Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τσιατσιάλιατς

Γκλιν-γκλον: μα δεν το ακούς κι εσύ σύντροφε;
Μην είναι τα τιμαλφή που παίρνουν από τους πρόσφυγες ως ενέχυρο για την είσοδό τους στην πολιτισμένη Ευρώπη;
Μην είναι ο ήχος από τα δις ευρώ που πρέπει να περικοπούν από τις συντάξεις;
Μα όχι σύντροφε, είναι ο ήχος της κατσαρόλας και του κινήματος που πάει να ρίξει την αριστερή μας κυβέρνηση. Δεν είδες που τα γράφει ο Καρτερός; Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις το επίδικο, το διακύβευμα κι άλλα τέτοια αμφιθεατρικά;
Κι εγώ αναρωτιέμαι από πότε ο Σύριζα είναι ενάντια στα κινήματα της κατσαρόλας και αν θυμάμαι λάθος ότι τα υποστήριζε στο Αργεντινάσο, με τα ελικόπτερα (να δεις που ούτε με τους αγανακτισμένους θα ήταν, εγώ θυμάμαι λάθος). Βρε ΟΥΣΤ.

Όλα τα σκυλιά στην πίστα.
Και δεν εννοώ προφανώς τους Κρητικούς αγρότες, που πήγαν το βράδυ στα κλαρίνα, αλλά τα λυσσασμένα του διαδικτύου, που χύνουν το δηλητήριό τους από οθόνης και γίνονται ρεζίλι των σκυλιών με τη γραφικότητά τους.

Το Μακελειό του Χίου (όπως λέμε "η καταστροφή της Χίου") είδε τις κόκκινες σημαίες του Συνδικάτου Οικοδόμων και τους βάφτισε μπολσεβίκους που αμαυρώνουν το συλλαλητήριο!
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι πως οι Συριζαίοι δεν κάνουν ούτε για μενσεβίκοι

Το έγκυρο Newsit του Ευαγγελάτου έγραψε ότι οι πρώτες εντάσεις στο Σύνταγμα την Παρασκευή ξεκίνησαν μετά την ομιλία του Κουτσούμπα. Κανονικά, θα έψαχνα να βρω ποια μπορεί να ήταν η μυστική φράση-κλειδί του ΓΓ που έδωσε το σύνθημα για την επίθεση (πχ η Παπαρήγα η καλή). Έλα όμως που δεν υπήρχε καμία απολύτως ομιλία Κουτσούμπα! Και μένεις εσύ τώρα με την απορία για το συντάκτη αν είναι φτηνός προβοκάτορας ή αγνός βλαξ, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις δηλώσεις από μια ομιλία και αναπαράγει ότι πετύχει σε διαδικτυακές χαβούζες.

Και μιας και το έφερε ο λόγος για αυτές. Μία γνωστή τέτοια τερμάτισε τη λογική εγκαλώντας το ΚΚΕ πως δεν αρθρώνει ξεκάθαρο λόγο στους αγρότες, δεν προωθεί τη δική του πολιτική πρόταση κι άλλα τινά παρόμοια, που αν τα έκανε θα ούρλιαζαν για σεχταρισμό, μαξιμαλισμό και δε συμμαζεύεται. Το ζήτημα δεν είναι δεξιά ή αριστερά, μετωπικά ή πιο σφιχτά. Το ζήτημα είναι "οι άλλοι όπως βαδίζουν, εμείς ανάποδα" για να φαίνεται πως κάνουμε κριτική, ακόμα κι αν αυτή λέει πως θα έπρεπε -ξέρω 'γω- να μπει ως άμεσος στόχος η κολεκτιβοποίηση.

Ο κόσμος
Καταρχάς, όλα τα λεφτά ήταν στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθη, με φόντο το καλοκαιρινό Υπουργείο και τους τζαμάδες που έριχναν εκείνη την ώρα στο δρόμο θρύψαλλα κι υπολείμματα από τα παράθυρα του κτιρίου, για να τα αντικαταστήσουν με καινούρια.

Κατά τα άλλα.
Δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά είναι πάντα εντυπωσιακό να βλέπεις τις προσυγκεντρώσεις να "σπάνε" στα δύο και να ανεβαίνουν παράλληλα, από Σταδίου και Πανεπιστημίου, προς το Σύνταγμα, λες και έκαναν άμιλλα. Το οποίο Σύνταγμα γέμισε περιμετρικά, ενώ υπήρχε κι ένα μικρό βάθος στην Αμαλίας προς την Ακρόπολη.

Ας σημειωθεί πάντως ότι δεν μπορούν να μπουν ως μέτρο σύγκρισης προηγούμενα πανελλαδικά συλλαλητήρια. Αφενός γιατί ο χρόνος οργάνωσης και προετοιμασίας ήταν ελάχιστος κι η κινητοποίηση σχετικά χαλαρή (μπορεί να κρατάμε δυνάμεις για κάτι αντίστοιχο το επόμενο διάστημα). Αφετέρου γιατί όλη σχεδόν η Βόρεια Ελλάδα έμεινε στη βάση της, για να πάει σήμερα στην εκδήλωση για τη μάχη της Φλώρινας.

Φιλική συμμετοχή είχαν δυνάμεις του εξωκοινοβουλίου, που ωστόσο δεν κινητοποίησαν ούτε την οργανωτική τους. Ενώ ο Redfly έλεγε πως στην Πάτρα δεν έχουν τέτοια χάλια και πως εδώ με τόσα πανό, σε λίγο θα πρέπει να προσλάβουν άτομα για να τα κρατάνε.

Τα συνθήματα

Μια σχετικά καλή διασκευή που άκουσα από τη Σπουδάζουσα (δεν ξέρω όμως ποιος το έβγαλε)
Χωρίς εσένα δε γίνεται σπορά
Αγρότη μπορείς χωρίς τον τσιφλικά

Κι επίσης
Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ
Αν δε δικαιωθούμε, θα γίνει Κιλελέρ

Παρεμπιπτόντως, κάποια κυβερνητικά εξυπνοπούλια στο τουίτερ απορούσαν με τη μορφή του Μαρίνου Αντύπα σε κάποια αγροτικά λάβαρα και διασκέδαζαν την άγνοιά τους με Σεφερλίδικα σχόλια του στιλ: σε ποιο μαγαζί τραγουδάει.
Το θέμα είναι πως στην προσπάθεια και με το ζήλο τους να ανακαλύψουν φασίστες και χρυσαυγίτικο δάχτυλο στις αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται χειρότεροι από τους νεοναζί.

Η Καρδιτσιώτικη νότα
Από την ομιλία του Μπούτα κράτησα μια ξώφαλτση αναφορά στα τρία-τέσσερα μπλόκα σε όλη τη χώρα, που κουράστηκαν και απείχαν, αλλά δεν τους κακίζουμε. Και προφανώς την καρδιτσιώτικη προφορά: υπουδουχή, μνημόνιου και πολλά άλλα.
Το καλύτερο όμως το είδα σε μια πλακέτα, που έδωσε και τον τίτλο του σημερινού κειμένου.
Τσιατσιάλιατς λέμε. Και σοσιαλίατς, μπορώ να σου πω.



Η στάση των ΜΜΕ
Τα οποία (υπερ)κάλυψαν το διήμερο σε βαθμό γραφικότητας, αν συνεκτιμήσει κανείς πως έκαναν γαργάρα διάφορες αντίστοιχες κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν ένα αφιέρωμα της Καθημερινής στον Μπούτα κι ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ για τις κατσούνες, τα σαρίκια και την αντίστοιχη ορολογία των Κρητικών (και όχι μόνο) αγροτών.

Απόηχος κι απολογισμός
Την πρώτη μέρα ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος κι υπήρχε μια γενικότερη αίσθηση πως η επανάσταση θα έχει βαριά, βλάχικη προφορά, θα μυρίζει κατσικίσιο γάλα (για τον Οβελίξ) και Θεσσαλία αντί για τη μούχλα των πόλεων, θα έχει τους χυμούς και τα χρώματα της φύσης, και αγροτικές πολιτοφυλακές να παίρνουν στο κυνήγι τα ΜΑΤ.

Τη δεύτερη μέρα σε κάποιους σφους φώλιαζε ένας προβληματισμός για τη συνέχεια και για το αν χρειαζόταν/μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω, πιο δυναμικό, λιγότερο συμβατικό, για να μη φύγουν κι οι αγρότες απογοητευμένοι, με άδεια χέρια. Με άλλα λόγια, είναι ζήτημα αν αυτή η κορύφωση σηματοδοτεί την αρχή του τέλους -όπως υπολογίζει η κυβέρνηση- ή αν οι αγρότες θα κρατήσουν ανοιχτό το μέτωπο, για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η ΔΦΑ ηττήθηκε κατά κράτος αυτό το διήμερο, αλλά ποντάρει για τη ρελάνς στο χρόνο και την κούραση των αγροτών, που θα πρέπει να επιστρέψουν στα χωράφια τους σε λίγες μέρες. Αλλά αυτά που έχουν γίνει δεν είναι λίγα και πρέπει να τα δούμε στην πραγματική τους διάσταση. Ο κόσμος αυτός δεν είναι όλος δικός μας, ούτε καν στο μπλόκο της Νίκαιας, για να μας ακολουθήσει μέχρι τέλους. Και η ΠΑΣΥ δεν είχε καν δικούς τους ανθρώπους σε όλα τα μπλόκα που συντονίστηκαν και κατέβηκαν στην Αθήνα. Παρόλα αυτά κατάφερε να τραβήξει τη συντριπτική πλειοψηφία, να τη συσπειρώσει σε αγωνιστική γραμμή, μακριά από συνδιαλλαγές και συμβιβασμούς, να σπάσει αυτή αντιδραστικά προπύργια, αντί να σπάσουν αυτά το αρραγές αγωνιστικό μέτωπο.

Όλα αυτά δεν είναι λίγα κι αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη, ακόμα και αν δε συνέβαινε τίποτα άλλο. Αλλά κανείς δεν πρέπει να προεξοφλήσει πως θα ξεθυμάνει ο αγώνα και ότι οι αγρότες θα αρχίσουν να τα μαζεύουν. Η μαγιά μπήκε και το παιχνίδι παίζεται ακόμα...

182 σχόλια:

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

μαλλον τωρα αρχιζει το πραγματικο παιχνιδι .... το ζεσταμα ηταν αυτο

Ανώνυμος είπε...

Θελοντας να συνεχισω την κατακλειδα του σφυροδρεπανου θα πω τα εξης.

Προς συναγωνιστες και πολεμιους.
Υπηρχε εστω και η παραμικρη πιθανοτητα να υπάρχει αυτη η κινητικοτητα ειδικα στην ύπαιθρο οπου σε πολλες πολεις η απεργια εκανε ιστορικα υψηλα αν το ΚΚΕ δεν ειχε κρατησει αυτη τη σταση αυτα τα χρονια? Θα μπορουσε αλλη πολιτικη δυναμη να παιξει το ρολο που παιζει σημερα το ΚΚΕ? Ποιος?
Η ΝΔ και τα αλλα αστικα κομματα που συμφωνουν μεχρι κεραιας με το ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική του κεφαλαιου? Ποιος? Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή η ΛΑ. ΕΝ.? Που ειναι νυχι κρεας με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητισμο? Που ακόμα και σημερα διατηρουν ισχυρους δεσμους με αυτόν οπως και στρωματα που κυριως εκει εχουν δυναμεις. Πχ είναι τυχαιο οτι η μαζικοτητα και μαχητικοτητα τους ηταν μικρη και στην απεργια και σε όλες τις κινητοποιησεις? Ειναι ψεμα οτι οι κυριες δυναμεις τους που ειναι στο δημοσιο διακατεχονται οπως και ευρυτερες μαζες εκει απο τη λογικη μην πεσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι θα ερθει ο Δρακουμελ Μητσοτακης και θα μας απολυσει?
Αυτη ειναι η αληθεια. Αν το ΚΚΕ ειχε ενδωσει στην πιεση, σε λογικές κοινοβουλευτικες, σε συνεργασια με τον οπορτουνισμο αν αυτα τα χρονια δεν πάλευε κοντρα στο ρεύμα των αυταπατων, σημερα θα ηταν ανικανο, χωρις κυρος στο λαο και με δεσμους με την κυβερνηση. Ειδικα το αγροτικο κίνημα είναι καθρέφτης του παραπανω. Γιατι αυτο που γίνεται ναι μεν οφείλεται στη σημαντικοτητα της μαχης του ασφαλιστικού αλλα κυριως είναι απορια χρονιας κοπιαστικης δουλειας του κομματος και τακτικης σωστής που παταει στην σταθερη πολιτικη μας στοχευση.
Αν αναδεικνύεται κατι ακομα ειναι οτι ακομα και εκει που ειμαστε μειοψηφια οπως στον αγροτικο κοσμο μπορουμε να φερουμε τουμπα πράγματα. Γιατί μια μειοψηφια οταν ειναι οργανωμενη με σαφη πολιτικη γραμμη μπορεί να διαμορφωσει τα αιτηματα που θα συσπερωσουν μαζες και να κερδισει με τη συνολικοτερη σταση της την εκτιμηση τους. Αυτο φανηκε και στα 68 μπλοκα που συσπειρωθηκαν γυρω απο τη Νικαια. Και στην απομονωση των νεοδημοκρατων τσιφλικαδων των Τεμπων οπου και εκει υπηρξε ρηγμα απο τους πιο μικρους αγροτες. Φανηκε και στο συρσιμο μπλοκων οπου κατω απο την πιεση του κοσμου αγροτοσυνδικαλιστες αλλων δυναμεων ηρθαν στην Αθηνα. Φανηκε και στο Συνταγμα οπου μολις ηρθε το οργανωμένο αγροτικο κινημα καθε ιδεα για προβοκάτσια συγκεκριμενων δυνάμεων ακυρωθηκε αυτοματα...
Προσοχη δεν αλλαξαν οι δυδκολες συνθηκες ουτε ο αρνητικος συσχετισμος αλλα αυτη η κινητικοτητα δινει δυνατοτητες και το κλιμα δε διαμορφωνεται ουτε θα συνεχισει να υπαρχει αυθορμητα απο τα κατω αλλα θα καλιεργειται και απο το ιδιο το κομμα με τη γραμμη και τα συνθήματα του και απο τη μαχητικοτητα και ικανοτητα που αυτα θα τα περασει το καθε μελος, ο καθε φιλος ή συμπαθον σε ευρυτερα λαικα στρωματα. Εχουμε αρα ολοι ρολο, χρεος και καθηκον να δωσουμε ολες μας τις δυναμεις στη μάχη.
Ηδη φαινονται πραγματα. Το ασφαλιστικο ηταν να εχει ψηφιστει απο τελη Νοεμβρίου. Είναι μεσα Φλεβαρη και δεν εχει κατατεθει ακομα.
Το ζητημα ειναι να διευρυνθει μαζί με τους αγωνες και η πολιτικη επιρροη του κόμματος. Αυτο ειναι το δυσκολο κομματι. Αλλο να συμμετάσχει ενας σε αγωνα αλλο να αλλάξει πολιτική τοποθετηση γιατι ενας ανθρωπος ακόμα και αν δεν ειναι μέλος καποιου κομματος οταν επι 30 χρονια ψηφιζει ΠΑΣΟΚ ή δεξια ε, αυτος εχει και αντιληψεις συγκεκριμενες και πολιτικη τοποθετηση που δεν θα αλλαξει ευκολα επειδη συμνετεχει σε ένα μπλοκο. Εδω στην πρωτη συντακτικη συνελευση οι μπολσεβικοι μετα απο ενοπλη σοσιαλιστική επανασταση μειοψηφησαν. Νομιζω 3ο κομμα βγήκαν και μιλαμε οτι δεν υπερψηφιστηκαν απο ανθρώπους που πηραν μερος στην επανασταση οχι σε ενα μπλοκο. Η πολιτικη συνειδηση είναι σύνθετο και πιο μακροχρονιο ζητημα...

ratm

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

Νομίζω το πόσο πετύχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, φαίνεται με μία φράση εδώ:
http://www.crashonline.gr/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1/

Περαστικά στους φασίστες...

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την τοποθετηση του απολιθωματος. Παραβιαζει βασικες αρχες του θεσσαλισμου-επαρχιωτισμου.

Δεν ειναι τσιατσιαλίατς.
Τσιατσιάλιατς ειναι το σωστο.
Κανε τους κομματακια σημαινει. Διαλυσε τους.
Ακομα καλυτερα: τσιατσιάλιασε τους = τσιατσιάλιασ'τς = τσιατσιάλιατς

σαπορ τουτουρκι

Neophyte_commie είπε...

Και μια που αναφέρθηκε η Φλώρινα, να πω ότι ήταν από τις πιο συγκινητικές εκδηλώσεις που έχω παρακολουθήσει. Σεμνότατη στη μορφή, μεγαλειώδης στο περιεχόμενο. Η πόλη τίγκα στην κόκκινη σημαία, προβοκάτορας ούτε για δείγμα, και ακόμη και η περιφέρεια και ο δήμος σύρθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι (κανένα χειροκρότημα).

Neophyte_commie είπε...

Βίντεο από τον «Κολινδρό» εδώ: http://gekoudi.blogspot.gr/2016/02/video_14.html

Poe είπε...

και μια μικρη γευση απο βοθρο

http://www.freepen.gr/2016/02/blog-post_842.html

Saportoutourki είπε...

Διαβαζω ολα αυτα του Καζακη και για οσα ειπε ο Καζακης.
Ειχε πανο αριστερα απο τα σκαλια! Ιχνος τσιπας δηλαδη. Σε υπηρεσια κανονικα ο τυπος. Βαλτος να διασπα το κινημα. Τελικα, οχι τυχαια κεντρικος ομιλητης στις πλατειες αγκανακτικος μαζι με Βαρουφακη, Τσακαλωτο, Κατρουγκαλο.

σαπορ τουτουρκι

λαθραναγνώστης είπε...

Η μικροαστή κυρία στη γειτονιά μου, που θεωρεί τον εαυτό της αστό, είπε με αγανακτισμένο ύφος:
"Αφου έχουν εκφράσει τις απόψεις τους (οι διαδηλωτές) επανειλημμένα, γιατί επιμένουν και δημιουργούν προβλήματα?"
Ο λόγος της αγανάκτησης ήταν ότι δεν μπορούσε να κάνει τα ψώνια της.
Κάποιος "κακός", της απάντησε ότι, μία κυρία του δικού της κοινωνικού επιπέδου, δεν ψωνίζει ποτέ στις εκπτώσεις, ούτε τα Σάββατα!

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια απορια ολοι αυτοι οι τσαρλατανοι που αυτες τις μερες λυσαξαν εναντια στο ΚΚΕ οπως ο Καζακης εχουν φτασει σε τετοια πολιτικη καταπτωση ωστε να περιμενουν γραμμη και επιχειρηματολογια απο τη ΧΑ? Ιχνος τσιπας? Ρε γραμμη απο τον Καιαδα (εγερθητω) και τον αντρα της Ουρανιας?

ratm

Υγ. Λετε μεσα στα φασιστοειδη που πηρε στο κυνηγι η περιφρούρηση στο παναγροτικο να ηταν και Καζακηκοι..? Δε θα μου κανε εντυπωση...

λαθραναγνώστης είπε...

