Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Κομινφόρμ IV

4 ημέρες για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

Ο απόηχος της απεργίας της Πέμπτης δείχνει πως η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα και το επεξεργάζεται κατάλληλα. Κάτι που φαίνεται (μεταξύ πολλών άλλων) και από αυτό το σχόλιο ενός μέλους της ΠΓ του Σύριζα, που έχει ως επωδό:
Μόνοι μας και όλοι τους.

Έτσι είναι. Ο Σύριζα είναι ένας αλλά λέων κι όλοι εμείς τυριά (απλά τα μπλε μυρίζουν περισσότερο). Στην ίδια πλευρά είναι πχ αυτοί που σήκωσαν ναζιστικά σύμβολα στα βραχάκια του Άρειου Πάγου με φόντο την Ακρόπολη, και οι αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν σε αθώους Γερμανούς τουρίστες τις προάλλες. Τα δύο άκρα σε αγαστή συνεργασία, για να ρίξουν την κυβέρνηση, σε μια επανάληψη του βρώμικου 89' (αλλά άμα τους πεις Πασόκους, θίγονται σα μωρές παρθένες).

Μαθαίνουμε επίσης πως (το σύστημα, τα συμφέροντα, με δυο λόγια οι κακοί) ρίχνουν όλα τα λεφτά για να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αν και, μεταξύ μας, όλα τα λεφτά είναι ότι ο Κουρής βρίσκει άξιους συνεχιστές στους αυριανίστας τους διαδικτύου.

Το τελευταίο φρούτο που ευδοκιμεί στο μπαχτσέ του κυβερνητικού αυριανισμού και των ακλόνητων επιχειρημάτων του είναι ότι ο κόσμος δεν έχει κανένα λόγο να αντιδρά και να κατέβει στους δρόμους εφόσον δεν έχει έρθει ακόμα τίποτα προς ψήφιση. Είναι παραλλαγή αυτού που λέγανε πέρσι, τέτοιες μέρες: ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θα κάνουνε και μετά κρίνουμε την κυβέρνηση. Και έχουνε δίκιο από μια άποψη, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε. Έτσι και αλλιώς, το ασφαλιστικό πχ, θα είναι πολύ χειρότερο μετά από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αν αντιδράτε έτσι από τώρα δηλ, τι θα κάνετε στη συνέχεια, όταν έρθει το τελικό σχέδιο;

Η ΔΦΑ (συγ)κυβέρνηση είναι τόσο φιλολαϊκή εξάλλου, που να καταλαβαίνει καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται "για το καλό μας". Το οποίο πρέπει πάντως να το βλέπουμε σφαιρικά, ως γενικό καλό, χωρίς παρωπίδες και στεγανά. Στο κάτω-κάτω έχουν κι οι δανειστές τα προβλήματά τους, όπως είπε κι ο Παπαδημούλης σε μια πρόσφατη εμφάνισή του.

Παρόλα αυτά, οι απομονωμένοι σεχταριστές -που ούτε καν εκατό χιλιάδες δεν κατέβασαν στο δρόμο την περασμένη Πέμπτη- προχωρούν σε κλιμάκωση και τυφλή σύγκρουση.
Το Σάββατο βγήκε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της πάλης, ενώ η ΕΓ του ΠΑΜΕ ανέμενε την απόφαση του συντονιστικού των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια, όπου ελάχιστα μπλόκα (από τα Τέμπη και λίγα ακόμα) δεν έστειλαν αντιπροσωπία.
Οι αγρότες, που δίνουν ένα ωραίο μάθημα τακτικής, αγωνιστικής ευελιξίας στα μέσα και τις μορφές, αποφάσισαν κλιμάκωση, με εντεινόμενους αποκλεισμούς της εθνικής οδού και των παραδρόμων της και κάθοδο στην Αθήνα για πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή,που θα είναι κομβικής σημασίας.

Από κάμπους και λαγκάδια κατεβαίνει η αγροτιά,
μ'υψωμένα τα δρεπάνια χαιρετάει την εργατιά.
Χρόνια τώρα εμείς σκυμμένοι σκάβουμε τη μαύρη Γη
και τα πλούτη μας τα παίρνουν οι τυράννοι οι αστοί.
Ό,τι βλέπετε μπροστά σας απ'τα χρόνια τα παλιά,
στη δουλειά μας τα χρωστάτε, ζήτω-ζήτω η εργατιά!


Κι άμα γίνει η αρχή, ας κρατήσουν οι χοροί που ξεκίνησαν ήδη σε κάποια αγροτικά μπλόκα, ενάντια στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.



Βλέποντας εν τω μεταξύ τα πλήθη στη λαϊκή κινητοποίηση της Πέμπτης, λέγαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου με ένα σφο ποιο μπορεί να είναι το επόμενο δυναμικό βήμα κλιμάκωσης. Να κάνουμε ντου σε κάποιο κτίριο με επικεφαλής το ΓΓ ή την κοινοβουλευτική ομάδα, ή έστω να κάνουμε τον άλλο μήνα μια συμβολική κατάληψη στο αστυνομικό τμήμα του Λιτόχωρου, τιμής ένεκεν για το ΔΣΕ και το πρώτο επεισόδιο του ένοπλου αγώνα του. Αλλά τώρα θα μου πεις έχουμε αριστερή κυβέρνηση κι είναι διαφορετικά. Αριστερός να στρέφεται ενάντια σε αριστερό;

Μα εδώ φασίστες βαράνε ακροδεξιούς και ρατσιστές, αν δεις τι γίνεται στην Κω. Κι έτσι μια ένωση αστυνομικών αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση κατά της καταστολής "γιατί μας τραβάτε στην Κω κτλ" (ενώ στην πρωτεύουσα προφανώς έχουν άλλη άνεση και δε αντιμετωπίζουν προβλήματα να το κάνουν). Έβγαλε και η κομματική οργάνωση στο νησί μια ανακοίνωση ενάντια στην καταστολή, αν και ο μέσος σφος συνεχίζει να αναρωτιέται με το βασικό κι αρχέγονο ερώτημα "με ποιον είμαστε;".
Με τους μετανάστες είναι προφανώς η απάντηση.

