Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η απάντηση ενός ΟΑΚνίτη... ΟΑΚΚίτη.. απ' αυτό τέλος πάντων

Αν έχετε σύνδρομο προλεκάλτ στέρησης, τώρα που αραίωσαν τα κείμενα της κε του μπλοκ, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας και τα νεύρα σας, ακολουθώντας αυτόν τον αμφιλεγόμενο σύνδεσμο. Και να διαβάσετε -με δική σας πολιτική ευθύνη- την απάντηση ενός Οαακίτη στο τρίτο μέρος του ΛΣ για τον αριστερισμό -όπου ούτε καν σωστά το σύνδεσμο για την ανάρτηση δεν έβαλε, αλλά θα μου πεις, αυτό να ήταν το πρόβλημα.

Παραθέτω μόνο την εισαγωγή και τον επίλογο με τα συμπεράσματα, όπου αναφέρει και την αφεντιά μου -σε ένα από τα πιο ανόητα και διασκεδαστικά τσουβαλιάσματα της ιστορίας- και τα υποδέλοιπα ανήκουν στην ιστορία και σε κάποια πτέρυγα -όχι της ΦΛΣ, όχι πολιτική, ξέρεις εσύ...


Αναρτήθηκε στο ιστολόγιο «Φιλολαϊκό» ένα «άρθρο» με τίτλο «Αριστερισμός. Μέρος 3ο. Οι μικροί (και θαυματουργοί)».
Στο άρθρο αυτό υποτίθεται ότι γίνεται μια κριτική στις  πολιτικές  οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Στο μέρος που αφορά την ΟΑΚΚΕ,  ο κνίτης «Λαϊκό στρώμα», ξεπέρασε κάθε όριο γιατί εξαπέλυσε ένα λίβελο εναντίον της με διαστρεβλώσεις και ψέματα που ο χαρακτηρισμός «πολιτική αλητεία» δεν είναι αρκετός.
Ένας φίλος ΟΑΚΚιτης μπήκε στο κόπο να απαντήσει σ’ αυτό το λιβελογράφημα για τα σημεία που αφορούν στην ΟΑΚΚΕ.
Δημοσιεύουμε παρακάτω την απάντηση η οποία περιέχει σε link και το άρθρο από το ιστολόγιο «Φιλολαϊκό».
(...)
Οι «γραφικοί» και οι «ασφαλίτες»
Ο κνίτης «Λαϊκό Στρώμα» στο κλείσιμο του σχολίου του για την ΟΑΚΚΕ μας κάνει αυτή τη φορά τη «χάρη» να μας θεωρεί «γραφικούς» και όχι ασφαλίτες, όπως μας χαρακτήριζε στο πρώτο του πιο σύντομο πόνημα για την ΟΑΚΚΕ το 2011. Η γραμμή ότι οι αντισοσιαλφασίστες αρχικά εκείνοι του ΕΚΚΕ και στη συνέχεια εκείνοι της ΟΑΚΚΕ είναι ασφαλίτες ήταν και παραμένει η γραμμή του ψευτοΚΚΕ και είναι μια γραμμή φτιαγμένη για να νομιμοποιήσει την άσκηση βίας των τραμπούκων του απέναντι στους εχθρούς του. Πώς εξηγείται λοιπόν αυτή η φαινομενική διαφοροποίηση του “λαϊκό στρώμα” από τη γραμμή του κόμματός του; Εξηγείται απ’ το ότι το μπλογκ του είναι ειδικής απεύθυνσης, συγκεκριμένα απευθύνεται σε ακροατήρια της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δηλαδή της «ακροαριστερής» ουράς του ψευτοΚΚΕ.
Ο χώρος αυτός έχει δοκιμάσει και δοκιμάζει συχνά τη βία των τραμπούκων κνιτών, όπως και την κατηγορία του «ασφαλίτη», που χρησιμοποιείται για να δώσει πολιτική νομιμοποίηση σε αυτή τη βία. Μια επανάληψη αυτής της κατηγορίας ενάντια στην ΟΑΚΚΕ σε ένα κοινό που έχει δεχθεί την ίδια αυτή κατηγορία άδικα θα έκανε όλη την επίθεση του κνίτη στην ΟΑΚΚΕ άδικη και ύποπτη στα μάτια του εξωκοινοβουλευτικού κοινού του. Το ψευτοΚΚΕ φροντίζει το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής «αριστεράς» να τον κρατάει υπό την πολιτική-ιδεολογική κηδεμονία του πότε με το μαστίγιο (ξύλο και συκοφαντίες) και πότε με το καρότο (χάιδεμα τύπου Μπογιόπουλου, «λαϊκό στρώμα», «σφυροδρέπανο» κτλ).

107 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από το κείμενό τους μάθαμε ότι έχουν πλούσια κινηματική δράση στο Πέραμα.
Είναι εξάλλου κάτι που φαίνεται ανάγλυφα και στις τελευταίες εκλογές, όπου στο Δήμο Περάματος πήραν 10 (ολογράφως, δέκα) ψήφους επί 12.126 ψησησάντων!
Τελικά, όντως, μικροί αλλά θαυματουργοί...

Μάνος

Αναυδος είπε...

Αυτό που παραλείπει ο ανωνυμος λιβελογραφος είναι οι λόγοι που οδηγησαν την ΟΑΚΚΕ να επιλέξει την ανωνυμη αντιπαραθεση με το λαικο στρώμα 34 ολοκληρες μερες μετα τη δημοσιευση του

Στις 18/9 αμέσως μετα τη σχετικη αναρτηση στο μπλογκ του λσ ο υπευθυνος παρακολουθησης της οακκε για τα φιλοκκε μπλογκ εντοπισε αμέσως το ρωσοφιλο δημοσιευμα. Δυστυχως επρεπε να αναχωρησει αυθημερον για τον Υμηττό γιατι αναμεσα στα πολλα καθηκοντα του ειχε επιφορτιστει από το πγ της οακκε με την παρακολουθηση των αεροψεκασμων από τα ιλιουσιν της ρωσικης πολεμικης αεροποριας. Ετσι ενημερωσε την ηγεσια της οακκε για το περιεχομενο του κειμενου με το ταχυδρομικο περιστερι για να αποφυγει τα μετρα παρακολουθησης της fsb. Ωστοσο ρωσοι πρακτορες στην ταρατσα των γραφειων της οακκε αναχαιτησαν το περιστερι και το μηνυμα δεν εφθασε στον προορισμο του. Ο υπευθυνος μπλογκ και αεροψεκασμων στον υμηττο συναντησε έναν εξωγηινο και περασε τις επομενες 10 ημερες προσπαθωντας να τον πεισει να καταρριψει ολους τους κινεζικους και ρωσικους δορυφορους που βρισκονται σε τροχια. Αμα την επιστροφη του ντυμενος γυναικα για να μην εντοπιστει επισκεφτηκε αυτοπροσωπα τα γραφεια της οακκε για να ενημερωσει τον θρυλικο αρχηγο της οακκε ζαφειροπουλο.

Δυστυχως και ο αρχηγος απουσιαζε προσπαθωντας να φερει δυτικες επενδυσεις στην ελλαδα παρεισφρέοντας στο investgreece χρησιμοποιώντας τις διασυνδεσεις του με τη δραση και τη φιλελευθερη συμμαχια. Ωστοσο άμεσα με την επιστροφη του συγκαλεσε ολομελεια στο δωματιο των κατοπτρων και αποφασισε ότι η προκληση του λσ επρεπε να τυχει αμεσης απαντησης. Ομως ο χαμενος χρονος και η απουσια αντιδρασης ειχε δημιουργησει ρηγμα στο εσωτερικο της οακκε. Η ρεβιζιονιστικη φραξια που εκανε την εμφανιση της στην τελευταια συνδιασκεψη της οργανωσης μολις 22 χρονια πριν βρηκε την ευκαιρια να επιτεθει θεωρωντας την σιωπη σαν συμφωνια με τις θεσεις του λσ. Ο αρχηγος εξαντλημενος από τη διαρροια εξαιτιας των χαλασμενων καναπεδακιων που το investgreece κερνουσε τους καλεσμενους του ανεθεσε τη συγγραφη της απαντησης στον εαυτο του Το αρχικο κειμενο επασχε όμως από έναν ακρατο παραγωγισμο ενώ αντιμετωπιζε το κειμενο του λσ σαν προβοκατσια και αδυνατουσε να δει το σατανικο σχεδιο του ψευτοπερισου που κρυβοταν από πισω. Δεν εδινε επισεις πειστικες απαντησεις στα διαφωνουντα μελη της οακκε Ετσι ο αρχηγος αποφασισε να αναθεση την εκ νεου συγγραφη στον υπεθυνο μπλογκ και αεροψεκασμων σε μια προσπαθεια να φερει τη νεα γενια των εξηνταρηδων της οακκε στο προσκηνιο. Όμως ο υπυεθυνος μπλογκ και αεροψεκασμων ειχε απαχθει καταλαθως λογω συνομωτικης αμφιεσης από τη διεμφυλικη κοινοτητα και ειχε υποχρεωθει να παραστει στη συνεδριαση της ελλ βουλης για το ν/σ αλλαγης ταυ φυλου.

Ετσι περασαν οι μερες και η βροντερη απαντηση της οακκε εκανε την εμφανιση της στις 22/10 συμβολικη ημερομηνια γιατι απεχει μολις 4 ημερες από τη γιορτη του αγ. Δημητριου που εσωσε της Θεσσαλονίκη 4 φορες από τους βουλγαρους και τους σλαβους προγονους των σημερινων ρωσοφιλων

Α.Γ. είπε...

Κνίτης: Η ΟΑΚΚΕ είναι φιλοαμερικάνικη.
ΟΑΚΚίτης: Λες ψέμματα, ήταν απέναντι σε όλες τις αμερικάνικες επεμβάσεις και...
Κνίτης: ΧΑ0χχ0Α0χαχ0Α0ΧΑ0χΑ0χΑΧ0αΧα-ΤΡΕΛΟΙ-χΑ0Χ0Αχα0χ0αΧ0αΧ0Αα-#KLAIW-χΑ0ΧαΧαΑ0χ0αΧ0Αα-ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ-αχΧ0ΑΧ0Α0χΑΑ0χΑα0Χα-ΣΙΓΑΜΗΝΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕΚΙΟΛΑΣ-χεχ

Κλασική τακτική των δειλών που για να κρύψουν την πολιτική δειλία τους παριστάνουν τους υπεράνω.

zoot horn rollo είπε...

Τα λέει ο Α.Γ.
Όχι, μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει αν δεν είναι φιλοαμερικάνοι φίλε ΟΑΚΚίτη που βρήκες φως και μπήκες. Είναι φιλόΕΕ, φιλοϊσραηλινή, φιλοΝΔ, φιλόΠΑΣΟΚ, φιλοτζημερική, φιλοΧΑ στο Πέραμα, με όποιον καπιταλιστή να ναι ενάνται στους εργάτες. Αυτό φτάνει.
Και επειδή είναι δύσκολο να δεχτεί κάποιος φυσιολογικός άνθρωπος τα περί ρωσόδουλων και παραγωγικού σαμποτάζ τον 21ο αιώνα δύο τινά ισχύουν:
ή 1) η ΟΑΚΚΕ είναι καμιά 20αριά νοητικά καθυστερημένα άτομα
2) είναι ασφαλιταριά που συκοφαντούν το ΚΚΕ και βάλλουν ενάντια στην ε.τ. γενικά

πασόκος

ΨΝΑ είπε...

μια μορφη ψυχασθενειας ειναι το συνδρομο καταδιωξης
το μερος του αφιερωματος στην οα"κ"κε δεν την κατηγορει για φιλοαμερικανισμο αλλα για τσιρακι του ευρωπαικου ιμπεριαλισμου
το να απαντας σε μια κατηγορια που κανεις δεν σου προσαπτει δειχνει καποιου ειδους ψυχωση και χρηζει ιατρικης παρεμβασης

Ανώνυμος είπε...

ωπ τι διαβάζουμε εδώ πέρα;

Το ψευτοΚΚΕ φροντίζει το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής «αριστεράς» να τον κρατάει υπό την πολιτική-ιδεολογική κηδεμονία του πότε με το μαστίγιο (ξύλο και συκοφαντίες) και πότε με το καρότο (χάιδεμα τύπου Μπογιόπουλου, «λαϊκό στρώμα», «σφυροδρέπανο» κτλ).

class-avenger

Α.Γ. είπε...

"Αγαπητέ" ΨΝΑ το σχόλιό μου δεν ήταν μια απόπειρα απάντησης στην κατηγορία για φιλοαμερικανισμό.

Το σχόλιο ήταν δείγμα του πως αντιμετωπίζετε οι κνίτες την πολιτική αντιπαράθεση. Σε αυτή την περίπτωση την ξεκίνησε ο φίλος σας ο λαϊκός στρώμας και μόλις πήρε την απάντησή του το γυρίσατε στις βρισιές ως συνήθως.

Οπότε μην υποδύεσαι τον βλάκα, αν και το κάνεις πολύ πετυχημένα.

Σας λέω δειλούς επειδή ο λόγος που δεν απαντάτε δεν είναι επειδή τάχα δεν καταδέχεστε να μιλήσετε με "τρελούς" και "ασφαλίτες", αλλά επειδή άμα επιχειρήσετε να απαντήσετε θα εκτεθείτε για την κενότητα, την απάτη και τη διπροσωπία σας.

Άντε μετά να εξηγήσεις πως γίνεται να είσαι "κατά κάθε ιμπεριαλιστή" και να στέλνεις τον Αγγουράκη για προσκυνήματα στην κατεχόμενη από τον Πούτιν Κριμέα και τον Μαυρίκο στην κατεχόμενη Συρία να βγάλει λογύδρια για την εργατική τάξη υπό τα πορτρέτα του ταγματασφαλίτη Κουίσλινγκ-Άσαντ.

Άντε να εξηγήσεις πως γίνεται να είσαι πιούρος αντικαπιταλιστής και που σε χάνει που σε βρίσκει κανείς, στις συγκεντρώσεις της αστυνομίας που είναι "του λαού παιδιά" θα είσαι ή θα δίνεις ρεσιτάλ τουρκοφαγίας στα κανάλια.

Κλακαδόροι του Πούτιν έξω, κλακαδόροι του Κασιδιάρη μέσα (βλ. Χαλυβουργία).

Για δεκαετίες εκπαιδεύατε τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο να μην ασχολείται με τους ναζί γιατί έτσι "αποπροσανατολίζεται από την πάλη κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ", αφοπλίσατε έτσι κάθε φυσικό εχθρό του ναζισμού και έχετε μούτρα να παριστάνετε σήμερα τους αντιναζιστές θεατρίνοι της πλάκας.

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

Άκου κνίτη που ντύθηκες με τα ρούχα «πασόκου» για να πετάξεις την πιο σιχαμερή λάσπη: συ έχεις μάθει μόνο να φτύνεις και να συκοφαντείς και όχι να συζητάς. Αλλά μιας και τόλμησες να βάλεις έστω και στην ίδια πρόταση τις λέξεις «ΟΑΚΚΕ» και «Χρυσή Αυγή», δηλαδή τη φωτιά με το νερό, την πιο αρχειακά και κάθετα αντιναζιστική οργάνωση της χώρας με τους ναζήδες δολοφόνους, δυο λογάκια για να τελειώνουμε μαζί σου και με τους υπόλοιπους σαν και του λόγου σου.

Είσαι αντι-Ισραήλ όχι γιατί αγαπάς τους Παλαιστίνιους πατριώτες και σε δονεί η πραγματική καταπίεσή τους από τον ισραηλινό σωβινισμό, αλλά επειδή είσαι αντισημίτης από θέση αρχής, γιατί πιστεύεις ότι το Ισραήλ, σαν εβραϊκό κράτος, είναι η «ενσάρκωση» του «δυτικοφιλελεύθερου κεφάλαιου» - τα ίδια που λεν οι χρυσαυγίτες και που έλεγε κι ο Χίτλερ για τους εβραίους. Είσαι αντιΕΕ, όχι γιατί είσαι ενάντιος στον υπαρκτό, αν και δεύτερης γραμμής, ιμπεριαλισμό των μεγάλων κρατών της, όπως η Γαλλία, η Γερμανία ή η Βρετανία, αλλά γιατί είσαι αρχειακά ενάντιος σε κάθε ειρηνική και εθελοντική συνεργασία και ένωση κρατών, ακόμη και μέσα στον καπιταλισμό, σε πλήρη αντίθεση με τον Μαρξ και τον Λένιν, ακριβώς όπως κάθε χρυσαυγίτης και κάθε δεξιός σωβινιστής. Είσαι αντιαμερικάνος, στο βάθος όχι ενάντια στους Κλίντον, τους Μπους και τους Τραμπ, αλλά πολιτισμικά – ρατσιστικά σε επίπεδο λαού, καθώς ακόμα κι όταν οι ισλαμοφασίστες σφάξαν 3.000 άμαχους Αμερικάνους, «ούτε έκλαψες, ούτε γέλασες», προς μεγάλη χαρά του κάθε χρυσαυγίτη.

Εχεις πολεμήσει με μανία για να μη βγουν εκτός νόμου οι ναζήδες, τάχα γιατί αυτό είναι «δεξιό αίτημα που εξωραΐζει το αστικό κράτος και την αστική δημοκρατία», κάτι που ήθελε με πάθος η Χρυσή Αυγή και που απελευθέρωνε κάθε μαχαιροβγάλτη δολοφόνο χρυσαυγίτη και που το πλήρωσε ο δολοφονημένος ήρωας Παύλος Φύσσας και εκατοντάδες μετανάστες και δημοκράτες με πληγές στα κορμιά τους.

Όποτε το αγαπημένο κέντρο των φασιστών όλης της γης, η Ρωσία του Πούτιν, επιτίθεται και προσαρτά και διαμελίζει χώρες, είσαι δίπλα της, όπως ακριβώς και κάθε χρυσαυγίτης, τάχα σαν «αντίσταση στη Δύση». Και βέβαια αρνείσαι με πάθος ότι υπάρχει μακεδονική εθνική μειονότητα στη χώρα μας, κόντρα στο παλιό αληθινό ΚΚΕ, όπως κάθε χρυσαυγίτης και κάθε Έλληνας εθνοφασίστας.

Όσο για την επισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα εκεί έχεις ανεχθεί και συμβιώνεις μια χαρά με το παράνομο ρατσιστικό συνδικάτο της Χ.Α, την ωρα που οι ναζήδες στρατολογούν μαζικά άνεγους περαμιώτες τσουρμάροντας φτηνά χέρια για τους εργολάβους. Αντίθετα ακριβώς η ΟΑΚΚΕ, ελεεινέ συκοφάντη, τους πέταξε έξω με τις κλωτσιές όταν αυτοί για πρώτη φορά αποπειράθηκαν να μπουν σε εργατική συγκέντρωση στο Πέραμα. Και με πόσο άπειρο θράσος τολμάς εσύ κνίτη να μιλας για φιλοχρυσαυγιτισμό της ΟΑΚΚΕ, όταν πρώτο το «εμβληματικό» σου συνδικάτο στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου χειροκροτούσε τον Κασιδιάρη και την ακολουθία του το 2012 και μετά κάνατε ότι δεν τους ξέρατε;

Ακριβώς αντίθετα με τους ανοιχτούς ή καλυμένους γλείφτες του ρώσικου ιμπεριαλισμού, η ΟΑΚΚΕ έχει πάντα καταγγείλει με τη μεγαλύτερη έμφαση τις στρατιωτικές επιθέσεις των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ενάντια στον τρίτο κόσμο, αλλά και του Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα όπου εκδηλώνεται ο αντιπαλαιστινιακός επεκτατισμός του.

Γι’ αυτό λοιπόν άιντε τράβα και άδειασε τη λάσπη σου στον Περισσό και στην αυλή του φίλου σου του «Λαϊκό Στρώμα», που έφαγε πέντε σελίδες για να κάνει τάχα πλακίτσα στο μπλογκ του με την ΟΑΚΚΕ, ενώ εξαπόλυε τις πιο βρωμερές πολιτικές συκοφαντίες και κατηγόριες εναντίον της και τώρα το έχει βουλώσει. Όχι κομμουνιστής, ούτε απλός δημοκράτης δε μπορεί νά ‘σαι όταν είσαι συνειδητός και αναίσχυντος ψεύτης.

kolokotronis είπε...

Ασφαλώς off topic αλλά οπωσδήποτε πολύ ενδιαφέρον:

Πάτρα: Συγκέντρωση ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από το ΚΚΕ

Για να δούμε...

Αναυδος είπε...

μικρα καραβια μεγαλες φουρτουνες

http://ektosgrammis.gr/website/heri-sexiston-tha-kovetai-ap-ti-riza

ενα αποσπασμα

Πολλώ δε μάλλον, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συζήτηση θα φτάσει σε τέτοιο βάθος ώστε να κάνει τους συντρόφους και τις συντρόφισσες των σχημάτων να αναρωτηθούν αν ο σεξισμός των ΕΑΑΚ είναι απλώς αποτύπωμα της κυρίαρχης ιδεολογίας που έρχεται απ’ έξω ή και γέννημα-θρέμμα αντιλήψεων και πρακτικών που γεννιούνται μέσα στα ίδια τα σχήματα (φετιχοποίηση της βίας, αναγωγή πολιτικών ζητημάτων αποκλειστικά σε ζητήματα φυσιογνωμίας κ.ο.κ.). Διότι παρατηρούμε με ανησυχία ότι αναπτύσσεται μια συνολική πολιτικοποίηση με κέντρο τη μιλιταριστικού τύπου συγκρότηση και λογικές οργανωτικής επιβολής –που συχνά, αλλά και προσφάτως, έχουμε στηλιτεύσει–, οι οποίες συνδυάζονται αρμονικά με την αναπαραγωγή σεξιστικών αντιλήψεων, συμπεριφορών και πρακτικών.



http://www.aristerisispeirosi.gr/index.php/menu-poioi-eimaste/menu-prokirixeis/menu-deltia-typou/252-2017-10-24-10-48-07

Ανώνυμος είπε...

Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ;

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΦΟΥΛ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.

http://www.oakke.gr/na439_440/hamas440.htm

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΚΟΛΝΤΑ ΜΕΙΡ ΛΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΥΤΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ.

ΜΑ ΠΟΣΟ ΟΑΚΚΕ ΕΙΣΤΕ!!!

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Σας πιστέψαμε οακκιτες...

zoot horn rollo είπε...

Αγαπημένος "Περισσός".

Ανώνυμος είπε...

Α ΕΣΥ ΘΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΤΗΛΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΘΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΧΘΡΟ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΗΛΑΔΗ.

ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΚΚΕ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΜΑ ΘΕΣ ΤΟ ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ;

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΤΟΥΣ ΠΑΛΑΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ Σ' ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ .

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ;

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΑΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥΣ Η ΟΑΚΚΕ.

ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΠΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑ. ΟΑΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΑΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟ-ΟΑΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΗ.

ΜΑΡΞ - ΛΕΝΙΝ - ΣΤΑΛΙΝ - ΜΟΣΕ ΝΤΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΝΤ' ΑΡΤΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΜΠΑΓΛΑΝ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Από πού τα στηρίζετε αυτά ρε απάλευτοι; Αυτό τον εμετό που ξεράσατε μόνο σε χρυσαυγίτικα σάιτ τον βλέπει κανείς. Τέτοια λογύδρια βασισμένα σε ψέματα, μόνο φασισταριά τα βγάζουνε.

Ναι, είσαι και με το να μπει η Ελλάδα στην ΕΕ και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές τις επεμβάσεις. Εσείς και η ΔΑΠ τέτοια γραμμή. Και με την ΠΑΣΟΚάρα και υπέρ της Παλαιστίνης.

πασόκος

Αναυδος είπε...

Ειναι απείρως προτιμότερο να γράφει τα εμέσματα της οάκ´κε ένας ασφάλισης με το αζημίωτο Αλλιώς μιλάμε είτε για ψυχοπαθή η για φασίστα

Και στις 3 εναλλακτικές μόνο κλωτσιές τους πρέπει κο όχι σοβαρή κουβεντα

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

O ...Πουτσε-τέτοιος, σαν νέος Νταντόν, (η "Κόμπα", αν προτιμάτε) ιδρύει την ...Λαϊκή Δημοκρατία της Καταλωνίας ("εθνική στη μορφή - ταξική στο περιεχόμενο" - θυελλώδικα χειροκροτήματα)!!
Αντε, τώρα, να μαζευτεί το αριστεροχώρι!
(Από κοντά και οι "πατάω-σε-δυο-βάρκες-Κόντρα-στο-ΚΚΕ" σκαντζόχοιροι, που τώχαν δίπορτο: "Διαφωνώ με την ανεξαρτησία της Καταλωνίας αλλά υποστηρίζω το "δικαίωμα του Καταλωνικού Λαού στην Αυτοδιάθεση"!)
Αλλη μια θριαμβευτική νίκη (ενάντια στο ...ΚΚΕ!) στο επικό πέταγμα "από νίκη σε νίκη" προς τα άστρα!
Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Γιατί όσο πιο ψηλά απογειώνεσαι από την πραγματικότητα, τόσο πιο οδυνηρή η πτώση. Πάει με το τετράγωνο του ύψους....

------------------
Υ.Γ. Κάπταιν, τώβαλα εδώ, γιατί το σχόλιο αφορά αυτά τα σούργελα και όχι την ....Καταλωνία, του άλλου θρεντ, που έχει γίνει πράγματι "γκουμούτσα".

Ανώνυμος είπε...

Ρε σφυροδρεπανε πρέπει να χες μεγαλα κεφια για να προσκαλέσεις τους Βελοπουλους της "αριστερας" στο μπλογκ... Χαχα

Μιλαμε για μιξη Σωρα, Τζημερου, Πορτοσαλτε με αποχρωσεις μ-λ ή Μ-Λ βαλτε οτι θελετε!

ratm

Κοκινος είπε...

Είναι πάντως ενδιαφέρον που αν πρέπει να επιλέξετε ΕΝΑ (1) επιχείρημα όταν πασχίζετε να βγάλετε δεξιά, αντιλαϊκή και ανάξια κάθε λόγου την ΟΑΚΚΕ, αυτό είναι η θέση της σχετικά με το Ισραήλ, περισσότερο μάλιστα κι από το θέμα ΕΕ/ΗΠΑ έναντι Ρωσίας - Κίνας κλπ., που θά λεγε κανείς είναι πιο γενικό και λογικά θα σας πρόσφετε μεγαλύτερο πεδίο για αντιπαράθεση.

Μια χάρη μόνο ρε "παιδιά της ΚΝΕ": πείτε ανοιχτά αυτό που σκέφτεστε, ΟΛΟΚΛΗΡΟ, με παλικαριά. Πείτε ότι πιστεύευτε ότι το Ισραήλ είναι ό,τι χειρότερο στον πλανήτη, ότι είναι η συμπύκνωση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ και πείτε ακόμη ότι αυτό συμβαίνει επειδή "οι εβραίοι ελέγχουνε τα μονοπώλια των ΗΠΑ, γιατί από τη φύση τους είναι φιλοχρήματοι, συνωμότες, μεγάλα καθάρματα γενικά, άσε που το Ολοκαύτωμα παίζει να το κάνανε και μόνοι τους για να θυματοποιηθούν και να δικαιολογούν κάθε έγκλημα του Ισραήλ".

Πείτε τα ρε, πείτε τα να δούμε ποιος μοιάζει ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ με τους χρυσαυγίτες, που όλο για "εβραιομπολσεβίκους" και "εβραιοκαπιταλιστές" μιλάνε. Εκεί να σας δω!

Υ.Γ. Όταν η ΟΑΚΚΕ έχει γράψει πεντακόσες φορές, εδώ, σε διαλόγους άλλους, σε κείμενα στον ιστότοπο και την εφημερίδα της, ότι χτυπάει τον ισραηλινό σωβινισμό και είναι υπέρ μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης, δίπλα στο Ισραήλ και καταγγέλλει τη Χαμάς ότι δεκάρα δε δίνει για παλαιστινιακό κράτος, αφού οι ισλαμοφασίστες το μόνο για το οποίο "κόβονται" είναι ο θάνατος του εβραίου κι όχι η παλαιστινιακή εθνική λεφτεριά, δεν δικαιολογείστε πια να κάνετε ότι δεν ξέρετε. ΞΕΡΕΤΕ τι λέει η ΟΑΚΚΕ και το διαστρεβλώνετε συνειδητότατα, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ότι λέτε ψέματα. Όπως ακριβώς και οι χρυσαυγίτες.

Υ.Γ. 2 Εντελώς τυχαία, επειδή είναι μια ωραία αποτίμηση της ζωής και δράσης του Αραφάτ, ένα κείμενο της ΟΑΚΚΕ όταν πέθανε ο ηγέτης των Παλαιστίνιων, για όσους είναι κάπως καλοπροαίρετοι και δε γουστάρουν μόνο κασιδιαρικού τύπου κραυγές όταν συζητάνε

http://www.oakke.gr/na395/arafat395.htm

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Εδώ είμαι! Εμφανίστηκα! Βγήκα απ' τη σπηλιά μου, ζητώ συγνώμη και "αυτομαστιγώνομαι σαν καμποτζιανός αστοδιαννοούμενος" όπως είχα πει και παλαιότερα και σε ένα άλλο οακκίτικο τρολ.

υ.γ. Ομολογώ ότι κάθε φορά που πάω να γράψω τη λέξη "οακκίτης", τρέμω μην τυχόν και γράψω εκ παραδρομής "εαακίτης" (λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης μου και με τα εαακ) και γίνει καμιά παρεξήγηση και έχουμε "άλλα".

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχα

ο 1:44 είναι ο κοκκινομετε-ρύζης 100%

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, σοβαρά τώρα;Ανοίξαμε συζήτηση με/για την ΟΑΚΚΕ; Και μάλιστα την αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα που θα δείχναμε ακόμα και απέναντι σε έναν π.χ. ΝΑΡίτη;
Εντάξει το προλεκαλτ του πράγματος, αλλά... Και κλωνοποιημενε ένα πυροβολημενε αντιρωσε, το ότι δεν θέλω να σε ακουσω δεν είναι επειδή σε φοβάμαι. Είναι ότι ποτέ δεν ήμουν φίλος του θεάτρου του παραλόγου ή της φαρσοκωμωδίας...

ΡΓ

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Εισαι και ψευτρακος ΟΑΚΚιτη κι αυτο φαινεται απο το σημειο που λες για τους "Χαλυβουργους" !!
Καθε 2-3 μερες καναμε Συνελευση ψευτρακο με πληρη απαρτια κι αποφασιζαμε ξανα την συνεχιση της απεργιας .Ετσι κρατησαμε τοσους μηνες .Και την προβοκατορικη επισκεψη ομιλια των φασιστων εκει την επετρεψε η Γενικη μας Συνελευση επι τοπου(εμεις οι εργατες) και οχι ο Σιφωνιος και το ΠΑΜΕ ψευτρακο ,σπεκουλαδωρε ,φτηνε προβοκατωρα.Μπορεις να κατηγορησεις τους εργατες οτι σταθηκαμε μποσικοι στους φασιστες αλλα μη πιανεται στο ασφαλιτικο στομα σας το ΠΑΜΕ και το Σιφωνιο.Με την ΧΑ ειστε το νυχι- κρεας του συστηματος .

dionmich1 είπε...

χαχα η οα"κ"κε ηταν στο μαγαζι της χαλυβουργίας στο βολο μαζι με τους πασοκους νεοδημοκρατες τσανακογλυφτες και την χρυση αυγη..Ηρθε τωρα ο καθυστερημένος οα"κ"ιτης να μας βγάλει λογο..
Πολυ ΜΛ θεση να βγει παράνομη η Χ.Α απο το αστικο κρατος...Απο το πρακτορείο του Μητσοτάκη,, Εχουν μουτρα να μιλανε,, ενω στο Περαμα συντάσσονταν με τον βόθρο του αντι-συνδέσμου για χαμηλά μεροκάματα
Να μας πει ποιος έκλεισε το εργοστάσιο του Μανεση στον βολο..Που εκει δεν ειχε ΠΑΜΕ και κολαγανε τις χαφιεδικες τους ανακοινώσεις πισω απο το τζαμι για να μην κατέβουν..Αφου εξαφανίστηκαν οι κοταρες
Με τετοιο τετράγωνο κεφαλι ,ακομα και στις ποιο άτυχες στιγμες του Ζαχαριάδη οπως η Μακεδονία οι δυο πόλοι και το οπλο παραποδα,, γιαυτα τα γκαβαδια ειναι προϋπόθεση,,,αφου τα είπε ο αρχηγός.....


κουσιατε νασταροβιε

Γκεβγκενι είπε...

παρακολουθω με ενδιαφερον και προβληματισμο τη συζητηση που διεξαγεται αν και ολοκληρωμενες τοποθετησεις βλεπω μονο απο τους φιλους της ΟΑΚΚΕ. Καταθετω μια παρατηρηση και μια σειρα ερωτηματων, ευελπιστωντας σε γονιμο διαλογο και οχι στις γνωστες ειρωνιες στις οποιες καταφευγουν οι φιλοι του ΚΚΕ οταν στριμωχνονται πολιτικα.
Στο τελευταιο βιντεο του , ο Ακης ο Πετρετζικης επελεξε να κανει τη Ρωσικη σουπα Borscht.
Γιατι ? Γιατι τωρα?
Εντασεται ο Ακης ο Πετρετζικης στο γενικοτερο σχεδιο της Ρωσικης επιθετικοτητας?
Πως δικαιολογειται η σιωπη του Περισσου?
Ποιες πρωτοβουλιες θα αναλαβει η ΟΑΚΚΕ για να ξεσκεπασει τον υπουλο ρολο του Ακη Πετρετζικη?

Αποστόλης είπε...

Νομίζω ο ΡΓ έγραψε το αυτονόητο.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο της αράν, είπα πως είναι απαράδεκτο για τις γενικεύσεις του, όσο σιχαμερός κι αν μου φαίνεται ο χώρος. Μετά διαβάζοντας την ανακοίνωση της αρίς μ'έβαλε σε σκέψεις. Βάζω το εξής: εφόσον όλοι δέχονται ότι αυτά έχουν ξαναγίνει, ακόμα και η καταγγελόμενη αρίς λέει "...όχι πως τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν ή δεν έχουν γίνει", τότε κάναν επί χρόνια μούγγα όλοι οι "χωρικοί", για χάρη της ρημάδας της ενότητας.
Κι αυτό το "οφείλουμε να το συζητάμε συντροφικά";
Είναι προς επίλυση στους "χωρικούς" το "δεν φέρομαι σαν φασίστας"; Και μάλιστα πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί να το συζητήσουν, θύτες και θύματα;
Μυρίζομαι πως η λαε δεν ξεπέρασε το ότι 20000 κουκιά που της λείπαν, της τα πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλιώς πρέπει να υποθέσω ότι η απόγονοι των ρηγάδων θυμηθήκαν την καταδίκη του εσωτερικού σεξισμού (ή Σεξισμός Εσ.) 40 χρόνια μετά.
Ανθρωπάρια, που έχουν κι άποψη για τακτική και στρατηγική, ενώ δεν έχουν λύσει τα στοιχειώδη.

Ένας περαστικός

ΥΓ Πάντως μόνο σύμπτωση δεν είναι το ότι στον μπαμπά του σύγχρονου τροτσκισμού, το SWP, έχουν καταγγελθεί βιασμοί. Είδατε παιδάκια μου πως ο υποκειμενικός ιδεαλισμός δικαιολογεί και βιασμούς άμα λάχει; Μας φερατε και την σαβούρα του παπά-Μπέρκλεϋ σαν σύγχρονη επεξεργασία. Ζωντόβολα!

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

@ Γκεόργκυ Ζούκωφ

Βγάζεις μεγάλη είδηση Ζούκοφ. Ώστε αποφάσισε δημοκρατικότατα η απεργιακή συνέλευση των εργατών της Χαλυβουργίας να δεχτεί την επίσκεψη συμπαράστασης των ναζήδων της ΧΑ; Και τι έκανε ο Σιφωνιός, δηλαδή το ηγετικό στέλεχος της απεργίας και του ΠΑΜΕ σε αυτή τη συνέλευση; Κάλεσε με πάθος τους εργάτες, μαζί με όλο το ΠΑΜΕ να καταψηφίσουν αυτή την συμπαράσταση, όπως θα έκανε κάθε δημοκράτης ή έστω ελάχιστα συνειδητός εργάτης;
Αποκλείεται να το έκανε, γιατί αν το έκανε δεν θα χειροκροτούσε πρώτος και καλύτερος τον Κασιδιάρη στον "εργατικό" λόγο του, πράγμα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Βλέπεις videa manent.

Όποιος βρέθηκε σε μια τέτοια συνέλευση και δεν ειδοποίησε την άλλη μέρα όλους τους συνδικαλιστές της χώρας να διώξουν τους ναζήδες από την πύλη του εργοστασίου, όποιος υποτάχθηκε σε οποιαδήποτε φιλοναζιστική πλειοψηφία δεν μπορεί παρά να είναι ορκισμένος εχθρός της εργατικής τάξης.

Αλλά τι ήταν και εκείνος ο Ζούκοφ, ο άνθρωπος που συνέλαβε και εκτέλεσε τον Μπέρια και έδωσε την εξουσία στον Χρουστσόφ;

@ ΘΕΡΣΙΤΗΣ και προς κάθε αντισημίτη

Τσιτάρεις Θερσίτη το λινκ για τη στάση της ΟΑΚΚΕ στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς το 2008 σαν αυτή να έρχεται σε σύγκρουση με την θέση της ενάντια στον ισραηλινό επεκτατισμό.

Ο ισραηλινός επεκτατισμός σημαίνει ένα πράγμα: την άρνηση μιας ηγετικής μερίδας της ισραηλινής αστικής τάξης, με επικεφαλής τους Νετανιάχου-Λιμπερμαν να αποδεχτεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος μέσα στα σύνορά του που είναι αυτά προ του πολέμου του 1967. Ο πιο βασικός τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται αυτή η άρνηση είναι η δημιουργία και η διαρκής επέκταση των ισραηλινών οικισμών μέσα σε λωρίδες που τεμαχίζουν την Δυτική Όχθη και έτσι την εμποδίζουν να έχει εδαφική συνέχεια, δηλαδή να είναι ένα οικονομικά και στρατιωτικά ένα βιώσιμο κράτος. Αυτός είναι ο ένας λόγος που οι δύο χώρες, Ισραήλ και Παλαιστίνη, δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά.

Ο δεύτερος, και ποιοτικά πιο σοβαρός λόγος είναι ότι μια μερίδα της παλαιστινιακής ηγεσίας, η υποταγμένη στην πουτινική Ρωσία Χαμάς, αρνείται στο κράτος του Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει και απαιτεί να πεταχτούν στη θάλασσα ή να εξοντωθούν οι εβραίοι που αποτελούν την πλειοψηφία του, γι' αυτό σκοτώνει όσο πιο μαζικά μπορεί άμαχους ισραηλινούς εβραίους. Η ιδεολογική γραμμή της Χαμάς είναι αντισημιτική φιλοναζιστική και σε ευθεία σύγκρουση με την αντιχιτλερική γραμμή της σταλινικής ΕΣΣΔ που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ. Με την προβοκατόρικη στρατηγική της η Χαμάς έχει υπονομεύσει την πραγματικά εθνοανεξαρτησιακή γραμμή Φατάχ-Αραφάτ της συνύπαρξης με το κράτος του Ισραήλ και έχει τροφοδοτήσει την αντιπαλαιστινιακή γραμμή και τον επεκτατισμό των Νετανιάχου-Λίμπερμαν, ενώ ταυτόχρονα έχει επιβάλλει αντιΦατάχ δικτατορία στη λωρίδα της Γάζας. Το να είναι λοιπόν κανείς ενάντια στον επεκτατισμό του Ισράηλ και ταυτόχρονα να το υπερασπίζει σαν κράτος από τις γενοκτονικες επιθέσεις της Χαμάς δεν έχει καμιά απολύτως αντίφαση.

Αν υπάρχει μια αντίφαση και μάλιστα κραυγαλέα, αυτή είναι εκείνων που κάνουν κεντρικό τους παγκόσμιο πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα τον επεκτατισμό του Ισραήλ και τη βία που αυτό έχει ασκήσει στους γείτονές του και την ίδια ώρα έχουν συνταχθεί με χιλιάδες φορές πιο αιματηρές ή πιο ωμές εισβολές, προσαρτήσεις, διαμελισμούς και εθνοεκκαθαρίσεις χωρών, όπως η σέρβικη στη Βοσνία, η ρώσικη γενοκτονία σε βάρος της Τσετσενίας, η ρωσοϊρανική εισβολή και σφαγή αμάχων στο πλευρό του αρχιμακελάρη κουΐσλιγκ Άσαντ, ο διαμελισμός της Γεωργίας και η ντεφάκτο προσάρτηση της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας, ο διαμελισμός της Ουκρανίας και η ντεφάκτο ή ντεγιούρε προσάρτηση της Κριμαίας και του Ντονέτσκ/Λουχάνσκ.

Εδώ αποκαλύπτεται ότι το επιλεκτικά ιερό αντιισραηλινό, δήθεν αντισιωνιστικό μένος είναι καλυμένος, πλην όμως καραμπινάτος αντισημιτισμός.

Ανώνυμος είπε...

Τι σας νοιάζει τι καναν οι απεργοι ρε ψεκασμενοι? Αφού η ΟΑΚΚΕ όπως ειχα πληροφορηθει απο μια αφισα της εξω απο τη βιλα του Μανεση στην Κηφισιά ηταν με τον "προοδευτικό" βιομηχανο και οχι με τους αλήτες ρωσοφιλους εργάτες που καναν παραγωγικό σαμποταζ απεργωντας αντι να δεχθουν τους λελογισμενους πετσοκομμενους μισθους που προτεινε η φιλανθρωπη εργοδοσία.

Υγ. ΟΑΚΚΕ vs Ατσαλινοι θα ταν τιτανομαχια διχως αύριο....

ratm

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΧΑΧΧΑΑΧΧΑΑ κατηγορεις βρε σπεκουλαδωρε τον Σιφωνιο ΠΟΥ ΔΕΝ "ΚΑΠΕΛΩΣΕ' ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ?

Ανώνυμος είπε...

OYTE H ΜΟΣΣΑΝΤ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.


ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ; ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ;

ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

; είπε...

''Το να είναι λοιπόν κανείς ενάντια στον επεκτατισμό του Ισράηλ και ταυτόχρονα να το υπερασπίζει σαν κράτος από τις γενοκτονικες επιθέσεις της Χαμάς δεν έχει καμιά απολύτως αντίφαση.''
Αυτοτρολλαρισμα ολκής.

Αναυδος είπε...

@Γκεβγκενι
μου κανει εντυπωσεη που αποσιωπεις μια αλλη ρωσικη εισβολη που στοχευει στον ελληνικο ουρανισκο την αλυσιδα πιροσκομαγαζων καλινκα-μαλινκα που επιβαλει υπουλα το σοσιαλφασισμο και τον ρωσικο τροπο ζωης στον ελληνικο λαο

προκειται για μια συνωμοσια με αιχμη του δορατος τη ρωσικη κουζινα για την οποια ουτε η οα'κ'κε εχει προβει σε καποια ανακοινωση ουτε σε καποια δραση

Κοκινος είπε...

