Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στις αντιθέσεις και την περίπτωση πολέμου

Με το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης να φαντάζει ολοένα πιο πιθανό, η στάση των κομμουνιστών και η προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα, αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο. Η κε του μπλοκ αναδημοσιεύει από το 5ο τεύχος της διεθνούς Κομεπ, την τελευταία ενότητα από το άρθρο του Βαγενά, που άπτεται άμεσα του ζητήματος, δίνοντας ορισμένες απαντήσεις και τροφή για συζήτηση. Αξίζει πάντως να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, καθώς και τα υπόλοιπα άρθρα του τεύχους. Μεταξύ άλλων ο σφος αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει, πως οι εκπρόσωποι της Κομεπ κάνουν κριτικές παρατηρήσεις και σε άλλα άρθρα, πέραν του άρθρου του Κεκρ, που έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από το λιβελογράφημα της ΕφΣυν, χωρίς προφανώς αυτό να εκλαμβάνεται από κάποιον ως "οξύτατη, ιδεολογική σύγκρουση" αντί για συντροφική ανταλλαγή απόψεων. Κι είναι ευκαιρία να διαβάσει κανείς όλη την κριτική, από το πρωτότυπο και χωρίς διερμηνείς, για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

-.-.-

Το ΚΚΕ και με τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου, προετοιμάζεται και προσανατολίζει τις εργατικές – λαϊκές μάζες για την πιθανή περίπτωση εμπλοκής της χώρας μας σ’ έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που ενέκρινε το 19ο Συνέδριο σημειώνεται: «Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι στην ευρύτερη περιοχή, από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή, για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και εμπλοκή της Ελλάδας.

Η πάλη, για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι αναπόσπαστη από την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των σχεδίων του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου, της κερδοφορίας του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου».

Στη βάση αυτή βλέπουμε πως το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με ταξικά κριτήρια το ζήτημα της υπεράσπισης της χώρας (σύνορα, γενικότερα κυριαρχικά δικαιώματα), δηλαδή από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τη συνδέει με την πάλη για τον απεγκλωβισμό από τα σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Είναι άλλωστε ιστορικό δίδαγμα ότι ακόμα και σε συνθήκες κατοχής, κατάλυσης της εθνοκρατικής συγκρότησης, η εργατική τάξη δεν μπορεί να δώσει τη μάχη ενάντια στην κατοχή από το ίδιο μετερίζι με την αστική τάξη, δεν μπορεί να συμμαχήσει με κανένα τμήμα της. Για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ο πόλεμος και η κατοχή είναι προέκταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, γέννημα της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη παλεύει ενάντια στην εξαθλίωση, την καταπίεση και βία του κατακτητή, την ένταση της εκμετάλλευσης, ενάντια στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμφωνίες. Η δική της «πατρίδα» είναι μια πατρίδα απαλλαγμένη από τους κεφαλαιοκράτες, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, μια πατρίδα όπου εκείνη θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, που εκείνη θα βρίσκεται στην εξουσία. Ο πόλεμος της αστικής τάξης για τη δική της «πατρίδα» -ανεξάρτητα από το αν συμμαχεί με την ξένη κατοχή ή αντιστέκεται σε αυτή- και πάλι θα γίνει για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για την αποκατάσταση μιας συμφωνίας στο μοίρασμα των αγορών που θα συμφέρει τα εθνικά μονοπώλια κι όχι για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ έχει αντλήσει αναγκαία συμπεράσματα από την ένοπλη πάλη που διεξήγαγε την περίοδο του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, ενάντια στην φασιστική τριπλή (γερμανική, ιταλική, βουλγαρική) ξενική κατοχή της χώρας. Τότε, παρά την υπεροχή των ένοπλων τμημάτων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που καθοδηγούνταν από το ΚΚΕ, το Κόμμα μας, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να συνδέσει την αντιφασιστική πάλη, την πάλη ενάντια στην ξενική κατοχή με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στη χώρα, γιατί στις γραμμές του δεν είχε διαμορφώσει ανάλογη στρατηγική. Σήμερα, βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα από την ιστορική διαδρομή του Κόμματός μας, χαράσσουμε τέτοια στρατηγική, μπροστά στους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας σε νέους, τοπικούς, περιφερειακούς ή και πιο γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στην Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου σημειώνεται: «Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ΚΚΕ πρέπει να είναι έτοιμο να ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης, ώστε αυτή να συνδεθεί με την πάλη για την ήττα της αστικής τάξης, τόσο της εγχώριας όσο και της ξένης ως εισβολέα».

Στις συνθήκες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου η πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το κόμμα της, έχει καθήκον να αναδείξει την ανάγκη της ταξικής ενότητας των εργατών, της συμμαχίας με λαϊκές δυνάμεις, τη διεθνιστική διάσταση της εργατικής τάξης και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτή. Η στάση απέναντι στον πόλεμο είναι στάση απέναντι στην ταξική πάλη και τη σοσιαλιστική επανάσταση, πάλη για τη μετατροπή αυτού του πολέμου σε ένοπλη ταξική πάλη, το «μοναδικό απελευθερωτικό πόλεμο», όπως τον χαρακτήριζε ο Λένιν. Είναι πολύτιμη η επεξεργασία του Λένιν που, αναπτύσσοντας τη θεωρία του αδύνατου κρίκου, δηλαδή διαβλέποντας τη δυνατότητα να προηγηθεί η μεγάλη όξυνση των αντιθέσεων, η διαμόρφωση επαναστατικής κατάστασης σε κάποια χώρα ή ομάδα χωρών, θεμελίωσε επιστημονικά τη δυνατότητα επικράτησης της επανάστασης αρχικά σε μια ή σε μερικές χώρες. Συνεπώς σε ένα τέτοιο πόλεμο η συνεννόηση, τα κοινά συνθήματα και η κοινή δράση με το επαναστατικό κίνημα άλλων χωρών αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για την προοπτική εκδήλωσης και νίκης της σοσιαλιστικής επανάστασης σε περισσότερες χώρες, της δυνατότητας μιας άλλου τύπου συνεργασίας ή ένωσης κρατών, στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του κεντρικού σχεδιασμού με προλεταριακό διεθνισμό.

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ, δυναμώνει την πάλη του ενάντια στον οπορτουνισμό, γιατί όπως σημείωνε ο Λένιν «η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, αν δεν είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, είναι κούφια φράση ή απάτη».

Εμείς οι κομμουνιστές, που στηριζόμαστε στις αναλύσεις μας στη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα και συγκεκριμένα με βίαια μέσα! Ο πόλεμος γεννιέται πάνω στο έδαφος της σύγκρουσης των διαφορετικών οικονομικών συμφερόντων, που διαπερνάνε ολόκληρο το σύστημα του καπιταλισμού. Να γιατί, όσο κι αν ο πόλεμος στις συνθήκες του καπιταλισμού είναι αναπόφευκτος, (όπως κι οι οικονομικές κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια κλπ.), την ίδια ώρα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο! Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, αφού συνδέεται με τη φύση της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Την κοινωνία που βάζει ως «ακρογωνιαίο λίθο» της την κερδοφορία εκείνων που κατέχουν τα μέσα παραγωγής. Τα μονοπώλια και η εξουσία τους γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Συμπερασματικά, η πάλη μας για μια κοινωνία όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία, (κι όχι περιουσία των ελαχίστων), που η οικονομία θα λειτουργεί σχεδιασμένα κεντρικά και ελεγχόμενα από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, (κι όχι την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών), συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην «ειρήνη» που επιβάλλεται από τους ιμπεριαλιστές με «το πιστόλι στον κρόταφο» και προετοιμάζει τους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ωστόσο, αυτή μας η διαπίστωση,πως όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχουν και οι συνθήκες που γεννούν τον πόλεμο, καθόλου δεν σημαίνει μοιρολατρία, ηττοπάθεια! Το αντίθετο! Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη της χώρας, στους λαούς της περιοχής μας και τονίζουμε πως τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τον κοινό αντικαπιταλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα, για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών, την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, την εκδήλωση της αλληλεγγύης σε κάθε λαό που αγωνίζεται κι επιδιώκει να χαράξει το δικό του δρόμο ανάπτυξης. Για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Για να γίνει πράξη το σύνθημα: “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!” Αυτός είναι ένας καθημερινός αγώνας! Ένας αγώνας με συγκεκριμένους στόχους πάλης, που οι κομμουνιστές τον διεξάγουμε ενιαία, και όχι αποσπασμένα, από τον αγώνα για την εξουσία!

Γιατί εξακολουθούν να είναι επίκαιρες οι θέσεις του Λένιν, που σημείωνε πως «τα συνθήματα του πασιφισμού, του διεθνούς αφοπλισμού στις συνθήκες του καπιταλισμού, των δικαστηρίων διαιτησίας κτλ. δεν είναι μόνο αντιδραστική ουτοπία, αλλά και αποτελούν ανοιχτή εξαπάτηση των εργαζομένων, που αποσκοπεί στον αφοπλισμό του προλεταριάτου και στην απόσπασή του από το καθήκον του αφοπλισμού των εκμεταλλευτών.

Μόνο η προλεταριακή, η κομμουνιστική επανάσταση μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα από το αδιέξοδο που δημιούργησε ο ιμπεριαλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες της επανάστασης και οι πιθανές προσωρινές αποτυχίες της, ή τα κύματα της αντεπανάστασης, η τελική νίκη του προλεταριάτου είναι αναπόφευκτη».

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Well said σφυροδρέπανε.
Να ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ αυτό το κείμενο όπως και η τοποθέτηση του Ε.Β. στον τελευταίο Ρ.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/10/2015&id=15988&pageNo=28

Να ξέρουμε επίσης ότι η κρυστάλλινη αυτή θέση του κόμματος αποτελεί πραγματικό αγκάθι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Θα κάνουν το παν για να ηττηθεί στο κίνημα, θα κάνουν το παν και για να διαστρεβλωθεί/αποσυρθεί. Ενόψει πολέμου των ιμπεριαλιστών, η α-τ μας έχει τεράστια εμπειρία από τις δυνατότητες δράσης που ανοίγονται σε ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ.
Έμπειρους παίκτες έχει κάθε τάξη σε αυτή τη χώρα και το ματς θα είναι σκληρό.
Δεν υποτιμάμε κανέναν οπορτουνιστή που τον πιάνει ο πόνος να "σώσει" το ΚΚΕ.
ΒΧ

skatopsyxos είπε...

Ναι,αλλά "μαζέψτε τον χοντρό ρε ισαποστάκηδες-τροτσκιστές-μαρξισταράδες".

P.S.: Επειδή παίξανε και αναφορές στον Λένιν,προτείνω διάβασμα του «Κάτω από ξένη σημαία».