Αλλά μερικές μικρές κοινωνικές αναταραχές δεν μπορούν να αναιρέσουν το ηθικό πλεονέκτημα που διατηρεί η ΔΦΑ και φροντίζει συχνά-πυκνά να το επιβεβαιώνει, δίνοντας πάτημα στους εκδότες, τα κανάλια και τον τύπο της Δεξιάς, να τη χτυπάνε με σπερμολογίες και κίτρινα δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται. Πχ για την πρόταση κυβερνητικών βουλευτών να σπουδάζουν με δίδακτρα στα ΑΕΙ όσοι δεν τα καταφέρνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ή για τον Αρβανίτη και τις προσλήψεις των συγγενών του.

Παρεμπιπτόντως, είναι εντελώς λογικό να καλύπτεις με πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης σου κομβικά πόστα του κρατικού μηχανισμού. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι να βολεύεις τους δικούς σου και να επικαλείσαι μετά τις αντιστασιακές τους ρίζες, για να το δικαιολογήσεις. Και μια που το έφερε η κουβέντα, τι παλικάρι κι αυτός ο Αρβανίτης (και ιδεολόγος, πάνω από όλα).

Κλείνουμε τη σημερινή ανάρτηση με μια δόση εξωκοινοβούλιο, που έχει κι αυτό να αντιμετωπίσει τα δικά τoυ προβλήματα. Όπως την τροτσκιστική ονείρωξη του ενιαίου μετώπου με τη ΓΣΕΕ και το λατρεμένο εισοδισμό τους με τις σημαίες και τα πανό της Ανταρσυα, που είχε πάρει όμως απόφαση για συμμετοχή στη συγκέντρωση του Μουσείου.
Τον Σεκίτη κι αν το δέρνεις, τα καδρόνια σου χαλάς...

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρω μερες τωρα την κυβερνητικη προπαγανδα σε καναλια, μεσα κοινωνικης δικτύωσης, γειτονιές, δρομους, χωρους εργασιας κλπ.
Τα καθικια επιστρατευουν τα παντα.
Τι κοινωνικος αυτοματισμος, τι αυταρχισμος σε σχολεια και χωρους εργασιας, τι συκοφαντια και ψεματα, τι δηθεν συμβουλες αναποτελεσματικοτητας των αγωνων, τι χυμα επιθεσεις παρουσιάζοντας εαυτο σαν Αλιεντε κλπ
Τι νομιζω οτι πρέπει να προσέξουμε και να χτυπηθουμε με αυτο? Το γεγονος οτι ολα τα παραπάνω τα απευθυνουν στο ακροατηριο που θα κρινει τη μαχη. Στην εργατικη ταξη και τα πιο φτωχα στρωματα. Τι λενε στον εργατη? Οτι εσυ που εχεις περασει τα πανδεινα που ζεις στη δυστυχια θα συμπαρασταθεις στον αγροτη, τον επιστημονα, το δικηγόρο που ειναι μπαταχτσηδες, βολεμενοι, λεφταδες κλπ? Λανσαρουν και το επιχειρημα οτι οι αγροτες και αλλες κοινωνικες ομαδες δεν στηριξαν τους εργατικους αγωνες αρα τωρα οι εργατες πρεπει να σταθουν απεναντι στις κινητοποιησεις των αγροτων και αλλων. Προσπαθουν να φυτεψουν στην εργατια τα πιο ποταπα ένστικτα του ατομισμου, του συντεχνιασμου, της διάσπασης ωστε να ξεπαστρεψουν οπως οι προηγουμενοι τον καθενα μονο του.
Οπου τους βλεπουμε να το κανουν αυτο πρεπει να τους τσακιζουμε ξαι να τους ρεζιλευουμε αλλα με προσοχη γιατι ο εργατης που τα αναπαραγει θελει κουβεντα και να του εξηγήσουμε, ο βαλτος πασοκος θελει φαπες.
Δεν πρέπει να περασει η επιχείρηση αποκρυψης οτι το ασφαλιστικο είναι πρωτα απ'ολα μαχη της εργατικης ταξης απεναντι στο κεφάλαιο, οτι αυτη θα συρει το χορο και θα ανδρωσει τη συμναχια με τα αλλα λαικα στρωματα. Δεν πρέπει να επιτρεψουμε να περασει στον εργατη οτι τα εχασε ολα και το μονο που μενει ειναι να τα χασουν ολα και τα συμμαχα στρωματα. Αυτο απαιτει διαπαλη με την πολιτικη της κυβέρνησης, διαπαλη με τη ΝΔ και τις αντιδραστικες συντεχνιακες λογικές που ζυμωνει σε αγροτες, δικηγορους και αλλου ωστε σε αυτα τα ετερογενη στρωματσ τα πιο φτωχα τμηματα να κερδιθουν και διαπαλη μεσα στο κινημα με λογικες ενσωματωσης που θα μπορούσαμε να τις ονονατισουμε εν συντομία ως ΣΥΡΙΖΑ 2 και ο νοων νοειτο...

ratm

Ανώνυμος είπε...

πανελλαδικο συλλαλητηριο του ΠΑΜΕ το σαββατο στην ομονοια!!!Κανουμε τη νυχτα μερα ,στελνουμε το μηνυμα παντου!!!ο νομος λαιμητομος δεν θα περασει!!!εργατια -αγροτια μια φωνη και μια γροθια!!!με τρενα και λεωφορεια κατεβαινουμε στην αθηνα!!!ολοι στους δρομους!!!το σαββατο πρεπει να συγκλονιστει το κεντρο της αθηνας!!!

kolokotronis είπε...