@ ΘΕΡΣΙΤΗΣ Ο σιονισμός είναι η πιο ακραία μορφή ρατσισμού; Πού το …είδες γραμμένο αυτό; Εννοείς ότι είναι πιο ακραίος ρατσισμός από τον ναζισμό; Πολύ θα χαίρονται οι ναζήδες με αυτή σου τη θέση.

Όχι φίλε, από μόνος του ο σιονισμός δεν είναι ρατσισμός. Ο σιονισμός είναι σε γενικές γραμμές ο εθνικισμός των εβραίων των πιο καταπιεστικών γι ΄αυτούς χωρών της ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα της τσαρικής Ρωσίας, οι οποίοι θέλησαν να φτιάξουν ένα κράτος στην Παλαιστίνη για να ξεφύγουν από αυτήν την καταπίεση. Η Τρίτη Διεθνής θεωρούσε - και σωστά - τον σιονισμό αστικό εθνικιστικό και αντεπαναστατικό ρεύμα, αλλά ποτέ δεν το είπε ρατσιστικό, ενώ του άσκησε την μικρότερη βία και την χρονικά πιο καθυστερημένη σε σχέση με όλα τα άλλα αστικά ρεύματα στα πρώτα χρόνια της σοβιετικής εξουσίας.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και σήμερα ένας σιονιστής ναι μεν δεν μπορεί σαν εθνικιστής να είναι κομμουνιστής, αλλά βρίσκεται σε μια τόσο πλατιά ιδεολογική γκάμα που ξεκινάει από το να θέλει την ειρηνική και δημοκρατική συμβίωση με τους Παλαιστίνιους και να φτάνει μέχρι του να είναι φασίστας και να θέλει να τους καταπιέζει και να καταλάβει τη χώρα τους.

Το «νερό που κύλησε στο αυλάκι» είναι δύο κυρίως πράγματα: το ένα είναι ο παγκόσμιος αντιναζιστικός πόλεμος, εξ αιτίας του οποίοι ο σιονισμός σαν κρατικός εκπρόσωπος των Ευρωπαίων εβραίων βρέθηκε τόσο πολύ πιο αριστερά από το κυρίαρχο παλαιστινιακό ρεύμα των Χουσεϊνί που συνεργάστηκαν στενά με τα χιτλερικά SS, ώστε ήταν η αντιφασιστική σταλινική ΕΣΣΔ που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση του κράτους που ίδρυσαν οι σιονιστές κόντρα στις αραβικές μοναρχίες που υποστήριζαν οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές.

Το άλλο είναι ότι μετά τον θάνατο του Στάλιν ήρθε στην εξουσία η σοσιαλφασιστική αντισημιτική ομάδα Σουσλόφ-Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ που ξαναζωντάνεψε τον αντισημιτισμό παγκόσμια και στη Μέση Ανατολή, αυτή τη φορά με τον μανδύα του αντισιονισμού, μιας και ο κλασικός αντισημιτισμός είχε πεθάνει στο Στάλινγκραντ.

Όλη η πολυπλοκότητα του ισραηλινού ζητήματος έγκειται σε ένα πράγμα: στο ότι το Ισραήλ είναι από τη μια μεριά ένας εκπρόσωπος του δυτικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και σαν τέτοιος συναντάει τις δίκαιες και έντονες αντιστάσεις των αραβικών χωρών και λαών, αλλά από την άλλη είναι το θύμα και το δαιμονικό σύμβολο της επιθετικής πολιτικής των νέων Χίτλερ του Κρεμλίνου και των νέων Χουσεϊνί του Ιράν, της ασαντικής Συρίας και των δορυφόρων τους Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Αυτή η περιοχή απεχθάνεται τα εύκολα συνθήματα και θέλει βαθιά ανάλυση για να μη βρεθεί κανείς πρωτοπορία του ρατσισμού εκεί που νιώθει αντιρατσιστική πρωτοπορία.

zoot horn rollo είπε...

Αλλος βου, θα γινοταν ξανα κι αυτο.
Και βεβαια καπου να σου "κολλανε" φασισμο/εθνικισμο/ολιγο ναζισμο κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει ο σ. Κόκινος (με ένα κ, ως ένδειξη σεβασμού στον Γιάνη). Το σχόλιο τ

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λέει ο σ. Κόκινος ΚΚέδες. Το σχόλιο για τον Πετρετζίκη αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της φυγοπονίας των φίλων του ΚΚΕ αποκαλύπτοντα τον ψευτοαντιρωσισμό τους. Επίσης ο σχολιαστής ξέχασε (!!!) να υπογράψει ως ανώνυμος και καταλάθος μας έδειξε το πραγματικό ρωσοφασιστικό όνομα του (Γεβγκένι). Αποκαλύπτεσαι κύριε ως έμμισθο όργανο Μόσχας-Τεχεράνης-Πεκίνου-Κουάλα Λουμπούρ ξεκάθαρα.

Εξάλλου, στην πραγματικότητα ο Άκης είναι μέλος της ΟΑΚΚΕ και ως τέτοιος είχε συμμετέχει στο μάστερσεφ όπου με τη βοήθεια των ακούραστων φίλων της ΟΑΚΚΕ που έστελναν πυρετωδώς μηνύματα εξηγώντας πώς βγήκε πρώτος, ενώ ο Μιχάλης -μίσθαρνο όργανο του ψευτοΚΚΕ και της Πιονγ Γιανγκ- ήταν καλύτερος μάγειρας.

πασόκος (Να σβηστεί παρακαλώ το προηγούμενο σχόλιο που καταλάθος(;) στάλθηκε ανολοκλήρωτο [με παρέμβαση χάκερ των BRICS])

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ;

ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΗΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΜΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ. ΚΙ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΣΟΒΑΡΑ;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ.

ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΣΝΕΠΕΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΠΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ.

ΤΟΤΕ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΤΕΣ.

ΑΥΤΑ ΦΤΩΧΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.

ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΟΤΙ Η ΟΑΚΚΕ ΤΑΧΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ;

ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;

ΕΠΙΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ιστρολλικός είπε...

Ας σημειωθεί εδώ ότι τα τελευταία δύο νήματα και περί τα 400 σχόλια έχουν αναλωθεί σε συνδιαλλαγή με εκρποσώπους της Κόντρας και της ΟΑΚΚΕ. Μερικοί είστε πολύ μαζόχες μάλλον.

ΑΝΝΑ είπε...

Τι ψέματα λες βρε Ζούκοφ και σε τι γελοίες αντιφάσεις πέφτεις; Αλλά ας είναι. Η ιστορία θα σου αναγνωρίσει ότι επιβεβαίωσες από τα μέσα την αληθινή στάση του Σιφωνιού και κυρίως του Ριζοσπάστη στο τεράστιο σκάνδαλο της συνεργασίας του ΠΑΜΕ της Χαλυβουργίας με τους ναζήδες της Χρυσής Αυγής.
Λες ότι ο Σιφωνιός δεν ήθελε αλλά απλά υπέκυψε στην πλειοψηφία της απεργιακής συνέλευσης που αποφάσισε να δεχτεί σε συμπαράσταση την Χρυσή Αυγή σε εκδήλωση έξω από την πύλη του εργοστασίου. «Τι να κάνει – λες- «να καπελώσει την συνέλευση»;
Ένας συνειδητός εργάτης που βάζει το γενικό συμφέρον της τάξης πάνω από το μερικό θα έλεγε ότι απεργία που συμμαχεί με τους ναζήδες δεν είναι εργατική απεργία και θα έκανε αμέσως διάσπαση με όσους εργάτες ήθελαν τη συμμαχία με τους ναζιστές, και σίγουρα θα κέρδιζε την συντριπτική πλειοψηφία. Αλλά πες ότι δεν ήταν ένας συνειδητός εργάτης και ήταν ένας απλός μη φασίστας πρόεδρος σωματείου. Τότε το λιγότερο που θα έκανε θα ήταν να απέχει από την υποδοχή του Κασιδιάρη με την ακολουθία του στην Πύλη. Αλλά ο Σιφωνιός χειροκρότησε με ενθουσιασμό τον Κασιδιάρη και αυτό το δείχνει το βίντεο της υποδοχής. Αποδεικνύεται λοιπόν Ζούκοφ αντίθετα με όσα λες και με αδιάσειστο τρόπο ότι ΚΑΙ ήξερε ποιους είχε μπροστά τους ΚΑΙ ήθελε τη συνεργασία μαζί τους αφού τους χειροκροτούσε. Άρα δεν άφησε τη συνέλευση να τον παρασύρει και είπε ψέματα μετά, με ανακοίνωση του σωματείου επειδή έγινε σάλος για τη συνεργασία, ότι «εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του χωρίς να ξέρει ποιοί είναι»
(Ριζοσπάστης 21/2/2012) https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=21%2F2%2F2012&pageNo=17
Αλλά ο Σιφωνιός όσο άθλιος και να είναι, είναι ένα πρόσωπο. Το μεγάλο ζήτημα εδώ είναι με το ψευτοΚΚΕ το οποίο με το Ριζοσπάστη όχι μόνο καλύπτει απόλυτα τον αρχισυνδικαλιστή του, αλλά υιοθετεί την ανακοίνωση του Σωματείου που περιέχει το μεγάλο ψέμα ότι ο Σιφωνιός τάχα δεν ήξερε ποιούς χειροκροτούσε εκείνη τη μέρα. Χαχαχα!
Όλοι καταλάβανε ότι ο Ριζοσπάστης, δηλαδή το κόμμα που τον εκδίδει, έλεγε ψέματα εκείνη τη μέρα για να αμυνθεί στον πελώριο σάλο που είχε ξεσπάσει εναντίον του αφότου οι ίδιοι οι ναζήδες έφεραν το βίντεο στη δημοσιότητα. Γιατί δεν μπορεί ξαφνικά μια κουστωδία από μαυροφορεμένες παλιόφατσες με ξυρισμένα κρανία κουβαλώντας τρόφιμα να καταχειροκροτούνται από ένα σωματείο όταν μιλάει ο χαρακτηριστικός αρχηγός τους Κασιδιάρης χωρίς αυτό το σωματείο να ξέρει ποιοι είναι αυτοί. Τώρα μόλις Ζούκοφ βάζεις τα πράγματα στη θέση τους αποκαλύπτοντας ότι είχε προηγηθεί γενική συνέλευση που είχε αποφασίσει να δεχτεί τη συμμαχία. Και είναι αδύνατο το ψευτοΚΚΕ να μην ήξερε και να μην ενέκρινε τη συμμαχία αυτή από την ώρα που η απόφαση πάρθηκε στη γενική συνέλευση της πιο εμβληματικής ως τώρα απεργίας του που της έδωσε όχι απλά πανεθνική, αλλά όσο μπορούσε και διεθνή διάσταση, δηλαδή που την καθοδηγούσε κεντρικά και στενά.

Ανώνυμος είπε...

Το ήξερα ότι με το που το Στρώμα θα έγραφε την λέξη ΕΚΚΕ και ΟΑΚΚΕ θα συνέβαινε κάτι τέτοιο... Τουλάχιστον βρε παιδιά τσακωθείτε πιο κόσμια, θα ξυπνήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου ο μέγας από τον τάφο του με όλη αυτήν την σπεκουλαδορολογία!

Μιλτιάδης

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ρε Στρατάρχη, σοβαρά τώρα, πιάνεις κουβέντα, εσύ ένας μεγαλοπρεπέστατος τσαρικός, με τα τσαρικά γαλόνια σου και την αυτοκρατορική τσαρική στολή σου, με χαμερπείς αντι-τσαρικές κατσαρίδες!
Οι κατσαρίδες οργανώσανε μια προβοκάτσια στη Χαλυβουργία, σε συνεργασία με τους άλλους φασίστες, για να σπάσουνε το παραγωγικό σαμποτάζ, που είχε στόχο να κλείσει μιαν ελληνική χαλυβουργία για όφελος των μπολσεβίκων κουκουέδων απογόνων του Τσάρου Φιοντόρ Α', του Κωδωνοκρούστη, του μεγάλου μας Αρχηγού. Επειδή φάγανε τα μούτρα τους, και η προβοκάτσια ξεθύμανε άδοξα, παλεύουνε έκτοτε μπας και τουλάχιστον "ξύσουνε" λίγο το εθνοπροδοτικό ΚΚΕ, που με λύσσα αγωνίζεται για την Παλινόρθωση του Τσαρισμού.
Ας τους να το χαρούνε - εμείς οι τσαρικοί είμαστε υψιτενείς σαν Ευγενείς Αριστοκράτες, δεν πατάμε κατσαρίδες.
Και δεν έμαθες ότι το κράτος του Ισραήλ είναι ένα γελοίο δημοκρατικό-μπλιαχ προτεκτοράτο, που ιδρύσανε οι μπλιάχ-πωβρ-παϊζάντς αντιτσαρικοί;

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

ΑΝΝΟΥΛΑ αποδεικνυεις με τον πιο χαρατηριστικο τροπο ποσο γραμμενους εχετε τους ΕΡΓΑΤΕΣ και τις διαδικασιες τους ,ποσο βαθια απαξιομενους βλεπετε τους εργαζομενους και τις συνδικαλιστικες δομες τους ,ποσο μακρυα ειστε απο οτιδηποτε εχει σχεση με εργατικο κινημα... ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ δηλαδη

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

...και περιμενω να μας δειξεις αυτο που ειπες οτι "ο Σιφωνιος ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ "οταν τελειωσε η ομιλια Κλανιδιαρη αλλιως εισαι αυτο που κατηγορεις: μια κοινη ΨΕΥΤΡΑ !!

dionmich1 είπε...

μην αναλώνεστε να μιλατε με εγεφαλικα ανάπηρους και ρουφιανους των αφεντικών που θελουν χαμηλα μεροκάματα τωρα που οι καπιταλίστας εχουν προβλήματα..με την "κριση"
Αυτοι που εχουν θεμελιακές διάφορες με την μαρξιστική θεωρία,,οπως η αντίθεση κεφαλαίου εργασιας γιατι οι καπιταλιστές εχουν προβλήματα και οι απεργοι σαμποτάρουν την βιομηχανία
Αυτοι που θελουν απο το αστικο κρατος να βγαλει παράνομη την Χ.Α...
Αυτα τα καθάρματα που μιλανε για την χαλυβουργία και τον Σιφωνιο που βρέθηκε μονος του ανάμεσα στα ss ,, ενω το ΚΚΕ παραλίγο θα ειχε νεκρους στο Πέραμα απο το παρακράτος,αυτοι που στάθηκαν διπλα στους φασίστες και τα αφεντικα στο βολο και προέτρεπαν τις κουκουλες στις 20/10/ να τελειώσουν με το ΚΚΕ αλλιως θα εχουν νυχτες των κρυστάλλων ..
Αυτοι που συμμάχησαν με ολους τους δικτάτορες που ειχαν διάφορες οι ΕΠΑ και που αγκαλιάστηκαν με τον Πατακο στο Πεκίνο..
Φτου σας ρουφιάνοι
Αυτα τα σκουλήκια δεν τα αντιμετωπίζεις με διάλογο τα πατας στο κεφαλι..
Κυριολεκτικά,,
γιαυτο και κρύβονται,,,, δεν εχουν χωμα να πατήσουν και να μην φανε γιούχα..Δεν υπαρχει απεργία που να μην την στάθηκαν απέναντι στους απεργούς..Ουτε μια..

dionmich1 είπε...

διόρθωση
συμμάχησαν με τους δικτάτορες που φύτευαν οι ΕΠΑ

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

Κάποιος προβοκατορίσκος είπε ότι η θέση της ΟΑΚΚΕ για τον Ασπρόπυργο σημαίνει υποστήριξη στη μείωση των μεροκάματων και είναι υπέρ του εργοδότη και κατά των εργατών. Παρόλο που αυτή η λάσπη απαντήθηκε στο αρχικό ποστ, ας πάμε σε ένα ακόμα ξεκαθάρισμα για την καταστροφική αντεργατική γραμμή της απεργίας του Ασπροπύργου και όποιος θέλει ας μιλήσει στην ουσία.

Το πραγματικό πρόβλημα που μπήκε στους εργάτες στον Ασπρόπυργο δεν ήταν η μείωση μισθού, αλλά οι απολύσεις. Απλά η εργοδοσία μετά από τις αντιρρήσεις του σωματείου του Βόλου έκανε την πρόταση αντί για απολύσεις να μειωθούν οι ώρες δουλειάς για όλους τους εργάτες, άρα λιγότερα χρήματα το μήνα, αλλά χωρίς μείωση των χρημάτων που παίρνανε ανά ώρα δουλειάς. Αυτό ουσιαστικά είναι ένα μοίρασμα των απολύσεων σε όλους τους εργάτες από λίγο στον καθένα.

Το ΠΑΜΕ έβαλε όπως πάντα και στον Ασπρόπυργο σαν ζήτημα αρχής τη λογική του «καμιά απόλυση». Βέβαια σε πρώτη φάση δεν μπήκε από τα πράγματα το ίδιο το «καμιά απόλυση», αλλά το «καμιά μειώση ωρών, καμιά μείωση μισθών» αφού αυτή ήταν η αντίθετη στη συγκεριμμένη πρόταση της εργοδοσίας. Το «καμιά μείωση ωρών, καμιά μείωση μισθών» είναι συνέπεια της λογικής του «καμιά απόλυση» και μάλιστα είναι και χειρότερο γιατί σε ώρες πελώριας ανεργίας είναι μια γραμμή άμυνας της εργατικής τάξης το να πετυχαίνει τουλάχιστον να μην πίνουν μόνοι τους κάποιοι εργαζόμενοι όλο το πικρό ποτήρι της ανεργίας και οι άλλοι να συνεχίζουν όπως πριν. Έτσι ξεκίνησε η απεργία των 9 μηνών που αποτέλειωσε το εργοστάσιο και οδήγησε στην απόλυση όλων των εργατών. Μόνο νέρωνες μπορούν να κοιτούν προς τα πίσω με περηφάνια μια τέτοια απεργία.

Η ΟΑΚΚΕ έχει την εξής θέση για το ζήτημα των απολύσεων: Ένα ταξικό σωματείο δεν πρέπει να δέχεται ποτέ απολύσεις με την μια ή την άλλη μορφή όταν μια εργοδοσία απολύει για να εντατικοποιήσει τη δουλειά όσων παραμένουν ή απολύει για να αντιμετωπίσει όσο μπορεί πιο φτηνά μια προσωρινή μείωση της παραγωγής. Γι’ αυτό κάθε πραγματικά ταξικό σωματείο πρέπει να ψάχνει στοιχεία και ισολογισμούς και να απαιτεί με αποφασιστικότητα από την εργοδοσία κάθε οικονομικό στοιχείο για να το μελετήσει και να διαμορφώσει άποψη και αιτήματα. Όταν διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα παρατεταμένης και μάλιστα πολύχρονης πτώσης της παραγωγής στο μισό από προηγούμενα, όπως έγινε στην Χαλυβουργική, και ότι αυτή η πτώση δεν οφείλεται σε ειδική κακοδιοίκηση που το σωματείο έχει εντοπίσει και καταγγείλει, αλλά στην ευρύτερη κίνηση του κεφάλαιου και της κρατικής πολιτικής, (όπως εδώ συγκεκριμένα η στοχευμένη καταστροφή της οικοδομικής δραστηριότητας και η μοναδικά υπερυψωμένη με τεχνητό τρόπο τιμή του ρεύματος και του φυσικού αέριου) προσπαθεί να αποσπάσει από την εργοδοσία όσες περισσότερες υποχωρήσεις μπορεί, όπως λιγότερες απολύσεις και μεγαλύτερες αποζημιώσεις μπορεί (πχ στη βάση προηγούμενων ψηλών κερδών κλπ). Ή όταν αντί για απολύσεις δεχτεί μείωση ωρών δουλειάς ένα ταξικό σωματείο παλεύει για μια όσο το δυνατό πιο μικρή μείωση ωρών εργασίας , για μια όσο το δυνατό πιο ψηλή δυνατή αμοιβή και ασφάλιση στον μειωμένο χρόνο δουλειάς, και, κυρίως για τη σαφή δέσμευση της εργοδοσίας για επαναφορά ωρών δουλειάς (ή των απολυμένων αντίστοιχα) αμέσως μόλις αυξηθεί η παραγωγή. Ακόμα, ένα πραγματικά ταξικό σωματείο παλεύει ενάντια και στον συλλογικό καπιταλιστή, το κράτος και την κυβέρνηση αν θεωρεί ότι αυτοί για λογαριασμό άλλων τμημάτων του ιμπεριαλισμού και του κεφάλαιου τσακίζουν με πολιτική βία ένα εργοστάσιο. Αυτό στην περίπτωση της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου αποδείχτηκε περίτρανα όταν το κράτος αρνήθηκε να δώσει άδεια για την προβλήτα όπου θα κοβόταν σκραπ και τον ταινιόδρομο που θα μετέφερε αυτό το σκράπ στο εργοστάσιο.
(συνεχίζεται)

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

(συνέχεια)
Εκείνο που δεν κάνει ένα πραγματικά ταξικό συνδικάτο είναι να λέει, όπως λέει πάντα το ψευτοΚΚΕ «καμιά απόλυση» (ή αντίστοιχα καμιά μείωση ωρών εργασίας) από θέση αρχής, εννοώντας με αυτό ότι οι εργατες μπορούν να απαγορεύσουν στο κάθε μεμονωμένο κεφάλαιο να απολύει εργάτες μιας και κάθε κεφαλαιοκράτης διαθέτει σαν πρόσωπο ένα αποθησαυρισμένο κεφάλαιο από το οποίο πρέπει να πληρώνει τους εργάτες σε περίοδες κρίσης. Για το ψευτοΚΚΕ δηλαδή το κάθε ξεχωριστό κεφάλαιο οφείλει μέσα στον καπιταλισμό να μην δουλεύει σαν κεφάλαιο δηλαδή σαν μηχανή παραγωγή υπεραξίας, δηλαδή κέρδους, δηλαδή νέου κεφάλαιου, αλλά σαν αποθησαυριστής κεφάλαιου, δηλαδή σαν αντικεφάλαιο, σαν γαιοκτήμονας. Από την άλλη για το ψευτοΚΚΕ οι εργάτες δεν στέκονται απέναντι στο κεφάλαιο σαν εργάτες, δηλαδή σαν κάτοχοι και πωλητές του μοναδικού τους εμπορεύματος, που λέγεται εργατική δύναμη, του οποίου την τιμή διαπραγματεύονται διαρκώς οικονομικά και πολιτικά πουλώντας την κάθε φορά στην τάξη των καπιταλιστών, αλλά σαν δημόσιοι υπάλληλοι ζητώντας από το κεφάλαιο και μάλιστα από το κάθε μεμονωμένο κεφάλαιο μονιμότητα. Αλλά για να τους δώσει μονιμότητα το συγκεκριμένο κεφάλαιο, είτε πρέπει να γίνει ιδιοκτησία του συλλογικού καπιταλιστή που λέγεται κράτος, είτε πρέπει να πεθάνει σαν κεφάλαιο. Το πρώτο το έκανε πραγματικά ο Παπανδρέου διαφθείροντας την εργατική τάξη, το δεύτερο καμώνεται πως το κάνει το ψευτοΚΚΕ σκοτώνοντάς την.

