Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Όλα τα σφυριά

...μαζί και τα δρεπάνια στα μπλόκα, Να βαρέσουν στην ίδια κατεύθυνση, στην οργάνωση και την προετοιμασία για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας.

-Το πολύ καλό σποτάκι που ετοίμασε το ΠΑΜΕ για την απεργία.


Το κείμενο από τον κυριακάτικο Ριζοσπάστη, που κωδικοποιεί μερικά βασικά σημεία για το πώς και το γιατί.

Αυτή η απεργία έχει μεγάλη σημασία να πετύχει και ταυτόχρονα να ξεχωρίσουν για τη μαζικότητά τους τα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, γιατί:

Το σχέδιο - λαιμητόμος της κυβέρνησης πρέπει να πάρει απάντηση. Να γίνει καθαρό με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία ότι οι εργαζόμενοι και όσοι θίγονται από αυτό δεν παζαρεύουν κανένα μερεμέτι, κανένα φτιασίδωμα. Οτι το μοναδικό αίτημα που εκφράζει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να μην φτάσει καν στη Βουλή.

Το σχέδιο αυτό νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν προηγούμενα στις συντάξεις, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τη συρρίκνωση των παροχών σε Υγεία - Πρόνοια. Ακόμα κι αν δεν πρόσθετε κανένα καινούργιο μέτρο,και μόνο το γεγονός ότι επιχειρεί να κλείσει κάθε συζήτηση για ανάκτηση των απωλειών που είχαν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι από τα χρόνια της κρίσης, είναι λόγος ικανός για να απορριφθεί στο σύνολό του. Οι εργαζόμενοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με το «ό,τι έγινε έγινε», με το «τίποτα δεν αλλάζει». Εκεί ποντάρει η κυβέρνηση για να σπείρει απογοήτευση, να κουράσει, να εκτονώσει αντιδράσεις.

Να απορριφτεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δικαιοσύνης» και «αναδιανομής». Το σχέδιό της είναι βαθιά ταξικό υπέρ του κεφαλαίου και αυτό είναι που πρέπει να καθορίσει τη στάση των εργαζομένων και του λαού. Αν το νέο Ασφαλιστικό προστεθεί στα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί έως τώρα, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμα περισσότερα, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Αντίστροφα, το κεφάλαιο θα βγει κερδισμένο από την προσαρμογή της Ασφάλισης και των συντάξεων στο σημερινό άθλιο επίπεδο των μισθών και των εργασιακών σχέσεων, που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Να αποκρουστεί η δόλια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να δημιουργήσει αντιπαλότητες με άλλα λαϊκά στρώματα. Όσο διευρύνονται οι αντιδράσεις στο αντιασφαλιστικό της σχέδιο, τόσο δυναμώνει η κυβερνητική προσπάθεια να στρέψει τους μελλοντικούς συνταξιούχους απέναντι στους παλιούς, τους νέους εργαζόμενους ενάντια στους παλιότερους, αυτούς που δεν έχουν τίποτα ενάντια στους λιγότερο φτωχούς, τους άνεργους ενάντια σ' αυτούς που βγάζουν έστω κι ένα μεροκάματο, τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στους αγρότες. Ποντάρει στον «κοινωνικό αυτοματισμό», τον οποίο προκλητικά σκεπάζει με το μανδύα της «δικαιοσύνης». Το σχέδιο της κυβέρνησης μοιράζει «δίκαια» τις συνέπειες σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους, παλιούς και νέους, εργαζόμενους και άνεργους. Δεν αφήνει κανέναν απ' έξω, ανεξάρτητα από ηλικία, επάγγελμα, κλάδο και τομέα δουλειάς.