Αθηναίοι, ερχόμαστε!!!

Την προηγούμενη φορά, το Νοέμβρη του ΄14, η Πάτρα είχε ανεβάσει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 25 πούλμαν (με προετοιμασία, βέβαια, δύο μηνών).
Τώρα έχουμε μόνο τέσσερις μέρες. Για να δούμε...

Η διάθεση όλων μας είναι στα ύψη.

Ραντεβού το Σάββατο στις 11 στην Ομόνοια (στου Μπακάκου :-), οι παλιότεροι επαρχιώτες θα θυμούνται! Σιγά μην βρεθούμε, από την πολυκοσμία...)
Μπορεί να σας φέρουμε και τον Πελετίδη!


Ανώνυμος είπε...

@ratm

Το κλιμα δεν ειναι κατα των αγροτων. Αυτο μονο απο συνταξιουχους τηλεορασακηδες και καφενεδακηδες το ακους σε σουπερ μαρεκτ, τραπεζα (μεχρι εκει τους κοβει δυστυχως).

Συναντω αυτες τις μερες το αλλο μισο της απαθειας. Το διαλεκτικο αντιθετο δηλαδη που συνθετεο τη σαπιλα του λαου μας. Ηρωοποιηση των αγροτων και αναμονη να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα. "Απο αυτους περιμενουμε" κλπ. Σαν τα αλλα τα "εσεις η νεολαια", "εγω απο το κκε περιμενω αλλα..." κλπ. Που οταν καταρρεουν ολα αυτα, καταντανε σε σκουρο μαυρο χειροτερο των πρετεντερηδων. "τους ειδαμε και τους αγροτες που...". Και ετσι απαξιωνεται καθε σωτηρας.*

Αρα το κλιμα ειναι υπερ των αγροτων. Τους αναγνωριζουν το δικαιο. Αλλα μεταθετουν ευθυνες. Το ζητημα ειναι να μην απαξιωθουν οι αγροτες και οι κοινωνικοι αγωνες μαζι με τον Τσιπρα. Θελει μεγαλη προσοχη. Κανεις δεν εγγυαται νικη.

σαπορ τουτουρκι

*μην ξεχναμε ΠΟΤΕ ποσο ευκολα η Λιανα εγινε απο "ωραια τα λεει" και "αυτη βαλτε για προεδρα να ψηφισω ΚΚΕ" σε σακο του μποξ, κυριολεκτικα και μεταφορικα.

Καμια εμπιστοσυνη λοιπον σε πολιτικα απαιδευτο κοσμο. Τσιγκληστε τους. Ταρακουνηστε τους. Βγειτε απο πανω. Επιθεση. Θυμιστε τους οτι καλουσαν το ΚΚΕ σε συνεργασιες και πρεπει να αναγνωρισουν την τιμια σταση του. Το σωστο των θεσεων και να κανουν ο,τι κανουν οι κομμουνιστες.

Ανώνυμος είπε...

βρε, βρε τον Μποyρνους.
αυτος ηταν στελεχάκι στη Φιλοσοφική,
ή μου φαίνεται;
Κνιτάκο τον πρόλαβες;

el quinto

Neophyte_commie είπε...

«Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει το νομοσχέδιο, απαντάμε άμεσα με 48ωρη πανελλαδική απεργία.» Άτσα.

Ανώνυμος είπε...

Κουίντο
Τον πρόλαβα το συριζαίο, όταν εγώ αποφοιτούσα αυτός ήταν καινούργιος στη σχολή. Πολλά υποσχόμενος από τότε, όλο παραγοντιλίκι και επαφές με εαακίτες,κατά προτίμηση σαφίτες (βλέπε παναγιώτη Σωτήρή, από τότε είχε αρχίσει η προσέγγιση..), όπως συνεχώς μου έλεγε ένα καλό φιλαράκι που βρισκόταν τότε στο ΝΑΡ. Ρε συ που τον θυμήθηκες;
Κνιτάκος 1998

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

ελ κουίντο, άσε τις πουστιές. Το 98, 18 χρονών δηλαδή, μπήκε στη Ν.ΣΥΝ. Από πού τον "θυμάσαι ΚΝιτάκο" εσύ; Είσασταν συμμαθητές στη Μυτιλήνη μήπως;
http://www.stokokkino.gr/article/7831/Ta-biografika-ton-upopsifion-eurobouleuton-tou-SURIZArn

Κάππα Κάππα. Ε; είπε...

Να συνειδητοποιήσουμε τη κρισιμότητα του να πετύχει το Σαββατιάτικο Συλλαλητήριο. Το τί θα σημάνει ΚΑΙ για τους απαίδευτους και πολιτικά καθυστερημένους σε σημαντικό βαθμό αγρότες το να κατέβουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, ποτάμι πραγματικό, με το ΠΑΜΕ και να φωνάξουν μαζί τους για τα δίκια τους!

ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ.
Άσε που θα δράσει και σαν εμβολιασμός απέναντι στα χρυσαυγίτικα σκυλιά στα μπλόκα!

Τηλέφωνα, email, επαφές, μην αφήσετε κανέναν παίδες! ΚΑΝΕΝΑΝ!
Ταυτόχρονα σφιχτά, περιφρουρημένα, μάτια ανοιχτά!

Το τί θα συμβεί το Σάββατο εμείς θα το κρίνουμε και θα το καθορίσουμε!!!

Μπρος!

Ανώνυμος είπε...

