Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Για τον αντιλαϊκό αντιλαϊκισμό

Δεν υπάρχει ίσως πιο κοινό και αντιλαϊκό αστικό ιδεολόγημα από τον "αντιλαϊκισμό" των φιλελέδων και την ανάγκη καταπολέμησης του λαϊκισμού, κάθε (μα κάθε) φορά που είναι να ψηφιστεί ένα αντιλαϊκό πακέτρο μέτρων.

Ο λαϊκισμός καταρχάς ως έννοια έχει γίνει λάστιχο (με το ίδιο ακριβώς ξεχείλωμα που έγινε και στον όρο "τρομοκρατία", για να συμπεριλάβει διασταλτικά τα κινήματα αντίστασης και γενικά οτιδήποτε μπαίνει εμπόδιο στη νέα τάξη πραγμάτων). Κι ενώ αρχικά ξεκίνησε, για να ορίσει τα "θα" και τις εύκολες υποσχέσεις του Ανδρέα στα χρόνια της Αλλαγής, κατέληξε να στιγματίζει κάθε λαϊκή κατάκτηση και διεκδίκηση, κάθε φωνή που εκφράζει αντίθεση στην κρατούσα πολιτική (της ευρωπαϊκής μεγάλης ιδέας, των μνημονίων, κτλ). Και δεν εννοώ μόνο τη δική μας εναλλακτική, στρατηγική πρόταση, αλλά σχεδόν κάθε απόπειρα διαφοροποίησης από το κυρίαρχο μνημονιακό πρότυπο, ακόμα και ήπιες, νεοκεϊνσιανής λογικής προτάσεις.

Από μια άποψη οι φιλελέδες έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτό το τελευταίο, καθώς είναι φτηνή κοροϊδία η (σκόπιμη ή μη) καλλιέργεια αυταπατών πως μπορεί να υπάρξει ένας διαφορετικός δρόμος και ένα πιο φιλολαϊκό μοντέλο διαχείρισης στα καθορισμένα πλαίσια (ευρωμονόδρομος, καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, κτλ). Αποκρύπτουν βέβαια πως και ο δικός τους δρόμος είναι εξίσου αδιέξοδος (για το λαό πάντα, γιατί στην -αστική- δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα για τα μονοπώλια). Εξάλλου είναι και αυτός δοκιμασμένος και χρειάζεται διαρκώς τον μπαμπούλα μιας υποτιθέμενης, τρισχειρότερης καταστροφής που μας περιμένει (έτσι και τολμήσουμε να ξεστρατίσουμε), για να επιβληθεί ως θέσφατο.

Η πιο σημαντική μεταστροφή ωστόσο αφορά το περιεχόμενο που δίνεται στην έννοια ως προς τους φορείς και τα αίτια που τη δημιουργούν. Λαϊκιστής θεωρείται λοιπόν ο πολιτικός που κρύβει ή εξωραΐζει την πραγματικότητα από τον κόσμο, όχι για να τον ξεγελάσει και να υφαρπάξει την ψήφο του (όπως έκανε δηλ κατεξοχήν το ΠαΣοΚ του 80' με τα δημαγωγικά, ριζοσπαστικά του συνθήματα και γενικά η σοσιαλδημοκρατία, σ' όλες της τις εκδοχές), αλλά γιατί υποκύπτει στην πίεση των συντεχνιών που θέλουν να διασφαλίσουν τα σκανδαλώδη προνόμια τους, των γνωστών, συγγενών και φίλων που του ζητάνε κάποιο ρουσφέτι, και άλλων ομάδων πίεσης. Με άλλα λόγια, δεν είναι αρκετά ισχυρός να αποκρούσει αυτή την πίεση και να κινηθεί ως "υπεύθυνος πολιτικός".

Αυτή η μετατόπιση της βασικής ευθύνης υπήρχε και στο παγκαλικό θράσος με τη διαβόητη φράση "όλοι μαζί τα φάγαμε", αυτοί τα φιλέτα, κι ο λαός το κοκαλάκι που του έριχναν, για να γλείψει. Και που αν τυχόν το έπαιρνε, ένιωθε προνομιούχος και ξεχνούσε κάθε ταξική ανάλυση της κοινωνίας, της θέσης του, των προβλημάτων της οικονομίας που "μαστίζεται από τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία", αλλά ακόμα κι αν τα τις εκμηδενίζαμε, θα παρέμενε το αδιέξοδο της υπερσυσσώρευσης, η ιδιοποίηση της υπεραξίας, η νόμιμη εκμετάλλευση ως πηγή της κοινωνικής αδικίας κι ανισότητας

Εδώ όμως ο συλλογισμός πάει ένα βήμα παραπέρα, στις τελικές του συνέπειες. Ο λαός δεν είναι απλά συνένοχος, αλλά ο βασικός υπεύθυνος για τη διαφθορά, τα ρουσφέτια κι όλα τα κακά της μοίρας μας. Το ζήτημα είναι να βρεθούν πολιτικοί να διαχωρίσουν τις ευθύνες τους και να πάρουν γενναίες αντιλαϊκές αποφάσεις ενάντια στο λαϊκισμό και τις παθογένειες των περασμένων χρόνων.

Ο λαός φταίει για το λαϊκισμό, με την ίδια έννοια που για την κρίση φταίνε οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του δημοσίου και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν κόβουνε αποδείξεις. Οι κρατούντες καλλιεργούν συναισθήματα (συν)ενοχής στο λαό, που συμμετείχε σε αυτό το αλόγιστο πάρτι, που κατανάλωνε περισσότερα από όσα παρήγε, που είχε καλομάθει με παράλογες διεκδικήσεις κι υπερβολικές κατακτήσεις και τώρα πρέπει να τιμωρηθεί για εξιλέωση, σαν τον τζίτζικα που γλεντούσε μες στο κατακαλόκαιρο, αντί να σκεφτεί τη βαρυχειμωνιά που έρχεται. Η σωτηρία της χώρας (που γυρίζεται σε πολλές συνέχεις εδώ και λίγα χρόνια) περνάει μέσα από δοκιμασίες και βασανιστήρια για τον άσωτο λαό, που έτρωγε το μόσχο το σιτευτό όλον αυτόν τον καιρό.

Αλλά είναι εκπληκτικό το ποιόν κι απύθμενο το θράσος όσων επισημαίνουν αυτές τις χρόνιες παθογένειες. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που πήρανε δωράκια από τη Ζίμενς, μιλάνε για ηθικό πλεονέκτημα (το ίδιο που επικαλείται από την ανάποδη και ο Σύριζα, γιατί τόσα χρόνια ήταν έξω από το χορό) κι ηθική (μας έχουν διδάξει άλλωστε πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό). Αυτοί που μιλάνε για το πάρτι στο δημόσιο, για να κρύψουν την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, που καταλήγει στις τσέπες των καπιταλιστών, των δανειστών, στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων, κτλ. Αυτοί που χρησιμοποίησαν κατά συρροή τις μίζες, το βόλεμα και τα ρουσφέτια, για να εκμαυλίσουν λαϊκές συνειδήσεις, να χτίσουν συμμαχίες και να κάμψουν τη δυναμική του μαζικού κινήματος, τώρα στηλιτεύουν το πελατειακό κράτος, λες και προέκυψε από παρθενογένεση, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Και μιλάνε υποκριτικά για λιγότερο κράτος, αλλά δεν είναι ούτε καν "συνεπείς φιλελεύθεροι", όταν έρχεται η κουβέντα στο διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, στη διόγκωση των σωμάτων ασφαλείας, κτλ.

Κι επειδή προφανώς δεν μπορούν να στοχοποιήσουν ευθέως το λαό, για να μη στραφεί εναντίον τους, αξιοποιούν τα κανάλια και την ιδεολογική τους ηγεμονία, για να χτίσουν αήττητα κλισέ για τα ρετιρέ, τις συντεχνίες, τους βολεμένους στο δημόσιο, τους συνδικαλιστές, κοκ, όλοι μαζί στο ίδιο τσουβάλι. Και ο κόσμος χάφτει, γουρούνι στο σακί, τα απλοϊκά σχήματα, τα χωνεύει και τα αναπαράγει, βγάζοντας έξω από το κάδρο της ευθύνης τον πραγματικό ένοχο.

Κι όμως, αυτά τα απλοϊκά σχήματα πέφτουν στο ίδιο "προπατορικό αμάρτημα" του λαϊκισμού, δηλ των εύκολων κι απατηλών λύσεων-υποσχέσεων.
Ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο θα δούμε φως στο τούνελ (από το τρένο που έρχεται πάνω μας) και πως η ανάπτυξη έρχεται (μαζί με την ελπίδα που κόλλησε στο δρόμο και θα καθυστερήσει).
Ότι το χρέος είναι βιώσιμο (εμείς πάλι όχι), για να το αποπληρώνουμε εσαεί στους εταίρους-δανειστές που μας αρμέγουν.
Ότι έχουμε υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, κτλ. Κι ότι αν περιορίσουμε το σπάταλο κράτος και τη γραφειοκρατία, θα πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πλεονάσματα και του πουλιού το γάλα (για τους πλουτοκράτες).
Ότι η (όποια αναιμική) ανάπτυξη θα ωφελήσει τη χώρα ως σύνολο (που προφανώς δεν ταυτίζεται με το λαό της).

Ο αντιλαϊκός λαϊκισμός είναι στην πραγματικότητα το οργανωμένο, ταξικό μίσος ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του, η αλλεργία στο γνωστό σύνθημα (και βασικά προς τη λογική που εκφράζει): νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Ένα μίσος που αποτυπώνεται ακόμα και σε απλές φράσεις στα δελτία ειδήσεων, όπου ο ανταποκριτής απαξιώνει να απευθυνθεί στο κοινό, που θεωρητικά είναι κι ο τελικός κριτής του, και λέει προς τον παρουσιαστή: θέλω να σου πω ότι...
Κι εκφράζεται σε ανόητα κλισέ, σαν κι αυτά του Δαπίτη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα, που βρίσκει και κάνει με τα κατορθώματα της ΔΦΑ (που επικαλέστηκε μέχρι και τους αντάρτες ως επιχείρημα για τους μετακλητούς), για να χύνει το δηλητήριό του.

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν την πλήρη και πιο επιθετική ενσάρκωσή τους στο νέο αρχηγό της ΝΔ (και εκλεκτό του Σκάι) Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως επιχειρούν να τον πλασάρουν με το ηθικό πλεονέκτημα της ειλικρίνειας, που μιλάει ανοιχτά για ιδιωτική ασφάλιση ως λύση για το ασφαλιστικό και μας λέει στα ίδια πως θα μας πηδήξει, χωρίς σάλιο και ήπια προκαταρκτικά μέτρα, αλλά είναι για το καλό μας (και μετά από λίγο, ο πόνος θα δώσει τη θέση του στην ηδονή).
Η κλασική λογική σφάξε με αγά μου να αγιάσω. Και θα είναι τραγικό να συναινέσει ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του, σε αυτό το σχεδιασμό, όπως είναι τραγικό να στηρίζει σήμερα τις ελπίδες του στον "αριστερό Σύριζα", που αποδεδειγμένα τον εξαπάτησε (καλή ώρα οι αρχαιοφύλακες με τα ασφαλιστικά μέτρα, που ψήφισαν Σύριζα για να γλιτώσουν την απόλυση και έμειναν στο δρόμο μετά από τόσα χρόνια). Ο δεξιός λαϊκισμός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον "αριστερό" λαϊκισμό (κι αντιστρόφως), ως προς την αντιλαϊκή ουσία του.

Αλλά αν συμφωνούμε ότι λαϊκισμός είναι οι εύκολες κι απατηλές λύσεις-υποσχέσεις, μόνο οι κομμουνιστές δείχνουν στο λαό το δύσκολο δρόμο της Αρετής, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αποτελεί όμως τη μόνη διέξοδο, που δίνει μια προοπτική.
Είναι σίγουρα αντιδημοφιλές και καθόλου λαϊκίστικο να λες στο λαό πως πρέπει να παλέψει, να πάρει την τύχη στα χέρια του, για να κυβερνήσει αυτός και όχι κάποιος σωτήρας από τα πάνω, αλλά αυτό είναι το μόνο που έχουν (και μπορούν) να κάνουν οι κομμουνιστές. Κι αν κάποιος πίστεψε ποτέ κάτι διαφορετικό, κακώς βρέθηκε στις γραμμές τους.

75 σχόλια:

skatopsyxos είπε...

Εκτύπωση και μοίρασμα.

κοκινος καπνας είπε...

Λαϊκισμός είναι ο εμετικά απλουστευτικός, εθνικοσοσιαλιστικού - εθνικομπολσεβίκικου τύπου λόγος του Μπογιόπουλου στο ραδιόφωνο (και στα άρθρα του βέβαια). Μπροστά του ο Αυτιάς κι ο Παπαδάκης που κλαίνε τάχα με τη γιαγιά για τη "σύνταξη που τις κόψαν οι πολιτικοί" είναι ερασιτέχνες, γιατί δεν πουλάνε και "μαρξισμό" με το κιλό.

Για να το θεωρητικοποιήσω λιγάκι, λαϊκισμός είναι οποιαδήποτε υπεραπλουστευτική και εκχυδαϊστική περιγραφή των βασάνων του εργαζόμενου λαού, με την επίκληση εξίσου απλοϊκών και εκχυδαϊστικών εύκολων - ανώδυνων τάχα για τις μάζες λύσεων, που "αρκεί να ξυπνήσουνε" και σε δυο λεφτά θα τις πραγματοποιήσουνε...

Ενώ μοιάζει, στην πράξη είναι το εντελώς αντίθετο από το "αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς". Γιατί εκεί ο Βάρναλης εννοεί τη συλλογική αφύπνιση για μεγάλους σκοπούς και αλλαγή της ζωής και της κοινωνίας εκ βάθρων, όχι "1400 βασικό μιστό κόντρα στην κυβέρνηση και το συμβιβασμό", δηλ. τις χειρότερες αυταπάτες της κρατικιστικής, τάχα ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας με "κομμουνιστικό επαναστατικό" περίβλημα.