Να χάσει η κυβέρνηση κάθε έρεισμα στο κίνημα για ελιγμούς. Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς επιστήμονες συμμετέχουν ήδη πρόθυμα σε διάλογο με την κυβέρνηση, παζαρεύουν επιμέρους αλλαγές που αφήνουν ανέγγιχτο τον πυρήνα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Στον προθάλαμο του διαλόγου, χωρίς η κυβέρνηση να αποσύρει το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό, βρίσκονται και κάποιοι «πρόθυμοι» αγροτοσυνδικαλιστές. Την ίδια ώρα, οι πλειοψηφίες σε μεγάλες εργατοϋπαλληλικές Ομοσπονδίες συντηρούν το συντεχνιασμό, υπερασπίζονται την εξαίρεση του κλάδου τους από το συνολικότερο σχέδιο των ανατροπών, παζαρεύουν με την κυβέρνηση πίσω από κλειστές πόρτες και της δίνουν πάτημα να εκτονώσει αντιδράσεις και να επιτεθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η απεργία πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων. Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό και η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να το τρενάρει όσο μπορεί για να κουράσει το κίνημα. Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται σε βάρος του λαού. Είναι η αναδιαρθρώσεις στην Υγεία, στην κρατική διοίκηση, στην Παιδεία. Κυρίως είναι τα Εργασιακά, που ανοίγουν παράλληλα με τα μέτρα ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση. Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η παραπέρα περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και η νομοθέτηση της ανταπεργίας, η παραπέρα αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων πρέπει να συναντήσουν ισχυρά εμπόδια από τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι γραμμάτια προς το κεφάλαιο και την ανταγωνιστικότητά του, που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ξοφλήσει.

Ο απεργιακός ξεσηκωμός, το σταμάτημα της παραγωγής, αυτό δηλαδή που πονάει πραγματικά το κεφάλαιο, θα σηματοδοτήσει ότι περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την ανάγκη και τη δυνατότητα αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την ανάγκη ενίσχυσης της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα, η επιτυχία της απεργίας θα δώσει θάρρος στη μικρομεσαία αγροτιά να συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα που δίνει στα μπλόκα για να επιβιώσει. Εργατικά σωματεία που επισκέπτονται τους αγρότες αυτές τις μέρες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό, όπως και τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις, για να εκφραστεί έμπρακτα η συμπαράσταση στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.

Η επιτυχία της απεργίας θα δημιουργήσει καλύτερους όρους για να ανοίξει πιο πλατιά στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα η συζήτηση για την πραγματική διέξοδο, που μπορεί να υπάρξει μόνο αν υποστεί ρήγματα, κλονιστεί και τελικά ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Το παράδειγμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι αποκαλυπτικό. Όλες οι ανατροπές που έγιναν στο παρελθόν, ήταν αναγκαίες για το κεφάλαιο, άλλοτε για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά του σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, άλλοτε για να την ενισχύσει σε συνθήκες κρίσης. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Το κεφάλαιο και το κράτος τους δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την προσπάθεια να επιβάλλουν τους κατώτερους δυνατούς όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης, να τα μετατρέψουν από κοινωνικά δικαιώματα σε ατομική ευθύνη. Χρειάζεται σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, οργάνωση με αντικαπιταλιστικούς στόχους πάλης, δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ, για να μπουν εμπόδια στις ανατροπές, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές. Κοινωνικο-ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μπορούν να υπάρξουν μόνο αν τα μέσα παραγωγής γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και ο σχεδιασμός της οικονομίας πάψει οριστικά να έχει για κριτήριο τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Το σποτάκι του κόμματος για την αντιασφαλιστική ανατροπή.


Μην τους φοβάσαι

Το πανό του συνδικάτου ΟΤΑ Λάρισας, που έκλεψε την παράσταση σε μια πρόσφατη κινητοποίηση.


Και οι πρώτοι διδάξαντες (εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον): οι αρτινοί σφοι από το εντυπωσιακό πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, το Μάη του 2010, όταν η αισιοδοξία ήταν ακόμα στα ύψη. Εκεί που πρέπει να φτάσει και τώρα δηλ, πατώντας σε γερά πόδια.


Υστερόγραφο
Αν ακόμα και τα αστικά μέσα αναγκάζονται να παραδεχτούν έναν κομμουνιστή δήμαρχο και την αύξηση της δημοτικότητάς του στο λαό της Πάτρας, όλα τα σημάδια δείχνουν πως κάτι πολύ καλό κι ελπιδοφόρο συμβαίνει στους κόκκινους δήμους.

Είναι γνωστό ότι στον Κώστα Πελετίδη αρέσει να έχει μία άμεση επαφή με τους δημότες και τους πολίτες της Πάτρας. Για αυτό, άλλωστε, είναι και ένας από αυτούς που δίνει πάντα το παρών στις λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται σταδημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Εκεί ο Δήμαρχος Πατρέων, εισπράττει την αγάπη του κόσμου που αναγνωρίζει σε αυτόν ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις και κομματικές ιδεεολογίες, την ανιδιοτέλειά του και την διάθεση για να προσφέρει.

