε αλλαγές στη ζωή μας, χρειάζεται πρώτα μια ριζική, πραγματική αλλαγή –με κατεύθυνση το σοσιαλισμό, όπως λέγαμε στη δεκαετία με τις βάτες, σε έναν τελείως διαφορετικό διεθνή συσχετισμό, που μόνο ο Λιγκατσόφ έχει μείνει να μας θμίζει. Ή μάλλον άμεσα συνδεμένη με την προοπτική του, ως προϋπόθεση, όπως λέμε τρεις δεκαετίες μετά.

Ακους ρε συ; Είναι αυταπάτη λέει ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο...

183 σχόλια:

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

θυμαμαι μια συνεντευξη του Λιγκατσοφ στον 902 ΤV και στον Θαναση τον Παπαρηγα καπου το 93 μετα τις ανατροπες .Τον ρωτα ο σφος "Ποσο τοις εκατο του ετησιου προυπολογισμου της ΕΣΣΔ πηγαινε για την αμυνα ; Γιατι εμας εδω μας λεγαν επισημα οτι ηταν ενα 10-15%"

Μου ειχε κανει εντυπωση η απαντηση :
"Δεδομενου οτι αμυνα δεν ειναι μονο τα οπλα ή η υπαρξη ενος στρατου 5 εκ.ψυχων αλλα και ολα τα παρελκωμενα αυτων ,βιομηχανιες ενδυσης , τροφης ,ερευνητικα κεντρα εξελιξης οπλικων συστηματων ,ανεφοδιασμου ,υπηρεσιες υποστηριξης ,μεταφορας ,βοηθειας σε αδερφα κινηματα ,παρακολουθησης του εχθρου κλπ ... κατι λιγοτερο απο το 50% !!!!!! καθε χρονο ... "
Και κατεληξε με πικρια ..."μια ανευ προηγουμενου οικονομικη αιμοραγια ....μια σχεδον θεοποιηση της Αμυνας "

Τοτε σκεφτηκα πως δικιολογημενα ενας λαος που εχει χασει 20εκ. σε πολεμο να εχει θεοποιησει την Αμυνα της χωρας του και οτι γεννα αυτο (συντεχνιες στρατοκαυλων κλπ),να εχει υποπεσει δλδ σε αυτο το λαθος ....γιατι καπακι θυμηθηκα το "κομμουνισμος σημαινει : Σοβιετ και ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ " του Λενιν οταν του ζηταγαν εργοστασια με τουφεκια οι μπολσεβικοι για να αντιμετωπισουν τις εισβολες απο 14 μετωπα ενα γυρο .Αν ζουσε το 70 θα τους ελεγε πιθανον : " Σοβιετ και Ενεργεια (Πυρηνικη Συντηξη πχ ) " ...Αυτοι ομως τα ειχαν σκατωσει στα Σοβιετ απο το 56 ,τα αποσκατωσαν και με τον γιγαντισμο σε εναν παραγοντα που ο Σοσιαλισμος ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ απολυτως ...Το πιο αντιπαραγωγικο κομματι μιας Σοσιαλιστικης Οικονομιας.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Στρατάρχα μου, "καλό είν' και το πρόβατο, αλλά, όταν τρογύρω είναι λύκοι, είναι καλύτερο το λιοντάρι". (Ν. Καζαντζάκης)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ακομα σε διλημα ειμαι Σεχταρ ...να μπορεις σαν λαος να απολαμβανεις τα παντα ηδη απο τη δεκαετια του 60 ,να βλεπεις τα "χαιμαλια" των Δυτικων και να γελας ,να εχεις φτασει στο κατωφλι της κομμουνιστικης αυταρκειας ....και ομως να σκορπας απιθανο πλουτο για να ακολουθεις τα FANTOM τους ,τα Λεοπαρντ και τα βαλιστικα τους .Που στο κατω κατω αυτοι τα πουλαγαν βγαζοντας διπλα και τριδιπλα σε φοβισμενους ιθαγενεις οτι θα ερθουν οι κοκκινοι κι εσυ τα χαριζες σε αδερφια λαους .Η ουσια βεβαια ηταν ΠΟΙΑ Σοβιετ θα τα σχεδιαζαν και θα τα υλοποιουσαν αυτα ,ποιο κομμα ....τα Σοβιετ που τα καναν οι χρουτσωφηδες και οι μετεπειτα να σκεφτονται οπως ο κυρ Παντελης εδω οτι μπορει μια μερα να γινει και Σαλλας ? η το κομμα που εχασε τα καλυτερα παιδια του στον πολεμο? Γιατι ο Λενιν εδειξε μεν το δρομο (ιεραρχηση στοχων και "παν μετρο αριστο" ) για τετοιες εποχες απειλης και εγρηγορσης αλλα δεν ειχε πισω του μια ολικη καταστροφη στην αχανη χωρα ,οπως αυτη που βιωσαν μετα το 45 ... Γι αυτο και δεν εχω καταληξει στο θεμα ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ για το πρωτο αυτο 70χρονο πειραμα .

Ανώνυμος είπε...

Ο σοσιαλισμός έχοντας ανώτερη μορφή παραγωγής και οργάνωσης της οικονομίας, μπορεί να συντηρεί και στρατό για να υπερασπίζεται την επανάσταση, χωρίς να χάνει ο λαός από τις ανάγκες του.
Το πρόβλημα στην ΕΣΣΔ ήταν ότι αντί να ενισχύουν τα ατού τους (ανώτερη μορφή παραγωγής και οργάνωσης της οικονομίας) που θα τους βοήθαγαν όλο και πιο πολύ και στα 2 παραπάνω, έκαναν το αντίθετο και αλλάξαν το πλεονέκτημα που είχαν απέναντι στον ιμπεριαλισμό, σε μειονέκτημα!

Κώστας

experience είπε...

Έτσι είναι, είχες απώλειες αλλά και ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που δουλεύει. Έπρεπε να οργανωθεί η πάραγωγή ώστε να κάνεις και τα δύο. Εκεί δείχνεις την υπεροχή σου και περιμένεις την κρίση του άλλου που θα έρθει. Δεν πρόκειται να σε αφήσει ήσυχο ο αντίπαλος, αυτό είναι δεδομένο.

Vangelis είπε...

Η αμυντική θωράκιση της εσσδ ήταν επιβεβλημένη. Δεν είναι αγγελικα φτιαγμένος ο κόσμος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: α) έγινε ποτέ η διαπαιδαγωγηση του νέου σοβιετικου ανθρώπου; Αν όχι, γιατί; Οι μάζες μπορούσαν να επιβάλουν τα θέλω τους;
β) οι στρατιωτικές παρελάσεις του Στάλιν έπαιξαν ρόλο; Η στροφή στην αυταρχικοτητα; γ) το δόγμα της απεριοριστης ανάπτυξης (και) της σοσιαλιστικης οικονομίας δεν είναι αναπόφευκτο να οδηγήσει και σε στρατιωτικες υπερβολές; Τελικά πρέπει να εξηγηθεί καλύτερα η στροφή στον οπορτουνισμο το 56, γιατί μου φαίνεται ουρανοκατεβατη. Βολικό να τα ρίχνουμε όλα στον Χρουτσοφ (τι έδαφος βρήκε; και κυρίως γιατί δεν αντέδρασε ο κόσμος;) Τι συνέβη στον χαρακτήρα των εργατών; Γιατί δεν παρεναιβεναν; Μήπως είχαν δημιουργηθεί ήδη αυταρχικοι θεσμοί; Με βασανίζουν τούτα τα ερωτήματα!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Toν Χρουτσωφ τα Σοβιετ και ο λαος τον εριξαν το 62 .Τεραστιες διαδηλωσεις εγιναν τοτε αντιδρωντας στην αλλαγη πορειας μετα το 56 ,την "αποσταλινοποιηση" κλπ .Το κακο ηταν οτι ολα αυτα η ηδη διαμορφωθεισα ηγετικη νομενκλατουρα τα ξεπερασε με μια αλλαγη ΓΓ .Επι Μπρεζνιεφ εγινε η μεγαλυτερη "δουλεια" .Για τις "παρελασεις του Σταλιν " δεν καταλαβα γρι ... συμπαθα με .Οσο για την "διαπαιδαγωγηση του νεου Σοβιετικου ανθρωπου " αυτη δεν γινεται με ιδιατερα μαθηματα και απο τα πανω ,αλλα την πετυχαινουν οι σοσιαλιστικες σχεσεις παραγωγης και τα Σοβιετ οταν λειτουργουν ΣΕ ΟΛΗ τους την μεγαλοπρεπεια σε βαθος γενιων .Σοβιετ δλδ που εχουν ως προταγμα μια σταχανωφικου τυπου φιλοσοφια (το κερδος της επιχειρησης -που ειναι ενταγμενη στον πανεθνικο σχεδιασμο-ειναι ο στοχος μου σαν εργατης οχι για να εχω εγω καλυτερο μισθο αλλα για να αυξηθει ο κοινωνικος κορβανας που θα κανει διαρκως καλυτερη τη ζωη ολης της κοινωνιας αρα εμμεσα και τη δικη μου ) και οχι να κυνηγω συντεχνιακα και με επιχειρησιακο "πατριωτιομο" το κερδος για να μου μοιρασει ο Διευθυντης παραπανω μισθο ....γιατι αυτο γινοταν στα συνδικατα μετα την "αποσταλινοποιηση" ... Συντεχνιες και αριστοκρατια εργατων φκιαχναν (το εργο "το πλανο" για οσους το εχουν δει ειναι χαρακτηριστικο! ) ....Ο Σοσιαλισμος ΔΕΝ ειναι στη φυση του να συντηρει "Στρατους" αλλα ακριβως να τους καταργει μαζι με τους πολεμους ,αυξανοντας πολλαπλως και εκτινασσοντας τα "κοινωνικα διαθεσιμα" (τον κοινωνικο πλουτο δλδ για κοινωνικες βελτιωσεις ) .Σε συνθηκες παγκοσμιοποιησης του και αρα καταργησης καθε πολεμικης βιομηχανιας η εξελιξη του ανθρωπου θα απωγειωθει ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ! Σε συνθηκες ομως ταξικης παλης και υπαρξης ακομα του παλιου ειναι μεν αναγκαιο κακο η αμυνα ,αλλα επειδη τα ορια του παραγωμενου πλουτου ειναι συγκεκριμενα σε καθε ιστορικη στιγμη και οχι "απειρα" ,χρειαζεται ιεραρχηση και καποιο μετρο αναλογως των συνθηκων και οχι θεοποιησης της .Αυτο διδαξε ο Λενιν τοτε ,αλλα η μαγκια του Λενινιστη ειναι να προσαρμοζει τις "διδαγματα" στην καταλληλη ιστορικη συνθηκη και συγκυρια και με τον καταλληλο τροπο ...αυτο ειναι το δυσκολο γιατι εκει βρισκονται καραδοκωντας και καλα κρυμμενες , οι οπορτουνιστικες παγιδες

Vangelis είπε...

Το ψυχανεμιζομουν ότι δεν θα καταλάβεις γρι για παρελάσεις και αυταρχικοτητα. Οκ. Σε συμπαθώ γιατί έχεις αξιόλογο μπλογκ και δείχνεις διαλεκτικοτητα. Νομίζω όμως ότι μπερδευεις τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και την υπευθυνότητα των μαζών με τον σταχανοφισμο, ο οποίος για μένα ήταν καταστροφή. Μια ατσαλη προσπάθεια εισαγωγής μορφών τευλορισμου στην σοβιετικη παραγωγή υπό την πίεση και τον πανικό της εχθρικης ναζιστικης βαριάς βιομηχανίας. Δημιούργησε εργάτες δύο ταχυτήτων, προκάλεσε αντιδράσεις παντού (εσύ μπορεί να πιστευεις το αντίθετο) και μίσος μεταξύ των μέσων εργατών και ορισμένων αθλητών της εργασίας. Για μένα οι συνέπειες που είχε στην χαρακτηροδομη των εργατών ο σταχανοφισμος ήταν μοιραιες για τον κομμουνισμο. Τέλος χαίρομαι που τονίζεις ότι η διαπαιδαγωγηση των μαζών δέν έρχεται από τα πάνω ουρανοκατεβατη. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κάτι συνεβει στα κάτω και χάλασε η μαγιά. Τι συνέβη και πότε;

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση Γκεόργκυ Ζούκωφ ότι τόσο ο πραγματικός Ζούκωφ όσο και ο Κόνεφ (και γενικά ο στρατός-προσωπικά εκφράζω μεγαλύτερη προτίμηση στο Ροκοσσόφσκυ) στήριξαν ενεργότατα τον Χρουτσώφ στην ανέλιξη και επικράτησή του. Δε νομίζω δηλαδή ότι ο Χρουτσώφ ήρθε ουρανοκατέβατος και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτοί που τον ανέβασαν ήταν λίγοι ή είχαν (στη πλειοψηφία τους) συνειδητά κακιές προθέσεις. Νομίζω ότι η πιο λογική εξήγηση είναι ότι πάτησαν σε υπαρκτές αδυναμίες που δυστυχώς πίστεψαν ότι μπορούν να τις λύσουν με μεθόδους του αντίπαλου συστήματος (και μάλιστα στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον της πυρηνικής εποχής που καθιστά ως ένα βαθμό αναπόφευκτους τους μεγάλους αμυντικούς προϋπολογισμούς-αν και συμφωνώ μαζί σου ότι το παράκαναν σε αυτό τον τομέα). Και νομίζω ότι πρέπει να διερευνηθεί γιατί ο στρατός-δηλαδή τα στελέχη του (συγγνώμη αν κάνω λάθος)-τάχθηκε τόσο πολύ με το Χρουτσώφ προκειμένου να πάρει αυτός το πάνω χέρι. Ειδικά που εκείνη τουλάχιστον την εποχή (αμέσως μετά τον πόλεμο δηλαδή)τα στρατιωτικά στελέχη ήταν αυτά που είχαν έρθει περισσότερο σε επαφή με το εξωτερικό. Αποκλείοντας το δόλο για τη συντριπτική τους πλειοψηφία, τι ήταν αυτό που τους έκανε να ταχθούν ισχυρά στο πλευρό Χρουτσώφ; Μια απλοϊκή εξήγηση που δίνω (ίσως είναι απολύτως λανθασμένη, ίσως να είναι και χυδαία ακόμη) την ονομάζω "το τσιγάρο πάνω στη γέφυρα". Τι εννοώ; Συναντιούνται το 1945 πάνω στη γεφυρα ενός ποταμού στη Γερμανία ένας αμερικάνος κι ένας σοβιετικός στρατιώτης. Μετά από τη χαιρετούρα, η πιο πιθανή επόμενη κίνησή τους θα ήταν να ανταλλάξουν ένα τσιγάρο ή ένα πακέτο τσιγάρα. Ποιός θα εντυπωσιάστηκε περισσότερο από το πακέτο του άλλου; Ο αμερικάνος μπροστά στο σοβιετικό τσιγάρο ή ο σοβιετικός που είχε περάσει ανείπωτες κακουχίες μέχρι τότε μπροστά στο "γυαλιστερό" αμερικάνικο; Έχω την εντύπωση ότι δυστυχώς εντυπωσιάστηκε ο σοβιετικός. Δυστυχώς πολλοί μείνανε στο φρου-φρου (ίσως από τότε κάποιοι άρχισαν να το θεοποιούν), δυστυχώς άρχισε να δίνεται περισσότερο βάρος στην υποδιαίρεση ΙΙ και τα καταναλωτικά αγαθά αντί στην υποδιαίρεση Ι (τα μέσα παραγωγής), δυστυχώς δεν μπήκαν ποιοτικοί δείκτες, δυστυχώς υιοθετήθηκαν καπιταλιστικές λύσεις για να λυθούν κάποιες υπαρκτές αδυναμίες αντί να εμβανθυνθεί η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Και βεβαίως πάνω σε αυτό πάτησαν όσοι άρχισαν να βλέπουν τους εαυτούς πιο σπουδαίους από ότι ήταν επιδιώκοντας να πάρουν μεγαλύτερο προσωπικό μερίδιο από το συνολικό προϊόν που παρήγαγε η κοινωνία.

ρα

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ατσα , εδω ειμαι πάλι.
γεια σου ρε Ζούκοφ :-0.
Δεν κολλάει στρατιωτικοποίηση και σοσιαλισμός εχεις δικιο. Ακου λοιπόν την αλήθεια που τη ψυχανεμίζεσαι και αν ψάξεις λιγάκι θα τη βρεις.
Οι δαπάνες στη στρατιωτικοποίηση επί Στάλιν με τα τεράστια ανοιχτά μέτωπα σε Ανατολή (Β. Κορέα, σύνορα με Ιαπωνία, Μογγολία κτλ..) και Δύση (Δ. Βερολίνο, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Πολωνία) δεν έφτασαν ποτέ τις αντίστοιχες των αμερικανών την ίδια εποχή.
Αυτα πλέον τα υποστηρίζει ανοιχτά και ένας σύγχρονος έλληνας δεξιός καραμανλικός ιστορικός στο βιβλίο του, στο οποίο παραδόξως κρατάει στάση... αναμονής
για τον Στάλιν (λέει οτι δεν τον εχει κρινει συνολικά η ιστορία). Τον είχαμε καθηγητή στο ΕΚΠΑ, η έδρα του ήταν στη φιλοσοφική. (δεν το θυμάμαι τώρα, θα στον γράψω μετά).
Μάλιστα ο δεξιός που σου λέω , λέει ότι αυτά άλλαξαν από τους επιγόνους του ΣΤάλιν.

Οι μπρεζνιεφικοι που μιλούσαν συνεχώς για ύφεση, ειρήνη κτλ..., ειχαν ΒΑΡΕΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Οι ρεβιζιονιστές με πρωτομάστορα το Χρουτσόφ ενέτειναν τη στρατιωτικοποίηση και τη κούρσα του ανταγωνισμού, οδηγώντας τους εργατες πρώτα στις λαϊκές δημοκρατίες και μετά μέσα στη Ρωσσία στην εξαθλίωση.

Ο ΣΤάλιν γνώριζε πολύ καλά τι σημαινει στρατιωτικοποίηση για το λαό. Ο,τι οδηγει στην εξαθλίωση του λαού. Αυτα ειναι δεδομένα για κάθε μαρξιστή.

Γι αυτό και έβγαλε το σύνηθημα της ειρηνικής συνύπαρξης ενάντια στα ψυχροπολεμικά επιθετικά των αμερικανών ιμπεριαλιστών. Το σύνθημα αυτό το εξηγεί αναλυτικά στο Μάο , όταν του λέει ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε δεκαετίες χωρίς σοβαρή πολεμική σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστές, οικοδομώντας το σοσιαλισμό και το κομμουνισμό. Αυτό που χρήζει τώρα ειναι να αναπτύξουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις και σοσιαλιστικές παραγωγικές μας σχέσεις.
Ο Στάλιν γνώριζε ότι τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα θα έκαναν την εμφανισή τους μαζικά στον λεγόμενο 3ο κοσμο, και οτι το σοσιαλιστικό μπλοκ θα ειχε καταλυτική επιρροή, επίδραση πάνω τους. Επιπλέον σε Γαλλία, Ιταλία, με συνεπή επαναστατική πολιτική και τακτική, τα αστικά κόμματα αργά ή γρήγορα θα ξέφτιζαν και η ηπειρωτική ευρώπη θα γινόταν ολη σοσιαλιστική.

Αυτα ομως δεν έγιναν ποτέ, γιατί ανέλαβαν οι ρεβιζιονιστές μετά το θάνατο του ΣΤάλιν. Κι αυτοι ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα τις στροφής έπαιξαν πολλά ρόλο.
Κατά βάση υπήρχε έτσι κι αλλιώς μια δεξιά στροφή στο ΚΚΣΕ σχεδόν από πάντα, η οποία περίμενε την σωστή στιγμή. Αυτή ήρθε με τον θάνατο του Στάλιν και με την μεταπολεμική κατάσταση που χαρακτηρίστηκε από την υποτίμηση της δύναμης του ιμπεριαλισμού στην βάση της αλλαγής των συσχετισμού υπέρ του σοσιαλισμού.
Όλα αυτά μαζί με την απώλεια των πιο πρωτοπόρων μελών και στελεχών στον πόλεμο, με την υπερτίμηση της δύναμης του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, οδήγησε στο να πέσουν οι ιδεολογικές και οι προπαγανδιστικές άμυνες απέναντι στον εχθρό, ενώ ο εχθρός έκανε το ακριβώς αντίθετο παντού!

Μετά ήρθαν και τα προβλήματα της επέκτασης της κοινωνικής ιδιοκτησίας η οποία δεν προχώρησε σε όλη την αγροτική παραγωγή, τα οποία όμως "λύθηκαν" με την επέκταση της αγοράς, λόγο και έλλειψης εμπειρίας σε αυτό το θέμα, αλλά και λόγο των παραπάνω, που ώθησαν σε αυτή την "λύση" και όχι στην επέκταση και ισχυροποίηση του κεντρικού σχεδιασμού και της οργάνωσης της οικονομίας.

Ο λαός τέλος να θυμίσω ότι ήθελε την περεστρόικα επειδή διαφημιζόταν σαν πιο πολύ σοσιαλισμός... Το αδυνάτισμα της απόκρουσης της αστικής προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα (παλλαϊκό κράτος, ειρηνική συνύπαρξη κλπ.) και η συνθηκολόγηση απέναντι της με την γκλασνόστ, είχε σταδιακά αδρανοποιήσει τον λαό, ο οποίος δουλεύοντας σε ένα νέο επίπεδο που ανταμειβόταν με βάση την παραγωγή της επιχείρησης του όπως ειπώθηκε, είχε χάσει επαφή με το συμφέρον του και με την πραγματική κατάσταση!
Στην ουσία έγινε ότι θα γινόταν στον καπιταλισμό, άμα η αστική τάξη αποφάσιζε να αυτοκτονήσει, και να αφήσει τα συνδικάτα και τις οργανώσεις των εργατών να αλωνίζουν και να κάνουν ότι θέλουν μέχρι το τέλος! Με λίγα λόγια έγινε ότι θα γινόταν αν η αστική τάξη ξέχναγε ότι έχει έναν θανατηφόρο αντίπαλο!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η θέση οτι το 20ο συνέδριο ήρθε ουρανοκατέβατο δεν είναι κομματική θέση. Το ΚΚΕ αναγνωρίζει την αρχή του προβλήματος τη περίοδο μετά το ΒΠΠ με την συζήτηση αγοραίων-αντιαγοραίων. Το 56 ήταν απλά η κεφαλαιοποίηση της στροφής.


ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

O Σταχανωφισμος ηταν ακριβως αυτο που περιγραφω και καμμια σχεση δεν ειχε με τευλορισμους κλπ . Περιεγραφε τον πρωτοπορο απολυτα συνειδητο εργατη που εχει στα χερια του μεσα παραγωγης ,εξουσια ,οικονομια και καθοδηγει την κοινωνια προς τον κομμουνισμο .Ηταν το παραδειγμα που εδινε στην κοινωνια ο ΜΙΑ κοινωνια μπροστα ανθρωπος νεου τυπου που την αναπτυξη ,εξελιξη και προοδο της εργασιας του την καταλαβαινε ΜΕΣΑ στη γενικοτερη αναπτυξη ,εξελιξη και προοδο της κοινωνιας η οποια θα ωφελουσε κι αυτον και τα παιδια του αυριο και οχι μεσα στα στενα τοπικα ορια του Σοβιετ του .ΚΑΙ ο Σταχανωφισμος εχει διαστρεβλωθει επαρκως ,οπως και ολη η περιοδος Σταλιν ...."- Εγώ εννοώ τη χώρα μας και σεις μιλάτε για μένα..." ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ Ο ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΣ :
http://laikhexousia.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1175.html

Οσον αφορα τον "αυταρχισμο" ....ε ναι η δικτατορια του προλεταριου ειναι λιγακι ΖΟΡΙΚΗ κατασταση για τους αστους και μικροαστους μεχρι να ΣΤΡΩΣΟΥΝ κοινωνικα και να ξεκοψουν απο το ΕΓΩ

"Σταλινικος" ηταν ο Ζουκωφ σφε "ρα" ...Σταλινικος ως τον θανατο
http://laikhexousia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8418.html

(Ζητω συγγνωμη για τα δυο αρθρα απο τον διαχειριστη του μπλοκ για την χρησιμοποιηση τους αλλα δεν τα ειχα προχειρα απο αλλου. Δεν εγινε για αυτοπροβολη . Εξ αλλου ουτε εγω το εχω για εμποριο το μπλοκ -διαφημισεις- αλλα για προπαγανδα και διαδοση της γνωσης και της κομματικης πολιτικης )


Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε Ζουκοφ, ο Ζουκοφ δεν ήταν σταλινικος, δυστυχώς. Ο Χρουτσοφ τα βρήκε μαζί του για να ριξουν τον Μπέρια μετά την "εξέγερση" στο Βερολίνο. Οι πάντες τότε συναίνεσαν στην πρωτοβουλιακή κινηση Χρουτσοφ, και Μολότοφ και Μαλένκοφ.
Το ερώτημα ειναι γιατί; Κανεις δεν εχει δώσει σαφή απάντηση σε αυτό. Γιατι έριξαν τον Μπέρια. Ο Χρυτσοφ υποστήριζε επί Μπρέζνιεφ οτι ο Μπερια ειχε δολοφονήσει τον Στάλιν. Ποιος ξέρει. Ο Μολότοφ στις ύστερες συνεντεύξεις του έλεγε οτι ο Μπερια ήταν οπορτουνισταρος και έπρεπε να τον ρίξουν γιατί ειχε υπερεξουσίες κτλ...

Ο Ζούκοφ ξαναχτύπησε το 57, οταν χτύπησε τους "αντικομματικούς" φερόμενους ως σταλινικους..

Απλως εχεις υπόψη σου τα κειμενα του Ζουκοφ που ξεπατώνουν το Χρουτσοφ οσον αφορά την συνεισφορά του ΣΤάλιν στην οργάνωση του ΒΠΠ και την οργάνωση του κοκκινου στρατού.

αλλα η αλήθεια ειναι ότι ο Ζουκοφ οπως και κάθε στρατηγος και καραβανάς στην ΕΣΣΔ ειχε ενα χαλινάρι πάνω του, τη σοβιετική εξουσία. Ηθελε ελευθερία, ελευθερία να δουλεύει οπως στις ΗΠΑ και στας Ευρώπας. Ο Χρουτσόφ και οι ρεβιζιονιστές του Λένινγραντ (οι αγοραίοι που ειπε καποιος πιο πάνω) του το επέτρεπαν αυτό.

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΟΧΙ

ετσι κάπως αρχισε η στρατιωτικοποίηση στη Ρωσσία.
_____________________

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Το 57 ο Ζουκωφ παυθηκε για ΠΑΝΤΑ πως οργανωσε πογκρομ ? Εξ αλλου το 69 τα λεει ΟΛΑ στο βιβλιο του ...για την στρατοκαυλη συντεχνια εγραψα κι εγω ,αλλα κι εκει η μη εφαρμογη των κομμουνιστικων αρχων των Σοβιετ (εκλογη και αξιολογηση ανωτερων απο το στρατευμα κλπ) επαιξε το ρολο του .Κι ενταξει ΔΕΝ μπορουσε να γινει μεσα στην καψα του πολεμου αλλα γιατι σταματησε να γινεται και μετα ?

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΕΪ ΣΤΑΧΑΝΩΦ.
Vagelis,
νομίζω (πιθανολογώ) σε έχει επηρεάσει μια εντελώς οπορτουνιστική ταινία εποχής '70 "Ο άνθρωπος από μάρμαρο" λεγόταν, αν δεν έχω μπερδέψει τους τίτλους. Παρουσίαζε τον Σταχανοβισμό όπως τον βλέπεις εσύ, μόνο, που ήταν τελείως συκοφαντική και συνειδητή παραποίηση της αλήθειας.
Το μόνο κοινό, που είχαν ο Σταχανοβισμός με τον Τεϋλορισμό, ήταν πως και τα δύο αυτά (δεν μπορώ να τους αποδώσω κοινό γένος, ήταν τελείως ασύμβατες έννοιες) αποσκοπούσαν άμεσα στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας. Αυτό δεν ήταν επιλογή του Σοσιαλισμού - ήταν, από πλευράς Σοσιαλισμού, αναγκαιότητα της θανάσιμης πάλης των δύο κόσμων. Αν δεν υπήρχε η πάλη, η αύξηση της παραγωγικότητας στον Σοσιαλισμό θα είχε άλλο χαρακτήρα δεν θα ήταν καταναγκασμός, θα ήταν ζήτημα εσωτερικής έφεσης του Εργάτη, που θα μετασχηματιζόταν σιγά-σιγά σε εθελοντή Δημιουργό. Κι αυτό ήταν και η Αφετηρία και η κεντρική ιδέα του Σταχανοβισμού.
Λόγω επαγγέλματος έχω διδαχτεί τον Τεϊλορισμό. Είναι μια τεχνική μεθοδολογία, ένα σύνολο από κανόνες, για την αξιοποίηση των φυσικών δυνατοτήτων του "καπιταλιστικού" εργάτη, που τον αντιμετωπίζει σαν αντικείμενο. Mετράγαμε π.χ. το μήκος των χεριών του, την ταχύτητα των αντιδράσεών του κλπ. Του επιβάλαμε κάποιες πρακτικές, π.χ. "μη σκύβεις να μαζεύεις τις βίδες, που σου πέφτουν", με αποκλειστικό γνώμονα την βέλτιστη αξιοποίηση του κεφαλαίου στη μονάδα του χρόνου. Ο Τεϊλορισμός ήταν ένας απάνθρωπος καταναγκασμός και στον σκοπό αλλά και στην υφή του.
Το εντελώς αντίθετο ήταν ο Σταχανοβισμός. Ξεκίνησε σαν ιδέα και πρωτοβουλία ενός σκεπτομένου κομμουνιστή εργάτη, που έβαλε εθελοντικά το μυαλό του να δουλέψει πρωτοποριακά, αχρηστεύοντας νόρμες και κανόνες. Ο Σταχάνωφ ξευτίλισε κυριολεκτικά (εμάς) τους μηχανικούς, όταν με μια ιδιοσυσκευή δικής του έμπνευσης και κατασκευής (κάτι σαν αερόσφυρα, αν καλά θυμάμαι) έβγαλε με την ομάδα του 104 τόννους εξόρυγμα (κάρβουνο;) στη βάρδια, αντί των ...8 τόννων του πλάνου! Αυτό ήταν το πνεύμα του Σταχανοβισμού: Η ανάπτυξη της πρωτοπόρας δημιουργικότητας του εθελοντή εργάτη για την αύξηση της παραγωγικότητας της κοινωνικής εργασίας μέσα από την ανάπτυξη της προσωπικότητας του σαν υποκειμένου της συνειδητής εργασίας.
Ο Τεϊλορισμός κάνει τον εργάτη αντικείμενο-μηχανή παραγωγής. Ο Σταχανοβισμός είναι η ανύψωση του εργάτη σε υποκείμενο της παραγωγής.
Ο Τεϊλορισμός ήταν στυγνή μεθοδολογία επιστημονικής εκμετάλλευσης του εργάτη.
Ο Σταχανοβισμός ήταν πρώτα απ' όλα εθελοντικό Κίνημα, η Επανάσταση μέσα στο σοσιαλιστικό εργοστάσιο, που σκοπό είχε ΚΑΙ να το αλλάξει από χώρο καταναγκασμού, που το παρέλαβε, σε χώρο δημιουργίας και καταξίωσης.
Αλλά και στο κοινό, που συναντιώνταν, ο Σταχανοβισμός με τον Τεϊλορισμό, την μονοδιάστατη παραγωγικότητα, η σύγκριση ήταν καταθλιπτική σε βάρος του δεύτερου.
Κανένας Τεϊλορισμός δεν μπορούσε να πλησιάσει αυξήσεις σαν του κλάσματος 104/8, δηλαδή ~ 1300% μέσα σε ..μήνες! Ετσι κέρδισε ο Σοσιαλισμός την Μάχη της Εκβιομηχάνισης, έτσι κάλυψε τα, κοντά ...200, χρόνια, που τον χώριζαν από τον Καπιταλισμό, μέσα σε μόλις τρία πεντάχρονα, έτσι κέρδισε τον Β' ΠΠ, την ώρα, που ο Καπιταλισμός με τα δεκανίκια του Τεϊλορισμού αγκομαχούσε.
Ο Σταχανοβίτης είναι εν σπέρματι ο Νέος Ανθρωπος που δημιουργεί ο Σοσιαλισμός.
Να προσθέσω, πως πολύ αργά, γύρω στο 1980-τόσο, ξυπνήσανε οι "δυτικοί" και ξεκίνησαν από την Ιαπωνία, νομίζω, να προσπαθούν ένα είδος απομίμησης του Σταχανοβισμού, με τους λεγομένους "κύκλους ποιότητας". Αλλά ο Σταχανοβισμός είναι ένα λουλούδι, που θέλει σοσιαλιστικό χώμα για να ανθίσει. Στο καπιταλιστικό ξεραίνεται.
Ο Σταχανοβισμός πολεμήθηκε με την ίδια λύσσα, που πολεμήθηκε και ο Στάλιν, γιατί ήταν η απτή έκφραση του Θριάμβου των Νέων Ιδεών πάνω στην κοινωνία του Ζόφου, που σήμερα δυστυχώς κυριαρχεί.
Ψάχτο το θέμα, έξω από τα τενάγη της κεφαλαιοκρατικής προπαγάνδας και των οπορτουνιστών χατζηαβάτηδων και θα μείνεις έκθαμβος από τις κρυμμένες ταξικές αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

και μιας και ψάχνετε την αλήθεια. Ελα αλλη μια αποκλειστικότητα για το σφυροδρέπανο

Το κλειδί της ρεβιζιονιστικής πορείας, βρίσκεται ΜΑΛΛΟΝ εδώ:
http://www.komep.gr/2003-teyxos-2/epistoles-ton-stalin-kai-molotof-stoys-gioygkoslaboys-kathodhghtes

Οι Στάλιν - Μολότοφ αναφέρονται στις συναντήσεις που ειχαν κλιμακια των γιουγκοσλάβων με τη καθοδήγηση του κόμματος στο Λένινγκραντ. Μετά από 1 χρονο τα στελέχη του Λένινγκραντ διώκονται (μαζικοι εκτοπισμοι, φυλακισεις, και τουφέλι στα κεφάλια). Απ' ότι εχω βρει ως τώρα επίσημα ανακοινώθηκε ότι οι κύριοι αυτοι μαζι με άλλους (Βοζενσένσκι) που έκαναν κουμάντο στο κομμισαριάτο οικονομιας παραποιούσαν στοιχεια του κρατικού προΫπολογισμου και θαρρω και για παράδοση στοιχειων σε ξενες μυστικες υπηρεσίες. Ειναι η υπόθεση Λένινγκραντ. Και μετά την υπόθεση Λένιγκραντ ξεκινάει το κυνήγι σε όλες τις λαϊκές δημοκρατίες για όσους είχαν νταραβέρια με βρετανούς και τιτοϊκους.

Οταν ο Χρουτσόφ ανέβαλε το 54 την εξουσία του κόμματος μετά τη διαγραφή και εκτέλεση Μπέρια και τον υποβιβασμό του Μαλένκοφ (και οι δυο χρεώθηκαν την "εξέγερση" στο Βερολίνο, γιατί είχαν ζητήσει από την ηγεσία του ΓΛΔ, να σταματήσουν την σοσιαλιστική εκβιομηχάνιση και τον εξοπλισμό της ΓΛΔ), επανέφερε τα φυλακισμένα στελέχη του Λένινγκραντ στη θέση τους. ΣΤο 20ο Συνέδριο , στο γνωστό λόγο του ο Χρουτσόφ, αναφέρεται ΡΗΤΑ στην υπόθεση Λένινγκραντ ως ένα από τα "σταλινικά εγκλήματα". ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ο Χρουτσόφ τα βρήκε ξανά με τον Τίτο το 54 και απέδωσε την ρήξη ΕΣΣΔ-Γιουγκοσλαβίας, σε παραποιημένα έγγραφα του ...πράκτορα... Μπέρια :-).
Το πιάσατε;


διαβάστε το παρακάτω αποσπασμα της επιστολής ΣΤάλιν-Μολότοφ στους Γιουγκοσλάβους, τα λέει όλα
....
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτιες ανόητες κατηγορίες ενάντια σε Σοβιετικούς συναντάμε μόνο στη Γιουγκοσλαβία. Μας φαίνεται ότι σκαρφίστηκαν αυτές τις άσχημες κατηγορίες ενάντια στους Σοβιετικούς για να δικαιολογήσουν τη δραστηριότητα των οργάνων ασφαλείας της Γιουγκοσλαβίας που διενεργούν έρευνες για τους Σοβιετικούς πολίτες στη Γιουγκοσλαβία.
Είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι οι Γιουγκοσλάβοι σύντροφοι που έρχονται στη Μόσχα συνήθως ταξιδεύουν τελείως ελεύθερα στις πόλεις της ΕΣΣΔ, συναντούνται με τους ανθρώπους μας, συναναστρέφονται ελεύθερα μαζί τους. Δεν υπήρξε περίπτωση που η κυβέρνηση της ΕΣΣΔ να τους περιόρισε. Στην τελευταία του επίσκεψη στην ΕΣΣΔ ο σύντροφος Τζίλας, όντας στη Μόσχα, έφυγε για μερικές ημέρες στο Λένινγκραντ για να συζητήσει με τους Σοβιετικούς συντρόφους. Σε αντιστοιχία με το γιουγκοσλαβικό σχήμα συμπεριφοράς, στοιχεία για την κομματική και κρατική δουλιά μπορείς να πάρεις μόνο από τα καθοδηγητικά όργανα της ΚΕ του κόμματος και της κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά ο σύντροφος Τζίλας συγκέντρωσε στοιχεία όχι απ’ αυτά τα όργανα της ΕΣΣΔ, αλλά από τα τοπικά όργανα της Οργάνωσης του Λένινγκραντ. Με το τι έκανε εκεί ο σύντροφος Τζίλας, τι στοιχεία συγκέντρωσε δε θεωρήσαμε σκόπιμο να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα. Σκεφτόμαστε πως δε συγκέντρωσε στοιχεία για την αγγλοαμερικανική ή τη γαλλική κατασκοπεία αλλά για τα καθοδηγητικά όργανα της Γιουγκοσλαβίας. Και αν είναι έτσι, δε βρίσκουμε κάτι το μεμπτό, καθώς σε αυτά τα στοιχεία οι Γιουγκοσλάβοι σύντροφοι μπορούν να βρουν πολλά χρήσιμα. Ο σύντροφος Τζίλας δεν μπορεί να πει ότι τον περιορίσαμε.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
φιλε Ζούκοφ το 57 ο real Ζουκοφ περικύκλωσε το πρεζίντιουμ (ΠΓ), στο οποίο οι Μαλένκοφ, Μολότοφ προσπάθησαν να διαγράψουν τον Χρουτσόφ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Party_Group

Ο Χρουτσόφ προσπάθησε με τη βοήθεια του Ζουκοφ να στήσουν ολομέλεια της ΚΕ, και με διευρυμένη δική τους σύνθεση να διαγράψουν τους Μαλένκοφ, Μολότοφ. Αυτη ειναι η πραγματικότητα.

Ο Χρουτσόφ αφού σταθεροποίησε την εξουσία του διαγράφοντας τους φερόμενους σταλινικούς, συγκρούστηκε με το Ζούκοφ.

during the stormy meeting of the Central Committee, Zhukov - a man of immense prestige given his role in the war and his reputation of fearlessness even in the face of Stalin's anger - delivered a bitter denunciation of the plotters, accusing them of having blood on their hands over Stalin's atrocities. He went further still saying that he had the military power to crush them even if they did win the vote and implied he would be able to have them all killed, but the triumphant Khrushchev rejected any such move.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αρκει να τα δούμε κατάματα και να αφήσουμε τις ιδεοληψίες.

ΣΤους πρώτους μήνες του πολέμου 500.000 από τα πιο διαλεκτά , εκλεκτά στελέχη και μέλη του κόμματος θυσιάστηκαν για να σταθεροποιηθεί το μέτωπο έξω από τη Μόσχα. ANYΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για το κόμμα. Στο 19ο Συνέδριο η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος ειχε λιγότερο από 10 χρόνια ένταξη και πείρα!!!

Οποιος ειναι λενινιστής αντιλαμβάνεται αμέσως, ότι η συνείδηση έρχεται απ' έξω στο αυθόρμητο κινημα της εκβιομηχάνισης , και ότι και το ίδιο το αυθόρμητο εχει τα σκαμπανεβάσματά του . Ειναι αστείο να μιλάνε κάποιοι γιατί δεν ανέλαβαν πρωτοβουλίες τα σοβιέτ. Το ζήτημα ειναι τι έκανε η ηγεσία. Και η ηγεσία ειναι ολοφάνερο ότι στη δεύτερη μεγαλύτερη κομματική επιτροπή, σε αυτή του Λένινγκραντ ήταν ΚΑΡΑΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ του κερατά. Οσο ζούσε ο μεγάλος Ιωσήφ, κανεις από δαύτους δεν ειχε καθοριστικό πεδίο δράσης για την δράση της ΕΣΣΔ, κάναν ομως ύπουλη υπονομευτική δουλειά, παίζοντας με τους γιουγκοσλάβους και άλλους στις ανατολικές χώρες. Η επιτροπή του Λένινγκραντ ειχε και μεγάλο κύρος στο κόμμα λόγω ακριβώς της πολιοκρίας του Λένινγκραντ που κράτησε μήνες.

Για το στρατό που λες Ζούκοφ, οι καραβανάδες με πρώτο τον Τουχασέφσκι ποτέ δεν εκτίμησαν το θεσμό των πολιτικών επιτρόπων. Γι αυτό και δεν ειχαν πρόβλημα το Μάη του 1937 να επιχειρήσουν πραξικόπημα. Τους πρόλαβε ομως ο Στάλιν και τους διέλυσε. Το 1937-1938, ειναι οι μεγάλες εκκαθαρίσεις που πυροδοτούνται από αυτο το γεγονός.

δειτε εδω
https://athens.indymedia.org/post/1546653/
τα έχουμε γράψει αναλυτικά.

Επιπλέον ο σύγχρονος στρατός λέει ο Στάλιν στα στελέχη της ΓΛΔ το 1952 (δειτε το ίδιο λινκ) βασίζεται στις μηχανές όχι στη μανιφακτούρα, χρειάζεται στελέχη που να ξέρουν από παραγωγή, μηχανήματα κτλ... Χρειάζεται και το μηχανικό, και το ΣΕΜ, και όλα τα σώματα. Αυτά περί "ελέγχου των σοβιετ" από τα κάτω του στρατού ειναι χαζομάρες.

Η σοβιετική εξουσία ήξερε να ελέγχει μια χαρά τους καραβανάδες με πολλούς τρόπους.

_______________________________________________________

ο τεϋλορισμός και οι μηχανές χρησιμοποιούνται προοδευτικά στο σοσιαλισμό. Οι μηχανές μπαίνουν στη παραγωγή στον καπιταλισμό όταν εξασφαλίζουν το μέγιστο κέρδος στον καπιταλιστή (το εχει αποδειξει ο Μαρξ), δημιουργώντας πάντα πλεονάζοντες ανέργους (τμήμα του μεταβλητού κεφαλαίου αντικαθίσταται από το σταθερό κεφάλαιο, πάλι το έχει αποδειξει ο Μαρξ).
Στο σοσιαλισμό οι μηχανές μπαίνουν στην παραγωγή χωρίς να χάνονται δουλειες, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ επιδιώκεται το μέγιστο κέρδος στην κάθε επιχειρησςη. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Οι μηχανές μπαινουν για να αυξηθει , επεκταθεί η παραγωγή, να αποκτήσει η χώρα ανεξαρτησία, κτλ..., να υπάρξουν δουλειές.
Η συσσώρευση από όλη την υπόλοιπη οικονομία μπορει να καλύπτει τη χασούρα στην αρχή, και μετά τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στη βιομηχανία μέσων παραγωγής.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Αυτα γίνοταν επί Στάλιν. Οι ρεβιζιονιστές ομως ακολούθησαν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα στη βιομηχανία ειδών κατανάλωσης.

ΕΤσι ,οι ρεβιζιονιστές ξεπάτωσαν άμεσα πρώτα τις λαϊκές δημοκρατίες, που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΑΡΑ δεν ήταν ανεξάρτητες οικονομικά από τη Ρωσσία. Ο Στάλιν πιεζε τους πάντες να χτίσουν τη δική τους βιομηχανια μέσων παραγωγής, γιατί ήταν ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ, γιατι γνώριζε τις δυσκολίες, γιατί ήξερε ότι χωρις οικονομική ανεξαρτησία οι λαϊκές δημοκρατίες θα ήταν έρμαιο στο χέρι του κάθε μελλοντικού κατεργάτη Τίτο. Ούτε τον Μάο εμπιστευόταν. Γι αυτό και ο ίδιος ο Μαο ως καραρεβιζιονιστής και αυτός πολύ αργότερα έγραφε μαλακιες για τον Στάλιν. Ο ίδιος ο Μαο εχει γράψει εκ των υστέρων οτι ο ΣΤάλιν φοβόταν οτι οι κινέζοι θα ακολουθούσαν το δρόμο των γιουγκοσλάβων !!

Ετσι λοιπόν η ρεβιζιονιστική πολιτική ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ στις λαϊκές δημοκρατίες. Ο λαός των χωρών αυτών γρήγορα υπέφερε. Μετά αφού τσάκισαν τις χώρες αυτές, ξεπάτωσαν και το προλεταριάτο της Ρωσσίας. Και το 80, όταν το συνάλλαγμα λόγω τς πετραλαϊκής κρίσης της δεκαετίας του 70 ειχε εξανεμιστεί (η ρωσσία ήταν πετρελαιοπαραγωγός χώρα και επωφελήθηκε της τρομακτικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου τη δεκαετία του 70) ήρθε η γκλαζνοστ, η περεστροικα και το τέλος του κρατικου καπιταλισμού.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
δειτε και εδώ
http://soviethistory.msu.edu/1954-2/succession-to-stalin/

Stalin’s lying-in-state in the Kremlin was the occasion for tens of thousands of grief-stricken Soviet citizens to crowd into the center of Moscow. In the chaos, many were crushed to death. Even as Stalin lay dying, the party’s Presidium, an enlarged body that had replaced the Politbiuro at the Nineteenth Congress in October 1952, met to decide who would exercise ultimate authority. Three individuals emerged as part of what was described as a “collective leadership”: Georgii Malenkov, who had given the all-important general report to the Nineteenth Congress, was appointed chairman of the Council of Ministers; Lavrentii Beria, Malenkov’s erstwhile ally, remained in charge of the secret police; and Nikita Khrushchev, secretary of the Moscow party organization, was made the top secretary of the Central Committee. Each of them had fallen into disfavor with Stalin at one time or another since the end of the Second World War. Now they were faced with the awesome task of leading the country in his absence.

In the weeks that followed, Beria emerged as the one who was most anxious to depart from previous policies. He sought to scale back grandiose construction projects, advocated the release from prison and exile of all but “especially dangerous state criminals,” denounced the so-called Mingrelian Affair in Georgia over which he reasserted his control, and argued for a unified and neutral Germany. Alarmed at Beria’s growing prominence and control of the police, Khrushchev conspired with Malenkov and several other presidium members to arrange for Beria’s arrest at the hands of the military. This plot was sprung on Beria on June 26, 1953. Accused of “criminal, anti-party and anti-state activities,” Beria was secretly tried and executed on December 24, 1953.

In the meantime, Malenkov had launched his “New Course” which stressed consumer goods production, a shift in policy that was considerably more radical than Khrushchev’s emphasis on the parallel development of heavy and light industries. Malenkov also pushed through an important initiative in collective farm policy which resulted in reducing tax payments by peasants of up to fifty percent. But Khrushchev also fancied himself an expert on agricultural policy, and in early 1954 got the party behind his program to develop millions of new, “virgin” lands in the Volga region, western Siberia, and northern Kazakhstan. The early success of the Virgin Lands scheme and the alliances that Khrushchev forged with key party figures such as Anastas Mikoian and Nikolai Bulganin as well as Marshal Georgii Zhukov, the new Defense Minister, strengthened his position to the point where Malenkov became isolated and was forced to resign as prime minister on February 8, 1955. In short, Khrushchev won the battle over Stalin’s succession by reviving the party apparatus and reasserting its control over the state ministries, the military, and the new Committee for State Security (KGB).

