Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Δελτίο Κομινφόρμ - Ιούνιος 2019

Οι εκλογές πέθαναν, ζήτω οι εκλογές.

Οι εκλογές μας έρχονται, εμπρός βήμα ταχύ,
να τις προϋπαντήσουμε ως αντιπολίτευση (λαϊκή)

Κι αν γράφαμε στην εξοχή, θα παρέπεμπε στο βουνό, όπως τότε στο Λιτόχωρο.

Ο Ιούνιος ξεκινάει με το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και το ερώτημα αν μπορεί η Λαϊκή Συσπείρωση να επαναλάβει το επίτευγμα του 2014 και να κρατήσει κόκκινους τους πέντε δήμους της χώρας, κάτι που είναι αντικειμενικά δύσκολο -ένεκα τα συμφέροντα και τα λεφτά που ρίχνουν κάποιοι υποψήφιοι- όχι όμως και απίθανο.

Κι αμέσως μετά ξεκινάει η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου και ενώ δυο μέρες πριν, θα έχουμε την επέτειο του δημοψηφίσματος και η Μπέτυ θα κλαίει -κάθε μέρα τέτοιο χρόνο- στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Σύριζα, αλλά όχι μάλλον από το πλήθος που δε θα δει μπροστά της.

Κι αν βγαίνει αβίαστα ένα συμπέρασμα, είναι πως χωρίς δυνατό κίνημα και αγωνιστικές διεργασίες, δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο από την γκαστρωμένη κάλπη. Και αν είναι κάτι άλλο βέβαιο, είναι πως όσοι έχουν αλλεργία με τους κομμουνιστές, περιμένουν να τους δουν να πιέζονται από την πόλωση -που έμεινε κάτω από το 60% στις ευρωεκλογές, παρά το χαρακτήρα που είχαν- και να θυμηθούμε μέρες του Ιουνίου του 12'.

Η κε του μπλοκ λέει πως θα μείνουν με την όρεξη. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν είναι οι κάλπες το σημαντικό μήνυμα που θα αλλάξει τον αρνητικό συσχετισμό. Εκεί μπορεί -στην καλύτερη- απλώς να αποτυπωθεί μια τάση ή μια αλλαγή.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε και στην πορεία, στα σχόλια που θα ακολουθήσουν από τη βάση του μπλοκ

174 σχόλια:

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο 17-57 ζητησε στο νημα του Μαιου λινκ απο την συνεντευξη Παφιλη στο Οne και την δηλωση Ντορας για Σαμαρα και ΚΚΕ

Τα βαζω εδω για να τα δουν περισσοτεροι

Συνεντευξη Παφιλη: https://www.youtube.com/watch?v=LI3AjizF5OU

Δηλωση Ντορας: https://www.youtube.com/watch?v=PfgZ5PXbSVc

Στο 3.58 αρχιζει και μιλαει σχετικα με την ''αντιμνημονιακη σταση'' του Σαμαρα και τα κινητρα της (φοβος για ΚΚΕ). Στο 4.38 ειναι η επιμαχη δηλωση.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Διαβασα το αρθρο του Γ. Λαμπρινιδη για το εκλογικο αποτελεσμα και την ερμηνεια του. Μπορω να πω οτι ηταν η μονη εκλογικη αναλυση που διαβασα απο τον χωρο μας που προσπαθησε να βαλει σε αντικειμενικη βαση το εκλογικο αποτελεσμα και αξιζουν συγχαρητηρια στον ανθρωπο.

Εκει που δεν συμφωνω ειναι που λεει οτι το ποσοστο μας ειναι φαινομενικα στατικο γιατι καποιους χασαμε και καποιους αλλους κερδισαμε. Πιο συγκεκριμενα σε απαντηση αναγνωστη λεει οτι σιγουρα χασαμε καποιες χιλιαδες απο θανατους και μεταναστευση.

Αυτο ειναι σωστο, αλλα ισχυει για καθε εκλογικη αναμετρηση και για καθε κομμα. Δεν μπορει να δωσει ερμηνεια για το αποτελεσμα ουτε μπορει να εμπνευσει αισιοδοξια.

zoot horn rollo είπε...


Πέρα από την Πετρούπολη όπου υπήρξε κάποια δυναμική, δυστυχώς ήδη ήταν δύσκολα για Ικαρία,Χαϊδάρι,Καισαριανή από τον α' γύρο. Η Πάτρα κερδήθηκε, αλλά με βάση τους αγώνες και την προσφορά, η δεύτερη Κυριακή δεν θα έπρεπε να συζητιέται καν. Βέβαια ωραία τα λέω εγώ, αλλά δεν είναι έτσι απλά, ωραία κι εύκολα, όπως έδειξε τελικά. Μια σκέψη που ίσως φανεί "κάπως", αλλά δεν είναι και καμιά επιστημονική φαντασία: Αν τα είχαν βρει οι αντίπαλοι σε έναν υποψήφιο που θα τους συσπείρωνε στην Πάτρα, κι εκεί θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Γιατί και πώς δεν προέκυψε, αυτοί μόνο ξέρουν, φανερώνει κατά κάποιο τρόπο επιμέρους αντιθέσεις τους. Ακόμη ένα γενικό στοιχείο είναι η αρκετά υψηλή αποχή κι ερώτημα το πώς κατευθύνθηκε, πέρα από όσους όντως δεν τους εξέφραζαν οι διάφοροι υποψήφιοι. Αποδεικνύεται διαρκώς πώς η μάχη της τοπικής διοίκησης γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να κερδηθεί μια εκλογική αναμέτρηση αλλά στην αντιμετώπιση του ασφυκτικού εως και στραγγαλιστικού πλαισίου που βρίσκεται ένας αγωνιστής δήμαρχος λόγω "Καλλικράτη".
Πολύ σωστά επέμεινε κι επιμένει το ΚΚΕ για την απλή αναλογική, αυτό που επίσης χρειάζεται να θυμόμαστε είναι το πλαίσιο στο οποίο εφαρμόζεται καθώς και το πώς την χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι. Δεν είναι πρωτοφανές, κομπρεμί και πονηροί συνασπισμοί είναι "άγραφος νόμος" σε συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων, φοιτητών/σπουδαστών κτλ. είτε πριν είτε μετά από εκλογές κι αρχαιρεσίες ή κολπάκια του τύπου μια παράταξη να χωρίζεται σε 2-3 "κομμάτια" και να ξανασυγκεντρώνεται αμέσως μετά. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, το διαρκές "ξεβράκωμα" τους είναι καθήκον από μέρους μας.

ΥΓ 1 : Είναι αλήθεια ότι στην Καισαριανή κάποιοι που,χαριστικά και πολύ κακώς, αποκαλούμε "αριστεριστές" χαρακτήρισαν *και τους δυο* υποψηφίους "μνημονιακούς";
ΥΓ 2 : Έχει αρχίσει το "σπρώξιμο" στον μίστερ "70% καλό μνημόνιο-υπογράφω κι επεκτείνω" στα γερά πλέον. Έτοιμο "μαντρί" για δυσαρεστημένους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ. Λες γι'αυτό να κάνει στην άκρη ο ΠιΛαφ;
ΥΓ 3 : Στο φως λέει τα έγγραφα του συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ για πρώτη φορά. Καταλάβαμε.

zoot horn rollo είπε...

Επίσης: "Meet the new "true", same as the old "true"". Τόση "επαναστατικότητα" που γίνονται συριζοεφεδρεία.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που τελειωσε και ο 2ος γυρος μπορουμε να πουμε οτι το αποτελεσμα και στις 3 καλπες ηταν αρνητικο. Για μενα το πιο αρνητικο απο τα 3 ηταν οι περιφερειες.
Διοτι.
- Οι ευρωεκλογες ηταν σε στυλ βουλευτικων με αυξηση συμμετοχης σε σχεση με το 2015 το κομμα πηρε 1000 ψηφους παραπανω και κρατησε. Σιγουρα ομως δεν εκφραστηκε αυτο το θετικο κλιμα που ολοι βλεπανε και αυτο ειναι ανησυχιτικο. Θεωρω οτι υπηρξε και επαναπαυση σε ενα βαθμο σε μελη και φιλους και δεν τρεξαν να ''κλεισουν'' τις ψηφους οπως αλλοτε. Αυτο πρεπει να ειναι καμπανακι για τις βουλευτικες που ερχονται.
-Οι δημοτικες ειχαν την ιδιαιτεροτητα της απλης αναλογικης το οποιο μας οφελει γιατι εχουμε μεγαλυτερη εκπροσωπηση και ειναι και πιο δικαιη η εκπροσωπηση αλλα τις μετετρεψε σε ενα καρναβαλι ανευ προηγουμενου οπου ο καθε κλοουν εμπαινε υποψηφιος με την ελπιδα να παρει 1,5% και να εκλεγει και προφανως εβρισκε πολλα ψωνια και λοβοτομημενα να στελεχωσει τα ψηφοδελτια του. Αυτο εφερε διασπορα ψηφων που επηρεασε και δικο μας κοσμο που δεν υοθετει σε μεγαλο βαθμο το ενιαιο κριτηριο της ψηφου. Το οτι μειναμε με 1 δημαρχο τον Πελετιδη μπορει να λεει κατι μπορει και τιποτα. Το 2010 ειχαμε 2 αλλα ειχαμε αυξηση παντου και στις περιφερειες 14% πανελλαδικα. Το 2014 ειχαμε πτωση αλλα ειχαμε 5 δημαρχους απο 2. Απλα γνωμη μου ειναι οτι στους αλλους κοκκινους δημους δεν δωθηκε το ιδιο βαρος με την Πατρα και δεν υπηρχε και η προσωπικοτητα σαν τον Πελετιδη που κινηθηκε οχι απλα εκτος πλαισιου αλλα και με διαφορετικο τροπο απ'οτι ειχαμε συνηθισει και εμεις οι ιδιοι για τους δημαχρους κομμουνιστες.
-Οι περιφερειες και η πτωση εκει για μενα ειναι το πιο αρνητικο διοτι εκει ο κοσμος θεωρει πιο χαλαρη την ψηφο οποτε συνηθως εκφραζεται υπερ μας ενας κοσμος που διαφωνει ή δεν πιστευει στη στρατηγικη μας αλλα μας εκτιμα, μας εχει εμπιστοσυνη ή τελος παντω εκει δεν τον επηρεαζει ουτε το φιλικο , συγγενικο οπως στους δημους , ουτε τα ψευτικα διλληματα και οι εκβιασμοι οπως στις κεντρικες εκλογες. Οι περιφερειες για μενα εδειχναν το ευρυτερο κυρος του κομματος στην κοινωνια και την αποδοχη θεσεων του που δεν εκφραζεται σε αλλες εκλογικες μαχες. Αυτο πρεπει να μας προβληματισει.
Θυμαμαι μετα το 4,5% του 2012 που ελεγε στην ανακοινωση της η Κ.Ε. οτι ολοι μελη και φιλοι πρεπει να κανουμε τη διπλασια δουλεια για να αποκαταστησουμε ξανα τους δεσμους του κομματος με το σημαντικο κομματι κοσμου του με το οποιο εγινε διαρηξη των δεσμων. Απο οσα βλεπω και μπορω να κρινω η δραστηριοτητα και η μαχητικοτητα οχι μονο δεν διπλασιαστηκε αλλα ειναι πολυ πιο μειωμενη απο πριν το 2012. Μοιαζει σαν η απογοητευση και η μοιρολατρεια να μας εχει συνεπαρει και εμας αλλα αυτο για ενα αστικο κομα μπορει να ειναι απλα ενα διαλειμμα απο την εξουσια για ενα ΚΚ ισοδυναμει με πολιτικο θανατο κθως μπορει να το καταστησει ανυποληπτο με συνεπεια να γινει γκρουπα ή σφραγιδα.
Προφανως δεν ειμαστε σε τετοια κατασταση αλλα ο κινδυνος παντα υπαρχει και ειναι υπαρκτος και οταν διαπιστωνεται οτι ερχεται εστω και μισο βηματακι πιο κοντα πρεπει να επισημαινεται.
Μακαρι αυτο το διαστημα μεχρι και τις βουλευτικες εκλογες και ακομα περισσοτερο μετα απο αυτες να μου διαλυθουν αυτες οι σκεψεις-φοβοι.
Οπως και να εχει εχω φτιαξει μια λιστ με πολυ κοσμο οπως και στις ευρωεκλογες και αυτη τη φορα λεω να μιλησω 2-3 φορες με τον καθενα ωστε αν πηγαν οι μισοι απο αυτους να μας ψηφισουν την προηγουμενη Κυριακη να πανε τωρα περισσοτεροι.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη χθες η παρεμβαση του Σοφιανου. Ετσι πρεπει αν δωσουμε τη μαχη. Οι πασοκοι εχουν αρχισει ηδη να παιζουν τη λογικη της χαμενης ψηφου για να μας πιεσουν. Πρεπει να αξιοποιηθει οσο το δυνατον το οτι η ΝΔ θα ειναι δεδομενα η επομενη αντιλαικη κυβερνηση. Να συγκριθουμε με το ΣΥΡΙΖΑ ποιος μπορει να αντισταθει σε οσα εχει να φερει η ΝΔ. Εμεις που υπαρχουμε κινηματικα και ειμαστε εγγυηση για τη μαζικοποιηση και την κατευθυνση του ή ο ΣΥΡΙΖΑ που τα ΜΑΤ του μας δερναν 4 χρονια και ειναι αυτος που επαιρνε μετρα εναντιον της απεργιας?
Εμεις που δεν εχουμε ψηφισει ποτε μνημονιο ή αντιλαικο νομο ή ο ΣΥΡΙΖΑ που εφαρμοσε 2 μνημονια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εφερε το 3ο ο ιδιος που το ψηφισε μαζι με τη ΝΔ?
Εμεις που ειμαστε εναντιον της ΕΕ και καταψηφιζουμε τις αποφασεις της που ερχονται εδω ως μετρα ή ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφιζει το 90% των αποφασεων της ΕΕ μαζι με τη ΝΔ?
Που ειναι η χαμενη ψηφος αρα? Στο ΚΚΕ που ειναι το ονο που μπορει να τα βαλει με τη δεξια ή στο ΣΥΡΙΖΑ που ετσι και αλλιως θα χασει τις εκλογες και ειναι ο ιδιος πλεον δεξια?

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Παπαδοπουλος στο ΣΚΑΙ: Ειμαστε ικανοποιημενοι απο το αποτελεσμα

Περα βρεχει το Κομμα

https://m.youtube.com/watch?v=ABcpyvzJOOM

Αποδιδει την στατικοτητα στο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημισε την εννοια της αριστερας και πηρε η μπαλα και τΚομμα

Αυτη ειναι σωστη παρατηρηση αλλα σε 4 χρονια που ο ΣΥΡΙΖΑ θα εχει ξεπλυθει οντας αντιπολιτευση και η ακροδεξια πιθανον θα εχει ενισχυθει, τα περιθωρια ανοδου του ΚΚ θα ειναι ακομα στενοτερα.

zoot horn rollo είπε...

Στον κιναλοπασόκο χρειάζεται και το εξής ερώτημα: Αν σε ψηφίσει κάποιος τι θα του βγεις; ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;
Ενώ συμφωνώ στα περισσότερα που λες ratm, νομίζω πώς ούτε στις περιφερειακές ήταν τόσο χαλαρή η ψήφος, σε σχέση με άλλες φορές τουλάχιστον. Η πόλωση τις "πήρε μπάλα" κι αυτές. Στο κομμάτι των τοπικών εκλογών, το σύστημα δείχνει πλέον καλά προετοιμασμένο και "θωρακισμένο".

Ανώνυμος είπε...

Στην Πάτρα δεν θα μπορούσαν να πάνε όλοι μαζί γιατί η Πάτρα πέρα όλων των άλλων ήταν μπροστά στην δημοσιότητα και θα ευτελιζόντουσαν και άλλο αν Πασοκοι+Συριζαίοι κατέβαιναν στα φανερά με κοινό υποψήφιο. Στην Περιφέρεια Δ.Ελλάδος κατέβηκαν, αλλά το όνομα Κατσιφάρας δεν συγκινεί και πολλούς πλέον.

Αν δούμε τις ψήφους, αυτό συμβαίνει zoot.
"Μετακινήσεις" κυρίως από Λαφά και σύριζα. Το αριστερά του Σύριζα (70% καλό μνημόνιο με συνταγές του νεοφιλελεύθερου ΟΑΣΑ + πρώην Πρόεδρος Βουλής + υπουργοί Σύριζα + Αντασύριζα) παρέμεινε σταθερό στο 6% εδώ και 2 δημοσκοπικά χρόνια.


ratm ας πάνε οι ΠΑΣΟΚΟΙ χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη όπως στα 2011-2012 στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά ας μιλήσουν για αντιδεξιά μέτωπα και αντιακροδεξιά Μέτωπα. Ας μαζέψουν τον κόσμο τους τώρα που τους φεύγει και ο Βενιζέλος

https://el.wikipedia.org/wiki/Κυβέρνηση_Λουκά_Παπαδήμου_2011

Θενκς γάτε


17-57

Giannis Pit. είπε...

Το ότι θεωρώ το ΚΚΕ πολιτικό και ιδεολογικό μου "σπίτι" δεν το συζητώ και δεν το διαπραγματεύομαι. Από την άλλη, στο χώρο των επιρροών του κόμματος, αγαπητοί σύντροφοι, βλέπω πράγματα που αδυνατείτε ή δεν θέλετε-στο χειρότερο-να δείτε.
Προσωπικά μετά από κάθε εκλογή, μεγαλώνει ο κίνδυνος δυσκολίας να πείσω τις νέες μου κόρες και τα νεαρά μου ανίψια π.χ. να εξακολουθούν να μας στηρίζουν. Και δεν ξέρω ποια είναι τα όρια της προσωπικής μου επιρροής.
Το Κόμμα στις Ευρωεκλογές και Περιφερειακές, υπέστη ήττα. Δεν εννοείται "χαλαρή" ψήφος και μείωση και σε ψηφοδέλτια και σε ποσοστό.
Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές αποτελούν ίσως την πιο κρίσιμη-μέχρι τώρα-αναμέτρηση για το Κόμμα καθώς η πίεση θα είναι τεράστια και ο κίνδυνος της υποχώρησης κάτω από το ψυχολογικό 5% εμφανής.

Στις Δημοτικές εκλογές οφείλει το κόμμα να δει το θέμα "Πρόσωπο-χαρισματικός ηγέτης". Δεν μπορεί να αλλάζει υποψηφίους κάθε 4ετία. Οφείλει να χτίζει πάνω σε πρόσωπο από τώρα. Το παράδειγμα Πελετίδη φωνάζει!

Η Αποχή είναι μια δεξαμενή ψήφων που εν δυνάμει αποτελούν target group για το Κόμμα. Οφείλει να τους προσεγγίσει προσεκτικά.

Να πω δε το εξής. Η Ψαλίδα μεταξύ της άποψης "Συμπαθώ το ΚΚΕ-το παραδέχομαι" και το "Ψηφίζω" ανοίγει συνεχώς σε βάρος του δεύτερου. Αυτό σημαίνει πολλά για τις μεθόδους προσέγγισης.

Παραδείγματα: Ο "Ριζοσπάστης" δεν είναι εφημερίδα που θα διαβαστεί από μια επιρροή, έναν νέο, έναν φίλο. Η Γραφή και η θεματολογία του απευθύνεται σε κοινό κομματικής διαδικασίας.
Η Απουσία Ρ/Σ είναι καθοριστική και αποτελεί πολιτικό ατόπημα το κλείσιμο του 902.

Να πω δε τέλος το εξής: πολύ καλά κάνει το Κόμμα και δίνει έμφαση στα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα για να αλλάξει συνειδήσεις. ΑΛΛΑ! Βλέπουμε ότι ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας δεν συνδικαλίζεται, δεν μπορεί να το κάνει λόγω αλλαγών στην παραγωγική βάση. Συνεπώς οφείλουμε να μιλήσουμε στα επιμέρους κοινωνικά κινήματα.

Ο Νεοφασισμός, η εξατομίκευση σύντροφοι χτυπάει εκεί! Στην καθημερινότητα. Το Κόμμα είναι προκλητικά ΑΠΟΝ από δευτερεύοντα κοινωνικά κινήματα: Γυναίκες, οργανώσεις γειτονιάς, αθλητισμός, διαφορετικότητα, ιδιαιτερότητα, κοινωνικά κινήματα και δράσεις. Και η στάση του στην κοινωνία φαντάζει εμφανέστατα ως συντηρητική, φοβική, έως και αντιδραστική.

Θα κλείσω γιατί μακρυγόρησα.
Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη. Και οφείλουν οι επισκέψεις αλλά και τα πληκτρολόγια και τα social media να "πάρουν φωτιά". Να στηθούν ομάδες, ιστολόγια, σελίδες με τις θέσεις και τη δράση του κόμματος.

Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Το 2010 η Ικαρία ήταν το πρώτο "πείραμα" της "ένωσης των προθύμων" για να μην γίνει η Ικαρία "Κούβα του Αιγαίου". Όπως βγαίνουν τα πράγματα σε ψήφους, εκεί για πρώτη φορά στον Β΄Γύρο ενώθηκαν όλοι εναντίον του Δημάρχου που στήριζε το ΚΚΕ" με την εξαίρεση ενός μεγάλου μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τότε δεν ακολούθησε το "ρεύμα" των "προθύμων".

Ο zoot έγραψε -και έχει δίκιο- πως και με απλή αναλογική, μία διαχρονική και σωστή θέση του ΚΚΕ, οι "άλλοι" ξέρουν να κουμαντάρουν αρκετές φορές τις καταστάσεις. Τόσο σε φοιτητές συνδικαλιστικό κ.α.
Αν ενωνόντουσαν σε δημοτικά σχήματα - κόμματα θα έπαιρναν λιγότερους. Π.χ. Σαλόνικα η ΝΔ πήρε κοντά στο 55-60% που σε εθνικές εκλογές αποκλείεται να το είχε.

