Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Syria Killers

Αντι-ιμπεριαλιστικές σημειώσεις

Δεν ξέρω αν είχες ποτέ σφε αναγνώστη την τύχη (ή μήπως ατυχία; Τέλος πάντων την τιμή) να πετύχεις ποτέ στην πραγματική ζωή και όχι απλά στο γυαλί (γιατί αυτοί είναι ζήτημα αν πιστεύουν όσα λένε), κάποιον από τους λεγόμενους ψεκασμένους που θεωρούν τα πάντα καρπό μιας ευρύτερης συνωμοσίας κι ενός απόκρυφου μυστικού σχεδίου (που αυτοί όμως το γνωρίζουν). Η νέα τάξη πραγμάτων πχ δεν έχει ιμπεριαλιστικό χρώμα, αλλά τη σκοτεινή απόχρωση κάποιων ύπουλων σχεδιασμών που βάζουν την Ελλάδα στο στόχαστρο, επειδή ζηλεύουν το σπάνιο, ορυκτό πλούτο της, και όχι απλά το χουντίτη και τον μπερλίτη, που θα βρει κανείς και σε κάποιες επεξεργασίες του κόμματος, αλλά τα 13 ή 14 ευγενή μέταλλα που υπάρχουν στο υπέδαφός της, ενώ η Κίνα πχ με μόλις ένα κρατάει ολόκληρο το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ. Χώρια ότι εποφθαλμιούν την Κύπρο και την ΑΟΖ της, που διαθέτει ανεξάντλητα κοιτάσματα πετρελαίου. Για να φανταστείς δηλαδή, τα κοιτάσματα στη Λιβύη για τα οποία έγινε ολόκληρος πόλεμος και ένα πραξικόπημα, στα πλαίσια της αραβικής άνοιξης, είναι απλώς και μόνο ένα μεσογειακό εκχύλισμα των πετρελαίων της Κύπρου.

Αλλά αν μιλήσεις με κάποιον απ’αυτούς, μπορεί να μάθεις για τις μεταξύ τους διαφορές (πχ αυτοί είναι με το Λιακόπουλο, αυτοί με τον Παπαζήση, κτλ), τους αποστάτες του σιναφιού τους, που πρόδωσαν τα ιδανικά του και πέρασαν με το αντίπαλο στρατόπεδο, όποιο και αν είναι αυτό –πχ οι Εβραίοι, που αποτελούσαν το 97% του ανώτατου σοβιέτ- επιχειρώντας να πλουτίσουν με τις πυραμίδες (όχι του Χέοπα) και άλλα παρόμοια κόλπα, ή κόβοντας τους καλούς κι ενημερωμένους σχολιαστές κι επίμαχα θέματα από τις ιστοσελίδες τους (κι είναι σχεδόν τροματικό αν σκεφτείς πως σε κάποιους αμύητους φαινόμαστε σχεδόν το ίδιο, μια σέχτα με ακραίες ιδέες και τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας. Θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε και ενδοψεκαστικές αντιθέσεις (αν και οι ίδιοι απορρίπτουν τον χαρακτηρισμό συνωμοσιολόγοι που τους προσάπτουν και αυτοπροσδιορίζονται ως εναλλακτικοί, εκ της... εναλλακτικής πληροφόρησης που παρέχουν). Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να τις αξιοποιήσει κανείς, όπως πχ τις ενδοϊμπεριαλιστικές, και να βγάλει λαβράκι με δημιουργικές ασάφειες, όπου κάθε πλευρά θα δίνει τη δική της σημασία σε έναν κοινά συμφωνημένο όρο.

Θα λέμε πχ «εναλλακτική ενημέρωση», κι εμείς θα καταλαβαίνουμε τον 902, ο άλλος το ιντιμίντια ή την ιστοσελίδα του Κούλογλου, και ένας τρίτος το «τρίτο (σου) μάτι» που με κατασκοπεύει. Να λες για νέα τάξη πραγμάτων, εννοώντας τις επεμβάσεις του Νατο, της ΕΕ (και όχι μόνο) κι ο άλλος να καταλαβαίνει τους Εβραίους και τη συνθήκη Σένγκεν (που κι εμείς την καταψηφίσαμε, αλλά από τελείως διαφορετική αφετηρία). Να μιλάτε για την παλιά Ρωσία, που εσύ τη συνδέεις με τους Σοβιετικούς κι αυτός με το ξανθό γένος από ρο. Αν και υπάρχει ζήτημα με τρία γράμματα (μόνο φωτίζουν) που έχουν βγει (από τα κάτω κι αριστερά) από το ελληνικό αλφάβητο, χώρια που άλλαξαν θέση και στο «φι» και έτσι δεν μπορούμε να ‘μαστε σίγουροι αν οι προφητείες εννοούν τελικά τους Ρώσους ή κάποιο άλλο ξανθό γένος-γράμμα. Σίγμα, όπως λέμε Σουηδία ή Σοβιετική Ένωση –εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Πού και να φτιάχναμε δηλαδή κάποιου είδους αντιφασιστικό μέτωπο (τυχαίοι παράδειγμα), με κοινό λόγο, αλλά αποκλίνουσες στρατηγικές αντιλήψεις...

Τα γράφω όλα αυτά, γιατί τις προάλλες μία από αυτές τις «εναλλακτικές» με ρώτησε, με ειλικρινές ενδιαφέρον, την άποψή μου για το ρόλο της Ρωσίας στο διεθνές, γεωστρατηγικό σκηνικό και (όταν με άφησε να μιλήσω τελικά), φάνηκε να εκπλήσσεται ευχάριστα από την απάντηση για τις λυκοφιλίες των συμφερόντων και την ελπίδα (έρχεται) που δεν μπορεί να βασιστεί σε μια τέτοια δυναμη. Και η έκπληξή της με άφησε με την απορία αν είχα να κάνω με τη συνήθη παρανόηση και την ασυνείδητη ταύτιση της σημερινής Ρωσίας με την παλιά ΕΣΣΔ, ή αν οφειλόταν σε νεότερα δεδομένα κι είχε σύγχρονες ρίζες.

Με αυτήν την αφορμή λοιπόν, καταγράφω δυο-τρεις σκέψεις ή μάλλον κοινοτοπίες, που επισημαίνουν το αυτονόητο, αλλά τείνουν να ξεχαστούν ή να μπερδευτούν, καθώς ποτέ η πραγματικότητα δεν εμφαίζεται με καθαρές μορφές, για να ταιριάζει απόλυτα στα δικά μας θεωρητικά σχήματα, αλλά ως ένα κουβάρι αντιθέσεων. Και όλος ο κόμπος του ζητήματος είναι στην αφαίρεση που θα κάνουμε για να βρούμε κάθε φορά το κύριο, τη βασική πτυχή που καθορίζει και τις υπόλοιπες. Γιατί από θεωρητική άποψη, μπορούν να δικαιολογηθούν σχεδόν τα πάντα. Να πάρουμε ένα τσιτάτο του Λένιν που να μας βολεύει στο ένα ή το άλλο συμπέρασμα και να το χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση (όλο και κάτι θα βρεθεί σε πενήντα τόσους τόμους), να δούμε ένα ζήτημα είτε από θέση αρχής ή προτάσσοντας την ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, και να είμαστε πάντα μέσα.

Η Ρωσία όμως δεν είναι η Σοβιετική Ένωση που παρέχει διεθνιστική βοήθεια σε μια χώρα, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησής της, όπως στην Τσεχοσλοβακία και το Αφγανιστάν. Πάει για τα δικά της συμφέροντα κι η ενεργός ανάμειξή της εντάσσεται αντικειμενικά στο κουβάρι των οξυμένων αντιθέσεων και της σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Χώρια που κάποιες αναλύσεις δε βάζουν καν ζήτημα αξιοποίησης από τη συριακή πλευρά των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων (που είναι ζήτημα πάντως αν μπορούμε να τη δούμε αυτόνομα από τη σοσιαλιστική εξουσία, που θα κληθεί να τις αξιοποιήσει και οπωσδήποτε δεν επιτυγχάνεται με τη στράτευση με το ένα ή το άλλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο). Αυτό που μπαίνει ουσιαστικά είναι αν θεωρούμε ή όχι ιμπεριαλιστική μια δύναμη σαν τη Ρωσία κι αν μπορούμε να βασιστούμε σε μια δική της επέμβαση, εφόσον δε θεωρείται ιμπεριαλιστική
Βούτυρο στο ψωμί της Οακκε, που το... αφήγημά της δεν υστερεί σε φαντασία κι αναλυτική αξία από την εναλλακτική πληροφόρηση των ψεκασμένων. Και όλα αυτά λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση κορυφής στον Οηε, που έδωσε ουσιαστικά το πράσινο φως στη Ρωσία, για να προχωρήσει και ενδεχομένως να κατέληξε σε μια προσωρινή ανοχή-παράταση της ζωής της εξουσίας του Άσαντ...
Οπότε, δεν είναι λογικό να υπάρχουν και σύγχρονες παρανοήσεις για το ρόλο της Ρωσίας, που έρχονται προς επίρρωση των παλιών, να τις ενισχύσουν, αντί να τις ξεδιαλύνουν;

Σε κάθε περίπτωση το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς, με πολύ πιο ολοκληρωμένο σκεπτικό από το δικό μου, κι απ’ τις δύο πλευρές, σε μια ανάρτηση του Τρας, όπου αξίζει να διαβάσει κανείς όλα τα σχόλια, παρά την ποσότητα και την έκτασή τους.

151 σχόλια:

TRASH είπε...

Στην δική μου ανάρτηση στην οποία παραπέμπεις κανείς εκ των σχολιαστών δεν παρομοίασε την Ρωσία με την ΕΣΣΔ, ούτε βέβαια και ισχυρίστηκε πως δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα.
Το θέμα της συζήτησης αφορούσε το ένα είναι σωστό ή όχι να εξωμειώνεται η αμερικανονατοϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία (και αλλού) με την ενέργεια των Ρώσων να βοηθήσουν μια σύμμαχη τους χώρα η οποία δέχεται επίθεση.
Το αναφέρω προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ανώνυμος είπε...

"(...) χαιρετίζει την ρωσική επέμβαση στην Συρία για την πάταξη των τζιχαντιστών, που εξοπλίστηκαν και οργανώθηκαν από την τυχοδιωκτική πολιτική της Δύσεως.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι ηρωικές Μονάδες του Συριακού Στρατού, οι άνδρες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά θα εξαλείψουν σύντομα τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου που γιγαντώθηκε υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.(...)"

Όσοι έχουν αναλάβει να αναγορεύσουν τη στοίχιση με τη πολιτική της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας (ή όποιου άλλου ιμπεριαλιστή) ως αντι-ιμπεριαλιστικό καθήκον να αποτανθούν στο γραφείο τύπου που εξέδωσε τη παραπάνω ανακοίνωση προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

ρα

Cos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

και, αφού ξέσπασα με τον καραγκιόζη, ας γράψω και εγώ κάτι επί του θέματος.
πριν αρκετές μέρες, σε άρθρο του Σφυροδρέπανου σχετικά με τους Σύριους μετανάστες, είχα σχολιάσει πόσο λάθος μου φαίνεται η καταδίκη γενικά της όποιας συμμετοχής της Ελλάδας (με παραχώρηση εναέριου χώρου κλπ) στον πόλεμο στη Συρία και πως πρέπει να αφεθεί ο συριακός λαός να ρυθμίσει την κατάσταση-τελοσπάντων μέσες άκρες αυτό ήταν το νόημα. Ταυτόχρονα δήλωνα πως αντιλαμβάνομαι ότι αν αρχίσουμε τις εξαιρέσεις θα καταλήξουμε να μην υπάρχει κανόνας. Δεν διεκδικώ αλάθητο, πιστεύω-αυτή τη στιγμή και με τα δεδομένα που έχουμε- πως το κύριο που κρίνεται είναι η επιβίωση της Συρίας ως κρατικής υπόστασης, της καταπολέμησης του φανατικού θρησκευτικού μίσους και της επιρροής του με όπλα. Η Ρωσσία όπως και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επεμβαίνουν για να ενισχύσουν τα συμφέροντά τους, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ξεκάθαρο επίσης είναι πως μια ISISκρατούμενη Συρία είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα τα συριακά ΚΚ έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Αυτά για μένα οδηγούν πως στο συγκεκριμένο θέμα η σωστότερη τακτική είναι να αναδείξουμε τον ρόλο όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που δρουν και την ευθύνη τους στη σημερινή κατάσταση. Την ίδια στιγμή να απαιτήσουμε η Ελλάδα να δώσει κάθε δυνατή βοήθεια-σε χώρους και υλική βοήθεια- σε όποιον αντιμάχεται τους τζιχαντιστές και τα παρακλάδια τους, κόβοντας κάθε βοήθεια σε όποιον τους στηρίζει. Όλο αυτό είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τον χαρακτήρα των διεθνών οργανισμών αλλά και πότε αποκτά νόημα το "διεθνές δίκαιο" και η αλληλεγγύη.
Μερικές πρόχειρες σκέψεις.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

quinto
ως φιλοπαλαιστίνιος τυχαίνει να γνωρίζω καλα την ιστορία της Συρίας. Μετά τον Μαύρο Σεπτέμβρη στην Ιορδανία, όταν δηλαδή σχεδον όλα τα αραβικά καθεστώτα (και οχι μονο, και το Πακιστάν συμμετείχε) στοιχήθηκαν πίσω από τον μονάρχη της Ιορδανίας στη σύγκρουσή του με τους παλαιστίνιους (τοτε υπήρχε δυαδική εξουσία στην Ιορδανία, δεν κάνω πλάκα), η Συρία προσπάθησε να στηρίξει τους παλαιστίνιους. Η ήττα των παλαιστινιων οδήγησε σε ανακατατάξεις του καθεστώτος και σε επικράτηση των στρατιωτικών, ένας από τους οποίους ήταν ο κύριος Ασαντ (ο μπαμπάς Ασαντ).

Σε δεύτερο χρόνο ο μπαμπάς Ασαντ συμμάχησε με το καθεστώς της Αιγύπτου, τον αρχι-καιροσκόπο και προδόταρο διάδοχο του Νάσσερ, τον ανουάρ Σαντάτ στον πόλεμο του Γιομ Κιμπουρ (το εβραϊκό Πάσχα). Ο Σαντάτ επεδίωκε μια ξεχωριστή ειρήνευση με τους ισραηλινούς και ειχε έρθει ήδη σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τους αμερικάνους (κάτι που ξεκινήσει λίγο πριν πεθάνει και ο Νάσσερ).αλλα οι ισραηλινοι έχουν μια ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ αρχή: δεν παραδίδουμε ούτε ιντσα γης χωρίς μάχη.

Ο Σαντάτ λοιπόν εβαλε τους σύριους να πολεμήσουν μαζί του και τους πούλησε, όταν πέρασε τη Διώρυγα του Σουέζ. Για τους αιγύπτιους ο Ασαντ ήταν προσωρινά ήρωας, για τους υπόλοιπους άραβες προδότης πολύ σύντομα, οταν εμφανίστηκε στην Κνεσσέτ, αναγνώρισε το Ισραήλ και αρχισε τα παζάρια για τη Διώρυγα και οχι μονο, έβαλε στο τραπέζι το παλαιστινιακό, και από εκει ξεκινάει και η όλη φιλολογία στον ΟΗΕ που μας ταλανίζει μέχρι σήμερα. Οι ισραηλινοι έκαναν απίστευτα παζάρια. ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, οσο και αν φαινεται κουλό, ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ του Ισραήλ. Στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή πληρώνουν όσο-οσο το Ισραήλ για εισαγωγή αερίου !!!

Τι είχε προηγηθεί; Ο Σαντάτ είχε απομακρύνει όλους τους ρώσσους στρατιωτικούς από την Αιγυπτο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στη Μέση Ανατολή. Η Συρία ήταν η μονη χώρα που παρέμενε στη σφαίρα επιρροής της Ρωσσίας.

Τι άλλο ειχε προηγηθεί. Επί Χρουτσόφ το κομμουνιστικό κόμμα της Αιγύπτου (τρομερό κόμμα, με απίστευτες περγαμηνές) αυτοδιαλύθηκε, κηρύσσοντας... ότι ο Νάσσερ ... οικοδομεί...σοσιαλισμό!! Τελικα ο Νάσσερ μάντρωσε τους κομμουνιστές στα κελιά μαζί με τους αιγύπτιους αδελφούς μουσουλμάνους και τους εξόντωσε. Επιπλέον επέβαλε προσωρινά την ένωση Συρίας-Αιγύπτου και εκει εξόντωσε τους κομμουνιστές. ως ένα λόγο για την ένωση, οι σύριοι μαμελούκοι του Νάσσερ είχαν επικαλεστεί τον κομμουνιστικό κίνδυνο.


Συνεχίζουμε


Ανώνυμος είπε...

quinto

οπα έγραψα μια μαλακια πριν, εκει που γράφω Διώρυγα Σουέζ, βάλτε Σινά.


O Ασαντ προτίμησε τη σφαίρα επιρροής της Ρωσσίας, βλέποντας ότι η Αίγυπτος κατέρρεε οικονομικά.Δεν κάνω πλάκα. Μολις μπήκε στη σφαίρα επιρροής Ισραήλ, ΗΠΑ, η Αιγυπτος άρχισε να διαλύεται.Αρχισαν εξεγέρσεις του ψωμιού.
https://en.wikipedia.org/wiki/1977_Egyptian_bread_riots

O Σαντάτ από λαοπρόβλητος ηγέτης ως "απελευθερωτής του Σινά" μετατράπηκε σε μισητός δυνάστης,και λίγο αργότερα εκτελέστηκε από τους αδελφους μουσουλμάνους ως προδότης των αράβων.

++++++++++++++++

Ο Ασαντ λοιπόν για να παριστάνει τον "αντι-ιμπεριαλιστή" άρχισε να στηρίζει αντάρτικά παλαιστινιακά, αλλά και αντάρτικα πόλης. ΣΤην κοιλάδα Μπεκαά εκπαιδεύτηκαν από παλαιστίνιοι του Λαϊκού Μετώπου, μέχρι η ΡΑΦ. Μάλιστα έφτιαξε και φράξια παλαιστινιακή τόσο στο ΛΜΑΠ, αλλά σε άλλες οργανώσεις με τις οποίες βγήκε το περίφημο παλαιστινιακό μπλοκ ενάντια στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ. Τότε η Φατάχ ειχε αρχίσει τις πρώτες παραχωρήσεις, αναγνωρίζοντας το κράτος του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή όμωςο Ασσαντ εκπαίδευε και Φαλαγγίτες, να καλά ακούσατε, τους φασίστες ακροδεξιούς του Λιβάνου.
+++++++++++++++

Και εδώ έρχεται η μεγάλη πουστιά εις βάρους του αριστερού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος του Λιβάνου και των Παλαιστίνιων: η εισβολή της Συρίας στο Λίβανο υπερ των φαλλαγγιτών.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κάπταιν,
το σχόλιο 8 Οκτωβρίου 2015 - 1:45 μ.μ., συμβάλλει στον διάλογο η ανταποκρίνεται στην αντίληψη/αισθητική του μπλογκ;
Κάνε κουμάντο γιατί θα το χάσεις....

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όλα στο μύλο...

1. Όταν χρησιμοποιούσαμε το σχήμα "οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά κτλ" εννοούσαμε τους δικούς μας μόνο. Οι Ρώσοι είναι άλλο...για άλλους οι αμερικάνοι είναι άλλο...
2. Επειδή κάποιοι επικαλούνται τη στάση των κομμουνιστών στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και του Ιρακ εγώ δεν θυμάμαι πουθενά να ζητάμε να αντεπιτεθεί η Ρωσία (και τότε σύμμαχος του Μιλόσεβιτς ας πούμε)
3. Γιατί να μην πάμε ένα βήμα παραπέρα. Αντί να ζητάμε από το κράτος μας να κλείσει τη Σούδα, να απαιτήσουμε να ανοίξει τη Σούδα για τα Ρωσικά αεροπλάνα και να στείλει κανα δυο φρεγάτες και δυο τρία σμήνη F-16 προς υποστήριξη των αντι-ιμπεριαλιστικών ρώσικων βομβαρδιστικών εναντίον του ΙΣΙΣ. Πώς σας φαίνεται η ιδέα;;;

TRASH είπε...

@ Cos :
Χωρίς να μπω στην ουσία, η παρομοίωση που κάνεις είναι τελείως άσχετη.
Δεν δέχεται κάποια επίθεση από τους αντάρτες η Ουκρανία, και πολύ περισσότερο δεν δέχεται κάποια "επίθεση από την Ρωσία".
Οι αντάρτες είναι Ουκρανοί οι ίδιοι και αντιδρούν στο ναζιστικό πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από τις ΕΠΑ.

Μέχρι τώρα τσουβαλιάζαμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με την βοήθεια στις χώρες που δέχονται την επίθεση. Τώρα γυρίσαμε και την πραγματικότητα τα επάνω-κάτω και βλέπουμε στα γεγονότα που ακολούθησαν το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και την αντίδραση σε αυτο "Ρώσικη επίθεση". Συγνώμη, αλλά αυτά μόνο η ΟΑΚΚΕ και ο Ποροσένκο τα λένε.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

Πχ για κάποιους που τις βόμβες που πέφτουν για τα συμφέροντα της κάθε Gazprom τις βλέπουν με συμπάθεια (φτάνοντας στο σημείο να τις διαφημίζουν ή να καλούν εμμέσως τον κόσμο να πάει να καταταγεί και να πεθάνει σε κάποιες κατά φαντασίαν διεθνείς ταξιαρχίες) και γενικότερα σε όποιον έχει τη μύγα να μυγιάζεται νομίζοντας μάλιστα ότι εκπροσωπεί κάτι περισσότερο από τον εαυτό του, όσο υψηλή γνώμη κι αν έχει γι' αυτόν.

ρα

Ανώνυμος είπε...

quinto
https://en.wikipedia.org/wiki/Lebanese_National_Movement

To 76 οι αριστεροι του Λιβάνου μαζί με τους Δρούζους (ο ηγέτης των Δρούζων ήταν ο Καμπαλ Τζουμπλάτ) έστησαν το Λιβανέζικο Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα (ενα ΕΑΜ της εποχής). Οι παλαιστίνιοι συνέδραμαν. Αρχισαν να πολεμούν τους φαλαγγίτες. Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία, όταν αποχώρησαν οι γάλλοι αποικιοκράτες επέβαλλαν στο Λίβανο ένα σύστημα κοινοβουλευτικό στο οποίο οι χριστιανοί (φαλαγγίτες) ειχαν περισσότερες έδρες από τους υπολοιπους. Οι χριστιανοι (που ήταν πάντα με τους αποικιοκράτες, ειχαν τους περισσότερους καπιταλιστές, η ανατολική Βηρυττός ήταν ΚΟΥΚΛΑ, ειχε υποδομές, συγκοινωνίες, βιομηχανία) ειχαν ΕΠΙΣΗΣ και τη προεδρία πάντα, τα περισσότερα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου κτλ.. ΟΙ χριστιανοι τα είχαν βρει με τους ισραηλινούς, που τους εξόπλιζαν.

αρκετοί από τους σιίτες αγρότες του νότου λόγω της "πρωταρχικής συσσώρευσης" ειχαν μετατραπει σε προλετάριους στη Βηρυττό. Μαζικά εντάσσονταν στο κομμουνιστικό κόμμα του Λιβάνου. Η σιιτική φυλοσυριακή Αμαλ (από την οποία προέκυψε ως θρησκευτική παράταξη η Χεζμπολάχ αργότερα, όταν οι αμαλικοι τα βρήκαν με τους ισραηλινούς κατά την εισβολή των τελευταίων στο Λίβανο) τότε ήταν μια
κουτσουλιά. Οι σιίτες εργάτες μπούκαραν στα γραφεία τους και τους τα έκαναν γης μαδιάμ, επειδή οι αμαλικοι ήταν κεντριστές και συμβιβαστικοι με τους φαλλαγγίτες.

Και εκει λοιπόν που η αριστερά του λιβάνου μαζί με τους παλαιστίνιους ειχαν τσακισει τους ακροδεξιούς, τότε οι σύριοι μπήκαν μέσα στο Λίβανο και άρχισαν να κοπανάνε παλαιστίνιους και αριστερούς λιβανέζους. Δολοφόνησαν και το Καμαλ Τζουμπλάτ.

ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ KAI TOYΣ ΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ,

https://en.wikipedia.org/wiki/Tel_al-Zaatar_massacre

η σφαγή του Ταλ Αλ Αζάταρ

TRASH είπε...

Υ.Γ.
Στην εδώ συζήτηση δεν σκοπεύω να λάβω μέρος καθώς ότι ήταν να ειπωθεί από κάθε σκοπιά, νομίζω πως ειπώθηκε στα 168 σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση του φάντομ, οπότε η επανάληψη τους εδώ δεν έχει κανένα νόημα.

TRASH είπε...

Και το τελευταίο μου σχόλιο στο ποστ, είναι πως βρίσκει τελικά άξιους συνεχιστές η ναζιστική προβοκάτσια (https://www.youtube.com/watch?v=47INrZByBsk) και ο νοών νοήτω

Ανώνυμος είπε...

Εγω δε θελω να προσθεσω κατι μιας και νομιζω οτι σε 2 ποστ στο φαντομντακ εβαλα την αποψη μου.
Απλα βλεπω υπερβολες στην προσπαθεια να γινει αντιπαραθεση.
Καποιοι ερμηνευουν λαθος το δεν τασσομαιβμε κανεναν ιμπεριαλιστη σε ουδετεροτητα και αδιαφορια ενω ειναι ακριβως το αντιθετο. Και ετσι καταληγουν να υποβαθμιζουν αθελα τους τον κυριαρχο ρολο ΝΑΤΟ και ΕΕ στην επεμβασηβστην προσπαθεια να απαντησουν σε ζητηματα που στο ονομα της αναλυσης της συγκεκριμενης καταστασης μπαινουν σε ενα τριπακι καλος-κακος ιμπεριαλιστης.
Η συγκεκριμενη αναλυση της συγκεκριμενης καταστασης ειναι εργαλειο για να χαραχτει μια θεση και πολυ περισσοτερο να χαραχτει η τακτικη και η δραση του υποκειμενικου παραγοντα σε δοσμενες συνθηκες προκειμενου να προωθηθει ο στρατηγικος στοχος καλυτερα.
Αυτο το εργαλειο δεν αναιρει ή δεν πρέπει να αναιρει βασικες νομοτελειες της ταξικης παλης. Βεβαια ολα ξεκινανε απο την αναλυση της πραγματικοτητας. Αν δεν θεωρειςωτη Ρωσια πχ ιμπεριαλιστικα κρατη τοτε δε θα συμφωνησουμε ποτε στα υπολοιπα.
Παντως οι ειρωνιες δε βοηθανε στην κουβεντα αν και εννιοτε αποκαλυπτουν ποιοι εχουν τη μυγα απ'οτι βλεπω...
Απλα υπαρχει παντα ο κινδυνος παρεξηγησης στον ιντερνετικο λογο...

ratm

Ανώνυμος είπε...

quinto

Τι έκανε τώρα η Ρωσσία; Τίποτα.

Στη συνέχεια, έγινε κάτι ακόμη πιο εκπληκτικό. Οι ισραηλινοι άρχισαν την εισβολή στο Λίβανο.

Η Βηρυττός ήταν χωρισμένη στα δυο. Δυτική (δικοί μας), Ανατολική (φαλαγγίτες, φιλοησραηλινοί).

Ολοι από τον Αραφάτ της Φατάχ, μέχρι τον επαναστάτη ηγέτη του λαϊκου μετώπου Αλ Χακίμ (Ζωρζ Χάμπας) έλεγαν ότι θα πολεμήσουν μέχρι τελευταία ρανίδα αίματος κτλ...

Ο γιος του Καμάλ Τζουμπλάτ, Ουαλίντ Τζουμπλάντ (ξέρω δυναστεία πήγαινε το τζάκι στους δρουζους, αλλά πρέπει να εξετάζουμε τις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες) ο τιποτένιος αυτός αληταράς τα βρήκε με τους δολοφόνους του πατέρα του Σύριους, άρχισε να πιέζει τους παλαιστίνιούς να την κάνουν από το Λίβανο. Στο κόλπο ήταν οι Σύριοι του Ασαντ και προφανώς και οι ρώσοι.

Εδώ για δολοφονία Καμάλ Τζουμπάτ
https://en.wikipedia.org/wiki/Kamal_Jumblatt

Ετσι, λοιπόν, ο ΟΗΕ μπήκε για ξεκάρφωμα στην σύγκρουση ισραηλινών - παλαιστινίων, λέγοντας ότι και καλά ολα θα πάνε καλά, κανενας παλαιστίνιος άμαχος σε προσφυγικό στρατόπεδο δεν θα χτυπηθεί και μπορούν να αποχωρήσουν οι ένοπλοι μαχητές με πλοια, ξέρετε κάποια από αυτά έφτασαν στην ελλάδα, και εγινε εκεινη η τρομερή πορεία που έφτασε στο Καλιμάρμαρο, που φώναζε ο δεύτερος παπατζής, με τα χέρια ψηλά μαζί με τον Αραφατ κτλ...

και την ίδια στιγμή που οι θειοι μας, τα μεγαλύτερα αδέλφια μας (πολύ μεγαλύτερα), οι πατεράδες μας ΦΩΝΑΖΑΝ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ κτλ...

οι φαλαγγίτες έσφαζαν μαζικά παλαιστίνιούς με την ανοχή των ισραλινών στο προσφυγικό στρατόπεδο σάμπρα και σατίλα
https://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_and_Shatila_massacre

ηθικος αυτουργός αυτής της σφαγής ήταν ένας μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Αριελ Σαρόν.
Ο κύριος αυτός ευθύνεται για την έκρηξη της δεύτερης Ιντιφάντα, ευθύνεται ομως και για μια λανθασμένη κινηση που οφέλησε τους παλαιστίνιους.

Πίστευε ότι οι ρουφιάνοι της Παλαιστινιακής ΑΡχής θα μπορούσαν να ελέγχουν πλήρως τη Γάζα. Οπότε αντάλλαξε την μεταφορά ΟΛΩΝ των ισραηλινών εποικων της Γάζας, με αύξηση των εποικων στη Δ. ΟΧΘΗ. Η Παλαιστινιακή Αρχή του ΑΜπάς (ΠΡΑΚΤΟΡΑΤΖΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ) παρουσιασε αυτό το γεγονός σαν νίκη. Ελα μου ομως που ... οι παλαιστίνιοι δεν τσίμπησαν και στις εκλογές που έγιναν η ΧΑΜΑΣ βγήκε πρώτη δύναμη.

Τώρα ποιο ειναι το αστείο; Ο σφαγέας Σαρόν (ειχε σφάξει και πιο παλιά πολύ κοσμο το 67 εντός Παλαιστίνης, και μάλιστα χρησιμοποιούσε και μπουλντόζες στο μακάβριο έργο του), έπαθε εγκεφαλικό... λίγο πριν τις εκογές. Μάλλον συνειδητοποίησε τη γκάφα του :-)


Ανώνυμος είπε...

Τρικυμία εν κρανίω...

1. Το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά κτλ» το φωνάζαμε μόνο για τους δικούς μας. Για τους ... Ρώσους δεν πιάνει...
2. Επειδή διαπιστώνω ότι κάποιοι επικαλούνται τη θέση των κομμουνιστών στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ, εγώ δεν θυμάμαι να ζητάγαμε να επέμβουν οι Ρώσοι ενάντια των αμερικάνων (καθότι και τότε σύμμαχοι του Μιλόσεβιτς και του Σαντάμ)
3. Γιατί να μην το πάμε και λιγάκι παραπέρα; Αντί να ζητάμε να κλείσει η Σούδα, να ζητάμε να ανοίξει η Σούδα για να διευκολύνει τα Ρωσικά βομβαρδιστικά και να στείλουμε και εμείς δύο φρεγάτες και 2-3 σμήνη F-16 να βοηθήσουν την αντιμπεριαλιστική εκστρατεία των Ρώσων κατά του ΙΣΙΣ.

Τι λέτε;;;;;;

Κάποιος

Ανώνυμος είπε...

quinto

συνεχίζουμε, γιατί εχει και συνέχεια.

Λιγο πριν καταρρεύσει ο κρατικος καπιταλισμός, το περίβλημά του, ο Γκόρμπι τα ειχε βρει σε όλα με τους αμερικανούς, και ξεπουλούσε σφαίρες επιρροής.

Τοτε λοιπόν έγινε μια μεγάλη συνδιάσκεψη για το μεσανατολικό στη Μαδρίτη
https://en.wikipedia.org/wiki/Madrid_Conference_of_1991

Η Συρία συμμετείχε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Μπήκε στο παζάρι με τους ισραηλινιούς. Οι ισραηλινοι ομως οπως προείπαμε δεν παραχωρούν τίποτα ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ειτε σε γη, ειτε οικονομικό. Οπότε η συριακή μπουρζουζία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

++++++

Πως μπορούμε να διαπιστώσουμε αυτές τις ταλαντεύομενες κινήσεις της Συρίας. Κάλιστα αν γνωρίζουμε την ιστορία του Λιβάνου μετά την εισβολή των ισραηλινών. Οταν οι ισραηλινοι εισέβαλαν στο Λιβανο, οι φιλοσυριακοι αμαλίτες τους υποδέχτηκαν ως ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ!!! ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ. Ετσι λοιπόν προέκυψε η διάσπαση και η δημιουργία της Χεζμπολαχ.

Η Χεζμπολάχ στα πρώτα της βήματα ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΗΚΕ μαντέψτε με ποιον ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. Κουλό; Ξέρετε γιατί; Γιατί άρχισε ο τρίτος γύρος του λιβανεζικό εμφυλίου που ήταν ο λεγόμενος ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΩΝ.
https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_the_Camps
σε αυτό τον πόλεμο μαρωνιτες (χριστιανοι) και αμαλιτες πολεμούσαν τους παλαιστίνιούς. Η Χεζμπολάχ βοηθούσε τους παλαιστίνιους.

Otan γίνοταν οι διαπραγμετεύσεις για την επίλυση του μεσανατολικού το 91, ΤΟΤΕ Ο ΥΙΟΣ ΑΣΑΝΤ, αυτος ο αληταράς που κυβερνά σήμερα τη Συρία έλεγε οτι τα όπλα της Χεζμπολάχ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ανώνυμος είπε...

quinto

εχει κι αλλο.

στον αραβικό κοσμο υπάρχει μια λέξη που μεταφράζεται ως ΣΑΝΤΑΑΤΙΣΜΟΣ. Ειναι τα χρεοκοπημενα κοσμικά (κάποτε σχετικά προοδευτικά, με ελάχιστα αντι-ιμπεριαλιστικά καύσιμα) ΠΑΝΑΡΑΒΙΚΑ καθεστώτα κυρίως από αξιωματικούς του στρατού που κυβερνάνε τον αραβικο κοσμο.

Ο αντίποδας σε αυτό το καθεστωτικο ρεύμα, ειναι ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, ο ισλαμισμός. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ολα τα άλλα τα μεσοβέζικα ρεύματα,στις κρίσιμες στιγμές όταν δηλαδή έγινε της πουτάνας στην Αιγυπτο πριν μερικά χρόνια ενάντια στη διακυβέρνηση αδελφών μουσουλμάνων, στοιχήθηκαν πίσω από το στρατό, όπως έγινε τηρουμένων των αναλογιών στη Γαλλία το 1848, μετά την ήττα του ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ προλεταριάτου (στη προκειμένη περίπτωση ΒΛΕΠΕ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ), και την ανακύρυξη του Βοναπάρτη σε δικτάτορα, όταν οι διάφορες αστικές κλίκες δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν δημοκρατία.

Και τα δυο ρεύματα (παναραβισμός, πανισλαμισμός) ΣΗΜΕΡΑ ειναι αστικά, και τα δυο ρεύματα εχουν αντιδραστικές προεκτάσεις και εξαρτήσεις. Κάθε φορά πρέπει να εξετάζονται ομως χωριστά και στις συγκεκριμένες συνθήκες. αυτη τη στιγμή οι πληβειακές μάζες ακολουθούν το πανισλαμισμό σαν οραμα, ιδέα, κτλ... Αυτή ειναι δυστυχώς η τραγική αλήθεια. στο παρελθόν, ο πανισλαμισμός εξεφραζε την καθεστωτική φεουραρχία και την αποικιοκρατία και ο κοσμικός παναραβισμός (ο οποίος κατέληξε στο σααντατισμό) την απελευθέρωση, χειραφέτηση, την ανερχόμενη μπουρζουαζία.

Οι γυναίκες τότε έβγαζαν τις μαντήνες με περηφάνεια ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ. Τώρα οι γυναίκες βάζουν τις μαντήλες βροντοφωνάζοντας ξανά ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΟΛΟΓΟ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Οπως το 1808 οι ισπανοι πληβείοι υιθετούσαν τον καθολικισμό και αντιδραστικά ιδεολογήματα υπέρ της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑ (Ο βοναπάρτης παρότι κατακτητής τους επέβαλλε σύνταγμα, αυτοι ειχαν απόλυτη μοναρχία) ενάντια στους άθεους γάλλους, υπερ του ισπανού βασιλιά , που τον έβλεπαν ως φυλακισμένο πριγκηπόπουλο που έσφυζε από πατριωτισμό ( ενω ο ξεφτίλας και η αυλή του ειχε παραδώσει γη και ύδωρ στο Βοναπάρτη),
https://en.wikipedia.org/wiki/Peninsular_War
έτσι γινεται και εκει.


Οπως μέσα από τον αγώνα για την απελευθέρωση των ισπανών προέκυψαν προοδευτικοι ηγέτες που είπανε μπάστα, θέλουμε και εμεις σύνταγμα, δημοκρατία, σταματήστε τα συνθήματα υπερ του βασιλια, του θεου κτλ..., έτσι και εκει ισως προκύψουν τέτοιες ομάδες.

Πότε; Κύριος οιδε.
Εγώ αυτό που ξέρω ειναι οτι αν ειχαμε κανα κινημα της προκοπής στο Δυτικο Κοσμο αυτό θα ειχε γινει τάχιστα.
Επισης ξέρω, ότι αν ειμασταν κίνημα της προκοπής θα γνωρίζαμε και την ιστορία του αραβικού κόσμου ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.

++++++++++++++

το καθεστώς Ασαντ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ το 80 στη ΣΥΡΙΑ.
και το ίδιο κάνει και τώρα. ΣΦΑΓΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ ΜΕΡΙΕΣ.
Να μη ξεχνάμε δε, ότι παιζουν και δυο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις παιχνίδι,
ρωσία βέρσους ΗΠΑ.

Οποιος νομιζει οτι ο Ασαντ ειναι "αντι-ιμπεριαλιστής" μετά από αυτή την εξιστόρηση
, τότε σορρυ, αλλά πολιτικά ειναι ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ του κερατά.

Ανώνυμος είπε...

quinto
α, και επειδή ειδα ενα σχολιο περί έδρας ;-)
ξέρεις μεγάλε Λέοντα τους απο καθέδρας σοσιαλιστές; Αυτους μου θυμίζεις. Απλώς έχεις "εργατίστικη" ορολογια .
++++
λοιπόν για να λύνονται οι "παρανοήσεις", σας έχω άλλη μια αποκάλυψη στο οχι τοσο μακρινο παρελθόν : Φεβρούαριος 2009

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10283045/John-Kerry-and-Bashar-al-Assad-dined-in-Damascus.html

για δειτε τη φώτο μάγκες: ΩΧ!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!
Ο ΚΕΡΡΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΑΣΣΑΝΤ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ!!!! ΑΜΑΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ πως την πατάνε οι "αντι-ιμπεριαλιστές" από καθέδρας σοσιαλιστές.

++++++++++

για να θυμηθούμε λοιπόν:
1) σας έβαλα βιντεάκι με τον Ιγκόρ με τον πατερούλη Πούτιν πάνω πάνω πρώτη μούρη
2) σας έβαλα φώτο με Κέρυ - Ασσαντ, όταν συνενοούνταν τα παιδιά για μπίζνες.

ΜΠΡΕΖΝΙΕΦΙΚΕ ΒΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ¨:-)

υγ: γιατι εμενα μου φαίνεται πανεύκολο να βρεις αυτα τα στοιχεια; ΡΕ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΨΑΞΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Cos είπε...