________________________________________________

κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Δυστυχώς οι Μαλένκοφ, Μολότοφ δεν ακολούθησαν ούτε κατά διάνοια τις υποδειξεις του ΣΤάλιν. Εκαναν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που προέβλεπαν τα σταλινικά πεντάχρονα, οι στρατηγικές υποδειξεις στις λαικές δημοκρατίες και βέβαια το τελευταίο έργο του μεγάλου τα οικονομικά ζητήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Στρατάρχη,
εξαιρετική η ανάρτησή σου με τον Σταχάνωφ, που δεν την ήξερα. Μου ξαναθύμισες λεπτομέρειες αλλά έμαθα και νέα πράγματα σχετικά, γιατί δεν είχα τύχει να διαβάσω ποτέ αυτοβιογραφικό του ίδιου του Α. Σ..
Ας βλέπουν οι νεώτεροι, πως συκοφαντήθηκε μια κοσμογονία και πως με την ευπιστία τους δένουν οι ίδιοι τις αλυσσίδες τους.
Θα συνιστούσα σε πολλούς, σε διακοπές κλπ., να διαβάσουν και το μυθιστόρημα "Οι Ζούρμπιν" της Σ.Ε., που αναφέρεται επίσης στην ζωή σταχανοβιτών μεταλλεργατών ναυπηγείων.
-----------------
Για τον Ζούκωφ, είναι αλήθεια πως τον τουμπάρανε οι παμπόνηροι πολιτικάντηδες το '56, αλλά η συμβίωση δεν κράτησε πολύ, και οι ίδιοι τον διώξανε, όταν κατάλαβαν ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας αμετανόητος "σταλινικός", που δε θα γινόταν ποτέ άβουλο όργανό τους. Εκεί γύρω στα μέσα του '60, και εδώ σε μας, οι εδαϊτες με ζέση συκοφαντούσαν τον Ζούκωφ σαν "σταλινικό" και "μπράβο στον Κρούστσεφ, που τον απομάκρυνε". Αρα...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κουϊντο, άρχισες πάλι τις πασόκικες μαλακίες;
Η "οικονομική ανεξαρτησία" είναι μικροαστική φαντασίωση και καθόλου μ/λ οικονομική πολιτική. Οι βλακείες του Χότζα.
Το Συμβούλιο Οικονομικής Αλληλοβοηθείας (ΚΟΜΕΚΟΝ), δεν ιδρύθηκε για την ..ανεξαρτητοποίηση(;!;!) των Λαϊκών Δημοκρατιών από ...αναμεταξύ τους(!!), αλλά για την ανεξαρτητοποίησή τους από την ιμπεριαλιστική "Δύση", μέσα από την ανάπτυξη του Σοσιαλιστικού Καταμερισμού της Εργασίας και την ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών ισότιμης συνεργασίας αναμεταξύ τους.
Κι έτσι έγινε, και γινόταν μέχρι και το '85, έστω και με τις γνωστές δυσλειτουργίες.
Ο προσανατολισμός ήταν σωστός.
Ετσι βρέθηκε η αγροτική Βουλγαρία να είναι εξαγωγική βιομηχανική δύναμη, έτσι βρέθηκε η ΓΛΔ, από πρώην αγροτική-φεουδαρχική Πρωσσία να είναι το υπ' αριθ.1 βιομηχανικό κράτος στον κόσμο με ειδίκευση σε εργαλειομηχανές υψηλής ακριβείας, εξοπλισμό ορυχείων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ. Ποιά "εξάρτηση από την ...Ρωσσία(!)" και οακκείτικες μπούρδες. Μόνος σου λες άλλωστε ότι η "Ρωσσία" (Σοβιετική Ενωση ήταν...) παρείχε τις πρώτες ύλες, άνθρακα, πετρέλαιο, χάλυβα, αλλά και σιτάρι κ.α. Ποιός "κρατικός καπιταλιστής" θα επεφύλασσε για τον εαυτό του τέτοιο ρόλο στα πλαίσια μιας διακρατικής οικονομικής συνεργασίας, ενώ θα παραχωρούσε στους "υποτελείς" του καίριους τομείς της βιομηχανίας μέσων παραγωγής;
Σε λίγο θα μας βγάλετε πασόκο και τον Στάλιν!

Ανώνυμος είπε...

el quinto

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
http://www.britannica.com/event/Leningrad-Affair
κοπιάρω από Μπριτάνικα. Οι απολογητές των ιμπεριαλιστώ αποδίδουν τη σύγκρουση σε ενδο-κομματικό φραξιονιστικό αγώνα και στη...ζηλοφθονία του Στάλιν στα...νεότερα στελέχη, οτι μαλακιες δηλαδή έγραφαν για τη δήθεν δολοφονία του Κύροφ από τον Στάλιν.

Παπάτζες ως συνήθως. Η σύγκρουση ειχε να κάνει με την οικονομική πολιτική της ΕΣΣΔ πρώτα και κύρια και με ύπουλο διαβρωτικό, υπονομευτικό και πρακτόρικο παιχνίδι στελεχών της κομματικής επιτροπής του Λένινγρκαντ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΟΛΟΤΟΦ-ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥΣ.

Leningrad Affair, (1948–50), in the history of the Soviet Union, a sudden and sweeping purge of Communist Party and government officials in Leningrad and the surrounding region. The purge occurred several months after the sudden death of Andrey A. Zhdanov (Aug. 31, 1948), who had been the Leningrad party boss as well as one of Joseph Stalin’s most powerful lieutenants in the postwar period. The purge, which also affected the leadership of the Russian Soviet Federated Socialist Republic, resulted in the execution and imprisonment in labour camps of thousands of party officials, managers, and technical personnel, most of whom were associates and followers of Zhdanov. Although the actual motivation for the purge is still unknown, it probably climaxed a struggle for power within the party between the Georgy M. Malenkov–Lavrenty P. Beria faction on the one hand and the by-then leaderless Zhdanov faction on the other.

Among those executed during the Leningrad Affair were Nikolay A. Voznesensky (Politburo member and head of the State Planning Commission), his brother Aleksandr A. Voznesensky (minister of education of the Russian S.F.S.R.), Aleksey A. Kuznetsov (Central Committee secretary responsible for state security organs), Pyotr S. Popkov (first secretary of the party organization in Leningrad), and Mikhail N. Rodionov (chairman of the Russian S.F.S.R. Council of Ministers).

Though never officially announced or acknowledged, the purge was mentioned by Nikita S. Khrushchev in his secret speech to the party’s Central Committee in February 1956. At that time, Khrushchev noted that the charges of treason and conspiracy levied against the victims of the purge had been fabrications. He charged that Lavrenty P. Beria, the late chief of security police, and V.S. Abakumov, minister of state security (1947–51), had been responsible for making up the cases against Zhdanov and his followers and for convincing Stalin of the authenticity of the accusations. In July 1957, Khrushchev further identified Malenkov as “one of the chief organizers” of the purge. Abakumov was executed in December 1954 for his role in the affair, and Khrushchev effectively exploited Malenkov’s involvement to consolidate his own hold on the party leadership. There is some creditable speculation that Stalin himself not only sanctioned the purge but actively participated in it because of his paranoid suspicion and jealousy of the rising young leaders of the Leningrad party faction.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ποια ανεξαρτησία ρε Σεκτάρ μας δουλεύεις;
Ο Χότζα ποτέ δε φρόντισε μονος του να φτιάξει ανεξάρτητη βιομηχανία. Ο Στάλιν τον πίεζε , όπως πίεζε και τους πάντες, βλέπε Κίνα. Για δειτε τι προγράμματα βάζει σε ΓΛΔ και ΟΥγγαρία.
Οι Μαλένκοφ, Μπέρια τα άλλαξαν. Ο Χρουτσόφ συγκρούστηκε με το Μάο, γιατί ο πρώτος τα ειχε βρει με τους Ινδούς, ενώ η Ινδία βρισκόταν σε σύγκρουση με την Κίνα για τις σφαίρες επιρροής στις γύρω χώρες. Εδώ έγινε και ολόκληρη πολεμική σύρραξη μεταξύ τους.

Προφανως λες χαζομάρες για την ανατολική Γερμανία. ΣΤη Γερμανια δεν υπήρχε μονο η βιομηχανία του Ρουρ (που ήταν οντως η σημαντικότερη βιομηχανική ζώνη), παντού υπήρχε βιομηχανία. Αυτή που ήθελαν να ξεπατώσουν οι αμερικανοι με τους βομβαρδισμούς στη Δρέσδη π.χ. κι αλλου.

οσο για τις ¨"μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις" Ρουμανίας, Βουλγαρίας, άστα, μέσα ο πληθυσμός ζούσε αστα να πάνε το 60-70, ολα διοχετεύονταν στις εξαγωγές. Πες μας τώρα ότι στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία τη δεκαετία του 60 ειχαν... σοσιαλισμό. Γελάνε και οι πέτρες.

Vangelis είπε...

Τρομερέ Σεχτάρ,
την ταινια <> δεν την έχω δει ποτέ. Η κριτική μου στον Σταχανωφισμό είναι εμπνευσμένη από τον Βίλχεμ Ράιχ και την μαζική ψυχολογία του. Επίσης λόγω πείρας μπορώ να καταλάβω την διαφορά ανάμεσα στην καταναγκαστική και κουραστική εργασία και στην ευχάριστη φυσική εργασία. Αν ο ηρωικός Σταχάνωφ κατάφερε να συνδυάσει την ικανότητα για σκληρή εργασία(ανθρακωρυχειο ε; όχι γραφείο!)με την οξύνοιά του, όπως και με την εφευρετικότητά του τότε προφανώς ξεφεύγει από τον μέσο όρο του εργαζόμενου.Με το να τον καθιστάς πρότυπο, δημιουργείς μίσος στην μάζα που αδυνατεί να τον ακολουθήσει. Ενας ανθρακωρύχος, αλλά όχι τόσο χαρισματικός, θα ένιωθε μειονεκτικά, ίσως και μίσος, ο μόνος τρόπος δε να πιάσει τέτοιες νόρμες θα ήταν να ξεπατωθεί χανοντας έτσι ότι ευχάριστο εμπεριέχεται στην εργασία. Ολα αυτά σε μια κοινωνία που ονειρευόταν να εξαλείψει την μισθωτή εργασία και σίγουρα να την μειώσει αρκετά. Αναγκες του πολέμου που ερχόταν θα μου πεις. ΣΙΓΟΥΡΑ. Η ζημιά ζημιά όμως. Δεν αυξήθηκε η αυτενέργεια των μαζών, αντίθετα δημιουργηθήκαν δομές στους ανθρώπους που επιτρέπαν την ποδηγέτηση τους.

experience είπε...

Ε και αν κάποιος είναι καλός και έχει κάποιες ιδέες που μπορεί να εφαρμοστούν και να βελτιώσουν την παραγωγή δεν πρέπει να τις πει για να μη νιώσει μειονεκτικά κάποιος άλλος; Τι λογική είναι αυτή;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Νεος τροπος εξηγησης της Ιστορικης εξελιξης με την ....ψυχολογια ...τι αλλο θα ακουσουμε .Αληθεια ρε Βαγγελη διαβασες εστω και μια παραγραφο απο οτι λεει ο ιδιος ο Σταχανωφ ?Δεν εκανε καμμια "σκληρη " εργασια ο ανθρωπος ,οργανωση της παραγωγης καλυτερα σκεφτηκε (τα εξηγει αναλυτικα ) σε τομεις και ομαδες .Οποιος εχει δουλεψει σε οικοδομη ,εργοστασια ,καραβια καταλαβαινει τι λεω ... και τι σημαινει "πατεντα" και διδαχη του μαστορα : "θελει τροπο η δουλεια παλληκαρια και οχι κοπο "
Αλλα το σπουδαιο στη υποθεση ειναι το ΚΙΝΗΤΡΟ γι αυτα του εργατη !
Και το κινητρο στον Σταχανωφισμο φαινεται πεντακαθαρα στον διαλογο με τους Γαλλους στο κειμενο του Σταχανωφ (και το 35 δεν ηταν κανενας πολεμος ορατος στον πολυ κοσμο )

experience είπε...

Πάντως έχω δει αφίσα της Σοβιετικής Ένωσης με δύο εργάτες που έγραφε τη φράση "όπως δούλεψες, έτσι και θα πληρωθείς" και έδειχνε τον ένα εργάτη να παίρνει καλά λεφτά και τον άλλον όχι και τόσο. Δεν ξέρω αν ήθελε να περάσει κάποιο άλλο μήνυμα αλλά πιο πολύ καπιταλιστικό τρόπο σκέψης μου φαίνεται να προωθούσε παρά κάτι άλλο. Ότι κίνητρο για να δουλέψεις καλύτερα είναι ωα αμειφθείς παραπάνω χρηματικά και να κοιτάξεις το ιδίο συμφέρον που δεν είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό που ισχύει σήμερα.
Εδώ είναι
http://www.sovposters.ru/view/1384/

Dreaming Neon Red είπε...

Μα καλά, 30 σχόλια σχεδόν και κανείς δεν διόρθωσε ακόμα το λαθάκι του φίλτατου Απολιθώματος;;;

Η ταινία "Επιστροφή στο Μέλλον" είναι του Robert Zemeckis, ο Spielberg ήταν παραγωγός μαζί με άλλους 4.

όσο για τους τρου που κυκλοφορούν και γράφουν σχόλια, κάποτε γελούσα με αυτά που γράφανε. τώρα πια βαριέμαι να τους διαβάσω...

Ανώνυμος είπε...

Άμα κάνει κανείς τον ξερόλα, αργά ή γρήγορα αλλά πάντως με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει να γράφει ανοησίες («διπλωματική» έκφραση για να μην οξύνω το ύφος της κουβέντας κι εκτροχιαστεί η συζήτηση). Μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες γίνονται οι ανοησίες όταν η «επιχειρηματολογία» του κάθε τέτοιου ξερόλα κινείται σε μήκος κύματος indymedia και wikipedia χωρίς σοβαρή και εμπεριστατωμένη αναφορά στις πηγές. Επειδή οσονούπω πρέπει να αναχωρήσω για τη νυχτερινή μου βάρδια, δεν μπορώ δυστυχώς αυτή την ώρα να ανατρέξω στις πηγές κατεβάζοντας τόμους από τα ράφια κλπ. Γι’ αυτό θα είμαι εξαιρετικά σύντομος κι αν χρειαστεί θα επανέλθω. Θα μείνω μόνο στο ζήτημα της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) που συζητήθηκε σε κάποια από τα σχόλια. Αρχικά να τονίσω ότι είναι λάθος αυτό που γράφηκε ότι δηλ. παντού στην προπολεμική Γερμανία υπήρχε βιομηχανία. Όχι, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Οι βιομηχανικές ζώνες στην προπολεμική Γερμανία ήταν εξαιρετικά δυσανάλογα και άνισα κατανεμημένες και μάλιστα αυτό ήταν σχεδόν πάντοτε το αποτέλεσμα της εξαιρετικά δυσανάλογης και άνισης κατανομής των πηγών ενέργειας, ιδίως των πρωτογενών. Εξαιτίας αυτής της δυσαναλογίας και της ανισότητας υπήρχαν περιοχές της προπολεμικής Γερμανίας εντελώς καθυστερημένες βιομηχανικά. Οι περισσότερες απ’ αυτές τις καθυστερημένες βιομηχανικά περιοχές βρίσκονταν στη Σοβιετική Ζώνη Κατοχής από την οποία το 1949 δημιουργήθηκε η ΓΛΔ. Θα φέρω ένα μόνο παράδειγμα γιατί όπως έγραψα και προηγουμένως πρέπει σε λίγο να φύγω για τη δουλειά. Ας πάρουμε το κάρβουνο, βασική και πρωταρχική πηγή ενέργειας σε μια χώρα χωρίς πετρέλαιο όπως η Γερμανία. Τι κάρβουνο είχαν οι τρεις (Αμερικάνικη, Βρετανική και Γαλλική) Ζώνες κατοχής που αποτέλεσαν το 1949 την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ): υψηλής απόδοσης ανθρακίτη. Και η Σοβιετική Ζώνη: μεσαίας και χαμηλής απόδοσης λιγνίτη. Αν σ’ αυτή την ανισομέρεια κατανομής και ανισότητα ποιότητας των πηγών ενέργειας προστεθεί κι η βιομηχανική καθυστέρηση των περιοχών που αποτέλεσαν τη ΓΛΔ συν το ότι η ΟΔΓ σε απόλυτα οικονομικά μεγέθη του 1937 ήταν υπερδιπλάσια της ΓΛΔ τότε καταλαβαίνει κανείς τι επίτευγμα υπήρξε η δημιουργία του τόσο βιομηχανικά προηγμένου κράτους της ΓΛΔ.

ΥΓ: Περί Μπέρια και Ζούκοφ θα χρειαστεί επίσης να γράψω κάτι γιατί τα υλικά (στενογραφημένα πρακτικά) των δύο Ολομελειών της ΚΕ του ΚΚΣΕ που τους αφορούν (Ιούλιος 1953 και Οκτώβριος 1957) έχουν προ πολλού δημοσιευτεί στο πρωτότυπο και σε αντίθεση με ορισμένους που διατείνονται και διακηρύσσουν πως τα ξέρουν όλα, τα έχω διαβάσει…

Πέρασε η ώρα και πρέπει να βιαστώ για να προλάβω το λεωφορείο. Γεια σας!

Παρατηρητικός

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ experience
περι αυτου προκειται οταν λεμε για "ανατροπες" ,καναν τον εργατη "κυρ Παντελη" μετα το 60

Ανώνυμος είπε...

el quinto

μου αρέσει που δεν πιάνεστε στην ουσία αυτών που λέω, αλλά στις... λεπτομέρειες.
Φιλε μου, αν πρόσεχες ο Σεκτάρ μιλούσε για φεουδαρχικές σχέσεις στη Πρωσσία το 1948!!!! αυτό πως και σου ξέφυγε; Μήπως εισαι λιγάκι τι προκατειλημμένος;.
Προφανως ο κύριος Σεκτάρ εχει μπερδέψει τις ιστορικές περιόδους , το 1848 με το 1948. Γι αυτό του απάντησα οτι βιομηχανία υπήρχε παντού στη Γερμανια, δεν ήταν ομως η βιομηχανία στην ανατολική Γερμανία, σαν την βιομηχανική ζώνη στη Ρουρ. Αυτό το πρόσεξες; Η απλώς προτρέχεις κλασικά χωρίς να διαβάζεις προσεκτικά αυτόν με τον οποίο διαφωνείς;
Αρα σε ποιον απαντάς ακριβώς;

Κατα τα άλλα εχουν δημοσιευτει πολύ πρόσφατα οι συνομιλίες σοβιετικών ηγετών και στελεχών του κόμματος στη DDR, τόσο με Στάλιν το 1932, όσο και μετέπειτα οι παραινέσεις Μαλένκοφ , Μπέρια. Ποιος βιάζεται λοιπόν;

Τις πηγές τις έχω ανεβάσει στο συγκεκριμένο λινκ που σου γράφω. Υπάρχουν αναλυτικά τα κειμενα αυτά. εσύ κόλλησες σε τι; Στο λήμμα της Μπριτάνικα;

α, στη λεγόμενη "αντικομματική ομαδα" του 57. εκει εχω οσες πηγες μπορεις να φανταστείς από διάφορα ρεύματα, ανέβασα το wiki μονο για να πειστει γρήγορα ο Ζούκοφ για το ρόλο του πραγματικού Ζούκοφ. Κοιτα μονο μη μπερδευτείς σε αυτό που θα μας ανεβάσεις. Γιατί για δεκαετίες ο Περισσός θεωρούσε όλους αυτούς οντως αντικομματική ομάδα.

κατα τα άλλα άνοιξτε τον Λούντο Μαρτενς που τον μεταφράσατε (Μια άλλη ματιά στο Στάλιν), τα γράφει κι αυτός αναλυτικά αυτα ολα περί Ζούκοφ και Μπερια :-).
Αλλωστε τα έχει κοπιάρει από τον Μπλάντ. Τον ξέρεις αυτόν; Κι αυτός τα έργραψε πιο πριν από τον Μάρτενς πολύ πιο αναλυτικά , αλλά ο Μπλαντ ήταν με τον Μπερια.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κουϊντε, την αμετροέπεια/επιπολαιότητα την έχετε στην Κόντρα.
Ο Χότζα(ς) ήταν ένας μικροαστός, που επεδίωκε να κάνει την Αλβανία ...οικονομικά αυτόνομη! Από βιομηχανία μέχρι σιτάρι! (Τίποτε από αυτά δεν είχε η χώρα, πριν από την επανάσταση). Είναι γνωστό το (αληθινό) ανέκδοτο με την σιτοπαραγωγή της Αλβανίας, που εισοδυναμούσε με όσο σιτάρι τρώγανε τα σκουλήκια στις αποθήκες της ΕΣΣΔ. Του τώχε πεί ο Κρούστσεφ, για να τον πείσει να το παρατήσει, και είχε δίκηο ο απατεώνας. Μικροαστικοί βολονταρισμοί μαοϊκού τύπου. Τα διηγείται ο ίδιος ο Χότζα(ς) στα απομνημονεύματά του, καμαρώνοντας, το γίδι! Διάβασέ τα.
Ο Στάλιν πίεζε τους πάντες να δώσουν έμφαση στη Βαρειά Βιομηχανία (Τομέας Α) και να μπουν στον σοσιαλιστικό Καταμερισμό, για να "δέσει" ο Σοσιαλισμός σε γερές παραγωγικές βάσεις. Δεν ήταν αυτονομιστής πασόκας.
Ο Στάλιν πρότεινε στον Μάο να μπεί και η Κίνα στον καταμερισμό, για να προχωρήσει γρήγορα στην εκβιομηχάνιση. Ο μικροαστός Μάο αρνήθηκε για να μην ...χάσει την ...αυτονομία του! Και ...πρόκοψε!
Ο ρεβιζιονισμός του Κρούστσεφ στην πραγματικότητα χρησίμευε σαν άλλοθι στον μικροαστό Μάο, που ήταν ακόμη μεγαλύτερος ρεβιζιονιστής και τυχοδιώκτης. Η παράδοση της Κίνας αμαχητί στον Καπιταλισμό ήταν συνέπεια του "πασόκικου" μικροαστισμού του.
Από Γερμανία είσαι άσχετος. Ψιλοβιομηχανία υπήρχε στην ανατολική Γερμανία των γιούνκερς, σε σχέση με την δυτική προπολεμικά. Αν είχες δεί το Ρουρ-γκεμπήτ θάξερες, ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά αλλού, όχι στη Γερμανία, αλλά ούτε και σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και σήμερα, πόσο μάλλον τότε. Χωραφάκια ήταν η ανατολική συγκριτικά, όταν την απελευθέρωσαν η Σοβιετικοί - διάβασε λίγο ιστορία. Και στη Δρέσδη, μόνο τα λίγα εργοστάσια άφησαν όρθια οι Δυτικοί, γιατί ήταν ...αμερικανικών συμφερόντων! Κτίρια-πολιτιστικούς θησαυρούς και ανθρώπους βομβάρδισαν, για ΨΠ. Ξαναδιάβασε ιστορία για να μην πετάς κοτσάνες.
Για Ρουμανία δεν είπα τίποτε. Η Βουλγαρία είχε "πήξει" τον Βοτανικό (το ελληνικό ...."Ρουρ"!!) με τους τόρνους/εργαλειομηχανές της, ο δε κόσμος της ΤΟΤΕ μια χαρά πέρναγε. Καραβανιές φεύγανε τα πούλμαν από εδώ για "γιατρούς" (τσάμπα!) στην γείτονα την δεκαετία '70! Σαν ζητιάνοι... Η γεωργία είχε οργανωθεί σε μεγάλα κρατικά και κολεκτιβικά αγροκτήματα σύγχρονης Γεωπονίας, με τρομερό εξαγωγικό περίσσευμα στα πλαίσια του καταμερισμού της ΚΟΜΕΚΟΝ, η βιομηχανία της σε εργαλειομηχανές έσκιζε στην λεγόμενη "μέση ποιότητα", που απορροφούσε η μεγάλη αγορά των πρώην αποικιακών χωρών, που δεν είχαν λεφτά (και δεν χρειάζονταν) τα ακριβά μηχανήματα "αιχμής" των ΓΛΔ και Τσεχοσλοβακίας. Τέλος ο Τουρισμός της ήταν μεγαλύτερος/καλύτερος από τον ελληνικό. Φιλοξενούσε περισσότερους τουρίστες από εμάς εδώ, πιο πλούσιους, και επειδή ήταν κρατικά οργανωμένος σε μεγάλες μονάδες (όχι ρεντ ρουμς και γυφτιές) άφηνε και τεράστια κέρδη για την σοσιαλιστική οικονομία.
Ο Καπιταλισμός που επακολούθησε δε στάθηκε άξιος να συνεχίσει το το θαύμα της σοσιαλιστικής εκβιομηχάνισης της Βουλγαρίας, όπως άλλωστε και στην νυν ανατ. Γερμανία.
Ρωτάτε και κανά παληό, διαβάστε, μη στηρίζεστε μόνο στην προπαγάνδα του Σκάϊ, και μην γίνεστε ...πέτρες!
Δεν έχουν κρίση οι πέτρες.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Με πρόλαβες Παρατηρητικέ!
Αλλά τι να πρωτοπιάσεις...
Βλέπεις, δεν είναι μόνο ταξικές οι αιτίες του αριστερισμού.
Είναι και η ασχετίλα.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

...και συγγνώμην από όλους για το "εισοδυναμούσε".
"Ισοδυναμούσε" ήθελα να πώ.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
δε μου λες Σεκτάρ, διαβάζεις τι γράφεις ΕΣΥ ο ίδιος , και τι γράφω εγώ;
για να δουμε:
λες: Ετσι βρέθηκε η αγροτική Βουλγαρία να είναι εξαγωγική βιομηχανική δύναμη, έτσι βρέθηκε η ΓΛΔ, από πρώην αγροτική-φεουδαρχική Πρωσσία να είναι το υπ' αριθ.1 βιομηχανικό κράτος στον κόσμο
.............
κι εγώ σου απαντώ: ΣΤη Γερμανια δεν υπήρχε μονο η βιομηχανία του Ρουρ (που ήταν οντως η σημαντικότερη βιομηχανική ζώνη), παντού υπήρχε βιομηχανία.
.............
και εσυ μετά το αλλαζεις με κωλοτούμπα και λες:
Ψιλοβιομηχανία υπήρχε στην ανατολική Γερμανία των γιούνκερς, σε σχέση με την δυτική προπολεμικά. Αν είχες δεί το Ρουρ-γκεμπήτ θάξερες, ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά αλλού, όχι στη Γερμανία, αλλά ούτε και σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και σήμερα, πόσο μάλλον τότε.
[[[ενω πριν ο κωλοτούμπας Σεκτάρ ειχε γράψει οτι στην Ανατολική Γερμανία το 1948 υπήρχαν φεουδαρχικές σχέσεις παραγωγής!!! Ειχε μπλέξει ο κακομοίρης τη Γερμανία του Μαρξ, με αυτή του Πικ ]]

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
αν δεν ξέρεις , μη μιλάς μεγάλε Σεκτάρ, γιατί συνεχώς εκτίθεσαι. Ruhr Gebiet ειναι η περιοχή του Ruhr, η ζώνη του Ρουρ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. θες να σου πω και πόσες φορές έγιναν σοβιέτ και συγκρούσεις σοβαρές στη περιοχή του Ρουρ; Αστο δεν σε παιρνει, για άλλη μια φορά απλώς τρολάρεις.

Εχεις ακούσει για μια μπροσούρα : Διδάγματα από το μεσοπόλεμο;

Και σου πα φιλε σε εμένα δεν περνάνε οι κνατισμοι. Τα α ου α , μπας και τσιμπήσω και αρχίσω να βρίζω. Εσύ ξεφτιλίζεσαι με το τρολάρισμα, οπως ξεφτιλίστηκες και με τον Τράς, που έσπευσες να τον υπερασπιστείς χωρίς να ξέρεις το ΠΑΡΕΛΘΟΝ Του
και ξέρεις το κολλητάρι σου ο Τράς ήταν πάντα χοτζικος, εγώ δεν ήμουν ποτέ.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ο κ. παρατηρητικός προφανώς δεν ήξερε με ποιον ειχε να κάνει.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
τελικά μακράν ο πιο σοβαρος και ψυχανεμισμένος συνομιλητής εδώ μέσα ειναι ο Ζούκοφ (παρότι και αυτος καμια φορά ειναι ακραιος, αλλά και εγώ έτσι μπορώ να χαρακτηριστώ :-) απο σας), μου φαινεται απίθανο οτι ολοι οι υπόλοιποι που παριστάνετε τους φωστήρες, δεν ξέρετε τι έκανε ο Σταχάνοφ, ότι κατάφερε να ξεπεράσει τους μηχανικούς του εργοστασίου του και να προτεινει μια νέα μέθοδο εξόρυξης που πολλαπλασίαζε τη παραγωγή.

++++++++++++++++++
οσο για τον Ράιχ που μας πετάει ο άλλος φιλος.Ρε φιλε δεν ειμαστε το 2004 να ακούμε τις απίθανες παπάτζες στα εξάρχεια για τον τρελάρα το Ράιχ που πρότεινε να κανουν σεξ τα παιδάκια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να χτυπηθεί η σιδερένια γερμανική προλεταριακή πειθαρχία, στην οποια ο Ράιχ αποδίδει την άνοδο του φασισμού στη Γερμανια (παπάτζες ολκης από τρελάρες, που έφαγαν πόδι αμέσως από το κομμουνιστικό κόμμα γερμανιας-αυστρίας, και που μας τους έφεραν εδώ ως μεγάλους διανοητές κάτι τροτσκιζοντες του κερατά στη μεταπολίτευση). Εδώ πλέον ο κόσμος γνωρίζει για τη μνημονιάρα των Βερσαλλιών, τη θεωρία των 2 άκρων, οτι οι σοσιαλφασιστες εφάρμοσαν τις μνημονιάρες και το 1ο (βερσαλλίες) και το 2ο (Σχέδιο Ντόουζ) και το 3ο (Σχέδιο Γιάνκ) και γνωρίζει τι έγινε στη Γερμανία. Και αυτά τα κατανοει πια ο κοσμος γιατί τα ένιωσε στο πετσί του.

διαβάστε και για το συσσωρευτή οργόνης, την ανακάλυψη του Ράιχ:-). Τετοιες μαλακιες παλιά μας τις εμφάνιζαν ως τρομερες διανοητικές συλλήψεις πριν 10 χρονια.

++++++++++++

φιλε Ζούκοφ, αλήθεια τώρα, ο Ζούκοφ δεν ηταν σταλινικος. Αλήθεια σου λέω. Ψάξε τα βιβλία που σου έδωσα. Α και για τον καθηγητή που σου έγραψα, Ευάνθης Χατζηβασιλείου,
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αναφέρει ολα τα βασικά γεγονότα του μεταπολεμικού κόσμου (μετά το ΒΠΠ) με "αντικειμενική" σκοπιά. Το αντικειμενική ειναι ο τρόπος του ΒΒC του παλιού, καταλαβαίνεις. Προφανώς από αστική σκοπιά αλλά δεν ειναι και καραδεξιός του κερατά. Ειναι αρκετά ανδιαφέρον εγχειρίδιο, από την άποψη οτι μπορεις να βρεις και να μάθεις γεγονότα αμέσως που ισως να μην γνωρίζεις.


Ανώνυμος είπε...

el quinto
οπως καταλαβαίνεις παρατηρητικέ,
περιμένω πάρε το χρόνο σου και εσύ, γιατί ki αλλοι λάκισαν στο ΠΡΟΣΦΑΤΟ παρελθόν,
όταν τους κάλεσα σε αντιπαράθεση. Δες εδώ:
https://athens.indymedia.org/post/1452087/
Περιμένω τι θα μου αντιτάξεις για την "αντικομματική ομάδα" και για το πως παραποιησαν οι Μαλένκοφ, Μπέρια τα σταλινικά πλάνα και τις υποδείξεις Στάλιν σε ΟΥγγαρία και ΓΛΔ. Ελπίζω να έχεις πολλά βιβλία στα ράφια σου, πλούσια βιβλιογραφία, οπως μας λες :-)

εξοπλίσου λοιπόν,
σου δινω μονο μια έξτρα πληροφορία τον Οκτώβρη του 2008, όταν κατακρημνίζονταν τα ευρωπαϊκά χρηματιστίρια, ήμουν (για 2-3 βδομάδες) στη Ruhr Gebiet. Εχω και ντοκουμέντα γι αυτό :-) Τελικά ήταν να πάω Βερολίνο για, αλλά με κράτησε η εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα :-):-) (αλήθεια λέω).

Σεκτάρ, θα σε συμβούλευα να μην συμμετέχεις, γιατί εκθέτεις τους φιλους σου.
εδώ κακομοιρη μου δεν μετράνε τα α ου α. ΣΤο ξαναπα.
:-)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Δεν ήταν αυτονομιστής πασόκας...." (Σεχταρ για τον Σταλιν) ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΘΑ ΜΕ ΠΑΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ....ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ

zoot horn rollo είπε...

Με ρίσκο να κοπώ:
Γαμησε μας ρε el quinto, κρίμα τα διαβάσματα σου.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
....
πασοκας αυτονομιστής, ε; και γελάκια

Τώρα θα σου πω και εγώ μια ιστορία φιλε Ζούκοφ, και ελπίζω να μην με κόψει και ο κύριος μπρεζνιεφικος. Ισως την ιστορία αυτή να την ξέρει ο μπρεζνιεφικός. Η να ξέρει μια παρόμοια τελοσπάντων, να την έχει ζήσει από πρώτο χέρι.

ειναι από τις φοιτητικές καταλήψεις του 2006-2007 στις οποίες σε καποια φάση συμμετειχε και η ΚΝΕ, και αργότερα τα στελέχη της (καποια από αυτά, π.χ. καθοδηγητης της Νομικής αξιόλογα άτομα, οχι ομως ολοι οι διαγραφέντες, καποιοι ήταν πραγματικά γραφειοκράτες του κερατά και οπορτουνισταροι) διαγράφηκαν με τη ρετσινιά : "δεξιοι φραξιονιστές"

Το 2006, οι καταλήψεις ενάντια στο νομο-πλαισιο που εξήγγειλε η γιαννάκου, ξεκίνησαν στη σχολή μου (πληροφορική-ΕΚΠΑ) και στο ΕΜΠ. Ενας (οχι βασικος) από τους λόγους που οι συνελεύσεις τότε παίρνονταν για πλάκα υπερ του αγώνα σε αυτές τις σχολές ήταν οτι η ΔΑΠ ειχε πάει διακοπές...στη Μύκονο. Δεν κάνω πλάκα.
Αυτοι που δεν ειχαν πάει διακοπές στη Μύκονο, αλλά ειχαν αναλάβει να κάνουν υπονομευτική δουλειά εις βάρος του κινήματος ήταν οι δυνάμεις της ΠΣΚ (για γενιά Ζούκοφ), ΠΚΣ (για τη δική μου γενιά). Τοτε λοιπόν μας έλεγαν προτιμότερες οι εξεταστικές, οχι καταλήψεις κτλ....δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη ψήφιση του νόμου, δεν υπάρχουν οι συσχετισμοι, τα κλασικά που λέγατε μια ζωή στον Περισσό, οτι αν δεν ψηφίσουμε το κόμμα να του δώσουμε ρυθμιστικό ρόλο στην αστική πολιτική ζωή, δεν θα υπάρξουν οι συσχετισμοι για ανατροπές στη αντιασφαλιστική λαίλαπα και αλλου....

Τη συνέχεια τη ξέρετε κύριοι. Η ΠΚΣ έχανε ακόμη και τις συνελεύσεις της Φυσικομαθηματικής Σχολής, ακόμη και του ΦΥΣΙΚΟΥ!!! Με αυτή την υπονομευτική γραμμή πάτωνε παντού/
.....
θυμάμαι λοιπόν τότε, μια συνέλευση του Μαθηματικού. Τότε δεν είχε έρθει ακόμη η γραμμή : Συμμετέχετε στις καταλήψεις, οπότε οι κνίτες (οχι ολοι) μας έβριζαν και μας έλεγαν πασόκους. ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ, ειστε υπερ των καταλήψεων, ειστε ΠΑΣΟΚΟΙ. Η Πλακα ειναι ότι οι πασπίτες δεν ήθελαν συνέχιση των καταλήψεων, γιατί το κινημα πια ειχε φουντώσει δεν ήταν κινημα διαμαρτυρίας, αλλά κινημα ανατροπής των πολιτικών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Γινονταν συγκρούσεις κάθε βδομάδα στο δρόμο, χυνόταν αιμα.΄Οπότε ήθελαν να απεγκλωβιστούν.

Ετσι ΠΚΣ-ΠΑΣΠ έκαναν κομπρεμί για να σταματήσουν την κατάληψη. Αλλά δεν τους βγήκε γιατί ο κόσμος ψήφιζε ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΑ υπερ της κατάληψης.
Εκει λοιπόν ενώ αποχωρούσα από τη συνέλευση του Μαθηματικού πριν τη ψηφοφορία (γιατι ήμουν πλροφορικάριος) συνάντησα τον καθοδηγητή της Φυσικομαθηματικής (καλό παιδί ήταν, από ΕΜΠ αυτός, ΣΕΜΦΕ θαρρώ) να συνομιλει στο ψου-ψου με τον αρχι-πασπίτη και ο αρχιπασπίτης να του λέει: ελα ρε φίλε, ό,τι μου ζήτησες το έκανα. Τι άλλο θες;

Τους έπιασα λοιπόν και τους δυο απο τους ώμους: και τους είπα δυνατά
οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις κάνουν ξανά συμμαχία έτσι;
Και μείνανε και οι δυο ΚΑΓΚΕΛΟ. Γιατί ήξεραν ότι ειχαν πιαστεί στα πράσα.

Κατάλαβες φιλε Ζούκοφ. Καποιοι νομίζετε οτι μιλάτε με ιντερνετική περσόνα, κάποιοι που γνωρίζουν ομως, δεν λένε μαλακιες.
Αντε μαζέψου σεκτάρ και συ φιλε Ζουκοφ αν θες να πεις κάτι συγκεκριμένο, να το λες ευθέως.
Οκ;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ el quinto
Η μεγαλη μου αγαπη ηταν ο "Πατερουλης" ,παντα ! Απο την εποχη που ακουσα -μικρο παιδακι- τον πατερας μου να λεει στο καφενειο του χωριου σε πασοκια τοτε :"Αν δεν υπηρχε ο Σταλιν τωρα θα ειμασταν σαπουνια ΟΛΟΙ μας σε καποια νοικοκυρια στην Καλσρουη ,το εχετε καταλαβει αυτο ?" ...αλλα και οταν εμαθα την σταση του σχετικα με την ανταλλαγη του Στρατηγου με τον γιο του που του προτειναν οι Ναζηδες .Μαλιστα στο κομμα ειχα (ειχαμε) ΠΡΟΒΛΗΜΑ την εποχη που κατι Χαγιοβαλαβανηδες λατρευαν "περεστροικα" .Ο Ζουκωφ μου προεκυψε οταν διαβασα το βιβλιο του «Αναμνήσεις και Αντανακλάσεις» ...Οταν γραφεις το 69 !!!!! (σε εποχη φουλ αντισταλινισμου δλδ στην ΕΣΣΔ)... «Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν ήταν άνθρωπος, που να μην μπορούσες να του θυμίσεις τα δύσκολα προβλήματα, που να μην μπορούσες να λογομαχείς μαζί του και μάλιστα να επιμένεις ενεργά στη γνώμη σου. Αν ορισμένοι μιλάνε διαφορετικά, εγώ βεβαιώνω, ότι αυτά που λένε είναι ψέματα. Ο Στάλιν ήταν πολυμορφωμένος, με εκπληκτική μνήμη, με εξαιρετικό μυαλό εκ φύσεως, επίσης με συγκλονιστικές ευρείς γνώσεις. Ο Στάλιν άκουγε προσεκτικά, κάποτε έκανε ερωτήσεις, απαντούσε. Όταν τελείωναν οι συζητήσεις, διατύπωνε τα συμπεράσματα με ακρίβεια».....δεν ξερω αν εισαι "Σταλινικος" ,αλλα σιγουρα πρεπει να εχεις γκατς μεχρι τον αστραγαλο !!!

Σ οτι αφορα αυτα που γραφει ο Σεχταρ για την αντιληψη του Σταλιν για εμφαση στη βιομηχανικη αναπτυξη των σοσιαλιστικων κρατων που να συμμετεχουν απο κοινου σε εναν Κεντρικο Σχεδιασμο της ΚΟΜΕΚΟΝ και γενικα του σοσιαλιστικου στρατοπεδου και οχι κρατη "δορυφορους" και εξαρτημενα απο την "πρωτευουσα" - μαμα (οπως τα καταντησαν οι ρεβιζιονιστες),εκτος του οτι αποδειχτηκε απο την ιστορια οτι ηταν σωστη (κατερρευσαν σαν χαρτινοι πυργοι μετα την ανατροπη στην ΕΣΣΔ ακριβως γιατι οι λαοι εκει βρεθηκαν σε απογνωση και δεν ειχαν που και πως να σταθουν οικονομικα ,στρατιωτικα ακομα και ιδεολογικα στο νεο διεθνες σκηνικο χωρις την "μαμα") ...τα ειχε καυτηριασει πολλαπλως και ο ΤΣΕ σαν υπουργος βιομηχανιας !.Τα σοβιετικα τουβλα ηταν η κορφη του παγοβουνου ,εγω παντα ειχα απορια ΓΙΑΤΙ τους περναν την Ζαχαρη και τους στελναν Λαντα και Λοκομοτιβες και δεν τους μαθαιναν να τα ΦΚΙΑΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ τους ... «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του» ΕΠΡΕΠΕ να ισχυει σε επιπεδο χωρων στο σοσιαλιστικο στρατοπεδο ΕΞ ΑΡΧΗς .Ειλικρινα δεν καταλαβα που διαφωνεις με τον Σεχταρ επι της ουσιας αυτης .

Ανώνυμος είπε...

Μόλις επέστρεψα από τη νυχτερινή μου βάρδια και, μολονότι κανονικά θα ’πρεπε να πάω να «ξεψοφήσω» που λένε στην κοινή ελληνική, θα γράψω δυο γραμμές, επειδή όντως νομίζω πως χρειάζεται. Θα είναι άλλωστε κι οι τελευταίες σ’ ό,τι αφορά το συγκεκριμένο άτομο.

Έγραφα λοιπόν χτες ότι ο χαρακτηρισμός «ανοησίες» για τα γραφόμενα κάποιου ξερόλα είναι «διπλωματικός», γιατί δε θέλω να εκτροχιαστεί η συζήτηση. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ξερόλας με το γνωστό του παραληρηματικό ύφος επανήλθε «δριμύτερος» που λένε και συνέχισε «ακάθεκτος». Δε θ’ ανοίξω συζήτηση μαζί του, γιατί δε σκοπεύω να τον ακολουθήσω ούτε στη μορφή ούτε στο περιεχόμενο όσων γράφει, κι αυτό όχι γιατί τον λυπάμαι, αλλά γιατί κάτι τέτοιο θα τον ευνοούσε να το παίζει όπως το παίζει. Τον αφήνω να σκούζει παραδέρνοντας εκεί που παραδέρνει. Άλλωστε τού έχουν αρκετοί απαντήσει αποστομωτικά (το ότι δεν το καταλαβαίνει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο) και δε θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, αφού οι παρεμβάσεις μου στα νήματα αυτής της ιστοσελίδας είναι, όπως θα ξέρουν όσοι την διαβάζουν, περιορισμένες και γίνονται μόνο για να προσθέσω κάτι συγκεκριμένο και πλήρως τεκμηριωμένο.

Όσο για τις «μπηχτές» του ξερόλα ότι δεν ξέρω με ποιον έχω να κάνω κι ότι λακίζω, το μόνο που θα ’θελα να πω είναι ότι όσο δεν τον ξέρω εγώ, άλλο τόσο δε με ξέρει κι αυτός κι είναι πολύ καλά έτσι. Ας έχει μόνο υπόψη του ότι επειδή έχω κάποια ηλικία, εγώ προσωπικά δε λάκισα ποτέ μου, ούτε στα χρόνια της χούντας ούτε στα χρόνια της καραμανλικής οκταετίας. Συγνώμη για την περιαυτολογία, αλλά ήταν επί προσωπικού, όπως λέγαμε στα παλιά μου φοιτητικά χρόνια.

Πριν πάω να ξεκουραστώ, μόνο κάτι συμπληρωματικό, γιατί ο Σεχτάρ ο Τρομερός τα της Γερμανίας τα εξέθεσε με ακρίβεια. Δεν ξέρω πόσες βδομάδες ο ξερόλας έχει κάνει στη Γερμανία, ο υποφαινόμενος όμως έχει ήδη συμπληρώσει πάνω από τριάντα χρόνια σ’ αυτή τη χώρα και για κακή του τύχη (του ξερόλα) σε μέρος όπου στην ουσία υπήρχαν φεουδαρχικές σχέσεις παραγωγής μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου. Λέω «στην ουσία», γιατί θεωρητικά η φεουδαρχία «καταργήθηκε» με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1918, αλλά μόνο θεωρητικά. Το ξέρω πολύ καλά το ζήτημα κι από πρώτο χέρι, γιατί είχα την ευκαιρία να μιλήσω επανειλημμένα με παλιούς «κολίγους». Ουσιαστικά οι φεουδαρχικές σχέσεις παραγωγής καταργήθηκαν με το «Δημοκρατικό Αναδασμό της Γης» (Demokratische Bodenreform) ο οποίος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1945 και 1948 στη Σοβιετική Ζώνη Κατοχής (στη φωτογραφία: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Bundesarchiv_Bild_183-32584-0002%2C_Bodenreform_in_der_SBZ.jpg
παλιοί κολίγοι σε περιοχή κοντά στη σημερινή Δρέσδη (Σαξονία) στις 11/9/1945 περνάνε την πύλη τσιφλικιού για να προχωρήσουν στην κατανομή του· μεταφράζω για όσους δεν ξέρουν γερμανικά την επιγραφή πάνω από την πύλη και την επιγραφή του πλακάτ, η πρώτη λέει «Ο καιρός των αφεντικών τέλειωσε» κι η δεύτερη «Ελεύθερος αγρότης σ’ ελεύθερη γη»).

Κλείνοντας μια συμβουλή προς όλους τους νυν και επίδοξους ξερόλες: να ενστερνισθούν ό,τι έγραψε ο Ηράκλειτος: Πολυμαθίη νόον ἔχειν οὐ διδάσκει.

Περί Λαυρέντι Παύλοβιτς Μπέρια και Γκεόργκι Κωνσταντίνοβιτς Ζούκοφ προσεχώς…

Παρατηρητικός

Vangelis είπε...

Προς quinto: ούτε ένα δοκίμιο του Ράιχ δεν έχεις διαβάσει, είμαι σίγουρος, αλλά η ξερολια πάει σύννεφο. Υποθέτω το ίδιο κάνεις σε όλα τα ζητήματα

AGIS είπε...

"Οι ρεβιζιονιστές με πρωτομάστορα το Χρουτσόφ ενέτειναν τη στρατιωτικοποίηση και τη κούρσα του ανταγωνισμού, οδηγώντας τους εργατες πρώτα στις λαϊκές δημοκρατίες και μετά μέσα στη Ρωσσία στην εξαθλίωση."
"Ετσι λοιπόν η ρεβιζιονιστική πολιτική ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ στις λαϊκές δημοκρατίες. Ο λαός των χωρών αυτών γρήγορα υπέφερε"¨
"μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις" Ρουμανίας, Βουλγαρίας, άστα, μέσα ο πληθυσμός ζούσε αστα να πάνε το 60-70, ολα διοχετεύονταν στις εξαγωγές. Πες μας τώρα ότι στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία τη δεκαετία του 60 ειχαν... σοσιαλισμό"

@quinto
Οι εργάτες στην εξαθλίωση, ο λαός υπέφερε, ο πληθυσμός άστα να πάνε...
Η διάσταση των παραπάνω από την πραγματικότητα δεν θεραπεύεται ούτε με "αντιρεβιζιονιστικό" περιτύλιγμα.
Άκυρη είναι και η σύγκριση της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία, τόσο ως προς το βιωτικό επίπεδο όσο και πολιτικά, όταν είναι γνωστό ότι η δεύτερη ακολούθησε δική της, υποτίθεται ανεξάρτητη, πολιτική (ακολουθώντας ίσως τις συμβουλές των σ.σ. Κύρκου, Δρακόπουλου κλπ) δημιουργώντας για χάρη της "ανεξαρτησίας" της και ένα τεράστιο εξωτερικό χρέος προς τη "δύση". Το οποίο σημειωτέον ο Τσαουσέσκου αποπλήρωσε και μετά δολοφονήθηκε (με τους σ.σ. Κύρκο - Δρακόπουλο κλπ να κάνουν τους κινέζους, σημειωτέο και αυτό).

Η Ρουμανία, η Αλβανία κι η Γιουγκοσλαβία αποτελούν κεφάλαια διαφορετικά από το "γενικό" στην οικονομική ιστορία του σοσιαλισμού στην Ευρώπη - παρότι κι εκεί δε μπορεί να γίνεται σε καμιά περίπτωση λόγος για "εξαθλίωση".
Μιλώντας για αυτό το "γενικό" κεφάλαιο, προβλήματα πολλών ειδών σαφώς και υπήρχαν, ανάμεσά τους και οικονομικά.
Απο τα οποία, άλλα σχετίζονται με τον αναθεωρητισμό ειδικά, κι άλλα από αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γενικά προβλήματα της σοιαλιστικής οικοδόμησης. Όμως από μια άποψη, ακόμη κι ο αναθεωρητισμός (σε κάθε του μορφή) είναι ένα πρόβλημα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Ο κύριος αντίχτυπος του αναθεωρητισμού δεν ήταν πάντως στο βιωτικό επίπεδο. Ήταν στο ότι σε μια σοσιαλιστική, δηλαδή κοινωνικοποιημένη οικονομία, εισήγαγε καπιταλιστικές μορφές με πρώτη το κριτήριο του κέρδους της κάθε ξεχωριστής παραγωγικής μονάδας, εισήγαγε δηλαδή μορφές που στη συνέχεια ψάχνανε (υλικά και συνειδησιακά) το περιεχόμενο που τους αντιστοιχεί.
Τέλος, θεωρώ γενικά περιορισμένης αποτελεσματικότητας κάθε ερμηνεία που ερμηνεύει τη διαδρομή του σοσιαλισμού μονοσήμαντα στη βάση της οικονομίας.
Το εποικοδόμημα, και πρώτα απ' όλα το κράτος, η πολιτική εξουσία, έχει το δικό του σημαντικό (και από αρκετές απόψεις κύριο) ρόλο, κι η επίδραση αυτού του ρόλου διατρέχει κι ερμηνεύει με τη "σχετική αυτονομία" της πολλές πλευρές αυτής της ιστορικής διαδρομής.

zoot horn rollo είπε...

