Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Ο Σύριζα και το Πολυτεχνείο

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα

Η “κατάληψη Πολυτεχνείου” δανείστηκε το όνομα, το χώρο και τα σύμβολα της εξέγερσης του 73′, για να τα προστατέψει -λέει- από τις οργανώσεις που τα καπηλεύονται. Στις ανακοινώσεις της ζητάει “τρόφιμα και τσιγάρα” από τον κόσμο, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται ως φάρσα και τραγωδία μαζί. Και το πιο σημαντικό: οδηγεί την κουβέντα στην ουσία, τα κρίσιμα ζητήματα που καίνε τον κόσμο.

Πότε θα έρθει ο Μαλάμης κι οι οικοδόμοι; Τι θα γράφει η Πανσπουδαστική νο 9; Πότε θα βγάλει νέο τραγούδι ο Πανούσης για το Χημείο; Θα πούμε επιτέλους κάτι για το ΚΚΕ; Ως πότε θα κρατάει αυτή η ασυλία του;

Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν υπάρχει καμία αναφορά -παρά μόνο κάτι ξώφαλτσες για ξεκάρφωμα- στην κυβέρνηση και το Σύριζα. Μα ποιος κυβερνάει τέλος πάντων αυτόν τον τόπο;
Η σχέση του Σύριζα -από όταν έγινε κυβέρνηση- με το Πολυτεχνείο πετάει από κορυφή σε κορυφή και σκάβει όλο και πιο βαθιά στον πάτο.

Μια χρονιά είχε απαλειφθεί εντελώς τυχαία -κοίτα να δεις- κάθε αναφορά στις ΗΠΑ και το ρόλο που έπαιξαν για την επικράτηση της χούντας.
Τη δεύτερη χρονιά έστειλαν στα κλεφτά τον Τσίπρα στο Πολυτεχνείο, μαζί με τους ασφαλίτες της προσωπικής του φρουράς, να καταθέσει στα μουλωχτά στεφάνι, για να πουλήσει μούρη ως ο πρώτος πρωθυπουργός που τολμάει να το κάνει -που ακόμα κι αυτό λαθροχειρία ήταν, αλλά ποιος ασχολείται με λεπτομέρειες.

Στην πορεία που ακολούθησε, τα μπλοκ του Σύριζα ήρθαν κι αυτά σχεδόν incognito, έσκασαν μύτη κάπου προς το τέλος και μπήκαν πίσω από τα μπλοκ των κομμουνιστών, για να γλιτώσουν τη γιούχα. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ο μόνος δρόμος είναι πίσω απ’ τα παιδιά.

Φέτος, με τις αναμνήσεις από το ταξίδι στις ΗΠΑ ακόμα νωπές, κανείς Συριζαίος δε θα τολμούσε να σκάσει μύτη στο τριήμερο του Πολυτεχνείου. Εκτός κι αν έκαναν το σύστημα-λαγός, σαν τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, που έχει καπηλευτεί τη ματοβαμμένη σημαία, έρχεται περίπου κατά τις δύο-τρεις το μεσημέρι κι ολοκληρώνει τη διαδρομή σε χρόνο ρεκόρ, με χαλαρό τζόκινγκ.

Ακόμα κι η φετινή εκδήλωση της νεολαίας Σύριζα για το Πολυτεχνείο, με ομιλητή τον Τσίπρα, είχε προγραμματιστεί να γίνει στο…  εναλλακτικό Γκάζι, σε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Και τελικά δεν έγινε καν, λόγω της κακοκαιρίας και των θυμάτων, γιατί δεν ήταν καλή μέρα για πανηγυρικούς λόγου της δεκάρας.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι Συριζαίοι δεν πρόκειται να πατήσουν στο Πολυτεχνείο, το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μη γίνουν καν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού. Και -ω του θαύματος- κοίτα να δεις πόσο βολικά ήρθαν τα πράγματα, με αυτήν την κατάληψη από μια χούφτα άτομα που δεν ανήκουν σε καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα, λες και φύτρωσαν από το έδαφος.