Μερικές σχετικές παρατηρήσεις:
1- Το θέμα ότι "οι Ρώσοι έκαναν επέμβαση στη Συρία για να βοηθήσουν μια σύμμαχη χώρα που δέχεται επίθεση" και μάλιστα "μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης", μπορούμε να το δούμε και ανάποδα: αν η Ουκρανική κυβέρνηση "καλέσει" τις ΗΠΑ σε
βοήθεια επειδή "δέχεται επίθεση από τους αντάρτες των ανατολικών περιοχών που εξοπλίζονται από τους Ρώσους", τότε η επέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα ήταν δικαιολογημένη;
2- Νομίζω ότι οι γνώσεις που μπορούμε να έχουμε για τα πλαίσια στα οποία δρα ο ιμπεριαλισμός σήμερα, είναι ανεπαρκέστατες για να εκφράσουμε ολοκληρωμένη άποψη για το τι ακριβώς συμβαίνει. Π.χ. είμαστε σίγουροι ότι η επέμβαση των Ρώσων
στην Συρία δεν έγινε με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ;
3- Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο κυρίαρχος ιμπεριαλισμός είναι αυτός των ΗΠΑ. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι η κυρίαρχη πολεμική μηχανή είναι αυτή του ΝΑΤΟ. Δεν αμφιβάλλει επίσης κανείς ότι αυτή την στιγμή γίνεται ο χαμός από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Κάποιοι σύντροφοι (π.χ. LR) αμφιβάλλουν για το ότι η Ρωσία είναι ιμπεριαλιστική. Όπως και να έχει, είναι λίγο οξύμωρο να θεωρούμε ότι μπορεί ο βομβαρδισμός μιας χώρας, για τον οποιοδήποτε λόγο, από κάποια καπιταλιστική δύναμη να έχει θετικό πρόσημο. Πάντως όλοι συμφωνούμε ότι ο ρώσικος ιμπεριαλισμός είναι υποδεέστερος από αυτόν των ΗΠΑ, αλλά έτσι και αλλιώς όλοι οι ιμπεριαλισμοί είναι κάτω από τον κυρίαρχο.
Το σημαντικό για μας είναι ότι τα αντι-ιμπεριαλιστικά και αντι-πολεμικά κινήματα είναι σήμερα ανύπαρκτα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι νομίζω που πρέπει να μας προβληματίσει κατά κύριο λόγο.

Ανώνυμος είπε...

''... παρέχει διεθνιστική βοήθεια σε μια χώρα, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησής της, όπως στην Τσεχοσλοβακία και το Αφγανιστάν...'' I REST MY CASE...μην περασει καν απο το μυαλο σου οτι η ΕΣΣΔ εισεβαλλε στο Αφγανισταν για τα δικα της οικονομικα συμφεροντα...βλεπεις ακομα και επι ημερων Γκορμπατσωφ (μας λες στο κειμενο ξεκαθαρα οτι ) η ΕΣΣΔ ηταν κοιτιδα σοσιαλισμου και κομμουνισμου και ως τετοια επρατε μονιμως...


δεν παμε πουθενα...

Ανώνυμος είπε...

quinto
άντε και κάτι τελευταίο γιατί το εχω πάρει μονοπώλιο. Για να μην τσιμπάτεε για τη δήθεν δίκαιη σταυροφορία σιιτών-κούρδων-αμερικανών-ψευτοαριστερών ενάντια στους "κανίβαλλους" τζιχαντιστές. (και δεν έχω κανένα κόλλημα να πω οτι ο Λαϊκό Μέτωπο κάνει απίστευτες μαλακιες που συντάσσεται με τον Ασσαντ. Το πληρώνει ήδη στη Παλαιστίνη, όπως πλήρωνε τόσα χρόνια το γεγονός ότι ανεχόταν εναν ηγέτη στη δ. ΟΧθη που ήταν πρακτοράτζας (τελευταία τον ξαπόστειλαν), ότι εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε το ΟΣΛΟ, ενώ στην αρχή ειχε συνεργαστεί με τη Χαμάς στο Λίβανο κτλ..., κι έλεγε ότι δεν πρόκειται ποτέ οι αγωνιστές του να ενταχθούν στην Παλαιστινιακή αΡχή (οι πάντες μπήκαν) κι αυτά ακομη επί Χάμπας, μεσα σε ένα χρόνο από τη κοινή δήλωση με τη Χαμάς έγινε κωλοτούμπα)

Πρώτον, υπάρχει μια χώρα, φουλ με τον αμερικανικο ιμπεριαλισμό, στην οποία υπάρχει σαρία, και μάλιστα κόβονται κεφάλια σωρηδον και γινονται και άλλες κανιβαλιστικές πράξεις (κοβονται χεράκια, ποδαράκια, δακτυλάκια, μήτες, πετροβολούνται γυναίκες κτλ..). Ποια ειναι αυτή; Σαουδική Αραβία λέγεται.

Δεύτερον, οταν σχηματίστηκε η Χεζμπολάχ, πήγαινε στους λουόμενους και ειδικά στις γυναίκες τις έλουζε με οξύ. Δεν λέω ψέμματα. ΣΤην αρχή η Χεζμπολάχ, ήταν φουλ θρησκόληπτη. την ίδια στιγμή πολεμούσε και τους ισραηλινούς. Και μάλιστα η Χεζμπολάχ έδιωξε τους ισραηλινούς το 2000 από το Λίβανο. Ούτε ο Ασαντ , ούτε κανας άλλος κατεργάρης

Τρίτον, αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, γινεται ακριβώς ότι γινόταν στα Βαλκάνια από Α εως Β Βαλκανικό. Τι; Κάθε ομάδα εθνοτική ομάδα προσπαθεί (μην γελιέστε με τη θρησκεια, και εδώ στο μακρινό παρελθόν, η ορθοδοξία ηταν το κοινο γνωρισμα αρβανιτών-και νεοελλήνων στο ξεσηκωμό για τη λεφτεριά από τους τουρκους) να ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ , ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΔΙΟΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ερχόμενη σε συννενόηση με άλλες δυνάμεις και βεβαιως τους ιμπεριαλιστές.

Ανώνυμος είπε...

quinto
Οι κουρδοι στη βόρεια Συρία, όπως και στο Ιράκ τα εχουν βρει με τους αμερικάνους μια χαρά. Οταν καταλαμβάνουν μια περιοχή από το χαλιφάτο, το πρώτο πράγμα που κάνουν ειναι ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕσ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕσ. Προσέξτε υπάρχουν φώτο πια και καταγγελίες. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ (ως σουνιτικό).

Πίσω από τους κουρδους της Συρίας βρίσκεται το αλήστου μνήμης ΠΚΚ. απατεώνες, παπατζήδες. ΣΤην Τουρκία τότε μεσουρανούσε το μαοϊκό κινημα (ειχε αντάρτικο στο Ντιγιάμπαργκιρ) και αμέτρητους αγωνιστές.Δεν υπήρχαν ρεβιζιονιστές στην Τουρκία. Οι ηγέτες των μαοϊκών ήταν σχεδόν όλοι Κούρδοι και μάλιστα ήταν υπερ της αυτονομίας (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ) του τουρκικού Κουρδιστάν,θεωρώντας ότι προειχε σε εκεινη τη συγκυρία η ενότητα όλου του προλεταριάτου της Τουρκίας. Και αυτοι οι αγωνιστές ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ. Μπορει ακομη προγραμματικά να ήταν πισω, αλλά μαρξιστικά ήταν συνεπεις.

Τότε ο Ασαντ έστειλε τον απατεώνα τον ηγέτη του PKK στο τουρκικό Κουρδιστάν. Αυτός ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΤΗ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΗ. με διάφορες πουστιές, ποντάροντας στον εθνικισμό, στις αλλαξοκωλιές με τους κούρδους φεουδάρχες και αστούς, ακολουθώντας μεθόδους συμμορίτικες (συναντήσεις με ηγέτες μαρξιστές για να τους δολοφονήσουν) άρχισαν να ελέγχουν το τουρκικό Κουδιστάν. Οι τουρκοι την ίδια στιγμή κοπανούσαν ανελέητα τους μαοϊκούς. Στο κόλπο ήταν και οι ισλαμιστές που κοπανούσαν τους μαοϊκούς. Οι πεκακάδες ήταν στο απυρόβλητο.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥΣ! Και εχει τσιμπήσεις όλος ο αυθορμητίστικος ντουνιάς. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΤΑΥΤΡΟΧΡΟΝΑ

Αντίστοιχα οι σιίτες ολες οι ομάδες στο Ιράκ , διώχνουν τους σουνίτες. Καλά στη Συρία ο Ασσαντ εχει σφάξει κοσμο και κοσμάκη σουνιτών. Αφήστε το καλύτερα. Οταν σε μια πόλη υπάρχουν αντάρτες, αυτός βάζει το πυροβολικό μπρος, και όποιον πάρει ο χάρος. Το αν δεν χρησιμοποιεί ή χρησιμοποιεί χημεια , λίγη σημασία έχει. Το πυροβολικό κάνει ακριβώ ςτην ίδι αδουλειά

Και τελικά οι σουνίτες ΠΑΝΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ, γιατί θεωρούν οτι ειναι η μοναδική δύναμη που τους προστατεύει.

Ολά τα άλλα
ειναι ιδεοληψίες.

και εδώ θα είμαστε μάγκες να δούμε ποιος ειχε δικιο.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Όχι Σεχταρ δεν προωθεί απολύτως τίποτα
Μειωμένα αντανακλαστικα από το συνεργάτη της ΚΕ του μπλοκ

Λέων το δεύτερο σχόλιο περνά οριακά παρά το χαρακτηρισμό. Θεώρησε το ως κίτρινη κάρτα

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τα ντόπια αφεντικά και τους ξένους ιμπεριαλιστές προστάτες τους που για τον ελληνικό καπιταλισμό είναι πρώτα απ' όλα οι Αμερικάνοι. Οι Ρώσοι καπιταλιστές δεν έχουν οργανικούς δεσμούς με το ελληνικό κεφάλαιο, αυτό δε σημαίνει ότι στηρίζουμε την καπιταλιστική Ρωσία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το κύριο ιστορικό καθήκον για την εργατική τάξη της χώρας μας που είναι η ανατροπή της εξουσίας των συγκεκριμένων αστικών δυνάμεων που εκεμεταλλεύονται το λαό μας, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς εργαζόμαστε όχι για την ανατροπή των αστών γενικά, αλλά για να ηττηθεί στον πόλεμο η ντόπια αστική τάξη και ισχυρότεροι σύμμαχοι και προστάτες της που δεν είναι γενικά όλες οι καπιταλιστικές τάξεις των άλλων χωρών, αλλά οι κεφαλές του αμερικάνικου και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού. Τα άλλα είναι φιλολογίες,χρήσιμες ίσως για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κομμουνιστών όπου γης, χωρίς όμως δυνατότητα καθορισμού από αυτές συγκεκριμένης γραμμής πάλης για το ελληνικό εργατικό κίνημα
Κνιτάκος 1998

Cos είπε...

@Trsh"
Δεν δέχεται κάποια επίθεση από τους αντάρτες η Ουκρανία, και πολύ περισσότερο δεν δέχεται κάποια "επίθεση από την Ρωσία".
Οι αντάρτες είναι Ουκρανοί οι ίδιοι και αντιδρούν στο ναζιστικό πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από τις ΕΠΑ."
Trash, δεν έγραψα ότι η Ουκρανία "δέχεται επίθεση από την Ρωσία", αλλά ότι η κυβέρνηση του Κιέβου μπορεί να ζητήσει "βοήθεια" από τις ΗΠΑ, επικαλούμενη ότι οι αντάρτες εξοπλίζονται από την Ρωσία. Δεν είναι το ίδιο νομίζω.
Επίσης λες ότι "οι αντάρτες είναι Ουκρανοί". Στην Συρία δεν πολεμάνε εναντίον του Άσαντ πολίτες του κράτους της Συρίας;
Τέλος, δεν ήξερα ότι όποιος είναι εναντίον ΚΑΙ του ρώσικου ιμπεριαλισμού τάσσεται με τον Ποροσένκο ή είναι ΟΑΚΚΕ.
Επίσης: αν η Ρωσία παίζει θετικό ρόλο στη Συρία, γιατί δεν έπαιξε αντίστοιχο ρόλο στην Αίγυπτο, στη Λιβύη κλπ.; Επειδή εκεί δεν έχει βάση;
Στο κάτω - κάτω τι πρέπει να κάνουμε; Να στηρίξουμε την ρώσικη επέμβαση στη Συρία;

Ανώνυμος είπε...

quinto
τρας εφη:
<>

δε μου λες μεγάλε τρας, τη θεωρία των 3 κόσμων την ξέρεις; Η πλήρης εφαρμογή της βρίσκεται στα διασκεδαστικά κειμενα της ΟΑΚΚΕ, του κουμπωμένου (με ληγμένα χάπια) προέδρου Ζαφειρόπουλου και ενιοτε στις αναλύσεις των φιλορώσων, φιλορθοδόξων , "αντι-ιμπεριαλιστών" του λόγου σου.

Σωστά, δεν πρέπει να τσουβιαλιάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η λύση ειναι στους Σεξ Πίστολς και στη θεωρία των 3 κοσμων ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ. Οι αμερικανοι ειναι οι χειρότεροι, οι ρώσοι οι καλύτεροι, και οι κινέζοι ακολουθούν. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ.

Χάρισμά σου μεγάλε η φώτο του Κέρρυ με τον Ασσαντ που τα τρώνε τα φιλαράκια μια χαρά το Φλεβάρη του 2009.

Σου αφιερώνω και τη σφαγή των παλαιστινίων στο Ταρ Αλ Ζάταρ από τα τσιράκια των Σύριων, το φευγιο των παλαιστίνιων μαχητών (Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ) από τη Βηρυττό (απόλυτη ξεφτίλα αν σκεφτούμε τι κανει σήμερα η Γάζα, που εχει σκαφτεί από κάτω παντού και ειναι ΑΠΟΡΘΗΤΗ, στο Λιβανο δεν έσκαψαν καθόλου, γιατί ο κύριος Αραφάτ νόμιζε οτι θα τον στήριζαν οι Σύριοι και οι Ρώσσοι και όταν του έλεγε το ΛΜΑΠ να κάνουμε οχυρώσεις, να σκάψουμε τούνελ, αυτός έλεγε ελα μωρέ τώρα αυτά ειναι για ταλαίπωρους, ότι μαλακιες έλεγε δηλαδή ο Καμπαγιέρο στη Μαδρίτη ένα πράγμα το Νοέβρη του 1936, έλεγε οι ισπανοι δεν ειναι για...λαγούμια (ΠΑΠΑΤΖΟΥΛΕΣ :-)) μονο που εκει υπήρχε το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Πέμπτο Σύνταγμα και βέβαια η ΕΣΣΔ , η 3η Διεθνής και οι Διεθνείς Ταξιαρχίες και έσκαψαν οχυρώσεις σε μια βδομάδα) και βέβαια τις σφαγές του καθεστώτος στην ίδια τη Συρία το 80. Δεκάδες χιλιάδες αμαχοι σουνίτες νεκροι!!!

υγ: δεν πιστεύω να μιλήσει τώρα κανεις για προσωπική επίθεση. Αντε να βάζουμε στο πάγκο του κάθε οπορτουνιστή κατεργάρη.

Κοσε είπε...

Ρε quinto, και κάποιοι άλλοι, είσαι σοβαρός τώρα; Επειδή ο Ασσάντ δεν είναι ο έντιμος ιμπεριαλιστής, ο Λένιν της Μεσης Ανατολής, να σφαχτεί ο λαός της Συρίας στις μυλόπετρες των ''επαναστατών'' και των τζιχαντιστών. Τα 12 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες μέχρι πριν 3-4 χρόνια ήταν στα σπίτια τους. Με την δική σου λογική και γω έυχομαι να καεί η ελλάδα μαζί και με σένα για όλα τα χρόνια νατοικής λειτουργίας και συμμετοχής. Η Ρωσσία, για όποιο λόγο την συμφέρει, αποτρέπει την πλήρη διάλυση του συριακού κράτους, ενός από τα πιο σταθερά κράτη στην περιοχή μέχρι πρόσφατα. Αποτρέπει την δημιουργία ακο΄μα μερικών εκατομμυρίων προσφύγων. Ευτυχώς ο Συριακός λαός δεν έχει τα δικά σου μυαλά να τους πει ''όχι ρώσσοι, μη, άστε μας να σφαχτούμε στα μαχαίρια της ισις''

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ.

ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΙ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΕ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ, ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΣ Μ' ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΘΥΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ.

ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΤΟΥ ΛΕΩ ΣΤΟ Β.Π.Π. ΕΧΑΣΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙ;

ΝΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ. ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΗΤΤΤΑΣ ΤΟΥΣ.

ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

ΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΧΙΤΛΕΡ Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ. ΕΙΠΕ.

ΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ;

ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΙ ΟΛΑ. ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΙΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ.

ΚΑΙ Ο ΜΑΡΞ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΤΟ ΠΕ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.

ΧΑΧΑ

ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ.

Η ΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ. Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κοσε εγώ σοβαρός ειμαι
εσύ εισαι; Τι παει να πει το συριακό κράτος ήταν
το πιο σταθερό ως πρόσφατα; Με την ίδια λογική στο Ιράκ γιατί δεν εισαι
με τους σουνίτες και εισαι με τους σιίτες; Οι σουνίτες κράτησαν το ΙΡακ
σταθερό τόσα χρονια. Οι σιίτες με τους αμερικανούς το διέλυσαν.
Κι από που και ως που ειμαστε υπερ της σταθερότητας των συνόρων, όταν
καταπιέζονταν εθνή, εθνότητε,ς μειονότητες, κτλ..;
Ολα αυτά ειναι βλακειες. Εδώ γινεται εμφύλιος άδικος πόλεμος με επέμβαση ιμπεριαλιστών και τρεις λαλουν και τρεις χορεύουν στο ελλαδιστάν.

Τα πράγματα ειναι πολύ απλά και τα εξιστόρησα παραπάνω. Ο Ασαντ ειναι ένας
δικτάτορας που δεν εχει πρόβλημα να παίξει με τους νατοϊκούς αρκει να τους εξασφαλίσουν
όρους επιβίωσης για την άρχουσα τάξη του. Αυτο δεν του το εξασφάλιζαν και εξασφαλίζουν οι αμερικανοι γιατί υπάρχουν οι σιωνιστές στη μέση που δεν χαρίζουν τα υψίπεδα του Γκολάν αν δεν υποταχθει πλήρως οικονομικά η Συρία πρώτα στο Ισραήλ, όπως έγινε με την Αίγυπτο του Σαντάατ.

Οι Ρώσσοι παίζουν καλύτερα μαζί του και εξισορροπούν τις απώλειες. Παράλληλα, ο Ασσαντ τόσα χρόνια έκανε παιχνίδι στο Λίβανο. Τώρα το έχασε κι αυτό. Στο Λίβανο παίζουν Ιράν (Χεζμπολάχ) και οικογένεια Χαρίρι (Σαουδική Αραβία). Η Αμάλ ειναι παράρτημα πλέον της Χεζμπολάχ και οι μαρωνίτες μαλλον ελέγχονται περισσότερο από τους γάλλους και οχι τη Συρία. Η αριστερά στο Λίβανο δεν υπάρχει πια παρα μονο σαν σύμβολο σε ένα μπουντρούμι της Γαλλίας, αναφέρομαι στον σύντροφο επαναστάτη Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπτάνλλα, από τους πολιτικούς κρατούμενους με τα περισσότερα χρονια εγκλεισμού. Ακομη και σήμερα οι γάλλοι φοβούνται να τον απελευθερώσουν.

Κοιτάξτε λοιπόν μην ξαναδούμε τον Κέρρυ στο ίδιο τραπέζι με τον Ασσαντ όπως έγινε το 2009.
Και τότε να δω που θα κρυφτείτε κύριοι. Γιατί μαλλον νομίζετε οτι ολοι είμαστε λωτοφάγοι
Καληνύχτες

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά το Κομμουνιστικό Κίνημα τόσο στη Συρία αλλά και διεθνώς, που δε βρίσκεται και στις καλύτερες στιγμές του, δεν πρέπει και δε μπορεί να παραιτηθεί από τους δικούς του στόχους. Ούτε μπορεί να θυσιάσει, στη Συρία συγκεκριμένα – αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το δικό του πρόγραμμα.

Μπορεί, όμως, κρατώντας τη δικιά του αυτοτελή πολιτική δράση, το δικό του πολιτικό πρόγραμμα, να συνδυάσει την αξιοποίηση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων προς όφελος της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, έτσι όπως εκφράζεται συγκεκριμένα αυτήν τη στιγμή στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή, ως μέρος των γενικότερων σκοπών της εργατικής τάξης της για να ματαιώσει το στόχο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ για την επαναχάραξη των συνόρων, για διαμελισμό της Συρίας.

Είναι απολύτως σαφές ότι μια τέτοια στάση δεν αγνοεί το γεγονός το τι εκπροσωπεί η κυβέρνηση Άσαντ, ούτε αγνοεί το γεγονός ότι η Ρωσία είναι μια ιμπεριαλιστική δύναμη με τους δικούς της στόχους. Δεν αγνοεί, επίσης, ότι το Μπάαθ ως Κίνημα της δεκαετίας του ’60 και ’70 δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση.

Από την άλλη, όμως, είναι λάθος να μην παίρνει κανείς υπόψη ότι μια ήττα της Συρίας, που την απομόνωσαν σχεδόν όλες οι άλλες Αραβικές χώρες και που είναι μια χώρα, που δεν κατάφερε μέχρι τώρα να τη βάλει στο χέρι ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, θα σημάνει και το άνοιγμα του δρόμου για την πλήρη επίτευξη των στόχων του Δυτικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Και αυτή η εξέλιξη δε μπορεί να ικανοποιεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ούτε της Συρίας, ούτε της ευρύτερης περιοχής. Και στην ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνεται και η χώρα μας.

Ν.

jorje7 είπε...

Η Ρωσια ανελαβε δραστηριοτητα στρατιωτικη κατοπιν προσκλησεως απο την επισημη Συριακη κυβερνηση(την οποια στηριζουν και τα δυο εκει ΚΚ)
Η ενοπλη αντιπολιτευση στην πλειοψηφια της αποτελειται απο μη-Συριους , ισλαμιστες και τζιχαντιστες.
Οπως η εθνικη ανεξαρτησια ειναι προτιμοτερη της ξενοφερτης κατοχης , η αστικη δημοκατια ειναι προτιμοτερη ενος φασιστικου καθεστωτος ,ετσι και ενα κοσμικο καθεστως ειναι μακραν καλυτερο απο ενα βαρβαρο μεσαιωνικο χαλιφατο.
Απλα πραγματα που δεν απαιτουν ιδιατερη αναλυση.

Υπο αυτο το πρισμα μακαρι να κερδισουν οι δυναμεις που στηριζουν το σημερινο κοσμικο καθεστως και δεν γινεται να βλεπει καποιος το ιδιο την Ρωσικη παρεμβαση με τις επεμβασεις των Αμερικανων σε Γιουγκοσλαβια, Ιρακ κλπ

Οσο για την Ουκρανια, το πραγμα ειναι συνθετο.
Απο την μια υπαρχει η προσαρτηση της Κριμαιας στην Ρωσικη ομοσπονδια, ενεργεια μονομερης που ειναι αντιθετη στο διεθνες δικαιο. Φυσικα, η ενεργεια αυτη απετρεψε το αιματοκυλισμα στην χερσονησο εν αντιθεσει με τις επαρχιες Λουγκανσκ και Ντονετσκ.

Εκει ειναι εμφανεστατη(κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον) η λαικη αυτοοργανωση και αντισταση απεναντι σε μια φασιστικη κυβερνηση(που ηδη απαγορεψε τα ΚΚ, ψηφισε νομο απαγορεψης σοβιετικων συμβολων και ταυτισης τους με τα ναζιστικα,αναιρεσε το νομο περι γλωσσικων ελευθεριων τουλαχιστον σε τοπικο επιπεδο, ανεχθηκε και ενισχυσε ακροδεξιες ενοπλες ομαδες κλπ) , την οποια ΟΥΔΕΠΟΤΕ ψηφισαν.(εκλογες δεν εγιναν στο μεγαλυτερο μερος των δυο επαρχιων και φυσικα στην χερσονησο της Κριμαιας)

Επιπροσθετως, η προηγουμενη κυβερνηση δεν αποχωρησε ομαλα συμφωνα με συνταγματικες διαταξεις ,ειτε επειδη εχασε εκλογες κλπ...αλλα κατοπιν πραξικοπηματος.
Στην ανατολικη Ουκρανια, φυσικα και υπαρχουν και Ρωσοι ενοπλοι , αλλα ταυτοχρονως υπαρχουν και οι εκει κομμουνιστες.
Στην αντιπερα οχθη υπαρχουν οι ενοπλοι νεοναζι με δικες τους ομαδες(πιο περιοβητες οι Aidar, Azov και αλλες προερχομενοι κυριως απο τον Δεξιο Τομεα και το Svoboda), αλλα και μισθοφοροι ολιγαρχων οπως η ταξιαρχια Dnipro χρημοταοδοτουμενη απο τον Kolomoisky
Απο την μια εχουμε
https://youtu.be/dn3crMfAF4M
https://youtu.be/wrUMKDkarvg
https://youtu.be/01YRcwmocOE

απο την αλλη
https://youtu.be/T2FunKG-9Rk
https://youtu.be/RZsAYxwUXuI
https://youtu.be/RJLnoeVUqKA

Εδω απο τα σχολια αντιλαμβανομαι οτι ορισμενοι μας λενε να κανουμε οτι δεν τους βλεπουμε...να κλεισουμε τα ματια σε οσα συμβαινουν(συγγνωμη για το spam με links)

Καλη τυχη με αυτα τα μυαλα

Αναυδος είπε...

αρα και στην ελλαδα ο συριζα ειναι καλυτερος απο τη νδ

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ποσταρω ξανα ενα μερος σχολιου μου που εκανα και στο φαντομντακ.

"Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι ποτε και πουθενα η αστικη ταξη που νικησε τον πολεμο δεν κινδινεψε να χασει την εξουσια της. Η νικητρια αστικη ταξη εχει ενα λαο αποχαυνωμενο και οπαδο της εθνικης ενοτητας, ενα κρατος πανισχυρο και νεες αγορες. Η ηττημενη αστικη ταξη εχει ενα λαο ετοιμο να εκραγει και ενοπλο, ενα κρατος σμπαραλιασμενο και κανενα περιθωριο υποχωρησεων λογω των θεσεων που εχασε στον ανταγωνισμο.
Επανασταση εγινε στη Ρωσια, εγινε στη Γερμανια, την Ουγγαρια δεν εγινε στην Αγγλια και τη Γαλλια... "

Οποιος νομιζει οτι η ταξικη παλη αναποδογυρισε με ενα μεταφυσικο τροπο και ξαφνικα ο αδυναμος κρικος στην αλυσιδα του ιμπεριαλισμου γινεται η πιο ισχυρη ιδεολογικα, πολιτικα, οικονομικα και θα πρακτικα (κρατος, δυναμη πυρος) αστικη ταξη, τοτε εχει κοψει καθε επαφη με την τεχνη της επανάστασης.
Τα υπολοιπα και την ολοκληρωμενη αποψη μου στα σχολια μου εδω:

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/10/blog-post_68.html?m=1

και εδω:

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/10/blog-post_20.html?m=1

Υγ. Εκανα και χθες ενα σχολιο εδω αλλα μαλλον χαθηκε στα ψιλα. Αν το βρεις ποσταρε το!

ratm

Ιστρολλικός είπε...

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ως εκ τούτου είναι λογικό κάποιοι να εκφράζονται άγαρμπα και ίσως να θεωρούν ότι το Κόμμα έπρεπε να κάνει καποια πράγματα διαφορετικά.

Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Το Κόμμα έχει από νωρίς προειδοποιήσει το λαό για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή μας. Ως ΚΚ που δραστηριοποιείται σε χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει καταδικάσει πρώτα και κύρια τον Ευρωατλαντισμό σε κάθε βήμα, όπως είναι το καθήκον του. Όπως έχουν επισημάνει κάποιοι σε παλαιότερα νήματα, το Κόμμα δεν πήγε να κάνει καμια διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας.

Από κει και πέρα, ορθά πράττει το Κόμμα και προειδοποιεί για τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ρωσικής εμπλοκής στην περιοχή. Η ιδεολογική αυτοτέλεια του ΚΚ πρέπει να διατηρηθεί σε κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα ήθελαν να κάνει διαφορετικά το Κόμμα διάφοροι φίλοι που θεωρούν ότι το χουμε πάρει λάθος. Να οργανώσουμε καμιά διεθνή ταξιαρχία και να τη στείλουμε στη Συρία; Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα στρατιωτική εμπλοκή στο πλευρό της Ρωσίας και του Ασαντ; Να τυπώσουμε μπλουζάκια του Αη Γιώργη με σφυροδρέπανο; Ή μήπως να χαιρετίσουμε την επέμβαση των Ρώσων ως διεθνιστική βοήθεια;

Ανώνυμος είπε...

quinto
σορρυ πριν ξέχασα να βάλω νικ.

Ακούστε κύριοι, ας μιλήσουμε βιωματικά. Υπάρχουν χιλιάδες άραβες ΣΟΥΝΙΤΕΣ εργάτες και εργατόπαιδα στην ελλάδα. Ρωτήστε τους, εφόσον εχετε οικοδομήσει πρώτα μια στοιχειώδη σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, τι λέτε για το Χαλίφα;
Ξέρετε τι θα σας απαντήσουν; Τα παιδιά ειναι καλά δίνουν αγώνα για μας. Και αν συνεχίσεις, μα αυτοι σφάζουν αμάχους. Αυτοι θα σου απαντήσουν ως εξής: α) αν καταλάβουν ότι ξέρεις πράγματα θα σου πουν ελα ρε, αυτό το κάνουν ως αντίποινα. Ξέρεις πόσους έχουν σκοτώσει οι σιίτικες πολιτοφυλακές στο Ιράκ, οι κούρδοι, οι αμερικανοι με ντρονς και συνεχείς βομβαρδισμούς, οι σιίτες του ιράκ και ο Μπάσταρδος σκύλος Ασαντ με πυροβολικό κτλ...;
β) αν σε κόβουν για άσχετο σου ξεφουρνίζουν αμέσως αυτά ειναι προπαγάνδα. Μην τα ακούς.
+++++++++++++++=
που καταλήγουμε; Οταν δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα, δεν υπάρχει οραμα επαναστατικό, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στρέφονται στη ΡΕΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚ. Πράγμα που σημαινει για το θέμα μας: ΦΟΥΛ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, να τσακισουμε τους εχθρούς σιίτες, οι σιίτες λένε τα ίδια και τους σουνίτες, οι κούρδοι κτλ...
Δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκει πέρα. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΦΟΥΛ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό συνέβαινε στη ρωσσική αυτοκρατορία και αυστρουγγαρία μετά την ήττα του επαναστατικού κινήματος το 1905. Γι αυτό και ο μεγάλος έγραψε το "Εθνικό Ζήτημα". για να εξετάσει αυτά τα ζητήματα και να μη λένε παπάτζες οι μπολσεβίκοι. Γιατί οι μπολσεβίκοι ήταν σοβαρό κινημα.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Εσυ μεγάλε που μας λες να μην κλεινουμε τα μάτια μας στους φασίστες ουκρανούς γιατί κλεινεις στα μάτια στο γεγονός ότι όλοι οι ηγέτες της ανατολικής Ουκρανίας ειναι πιόνια του Πούτιν. Αυτός τους ανεβάζει και τους κατεβάζει και το αποδείξαμε άλλωστε και εδώ.

Τις ίδιες μαλακιες ακριβώς θα ακούτε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, θα υπάρχουν κάποιοι που θα ονοματίζουν φασίστες τους μεν και τους άλλους προοδευτικιους. Αυτά δεν έλεγε για τους γερμανούς ο κύριος αναρχικός Κροπότκιν; Τον πατερούλη Τσάρο τον ξεχνούσε, τον πείραζε μονο ο Κάιζερ. ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ;

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΚΥΡΙΟΙ . ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΒΑ. Θα ειστε της συνωμοταξίας Ζαφειρόπουλου ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. Γιατι οπως αποκακύψαμε στην ΟΥΣΙΑ λέτε τα ίδια, εφαρμόζετε τη θεωρία 3 κόσμων του Ζαφειρόπουλου από την ανάποδη.Και ο Ζαφειρόπουλος εχει τα πρωτεία είναι στη πρωτοπορεία χρόνια, εσείς τον ακολουθείτε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι

υγ: ειδες μπρεζνιεφικέ στο τραίνο της πολιτικής ατάκας ειμαι και εγώ καλός, δεν μπορεις να πεις :-)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Eπειδη στα κνιτικα νιατα μου ειχα ασχοληθει εκτενως με το Παλαιστινικο -και λογω προσωπικου βιτσιου και λογω Σαμπρα και Σατιλα και λογω μιας βαθιας φιλιας- και επειδη και τοτε εβλεπα καποια "περιεργα " πραγματα (τα οποια εξηγηθηκαν μετα την ανατροπη της ΕΣΣΔ ) συνιστω προς ολους να διαβασουν προσεκτικα την γλαφυρη περιγραφη του quinto (ξερω θα με μαλωσει ο καλος σφος Σεχταρ ) που ειναι ΜΕΣΑ σε ολα . Μπορει να εχουμε διαφορες και διαφωνιες στο δι ταυτα αλλα στα ιστορικα ειναι μεγαλο και μεθοδθικο "ψαχτηρι" ο τυπος (το ξανατσεκαρα εδω ) ... Πριν λοιπον αναφανδον ταχθουμε με την Τεχακο ή την Gazprom σε οτι αφορα την Συρια καλο ειναι να ειμαστε γνωστες της προιστοριας εκει και οσο γινεται πιο κοντα στο τι "παιζεται" ...Εξ αλλου και το κομμα ειναι πολυ προσεκτικο και φαινεται απο τις ανταποκρισεις και την προβολη της καθε ειδησης απο τα οργανα του ,αλλα και απο αρθρα (σαν του Ελισαιου τις προαλλες) .Ουτε τσουβαλιαζει ,ουτε παιρνει ανοικτα θεση ΠΛΗΝ του παγιου καθηκοντος καθε κομμουνιστη χωρας που συμμετεχει σε ιμπεριαλιστικο σχηματισμο : Να δυσκολευει οσο μπορει αυτη τη συμμετοχη στην χωρα του !!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΥΓ θυμιζω πριν δυο χρονια περιπου που ετοιμαζονταν ο "Δυτικοι" με αρμαδες στην ΑΝ.Μεσογειο να χτυπησουν την Συρια ....τοτε που και οι Ρωσοι κατεβαζαν στολους εκει .. χιλιαδες διαδηλωτες σε ολο τον κοσμο ,απο Ουασινγκτον μεχρι Βερολινο και απο Παρισι μεχρι Μαδριτη εναντιωθηκαν στην εισβολη (με το θυμικο ισως στραμμενο στα αισχη της Λιβυης που ηταν προσφατα ) και τελικα την ανεστειλαν .. Τοτε προβληθηκε διεθνως σαν κινηση ματ του Πουτιν αλλα εγω πιστευω ακραδαντα οτι οι Ιμπεριαλιστες βρεθηκαν αντιμετωποι με την "κοινη τους γνωμη ",,,ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Cos είπε...

θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Ιστρολλικού.
Άλλωστε είναι άλλο πράγμα η,με κάθε πρόσφορο τρόπο, συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους κομμουνιστές στην Ουκρανία, στον λαό της Συρίας, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες και άλλο πράγμα η καταδίκη του ιμπεριαλισμού και ο αγώνας εναντίον του. Πρωτίστως βέβαια απέναντι στον κυρίαρχο ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, αλλά και απέναντι σε κάθε ιμπεριαλισμό.
Θα επαναλάβω και κάτι που έγραψα παραπάνω: είμαστε σίγουροι ότι είναι άλλος ο ρόλος της Ρωσίας και άλλος των ΗΠΑ στην Συρία; Δεν λέω ότι τα έχουν βρει, ίσως ναι, ίσως όχι, λέω όμως ότι έχουμε πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει και επομένως το να θεωρούμε το Α ή το Β ως δεδομένο και λάθος είναι και αυθαίρετο. Όταν έχουμε πάντως ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκατέρωθεν, μου φαίνεται λίγο δύσκολο να παίζουν και οι δυο με την φωτιά.

Κοσε είπε...

Το 90% αυτών που μάχονται εναντίον του Ασσαντ είναι ξένοι.
Ο Συριακός λαός βρίσκεται προς της καταστροφής. Εμείς από δω λέμε ότι θέλουμε.
Εδώ θα μας πείτε σε λίγο για συριακή επανάσταση. Το κόμμα από την αρχή αυτης της ιστορίας στήριξε την ακεραιότητα της Συρίας και δεν ασχολήθηκε με τον να καταγγέλλει τον Ασαντ. Όταν οι επιλογές είναι μεταξύ της πλήρης διάλυσης και κατάρρευσης μιας κρατικής δομής που οδήγησε και οδηγεί σε εκατομμύρια πρόσφυγες και νεκρούς και της διατήρησης της κοινωνικής και κρατικής δομής αυτής της κοινωνίας τότε στηρίζεις το δεύτερο εκτός κι αν είσαι αναρχομπάχαλος ''να καουν ολα δεν με νοιαζουν τιποτα, κρατος, εξουσια, ντου, μπατσοι''.
Οι Γερμανοί έβαλαν τον Λενιν σε σφραγισμένο τρενο και τον εστειλαν Ρωσια. Δεν τους είπε ''μη, θα μολυνθώ, είστε ιμπεριαλιστές''.

Πηγαίνετε βρε επανασταταρες να κοιταξετε στα ματια τον Συριακο λαό και να το πειτε να διωξει την Ρωσία για να σφαχτεί από το μαχαίρι των Ισις. Τι αλλο θα δουν τα ματια μας.
Να πείτε στο ΠΑΜΕ που έχει την ηγεσία της ΠΣΟ και διοργάνωσε προχθες συνεδριο στην Δαμασκο (κάτω από την ένοπλη προστασία του κράτους του Ασσαντ) ότι έδωσε στήριξη στον κακό Ασσαντ, τους Ρωσους και τον οπορτουνιστικό Συριακό λαό που πρέπει να σφαχτεί γιατί δεν πληρεί τα επαναστατικά κριτήρια.

Κοσε είπε...

Καθηκον σου σαν κομμουνιστής, αν είσαι, είναι η ήττα της αστικής σου τάξης και των διεθνων οργανισμών της που συμμετέχουν σε αυτό τον πόλεμο...η έμπρακτη συμβολή στην ήττα της. Με την Ρωσία θα σχοληθούν οι Ρώσοι. Αλλιώς θα θα λέγαμε ζήτω στον βομβαρδισμό και του Σανταμ και του Κανταφι. Ενας λαός πρώτα πρέπει να ζει, κυριολεκτικά, και μετά να του κουνάς το δάχτυλο για επανάσταση, ειδικά εσύ που ζεις σε χώρα ΝΑΤΟ που διεξάγει επίθεση στην χώρα του.

Ανώνυμος είπε...

quinto
Συνεχίζετε τις παπάτζες;
πόθεν προκύπτει το παρακάτω:
Το 90% αυτών που μάχονται εναντίον του Ασσαντ είναι ξένοι.
Ο Συριακός λαός βρίσκεται προς της καταστροφής

Ξέρεις πόσοι ειναι οι αλαουίτες (σιιτες) πάνω στους οποίους οικοδομούνταν χρόνια το καθεστωτικο οικοδόμημα της δυναστείας Ασαντ στη ΣΥρια; Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Η πλειοψηφία των Σύριων ειναι σουνίτες. Ειναι προφανέστατο οτι αυτοι που πολεμούν τον Ασαντ, ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους ειναι ντόπιοι. Αλλιως θα ειχαν ηττηθεί για πλάκα εδω και καιρό. Αλλα ομως που δεν ηττώνται. Αντιθέτως ο Ασαντ εχανε και χάνει συνεχώς έδαφος. ΔΕν ειναι τυχαίο οτι άνοιξε τα σύνορα ΤΩΡΑ για τους δικούς του να φύγουν ΤΩΡΑ. Η πλειοψηφία που βλέπετε στους αθηναϊκούς δρόμους ειναι σιίτες Σύριοι, οχι σουνίτες. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαινει αυτή τη στιγμή στη Συρία. ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ να αφήσει τον πληθυσμό του, το έρεισμά του. Αυτα τα κάνει κάποιος που χάνει και δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Θέλετε παραδείγματα; Ειπε ποτε ο ΣΤάλιν φύγετε από το ΣΤάλινγκραντ; ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΕΙΠΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

Αντίστοιχα στο Ιράκ οι σουνίτες ήταν η μειοψηφία. Η πλειοψηφία ήταν ολοι οι υπόλοιποι , Σιίτες στο νοτο και κούρδοι στο Βορρά. Θες να σου πιάσω στην ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του ΙΡάκ; ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟΔΙΕΘΝΙΣΤΗ Yousuf Sulman
https://en.wikipedia.org/wiki/Yusuf_Salman_Yusuf; Ξέρεις πως ανέβηκε ο Σαντάμ στην Εξουσία. Ξέρεις από που προήλθε. Προήλθε από τους αντίστοιχους παναραβιστές του Κάσεμ που κοπανούσαν το κομμουνιστικό κίνημα. ο ΣΑντάμ ήταν ο Σαντάατ του ΙΡάκ. Εκανε πραξικόπημα στο παναραβικό Μπααθ και ανήλθε με τη βοήθεια των αμερικανών.