Υ.Γ. Για να μην αφήσω απέξω και τους "φίλτατούς" μου φιλελεύθερους (το "φιλελέδες" - "νεοφιλελέδες" που χρησιμοποιούν όλοι οι "αντιμνημονιακοί", από οπαδούς Τσίπρα, Βαρουφάκη και Ζωής μέχρι πυρηνοφωτιάδες το αποφεύγω, γιατί οι περισσότεροι χρήστες του μου ανακατεύουν το στομάχι κι είναι χειρότεροι εχθροί του λαού από τους λίμπεραλζ), αυτοί όντως πουλάνε "αντιλαϊκισμό", επίσης με το κιλό. Μόνο που γι' αυτούς "λαϊκισμός" είναι και κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων μαζών για να ζούνε καλύτερα και πιο υποφερτά στις συνθήκες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Γι' αυτό ενώ κάνουν ότι πονούν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, δεν δίνουν δεκάρα και ζητούν μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, μη λογαριάζοντας ότι σε μια καρασαμποταρισμένη - διαλυμένη οικονομία, οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταστραφούν ολοκληρωτικά ως άνθρωποι και θα πεταχτούν στην κρύα θάλασσα της ανεργίας, μεγαλώνοντας απλώς τον εφεδρικό στρατό των ανέργων και συμπιέζοντας κι άλλο τα μεροκάματα όσων έχουν απομείνει να εργάζονται. Αλλά ούτε με το τσάκισμα του μεροκάμαρου έχουν πρόβλημα οι φιλελεύθεροι, γι΄ αυτό άλλωστε ενώνονται με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΛΑΕτζήδες κλπ. "λαϊκιστές" σε ένα και μόνο πράγμα: στη ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ. Οι μεν σοσιαλφασίστες "ερεθίζονται" με την πολιτική δικτατορία - "αντιφιλελεύθερο" φασισμό στο πολιτικό εποικοδόμηνα, οι δε φιλελεύθεροι "ολοκληρώνουν" από χαρά με την εντελώς κτηνώδη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση στην οικονομική βάση (σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα εργατικά δικαιώματα). Με την απαγόρευση της απεργίας στο κινέζικο προλεταριάτο, λαϊκιστές και "αντιλαϊκιστές", δεν έχουν κανένα απολύτως θέμα.

zoot horn rollo είπε...

Τα πινεις ολα.
Δεν ειναι νεα διαπιστωση.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

αχ ρε καπνα
και να σε πετυχαινε ο μπαρμπα Κωστας σε καμμια ταβερνα να λες (γραφεις) τουτες τις μηδενιστικες μαλκιες ....το τι γαμοσταυριδια θα ετρωγες δεν λεγεται ... 1400 και βαλε ,κατακουτελα θα σου βαραγε ,προς το παρον παρε αυτο :

Αν ημπορείς την παλαβή να κάνεις, όταν οι άλλοι
σου κάνουνε το γνωστικό κι όλοι σε λένε φταίχτη·
αν δεν πιστεύεις τίποτα κι άλλοι δε σε πιστεύουν·
αν σχωρνάς όλα τα δικά σου, τίποτα των άλλων·
κι αν το κακό, που πας να κάνεις, δεν το αναβάλλεις
κι αν σ’ όσα ψέματα σου λεν με πιότερ’ απανταίνεις·
κι αν να μισείς ευφραίνεσαι κι όσους δε σε μισούνε
κι αν πάντα τον πολύξερο και τον καλόνε κάνεις.
Αν περπατάς με την κοιλιά κι ονείρατα δεν κάνεις
κι αν να στοχάζεσαι μπορείς μονάχα το ιντερέσο·
το νικημένο αν παρατάς και πάντα διπλαρώνεις
το νικητή, μα και τους δυο ξετσίπωτα προδίνεις·
αν, ό,τι γράφεις κι ό,τι λες, το ξαναλέν κι οι άλλοι
γι’ αληθινό — να παγιδεύουν τον κουτό κοσμάκη·
αν, λόγια κι έργα σου καπνόν ο δυνατός αέρας
τα διαβολοσκορπά, και συ ξαναμολάς καινούριον.
Αν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα
και την πατρίδα σου κορόνα γράμματα να παίζεις·
κι αν να πλερώνεις την πεντάρα, που χρωστάς, αρνιέσαι
και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το ’χεις·
αν η καρδιά, τα νεύρα σου κι ο νους σου εν αμαρτίαις
γεράσανε κι όμως εσύ τα στύβεις ν’ αποδίδουν·
αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμμένος
κι όταν φωνάζουν οι άλλοι «εμπρός»! εσύ φωνάζεις «πίσω»!
Αν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται η αρετή σου
κι όταν ζυγώνεις δυνατούς, στα δυο λυγάς στη μέση·
κι αν μήτε φίλους μήτ’ εχτρούς ποτέ σου λογαριάζεις
και κάνεις πως τους αγαπάς, αλλά ποτέ κανέναν·
αν δεν αφήνεις ευκαιρία κάπου να κακοβάνεις
και μόνο αν κάνεις το κακό, η ψυχή σου γαληνεύει,
δικιά σου θα ’ναι τούτ’ η Γης μ’ όλα τα κάλλη που ’χει
κι έξοχος θα ’σαι Κύριος, αλλ’ Άνθρωπος δε θα ’σαι

Ανώνυμος είπε...

καπνά θα μου λυσεις μια απορια;
Αυτα περι βιομηχανικου σαμποταζ και της σοσιαλφασιστικης κακης Ρωσσιας
που κρυβεται πισω απο τους παντες στην Ελλαδας -πλην εσας- τα έλεγε
και ο Τσιριγώτης όταν ήταν μαζί σας στον Πειραιά; Η τα ξεκινήσατε
οταν σας διέρρηξε τα γραφεια , σας πήρε το υλικο και την εκανε
με τα άλλα τα αλανια του για το ΜΛ-ΚΚΕ;

james

Ανώνυμος είπε...

@ κόκκινος κάπνας
Λαϊκισμός φίλε μου κάπνα δεν είναι να σου λέει ο Μπογιόπουλος για το τεράστιο ποσοστό πλούτου που κατέχει η ολιγαρχία. Λαϊκισμός είναι το σχόλιο του οακκίτη παρακάτω που θα σου πει : ¨άντε ρε Μπογιόπουλε και τα πήραμε, πόσο καιρό θα τη βγάλουμε με αυτά;¨. Λαϊκισμός δεν είναι να σου λέει ο Μπογιόπουλος για τον τρόπο που η αστική τάξη διαχειρίζεται την περιουσία του λαού. Λαϊκισμός είναι το σχόλιο του οακκίτη παρακάτω που σου λέει ότι αυτή είναι των αστών, οπότε γιατί να ενδιαφέρει την εργατική τάξη πως θα την διαχειριστεί. Εν τέλει λαϊκισμός είναι να είσαι οακκίτης και να υποστηρίζεις ότι έχεις την οποιαδήποτε σχέση με τον μαρξισμό και την επιστημονική τεκμηρίωση. Και συγνώμη κιόλας αν στο παρελθόν σας έχω αποκαλέσει προβοκάτορες, αλλά έχω πάντα την τάση να σκέφτομαι το καλύτερο γι’ αυτόν που έχω απέναντι μου. Και στην δική σας περίπτωση το προβοκάτορας είναι το καλό σενάριο, γιατί το άλλο άστο να πάει καλύτερα.

Β.Δ.

κοκινος καπνας είπε...

Για τον zoot horn rollo, κι εμένα μ' αρέσει η Άννα Γούλα, την έχω δει και λάιβ, αλλά η πολιτική κουβέντα είναι άλλο πράγμα.

Για τον λάτρη του πραξικοπηματία αρχισοσιαλφασίστα Ζούκοφ, δεν έχω επίσης να πω πολλά. Νομίζει ότι συνεχιστής του μπάρμπα-Κώστα είναι ο ίδιος, ο υποστηρικτής των "λαϊκών" νεοναζιστικών - αντιεβραϊκών "δημοκρατιών" τύπου Ντονέτσκ και του βομβαρδισμού γυναικόπαιδων και νοσοκομείων στο Χαλέπι της Συρίας από τον Πούτιν. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να τον πείσω για το αντίθετο. Αυτά θα τα λύσει η ζωή.

Για τον james: δεν έλεγε αυτά ο Τσιριγώτης, αλλά τυπικά μέχρι το 1985 χτύπαγε κι αυτός τη Ρωσία (μάλιστα, το ΜΛΚΚΕ είχε πρωτοπόρα διακρίνει, πριν κι από το ΕΚΚΕ, το 1979, τα φιλορώσικα στοιχεία του αντρεοπαπαντρεϊκού ΠΑΣΟΚ). Ήταν όμως εθνικιστής και δε δεχόταν με τίποτα τη θέση για κύρια ευθύνη της Ελλάδας στην αντιπαράθεση στο Αιγαίο. Τυπικό δείγμα σοσιαλφασίστα διαρρήχτη, οπορτουνιστή που πρόδωσε το επαναστατικό μ-λ ρεύμα κι έγινε κνίτης σε όλη τη γραμμή.

Για τον Β.Δ.

Κατ' αρχή σε τιμά ότι είσαι ο μόνος που απάντησε επί της ουσίας (όχι ιδιαίτερα συνήθης πρακτική για κνίτες και κνιτόφιλους). Δεν είναι καθόλου λαϊκισμός λοιπόν εγώ ο οακκείτης (δεν είμαι μέλος, αλλά πολύ στενός κομματικός φίλος - το λέω για να μην χρεώνεται η ΟΑΚΚΕ κάποιο δικό μου "φάλτσο") να λέω ότι ο Μπογιόπουλος, με τον τρόπο που θέτει το ζήτημα, δεν καλεί τις μάζες να οργανώσουν αλλιώτικα την κοινωνία και την παραγωγή για να ζήσουν αλλιώς, αλλά τις μπουκώνει με "500 δισ. οι τράπεζες, 13 τρισ. το Χρηματιστήριο, 500 τετράκις εκ. παίζονται στις διεθνείς αγορές", δημιουργώντας αλά Ελεύθερη Ώρα την αίσθηση ότι φτάνει μια πραξικοπηματική μπούκα, τα παίρνουμε από τους "σκοτεινούς αυτούς διαβόλους" και μετά θα ζούμε πρίμα.

Αυτά δεν είναι μαρξισμός, είναι καζάκης και ναζιστική ακροδεξιά με ψευδομαρξιστικό λούστρο, για να μην πω Κουρής και Αυριανή - Κόντρα Νιουζ.

Επίσης, πουθενά παρά μόνο στη φαντασία σου δεν είπα ότι ο παραγόμενος πλούτος δεν είναι προϊόν του μόχθου της εργατικής τάξης κι ότι εκείνη δεν πρέπει να διεκδικεί στο τώρα το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του και στο αύριο την πλήρη απαλλοτρίωσή του από την κοινωνία. Εκείνο που είπα είναι ότι δεν πρέπει ο λαός να πιστέψει ότι αυτό τον πλούτο θα του τον μοιράσει ο κάθε ψευτοσωτήρας Τσίπρας ή Κουτσούμπας - Μπογιόπουλος, δηλαδή το κάθε πουτινικό τσιράκι. Δεν θα το πράξει καν ούτε ο πιο τίμιος κομμουνιστής, ΟΑΚΚΕίτης ηγέτης. Κι η ΟΑΚΚΕ το έχει ξεκαθαρίσει αυτό. Τέρμα οι σωτήρες. Το νέο Κομμουνιστικό Κόμμα είναι πυρήνας και καθοδηγητής της επανάστασης, αλλά την ανατροπή θα την πραγματοποιήσει και θα την ελέγχει σε κάθε φάση της ο ίδιος ο λαός. Κι αν το ΚΚ επί σοσιαλισμού μετατραπεί σε ρεβιζιονιστικό, δεξιό και σοσιαλφασιστικό και πάει να κάτσει στο ζβέρκο του λαού αντί να τον καθοδηγεί στην πορεία για την απονέκρωση του κράτους και την αταξική κοινωνία, τότε ο λαός έχει χρέος να το συντρίψει, όπως τονίζεται και στο Πρόγραμμα της ΟΑΚΚΕ, με βάση την πείρα του μαοϊσμόύ και της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Ανώνυμος είπε...

@ κόκκινος κάπνας
Καταρχάς να σε ευχαριστήσουμε που μας ενημερώνεις ότι εσύ κρύβεσαι πίσω από τα σχόλια. Αυτό εξηγεί πολλά. Αυτοί που διαβάζουν Μπογιόπουλο (δεν τους λες και όλους οπαδούς του μαρξισμού) αντιλαμβάνονται ότι ο Μπογιόπουλος ουσιαστικά θέλει να καταδείξει ότι είναι αδύνατον η πολιτική ανισότιμης ανάπτυξης (καπιταλιστική ανάπτυξη) που δημιούργησε το πρόβλημα (συσσώρευση κεφαλαίου) να αποτελεί στην ακόμα πιο εντατική εφαρμογή της, τη λύση του προβλήματος. Αυτό το αντιλαμβάνεται έστω και χοντρικά το 99,9%, άσχετα αν πολλοί διαφωνούν. Ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται είναι ο οακκίτης. Αν ήταν βέβαια μόνο αυτό να πάει στα κομμάτια. Δες τι έχουν διαβάσει κατά καιρούς τα ματάκια μας: Ότι ο Μπογιόπουλος ψεύδεται και υπερβάλει όταν παρουσιάζει για παράδειγμα ένα ποσοστό παιδιών που υποσιτίζονται γιατί λέει το ακριβές ποσοστό είναι κατά κάτι μικρότερο, οπότε που είναι και το πρόβλημα; Επίσης ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζει η Ε.Ε. την φτώχεια είναι πολύ πάνω από τον γενικό κανόνα Θηβαίου (μια φρυγανιά, 3 ελιές), οπότε μούφα ότι πεινάει κόσμος. Επίσης ότι το ΚΚΕ είναι αντιδημοκρατικό κόμμα γιατί θέλει να καταργήσει το αστικό σύνταγμα που το έχει ψηφίσει η πλειοψηφία του κόσμου (άσε που δεν φρόντισε και ο αστός νομοθέτης να εντάξει την προλεταριακή επανάσταση στο σύνταγμα). Α, να μην ξεχάσω, το ΚΚΕ σχεδιάζει να κάνει στρατιωτικό πραξικόπημα. Και εδώ κάπου το σταματάω γιατί έχω και μια αξιοπρέπεια να διασώσω.