Έσβησαν μάλιστα και τα ιστορικά συνθήματα από την πύλη του Πολυτεχνείου (έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ), μάλλον γιατί καπηλεύονταν το γνήσιο εξεγερσιακό πνεύμα τους και το πραγματικό μήνυμα της επετείου:
Το Πολυτεχνείο ζει, έξω τα κόμματα κι οι οργανώσεις…

Μα γιατί κάνετε αυτή τη σύνδεση, έχετε αποδείξεις; θα ρωτήσει κανείς.
Αστυνομικά τεκμήρια, όχι. Υπάρχει όμως καλύτερη απόδειξη από το ότι ένα τσούρμο κουκουλοφόρων όπου δε συμμετέχει καμία αναρχική ομάδα-συλλογικότητα, καπελώνει το τριήμερο για να ακυρώσει τις εκδηλώσεις τιμής και δρα σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης; Σαν “αριστερό” παρακράτος -που θα έλεγαν και κάποιοι γραφικοί Δεξιοί, οι οποίο ωστόσο έχουν λουφάξει τώρα στη γωνιά τους.


Ο Σύριζα μπορεί να μην πατήσει ποτέ ξανά στο Πολυτεχνείο με τις οργανώσεις του και τα άμαζα μπλοκ του. Είναι όμως μέσα στο Πολυτεχνείο δια αντιπροσώπων και προσπάθησε να ακυρώσει τις εκδηλώσεις και πάνω από όλα το μήνυμα της επετείου. Μόνο με μια “αριστερή κυβέρνηση” τύπου Σύριζα θα μπορούσε να γίνει αυτό. Και αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη για το βρώμικο ρόλο της “ροζ αριστεράς”, της πιο βρώμικης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, του πιο καλού υπηρέτη της αστικής τάξης και του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού.

Χτες η κατάληψη τερματίστηκε -μετά από πορεία αναρχικών κι εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, αλλά κι εσωτερικές συνεννοήσεις- αλλά το πουλάκι -για φέτος τουλάχιστον- μάλλον πέταξε. Και το χειρότερο είναι πως τα πολιτικά του αφεντικά, σε κράτος και κυβέρνηση, παραμένουν κυρίαρχα και παίζουν μπάλα σχεδόν ανενόχλητοι…

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να καταργηθούν ή έστω να υποτιμηθούν όσο γίνεται περισσότερο οι τριήμερες εκδηλώσεις του πολυτεχνείου παραμένει ένας παλιός πόθος της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και της αστικής τάξης ανεξαρτήτως γεωπολιτικής αναφοράς. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γίνει αυτό είναι να απομακρυνθεί από το χώρο το κκε, ο φορέας με την μεγαλύτερη οργάνωση και επιρροή από αυτούς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις ανακοινώσεις των καταληψιών, όπου και αφιερώνουν μεγάλο μέρος στο να εξηγούν γιατί δεν πρέπει να μπει στο χώρο το κκε.
Το να γίνει ο χώρος του πολυτεχνείου πεδίο σύγκρουσης μικροομάδων αναρχικών και αριστεριστών και την κοινωνία απούσα από τον εορτασμό εξυπηρετεί υπέροχα την επιδίωξη αυτή. Αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κκε από άποψη αριθμών, πειθαρχίας και οργάνωσης, στήνουν -ειδικά από το '15 και μετά και το τέλος του αριστερού παραμυθιού- ένα όλο και πιο ευφάνταστο σκηνικό και ειλικρινά δεν ξέρω έως που θα φτάσουν.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τους περάσει. Το κκε έχει συνδέσει το όνομα του με την αντιδικτατορικη πάλη και με το πολυτεχνείο είτε τους αρέσει είτε όχι.