Και εκει στο ΙΡΑΚ η αντίσταση στους αμερικάνους κατακτητές, στη συντριπτική της πλειοψηφία προήλθε από τους ΣΟΥΝΙΤΕΣ και όχι τους σιίτες (you know ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ). ΣΤους Σιίτες μονο ο κληρικος Σαντρ πολεμούσε, ένας που 'χε παρτίδες με τη Χεζμπολάχ. Τελικα΄τον μάζεψε το Ιράν. Γιατί; γιατί το ΙΡΑΝ τα βρήκε με τους αμερικάνους στο ΙΡΑΚ για να βολέψει τους σιίτες στη μοιρασιά το νέου Ιράκ και παράλληλα το Ιράν να καλύψει τα δικά του συμφέροντα σε συγκρούσεις για αμφιλεγόμενα εδάφη που ειχε με το Ιράκ.

Κάποια στιγμή μετά το 2005 οι σουνίτικες φυλές αποφάσισαν να σταματήσουν την αντίσταση. Το τυράκι στη φάκα ήταν ο προσωρινός εξοπλισμός τους από τους αμερικάνου ς και η χρηματοδότησή τους. Η κούραση ειχε επέλθει , οπότε τσίμπησαν μαζικά. Ελα μου ομως που όταν σταμάτησαν την αντίσταση οι σιίτες τους τσάκισαν οικονομικά και κατασταλτικά. Η ΟΡΓΗ ΞΑΝΑΦΟΥΝΤΩΣΕ.

Ετσι εμφανιστηκε το Χαλιφάτο, που ξεκίνησε το Χαλιφάτε. Μαντέψτε. ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ . Στο στρατιωτικό συμβούλιο του Χαλιφάτου κύριοι η πλειοψηφία των αξιωματικών ειναι πρώην σανταμικοι. ΔΕν το ξέρετε αυτό; Μάθετέ το.

Ανώνυμος είπε...

quinto
καλά έχετε ιδεά πως ξεκίνησε ο δεύτερος πόλεμος του κόλπου; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ;
Σας ειπα τον Σαντάμ τον πρωώθησαν οι αμερικάνοι στο Μπααθ. Τον αξιοποίησαν αργότερα
στον πόλεμο ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ (ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ), όταν έγινε η λεγόμενη ισλαμική επανάσταση. Τότε το ΙΡΑΚ εισέβαλλε ακαριαία στο ΙΡΑΝ, ομως το ΙΡΑΝ άρχισε να ανασυγκροτείται και πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο πόλεμος αυτός κρατησε χρόνια και οδήγησε ποτάμια αίματος, εκατομμύρια κι από τις δυο μπάντες. Ολοι οι άραβες (SOYNITES) και οι αμερικανοι και οι γάλλοι ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ το ΣΑΝΤΑΜ. Ο Σαντάμ με χημικά όπλα που έπαιρνε από τους γάλλους, έριχνε αέρια στους κούρδους και τσάκιζε τους σιίτες τους δικούς του (που ήταν φιλα προσκειμενοι στους ιρανούς).

Οταν τέλειωσε ο πόλεμος το ΙΡΑΚ ήταν φουλ χρεοκοπημένο. Ο ΣΑντάμ λοιπόν απαίτησε διευθέτηση του χρέους. Οι άραβες όμως σύμμαχοι του , σαν τη Σαουδική ΑΡαβία και τα Εμιράτα, του είπαν ΤΣΟΥ. Τότε αυτός δοκίμασε με τους αμερικάνους να διαπραγματευτεί. Οι αμερικάνοι μέχρι τελευταία στιγμή του έλεγαν περίμενε θα δούμε θα βρουμε την άκρη. Ο ΣΑντάμ τότε κατάλαβε ότι τον δουλεύουν και πόνταρε οτι με μια αιφνιδιαστική επίθεση στο Κουβέιτ (πετρελαιοπαραγωγός χώρα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ) θα μπορούσε να προκαλέσει τετελεσμένα γεγονότα και μάλιστα να αναδειχθει σε προνομιακό συνομιλητή με όλουςτους ιμπεριαλιστές; Why? Γιατι το άθροισμα των κοιτασμάτων πετρελαίου Κουβέιτ - ΙΡακ ειναι ισως κατά κάτι μεγαλύτερο από αυτό της Σαουδικής ΑΡαβίας. Ο Σαντάμ πόνταρε επίσης στους Ρώσσους. ΔΕν ήξερε ότι πολιτική ηγεσία στη Ρωσσία ετοιμαζόταν να ξεπουλήσει ολες τις σφαίρες επιρροής της και ειχε ξεγραμμέντο Ιράκ.

Ετσι λοιπόν μπούκαρε στο Κουβέιτ. Σημειωταίον στο Κουβέιτ υπήρχε τεράστια παροικια παλαιστινιακή από το 48. Ο Αραφάτ έκανε την τελευταία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ που μπορούσε να κάνει εκεινη τη στιγμή. ΣΤήριξε τον Σαντάμ. Το αποτέλεσμα; οι Κουβετιανοι άρχισαν από τη μια το πογκρόμ ενάντια στους παλαιστίνιους, τους έδιωξαν κακήν - κακώς, και ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ στη PLO!. Και χωρίς μπικικίνια η κλίκα του Αραφάτ που ήταν ήδη γραφειοκρατικοποιημένη ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ. ΟΙ αστοι παλαιστίνιοι που ήταν στο Κουβέιτ άρχισαν να επιστρέφουν μαζικά και να απαιτούν ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ για να σταθεροποιήσουν τα συμφέροντά τους. ΕΤσι ενώ οι παλαιστίνιοι έκαναν την ΠΡΩΤΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, ο γέρος Αραφάτ φρόντισε να την ΑΞΙΟΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΛΟ.

Ειχε προηγηθεί η δολοφονία ενός μεγάλου επαναστάτη παλαιστίνιου δεύτερου στην ιεραρχία της PLO, που πολλοι θεωρούν τον ιυθύνοντα νόα της 1ης Ιντιφάντα. Ποιανού; Του Αμπου Τζιχάντ
https://en.wikipedia.org/wiki/Khalil_al-Wazir

Πολύ πρόσφατα (2012) οι σιωνιστές αποκάλυψαν ότι αυτοι ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΟΥ ΤΧΙΖΑΝΤ. Τότε ελεγαν οτι δεν τον έφαγαν. Γιατί τον έφαγαν τον άνθρωπο αυτό; Ηταν ο μονος που θα μπορούσε να φέρει τα τελευταία εμπόδια στην "ειρήνευση". Ηταν από αυτούς με τα πλοια που έφυγαν από το Λιβανο αλλά δεν πήγαν Ελλάδα, αλλά Τύνιδα.
Καταλάβατε κύριοι;

http://www.theguardian.com/world/2012/nov/01/israel-acknowledges-killing-palestinian-deputy

Ανώνυμος είπε...

quinto
αυτά ολα γιατί τα γράφω; Γιατί χωρίς ιστορία και χωρίς ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ στην ανατολή θα αυτοσχεδιάζουμε και ο κάθε κατεργάρης οπορτουνιστής θα πετάει τις παπάτζες του.

Αυτή τη δουλειά την ειχα αρχισει περσι το καλοκαιράκι (οταν γινονταν οι βομβαρδισμοι στη Γάζα) καθαρά για προσωπική χρήση. Κάποια στιγμή θα τη βάλω μπρος αναλυτικά. Γιατί απο οτι φαινεται ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Το θέμα ειναι έχει ενδιαφέρον αυτή η δουλειά; Η ειναι για πολύ λίγους , σαν το φίλο το Ζούκοφ που στα νιάτα του ήταν στο Καλλιμάρμαρο :-);

υγ: οπως ειδατε το παλαιστινιακό διαπερνά σχεδον όλες τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Η ιστορία ειναι τρομερή. Κι αυτος ο λαός συνεχίζει να ματώνει και να δίνει ήρωωες, όταν ολος ο πλανήτης βρισκεται στον ατομισμό και την απογοήτευση.

Τι να ναι άραγε αυτό που να δίνει στους παλαιστίνιους αυτή την ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
Κανεις δεν μπορει να απαντήσει. Ειναι ισως ένα από τα ΑΛΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ με τεράστια φιλοσοφική σημασία σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν,
quinto
Τα σέβη μου για τις γνώσεις σου στην περιοχή. Τα σωστά να λέγονται.
https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Syria

Δεύτερο,
εποικοδομητική συζήτηση γίνεται και εδώ με τον trash:
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/10/blog-post_20.html#comment-form

Τρίτο,
να εκφράσω τη λύπη μου για την "ποιότητα" των σχολίων και τις επιθέσεις κατά του κόμματος που βλέπω στο twitter από συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Τέταρτο,
προτείνω να αποφεύγονται εκατέρωθεν οι χαρακτηρισμοί που ειδικά από τη μια πλευρά είναι ιδιαίτερα εχθρικοί. Μόνο ότι το ΚΚΕ δολοφονεί Σύριους στο φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν έχουν πει κάποιοι.

Πέμπτο,
Θα πω ότι θεωρώ απόλυτα σωστή την στάση του ΚΚΕ, όπως εκφράζεται ως τα σήμερα από τα κεντρικά του όργανα. Για τα υπόλοιπα τα σχόλια μου βρίσκονται στο blog του trash και είναι ιδιαίτερα εκτενή.
Ζήτω η αυτοτελής δράση του κομμουνιστικού κινήματος! Κάτω ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ! Η εργατική τάξη έχει τη δική της σημαία και ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ θα παλέψει!
ΒΧ

Cos είπε...

@κοσε
"Το 90% αυτών που μάχονται εναντίον του Ασσαντ είναι ξένοι." Αυτό από που προκύπτει; Έχεις κάποια πηγή;
Μπερδεύεις ανόμοια πράγματα. Άλλο θέμα η ακεραιότητα του κράτους της Συρίας, που φυσικά την στηρίζουμε, άλλο θέμα η σφαγή του λαού της Συρίας, για την οποία πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να σταματήσει και άλλο θέμα η στήριξη στον ρώσικο ιμπεριαλισμό γιατί οι βομβαρδισμοί του παίζουν θετικό ρόλο για το λαό της Συρίας. Όπως βέβαια είναι άλλο θέμα η καταστροφή της Λιβύης από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές.
Τελικά θα απαντήσει κανείς στο απλό ερώτημα για το τι πρέπει να κάνουμε; Να στηρίξουμε την ρώσικη επέμβαση στη Συρία και αν ναι, ως τι; Σαν διεθνιστική βοήθεια του Πούτιν και της gazprom προς τον λαό της Συρίας;

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραια λογικη εχουν καποιοι.
Σου λεει αφουβμε ορους πολιτικης δεν μπορω να αντιπαρατεθω, θα φτιαξω μας α καρικατουρα θεσης, θα την αποδομησω και μετα θα ριξω και λιγο συναισθημα και καθαρισα.
Αληθεια ποιος ειπε να καταγγειλουμε το Συριακο λαο? Ποιος ειπε να καταγγειλουμε τον Ασαντ? Ποιος ειπε να καταγγειλουμε τη Ρωσια? Κανεις.
Αυτο που λεμε ειναι οτι δεν θα στηριξουμε ομως και τον Ασαντ ή τον Πουτιν. Αυτο που ειπαμε ειναι οτι πρεπει οπως το ΚΚΕ εδω παλευει εναντια στο ΝΑΤΟ να παλεψει σε ενδεχομενη γενικευμενη συγκρουση και το ΚΕΚΡ και το ΚΚΡΟ αντιστοιχα την κυβερνηση της Ρωσιας. Ειπαμε οτι μεσα στο μετωπο το σωστο ειναι οι Συροι κομμουνιστες να κανουν πλατια διαφωτιστικη δουλεια στο στρατευμα και το λαο για τις ευθυνες και της δικιας τους αστικης ταξης και κυβερνησης και για τα πραγματικα κινητρα του Πουτιν.
Το να βαφτιζουμε αυτη τη δραση φιλονατοικη ειναι αντιστοιχη με αυτη των μενσεβικων που ελεγαν τον Λενιν πρακτορα των Γερμανων.
Και η διαστρεβλωση το να βαφτιζεις τη διαφωτιστικη δουλεια ενος ΚΚ στο λαο και το στρατευμα "να διωξουνε τωρα τους Ρωσους και να τους σκοτωσουν οι isis" ειναι τουλαχιστον αστειο.

ratm

Κοσε είπε...

Καλά quinto τι αλλο να σου πω.

Καταλαβαίνεις ότι σε οποιαδήποτε επέμβαση του Νατοικού ιμπεριαλισμού, στον οποίο ανήκει και η δική σου χώρα, καθήκον είναι να κάνεις ότι μπορείς να σταματήσεις την επέμβαση; να ηττηθεί η δική σου πλευρά; Είτε γίνεται στον Σαντάμ, είτε στον Ασσάντ είτε στον Γίαννη απ τα Τρίκαλα; Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, βασικά δεν ξέρω αν αυτά που λες τα λες από την πλευρά ενός Μ-Λ ή απλά κάνεις κουβέντα. Ελα φίλε πες την αλήθεια....τρότσκας είσαι.
Βασικά απορώ που και άλλοι δεν έχετε κάτι να σχολιάσετε για αυτά που μας λέει ο quinto που μόνο που δεν μας είπε ότι και λίγα τους έκανε τους ιρακινούς η αμερικα.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής απασχολεί πλέον ως διεθνές ζήτημα, που εμπλέκει όλο και περισσότερες χώρες και ανακατανέμει στάσεις και συμμαχίες. Δεν πρέπει να θεωρείται χωρίς σημασία το γεγονός της διεξαγωγής κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου και Κίνας και Αιγύπτου.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Άσαντ, ανεξάρτητα από το τι πολιτικά αντιπροσωπεύει (σαφώς αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα τμήματος της αστικής τάξης της Συρίας), όχι μόνο για την παραμονή του στην εξουσία αλλά και για την ανάκτηση του ελέγχου του εδάφους της Συρίας η κίνηση της πρόσκλησης της Ρωσίας για ανοικτή στρατιωτική δράση ήταν αναπόφευκτη. Η Ρωσία ήταν το μόνο της ισχυρό στρατιωτικό στήριγμα, που μπορούσε να αντισταθμίσει τη δύναμη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, πέρα από τη στήριξη που έχει από το Ιράν.

Η ηγεσία των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποκαλούν τον Άσαντ δικτάτορα, προσχηματικά, κατά τη γνώμη μας (προφανώς επειδή είναι δημοκρατικοί οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, ή και του ίδιου του ISIS, που δημιούργησαν!), για να επικαλούνται ότι η ιμπεριαλιστική τους επέμβαση γίνεται στο όνομα της απελευθέρωσης του Συριακού λαού!

Για να πάρει κανείς συγκεκριμένη θέση, πέρα από τις γνωστές γενικότητες ότι η Συρία και ο Συριακός λαός πρέπει να αφεθούν να λύσουν από μόνοι τους το όποιο εσωτερικό τους πρόβλημα στη διακυβέρνηση και στους διεθνείς προσανατολισμούς της χώρας – γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή είναι δεδομένη, και στο μέλλον θα ισχύει και θα εφαρμόζεται το ίδιο, το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει είναι: ποιο κριτήριο πρέπει να κυριαρχεί με βάση το οποίο θα πάρει και την αντίστοιχη θέση;

Απέναντι στα γεγονότα στη Συρία και γενικότερα στα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, με τις σαφείς και δηλωμένες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Στις συγκεκριμένες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί μετά και την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με τους δοσμένους συσχετισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Με τη δοσμένη στάση της Κίνας, που στην εξουσία βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα και στην υλική βάση συνυπάρχουν όλα τα παραγωγικά συστήματα και τη διεθνή πολιτική που εφαρμόζει.

N.

Κοσε είπε...

Τι σημασία έχει αν στηρίξεις ή όχι την ρωσική επέμβαση; Θα σε ακούσουν οι Ρώσοι να πάρουν γραμμή;

Το θέμα είναι ότι δεν είναι δική σου δουλειά η κριτική στον εχθρό του δικού σου ιμπεριαλισμού. Κάνοντας αυτό το μόνο που κάνεις είναι να συμβάλλεις στην κατασκευή του ''εχθρού της ανθρωπότητας''. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να διαδίδουμε μαζικά άρθρα για το πόσο οπισθοδρομικοί είναι οι μουσουλμάνοι στα νησια που υποδέχονται πρόσφυγες;; Ανάλογο είναι.

Κοσε είπε...

Τώρα σοβαρά; Χρειάζεται να αραδιάσω όλο το πράμα περί Free Syrian Army και με ποιους έχει σχέσεις κτλ; Εδώ σε λίγο θα το παραδεχθούν και οι αμερικάνοι. Ελεος ρε παιδιά, δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντίσταση στην δικτατορική εξουσία του ασσαντ; Ευτυχώς που το κόμμα δεν συμμερίζεται τις απόψεις σας για το ποιος μάχεται στην Συρία αλλιώς θα μίλαγε για συριακή επανάσταση μαζί με το ΣΕΚ.

Κοσε είπε...

Ζεις σε χώρα του ΝΑΤΟ που διέλυσε την χώρα του άλλου, και του κουνάς το δάχτυλο γιατί ανακουφίστηκε που χτυπάνε οι Ρώσσοι τα χιλιάδες εξοπλισμένα γκρουπουσκουλα κα γιατί δεν κάνει επανάσταση; Σοβαρά; Εσύ ρε φίλε γιατί δεν κάνεις επανάσταση; Όλα αυτά τα χρόνια η χώρα σου μέσω του ΝΑΤΟ σε εμπόλεμη σύρραξη και επέμβαση δεν έλαβε μέρος; Γιατί δεν εκμεταλλεύτηκες την κατάσταση να προκαλέσεις εμφύλιο όπως προστάζει ο μαρξισμός-λενινισμός και να οδηγηθούμε σε επανασταση; γιατί δεν παίρνεις κυριολεκτικά τα όπλα και είσαι ακόμα στην νομιμότητα; Θα μου πεις για την αναγκη προετοιμασιας, ο λαος δεν ετοιμος, οι υποκειμενικές συνθήκες κτλ Οπως λέει και το κομμα, και έχει δίκαιο. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα και δεν ισχύει για τους Σύριους;Εκεί δηλαδή τα πράματα είναι έτοιμα; οι υποκειμενικές συνθήκες; Όχι. Αλλά δεν πειράζει, αφού δεν παίρνουμε εμείς τα όπλα για σοσιαλισμό, να τα πάρουνε οι Σύριοι, να τους σφάξουνε όλοι να χουμε να τιμάμε ήρωες. Αν θέλεις ήρωες με όπλα και σφυροδρέπανα, δώσε το παράδειγμα και μετά να το απαιτείς από αυτούς που δέχονται επίθεση από την χώρα σου (ναι, από την χώρα μαζί με τις άλλες) και να τους επικρίνεις γιατί τους δίνουν ανάσες οι ρωσικοί βομβαρδισμοί. Ναι, τους δίνουν ανάσες. Αυτό είναι μια ιμπεριαλιστική θέλεις να την πούμε; να την πούμε, αντίθεση την οποία εκμεταλλεύονται στην ουσία για να παραμείνουν ζωντανοί...κυριολεκτικά. Το ΕΑΜ δεν δέχτηκε την βοήθεια από Αγγλία;

Και όχι δεν τα βγάζω απ το μυαλό μου τις κατηγορίες. Ειπα στον quinto αν κακώς στηρίξαμε το Ιρακ (δηλαδή το Ιρακ του Σανταμ, αλλο δεν υπήρχε) και εναντιωθήκαμε στην καταστροφή του και απάντησε ''μα καλά, ξέρεις τι ήταν ο Σανταμ, οι σουνιτες αυτό, οι σηίτες το άλλο, μεγάλο καθίκι σου λεώ''. Λες και αυ΄το είναι το ζήτημα, τι σοι καπνό φουμάρει ο Σανταμ

Cos είπε...

@Κοσε
Είπες ότι το 90% όσων μάχονται τον Ασσαντ είναι ξένοι, τώρα λες "με ποιους έχει ΣΧΕΣΕΙΣ το free syrian army". Είναι το ίδιο;
Είπε κανείς σε κάποιο σχόλιο και μου διέφυγε ότι αυτό που συμβαίνει είναι "αντίσταση στην δικτατορική εξουσία του Ασσαντ"; Φυσικά και είναι επέμβαση του ιμπεριαλισμού. Είδες να το αμφισβητεί αυτό κάποιος;
Το κόμμα λέει ότι η επέμβαση ΚΑΙ των Ρώσων στην Συρία είναι ιμπεριαλιστική. Άρα ποιος δεν συμμερίζεται τις απόψεις του κόμματος;


Ανώνυμος είπε...

quinto
φίλε Κοσέ
τροτσκας δεν ειμαι, εσύ εισαι ασχετος.
Αν ήμουν τρότσκας δεν θα έγραφα αυτά
https://athens.indymedia.org/post/1546653/ (ισπανικός εμφύλιος)
και αυτά
https://athens.indymedia.org/post/1549556/ (γερμανία). Δειτε τα βιντεάκια που έχω ανεβάσει με Τέλμαν, κοκκινο μέτωπο και το τραγουδάκι του Ερνστ Μπους. Καπου εχω βάλει ενα τραγούδι για κοκκινη Μαδρίτη ειναι το κάτωθι: ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΔΡΙΤΗ
https://youtu.be/aJD0eI61ifs

Το θέμα με εσένα ειναι οτι απλώς ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ και λες παπάτζες και δεν αναγνωρίζεις τα σφάλματά σου ως κλασσικός οπορτουνίσταρος. Ξερω πολύ καλά ποιος ειναι ο Free Syrian Army. Ξέρω όμως αντίθετα με εσένα οτι ο Free Syrian Army έχει φάει τις σφαλιάρες του αιώνα τόσο από τους ισλαμιστές της Συρίας , όσο και από το Χαλιφάτο. Εσύ το ξέρεις αυτό; ΟΧΙ γιατί δεν βολεύει το μύθο σου. Επισης ξέρω ότι ο Free Syrian Army στήριζε τους Κούρδους πεκακάδες της Συρίας ενάντια στο Χαλιφάτο. Εσύ το ξέρεις αυτό; ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΜΑΤΑ, όπως ότι η πλειοψηφία στη Συρία ειναι με τον..Ασαντ (Γελάει ο κοσμος, που ξέρει).

Οι αμερικάνοι κατάλαβαν οτι οι ισλαμιστές παίρνουν το πάνω χέρι στον εμφύλιο πόλεμο και γι αυτό ενώ ετοιμάζονταν να βομβαρδίσουν πριν μερικά χρονάκια τους ασαντικούς, τελικά το σταμάτησαν ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Γιατί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στους σουνίτες. Προφανώς στο γενικό στρατιωτικό επιτελειο των ΗΠΑ υπήρχε διχογνωμία και ο Ομπάμιας αποφάσισε τελευταία στιγμή ΟΧΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ. Αλλιώς οι μαλάκες δεν θα εξετίθεντο, ανακοινώνοντας με διαρροές επικειμενους βομβαρδισμούς. Εσύ γιατί λες δεν το έκαναν, τους φοβέριξε ο φίλος σου ομόδοξος Πούτιν; ΧΑ, χα που ακριβώς τους φοβέρισε;

Οι αμερικανοί αντιλαμβανόμενοι ίσως και το άλλο οτι οι σουνίτες σε Συρια-Ιράκ ετοιμάζονταν για μαζική έφοδο, σταμάτησαν το τυχοδιωκτισμό που ετοιμαζαν. Εχουν κι αυτοι μυστικές υπηρεσίες και ρουφιάνους δεν ειναι μαλάκες. Ασε που έβλεπαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά γι αυτούς τους στη Λιβύη. Ξέρεις κι εκει οι ισλαμιστές έχουν σηκώσει ανάστημα και μάλλον ελέγχουν την κατάσταση πια. Αλλο αν τα μιντια το εχουν θάψει.

και οι αμερικάνοι δεν ελέγχουν ολους τους ισλαμιστές οπως νομίζει το συνωμοσιολογικό σου μυαλουδάκι. Η ΣΑουδική αραβια ειναι μαζί τους, το χαλιφάτο και οι λίβυοι ισλαμιστές οχι. Εσυ μπορεις να λες ο,τι θες.

+++++
αρα που καταλήγουμε ; Εισαι του Ζαφειρόπουλου της ΟΑΚΚΕ αλλά με ανάποδη τη θεωρία των 3 κοσμων. Τελεία και παύλα-

και εδώ ειμαστε και θα δικαιωθούμε, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΫΛΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ αλλα εσύ οπως δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου (οτι οι αλαουίτες ειναι η μειοψηφία στη Συρία) εδώ και τότε στο μέλλον θα κάνεις κωλοτούμπες, θα κάνεις γαργάρες ότι ειχε πεις και θα λες α, οχι άλλα ενοούσα κτλ..
γνωστά κολπάκια οπορτουνιστικά.

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΓΚΕΣ , ΚΑΘΑΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟ.

και ο μπρεζνιεφικός ας δεσμευτεί σε 2-3 χρονάκια να μας τα θυμήσει

υγ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ που υπάρχει και στο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
καμια ανάμειξη από κανέναν ιμπεριαλιστή πούστη (ή ιρακινό πρων σανταμικο, νυν χαλιφατικό) στα εσωτερικά της Συρίας. ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ. Ο πόλεμος ειναι εμφύλιος και αδικος και από τις δυο αντιμαχόμενες συριακές πλευρές.
τα άλλα ειναι οπορτουνιστικές πίπες, με το συμπάθειο

Ανώνυμος είπε...


"Με τη δοσμένη στάση της Κίνας, που στην εξουσία βρίσκεται το Κομμουνιστικό Κόμμα και στην υλική βάση συνυπάρχουν όλα τα παραγωγικά συστήματα (!) και τη διεθνή πολιτική που εφαρμόζει (!!)."

Τα είπες όλα man, άσε σε καταλάβαμε από τη φωνή. Σύντροφοι οι Κινέζοι ε; Αντιιμπεριαλιστές φαντάζομαι; άρε Cosco δώσε και σε μας τίποτα ρε γαμώτο!

υγ. Η συγκεκριμένη θέση και ανάλυση σας μάρανε!

ΒΧ


Ανώνυμος είπε...

Κοσε.
Το τι λεει ο καθενας ειναι καταγεγραμενο.
Ποιος ειπε οτι χρεος των Συρων ειναι να διωξουν τους Ρωσους και να σκοτωθουν απο το isis? Εσυ το εγραψες οχι εγω.
Ή θα απαντησεις συγκεκριμενα ή θα συνεχισεις την αντιπαραθεση με οτι σε βολευει.
Επανασταση δε ζητησε κανεις απο τους Συρους κομμουνιστες. Διαφωτιστικη δουλεια στο λαο ολοπλευρη ζητησε. Και ναι αυτη το ΚΚΕ δεν την ανεστειλε ποτε ουτε οταν τα μελη του τουφεκιζονταν.
Αρα ασε τα περι δακτυλων. Κανεις δεν κουνα δαχτυλο σε κανεναν. Η γνωμη και η συντροφικη κριτικη δεν ειναι καταγγελια.
Καταγγελια υπαρχει ομοφωνη απο ολους μας και απο το ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟικη επεμβαση. Για τα υπολοιπα υπαρχει εκτιμηση πχ ρολος Ρωσιας και γνωμη σε οτι αφορα την κατευθυνση της παλης του συριακου λαου.
Αν καποιοι εχετε σαλταρει και ξαφνικα ενοχλειστε απο το οτι προσπαθουμε σαν Ελληνες κομκουνιστες περα απο το προφανες (ρολος του ΝΑΤΟ) να αναφερθουμε στους ανταγωνισμους με τη Ρωσια και της δικες της επιδιωξεις, το προβλημα ειναι δικο σας.
Οποιος εχει αποψη τη λεει ανοιχτα. Αν δε θεωρεις τη Ρωσια ιμπεριαλιστικο κρατος να συζητησουμε επ'αυτου και οχι να το γυρωφερνεις και να πας και να ταυτιζεις εμενα ή αλλους με ρωσοπληκτους ψεκασμενους.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε cos, σίγουρα δεν την κάνουν τώρα την επέμβαση οι ρώσοι από προλεταριακή αλληλεγγύη, αλλά η στάση του κόμματος δεν είναι αυτή των ίσων αποστάσεων. Οι νατοϊκοί προσπαθούν να αφανήσουν (κυριολεκτικά) τον συριακό λαό, υπάρχει τεράστιο ζήτημα επιβίωσης.

@Κόσε: Νομίζω τις παραδέχονται ήδη τις σχέσεις τους οι αμερικάνοι με το FSA. Η πλάκα είναι ότι μέχρι πριν λίγο καιρό αρνούνταν τα πάντα, αλλά με το που άρχισαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί άρχισαν να γράφουν ανοιχτά "χτυπάτε τους δικούς μας".

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

quinto
πριν μερικά χρονια ειχα κατέβει στην Αιγυπτο (Kάιρο) σε μια αποστολή με μερικές χιλιάδες άλλους ευρωπαϊους και αμερικανούς για να περάσουμε απο την αιγυπτιακή Ράφα στη Γάζα, χριστούγενα. Ηταν το λεγόμενο Gaza Freedom March (χριστούγεννα 2009).

Εκει λοιπόν γνώρισα ολα τα φιλοπαλαιστινιακά ρεύματα. Από τις μκιατζούδες αμερικανίδες φεμινίστριες του codepink, τους νον-violent που μας ειχαν πρήξει τον πουτσο, κάτι γάλλους, σκωτσέζους, που ήταν πιο ευρωπαίοι και αριστεροι κτλ...Και βέβαια γνώρισα πολλούς ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ.
Ξέρω πολύ καλά τα ρεύματα του ισλαμισμού. Εχω γνωρίσει άτομα στο Κάιρο. Τότε το μακρινο 2009, αποτολμήσαμε και διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ, επί Μουμπάρακ, γιατί δεν μας άφηνε να πάμε στη Ράφα. Ξέρεις τι ειναι να γνωρίζεις από κοντα την μιλίτσια του μουμπάρακ; Να σε κυνηγάνε μες στο Κάιρο;

Να σε βλέπουν οι αιγύπτιοι με κατάμαυρα κατσαρά μαλιά (μοιαζω λίγο με κύπριος) και ένα πανοφώρι που στην ελλάδα θα το έλεγες λετσαρία, το 'χα απο τα φοιτητικά του 2007 και να σε περνούν για αρχι-ασφαλίτη (χαχα). Να περνω εγώ, και να χάνεται το βλέμμα μου αλλού, και ΤΟΤΕ να κάνουν το σήμα της νίκης στους ξένους συνοδοιπόρους μου που ειχαν ξανθά μαλιά, γνωρίζοντας ότι ειναι φιλοπαλαιστινιοι;

ρε πούστη μου ολοι με περνούσαν για αιγύπτιο :-). Πολλή φτώχεια παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Εκει γνώρισα και έναν σεκίτη που μας έλεγε και καλά ότι ειχαν καλές επαφές με τους αδελφούς μουσουλμάνους. Μπορεί.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
αρα μην παριστάνετε τους έξυπνους και τους φωστήρες γιατί δεν παίζετε με άσχετους
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=++++++

Ο Ασαντ ήταν πάντα αληταράς (και μπαμπας και υιος). Υπονόμευσε το παλαιστινιακό κίνημα και τον αγώνα των λιβανέζων ενάντια στο γαλλικο ιμπεριαλισμό , την εξάρτηση, τους σιωνιστές. Ακομη και τη Χεζμπολάχ κοπανούσε που πολεμούσε τους σιωνιστές. Ποτέ δεν αποτόλμησε σοβαρή αντιπαράθεση με τους ισραηλινούς, πέραν του Γιομ Κιπουρ που κι εκει το έκανε για τα Υψιπεδα του Γκολάν, αυτά που έχασε από τον πόλεμο του 67 (τον πόλεμο των 6 ημερών). Γιατί ολα αυτά;

Γιατι έτρεμε στην ιδέα ότι οι παλαιστίνιοι ή οι αριστεροι λιβανέζοι θα μετέδιδαν τον ιο της επανάστασης στη χώρα του. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ. Οι παλαιστινιοι όπου πήγαιναν ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΜΠΟΥΡΔΟΥΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ. Ιορδανία, Μαύρος Σεπτέμβρης, αεροπειρατείες, εξέγερση, αντάρτικο στα βουνά, συνέχεια Λίβανος, εκει ξανά ποτάμια αίματος, μετά 1η Ιντιφάντα, 2η Ιντιφάντα, και τΩΡΑ ΑΠΟΡΘΔΗΤΗ, ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΠΛΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ ΓΑΖΑ!

τώρα που ο ζυγός του Ασσαντ καταρρέει από τους ισλαμιστές εγώ θα στεναχωριέμαι; Ποτέ τον ποτών, περιμένω πως και πως να τον δω να ξεφτιλίζεται τρέχοντας να φύγει να σωθεί. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ

ΤΑΛ ΑΛ ΖΑΤΑΡ
ΣΑΜΠΡΑ ΣΑΤΙΛΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
++++++++++++++++++++++++++++

Ανώνυμος είπε...

Οι ιμπεριαλιστές τσακώνονται στη Συρία και την πληρώνει ο λαός της, όπως και στο Ιράκ.
Δεν πολυκαταλαβαίνω τι μπορεί πρακτικά βγει από όλες αυτές τις αντιπαραθέσεις που διαβάζω. Το λαϊκό κίνημα της Συρίας (δεν έχω σαφή γνώση για την οργάνωση του ή για τα μεγέθη του) είναι αυτό που δίνει την πραγματική μάχη και εμείς οφείλουμε να το βοηθήσουμε υλικά και ηθικά σε αυτή τη φάση, ασκώντας και την κριτική μας για τις όποιες πιθανές λανθασμένες πολιτικές κινήσεις του. Πρακτικά, αν οι σύντροφοι μας εκεί παλεύουν ταυτόχρονα εναντόν όλων των ιμπεριαλιστών και του ΄Ασσαντ, αν σε πρώτη φάση έχουν επιλέξει λόγω αδυναμίας να στραφούν εναντίον μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης ή να ανεχθούν τον Άσσαντ, η ευθύνη είναι δική τους και εμείς ακόμα και αν τους κριτικάρουμε οφείλουμε να τους στηρίξουμε χωρίς να φοβόμαστε ότι βοηθάμε κάποιον ιμπεριαλιστή. Εξάλλου, η όποια βοήθεια μας πρακτικά είναι μικρή και σίγουρα ανάξια για να καθορίσει την έκβαση της εκεί σύγκρουσης δεδομένης της συνολικής κατάστασης όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος σε όλες τις εκδοχές του.
Και μια πραγματική απορία ως απόρροια της άγνοιας μου για το Μεσανατολικό στη συνολική ιστορική διαδρομή του : κατά πόσο η διάκριση μεταξύ σουνιτών και σιιτών συμπίπτει με μια ορισμένη και μάλιστα κοινή για όλες τις χώρες της μέσης ανατολής οριοθέτηση συγκεκριμένων κοινωνικών τάξεων ή εθνοτήτων, ώστε με βεβαιότητα να ξέρουμε ότι τασσόμενοι αλληλέγγυοι με τις σουνιτικές ή σιιτικές οργανώσεις, στηρίζουμε στην πράξη τα εκμεταλλευόμενα κοινωνικά στρώματα ή τα καταπιεζόμενα έθνη ;
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

quinto
ρε παιδιά τώρα δουλευόμαστε;
Ποιο "κομμουνιστικό κόμμα" της ΣΥρίας; Ρε εσεις ξέρετε επί Βιντέλα ποιο κόμμα ήταν νομιμο στην Αργεντινή; Για μαντέψτε...
Γιατι νομίζετε ότι στην Αργεντινή δεν κουνιέται σημαια κοκκινη, κι ας ηταν ο Τσε από εκει;
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Μερικές φορές η ιστορία σου βγάζει τη γλώσσα παιδιά. Ειδατε οι ρωσσικοι βομβαρδισμοι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τη καμια από ένα κόμμα που θέλει να λέγεται επαναστατικό :-).
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
το πρόβλημα μου εμένα ειναι το εξής: πως γινεται να υπάρχουν τόσο πολλοι ελληνορθόδοξοι, ρωσόφιλοι εθνικισταράδες με "αριστερό προφιλ";

++++++++++++++++++++++++++++++++++++
αν συνεχίσετε ετσι θα ψάξω να δω τι γράφει το "κομμουνιστικό κόμμα" της Συρίας να το ανεβάσω. Ειμαι σίγουρος οτι θα χαιρετίζει τη διεθνιστική αποστολή του συντρόφου Πούτιν.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
εχει ξαναγινει η πατάτα στο παρελθόν με το άλλο "κομμουνιστικό κόμμα" του Ιράκ που καλούσε σε βομβαδισμούς και άλλα ωραία. Τότε το ειχε ανακαλύψει ένας και το έβαλε στο ιντυ και εγινε χαμός. Δεν ήμουν εγώ :-)
α, και πολύ προσφατα με το άλλο κυβερνητικό "κομμουνιστικό κόμμα" στη κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, τότε που οι μπατσοι άνοιξαν πυρ στο ψαχνο ενάντια σε απεργούς εργάτες.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
αν αυτά ειναι κομμουνιστικά κόμματα εγώ ειμαι έλληνας εκπρόσωπος τύπου του
Αλ Μπαγκτάτι :-) χα χα

Ανώνυμος είπε...

quinto
καλά εννοειται οτι θα γινει το ρεπορτάζ. Εγω γνωστούς άραβες μεταφραστες. Μου δώσατε καλή ιδέα.
τα λεμε

Κοσε είπε...

@quinto
Τα χεις μπερδεμενα. Ο ενας ιμπεριαλιστης πουστης που τους βαραει....ειναι ο δικός σου. Η δικη σου δουλεια δεν ειναι να αφησεις τον συριακο λαο να ''λυσει μονος του τα προβληματα του οπως νομιζει'' αλλα να σταματησεις τον δικο σου ιμπεριαλιστη που τους βαραει, να προωθησεις εμπρακτα την ηττα του. Είσαι μελος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εχει τοσα σχολια που το λεω αυτο και αποφευγετε να το σχολιασετε. Το να τους βαράει και να τους πηδαει η αστικη σου ταξη και εσυ να λες ''να τα λυσουν μονοι τους οπως νομιζουν'' ειναι το πλεον οπορτουνιστικο. Δεν μπορεις να παιρνεις ισες αποστασεις, οφειλεις να τασσεσαι με την ηττα του ιμπεριαλιστικου σου στρατοπεδου, άσχετα με το αν είναι η Ρωσια ιμπεριαλιστική ή όχι και εντελώς άσχετα με το τι είναι ο Ασαντ, ο Σανταμ και ο Μανταμ. Αυτό που περιμένει από εσένα ο Συριακός λαός και οι κομμουνιστές δεν είναι να νυπτεις τας χειρας σου αλλά να σταματησεις το στρατόπεδο σου από το να τους βαράει.

Ανώνυμος είπε...

quinto
κοσέ, εσύ εισαι κομμουνιστής, τώρα; Ξέρεις τι σημαινει αυτο-διάθεση; Οτι κουμάντο στο σπίτι τους κάνουν μονοι τους οι λαοι.
Και Ασαντ και οι σύριοι ισλαμιστές, κομμάτια της ντοπιας αστικής τάξης εκφράζουν. Ο λαος της ΣΥριας ειναι διχαμένος.
Απλά τα πράγματα. Και καμια μπάντα δεν ειναι επαναστατική. Ποια ειναι επαναστατική; Ο αρχι-υπονομευτής του παλαιστιναικού και της λιβανέζικης αριστεράς Ασαντ; ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟ.

αυτοι οι "κομμουνιστές" στη Συριά πως ακριβώς υπερασπίζονται το λαό της Συρίας; Παριστάνοντας το Λαφαζάνη του Ασαντ, δουλεύοντας ως το αποσμητικό στα σκατά της τουαλέτας του Ασαντ; ρε σοβαρευτειτε.

ειπαμε ετοιμαζω ρεπορτάζ, αν ειναι οντως πετυχημένο θα το διαβάσετε στη "Κ".
τα λεμε

Ανώνυμος είπε...