Καλά πολλοί είναι πασόκοι και δε το ξέρουν...κι ας μη το έριξαν ποτέ πασοκ...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Για τον Σταλιν το ειπε ο Σεχταρ ! Εσυ γιατι απολογεισαι ?
Ακου τωρα...
Εχω τυχει σε εργατικη ΚΟΒ .Εκει τα "αμορφωτα" ...."εργατακια" την πιαναν στο φτερο τη "γραμμη" ,χωρις πολλες φιοριτουρες και αναλυσεις .Καλυπταν τα πλανα και τις χρεωσεις αβλεπη και βαζαν και την φαντασια τους στη δουλεια με απιθανους τροπους
Εχω τυχει σε συνοικιακη .Λιγο πιο "χυμα" κατασταση ...ισχυρο μικροαστικο στοιχειο γαρ
Εχω τυχει (στα νιατα μου το 80) σε φοιτητικη ΟΒ ...τρια πουλακια καθονταν ,ωρες ατελειωτες μπλα μπλα και απο "βερυκοκο" τιποτα ....Ωσπου μας πηρε κατω απ τα "φτερα" της η ΚΟΝαυτεργατων και στρωσαμε ...

(και γαμω τα "κινηματα" ρε συ el quinto να περιμενεις να λειπει στη Μυκονο η ΔΑΠ για να κανεις "αγωνες",ετσι διαπαιδαγωγεις "επαναστατες" -τσιλιαδωρους "αγωνιστες" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ κι εδω γελασα .Ο τυχοδιωκτισμος σε ολο του το μεγαλειο .Να αγιασει η καθοδηγηση της ΚΝΕ το 2006 ...Ο ΝΟΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ? δεν θυμαμαι ...και πως?ΓΥΡΙΣΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ Η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΤΗΝ ΔΑΠ ΑΠ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ -παλι ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ- γιατι αφου οι "βασταζοι" της ΠΚΣ που " Με αυτή την υπονομευτική γραμμή πάτωνε παντού" ...σιγα μην εφταναν .Μ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΚΣ ειναι ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΜΑΗ νομιζω )

ΚΟΝ : η ΚΟ "μπετον αρμε" το 91...

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Zoύκοφ, να εισαι ειλικρινής. Ο Σεκτάρ δεν λεει αυτά που λες εσύ.
Αντιθέτως.
Διάβασέ τον από την αρχή στη κουβέντα. Αυτά που λες εσύ τα έχω αναπτύξει
με λεπτομέρειες (και για Τσε και αλλα πράγματα)
εδώ:
https://athens.indymedia.org/post/1549556/
αναφέρομαι και στη θεωρία της αντιστάθμισης...
Ο Σεκτάρ συνεχώς παντού στηρίζει τους ρεβιζιονιστές και μιλάει παντού για θετικό προσανατολισμο και θετικό ισοζύγιο κι άλλες τέτοιες παπαριές.

Ανώνυμος είπε...


el quinto
ελα λοιπόν να σου πω αλλη μια ιστορία αφού με αφήνει ο μπρεζνιεφικος και δεν με κοβει.
οταν το κινημα των καταλήψεων ειχε προχωρήσει τον Ιούνη του 2006 (η ΚΝΕ πλεον συμμετειχε στις καταλήψεις), και πλησίαζαν τα μπάνια του λαού (οπως καθιέρωσε τον όρο ο παπατζής ο Β), προσοχή πλησίαζαν δε σημαινει οτι ειχε μπει και αυγουστος, ειχαμε ακομη εναν μήνα γεμάτο και κατι μέρες, τα κεφάλια της "ριζοσπάστικής αριστεράς" θέλησαν να σταματήσουν την ιστορία.

αρχισαν λοιπόν να διαδίδουν στο ψου-ψου, οχι αμέσως στα αμφιθέατρα, αλλά σε κύκλους κυρίως στις συνονιστικές επιτροπές καταλήψεων, αρμόδιες για να συντάσσουν τα πλαισια καταλήψεων, οτι πρέπει να μπει μια άνω τελεια τώρα, να ανασυγκροτήσουμε δυνάμεις και ξανά από Σεπτέμβρη. Παπάτζες δηλαδή, κανεις δεν ειχε εξασφαλισει οτι ο νομος δεν θα ψηφιζόταν στα θερινά τμήματα (οπως γινεται πλεον κατα κόρον).

Τότε λοιπόν στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων στο οποίο συμμετειχε η ΠΚΣ, οι εαακίτες (ορισμένα κεφάλια) άρχισαν να λένε αυθορμητίστικες μαλακιες, οτι υπάρχει ισχυρο εργατικό κινημα, αναφερόμενοι στην απεργία ναυτεργατών (που ειχε προηγηθεί), οτι υπάρχουν οι συνθήκες που θα μας εξασφαλίσουν μια άνω τελεια (έτσι τα έλεγε τοτε ο Δρίτσας, ΑΡΑΝ, απο Ιατρική) για το Σεπτέμβρη, οπότε ας το ξαναδούμε (Δεν έλεγαν ευθέως ακόμη βαράμε λήξη)

Εκει λοιπον, όταν ήρθε η σειρά μου πήρα το λόγο και άρχισα να μιλάω για τους κουλάκους της Κρήτης που χτυπούσαν τους ναυτεργάτες κάτω [βιωματικά όπως και τώρα για να δειξω οτι γνωρίζω και δε λέω παπάτζες, ασε που ήμουν στο λιμάνι και στη Ξαβερίου, στο ντόκο των εφοπλιστών ;-), όπου μπάρκαραν μια χαρά οι νταλίκες, αν σου λέει κάτι αυτό],
και το πως οι ναυτεργάτες ειχαν απομονωθεί κοινωνικά από τα ΜΜΕ παρότι έδωσαν σκληρή μάχη σε ολα τα νησιά. Οτι η εικόνα που περιγράφετε κύριοι εακκίτες, οτι υπάρχει φοβερό και τρανό κοινωνικό (Εργατικό και φοιητικό) κινημα και έχει στριμώξει την κυβέρνηση στο καναβάτσο, και δεν υπάρχει περίπτωση να μας φορέσει τον νομο τον καλοκαίρι. ειναι ψεύτικη και ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, οτι πρέπει να παλέψουμε να κρατήσουμε ενιαίο ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΤΕΝΙΟ το μπλοκ των καταλήψεων,όσοο μπορούμε, να μειώσουμε το φυλορρόημα που εχει φυσιολογικά αρχίσει, (λόγω καλοκαιριού) και να εξηγούμε αναλυτικά τον κόσμο γιατί πρέπει να συνεχίσουμε, οτι δεν έχουμε εξασφαλισμένη την νίκη.

___________________

τελικά... έγινε άλλη μια σκληρή σύγκρουση στο τελευταίο συντονιστικό αλλά η κρίσιμη μάζα για λήξη ειχε ήδη σχηματιστεί και σε αυτό ειχε συμβάλλει τα μάλα η υπονομευτική δράση δυνάμεων (οχι όλων) της ΕΑΑΚ.
Δεν μας φόρεσαν το νόμο το καλοκαίρι, μας το φόρεσαν μετά τις 8 Μάρτη του 2007, όταν κάποιοι από μας 60κατι φάγαμε σύλληψη τότε σε μια ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ και ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΗ πορεία ενάντια στο νόμο που ψηφιζόταν. Δώσαμε αγώνα ομως στα δικαστήρια και τους πήραμε τα σώβρακα. ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΑΜΕ. δες το λινκ Ζούκοφ που σου έβαλα, τα γράφω αναλυτικά (οι αθηναίοι της γενιάς μου κνιτες τα γνωρίζουν)

Γι αυτό λοιπόν, επειδή έχω ζήσει αυτό το πράγμα στη ζωή μου, 2 χρονια ασταμάτητης δράσης πρωι βράδυ, ξενύχτια, προκηρύξεις, ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, πλάκωμα συνεχές με τους σεκίτες που έκαναν πουστιές με τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ (κάθε μέρα μελετούσαμε ολα τα ανακοινωθέντα της ΓΣΕΕ και υπουργειων για να βλέπουμε που γινεται πουστιά και κομπρεμί για εμφανιζόμαστε ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ και να τους κοπανάμε) και άλλα πολλά που ουτε καν μπορει να φανταστεί κανεις αν δεν συμμετειχε ΕΝΕΡΓΑ σε εκεινο το κινημα , δεν τσιμπω σε α ου α.
Προσέχω (ανθρωπος ειμαι και εγώ καμια φορά μπορώ να την πατήσω)



τώρα φιλε Ζούκοφ με καταλαβαινεις.
Σταλινικος για μένα ειναι αυτός που ειναι μαρξιστής. Ο Ζούκοφ δεν ήταν. Πάρα τις μαλακιες που έκαναν οι Μολότοφ - Μαλένκοφ μέχρι το 56, το 57 μάλλον κατάλαβαν, και προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση. Αλλα ο Ζούκοφ τους την ειχε στημένη μαζί με τον Χρουτσόφ, το τοτινό φιλαράκι του.

Το ότι έγραψε ολα αυτά ο Ζούκοφ για τον Στάλιν πολύ αργότερα , δεν τον κάνει σταλινικό. Ευτυχώς βέβαια που τα έγραψε για να κοπάναμε πολλούς και διάφορους τροτσκιζοντες που κοπιάρουν τον Χρουτσόφ (βλεπε παπάτζες Δ. Μπελαντή).
αλλα ως εκει.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

φιλε Παρατηρητικέ, σέβομαι τη βάρδια...
περιμένω λοιπόν, με την ησυχία σου. Παρε οσες μερες θες.

Σου εδωσα καποια λινκς, ομως, φιλική συμβουλή διάβασέ τα :-). Γιατί εσύ κανεις τον ξερόλα. Γιατί ξαφνικά μπορει να σε διαψεύσει ο ίδιος ο Στάλιν ΚΑΙ Ο ΤΕΛΜΑΝ σε αυτά που λες και μετά να μου λες...αα.. δεν το ξέρα.

Ημι-φεουδαρχικές σχέσεις τύπου Ελλάδας οπως τις περιγράφει ο Ζαχαριάδης στην 6η ολομέλεια του 34, και τις απορρίπτει ο Μαίλης στα σύγχρονα πονήματά του, ναι υπήρχαν στη Γερμανία το 18. Μετέπειτα, βέβαια, μιλάμε για το γνωστό ξεκλήρισμα της αγροτιάς, λόγω ταξικής διαφοροποίησης στην ύπαιθρο και λόγω της ταχείας ανάπτυξης του καπιταλισμου στη Γερμανία, μετά το σχέδιο ΝΤόυζ (24-28), όταν εγιναν μαζικές επενδύσεις αμερικάνικων μονοπωλίων στη Γερμανία (δες και βιβλίο που εξέδοσε το γραφείο πληροφοριών της ΕΣΣΔ το 1948, λένε ότι το έγραψε ο ίδιος ο στάλιν το έχω ανεβάσει στο θρεντ "επαναστατικές αλήθειες που επιβεβαιώνει η ζωή σε πι-ντι-εφ)

Βλέπεις απελευθερωμενοι πρώην κολίγοι αγρότες, αντάλλαξαν τα δοσίματά τους στους βαρώνους, με τα αβάσταχτα δάνεια της απελευθέρωσής τους στις τράπεζες :-0.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι στη Πρωσσία δεν υπήρχε βιομηχανία. Αυτα ειναι αστεια που έγραψε ο Σεκτάρ στην αρχή (μετα τα πήρε πίσω με κωλοτούμπα).
Ασε που για αυτά τα πράγματα εχει γράψει αναλυτικά ο ίδιος ο Τέλμαν, φαντάζομαι εχεις υπόψη σου τόσο τα άπαντα του SED, όσο και αυτά που τα έκοψαν μετά οι ρεβιζιονιστές και τα επανέκδοσαν οι γερμανοι μαοϊκοι ;-)

τα χρεή στους φτωχους αγρότες ήταν τοσο δυσβάσταχτα που όταν ο Χιτλερ πλησίαζε στη καγγελαρία υποσχόταν χρεοστάσιο στις τράπεζες, γι αυτό σάρωνε στην ύπαιθρο. Πράγμα που βέβαια δεν εφάρμοσε ποτε.
ΤΑ γράφει και ο Δημητρόφ στο γνωστό λόγο του που εκφώνησε το 1935, στο 7ο ΣΥνέδριο (εκδοσεις Πορεία)
...............

Ανώνυμος είπε...

el quinto
οπα για να μην υπάρχει μπέρδεμα , εκανα ενα λάθος αντι για 1932, δες 1952 ;-), εχει σημασια
εκει που έγραψα
Κατα τα άλλα εχουν δημοσιευτει πολύ πρόσφατα οι συνομιλίες σοβιετικών ηγετών και στελεχών του κόμματος στη DDR, τόσο με Στάλιν το 1932

για να μην λέτε μετά ότι σας βάζω παγίδες :-)

περιμενω...
ο "μαρξιστικά σκεπτόμενος" πάντως από ότι φαινεται λάκισε φιλε "παρατηρητικέ".
https://athens.indymedia.org/post/1452087/

Βλέπεις στη πολεμική μου μ' αρέσει να συνδυάζω πράγματα.
Θέλω να δω πως δεν θα αναιρέσεις τον Μαίλη που λέει οτι δεν υπήρχαν ημι-φεουδαρχικές σχέσεις στην Ελλάδα του 34, επιβεβαιώοντας τις ακροβασίες του Σεκτάρ ότι υπήρχαν φεουδαρχικές σχέσεις στη ΠΡωσσία του 45.
Περιμένω με ανυπομονησία το πόνημά ;-)

και επειδή μας πέταξες και εσύ ένα λινκ, θα το ξεψαχνισουμε ακριβώς να δουμε τι γράφει :-), αλλά αυτά την επόμενη φορά που θα απαντήσεις στην πρόκληση..

Ανώνυμος είπε...

el quinto

vagelis
ασε τις παπάτζες περι Ράιχ. Εγώ εχω διαβάσει ολο τον Ράιχ, από το άκου ανθρωπάκο μέχρι τη μαζική ψυχολογία του φασισμού.
Οταν εγινα κομμουνιστής και μελέτησα σοβαρά μαρξισμό κατάλαβα τι μαλακιες διάβαζα τοσο καιρό.
Ο τύπος ήταν τρελάρας με πατέντα. Εφαγε διαγραφή από το κομμουνιστικό κόμμα της Γερμανιας γιατί ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ περί ελεύερης σεξουαλικότητας από νεαρή ηλικια που απελευθερώνει τον άνθρωπο και άλλα κουλά.
Αυτες τις δήθεν προοδευτικές μπούρδες ο Λένιν τις ειχε καυτηριάσει απο πολύ παλιά όταν συζητούσε με την Κλάρα Τσέτκιν/
εμεις οι μαρξιστές ακόμη και στο τομέα της σεξουαλικότητας ειμαστε πρωτοπόροι. Διάβασε Εγκελς και Λένιν προσεκτικά, άντε και τις ερωτικές επιστολές του Μαγιακόφσκι.
ακόμη και στον έρωτα, δεν χαριζόμαστε σε μικραστάκηδες καντηλανάυτες.
ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και επιτέλους να τελειώνουμε με τα παραμυθάκιας της δήθεν επιστήμης ψυχολογίας.
Επιστήμη ειναι η ψυχιατρική όχι η ψυχολογία.
Τα έχει γραψει και ο Λένιν θαυμάσια.
Γι αυτό έσπευσα να χτυπήσω το Ράιχ. Επειδή έχω υπόψη μου κάποια πράγματα παραπάνω.
Υπήρχε ολόκληρη ανεθεωρητική σχολή σε ΙΤαλία, Γαλλία και αλλού που σερβίριζε τις μαλακιες του Ράιχ.
Η σχολή αυτή πάτωσε, οταν η κρίση διέλυσε τα διαχειριστικά τους προτάγματα.
Αναφέρομαι σε κάτι "κοινωνικές" δομές για ψυχικά ασθενεις κτλ.., τη λεγόμενη ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, αν θυμάστε.
Τελικά οι άνθρωποι αυτοι βγήκαν από τα ψυχιατρεία, κάποια λαμόγια θησαύρισαν με ΜΚΟ, και βρέθηκαν σήμερα στα παγκάκια.
Τότε στο ιντυ κάποιοι προοδευτικοι του κώλου, χτυπούσαν τον Περισσό από τα δεξιά , φτιάχνοντας το λεγόμενο θρεντ "Ψυχοαποικία", με αφορμή την αποασυλοποίηση, οτι και καλά οι ψυχικα ασθενεις θέλουν , αλλα ο Περισσός δεν θέλει και άλλες μαλακιες

Το τυράκι το ειχαν δει, τη ΦΑΚΑ ομως οχι. Το αστικο κράτος μετακύλισε το κόστος στην κοινωνία και τα κονδύλια που προορίζονταν για τα ψυχιατρεία πήγαν στο κεφάλαιο.

Τώρα να δω ολοι αυτοι που τα προτειναν αυτά, τι εχουν να πουν στους συγγενεις και στους ψυχικα ασθενεις που δεν εχουν στον ήλιο μοιρα.

Γιατί οχι ψυχιατρεία μεγάλα, συγκεντρωμένα στις πόλεις, αντι για ΜΚΟ , δομές, με διαλύμενες εργασιακές σχέσεις, με χιλιες δυο υποπτες συναλλαγές και άλλες μαλακιες;

Αντε γιατί πολλές μαλακιες έχουμε φάει τόσα χρόνια στη μάπα στο κινημα.

Καιρος να ξεμπερδεύουμε με τη κόπρο του Αυγεία.

Neophyte_commie είπε...

«el quinto. ελα λοιπόν να σου πω αλλη μια ιστορία αφού με αφήνει ο μπρεζνιεφικος και δεν με κοβει.»

Θα το 'χεις καταλάβει ώς τώρα, ότι έχει έχει μια συμπάθεια στα καμένα αριστερά οπορτούνια. Είναι καλό παιδί όμως και καταλαβαίνει και τη γραμμή και την εφαρμογή της, γι' αυτό τον αγαπάμε. Και το κυριότερο, δεν έχει ύφος χιλίων καρδιναλλίων, ούτε μας παραπέμπει στα σάιτ της ΚΥΠ. Τι γίνεται ρε κουίντε, ip μαζεύετε εκεί πέρα ή διευθύνσεις mac; Δεν πέτυχε η ονομαστικοποίηση των κουπονιών και ψάχνετε άλλο τρόπο να μας μαζέψετε;

(Για τους μη γνωρίζοντες, MAC είναι ένας κωδικός που αντιστοιχεί στην κάρτα δικτύου καθενός και μπορούν να σε ταυτοποιήσουν και από εκεί μετά τη σύλληψη και αφού κατάσχουν τον υπολογιστή σου· και αυτή μπορεί να κρυφθεί φυσικά, όπως και η IP, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Και υπόψη ότι ο πρύτανις του ΕΜΠ έχει δηλώσει ότι δεν έχει ιδέα πού βρίσκονται οι φυσικοί σέρβερ του ιντιμίντια.)

Ανώνυμος είπε...

και για τον dreaming neon red
επεiδή και εμεις κάποτε στα νιάτα μας βλέπαμε χόλυγουντ

πάρε και την καλυτερη εκτέλεση του Johny go, go Johny go
https://youtu.be/S1i5coU-0_Q

ειναι απ' το Βack to the future

ισως η μοναδική σκηνή που αξιζει...
....
χμ... μπρεζνιεφικέ ενα σχολιο του Παρατηρητή λειπει.
Μαλλον "μπαχάλεψα" πολύ το θρεντ και εγινε καποιο λάθος. Οχι τιποτα
αλλο μη μας χρεώνει μετα και κομπρεμί, εμας τους δυο μπρεζνιεφικε ;-)

φαντάζομαι ισχύει η πρόκληση ακόμη παρατηρητικε,
μη μου λακισεις κι εσυ;

zoot horn rollo είπε...

Καποιος τα διάβασε όλα μαζαμένα και κάηκε.

AGIS είπε...

Τώρα λοιπόν μάθαμε και το οτι δεν υπάρχει επιστήμη της ψυχολογίας κι ότι αυτό το έχει γραψει ο Λένιν...
Γηράσκω αεί...

Αυτό για την "ψυχοαποικία" ξαναπέστο, μόνο που τω καιρώ εκείνω δεν βρέθηκε σχεδόν κανένας να υπερασπιστεί τον "Περισσό από αριστερά", επί της ουσίας του ζητήματος της "αποασυλοποίησης" δηλαδή. Βλέπεις ο παθολογικός αντιΚουΚουΕδισμός βολευόταν με τα διάφορα περί ΚΚΕ που "θέλει να κλείσει τον κόσμο στα ψυχιατρεία". Κι έτσι επικρατούσε η συνήθης σιωπή από τα "αριστερά" εφόσον χτυπιόταν το ΚΚΕ κι ας ήταν κι απ τα "δεξιά"... Πού ήσουν τότε quinto;

Όσο για τον Ράιχ παρόλο που οι θεωριες του δεν αποτελούν καθολου προσφορη βάση για κριτική του σταχανοβισμού, παρόλες τις εμμονές του, τις μονομέρειές του, τις υπερβολές του, έως και τις επιστημονικές εκτροπές του, πρέπει να δεις το περιβάλλον του σκληρού αστικού πουριτανισμού στο οποίο έγραψε αυτά που έγραψε. Δες την "λευκή κορδέλα" του Μίχαελ Χάνεκε... Αν όχι τίποτα άλλο αναδείχνει το έδαφος πάνω στο οποίο εμφανίστηκε μια θεωρητική "αντίδραση" σαν αυτή του Ράιχ.
Και μην υποτιμάς τον κοινωνικό μηχανισμό της ψυχικής καταπίεσης. Πρόκειται για χιλιάδες μικρά στοιχεία συναρμοσμένα ώστε να περιβάλλουν, να θωρακίζουν και να αναπαράγουν σε κάθε πτυχή της προσωπικής ζωής τον κεντρικό, ταξικό πυρήνα της κοινωνικής καταπίεσης. Ώστε το άτομο να είναι αναγκασμένο να σκάψει πολύ βαθιά -και μέσα του- ώστε να φτάσει σ' αυτόν τον πυρηνα...

Ανώνυμος είπε...

el quinto
εγώ ήμουν εκει που ήμουν και είμαι, δεν σε καταλαβαίνω. Επειδή εσύ δεν ξέρεις τι έλεγα, αυτο ειναι πρόβλημά σου, όχι δικό μου.
______________________
κατα τα άλλα ο ίδιος ο Λένιν στη συζήτησή του με την Τσέτκιν λέει ότι η ψυχολογία ειναι μαλλον παραμύθια της χαλιμας ;-)
Εχεις διαβάσει τη συζήτηση Τσέτκιν - Κλάρα;
Πως κανετε ρε μπαμ μερικοι οτι εχετε τελειώσει σχολές με αυτο το αντικειμενο.

μακριά από το ράιχ παιδιά. μακριά, από του συσσωρευτές οργόνης, καιει μυαλά.

AGIS είπε...

http://www.rizospastis.gr/static.do?page=/special/editions/special/afierwmata/klara_tsetkin/index.jsp

Ευκαιρία για ένα ξανακοίταγμα. Ο Λένιν λοιπόν δε λέει πουθενά ότι "η ψυχολογία είναι μάλλον παραμύθια της χαλιμάς", σε διαβεβαιώνω ότι τέτοια φράση δε θα βρεις σε ολους τους τόμους από τα άπαντα του Λένιν.
Η Τσέτκιν καταγράφει ότι στη συζήτησή τους ο Λένιν είπε: "Η θεωρία του Φρόυδ είναι τώρα, ως εκ του είδους της, μια μοντέρνα παραδοξολογία"
Αυτό αφενός αφορά τη θεωρία του Φρόυδ, όχι γενικά την ψυχολογία σαν επιστήμη. Αφετέρου κανείς δε γίνεται λενινιστής λέγοντας: "Ο Λένιν θεωρούσε τη θεωρία του Φρόιντ, ως εκ του είδους της, μια μοντέρνα παραδοξολογία". Ούτε και το να επαναλαμβάνεις αυτή τη φράση αποτελεί λενινιστική κριτική της θεωρίας του Φρόυδ. Για να φτάσεις σε μια κριτική που θα μπορεί να ονομαστεί λενινιστική, θα πρέπει να αναλύσεις σε βάθος το τι και το γιατί της θεωρίας του Φρόυδ ώστε να επιβεβαιώσεις, αν είναι δυνατό, αυτό τον "αφορισμό" του Λένιν.
Κατά τα άλλα στην ίδια συζήτηση με την Τσέτκιν ο Λένιν δεν εμποδίζεται από την άποψή του για τον Φρουντ, να κάνει λόγο για την "ψυχική κατάσταση της νεολαίας", για την "ψυχοσύνθεση" των γυναικών ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων, για "ξεθεμελίωμα της παλιάς μη κομμουνιστικής ψυχολογίας".
Μερικά πράγματα για τη σοβιετική ψυχολογία μπορείς να βρεις στη μηχανή αναζήτησης.

Για το ερώτημα "πού ήσουν" μην αρπάζεσαι, ήταν "συνδικαλιστικό"... Ισχύουν απλώς αυτά που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Κανείς δεν είχε ασκήσει κριτική στην "ψυχοαποικία" για τις ανοησίες της, μόνο και μόνο γιατί ήταν ανοησίες που στρέφονταν κατά του ΚΚΕ. Κι από αυτό το κανείς είναι φύσει αδύνατο να εξαιρεθεί οποιοσδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

(Πρώτη συνέχεια)

Επιστρέφω για να εκπληρώσω ό,τι υποσχέθηκα σε χθεσινό μου σχόλιο —σχόλιο που παραδόξως (;!;!;!) έχει εν τω μεταξύ εξαφανιστεί―, δηλ. να παραθέσω κάποια στοιχεία για τον Λαυρέντι Παύλοβιτς Μπέρια και τον Γκεόργκι Κωνσταντίνοβιτς Ζούκοφ.

Επειδή αυτήν και τις επόμενες τρεις βδομάδες έχω νυχτερινές βάρδιες, η εκπλήρωση της υπόσχεσής μου θα πραγματοποιηθεί σε συνέχειες και με διαλείμματα, ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από τις φυσικές μου δυνάμεις και συγκεκριμένα από το πόσο κουρασμένος ή ξεκούραστος θα είμαι μετά τη βάρδια και, κατά συνέπεια, από το πόσο θα χρειάζεται να ξεκουραστώ. Όλες οι συνέχειες θα σταλούν προς ανάρτηση ως σχόλια σε τούτο δω το νήμα.

Η παράθεση των στοιχείων θα γίνει σύμφωνα μ’ ένα συγκεκριμένο διάγραμμα πέντε σημείων· πρώτα θα δοθεί ένας κατάλογος βιβλιογραφίας επί του θέματος, μετά θα γίνει μια γενική αποτίμηση της βιβλιογραφίας, κατόπιν θα εκτιμηθούν επιμέρους οι διάφοροι τίτλοι της βιβλιογραφίας, ύστερα θα εκτεθούν προς εξέταση μερικά αποσπάσματα και τέλος θα βγουν ορισμένα συμπεράσματα.

Σπεύδω να διευκρινίσω —εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ— ότι η βιβλιογραφία αποτελείται αποκλειστικά από βιβλία που έχω διαβάσει και εν μέρει ή συνολικά αποδελτιώσει· δεν είναι επομένως ούτε πλήρης ούτε εξαντλητική, είναι υποκειμενικής επιλογής προϊόν κι όχι «παντογνωσίας», πραγματικής ή επίπλαστης. Το ίδιο ισχύει και με τα συμπεράσματα που θα βγάλω· θα είναι κι αυτά υποκειμενικά, θα αποβλέπουν στο να πλησιάσουν την ιστορική αλήθεια φωτίζοντας άγνωστες ή σκόπιμα αποσιωπημένες πτυχές της και οπωσδήποτε δε θα είναι προϊόντα κάποιου «παντογνώστη», αληθινού ή κατ’ επίφαση. Επιδίωξή μου είναι να βοηθήσω αναγνώστες κι αναγνώστριες να διαμορφώσουν γνώμη (μίνιμουμ) και να τους και τις παρακινήσω να ασχοληθούν και οι ίδιοι κι ίδιες με την έρευνα από τις πηγές (μάξιμουμ).

Στην επόμενη συνέχεια θα δώσω τον κατάλογο της βιβλιογραφίας σε δέσμες. Όλη η βιβλιογραφία αποτελείται μόνο από βιβλία, στις σελίδες των οποίων θα παραπέμψω όπου κι όποτε χρειαστεί. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν κάθε είδους λαθροχειρίες που τόσο ενισχύει η πλασματική διαδικτυακή πραγματικότητα και για να παροτρυνθούν ενδιαφερόμενοι κι ενδιαφερόμενες ν’ ανοίξουν κάνα βιβλίο και ν’ αφήσουν τους διαδικτυακούς συνδέσμους. Οι τίτλοι της βιβλιογραφίας είναι στην πλειοψηφία τους πρωτότυπα· προστέθηκαν κάποιες μεταφράσεις σε περίπτωση που αυτές ήταν διαθέσιμες.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

(Δεύτερη συνέχεια)

Έπεται η βιβλιογραφία ανά δέσμες όπου κεφαλαία γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου δείχνουν τη δέσμη, αραβικοί αριθμοί τους τίτλους κάθε δέσμης και πεζά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου μεταφράσεις των πρωτοτύπων.

Α.1. Г. К. Жуков: Неизвестные страницы биографии // Военные архивы России. 1993, № 1, с. 175–244 (Портреты без ретуши).

Β.1. Лаврентий Берия. 1953. Стенограмма июльского Пленума ЦК КПСС и другие документы. Под. ред. акад. А. Н. Яковлева; сост.: В. Наумов, Ю. Сигачев. Москва: Международный Фонд «Демократия», 1999 (Россия. XX век. Документы).

Β.1α. Der Fall Berija. Protokoll einer Abrechnung. Das Plenum des ZK der KPdSU Juli 1953. Stenographischer Bericht. Herausgegeben und aus dem Russischen übersetzt von Viktor Knoll und Lothar Kölm. 2. Auflage, Berlin: Aufbau Taschenbuch Verlag, 1999.

Γ.2. Доклад Н. С. Хрущева о культе личности Сталина на XX съезде КПСС: Документы. Редколлегия тома: К. Аймермахер, В. Ю. Афиани, Д. Байрау, Б. Бонвеч, В. П. Козлов, Н. Г. Томилина. Ответственный редактор: К. Аймермахер; сост.: к.и.н. В. Ю. Афиани (отв. составитель), к.и.н. З. К. Водопьянова, А. В. Головёнкина, к.и.н. А. М. Панин, А. В. Постников, к.и.н. М. Ю. Прозуменщиков, О. Р. Хайретдинова. Москва: «Российская политическая энциклопедия» (РОССПЭН), 2002 (Культура и власть от Сталина до Горбачева. Документы).

Γ.3. Молотов, Маленков, Каганович. 1957. Стенограмма июньского Пленума ЦК КПСС и другие документы. Под. ред. акад. А. Н. Яковлева; сост.: Н. Ковалева, А. Коротков, С. Мельчин, Ю. Сигачев, А. Степанов. Москва: Международный Фонд «Демократия», 1998 (Россия. XX век. Документы).

Γ.4. Георгий Жуков. Стенограмма октябрьского (1957 г.) Пленума ЦК КПСС и другие документы. Под. ред. акад. А. Н. Яковлева. Научный редактор: В. Наумов; сост.: В. Наумов, М. Прозуменщиков, Ю. Сигачев, Н. Томилина, И. Шевчук. Москва: Международный Фонд «Демократия», 2001 (Россия. XX век. Документы).

Δ.2. Берия Л. П. «Сталин слезам не верит». Личный дневник 1937–1941 гг. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2011 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δ.3. Берия Л. П. «Второй войны я не выдержу...» Тайный дневник 1941–1945 гг. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2011 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δ.4. Берия Л. П. «С Атомной бомбой мы живем!» Секретный дневник 1945–1953 гг. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2012 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δ.5. Берия Л. П. «Пожить бы еще лет 20!» Последние записи Берии. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2012 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Ε.1. Furr, Grover C. (Grover Carr) Khrushchev Lied: The Evidence That Every “Revelation” of Stalin’s (and Beria’s) “Crimes” in Nikita Khrushchev’s Infamous “Secret Speech” to the 20th Party Congress of the Communist Party of the Soviet Union on February 25, 1956, is Provably False. Corrected Edition July 2011, Kettering, Ohio: Erythrós Press and Media, LLC, 2011.

Ε.1α. Ферр, Гровер Тени XX съезда, или Антисталинская подлость. Пер. с англ. В. Боброва. Москва: Эксмо: Алгоритм, 2010 (Политический бестселлер).

Στην επόμενη συνέχεια γενική αποτίμηση της βιβλιογραφίας.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

el quinto
παρατηρητικέ αν πρόσεχες λίγο πριν έγραψα το εξής:
...
χμ... μπρεζνιεφικέ ενα σχολιο του Παρατηρητή λειπει.
Μαλλον "μπαχάλεψα" πολύ το θρεντ και εγινε καποιο λάθος. Οχι τιποτα
αλλο μη μας χρεώνει μετα και κομπρεμί, εμας τους δυο μπρεζνιεφικε ;-)
....

χαιρομαι που θα κανεις τέτοιου τύπου δουλειά. ΘΑ σου προτεινα να μην
στειλεις τη δουλειά σου σε αυτο το θρεντ, γιατι θα χαθει.
Προτεινω να τη στειλεις σε ξεχωριστα word στη ΚΕ του blog , κι αυτή να αναλάβει να
την περάσει σε ξεχωριστές αναρτήσεις, οπότε να γινεται σωστά η αντιπαράθεση.
εγώ απο τη μεριά μου, δεσμεύομαι απλώς να απαντώ με σχόλια, ολοκληρωμένα. Δεν χρειάζομαι ξεχωριστή ανάρτηση, εκτος κι αν εγώ εχω πήξει με τη δουλειά και δεν βγαίνω :-). ΘΑ ειδοποιώ έγκαιρα την ΚΕ του μπλογκ.
και κάνε μου ρε συ παρατηρητικέ μια χάρη, για στείλε μου ξανά το λινκ για την μεταρρύθμιση γιατι δεν το ειχα κρατήσει. ευχαριστώ

-___
προς αγη. Φιλε μου. Ο Λένιν μιλάει για παραδοξολογία, οχι για φαινομενολογία :-).
Για μας τους μαρξιστές επιστήμη ειναι η γνωσιοθεωρία , όχι η παραδοξολογία του ΦροΫντ.
Και κοιτα τώρα τι λαθροχειρίες κάνεις.
Οι μαρξιστές οταν ακομη αναφέρονται στη "ψυχή", "ψυχολογία", κακή καλή, αναφέρονται στη συνείδηση, και πως το ειναι αντανακλάται σε αυτήν. Οι αγγλοσάξωνες π.χ. λένε εχω bad mood, good mood, όχι κακή καλή ψυχολογία. Εμεις ομως οι ανατολικοορθόδοξοι τη λέξη ψυχή και τα παράγωγά της τα έχουμε καραμέλα για τα πάντα.

Οι μαρξιστές δεν αναφέρονται ποτέ με τον όρο ψυχή, ψυχολογία σε καποιες ενδιάμεσες σκατουλίτσες που επινόησε ο φρόϋντ. Αυτα περί χρήσης της λέξης ψυχής και διάκρισής της με την ιδεαλιστική ερμηνεία της, τα γράφει περίφημα και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης.

Ακομη και η ψυχοσύνθεση σαν όρος (αν δεν ειναι κακά μεταφρασμένος) παραπέμπει στη κουλτούρα ενος λαού, στις ιδιαίτερες κοινωνικές συμπεριφορές λόγω παράδοσης κτλ... Δες μαρξισμός και εθνικό ζήτημα (Στάλιν)

Βρες μας συνέδριο των μπολσεβίκων που να αναφέρεται στη ψυχολογία των μαζών, όπως την παρουσιάζει ο Ράιχ, ο Γιουνγκ ή ο Φροϋντ. Δε θα βρεις πουθενά τέτοιες βλακιες και το ξέρεις. Ο Λένιν έγραψε ολόκληρο βιβλίο για να χτυπήσει αντίστοιχες ιδεαλιστικές, εμπειριοκριτικές πίπες που αναμασούσαν μπολσεβίκοι και μπολσεβίκοι οχι οπορτουνιστές πολιτικά. Μπολσεβίκοι με περγαμηνές και σταθερότητα ακλόνητη στον επαναστατικό αγώνα.

ασε που δεν μας έβαλες ολα τα λόγια του Λένιν για την "επιστήμη" σου. Ο Λένιν γράφει οτι δεν επιβαβαιώνονται από τη ζωή. ΑΛιμονο, η ψυχολογία εμφανίστηκε με τυμπανοκρουσίες ότι πειραματικά επιβεβαιώνεται. χαζομάρες. Μας κατατάσσετε σε κουτάκια, και μας βάζετε ταμπέλες. Αυτά δεν περνάνε στους μαρξιστές, που έχουν περίφημα μεθοδολογικά εργαλεία για την ολιστική ερμηνεια των κοινωνικών σχέσων, των ανθρώπων μέσα σε αυτές , την εξέλιξή τους κτ.... Τελεια και Παύλα.
Ειμαστε ολοι τρελάρες για την κωλο-"επιστήμη" σας, και δεν δεχομαστε τα φασιστικα κουτάκια της ψυχολογίας σας.


Ανώνυμος είπε...

el quinto
και για να το έχουμε ολόκληρο

http://www.maxome.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%9C%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-8-%CE%9C%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE-%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%821.pdf
Λένιν προς Κλάρα

Λένε πως
τη μεγαλύτερη
απήχηση βρήκε η μπροσούρα μιας Βιεννέζας κομμουνίστριας για τα ζητήματα
του φύλου. Τι σαχλαμάρα είναι αυτή η φυλλάδα! Ο,τι σωστό βρίσκεται μέσα,
οι εργάτες από πολύ πριν το έχουν διαβάσει στον Μπέμπελ, όπου όμως δεν
είναι σε μορφή ανιαρή και
ακατέργαστη όπως στην μπροσούρα, μα σε μορφή
γοητευτική, που σε συναρπάζει, όλο επίθεση κατά της αστικής κοινωνίας. Η
μπροσούρα αναφερόμενη στις φροϋδικές απόψεις παίρνει μια κάποια
«επιστημονική» χροιά, αλλά αυτά όλα είναι ερασιτεχνικά φληναφήματα. Η
θεωρία του Φρόυδ είναι τώρα, ως εκ του είδους της, μια μοντέρνα
παραδοξολογία.

φαντάζομαι απ' αυτό οτι δεν καταλαβαίνεις ότι ο Λένιν εγκαλεί τη Βιεννέζα κομμουνίστρια επειδή αξιοποιει... ερασιτεχνικά τη θεωρία του Φρόϋντ. Ετσι δεν ειναι;

Ανώνυμος είπε...

(Τρίτη Συνέχεια)

Στα γρήγορα, γιατί πρέπει να φύγω, να διορθώσω ένα λάθος που έκανα στην αρίθμηση της τέταρτης δέσμης στον κατάλογο της βιβλιογραφίας· η σωστή αρίθμηση είναι:

Δ.1. Берия Л. П. «Сталин слезам не верит». Личный дневник 1937–1941 гг. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2011 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δ.2. Берия Л. П. «Второй войны я не выдержу...» Тайный дневник 1941–1945 гг. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2011 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δ.3. Берия Л. П. «С Атомной бомбой мы живем!» Секретный дневник 1945–1953 гг. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2012 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δ.4. Берия Л. П. «Пожить бы еще лет 20!» Последние записи Берии. Примеч., комментарии: Сергей Кремлёв. Москва: Яуза-пресс, 2012 (Спецхран. Сенсационные мемуары).

Δηλ. η συγκεκριμένη δέσμη περιλαμβάνει τέσσερις κι όχι πέντε τίτλους.

Επίσης ορθογραφική απλοποίηση των ονομάτων: Λαβρέντι Πάβλοβιτς Μπέρια [Лаврентий Павлович Берия] και Γκεόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ [Георгий Константинович Жуков].

Στην επόμενη —κανονική, η παρούσα βγήκε «διορθωτική», με το μπαρδόν που λένε στην κοινή νεοελληνική— συνέχεια θα προχωρήσω στη γενική αποτίμηση της βιβλιογραφίας.

Παρατηρητικός

Αναυδος είπε...

@παρατηρητικε ποσο ασφαλη είναι τα ημερολογια που αποδιδονται στον Μπερια ?

AGIS είπε...

Λίγη αυτοσυγκράτηση quintο που θα μου μιλήσεις τώρα και για λαθροχειρίες.
Έγραψες: ο λένιν είπε την ψυχολογία μάλλον παραμύθι της χαλιμάς στην συζήτηση με την κλάρα τσέτκιν.
Σου απάντησα: Δεν είπε παραμύθι της χαλιμάς την ψυχολογία, είπε τη θεωρία του φρόυντ παραδοξολογία.
Τα υπόλοιπα που πρόσθεσες στη συνέχεια απλώς κουράζουν.

Ανώνυμος είπε...

φιλε αγη
ασε να κουράζω, αν κουράζω, να μη μου δινεις σημασία

Ο Λένιν γράφει για ερασιτεχνικά φληναφήματα...και για μοντέρνα παραδοξολογία.
πες μου τώρα που ειναι η διαφορά με όσα είπα;
Οτι μίλησα για παραμύθια της χαλιμάς! Τι μου λες; Που διαφέρει η ουσία των λεγομένων μου;

Η
μπροσούρα αναφερόμενη στις φροϋδικές απόψεις παίρνει μια κάποια
«επιστημονική» χροιά, αλλά αυτά όλα είναι ερασιτεχνικά φληναφήματα. Η
θεωρία του Φρόυδ είναι τώρα, ως εκ του είδους της, μια μοντέρνα
παραδοξολογία.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Aνεκδιήγητος είσαι Κουϊντε,
Αρχικά σε τσάκωσα να υποστηρίζεις πασόκικες βλακείες περί ..."οικονομικής ανεξαρτησίας", που μάλιστα την προωθούσε ο ...Στάλιν!
Αντί να απαντήσεις επί της ουσίας, όπως θάκανε όχι μόνο ενας κομμουνιστής, αλλά και οιοσδήποτε θετικός άνθρωπος, πως αντέδρασες;
1. Απάντησες με μια αλαμπουρνέζικη-ακατανόητη σαλάτα περί Χότζα, Μπέρια, Χρουστσώφ, Μάο και ....όποιος κατάλαβε τι ήθελες να (μην) πείς, να μου γράψει, επιμένοντας αστήρικτα και ...ξεροκέφαλα(!) στην πασόκικη "ανεξάρτητη (από ποιόν-τι;) βιομηχανική ανάπτυξη" και χρεώνοντάς την στον ...Στάλιν!.
2. Για να μειώσεις τα επιτεύγματα της αλματώδικης σοσιαλιστικής εκβιομηχάνισης των ΓΛΔ και Βουλγαρίας, (που ξεκίνησαν επί Στάλιν και συνεχίστηκαν και μετά μέχρι το '85-'89 παρά τις αναμφισβήτητες παρεκτροπές) προχώρησες παραπέρα στις ακόλουθες ανακρίβειες/διαστρεβλώσεις:
2.1 "Στην Γερμανία παντού υπήρχε βιομηχανία" κρύβοντας την ουσία, που δε σε βόλευε, ότι η περιοχή που ιδρύθηκε η ΓΛΔ ήταν η πιο καθυστερημένη βιομηχανικά περιοχή της Γερμανίας προσκολλημένη στο πρωσικό φεουδαρχικό παρελθόν της. Στάπε κι ο Παρατηρητικός κι εδώ και στο χαμένο σχόλιο, αλλά έκανες τον ψόφιο κοριό...
2.2 Την πάτησες τελείως, δείχνοντας πόσο επιπόλαια "λαφαζανάρεις", με τον Βομβαρδισμό της Δρέσδης, που δήθεν στόχευε στα εργοστάσια της πόλης, ενώ αυτά ήταν τα μόνα, που ...δε βομβαρδίστηκαν γιατί ήταν ....αμερικανικών συμφερόντων!
2.3 Εβαλες μόνος σου μέσα και την Ρουμανία σαν εύκολο στόχο (αν και ούτε κι εδώ θα συμφωνούσαμε....).
2.4 Επειδή δεν μπορούσες να πείς κάτι για την Βουλγαρία, που προπολεμικά ήταν πολύ πιο πίσω και από την Πρωσία, αντέτεινες μιαν ουρανοκατέβατη "εξαθλίωση" του βουλγαρικού Λαού-χοντρό ψέμα, (η μπάλα αλλού - για εκβιομηχάνιση η όχι μιλάγαμε, μετά θαρχόμασταν και στην ευημερία) και επικαλέστηκες τη συνηγορία των ....πετρών, για την ..."απουσία Σοσιαλισμού στη Βουλγαρία", ...τελείως πειστικά! .
Εξι (6) φάουλ μέσα σε ~ 10 φράσεις!! Ρεκόρ, ακόμη και για πασόκο αντικομμουνιστή παρλαπίπα.
Οπως σου επεσήμανε, ο εκνευριστικά φλεγματικός Agis είναι άσφαιρη η κάθε (πασόκικη η άλλη) κριτική στο βιωτικό επίπεδο του υπαρκτού γιατί και διαψεύδεται εν μέρει και από τα πράγματα και δεν πιάνει την ουσία, τα πραγματικά αίτια της ήττας του υπαρκτού.
Εγραψες κι άλλες κουταμάρες, που στις χάρισα λόγω χρόνου, όπως η "χρήση" (εφαρμογή) του τεϊλορισμού στον ...Σοσιαλισμό(!), η ...προοδευτική(;!;!) εισαγωγή μηχανών στον Σοσιαλισμό για να μην υπάρχει ανεργία(!) σε αντίθεση με τον Καπιταλισμό [με λίγα λόγια ένα υποθετικό σοσιαλιστικό..."λάου-λάου"(!) κάνει τη διαφορά! - Μπούρδες! Εκρηκτική είναι η εκμηχάνιση στον Σοσιαλισμό. Το γιατί δεν συνεπάγεται ανεργία θα τώξερες αν καταλάβαινες σε τι διαφέρει ο Σοσιαλισμός από τον Καπιταλισμό }, κλπ. κλπ.

Αλλά, ειλικρινά βαριέμαι να συνεχίσω. Δεν έχεις τίποτε ενδιαφέρον να πείς, επιδείχνεις φανταχτερή "πολυγνωσία" (περί πάντων και ...άλλων τινών!), που μάλλον στείρος παπαγαλισμός είναι, δε "γιγνώσκεις α αναγιγνώσκεις", με λίγα λόγια σε κόβω για "ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης" η, στα σύγχρονα, πασόκο με ...σταλινικά. Εχω δεί κι άλλους πολλούς τέτοιους.

Ξεκατινιάσου όσο θέλεις, όταν έχω καιρό θα επισημαίνω τις πασοκιές σου αδιαφορώντας πια για τις "απαντήσεις" σου. Δε θα χάνω καιρό.

Δεν αξίζεις κάτι παραπάνω, και με το συμπάθειο.

AGIS είπε...

Απλά κουίντο ο Λένιν είπε αυτά που είπε όχι για την επιστήμη της ψυχολογίας αλλά για τη θεωρία του Φρόυντ. Αν δε βλέπεις τη διαφορά...

Ανώνυμος είπε...

(Τέταρτη Συνέχεια)

Λανθασμένη είναι η αρίθμηση και της τρίτης δέσμης στον κατάλογο της βιβλιογραφίας· την διορθώνω:

Γ.1. Доклад Н. С. Хрущева о культе личности Сталина на XX съезде КПСС: Документы. Редколлегия тома: К. Аймермахер, В. Ю. Афиани, Д. Байрау, Б. Бонвеч, В. П. Козлов, Н. Г. Томилина. Ответственный редактор: К. Аймермахер; сост.: к.и.н. В. Ю. Афиани (отв. составитель), к.и.н. З. К. Водопьянова, А. В. Головёнкина, к.и.н. А. М. Панин, А. В. Постников, к.и.н. М. Ю. Прозуменщиков, О. Р. Хайретдинова. Москва: «Российская политическая энциклопедия» (РОССПЭН), 2002 (Культура и власть от Сталина до Горбачева. Документы).

Γ.2. Молотов, Маленков, Каганович. 1957. Стенограмма июньского Пленума ЦК КПСС и другие документы. Под. ред. акад. А. Н. Яковлева; сост.: Н. Ковалева, А. Коротков, С. Мельчин, Ю. Сигачев, А. Степанов. Москва: Международный Фонд «Демократия», 1998 (Россия. XX век. Документы).

Γ.3. Георгий Жуков. Стенограмма октябрьского (1957 г.) Пленума ЦК КПСС и другие документы. Под. ред. акад. А. Н. Яковлева. Научный редактор: В. Наумов; сост.: В. Наумов, М. Прозуменщиков, Ю. Сигачев, Н. Томилина, И. Шевчук. Москва: Международный Фонд «Демократия», 2001 (Россия. XX век. Документы).

Δηλ. η συγκεκριμένη δέσμη περιλαμβάνει τρεις κι όχι τέσσερις τίτλους.

Και πάλι με το μπαρδόν και στην επόμενη συνέχεια θα προχωρήσω ―επιτέλους!― στη γενική αποτίμηση της βιβλιογραφίας.