φάνης

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Δε λέω για το κείμενο της ανάρτησης γιατί γράφτηκε προχτές, και δε μπορούσε να πιάνει τα σημερινά.
Αλλά, τι πάθατε όλοι και ...σηκώνεται η τρίχα σας σήμερα, γιατί τάχατες ..."εισέβαλαν" οι "ρουβίτσες" του Βούτση στο Γ(ι).Ε.Σ. (=Yes);
Καταρχήν δεν έγινε καμιά "εισβολή"!
Από πότε η, χαλαρά, επιδεικτική και με ...κάμερες, επίσκεψη λειτουργών της αστικής εξουσίας σε ένα άντρο της Αστικής Εξουσίας, και μάλιστα πανηγυρικά, από την κεντρική είσοδο των τελετών, θεωρείται "εισβολή";!
Μόνο τιμητικό άγημα και καφέ δεν τους πρόσφεραν, γιατί δεν το επέτρεπε το σενάριο της σεμνής τελετής (η παράστασης).
Μην τσιμπάτε στους δικομματικούς καυγάδες και στους ισχυρισμούς των θεατρίνων. Μερικοί από τους οποίους μπορεί να κατσικώνουνται και για "αντιεξουσιαστές", αλλά, όλως "περιέργως", όλοι οι "αντιεξουσιαστικοί" τους ακτιβισμοί, έχουν ισχυροποιήσει την Αστική Εξουσία και τις μανούβρες της!
Το ουσιαστικό ερώτημα είναι, που το πάει, με όλα τούτα τα καμώματα των τελευταίων ημερών και μηνών(*), το Αστικό Κράτος, που χάρη στο άφθονο πλέον fiat-money, έχει βαθύνει πολύ και απότομα.
Εκλογές και "μνημόνιο";
Εκλογές και κανάς πόλεμος (=μεγάλο "μνημόνιο");
Κανάς πόλεμος χωρίς εκλογές;
Καμιά εσωτερική χρεωκοπία;
Ας πει ο καθένας.
Kαι μην περιμένετε να "ασκήσει διώξεις ο εισαγγελεύς", η να "σχηματισθεί δικογραφία" μπλα-μπλα-μπλα... Κάποιος "Διώτης" χωρίς δεκάχρονη αναστολή θα βρεθεί να ..."ρίξει φως" στο σκοτάδι σας και τους φακέλλους στο αρχείο. Οπως με τον "Φάκελλο της Κύπρου", όπως με το φαγοπότι της Ολυμπιάδας, όπως με τα swap για να "μπούμε" στο Ευρώ, όπως με την "εξιχνίαση της 17Ν", όπως με τις υποκλοπές-Ι (Τσαλικίδης-affair) και υποκλοπές-ΙΙ (ΚΚΕ), όπως με τη "λίστα Λαγκάρντ", όπως με το "βανάκι της Κυψέλης", όπως με τα χρέη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως με τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-Κοσκωτά '89, όπως ..., όπως.
---------------------------------------------
(*) Εξω ο Ρουπακιάς, μέσα η ..Ηριάννα(!), έξω ο ...Κουφοντίνας, μέσα οι μαθητές των Γιαννιτσών(!), έξω από το Πολυτεχνείο τα ..."κόμματα" (δηλαδή ο ..."Περισσός"!) με το ιστορικό πλέον Lock-Out, εθιμοτυπικό "μολότωφ-πάρτι" κάθε Σάββατο στο ..."άβατο των Εξαρχείων" και πάει λέγοντας...

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 4/10/12.
https://www.youtube.com/watch?v=s0J7__klv3U

Δημοσιογράφος: "Τους κάνανε πλάτες για να μπούνε μέσα;"
Εκπρόσωπος Σύριζα: "Δεν to ξέρω, βάζω ένα ερωτηματικό, θέλετε να το ψάξουμε όλοι μαζί;"
Από τότε ποιο ΠΑΣΟΚ και από το τότε ΠΑΣΟΚ

Oι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά επιχείρησαν σύμφωνα με κάποιους να ""εισβάλλουν"" στο Υπ.Άμυνας μετά την άρνηση συνάντησης από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων όπως τότε τους χαρακτήριζε ο Σύριζα.
Δεν άκουσα καμία καταδίκη από την πλευρά του εκπροσώπου του Σύριζα η μου φάνηκε; Μάλλον μου φάνηκε.