τον θυμάμαι, φιλε, τον θυμάμαι
δε έπαιζε σπουδαίο ρολο στο φ.κ. (2006-2007)
-ισως και γιατι ειχε τελειώσει νωρίτερα,
δεν το θυμάμαι σα φάτσα έντονα στις
καταλήψεις ή στα συντονιστικά-

τώρα εγινε και κολλητος του Τσίπρα
ε, ρε, ποιοι μας κυβερνάνε,αυτοι
που τρώγανε σφαλιάρες στα αμφιθέατρα

el quinto

Ανώνυμος είπε...

α, ναι τώρα θυμήθηκα
ήταν στο αιθριο και πηγε μια φορά
να μας κάνει κατήχηση. Μπορει να ήσουν
και εσύ μπροστά ρε.
λίγος, πολύ λίγος.

και τώρα που ειδε εξουσία
γλυκάθηκε ο κοκοβιός..

ο τσιπρας ειχε φαει μια φορά
μια καλή
στο ΕΜΠ κάτω Πατησίων.
ήθελε να κανει τσαμπουκάδες
με τους αναρχικούς. Μαλλον
δεν κατάλαβε καν τι και πως.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

εαύ κάπα-κάπα
που κολλάς;
σου θίξαμε το φιλαράκι σου
τον Μπουρνους;

κνιτάκο κοιτα να δεις που θα σε
βγάλουν και διπλοπρόφιλο δικο μου:-)
χε χε!

el quinto

Ανώνυμος είπε...

@Κάππα Κάππα Ε

Το "Κνιτάκο, τον πρόλαβες (στη σχολή)?" είναι ερώτηση που απευθύνεται στον θαμώνα του μπλόγκ με το ψευδώνυμο Κνιτάκος 1998 και με τον οποίο ο el quinto προφανώς γνωρίζεται...

Ιάκωβος

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι κνιτάκο, ο Παναγιώτης Σωτήρης είναι ο άνθρωπος που κατ εξοχήν, στα 28 του, παραγόντιζε με ανύπαρκτους παραγοντίσκους της ανύπαρκτης (κυριολεκτικά) ν ΣΥΝ το 98

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Μεγαλη προσοχη σ αυτον τον γενικο ξεσηκωμο και ιδιαιτερα στον αγροτικο κοσμο . Οι καλα κρυμμενοι φασιστες και οι "λογικες" τους πρεπει να ξεσκεπαζονται γιατι τα χρυσαυγουλα ψαρευουν σε θολα νερα και προσπαθουν να παρουν τα πανω τους ,και αυτο σε συνδιασμο με το οτι το αλαφουζεικο (εχοντας μπει επικεφαλης μεριδας της αστικης ταξης ) ετοιμαζει την "σοβαρη" ΧΑ του μπαμπη με βασικο μπροσταρη τον μπαλτακο !! Ο αγροτικος κοσμος ειναι ευαλωτος στον φασιστικο λαικισμο και ενα μικρο δειγμα ειναι το ψηφισμα της πανελλαδικης στην Νικαια οπου αποτυχαμε να περασουμε ευθεως κατι για τον βασικο υπευθυνο των δεινων μας ,την ΚΑΠ και την ΕΕ ,αν και πολλα απο τα αιτηματα βαλλουν εκ των πραγματων εναντιον της.Μια και οι εξελιξεις στο χωρο της δεξιας-ακροδεξιας προβλεπονται ραγδαιες ας εχουμε ματια και αυτια τεντωμενα γυρω μας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Έχουμε πλούσια πείρα πλέον. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγάλοι αγώνες και κινητοποιήσεις, όμως η γραμμή που επικράτησε ήταν η ρηχή αντιμνημονιακή γραμμή, που απέδιδε τα μέτρα σε κάποιες υποτελείς κυβερνήσεις και καλλιεργούσε αυταπάτες ότι, αν αλλάξει η κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για το λαό.

Κι έτσι αυτοί οι αγώνες εξάντλησαν τη δυναμική τους στο να φύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη χειρότερα, μετά την παταγώδη χρεοκοπία αυτής της γραμμής, οδήγησαν λαϊκό κόσμο σε αναδίπλωση και απογοήτευση.

Σήμερα, υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στη συσπείρωση, στη μαζικότητα, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής γραμμής της ρήξης και ανατροπής. Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών για τη δική τους εργατική - λαϊκή εξουσία.

Σε αυτόν το δρόμο μπορούμε και να καθυστερούμε αντιλαϊκά μέτρα, να βάζουμε εμπόδια, να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας, να έχουμε κατακτήσεις."

http://www.902.gr/eidisi/politiki/87785/synehizoyme-klimakonoyme-ti-laiki-pali

Ανώνυμος είπε...

επειδή κάποιοι ψάχνανε την απάντηση του ΚΚΕ στο θέμα:

http://www.rizospastis.gr/page.do?id=16109&publDate=9%2F2%2F2016&pageNo=15

Μισα το αρκουδάκι

Ανώνυμος είπε...

εσύ Κώστα ήσουν στα αμφιθέατρα το 2000;
Εγώ και ο Κνιτάκος ειμασταν και ξέρουμε πολύ καλά
πως στήθηκε το ΔΑΡΑΣ. Πως διάφοροι από τότε
σύρθηκαν εν χορώ πίσω από το "Ευρωπαϊκο Κοινωνικό Φόρουμ"
από πρώην ακροαριστερούς, αναρχιζοντες, μεχρι και κνίτες.
οσο για το Σωτήρη, ελα τώρα μια ζωή οπορτούνιζε-παραγόντιζε,
πίσω απο συριζαίους. O Μηλιός ήταν η λατρεία του.
Το 2006-2007 ειδικά,
τα πράγματα ήταν εξόφθαλμα.
Δεν εντάχθηκαν το 2008 οι συσπειρωσαίοι ,
για να ενταχθούν στο Σύρiζα του 2012
plus(δηλαδή στη ΛΑΕ) τώρα.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

ήμουν το 2000 είναι η απάντηση αλλά πες μας πως στήθηκε το ΔΑΡΑΣ. Μην πουλάς συνέχεια μούρη ότι "ξέρεις" γιατί λες μονίμως πράγματα με τα οποία όσοι ξέρουν κρατάνε την κοιλιά τους απο τα γέλια.