Τα σκουλίκια (με κουκούλα) τραγουδάνε ακόμα:
http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/xthesis/apopsis-anagnoston/872-symvolikoi-agones-kai-symfonies

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι λέει η πρωτη φορα. Και στις 20/10/11 εκανε λεει το ΚΚΕ συμφωνια να περιφτουρησει το κοινοβουλιο....
Τοτε αυτα τα καθικια υποτίθεται οτι ηταν μελη του κόμματος, υποτίθεται οτι ηταν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καποιοι ισως να ηταν και διπλα μας στην περιφρουρηση, καποιοι ισως να ήξεραν προσωπικα κοσμο που τραυνατιστηκε ή τον Κοτσαριδη που πεθανε. Η ντροπη δεν ειναι πλεον σε αυτον τον γυμνισαλιαγκα που έγραψε αυτο τον εμετο, δεν είναι στα υπολοιπα κατακαθια που συμπληρωνουν τις λιγες δεκαδες που αποτελουν αυτο το βοθρο. Η ντροπη παει σε οποιον ειδικά ειχε μια σχέση πραγματικη στενη ή χαλαρη με το ΚΚΕ και το κινημα και καταδέχεται να ανταλλαξει εστω και χαιρετισμο με κάποιον απο αυτους...

ratm

Αναυδος είπε...

και μετα προσβαλλονται οταν τους αποκαλουμε πρακτορες μανιαδακικους τσιρακια του συριζα κλπ δεν προαγουμε το διαλογο με τετοιους χαρακτηρσιμους παραπονιουνται

ωδυνεν ορος και ετεκεν γεωργαλισκους τυπου πετροπουλοκαλαματιονοαραβανηδες (τουλαχιστον μερικα ονοματα ειναι πλεον γνωστα). ειναι μια αποδειξη οτι η ξεφτυλα του αποστατη δεν εχει ορια

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα!
Κάτι μου λέει οτι ο Τ. Καλανιώτης
που υπογράφει δεν ειναι εργατικος αγώνας

και οι μοντερέϊτορς της ιστοσελίδας του εργ. αγώνα
δεν διαβάζουν καν τι ανεβάζουν.

semi crazy


λαθραναγνώστης είπε...

crazy, οι moderators του Ε.Α, ανεβάζουν οτιδήποτε είναι αντι ΚΚΕ.

Υ.Γ Που ξέρεις ποιός είναι Ε.Α, ποιός το ξέρει άλλωστε?
Οι τύποι φοράνε κουκούλες! Το έχουμε πει από παλιότερα.

Ανώνυμος είπε...

οποιος χαρακτηρίζει αστικό
τον Περισσό αποκλείεται να ειναι εργατικος
αγώνας , ειδικά αν αναφέρεται στα γεγονότα
το 2011 με αυτον τον τρόπο (που εκφράζει
και εμένα ;-))
Αλλωστε ο Τ.Κ γράφει σε διάφορα απο ιντυ
μεχρι παντιέρα. Δεν ειναι Εργατικος Αγώνας
σου λέω.

semi crazy

αν, αν ειναι ο ίδιος
ειναι ο συγκεκριμένος
https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=%CE%A4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%A3%CE%91%CE%9A%CE%95

Ανώνυμος είπε...

μπα μαλλον συνωνυμία
αλλα και πάλι "αστικος" και "Περισσός"
δεν κολλάει με εργατικο αγώνα,
τσάμπα σφυρίζετε

semi crazy

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξύ είναι πια γνωστά αυτά τα ονόματα, και άλλα, για τον ΕΑ και επιμένετε στις θεωρίες για κουκούλες.

τι ακριβώς θέλετε, λίστα ονομάτων ποιοι είναι στον ΕΑ ?

γιατί ? εσείς δίνεται τέτοια στοιχεία ?

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κωστα θα ηθελες να δινει το κκε τετοια στοιχεια; Σε πλησιασε ποτε καποιος σε εργασιακο χωρο κουκουες και δεν σου ειπε οτι ειναι κουκουες, μελος του κκε κλπ; Θα το ελεγες στο αφεντικο σου;

Αυτοι εδω ομως δεν ειναι σε εργασιακο χωρο. Ειναι κρυμμενοι πισω απο το πληκτρολογιο. Οι περισσοτεροι. Και σου λενε.

1. Θελω το καλο σου και το καλο του κκ στην ελλαδα.
2. Το κκ ομως μας προδωσε, μην κοιτας εκει, ψαξε αλλου.
3. Ξερω πραγματα απο μεσα, γιατι ημουνα μεσα, ειναι σκαρτοι στο ΚΚ.
4. Ξερω πολλα, αλλα δε σου λεω ποιος ειμαι. Στα γραφω ομως δημοσιως για να πειθεσαι.

Τεχνικη Καζακη, αλλα χωρις ονοματεπωνυμο. Ρουφιανια το λεμε στο χωριο μου.
Τη μια φλωρακικοι, την αλλη υπερεπαναστατες.
Οχι απλα κουκουλοφοροι. Μασκοφοροι.
Αν μιλουσανε περισσοτερο για τα εργασιακα και λιγοτερο τη βγαινανε απο αριστεροδεξια στο ΚΚΕ, θα σου ελεγα πως οντως, θελουν το καλο σου.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Ατσα και επιχειρηματα αλα παγκαλος ο λαετζης.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σαπόρ, αφού ξέρουμε και ονοματεπώνυμα, δεν καταλαβαίνω.

Γιατί, με προσέγγισε κανένας του ΕΑ χωρίς να μου πει ? Και που να το ξέρω ?

Από τα ονοματεπώνυμα που ξέρουμε προκύπτει ότι ξέρουν από μέσα όντως. Είναι ενοχλητικό για σας, κατανοητό, αλλά έτσι είναι.

Οι προσπάθειες σύνθεσης φλωρακισμού-ΝΑΡ και για μένα θα πάνε για φιάσκο, αργά ή γρήγορα, αλλά αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα αποτίμησης του ΝΑΡ στην πορεία για την μετατροπή του σε κόμμα, αποτίμησης της πορείας του ΚΚΕ από το 15ο στο 19ο, αποτίμηση της σημερινής σύγκλισης ή απόκλισης ΚΚΕ-ΝΑΡ, υποκειμενικά και αντικειμενικά. Πολλά θέματα για σεντόνια αλλά όχι για πρακτορολογία.

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα, όταν κάποιοι συστήνουν "κίνηση κομμουνιστών Εργατικός αγώνας" και κάποια "γραμματεία" μάλιστα υπογράφει και σχετική διακήρυξη, αυτή η "γραμματεία" πρέπει να αποτελείται από πρόσωπα φυσικά ώστε ο κόσμος να ξέρει με ποιους μιλάει και ποιοι αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντί του.
Στην ιστορία του εργατικού κινήματος, έχουμε ένα σωρό παραδείγματα επαναστατικών κομμάτων που βγήκαν εκτός νόμου και για να έχουν παρουσία και έκφραση στην πολιτική ζωή, δημιούργησαν νόμιμες πολιτικές κινήσεις ή κόμματα, των οποίων οι γραμματείες, δυο τρία τέσσερα άτομα, ήταν υπαρκτά πρόσωπα, που ήταν το επίσημο "πρόσωπο" αυτών των κομμάτων υπόλογο προς το πολιτικό αντικείμενο - το λαό. Κι όλα αυτά, σε συνθήκες βαριάς παρανομίας και με κίνδυνο της ζωής τους, που πολλοί απ αυτούς την έχαναν.
Η ΕΔΑ και το Σιν Φέιν και πολλά άλλα.
Τι θα πει "είναι γνωστά αυτά τα ονόματα"? Τίποτα δεν είναι γνωστό αν δεν δηλωθεί επίσημα!
Έχουν φτιάξει μια ιντερνετική φωλιά, απ όπου γράφουν - σπεκουλάρουν πιο σωστά- οι περισσότεροι με ψευδώνυμα.
Ποιός μου λέει και ποιός μου εγγυάται ότι από πίσω δεν είναι η ασφάλεια?
Εσύ, ή ο καθένας που έχει αντιπαλότητα με το ΚΚΕ, θα νομίζει ότι συνεργάζεται και καλά, με μια κίνηση κομμουνιστών(sic), που θέλει να αναμορφώσει το ΚΚΕ και στην πραγματικότητα θα συνεργάζεστε με την ασφάλεια.
Τέτοιο φαινόμενο σαν τον Ε.Α., σ χωράτε με, αλλά δεν έχω ξαναδεί.
Εδώ δεν τίθεται θέμα ιδεολογικό. Τίθενται θέματα στοιχειώδους περιφρούρησης!
Οι άνθρωποι αυτοί, είναι κοινοί ρουφιάνοι!

zoot horn rollo είπε...

Έχουν ξεφύγει γενικώς σαπορ (κι εδώ κι αλλού).

Ανώνυμος είπε...

'Ασχετο, αλλά μιας και αναφέρθηκε ο Καζάκης. Ο τύπος μέσα σε μια βδομάδα έχει γράψει έναν ρατσιστικό εμετό για μετανάστες, λέγοντας δε οτι δεν είναι μέρος της εργατικής τάξης(!!!) και ένα το οποίο είναι λασπολογική επίθεση στο κουκουε στο οποίο αναφέρει το "αξιότιμο" της μπατσοστολής και του εθνοσημου(το πόσταρε ο Ποε). Σε ποιό σημείο κάποιος αρχίζει να θεωρείται επίσημα ναζιστής; Γιατί νομίζω οτι στους περισσότερους ορισμούς του όρου, ο Καζάκης τον έχει περάσει τον ρουβικώνα.

Σ

λαθραναγνώστης είπε...

Ρε Κωστάκη, αυτό το αθώο απορημένο υφάκι, που χαζοφέρνει και λιγάκι, είναι επίκτητο ή εκ γενετής?

zoot horn rollo είπε...

Σ.
Πιο "απλα" θα ηταν τα πραγματα αν οι μονοι φασιστες ηταν οι γκολντεν εγκς...

Ανώνυμος είπε...

Αχ Κωστα Κωστα.

Αυτο που σου ειπα ειναι οτι δε θελουν το καλο σου. Ο Μαρξ στην ενωση δικαιων εθεσε ορο την φανερη δημοσια δραση για τη μετατροπη της σε κομμα. Ετσι εγινε το πρωτο κομμουνιστικο κομμα.

Αυτοι απο την αλλη, οχι μονο δε λενε "ιδρυουμε την ταδε οργανωση, ο Γιωργος, ο Κιτσος κι ο Μητσος", αλλα σου λενε πως ειναι πρωην μελη μιας αλλης οργανωσης και ασχολουνται αποκλειστικα με την κατασυκοφαντηση της, απευθυνομενοι οχι στην εργατικη ταξη, αλλα στους ψηφοφορους και τα μελη του κκε.

Σουμα για να σας γινονται λιανα.
1. Δεν ξερουμε ποιοι το ιδρυσαν, ουτε καν την ταξικη τους θεση.
2. Με τα αρθρα τους ριχνουν λασπη στο ΚΚΕ και απευθυνονται στη βαση του ΚΚΕ, παρα απευθυνονται στην ΕΤ
3. Γενικα, το σημειο αναφορας τους ειναι το ΚΚΕ και οχι η δικη τους δραση, που περιοριζεται σε τι ακριβως... Σε κοινη καθοδο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε ποια εποχη ολα αυτα; Την εποχη του ασφαλιστικου.
4. Η επιθεση φιλιας τους στο ασφαλιστικο, δειχνει και το ποιον τους. Ουτε καν υπαρχουν στους εργασιακους χωρους, αλλα κανουν καο προτασεις.

Προτιμω την ιντελεκτουαλ καλοδουλεμενη ρουφιανια και παραπλανηση απο τον αστο (ταφος μεγαλεξαντρου, κινημα φρη χασισια, ΣΣ, κινημα πατατα κλπ που εμφανιζονται ολα πανω στις πιο κρισιμες στιγμες), παρα την απροκαλυπτη ρουφιανια αυτων εδω.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

λαθραναγνώστη ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω για ποιο υφάκι μιλάς, ίσως οδηγήθηκες σε κάποια παρεννόηση, εντελώς ακούσια από την μεριά μου, αλήθεια.

σαπόρ είναι εντελώς απλά τα πράγματα, είναι μια πολιτική ομάδα με προέλευση το ΚΚΕ χωρίς δράση στο εργατικό κίνημα γιατί δεν ξέρω αν μπορούν, πόσοι είναι κλπ και είναι γνωστοί 4-5 απ αυτούς γιατί τόσους χρειάστηκε να γίνουν γνωστοί.

το σημαντικότερο με δαυτους είναι το πόσο πολύ ασχολείται το ΚΚΕ μαζί τους δημιουργώντας σκέψεις για την έκταση της εσωτερικής διαφωνίας

Κώστας

skatopsyxos είπε...

Ρε μάγκες,σοβαρά τώρα,κάθεστε και αναλύετε σε άτομα σαν τον Κώστα τα περί ξεπουλήματος κομμουνιστικού παρελθόντος;Ο τύπος νομίζει πως αυτή τη στιγμή ο Λαφαζάνης θα τον καθοδηγήσει στο ξέφωτο του σοσιαλισμού με το να διαχειριστεί τον καπιταλισμό 50-50 με τον ίδιο τον καπιταλιστή.Τι πάτε να του εξηγήσετε;Πως το ΚΚΕ έχει δεσμούς με τον εργατόκοσμο και αυτήν τους την πορεία κάποτε από κει μέσα ορισμένοι σαν τον Λαφαζάνη και τον ΕΑ και τη ΝΣ την πουλάνε κοψοχρονιά μπας και καταφέρουν να αποκτήσουν έρεισμα στον εργάτη και να εγκλωβίσουν την συνείδηση του;Σοβαρά τώρα,όποιος εξακολουθεί να αναπαράγει τέτοια παραμυθάκια δεν αξίζει ούτε την χλέπα σας πλέον.Ακόμα και οι απαίδευτοι πολιτικά καταλαβαίνουν πλέον πως το "ο Τσίπρας πέρασε από την ΚΝΕ"(όπου Τσίπρας και ΚΝΕ βάλε όλους αυτούς τους ρουφιάνους κάθε φορά και το από που πέρασαν και είχε κάποια σχέση με το Κόμμα(ΕΑΜ,ΔΣΕ κ.λπ.)) δεν λέει τίποτα.Και ο απαίδευτος πολιτικά τουλάχιστον δεν προσπαθεί να το παίξει και κομμουνισταράς ξεκινώντας αναλύσεις-μπαρμπουτσολογίες.Μόνοι τους ξεβρακώνονται.

Ανώνυμος είπε...

Σεχταριστές που διοργανώνετε φιέστες με τους φραπεδόβιους αγρότες, φάτε την σκόνη των μετωπικών:

http://e-thessalia.gr/kines-drasis-la-e-e-pa-m-sti-magnisia/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

Αίμα-τιμή-Ραχήλ Μακρή.

Ijon Tichy

Poe είπε...

ασχετο αλλα κατι που ειδα για συνεργασια καζακη λαε ισχυει;
http://e-thessalia.gr/kines-drasis-la-e-e-pa-m-sti-magnisia/

Ανώνυμος είπε...

Η Ραχήλ είναι ότι να ναι αλλά όχι χρυσαυγίτισσα, ας μην τεντώνουμε τα θέματα σε σημείο παραμόρφωσης.

Μάλιστα υπόσχομαι προσωπικά πως αν τυχόν κάνει βουλευτής της ΛΑΕ ή ότι υπάρχει τέλος πάντων μετά κλπ για 16 χρόνια θα είναι πολύ πιο σοβαρή από μια αντίστοιχη περίπτωση που σκέφτομαι και παραμένει ότι να ναι αν και πέρασαν 16 χρόνια.

Κώστας

Poe είπε...

Tichy sorry τωρα ειδα οτι το ειχες ποσταρει και εσυ

Ανώνυμος είπε...

Όχι μεγάλε, τον Μπούκουρα τον αγκάλιαζε ο κλώνος της, καμία σχέση (εν αντιθέσει με την "αντίστοιχη περίπτωση" που έφαγε κάτι μπουκέτα γεμάτα γεμάτα μπας και σοβαρέψει). Ο ίδιος κλώνος που έκανε και τις προβοκάτσιες εναντίον των απεργών της κόκα-κόλα (και φτύνουν πολύ αυτά τα λαμόγια οι εργάτες). Μετά από 16 χρόνια λαε, θα γίνει όντως τόσο σοβαρή όσο κι οι υπόλοιποι στην λαε, σαν τον πιλαφ ας πούμε που βλέπει διαδήλωση και σφυρίζει να έρθει το άλογο να ηγηθεί της επίθεσης (ευτυχώς δεν έχει φωτογραφηθεί γυμνός ακόμη για τις ανάγκες της επανάστασης).

Καλές κολλεγιές τώρα με τους "στρατηγούς" και τα υπόλοιπα καζακοειδή φασισταριά. Όχι ότι σας έλειπαν δλδ (αυτός ο αποστολόπουλος της ισκρα είναι λίρα 100), αλλά λέμε τώρα, θέλετε και πάγκο, οπαδέ της απεργοσπασίας. Επαμ, μετα, και δεν είμαι καλά.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

υπόσχεσαι προσωπικα;
τώρα ρε συ Κώστα θα πέταγα κατι
σεξιστικο, αλλα εχε χάρη. δηλαδη
πως θα της επιβάλλειw να σταθει στο
σωστό το δρομο, εισαι μέντορας
και καθοδηγητής της;

Στη τελική εγω προτιμώ να γινεις
εσυ βουλευτης της ΛΑΕ.
Ολοι Κώστα ρε, ελεος με τη Raxhl,
που ήθελε να τυπωσει και ευρώ μονη της.
Νομιζω οτι ο Κώσστας αξιζει αυτή
τη συνεισφορά απο μας που μαστε απέναντι του.

Κvστας (ΛΑΕ) for parliament..

semi crazy

Ανώνυμος είπε...

Σιγά-σιγά βρήκε και το ΛΑΕ το φυσικό του σύμμαχο:όλα τα φασισταριά.
Σε λίγο και το μιχαλολιάκο "παρεξηγημένο αριστερό" θα τον βαφτίσει ο καθυστερημένος της παρέας.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν εξελίξεις σε Μαρινόπουλο-Σκλαβενίτη. Ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα καθώς υπάρχει μπόλικη αρνητική πείρα. Δείτε πώς παρουσιάζεται στο παρακάτω λινκ το θέμα, κι αν αντέχει το στομάχι σας ρίξτε μια ματιά στα σχόλια να καταλάβετε τις αντιδράσεις ανθρώπων που έχουν πάνω-κάτω τα ίδια μυαλά με τον Κώστα:

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/marinopoylos-ergazomenoi-antidroun-sthn-synergasia-me-sklavenith.3909766.html?utm_source=Contra&utm_medium=epiloges_home&utm_campaign=24MediaWidget

Ijon Tichy

dreaming neon red είπε...

άσε μας ρε λουλού που θα πετάξεις και μπηχτές για τη Κανέλλη. τουλάχιστον αυτή ακόμα κι όταν παραφέρεται έχει πολιτική ουσία ο λόγος της. μπορεί να πεις το ίδιο για την γκεμπελίστρια Ραχήλ;

https://www.youtube.com/watch?v=6HcLYSP4zXA

άξιος ο μισθός της!

zoot horn rollo είπε...

Δε σε χαλασε "σοβαρε".
16 χρονια εχετε βγαλει ολα τα κομπλεξ σας.

zoot horn rollo είπε...

Άμα το υπόσχεσαι κιόλας Κώστα, εντάξει. Συμβόλαιο που λένε.

Ανώνυμος είπε...

Σαν το δοψηφισμα ε;
Ή τις εκλογες του Γεναρη.
Ή που δε βγαλαμε προεδρο τον ...

Πολλες διασπασεις.
Κωστα, θα στα πω εγω απο μεσα. Υπαρχει μια πλειοψηφουσα σεχτα που απειλει τα μελη με οπλα, εκβιασμους, απομονωσεις και απαγωγες σε περιπτωση διαφωνιας.

Στο τελετουργικο εισοδου κυκλοφορεις με ενα σφυρι στο ενα χερι, ενα δρεπανι στο αλλο και ψελνεις τον υμνο της διεθνους.