Υ. Γ. (1): Το χαμένο μου σχόλιο επανεμφανίστηκε κι έτσι βγαίνω από τον κόπο να το ξαναστείλω· καλύτερα έτσι γιατί είμαι κυριολεκτικά ψόφιος από τη χτεσινή βάρδια και δε βλέπω την ώρα να πάω να ξαπλώσω.

Υ. Γ. (2): @ Άναυδος. Κάνε, σε παρακαλώ, λιγάκι υπομονή, θα υπάρξει απάντηση στην ερώτησή σου και συγκεκριμένα στην επιμέρους εκτίμηση διάφορων τίτλων της βιβλιογραφίας, οπότε θα εκτιμηθούν και οι τίτλοι της τέταρτης δέσμης.

Υ. Γ. (3): Ο ακριβής χαρακτηρισμός της φροϋδικής θεωρίας από τον Λένιν όπως τον αναφέρει η Κλάρα Τσέτκιν στις «Αναμνήσεις από τον Λένιν» (Erinnerungen an Lenin, τέλη Ιανουαρίου 1925) είναι στο γερμανικό πρωτότυπο Modenarrheit: «Die Freud’sche Theorie ist jetzt auch solch eine Modenarrheit.» (βλ. Lenin ruft die werktätigen Frauen. Artikel Lenins zur Frauenfrage. Erinnerungen an Lenin von Clara Zetkin. Stimmen der Arbeiterinnen und Bäuerinnen über Lenin, Vereinigung Internationaler Verlagsanstalten G. m. b. H., Berlin 1926, σελίδα 23), δηλ. τρέλα της μόδας, μωρία της μόδας, αφέλεια της μόδας. Στην αμέσως προηγούμενη πρόταση ο Λένιν χαρακτήριζε την προσπάθεια «επιστημονικής» επέκτασης μιας μπροσούρας με βάση τις φροϋδικές υποθέσεις ερασιτεχνική ατζαμοσύνη (Laienstümperei): «Die Erweiterung durch die Freud’schen Hypothesen sieht „gebildet“, ja nach Wissenschaft aus, ist aber Laienstümperei.» (βλ. στο ίδιο).

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

el quinto
θανκς παρατηρητικέ
οι μεταφράσεις στα ελληνικά ειναι τελικά πολλές φορές εντελώς για το π.ος. Ελπίζω κύριε αγη, να μην έκανε την μετάφραση αυτή κανας φιλοψυχολόγος :-).

το Narrheit δεν ειναι και μακρια από το Μa(umlaut)rchen (παραμύθι)( Q-)

τώρα επειδη δεν μου αρέσουν οι τσακωμοι του κώλου, οντως με ενδιαφέρει αρκετά αν κάνεις τη δουλειά που λες, οπότε θα προσπαθησω και εγώ με ολη τη βιβλιοφραφία που διαθέτω να απαντήσω ή να συμπληρώσω οσο αναλυτικά και διεξοδικά γινεται.

θα σου ανεβάσω αργότερα και τα λινκς για τα εργα Τέλμαν αν δεν τα εχεις ήδη. Καπου εχει ειδική αναφορά και στο αγροτικό ζήτημα, πρέπει να τέθηκε μετά το 30 πολύ ξεκάθαρα και συγκεκριμένα κατόπιν πίεσης της ίδιας της Διεθνούς.

AGIS είπε...

Κουίντο στο 5:15 γράφεις:
"Επιστήμη ειναι η ψυχιατρική όχι η ψυχολογία. Τα έχει γραψει και ο Λένιν θαυμάσια."
Ο Λένιν όμως, όποια μετάφραση κι αν κάνεις, δεν αναφέρεται ούτε στην ψυχιατρική ούτε στην ψυχολογία, αναφέρεται στη θεωρία του Φρόυντ.
Τα υπόλοιπά σου με τις φαινομενολογίες και τις χαλιμάδες είναι απλά παπατζιλίκια και "διαλεκτικές" χυδαιότητες.
Τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
κύριε Σεκτάρ, η ηχορρύπανσή σου με αφήνει παντελώς αδιάφορο.
Μπορώ να την αντιμετωπίζω με απόλυτη ψυχραιμια και ανάλογα
την περίσταση να παρεμβαινω κριτικά εκει που πρέπει.
Θυμαμαι την τελευταία μου συνέλευση στην Πληροφορική. Τότε εφαρμοζόταν
ο νομος της Γιαννάκου για τις προεδρικές, πρυτανικές ΜΑΖΙΚΑ σε ολες τις σχολές (αν δεν κάνω λάθος).
Ο καθοδηγητής της ΦΜΣ (το καλό παιδί) ειχε αλλάξει :-), βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2008, ειχαν προηγηθει κάτι διαγράφες μαζικές, κάτι υποβιβασμοι, αναφέρθηκα σε αυτές πριν, μάλλον θα τις ξέρει και ο μπρεζνιεφικος :-)), οπότε αρχισαν τα τζαρζταρίσματα τα δικά σου ορισμένοι οχι όλοι από τους κνιτες της σχολής μου.

Φώναζα, εισαι παράγοντας, πασόκος, μπλα , μπλα, για να την πατήσω και να αρχισω να βριζω. Ειναι γνωστό κολπάκι αλλα σε μένα δεν πιάνει. επιασε στους στους θερμόαιμους εαακίτες στο ΣΕΜΦΕ, που έσπσασαν τους κνιτες στο ξύλο. Σε εμας ομως, οι εαακίτες ηταν λιγο πιο προσεκτικοι, γιατι έβλεπαν εμας που κινούμασταν προσεκτικά. Οπότε και αυτοι σου λέει, εχουν δικιο, έτσι θα τους πάρουμε τη συνέλευση και θα τους ξεφτιλίσουμε τους κνίτες, χωρις να τσιμπήσουμε σε καυγά.

Βλεπεις σεκτάρ, σε αυτές τις φάσεις εχω μάθει πρώτα να δέχομαι μπουνια και μετά να ρίχνω. Και αυτά τα εχω περάσει σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις, απο το να δέχομαι τασάκια από κάτι τσουτσέκια γλείφτρες συριζαίων βουλευτών, (δεν κάνω πλάκα, μια απίθανη ιστορία ξημερώματα της επίθεσης των σιωνιστών στα πλοια που κατευθύνονταν για Γάζα το Μάη του 2010 στο ΕΜΠ) μέχρι να μου την πέφτουν οι σύντροφοι σου στη Ζώνη για λιντσάρισμα (και τελικά να παραιτείται ο πρόεδρος του σωματείου, γιατί προφανώς έκανε μαλακια μπροστά σε εργάτες, να επιτεθεί σε κάποιους που απλώς ενημέρωναν τους εργάτες για την τοτινή αντιασφαλιστική επίθεση.)

Ειπα λοιπόν στους κνιτες εγώ ειμαι ολα αυτά που λέτε, αλλά εδώ τώρα φαντάζομαι δέχεστε επιχειρήματα και δεν ήρθατε μονο για α ου α.
Ο νέος καθοδηγητής της ΦΜΣ στα πίσω έδρανα έδινε εντολές, πρέσσιγκ μέχρις εσχάτων, αλλα εις μάτην.
Στη συνέλευση πατώσατε. Η πλειοψηφία μεσα στη Πληροφορική, κνιτες, δεν ήτανε μακακες.

Φαντάζομαι ότι εκτοτε τα ιδια κάνετε, λόγω του ιδιάζοντος σεκταρισμού που ας επεβλήθη από τον αρχιφραξιονίσταρο, δηθεν σταλινικό κ. Μαίλη. Για να αντέξετε στις σκληρές πολιτικές συνθήκες της σήμερον, εχετε μπετοναριστεί ακόμη και στα κινηματικά. Αλλα αυτή δεν ειναι λογική κόκκινου ενιαίου μετώπου από τα κάτω, όπως το όριζε ο Τέλμαν, αλλά λογική ΣΕΚΤΑΣ αστικής που φροντίζει να διατηρηθεί μονο με τις κομματικές δυνάμεις, γιατί φοβάται διαρροές όχι μονο προς τα δεξιά, αλλα και ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

με τις υγείες σου κύριε Σεκτάρ.

Αναυδος είπε...

ωχ παναϊα μου

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Αναυδε, έμεινες αναυδος, ξανά, ε;
φαντάζομαι προμηθεύτηκες το πρόγραμμα του 6ου Συνεδρίου της Διεθνούς.
Κανε τον κόπο, γιατί ειμαι πλέον 100% σίγουρος, οτι η παρέα του
αρχιφραξιονίσταρου Μαίλη δεν το έχει. Θα μπορούσες να τους το δώσεις κιόλας.
Τι διάολο, σύντροφοι είστε. Ξέρεις
το ειχε εκδοσει παλιά το επαναστατικό ΚΚΕ.

κυριοι το επαναστατικο κινημα αντέχει σκληρές συγκρούσεις,
αλλιως δεν ειναι επαναστατικό.
Οσο μ' αφήνει λοιπόν ο κύριος μπεζνιεφικος, μπορώ να επιχειρηματολογώ
"σκληρά." Καποιοι απο σας μπορειτε να βριζετε οσο θέλετε.

Αυτο βεβαιως με χαροποιει ιδιαίτερα, διότι ως γνωστόν όποιος βριζει,
..., εχει χασει το παιχνίδι :-).
Φαντάζομαι δε θα ζητήσετε λογκρισία και ψαλίδι για να μονολογείτε.
Ζητήστε το και επιβάλετέ το.
Και τότε πάλι χαμένοι θα είστε. Γιατι λογοκρισια ζητάνε οσοι λακίζουν.
Μονο ζυγά, δικα μου ;-)
αυτο σημαινει ΡΟΥΑ ΜΑΤ!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το θέμα που ανεβάζει ο παρατηρητικός έχει νομίζω αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, πολύ μεγαλύτερο από τη προσπάθειά σου να αναδείξεις ότι το ανατολικό μέρος της Γερμανίας ήταν το 1945 και πριν, σε παρόμοια ή έστω συγκρίσιμη βιομηχανική ανάπτυξη με το Δυτικό, quinto κόψε τις βλακείες. Αν θες να φανείς χρήσιμος σε κάτι διαφώτισέ μας στο τι θεωρείς πως είναι αριστερότερο του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ λέει "συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων και φτωχών-μεσαίων αγροτών για τη λαϊκή εξουσία, συμμαχία για το τρίπτυχο: Αποδέσμευση από ΕΕ, μονομερής και πλήρης διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία. Ποιό πρόταγμα υποστηρίζεις ότι είναι αριστερότερο αυτού του προτάγματος; Μίλα καθαρά και όχι με βαρετούς επιθετικούς προσδιορισμούς. Σήμερα, με αυτό το πρόταγμα που βάζει το ΚΚΕ, τι είναι αριστερότερα του ΚΚΕ; Η συμμαχία με κάποιο τμήμα της αστικής τάξης; Εξάλλου νομίζω ότι κάτι ανάλογο σου είχε ζητήσει δις ο Σεχτάρ και κάποιος νομίζω λάκισε στο να απαντήσει (αυτός που αναληθώς κατηγορεί άλλους για λάκισμα). Και μάλλον λίγο να το προσέξεις αυτό που λες στον Άναυδο για αυτό (το εξαιρετικά χρήσιμο και διαφωτιστικό) που είχε βρει και ανεβάσει γιατί σε λίγο θα βγάλεις την ΚΔ μη επαναστατική.

ρα

Ανώνυμος είπε...

el quinto
κυριε ρα, εχει ενδιαφέρον να δουμε τι ανέβασε ο Αναυδος, γιατί μαλλον δεν κατάλαβε τι ανέβασε

επειδή λοιπόν θες να τα ξανακούσεις, ας δούμε τι ανέβασα εγώ ορίστε:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

Συνεδρίαση στην 1η του Σεπτέμβρη 1928 στη Μόσχα

σελ.60 (εκδόσεις επαναστατικού ΚΚΕ)

Χώρες με μέσο επίπεδο ανάπτυξης του καπιταλισμού (Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βαλκανικές χώρες κλπ.) που έχουνε σημαντικά υπολείμματα μισοφεουδαρχικών σχέσεων στην αγροτική οικονομία, με ορισμένο μινιμουμ υλικών προϋποθέσεων αναγκαιων για τη σοσιαλιστική ανοικοδόμηση, κι όπου δεν έχει ακόμα αποτελειωθεί ο αστικο-δημοκρατικός μετασχηματισμός. Σε μερικές απ' αυτές τις χώρες ειναι δυνατόν ένα λίγο πολύ γρήγορο πέρασμα της αστικοδημοκρατικής επανάστασης σε επανάσταση σοσιαλιστική.

___________________________________________________________________________

φαντάζομαι το ξέρεις ότι ο Στάλιν κουμάντο στη Διεθνή, στην Ευρώπη, έκανε το 26 και έπειτα, όταν τσάκισε ιδεολογικοπολιτικά τους "αντιπολιτευόμενους" που έκαναν κουμάντο σε καίρια πόστα της Διεθνούς στην Ευρώπη, βλέπε Γερμανία (ράντεκ, ζηνόβιεφ, κάμενεφ, τροτσκι), πιο πριν ο Στάλιν μειοψηφούσε σε καίρια ζητήματα όπως π.χ. στην κριση του Ρουρ το 1923, όταν ζήτησε να μπουν τα σοβιετ σαν σύνθημα ημερίσιας διάταξης, και οι άλλοι το αρνήθηκαν
________________________________________________________________

το τι ειναι για μένα ο Περισσός, το έχω γράψει πολλές φορές και διεξοδικά και αναλυτικά εδω:
https://athens.indymedia.org/post/1546653/
πως υπεκφεύγω; Μήπως δεν ξέρεις να διαβάζεις; Προφανώς και ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

► Ο Β. Ι. Λένιν για την ψυχολογία:

● Τι είναι οι «φίλοι του λαού» και πώς πολεμούν τους σοσιαλδημοκράτες; (Απάντηση στα άρθρα του «Ρούσκογε Μπογκάτστβο» ενάντια στους μαρξιστές) [1894], Άπαντα, Τόμος 1ος, σελ. 136, 141

● Το οικονομικό περιεχόμενο του ναροντνικισμού και η κριτική του στο βιβλίο του κ. Στρούβε (Η αντανάκλαση του μαρξισμού στην αστική φιλολογία) [1894–1895], Άπαντα, Τόμος 1ος, σελ. 435, 437

● Υλισμός κι εμπειριοκριτικισμός. Κριτικά σημειώματα για μια αντιδραστική φιλοσοφία [1909], Άπαντα, Τόμος 18ος, σελ. 144

● Φιλοσοφικά τετράδια — Περίληψη του βιβλίου του Χέγγελ «Η επιστήμη της λογικής» [1914], Άπαντα, Τόμος 29ος, σελ. 156

● Φιλοσοφικά τετράδια — Περίληψη του βιβλίου του Λασσάλ «Η φιλοσοφία του Ηράκλειτου του σκοτεινού από την Έφεσο» [1915], Άπαντα, Τόμος 29ος, σελ. 314

● Φιλοσοφικά τετράδια — Σημείωμα για το βιβλίο: Φ. Πάουλσεν «Εισαγωγή στη φιλοσοφία» [1903], Άπαντα, Τόμος 29ος, σελ. 336–337

► Ο Β. Ι. Λένιν για την κοινωνική ψυχολογία:

● Ευκαιριακά σημειώματα [1901], Άπαντα, Τόμος 4ος, σελ. 413–414

● Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω (Η κρίση στο κόμμα μας) [1904], Άπαντα, Τόμος 8ος, σελ. 378, 393

● Έκθεση για το Ενωτικό Συνέδριο του ΣΔΕΚΡ (Γράμμα προς τους εργάτες της Πετρούπολης) [1906], Άπαντα, Τόμος 13ος, σελ. 53

● Σημειώσεις ενός δημοσιολόγου [1907],Άπαντα, Τόμος 16ος, σελ. 70

● Η εργατική τάξη και ο νεομαλθουσιανισμός [1913],Άπαντα, Τόμος 23ος, σελ. 257–258

● Για την «πολιτιστική-εθνική» αυτονομία [1913],Άπαντα, Τόμος 24ος, σελ. 173–174

● Τα άμεσα καθήκοντα της σοβιετικής εξουσίας [1918], Άπαντα, Τόμος 36ος, σελ. 200–201

● Συνεδρίαση της ΠΚΕΕ, 29 του Απρίλη 1918 — 1. Εισήγηση για τα άμεσα καθήκοντα της σοβιετικής εξουσίας [1918], Άπαντα, Τόμος 36ος, σελ. 265

● Για τα «αριστερά» παιδιαρίσματα και το μικροαστισμό [1918], Άπαντα, Τόμος 36ος, σελ. 288–289

● Έκθεση στο ΙΙ Πανρωσικό Συνέδριο των Συνδικάτων, 20 του Γενάρη 1919 [1919], Άπαντα, Τόμος 37ος, σελ. 449, 452

● Το Χ Συνέδριο του ΚΚΡ (μπ), 8–16 του Μάρτη 1921 — Εισήγηση για την αντικατάσταση του παρακρατήματος με φόρο σε είδος, 15 του Μάρτη [1921], Άπαντα, Τόμος 43ος, σελ. 60–61

Άπαντα = Β. Ι. Λένιν, Άπαντα, Πλήρης έκδοση – Έκδοση πέμπτη, Τόμοι 1–55, Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 1976–1985

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και δια του λόγου το αληθές, επειδή σας διαβάζω ολους χρόνια τώρα, (η μελέτη θέλει μοναξιές, δεν ειναι συνεχεια να λες πράγματα σε φορουμ)

ριξε μια ματιά και εδώ στον όψιμο εκ δεξιών επικριτή σας Λενιν-ριλόουντιτ που τώρα εχει το παρατσούκλι της "στενής αυτοάμυνας",
ειναι η επιστολή του μεγάλου Γκράμσι στη ΚΕ της ΕΣΣΔ. Ο Γκράμσι παίρνει τη θέση του ΣΤάλιν, αλλά την ίδια στιγμή νουθετεί τους αντιπολιτευόμενους να υποταχθούν στη πλειοψηφία του κόμματος που εκφραζόταν από το Στάλιν, υπενθυμίζοντας ότι οι αντιπολίτευόμενοι στάθηκαν αρκετές φορές ΑΥΣΤΗΡΟΙ δάσκαλοι του. Αυτο σε κάποιον που ξέρει την ιστορία της Διεθνούς δεν ξενίζει.
Στους φραξιονιστές τύπου Μαίλη (και στους ακολουθητές τους, τύπου Αναυδου), ομως, που δεν έχουν ιδέα από την ιστορία της Διεθνούς και του κομμουνιστικού κινήματος, η επιστολή αυτή ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ.

Τους ξεφτιλίζει ΓΙΑΤΙ οι Μαίληδες ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ κομμάτια από ανακοινώσεις διαφόρων οργάνων της Διεθνούς από το 23-εως-το 26, στα οποία έπαιζαν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ακόμη διάφοροι φραξιονιστές, και τα παρουσιάζουν ως ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΕΓΜΕΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ εκτίμηση της Διεθνούς για την στρατηγική των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.
Αστεια πράγματα, κύριοι. Αλλα τι να περιμένεις από κάποιους που συνεταιρίζονται με την ΟΑΚΚΕ του Βελγίου, βλέπε Λούντο Μάρτενς που καλούσε το 76 το ΝΑΤΟ να υπερασπιστει το Βέλγιο (!) και θεωρουσε το Καμπιλα προοδευτικό πρωθυπουργο!!!

ας δούμε πως κλεινει η επιστολή του Γκράμσι. Ολόκληρη θα τη βρείτε εδώ (η επιστολή γράφτηκε το 1926)
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/12/antonio-gramsci-1926.html

αυτά, αγαπητοί σύντροφοι, θέλαμε να σας πούμε, αδέρφια και φίλοι, ακόμα κι αν είμαστε νεότεροι αδελφοί. Οι σύντροφοι Ζινόβιεφ, Τρότσκι, Κάμενεφ έχουν συνδράμει πολλά στην εκπαίδευσή μας για την επανάσταση. Κάποιες φορές μας διόρθωσαν με μεγάλη βία και αυστηρότητα. Ήταν ανάμεσα στους δασκάλους μας. Σ' αυτούς ειδικά απευθυνόμαστε, ως κύριους υπεύθυνους για την παρούσα κατάσταση, διότι θέλουμε να νιώθουμε βέβαιοι πως η πλειοψηφία της ΚΕ της ΕΣΣΔ δεν έχει πρόθεση να καταφέρει μια συντριπτική νίκη στην διαπάλη, και έχει την διάθεση να αποφύγει τα ακραία μέτρα. Η ενότητα του αδελφού μας κόμματος στη Ρωσία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τον θρίαμβο των παγκόσμιων επαναστατικών δυνάμεων. Για αυτή την αναγκαιότητα, κάθε κομμουνιστής και διεθνιστής πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες. Η ζημιά που γίνεται από το σφάλμα ενός ενωμένου κόμματος διορθώνεται εύκολα. Η ζημιά που δημιουργεί ένα σχίσμα, ή η παρατεταμένη κατάσταση ενός ανεκδήλωτου σχίσματος, μπορεί εύκολα να αποδειχτεί αδιόρθωτη και μοιραία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες για την ταμπακιέρα τίποτα όμως el quinto.
Γιατί θεωρείς τον Περισσό αστικό κόμμα και ποια θα πρέπει να είναι η γραμμή του επαναστατικού κινήματος στο ΣΗΜΕΡΑ οχι τι κατάλαβε ο καθένας από την ιστορία.Θα μας πεις ή θα μας ξαναβάλεις το γνωστό θρέντ για να κάνεις διαφήμηση?Το διαβάσαμε τσιμπήσαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Γιατί η διαφορά μας είναι οτι τους εργάτες τους βλέπουμε δια ζωσης και οχι από νουβέλες διηγήματα και ιστορικά βιβλία.Και αυτούς τους εργάτες κακούς ξινούς και ανάποδους παλεψαμε να κατεβάσουμε στην απεργία στις 19 και 20/10.Εσυ θυμάσαι τι έκανες τότε?Τους πέταγες πέτρες στα κεφάλια!!και θα έρθεις τωρα να μας κουνήσεις το δάκτυλο και να κουτσομπολεψεις.Θες να μαζευεις ιστορικά στοιχεία και να τα δημοσιευεις καντο αλλά να ξέρεις οτι οι εμπειρίες και οι φοιτητικές ιστοριούλες σου είναι μια τρίχα από τα αρχίδια(σορυ σφυροδρέπανε) από αυτούς που απεργήσαν εκείνη την ημέρα και εσύ και οι ομόσταβλοι σου αναχικοί,φασίστες,χουλιγκάνια ανοίξατε τα κεφάλια τους.Δεν θα σε βρίσω αλλά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του

Ντικενς

Ανώνυμος είπε...

el quinto
τέσπα καποια στιγμή θα επανέλθω δριμύτερος
με νέα στοιχεια, εκει που πονάνε τους φραξιονιστές δήθεν σταλινικούς Μαίληδες,
αυτους που έβγαιναν κάποτε σε όβες στο Χαλάνδρι και έλεγαν το κομμα αποφάσισε
οτι ο Ζαχαριάδης ειναι εχθρός μας, δεν τίθεται ξανά το ζήτημα,
και μετά στο ψου-ψου (κλασσικά-φραξιονιστικά) στα σταλινικά στελέχη, δεν μπορούμε να το θέσουμε ετσι τώρα, θα το κάνουμε στο μέλλον.
_________________________________________________
ειναι καιρος να αποσυρθω απο τα φορουμς και να ασχοληθώ σοβαρά με την αντιασφαλιστική επιθεση που έρχεται ξανα (στη ζωνη πια μοιράζω προκηρύξεις ελεύθερα :-))
και να βυθιστώ στα ξενύχτια μου στη καταγραφή του ισπανικού εμφυλίου και στο ζήτημα της Γαλλίας (Λαϊκό Μέτωπο)
Σας υπόσχομαι πολλά πράγματα, που θα ξεφτιλίζουν και Μαίληδες και τα συνεταιράκια τους , τους οακκίτες του Βελγίου. (εχει πλάκα τώρα να ξεμυτίσει ξανά ο μαοϊστής, δηλαδή ο πρόεδρας Ζαφειρόπουλος :-), με τον αντιπρόεδρο κοκκινο καπνα :-):-))

Οσοι δεν την εχετε, την μπροσούρα "Διδάγματα απο το Μεσοπόλεμο", να φρόντίσετε να την προμηθευτείτε, (17 Νοέμβρη, θα υπάρχει στο τραπεζάκι της Κόντρας σίγουρα, πρέπει να υπάρχει και σε κανένα βιβλιοπωλειο στα εξαρχεια) οχι τιποτε αλλο ξεμπροστιάζει και τους Μαίληδες, που σας έχουν κατσικωθει στο σβέρκο. Εχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από τα άρθρα που γράφτηκαν στη Κόντρα.
__________________________________________

α διαβάστε και λίγο για το ξεβράκωμα περί αστικού κράτους το...1821. Αλλες αδιανόητες συλλήψεις. Αυτες τις αστειότητες τις λένε εδω και χρόνια κάτι αυτονομοι. Τωρα ποιοι ειναι οι αυτονομοι; Καποιοι στα Δυτικά, που σεκταρίζουν μετά το 1995 απίστευτα. Αλλοι σύμμαχοι από κει :-). ΟΑΚΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ-γκράντε συμμαχία
Δείτε πως ξεφτιλίστηκε ο μαϊλικός "μαρξιστικά σκεπτόμενος", εδω
https://athens.indymedia.org/post/1452087/
Αυτοι οι μαίληδες δεν έχουν διαβάσει καν το κομμουνιστικό μανιφέστο που προέβλεπε για τη Γερμανία του 1948, ως στρατηγική: ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Αντε τώρα να βγειτε στη γύρα και να λέτε σαν τους σεκταριστες αυτόνομους της Ελλάδας, ότι το 1821 το ελληνικό κράτος των αρματωλών και κλεφτών ήταν αστικό κράτος!!! Εχετε βέβαια μια παρηγοριά:
οι αυτόνομοι λένε οτι το ελληνικό κράτος ήταν απο τοτε...ιμπεριαλιστικο :-)))

___________________________________________

προς φιλο άγη
εμεις των θετικών επιστημών, ευτυχώς δεν εχουμε θέμα με τα σκατά του ιδεαλισμού. Θα σε συμβούλευα (εντελώς φιλικά, χωρίς κανένα ιχνος διδακτισμου, αλήθεια σου λέω) να κοιτάξεις προσεκτικά αυτά που σου ειπα , ειδικά στο Ράιχ, και ξεδιπλώνοντας το κουβάρι προς τα πισω στο Φροϋντ με μια ενδιάμεση στάση στο (Υλισμός και εμπειριοκριτικισμός του Λένιν). Θα τα καταλάβεις. Χέσε τι σπούδασες. Σημασια εχει τι μπορεις να πάρεις απο το σχολειο του καπιταλισμου και να προσφέρεις στο κινημα. Η φιλοσοφία ειναι πολύ σημαντικό πράγμα, δεν ειναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα δεν διδάσκεται σοβαρά. Πλέον και στη Γαλλία, τα πράγματα ειναι χάλια, ό,τι εχει μεινει ειναι στη Γερμανια.


ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Το καλό βέβαια να λέγεται..όταν ένας κοντρίτης αποκαλεί όλο τον ντουνιά σέκτες την στιγμή που η οργάνωση του ζήτημα αν έχει 50 μέλη πανελλαδικά είναι ανέκδοτάρα από τις λίγες.
Προσοχή εδώ και 20 χρόνια οι τύποι το μόνο που κανουν είναι να προσπαθούν να ετεροπροσδιοριστούν από το ΚΚΕ-λογικό όλες οι γκρούπες το κάνουν για να επιβιώσουν- + να πουλήσουν φιλοαναρχική στάση μπας και τσιμπήσουν κανα άγριο μικροαστό νεολαίο + άσχετα περιβαλλοντικά ζητήματα επιπέδου ελευθεροτυπίας.Και με τέτοια πολιτική δραστηριότητα περιμένει ο κουιντο να τον αναγνωρίσουν σαν πρωτοπόρο ηγέτη οι εργάτες οχι τώρα βεβαια μετά οταν θα μπούνε στη δράση.Μέχρι τότε αυτός και οι άλλοι 'σταλινικοί'θα μελετάνε.Που τα είδες μπρε αυτα τα πράγματα στον Στάλιν?
Εμένα πάντως μου φαίνεσαι για ΑΡΧΕΙΟΜΑΡΞΙΣΤΗΣ με ψευτοσταλινικό περίβλημα .Οσον αφορά την οακκε φίλε μου από το ίδιο τσόφλι ξεπηδήσατε μην το παίζεις άσχετος 1-0.Και όσο ασφαλίτες και γραφικοί είναι αυτοί αλλά τόσο είναι και οι του indymedia(τα φιλαράκια σου)2-0.
Πηγαινε φτιαξε τωρα καμια μολότοφ να πετάξεις στην απεργία ξέρεις εσύ στους γραφειοκράτες του περισσου που δεν αφήνουν το κίνημα να ανθίσει 3-0

Ντικενς

AGIS είπε...

Όχι κουίντο, ούτε φίλοι γίναμε, ούτε συμβουλές από παπατζήδες της θεωρίας ενστερνιζομαι.
Κοίτα εκεί να ξεχωρίσεις τι σημαίνει "θεωρία του Φρόυντ" και τι σημαίνει "επιστήμη της ψυχολογίας" και μετά ξανασκέψου το για να δίνεις και συμβουλές.

Neophyte_commie είπε...

Μια λέξη: Οι φίλοι των θετικών επιστημών ξέρουμε (σε αντίθεση με τους φίλους των θεωρητικών), ότι δεν λύνεις ένα πρόβλημα παραθέτοντας σεντόνια, αλλά βγάζοντας συμπεράσματα από ό,τι έμαθες. (Γι' αυτό οι μεταπτυχιακές εργασίες των μαθηματικών ποτέ δεν είναι πάνω από 100 σελίδες, γι' αυτό οι καλοί δάσκαλοι σου λένε να μην μαθαίνεις ποτέ απ' έξω τους τύπους της τριγωνομετρίας αλλά να μάθεις να τους βγάζεις επιτόπου.) Όποιος δυσκολεύεται σ' αυτό το σημείο, καλό είναι να εξασκηθεί παραπάνω. Επίσης ο καλός επιστήμων δεν θέλει να γίνει να γίνει πρώτος, απλά θέλει να συνεισφέρει. Γι' αυτό είναι σεμνός, πολυμαθής και ολιγόλογος.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

χα, χα πουλάκια μου

κατέγραψα τουλάχιστον την ιστορία (φοιτητικά) σε τριλογια :-0. Δεν ειναι τυχαίο πως σας τα γράφω. Σας το ξαναπα. θέση-αρση-συνθεση. Διαλεκτική τριάδα. Ειδικά για τους κνίτες της γενιάς μου. Αυτοι καταλαβαινουν τα πάντα.

σιγά ρε ντικενς που χεις και μεγάλη σχέση με τους εργάτες εσύ. Που τα πουλάτε αυτά τα σάπια ρε, ιντερνετάκηδες, που απο κοντα θα βάζατε την ουρά στα σκέλια;

Ποσες φορές ξεροστάλιασες στις 5 (που σημαινει ξύπνησες στις 4) να μοιράσεις προκήρυξη έξω από φάμπρικά (Παπαστράτο, Ζώνη, αμαξοστάσια, Σκαραμαγκά, βόρεια φαρμακοβιομηχανιες, Πειραιά, και χιλια δυο μέρη που ξεκιναει η βάρδια στις 6 και πιο πριν ). Κάθε φορά που βλέπεις προκήρυξη στη Κόντρα, σημαινει ΕΞΟΡΜΗΣΗ, που εσύ δεν μπορεις καν να φανταστείς.

5 φορές το χρόνο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γινεται μαζικά για όλη την οργάνωση (ολοι και οι φοιτητές πρώτοι-πρώτοι). Εσεις βγαινετε δε βγαινετε στις εκλογές στα σωματεία και σε 24ωρες τουφεκιές (λεμε τώρα) που τις αναγάγετε αυθορμητίστικα σε ΣΟΥΠΕΡ "ευκαιρίες", καλλιεργώντας στο κόσμο αυταπάτες. Γιατι μόνο έτσι μπορει να μπετοναρίσετε τους πιτσιρικάδες, με ενέσεις ηθικού.


και ποσες φορές εχεις πλακωθει με τραμπούκους της εργοδοσίας και του κράτους; Εσυ ειδικά; παραμυθά πουθενά ντικενς; Αστο.

ασε μη πιάσω τι μαλακιες κάνατε στα δικαστήρια στα φοιτητικά και χαντακώνατε τους κνιτες συλληφθέντες. Εβγαινε στέλεχος σας, πρωην βουλευτής, μάρτυρας υπεράσπισης, και έκανε δηλώσεις νομιμοφροσύνης στον εισαγγελέα : εμεις δεν βοηθήσαμε τους 49 (ενας απο τους 49 ήμουν κι εγώ) γιατί δεν τους ξέραμε και μπορει να έκαναν και παράνομες πράξεις, εμεις ήρθαμε για αυτά τα 2 παιδιά...τα 2 παιδιά αυτά πιάστηκαν μια-δυο βδομάδες πριν πιαστώ εγώ. Τότε φώναζα σε όλους να τσακισουμε τους μπάτσους που τους ειχαν πιάσει , ειμασταν χιλιάδες και ήταν 5. Οι δικοι σας χέστες, μη πω τι λέγανε.
ΚΑΤΑΔΙΚΗ η απόφαση του δικαστηρίου. ΞΕΦΤΙΛΑ. και τα παιδιά με σκυμμένο το κεφάλι στην απολογία!!!

εχει πλάκα που μιλας για "περιβαλλοντικά ζητήματα τύπου ελευθεροτυπίας". Σας τσούζει στα Φιλαδέλφεια που προσκυνούσατε και προσκυνάτε σα κόμμα το Μελισσανίδη (να φτιάξει γήπεδο η ΑΕΚ, να φτιάξει, να φτιάξει), έτσι; Ποιος εχει 1μιση χρονο τώρα σταματήσει την υπόθεση με ολα τα μεσα (νόμιμα και μη) εκει πέρα; Μήπως η Κόντρα; Αντε κακόμοιρε που θα μιλήσεις εσύ και τα αγράμματα στελέχη που έχεις στον Περισσό. Ποιος σταματάει χρόνια τώρα το Στέγγο στη Χαλκιδική; Ποιος έβγαλε πρώτος τα σκάνδαλα με τα οικοπάρκδα και το Βατοπέδι; Θες να σου θυμήσω τι γίνεται στο Ριζοσπάστη; Διαβάζεται αυτο το έντυπο όπως το καταντήσατε, που βάζετε κνιτες, αντι για έμπειρους συντάκτες να γράφουν που δεν ξέρουν καν ελληνικά; Γιατί προφανώς έμπειρους συντάκτες δεν έχετε, σαν στελέχη εννοώ. Ο Μαίλης θα γράψει πολιτικές αποκαλύψεις; Χα χα, ας γελάσω.

A, ναι, ξέχασα εδώ θεωρείτε μεγάλο διανοητή τον Τράς :-) ΚΑτάντια. Ο τράς ειναι μέγας να φτιάχνει σκιτσα , σε ολα τα άλλα ειναι τεμπέλης του κερατά. Σας ειπα προσέξτε τι λέτε γιατι οι μπούρδες περι πρακτόρων επιστρέφουν μπούμεραγκ.

ο άλλος μας πέταξε για mac, και ip και τι ειπε ο πρύτανης του EMP. Εσυ αγόρι μου τι εισαι ρουφιάνος του Σφακιανάκη που ψάχνει το ιντυ; Η μήπως θα μας πεις τις μαλακιες του Σεκτάρ, αυτά περί Σόρος ντε, που διάβασε κάποτε στο Ριζοσπάτη από την άλλη την μεγαλοφυία τον κύριο που έβγαζε τους χρυσαυγίτες λάδι, αναφέρομαι στον άλλο μεγάλο διανοητή και στοχαστή της περιπαικτικής δημοκρατίας, τον Τάκη. Φ. Τα ίδια έλεγε και οΑδωνις στο κυνοβούλιο.

αμα θέλετε..μαζικότητα πάτε Σύριζα (ειδες πως αντιστρέφονται τα επιχειρήματα;)

άντε τώρα εξυπνατζήδες, παπατζήδες, δε μιλάτε με χαμινια

με τον αναρχικο εργάτη και πιτσιρικά θα ειμαι πάντα σύμμαχος στο βαθμό που αυτός σπαει το μονοπώλιο της βιας, και έχει μάθει να μην ειναι καρπαζοεισπράκτορας, όπως σας έχει μάθει το αστικό σας κόμμα. ΚΑταλάβατε κύριοι; Εσεις δεν εχετε καμια σχέση με το επαναστατικό ΚΚΕ και τις περγμανηνές του. Ο Ζαχαριάδης τον δεσμοφύλακά του , το πέταξε σε λάκκο, δεν μάσησε.

Αντε υγιαίνετε

ειπαμε καλή αντάμωση

μπρεζνιεφικέ έχω δικαίωμα για τελική τοποθέτηση; δεν επανέρχομαι, γιατι τα γράφω ολα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Kριμα ρε quinto τα κατεβατα που ανεβασες τοσες μερες .Βεβαια μου μπηκαν "κατι ψιλοι" στ αυτια με κεινο ...το "εισβολη" της ΕΣΣΔ ,αλλα οτι θα το πηγαινες λαου λαου σαν παπατζης για να μας βαλεις το κερασακι της "κακης ηγεσιας" του ΚΚΕ στο τελος ,ομολογω οτι και ο πιο ατσαλος αντικκες θα περιμενα να ηταν πιο προσεκτικος .Μια και θα επρεπε να ξερεις οτι ουτε ο Μαιλης ,ουτε η Μπελλου ,ουτε ο Κουτσουμπας ειναι το ΚΚΕ αλλα ολοι εμεις ! Ακομα δεν το εμπεδωσατε ? Ακομα δεν καταλαβατε πως οτι λεει και οτι γραφει το καθε στελεχος ειναι προιον συλλογικης επεξεργασιας και τελικης εγκρισης ? Τι μας περασες παρεουλα σαν την Κοντρα που στεκεται εκθαμβη κι ακουει τι γραφει ο ινστρουχτορας τους ...quinto ? Νισαφι με την στοχοποιηση στελεχων (τωρα σας φταιει ο Μαιλης) απο την εποχη Μανιαδακη !
Περιεργως μοιραζεις (...λες) ελευθερα προκηρυξεις στην Ζωνη ! Να ναι που ανοιξε δουλεμπορικο η ΧΑ ? μπα δεν νομιζω ...ε

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις κάποια κολλήματα που έχουν μερικοί σαν του λόγου μου! Από μια τεράστια συζήτηση εγώ κράτησα το αμετροεπές και, σε τελική ανάλυση, αστοιχείωτο: "εμεις των θετικών επιστημών, ευτυχώς δεν εχουμε θέμα με τα σκατά του ιδεαλισμού.". Quinto, δεν ξέρω την ηλικία σου, δεν ξέρω τις σπουδές σου αλλά ασ'το καλύτερα, μελέτα κάτι πριν το αποτυπώσεις στο χαρτί ή έστω στην οθόνη. Εμείς των "θετικών" επιστημών κουβαλάμε πολλά καντάρια ιδεαλισμού και μάλιστα στο όνομα της Επιστήμης. Για να μην αρχίσω να αναλύω περί Σχολής της Κοπεγχάγης, Arthur Eddington και Big Bang, ευγονική και μεταφορά του δαρβινισμού στην κοινωνία και φύγει τελείως η κουβέντα ένα θα σου πω επειδή το ανέφερες στα τελευταία λόγια σου. Ο Ernst Mach τον οποίο ξεσκίζει ο Λένιν στον Υλισμό κι Εμπειριοκριτικισμό ήταν φυσικός και μάλιστα σημαντικός. Ο δε μαθητής του Boghdanov ήταν γιατρός. Σύμφωνα με το μηχανιστικό σχήμα σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ "θετικοί" επιστήμονες να ακολουθούσαν τον ιδεαλισμό. Τι σου είναι όμως η ρημάδα η διαλεκτική στην κίνηση της κοινωνίας και των ιδεών ε; Να μην μας αφήνει να τα βλέπουμε όλα απλά, γραμμικά και ίσωμα...
Φιλικά πάντα, όσο επιτρέπει η ένταξη σου σε μια οργάνωση που καλύπτει δολοφόνους εργατών, συνέχισε να διαβάζεις, κράτα πιο χαμηλό προφίλ και σιγά - σιγά θα τον βρεις τον δρόμο σου!

ΡΓ

AGIS είπε...

Προσπαθώντας κανείς να υποστηρίξει το στοιχειώδες, κι εν προκειμένω πως ο Λένιν δεν είπε ότι "δεν υπάρχει επιστήμη της ψυχολογίας", κινδυνεύει καμιά φορά ν' αφήσει χώρο για τη μετατόπιση του ιδεολογικού κέντρου βάρους προς την "αντίθετη" εκτροπή του.
Από αυτόν λοιπόν τον ψυχολογικό (!) φόβο, διευκρινίζω:
Όπως οι θετικές επιστήμες έχουν συμβάλει στο ολοκαύτωμα στη χιροσίμα και το ναγκασακι χωρίς αυτό να καθιστά τις θετικές επιστήμες "φασιστικές", άλλο τόσο η επιστήμη της ψυχολογίας στα χέρια της εξουσίας των εκμεταλλευτών μπορεί να γίνει, έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται όργανο ατομικής και μαζικής χειραγώγησης, καταπίεσης, βασανισμού.
Όπως το έδαφος των φυσικών (ή θετικών) επιστημών έχει ορισμένες φορές χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του ιδεαλισμού, του αγνωστικισμού καθώς επίσης και του εκχυδαϊσμένου (μεταφυσικού) υλισμού, άλλο τόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το έδαφος της ψυχολογίας προς τις τρεις αυτές κατευθύνσεις.
Κι όπως οι επιστήμες στο σύνολό τους μπορούν, στα χέρια των δυνάμεων της απελευθέρωσης του ανθρώπου από την εκμετάλλευση, να αποτελέσουν όργανα χειραφέτησης του ανθρώπου, το ίδιο μπορεί να αποτελέσει κι η ψυχολογία σαν μια επιστήμη ανάμεσα στο σύνολο των επιστημών.
Θα έλεγα, επίσης, ότι με την έννοια που -κατά τον Λένιν- η φιλοσοφία είναι επιστήμη κομματική, το ίδιο ισχυει επίσης και για την ψυχολογία.
Τα διευκρινίζω αυτά γιατί αύριο - μεθαύριο μπορει να διαβάσω ότι λ.χ. θεσπίζεται υπηρεσία παιδοψυχολόγων για να περνά ηλεκτρονικό βραχιολάκι στα άτακτα παιδιά (ή, γενικώς, να παρεμβαίνει με άλλες προκρούστειες μορφες), και δε θέλω καθόλου να μου μένει έστω και η υποψία "συνευθύνης", ακόμη και με τη μορφή των εξ αρνητικής αντανάκλασης συνεπειών μιας συζήτησης σ' ένα διαδικτυακό μπλοκ, αν μπορώ να εκφραστώ έτσι.

Ανώνυμος είπε...

quinto πας καλά ρε; Σε ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο: Τι ακριβώς είναι αυτό που θεωρείς σήμερα πιο αριστερό από το πρόταγμα του ΚΚΕ για συμμαχία εργατών,αυτοαπασχολουμένων και φτωχών-μεσαίων αγροτών με στόχο το τρίπτυχο Αποδέσμευση από ΕΕ-Μονομερή και πλήρη διαγραφή του χρέους-Με Λαϊκή Εξουσία. Και σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο ερώτημα η απάντησή σου είναι να με παραπέμψεις στο indymedia (έλεος) και σε ένα νήμα με εκατοντάδες σχόλια και περιεχόμενο φερ' ειπείν για τους καπνεργάτες τη δεκαετία του '30; Αυτό είναι που δεν υπεκφεύγεις; Κόψε τη πλάκα ρε.
Παραδέχομαι το Σεχτάρ που σε τσίμπησε από τη πρώτη στιγμή επ 'αυτού (και επί άλλων).

Όσον αφορά την ΚΔ τι να σου πω; Απλά βγάζεις την ΚΔ του 1926 ή πιο πριν μη επαναστατική. Λίγο μέτρο ρε άνθρωπε. Δηλαδή αν κάποιος φέρει κάποια (πραγματική) περίπτωση κατά την οποία ο Στάλιν μειοψήφισε σε απόφαση του ΠΓ από το '30 και μετά τι θα κάνεις; Θα βγάλεις και το ΠΓ του κόμματος των μπολσεβίκων επί Στάλιν μη επαναστατικό;

ρα

AGIS είπε...

"Θα έλεγα, επίσης, ότι με την έννοια που -κατά τον Λένιν- η φιλοσοφία είναι επιστήμη κομματική, το ίδιο ισχυει επίσης και για την ψυχολογία"
Σωστότερα, θα αποτολμούσα να πω, θα το σκεφτόμουν σαν θέμα.

AGIS είπε...

Παρεμπιπτόντως, κουίντο, κι οι αναφορές σου σε τρίτα πρόσωπα που εσύ γνωρίζεις λες και εκτός διαδικτύου και θεωρείς σκόπιμο να μας ενημερώσεις κλπ κλπ, αποτελούν μορφή αγυρτείας (με προφανή στοιχεία ψυχολογικού υπολογισμού, μια που το φερε κι η κουβέντα), και καλό είναι να μην περνάει κι αυτό στο ντούκου μέσα στο σωρό των παραγράφων, προτάσεων και λέξεων που φτυαρίζεις.
Εν ολίγοις, κουίντο, πολλή φτήνια λόγου εξαιτίας υπερπροσφοράς.
Στις δυο λέξεις άλλη μια δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
οπα, τα τρίτα πρόσωπα ειναι ο Μαίλης;
ο,τι φιλε γράφω, εχει γινει ΔΗΜΟΣΙΑ. ας βγει καποιος να τα διαψεύσει, να γελάσουμε.
αλλα βλέπω δεν μπορείτε να αντικρούσετε και τίποτα.

αν ηθελα να γράψω για πράγματα και καταστάσεις π.χ. πως και γιατί αποχώρησε ο Τρας από τη Κόντρα, θα γελούσε και το παρδαλο κατσίκι με τις βλακιες που γράφετε περί πρακτόρων κτλ...
θα ψάχνατε κακομοίρηδες (ειδικά όσοι αναπαράγετε το σάιτ του) τρύπα να κρυφτειτε.
αλλα εγώ δεν ειμαι αλητήριος.

τον Τρας τον συμπαθούσα παλια γιατί περνούσαμε ωραία σαν παρέα. Μου άρεσαν τα σκίτσα του (ειναι κορυφαία, σας είπα τα λάτρεψε ο ίδιος ο Λατούφ οταν τα ειδε). Ηταν χωρατατζής, ειχε πλακιτσα, έβριζε τους ρεβιζιονιστές σαν και σας νυχθημερόν. Περνούσε η περιφρούρησή σας και μεις στηνόμασταν απέναντι και βριζαμε, σιχτιρίζαμε, να περνάει ο χρουτσοφικος στρατός κτλ.... (αυτα τα εκανα πιτσιρικάς :0, παρέα με τον Τρας :-):-0).

Τεσπα, οποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

αν εγώ μια φορά εχω ριξει μολοτοφ στη ζωή μου (ε , οχι και μια :-)), ο Τρας μη σου πω ποσες εχει ριξει. Αναρωτιέμαι τολμάει πια να περάσει έστω και για πλάκα από τα εξάρχεια, να δει τους παλιούς συντρόφους του; (δεν αναφέρομαι στους κοντρίτες)

υγ: αλλο και τούτο κάποιος και καλά κομμουνιστής θεωρεί ότι ειναι μομφή να γνωρίζεις να πετάς μολοτοφ
μάγκα δες εδώ ταινια DDR
κομμουνιστές να πετάνε μολότοφ (2.18, βρειτε ολη την ταινία)
https://youtu.be/AzBCiyDkXPw

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΑΡΑΣ;;;

αλήθεια ρε μεγάλε, αμα στην πέφτουν τα ματ απο παντού και οι διες μετά χημικών, πως θα τους σταματήσεις εσύ; στη Λευκίμμη αναρχικοι ρίχνανε μολότοφ ενάντια στα Χυτα; Μήπως στην Κερατέα μονο αναρχικοι ριχνανε μολοτοφ; ή μήπως πανω στη χαλκιδική;

Ποσοι απο σας εχετε βρεθει στη τελευταία μεγάλη σύγκρουση με τα ματ στα Λιοσια έξω από τη χωματερή;


υγ βλεπω τσιμπήσατε μερικοι για τα εσωτερικά σας, ε; Εμ βεβαια αφου πολλοι από τους συντρόφους μου ειναι ειτε πρωην κνιτες (εργάτες, φοιτητές), είτε πρωην αναρχικοι (σαν την αφεντιά μου). Λέτε να μην ξέρω τι συμβαίνει;

Ανώνυμος είπε...