Επίσης να βάλουμε υπόψη πως στον Β'Γύρο δεν διεκδικούνται θέσεις δημοτικού συμβουλίου. Σίγουρα αυτό μέτρησε σε κάποιο κόσμο. Θα είχαμε Κομμουνιστή Δήμαρχο και το 70-75% του δημοτικού συμβουλίου στα κύρια σχεδόν εναντίον του. Το μόνο σίγουρο, πως σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε "πολιτικό" πτώση μασκών αρκετών "αριστερών".ή ¨"ακομμάτιστων" σε πιο άμεσο και καθημερινό επίπεδο για πολύ κόσμο.
Ο Πελέ πήρε το 41% από το 25% αν δεν κάνω λάθος πριν 5 χρόνια, και με ένα Εργατικό Κέντρο που δεν είναι στα χέρια των "άλλων". Το τελευταίο μην το υποτιμούμε.

Πάντως μόλις άκουσα Ελληνοφρένεια. Λοιπόν κάποιος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας της "παραπληροφόρηση" γιατί ο Θύμιος έπαιξε την δήλωση Βαρουφάκη για το 70% καλό μνημόνιο. Άρα τους "πονάει" αυτή η δήλωση. Και όπως έγραψε ο zoot πολιτικό ξεβράκωμα στους wanna be οπορτουνιστές που στην ουσία είναι σοσιαλδημοκράτες.

17-57

Υ.Γ.
(Αναλυτικά για κάθε Περιφέρεια, είναι: ΑΜΑΘ: 16.425, ΑΤΤΙΚΗ: 131.037, Β. ΑΙΓΑΙΟ: 10.596, Δ. ΕΛΛΑΔΑ: 31.314, Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 8.685, ΗΠΕΙΡΟΣ: 12.567, ΘΕΣΣΑΛΙΑ: 29.245, ΙΩΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: 13.080, Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 51.912, ΚΡΗΤΗ: 21.200, Ν. ΑΙΓΑΙΟ: 9.717, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: 16.298, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: 17.770)
Δηλαδή, κάπου 70.00 ψήφους παραπάνω από τις πιο πολιτικοποιημένες Ευρωεκλογές εδώ και χρόνια. Κάποιοι έκαναν ένα βήμα πιο πέρα. Δεν το λες και λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης πολύ καλό το αποτέλεσμα στην ΠΑΡΟ στον Α΄Γύρο
για 92 ψήφους (91+1 ) δεν πήραμε, η Λ.Σ. τον Δήμο.
https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/municipalities/9294/

Κωβαίος Μάρκος
ΠΑΡΟΣ Επιμένουμε στην Πράξη
50,63 %
3.676 ψηφοι
14 εδρες
Ροκονίδας Κωνσταντίνος
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
49,37 %
3.585 ψηφοι
13 εδρες



ΝΤΌΡΑ στον Σαμαρά: "(..)Εάν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα δεν πάνε πακέτο και για να διορθώσουμε το 1ο μνημόνιο αλλά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις να σκίσουμε την γάτα δεν θα γίνει ποτέ.΄Η απάντηση ήταν ότι εγώ δεν μπορώ να δημιουργήσω αξιωματική αντιπολιτευση το ΚΚΕ. Πράγμα το οποίο ποτέ δεν πίστεψα εγώ.."

https://www.youtube.com/watch?v=PfgZ5PXbSVc

"Στο 3.58 αρχιζει και μιλαει σχετικα με την ''αντιμνημονιακη σταση'' του Σαμαρα και τα κινητρα της (φοβος για ΚΚΕ). Στο 4.38 "

Και πάλι θενκς Γάτε ( 2 Ιουνίου 2019 - 10:12 π.μ )

17-57

Ανώνυμος είπε...

Πάρε κόσμε. 70% καλό μνημόνιο εδώ. Βαρουφάκης ως υπουργός.

https://www.youtube.com/watch?v=NJyR3T8xf5I

Δεν θα σκίσουν το ισχύον πρόγραμμα(μνημόνιο).Την εποχή της "Γέφυρας" προγραμμάτων, της συνεργασίας με τον (νεοφιλελέ) ΟΟΣΑ θα προσθέσουν το 70% των καλών μεταρρυθμίσεων των μνημονίων
Το άλλο 30% ή θα μπει σε αναστολή (δηλαδή να εφαρμοστεί για αργότερα, αυτό σημαίνει αναστολή) η θα αφαιρεθεί



17-57

Omar είπε...

Να μην ειμασται και αχάριστοι...

Τριακόσιες χιλιάδες πήραμε στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα και
τριακόσιες χιλιάδες πήραμε στην Ιταλία. Εξακόσιες χιλιάδες
σύνολο πότε πήραμε σε ευρωεκλογές; Το Κόμμα μοιράζει
απλόχερα σύμβολα και τεχνογνωσία στην Ευρώπη ακομα και στο
ΚΚΤουρκιας.
Οσο για τις τοπικές τι να κάνουμε οταν κλατάρει ο σοσιαδημοκρατικός
βόθρος παντα μας παίρνουν τα σκάγια.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Giannis Pit

Πρωτα απ'ολα καλως ηρθες γιατι δεν πρεπει να εχεις ξαναγραψει εδω.

Συμφωνω με τις παρατηρησεις σου. Ο ''Ρ'' ειναι κλασικη αξια, αλλα καλως ή κακως ο τυπος πεθαινει σαν μεσο.

Τα ατομα κατω των 40-45 δεν βλεπουν τηλεοραση ποσο μαλλον να διαβασουν εφημεριδες. Η παρεμβαση στα ΜΚΔ ειναι επιτακτικη αναγκη.

Ο χωρος των ΜΚΔ ειναι ελεγχομενος και δεν αποκλειω καθολου να σβηνουν αναρτησεις του Κομματος ως ''fake news'' ή ''αντισημιτικα'' (λογω Ισραηλ).

Ειναι ομως τετοιες οι συνθηκες που ή θα μεινει απ'εξω απο το πιο δυνατο μεσο προπαγανδας στις μερες μας ή που θα παλεψει με τις οποιες δυσκολιες.

Το να μην εχει ενα κομμα ΜΚΔ στις μερες μας ειναι σαν να μην βγαινει στα καναλια την δεκαετια του '90 ή να μην εχει εφημεριδα την δεκαετια του '50. Εχει αλλαξει το παιχνιδι και ο τροπος δουλειας.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ακράδαντα ότι το κόμμα είναι σε καλό δρόμο, ανεξάρτητα από τη μικρή κάμψη που εμφανίζουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Δυστυχώς η μάχη ήταν άνιση στους δήμους και δεχτήκαμε βρώμικο πόλεμο από όλα τα αστικά κόμματα. Έτσι είναι παραμερίζονται οι διαφορές όταν έχουν απέναντι τη δύναμη του ΚΚΕ στο λαό και τις κρυστάλλινες φέσεις μας.

Ο αγώνας είναι μπροστά μας και δεν πρέπει στιγμή να χάνουμε το στόχο. Και όχι μόνον τον άμεσο, δηλαδή τις βουλευτικές εκλογές αλλά και το μακροπρόθεσμο, δηλαδή τη Λαϊκή Εξουσία. Πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις στο λαό με κάθε τρόπο και να ποτέ να μη χάνουμε το κουράδιο μας από τις αντιδράσεις που βάζει στο δρόμο μας η αντίδραση και το αστικό σύσνημα.

Εμπρός για τη νίκη! Δυνατό ΚΚΕ δύναμη για το Λαό!

Κόκκινος Τζεντάι

Ανώνυμος είπε...

Γατε εγώ προσωπικά δε συμμερίζομαι ότι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ πήρε η μπάλα και το κόμμα και καλά ως απαξίωση της αριστεράς. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω συναντήσει κόσμο που να μου το πει αυτό.
Αλλά αν ισχύει τότε πρέπει να βγούμε όλοι στελέχη,μέλη και φίλοι του κόμματος και να παραδεχτούμε ότι είμαστε ελλιποβαρης και ανάξιοι ως συνεχιστές του ΚΚΕ. Ξέρω ακούγεται κάπως και μηδενιστικό αλλά αν ρωτήσεις στο δρόμο 10 ανθρώπους "τι έλεγε και εκανε πιο πολύ τα τελευταία 7 χρόνια το ΚΚΕ?" Θα σου πουν οι 9 ότι έκανε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαχωρίσει τη θέση του από αυτόν. Αν δεν τα καταφέραμε ούτε σε αυτό είμαστε τουλάχιστον ανίκανοι.
Όσο για το ε"ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα" Παπαδόπουλου τον οποίο θεωρώ και καλό αναλυτή είναι δυστυχώς στα πλαίσια του να μην πέσει το ηθικό ή να μη δώσουμε λαβές στον αντίπαλο να μας πιέσει ενόψει εθνικών εκλογών. Βέβαια δε συμφωνώ η αλήθεια είναι από μόνη της επαναστατική που έλεγε και μια ψυχή και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από αυτήν. Ίσα ίσα θεωρώ ότι με το να στρουθοκαμηλιζουμε πέφτει πιο πολύ το ηθικό του κόσμου μας , απωθουνται τωρινοί ψηφοφόροι με πιο χαλαρή σχέση αφού νιώθουν ότι είμαστε στην κοσμαρα μας και δεν αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται.
Δε γίνεται ο αντίπαλος να σε κατηγορεί ότι θες να είσαι μόνιμα στο 5% χωρίς "κυβερνητικές ευθύνες" , "βολεμενος" σε αντίθεση με τους άλλους που "δίνουν μάχη" και να βγαίνεις μετά από την ίδια επίδοση και 4/5 δήμους χαμένους στα τοπικά και να λες είμαι ικανοποιημένος. Είναι μαλακια πως να το κάνουμε?
Στο κάτω κάτω ο αντίπαλος μέσω των ΜΜΕ πιο πολύ σε φθείρει στη συνείδηση του κόσμου παρουσιάζοντας σε ως αυτιστικό και εκτός πραγματικότητας παρά αν του το αφαιρέσεις αυτό κάνοντας αυτοκριτική ότι το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Εξάλλου πολλά άλλα στελέχη μας βγήκαν και είπαν ότι δε μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος στη συνέχεια λέει είναι αρνητικό για το λαό (άλλη υπεκφυγη και αυτή λες και γίνεται να είναι θετικό για το ΚΚΕ αλλά αρνητικό για το λαό ή το αντίθετο).

ratm

Υγ. Διάβασα το άρθρο για την ανάλυση του 5% στην κατιούσα.
Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Διαβάζοντας το σκέφτηκα ότι ίσως η αναδιάταξη των δυνάμεων μας έπρεπε να πάρει λίγο παράταση όταν είδαμε η ανεργία να πιάνει το 1,5εκ. Έλλειψε τα χρόνια της κρίσης η δρομισια δουλειά στις γειτονιές που υπάρχουν οι άνεργοι και ειδικά οι νέοι, η δουλειά στα κινήματα των τοπικών κοινωνιών που σε μεγάλο βαθμό έφερε το ΣΥΡΙΖΑ από μια ανυπόληπτη δύναμη σε επαφή με μάζες. Όπως εκεί απέκτησαν επιρροή και οι ναζί. Όταν παραδεχόμαστε οτι χρειάζεται παρέμβαση στον εργάτη πέρα από το χώρο εργασίας του και στην γειτονιά του αυτό ισχύει δίπλα για τον άνεργο που έχει μόνο γειτονιά.
Όπως και να έχει το ζήτημα του παουπερισμου, των λούμπεν και των απωλειών λόγω θανάτων που βάζει και η αναπλήρωση τους είναι μια αισιόδοξη ματιά. Βέβαια το ότι ανεβαίνουμε συνεχώς στο εργατικό κίνημα δεν ισχύει γενικά. Αυτό που κάνουμε που δεν το υποτιμώ καθόλου είναι αναπλήρωση δυνάμεων και εκεί. Ουσιαστικά η μαζικοποίηση του ΣΕΤΗΠ του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων ή η δουλειά μας στα , logistics είναι αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών που ειχαμε από τη διάλυση ουσιαστικά κλάδων όπως οι οικοδόμοι,ο ιματισμός και το μεταλλο που ο αριθμός των εργαζομένων άρα και των συνδικαλισμενων έχει μειωθεί δραματικά. Το ίδιο ισχύει και για την άνοδο μας στους εκπαιδευτικούς που ουσιαστικά καλύπτουμε τις μεγάλες μας απώλειες από το 2009 και μετά.

zoot horn rollo είπε...

Ωραίο το κείμενο του Σφυροδρέπανου στην "Κατιούσα", όπως κι αυτό του Δρογώση.

ΥΓ: Εμφανίζονται και πληθαίνουν τα βαρουφακοτρολ; Έπεσε για τα καλά η γραμμή;

CCCP DEJAVU είπε...

Το ίδιο βλέπω και εγώ στους νεότερους.Και πολύ φοβάμαι ότι το κάτω του 5 θα είναι τελικά ένα καθαρό 4. «Το συμπαθώ το ΚΚΕ το παραδέχομαι παραμένει ισχυρό ίσως και κοντά στο 20%» αλλά αυτό δεν λέει τίποτα πρακτικά.

Χωρίς ράδιο χωρίς κανάλι με ελάχιστα πλέον ιστολόγια έχει χαθεί η μάχη. Σε αυτόν τον τομέα πριν 10 χρόνια πηγαίναμε σφαίρα σε σχέση με τώρα.

Έχει χαθεί η λάμψη στα μάτια των νεολαίων οργανωμένων και μη λάμψη που υπήρχε το 1999 και το 2009 ας μου επιτραπεί αυτή η σύγκριση ανά δεκαετία.

Η Συριζοκαταστροφή του 2015-2019 μας έχει επηρεάσει αδικαιολόγητα και αντί να βρισκόμαστε σε θέση επίθεσης κρατάμε Θερμοπύλες.

Λυπάμαι που το λέω κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το λάβουν υπόψη όσοι μας διαβάζουν και έχουν κάποιο πόστο στο κόμμα

zoot horn rollo είπε...

4 Ιουνίου 2019 - 2:26 π.μ.: Να μη τα βλέπουμε όλα "ρόδινα", αλλά εσύ σχεδόν πας να αυτοκτονήσεις. Μην το κάνεις, λέω εγώ, μίλα σε κανέναν άνθρωπο παραπάνω ενόψει Ιουλίου για να μην πάει στο καθαρό "4" που λες, μην το υποτιμάς και μη φοβάσαι. Αν θες πάντα...

zoot horn rollo είπε...

Καθόλου υπεκφυγή δεν αποτελεί αυτή η δήλωση, ίσα ίσα θα έλεγα. Αυτό "τρώμε" από το '12 άλλωστε.
Πάντως σε πολλά συμφωνώ ratm, αποδείχθηκε πόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς στους δήμους με τα σημερινά δεδομένα και το αποτέλεσμα στο σύνολο είναι αρνητικό, από την άλλη υπάρχει ένα θετικό στοιχείο στην αύξηση των ψήφων στον β' γύρο, αλλά σίγουρα δε μπορείς να μείνεις εκεί, είναι όμως μια αφορμή να αρχίσεις να "χτίζεις" δεσμούς ακόμα και στο μικρό διάστημα που απομένει. Δήμους θα παίρνεις, θα χάνεις κ.ο.κ. Το θέμα είναι να κρατάς το δυναμικό σου και τον κόσμο που σε στηρίζει (κι άλλους ακόμη παραπέρα) "ζεστό" και μάχιμο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Ξανατονίζω αυτό που είπε πώς θα κάνει ο ratm, ειδικά για όσους ανησυχούν και λυπούνται (πραγματικά πάντα),συζητήστε,βρείτε κόσμο,ξαναβρείτε κόσμο,ζητείστε βοήθεια αν γίνεται, προσπαθήστε (βάζω και τον εαυτό μου). Δε μιλάμε για 100% επιτυχία κτλ. αλλά μόνο καλό θα κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα γεια σου Κορδάτε με τα παλικάρια σου (Παπουτσωμένε γάτε δεν αναφέρομαι σ' εσένα) και τα ποσοστά σου

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ratm

Στο κατα ποσο το ΚΚΕ διαχωρισε την θεση του απο το ΣΥΡΙΖΑ, ειναι το μονο για το οποιο δεν μπορω να κατηγορησω το Κομμα. Εκανε το παν για να διαχωριστει.

Αν τελικα δεν τα καταφερε οφειλεται σε παραγοντες εξω απο εμας.

Αν μπορουσα να σημειωσω 3 μεγαλα φαουλ του ΚΚΕ σε επιπεδο τακτικης απο το 2010 και μετα ειναι:

α) Η δηλωση της Αλεκας το 2012 οτι το ΚΚΕ ''δε θελει να κυβερνησει'', η οποια παρερμηνευτηκε οπως ηταν αναμενομενο και εδωσε την εικονα οτι το ΚΚΕ θελει να ναι η αιωνια αντιπολιτευση

β) Η αποχη απο το κινημα των αγανακτισμενων οπου αφησε αυτον τον κοσμο στο ελεος του ΣΥΡΙΖΑ, της ΧΑ, των ΑΝΕΛ και της εξ/βουλευτικης αριστερας. Θα επρεπε να υπαρξει παρεμβαση εκ μερους του κομματος με καποιον τροπο.

γ) Η αποχη απο τα ΜΚΔ

Antonxxx είπε...

Νομίζω οτι με τα συνεχει γκάλοπ το συστημα καταφέρνει και ανακόπτει στη γέννηση της καθε στροφή προς στο ΚΚΕ.
Τον Πρωτουλης τον έδιναν 3% εκτως απο τις τελευταίες εβδομάδες.

zoot horn rollo είπε...

-Γάτε, για τους "αγανακτισμένους", με το πέρασμα των χρόνων και με βάση αυτούς που ήταν πρωταγωνιστές/επικεφαλής και την πορεία τους, πιστεύω ότι τα περιθώρια παρέμβασης εκεί ήταν από πολύ στενά έως ανύπαρκτα. Ήταν πιο "στεγανή" κατάσταση παρά την φαινομενική χαλαρότητα, τα δε συνθήματα μπορεί να φαίνονταν "χύμα" αλλά κι αυτά ήταν καλά δουλεμένα κατά τη γνώμη μου. Ήταν εργαλείο δημιουργίας κι αλλαγής πολιτικών/κομματικών συσχετισμών, ξεκάθαρα από τα πάνω. Το "ρεύμα" της παραίτησης κι απογοήτευσης του λαού ξεκίνησε από εκεί γιατί ήταν κι αυτός ένας στόχος των δήθεν αυθόρμητων αυτών εκδηλώσεων. Φέρτε στο νου σας τι άφησαν πίσω και στις άλλες χώρες όπου υπήρξαν παρόμοια "κινήματα".
-Για τα (α) και (γ) συμφωνώ, εν μερει.
-Το τσουβάλιασμα θα το "τρώμε" διαρκώς για να πιάσει καλά η "λάσπη". Εμείς τη δουλειά μας.
-Οι δημοσκοπήσεις παίζουν το ρόλο τους, μέχρι ενός σημείου. Περισσότερο πλέον δημιουργούν παρά αποτυπώνουν τάσεις. Κάποια στιγμή μας είχαν κάτω από τον Τζήμερο. Μη ξεχνάμε και τον "μπαμπούλα" του Κασιδιάρη για την Αθήνα.
-Τα διάφορα "όρνια" δεν είναι κι έκπληξη που εμφανίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΠΓ με τσίγκλησες. Στα γρήγορα δυο πράγματα.
Αυτές τι μέρες έβλεπα νεολαίους συνέχεια στην Καισαριανή να βοηθούν να κρατήσουμε τον δήμο, καμία διαφορά στον ενθουσιασμό με πριν.
Αν είναι αυτοσκοπός ν'ανέβουμε ποσοστιαία σε κοινωνία που 'ναι στον καναπέ, τότε πράγματι να συμμετείχαμε στους αγανακτισμένους. Να θυμήσω ότι τα μλ πήγαν να παρέμβουν εκεί και τις αρπάξανε.
Κίνημα που ως άλλος Λάσκαρης κήρυξε την κατάργηση των τάξεων (όπως και την κατάργηση των κομμάτων), είτε από χουντική είτε από Βαρουφακέικη σκοπιά, να το χέσω (μπαρδόν). Δεν βλέπω νόημα στο να αυτοκαταργηθούμε για να βγάλουμε 5 βουλευτές παραπάνω.
Υπάρχουν εστίες αντίστασης που η κατάσταση είναι ρευστή και χρειάζεται να παρέμβουμε; Δείτε κάθε κινητοποίηση σε χώρους δουλειάς για το ποιος είναι μπροστά.
Ήταν τέτοια εστία οι αγανακτίστας; Εφόσον το βασικό τους σύνθημα ήταν το "Έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα", δε νομίζω να χωράει συζήτηση. Αλλιώς δεν θα ξεπηδούσε από εκεί η ΧΑ (και στους αγρότες προσπάθησε να παρέμβει, χωρίς κανένα αποτέλεσμα).
Τέλος, μεγάλο κομμάτι του λαού συνειδητά επέλεξε να συνταχθεί με το κεφάλαιο, περιμένοντας κάτι να του επιστραφεί. Καλό είναι να 'χουμε επιχειρήματα, αλλά δε νομίζω ότι οι αγράμματοι καπνεργάτες της Καβάλας να χρειάζονταν σοβαρή πειθώ για να διεκδικήσουν το 8ωρο. Οι άνθρωποι κάνουν συνειδητές επιλογές, και πολλές φορές συνειδητά τρώνε τα μούτρα τους. Αν δε, θεωρείς ότι η παρέμβαση του κόμματος είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την εκλογικά ποσοστά του, τότε θα περιμένω να σε δω σε κάποιο εκλογικό περίπτερο με σταχανοβίτικο ζήλο.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς
ΥΓ1 Δεν ήταν τόσο "στα γρήγορα"
ΥΓ2 Ο παπατζής ακόμα δεν πήγε στον Πάκη για εκλογές; Κι εκεί ψεύτης;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στην Πάτρα έδιναν 1ο Νικολόπουλο και 2ο Πελετιδη. Δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ο Βενιζέλος είπε κάτι χθες στον ΣΚΑΙ ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει ένα ΚΚΕ του κέντρου μικρο και περιχαρακωμένο. Να θυμίζω πως με αρχηγό τον Βενιζέλο το ΚΚΕ πέρασε το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μπορεί με την αποχώρηση του να μας ξανακάνει άλλη μια φορά χαρούμενους, να ξαναπεράσουμε το ΠΑΣΟΚ για 2η φορά αυτή την φορά με Φώφη αρχηγό χωρίς αν είναι ενωμένο δυνατό.