όπως η ανακάλυψη σχέσης του ΠΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ... Μηλιού, και η ... απόδειξη λόγω ΛΑΕ, με την οποία ο Μηλιός έχει κάποια σχέση, που την ξέρεις μόνο εσύ και εκκρεμεί να μας την πεις.

ή ότι μπλέκεις τον ΠΣ με το ΕΚΦ. Δεν παρακολουθούσες καν το κίνημα του 2003 για την προεδρία και τον πόλεμο ε ?

γιατί ρε συ, αφού ήσουν λες στα πράγματα, βαθιά χωμένος κιόλας, από το 2000, κουράστηκες μέσα σε 3 χρόνια ?

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

@Γκεόργκυ Ζούκωφ

Νομίζω δεν μπορούμε ρεαλιστικά να περιμένουμε να γίνουν τόσο γρήγορα τόσο μεγάλα άλματα στην συνείδηση του λαού, και μέσα σε ένα μήνα να εκφράσουν κάθετη και άμεση αντίδραση απέναντι στην ΕΕ και ότι αυτή εκπροσωπεί, ειδικά σε μη επαναστατικές συνθήκες!
Και ότι έχει γίνει νομίζω μέχρι τώρα, είναι πολύ σημαντικό και μεγάλη παρακαταθήκη!

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε από υπερασπιστές αδόλων συριζαίων.
Αγαπητοί κύριοι, υπογράφω ως Κνιτάκος 1998, αλλά φοιτούσα στη Σχολή και παρακολουθούσα και αργότερα σεμινάρια μέχρι το 2005, οπότε τον Μπουρνούς από τότε τον γνώριζα, αλλά σαν φυσιογνωμία και όχι προσωπικά. Εκείνη την περίοδο ούτε η νεολαία ΣΥΝ είχε καμιά ιδιαίτερη δυναμική, ούτε θα γνώριζα εύκολα προσωπικά νέους φοιτητές με τους οποίους είχα αρκετά χρόνθια διαφορά. ¨οσον αφορά τα παραγοντιλίκια του Μπουρνούς με τη ΣΑΦ, ό,τι είπα δεν το διαπίστωσα ιδίοις ομμασι αλλά όπως έγραψα αυτά που μεταφέρθηκαν από φίλο Ναρίτη ο οποίος συμμετείχε στα ΕΑΑΚ μαζί με τους Σαφίτες. Επιπλέον, ποτέ δεν είπα ότι ο Μπουρνούς είχε από τότε άμεσες επαφές με τον Παναγιώτη Σωτήρη, όμως βρισκόταν σε εποφές με σαφίτες της σχολής του και δεν αποκλείω προσωπικά η πρόσφατη ενσωμάτωση της ομάδας του Π.Σωτήρη στο Συριζα/λαεν να διευκολύνθηκε και από προσωπικές επαφές που κτίστηκαν μεταξύ μελών της ΣΑφ και Συριζαίων σαν το Μπουρνούς από τότε. Σε αυτό, επειδή κάποιοι θίχτηκαν, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό ηθικά, πρόκειται για πολιτικές επολογές και αυτές κρίνονται με άλλα κριτήρια.
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που μου έλεγε ο ναρίτης φίλος και στην τελική τί σημασία έχουν όλα αυτά σήμερα ;
Ο Μπουρνούς ειναι κυβερνητικός συριζαίος ή όχι ; Δεν βάζει πλάτη για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική μαζί με αρκετους άλλους αριστερούς έως υπεραριστερούς των φοιτητικών χρόνων που τώρα πίνουν νερό στο όνομα του Τσίπρα, μην έχοντας τσίπα;
Κώστα και λοιποί, για το σημερινό πολιτικό δια ταύτα έχετε να πείτε κάτι ; Ο Τσίπρας θα εμποδίσει την κάθοδο των αγροτών και προετοιμάζει καταστολή. ¨οσοι τον ακολουθούν και τον στηρίζουν είναι αριστεροί ; Και γιατί όσοι από σας που φαίνεται ότι έχετε διαφοροποιηθεί από τις ταξικές επιλογές του Συριζα, έχετε μια αγωνία να διασώσετε κάτι από την "αριστερη φυσιογωνμία" παλιών συνοδοιπόρων ;
κνιτακος 1998

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ κνιτάκο, λίγο να ήξερες τον ΣΥΡΙΖΑ και βασικά τον ΣΥΝ και ακόμα πιο βασικά τις σχέσεις ανάμεσα στις φράξιες της ν ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ θα ήξερες πως ενδεχόμενες καλές σχέσεις της ΣΑΦ ασχέτως προσώπων με τον συγκεκριμένο τύπο θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για την δημιουργία της ΛΑΕ. Τα "μου είπε ένας ναρίτης" δεν λένε τίποτα, επίσης εγώ σου λέω πως η ΣΑΦ στον σύλλογο φοιτητών έχει καθημερινά πάρε δώσε και με την ΠΚΣ/ΜΑΣ, και με την ΔΑΠ, έτσι γίνεται στον συνδικαλισμό.

Κώστας

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Δεν ειναι μυστικο οτι η ΑΡΑΝ ειχε παντα επαφες με τον ΣΥΝ μεσω του Σωτηρη και του Μηλιου.
Και σα φοιτητης θυμαμαι οτι οι αρανιτες ανεκαθεν ηταν υπερ της συνεργασιας μαζι τους.

Ανώνυμος είπε...