Αγόρι μου καλό,καταλαβαίνεις ελληνικά?Σου την είπα γιατί πέταγες πέτρες κ μολότωφ στους ΕΡΓΑΤΕΣ όχι στους μπάτσους.Εμ είσαι άκαπνος από εργατική δουλειά εμ μας το παίζεις και νταής.Μπράβο στην κόντρα που βγαίνει 5!!!!! εξορμήσεις τον χρόνο (στην έκτη δημιουργείται επαναστατική κατάσταση να φανταστώ).Αλήθεια πήγατε για εξόρμηση μετά τις κοτρώνες που πετάγατε στις 20/10 στα εργοστάσια?Εκεί τι σας είπαν για την cnt και την fai?Κοίτα ρε κάτι αρχειομαρξιστές που μας το παίζουν και ηγέτες.Τσου ρε λάκη.
Τον τρας τι μας τον αναφέρεις σε ρώτησε κανένας ή σαν κουτσομπόλα μας τον πετάς παντού.Δεν μας απάντησες όμως γιατί ζορίστηκες, γιατί είναι δεξιό και αστικό κόμμα το ΚΚΕ στο σήμερα?Ηρθες μπας και ψαρέψεις κανέναν τρου αλλά φευ σε προλάβανε οι εργατοαγωνιστές και οι πορδάτοι.Κατάλαβες μέχρι και στο κουτσομπολιό και στην απόχη ήρθες δευτερος και καταιδρωμένος!

Ντίκενς

Ανώνυμος είπε...

κοντριτη κοιτα την αλλη φορα στην ζωνη μην αμολλησεις κάποιες απο τις μαλακίες που αραδιαζεις μπροστά στο πληκτρολόγιο σου,, διοτι θα φας τίποτα φαπες στα μουσουδια πολυ ρεβιζιονιστικές ..Φλωρε...ε" φλώρε...που θες να μας πουλήσεις και σενάριο

aeras kopanistos

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Κουιντε που ξερεις τι συμβαινει.
Ξερεις Κουιντε οι μαρξιστες δεν κανουν ποτε πολιτικη με βαση κατινιες και κουτσομπολια... Εκει στο ιντι μαλλον σε επηρεαζουν πιο πολυ απ'οτι εσυ αυτους φαινεται.
Ωστοσο αφου ολα τα αναυεις οχι με ορους οικονομιας ή κινησης μαζων αλλα με ορους Τατιανας Στεφανιδου λεω να ριξω και γω καμια ιστοριουλα. Ετσι και αλλιως ο Λενιν ελεγε οτι οι κομμουνιστες πρεπει να πεφτουμε στο επιπεδο των μαζων ωστε να τις τραβηξουμε μπροστα. Και ξερεις οι ΚΝιτες και εμεις οι πρωην ΚΝιτες ξερουμε απο δουλεια στις μαζες. Ετσι ειναι ηβΚΝΕ κανει δουλεια στις μαζες και τα γκρουπουσκουλα παρεμβαση στους ΚΝιτες μπας και σε καμια στροφη μια φορα στα 5 χρονια κερδισουν κανεναν...
Λοιπον Κουιντε το δασκαλιστικο ξερολογιστικο υφακι του ημιμαθη μου θυμιζει εναν περιγελο Κοντριτη που τον Μαη - Ιουνη γυροφερνε ολες τις σχολες της Αττικης με αποκομματα του ριζοσπαστη και εβριζε παντου το ΚΚΕ. Η συναντηση μου μαζι του επεσε αν θυμαμαι καλα στην καταληψη του Τεφαα. Τελος παντων επι ωρες ελεγε ελεγε και οι Κνιτες της σχολης εκει δεν τον γαμωσταυριζαν απλα αλλοι γελαγαν και αλλοι αδιαφορουσαν. Τοτε παω εγω που δεν ηξερα τι και πως και τον ρωταω. "ρε μεγαλε σε ακουω τοση ωρα να λες για την ΠΚΣ και το ΚΚΕ, το νομο η ΝΔ τον φερνει, την πολιτικη αυτη κυριως ΔΑΠ και ΠΑΣΠ την περναν στις σχολες" η θεικη απαντηση του ηταν οτι "οι φοιτητες ξερουν τι σκατα ειναι η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ" αυτο το ξεστομισε μεσα στο καστρο της ΔΑΠ οπου σαρωβε τοτε και σημερα. Καπου εκει καταλαβα γιατι οι υπολοιποι δεν του μιλαγαν αλλα γελαγαν με τον τρελο του χωριου.
Τελος παντων κουιντακο ξερουμε και μεις δικους σας πρωην εχουμε και μεις φιλους που αραζανε στο βοθρο σας εκει στη φιλαδελφεια τη Στρουγγα. Αλλα εμεις δεν παριστανουμε τις Τατιανες της αριστερας. Που σου παν εσενα οι πρωην μας για το φραξιονιστη Μαιλη. Ελα ρε καλα μας κατατροπωσες. Σε προλαβαν βεβαια οι υπαλληλοι της ΕΦ. ΣΥΝ.
Επιπλεον εγω δε θα αρνηθω οτι φαινομενα παραγοντισμου υπηρχαν και στην ΚΝΕ της εποχης αλλα να μας κατηγορεις εσυ που ησουν με τα ΕΑΑΚ και τους πασοκους αγκαλιτσα και κυκλοφορουσατε στις σχολες με στυλ Μελισσανιδη παει πολυ.
Τι ειπα? Μελισσανιδης. Ξερεις οταν οι υπαλληλοι του σας εσπασαν τη Στρουγγα και μεσα σε αυτους ηταν πρωην φιλαρακια σας του "αναρχικου" χωρου ενω αλλα φιλαρακια σας απλα κοιταγαν χωρις να αποτρεπουν τιποτα, δε σου κρυβω γελασα χαιρεκακα. Τωρα ποιανου δημοτικους συμβουλους τραμπουκιζανε οι καφροι και κυριως ποιος εχει πιο σωστη θεση για το ζητημα του γηπεδου δε σε παιρνει. Οταν καταλαβετε οτι το προβλημα δεν ειναι ο χωρος ή τα δεντρα αλλα σε ποιον θα ανηκει το γηπεδο ισως να αρχισετε να στροφαρετε.
Τελος ο αλλος σε εψεξε επειδη ως κοινο παρακρατος εριξες μολοτοφ σε εργατες οχι σε μπατσους. Αλλα εσυ οπως σε ολες τις κουβεντες πουβεχεις ξεφτιλιστει επελεξες για αλλη κια φορα να το ριξεις στο καλαματιανο και στο τελος κορδονενος να πεις "σας στριμωξα, με βρισατε αρα χασατε στην κουβεντα" μεγαλη του ΠΑΣΟΚ η σχολη. Καποτε κατι τετοιο εκανε και ο Σημιτης σε ενα ντιμπειτ. Πρεπει να ταν με αυτη τη φασιστικη μοσχαροκεφαλη τον Εβερτ. Λοιπον κουνιντακο αν θες να μιλισεις πολιτικα καντο αλλιως ο μικρομεγαλισμος και η ταση σου να μπερδευεις το μποι με τον ισκιο σου δε σε γλιτωνει απο τη γελοιοποιηση.
Ηρθες εδω να μας κανεις μαθημα για εξορμησεις σε χωρους δουλειας? Αληθεια αυτο ειναι ρουτινα καθημερινη για μας δεν το θεωρουμε καν αξιο λογου. Θα μας κανεις μαθημα συγκρουσης εσυ? Που τα μισα μελη του ΚΚΕ ειναι δις και τρις απολυμενοι για συνδικαλιστικους λογους και καμια χιλιαρα εχει καταδικαστικες αποφασεις και ειναι με αναστολη?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ερχεσαι στη ζωνη? Ποτε και δε σε εχουμε δει? Στα σκοταδια οπως ο Λαγος? Στην πορεια στο ναυτιλιας που ησουν οταν τα καναμε ολα πουτανα? Στην ιντρακομ που μας περιμεναν οι μπραβοι ξημερωματα, στην Εβγα, στα τζαμπο? Στο λινανι οταν μας εκαναν τοπι στο ξυλο τα ΟΥΚ που ηταν η οργανωσαρα σου να πει αυτο το πλοιο το αναλαμβανουμε και δε θα φυγει με καθε κοστος. Εγω τον Τουσα θυμαμαι να κρεμιεται απο το πλοιο και αυτο να εχει βαλει μπρος με κινδυνο να γινει κιμας. Καλα αν εισαι βεβαια αυτος που ειχα γνωρισει δεν περιμενω και τοσο τσαμπουκα καθως για γαβγιζμα καλος ησουν αλλα δε φαινοσουνα και για τυπακι που το λεγε η καρδουλα του οταν σφιγγανε τα γαλατα...Τωρα αυτα τα ευθυμα οτι ηταν θεμα διαχειρησης θυμου το αν θα δειρετε εσεις και τα ΕΑΑΚ τους ΚΝιτες ξερουμε και οι 2 οτι ειναι τοσο αληθεια οσο η υπαρξη ροζ μονοκερων που χεζουν λεβαντα...
Η τελευταια φορα που θυμαμαι "τσαμπουκα" των ΕΑΑΚ ηταν σε ενα τριημερο Πολυτεχνειου δε θυμαμαι χρονια που ενας φωνακλας ΕΑΑΚιτης στεκομενος μπροστα στην περιφρουρηση μας και απευθυνομενος στον υπευθυνο μας ελεγε "εμεις ειμαστε διατεθειμενοι να παιζουμε ξυλο ολο το τριημερο για αυτο το τραπεζακι!" σκορπωντας ριγη ενθουσιασμου, υποσχεσεις και ελαφρυ γελωτα σε ολους μας. Για να προσγειωθουμε, να απογοητευθουμε και να γελασουμε ομως ταυτοχρονα με τη απαντηση του δικου μας συντροφου που αγναντευοντας "τη δυναμη κρουσης" απανταει "εμεις οπως το κοβω μεχρι το μεσημερακι θα εχουμε τελειωσει, τωρα με ποιον θα παιζετε εσεις το υπολοιπο τριημερο δεν ξερω".
Κουιντε ξερω σε τσιγκλαω αλλα καλα θα κανεις να μαζευτεις... Ξερεις εχω βιτσιο και διαβαζω τη φυλλαδα σας. Τωρα πως τυποι που βγαζουν την ΚΟΝΤΡΑ εχουν να πουν για τους αρθρογραφους του Ριζοσπαστη ειναι ενα θεμα αλλα εδω πας να μας κανεις φροντιστηριο περι εργασιακων χωρων και εργοδοσιας... Λοιπον εχω δει στη φυλλαδα σας τι γραφατε και για την αραβικη ανοιξη και για τους τζιχαντιστες που κωλοχερωσασταν οταν αρχιζαν να κατατροπωνουν τον στρατο του Ιρακ κλπ. Βλεπεις αν εισαι ενας αξιοθρηνητος μικροαστος που αναγεις τη βια απο μεσο σε αυτοσκοπο τοτε αυτο δεν απεχει πολυ απο το φασισμο. Καπως ετσι εσεις οι ντουροι "σταλινικοι" ειστε κωλος και βρακι με καθε αναρχοφασιστα ή αναρχοασφαλιτη που "σπαει το μονοπωλιο της βιας" αληθεια ο Λενιν ελεγε πουθενα οτι αν ο αντεπαναστατης ή ο οπορτουνιστης βαραει ή πετα πετρες αλλαζει το πραγμα και ειναι φιλος του προλαιταριατου? Καπως ετσι η φυλλαδα σου εχει βαλει πλατη σε οτι αντιδραστικη κινηση εχει υπαρξει αρκει να εχει οπλα η φαση. Κριτηριο μαρξιστικο τα κουμπουρια! Αλλα προσοχη κουμπουρια ναι αλλα για αστικοδημοκρατικη επανασταση. Εξαλλου οι κλασσικοι παντου και παντα για την αστικοδημοκρατικη επανασταση μιλαγανε τι νομιζατε...?

ratm

Αναυδος είπε...

χαρα στο κουραγιο σας ρα αγη και λοιποι
η κατασταση ειναι απελπιδη ολο μας αποχαιρετα κι ολο εδω ειναι
ουτε εδω συνεπεια λογων και πραξης

και υποψιαζομαι οτι εκανε τον παρατηρητικο να σηκωσει τα χερια ψηλα. Ειναι αλλο να δουλευεις βραδυ κι αλλο να τα βαζεις με τον φωτεινο παντογνωστη ή το τριβιαλ περσουτ της ιστοριας του κομ κινηματος που εχει και κινηματικη δραση ταξιδευει ολο τον κοσμο σαν το φιλεα φογκ αλλα και γραφει τονους απο πλινθους και κεραμμους

προτεινω οχι λογοκρισια αλλα ενα μετρο π.χ. 3 αναρτησεις την μερα

AGIS είπε...

Κουίντο, αναφέρθηκα σε τρίτους και πήγε ο νους σου στον ...Μαΐλη!
Δε σου μίλησα για τις όποιες πολιτικές αναφορές σε τρίτους, αλλά για τις αναφορές που κάνεις για τρίτους σαν κουτσομπόλα όπως σου λέει κι ο Ντίκενς.
Αλλά η απάντησή σου δείχνει ότι είσαι μεγάλος στόκος ή ότι παριστάνεις τον στόκο.

TRASH είπε...

@el quinto:
Πολύ κακώς εκλαμβάνεις ως αδυναμία πως απαξιώ να ασχοληθώ μαζί σου.
Τα πάντα βέβαια έχουν και ένα όριο.
Και το όριο είναι πως μια και το Trash δεν είναι ένα διαδυκτιακό ψευδώνυμο, αλλά όσοι ξέρουν και τα πραγματικά μου στοιχεία, το ξέρουν , το να βγαίνεις και με κατηγορείς διαδυκτιακά για την διάπραξη κακουργημάτων (ρίψη μολότωφ) πηγαίνει την βαλίτσα αλλού.
Φαντάζομαι μάλιστα πως σε περίπτωση δίωξης μου, θα κλειθείς να καταθέσεις και ως μάρτυρας κατηγορίας από τις αρχές, με όσα αυτό συνεπάγεται, και εκεί δεν ξέρω καθόλου εάν θα πέσει γέλιο ή όχι.
Εσύ πάντως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα γελάσεις καθόλου.
Και για να μην υπάρξει καμμία παρεξήγηση σε ότι λέω, σε περίπτωση δίωξης μου θα πρέπει να επιλέξεις να υπερασπίσεις με αποδείξεις αυτά που είπες στο δικαστήριο γιατί εάν δεν το κάνεις, η δίωξη για ψυδομαρτυρία νομίζω πως είναι αυταπάγγελτη (θα το κοιτάξω κιόλας).

Αναυδος είπε...

ενα τελευταιο για τον 5ο
αμετροεπεια ενος καθ'εξην παρλαπιπα ή συνηθεια που παρεπιδημει στους χωρους που συχναζει και στις παρεες που κανει

πιανει στο στομα του τον τρας και του αποδιδει συκοφαντικα πραξεις που ειναι ποινικα κολασιμες

αν αυτο δεν ειναι χαφιεδισμος και ρουφανια τοτε προκειται για ασυνορη βλακεια

Ανώνυμος είπε...

el quinto
κύριε Τρας και εμένα ξέρουν οι πάντες τα στοιχεία μου. Θες να στα δώσω τώρα φόρα παρτίδα;
Σταύρος Σαγκριώτης του Ε.

Για πειτε μας ολοι εσεις τα ονοματάκια σας, που ειστε στη βαθιά παρανομία και γράφετε "επιλήψιμες" μαλακιούλες;
εσυ πας τη βαλίτσα αλλου κύριε Τρας και τα όψιμα συντροφάκια σου.
Σώπα ειναι κακουργηματική πράξη, τότε θα πάνε και εμένα στο αυτόφωρο, πρώτο πρώτο, έτσι δεν ειναι, με τη δική σου λογική;

Αφου το ανώνυμο το συντροφάκι σου ειπε ΠΑΡΑΠΑΝΩ να πάω να φτιάξω μια μολότοφ που ξέρω να ρίχνω.
Επιππλέον εγώ απάντησα αν έχω ρίξει μια φορά (ε, όχι μονο μια φορά) τότε εσύ έχεις ρίξει περισσότερες απο εμένα

Το θέμα ειναι ότι η παράνομη πράξη πρέπει να στοιχειοθετείται κάπως, ενάντια σε ποιον,
που και γιατί και ποτε:-0. Ο κύριος συντροφάκος σου που έγραψε την πίπα αυτή παραπάνω γιατί καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία;

Και δεν λέει το ονοματάκι του , η κοτούλα;

Αντε με τις εξυπναδούλες.

Κι αμα εισαι μάγκας κάνε μου τώρα μήνυση στον εισαγγελέα για συκοφαντία και κάνε και αγωγή να ξεβρακωθείς τελείως. Και αν το συνεχίσεις εδώ ειμαστε. Και αν δεν αντέχει ο μπεζνιεφικός θα το πάμε αλλού κι αλλιώς.

Κακομοίρη χτυπήσαν το παλιό σου σύντροφο Πέτρο τα χουλιγκάνια, του έσπασαν το χέρι με μάρμαρα, παραλίγο θα τον άφηναν στον τόπο αν τα μάρμαρα έπεφταν τον έπερναν στο κεφάλι του και αντί να βγεις να πεις ενα καλό λόγο, γι αυτόν που σε μάζεψε από τις χοντρές μαλακίες ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ στη ζωή και σε έκανε άνθρωπο, άφηνες τους άθλιους να βριζουν στο κωλοσάιτ σου.

Ακου εδώ εξυπνάκια εγώ δεν συγχωρώ, ούτε ξεχνώ, ειμαι εβραίος. Αν θες να το χοντρύνουμε το παιχνίδι, νο πρόμπλεμ.


μπρεζνιεφικέ να το ανεβάσεις σε παρακαλώ κι αυτό. Μιλάω πια επώνυμα για να τελειώνουμε με τις μαλακιες.

Αναυδος είπε...

η έχουν πεσει τα στανταρτ στις αστυνομικες σχολες η μιλαμε για βλακα με πατεντα

και τετοιοι τυποι που δε βλεπουν την τυφλα τους και δεν βγαζουν το σκασμό οταν τους επισημαινουν τον ορισμο της ρουφιανιας και του χαφιεδισμου θελουν να μιλησουν για πολιτικη, για ιστορία για τον Μαϊλη κλπ

ρε ουστ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Στον ΕΛΑΣ παντως ολοι ψευδωνυμα ειχαν (τον παππου μου τον λεγαν "Πελέκα " γιατι ηταν χτιστης με πετρα )
Ελευθερα και με φατσα καρτα ονοματεπωνυμα κυκλοφορουσαν οι δωσιλογοι και οι ταγματαλητες ακριβως γιατι ειχαν την εξουσια απο πισω

Ανώνυμος είπε...

(Πέμπτη Συνέχεια — πρώτο μέρος)

Με μιαν πρώτη ματιά στον κατάλογο της βιβλιογραφίας μπορεί μ’ ευκολία να διαπιστώσει κανείς και καμιά ότι στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι γραμμένη στα ρωσικά· αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο ή πρόβλημα —ανάλογα με τη γλωσσομάθεια και την έφεση για γλωσσομάθεια του καθενός και της καθεμιάς— που θα αντιμετωπίσουν όσοι κι όσες πραγματικά ενδιαφέρονται να μελετήσουν σε βάθος την ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος από το 1917 και δώθε και, ειδικότερα, το θέμα στο οποίο εστιάζεται η παρούσα σειρά σχολίων. Δηλαδή απαιτούνται πολύ καλές ως άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας, αφού πολλές φορές είναι το μικρό, η λεπτομέρεια που δίνουν το βάρος της πραγματικής σημασίας και του αληθινού νοήματος στο κείμενο της πηγής στο οποίο χρειάζεται να ανατρέξει κανείς και καμιά για να καταλήξει σε ουσιαστικά κι όχι επιπόλαια συμπεράσματα. Ή για να δώσω το λόγο σε κάποιον απείρως εμού αρμοδιότερο: «Ποτέ να μην παραμελείτε το μικρό στη δουλειά, γιατί από το μικρό οικοδομείται το μεγάλο — αυτή είναι μια από τις σπουδαίες υποθήκες του Ιλίτς.» (Ι. Β. Στάλιν, Στη «Ραμπότσαγια Γκαζέτα», 21 Ιανουαρίου 1925, «Άπαντα», Τόμος 7 – 1925, Εκδοτικό της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, [Βουκουρέστι] 1953, σελ. 17). Η ανάγκη τουλάχιστον πολύ καλής γνώσης της ρωσικής γλώσσας για να γίνουν σωστά κατανοητές κι εξηγήσιμες οι πηγές ενισχύεται και από το γεγονός ότι η ρωσομάθεια των «μεγάλων κεφαλών» της παγκόσμιας «σοβιετολογίας» ή «κρεμλινολογίας» μηδέ ενός των «πατριαρχών» της εξαιρουμένου, του πρόσφατα θανόντος Ρόμπερτ Κόνκουεστ, υπήρξε όπως διαπιστώνουν νεότεροι καθόλου φιλοκομμουνιστές ιστορικοί, επιεικώς αξιοθρήνητη, όπου βέβαια δεν ήταν ανύπαρκτη. Οι πελώριοι όγκοι λυμάτων που επί δεκαετίες συσσώρευσαν όλοι κι όλες αυτοί κι αυτές «ειδήμονες» θα βαραίνουν για πολύ καιρό ακόμα στους ώμους όσων επωμίστηκαν ή θα επωμιστούν την τεκμηριωμένη ανασκευή της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας όλων των ειδών (λευκής, φαιάς ή μαύρης), αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνειδητή διαστρέβλωση και η στοχευμένη ψευδολογία συμβαδίζει με την πιο απίθανη ασχετίλα και την πιο έωλη άγνοια.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

(Πέμπτη Συνέχεια — δεύτερο μέρος)

Αν τα εμπόδια ή τα προβλήματα έμεναν εκεί, δηλ. στην ανάγκη πολύ καλής ως άριστης γνώσης της ρωσικής, ίσως τα πράγματα να μην ήταν τόσο δύσκολα· όμως ο παράγοντας που δυσκολεύει την ιστορική μελέτη του θέματος με το οποίο ασχολούνται τα προκείμενα σχόλια έχει σχέση με την πολιτική κατάσταση στη σημερινή Ρωσία όπου η νέα (;) αστική τάξη που έχει την εξουσία ελέγχει ασφυκτικά την πρόσβαση και τη δημοσίευση και του παραμικρού ντοκουμέντου των Κρατικών Αρχείων της Ρωσίας όπου συγκεντρώνεται το 95 με 97% των αρχειακών πηγών για την ιστορική μελέτη του κομμουνιστικού κινήματος, της ρωσικού/σοβιετικού αλλά και του διεθνούς. Η πρόσβαση στα Κρατικά Αρχεία της Ρωσίας είναι για τους κομμουνιστές επιστήμονες ιστορικούς δύσκολη ως αδύνατη, ενώ κάθε επίσημη και κυβερνητικά εξουσιοδοτημένη και εγκεκριμένη αρχειακή δημοσίευση που αφορά την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος έχει σχεδόν πάντοτε αυθαίρετο αντικομμουνιστικό χαρακτήρα και κατεύθυνση. Οι περισσότεροι ρώσοι επιμελητές αυτών των αρχειακών εκδόσεων δεν είναι κατά βάση ιστορικοί αλλά αρχειοφύλακες που κρατούν τα κλειδιά των αρχείων κι έχουν το δικαίωμα «να λύνουν και να δένουν». Εκτός Ρωσίας συμμετέχουν ενεργά είτε χρήμασι —καταβάλλοντας αδρές οικονομικές ενισχύσεις στα διάφορα ρωσικά ινστιτούτα που ασχολούνται με τις εν λόγω αρχειακές δημοσιεύσεις, πληρώνοντας γενναίες υποτροφίες για ερευνητική εργασία κ.λπ.— είτε ἔργῳ —με προσωπική συμμετοχή στην εκδοτική εργασία— μια σειρά πρώην «σοβιετολογικά» και «κρεμλινολογικά» πανεπιστημιακά ινστιτούτα, «επιστημονικά» ιδρύματα και διάφορες παχυλά επιδοτούμενες ΜΚΟ της Δύσης που επενδύουν τη μακρόχρονη σχετική τους πείρα —τα λύματα για τα οποία μίλησα προηγουμένως— στις νέες αυτές εκδόσεις αντικομμουνιστικής προπαγάνδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα περίμενε κανείς και καμιά, τώρα που οι απόγονοι και διάδοχοι των χθεσινών «σοβιετολόγων» και «κρεμλινολόγων» τυγχάνουν από πλευράς των ρώσων αρχειοφυλάκων-«ιστορικών» με τους οποίους στενά συνεργάζονται, αμέριστης αρωγής στο ζήτημα της γνώσης της ρωσικής γλώσσας, να είχαν αποβάλει αν όχι όλες, έστω κάποιες από τις «κακές συνήθειες» του παρελθόντος. Φευ, όμως… Η πλαστογραφία, η διαστρέβλωση κι η ψευδολογία είναι για τους αντικομμουνιστές «ειδήμονες» και εξ ορισμού πιστούς υπηρέτες της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων «δευτέρα φύσις». Αλλά γι’ αυτό όπως και για κάποια επιμέρους ζητήματα της γενικής αποτίμησης του καταλόγου βιβλιογραφίας στην προσεχή συνέχεια.

Υ. Γ. @ Άναυδος: Δεν «έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά», φίλτατε. Απλά ό,τι είχα να πω για το συγκεκριμένο άτομο, το είπα σε σχόλιό μου της 27 Οκτωβρίου 2015 — 1:01 μ. μ. στο παρόν νήμα· ο κ. «Πέμπτος» «ἀγρὸν ἠγόρασε», αλλά αυτό δε με αφορά. Πάντως, απ’ όσο βλέπω, μακρότατα εμού ικανότεροι «του τα χώνουν για τα καλά»· δυστυχώς μου φαίνεται «ανεπίδεκτος μαθήσεως» όπως όλοι κι όλες του πολιτικού φυράματός του…

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

Σταύρος Σαγκριώτης (ελ quinto)

και στον άλλο τον εξυπνάκια που γράφει μαλακιες για να τελειώνουμε με τις ψευτιές για τη Στρούγκα και τους κοντρίτες.
Κανένας κοντρίτης ποτε και πουθενά δεν πήγε να τραμπουκίσει δημοτικούς συμβούλους του Περισσού, κανένας κοντρίτης πουθενά και ποτέ δεν υποδαύλισε μια τέτοια σύγκρουση. Οποιος τα γράφει αυτά ειναι αληταράς και συκοφάντης. Ας βγει να τα πει με το ονοματάκι του αν τολμάει (κύριε modesto ακούς;). Δεν τολμάει και το ξέρει. Γιατί στη Φιλαδέλφεια αυτά δεν τα λέει κανεις. Αυτα τα λένε μονο κάτι ανώνυμα αρούρια στους υπονόμους ιντερνετικους και μη (κύριε modesto ξανακούς;). Επειδή έβλεπαν ότι την ιστορία της σύγκρουσης με τον Μελισσανίδη δεν μπορούσαν να την σηκώσουν σαν κόμμα λίγα μέτρα έξω από τα γραφεία τους, και τη σήκωσε η Κόντρα, προσπαθούν να διαβάλλουν συντρόφους λέγοντας αλητείες.

Κανένας κοντρίτης δεν ειχε πάρε-δώσε με χουλιγκάνια ή φιλοχουλιγκάνια. Ισα-ισα ακριβώς επειδή η σύγκρουση έφτασε στα άκρα με τους μαφιόζους του Μελισσανίδη (έστελναν μέχρι και σφαίρες με ραβασάκια, και απειλές για τη ζωή παιδιών) κάποιοι έπαιζαν ύποπτα παιχνίδια, κι αυτοι οι κάποιοι δεν ήταν ούτε στη Στρούγκα , ούτε στη Κόντρα, ειχαν ήδη φύγει πολύ πριν ξεκινήσει η ιστορία με το γήπεδο από τη Στρούγκα και ήταν εχθρικοι και προς τη Στρούγκα και προς τη Κόντρα.

Το ύποπτο συνίσταται στο ότι η Ορίτζιναλ γνώριζε ακριβώς ότι στη συγκέντρωση ενώ είχαν καλεστεί ολα τα στέκια και οι καταλήψειης της Αθήνας για αλληλεγγύλη, η πλειοψηφία δεν ειχε δώσει θετική απάντηση για συμμετοχή (λόγω άλλων υποχρεώσεων, μειωμένων διαθεσιμοτήτων, δεν ειχαν καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει κτλ...). Και το κάλεσμα αυτό ειχε γινει από το εναίο συντονιστικό αγώνα Φιλαδέλφειας στο οποίο συμμετείχε πολύς κόσμος και απο διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές μπάντες της πόλης, πλην Περισσού.

Γι αυτό και έξω από τη Στρούγκα μετά τις δυο επιθέσεις απο τα χουλιγκάνια, πήγε να γίνει συμπλοκή ανέμεσα σε αυτούς τους τύπους και σε κάποιους συντρόφους μου. Οι τύποι αυτοί έβαζαν πούστικα φυτίλια σε ορισμένους αναρχικούς της αθήνας που είχαν έρθει για συμπαράσταση και δεν γνώριζαν καταστάσεις και πράγματα, τα φυτίλια ήταν του τύπου: οι κακοι σταλινικοι της Κόντρας ειναι "ακραίοι" και αυτοί φταινε για όλα, συμπεριφέρονται αυταρχικά κτλ..Εγώ ήμουν από τους ψυχραιμότερους, κατανοούσα τι πήγαινε να γινει και σταματήσαμε την αντιπαράθεση αμέσως (κράτησε 3 λεπτά). Το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στο θρεντ που σας ανέβασα. Κάποιος εξυπνάκιας ονόματι (μήτσος, ελ πριμέρο) ψελλίζει κάτι, αλλά το βουλώνει μετά.
https://athens.indymedia.org/post/1549556/

Ενας άθλιος ψευταράς ονόματι modesto που δεν τολμάει να βγει να μιλήσει τόσο καιρό που γράφω στο σφυροδρέπανο, και δεν τολμάει να μιλήσει γιατί ξέρει τι τον περιμένει από μένα, περιδιέβαινε τα φιλοκνίτικα μπλογκ τότε (οταν εμεις πλακωνόμασταν με τους μαφιόζους του ΜΕλισσανίδη και ειχαμε τραμαυτίες) και έγραφε αυτές τις μαλακιες που αναπαράγετε για τη Φιλαδέλφεια. Απο κει τις τσιμπήσατε κι εσείς, έτσι δεν ειναι; Ας βγει να μας τα πει με το ονοματάκι του ο κύριος μοντέστο.
Τώρα καταλάβατε ισως γιατί επέλεξα το ελ κουίντο ;-)

Εδώ θα ειμαστε κύριοι και θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες. Για να τελειώνουμε με την αλητεία, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες.

Και οποιος ειναι καθαρός δεν εχει να φοβηθεί τίποτα. Οι άλλοι κλασικά θα λακίσουν.

Ανώνυμος είπε...

<<........Ημουν εκεί και πλακώθηκα με αυτούς που υπερασπίζονταν τον αστικο κοινοβούλιο, αντικαθιστώντας τους πραιτοριανούς του κράτους. Για την ακρίβεια συνεργάζονταν μια χαρά με τους πραιτοριανούς του κράτους όταν άρχιαν την επίθεση ενάντια στους αντιπαλους διαδηλωτές.>>
Μικρό απόσπασμα του el quinto σε παλαιοτερη συζήτηση στο redfly planet!
http://redflyplanet.blogspot.com/2014/07/blog-post_4308.html
By the way, να σε πληροφορήσω οτι τελικά αυτοί που ήθελαν να μπουν στη βουλή μαζί με σας ,οι χρυσαυγίτες δηλαδή , τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ!Μπηκαν με μια μικρή καθυστέρηση βγάζοντας τις κουκούλες φορώντας τις γραβάτες πλεον.
Αρα για να το λήγουμε ποιος είναι κότα , αυτός που φοράει κουκούλα και βαραει εργάτες μαζί με Χ.Α. με αποτελεσμα ενα νεκρό ή αυτός που δεν δίνει το ονομά του σε έναν από αυτούς ας αφήσουμε τον αναγνώστη να επιλέξει.

Ντικενς

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και τώρα να δειτε μάγκες πως μιλάνε σταράτα οι γνήσιοι σταλινικοι.

Η ιστορια οσο και να σας φαινεται κουλό εχει καταγραφει στα φοιτητικά. Ηξερα οτι στο μέλλον κάποιοι θα επιχειρούσαν παραποιήσεις ιστορικές, όπως έγινε και με το Πολυτεχνείο του '73. Φρόντισα λοιπόν από τότε μεθοδικά να υπάρχουν τα πάντα καταγεγραμμένα.

Ο κύριος λοιπόν που γράφει παραπάνω για ένα αποσπασμα στο Ριζοσπάστη ξεχναει να μας πει τι έγραφε το απόσπασμα. Δεν θυμάμαι (πέρασαν χρόνια) αν ήμουν εγώ που έφερα το απόσπασμα στα ΤΕΦΑΑ ή άλλος σύντροφος τεφαατζής (μαλλον αυτός). Εγώ ήμουν ομως αυτός που το διάβασα στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων και μετά το παρέδωσα στον συναγωνιστή (Μήτσο) Γράψα για να συνεχίσει την επίθεση.
Τώρα λοιπόν θα εξετάσουμε το περιεχόμενο του αποκόμματος από το Ριζοσπάστη.

Ορίστε λοιπόν

https://athens.indymedia.org/post/528752/
αρθράκι στο ιντυ για το σύντροφό σας Θανάση Λεκάτη, το ειχα γράψει εγώ ( ως ακροαριστερός φοιτητης). Στο θρεντ θα βρειτε και το άρθρο του Λεκάτη.

Ηταν η περίοδος που η ΠΚΣ επιχειρούσε να κάνει διασπαστικές, ξεχωριστές πορείες στο κινημα των καταλήψεων του 2006, και βέβαια δεν μάζευε ούτε τους δικούς της καλά - καλά. Εβριζε τις μαζικές πορειες (δεκάδες χιλιαδες φοιτητών) ως..."πασόκικες" και εμφάνιζαν τις φυλλοροούσες κομματικές δυνάμεις τους (Τρεις και ο κουκος, αραία-αραία καμια σαρανταραία) ως γνήσιες.
ηταν τα προεόρτια του μαϊλισμου-σεκταρισμού στη πράξη.

Συνεχίστε, λοιπόν, να γράφετε,
για όλα εχουμε απαντήσεις.

zoot horn rollo είπε...

Απο το "σαγκρία";

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ατσα, μίλησε και ο άναυδος, τσίμπησε κι αυτός.
Εσύ κύριε σπουδαίε αναλυτή που με ειπες ρουφιάνο, πως σε λένε ρε μεγάλε επαναστάτη;
εχεις ονοματάκι; Eίσαι και εσύ στην παρανομία , έτσι.
Σαν πολύ δεν στηρίζεις τον κύριο Τράς κι εσύ; Ρε σας ειπα, αν θέλετε να χοντρύνουμε το παιχνίδι κανένα πρόβλημα, βλέπετε εγώ ειμαι καθαρος, ο κύριος Τράς δεν ειναι.

Σε πειραξε μεγάλε αναλυτική που δεν ήξερες το 6ο Συνέδριο της Διεθνούς , έτσι;
Ακου κει η Διεθνής έλεγε ότι η Ελλάδα ήταν ιμπεριαλιστική χώρα!!! Γελοιότητες μαϊλικής εμπνεύσως. Ειπαμε η ΟΑΚΚΕ Βελγίου με την οποία συνεταιρίζεστε καλούσε το 76 το Νάτο να υπερασπιστει το Βέλγιο στο όνομα... της βέλγικής εργατικής τάξης. Αυτά μην τα ξεχνάμε. Επισης, η Βελγική ΟΑΚΚΕ στήριζε τον Καμπιλά στο Κογκο σαν πρωθυπουργό. Ακόμη και το γιο του έγλειφε ο οακκίτης Λούντο Μάρτενς. Τα εχουμε ανεβάσει στο ιντυ αναλυτικά. Θέλετε να τα πιάσουμε και εδώ;

Δεκαετίες βρίζατε την Κίνα του Μάο σαν κόμμα και τώρα με άγριο καπιταλισμό, ανακαλύψατε οτι εχει Λαϊκή Δημοκρατία (!). Και εδώ που τα λέμε ακόμη δεν εχετε ξεκάθαρη γραμμή γι αυτά τα πράγματα. Εδώ θα μουπείτε στηρίζετε το ΑΚΕΛ, το ΠΑΣΟΚ της Κύπρου που έφερε και μια μνημονιάρα να με το συμπάθειο , εκει θα κολώνατε, να συνεταιρίζεστε με τη πιο δεξιά μαοϊκή οργάνωση παγκοσμίως που υιοθέτησε και υιοθετεί την θεωρία των 3 κόσμων της ΟΑΚΚΕ;

AGIS είπε...

Προσωπικά δε μ' ενδιαφέρει αν ο κουίντο λέει αλήθεια ή ψέμματα, μ' ενδιαφέρει ότι αξιοποιεί τη συζήτηση που συμμετέχω για να ρουφιανέψει, κι αυτό δε σώζεται όυτε με το όνομά του: δικά του στοιχεία ας πει όσα θέλει και ας επαίρεται όσο θέλει για τα κατορθώματά του.
Το συμπέρασμα, σε ό,τι με αφορά, είναι πως ήταν λάθος μου (απρόβλεπτο, αποδεικνυόμενο εκ των υστέρων, μη οφειλομενο σ' εμένα, αλλά πάντως λάθος μου) να συμμετέχω σε μια κουβέντα που ένα άτομο σαν τον κουίντο μπορεί και την αξιοποιεί με αυτό τον τρόπο ανεμπόδιστος.

Σε ό,τι σε αφορά, κουίντο, δεν είσαι απλώς ανεκδιήγητος, είσαι από τα άτομα που όταν τα συντά κανείς πρέπει να αλλάζει πεζοδρόμιο από φόβο μην του απλώσουν το χέρι για χειραψία.

Στο επανιδείν.


Ανώνυμος είπε...

el quinto

Μπρεζνιεφικέ και για Ζώνη, εδω:

https://athens.indymedia.org/post/801417/

εγώ το εχω γράψει (ως Λυσιέν), ειναι κάποιες ώρες μετά την επίθεση που μας έκαναν με επικεφαλής το πρόεδρο του σωματείου Ηλεκτρολόγων Επισκευών Εγκαταστάσεων Πλοίων το πρωί 5 με 7. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος με αυταρχικο υφάκι τσιφλικά, ειπε ορθα-κοφτά εδώ μοιράζουμε μονο εμεις, και εγώ του απάντησα: εσύ τι είσαι εδώ τσιφλικάς; Και έτσι εγινε η σύγκρουση.

Μετά από λιγες μέρες ξαπανήγαμε στη Ζωνη μαζικά με χαρτί καταγγελίας. Ο προεδρος-τσιφλικάς παραιτήθη ξαφνικά. Επικρατούσε ηρεμία και τάξη, γιατί δεν καναμε εμεις καμια μαλακια, αυτοι φέρθηκαν τραμπούκικα μπροστά σε εργάτες. Επικεφαλής του ΠΑΜΕ βρισκόταν εκει για να σταματήσει οποιαδήποτε στραβή . Ξέρετε ποιος ήταν, ποιος ήταν αυτός που επέβλεπε τους θερμόαιμους; Αυτός που δέχτηκε την επίθεση από τους χρυσαυγίτες.

Κάποιοι μιλάμε με στοιχεια για ό,τι έχουμε κάνει στη ζωή μας. Δεν ειμαστε... λαγοι ούτε ασχετοι (σαν κάποιους παραμυθάδες ντίκενς που δεν έχουν ξυπνήσει χαράματα ποτέ να μοιράσουν στη Ζώνη και παριστάνουν ότι έχουν σχέση με εργάτες και τα ρέστα από το..ιντερνετ)

υγ1: σε αυτον που λέει για φιλέα φογκ,
ναι ρε γι αυτα που εχω κανει στη ζωή μου είμαι περήφανος. Σ' αρέσουν ομως τα γραψίματά μου μπαγάσα; Συνεχισε λοιπόν να τα διαβάζεις, κατι θα μάθεις.

υγ2: μάγκες εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Οσο θα γράφετε μαλακίες λοιπόν, εγώ θα απαντώ με στοιχεια. Μη γράφετε λοιπόν ολο λες φεύγεις, και δεν φεύγεις. Γιατί εσεις εχετε μάθει φαίνεται στο μονόλογο. Οταν θα σταματήσετε τις μαλακιούλες, θα σταματήσω να γράφω και εγώ. Ως τότε ομως με στοιχεια θα δούμε ποιος ειναι ψευτης και ποιος γνήσιος, ποιος ελεεινός συκοφάντης και ποιος αγωνιστής.

Να τα ξεδιαλύνουμε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και επειδή κάποιοι λένε για τις 20 Οκτώβρη. Κυριοι εγώ δεν κρύβομαι, ορίστε τι λέει ακριβώς η οργάνωσή μου. Ειναι τα κειμενα που σας πόνεσαν περισσότερο και το ξέρετε. Εγιναν ανάρπαστα στο κινημα. Εγώ δεν κάνω κανέναν εισοδισμό στο σφυροδρέπανο, μαλλον με έχετε παρεξηγήσει.

Ο Περισσός περιφρουρεί το αστικό κοινοβούλιο
http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/14220.%CE%9F-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

Το πολιτικό Βατερλό ενός αστικού κόμματος
http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/14392.%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BB%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Ανώνυμος είπε...

Μην εκνευριζεσαι και μαθε να διαβαζεις. Ποιος εγραψε οτι Κοντριτες τραμπουκισαν δημοτικους συμβουλους? Εγω ειπα οτι αυτοι που μισθωσε ο Μελισανιδης να σπασουν τη Στρουγγα σας ηταν μεσα τους ατομα του φιλιου σε σας τους ντεμεκ σταλινικους, "αναρχικου" χωρου που "σπαει το μονοπωλιο της βιας". Ειναι ψεμα? Εγραφε η Κοντρα με παραπονο οτι αλλοι οψιμοι φιλοι και συναγωνιστες σας εβλεπαν να καταστρεφεται η Στρουγγα και δεν εκαναν τιποτα?
Αλλα σου λεμε αλλα απαντας. Τι νομιζεις ρε οτι εμεις τη μπαφιαζουμε και ξεχναμε τι ρωτησαμε και τι ειπαμε?
Σου πα μαζεψου θα ξεβρακωθεις και ηθικα περα απο πολιτικα που εισαι ηδη γυμνος βασιλιας.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι αυτο το αποσπασμα το θυμαμαι. Που αλλα ελεγε ο Λεκατης αλλα μοστραρατε οι γλειφοπασοκοι...
Ναι μωρε εσεις ησασταν μαζικοι γι'αυτο απο το Σεπτεμβρη σταυρωνατε συνελευσεις μονο στα "καστρα" σας και εκει με δυσκολια. Γι'αυτο η ΠΚΣ εφτασε το 2007 στο πικ ψηφων της απο το 1991,γι'αυτο στα ΤΕΙ που κοινωνικοταξικα ειναι πιο εντονο το εργατικο στοιχειο δεν υπρξατε ουτε θα υπαρξετε ποτε, γι'αυτο η καουρα σας ηταν η ΚΝΕ και το σε ποια στροφη θα στριψουν τα μπλοκ της ΠΚΣ για να θεωρηθει ή οχι διασπαση του κινηνατος!
Αληθεια τοσο φοβεροι αγωνιστες ησασταν εσεις και τοσο λαθος η ΚΝΕ που εσεις δεν ειστε 50 σε ολη την Ελλαδα ενω η ΚΝΕ ειναι η πιο μαζικη πολιτικη νεολαια. Η ΚΝΕ μαζικοποιηθηκε απο τους φοιτητικους αγωνες ενω εσεις μεινατε στο περιθωριο και τα σκοταδια.
Συνεχισε να γραφεις λοιπον ειναι η στιγμη του στριπτιζ...

ratm

Ανώνυμος είπε...

-Τέλος απο εμένα προκειται για κλινική περίπτωση.-
Στο θρέντ που μας έβαλες βέβαια για την ζώνη στα τελευταία σχόλια βρήκες και τον πανο193 υποστηρικτή.Δεν ξέρω ποιος είναι ο πανος 193 αλλά ξέρω οτι υποστηρίζει τις θεσεις των θεότρελων της ΟΑΚΚΕ.Αρα σταχυολογόντας
el quinto + OΑΚΚΕ = L.F.E.και τα άλλα που μας τσαμπουνάς για μαϊλη κτλπ είναι για να κρύψεις τον έρωτα σου και για ξεκαρφωμα!
Υ.Γ. Οταν εγώ μαζευα ένσημα,εσύ διαβαζες Καστοριάδη οπότε άστο. Φαφλαταδες και ξερόλες με τα λεφτά του μπαμπάκα εχουμε γνωρίσει σαν και εσένα εκατοντάδες.

Ντίκενς

Ανώνυμος είπε...

el quinto
πουλάκια μου σας την έφερα.
Αυτα που έγραψα τοσο εδώ, όσο και στο ιντυ, θα διαβάζονται για καιρό από αρκετό κοσμο. Δε πα να με βγάλετε και ψώνιο, το ξέρω, εχω γνώθι σαυτόν, ξέρω που υστερώ και που ειμαι πέμτος, αλλά και που ειμαι καλός.

Ολα αυτά τα έκανα για να σταματήσουν τη σπέκουλα που κάνουν διάφοροι για την οργάνωσή μου τη Κόντρα, ειτε προέρχονται από τον αναρχικο χώρο (κολλημένοι σταλινικοι), είτε από τον κνίτικο χώρο (αναρχοσταλινικοι, μικροαστοι της βιας και άλλες παπάτζες). Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή, λόγω πολιτικής συγκυρίας, για τη δράση αυτή. ( η ζύμωση ειναι ΚΙ ΑΥΤΗ δράση πάντα για τους πραγματικούς μαρξιστές).

Τσιμπήσατε (οσοι απο σας έχετε μάθει να συμπεριφέρεστε ΚΝΑτικα, τον όρο τον έχω περιγράψει αρκετές φορές παραπάνω ή και αλλου εδώ, ασε που υπάρχουν πολύ περισσότεροι που διαβάζουν χωρις να μιλάνε και το ξέρετε αυτο, γι αυτό επιτίθεστε μαζικά εναντίον μου) γιατί σκεφτήκατε ορθώς ότι αυτός που μπορει να γράφει αυτά τα πράγματα κάτι εχει ζήσει πραγματικά στη ζωή του από κινημα. Μονο μου δε λογαριάζατε οτι ειμαι γνήσιος σταλινικος και οχι γιαλατζί, μαϊλικος συνεταίρος της ΟΑΚΚΕ Βελγίου.

Ετσι λοιπόν τσίμπησε και ο φίλος Ζούκοφ, που σε σχέση με το ΚΝΑΤτάρχη Σεκτάρ, τουμπάρεται με τον σταλιν. Ο Ζούκοφ ο αθεόφοβος μου συνιστούσε να απευθυνθώ και στην αρμόδια ιδεολογική επιτροπή του Περισσού!!! Τώρα βέβαια, προσπαθει πλαγίως να αποσείσει από πάνω τις,,, ευθύνες του. Ασε ρε Ζούκοφ τώρα, αυτά με την "εισβολή", αφου ειχες διαβάσει το θρεντ στο ιντυ, που έλεγα ευθεώς τον ΠΕρισσό αστικό κόμμα . Εδω ρε Ζούκοφ συνιστούσες να διαβάζονται τα γραπτά μου!!

Κύριοι, ολους σας εχω μελετήσει πριν γράψω στο σφυροδρέπανο, ακόμη και εσένα φιλε Ζούκοφ (ειδικά αυτά τα πρακτορολογικά για τα γραφεία του ΕΚΚΕ ήταν ολα τα λεφτά; Καλά ρε ακόμη δεν εκλογίκευσες απο τοτε τη προπαγάνδα που σας έκαναν οι κνατάρχες την εποχή εκεινη ενάντια στο ΕΚΚΕ;;; :-))).

Σας διαβάζω χρονια κύριοι. Αντι για b-movies οταν δεν βλέπω μια ωραία σινεφιλ ταινία (κατα προτίμηση νουβελ-βαγκ, ο αγαπημένος μου ο Γκοντάρ, μου τον έμαθε ο σύντροφός σας Μπερζίνσκι) ριχνω και μια ματιά. Ποτέ μου δεν γέλασα με αυτες τις μπουρδίτσς του αριστερόμετρου λαϊκού στρώματος. Πιστεύω ότι ο σφυροδρέπανος ειναι πιο έξυπνος και γνήσιος στις ατάκες του:-) .Αν προσέξετε, εχω υιοθετήσει και το στύλ του (δειτε τη ρίμα μου συνεχώς :-), ο μπρεζνιεφικός καταλαβαίνει) Αλλα προς θεού ο μπρεζνιεφικός ειναι δικός σας. Να τα λέμε σωστά. Κομπρεμί δεν εχουμε κανένα. Δεν εχω ιδέα ποιος ειναι. Αυτος μπορει να με γνωρίζει απο τα φοιτητικά, εγώ δεν τον γνωρίζω.

Ακουστε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα. Ρουα Ματ! Ως σταλινικός λατρεύω το σκάκι, οπως το λάτρευαν Ζαχαριάδης, Στάλιν.

ειτε πιέζετε τον μπρεζνιεφικό να με κόβει (οπότε το χρεώνεστε εσεις, χρεώνεστε ότι ΛΑΚΙΣΑΤΕ, δεν το χρεώνεται σε καμια περίπτωση ο μπρεζνιεφικος, που δεν μπορει να αντέξει την πίεση, και τον κατανοώ)

ειτε συνεχίζετε με χαζομάρες, και λαμβάνετε απαντήσεις με στοιχεια.