Αυτό το τελευταίο έγινε και στην Πιρέλι και στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου, πράγμα το οποίο καθόλου δεν ενοχλεί το ψευτοΚΚΕ, αλλά εξοργίζει τους εργάτες . Η διαφορά ανάμεσα σε αυτό το κόμμα και τους εργάτες είναι ταξική: το ψευτοΚΚΕ θέλει να σκοτώνει τις παραγωγικές δυνάμεις που εκπροσωπεί το βιομηχανικό κεφάλαιο, γιατί αυτή είναι η θέληση του νεοαποικιακού ρωσοκινέζικου κρατικομονοπωλιακού μετώπου που τα συμφέροντά του, κόντρα στις διακηρύξεις του, που το κόμμα εξυπηρετεί. Αυτό το νεοαποικιακό κεφάλαιο δεν θέλει με τίποτα βιομηχανική την Ελλάδα, κυρίως γιατί δεν θέλει να έχει απέναντί του ένα σύγχρονο βιομηχανικό προλεταριάτο το οποίο θα έχει επαναστατικές διαθέσεις καθώς θα υφίσταται άμεση και ταυτόχρονη ταξική και εθνική καταπίεση από το νεοαποικιακό κεφάλαιο.

Όμως οι εργοστασιακοί εργάτες ακριβώς αντίθετα από το ψευτοΚΚΕ, χρειάζονται αυτές τις βιομηχανικές παραγωγικές δυνάμεις ζωτικά. Σήμερα τις χρειάζονται για να βγάζουν το μισθό τους, δηλαδή να εξασφαλίσουν την υλική τους ύπαρξη σαν αντάλλαγμα για την εργατική δύναμη που πούλησαν, αύριο δε για να ιδιοποιηθούν αυτές τις παραγωγικές δυνάμεις για τις δικές τους ανάγκες απαλλαγμένες από τις κεφαλαιοκρατικές κοινωνικές σχέσεις που τις γέννησαν και προικισμένες με τις νέες σχέσεις παραγωγής που οι ίδιοι θα οικοδομήσουν.

Το ψευτοΚΚΕ κάνει δηλαδή στην πράξη ό,τι χειρότερο: διατηρεί τις χειρότερες αστικές παραγωγικές σχέσεις του καπιταλιστικού κόσμου (δες την τρομερή ανοχή της στο υπό χρυσαυγίτικη επιστασία κάτεργο της ΚΟΣΚΟ) και σκοτώνει το πιο επαναστατικό στοιχείο αυτού του κόσμου: τις παραγωγικές του δυνάμεις και κυρίως την εργατική τάξη που τις κινεί.

Πέρα από θεωρίες. Το ζουμί είναι ότι ενώ και στον Ασπρόπυργο και στο Βόλο το κλίμα ήταν στραβό, μόνο στον Ασπρόπυργο τόφαγε ο γάιδαρος και οι εργάτες απολύθηκαν, ενώ ο Βόλος επέζησε και οι εργάτες κράτησαν την δουλειά τους μέσα στην κρίση. Αν αυτό το πέτυχαν οι «ρουφάνιοι» του Μάνεση, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τότε κάτι πολύ πιο βρώμικο πρέπει να συμβαίνει με το «ταξικό» ΠΑΜΕ που πρόσφερε στο λεκανοπέδιο ένα ακόμα βαρύ βιομηχανικό κουφάρι και πέταξε στην κόλαση της ανεργίας τους εργάτες που το εμπιστεύτηκαν, ακρωτηριάζοντας παραπέρα, την βιομηχανική εργατική τάξη την μόνη που μπορεί πραγματικά να σώσει αυτή τη χώρα. Είναι αυτοί που κάνουν τέτοια εγκλήματα που έχουν τους ισχυρούς ταξικούς φίλους και τους προστάτες τους στις γειτονιές του Μάνεση και όχι η ΟΑΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, χεστήκαμε για τις αναλύσεις της ΟΑΚΚΕ που βασίζονται στη διαστρέβλωση της διαστρέβλωσης (ω διαστρέβλωση) και για το τι θα ήταν σωστό για τους εργάτες σύμφωνα με τους ίδιους- όταν μπούμε στον ιμπεριαλισμό βέβαια, όχι σήμερα. Αλλά, κύριε διαχειριστά δεν μπορεί σχόλιο που να λέει αυτό «Αλλά ο Σιφωνιός όσο άθλιος και να είναι, είναι ένα πρόσωπο.» να περνάει κατά τη γνώμη μου. Μου ρθε να γαμωσταυρίσω με πόση ευκολία το κάθε τρολ που δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι του, βρίζει αγωνιστές που δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους (και μάλιστα όταν ξέρουμε ότι οι τύποι βασίζονται στο ψέμα -όπως και τα ναζίδια- για να αντιπαρατεθούν). Ας πει ο καθένας την εκδοχή του για τη Χαλυβουργία, ακόμα και αν ήταν με τις πιτζάμες σπίτι του εκείνες τις μέρες, αφού έγινε που έγινε ο διάλογος με τους τρελούς, αλλά επειδή ξέρουμε τι είναι μην αυτομαστιγωνόμαστε για ανούσια πράγματα επιτρέποντας να σπάσουν τα νεύρα μας και να ασχολούμαστε με άτομα που αν διαλυόνταν αύριο η ταξική πάλη δε θα άλλαζε κατά ένα γιώτα.

πασόκος

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Xαμός στην Καταλωνία!
Φήμες για κοπάνα του Πουτσε-τέτοιου προς Βρυξέλλες, αφού διέφυγε ινκόγκνιτο(;!) οδικώς στην Μασσαλία!
Τα αστικά κόμματα τώρα δηλώνουν όλα συμμετοχή στις εκλογές του Ραχόϊ, και το χρηματιστήριο ανακάμπτει!
Οι αστοί κοιτάνε το συμφέρον τους και ....δε' μπα να "λέει ο Στάλιν"!
Το αριστεροχώρι ακόμη τρέχει ...."να βρούμε την κυλόττα, σσύύύύύύύύντροφοι"!
Κάτι είχε πεί ο Αϊνστάϊν για τη βλακεία....

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Η κε του μπλοκ δεν εχει ούτε λίγη όρεξη και βασικά καθόλου χρόνο για να διευθύνει. Ωστόσο, οαακκίτη, το επόμενο σχόλιο που θα μιλάει για "ψευτοΚΚΕ" κι άλλα τέτοια για να ερεθίσει τη βάση του μπλοκ, πάει κατευθείαν στον κάδο και να μην αναρωτιέσαι γιατί. Να 'μαστε εξηγημένοι.

zoot horn rollo είπε...

Κερασάκι ο "κομιλφο" "Μιλτιάδης".

Όσο για το Βόλο, μεγάλη "επιτυχία".

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα
Το ότι δεν είχα την πρόθεση να ερεθίσω τη βάση του μπλογκ αποδεικνύεται από τη γενική φύση και το στυλ των τοποθετήσεων μου που δίνουν όλο τους το βάρος στην επιχειρηματολογία. Ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι έτσι αναφέρεται το όνομα του συγκεκριμένου κόμματος σε όλα τα έντυπα της ΟΑΚΚΕ από την ίδρυση της ως τα τώρα και τούτο σαν συνέπεια της πιο κεντρικής πολιτικής και ιδεολογικής θέσης της που αφορά στη συνέχεια του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Τέλος όσοι έστω και λίγο έχουν παρακολουθήσει την ΟΑΚΚΕ ξέρουν ότι το να προκαλεί τη βάση των αντιπάλων της είναι ότι πιο αντίθετο στην πολιτική της κουλτούρα.
Αλλά έστω κι έτσι θα κατανοούσα την παρατήρησή σου για το όνομα αν εδώ μέσα επικρατούσε η αποφυγή του ερεθισμού της βάσης των αντιπαρατιθέμενων κομμάτων. Εγώ όμως διαπιστώνω ότι ίσα-ίσα αυτός ο ερεθισμός έχει αναχθεί σε ένα είδος υποχρέωσης από την πλευρά του κόμματος που θέλεις να προστατεύσεις από ερεθισμούς. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσοι από μας γράψανε εδώ ελάχιστη πολιτική επιχειρηματολογία έχουμε ακούσει. Έχουμε δεχτεί διαρκείς φραστικούς προπηλακισμούς, φτηνές χοντροκομένες ειρωνίες, βρισιές ακόμα και εκκλήσεις για άσκηση βίας στο κόμμα μας και τα μέλη του. Σου επισημαίνω μόνο ένα τελευταίο σχόλιο που πολύ χαρακτηριστικά δεν το αποδοκίμασες το οποίο ζητάει την αντιμετώπιση των οακκιτών με τη γεμάτη πειθώ μέθοδο του πατήματος τους ως σκουληκιών. (Επί τη ευκαιρία τέτοιες εκκλήσεις για βία πάνω σε μια συζήτηση είναι χαρακτηριστικές βαθειάς ιδεολογικής ανασφάλειας ενός κόμματος που έχει καλλιεργήσει μια τέτοια νοοτροπία στα μέλη ή στους φίλους του).
Το μόνο λοιπόν που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι δεν είναι κάποιος πολιτικός χαρακτηρισμός στο αγαπημένο κόμμα της εκείνος που έχει ερεθίσει τη βάση του μπλογκ, αλλά η ίδια η παρέμβαση μας εδώ και το περιεχόμενο της πολιτικής κριτικής μας σε αυτό το κόμμα η οποία προκλήθηκε από τη λιβελογραφική εναντίον της ΟΑΚΚΕ ανάρτηση ενός μέλους ή στενού φίλου του και τους καγχασμούς που ακολούθησαν. Το να παρατηρείς λοιπόν εμάς κάτω από αυτές τις περιστάσεις είναι σαν να λούζεις κάποιον με έναν τόνο βρισιές και απειλές και μετά να τον κατηγορείς γιατί είπε «ρε».
Πάντως προς το παρόν εμείς δεν διακόπτουμε τη συζήτηση και αν το μπλογκ αναζητά ένα πρόσχημα για να το κάνει εμείς δεν θα του το δώσουμε καθώς μπορούμε να γράφουμε αντικαθιστώντας την ενοχλητική διατύπωση μας με άλλες που απλά θα σημαίνουν το συγκεκριμένο κόμμα. Εκτός και όταν γράφεις ότι δεν θα επιτρέψεις να λέμε «άλλα τέτοια» εννοείς να αναφερόμαστε σε αυτό το κόμμα ακριβώς όπως θέλει εκείνο. Αν αυτό εννοείς δηλώσεις μετάνοιας στην ΟΑΚΚΕ δεν υπογράφουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο σκεπτικό κύριε Οακκιτη.Αφού οι δουλειές είχαν πέσει έτσι κι αλλιώς, οι εργάτες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις διεκδικήσεις τους, και να συμμορφωθούν με τις επιταγές του αφεντικού τούς, για μειωμένα ωράρια, και συνεπώς μειωμένες αποδοχές.Αφου δεν έλαβαν υπόψη την κατάσταση της επιχείρησης, αφού δεν μελέτησαν τους ισολογισμούς της, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία και το μέλλον της, καλά να πάθουν, έτσι δεν είναι;Οι συνάδελφοι τους στον Βόλο, από την άλλη, που δεν παρασύρθηκαν από τους τυχοδιώκτες του Περισσού, και ήταν φρόνιμα παιδιά, έχουν τουλάχιστον τις δουλειές τους, έστω και με μικρότερα μεροκάματα.Ενω οι ξεροκέφαλοι εργάτες του Ασπροπύργου, περιπλανώνται στην ανεργία, αφού έκλεισαν την επιχείρηση με την πολύμηνη απεργία τους(αυτό στην οακκιτικη διαλεΧτο, ονομάζεται σαμποτάζ της παραγωγής).

Μόνο που δεν είναι έτσι κύριε οακκιτη.Αυτος είναι ραγιαδικος τρόπος σκέψης.Οι εργάτες παράγουν τον πλούτο, και τον δικαιούνται.Δεν έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη την κερδοφορία του αφεντικού τους για να ρυθμίσουν τις διεκδικήσεις τους. Αραγε το αφεντικό τους, όταν οι δουλειές πήγαιναν καλά μοιράστηκε τα κέρδη με τους εργάτες;

Και κάτι άλλο:όταν οι καπιταλιστές λένε δεν πάνε καλά οι δουλειές, εννοούν ότι δεν έχουν ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους, για αυτό μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους αλλού.Δεν έμεινε στην ψάθα ο Μάνεσης.Και αλίμονο στον εργάτη που σκέφτεται μ αυτόν τον τρόπο.

Θα μου πεις, βέβαια, ότι οι εργάτες έχασαν τις δουλειές τους, οπότε στο τέλος τέλος βγήκαν ζημιωμενοι.Πραγματι, αν το δούμε υπό αυτό το πρίσμα έχεις δίκιο.Μονο που δεν είναι ακριβως έτσι.Κανενας αγώνας δεν έχει εκ των προτέρων εξασφαλισμένη επιτυχία.Ομως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, γιατί ακόμα κι αν ηττηθείς σήμερα, βάζεις τις βάσεις για να νικήσεις αύριο.

Με τη λογική σου, ήταν μάταιος ο αγώνας του Σπάρτακου για την απελευθέρωση των δούλων, των κομμουναρων στο Παρίσι, των μπολσεβίκων το 1905, ο ΔΣΕ, κλπ.

Προλεκαλτ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Δεν έχω τον παραμικρό χρόνο για να ανοίξω συζήτηση -όχι με εσένα γενικώς. Δεν μπορείς να ξέρεις τι κόβεται και τι περνάει κατά καιρούς για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη κριτήριο. Σε κάθε περίπτωση, αν δε συμφωνείς με το πλαίσιο διαλόγου ή πιστεύεις ότι μεροληπτω, μπορείς απλά να μη συμμετέχεις. Αυτά και τέλος από πλευράς μου.

zoot horn rollo είπε...

Άλλοι "κατατρεγμένοι" που τους κυνηγάνε οι κακοί ΚΚΕδες.
Δεν υπογράφουν και δηλώσεις μετανοίας, καλό κι αυτό.

Πάμε για στάνταρ τριψηφιάκι;

Ανώνυμος είπε...

Mας λέει λοιπόν ο Κόκινος, ότι ο μεν αντισιωνισμός της Κομιντέρν ήταν διεθνιστικός και σωστός, ενώ του Χρουτσόφ ήταν καλυμμένος αντισημιτισμός.

Μόνο που ανάμεσα σε Κομιντέρν και Χρουτσόφ υπήρξε και η περίοδος 1949-1953, στην οποία ξέχασε να αναφερθεί ο Κόκινος. Στην οποία υπήρξε ολόκληρη αντισιωνιστική εκστρατεία στην ΕΣΣΔ και τις Λαϊκές Δημοκρατίες, με αποκορύφωμα τις δίκες Σλάνσκι (η κατηγορία ήταν για "Τροτσκισμό-Τιτοϊσμό-Σιωνισμό" τη δίωξη πολλών μελών της Εβραϊκής Αντιφασιστικής Επιτροπής και την υπόθεση των γιατρών.

Οπότε πρέπει να μας απαντήσουν οι ΟΑΚΚίτες. Αυτή την εκστρατεία ποιος τη διηύθυνε; Αν πουν ο Στάλιν, πρέπει να παραδεχτούν ότι η μετέπειτα εκστρατεία του Χρουτσόφ ήταν απλά συνέχεια αυτής του Στάλιν. Αν πουν ότι και την πρώτη εκστρατεία τη διηύθυναν οι "κεκαλυμμένοι ρεβιζιονιστές" κάτω από τη μύτη του Στάλιν, θα είναι σα να λένε ότι ο Στάλιν ήταν βλάκας και άφηνε τους ρεβιζιονιστές να κάνουν κουμάντο στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της ΕΣΣΔ και του ΔΚΕ κάτω από τη μύτη του.

Και στις δύο περιπτώσεις, πολύ πριν η ΕΣΣΔ γίνει "ρεβιζιονιστική" (πριν το 1956 δλδ) ο Σιωνισμός κυνηγιόταν απροκάλυπτα ως φιλοϊμπεριαλιστικό - και όχι απλά αστικό - ρεύμα (πολύ πιο απροκάλυπτα από όσο νομίζουν οι ΟΑΚΚίτες).

Κοκινος είπε...

@Θερσίτη
1. Ο ΟΗΕ αναίρεσε ΡΗΤΑ αυτή του την απόφαση του 1975 που έβγαζε ρατσισμό τον σιονισμό με νέο ψήφισμα το 1991. Και μάλιστα ενώ η πρώτη απόφαση (Ψήφισμα 3379) είχε ληφθεί με 72 ψήφους υπέρ, 35 κατά και 32 λευκά, το ψήφισμα του 1991, με αριθμό 46/86, υπερψηφίστηκε από 111 χώρες, με 25 να είναι κατά, 13 να ψηφίζουν λευκό και 15 να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία.
Αυτό το ήξερες ή το κόμμα σου σού το έχει αποκρύψει; Μάλλον το δεύτερο, όπως σου έχει αποκρύψει ότι το δεύτερο ψήφισμα το ενέκρινε - ψήφισε μέχρι και η «Σοβιετική» Ένωση των Γκορμπατσόφ – Γέλτσιν, που το έπαιζε τότε «δούλος» της Δύσης και «φίλος» του Ισραήλ, ακριβώς για να τους καθησυχάσει και να φτιάξει ήσυχα – ήσυχα τη βάση της σημερινής της παγκόσμιας ηγεμονίας, μέρος της οποίας είναι και ο κανιβαλικός αντισημιτισμός. Κανιβαλικός αντισημιτισμός τον οποίο ο Στάλιν, το 1931, χτυπούσε με πρωτόφαντη σφοδρότητα, λέγοντας ότι για τους ενεργούς αντισημίτες στην ΕΣΣΔ προβλεπόταν η ποινή του θανάτου (https://www.marxists.org/reference/archive/stalin/works/1931/01/12.htm), ενώ το 1948 πρωτοστατούσε στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ.

2. Η Γάζα είναι το μόνο τμήμα της Παλαιστίνης απ’ όπου το Ισραήλ απόσυρε όχι μόνο το στρατό του, αλλά και κάθε έποικό του, σέρνοντάς τους μάλιστα ακόμα και από τα μαλλιά το 2005 (και σωστά). Εκεί ακριβώς, στη Γάζα, η φασιστική–γενοκτονική Χαμάς εγκαθίδρυσε την αντιΦατάχ, δηλαδή την ισλαμοφασιστική διχτατορία της το 2007 και την έκανε θερμοκήπιο κάθε επίθεσης και σε αμάχους Ισραηλινούς, αντί να την κάνει - όπως θα έκανε αν ήταν προοδευτική εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση - φάρο και πρόπλασμα του ανεξάρτητου, δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους. Το πόσο η Χαμάς δεν δίνει ούτε δεκάρα για τις Παλαιστίνιες μανάδες και τα παιδάκια στη Γάζα φαίνεται από το με πόση απανθρωπιά τους εξέθετε σε πλήγματα του Ισραήλ εκτοξεύοντας προς το Ισραήλ πυραύλους, κατά τη διάρκεια των πολέμων, το 2008 και το 2014. Όλο αυτό για να κάνει η Χαμάς το προπαγανδιστικό της παιχνίδι, με τις πλάτες του Russia Today. Ποιος πατριώτης και δημοκράτης θα επεδίωκε ποτέ πολλαπλασιασμό των άμαχων θυμάτων του λαού του, απλώς για να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και να δικαιώσει την κανιβαλική άποψή του ότι "εβραίος καλός μόνο νεκρός";

(συνεχίζεται)

Κοκινος είπε...

(Συνέχεια)

Από την άλλη δεν δεχόμαστε τον αποκλεισμό των κατοίκων της Γάζας από το Ισραήλ γιατί εκτός από την απανθρωπιά του δικαιώνει την εικόνα που πλάθει για το Ισραήλ η χαμασίτικη προπαγάνδα και στέλνει αυτόν τον πληθυσμό ακόμα πιο βαθιά στην αγκαλιά της Χαμάς και των αντισημιτών όλου του κόσμου. Στις στρατιωτικές προβοκάτσιες της Χαμάς οι κυβερνήσεις του Ισραήλ δεν έπρεπε να απαντάνε ούτε με βομβαρδισμούς ούτε με αποκλεισμούς αμάχων, αλλά αποκλειστικά με την ειρήνη, τη συνεργασία, και την αμέριστη βοήθεια στην δημοκρατική παλαιστινιακή ηγεσία που αν δεν δεχόταν την επεκτατική πίεση του ισραηλινού σοβινισμού στην Δυτική Όχθη, θα είχε προ πολλού συτρίψει πολιτικά και μετά στρατιωτικά τους αντισημίτες της Γάζας. (Τώρα τελευταία μάλιστα οι χαμασίτες έκαναν "ντρίπλα" και λένε ότι δέχονται το παλαιστινιακό κράτος σαν "ενδιάμεσο σταθμό" μέχρι την πλήρη καταστροφή της "σιωνιστικής οντότητας", δηλ. του Ισραήλ).