κι άλλος αρανολόγος

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ας μην μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Στην τελική, ποιά σχέση είχαν και έχουν λαε και συριζα; Καμία σχέση δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά. Πάρτε την Ραχήλ πχ, κι αφήστε ήσυχο τον ΠιΣωτήρη. Αν θέλετε βρίστε τον κλώνο του που έγραψε τούτο δω το άρθρο πριν το δημοψήφισμα για τον Τσίπρα που έδειξε "courage and determination":

https://www.jacobinmag.com/2015/07/tsipras-syriza-greece-exit-default-european-union/

Μετά σφίξαν τα γάλατα, ήρθε όμως η ελπίδα ξανά με την λαε, και μετά ΜΕΤΑ.

Αλλά ξαναλέω, ας μην μένουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Γιατί το παρόν είναι ελπιδοφόρο και το μέλλον λαμπρό, με την λαοθάλασσα της λαε και τον Μπαναγιώτη μπροστάρη της (τι να κλάσει και το παμε, αυτή η "αριστερή οργάνωση"):

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23401:2016-02-04-13-56-44&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Ijon Tichy

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Κωστας

Ε πες που διαφωνεις τοτε

kolokotronis είπε...

@ Ijon Tichy,

μιας και μίλησες για τη λαοθάλασσα της ΛΑΕ, είπα κι εγώ να κάνω μιά βόλτα από το iskra
να δω τι φουμάρουν τα παλληκάρια και τι βλέπω;

"ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΟΓΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ"

Ωχ χριστέ μου, λέω, ωχ παναγία μου,
η ελπίδα (ξανα)έρχεται!

Στάσου λίγο, να διαβάσω παρακάτω:
"...Πολιτικοί κύκλοι της πρωτεύουσας της Ημαθίας τόνιζαν ότι η συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει η Αριστερά στην πόλη, ενώ σημείωναν ότι ο πυκνός κόσμος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία..."

Πυκνός κόσμος, από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις... τρελλάθηκα, δικέ μου!
Με λίγο από ανταρσυα-τσόντα τους βλέπω ξαναεπόμενη φορά Αριστερά!
Καμμιά φωτογραφία, ρε! Καμμιά φωτογραφία να γουστάρω.

Ρολάρω τη σελίδα προς τα κάτω και ω! του θαύματος! Φωτογραφίες!
50 νοματαίοι σε χαμηλοτάβανη κοσμική καφετέρια.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23445:lafazanis-veroia&catid=83:aristera&Itemid=200

Μου πετάχτηκε η μπύρα από τη μύτη!
Είναι για δέσιμο οι άνθρωποι, σκέφτηκα και ξαναγύρισα ταραγμένος στην αρχική σελίδα της google...






kolokotronis είπε...

...έψαξα λίγο σε Μπαμπινιώτη και λοιπές σχετικές σελίδες το λήμμα "πρωτοφανής σε όγκο"
για δεύτερες, τρίτες κρυφές σημασίες τους, αλλά μπα! Τζίφος!

Ταραγμένος ακόμα, από την γλωσσική μου πενία και την αδυναμία μου στην κατανόηση των παραπάνω απλών εννοιών, θυμήθηκα πως είχα δει, τις προάλλες, κάτι αφίσσες της ΛΑΕ με τον Στρατούλη στην Πάτρα.
Όπως ήμουν λοιπόν στο google, πληκτρολογώ "Στρατούλης Πάτρα" να δω τι απέγινε.
Θαύμα! Άλλοι 50 νοματαίοι στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πλ. Γεωργίου!

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/376547

Και τότε κατάλαβα τον σατανικό συλλογισμό:

Εάν στην Πάτρα των 250.000 κατοίκων συγκεντρώθηκαν 50,
τότε στην Βέροια των 60.000 κατοίκων οι 50 είναι "συγκέντρωση πρωτοφανής σε όγκο"!

Επιτέλους! Είχα μπεί στο πνεύμα των Λαετζήδων, αποτέλειωσα την μπύρα μου και πήγα ικανοποιημένος για ύπνο...

Αναυδος είπε...

αυτο που λατερυω στη ΛΑΕ ειναι οτι συστηνονται σαν πρωην υπουργοι, υφυπουργοι κλπ.
η λατρεια για τη χαμενη καρεκλα δειχνει και το σκοπο τους

Ανώνυμος είπε...

@kolokotronis

Οι εξηνταρηδες ισον με δυο τριανταρηδες.
Και οι πενηνταρηδες ισον με δυο εικοσπενταρηδες.
Εσφιξε ο τοπος απο νεολαια.
Δεν μποροει το ΚΚΕ να προσελκυσει τη νεολαια;
Μπορει ο Παναγιωτης. Που αν ψαξεις στα (αστικα) λυματα θα βρεις συνωνυμα πολλα. Εργατοπατεροφατσα. Κρυφοευρωσαλιαρης. Καρεκλακιας. Ελπιδοπωλης. Πατερουλης. Ηγετισκος. Λαοπλανος. Ελεθεριακος αυνανιστης.
Εχει πολλα το λεξικο. Και η λεξη οπορτουνισμος του ειναι βαρια. Δεν κανει ουτε για οπορτουνιστης.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Βρε γάτε, θα μιλάμε για την ΑΡΑΝ για τίποτα μέρες τώρα ?