Ρε κουϊντε (και συγγνώμη για την προσφώνηση)
Άλλο έλεγα να γράψω και άλλο μου βγήκε. Περιδιαβάζοντας για σκότωμα χρόνου άλλες σχετικές αναρτήσεις και φαγωμάρες συνειδητοποίησα ότι είμαστε γνωστοί από τα παλιά φοιτητικά χρόνια, εσύ κοντραίος και εγώ κνίτης. Πραγματικά, κάναμε καλές κουβέντες και εποικοδομητικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις (τουλάχιστον ήταν έτσι για μένα).
Χάρηκα που έστω δια αυτής της οδού σε ξαναβρήκα, που είσαι καλά και μάχιμος !
Κνιτάκος 1998

Ανώνυμος είπε...

quinto
Ποιος αρνούνταν τη σχέση του με FSA; Ρε εσεις πλάκα κάνετε; Ο,τι θέλετε λέτε.
τεσπα, οποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Νομιζετε οτι ο FSA προκαλέι προβλήματα στον Ασαντ αυτή τη στιγμή; Ο FSA ειναι ανύπαρκτος ρε. Πλιατσικολογοι ειναι που παιρνουν τα οπλα απο Σαουδική Αραβια και ΗΠΑ και τα πουλάνε μετά στο Χαλιφάτο και την Αλ Νούσρα (τους σύριους ισλαμιστές), αν δεν τρώνε σφαλια΄ρες πρώτα και τους τα παίρνουν οι ισλαμιστές.

Καλά διάβασα το θρεντ του τρας :-). Ο,τι να ναι παιδιά. Ουτε καν γνωριζετε τους ηγέτες των ισλαμιστών στη Συρία, την ιστορία τους, την πορεία τους. Τον Αλ Γκολάνι τον γνωρίζετε; τον ηγέτη του Αλ Νούσρα; Αυτος υποτιθεται ειναι από τα υψίπεδα του Γκολάν, εξου και το ονομα :-). Ξερουν να φτιάχνουν κι αυτοι τους μύθους τους. Ξέρετε τι σκατά ειναι τα υψίπεδα του Γκολάν; Ποιος τα πήρε, πότε;

ο ισλαμισμός θα παραμεινει για δεκαετίες στον αραβικο κοσμο. αυτη τη στιγμή περνάει την ισχυρή ανάπτυξή του. Ο κοσμος εχει φαει τα σκατά των σανταατικων σε ολες τις χώρες και δεν γουστάρει τίποτε άλλο, θέλει να τους δοκιμάσει, τους στηρίζει. Οπου ξεσπάνε εθνικοαπελευθερωτικά κινήμτα σε αυτες τςι χώρες έχουν το μανδύα του ισλαμισμού.

Δυστυχώς θα πληρώνουμε για χρόνια ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΥΤΣΟΦ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

@ΚΟΣΕ
Δε προσπαθούμε να σταματήσουμε την αστική μας τάξη δηλαδή; μπρίκια κολλάμε ή δεν είμαστε τόσο κομμουνισταράδες σα και σένα για να το κάνουμε; Για πες μεγάλε αρχηγέ, πως θα τα καταφέρουμε; έχεις επεξεργαστεί το πρόγραμμα της επανάστασης; Μπορούμε να κάνουμε φεστιβάλ ΚΝΕ ή απαγορεύεται γιατί δε δείχνουμε αλληλεγγύη στους Σύριους;

Ή μήπως μέχρι να το κάνουμε (να τους ανατρέψουμε) πρέπει για τιμωρία που δεν είμαστε καλοί κομμουνιστές να ονομάζουμε την επέμβαση της Gazprom αλληλεγγύη υπέρ του αντιιμπεριαλιστή Άσαντ που δήθεν μαζί με το λαό της Συρίας αγωνίζεται για τη λευτεριά με φανέλες της Chelsea του Αμπράμοβιτς;

Ρε που έχουμε μπλέξει...

Συνεχίστε το ξεβράκωμα. Έχετε πολύ πλάκα. Μια ενημέρωση όμως: δεν είναι ακόμα απόκριες για να ντύνεστε ΚΚΕδες. Ξαναελάτε το Φλεβάρη.

CIAO,
BX

Ανώνυμος είπε...

@QUINTO
Τι εννοείς για Βιντέλα; Θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος και με στοιχεία; Άσχετο με το θέμα αλλά επειδή με ενδιαφέρει αν θες δώσε πηγές. Εννοώ για τη στάση του εκεί ΚΚ.
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8619461
Αφιερωμένο πάντως...

"Κλιμακώνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση
«Ετοιμο» δηλώνει το ΝΑΤΟ με πρόσχημα την ασφάλεια της Τουρκίας...
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Περιπλέκεται επικίνδυνα η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας και με αφορμή τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, που πραγματοποιούνται μετά από χρόνια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με στόχο πηγές ενέργειας, δρόμους μεταφοράς τους, αγορές και σφαίρες επιρροής."


ΒΧ

Neophyte_commie είπε...

Κουίντε, ειλικρινά με πονάει το κεφάλι. Λίγη περισσότερη συνοχή στον λόγο δεν βλάπτει.

«Οπως η εθνικη ανεξαρτησια ειναι προτιμοτερη της ξενοφερτης κατοχης , η αστικη δημοκατια ειναι προτιμοτερη ενος φασιστικου καθεστωτος ,ετσι και ενα κοσμικο καθεστως ειναι μακραν καλυτερο απο ενα βαρβαρο μεσαιωνικο χαλιφατο.»

Η αποτυχημένη γραμμή της Διεθνούς, που οδήγησε νομοτελειακά στον ευρωκομμουνισμό (όπως το είπε ο Άναυδος). Νομίζω πως το ζήτημα είναι μικρότερου κακού: «Αφού δεν υπάρχει σοσιαλιστικό κίνημα στην περιοχή, ας επιλέξουμε τον λιγότερο δυνατό ιμπεριαλιστή». Όμως είναι άλλο πράγμα η ποσοτική κατηγοριοποίηση των ιμπεριαλιστών (η πυραμίδα) κι άλλο ο ποιοτικός χαρακτηρισμός τους. Το «υποστηρίζω τη Ρωσία για να τη σπάσω στους ΗΠΑ/ΕΕ» είναι η συριζαϊκή γραμμή του δημοψηφίσματος, ή ,αν θέλετε, είναι η κωνσταντινική γραμμή στον Αʹ ΠΠ. Η σωστή απάντηση έχει δοθεί από το Πρόγραμμα, και δεν βλέπω γιατί να μην ισχύει για την Συρία:

«Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.»

Ανώνυμος είπε...

ouinto
Συμφωνώ γενικά με τη θέση σου ότι στη Μέση Ανατολή εθνικά και λαϊκά κινήματα εμφανίζονται με ισλαμικό μανδύα, όμως κάποια ζητήματα όταν θέλουμε να κάνουμε ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης και των καθηκόντων που απορρέουν από αυτήν παραμένουν άλυτα από την πολύ διαφωτιστικη κατά τα άλλα ανάλυση σου ( δεν ειρωνεύομαι, το εννοώ ειλικρινώς, εξάλλου είμαι ο παλιός γνωστός σου κολλημένος με το φραπέ κνίτης για του λόγου το αληθές) : α) γιατί πρέπει στανικώς να συμπίπτει το όποιο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα με το σουνιτισμό ; β) σε πολυεθνικά-πολυθρησκευτικά κράτη της περιοχής σαν τη Συρία ή το Ιράκ πάντοτε η καταπιεζόμενη πλευρά είναι η σουνιτική ή σε άλλες περιπτώσεις ισχύει και το αντίθετο ; γ) Τελικά, αν εξαιρέσουμε το Παλαιστινιακό εθνικό κίνημα για το οποιο συμφωνώ απόλυτα με τις εκτιμήσεις σου, η κουρδική εθνότητα έχει το ιστορικό δικαίωμα του εθνικού αποχωρισμού της σε ανεξάρτητη κρατική οντότητα, η σιιτική Χεζμπολά διεξάγει στα πλαίσια του Λιβάνου έναν δίκαιο αγώνα ή μόνο οι μάζες που στηρίζουν τον ISIS ή τους Ταλιμπάν κάνουν έστω και με στρεβλό τρόπο έναν δίκαιο αντιστασιακό αγώνα απέναντι στην ιμπεριαλιστική κατοχή ;
Κνιτάκος 1998

Κοσε είπε...

Θα το επαναλαβω γιατι κάνει το κινεζο ο quinto

Ποια ειναι η σταση του ελληνα κομμουνιστη σε αυτή την περίπτωση; Πρεπει εμπρακτα να επιδιωκει την ηττα της αστικης του ταξης, ναι ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε θα μου επιτρέψεις μια αφιέρωση έτσι; διαδικτυακά άστεγο παλικάρι είμαι, μια φιλοξενία ζητάω...Για μια αφιέρωση μόνο!

@ ΧΛΙΔΑΤΟ αγόρι (ξέρεις ποιος είσαι)
Να σαι καλά ρε μπαγασάκο! Με έκανες και γέλασα πολύ σήμερα!
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή νόμιζα πως ήσουν ΝΑΡίτης που το παίζει ΚΚΕς για να ψαρέψει (κλασικά) κανέναν ξενερωμένο σ/φο-οπαδό. Οπότε λέω χέσ' τον...
Μετά είδα ότι επέμενες παρά την (ακόμα πιο κλασικά...) παταγώδη αποτυχία σου.
Οπότε λέω λες να παίζει κάτι άλλο; Κάτσε να δούμε τι παίζει.
...
Λες ο τύπος να κάνει κανένα διδακτορικό στο (ολοκαίνουριο) Πανεπιστήμιο των Πουτινικών της Ιμπεριαλιστικής Ανατολής (Π.Πουτ<.Ι.>Ανα.);
...
Αλλά μετά κατάλαβα...
...duh!...
Βρήκες επιτέλους ΑΥΤΟ που τόσο καιρό έψαχνες! Δε σε γέμιζε ο εργατικός αγώνας, η νέα σπορά ήταν πολύ ρουστίκ για τα γούστα σου ρε παιδί μου, δεν ήσουν νέος και ωραίος για να γίνεις Συριζαίος.
Έπρεπε όμως κάτι να βρεθεί, ένα σχήμα (έστω και θεωρητικό) για να χωρέσει την τεράστια προσωπικότητα σου.
Και τότε... (-insert patriotic music-) εμφανίστηκε μπροστά σου ο Βλαδίμηρος...
http://russian-crafts.com/images/detailed/24/or185_1.jpg?t=1432565822
Οι συνειρμοί ήταν αρκετοί. Το Κόμμα και το κίνημα επιτέλους θα έβρισκαν στο πρόσωπό σου τον σωτήρα που περίμεναν!
...(σ.σ. Ουρανομήκεις επευφημίες για πολύ ώρα)...
Ο δρόμος έσπασε... Ο πάγος χαράχτηκε από τα άγρια τιτιβίσματα στα οποία επιδίδεσαι από τότε!
Ο αγώνας θα είναι σκληρός... Η Σία και η κρετίνικη ηγεσία που έχει επιβάλει στο κίνημα μας θα προσπαθήσουν να σε εμποδίσουν!
Δε καρτεράμε να λυγίσεις товарищ...
http://nationalinterest.org/files/styles/main_image_on_posts/public/main_images/pix3_112514.jpg?itok=53URztUF

με συντροφική αγάπη, ο δικός σου,
Βίκτωρ Χάρα (ΒΧ ντε!)

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση μόνο και καν δυο ερωτήσεις
Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Οποιος νομίζει ότι οι λαοί χρειάζονται προστάτες....

Πρέπει ή δεν πρέπει η ΕΤ της Συρίας να οργανωθεί και να τους διαολοστείλει ΟΛΟΥΣ;Μπορεί να το κάνει στην παρούσα φάση και πώς;
Ποια τάξη(ή αν δεν το δέχεται κάποιος ποιο καθεστώς,ποια πραγματικότητα για το συριακό λαό) βοηθά αντικειμενικά η συμμετοχή της Ρωσσίας στο μακελειό;
Τι συμφέρον έχει η ΕΤ της Συρίας και ο λαός της αν παραμείνει ο Άσαντ στην εξουσία ή φύγει αυτήν;Η μόνη του σωτηρία δεν είναι να οργανωθεί για το δικό του στόχο;
Τα απελευθερωτικά κινήματα έγιναν ή δεν έγιναν καθεστώτα γαμώ το κίνημα των "αδεσμεύτων" γαμώ;Η υποχώρηση των ΚΚ του κινήματος και της σοσιαλιστικής προπτικής δεν οδήγησε τελικά τους λαούς να αναζητούν σωτήρες τύπου χαλιφάτο κλπ;
Η μόνη πρακτική βοήθεια που μπορεί να δώσει ο λαός μας είναι ή δεν είναι το σταμάτημα της χρησιμοποίησης των βάσεων και των πάσης φύσεως διευκολύνσεων προς το ΝΑΤΟ;
Τον ISIS τον γέννησε και τον τροφοδοτεί και πρακτικά, η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μ.Ανατολή ή όχι; Πιστεύει κανείς πως οι ΗΠΑ έχασαν τον έλεγχο επάνω τους;
Όταν ξεφύγει από τον έλεγχο το μπάχαλο (με τα ρωσσάκια να τα παίζουν όλα για όλα στην παγίδα που τους έριξαν) θα την πληρώσουν ή όχι όλοι οι λαοί της Ανατ.Μεσογείου που τώρα είναι στα αποτέτοια τους;Θα χρησιμοποιηθούν ή όχι σε αυτή την περίπτωση θρησκευτικοί και εθνικιστικοί διαχωρισμοί για να χάσουν οι λαοί τον πραγματικό τους στόχο, την ανατροπή της αστικής τάξης της χώρας τους;


Για τους άσχετους που βρήκαν πληκτρολόγιο και κοπανάνε ηθικολογίες τι να πει κανείς....Να τους δω να "λύνουν" το μεσανατολικό και τι στον κόσμο!

anonymous33

AGIS είπε...

@quinto ή όποιος άλλος:

Για να βοηθηθώ στους προβληματισμούς μου θα ήθελα κάποιες απαντήσεις.
Το πλήθος των ιστορικών στοιχείων που παραθέτεις (ή που παρατίθενται από άλλους) έχει το ενδιαφέρον του αλλά ορισμένες φορές έχω την εντύπωση ότι μπλέκονται τα ιστορικά στοιχεία με τρόπο άλλοτε ασυνάρτητο κι άλλοτε ανακριβή.

Λογουχάρη: Για το Ιράκ γράφτηκε (χωρίς να κρατάω πρακτικά κατά λέξη και κατά συντάκτη) ότι η ο στόχος της αμερικανικής επιδρομής ήταν κατά των σουνιτών και υπέρ των σιιτών.
Πώς εξηγείται όμως ότι αμέσως μετά την κατοχή το ολοκαύτωμα της Φαλούτζα, την πιο δυνατή πράξη αντίστασης από το 2003 ως σήμερα, το σήκωσαν αν δεν κάνω λάθος στην πλάτη τους οι σιίτες;

Δεύτερη ερώτηση: Μήπως χάνεται η μπάλα, όταν αναπαράγουμε (από την "αντίστροφη όψη") το κύριο ιδεολόγημα των ιμπεριαλιστών, ή την κύρια μέθοδό τους, το κύριο εργαλείο τους, για τον διαχωρισμό των λαών της περιοχής, που είναι η εμπέδωση των θρησκευτικών - σεχταριστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ τους;

Οι οποίες μάλιστα δεν αντανακλούν καθόλου πάγιες θέσεις και στάσεις των διάφορων "αιρέσεων", αλλά είναι αντιφατικές και διαπερνώνται από εσωτερικές διαφορές και αντιθέσεις ως προς τη στάση απέναντι στους ιμπεριαλιστές;

Άλλο ερώτημα: Σε τι βοηθά η άτακτη (χύμα) απαρίθμηση γεγονότων αν δεν την οργανώνει μια γενική αντίληψη; Λογουχάρη: Ο Σαντάμ μεγάλος καταπιεστής, βαρύνεται με σφαγές κομμουνιστών, οι κομμουνιστές με τη σειρά τους βαρύνονται που δεν στάθηκαν απέναντι στην νατοϊκή επιδρομή για την ανατροπή του, οι ΗΠΑ τον χρησιμοποιήσανε εναντίον του Ιράν, αλλά μεγάλο φάουλ της ΡLO που δεν τον υποστήριξαν εναντίον του Κουβέιτ, αλλά κι ο Άσαντ τάχτηκε τότε εναντίον του ενώ έπρεπε να ταχθεί υπέρ του παρότι τον ξέραμε από τον πόλεμο κατά του Ιράν τι ήταν ο Σαντάμ. Το συμπέρασμα; Τι είναι ο Σαντάμ μέσα σ' αυτό το μανιχαϊσμό; "Κακός" κατά του Ιράν, "καλός" κατά του Κουβέϊτ, άξιζε μαχαίρι στην πρώτη περίπτωση αλλά υποστήριξη στη δεύτερη, κι η ξεφτίλα της Ρωσίας είναι ότι τότε πούλαγε τις σφαίρες επιρροής της ενώ τώρα η ξεφτίλα της είναι ότι τις υπερασπίζεται; Και συν τοις άλλοις, μια που το αναφέραμε, ποιο "κομμουνιστικό κόμμα" της Συρίας, αφού "επί Βιντέλα ποιο κόμμα ήταν νόμιμο στην Αργεντινή", άρα ποιο ΚΚ Συρίας μου λέτε, που εν παρόδω το έβγαλε και στην παρανομία ο Άσαντ μεταξύ 80-86, άρα να τι είναι κι ο Άσαντ;

σνχζται

AGIS είπε...

σνχεια

Έπειτα πόσο αληθεύει ότι στην εκστρατεία του εναντίον του Κουβέϊτ δεν ήταν οι ίδιοι οι αμερικανοί που τον εξώθησαν, τον Σαντάμ, που τον "αποπλάνησαν", ακριβώς σαν τον άλλο "αντιιμπεριαλιστή" τον Ιωαννίδη με το πραξικόπημα στην Κύπρο; Όχι ότι δεν τους έτρωγε ο κω τους να αποπλανηθούν, αλλά τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά για την εθνική υπόσταση είτε του Ιράκ είτε της Κύπρου και την ιμπεριαλιστική ληστρικότητα σε βάρος τους; Ότι ο Ιωαννίδης κι ο Σαντάμ ήταν μαλάκες; Μας αρκεί αυτό;

Το δέχομαι εν μέρει, ότι στις χώρες της περιοχής, όχι το εθνικοαπελευθερωτικό ειδικά, αλλά το πολιτικό γενικά, καλύπτεται κάτω από το θρησκευτικό (κι όχι ειδικά τον "ισλαμισμό"). Όπως βλέπεις το δέχομαι εν μέρει κι άλλο τόσο το απορρίπτω. Το ίδιο συνέβαινε άλλωστε και στην Ευρώπη πριν τη Γαλλική Επανάσταση, λχ στους πολέμους των χωρικών, κι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξή για τη συνύπαρξη καπιταλιστικών (κύρια) με εκτεταμένες προκαπιταλιστικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης στην περιοχή.
Όμως από αυτό το γεγονός, δεν έχει άραγε μεγάλη απόσταση να συμπεραίνεις ότι ο "ισλαμισμός" αποτελεί συγκάλυψη του εθνικοαπελευθερωτικού στοιχείου, τη στιγμή που τα διάφορα αλ κάιντα, αλ νούσρα, ισισ κλπ, είναι γνωστό ότι αποτελούν και κατασκευάσματα της ΣΙΑ (όρα Αφγανιστάν '80), και εκφράσεις της πιο ακραίας κοινωνικής αντίδρασης όπως των μοναρχιών που αποτελούν τους πάγιους συμμάχους των νατοϊκών στον εθνικό και κοινωνικό ανασκολοπισμό της περιοχής;
Εν τέλει ποιος "ισλαμισμός" είναι εθνικοαπελευθερωτικός; του Ιράν ή του ισισ; Της χεζμπολάχ ή της "φιλοδυτικής" μερίδας των σιιτών; Των εμίρηδων και της τουρκίας ή των σουνιτών που δεν παραδέχτηκαν την εθνική ήττα και προσανατολίζονται σε συμμαχία έξω από τα όρια του θρησκευτικού σεχταρισμού; Και γιατί το εθνικοαπελευθερωτικό στοιχειό δεν μπορεί δήθεν να εκφραστεί και δεν εκφράζεται πράγματι ΕΞΩ από κάθε θρησκευτικό προσδιορισμό;

Άλλη ερώτηση, επειδή είδα ότι είσαι ή ήσουν κοντρίτης και το έχω απορία χρόνια: Ποιο ακριβώς το νόημα του συνθήματος "Οι λαοί της ανατολής θα νικήσουν" που είχε προβάλλει η κόντρα στις παραμονές της αμερικανικής επιδρομής του 2011 στο Αφγανιστάν (για το ιερό γκράαλ της κεφαλής του «πρώην» πράκτορά τους μπιν λάντεν); Όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις, θέλω κι εγώ να νικήσουν οι λαοί της ανατολής, αλλά λόγουχάρη τι είναι νίκη των λαών της ανατολής: μια "ερήμην" επικράτηση του ισλαμιστικού (= εθνικοαπελευθερωτικού;;;) "καθεστώτος ισισ" και η κατά τη βούληση των νατοϊκών ανατροπή του "καθεστώτος Άσαντ"; Ο διαμελισμός και η διανομή των εθνών περιοχής ανάμεσα στα πριγκιπάτα της αραβίας και του λιχτενστάιν;

experience είπε...

Δηλαδή αν αύριο η Αμερική πει βομβαρδίζω την Ισλανδία έτσι για το χαβαλέ μου ή επειδή έχω συμφέρον και πει η Ρωσία (ή ή Κίνα ή δεν ξέρω ποιος άλλος) ότι υπάρχει δικιά μου εμπλοκή και δε σε αφήνω να το κάνεις θα πούμε καταδικάζω τη Ρωσία και ότι δεν έπρεπε να είχε εμπλακεί, ήταν θέμα της Ισλανδίας που ξέρουμε ότι δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα, οπότε θα βομβαρδιζότανε, θα χτίζαν οι άλλοι 15 βάσεις και όλα θα ήταν μια χαρά; Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου λογικό αυτό και πολύ απλοικό. Εφόσον δεν έχει άμεσο στόχο το σοσιαλισμό, τα καταδικάζω όλα, δεν ασχολούμαι και ας κάνουν ότι θέλουν, εγώ τα είπα.

Ανώνυμος είπε...

Η ρωσια καραμέλες πεταει στη συρια;για σενα που σε επιασε ο πονος μη αφήσουμε αβοηθητη την... Ισλανδια λεω. Επισης,θυμισε μου η Ρωσια βάσεις δεν εχει στη Συρια;
Παρτε το χαμπάρι στο παιχνίδι σας δε θα παίξουμε. Και η μαμά Ρωσία ιμπεριαλιστικη ειναι. Και αντιφασιστικα μετωπα με το παππαδαριο και τους χρυσαυγιτες δε κανουμε. Σας βλεπω σε λιγο να λετε και για τον πατερα Παισιο η τον Αη Γιωργη (τον Πριντεζη) που εμπνέουν τους λαούς εναντια στον ιμπεριαλισμό. Βρήκε ο εργατικός αγών νέα ασχολία τώρα....
ΒΧ

experience είπε...

Δεν παίζω κανένα παιχνίδι, ούτε έχω να κερδίσω τίποτα εγώ από την εμπλοκή κανενός, ούτε είπα εγώ ή κανένας άλλος ότι η Ρωσία δεν κοιτάει τα συμφέροντά της, η απλώς δε θέλει να χάσει ένα σύμμαχο. Με νοιάζει όμως να μην γίνει όλη η Συρία ισλαμικό κράτος και μάλλον νοιάζει και αυτούς που μένουν στο Χαλέπι από τους οποίους απέχουν 10 χιλιόμετρα. Αυτό το φίδι ποιός θα το βγάλει από την τρύπα; Οι αμερικάνοι που υπάρχουν όλες οι αποδείξεις του κόσμου ότι τους εξόπλισαν και μπορεί να το κάνουν ακόμα ή μήπως τους νοιάζει και πολύ αν γίνει μακελειό τόσο μακριά από τα σύνορά τους; Θα υπήρχε ζήτημα εξαρχής αν δεν υπήρχε παρέμβαση των αμερικάνων; Πώς ξεκίνησε αυτό; Και στην Ουκρανία το ίδιο.

Και σοσιαλιστική χώρα να γίνουμε όποιος μας βοηθήσει και εμάς σε μια δύσκολη στιγμή κάτι θα θέλει, δεν θα το κάνει έτσι για το καλό.

κοκινος καπνας - ΟΑΚΚΕόφιλος είπε...

Πολλές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, παρέα με απίστευτη σύγχυση επικρατούν στα σχόλια αυτού του ποστ. Λίγες παρατηρήσεις:

1. Ο Trash ήδη από το Charlie Hebdo και την Ουκρανία έχει αναδειχθεί σε μέγα μπρόκερ του φασίστα Πούτιν και της νεοτσαρικής - νεοναζιστικής Ρωσίας στην ελληνική "αριστερή" μπλογκόσφαιρα. Ο άνθρωπος είναι κατάπτυστος, χώρις που στο σάιτ του κρύβει σχόλια και αποφεύγει τον διάλογο όταν δεν έχει επιχειρήσημα.

2. Έχει πέσει ένας γόνιμος προβληματισμός για το θέμα σουνίτες - σιίτες παραπάνω. Μια εκτίμηση - σε μεγάλο βαθμό προσωπική μου - είναι ότι η Ρωσία παίζει πιότερο με το σιιτικό Ισλάμ για δύο λόγους: επειδή, σε αντίθεση με τη Σαουδική Αραβία, που έχει ήδη κατακτημένη ηγεμονική οικονομική θέση παγκόσμια, το Ιράν είναι ο παράγοντας που θέλει την αναδιανομή σφαιρών επιρροής στην περιοχή, οπότε ταιριάζει με τη βούληση της Ρωσίας για αλλαγή του status quo, που είναι και επιθυμία της Μόσχας. Με όρους παγκόσμιας πολιτικής, η Σ. Αραβία είναι οι "ΗΠΑ" της Μ. Ανατολής και το Ιράν είναι η "Ρωσία" της. Ή με όρους 1939, η Σ. Αραβία είναι η "Αγγλία" και το Ιράν η χιτλερική Γερμανία του μουσουλμανικού κόσμου.

3. Επιπλέον, η Ρωσία γνωρίζει ότι του σουνιτικό Ισλάμ, λόγω του μεγέθους του (85% των μουσουλμάνων παγκόσμια), γεννάει σε διάφορους ηγέτες περιφερειακών χωρών όνειρα περιφερειακού ηγεμονισμού και αντικειμενικά ανεξαρτησίας από τις υπερδυνάμεις. Γι' αυτό και η Ρωσία δεν είναι τελικά φιλοΕρντογάν, όπως δεν ήταν και φιλοΜόρσι στην Αίγυπτο, όπως είχαμε θεωρήσει αρχικά ακόμη κι εμείς σαν ΟΑΚΚΕ. Αντιθέτως, το σιιτικό Ισλάμ είναι πιο εύκολα ελέγξιμο από τη Ρωσία, αφού, χωρίς σημαντικό όγκο πλην Ιράν - Ιράκ, δε μπορεί να έχει όνειρα περιφερειακής ηγεμονίας χωρίς ξένο προστάτη - υπερδύναμη.

4. Η Συρία γενικά είναι τέτοιος μύλος αλληλοαντικρουόμενων στρατοπέδων, που κοντεύει να φτάσει τον Λίβανο σε μπέρδεμα. Το βασικό νομίζω είναι ότι, μολονότι η συριακή αντιπολίτευση ξεκίνησε με έντονο Αδελφοί Μουσουλμάνοι χρώμα και έδινε στον Άσαντ ένα αντικειμενικό πάτημα να λέει "εγώ είμαι κοσμικός, άρα υπερασπίζομαι την ενότητα της Συρίας, χωρίς θρησκευτικούς - εθνοτικούς διαχωρισμούς", πλέον αντικειμενικά αποτελεί τον μόνο παράγοντα πατριωτικής - δημοκρατικής αντίστασης στη χώρα. Άσαντ και Ισλαμικό Κράτος σκοτώνουν αδιάκριτα αμάχους, ενώ οι Κούρδοι παίζουν ανοιχτά το παιχνίδι της Ρωσίας με την αντιΕρντογάν γραμμή τους και τις προβοκάτσιες του σοσιαλφασιστικού PKK.

Γι' αυτό η Ρωσία, που φύτεψε το Μέτωπο Αλ Νούσρα της Αλ Κάιντα μέσα στη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση (ακριβώς για να χει μια "αντιτρομοκρατική" δικαιολογία όταν βομβαρδίζει Σύρους αντάρτες), στοχοποιεί σήμερα κυρίως τους αντιΆσαντ αντάρτες κι όχι το Ισλαμικό Κράτος. Μ' αυτό τον τρόπο, στοχεύει στην πλήρη περιθωριοποίηση της φιλοΣαουδική Αραβία και φιλοΤουρκία αντιπολίτευσης, ώστε να μείνουν μόνο ο Άσαντ και το ΙΣΙΣ, και τότε να φωνάξει: "Λοιπόν, αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Έχουμε τον κοσμικό Άσαντ και τα τζιχάντια. Με ποιον είστε;". Εκεί κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πει "είμαι με το ΙΣΙΣ", οπότε ο Ρώσος θα έχει κατοχυρώσει τον φασίστα Άσαντ ως κυβερνήτη της Συρίας για άλλα 50 χρόνια, ενώ θα έχει επίσης γαλβανώσει το σιιτικό μέτωπο συμμαχίας Ιράν - Ιράκ - Συρίας - Χεζμπολάχ - Χούδι της Υεμένης και θα έχει έτσι περικυκλώσει τη Σαουδική Αραβία.

Μαζί δε με τον εντελώς ρωσόδουλο στρατιωτικό διχτάτορα - φασίστα της Αιγύπτου, Σίσι, αλλά και το εντελώς βρώμικο και κεντριστικό Κατάρ, θα έχει φέρει Τούρκους και Σαουδάραβες, τις μόνες μεγάλες και ανεξάρτητες από τη Ρωσία τριτοκοσμικές δυνάμεις στην περιοχή, σε απίστευτα δεινή θέση.

AGIS είπε...

@ΒΧ δεν γνωρίζω τον "experience", όπως δε γνωρίζω κι εσένα, όπως δε γνωρίζεις κι εμένα, και όπως γενικά κανείς δεν γνωρίζει για τον άλλο αν είναι ή αν το παίζει.

Μένοντας λοιπόν στα συγκεκριμένα κι οχι στην δημιουργία υποψιών για το τι αντιπροσωπεύει ο καθένας εδώ πέρα εκτός από τον εαυτό του:

Το θέμα είναι, ότι η εκτίμηση (τουλάχιστον από μέρους μου) για το αντικειμενικά εθνικό ζήτημα στη Συρία και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στους οποίους αντικειμενικά εντάσσεται, είναι εκτίμηση πριν από κάθε "ενημέρωση" για τη στάση που τηρούν "το παππαδαριο και οι χρυσαυγιτες".
Και, επιπλέον, το θέμα είναι ότι αποτελεί αποπροσανατολιστικό κριτήριο να καθορίζει κανείς τη στάση του για τον πόλεμο με κριτήριο το τι λένε "το παππαδαριο και οι χρυσαυγιτες". Αυτοί μπορεί να εμφανίζονται "υπέρ των Ρώσων" - εμείς να πάμε τότε "κατά των Ρώσων" ή μήπως, πολύ περισσότερο, υπέρ των νατοϊκών για να έχουμε και "αντιδιαμετρικά αντίθετη" στάση;

Το θέμα, στη συνέχεια, είναι ότι καθώς τα ναζιστικά μορφώματα, και η ΧΑ συγκεκριμένα, είναι φορείς ενός ακραίου όσο γίνεται να είναι ακραίο κάτι, ενός χωρίς όρια πρόστυχου ιδεολογικού και πολιτικού τυχοδιωκτισμού, είναι δυο φορές πιο επιζήμιο να εκτιμά κανείς τις πραγματικές τους θέσεις με βάση το τι λένε οι ίδιοι γι' αυτές και, μάλιστα, να χρησιμοποιεί τον "πολιτικό" λόγο τους και σαν κριτήριο ορθότητας και συνέπειας από την ανάποδη...

σνχζται

AGIS είπε...

σνχεια

Το παραμικρό αν πάρουμε: Η ΧΑ πραγματοποιεί ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς αλλά ταυτοχρονα εκβιάζει τους Πακιστανούς για να τους πουλά προστασία (για να τους "προστατεύει" από τον εαυτό της). Ποια είναι λοιπόν η πραγματική "πολιτική" θέση της ΧΑ για τους Πακιστανούς και κατ' επέκταση τους "ξένους" γενικά;
Η ΧΑ πουλάει εθνικιστικό "εργατισμό", αλλά πίσω από αυτόν βρίσκεται η σύνθλιψη των εργατικών δικαιωμάτων, η διαίρεση της εργατικής τάξης, η υποταγή της στο κεφάλαιο. Ταυτόχρονα η ΧΑ δημαγωγεί και με "αντικεφαλαιοκρατικούς" βερμπαλισμούς. Ποια είναι η πραγματική της θέση;
Η ΧΑ πήγε στη χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο για "συμπαράσταση" και ταυτοχρονα στη χαλυβουργία του Βόλου έλεγε στους εργάτες να τα βρουν με το αφεντικό γιατί η χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου τα 'χουν κάνει πλακάκια κι έχουν εξασφαλίσει αποζημιώσεις αν απολυθούνε.
Πώς φαντάζεσαι ότι μπορεί αυτή η "πολιτική" της στο εσωτερκό να προεκτείνεται με διαφορετικό τρόπο στην εξωτερική "πολιτική" της;
Σε επίπεδο ιστορικών τοποθετήσεων ο Μιχαλολιάκος μπορεί να δηλώνει ταυτόχρονα, μέσα στην ίδια φράση, ότι η θέση "μας" ήταν με τους μαχητές του Ρούπελ πριν την ήττα αλλά και με τους πολιορκητές του Στάλινγκραντ μετά από αυτήν.
Για την οικονομία, μπορεί να κλείνει το έθνος σε όλες τις πτώσεις αλλά εν όψει δημοψηφίσματος να χαρακτηρίζει "εθνική προδοσία" την έξοδο από την ευρωζώνη.
Οι ομοϊδεάτες και σύμμαχοί του στις ΗΠΑ (ΚΚΚ κλπ) μπορεί να έχουν χτίσει το οικοδόμημά τους μεταξύ άλλων και πάνω στον αντισημιτισμό, αλλά αυτό σε τίποτα δεν τους εμποδίζει να συμμαχούν σε αρραγές μέτωπο με το σιωνιστικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, εκπροσωπώντας λχ τους πετρελαιάδες σ' αυτή τη συμμαχία, από κοινού και με την αντίδραση των αραβικών μοναρχιών, σε μια δολοφονική συμμαχία ενάντια στους λαύς της περιοχής. Η ΧΑ κι η τακτική της δεν διαφερει σε τίποτα από τα παραπάνω.

Η ΧΑ, ο φασισμός, γενικότερα, είναι σε κάθε περίπτωση και με κάθε μορφή 5η φάλαγγα για το λαϊκό κίνημα.
Θες ιστορικό προηγούμενο; Τι σου λέει η περίπτωση του Γρίβα που από χίτης αρχιπράκτορας των άγγλων μετατράπηκε σε ηγετική μορφή του αντιαποικιακού αγώνα εναντίον, υποτίθεται, των άγγλων, για να χύσει το εθνικιστικό δηλητήριο, να εξυπηρετήσει τη διαίρεση του λαού της Κύπρου και να αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης της μετα-αποικιακής κατάστασης από τους αποικιοκράτες και τους ιμπεριαλιστές; Είναι αυτό συνομωσιολογία ή ανάγλυφη πραγματικότητα;
Και ποια διαφορά νομίζεις ότι υπάρχει ανάμεσα στον "αντιαποικιοκράτη" Γρίβα και την "αντιδυτική" ΧΑ; Τι άλλο παίζουν και στις δυο περιπτώσεις (τότε και τώρα) εκτος από τους ρόλους που πρακτορεύουν ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ πάντα εργοδότες και με τις παρόμοιες αναγκαίες πάντα μορφές εγκλωβισμού του λαϊκού ριζοσπαστισμού που τείνει να βγει από την τροχιά που καθορίζει η ταξική κυριαρχία;

Δεν προσφέρει καμιά καλή υπηρεσία η αναγόρευση της φασιστικής δημαγωγίας (της συστηματοποιημένης πάντα εντός των επιθυμητών για τα ιμπεριαλιστικά -και τα "δυτικά"- σενάρια ορίων) σε "πολιτικό" κριτήριο, ούτε είναι δυνατό η επίκλησή της να εγκλωβισει, να παρασύρει (εμένα τουλάχιστον) σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που επιβάλλει μια προσπάθεια αντικειμενικής εκτίμησης της πραγματικότητας.

AGIS είπε...

Αυτή η τοποθέτηση (10 Οκτωβρίου 2015 - 2:58 μ.μ):

"Γι' αυτό η Ρωσία, που φύτεψε το Μέτωπο Αλ Νούσρα της Αλ Κάιντα μέσα στη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση (ακριβώς για να χει μια "αντιτρομοκρατική" δικαιολογία όταν βομβαρδίζει Σύρους αντάρτες), στοχοποιεί σήμερα κυρίως τους αντιΆσαντ αντάρτες κι όχι το Ισλαμικό Κράτος",

έχει τα εξής προβλήματα:

Το "Μέτωπο Αλ Νούσρα της Αλ Κάιντα μέσα στη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση' το "φύτεψε" και το χρησιμοποιεί η "δύση" σαν υποτιθέμενο πιο "μετριοπαθές" σχήμα μέσω του οποίου διατηρεί τη διπλωματία ως και την τροφοδοσία του ισισ. Εκτίμησή μου, φυσικά, αλλά 1000 φορές πιο βάσιμη από την παραπάνω εκτίμηση (την προς θεού καθόλου συνομοσιολογική).
Το ότι "στοχοποιεί σήμερα κυρίως τους αντιΆσαντ αντάρτες κι όχι το Ισλαμικό Κράτος" είναι κατά λέξη η προσχηματική κατηγορία που απευθύνουν κατά της ρωσίας οι νατοϊκοί, και απλώς αναπαράγεται με τη μορφή σχολίου.

Ανώνυμος είπε...

quinto
ΨΗΛΕ!!!! (Κνιτάκος 98)
τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου (Εχω ξεχάσει το ονομά σου ο μακάκας, οχι οτι θα το έλεγα αλλα καταλαβαινεις).

+++++++++
Λοιπόν πρόταση (Μπρεζνιεφικέ ακούς;)

Διοργανώνουμε σοβαρή συζήτηση (ή συζητήσεις) με επιχειρήματα και στοιχεια (μεγάλο πηγαδάκι) δια ζώσης σε "ουδέτερο έδαφος" ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ (ή κεντρικό αίθριο, με τις σκαλίτσες) ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ. Εννοείται πάμε με τυμπανοκρουσίες και εμβατήρια για να να τραβήξουμε το ενδιαφέρον, ήτοι ειμαστε φασαριόζοι και ...κομψοι ;-) (που έλεγε κι ο μέγας Μαγιακόφσκι γι άλλο λόγο, εμεις για να τραβάμε και τα γυναικεια βλέμματα).

Ρεφερί της κουβέντας αναλαμβάνει ο μπρεζνιεφικός. Θα ναι και χορηγός της κουβέντας, να ενισχύσει το μπλογκ του. Θα βάλει αυτος την αφίσα του καλέσματος, οποιος θέλει βοηθάει και την στέλνουμε παντού.

Δινουμε το καλό παράδειγμα στους μικρότερους (μπορει αυτοι να μας βάλουν τα γυαλιά ποτέ δεν ξέρεις) για την αντιπαράθεση.

Ψήνεστε; Εκει σας θέλω μάγκες!

Διαλέγουμε θέμα

Α) ιμπεριαλισμός σήμερα και θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό της εργασίας.

Β) Εθνικό Ζήτημα στην Ανατολή σήμερα. Συρία και άλλα δαιμόνια.

Γ) Παλαιστινιακό

Δ) Ουκρανία

Προτείνετε οποιο θέλετε.

Ποιος ειναι μέσα;

ΨΗΛΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑ , ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ (ΕΠΛΙΖΩ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΠΙΑ ΕΣΠΡΕΣΣΟ, ειναι σαφώς καλύτερος σαν καφές, και βεβαίως ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ :-))
εχω δωσει τα στοιχεια μου στον μπρεζνιεφικό.