Ο Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του τότε εκπροσώπου του χαρακτήρισε "χαλαρή τη στάση της αστυνομίας" απέναντι στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά. "Χαλαρότητα" με καμία 100αριά πάνω-κάτω προσαγωγές, 15αρια συλλήψεις, και το ξύλο της αρκούδας. Τέτοια "χαλαρότητα" απέναντι στους επί 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που "επιχείρησαν να εισβάλουν στο Πεντάγωνο", και μάλιστα την συγκρίνει με αυτή που δείχνει (η αστυνομία ντε...) απέναντι στα "παιδιά από τα εξάρχεια του πίνουν μπύρες".
Ε ναι άλλο το να πίνεις μπύρα, το ίδιο να διεκδικείς δεδουλευμένα 7 μηνών. Όποιος πίνει μπύρα στην Καλλιδρομείου κάνει τον καπιταλισμό να κλάνει μέντες.

"Να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία".
Δηλαδή να διεκδικήσουν τα λεφτά τους.. πιο "υπεύθυνα". Να διαδηλώνουν στις πλατείες και να φωνάζουν εκτός εργασιακών χώρων όπως κάποτε έλεγε μία άλλη μέρα ο τότε εκπρόσωπος του Σύριζα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. "Έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα" φανφάρα και μούντζες, μαγκιά-κλανιά και γιατί αυτές οι απεργίες - διαδηλώσεις tre-Bannal ρε αδελφέ.

Μετά κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν ο Σύριζα είχε δώσει από το 2012 δημόσια "δείγματα γραφής"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Περιεκτική Δημοκρατία" στο «αντικαθεστωτικό» μέσο «αντιπληροφόρησης» (τα εισαγωγικά από την Περιεκτική Δημοκρατία ) , δεν υπήρξε στην σελίδα του η δυναμική διαδήλωση των εργαζομένων Σκαραμαγκά, ούτε οι συλλήψεις, και οι τραυματίες, ούτε η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης – που σημειωτέον συμμετείχαν και άλλα σωματεία και αλληλέγγυοι – στη ΓΑΔΑ.
Η Ανακοίνωση της "Περιεκτικής Δημοκρατίας"
http://periektikidimokratia.org/athina/2012/10/η-αριστερά-του-συνσυριζα-και-των-μα/#_ftn3

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο σύριζα έφυγε από το δίλημμα
"καταθέτει στεφάνι και τον δουλεύουν και ακούει γιούχα" ή
"δεν καταθέτει στεφάνι και πάλι τον δουλεύουν και ακούει γιούχα"

Έφυγε ο Τσίπρας για το εξωτερικό το απόγευμα της Πέμπτης.
http://www.capital.gr/politiki/3254846/meta-ti-mandra-sti-souidia-o-tsipras-se-taxidi-expres-suskepseis-gia-tous-pligentes

Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο μετά από παρέμβαση 300 αναρχικών
Δημοσιεύθηκε: 16/11/2017 5:00 μμ Ενημερώθηκε: 16/11/2017 7:50 μμ
http://www.huffingtonpost.gr/2017/11/16/koinonia-politexneio-katalipsi-politexneio_n_18571620.html

Ως δια μαγείας άλλα Μέσι μετά από λίγη ώρα λήγει η "κατάληψη" στο Πολυτεχνείο
http://www.huffingtonpost.gr/2017/11/16/koinonia-politexneio-katalipsi-politexneio_n_18571620.html

Έλα μωρέ, τυχαία πράγματα ανάμεσα στις δύο χρονικές στιγμές.
Δεν υπάρχει αυθαίρετη συνωμοσιολογική ερμηνεία ενός καχύποπτου μυαλού σαν αυτή που έγραψα στις ( 16 Νοεμβρίου 2017 - 3:42 μ.μ.)
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/11/blog-post_8.html?showComment=1510839754352#c4444242412929106588