Μεχρι τον 3ο βαθμο μελους ολα ειναι ροδινα. Μιλας για φιλοσοφια και κλασικους, για το προγραμμα, για το σατανα. Βγαινουμε με το ΠΑΜΕ εξορμηση, σπαμε αυτοκινητα, ληστευουμε σπιτια, βιαζουμε νοικοκυρες, θυσιαζουμε τα κατοικιδια τους στον ... και πουλαμε ναρκουπονια στις αυλες των σχολειων. Περναμε ωραια.

Οταν ερθει σε ενοραση ο μεγαλος ... σηκωνομαστε ολοι ορθιοι. Και τοτε περναμε στον 4ο βαθμο. Που τον εχουμε παντα μεσα μας να μας ακολουθει. Αποκταμε τη λεγομενη ταξικη ματια και τα οργανα μας καιγονται για να γινουν χωμα απ οπου προηρθαμε. Καταστερφουμε τις ταξεις αλλαζοντας πρωτα μεσα μας, τον εαυτο μας. Αυτη ειναι η τεχνη του κομμουνισμου.

Μελος του ΚΚ μπορει μα γινει καποιος ειτε εκναι ασφαλιτης ειτε μαγειρας. Σημασια εχει να ειναι καλο παιδι.

Υ.Γ.: Στη βιλα του Φλωρακη κανουμε τα οργια. Οι μανες μας οι Βουλγαρες ερχονται για κοινη κουζινα και καλα και τις βιαζουμε. Μια φορα το χρονο σε κρυφη ημερομηνια, αχρονα και αταξικα, σε μη τακτα χρονικα διαστηματα. Τα πανκομμουνια υπαρχουν, αλλα ειναι αλλη γιορτη, μονο για μυημενους. Περισσοτερα δεν μπορω να σου πω.

σαπορ τουτουρκι

Αναυδος είπε...

η κουκουλα που φορανε οι μανιαδακικοι του ΕΑ επιδεχεται δυο ερμηνειες
ή η κουκουλα ειναι ο φερεντζες της ενδειας μελων και ακολουθων
ή η κουκουλα ειναι ο φερεντζες υποπτων στοιχειων που υπογραφουν με ψευδωνυμο

η πρωτη εκδοχη δεν αποκλειει τη δευτερη σε καθε περιπτωση ανθρωποι που δηθεν θελουν να αλλαξουν τον κοσμο δεν κρυβονται απο τον κοσμο. (εκτος και αν φοβουνται την ΟΠΛΑ οπως εκανε ο αλhστου μνημης ελενσταιν που εδινε συνεντευξεις με κουκουλα για να μην τον αναγνωριση η KGB!!!) Τις ροχαλες των κομμουνιστων ομως να τις φοβουνται

εντυπωση προκαλει η κοντριτικη συνηγορια στον ΜΑ (ομοιος ομοιω ...) αλλα και η λατρεια του κωστα στη ακροδεξια ραχηλ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ η ΛΑΕ λέτε, περιμένω να δω αν και πως θα μας πετάτε εξω απο χώρους, κινητοποιησεις κλπ όπως πολύ σωστά κάνατε στο Σύνταγμα. Μέχρι τώρα δεν μας έχετε πετάξει έξω πάντως.

Για το θέμα "πετάω εξω την ΧΑ" αφήνω καβατζα για μετα μια περιπτωση.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Απολίθωμα τους τρολάρεις σχεδόν χωρίς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι (μερικά κλικ έγκρισης στην ουσία). Πολύ μπροστά.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Να δω τον ΠιΛαφ με τον Μουσολινι -καζανα του ΕΠΑΜ αγκαζε σε μια ....πυρσοδρομια ...και μετα ας πεθανω ησυχος

Unknown είπε...

Οι τύποι του Εργατικού Αγώνα,όμως,μέσα στην προσπάθεια προβοκάτσιας στο ΚΚΕ,έθεσαν και ένα ζήτημα που είναι πραγματικό,ή τουλάχιστον δεν έχει διαψευστεί ακόμα.Πού ακούστηκε ο εκπρόσωπος των απεργών να συνεννοείται με τον υπουργό του αστικού κράτους για τη μορφή των κινητοποιήσεων;Τί θα πει ''αφήστε να περάσουν 20 τρακτέρ στο Σύνταγμα συμβολικά'';Γιατί;Έτσι για το σόου;Έχει γίνει πράγματι κάτι τέτοιο και δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν;Μόνος του ενήργησε έτσι ο Μπούτας ή με την έγκριση του Κόμματος;
Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς-Κόμπα

Ανώνυμος είπε...

Σε πολύ κόσμο έχει κάνει εντύπωση και απ ότι άκουσα και ολόκληρα μπλόκα ξενερώσανε.

Η κατάσταση θέλει ψύχραιμη εκτίμηση. Μετράμε 2 βδομάδες από τις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες αποσυσπειρώνονται, η Πανελλαδική μάλλον το πάει για "εναλλακτικές μορφές", απεργιακός κινηματικός βηματισμός απέναντι σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν προκύπτει από πουθενά. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εκτιμηθεί το τι ήταν το ΣΚ.

Δυστυχώς δηλ μαζεύονται στοιχεία αποκλιμάκωσης αλλά και συνηγορίας στην αποκλιμάκωση από τις "πρωτοπορίες".

Κώστας

Αναυδος είπε...

αν ειναι να διαψευδουμε καθε συκοφαντια που εκτοξευει ο καθε προβοκατορας δεν θα κανουμε τιποτε αλλο στη ζωη αυτη οποτε κακομοιρη που χρησιμοποιεις το ονομα του σταλιν σαν παρατσουκλι αλλαξε το σε γεωργαλας για να εισαι μεσα

εξαρχης τα μπλοκα δεν σκοπευαν να ρθουν με τα τρακτερ στην αθηνα και ο λογος ειναι πρακτικος (κοστος/χρονος) Βέβαια αν εφευγαν τα τρακτερ για την αθηνα ο ιδοι ψωραλεοι συκοφαντες θα κατηγορουσαν το μπουτα οτι αφησε τα μπλοκα αφυλαχτα

Ανώνυμος είπε...

Δεν άντεξε την προδοσία του Μπούτα ο "σύντροφος" και εξερράγη.
Ξυδάκι.
Να το ξέρετε, ο κόσμος γύρω από το ΚΚΕ δεν είναι ηλίθιος όπως νομίζετε και δεν τσιμπάει από τις παπαριές σας.

ΥΓ. Γεμίσαμε ψευτοσταλινικούς τελευταία, μήπως η αντισταλινική προπαγάνδα των αστών ξέφτισε κατιτίς;

ΒΧ

zoot horn rollo είπε...

Josip, εντάξει.

λαθραναγνώστης είπε...

Τελικά ρε Κόμπα, εσύ και ο Ε.Α και οι λοιπές επαναστατικές δυνάμεις, πόσα τρακτέρ θα θέλατε να μπουν στο Σύνταγμα?
Υπ όψιν, ότι οι αγρότες δεν κατέβηκαν για επανάσταση, όπως το θέτει πολύ πονηρά, υπουλα και ρουφιάνικα ο Ε.Α, αλλά για διαμαρτυρία. Εν τάξει, αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος τους.

Αναυδος είπε...

Μετα το Μακελειο του Χιου τους φασιστες της ΧΑ τους μανιαδιακικους του εα και οι αναρχικοι στον ιδιο σκοπο της συκοφαντησης του αγωνα των αγροτων. Εμειναν οι βιτρινες αθιχτες και δεν μπορεσν να κανουν πλιατσικο, επιπλεον η υπηρεσια εκοψε τις υπερωριες αστα να πανε… παντα πιστοι στην υπηρεσια του κατεστημενου


http://enosy.blogspot.gr/2016/02/blog-post_84.html#more

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είστε αυτοί που δεν έχετε πεταχτεί έξω ακόμη; Ο ΠιΛαφ κι οι 2 παρατρεχάμενοί του; Ή θες να μας πεις ότι είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους 2;

Καβάτζα δεν έχεις μία, αλλά πολλές με τόσα αυγά που έχετε μαζέψει εκεί μέσα, και με την νέα φουρνιά που παραλαμβάνετε τώρα. Σου θυμίζουμε κι εμείς αν θες κι από παλιότερες καβάτζες σου, όπως τον Αλεβιζόπουλο πχ (ναι, αυτός που δήλωνε ότι τα αυγά στην ζώνη που μαχαίρωσαν τους παμίτες είναι καλά παιδιά αλλά παραπλανημένα, και το παμε εκεί είναι μαφία).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Καβάντζα έχω πολυσυζητημένη που ΔΕΝ τους πετάξατε έξω.

Πιλάφ και 2 παρατρεχάμενοι ? 3 άτομα είναι η ΛΑΕ στον δρόμο ? Δεν το πιστεύω, υπερβάλλεις.

Τι σχέση έχω εγώ με αυτόν τον Αλεβιζόπουλο ? Για μίλα αναλυτικά ρε παιδί

Κώστας

red alert blockage είπε...

Και τα αλλα μπλοκα (απο Αττικη και Κορινθο) προσπαθησαν να στειλουν τρακτερ, αλλα δεν τα καταφεραν. Τα τρακτερ αυτα που εφτασαν τελικα ειναι μονο απο το μπλοκο της Νικαιας, γιατί οι συντροφοι ειναι πιο δυναμικοι -και σαφως πιο μαζικοι- και εσπασαν το φραγμο της αστυνομίας. Τοσο απλα τα πραγματα μανιαδακηδες του ΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

@Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
1) Ένα Τεράστιο συγγνώμη για την προσπάθεια τρολλαρίσματος.

2) Ο Πι.Λαφ. εμφανίστηκε στην εκπομπή του Βουρθιώτη

http://www.enimerosi24.gr/132606/%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC/

Να του ευχηθουμε και σε ανώτερα. Γιατι να μην συμμετέχει και σε μία νέα ταινία της Τζούλιας; Η Ραχήλ πόζαρε σε περιοδικό μόδας και συμμετείχε σε εκπομπή μαγειρικής στον ΑΝΤ1. Καλά το πάτε παιδιά.

Ας είμαστε ανοιχτοί στο νέο. Έχετε πιάσει τον παλμό της επικοινωνίας δεν τον αφήνετε. Ένα τεράστιο πολιτικό ΟΧΙ στον "ξυλινο" πολιτικό λόγο. Επικοινωνιακά τερτίπια άνευ ουσίας, άνευ σημασίας. Θεάματα χωρίς καν άρτο. Ό άδειος τενεκές κανει περισσότερο θόρυβο από τον γεμάτο

Αυτό ειναι το "νέο" που προτείνετε. Σε μία χώρα με μισοαμοιβόμενους, ημιαπασχολούμενους, αυτοαπαχολούμενους με χρέη λαιμητόμο προς Ταμείο Εφορία, Αγρότες που θα τους πάρουν τα κτήματα οι διπλανοί τους μεγαλοαγροτες-τσιφλικάδες, μισθωτούς των 600€, ανασφάλιστους, άνεργους, και σε λίγες ημερες και πεταμένους απο τις τράπεζες.

Κώστας, ΛΑΕ, Καζακηδες, μουσολινικοί, και λοιπές μαζορέτες της σοσιαλδημοκρατίας(Give me back my PASOK που αγάπησα) και τα μυαλά στο μπλέντερ! Πάνω απο όλα ο "εχθρός": Το ΚΚΕ. Πήρατε μια μυρωδια απο ΛAΪΚΗ Συμμαχία την Παρασκευή.

Πήξαμε στην σοβαρότητα

Ανώνυμος είπε...

Προς 4:14

Δεν υπάρχει θέμα ΛΑΕ-ΕΠΑΜ, και ναι προφανώς σε μια μετωπική πρωτοβουλία υπό ίδρυση μπορεί να κάνει κάτι ο Βόλος χωρίς να εκφράζει το οτιδήποτε, κανένα συλλογικό κεκτημένο και σχέδιο.

Να βλέπεις λιγότερη τηλεόραση.

Ευχαριστούμε για το τσιπριζέικο αυριανίστικο link ότι ο Λαφαζάνης τα βάζει με την ΔΦΑ και θα μας φέρει τον Μητσοτάκη. Εγώ λέω ο λαός να μην τσιμπάει σε τέτοια ψευτοδιλήματα. Τον Μητσοτάκη τον φέρνει ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης δίνει σήμερα στον Τσίπρα τα τελευταία "επιχειρήματα" υπέρ του μπροστά στον λαό.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Καζάκη, Βλασόπουλε(Συσπειρωση Αναρχικων), Χιε, "Ανεμε Αντίστασης", Θεμο, ΚΚΕ μ-λ και λοιπές δυνάμεις...

Ο αγώνας δε σταμάτησε.

http://www.902.gr/eidisi/agrotes/88758/apekleisan-tin-eforia-synehizontas-ton-agona-toys

http://www.902.gr/eidisi/agrotes/88778/mazikopoieitai-mploko-sta-megala-horafia

http://www.902.gr/eidisi/agrotes/88767/apekleisan-me-trakter-ypokatastimata-trapezon-synehizontas-ton-agona-toys



Αλλά, αυτό το ξέρετε ήδη πιστεύω ε;


Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα, η προβοκάτσια της χαλυβουργίας. Κι εις ανώτερα.

Τώρα το ποιός τρολλάρει για το πόσοι είσαστε στις κινητοποιήσεις το έχει κρίνει η πραγματικότητα. Μίλησες κι άκουσες και τον παλμό των μπλόκων τρομάρα σου. Πάλι θα βλέπατε λαοθάλασσες οι λαετζήδες. Αν τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, χρειάζεσαι ψυχίατρο πραγματικά, άλλοι ξεκινάνε ακούγοντας φωνές, εσύ εδώ ζεις παράλληλα σύμπαντα.

Για τον Αλεβιζόπουλο ρώτα τους φίλους σου που λύνουν και δένουν τόσα χρόνια στις τάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ρωτάς και τι σχέση έχεις μαζί του οπαδέ της απεργοσπασίας, τράβα τώρα να βρίσεις μαζί με τους ομοϊδεάτες σου τον σύλλογο εμποροϋπαλλήλων.

Ijon Tich

zoot horn rollo είπε...

Απολίθωμα απλά συνέχισε να τους δημοσιεύεις.

Ανώνυμος είπε...

@Κωστας

Ο Πι.λαφ εμφανίστηκε στην εκπομπη του Βουρθιώτη, Κανάλι Ε(υπάρχει και στο youtube). Είναι γεγονός. Αν σε χαροποιεί, μία Κυριούλα του Σύριζα εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αννίτας Πάνιας.

Μία νέα καρίερα του ανταποκριτή του κ.Βουρθιώτη ή της κ.Πάνιας είναι μία καλή προοπτική για τους τόσους σοβαρούς της Πρωτοδεύτερης φοράς αριστεράς.

Δεν ήξερα για τον Βόλο. Τhanks για την πληροφορία.

Πάνω από όλα ο αγώνας ενάντια στο μοναδικο Κόμμα που αγωνίζεται.

Άλλο ένα "μελτερίζι" του - Κόντρα στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς - αγώνα
https://pbs.twimg.com/media/Ca1pHlJXEAAayv9.jpg
Μπορειτε να γράψετε και κατι το ρόλεξ του Κουτσούμπα(made by χρυσαυγητες friendly site), τις βίλες - κοτερα του Φλωράκη, τις σπουδές της κόρης της Παπαρήγα κλπ.


@ολους τους άλλους

"οι χρυσαυγίτες αδέρφια μας είναι"
https://www.youtube.com/watch?v=gXjeBNFy1Ec
Κανένα άλλο σχόλιο για τον κύριο που γραφει και στην Ελεύθερη Ώρα.


Ακροδεξιοί απωθούνται απο το ΚΚΕ - Σύνταγμα 12-2-2016
https://www.youtube.com/watch?v=LXBzfEpo7S8


4:14 (Πήξαμε στην Σοβαρότητα)

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας σεσημασμένος ψεύτης λέει "Δεν υπάρχει θέμα ΛΑΕ-ΕΠΑΜ" όλοι γνωρίζουν τι θα συμβεί.
(Πόσο δημαγωγοί μπορεί να είναι κάποιοι που ονόμασαν "ΛΑΕ" το απόκομμα τους; όσο ο Καρατζαφέρης φαντάζομαι.)

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Ρε σύντροφοι αν θέλει κάποιος να μου πει για τον Αλεβιζόπουλο γιατί δεν μου λέει ο σύντροφος Ijon.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες φράσεις αρκούν για να δείξουν από μόνες την απόγνωση και την απόσταση από την όποια δράση κάποιων....
"απ ότι άκουσα και ολόκληρα μπλόκα ξενερώσανε"...

Για όποιον έχει στοιχειώδη επαφή με τα μπλόκα, έστω και από την ανάγνωση δηλώσεων των επικεφαλής τους στις τοπικές εφημερίδες, θα δει πως το χαρακτηριστικό είναι το ξενέρωμα κάποιων (από τους επικεφαλής πάντα, κυρίως προσκείμενων σε ΝΔ, η ΧΑ δεν έχει καταφέρει να έχει ακόμα ιδιαίτερη παρέμβαση στις συντ. επιτροπές) γιατί το μπλόκο της Νίκαιας και η συντονιστική των 68 μπλόκων γύρω από αυτό πήραν (έστω το 3μερο) το πάνω χέρι.
Ο πολύς κόσμος εκτίμησε ιδιαίτερα την κίνηση με τον Μ. Αντύπα στις σημαίες.

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Εδώ η συνέντευξη στην "Ε" που λέει πολλά κι ενδιαφέροντα για την μαφία του παμε και τον "αγωνιστή" Κυριτσόπουλο:

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=391982

Ο σχολιασμός από ρίζο:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7661144

και το μετέπειτα ξεβράκωμα όπου πήγε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο με απεργοσπάστες της χαλυβουργίας:

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8210234

Βέβαια θα μου πεις αυτά είναι last year, σαν τα επιχειρήματα ότι όποιος εναντιώνεται στην ΠΦΑ (της καλής, αυτής του ΠιΛαφ του υπουργού με τους νεκρούς στα ελπε) θα φέρει την δεξιά που πιπιλίζατε πέρσι τέτοιον καιρό και τα λούζεστε φέτος.

Τεσπα, αρκετά ασχολήθηκα με την πάρτη σου. Καλή συνέχεια καπετάνιε των λαοθαλασσών.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα.

υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ βλέπω εγώ βέβαια με αυτό το όνομα, Β Πειραιά άρα λογικά αυτός είναι.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

http://www.protothema.gr/politics/article/506577/karaboles-kai-ekplixeis-stis-listes/

τι με ταλαιπωρείς με δαυτον ακόμα να καταλάβω

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Οντως τα μπλοκα ..."αποσυσπειρρωνονται" !
Εκλεισε και ο Μπραλος ....παπαλα κι απο κει η κυκλοφορια κι απο παλιο .... οι "προθυμοι" διορισμενοι της Φθιας κλπ ,φαγαν και κατι ψιλες ...τει επιστροφει τους !
Σας πηρε χαμπαρι ο αγροτικος (και οχι μονο ) κοΖμος δεξια κι αριστερα παπαγαλακια της ηττας ...Κανατε την παλια πασοκικη τακτικη να βγαλετε ΠΟΛΛΑ μπλοκα στο κουρμπετι για να τα αποσυρετε μετα σιγα σιγα στον "διαλογο" σας ως ΟΙ "ΣΥΝΕΤΟΙ" και να μεινουν οι κοκκινοι μονοι στο τελος ...αλλα αυτη τη φορα η κοκκινοσκουφιτσα την εχει στησει στο λυκο ,πριν μπει και φαει την γιαγια ..
ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ .. και ειναι η μαρμιτα που σφυριζει ...