Σε μία τέτοια συνέλευση πήγε το βράδυ της Τετάρτης στο ανατολικό διαμέρισμα, σε μία συνέλευση όπου ο κόσμος δεν χωρούσε στην αίθουσα. Ο καθένας που έπαιρνε τον λόγο για να μιλήσει ξεκινούσε πρώτα δίνοντας τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο για την προσπάθεια που κάνει και στη συνέχεια έλεγε αυτά που ήθελε.

Είναι χαρακτηριστικό και αυτό της εκτίμησης που του τρέφει ο κόσμος, αφού είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο που έχει ασχοληθεί με τα κοινά της Πάτρας που δεν διστάζει να δίνει απολογία στον λαό “face to face”.


Η εκτίμηση βέβαια του κόσμου έχει σαν αποτέλεσμα και τις συνεχείς επιθέσεις που γίνονται προς την δημοτική αρχή και τον ίδιο, κυρίως από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Η ουσία πάντως μέχρι στιγμής είναι μία: Η δημοτικότητα του Δημάρχου μέσα στον 1,5 αυτό χρόνο της θητείας του έχει εκτοξευτεί, όχι μόνο στην Πατρινή κοινωνία, αλλά και στο πανελλήνιο. Για πολλούς, στον 1,5 αυτόν χρόνο, είναι ίσως η κορυφαία αυτοδιοικητική προσωπικότητα...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περιμένω μια απάντηση από την αριστερά στο θέμα
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004
αν η απάντηση είναι ρεαλιστική θα με δείτε πρώτο στις πορείες τις αριστεράς να κρατάω πάνω

Ανώνυμος είπε...

Ενώ άλλοι δεν ξεμυτάνε ούτε μέχρι το περίπτερο...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

@ Aνώνυμος 2 Φεβρουαρίου 2016 - 5:04 μ.μ.

Η άποψη των κομουνιστών (όχι των αριστερών) για το μεταναστευτικό, είναι πολύ ρεαλιστική και συγκεκριμένη, και πάει πακέτο με όλες τις άλλες απόψεις τους, και είναι η παρακάτω.
1)Δεν συμμετέχουμε σε καμία ένωση ιμπεριαλιστών - πολεμοχαρών κρατών. Έξω λοιπόν από ΕΕ, ΝΑΤΟ και τα ρέστα, να κλείσουν οι βάσεις. Δεν μπορεί ένα κράτος να λύσει ένα πρόβλημα στου οποίου την εμφάνιση συνέβαλε και βοήθησε.
2)Χώροι φιλοξενίας και απαραίτητες παροχές (τροφή, στέγη, υγεία, νομική κάλυψη, διερμηνεία, ενημέρωση κλπ.) σε όλους τους μετανάστες.
3)Ελευθερία σε όλους τους μετανάστες να φύγουν από την χώρα και να πάνε όπου γουστάρουν, διευκόλυνση στις μετακινήσεις τους.
4)Κατάργηση των ΜΚΟ που εκμεταλλεύοντας την αλληλεγγύη απέναντι στους κατατρεγμένους, κονομάνε κρατικές επιχορηγήσεις. Το έργο διάσωσης και περισυλλογής, φροντίδας κλπ. να γίνεται αποκλειστικά από κρατικούς φορείς.
5)Καμία ανοχή στην προσπάθεια του κεφαλαίου, να κονομήσει και να ρίξει τα μεροκάματα με αφορμή την προσφορά εργασίας από μετανάστες.
Που θα βρούμε λεφτά; Από τους καπιταλιστές, και από αυτά που μας παίρνει το ΝΑΤΟ.

Βασικό!!! Άμα ο πόνος σου είναι πραγματικά και μόνο το μεταναστευτικό για να κατέβεις στο δρόμο μαζί με τους κομουνιστές, και δεν σε ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες προτάσεις και η οπτική τους για το σύνολο των προβλημάτων της κοινωνίας, και το πώς αυτά θα λυθούν, κάπου το έχεις δει στραβά το θέμα, και πρέπει να το ψάξεις καλύτερα...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

παιδια σας βρήκα και αλλη γαμάτη φώτο,
βρήκα τον Πράκτορα της MOσσάντ
Al-Μπαγκτάντι...


https://www.metabunk.org/claim-pictures-show-abu-bakr-al-baghdadi-is-a-mossad-agent-named-simon-elliot.t4263/

καλα μιλάμε για τρομερή τρολιά. Αγη το έχεις ανεβάσει κι αυτό;

σορρυ σφυορδρεπανα αλλα δεν ανοιγει το αλλο.

el quinto

Ανώνυμος είπε...