Απλές χρονικές συμπτώσεις

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός
Καταργήθηκαν τα μνημόνια. Τώρα ονομάζονται "συμφωνίες"

Για τον πόλεμο.
Τα ερωτήματα για τις ιμπεριαλιστικές αστικές τάξεις είναι

1) Σε περίπτωση μεγάλου (χωρίς απαραίτητα να μετατραπεί σε Γ Παγκόσμιο Πόλεμο).
Μήπως μετατραπεί σε ταξικό; Ειδικά σε χώρες με εργατική-κομμουνιστική παράδοση; Υπάρχουν τα παραδείγματα όπως στον Α και Β.
Μέχρι στιγμής φαίνεται να προκρίνουν την σταδιακή αλλαγή συνόρων όχι σε γενικευμένη μορφή.

2) Τι θα γίνει σε περίπτωση έστω και περιορισμένου πυρηνικού πολέμου; Πως θα σωθούν οι μεγαλοαστικές τους τάξεις, και γενικά αυτοί που διατάζουν; Για το πόπολο σαν και εμάς, μας έχουν για εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

3) Πόσο φαίνεται πρόθυμος ο γενικά "Δυτικός πολιτισμός" να θυσιάσει την βολή του ή ακόμα και τα παιδιά του σε ένα έστω και απλά γενικευμένο σε χώρο και χρόνο (όχι παγκόσμιο ή πυρηνικό) πόλεμο λόγω της υπογεννητικότητας;

17-57

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αυτό το είδατε;
"Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αντιεξουσιαστών.... Η κ.Τσουκαλά είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης (είχε διοριστεί το 2016 αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) του συγκεκριμένου υπουργείου) ενώ είχε προχωρήσει σε διαλέξεις στις σχολές της ΕΛΑΣ."
Πέρα από το φρικτό συμβάν, που μόνο σε Κλανιδιαρέους θα ευχόμουνα, βγαίνει στον αέρα όλη η δυσωδία του ενιαίου χώρου Ασφάλεια-αντιεξουσιαστές-τΣύριζα!
Οι πολιτικοί εκφραστές των μικροαστικών στρωμάτων ανήκουν στον βόθρο του πολιτικού συστήματος της κυριαρχίας της αστικής τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά άσχετο, αλλά ρίξτε μια ματιά εδώ να γελάσετε ή να κλάψετε:
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1296066/xathikan-364-dis-apo-tin-anakefalaiopoiisi-ton-trapezon

Βασίλης

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Περισσότερες, και διαφωτιστικές, πληροφορίες για την κυρία Τσουκαλά κι εδώ:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500175731

Εν τω μεταξύ, στους γνωστούς ιστοχώρους της αριστερής μικροαστικής διανόησης επικρατεί πλήρης ..."σιγή ασυρμάτου"(!), που, αν μη τι άλλο, προδίδει αμηχανία και πανικό. Εννοείται κόβονται και σχόλια κλπ., προφανώς εν αναμονή "γραμμής", από που άραγε;
Από τον ...Σόρος η από "αλλού";!

Υ.Γ. Φανταστείτε, τώρα, τι θα είχε γίνει, αν η φωτοβολίδα προερχόταν από την ...ΚΝΕ!!!

Γιωργος είπε...

Το περιστατικό με την ατυχη κα Τσουκαλά, ειναι αλλο ενα στοιχειο που ξεβρακωνει τον ρολο των λεγόμενων αντιεξουσιαστων, που μονο αντι-εξουσιαστες δεν ειναι.
-Στοχος τους ειναι η μπαχαλοποιηση καθε σοβαρης πορειας και λαϊκής διεκδίκησης με αποτερο σκοπο το μούδιασμα του λαου για περαιτέρω ενισχυση του κινηματος
-Να δημιουργησει συνθηκες και αφορμές για μεγαλυτερη καταστολη απο το Κρατος, για καθε λαικη διεκδίκηση στο μελλον.
-Να προσπαθησει να εκθεσει και να αμαυρώσει καθε έννοια της αριστερας και να ταυτησει τα επεισόδεια με την "αναρχο-αριστερο-κομουνιστικη" δράση, πέρνοντας μπαλα και το ΚΚΕ- τα καναλια μαζι με δεξιες εφημεριδες(και οχι μονο...), δεν αφηνουν ευκαιρια να κανουν αυτη την αυθαίρετη διατυπωση