Μετά τις εκλογές τα δύο μαγαζιά με τις αναλύσεις του Προοδευτικού Πόλου πάνε να κάνουν μέρτζινγ (συγχώνευση) όπως οι εταιρίες στον δρόμο του αντινεοφιλελέ μανιφέστου του καλοκαιριού του 2017.
Το ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε αποχώρηση τον Βενιζέλο, ο Τζίφρας μετά τις εκλογές φεύγει.
Και το μόνο που παρακαλούν οι Συριζαίοι είναι να ανακοπεί η πορεία επιστροφής πασοκων στις ρίζες τους. Αφιερώνεται το παρακάτω τραγούδι στον Σύριζα που είναι σε πορεία μη αντιστρέψιμης κρίσης όπως και η πορεία της Μίλαν.

https://www.youtube.com/watch?v=VXe-a67VqR8

Τραγούδι ο Μεταλλεργατερ / Totem.


Το στήριγμα σε 70% καλό μνημόνιο και 30% κακού για αναστολή ή ακύρωση
( link https://www.youtube.com/watch?v=NJyR3T8xf5I )
έχει επιπλέον την πρόφαση πως ο Κούλης δεν θα είναι αυτοδύναμος με 7κομματική Βουλή. Εθνικές Εκλογές να είχαμε τον Μάη του 19 και το κόμμα 70% καλό μνημόνιο να ήταν πάνω από 3%, πάλι ο Κούλης θα ήταν αυτοδύναμος έστω και οριακά.

Το ΚΚΕ έμεινε σταθερό σε ψήφους.
CCCP DEJAVU ρωτώ καχύποπτα μήπως φοβάσαι πως το ΚΚΕ θα είναι τρίτο κόμμα με 6%;
Το timing και τρόπος της αποχώρησης Βενιζέλου άλλαξε αρκετά τα δεδομένα και μπέρδεψε πολύ την τράπουλα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμενος Γατος
Οκ ρε φίλε αλλά όχι να ακούμε ανακυκλωμένα επιχειρήματα του προσυνεδριακού του 19ο.

"Η αποχη απο το κινημα των αγανακτισμενων οπου αφησε αυτον τον κοσμο στο ελεος του ΣΥΡΙΖΑ, της ΧΑ, των ΑΝΕΛ και της εξ/βουλευτικης αριστερας. Θα επρεπε να υπαρξει παρεμβαση εκ μερους του κομματος με καποιον τροπο.
"

"Η αποχη απο τα ΜΚΔ"
Εκείνο το υποτιθέμενο τουιτ της Αλέκας το 2012 ακόμα να το βρουν ποιος τοι έστειλε

17-57

Ανώνυμος είπε...

Παιδια δεν νομιζω οτι το θεμα ειναι να κανει το κκε λογαριασμό στο Twitter.

Το θεμα ειναι πολυ ποιο συνθετο.

Χρειαζόμαστε:

1.Προφανως επισημους λογαριασμούς

2.ομαδες να να προβάλλουν τις θεσεις του κκε στα σχολια και στα μκδ. Οχι με κατεβατα αλλα με συζητηση

3.Ομάδες που θα παράγουν προπαγανδιστικο υλικο. Σκιτσα, banners κτλ


Χαμόγελο

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ Απεργα τις ωρες που μπορεις

Δεν ειπα να παει το κομμα ανοιχτα. Αυτο οντως δε θα μπορουσε να γινει. Ουτε ειπα να στηριζαμε ακριτα τις βλακειες που εκαναν.

Θα μπορουσε να στελνει μεμονωμενα μελη και να μιλανε στις συνελευσεις τους ωστε να ακουγε ο κοσμος εκει μερικα σωστα πραγματα και οχι μονο τις μπουρδες των εγκαθετων των αλλων.

Λιγους θα κερδιζαμε αλλα το λιγο απο το τιποτα ειναι καλυτερο.

Οταν δεν παει ο Μωαμεθ στο βουνο παει το βουνο στο Μωαμεθ, δεν γινεται αλλιως.

@17-57

Δεν μπορει να σταθει το κομμα στην συγχρονη εποχη βασισμενο στον περιορισμενο τηλεοπτικο χρονο που του δινουν και στον Ριζοσπαστη ο οποιος λογω της παρακμης του τυπου εκ των πραγματων απευθυνεται σε μεγαλυτερες ηλικιες και στον στενοτερο κομματικο πυρηνα.

Χωρις ΜΚΔ εισαι αορατος.

zoot horn rollo είπε...

Γάτε,κάποια στιγμή τη θέση σου θα την έλεγες (και καλά θα έκανες). Βέβαια ήταν έτοιμοι και γι'αυτό, είχαν λάβει τα μέτρα τους *έγκαίρως*. Το βασικό σύνθημα "έξω τα κόμματα,έξω τα συνδικάτα" που υπενθυμίζει ο 17-57 δε θα μπορούσε να είναι περισσότερο ενδεικτικό των προθέσεών τους. Λέμε για τις τοπικές εκλογές και το πώς συντάχθηκαν όλοι μαζί απέναντι στο ΚΚΕ όπου βρήκαν την ευκαιρία και το περιθώριο, όπως αντίστοιχα σε τόσες και τόσες περιπτώσεις στα συνδικαλιστικά (έχει και φρέσκο "πράμα"). Ε, οι πλατείες ήταν μια άλλη εκδοχή αυτού του φαινομένου. Η αστική τάξη "μέτρησε" καλά τις κινητοποιήσεις του 2010, έστησε μια προβοκάτσια με την "Marfin" (θυμηθείτε απλά πόσος κόσμος κατέβηκε εκείνη τη μέρα) και το επόμενο καλοκαίρι έριξε και το "χαρτί" των "αγανακτισμένων".
Ναι στην αξιοποίηση των ΜΚΔ, τα (2) και (3) που λέει το Χαμόγελο μου φαίνονται καλές ιδέες.

Giannis Pit. είπε...

@Παπουτσωμενος Γατος
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Έχω γράψει εδώ αρκετές φορές αλλά με μεγάλα διαστήματα κενά μεταξύ τους.
Στις παρατηρήσεις σου συμφωνώ και με κάλυψες.
Δεν πιστεύω ότι στα ΜΚΔ μπορεί να σβηστούν αναρτήσεις. Δεν το έχω δει ποτέ! Μπορεί να γίνει μια πλατιά κίνηση δημιουργίας "Ομάδων" και "Σελίδων" στα ΜΚΔ έστω και ανεπίσημα ακόμα και ανοιχτές γιατί π.χ. το να υπάρχει μια σελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ένα Δήμο και να ανεβάζει μόνο ανακοινώσεις χωρίς την παραμικρή συμμετοχή αναγνωστών από κάτω, έστω και για να υπάρξει κουβέντα, δεν λέει.
Πάμε δυνατά για τις βουλευτικές με στόχο άνοδο ψηφοδελτίων και ποσοστού. Είναι ζωτική ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

@zoot horn rollo, Παπουτσωμενος Γατος κτλ


Για το θέμα των αγανακτισμένων η κατάσταση ειναι ποιο πολύπλοκη.

Ποιο συγκεκριμένα.

Στο ηράκλειο κρήτης υπήρξαν κομματα μέσα στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων. Κυρίως ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κτλ ενώ ξεκίνησε με τα ίδια χαρακτηριστικά με την αθήνα.

Αυτο κατα την άποψη μου δείχνει ότι το πράγμα έπαιζε. Ισως έχει σχέση το μέγεθος της διαδήλωσης κτλ

Ναι υπήρχε το σλόγκαν "εξω τα κόμματα" αλλα με παρουσία μας τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά και να μην κυριαρχήσει. Προφανώς δεν έχω τις αυταπάτες ότι θα το καταφέρναμε παντου αλλά σε κάποιες περιπτώσεις κάτι θα κάναμε.

Θα είχε το κόμμα τότε την δυνατότητα να κερδίσει ένα μέρος του κόσμου;
Δυσκολο να πω. ΟΚ. Θα άκουγαν κάποια πράγματα ο κοσμος σίγουρα αλλά υστερα τον ξαναέχανες και δεν τον ξανα έβλεπες οπότε η παρέμβαση σου δεν ξέρω πόσο εφικτό θα ήταν να έχει βάθος στον χρόνο.

Αθροιστικά δεν πιστευω ότι ήταν τόσο κρίσημης σημασίας το θέμα. Μπορεί να κάνω όμως μεγάλο λάθος μιας και εκείνο το διάστημα ήμουν φαντάρος και δεν είχα πολύ επαφή με το τι γινόταν



Κάποια γενικά πράγματα.

1.Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι ο διεθνής παράγοντας. Είμαστε μια σταλιά σαν χώρα. Στην τελική οι καπιταλιστικές χώρες αναγκάζονται εκ των πραγμάτων για να είναι ανταγωνιστικές κτλ να σχηματισουν ΕΕ. Και εγώ ο ιδιος δεν ξέρω τι περιθώρια θα έχουμε αν βγει το ΚΚΕ στην εξουσία. Δεν λέω ότι θα είναι ανύπαρκτα όπως αρέσει να παρουσιάζουν κάποιοι αλλά θα είναι σιγουρα περιορισμένα.


2.Πρέπει να πιάσουμε επισης το θέμα του πολιτισμού-διασκέδαση
Θα πρέπει να διοργανώσουμε λαϊκά γλέντια σε συστηματική βάση ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Όπως θέλετε πείτε τα όπου ο κόσμος θα μαζεύετε και θα διασκεδάζει με ένα πολύ πολύ χαμηλό αντίτιμο που θα καλύπτει τα ποτά-σουβλάκια κτλ. ή δωρεάν και να πληρώνει για αυτά. Δεν ειναι καν ανάγκη να προπαγαντίσουμε τις θέσεις μας σε πρώτη φάση. Χρειάζεται δηλαδή να δημιουργήσουμε κάτι σαν στέκι ιδιαίτερα για την νεολαία και εργαζόμενους.

Σημασία έχει να σπάσει η εχθρότητα του κόσμου απέναντι στο κόμμα.(υπάρχει).
Να ξεκολήσει από τις τηλεοράσεις του κτλ.
Να σπάσεις την ατομικότητα-μοναξιά του καθενος κλεισμένου στο δωμάτιο του.
Να μαζευτεί κάπου όπου θα μπορείς να τον προσεγγίσεις.(ιδιαίτερα τους ανέργους)


Σε αυτους τους χώρους θα μπορούσαμε να προσεγγίζουμε κόσμο όχι με τον ριζοσπάστη. Εγώ ο ίδιος δεν τον διαβάζω. Το 2019 εχουμε ιντερνετ οποιος θέλει να μαθει τι λεει το ΚΚΕ το μαθαινει.
Στόχος έιναι κάποια εφημερίδα-κείμενα που θα έχουν στόχο την αρχική προσέγγιση.



Νομιζω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ για εμας οτι και αν καναμε ήταν ένα νέο 89.

Το κόμμα άντεξε και κατάφερνε σιγά σιγά να αυξάνει τα ποσοστά του.

Πρέπει-υποχρεούμαστε να το ξανακαταφέρουμε.

χαμόγελο.

Giannis Pit. είπε...

Μια πρόσθετη γνώμη ενός ανθρώπου που έζησε τις κινητοποιήσεις του 2010-12 στο Σύνταγμα έξω από τα μπλοκ του Κόμματος.
Επειδή βλέπω να επιμένει η άποψη ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μείνει το κόμμα στο χώρο, συντεταγμένο με τις δυνάμεις του. Τι το εμπόδιζε ακριβώς να το κάνει; Την ημέρα που του επιτέθηκαν οι προβοκάτορες, θα γινόταν 1-2 φορές, την 3η θα είχε λάβει πανηγυρικά τέλος.
Για παράδειγμα τα μπλοκ του κόμματος συμμετείχαν μαζικότατα τον Φλεβάρη του 2012 στο συλλαλητήριο των ...3000 χημικών. Το θέμα σύντροφοί ήταν η σύγκρουση. Γιατί μια τέτοια συμμετοχή σήμαινε σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις αν θέλεις να "σπάσεις αυγά" στην ομελέτα των κινημάτων στο δρόμο. Και μην μου πείτε για πολιτικό κόστος και τέτοια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε επέλεξε να "καλύψει" πολιτικά ακόμα και ακραία απολίτικα πεσίματα, τα κεφαλαιοποίησε μια χαρά. Συνεπώς κανένα κόστος πιστεύω.
Ευχαριστώ.

CCCP DEJAVU είπε...

17-57 καχύποπτα σε ρωτώ αλλά με συντροφική αγάπη πάντα, γιατί να κάνεις προβοκατόρικες ερωτήσεις και γαμας την συζήτηση;

Το ΚΚΕ με τα νέα δεδομένα αποχώρησης Βενιζέλου από το Κιναλ και την κατάρρευση των χρυσών αυγών οφείλει να είναι τρίτο κόμμα και γιατί όχι να το θέσει και ως εκλογικό στόχο

Αυτό δεν αναιρεί τα όσα έγραψα στο πρώτο σχόλιο μου. Μην υποτιμάτε σύντροφοι που είστε στα πάνω στο ΚΚΕ και μας διαβάζετε την πόλωση των εθνικών και τον πόλεμο που δέχεται το Κόμμα στα μκδ από κάθε μεριά (Συριζα, ΝΔ. Χρυσαυγιτες, ανταρσίαίους, ατσαλιένους και δεν συμμαζεύεται)

Αν υπάρξει αύξηση συμμετοχής αυθαίρετα λέω 10% τα βρεθούμε κάτω από το 5 για τους λόγους που διαβάσαμε και στην Κατιούσα.

Με τις ίδιες ψήφους δεν βλέπω πως θα πιάσουμε 6% που σιγοψιθυρίζαμε όλοι ότι θα το πιάσουμε στις Ευρωεκλογές 6 κάτι με 7 συζητάγαμε όχι 5 και κάτι ψιλά

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλά όλα αυτά το twiter κλπ, αλλά όποιος νομίζει πως το αποτέλεσμα διαμορφώνεται από αυτά είναι βαθιά γελασμένος. Κάθε φορά η ίδια μίρλα, ο τάδε δεν τα είπε καλά στο κανάλι κλπ, τρίχες κατσαρές. Δεκτή η όποια κριτική για να γίνει το κόμμα πιο εύστοχο και περιεκτικό στην προπαγάνδα, αλλά τα πράγματα δεν κρίνονται στις ατάκες...

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ζωντανή επαφή-συζήτιση-δεσμό των κομμουνιστών με την εργατική τάξη και το λαό στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, μέσα στην προσπάθεια οργάνωσης των αγώνων. (πχ τράπεζα Πειραιώς κλπ).
Η ΚΕ λέει στην ανακοίνωση της πως από το επίπεδο της ΚΕ, μέχρι την τελευαία ΚΟΒ πρέπει να δουλέψουμε επίμονα για φτιάξουμε σχέσεις-δεσμούς με αυτό το μεγάλο κομμάτι του κόσμου που ακούει το ΚΚΕ αλλά ακόμα διστάζει... Αυτό δεν προβληματίζει κανέναν εδώ μέσα δηλαδή; Δηλαδή τι θα κάνει ο ίδιος στην δουλειά, στη γειτονιά κλπ; Πολύ υψηλή ανάλυση δεν έχει πέσει;

Υ.Γ αυτά περί πλατείας ή αντίστοιχα για την ματιά των ΚΝιτών είναι εκτός τόπου και χρόνου

Κομπλεξικός γραμμόκαυλος

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε ότι πήγαιναν μεμονωμένα μέλη και μιλούσαν στις "συνελεύσεις" των "αγανακτισμενων". Και ότι έλεγαν π. χ. για έξοδο από την ΕΕ με λαικη εξουσία. Θα τους ρωτουσαν, "είστε ΚΚΕ"; Θα έλεγαν "ναι" και θα τους απαντουσαν "έξω τα κόμματα". Τα μέλη του ΚΚΕ δε μπορούν να πουν μόνο μερικά σωστά πράγματα, ούτε να κρύψουν ποιοι είναι. Αντίθετα η αστική τάξη κάνει τη δουλειά της και χωρίς κόμματα. Με ΜΚΟ,ΜΜΕ, συλλόγους, εταιρίες, εκκλησίες. Δείτε πως κινητοποιουσαν κόσμο π.χ. για τα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Οι "αγανακτισμενοι" στήθηκαν και διαφημιστηκαν από την αρχή έτσι, ώστε να μην μπορεί να τους προσεγγίσει το ΚΚΕ. Το επόμενο θα είναι σχολές χωρίς κόμματα, δηλαδή χωρίς ΚΚΕ. Μετά συνδικαλισμός χωρίς κόμματα, δήμοι χωρίς κόμματα και τέλος δημοκρατία χωρίς κόμματα. Με χαρούμενους "ενεργούς" πολίτες να λένε: "είμαι πολιτικοποιημενος, αλλά όχι κομματικοποιημενος"!

ARGIE

Ανώνυμος είπε...

Επίσημα Κομματικά ΜΚΔ με server στην Καλιφόρνια. Και ναι θα ελέγχει το Κόμμα τους server. Και ναι εγγυημένα ότι ώρα τους κατέβει δεν θα κατεβάσουν οι ιδιοκτήτες των server διακόπτες, ή δεν θα αλλάξει περιεχόμενο με τροπο που δεν θα το εγκρίνει το Κόμμα. Επιπλέον το Κόμμα είναι ηλίθιο που δεν έχει server από Πάντειο ή Πολυτεχνείο όπως οι συριζαίοι που το παίζουν "αναρχικοί".


έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τα γράφουμε zoot. Μπετοναρισμένοι αντικομμουνιστικά οι αγανακτισμένοι αν όχι από την πρώτη μέρα, σίγουρα μέσα στην πρώτη εβδομάδα με πρωτοσέλιδα της Καθημερινής. Ας την διαβάσουν κάποιοι ειδικά τις πρώτες ημέρες των αγανακτισμένωνβ για το πως χαιρόντουσαν που κυμάτιζαν μόνο οι γαλανόλευκες (και οι σημαίες βυζαντίου αν και δεν τον έγραφαν).

Το Κόμμα παρόλα αυτά πλησίασε 2 φορές τους αγανακτισμένους και το ΠΑΜΕ άλλη μία. Αλλά οι κύριοι, ιδιοκτήτες των πλατειών ήθελαν Κόμμα και ΠΑΜΕ να πετάξουν τις σημαίες τους . Την τελευταία φορά πάντως η αντίδραση δεν ήταν τόσο αντιδραστική. Περισσότερα στο blog αριστερά και πολιτική

Το σύνθημα "Έξω τα Κόμματα" "Έξω τα συνδικάτα" είναι του Μουσολίνι που μεταφράζεται στο έξω το Κομμουνιστικό Κόμμα. Καθόλου τυχαία πως μιμήθηκε ενέργειες που θύμιζαν αναρχο-ακροαριστερούς στην Ιταλική διπλή κόκκινη χρονιά. Καθόλου τυχαία πως έφυγε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα όταν διαλύθηκε η Β Διεθνής και ο Λένιν άρχισε τις αναλύσεις περί Ιμπεριαλισμού
Πόσους "αριστερούς" έχει διδάξει ο Μπενίτο.


Περισσότερα από αντιφα μισοσυνιστώσα του Σύριζα που ήταν πολύ αρνητικοί με τους αγανακτισμένους. Γράφουν αρκετά πράγματα ανάμεσα και γεγονότα όπως το πέσιμο στο τραπεζάκι του ΚΚΕ-μλ που είχε το πανό αριστερά

https://avantgarde2009.wordpress.com/tag/αγανακτισμένοι/

Ως γνωστό την ημέρα της απεργίας οι αγανακτισμένοι δεν ήταν εκεί, γιατί δούλευαν
https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/

17-57


Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτά που γράφονται για τους αγανακτισμένους είναι απλώς αστεία. Και έχει περάσει και τόσος καιρός και έχουμε δει και ποιοί ήταν όλοι αυτοί οι "επαναστάτες" της πλατείας (η thessspirit -- υποψήφια και πλέον φεκ του συριζα -- είμαι πεπεισμένος ότι κρατούσε τα "πρακτικά", αν και μάλλον έχει διαγράψει το μπλογκ που τα ανέβαζε, ένα παράδειγμα είναι αυτό). Όσο για τις ινκόγκνιτο παρεμβάσεις κουκουέδων, πέραν του ότι υπάρχει θέμα αρχών, νομίζω το είχε θέσει πολύ ωραία ο οικοδεσπότης παλιότερα γράφοντας του πόσο γελοίο θα ήταν αν πήγαινε η παπαρήγα εκεί και έλεγε "γεια σας είμαι η αλέκα και είμαι φιλόλογος".