(υγ.μην βιαζεστε να γραφετε τα αρθρα σας Καζακομουσολινηδες και Πετροπουλαιοακριβοπουληδες για το συστημικο ΚΚΕ γιατι οι εξελιξεις ειναι "πυκνες" και σας απογυμωνουν γρηγορα ....πχ το χρυσαυγουλο στο Δαφνι )

zoot horn rollo είπε...

Κώστας: ανίκητος.

Ανώνυμος είπε...

"Den ksero ton alevizopoulo cardia mou."
"αλεβιζόπουλος...αλεβιζόπουλος...κάτι μου λέει αυτό το όνομα.Μήπως είχαμε υπηρετήσει μαζί στο στρατό;"
"Αχ!ένας αλεβιζόπουλος!"(κατά το "αχ!'ενα ελάφι)

ψάζεψε τα βρακιά σου ρεεεε
Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να μην αποσυσπειρώνονται σ Ζούκωφ, μου την είπες με αυτό ?

(υποτίθεται αποκύρηξατε το 20ο, άλλαξε όνομα)

Κώστας

Unknown είπε...

Καταρχήν δεν ταυτιζομαι με τον φιλισταίο και οπορτουνιστή Κώστα,ο οποίος λιβανίζει την Λαε όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.Πάει το ένα.Όσο για τα ερωτήματα που έθεσα,τί ασφαλίτη με είπατε,τι Γεωργαλά,τί Μανιαδάκη,τι απαιτήσατε να κοπεί το σχόλιο,απάντηση όμως ουσιαστική δεν πήρα.Εγινε πράγματι συνάντηση Μπούτα-Κουρουμπλή,με την έγκριση του Κόμματος;Για ποιο λόγο;Θεωρεί το Κόμμα οτι ριζοσπαστικοποιούν το κίνημα διαμαρτυρίες κατόπιν εγκρίσεως της Αστυνομίας;Μια σοβαρή εξήγηση θέλω,ίσως κάτι να μην έχω αντιληφθεί εγώ σωστά.
Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Κόμπα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ερωτησεις:

1)Ποιοι αγροτοσυνδικαλιστες και ποια/ποσα απο τα μπλοκα ειναι του ΚΚΕ?

2)Ακουω τελευταια για ενα τμημα των αγροτων που θελει διαλογο.Ποσο μεγαλο τμημα των αγροτων στα μπλοκα ειναι και ποιες δυναμεις το καθοδηγουν (περα απο το ΣΥΡΙΖΑ)?

Saportoutourki είπε...

Προσωπικα δεν μπορω να ξερω κατι τετοιο και δεν το θεωρω σπουδαιο αν εγινε συναντηση. Ομως μπορω να αναλυσω το σεναριο.
Ακομα και αν ο Μπουτας του ειπε οτι θα κατεβουνε λιγα τρακτερ, το αποφασισανε οι αγροτες και οχι ο Μπουτας ή ο υπουργος.

Αν ο Μπουτας τους ειχε προδωσει ετσι τους αγροτες, την επομενη κιολας μερα θα γιαουρτονωταν απο τους συναδερφους του. Εγινε ομως το αντιθετο. Στο συλλαλητηριο ακουστηκε απο τα μεγαφωνα: και τωρα θα παρει τον λογο ο Βαγγελης Μπουτας. Χωρις συστασεις. Και υπηρξε ενας ενθουσιασμος, κατανοητος οπως οταν γινεται μια καλη φαση στο γηπεδο και ο κοσμος ενθουσιαζεται. Με λιγα λογια οι αγροτες εμπιστευονται τον Μπουτα χωρις να κρεμονται πανω του.

Αυτα εκτιμω για Μπουτα-αγροτες-υπουργο, με καλη πιστη.
Ερωτηση με επισης καλη πιστη.
Τι ψηφισες;
Απεργια στις 4 εκανες;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ποιος ειναι ρε παιδια ο ...Βουρθιωτης ?
Κωστακη θα μου πεις ποιος ειναι ο Βουρθιωτης που σου λενε ,να σου πω για τον Αλεζιβοπουλο ?
Και τα "μακαρι " αστα γιατι τρεχει η οσφυοκαμψια και ο τρομος απο το πληκτρολογιο σου μην τυχον και ενταθουν οι αγωνες και χρειαστει να ...απεργησεις μεχρι κι εσυ .


Εσυ ρε Ιωσηπε (Josip ? ...ή καντο Joseph , ή Josef )

Να σου πω εγω τι εγινε (δε χρειαστηκε καν να βρεθουν) .
Αρχικα φυγαμε 20 απο Νικαια .Δωσαμε μια μαχη εξω απο τον Πλατανο του Αλμυρου και χασαμε τα τρια .Μετα στις Αφιδνες τα ΜΑΤ ειχαν συριζαιο επικεφαλη ,τα ειδε ετσι γαιδουροτρακτερ ( δεν διαλεξαμε και τυχαια τα πιο μεγαλα ) και τα περασε για τανκς και κωλωσε ,ετσι φτασαμε 17 στο Συνταγμα .

(Ρουμπατη αρχισες τις εκπτωσεις και τις περικοπες ;)

Saportoutourki είπε...

Κοβει απαντησεις το μπλογκ;
Τεστ

Ανώνυμος είπε...

Όχι σ Ζούκωφ, αυτόν τον ξέρω, τον άλλον που έλεγε ο άλλος ότι είναι ΛΑΕ λες και δεν θα το έβρισκα ότι δεν είναι, δεν τον ήξερα

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

παρτο ξανα γιατι συντακτικως σε εχασα ...
ο Βουρθιωτης ρε ΠΟΙΟΣ ειναι ?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ijon μου χρέωνε επίμονα τον Αλεβιζόπουλο, αυτό εννοώ σ στρατάρχα της αποσταλινοποίησης.

σε χτύπησε γερά το ηλεκτρικό ρεύμα του 20ου και σένα έ ?

χα χα χα!

Κώστας

Saportoutourki είπε...

Αν εγινε συναντηση εννοω
*Συναντηση με την εγκριση του κομματος

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

χαχαχα ρε ο Βουρφιωτης ποιος ειναι ?

Ανώνυμος είπε...

Τι ασχολείσαι ρε Ζούκωφ; Του τον χρεώνουμε λέει. Που στο μετα καμία "διάσπαση" δεν υπάρχει. Κατ'αναλογία βέβαια με το πώς τους έδιωξαν από τον συριζα (που και το πρώτο προσχέδιο για το μνημόνιο ψήφισε ο Μπαναγιώτης, και ως την τελευταία στιγμή δήλωνε -- μαζί με τον υπόλοιπο καρνάβαλο που έχει δίπλα του -- ότι στηρίζει την ΠΦΑ) ίσως περιμένουν να τους διώξουν κι από κει, γιατί οι ίδιοι βλέπεις δεν είναι σεχταρισταί και πάνω απ'όλα αγωνίζονται για την ενότητα του κινήματος...

Αλλά ντάξει, εδώ κολυμπούν σε λαοθάλασσες, πάλι καλά να λέμε που δεν κυκλοφορούν με παράσημα και χάρτινο καράβι στο κεφάλι...

Ijon Tichy

λαθραναγνώστης είπε...

Κόμπα, σου απάντησα ότι οι αγρότες δεν κατέβηκαν για επανάσταση στο Σύνταγμα, αλλά για διαμαρτυρία.
Ο Μπούτας, εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευτεί την επιτυχία αυτής της διαμαρτυρίας και το πέτυχε απόλυτα. Τη ταχτική της διασπραγματευσης, την αξιολογούμε στο σύνολό της. Δεν την αξιολογούμε στα επι μέρους στοιχεία της κι αυτά με παραποιημένα κριτήρια.
Η "ριζοσπαστικοποίηση" του αγώνα των αγροτών δεν θα κέρδιζε σε τίποτα,αν κατέβαιναν και 200 και 2000 τρακτέρ. Χαβαλέ, σίγουρα θα είχαμε περισσότερο, αλλά και προβοκάτσιες. Το να μεθοδευτεί μια σύγκρουση των αγροτών με την αστυνομία μέσα στο κέντρο της Αθήνας, να καταστραφούν τρακτέρ και περιουσίες πολιτών και επαγγελματιών, αυτή τη στιγμή, θα ήταν καταστροφή για το κίνημα.
Έτσι έκρινε ο Μπούτας και η επιτροπή διαπραγμάτευσης και έτσι έπραξαν και πέτυχαν. Το τι λένε οι διάφοροι κουκουλοφόροι κίνσορες του διαδικτύου,που παίρνουν πάσες από τον βρωμο ΠΑΣΟΚο Κουρουμπλή και το γλοιώδες ον Κούλογλου, μας είναι παντελώς αδιάφορο!

Ανώνυμος είπε...

Κώστα ο πρώην σύντροφός σου από την ασφάλεια σε αποκάλεσε οπορτουνιστιε και φιλισταίο.
Δε θα του απαντήσεις; Μπορεί και να υπηρετούσατε στο ίδιο υπουργείο μέχρι το Σεπτέμβρη.
ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

1. O Λαφαζάνης δεν ψήφισε κανένα προσχέδιο.

2. Κανένας δεν περιμένει να διώξει το 10% το 90% από το ΜΕΤΑ, άσε που το 10% έφυγε-φεύγει, δεν έχεις ακούσει Ijon ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ιδρύει παράταξη ? Το θέμα του αγωνιστικού ρεφορμισμού (ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ) στο σ.κ είναι άλλης τάξης.

3.Κανένας δεν έδιωξε τον Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ρε σταμάτα να γελοιποιείσαι λέμε, "παρών" ψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία για αυτό που έγινε μετά μνημόνιο ο εκλεκτός σου, άσε το σανό για πουθενά αλλού:

http://www.tribune.gr/politics/news/article/154205/lafazanis-stratoulis-psifisan-paron-17-diarroes-apo-tin-kivernisi.html

Όσο για την "αποχώρηση" εδώ τι δήλωνε ο Μπαναγιώτης ένα μήνα πριν την ίδρυση της ΛΑΕ (αν τα ψάξω θα βρω κι άλλα αλλά βαριέμαι):

http://www.skai.gr/news/politics/article/286348/lafazanis-den-psifizo-ta-metra-alla-stirizo-tin-kuvernisi-kai-ton-enomeno-suriza/

Για το μετα μολογάς χωρίς ξύλο, τι άλλο να προσθέσω. Πίσω στο καράβι σου τώρα καπετάνιε των λαοθαλασσών.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

-Είπαμε αντιμνημόνιο;
-Όχι.
-Να πούμε τότε.

http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=266425&artTitle=d_stratoulis_i_symfonia_den_chreiazetai_na_erthei_stin_vouli_gia_psifoforia

http://www.skai.gr/news/politics/article/286348/lafazanis-den-psifizo-ta-metra-alla-stirizo-tin-kuvernisi-kai-ton-enomeno-suriza/

Φορθ Σπούτνικ


Ανώνυμος είπε...

Ειρωνέυτηκα λάθος περί "αποχώρησης" πριν και πρέπει να ανακαλέσω, ανεξαρτητοποίηση είχαμε όντως και επιβεβαιώνεται ο Κώστας:

http://www.huffingtonpost.gr/2015/08/21/tsipras-ekloges-syriza_n_8018906.html

Γιατί όντως ανεξαρτητοποίηθηκαν τα παιδιά...αφού προκυρήχθηκαν εκλογές.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

το παρόν στην Βουλή είναι ΟΧΙ.

απειλές για ξυλο Ijon εξαπολύουν οι χρυσαυγίτες όχι οι κκέδες

Κώστας

Αναυδος είπε...

κορυφαιος ολων ο χουντης

παραιτηθηκε απο βουλευτης και υπουργος για να γινει ευρωβουλευτης
καρεκλολαγνος

Ανώνυμος είπε...

"το παρόν στην Βουλή είναι ΟΧΙ.

απειλές για ξυλο Ijon εξαπολύουν οι χρυσαυγίτες όχι οι κκέδες"

Έχει περάσει σε άλλο επίπεδο το τρολλάρισμά σου, παραδίνομαι.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

στα ΟΧΙ μετράει το παρόν, γιατί δηλ, διαφωνείς

15Ο ΝΑΙ, 149 ΟΧΙ και ένα ΠΑΡΟΝ δεν περνάει γιατί το ΠΑΡΟΝ δεν μετράει για ΝΑΙ

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"το παρόν στην Βουλή είναι ΟΧΙ."
χαχαχαχαχαχαχαχα

Ρε ουτε σε συνελευσεις στο σχολειο δεν παταγες ?

zoot horn rollo είπε...

Ανίκητος λέμε. Δε πειράζει. Απολίθωμα υποκλίνομαι.

Ανώνυμος είπε...

@Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
1) Ένα Τεράστιο συγγνώμη για την προσπάθεια τρολλαρίσματος.

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ
2) Στρατάρχη μου με όλο τον σεβασμό είσαστε τελείως ανίδεος από gossip tv. Ο κ.Βουρθιώτης ήταν φίλος ή εκπρόσωπος ή κάτι σαν μάνατζερ ή όλα ή τίποτα ή τέλος πάντων κάτι από όλα αυτά της γνωστής στο πανελλήνιο Τζούλιας (Μία είναι η Τζούλια). Δεν τα παρακολουθώ και ανελλιπώς για να τα ξέρω ακριβώς

Στις ημέρες μας, ο κ.Βουρθιώτης εμφανίζεται σε εκπομπή κοινωνικού ενδιαφέροντος ποικίλης ύλης ( κουτσομπολιών για τους κακεντρεχείς ) στο κανάλι Ε (Κουρής). Συνήθως σχολιάζουν τραγουδιστές, μόδα , τρέχοντα θέματα αστυνομικού δελτίου κ.α. Από το πάνελ, όσο γνωρίζω, υπάρχει μόνο μία δημοσιογράφος με μία σχετική εμπειρία σε πολιτική συζήτηση. Οι υπόλοιποι πιο πολύ αναλώνονται στα προηγούμενα θέματα. Η εκπομπή του χωρίς υπερβολή έχει μεγάλη τηλεθέαση (14:30 Σάββατο Κυριακή), σε ώρα λίγο μετά το γεύμα και λίγο πριν τον μεσημεριανό υπνάκο. Μεσημεριανάδικο. Και αυτές οι εκπομπές είναι χρήσιμες

Τι είχαμε το Σάββατο; Το συλλαλητήριο των αγροτών!
Οι πολιτικές εκπομπές του ΣΚ τελείωναν στις 12:30(δελτίο σκαι) την ώρα που ακόμα διεξάγονταν το συλλαλητηρίου
Ο Πι.λαφ, 100 χρόνια μπροστά στην αγωνιστική αυτοπροβολή, εμφανίστηκε στην εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση του κ.Βουρθιώτη. Δεν θυμάμαι αν συμμετείχε πριν ή μετά τις διαφημίσεις των κολλαγόνων αλλά εμφανίστηκε.

Γιατί ο Γκορμπατσόφ διαφήμιζε πίτσα και λουί βιτόν; Γιατί να μην διαφημίσει και ο Πι.λάφ τον ντολμαδοπαρασκευαστή; Πότε η τολμηρή αριστερά θα σπάσει τα κατεστημένα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος;

Ή την ίδια ημέρα(Σάββατο), η την επόμενη(Κυριακή), στο ίδιο κανάλι αλλά σε άλλη εκπομπή εμφανίστηκε μία χαρακτηριστική ως προς την φωνή της κυριούλα του Σύριζα για να συζητήσει σε άλλο πάνελ με την κ.Πάνια για τις άδειες των καναλιών. Συζήτηση με ερωτήματα το πόσα πελατάκια χωρά η αγορά των media κ.α. Και καλά έκαναν και οι δυο τους.


Πήξαμε στην Σοβαρότητα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

"Μολογας χωρις ξυλο" ειναι εκφραση οχι απειλη. Καλη προσπαθεια να προβοκαρεις... ΠΑΛΙ!!!

Ο.Χ.Ε.Π.

Neophyte_commie είπε...

«Το θέμα του αγωνιστικού ρεφορμισμού (ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ) στο σ.κ είναι άλλης τάξης.»

Σους, μιλάει ο απεργός!

Neophyte_commie είπε...

Ρε παντάσχετε, με 150 ναι και 150 όχι βγαίνει το όχι! Γι' αυτό και η απόλυτη (οριακή, δηλαδή) πλειοψηφία είναι στα 151 (η ονομασία είναι σε αντίθεση με τη σχετική που μετράται επί των παρόντων, αλλά πάλι η ισοψηφία σημαίνει όχι). Πρώτη φορά που έβαλα τα γέλια διαβάζοντας σχόλιο. Το παρών σημαίνει ούτε ναι ούτε όχι, αλλά ενδιάμεσα. Κάνεις λάθος, το λες και με τουπέ!

Ανώνυμος είπε...

αυτό ακριβώς Νεόφυτε λέω, με 150 ΝΑΙ στα 300 δεν υπάρχει πλειοψηφία, άρα το παρόν μετράει για ΟΧΙ΄

εμένα λες πανάσχετο που λέμε το ίδιο ?

Κώστας

Neophyte_commie είπε...

Α, οκ, πάσο, κατάλαβα λάθος όσον αφορά το αριθμητικό παράδειγμα. Γιατί η λογική τσουβαλιάσματος του παρών στο όχι είναι τόσο άκυρη όσο και τσουβαλιάσματός του στο ναι. Παρών σημαίνει ίσως, ναι υπό προϋποθέσεις, τις οποίες εξηγείς στην ομιλία σου. Και η ομιλία του ήταν «όχι στα μέτρα, ναι στην κυβέρνηση» των μέτρων.

Ανώνυμος είπε...

Απο που προκύπτει πως το "παρών" είναι "όχι"; Στο εξηγούν και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ρε κακιάωρα.
Και στο κάτω-κάτω ας ψήφιζε "οχι" και όχι "σαν όχι".

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Οταν τα εκανε ο κουβελης αυτα με το παρων ηταν ξεπουλημενος και μνημονιακος (και ορθως), τωρα το παρων ειναι οχι.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ εδώ λέει του χρεώσαμε με το ζόρι τον Αλεβιζόπουλο, αλλά παραδέχεται ότι μαζί συνδικαλίζονται ακόμη κι ότι είναι κι αυτοί μάλιστα που έχουν τα ηνία στον εργοδοτικό συνδικαλισμό καθώς το μετα ελέγχεται κατά 90% από αυτούς (αλλά είναι όντως wildcard ο μεγαλοσυνδικαλιστής της ζώνης). Εντάξει, έγινε και το "όχι" παρών (μετά στηρίξεως της κυβέρνησης μάλιστα), όπως έγινε κι η "διάσπαση" ανεξαρτητοποίηση μετά από πρόκυρηξη εκλογών και λοιπά ευτράπελα. Γενικώς αν 1+1=3, τότε και 2+2=5, και 2+2=18 κοκ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Πωωωωωωωωω, όλο και πιο κάτω το επίπεδο της αντιπαράθεσης.

Ο Κουβέλης ψήφιζε παρόν χωρίς να σπάει την πλειοψηφία, δεν υπήρχε πολιτικό θέμα.