Σε ό,τι αφορά τα παιδάκια με τις πέτρες στα Κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, αυτά πολύ καλά κάνουν και τις πετάνε. Δε μπορεί το Τελ Αβίβ, όποτε του καπνίσει, να ανακοινώνει και να χτίζει νέους οικισμούς εποίκων, που κατατεμαχίζουν το παλαιστινιακό έδαφος και κάνουν εντελώς αδύνατη την εδαφική ενιαιότητά του και άρα ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος. Ούτε μπορεί να επιμένει προβοκατόρικα ότι όλη η Ιερουσαλήμ είναι δική του και "αιώνια" πρωτεύουσά του.

3. Σ’ ό,τι αφορά το παραδοσιακό Ισραηλινό Κόμμουνιστικό Κόμμα, το ιστορικό Μακί, πρέπει να ξέρεις ότι αυτό, αφού φυσικά έγινε ρεβιζιονιστικό μετά το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, υπέστη διάσπαση το 1965, με τους εβραίους υπό την ηγεσία του Μοσέ Σνεχ να αρνούνται τη σοσιαλφασιστική γραμμή του Σουσλόφ, δηλαδή την άρνηση της ύπαρξης του Ισραήλ και να διαχωρίζουν τη θέση τους, με μια ρεφορμιστική «ευρωκομμουνιστική» γραμμή και τους «αντισιωνιστές», δηλαδή τους σοσιαλφασίστες, που αρνούνταν την ύπαρξη του Ισραήλ, να ιδρύουν το κόμμα Ράκα, που έλαβε και την «αναγνώριση» του Μπρέζνιεφ. Το σημερινό Μακί είναι το σοσιαλφασιστικό Ράκα, οπότε λίγο με ενδιαφέρει τι αναγνωρίζει και τι δεν αναγνωρίζει αυτό το κόμμα – σύμμαχος των Ρώσων και Ελλήνων αντισημιτών του Ζιουγκάνοφ και του Κουτσούμπα.

Ξέρω τι αναγνωρίζουμε εμείς, οι σταλινικοί – μαοϊστές της ΟΑΚΚΕ. Εμείς λοιπόν αναγνωρίζουμε τα σύνορα πριν τον πόλεμο του 1967, θέλουμε - και ζυμώνουμε – ένα δημοκρατικό Ισραήλ δίπλα σε μια δημοκρατική και ανεξάρτητη Παλαιστίνη.
Και για να τελειώνουμε, Θερσίτη: Εσύ δέχεσαι την ύπαρξη του Ισραήλ ως κύρια ΕΒΡΑΪΚΟΥ κράτους - καταφυγίου των εβραίων όλου του πλανήτη από τους διωγμούς των αντισημιτών, όπως τη δεχόταν, η σταλινική ΕΣΣΔ; Δέχεσαι τη συνύπαρξη ενός Ισραήλ και μιας Παλαιστίνης, δίπλα δίπλα, στα σύνορα πριν τον πόλεμο του 1967, χωρίς εποικισμούς, ρουκέτες σε αμάχους, χωρίς γενοκτόνους, φασίστες και επεκτατιστές; Αυτό πες μας και άσε τις στρεψοδικίες και τις μισές αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΖΟΣΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟΥ.

Η θέση του ΚΚΕ παραμένει σταθερή, αποφασιστικά στο πλευρό του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.

Διεκδικούμε σταθερά:

-- Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.

-- Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

-- Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.

-- Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

-- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑ ΙΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9165474

ΑΛΛΑ ΠΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΟΣΤΙΚΟ.

Η ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Σ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!

Αυτό το ήξερες ή το κόμμα σου σού το έχει αποκρύψει; Μάλλον το δεύτερο, όπως σου έχει αποκρύψει ότι το δεύτερο ψήφισμα το ενέκρινε - ψήφισε μέχρι και η «Σοβιετική» Ένωση των Γκορμπατσόφ – Γέλτσιν, που το έπαιζε τότε «δούλος» της Δύσης και «φίλος» του Ισραήλ, ακριβώς για να τους καθησυχάσει και να φτιάξει ήσυχα – ήσυχα τη βάση της σημερινής της παγκόσμιας ηγεμονίας, μέρος της οποίας είναι και ο κανιβαλικός αντισημιτισμός

ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ; ΝΑ ΜΟΥ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ; ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ;

ΧΑΧΑ

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;

ΚΙ ΑΝ ΕΣΥ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ. ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ. Η ΚΑΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕ.

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ.

Ο ΣΙΣΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε μια συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου την 1 Δεκεμβρίου 1952 ο Στάλιν ανακοίνωσε: "Κάθε Εβραίος εθνικιστής είναι πράκτορας της Αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Οι Εβραίοι εθνικιστές πιστεύουν ότι το έθνος τους σώθηκε από τις ΗΠΑ. . . Νομίζουν ότι οφείλουν ευγνωμοσύνη στους Αμερικανούς. Μεταξύ των γιατρών, υπάρχουν πολλοί Εβραίοι εθνικιστές

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

ΕΒΡΑΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;

ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ; ΜΑ ΜΗΠΩΣ ΠΟΥΛΑΓΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΝΕΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΑ- ΚΙΤΤΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΙΟ ΑΠΛΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΕΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ. ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΑΤΛ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ.

Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

Η ΧΑΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΒΟΜΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ.

ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΡΑΗΛ.

ΑΛΛΑ Η ΧΑΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ.

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ; ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ.

ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΟΤΑΝ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΧΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΒΕΡΤΑ.

ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ Η ΣΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΥΡΨΕΙ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

zoot horn rollo είπε...

Τώρα σου προσάπτουν "εβραίος καλός μόνο νεκρός". Πάλι να σου βάζουν λόγια, πάλι "μαϊμουδιές" κτλ,κλπ,κα,κοκ...

"...άσε τις στρεψοδικίες και τις μισές αλήθειες": "κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια" λέγεται αυτό.

Ανώνυμος είπε...

" εμεις, οι σταλινικοι – μαοϊστες της ΟΑΚΚΕ "

Ωχ , εδω γελανε και οι κοτες ( συγνωμη που προσβαλλω τα ζωα ) . . .

Τι σχεση μπορει να εχει ενας " μαοϊστης " μ' εναν " σταλινικο " ; Την σχεση πουχε ο Μαο με τον " Μουστακια " , διαβαστε και θαυμαστε ( 4 Μαρτιου 2016 - 6:05 μ. μ. & 6:06 μ. μ. & 6:09 μ. μ. ) :

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=81787152277490965&postID=2346482158649447606&bpli=1

Αιδως Αργειοι ( παρντον ΟΑΚΚΕιτες ηθελα να πω ) που πιανετε στο στομα σας το ονομα του " Μουστακια " !

ασχετος κι αγραμματος ( κι οχι καφενοβιος )

Ανώνυμος είπε...

Οακκιτη, οακκιτη
Η μαμά σου βλέπει ρώσικα* στο σπίτι

*ρώσικα σήριαλ εννοείται


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Ρε σύ zoot horn rollo γιατί "Κερασάκι ο "κομιλφο" (τι είναι το κομιλφό?)"Μιλτιάδης"." Έχω κάτι που είπα να μην συμπεριφέρεστε στους άλλους σαν Χρυσαυγήτες? Η μήπως είσαι
καλωδιωμένος να μου "την λες κάθε φορά που σχολιάζω? Μάλλον σε χάλασε κάτι και θες να μου το πεις από κοντά?

@ΟΑΚΚίτη τρέχα να φύγεις, θυσιάζομαι εγώ για σένα!



Μιλτιάδης

zoot horn rollo είπε...

Τα "δύο άκρα" διαρκώς να αιωρούνται, άλλο στανταράκι κι αυτό τελευταία.
Τάχα "πολιτικά ορθοί".

Ανώνυμος είπε...

https://www.902.gr/eidisi/politiki/143179/xekinisan-sto-leningkrant-oi-ergasies-tis-19is-diethnoys-synantisis-ton

Ρεπορτάζ από την συνάντηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.
Στην τελευταία παράγραφο αναφέρει τα εξής:

"Διαβάστηκε αμέσως μετά Χαιρετιστήριο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η Επανάσταση είχε τεράστια επίδραση όχι μόνον στην Ρωσία, αλλά και σε όλον τον κόσμο κι εκφράζεται η ελπίδα ότι η διεθνής συνάντηση θα συμβάλλει στην τεκμηριωμένη ανταλλαγή απόψεων για την αποτίμηση αυτής της πορείας."

Τελικά είχαν δίκιο οι ατσάλινοι, ο Πούτιν είναι κρυπτοκομμουνιστης!

Προλεκαλτ

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

@προλεκαλτ
Προσπαθείς να συσκοτίσεις το ζήτημα πίσω από ηρωικούς παραλληλισμούς για τους οποίους θα μιλήσω στο τέλος.
Λες ότι τους ταξικούς εργάτες δεν πρέπει να τους νοιάζουν ισολογισμοί, κερδοφορίες των καπιταλιστών και άλλα τέτοια τάχα ραγιάδικα πράγματα όταν καταστρώνουν την τακτική πάλη τους σε μια επιχείρηση, επειδή όλος ο πλούτος του καπιταλιστή τους ανήκει.
Καταρχήν, αν και ιστορικά τον δικαιούνται, δεν τους ανήκει απολύτως κανένας πλούτος ώσπου να τον αποκτήσουν και για να τον αποκτήσουν χρειάζεται μια πολύ μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία που λέγεται προλεταριακή επανάσταση, για την οποία η πιο στοιχειώδης εκπαίδευση που απαιτείται είναι ο εργατικός συνδικαλισμός. Αυτό λοιπόν που διδάσκει το κόμμα σου, και από ότι βλέπω και συ, στο σχολείο του συνδικαλισμού, είναι το να μην μαθαίνουν οι εργάτες την οικονομική κατάσταση του συγκεκριμένου τους αντίπαλου κεφαλαιοκράτη, να μην μαθαίνουν γενικά την οικονομική κατάσταση των κεφαλαιοκρατών του κλάδου, να μην μαθαίνουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, και κυρίως να μην μαθαίνουν τίποτα για τις αντιθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές μερίδες των κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών, η πιο ισχυρή από τις οποίες έχει πετύχει το κλείσιμο σχεδόν όλων των χαλυβουργιών της χώρας.
Σύμφωνα με αυτή τη λογική το μόνο που πρέπει να ξέρουν οι εργάτες είναι όλη-όλη μια φράση: ποτέ καμιά υποχώρηση στο κεφάλαιο, μέθοδος πάλης η απεργία μέχρι θανάτου αρκεί να παίρνει κανείς πλειοψηφία σε μια γενική συνέλευση, που όποιος στη συνέχεια ψηφίσει για τη διακοπή της είναι ρουφιάνος του αφεντικού. Τι κι αν ο Λένιν έλεγε «Οι απεργίες μπορούν να είναι επιτυχείς μόνο εκεί που οι εργάτες είναι αρκετά συνειδητοί ταξικά, εκεί που μπορούν να επιλέγουν τη στιγμή που θα απεργήσουν, εκεί που ξέρουν πως να προβάλουν τα αιτήματά τους».
Το άμεσο πρόβλημα που προκύπτει από μια τέτοια εθελούσια άγνοια δεν είναι ότι μια εργατική τάξη βυθισμένη στην άγνοια δεν θα μπορεί να κάνει ποτέ καμιά επανάσταση. Το άμεσο πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας αυτής της άγνοιας και κυρίως της νοοτροπίας που την εκθειάζει σαν δείγμα υπέρτατης ταξικότητας, η ελληνική εργατική τάξη έχει χάσει όλες τις σοβαρές μάχες της εποχής της μεγάλης χρεωκοπίας με αποτέλεσμα να εκτίθεται βαριά κάθε συνδικαλισμός στη συνείδηση των εργατών και έτσι να δίνεται στην εργοδοσία μεγάλη και μικρή το πράσινο φως να κάνει παντού ότι θέλει.
Κατά τη συνήθεια του κόμματός σου λοιπόν αντί να βγάλεις οποιοδήποτε συμπέρασμα από αυτή την εμβληματική ήττα κατηγορείς για φιλοεργοδοτική την ΟΑΚΚΕ που ήταν η μόνη που την είχε προβλέψει αυτή την ήττα για τους λόγους που στο προηγούμενο σημείωμα μου σου εξέθεσα και στους οποίους αρνείσαι ολοκληρωτικά να απαντήσεις. Σου απέδειξα δηλαδή με όρους σιδερένιας οικονομικής αναγκαιότητας ότι μια απεργία με αίτημα το «καμιά απόλυση» (που επιμένεις να το παρουσιάζεις σαν «μείωση ωραρίων, μείωση μισθών» για να φύγεις από την ουσία του που είναι το «ούτε μια απόλυση» που τελικά έγινε και το πρακτικό αίτημα της απεργίας) στη δοσμένη στιγμή, στο δοσμένο εργοστάσιο και στη δοσμένη χώρα δεν μπορούσε παρά να νικηθεί. Και αυτή ήταν ήττα όχι μόνο αυτής της φουρνιάς εργατών αλλά ήττα που άνοιξε περισσότερο πολιτικά παρά οικονομικά, το δρόμο για να κλείσει μια ακόμα από τις ελάχιστες χαλυβουργίες που απέμειναν στη χώρα. Τι θα έλεγε άραγε γι αυτή την καταστροφή το ζαχαριαδικό ΚΚΕ που τόση πάλη έδωσε θεωρητική και με το αίμα του για την ανάγκη ανάπτυξης της βαρειάς βιομηχανίας στην Ελλάδα σαν βάση για κάθε πολιτική ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό και κάθε προοδευτική κοινωνική αλλαγή; Να γιατί ένα ταξικό συνδικάτο πρέπει να αναζητάει πολιτικές ευθύνες από το κράτος, τον συλλογικό καπιταλιστή και συλλογικό εκπρόσωπο του ιμπεριαλισμού, επειδή υποχρέωσε και αυτήν και σχεδόν όλες τις ελληνικές χαλυβουργίες να κλείσουν κύρια μέσα από την μοναδικά ψηλή τιμή της ηλεκτρικής τους ενέργειας.
Ακόμα περισσότερο σου απέδειξα ότι δεν μπορεί μέσα στον καπιταλισμό να στέκει το αίτημα «καμιά απόλυση» σαν αίτημα αρχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λένιν έκανε ακριβώς το αντίθετο στην εποχή της ΝΕΠ. (συνεχίζεται)

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

(συνέχεια)
Τότε ο Λένιν επέτρεψε σε όλες τις κρατικές μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, που ήταν και οι περισσότερες στην ΕΣΣΔ του 1921, να αναπτύξουν τον κρατικό καπιταλισμό κάτω από την εξουσία του προλεταριάτου και τους παραχώρησε γι αυτό το λόγο το δικαίωμα να προχωρήσουν σε απολύσεις όσων εργατών δεν αντιστοιχούσαν στις ανάγκες της κάθε παραγωγικής μονάδας. Αυτό το δικαίωμα έδωσε η ΝΕΠ και σε όσους ιδιώτες καπιταλιστές, και μάλιστα ιμπεριαλιστές, θα δέχονταν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην ΕΣΣΔ. Σε όλες τις παραχωρήσεις αυτού του είδους η σοβιετική εξουσία απαιτούσε να τηρείται η εργατική νομοθεσία της ΕΣΣΔ. Το ότι κάποιοι που παριστάνουν τους λενινιστές θέλουν να εμφανίζονται πιο αριστερά από τον Λένιν στον καπιταλισμό από όσο ο Λένιν στην πρώτη φάση του σοσιαλισμού, θεωρώντας το «καμιά απόλυση» σαν το πιο στοιχειώδες εργατικό δικαίωμα, δείχνει πολλά για το που πρέπει να αναζητηθούν οι αληθινοί κομπογιαννίτες «γιατροί» της εργατικής τάξης.
Γι αυτούς όλους τους λόγους ο αγώνας των χαλυβουργών δεν ήταν μια συντεταγμένη υποχώρηση με μια σειρά αμυντικών αιτημάτων όπως η μικρότερη δυνατή μείωση των απολύσεων ή του χρόνου εργασίας, αλλά μια συντριβή η οποία ασφαλώς δεν οδήγησε το Μάνεση στην ψάθα αλλά σίγουρα βοήθησε, περισσότερο πολιτικά παρά οικονομικά, στο να βρεθούν εκεί σε αυτήν λίγο αργότερα όλοι οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου.
Και επειδή πάντα μετά από αυτές τις ήττες το κόμμα που τις καθοδηγεί καμαρώνει κι από πάνω ισχυριζόμενο ότι οι επαναστατικοί αγώνες έχουν συχνά και ηρωικές ήττες, και επειδή αυτό το τετριμμένο επιχείρημα επικαλείσαι και συ προλεκαλτ έχω να πω το εξής:
Δεν είναι κάθε ήττα τιμητική και γι αυτό ιστορικά γόνιμη. Είναι άλλη η ήττα του Σπάρτακου και άλλη του Σιφωνιού. Η κωμικότητα του παραλληλισμού δεν έγκειται στον διαφορετικό όγκο των δύο ανδρών αλλά στην αντίθετη ποιότητά των αγώνων τους: Ο Σπάρτακος κατακρεουργήθηκε πολεμώντας ως το τέλος τις λεγεώνες επικεφαλής του στρατού του χωρίς να εγκαταλείψει ούτε μια στιγμή τον απελευθερωτικό του στόχο. Ο Σιφωνιός μπήκε στο εργοστάσιο χωρίς ουσιαστική αντίσταση στα ΜΑΤ του ίδιου και του κόμματός του επικεφαλής ενός πολύ βαθιά διασπασμένου συνδικάτου για να δουλέψει για δυο ακόμα χρόνια την ώρα που το 1/3 των εργαζομένων που τον είχε εμπιστευθεί είχε απολυθεί, και ενώ είχε απορρίψει την ανάληψη του βάρους των απολύσεων από όλους τους εργαζόμενους. Η πιο μεγάλη απόδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα του αγώνα του Σιφωνιού, παρά τις θυσίες των απλών εργαζομένων που έγιναν σε αυτή την απεργία, βρίσκεται στο ότι αναγνώρισε και ουσιαστικά χαιρέτισε σαν συμπαραστάτη των απεργών τον υπαρχηγό των δουλοκτητών της εποχής του, τον κτηνώδη Κασιδιάρη.
Η πιο μεγάλη διαφορά πάντως με τις ένδοξες ήττες που ανέφερες είναι ότι όλες τους πέρασαν προηγούμενα από μεγάλες νίκες που οφείλονταν στη συσπείρωση και στο πάθος που δημιουργούσε ο βαθειά δημοφιλής χαρακτήρας τους. Γι αυτό το λόγο και οι θετικές συνέπειές τους ήταν πελώριες. Έτσι οι εννιά αλλεπάλληλες νίκες του Σπάρτακου ενάντια στις ως τότε πρακτικά ανίκητες ρωμαϊκές λεγεώνες έφεραν τέτοιο βαθύ τρόμο στους δουλοκτήτες που αυτοί σύντομα αναγκάστηκαν να ελαφρώσουν την καταπίεση των δούλων τους. Η ιστορική νίκη της κομμούνας να πάρει και να κρατήσει για πρώτη φορά για δυο ολόκληρους μήνες την προλεταριακή εξουσία σε μια μεγάλη χώρα έδωσε πολύ σύντομα πρωτοφανές κύρος και μαζικότητα στα κόμματα της Β΄ Διεθνούς. Η επιτυχία του 1905 να φέρει στη Ρωσία τον έστω μισαρό αστικό κοινοβουλευτισμό προετοίμασε πολιτικά τις δύο επαναστάσεις του 1917. Η καθήλωση του πάνοπλου αμερικανοκίνητου ελληνικού στρατού για δυο ολόκληρα χρόνια από τον ελαφρά οπλισμένο ηρωικό ΔΣΕ σε συνδυασμό με τον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έκανε για πολλά χρόνια από τότε - και ως την ελεεινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- την αριστερά ιδεολογικό ηγεμόνα στη χώρα.
Ως τώρα δεν έχουμε ακούσει κάποιον θρύλο να σέρνεται χαμηλόφωνα γύρω από την απεργία που συζητάμε.

zoot horn rollo είπε...

Ανασυγκροτηθείτε, τόση μαγιά "ζαχαριαδικών" υπάρχει. Μυστηριωδώς μπλοκάρει κάπου το πράγμα. Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά την υπενθύμιση: κι όχι απ' τα "έτοιμα".

Κατοστάρα χαλαρά.

Να περάσει παρακαλώ δε βρίζω/τραμπουκίζω/απειλώ/κάνω μπούλινγκ.

? είπε...

τραγικος οακιτης

? είπε...

δηλαδη ο Λενιν ελεγε να μην απεργουν οι εργατες εκτος αν ειναι σχεδον βεβαιη η επιτυχια της απεργιας τους...
ελεος...

? είπε...

δυστυχως οακκιτες δεν γινεστε πιστευτοι οταν μιλατε εναντιον μιας απεργιας ακομα και αν καποια επιχειρηματα (οπως για την διαφορα της απεργιας σε περιοδο γενικευμενης κρισης και καταστροφης παραγωγικων δυναμεων) ειναι συζητησιμα διοτι σε ολη την περιοδο αστικης οικονομικης αναπτυξης ειχατε σταθερα αντιαπεργιακη σταση. φαινομενικα για αλλους λογους βεβαια τοτε...και με ...αλλη επιχειρηματολογια...μετα φταιμε εμεις που δεν σας πιστευουμε..