Μπρεζίνσκι μαλλον δεν εισαι αθήνα δώσε σημεια ζωής. Εγινες μπαμπας ρε;

Ανώνυμος είπε...

quinto

και μια οσο μεστή απάντηση γινεται σε προβληματισμούς

1) οι δικτατορίες από συγκεκριμένες κλικες ( βλέπε καθεστώς Ασαντ, ΣΑντάμ παλιότερα, αιγυπτιακό τώρα), από συγκεκριμένες δηλαδή ομάδες της αστικής τάξης και της αριστοκρατίας της γης σε χώρες της Ανατολής, εκφράζουν κατά κύριο λόγο τα συμφέροντά αυτών των ομάδων, όχι των άλλων. Οι άλλες ομάδες εν προκειμένω σήμερα αυτές που πολιτικά εκφράζονται από τον πανισλαμισμό που παίρνει διάφορες μορφές π.χ. η βασική μήτρα αδελφοι μουσουλμάνοι που κατάγονται από την Αιγυπτο και συναντώνται μέχρι την Τυνησία, την Υεμένη, την Ιορδανία κτλ... και βέβαια οι "ακραίες" πτέρυγές τους, οι τζιζαντιστές - αλ-κάιντες , χαλιφάτο κτλ... Αυτοι ειναι στην αντιπολίτευση, αλλου στην ημιπαρανομία (βλέπε Ιορδανία), αλλά στην παρανομία βλέπε (Αίγυπτο), βλέπε Αλγερία και αλλού μέχρι πρότινος στην εξουσία (Βλέπε Υεμένη, οπου εκει υπάρχει σύγκρουση με τους σιίτες αντάρτες Χούθι και τους σουνίτες αδελφούς μουσουλμάνους.

Τηρουμένων των αναλογιών η κατάσταση εκει κάτω στην ΑΝΑΤΟΛΗ θυμίζει την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Ευρώπη το 1848. Ο παράγοντας ιμπεριαλισμός μπορει να ειδωθεί ως εξής σαν αναλογία: η παρέμβαση της Ρωσσίας και της Βρετανίας υπέρ της αριστοκρατίας και της κλίκας της αστικής τάξης που ήταν πάντα υπερ της μοναρχίας. ( Η ρωσσία ως τσαρική και αριστοκρατική για προφανείς λόγους, η Βρετανία γιατί βασιζόταν κατα κύριο λόγο στο εμπόριο με τις αποικίες τις οποίες ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, εξού και η ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΟ 1808) Στην ηπειρωτική ευρώπη η δημοκρατία ήρθε κάτω από την πίεση ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Και στη Γερμανία και στη Γαλλία (ο,τι μαλακια και να μας λένε οι παπαρολογοι απολογητές της αστικής δημοκρατίας, τα ποτάμια αίματος των εργατών έφεραν την δημοκρατία στην ηπειρωτική ευρώπη, στην ΙΤαλία, ο Γκαριμπάλντι με το στρατό των πληβείων (κυρίους του Νοτου κτλ..)).


Ανώνυμος είπε...

quinto

2) τα κομμουνιστικά κόμματα όταν αυτά ήταν ΟΝΤΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ στην ανατολή πολεμούσαν ακριβώς υπέρ μιας ενιαιας δημοκρατίας πάνω στην οποία ολες οι αστικές κλίκες συμμετέχουν ισότιμα στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι, στο παιχνίδι της εξουσίας οπότε έτσι

Α) χάνεται το έδαφος της προπαγάνδας της αντιπολιτευτικής κλίκας που κάνει στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τα πληβειακά στρώματα, ότι οταν εμεις θα πάρουμε την εξουσία ολα θα ναι μέλι γάλα (διαβάστε τα χαρακτηριστικά αποσπάματα του Μαρξ, στο έργο του για τη Γαλλία, 18η Μπρυμαιρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη). Ετσι κι αλλιώς λόγου του ιμπεριαλισμού κάθε κλίκα καταλήγει να κάνει εκδούλευση μεσιτικού τύπου στους ιμπεριαλιστές. Δηλαδή η αστική τάξη λειτουργει κομπραντόρικα, προσφέροντας τα πάντα από πρώτες ύλες, μέχρι εργατική δύναμη στα κέρδη των μονοπωλίων των ιμπεριαλιστών, οδηγώντα την ντόπια οικονομία το πληθυσμό στα τάρταρα.

Β) οι εργάτες αποκτούν τη δική τους πολιτική ανεξαρτησία (στρατεύονται κάτω από την κόκκινη σημαία) και παλεύουν να ηγηθούν ενός κινήματος πλατειών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εξάρτηση, στον ιμπεριαλισμό και βέβαια ενάντια στην ίδια την αστική τάξη της χώρας τους. Στο βαθμό που οι κοινωνικές σχέσεις ειναι καπιταλιστικές, πρέπει να βάζουν και το ζήτημα της απαλλοτρίωσης των μέσων παραγωγής. Εκει που υπάρχουν ημιφεουδαρχικές σχέσεις , πρέπει να βάζουν το ζήτημα της διάλυσης των σχέσεων αυτών, εκει που υπάρχουν και τα δυο , να βάζουν το ζήτημα συνδυαστικά κτλ...

Το """Κ"""ΚΚ Συρίας (και τα δυο)εχουν επιλέξει ΑΣΤΙΚΗ κλίκα. Πάλι τηρουμένων των αναλογιών, σας παραπέμπω στον Λασσάλ και στην πουστιά που πήγε να κάνει στο εργατικό κίνημα της Γερμανίας, να έρθει σε συνενόηση, παρασκηνιακό παζάρι με τον Κάιζερ, προκειμένου να ανταλλάξει την νομιμοποίηση των σοσιαλιστών με τις υιοθέτηση των εθνικιστικών επιδιώξεων της φεουδαρχικής κλίκας της ΠΡωσσίας στη Γαλλία. Οι Μαρξ - Εγκελς κοπάνησαν σφοδρότατα τους λασσαλικούς.

Ευτυχώς αυτός ο κερατάς Λασάλ πέθανε σε μια μονομαχία που ειχε προκαλέσει (θαρρώ για τα μάτια μιας γοητευτικής ύπαρξης) παθιασμένος γόης γάρ, και έτσι δεν ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο.
Διαβάστε τα κειμενα του """""Κ"""ΚΣυρίας (και των δυο) κάνουν κριτική στον Ασσαντ λες και ειναι σύμμαχος, εταίρος. Ειναι αστείο να λέμε οτι αυτοι οι κερατάδες που δηλώνουν "κομμουνιστές" ειναι κομμουνιστές. Αγύρτες ειναι, κομπογιαννίτες.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cos είπε...

@Ijon Tichy
"αλλά η στάση του κόμματος δεν είναι αυτή των ίσων αποστάσεων."
Σωστά, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει "δικαιολογήσει" την ρώσικη επέμβαση και πάντα την θέτει στα πλαίσια των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Έτσι δεν είναι;
Το ζήτημα που τέθηκε ήταν στα πλαίσια: "είναι δικαιολογημένη η επέμβαση των Ρώσων; είναι προς όφελος του Συριακού λαού;". Σε αυτό τοποθετήθηκα και πλέον νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

quinto

συνεχίζω με μερικά σκόρπια σχολια

1). Αναφέρθηκα στο ΙΡάκ επειδή ενας από τους θιασώτες της θεωρίας των 3 κοσμων (ετσι θα τους λέω απο τούδε και στο εξής) μας ειπε για τη σταθερότητα της Συρίας. Εγώ λοιπόν του απάντησα οτι οι σιιίτες (σαν πλειοψηφία) τα βρήκαν με τους αμερικανούς (βοήθησε και το ΙΡΑΝ που έχει κύρους στους σιίτες) και έτσι το ιρακινό κράτος διαμελίστηκε. Δειτε σήμερα ποιοι κάνουν κουμάντο που και θα καταλάβετε. Αρα, αυτά περι σταθερότητα κρατών δεν ειναι επιχειρήματα κομμουνιστών. Μήπως έπρεπε να ειμαστε υπερ της ενιαίας Αυστροουγαρίας;
Επιπλέον φιλε η Φαλουτζα ειναι ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ πόλη. Τα εχεις μπερδεμένα θα σου πω γιατί. Στη πολιορκία της Φαλούτζας (την πρώτη), ένα ρεύμα σιιτικό έτρεξε να βοηθήσει, ήταν το ρεύμα των οπαδών του Σαντρ.
Και τώρα γιατί τα έχουμε κι άλλο μπερδεμένα. Γιατί στην αρχή της εισβολής (3ος πόλεμος του κόλπου) των αμερικανών στο ΙΡάκ, δεν έπεσε ντουφεκιά στη Βαγδάτη από τους σουνίτες. Οι σουνίτες πήραν όλον τον οπλισμό και διαλύθηκαν μέσα στο πληθυσμό. Αντιθέτως οι σιιίτες πολέμησαν αρχικά τους αμερικάνους και μετά συνθηκολόγησαν και άρχισαν το παζάρι. Ειδατε τι περίεργα καμώματα κάνει η ζωή. Τελικά αυτοι που πολέμησαν πρώτοι , μετά τα βρήκαν με τους αμερικάνους. Ενω οι σουνίτες προετοιμασαν αντάρτικο στο γνωστό σουνιτικό τρίγωνο που έγινε της κακομοίρας.

2) Η Χεζμπολάχ σήμερα δεν κάνει ΕΘΝΙΚΟΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στη Συρία, αλλά πουλάει νταβατζηλίκι στον Ασσάντ (κερδίζει από αυτό). Πουλάει δηλαδή προστασία σε αυτόν δηλαδή που μέχρι πρότινος της πούλαγε τσαμπουκά και τρομοκρατία. Ετσι συμβαινει καμια φορά στην ιστορία. Ο αδύναμος της υπόθεσης γινεται ισχυρος. Θα υπερασπίζομαι κάθε φορά την Χεζμπολάχ ενάντια στους σιωνιστές, ποτέ ομως στην άδικη επέμβασή της στη ΣΥρία. Αν θυμάστε καλά, όταν έγινε η απόπειρα εισβολής των σιωνιστών στο Λιβανο το καλοκαίρο του 2006 (Τότε δεν ήταν;), ξεχύθηκαν παντού οι άραβες, σουνίτες και σιίτες με τις κίτρινες σημαιες της Χεζμπολάχ σε όλη την ΕΥρώπη. Σήμερα οι Σουνίτες ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ τους χεζμπολαχικούς γιατί επέλεξαν πλευρά στον πόλεμο της Συρίας. Οι παλαιστίνιοι να δειτε τι λένε (εννοώ τους ισλαμιστές, που ναι πλεον πλειοψηφία)

Ανώνυμος είπε...

quinto

3) Αυτά περί "φυτεύματος" ειναι γελοιότητες. Αυτό κύριοι δεν ειναι ιστορικος υλισμος. Ειναι μη πω τι. Ακούστε λοιπόν οσοι αναπαράγετε αυτά περί "φυτεύματος". Ενας από τους πρώτους μεγάλους ισλαμιστές επαναστάτες ήταν ο Ιζεντιν Αλ ΚΑσσαμ, Αραβας (σύριος) που αναμετρήθηκε και με την γαλλική αποικιοκρατία στη Συρία και με την βρετανική στην Παλαιστίνη.
https://en.wikipedia.org/wiki/Izz_ad-Din_al-Qassam
H ταξιαρχία των χαμασιτων έχει πάρει το ονομά της απο κει.

Ο μεγάλος θεωρητικός του ΛΜΑΠ, ο Γκασάν Καναφάνι έχει γράψει ΠΡΩΤΟΣ γι αυτόν. Ο Καναφάνι ήταν ο,τι πιο εκλεκτό θεωρητικο ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ μυαλό ειχε το ΛΠΑΜ και ήταν και ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΑΒΑΣ λογοτέχνης. Τον δολοφόνησαν οι σιωνιστές στο Λιβανο με βόμβα. Λέγεται οτι όταν το έμαθε αυτό Αλ Χακιμ (Ζωρζ Χάμπας) έπαθε εγκεφαλικό (οντως ο Χαμπας επαθε εγκεφαλικο). Οι ημερομηνίες συμπίτουν. Από τότε το ΛΜΑΠ πήρε την κάτω βόλτα θεωρητικά και προγραμματικά. Να ξέρετε οτι ολα τα θεωρητικά ντοκουμέντα ειδικά η Σρατηγική για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και βέβαια το ιδεολογικοπολιτικό ξεβράκωμα του παναραβισμού (μετα την πανωλεθρία στον πόλεμο των 6 ημερών το 67) εχει τη σφραγίδα του.

Ο Ιζεντιν Αλ ΚΑσσάμ έφτιαξε μεθοδικά παράνομους αντάρτικους πυρήνες παλαιστίνιων ΠΛΗΒΕΙΩΝ που αναμετρήθηκαν το 36-39 σε μια τεράστια εξέγερση τότε των παλαιστίνιων ενάντια στους βρετανούς. Η αστική τάξη της παλαιστίνης τότε, δεν ήθελε την νικη της εξέγερσης, ούτε πίστευε σε αυτή, ήθελε να την αξιοποιήσει για να διαπραγματευτει καλύτερα τη θέση της στο παζάρι εξουσίας με την Βρετανία. Γι αυτό και δεν υπήρξαν και σημαντικές απεργίες ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. Επιπλέον οι παλαιστινιοι τσιφιλικάδες ξεπουλούσαν τη γη στους σιωνιστές , εξοργίζοντας τους παλαιστίνιους αγρότες. Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΕΙΧΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.
https://en.wikipedia.org/wiki/1936%E2%80%9339_Arab_revolt_in_Palestine
Την εξέγερση αυτή την μνημονεύει και η ίδια η 3η Διεθνής

Ανώνυμος είπε...

quinto

4) Ενας άλλος αυτή τη φορά οντως "φυτευμένος" ισλαμιστής ήταν ο μεγάλος μούφτης της Ιερουσαλήμ, o Χατζ Αμιν Αλ Χουσεϊνί.
https://en.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini
ο ορος αυτός (μεγάλος μούφτης) δεν υπάρχει στη θρησκεια, στη ιεραρχία της ισλαμικής "εκκλησίας". Επινοήθηκε από αρχικά από τους τούρκους και μετά συνεχίστηκε με τους βρετανους. Ο Χουσεϊνί έλεγχε το Αλ-Ακσα (ω ναι αυτό το γνωστό ιερο τοπο για τον οποία γινεται κάθε τρεις και λίγο της κακομοιρας)

Ο μεγάλος μούφτης λοιπόν εξυπηρετούσε διάφορα παιχνιδάκια εθνικιστικού τύπου, κυρίως υποδαυλίζοντας εντάσεις ανάμεσα σε παλαιστίνιους πληβείους και εβραίους εργάτες, προκειμένου οι βρετανοι να ελέγχουν δια του διαίρει και βασιλευε την κατάσταση. Μέσα στους εβραίους αστούς οι βρετανοι ειχαν άλλους "φευτεμένους". Ο τύπος αυτός το 36-39 υπονόμευσε την εξέγερση των παλαιστίνιων παίζοντας τα παιχνίδια της παλαιστινιακής αρχουσας τάξης.

ΑΡγότερα αυτό ο τύπος εμπλεξε με τους ναζί, τον ειχαν για ντουντούκα στα βαλκάνια, για να προσελκύει ισλαμιστές στο πλευρό των ναζί (βόσνιους νομίζω). Αντίστοιχα οι σιωνιστές έπαιζαν αρχικά με τους ναζί (ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ) προκειμένου να μαζέψουν εβραίους από τα στρατόπεδα για να τους κατεβάσουν ως εποικους στην Παλαιστίνη (Δεν το πιστεύετε ε;) Πλέον γνωρίζουμε και τον αξιωματικό των ΕΣ-ΕΣ που έκανε αυτή τη δουλειά.

μια στάση εδω: οι ναζι ως ανερχομενη ιμπεριαλιστική δύναμη απέναντι στη βρετανική αυτοκρατία ήταν πόλος έλξης και διαπραγμάτευσης για πολλούς ριγμένους εθνικιστές σε όλες τις κτήσεις της βρετανικής αυτοκρατίας (μέχρι και στην Ιρλανδία). Οι ναζι ειχαν έλξη, επιρροή και στην στην Αιγυπτο και στην ΣΥρία.
Τα κομμουνιστικά κόμματα έδιναν με συνέπεια αγώνα διμέτωπο και ενάντια στους ναζι και στην βρετανική αποικιοκρατία και ήταν υπέρ της στήριξης της ΕΣΣΔ στον ΒΠΠ. ΣΤην Αίγυπτο , οι κομμουνιστές ήταν τρομερά δυνατοι, παρά τη καταστολή. Εχετε ακούσει κύριοι για το κινημα της Μέσης Ανατολής; Πως νομίζεται ότι προέκυψε αυτό; από παρθενογέννηση; Το αιγυπτιακό κομμουνιστικό κομμα ειχε και έλληνες.

Ο Αραφατ που ήταν αρχικά ΚΕΝΤΡΙΣΤΗΣ (μετά φουλ δεξιός) στο παλαιστινιακό κινημα, υπερ της Ρεαλ Πολιτική και ειχε πάντα εθνικιστικές παρεκκλίσεις, εμφάνιζε αυτό τον τύπο, τον Χουσεϊνί ως τον ΕΘΝΑΡΧΗ της Παλαιστίνης. Ο Χουσεϊνί απλώς εξέφραζε το 48 τα συμφέροντα της Βρετανίας και κομματιού της παλαιστινιακής και αραβικής άρχουσας τάξης.

Ανώνυμος είπε...

quinto
η Μαμά Αιγυπτος
ετσι λέγεται στα αραβικά, μητέρα, μάσρ,
https://en.wikipedia.org/wiki/Egypt
ειναι η μήτρα πολλών ιδεολογικοπολιτικών ρευμάτων. Ενα από αυτά ειναι η αδελφότητα. Ο κατεξοχήν θεωρητικός της αδελφότητας ήταν ο Σαγίντ Κουντμπ, φουλ συντηρητικός και δεξιος (πολιτικά, οσον αφορά την αντιμετώπιση των ταξικών προταγμάτων). Η αδελφότητα ειχε (και έχει) πολύ κοσμο στην Αιγυπτο. ΣΤην αρχή χαιρέτισαν τον Νάσσερ, και ο Νάσσερ προσπάθησε να τα βρει μαζί τους, αλλά μετά τους επιτέθηκε πολύ σκληρα και δικτατορικά. Εκτοτε αυτό συμβαινει παντου στον αραβικό κοσμο. Το χειρότερο παράδειγμα ηταν η Αλγερία το 80. Οι αδελφοι μουσουλμάνοι νικησαν στις εκλογές και οι δεξιοι μεταλλαγμένοι σανταατικοι του πρώην FLN, άρχισαν τον εμφύλιο. Μιλάμε για κτηνωδία.
Παράλληλα, στη Συρία οι αδελφοι μουσουλμάνοι ζητούσαν δικαιώματα. Ο μπαμπάς Ασσαντ έστησε τα μυδράλια και το πυροβολικό στη Χομς, και εκει κτηνωδία. Χιλίάδες νεκροι παιδιά, γυναικες, απίστευτα πράγματα.

=====> ηταν δεδομένο λοιπον, οτι από αυτή την κτηνωδία, οι ισλαμιστές θα οδηγούνταν στο εξής συμπέρασμα: αν δεν πάρουμε τα όπλα και αρχισουμε σοβαρό αντάρτικο με αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών, με απανωτά χτυπήματα και διαφορετικούς στόχους, τόσο ιμπεριαλιστικούς, όσο και σανταατικών. θα ειμαστε πάντα στην απ' έξω. Από την άλλη τα πληβειακά στρώματα άρχιζαν να τους αγγαλιάζουν από τη στιγμή που απέδιδαν την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ του ιμπεριαλισμού στους ντόπιους μαμελούκους σανταατικούς.

Ετσι ξεκίνησε η ΑΛ-Κάιντα. Αν σας πω οτι ένας από τους πρώτους θεωρητικούς της ήταν Παλαιστίνιος, τι θα πείτε; η πηγή της Αλ-Κάιντα ήταν το Αφγανιστάν. ΣΤο αφγανιστάν, μετά την εισβολή των ρώσσων υπήρξαν πολλά ρευάματα. Μέχρι και μαοϊκοι πολέμησαν τους ρώσους εισβολείς. Αυτοι που επικράτησαν ομως ήταν οι ισλαμιστές σουνίτες που έπαιρναν φράγκα τότε από Σαουδική ΑΡαβία και ΗΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

6) που ειχαμε μεινει; α, αλ κάιντα.
Η Αλ-Καιντα ειναι ένα μειγμα , ακραιων σαγιντ-κουντμπικών (θυμηθείτε ποιος αιγύπτιος κάνει κουμάντο) και ουαχαμπιστών-σαλαφιστών (Σαουδική Αραβία)-->Σαουδάραβας Μπιλ-Λάντεν.

Οι Χεζμπολαχικοι και οι απολογητές τους ξεχνάνε οτι κι αυτοι στα "νιάτα τους" ριχνανε οξύ στις λουόμενες γυναίκες ή ξυλοκοπούσαν κοσμο επειδή τολμούσε να πηγαίνει σε μπαρ και λένε συνεχώς να οι αλνουσρικοι (αλ-κάιντα Συρίας) κατάγονται από τη ΣΑουδική Αραβία που κανει τα ίδια κτλ.. (Βαρβαρότητα, αποκεφαλισμοι, κοβουμε χεράκια, μυτούλες κτλ) Λες και οι ισλαμιστές του ΙΡάν δεν τσάκισαν τους κοσμικους και τους κομμουνιστές με την ίδια βαρβαρότητα. Λες και οι Χεζμπολαχικοι δεν έλεγαν στους κομμουνιστές που πρώτοι ξεκίνησαν την αντίσταση ενάντια στους ισραηλινούς στη Βηρυττό, μάγκες εδω κάνουμε κουμάντο εμεις. Δε λέω οι Χεζμπολαχικοι εξελίχθηκαν, ισως να ειναι και η κουλτούρα του λιβάνου στη μέση, που ειναι πολύ κοσμική για να εξισλαμιστει έτσι εύκολα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι χεζμπολαχικοι κάποτε ήταν ακραιοι θρησκόληπτοι.

Η Αλ Νούσρα ειναι αυθεντικά συριακή οργάνωση. Προέρχεται από τους αδελφούς μουσουλμάνους της Συρίας. Κάποιοι εξ αυτών την περίοδο της μεγάλης σφαγής πήγαν Ισπανία και μετά το 11 (αραβική άνοιξη) επανήλθαν. Δεν γνωρίζω ποιος ειναι ο ηγέτης τους Αλ _ Γκολάνι (πολλά γράφονται). ΑΥτός θέλει να εμφανίζεται οτι εχει καταγωγή από τα υψίπεδα του Γκολάν, αυτά δηλαδή που κατέλαβε το Ισραήλ από τη Συρία στο πόλεμο των 6 ημερών το 67. Ο μύθος αυτός ειναι κατανοητός. Ο μεγάλος πατριώτης ισλαμιστής θα απελευθερώσει τη Συρία από τον Ασαντ και βέβαια θα διεκδικήσει με πόλεμο τα υψίπεδα του Γκολάν από το Ισραήλ μετέπειτα.

7) αν κάπου έχετε δει ενα βιντεάκι με ισλαμιστές να καινε παλαιστινιακή σημαια, ο λόγος ειναι εξής. Η σημαια αυτή θεωρείται από αυτούς παναραβική. Για τους ισλαμιστές υπάρχει η ΟΥΜΑ, η κοινότητα των πιστών μουσουλμάνων που έχει μονο για σημαια το λόγο του προφήτη χαραγμένο με αραβικά (η σημαια του Χαλιφάτου και όχι μονο).Αυτοι σαν οραμα εχουν την απελευθέρωση ολων των πιστών στον αραβικό κοσμο, αρα δεν αναγνωρίζουν και τα υπάρχοντα σύνορα (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΝΕ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ, όχι οι άραβες).
Την ίδια σημαια εχει και η Χαμάς (αλλα πράσινη, θυμίζοντας το χρώμα της αδελφότητας, οι σαλαφιστές μαύρη γιατί θεωρούν την αδελφότητα υποταγμένη συμβιβαστική)

τα πα ολα (ου, υπάρχουν πολύ περισσότερα να ειπωθούν)

Ανώνυμος είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8621226

"ΣΥΡΙΑ
Ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες σε όλα τα επίπεδα...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία που οξύνουν την ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι οποίες ξεκίνησαν την επέμβαση στην περιοχή, συνεχίστηκαν με ένταση και χτες, προκαλώντας νέα δεδομένα στα πεδία των συγκρούσεων, αλλά και ανακαταλήψεις εδαφών που κατείχαν αντικαθεστωτικές δυνάμεις από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» βόρεια της επαρχίας Χαλέπι. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ οξύνουν την κόντρα με τη Ρωσία και προσπαθούν να «απαξιώσουν» τη δυναμική της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, ισχυριζόμενες πως τέσσερις από τους 26 ρωσικούς πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύτηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία σε θέσεις των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία «έπεσαν στο Ιράν»."

Μάλλον "φίλοι" και αυτές δικές μας απόψεις είναι που δεν απηχούν το ΚΚΕ ε;
Λοιπόν, αρκετά. Σε ότι με αφορά, δεν συνεχίζω τη συζήτηση στο μπλογκ του "trash" με τον ίδιο που επανειλημμένα διαστρεβλώνει και παραχαράσσει τα όσα λέμε και ως ΚΚΕ και τα όσα λέω ως άτομο (τα οποία ταυτίζονται απόλυτα με τις εκπεφρασμένες ολόσωστες θέσεις του κόμματος).
Ο συγκεκριμένος, του λες Α και σου απαντάει στο Β. Λέει το ΚΚΕ τις θέσεις του και για να μην καταφερθεί άμεσα ενάντια στη θέση που κρατάει το Κόμμα (μιλά ξεκάθαρα για ΕΝΔΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΗΠΑ), καταφέρεται δήθεν κατά των παραπληροφορημένων οπαδών του που δε γνωρίζουν τις θέσεις του.
Τουλάχιστον, οι LR και λοιποί πλέον κατηγορούν ανοιχτά (και με χυδαίους αφορισμούς βέβαια...) το κόμμα. Ο "trash" τι επιδιώκει; Να μας μάθει τις θέσεις του ΚΚΕ; Αυτόν περιμέναμε; Ας πει ότι διαφωνεί τίμια και καθαρά με το ΚΚΕ σε αυτό το ζήτημα. Ας πει (και οι λοιποί) ότι θα ήθελε το ΚΚΕ να χαιρετίσει την ρωσική επέμβαση στη Συρία. Ας πει τέλοσπαντων τις απόψεις του ο καθείς, όπως έχει δικαίωμα, αλλά να μην εμφανίζεται τιμητής των θέσεων του ΚΚΕ, με το μανδύα του δήθεν υπερασπιστή αυτών. Αυτό δε συνιστά τίμια συμπεριφορά και θυμίζει την ύπουλη προσπάθεια της παραφιλολογίας περί "ΑΑΔΜ" και "Εργατικού Αγώνος".
Γιατί κανείς κύριοι δε στήριξε τους ΝΑΤΟικούς,
κανείς δε μίλησε για ουδετερότητα,
κανείς δεν είπε ότι το ΝΑΤΟ αυτοδιαλύεται,
κανείς δεν είπε ότι αδιαφορούμε για όσα γίνονται στη Συρία,
κανείς δεν είπε ότι η επέμβαση των ΝΑΤΟικών δεν προηγήθηκε στην περιοχή (άρα και δε τσουβάλιασε τις επεμβάσεις),
κανείς δεν είπε ότι ο Άσαντ δεν είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Συρία,
κανείς δεν είπε ότι ο βασικός εχθρός (ο δικός μας) δεν είναι ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Άλλα πράγματα λέμε και λέει το ΚΚΕ, απλά κάποιοι δε τα γουστάρουν πια. Απλά, καθαρά και τίμια. Σε όποιον αρέσουμε κύριοι. Εκπτώσεις για να αρέσουμε δε κάναμε ποτέ. Να έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε το λάθος σας, όταν άλλη μια φορά δικαιωθούν οι εκτιμήσεις μας.

Εγώ απλά θα θυμίσω στον LR [που τώρα κάποιοι φίλοι του "μας καλούν να μαζέψουμε και τον Χοντρό" (!!, αυτό μάλλον θα είναι πολιτική κριτική!)] ένα σχόλιό του από το μπλογκ του:
"Πώς είναι να σου λένε 15 άνθρωποι με 150 χρόνια εξορίας και φυλακής πάνω τους "σταμάτα" και να μην ακούς; Αυτά είναι στενόχωρα και θλιβερά πράγματα, αλλά περιέχουν και δύσκολα διδάγματα για όλους μας."
Αυτοί οι άνθρωποι ΚΚΕ ήταν και (αν ζουν) είναι. Το ίδιο θα λέγανε σήμερα και σε σένα, MHN EXEIΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Συνέχισε τώρα να μας επιτίθεσαι ότι ενώ η Ευρώπη βουλιάζει (?) και η Ελλάδα είναι πόρνη του ΝΑΤΟ (η εργατική τάξη κυβερνά;), εμείς ψήνουμε σουβλάκια (?).
BX

Ανώνυμος είπε...

quinto
και τώρα μάγκες θα σας συγκλονίσω. Αυτο ειναι το τελευταίο τριτοδιεθνιστικό σολάρισμά μου εδώ πέρα. Τα υπόλοιπα δια ζώσης, αν δεχτείτε την πρόκλησή μου. Θα με ενημερώσει ο μπρεζνιεφικός. Εχει τα στοιχεία μου. Αλλωστε πολλοι από σας ξέρετε ποιος ειμαι, από πηγαδάκια μέχρι τις αντιπαραθέσεις στα συντονιστικά, στις συνελέυσεις και στο κινημα.
Οπως ξέρετε πολύ καλά πούστης δεν ειμαι, ειμαι πάντα καθαρός στις απόψεις μου και στη πολεμική μου, ποτέ δεν χτυπώ κάποιον κάτω από το τραπέζι. ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, και να αντέχεται από όλους, αν θέλουμε ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Οπως βλέπετε τα περί "φυτεύματος" για την ΑΛ-Κάιντα, και άλλων σαλαφιστικών ρευμάτων πέραν του ότι ειναι συνωμοσιολογικά σενάρια φαντασίας, στερούνται και ιστορικοϋλιστικής, δηλαδή μαρξιστικής ανάλυσης.

Το θέμα ειναι πως θα υπάρξουν προοδευτικές - επαναστατικές δυνάμεις μέσα σε όλο αυτόν τον αναβρασμό. Οταν υπήρχε ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην ΕΥΡΩΠΗ, όταν ο Λένιν έβαζε το καθήκον στους εργάτες να πολεμήσουν ενάντια στις αποικιες και στον ιμπεριαλισμό της άρχουσας τάξης τους, υπήρχαν εργάτες, πληβειοι, πατρικειοι στο Παρίσι από τις αποικειες ΚΑΡΓΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ, ΚΑΡΓΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ που...τρελάθηκαν.

Ενας από αυτούς τους τρελαμένους, που άκουσε τα σοφά λόγια του Λένιν να αναγιγκώσκονται από γάλλους κομμουνιστές σε ένα καταγώγι εργατικό, έχασε τη λαλιά του. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί για μέρες. Γιατί; Γιατί ξαφνικά όλα έγιναν ξεκάθαρα μέσα του. Τόσα χρόνια σκεφτόταν ότι η πατρίδα του έπρεπε να απελευθερωθεί αλλά ειχε διαλέξει λάθος ροτα, αυτή του εθνικισμού με θρησκευτικο μανδύα και της Ρεαλ Πολιτικ (οπως τη λέμε εμεις οι μαρξιστές, ακους συντροφάκο Xanax2015, μάθε σωστά τη μαρξιστική ορολογία αλλιώς θα σε κοπανάνε στο ιντυ μια ζωή)

Ο κύριος αυτος νόμισε ότι έπαθε ξαφνικά ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ
γι αυτό και έβγαλε στον εαυτό του το παρατσούκλι ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ
ή αλλιώς
ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ!

++++
σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ! Αφενός γιατί αν υπάρχει μια φορα ατομισμός στους ευρωπαίους εργάτες υπάρχει χιλιες φορές στους μετανάστες εργάτες, και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην Ευρώπη.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ho_Chi_Minh


Ανώνυμος είπε...

quinto
1) ΨΗΛΕ δεν ειμαι ούτε υπερ των σουνιτών , ούτε των σιιτών γενικά και αόριστα, απλώς σας περιγράφω τα γεγονότα. Ειμαι με τους σιίτες Χούθι οταν κοπανάνε τους ΣΑουδάραβες (δειτε πόλεμο Χουθι-Σαουδαράβων το 2010 νομίζω), αλλά κρατώ κάποιες επιφυλάξεις πάντα για τη σύγκρουση με τους αδελφούς μουσουλμάνους σήμερα. Απο τη μια οι Χουθι ήταν πάντα ριγμένοι και τώρα ΦΕΡΟΝΤΑΙ να ζητούν δικαιώματα για όλους, από την άλλη κρατώ πάντα μικρό καλάθι για το μέλλον, γιατί και στο Λιβανο, η Χεζμπολάχ δεν αμφισβήτησε ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τις αποικιακές διακρίσεις που υπάρχουν στο κοινοβουλευτικό σύστημα του Λιβάνου, όταν μπήκε στην κυβέρνηση έλεγε ότι αυτές ειναι "παράδοση του Λιβάνου"!! Αυτα ειναι τα οπορτουνιστικά αμαρτήματα της Ρεαλ Πολιτίκ από τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγει ο αραβικος κοσμος αν δεν έχει επαναστατικές κομμουνιστικές οργανώσεις, όπως ειχε στο παρελθόν.
H Χεζμπολάχ εφτασε να συνεργάζεται πολιτικά με τον Μισέλ Αούν,
https://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Aoun
τον πρώην φαλλαγγίτη που σκότωνε κοσμο και κοσμάκη, συνεταιράκι των γάλλων ιμπεριαλιστών. Και η Χεζμπολάχ αστικό ρεύμα ειναι, απλώς οι ιμπεριαλιστές δεν την αφήνουν να ορθοποδήσει ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (να γινει πλήρως καθεστωτική και υποδουλωμένη στον ιμπεριαλισμό), οπότε πάντα θα εχει και αντι-ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά σε συκγεκριμένες συγκυρίες (πόλεμος με Ισραήλ). Ομως τελευταία εχει σοβαρά κρούσματα διαφθοράς μέσα στο Λίβανο.

2) ο δεύτερος πόλεμος του κόλπου εγινε για έναν πολύ απλό λόγο. Ειπαμε ο πρώτος ειναι μεταξύ ΙΡΑΚ-ΙΡΑΝ. Ποιος ειναι ο λόγος αυτός; Για να σφίξουν οι κώλοι των αράβων και να ευθυγραμμιστούν ΠΛΗΡΩΣ στις επιταγές των ΗΠΑ. Ποτέ ξανά οι ΗΠΑ δεν εισέβαλλαν στρατιωτικά στον αραβικό κόσμο. Η κρατικοκακπιταλιστική Ρωσία δεν ήταν εμπόδιο πια, τα ειχε ηδη ξεπουλήσει ολα. Τώρα ήταν η ευκαιρία. Για να ακριβολογούμε, νωρίτερα ειχαν στείλει κάτι καραγκιόζηδες στο Λίβανο αλλά τους ξαπόστειλαν οι χεζμπολαχικοι με τη μεγαλύτερη επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που ειχε συμβει ως τότε σε αμερικάνικη βάση στις 23 Οκτώβρη του 83.
https://en.wikipedia.org/wiki/1983_Beirut_barracks_bombing

Τώρα δεν σας λέω ποιος ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης. Τον δολοφόνησε πριν 2 χρόνια το Ισράηλ στο Ιράν. Δεν εχει αναλάβει την ευθύνη το Ισραήλ ακόμα αλλά ειναι γνωστο τοις πάσι. Ο τύπος εχει απίστευτη ιστορία. Εκπαιδεύτηκε αρχικά από Φαταχίτη , σε στρατόπεδο της Φατάχ στο Λίβανο, και μετά μεγαλούργησε φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη σχολή ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ αντάρτικου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ειχε προηγηθεί η βομβιστική επιθεση και η εκτέλεση του αλήτη φασίστα φαλαγγίτη Μπασίρ Γκεμαγιέλ. Εγινε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της Βηρυττού από τους παλαιστίνιους το 82.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bachir_Gemayel

Ανώνυμος είπε...

quinto

Οι αμερικανοι δεν έριξαν τον Σαντάμ τότε, αν θυμάστε στο δεύτερο πόλεμο του κόλπου. Τον έβγαλαν εκτος Κουβέιτ και του παν, μάγκα θα μας ακους, και όποιος τολμάει να μας αμφισβητήσει ξέρετε τι θα συμβει. Μάλιστα όταν αποχώρησαν οι αμερικάνοι έγινε εξέγερση των σιιτών στο νότο. Ο Σαντάμ τους τσάκισε τους εξγερμένους σιίτες.

Ξέρετε ποιος ήταν ένας από τους κύριους χρηματοδότες της PLO διαχρονικά μέχρι την εισβολή του Σαντάμ στο Κουβέιτ, όταν ο Αραφάτ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ πήρε θέση υπέρ του Σαντάμ; (Ο Αλ Χακίμ του ΛΜΑΠ έλεγε τότε οτι οτι ο πόλεμος αυτός μεταξύ Ιρακ-Κουβέιτ ήταν αδικος, πήρε θέση υπέρ του λαού του Ιράκ μονο όταν οι αμερικανοι άρχισαν να εισβάλλουν στο Ιράκ) Μα η Σαουδική ΑΡαβία φυσικά. Ξέρετε ότι οταν ο ΣΑντάάτ έκανε ειρήνευση με το Ισραήλ, η Σαουδική ΑΡαβία κάλεσε όλους τους άραβες, όλα τα καθεστώτα να μποΫκοτάρουν την Αιγυπτο;

Ξέρετε πότε ολοι αναγνώρισαν το Ισραήλ;

Για μαντέψτε. Κατά τη διάρκεια του 2ου πόλεμο του κόλπου: χα χα!
https://en.wikipedia.org/wiki/Madrid_Conference_of_1991
The impact of the Madrid Peace Conference

In the negotiations leading to Madrid, Israel made revocation of UN Resolution 3379 a condition of its participation in the conference; this was accomplished shortly thereafter, with the passage of Resolution 46/86, on December 16, 1991.[10] Israel also cites, as a major benefit of the conference and the peace process, the greatly increased number of countries which recognize and have some degree of diplomatic relations with it – nearly doubling – in particular citing the major powers of China and India and some even in the Arab world, like Oman, Qatar, Tunisia, Morocco and Mauritania, along with the decline of the Arab boycott and economic relations with some of the Arab countries.[11]

πως βλέπετε τα περί "χρηματοδότησης" και "φυτεύματος" δεν οδηγούν πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

quintο
ρε πούστη δεν μπορώ να ξεκολλήσω.
Λοιπόν κοιτάξτε τώρα πως θα απογειωθεί το μπλογκ.
Ανάμεσα στους ανδυόμενους ξεπουλημένους φαταχίτες πρακτοράτζες ξεχώρισαν δυο
α) ο ΑΜπου Μάζεν (Αμπάς) αρχικα σαν πρωθυπουργός του Αραφάτ, που ήταν πρόεδρος της Παλαιστινιακής ΑΡχής και ήταν κάπως δευτεράτζα ως μαχητής ( για την ακρίβεια ποτε δεν πολέμησε).
β) ο Mοχάμεντ Νταχλάν που ήταν μαχητής στην Α Ιντιφάντα.
γ) το πιο συνεπές στοιχειο της Α Ιντιφάντα στη φυλακή, από πλευράς Φατάχ, ειναι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ στα μπουντρούμια του Ισραήλ. Ειναι ο ΜΑρουάν Μπαργούθι
https://en.wikipedia.org/wiki/Marwan_Barghouti

Στις πρώτες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς μετά το Οσλο επί Κλίντον, οι αμερικανοι ζητούσαν μετ' επιτάσεως από τον Αραφάτ να αποδεχτει τους εποικισμούς των σιωνιστών στη Δ. ΟΧθη, οι οποίοι με το Οσλο αυξάνονταν με γεωτερικούς ρυθμούς. Ο Αραφάτ αρνήθηκε. Εκεινη την περίοδο υπάρχει ενα περιστατικό σοβαρής σύγκρουσης Αμπάς-Αραφάτ, με τον Αραφάτ να τον διαολοστέλνει, αλλά οι αμερικάνοι να απαιτούν να ξαναμπει στη θέση του.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/1440678/Back-me-or-sack-me-says-Mahmoud-Abbas.html

Οταν γύρισε στο αρχηγείο του στη Ραμαλα (ειχαν ήδη ξεκινήσει οι συγκρούσεις λόγω Αλ-Ακσα, κλασσικά) ο Αραφάτ έκλεισε τα σχολεία, και έβαλε σε όλες τις τηλεοράσεις να αναμεταδίδουν σκηνές από την Α Ιντιφάντα...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ο Αραφάτ δολοφονήθηκε από τους Νταχλάν - Αμπάς με δηλητήριο. Μετά από χρόνια ο Αμπάς φόρτωσε την ευθύνη της δολοφονίας στον Νταχλάν. Δεν το πιστεύετε, ε; Για διαβάστε
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/palestinianauthority/10705485/Mahmoud-Abbas-accuses-political-rival-of-role-in-Arafat-killing.html

Ξέρετε ποιος ειναι ο Νταχλάν, τσιράκι των αιγυπτίων που προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα στη Γάζα και να τσακίσει τους Χαμασίτες, τσακίστηκε σε χρονο ντε-τε από τους Ιζεντιν Αλ ΚΑσαμ και έτσι απελευθερώθηκε η Γάζα.
+++++++++++++++
ξέρετε ποια ειναι η γαμημένη Θεση του ΟΗΕ για τα 2 κράτη αυτή τη στιγμή; Η θέση που διαπραγματεύτηκε ο Σανταατ στο Ισραήλ. Η θέση που περιλαμβάνει τα σύνορα οπως ειχαν χαρακτεί από τον πόλεμο του 48, οταν δηλαδή η Ιορδανία κατέλαβε τη Δ. ΟΧθη και η Αιγυπτος τη Γάζα.