Το ΟΧΙ της αριστερής πλατφόρμας (και το συμβολικό ΠΑΡΟΝ του Λαφαζάνη σε μια ψηφοφορία γιατί δεν ήθελε να παραιτηθεί από υπουργός αλλά να αναγκάσει τον Τσίπρα να τον διώξει, κακώς ήταν υπουργός από την αρχή είναι η γνώμη μου) έβαζε πολιτικό θέμα, χρειάζονταν να ψηφίσουν τα άλλα κόμματα. Ο Κουβέλης ψήφιζε εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, ο Λαφαζάνης όχι γιατί τα ελάχιστα νομοσχέδια στο εξάμηνο δεν ήταν τέτοιου είδους.Κανένας δεν είπε για τον Κουβέλη ότι κακώς ψηφίζεις ΠΑΡΟΝ γιατί το ΠΑΡΟΝ του ήταν ΝΑΙ και κανείς δεν ασχολήθηκε παραπάνω εκτός αν ήταν να του πει να ψηφίσει ΝΑΙ να μην παίζει θέατρο. Το ΠΑΡΟΝ του Λαφαζάνη ήταν ΟΧΙ, όλος ο κόσμος για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε αλλά τα γραφειοκρατικά κουσούρια του Παναγιώτη από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ τον εγκλώβισαν σε μια χαμηλών τόνων διαχείριση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ με το "στηρίζουμε την κυβέρνηση στο πρόγραμμα της", που όλο το ξεχνάτε για να αναπαράγεται τα εμετικά σενάρια του Τσίπρα και του ΚΚΕ πως τους διώξανε και δεν φύγανε.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

"...Το ΟΧΙ της αριστερής πλατφόρμας (και το συμβολικό ΠΑΡΟΝ του Λαφαζάνη σε μια ψηφοφορία γιατί δεν ήθελε να παραιτηθεί από υπουργός αλλά να αναγκάσει τον Τσίπρα να τον διώξει..."

και πιο κάτω:

"...αλλά τα γραφειοκρατικά κουσούρια του Παναγιώτη από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ τον εγκλώβισαν σε μια χαμηλών τόνων διαχείριση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ με το "στηρίζουμε την κυβέρνηση στο πρόγραμμα της", που όλο το ξεχνάτε για να αναπαράγεται τα εμετικά σενάρια του Τσίπρα και του ΚΚΕ πως τους διώξανε και δεν φύγανε."

Δλδ δεν έφευγαν για να τους διώξουν (με το "παρών" που ήταν όχι και το όχι που ήταν συμβολικό "παρών"), και τελικά φύγανε (μετά την προκύρηξη εκλογών) και δεν τους διώξανε όπως λέει η προπαγάνδα του Τσίπρα και του κκε, παρ'ότι αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Α ναι, και φταίει το κκε.

Εύστοχο λοιπόν το συμπέρασμα:

"Πωωωωωωωωω, όλο και πιο κάτω το επίπεδο της αντιπαράθεσης..."

Ijon Tichy

ΥΓ: Ο κουβέλης ήταν πουλημένος (και το "παρών" του ήταν ναι, κατά παράβαση του γενικού κανόνα που διατυπώθηκε πιο πριν ότι το "παρών" είναι όχι), ο υπουργός των νεκρών και του σκανδάλου των ελπε, όχι.

zoot horn rollo είπε...

"Παναγίτσα" ο Λαφαζάνης, οπωσδήποτε. Άμοιρος ευθυνών, δεν ήξερε. Μετά αντιλήφθηκε που είναι. Σα να λέμε πρωτοετής φοιτητής που δε κατάλαβε σε τι παράταξη έμπλεξε.
Μετά μου γράφουν ότι κάνω bullying...

λαθραναγνώστης είπε...

Άσε μας ρε χριστιανέ μου που το προβλημα του Λαφαζάνη, είναι τα "γραφειοκρατικά κουσούρια από το ΚΚΕ..."
Ο εμετικός οπορτουνισμός του φταίει, για "την χαμηλών τόνων διαχείρηση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ" και τίποτε άλλο. Λες και έκανε αυτού του είδους τη διαχείρηση λόγω κάποιας ιδιοσυγκρασίας που απέκτησε στο ΚΚΕ...
Το πήγαινε λάου-λάου, μήπως και κερδίσει τίποτα στο αλισβερίσι και την πάτησε.
Δεν το ξέρεις ότι το "έξυπνο (λέμε τώρα) πουλί από τη μύτη πιάνεται"? Ότι η αλεπού (λέμε τώρα) πέφτει στη παγίδα με τα τέσσερα"? Δεν το ξέρεις ότι μια από τις πιο τυπικές περιπτώσεις εξαπάτησης, είναι όταν δυο απατεώνες συμφωνούν να εξαπατήσουν κάποιον και όταν τελικά τον εξαπατήσουν, ο ένας από τους δυο απατεώνες, ο πιο καπάτσος, εξαπατά και τον άλλο?

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ειστε ολοι αχρηστοι τελικα ,ρωταω ξαναρωταω ποιος ειναι ο Βουρθιωτης και επρεπε να περιμενω τον χριστιανο του 4:14 να με ενημερωσει (Σ ευχαριστω ρε φιλε ) .Μπραβο στον ΠιΛαφ που κανει πραξη την ρηση του Αρη αλλα σε συγχρονη μορφη "Καλην ανταμωση στα ...μεσημεριαναδικα " .Ιδια δουλεια εξ αλλου κανουν με τα παλια "γουναραδικα" .Απο την αλλη σκεφτομαι οτι για χαρη του Λαικου Μετωπου οφειλουμε να παρουμε μαζι και το ενα τετοιο κοινο που ειναι μεταξυ αφασιας και μυκονου .Τι σκατα οπλαρχηγοι θα ειμασταν αλλιως .Επομενη σταση του ΠιΛΑΦ πιστευω θα ειναι η εκπομπη της Νικολουλη με τον εμβληματικο τιτλο "Φως στο Τουνελ της Λαικης Ενοτητας"

ΕΤΣΙ ΞΕΠΕΡΝΙΩΝΤΑΙ ΡΕ τα "γραφειοκρατικα κουσουρια " ....γατακια

κι αλλη φορα κομμουνια να μην ψηφιζετε "ΑΚΥΡΟ" στα δημοψηφισματα γιατι ...μετρανε στα ΝΑΙ ΕΚΤΟς ΑΝ ( με 150 ΝΑΙ στα 300 δεν υπάρχει πλειοψηφία, άρα το παρόν μετράει για ΟΧΙ)

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@πηξαμε στη σοβαροτητα

Μια χαρα ειναι το τρολαρισμα
Το προβλημα ειναι αν παιρνουμε στα σοβαρα το καθε τρολ και οσα λεει

Ανώνυμος είπε...

Στρατάρχα, υπεύθυνα σ'ενημερώνω ότι δε λέγεται Βου- αλλά Φουρ-θιώτης(εκ του φούριες-που-ανάβει-η-αντιμνημονιακότις-του-καπετάνιου-των-7-λαοθαλασσών)

Φο(υ)ρθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Ζούκωφ στα δημοψηφίσματα να μην ψηφίζετε ότι σας λέει η ΕΕ, μπορείτε νομίζω (?)

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Θυμιζω οτι η κυβερνηση συριζα οχι μονο ειχε πλειοψηφια σε καθε επιπεδο (εκλογικη και για τα μετρα), αλλα οτι ηταν η μεγαλυτερη που ψηφισε ποτε μνημονιο.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Ακόμα προσπαθείτε να μας πείσετε (μάλλον τους εαυτούς σας) ότι το δημοψήφισμα ήταν κάτι διαφορετικό από την επιλογή μεταξυ δυο μνημονίων.
47+8 σελίδες με μέτρα, αν θυμάμαι καλά, πολύ αντιΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ έλεγε να απορρίψουμε τα ψευδή διλήμματα και την υποτιθέμενη "ανώτερη έκφραση της (αστικής) δημοκρατίας";
Ωραία αυτή η ΕΕ.

ΓΜ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αυτο τους λεω ρε Κωστα αλλα ο Κουτσουμπας ολο σε ανοικτη γραμμη με Μερκελ και Σοιμπλε ειναι .... (το κατηγγειλε εχτες και ο Λακης :"θελουν δραχμη οπως κι ο Σοιμπλε ")

Ανώνυμος είπε...

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ

Στρατάρχη μου, ραντεβού στα μεσημεριανάδικα! Η νέα μορφή πάλης του -100 χρόνια μπροστά στην αγωνιστική αυτοπροβολή- Πι.λαφ

Το ΚΚΕ έχει γραφειοκρατικά κουσούρια. Δεν κάθησε να το διαλύσουν ήρεμα, ωραία και παστρικά από μέσα.
Όμως λενε πως κάποιοι δεν εκτίμησαν τους νέους άνεμους της αλλαγής και της Πηδεστρόικα(κατεβάζουμε τα παντελόνια στο κεφάλαιο).
Λένε πως μία αποφράδα ημέρα του 1991, οι νέοι άνεμοι της αλλαγής, γνωστοί για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες και με σεβασμό στην ήττα τους, ήθελαν να πάρουν τα κλειδιά. Οι διαδικασίες επαναπροώθησης εκτός Κόμματικών συνόρων(μαντρας του περισσού) που λένε πως εφαρμοσαν οι οικοδόμοι λένε πως ηταν εντος ανθρωπιστικού δικαίου. Υποθέτω πως λογο ηλικίας και ενασχόλησης στραταρχη μου εσείς θα ξέρετε περισσότερα

Κατά βάθος όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ άλλος λίγο πιο αριστερά άλλος λίγο πιο δεξιά. Όλος ο κόσμος είναι φιλελές. Η ταχύτητα υιοθετησης του Μ.Φριντμαν από το Συριζα 1 - 2 και λοιπές κόπιες είναι εκπληκτική

Τι ζήλεψες τι τα 'θελες του Σόμπλε τα βίτσια
έτσι κι αλλιώς ο κόσμος πια παντού είναι φιλελές
διεκδικούσες θαύματα με τοκοχρεολύσια
και παραισθήσεις όσων ζουν σε πολυεθνικές.

Και μια βραδιά που ντύθηκες η Θάτσερ της σελήνης
κι άρχισες επιδόματα εσύ να καταργείς
μένουμε ευρώπη έλεγες χωρίς ευρώ τον πίνεις
φέρε προαπαιτούμενα ν'αξιολογηθείς.

Ακούστε και τους υπόλοιπους στίχους και το τραγούδι
https://www.youtube.com/watch?v=IAYW0NysCJ8

Πι.λαφ με τον Μένιο Φουρθιώτη - όχι Βουρφιώτη και ευχαριστώ τον
Φο(υ)ρθ Σπούτνικ - εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 κανάλι Ε. Στην εκπομπή και η Αυλωνίτου (Σύριζα).
Το videακι (κατά το πελατάκι της κ.Πάνιας) στο youtube

Ντολμαδοπαρασκευαστή πότε θα διαφημίσει ο Πι.λαφ.;

@Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
Τρολλάρω όσο μπορώ εντός ορίων. Αν γίνει ενοχλητικό, το γράφεις και σταματώ

πήξαμε στη σοβαροτητα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

To δημοψήφισμα ήταν ο ελιγμός του Τσίπρα για να βρει νομιμοποίηση για το μνημόνιο.

Αυτό ήθελε να το κάνει με ένα οριακό ποσοστό και να φύγει ο ίδιος από π/θ για λίγους μήνες.

Βέβαια το οτι μιλάγαμε για ένα κόμμα της Αριστεράς με σχέση με το κίνημα όλης της πενταετίας έκανε τον ελιγμό παρακινδυνευμένο για την κυρίαρχη πολιτική και τον ιμπεριαλισμό.

Η μάχη που δόθηκε σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά μέχρι και σε κάθε ουρά των ΑΤΜ έφερε το 62 % το οποίο ανέτρεψε το σχέδιο του Τσίπρα να μην χρεωθεί ο ίδιος άμεσα το 3ο μνημόνιο.

Αυτό έχει μεγάλη σχέση με την σημερινή του απονομιμοποίηση.

Προφανής είναι ο ρόλος του δ/ψ στην διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην δημιουργία της ΛΑΕ που είναι ένα γεγονός που η σημασία του αποτυπώθηκε στις δηλώσεις αρχηγού ιμπεριαλιστικού κράτους ότι οι εκλογές ήταν νικηφόρες για τον ιμπεριαλισμό γιατί δεν μπήκε η ΛΑΕ στην Βουλή. Δεν γίνεται κάθε μερά.

Η στάση του ΚΚΕ να μην δώσει την μάχη απέναντι στην ΕΕ και το μνημόνιο, να το αφήσει να περάσει γιατί το να μην περάσει είναι χειρότερο, όπως είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποτιμήθηκε στο Βατερλώ της εξέγερσης της κομματικής βάσης του ΚΚΕ στις 5 Ιούλη.

Ο περιορισμός της πτώσης του ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη σας έκανε κάπως να πάρετε τα πάνω σας γιατί αρχίσατε , με δεδομένο το 1% της 5 Ιούλη, με αμφιβολίες μέχρι και για το αν θα μπείτε στην Βουλή.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

@ zoot horn rollo

Η άρνηση του κυβέρνησης να συμπεριλάβει και την προταση του ΚΚΕ στο δημοψηφισμα
https://www.youtube.com/watch?v=wGjClntbuhM

Πολύ καλά θυμάσαι. Η διαφορά ήταν ανάμεσα στα 8,2 δις του Γιουνκερ που την είχε ήδη αποσύρει, και στα 8,1 δις του Τσίπρα.
Ο Συριζα - 1 γιατί δεν έβαλε στο Δημοψήφισμα την δική του πρόταση, τα 8,1 δις ; Για 100 εκατομμυριάκια πήγαμε να τα χαλάσουμε με τους "φίλους" μας;

To τελευταίο που είπε ο Κουτσούμπας ήταν όλα τα λεφτά " Εσείς δεν ξέρω που θα είστε κ.Τσίπρα την άλλη Δευτέρα "

όχι τόση σοβαρότητα

Ο 4:14

zoot horn rollo είπε...

Για ποιο από τα δυο μνημόνια να δώσει μάχη το ΚΚΕ;
Ακόμα κάνετε τους χαζούς. Δε πειράζει.
Ρεζίλεψέ τους Απολίθωμα.

Ανώνυμος είπε...

Για το δημοψήφισμα

5 - 5,5% τα άκυρα(συν ψηφοδελτια ΚΚΕ) - λευκά του δημοψηφίσματος συν την αποχή. Η αποχή στο δημοψήφισμα δεν ήταν όλη ΚΚΕ. Το πιο μεγάλο μέρος της αποχής ήταν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά ένα μέρος της ήταν και από ΚΚΕ.

Δεν περισσεύουν σε όλους 100, σε άλλους 200 ευρώ, σε άλλους 300 ευρώ για να πάνε στα μέρη τους να ψηφίσουν ΕΙΔΙΚΑ λευκό ή άκυρο. Το ίδιο πιστεύουν πως έκαναν με την αποχή. Και μετά από δύο (τότε) εκλογικές αναμετρήσεις σε ένα χρόνο.

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας Βαρουφακη στο Eurogroup (20-02-2015) παράτασης του 2ΟΥ μνημονίου που ο όλος σύριζα ( συν Πι.λαφ, Κων/λου, Στρατούλη και λοιπούς) αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή. Ναι ήταν αθώα, άπειρα παιδιά στην πολιτική και στο κίνημα, δεν ήξεραν απο κανόνες νόμους και λοιπά και δεν έφεραν την παράταση του 2ΟΥ μνημονίου στην Βουλή.

http://www.express.gr/news/politics/765859oz_20150221765859.php3

Σας χαιρετώ. Ραντεβού στα μεσημεριανάδικα. Κάποιες φορές παρακολουθώ ΚΑΙ Τατιάνα. Την βρίσκω πιο σοβαρή από τον Λάκη τον σοσιαλδημοκρατούλη.

πήξαμε στη σοβαροτητα.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ 4:14, έπρεπε να έρθει στην Βουλή η παράταση της δανειακής σύμβασης και να καταψηφιστεί.

Που πάει να πει πως έξω από πρόγραμμα "στήριξης" τα ελληνικά ομόλογα δεν θα ήταν αποδεκτά ώστε οι τράπεζες να δανείζονται έστω από την πιο ακριβή γραμμή της ΕΚΤ, τον ΕLA.

Που πάει να πει capital control τον Φεβρούαριο και έξοδο από το ευρώ.

Φέρε λοιπόν ένα κείμενο το ΚΚΕ τον Φεβρουάριο να τα λέει αυτά, αλλιώς το ΚΚΕ και τον Φεβρουάριο, όπως και τον Ιούλιο ήταν με τον τσίπριζα στο αν πρέπει να παραταθεί η δανειακή σύμβαση. ¨Αλλο που θα καταψήφιζε, το να καταψηφίζεις με ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως θα το περάσει η κυβέρνηση είναι εικονική καταψήφιση, το θέμα είναι να μην περάσει.Ή έστω πες εσύ πως η θέση του ΚΚΕ ήταν λάθος.

Ο Λαφαζάνης τουλάχιστον ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έλεγε πως ότι και να γίνει να μην χάσουμε την θέση σε πρόγραμμα "στήριξης".

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινι, σύντροφε.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Την ασχημια οσο και να τη στολισεις, ασχημια μενει, χειροτερευει κιολας.
Χαρακτηριστικο το παραδειγμα σου.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Eμενα Βουρθιωτη μαρεσει σφοι ...γιατι θυμιζει κατι απο το βουρ στο ...Νομισματοκοπειο με τις ορδες του ΠιΛαφ !
Πρωτος πρωτος θα ηταν στην εμπροσθοφυλακη ο Κωστας !
Μην κοιτατε που δεν κανει απεργιες ...ειναι που εχει πολλα αφεντικα (4) και οσο να ναι με ενα αφεντικο αντε τα εβαλες ,με 4 ομως κομματι δυσκολο ακομα και για "αγωνιστη" της ΛΑΕΝ -ΕΠΑΜ .Στα ντου ομως και τα βουρ στα νομισματοκοπεια το λεει η περδικουλα του - αρκει να του στειλει ταξι ο ΠιΛαφ να τον παρει .Τωρα τελευταια δε ο ιμπεριαλιστης ηγετης εχει πεσει στα βαρια ναρκωτικα γιατι βλεπει τις λαοθαλασσες της ΛΑΕΝ-ΕΠΑΜ να προελαυνουν και τρεμει συγκορμος .

ΥΓ1 μαθαμε οτι και ΟΧΙ να ψηφισεις ειναι εικονικο ΓΙΑΤΙ ΑΣΦΑΛΕς ΝΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ !!! τι μαθαινει κανεις απο καποιον που νομιζε οτι ψηφισε ΟΧΙ , του το καναν ΝΑΙ σε 24 ωρες , το καταπιε αμασητο ....και μετα αντι να παει να κρεμαστει παιζει τις κουμπαρες στο διαδυκτιο

ΥΣ2 Τα ακυρα /λευκα παγια απο το 81 ηταν 1,5% σε καθε εκλογικη μαχη ....στο δημοψηφισμα εκτιναχθηκαν στο 4,5% για πρωτη φορα ! Μαλλον αυτο το 3% το επιπλεον νεφελιμ τα εριξαν γιατι οι κουκουεδες απειθαρχησαν στην ηγεσια τους και ψηφισαν ΝΑΙ (κατα Κωστακη) ....Επισης χοντρη μαλκια και η δικια μου και της οικογενειας να μην παμε 480 χιλμ ταξιδι για να ριξουμε το τριπλο ΟΧΙ του Κουτσουμπα, αλλα δεν περισσευαν τα φραγκα τα ατιμα να πανε 6% τα ακυρα και να προστεθουμε κι εμεις στα ..."νεφελιμ" των Κωστακηδων !!!

ΥΣ3 Κωστακη πως θα σας φαινοταν ενα δυδιμο για εκπ.τυπου της ΛΑΕΝ ...Ραχηλ και Τζουλιας μαζι ? Δεν θα εκανε τις λαοθαλασσες να παραληρουν ?
Τι εννοεις "ειναι ανηθικη πουτανα η Τζουλια" ?
Οι υπολοιποι κει μεσα ειστε καλυτερες ?

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Χα, χα, χα, χα, χα,!
"Το "ΟΧΙ", που κοιμήθηκε στην αγκαλιά του "ΝΑΙ"!
Ποιός τώπε, μωρέ, να δείς...
O Λουδοβίκος; Αποκλείεται - αυτός δεν γράφει στην "Παντιέρα"...
Μωρέ, ποιός τώπε, ποιός τώπε, να δεις, όλο ξεχνάω.....