Συμφωνώ με ratm ότι οι δηλώσεις παπαδόπουλου είναι παραφωνία (που μου κάνει εντύπωση καθώς οι παρεμβάσεις του είναι συνήθως εξαιρετικές). Δεν ξέρω ποιά είναι η λύση πάντως, όλες οι προτάσεις εδώ εστιάζουν στο ας το πούμε μάρκετινγκ του θέματος και όχι στην ουσία (ακόμη κι "γκρίνια" του γάτου για το "δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε", να πω την αλήθεια τα περί δήθεν παρερμηνειών τόσα χρόνια μετά δεν μου βγάζουν και πολύ νόημα, και για το "μην εμπιστεύεσαι τον συριζα" τα εξ'αμάξης είχαν ακούσει, άδικο είχαν;). Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι πολύς κόσμος συμφωνεί με τις απόψεις του κκ ή είναι θετικός στο να τις ακούσει σοβαρά και απλώς είναι ζήτημα το πώς θα πας παραπέρα. Δυστυχώς με ένα σοβαρό ποσοστό να ψηφίζει συνειδητά δολοφόνους, ένα άλλο να εναλλάσει δολοφόνους με λεβέντηδες και βελόπουλους, ένα πολύ μεγάλο κόμματι του κόσμου να ψάχνεται ποιόν θα διώξει και με ποιόν θα βολευτεί (έτσι πιστεύει δλδ) από συριζα-νδ, και με πάρα πολλούς (ακόμη και φίλους του κκ) να βάζουν το προσωπικό πάνω από το πολιτικό στις τοπικές εκλογές (ναι, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όσο κι αν ακούγεται ανέκδοτο, κι οι υποψήφιοι το ξέρουν καλά αυτό και έτσι κατεβάζουν ψηφοδέλτια, σε κάποιες περιπτώσεις ωφελούνται κι οι δικοί μας υποψήφιοι από αυτό, πχ τον πελετίδη τον ήξερε πάρα πολύς κόσμος ως εξαιρετικό γιατρό -- χώρια τις πιέσεις από το τοπικό κεφάλαιο, γιατί δεν παίζουμε μόνοι μας μπάλλα, για την ακρίβεια με αντεπιθέσεις παίζουμε ως επί το πλείστον) νομίζω πως δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Μία Mεγάλη Συνδικαλιστική Νίκη

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/193018/anakoinosi-gia-ti-simerini-telesidiki-apofasi-toy-dikastirioy-gia

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Τετάρτη 05/06/2019
ΔΑΣ ΟΙΥΕ
Ανακοίνωση για τη σημερινή, τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου για το διορισμό ΔΣ στην ΟΙΥΕ

«Με την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στις 17/5/2019 και ήρθε σήμερα στα χέρια μας, αφού πάρθηκε υπόψη η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν, στο νέο ΔΣ της ΟΙΥΕ που έχει αποκλειστική ευθύνη την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, δεν ορίζονται οι Καραγεωργόπουλος – Βασιλόπουλος – Κυριακούλιας, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ, που είναι παράλληλα μέλη της ΕΕ και του ΔΣ της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Δικαστηρίου έκανε πλήρως δεκτό το κείμενο 90 σελίδων της ΔΑΣ για τα έργα και τις ημέρες της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ και το αίτημά της να πεταχτούν εκτός του ΔΣ οι επικεφαλής της».
(Τμήμα από σχετική Ανακοίνωση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ))

Προχωράμε

Μιας και λέμε για ΜΚΔ, φίλοι του Κόμματος που έχουν λογαριασμούς, διαδώστε το.


17-57

Ανώνυμος είπε...

CCCP DEJAVU είπε... ( 5 Ιουνίου 2019 - 1:18 μ.μ. )
Πρώτα από όλα δεν είμαστε όλοι "σύντροφοι".
Α ναι τώρα οφείλει να είναι τρίτο κόμμα. Και ναι όπως τα λες το δικό σου 4% φαντάζομαι πως δεν είναι προβοκατόρικο όταν το κάτω όριο του του ΚΚΕ ήταν στο 4,5% το 2012 και 1992.

Το 5% και κάτι είναι γύρω από το 5,1 δεν είναι 5,35 και 302.677 ψηφοι σε στην ουσία εθνικές εκλογές. 1000 ψηφους παραπάνω από τον Σεπτέμβριο του 2015.
. Και επιπλέον "σύντροφε" θα ήξερες πως τα ΚΚ πρώτα μετρούν τις ψήφους και μετά τα ποσοστά.

Αλλά μάλλον φταίω που γαμάω την συζήτηση με αστείες υποθέσεις περί αύξησης συμμετοχής την στιγμή που όλα δείχνουν πως θα αυξηθεί το ποσοστό αποχής. Οι λόγοι αρκετοί. Από το "μπέρδεμα" στο ΠΑΣΟΚ, από ότι αρκετός κόσμος εργάζεται το καλοκαίρι εκτός τόπου του, και αρκετοί δεν αντέχουν να δίνουν έξοδα για μαζεμένες εκλογικές αναμετρήσεις.

Και αν παρακολουθείς τις συζητήσεις το μόνο σίγουρο είναι πως σε αρκετά "των άλλων" ποσοστά έπεσα πιο κοντά σε σχέση με άλλους συνσχολιαστές, όλοι τους καλόπιστα, που δεν πίστευαν στην τακτική ήττα του Σύριζα όπως πίστευα. Στρατηγικά ο Σύριζα ηττήθηκε από την επόμενη του Δημοψηφίσματος. Το είπε άλλωστε και ο Βορίδης όταν θεώρησε μοναδικό στρατηγικό αντίπαλο της ΝΔ το ΚΚΕ.


17-57

Ανώνυμος είπε...

" Επιπλέον το Κόμμα είναι ηλίθιο που δεν έχει server από Πάντειο ή Πολυτεχνείο όπως οι συριζαίοι που το παίζουν "αναρχικοί"." (5 Ιουνίου 2019 - 3:07 μ.μ.)

Indymedia και λοιπές δημοκρατικές "αλληλέγγυες" δυνάμεις που παιρνούσαν γραμμή Σύριζα ειδικά σε απεργίες. Π.χ. των ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ στην Κρουαζιέρα στα 2010-2011 με τις εξαλλοσύνες του ΠΑΜΕ που έλεγε και ο "χάχας", στο "ντου" στο εργατικό κέντρο της Μυτιλήνης από "αλληλέγγυους" παραμονή της πρώτης απεργίας με "αριστερή" κυβέρνηση.

17-57

Ανώνυμος είπε...

ARGIE έχω διαβάσει για Καστοριαδικούς στην Πλατεία. Ναι η αρχαία αθήνα δεν είχε κόμματα άρα κάτω τα κόμματα και στη Νέα Ελλάδα. Είχε όμως σκλάβους. Και ποιοι θα πάιξουν τον ρόλο του σκλάβου; Ας αρχίσουμε από αυτούς που το προτείνουν τους φαν του ψώνιου που το έπαιξε μέγας μαρξιστής Καστοριάδη. Αυτό πως ξέφυγε αυτό από τους "αμεσοδημοκράτες" μας;

Η κουβέντα για αγανακτισμένους είναι εκτός χρόνου, έχει λυθεί από τον Προσυνεδριακό στο 19ο

17-57

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνομαι και πέρα από κουραστικός γίνομαι και γραφικός. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Όχι ρε φίλε πίσω και στον προσυνεδριακό του 19ου

17-57

Antonxxx είπε...

Αν είχαμε στοιχεία πχ απο την την Πάτρα για την συγκεκριμένη συμπεριφορά των ψηφοφόρων
θα βγάζαμε πιο εμπεριστατωμένα συμπεράσματα.
Ποιοι και γιατι ψηφισαν Λαικη Συσπείρωση στον πρώτο γύρο;
Τι και γιατι ψηφισαν διαφορετικά στις Περιφερειακές και ευρωκοινοβουλίου.

Αυτοι που ψήφισαν Λαικη Συσπείρωση το 14, γιατι δεν ψηφισαν τωρα κ.ο.κ.

Antonxxx είπε...

@Ijon Tichy
Συμφωνώ με όσα γράφεις αλλα το θέμα ειναι που βρίσκεται η οροφή σε επιρροή και ψηφοφόρους κατω απο τις συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες, δηλαδή αν με όλα τα υπόλοιπα αμετάβλητα ο τρόπος δουλειάς του Κόμματος μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και πόσο.

Antonxxx είπε...

Με τους αγανακτισμένους δεν μπορούσε να γινει κάτι.
Ηταν ήδη αργά.
Αυτό που μπορούσε ομως να γινει κατα τη γνώμη μου ειναι,
δουλεια με τα ποτάμια των ανέργων, πριν τους αγανακτισμένους.
Ειδικά οταν άρχισαν με τους Podemos το ψάρι βρωμουσε απ το κεφάλι, για που το πήγαιναν.

Το 2010 θα μπορούσε το ΠΑΜΕ να είχε καταλάβει τις πλατείες με καμπάνιες για τους ανεργους.
Αυτό που εγινε αργότερα με τον Πελετιδη στην Πάτρα.

zoot horn rollo είπε...

Το σύνθημα είχε επικρατήσει πριν ακόμα αρχίσουν να μαζεύονται. Με "πιάνετε".
Αυτό το τελευταίο που λέει o Antonxxx είναι πιο λογικό και θα μπορούσε κάπως να συμβεί. Πάντως το '10 είχε αρχίσει να φαίνεται η δουλειά του ΠΑΜΕ, αλλά μετά, είπαμε...

Ανώνυμος είπε...

Αρκετοι απο δω μεσα μου ειστε περισσοτερο γνωστοι κι απο τους συναδελφους μου στη δουλεια .Αρχισα να διαβαζω σχολια σας και σε παλιοτερα ιστολογια ,πισω στο 11-12 ,οπου συναντησα το Κομμα κι εγω για πρωτη φορα .

Θελω να σας πω την καλησπερα μου και να εχετε το κεφαλι σας ψηλα γιατι ειστε κκε .Αυτο αρκει .Καλη δυναμη σε ολους


Scottish Volanis

Ανώνυμος είπε...

Να πω και γω την εξυπναδα μου για το τι νομιζω για τους Αγανακτιστας .

Καταρχην συμφωνω με καποιο φιλο οτι προκειται για ενα κινημα οργανωμενο και κατευθυνομενο απο τα πανω .Για μενα ειναι ξεκαθαρο !Η συνθηματολογια ,η οργανωση και η καλυψη του απο ΜΜΕ και ασρικο ,πολιτικο συστημα αυτο μαρτυρα .

Εκεινη την περιοδο η αστικη ταξη της χωρας ειχε ,με αφορμη την καπιταλιστικη κριση ,θεσει μεσω του πολιτικου της προσωπικου σε εφαρμογη τη στρατηγικη της επιλογη για ξηλωμα εργασικων δικαιωματων και κρατους προνοιας .Αυτη της η επιλογη την ειχε φερει μπροστα σε μια πραγματικοτητα :Μεγαλα κομματια της κοινωνιας ειχαν αρχισει να αποκολλουνται απο τους παραδοσιακους πολιτικους σχηματισμους .
Η εξηγηση ειναι μαλλον απλη .Τα αστικα κομματα ειναι ουσιαστικα μαντρια .Δεν επιτελουν καμια απολυτως διαπαιδαγωγικη διαδικασια ,οι θεσεις τους για σειρα ζητηματων ειναι επιεικως φαιδρες και παντοτε με γνωμονα το στενο κομματικο συμφερον ,ενω οι θεωρητικες τους επεξεργασιες απλα δεν υφιστανται .Ετσι οταν ενα τετοιας σφοδροτητας οικονομικο συμβαν "εσκασε μυτη" διελυσε τους -ετσι κι αλλιως χαλαρους και βασισμενους στην στενα οφελιμιστικη λογικη του "θα σε ψηφισω για να μου κανεις το ρουσφετι" -δεσμους των κομματων αυτων με μεγαλα κομματια της κοινωνιας .

Αυτη την πραγματικοτητα η αστικη ταξη την γνωριζε .Θελησε λοιπον να προσαιτεριστει αυτες τις μαζες με διττο στοχο .Απο τη μια να αναδιαταξει το πολιτικο σκηνικο και να εξασφαλισει τη διαιωνιση του ,σε μια περιοδο μαλιστα αρκετα ρευστη και παραλληλα να αποκοψει τις μαζες αυτες απο τη ρητορικη και το λογο των κομμουνιστων ,που ειναι και η μονη πολιτικη δυναμη που υπολογιζει σοβαρα .

Οι μαζες αυτες λοιπον βρεθηκαν στις πλατειες αγκαλια με τις κατσαρολες που τις χτυπαγανε για να τρομαξει ο καπιταλισμος .Τι πολιτικα χαρακτηριστικα ειχε αυτο το συνοθυλευμα των πλατειων ,μερος του οποιου τοτε ημουν κι εγω ;Αναμφιβολα δεσποζε η μικροαστικη ανυπομονησια και ο βερμπαλισμος .Το εβλεπες ,το ακουγες ηταν παντου .Τι για καταργηση των ταξεων ακουγες ,τι κατι αχαρακτηριστες "αμεσοδημοκρατικες" ψηφοφοριες για "περισσοτερη δημοκρατια" ,τι συνελευσεις στο προτυπο της...Εκκλησιας του Δημου ,τα γνωριζετε οι περισσοτεροι .Αφημενες στη χρονια πολιτικη αμορφωσια και την απουσια οποιουδηποτε ταξικου αισθητηριου -κληροδοτημα της πασοκονδ λαιλαπας της μεταπολιτευσηςς-οι μαζες αυτες δεν ειχαν(με) τα εργαλεια για να ερμηνευσουν τις εξελιξεις

INSERT COIN

Ανώνυμος είπε...

PUSH START

Οι αστοι λοιπον ειχαν φροντισει να υπαρχει ιδεολογικη πραματεια για ολα τα γουστα .Αλλος ψωνιζε φιλολαικο καπιταλισμο ,αλλος αμεση δημοκρατια ,αλλος εθνικιστικο αφηγημα περι "κατοχης" της χωρας απο τους δανειστες και αλλος σουβλακια και μπυρες .

Υπηρχε περιθωριο παρεμβαση ενος κκ μεσα σε αυτο το χαος ;Με το χερι στην καρδια πιστευω πως δεν υπηρχε !Οι αστοι ,οπως ειπα ,ειχαν πραματεια για ολους αλλα αυτο που δεν ηθελαν ηταν οποιαδηποτε κουβεντα για ταξικο χαρακτηρα της κρισης και γενικα οτι περιειχε τη λεξη ταξη .Ετσι οταν οι κομμουνιστες πηγαν (γιατι σε καποιες πολεις πηγαν ,αλλα με τις σημαιες τους ,ως οφειλαν)τα μπουμπουκια που ελεγχανε τη φαση τους προγκηξαν ,λεγοντας "εδω ειμαστε ακομματιστοι Ελληνες ,ουστ" .

Βεβαια το ποσο ακομματιστες ηταν οι πλατειες φανηκε ενα χρονο αργοτερα με το συριζα και τη χα να εκτοξευονται .Να τονισω εδω και μια αλλη πραγματικοτητα ,η οποια επαιξε κρισιμο ρολο στον εξοστρακισμο του κκε .Η ελληνικη κοινωνια για πολλα χρονια πιπιλιστηκε με ενα καρο μαλακιες σε οτι αφορα την πολιτικη ζωη και το τι παει να πει κομμα .Πατωντας σε εδραιωμενα στερεοτυπα αλλα και σε υπαρκτες στρεβλωσεις ,δημιουργησε το αφηγημα του κομματος-μπατσου που καταπιεζει και περιχαρακωνει τις ελευθερες ,δημοκρατικες φωνες .Ειμαι ενας ανθρωπος που ,πιο νεος ,πιστευα και αναπαρηγαγα τετοιες μπουρδες .Οταν το κκ προσπαθησε (οπου και οσο το εκανε) βρηκε τοιχο σε κολλημενα μυαλα που συχτιριζαν τα κομματα συλληβδην γιατι ετσι ειχαν μαθει .Σε αυτες τις συνθηκες και με το κλιμα ηλεκτρισμενο ,οι μονες επιλογες που ειχαν οι κομμουνιστες στις πλατειες θα ηταν να παιζουν ξυλο με ολους ή να αποχωρησουν διακριτικα .

Το οξυμωρο στην περιπτωση μου ειναι οτι εγω εκεινη την περιοδο συναντησα το ΚΚΕ .Ομως εγω ειμαι εγω .Μπορει να εχει να κανει με το μυαλο μου ,μπορει με το οτι δουλευα σε εργοστασια ,μπορει με το οτι ο κυρ-Νικος ο τορναδορος που με πιπιλαγε καθημερινα ,ηταν χαρισματικος ,η ουσια ειναι οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν ΗΘΕΛΕ να ακουσει τι ειχε να του πει το ΚΚΕ .Και με το ζορι παντριεα δε γινεται ...

Scottish Volanis

Γιαννης είπε...

1) Για αγανακτισμενους συμφωνω με 17-57
"Η κουβέντα για αγανακτισμένους είναι εκτός χρόνου, έχει λυθεί από τον Προσυνεδριακό στο 19ο"
Εσεις που θα θελατε να γινει τοτε μια προσεγγιση, ειστε σιγουροι οτι χρειαζομασταν τοτε ατομα στις ταξεις του ΚΚ απο αυτον τον χυλο; Με ιδεολογικα κριτιρια αχταρμα και ψυχολογια καιροσκοπικη; Νομιζω περισσοτερο κακο θα εκανε ενας τετοιος κοσμος στο κομμα παρα καλο. Ετσι κι αλλιως η συζητηση ειναι ακαιρη. Απο εδω και περα ειναι το θεμα, τι να κανουμε;

2) Για το ριζοσπαστη/ ραδιοφωνο /τηλεοραση.
Εγραψα πριν λιγες μερες για το ποσο καλυτερα θα ηταν απο αποψη προπαγανδας, να μπει το Κομμα νωρις στα σοσιαλ και οχι να αφησει να κανουν παιχνιδι συριζοτρολ και φασιστες. Η υπηρεσια, ακομα και εαν εχει τους σερβερ στις ΗΠΑ, δεν εχει δικαιωμα να αλλοιωνει μηνυματα. Να συζητησουμε για το αν θα εμπαιναν σε διαδικασια να σβησουν λογαριασμους, αλλα να κανει κατι τοσο χοντροκομμενο και να αλλαξει μηνυματα, δεν συμφερει ουτε την υπηρεσια και ουτε θα εμπαινε στον κοπο. Απλα θα εστελνε τα τρολλ της.

Εμενα αυτο που με προβληματιζει δεν ειναι η απουσια ραδιο-τηλεορασης τυπου 902 που δεν πιστευω οτι θα εκανε την διαφορα, αλλα το γεγονος οτι εχουμε κατι καλυτερο απο αυτα, αλλα δεν επιδρα οπως θα περιμενε κανεις.

Σπουδαια στελεχη με ωραιο λογο εμφανιζονται, οσο τους επιτρεπουν τα καναλια, σε εκπομπες που κανουν τηλεθεαση σε μια μερα, οσο θα εκανε ο παλιος 902 σε μια βδομαδα, τηρουμενων των αναλογιων. Εννοω για να μην παρεξηγηθω οτι αν θελει καποιος να σε δει, θα σε δει στην τιβι, η Λιανα επισης βγαινει αρκετα συχνα και τσακιζει κοκκαλα και υπαρχουν και τα βιντεακια στο tube για οσες συνεντευξεις χανουμε. Θελω να πω οτι δεν ειμαστε σε σπηλια, βγαινουμε εξω, μας βλεπουν σε δημοφιλεις εκπομπες, υπαρχει υλικο, ας μην γινομαστε σαν τον Λεβεντη που πιστευει οτι εχασε ψηφους επειδη δεν τον παιζει το σκαι. Ο ποταμισιος και ο καμμενος στασιδι ειχαν στην τιβι αλλα δεν ειδα να τους ωφελησει σε τιποτα απο την πτωση τους.

Στο ραδιοφωνο παλι εχουμε δυο πολυ δυνατα και δημοφιλη χαρτια στον πρωτο σε ακροαματικοτητα σταθμο της χωρας, τον real.Ο Μπογιοπουλος εχει παντα εξαιρετικα επιχειρηματα για την επικαιροτητα και πιστευω οτι μπορει να πεισει κοσμο να ερθει στο Κομμα. Η ελληνοφρενεια επισης, ειναι η πρωτη σε ακροαματικοτητα εκπομπη εδω και χρονια σε ολη την ελλαδα. Υπαρχει καλυτερος τροπος να περασεις τις ιδεες σου μεσα απο εξυπνες ατακες και χιουμορ; Και μιλαμε για μια εκπομπη που την ακουνε αριστεροι-δεξιοι φανατικα.

Θα τολμησω να πω οτι η προπαγανδα που κανουν αυτες οι εκπομπες(απο κοντα και η εκπομπη της κανελλη) ειναι πιο ευρεια και δυνατη απο την εφημεριδα του Ριζου.Και ομως, δεν βλεπω το ρευμα που περιμενα απο αυτες τις εκπομπες και την προσπαθεια που γινεται.

Στην πορεια για την καλπη μαλλον καπου χανεται το μηνυμα, αναμεσα σε ψευτικες υποσχεσεις και προσωπικες σχεσεις υπερ των αστικων κομματων. Αυτο με προβληματιζει περισσοτερο και λεω τι νοημα εχει να αρχισουμε να φτιαχνουμε δικα μας Μεσα - που και κοστος εχουν και ειδαμε και δυστυχως τι καταληξη ειχαν οι παλιες προσπαθειες- οταν πολυ εξυπνα προπαγανδιζουμε χωρις περιορισμους και λογοκρισια απο δημοφιλη αστικα Μεσα οπου το μηνυμα ακουγεται σε πολυ περισσοτερους, αλλα για καποιους λογους αυτη η επιρροη δεν γινεται πραξη στις καλπες..