Αφού ρωτάς όμως ας απαντήσω, αλλά να το κλείσουμε λέω. Η σχέση με τον Μηλιό είναι σχέση δεκαετιών λόγω Β Πανελλαδικής, Θέσεων και γενικά του ρόλου του Μηλιού σαν μαρξιστή διαννοούμενου του "αλτουσερισμού". Απλά η ΑΡΑΝ δεν χάλασε την σχέση αυτή λόγω της υιοθέτησης από τον Μηλιό της μη αντιιιμπεριαλιστικής γραμμής στο όνομα της άρνησης του λαικομετωπισμού, της εθνικής ενότητας και της συμμαχίας με κάποια καλή αστική τάξη, στο όνομα δηλ ορθών αρχών του "αλτουσερισμού" που όμως αν τις εφαρμόσεις δογματικά κάνεις πολιτικά λάθη. Αν αυτά που λέω για τον Μηλιό σου θυμίζουν ΚΚΕ, σωστά στο θυμίζουν. Ο Μηλιός έβλεπε την αντικαπιταλιστική εξέλιξη στην κλίμακα της ΕΕ, το ΚΚΕ την βλέπει στην Ελλάδα, ακόμα τουλάχιστον, αλλά σε μια Ελλάδα ... εντός ΕΕ, που θα φύγει αφού γίνει η αντικαπιταλιστική επανάσταση. Βλέπεις λοιπόν πως υπάρχουν δεξιές πολιτικές παρεκκλίσεις με τις καλύτερες και αριστερότερες προθέσεις, και απέναντι σε αυτό, σε κάθε Μηλιό ή κάθε ΚΚΕ, πρέπει να είμαστε επιεικείς. Το ότι οι αρανίτες εαακίτες θέλαν να πηγαίνουν μαζί τους, τι εννοείς, κοινά πλαίσια ? Εννοείται, και με την ΠΚΣ/ΜΑΣ άλλωστε, άλλο που δεν συμμετείχε στους αγώνες, εκτός από σημαντικό κομμάτι του Μάηιούνη, όποτε και προφανώς κάναμε κοινά πλάισια. Αν εννοείς ότι οι αρανίτες εαακίτες θέλανε να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς μια αστεία άποψη, με αυτήν την ΑΡΑΝ που μια ζωή όλα τα μέλη της χρεώνονται ότι θέλουν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά δεν πήγαν. Η εμπλοκή σε μια μετωπική πρωτοβουλία με κέντρο την αντιιμπεριαλιστική-αντιΕΕ ανάλυση, όπως η ΛΑΕ προφανώς είναι κάτι άλλο, όσο και αν δεν είναι αυτό που χρειάζεται τελικά σαν μέτωπο. Απαιτείται μεγαλύτερο τμήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, κομμάτι του ΚΚΕ, όλοι όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και βασικα ένας βαθύς μετασχηματισμός όλων αυτών σε επίπεδο κοινωνικών πρακτικών και πολιτικής εκφρασης, για να φύγουμε από την αριστερά της ήττας που μας έφερε, είτε δεν άλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από μέσα, είτε δεν τον σταμάτησε απ έξω, το μνημόνιο, και αυτή την ιστορική ήττα.

Με αυτόν τον τρόπο απάντησα λίγο και στα περί ΛΑΕ που λένε οι υπόλοιποι, και ας έχουν αδυναμία να πουν κάτι σοβαρό, ή έστω απλά τρολλάρουν, πράγμα θεμιτό.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Συντακτικος κ πολιτικος εμετος.

σαπορ

Ανώνυμος είπε...

Λογικη για τρελαδικο απο τα τρολλ.

Ταυτιζει εμας με τον Μηλιο και τον συριζα και οχι το 80% του κομματος του που ηταν στο συριζα πριν απο 6 μηνες και οι θεσεις τους ειναι οι προεκλογικες του Ιανουριου.

Το αστειο ειναι οτι σε αυτο το αντιΕΕ που ευαγγελιζεται χωρα νοηματικα το "εναντια σε αυτην την ΕΕ την νεοφιλελε" με το "εναντια σε καθε ειδους ΕΕ" και με "εναντια στην αντιδημοκρατικη ΕΕ που με καποιες μεταρρυθμισεις θα πηξει στην δημοκρατια" και θελει αυτο το πραγμα με καποιο τροπο να του δωσει επιχρισμα συνεπειας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

καμία σχέση δεν έχουν οι θέσεις της ΛΑΕ με του ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου.

Κώστας

kolokotronis είπε...

@ σαπορ,

"Κρυφοευρωσαλιάρης"...
Ακόμα γελάω!
Εκτόξευσες την γλωσσοπλασία σε δυσθεώρητα ύψη!

zoot horn rollo είπε...

"μετωπική πρωτοβουλία με κέντρο την αντιιμπεριαλιστική-αντιΕΕ ανάλυση, όπως η ΛΑΕ"
Όπως λέμε καμία σχέση.
Για αστείο να το πεις, που δε μπορείς βασικά, θα σε πάρουν με τις ντομάτες.

Κι ύστερα χαλιούνται μαζί μου που δεν είμαι "σοβαρός". Δε φταίω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Πες μας τωρα οτι τους εσυρε τους λαφαζαναιους αριστερα η αραν να το τερματισεις κιολας.

Ο.Χ.Ε.Π.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Κωστας

''Απλά η ΑΡΑΝ δεν χάλασε την σχέση αυτή λόγω της υιοθέτησης από τον Μηλιό της μη αντιιιμπεριαλιστικής γραμμής στο όνομα της άρνησης του λαικομετωπισμού, της εθνικής ενότητας και της συμμαχίας με κάποια καλή αστική τάξη, στο όνομα δηλ ορθών αρχών του "αλτουσερισμού" που όμως αν τις εφαρμόσεις δογματικά κάνεις πολιτικά λάθη''

Καλα ουτε οι ΑΡΑΝιτες χρησιμοποιουν την εννοια του ιμπεριαλισμου στις αναλυσεις τους.

''Το ότι οι αρανίτες εαακίτες θέλαν να πηγαίνουν μαζί τους, τι εννοείς, κοινά πλαίσια ? ''

Περα απο τα κοινα πλαισια,κοινη καθοδο σε εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη ερμηνεία για το λαφαζάνη είναι, στο δικό μου λεξικό, "ηγέτης των κώστηδι".