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι τελοσπάντων ο "χοντρός"; Σφυροδρέπανε εσένα λένε ωρέ;
Πάντως τα επιχειρήματα του συγκεκριμένου θυμίζουν έντονα Συνασπισμένο (εκείνης της εποχής...).
Ιατρικές συμβουλές και ψυχιατρικές ερμηνείες, "ειρωνεία" (προσπάθεια μάλλον αποτυχημένη), "διεθνιστικές" ανησυχίες ενάντια στο ΚΚΕ της ψωροκώσταινας, κατηγορίες ότι δεν νοιαζόμαστε για τις ζωές που χάνονται, επίκληση του Λένιν μέσω τσιτάτων/2 (κι αυτά λάθος κιόλας), κατηγορίες περί Τροτσκισμού . . .

Δε σας θυμίζουν κάτι σ/φοι αυτά τα "καλοπροαίρετα" angry (bird) τιτιβίσματα του όψιμου (μη) Έλληνα λενινιστή ηγέτη του τουήτα και της διεθνούς επανάστα;

ΒΧ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Δεν ειμαστε χοντροι ,ευσωμοι ειμαστε ...

Neophyte_commie είπε...

«Ναι,αλλά "μαζέψτε τον χοντρό ρε ισαποστάκηδες-τροτσκιστές-μαρξισταράδες".»

Μετά τον Ιούνιο 2012, ο οπορτουνισμός πίστευε ότι η Αλέκα θα κρυφθεί πίσω από τις φούστες της και θα εξαφανιστεί, και μαζί μ' αυτήν και η επαναστατική πολιτική του Κόμματος. Αμ δε. Τον ίδιο Δεκέμβριο, η ΚΕ έφερε σχέδιο πολιτικής απόφασης, προγράμματος και καταστατικού που παγίωνε οριστικά την επαναστατική πολιτική (βγάζοντας από το παλιό πρόγραμμα την παράγραφο που, αν διαβαζόταν κακοπροαίρετα, άφηνε χώρο για διαχείριση του καπιταλισμού). Άφρισαν όλοι (το τι έλεγαν ορισμένοι στον προσυνεδριακό δεν λέγεται). Αμ δε, ομόφωνα δεκτά έγιναν όλα, ούτε διάσπαση ούτε τίποτε. Την επομένη του Συνεδρίου ανακοινώθηκε νέος ΓΓ, παρά τις έμμεσες προσυνεδριακές διαψεύσεις. «Εδώ είμαστε», είπανε, «θα μείνει στα χαρτιά το νέο πρόγραμμα και θα το καταργήσει σιωπηρά ο νέος ΓΓ», λες και είμαστε Σύριζα και τα στελέχη δεν πειθαρχούν στη βάση. Προφανώς διαψεύσθηκαν. Οπότε χύνουν χολή…

Όσο μπόι λείπει από την Αλέκα, όσο πάχος δεν λείπει από τον Κουτσού, τόσο θάρρος και παλληκαριά δεν λείπει από τους κουκουέδες. Αυτό σέβομαι και συμπορεύομαι. Και την πολιτική πρόταση που έχει αρχή, μέση και τέλος, και μάλιστα καλό τέλος.

Και επί της ουσίας: Ο πολιτικός χρόνος έχει συμπιεστεί απίστευτα. Από τα κόμματα της περιοχής, πιο δυνατό είναι το δικό μας. Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι η αλυσίδα θα σπάσει στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια των γειτονικών χωρών (ιδεατά της Τουρκίας), αλλά και των Βαλκανίων (που μέχρι μια γενιά πριν ήταν σοσιαλιστικά). Θέλει γρήγορες και σωστές κινήσεις. Εμείς περνάμε με άριστα, οι γείτονες (οι Ασιάτες, αντικειμενικά καθυστερημένοι λαοί) δυσκολεύονται. Θέλει πολλή δουλειά και γρήγορη.

Την Παρασκευή έχει συλλαλητήρια, μαοϊκοί. Εκεί σας θέλω. Δέκα άτομα έχετε, δέκα άτομα φέρτε. Αλλά κάντε το.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά για όσους δεν έχουν τουιτι, τι παίχτηκε με τον χοντρό, και για ποιο χοντρό λέτε;

Κώστας

Antonxxx είπε...

ΒΧ
Μαλλον αναφερεται στον ΓΓ.

Ειναι ο ιδιος Decadent (διχως το 7) που σχολιαζε στο LR;

Antonxxx είπε...

Στενη Αυτοαμυνα ειναι ο Αντωνης

Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 10 okt.
@Decadent7 Οι ΗΠΑ έχουν "κυβέρνηση", η σύμμαχος των ΗΠΑ Ελλάδα έχει "κυβέρνηση", κι ο στόχος των ΗΠΑ "καθεστώς";
Visa konversation 1 retweet 0 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera
Mer
Apostolis Retweetade
Γιος της Μήτσαινας ‏@gdmn1973 10 okt.
@Decadent7 Aντικαθεστωτικές δυνάμεις, χωρίς καν εισαγωγικά. Τι άλλο; Θα προαχθεί και η "λεγόμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ" σε καθεστώς;
Visa konversation 1 retweet 1 favorit
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 10 okt.
@Decadent7 Στην Ελλάδα έχουμε "κυβέρνηση", στη Συρία "καθεστώς." Γιατί;
Visa konversation 1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 10 okt.
Στην Γιουγκοσλαβία ο UCK έκανε αντικαθεστωτικό αγώνα μαρξισταράδες μου ε?
0 retweets 1 favorit
Svara Retweeta Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 10 okt.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8621226 …
Γελάει ο κόσμος ρε, μαζεύτε το Χοντρό.
"Αντικαθεστωτικές δυνάμεις από τζιχαντιστές του Ισλαμικου Κράτους"
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 10 okt.
απ' το μπουρδέλο όπου εργάζεται. Η πολλή ΟΑΚΚΕ σας έκανε να μας περνάτε και για ηλίθιους όλους.
1 retweet 0 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 10 okt.
@Obscureobjet We are the world μέχρι τρισέγγονα θα τραγουδάτε.
Visa konversation 1 retweet 1 favorit
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 10 okt.
Έλα Βλαδίμηρε να δεις, τα παιδιά της Δύσης.
http://www.magicalrealism.us/wp-content/uploads/2014/08/2lenin-body-mausoleum-moscow.si_.jpg …
1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Apostolis Retweetade
erman çete ‏@ermancete 10 okt.
After the blast police attacked those injured citizens and prevented ambulances @moscow_ghost @cordeliers #Ankaradayız
Visa konversation 6 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 6 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis Retweetade
Tselempis ‏@n_tselempis 10 okt.
Three powerful blasts at the peace rally organized in Ankara (Turkey) by the pro-Kurdish political forces & unions - +35 deaths reported
2 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera
Mer
Apostolis Retweetade
Rosa Luxembourgeoise ‏@RosaLuxembourge 10 okt.
https://www.youtube.com/watch?v=T6_UIYImGjU … Alpha Blondy: Sankara
Visa media 2 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera
Mer
Apostolis Retweetade
Γιος της Μήτσαινας ‏@gdmn1973 9 okt.
- Στα τσακίδια ο αλήτης ο Άσαντ, πούλησε το παλαιστινιακό.
- Μα ο λαός της Συρίας εξοντώνεται!
- Μη γίνεσαι συναισθηματικός...
2 retweets 2 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 2
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 9 okt. Visa översättning
Ρε παπάρα Β.Χ εδώ είσαι όλη μέρα?
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer
Apostolis Retweetade
Club des Cordeliers ‏@cordeliers 9 okt.
"Free Syrian Army was & is nothing but a weapon transfer shop to deliver weapons and equipment to IS and al-Qaeda" http://www.moonofalabama.org/2015/10/syria-obama-officially-throws-the-towel-unofficially-though-.html …
105 retweets 55 favoriter
Svara Retweeta 105 Favoritmarkera 55
Mer
Apostolis Retweetade
Tselempis ‏@n_tselempis 9 okt.
Tselempis Retweetade The New York Times
τα εγκαταλελειμμένα παιδιά του ιμπεριαλισμού Tselempis tillagd,

Antonxxx είπε...


@Decadent7 Κ πάλι, αν ο Μ-Λ δεν σε βοηθά να ξεδιαλύνεις το "κουβάρι" σε σαφές σχήμα, κάτι δεν πάει καλά, ή με τον Μ-Λ ή με σένα...
Visa konversation 2 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 9 okt.
Επισής αυτή η γελοιότητα το "κουβάρι των αντιθέσεων" τι παπαριά θεε μου.
Η δουλειά σου μαρξισταρά του κώλου δεν είναι να το κοιτάς ενεός
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 9 okt.
Ο έλλην μαρξισταράς ζει σε ένα μπουρδέλο του ΝΑΤΟ και το πρώτο μέλημα του είναι η κριτική σε λαούς στόχους του ΝΑΤΟ μη και οπορτουνίσουν.
0 retweets 2 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera 2
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 9 okt.
Κοιτάξτε επειδή ο Λένιν έχει γράψει τόσα πολλά δεν πρέπει να πολυδίνουμε σημασία τι γράφει μωρέ νταξ ναούμε ξέρεις τώρα τσιτάτα.....
2 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 9 okt.
Ο έλλην μαρξισταράς είναι μπολσεβίκος στην κριτική και σωβινιστής στην πράξη.
0 retweets 3 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera 3
Mer
Apostolis Retweetade
Αγκάρρα ‏@agkarra 9 okt.
Νόμπελ στην υποκρισία http://agkarra.com/%ce%bd%cf%8c%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1/ …
Visa sammanfattning 7 retweets 5 favoriter
Svara Retweeta 7 Favoritmarkera 5
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt.
Πώς μας θωρείς ακίνητος...
http://cdn.marxist.com/images/stories/images/thumbnails/thumb_lenin-2.jpg …
1 retweet 1 favorit
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt.
@Obscureobjet Καθυπαγορεύει θεωρητικές υποχρεώσεις στην εμπειρική διακρίβωση. Αλλιώς...ψάρεμα.
Visa konversation 1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt.
Είναι πραγματική η αντίθεση του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού της Δύσης και των χωρών εκτός του συνασπισμού αυτού; Για δείτε το.
2 retweets 3 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 3
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt.
Ή ο Μαρξ και ο Λένιν είχαν δίκαιο κ ο καπιταλισμός διατρέχεται όλο και περισσότερο από αντιφάσεις που χρήζουν εκμετάλλευσης, ή πάμε ψάρεμα.
4 retweets 4 favoriter
Svara Retweeta 4 Favoritmarkera 4
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt.
@Decadent7 των φαινομένων ώστε να παράγεται η ακινησία και η αδράνεια ως ιδεολογικό επιφαινόμενο νομιμοποίησης του στάτους κβο.
Visa konversation 2 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis Retweetade
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt.
@Decadent7 Διαλεκτική: Η σύλληψη της ιστορίας ως διαδικασίας θεμελιωμένης πάνω στη σύγκρουση αντιθέτων. Αντιδιαλεκτική: Η ομοιογενοποίηση
Visa konversation 2 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 8 okt.
Επίσης φοβερές ιστορικές αναγωγές κ παραληλισμοί το διασκεδάζω αφάνταστα.
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 8 okt.
Στο μυαλό του έλλην μαρξισταρά η Συρία είναι ιμπεριαλιστική και το εκεί προλεταριάτο πρέπει να συνδράμει τις ΗΠΑ στην αποικιοποίηση.
0 retweets 2 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera 2
Mer
Apostolis Retweetade
grigoris georgatos ‏@Trash2003 8 okt.
Fadomduck2: Λένιν, Το Δικαίωμα Των Εθνών Για Αυτοδιάθεση http://fadomduck2.blogspot.com/2015/10/blog-post_31.html?spref=tw …
2 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 1
Mer
Apostolis ‏@Decadent7 8 okt.
Ρε παιδιά κάπως να φέρουμε τον Γιέλτσιν πίσω, να ευχαριστηθεί κι ο έλλην μαρξισταράς.
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer

Antonxxx είπε...

Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Άντε να δούμε και πού ακριβώς βομβάρδισε η Ρωσία "το συριακό λαό"...https://www.youtube.com/watch?v=fwIjE-sOmjE#t=75 …
Visa media 3 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta 3 Favoritmarkera
Mer
Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
Zed Ned ‏@Zed_Ned 4 okt.
@Decadent7 οπου 'νομιμοποιειται' ο δυτ ιμπεριαλισμος, απονομιμοποιουνται τα Κ.Κ. κυριοι. η ιστορια κ σημερα, ειναι απλουστερη. @Obscureobjet
Visa konversation 3 retweets 2 favoriter
Svara Retweeta 3 Favoritmarkera 2
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Get THE FUCK OUT OF SYRIA and then we can discuss "Russian imperialism". Hawks.
1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Ο Λένιν έλεγε ότι επανάσταση είναι η καταστροφή του κράτους. Σήμερα, "επανάσταση" είναι η καταστροφή του κράτους ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
2 retweets 2 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 2
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"Δε διαλέγω ιμπεριαλιστή" σημαίνει κάνω επανάσταση. Όχι ΛΕΩ ότι δε διαλέγω για να χω τη βολή κ την ησυχία μου με το δικό μου ιμπεριαλισμό.
2 retweets 4 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 4
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Trotskyist scum like to appear as "Leninists" by hiding behind the slogan "we won't choose an imperialist." But who doesn't "choose an
2 retweets 1 favorit
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera 1
Mer
Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
X-risa ‏@x_risag 4 okt.
Εγώ δεν είμαι ποιητής - Νίκος Παπάζογλου https://youtu.be/t_6Cdc5YGs8 μέσω του χρήστη @YouTube
Visa media 1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
Sadegh Ghorbani ‏@GhorbaniSadegh 4 okt.
In an interview with Iran TV, #Syrian President Assad says: no foreign official can dictate that who should govern in Syria.
29 retweets 16 favoriter
Svara Retweeta 29 Favoritmarkera 16
Mer
Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
Sadegh Ghorbani ‏@GhorbaniSadegh 4 okt.
Assad: from v beginning we've accepted that we need reforms, however we can not underestimate role of foreign interference in the crisis.
Visa konversation 33 retweets 13 favoriter
Svara Retweeta 33 Favoritmarkera 13
Mer
Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
Sadegh Ghorbani ‏@GhorbaniSadegh 4 okt. Visa översättning
Assad: if Syrian people say that someone should leave the power, then he/she should accept that, but no foreigner should dictate us this.
Visa konversation 38 retweets 21 favoriter
Svara Retweeta 38 Favoritmarkera 21
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"We very much appreciate the firm positive stances of Russia and China exposing the threats to Syria and giving full support to Syria in
1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Communists support communists against imperialists; those who don't aren't communists. http://socialistunity.com/interview-with-syrian-communist-on-conflict-in-syria/ …
It's that fucking simple.
Visa sammanfattning 3 retweets 7 favoriter
Svara

Antonxxx είπε...

Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
Apostolis ‏@Decadent7 4 okt.
Η ελληνική Α.Τ για θυμήστε μου σε ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία ανήκει?
Σε αυτή που ο "ορθοδοξος" τρέμει μην ηττηθεί στη Συρία μήπως?
4 retweets 6 favoriter
Svara Retweeta 4 Favoritmarkera 6
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει κανείς για την σοσιαλιστική επανάσταση σήμερα είναι ότι κανείς δεν κάνει σοσιαλιστική επανάσταση.
1 retweet 2 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 2
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Επαναστατική τακτική λέγεται η τακτική που οδηγεί έμπρακτα στην επανάσταση. Οι υπόλοιπες τακτικές ονομάζονται απλώς κομματικές.
1 retweet 1 favorit
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 1
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Τον σοσιαλισμό πολλοί ηγάπησαν, τα συμφέροντα της αστικής τους τάξης λίγοι εμίσησαν.
5 retweets 4 favoriter
Svara Retweeta 5 Favoritmarkera 4
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Δυτικός Τροτσκιστής: Υπερασπίζεται την πολιτική μετώπων για να βοηθήσει τη σ/δ στη χώρα του, επιτίθεται σ' αυτή όταν αφορά την "Αραπιά".
4 retweets 3 favoriter
Svara Retweeta 4 Favoritmarkera 3
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Syrian Communist Party, Msg of 1/9/2013: http://www.systemiccapital.com/a-message-from-the-syrian-communist-party/ …
Visa sammanfattning 2 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta 2 Favoritmarkera
Mer
Στενή Αυτοάμυνα Retweetade
Apostolis ‏@Decadent7 4 okt.
@Obscureobjet"Διαμάντι" ο Daher https://www.opendemocracy.net/author/joseph-daher …
Visa konversation 1 retweet 3 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 3
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
Τα μπουμπούκια της επαναστατικής πτέρυγας του Λάγκλει:
"The Myth of Assad’s Syria as an Anti-Imperialist Regime"
http://www.thecommunists.net/worldwide/africa-and-middle-east/myth-of-assad-s-anti-imperialism/ …
0 retweets 1 favorit
Svara Retweeta Favoritmarkera 1
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"Against Assad and Against Imperialism – Victory to the Revolution!" Του Λέοντα το κάγκελο...http://www.thecommunists.net/worldwide/africa-and-middle-east/syria-against-assad-imperialism/ …
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"It is well known that the Syrian regime openly hates and fears two basic segments of society, the workers and the students. It inserted
1 retweet 1 favorit
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera 1
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"There is a third position on the Syrian events, defended by, for instance, people from the Socialist Workers' Party in Britain like Alex
0 retweets 0 favoriter
Svara Retweeta Favoritmarkera
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt. Visa översättning
"Αυτή η διάγνωση πολλές φορές συνυφαίνεται με την αναβίωση αυτού που κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου αποκαλούνταν "καμπισμός" -δηλαδή,
1 retweet 0 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"Το πρόβλημα είναι και θεωρητικό. Για πολλούς της αριστεράς ο ιμπεριαλισμός ισοδυναμεί με την κυριαρχία των ΗΠΑ."
Άλεξ Καλλίνικος, SWP
1 retweet 0 favoriter
Svara Retweeta 1 Favoritmarkera
Mer
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 okt.
"Η υπεράσπιση του εθνικού κράτους, πρώτα απ' όλα στη Βαλκανοποιημένη Ευρώπη είναι με την πλήρη έννοια ένα αντιδραστικό καθήκον. Το εθνικό

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι (από τα συμφραζόμενα) ότι αυτό το ψυχωσικό tweeto-υποκείμενο εννοεί μάλλον τον Ε.Β., ο οποίος όπως φαίνεται έχει στοχοποιήθει προσωπικά ως υπεύθυνος για τα διεθνή, με την γνωστή μέθοδο διαχωρισμού, για να συνεχίζουν κάποιοι να το παίζουν "φίλοι" του Κόμματος κατά τα άλλα.

Προσωπική άποψη: μην δίνεται και πολύ σημασία σε κάτι τέτοιους κομπλεξικούς τύπους. Ζουν και αναπνέουν από την ενάσχόληση μαζί τους. Ο συγκεκριμένος μου προκαλεί μέχρι και λύπηση.

GN

Ανώνυμος είπε...

Ναι πιθανοτατα στον ΓΓ αναφερεται
https://twitter.com/Decadent7/status/652793955915034624

ολα τα προσφατα θρεντ του
https://twitter.com/Decadent7

αλλα και του αντωνη LR εχουν πολυ ψωμι
https://twitter.com/Obscureobjet

απολαυστε υπευθυνα
κουρκουμπινης

skatopsyxos είπε...

@Neophyte_commie και όσους αναρωτήθηκαν

Το "μαζέψτε τον χοντρό" ήταν ατάκα του decadent7 στο twitter όταν αναφερόταν στον Βαγενά θαρρώ.Τα "μαρξισταράδες-τροτσκιστές" κ.λπ.. Επίσης του ίδιου.Την αφορμή γι αυτήν την επίθεση έλα, δεν είναι ανάγκη να την θυμίσω 150 σχόλια σε αυτό το blog άφησε και άλλα 150 στο blog του fadomduck πριν από 3-4 μέρες.Ξέρετε αυτά τα περί ιμπεριαλισμού της Ρωσίας ήταν που τους πείραξαν και μας βάφτισαν όλους "ισαποστάκηδες".

Ρε ΒΧ εσύ ήσουν που μου έκανες copy-paste τους διαλόγους τους,τι αναρωτιέσαι σε τι αναφέρομαι.Φευ,είναι που στα ιντερνετς δεν φαίνεται και πάντα η ειρωνεία.Νόμιζα πως τα αυτάκια που έβαλα θα ήταν αρκετά για να το τονίσουν αυτό.

Antonxxx είπε...

Δεν καταλαβα τι ζηταει ο Αντωνης απο το Κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Τι ΝΑΤΟ, τι Ρωσία, τι να βαράς με μισθοφόρους εκπαιδευμένους το ΚΑΘΕΣΤΩΣ Άσαντ που συμμετέχουν και κομμουνιστές, τι να τον βοηθάς αντιμετωπίσει τους ισλαμό-φασίστες που κόβουν κεφάλια και εκτελούν γυναικόπαιδα.

Στις ΗΠΑ είναι κυβέρνηση Ομπάμα, στη Συρία καθεστώς Άσαντ.

Σάμπως έφτασαν στο σημείο να τρώνε ποντίκια οι φτωχοί Σύριοι για να τους λυπηθούμε ;


Ν.

Antonxxx είπε...

Θεσσαλονίκη: Η ΕΔΥΕΘ χάλασε τη ΝΑΤΟική φιέστα του δήμου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

http://www.902.gr/eidisi/politiki/77432/thessaloniki-i-edyeth-halase-ti-natoiki-fiesta-toy-dimoy-video-foto#/0

aristonikos85 είπε...