Κοκινος είπε...

Προς: @ Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου - 9.58μμ

Γράφεις ότι η αντισιονιστική πολιτική της ΕΣΣΔ άρχισε επί Στάλιν, δηλαδή από το 1949, οπότε είτε ο Στάλιν πρέπει να κατηγορηθεί σαν αντισημίτης, είτε σαν ηλίθιος, αφού αυτή την περίπτωση, «τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι ρεβιζιονιστές αντισημίτες». Αυτή είναι τουλάχιστον μια εύλογη ένσταση, αν και μόνο στη φόρμα. Εννοώ ότι δεν ισχύει ούτε η μια ούτε η άλλη από τις δύο εκδοχές. Και τούτο γιατί τον απλό λόγο ότι εδώ και 50 χρόνια ο αντισιονισμός μπορεί να σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα:

1) την αντίθεση από το αριστερά στον εβραϊκό εθνικισμό, δηλαδή την αντίθεση όχι επειδή είναι εβραϊκός, αλλά επειδή είναι εθνικισμός, που σημαίνει ένας αστισμός προφανώς όχι μόνο αντίθετος στον κομμουνισμό, αλλά και έτοιμος να συμμαχήσει και να εξυπηρετήσει τον ιμπεριαλισμό, πράγμα που γίνεται σταθερά από την πρώτη του στιγμή και με τον σιονισμό

2) την αντίθεση από τα δεξιά στον εβραϊκό εθνικισμό, δηλαδή την καταγγελία του όχι επειδή είναι εθνικισμός, αλλά επειδή είναι εβραϊκός. Αυτού του είδους ο αντισιονισμός είναι καμουφλαρισμένος αντισημιτισμός, για την ακρίβεια είναι ο αντισημιτισμός που, επειδή υπήρξε ο κανίβαλος Χίτλερ, είναι ντροπή να τον παραδέχεται κανείς, ενώ έχει ρατσιστικό και παγκόσμιο χαρακτήρα όπως ο χιτλερικός. Κι αυτό επειδή κατηγορεί όχι μόνο τους εβραίους του Ισραήλ, αλλά τους απανταχού εβραίους που υπερασπίζουν την όποια σωστή ή λαθεμένη πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους σαν ρατσιστές. Αλλά, με βάση αυτή τη θεωρία, οι λαοί που είναι ρατσιστές επιτρέπεται να εξοντώνονται από τα αμυνόμενα θύματά τους. Η απόδειξη ότι οι αντισιονιστές αυτού του είδους είναι ρατσιστές αντισημίτες γενοκτονικού τύπου είναι ότι υπερασπίζουν το δικαίωμα της Χαμάς να σκοτώνει οργανωμένα και από πρόθεση εβραίους αμάχους, τάχα σαν αντίποινα της κρατικής πολιτικής του Ισραήλ, ενώ δεν αποδέχονται (και σωστά) οι Τσετσένοι -κατά εκατοντάδες χιλιάδες θύματα ανείπωτων μαρτυρίων- να σκοτώνουν Ρώσους αμάχους. Είναι η παγκοσμιότητα του αντισιονιστικού αντισημιτισμού που του δίνει τη δυνατότητα να ενώνει σε κοινό τάχα αντιιμπεριαλιστικό, στην ουσία παγκόσμιο αντισημιτικό αγώνα τον κάθε ναζιστή και φασίστα με τον κάθε ψεύτικο «αριστερό».

Αυτός ο αντισιονισμός δεν έχει σχέση με εκείνον της ΕΣΣΔ του 1949-53 που ποτέ δεν κατηγόρησε τον σιονισμό ότι ήταν ρατσιστικό ρεύμα. Γι' αυτό το λόγο, ακόμα και όταν ήταν σε μεγάλη ένταση (1952-53) η σύγκρουση στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ και στις Λαϊκές Δημοκρατίες με τον σιονισμό και η Σοβιετική Ένωση έφτασε σε διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ το '53 (ενώ βοηθούσε το Ισραήλ διπλωματικά στον ΟΗΕ έως το 1951), δεν συμμάχησε ποτέ ενάντια του με τους Άραβες εθνικιστές, πόσο μάλλον με τους Παλαιστίνιους αντισημίτες εθνικιστές του Χατζ Αλ Χουσεϊνί, που είχαν στελεχώσει στον Β' Παγκόσμιο τα SS του χιτλερικού στρατού. Είναι πιο χαρακτηριστική η περίοδος ανάμεσα στο 1946 έως το 1948, όπου η ΕΣΣΔ έδωσε την πιο σκληρή διπλωματική μάχη για να αναγνωρίσουν οι ΗΠΑ και οι άλλοι δυτικοί ιμπεριαλιστές το κράτος του Ισραήλ, ενώ η ίδια το ενίσχυε και με όπλα ενάντια στους Εγγλέζους και στις αραβικές μοναρχίες. Κι όμως τότε και όχι στα 1949 ξεκινούσε στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ η πάλη με τον σιονισμό και έφτανε στα 1948 στην απαγόρευση και διάλυση της Αντιφασιστικής Εβραϊκής Επιτροπής (JAC), δηλαδή πολύ πριν γίνουν οι δίκες κάποιων από τα ηγετικά της στελέχη το '52. Είναι μάλιστα σε όλη αυτήν την περίοδο που η ΕΣΣΔ, αντίθετα με αυτό που κάνουν οι αντισημίτες αντισιονιστές σήμερα, διέκρινε ανάμεσα στους κυρίαρχους γενικά δεξιούς αμερικανόφιλους σιονιστές (Ναπάι) και τους ειρηνόφιλους - σοβιετόφιλους (Ναπάμ), που τους κατέγραφε και σαν αριστερούς σιονιστές.
(συνεχίζεται)

Κοκινος είπε...

(συνέχεια)
Η βασική αιτία των αντιθέσεων της ΕΣΣΔ με το Ισραήλ σε αυτή την περίοδο είχε να κάνει ουσιαστικά με την σταδιακή διπλωματική στροφή του δεύτερου προς τον κύριο εχθρό της ΕΣΣΔ, που ήταν ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Αυτή η κίνηση συνδυάστηκε με την προσπάθεια των δεξιών σιονιστών του Ισραήλ να ενθαρρύνουν ένα ρεύμα μετανάστευσης των εβραίων κατοίκων της ΕΣΣΔ προς το Ισράηλ. Όμως η ΕΣΣΔ είχε με σαφήνεια εκφράσει από την πρώτη στιγμή της τόσο καίριας διπλωματικής και στρατιωτικής βοήθειας που έδωσε στο Ισραήλ την έντονή αντίθεσή της σε κάτι τέτοιο, καθώς μια ειδική μεταχείρηση (άδεια για μετανάστευση) ενός κομματιού του πληθυσμού χτυπούσε την ΕΣΣΔ στο κέντρο της επίμονης πολιτικής της ενάντια σε οποιαδήποτε εθνικά προνόμια. Σε αυτή ακριβώς τη συγκυρία κάποια από τα εβραϊκά στελέχη του κόμματος και του κράτους, που συνέχιζαν μια πολιτική στενής συνεργασίας με το Ισράηλ, έγιναν ύποπτα για δεσμούς με τις ΗΠΑ, δηλαδή με τον κύριο εχθρό.

Αυτή η πολιτική συγκυρία δεν χρειαζόταν παρά μια ώθηση από τμήματα της κομματικής ηγεσίας και των μυστικών υπηρεσιών της ΕΣΣΔ που ελέγχονταν από τους αντισημίτες μεγαλορώσους σοβινιστές και αρχισυνωμότες Σουσλόφ, Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ και τον άνθρωπό τους στην MGB (υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας) Ιγκνατίεφ για να εξυφάνουν κατηγορίες και να στείλουν σε δίκες και να εκτελέσουν μια σειρά από εβραίους κομμουνιστές, αρχικά στην Τσεχοσλοβακία και μετά στην ΕΣΣΔ. Είναι πια αποδεδειγμένο ότι ο αληθινός πολιτικός στόχος αυτών των διώξεων ήταν να πληγεί ο επικεφαλής της πιο διεθνιστικής και πιο αντι-μεγαλορώσικης τάσης της σοβιετικής κομματικής ηγεσίας που ήταν ο Μπέρια, τον οποίο λίγο μετά το θάνατο του Στάλιν οι συνωμότες εξόντωσαν. Ακριβώς επειδή στην πηγή των διώξεων όντως υπήρχαν αντισημίτες, είναι γεγονός ότι επιχειρήθηκε να πρωτομπεί, κυρίως στις δίκη του Σλάνσκυ στην Τσεχοσλοβακία, η λογική της «διεθνούς σιονιστικής συνωμοσίας», αλλά αυτή ποτέ δεν πέρασε στο κεντρικό επίπεδο της σοβιετικής προπαγάνδας. Πέρασε και έγινε κεντρική και μάλιστα αντισημιτική χιτλερικού τύπου, μετά την άνοδο των Σουσλόφ-Χρουστσόφ-Μπρέζνιεφ στην εξουσία.

Τέλος το να λέει κανείς ότι αυτές οι εκστρατείες ηταν αντισημιτικές στην κύρια πλευρά τους σημαίνει να ξεχνάει τον συντριπτικά πλειοψηφικό αριθμό των εβραϊκής καταγωγής στελεχών της σοβιετικής εξουσίας που έμειναν εντελώς ανενόχλητοι στις ηγετικές τους θέσεις ακόμα και δίπλα στο Στάλιν όλη αυτήν την περίοδο. Όσο για την ερώτηση πώς είναι δυνατό όλα αυτά να έγιναν εν αγνοία του Στάλιν, η απάντηση είναι ότι κάθε εχθρική φράξια μπορεί εύκολα να κρυφτεί και να συνομωτήσει ενάντια σε κάθε εξουσία, εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες της και υποδυόμενη τον σύμμαχό της πριν την ανατρέψει. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι ζήτημα ωριμότητας των μαζών στην σύνθετη πολιτική πάλη κάθε επαναστατικής εξουσίας.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

zoot εισαι περιβολι !!

zoot horn rollo είπε...

Δε πειθετε, *με τιποτα*.

zoot horn rollo είπε...

Περιβολια ειναι αλλοι, γι'αυτο και περνανε τα σχολια τους, κατι ξερει η κε του μπλο(γ)κ.

Ανώνυμος είπε...

Ως ποτε θα μας ζαλιζουν οι ανιδεοι ;

Ηδη απο το 1920 ο Λενιν ειχε προσωπικα τοποθετηθει με κατηγορηματικο τροπο εναντιον του σιωνισμου :

" Συμφωνα με τα απομνημονευματα του μελους της Κεντρικης Επιτροπης της Ρωσικης Σιωνιστικης Οργανωσης Σ. Γκεπστεϊν σχετικα με μια συναντηση του Α. Μ. Γκορκι με τον Λενιν, η οποια πραγματοποιηθηκε με δικη του παρακληση τον Απριλιο του 1920 ( ο Γκεπστεϊν ειχε παρακαλεσει τον γνωστο για την συνηγορια του υπερ των Εβραιων συγγραφεα " να υπερασπιστει τους σιωνιστες " ) , ο Λενιν δηλωσε στον Γκορκι οτι τον σιωνισμο τον βλεπει εξαιρετικα αρνητικα , δεδομενου οτι τα εθνικα κινηματα ειναι αντιδραστικα , γιατι η ιστορια της ανθρωποτητας αποτελει ιστορια της ταξικης παλης , την ιδια στιγμη που τα εθνη ειναι επινοηση της αστικης ταξης , και μετα , οτι το κυριο δεινο της συγχρονης εποχης ειναι τα κρατη με τους στρατους τους · το βασικο καθηκον ειναι η καταστροφη ολων των κρατων και η οργανωση στην θεση τους ενωσης κοινοτητων , οι σιωνιστες ομως ονειρευονται πως θα μπορουσαν να προσθεσουν ακομα ενα κρατος στα ηδη υπαρχοντα . "

( Μ. Γκ. Αγκαποφ , Οι αρχες των σοβιετικοϊσραηλινων σχεσεων : " η εβραϊκη εθνικη εστια " στην πολιτικη της ΕΣΣΔ τις δεκαετιες του 1920 και του 1930 , Τιουμεν 2011 , σελ . 98 )

Υπαρχουν και οι θεσεις του Κεντρικου Γραφειου των Εβραϊκων Τμηματων του Ρωσικου Κομμουνιστικου Κομματος ( Μπολσεβικων ) " Για τον σιωνισμο " ( 1920 ) , στις οποιες υποστηριζεται οτι το σιωνιστικο κινημα αποτελει " αποκλειστικα βοηθητικη οργανωση του ιμπεριαλισμου , την οποια εχει εμπνευστει η αγγλοαμερικανικη εβραϊκη πλουτοκρατια " ( στο ιδιο , σελ . 96 ) .

Νισαφι πια , παιδια !

ασχετος κι αγραμματος ( κι οχι καφενοβιος )

Ανώνυμος είπε...

"να πληγεί ο επικεφαλής της πιο διεθνιστικής και πιο αντι-μεγαλορώσικης τάσης της σοβιετικής κομματικής ηγεσίας που ήταν ο Μπέρια"

Ε, αυτό είναι για Όσκαρ.

Από βιογραφία του Μπέρια:

"...Beria aimed to re-orientate the direction the USSR, which would have led to its implosion decades before that was achieved by Gorbachev. From 1951 Beria was advocating a return to the free market along the lines of Lenin’s New Economic Policy. He also opposed Stalin’s Russification policy that sought to create a unified Soviet culture among the
disparate peoples of the USSR. Beria’s foreign policy objectives were to move closer to the West and to restore relations with Tito’s Yugoslavia. He also sought to detach East Germany from the Soviet bloc and inaugurate a free market economy there. Stalin’s suspicions of Beria were well justified..."

(Thaddeus Wittlin, Commissar: The Life and Death of Lavrenti Pavlovich Beria
(New York: Macmillan, 1972), 363-365)

Δηλαδή η ΟΑΚΚΕ είναι με τη ΝΕΠ, με το Μπέρια, με τον Τίτο (;), με τους απεργοσπάστες, αλλά ταυτόχρονα ΚΑΙ με το Στάλιν!!!

Ε εντάξει. Τώρα τα έχω δει όλα. Μπορώ να πεθάνω ήσυχος.

Ανώνυμος είπε...

Οακκιτη, εντελώς επιγραμματικά, γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο αυτόν τον καιρό.

Αναφέρεσαι από τον Λένιν μέχρι τη ΝΕΠ, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσεις την απεργοσπασια.Εγω δεν θα κάτσω να σε αντικρούσω σε όσα έγραψες ούτε θα σου απαντήσω αναλυτικά, γιατί όπως προείπα, δεν εχω καθόλου χρόνο.Θα σε ρωτήσω όμως το εξής: υπάρχει έστω και μια απεργία που να την έχετε στηρίξει;Αν υπάρχει, παρααθεσε μια ανακοίνωση σε παρακαλώ.Αν και νομίζω δεν θα βρεις καμμία.

Τα αστικά δικαστήρια βγάζουν τις απεργίες κατά 95% παράνομες.Εσεις τις έχετε βγάλει κατά 100% σαμποτάζ της παραγωγής.Εσεις έχετε ξεπεράσει ακόμα και τα αστικά δικαστήρια!

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΣΔ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΑΚΚΕ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΓΩ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΑΚΚΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ.

ΛΟΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Κοκινος είπε...

@ Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2017-1.18μ.μ.

H από ταραχή δεν διαβάζεις τι γραφει ο συνομιλητής σου ή του αποδίδεις επίτηδες τα αντίθετα από αυτά που λέει για να τον διαβάλεις. Τουλάχιστον μην το κάνεις αυτό μπροστά σε τόσο κόσμο. Μου παραθέτεις δηλαδή δύο τσιτάτα για την αντιδραστικότητα του σιονισμού , ενώ αυτό ακριβώς υποστηρίζω στο πρώτο σημείο της απάντησής μου σαν το πρώτο βήμα για να αποδείξω ότι άλλος ο αντι-σιονισμός του Λένιν και άλλος του Σουσλόφ και των σημερινών ψευτοαριστερών αντισημιτών. Αν ήθελες να ενισχύσεις κάπως τη θέση σου ότι σιονισμός ίσον ρατσισμός, θα έπρεπε να βρεις έστω μία αναφορά γι αυτήν από κάποιο επίσημο κείμενο της τριτοδιεθνιστικής περιόδου και επίσης θα έπρεπε να απαντήσεις γιατί η ΕΣΣΔ του Στάλιν υποστήριξε πρώτη και όσο καμμιά άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, το κράτος που ιδρύθηκε κάτω από την ηγεσία των σιονιστών . Το ότι δεν μπορείς να το κάνεις οφείλεται στο ότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι από την εποχή της απόφασης της Γεφσέκτσια ( τμήμα των Εβραίων του ρώσικου ΚΚμπ) του 1920, που τσιταρεις, μέχρι το 1948 εκείνο που μεσολάβησε είναι η ανάδειξη στο ιστορικό πρσκήνιο ενός αντισημιτικού ιμπεριαλισμού, κανιβαλικού τύπου, που έκανε υποχρεωτική τη συμμαχία των εξοντωνόμενων εβραίων, όπως προηγούμενα και της σοβιετικής εξουσίας, με τους σιονιστές. Αυτός ο κανιβαλικός αντισημιτικός ιμπεριαλισμός ξαναγεννήθηκε από τους μεγαλορώσους σοβινιστές τους οποίους με τόση ενταση και αρκετά μόνος στην ηγεσία του ΚΣΣΕ αντιπάλεψε ο Μπέρια (Δες θέση του στο 19ο Συνέδριο του 1952 ενάντια στο μεγαλορώσικο σοβινισμό στο Stalin et les Juifs. Laurent Rucker. Σελ 352) . Γι αυτό συκοφαντήθηκε και συκοφαντείται από αυτούς σαν ο μεγαλύτερος προδότης στην ιστορία της ΕΣΣΔ.

Για να υποστηρίξεις την σουσλοφική-χρουστσοφική εικόνα για τον Μπέρια, επικαλείσαι την βιογραφία του Wittlin, ενός προπαγανδιστή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ της εποχής της ψυχροπολεμικής αντικομμουνιστικής σοβιετολογίας . Αυτό επιτρέπεται όταν διασταυρώνεις στοιχεία, όχι όμως να σερβίρεις μόνη της μια τέτοια πηγή. Ωστόσο η βασική αδυναμία της πηγής σου είναι ότι είναι είναι μπαγιάτικη, δηλαδή με στοιχεία του 1972 που σαν τέτοια στηρίζονται αποκλειστικά, όπως όλων των συγχρόνων της: α) σε επίσημες κομματικές αποφάσεις που βγήκαν με εισηγητή τον Χρουστσόφ αμέσως μετά την σύλληψή του β) σε «αποκαλύψεις» πάλι του Χρουστσόφ στο 20ου Συνέδριου και γ) στα κατοπινά απομνημονεύματα πάλι του Χρουστσόφ. Δηλαδή τα στοιχεία που μοίραζε ο φονιάς του Μπέρια αποτελούσαν τη βίβλο της σοβιετολογίας στα 35 χρόνια της δικτατορίας των Σουσλόφ, Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ. Αυτά τα στοιχεία έχασαν την αξιοπιστία τους από τη στιγμή που άνοιξαν πολλά σοβιετικά αρχεία στα 1990, οπότε ο Χρουστσόφ αποδείχτηκε μεγάλος ψεύτης.
Παρόλο που τα αρχεία που αφορούν ειδικά τον Μπέρια παραμένουν κλειστά, γιατί αυτό είναι το πρόσωπο που πιο πολύ φοβάται το μεγαλορώσικο σοσιαλ-ιμπεριαλιστικό καθεστώς, έχουν ανοιχτεί αρκετά αρχεία που αφορούν αποφάσεις ανώτατων κομματικών σωμάτων και σημαντικές κομματικές αναφορές για γεγονότα πελώριας σημασίας όπου δεν μπορεί να μην αναφερθεί και ο Μπέρια. . Στη βάση αυτών των αρχείων έχουν πια δημοσιευτεί μπόλικα ντοκουμένα, μονογραφίες και βιβλία σχετικά με τον Μπέρια.
Oι βασικές κατηγορίες των χρουσοφικών πραξικοπηματιών ενάντια στον Μπέρια, ως δήθεν δεξιού, φιλοδυτικού, φιλοΝΕΠ και βασικά αντισταλινικού στηρίζονται στη στάση του στο ζήτημα της Γερμανικής Λαικής Δημοκρατίας ( ΓΛΔ ) στην μεγάλη κρίση του 1953. Αν μελετήσει κανείς όμως τα σχετικά κομματικά σοβιετικά ντοκουμέντα, (που τα πιο βασικά δημοσιεύονται στο: Uprising in East Germany 1953; Compiled by C.Ostermann), θα διαπιστώσει ότι στην ουσία της η γραμμή Μπέρια του 1953, που έγινε ομόφωνα δεκτή από την ΚΕ του ΚΚΣΕ ήταν από πάνω ως κάτω σύμφωνη με την γραμμή Στάλιν. (συνεχίζεται)

Κοκινος είπε...