Αμ, και τούτο:
"...το γεγονός ότι ναι μεν το «όλον όχι» στο δημοψήφισμα, ... μάλλον τη λογική «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο» εξέφραζε παρά ηρωική πράξη,...";

Η το "Μεγαλειώδες κίνημα του ΟΧΙ", με τις χίλιες υπογραφές, που, γύρευε τώρα σε ποιά συρτάρια, τις τρώει ο σκώρος;

Τι να πρωτοθυμηθώ, από τα καλοκαιριάτικα ρεζιλίκια, της ελληνικής πασοκοαριστεράς, που μοιραία κάποια στιγμή θάφτανε στα όρια της τζαμπαμαγκιάς της.

Γατάκια,
"όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!", πριν βέβαια πιαστεί και με τα τέσσερα....

Αειντε, φτιάχτε το επόμενο ανάχωμα, μπας και μπείτε στη Βουλή, να γελάμε ακόμη πιο πολύ. Εδώ μπήκε κι ο Λεβέντης...
Αυτά είναι τα χρόνια της μεγάλης ξευτίλας του ελληνικού μικροαστικαριάτου, που έφαγε πια τα ψωμιά του.

Ανώνυμος είπε...

Σ χρουστσωφικέ πραξικοπηματία στρατάρχα, δεν είπα ότι οι κκέδες (του κκεδικου κκε που έλεγε και ο Ζαχαριάδης, γιατι κυκλοφορούν και άλλα, καμιά φορά, ξέρεις εσύ από αυτά) ψήφισαν ΝΑΙ, προφανώς ψήφισαν ΟΧΙ

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Καποιοι απο τη φαπα που εφαγαν τον Ιουλη,εχει μουδιασει το μυαλο τους.
Ετσι ειναι αυτα μνημονιουληδες.
Πουληστε κι αλλη τρελιτσα, δεν αγοραζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανυπέρβλητος!
"Να μη χάσουμε τη θέση σε πρόγραμμα στήριξης".
Να γιατί ψήφιζει πασοκάρες τόσα χρόνια: για "μια θεσούλα" και μια "στήριξη".
Και εσείς με τις απεργίες και τα επαναστατικά σας πάτε να του χαλάσετε τη φτιάξη.
Αντρουπή!

Αποτέτοιος

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

σ.Κωστα ...τα νεφελιμ βγαλαν δικο τους κκε ?
σ.Κωστα ... χεσμενο τον ειχα τον Χρουτσωφ
σ.Κωστα ... μην διαβαζεις ιστορια απο ημιτρελλους ...
σ.Κωστα ...πες μας τι πινεις να παρουμε θεση στην ουρα γιατι θα ειναι αναρπαστο ...
σ.Κωστα ... δεν απαντησες για Τζουλια

(Το σ. ειναι απο το "συσκατο" ...μην μπερδευτεις )

Ανώνυμος είπε...

Μπερδευτηκαν οι κασετες του κοντραιου και του λαετζη ή μου φαινεται;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αποτέτοιε το ΚΚΕ είπε να μην χάσουμε το πρόγραμμα "στήριξης", χαίρομαι που διαφωνείς με αυτή την θέση.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Απολίθωμα, χαίρομαι που ακόμα τον δημοσιεύεις.

Ανώνυμος είπε...

ρε zoot, ok, ανωνυμία, αλλά έστω κι έτσι, το καταδέχεσαι να μην έχεις να γράψεις μια φορά κάτι για ένα πολιτικό θέμα ? απλά να λες αν είμαι εγώ σοβαρός ?

συζητάμε για το "πρόγραμμα στήριξης". Αποδείχτηκε πως ο ρόλος τους στην αστική και ιμπεριαλιστική πολιτική στην Ελλάδα είναι πως είναι ο μόνος τρόπος να μην βγούμε από το ευρώ, και έτσι μονιμοποιούνται τα μνημόνια σαν πολιτική ταξικής αναδιάρθρωσης υπέρ του κεφαλαίου.

εγώ λέω πως και τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο έπρεπε να βγούμε από το πρόγραμμα στήριξης, και τον Ιουλιο πιο συγκεκριμένα να μην μπούμε σε καινούριο.

εσύ τι λες ? ok, εγώ δεν είμαι σοβαρός. Εσύ που είσαι τι απαντάς στον τσίπριζα ? Δεν είναι ένα σοβαρό θέμα δηλ αυτό ?

μην μου πεις, αν υποθέσουμε ότι θα προσπαθήσεις να πεις κάτι, εσύ ή κάποιος άλλος, ότι και να βγαίναμε από το ευρώ πάλι θα είχαμε μνημόνιο.

άλλο ρωτάω. Εγώ λέω να μην είμαστε σε πρόγραμμα στήριξης, το οποίο είναι έξοδος από το ευρώ το ίδιο δευτερόλεπτο και να πάμε μετά όσο πάει, μέχρι το τέλος.

συμφωνείς ? Ή είχε δίκιο το ΚΚΕ ότι εδώ που τα λέμε πρέπει, δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να αποφευχθεί η "χρεοκοπία" και η έξοδος από το ευρώ ?

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8332542

Ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε συμφωνία με την ΕΕ ουσιαστικά για την επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεών του, το ΚΚΕ, τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων, των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή οι προηγούμενες κυβερνήσεις.


Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8334002

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην επέκταση του μνημονίου
Στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
Κινητοποιήσεις του Κόμματος και σε άλλες πόλεις


Τετάρτη 4 Μάρτη 2015

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=4/3/2015&id=15600&columnId=161

Ανάμεσα στα πολλά επιχειρήματα με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να βάλει σε ψηφοφορία στη Βουλή τη νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» (βλέπε τρόικα), ακούσαμε και το εξής καταπληκτικό: Οτι η συμφωνία δεν πρέπει να μπει σε ψηφοφορία, γιατί αυτό θα δώσει το δικαίωμα στο ΚΚΕ να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κι αυτός μνημόνια! Το συγκεκριμένο επιχείρημα το επαναλαμβάνει έντονα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάει -όπως λέει- ότι αυτό που υπέγραψε στο Γιούρογκρουπ δεν είναι μνημόνιο, τότε γιατί φοβάται μην εκτεθεί αν το ψηφίσουν οι βουλευτές του και μαζί οι βουλευτές άλλων κομμάτων, που ήδη δηλώνουν πρόθυμοι; Αν αυτή η συμφωνία είναι -όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- φιλολαϊκή, τότε γιατί φοβάται μήπως καταψηφιστεί από μερίδα των βουλευτών του, οι οποίοι βαράνε τη βιόλα της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, στα όρια πάντα της ίδιας διαχειριστικής λογικής;

Κι αν -όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- η συγκεκριμένη συμφωνία είναι σωτήρια για το λαό, από μια κυβέρνηση της «εθνικής σωτηρίας», όπως αυτοαποκαλείται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τότε γιατί να μην την επικυρώσει με την ψήφο της και η Βουλή; Ξέρουν ότι η συμφωνία ανοίγει δρόμο σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα και κάνουν ό,τι μπορούν για να μην εκτεθούν στο λαό.



17 Μαΐ 2015

«Σχήμα λόγου» το σκίσιμο του Μνημονίου
http://www.capital.gr/story/3013847

«Δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κατάργηση του Μνημονίου «με ένα νόμο» ήταν σχήμα λόγου

Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το σκίσιμο του μνημονίου

https://www.youtube.com/watch?v=-OO7EycZ4-8

«Η ανακοίνωση της 20ής Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, που δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει ένα δρόμο, άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20ή Φεβρουαρίου» Κωνσταντοπούλου


Πήξαμε στην αξιοπιστία

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

@ zoot horn rollo
Αν το σχόλιο σου απευθύνονταν σε εμένα σε κανένα από τα δύο μνημόνια εσωτερικού ή εξωτερικού.

Η "καταπιεσμένη" "υποδουλη" κλπ κλπ (και όλα τα παραμυθάκια που έχουμε μάθει από το νηπιαγωγείο) ελληνική αστική τάξη στην κόντρα της με άλλες αστικές τάξεις δεν ήθελε να καταργήσει λίγες από τις φοροαπαλλαγές ή προνόμία της. To ένα μνημόνιο (8,2 δις) η σκύλα, το άλλο(8,1 δις) με τις 47 + 3 + 5 σελίδες η χάρυβδη. Αλλά για 100 εκατομμυριάκια διαφορά (60 είχε πει ο Γιούνκερ) να τα χαλάσει ο Αλέξης;
Σημερα ή αύριο ΣΤΗΝ TV o κούρκουλος στη ταινία του "όχι άλλο κάρβουνο" πολεμά τον κακό γερμανό εφοπλιστή


@ Γκεόργκυ Ζούκωφ

Στρατάρχη μου, τρεις ενστάσεις - επισημάνσεις

Νο1) Δημοψήφισμα 2015: Τα τελικά αποτελέσματα στο 100% της επικράτειας

Ψήφισαν 6.161.140 πολίτες.
Βρέθηκαν 5.803.987 έγκυρα ψηφοδέλτια (ποσοστό 94,20%),
310.812 άκυρα (ποσοστό 5,04%)
46.341 λευκά ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%).

Λοιπόν 5,79% τα άκυρα - λευκά και όχι μόνο 4,5% όπως είπατε. Ήταν + 4,2% τα νεφελίμ παραπάνω από το σύνηθες 1,5% του άκυρο - λευκό.

Τα 0,5 - 1% ήταν το ποσοστό του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα από αντικομμουνιστικά internetικα σχόλια. Καλά το πήγαν τα παιδιά, προσπαθούσαν να μειώσουν την δύναμη του ΚΚΕ. Από πρόσθεση αφαίρεση πολλαπλασιασμό και διαίρεση δεν πολυσκαμπάζουν. Πως τελείωσαν το δημοτικό, απορώ. Τελικά, η παιδεία έχει πρόβλημα.

Νο2) Και στα κουτσομπολίστικα γίνεται που και που κουβέντα

Μες την καλή χαρά 3/12/2011
https://www.youtube.com/watch?v=k9cctKBiCOI

Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου(Συμμαθητές) ανοίγει συζήτηση για τις 32 ημέρες απεργίας στην χαλυβουργία ασπροπύργου με την Γερμανού

Νο3) Γκομενάρα η Τζούλια. Και πολύ θα τους ήταν.

Πάνω από όλα σοβαρότητα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ο Ρ ξέρει τι έλεγε ο Στρατούλης, είχε πληροφορίες, δεκτό, περιμένω όμως απάντηση στο εξής.

Εφόσον καταψήφιση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και έξοδος από το ευρώ ήταν εντελώς το ίδιο, γιατί το ΚΚΕ έλεγε παραμονή στο ευρώ ?

Να έρθει στην Βουλή για να ... περάσει και να εκτεθεί ο Στρατούλης!

Φοβερά ριζοσπαστική θέση !

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Ανωνυμία ισχύει και για 'σένα. Το "Κώστας" μπορεί να είναι ο,τιδήποτε.
Δε παραβλέπεται ότι τον Ιούλη σε βάλαν να διαλέξεις μνημόνιο. Και το έκανες, άθελά σου ή όχι. Είναι άσχημο και συνέβη πραγματικά.
Όσο βρίσκεται η Ελλάδα στην ΕΕ, όλα αυτά θα της "φοράνε", με ευρώ ή χωρίς, με μνημόνιο ή χωρίς, προγράμματα "στήριξης" κτλ. Δεν έχει γιατρειά αυτό όσο είσαι σε αυτό το πλαίσιο. Ανακυκλώνεται διαρκώς η κατάσταση. Ακόμη τι να το κάνω αν αὐριο το "ΕΕ" γίνει κάτι "παρόμοιο" και φτου κι απ' την αρχή. Το ζήτημα της εξουσίας μη μας διαφεύγει. Έξοδος από ΕΕ,ευρώ, με λαϊκή εξουσία κι ό,τι αυτή συνεπάγεται. Δε λέω καινούρια πράγματα.
Αλλά δε σε νοιάζει ιδιαίτερα.
Απολίθωμα, "παίξε μπάλα".

zoot horn rollo είπε...

Ο 4:14: Δε πήγαινε για 'σενα, αλλά στον "γιουνοουχου".
Κατά τ'άλλα με το στανιό ότι "το ΚΚΕ θέλει ευρώ".
Ότι απάντηση και να του δώσεις, σύντομη ή αναλυτική, έχει κολλήσει η βελόνα.

Ανώνυμος είπε...

"Το κκε ελεγε παραμονη στο ευρω"

Μια δηλωση του κουτσουμπα οτι ανεξελεγκτη χρεοκοπια εντος καπιταλισμου ειναι πιο βλακωδης επιλογη και απο την εφαρμογη του μνημονιου ερμηνευεται ως επιλογη για παραμονη στο ευρω μονο απο οσους κωλοτριβονταν με την κυβερνηση και δεν θελουν να ακουνε για απεργια και αγωνες. Η δηλωση την εναλλακτικη την εδινε μεσω της λαικης εξουσιας και των λαικων αγωνων και οχι μεσω της παραμονης της εε. Αν εχεις στοιχειωδη σοβαροτητα θα παραθετες ολοκληρωμενη την δηλωση και θα αφηνες τον καθενα να κρινει. Οπως παρατηρεις εδω σου εχουν κατεβασει παρα πολλες δηλωσεις που τορπιλιζουν την καρικατουρα την οποια καταγγελεις ως γραμμη του κκε. Αντι αυτου προβοκαρεις βγαζωντας πραγματα απο τον κωλο σου επειδη σε στριμωξαν για το "περηφανο" "παρων" του κουβ... ε του λαφαζανη.

Στο μεταξυ περασε για αλλη μια φορα στο ντουκου οτι μπερδεψες τα ψευδωνυμα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

zoot είσαι σαφής, δεν λες να μην είναι η Ελλάδα σε πρόγραμμα και ας βγει απο όπου χρειάζεται τέλος πάντων, άρα κάτσε φάε μνημόνιο. Ούτε από την ΕΕ θες να βγούμε, υπέροχα.

Προφανώς και γω ανώνυμος είμαι αλλά λέω κάποια γνώμη, δεν λέω όλη την ώρα "zoot, πολύ σοβαρός".

Τι γνώμη να πεις δηλ, μνημόνιο μέχρι την εργατική εξουσία, φοβερό, οπότε γυρνα στις προσωπικές επιθέσεις.

ΟΧΕΠ ακριβώς αυτό είναι υποστήριξη του μνημονίου, μας γλιτώνει από τα χειρότερα λες και λέτε σαν ΚΚΕ, δεν το πιστεύω προσωπικά και είναι σοκαριστικό πραγματικά αυτό το κόμμα με τους αγώνες τις θυσίες και το αίμα που έχει δώσει να λέει τέτοια πράγματα.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

1 ) Παφίλης: Λαϊκή εξουσία με κόκκινο νόμισμα

https://www.youtube.com/watch?v=0WfNexCkoOE

«Εμείς λέμε πως κάθε χώρα πρέπει να παλέψει να αλλάξει για να δημιουργηθεί μια Ευρώπη της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στο δίλλημα ευρώ ή δραχμή απαντάμε λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία και κόκκινο νόμισμα που μπορούμε να το πούμε όπως θέλουμε. Δεν αλλάζει κάτι με την απλή αλλαγή του νομίσματος. Σχέδιο έχει μόνο το ΚΚΕ και αυτό φαίνεται στην πράξη. Ζήσαμε τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέουν και τώρα ακούμε τα ίδια από τη Λαϊκή Ενότητα. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Έχουμε πλούτο, έχουμε καταρτισμένο δυναμικό, έχουμε σοβαρή γεωστρατηγική θέση. Να μη μασάει ο κόσμος, τι φοβάται; Αφού αυτός παράγει.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα πως έντυσε τη ρητορική του, είχε στην ουσία του οικονομία του κεφαλαίου, έλεγε για υγιή επιχειρηματικότητα, έλεγε για ΣΔΙΤ, έλεγε για κοινωνική οικονομία. Το θέμα είναι ποιός έχει την οικονομία στα χέρια του. Αυτό το δείχνει η ίδια η πραγματικότητα και ο κόσμος πρέπει να προβληματιστεί. Πιστεύω πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κυβερνήσει εφαρμόζοντας το μνημόνιο.

Πρέπει να υπάρξει μια δύναμη που θα μπορέσει να δημιουργήσει λαϊκή συμμαχία προς την ανατροπή, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα για να τους αποκρούσουμε, να διεκδικήσουμε και ανοίξουμε δρόμους για ριζικές αλλαγές. Ο λαός έχει πλέον πείρα και μπορεί να κρίνει. Υπάρχει πλέον πάρα πολύς κόσμος που έχει ανοικτά τα αυτιά του στις προτάσεις του ΚΚΕ».

2) Παφίλης: Τα στελέχη της ΛΑΕ δεν έχουν βγει να ζητήσουν συγγνώμη

https://www.youtube.com/watch?v=4H7iG3tcQ-A

«Η Λαϊκή Ενότητα έχει στελέχη που ήξεραν και έβλεπαν ποια είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι η κυβέρνηση τους δεν θα υπογράψει νέα μνημόνια. Δε λένε το στοιχειώδες, ότι έκαναν λάθος και εγκλώβισαν τον λαό, αλλά θέλει και ψυχή να το παραδεχτείς. 7 μήνες στην κυβέρνηση, είδατε να λένε τίποτα όταν υπέγραψε ο Τσίπρας το μνημόνιο είδατε να λένε τίποτα ή όταν έφερε τις 46 σελίδες, μίλησε κανείς.

ΟΙ ΠΝΠ(Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) που άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν και την υπογραφή Λαφαζάνη.

Το νομοσχέδιο που χάρησε κάποια δεκάδες εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες για τελωνειακές παραβάσεις έχει την υπογραφή της κας Βαλαβάνη

3 ) Παφίλης: H Z. Κωνσταντοπούλου δεν έφερε τις προτάσεις μας στη Βουλή (καταργηση του μνημονίου, 13η σύνταξη - 751 κατώτερος μισθός)

https://www.youtube.com/watch?v=MoBDC8hOSM0


Η κ. Κωνσταντοπούλου που είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών γιατί ενώ υποχρεούνταν να βάλει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα μνημόνια να συζητηθεί, γιατί δεν το έκανε; Κάναμε δύο προτάσεις νόμου. Ενώ τις καταθέσαμε, δεν ήρθαν ποτέ να συζητηθούν στη Βουλή. Γιατί; Αν δεν φύγεις από την ΕΕ, δεν γίνεται να κάνεις κάτι, πρέπει να έχεις σχέδιο. Τι θα κάνεις την άλλη μέρα αν δεν φύγεις από την ΕΕ, θα τυπώνεις χρήμα έτσι απλά; Αυτά είναι κοροϊδίες».


Ok zoot horn rollo. Κόλλησε η βελόνα του "γιουνοχου".

Πάνω απο όλα η σοβαρότητα

Ο 4:14:

Ανώνυμος είπε...

Μόνοι τους μολογούσαν για τα της επέκτασης του μνημονίου στις 20/2/2015
Από τον κομμουνιστικό Ant1

Στρατούλης: Η συμφωνία δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από τη Βουλή

http://www.antenna.gr/news/Politics/article/391449/stratoylis-i-symfonia-den-xreiazetai-na-epikyrothei-apo-ti-boyli

«Η συμφωνία που κλείστηκε δεν χρειάζεται να έρθει για επικύρωση στην Βουλή» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Με βάση τη νομοθεσία μας και το θεσμικό μας πλαίσιο δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Στρατούλης και συμπλήρωσε:

«Από εκεί και πέρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, μπορεί να έρθει για ενημέρωση της Βουλής. Αυτό προβλέπεται και αυτό θα κάνουμε. Εσείς πολύ εύλογα ρωτάτε και καλά κάνετε, ωστόσο εγώ απορώ με την βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί μέσα στο μυαλό τους έχουν ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο όπως αυτά που υπέγραφαν αυτοί και βιάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα έρθει για να το ψηφίσουν ως μνημόνιο. Εμείς τους λέμε ότι δεν είναι μνημόνιο και γι' αυτό δεν χρειάζεται να έρθει και να ψηφιστεί από την Βουλή».