Ειναι λιγο μαλακια να συζηταμε στο σφυροδρεπανο για συζητησεις αλλων blog και λογαριασμους τουιτερ τριτων. Αλλα οντως ο Αντωνης στις τελευταιες αναρτησεις φαινοταν τσαντισμενος με κατι η καποιον που εχει σχεση με το κομμα. Κατι του ειπαν κατι ειπε αυτος δεν καταλαβα εγω προσωπικα. Το θεμα ειναι κατα τη γνωμη μου οτι πρεπει να πει ξεκαθαρα τι εγινε ας πει και τις διαφωνιες του σε ενα ξεκαθαρο κειμενο και ας κρινει ο καθενας. Σορρυ κιολας αλλα με τους 150 χαρακτηρες του τουιτερ μονο πικροχολα σχολια και εξυπνακιστικες ατακες παραγονται οχι σοβαρη συζητηση και γονιμος διαλογος.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Σφοι και φίλοι, είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς λογαριασμό στο τουίτερ, και να δει τι γράφει ο οποιοσδήποτε χρήστης ή να ανοίξει κουβέντα μαζί του, πόσο μάλλον όταν έχει και μπλοκ (πάμε μια βόλτα;). Θα παρακαλούσα λοιπόν να μη μεταφέρετε εδώ αυτή τη συζήτηση και να μην αναλώνονται σε αυτό τα σχόλια, δηλ σε πρόσωπα κι όχι στις απόψεις, γνώμες που εκφέρονται. Κι εμένα φέρνετε σε δύσκολη θέση και τον όποιο προβληματισμό δε βοηθάτε ιδιαίτερα.

+1 στο Ζούκοφ, γιατί μου πήρε την ατάκα από το στόμα. Αν μου είχε πάρει φαΐ όμως, θα είχαμε σκοτωθεί, να ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε τι με στενοχωρεί περισσότερο; Ότι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν το 19ο Συνέδριο πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις πρακτικά το απαρνούνται. Και, όχι, δεν αναφέρομαι στον LR ή σύμφωνα με το καινούριο του νικ "στενή αυτοάμυνα" (νικ κατηγορίας βερμπαλισμού και προσπάθειας απόκτησης κύρους από κάτι πολύ μεγαλύτερο από όλους μας)... Καλό θα ήταν όσοι καλοπροαίρετα εκφράζουν σκέψεις και προβληματισμούς να έχουν στο μυαλό τους ότι η συλλογική σκέψη ενός Κόμματος όπως το ΚΚΕ κάτι περισσότερο εκφράζει από την ατομική σκέψη του καθενός μας. Χωρίς παρεξήγηση, ας λείπουν χαρακτηρισμοί και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει και ποια είναι τα καθήκοντα μας στην περίπλοκη κατάσταση που διαμορφώνεται. Στην κρίσιμη στιγμή πάντως, όποιος δεν ακολουθήσει τη συλλογική γραμμή ζημιά θα κάνει, ανεξάρτητα προθέσεων. Ας το έχει στο μυαλό του.
Τώρα για το παρεάκι του twitter, μόνο θλίψη και μια παρατήρηση: Όποιος θεωρεί ότι μόνος του μπορεί να κάνει επεξεργασίες βαθύτερες και σωστότερες από ένα επαναστατικό κόμμα, βασισμένος μάλιστα σε σαθρά θεωρητικά βάθρα, και στο βαθμό που οι απόψεις του δεν υιοθετούνται όταν είναι λάθος, αργά ή γρήγορα βλέπει παντού εχθρούς και πυγμαίους μπροστά στην Μεγαλειότητα του. Τι είναι άλλωστε η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. μπροστά στο μεμονωμένο διανοητή - τιμωρό;
Δεν θα ξανααναφερθώ στο ζήτημα, επειδή είχα και μια ατυχή προσωπική διένεξη στα τελειώματα του συγκεκριμένου μπλογκ (Ναι, παραμένω ψευδώνυμος - ανώνυμος, παρόλο που διάφοροι φαινομενικά αντίθετοι του - Περδίκηδες και Σια - πετάγαν τη μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενοι σε αυτό). Έπρεπε το καμπανάκι πάντως για όλους μας - δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω -να χτυπήσει από πολύ πιο πριν. Σφυροδρέπανε νομίζω θυμάσαι καλά τι εννοώ.
Αυτά και καλή δύναμη.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αν το τελευταίο σχόλιο εμπίπτει στην κατηγορία που μόλις ανέφερες, αν κρίνεις ότι δεν βοηθά μην το δημοσιεύσεις.

ΡΓ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

@N
Δηλαδή, αν ο Παπατζής εδώ μας έλεγε το '81 "η μπαίνετε στην Κυβέρνηση της Αλλαγής, η σας βγάζω εκτός νόμου", τι θα έκανες εσύ;
Να σου πω, τι θα έκανες:
Η
θα έσκυβες το κεφάλι, οπότε θα τον έλεγες "Κυβέρνηση"
η
θα έλεγες "όχι", θα σε έθετε εκτός νόμου, οπότε θα τον έλεγες "καθεστώς".
Γκέγκε;
Αυτά παθαίνουν όσοι μπερδεύονται με την ορολογία.

Antonxxx είπε...

Κώστας Παπαδάκης: Να ακυρωθεί το απαράδεκτο διάταγμα Ποροσένκο (VIDEO)

«Η εθνικιστική παράκρουση της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης και η συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ και ΝΑΤΟ οξύνουν την κατάσταση στην Ουκρανία», σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σημείωσε ότι «πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ποροσένκο, με σχετικό διάταγμα, επέβαλε κυρώσεις σε εκατοντάδες νομικά και φυσικά πρόσωπα, απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε βουλευτές, δημοσιογράφους, νομικούς από άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Γιώργος Μαγγανάς, στέλεχος του ΚΚΕ, με την αστεία κατηγορία ότι στρέφονται κατά των εθνικών συμφερόντων και της ακεραιότητας της Ουκρανίας. Και αυτό γιατί τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν προσκληθεί και πήγαν ως παρατηρητές στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Ντονμπάς, το Νοέμβρη του 2014.

Οι κατηγορίες της ουκρανικής κυβέρνησης κατά των στελεχών του ΚΚΕ είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές. Προκαλούν, ενώ έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν τη δράση φασιστικών δυνάμεων, απαγορεύοντας τη δράση Ουκρανών κομμουνιστών. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ακυρωθεί το απαράδεκτο διάταγμα Ποροσένκο».

https://youtu.be/X96m1pubflQ

skatopsyxos είπε...

Όταν οι απόψεις που εκφέρονται είναι υβριστικές προς άτομα που απαρτίζουν την Κ.Ε. ε μην περιμένεις και ιδιαίτερη ψυχραιμία από μέρους μου.Πόσο δε μάλλον όταν καταφεύγουν και σε εύκολους χαρακτηρισμούς όπως "τροτσκιστής","χοντρός","μαρξισταράς" κ.λπ.(δεν το βρίσκω και πολύ συντροφικό αυτό,νομίζω δικαιολογημένα).Οπότε θα το κλωθογυρίζω.Κάποια στιγμή είχε στον Ρίζο ένα άρθρο-απάντηση σχετικά με κάτι ακυρίλες που είχαν ειπωθεί ότι το ΚΚΕ στηρίζει θέσεις του Πουλιόπουλου(χαρ χαρ).Ψάξτε βρείτε το για να καταλάβετε γιατί το αναφέρω.Κατά τα άλλα την προσωπική μου θέση την άφησα στο άλλο κείμενο σου.Και για περισσότερες πληροφορίες μπας και μας λυθούν οι απορίες του καθενός μας πάνω στο ζήτημα,ξέρουμε που να απευθυνθούμε.

Συντροφικά

Ανώνυμος είπε...

Για μπαστα ρε αδερφια.
1ον ενα καλο κρυο ντους
2ον πολλες φορες βλεπουμε τη τοποθετηση του Παφηλη στη βουλη Αυγουστο του 13.
https://www.youtube.com/watch?v=3llW_nG7cqY
γιατι πολυ το δαχτυλο κουνανε καποιοι

"Τι ΝΑΤΟ, τι Ρωσία" ....

καταρχην απο οσο γνωριζω ουτε "φονιαδες των λαων Ρωσοι" φωναξε το ΚΚΕ ουτε στις 17 Νοεμβρη η πορεια θα παει στη Ρωσικη πρεσβεια. Οσοι θελουν να επιτεθουν στο ΚΚΕ επειδη δε βγηκε να φωναξει "εμπα Πουτιν και παρτους τα κεφαλια" ας το πουν στα ισια και να κρυβονται πισω απο τους νεκρους της Συριας

κουρκουμπινης

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια όπως του "Ν" είναι ενδεικτικά για να βγαίνουν συμπεράσματα. Δυστυχώς σφυροδρεπανε και αριστονικε καταλαβαίνω τι λέτε αλλά το πράγμα έχει τραβήξει αρκετά ώστε πλέον να είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκει ο καθένας. Ειδικά κάποιοι που εμφανίζονταν ως πιο ΚΚΕ απο το κόμμα χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με αυτό. Εχουν γνώση οι φύλακες σύντροφοι... Καλό να κρατάμε ένα επίπεδο και να διατηρούμε σχέσεις αλλά η καλοπιστη διεξαγωγή της συζήτησης είναι προϋπόθεση, νομίζω. Οι θέσεις του κόμματος είναι ξεκάθαρες και ενοχλούν. Ούτε ίσες αποστάσεις παίρνουμε, ούτε αδιαφορούμε. Όσοι τουλάχιστο συμμετέχουμε σε δράσεις του κόμματος το ξέρουμε αυτό. Αλλά υποχώρηση από τις κατακτημενες θέσεις μας δε πρέπει να κανουμε, ούτε βήμα πισω..
ΒΧ

Antonxxx είπε...

Εχει να κανει με την στρατηγικη του Μπρεζινσκι
που εφαρμοζει ο Αμερικανικος ιμπεριαλισμος
για στρατιωτικη περικυκλωση και νικη επι Ρωσιας / Κινας.

Μια τετοια νικη θα σημαινε πισωγυρισμα στο μεσαιωνα για το ταξικο κινημα.

Η Ρωσια και η Κινα ναι μεν ιμπεριαλιστες, αλλα λογο ιστοριας οχι το ιδιο επιθετικοι οπως ο Αμερικανικος ιμπεριαλισμος.

Η στροφη ισως μετα απο ενα αρθρο του Φιντελ, στην Γκρανμα.


Antonxxx είπε...

Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 okt. Visa översättning
Ή ο Μαρξ και ο Λένιν είχαν δίκαιο κ ο καπιταλισμός διατρέχεται όλο και περισσότερο από αντιφάσεις που χρήζουν εκμετάλλευσης, ή πάμε ψάρεμα.

skatopsyxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Καλη φαση παντως στον σοσιαλισμο να συνεδριαζουν οι ΚΟΒ μεσω Twitter ...εκει να δω πως θα βαζουν αποψη κατι σφοι μεσα σε 140 στοιχεια !
Αν υπηρχαν αυτα τα διαολια ΦΒ και Τ το 17 ...μαλλια επανασταση θα ειχαν κανει οι μπολσεβικοι .Μαλλον θα ειχε παθει το εγκεφαλικο ο Λενιν 6 χρονια νωριτερα ..
(Καπταιν ΠΟΤΕ και για τιποτα δεν θα τα εβαζα μαζι σου ...θα με φρεναρε παντα αυτο που ειχες παθει μικρος ...ξερουν οι Γαλατες )

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή καταλαβαινομαστε τώρα και δε χρειάζονται περσοτερα, προτείνω για ακρόαση Νικόλα Ασιμο "σα θα με καλεσει η πατριδα" για να καταλάβουν ορισμενοι ότι το ΚΚΕ που ονειρευονταν δε θα το δούνε.
Θα την κάνουμε την επανάσταση σύντροφοι και θα είναι και νικηφόρα!
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

Σορυ ρε απολιθωμα δεν ειναι προσωπικο το θεμα , πολιτικο ειναι. Δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται επιθεση στο ΚΚΕ για (ή με αφορμη) τη θεση του για τον Ιμπεριαλισμο. Τετοιες τοποθετησεις εμφανιστηκαν και στο τελευταιο προσυνεδριακο για παραδειγμα εδω:

Είτε πρόκειται για Αφρική, είτε για ΗΠΑ, είτε για Χιλή, είτε για Γαλλία, είτε για Πακιστάν, η μόνιμη επωδός είναι η έλλειψη "κινήματος ταξικά προσανατολισμένου"

περασε ο καιρος , αυτοι που τα λεγανε εφυγαν , πηγαν στο συριζα, στη ΛΑΕ, στον ΕΑ οπου διαολο θελανε. Μεγια τους με χαρα τους.

Και τωρα να σου παλι
αυτο το επιχειρημα.

Για να δικαιολογησουν το ιδεολογημα τους, δημιουργησαν ενα σκιαχτρο οτι δηθεν το ΚΚΕ ειναι εναντια στο καθεστως του Ασσαντ
( επιτειδες η λεξη
καθεστως
να εχουνε να λενε ).
και χτυπανε (τρομαρα τους) το ΚΚΕ , χτυπωντας το σκιαχτρο τους.

Ποτε το ΚΚΕ δεν ταχθηκε εναντια στον Ασσαντ
και ποτε δε ταυτισε τις ενεργιες της Ρωσιας στην Ουκρανια και τη Συρια με αυτες του ΝΑΤΟ.
Μπορει καποιος να εξηγησει τι ακριβως ζητανε απο το ΚΚΕ? Να βγει ο Ρ με πρωτοσελιδο τον Πουτιν πανω στο αλογο?
Εχουν βαλθει να πεισουν οτι η Ρωσια δεν ειναι Ιμπεριαλιστικη χωρα. Στο ΚΚΕ δεν αρκετα μαρξιστες για να το καταλαβουν. (Θα μου πεις τωρα για το κομμα της Κινας λεγανε περιπου οτι εχει Λενινιστικο καταστατικο στη Ρωσια θα κολωσουν? ).
Δεν επιτειθομαι, ειλικρινα θελω καποιος να μου εξηγησει, η αναλυση που λεει οτι η Συρια ειναι συμμαχος της ΕΣΣΔ και επομενως της Ρωσιας και αυτη δεν ειναι επεμβαση αλλα βασικες αρχες συμμαχικης πολιτικης, ισχυουν για χιλιαδες χρονια τι σοι Λενινισμος ειναι?

Επιτειθονται στο ΚΚΕ
με χαρακτηρισμους περαν
της εμπαθειας

Ειλικρινα γιατι ολα αυτα?
Δεν εχω κανενα προβλημα με αυτους που εξαρχης τασονται εναντια στο ΚΚΕ, δικο τους θεμα και καλα κανουν.
Αλλα αυτοι που τη μια ειναι κομματικοτεροι του Κουτσουμπα και την αλλη επιτιθονται στο κομμα με ψεματα και συκοφαντιες δε παλευονται.
98 χρονια τοσοι και τοσοι διαλεξαν να φυγουν και να κανουν καριερα εναντια στο ΚΚΕ. Αλλοι ειχαν πραγματι δικιο και το κομμα λαθος, αλλοι πιστεψαν τον ευρωκομμουνισμο , την αλλαγη , την ενοτητα, τον Συριζα ..., αλλοι ηταν απλα μεγαλομανεις ή λαμογια. Ποια ηταν η τυχη τους, που κατεληξαν? Καρικατουρες της ιστοριας.
Οταν θα φουντωσουν τα συλλαλητηρια και οι απεργιες αυτοι τι θα λενε ,.. να οι συνεργατες των αμερικανων? Οι λενινιστες-παρατηρητες που δεν εχουν ιδεα τι σημαινει κομμα , πειθαρχια, δ.σ. , με τι μουτρα θα μιλανε για το ΚΚΕ και τα μελη του?
τι ανθρωποι ειναι αυτοι ρε φιλε

κουρκουμπινης

Ανώνυμος είπε...

Σαν καλοί σύντροφοι, οι σύντροφοι του Πράξις με συμπόνεσαν για αυτά που περνάω με τους ποταμούς βλακείας που μου αμολά κάθε τρεις και λίγο η κωμική αριστερά της μπανανίας και είπαν να τους εξηγήσουν τα στοιχειώδη, κατά πώς φαίνεται.

Αλλά αν περνάω εγώ τα πάνδεινα, τι περνάει το ΚΚΕ, που προϋποθέτει ότι αυτοί που διαβάζουν τις Θέσεις έχουν διαβάσει και Λένιν...

Τρομάρα μας...

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/praxis_17.html

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η κουβέντα έχει ξεφύγει σε προσωπικές επίθεσεις (και δεν καταλαβαίνω το γιατί, αφού οποιοσδήποτε εξωκομματικός η ψηφοφόρος του κόμματος δεν έχει την υποχρέωση να συμφωνεί απόλυτα σε κάθε γραπτό του Ρ ή ΚΟΜΕΠ ) θα ήθελα αν γίνεται να την επαναφέρω σε ουσιαστικά θέματα.
Επειδή παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις συζητήσεις στο twitter μου έκανε και εμένα εντύπωση η προβληματική χρήση του όρου “καθεστώς” από την αρθογραφία του Ρ που θα πρέπει να εξηγηθεί περισσότερο.

Άρα: την εξουσία στην Σύρια συμφωνούμε ότι την έχει το "καθεστώς Ασάντ" ;

Αν όχι, τότε γιατί έχει υιοθετηθεί αυτός ο όρος από τον Ριζο; Τι καθορίζει ένα “καθεστώς” και τι μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση; Πχ .Μπορεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση να γίνει καθεστώς;

Αν ναι, τότε πως γίνεται να θεωρείται “καθεστώς “ μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία και μάλιστα όταν στην όποια συμμετέχουν και 2 ΚΚ;

Helix2

Ps. Προς υπεράσπιση του twitter, όσοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν γνωρίζουν ότι μπορεί να γίνει όπλο του διεθνισμού στην πράξη και διεθνών συντροφικών δεσμών. Στην εποχή της άμεσης επικοινωνίας και των συνεχών εξελίξεων είναι τρομερό εργαλείο, αλλά θέλει προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Το να συμμετέχουν κάπου κομμουνιστές-επειδή πολλά λέγονται και γράφονται από κάποιους που την είδαν "κόκκινοι" Βαρουφάκηδες, αδιάφοροι για τα παλιότερα λεγόμενά τους ή ακόμα χειρότερα, από κάποιους διαδικτυακούς κατά φαντασίαν Ροκοσσόφσκυ έτοιμους να εφορμήσουν (αν και για την ώρα επιλέγουν να θέλουν να στείλουν άλλους να καταταγούν) στην ουκρανική στέππα ή στη μεσανατολική έρημο, στην υπηρεσία των αντι-ιμπεριαλιστικών συμφερόντων του καλού ιμπεριαλιστή Πούτιν-νομίζω ότι δε στέκει ως επιχείρημα για να χρησιμοποιείται έτσι, νέτα-σκέτα. Έχω μάλιστα την εντύπωση (αν και δε παίρνω όρκο) ότι κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας δε συμμετέχουν καν στη διακυβέρνηση που ασκεί το αστικό καθεστώς Άσσαντ, την οποία άλλωστε έχουν χαρακτηρίσει ως νεοφιλελεύθερη. Ακόμα όμως κι αν συμμετείχαν, τι θα σήμαινε αυτό από μόνο του; Ότι η συμμετοχή κομμουνιστών σε μια κυβέρνηση καθαγιάζει αξιωματικά τη διακυβέρνηση μιας αστικής δημοκρατίας ή ενός άλλου αστικού καθεστώτος; Αν ήταν να την καθαγιάζουν, να αρχίσουμε να λέμε για το καλό μνημόνιο που έφερε για την Κύπρο το ΑΚΕΛ, για τις λιγότερο κακιές σφαίρες εναντίον απεργών μεταλλωρύχων της νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης και άλλα πολλά. Μήπως να φτάσουμε να λέμε καλά λόγια και για τη φύση κάποιων διακρατικών ενώσεων ή συμφωνιών αν σε αυτές δούμε να συμμετέχουν χώρες με κομμουνιστές στην κυβέρνηση;

Όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κομμουνιστές και συνοδοιπόροι σε διάφορες χώρες, σε κανέναν από αυτούς δε βλέπω να βγαίνει κανείς να κουνήσει το δάχτυλο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει παραίτηση από θεμελιώδη ζητήματα αρχής και να μετραπούν τα κομμουνιστικά κόμματα σε απλό όργανο της εξωτερικής πολιτικής του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή.

Λαός αφέντης στο σπίτι του, όχι λαός να επιλέγει ιμπεριαλιστή αφέντη.

ρα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Δεν καταλαβαινω τι πετρια εχουν φαει καποιοι τοσο με τη Συρια,οσο και με τη Ρωσια.Κολλημενοι στα 70ς?Αδεσμευτοι και ετσι?

Το θεμα ειναι να μπορεσει το συριακο εργατικο κινημα (αν αυτο υπαρχει-αραγε υπαρχει?) να αξιοποιησει αυτην την κατασταση για να κατακτησει την εξουσια και φυσικα να διωξει τους ξενους κατακτητες και τα ντοπια τσιρακια τους.

Το τι ειναι η Ρωσια και τι η Συρια ειναι επουσιωδες πρακτικα.
Συμφωνουμε ολοι οτι:
α)Η Ρωσια ανεξαρτητα απο το αν ειναι ιμπεριαλιστικη,φεουδαρχικη κλπ,επεμβαινει για τα δικα της συμφεροντα και οχι απο διεθνιστικα συναισθηματα?
β)Πρεπει ο Ασαντ να ανατραπει απο το συριακο Ε.Κ.?