Ανώνυμος είπε...

''Εξάλλου πολλά άλλα στελέχη μας βγήκαν και είπαν ότι δε μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος στη συνέχεια λέει είναι αρνητικό για το λαό (άλλη υπεκφυγη και αυτή λες και γίνεται να είναι θετικό για το ΚΚΕ αλλά αρνητικό για το λαό ή το αντίθετο).''

Είναι αρνητικό για το λαό, επειδή στηρίζει εκείνους που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση, αλλά θετικό για το κόμμα, με την έννοια ότι παρέμεινε σταθερό, μέσα σε ένα κλίμα άσχημων αντικειμενικών συνθηκών που δεν μπορείς άμεσα να επηρεάσεις. Θέλει περισσότερη ανάλυση βέβαια αυτό, εγώ δίνω μια πρώτη συνοπτική εκτίμηση. Π.χ. όταν οι άλλοι τάζουν ρουσφέτια πατώντας πάνω στην οικονομική ανασφάλεια που υπάρχει, πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό το κόμμα;; Είναι κι αυτή μία από τις πολλές παραμέτρους που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Arep

zoot horn rollo είπε...

Πέρα από τα παραπάνω, βλέπω το έργο "ψηφίστε ΠΑΣΟΚ να μη βγει η Δεξιά" να επαναλαμβάνεται σα κακή φάρσα.

zoot horn rollo είπε...

Κάνε κάτι, και να αυξηθεί η συμμετοχή και να πάει στο ΚΚΕ, πάντα με την προϋπόθεση ότι θες κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι μου οι κάτοικοι :-). Τρωγαμε παρέα όταν ήμουν παιδί. Θυμάμαι το 1988 περίπου όταν έπαιρνα το απογευματινό μου σε ένα δισκο της tuperware μου κάνανε παρέα σκέφτηκα ο τ ι τους σερβίρουν μαλακίες να φάνε και αυτοί είδα έναν ξανθό νατοικο να τρώει με όρεξη το φαγητό που στην αρχή κοιτούσε με απέχθεια και έφαγα το φαί μου.Μετα έκλεισα τα μάτια λίγο και είδα μία ταινία. Έχω δει πολλές ταινίες με Νατοικους.Μια έδειχνε έναν που έμοιαζε τον πατέρα μου να χαϊδεύει τρυφερά μία φιλιπινέζα και έβλεπα σημαίες από όλον τον κόσμο.Το 88 έβλεπα εκτακτα δελτία ειδήσεων ελληνικά με πολλή καλή ανάλυση και ανάμεταδιδαν χαρμόσυνα γεγονότα .ο Τσίπρας θα μας βγάλει στα αλήθεια απο τα μνημόνια ή και ο μητσοτακης το έχω δει με τα μάτια μου . Ο χατζηνικολαου και θα πάρουμε συνέντευξη από εναν στρατηγό μετά ,ενας λίγο μεγάλος κοντά στα εξήντα με άσπρα μαλλιά και φαλακρα ..θα φοράει ένα παραταιρω πουκάμισο για την τωρινή εποχή με μαύρες ρίγες θα φοράει ένα μπουφάν σαν φλαι και θα μιλήσει μία ξένη γλώσσα νομίζω ,εγώ δεν καταλαβαινα τίποτα τότε α λ λα ήμουν και μωρό τώρα που με ξέρω νομίζω ότι παράλληλα με το χαρμόσυνο γεγονός κάποιος από βαλκανικη χώρα θα κάνει δηλώσεις που προφανώς μας θίγουν σαν χώρα... Νομίζω θα ξανανοιξει κάπακι το μακεδονικό.
Πουτανοβιτσα

Antonxxx είπε...

@Ο/Η Γιαννης είπε.
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη.
Παρακολουθώ τον Real τουλάχιστον ενα δεκάωρο καθημερινά.
Το ΚΚΕ ειναι εξαφανισμένο απο τις ειδήσεις και τις συνεντεύξεις.
Θα πρέπει να γινει πιο οργανωμένη παρέμβαση καθημερινά στις δυο εκπομπές του Λαβιθη και του Παναγουλη.
Οποίος τις παρακολουθεί όπως εγω καταλαβαίνει οτι ο κόσμος ζει σε αλλο πλανήτη.
Εχουμε υποχρέωση και στις εκπομπές αυτές δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσουμε το επίπεδο του λαϊκών στρωμάτων που συμμετέχουν τουλάχιστον στα πιο βασικά.
Να κατανοήσει ο κόσμος το γιατι ειναι εξωπραγματικό και επικίνδυνο το να πιστεύει κάποιος στο "όλοι μαζί".
Να εξηγήσει κάποιος οτι τα μνημονια σε όλο τον πλανήτη δεν οφηλονται σε κάποιους κακούς αλλα ειναι νομοτελειακή ανάγκη του μονοπωλιακού καπιταλισμου στην προσπάθεια του να μειώσει την αρνητική επίδρασης της πτωτικής τάσης του μέσου ποσοστου κερδους.
Να καταλάβει δηλαδή το γιατι ενα κομμουνιστικο Κόμμα δεν μπορεί να κυβέρνηση σαν κόμμα διαχείρησης του καπιταλισμου.
Γιατι ήξερε εκ των προτέρων το ΚΚΕ οτι ο Τσιπρας θα τσακίσει τον λαο κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

thanks Γιάννη( 6 Ιουνίου 2019 - 11:22 μ. ).
Οι "αγανακτισμένοι" άφησαν "ουρές" πίσω τους. Π.χ. πως ερμηνεύεται το πλήθος το 2012,
το 2013(πάνω -κάτω την εποχή του 19ου) όταν μάλιστα ο Σύριζα ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και μπήκαν στη Βουλή ανεξάρτητοι Έλληνες και χ.α. οι αγανακτισμένοι ήταν κάτω από χίλιοι στην Αθήνα και κάτω από 100 στην Θεσ/κη;

Από την απάντηση είναι φανερό το τι ήταν ως όχι μόνο ως προς το "ιδεολογικό" τόνο αλλά και ως προς το "κομματικό" των "ακομμάτιστων" αγανακτισμένων που ήθελαν και πήραν κούρεμα χρέους (PSI) και πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. Α όλα και όλα ο ΓΑΠ είναι και αμεσοδημοκράτης πέρα από "αντιεξουσιαστής".

17-57


Υ.Γ.
Διάβασα πως ο μέγας Στάθης πήγε στον Βαρουφάκη. Σύριζα, ΛΑΕ οι προηγούμενοι. Την επόμενη πολιτική του μετακόμιση δεν μπορώ να την μαντέψω

Ανώνυμος είπε...

@Antonxxx

Συμφωνώ σε αρκετά με όσα γράφεις. Το Κόμμα πήρε παραπάνω 70.000 ψήφους στις Περιφερειακές.
Το γιατί δεν γίνεται η μετάβαση είναι ένα ερώτημα, ειδικά στην Πάτρα που είδαν στην πράξη τι σημαίνει Κομμουνιστής Δήμαρχος μέσα σε ασφυκτικό οικονμικο και δημοσιονομικό πλαίσιο. Και πάνω σε αυτά μπορεί να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση

Όσο για τους άνεργους, θα πω πως τόσο οι άνεργοι όσο και οι χαμιλόμισθοι είναι "αόρατοι"
γιατί το "πορτοφόλι" δεν αντέχει το "έξω" ακόμα και στα στοιχειώδη.
Θα έλεγα πως όσοι φίλοι, Part-time, χαμιλόμισθοι, άνεργοι μπορούν και νοιάζονται για το ΚΚΕ και το Εργατικό Λαϊκό Κίνημα, έχουν χρόνο, υπομονή και ετυμολογία, ας πάνε έξω από τον ΟΑΕΔ της περιοχής τους ως ομάδα.
Ας έχουν τακτική παρουσία, και ας μιλήσουν με ανέργους. Η αρχή θα είναι πολύ δύσκολη γιατί ο άνεργος πολλές φορές "ρίχνει στον εαυτό του" ή στα κόμματα γενικά και αόριστα την ανεργία του πολλές φορές και δεν θέλει να ακούσει τίποτα. Αν κάποιος δεν θέλει να φτάσει στην άβολη θέση, να σκίσουν τα φυλλάδια του πιο δίπλα, και να τρώει στην μάπα μεταφορικά "πόρτα" ας μην πάει. Χρειάζεται τρόπος η συζήτηση και τακτική παρουσία και ΚΑΙ μετά τις εκλογές.

Θα ήθελα να βγάλω μία εκτίμηση για τις Ευρωεκλογές αλλά δεν είναι ο χρόνος. Βλέπεις δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε τίποτα στους Συριζαίους ακόμα και στο ποσοστό που θα χάσουν(τους είχα στο 6 άντε το πολύ 6,5% ήττα) και άρα να υποχρεώνονται (ή να ανακουφίζονται;) που δεν "έλυσαν" και το Κυπριακό όπως έλυσαν το "Μακεδονικό". Και ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα τους το "αναθέσουν".

Τους φεύγει ΚΑΙ η κυρία Τασία από τον Σύριζα άρα βλέπω στο όλο αριστεροαναρχοχώρι να "δουλέψει" φουλ γραμμή αποχής και Βαρουφάκης.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@17-57
Δεν λέω οτι η συγκεκριμένη περίτπωση ειναι αντιπροσωπευτική αλλά την θέτω γιατι δείχνει λιγο το τι επικρατεί στον κόσμο.

Έχω έναν γνωστό που ψηφισε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Τον ρώτησα τι θα ψηφίσεις στις εκλογές και μου είπε "αν δω πολύ τηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ γιατί τρομάζω με αυτά που βλέπω."

Στις 2 προηγούμενες εκλογές είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα σαν φοιτητής ήταν κοντά στα ΕΑΑΚ.

Το παιδί ίσα ισα που βγαίνει οικονομικά.

Θέλω να πω οσες αναλύσεις και αν κάνουμε υπάρχει μια απλή αλήθεια. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που είναι 1 βήμα πριν χαρακτηριστεί λουμπεν. Δουλεύει όλη μέρα με χαμηλό μισθό και βλέπει τον κυριάκο να του λέει 7ημερο, ιδιωτικοποιήσεις και τρομάζει και τρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ που έστω αυτός δεν μιλάει για 7ήμερο κτλ.

Αν η ιστορία είναι κριτήριο(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τότε αυτό για την πλειοψηφια του κόσμου δεν σπάει σε συνθήκες ευημερίας. Βέβαια οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες και ούτε θα είναι στο αμεσο μέλλον.
Νομιζω οτι η επόμενη κρίση που από ότι λένε έρχετε θα είναι πολύ ποιο δύσκολη.

χαμόγελο

CCCP DEJAVU είπε...

Το οφείλει να είναι τρίτο έπρεπε να το βάλω εντός εισαγωγικών. Το να το βάλει ως στόχο για να δώσει στον κόσμο μας ένα κίνητρο τη βρίσκεις άσχημη ιδέα;

Μίλησα και για ποσοστά και για ψήφους. Μην με αδικείς λοιπόν

Στον περίγυρό μου βλέπω ένα κλικ παραπάνω διάθεσης συμμετοχής στις εκλογές. Και σε συνθήκες πόλωσης πιο πιθανό είναι τα κόμματα πέρα του δικομματισμού να χάσουν και ποσοστά και ψήφους.

Έστειλα ένα μήνυμα σε όσους από το Κόμμα διαβάζουν αυτά που γράφουμε γιατί δεν είμαι κομματικός να τα πω από κοντά.

Με ανύπαρκτη εξωκοινοβουλευτική αριστερά και χωρίς άλλα αναχώματα πέρα του φιλελέ Βαρουφακη αν πέσουμε από το 5% ή τις 300 χιλιάδες ψήφους θα είναι μια αρνητική εξέλιξη.



CCCP DEJAVU είπε...

Μιλάς ως Κνίτης; Γιατί τότε σε δικαιολογώ δεν έχεις ζήσεις τη ΚΝΕ το 1999 και δεν ξέρεις.


Οι γαμωεποχές άλλαξαν να ξέρεις

CCCP DEJAVU είπε...

Zoot έλα να κάνουμε κάτι όλοι μαζί γι'αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι θες κάτι τέτοιο.
Ανοιχτή πρόσκληση είναι για όλους στο σφυροδρέπανο

Antonxxx είπε...

Χτύπημα ανελέητο στα Συριζοκαθαρματα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ προβληματισμένος με το ποσοστό του ΚΚΕ στην δημοσκόπηση.
Ανεξαρτήτως τι λέμε δεν ειχαν πέσει πολύ έξω για τις ευρωεκλογές.

https://www.in.gr/2019/06/07/politics/dimoskopisi-metron-analysis-dipsifia-diafora-nd-kai-syriza/

χαμόγελο

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ειπωθηκε απο πολλους οτι οι αγανακτισμενοι ηταν χυλος και πιστευαν σε βλακειες.

Χαιρω πολυ ρε παιδια, λιγο πολυ ετσι ειναι ο κοσμος αν εξαιρεσει κανεις τους ψηφοφορους του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ειναι που θα τους βαλει μυαλο, αν μπορουσαν να εχουν εργατικη συνειδηση απο μονοι τους το κομμα θα ηταν αχρηστο.

Ειναι μεταφυσικης προελευσης η αντιληψη οτι καποιοι ειναι και θα ειναι παντα οι μιαροι απολιτικ με τους οποιους το κομμα δεν θελει να εχει καμια επαφη και απο την αλλη οι συνειδητοποιημενοι που ακομα δεν μας ψηφιζουν για καποιο λογο.

Το κομμα ειναι αυτο που μετασχηματιζει την μαζα σε εργατικη ταξη. Δεν θα γινει απο μονο του. Ειναι μια δυναμικη διαδικασια.

Ας θυμηθει ο καθενας τι αντιληψεις ειχε πριν προσεγγισει το Κομμα ως φιλος ή μελος. Ειδικα οσοι ειμαστε απο μη αριστερες οικογενειες οποτε δεν ειχαμε θετικα ερεθισματα απο μικροι.

Πιθανοτατα δε θα ειχαμε πολυ καλυτερα μυαλα απο τους αγανακτισμενους. Εγω τουλαχιστον δεν ειχα.

Ανώνυμος είπε...

@Antonxxx
συμφωνω με την παρατήρηση σου για τον real.
Γενικότερα το ΚΚΕ πρέπει επειγόντως να φτιάξει ομάδα για να παρεμβαίνει σε ΜΜΕ.

χαμόγελο.

CCCP DEJAVU είπε...

Χαμόγελο δεν ξέρω αν η περίπτωση που λες είναι αντιπροσωπευτική αλλά σίγουρα δεν είναι μοναδική.

Το εκλογικό ακροατήριο του ΚΚΕ αλλάζει αρκετά αν εκλογική μάχη από το 2012 και μετά.

Το ΚΚΕ είχε χαρακτηριστικό την ισχυρή συσπείρωση. Την έχασε το 2012 όπως την έχασαν όλα τα παραδοσιακά κόμματα με τον τεράστιο σεισμό που γκρέμισε ΝΔ και πασοκ στο άθροισμα του 32% περίπου

Από την άλλη μεριά το κέρδος από την ρευστότητα του εκλογικού σώματος ήταν πως άρχιζαν να μας προσεγγίζουν απογοητευμένοι άλλων κομμάτων που παλαιότερα ήταν μαντρωμένοι σε νδ πασοκ

Πιστεύω ότι το ΚΚΕ παραμένει το πιο οργανωμένο και αξιόμαχο πολιτικό κόμμα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και στο μέλλον που έρχεται και προδιαγράφεται μαύρο για την πλειοψηφία του λαού παρά τις αυταπάτες που καλλιεργει η αστική τάξη το ΚΚΕ θα είναι πρωτοπόρο στην επανάσταση που κάποια στιγμή θα έρθει

Το μεσοδιάστημα όμως που ζούμε οι περισσότεροι στα όρια της φτώχειας είναι μια σκληρή δοκιμασία για αυτό και αναζητάμε σημάδια ελπίδας στις αστικές εκλογές

zoot horn rollo είπε...

Πρώτα πούλησαν ελπίδα, τώρα πουλάνε νταηλίκια. Χοντραδες αυτά που λέει το "τσακαλωτο", αλλά έχουν υπολογίσει ότι κάπου θα πιάσουν, αλλιώς δε θα τις έλεγε. Με τον Σιώρα δεν τους πολυβγήκε, αλλά θα δούμε κι άλλα.
-Καποιες δημοσκοπήσεις ίσως να μην ειναι τέτοιες στην πραγματικότητα, όπως ξαναγράφω πιο πάνω. Είπαμε, μέχρι και κάτω από τον Τζημερο σε έριξαν.
-Αυτό που γράφει ο Antonxxx.

Ανώνυμος είπε...

@CCCP DEJAVU ( 7 Ιουνίου 2019 - 9:31 μ.μ. )
Μιλάς ως Πασόκος. Ούτε καν Σύριζα. Ειδικά αυτό το απαξιωτικό υφάκι σήμα κατατεθέν.

Ξέρεις πόσες φορές στην πραγματική μου ζωή έχω ακούσει από Βέρους Πασόκους το πόσο λυπούνται που το ΚΚΕ δεν παίρνει παραπάνω ποσοστά; Αφού λυπόσαστε γιατί δεν το ψηφίζετε; Μετά αλλάζει το "παραμύθι".
Πόσες φορές με τον Ρίζο στο χέρι την εποχή της "διαπραγμάτευσης" Βαρουφάκη, άγνωστοι να μου λένε πως παλιά ήταν στο ΚΚΕ(ζήτημα αν το ψήφισαν περιστασιακά μία ή δύο φορές ) αλλά το ΚΚΕ δεν το ένα δεν το αλλά η ουσία είναι πως "δεν συνεργάζεται" δεν "ανοίγεται" κλπ κλπ;

Η εξωκοινοβουλευτική την "δουλειά της" την κάνει και να είσαι σίγουρος πως δεν είναι τα ποσοστά. Όπως η άθλια αφίσα της προεκλογικά. Εξάλλου ότι ποσοστά είχαν τα έδωσαν στον Τζίφρα με την παρουσία της στην Βουλή στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών του 2012.

Μπορώ άνετα σε 5 λεπτά να καταλάβω τι ψήφισε ο καθένας στο παρελθόν, τι ψήφισε τώρα, και τι θα ψηφίσει στο μέλλον. Η εποχή μνημονίου ήταν πολύ εκπαιδευτική.


17-57

Ανώνυμος είπε...

(7 Ιουνίου 2019 - 7:38 μ.μ.)

Η δουλειά των ηγεσιών των ΕΑΑΚ / ΝΚΑ είναι να κάνουν κόσμο κατά πλειοψηφία αντιΚΚΕδες και αντιΣταλινικούς και να υπάρχει μία "μαγιά" ώστε μετά το πτυχίο - μεταπτυχιακό να απογοητευτούν τα μέλη τους και να πάνε στο εκάστωτε ΠΑΣΟΚ(σήμερα είναι ο Σύριζα, μετά τις 8/7 κάτι άλλο) που έχει "κυβερνητική" πρόταση γιατί οι "συνθήκες δεν είναι ώριμες" All time Clasik

Ότι ψήφισε ΚΚΕ έστω και μία φορά αυτό ίσως είναι μεγάλη αλλαγή στην συνείδηση χαμόγελε και ελπιδοφόρο.

17-57

zoot horn rollo είπε...

Καμία αντίρρηση για την πόλωση και τα ποσοστά.
Οι γαμωεποχές αλλάζουν, αλλά κάθε μία έχει τα καλά και τα στραβά της. Δεν αποτελεί εξαίρεση και το ΚΚΕ νομίζω.
Αν γνωρίζεις ανθρώπους στο ΚΚΕ εκεί που μένεις, να τους τα πεις από κοντά, χωρίς δισταγμό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απελπισμένοι οι Συριζαίοι. έχουν πετάξει λευκή πετσέτα στο πάτωμα αλλά το Πολλοί Πασοκοι με αντιδεξιά μέτωπα. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Λαλιώτης το καλοκαίρι του 2017 και από τον Ομιλητή των Αγανακτισμένων μαζί με Κατρούγκαλο Βαρουφάκη

Πάντως δίνεις ωραίες απαντήσεις στον κύριο zoot. Αν θέλει μήνυμα συμπαράσταση υπάρχει η τοπική πέρα από "τσάι και συμπάθεια".

Αγόραζα Ριζοσπάστη και άγνωστοι να μου λένε για τους "Μερκελιστές" ΚΚΕδες και πόσο λυπούνται για την κατάντια του ΚΚΕ που δεν "συνεργάζεται" ενώ παλιά έλεγαν πως ήταν μέλη του οι Γκαραντι Πασόκοι.


@Παπουτσωμενος Γατος
Μπετοναρισμένο αντικομμουνιστικά το καλοκαίρι του 2011 αν όχι από την πρώτη μέρα, σίγουρα από την πρώτη εβδομάδα. Η αρχή είχε φανεί από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν ακροδεξιάς κοπής γιούχαραν το ΠΑΜΕ. Το video υπάρχει. ΠΑΜΕ και Κόμμα είχαν πάει αλλά οι άλλοι με εξαίρεση την τελευταία φορά δεν ήθελαν να ακούσουν.

@Χαμόγελο
Σύμφωνα με τις ανά καιρούς "δημοσκοπήσεις" και τα exit poll άμεσα ή έμμεσα η χ.α. θα έπρεπε να είχε 6%+ και ο Πρωτούλης 5%. Στην περιφέρεια της Αττικής μόνο στο ποσοστό της Λ.Σ. με τον Πρωτούλη έπεσαν έξω κατά 65%, στα υπόλοιπα είχαν μία απόκλιση 10-15% maximum

Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη αλλά όχι απελπιστική. Όπως ο Σύριζα που καταρρέει. Και μία πρόβλεψη. Ο Σύριζα γύρω στα 19%. Κόμμα ιδεολογικός αχταρμάς διαλύεται εύκολα

17-57

Ανώνυμος είπε...