Κυριοι εγώ δουλεύω με σύστημα, χρόνια, γιατι φροντίζω για το μέλλον. Δεν ειμαι φραξιονιστάκος της πλάκας, εφαρμόζουμε τη γραμμή μαζικά και μετά στο ψου-ψου σε ταβέρνες , υπογεια και αλλα καταγώγια τα λέμε τα στελέχια για ποιον θα προωήθσουμε που και πως, όπως έχετε μάθει πολλοι με...φιλοδοξίες να δουλεύετε στον Περισσο, ή αυθορμητιστής του κώλου που κάθε τρεις και λίγο λέω: "εδω η ευκαιρία, ειναι η πιο σημαντική απεργία" και άλλες χαζομάρες που πλασάρετε σε νεους αγωνιστές ως ενέσεις ηθικού.

εγω κοιτώ στο μέλλον, γιατί πραγματικά πιστεύω στην επανάσταση και στον κομμουνισμό, ακόμη και αν δεν τα ζήσω εγώ. Ας τα ζήσουν τα εγγόνια μου.

Εσεις επιλέγετε...

τώρα λοιπόν, αν ανεβάσει αυτο ο μπρεζνιεφικός,
σας συνιστώ να αναζητήσετε τον διαβολάκο του Μπουλγκάκοφ. Αυτος ειμαι εγώ, για σας :-)

Ανώνυμος είπε...

Σε πιο κινημα εγιναν τα γραπτα σου αναρπαστα ρε Κουιντε? Στη ΓΑΔΑ ισως...
Ρε τι σου ειναι η ΚΟΝΤΡΑ. Στα ΑΕΙ-ΤΕΙ μαζικοι αυτοι 3 και ο κουκος εμεις, στη συγκρουση του Οκτωβρη μας κατατροποσαν και χρειαστηκαμε τα ΜΑΤ! Καλα δε οταν ειναι μαζι κε τους οξυθυμους των ΕΑΑΚ παρακαλαμε να μη θυμωσουν...

Χαχαχα ρε τι τραβαμε.
Ρε ταλαιπωρε αν τα ΜΑΤ στις 20/10 δεν εμπαιναν αναμεσα στο ασφαλιτοχρυσαυγιτο μπουλουκι που στηριξατε και στο ΠΑΜΕ στο υψος της παλιας βουλης το πως θα γλιτωνες? Στο κυνηγι σας ειχαμε παρει ρε. Μολις καταφερε το υπολοιπο πληθος να σας απομονωσει και να μην το χρησιμοποιητε ως καλυψη και ασπιδα, δεν ειχατε που να κρυφτειτε. Αναψε λοιπον καμια λαμπαδα στα ΜΑΤ και φτοντισε να μην ξαναπροκαλεσεις την τυχη σου ετσι φλωρε. Να πω οτι ησουν και κανενα ντουκι αν ησουν εσυ που μιλαγες στα συντονιστικα να πω οκ φαφλατας αλλα εναν δυο τους εχει. Μιση φαπα τυπακι ησουν βρε που θες και συγκρουση με το ΠΑΜΕ. Για καμια πετρουλα απο μακρια για ομαδα υπιστηριξης στον κυριο ογκο που ηραν ασφαλιτοχρυσαυγιτες καλος εισαι αλλα μη μας κανεις και το ραμπο..

ratm

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα μια συζήτηση μου έχει ενδιαφέρουσες πλευρές εξελίσσεται σε ξεκατίνιασμα και αντιπαράθεση και προσωπική και πολιτική του τύπου ποιος εκφράζει το γνήσιο επαναστατικό κόμμα. Όλοι οι συμμετέχοντες αποτελούν παιδιά μιας κοινής μήτρας, του παλιού καλού κομμουνιστικού κινήματος που η ιστορία το έχει κατακερματίσει και όλοι διεκδικούν τον τίτλο της αυθεντικής συνέχειας. Για να μη παραξηγηθώ θεωρώ πως το ΚΚΕ είναι ο κύριος, αλλά όχι ο μονος κληρονόμος και αυτό σημαίνει ότι μολονότι πολλές φορές πάσχει η τακτική του ή είναι αμφιλεγόμενες οι στρατηγικές αντιλήψεις του, στην ελληνική κοινωνία αποτελεί τον πρώτο και κύριο δίαυλο διάχυσης της μαρξιστικής ιδεολογίας, και τον κύριο και πιο μαζικό πολιτικό και συνδικαλιστικό φορέα της εργατικής τάξης
Για το φίλο μου το Σταύρο : παρ΄'όλη την κριτική της Κόντρας προς τον "Περισσό", ακόμη και αν αυτή θεωρηθεί σωστή, το απλό ερώτηγμα που θέτει η ίδια η ζωή παραμένει και για εσάς : Γιατί η Κόντρα μετά από τόσα χρόνια δεν μπορεί να γίνει ένα μαζικό και ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα ; Κοινώς, δε φταίνε μόνο οι αντικειμενικές συνθήκες, πρέπει να φταίει και η δική μας πολιτική γραμμή.
Από την άλλη, για το ΚΚΕ ειναι επιτυχία στις δοσμένες συνθήκες η επιβίωση του και το ότι κρατά δεσμούς με ένα σημαντικό κομμάτι λαϊκού κόσμου, αλλά για να παίξει τον ιστορικό ρόλο του πρέπει να διευρύνει σε όλα τα επίπεδα την επιρροή του, κάτι που μετά το 2010 δεν έχει επιτευχθεί, όσο και αν καταριόμαστε τον οπορτουνισμό και αν κάνουμε ιδεολογικές αναλύσεις και ιστορικές επανεκτιμήσεις.
Πρακτικά, ας δούμε όλοι πως θα συμβάλλουμε στην απεργία της 12 Νοέμβρη, ακόμη και αν για κάποιους είναι ντουφεκιά στον αέρα , και κύρίως πως θα κλιμακώσουμε-κυριολεκτικά και όχι ως σχήμα λόγου- στο επόμενο διάστημα.
ΥΓ. Σίγουρα Σταύρο εγώ θα φροντίσω έξω από το τραπεζάκι της Κόντρας στο Πολυτεχνείο να προμηθευτώ τη μπροσούρα για το Μεσοπόλεμο.
Κνιτάκος 1998

Αναυδος είπε...

η βλακεια του ειναι εντελει ασυνορη και τα αρνητικα αποτελεσματα της αποασυλοποιησης φανερα

αντι να ζητησει τουλαχιστον ενα συγγνωμη για τις συκοφαντιες που αραδιασε και το ρουφιανεμα του τρας συνεχιζει ακαθεκτος. επειδη ομως εχει και η υπομονη καποια ορια σταματω κι εγω να απαντω στις βλακειες του



zoot horn rollo είπε...

Ιστορία γράφεις λέμε, λίγο πιο κάτω από Μαρξ,Ένγκελς,Λένιν,Στάλιν είσαι.
Πάνω τους και τους φάγαμε κι όλα τα σχετικά.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

ρατμουλη, δεν βλέπεις οτι ένας-ένας
τα συντροφάκια σου αποχωρούν από τη κουβέντα,
με την ουρά στα σκέλια; Λακίζουν τα καημένα, που
να αντέξουν τα στοιχεια;
Ειδικά αυτό με τη Ζώνη πόνεσε πολύ,
το ξέρω. Σε πόνεσε κι εσένα, αλλά βλέπεις
αλλο πράγμα τι λέτε μεταξύ σας, κι άλλο πράγμα
ποια ειναι η πραγματικότητα.
Η παραίτηση ειδικά του προέδρου του σωματείου πονάει πολύ
, πάρα πολύ το ξέρω.

Γιατί εσύ παραμένεις ρατμούλη στη κουβέντα :-0.
για να μου δινεις βήμα;
Αμα ειμαι νούλα όπως διατείνεσαι, γιατί αγόρι μου ασχολείσαι μαζί μου; Μήπως δεν σου έμαθαν στο σχολειό του Περισσού από τακτική;

Σας είπα κύριοι εδώ που φτάσαμε
μονά-ζυγά δικά μου

Και για σένα ΝΤίκενς, ισχύουν τα ίδια, βλέπω σου άρεσε και η δουλειά μου για την Καστοριάδη. Σου αρέσε να με διαβάζεις στο ιντυ, ε; μπαγάσα. Ειδικά τα κλειψιμαίικα από τον Καντ, σου άρεσαν πολύ.
σώπα ρε μεγάλε έχεις ένσημα; Κι εγώ εχω, και; Κι αλλοι μπορει να δουλεύουν και να μην έχουν λογω κρισης. αντε εξυπνοπούλι. :-)

αυτα τα δήθεν εργατίστικα του κώλου να τα πουλάτε εκει που περνάνε ρε όχι σε εμένα.

Ανώνυμος είπε...

κοντριτη εαν έβαλες το ποστ για την ζωνη λογο εμένα,,περα απο το οτι δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο σαιτ,ισχύουν τα ιδια που έγραψα. Oταν( και εαν)ξανα πατήσεις το ποδάρι σου, ελα να μου δωσεις ανακοίνωση .Απλα πράγματα.

aeras kopanistos

zoot horn rollo είπε...

Μη σου πω και πάνω από Μαρξ,Ενγκελς,Λένιν,Στάλιν...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Δεν αισθάνομαι καλά.
Εχουμε βάλει ένα ΑΜΕΑ στη μέση, να χορεύει σαν αρκουδάκι...
το τσιγκλάμε, δαγκώνει...
....κι εμείς το ...απολαμβάνουμε!
Μήπως το παρατραβάμε;
Ε, Κάπταιν;

zoot horn rollo είπε...

Όλοι ΚΟΝΤΡΑ παιδιά, ας ξεχάσουμε το ένοχο ΚΚΕ παρελθόν και παρόν μας, κι ας συνταχτούμε με τις συνεπείς δυνάμεις της επανάστασης. Πες τα χρυσόστομε.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Και εξακολουθω να καλω να διαβασει καποιος οσα μας εγραψες για τον Ισπανικο Εμφυλιο ,γιατι και θα μαθει αγνωστες πτυχες απο τοτε και γιατι τα διασταυρωσα και μαλλον εχεις δικιο ! Ε ΚΑΙ ?Συμβουλη : γραψε ενα βιβλιο να μην παν και χαμενες οι γνωσεις σου για το θεμα . Ουτε Ιντυ διαβαζω ουτε κοντρες κι αποκοντρες ,τα εχω κοψει απο την εποχη του ΕΚΚΕ να ασχολουμαι με ασφαλιτικα γκρουπουσκουλα ,γιατι μετα το 80 καταλαβα οτι χανει τον καιρο του καποιος και ξεστρατιζει απο το κινημα .Εξ αλλου στα μουλωχτα μπηκες κι εδω μεσα και λαου λαου σαν "ποντικος" (το ομολογεις μεσα στην ΕΓΩπαθεια σου οτι μας "μετραγες" εναν εναν )απο τον Σεχταρ εμαθα οτι εισαι της "Κοντρα" .Εκτος του οτι ρουφιανεψες εναν -κατα τα λεγομενα σου - πρωην συντροφο σου ...που ξεστρατησε και σας τον εφαγε ο ...Περισσος (που δειχνει και προς τα που εχετε "μετωπο" ....τρεχα γυρευε και ΠΟΙΟΙ αλλοι ...) ,ξεκατινιαζεσαι ασυστολως και κανεις σαν χηρα στο κρεββατι ...οποτε οτι " γαλα" μαζεψες το κλωτσησες .
Αν ησουν οτι λες και πραγματικος αγωνιστης (το σταλινικος αστο γιατι θα ερθει κανα βραδυ στον υπνο σου ο πατερουλης) ή αν ειχες καμμια σχεση με το λαικο ή εργατικο κινημα θα ειχες καταλαβει ΤΙ επιδιωκε το κομμα στις 20 Οκτ. τοτε και δε θα εγραφες τις παπαριες που ποσταρες εδω .Μεχρι και οι "ροσιναντε " το καταλαβαν τοτε ,εκτος απο κατι 15χρονα μπαχαλακια που αναμασουν ακομα την λογικη Αδωνη, Μανδραβελια και χρυσαυγουλων .

ΥΓ Στην ζωνη δεν καταλαβα ΤΙ δουλεια ειχες .Σωματεια υπηρχαν και μαλιστα απο τα πιο μαζικα και ταξικα του κινηματος (δες αποτελεσματα εκλογων προσφατων) ... εκτος αν σε ειχε "παρει ο πονος" κι εσενα για τους "κακομοιρους τους εργατες που τους εκμεταλλευεται ο Πουλικογιαννης και το ΠΑΜΕ " (ΛΑΓΟΣ) .... και κρατα ακομα καπως αξιοπρεπη τα μεροκαματα και τα μετρα ασφαλειας στη δουλεια ... Ιδια ακριβως πρεμουρα που εχουν και οι εργολαβοι εκει να τα σαρωσουν ολα ...

ΥΓ στο χωριο μου λενε φιλε "δεκα οκαδες βουτυρο σε σκυλινο τομαρι " ,για να περιγραψουν καποιον που ειναι μεν αξιος αλλα κανει του κοσμου τις μαλακιες και βρωμιζει την τελικη εικονα του .Κι επειδη ειμαι αθεραπευτα ρομαντικος ΝΑΙ περιμενω να προσεγγισεις (κι εσυ και ομοιοι σου) καποτε τον Περισσο και να δωσεις βιογραφικο στο κομμα και προσωπικα στον Μαιλη ,αντι να χαλιεστε με γκρουπες και ομαδουλες .Σ αυτα που ερχονται ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ κανεις !Αν λες αληθεια για τον Τρας ...ιδου η αποδειξη
Εκτος αν εισαι εμμισθος οποτε ..παω πασο ...και σιδεροκεφαλος οταν θα σε εχω απεναντι

Ανώνυμος είπε...

Εισαι χαφιες το περηφανευεσαι κιολας. Ασε ρε μικροαστουλη που θα μας πεις για εργατικιστικα.
Εδω που φτασαμε ή αποχωρεις ή κανεις το Τσιπρα που νομιζε θα βαραγε το ζουρνα αλλα τον χορεψαν στο ταψι.
Παντως πες εκει στην ΕΥΠ οτι αν παρακολουθει ιντερνετικους φιλοκκε σχολιαστες εχει πεσει πολυ χαμηλα...
Θες βημα? Οσο θες. Πες για αυτα που ειπα για τη φυλλαδα σου, τους τζιχαντιστες και την αραβικη ανοιξη.
Το μονο που καταφερες χαφιεδακο ειναι να μαθουν οσοι διαβαζουν το μπλογκ οτι η ΚΟΝΤΡΑ δεν ειναι ομαδα του τοπικου... Και αυτο κερδος ειναι...

ratm

Υγ. Νομιζες θα πουλαγες κατινιες για τα ΑΕΙ σε μεγαλυτερους ηλικιακα και θα το παιζες ξυπνιος? Τυπακια σαν εσενα τα χω να περνα η ωρα μου κοντριτη...

Ανώνυμος είπε...

Πέρα απ' όλα τ' άλλα, αυτό που μου κάνει πραγματικά εντύπωση είναι η μεγαλομανία του κυρίου quinto. Είναι τραγελαφική, πραγματικά τραγελαφική.

Πρέπει να είσαι η περιφάνεια της "Κόντρας", ε; Πρέπει να είστε τρελή καφρίλα πάντως, όχι αστεία.

Στο είπε ήδη ο ratm: προστάτεψε λίγο την αξιοπρέπεια σου. Δεν πρέπει να σου έχει μείνει και πολύ ακόμη. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια πόσο χαμηλά πάει...
Αν δεν θες βέβαια, θα έπρεπε κατ' εμέ να μπορείς να γράψεις όσο γουστάρεις μεγάλε. Κάθε ποστ και μαργαριτάρι.

Καταλαβαίνει ο κόσμος, απλά όχι αυτό που νομίζεις...

Βόρβορος ο "χώρος". Συνεχίζω να εκπλήσσομαι δυσάρεστα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τραβάμε μπροστά.

GN

ΥΓ. Για τα προ τετραετίας δεν σχολιάζω καν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είσαι απλά ένας αλήτης και ας σου κάνουμε εδώ πλάκα. Τίποτα δεν αποκλείει βέβαια να είσαι απλά βλάκας. Πολύ βλάκας όμως!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πόσα χρόνια θα λέμε τα αυτονόητα

1. Έγινε δολοφονική επίθεση απέναντι σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της αριστεράς, και στις 19 αν θυμάμαι καλά, στην ΟΛΜΕ . Το θέμα τότε ήταν το τι είναι αυτό που κάνει το εργατικό κίνημα και την αριστερά ευάλωτα στην λαική απαξία, ώστε να επιχειρηθεί. Είτε ήταν black block, είτε πρόσφατες ακραίες μιλιτιραστικές αναρχικές τάσεις, είτε εξαμβλώματα αναρχοφασισμού, είτε 100 % πρακτόρικο δεν δρουν στα κουτουρού, εκτιμούν ότι τους παίρνει.

2.Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ είχαν μέτωπο στον κόσμο και πλάτη στην Βουλή, ισχύει όσο και αν δεν δικαιολογεί την δολοφονική επίθεση.

3 Είχαμε νεκρό από την καταστολή.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Βρήκε και ο Κώστας την ευκαιρία με τον Κοντρίτη να πει την εξυπνάδα του.
Ναι ρε, έπρεπε να τρώνε τα μάρμαρα στο σβέρκο, να τους αφήνανε μια και έξω στον τόπο. Έτσι θα ήταν καλά, ε;

Ντροπή.

GN

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να με προκαλέσεις GN θα επιμένω να έχω την άποψη ότι το ΠΑΜΕ δέχτηκε δολοφονική επίθεση, μην σε κάνει να νιώθεις τόσο άβολα αυτό, λυπάμαι, αυτό λέω, κατήγγειλε με αν δεν τα λέω 100% όπως τα θες.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις και έχεις αυτήν την άποψη.
Το άλλο όμως δεν έχασες ευκαιρία να το πεις σε ένα άσχετο ποστ με αφορμή έναν τύπο που λέει ανοιχτά ότι συμμετείχε στην επίθεση...

GN

ΥΓ. Δεν σε προκαλώ. Εσύ κατά την γνώμη μου προκαλείς.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν διάβασα 100 τόσα σχόλια, αν λέει κάποιος ότι συμμετείχε ντροπή του, αλλά άσε να μην έχω για όλο το θέμα την ίδια άποψη με το ΚΚΕ και να νομίζω πως δεν προκαλώ, και πως σε αυτό το θέμα η άποψη μου είναι πιο κοντά στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και όχι σε αυτούς που επιτέθηκαν.

Κώστας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

5ε, δε σε ξερω δε με ξερεις -υποφερω κι υποφερεις.
Δυστυχως η ευτυχως -μαλλον το δευτερο- δεν εχω διαδικτυακο χρονο για μακροσκελεις κουβεντες, αλλα κι αν ειχα, δε νομιζω να ενιωθα την αναγκη να απαντησω σε κατι, κι ας μας διαβαζουν κι αλλοι. Το ξεχειλωσες στην εμπαθεια θαρρω, και θα το σκεφτω διπλα πια για το αλλο Σαββατο. Κατα τα αλλα, δεν κοβω καποιον μεχρι να μου δωσει λογο, και δεν ειναι δουλεια μου να κανω υποδειξεις στον αλλο τι να γραφει, αλλα το επομενο σχολιο που θα εχει προσωπικη αναφορα στον Τρας, θα παει κατευθειαν στα ανεπιθυμητα

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ποιος μωρέ εφυγε από την Κόντρα για να πάει στον Περισσό; Ο,τι θέλετε γράφετε, ή μάλλον έτσι θα θέλατε. Η ετσι σας είπαν. Εδώ ετίθετο αλλης τάξης ζήτημα. Τεσπα δεν υπεισερχομαι αλλο σε λεπτομέρειες, για να μην στρώνω με τη σειρά μου το έδαφος σπέκουλας περί εμπάθειας.

για το ΕΚΚΕ ομως πρέπει να μιλήσουμε. Για να κόψουμε τη βήχα στην ασφαλιτολογία, και πρακτορολογία των ΚΝΑΤαρχών. Να συνεχίσουμε στα ιστορικά μας. Οι ΕΚΚΕτζήδες ειναι αυτοι που ξεκίνησαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου το 73. Μετά την σύγκρουση στη Νομική, τα στελέχη του ΕΚΚΕ θεώρησαν ορθό ότι η σύγκρουση έπρεπε να επαναληφθεί , αλλά η εστία της σύγκρουσης να ειναι κάπου με ευκολότερη πρόσβαση από το λαό, δηλαδή Πολυτεχνείο. Η Νομική περικυκλώθηκε και καστεστάλη γρήγορα, το ΕΜΠ οχι. Και από την πράξη φάνηκε οτι ειχαν δίκιο. ετσι λοιπόν προκάλεσαν εστία έντασης στο ΕΜΠ και μάζεψαν και φοιτητόκοσμο από τα γύρω ΑΕΙ. Και έτσι άρχισε η ιστορία. Οι δικοι μου τότε ήταν στη Θεσσαλονικη και πιάστηκαν όλοι στην κατάληψη του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.

Ηταν η εποχή που ο Παπαδόπουλος δοκίμαζε την φιλελευθεροποίηση για μια δημοκρατία αλά Τούρκα, όπου ο στρατός θα παρέμενε στο προσκήνιο ή παρασκήνιο να κουνά τα νήματα. Ο Κύρκος το ειχε δεχτεί σαν ιδέα και διαπραγματευόταν. Εννοείται ότι το ειχαν δεχτεί κι όλα τα αστικά κόμματα. Η ρεβιζιονιστική ηγεσία ανέμενε τις εξελίξεις, για να προσαρμοστεί στη νέα μορφή διακυβέρνησης και δεν ήθελε να κονταροχτυπηθει με το καθεστώς. Γι αυτό και η γραμμή στη νεολαία ήταν μπείτε στο Πολυτεχνείο να υπονομεύσετε την κατάληψη, τα πράγματα δεν ειναι ώριμα , κτλ..η κλασική μενσεβίκικη κασέτα που ακούγεται χρόνια τώρα σε διάφορους σταθμούς του κινήματος που εν τάχει θα σταχυολογήσουμε στη συνέχεια. Μες στο πολυτεχνείο υπήρχαν τέτοιες συγκρούσεις με τους μαοϊκούς να καταγγέλλουν όσους μιλούν για υποχώρηση ως υπονομευτές και ύποπτους πρακτορισκους του καθεστώτος για να κόψουν το βήχα σε ευρωρεβιζιονιστές ρηγάδες και τους κλασσικούς ρεβιζιονιστές.

Μετά την καταστολή του Πολυτεχνείου, ο ρεβιζιονιστικός ραδιοσταθμός στις ανατολικές χώρες εξέπεμπε συκοφαντίες για στελέχη του ΕΚΚΕ που συμμετείαν στο Πολυτεχνείο ότι ήταν πράκτορες του καθεστώτος. Απίστευτη αλητεία.

Κι εδώ τώρα να μιλάμε ιστορικοΫλιστικά για να καταλαβαίνουμε τα πάντα. Το Νοέβρη του 73, μετά την καταστολή, η χούντα ήταν ακόμη ΚΡΑΤΑΙΗ. Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο διέλυσε το σχέδιο του Παπαδόπουλου για φιλελευθεροποίηση. Οι ιωαννιδικοι αξιοποίησαν την εξέγερση για να ανατρέψουν τον Παπαδόπουλο, παρουσιάζοντάς τον μες στους αξιωματικούς ως άτολμο ηγέτη, του οποίου το κύρος συνετρίβη από τους κομμουνιστές στο Πολυτεχνείο. Οι αμερικάνοι στήριξαν τον Ιωαννίδη. Ετσι κι αλλιώς ο Παπαδόπουλος ειχε προλειάνει το έδαφος γι αυτό που χρειαζόταν, τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου (ειχε αποσύρει τη μεραρχία της Κύπρου). Σε αυτή τη συγκυρία ο Μακάριος ήταν αυτός που έκανε τσαλιμάκια στους αμερικανούς, και έπρεπε να ανατραπεί. Οι αμερικανοι έδωσαν εγγυήσεις (πάντα προφορικά) στους ιωαννιδικούς ότι θα σταματήσουν ενδεχόμενη εισβολή των Τούρκων σε περίπτωση που ανατραπεί ο Μακάριος και τοποθετηθεί χούντα στο νησία (Σαμψων κτλ...) και οι ιωαννιδικοί τσίμπησαν. Για όσους δεν ξέρουν οι αμερικανοι ειχαν σταματήσει εισβολή των τούρκων τις 25 Φεβρουαρίου του 1964, όταν φτιάχτηκε η πρώτη επίσημη εθνοφρουρά από τους κύπριους με επικεφαλής το Γρίβα και απεστάλη και η μεραρχία από τον παπατζή τον Α.

Εν ολίγοις, μετα την καταστολή στο Πολυτεχνείο κανεις δεν περίμενε οτι η χούντα θα πέσει. Γι αυτό και οι ρεβιζιονιστές φωστήρες έβγαλαν τη Πανσπουδαστική νο 8, στην οποία αποκαλούν τους εκκετζήδες που μπούκαραν τη πρώτη μέρα στο Πολυτεχνείο, δημιουργώντας την αρχική εστία της σύγκρουσης: πρακτορες του Ρουφογαλη της ΚΥΠ. Κατάλαβες κύριε Ζούκοφ, τι ψεύδη αναπαράγεις τόσα χρόνια;


Ανώνυμος είπε...

el quinto

συνέχεια μεταπολίτευση.
οι ιωαννιδικοι ρίχνουν τον Μακάριο και στέλνουν όλο τον στρατό να τον κυνηγά. Στην άλλη άκρη του νησιού οι τούρκοι εισβάλλουν κυριολεκτικά ανενόχλητοι. Πέραν της προδοσίας , υπήρχαν και οι διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανοι θα τους...διώξουν ;-). Οι δυνάμεις που έστειλαν για να σταματήσουν την εισβολή των τούρκων ήταν ελάχιστες μπροστά σε αυτές που έστειλαν για να κυνηγήσουν τον Μακάριο στην άλλη άκρη του νησιού. Η χούντα πέφτει...αναλαμβάνουν οι αστοι πολιτικοι.
_______________________________________________________

Μπροστα στον έκδηλο φόβο του κόσμου ότι η χούντα μπορει να επανέλθει, ο λαγός της αστικης τάξης, σε εκεινη τη συγκυρία Μίκης Θεοδωράκης πετάει το :"Καραμανλής η τανκς". Ο κοσμος ψηφίζει μαζικά Καραμανλή. Ο Καραμανλής τότε βάζει εσκεμμένα τις πρώτες εκλογές την ημέρα του Πολυτεχνείου για να σαμποτάρει την πορεία. Στις επόμενες χρονιές λαοπλημμύρα στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, τεράστιες πορείες. Σε μια απο αυτές οι εκκετζήδες την πέφτουν στην πρεσβεία. Τότε μεταξύ πρεσβείας και κηφισσίας, θαρρώ ότι μεσολαβούσαν απλά αναχώματα. χαμός στην προβοκοτορολογία και πρακτορολογία από τον ΠΕρισσό.
________________________________________________________

Η αστική τάξη βέβαια δεν επρόκειτο να παραδόσει δικαιώματα στο λαό. Ετσι ο υπουργός εργασίας Λάσκαρης το 1976 διατυμπανίζει οτι πρέπει να καταργηθεί η ταξική πάλη και καταθέτει το νόμο 330 για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα απεργιακά δικαιώματα , που στην ουσία περιορίζει τα δικαιώματα των απεργών, ενισχύει τους ήδη διορισμένους από τη χούντα εργατοπατέρες και ενισχύει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς , παρέχει τη δυνατότητα λοκ άουτ κτλ...και θυμίζει πλαίσια από το εγγύς μέλλον, οτι μας ετοιμάζουν σε λίγο με το 3ο μνημόνιο.

τοτε ομως ειχε αρχίσει η ριζοσπαστικοποίηση των εργατών , το κινημα που διέλυσε ολα αυτα και συνέχιζε να εχει κατακτήσεις μεχρι το 85. Αυτά ομως έγιναν με μαζικές συγκρούσεις στο δρόμο. Σπάσανε πολλές τζαμαρίες το 76. Πετρίδι χαμός. Οι μπάτσοι δεν μπορούσαν να κανουν ζάφτι τους εργάτες.

Και τότε οι ρεβιζιονιστές και ευρωρεβιζιονιστές , προσκυνώντας για άλλη μια φορά την αστική τάξη άρχισαν τη γνωστή προβοκάτσια περί χουντοσταγονιδίων. Αυτοι που δηλαδή που συγκρούονταν με την καταστολή, και δεν ήταν καρπαζοεισπράκτορες, ήταν πράκτορες...σταγονιδίων της χούντας!!! Τέτοια ξεφτιλίκια από τους ρεβιζιονιστές.

Ανώνυμος είπε...

Μία σύντομη επισήμανση μόνο.
Κάποια ολίγες γραμμές -γιατί έχουμε και άλλες δουλειές- αλιευμένες απο το νήμα σχολίων του Σταλινικού El Quinto:


"Κυριοι εγώ δουλεύω με σύστημα, χρόνια, γιατι φροντίζω για το μέλλον"
"Ακου εδώ εξυπνάκια εγώ δεν συγχωρώ, ούτε ξεχνώ, ειμαι εβραίος"
"Ακουστε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα. Ρουα Ματ! Ως σταλινικός λατρεύω το σκάκι, οπως το λάτρευαν Ζαχαριάδης, Στάλιν"
"Εδω ρε Ζούκοφ συνιστούσες να διαβάζονται τα γραπτά μου!!"
"Κύριοι, ολους σας εχω μελετήσει πριν γράψω στο σφυροδρέπανο"
"Μονο μου δε λογαριάζατε οτι ειμαι γνήσιος σταλινικος και οχι γιαλατζί, μαϊλικος συνεταίρος της ΟΑΚΚΕ Βελγίου."
"βλέπω σου άρεσε και η δουλειά μου για την Καστοριάδη. Σου αρέσε να με διαβάζεις στο ιντυ, ε; μπαγάσα. Ειδικά τα κλειψιμαίικα από τον Καντ, σου άρεσαν πολύ"
"Σας είπα κύριοι εδώ που φτάσαμε μονά-ζυγά δικά μου"
"Δε πα να με βγάλετε και ψώνιο, το ξέρω, εχω γνώθι σαυτόν, ξέρω που υστερώ και που ειμαι πέμτος, αλλά και που ειμαι καλός"
"πουλάκια μου σας την έφερα"

Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται απο εγωκεντρισμό τέτοιο που όχι μόνο δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με το λαϊκό κίνημα , αλλά πιθανώς πρόκειται για "αγωνιστή" που τον κοντινότερο εργάτη που αντικρύζει είναι όταν βάζει το youtube σε λειτουργία πλήρους οθόνης.
Για τον εαυτό του μιλάει περισσότερο παρά για οτιδήποτε άλλο.
Κάθε πληροφορία που δίνει,κάθε σχόλιο, δομείται ώστε καταλήγει στην αυτοαποκάλυψη της ιστορικής και μαρξιστικής του ιδιοφυίας.

Οι ψευδοδιανοουμενίστικες αναφορές σε μπουλγκάνοφ και κινηματογράφο, απλά προσθέτουν πινελιές στο καμβά του σύγχρονου αλλοτριωμένου ψευδομαρξιστή.

Η αξία των σχολίων του είναι αντίστοιχη.

Το μόνο που κέρδισα -σε ισοστάθμισμα υπερπολίτιμων ανεπιστρεπτί χαμένων λεπτών- είναι πως έμαθα οτι κάπου στην Αθήνα υπάρχει κάτι που λέγεται ΚΟΝΤΡΑ.

Χαϊνης

Ανώνυμος είπε...

el quinto

το κινημα αυτό του εργατικού ριζοσπαστισμού και ριζοσπαστισμού της νεολαίας αγγίζει πρώτα απ' ολα το Ρήγα. Το 78 (αν θυμαμαι καλά) εχουμε τη Β. Πανελλαδική, δηλαδή αυτό που έγινε με το αριστερό ρεύμα στον Περισσο το 88-91 (και δεν ήταν μονο το ΝΑΡ, έφευγε πάρα πολύς κοσμος και το ξέρετε), την αποχώρηση της νεολαίας μαζικά απο τους ευρωρεβιζιονιστές. Ο Κύρκος τότε ήταν πιο δεξιά και απο το ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν υπερ της ΕΟΚ.

Το 79 εχουμε το πρωτο μαζικό κινημα φοιτητικών καταλήψεων ενάντια στο νομο-πλαίσιο του Καραμανλή. Τοτε στην Αθήνα οι σχολές ήταν ολες στο κέντρο και γινόνταν κάθε μέρα συγκρούσεις με τους μπάτσους. Αιμα χυνόταν καθημερινα.

H ρεβιζονιστική ηγεσία κι εκει ακολούθησε επακριβώς την υπονομευτική τακτική που ακολούθησε το 2006-2007 (back to the future, αυτός δεν είναι ο τίτλος της ανάρτησης αυτής μπρζνιεφικέ;)
στην αρχή εξεταστικές για ζύμωση, μετά είστε υπονομευτές του αγώνα, εμεις μια ζωή κάναμε ζύμωση και άλλες τέτοιες μαλακιες και μετά ανοιχτούς τραμπουκισμούς με την ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ της εποχης) στο Χημείο. Τότε έπεφτε πολύ ξύλο με τους πραιτοριανούς του καθεστώτος.Σήμερα αυτά δεν τολμάτε να τα κάνετε αυτά. Στο μέλλον , ισως, σε κάποια άλλη συγκυρία, μπορεί. Κι εννοείται αγαστή συνεργασία με την ΠΑΣΠ που κι αυτή όταν ξέφυγε το κινημα από τα στενά πλαίσια διαμαρτυρίας και έγινε κίνημα ανατροπής, άρχισε την υπονόμευση του αγώνα, συνεργαζομενη με την πανσπουδαστική.

Το κινημα αυτό ομως φούντωσε, άντεξε, ΝΙΚΗΣΕ. Κι αν το φοιτητικό κινημα του 2006-2007 δεν κατόρθωσε να ανατρέψει τον νόμο-πλαίσιο, κατόρθωσε να τον καθυστερήσει αφενός και αφετέρου κατόρθωσε κατι πολύ σημαντικότερο να σταματήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος, που οσον αφορά το άρθρο 16, τώρα θα ειχαμε ανοιχτές θύρες στα πανεπιστήμια για πράγματα που ακόμη δεν μπορούμε να φανταστούμε. Θα τα δούμε βέβαια στο μέλλον, γιατί και το ίδιο το Σύνταγμά τους με τον νόμο διαμαντοπούλου και μετά αρβανιτόπουλου το έχουν κατακουρελιάσει.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε πόστ του Λυσιέν στο θέμα αυτό, πνιγμένο μέσα στον πολιτικό επαρχιωτισμό και στον μικρόκοσμο, είναι και μια επιβεβαίωση του πόσο σωστά αποφάσισα όταν στράφηκα προς τον μ-λ να μην πάω σε άλλη μια γκρουπα(όπως την Κόντρα, που είχα απο κοντά). Ο μέρμυγκας στη τρύπα του είναι άρχοντας λένε. Ετσι και ο "σταλινικός"(sic) στα Εξάρχεια είναι πρώτη μούρη, οπότε νομίζει οτι έτσι είναι τα πράγματα και παραέξω.


Ακου "τι ξέρει το κουκουέ απο εξορμήσεις"...



Πρώην γκρούπι

Ανώνυμος είπε...

el quinto
θέλετε κι άλλο;

α, πρώτα θα πάμε στις δημοκρατικές δυνάμεις που νίκησαν όπως μας ανήγγειλε ο Ριζοσπάστης στις εκλογές του 81. Εκει εχει πολύ γέλιο. Φιλοπασοκισμός φουλ. Τα σύμμαχα αδελφά κομματα (ρεβιζονιστές ανατολικών χωρών) να λένε, μα έχετε σοσιαλισμο, τι φωνασκείτε (σε όσους διαμαρτύρονταν για τον Αρκουδέα κτλ...). Μέχρι το 85 μούγκα στη στρούγκα του Περισσου. Μετα το κινημα ειχε ήδη ενσωματωθεί με το ΠΑΣΟΚ, αυτή ήταν η μεγάλη αποστολή του κόμματος αυτού, ο Φλωράκης βοήθησε ως αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Θέλετε τις προβληματικές (επιχειρήσεις με ελλείμματα), που έβαζαν τον κόσμο να δουλεύει τσάμπα και μετά πήραν και την άγουσα στην ανεργία, αφού τα ελλείμματα ειχαν εξαλειφθεί ή ειχαν περαστεί στο κρατικό χρέος; Θέλετε ξύλο της αρκούδας στις πορείες με τον Αρκουδέα; Θέλετε ενσωμάτωση έτσι κι αλλιώς γιατί οι μαοϊκοι ηγέτες τη θεωρία την είχαν εγκαταλείψει... κι αυτοι έβγαιναν το 81, επηρεασμένοι από τον αυθορμητισμό του κόσμου, ευθυγραμμισμένοι πλήρως πίσω από το αστικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, και έλεγαν το μνημειώδες "Κάτω το κράτος της δεξιάς"!!! Λες και το αστικό κράτος δεν ειναι ένα και ενιαίο, συλλογικός κεφαλαιοκράτης, συλλογικής υπερασπιστής των συμφερόντων της αστικής τάξης.

οι μαοικοί συνδικαλιστές δεν μπορούσαν να βρούν δουλειά μετά το 81. Ηταν ολοι σε λιστες της εργοδοσίας λόγω της ενεργούς συμμετοχής τους στο στήσιμο των εργοστασιακών σωματείων. Ο φλωράκης τότε δεν ήθελε εργοστασιακά σωματεία, ήταν υπερ των...κλαδικών!!! Χτυπούσε αλύπητα τους μαοϊκούς, "αριστερά του περισσού βρίσκεται η δεξιά" κι άλλες τέτοιες παπάτζες. Οι πασόκοι πήραν αμέσως τα σωματεία. Ο εργάτης έβλεπε τις πρώτες αυξήσεις που έδωσε το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ (ειχε η αστική τάξη να του δώσει δεκαετίες) και τσιμπούσε στο δόλωμα : με αυτους τους πασόκους τελικά μαλλον πήρα τα τα 5 τάλαρα, οι άλλοι ειναι...ακραιοι...και έτσι κάπως εντελως σχηματικά σώθηκαν τα καύσιμα ετούτου του κινήματος

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και τώρα φτάνουμε εκει που πονάει πολύ...
στο βρωμικο 89.

Τα σκάνδαλο Κοσκωτά κλυδώνιζε προσωρινά το ΠΑΣΟΚ. Φλωράκης (Περισσός) - Κύρκος (ΕΑΡ) τα βρήκαν πιστεύοντας ότι θα φτιάξουν το ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Τα βρήκαν με με τμήμα των νταβατζήδων που ειχαν συγκρουστεί με τον Παπατζή το Β (ανδρέα), γιατί ο Παπατζής ο Β ειχε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο να ελεγξει αυτός το μηχανισμό των ΜΜΕ και τις κατικές προμήθειες να τις στέλνει σε δικά του νέα τζάκια. Ειπαμε οι συχνότητες στους νταβατζήδες δώθηκαν εκεινη την περίοδο με την ανοχή και συνενοχή του Συνασπισμού και του Περισσου. Το ίδιοι ισχύει και με το σκάνδαλο της Siemens , οσον αφορά τον ψηφιακό εξοπλισμό του ΟΤΕ.

Παράλληλα, στην Ιταλία υπήρχε αντίστοιχο σκάνδαλο με τον σοσιαλιστή Μπενίτο Κράξι. Ο Μπερλουσκόνι αναδείχθηκε στη τηλεοπτική πιάτσα, στηρίζοντας τον Κράξι. Ο Κράξι, Αντρεότι (δεξιος), οι ευρωρεβιζιονιστές (που έγλειφαν τον Κράξι) κτλ.. σαρώθηκαν μετά από την επιχείρηση "καθαρά χέρια", όπου όλο το πολιτικό προσωπικό πήγε σπιτάκι του. Και για δεκαετίες μετά έλαμψε το άστρο...ενός κλοουν, ενός τιποτένιου, του ίδιου του Μπερλουσκόνι. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, ενα χρόνο πισω-μπροστά ελλαδα- ιταλία.

Στην Ελλάδα , ομως, δεν έγιναν τα ίδια πράγματα. Η συγκυβέρνηση της κάθαρσης οπως ονομάτισε ο φλωράκης και η παρέα του την συμμετοχή στην αστική κυβέρνηση, για να γινει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ που πιστευαν οτι κατέρρεε, ειχε και ανταλλάγματα να προασφέρει προφανώς στην αστική τάξη: να χτυπηθεί το εργατικό κινημα, να αφαιρεθουν κατακτήσεις και να προσαρμοστούν οι εργασιακές σχέσεις στις νέες ανάγκες του ελληνικού καπιταλισμού, που ήδη βρισκοταν τότε σε τροχια κρίσης. Η αστική τάξη λοιπόν αποδέχτηκε με επευφημίες τις κινήσεις Φλωράκη. Εβλεπαν το τέλος οποιουδήποτε ριζοσπαστισμού και την ενσωμάτωση. Γι αυτοι και στη συγκυβέρνηση και οικουμενική, διατυπωηκαν οι πρώτες μεγάλες αντι-ασφαλιστικές και αντε-εργατικές ανατροπές και το κίνημα σταμάτησε την επίθεση. Από εδω και στο εξής έχουμε τις μάχες οπισθοφυλακών και την υποχώρηση.

Ολα τα στελέχη στον Περισσό, και οι σημερινοί, εφάρμοσαν τη γραμμή του Συνασπισμού, της Συγκυβέρνησης, της Οικουμενικής. ΟΛΟΙ. Μετά την ήττα στις εκλογες που το ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε κραταιό, ο Φλωράκης δεν μπορούσε να κανει τίποτε άλλο παρά να αποδεχτεί την ήττα του και να ζητήσει τη διατήρηση του Περισσού ως ειχε πριν το πόρισμα Περισσού - ΕΑΡ. Ο Συνασπισμος με τα δικά του παιδια (ολοι οι νέοι ηγέτες ήταν παιδιά του Φλωράκη) ηττήθηκε εκλογικα....

και μετα απ' ολα αυτά μου λέτε οτι ο Περισσός δεν ειναι αστικό κομμα. Οπως νομιζει κανεις :)

Ανώνυμος είπε...

περα απο τιςσαχλαμαρες του κοντριτη που έχουν σχολιάστει πλήρως εδω και αλλου οταν αυτος έτρωγε την τυροπιτά του,,, δεν έβγαλα συμπέρασμα ,η κοντρα, ειναι ομαδα ποδοσφαίρου η" αόρατη "'επαναστατικη"' οργάνωση ?

υγ
Οσο για εμένα περιμένω να μου μοιράσεις ανακοίνωση στην ζώνη κοντριτη..Μην ξεχνιέσαι,,,φιλαράκι

aeras kopanistos

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι κοντριτη το κινημα αναγκασε το ΠΑΣΟΚ να ερθει σε ρηξη με το κεφαλαιο. Αυτα ελεγαν οι φιλοι σου στις σχολες. Οχι οτι το ΠΑΣΟΚ απλα εφυγε απο την αναθεωρηση με προφαση το αρθρο 24 για τα δαση και τη νοθεια που πηγε να κανει η ΝΔ στην ψηφοφορια. Ακου εκει το κινημα γλιτωσε το αρθρο 16 ενω περναγε ο νομος - πλαισιο!
Αλλα οταν το ΚΚΕ ειπε οτι οντως η μαζικη οργανωμενη και περιφρουρημενη συμμετοχη σε 48ωρη απεργια μπορει να ανατρεψει την κυβερνηση και να μην ψηφιστει το πολυνομοσχεδιο τοτε ηταν ρεβιζιονιστικο! Η αποθεωση της μαλακιας!

ratm

Ανώνυμος είπε...

el quinto
σας άρεσε ,εχει κι αλλο αν θέλετε, αλλα ψιλο-βαριέμαι πια.
Λοιπον, σας ειπα και πριν οποιος θελει επαναστατικό κινημα, αντέχει τη σκληρή κριτική. Εσεις κλασσικα βαπτίζετε τους εκ των αριστερών σας επικριτές, πράκτορες, σιγα τα ωα. Το καλύτερο για έναν κομμουνιστή προπαγανδιστή, ειναι να βλέπει οτι τον παρακολουθούν και οι διάφοροι κνατάρχες να τον βριζουν (επαρχιωτισμό αποπνέει ο Λυσιέν ;-), πουλάκι μου, αυτο το βρήκες απο τον Μπαλ-Ζακ απευθείας ή μήπως το διάβασες από μένα στο ίντυ; η πλάκα ειναι οτι επι χρονια διάφοροι που σκυλόβριζαν το Λυσιέν στο ιντυ δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως βγήκε το ψευδώνυμο ;-):-)).

Βριστε οσο θέλετε παιδιά. Χαίρομαι. Μου θυμίζει και μια σοβιετική ταινία γαμάτη των Κοζίντσεφ-Τράουμπεργκ (σοβιετική πρωτοπορεία, σοβιετικός εξπρεσσιονισμος αλα σοσιαλιστικός ρεαλισμος), τη τριλογία του Μαξιμ. Στη δεύτερη ταινία (η επιστροφή του Μαξιμ), υπάρχει μια σκηνή από τη Δούμα, όπου ολοι καντέτοι, μοναρχικοι, (μενσεβίσκοι αδιάφοροι) σκυλοβρίζουν τον εκπρόσωπο μπολσεβίκο που ανεβαίνει στο βήμα. Κάνουν φασαρία, κοπανάνε τα έδρανα, σφυρίζουν (ο,τι κάνατε εσεις μια ζωή στη Γεωπονική, θυμάστε πονηρούληδες ;)

Βρίσιμο να δεις,
και κάθε τρεις και λίγο πετάγεται ο πρόεδρος της Δούμα (καλή ώρα εδώ ο μπρεζνιεφικός) να γράφει κύριε Φεντόρ (δε θυμάμαι τώρα το ονομα του μπολσεβίκου βουλευτή) παραβιάζετε τον κανονισμό (ξεχειλώνεις το θρεντ από εμπάθεια , ενω με εχουν βγαλει 10κις πράκτορα ;-)) θα χασετε τη πρόσβαση σε 10 συνεδριάσεις (θα πας κατευθειαν στα ανεπιθύμητα)

τώρα μπρεζνιεφικέ (πρόεδρε) καταλαβαίνεις γιατί απευθύνομαι σε εσένα κάθε τρεις και λίγο ;-). γιατί μου δίνεις το λόγο, για κανέναν άλλο λόγο.

___α, οχι και κωλοδιανοούμενος. Εγώ κύριοι ειμαι μαξιμικός ;-). Αξιοποιώ όλα τα πρόσφορα μέσα για ζύμωση και δράση (μπιλιάρδα, ουφάδικα και μπλογκάδικα). Που να δειτε τι έκανα μέσα στην Υπατία για να χτυπώ τους διαφόρους υπονομευτές του αγώνα. Παρίστανα τον κακόμοιρο ασχετούλη εθελοντή, που ξεσκατίζει τουαλέτες, για να μην με υποπτεύεται κανείς και για να μαθαινω ολες τις κρισιμες πληροφορίες (π.χ. ξαφνικά κάποιοι θα κουβαλουσαν τον υπουργό πούστικα και άλλα ωραία, π.χ. να αλλάξουμε πούστικα τα αιτήματα των απεργών να ειναι πιο κοντά σε αυτά που θέλει ο υπουργός, παρότι ειχαν αποφασιστει απο τους ίδιους, μεταφραστεί και καθαρογραφεί κτλ.. εκει να δειτε ποσο με επηρέασε ο Μαξιμ)

Και βεβαίως αξιοποιώ και τις αντιθέσεις μεταξύ σας. Επρεπε να σας μάθω πρώτα εναν-εναν. Γι αυτό σας προσέφερα ένα ωραίο ρουα-ματ. ειναι ακριβώς ολα τα κόλπα του Μαξιμ.
Πολύ τον υποτιμάτε τον εργάτη. ρε μπας και έπρεπε να ακούω και να τραγουδώ νυχθημερόν Παντελίδη για να ειμαι πιο κοντα στους εργάτες; (οχι οτι και αυτό δεν το έχω κανει για να ανοιξω κουβέντα όταν χρειαζόταν)
Τι βλακειες γράφετε!

λοιπόν, κυριε μπρεζνιεφικέ σας εκτιμώ και σας συμπαθώ ως ένα βαθμό γιατί δεν εχετε ακολουθήσει τη σεφέρλεια μέθοδο του λαϊκού στρώματος, δηλαδή στη φόρμα Σεφερλής και στο περιεχόμενο ρεβιζιονιστής. Αν και φλερτάρετε μ' αυτήν την μέθοδο (και στη φόρμα και στο περιεχόμενο). Κακώς, πολύ κακώς. Σας ανακαλώ στην τάξη της καλής αισθητικής και βεβαίως της επαναστατικής πολιτικής.

τα σέβη μου πρόεδρε Μπρεζνιεφικέ
φιδάκια στους κνατάρχες
καλή αντάμωση στους συντροφάκους κάθε λογής

υγ: ρε ρατμ.... μη προσωποιείς την αντιπαράθεση :-) χα χα!
Σε τι ακριβώς με... νίκησες, δηλαδή; Ασε που με εχεις μπερδέψει μ' άλλον σύντροφο (αυτός δεν ειναι τοσο "ντούκης" οσο εγώ, αλλα ως τεφαατζης (εγω ειμαι πληροφορικάριος), ξέρει άλλα κόλπα, που δεν ξέρω εγώ). Στα συντονιστικά στο ΜΑΧ μάλλον καθόσουν μακριά. τεσπα. χαζομαρίτσες.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
τι λές ρε ρατμούλη; Ούτε ο Ριζοσπάστης δεν τόλμησε ποτέ να τα γράψει αυτά που λες. Η γραμμή σας τότε ήταν οτι δεν εχουμε ακόμη νίκη...περιμένουμε μέχρι νεοτέρας, μπορει να μας τη φέρουν.