Β.Δ.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"για κύρια ευθύνη της Ελλάδας στην αντιπαράθεση στο Αιγαίο."
"batman "

"...προκλητικη ειναι η Ελλαδα διαχρονικα σε σχεση με το Αιγαιο "
Νικος Δημου


....δεν περιγραφω αλλο .

Ανώνυμος είπε...

άρθρο του Μπογιόπουλου:

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/330097,Idoy-h-enallaktikh-kyrioi---.html

ΑΧΠ

κοκινος καπνας είπε...

Μια διευκρίνιση εντελώς αναγκαία: ο Β.Δ. υπονοεί ότι είμαι εγώ ο οποίος βρίσκομαι πίσω από τα σχόλια κάτω από τα άρθρα του Μπογιόπουλου στον Ενικό, που τον ξεμπροστιάζουν πολλές φορές ως αντιμαρξιστή, αλλά και εχθρό - από τα δεξιά - της αστικής μισοδημοκρατίας.

Αν είχα τον χρόνο ή τη διάθεση, μπορεί να ασχολιόμουν, αλλά δυστυχώς δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο. Ο άνθρωπος που γράφει τα σχόλια αυτά στα άρθρα του Μπογιόπουλου μού είναι γνωστός, όχι προσωπικά, αλλά ως διαδικτυακή περσόνα. Δεν έχει σχέση με την ΟΑΚΚΕ, αν και στη μορφή πολλές από τις απόψεις του μοιάζουν να έχουν την ίδια βάση κριτικής.

Οπότε όλο το σχόλιο που έγραψες Β.Δ. πάει άκυρο ή μάλλον καλύτερα να γραφτεί κάτω από κάποιο σχόλιο του εν λόγω ανθρώπου σε κάποιο άρθρο του Μπογιό, ώστε να σου απαντήσει εκείνος όπως νομίζει.

zoot horn rollo είπε...

Ναι,ναι πολιτικη κουβεντα..."σοβαρη".
Mε επιβεβαιωνεις. Ευχαριστω.

zoot horn rollo είπε...

ΟΑΚΚΕ. Εγγυηση.

Alxazar είπε...

Ματαιωτης ματαιωτητων τα πάντα ματαιωτης.
Δεν ήξερα πως υπάρχουν μελοι-φίλοι του οακκε σε ηλικίες κατανόησης ηλεκτρ.υπολογιστων...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, εγώ είμαι νέοπας, και απλά θέλω να ρωτήσω γιατί δεν ξέρω, αυτή η ΟΑΚΚΕ, είναι κάτι πραγματικό; Δηλαδή υπάρχουν όντως άτομα που τα πιστεύουν αυτά, και που δεν κάνουν καλαμπούρι; Τι ακριβώς είναι; Διάσπαση του Λιακόπουλου;
Γιατί οκ, έχω δει κάτι αφίσες σαν από επιθεώρηση, αλλά δεν πίστευα και πολύ ότι είναι αληθινές, πιο πολύ τρολιές μου φαίνονταν!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Ιβάν Τζόνι Είναι γκρούπα που προήλθε από διάσπαση του ΜΛΚΚΕ-ΕΚΚΕ το 85', τότε που γενικά οι μαοϊκοί παραλίγο να διασπάσουν το άτομο. Οι απόψεις διίστανται από ότι είναι πυροβολημένοι, μέχρι το ότι είναι απομεινάρι της διάβρωσης του ΕΚΚΕ από τους μηχανισμούς ασφάλειας. Προσωπικά πιστεύω το πρώτο.

Υπάρχουν για τα δεδομένα του μαοϊκού κινήματος, το οποίο γενικά δεν υπάρχει για τα δεδομένα του υπόλοιπου κόσμου. Επίσης γενικά οι μαοϊκοί έχουν τρομερή αγάπη στο εν λόγω μπλογκ για κάποιο λόγο τον οποίο λόγο μάλλον ούτε το απολίθωμα δεν γνωρίζει σε όλη του την έκταση.

Έχει κολλήσει η βελόνα τους στην δεκαετία του 80' και λένε για θεωρία των τριών κόσμων και εξάρτηση της Ελλάδας από τους Ρούσους (ΕΣΣΔ παλιότερα). Πράγματα που οι υπόλοιποι μαοϊκοί είχαν την στοιχειώδη νοημοσύνη να τα εγκαταλείψουν έγκαιρα ή να μην δεχθούν εξαρχής. Προφανώς και ο καλύτερος τρόπος να το δεις είναι σαν επιθεώρηση.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

@O.X.E.Π.

Ευχαριστώ για την γρήγορη και περιεκτική απάντηση (η διάσπαση του ατόμου ατακάρα!).
Θα έχω το νου μου από δω και μπρος!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Περί λαϊκισμού και ΟΑΚΚΕ.
http://www.oakke.gr/2013-02-16-19-35-51/item/630
Αν και ο λαϊκισμός είναι το μικρότερο πρόβλημα μιας πολιτικής επιθεώρησης.

Νίκο,μάθε μπαλίτσα από την ΟΑΚΚΕ.Σε ξεσκέπασαν λέμε (και κλαίμε).

ΓΩ


Neophyte_commie είπε...

http://filolaiko.blogspot.no/2011/05/2.html

«Και ακόμη, εμφανίζεται στην χώρα η πιο αντικομμουνιστική, βλακώδης, σιχαμένη, χυδαία, ξετσίπωτη, αλήτικη (και σύμφωνα με πολλούς «ασφαλίτικη», με ή χωρίς εισαγωγικά) γκρούπα όλων των εποχών, η διαβόητη φαρσοκωμωδία που ονομάζεται ΟΑΚΚΕ (θα έχει την τιμητική της στο 3ο μέρος).»

Βέβαια τρίτο μέρος δεν υπήρξε ποτέ :Ρ

Ανώνυμος είπε...

@ΓΩ
Α, το (ψευτο)ΚΚΕ κάνει διασπαστικές μανούβρες!
Δηλαδή άμα δεν έλεγε να ενωθούν όλοι οι αγρότες στην βάση των αιτημάτων τους, και μαζί τους να ενωθούν και όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα για να μην περάσει ο νόμος κλπ., δεν θα ήταν διασπαστικό, αλλά ενωτικό;
Μιλάμε για ντρόγκα πρώτης ποιότητας!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Α ρε αμόρφωτε Ιβάν Τζόνι, πάρε εδώ να ξεστραβωθείς, να ανοίξει το μυαλό σου μαθαίνοντας για τα σκοτεινά σχέδια των ρωσόδουλων να κατακτήσουν (και) το ποδόσφαιρο (κι επιβεβαιώθηκαν οι γέροντες, ούτε μισή ομάδα δεν έχει μείνει που να μην την ελέγχουν πλέον):

http://www.oakke.gr/na410/podosfero_410.htm
http://oakke.blogspot.com/2011/10/blog-post_660.html

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

α, οχι, να τα κρυβεις τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο.Χ.Ε.Π
απο τον "νέοπα" σύντροφό σου.

η πρωτοπόρα ΟΑΚΚΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ειναι αυτή του Βελγίου,
που καλούσε το ΝΑΤΟ να παρέβει υπερ του βέλγικου προλεταριάτου
ενάντια στις απειλες της "ΕΣΣΔ"! Θεωρία 3 κοσμων.
Με αυτήν...συνεργάζεστε τώρα ιδεολογικά.
Απ' αυτήν έχετε πάρει
και το τρομερο συμπέρασμα οτι ο Δημητροφ ήταν
...οπορτουνιστής και οτι το 7ο Συνέδριο οφείλεται σ' αυτόν.
Και βεβαιως- βεβαιως οτι το 7ο Συνέδριο ήτο...οπορτουνιστικο!

Γι αυτο και ο φάντομ-ntak απο χτες εχει ανεβάσει
το "γιγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ"
και ψέλνει.. με την αγιαστούρα... μπας και σας βγάλει τις τσιμπλες.

εχετε πλακα που συζητάτε με τον κόκκινο καπνά.
Ρε συ καπνα να σε ρωτήσω κατι και εγώ, γιατι και γω πάντα
το είχα απορία,
η μαζικη παράκρουση με τι πραγματοποιείται,
με κάναβη (δεν νομίζω), με κουμπιά (ισως), με LSD (σιγουρα)
θαρρώ οτι και κάτι κοινότητες στις ΗΠΑ ψευτοχίππηδων παθαινανε διάφορες
φλασιες και βλέπανε σατανάδες και σαρδανάπαλους και κάνανε και
εγκλήματα.
. Κατι τέτοιο πρέπει να
εχει συμβει και με σας :-)

υγ: τελευταία φορά που συνάντησα ΟΑΚΚιτη στο δρομο
ήταν σε μια απεργιακή περιφρούρηση καταστήματος στην Ακαδημίας.
Ο τρελάρας
μα έβριζε γιατί δεν αφήναμε να μπει να αγοράσει βιβλία ο κοσμος
και μας συνέκρινε με τους τραμπουκισμούς των ΚΝΑΤ και της
ΕΣΑΚ στη φοιτητικού κατάληψη (ενάντια στο νομο 815) στο Χημείο του 79.

υγ: πως δένουν ολες οι ιστορίες, ε;


el quinto

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα μαλάκες μου. Προβλέπω τώρα να σκάνε κι άλλοι από το τρολλοτημ που συχνάζει στο μπλογκ να δίνουν συμβουλές για το πώς να καπνίσετε ακόμη και τις τσουκνίδες που θα βρείτε στο κοντινό σας παρκάκι, γιατί αλλιώς πολιτική ανάλυση δεν βγαίνει.

Τέλος πάντων, αρκετά με τα σούργελα, σφυροδρέπανε ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπ'όψιν σου το παρακάτω κείμενο που έχει παρόμοιο τίτλο κι είχε κυκλοφορήσει αρκετά τότε το μακρινό 11:

http://radicaldesire.blogspot.com/2011/01/blog-post_09.html

Πέρασε πολύς καιρός από τότε, τον αντιεξουσιαστή και ναυτικό Λυκιαρδόπουλο τον θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια να μιλάει σε εκδήλωση συριζαίων, τον Σεβαστάκη τον είδαμε να βγάζει τον δεξιό από μέσα του χωρίς ντροπές και άλλα πολλά, ευτυχώς ο Καλύβας έμεινε αναλλοίωτος.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

συναδελφούλη
τι έγινε, ακομη να ξεχάσεις
το κάζο με τα κιτρινιάρικα σαιτ θεωρίας συνωμοσίας,
ετσι;
Ξέρεις, αυτά κάτι τέτοιοι τύποι τα ελέγχουν,
που συχνάζουν στα παρκάκια με τις πάπιες για
να κάνουν πολιτική ανάλυση.

Δεν πειράζει, ξυδάκι.! διάβασα και το άρθρο
του Αγη. Εσύ το διάβασες; Στο συνιστώ,
καλοφάγωτο εξυπνακια :-0
νομιζες οτι ολοι ειναι στοκοι και δεν παραδέχονται
τα λάθη τους;
Μάλλον κρινεις εξ ιδίων τα αλλότρια.


el quinto

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ελα ρε quinto μην τσακωνεστε με τον "καπνια" ...αφου κατα βαθος σας ενωνει το παθος για την "ανασυγκροτηση " ενος true "κομμουνιστικου κομματος " και αυτη η (πως να την πω) φυσικη σας ...αντικουκουεδιλα ...μην κολλατε σε λεπτομερειες οπως οι ...ιστορικες σας ερμηνειες για την πορεια του ΚΚΕ εδω και 100 χρονια .
Εκανε καλη δουλεια τελικα το "γραφειο" εκεινο στην ...Τσαμαδου δεκαετια 70 !!
ΕΚΚΕ και ξερο ψωμι

Ανώνυμος είπε...

Ποιά άρθρα συνωμοσίας ρε πυροβολημένε που ζήτησα αποδείξεις για το αν είναι ή όχι ο Μπαγκνταντί στις φωτογραφίες με τον ΜακΚείν που πηγαίνουν πέρα από τις δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας του δικού του γραφείου, και μου μόστραρες τα 3-4 πρώτα αποτελέσματα του google, ένα εκ των οποίων ήταν άρθρο των χριστιανοταλιμπάν του shoebat, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα είχαν μόνο τις φωτογραφίες και δεν έλεγαν τίποτα. Τράβα να ζητήσεις να σου γράψουν τα χάπια σου, και ζήτα κανα καλύτερο λινκ για "απόδειξη" την επόμενη φορά από τους καμμένους και τους λιακόπουλους που έχεις για καθοδηγητές.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Κολοσσιαία προσφορά. Είστε φανταστικοί. Μπράβο, προσκυνώ κι όλα τα σχέτικα.

ΟΑΚΚΕ,Κόντρα και τα μυαλά στο μπλέντερ.

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα επειδη η συγχρονη εποχη εβγαλε στην Ελλαδα το βιβλιο του Μαρτενς (διατυπωνοντας οτι δεν συμφωνει γενικα με την πολιτικη διαδρομη του συγγραφεα στον προλογο) πανω σε ενα ασχετο με την θεωρια των τριων κοσμων θεμα. Και επειδη διατηρει τυπικες σχεσεις με το κομμα εκεινο (μιας και πραγματικες σχεσεις εχει κυριως με τα κομματα της πρωτοβουλιας).
Αλλα ενταξει θελει ο μαοϊκος να κραξει κκε και θα πιαστει απο οποιαδηποτε παρανοϊκη λογικη για να δικαιολογησει την υπαρξη του.
Επισης αυτο το κολλημα με τον τρας να το κοιταξεις σε κανενα ψυχολογο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Eπιτελους τα σχολια θυμιζουν παλιες καλες εποχες μπλογκοσφαιρας.