Το 2012 οι αντίπαλοι είδαν ιδεολογικό κενό σε όσους ψήφιζαν ΚΚΕ από παράδοση ή μόνο γιατί είναι έντιμο κόμμα, είδαν και την μικρή κυκλοφορία του Ριζοσπάστη. Το Κόμμα πήρε απόφαση γνωρίζοντας πως θα χάσει ψήφους από την γοητεία της κυβερνώσας "αριστεράς" του Μάαστριχ.

Πρόβλεψη για μετά τις εκλογές. Ο Σύριζα θα χωρίσει σε δύο Κομμάτια. Το ένα θα πάει στο ΠΑΣΟΚ και το άλλο θα το παίζει "αριστερά". Μπορεί και να τριχοτομηθεί με ένα ακόμα μέρος να βάζει φανερά πλάτη στη ΝΔ ή πολύ απλά θα επιστρέψει στην Δεξιά εκεί που ανήκει. Το να "επιλέγει" ο Κούλης σε συνέντευξη του τον Τσακαλώτο για αντίπαλο του λέει πολλά.

Εξαλλου Τσακαλώτος Βαρουφάκης Κατρούγκαλος και Καζάκης μιλούσαν στις πλατείες των αγανακτισμένων.

Με απλά λόγια η ψήφος προς τον Σύριζα και Παραφυάδες του είναι εξορισμού χαμένη α.Ειδικά όταν με τζιφρα Αχτσιογλου υπάρχει 9ημερη εργασία στην πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ναι η αριστερά του Σύριζα του Κουικ, Κουντουρά, και των άλλων των ΑΝΕΛ μαζί με την Δεξιά της Παπακώστα και του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του καραμανλή του Β του Ταπεινού.


Ο Ψαριανός είναι έντιμος όταν λέει πως δεν άλλαξε γνώμη και ήταν και είναι σταθερά προσανατολισμένος για τον ευρωμονόδρομο .

17-57

CCCP DEJAVU είπε...

Δεν ξέρω την ηλικία σου πιθανό
να είσαι πιτσιρικάς ή να είσαι στην ηλικία των γιων μου 20-23 και όπως λέω σε αυτούς να προσέχουν πως φέρονται στα μκδ θα σου πρότεινα να μην είσαι τόσο
προσβλητικός με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις γιατί το θεωρώ βρισιά το Πασόκος ή την οποία μετεξέλιξη του δηλαδή Συριζαίος

Θα ήθελα να σε παρακαλώ να το αναιρέσεις η επιθετικότητα σου από την πρώτη στιγμή δεν δικαιολογείται λογικα από μένα.

Είμαι συνειδητοποιημένος με το ΚΚΕ από τα 13 μου μπορεί να έχω μόρφωση και να είμαι κομματικό στέλεχος αλλά φίλε μου όταν έπεσε το τείχος στο Βερολίνο και πιθανόν εσύ δεν είχες γεννηθεί εγώ είχα κατάθλιψη ένα μήνα.

Έχω ζήσει χρόνια στο Λενινγκραντ με συγγενείς όσο υπήρχε ακόμη Σοβιετικη Ένωση και δεν επιτρεπω αυτό το μπούλιγκ από κανένα εντάξει 17-57?

CCCP DEJAVU είπε...

Χαμόγελο ο Φαναράς είναι δημοσκόπους του Κιναλ με συμπάθεια προς το συριζα. Πάντα υποβαθμίζει το ποσοστό του ΚΚΕ. Αυτό θέλω να ελπίζω πως ισχύει και τώρα αν και εγώ γράψει από την αρχή πως δεν πρέπει να εφυσυχάζουμε

Ανώνυμος είπε...

Σε όποιον ξέρω ότι σκέφτεται να ψηφίσει Βελόπουλο του λέω απλώς:
"Μπράβο, να ψηφίσεις και τον Κατσανέβα, ήταν γαμπρός του Αντρέα!"

Για κάποιο περίεργο λόγο τους φεύγει αμέσως η όρεξη να ψηφίσουν Βελόπουλο!

ARGIE

Ανώνυμος είπε...


φυσικά και άλλαξαν οι γαμωεποχές. δεν είναι 2012 με την ελπίδα να έρχεται και τον Ποσρτοσάλτε να γράφει εγκομιαστικά άρθρο για τον νέο ανδρέα του 77. Το μαγαζί σύριζα(αν ήταν ποτέ μαγαζί) βαράει διάλυση. Ούτε ΚΑΝΟΝΙΚΉ πόλωση μόνο ψευτοπόλωση με γνωστό το αποτέλεσμα ούτε τίποτα άλλο πέρα από στεγνός αντικομμουνισμός. Και δεν είναι μόνο ο Τσακαλώτος αλλά και άλλοι με κορυφή τον Μίστερ αιώνιο Πασόκο που όταν ψήφισε το 3ο μνημόνιο είπε πως όταν το ψήφισε αισθάνθηκε όπως όταν ήταν μικρός και κατουρήθηκε

Και όλα αυτά μήπως και ο Κούλης βρει πιο εύκολο δρόμο για "μεταρρυθμίσεις" που τις έχει και έτοιμες σε νομοσχέδια. Θυμούνται πολύ καλά οι συριζαίοι(όσοι τους έχουν μείνουν τέλος πάντων) τι τράβηξε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση Σαμαρά με το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ στα 2012-2013 παρά το μικρό ποσοστό του. Τόσα άρθρα έγραψαν εκείνη την εποχή κατά του ΚΚΕ από την "Αυγή". Τυχαίο πως ο Κούλης θεωρεί καλό συνομιλητή τον Τσακαλώτο;

Η Φώφη ανάγγειλε και το αποτέλεσμα. Αυτοδύναμη ΝΔ. Το μόνο που μένει στους συριζαίους είναι να αποδείξουν στα αφεντικά πόσο καλά αναχώματα μπορούν να παραμείνουν στον δρόμο προς το ΚΚΕ. Ειδικά όσοι θέλουν να έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ρόλο την επόμενη ημέρα.

Ο Τζίφρας φεύγει. Του βρήκαν και θέση στην ΕΕ αν πιστέψουμε τα κατά καιρούς άρθρα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που ήδη την έχουν αρκετά πιθανή.

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Χοντραδες αυτά που λέει το "τσακαλωτο", αλλά έχουν υπολογίσει ότι κάπου θα πιάσουν, αλλιώς δε θα τις έλεγε. "

Μάλλον zoot να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, να είναι τόσο απελπισμένοι και πρέπει να αποδείξουν στην αστική τάξη πως κάποιοι έχουν πολιτικό ρόλο για την επόμενη μέρα της μεγάλης ήττας του Σύριζα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Το ρίξαμε στον νεολογισμό του Μπούλινγκ και επί του "προσωπικού" όταν μάλλον στερεύουν τα επιχειρήματα. Και πια επιθετικότητα; Σε πρόσβαλα;

Σε ποιο σημείο έγινε κύριε μου; Στο "γιατί να κάνεις προβοκατόρικες ερωτήσεις και γαμας την συζήτηση; " που μου απεύθυνες; ή στο περίπου "είσαι μικρός και δεν ξέρεις";

"Έστειλα ένα μήνυμα σε όσους από το Κόμμα διαβάζουν αυτά που γράφουμε γιατί δεν είμαι κομματικός να τα πω από κοντά. "

Γνωρίζεις πολύ καλά ως μεγάλος φαντάζομαι γιατί εγώ κατά εσένα είμαι μικρός και "γαμώ τις συζητήσεις" πως στο blog δεν παρεμβαίνουν κομματικά στελέχη. Και αν παρέμβαίνουν παρεμ,βαίνουν πολύ σπάνια. Και αν κάποιος θέλει να παρέμβει με τις δικές σου ανησυχίες δεν στέλνει μήνυμα σε blog αλλά πηγαίνει στην τοπική σε μέλη της τοπικής. Αν βέβαια θέλει. Και την ώρα του εκλογικού αγώνα δεν γράφει κάτι περί 4%. Χωρίς να σημαίνει πως τα πράγματα θα είναι ρόδινα και με ένα 6%. Όπως σίγουρα ξέρεις ως μεγάλος πως τα ΚΚ μετράνε τις ψήφους όχι τα ποσοστά

Και επίσης αυτό το προσεκτικός στα ΜΚΔ παραπέμπει μάλλον σε άλλους κομματικούς χώρους πέρα από φίλος του ΚΚΕ

Δεν είναι ντροπή να είναι κάποιος ΠΑΣΟΚ CCCP DEJAVU. Ξέρω κόσμο που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ρημαδοκουπόνι το αγόραζε, μία κουβέντα με μέλη τοπικής την έκανε και δεν έστελνε μήνυμα μέσω ενός blog. Ντροπή κάποιος είναι να μην το παραδέχεται.

Και άλλοι ήταν με την ΕΣΣΔ αλλά μετά το τείχος έπαθαν κατάθλιψη και πέρασαν στην "άλλη όχθη". Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και μέσα από το ΚΚΕ από πρωτοκλασάτα μέλη που σπούδαζαν ακόμα και στο Λεμονόσοφ

ακόμα να εξηγήσεις πως θα υπάρχει αύξηση συμμετοχής στις εκλογές, όταν όλα δείχνουν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη εποχή σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

17-57

Ανώνυμος είπε...

https://www.themoscowtimes.com/2019/06/06/russia-says-extremists-in-sudan-must-be-subdued-ria-a65905


Χωρίς σχόλια...


Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Μιας κι η κουβέντα για τουίτερ κτλ, ένα πρόσφατο παράδειγμα: βγήκε αυτό το άρθρο έκτρωμα του συριζα για τις "μορφές βιασμού", ξεχύνονται όλα τα συριζοτρολ να τον υπερασπιστούν, τον παίρνουν πίσω άρον άρον και μένει το υπόλοιπο νομοσχέδιο έκτρωμα στο απυρόβλητο που μπορεί να στείλει την χα στα μαλακά κτλ. Αναρωτιέσαι τώρα, τόσο βλαμμένοι είναι, βασιλικότεροι του βασιλέως, πήγαν να υπερασπιστούν τέτοιο άρθρο μόνο και μόνο για να τους αδειάσουν τα αφεντικά τους, ή μήπως αυτές τις εντολές είχαν ώστε να λειτουργήσει το άρθρο ως λαγός για τα υπόλοιπα που πέρασαν χωρίς ντόρο;

Ακόμη χειρότερα, σου γυρίζουν τα άντερα να βλέπεις αυτό το σίχαμα τον κανέκο να ξερνάει παντού τις καραακροδεξιές και σεξιστικές του απόψεις (που ήταν πάντα τέτοιες -- υπάρχουν παλιότερες συζητήσεις όπου υπερασπίζεται επίδοξους βιαστές στο όνομα της ελευθερίας του λόγου), το ίδιο άτομο που έβριζε χυδαία τον Ζακ ξερνώντας τόνους ομοφοβίας (και που προσπαθούσε να ξεπλυθεί έχοντας τον στο προφίλ του για καιρό), και που γράφει συνέχεια ισλαμοφοβικές μαλακίες που δεν θα τολμούσε να γράψει ούτε η Σώτη στην λιφο, ενώ ταυτόχρονα περνιέται για προοδευτικός κτλ. Δεν είναι καν μεγάλο πρόβλημα στην περίπτωσή του ότι πρόκειται για χυδαίο συριζοτρολ (που παίζει κι εκεί το ίδιο παιχνίδι ασκώντας δήθεν κριτική σε επιμέρους θέματα), μιλάμε για ακροδεξιό σκουπίδι. Και δεν είναι ο μόνος, έχουν ολόκληρο στρατό από τέτοιους, που κάτι τέτοια περιστατικά απλώς αποδεικνύουν ποιοί πραγματικά είναι.

Ijon Tichy

ΥΓ: Και ένα ευχάριστο διάλειμμα με τον αγαπημένο μου, τον κόμικ ρηλίηφ χαρακτήρα της ατσάλινης παρέας, του οποίου μόλις είδα τυχαία άλλο ένα μαργαριτάρι:

https://twitter.com/gdmn1973/status/1137643656796672001

Ούτε ανάγνωση, δεν μπορεί το παίδι, τι να σου κάνει κι ο καθηγητής που τον έχει από κοντά και με τα δυο του ακκάνουτς μερικές φορές.

Ανώνυμος είπε...

δικό μου(9 Ιουνίου 2019 - 12:56 μ.μ.) και διόρθωση λαθών
λάθος το "κομματικά στελέχη" Απλά μέλη του Κόμματος ήθελα να γράψω. Kαι αυτό φαίνεται στον τρόπο γραφής και παρέμβασης όταν πολύ σπάνια παρεμβαίνουν.

λάθος το "όταν όλα δείχνουν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη εποχή σε σχέση με τις ευρωεκλογές. "
Το σωστό "όταν όλα δείχνουν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη ΑΠΟΧΗ σε σχέση με τις ευρωεκλογές"

"το παίρνουν πίσω άρον άρον και μένει το υπόλοιπο νομοσχέδιο έκτρωμα στο απυρόβλητο που μπορεί να στείλει την χα στα μαλακά κτλ. " (10 Ιουνίου 2019 - 8:09 π.μ)

Ε τόσο καιρό ήταν μαζί σε πλατείες "δεν πληρώνω" κινήματα και δημοψήφισμα μαζί συριζαίοι "αναρχικοί" ακροδεξιοί / φασιστοειδή και αξωκοινοβουλευτικοί της "αριστεράς" Ijon.
Μία " όσμωση"ιδεών θα έγινε

17-57

zoot horn rollo είπε...

Όταν θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις, να κάνεις επίθεση, να διαμορφώσεις κλίμα, να αποτρέψεις κάποιον να προσεγγίσει το ΚΚΕ (βασικός και φανερός στόχος τους Ijon) κι ανάγνωση ξεχνάς, κι 1+1=45 βγάζεις κι ό,τι αγαπάει η ψυχή σου. Καμία μα καμία εντύπωση.
Καλύτερα βέβαια να λείπουν οι σύνδεσμοι προς τις μπούρδες τους.

CCCP DEJAVU είπε...

17-57 Βλέπω έχεις άπλετο χρόνο για σεντόνια, εγώ δεν έχω όμως. Ξεροκέφαλους γνώρισα πολλούς όχι όμως στο ΚΚΕ αλλά μουλάδες. Υποπτεύομαι πως είναι ένας από αυτούς με γονείς πασοκτζήδες για αυτό και το κόλλημα σου να με βρίζεις πασοκ.

Για την συμμετοχή όμως θα επαναλέθω μετά τις εκλογές όταν επιβεβαιωθώ. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω το αυτονόητο τώρα.

Γεια σού Μουλά κρυφοπασοκε δήθεν κκε (Σου απαντώ όπως απαντάς με ύβρεις και υποννοοούμενα)

Ανώνυμος είπε...

Το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου λινκ βρίσκεται περισσότερο στο αρχικό τουίτ που ίσως είναι μια ένδειξη του τι γραμμή θα ακολουθήσει ο συριζα απέναντι στο κκ στις επερχόμενες εκλογές (ο adiasistos είναι από τους οπαρχηγούς της συριζομονταζιέρας και -- τουλάχιστον απ'όσο θυμάμαι -- σχετικά πρόσφατα "κάηκε" ολοσχερώς, μέχρι πρότινος έπαιζε μπάλλα στους "δεν είμαι συριζα αλλά"). Πάνε οι επιθέσεις φιλίας, πάνε τα "ελάτε να συγκυβερνήσουμε". Το είδαμε σε έναν βαθμό στις ευρωεκλογές, αλλά νομίζω θα ενταθεί πολύ περισσότερο στις εθνικές καθώς παίζονται πολλά παραπάνω και οι ίδιοι δεν περίμεναν τέτοια μείωση των δικών τους ποσοστών.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Ωραίες επιβεβαιώσεις ψάχνουν μερικοί.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
καλή η συζήτηση, ξεσπάμε, δοκιμάζουμε τα επιχειρήματά μας, βάζουμε σε τάξη τις σκέψεις μας κτλ.
Άγια η συζήτηση, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι οτι τώρα δεν προσφέρει κάτι.
Αφήνω εδώ σύνδεσμο σε έναν από τους πολλούς συμπυκνωμένους «οδηγούς δράσης» για τα ουσιαστικά· όχι γιατί δεν τα έχετε υπόψη σας, αλλά σαν κατακλείδα της προτροπής μου, να κλείσει προσώρας η συζήτηση. Με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και πείσμα

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Το κενο που εχουμε ΟΛΟΙ στις αναλυσεις που κανουμε ειναι οτι δεν μας ειναι γνωστη η ακριβης ταξικη συνθεση της ελληνικης κοινωνιας.

Το αρθρο του Γ. Λαμπρινιδη στην Κατιουσα ειναι στην σωστη κατευθυνση γιατι βασιζεται στην διαρθρωση της εργατικης ταξης.

Κατα την γνωμη μου πρεπει:

α) να συνεκτιμηθει το ειδικο βαρος των συνταξιουχων στην ελληνικη κοινωνια. Ειναι 2,5 εκ. και οι περισσοτεροι απο αυτους ψηφιζουν στις εκλογες γιατι οι μεγαλυτερες ηλικιες ειναι περισσοτερο πολιτικοποιημενες. Οσοι απο αυτους δεν ψηφισαν πιστευω πως ηταν για λογους υγειας παρα απο αποψη.

Αν σκεφτουμε οτι στις προσφατες εκλογες ψηφισαν 5,6 εκ. ατομα, αυτο σημαινει οτι πανω απο το 40% ηταν συνταξιουχοι.

Ενα μερος των συνταξιουχων προερχεται απο μικροαστικα και αστικα στρωματα αρα ειναι εξ ορισμου συντηρητικο. Οι υπολοιποι αν και εχουν εργατικη καταγωγη πιστευω πως ειναι εν δυναμει πιο συντηρητικοι απο τους εργατες σε παραγωγικη ηλικια.

Ο συνταξιουχος εξαρταται αμεσα απο το κρατος λογω της συνταξης του και αυτο τον κανει πιο συντηρητικο. Δεν εχει τις σωματικες δυναμεις να αγωνιστει αλλα ουτε και ουσιαστικα μεσα πιεσης προς το κρατος περα απο την ψηφο του. Επισης δεν εχει απολυτως κανενα μεσο να πιεσει το κεφαλαιο.

Επειδη απο τους συνταξιουχους εξαρτωνται πολλες λαικες οικογενειες συντηρητικοποιουνται και εκεινες με την σειρα τους

2) να ερευνηθει το θεμα της μαυρης οικονομιας. Αποτελει το 20-25% του ΑΕΠ της Ελλαδας και ισως αποτελει την απαντηση σε πολλα απο αυτα που συζηταμε. Κατα την γνωμη μου ισοσταθμιζει εν μερει την πτωση του βιοτικου επιπεδου λογω της κρισης και αυτο συγκρατει τον ριζοσπαστισμο των λαικων στρωματων

3) οπως εγραψα και στην αρχη πρεπει να γινει μελετη των αλλαγων της ταξικης διαρθρωσης της κοινωνιας την τελευταια δεκαετια ωστε να χαρτογραφηθουν οι ταξικοι συσχετισμοι.

Ιδανικα πρεπει να γινει συνθεση των στοιχειων ανα νοικοκυριο αλλα αυτο ισως ειναι αδυνατο.

Αλλη συμπεριφορα εχει μια κοινωνια με αυστηρα ταξικα στεγανα που για παραδειγμα εχεις 1 καθαρη αστικη οικογενεια, 3 καθαρες μικροαστικες και 6 καθαρες εργατικες και αλλη οπου εχεις 1 καθαρη αστικη και 9 μεικτες εργατικες - μικροαστικες.

Η Ελλαδα ειναι πιο κοντα στο δευτερο μοντελο και εκτιμω οτι τετοιες κοινωνιες ειναι πιο συντηρητικες.

Τα παραπανω δεν αναιρουν ο,τι λεω το τελευταιο διαστημα οτι δηλαδη εχει και το ΚΚΕ ευθυνες, αλλα αν δεν γνωριζουμε τους αντικειμενικους συσχετισμους δεν μπορουμε να αποδωσουμε με σαφηνεια υποκειμενικες ευθυνες.

Ανώνυμος είπε...

https://www.ethnos.gr/kosmos/44617_giozef-stalin-pateroylis-i-o-teleytaios-diktatoras-tis-rosias?amp


Μα τι έχουν πάθει;

Όλα τα σφυριά χτυπούν μαζί.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

Γατε συμφωνω 100% εχω γραψει εκτενες σχολιο για την αναγκη αυτης της μελετης και για το γεγονος οτι στην Ελλαδα ο πληθυσμος που ζει και συντηρειται αποκλειστικα και μονο απο την πωληση της εργατικης του δυναμης ειναι κατα πολυ μικροτερος απο το 70% περιπου που ειναι οι μισθωτοι στο συνολο.


ratm

Ανώνυμος είπε...

https://www.oneman.gr/Onefun/koutsoumpas-tsernompil-chernobyl.5535563.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

Ρε τι αστειατορας ειναι αυτος ο Μανιατης? Απο το Σεφερλη το ψωνισε το χιουμορ?

https://www.902.gr/eidisi/ekloges/193680/i-psifos-sto-kke-pianei-topo-giati-mono-ayto-mporei-na-antiparatethei-me-tin

Δειτε εδω αυτο το λαμογιο το πρωην κορακι τον Κωνσταντινεα τι αγχος εχει να προλαβει στο τελος να πεταξει τη σκατιλα/συκοφαντια του στο Χιωνη για το ΚΚΕ. Μαλλον ειχε ξεχαστει και του στελνανε μυνηματα στο κινητο ''πες αυτο για το ΚΚΕ''


ratm

Ανώνυμος είπε...