«Το κομμουνιστικό κόμμα από την άλλη στον δικό του κόσμο θεωρεί επίσης ότι αυτό είναι μνημόνιο και λέει να έρθει στην Βουλή, να το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκτεθούν και να λέω να κι αυτοί συνεχίζουν τα μνημόνια.
Ούτε στους μεν θα κάνουμε την χάρη, ούτε στους δε. Θα έρθει, θα γίνει αντιπαράθεση, θα γίνει συζήτηση, αλλά δεν χρειάζεται κύρωση από την Βουλή. Δηλαδή εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα ζητάνε οι δανειστές της χώρας; Αυτή η περίοδος τέλειωσε. Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα και η κυβέρνησή της μπορεί και πρέπει να αποφασίζει τι θέλει κύρωση, τι δεν θέλει, εφόσον βεβαίως έχει τις σωστές νομικές γνωμοδοτήσεις και είναι σύμφωνη με το νόμο και το Σύνταγμα» συμπλήρωσε ο κ.Στρατούλης.

«Θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση»

«Ούτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έρθει και δεύτερον όσον αφορά στο να έρθει στην Βουλή, ο νόμος που υπάρχει λέει ότι οι επεκτάσεις δανειακών συμβάσεων μπορεί να υπογράφονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το μόνο που οφείλει είναι να τις φέρει στην Βουλή για ενημέρωση. Επομένως, στην Βουλή για ενημέρωση θα έρθει», είπε σχετικά, για να του επισημανθεί ότι αυτό τον νόμο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν καταψηφίσει.

«Τι να κάνουμε; Είναι νόμος του κράτους» απάντησε και συμπλήρωσε «Εμείς τότε κάναμε σφοδρότατη κριτική και σωστά γιατί συνδέονταν η δανειακή σύμβαση με μνημόνιο που την συνόδευε. Τώρα αυτό που υπάρχει στο Eurogroup είναι μία συμφωνία για επέκταση δανειακής σύμβασης χωρίς μνημόνιο, χωρίς μέτρα γι' αυτό δεν το φέρνουμε. Είναι δυνατόν να παίρναμε μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού; Αν είναι να πάρουμε μέτρα σε βάρος μισθών και συντάξεων, καλύτερα να μην ερχόμασταν. Ήρθαμε για άλλο λόγο. Ήρθαμε για να τα καταργήσουμε τα μνημόνια και τα καταργούμε κάθε μέρα».

Αξιοπiστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

zoot horn rollo είπε...

Ήμουν σίγουρος ότι αυτά ακριβώς θα έλεγες. Δε περίμενα καλύτερα. Από την αρχή βέβαια φάνηκε η φάση σου. Από εμένα λοιπόν μην έχεις απαιτήσεις.
Ακόμα κάνεις το χαζό. Ακόμα βάζεις λόγια και θέσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Δωσ' του "θεωρία" της "δευτέρας παρουσίας". Μετά δήθεν συναισθηματισμοί. Σοκάρεσαι τάχα. Αφού δε θέλεις ΚΚΕ (μη πω κάτι χειρότερο), άσε τα ψευτομελό. Το έργο το έχουμε δει με την ίδια σειρά ξανά και ξανά.
Το μνημονο που ψήφισες για "όχι", μάλλον σου άρεσε, και μας το έδωσες απλόχερα να το φάμε κι εμείς. Το ότι αυτοί που υποστηρίζεις πάνε να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω δε τους ξεπλένει.

Ανώνυμος είπε...

Θα επιμένω να μιλάω για την ουσία δηλ για την συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ (και του σ Στρατούλη δυστυχώς) και ΚΚΕ πως καλώς έγινε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για να είναι η Ελλάδα σε πρόγραμμα άρα εντός ευρώ, το εξήγησα αναλυτικά χτες γιατί το εκτός προγράμματος είναι εκτός ευρώ, αν και μετά τον Ιούνη-Αύγουστο δεν χρειάζεται, το ζήσαμε.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Επίσης δεν υπήρξε μεταφορά αποθεματικών ταμείων για την πληρωμή του χρέους, για την εφαρμογή της γραμμής του ΚΚΕ δηλ, εφόσον τροικανές δώσεις δεν πέρναμε και το χρέος, σύμφωνα με το ΚΚΕ έπρεπε και πρέπει ακόμα να το πληρώνουμε. Ευτυχώς ήταν ο Στρατούλης και όχι ο Παφίλης στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, και ο Στρατούλης δεν θεωρούσε ότι χειρότερο την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ και έτσι δεν είχαμε πληρωμή χρέους με τα λεφτά των ασφαλισμένων,

Φιλάκια, αρκετά εκτεθήκατε, να πληρώνουμε το χρέος και να μείνουμε στα μνημόνια, στο ευρώ και την ΕΕ μέχρι την εργατική εξουσία ή όχι ?

Εγώ και η ΛΑΕ λέμε ΟΧΙ.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότητα είναι, να παριστάνεις το βλάκα για
"μια θεσούλα και μια στήριξη"
Άντε, πάρε και το giannis αγκαζέ που είναι true σαν κι εσένα και όχι πρόβατο και τραβάτε για κανα φρέντο.

Αποτέτοιος

zoot horn rollo είπε...

Λέτε ΟΧΙ εκτός ΕΕ και σίγουρα ΟΧΙ στην εργατική εξουσία, αυτή είναι η θέση σας πράγματι. Η πρόφαση του ευρώ άλλη μία παπάτζα του χώρου σας.
Καλό το δούλεμα αλλά δε διαγράφεις έτσι εύκολα ότι ψήφισες και παραπλάνησες κόσμο να ακολουθήσει το ίδιο ψέμα.
Εσύ και η ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ διαλέξατε το "περήφανο" "ΟΧΙ" γνωστό και ως 47+8. Μνημόνιο λέγεται και δε ξεπλένεται, όπως και να το βαφτίσεις.

Δημοσίευσε κι άλλο από τον Εδεσσαϊκό.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Το "ΟΧΙ", που κοιμήθηκε πολύ γλυκά στην αγκαλιά του "ΝΑΙ",
...γυρεύει και τα ρέστα!
Πασόκια, στις τρύπες σας.
Δεν είναι πια 1982.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

χαχαχαχαχαχα ρε εισαι απαιχτος τελικα Κωστακη Βουρθιωτη

Ανώνυμος είπε...

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ

Στρατάρχη μου, μάλλον πιάσαστε το πνεύμα της παρέμβασής μου.

Τα πραγμένα της 7μηνης διαπραγμάτευσης του Όλου Συριζα, υπάρχουν και μας φωνάζουν.

Η Μ.Βρετανία που με σχεδιο νόμου πρακτικά απαγορεύει τις απεργίες,
Η Δανία που αρπάζουν τα τιμαλφή απο τους πρόσφυγες και φοροαπαλλάσουν το μεγάλο κεφάλαιο
Η Ουγγαρία του κρυφοφασίστα Ορμπάν,(με μεταπτυχιακή υποτροφία από το ίδρυμα Σόρος -Καθημερινή-), κυβέρνηση που απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα

είναι οι σούπερ - ντούπερ σοσιαλιστικές ή έστω καπιταλιστικές "φιλολαϊκές" κυβερνήσεις γιατί έχουν το δικό τους νόμισμα!

Επαναλαβάνω το Νο3. Τζούλια και πολύ θα τους ήταν.

Τα σέβη μου

Αξιοπiστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

τον Δεκέμβριο του 2011 πήγα σε μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσίπρα.

η κατάρρευση του εκλογικού-πολιτικού συστήματος κάτω από το βάρος της πανεργατικής- παλαικής εξέγερσης του 2010-2011 ήταν προφανής, το έβλεπες στην σύσταση του κόσμου, στην προσδοκία του

βέβαια κάποιοι έβλεπαν και που πάει το πράγμα, και είπαν για το ευρώ πχ, την ΕΕ και το χρέος

εκνευρισμένος ο Τσίπρας είπε για την Ουγγαρία και την Μ Βρετανία που έχουν καπιταλισμό παρά το νόμισμα τους και πως λύσεις εθνικής αναδίπλωσης δεν μας πάνε πουθενά.

ο Τσίπρας δεν επιμένει σε αυτές τις πίπες σήμερα, επιμένει όμως ο 4:14.

αυτο το φαινόμενο των από τα ... αριστερά, και από τα ... κομμουνιστικά καμιά φορά απολογητών του ιμπεριαλισμού που σου λένε πως αφού η Ουγγαρία δεν έχει σοσιαλισμό η Ελλάδα πρέπει να έχει μνημόνιο.

Κώστας

Unknown είπε...

Ή κε του μπλοκ είναι ανοιχτή σε κάθε σχόλιο που προσπαθεί να προσθέσει κάτι στην πολιτική συζήτηση.Τα σχόλια του Κώστα γιατί δεν κόβονται;

Ανώνυμος είπε...

προφανώς γιατί προσθέτουν στην πολιτική συζήτηση

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

"..........αυτο το φαινόμενο των από τα ... αριστερά, και από τα ... κομμουνιστικά καμιά φορά απολογητών του ιμπεριαλισμού......"
Κώστα, αισθάνομαι ότι προσπαθείς να κάνεις αντεπίθεση, αντιστρέφοντας τις κατηγορίες, κάτι σαν έξοδο του.....Μεσολογγίου ας πούμε. Φιλότιμη η προσπάθεια, αλλά βγαίνει λίγο σε κωμωδία και δημιουργεί και προβληματισμό για τον ειρμό των σκέψεών σου.

Αναυδος είπε...

@jjcal

κανεις λαθος ο κωστας προσφερει εκτος απο αφθονο γελιο και μια αποδειξη για τη γελοιοτητα των πολιτικων θεσενω και επιχειρηματων της λαε. καθε ποστακι του ειναι μια καταδυση στον πολιτικο τυχοδιωκτισμο των λαφαζανοστρατουλιδωνβαλαβανιδων και λοιπων ρεταλιων του συριζα νο 2 (να μην ξεχασω ολοι τους υπογραφουν με τους πρωην κρατικους τους τιτλους)

zoot horn rollo είπε...

Ωραία όλα αυτά Κώστα, αλλά μνημόνιο λέγεται αυτό που ψήφισες τον Ιούλη. Σ'αρέσει να στο θυμίζουν απ' ό,τι φαίνεται. Εγώ δε σου χαλάω το χατίρι.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Γιατι του Κωστακη οσο και να του αναλυσεις οτι το "μνημονιο"(επιθεση του Κεφαλαιου σε περιοδο κρισης ) ειναι ανεξαρτητο απο το νομισμα ,οτι ειναι γενικη αυτη η επιθεση και παγκοσμια,οτι ακομα και στη Σουηδια με την κορωνα της τα τελευταια πεντε χρονια το επιδομα πχ ανεργιας εχει πεσει στο μισο και δινεται με αλλες προυποθεσεις απο πριν ,οτι η μονιμη δουλεια στην ΕΕ εχει εκλλειψει κατα 70% και τα μινι τζομπς δινουν και παιρνουν ...αυτος θα αναμασα για εθνικο νομισμα και εξοδο απο Ευρωζωνη γιατι ακομα δεν εχει καταλαβει οτι το προβλημα σ αυτη την ιστορικη φαση ειναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (η ιδιοκτησια των ΜΠ).Ειναι ενας κοσμος που παραμυθιαστηκε αρχικα στις πλατειες με τη δραχμη απο καζακηδες , λαπαβιτσες κλπ ,που του αλλοτριωσαν με τετοιες μαλκιες την οποια πολιτικη κριση ειχαν ,βαζοντας στο απυροβλητο αυτους που του εφεραν το "μνημονιο " ,που καθοδηγουσαν και καθοδηγουν τα μετρα , που κερδιζαν απο αυτο ...την ντοπια αστικη ταξη και τους ξενους "συναδελφους" της .... πως να τα βαλει μ αυτους ο μικροαστος ? Ουτε να απεργησει δεν αντεχει...γιατι εχει παιδια .Οποτε "αναθετει" σε πιλαφαδες παντα με "εξυπνες " κινησεις ...δραχμη , λογιστικους ελεγχους , νεες διαπραγματευσεις κλπν να του λυσουν το προβλημα χωρις να καταλαβαινει οτι απλα αναβαλει τον θανατο του .

Ο μικροαστος ειναι ο Ιδιοκτητης μιας απεραντης ερημου που την διατρεχει ελπιζοντας να βρει μια οαση, η οποια ομως δεν υπαρχει .Αλλα αυτος δεν το γνωριζει..

Ανώνυμος είπε...

Γιατι βασικα γινεται ρεζιλι με αυτα που λεει.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το παπατζηλίκι αλλά δεν διαγράφεται η παραπλάνηση του κόσμου που έκανε ο όλος Συριζα

Το ΟΧΙ στο μνημόνιο Γιούνκερ (εξωτερικού) ισοδυναμούσε με ΝΑΙ στο μνημόνιο 47+ 8 σελίδες Τσίπρα του Όλου Συριζα ( μνημόνιο εσωτερικού).

Ο Τσίπρας, 4 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, τόνισε πως το ΟΧΙ ισοδυναμεί με την αποδοχή της δικής Tου πρότασης . Στην αρχή έδωσε τις 47 σελίδες προς τους “θεσμούς”, μετά πρόσθεσε τις άλλες 8 σε δύο δόσεις.
Το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να ψηφίσει Διπλό ΟΧΙ.
Όχι και στα δύο μνημόνια(εξωτερικού - εσωτερικού ).

Τα έγραψε καλά ο zoot horn rollo στο 20 Φεβρουαρίου 2016 - 2:22 π.μ.

Θα τα ξαναγράψω σε απλά ελληνικά. Με την χρήση ενός απλού παραδείγματος

Αν το πρόβλημα της οικονομίας ήταν το νόμισμα και όχι οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, τότε Η.Β., Δανία, Ουγγαρία, Σουηδία, έχουν ή σούπερ ντούπερ σοσιαλισμό ή έστω καπιταλισμό με σοσιαλδημοκρατία, με "ανθρώπινο" πρόσωπο. Όσο ανθρώπινο μπορεί να έχει ο καπιταλισμός

Και οι 4 χώρες είναι εντός ΕΕ,
και οι 3 από τις 4 χώρες δεν έχουν μνημόνιο
και οι 4 χώρες κόβουν εργατικά δικαιώματα, επιδόματα, συντάξεις μέχρι εκεί που δεν πάει,
και οι 4 χώρες απαλλάσσουν από μεγάλη φορολογία τις πολυεθνικές,
και οι 4 χώρες έχουν ισχυρά ακροδεξιά - φασιστικά κόμματα.
Στην Σουηδία, τρίτο κόμμα οι φασίστες με κουστουμάκι και γραβάτα. ΣΤΟ Η.Β. το αντίστοιχο των ΑΝΕΛ τρίτο σε ψήφους. Η "πρασινοκόκκινη" κυβέρνηση της Δανίας παίρνει και τιμαλφή από τους πρόσφυγες.
Για την Ουγγαρία τα γράψαμε. Και λίγα ήταν

Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Δημοσίευσε κι άλλο από τον Εδεσσαϊκό.

Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα.

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε Μηλιός πριν λίγες ημέρες.

Το κείμενο παρατείθεται μόνο ως μια από τα μέσα ομολογία πως ο όλος Συριζα δούλευε τον κοσμο πριν γίνει κυβέρνηση. Η πολιτική που τελικά ακολούθησε ήταν ήδη προαποφασισμένη από το 2013

http://newpost.gr/politiki/510165/manifesto-mhlioy-kata-ths-kybernhtikhs-politikhs

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκομίζει οφέλη από τις τεράστιες συγκεντρώσεις και το κίνημα των αγανακτισμένων με αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαίου του 2012 να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, αυτό είναι και το κομβικό σημείο της βίαιης ωρίμανσης, ενός όρου που εισήγαγε ο Γιάννης Δραγασάκης. Και δεν είναι τίποτα άλλο από την πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών.

Στη Συνδιάσκεψη του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν για αντίσταση κατά της άρχουσας τάξης, για την κατάργηση των μνημονίων και για να καταστεί το χρέος βιώσιμο. Η Κ.Ε το 2013 σε πολιτική της απόφαση αποδέχεται ότι νέο μνημόνιο σημαίνει νέα μέτρα και μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.

Το 2012 όμως είναι η καταλυτική χρονιά για την μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς παρά τη σημαντική αύξηση των οργανωμένων μελών η διαφωνίες τους, τους κάμπτουν είναι η στιγμή που ξεκινά η αυτονόμηση του Προέδρου και του Επιτελείου του.

Το 2013 η ομάδα φορολογικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζουν το σχέδιο τους σε ημερίδα του ΕΒΕΑ. Ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών εκδίδει μια ανακοίνωση πολεμικής. Τελικώς η Επιτροπή Προγράματτος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη αποσύρει τις προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισης.

Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί πλέον σε προεδρικό κόμμα οι αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές βρίσουν το κόμμα να έχει ολοκληρώσει την πρώτη αλλά ουσιαστική φάση μετάλλαξης σε πολιτική δύναμη που δεν αμφισβητεί τη συνέχεια του κράτους.

Στις 20 Φεβρουαρίου η Κυβέρνηση της Αριστεράς υπογράφει το πρώτο της μνημόνιο. Αφού η παράταση της σύμβασης σημαίνει, αξιολόγηση από την τρόικα, δεσμεύσεις ή όρους, συνέχιση της χρηματοδότησης.

Η Κυβέρνηση φτάνει πλέον στις 5 Ιουλίου και στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος , το οποίο μάλλον την έφερε σε αμηχανία καθώς το 61,3 των πολιτών είπαν οχι στη συμφωνία. Εντούτοις η Κυβέρνηση συγκαλεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μέσω της Βουλής μετατρέπει το 61,3 ΟΧΙ σε 83,7 ΝΑΙ.

Πάντως τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα η Κυβέρνηση είχε ήδη προαναγγείλει τις προθέσεις της έχοντας υποβάλλει αίτημα στήριξης στον ESM.


Αξιοπiστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το σχόλιο "Ευτυχώς που ήταν υπουργός ο Στρατούλης κι όχι ο Παφίλης" το βάρεσα τατού.

Where the minister drops cry and the cats meow
I will take you there, I will show you how.

Φορθ Σπούτνικ

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι με το δημοψήφισμα, οπότε copy paste από προχτές

To δημοψήφισμα ήταν ο ελιγμός του Τσίπρα για να βρει νομιμοποίηση για το μνημόνιο.

Αυτό ήθελε να το κάνει με ένα οριακό ποσοστό και να φύγει ο ίδιος από π/θ για λίγους μήνες.

Βέβαια το οτι μιλάγαμε για ένα κόμμα της Αριστεράς με σχέση με το κίνημα όλης της πενταετίας έκανε τον ελιγμό παρακινδυνευμένο για την κυρίαρχη πολιτική και τον ιμπεριαλισμό.

Η μάχη που δόθηκε σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά μέχρι και σε κάθε ουρά των ΑΤΜ έφερε το 62 % το οποίο ανέτρεψε το σχέδιο του Τσίπρα να μην χρεωθεί ο ίδιος άμεσα το 3ο μνημόνιο.

Αυτό έχει μεγάλη σχέση με την σημερινή του απονομιμοποίηση.