Mε την κριση και τις μαλακιες εχουμε ψυχοπλακωθει ακομα και στο ιντερνετ.

Να τα χιλιασεις τα χρονια απολιθωμα!

μακ

Ανώνυμος είπε...

@el quinto

Ναι όντως το ΚΚΕ κάποια στιγμή έγραψε μαζί με ένα τύπο σαν αυτόν που λες (δεν έχω ιδέα τη σχέση μπορεί όντως να έχει με την ΟΑΚΚΕ), ένα κείμενο σχετικό με τον οπορτουνισμό στην Διεθνή και στα μέτωπα, το οποίο όμως χρήζει ερμηνείας, και με το οποίο μπορεί και να μην συμφωνεί σήμερα 7 χρόνια και ένα συνέδριο μετά...
Τότε τι μπορεί να σημαίνουν αυτά, ότι το ΚΚΕ είναι οπορτουνιστικό ή σοσιαλδημοκρατικό; Μήπως ότι είναι σαν την ΟΑΚΚΕ; Μήπως ότι είναι μαοϊκό ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο; Μήπως ότι δεν είναι επαναστατικό; Άμα βγάζεις αυτό το συμπέρασμα, η συλλογιστική σου δεν απέχει και πολύ από αυτούς που κράζεις (την ΟΑΚΚΕ).

Ιβάν Τζόνι

AGIS είπε...

Τι του λες, ΟΧΕΠ, του ανθρωπου για ψυχολογο, αυτός ακόμα ψάχνει τα άπαντα του Λένιν να βρει καμιά φράση καταδίκης της ψυχολογίας σαν επιστήμης!

Ανώνυμος είπε...

τι κολλημα εχετε ρε εσεις;
ο ΟΧΕΠ ειπε μια εξυπναδούλα και εγώ απάντησα.
ΟΧΕΠ σε χαλάει να παίρνεις απαντησούλες, έτσι;
Τότε τι σε τρώει ο κώλος σου ψηλέ;

συνεργάζεστε με το πιο δεξιο τμήμα του
μαοϊκού κινήματος, την ΟΑΚΚΕ Βελγίου ιδεολογικa
και κοπιάερετε τα πορίσματά της για το 7ο Συνέδριο.
Τώρα τα άλλα ειναι ... αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Αυτη ειναι η μαύρη αλήθεια. Δεν ειναι μονο το βιβλίο
του Μαρτενς ΟΧΕΠ, προφανως εισαι άσχετος, η απλά
δεν τα λες ολα.

Τichy βλακειες γράφεις ως συνήθως. ειπαμε
διάβασε άρθρο Αγη στο μπλοκ του. Θεωρίες συνωμοσίας
αναπαράγεις μια ζωή, παραπέρα η σκέψη σου δεν πάει.
Κατα μια εννοια εισαι οακκίτης χωρίς στολή.

Αγη αν θυμάμαι καλά ακομη και με το Φροϋντ
την πάτησες την προηγούμενη φορά. Μετά βέβαια
το ριξατε στη παλαβή αναζητόντας τη λέξη ψυχολογια στο index
των απάντων, λες και ο Λένιν αναφέρεται πουθενά με τη λέξη
αυτή σε φροϋδικές ή αλλου τέτοιου τύπου αναζητήσεις,
αλλα δεν πειράζει, ξυδάκι.


el quinto

AGIS είπε...

Τίποτα, quinto, θέλησα απλώς να τσεκάρω την εξέλιξη της ιδεολογικής σου ανάπτυξης: τα ίδια και χειρότερα δυστυχώς.
Επί του παρόντος, πολλή η καλή προαίρεση εκ μέρους σου για το "άρθρο Αγη στο μπλοκ του"... Κάτι τέτοια παλαμάκια ήταν κι ο ανασταλτικός παράγοντας που έπρεπε να παραμεριστεί για το "άρθρο Αγη στο μπλοκ του". Όσο για το "άρθρο Αγη στο μπλοκ του", κεντρικό σημείο του, το οποίο και σε αφορά, είναι η "απόδειξη της πλαστότητας σαν εργαλείο ανταπόδειξης της πραγματικότητας" και σου συνιστώ κι εγώ με τη σειρά μου να το διαβάζεις από αυτή την οπτική γωνία.

AGIS είπε...

ΥΓ "Την εξέλιξη της ιδεολογικής σου ανάπτυξης" και, να προσθέσω: και της ικανότητάς σου να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, για την οποία "ικανότητα" επαναλαμβάνεσαι σε ανέξοδες για σένα συστάσεις προς τους άλλους...
Διότι επιδέξιος μεν ο παπάς με τον "φρόιντ" και την "ψυχολογία", αλλά...

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει αφου εβγαλες πορισμα για το τι πιστευω τοτε η αποψη μου περισσευει.
Τωρα βεβαια που κολλαει ο παρανοϊκος αντιρωσισμος της οακκε με την αποψη μου για το 7ο συνεδριο, τα ΛΜ, το τρας και ενα κομμα στο βελγιο αυτο το αφηνω να το λυσει η επιστημη αν ακομα ασχολειται με την περιπτωση σου.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε ΟΧΕΠ που δεν καταλαβαίνεις
τώρα,
το πορισμα της ιδεολογικής σας επιτροπής
για το 7ο Συνέδριο έχει προέλευση βελγικη-
οακκίτικη. So simple.
Ο τρας πλως το ανέβασε για να το χτυπήσει
και μετά ανέβασε και τον ύμνο για τον Δημητρόφ
για να απευθυνθεί και στο συναίσθημα.

Τι κουλό έγραψα; Δεν βλέπεις δηλαδή
τη συνοχή σε αυτά που έγραψα;
εγω σου λέω ότι τη βλέπετε ολοι
και πολλοι που δεν εχουν γράψει εδώ.

ρε Αγη παλι τα ίδια, ο Λένιν αναφέρεται
σε παραμύθια για το ζήτημα της φρουδικής ανάλυσης,
τι άλλο θες; Σου ανέβασαν και την γερμανική βερσιον
οπου φαινεται ξεκάθαρα.
ποιο ειναι το λάθος μου; Ελα μιλα ξεκάθαρα τώρα
και ασε τις φιοριτούρες.

ειπαμε tichy να διαβάσεις το άρθρο επανόρθωσης
του Αγη στο μπλογκ του :-)

el quinto

υγ: ειπαμε κουζουλος ειμαι αλλα κατι χαϊβάνια
που παριστάνουν τους εξυπνάκηδες σε μπλογκς....
τους έχω για πρωινο, ακου διάσπαση του...ατόμου
σώπα ρε σιγά την προτότυπη ατάκα "παλαίουρα" ΟΧΕΠ.
κάτι καινούργιο έχεις να μας πεις;

Neophyte_commie είπε...

«ΟΑΚΚΕ,Κόντρα και τα μυαλά στο μπλέντερ.»

Γάμησέ τα…

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι γάμησέ τα νεόφυτε
εσένα τώρα έπρεπε να σε περιλάβω
με τον Εγκελς και τι του έσουρνες.
αλλα ειμαι καλή ψυχούλα κατά βάθος
και κατανοώ, τα άκουσες άλλωστε
απο τους δικούς σου.

el quinto
υγ: του κόσμου τα ορθογραφικα εχω
κακο πράγμα να γραφεις βιαστικά
ειδικα οταν παράλληλα γραφεις αγγλικα κειμενα
(prototype) χα χα!

α zoot να διαβάσεις και εσύ το άρθρο
του αγη , μην νομίζεις οτι δεν πρέπει να το
διαβάσεις κι εσύ. Εσυ ατιμούτσικο φροντίζεις
να μην εκτιθεσαι, γράφοντας μια σειρά, ελα
ομως που την πατας καμια φορά.

Γι αυτο ολοι άρθρο ΑΓΗ λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Οπως παρατηρησες δεν συμφωνω με τον τρας, οποτε δεν ειμαι υποχρεωμενος να τον κραξω ή να τον υπερασπιστω. Το ξερω οτι προβοκαρεις για αυτο οποτε κοφτο δεν πιανει.

Ο τρας δεν εχει αναφερθει σε κανενα βελγικο κομμα απο οσο γνωριζω. Μπορει να κανω λαθος, αλλα και παλι θα εμπιπτει στην πρωτη κατηγορια.

Δεν ειναι θεμα συνοχης. Μιλουσα για την θεωρια των τριων κοσμων και την οακκε. Εσυ μιλας για τα ΛΜ, κατι βελγους και την κε του κκε. Εχεις αλλαξει πληρως το περιεχομενο της συζητησης για να με κραξεις προσωπικα και οχι πολιτικα. Προφανως σε ετσουξε το αστειακι για την διασπαση.

Υποψιν, η πραγματικη οακκε για τα ΛΜ λεει τα ιδια πραγματα με εσενα, αλλα εσυ προτιμας να μας λες για το τι λεει η εισαγομενη.

Αλλο σχολιο που αναφερεται σε τριτα ατομα εγω δεν προκειται να απαντησω.

Ο.Χ.Ε.Π.

Neophyte_commie είπε...

Να 'σαι εικοσιπέντε χρονών μαντράχαλος και να πρέπει να τσιγκλίσεις τα άλλα παιδάκια για να σε παίξουνε. Να σε ξεκόβουνε όταν έρθουν ώς εδώ μπας και συνετιστείς, κι εσύ να κοιτάς από το παράθυρο. Να στέλνεις προβοκατόρικα μηνύματα για να πάρεις πάσα να μπεις μέσα κι αυτοί να συνεχίζουν να σε αγνοούνε. Εντάξει, κι εμείς κάναμε πέντε χρονών, αλλά αυτό πια… Λίγα ψίχουλα αγάπης σου ζητάω, τέλεις να πέσω στις γραμμές του τραίνου, τέλεις να πετάνω… Κι η κατινιά έχει όρια.

Σφυροδρέπανε, δοκιμάζω άλλον browser. Πες μου αν πάλι σου στέλνει στα σπαμ.

Ανώνυμος είπε...

[Το ξαναστέλνω γιατί την προηγούμενη φορά ή παράπεσε ή το ’φαγε η μαρμάγκα, να δούμε αν περάσει αυτή τη φορά.]

Άμα θυμάμαι το ξεκατίνιασμα ολκής του κουΐντου με τον τρας σε παλιότερο θρεντ αυτού εδώ του μπλογκ μαζί με τις άνευ προηγουμένου σκηνές που εκτυλίχτηκαν τότε (μέχρι κι απειλές για μηνύσεις είχανε πέσει) και διαβάζω αυτά τα "γατάκια", τα "κιτρινιάρηδες", τα "παπάτζες" και δε συμμαζεύεται που γράφει, σκέφτομαι ώρες-ώρες πως ψυχολόγος δεν του κάνει του κουΐντου τίποτα, ψυχίατρος και ψυχιατρική κλινική του χρειάζονται: μιλάμε όχι για κόλλημα, αλλά για ψυχωτική μονομανία καραμπινάτη!

Τέσπα, ήθη κι έθιμα κοντριτών, πρώην και νυν…

Eternal Fugitive

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Τον κοντρίτη, Αγη, κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς!

Ανώνυμος είπε...

@quinto
Γιατί κάθε μήνυμα σου είναι σε μορφή σονέτου;
Για να ταιριάζει η μορφή με το αλλοπρόσαλλο περιεχόμενο;

ΓΩ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Τίτσι, όχι δεν είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο κείμενο.

Νεόφοιτε, πάλι στα ανεπιθύμητα μου έστειλε κάνα δυο.

Φούγκιτιβ, το σχόλιο περνάει καταχρηστικά, για να μη λες πως λογοκρίνεσαι.
Κι αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο που αναφέρεται σε τρίτα άτομα, και ιδίως μπλόγκερ, για τους οποίους μπορείτε να γράψτε ό,τι θέλετε στο δικό τους ιστολόγιο, όχι εδώ (κι ας στεναχωρήσει το Μακ αυτό;)
Τον Τρας μπορείτε να τον βρείτε στο Φάντομ Ντακ και το μπλοκ του Άγη είναι πολύ αξιόλογο, για να μη γίνονται απευθείας εκεί οι συζητήσεις που το αφορούν άμεσα.

Αν δε λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, μην απορήσετε αν δε δείτε το επόμενο σχόλιό σας δημοσιευμένο. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

οκ τοτε να το γραψω λιγο διαφορετικα
εσας κράζω κανέναν αλλο μπλογκερ
ΟΚ κύριε ΟΧΕΠ.
με αυτά που γράφει ο συγκεκριμένος
3ος μπλογκερ πάνω-κάτω συμφωνω
-αναφορικά με το 7ο συνέδριο-
τοσο απλα.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και σονέτα τα παραληρήματα του el quinto!

Σονέτο; Ιδού:

ΕΙΔΩΛΑ

Ἄχαρή μου χαρά, φτωχοί μου στίχοι,
Τῆς ζωῆς μου ἀκριβό, κρυφὸ καμάρι,
Ἀπὸ καθάριο βγαίνετε ζυμάρι
Κ’ εἴσαστε γεννημένοι ὄχι ὅπως τύχη.

Δὲν κελαηδᾶτε ἀνούσιοι κι’ ἄσκοπ’ ἦχοι
Σὰν τραγούδια ἐλαφρόμυαλου ἐρωτάρη,
Μὰ κι’ οὔτε παραιτᾶτε τὸ συρτάρι
Νὰ βρῆτε ἀγοραστή τόσο τὸν πῆχυ.

Γιατ’ εἴσαστε ψυχοῦλες καὶ κορμάκια
Τῶν πόθων καὶ τῶν πόνων μου, ποῦ πλήθια
Πικρὰ μ’ ἐσυχνοπότισαν φαρμάκια·

Εἴδωλά εἰναι οἱ χαρές, καϋμὸς ἡ ἀλήθεια,
Καὶ ἀλήθεια εἶν’ ἡ ζωή! Μὰ τί μὲ μέλει·
Θωρῶ ἐσᾶς κι’ ὁ καϋμὸς γένεται μέλι.