@CCCP DEJA VOUZ(10 Ιουνίου 2019 - 3:33 μ.μ.)
Επί της ουσίας, όταν ζήτησα να γράψεις συγκεκριμμένα σε πιο σημείο σε "πρόσβαλα" δεν έγραψες κάτι. Η διαφορά μας είναι πως αιτιολόγησα την γνώμη μου για σένα.
Αν λοιπόν δεν θέλεις γράφεις σαν Πασοκος(δλδη σοσιαλδημοκράτης), καλό θα είναι να προβληματίζεσαι γιατί μηρυκάζεις επιχειρήματα τους. Όχι γιατί είμαστε ιδιαίτερα έξυπνοι αλλά γιατί στην διάρκεια του 19ου-Δημοψηφίσματος τα έχουμε (ξανα)ακούσει από ΠΑΣΟΚΟΥΣ που ψήφισαν Σύριζα στην γειτονιά μας, στον δρόμο, ακόμα και άσχετους που απλά σε έβλεπαν να διαβάζεις Ριζοσπάστη σε καφετέρια.

Το πως γράφω το έχουν καταλάβει όλοι οι συσχολιαστές εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμα και με τις γκρίνιες μας και τις διαφωνίες μας, δεν υπάρχει όμως το "υφάκι" σαν το δικό σου. Το ΚΚΕ το πρώτο που διδάσκει και σε φίλους του είναι η σεμνότητα την οποία και φαίνεται πως δεν έχεις.

Κάποια πράγματα φαίνονται με το καλημέρα CCCP DEJA VOUZ. ούτως η άλλως δεν είχες να προσφέρεις και πολλά πέρα από "ανησυχίες" παραμονές εκλογικού αγώνα διπλών εκλογών με μικρά ποσοστά. Το οποίο παραμονές εκλογικού αγώνα δεν λέγεται ακόμα και αν είναι "εκτίμηση με αγνές προθέσεις". Ξέχασες να γράψεις για "κλίκα Αλέκας" στο ΚΚΕ. Είναι το επόμενο στάδιο που ακολουθεί στην "ανάλυση" του "γιατί το ΚΚΕ να είναι κολλημένο σε μικρό ποσοστό " που είναι και το "all time Pasok Classik". Δηλαδή αγνή - κανονική σοσιαλδημοκρατία.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μικρά - μικρά

Πολύ καλή εμφάνιση της Κανέλλη στο "Οpen" με δημοσιογραφο. Όταν η δημοσιογραφος μίλησε για μείωση μισής ποσοστιαίας μονάδας (κυρία μου, 0,15% είναι η ποσοστιαία διαφορά που το βρήκες το 0,5%;) τότε η Κανέλλη της υπενθύμισε τις 1000 ψήφους παραπάνω σε σχέση με τις βουλευτικές του Σεπτεμβρίου του 2015 και πόσο ιερά αντιμετωπίζει το ΚΚΕ αυτές τις ψήφους. Τα ΚΚ μετράνε τις ψήφους και μετά τα υπόλοιπα. Αυτό για μερικούς μερικούς και διάφορους "ανησυχούντες" για τα ποσοστά π.χ. σαν τον κύριο CCCP DEJA VOUZ.

Χθεσινή εκπομπή στο OPEN και Βελόπουλος(παρέμβαση στην εκπομπή) και Στάθης( ο πρώην Σύριζα - ΛΑΕ - νυν Mera25 - αύριο κανείς δεν ξέρει) αλλά έλειπε εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Παρατηρώ και σε άλλα κανάλια να μην εμφανίζονται σε πάνελ εκπρόσωποι του ΚΚΕ αλλά να προσκαλούνται π.χ. το ετοιμόρροπο της ένωσης κεντρώων ή των ανελ του (0,8%) πριν ανακοινωθεί η μη συμμετοχή του στις εκλογές.

Πρώην Πρωθυπουργός(από παράδοση), νυν Πρωθυπουργός και wanna be Πρωθυπουργός στην Αχαία. Αν πω το πόσο τους έχει αναστατώσει και τους τρεις(ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) η 2η θητεία του Πελετίδη και η πιθανότητα ψήφοι να πάνε αυτή την φορά και προς το ΚΚΕ μάλλον θα υπερβάλω. Ε;

Σταρ του Χόλλυγουντ εμφανίστηκε για την "ανθρωπιστική κρίση" στα σύνορα Βενεζουέλας-Κομλομβίας. Θεμιτό μπορεί να πει κάποιος, λογικό και ίσως και αλτρουιστικό και γιατί να το αποκλείουμε. Σωστό. Παλαιότερα κάποιοι σταρ εμφανίστηκαν και με την ανθρωπιστική κρίση Νταρφούρ/ Σουδάν. Μόλις το Σουδάν χωρίστηκε στα δύο, το μικρό κομμάτι με τα περισσότερα πετρέλαια / αέρια Δυτικόφιλο, τουλάχιστον εγώ δεν άκουσα(δεν ξέρω αν άκουσε κανένας άλλος) και πολλές διαμαρτυρίες από ευαίσθητους σταρ του Χολλυγουντ.

Τα νέα για Ιράν και τα στενά του χουρμουζ τα μάθατε. Το Ιράν προμηθεύει πετρέλιαο σε Δύση και Ανατολή. Οκ το σχέδιο-χάρτες για την Νέα Μέση Ανατολή που δημοσιεύτηκαν από το 2006 κάποια μεγαλεπίβολα σχέδια αγωγών φυσικού αερίου ας τα ξαναδούμε. Κάποιες "πολύχρωμες" επαναστάσεις εμφανίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα, κάποιες νεοφιλελέ οικονομικές συνταγές εφαρμόστηκαν στα πλαίσια του "διαλόγου με την Δύση", κάποιες μειονότητες εμφανίστηκαν και δεν αποκλείει κανείς να μην εμφανιστούν και στο μέλλον. Μόνο που το Ιράν δεν είναι Ιράκ και άρα ακόμα δύσκολο για τα δόντια τους. Ακόμα και όταν έχουν λογική ποντικιού λίγο-λίγο και κρουτς-κρουτς ποντάροντας σε σταδιακές υποχωρήσεις της επιδέξιας διπλωματίας του Ιράν.

17-57

Antonxxx είπε...

Πολυ θετικό.
https://www.902.gr/eidisi/kosmos/193823/me-apofasi-gia-entaxi-stin-pso-oloklirothike-synedrio-toy-ek-massalias-video

Ειμεις θα την φτιαξουμι την ουργανουσι.
Μπράβο και στον Μαυρίκο!

zoot horn rollo είπε...

Χτυπούν μαζί δε θα πει τίποτα, από την άλλη συνηθισμένα πράγματα, το "κουτί της Πανδώρας" έβγαλε τον Μάστερ Κοψιδεητορ να γράψει για τα "παρών" του ΚΚΕ κι αλλά τέτοια "φρέσκα" και "μη ξύλινα".

Ανώνυμος είπε...

@Προλεκαλτ ( 13 Ιουνίου 2019 - 11:24 μ.μ. )

Δύο φορές Τσακαλώτος κατά ΚΚΕ.

Κυρίτσης που προβληματίζεται για τις ψήφους του ΚΚΕ που όπως λέει χάνει 50.000 κάθε εκλογές Άρα από το 2012 με τις 280.000 τώρα θα έπρεπε να είχε με την κατά Κυρίτση αριθμητική μόλις 80.000 αντι για 302.000 στις Ευρωεκλογές του 2019.

Επιπλέον βουλευτής του Σύριζα με άλλα λόγια είπε πως περίπου φταίει και το ΚΚΕ για την όποια παρουσία(;) αύξηση (;) της χ.α. στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη /Πέραμα(δεν κατάλαβα).

Επιπλέον το "asset" Ραγκούσης κατά ΚΚΕ(1) καθώς και "τσουβάλιασμα" δηλώσεων της Καννέλη με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο από video που προβλήθηκε σε εκπομπή γνωστής δημοσιογράφου της ΕΡΤ(2).

Στα απλά μεταφράζεται πως "έχασαν την μπάλα". Γιατί σχεδόν όλα τα άλλα μάλλον τα έχουν χάσει εδώ και καιρό.

Για μένα μου φαίνεται μάλλον αναμενόμενο να διαβάζουμε στο Blog σχόλια από "ανησυχούντες" σχετικά με τα ποσοστά του ΚΚΕ.

και λινκ
(1) https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10369698
(2) https://www.tovima.gr/2019/06/11/politics/athlia-propaganda-stin-ert-dia-xeiros-akrivopoulou-me-vinteo-ntropi/

17-57

Αναυδος είπε...

πρόσθεσε στους αντικειμενικους περιορισμούς το γεγονος οτι μεγάλο μερος της ετ στην ελλαδα ειναι μεταναστες και στους οποίους η προπαγάνδα και η διεισδυση ειναι πολύ δυσκολη για μυριαδες λόγους

Ανώνυμος είπε...

Από το παραπάνω λινκ του έθνους, βλέπω δίπλα στην φάτσα του Ιωσήφ "Ανθρωποθυσίες - Θανατηφόρα παιχνίδια με την μπάλλα (;;;) - Προφητεία αποκάλυψης - Εκπληκτικές γνώσεις", και ήμουν έτοιμος να το τσιμπήσω, αλλά απ'ότι φαίνεται αυτά είναι για αφιέρωμα στους Μάγια. Κρίμα, πολύ κρίμα, καθώς ένα mash up των δύο θεμάτων θα μετρούσε πολύ. Πάντως από την εισαγωγή (για τον γιο της πλύστρας κτλ -- quelle decadence να πούμε με τον πλεμπαίο) εικάζω ότι ίσως παίζει πολύ Μοντεφιόρε στις πηγές, οπότε όσοι δεν τον γνωρίζετε τρέξτε να τον μάθετε, καθώς τέτοιο σατυρικό αριστούργημα όπως το Young Stalin (τρελό highlight οι διάλογοι στο δημοτικό) δεν έχει γράψει ούτε ο Χάσεκ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Η τωρινή αντικομμουνιστική υστερία μου θυμίζει έντονα εποχές 12, όπου τα κανάλια είχαν κυριολεκτικά σκιστεί να προβάλλουν αντισοβιετικά εμεσματα -- μην πω και επί καθημερινής βάσεως. Προσωπικά,την κλιμάκωση αυτή την αποδίδω στην όξυνση της διεθνούς κατάστασης (εννοώ κυρίως σε ότι αφορά το ζήλο, γιατί αντικομουνιστικος οχετός πάντα υπήρχε). Οι αστοί, ως γνωστόν, πριν πεινασουν μαγειρεύουν.

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
Αυτό που κρίνεται είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα

https://www.902.gr/eidisi/politiki/193840/ayto-poy-krinetai-einai-poso-ishyro-tha-einai-kke-gia-na-dynamosei-i

"- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Καραθανασόπουλος απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει χρήσιμο κόμμα για την αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό όπως άλλα κόμματα που επέλεξαν αυτό το δρόμο και κατέληξαν, όπως είπε, στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας. Μήπως όμως είναι και ένα ακίνδυνο για το σύστημα κόμμα, αν κρίνουμε από την επιρροή του στις μάζες;

- Πάντως «αν κρίνουμε την επιρροή στις μάζες» μετρώντας κάποια στενά εκλογικά ποσοστά θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα Φρανκεστάιν. Και η ΝΔ έχει «επιρροή» σε εργατικό-λαϊκό κόσμο… Η επιρροή του ΚΚΕ, ο κόσμος που μας παρακολουθεί και βλέπει θετικά τη δράση, τη συμβολή των κομμουνιστών π.χ. στο εργατικό κίνημα για την οργάνωση της πάλης, ο κόσμος που συζητάει με το ΚΚΕ διευρύνεται ακόμα κι αν δεν έχει αποφασίσει να μας ψηφίσει. Θα ήμασταν «ακίνδυνο» κόμμα αν είχαμε υιοθετήσει το δήθεν «ρεαλισμό», την υποταγή στον -όντως- αρνητικό συσχετισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το ΚΚΕ με την αγωνιστική στάση του προφύλαξε ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων από αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, μάλιστα με εκλογικό κόστος, για να μην γίνει ένα «ακίνδυνο» για το σύστημα κόμμα, άλλη μία εφεδρεία για αντιλαϊκές κυβερνήσεις. «Κίνδυνος» για το σύστημα, δηλαδή την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ είναι η προγραμματική πρόταση του ΚΚΕ, ο ρόλος μας στην ανάπτυξη αγώνων για να μπουν εμπόδια στα χειρότερα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών. Πίσω από αυτήν τη γραμμή υπάρχει μόνο η ενσωμάτωση στο διεφθαρμένο σύστημα. Όσο για τον κ. Τσακαλώτο, τι να πώ; Τα βρώμικα και φτηνιάρικα κόλπα του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, του αυριανισμού και του αισχρού αντικομμουνισμού δεν πιάνουν σήμερα. Το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει ακριβά την υιοθέτηση αυτής της επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ, άλλωστε πολλά στελέχη και μέλη του, την είχαν υποστεί αυτή την επίθεση παλιότερα εκ μέρους του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που τώρα έχει αγκαλιάσει. "

17-57

Ανώνυμος είπε...

17-57 το ΚΚΕ ουσιαστικά είχε μία μικρή μείωση ψήφων, δεχόμενοι ότι μπήκε στο εκλογικό σώμα ένα νέο κομμάτι (17ρηδες) που μαρτυρείται και από τη μείωση του ποσοστού, το οποίο σχετικά ήταν ομοιόμορφο. Ή το πολύ-πολύ αν οι 300,000 που μας ψήφισαν είναι μπετό, γιατί κάποιοι έτσι αφήνουν να εννοηθεί, τότε το κόμμα πήρε μόλις 1000 ψήφους από τους 17ρηδες. Δε νομίζω ότι το οτιδήποτε από αυτά είναι θετικό για τη δυναμική της επιρροής του. Με αφορμή αυτά που λες για τη συνέντευξη Κανέλλη αυτά.

Δεύτερον, αν μπορείς μην έχεις μία αντιμετώπιση Ιεράς Εξέτασης σε όποιον λέει κάτι που δε σου αρέσει εδώ γιατι σταματάει την όποια συζήτηση γίνεται. Και είναι ανάγκη να γίνει γιατί ακριβώς το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό.

πασοκος

Ανώνυμος είπε...

@ πασοκος ( 15 Ιουνίου 2019 - 10:45 π.μ. )
Δεν έχουμε να κάνουμε με δόγμα για να γράφουμε για "Ιερά Εξέταση". Το οποίο μπορεί αργότερα να παραπέμπει και σε "Δευτέρα Παρουσία". άρα συζήτηση αν θέλεις να γίνει, θα γίνει με πολιτικούς όρους.

Δεύτερο αυτό που είπε η Κανέλλη για το πως αντιμετωπίζει τις Ψήφους

Τρίτο και αριθμητικό: Ξεχνάς πως είμαστε μία χώρα με υπογεννητικότητα δλδη περισσότεροι θάνατοι παρά γεννήσεις.
Άρα πως βγάζεις το συμπέρασμα πως είχε μείωση ψήφων και δεν θεωρείς πως έγινε εξισορρόπηση στο πραγματικό εκλογικό σώμα με τις ψήφους των 17αρηδων ανάμεσα σε 2015-2019.
Επιπλέον θα πρέπει να συμπεριλάβεις για να είσαι ακριβής και τον επιπλέον κόσμο που μετανάστευσε μεταξύ 2015-2019 και σίγουρα δεν μπορούσαν να ψηφίσουν για πρακτικούς λόγους(π.χ. μακριά από προξενείο, σε χώρα εκτός ΕΕ, τουριστική περίοδος και εργασία εκτός τόπου κατοικίας κλπ).
Συμπεριλήφθηκαν όλα τα προηγούμενα στους υπολογισμούς σου; Σίγουρα;

Τέταρτο το αποτέλεσμα δεν είναι ρόδινο αλλά ο κύριος πήγε να τα βάψει "μαύρα". Και αυτό είναι το "καλό σενάριο" της παρέμβαση του. Όμως με πασοκιές που ακούμε χρόνια όταν οι "άλλοι" "ξαναζεσταίνουν" ότι είχαν στο ντουλάπι γύρω από το 19ο ε οφείλουμε να είμαστε και λίγο καχύποπτοι. Δεν νομίζεις;

Πέμπτο. Να προσθέσω πως κάποιοι που παλαιότερα στο Κόμμα εμφανιζόντουσαν άτεγκτοι και διέγραφαν κόσμο με το παραμικρό μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού πέρασαν στο άλλο στρατόπεδο. Και υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο ήταν όντως ή το έπαιζαν άτεγκτοι.
Όμως τις περισσότερες φορές ξεχωρίζει η παρέμβαση με αγνές απορίες και προθέσεις από τις διάφορες δηθενιές. Π.χ μιλούσα με γνωστούς που δεν καταλάβαιναν το τι έλεγε το ΚΚΕ για το ευρώ. Και είχαν πραγματική απορία. Δεν είμαστε τόσο έξυπνοι αλλά να με συγχωρείς μία κάποια εμπειρία για τις προθέσεις του κόσμου με τόσα χρόνια μνημονίων την έχουμε.

Έκτο, το τι λέει το ΚΚΕ το διαβάζει στα επίσημα όργανα του.
Εδώ ο κάθε σχολιαστής γράφει την δική του γνώμη.
Αν κάποιος δεν θέλει να μου απευθυνθεί απλά δεν μου απευθύνεται χωρίς να πετάει σχόλια όπως "γιατί να κάνεις προβοκατόρικες ερωτήσεις και γαμας την συζήτηση" ή κάνουν πως δεν ξέρουν πως τα ΚΚ σε όλο τον κόσμο μετράνε πρώτα τις ψήφους, ή δεν ξέρουν ποια είναι τα επίσημα όργανα του Κόμματος και στέλνουν μήνυμα σε blog χρίζοντας έμμεσα(λόγω άγνοιας ; βιασύνης; ) το Blog περίπου ανεπίσημο όργανο του ΚΚΕ.

Έβδομο, αυτό που λέει ο ΓΓ
https://www.902.gr/eidisi/politiki/193840/ayto-poy-krinetai-einai-poso-ishyro-tha-einai-kke-gia-na-dynamosei-i

17-57

Ανώνυμος είπε...

"...Και είναι ανάγκη να γίνει, γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό."

Ναι, να γίνει. Εδώ; Διαδικτυακά;
Επειδή "το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό."; Κι αν ήταν "καλό" δεν χρειαζόταν η συζήτηση;
Σε εμποδίζει κάποιος να πας στις δεκάδες συσκέψεις, στα περίπτερα του Κόμματος, στα γραφεία του και να κάνεις αυτήν ακριβώς τη συζήτηση ζωντανά, ουσιαστικά και με έμπρακτο αποτέλεσμα;
Με τον 17-57 έχω διαφωνήσει 2-3 φορές έντονα για πολύ συγκεκριμένους λόγους, γιατί θεωρώ ότι κάποια πράγματα που υποστηρίζει, ειδικά όπως το κάνει, δεν βοηθάνε. Αλλά τώρα έχει δίκιο απέναντι σε "καλοθελητές".
Ξαναλέω, ας αφήσουμε τα πληκτρολόγια κι ας βρεθούμε τόσο με συντρόφους να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας, όσο και κυρίως με εργαζόμενους (και ανέργους, συνταξιούχους μην πεταχτεί κανείς και πει ότι αυτοί είναι λίγοι...) για να είναι "καλό" το αποτέλεσμα.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Ο τσελεμεντές του σωστού κομμουνιστή σύμφωνα με το τουίτερ:
-Χλευάζει την εαμική αντίσταση, για να την υπερασπιστεί βεβαίως βεβαίως, και "Ευτυχώς ηττηθήκαμε" και "ΒΑΑΑΡΚΚΚΚΚΚΙΖΖΖΖΑΑΑΑ"
-Δεν διαβάζει τι σχολιάζει (σημαντικό)
-Αν διαφωνίσει με τα παραπάνω είναι κατίνα, γιατί είμαστε ευαίσθητοι στα της εθνικής αντίστασης

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

CCCP DEJAVU είπε...

Για τον 17-57 που συνεχίζει
το βιολί του δεν το συνέχισα γιατί ευτύχησα να ζήσω στη Σοβιετική Ένωση και να έχω γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες και προσωπικότητες κομμουνιστών.

Υπήρχαν και κάποιοι ψευτομαγκίτες με τάση μπουλιγκ σαν τον 17-57 υπήρχαν και αγαθοί τύποι σε βαθμό βλακείας.

Το Πασόκος για παράδειγμα που πραγματικά εγώ θεωρώ βρισιά από μεριά του 17-57 εσύ το υπογράφεις φαντάζομαι χιουμοριστικά και καλά κάνεις. Ίσως τα παίρνω και εγώ όλα πολλή σοβαρά

Αν η άποψη μου προκαλεί τόση βαβούρα έλεγα να κάτσω στα αβγά μου καλυτερα αλλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και έπεσα στο άρθρο της Κατιούσα για το σίριαλ που αφορά τη δεύτερη πατρίδα μου τη CCCP

Διάβασα με λυπη και απορία το θετικής χροιάς άρθρο του Δερλαζ για αυτό το ανιστόρητο τερατούργημα που βλέπουν όλοι μα όλοι οι νέοι και νεες για το Τσερνομπυλ.