Προφανής είναι ο ρόλος του δ/ψ στην διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην δημιουργία της ΛΑΕ που είναι ένα γεγονός που η σημασία του αποτυπώθηκε στις δηλώσεις αρχηγού ιμπεριαλιστικού κράτους ότι οι εκλογές ήταν νικηφόρες για τον ιμπεριαλισμό γιατί δεν μπήκε η ΛΑΕ στην Βουλή. Δεν γίνεται κάθε μερά.

Η στάση του ΚΚΕ να μην δώσει την μάχη απέναντι στην ΕΕ και το μνημόνιο, να το αφήσει να περάσει γιατί το να μην περάσει είναι χειρότερο, όπως είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποτιμήθηκε στο Βατερλώ της εξέγερσης της κομματικής βάσης του ΚΚΕ στις 5 Ιούλη.

Ο περιορισμός της πτώσης του ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη σας έκανε κάπως να πάρετε τα πάνω σας γιατί αρχίσατε , με δεδομένο το 1% της 5 Ιούλη, με αμφιβολίες μέχρι και για το αν θα μπείτε στην Βουλή.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιπρας καλουσε τον κοσμο να ψηφισει "ΟΧΙ". Η Βαρουφακιαδα για καμια νοικοκυρα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

και η ΕΕ καλούσε τον κόσμο να μην ψηφίσει ΟΧΙ και το ΚΚΕ βέβαια, υπεύθυνο και σοβαρό, ακούει την ΕΕ

και περιφρουρεί τις πορείες

Κώστας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

@jj kal

Ό,τι λέει ο ΟΧΕΠ

zoot horn rollo είπε...

Είπε ο τύπος που ψήφισε το "περήφανο" μνημόνιο,που ευχόταν (όπως κι αρκετοί άλλοι) να μείνει εκτός Βουλής το ΚΚΕ, που ευχόταν διάσπαση και βατερλώ του,που κάνει ότι δε βλέπει,δεν ακούει,δε ξέρει, δε καταλαβαίνει κτλ.

Αμα θες κάν'τα όλα ξανά copy-paste.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ καλουσε τον κοσμο να ψηφισει "ΝΑΙ". Η κυβερνηση "ΟΧΙ". Το ΚΚΕ δεν ψηφισε τιποτα απο τα δυο και εσυ κωλοτριβουσουν με τους δευτερους. Χωνεψε το οτι σε πιασανε κωτσο και ασε το γυρισμα στις κατηγοριες.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

"...Η μάχη που δόθηκε σε κάθε χώρο εργασίας και γειτονιά μέχρι και σε κάθε ουρά των ΑΤΜ έφερε το 62 % το οποίο ανέτρεψε το σχέδιο του Τσίπρα να μην χρεωθεί ο ίδιος άμεσα το 3ο μνημόνιο..."

Έκλαψα λίγο αλλά το διάβασα. Και ΜΕΤΑ;

"...γεγονός που η σημασία του αποτυπώθηκε στις δηλώσεις αρχηγού ιμπεριαλιστικού κράτους ότι οι εκλογές ήταν νικηφόρες για τον ιμπεριαλισμό γιατί δεν μπήκε η ΛΑΕ στην Βουλή..."

Νικάμε αδέρφια!

"...Ο περιορισμός της πτώσης του ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη σας έκανε κάπως να πάρετε τα πάνω σας γιατί αρχίσατε , με δεδομένο το 1% της 5 Ιούλη, με αμφιβολίες μέχρι και για το αν θα μπείτε στην Βουλή."

Έκλεψαν λίγο από το 62 της λαε.

"...και περιφρουρεί τις πορείες"

Έχει λαοθαλασσοφοβία.

Ijon Tichy

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"και η ΕΕ καλούσε τον κόσμο να μην ψηφίσει ΟΧΙ και το ΚΚΕ βέβαια, υπεύθυνο και σοβαρό, ακούει την ΕΕ
και περιφρουρεί τις πορείες"

ποσο πιο ρεζιλι ?

(σιγουρα δεν ειναι δικος σου ρε "απολιθωμα " για να ανεβαζεις ...τηλεθεαση ?)

γιατι τελικα μετα τον Βουρ-θιωτη η μονη αναβαθμιση θα ηταν μια συνεντευξη στο .."σπιτι μου σπιτακι μου " και αυτο το σπιρτο ,τη γκομενα του αφεντικου του Α .Να μας την κανεις και copy paste εδω να γελαμε Κωστα )

Ανώνυμος είπε...

Ο Μηλιός, που τον λιβανίζει ο Μπογδανος του ΣΚΑΙ, βάζει ταφόπλακα στην αυταπάτη του Όλου Σύριζα. Την οικονομική πολιτική την ήξεραν, σε μεγάλο βαθμό, από το 2013.

http://newpost.gr/politiki/510165/manifesto-mhlioy-kata-ths-kybernhtikhs-politikhs

@Φορθ Σπούτνικ

Τατού!


@ Γκεόργκυ Ζούκωφ

Στρατάρχη μου

Ο Κούλης, γιατί πήγε σε πρωϊνάδικα - μεσημεριανάδικα παραμονές εκλογών της ΝΔ;
Ο Πι.Λαφ, 100 χρόνια μπροστά στην αγωνιστική αυτοπροβολή, έκανε την παρέμβαση του στην εκπομπή του κ.Μένιου Φουρθιώτη με κύριο θέμα τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα σέβη μου.

Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αστείος ο αποκλεισμός της ΛΑΕ από τα ΜΜΕ που έφτιαξαν χαρίζοντας δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ (προφανώς και ο Λαφαζάνης) και η ΕΑΡ

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

"Αποκλεισμένε" Κώστα δε το σώζεις.
Απολίθωμα, "ζωγραφίζεις".

Ανώνυμος είπε...

Απο εδω το πάμε, απο εκεί το πάμε, να που καταλήξαμε. Στο 1989 κυβέρνηση Τζαννετάκη

Εκείνη την εποχή, εν όψει ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, συστάθηκε από το ΚΚΕ και την ΕΑΡ (την μετεξέλιξη του ΚΚΕ-εσωτερικού), ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, στον οποίο προσχώρησαν η "Σοσιαλιστική Πορεία" του Νίκου Κωνσταντόπουλου αλλά και κάποιοι πρώην πασόκοι, όπως ο Μανώλης Δρεττάκης, ο Στάθης Γιώτας και ο Στάθης Παναγούλης.

Βγήκαν 28 βουλευτές. Με τις ψήφους των 16 ( που δεν ήταν ΚΚΕ ή λίγο μετά έφυγαν από το ΚΚΕ) από τους 28 ψηφίστηκε η συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζανεττάκη.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο εσωτερικών, ο Φώτης Κουβέλης το δικαιοσύνης και ο Γιώργος Μυλωνάς το πολιτισμού, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης τοποθετείται αρχικά υφυπουργός εμπορίου και κατόπιν υφυπουργός εθνικής οικονομίας.

Για σκληροπυρηνικούς ΚΚΕ δεν τους λες. Το 89 ήταν "βρώμικο" γιατί το 90 ήταν καθαρό. Τόσα χρόνια Κουρής και Λαζόπουλος έκαναν δουλειά

Περισσότερα

http://teddygr.blogspot.gr/2015/10/89.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/teddygr+%28Cogito+ergo+sum%29

Την επόμενη φορά, βάρκιζα

Πάμε στα πιο σοβαρά

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ για το ΟΧΙ 5/7/2015. Δήλωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΑΡ

https://www.youtube.com/watch?v=5W9uuheXmsc

http://www.protothema.gr/greece/article/489110/kai-o-ethnikos-star-sti-mahi-tou-ohi-sto-dimopsifisma/

Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

4:14 ξέχασες να μας πεις κάποιες λεπτομέρειες

12ο συνέδριο, Κοινό Πόρισμα, και ποιος ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ

θα γελάσουμε στον Γ Τόμο, βγάλτε τον επιτέλους

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Πάτρα

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

http://patrinaki.blogspot.gr/2015/10/blog-post_96.html

Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής.

Η αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον υπό σοβιετική κατοχή καθώς ο δολοφόνος της επιχειρηματικότητας (και εκλεγμένος με το ΚΚΕ) δήμαρχος Κώστας Πελετίδης συνεχίζει ακάθεκτος. Ο κομμουνιστής Πελετίδης αφού...

...εξασφάλισε ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους πολίτες της Πάτρας (Σώσον Κύριε, που ακούστηκε αυτό...),

... αφού έδωσε εντολή να γίνεται και κατ' οίκον διανομή δωρεάν φαγητού σε όσους δε μπορούν, λόγω ηλικίας ή αναπηρίας, να μετακινηθούν απ' τα σπίτια τους (για όνομα του Θεού...),

... αφού καθιέρωσε από φέτος καθημερινό κολατσιό (άκουσον, άκουσον!!!) για κάθε μαθητή των σχολείων της πόλης ανεξάρτητα απ' την οικονομική τους κατάσταση (μα που ζούμε επιτέλους, στο Λένινγκραντ;),

... αφού μείωσε τα δημοτικά τέλη για τους δημότες της Πάτρας και αύξησε τα τέλη για τους μεγαλοϊδιοκτήτες (!!!),

... αφού έδωσε σε άπορους την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων (και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κύριε;),

αφού καθιέρωσε δωρεάν (μα τον άγιο Ανδρέα!) θερινό πρόγραμμα του δήμου δημιουργικής απασχόλησης για παιδάκια 9-14 ετών...

επιχειρεί να αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας με χωματουργικές εργασίες και ανάπλαση που δεν θα στοιχίσει το παραμικρό!! Χωρίς ούτε καν μια ανάθεση σε κάποιον επιχειρηματία, σε κάποια εταιρεία, σε κάποιον εργολάβο βρ' αδερφέ να φάει κι' αυτός ψωμάκι!

Ναι κύριοι! Αντί να προβεί σε μελέτες, αντιμελέτες, δημοπρατήσεις, διαγωνισμούς, αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, ο κομμουνιστής αυτός επέλεξε να γίνει η ανάπλαση τζάμπα από το δήμο! Για να γίνει λέει χώρος αναψυχής και να δοθεί η παραλία στο λαό (δηλαδή οι μεγάλοι ξενοδοχιακοί όμιλοι δεν έχουν ψυχή κύριε δήμαρχε;;).

Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε πόλεμο! Οι κομμουνιστές υπό τον Κώστα Πελετίδη οργιάζουν στην πρωτεύουσα της Αχαϊας και θέλουν να σοβιετικοποιήσουν την πόλη. Να μας κάνουν ΕΣΣΔ, παραπέτασμα, σοβιέτ! Συμπολίτες μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, συνάδελφοι μεγαλοκαρχαρίες, φιλελεύθερα μυαλά, Τζήμεροι και Ποτάμια, πότε θα ξεσηκωθούμε; Όταν θα μπαίνει ο κόκκινος στρατός στα ψηλά τ' αλώνια;

#######

Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

zoot horn rollo είπε...

Ο 4:14: Και πάλι δε σβήνεται το μνημόνιο που ψήφισε.
Απολίθωμα ξέρεις εσύ...

Ανώνυμος είπε...

^^
4:14

εδω δες

http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=123029

ψαχνουν να βρουν αντιπαλο δεος για τον Πελετιδη φοβουμενοι οτι παει καρφι για δευτερη 5αετια.
το αστειο?δεν εχει κλεισει καν 2 χρονια απο την πρωτη 5αετια η παρουσα δημοτικη αρχη.Ε ρε γελια!!

κατι μου λεει οτι ο επιχειρηματιας που λενε θα ειναι ο "Λουξ-αρω" γευση.

οταν οξυνεται η ταξικη παλη καθαριζει το τοπιο.η εμεις η εσεις παλιοκουφ@λες.

σαρτζεντ εκο

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα πράγμα που ονομάζεται πλειοψηφία. Στους 28 βουλευτές του ενιαίου ΣΥΝ(ΕΑΡ-ΚΚΕ-Παλαιοί Πασοκοι-Κωνσταντόπουλος) 16 ήταν ναι με το επιχείρημα να μην διαγραφεί το σκάνδαλο Κοσκωτά και 12 τα όχι.
Έτσι γράφει ο teddy (έδωσα link) και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω

Μετά κατά το 1991 κάποιοι έφυγαν.
Κάποιοι άλλοι λέγεται πως εκδιώχθηκαν αμέσως μετά την επικράτηση της Αλέκας. Όταν οι κάποιοι λέγεται πως πήγαν να πάρουν τα κλειδιά, είδαν το φως το αληθινό, το σταλινικό στην μάντρα του Περισσού.
Το έψελναν παπάδες με στολή οικοδόμου, μεταλλουργού.
Οι διαδικασίες επαναπροώθησης εκτός Περισσού λέγεται πως ήταν στα όρια του ανθρωπιστικού δικαίου. Όλο το σκηνικό σε μία περιοχή που δεν υπάρχει το ΝΑΤΟ και σε μία εποχή που δεν υπήρχε η Φρόντεξ.

Σήμερα, ο Φουρθιώτης από την τηλεόραση του Ε τα "έχωσε" στον Υπουργό, στην "Αυγή" και στον ραδιοσταθμό "Κόκκινο". Πράγμα που δεν έκανε και τόσο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα και παρά τα 20 λεπτά παρουσίας ο "αποκλεισμένος" απο τα ΜΜΕ Πι.Λαφ

Ο Εθνικός Σταρ θα πάει στη ΛΑΕ; Το πλακάτ του είχε γίνει θέμα σε ελληνοφρένεια και BBC. Κρίμα τόση δημοσιότητα να πάει χαμένη

Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

@ zoot horn rollo
Αι νοου. Οι δικοί του ψήφισαν υπέρ το 1989, έγιναν υπουργοί, αποχώρησαν,

Λίγες ημέρες μετά τον Μηλιό,

http://newpost.gr/politiki/510165/manifesto-mhlioy-kata-ths-kybernhtikhs-politikhs

βγήκε ο Σγουρίδης. Τα είπε πιο χύμα

https://www.youtube.com/watch?v=jPZXvov1cFk

https://www.youtube.com/watch?v=5omro1jxdQI

Ο Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως οι προηγούμενοι.

Οι Πι.λαφ, Ρατατούλης, και οι λοιποί, δεν ήξεραν, ήταν νέα παιδιά στην πολιτική, άπειροι πολιτικά, δεν καλλιεργούσαν αυταπάτες κ.α. Ούτε ψήφισαν το μνημόνιο Τσίπρα(εσωτερικού)



@ σαρτζεντ εκο

Στην Πάτρα oδεύουμε προς τον Μπολσεβικισμό. Με μνημόνιο εσωτερικού, με μνημόνιο εξωτερικού οδεύουμε προς Μπολσεβικισμό

Σύντροφοι επιχειρηματίες ως πότε θα καταδυναστεύεται η υγιής επιχειρηματικότητα των εργολάβων από παλαιές απολιθωμένες ιδέες;
Γιατί οι δυνατές επιχειρήσεις να πληρώνουν περισσότερα τέλη; όταν σε όλες τις "κανονικές" χώρες γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Όπως στην Δανία; Πότε θα γίνουμε Δανία του Νότου;

Που πάμε ρε που πάμε; (Αυλωνίτης από παλιά ελληνική ταινία)



Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14

Ανώνυμος είπε...

αν συζητάς το 2016 οτι το 89 από την μεριά του ΚΚΕ είχε να κάνει με το ... σκανδαλο Κοσκωτά και όχι, λέω γω τώρα, με το 12οσυνέδριο, το Κοινό Πόρισμα, την αποδοχή της ΕΕ και του εκσυγχρονισμού, τον γκορμπατσοφισμό, και γενιικά τον ρόλο του ΔΚΚ ειδικά μετά το 56 όπως αυτός ακραία μεταλλάχτηκε επί της κατάρρευσης κλπ, καταλαβαίνεις πως δεν μπορούμε να συζητήσουμε

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο για το οποίο μπορούμε πλέον να συζητήσουμε Κώστα είναι για την λυσσαλέα μάχη που έδωσε και πήρε ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός με την μη είσοδο της λαε στο κοινοβούλιο. Μην κάνετε την πάπια 4:14 και λοιποί, μην φυγομαχείτε.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

κωστάκη,κωστάκη έσβησε το αίσχος "κκε εσωτερικού" από τον πολιτικό χάρτη με δυο κινήσεις ματ που θα τις κατανοήσεις μετά από 40 χρόνια.
Ρώτα τα φιλαράκια σου για τις προστυχιές του 89.Αυτοί που πρέπει να ξέρουν, τα είδαν με τα μάτια τους.Το μέγα λάθος που έμαθες κι εσύ να το κάνεις από τους πολιτικούς σου πρόγονους και άλλους πασόκους, προς μεγάλη μας ευχαρίστηση-διασκέδαση μη σου πω-είναι πως δεν ξέρεις με ποιους τα βάζεις μικροαστικό τρολάκι μου:
Με την εργατιά.
Καλά το πας ζουζουνάκι συνέχισε.Γούτσου-γούτσου.

Αποτέτοιος

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του,
ο πονηρός αραδιάζει δικαιολογίες,
και ο τελειωμένος επιμένει....

(zoot horn rollo, αρχίζω να σε ζηλεύω.
Με τελειωμένους πασόκους μόνο το τρολλ έχει νόημα).

Ανώνυμος είπε...

$Tichy Δεν είναι και τόσο δύσκολο να μπούμε στο μυαλό τους.
Κορώνα ( συγκυβέρνηση με την Δεξιά) κερδίζουν, γράμματα ( διαγραφή του σκανδάλου Κοσκωτά ) χάνουμε. “Βρόμικο” 89 και “Καθαρό” 90.
Κουρής, Λαζόπουλος και λοιπές αριστερές, οικολογικές, προοδευτικές δυνάμεις έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά τόσα χρόνια στην πλύση εγκεφάλου με λευκούς, μπλε και πράσινους κόκκους. Και φυσικά να δίνουν άλλοθι σε όσους λένε για να λένε “Θα ψήφιζα ΚΚΕ αλλά....”
Μετά το 12ο ήρθε το 13ο. Οι μη “σκληροπυρηνικοί” ΚΚΕ αναχώρησαν προς άλλες πολιτείες. Τόσα χρόνια ήταν ΠΑΣΟΚ αλλά το ανακάλυψαν μόλις το 1991. Thank you Τeddy για την ενημέρωση
http://teddygr.blogspot.gr/2015/10/89.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/teddygr+%28Cogito+ergo+sum%29

Δεν ξέρουμε αν καταλαβαίνουν, και ούτε μας απασχολεί, όσοι δεν ξέρουν πόσο κάνει 6 – 2 = Το ποσοστό της πρότασης του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, όσοι προπαγάνδιζαν από ΜΜΕ, internet, το μνημόνιο Τσίπρα των 47+3+5 σελίδων ως ΟΧΙ. Μετά τα Μάαστριχ, Λευκές Βίβλους, Συνθήκες της Σέρκας που ψήφισε ο όλος Σύριζα, έρχεται η εξειδίκευσή τους με τα μνημόνια.

@Αποτέτοιε ηρεμία και ψυχραιμία. Το τι έχουν πει ( και κυρίως τι έχουν κάνει) από το 12ο στο 13ο το γνωρίζουμε http://www.rizospastis.gr/story.do?id=873584 .

Ο επιθετικός βάζει γκολ όταν πατά στην περιοχή. Αυτό το γκολ βάζουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η Λαϊκή Συμμαχία. Μία απεργιούλα στις 4/2/2106, μία κάθοδος των αγροτών με 17 τρακτέρ (κάτι συμβολίζει αυτό το 17 λένε οι ειδήμονες στην ΚΚΕδολογία ) και παρακαλούν το γνήσιο Πασοκ της Φώφης για Οικουμενική.

@Σεχτάρ αυτό ακριβώς είναι το σωστό trolo πνεύμα. Με λίγα λόγια όπως ο zoot horn rollo

Αξιοπιστία και σοβαρότητα πάνω από όλα

Ο 4:14