Λιγο-πολυ, τα γνωριζουμε ολα αυτα, εκείνο που δεν ξεραμε με αφορμη το περιστατικό Τσουκαλα, είναι η ιδιόρρυθμη ομερτα που υπάρχει στο αναρχομπαχαλο χωρο, οπου για μερες δεν μιλαει κανεις για αυτο που έγινε, εκτος απο ενα εμετικο αρθρο στο Βαθύ που στην ουσια εκανε έκκληση(!) για να εφαρμοστει αυτη την ομερτά.

Ουτε που μπορω να φανταστω τον πονο και τις σκεψεις της άτυχη ς δικηγόρου που κινδυνεύει να χάσει το ποδι της, αν οχι τη ζωη της,απο τα ιδια ατομα που η ιδια υποστηριζε και υπεράσπιζε με θερμη.

Η βρωμα και η δυσωδία του λεγομενου Χωρου ειναι αδυνατο πλέον να κρυφτεί και μονο όποιος εχει συμφέρον απο αυτο το αλισβερίσι κρατους-ασφαλειας-αναρχιας θα μπορουσε να υποστηριζει ακομα τετοιες αντιεργατικες,αντικινηματικες,
αντιδραστικες πρακτικές.

Η ανοχη για τετοιες προβοκατορικες ενέργειες των αυτοαποκαλουμενων αντιεξουσιαστων, εχει προ πολλου εξαντληθεί. Πρόσφεραν, προσφερουν και θα προσφερουν τις χειροτερες υπηρεσίες στο κίνημα, οχι γιατι απλα ακολουθούν μια λαθος στρατηγική, αλλα γιατι συνειδητά ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ.

Μονο όποιος δεν θέλει, δεν βλεπει τι πραγματικά συμβαινει και απο εδω και περα(για καποιους ηδη απο το '11 βρωμαγε η κατάσταση)δεν υπαρχει "δεν ηξερα", " παραπλανήθηκα", κτλ.Οι σκεπτομενοι συμπαθούντες των αναρχικων,των καταληψιων, των επεισοδιακηδων,του Ρουβίκωνα και όλου αυτου του κρατικοσυντηρητου συρφετου, να παρουν θεση. Αν υπαρχουν καν σκεπτομενοι...

Γκεόργκυ Ζούκωφ είπε...

Γιωργο μα οταν χτυπησαν οι αναρχοφασιστες-ασφαλιτες το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα τι αλλο απο την διαλυση της συγκεντρωσης επιδιωκαν ? Και το εκαναν την καταλληλη στιγμη τοτε που το ελικοπτερο του Σκαι μιλουσε για 500.000 λαο και το CNN για 700.000 !!!.Και το σημαντικο ηταν οτι ερχοταν συνεχεια κοσμος που βεβαια ακουγοντας τα γεγονοτα ανεκρουσε πριμα και γυρισε σπιτι του ...ετσι ψηφιστηκε το Πολυνομοσχεδιο εκεινο το βραδυ με την ισχνη πλειοψηφια 5 (πεντε ) βουλευτων ,οι οποιοι δεν ξερω αν θα ειχαν τα κοτσια να ψηφιζαν με 1.500.000 λαο κατω και γυρω γυρω απ τη βουλη ...

Ανώνυμος είπε...