Αν ναι,τοτε τα υπολοιπα λογια ειναι περιττα.

Οσο για τη ρωσικη επεμβαση,θεωρω οτι υπο προυποθεσεις μπορει να διευκολυνει τους συρους κομμουνιστες,ανεξαρτητα απο τις (υστεροβουλες) ρωσικες προθεσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κατά την γνώμη μου, πολύ άκομψο να αφήνει κάποιος σχόλια για να κατηγορήσει τρίτους και ταυτόγχρονα να προσπαθεί να δείξει ότι αυτός/ή είναι και κοντά στο κόμμα, συμμετέχει και το υπερασπίζεται.

Από την άλλη κάτι τέτοια βγάζουν πολύ γέλιο, για μένα τουλάχιστον:

Πρέπει να ανήκει στα τοπ-10 της έντεχνης κατινιάς:
"Ποιος είναι τελοσπάντων ο "χοντρός"; Σφυροδρέπανε εσένα λένε ωρέ;"

"Όσοι τουλάχιστο συμμετέχουμε σε δράσεις του κόμματος το ξέρουμε αυτό. Αλλά υποχώρηση από τις κατακτημενες θέσεις μας δε πρέπει να κανουμε, ούτε βήμα πισω.."

"Θα την κάνουμε την επανάσταση σύντροφοι και θα είναι και νικηφόρα!"

"Δε σας θυμίζουν κάτι σ/φοι αυτά τα "καλοπροαίρετα" angry (bird) τιτιβίσματα του όψιμου (μη) Έλληνα λενινιστή ηγέτη του τουήτα και της διεθνούς επανάστα;"

ΑΧΠ

AGIS είπε...

Το προηγούμενο σχόλιο πήγαινε για άλλο ποστ. Αν δημοσιευτεί εδώ, θα το διαγράψω (και αν δεν έχω αυτή τη δυνατότητα παρακαλώ να σβηστεί από εδώ απ' το συντονιστή).

Εδώ ήθελα απλώς να γράψω: Μη σκίζεστε τόσο σχετικά με το "καθεστώς".
Το καθεστώς του αμερικανικού χρηματιστικού κεφαλαίου όπως και το καθεστώς της "δημοκρατικής" δικτατορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων δεν έχουν "καμιά δουλιά" ν' ανατρέπουν καθεστώτα όπου γης, είτε πρόκειται για το καθεστώς του σαντάμ είτε του καντάφι είτε του άσαντ.
Φυσικά για τις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει λόγος πχ για καθεστώς ομπάμα (ή οποιουδηποτε προέδρου), είναι γνωστό ότι οι πρόεδροι εκεί έρχονται και παρέρχονται αλλά "οι ροκφέλερ" μένουν. Ομοίως και στην ΕΕ. Ενώ και στη Ρωσία ο κάθε "καλός" Πούτιν, ανάλογα με τις περιστάσεις, εύκολα αντικαθίσταται μέσα σε μια νύχτα από τον αντίστοιχα καταλληλότερο "κακό" Πούτιν, και τότε (υπό προϋποθέσεις δηλαδή) θα φαινόταν καθαρότερα τι είναι ρωσικός ιμπεριαλισμός, χωρίς τη συγκάλυψη της αμυντικής σημερινής θέσης του.

Τέλος, μιλώντας για "καθεστώς άσαντ" (ή "σαντάμ" ή "καντάφι") είναι φανερό ότι πρόκειται για μορφές πολιτικής διακυβέρνησης που έχουν καταφέρει με "αστικούς" όρους να συνενώσουν γύρω τους την κοινωνικοταξική και εθνοφυλετική πολυμορφία των χωρών τους. Αυτό ειναι το κατόρθωμα όσο και το πρόβλημά τους. Και ως πρόβλημα αναδεικνύεται, πχ, όταν η ανατροπή ενός τέτοιου "καθεστώτος" ή μιας τέτοιας "κυβέρνησης" συνεπάγεται την εθνική διάλυση χωρών όπως το Ιράκ και η Λιβυη (όχι όμως πχ της Σερβίας).
Εθνική διάλυση η οποία αποτελεί και τον κύριο αντικειμενικό στόχο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας εκεί, αυτή και όχι το "καθεστώς" του τάδε ή του δείνα.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ επιλεκτικες ευαισθησιες ειναι αυτες. Ουτε οι απαντησεις σε αρθρα περι ιμπεριαλισμου που κινουνταν σε μηκος κυματος "μαζεψτε τον χοντρο" ειναι κομψες. Γενικα οι κομψοτητες του κ... δεν ειναι ιδιον της εργατικης ταξης και δη των πρωτοπορων της.

Η κομψοτητα δεν ειναι κριτηριο ουσιας. Κριτηριο ουσιας ειναι η πολιτικη θεση και λιγο ξεκατινιασμα συγχωρειται απο τους συμπαθουντες της πολιτικης σου θεσης. Απο τους αντιπαθουντες αστο καλυτερα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Για να μη χαίρονται οι τυχοδιώκτες της Ανταρσία, οι απολιθωμένοι μαοϊκοί και κάθε είδους τυχάρπαστοι τύποι συνιστωσών Σύριζα

Η κριτική σε ένα άρθρο στο ριζοσπάστη ή σε θέσεις μελών της ΚΕ σε επιμέρους διεθνή ζητήματα το Συριακό το Ουκρανικό δεν αναιρούν την αμέριστη υποστήριξη στο Κόμμα του Εργαζόμενου, της Εργατιάς ,του Αγρότη ,του άνεργου του βιοπαλαιστή

Το χειρότερο ΚΚΕ < σχήμα λόγου γιατί αυτή τη χρονική στιγμή καλά τα πάει> το εμπιστεύομαι χιλιάδες φορές από το κάθε απογοητευμένο φραξιονιστή που έφτιαξε γκρούπες της πλάκας

Λοιπόν για να τελειώνω αυτό που άνοιξα με το καθεστώς Ασαντ και τη Συρία και να απαντήσω σε κάποιον σύντροφο που μου θύμισε τον παπατζή Ανδρέα. Οι Παπανδρέου σύντροφε είχαν καθεστώς χειρότερο από του Ασαντ.Από τον ΓΓ Παπανδρέου που μας καθισε στο σβέρκο τον Ανδρέα και τους πρασινοφρουρούς και το Γιώργο το χαζό που μας πούλησε στο ΔΝΤ. Και στο παπατζή Παπανδρέου κομμάτι ΚΚΕ με όλους τους οπορτουνιστές που είχε το 80-81 έκανε τα γλυκά μάτια και περίμενε τηλέφωνο για υπουργείο. Δε χρειαζόταν καν να μας απειλήσει με τη βία μόνοι μας τρέχαμε σαν τους Γάλλους κομμουνιστές με τον Μιτεράν.

Αλλά αυτά είναι κουβέντες καφενείου και αν λέω κάτι παραπάνω συγχωρέστε με

Σήμερα είδαμε το σύστημα και το καθεστώς της ελληνικής αστικής τάξης με ποιο τροπο χρησιμοποιεί τους ναζί κατά του κόμματος μας

Με τακτικές χυδαίου αυριανισμού πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα οι δολοφόνοι μαχαιροβγάλτες που χάιδευε η Ζωούλα Κωνσταντοπούλου του Σύριζα και προσφάτως της λαικής ενότητας

Ο σοσιαλφασισμός δε θα περάσει

Ν.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, διάβασα κι αυτό...

http://www.defencenet.gr/defence/20151015/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μήπως πρέπει να μας προβληματίσει;

Αλιεύς

Ανώνυμος είπε...

To defencenet δεν είναι και ο ορισμός της αξιοπιστίας όπως και να έχει. Υπήρξαν πάντως τέτοιες "δημοσιεύσεις" και "ρεπορτάζ" (πχ στο Fox που είναι συγκεκριμένης κατεύθυνσης και "αξιοπιστίας") των οποίων οι "πληροφορίες" είναι ουσιαστικά το λόμπυ των αντιδραστικών κουβανών στο Μαϊάμι, το οποίο βγάζει συνεχώς διάφορα παραμύθια (μάλιστα τώρα τελευταία φοβούνται, μάλλον αφελώς, ότι θα τους κοπεί το χαρτζιλίκι).

ρα

Ανώνυμος είπε...

quintο
επειδη οι δεξιοι φραξιονιστούληδες γράφουν κατι μαλακιούλες περί Συριζα. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, φανταζομαι στη προηγούμενή μου παρέμβαση φάνηκε ξεκάθαρα οτι δεν ειμαι μαοϊκος 1 το κρατούμενο, δεν σημαινει αυτο βεβαια οτι δεν θα υπερασπιζομαι τις επαναστατικές περγαμηνες ενος ρεύματος που εκανε επαναστάσεις, εδωσε μάρτυρες και ήρωες και δεν θα χτυπάω αλύπητα ολους οσους προσπαθούν να αμαυρώσουν αυτές τις περγαμηνές, ειδικά κάτι αξιοθρήνητα κουτσαβάκια του ιντερνετ που φαντασιώνονται οτι ειναι και οπλατζήδες.
2)ολοι ξερουν ποια ειναι η Κοντρα, και τι πολεμο εκανε στον ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής (σε περίπτωση που οι φραξιονιστούληδες αναφέρονται σε αυτήν)
3)ο Ασαντ ειναι καθεστως τύπου Μουμπάραγκ, δηλαδή φασιστικο, κι οποιος λεει τα αντιθετα ειναι απλά ανιστόρητος. ΚΑι επί Μουμπάραγκ γινονταν εκλογές. ΔΕν το ξέρετε;
Μάθετέ το
4) εκει στο red fly planet καλο ειναι να θυμούνται ολοι τι εγινε το 89 ( με λεπτομέρειες και αναλυτικά στοιχεία. Ξερετε υπήρχαν και κατι απεργίες καθηγητών που κάποιοι "αριστεροι κυβερνητικοί" τότε τις υπονόμευσαν ανοιχτά, υπήρχαν και και κάποιες αναλυσεις που εβλεπαν με θετικο ματι τη συμμετοχή στην ΕΟΚ και άλλα πολλά. Ολα αυτά ειναι ντοκουμενταρισμένα. Αν θέλετε να ανοιξετε τέτοια συζήτηση. Ευπροσδεκτοι. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν άλλο έδαφος (να μην σηκώνει το βαρος ο μπρεζνιεφικός), το ιντυ με αναλυτικά στοιχεια, να θυμηθούμε τι σημαινει "κυβερνητική αριστερά" στο έδαφος του καπιταλισμού. Αλλωστε τη βλέπουμε σήμερα μπροστά μας. Πρεέπι ομως να γινονται οι απαραιτητες αντιστοιχήσεις με το παρελθόν και κάποιοι να μην βγάζουν λάθος συμπεράσματα βρε αδελφέ.

zoot horn rollo είπε...