Σεπτέμβριος 1897

Λορέντζος Μαβίλης (1860–1912· βλ. Τὰ Ἔργα τοῦ Λορέντσου Μαβίλη, δεύτερη ἔκδοση, Ἀλεξάντρεια 1922, σελ. 43)


Σημείωση για τους ρέκτες: Πρόκειται για σονέτο ή δεκατράστιχο αποτελούμενο από δυο τετράστιχα και δυο τρίστιχα σε ιαμβικούς ενδεκασύλλαβους/δωδεκασύλαβους με σταυρωτή ομοιοκαταληξία στα τετράστιχα (αββα αββα· οι στροφές που ομοιοκαταληκτούν συμβολίζονται με το ίδιο γράμμα του αλφαβήτου) και ομοιοκαταληξία τύπου γδγ δεε (κι εδώ οι στροφές που ομοιοκαταληκτούν συμβολίζονται με το ίδιο γράμμα του αλφαβήτου) στα τρίστιχα.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

δεκατράστιχο = δεκατετράστιχο

Παρατηρητικός

zoot horn rollo είπε...

Και πολλά γράφω μη σου πω...
Κανείς δεν εκτίθεται περισσότερο από εσένα πακμαν.
Το Απολίθωμα ξέρει τι κάνει που δε σε "κόβει".

Ανώνυμος είπε...

ρε συ αιώνιε φυγά,
πως λέγεται κάποιος που αναμασά
θεωρίες συνωμοσίας απο ανυπόληπτες ιστοσελίδες,
χωρις να καταβάλλει το στοιχειώδη κόπο να κρινει,
να συγκρινει, να δει αν ευσταθούν οι φώτο που ανεβαίνουν.
Εγώ πιστεύω ότι λέγεται ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗΣ. Δεν την ξέρεις
τη λέξη; Κριμα.

πως λέγεται κάποιος που πάνω σε αυτές τις φώτο των
κιτρινιάρικων σάιτς οικοδομεί ολόκληρη πολιτική ανάλυση;
Εγώ νομίζω οτι λέγεται επιεικώς ..γατάκι.

τι είναι η παπάτζα; Α, δεν ειναι δύσκολη λέξη. Ενα γατάκι
που σέρνεται σε κιτρινιάρικα σάιτς, αμολάει πάντα
παπάτζες.

πως λέγεται κάποιος που επιλεκτικά παρατηρεί τα κειμενα
των άλλων (σώπα ρε μεγάλε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΕ λες και δεν ειναι αυτονόητο
οτι δεν γραφω υπο μορφή σονέτου, εκατσες να απαντήσεις κιόλας
σε μια... παπάτζα)
και ξεχνά τα αυτονόητα:
οτι
1) ο κύριος Αγης ανέβασε φώτο με αξιωματικό του πακιστανικού
στρατού και τον Μπρεζίνσκι και μας διαβεβαίωνε ότι ο αξιωματικος
ήτανε ο Μπιν Λάντεν! --παπάτζα--- και εγώ προσωρινά γατάκι(κάνω την αυτοκριτική
μου που δεν τον έπιασα επ' αυτοφόρω οταν έπρεπε).

2) παρόμοια παπάτζα ακούσαμε και απο τον Αγη, και απο τον Τίτσι
για την επίσκεψη Μακέιν σε στρατηγείο του FSA. Μας παρουσιάζουν
έναν τύπο που δεν μοιάζει καθόλου στον Αλ-Μπαγκντάτι ως τον Αλ-Μπαγκντάτι.
Αυτο παρουσιάστηκε εδώ με πληθώρα σάιτς, στα οποία ο Τίτσι δεν μπήκε
στο κόπο να δει, γιατι προφανώς συνεχίζει την ίδια παπάτζα. Ακομη
και το σάιτ του Χριστιανοταλιμπ εχει ορθότατα εμφανισει καρέ απο το βιντεο
που ξεσκεπάζουν τους παπατζήδες. Μονο που δεν ήταν μονο αυτο το σάιτ,
ηταν και ειδησεογραφικό γαλλικο πρακτορείο.
τα γατάκια βλέπουν επιλεκτικά τις πηγές

3) έγραψα και κάτι αλλα, αλλα αφορούν 3ους μπλογκερς :-). Ειδικά
...για Σνόουντεν. Φαντάζομαι δεν έκανε κανεις την --παπάτζα-- να εμφανίσει εκεινον τον τύπο στο μπαράκι ως τον Αλ-Μπαγκτάτι.

πως λέγεται; Για πειτε μου. Το αφήνω σε εσάς.

ναι εγώ εκτίθεμαι, ότι πείτε...γατάκια :-)


παρατηρητικέ, κατι μας έχεις υποσχεθεί απ' οσο θυμάμαι
αλλα δεν το βλέπω πουθενά...ξερω θα περιμένουμε, θα περιμένουμε....
να στο θυμίσω. Μας είπες ότι ο Ζούκοφ δεν έπαιξε αντεπαναστατικο
ρολο το 57, στηρίζοντας τον Χρουτσόφ. Ακομη επιμένεις σε αυτό που
ειχες γράψει;

βγάλτε με όσο κουζουλό θέλετε
αυτο σημαινει οτι κάποιοι που πετάνε παπάτζες
πονάνε.
και την επόμενη φορά θα 'ναι πιο προσεκτικοι,
ετσι δεν ειναι φίλτατε Αγη;

οσον αφορά δε την ΟΑΚΚΕ Βελγίου, μιλάω
για το κόμμα εργατών βελγίου
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7733553
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8291032
με το οποίο συνεργάζεστε -οχι μονο ιδεολογικά-
μέχρι και σήμερα.
Επομένως παιδιά, μην πετάτε παπάτζες...
για Λούντο Μάρτενς μονο. Αυτά σε καναν άσχετο.

el quinto

υγ: κύριε μα-ζουτ,
την επόμενη φορά πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείτε
να μην γράψετε μια σειρούλα για παπάτζες φώτο.
το πάθημα θα σας έχει γινει μάθημα

zoot horn rollo είπε...

Γράφε εσύ και μην ανησυχείς για 'μενα.
Ξαναλέω: Ξέρει τι κάνει το Απολίθωμα.

Ανώνυμος είπε...

OAKKE με 4% λίγο δύσκολο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Workers'_Party_of_Belgium


Και η θέση τους για το ΝΑΤΟ σήμερα είναι η εξής:


5) Brussels is the administrative centre of the EU and the NATO. What is your position on these two organizations?

On NATO we can be brief. It is an aggressive military alliance of the major Western imperialist powers. Not only communists, but all democrats and peace-loving people should demand and work for the retreat of Belgium from NATO and for its dissolution.

In the meantime, we reject and resist any Belgian participation in NATO and other military interventions abroad. With the broad peace movement, we also demand the withdrawal of the US nuclear weapons from Belgian soil.

http://www.solidnet.org/belgium-workers-party-of-belgium/wp-of-belgium-the-current-situation-and-challenges-of-the-workers-party-of-belgium-ptben



Θα έλεγε κανείς οτι απλά πετάς σκατά στον ανεμιστήρα Κουίντο, αλλά δε παίρνω και όρκο.



Σ

Ανώνυμος είπε...

(1/2)

@ Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα

Καλά κάνεις καθώς λέει κι ο zoot horn rollo και δεν τον «κόβεις» τον «πεμπτοφαλαγγίτη» που μας πρόκυψε εδώ και κάποιους μήνες, γιατί όσο περνάει ο καιρός πράγματι εκτίθεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο του φυράματός του. Βέβαια, έχει κι η δικιά σου υπομονή τα όριά της και σίγουρα παιδονόμος δεν είσαι. Κατανοητό.

Επειδή για τον «πεμπτοφαλαγγίτη» ισχύει το απορία ψάλτου βηξ, ξέθαψε και ό,τι είχα αρχίσει να γράφω ως απάντηση σ’ ερώτηση του Άναυδου για τον Μπέρια και μαζί μ’ αυτά και για τον Ζούκοφ. Εκμεταλλευόμενος ότι προς το παρόν αδυνατώ για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου να ολοκληρώσω την απάντησή μου, με προκαλεί. Εντάξει, ούτε κι εγώ είμαι παιδονόμος για ν’ ασχολούμαι με περιπτώσεις κοντά στ’ άλλα ψυχωτικής μονομανίας —εύστοχη η σφήνα του «Αιώνιου Φυγά»!—, αλλά ο «πεμπτοφαλαγγίτης» ποντάρει ανάμεσα στ’ άλλα και στο ότι πολλοί μπορεί να μην παρακολουθούν συνεχώς τις συζητήσεις για να προβοκάρει εκ του ασφαλούς. Γι’ αυτό διατρέχοντας τον κίνδυνο να μπαφιάσω πολλούς θα επαναλάβω, αποσπασματικά εννοείται, τι έγραφα τότε υπογραμμίζοντας με ορθά ημίμαυρα τα σπουδαιότερα.

Περί Ζούκοφ (30 Οκτωβρίου 2015 — 1:28 μ. μ.):

Το ντοκουμέντο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα παρουσιάσω στη συνέχεια παραθέτοντάς το στο πρωτότυπο και σε αγγλική μετάφραση —δεν προλαβαίνω δυστυχώς να το μεταφράσω στα ελληνικά—, αφορά τον Ζούκοφ και ρίχνει κάποιο φως τόσο στους λόγους για τους οποίους ο Ζούκοφ απομακρύνθηκε —κατ’ άλλους «αποπέμφθηκε»— από την ανώτατη ηγεσία του Σοβιετικού Στρατού το 1948 όσο και στο γιατί ο Χρουστσόφ και οι κατά καιρούς σύμμαχοί του βρήκαν στο πρόσωπό του έναν πρόθυμο αρωγό στη λεγόμενη «εξάλειψη των συνεπειών της προσωπολατρίας» . Και λέω «κάποιο» γιατί ο ίδιος ο Ζούκοφ ποτέ δεν εξήγησε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους υποστήριξε —έστω και για μικρό χρονικό διάστημα αλλά με οπωσδήποτε αποφασιστική επίδραση στην τροπή των εξελίξεων— τον Χρουστσόφ και την πολιτική του ακολουθία.

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

(2/2)

Περί «Πεμπτοφαλαγγίτη» α΄ (27 Οκτωβρίου 2015 — 1:01 μ. μ.):

Έγραφα λοιπόν χτες ότι ο χαρακτηρισμός «ανοησίες» για τα γραφόμενα κάποιου ξερόλα είναι «διπλωματικός», γιατί δε θέλω να εκτροχιαστεί η συζήτηση. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ξερόλας με το γνωστό του παραληρηματικό ύφος επανήλθε «δριμύτερος» που λένε και συνέχισε «ακάθεκτος». Δε θ’ ανοίξω συζήτηση μαζί του, γιατί δε σκοπεύω να τον ακολουθήσω ούτε στη μορφή ούτε στο περιεχόμενο όσων γράφει, κι αυτό όχι γιατί τον λυπάμαι, αλλά γιατί κάτι τέτοιο θα τον ευνοούσε να το παίζει όπως το παίζει. Τον αφήνω να σκούζει παραδέρνοντας εκεί που παραδέρνει. Άλλωστε τού έχουν αρκετοί απαντήσει αποστομωτικά (το ότι δεν το καταλαβαίνει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο) και δε θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, αφού οι παρεμβάσεις μου στα νήματα αυτής της ιστοσελίδας είναι, όπως θα ξέρουν όσοι την διαβάζουν, περιορισμένες και γίνονται μόνο για να προσθέσω κάτι συγκεκριμένο και πλήρως τεκμηριωμένο.

Όσο για τις «μπηχτές» του ξερόλα ότι δεν ξέρω με ποιον έχω να κάνω κι ότι λακίζω, το μόνο που θα ’θελα να πω είναι ότι όσο δεν τον ξέρω εγώ, άλλο τόσο δε με ξέρει κι αυτός κι είναι πολύ καλά έτσι. Ας έχει μόνο υπόψη του ότι επειδή έχω κάποια ηλικία, εγώ προσωπικά δε λάκισα ποτέ μου, ούτε στα χρόνια της χούντας ούτε στα χρόνια της καραμανλικής οκταετίας. Συγνώμη για την περιαυτολογία, αλλά ήταν επί προσωπικού, όπως λέγαμε στα παλιά μου φοιτητικά χρόνια.

Περί «Πεμπτοφαλαγγίτη» β΄ (30 Οκτωβρίου 2015 — 1:28 μ. μ.):

Υ. Γ. @ Άναυδος: Δεν «έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά», φίλτατε. Απλά ό,τι είχα να πω για το συγκεκριμένο άτομο, το είπα σε σχόλιό μου της 27 Οκτωβρίου 2015 — 1:01 μ. μ. στο παρόν νήμα· ο κ. «Πέμπτος» «ἀγρὸν ἠγόρασε», αλλά αυτό δε με αφορά. Πάντως, απ’ όσο βλέπω, μακρότατα εμού ικανότεροι «του τα χώνουν για τα καλά»· δυστυχώς μου φαίνεται «ανεπίδεκτος μαθήσεως» όπως όλοι κι όλες του πολιτικού φυράματός του…

Λυπάμαι πραγματικά που αντικειμενικοί λόγοι μ’ εμποδίζουν προς το παρόν να συνεχίσω με ακριβή στοιχεία για τον Ζούκοφ και το ρόλο του κατά τη λεγόμενη «αποσταλινοποίηση» από τα στενογραφημένα πρακτικά των Ολομελειών της ΚΕ του ΚΚΣΕ του Ιουνίου και Οκτωβρίου του 1957· δεν το ξεχνώ και μόλις ανασάνω λιγάκι από τη δουλειά θα επανέλθω επί του θέματος σε πρώτη ευκαιρία (συμπληρώνονται όπου να ’ναι και 60 χρόνια από το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ).