ειναι αυτο που δεν αποδεχονται την αναγκαιοτητα της οργανωσης η και του ξεκαθαρισματος μεταξυ τους.απο την αλλη υπαρχει και η δημιουργικη ασαφεια μιας αφορμαλιστικης συγκροτησης του φερομενου ως "χωρου",το οποιο μπορει και να ερθει και σε αντιθεση ομως με τον κατακερματισμο της χυδαιοτητα που εχει συμβει στο λεγομενο αριστεροχωρι.παντως οι μαυροι πηραν μια δοση του τι παραμυθες "πιστεουν" ωρες ωρες πχ περι της μη αποδοχης των "παραπλευρων απωλειων".που να κανεις και 35 χρονια ανταρτικο οπως ο FARC-EP...

εντωμεταξυ στις φιλιππινες

https://www.telesurtv.net/english/analysis/Duterte-Admits-Fascism-Vows-Defeat-of-Communist-Terrorists-and-Crackdown-on-Left-20171121-0038.html

κατι πρεπει να γινει σε παγκοσμια κλιμακα,ΟΗΕ,ΕΕ και τα λοιπα

αληθεια,σε ποιο νησι εκει κατω ειχε γινει η γενοκτονια χιλιαδων κομμουνιστων τη δεκαετια του '60?


comint

Ανώνυμος είπε...

Στην Ινδονησία έγινε η γενοκτονία, και ήταν κοντά στο εκατομμύριο. Το θέμα έγινε περισσότερο γνωστό πρόσφατα λόγω δύο ντοκυμαντέρ που κυκλοφόρησαν, και παρ'ότι σάρωσαν τα βραβεία, όλες οι διθυραμβικές κριτικές εστιάζουν ελάχιστα στο πολιτικό ζήτημα και αναδεικνύουν την ανθρωπολογική διάσταση κτλ. Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς καλυπτόταν αυτή η υπόθεση παλιότερα και πώς σήμερα, από τις ίδιες τις ναυαρχίδες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ στην γενοκτονία είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Δες εδώ (και ξέρνα από την ξετσιπωσιά των αμερικάνων αξιωματούχων που λένε ότι έχουν αίμα στα χέρια τους αλλά για καλό) το άρθρο της Washington Post από το 90:

https://www.washingtonpost.com/archive/politics/1990/05/21/us-officials-lists-aided-indonesian-bloodbath-in-60s/ff6d37c3-8eed-486f-908c-3eeafc19aab2/?utm_term=.3c31b5fcd41e

Αυτά όμως τότε ήταν ψιλά γράμματα, καθώς αυτές οι κινήσεις θεωρούνταν δεδομένες (κι ήταν και στην Ινδονησία -- τρέχα γύρευε δηλαδή), για να καταπολεμηθεί η "αυτοκρατορία του κακού" (που κατέρρεε τον καιρό των αποκαλύψεων). Σήμερα όμως πάμε παραπέρα και το θράσος δίνει την θέση του στην κατσαπλιάδικη προπαγάνδα των New York Times, που λέει ότι ντάξει έγινε η γενοκτονία, και έφταιγαν κι οι ΗΠΑ, όχι όμως επειδή έβαλαν το χεράκι τους, αλλά επειδή δεν αντέδρασαν ("stood by" που λέει και το άρθρο). Διάβασε εδώ και ξαναξέρνα:

https://www.nytimes.com/2017/10/18/world/asia/indonesia-cables-communist-massacres.html

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Ινδονησία.

Ανώνυμος είπε...

@Ijon Tichy

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδονησίας ήταν όχι απλώς το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας αλλά και το μεγαλύτερο μη κυβερνητικό κομμουνιστικό κόμμα του κόσμου, με τριάμισυ εκατομμύρια κομματικά μέλη και είκοσι εκατομμύρια οπαδούς ενταγμένους στις οργανώσεις του.
Το ΚΚ Ινδονησίας στα πλαίσια εμπιστοσύνης με την αντι-αποικιακή κυβέρνηση νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) πως είχε δώσει λίστες με τα μέλη του.

Συνοπτικά με παραπομπές
Ινδονησία: μισόν αιώνα μετά την 29/12/1965
http://teddygr.blogspot.gr/2015/12/29121965.html

17-57