Τι κρίμα που δεν αυτοδιαλυθήκαμε και δε πήγαμε ν'αυτοκτονήσουμε μετά το 1989 ή να μη φεύγαμε από το ΣΥΝ βρε αδερφέ. Τι κακό... Είδες κάτι πράγματα αυτοί οι ΚΚΕδες;

AGIS είπε...

@quinto
εγώ θα έλεγα ότι είναι ανιστόρητη η χρησιμοποίηση του φασισμού σαν εργαλείο πολιτικής "ταξινόμησης" των αραβικών κοινωνιών.
Άλλωστε είναι έντονος ο συναγωνισμός... Εσύ λες, καθεστώς άσαντ = φασιστικό, άλλοι επιφυλάσσουν για το τζιχαντισμό τον όρο ισλαμοφασίστες, άνετα μπορεί κανείς με παρομοια χαλαρά κριτήρια να χαρακτηρίσει φασιστικές τις αραβικές μοναρχίες, γιατί όχι το ιράν, γιατί οχι και το ισραήλ και μπορεί να μην έχει τέλος αυτή η σάρωση με το σκάνερ του φασισμού.
Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σωστές εκτιμήσεις έξω από το γενικό επίπεδο ανάπτυξης της περιοχής.
Το θέμα είναι επίσης ότι μέσα στο γενικό αυτό επίπεδο ανάπτυξης η συρία αντιπροσωπεύει μια σχετικά προοδευμένη (και από πολιτική άποψη) κοινωνία, οπως το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις χώρες της περιοχής που "κατάγονται" από εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα: ιρακ και λιβύη (προ νατοϊκού ανασκολοπισμού), ιράν, λίβανος κά, άσχετα από τον βαθμό και το είδος αυταρχισμού του ενός ή του άλλου από αυτά τα καθεστώτα, αυταρχισμού σε είδος και μέγεθος που μπορεί ν' αποτελεί αντικείμενο της ταξικής πάλης και μόνο, και σε καμιά περίπτωση ζητημα "επιλυόμενο" από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Αυταρχισμός επίσης, που ούτε σε ειδος ούτε σε μέγεθος μπορεί να συγκριθεί με τον "μεσαιωνισμό" των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής (μοναρχίες κλπ) που σαν από θαύμα αφήνεται (ο δικός τους οξύτατος αυταρχισμός) συνεχώς στο απυρόβλητο, διότι είναι διαφορετικό το θέμα της έκθεσης που βάζει κάθε φορά η ιμπεριαλιστική ατζέντα στους παπαγαλους των μμε και των ίσων αποστάσεων.
(Παρεμπιπτόντως, μόλις προχθές ο Ολάντ έκλεισε συμφωνία 10 δισ με τη Σαουδική Αραβια, και μόλις χθες, πάλι ο Ολάντ, διακήρυξε ότι "το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να ειναι ο άσαντ"...)
Ειδικά για τα καθεστώτα όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, έχω τη γνώμη ότι (όπως κάτω από εντελώς άλλους πολιτικούς όρους και ο Μιλόσεβιτς), είχαν ιδιαίτερα ως το 90, αναπτύξει ένα πολιτικοκοινωνικό κράμα αστικού εθνικιστικού σοσιαλισμού. Κράμα που ως το '90 μπορεί να ήταν ανεκτό από τη "δύση" ως μορφή αποδυνάμωσης - διαφοροποίησης του σοσιαλισμού, μορφή που μπορούσε να αποτελεί αντικείμενο χειρισμού, αντιπαράθεσης απέναντι στον σοσιαλισμό, απέναντι στον σοσιαλιστικό διεθνισμό, αλλά σήμερα αυτό το κράμα (πέρα από τις δικές του εσωτερικές αντιφάσεις) αποτελεί εμπόδιο στην ιμπεριαλιστική διανομή της περιοχής.
Το θέμα όμως είναι ότι η λεκτική αντιστροφή αυτού του "εθνικιστικού σοσιαλισμού" σε "εθνικοσοσιαλισμό" (αντιστροφή πρόσφορη λεκτικά και μόνο λεκτικά) είναι απλό παιχνίδι με τις λέξεις και ιδεολογική λαθροχειρία - χωρίς να λέω ότι τη δέπραξες εσύ, απλά επ' ευκαιρία και μόνο.
Τελευταίο: Μιλώντας για το γενικό επίπεδο ανάπτυξης της περιοχής, είναι επίσης ανιστόρητο να παραγνωρίζει κανείς ότι ενώ στην Ευρώπη το ξεπέρασμα των εθνο-φυλο-γενετικών και φεουδαρχικών-συντεχνιακών σχέσεων και δομών πραγματοποιηθηκε "ομαλά" στην αντικατάστασή τους από τις αστικές σχεσεις (και δομές), στο σύνολο των αραβικών κοινωνιών αυτές οι "ιστορικά ξεπερασμένες" εθνο-φυλο-γενετικές κλπ σχέσεις (πλεγμένες και με τη θρησκεία κλπ κλπ) διατηρούν βαρύνουσα ισχύ, κι ο καπιταλισμός αντι να τις αντικαταστήσει έχει επικαθήσει πάνω τους σαν καπάκι. Χωρίς την αναγνώριση αυτού του γεγονότος μόνο σε λάθος εκτιμήσεις μπορεί να οδηγήσει η μεταφορά των πολιτικών "προτύπων" της Ευρώπης στην αραβια, και μόνο χωρίς την αναγνώρισή αυτού του γεγνοτος μπορεί να γίνεται τέτοια μεταφορά άλλωστε.

Neophyte_commie είπε...

«δεν σημαινει αυτο βεβαια οτι δεν θα υπερασπιζομαι τις επαναστατικές περγαμηνες ενος ρεύματος που εκανε επαναστάσεις, εδωσε μάρτυρες και ήρωες»

Ε, καλά τώρα. Είναι άλλο πράγμα να υπερασπίζεσαι τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση και άλλο το αποτέλεσμα. Υπάρχει μια αρχή στη φιλοσοφία που λέει ότι, αν ξεκινήσεις από λάθος υπόθεση («το φεγγάρι είναι φτιαγμένο από τυρί» κλπ, μπορείς να φτάσεις σε ό,τι αποτέλεσμα θέλεις. Αν πας να κάνεις σοσιαλιστική οικοδόμηση χωρίς να εκκαθαρίσεις τους αστούς πρώτα, θα φθάσεις να υπερασπίζεσαι τον Στάλιν και ταυτόχρονα να μιλάς για «ρωσική επέμβαση».

Poe είπε...

"Αν όχι, τότε γιατί έχει υιοθετηθεί αυτός ο όρος από τον Ριζο; Τι καθορίζει ένα “καθεστώς” και τι μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση; Πχ .Μπορεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση να γίνει καθεστώς;

Αν ναι, τότε πως γίνεται να θεωρείται “καθεστώς “ μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία και μάλιστα όταν στην όποια συμμετέχουν και 2 ΚΚ; "

Οσον αφορα αυτο, δεν νομιζω οτι η χρηση της λεξεως καθεστως εχει αρνητικη φορτιση στα προπαγανδιστικα οργανα του κκε, και το λεω επειδη προσφατα διαβασα ενα κειμενο της Μπελλου που ενα επιμαχο του αποσπασμα αναφέρω:

"ΟΙ ΗΠΑ, Βρετανία, ακόμα και η Γαλλία επαναπροσέγγισαν τις Γερμανία, Ιταλία και την Ιαπωνία[...] Διαμόφρωσαν το μπλοκ του "ψυχρού πολέμου" εναντίον της ΕΣΣΔ και όσον από τα νέα εργατικά καθεστώτα διαμορφώθηκαν με την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού στην Ευρώπη κατά τη διαδικασία απελευθέρωσης από το φασιστικό άξονα"

Ρατζάνι Παλμρ Νταντ, Φασισμός και κοινωνική επανάσταση, εκδ. σύγχρονη εποχή Αθήνα 2014, 6η έκδοση, μτφ Βασιλεία Παπαρήγα, σελ. 19(το απόσπασμα ειναι από τον πρόλογο του βιβλίου τον οποίο έχει γράψει η Ε. Μπέλλου)

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως σήμερα με απείλησαν ότι θα με δείρουν στο φβ (γιατί είμαι ένα από τα παρακάτω: χαφιές,προβοκάτορας,ρουφιάνος,φασίστας,εργατικός αγώνας ή νέα σπορά), επειδή δε μπορώ να δεχθώ ότι 200 χώρες στον κόσμο είναι λίγο έως πολύ ιμπεριαλιστικές, και ότι χώρες όπως η συρία, η λιβύη και το ιρακ έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στην εθνική απελευθέρωση.

Ριζοσπάστης, Κυριακή 11 Οκτώβρη 2015
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8621747

"Ετσι, μπορούμε να πούμε πως στο σύγχρονο ιμπεριαλιστικό σύστημα, όπου περίπου 200 κράτη έχουν "πολιτική ανεξαρτησία", έχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς ανισότιμης αλληλεξάρτησης μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, που μοιάζει με μια ιμπεριαλιστική "πυραμίδα", όπου κάθε καπιταλιστικό κράτος καταλαμβάνει τη δική του θέση, στη βάση της ισχύος του (οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής). Βεβαίως, η θέση των κρατών μεταβάλλεται, λόγω της επίδρασης του νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης."

206 είναι το σύνολο των κρατών του πλανήτη, ποια εξαιρούνται;

Συγνώμη αλλά μιας και θα το φάω το ξύλο από κάποιον υποτιθέμενο "σύντροφο" που με προέτρεπψε να τον βρω στο μπλοκ των οικοδόμων για να τις φάω, έχω να πω το εξής όσο πιο ψύχραιμα μπορώ:

Ο Ιμπεριαλισμός έχει γίνει σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από έναν.

Ο Απολιθωμένος (απ'το twitter), ΠΑΜΕ εκπ/κων.

AGIS είπε...

Καθένας με τον πόνο του, απολιθωμένε απ' το twitter. Ποιος να σου το λύσει το πρόβλημά σου και πώς; Πώς ήταν αυτός που σου είπε έτσι; Ξανθός, μελαχροινός, είχε κανένα χαρακτηριστικό σημάδι, καμιά ουλή, καμιά ελιά;

Όσο για το ερώτημά σου, αν κρίνω από το σχήμα αυτής της ζωντανής πυραμίδας, φαντάζομαι ότι οι χώρες που αναζητάς είναι στη βάση της. Κι όσο ανεβαίνουμε προς την κορφή, τόσο πιο πολύ πλησιάζουμε στις χούφτα-χώρες που μοιράζονται και ξαναμοιράζονται τον κόσμο όλο.
Κρίνοντας γεωμετρικώς πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσπερνώ το σχόλιο για το περιστατικό, γιατί ακριβώς δεν είμαι ένας απ τους χαρακτηρισμούς που άκουσα, και κακώς το ανέφερα αλλά άνθρωποι είμαστε και κάποτε εκνευριζόμαστε.