(συνέχεια) Αυτός ένα χρόνο πριν, έκανε κριτική στην φαινομενικά υπεραριστερή κραμμή Ούλμπριχτ της ΓΛΔ, ότι με την αναγκαστική κολλεκτιβοποίηση,, την υπερσυσσώρευση στην βαρειά βιομηχανία, την υπερφορολόγηση στα μικροαστικά στρώματα, την υπερεναντικοποίηση της δουλειάς στα εργοστάσια, θα οδηγούσε σε ήττες το ανατολικογερμανικό κόμμα και θα ευνοούσε τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, πράγμα που τελικά έγινε με την εξέγερση του 1953. Ακόμα και η γραμμή της γερμανικής ενοποίησης της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας σε ένα αστοδημοκρατικό, στρατιωτικά αφοπλισμένο ειρηνόφιλο κράτος, που αποδόθηκε εκείνη την εποχή στον Μπέρια χωρίς όμως να έχει εμφανιστεί σε κανένα γραπτό ντοκουμέντο ως τα σήμερα, θα ήταν από άποψη αρχής η επανάληψη των προτάσεων που υπέβαλε ο ίδιος ο Στάλιν ένα χρόνο πριν, το Μάρτη του 1952στους δυτικούς (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία) για να εμποδίσει την οριστικοποίηση της διάσπασης της Γερμανίας και την υποταγή της Δυτικής Γερμανίας και της δυτικής Ευρώπης στις ΗΠΑ. Αυτές οι προτάσεις ακριβώς επειδή δεν συνέφεραν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό απορρίφθηκαν από αυτόν.

Αλλά πέρα από αυτά, είναι δυνατόν «Ανώνυμε» να κατηγορείς στα σοβαρά τον Μπέρια για αντισταλινισμό την ώρα που ή κομματική φράξια που τον εξόντωσε και τον έπνιξε στην λάσπη ήταν η ίδια που τρία χρόνια μετά, στα 1956 εγκαινίασε την μεγαλύτερη εκστρατεία συκοφάντησης του Στάλιν, της τριτοδιεθνιστικής ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, από την οποία το κομμουνιστικό κίνημα θα κάνει χρόνια να συνέλθει; Η εξόντωση του Μπέρια ήταν η αρχή του τέλους για όλο το σταλινικό στρατόπεδο στο ΚΚΣΕ και η πρώτη πράξη της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στηνΕΣΣΔ.

Το γεγονός ότι ο Μπέρια είναι το μόνο μέλος της ανώτατης ηγεσίας του ΚΚΣΕ και της ΕΣΣΔ που εκτελέστηκε χωρίς να δικαστεί σε ανοιχτή δίκη, και γενικά χωρίς να του επιτραπεί μετά τη σύλληψή του να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε τρόπο με τον έξω κόσμο για να υπερασπίσει τον εαυτό του (όπως πχ οι Μπουχάριν, Κάμενεφ, Ζηνόβιεφ, Τόμσκυ κλπ) , συν το ότι συνελήφθη μέσα σε συνεδρίαση του ΠΓ του ΚΚΣΕ χωρίς προηγούμενα να του απευθυνθεί οποιαδήποτε κατηγορία και να του γίνει οποιαδήποτε σοβαρή κριτική, συν ότι η σύλληψή του μέσα στην συνεδρίαση έγινε από 12 ανώτατους αξιωματικούς του στρατού που είχαν κρυφτεί σε διπλανή αίθουσα, δηλαδή ότι έγινε στα πλαίσια ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, είναι η απόδειξη ότι οι κατηγορίες ενάντια του είναι τουλάχιστες βρώμικες.

Στην πραγματικότητα κατηγορείς τον Μπέρια για δεξιό και αντισταλινικό, γιατί στο μυαλό σου ο Στάλιν δεν είναι ένας λενινιστής που αφήνει τις μάζες να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της επανάστασης και του σοσιαλισμού ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ, οπότε και μέσα από τα πιο πλατειά πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα που ΓΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΌΓΟ προωθούν οι αληθινές μαρξιστικές πρωτοπορίες. Για σένα ο Στάλιν είναι ένας πραξικοπηματίας «αντικαπιταλιστής» τροτσκιστικού τύπου, ένας Ουλμπριχτ που υποχρεώνει την εργατική τάξη, τις μάζες και το έθνος να κάνει την σοσιαλιστική επανάσταση με το ζόρι από τα έξω και από τα πάνω, αφού πρώτα κάποιες πρωτοπορίες αρπάξουν με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική εξουσία. Τέτοια «σταλινική» δεν υπήρξε ούτε θέλει να γίνει η ΟΑΚΚΕ. Τέτοιοι «σταλινικοί» είσαστε μόνο εσείς που φτύνατε τον Στάλιν επί 30 ολόκληρα χρόνια και τώρα κάνετε πως σας αρέσει, ενώ απεχθάνεστε σαν «δεξιά» τα αντιφασιστικά του μέτωπα. Από αυτόν θέλετε μόνο εκείνες τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στο όνομα του και ενάντιά του και που τους οργανωτές τους (Γιεζόφ) τους συνέτριψε με τη βοήθεια του Μπέρια.

Γράφεις τελικά: «Δηλαδή η ΟΑΚΚΕ είναι με τη ΝΕΠ, με το Μπέρια, με τον Τίτο (;), με τους απεργοσπάστες, αλλά ταυτόχρονα ΚΑΙ με το Στάλιν!!! Ε εντάξει. Τώρα τα έχω δει όλα. Μπορώ να πεθάνω ήσυχος».
Κοίτα Ανώνυμε: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πεθάνεις. Τουλάχιστον σαν μαρξιστής πρέπει να είσαι προ πολλού νεκρός καθώς παρά την άγνοιά σου αισθάνεσαι επαρκής.

zoot horn rollo είπε...

Ελα να μαζευονται οι ολοζωντανοι-σπαρταρανε "ντεηντζερους" να κανουν κοσμοχαλασμο.

Ανώνυμος είπε...

ότι π.χ. μέλος της ήταν κατά των απεργιών στα Ναυπηγία και ο Πορτοσάλτε του έδινε βήμα στο ΣΚΑΙ ήταν εντελώς τυχαίο.

Α φυσικά οι απεργίες στην Ελλάδα είναι "βιομηχανικά σαμποτάζ" μιας και η Ελλάδα είναι σοσιαλιστική χώρα ( με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ) και όχι απλά σοσιαλιστική αλλά με κάποιο σωσία του Λένιν και του Στάλιν Γ.Γ.

Δεν μας κάνουν καμία ανάλυση για τον "ρωσόδουλο" Σκίμπε που έχασε 4-1 από την Κροατία όπως έκαναν στο Μουντιάλ του 1994 για άλλους "ρωσόδουλους" με το ποίημα - ζωγραφιά να υπάρχει ακόμα στο internet; Και γελούσαν και τα τσιμέντα;

17-57

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

@ «?» και «Προλεκάλτ» και «Ανώνυμο»

Ας με συγχωρήσει ο διαχειριστής για τη μεγαλύτερη έκταση αυτού του κειμένου, αλλά δεν μπορούσα να είμαι πιο σύντομος προκειμένου να δώσω μια στοιχειωδώς συνεκτική απάντηση σε μια επαναλαμβανόμενη προκλητικά άδικη κατηγορία.

Αφού οι συνομιλητές μας εδώ μέσα δεν μπόρεσαν στοιχειωδώς να υπερασπίσουν το αρχικό ποστ του συντρόφου τους «λαϊκό στρώμα» σε κανένα ζήτημα, κατέφυγαν τελικά όλοι τους στη συνηθισμένη βρώμικη κατηγορία του κόμματός τους για απεργοσπαστισμό της ΟΑΚΚΕ. Ο ? μάλιστα μας προκάλεσε ρωτώντας αν η ΟΑΚΚΕ έχει υποστηρίξει έστω μία απεργία.

Θα αναφέρουμε από όλες σαν πιο πρόσφατη σημαντική τέτοια απεργία αυτή των λιμενεργατών ενάντια στο αντεργατικό και ξενόδουλο ξεπούλημα του ΟΛΠ στην ΚΟΣΚΟ την οποία η ΟΑΚΚΕ υποστήριξε με όση δύναμη είχε, ιδιαίτερα στο επίπεδο των κινητοποιήσεων, τις οποίες το κόμμα σας πρακτικά εγκατέλειψε, αρνούμενo να κάνει αυτήν την απεργία πολιτικό ζήτημα, καταδικάζοντάς την έτσι σε απομόνωση και σε ήττα. Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 των έκτακτων μεταλλεργατών της Ναυσί στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που το κόμμα σας εμπόδιζε για να εξυπηρετήσει τον εργοδότη Καλογερίδη να καταργήσει το 7ωρο, επιβάλλοντας το 8ωρο. Οι έκτακτοι νίκησαν και ο ΕΡΓΑΣ, έχοντας μαζί του την εξοργισμένη πλειοψηφία των εργατών της Ζώνης, ζήτησε την παραίτηση του δ.σ. που η ΕΣΑΚ απέτρεψε μόνο χάρη στα γνωστά αντιδημοκρατικά διαδικαστικά της τερτίπια. Ο ΕΡΓΑΣ αναπτύχθηκε και αγαπήθηκε από τους εργάτες της Ζώνης ακριβώς επειδή αντιστάθηκε για δεκαετίες στον ξετσίπωτο φιλοεργοδοτισμό της ΕΣΑΚ και του ΠΑΜΕ, προωθώντας διαρκώς μικρές και μεγάλες απεργίες. Είναι στον ίδιο αυτό χώρο δουλειάς που από τα τέλη της δεκαετίες του 90 το ΠΑΜΕ άρχισε ξαφνικά να εμφανίζεται σαν υπερ-ταξικό, κάνοντας απεργίες με τέτοιο τρόπο (κατακρατώντας για μήνες τα προς επισκευή καράβια) και με τέτοια συχνότητα (ξεκάρφωτες προσχηματικές 24ωρες και 48ωρες) ώστε να διώξει τα καράβια από τη Ζώνη για να παραδοθεί τελικά τζάμπα στο κινέζικο κράτος, που την έχει μετατρέψει με τη βοήθεια της “Χρυσής Αυγής”, σε κάτεργο.

Είναι ιστορική γελοιότητα να κατηγορούν κνίτες τους οακκίτες για απεργοσπαστισμό ή δυσανεξία προς τις απεργίες. Τα ηγετικά στελέχη της ΟΑΚΚΕ ανδρώθηκαν ταξικά μέσα στο απεργιακό κίνημα που ακολούθησε την πτώση της χούντας, άλλοτε σαν συμπαραστάτες στις απεργίες αυτές και άλλοτε μπαίνοντας στα εργοστάσια για να φτιάξουν σωματεία. Εκεί γνώρισαν δύο εχθρούς των απεργιών: την εργοδοσία και την ΕΣΑΚ. Η πρώτη δρούσε σύμφωνα με τη φύση της, οπότε η έκπληξη για όλα τα μέλη της τότε επαναστατικής αριστεράς ήταν με την ΕΣΑΚ, που έσπαγε με μανία όλες τις μεταδικτατορικές απεργίες (Νάσιοναλ Καν, ΙΤΤ, Περφίλ κλπ) αρχικά σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Καραμανλή του θείου με το επιχείρημα «απεργίες ίσον αριστερισμοί και θα ξανάρθει η χούντα» και μετά με το ΠΑΣΟΚ. Στόχος αυτού του κόμματος, επειδή είχε εγκαταλείψει εντελώς τον επαναστατικό μαρξισμό, ήταν να γίνει αποδεχτό από την αστική τάξη, να παγιώσει τη νομιμότητά του και να ελέγξει τον εργατικό ριζοσπαστισμό της περιόδου. Γι αυτό πολέμησε με λύσσα την καρδιά του εργατικού συνδικαλισμού, τα πρωτοβάθμια σωματεία ανά εργοστάσιο ως «διασπαστικά» (!!!), προκρίνοντας αποκλειστικά τα κλαδικά σωματεία – σφραγίδες, στα οποία εύκολα με διάφορες λοβιτούρες έπαιρνε θέσεις και πλειοψηφίες λόγω καλύτερης οργάνωσης από τη διασπασμένη και άπειρη τότε επαναστατική αριστερά.

Η αντεργατική και απεργοσπαστική φύση του εργατικού συνδικαλισμού αυτού του κόμματος ανταμείφθηκε με τη συμμετοχή του στην οικουμενική κυβέρνηση του 1989. Από τότε ο απεργοσπαστισμός του συνεχίζεται αδιάπτωτα απλά γίνεται πιο επιλεκτικός, ανάλογα με τις εργοδοσίες που θέλει να ευνοήσει και εκείνες που θέλει να χτυπήσει, ενώ παράλληλα με τις κλασικές μορφές παρεμπόδισης, η αποθάρρυνση απεργιών γίνεται πια και με νέες μορφές με τις οποίες ο απεργοσπαστισμός καλύπτεται πίσω από μια δήθεν αγωνιστική επίφαση. (συνεχίζεται)

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

(1η συνέχεια)
Η πρώτη μορφή κάλυψης του απεργοσπαστισμού του είναι ο πρακτικός παραμερισμός του πρωτοβάθμιου συνδικαλισμού, δηλαδή ο παραμερισμός της ίδιας της εργατικής τάξης. Αυτό γίνεται:
1) με τις απεργιακές αποφάσεις που -με ελάχιστες εξαιρέσεις- παίρνονται εδώ και δεκαετίες βασικά από τα πάνω, δηλαδή από μακρινά δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια όργανα χωρίς έγκρισή τους από τα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή χωρίς συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, που σημαίνει χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή της τάξης στη διαμόρφωση του πλαισίου αιτημάτων, των μορφών της κινητοποίησης κλπ, που σημαίνει χωρίς ζύμωση, χωρίς οργανωτικές πρωτοβουλίες της βάσης, δηλαδή χωρίς την ανάπτυξη της συνείδησης της τάξης, που τελικά απογοητεύτηκε, αποστρατεύτηκε και πέρασε κάτω από τον έλεγχο της εργοδοσίας, του κράτους και των κρατικοκομματικών συνδικαλιστικών στρατών.
2) με την προώθηση από τη ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ του ορισμού των μίνιμουμ μισθών, αποζημιώσεων, συντάξεων κλπ., δηλαδή της τιμής της εργατικής δύναμης, αποκλειστικά από τη συνεννόηση εργοδοτών, κράτους, τριτοβάθμιων συνδικάτων μέσα από διαπραγματεύσεις κορυφής, καθώς ΠΟΤΕ τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα δεν καλέστηκαν από τις ηγεσίες τους να εγκρίνουν ή να απορρίψουν αυτές τις συμφωνίες και μετά να προχωρήσουν σε αγώνες σε επιμέρους επιχειρήσεις για να επιβάλουν ανώτερες από εκείνες των συλλογικών συμβάσεων. Να γιατί οι μεγάλες εργατικές απεργίες για τα μισθολογικά στον εργοστασιακό και γενικά στον επιχειρησιακό συνδικαλισμό στον ιδιωτικό τομέα, εκεί δηλαδή όπου δουλεύει το κυρίως προλεταριάτο πρακτικά σταμάτησαν μετά τα 1985.
3) Με την επιλογή, πάντα από τα πάνω και έξω από τους χώρους δουλειάς, σαν κυρίαρχης μορφής πάλης, των διαλυτικών, άμαζων και συνήθως διασπαστικών 24ωρων απεργιών- λιτανειών χωρίς συγκεκριμένη στόχευση (κουβάς αιτημάτων) και πάντα χωρίς νίκη. Αυτές οι απεργίες από τη μια μεριά αποτελούν άλλοθι της ταξικής προδοσίας των εργαζομένων που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θέλουν να τους δώσουν την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουν σε αγώνες. Από την άλλη, αυτές οι 24ωρες αποτελούν ευκαιρίες κυρίως για το συνδικαλιστικό μηχανισμό του ΠΑΜΕ (παλιότερα και των ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής ουράς τους), να κάνουν κούφιες πολιτικές επιδείξεις ΚΡΑΤΙΚΗΣ ισχύος των συνδικαλιστικών κρατικο-κομματικών στρατών απέναντι στα άλλα τμήματα της αστικής τάξης ή του ιμπεριαλισμού. Να γιατί οι μεν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές, ούτε και θέλουν εξαιτίας της προδοτικής εγκατάλειψης τους στις ορέξεις της εργοδοσίας, οι δε εργαζόμενοι του κρατικού τομέα συμμετέχουν σε αυτές εν μέρει ή καθόλου, δηλαδή οι αγώνες διαλύονται και διασπιούνται συστηματικά ενώ εκφυλίζονται ταξικά, καθώς όλο και περισσότερο όσοι συμμετέχουν φροντίζουν να μην τους κοστίζει μισθολογικά.

Η δεύτερη μορφή απεργοσπαστισμού είναι η πλήρης υποκατάσταση της εργατικής τάξης ή η σύγκρουση με τις μάζες, ο πλήρης ταξικός ευνουχισμός ενός κλάδου και η πολιτική απομόνωσή του από τις πλατειές λαϊκές μάζες. Αυτά γίνονται στην πιο ακραία μορφή τους στην ακτοπλοΐα, όπου οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν κάνουν ποτέ συνελεύσεις κατά πλοίο ή κατά εταιρεία, αλλά τους καταπέλτες τους κλείνει το κόμμα - δήθεν προστάτης τους. Αυτή η υποκατάσταση συνδέεται συνήθως -κόντρα στην τακτική και τις υποδείξεις του παλιού ΚΚΕ για τις απεργίες στη δημόσια ωφέλεια- με απεργίες που έχουν σαν περιεχόμενο όχι την άρνηση παροχής εργασίας στον εργοδότη, ιδιώτη ή το κράτος, αλλά την άρνηση στον πληθυσμό του δικαιώματος να καταναλώσει έστω και για τις στοιχειώδεις ανάγκες του το προϊόν που αποκλειστικά παράγει ο κλάδος που απεργεί, πράγμα που σημαίνει ομηρία του πληθυσμού, οπότε και πολιτική απομόνωση του κλάδου που χρεώνεται την απεργία. Αυτό γίνεται και στην αποκομιδή σκουπιδιών και σε παλιότερες απεργίες στις μεταφορές και την ενέργεια. (συνεχίζεται)

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

(2η συνέχεια)
Η τρίτη μορφή απεργοσπαστισμού είναι αυτή της καταστροφικής απεργίας για την οποία μιλήσαμε αρκετά στην «εμβληματική» περίπτωση της Χαλυβουργίας. Εδώ δεν υπάρχει τυπική άρνηση της γενικής συνέλευσης -αν και στην πορεία καταργείται η δημοκρατική διεξαγωγή της- αλλά η απεργία διεξάγεται έτσι ώστε να διευκολύνει το κλείσιμο ενός εργοστασίου ή ενός εργοταξίου σε συνδυασμό με το σαμποτάρισμα του από το κράτος. Εδώ πρόκειται για υποβοηθούμενη αυτοκτονία της τάξης, δηλαδή για κατάργηση της ύπαρξης της σαν τέτοιας μέσα από την καταστροφή ή αδρανοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων που πάνω τους δουλεύει. Δεν είναι η πιο βασική μορφή απεργοσπαστισμού και άρχισε να χρησιμοποιείται σχετικά αργά από το κόμμα σας, αλλά είναι η πιο ύπουλη. Αυτού του είδους ο απεργοσπαστισμός πάει μαζί με το χτύπημα όλων των εργατικών κινημάτων για την επιβίωση εργοστασίων (μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, Λιπάσματα Δραπετσώνας, Σίσερ Πάλκο κ.ά.).

Εξαιτίας αυτού του πολύμορφου, παλιού και νέου απεργοσπαστισμού, η εργατική τάξη έμεινε οργανωτικά και ιδεολογικά εντελώς ανοχύρωτη οπότε τσακίστηκε ολοκληρωτικά στην κρίση του 2010 – 2017. Να γιατί οι λεγόμενες «κατακτήσεις» της, ακριβώς επειδή δεν ήταν κατακτήσεις της ίδιας της εργατικής τάξης, αφαιρέθηκαν και εξαφανίστηκαν από το ίδιο το σύστημα που τις χορήγησε τελικά σαν «ναρκωτικό» για να σκοτώσει την οργάνωση της. Να γιατί το κόμμα σας δεν συσπειρώνει βιομηχανικούς εργάτες, δηλαδή την τάξη που υποτίθεται πως εκπροσωπεί. Ταυτόχρονα, με όλη αυτή την εγκληματική πολιτική, συκοφαντήθηκε και σύρθηκε στη λάσπη στα μάτια του εργαζόμενου λαού μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης για οικονομικά και ακόμη περισσότερο για πολιτικά αιτήματα, η απεργία, κάτι που οι εργάτες και ευρύτερα οι εργαζόμενοι θα το βρουν μπροστά τους στις νέες θύελλες αντεργατικής και αντιλαϊκής βίας που έρχονται.

Ναι κύριοι κνίτες, η ΟΑΚΚΕ είναι η μόνη εργατική οργάνωση που δεν μοιράζεται ούτε τόσο δα την ευθύνη για την πελώρια καταστροφή που μαζί με όλη την αστική τάξη και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της, η ηγεσία σας έχει προκαλέσει στην εργατική τάξη και γενικότερα στον εργαζόμενο λαό και πριν και κυρίως μετά τη χρεωκοπία του 2010. Να άλλωστε γιατί η ΟΑΚΚΕ έχει πρώτη καταγγείλει την ανοιχτή μορφή που έχει ξαναπάρει ο φιλοεργοδοτισμός σας τώρα που οι ρωσοκινέζοι ολιγάρχες και οι ντόπιοι και δυτικοί τους σύμμαχοι αγοράζουν τζάμπα τη χώρα (δες μηδενική συνδικαλιστική και πολιτική αντίδραση στο ανοιχτό αντεργατικό γκέτο της ΚΟΣΚΟ και το πούλημα της ολιγόωρης απεργίας στην προβλήτα 2 το 2014). Η διαφορά μας είναι ωστόσο ότι ακόμα και όταν εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σε μια απεργιακή γραμμή, η ΟΑΚΚΕ εφόσον την απεργία τη θέλει η πλειοψηφία των εργαζομένων πάντα τη σέβεται και την υπερασπίζει απέναντι στην κάθε εργοδοσία ακριβώς επειδή θέλει την ενότητα του εργαζόμενου λαού. Πάντα προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από τη διάσπαση και τη διάλυση στην οποία έχετε οδηγήσει την εργατική τάξη.
Η κατηγορία που απευθύνει το κόμμα σας στην ΟΑΚΚΕ για απεργοσπαστισμό ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Είναι εκεί ακριβώς που η ΟΑΚΚΕ το αποκαλύπτει πετώντας καταγής το τσίγκινο ταξικό του στέμμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλόόό!!! Η τελευταία απεργία που "υποστήριξε" η "Ο""Α""Κ""Κ""Ε" ήταν το 1996!!! Πριν από 21 χρόνια!!!