Αυτά που μας λες εδώ πέρα για το άρθρο 24, τότε τα έγραφαν και τα διέδιδαν οι νταβατζήδες, το ΜΕΓΚΑ, ολος ο ΔΟΛ, οτι και καλά ο δεξιός Τραγάκης πήγε να κάνει νοθεία σε μια ψηφοφορία και γι αυτό αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από την αναθεώρηση του Συντάγματος!!
χα χα! ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο Γιωργάκης και καλά αποχώρησε απο την αναθεώρηση του Συντάγματος που ήθελαν ολοι οι καπιταλιστές και οι αστοι, γιατί ο Τραγάκης δεν δεχόταν την τελική διατύπωση στη ψηφοφορία!!!

Κι αυτά τα διέδιδαν οι καναλάρχες-νταβατζήδες ακριβώς επιχειρώντας να κρύψουν στη κοινή γνώμη τη δύναμη του φοιτητικού κινήματος, οτι κάτω από την πιεση ενος κινήματος, ένας αστικό κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) αποσύρθηκε από την αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί απλούστατα έχανε ψήφους ο Γιωργάκης προς το Περισσό, και ήθελε ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, δεν ήθελε να ριψοκινδυνεύσει με απώλειες 3-4 ποσοστιαιων μονάδων, όπως παιζόταν νωρίτερα το παιχνίδι μπάρα-μπάρα με τη ΝΔ σε όλες τις προγενέστερες εκλογικές αναμετρήσεις.

κνατάρχη μου εσύ. Σε πόνεσε το φοιτητικό κινημα πολύ. Σου ξανάπα μάγκα, εγώ ειμαι περήφανος γι αυτά που έκανα στη ζωή μου. εσύ προφανώς δεν εισαι. Δε μπορει να εισαι περήφανος όταν έβλεπες το κινημα να φουντώνει,καταλήψεις παντού και εσύ να εισαι ο μοναδικος υπονομευτής του (αφου η ΔΑΠ ειχε πάει Μύκονο).

δεν μπορει να είσαι περήφανος όταν οι δάσκαλοι ξεκινούσαν απεργία, η απεργία φούντωνε, και εσύ μέχρι τελευταία στιγμή έλεγες οχι απεργία, οχι απεργία, συγκέντρωση δυνάμεων, οχι τυχοδιωκτισμό κτλ.....μενσεβίκικες κασέτες μια ζωή από το 73 και πιο πριν.

δεν μπορει να εισαι περήφανος όταν στην πρόσφατη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΜΠ και σε ΕΚΠΑ ο Ριζοσπάστης έγραφε νικήσαμε...για να σταματήσει η απεργία στο ΕΜΠ και να τη συνεχίσει μόνο του το ΕΚΠΑ κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Θες να το πιάσουμε αυτό αναλυτικά; Ξαφνικά μετά...αλλάζει γραμμή και ο Ριζοσπάστης γράφει "εκατοντάδες διοικητικοί κινδυνεύουν να απολυθούν"
Να δουμε τι έγινε μέσα στο ΕΜΠ και το ρόλο που ειχατε; Αντε εξυπνάκια.


Ανώνυμος είπε...

γιατι ασχολειστε με τον μαλακα;

α

zoot horn rollo είπε...

Θελω να γινω κοντρακιας, δε με καλυπτει πια το ΚΚΕ, ειναι οι πιο _"true" απ' ολους. Ειναι και βιβλιοφαγοι/ταινιοφαγοι/κκεδοφαγοι. Αυτοι θα κανουν την επανασταση. Λεμε τωρα...

zoot horn rollo είπε...

Για γενια του αρθρου 16 μηπως εισαι λιγο μεγαλος;

zoot horn rollo είπε...

Του δινουν αξια κι ενα ευχαριστω δε λεει.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
εσύ α,
γιατί λες;
γιατί δεν ξέρουν από τακτική. Βλέπεις στη φάση του ρουα-ματ, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Μια επιλογή θα ήταν ακαριαία αποχώρηση από το θρεντ για μειωση των απωλειών και των ζημειών. Από την άλλη ομως αυτο θα σημαινε ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ! ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ!! Τι trade-off να κάνεις; Νομιζω οτι και μαθηματικά μπορούμε να το αποδειξουμε, οτι μονα-ζυγα δικά μου :-)

υπάρχουν βέβαια και κάποιοι χαζούληδες που νομίζουν οτι μπορούν να κάνουν αποδόμηση προσωπικότητας του στυλ εισαι τρελος, δεν έχεις αξιοπρέπεια κτλ...γιατί γραφεις σε μπλογκ. λες και αυτοι δεν γράφουν και δεν εχουν κατα καιρους ανιστοιχο ύφος εδώ πέρα (βλέπε "σπουδαίο αναλυτή" Αναυδο εδώ πέρα).

αρα οπως τα ειπα μονα ζυγά δικα μου., δηλαδή ρουα ματ.

υγ: ΨΗΛΕ, έτρεχα τις προάλλες, σου ειχα αφήσει ομως τα στοιχεια μου στο προεδρο-μπρεζνιεφικο, δε φταιω εγώ :-).
να σαι καλά.
με αυτό που έγραψες μου θύμισες ακριβώς τους διαλόγους που κάναμε στη Φιλοσοφική. Απο τότε τα έλεγες μπαγάσα ;-) Φαντάζομαι διάβασες για τον ισπανικό εμφύλιο. Αν δεν το εχεις κανει ακομη, κακώς πολύ κακώς.

zoot horn rollo είπε...

Ολοι ΚΟΝΤΡΑ λεμε. Ειναι πολυ εξυπνοι, θα με μαθουν και σκακι.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
αφου με αφήνει ο πρόεδρος-μπρεζνιεφικός ακομη, ας το αξιοποιήσω στο έπακρο

λοιπόν εδω επαναλαμβάνεται η φάση που έγινε στο ιντυ, με τον ισπανικο εμφύλιο, εκει μου την έπεφταν οι αγράμματοι αναρχο-ινστρούκτορες (ήτοι οι κολλημένοι αντικομμουνιστές αντι-κοντρίτες) γιατί τους χαλούσα την αναρχική μυθολογία για τον ισπανικό εμφύλιο, εδώ μου την πέφτουν οι αντίστοιχοι αγράμματοι κνατάρχες.
Χρησιμοποιειτε ακριβώς τα ίδια τερτίπια, βριζετε και βγάζετε τον άλλο τρελό!! χα χα!! Καρμπον ιδιοι είστε ρε!! Φτιάξτε κόμμα χα χα !!

Το θρεντ ομως όπως και ΕΚΕΙ
https://athens.indymedia.org/post/1546653/
έτσι κι ΕΔΩ εχει πάρει φωτιά, τα ποστ πληθαίνουν...στα 700 ποστ θα σας έφτανα και εσάς, αλλα εχω κατι δουλειές.

ήθελα ομως να γράψω για τη Πανσπουδαστική νο 8, για να μην λέτε μαλακιες στους νεαρούς κνίτες. Να ξέρουν τα παιδια την αλήθεια και να μπορούν να την ψάξουν παραπέρα τη δουλειά.

Οπως βλέπετε μάγκες δεν εχετε επιχειρήματα, κι απλώς βρίζετε, ό,τι έγινε στο ιντυ. Μονο που ο κοσμος σας διαβάζει μαζικά το σφυροδρέπανο. Αντιστοιχα οι αναρχικοι διαβάζουν μαζικά το ιντυ.

Γι αυτό και ο "αερο-κοπανιστής", λέει, αυτά έχουν ...απαντηθεί!!! Που ρε ψηλέ; χα χα!
Αυτό με την τυροπιτίτσα που προσέθεσες δεν ηταν και πολύ έξυπνο "αερο-κοπανιστέ", θα σου πω εγώ ένα πιο γνήσιο και πηγαίο εργατικό. Εκει που τραγουδούσα εγώ ως καλλιτέχνης (αφου ετσι με αποκαλειτε και καλά κωλοδιανοούμενο που βλέπει σινεφλιλ ταινιες κτλ...) εσυ έπλενες πιάτα (1-0)--ατάκα πραγματικού εργάτη σε μάγκα πειραιώτη που περνάει πουρνο-πουρνό με τη γκόμενα μπροστά σε εξόρμηση της Κόντρας: ο κοντρίτης εργάτης φωνάζει: εργάτη πάρε Κόντρα, να μάθεις την αλήθεια που σου κρύβει η κεφαλαιοκρατία, και ο πειραιώτης μάγκας ρωτάει δυνατά εσύ που τραγουδάς παληκάρι και παίρνει την πληρωμένη απάντηση και φεύγει τρέχοντας με τη γκόμενα στην αγκαλιά και την ουρά στα σκέλια.

ρατμούλη, προφανώς εσύ δεν ήσουν στέλεχος τότε, και δεν καταλάβαινες καν τη γραμμή. Οπως βλέπεις τα τοτινά στελέχη δεν γράφουν εδώ, απλώς διαβάζουν, γιατί ξέρουν ότι ο Λυσιέν (ουπς σόρρυ o quinto) δεν γράφει μαλακιες.

Κι ας λέει ο κύριος Αγης παπαριές ότι καίω κοσμο και άλλες βλακιες. Καμια τέτοια πρόθεση δεν ειχα, ουτε εχω, ούτε εχω κάψει κανέναν. Ειμαι πολύ προσεκτικός σε ότι γράφω. αμα ήθελα να κάψω το κανα για πλάκα, και ούτε θα με έπαιρνε πρέφα ο πρόεδρος-μπρεζνιεφικός για να με κόψει.
Εσείς γράφετε βλακιες.

αυτόν που θέλω να τσουρουφλίσω ομως, και δεν το κρύβω, ειναι το Μαίλη που χρόνια παρίστανε τον σταλινικό φραξιονιστή στο Περισσό. Ω, να στε σίγουροι κύριοι, θα φάει ο κύριος πολλές αποκαλύψεις για τις συνεργασίες με την ΟΑΚΚΕ Βελγίου, το κόμμα του Λούντο Μάρτενς, που να μην ξεχνάμε καλούσε το ΝΑΤΟ το 1976 να στηρίξει το Βέλγιο, και ήταν και οπαδος μεγάλος του Καμπιλά και του γιου του. Αυτος ο κύριος καλλιεργούσε προσδοκίες-αυταπάτες σε πολύ κόσμο, πουλώντας φιλοσταλινισμο μες στον Περισσό, και να που τώρα βρίσκεται επικεφαλής και κανονίζει τα πάντα, από ΠΓ μέχρι... ΚΝΕ :-)

εμένα Ζούκοφ δεν με νοιαζουν οι φροντ-μεν, αλλα αυτοι που οντως κάνουν κουμάντο σαν τον Μαίλη. Ο κύριος θα φάει καλά. Κι ας βγαινει ο πρόεδρος-μπρεζνιεφικός να γράφω ότι ξεχειλίζω απο εμπάθεια και άλλα ...ωραία και καλά

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Oσο συνεχιζεις εκτιθεσαι !
Η αναλυση σου για τα μετα το 81 βρωμαει και ζεχνει Κλανιδιαρη ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ και ο Στοχος !
Για το ΕΚΚΕ τι να μας πεις ,οταν τα ειδα με τα ματακια μου το 77-78 ?
Τσαμαδου στον 4ο τα γραφεια του και απο πανω παραρτημα της Ασφαλειας Πειραια ,ανεβοματεβαιναν οι μπατσοι με τα κουστουμια και τα αμπεχωνα (!!! το παιζαν φοιτητες) και απο κοντα και ο "Γραμματεας" ,πανω κατω.
Οταν τον πετυχαμε με τον Βισκαδουρακη να κατεβαινει ενα απογευμα και τον ρωτησαμε τι θες μ αυτους ,μας ελεγε κατι παπαριες "οτι προσπαθουμε να ΑΛΩΣΟΥΜΕ τους μηχανισμους !!!" κλπ.Ασε λοιπον το ξεπλυμα των ασφαλιτων του ΕΚΚΕ σε μενα τουλαχιστον ,πες τα σε παιδακια και στους φοιτητες που πιανουν γιατι δεν ξερουν.
Ετσι λακισαμε και γλυτωσαμε ...κι οι δυο

"περιεργως" ....οσα φεγγαρια πηγαιναμε εκει οι κουβεντες ηταν περι ΚΚΕ και ΚΝΕ και πως θα τα διαβαλουμε ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ σαν αυτες που αναμασας ΚΙ ΕΣΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ στα κατεβατα σου .Το απολαμβανω διαβαζοντας σε ,μου θυμιζεις την καθοδηγη και την κατηχηση που μας καναν ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ρε μπαγασες .Και αυτο που απολαμβανω σ αυτα τα "επιχειρηματα" ειναι η ΕΝΔΕΙΑ τους και φτωχεια τους ...τοσα χρονια και δεν αλλαξαν τα νουμερα που σας καθοδηγουν ... Να σαι καλα παντως και να γραφεις γιατι αθελα σου με πηγες πισω στα μαθητικα μου χρονια .

Για την "προσκληση" ...για Περισσο ακυρο (εξ αλλου εγραψα κατι για εμμισθο) .
Αυξηση μην ζητησεις μονο γιατι δεν την δικαιουσαι ! Εισαι τοσο κακος στη δουλεια σου που μια παρεα ΚΝιτων σε ενα μπλοκ (που νομιζεις και οτι ρουμπωσες) σε εχει κανει και ΞΕΡΝΑΣ ατοφια τα ΜΥΣΤΙΚΑ της "¨δουλειας" .Εγω θα σε απελυα αν ημουν προισταμενος σου .

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαραθέσεις και αλληλοκαρφώματα για το ποιος είναι πράκτορας, αστικό κόμμα κτλ. που μου θυμίζουν φοιτητικές διαμάχες (εξάλλου τις νοσταλγώ και εγώ, γι΄αυτό και από μια άποψη μετέχω στην κουβέντα), όμως η λαϊκή μάζα που στηρίζει συριζα, πασοκ, Χ.Α κτλ. ή κάθεται στον καναπέ και δεν οργανώνεται σαν πολιτικό ταξικό υποκείμενο δεν παρακολουθεί σίγουρα το όλο θέμα ή δεν είναι αδραμής πολιτικά και συνδικαλιστικά επειδή το ΚΚΕ δρα σαν αστικό-ρεφορμιστικό κόμμα ή επειδή η Κόντρα είναι ασφαλίστικό μόρφωμα...
Για να πω και εγώ την παπάτζα μου-την ταπεινή γνώμη μου- το ζήτημα εάν οι Κοντραίοι ή όποια άλλη αντίστοιχη ομάδα είναι χαφιέδική, δεν παντιέται ολοκληρωμένα και με επαρκή επιχειρήματα παρά μόνο όταν αποκτηθεί πρόσβαση σε όλα τα σχετικά κρατικά έγγραφα (ο νοών νοείτω..). Σίγουρα, η ιστορική εμπειρία αποδεικνύει ότι το κράτος διεισδύει και σήμερα σε διάφορες οργανώσεις, αλλά από αυτό δεν απαλλάσσεται ούτε το ΚΚΕ, πόσο μάλλον που αυτό είναι το πιο μαζικό κόμμα με πιο μεγάλο βάρος στις πολιτικές εξελίξεις, κάτι που μάλλον το καθιστά δυνητικά προτιμότερο στόχο για εισοδισμό πρακτόρων.
Για την 20η Οκτώβρη: από τη θέση που βρισκόμουν στη διαδήλωση και από όσα άκουσα, θεωρώ πως το όλο σκηνικό εξελίχθηκε σε μια απαράδεκτη επίθεση εναντίον απεργών (ασχέτως εάν για τον αναρχικό-εξωκοινοβουλευτικό χώρο αυτοί ήταν ρεφορμιστές ή καθοδηγούνταν από ένα μη επαναστατικό κόμμα), αλλά από την άλλη ένας κόσμος που εξύβριζε το Πάμε ή που μπορεί και να ενεπλάκη στα επεισόδια δεν αποτελεί αναγκαστικά και συνονθύλευμα πρακτόρων. Σίγουρα όμως είναι κόσμος μπολιασμένος με αντικκε σύνδρομα
που πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαβαθμισμένες τακτικές από το Κόμμα, γιατί το τελικό αποτέλεσμα του αντικκεδισμού είναι στις πλείστες των περιπτώσεων, ο τυφλός αντικομμουνισμός στις σημερινές συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας, όπως παλιότερα ο αντισταλινισμός λειτουργούσε σαν κάλυμμα ή προπομπός του ανοιχτού αντικομμουνισμού. Αυτό ο El Quinto το προσπερνά ελαφρά τη καρδία με τον ίδιο τρόπο που άλλοι εύκολα καταλήγουν ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι αντικομμουνιστής ή και πράκτορας.
Για τις ιστορικές-πολιτικές αιτιάσεις που κατατέθηκαν, έχω ένα απλό και συνοπτικό σχόλιο: οι θέσεις των Κοντραίων για τη ρεβιζιονιστική αστική μετάλλαξη των ανατολικλών χωρών και του ΚΚΕ έχουν πλέον μόνο ιστορική, όχι όμως και μουσειακή , αξία στο βαθμό που και το Κόμμα με τις τελευταίες ιστορικές επεξεργασίες του έχει προσχωρήσει στο σκληρό πυρήνα της αντιρεβιζιονιστικής ή μαοικών αποκλίσεων πολιτικής οπτικής. Βεβαίως, ακόμη εκκρεμεί το αν η επίσημη κομματική θέση για την αρχή των δεξιών αστικών αποκλίσεων θα επεκταθεί και πριν το Β΄Παγκόσμιο, οπότε τότε θα έχουμε και μια παράδοξη σύμπτωση με ορισμένες πλευρές της τροτσκιστικής οπτικής, συνεπώς περιμένουμε να δούμε τι θα δείξει η ίδια η ζωή επ' αυτού.
Τα πράγματα είναι απλά: Το ΚΚΕ παραμένει ο βασικός δίαυλος της μαρξιστικής ιδεολογίας στη χώρα, το πιο μαζικό οργανωμένο τμήμα των εργαζομένων ακόμη και αν κάποιοι διαφωνούν με πλευρές της πολιτικής του και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα αστικό κόμμα σαν τα άλλα (μπορεί να το θεωρεί κάποιος ρεφορμιστικό, σεχταριστικό κτλ. αλλά δεν είναι ούτε συριζα ούτε ΝΔ), εξάλλου αυτό αποδεικνύεται και από το χρόνο και το είδος της πολεμικής που αφιερώνουν άλλες αριστερές-επαναστατικές (οπορτουνιστικές για άλλους) κτλ. συνιστώσες ακόμη και σε αυτό το μπλόγκ, πολεμική και ιδεολογική αντιπαράθεση που δε θα λάμβανε χώρα σε καμία περίπτωση με κάποιον αστό πολιτικό ή διανοούμενο.
ΥΓ. Διάβασα Quinto τα γραπτά σου για τον Ισπανικό Εμφύλιο και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την οπτική και τα συμπεράσματα σου. Τώρα πως θα κριθεί αυτή η συμφωνία ενός Κοντρίτη με έναν ρεβιζιονιστή κουκουέ πάνω σε ένα ιστορικό και πολιτικό ζήτημα που όχι μόνο έχει διχάσει μέχρι σήμερα τον αριστερό χώρο, αλλά έχει και σαφείς στρατηγικές πολιτικές προεκτάσεις για το παρόν ; Εσύ διολισθαίνεις προς την αστική ιδεολογία που φορέας της στο κίνημα είναι ο Περισσός, όπως λες, ή εγώ επηρεάζομαι από τον αριστερό οπορτουνισμό ή έχω γίνει και πράκτορας ; (Ρητορικό ερώτημα που μόνο κλαυσίγελω προξενεί)
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

el quinto
και κάτι για τον παρηρητικό...
γιατί νομίζει οτι τον ξέχασα.

φιλε μου οταν εσύ πήγαινες, εγώ ερχόμουν.
Βλέπεις εχω αποδειξει και ποιες ήταν οι πηγές του Κόνκουεστ στο θρεντ του ίντυ για την ισπανία, (αμέσως να πετάξεις μπουρδίτσες, να τσιμπήσουμε, ότι και καλά αναπαράγουμε Κόνκουσετ, απίθανη παπάτζα).

ένας από τις πηγές του Κόνκουεστ ειναι ο γνωστός (λέμε τώρα) αποστάτης της NKVD Αλεξάντερ Ορλόφ, όπως και άλλα πολλά, π.χ. για τη συνωμοσία του Τουχασέφκσι την οποία αποκαλύπτει ο τροτσκιστής Εριχ Βολλενμπεργκ, πρώην αξιωματικός του κόκκινου στρατού. Και η αποκάλυψη αυτή ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ την αντιπολίτευση από Ράντεκ, Κάμενεφ,Ζηνόβιεφ, μέχρι Μπουχάριν που τα είχαν βρει με τον Τουχασέφσκι για να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τους μποσλσεβίκους.

Αρα άσε τα πολλά πολλά, γιατί δεν βλέπω να γραφεις τίποτα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, για να ανασκευάσεις οσα έγραψα εις βάρος του Ζούκοφ. Το μονο που σου έμεινε ειναι να κομπάζεις ότι ξέρεις ρώσσικα και να πετάς στο ξεκάρφωτο ένα βασικό κανόνα του μπολσεβικισμού, ότι αν δεν γνωρίζεις και δεν επιμελείσαι σωστά τις μικρές δουλειές δεν μπας στις δυσκολότερες!!! Τώρα πως αυτό κολλαει με το αν ξέρουμε ρώσσικα ή όχι, δεν σε πιάνω.

Ακόμα περιμένουμε και θα περιμένουμε και θα περιμένουμε...
και εσυ θα μας λες εισαι κουρασμένος, βάρδια , παιδιά εγγόνια κτλ..

αλλα μετά ξέρουμε τι θα πεις: ρε παιδιά αυτός ήταν πράκτορας, τώρα μαζί του θα συζητάμε.

υγ: 1) καλα δεν ασχολούμαι με την άλλη την εξυπνάδα που έκανες που είδες πόσες φορές απαντάται η λέξη ψυχολογία στο ευρετήριο των απάντων. Εισαι πολύ μπροστά ρε φιλε ;-)
2) ελα περιμένω... να γραψεις έστω και 1 παράγραφο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

(Έκτη Συνέχεια ― πρώτο μέρος)

Λοιπόν, σ’ αυτό το σημείο και για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου (πρέπει λόγω εργασιακών υποχρεώσεων να απομακρυνθώ για κάποιο χρονικό διάστημα από την έδρα μου) είμαι αναγκασμένος να κάνω ένα άλμα κι ένα διάλειμμα· άλμα γιατί θα παρακάμψω τη σειρά του σχεδιαγράμματος που έδωσα στην αρχή και θα παρουσιάσω ένα μόνο κείμενο που αφορά το θέμα και διάλειμμα γιατί θα διακόψω για περίπου 2–3 εβδομάδες την αποστολή σχολίων για το θέμα σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα. Συγνώμη, αλλά δε γίνεται διαφορετικά, «διαταγή και τα σκυλιά δεμένα» που λέει και το λαϊκό ρητό· ζητώ την κατανόησή σας…

Το ντοκουμέντο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα παρουσιάσω στη συνέχεια παραθέτοντάς το στο πρωτότυπο και σε αγγλική μετάφραση —δεν προλαβαίνω δυστυχώς να το μεταφράσω στα ελληνικά—, αφορά τον Ζούκοφ και ρίχνει κάποιο φως τόσο στους λόγους για τους οποίους ο Ζούκοφ απομακρύνθηκε —κατ’ άλλους «αποπέμφθηκε»— από την ανώτατη ηγεσία του Σοβιετικού Στρατού το 1948 όσο και στο γιατί ο Χρουστσόφ και οι κατά καιρούς σύμμαχοί του βρήκαν στο πρόσωπό του έναν πρόθυμο αρωγό στη λεγόμενη «εξάλειψη των συνεπειών της προσωπολατρίας». Και λέω «κάποιο» γιατί ο ίδιος ο Ζούκοφ ποτέ δεν εξήγησε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους υποστήριξε —έστω και για μικρό χρονικό διάστημα αλλά με οπωσδήποτε αποφασιστική επίδραση στην τροπή των εξελίξεων— τον Χρουστσόφ και την πολιτική του ακολουθία. Όπως και να ’χουν τα πράγματα ο Ζούκοφ σε καμιά περίπτωση δεν αισθάνθηκε μειωμένος ή προσβεβλημένος ως στρατιωτικός ηγέτης από τον Ι. Β. Στάλιν· επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι ποτέ και πουθενά ο Στάλιν δεν είπε ούτε έναν κακό λόγο σε βάρος του κι ότι αν κανένας θα είχε τολμήσει να τον εξυβρίσει ή προσβάλει παρουσία του Στάλιν, ο Στάλιν «θα του ’κοβε του υβριστή το κεφάλι», δες Ε.1., σελ. 363 και Ε.1α., σελ. 389 (από δω και στο εξής παραπέμπω στον κατάλογο βιβλιογραφίας).

Ο Ζούκοφ απομακρύνθηκε (ή «αποπέμφθηκε») γιατί βρέθηκε ένοχος υπεξαίρεσης σε πολύ μεγάλη κλίμακα γερμανικής πολεμικής λείας, λείας την οποία όφειλε κατά τα νόμιμα να είχε παραδώσει στα υπεύθυνα σοβιετικά κρατικά όργανα εφόσον αυτή αποτελούσε τμήμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων προς την ΕΣΣΔ. Ο Ζούκοφ παραδέχτηκε πλήρως την ενοχή του και τις παράνομες πράξεις του. Το μεγαλύτερο μέρος του σχετικού φακέλου δημοσιεύτηκε το 1993 στο περιοδικό «Στρατιωτικά Αρχεία της Ρωσίας» με τον τίτλο: «Γκ. Κ. Ζούκοφ: Άγνωστες σελίδες της βιογραφίας του» κάτω από τη ρουμπρίκα «Πορτρέτα χωρίς ρετουσάρισμα», δες Α.1.. Τα ντοκουμέντα του φακέλου της υπόθεσης είναι αυθεντικά και όχι πλαστογραφημένα και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τις γνώμες έγκυρων —όχι ρώσων αρχειοφυλάκων και δυτικών «σοβιετολόγων»-«κρεμλινολόγων»!— ιστορικών εντός και εκτός Ρωσίας που μελετούν την ιστορία της ΕΣΣΔ (δες για παράδειγμα Ε.1., σελ. 95–96 και Ε.1α., σελ. 103–104)· προς επίρρωση της αυθεντικότητας αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου τεύχους —ήταν το υπ’ αρ. 1— η έκδοση του περιοδικού διακόπηκε και μέχρι σήμερα το περιοδικό δεν έχει επανεκδοθεί, δες Ε.1., σελ. 95 υποσημείωση 127 και Ε.1α., σελ. 104 υποσημείωση 1, ενώ ο σχετικός με την Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΣΕ του Οκτωβρίου 1957 και την εκ νέου απομάκρυνση του Ζούκοφ τόμος που βγήκε οκτώ χρόνια αργότερα, αποσιωπά την ουσία και τα ακριβή περιστατικά της υπόθεσης, δες Γ.3., σελ. 22–23, 644 (τι γίνεται δηλ. στη σημερινή Ρωσία άμα οι έχοντες κι οι κατέχοντες χάσουν, έστω και στιγμιαία, τον έλεγχο…).

Ακολουθεί στο μεγαλύτερό της τμήμα η άκρως απόρρητη έκθεση έρευνας στην έπαυλη του Ζούκοφ που έγινε τον Ιανουάριο του 1948. Προηγείται το ρωσικό πρωτότυπο και έπεται η αγγλική μετάφραση· υπογραμμίσεις με κυρτά είναι του πρωτοτύπου ενώ επεξηγήσεις του μεταφραστή (Grover C. Furr) έχουν τεθεί σε ορθογώνιες αγκύλες ([ ]).

Υ. Γ. @ Άναυδος: Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο το δυνατό πιο σύντομα στην ερώτησή σου για τα λεγόμενα «μυστικά ημερολόγια» του Μπέρια· μάλλον θα το κάνω σε συνέχεια κατά παρέκβαση.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

(Έκτη Συνέχεια ― δεύτερο μέρος)

Совершенно секретно.
____________________

СОВЕТ МИНИСТРОВ СССР.

товарищу С Т А Л И Н У И. В.

...В ночь с 8 на 9 января с.г. был произведен негласный обыск на даче Жукова, находящейся в поселке Рублево под Москвой.

В результате обыска обнаружено, что две комнаты дачи превращены в склад, где хранится огромное количество различного рода товаров и ценностей.

Например:

шерстяных тканей, шелка, парчи, пан-бархата и других материалов — всего свыше 4000 метров;

мехов — собольих, обезьяньих, лисьих, котиковых, каракулевых — всего 323 шкуры;

шевро высшего качества — 35 кож;

дорогостоящих ковров и гобеленов больших размеров, вывезенных из Потсдамского и др. дворцов и домов Германии, — всего 44 штуки, часть которых разложена и развешена по комнатам, а остальные лежат на складе.

Особенно обращает на себя внимание больших размеров ковер, разложенный в одной из комнат дачи;

ценных картин классической живописи больших размеров в художественных рамах — всего 55 штук, развешенных по комнатам дачи и частично хранящихся на складе;

дорогостоящих сервизов столовой и чайной посуды (фарфор с художественной отделкой, хрусталь) — 7 больших ящиков;

серебряных гарнитуров столовых и чайных приборов — 2 ящика;

аккордеонов с богатой художественной отделкой — 8 штук;

уникальных охотничьих ружей фирмы Готланд-Готланд и других — всего 20 штук.

Это имущество хранится в 51 сундуке и чемодане, а также лежит навалом.

Кроме того, во всех комнатах дачи, на окнах, этажерках, столиках и тумбочках расставлены в большом количестве бронзовые и фарфоровые вазы и статуэтки художественной работы, а также всякого рода безделушки иностранного происхождения.

Заслуживает внимание заявление работников, проводивших обыск, о том, что дача Жукова представляет собой, по существу, антикварный магазин или музей, обвешанный внутри различными дорогостоящими художественными картинами...

Есть настолько ценные картины, которые никак не подходят к квартире, а должны быть переданы в государственный фонд и находиться в музее.

Свыше двух десятков больших ковров покрывают полы почти всех комнат.

Вся обстановка, начиная от мебели, ковров, посуды, украшений и кончая занавесками на окнах, — заграничная, главным образом немецкая. На даче буквально нет ни одной вещи советского происхождения...

На даче нет ни одной советской книги, но зато в книжных шкафах стоит большое количество книг в прекрасных переплетах с золотым тиснением, исключительно на немецком языке.

Зайдя в дом, трудно себе представить, что находишься под Москвой, а не в Германии...

При этом представляю фотоснимки некоторых обнаруженных на квартире и даче Жукова ценностей, материалов и вещей.

АБАКУМОВ.

10 января 1948 года.

Δες A.1., σελ. 189–191.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

(Έκτη Συνέχεια ― τρίτο μέρος)

Top Secret.
_________

THE COUNCIL OF MINISTERS OF THE USSR.

To comrade S T A L I N J. V.

… During the night of 8–9 January of this year a secret search was conducted of Zhukov’s dacha, which is situated in the village of Rublevo near Moscow.

As a result of this search it was disclosed that two rooms of the dacha had been converted into storerooms in which a huge quantity of goods and valuables of various kinds are stored.

For example:

Woolen fabrics, silk, brocade, velvet, and other materials — in all, more than 4000 meters;

Furs — sable, monkey, fox, sealskin, Astrakhan [fine wool] — total 323 hides;

Kidskin of the best quality — 35 skins;

Valuable carpets and Gobelin rugs of very large size from the Potsdam and other palaces and homes of Germany — 44 pieces in all, some of which are laid or hung in various rooms, and the rest in the storeroom.

Especially worthy of note is a carpet of great size placed in one of the rooms of the dacha;

Valuable paintings of classical landscapes of very large sizes in artistic frames — 55 units in all, hung in various rooms of the dacha and a part of which remain in the storeroom;

Very expensive table and tea services (porcelain with artistic decoration, crystal) — 7 large chests;

Silver sets of table and tea place settings — 2 chests;

Accordéons with rich artistic decoration — 8 units;

Unique hunting rifles by the firm Gotland-Gotland and others — 20 units in all.

This property is kept in 51 trunks and suitcases, and also lies in heaps.

Besides that in all the rooms of the dacha, on the windows, staircase, tables and bedside tables are placed around great quantities of bronze and porcelain vases and statuettes of artistic work, and also all kinds of trinkets and knick-knacks of foreign origin.

I draw attention to the declaration by the workers who carried out the search that Zhukov’s dacha is in essence an antique store or museum, with various valuable works of art hanging all around the interior…

There are so many valuable paintings that they could never be suitable for an apartment but should be transferred to the State fund and housed in a museum.

More than twenty large carpets cover the floors of almost all the rooms.

All the objects, beginning with the furniture, carpets, vessels, decorations, up to the curtains on the windows, are foreign, mainly German. There is literally not a single thing of Soviet origin in the dacha. …

There is not a single Soviet book in the dacha, but on the other hand on the bookshelves stands a large quantity of books in beautiful bindings with gold embossing, all without exception in the German language.

When you go into the house it is hard to imagine that one is not in Germany but near Moscow…

Accompanying this letter please find photographs of some of the valuables, cloth and items we discovered in Zhukov’s apartment and dacha.

ABAKUMOV.

January 10, 1948.

Δες Ε.1., σελ. 363–365.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

Αλληλοκαρφώματα περί αστικοποιημένων ΚΚ και πρακτόρων που θυμίζουν φοιτητικά αμοφιθέατρα (τα νοσταλγώ και ΄γω γι' αυτό συμμετέχω στην κουβέντα), όμως η λαϊκή μάζα που μένει αδρανής, ή που στηρίζει τα αστικά κόμματ και τη Χ.Α ποσώς ενδιαφέρεται για το αν το ΚΚΕ έχει μεταλλαχθεί σε αστικό κόμμα ή για το αν εξωκοινοβουλευτικές ομάδες είναι οπορτουνιστικές ή διαβρωμένες από την Ασφάλεια...
Εν τάχει για να πω και εγώ την παπάτζα μου: Χαφιέδες υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν παντού τόσο σε μικρές γκρούπες, όσο και σε μεγάλα μαζικά κόμματα βάσει ιστορικής εμπειρίας, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένες οργανώσεις με εξαίρεση κάποιες γνωστές "αναρχικές" ομάδες δεν υπάρχουν,τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένα κρατικά έγγραφα (ο νοών νοείτω), άρα μόνο πολιτικές εκτιμήσεις για τη δράση πολιτικών οργανώσεων στο κίνημα μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα, είναι παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος ο χαφιέδικος εισοδισμός σε αριστερές οργανώσεις προκειμένου να ρυμουλκηθεί η δράση τους εκεί που θέλει ο αντίπαλος, αλλά περισσότερο ωφέλιμο για το Κράτος είναι η διάβρωση ενός μαζικού ΚΚ που σαφώς έχει μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα από μια γκρούπα (πάλι, ο νοών νοείτω).
Για την 20η Οκτώβρη, όσο μπορώ να κρίνω επρόκειτο για μια απαράδεκτη επίθεση κατά απεργών (ακόμη και αν για κάποιους ήταν πρόβατα ενός ρεφορμιστικού κόμματος)ή τουλάχιστον έτσι εξελίχθηκε, όμως ένα μέρος αυτών που με διάφορους τρόπους στράφηκαν κατά του Πάμε δεν ήταν πράκτορες αλλά κόσμος μπολιασμένος με αντικκεδισμό που τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει στον τυφλό αντικομμουνισμό (όπως και παλιά ο αντισταλινισμός ήταν κάλυμμα ή προπομπός του ανοιχτού αντικομμουνισμού, κάτι που παρά την ιστορική εμβρίθεια σου το ξεχνάς Quinto).
Όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις της Κόντρας για την αστική -ρεβιζιονιστική μετάλλαξη των ανατολικών κρατών και των ΚΚ, αυτές έχουν πια ιστορική, αν και όχι μουσειακή, αξία, αλλά ελάχιστα προσφέρουν στο "τί πρέπει να κάνουμε" σήμερα, εφόσον και το ΚΚΕ με τις τελευταίες ιστορικές αναλύσεις του υίοθετεί το σκληρό πυρήνα των παραδοσιακών "μαοϊκών" προσεγγίσεων περί δεξιάς ρεβιζιονιστικής απόκλισης του διεθνούς κινήματος μετά το Β΄παγκόσμιο, απλώς εκκρεμεί το αν θα επεκτείνει την ηγεμονία δεξιών αποκλίσεων που κυοφορούν την αστική παλινόρθωση και πριν το Β΄Παγκόσμιο, οπότε υα έχουμε μια παράδοξη σύμπτωση και με κάποιες πλευρές του τροτσκισμού. Η ζωή θα δείξει...Πάντως, το Κόμμα παραμένει ο κύριος μαζικός φορέας διάδοσης του μαρξισμού και οργάνωσης αγώνων στην ελληνική κοινωνία παρά πιθανές στρατηγικές αντιφάσεις, ιδεολογικές και πολιτικές παλινωδίες κτλ. και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα απλό αστικό κόμμα (τότε δε θα χρειαζόταν ούτε η έκταση των πολιτικών κριτικών που του ασκούνται από τις "επαναστατικές οργανώσεις", ούτε το είδος των επιχειρημάτων τα οποία επιστρατεύονται).
ΥΓ. Quinto, διάβασα το πόνημα για τον Ισπανικό Εμφύλιο και συμφωνώ στα κύρια και βασικά σημεία της οπτικής και των συμπερασμάτων σου. Τώρα πως μπορεί να κριθεί αυτή η συμφωνία ενός Κοντρίτη με έναν ρεβιζιονιστή κουκουέ πάνω σε ένα ιστορικό-πολιτικό ζήτημα που όχι μόνο δίχασε τον αριστερό χώρο στο παρελθόν, αλλά έχει και στρατηγικές πολιτικές προεκτάσεις για το παρόν και το μέλλον; Εγώ ρέπω σε αριστερίστικές θέσεις ή είμαι πράκτορας ή εσύ διολισθαίνεις προς τη γραμμή ενός αστικού ρεβιζιονιστικού κόμματος ; (κλαυσίγελω προξενούν όλα αυτά)

Αναυδος είπε...

@παρατηρητικε

απλως να συμπληρωσω οτι ενω ειχε επιτραπει στους απλους στρατιωτες και υπαξιωματικους να παρουν λαφυρα απο τη νικημενη Γερμανια είχε απαγορευτει η πραξη αυτη απο το βαθμο του λοχαγου και πανω.

Ανώνυμος είπε...

@ Άναυδος

Η από 20ής Ιανουαρίου 1948 «Απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΠΚΚ (μπ.) “Σχετικά με το σ. Ζούκοφ Γκ. Κ., Στρατάρχη της Σοβιετικής Ένωσης„» [Постановление Политбюро ЦК ВКП(б) «О т. Жукове Г. К. Маршале Советского Союза». 20 января 1948 г.] περιέχει βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Ζούκοφ· μεταξύ άλλων:

«Ο σ. Ζούκοφ, υπό την ιδιότητα του Ανώτατου Διοικητή της Ομάδας Σοβιετικών Στρατευμάτων Κατοχής στη Γερμανία, επέπεσε σε πράξεις που είναι επονείδιστες για τον υψηλό τίτλο του μέλους του ΠΚΚ (μπ.) και για την τιμή του διοικητή του Σοβιετικού Στρατού.»

[Тов. Жуков, в бытность Главкомом группы Советских оккупационных войск
в Германии, допустил поступки, позорящие высокое звание члена ВКП(б) и
честь командира Советской Армии. (δες Γ.3., σελ. 22)]

«Οι ανωτέρω αναφερόμενες πράξεις και η συμπεριφορά του Ζούκοφ ενώπιον της επιτροπής* τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο πολιτικά και ηθικά πωρωμένο.»

[Указанные выше поступки и поведение Жукова на Комиссии характеризует
его как человека, опустившегося в политическом и моральном отношении. (στο ίδιο)]

________________________________
* Εννοεί την επιφορτισμένη με την διερεύνηση της υπόθεσης υπεξαίρεσης από τον Ζούκοφ γερμανικής πολεμικής λείας επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι Ζντάνοφ, Μπουλγκάνιν, Κουζνετσόφ και Σκιριάτοφ.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

Σε οτι αφορα τον Ζουκοφ και την παυση του, στην Αλβανια, κυκλοφορουσαν διαφορες ιστοριες(ανεκδοτολογικου τυπου, κατα καποιον τροπο)που μοιαζαν περισσοτερο με θεωριες συνομωσιας, με χαμηλο βαθμο πειστικοτητας.Τις ιστοριες αυτες, εννοειται, τις επλαθε και τις διεδιδε ο ιδιος ο Χοτζα και η κλικα του(και τις προσαρμοζε, φυσικα, κατα πως τον συνεφεραν).Συμφωνα με την εκδοχη Χοτζα, λοιπον, ο Ζουκοφ πηγε να επισκεφτει την Αλβανια καπου δυο χρονια μετα τον θανατο του Σταλιν.Εκει ειχε συνομιλιες με διαφορα στελεχη του κομματος εργασιας, και φυσικα με τον ιδιο τον Χοτζα.Οπου, ο Ζουκοφ, ενημερωνεται, ταχα , απ τους δικους μας, για τη οπορτουνιστικη στροφη στην οποια αποσκοπουσε ο Νικητας και η κλικα του-- στο κομμα και στο κρατος.Συμφωνα με αυτην την εκδοχη, ο Ζουκοφ, εξεπλαγη, προβληματιστηκε, ταραχτηκε βαθια, και υποσχεθηκε να διερευνησει τα πραγματα και να αναλαβει δραση--λες και δεν ηξερε ο Ζουκοφ τι γινοταν στην ιδια του τη χωρα και στο κομμα, αλλα περιμενε τον
Χοτζα και τον καθε Χοτζα να τον διαφωτισει.Αλλα εν πασει περιπτωσει, ας μην αφησουμε μερικες ασημαντες λεπτομεριες να μας χαλασουν μια ωραια φανταστικη ιστορια.Συμφωνα με αυτή την εκδοχη, λοιπον, ο Ζουκοφ επιστρεφει στη Σοβιετια με σκοπο να να αναλαβει δραση και να φερει τα πραγματα στη σωστη τους ροτα.Ελα όμως που οι κατασκοποι της Σοβιετιας, που καραδοκουσαν , ειχαν παρει χαμπαρι τα τεκταινομενα στην Αλβανια(που υποτιθεται ότι θα εσωζε τον σοσιαλιστικο κοσμο απ τον ρεβιζιονισμο).Ετσι, οι ρεβιζιονιστες, προλαβαν να να ανα λαβουν δραση πρωτοι, και μολις ο Ζουκοφ πατησε το ποδι του στο σοβιετικο εδαφος, του ανακοινωνουν αμεσως την παυση του, και φυσικα, υστερα, καταφερνουν να τον απομονωσουν, και αυτόν, και τους αλλους σταλινικους, κι ετσι η κλικα του Νικητα, εκανε ανενοχλητη τη δουλεια της.
Στην Αλβανια, η ιστορια της παυσης του Ζουκοφ, ενώ ηταν ακομα στο αεροπλανο, εξακολουθει και και σημερα να κυκλοφορει και να γινεται πιστευτη.Ο πατερας μου, που είναι μεχρι σημερα φανατικος χοτζικος, την πιστευει για αληθινη, ακομα κι όταν καποιος του παρουσιασει ατρανταχτα στοιχεια, πχ για τις χρονολογιες, που δεν επιδεχονται ερμηνεις υποκειμενικες.Αλλα--οπως το λεει ο Σεχταρ—ο Μαο και Χοτζα ηταν …ΠΑΣΟΚ(και εχει απολυτο δικιο φυσικα).


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

el quinto

Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν κύριε παρατηρητικέ. Αυτή ήταν ολη η ιστορία για το Ζούκοφ; Εμας μας ενδιαφέρει τι στάση κράτησε πολιτικά μετά το 53 και βέβαια και πριν πως συμπεριφερόταν ως στρατάρχης (πράγμα που καλύπτει το πόνημά σου εν μέρει). Γιατί αν θυμάσαι, εγώ μίλησα εξαρχής ότι ο κύριος ΖΟύκοφ δεν ήθελε...χαλινάρι, που του 'χε βάλει το κόμμα. Ο Ζούκοφ ήθελε να φέρεται και να κινείται οπως οι αμερικανοι ομολογοί του στρατάρχες που καναν πλιάτσικο στη Δ. Γερμανία :-)

Προσεξε τώρα, και εγώ εχω διαβάσει τον Furr (στα αγγλικά του) πολύ πριν τον πιάσετε εσείς. Κι ο Furr θέλει προσοχή γιατι παρουσιάζει τους μπολσεβίκους ως αριστερούς σοσιαλδημοκράτες και γράφει απιθανες παπάτζες για τον Στάλιν, ότι ήθελε να διαλύσει το κομμα το 37-38 (εν ειδει πολιτιστικής επανάστασης του Μάο, οταν ο Μάο ειχε χάσει την εξουσία, και μαζί με τμήμα του στρατού εξαπέλυσε τους νέους ενάντια στο αστικοποιημένο κομμα, αστικοποιημένο νωρίτερα από τον ίδιο, απλώς αυτός ειχε χάσει προσωρινά την εξουσία. Αυτά περι Μαο δεν τα γράφει, αλλά κάποιος που ξέρει τι ακριβώς ήταν η πολιτιστική επανάσταση καταλαβαίνει πως ο Furr γράφει αυτές τις παπάτζες για τον Στάλιν) και να φέρει αμεσοδημοκρατία και άλλες παπαριές.

Ο Furr θέλει ως πανεπιστημιακός να πλασάρει τη δική του πρωτότυπη οπτική στην ιστορία. Δεν τον ενδιαφέρει η επαναστατική πάλη. αλλα να πουλήσει βιβλία.
Ριξε μια ματιά λοιπόν για τις αποκαλύψεις που έκανα για τον Εριχ Βολενμπεργκ και τη σχέση της αντιπολίτευσης με τον Τουχασέφσκι και άλλη φορά να εισαι ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ και οχι μόνο παρατηρητικός (λέμε τώρα)
__________________________________________________________________________

επειδή κάποιοι σαν τον Σεκτάρ και τα φιλαράκια του παριστάνουν τους ξερόλες, αλλα ειναι ΠΑΝάσχετοι, μπερδεύουν τα τσιτάτα του ΠΑΣΟΚ (εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη) με την ανάγκη για οικονομική ανεξαρτησία (Δημιουργία ολοκληρωμένης βιομηχανίας μέσων παραγωγής, αυτό που ο εξυπνάκιας κάπου διάβασε ως υποδιαίρεση Ι, στην απλή και διευρυμένη αναπαραγωγή) οπως τη διατύπωνε ο Στάλιν, χιλιάδες φορές στη σύγκρουση με την αντιπολίτευση για την ανάγκη της ταχείας εκβιομηχανίσης της ΕΣΣΔ. Τα ίδια έγραφε και ο μεγάλος Τσε Γκεβάρα για την Κούβα.
Οπως αποκαλύψαμε εδώ, αριστερή πτέρυγα του Πασοκισμού ηταν ο Φλωράκης, άρα και εσεις που τον στηρίζατε το 81, ο Ριζοσπάστης έγραφε με πηχυαίους τίτλους την επομένη της νίκης του ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

el quinto
Ζούκοφ σε χαλάνε οι αποκαλύψεις μου το ξέρω. Αλλα οι εκκετζήδες ξεκίνησαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου το '73. Εσυ τώρα λες κλασσικά κνατάρχικες χαζομάρες. Γιατι εσεις εχετε ΑΝΟΙΧΤΑ πάρε δώσε με την αστυνομία και τα συνδικαλιστικά της οργανα. Δεν ειχε το ΕΚΚΕ.

Κάτι που ξεχνάτε να πειτε στους νεότερους αγωνιστές της ΚΝΕ είναι ότι τα παπαγαλάκια υπουργείου καταστολής έγραφαν τις μέρες του Οκτώβρη του 2011 ότι υπήρχαν κοινές συνενοήσεις στελεχών του ΠΑΜΕ και της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας της αστυνομίας. Κανεις δεν τους διέψευσε.
αυτο γιατι το ξεχνάτε;

ΣΤους κνίτες λέγατε τότε πάμε να περικυκλώσουμε τη βουλή, να μην ψηφίσουν οι βουλευτές το μνημόνιο (απίθανες ρερφορμιστικές παπάτζες-αυταπάτες, λες και υπήρχε η πιθανότητα βάσει συσχετισμών στη βουλή να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι βουλευτές ολοι τους θα ψήφιζαν, ακομη κι αυτοι που έπαιζαν τα παιχνιδάκι για τα μάτια των ψηφοφόρων τους, ανθίσταμαι, ανθισταμαι, αλλα στο τελος το ριχνω μονοκούκι , δαγκωτο μνημονιο γιατί με εκβιάζουν...και άλλες πίπες).

Κάνατε σαν κόμμα ότι έκαναν οι συριζαίοι νωριτερα με το "αμεσοδημοκρατικό" μαγαζί της κάτω πλατείας του Συντάγματος των αγαναντισμένων (αυτοι ειχαν βγάλει και το απίθανο συνθημα στη δική τους εκδοχή της "περικύκλωσης της βουλής" : Ειμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε!!!) ,

ταυτόχρονα ομως δινατε εγγύησεις στη κυβέρνηση, ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, και θα λειτουργήσουμε και Περιφρουρητικά (δηλαδή ως πραιτοριανοι του καθεστώτος). Τουτέστιν, θα σπάσουμε τα κεφάλια οποιων τολμήσουν να αναμετρηθούν με τους φύλακες της Βουλής, γιατί θα αναλάβουμε εμεις το ρόλο αυτό. Γι αυτό και δεχτήκατε τα συγχαρητήρια μέχρι και του Αδωνη.