Για το συγκεκριμένο θέμα για την μια χούφτα ή δύο χούφτες χώρες. Το ποιες και πόσες είναι καθορίζεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, οικονομικά και πολιτικά.

Ας δούμε το παράδειγμα της "ενδοιμπεριαλιστικής αναμέτρησης" σ.αραβίας με ιράν στην Υεμένη http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8373117. Αυτόματα όταν λέμε "ενδοιμπεριαλιστική" εννοούμε ότι έχουμε 2 τουλάχιστον ιμπεριαλιστές.

Αδυνατώ να καταλάβω με πιο οικονομικό/πολιτικό κριτήριο μια χώρα όπως το Ιράν σε εμπάργκο και σε μόνιμο ακύρηχτο πόλεμο με την δύση είναι ιμπεριαλιστική. Τα πέντε κριτήρια του Βλαδίμηρου για να κρίνουμε αν μια χώρα είναι ιμπεριαλιστική είναι γνωστά σ'όλους φαντάζομαι. Αν υπάρχει άλλος τρόπος τεκμηριωμένος ας μου τον πει κάποιος κι ας το κουβεντιάσουμε.

Πάντως η εξήγηση "λίγο" ιμπεριαλιστής και "πολύ" ιμπεριαλιστής δεν είναι αρκετή, τουλάχιστον για μένα.

Ο Απολιθωμένος.

Ανώνυμος είπε...

" επειδή δε μπορώ να δεχθώ ότι 200 χώρες στον κόσμο είναι λίγο έως πολύ ιμπεριαλιστικές"


Ισως να μη χρειαζόνταν αν η κατανόηση κειμένου ήταν στα δυνατά σου σημεία.

"Αδυνατώ να καταλάβω με πιο οικονομικό/πολιτικό κριτήριο μια χώρα όπως το Ιράν σε εμπάργκο και σε μόνιμο ακύρηχτο πόλεμο με την δύση είναι ιμπεριαλιστική."


Ιράν λέμε τη χώρα αυτή που παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στα ισλαμιστικά κράτη, τη θέση της οποίας προσπαθεί να αντικαθαστήσει με πολύ ζήλο(και πολλά fails μέχρι στιγμή) ο Ερντογάν; Που είναι κώλος και βρακί με τους BRICS; Που δημοσιεύτηκε πριν 2 μέρες για αυτήν το παρακάτω;
http://www.kathimerini.gr/835535/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/ay3hsh-e3agwgwn-petrelaioy-apo-iran




Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις το κείμενο χωρίς φόβο και πάθος. Είναι καλό. Λέει ας πούμε πιο κάτω:

"Επιπλέον, ο ιμπεριαλισμός δεν πρέπει να κατανοείται απλοϊκά ως μια επιθετική πολιτική των πιο ισχυρών δυνάμεων, που έρχεται να επιβληθεί στους λαούς από τα έξω με τη δύναμη του χρήματος και των όπλων. Στις σημερινές συνθήκες κάθε χώρα, όπου κυριαρχούν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, άσχετα από το επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών της δυνάμεων, είναι ενταγμένη στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, είναι τμήμα του!

Με τη συγκρότηση των νέων διακρατικών ενώσεων, που αποτελούν εκδηλώσεις περιφερειακής καπιταλιστικής ενοποίησης και εμφανίζονται πάντα στο έδαφος των νόμων της οικονομίας της αγοράς, οι αστικές τάξεις επιδιώκουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έναντι των ανταγωνιστών τους και σε βάρος της εργατικής τάξης. Η πολιτική στήριξη αυτών των ενώσεων μετατρέπει το κομμουνιστικό κι εργατικό κίνημα σε εργαλείο στήριξης της καπιταλιστικής "ανάπτυξης", που ενισχύει τις θέσεις του κεφαλαίου κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο "κρεβάτι του Προκρούστη", στην κοινωνική συναίνεση για την αύξηση της "ανταγωνιστικότητας" της "εθνικής οικονομίας" και την ενίσχυση της συγκεκριμένης διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης.

Ορισμένες δυνάμεις βλέπουν τον ιμπεριαλισμό μόνο στην "αυτοκρατορία" των ΗΠΑ και στη βάση αυτή χαιρετίζουν την ανάδειξη νέων, ανερχόμενων καπιταλιστικών δυνάμεων στις παγκόσμιες υποθέσεις, όπως και την εμφάνιση νέων διακρατικών ενώσεων (BRICS, Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης, Οργάνωση Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, ALBA, κ.ο.κ.), που συγκροτούν καπιταλιστικά κράτη, με οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό περιεχόμενο. Οι εξελίξεις αυτές χαιρετίζονται ως η αρχή της εμφάνισης ενός "πολυπολικού κόσμου", που θα "αναμορφώσει" και θα δώσει "νέα πνοή" στον ΟΗΕ και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς, που θα ξεφύγουν από την αμερικανική "ηγεμονία". Αυτές οι υποθέσεις καταλήγουν πως με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί και η ειρήνη.

Στην πραγματικότητα, οι πολιτικές δυνάμεις διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων αναγνωρίζουν τις νέες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τη διαφαινόμενη ανακατάταξη στο παγκόσμιο σύστημα και χαρακτηρίζουν "εκδημοκρατισμό" των διεθνών σχέσεων, "πολυπολικό κόσμο" την τάση ν' αλλάξει ο συσχετισμός, όπως διαμορφώθηκε μετά τις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, αλλά και τη διεύρυνση κι εντατικοποίηση της δράσης του ΝΑΤΟ, της ΕΕ τα τελευταία 20 χρόνια. Ο νέος συσχετισμός περιλαμβάνει την ενίσχυση των Γερμανίας, Ρωσίας, Κίνας, Βραζιλίας και άλλων κρατών.

Οι διάφορες προτάσεις τους, όπως π.χ. η διεύρυνση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με άλλες χώρες ή η αύξηση του παγκόσμιου ρόλου της ΕΕ ή ακόμη της Ρωσίας και της Κίνας στις διεθνείς υποθέσεις, δεν είναι ικανές να βάλουν σε άλλες "ράγες" τις εξελίξεις. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να σταματήσουν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, οι οποίες εκδηλώνονται για τις πρώτες ύλες, την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της, τη μάχη για τα μερίδια των αγορών. Ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός είναι που οδηγεί σε τοπικές ή και γενικευμένες στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους."




Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιμπεριαλισμός έχει γίνει σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από έναν.

https://twitter.com/Obscureobjet/status/656858570563043328

πωωω...
μεγαλη μπαλα η ομαδα...

κουρκουμπινης

Ανώνυμος είπε...

Ούτε τα προσχήματα οι "κόκκινες" "Βαρουφακίτσες" με τα άμεσα copy&paste τους.

ρα

ΥΓ. Και κάτι περί της χρήσης της λέξης "καθεστώς" και επειδή εκεί που ανέκυψε το θέμα χρησιμοποιήθηκε η αγγλική λέξη "regime" που είναι συνώνυμο (αν και μάλλον αρκετά πιο αρνητικά φορτισμένο από ότι η ελληνική του χρήση. Μια λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι η αρνητική φόρτιση της λέξης έχει γίνει από αγγλόφωνους αντικομμουνιστές). Ο Λένιν όμως και την αμερικανική αστική δημοκρατία και την ελβετική αστική δημοκρατία και τις αστικές δημοκρατίες άλλων χωρών τις χαρακτήριζε με τον όρο "regimes" (καθεστώτα).
Two Tactics of Social-Democracy in the Democratic Revolution
https://www.marxists.org/archive/lenin/works/1905/tactics/ch06.htm

Και βεβαίως regime (καθεστώς) ήταν βεβαίως και ο τσαρισμός, διαφορετικός όντας από την κάθε αστική δημοκρατία.

H λέξη χρησιμοποιείται για τη διάκριση και όχι για το χρωματισμό όπως κουτοπόνηρα (για να μείνω ακόμα στον ελαφρύτερο χρακτηρισμό). Γιατί προφανώς και υπάρχει διάκριση, δεν είναι το ίδιο και απαράλλαχτο το πολιτικό σύστημα σε ΗΠΑ και σε Συρία.

Κι άμα δεν το καταλαβαίνει ο πάσα ένας που αποφάσισε ...ανιδιοτελώς να τη δει Βαρουφάκης του Πούτιν ή η κάθε διαδικτυακή του γκρούπι, ε τότε ας πιεί ξύδι.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε λίγες ώρες έχουν συμβεί τα ακόλουθα δύο πράγματα:

α) 62 δις δολλάρια διεθνιστική βοήθεια της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο του Κάμερον (περιχαρής ο Κάμερον, αυτός ο καταφανώς φυτευτός του κινέζικου κεφαλαίου). Επενδύσεις ως και σε πυρηνικούς αντιδραστήρες
http://uk.reuters.com/article/2015/10/22/uk-china-britain-idUKKCN0SF0PS20151022
(θα είναι το καταστατικό του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας που τα κάνει αυτά τα διεθνιστικά όπως λένε κάποιοι ντούροι λενινιστές)

β) Ο Πούτιν-αυτή η ρομφαία του αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα κατά τους ίδιους ντούρους "λενινιστές"-αφού υπέγραψε μνημόνιο με τις ΗΠΑ για να αποφευχθούν "ατυχήματα" στο Συριακό ουρανό, εμφανίζει εαυτόν ανοικτό για επικοινωνία με τη Συριακή αντιπολίτευση (τους λακέδες των αμερικανών δηλαδή), εμφανίζει εαυτόν διατεθειμένο ακόμα και να τους εξοπλίσει κατά του ISIS, αφήνοντας μάλιστα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Άσαντ (ο οποίος βέβαια για να σώσει το τομάρι του συμφωνεί)
http://sputniknews.com/middleeast/20151022/1028958078.html

Α, και επειδή είχε γίνει και αναφορά για να προβληματιστούμε
Kαι η Κούβα και η Συρία έχουν κατηγορηματικά διαψεύσει τη παρουσία κουβανέζων στρατιωτών στη Συρία, αυτά τα παραμύθια των αντιδραστικών Κουβανών που κάποιοι εδώ ήταν έτοιμοι να υιοθετήσουν.
http://www.businessinsider.com/cuba-denies-it-sent-troops-to-syria-2015-10
http://www.cubaheadlines.com/2015/10/21/p13/syria-also-denies-presence-of-cuban-troops.html

Κουράγιο και στους μουρλούς της ΟΑΚΚΕ και στους "κόκκινους" Βαρουφακίστας

ρα

kris pap είπε...

μεγαλη ιστορια το κκε...αραγε ξερει καποιος αληθινα αυτη την ιστορια;ξερει για τι ακριβως παλευει ο καθε κομμονιστης στον πλανητη;