Μονο Γάζα και Δ. Οχθη για Παλαιστίνιους. Τιποτε άλλο. Και βέβαια στο παρασκήνιο οι αμερικανοι πιέζουν οι παλαιστίνιοι να αποδεχτουν ολους τους εποικισμούς της Δ. Οχθης και το τειχος που εχει φτιαχτει μετά τη Δεύτερη Ιντιφάντα που ξεσπιτώνει συνεχώς παλαιστίνιους..

Ανώνυμος είπε...

quinto
ξέρετε πότε οι αμερικανοι άρχισαν να στηρίζουν πλήρως τους σιωνιστές; Από πότε νομίζετε, από το 48; ΝΟ WAY

Eχετε ακούσει για το πολεμο της Διώρυγας του Σουέζ; Εγινε το 56. Τοτε οι ισραηλινοι τα ειχαν βρει με τους βρετανούς και μαζι με τους γάλλους έβαλαν σχέδιο να κατακτήσουν την Διώρυγα, που μόλιας ειχε εθνικοποιήσει ο Νασερ. Οι Αμερικανοι έπαιζαν ακομη διπλο ταμπλο με τους άραβες, οπότε απαίτησαν από τους ισραηλινιούς να αφήσουν τη διώρυγα, όπως και έπραξαn. Το ξέρετε ότι το εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ τότε ήταν ενάντια στους σιωνιστές και στη κινησή τους;

Ξέρετε πότε άρχισε η "βιομηχανία του ολοκαυτώματος"; Πότε μπήκε η τεράστια μηχανή κατακλυσμιαίας πλύσης εγκεφάλου και προπαγάνδας;
Μετά τον πόλεμο των 6 ημερών. Οταν δηλαδή το Ισραήλ απέδειξε στην πράξη ότι μπορει να ελέγξει την κατάσταση πλήρως στο πεδίο των μαχών, αρα και να εξυπηρετήσει ΠΛΗΡΩΣ τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Πριν το 67 οι εβραίοι αστοι δεν έβαλαν ποτέ ζήτημα επανορθώσεων από τη Γερμανία. Γιατί; Γιατί η Δυτική Γερμανία ήταν το ορμητήριο των ΗΠΑ στην Ευρώπη, γιατί ξέπλεναν ναζι καπιταλιστές, βαρώνους, στρατιωτικούς κτλ... Οι επανορθώσεις ήρθαν μετά το 67 και πήγαν ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΑ ΛΟΓΟ κατευθείαν σε σιωνιστικές οργανώσεις και καπιταλιστικούς ομίλους, οχι σε αυτούς που διώχθηκαν.

+++++++++++++++++++

και τέλος για να μην μας πρήζουν οι τρότσκες για το σχέδιο διχοτόμησης που στήριξε η ΕΣΣΔ το 48. Καλώς έκανε και το στήριξε η ΕΣΣΔ. Γιατί

1)η ΕΣΣΔ γνώριζε οτι τα αραβικά καθεστώτα ενδιαφέρονταν μονο πως θα διαμελίσουν την Παλαιστίνη με τη βοήθεια της Βρετανίας.
Για όσους δεν γνωρίζουν έχει αποδειχτεί πια ότι η ίδια η Γκλόντα Μάγιερ ειχε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον βασιλιά Αμντουλάχ της Ιορδανίας, παζαρεύοντας τμήμα της Παλαιστίνης.
https://en.wikipedia.org/wiki/Abdullah_I_of_Jordan
n 1946–48, Abdullah actually supported partition in order that the Arab allocated areas of the British Mandate for Palestine could be annexed into Transjordan. Abdullah went so far as to have secret meetings with the Jewish Agency (future Israeli Prime Minister Golda Meir was among the delegates to these meetings) that came to a mutually agreed upon partition plan independently of the United Nations in November 1947.[15][16]

2)Γιατί οι παλαιστίνιοι αστοι στρέφονταν προς τη λύση της επικυριαρχίας από τους Ιορδανούς του μονάρχη Αμπντουλάχ.

3) Γιατι οι πληβείοι παλαιστίνιοι δεν ειχαν καμια δύναμη να πολεμήσουν τους σιωνιστές. Ειχαν ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα αίματος το 36-39. Σε μια αναμέτρηση θα έχαναν, όπως και έχασαν.

4) Γιατί σε αντίθεση με τις προγενέστερες απόπειρες εποικισμού της Παλαιστίνης από τους σιωνιστές που πάντα απέβαιναν άκαρπες (Ελάχιστοι κατέβαιναν στην ΠΑλαιστίνη) μετά τον ΒΠΠ υπήρχε ένα τεράστιο, ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ρεύμα εβραίων που ήθελε να πάει στην Παλαιστίνη και ειχε διωχθεί όχι μονο από τους ναζί αλλά και από ντόπιους εθνικιστές στη χώρα τους.

Ανώνυμος είπε...

quinto
εκει που έγραψα για Κλιντον, γράψε λάθος, ειναι η διακυβέρνηση Μπους πια.

+++++++
ΨΗΛΕ διάβασε για τον ισπανικό εμφύλιο στο ιντυ. Το θρεντ με τα 715 σχόλια, μνημονεύεσαι και εσυ :-0 πάτα ctrl+f και φραπέ

τα λεμε

TRASH είπε...

Θα αναγκαστώ να κάνω μια μικρή παρέμβαση για να απαντήσω στον προβοκάτορα με το ψευδώνυμο ΒΧ γιατί το πράγμα παραπήγε.
Αυτός ο κύριος όχι μόνο δηλώνει πως εκπροσωπεί το ΚΚΕ και όχι τον εαυτό του, πράγμα πουω είναι γνωστό πως κανείς φίλος ή μέλος του κόμματος δεν θα έκανε, αλλά και ψεύδεται ταυτόχρονα, δεν ξέρω με ποιούς απώτερους σκοπούς.
Π.χ. δεν γνωρίζω άποψη του ΚΚΕ να λέει "πως δεν υπάρχουν χώρες παρά μόνο τάξεις" όπως μας ξεφούρνησε ο ίδιος.
Ψεύδεται όμως και παρακάτω όταν λέει "πως κανείς δεν είπε ότι η επέμβαση των ΝΑΤΟικών δεν προηγήθηκε στην περιοχή (άρα και δε τσουβάλιασε τις επεμβάσεις)."
Αφού η όλη συζήτηση άρχισε ακριβώς από την παρατήρηση μου πως αυτό που κάνουν οι Ρώσοι στην Συρία δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό που κάνουν οι αμερικάνοι. Σε αυτό ήρθε να απαντήσει.
Ψεύδεται και στα υπόλοιπα πως τάχα δεν ειπώθηκαν βέβαια, αφού είναι εκεί γραπτά, και μπορεί να τα δει όποιος θέλει.
Για την σοβαρότητα και το ήθος ενός ανθρώπου που όταν δεν μπορεί να υπερασπιστεί κατά πρόσωπο τις απόψεις του την μία τις χρεώνει στο ΚΚΕ και την άλλη πετάει λάσπη και υπονοούμενα πίσω από την πλάτη των συνομιλιτών του (άλλος με ενημέρωσε για το σχόλιο) δεν θα συζητήσω, ούτε και θα κάτσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι σε κακοήθεις ανώνυμους που ισχυρίζονται πως εκφράζουν το ΚΚΕ περισσότερο από τα κείμενα του ΠΓ του.
Αυτά και δεν σκοπεύω να επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

quinto
για Βιντέλα. Ο ιδιος ο Φλωράκης δήλωνε δημόσια ότι η δικτατορία του Βιντέλα, αυτος που ματοκύλισε το προλεταριακό κινημα της Αργεντινής ήταν "κεντρώα". Γιατί η κρατικοκαπιταλιστική Ρωσσία τότε στήριζε τη δικτατορία του..Βιντέλα. Μάντεψε ποιους κοπάνησε ΠΡΩΤΟΥΣ-ΠΡΩΤΟΥΣ ο Βιντέλα; Ε; Μα τους ακροαριστερούς της Αργεντινής.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jorge_Rafael_Videla

Φαντάζομαι οτι γνωρίζετε τα κινήματα της άκρας αριστεράς στη Ν. Αμερική;

Οι αργεντίνοι ρεβιζινιστές λοιπόν ήταν νόμιμο κόμμα εκει πέρα, όπως ειναι και αυτά τα "Κ"Κ της πλάκας που μας λέτε στη Συρία. Τo έγραφε αυτό και ο ριζοσπάστης
Η στρατιωτική χούντα (σ.σ. η ¨"ηπια" και "κεντρώα" δύναμη)έβαλε σήμερα εκτός νόμου πέντε κόμματα της αριστεράς και άλλες πολιτικές ομάδες και ανέστειλε τη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κατάργησε το δικαίωμα της απεργίας ( Ρ , 27/3/76, σελ. 8 – το πραξικόπημα έγινε στις 24/3/1976).
Κι αμέσως παρακα΄τω : Η χούντα δεν έθεσε το Κ.Κ. Αργεντινής εκτός νόμου, αλλά, απαγόρευσε την πολιτική του δράση .

Ακου κει νομιμος πρόεδρος ο Ασαντ. Την νομιμότητα από που την αντλεί; Απο την ισχύ των όπλων και τις πλάτες της Ρωσσίας; Ε, άλλο τόσο νομιμοι ειναι και όλοι οι άλλοι που τον πολεμάνε.


και μιας και σας αρέσει η μπαλίτσα. Ποιος ήταν ο αστέρας της άκρας αριστεράς , γερμανός ποδοσφαιριστης που αρνήθηκε να παίξει στο Μουντιαλ της ΑΡγεντινής επί Βιντέλα;
+++++++++

θέλετε να σας πω και για την ιστορία του Τουντέχ, του κόμματος που κάτω από τη καθοδήγηση των ρεβιζιονιστών έγινε υπερασπιστής της ισλαμικής επανάστασης στο ΙΡάν; Οσο οι ισλαμιστές έσφαζαν κοσμικούς και ακροαριστερούς, οι τουντεχίτες σιγόνταραν τους ισλαμιστές. Μετά βέβαια ήρθε και η σεριά τους.

Και ξέρετε τι ήταν τον Τουντέχ επί Στάλιν; Κομμα με αρχίδια. ΤΑ έβαζε και με τους αντίστοιχους κοσμικούς αστους, και με τους ισλαμιστές και με τους ιμπεριαλιστές. Οταν οι κοσμικοι αστοί πήγαν να κάνουν τις πρώτες εθνικοποιήσεις, οι τουντεχίτες προειδοποιούσαν οτι χωρίς το λαϊκό κινημα σε επαργρύπνηση, γρήγορα οι εθνικοποιήσεις θα εξυπηρετούσαν μονο τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών. Τελικά την δημοκρατική κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μοσαντέκ την έριξε η CIA με τους βρετανούς.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_1953_%28%CE%99%CF%81%CE%AC%CE%BD%29

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"ΣΤο αφγανιστάν, μετά την εισβολή των ρώσσων υπήρξαν πολλά ρευάματα. Μέχρι και μαοϊκοι (σ.Σ.: έλα,ρε!) πολέμησαν τους ρώσους εισβολείς. Αυτοι που επικράτησαν ομως ήταν οι ισλαμιστές σουνίτες που (σ.Σ.: απλώς!) έπαιρναν φράγκα τότε από Σαουδική ΑΡαβία και ΗΠΑ.
"τα πα ολα..."
...Αυτό λέμε κι ευχόμαστε κι εμείς!
Η κενόλογη πολυλογία σε στυλ κοσμοπόλιταν/εσπρέσσο και όλο το στήσιμό σου εδώ μου θυμίζει λίγο τον αυτόκλητο σύμβουλο του τσοπάνη, που του μέτρησε τα πρόβατα αλλά δεν ήξερε πως ήταν ....γίδια!
Εκανες μια πολύ καλή πρόταση: Τράβα στήσου εκεί στον πάγκο της Φιλοσοφικής, και μην ανησυχείς, όσοι έχουμε ενδιαφέρον θα ρθούμε. Μόνο μην ταλαιπωρείς εδώ το scroll wheel του ποντικιού μας, λυπήσου μας με τα κατεβατά.
---------------------

Μια παράκληση σε ΒΧ και άλλους: Χωρίς να διαφωνώ με πολλά από αυτά, που υποστηρίζετε, (και χωρίς να συμφωνώ σε άλλα), θα πρότεινα να έχετε την πεποίθηση των αποψεών σας, εφόσον τις διατυπώνετε δημόσια. Η επίκληση της ...συνηγορίας του ΚΚΕ(!) δεν προσθέτει τίποτε παρά προκαλεί και υποψίες. Το ΚΚΕ εκπροσωπείται από τα όργανά του και ο καθένας μας επιφυλάσσεται να κρίνει με το δικό του μυαλό αν "είστε μέσα στη γραμμή" η όχι, για να το πω λαϊκά. Με ξένισε η επίθεση στους LR και ΤRASH, με τους οποίους έχω κι εγώ διαφωνήσει, και μάλιστα (και) σε αυτά τα θέματα, αλλά τις απόψεις τους τις θεώρησα θεμιτές διαφωνίες και δεν είδα πουθενά να προσβάλλουν χυδαία το Κόμμα (η για την ΕΣΣΔ παληότερα), όπως διάφορα καβαλημένα καλάμια, που κατσικώνονται και για "σταλινικοί".
---------------------

Στρατάρχη μου, μια και αναφέρθηκες σε μένα κάπου, άκου την άποψή μου: Χρόνια πολλά ο αναρχοφασισμός ήταν ένας βασικός πολιορκητικός κριός των μυστικών υπηρεσιών (που δεν τρώνε τσάμπα ψωμί) για τον διεμβολισμό του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος μετά την εξουδετέρωση του τροτσκισμού-μαοϊσμού. Το Κόμμα αντέδρασε πολύ αποτελεσματικά, ειδικά από τον Δεκέμβρη '08, με αποτέλεσμα, δυό κορυφαίες προβοκάτσιες, η Μαρφίν και η 20/10/11, να τους γυρίσουν μπούμεραγκ (όχι των αναρχοφασιστών αλλά των υπηρεσιών) και να σηματοδοτήσουν την απόσυρση και αυτού του όπλου από την πρώτη γραμμή. Εχω την αίσθηση, πως τώρα έχουν προτεραιότητα το δίπολο φασίστες - αναρχοκομμουνιστές σε αντιστοιχία με το μαστίγιο-καρώτο. Αφού δεν μπόρεσαν να σπάσουν απέξω το κκ τώρα επιχειρούν ΚΑΙ από τα μέσα. Πιστεύω πως, ανεξάρτητα τι πιστεύουν οι αιώνιοι και αναπόφευκτοι χρήσιμοι ηλίθιοι, που εμπλέκονται πάντα σε αυτά, ό,τι παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, εργατοαγώνες, νεοσπορές, αναρχοκομμουνιστές κλπ. σχετίζεται ΚΑΙ με κάποια τέτοια αναπροσαρμογή της τακτικής απέναντι σε ένα πολύ σκληροτράχηλο κ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχισε κοινε ψευτη να κατεβαζεις απο το κεφαλι σου αστείες κατηγορίες.Επιβεβαιωνεις αυτο που γραφω οτι δηλαδη απαντας όχι σε αυτό που σου λέω αλλα διαστρεβλωνεις ΠΛΗΡΩΣ το νοημα των λεξεων.καταφευγεις ξανα και ξανα σε προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμους. Μέχρι τώρα δε χρησιμοποιησα ουτε εναν εναντίον σου. Διοτι θεωρουσα οτι έχεις μια καλοπιστη διαφωνια. Λυπάμαι για το καταντημα σου.
Για την ιστορία ποτε δεν εγραψα οτι εκπροσωπψ το ΚΚΕ. Ποσταρα κείμενο του Ρ που αποδεικνύει οτι αποδίδεις θεση στο ΚΚΕ που δεν εχει. Επισης,ποτε δεν εγραψα οτι δεν υπάρχουν χωρες (!). Τι αλλο θα ακούσουμε πια...
Επισης Σεχταρ λυπάμαι αλλά μάλλον δεν παρακολουθεις τα σχολια ορισμένων στο τουιτερ. Ουτε και την χυδαιοτητα των επιθέσεων. Αλλο διαφωνία τίμια και άλλο να κατηγορείς το ΚΚΕ οτι ταυτιζεται με τα ΝΑΤΟικα επιτελεία και κανει φεστιβαλ αδιαφορωντας για τους Συριους.
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

quinto
ασε ρε Σεχτάρ, μάλλον σε πόνεσε ο Βιντέλα ;-) και η "κεντρώα δικτατορία", επική ατάκα του Φλωράκη, που μετά δεν ήξερε πως να την μαζέψει αφού την εκστόμισε. Ο φραξιονιστής Κάππος αν δεν κάνω λάθος έλεγε τότε "ηπια" δικτατορία. Αλλος "μεγάλος" κι αυτός, ξεπλύθηκε επειδή την έκανε από τον Περισσό.

Ξέρεις πολύ καλά Σεκτάρ ότι η ρωσική εισβολή στο Αγφανιστάν ερχόταν σε αντιστάθμισμα της απώλειας της Αιγύπτου ως σφαίρας επιρροής και τελικά έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια οι Ρωσσοι. Ποσους νεκρούς ειχαμε , θυμάσαι 1.000.000; Παραπάνω; Αναφέρομαι στους αφγανους αμάχους πάντα. Τα μπικίνια που ξόδεψαν στον πόλεμο εκει οι Ρώσσοι, ξέρεις πόσα ειναι; Απιστευτα κεφάλαια ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ (αφού κάργα καπιταλιστές ήταν). και πλήρωνε η εργατική τάξη της Ρωσσίας το μάρμαρο. Καλα οι εργατικές τάξεις στις υπόλοιπες χώρες (λεγόμενο ανατολικό μπλοκ) αφήστε το καλύτερα. Ειχαν από το 70 φάει πακέτο. Ειδικά σε κάτι Ρουμανίες, όπου η πλέρια ανάπτυξη του νόμου της αξιας (ντιρεκτίβα Χρουτσόφ που αναπτύχθηκε κι αυτή με τη σειρά της πλέρια από Μπρέζνιεφ) οδηγούσε μαζικά τα πάντα , εμπορεύματα, μηχανές κτλ... σε εξαγωγές στη μαμά Ρωσσία, μπας και υπάρξει συνάλλαγμα, και ο κοσμάκης πεθαινε από την πεινα (για την ακρίβεια δεν ήξερε τι σημαινει ΚΡΕΑΣ).

Φαντάζομαι δεν υπερασπίζεσαι την μπροσούρα του Δελαστίκ για την "επανάσταση" στο Αφγανιστάν και τη διεθνιστική της στήριξη από τη Ρωσσία, έτσι;
+++++
πολύ κολλητάρι σε βλέπω με τον Τράς Σεκτάρ. Ρε μπας και εισαι φραξιονιστούλης; Ολο κάτι μπιχτές αφήνεις για τον Περισσό, τη μια δε σου αρέσει το ΚΕΚΡ, την άλλη ρε παιδί μου δεν εχεις και κόλλημα με τη θεωρία των 3 κοσμων (αυτά που γράφει τώρα ο εργατικός αγών και ο τρας).

Ειστε σιγουροι οτι τον γνωριζετε τον κύριο Σεκταρ; Δια ζώσης, χρόνια, με περιπέτιες και... φουρτούνες που λέει κι ο...καπετάνιοας :-) Σεκτάρ ο ..θαλασσινός :-):-0
Αν εγώ ειμαι πράκτορας και κάνω εισοδισμό στους κουκουέδες οπως λες (γελάει ο κόσμος αφού λέω ξεκάθαρα οτι ειμαι ΚΟΝΤΡΙΤΗΣ), αυτός που ήταν κάποτε στη δική μου οργάνωση (ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤ' ΕΣΕ), και παλίότερα στο Δαίμωνα (ξέρεις το γνωστό έντυπο που στήριζε την αναρχική αντιβία και το έβγαζε γνωστός σύντροφος του αναρχικού χώρου που διάφορα παπαγαλάκια της ασφάλειας πούστικα πήγαν να του χρεώσουν τη Μαρφίν) , και σήμερα ειναι στις παρυφές σας, κρύβοντας το παρελθόν του, τι ακριβώς ειναι;


ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΣΑΙ, στο 'πα μην μου κουνιέσαι, δεν με άκουσες.

Το αστειο της υπόθεσης ειναι να λέει το κόμμα έλεγε τότε για τον Μιλόσεβιτς (αναφέρομαι στο Τράς)...λες και αυτός τα έλεγε τότε :-). Καποιοι φοβούνται πάντα το παρελθόν τους. ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ. Που να σουν σε καμια γωνιά να άκουγες τι έλεγε για τον Μιλόσεβιτς τότε ο ΤΡάς :-) και για τον ομόδοξο Πούτιν.
++++++
ε, ρε θα με βάλετε ανεβάζω σκιτσα ενάντια στον Περισσό, τα καλύτερα ΠΑΛΙΑ της Κόντρας μου φαίνετε. Αντε να τελειώνουμε με τους εξυπνάκηδες που παριστάνουν τους κομμουνιστές

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Πολυ καλα κανεις και τα επισημαινεις αυτα Σεχταρ ,καπου τα υπενοησα κι εγω , απλα ο τυπος αναφερει πολλες χρησιμες Ιστορικες λεπτομερειες για Ισπανικο εμφυλιο και Παλαιστηνιακο που λιγοι γνωριζουν ..Θα μου πεις ποιος εχει το χρονο και την υπομονη να τα τσεκαρει αυτα διαβαζοντας τα και να μην τα καταπιει αμασητα ...

αυτο με την "ΕΙΣΒΟΛΗ" και τους "ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ" τωρα το προσεξα που το βαλες !!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Καρφωθηκε

skatopsyxos είπε...

quinto

Ότι μπορεί να είσαι ενημερωμένος ή να έχεις διαβάσει 40 τόνους βιβλία,δεν σε κάνει και απαραίτητα αλάνθαστο.Δεν λες πράγματα τα οποία είναι κρυμμένη γνώση.Οπότε χαλάρωσε,ακόμα και για Κοντρίτης μπορείς να εκφράζεσαι λιγότερα εριστικά έστω και σε ένα φιλοΚΚΕ μπλογκ.Το ύφος του "εξυπνάκια" δεν σε τιμάει κι ούτε βοηθάει στο να σε πάρει κανείς και στα σοβαρά παραπάνω από 10 λεπτά.Ενδεικτικά αναφέρω πως έκατσα και διάβασα τα σχόλια σου τα οποία τα βρήκα ενδιαφέροντα από μεριάς γνώσεων,αλλά ο σχολιασμός σου ήταν κουραστικός κι εκνευριστικός.Χωρίς παρεξήγηση.

ΒΧ και λοιποί

Ο καθείς έχει την άποψη του.Μην κάθεστε να αλληλοκατηγορείστε και να πετάτε χαρακτηρισμούς.Όσον αφορά τα σχόλια στο twitter(αλήθεια αν μπορείς δώσε κανένα link να γελάσουμε) από όσους κατηγορούν το Κόμμα για το φεστιβάλ,δεν λείψανε ποτέ και δεν θα λείψουν οι κήνσορες,που μάλλον-κατά αυτούς-το Κόμμα θα έπρεπε να αρματωθεί και να μετακομίσει όλο στην Συρία για να ταιριάζει στο "αγωνιστικό τους προφίλ".Αλίμονο αν καθόμαστε να νευριάζουμε με θέσεις φίλων,συντρόφων,οπαδών,ψηφοφόρων επειδή είμαστε επηρεασμένοι από όσα λένε οι διάφοροι "καλοθελητές".

Ανώνυμος είπε...

@ sfyrodrepano
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έκοψες το σχόλιο μου, εκτός αν το έκανες λόγω των χαρακτηρισμών κατά του trash.
Σε αυτή την περίπτωση λάβε υπόψη σου ότι με χαρακτήρισε προβοκάτορα, κακοήθη κλπ, είπε ότι δήθεν ισχυρίστηκα ότι εκπροσωπώ το κόμμα, είπε ότι τσουβάλιασα την επέμβαση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας με αυτή των ΗΠΑ, στο τουίτερ με χαρακτηρίζει (αλλά και άλλους σ/φους) από κοινού με τους LR/decadent ως πράκτορα της CIA (!!), επιτίθενται στον Ριζοσπάστη και στον σ. Ελισαίο (μάλλον επειδή τσακίζει αλύπητα τις απόψεις που οι ίδιοι εκπροσωπούν), στο Φεστιβάλ κλπ. Σε κάθε περίπτωση, επειδή το βασικό δεν είναι για μένα να υπερασπιστώ την ανύπαρκτη ιντερνετική μου περσόνα διότι δεν διαθέτω ούτε μπλογκ ούτε τουιτερ ούτε τίποτα, δε σε κατηγορώ γιατί το βασικό είναι η ιδεολογική αντιπαράθεση ή ανταλλαγή απόψεων ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ.

Δυστυχώς αυτό το έχουμε ξεπεράσει...
Χαρακτηριστικά παραδείγματα από το τουίτερ που ζήτησε ένας σ/φος:

{""Apostolis ‏@Decadent7 10 Οκτ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8621226 …
Γελάει ο κόσμος ρε, μαζεύτε το Χοντρό.
"Αντικαθεστωτικές δυνάμεις από τζιχαντιστές του Ισλαμικου Κράτους"
Apostolis ‏@Decadent7 9 Οκτ
Επισής αυτή η γελοιότητα το "κουβάρι των αντιθέσεων" τι παπαριά θεε μου.
(...)
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 7 Οκτ
"Wake me up when we have socialism" is NOT a communist stance.
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 7 Οκτ
An imperialism with no outside, an imperialism in which everyone participates, is not imperialism at all. Neo-Kautskyites.
Apostolis ‏@Decadent7 6 Οκτ
"Εγώ δεν διαλέγω Ιμπεριαλιστή" είπε ο ορθόδοξος και ο Λένιν γύρισε καμια εικοσαριά φορές στο τάφο του.
Ο χρήστης Apostolis έκανε Retweet
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 6 Οκτ
@Obscureobjet Το πάτε για φούντο το καράβι, ολοταχώς κ ασμένως. Για...επαναστατικούς λόγους, ασφαλώς.
grigoris georgatos ‏@Trash2003 5 Οκτ
Πολύ φοβάμαι πως από την πολύ πρεμούρα να μην ταυτιστούμε με τους Ρώσους θα καταλήξουμε να ανεχόμαστε τους Αμερικάνους... #SyriaCrisis
Ο χρήστης Apostolis έκανε Retweet
Phil Greaves ‏@PhilGreaves01 3 Οκτ Προβολή μετάφρασης
We Communists support Syria & Russia's self-determination, their political self-rule without external interference.
Apostolis ‏@Decadent7 4 Οκτ
Το "αστικό καθεστώς Άσαντ"
Γράφτε δικτάτορας όπως η γραμμή Ουάνσιγκτον τι το ζορίζετε ρε μαλάκες.
Επίσης συριακό παρατηρητήριο παίχτε μπάλα
Apostolis ‏@Decadent7 4 Οκτ
@Decadent7 Συνασπισμός με τη συμμετοχή 2 Κ.Κ νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση βαφτίζεται "Καθεστώς".
Ο Κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4 Οκτ
@Obscureobjet Those who simply SAY they "don't choose an imperialist" HAVE ALWAYS ALREADY CHOSEN THEIR IMPERIALIST.
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 Οκτ
Η πανούκλα έρχεται. Η Ευρωπη σαπίζει. Η Ελλαδα βουλιάζει. Κι εγώ δε θέλω σουβλάκια.
Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 8 Οκτ
Είναι πραγματική η αντίθεση του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού της Δύσης και των χωρών εκτός του συνασπισμού αυτού; Για δείτε το.
Apostolis ‏@Decadent7 6 Οκτ
@Decadent7 Κούλα φτιάξε ένα φρέντο έχω να κάνω κάτι υποδείξεις σε κάτι οπορτουνιστές που πήραν τα όπλα εναντίον του Ιμπεριαλισμού.""}

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Σε ότι με αφορά, δεν έχω twitter για να απαντήσω εκεί. Τα γράφω εδώ για να ξέρουμε τι απόψεις έχει ο καθένας. Τίμια!
Γιατί κάποιοι λειτουργούν με αυτή τη λογική ξεκάθαρα δυστυχώς:

{""Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 13 ώρεςΠριν από 13 ώρες
@Trash2003 @Decadent7 Μην αρχίσω καλύτερα. Τιμή κ ατιμία εκεί που αρμόζει.""}

Last BUT (NOT AT ALL) LEAST:
Το Κόμμα δίνει υπεύθυνα και με ονοματεπώνυμο απαντήσεις προς όλους, βάζοντας κάθε κατεργάρη στη θέση του:
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/10/2015&id=15988&pageNo=28
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, έχει ενδιαφέρον οτι η "ρωσόφιλη κλίκα" να το πω έτσι, δεν ζητάει απο το ΚΚΕ και τους φίλους του περισσότερη δράση απέναντι στο ΝΑΤΟικό άξονα, αλλά στήριξη της Ρωσσίας. Δεν ζητάνε να συμβάλουμε στην ήττα του δικού μας ιμπεριαλισμού με βάση την εργατική πάλη κτλ, αλλά με βάση την ήττα του απο έναν άλλο. Και αυτό λέει πολλά για τη πίστη τους στην εργατική τάξη και τις δυνάμεις της μάλλον. Στην καλύτερη.



Lux

κοκινος καπνας - ΟΑΚΚΕόφιλος είπε...

Για το θέμα του φυτέματος του Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο Αλ Νούσρα - συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα) στη συριακή αντιπολίτευση: Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχει αυτοφυής φύση του Νούσρα, που να πατάει σε εσωτερικές αυθόρμητες κινήσεις του σουνιτικού ισλαμισμού στη Συρία και στη Μέση Ανατολή γενικότερα.

Λέω απλώς ότι ο ρώσος πράχτορας αρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι (είχε εκπαιδευθεί στον Καύκασο από την FSB το 1996-1998, το λέει και ο Λιτβινένκο στο βιβλίο του, που του κόστισε δηλητηρίαση με πολώνιο από τον Πούτιν), έριξε την κατάλληλη στιγμή τη γραμμή διάσπασης Νούσρα - Ισλαμικού Κράτους κι έστειλε το Νούσρα να κολλήσει σα βδέλλα στη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση στον Άσαντ. Το Νούσρα βέβαια αντί να ενωθεί με τους αντάρτες, πολεμάει ενάντια σε άλλες οργανώσεις, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το συριακό αντάρτικο και διασπώντας το βαθύτερα. Ωστόσο, σήμερα ο Πούτιν δε θα είχε δικαιολογία να βομβαρδίζει Σύρους αντάρτες αντί για το Ισλαμικό Κράτος αν δεν υπήρχε η Νούσρα. Όταν κάποιος επισημαίνει στους Ρώσους ότι βαράνε πιότερο συριακή αντιπολίτευση παρά ΙΣΙΣ, αυτοί απαντούν: "Σιγά μωρέ, ποια αντιπολίτευση, όλοι τζιχάντια είναι αυτοί που πολεμούν τον Άσαντ, εμείς όλους ίδιους τους βλέπουμε, δεν υπάρχει πολιτισμένη ανταρτική αντιπολίτευση".

Γι' αυτό και οι Ρώσοι βαράνε κυρίως σε Χάμα, Λαττάκεια κλπ., όπου δεν υπάρχει ούτε δείγμα παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους. Η συριακή αντιπολίτευση φέρει βαριά ευθύνη που δέχτηκε το Νούσρα ως - έστω αντιπαθητικό - συμμαχητή της, στο όνομα του κοινού σουνιτικού μετώπου. Έδωσε δηλαδή και η ίδια πάτημα και στον Πούτιν να βαράει, αλλά και στον Ομπάμα να μη της δίνει όπλα, λέγοντας "φοβάμαι ότι άμα δώσω, θα τα πάρουνε οι τζιχαντιστές". Ωστόσο, το είπα και παραπάνω, είναι καθαρό τι επιδιώκει η Ρωσία: μια Συρία όπου οι μόνοι που θα απομείνουν θα είναι Άσαντ και Ισλαμικό Κράτος, δηλαδή τα δύο πιο φασιστικά στρατόπεδα (μαζί και οι PKKδες, ρωσόφιλοι και ασαντόφιλοι Κούρδοι του PYD στον βορρά). Και μέχρι στιγμής το ρωσικό σχέδιο προχωράει χωρίς πολλά εμπόδια.

Ανώνυμος είπε...

quinto
φιλε Ζούκοφ, που ακριβώς καρφώθηκα; Κοιτάξτε γιατί με τη φόρα που εχει αρχίσει η αναθεώρηση στα ιστορικά σας, μπορει να δεις γραμμένη ακριβώς την ίδια λέξη στο άμεσο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις :-). Εδω συνεργάζεστε ιδεολογικοπολιτικά με βέλγους μαοϊκούς ;-). Μεταφράζετε κειμενά τους στην ΚΟΜΕΠ!! Και οι συγκεκριμένοι βέλγοι μαοϊκοι ήταν πάντα ό,τι πιο ΔΕΞΙΟ υπήρχε στο μαοϊκό κινημα παγκοσμίως. Αλήθεια ξέρετε τι έλεγε για τους νατοϊκούς ο Λούντο Μάρτενς το 76
https://fr.wikipedia.org/wiki/Parti_du_travail_de_Belgique
αδέλφια Νατοίκοι βοηθείστε στην απειλουμενη εισβολή των σοσιαλιμπεριαλιστών! Βλέπεις ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 3 ΚΟΣΜΩΝ, Ζαφειρόπουλος και τα μυαλά στα κάγκελα. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ!!!

Τώρα κοπιάρουν και τις αναλύσεις του συνωμοσιολόγου Μπλάντ (πρωην χοτζικός στη Βρετανία) που έβγαλε βιβλία επί βιβλίων για να χτυπήσει τη 3η Διεθνή, να την παρουσιάσει ότι ειχε ...δεξιά παρέκκλιση στα λαϊκά μέτωπα και να φτάσει στο τέλος στο επικό συμπέρασμα ότι ο Δημητρόφ ήταν...πράκτορας των ναζί (εκει επιτέλους τον διέγραψαν οι χοτζικοι) και ότι ο Στάλιν από τότε...μειοψηφούσε (ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ).

Ανώνυμος είπε...

quinto

kαι φαντάζομαι δεν ειστε πιο συγκροτημένοι εσεις πολιτικά, οργανωτικά, τακτικά, στρατηγικά από τους μπολσεβίκους του ΣΤάλιν, έτσι; Μην τρελαθούμε τώρα. Ο άνθρωπος προέβλεψε πρώτος τη κρίση του 29 στο 6ο Συνέδριο της Διεθνούς, προετοιμασε ολόκληρο στρατό κομμουνιστών σε όλο το πλανήτη να αναμετρηθεί με τους "αριστερούς" λαφαζαναίους, τους συμφιλιωτές τους μεσα στα κομμουνιστικά κόμματα και τα ίδια τα σοσιαλδημοκρατικά κυβερνώντα κόμματα.

Μετά το 33 οι συνθήκες άλλαξαν. Τί άλλαξε; ΑΦΕΝΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ήδη ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (Πολωνία, Ιταλία, Γερμανια, Πορτογαλία, Αυστρία, Ουγγαρία κτλ)
ΑΦΕΤΕΡΟΥ οι σοσιαλιστές εργάτες ειχαν πάρει ήδη τα όπλα σε δυο συγκυρίες 1934 Αυστρία (πολιτοφυλακή Schutzbund)
https://de.wikipedia.org/wiki/%C3%96sterreichischer_B%C3%BCrgerkrieg

, 1934 Ισπανία (λόγω της εισόδου της CEDA στη κυβέρνηση, η εξέγερση κράτησε για μέρες στη γνωστή Αστούριας, στην οποια συμμετείχαν κομμουνιστές, σοσιαλιστές και διαγραμμένοι από τη FAI αναρχικοι του Πεστάνια, η FAI απείχε επιδεικτικα)

https://en.wikipedia.org/wiki/Asturian_miners%27_strike_of_1934

και μετά το 1933 της Γερμανίας, με την απόλυτη επικράτηση του Χιτλερ, οι εργάτες της σοσιαλδημοκρατίας κατευθύνονταν ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΑ σε επαναστατική κατεύθυνση, τα κομμουνιστικά κόμματα μαζικοποιούνται, οι "αριστεροί" σοσιαδημοκράτες αναγκάζονταν να υιοθετούν κομμουνιστικές προγραμματικές θέσεις, για να συγκρατήσουν τον κοσμο τους που φεύγει προς τους κομμουνιστές και παράλληλα παραμερίζουν τους δεξιούς σοσιαλδημοκράτες. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.


Διαβάστε τα κειμενα του Μαρτύ που σας ανέβασα και συγκρίνετέ τα με την ανάλυση των Βέλγων μαοϊκών για το ζήτημα της Γαλλίας και του γαλλικού μετώπου το 36. Θα πάθετε πλάκα από το βάθος της παραποίησης και της διαστρέβλωσης που επιχειρούν οι βέλγοι στα κειμενα του Μαρτύ.

τεσπα, δεν κάνω τον εξυπνάκια. Εξυπνάκηδες ειναι οσοι γράφουν πράγματα λάθος και παριστάνουν ότι ξέρουν. Πειτε μου λοιπόν συγκεκριμένα ποιο ειναι το λάθος σε ότι γράφω.

Συγκεκριμένα ομως. Δεν βλέπω να γράφετε τίποτα ομως, απλώς καταφεύγετε στη πρακτορολογία, η οποία ομως οπως βλέπετε σας επιστρέφει μπούμεραγκ.

Κολλητάρι ο πρώην κοντρίτης Τρας που κρύβει επιμελώς το παρελθόν του, καλοι και οι βέλγοι μαοϊκοι!!! που έκαναν εκκλήσεις στους ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ (!!!!) στο ονομα της εργατικής τάξης (!!!!). Αλήθεια γιατί εχω μπερδευτεί΄; Η Κίνα που δεν ειναι μαοϊκή, ειναι καλή τώρα ή κακή;
Γελοιοποιείστε κύριοι με τέτοια συμπεριφορά και καμώματα , όσοι από σας τα υιθετείτε. Αναφέρομαι στην πρακτορολογία.

yf pros Κνιτάκο 98
οπως καταλαβαίνεις ΨΗΛΕ, ο Παπαραήγας έκανε λάθος στην εκτίμηση των λαϊκών μετώπων. Θυμάσαι;
διάβασε το θρεντ που σου ειπα στο ιντυ, η ιστορία ξεκινάει από τις κουβέντες που χαμε μαζί τοτε. Τις αναφέρω κιόλας (εκτίμηση για την ένωση των 2 νεολαιών - Απρίλη 1936 και οτι οι αναρχικοι ηγέτες θεωρούσαν τις συγκρούσεις POUM και κομμουνιστών ενδομαρξιστικές συγκρούσεις). Τα κομμουνιστικά κόμματα σε Γαλλία και Ισπανία γιγαντώθηκαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ των λαϊκών μετώπων. Ο Μαρτύ ειναι αυτός που το 53 κανει ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ στις παρεκκλίσεις του γαλλικού κόμματος και γι αυτό πήγαν να τον βγάλουν χαφιέ οι οπορτουνιστές που έγιναν μετά ευρωκομμουνιστές. Το βιβλίο του Αντρε Μαρτύ κυκλοφορεί στα γαλλικα.

τα λεμε

skatopsyxos είπε...