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

σταμάτα όμως να λες ασυναρτησίες για την ΑΡΑΝ γάτε για να σταματήσω και γω.

1. δεν χρησιμοποιεί λες η ΑΡΑΝ τον ιμπεριαλισμό. Αυτό από που προέκυψε ? Δεν έχεις δει έστω ένα μέλος της ποτέ σου ε ? Δεν πειράζει, τον έξυπνο γιατί τον κάνεις όμως ? Πάρε ένα δείγμα http://www.pandiera.gr/%CE%B1%CF%81-%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

2. για πες μια κοινή κάθοδο ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ σε φοιτητικές εκλογές.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Αρκετά με τα συριζοειδή και τα ξαδέρφια τους, δε νομίζετε;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΑΡΑΝ τον καναπε σου και περιπατει Κωτσο
α....και το Σαββατο ΔΕΝ εχει Απεργια ,μην ξεχαστεις ...

Ανώνυμος είπε...

"2. για πες μια κοινή κάθοδο ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ σε φοιτητικές εκλογές."

@Κωστάκη

άρπα να 'χεις εντελώς ενδεικτικά (με 2 λεπτά στο google), γιατί ως συριζαίος έχεις εθιστεί να ψεύδεσαι πιο γρήγορα από την πασοκική σκιά σου:

http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_2843.html
https://rapansafn.wordpress.com/

ΚΟΠΑΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ (ΤΡΙΤΟΥ) ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το Αγρίνιο δεν το ξέρω τι είναι, στάνταρ κάτι έξω από τον κορμό των ΕΑΑΚ, πάω και για τα 40 ξέρεις. Ούτε ΕΑΑΚ ούτε ΑΡΕΝ βλέπω πάντως σαν πανελλαδική καταγραφή. Άσε που πρώτη φορά ακούω για ... Αγρίνιο, δεν ξέρω τι έτρεχε και έγινε κάτι τέτοιο, δεν ήταν πάντως κάτι κεντρικό, πανελλαδικό, κάτι που να απηχεί κάποιο πολιτικό σχέδιο εντός ΕΑΑΚ. Εντύπωση μου κάνει.

Το άλλο είναι για τώρα που η ΑΡΕΝ έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ όση σχέση έχεις και η ΠΚΣ. Και λιγότερη, όταν γίνει κίνημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΡΕΝ θα συμμετέχει, η ΠΚΣ/ΜΑΣ όχι

Κώστας

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω σ/φοι και φίλοι να ξεκινήσουμε ένα παιγνίδι ερωτήσεων με τον Κωστάκη, μιας και πολλά πράγματα του κάνουν εντύπωση και γενικά από ότι φαίνεται είναι ένας εντυπωσιακός σεμνός και καθωσπρέπει κυριούλης που κοντεύει και τα 40 καλέ καλέ, άχου το.

Ξεκινάω εγώ και ελπίζω και οι υπόλοιποι να συμμετέχετε ενεργά και με ζέση!

-Λοιπόν Κώστα (με στυλ Σπ. Παπαδόπουλου στον Εκατομμυριούχο),

Όταν σε χέζουν τα πουλιά κοιτάς πάνω ή κάτω;

ΒΧ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Κωστας

ΟΚ το ανακαλω αυτο με τον ιμπεριαλισμο,ισως ειχα αυτην την εντυπωση γιατι σε συνομιλιες με αρανιτες,δεν τους ειχα ακουσει να χρησιμοποιουν αυτη τη λεξη.

Οταν λεω για κοινη καθοδο,μιλαω για καθοδο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο για το οτι η ΑΡΕΝ ειναι απεναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ενω το ΜΑΣ οχι....Ειναι τοσο σουρεαλιστικο που δεν αξιζει να απαντησω καν.

Ανώνυμος είπε...

εμ, γι αυτό σου έβαλα κείμενο που το λέει ... 23 φορές γάτε. Πρότεινε αυτό το κείμενο στους αρανίτες που δεν λένε ιμπεριαλισμός.

ότι ΑΡΕΝ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση είναι αντικειμενικό γεγονός χωρίς την παραδοχή του οποίου δεν γίνεται να συζητάμε.

το άλλο είναι ένα σχήμα λόγου με το οποίο λέω πως το ΜΑΣ έπρεπε να είναι στα μπλοκ αγώνα όπως τον Ιούνη του Μαηιούνη και τον Γενάρηφλεβάρημάρτη.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ για σένα αντικειμενικό γεγονός είναι ότι και λαε και συριζα δεν έχουν ούτε κι είχαν καμία σχέση, οπότε άσ'τα βράσ'τα. Κούρατζ εντ ντετερμινέισον λέμε. Και ΜΕΤΑ. Και Μπαναγιώτης καπετάνιος των λαοθαλασσών. Ούτε για κομπάρσοι σε επιθεώρηση του Σεφερλή δεν κάνετε.

Ijon Tichy

ΥΓ: @kolokotronis: Η ίσκρα είναι το πιο κωμικό ανάγνωσμα των ημερών. 6-7 μήνες πίσω να πας βλέπεις τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν τώρα δήθεν ενάντια του συριζα, από την ανάποδη. Μέχρι την ντεμέκ ρήξη (δλδ μέχρι που τους διώξανε γιατί ποτέ τους δεν φύγανε, διαφωνούσαν με τα μνημόνια αλλά στήριζαν την κυβέρνηση έλεγαν), ο Καρτερός αναδημοσιευόταν σε καθημερινή βάση. Μια σύνοψη του τραγέλαφου στο παρακάτω από κάποιους που έχασαν τον χρόνο τους να ασχοληθούν λίγο σοβαρά με τις περιπτωσάρες τους:

http://agkarra.com/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1/