Εντάξει, έχω πλήρη συνείδηση ότι ο «πεμπτοφαλαγγίτης» αδυνατεί πλήρως να εκφραστεί γραπτώς υπό μορφή σονέτου· εδώ δυο γραμμές σωστά ελληνικά δεν μπορεί να χαράξει, σονέτο θα γράψει; Απλά ήθελα, μια και δόθηκε η αφορμή, να βάλω λίγη λογοτεχνία στη συζήτηση, προς ψυχαγωγία και κοινό όφελος ελπίζω.

Κλείνω με την υπόσχεση ότι από πλευράς μου δεν πρόκειται πλέον να ασχοληθώ με τον «πεμπτοφαλαγγίτη» και την «τετράγωνη» κι «ατράνταχτη» λογική του: «βγάλτε με όσο κουζουλό θέλετε αυτό σημαίνει ότι κάποιοι που πετάνε παπάτζες πονάνε», δηλ. ράβδος εν γωνία άρα βρέχει…

Παρατηρητικός

Ανώνυμος είπε...

κόμμα εργατών Βελγίου

http://ptb.be/vision

όραμα
πρώτα αριστερά

"Πρώτα οι άνθρωποι, και όχι τα κέρδη. "Δεν καθορίζει τίποτε καλύτερα το όραμα του PTB (Εργατικού Κόμματος του Βελγίου) από αυτό το νάμα. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Οι άνθρωποι είναι κάτι άλλο, και μια εταιρεία,δεν είναι ένας κουλοχέρης στο καζίνο, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σήμερα, τα πάντα έγιναν ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ: η υγεία, η απασχόληση, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η συμμετοχή, η διεθνής αλληλεγγύη και η ειρήνη θυσιάζονται στην απληστία.

Θέλουμε να θέσουμε τις προτεραιότητες στη σωστή τους θέση. Η εταιρεία αυτή γυρίζει ανάποδα, θέλουμε να σταθεί ξανά στα πόδια της, με τέτοια γραμμή, "πρώτα ο άνθρωπος, όχι το κέρδος."

Επίσης στο κόμμα, το σύνθημα «πρώτα ο άνθρωπος" επικρατεί. Ένα κόμμα, όπου οι άνθρωποι αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Ένα κόμμα, όπου αξίες όπως η ανθρωπιά, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σημαίνουν πραγματικά κάτι. Ένα ζωντανό μέρος, με περισσότερα από 7.700 μέλη σε όλη τη χώρα..... Ένα κόμμα που δεν ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα πάντα, αλλά ένα συγκεκριμένο κόμμα. Ποιος λέει τα πράγματα ως έχουν. Ποια είναι η προτεραιότητα για την αριστερά.

Peter Mertens, πρόεδρος του PTB

πεμπτοφαλαγγίτης

AGIS είπε...

Quinto, η αυτοκριτική σου για το τεχνικό "επ' αυτοφώρω" των φωτογραφιών δεν είναι παρά φερετζές της αυτοκριτικής που θα πρεπε να κάνεις για το ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημά σου.
Για το γεγονός δηλαδή, ότι πριν ακόμα πάρεις είδηση τι τρέχει με τις φωτογραφίες έτρεξες να σώσεις την κατάσταση δίνοντας την ερμηνεία: "πρόκειται για ξεναγήσεις":
Αν τυχόν συναντήθηκε ο Μπρεζίνσκι με τον μπιν Λάντεν, τι πιο φυσικό από μια ξενάγηση στο στρατόπεδο των αντισοβιετικών...
Αν τυχόν οι φυσιογνωμιστές αποφανθούν ότι ο μουσάτος με τον ΜακΚέιν είναι ο αλ Μπαγκντάντι, νόου πρόουμπλεμ, πρόκειται για ξενάγηση. Κι αν τυχόν αποδειχθεί ότι οι συνομιλήτές του ανήκουν "απλώς" στη συριακή "αντιπολίτευση", τότε πρόκειται απλώς για "ξενάγηση" στο τετράγωνο και στον κύβο.
Ο Χόλμπρουκ (χωρίς αμφισβητήσεις αυτός) στρωματσάδα με τους πρωταρχικούς-συσσωρευτές ουτσεκάδες απλώς ξεναγείται.
Τι κι αν επί της ουσίας ακόμα κι οι όποιες "πλαστές" φωτογραφίες επιβεβαιώνονται πολιτικά από όλο το απαράτ των πρώην νυν και υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ, που συμφωνούν όλοι στο ότι "άθελά μας" εξοπλίσαμε κι οργανώσαμε την αλ κάιντα εναντίον των σοβιετικών, την εξαπλώσαμε σαν αποτέλεσμα των επεμβάσεών μας σε Ιράκ και Λιβύη κοκ, άρα είναι αναγκαίες νέες επεμβάσεις και πάει λέγοντας...
Τι κι αν αυτοί οι ιδιοι νιώθουν αστήρικτο το να επικαλεστούν την πλαστότητα μιας λεζάντας, σαν ανταπόδειξη μιας πολιτικής δεκαετιών, που τη βγάζουν πια ακόμη και τα μικρά παιδιά στον τάκο...
Φτάνει που ένας quinto μπορεί να κάνει γι' αυτούς τη δουλειά που θα ντρέπονταν να κάνουν οι ίδιοι από μόνοι τους...
Παραπέρα:
Τι κι αν σου λέω ένα πραγματικό προσωπικό περιστατικό για τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους χειραγώγησης, πολιτικής αποπλάνησης και εξαγοράς...
Αντί, το πολύ, να αμφισβητούσες την "αόριστη" και "ανώνυμη" διαδικτυακή μαρτυρία μου, το μόνο που βρίσκεις ν' απαντήσεις είναι ότι "το παίζω παλιός".
Κι αν βρεθεί κι ένας επώνυμος, σαν τον Κοροβέση, και υπερασπιζόμενος τους κρατούμενους Ξηρούς και λοιπούς, δηλώσει μετά από 30 χρόνια σιωπής ότι πριν από 30 χρόνια συναντήθηκε στο τάδε μέρος με τον Γουντχάουζ που του έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, τις στήριξε με συγκεκριμένα επιχειρήματα και υποσχέσεις "επιμελητείας", και στο τέλος τσαντίστηκε κιόλας που έφαγε χιλόπιτα, τότε τρέχεις εσύ να κάνεις και του κ. Γουντχάουζ τον συνήγορο, δηλώνοντας ότι ο Κοροβέσης "διαστρεβλώνει", σαν να ήσουν κι εσύ μπροστά σ' εκείνη τη συνάντηση και κρατούσες τα πρακτικά.
Τι κι αν τα τελευταία δυο παραδείγματα ενδιαφέρουν ζωτικά την αποτυχία της επιχείρησης εγκλωβισμού μιας ολόκληρης νέας γενιάς στο "εκτροφείο θηραμάτων" που κατασκευάζουν γι' αυτήν με συγκεκριμένες μεθόδους οι ταξικοί εχθροί του ανθρώπινου είδους:
Εμείς πρέπεινα μείνουμε για χάρη σου στην προσωπική σου διαβεβαίωση ότι "ο Κοροβέσης διαστρεβλώνει" και στο ότι "ο Λένιν δεν καταδικάζει γενικά την παρτιζάνικη πάλη".
Οι λαοί της ανατολής, quinto, είναι νομοτελειακό ότι θα νικήσουν. Σ' εσένα σαν "λενινιστή" δε μένει παρά να εξηγήσεις τη θέση του Λένιν: "τον αγώνα των αντιδραστικών τάξεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό εμείς δεν θα τον υποστηρίξουμε, τις εξεγέρσεις τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό δεν θα τις υποστηρίξουμε" (Σχετικά με τη γελοιογραφία του μαρξισμού κλπ), και να την εξηγήσεις ακριβώς από τη σύγχρονη σκοπιά της νίκης των λαών της ανατολήςε κι όχι από οποιαδήποτε άλλη.
Σε αυτά τα θεματάκια απαιτείται η αυτοκριτική εκ μέρους σου κι όχι στα άλλα τα ανέξοδα και τα "ευνοϊκά", αλλά θα μου πεις: εδώ δεν είσαι σε θέση να παραδεχτείς μια απλή αστοχία γύρω από την ψυχολογία, σε αυτά θα κολώσεις άμα λάχει ναούμ;

Ανώνυμος είπε...

http://www.socialistworld.net/doc/6729

οταν αναθεωρούμε τον μαρξισμό και του μπιμπιπ τη μανα, για να μην φαινόμαστε ...ριζοσπάστες, δογματικοι και στενοκέφαλαοι

In 2008 the PTB/PvdA announced that Martens was seriously ill (he died in 2011). Peter Mertens became the new chairman. He initiated a repositioning at a ‘renewal’ congress in 2008. According to Mertens, the renewal was a question of political survival. In his words, “the PTB/PvdA renounces dogmatism and sectarianism, aims to come forward with concrete solutions for concrete problems, and prefers to be named ‘emerging left’ instead of ‘radical left’.

οταν γλείφουμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία του Βελγίου ξεδιάντροπα χειρότερα απ' το ΣΕΚ, για να πάρουμε με το μέρος μας μερικα στελέχη της, και ψήφια

” On the unions, Mertens said, “for a long time we’ve been on a course of confrontation with the union leaders. We blamed them for being part of the establishment. It was wrong”. Since then the PTB/PvdA avoids public criticism of the trade union leaders even though many of its members clash from time to time with the union apparatuses.
Concrete solutions for concrete problems?

οταν αποδεχόμαστε οακκίτικες λύσεις στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, ξεκινώντας κλάσσικα όπως και στην ελλάδα απο το κλάδο υγείας. Σημειωταίον κάτι τέτοια τα εφαρμοσε εδώ πρώτα ο Αδωνις...

The first ‘concrete solution’ launched in 2004 aimed for cheaper medication. The PTB/PvdA proposed a ‘Kiwi-model’, referring to a system it discovered in New Zealand, based on public tender for contracts, with social security only repaying for medicines that obtain the best price/quality relation. When the federal government partially introduced the system shortages developed of specifically those medications. The LSP/PSL was never in favour of this because the pharmaceutical industry would inevitably game the system and use the threat of losing contracts to put pressure on wages and working conditions. Only the nationalisation of the pharmaceutical industry under the control of workers and users can guarantee affordable prices and sufficient supply without undermining workers’ conditions

κι άλλα πολλά, αν αυτοι ειναι κομμουνιστές
τότε εγώ ειμαι

πεμπτοφαλλαγγίτης :-)

Ανώνυμος είπε...

για τις εκλογές...
και τη μεγάλ... νίκη
https://marxistleninist.wordpress.com/2010/06/13/belgium-elections-workers-party-of-belgium-makes-big-advances/

αμα βρειτε καμια κουβεντούλα ενάντια στη κεφαλαιοκρατία,
υπερ της ταξικής πάλης, κι άλλες δογματικές λέξεις,
τότε εγώ είμαι...

πεμπτοφαλλαγγίτης

Ανώνυμος είπε...

http://www.theseis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=800

Ι.Β. Λένιν ο Παρτιζάνικος Πόλεμος

αποσπάσματα:

Μα είναι πειστικά τα παραδείγματα αυτά; Για να το ελέγ­ξουμε αυτό ας πάρουμε την περιοχή όπου είναι περισσότερο α­ναπτυγμένη η μορφή πάλης που εξετάζουμε: την περιοχή της Λετονίας. Να τι παράπονα έχει για τη δράση της σοσιαλδη­μοκρατίας της Λετονίας η εφημερίδα «Νόβογε Βρέμια» (9 και 12 Σεπτέμβρη). Το Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα της Λετονίας (τμήμα του ΣΔΕΚΡ) εκδίδει τακτικά σε 30.000 φύλλα την εφημερίδα του. Σε ειδική στήλη δημοσιεύονται οι κατάλογοι των χαφιέδων, που η εξόντωση τους είναι υποχρέω­ση κάθε τίμιου ανθρώπου. Οι συνεργάτες της αστυνομίας κη­ρύσσονται «εχθροί της επανάστασης» και τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου και με κατάσχεση της περιουσίας τους. Χρήματα για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ο πληθυσμός υπο­χρεώνεται να δίνει μόνο εφόσον του παρουσιάζουν σφραγι­σμένη απόδειξη. Στον τελευταίο απολογισμό του κόμματος σημειώνεται ότι από τις 48.000 ρούβλια έσοδα το χρόνο, τις 5.600 ρούβλια, που προέρχονται από απαλλοτριώσεις τις έχει προσφέρει το τμήμα της Λιμπάβας για όπλα. Η «Νόβογε Βρέμια» λυσσομανάει, βέβαια, ενάντια σ' αυτή την «επανα­στατική νομοθεσία», σ' αυτή τη «φοβερή κυβέρνηση».

Κανείς δεν θα τολμήσει να ονομάσει αναρχισμό, μπλανκι­σμό, τρομοκρατία τη δράση αυτή των Λετονών σοσιαλδη­μοκρατών. Άλλα γιατί; Γιατί εδώ είναι ξεκάθαρη η σχέση της νέας μορφής πάλης με την εξέγερση που έγινε το Δεκέμβρη και που ωριμάζει ξανά. Στην περίπτωση ολόκληρης της Ρωσί­ας η σχέση αυτή δεν φαίνεται τόσο καθαρά, όμως υπάρχει. Η εξάπλωση της «παρτιζάνικης» πάλης υστέρα ακριβώς από το Δεκέμβρη, η σχέση της με την όξυνση όχι μόνο της οικονο­μικής, αλλά και της πολιτικής κρίσης είναι πράγματα αναμ­φισβήτητα. Η παλιά ρωσική τρομοκρατία ήταν δουλειά του διανοούμενου συνωμότη, σήμερα την παρτιζάνικη πάλη τη διεξάγει, κατά γενικό κανόνα, ο οργανωμένος σε μια μαχητική ομάδα εργάτης ή απλώς ο άνεργος εργάτης. Ο μπλανκισμός και ο αναρχισμός έρχονται εύκολα στο μυαλό των ανθρώπων που έχουν την τάση να σκέπτονται στερεότυπα, μα στις συν­θήκες της εξέγερσης, που είναι τόσο ξεκάθαρες στην περιοχή της Λετονίας, η ακαταλληλότητα των αποστηθισμένων αυτών τύπων χτυπάει στο μάτι.