Ιβάν Τζόνι
μπα με απασχολούν και αλλα θέματα πολύ περισσότερο μάλιστα απλά δεν με αρεσει η υποκρισία στο συγκεκριμένο θέμα όμως πιστεύω ότι η υποκρισία περισσεύει...να βοηθάμε τους μετανάστες να ταξιδεύουν όπου θέλουν ?( σε άλλες χώρες ας πούμε ? να το επιβάλουμε εμείς στους άλλους λαούς να τους δεχτούν ? έχουμε αυτή την δυνατότητα? λίγο φασιστικό σαν να ακούγεται αυτό)

giannis

Ανώνυμος είπε...

Πάμε δυνατά:

http://www.skai.gr/news/greece/article/305920/to-tmima-ergatikis-politikis-tou-suriza-hairetizei-tis-kinitopoiiseis-kata-tou-suriza-/?utm_source=rss_news_greece&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Αλλά και με σεβασμό στην αισθητική του καθενός. Τα έλεγε ο Σφακιανάκης αλλά κάποιοι έκραζαν, όταν είσαι κυβέρνηση τα βλέπεις αλλιώς:

http://www.efsyn.gr/arthro/liana-kanelli-einai-thema-aisthitikis

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ιβάν Τζόνι
μάλλον δεν διάβασες τα σχόλια μου στο θέμα

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004

θα καταλάβαινες ότι ο προβληματισμός μου δεν είναι μονο για την μετανάστευση αλλα γενικεύεται

giannis

zoot horn rollo είπε...

Προβληματισου για διαφορα. Αρκει να μην επιβεβαιωσεις το "οποιος δε θελει να ζυμωσει..."

Ανώνυμος είπε...

@giannis

Δεν είναι καθόλου φασιστικό. Τον αφήνεις να πάει σε όποια χώρα γουστάρει. Απλά πράματα, και το ακριβώς αντίθετο από φασιστικό. Δεν θα γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών για να κάνουν τους πολέμους τους οι άλλοι. Άμα κάνεις πόλεμο μάγκα θα έχεις και συνέπειες! Και εμείς τώρα ζούμε αυτές τις συνέπειες.
Πέρα από αυτό δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. Ρώτησες την θέση για το μεταναστευτικό και στην είπα. Το αν δεν σου αρέσει ή αν την βρίσκεις όπως μπορεί να την βρίσκεις, δεν πειράζει κανέναν, ίσα ίσα καλή καρδιά.
Άμα θες το συζητάμε, αλλά το θέμα της ανάρτησης δεν είναι αυτό.
Από την άλλη άμα έχεις διαμορφωμένη άποψη και απλά θες να την επιβεβαιώσεις, πάλι δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Ιβάν Τζόνι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Στην "αριστερα" απευθυνεται ο ανθρωπος ...τα κομμουνια του απαντανε ....Ρε σφοι την "αριστερα"
καλει ο τυπος ...Κωστα αργεις να απαντησεις ! Αντε ρε θα χασετε τετοιο κελεπουρι απο τα μαζικα μπλοκα του ΠιΛαφ και θα παει στον Μοσχαρολιακο που ουρλιαζε απο την αρχη να "αναλαβει ο Στρατος" το ...μεταναστευτικο ...

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

για εμας παλι "ρεαλιστικη απαντηση " στο ΟΛΟΝ ζητημα που τειθεται στην χωρα σημερα, ειναι ΑΥΤΗ:

"Κοινωνικο-ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μπορούν να υπάρξουν μόνο αν τα μέσα παραγωγής γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και ο σχεδιασμός της οικονομίας πάψει οριστικά να έχει για κριτήριο τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων."


Ανώνυμος είπε...

@giannis
Με έχει καλύψει εν πολλοίς ο Τζόνι με τα όσα είπε και την αξιοθαύμαστη ψυχραιμία που επέδειξε στις απαντήσεις του.
Εγώ μόνο μια ,όχι και τόσο ψύχραιμη, συμβουλή έχω να σου δώσω.
Μάθε τι είναι φασισμός.
Το να χαρακτηρίζεις φασιστικό το να επιτρέπεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς τις χώρες προορισμούς τους ,είναι-το λιγότερο- πολιτικός αναλφαβητισμός.
Το να βομβαρδίζεις τις χώρες τους, να τους πνίγεις στη θάλασσα και στον Έβρο και να τους στοιβάζεις σε κέντρα κράτησης και γκέτο είναι πρακτικές που ακολουθεί η Ε.Ε. και είναι υπεύθυνες τόσο για τη γέννηση των προσφυγικών ροών όσο και τους θανάτους και την ταλαιπωρία εκατομμυρίων ανθρώπων.Αλλά εσύ θεώρησες φασιστικό το να επιτραπεί στους ανθρώπους αυτούς να φύγουν προς όπου αυτοί επιθυμούν...Δεν περιγράφω άλλο...
Υ.Γ.Αναμένω τις αγκάλες της αριστεράς που αναζητείς,για να της σηκώσεις το πανώ, να εμφανιστούν όπου να'ναι και να μας βγάλουν όλους από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.Να βγει λίγο γέλιο τουλάχιστον.
ΓΩ