Περαστικός και γρήγορος

zoot horn rollo είπε...

Μη χάσουμε κι αυτή την "αποκαλυπτική" τριλογία των "αδικημένων/κατατρεγμένων/καταφρονεμένων κτλ" με το κλασικό,προαιώνιο,γκόλντεν όλντι γνωστό και μη εξαιρετέο συμπέρασμα. Με "παλιό καλό ΚΚΕ","κνίτες", "ίδιοι και χειρότεροι με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ" κτλ για "αλατοπίπερο".

"Ανασυγκρότηση" που δεν έρχεται ποτέ, ξέρετε γιατί και ποιός φταίει. Διαδώστε.

Ανώνυμος είπε...

καλα ανοίξατε διάλογο με την ΟΑΚΚΕ ,,διαβάζετε τι γράφουν?Δεν υπάρχει οργάνωση που να συνομιλεί μαζι τους και θα τρώμε εμεις στην μαπα...τους τσατσους του Μητσοτακεικου.?
Εχουν λεει την πλειοψηφία στην ζωνη,,Τους έχει δει κανεις πουθενα ,μας πετάνε στα μουτρα πως εχουμε θεσεις της ΧΑ,,ενω και οι δυο μαζι παρεμβαίνουν μονο για μειώσεις μισθών διοτι δεν αντέχουν οι εργοδότες . Δεν τολμουν να εμφανιστούν μπροστά σε άνθρωπο και τους αφήνετε να διαφημίζουν το πρακτορείο τους..?
Μιλαμε για ρουφιανους της εργοδοσίας....Ειναι τοσο βρόμικοι που στις 20/10/2011 καλούσαν το παρακράτος να μας χτυπήσει ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ "(οχι πολιτικά).""τωρα που είμαστε λαβωμένοι""αλλιώς θα εχουν νέες νυχτες κρυστάλλων λέγανε οι αλητες...
Παρτε να εχετε σε ποιους δίνετε βήμα
http://kokkinometerizi.blogspot.gr/search?q=%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84

Δεν πρόκειται απλα για ηλίθιους που μιλανε για κκεδες απεργοσπάστες,ειναι συνειδητοί ρουφιάνοι και ψευτες ,που προσπαθούν με τον αντι-σύνδεσμο να διασπάσουν το συνδικάτο...
Εχετε ιδεα απο ζωνη ? Σας δουλεύουν κανονικα...δεν τολμουν να ερθουν σε συνέλευση
Εχουν το θράσος να μας λενε παραμύθια για την χαλυβουργία και την ΚΟΣΚΟ ,,λες και είμαστε άσχετοι....Οι μπετοβλακες...

Για να γινεις ρουφιάνος θελει και μια σχετικη νοημοσύνη,,αυτοι ουτε εκει δεν τα καταφέρνουν..

κουσιατε ναζνταροβια

Ανώνυμος είπε...

Τα υπολοιπα στο μέλος και στην κουβέντα στα ερτζιανά που είχε με τον Προτοσάλτε του ΣΚΑΙ φυσικά κατά των απεργιών στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Τι σύμπτωση όλοι οι αντι-ΚΚΕ να ενωνόνται όταν έχουν απέναντι τους το ΠΑΜΕ!
Και να θέλουν σχεδόν όλοι τους να φτιάξουν άλλο (αντι-ΠΑΜΕ για να τα γράφουμε με το όνομά τους) σωματείο. Τι ενώνει άραγε φαινομενικά ετερόκλητες δυνάμεις; Ή μήπως στην ουσία τους δεν είναι και τόσο ετερόκλητες όσο κάποιοι νομίζουν;

Μόνο ο βιομηχανικός εργάτης ανήκει στο προλεταριάτο; Και πρέπει να γεμίσουμε φουγάρα για να έχουμε προλεταριάτο;
Καταφατικά απαντά μόνο ο Πουλατζάς και οι συν-αυτώ σοσιαλδημοκρατες ΠΑΣΟΚΟ-Συριζαίικης κοψιάς ανά τον κόσμο. Σοσιαλδημοκρατική Παπαγαλία, τα διαβάζουμε και από άλλους που πλασσάρονται και ως "σταλινικοί"

Περιττό όμως να επαναληφθεί τι σημαίνει καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Το γράφει πεντακάθαρα ο "Μαυριτανός" στο Κεφάλαιο σε 3 - 4 παραγράφους. Εκεί που έχει το εδάφιο-παρατήρηση (την είχε δημοσιεύσει πριν κανένα τρίμηνο ο Άγρυπνος) για την πρώτη κατάρρευση του "Υπαρκτού Καπιταλισμού" (δανείζομαι τον όρο από αλλού γιατί μου άρεσε) στις Ιταλικές Πόλες της Αναγγένησης τον 15ο αιώνα. Εκεί που οι Καπιταλιστικές σχεσεις παραγωγής έγιναν κυρίαρχες και ο Καπιταλισμός πρωτοκατάρρευσε. Ή ποιο διακριτικά, υποχώρησαν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και την πρωτοκαθεδρία την ξανά απόκτησαν οι φεουδαρχικές.

Κατά τα άλλα ο Πουλατζάς δήλωνε και μαρξιστής. Έτσι νόμιζε και σε αυτή την χώρα ό,τι νομίζεις ή ό,τι δηλώσεις είσαι.

Κάποιοι ανακάλυψαν "ρωσόδουλους" και ρωσικό "δάκτυλο" στην Εθνική όταν ήταν στο Μουντιαλ στις ΗΠΑ το 1994 στις ήττες με 4-0 4-0 2-0 από Αργεντινή - Βουλγαρία - Νιγηρία. Ωραία ανακοίνωση του 1994 που υπάρχει στο internet και χαρίζει άφθονο γέλιο. Κάνει ακόμα και τα τσιμέντα να γελάνε.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996 Όμως η πιο χαρακτηριστική απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ ήταν αυτή το 1996


ΑΝΝΑ είπε...

@ Ανώνυμε μανία έχεις να κοροιδεύεις τον κόσμο μπροστά στα μάτια του.


Ο ΟΑΚΚίτης είπε καθαρά ότι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μεγάλη απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ είναι αυτή στον ΟΛΠ που έγινε ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ στην ΚΟΣΚΟ. Όλοι ξέρουν ότι αυτή η πώληση κι αυτή η απεργία έγινε το 2016. Επιμένεις ωστόσο για να κατεβάσεις την πραγματικότητα στο ύψος των συκοφαντιών σας ότι η τελευταία απεργία που υποστήριξε η ΟΑΚΚΕ είναι αυτή στη Ζώνη το 1996. Αλλά την απεργία αυτή ο ΟΑΚΚίτης την ανέφερε σαν την πιο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ακριβώς γιατί αυτή είναι εκείνη στην οποία ο ΕΡΓΑΣ δηλαδή η ΟΑΚΚΕ συνάντησε ωμά απέναντί του κόντρα σε μια απεργία το ΠΑΜΕ, δηλαδή το κόμμα που τολμάει να την κατηγορεί για απεργοσπαστισμό. Ντροπή σου

Ανώνυμος είπε...

ΟΑΚΚΙΤΗ, όχι ο ?, αλλά εγώ σε ρώτησα αν έχετε στηρίξει έστω και μια απεργία.

Αλλά εντάξει, αφού έχετε στηρίξει δύο ολόκληρες απεργίες σ όλη τη διαδρομή σας, το παίρνω πίσω (μολονότι κι αυτό ελέγχεται, γιατί εγώ σου ζήτησα να παραθέσεις ανακοινώσεις, και δεν το έκανες).

Δες τώρα τι πέτυχαν οι απεργοσπάστες του Περισσού, και πες μου αν υπάρχει σήμερα κάτι ανάλογο σε όλη την υφήλιο.
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/144070/me-toys-agones-toys-petyhan-tin-ypografi-sse-gia-olo-ton-klado-tis


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Αννα εσυ ξερεις να ανοίγεις το μικρόφωνο.?

https://www.youtube.com/watch?v=5HsAXGhz6s4

κουσιατε ναζνταροβια

zoot horn rollo είπε...

Το ΠΑΜΕ, που είναι και κόμμα, κόντρα στην ΟΑΚΚΕ το 1996.

"Δώσε", που λένε.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Τώρα, ότι το ΠΑΜΕ ιδρύθηκε το 1999 είναι μάλλον ιδέα μου.
Στον ύπνο τους το βλέπουν οι τρείς ΟΑΚκείτες κι ο θηλυκός κούκος τους.
Μπορεί κάποιος να μας θυμίσει την ιστορία του ...1996, για να τους πούμε ότι κι εκεί η ΕΣΑΚ είχε δίκηο;
Ετσι για να τους τη σπάσουμε τελείως.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΑΪ επιστρατεύει την ΟΑΚΚΕ στον Πειραιά !!
http://redflyplanet.blogspot.com/2010/06/blog-post_8206.html

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ρήμαξαν τον Πειραιά»
http://www.skai.gr/news/greece/article/146016/oi-anergiakes-kinitonoiiseis-rimaxan-ton-neiraia--17-6-2010/

Χωρίς άλλα σχόλια


@zoot horn rollo, Σεχτάρ ο Τρομερός
Λεπτομέρεια που το ΠΑΜΕ ιδρύθηκε το 1999. Για τα λαγωνικα τους δεν παίζει κανένα ρόλο.

"ρωσόδουλοι" όσοι έχασαν στο Μουντιάλ (4 "τεμάχια" από Αργεντινή, 4 από Βουλγαρία και 2 από Νιγηρία) του 1994.

Δώσε που λένε!!

17-57

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ρήμαξαν τον Πειραιά»!
Tώρα το τροπάρι, αφού της τώμαθαν, τώχει πάρει απάνω της η Χ.Α. και τους έχει πάρει και το ...εκκλησίασμα! Τα πασόκικα γίδια, στα οποία απευθύνονταν.
θλιβεροί καντηλανάφτες του Φασισμού, των εφοπλιστών και του Κεφαλαίου!
Η τραγική ιστορία του μικροαστικού "εργατικού" κινήματος.
Αναπαράγεται συνεχώς, και με τον ίδιο τρόπο.

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

@κουσιατε ναζνταροβια και «Ανώνυμο» (17-57) και «Σεχτάρ ο Τρομερός»

Δεν απαντάτε τίποτα το ουσιαστικό για την εκτεταμένη κριτική που σας κάναμε για το ότι ποτέ δεν κάνατε απεργιακούς αγώνες πραγματικούς που να αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργάτες μέσα από ζυμώσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία τους παρά μόνο όταν γίνονται με τρόπο που είτε θα καταστρέφουν την εργατική τάξη, είτε θα την αποθαρρύνουν, είτε θα τη διασπούν. Ούτε καν απαντάτε για τη για πολλά χρόνια στενή συνεργασία σας με την εργοδοσία στη Ζώνη, πριν αποφασίσετε να διεξάγετε με τέτοιο τρόπο τις απεργίες ώστε να κλείσετε τη Ζώνη για να την παραδώσετε τζάμπα στην ΚΟΣΚΟ και στα τσιράκια της της «Χρ. Αυγής», που τα έχετε αφήσει να καθιερώνουν δουλοπαροικιακές σχέσεις προσωπικής και πολιτικής εξάρτησης.
Για να ξεπλυθείτε λοιπόν για όλα αυτά και να περάσετε στην αντεπίθεση ανασύρατε μια ραδιοφωνική εκπομπή του 2010 όπου ένας εργάτης, (που δεν υπήρξε ποτέ κατά κανέναν τρόπο στέλεχος της πλατειάς συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΑΚΚΕ, του ΕΡΓΑΣ, ούτε και της ακόμα ευρύτερης Αυτοοργάνωσης, αλλά ένα απλό μέλος τους, και που ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μίλησε σαν εκπρόσωπός τους), έκανε μια εντελώς λαθεμένη τοποθέτηση κατά των απεργιών γενικά στη Ζώνη για την οποία τότε δέχτηκε την κριτική του ΕΡΓΑΣ και των εκπροσώπων του στην Αυτοοργάνωση. Αργότερα του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του μέλους του ΕΡΓΑΣ για στάση ασύμβατη με τη φυσιογνωμία του. Αν θέλετε να βρείτε τις θέσεις του ΕΡΓΑΣ και της Αυτοοργάνωσης δεν έχετε παρά να τις αναζητήσετε στις προκηρύξεις τους, στη ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ και στο διαδίκτυο. Εκεί βρίσκονται τα ντοκουμέντα στη βάση των οποίων πρέπει να τολμήσετε να κάνετε πολεμική.
Ξέρουν λοιπόν πολύ καλά τα στελέχη σας στη Ζώνη, που τώρα ρίχνουν τέτοιες λάσπες, ότι ο ΕΡΓΑΣ δεν καταψήφισε ποτέ καμία απεργία για αυξήσεις και συνθήκες δουλειάς στο Πέραμα, και γι αυτό και ήταν πάντα σε σύγκρουση και με την εργοδοσία, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε το ΠΑΜΕ σε συμμαχία μαζί της για να διαλύσει την Αυτοοργάνωση στην οποία ο ΕΡΓΑΣ είχε μεγάλη επιρροή αν και αυτή, όντας μετωπικό κίνημα, είχε πολλές τάσεις μέσα της. Εκεί που διαφωνούσε και ο ΕΡΓΑΣ και η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών της Ζώνης ήταν με την προβοκατόρικη μορφή πάλης που χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο το ΠΑΜΕ να απαγορεύει τον απόπλου των καραβιών που μόλις είχε ολοκληρωθεί η επισκευή τους ή ήταν υπό επισκευή αλλά μπορούσαν να αποπλεύσουν. Επιμέναμε και επιμένουμε ότι αυτό αντιστοιχούσε στο να κατακρατούν οι απεργοί ενός μεγάλου συνεργείου αυτοκινήτων τα αυτοκίνητα των πελατών του ωσότου τελειώσει μια παρατεταμένη τους απεργία. Αυτό δεν είναι μια πράξη ενάντια στον ιδιοκτήτη του συνεργείου σαν καπιταλιστή, αλλά έχει στόχο την ομηρεία των πελατών, το κλείσιμο του συνεργείου και την απόλυση των εργατών του, δηλαδή την κατάργηση του χώρου όπου α) η τάξη ανταλλάσει την εργατική της δύναμη με το μισθό, και β) του χώρου όπου διεξάγεται η ταξική πάλη. Έτσι τελικά πέτυχε το κόμμα σας να παραδώσει τζάμπα τη Ζώνη-χρεωκοπημένο συνεργείο στην ΚΟΣΚΟ.
Αλλά ακόμα και όταν ο ΕΡΓΑΣ διαφωνούσε με μια μορφή πάλης ή και με τη στιγμή και με τους λόγους για τους οποίους αποφασίζονταν κάποιες 24ωρες απεργίες ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κάλεσε συναδέλφους να κάνουν απεργοσπαστισμό. Μόνο μεγάλοι ψεύτες και συκοφάντες μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο. Γι αυτό το λόγο άλλωστε διαλύθηκε το μεγάλο κίνημα της Αυτοοργάνωσης όταν με μανία το ΠΑΜΕ ενώθηκε με την εργοδοσία ενάντιά του χρησιμοποιώντας και τη συκοφαντία και τον οικονομικό εκβιασμό σε πολλούς εργαζόμενους και την ωμή βία. Έτσι το ΠΑΜΕ εμπόδισε να φτιαχτεί επιτέλους ένα πρωτοβάθμιο σωματείο στη Ζώνη, όπως γίνεται παντού στην Ελλάδα, οπότε άνοιξε το δρόμο στους ναζί να στήσουν το ρατσιστικό, ωμά απεργοσπαστικό, σωματείο τους χωρίς ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ να κάνει την παραμικρή αντιρατσιστική προσφυγή στη δικαιοσύνη ή να τους ασκήσει δίκαιη αντιαπεργοσπαστική βία, πράγμα που μπορούσε να κάνει με τις πολλαπλάσιες οργανωμένες δυνάμεις του και την υποστήριξη όλου του μη ναζιστικού συνδικαλισμού της χώρας. (συνεχίζεται)

Ένας ΟΑΚΚίτης είπε...

(συνέχεια) @Σεχτάρ ο Τρομερός Όχι δεν πάτησε στον ΕΡΓΑΣ και στην ΟΑΚΚΕ ο απεργοσπαστισμός της ΧΑ, αλλά στον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΜΕ προβόκαρε τις απεργίες στη Ζώνη επιτρέποντας στους ναζήδες να εμφανιστούν στους πιο πολιτικά καθυστερημένους εργάτες σαν σωτήρες της Ζώνης με μια απεργοσπαστική και εργοδοτική πλατφόρμα. Η Αυτοοργάνωση με μπροστάρη τον ΕΡΓΑΣ πέταξε τους ναζήδες με τις κλωτσιές έξω από το κίνημά της για ένα πρωτοβάθμιο, ταξικό και δημοκρατικό σωματείο, ενώ εσείς τους έχετε μέσα στη Ζώνη και τους επιτρέπετε να σπάνε κατά μοναδικό τρόπο τα μεροκάματα την ώρα που υπογράφετε με την εργοδοσία συμβάσεις που η τελευταία τηρεί για τα μέλη σας ενώ για τους περισσότερους εργάτες τις ποδοπατεί με τη βοήθεια της «Χρυσής Αυγής» και της ΚΟΣΚΟ. Ουαί Υμίν Φαρισαίοι και Υποκριτές!

Σημ. Σε ότι αφορά την κατηγορία που απευθύνει ο Ανώνυμος στην ΟΑΚΚΕ για φιλο-πουλαντζισμό επειδή δίνει τη μεγαλύτερη της έμφαση στο βιομηχανικό προλεταριάτο παρόλο που είναι για γέλια θα απαντήσουμε κάποια στιγμή για να σας δείξουμε ότι η κριτική σας στον αναθεωρητισμό του Πουλαντζά είναι από τα δεξιά και όχι από τα αριστερά του, δηλαδή εκεί που αυτός αποθεώνει το βιομηχανικό προλεταριάτο σε βάρος του υπόλοιπου προλεταριάτου, εσείς ισοπεδώνετε το βιομηχανικό προλεταριάτο και καταργείτε τον ηγετικό ρόλο του μέσα στο σύνολο του προλεταριάτου.
Σημ2 @κουσιατε ναζνταροβια Δεν ντρέπεσαι λίγο? Στο λινκ που παραθέτεις http://kokkinometerizi.blogspot.gr/search?q=%CE%BA%CE%BD%CE%B1%CF%84 (εδώ ολόκληρο το κείμενο http://kokkinometerizi.blogspot.gr/2011/10/20.html) η ΟΑΚΚΕ λέει ακριβώς το αντίθετο, η τοποθέτηση που γίνεται στο κείμενο είναι ενάντια στην άσκηση φυσικής βίας.

zoot horn rollo είπε...

"...την υποστήριξη όλου του μη ναζιστικού συνδικαλισμού της χώρας."
Ανεκδοτάρα.
Το ΠΑΜΕ έφερε όλα τα μνημόνια. Θυμηθείτε που το ακούσατε πρώτα. Διαδώστε.

Ανώνυμος είπε...

Η "αυτοργάνωση" έδινε συνεντεύξεις κατά του "βιομηχανικού σαμποτάζ" στον ΣΚΑΙ. Σε ένα σταθμό που όταν γίνονται απεργίες, βγάζει φλύκταινες. Ή αν εννοεί ένα άλλο ("αυτοοργανωμένο";) τύπου "σωματείο" που θα "πετούσε έξω τους λακέδες του ΠΑΜΕ έξω από την ζώνη".

9 μήνες απεργία στο πνεύμα συνεργασίας ρε γαμώτο με σκοπό το "βιομηχανικό σαμποτάζ" με τους εκπροσώπους του Κεφαλαίου να δίνουν τα ρέστα τους και την στήριξη τους για να μην περάσει η οργάνωση των εργατών(όχι η "αυτοοργάνωση", η ταξική οργάνωση ) γιατί η εκεί Διεύθυνση λέγεται πως ήταν σχεδόν έτοιμη να υποχωρήσει στα αιτήματα των εργατών και στην συμπαράσταση του κόσμου από τον 1ο με 2ο μήνα της απεργίας.

Πρώτη κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά τα ΜΑΤ στην Χαλυβουργεία. Με την κίνηση ματ του Σαμαρά αποφεύχθηκε άλλο ένα "βιομηχανικό σαμποτάζ" κύριοι Πουλατζάδες και επιτέλους ξεκίνησε ο δρόμος για την (καπιταλιστική) ανάπτυξη η οποία δεν θα έρθει με τις εξαλλοσύνες του ΠΑΜΕ στα λιμάνια όπως έλεγε παλαιότερα ο νυν Πρωθυπουργός.

Μας βασανίζουν άλλα ερωτήματα που θα έκαναν να γελάνε και τα τσιμέντα.
Αν π.χ. ο Σκίμπε εμπίπτει στις ανά καιρούς κατηγορίες της "Ρωσοδουλίας" που απευθύνονται από τα αρμόδια λαγωνικά τα οποία θεωρούσαν πως ξετρύπωσαν τους υπεύθυνους των ηττών στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994, τότε πως η Ρωσία δεν βοήθησε λιγουλάκι να περάσει η εθνική Ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ; Πως εξηγούνται τα 4 "τεμάχια" από την μη "Ρωσόδουλη" Κροατία του Μόντριτς;

17-57