Μάλιστα ΒΧ.Ακόμα δεν έχω καταλάβει από που προκύπτει η "ουδετερότητα" του ΚΚΕ,πάντως.Ούτε από που προκύπτει πως το ΚΚΕ κρατάει αποστάσεις από την επιλογή των Συριακών ΚΚ.Ίσως,λέω ίσως,τα 2 Συριακά ΚΚ να έκαναν αυτήν την επιλογή επειδή το κίνημα εκεί κάτω είναι στα τάρταρα οπότε δεν υπάρχει επιλογή για επαναστατική ανατροπή.Αυτό δεν αναιρεί ούτε πως η Ρωσία είναι ιμπεριαλιστική,ούτε πως η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική,ούτε πως ακόμα κι η Συρία είναι ιμπεριαλιστική,καθεμία με διαφορετική θέση στην λεγόμενη πυραμίδα(κι αυτό δεν είναι τσουβάλιασμα κύριοι).Γι αυτό και στην Ελλάδα παλεύεις να έχεις τους συσχετισμούς με το μέρος σου στο κίνημα.Γιατί σώνει και ντε να διαλέξω ιμπεριαλιστή;Σκατά και στο ΝΑΤΟ,σκατά και στα BRICS,αλληλεγγύη στον Συριακό λαό,όποια κι αν είναι η επιλογή του για να υπερασπίσει την ύπαρξη του.Ναι ακόμα κι αν αυτή η επιλογή είναι ο Άσαντ-τι να κάνουμε τώρα.Ειδεμή να πούμε κι ένα "τομπούλο" στον Ελληνικό λαό που διάλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ,αντί να παλέψουμε να τον φέρουμε με το μέρος μας.Αυτή η κριτική μου θυμίζει παραφιλολογία "ΚΚΕ-δεκανίκι δεξιάς".Από κει και πέρα ξαναλέω ο καθένας έχει την άποψη του.Κι ο Μπαλασόπουλος την άποψη του εκφράζει,δεν είδα να κάνει και επίθεση στο Κόμμα.Τώρα ο άλλος ο "μαζέψτε τον χοντρό",μάλλον να μάζευε την γλώσσα του,αλλιώς να ζωστεί τα φυσεκλίκια του.Οι υποδείξεις περισσεύουν.

μαοϊστής είπε...

@quinto

Πέταξες την απίστευτη μπούρδα ότι επειδή κάποιοι κνίτες και όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια υπέρ της Ρωσίας, αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν τη θεωρία των 3 κόσμων "αντεστραμμένη". Αυτό είναι τόσο μπούρδα, όσο το να έλεγε κάποιος τροτσκιστής το 1935 ότι αυτοί που είναι υπέρ του Χίτλερ ακολουθούν τη θεωρία των λαϊκών μετώπων... αντεστραμμένη, μιας και αμφότερες οι πλευρές διαλέγουν στρατόπεδο, άρα είναι το ίδιο...

Γιατί μην μου πεις ότι δεν έχεις ψυλιαστεί ότι σήμερα το κέντρο και ο σπόνσορας του φασισμού παγκόσμια είναι η Ρωσία; Μην μου πεις ότι δεν ξέρεις ότι όλα τα ακροδεξιά φασιστικά και ναζιστικά κόμματα της Ευρώπης (λεπέν, χρυσαυγίτες, τζόμπικ, ατάκα, λέγκα του βορά, γιουκίπ) είναι ακραιφνώς φιλορώσικα; (Εξαιρούνται σ' αυτό οι φασίστες της Ουκρανίας και οι ιστορικοί αναθεωρητές των βαλτικών, μόνο όμως επειδή ο Πούτιν τους θέλει σε δήθεν "φιλοδυτικό" ρόλο για να προβοκάρουν τις χώρες του και να δικαιολογεί την επιθετικότητά του).

Μην μου πεις ότι δεν έχεις προσέξει ότι σήμερα η συμμαχία Ρωσίας-Κίνας-Ιράν, υπό την ηγεμονία της πρώτης, κινείται εντατικά για την υπονόμευση των αμερικάνικων θέσεων παγκόσμια (βλέπε την ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ ανατροπή συσχετισμών κατά των ΗΠΑ και υπέρ αυτού του άξονα μετά το 1990 σε Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Ευρώπη) και τελικά για την ανατροπή της αμερικάνικης ηγεμονίας, δηλαδή για την εξαπόλυση ενός νέου παγκόσμιου πολέμου;

Μη μου πεις δηλαδή ότι δεν έχεις προσέξει ότι η Ρωσία έχει πάρει το δρόμο που πριν απ' αυτήν πήρε η χιτλερική Γερμανία, όπως σωστά είχε εντοπίσει ο μεγάλος θεωρητικός του μαρξισμού και ηγέτης του παγκόσμιου προλεταριάτου ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ήδη από το 1964;

Και τέλος μην μου πεις ότι εσύ που βρίσκεις τις αναλύσεις του Ηλία Ζαφειρόπουλου "διασκεδαστικές" δεν πρόσεξες ότι η εγκατεστημένη από τις ΗΠΑ αλλά καθοδηγούμενη από το Ιράν σιίτικη ηγεσία του Ιράκ, που η οργάνωσή σου θεωρούσε δήθεν αμερικανοτσολιάδικη, σήμερα καλωσορίζει τη ρώσικη επέμβαση στη Συρία! Μάλλον παταγώδης επιβεβαίωση της ΟΑΚΚΕ είναι που ήδη απ' το 2003-2004 εκτιμούσε ότι η εξουσία στο Ιράκ θα περάσει όχι στις ΗΠΑ αλλά στο Ιράν και πίσω απ' αυτό στη Ρωσία, και ότι η χώρα θα οδηγηθεί στον ισλαμοφασισμό και τον εθνοτικό διαμελισμό, όπως και συνέβη. Αν θες σου δίνω και τεύχη όπου έχουν διατυπωθεί τα παραπάνω.

Όχι ότι περίμενα κάτι άλλο από την οργάνωσή σου που χειροκροτούσε τις γενοκτονικές συμμορίες της Αλ Κάιντα και του Αλ Σαντρ ως δήθεν αντιστασιακές, ενώ αυτές πολεμούσαν όχι για την εθνική λευτεριά, έστω και με αντιδραστικό καθεστώς, αλλά από την πλευρά του εθνοθρησκευτικού διαμελισμού της χώρας και της υποδούλωσής της στο νεοχιτλερικό άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν.

Ανώνυμος είπε...

quinto
Για να είμαι ειλικρινής χρόνο για να μελετήσω όλα αυτά που μου παραθέτεις δεν έχω,τουλάχιστον τώρα. Όσον αφορά την άποψη του μακαρίτη Παπαρήγα για τα λαϊκά μέτωπα, πιο σωστά την εκτίμηση για τα αποτελέσματα τους, νομίζω ότι είναι κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα καθώς διάφοροι μεθερμηνεύουν κατά το δοκούν τόσο τις θέσεις της Κομιντέρν, αλλά και τα γραπτά του σπουδαίου μαρξιστή ιστορικού μας. Αν ενδιαφέρεσαι για τη δική μου ταπεινή εκτίμηση γενικά , θεωρώ πως ένας κομμουνιστής συμφωνεί με τις εκτιμήσεις και τους στόχους πάλης που έβαζαν όλα τα Συνέδρια της Κομιντέρν και θεωρώ πως το κάθε ένα εξ αυτών απαντούσε στα βασικά ζητήματα και προκλήσεις της ταξικής πάλης σε κάθε μια ορισμένη χρονική περίοδο.
Θα χαρώ να συζητήσουμε δια ζώσης. Θα είμαι Αθήνα το Σάββατο 17-10 γύρω στις 12.00 στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο για να βρω μια Ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης του Καρρ
Κνιτάκος 1998

μαοϊστής είπε...

Το πόσο κενή περιεχομένου είναι η αντιπαράθεση φιλορώσων και κεντριστών (ίσες αποστάσεις) στο ζήτημα του ρόλου της Ρωσίας, φαίνεται απ' το ότι πρωταγωνιστής της κεντρίστικης θέσης είναι το ψευτοΚΚΕ. Το ίδιο κόμμα που ενώ δήθεν λέει "και η Ρωσία ιμπεριαλιστές είναι, δεν είμαστε μ' αυτούς" δεν έχει βάλει ποτέ καμιά αιχμή εναντίον της, αντίθετα την υποστήριζε εμμέσως πλην σαφώς λέγοντας κάθε φορά πως αιτία της επιθετικότητας της Ρωσίας είναι το ότι την προκαλούν οι αμερικάνοι. Ακόμα και όταν ή Ρωσία διεξήγαγε τον γενοκτονικό της πόλεμο στην Τσετσενία, όταν διαμέλιζε δύο κυρίαρχες χώρες μέσα σε λίγα χρόνια, την Ουκρανία και τη Γεωργία, πάλι οι "κεντριστές" λέγαν πως φταίει η δύση που προκαλεί (δηλαδή ότι η επιθετικότητα της Ρωσίας δεν έχει αυτοτελείς, εσωτερικές αιτίες).

Είναι το ίδιο κόμμα που δεν έχει καταγγείλει ποτέ τη διείσδυση Ρωσίας-Κίνας στην Ελλάδα, που είναι οι μόνοι που αγοράζουν μέσα στην κρίση (ΣΕΚΑΠ, Δωδώνη, Σαββίδης, Τράπεζα Πειραιώς, άπειρη γη σε Χαλκιδική και αλλού). Είναι το ίδιο κόμμα που το 2014 έστειλε αντιπροσώπους για να νομιμοποιήσει τις ψευτοεκλογές των κατοχικών δυνάμεων σε Κριμαία και Ντονμπάς μαζί με όλους τους φασίστες της Ευρώπης. Είναι το ίδιο κόμμα που διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εθνοφασίστες σωβινιστές και αντισημίτες των "ΚΚΡΟ" και "ΚΕΚΡ", με τα οποία δήθεν διαφωνεί "ιδεολογικά". Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν καταγγείλει ποτέ τους χιτλερικούς της ΧΑ για το διεθνή τους προσανατολισμό, δηλαδή για τη δουλική τους υποταγή στον Πούτιν. Και είναι το ίδιο κόμμα που πλέον έχει ανοιχτά δηλώσει ότι θα επιδιώξει "αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες" με τον άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν.

Και τέλος είναι το ίδιο κόμμα που όλα αυτά τα περνάει στα ψιλά φωνάζοντας για ίσες αποστάσεις, ώστε αν ποτέ βρεθεί με εξουσία να πει "τώρα που έχουμε έρθει σε ρήξη με όλη τη δύση, αναγκαστικά θα πρέπει να στραφούμε προς τον ανατολικό άξονα, δεν είναι ότι το επιδιώκαμε, είναι πραγματιστική επιλογή".

Αυτή είναι η γύμνια των δήθεν κεντριστών, που θυμήθηκαν να γίνουν κεντριστές με την εισβολή στην Ουκρανία, επειδή εκεί η ορθότητα της γραμμής "κύριος εχθρός η Ρωσία" είναι ολοφάνερη για οποιονδήποτε είναι στοιχειωδώς δημοκράτης. Ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον εισβολέα και διαμελιστή και στο διαμελιζόμενο θύμα σημαίνει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους ελληνοκύπριους και την Τουρκία για την εισβολή και διαμελισμό της Κύπρου το 1974 επειδή "και οι ελληνοκύπριοι προκάλεσαν με το πραξικόπημα". Τόσο πάτος.

μαοϊστής είπε...

Για όσους λένε πως "η χώρα μας είναι στο ΝΑΤΟ, άρα κύριος εχθρός είναι ο 'δικός μας' ιμπεριαλιστής".

Πρώτον, αυτό είναι μαρξιστικά χοντροκομμένο λάθος. Ο κύριος εχθρός καθορίζεται από τη διεθνή διάταξη δυνάμεων. Αυτό το έχει υποστηρίξει και εφαρμόσει ήδη ο Μαρξ στην εποχή του, όταν σωστά θεωρούσε την ελληνική επανάσταση του 1821 αντιδραστική επειδή αυτή ωφελούσε τον ΚΥΡΙΟ εχθρό της ευρωπαϊκής επανάστασης σε ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο που ήταν η τσαρική Ρωσία. Αντίστοιχα στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο η ορθή θέση δεν καθορίζονταν από το σε ποιο στρατόπεδο ανήκει η δικιά μας χώρα (αυτό της Αγγλίας) αλλά από το ποιο στρατόπεδο είναι ο κύριος εχθρός σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή η χιτλερική Γερμανία.

Δεύτερον, αν η θέση αυτή ήταν ειλικρινής και όχι ένα ακόμα πρόσχημα για να μην αντιπαλέψουν το ρώσικο ιμπεριαλισμό, οι κύριοι αυτοί θα έπρεπε να καταγγέλουν ΚΑΙ τη ρώσικη διείσδυση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα απ' τη στιγμή που είναι οι μόνοι που αγοράζουν μέσα στην κρίση, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ", αλλά ΚΑΙ το γεγονός ότι ο μεγάλος σπόνσορας της χιτλερικής συμμορίας στη χώρα μας είναι η Ρωσία. Αυτά δεν ενοχλούν τους κυρίους που ενδιαφέρονται για το "που ανήκει η χώρα μας".

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"εισβολη" παντως την λεγαν τοτε ο Ρηγκαν ,η Θατσερ ,κι εδω ο Δημας ,ο Ταχυδρομος ,τα πασοκια και φυσικα ολες οι δεξιοφυλλαδες και μεχρι σημερα ολοι οι απογονοι τους ... οι κομμουνιστες παντα Διεθνιστικη Βοηθεια την λεγαμε γιατι τετοια ηταν ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει πολυ πλάκα να διαβάζεις τον οακκιτη; Μ'αρεσει που γράφει και με διαφορετικά ονόματα και νομίζει ότι κάνει ζύμωση τώρα. Πιο διασκεδαστικος δεν γίνεται...
ΒΧ

Τραμπάκουλας είπε...

"Αμ εμείς θα τη φτιάξουμε την οργάνωση χαμένε. A, χαμένε"
Αυτόκλητε σύμβουλε, λοιπόν, ας ξεχωρίσουμε τα πρόβατα από τα γίδια.
1. Οπως σου λέει κι ο Στρατάρχης από πάνω, δεν ήταν "εισβολή", αυτά τα λέγαν όλοι οι πιο πάνω και οι μικροαστοί μαοϊκοί παραμυθάδες των "τριών κόσμων". Ηταν διεθνιστική βοήθεια σε μια επανάσταση, που είχε ανατρέψει ένα μεσαιωνικό καθεστώς στηριγμένο από τους Αγγλους.
Δεν ήταν "Ρώσοι", αυτοί, που δώσανε την βοήθεια, ήταν "Σοβιετικοί".
Tα περί ....εκατομμυρίων αμάχων θυμάτων των ...σοβιετικών, πάνε πακέτο με τα εκατομμύρια θυμάτων του Στάλιν - δε θα πάρουμε. Οπως και τα περί ...αντίθεσης(!) του πληθυσμού στις που τσαμπουνάνε οι της παραπάνω αγίας οικογένειας. Τι θα λέγανε; Οτι για πρώτη (και τελευταία) φορά οι γυναίκες είδανε γιατρό και ιατρική περίθαλψη επί επανάστασης και σοβιετικών;
Ο Δελαστίκ καλά και λίγα έγραφε, τότε που ήταν κομμουνιστής, δε γίνανε λάθος επειδή άλλαξε αυτός.
Ποιό ...αντιστάθμισμα της ...Αιγύπτου(!) και μπαρούφες;!;!
Δηλαδή, αν είχε παραμείνει η Αίγυπτος σε αντιϊμπεριαλιστική τροχιά, εμείς θα λέγαμε στους Αφγανούς συντρόφους "λυπούμαστε αλλά προς το παρόν δεν έχουμε άδειο τραπέζι!"; Αυτά παθαίνει όποιος καταπίνει Βικιπαίντια αμάσητη. Η παραμύθα της Γιάλτας έχει ζυμωθεί στο DNA σας μανάρια μου.
[Aν κάτι έχω ευχαριστηθεί στη ζωή μου ήταν μια συνέλευση κάποτε σε κεντρικό θέατρο (Aκροπόλ;), όπου συνασπισμένοι οι αγία οικογένεια (Εσωτερικάκηδες, μαοϊκοί, Β'Πανελλαδική, πασόκοι, δεξιοί κλπ) είχατε κατεβάσει ψήφισμα καταδίκης της "σοβιετικής εισβολής" νομίζοντας ότι θα κάνετε περίπατο. Τον ήπιατε με ~2-3 ψήφους κατά. Δεν το πιστεύατε και ζητήσατε επανάλειψη της καταμέτρησης-τζίφος. Ζητήσατε επανάλειψη ψηφοφορίας - ήταν ο τάφος σας: Ξανά κατά, με ~15 κουκιά αυτή τη φορά! Δε θα ξεχάσω τις υστερικές κραυγές σας, μετά, "έρχονται οι μπολσεβίκοι"..." ...θα μας στείλουν στα γκουλάγκ" και άλλα τέτοια αληθινά!]
Kαι δεν έχασαν τον πόλεμο του Αφγανιστάν οι Σοβιετικοί: Απλά είχαν ήδη χάσει την Πατρίδα τους, όταν αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
2. Είναι πρακτορική η ΚΟΝΤΡΑ; Δεν το λέω, γιατί δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία. Παίζει το παιχνίδι των "υπηρεσιών"; Ναι, γιατί αυτό φαίνεται, και το λέω ανοιχτά. Συνεπώς ψαχτείτε εσείς. Η αλλάχτε χαβά. Και τότε θα δείτε και πόσο βαρειά είναι η καλογερική.

----------------------------
Τώρα για την "ταυτότητά μου", σου είχα πεί "συνέχισε, είσαι σε καλό δρόμο"!
και ...συνεχίζεις, στον ...ίδιο καλό(!) δρόμο!
Αν είχα όρεξη θα σου έκανα μεγάλη πλάκα, υποδυόμενος αυτόν, που νομίζεις πως είμαι, αλλά βαρυέμαι. Θα σου δώσω μια βοήθεια: Εχω δημοσιεύσει εδώ, τουλάχιστον 2-3 φορές το όνομά μου, ρώτα κανάν παληότερο. Χρησιμοποιώ το nick σαν αυτοσαρκαστικό παρατσούκλι, όχι σαν μάσκα.

Για την αντιγραφή: Σεχτάρ ο Τρομερός

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

BX, ευχαριστώ για τα λινκ, φαντάζομαι ότι τα ψευδώνυμα ανήκουν στους LR και TRASH.
Δεν έχω τουήτερ και αγνοώ τα σχετικά. Πάντως, αν δεν μπορούν να αποφεύγονται προσωπικές κατηγορίες, καλά είναι να γίνονται όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένα. Τώρα, πχ. διαβάζω κάποια ψευδώνυμα αλλά δεν ξέρω τίνος είναι ποιό. Στηρίζομαι περισσότερο σε ότι γράφουν (έγραφαν για τον LR) στα μπλογκ τους, και δεν έχω δεί κάτι υποτιμητικό για το Κόμμα. Διαφωνίες ναί, αλλά αυτές δεν μπορείς να τις απαγορεύσεις σε έναν εξωκομματικό και θα ήταν και λάθος.
----------------------------

Οφ τόπικ,
...τι οφ τόπικ δηλαδή...,
αυτό, που έγινε στην Τουρκία, δεν είναι μόνο φρικιαστικό.
ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ.
Προετοιμασίες πολέμου είναι.

κοκινος καπνας - ΟΑΚΚΕόφιλος είπε...

Τώρα, αν σου πω ότι ο σύντροφος μαοϊστής ούτε ξέρω ποιος είναι τι θα πεις; Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάλλιστα και ο "ιδιοκτήτης" του ιστολογίου, που μόνο συμπάθεια δεν έχει εκφράσει για την ΟΑΚΚΕ (τις επιτίθεται μάλιστα και σε αυτό ακόμη το άρθρο που σχολιάζουμε εδώ).

Αλλά έτσι είναι ΒΧ, "κεντριστή" μου, που "δεν είσαι ρωσάκλα αλλά φυσικά οι Αμερικάνοι είναι ο κύριος εχθρός" κλπ.

Βρες τα με τα φιλαράκια σου τους ανοιχτά Ρώσους που τσακώνεσαι κι άσε μας εμάς. Και θά 'πρεπε να ξέρεις ότι ένας ΟΑΚΚΕίτης ζαχαριαδικός κομμουνιστής ποτέ δεν θα καταδεχόταν να κοροϊδεύει και να γράφει με διπλά ονόματα ή γενικότερα να καταφεύγει σε τέτοιες φτήνιες... Έχουμε τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, κι αυτό σε ενοχλεί, όπως ενοχλεί και τον κυρLenin Reloaded - "Στενή Αυτοάμυνα" (το παίζει και σκληρός ΟΠΛΑτζής, τρομάρα του, ο πουτινικός!), που ξερνάει χολή σε όλο το διαδίκτυο απέναντι στην ΟΑΚΚΕ και κατηγορεί ακόμη και κνίτες που κριτικάρουν τον Πούτιν ως επηρεασμένους από την ΟΑΚΚΕ.

Ξύδι!

Ανώνυμος είπε...

Την εχουμε ξαναδει την συζητηση αυτη: εχουμε περσονες που εχουν βγαλει ολο το τουιτερ πρακτορες της σια και τροτσκια αλλα ακομα εκφραζουν απλως την διαφωνια τους, τυπους που παιρνουν γραμμη απο τις περσονες και ταυτοχρονα προσπαθουν να παρουσιαστουν ως τιμητες της κομματικης γραμμης, "φιλοκομματικους" που χρησιμοποιουν την κομματικη γραμμη για να παιξουν προβοκατορικα το παιχνιδι των δυο πρωτων, μαοικους που πετανε την μπαλα στην εξεδρα, μπερδεμενους, φιλοκομματικους που προσπαθουν να συζητησουν με την φαρμα των τρελων και καποιους που κανουν ευλογες επισημανσεις (βλεπε lux) αλλα οι παντες τους αγνοουν επιδεικτικα.

Υποθετω κατι δεν παει καλα σε αυτο το θεμα...

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ
Επειδή και εγώ διάβαζα τα μπλογκ που λες και έχω/είχα καλή άποψη για το επίπεδο γνώσεων των συγκεκριμένων (κυρίως του LR), απλά δε μπορώ να συγχωρήσω (ή/και καταλάβω) ορισμένα πράγματα. Δεν λέω/θέλω να απαγορέψω σε κάποιον εξωκομματικό να γράφει. Απλά περίμενα πολλά περισσότερα από αυτούς.
Και να πουν αν θέλουν και τίμια τη διαφωνία τους αλλά κύρια:
ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ/ΠΑΡΑΠΑΝΩ/ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ!

Θα δεχόμουν μια καλόπιστη κριτική/άποψη ότι πχ διαφωνώ με την ανάλυση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλισμό σήμερα για τους χψ λόγους και θεωρώ ότι ο ιμπεριαλισμός είναι αυτό.

Αλλά απόψεις του στυλ "αθωώνουμε" ή αδιαφορούμε για τον ιμπεριαλισμό, χαρακτηρισμούς του στυλ καουτσκιστές, τροτσκιστές, χοντροί (;;), ψήνετε σουβλάκια όταν σκοτώνονται Σύριοι, "δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε υποδείξεις γιατί καταγόμαστε από την πουτάνα του ΝΑΤΟ", ο "έλλην μαρξισταράς" αυτό και ο "έλλην μαρξισταράς" εκείνο, δε νομίζω ότι συνιστούν ούτε προσπάθεια γόνιμης κριτικής ή προβληματισμού/διαφωνίας, ούτε και συμβάλλουν στην υπόθεση μας.
-----------
Για Τουρκία:
Το καμπανάκι του πολέμου έχει ηχήσει εδώ και καιρό. Ειδικά για την Τουρκία το ζήτημα του Κουρδιστάν (πολύ φοβάμαι ότι) δεν επιλύεται ειρηνικά. Θα χυθεί/χύνεται αίμα. Και οι Κούρδοι νομίζω ότι δυστυχώς θα πληρώσουν πολύ ακριβά την φιλοΝΑΤΟϊκή στάση (μετριοπαθής χαρακτηρισμός...) των Πεσμεργκά του Β. Ιράκ και την εσωτερική τους διαίρεση. Μη ξεχνάμε ότι το PKK θεωρείται ακόμα τρομοκρατική οργάνωση από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και κάποιες χώρες της ΕΕ.
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

quinto

Ποια επανάσταση και παραμύθια της χαλιμάς; Νασερικού τύπου αξιωματικοι του στρατού ειχαν πάρει την εξουσία, αφού εριξαν πρώτα τη μοναρχία (οτι έγινε πανω-κάτω στην αιγυπτο) και τσακώνονταν, ο ένας κοπανόντας τον άλλον. Πάντα έτσι συνέβαινε σε όλα τα "παναραβικά-μπααθικα" καθεστώτα τη στιγμή που έπαιρναν την εξουσία στρατιωτικοι.
Κάποιοι ήταν φιλορώσοι και ζήτησαν βοήθεια από τη μαμά Ρωσία. Για πείτε μας κανέναν "ήρωα εργάτη επαναστάτη" της "επανάστασης" στο Αφγανιστάν. Αντε ρε παιδί μου και "επαναστάτη αγρότη". Ελα περιμένω.
Αλλο που δεν ήθελε η Ρωσσία μολις ειχε χάσει την Αίγυπτο από τον Σανταατ που τους ειχε ξαποστείλει, πήγε να βοηθήσει τους δικούς της. Αυτο δεν το ξέρετε; Βρήκε κάτι επιχειρήματα του κώλου ότι η ισλαμική επανάσταση στο ΙΡάν απειλούσε ανάφλεξη στο καύκασο (το Αφγανιστάν ήταν στη μέση ) αυτά για τους ιμπεριαλιστές και το αστικο κοινο, τα μεσαία στρώματα που λένε τα ΜουΜουΕ,
γιατί οι αναμεταδότες τους στις καπιταλιστικές χώρες στο εργατικο κινημα, αυτοι δηλαδή που βάπτιζαν το φασισμό του Βιντέλα, κεντρώα δικτατορία και οι αριστεροι απλογητές τους , φραξιονιστές τότε στον ΠΕρισσό, ήπια δικτατορία, έλεγαν ότι οι ρώσσοι πήγαν
για...διεθνιστική βοήθεια!!!
Αστεια πράγματα.
Αλλο φασιστική εξέγερση στο Ανατολικό Βερολίνο και στην Ουγγαρία όπου καλά έκανε και ΜΠΟΥΚΑΡΕ, ΕΙΣΕΒΑΛΕ, οπως θέλετε πείτε το, ελάχιστη αξια έχει, ο κοκκινος στρατος και τους τσάκισε αλύπητα , γιατί οι εργάτες ειχαν την εξουσία και οι "εξεγερμένοι" ήθελαν να τη δώσουν στους αστούς, κι άλλο Αφγανιστάν, αξιωματικοι του στρατού και τα ρέστα. Σοβαρευτείτε.
ΠΕριμένω να ακούσω για ήρωες και κόμματα επαναστατικά στο Αφγανιστάν.

Τα εκατομμύρια εκατόμβες ΑΜΑΧΩΝ ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ λόγω της αμερικάνικής εισβολής. Μπας και νομίζετε ότι οι αμερικανοι εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν για να χτυπήσουν τους αλ-κάιντες; Αυτές τις βλακεις εν λέτε εμμέσως πλην σαφώς αναπαράγετε και εσείς ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΦΥΤΕΜΑ και άρες μάρες κουκουνάρες.
Τον έλεγχο της πορείας του πετρελαίου προς την Ευρώπη και την ΑΣΙΑ θέλουν, ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ Η ΜΑΜΑ ΡΩΣΣΙΑ οταν έκανε την εισβολή στο Αφγανιστάν. Εχασαν την Αιγυπτο, τους έκανε το Αφγανιστάν
Ρωτήστε και έναν Μπρεζίνσκι (Τον πραγματικό) σύμβουλο κυβερνήσεων των ΗΠΑ που τα λέει κυνικά και σταράτα. ΚΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, κονομάνε απ' αυτό, εχουν συνάλλαγμα. Πως θα κονομήσουν παραπάνω; Α
ν ελέγχουν το δρόμο του πετρελαίου στις άλλες καπιταλιστικές χώρες , τις ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ που δεν εχουν δικά τους πετρέλαια.
Αντε παιδιά μάθετε και λίγη μπαλίτσα.
++++
δεν σας χάλασε που συνεργάζεστε με τον Ζαφειρόπουλο του Βελγίου. Υγιαίνετε. Αντε βρε του χρόνου και με την ΟΑΚΚΕ Ελλάδος. Μπρεζνιεφικέ, αυτοι άρχισαν τις μακακιες για πράκτορες, μην το ξεχνάς.
+++
ψηλε αν προλάβω θα έρθω να σου δωσω και μπροσούρα για τη Γερμανια

Ανώνυμος είπε...

quinto
και για να μαθαινετε και λίγη ιστορία. Οι αμερικανοι εν μερει έλεγχαν την κατάσταση μετά το όπου φύγει φύγει των Ρώσσων από το Αφγανιστάν. Κι οι Ρωσσοι έφυγαν γιατί ηττήθηκαν από τους ντόπιους που δεν ήθελαν άλλους να τους κάνουν κουμάντο στη χώρα τους.
Ελα μου ομως που υπήρχαν πολλοι παίχτες στην περιοχή, περιφερειακές δυνάμεις με τις δικές τους στοχεύσεις.
Μια μεριδα της πακιστανικής αστικής τάξης (μέσω του στρατιωτικού επιτελείου) άρχισε να χρηματοδοτεί την στρατολόγηση και εκπαίδευση νέων παστούν (φυλή του Αγφανιστάν) στα μαντράσσα, τα λεγόμενα ιεροδιδασκαλεία. Εκει λοιπόν συγκροτήθηκαν οι ταλιμπαν (φοιτητές των μαντράσσα), με λεφτά προσέξτε οχι των ΗΠΑ, αλλά του ΠΑκιστάν.
Αυτοι (οι ταλιμπάν) ως λιγότερο διεφθαρμένοι από τους μουτζαχεντίν (δεν ειχαν πάρει εξουσία και έκαναν τη κλασσική προπαγάνδα αντιπολίτευσης), εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν από το Πακιστάν και τους πήραν τα σώβρακα. Ελα μου ομως που οταν πήραν την εξουσία στο Αφγανιστάν δεν γούσταραν να εχουν παρτίδες με το Πακιστάν.
Καποια στιγμή λοιπόν οι ΗΠΑ έπρεπε να παρέμβουν.
Αρχικά οι ΗΠΑ προτίμησαν να τους σφυγμομετρήσουν, να δουν μπας και μπορούν κι αυτοι να παιξουν το παιχνίδι τους. Αλλά δεν το έπαιζαν. Οπότε περίμεναν την κατάλληλη στιγμή. Τη βρήκαν μετά τους δίδυμους πύργους. Μες στον τυχοδιωκτισμό τους (ιδιον του ιμπεριαλισμού) οι γιάνκηδες μπούκαραν και στο ΙΡάκ και εκει έγινε της κολάσεως, αποσταθεροποιήθηκαν τα πάντα, και οι ισλαμιστές εξαπλώθηκαν παντού. Θυμάστε για μήνες χρόνια πόσους νεκρούς ειχαμε. Εσεις τι λέτε αυτοι που μετρούσαν για χρονια θανάτους των παιδιών τους, των θειων τους, των αδελφών τους, των πατεράδων τους, των μανάδων τους, τι θα έκαναν; Θα στρέφονταν ΜΑΖΙΚΑ στη βαρβαρότητα κι αυτοι για να απαντήσουν. Ετσι εχουμε σημερα το Χαλιφάτο.

Η επιθεση στους Διδυμους Πύργου ήταν ξεκάθαρα επίθεση οχι πρακτόρική οπως λέτε εσείς, αλλά επίθεση της Αλ-Καιντα (ειχε βάση στο Αφγανιστάν) η οποια ΔΙΕΓΕΙΡΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΤη ΠΑλαιστίνη έστηναν χορούς κύριοι. Υπα΄ρχουν πλάνα, φώτο βιντεο. Στο Νότιο Λίβανο που ειχαν φάει με το κουτάλι τις επιθεσεις με ισραηλινά ελικόπτερα (δεν ειχαν οπλα τύπου "στιγκερ" τότε να τα χτυπήσουν οι μαχητές της Χεζμπολαχ, γιατί και το ΙΡάν έπαιζε τα παιχνίδια τους, έδιναν βοήθεια με σταγονόμερο), βομβαρδισμούς αμάχων στο σωρό, (εκει να δειτε πως ισοπεδωσαν τα γραφεια του ΟΗΕ που ήταν μαζεμένοι εκατοντάδες σιιτες αμαχοι, ο,τι κάνουν κάθε φορά σκόπικα και στη Γάζα και λένε και καλά ότι έγινε καταλάθος και καποιοι που δενξέρουν ιστορία τσιμπάνε) οι σιιτες ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΝ.

Εξου λοιπόν και το "ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ" που έβγαλε τότε η Κόντρα. Οταν σκοτωσαν τον Μπιν Λάντεν έπεσε παντού παγωμάρα στον αραβικό κοσμο. Οι πάντες βούρκωσαν. Για ρωτήστε καναν άραβα.
Αντε βγάλτε τις τσιμπλες σας, οσοι δεν εχετε πλη΄ρως γραφειοκρατικοποιηθεί. Ο άλλος μας πέταξε τις ψήφους που πήρε σε μια κουβέντα! Εδώ η ιστορία εχει αποκαλυφθεί πλήρως και σας κλείνει ειρωνικά το μάτι! :-)

+++τωρα καταλαβαίνετε γιατι σας έγραψα ολη την ιστορία. Γιατί το θρεντ αυτο θα διαβάζεται αρκετά χρόνια αργότερα. Βάζουμε ένα στοιχημα;
Την ιστορία αυτή μάγκες δεν θα τη βρειτε πουθενά γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν έκατσε να κανει μια στοιχειώδη ιστορικοϋλιστική ερμηνεια των γεγονότων , έστω και πρόχειρα σε ένα φόρουμ.
++++αντιστοιχες μαλακιες γινονται στην ΟΥκρανία. Η Ουκρανια ειναι το σύνορο Ρωσσίας Ευρώπης. Περνάνε αγωγοι. Δεν υπάρχει η εξαγωγή φασισμού σαν ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ασε που και οι ρωσοι κανουν εξαγωγή φασισμού) που λένε οι Ζαφειροπουλικοι-λουντομαρτενικοι τυπου τρας (ζαφειροπουλικος με την έννοια των 3 κοσμων). ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
++++γεια και χαρά σας

Ανώνυμος είπε...

@QUI(Z)NTO

1. Πίσω από το Πακιστάν αλλά και πίσω από τους ανά τον κόσμο Μουτζαχεντίν ποια μεγάλη χώρα across the Atlantic βρισκόταν; Ποιοι υποκίνησαν, οργάνωσαν, χρηματοδότησαν τις εξεγέρσεις στο Αφγανιστάν σε συνεργασία με το Πακιστάν αξιοποιώντας τα φεουδαλικά στοιχεία (φυλές, μουλάδες κλπ) που κοπανούσε (σ. ωραίο ρήμα πάντως, το δανείζομαι) η κυβέρνηση Ταράκι;

2. Ποια κυβέρνηση (και ποιο κόμμα) συνέδραμε την across the Atlantic χώρα από across the Pacific, ορμώμενη προφανώς από "γνήσια προλεταριακά συναισθήματα", παρέχοντας επίσης μαχητές, όπλα, διπλωματική υποστήριξη;

Λερωμένες τις έχουμε τις φωλίτσες μπαγασάκο ε;

Είπαμε να μη μπερδεύουμε τη Ρωσία με τη Σ.Ε. Αυτό ισχύει για όλους. Η Σ.Ε. ανέλαβε και σε αυτή την περίπτωση να παράσχει διεθνιστική βοήθεια κοπανώντας (γαμώ ρήμα ρε φίλε!) τους proxies του ιμπεριαλισμού που αντιστρατεύονταν ακόμα και τα αστικοδημοκρατικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του
Δημοκρατικού Κόμματος Μαρξιστών του Λαού του Αφγανιστάν.
Να έχουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για το Αφγανιστάν έτσι;
Ποια στρατηγική δηλαδή ήθελες να έχει το εκεί κίνημα; Τι άλλο μπορούσε να γίνει;
ΒΧ

Ωχ το ματι μου είπε...

μονο χρονια, αιωνες να περασουν το θρεντ αυτο θα μεινει στην ιστορια

Ανώνυμος είπε...

Εγω απο τη μεριά μου να πω οτι το θρεντ αυτο έχει ήδη περάσει στην αθανασία
ΒΧ

AGIS είπε...

@quinto
Έκανα κάποιες ερωτήσεις, κάνοντας λόγο για ασυνάρτητο άθροισμα ιστορικών στοιχείων που(πέρα από το αν θέλουν διασταύρωση, και πέρα από το αν είναι αξιέπαινος ο κόπος της συγκέντρωσής τους) και μετά τις απαντήσεις παραμένουν κατά την άποψή μου ασυνάρτητα: Ο τάδε συμμάχησε με τους τάδε εναντίον του δείνα, μετά οι δείνα πήγαν με τον τάδε κατά του άλλου και μετά ο άλλος ξανασυμμάχησε με τους πρώην εχθρούς κλπ.
Ουσιαστική απάντηση δεν πήρα σε κανένα ερώτημα, κι ούτε μπορώ να θεωρήσω "ιστορικοϋλιστική ερμηνεια των γεγονότων" έστω και πρόχειρη, το είδος λχ της ερμηνείας ότι "οι ταλιμπάν ... εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν από το Πακιστάν ... Ελα μου ομως που οταν πήραν την εξουσία στο Αφγανιστάν δεν γούσταραν να εχουν παρτίδες με το Πακιστάν. Καποια στιγμή λοιπόν οι ΗΠΑ έπρεπε να παρέμβουν", οι ταλιμπάν δε γούσταραν, οι ΗΠΑ κάποια στιγμή έπρεπε, τέτοιες φράσεις δεν ερμηνεύουν τίποτα και δεν το λέω μηδενιστικά. Αν παραβλέψουμε τις πολιτικές θέσεις που εκφράζεις και που προστίθενται ξεκάρφωτα στο σύνολο των παρατιθέμενων γεγονότων, κι αν παραβλέψουμε την άγνωστη σ' εμένα ακρίβεια ή ανακρίβεια των γεγονότων αυτών, η ιστορία σου δεν είναι θουκιδίδης, είναι ηρόδοτος...

Όσο για τις πολιτικές θέσεις, θα περιοριστώ στο τελευταίο (ως ερώτημά μου και ως απάντηση που πήρα): Το ότι η επίθεση στους Διδυμους Πύργου ήταν (όπως "όλοι" παραδέχονται) επίθεση της Αλ-Καιντα, συνηγορεί ακριβώς στο ότι ήταν πρακτόρικη. Ο ίδιος ο "αρχηγός" της, ο μπιν λάντεν, πάντως ποτέ δεν είπε "εγώ το έκανα". Είπε: "ήταν θέλημα του αλάχ", πραγμα που το ξέρουν και τα μικρά παιδιά, ότι τίποτα δε γίνεται στον κόσμο (ούτε κι η μάζα των νετρίνων)χωρίς να το θέλει ο αλάχ. Από την άλλη, οι ΗΠΑ-ΣΙΑ-ΝΤΙΑ-ΙΣ κι οι όποιοι άλλοι εμπλεκόμενοι, θα ήταν χειρότεροι κι από ερασιτέχνες αν επί 10 χρόνια και βάλε (79-89), ξοδεύονταν και εργάζονταν για να στήσουν ένα "δίκτυο" σαν την αλ κάιντα, "ξεχνώντας" να ελέγξουν τους κύριους κρίκους και συνδέσμους αυτού του δικτύου, ώστε να διαθέτουν πάνω του έναν έλεγχο παντός καιρού. Και ιδιαίτερα να διαθέτουν τον έλεγχο πάνω σε έναν χρήσιμο εχθρό από τη στιγμή που ο "ψυχρός πολεμος" ενάντια στον διεθνή ταξικό εχθρό του ιμπεριαλισμού, έδοσε τη θέση του στην ώρα για τη λαφυραγώγηση της λείας από την έκβασή του. Γι' αυτό και τα πιο αρπακτικά γεράκια των ΗΠΑ μετά τους δίδυμους πύργους αναφώνησαν ομόφωνα: να η χρυσή ευκαιρία.

σνχζται

AGIS είπε...