πεμπτοφαλλαγγίτης...

Ανώνυμος είπε...

οπως βλέπετε κύριοι οι τυποι δεν ειναι απλώς
συριζαίοι αλλα ΟΑΚΚΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ.

Πάλι κουτσουκέλα μεγάλη στο γραφείο εξωτερικών
υποθέσεων του Περισσού.

Οπως τότε με το "Κ"Ιράκ που χαιρέτιζε την εισβολή
των αμερικανών και αυτοι το καλούσαν σε κοινό συνέδριο
στην...Ελλάδα

πεμποφαλλαγγίτης.

υποσχέθηκα στον σφυροδρέπανο οτι θα σταματήσω και δεν
θα ξαναγράψω εδώ.
Τα υπολοιπα για τις κολλεγιές με αυτους τους απίθανους
του PTB θα γραφτουν προφανώς αλλού.
Υπάρχει μπολικο υλικο, οπως βλέπετε.

Ανώνυμος είπε...

ωχ αν ισχύει αυτό...

http://www.socialistworld.net/doc/6729
Only recently, the PTB/PvdA came under attack by a right-wing academic: “Nothing has changed in the content of what the PTB/PvdA puts forward, their starting point is still Marxism-Leninism and their ultimate goal the ideal socialist state without private property”. In reply, Mertens calls this “a grotesque absurdity. We’re not basing ourselves on Marxism-Leninism and are not in favour of a system without private property. We are a modern Marxist party as the Socialist Party in the Netherlands is and Die Linke in Germany”.

...
τρομεροι σύμμαχοι


πεμπτοφαλλαγίτης

zoot horn rollo είπε...

Ασ'τον να γράφει, να γράφει, να γράφει...

Neophyte_commie είπε...

Η πάπισσα Ιωάννα.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχ. Απάντηση κάτω απο το λινκ που πόσταρε ο ημίτρελος κοντρέος:

"JAYA KARKI | June 15, 2010 at 4:47 am | Reply

WE ARE VERY GRATEFUL FOR YOUR SUCCESS. WE ARE VERY HAPPY WITH YOUR BIG VICTORY .A RED SALUTE FROM NEPALESE REVOLUTIONARY TRADE UNION.WE ARE FIGHTING AGAINST REACTIONARIES AND INDIAN EXPANSIONISM IN NEPAL. ANTUF IS LAGEST TRADE UNION OF NEPALAND THIS IS A SISTER ORGANISATION OF UNIFIED NEPAL COMMUNIST PARTY MAOIST. NOW WE ARE IN PARIS AND REURNING FROM 99TH ILO CONFERENCE

JAYA KARKI
VICE PRESIDENT
JAGATSIMKHADA
DY GENERAL SECRETARY
ALL NEPAL FEDERATION OF TRADE UNIONS-ANTUF"


Δηλαδή, σαν να λέμε, και οι νεπαλέζοι οακκίτες. Ολοι οακκίτες. Οι 15 της Κόντρα οι μόνοι συνεπείς. Βέβαια...ωωωπ τι έχουμε εδώ;
http://www.eksegersi.gr/issue/443/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/8956.%CE%9F%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7

Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΑΚΚΙΤΩΝ;! Αρα, σύμφωνα με την κοφτερή διαλεκτική του Κουίντο, Η ΚΟΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΞΑΔΕΡΦΗ ΤΩΝ ΒΕΛΓΩΝ ΟΑΚΚΙΤΩΝ;! ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΡΙΤΟΞΑΔΕΡΦΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΑΚΚΙΤΩΝ!!!

Χτυπήστε καμπάνες σύντροφοι, το οικοδόμημα καταρέει. Ο ΟΑΚΚΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!



(Πέρα απ τη πλάκα, πριν αυτό το κόμμα ήταν ΟΑΚΚΕ γιατί ήταν ΤΑΧΑ κάποτε υπερ ΝΑΤΟ και κατά της ΕΣΣΔ, τελικά δεν μας βγήκε αυτό το ψέμα, οπότε τώρα είναι ΟΑΚΚίτες γιατί προτείνουν την ίδια πρόταση για...τα φάρμακα. Το ΚΚΕ φταίει για την οποιαδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή επαφή μαζί του. ΟΚ. Κλασσική ανάλυση κοντραίου, δεν εκπλησόμεθα. Το ενδεχόμενο να είχες επαφές κάποτε, να άλλαξε τον χαρακτήρα του και να έκοψες τα πολλά πολλά(εξού και δεν ανήκει στη Πρωτοβουλία), είναι κάτι που ξεπερνάει τη διαλεκτική της Κόντρας. Δε πειράζει. Πάμε, δυνατά. Ο αγώνας στα κόμμεντς των μπλόγκζ συνεχίζεται.)


Σ

Ιστρολλικός είπε...

Έλεος πια με το σπαμάρισμα από τη μητρική οργάνωση του Ξεκινήματος. Σύρε βρε ζάβαλε να κάμεις εισοδισμό στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία και άσε το ΚΚΕ να πορεύεται με τους οππορτουνιστές συμμάχους του άμα γουστάρει.

Μετά από την Κόντρα, τη ΛΑΕ και την ΟΑΚΚΕ μας προέκυψαν και οι οπαδοί του Ξεκινήματος. Μόνο το ΕΕΚ μας λείπει εδώ μέσα για να μετατραπεί πλήρως το μπλοκ σε φόρουμ νοσταλγών των αμφιθεάτρων.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αυτό περι καλεσματος στο ΝΑΤΟ να προστατευσει το Βέλγιο από την ΕΣΣΔ, έχει κάποια βάση; Πηγή;
Μπερίεργος

Ανώνυμος είπε...

χα χα!
και sta φλαμανδικά τα ίδια γράφει
ρε....
το σάιτ της LSP.
http://www.socialisme.be/nl/16664/naar-een-electorale-doorbraak-van-pvda
Λέτε να
γράφουν τόσο χοντρά ψέματα.
Δεν το νομίζω..

Dit is een groteske absurditeit. Wij baseren ons niet op het marxisme-leninisme en wij zijn niet voor een systeem zonder privé-eigendom. Wij zijn een moderne marxistische partij, zoals de SP in Nederland of Die Linke in Duitsland.” (De Tijd, 3 maart)

ναι απο ημιτρελους μαθαίνεις την αλήθεια...
γενόσημα λέμε Μαρτενς πρωτοπορεία-συμμαχία !!!


πεμπτοφαλαγγίτης ειδικος
στη γελοιοποίηση φιλο-οακκιτών

Ανώνυμος είπε...

https://fr.wikipedia.org/wiki/Parti_du_travail_de_Belgique

ελα και για τον τρισμέγιστο Λούντο Μαρτενς..

En Belgique, il exprima son soutien en 1976 au général Robert Close (1922-2003) qui annonçait que les blindés soviétiques atteindraient le Rhin en 48 heures. Le général Close devint plus tard le président de la WACL (World Anti-Communist League).

που ψάχνουν κάποιοι καλά,
....

xa xa xa xa!!!

ειστε για πολλά γέλια

πεμπτοφαλαγγίτης.

ΟΑΚΚΕ ρε βελγίου και τα μυαλά στα κάγκελα

AGIS είπε...

"Άστον να γράφει να γράφει να γράφει", αλλά για να μην εμφανίζονται τα πράγματα σαν ζήτημα προσωπικών "βεντετών", πρώτα απ' όλα να καταλάβει ότι, όπως τουλάχιστον το κατανοώ κι αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, στόχος της αντιπαράθεσης σ' ένα χώρο σαν κι αυτόν, δεν είναι "ποιος θα φάει ποιον", δεν είναι η δοκιμασία των ατόμων μεταξύ τους σ' ένα τέτοιο στοίχημα, αλλά η δοκιμασία μεταξύ τους των θέσεων που αντιπαρατίθενται.
Κι αυτό καθορίζει και το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, όπως πρέπει να καθορίζει και τη μορφή της και τις μεθόδους της, και τη στάση του καθένα που συμμετέχει σ' αυτή απέναντι στη δοκιμασία των απόψεών του.

Δεύτερο: Quinto κόψε τουλάχιστον την "ειρωνία" να χρησιμοποιείς το παρατσούκλι "πεμπτοφαλαγγίτης" για τον εαυτό σου. Αν το χρησιμοποιείς, τότε αναγκαστικά θα παίρνεις με αυτό απαντήσεις στα σχόλιά σου, και θα σου μείνει... Και το να σου μείνει θα έχει σαν αποτέλεσμα να προστεθεί ακόμα ένα σύμπλεγμα στα συμπλέγματα που (όπως όλοι μας) κουβαλάς, θα έχει δηλαδή σαν αποτέλεσμα μια επιδείνωση της ψυχολογικής σου κατάστασης, πράγμα δυσάρεστο για όλους (και δεν σου κάνω πλάκα με την ψυχολογία αυτή τη στιγμή).

Τρίτο, όλοι, παντού και πάντα, προσπαθούμε μέσα στη συλλογική πολιτική μας ύπαρξη να κάνουμε ένα βήμα μπροστά μέσα από 2000 αντιφάσεις, που προσπαθούμε να τις αναγνωρίσουμε και να τις ξεπεράσουμε, και που σε τελική ανάλυση σαν αριθμό λίγο-πολύ δεν θα τον ξεφορτωθούμε ποτέ. Το νάρχεσαι λοιπόν κάθε τόσο και να πιάνεσαι απο τη μια τάδε αντίφαση υποκειμενική ή αντικειμενική, σημερινή ή προχθεσινή, αληθινή ή ψεύτικη ή απλώς από μια μισοαντίφαση έχοντας την ιδέα ότι πιάνεσαι από κάποιο κρίκο που ξηλώνει ολόκληρη την αλυσίδα κλπ είναι απλώς ανοησία (α-νοησία, για να ακριβολογούμε). Πόσο μάλλον το να έρχεσαι με τις υποτιθέμενες έτοιμες συνταγές σου, με τις οποίες θα καταφέρουμε ξαφνικά να πηδάμε από βουνοκορφή σε βουνοκορφή...

Τέταρτο quinto, αν μου επιτρέπεις (κι επειδή μόνος σου έχεις δώσει το δικαίωμα) να πω κάτι παραπέρα από την "ταυτότητά" σου με την οποία εμφανίζεσαι σαν περσόνα εδώ πέρα και την οποία οφείλω να σέβομαι (...), πρέπει λοιπόν να σου πω ότι όταν σε διάβαζα πριν 9-10 χρόνια σαν "Λυσιέν" στο ιντιμίντια, μπορεί να διαφωνούσα λχ στο 90% των απόψεών σου, αλλά τουλάχιστον έβλεπα μια έκφραση απόψεων με αρχή μέση και τέλος, απέναντι στην οποία ήταν δυνατό να τοποθετηθεί κανείς, να κάνει διάλογο, ν' αντιπαρατεθεί κι ας τελείωνε και διαφωνώντας.
Τι φταίει, quinto, που μετά από 10 χρόνια αυτή η εντύπωση δεν δίνεται πια, και που τη θέση της έχει πάρει όλη αυτή η κατολίσθηση από ποσταρίσματα, από ιδεολογικές επιθέσεις που πριν η κάθε μια ολοκληρωθεί έχει κιόλας "γεννήσει" την επομενη αφήνοντας πίσω "ανηλικίωτη" την προηγούμενη, από μαγκιές του είδους ήρθα εδω για να σας "τρω" 100-100 οι οποίες αναπόφευκτα αντιστρέφονται κι έχεις απέναντί σου 100 να σε "τρώνε", από "συνδικαλιστικές" ταχυδακτυλουργίες, από εντυπωσιασμούς με γατάκια, σκυλάκια, χαχαχα και χουχουχου κλπ κλπ;
Μήπως "εσωτερίκευσες" τις διαδοχικές αλλαγές των νικνέιμ σου, μήπως στη δεκαετία που πέρασε έπαθες κάποιο είδος ιντιμιντιακού οβερντόουζ, μήπως οι μορφές αντιπαράθεσης εκεί πέρα "χαλάσανε" κάποια προτερήματα που διέθετες και τώρα απορείς που αυτές οι οικειοποιημένες σου μορφές "δεν περνάνε" εδώ πέρα, γιατί εδώ είναι διαφορετικό το περιεχόμενο κι οι στόχοι άρα κι οι μορφές της όποιας αντιπαράθεσης αλλά αδυνατείς κι αυτό να το καταλάβεις;

AGIS είπε...