Εκει όμως δεν σας βγήκε το σκηνικό, γιατί η πιτσιρικαρία (που είναι και νέα εργατική βάρδια και νεολαία μαθητές, φοιτητές) σας τσάκισε στο ξύλο. Γι αυτό αρχίσατε να λέτε απίστευτες ψευτιες του τύπου, ότι οσοι φέρουν μάσκες αντι-ασφυξιογόνες (που μπορεις να προμηθευτείς για πλάκα στο εμπόριο) τις προμηθεύονται από την…αστυνομία!!! Όταν και οι κνατάρχες σας έφεραν αντι-ασφυξιογόνες μάσκες (δειτε φώτο στα λινκ που σας έβαλα).

Φτάσατε στο σημειο να πειτε ότι η πιτσιρικαρία σας έριξε… χημικά!!! Ενώ τα χημικά τα έριχναν οι μπάτσοι. Λέτε ότι οι μπάτσοι δεν σας κάλυψαν, αφού ήταν αραχτοι. Ψευδος μέγα. ΑΡαχτοι ήταν γιατι εσεις ειχατε αναλάβει τη περιφρούρηση της βουλής απέναντι στον εθχρό λαο. Σας κάλυψε μια χαρά όταν κάνατε επίθεση, (δεν σας σταμάτησε) αλλα εκει φάγατε πολύ ξύλο και το ξέρετε.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
Ειχατε νεκρό (μάλλον από τα χημικά των μπάτσων, έχετε δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα του ιατροδικαστή, ή μήπως ακόμη το περιμένουμε΄;), και αντί να αποδόσετε την ευθύνη στα ΜΑΤ και την αστυνομία, στην κρατική καταστολή, που έριξαν τη χημεια παντού για να σταματήσουν τη σύγκρουση και να σας καλύψουν απο το ξύλο που τρώγατε, η Παπαρήγα βγήκε αμέσως στη βουλή να πει οτι ο νεκρος μαλλον ειχε..κάποιες ευαισθησίες σε σχέση με τους άλλους διαδηλωτές!!!
υπονοοώντας θάνατο απο καρδιακό για να βγάλει λάδι την αστυνομία. Αλλαξε το τροπαρι αργότερα όταν βγήκε στο Ζούγκλα το βράδυ, αποδίδοντας την ευθύνη στη πιτσιρικαρία, και, πάλι καλύπτοντας την αστυνομία.

ΜΕτά παντού στις ανακοινώσεις που βγάζατε δεν υπήρχε ούτε ίχνος αποδοσης ευθύνης στα χημικά των ματ. ΠΟΥΘΕΝΑ. Τίποτα και πουθενά ενάντια στην κρατική καταστολή.Οπως κάνατε ΜΙΑ ΖΩΗ απο το 73 και μετά. Πράκτορες βγάζατε τους Εκκετζήδες που άρχισαν την κατάληψη του πολυτεχνείου το 73, χουντοσταγονίδια τους εργάτες που κοπανιόνταν με τους μπάτσους του Λάσκαρη του 76, υπονομευτές του φοιτητικού κινήματος οσους έκαναν καταλήψεις το 79, πασοκους οσους εκαναν καταλήψεις το 2006.

Αυτά που κάνατε με την ΕΣΑΚ στο Χημείο το 79 που στέλνατε μαζικά φοιτητές με ανοικτά κεφάλια και σπασμένα γόνατα στο νοσοκομείο μάλλον τελειώσανε. Βλέπεις οι οικοδόμοι της ΕΣΑΚ τώρα εχουν γινει εργολάβοι και δεν εχουν χρονο για τέτοιες σκοτούρες. Ο ηγέτης των ΚΝΑΤ τότε, ο διαβόητος Μαλάμης (που λέει ο μαοϊκος τζιμάκος τότε στο γνωστό τραγούδι) που παράγγελνε εν ειδει λογαχού "Ηθικόν", και απαντούσατε "Ακμαιο" και οι πιο κνατόδουλοι ("ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ") έκανε καρριέρα αστική μετά.

Ασε που είναι και η αναδουλειά του κλάδου στη μέση, εχουν να ασχοληθούν με άλλα θέματα οι εργολάβοι. Πάμε οι καλές εποχές των Ολυμπιακών του 2004 που μιλούσατε κάθε τρεις και λίγο για το μεγάλο ταξικο συνδικατο των οικοδόμων, σε αυτό που κουμάντο εκαναν οι εργολαβοι και οι εκλογες κρατούσαν κανα μήνα σαν το ΙΡάκ ένα πράγμα με γύρα της κάλπης (απίστευτα πράγματα). Τα παραμυθάκια κυριοι τελειωσαν. Τοτε παρουσιάζατε τις χιλιάδες ψήφους που παίρνατε απο τους οικοδόμους γιατί τους εκβιάζατε με το χειμερινο επίδομα που το ίδιο το κράτος σας ειχε παραχωρήσει τη δυνατότητα να το δινετε ως συνδικάτο στους οικοδόμους ως ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!!

Αλλωστε μη ξεχνιόμαστε εσεις , δια του αρχηγού σας Φλωράκη υπογράψατε δήλωση μετανοιας στο καθεστώς της μεταπολίτευσης το 74 ,
δεν υπόγραψε το ΕΚΚΕ. Αρα άσε τις εξυπναδούλες Ζούκοφ.
Οπως βλέπεις λάθος ψευδώνυμο χρησιμοποιείς, καθόλου κολακευτικό για σένα, μετά τις αποκαλύψεις της δράσης του Ζούκοφ μετά το θάνατο του ΣΤάλιν

______________________
ψηλέ το χειρότερο αντικομμουνισμό σε εκεινη τη συγκυρία δεν τον έκαναν οι πιτσιρικάδες, αλλα εσεις. Βλέπεις οπως πολλοι εργάτες στην Ευρώπη μετά τη προδοσία της σοσιαλδημοκρατίας της Α Διεθνους, υιοθετούσαν αναρχικές θέσεις, και κατηγορούσαν το μαρξισμο ως αιτία για τη προδοσία (δες το Λένιν που ασχολείται με τους συγκεκριμένους προσεκτικά θεωρώντας τους συμμάχους του, ειναι στον ίδιο τομο με τον ιμπεριαλισμό νομίζω στα άπαντα) έτσι κάνουν και οι πιτσιρικάδες. Γι αυτό ομως ευθύνεστε εσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. Οι μπολσεβίκοι άλλαξαν τα πράγματα φέρνοντας την επανάσταση στη Ρωσσία και έκοψαν το βήχα και τη σπέκουλα σε όσους αναρχο-ινστρούκτορες κρατούσαν στάση εχθρική στο μαρξισμό λόγω δόγματος και ταξικής θέσης ακόμη και μετά την οκτωβριανή επανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

el quinto

ΨΗΛΕ, ακου να σου πω τι πιστεύω επακριβώς. Εσυ ΙΣΩΣ να πιστεύεις οτι ο Περισσός ειναι ενα κομμα ρεφορμιστικό οπως οι σοσιαλιστές της Ισπανίας, που παρότι το 1931 συμμετειχαν στην αστική κυβέρνηση και έβαλαν πλάτη για αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα (βλέπε Φλωράκη το 89-90), το 1933 αποχώρησαν από τη κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες, ο κόσμος τους άρχισε να επαναστατικοποιείται και ξαφνικά ήρθε και η εξέγερση το 1934 ενάντια στην είσοδο της ακροδεξιάς CEDA στη κυβέρνηση του ριζοσπάστη (παπατζή της εποχής) κρυφοφασίστα Λερού. Η εξέγερση κορυφώθηκε στην Αστούριας.

Οχι φιλε μου, αυτο δεν πρόκειται να συμβεί. Εχεις ακόμη αυταπάτες, δυστυχώς. Τα στελέχη σας ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε στην αστική τάξη της χώρας ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ τη βασική εξής εκδούλευση: δουλεύουμε ως αμορτισέρ στους κοινωνικούς κραδασμούς. Γι αυτό έχουν παντού θεσούλες στα τηλεοπτικά πάνελ. Γι αυτό μπορούν και λένε απλώς τσιτάτα στο κοινοβούλιο και όχι να κάνουν σκληρές πολιτικές αποκαλύψεις για το ασφαλιστικό, για το Μελισσανιδη και το γήπεδο της ΑΕΚ, για το Στέγγο, για χιλια άλλα δυο. Γι αυτό μπορούν και παίρνουν χρήματα από τον κρατικό κορβανά. Γι αυτό ειχαν καταφέρει να βάλουν μέχρι και στον αναπτυξιακό νομο την Τυποεκδοτική και να τσεπώσουν ζεστό χρήμα, και να ακολουθήσουν την καπιταλιστική πιάτσα, μην προσλαμβάνοντας κοσμο (οπως οφειλαν βάσει του ...αναπτυξιακού νομου).

Οταν τα επαναστατικά κομμουνιστικά κομματα έμπαιναν στο κοινοβούλιο επί 3ης Διεθνούς δέχονταν τρελή καταστολή, τρελή σύγκρουση από την αστική τάξη. Οι βουλευτές τους πήγαιναν εξορίες. Οι πολιτικές αποκαλύψεις ήταν πολύ σκληρές τόσο για τους υπουργούς της κυβέρνησης, οσο και για τα αστικά κομματα της αντιπολίτευσης. Οι εφημερίδες τους συνεχώς απαγορεύονταν, και έβγαιναν συνεχώς με νέο τιτλο. Εννοείται οτι η αστική τάξη δεν άφηνε λεφτά να πηγαινουν από τον κρατικό κορβανά στα κόμματα εκεινα. Τα αστικά κομματα δεν ειχαν πρόβλημα, έπαιρναν λεφτά απο τους καπιταλιστές αμέσως. Ολα αυτά γινονταν γιατί τα κομματα αυτά ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΠΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ και εξωκοινοβουλευτικά (ΚΥΡΙΩΣ), έσπαγαν πολλά τζάμια στις συγκρούσεις, στις πορείες, στις απεργίες, και ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ και μεσω της Κεντρικου ΟΡγάνου τους, της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Κινηματικά σχεδόν παντού λειτουργείτε μενσεβίκικα όταν τα κινήματα παίρνουν τροχιά ανατρεπτική. Δουλεύετε μονο στα πλαίσια της διαμαρτυρίας. Πιο πέρα οχι. Γιατί πιο πέρα, θα εκτεθείτε στην αστική τάξη. Γι αυτό και υπονομεύετε τόσα κινήματα : φοιτητικές καταλήψεις 2006-2007, δασκάλους ίδιες χρονιές, διοικητικούς πιο πρόσφατα, και χιλια αλλα δυο. Καλα εννοείται και το Δεκέμβρη του 2008 που ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ : "στη λαϊκή επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι"

Αρα που καταλήγουμε. Εγώ δεν θεωρώ ότι η Κόντρα θα υψώσει τη σημαία της στα γραφεία της και θα πει ΕΛΑ ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Όχι βέβαια, την ιδέα περί ανεξάρτητης πολιτικής οργάνωσης η Κόντρα σήμερα τη δουλεύει πολιτικά ως σύνθημα ζύμωσης στους πρωτοπόρους εργάτες. Να νιώσουν αρχικά και καταλάβουν ότι υπάρχει προοπτική στο μέλλον.
Εγώ πιστεύω ότι στο μέλλον το κομμουνιστικό κόμμα θα γίνει από πρωτοπόρους εργάτες, όταν αρχίσουν ξανά να εμφανίζονται οι συνθήκες κοινωνικότητας και ριζοσπαστισμού που υπήρξαν το 1976 (όπως σας έγραψα για τη πάλη ενάντια στο 330 του Λάσκαρη) . Τότε θα πρέπει οσοι πιστεύουμε πραγματικά στην ιδέα του κομμουνισμού να μπουκάρουμε με τα μπούνια σε αυτό το κινημα, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ και να φτιάξουμε το κομμα, ασχετα με τις προγραμματικές μας διαφωνιες. Θα βάλουμε ολοι νερό στο κρασί μας. Γιατί το κινημα αυτό θα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΖΩΝΤΑΝΟ, ότι ήταν το κινημα της εργατικής τάξης το 1860 στα σπάργανα της Πρώτης Διεθνούς, όταν ο Μαρξ ειπε στον Εγκελς εδώ τώρα πρέπει να πιάσουμε ξανά δυνατά δουλειά με οργανωτική συμμετοχή δραστήρια, και να υποχωρήσουμε ακόμη και από τις θέσεις μας στο κομμουνιστικό μανιφέστο (1848) για να ενώσουμε οργανωτικά και πολιτικά την εργατική τάξη της ηπείρου.

Ανώνυμος είπε...

el quinto
διόρθωση προφανής: εκει που λέω για προδοσια Α Διεθνούς , προφανώς αναφέρομαι στη Β Διεθνή

και κάτι τελευταίο για τον σεκταρισμό σας.

Ιστορικά έγραψα πριν για τους μαοϊκούς εργάτες που έμπαιναν σε λίστες της εργοδοσίας μαζικά. Και δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά. Κανεις δεν μπορούσε να τους καλύψει το 81. Γιατι δυστυχώς ακομη το επαναστατικο κινημα της εποχής δεν ειχε μάθει να δουλεύει επαναστατικά (δεν ειναι μονο τα σωματεία, ειναι και οι πυρηνες, να εχεις παντού εφεδρειες που δεν εκτίθενται ανοιχτά στην εργοδοσια και συνεχιζουν τη δουλειά αξιοποιώντας συνωμοτικές μεθόδους δράσης και πάλης, ειναι και τα κεφάλαια που πρέπει να αντλεις με διάφορες μεθόδους (τι έκανε ο ΣΤάλιν στη μεγαλύτερη τράπεζα της Τιφλίδας, είπαμε;))

Το κόμμα σας τότε ειχε τη δυνατότητα να βολεύει επαγγελματικά στελέχη και άλλους εργάτες σε επιχειρήσεις, ειδικά ΔΕΚΟ και του Δημοσίου λόγω κοινής πλεύσης με ΠΑΣΟΚ. τΟ ΠΑΣΟΚ έβαλε τοτε πολύ κόσμο στο δημόσιο και στο στενό και στον ευρύτερο τομέα.

Τώρα όμως λόγω κρίσης υπάρχουν προβλήματα.

Απεργίες τουφεκιές πια δεν μπορειτε να καλέσετε μονοι σας και το ξέρετε, μονο με τη κάλυψη της ΓΣΕΕ μπορείτε. Πολυς κοσμος σας εγκαταλείπει γιατί σου λέει αυτά ειναι απιθανα που ζητάτε. Ειναι οντως απιθανα, ο Μαίλης δεν εχει να ριψοκινδυνέψει τίποτα απο απεργία της πλάκας, οι εργάτες όμως που εχουν παιδιά να θρέψουν δεν θα κάνουν μαλακίες. Ο Μαίλης βασίζεται στους κνιτες και στις ευρύτερες κομματικές δυνάμεις που θα ψηφίζουν απλώς. Χέστηκε για την εργατική τάξη. Μούρη θέλει να πουλάει στις κομματικές δυνάμεις και στους ψηφοφόρους.

Με τις τυχάρπαστες απεργίες ομως βάζετε πολύ κοσμο που σας ακολουθει σε κινδυνο, και δεν εχετε πια τη δύναμη να τον καλύψετε. ΚΑι αυτός ήδη έχει αρχίσει να σας σιχτιρίζει. Οι διάφοροι ιντερνετάκηδες μηχανικοι γράφουν αφ' υψηλού μαλακιες, (ολοι προβοατοποιημένοι, πουλημένοι), αλλα αυτά ειναι σεκταριστικές -μικροαστικές μπούρδες που θα τις πληρώσετε πολύ ακριβά:

αλλα δεν μπορείτε να κάνετε κι αλλιώς, ειναι η φύση του κομματός σας τέτοια βλέπετε.

Οδεύουμε ταχύτατα στις εποχές που δεν θα υπάρχουν πια εργοστασιακά σωματεία. Που η δουλειά θα πρέπει να γινεται στα εργοστάσια με συνωμοτικούς κανόνες όπως έκαναν οι μπολσεβίκοι, και οι δικοι μας, το επαναστατικό ΚΚΕ, τη δεκαετία του 30. Που νίκη θα σημαινει, όχι απαραίτητα πάντα κατακτήσεις, αλλα να οδηγήσεις τον αντίπαλο αν δεν σου παραχωρήσει νικη παρότι πάλαιψες ως το τέλος, στην ανοιχτή καταστολή, που επιφέρει άμεσα διδάγματα σε όλη την εργατική τάξη της χώρας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση που έφερε την καταστολή εκφράζει τα συμφέροντα της πλουτοκορατίας και όχι γενικά της κοινωνίας. και στη καταστολή βέβαια δεν θα πρέπει να εισαι ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ αλλα να μπορεις και εκει να δειξεις τη δύναμη της εργατικης τάξης απέναντι στους πραιτοριανούς του καθεστώτος. (βλέπε δεύτερη ταινία της τριλογίας των Κοζίντσεφ - Τράουμπεργκ , η επιστροφή του Μαξίμ, σοσιαλιστικος ρεαλισμός επι Στάλιν)

Βλέπεις το ταξικότατατο σύνθημα: Νομος είναι το Δικιο του Εργατη
Εκφράζεται πρωτα απ’ όλα στα οδοφράγματα.
Αυτό το πράγμα δεν μπορείτε να το σηκώσετε με τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

@ Άναυδος

Συμπληρωματικά κάτι ενδιαφέρον, πιστεύω, επί του θέματος πριν αναχωρήσω.

Ο «Μουστάκιας» ήταν, αν θέλεις, και για προσωπικούς λόγους απόλυτα άτεγκτος σ’ ό,τι αφορούσε οποιοδήποτε ζήτημα διαφθοράς των κομματικών μελών. Όταν λέω «προσωπικούς λόγους», εννοώ το πώς ο ίδιος ζούσε. Έχουμε μια μαρτυρία που περιλαμβάνεται σ’ ένα βιβλίο γραμμένο από έναν αμείλικτο πολέμιο του Ι. Β. Στάλιν και του λεγόμενου «σταλινισμού»· πρόκειται για το γνωστό στους παλαιότερους «Θρίαμβος και Τραγωδία: Πολιτικό πορτρέτο του Ι. Β. Στάλιν» του Ντμίτρι Βολκογκόνοφ, ένα άθλιο κι ανεκδιήγητο βιβλίο γραμμένο από έναν άθλιο κι ανεκδιήγητο συγγραφέα. Η μαρτυρία αυτή παρ’ όλ’ αυτά δε στερείται αλήθειας, έχει μάλιστα διασταυρωθεί κι επιβεβαιωθεί κι από άλλους, ακράδαντα «αντισταλινικούς», ιστορικούς, εντός κι εκτός Ρωσίας· αποδίδεται από τον Βολκογκόνοφ στον Α. Ν. Σελέπιν («Ο Α. Ν. Σελέπιν, γνωστός άλλοτε κομματικός και κρατικός παράγοντας, μου διηγήθηκε τα εξής:»). Την παραθέτω γιατί έχει σημασία να καταλάβουμε ―σε αντίθεση με τους κάθε λογής «παντογνώστες» που δέσμιοι των συνοδών της κάθε «παντογνωσίας» συμπλεγμάτων κατωτερότητας που τους διακατέχουν είναι έτοιμοι αμέσως να καταδικάσουν ό,τι δεν προσαρμόζεται στις προκρούστειες κλίνες των ιδίων σχημάτων πνευματικής αβελτηρίας, αλλά εγώ δεν είμαι «παντογνώστης»― το κλίμα μιας εποχής και το ήθος των αληθινών ανθρώπων που την έπλασαν· το απόσπασμα προέρχεται από το πρώτο μέρος του πρώτου βιβλίου: Ντ. Βολκογκόνοφ, Θρίαμβος και Τραγωδία. Πολιτικό πορτρέτο του Ι. Β. Στάλιν, Βιβλίο πρώτο, Μέρος πρώτο, Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 1989, σελ. 362–363.

«Μετά το θάνατο του Στάλιν, όταν χρειάστηκε να γίνει η απογραφή της περιουσίας του Γενικού Γραμματέα, αποδείχτηκε πως η δουλειά αυτή είναι αρκετά απλή. Δεν βρέθηκε κανένα αντικείμενο αξίας, εκτός από ένα πιάνο που κι αυτό ανήκε στο δημόσιο. Δεν υπήρχε ούτε ένας καλός, “αυθεντικός” πίνακας. Ευτελή έπιπλα. Καθίσματα με πάνινες θήκες. Καμιά απολύτως αντίκα. Στους τοίχους κρέμονταν αναπαραστάσεις έργων τέχνης σε απλά ξύλινα κάδρα. Στην αίθουσα υποδοχής ήταν αναρτημένη, σε περίοπτη θέση, μια μεγεθυμένη φωτογραφία του Λένιν και του Στάλιν μαζί. Την είχε βγάλει το Σεπτέμβρη του 1922 στο Γκόρκι η Μ. Ι. Ουλιάνοβα. […]*

Στο δάπεδο δυο χαλιά. Ο Στάλιν σκεπαζόταν με στρατιωτική κουβέρτα. Εκτός από τη στολή του στρατάρχη, βρέθηκαν ακόμα δύο απλά κουστούμια (το ένα από καραβόπανο), ένα ζευγάρι τσόχινες μπότες και μια χωριάτικη κάπα…»
_______________
* Παραλείπεται ένας στην ουσία άσχετος προς τη μαρτυρία σχολιασμός του Βολκογκόνοφ.

Θα τα πούμε άμα επιστρέψω.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

el quinto
τέλος, απευθυνόμενος σε οσους δεν έχουν γραφειοκρατικά σκατά στο κεφάλι τους.
Καταλαβαινετε προφανως οτι αυτοι που το παίζουν εξυπνοπούλια και πεπειραμενοι, πουλάνε μούρη αγωνιστική, πάντα στο μονόλογο ειναι πρωτοι και τρανοι. Οταν ομως αντιπαρατεθουν με αντιπάλους σοβαρούς, εκει το ριχνουν στο πράκτορολίκι και στο βρισίδι. Ο,τι εκαναν μια ζωη οι μενσεβικοι. Δειτε τις ταινιες του Μαξιμ θα καταλάβετε. Τις έχει βγάλει η Νew Star.
Εχετε πολλη πλάκα όσοι νομίζετε οτι ζειτε στη βαριά παρανομία και σας ψάχνει ο Μανιαδάκης. Τι να φοβηθεί από σας η ασφάλεια ρε κακομοίρηδες;
Ειστε για πολλά γέλια και δυστυχως για κλάμματα.

Οπως βλεπετε κυριοι αν θελει ενας σοβαρος αντιπαλος σας ειρωνεύεται για πλάκα και σας κάνει ολους ανω-κάτω, οπως ο διαολάκος του Μπουλγκάκοφ. Ακου κει αποκάλυψα τα πρακτορικα σχεδιά μου!!! Τι τζιμάνια ειστε εσεις βρε;
Προφανως ήθελα να αξιοποιήσω μια διοδο επικοινωνίας στο σφυροδρέπανο, να τσιμπήσετε ακομη και οι ταλαντευόμενοι, να διαβαστώ αρκετά και μετά να σας τα πω χοντρα, όπως πρέπει. Κανεις να μην μου λεει οτι εισοδιζω και παπαριές. Και το κατάφερα μια χαρά. Δεν έβαλα πουθενα νερό στο κρασί των μπολσεβίκικων αρχών μου. Αυτή ειναι μαγκιά.

Και βέβαια ήθελα να στειλω ενα μήνυμα στο Μαίλη και στη παρέα του. Μεγάλε το ξέρω οτι διαβάζεις ακομη και εδω. Θα καλοπεράσεις :-) με τις αποκαλύψεις για την ΟΑΚΚΕ Βελγίου. Ο άλλος ο δικος σου που δήλωνε και πρώην μαοϊκος, νυν ανανήψας ρεβιζιονιστής, την έκανε με ελαφρά απο την αντιπαράθεση στο ιντυ εδω:
https://athens.indymedia.org/post/1452087/

Που να συνεχίσει να λέει τις παπάτζες ότι το ελληνικό κράτος του 1821 ηταν αστικο και οχι αστοτσιφλικάδικο. Απιθανες μαϊλικές συλλήψεις!!! , εμπνευσμένες από την ΟΑΚΚΕ Βελγίου.

Για οσους και καλά παραξενεύονται και μιλάνε για αξιοπρέπειες και άλλες μαλακιες. Καλά ρε μάγκες γράφετε με ψευδώνυμο, γιατί άλλα πράγματα λέτε επώνυμα; ΠΡοφανως ετσι πράττετε. Αλλος το πρωί, άλλη το βράδυ :-), άλλος στη ριαλ λάιφ, άλλος στο ιντερνετ. Ειναι ο φραξιονισμος φαίνεται, στον οποίο σας έχει γαλουχήσει η μεγάλη σχολή του Περισσού.

Εγραψα και πριν οποιος εχει φιλοδοξίες (ειτε σοβαρές, γιατι για ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ σοβαρές καταγγέλλει και φεύγει ειτε μη σοβαρές δηλαδη καριερίστικες) στο κομμα σας πρέπει να δράσει φραξιονιστικά. ΔΕν υπάρχει άλλος δρόμος. Το ξέρετε πολύ καλά.
αριβεντέρτσι

______________________

ο μεγάλος Εγκελς, έλεγε (δικά μου λόγια, δεν το θυμάμαι ακριβώς), όσο περισσότερο τους χτυπούσαμε, τόσο περισσότερο έκαναν υποχωρήσεις, τόσο περισσότερο στριμώχνονταν. Ημασταν αδιάλλακτοι απέναντι τους, γιατί ειχαμε να κάνουμε με ποταπούς αντιπάλους --αφιέρωμα στη δράση της Νέας Εφημερίδας του Ρήνου)
(αφιερωμένο στους Κνατάρχες και στον ηγέτη τους αρχι-φραξιονίσταρο, σεκταριστή Μαίλη)

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Υπάρχουν κι άλλοι πασόκοι ντυμένοι, αν όχι στα "σταλινικά", σίγουρα πάντως στα "επαναστατικά", μόνο που αυτοί φαίνονται πιο κονομημένοι (αν και για κανέναν δε βάζω το κεφάλι μου):
Απολαύστε ...Ραχιώτη φρέσκον (εκείνον, ντε, τον συνήγορο υπεράσπισης του μυρωδάτου "αντάρτικου πόλεων"):"Το αίσθημα της ήττας είναι διάχυτο", κλπ!.
Δείτε και πως τον ακτινογραφούν κάποιοι "σύντροφοί του".
Απολαύστε και ομοίως φρέσκο....Δελαστίκ:
Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη!
Τον επόμενο καιρό θα ζήσουμε πιο έντονα αυτό το ...παραμιλητό, που ξενέρισε μέχρι κι εδώ, στο "Σφυροδρέπανο".
Βέβαια, δε συμφωνώ με την ιδέα να γίνει αυτό το μπλογκ χώρος "περίθαλψης" τέτοιου είδους προσφύγων. Υπάρχει το "ινδυμήδια" γι αυτούς. Εκεί στο γκέτο τους, ας βράζουν στο ζουμί τους.
Εδώ μπορούν να γίνονται και σοβαρότερες συζητήσεις, που αφορούν το κίνημα και την κοινωνία. Ο "χώρος" είναι διαβρωμένος μέχρι το μεδούλι του και υπηρετεί το σχέδιο "ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ" των μυστικών υπηρεσιών της κεφαλαιοκρατίας.
Εχουν μηδενική επιρροή στον κόσμο. Αν χάνουμε καιρό με δαύτους πέφτουμε στην παγίδα της Αντίδρασης.
Διαβάστε τη σημερινή "Απόφαση της κετουκε κλπ" στον "Ρίζο".

Ανώνυμος είπε...

Υμνος στη λογική απο πολιτικούς επαρχιώτες: Το ΠΑΜΕ προστάτευε τη Βουλή, αλλά ταυτόχρονα τα ΜΑΤ το ψεκάσαν χημικά, με αποτέλεσμα να πεθάνει ο Κοτζαρίδης. Και μιας και σ αρέσει να βλέπεις...ρουά ματ τρομάρα σου, εδώ είναι ένα του χώρου σου(του αναρχικού εννοώ). Είτε ο Κοτζαρίδης πέθανε απο την αναρχοφασιστική επίθεση γιατί προστάτευε τη Βουλή, είτε πέθανε απο τα ΜΑΤ που ψέκασαν το ΠΑΜΕ. Το να είναι πιόνι του συστήματος και το σύστημα να σκοτώνει τα πιόνια του άνευ λόγου και αιτίας, δε παίζει. Διάλεξε. Το σενάριο πάντως κάποιος που ήταν στην άλλη γωνιά του Συντάγματος να πέθανε απο χημικά που φάγανε οι αναρχικοί, ούτε ένας πολιτικός βλάχος σαν εσένα δε θα το έχαφτε.

Κατα τα άλλα, η Κόντρα ποτέ(κάτσε να το τονίσω, ΠΟΤΕ) δε θα σήκωνε τη σημαία της εργατικής τάξης. Κυρίως γιατί η ίδια η ετ δεν γνωρίζει και δε νοιάζεται να μάθει την ύπαρξη της. Οπως δε το έκανε τόσες δεκαετίες που υπάρχει σαν ΣΑΚΕ ή Κόντρα και έχει καταλήξει μια παρέα 15 νοματαίων που κάνει προβολές ταινίας στα γραφεία της, τυπώνει μια εφημερίδα με τιράζ κανα 500ρι μια φορά τη βδομάδα και κάνει πολιτική στο χωριό των Εξαρχείων εν είδει αρχοντοχωριάτη- μέσα στη τύφλα των υπολοίπων αναρχικών, είναι και μια μονόφθαλμη Κόντρα που τη βλέπει κάπως. Γιατί απλά είσαστε ταξικό ναυάγιο και εσείς μωρέ. Αδιάφορη ποσότητα. Τίποτα το ενδιαφέρον.Κάθεσε και περηφανεύεσε στο πιο μαζικό και μαχητικό κόμμα της Ευρώπης για τη γκρούπα σου οτι... κάνει εξορμήσεις σε εργοστάσια γιατί δε ξέρεις τι σημαίνει πραγματικό κόμμα, ένα που μέσα σε μια μέρα μπορεί να κάνει 30 τέτοιες εξορμήσεις σε όλη τη χώρα. Νομίζεις οτι κάνεις "ζυμώσεις" εδώ μέσα, την ώρα που χιλλιάδες κουκουέδες σαρώνουν τη χώρα για να κλιμακώσουν την πάλη.


Πρώην γκρούπι

Ανώνυμος είπε...

el quinto
ποιες εξορμήσεις κάνετε ρε γκρούπι;
Ακομη και με πολύ λιγότερο κοσμο απο σας, εμεις μπορούμε
να καλύψουμε με προκηρύξεις πολύ περισσότερους εργασιακους χώρους απο σας
στην Αθήνα. Ακομη και στα φοιτητικά , που εκει οι κνιτες μπορουν να κάνουν άμεσα
τις συγκρισεις, η διαφορά ήταν τεράστια. Τρώγατε τη σκόνη μας. Γι αυτό ακομη το θυμάστε. Ο ρατμούλης αναφέρθηκε πιο πριν "υποτιμητικά". ΕΤσι ειναι, εσεις τη δουλειά την υποτιμάτε. Ποιος έβαλε το σύνθημα στο κίνημα:
"ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ του 79, με ψηφισμένο νόμο, κατάληψη ξανά"; Το ξεχνάτε; Ποιος έκανε τότε σωστά τις συσχετίσεις το 2007 με τον αγώνα των φοιτητών το 79 και το σήκωσε μετά όλος ο ντουνίας; Μα η Κόντρα βεβαίως.

Αμα ειμαστε αδιάφορη ποσότητα, να μην ασχολείστε μαζί μας. Αλλα ασχολείστε.Γιατι βλέπετε ο Ριζοσπάστης γράφεται πια απο κνίτες με 400 ευρώ. Παλιά ειχατε δημοσιογράφους έμπειρους και τους απολύσατε. Αλλα το πρόβλημα ειναι οτι δεν εχετε με τι να τους αντικαταστήσετε.
Ποιο επαγγελματικό στέλεχος (οχι εξ επαγγέλματος επαναστάτης που έλεγε ο Λένιν), που παίρνει κομματικό μισθό εχει ιδέα από νομους, να διαβάζει νομους, να κάνει αποκαλύψεις πολιτικές, να ασχολείται σε δικαστικο, σε περιβαλλοντικά, σε εργατικά, στο ασφαλιστικο. σε διεθνή , ποιος έχει τις δυνατότητα να γράψει σοβαρά πράγματα; Να εχει αρχείο κτλ...
Ο ΜΑίλης βρε, ή ο Λεκάτης;

Βρε ολα τα μισθωμένα στελέχη σας και οι βουλευτές σας ειναι ΑΜΠΛΑ-ούμπλες. Δεν ξέρουν τίποτα. Τιποτα δεν λένε, τσιτάτα της πλάκας. Δεν ενημερώνονται για τίποτα. Στη Βουλή λένε γενικολογίες. Πως θα μάθουν; Δεν μάθαιναν τις καλές εποχες που ο Ριζοσπάστης ειχε σοβαρό ρεποτάζ. Θα μάθουν τώρα που το έντυπο έχει καταντήσει ΤΣΙΤΑΤΑ και ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ;

Οπότε διαβάζετε Κόντρα μπας και μάθετε τιποτα. Αυτή ειναι η αλήθεια, με λέτε ψέμματα (αναφέρομαι και σε σας τους κνταράχες, το αποδεχτήκατε και εδώ, τη ξεφυλλίζετε τη Κόντρα)

Ανώνυμος είπε...

XAXAXAXAXAXA

Είδες που σου λέω οτι είσαι βλάχος; Μικρόκοσμος κανονικά. Δε μπορείς να κατανοήσεις τα μεγέθη. Αμφισβητείς ακόμα και το πιο αυτονόητο, οτι το ΚΚΕ κάνει εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, και δη εκεί που έχει σαν στρατηγικό στόχο, στα εργοστάσια. Ρε, ο τελευταίος που έχει περάσει ένα μήνα απο τη ΚΝΕ, σε βλέπει και γελάει. Τόσο πολύ σας έχει φάει ο μικρόκοσμος και η πολιτική μυωπία σας, που σου είναι αδύνατο να καταλάβεις τι σημαίνει κόμμα και κίνημα, όπως σου είναι αδύνατο να φανταστείς ένα καινούριο χρώμα. Οπως ο άνθρωπος αν δε δει ένα νέο χρώμα δε μπορεί να το σχηματίσει στο μυαλό του, έτσι και εσύ αν δε δεις τι σημαίνει κόμμα, νομίζεις οτι είσαι υπαρκτός(δε μιλάμε καν για πρωτοπορεία).


Και βέβαια, προφανώς και κανείς δεν ασχολείται μαζί σας ρε μηδέν. Εσύ δε λες να ξεκουμπιστείς απο εδώ, γιατί κάνεις και... ζυμώσεις τρομάρα σου. Μας έχεις πρήξει τα παπούτσια με απαντήσεις επι απαντήσεων, ποτάμια αμφιθεατρικής μαλακίας και το μόνο που έχεις καταφέρει είναι να δώσεις σε κάποιους κουκουέδες να μάθουν οτι ΥΠΑΡΧΕΤΕ. Οι μισοί που σου μιλάνε, δεν ξέραν την ύπαρξη σου. Οπότε, ναι, κατα μια έννοια, κάποια "ζύμωση" την έκανες. Θα σε θυμούνται για κανα εξάμηνο σαν τον πρήχτη που δεν ξέρει τι του γίνεται, μετά οι μισοί θα ξαναγυρίσουν στο "Κόντρα; Τι είναι η Κόντρα; Α, ναι μωρε, θυμάμαι ένα παπαρα στο μπλόγκ, ναι". Ρε κακομοίρη, ανέφερες σε πολιτική κουβέντα εδώ μέσα, στα σοβαρά, τους μητροπολιτάνους!!! Ποιός νομίζεις, αν δεν είναι και ο ίδιος πουθενάς, ασχολείται με την ύπαρξη της αυτονομίας; Νομίζεις οτι η ταξική πάλη θα άλλαζε κατα ένα γιώτα αν αύριο διαλυόντουσαν ας πούμε; Μια κλανιά στον άνεμο είναι, και ας είναι και 15 φορές πιο μαζικοί και απο σας. Φαντάσου εσείς.(Και εγώ έτυχε να τους ξέρω, γιατί ήμουν και εγώ στην ίδια φάση-πουθενάς).

Και σου πα, σου απαντάω γιατί όταν ήσουν Λυσιέν και εγώ μαυροκόκκινος, το σκέφτηκα να έρθω σε σας. Σε διάβαζα στο ίντι. Επαιρνα την εφημερίδα. Είχα κουβέντες με κάποιον απο σας. Και είχα την φοβερή τύχη να μην το κάνω και ξέφυγα απο το μικρόκοσμο. Ελπίζω για σένα το ίδιο. Γιατί μπορεί να είσαι φαλφατάς, αλλά σε αυτό δε φταίς κυρίως εσύ, αλλά η πολιτική κουλτούρα του ευρύτερου χώρου σου. Λίγο κόμμα θα σε βοηθούσε να τα τακτοποιήσεις στο μυαλό σου.




Πρώην γκρούπι

Ανώνυμος είπε...

Πάρτο χαμπάρι:
την Κόντρα δεν την διαβάζει κανείς, ενώ ο Ριζοσπάστης μπαίνει σε χιλιάδες εργατικά και λαϊκά σπίτια,
επιρροή στην εργατική τάξη ούτε έχετε ούτε θα αποκτήσετε γιατί είστε μια γκρουπα εξυπνάκηδων που τριγυρνά στα Εξάρχεια, ενώ το Κόμμα είναι παντου και κάνει δουλειά (και αυτό είναι που σε πονάει και χώνεις το κεφάλι σου στο χώμα),
οι αναλύσεις σου είναι για τα μπάζα (καμία σχέση με τον ιστορικό υλισμό δεν έχει να αραδιάζεις ό, τι βρίσκεις και να λες τα κουτσομπολιά σου), ενώ το Κόμμα έχει ολοκληρωμένες θέσεις, προτάσεις και στρατηγική
και τέλος δεν σου δίνει σημασία κανείς.

Ο μόνος λόγος που ασχολούνται εδώ ακόμα κάποιοι μαζί σου, είναι ότι τους έχει σίγουρα εκνευρίσει υπερβολικά η ξετσιπωσια σου. Τίποτα παραπάνω. Ούτε κόσμο επηρεάζεις ούτε στον Μαϊλη μιλάς. Με τον ευατό σου μιλάς και εμείς απλά μυρίζουμε τον βόθρο που αφήνεις πίσω σου. Και αυτή η μπόχα, ναι, είναι πολύ ενοχλητική.

Δεν είσαι ούτε "σοβαρός αντίπαλος", τρομάρα σου: ένας τραμπούκος είσαι τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον δρόμο (όπως ο ίδιος αποκάλυψες).

Γύρνα στο ιντιμιντια που σε παίρνει (και είναι και ο φυσικός σου χώρος).

Σκουπιδιάρης

Αναυδος είπε...

@Σεχταρ
Η πιο αντιπροσωπευτικη εικονα της ξεφτυλας είναι κατά τη γνωμη μου ο Δ. Τσακνης . Προεδρος της ΕΡΤ, μνημονιακος αλλα και κομμουνιστης (κατά δηλωση του στη μεσημβρινη του συριζα) γλυφει πλεον και τους μεγιστανες του πλουτου


http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/336141-o-dionysis-tsaknis-stin-ogkologiki-monada-paidon

είναι ο ιδιος που πριν από λιγους μηνες κατηγορουσε το ΚΚΕ για την ανθενωτικη γραμμη του και οσους τον επιτιμουσαν σαν αλητες φασιστακους γλιτσες κλπ από τη φιλοξενη γωνια του μανιαδακικου αγωνα. Πιστος πλεον υπηρετης πλεον των μνημονιακων πολιτικων δε βρηκε ουτε την τσιπα να παραιτηθει τον Ιουλιο και τωρα απλως δηλωνει αμηχανια

Αυτος είναι η πεμπτουσια του καινουργιου που ηθελε ολος αυτος ο εσμος των προσκυνημενων της νεαςσποραςκορδατουςαγωνα να καταντησουν το ΚΚΕ.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Aκου ασφαλιτακο:
Τον Ζουκωφ τον εχω προφιλ γιατι ΣΑΣ καρφωσε καταστηθα την κοκκινη σημαια !
Κι αυτο θα σας στοιχειωνει παντα ,ως το επομενο καρφωμα ..

Ανώνυμος είπε...

el quinto
τι να πάρω χαμπάρι;
αφού ολοι λετε διαφορετικα, αλλος διαβάζει, αλλος δεν διαβάζει, αλλα έμαθε, αλλος διαβάζει αλλα διαβάζει ντροπαλά :-).
Ε, ρε ποσο αστείοι ειστε.

κυριε γκρουπι διέβης και εσύ το Ρουβίκωνα και μας το λες και για καλό; βλέπεις μολις περάσεις το ποτάμι, φτάνεις κατευθείαν στις προστατευτικές φτερούγες του κνατισμού, οπότε χανεις και τη λογική.

προφανώς θα αναφερόμουν στους αυτονομους γιατί ο quinto τα προβλέπει ολα. Αν εσύ πέρασες απο αυτονομια, δεν διέφερες ιδεολογικά σε πολλά με αυτά που λέει ο Μαίλης. Βλέπεις ο Μαίλης λέει οτι το 1821 το κράτος ήταν αστικό, ενώ οι αυτονομοι λένε οτι ήταν ήδη ιμπεριαλιστικο. Εσεις λέτε , ότι ειναι τώρα...ιμπεριαλιστικο (τώρα απο πότε έγινε ιμπεριαλιστική η Ελλαδίτσα ειναι ενα ζήτημα :-))

θα κάνω όση ζύμωση θέλω και θα γράφω όπου γουστάρω, και λογαριασμο δε δινω σε δουλικά του Μαίλη. Αν ο προεδρος-μπρεζνιεφικος μετατρέψει την κίτρινη σε κόκκινη ειναι δικο του θεμα. Μονα - ζυγά σας τρώω.

υγ: σας πονάει το 89, ή το 2011, τι ακριβώς;
το μονόλογο ξεχάστε τον.

Ανώνυμος είπε...

"Μαθητες και φοιτητες"....

https://m.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U

Μας τσακισαν στο ξυλο...


https://m.youtube.com/watch?v=984nd3UPlH0

Ακομα και οι χρυσαυγιτες πετανε εστω και καταλαθος καμια αληθεια που και που. Ο χαφιες ομως ουτε αυτο δεν κανει...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Κι ένα τελευταίο, γιατί άμα κανένας βιάζεται ―λόγω επικείμενης αναχώρησης— σκοντάφτει…

Στο σχόλιό μου της 1 Νοεμβρίου 2015 - 3:04 π. μ. έκανα ένα λάθος στην πρόθεση:

επέπεσε = υπέπεσε (στο πρωτότυπο: допустил)

Συγνώμη!

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

Μήπως, λέω μήπως, έχει παραγίνει με το καινούριο φρούτο που αποφάσισε να κάνει αισθητή τη σαπίλα του εδώ μέσα; Στην αρχή είχε κάποιο ενδιαφέρον αν και φαινόταν ο υπερφίαλος εγωκεντρισμός του. Εδώ και πάρα πολλές μέρες έχει καταντήσει το blog χώρο απόρριψης κάθε είδους σκουπιδιών.
Δεν νομίζω ότι θα στεναχωρηθεί κανείς ή θα μιλήσει κανείς για λογοκρισία, σφυροδρέπανε, αν τον στείλεις στο φυσικό του χώρο, δηλαδή στα τσακίδια.

Α, και που 'σαι μικρέ (στην ηλικία, στον εγκέφαλο, σε όλα εκτός από το υπερμεγεθυμένο εγώ σου κακομοίρη που μας μελετούσες κιόλας...). Στην πραγματική ζωή κανείς δεν συμπαθεί τους ξερόλες. Και αυτή η αντιπάθεια καμιά φορά παίρνει και υλική μορφή αν του άλλου του πρήξεις τα παπάρια πάνω από κάποια όρια. Για το καλό σου ξεπέρνα τα όρια μόνο όταν έχεις την αγέλη σου κοντά.
Μόνο που δεν κρατιέμαι ρε "επώνυμε" κακομοίρη. Εκτός από τα φοιτητικά πριν κοντά μια δεκαετία και 5 (!!!!) εξορμήσεις το χρόνο (ανάθεμα τη για περηφάνεια... Στα είπαν κι άλλοι αλλά εσύ νόμιζες ότι βρέχει) δεν σε βλέπω να λες καμιά ιστορία από τα τελευταία χρόνια στον όποιο χώρο δουλειάς σου. Απλά απορώ... Ακόμα και οι αγώνες που υμνείς είναι δάσκαλοι, διοικητικοί κ.α. ενώ σε αυτά τα χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες κινητοποιήσεις από εργάτες σε εργοστάσια, επιχειρήσεις κτλ. Αλλά που να τα ξέρεις αυτά. Τα γράφει ο Ριζοσπάστης που "δεν" κάνει ρεπορτάζ...
Κλείνω δοξάζοντας την πεφωτισμένη, μπολσεβίκικη Κόντρα που προσπαθεί να μας δείξει το φωτεινό μονοπάτι αλλά μας έχει τυφλώσει ο Μαϊλης! Και μετά λένε ότι ο (πολιτικός και κοινωνικός εν προκειμένω) αυνανισμός δεν τυφλώνει... Μωρέ και τρίχες στα χέρια βγάζει!

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Καθε κουβεντα μ αυτο τον τυπο, επρεπε να εχει σταματησει οταν αποκαλυψε την ασφαλιτικη δραση του και ξερασε οτι δηθεν η πιτσιρικαρια βαραγε με σκοπο να σκοτωσει τον κοσμο στις 20 οκτωβρη του '11. Αλλο πολιτικη διαφωνια, αλλο αντιλογος, αλλο σεντονια, αλλο εριστικο αηδιαστικο υφακι παρλαπιπα ξερολα, αλλο κομπλεξικη και βαρετη περιαυτολογια, αλλο μαιληδες-κναταρχες και λοιπα μη πρωτοτυπα κι αλλο αυτη η διαρροια. Αυτα εδω δεν ειναι "σχόλιο που προσπαθεί να προσθέσει κάτι στην πολιτική συζήτηση" και σορι για την παρεμβαση στη διαχειριση του μπλοκ, αλλα αυτος ο σαλιαρης ειναι η κυρια αιτια που δεν διαβαζω ουσιαστικα τις συζητησεις εδω μεσα τις τελευταιες δυο βδομαδες. Μετα τις συζητησεις για τη συρια, χαθηκε καθε ενδιαφερν μου. Οσοι του μιλατε, φερετε μερος την ευθυνης γι αυτα που λεει. Στο κατω κατω, δεν υπαρχει ουτε ενα σχολιο του απ αυτα που διαβασα, που να εχει ειρμο με αρχη, μεση και τελος. Ολα μια ηθελημενη κουτοπονηρη θολουρα για να τσιμπησουμε και να γινει σοου. Βλεπεις, αλλοι χρειαζονται χρονια να μελετηθουν κι αλλοι που ειναι βλακωδως φλυαροι, γινονται ανοιχτο βιβλιο μεσα σε λιγες εργατοωρες. Πουλο λοιπον, στερηση βηματος για να πει τις μπουρδες του και "μονα-ζυγα σας τρωω". Ας "περηφανευεται" οτι φιμωθηκε απο τους μαιλικους (κι εγω τις μυγες τις διωχνω απο το σπιτι μου) κι ας βγει να πει τον πονο του στην ανιτα πανια ή στο δρομο με ντουντουκα, οτι γουσταρει. Για τελαλης σιγουρα καλος ειναι.

sniper

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

5ε, μου θυμίζεις κάτι ποδοσφαιριστές, που κάνουν τάκλιν στην καρωτίδα, προκαλούν, κάνουν τσαμπυκάδες, μιλάνε συνέχεια στο διαιτητή, κυλ, ψάχνοντας την κόκκινη, για να εχουν να λενε μετά πως πάλι τους έσφαξαν, τους αδίκησαν, τους άφησαν με δέκα, κτλ. Τακτική Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Μπάρτσα, σα να λέμε. Και όλα όσα γράφεις, κινούνται σε αυτή τη λογική της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.
Εν πάση περιπτώσει, για να διευκολύνω το βαρύ πρόγραμμα των εξορμήσεων που θα έχεις εν όψει της απεργίας, ρίχνω τριπλό σφύριγμα λήξης στην κουβέντα, που εδώ κι αρκετά σχόλια δεν είχε κανένα νόημα. Να με συμπαθάς αν δεν πρόλαβες να ξεδιπλώσεις όλη την ανάπτυξη του μαρξισμού-λενινισμού-γιωτισμού, που όπως λες, θα μπαίνουν για χρόνια μετά όλοι να τη διαβάζουν και να διδάσκονται.
Σε επόμενες αναρτήσεις, αν έχεις κάτι ουσιαστικό και γόνιμο να προσθέσεις, έχει καλώς, αλλιώς δεν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε, μπορούμε να απευθυνθούμε και στο αμφιθέατρο της γειτονιάς μας.


Μην αφήνετε άλλα σχόλια εδώ, η συζήτηση έχει κλείσει.