σνχεια

Κατανοώ, βέβαια, τον ενθουσιασμό των μαζών του αραβικού κόσμου. Είναι ο ίδιος ενθουσιασμός που μπορεί να διαχυθεί σε μια μάζα καθηλωμένη στον (κάτω από το αβ) αυθορμητισμό της μπροστά στη θέα πχ μιας σπασμένης και φλεγόμενης βιτρίνας στη σταδίου. Ο ίδιος αυθορμητισμός, μεγεθυμένος βέβαια σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη, καθώς εδώ η βιτρίνα της σταδίου έδοσε τη θέση της στη βιτρίνα του παγκόσμιου καπιταλισμού, το κέντρο διεθνούς εμπορίου, τη στιγμή μάλιστα που για τις ηπα προείχε πλέον όχι η ελευθερία του διεθνούς εμπορίου αλλά η "ρύθμισή" του μέσω της στρατιωτικής της ισχύος. Κι έτσι, αντί για ένα μπουκάλι με βενζίνη να ξεχυθούν τα ματ και να ψεκάσουν το πλήθος καθαρίζοντας τα πεζοδρόμια και τους δρόμους από την παρουσία του, ξεχύθηκαν τα νατοϊκά βομβαρδιστικά για να επιβάλουν την επιθυμητή στα επιτελεία τους νέα εθνοπολιτική γεωγραφία (ή απογεωγράφηση), δολοφονώντας τους λαούς της ανατολής.
Που θα νικήσουν μόνο αν πάψουν να αποτελούν αναλώσιμο υλικό σε μια σκακιέρα που είναι στημένη κι απ' τις δυο της πλευρές από τα ίδια κέντρα, κι όταν οι εθνικοαπελευθερωτικές και αντιιμπεριαλιστικές τους διαθέσεις στραφούν εξίσου εναντίον ης δικής τους αστικής τάξης και του δικού της ιμπεριαλισμού.

Και, υπογραμμίζω, με τα περί "σκακιέρας στημένης από τα ίδια κέντρα" αναφέρομαι κυρίως στο ρόλο της αλ κάιντα και των παραγώγων της ως εργαλείων "πολέμου" ανάμεσα στα δυο μέρη μιας "συμμαχιας": ανάμεσα σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και μοναρχίες, που χρησιμοποιούν την χειραγωγημένη οπισθοχώρηση μέρους των αραβικών μαζων προς την αντίδραση ως εργαλείο των μεταξύ τους ανταγωνισμών και ταυτοχρονα της μεταξύ τους από κοινού διευθέτησης στη διανομή της λείας. Μάλλον, ή έστω: μήπως, εκτός από ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία κλπ, πρέπει να θεωρηθούν κι οι μοναρχίες της περιοχής ως ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό κέντρο... Τι μορφή παίρνουν σε αυτή την περίπτωση οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι λογής-λογής συγκαλύψεις τους;

Όπως είναι νομίζω φανερό, κατανοώ τους όρους με τους οποίους διατυπώθηκε το προ 14 χρόνων σύνθημα της κόντρας για τη νίκη των λαών της ανατολής, έχω όμως την πεποίθηση ότι οι πραγματικοί όροι της νίκης των λαών της ανατολής είναι πολύ διαφορετικοί, πολύ πιο επίπονοι, πολύ πιο απαιτητικοί, από αυτούς που υπονοούσε (ή υπονοεί) το συγκεκριμένο σύνθημα από την πλευρά του.

Γραφειοκράτης είπε...

..."ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ"(!!!), άμεση εξειδίκευση της μαοϊκής (άρα και ΟΑΚΚΕ-ίτικης, χε!, χε!) επιδιόρθωσης του Κομμουνιστικού Μανιφέστου: "Προλετάριοι όλων των χωρών, καταπιεσμένα έθνη και λαοί, ενωθείτε!".....
Δόστου και "Ρώσσοι", δόστου και "Νασερικοί", άνευ ταξικής αναφοράς άπαντες, βάλε και Μπρεζίνσκι, (που, σε αντίθεση με τον Ludo Martins, χαίρει αξιοπιστίας στο ....Λάνγκλεϋ...), πάρτε και "τους (αταξικούς πάντα...) ντόπιους, που δεν ήθελαν άλλους (ποιούς "άλλους"; - μα φυσικά τους "Ρώσσους" του πρώτου, από τους τρείς, κόσμου ντε) να τους κάνουν κουμάντο στη χώρα τους", πάρτε και αποθέωση της παραπλανημένης αραβικής (εργατικής + μικροαστικής) κοινής γνώμης, που τσιμπάει το κάθε κουτόχορτο, που της σερβίρει η πιο αντιδρασική συμμαχία, που έχει δεί η ανθρωπότητα, ιμπεριαλιστές+ιθαγενείς αστοί+μεσαιωνικό παπαδαριό, μυρίστε και λίγο άρωμα από ..."χαρτάκι της Γιάλτας" (Μόσχας, ξέρω-γω, αλλά όχι εμφανώς, ίσα να ακούγεται, γιατί το παίζουμε και "σταλινικοί", χα!, χα!), μπόλικη δόση Σαμίρ Αμίν, "μητροπόλεις και παγκόσμιος "Νότος" (μέσα και οι ...Φερόες!)", και
έχετε ένα κλασσικό γεύμα μαοϊκού "μαρξισμού-λενινισμού", που σερβιριζότανε στους νεοσσούς και της δικής μας αστικής τάξης στο Κολωνάκι, στα σέβεντις, που γοητευόταν από την αμφισβήτηση των σίξτις, Μπόμπ Ντίλαν, Γούντστοκ, Μάης '68 κι έτσι, και τα ...γένια του Τσε!
Γι αυτό προκόψατε, με τόση υποστήριξη και χωρίς να σας πολεμάει κανένας.
............
[To τεράστιο νοσοκομείο "Κεντρική Κλινική" μέσα στη Μόσχα ήτανε γεμάτο από αφγανούς τραυματίες, επαναστάτες-μαχητές του πολέμου. Φίλοι και σύντροφοι που έρχονταν από Αφγανιστάν δίνανε άλλη εικόνα από της CIA-"δυτικών" MME, μέχρι και ο δημοσιογράφος της "Ελευθερο(CIA)τυπίας", νομίζω ο Μαύρος ήτανε, που πήγε εκεί για ρεπορτάζ αναγκαστικά μίλαγε για επανάσταση, δε μπορούσε να τα μπουρδουκλώσει πολύ χωρίς να γίνει ρεζίλι, αλλά ..τι κάθομαι και σου λέω τώρα εσένα;]
Τελικά κάνεις ό,τι μπορείς για να επιβεβαιώσεις την εκτίμησή μου για το μικροαστικό μαοϊκό κίνημα, που χειραγωγούνταν από τις "υπηρεσίες" των ...."μητροπόλεων"!
Συνέχισε, αλλά να ξέρεις όσο μιλάς, τόσο ξεσκεπάζεστε.
Εμείς ...απολαμβάνουμε!

(όπως πάντα, ο Σεχτάρ ο Τρομερός απλώς αντιγράφει)

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τώρα μόλις είδα το σχόλιο, του Αγη, που όπως πάντα προσπαθεί νάναι σοβαρός. Εγώ δεν τα καταφέρνω, συμπαθάτε με.
Κι αυτό με το νετρίνο, που είπε δεν είναι πλάκα. Θυμήθηκα και τούτο:
Στη Χημεία, π.χ., αναφέρεται ότι οξυγόνο και υδρογόνο μάς δίνουν νερό, «με τη βοήθεια του Αλλάχ».
Διαβάστε ένα ενδιαφέρον ρεπορταζ του "Ρ", για να μαθαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι ιστορία.
Ετσι διαμορφώνεται η συνείδηση των "λαών", που αποτελεί και τον ...επαναστατικό φάρο της μαοϊκής σκέψης!
Κουράγιο σε όλους...

μαοϊστής είπε...

Προς quinto και πάντα ενδιαφερόμενο.

Ωραίο το παραμυθάκι, αλλά δεν έχει δράκο. Οι ταλιμπάν δεν ήταν αντιαμερικάνοι. Ήταν όμως σφόδρα αντιρώσοι. Το 1998 υπέγραψαν συμφωνία με διεθνή κοινοπραξία με κυρίως αμερικάνικα και σαουδαραβικά κεφάλαια για τη διέλευση αγωγού από το Αφγανιστάν, που θα ένωνε την κασπία με την Ινδία μέσω Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν. Νομίζω μάλιστα ότι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν είχαν τότε επισκεφτεί τις ΗΠΑ, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ξέρεις πως ακυρώθηκε το έργο; Όταν ο προβοκάτορας Μπιν Λάντεν βομβάρδισε τις αμερικάνικες πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία. Πάρε και γουικι που σου αρέσει.

https://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Afghanistan_Pipeline

Since the pipeline was to pass through Afghanistan, it was necessary to work with the Taliban. The U.S. ambassador to Pakistan, Robert Oakley, moved into CentGas in 1997. In January 1998, the Taliban, selecting CentGas over Argentinian competitor Bridas Corporation, signed an agreement that allowed the proposed project to proceed. In June 1998, Russian Gazprom relinquished its 10% stake in the project. On 7 August 1998, American embassies in Nairobi and Dar es Salaam were bombed. The United States alleged that Osama bin Laden was behind those attacks, and all pipeline negotiations halted, as the Taliban's then leader, Mullah Omar, announced that bin Laden had the Taliban's support. Unocal withdrew from the consortium on 8 December 1998, and soon after closed its offices in Afghanistan and Pakistan.

Το ήξερες ότι ο αγαπημένος σου Αλ Ζαουάχρι είχε συλληφθεί από τους Ρώσους στον καύκασο το 1996 και αφέθηκε ελεύθερος μετά από έξι μήνες;! Πάρε γουίκι:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ayman_al-Zawahiri#Activities_in_Russia

Το ήξερες ότι ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο, υψηλόβαθμος αξιωματικός της καγκεμπέ που αυτομόλησε, υποστήριξε ότι ο Ζαουάχρι στρατολογήθηκε από την καγκεμπέ, ότι η Αλ Κάιντα είναι όργανό της όπως και όλη η διεθνής τρομοκρατία, και ότι οι αποκαλύψεις αυτές του κόστισαν τη ζωή του καθώς δηλητηριάστηκε στο Λονδίνο με πολώνιο; Μάθε το.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Litvinenko#Alleged_Russia-al-Qaeda_connection

Το ήξερες ότι ο Άχμαντ Σα Μασούντ, ηγέτης της αντιρώσικης αφγανικής αντίστασης, δολοφονήθηκε από την Αλ Κάιντα δύο μέρες πριν από την 11η Σεπτέμβρη, αφήνοντας τον έλεγχο της βόρειας συμμαχίας που πήρε την εξουσία μετά την αμερικάνικη εισβολή σε ανθρώπους των Ρώσων όπως ο Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ;

https://en.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud#Assassination

Ο Ντόστουμ υπήρξε στέλεχος των ρώσικων δοσιλογικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν και αιτείται στρατιωτικής βοήθειας από τους φίλους του Ρώσους για την καταπολέμηση των ταλιμπάν.

http://www.rferl.org/content/afghanistan-russia-dostum-seeks-military-help/27293696.html

μαοϊστής είπε...

Υπό την ηγεσία αυτών των καθαρμάτων σήμερα ο κρατικός μηχανισμός του Αφγανιστάν στελεχώνεται από όλα τα στελέχη που στα 80ς υπηρέτησαν τους Ρώσους. Το παίξαν φίλοι των αμερικάνων μετά την εισβολή για να πάρουν την εξουσία, ακριβώς όπως και στο Ιράκ. Διάβαστα απ' τη λε Μοντ:

Ο “άνθρωπος των Αμερικανών” (εννοεί τον Καρζάι) ξεκίνησε απ’ το 2008 να κάνει μια εθνικιστική στροφή, επιδιώκοντας να αντισταθμίσει την επιρροή της Ουάσιγκτον και, παραπέρα, εκείνη του Λονδίνου, του οποίου η πιο λεπτή ανάμιξη – λόγω αποικιοκρατικού παρελθόντος – σταμάτησε κι αυτή από δυσαρέσκεια. Τρεις περιφερειακές δυνάμεις ευνοήθηκαν από το κενό: η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα. Επομένως η γεωπολιτική του Αφγανιστάν είναι “πολυπολική”.
Η νίκη του (σ.σ. Καρζάι) στις προεδρικές εκλογές του 2004 – τις πρώτες που διεξήχθησαν στο Αφγανιστάν – του προσφέρει μία λαϊκή νομιμοποίηση διευρύνοντας το πεδίο ελιγμών του. Νέα δίκτυα επιβάλλονται. Ο κ. Καρζάι επιτρέπει την επανεμφάνιση των παλιών κομμουνιστών (σ.σ. εννοεί τους πρώην μπρεζνιεφικούς σοσιαλφασίστες) των οποίων η κουλτούρα του κράτους μπορεί να χρησιμεύσει στο εμβρυακό καθεστώς.
“Η ΕΣΣΔ διαμόρφωσε εξαιρετικά στελέχη, εξηγεί ένας διεθνής παρατηρητής στην Καμπούλ. Κατέχουν σήμερα θέσεις-κλειδιά μέσα στην αστυνομία, το στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτοί οι θεσμοί δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς αυτούς”. Επικεφαλής αυτού του δικτύου είναι ο Μοχάμαντ Χανίφ Ατμάρ, που υπήρξε παλαιό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του κομμουνιστικού καθεστώτος πριν την κατάλυσή του στα 1992. Σήμερα είναι υπουργός των εσωτερικών.
Οι Δυτικοί δε βρίσκουν τίποτα να αντιλέξουν στην αποκατάσταση των πρώην κομμουνιστών. Εύχονται τα καλύτερα για τον κ. Ατμάρ. Παρόλα αυτά, θα είναι πιο προβληματισμένοι, και μάλιστα τελείως επικριτικοί, όπως έγινε με τη μεγάλη αλλαγή του 2006.

http://www.oakke.gr/na550/afganistan450.htm

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1085695&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%A6%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D

Αυτο που παιζοταν στο Αφγανισταν τελη δεκαετιας 70 και αρχες του 80 ηταν μια βομβα μεγατονων για τα θεμελια του Ιμπεριαλισμου παγκοσμιως . Και οχι τοσο για τα πετρελαια και τις ζωνες επιρροης στην περιοχη ,οσο για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ διακυδευμα των καπιταλιστων σε εναν ολοκληρο κοσμο που μεσω των φυλαρχων και του σκοταδισμου παντοτε ελεγχαν : Το Ισλαμικο τοξο !!Για πρωτη φορα μια Ισλαμικη χωρα "υπηρχε κινδυνος" να αρχισει να χτιζει τον ...Σοσιαλισμο ....αποτελωντας "παραδειγμα" και για αλλους Ισλαμικους λαους (την μιση σχεδον ανθρωποτητα ) ... Τα βηματα που γιναν τα πρωτα χρονια (παρα τις ενδοκομματικες κοντρες των Μαρξιστων ) αποτελεσαν "δειγματα γραφης" ...Τεραστια υδροηλεκτρικα εργα ,καταργηση φυλετικων διαχωρισμων στην παιδεια,διοικηση κλπ ,ανοικοδομηση στις πολεις και τα χωρια ,υποδομες κλπ. Το εγχειρημα ηταν θεμα ζωης και θανατου για τον καπιταλισμο ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!! Πασει δυναμη και οτι κι αν στοιχιζε (παπαδες απο μεσα -ταλιμπανια απ εξω ) ... ΝΑΙ δεν εγινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (ή μαλλον εγινε και χωρις να ανοιξει μυτη αν και δεν ηταν εκει η Αλεκα )αλλα η ουσια ηταν αυτη : Οτι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ιστορια ενας Ισλαμικος λαος καλουνταν απο αυτη να αρχισει την Σοσιαλιστικη του πορεια !!! ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΗΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ .... παιξτε μπαλλα τωρα με τα περι ... "εισβολεων" ορισμενοι

Ανώνυμος είπε...

@decavlaka
Συνεχισε να φραξιονιζεις στο ίντερνετ υπερασπιστη του Πουτιν. Εσυ και οι ενας δύο άλλοι διαδικτυακοί φαντασιακοι "φίλοι" σου. Προσφέρεις περισσότερο γέλιο και από τους οακκιτες.
ΒΧ

μαοϊστής είπε...

"Οτι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ιστορια ενας Ισλαμικος λαος καλουνταν απο αυτη να αρχισει την Σοσιαλιστικη του πορεια !"

Ζούκωφ σοσιαλιστική πορεία είχαν ήδη οι μουσουλμανικές χώρες: Καζακστάν Τουρκμενιστάν Ουζμπεκιστάν Τατζικιστάν Κιργιστάν Αζερμπαιτζάν, συν άλλες αυτόνομες περιοχές της ΕΣΣΔ που δεν είχαν το στάτους της σοσιαλιστικής δημοκρατίας, όπως Τσετσενία Ινγκουσετία και Νταγκεστάν. Η θεωρία σου δε στέκει.

Ανώνυμος είπε...

Τόση ασχετοσύνη σε σχόλια μαζεμένη δεν έχω δει πουθενά αλλού. Επειδή βαριέμαι να διαρθώσω όλα τα λάθη και τις ανακρίβειες που γράφτηκαν, θα σημειώσω μόνον ένα πράγμα:
Το ανύπαρκτο κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας (που έχει διασπαστεί πάλι σε δυο κομμάτια, και έχει αναστείλει την λειτουργία του ως ενιαίου κόμματος), το κόμμα δηλαδή με το οποίο συνδιαλέγεται το δικό σας αγαπημένο κόμμα (με ποιά από τις δύο τάσεις, δεν ξέρω) ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ήδη από την δεκαετία του 70. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΌ ΤΟΤΕ Ως Μ-Λ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΟΙΣΜΌΣ, ΣΕ ΔΙΆΦΟΡΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ "ΕΘΝΙΚΙΣΜΌΣ" που προέκυψε εξάλλου από μια "οπορτουνιστική" εκδοχή του ΜΑΟΙΣΜΟΥ, γι΄αυτό και όλοι σχεδόν οι παππούδες του ΜΑΟΙΣΜΟΥ στην τουρκια είναι (μετά τα αιματηρά μερικές φορές ξεκαθαρίσματα μεταξύ τους) μαζί. Κανείς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ΚΚΤ, περαν του γεγονότος ότι υπάρχουν βέβαια συναγωνιστικές σχέσεις κ.λπ. Ρίξτε και καμμιά ματιά πέρα από την χοντρομύτη σας την μυξιάρικη, κουραστικοί είστε πλέον.

Ανατολίτης

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να το φχαρηστήθηκες το πόστ Ανατολίτη. Επιτέλους μπορείς να πεις και εσύ μια φορά ότι είσαι το "μαζικό" κόμμα. Τζιτζί η φάση. Δώσε πόνο τώρα που μπορείς.

#ΓαμάςΛαίμαι
#Μ-Λ-Μ
#ΕΜΕΡρεμουνια



Μυξιάρης-όχι συναχωμένος

Eriugena είπε...

Τίποτα από πραγματικότητα; Τίποτα από απαντήσεις για τα πραγματικά δεδομένα του λαϊκού κινήματος στην Τουρκία; Τζίφος Μυξιάρη, κάτσε στο 3-4-5% για πάντα και κλάψε για την ανυπαρξία οποιασδήποτε σχέσης του κωμματος σου με οποιοδήποτε μαζικό κίνημα στον κόσμο...λέμε, γαμάμε τη χούφτα μας λέμε, και νομίζουμε ότι υπάρχουμε λέμε...αιντε χάπατα, υπάρχουν και γιατροί να κοιταχτείτε, ποτέ δεν είναι αργά.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Οι ισλαμικές λαϊκές δημοκρατίες και αυτόνομες περιοχές ήταν βασικά κληρονομιά της Τσαρικής Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Οι περισσότερες απελευθερώθηκαν από την τσαρική Ρωσία με την αναταραχή και τον εμφύλιο πόλεμο, και η ανεξαρτησία τους υποστηρίχτηκε στα πλαίσια της πολιτικής της Αυτοδιάθεσης και της πετυχημένης ταξικής αντιμετώπισης του Εθνικού Ζητήματος από τους μπολσεβίκους. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η απελευθέρωση των κοινωνικών εξελίξεων από την βία αστών-φεουδαρχικών στοιχείων-βρεταννών, η ελεύθερη προσχώρηση των λαών αυτών στην Επανάσταση και η εθελοντική τους ένταξη στην ΕΣΣΔ σαν ομόσπονδες (ενωσιακές) λαϊκές δημοκρατίες η αυτόνομες ενωσιακές περιοχές, σταδιακά, μέχρι το '36. Η άνοδος της οικονομίας, του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου σε αυτές τις χώρες επέδρασε και στις γειτονικές χώρες, που στέναζαν κάτω από την μπούργκα, τους αγάδες, τον αντιδραστικό κλήρο, μεσαιωνικές μοναρχίες και ιμπεριαλιστές βρεταννούς, φτώχεια και καταπίεση. Η Σοβιετική Ενωση υποστήριξε με συνέπεια τον αντιαποικιακό πόλεμο των αφγανών κατά της Μ. Βρεταννίας, που εφορμούσε από την Ινδία. Ηταν θέμα χρόνου η επέκταση της Επανάστασης και στο Αφγανιστάν, κι αυτό πυροδότησε τις εξελίξεις το '73 με την ανατροπή της μοναρχίας και στη συνέχεια την ανατροπή και του Νταούντ και την ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης αρχικά με τον Ταράκι και στη συνέχεια με τον κομμουνιστή Μπαμπράκ Καρμάλ. Η κυβέρνηση του Καρμάλ σήμανε συναγερμό στην "Αγία Οικογένεια" ιμπεριαλιστών-οπορτουνιστών: Οργανώθηκε ΕΞΩΘΕΝ (γιατί από μέσα δεν κατάφερναν τίποτε - ποιός ήθελε τη μπούργκα και τον Μεσαίωνα;) αντεπαναστατικό "ισλαμικό κίνημα" υποστηριγμένο από ΗΠΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ και ...ΚΙΝΑ(!), που επέβαλλε πια την αίτηση διεθνιστικής βοήθειας από που αλλού; Απο την ΕΣΣΔ.
Ατυχώς για τον δύσμοιρο αφγανικό λαό (και για όλους μας) η τελευταία αυτή επαναστατική αναλαμπή συνέπεσε με την ανατροπή του σοσιαλισμού, και έκτοτε αυτή η χώρα βιώνει ένα ατέλειωτο μαρτύριο, όπως μας λένε οι πρόσφυγες, που φθάνουν και εδώ.
Για την Τασκένδη (Ουζμπεκιστάν) και τον περίγυρο γνωρίζουμε πολλά από τους δικούς μας πολιτικούς πρόσφυγες, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την προπαγάνδα του ΒΒC, και των ΜΜΕ.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@μαοϊστής

Μα αυτες οι ΛΔ που αναφερεις συνεδραμαν στην "εισβολη"!!! Στην συγχρονη Ιστορια μιλαμε ! Να ξεφευγε ενας μουσουλμανικος λαος απο την ταναλια του Ιμπεριαλισμου ... Να γινοταν πχ η "Κουβα" του ισλαμ !!! Τεραστιο αντιχτυπο και εξ ου και η λυσσα τους !

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/634501/mia-fora-ki-enan-kairo-sto-afganistan

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ευτυχως που υπαρχουν και κατι μπλοκ "μη χαπατων" που ενημερωνουν τον λαο με ...συνταγες Βελοπουλου ...ολιγον ξυνισμενες

http://nexuscausarum.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

Τα "μαζικά κινήματα στον κόσμο" ποιά είναι Eriugena; Αυτά στα οποία συμμετέχεις με τους (έντιμους βεβαίως βεβαίως) πασόκους και τους συριζαίους στο δημόσιο όπως είχες γράψει παλιότερα; Έχει βρει την ευκαιρία το κάθε πικραμένο νούμερο να πει το μακρύ του και το κοντό του τώρα που το θρεντ έχει γεμίσει με βαριές πολιτικοιστορικές αναλύσεις από τροφίμους ψυχιατρείου.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

χαιρεται , αργησα στο παρτυ και βαριεμαι να διαβασω ολα τα σεντονια (εκτος της λατρεμενης ΟΑΚΚΕ).

εχω μερικες αποριες.
Α) υπαρχουν ανθρωποι περιξ του ΚΚΕ που βλεπουν θετικα το ρολο της Ρωσιας?
Β) Aν υπαρχουν , το βλεπουν θετικα ως το λιγοτερο κακο ή ως παραγματικα φιλολαικη?
Γ) στο μυαλο τους το χουν καπως "συμμαχουμε με ρωσια τωρα και στο καπακι τους τη φερνουμε και παμε για σοσιαλισμο" ?
Δ) υπαρχουν ανθρωποι περιξ του ΚΚΕ , που κατηγορουν το ΚΚΕ οτι στηριζει τις ΗΠΑ?
Ε) αυτος ο Αποστολης , ποιος ειναι και γιατι εχει τοσα νευρα?

ευχαριστω πολυ ,
κουρκουμπινης

Ανώνυμος είπε...

Μαζικο κινημα ηταν και το Μαινταν, μαζικο κινημα ηταν και οι φασιστες του Μουσολινι. Ας απολογηθουμε στον καθε βαρεμενονπου δεν ειχαμε σχεση και με αυτα. Εμεις προτιμουμε τους Farc-ep στην Κολομβια. Προτιμουμε να στηριζουμε το ιστορικο ΤΚP, την προσπαθεια να στηθει απο την αρχη ΚΚ σε Ιταλια, Γαλλια, Ισπανια. Αλλοι πανε με τους ΣΥΡΙΖΑ της Τουρκιας (HDP) και με καθε ευρωπαιο προδοτη της ταξικης παλης αλλα χαιρονται γιατι ειναι μαζικοι.
Βεβαια για τη χωρα σου την ιδια μαοικε που δεν υπηρξες ποτε και πουθενα μαζικοτερος των οικολογων του Βεργη ουτε στην καλπη ουτε στο δρομο δεν προβληματιστικες ποτε... Εκτος και αν μετρας τον εαυτο σου μεσα στη μαζικοτητα του κραταιου ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ στην καλπη...

ratm

skatopsyxos είπε...

Προσκυνώ ratm.

Ανώνυμος είπε...

quinto
για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:
1) δεν ξανασυμμετείχα στην κουβέντα. Και ούτε θα ξανασυμμετέχω (με άλλα νικ-νέιμ0. Μερικές φορές γράφω ετσι εκρηκτικά, μονο οταν βλέπω οτι υπάρχει λόγος, λόγω συγκυρίας πολιτικής. Αλλωστε εγώ απο μπλογκόσφαιρα δεν ξέρω αρκετά, ειμαι της παλιας του ιντυ σχολής. Αυτό τον Αντώνη τον LR π.χ. πρώτη φορά τον ειδα. Εβλεπα κατα καιρούς το blog LR (Lenin Reloaded) αλλα απο αποσταση. Ειδικά τότε που προσπαθούσε να βγάλει λάδι το "Κ"Κ Νότιας Αφρικής, έσκασα στα γέλια.
2) δεν πιάνω κουβέντα με τους συμπαθεις τρελούς της ΟΑΚΚΕ, αυτό το κάνουν μονο ορισμενοι στην ηγεσία του Περισσού, αναφέρομαι στις κουβέντες που ανοιγουν με την ΟΑΚΚΕ Βελγίου. Και απ' ότι φαινεται οχι ολοι :-) (κατι ξέρω και εγώ :-)). Αλλα πάω στοίχημα οτι ο μαοϊστής ειναι ο πρόεδρος Ζαφειρόπουλος αυτοπροσώπως και ο άλλος που ειναι λιγο πιο λάιτ, ο αντιπρόεδρος. Τα σέβη μου :0
3) δεν ειμαι μαοϊκος, ούτε είμαι χοτζικός. Σταλινικος είμαι. Οποιοσδήποτε νεος αγωνιστής κομμουνιστής στρατευόταν μετά το 64 στο επαναστατικο κινημα θα κατέληγε να υπερασπίζεται την Κινα στη σύγκρουσή της με τη Ρωσσία. Διαβάστε τις εκδόσεις του Περισσού επί Μπρέζνιεφ και θα καταλάβετε. Από τη μια (ρωσσία) πασιφισμός, ειρηνικό πέρασμα, καμια εκατοστή στάδια για την περίφημη "αντιμονοπωλαική επανάσταση" (τα ΑΑΔΜ της εποχής), και από την άλλη (κινα), προλεταριακή επανάσταση, σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό κτλ.... Αυτα βέβαια λεκτικά γιατί στην πραξη ισχύουν αυτά που ειπε ο μεγάλος ΤΣΕ στην Αφροασιατική Σύνοδο χτυπώντας τόσο τη Ρωσσία, όσο και την Κίνα. Αν ενδιαφέρεστε ο επαναστάστης μαοϊκος Αμπιμαέλ Γκούσμαν ηγέτης του Φωτεινού Μονοπατιού στο Περού (έφτασε πολύ κοντά στην εξουσία) σύστηνε να διαβάζεται ο Μάο, αλλά όχι ο 5ος τόμος, γιατί πιστευε αφελώς ότι δεν απηχούσε τις απόψεις του Μάο, οτι τα έγραψαν άλλοι. Προφανώς δεν γνώριζε (ειλικρινά δεν γνώριζε, οι εκδόσεις της Κίνας που μετφράζονταν στο Παρισι ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ αμέσως σε όλη την Ευρώπη). Η θεωρία των 3 κόσμων (ΟΑΚΚΕ, και Λουντο Μαρτενς) διατυπώθηκε επί Μάο και βέβαια ταιριάζει με την εξωτερική πολιτική του Μάο.
4) Επειδή μίλησα για σφυγμομέτρηση των ταλιμπάν από τους ιμπεριαλιστές αμερικανούς, και τελικά κατανόηση οτι οι ταλιμπάν δεν ειναι αθύρματα ορίστε:
In January 1998, the Taliban, selecting CentGas over Argentinian competitor Bridas Corporation, signed an agreement that allowed the proposed project to proceed. In June 1998, Russian Gazprom relinquished its 10% stake in the project. On 7 August 1998, American embassies in Nairobi and Dar es Salaam were bombed. The United States alleged that Osama bin Laden was behind those attacks, and all pipeline negotiations halted, as the Taliban's then leader, Mullah Omar, announced that bin Laden had the Taliban's support. Unocal withdrew from the consortium on 8 December 1998, and soon after closed its offices in Afghanistan and Pakistan.
5) φιλε Ζούκοφ, σε αρέσει να με επιβεβαιώνεις; Εγώ δεν έγραψα ότι στα μεσαία στρώματα η προπαγάνδα της Ρωσσίας ήταν ο κινδυνος του ...ισλαμικου τόξου; Δεν ξέρετε κύριοι τις αντιθέσεις που υπήρχαν στην ΕΣΣΔ επί στάλιν στις ισλαμικές περιοχές. Ο στάλιν ο ίδιος τα γράφει περίφημα. Ανοιξτε τα άπαντα να τις διαβάσετε.

αυτο το σημειωμα το έγραψα μονο και μονο γιατι κάποιοι κολάνε λάθος ταμπέλες.
Σταλινικος κύριοι ειμαι οχι μαοϊκος.
γεια σας

Antonxxx είπε...

15 Οκτωβρίου 2015 - 12:38 π.μ

" Ειδικά τότε που προσπαθούσε να βγάλει λάδι το "Κ"Κ Νότιας Αφρικής, έσκασα στα γέλια."

Για να εβγαλες αυτο το συμπερασμα πρεπει να εχεις πολυ μεγαλο προβλημα κατανοησης.

Που το ειδες με μεγαλε αυτο στις δεκαδες αρθρα που εγραψε ο Αντωνης για το θεμα;

Ανώνυμος είπε...

Κουιντε
Δε πα να δηλώνεις και Παοκτσακι ρε φίλε. Σταλινικος που να βρίζει το κομμα ρε παλικαρε; Θα σ ακουγε ο Νικόλας και θα έγραφε κι αλλο γράμμα ρε πας καλά ξερωγω;
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

quinto
άντε και κατι τελευταιο.
Η οργάνωσή μου (Κοντρα) ειναι η μονη σήμερα που υπερασπίζεται το τριτοδιεθνιστικο ρεύμα χωρις υπερεπαναστατικές ("αριστερές", τροτσκιστικές) ή δεξιές (τροτσκιστικές,- ο τρότσκι έπαιζε παντού και δεξιά και αριστερά-) κριτικές. Κι αυτο το κανει μια χαρά και στο ζήτημα της Γερμανίας, και της Ισπανίας και της Ελλάδας, και της Παλαιστίνης (εδώ) με ντοκουμέντα.

Ο λόγος για τη στάση της Κόντρας ειναι ισως και η προέλευση της οργάνωσης. Ενα ζαχαριαδικό παλικάρι (μακαρίτης πια) από τη Λαρισσα, που στο πρώτο αντάρτικο παλικαρίσια τα έχωσε στο Βελουχιώτη για Λιβανο - Καζέρτα στα ισια σε κομματικό ακτίφ (ο,τι μαλακιες και να λέγονται εκ των υστέρων, ο Βελουχιώτης υπερασπιζόταν ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΑΤΑ τη πολιτική της ηγεσίας τότε μες στο κόμμα, μην πιστεύτετε τις μαλακιες των ναριτών) και στο δευτερο αντάρτικο ήταν ΟΠΛΑτζης στη Θεσσαλονίκη (ακους κύριε Αντωνη LR που μας παριστάνεις και την "στενή αυτοάμυνα", γελαει ο κόσμος).

Τα εχω γραψει πιο πριν αναλυτικά εδώ στο μπλογκ του μπρεζνιεφικού. Ψάξτε τα, βρεστε τα.
Ο σταλινικός αυτός επαναστάτης ηταν της γενιάς του Χοτζέα. Ισως λίγο μεγαλύτερος.

Ο Χοτζέας ήταν ο ιδεολογικός γκουρού του μ-λΚΚΕ στην Ελλάδα, οταν τοτε ήταν κομμα με σημαντικούς αγωνιστές εργάτες. Πολλοι από αυτούς βρέθηκαν το 81 σε μια λίστα εργοδοτών ξεκρέμαστοι να αναζητούν δουλειά και να μη μπορούν να βρουν πουθενά. Τα εργοστασιακά σωματεία που ελεγχαν οι μαοικοι (έχετε δει την ταινια με το Βέγγο που βρισκεται σε μια σύγκρουση μαοϊκών - ρεβιζιονιστών; Ο Φλωράκης χτυπούσε τοτε τη συγκρότηση εργοστασιακών σωματείων. Η ταινια γυρίστηκε από γνωστό μαοϊκό ;-0)
πέρασαν αμέσως στο ΠΑΣΟΚ με αυτή την απλή διαδικασία, απολύσεις φουλ στους μαοϊκούς. η ηγεσία του μ-λ (πλην Χοτζέα και των συντρόφων του στη Θεσσαλονίκη) ειχε περάσει στην "αριστερή πολιτική", δηλαδή γλειφουμε το ΠΑΣΟΚ χωρις αυταπάτες :-0 και έγραφε εκει που δεν πιάνει μελάνι τους εργάτες μαοϊκούς που απολύονταν.


Ο Χοτζέας ειναι υπεύθυνος για την υπεραριστερή κριτική στο Ζαχαριάδη. Που να 'ξερε ότι το κομμα του θα διαλυόταν με ένα φύσημα το 81. Αντιθέτως ο Ζαχαριάδης άντεξε και στην αναβίωση του κέντρου (εαμίτικος κόσμος πήγαινε μαζικά στο κέντρο, μετά τη Βάρκιζα) και απέναντι στη τρομοκρατία των βρετανών, προετοίμασε ξανά το κόμμα, και άρχισε την αντεπίθεση με το ΔΣΕ.

Τώρα γιατί τα βρήκε με τον Ρούντι ο Χοτζέας και έφτιαξαν την Α/Συνέχεια; Υποψιάζομαι το εξής. Μαλλον ο Ρούντι του προσέφερε "ανανέωση". Ειναι η γνωστή λέξη της μοδός σήμερα. Κατι του σέρβιρε από ιταλική αυτονομία και απο κοινού το πλασσαραν ως νέα θεωρία, ενώ ήταν προπέρσινα ξινά σταφύλια

++++++++++++++++++++++++++++++++

εχω πλακωθεί με κνίτες της ηλικίας του ΨΗΛΟΥ για το ΑΑΔΜ το 2001-2004 άπειρες φορές. (Ο ψηλος ήταν πάντα σταλινικός δεν έλεγε μαλακιες :0, ο Μπερζίνσκι ήταν πάντα κολλημένος με την κομματική μπάλα) Μου φαινεται αστείο οι σημερινοι κνίτες να πλακώνονται με δεξιούς φραξιονιστές για το ΑΑΔΜ.Αλλα θα μου πεις και οι μεγαλύτεροι σύντροφοι μου γελάνε με αυτούς που πριν από χρονια έβριζαν τον Στάλιν, τον Μπελογιάννη (τους ζαχαριαδικούς τους έλεγαν κοροϊδευτικά μπελογιαννάκηδες οι ρεβιζιονιστες. Απίστευτο ε΄; )

τεσπα οριστικά
γεια χαρά

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Φιλε Κουιντο
"Σταλινικος" που να λεει "εισβολη" την βοηθεια της ΕΣΣΔ στην νεαρα Αφγανικη ΛΔ που παλευε να εδρεωθει και να σταθει στα ποδια της παλευοντας με το θεριο ...μαλλον με "Φορντικο" μου μοιαζει που ελεγε το ιδιο για τους Κουβανους "τσε" που πηγαν εθελοντες στην Ανγκολα ...
Οσο για το ΑΑΔΜ μια χαρα τακτικη ηταν σε μια εποχη που ειχε κατερρευσει το συμπαν γυρω μας ,εκατομμυρια κομμουνιστες σε ολο τον κοσμο χασαμε τη γη κατω απο τα ποδια μας και ο Ιμπεριαλισμος εμοιαζε ανικητος πλεον ,πιο ρωμαλεος απο ποτε και πανετοιμος για επιθεση σε κατακτησεις και δικαιωματα ... Και δυναμεις συγκρατησες μαχημες και το κομμα ορθιο και το εργατικο κινημα σε εγρηγορση .Μην λαικιζετε λοιπον απο τα "αριστερα" για το ΑΑΔΜ γιατι το ιδιο κανουν απο τα δεξια και οι αλλοι ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ δλδ ΠΟΤΕ τι παιζοταν την κρισιμη εκεινη δεκαετια του 90 μετα τις ανατροπες ...Εκτος αν περιμενατε απο κομμουνιστες κανενα ηρωικο -πλην πενθιμο- γιουρουσι ή καμμια "εξοδο" τυπου Μεσολογγιου ...κι ας πηγαινε και το παλιαμπελο

Ανώνυμος είπε...

"οι κύριοι αυτοί θα έπρεπε να καταγγέλουν ΚΑΙ τη ρώσικη διείσδυση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα απ' τη στιγμή που είναι οι μόνοι που αγοράζουν μέσα στην κρίση" έγραψε ο ζαφειροπουλικός.

Επειδή εκτός από τους μουρλούς (που έχουν και το θράσος να επανέρχονται μετά από τις παπαριές ότι τάχα την Eldorado στη Χαλκιδική την πολεμά η Κίνα, την ώρα που η Eldorado είναι προνομιακός "παίκτης" μέσα στην Κίνα) υπάρχει και η πραγματικότητα :
1) Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την απόσυρση του ενδιαφέροντός τους και για τους σιδηρόδρομους και για το λιμένα Θεσσαλονίκης και για την εταιρεία συντήρησης του σιδηροδρομικού υλικού. Το ακόμη "καλύτερο" πήξιμο για τους μουρλούς; Σα να εμφανίζονται στη θέση τους (για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) οι αμερικάνοι της Watco (γιατί με Σύριζα καλύτερα, λένε οι "φίλοι" μας οι αμερικάνοι).
2) Ο μεγαλύτερος, μέχρι στιγμής, από τους ξένους που έχει αγοράσει στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης είναι μάλλον η εταιρεία Fairfax του Watsa, τυπικά καναδικών συμφερόντων και ουσιαστικά αμερικανικών. Μόνο αυτά που έχει αγοράσει η συγκεκριμένη εταιρεία, είναι κάποιες φορές μεγαλύτερα από τα παραδείγματα που ανέφερε ο παραπάνω "αναλυτής".
3) Ο αρχηγός των μουρλών στο προεκλογικό 10λεπτο είχε ονοματίσει τον Μυτιληναίο ως άνθρωπο των Ρώσων, tην ίδια ώρα που ο Μυτιληναίος παίρνει έργα στο εξωτερικό ως συνέταιρος της General Electric !!! Τέτοια πετυχιεσσά (και αυτό δεν τον έχει εμποδίσει καθόλου να έχει έργα εν εξελίξει και στη Συρία του Άσσαντ. Αυτό όμως δεν είναι για τους μουρλούς, αυτό είναι για το άλλο μέρος του δίπολου, για τα γιουσουφάκια του Πούτιν)

ρα