Ευχαριστώ, τέλος, από την πλευρά μου, που αναφέρθηκες στο ΚΚ Ιράκ με τον τρόπο που αναφέρθηκες, γιατί ως τώρα είχα την εντύπωση ότι η άποψή σου (ή η λογική συνέπεια της άποψής σου) λίγο-πολύ είναι ότι τα ΚΚ της Συρίας ή του Ιράν, πχ, θα έπρεπε να τηρήσουν ανάλογη στάση σε σχέση με τις "αστικοδημοκρατικές" ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια στα "καθεστώτα" των χωρών τους. Τώρα έχω το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν είναι αυτή η άποψή σου.
Ευχαριστώ επίσης για την περικοπή του Λένιν, όπου αναγνωρίζεται χωρίς περιθώρια για άλλες σκέψεις ο διαχωρισμός των παρτιζάνικων μορφών πάλης από τον "μπλανκισμό και τον αναρχισμό", από την "παλια ρωσική τρομοκρατία του διανοούμενου συνωμότη", ο καθορισμός της σαν πάλη που "τη διεξάγει, κατά γενικό κανόνα, ο οργανωμένος σε μια μαχητική ομάδα εργάτης ή απλώς ο άνεργος εργάτης" και σαν "δράση των Λετονων σοσιαλδημοκρατών" καθώς και, ιδιαίτερα, η "ξεκάθαρη σχέση της με την εξέγερση που έγινε το Δεκέμβρη και που ωριμάζει ξανά".
Υποθέτω ότι πρόκειται για αυτά (ή μήπως όχι;) τα γεγονότα:
"Το φθινόπωρο του 1905, ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στη γερμανική αριστοκρατία της Βαλτικής και Λετονούς αγρότες ξέσπασαν σε αγροτικές περιοχές του Λιβλάντ και του Κούρλαντ. Στο Κούρλαντ, κατέλαβαν και περικύκλωσαν μια σειρά από πόλεις. Στο Λίβλαντ, κατάφεραν να ελέγξουν τη σιδηροδρομική γραμμή Rūjiena-Pärnu.[18] Στην περιοχή της Κουρλάνδης ανακηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος τον Αύγουστο του 1905, και στη Λίβλαντ αργά τον Νοέμβριο. Δυνάμεις ειδικών αποστολών στάλθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου να καταστείλουν το κίνημα. Εκτέλεσαν 1.170 ανθρώπους χωρίς δίκη ή προηγούμενη έρευνα και έκαψαν 300 σπίτια χωρικών. Το 1906, το επαναστατικό κίνημα σταδιακά καταλάγιασε".
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_1905#.CE.9B.CE.B5.CF.84.CE.BF.CE.BD.CE.AF.CE.B1
Αν όμως όλα αυτά δεν δείχνουν πόσο μακριά είναι αυτά που παραθέτεις από το Λένιν από εκείνα που αφορούν συγκεκριμένες σύγχρονες συνθήκες ανάπτυξης της ταξικής πάλης, τότε τι δείχνουν;
Αλλά επίσης, για μελέτα (θα σου "συνιστούσα") και τον τρόπο με τον οποίο ο Λένιν καθόριζε το περιεχόμενο της παράνομης δουλειάς της σοσιαλδημοκρατίας μες στις συνθήκες του ίδιου ιμπεριαλιστικού πολέμου: σαν πολιτική δουλειά με κεντρικό περιεχόμενο αυτό ακριβώς που ήθελε να εξαλείψει η απαγόρευση. Δηλαδή με κεντρικό περιεχόμενο τον παράνομο τύπο, την παράνομη μπροσούρα, για τη διάδοση στους εργάτες της συνεπούς γραμμής απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντί του...

AGIS είπε...

Και κλείνω με τον εξής λογοτεχνικό επίλογο, έτσι απλά για να αλλάξουμε λίγο κλίμα. Η υπόθεση λοιπόν έχει ας πούμε να κάνει με το ζήτημα της φιλίας.
Και είναι πραγματικά λίγο παράδοξο το να πιάνει κανείς φιλική (ακόμα και εντός εισαγωγικών) κουβεντούλα οποιασδήποτε μορφής με κάποιον που την ίδια στιγμή μπορεί να χειροκροτά όσους σημαδεύουν τον πρώτο με μάρμαρα στο κεφάλι.
Μια από τις ωραιότερες ιστορίες φιλίας, λοιπόν, στην παγκόσμια λογοτεχνία είναι "οι 3 σωματοφύλακες" του Αλέξανδρου Δουμά. Από την οποία ιστορία προέρχεται -αν δεν κάνω λάθος- και το σύνθημα του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ πριν έναν αιώνα, που έγινε και δικό μας σύνθημα: "Όλοι για έναν κι ο ένας για όλους"!
Λίγοι όμως ξέρουν την τελική κατάληξη εκείνης της φιλίας όπως περιγράφεται σε επόμενο έργο του ίδιου συγγραφέα με τον τίτλο "Μετά 20 έτη".
20 χρόνια μετά λοιπόν, οι παλιοί φίλοι έχουν σκορπίσει κι ο Νταρτανιάν είναι πια βαθμοφόρος στην κρατική φρουρά. Τότε ξεσπά και μια αριστοκρατική - αντιβασιλική εξέγερση, κι αυτός συμμετέχει στην καταστολή της. Στο κέντρο κάποιας οδομαχίας βρίσκεται ένας στασιαστής με καλυμμένο το πρόσωπο, που με το ξίφος του έχει ξαπλώσει γύρω του έναν σωρό από πτώματα και συνεχίζει. Ο Νταρτανιάν τυλιγμένος κι αυτός στο κεφάλι με τη μπέρτα του μονομαχεί μαζι του και του καταφέρνει το μοναδικό του, το αποκλειστικά δικό του χτύπημα με το ξίφος του. Ο μασκοφόρος αναγνωρίζει τον άνθρωπο πίσω από το χτύπημα: δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Νταρτανιάν... Και πίσω από τη δική του μάσκα κρύβεται ο πριν 20 χρόνια αχώριστος φίλος του και σύντροφός του (όλοι για έναν και ο ένας για όλους!), ο Άθως... Που ξεψυχά στην αγκαλιά του Νταρτανιάν, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τη φιλία τους για πάντα.

Το ηθικό δίδαγμα: πόσο διαφορετικά πράγματα είναι η φιλία ακόμη κι η συντροφικότητα των ατόμων, από τις τροχιές στις οποίες θέτει τα άτομα η πραγματικότητα: τόσο διαφορετικά πράγματα που ίσως είναι καλύτερο να τα βιώνει κανείς εφόσον μπορεί, παρά να τα επικαλείται...
Ή από πιο πραγματιστική και χιουμοριστική άποψη: Να οι συνέπειες της κουκουλο-κουλτούρας.
Τρίτο ηθικό δίδαγμα: "ηθικά" μιλάω για τον ευατό μου σε τελική ανάλυση.

ΥΓ Σφυροδρέπανε, ζητώ συγγνώμη που κοντεύω να μετατρέψω τα μεγέθη των σχολιασμών μου σε μεγέθη ανάρτησης, αλλά έχω τη δικαιολογία ότι μια διεξοδική συζήτηση μερικές φορές δεν μπορεί να περιορίζεται σε αριθμό λέξεων και ότι οι 140 χαρακτήρες του τουίτερ δεν έχουν ευτυχώς γίνει κανόνας σχολιασμού.
Επίσης ζητώ την κατανόηση όσων ενδεχομένως βρουν τα παραπάνω φλύαρα ή ίσως και γλυκερά.

Ανώνυμος είπε...

Απρίλης 2013 Ριζοσπάστης.
για όσους προσπαθούν να πεισουν αφελεις
οτι και καλα υπήρχαν στιγμιαίες παρτίδες με το PTB


http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7378437

ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ

Συγχαίρουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) για το 19ο Συνέδριό του. Μεταφέρουμε στην ηγεσία του ΚΚΕ και σε όλα τα μέλη του τις καλύτερες ευχές μας για ένα επιτυχημένο Συνέδριο που θα καθοδηγήσει το κόμμα, ώστε να κάνει παραπέρα βήματα στην πάλη για την υπεράσπιση και την προώθηση των δικαιωμάτων και των προσδοκιών της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας, στην πορεία της πάλης τους για το σοσιαλισμό.

Ολα αυτά τα χρόνια γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε το ΚΚΕ ως σταθερό κόμμα αρχών που καθοδηγεί τις μάζες στην Ελλάδα στις διάφορες, συχνά σύνθετες, μάχες που πρέπει να δώσουν για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο, την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Είναι ενθαρρυντικό για τους κομμουνιστές και τους εργαζόμενους στο Βέλγιο και αλλού να βλέπουν ότι ένα κόμμα που προπαγανδίζει τη ρήξη με τον καπιταλισμό και με όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες μπορεί να προχωράει και να κερδίζει πλατιές λαϊκές μάζες σε διάφορα πεδία της πάλης.

Αυτό αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία σε μια περίοδο βαθιάς και συστημικής παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτές τις συνθήκες δεν εντείνονται μόνο οι κοινωνικές αντιθέσεις και η ταξική πάλη αλλά και οι ρεφορμιστικές προσπάθειες για να συμβιβαστεί η εργατική τάξη και να εκτραπεί από το δρόμο της πραγματικής κοινωνικής αλλαγής.

Το 19ο Συνέδριό σας θα συζητήσει και θα αποφασίσει μια σειρά άμεσα καθήκοντα στον ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό τομέα. Επιπλέον είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι τίθεται καθαρά η πάλη για το σοσιαλισμό και το όραμα μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, προκειμένου να δοθεί στην εργατική τάξη μια καθαρή, θετική και ουσιαστική προοπτική.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε ιδιαίτερα στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει το ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση και επαναστατικοποίηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, διατηρώντας παράλληλα το πνεύμα και την πρακτική της συγκεκριμένης έκφρασης του προλεταριακού διεθνισμού σε διμερείς και πολυμερείς σχέσεις ανάμεσα στα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα.

Με όλα αυτά τα θετικά στοιχεία είμαστε σίγουροι ότι το 19ο Συνέδριο θα εγκαινιάσει μια περίοδο προόδου και επιτυχίας για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

πεμπτοφαλαγγίτης

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλο παρατράγουδο. Περάστε κόσμε.

Το Κόμμα Εργατών Βελγίου δεν συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων με τα οποία έχει στενότερες σχέσεις το κκε (αν και μ'αυτά όπως είναι γνωστό υπάρχουν διαφωνίες σε διάφορα ζητήματα). Είχε πάρει μέρος στην συνάντηση όπου ιδρύθηκε η Πρωτοβουλία αλλά αρνήθηκε να συμμετέχει, το ίδιο έκαναν σε εκείνη την συνάντηση το ΑΚΕΛ και το Πορτογαλικό ΚΚ.

http://leninreloaded.blogspot.com/2013/10/blog-post_9606.html

Οι παραπάνω "αποδείξεις" λοιπόν είναι πιο γραφικές κι από τα άρθρα του Πριν που γράφουν και ξαναγράφουν για το Κινέζικο ΚΚ που είναι αδελφό κόμμμα του κκε, επειδή στέλνει καμιά επιστολή που και που (θα μου πεις το παραπάνω νούμερο μόνο που δεν έγραψε ότι το κκε ήταν υπέρ της επέμβασης στο Ιράκ, προβλέπω μετέπειτα να βρίσκει και στενές σχέσεις μετάξυ κκε και νδ γιατί η τελευταία είχε στείλει τον Μεϊμαράκη να απευθύνει χαιρετισμό στο 19ο κοκ).

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

"υποσχέθηκα στον σφυροδρέπανο οτι θα σταματήσω και δεν
θα ξαναγράψω εδώ."
Ήμουν σίγουρος για τη "συνέπεια" της παραπάνω πρότασης.
Επαναλαμβάνω ό,τι έγραψα για το Απολίθωμα χτες.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ρε τι πρεμουρα ειν αυτη να αποδειξουμε οτι οι φωτο που ξεβρακωνουν τα Αμερικανα γερακια ειναι ..."πλαστες" και ΑΡΑ να τα βγαλουν λαδι ! Ουτε στο γραφειο τυπου τους να δουλευαμε !Και μαλιστα οταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ εχει αποδειχτει στους λαους ΠΟΙΟΣ εξοπλισε και εκμεταλλευτηκε τα ταλιμπανια και συνεχιζει ακομα !!

ρε τι αλλη πρεμουρα αυτη να αποδειξουμε οτι το ΚΚΕ ....παιρνει γραμμη απο το Βελγικο ...που ουτε καν στην πρωτοβουλια δεν συμμετεχει !

ρε τι πρεμουρα να αποδειξουμε οτι τα "παλληκαρακια " της ομαδας Γιωτοπουλου ηταν αγνοι ..."αγωνιστες" (και μαλιστα καναν κι αγωνα ΣΥΜΦΩΝΟ με τον Λενινισμο !!!) οταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ η δραση τους μονο σαν βοηθητικη προς την αντιλαικη δραση των αστων και των ιμπεριαλιστων μπορει να χαρακτηριστει εδω και 40 χρονια !

Γενικως τετοιες πρεμουρες ΜΟΝΟ αυτο το "κοκκινο γραφειο" της Πρεσβειας (που ελεγε και ο πρεσβης επι τιμη Στομφοροπουλος ) εχει .Ξερετε ...αυτο που απο τα γενοφασκια της Πρεσβειας λειτουργει για να παρακολουθει σε μονιμη βαση το ΚΚΕ και το εργατικο κινημα ,οπως αποκαλυψε ενα βραδυ στην Κανελλη και την εκπομπη της (αρχες 98) !


υγ .(επι προσωπικου χαχαχα)
Ανεξαρτητα απο τα οποια καθηκοντα καλεστηκε να επιτελεσει ο Ζουκωφ μετα τον θανατο του Σταλιν και αν αυτα ηταν συμβατα με την συνειδηση του καθε φορα ή οχι το να γραφει στο βιβλιο του " Αναμνησεις και αντανακλασεις " το 69 (σε εποχη κορυφωσης της "αποσταλινοποιησης" ) :

«Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν ήταν άνθρωπος, που να μην μπορούσες να του θυμίσεις τα δύσκολα προβλήματα, που να μην μπορούσες να λογομαχείς μαζί του και μάλιστα να επιμένεις ενεργά στη γνώμη σου. Αν ορισμένοι μιλάνε διαφορετικά, εγώ βεβαιώνω, ότι αυτά που λένε είναι ψέματα. Ο Στάλιν ήταν πολυμορφωμένος, με εκπληκτική μνήμη, με εξαιρετικό μυαλό εκ φύσεως, επίσης με συγκλονιστικές ευρείς γνώσεις. Ο Στάλιν άκουγε προσεκτικά, κάποτε έκανε ερωτήσεις, απαντούσε. Όταν τελείωναν οι συζητήσεις, διατύπωνε τα συμπεράσματα με ακρίβεια».

...εκτος απο 100 κιλα κακαλα ,σημαινει οτι ειχε και την απαραιτητη δοση ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ικανοτητας περαν των αλλων .Τα στερνα τιμουν τα πρωτα εξ αλλου .

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατηγος του σταλινγκραντ, του κουρσκ και του βερολινου προδοτη που καθαιρεθηκε λιγο μετα το 20ο ηταν προδοτης. Το ακουσαμε και αυτο...

Ο.Χ.Ε.Π.