λαθραναγνώστης είπε...

ΓΩ
Για τους "αριστερούς" de luxe, φασιστικό είναι ότι χαλάει το βολεμά τους. Αν ο πραγματικός φασισμός δεν το χαλάει, τότε δεν τους ενδιαφέρει και δεν είναι φασισμός.

Ανώνυμος είπε...

Παραπάνω από καλό το βιντεάκι του ΠΑΜΕ, συγχαρητήρια στους εμπνευστές του.
Απ' ότι φαίνεται η απεργία αυτή θα είναι πετυχημένη, η εικόνα που έρχεται απο τον κόσμο είναι ότι θα απεργήσει και θα κατεβει στο δρόμο μαζικά.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

Inspector

Ανώνυμος είπε...

Ιβάν Τζόνι

καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη γιατί πραγματικά είμαι εκτος θέματος μα εκεί που προανέφερα δεν έπαιρνα απάντηση.
(http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004)


η αλήθεια είναι ότι ήθελα έναν αριστερό να μου απάντηση στα σχόλια που έκανα εκεί ε και έψαξα κάπου αλλου



αγαπητέ μου δεν ειπα εγώ αυτό ΦΑΣΙΣΜΟ ...
σαφώς και αν κάποιος πρόσφυγας επιθυμεί να πάει σε κάποια χωρα και τον δέχεται η χωρα που επιθυμεί να πάει εμείς πιστεύω ότι πρέπει να τον βοηθάμε ...
έναν μετανάστη ( όχι πρόσφυγα )που επιθυμεί να πάει σε κάποια χωρα και η συγκεκριμένη χωρα δεν τον δέχεται εμείς να προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε να πάει εκεί μου φαίνεται λίγο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ( ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
<< ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΝΕ>>)

giannis

Ανώνυμος είπε...

Σημερα το πρωι οι δρομοι ηταν αδειοι.
Η απεργια θα πετυχει αριθμητικα.
Το ΠΑΜΕ δεν ειναι αμοιρο ευθυνων γι αυτο.

Μενει να μην ειναι ενα ξεφουσκωμα. Εχουμε απο το 2010 (μαρφιν) να δουμε απεργια τοσο μαζικη και ταυτοζρονα τοσο προσανατολισμενη, χωρις να μπλεκει με απολιτικ, φασοσταρια κλπ. Γιατι και μετα το 10 ειχαμε κοσμο σε συγκεντρωσεις ή απεργιες, αλλα κυριαρχησαν συνθηματα οπως "να φυγουν τα μνημονια" (να πανε που και μετα τι θ απογινουμε χωρις τους μνημονιους), "ελικοπτερα", "αλητες προδοτες", "να καταργηθει το χρημα", "μαυρο στοαυρογυαλουρο", "μαυρο".

σαπορ τουρουρκι

Ανώνυμος είπε...

@ giannis
Όχι, αυτό που λες παραβιάζει τον κανόνα της λογικής. Όταν έχεις κάποιον που οι προτάσεις του είναι αυτές που είδες παραπάνω, δεν συνάδει με αυτές, το να πιέζεις όποιον δεν μπορεί να φύγει ώστε να τον πας εκεί που θέλει και ας μην γίνεται.
Οι κομουνιστές (είπαμε όχι οι αριστεροί) δεν είναι ούτε βλάκες, ούτε απάνθρωποι, ούτε τα στερεότυπα που μάθαμε όλοι από μικροί. Αν είναι 2 πράγματα περισσότερο από όποιον άλλο στην κοινωνία, τότε είναι ανθρωπιστές και λογικοί! Και τα 2 τα παρουσιάζουν τόσο πολύ, που μπορεί να καταντάει και υπερβολή μερικές φορές.
Οπότε δεν μπορείς να θεωρεί ότι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα κάνανε κάτι τέτοιο.

Ιβάν Τζόνι