Φοβάμαι και δω θα πεταχτεί κάποιος 17-17 -17 ξέρωγω και θα μου την πει αλλά είναι απαράδεκτο άρθρο για κομμουνιστικό πορταλ

Τι λέει ο Δερλαζ :

«Η σειρά είναι χωρίς αμφιβολία εξαιρετική. Υψηλή ποιότητα στα πάντα: σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική, ερμηνείες. »

Στη συνέχεια:

«Είναι όμως αντικειμενική; Ως προς τα γεγονότα γενικά ναι.Ως προς το βαθύτερο μήνυμα που θέλει να περάσει όχι, ότι δηλαδή φταίει ο στυγνός κι απάνθρωπος σοσιαλισμός.»

Πάει να κρατήσει τα προσχήματα να το βαθύτερο μήνυμα αφού πρώτα το υμνεί

Ρε πάτε καλά λέω εγώ; Αυγή την κάνατε την Κατιούσα;

Αυτό μόνο και δεν έκατσα να το δω ούτε θα το δω ούτε με νοιάζει εικαστικά τι σκατά αριστούργημα είναι. Μου περιέγραψαν γνωστοί που το είδαν ότι είναι καθαρή αντισοβιετικη προπαγάνδα με καθαρή αλλοίωση της πραγματικότητας

Και μέσα σε προεκλογικη περίοδο βγάζει ο άλλος άρθρο προπαγάνδας κατά του ΚΚΕ ουσιαστικα λες και δεν μπορεί να περιμένει να πει την αποψαρα του στις 8 Ιουλίου

Ανώνυμος είπε...

Μήπως φταίει η Κατιούσα που πήραν την "κατιούσα" όλα τα κόκκινα βλογκς και γενικότερα η παρουσία μας στο διαδίκτυο?
Μήπως ήταν αυτός ο σκοπός?
Μήπως η στήριξη της από ονόματα όπως Κανέλλη, Γερασιμίδου και άλλα που ξέρω και άλλα που δεν ξέρω δείχνουν κάτι?
Στο κάτω κάτω και τι είναι η κατιούσα παραπάνω από ένα ιντερνετικό περιοδικό ποικίλης ύλης.
Μήπως μας εξήγησαν ποτέ γιατί έφυγαν από το Ατέχνως την πρώτη τους προσπάθεια? Τι δεν τους βγήκε?
Αλήθεια γιατί σχολιάζουμε σε ένα νεκρό βλόγκ και όχι ας πούμε στην κατιούσα?

Σφυροδρέπανε μεγάλη η χάρη σου, σου βγάζω το καπέλο !!!

Συγνώμη σύντροφοι είμαι νευριασμένος και το χάνω μάλλον λίγο.

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ ......κράξτε ελεύθερα -))))

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε; Τι διαβάζουν τα μάτια μου; Ο ένας βγάζει σκάρτο το άρθρο του Δελαρτζ για το Chernobyl την ίδια στιγμή που αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια ολοκληρωμένη απάντηση στην προπαγάνδα - εκτός αν νομίζουμε ότι με το να λέμε ότι είναι σκάρτο ως μορφή, από τη στιγμή που όλοι λένε ότι σκηνοθετικά, δραματουργικά κτλ. είναι πάρα πολύ καλό, κερδίζουμε κανέναν - ο άλλος έχει στήσει μια γαμάτη θεωρία συνομωσίας, και μετά σας φταίει ο 17-57...
Ρε δεν αφήνουμε τις μαλακίες, αν κι εφόσον "πονάτε το κόμμα", να κάνουμε καμιά δουλειά;

ΡΓ

zoot horn rollo είπε...

Βάλε ρε Κατιούσα κοσμικά και ζώδια να είσαι κομπλέ.
Αν έχετε πολλά νεύρα σκεφτείτε καλά πριν γράψετε.
Αν πάλι έχουμε να κάνουμε με τρολλς...θα κραξουμε ελεύθερα.

zoot horn rollo είπε...

Επίσης "καμερασεμενα" και "ναπερασεισφυροδρεπανοδεβριζω".

Ανώνυμος είπε...

@CCCP DEJAVU ( 16 Ιουνίου 2019 - 10:56 μ.μ. )

Μάθε τα βασικά ενός ΚΚ και μετά έλα μετά τις εκλογές όπως έγραψες. Είμαι ανοικτός σε κριτική, αρκεί αν είναι καλόπιστη. Δυσκολεύομαι κάπως από "καλοθελητές" που χρησιμοποιούν "πασοκικού" τύπου κουτοπονηριές που τις έχω "φάει με το κουτάλι", αριθμητικές ακροβασίες ποσοστών με "εάν" , και συριζαίικους νεολογισμούς τους οποίους και δεν μπορούν να αποδείξουν.


Εσύ έγραψες πως θα μας κάνεις την τιμή για μετά τις εκλογές. Εκεί θα δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στις προβλέψεις σου για ποσοστά και ψήφους. άρα κάνε πρώτα υπομονή. τρεις εβδομάδες μένουν για να "μου την πεις" αν κάνω λάθος εκτίμηση π.χ για αύξηση της αποχής(εσύ πιστεύεις σε αύξηση συμμετοχής).



@ΡΓ
Μία δύο φορές πολύ έντονα και για συγκεκριμένους λόγους και δεν θα τους ξαναανοίξω.

Οι παρεμβάσεις μου νομίζω πως βοηθούν. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με "ουρές" από αγανακτισμένους και λοιπούς "ακομμάτιστους" πρώτη φορά "αριστερά", 1ο 6μηνο άλλα βαρουφάκη κλπ. κλπ, Δεν νομίζω σε αυτά να διαφωνείς. Απλά ως υπερήφανοι άνθρωποι γινόμαστε λίγο ξεροκέφαλοι. Ειδικά με ότι έχει περάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα από τις αρχές της κρίσης. Δεν είναι και λίγα.

όσοι θέλουν να βοηθήσουν είτε μέσα στο κίνημα είτε οικονομικά, είτε έχουν απορίες, είτε όπως μπορούν, είναι γνωστός ο κλασικός τρόπος. Επαφή - ερωτήσεις με ανθρώπους της κάθε Τοπικής που είναι και απλοί άνθρωποι, διάβασμα σε "Ρίζο" σε περίπτερο και internet(για όσους δεν έχουν χρήματα)


Επίσης μία ιδέα του χαμόγελου δεν την αποκλείω αλλά στα ΜΚΔ δεν πρέπει να έχει επίσημους λογαριασμούς το Κόμμα και έχω γράψει και παραδείγματα. Και οι φίλοι του Κόμματος να είναι όντως φίλοι του ΚΚΕ, να διαβάζουν και να μαθαίνουν περισσότερο πάνω στην Μ-Λ θεωρία. Αν εμείς δεν τα έχουμε ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας(π.χ. εγώ με τις θεωρίες υπεραξίας) πως θα τα κάνεις ταλληράκια σε άλλους;

@Γατος
Συμφωνώ σε αρκετά που γράφεις στο σχόλιο σου για την ταξική σύνθεση της κοινωνίας. Αλλά μία τέτοια μελέτη θα θέλει χρόνο και στοιχεία. Δύσκολο να βρεθούν συνολικά εισοδήματα και τρόπος απόκτησης ανά νοικοκυριά που και για μένα είναι σημαντικό.

Μας τα έχουν κάνει "τσουρέκια" με την μεσαία τάξη για την οποία υπολογίζουν μόνο το εισόδημα. Σε αντίθεση με τα 4 κριτηρια του Λένιν 1) Αγορά ή πώληση εργατικής δύναμης 2) Θέση στην Παραγωγή 3) Ρόλος στην παραγωγή και 4) Τελευταίο Κριτήριο το συνολικό εισόδημα

Ο Μεταλλωρύχος που μπορεί να παίρνει και 1500-2000 ευρώ δεν είναι μεσαία αστική τάξη. Ανήκει στην εργατική Τάξη

17-57

Υ.Γ.

Για διαβάστε και το παρακάτω

"Οι Χρυσαυγίτες δηλώνουν ως στόχο των εκλογών να περάσουν το ΚΚΕ. Σε συνδυασμό με τη συντονισμένη επίθεση των Συριζαίων κατά του ΚΚΕ, φαίνεται πως αυτό αποτελεί τις εξετάσεις που πρέπει να δώσουν και τα 2 κόμματα στο σύστημα για να τους επιτρέψει να εξακολουθήσουν να υφίστανται."

https://twitter.com/momus_monologue/status/1139941943788605451



Ανώνυμος είπε...

@ΡΓ
ναι προφανώς το πιο ουσιαστικό θα ήταν να τα συζητήσουμε σε κάποια συγκέντρωση του Κόμματος. Δε νομίζω όμως ότι κι εδώ δε θα βγει σημαντικό συμπέρασμα. Όχι πως το ΚΚΕ δεν ξέρει πάνω-κάτω τι λέει η κοινωνία, αλλά αυτές οι 50,000 που χάσαμε από τις ευρωεκλογές του 14 και η μεγαλύτερη εκλογική βάση μας πριν τον Ιούνη 12 δε θα έρθει σττις συγκεντρώσεις. Ας πιάσουμε επαφή και με όσους μπορούμε εδώ. Προσωπικά με νοιάζει περισσότερο να ακούσω τις απόψεις ενός cccp που μπορεί να είναι χαρακτηριστικό ενός κοινωνικού ρεύματος, παρά τον 1757 και κάθε 1757 που θα υπερασπιστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα με αστείες δικαιολογίες υπογεννητικότητας κλπ που χτύπησαν μόνο το κόμμα, ενώ γενικά η κάλπη ανέβηκε. Και με το τσουβάλιασμα απόψεων, με το κυνήγι σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό αλλά υπαρκτό πεθαίνει η πιθανότητα να γίνει οτιδήποτε ουσιαστικό ΚΑΙ εδώ.

Επίσης καταλαβαίνεις ότι όταν υπάρχει στασιμότητα και υποχώρηση κάνουμε πιο ένοτνη και πιο καθολική συζήτηση από όταν επιβεβαιώνονται οι πολιτικές μας. Εκτός αν θεωρείς ότι η ίδια συζήτηση έπρεπε να γίνεται μετά τις ανατροπές πχ με οποιαδήποτε άλλη εποχή. Αυτό είναι σχετικά απλό.

Τρίτον, να αντιμετωπίζαμε έτσι μια κατάσταση αν ήταν θέμα οργανωτικό κυρίως, δηλαδή είχε άγνοια ο κόσμος των θέσεων επειδή δεν πήγαμε να τον βρούμε. Πιστεύω ότι υπάρχουν ζητήματα τακτικής τα οποία μπορούν να αναδειχτούν και να επηρεάσουν και κόσμο του κκε που μας βλέπει, να γίνει καλοπροαίρετη συζήτηση κι εδώ και μέσα στο Κόμμα.

@17-57
Με επιβεβαιώνεις για τη συμπεριφορά ιεράς εξέτασης από την πρώτη πρόταση και το άκυρο τσουβάλιασμα με μια ατάκα του Ρούση και τις αστειότητες για δόγμα. Αλλά, τι πολιτικό, μη πασόκικο μας λες:
Ότι λέει υπάρχει υπογεννητικότητα, μετανάστευση και δυσκολίες πρόσβασης στα προξενεία (λολ) που για κάποιο λόγο επηρέασαν μόνο το Κόμμα και όχι την κάλπη που ανέβηκε κοντά 400,000. Και παρότι πήραμε πάνω από 10% στο εξωτερικό. Αυτό κι αν είναι ατολμία να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα κάτι που κάνουν οι «πασόκοι» που λες κι όχι οι κομμουνιστές.
Για πες μου κι εμένα πού ακριβώς υπάρχει ο πασίγνωστος νόμος των ΚΚ που λέει ότι μας νοιάζουν οι ψήφοι σε απόλυτο αριθμό και όχι ας πούμε γιατί δεν ανεβήκαμε σε ψήφους αναλογικά με την κάλπη σε μια περίοδο που υποτίθεται κάναμε άνοιγμα σε αριστερούς, προοδευτικούς κλπ. να έρθουν να μας ψηφίσουν. Μίλησες με κάποιο κ.μ. να σου πει ότι αυτό έβγαλε ως συμπέρασμα το Κόμμα; Γιατί εγώ άλλη πληροφόρηση έχω.
Μας λες ότι το Κόμμα έχει τα όργανά του και να πάμε να διαβάσουμε εκεί τι λέει και όχι εδώ. Μα φίλε μου πέρα από το ότι το Κόμμα δεν παρεμβαίνει ηλεκτρονικά, είσαι ο μόνος που εδώ πέρα κάνεις σπαμ 902 κλπ, ενώ σύμφωνα με σένα θα έπρεπε να τα διαβάσουμε εκεί και εδώ να λέμε τις απόψεις μας. Ουσιαστικά, παρεμβαίνεις εξ ονόματος του ΚΚΕ.
[Οι παρεμβάσεις μου νομίζω πως βοηθούν. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με "ουρές" από αγανακτισμένους και λοιπούς "ακομμάτιστους" πρώτη φορά "αριστερά", 1ο 6μηνο άλλα βαρουφάκη κλπ. κλπ]
Εσύ νομίζεις ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να «γλεντάς» εδώ όσους δε συμφωνούν μαζί σου λες και οι κομμουνιστές είναι ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί που έχουν αναφορά τουλάχιστον στον κομμουνισμό προσπαθούν να διαφωτίσουν, να πέσουν στο επίπεδο των μαζών και να συζητήσουν μαζί τους όχι να κάθονται σε έδρανο και να τα κάνουν ταληράκια στους χαζούς. Εσύ πιστεύεις ότι ο κόσμος χωρίζεται σε πασόκους που είναι για πέταμα και σε αδαείς που θα πας να τους διδάξεις σαν ιεραπόστολος και τέλειωσε η δουλειά. Πέρα από ότι πολλά από αυτά που λες έχουν αποδειχτεί λάθος πανηγυρικά. Για παράδειγμα, για ξόφλημα του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο δική μας (και μην το πάρεις μόνο σε εκλογικό επίπεδο).
Για αυτό που λες για όσους νυν συριζαίους, τότε στο κόμμα ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως μήπως να το κοίταζες κι εσύ; Όχι ότι θα γίνεις συριζαίος αλλά ότι με το να το παίζεις άτεγκτος, ουσιαστικά δε βοηθάς.

Ανώνυμος είπε...

@cccp
Ναι χιουμοριστικά το έβαλα. Βέβαια, κάποιοι το έχουν ψωμοτύρι χωρίς να βλέπουν ότι στην πραγματικότητα κρύβουν μέσα τους τις χειρότερες αξίες των πασόκων. Βέβαια, δε συμφωνώ ότι πρέπει να πούμε ψέματα για το τσέρνομπιλ ή ότι είναι κακό να είμαστε όσο το δυνατό αμερόληπτοι. Δεν είπαμε «πηγαίντε δείτε το» έτσι κι αλλιώς. από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι να δούμε γιατί το «καλό και τίμιο το ΚΚΕ» που λέει πολυς κόσμος δεν έχει τη συστράτευση που θα περιμέναμε.

Θα γράψω και τι πιστεύω όταν μπορέσω.

πασοκος

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι κάτι για μια ανάρτηση (χτεσινή) στην ΚΑΤЮUΣΑ (http://www.katiousa.gr/istoria/o-mpertolt-mprecht-kai-ta-gegonota-tis-17is-iouniou-1953-sti-gld-mia-megali-pareksigisi/).

Το ιστορικό γράμμα της 17/6/1953 του Μπέρτολτ Μπρεχτ προς τον Βάλτερ Ούλμπριχτ έχει —ευτυχώς στα σημεία που λέμε και στο μποξ— μεταφραστικά κατακρεουργηθεί. Επειδή έχει ιδιαίτερη πολιτικοϊστορική σημασία, το ξαναμεταφράζω στη συνέχεια.

Αξιότιμε σύντροφε Ούλμπριχτ,

Η ιστορία θα αποτίσει τον σεβασμό της προς την επαναστατική ανυπομονησία του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η μεγάλη συζήτηση με τις μάζες σχετικά με τον ρυθμό της σοσιαλιστικής οικοδόμησης θα οδηγήσει σε μια εξέταση και τακτοποίηση όπως και διασφάλιση των σοσιαλιστικών επιτευγμάτων.

Αισθάνομαι αυτήν την στιγμή την ανάγκη να σας εκφράσω τον δεσμό μου με το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας.

Δικός σας

Μπέρτολτ Μπρεχτ


(Πηγή: Bertolt Brecht, Briefe 1913–1956, Band 1: Texte, Berlin und Weimar 1983, S. 655 f.)

Σοβαρή αδυναμία της ανάρτησης είναι και η στα πεταχτά αναφορά που γίνεται στο γράμμα της 1/7/1953 του Μπρεχτ στον Πέτερ Ζούρκαμπ, καθώς παραλείπεται η έντονη επισήμανση από πλευράς Μπρεχτ του αντεπαναστατικού οργίου που επικράτησε όλη την ημέρα της 17/6/1953 σε εκείνες τις περιοχές της ΓΛΔ όπου οι αντεπαναστάτες πήραν προσωρινά την κατάσταση στα χέρια τους: λιντσάρισμα των ελάχιστων Εβραίων που είχαν επιζήσει του ολοκαυτώματος, «απελευθέρωση» από τις φυλακές ναζιστών/ναζιστριών εγκληματιών πολέμου (σε μια περίπτωση μια απ’ αυτές, φύλακας των Ες-Ες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, εκφώνησε και λόγο (!) στον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί, καλώντας τον να ανασκολοπίσει τους κομμουνιστές), πυρπόληση κομματικών γραφείων και δολοφονίες στελεχών του ΕΣΚΓ κ. ά.

Α, και κάτι τελευταίο: Όταν ασχολούμαστε με την γερμανική ιστορία, φροντίζουμε να ξέρουμε καλά γερμανικά για να καταλαβαίνουμε τι γράφουν οι πηγές…

Άγρυπνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Οι μεταφράσεις έχουν το άλλοθι της βιασύνης και της χρονικής πίεσης, χωρίς να είμαι σε θέση να κρίνω τις διορθώσεις επί του συγκεκριμένου. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε πολύ, μας βοηθάν να βελτιωθούμε και να μην κατακρεουργούμε (sic) κείμενα, ούτε στα σημεία ούτε γενικότερα, ιδίως όταν διακρίνονται από καλή προαίρεση.

Αν έρχονταν και στο μέιλ της Κατιούσα, θα ήταν μεγάλη μας τιμή. Εδώ μπορεί να παραπέσουν.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευτυχώς πάντως ο αναγνώστης μπορεί να συγκρίνει τις δύο μεταφράσεις, για να δει αν και τι "κατακρεουργήθηκε", όπως μετριοπαθώς λέγεται εδώ.

Όσο για τη "σοβαρή αδυναμία" της ανάρτησης (για την οποία αναρωτιέται κανείς αν έχει κάποια θετικά σημεία), αν είχαμε πρόσβαση σε όλο το γράμμα, δε θα είχαμε τόσο μεγάλες αδυναμίες. Και έτσι θα μέναμε μόνο με τις άλλες.

Ανώνυμος είπε...

@(18 Ιουνίου 2019 - 11:09 π.μ. )
Ο Σύριζα πολιτικά έχει ξοφλήσει. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα και άνοδος του ΚΚΕ αλλά μάλλον άνοδος της αποχής. Το ποιος πολιτικά είμαι το έγραψα πριν κανένα χρόνο στην ανάρτηση για τον Γιέζοφ αλλά μάλλον θα έλειπες. Α δεν ήξερα πως είναι σπαμ η ανάρτηση του 902 στην συνέντευξη Κουτσούμπα. Όσο ζω μαθαίνω.


Ειδικά για τους αγανακτισμένους, πόσταρα κείμενα αντιφασιστικής πρώην μισοσυνιστώσας του Σύριζα με Τροτσκιστικές αναφορές. Κατά τα άλλα μου αρέσει το άτεγκτος που πηγαίνεις να μου καταλογίσεις.

Πολύ γνωστός βουλευτής του Σύριζα δεν θα κατέβει στις εκλογές. Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν κατεβαίνει στις εκλογές . Από ότι λέγεται(δεν το ξέρω) η χ.α. έχει κάποιο πρόβλημα στο να βρει υποψηφίους σε καμία δεκαριά νομούς
Ναι δεν διαλύεται ο Σύριζα, δεν έχει γίνει κινούμενη άμμος το πολιτικό σκηνικό.

17-57

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Με αφορμη τον αριθμο των ψηφων, εχω να πω οτι πρεπει να ξεχωριζουμε την προπαγανδα του Κομματος που γινεται μερικες φορες με γνωμονα το επικοινωνιακο (να μην φανει ηττοπαθες το ΚΚΕ στην συγκεκριμενη περιπτωση) και οχι την ψυχρη πραγματικοτητα.

Τοσο οι ψηφοι οσο και το ποσοστο ειναι σημαντικα. Οταν εχεις σταθερο αριθμο ψηφων αλλα μικροτερο ποσοστο αυτο ειναι αρνητικο, γιατι αυτο σημαινει οτι δεν επωφεληθηκες απο την αυξημενη συμμετοχη. Εξυπνοι ανθρωποι ειμαστε ολοι, μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας.

Ειναι η τριτη συνεχομενη αναμετρηση απο τις Ευρωεκλογες του '14 μεχρι σημερα που το Κομμα παιρνει λιγοτερες ή παρομοιες ψηφους σε σχεση με την περασμενη αναμετρηση.

Το '14 πηρε 374.000, τον Ιανουαριο του '15 338.000, τον Σεπτεμβριο 301.000 και τωρα 302.000. Το απολυτο χαμηλο του Ιουνιο του '12 (277.000) δεν επαναληφθηκε αλλα δεν εμπνεουν αισιοδοξια αυτες οι τασεις.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα (18 Ιουνίου 2019 — 3:43 μ. μ. και 3:51 μ. μ.)

Αντιπαρέρχομαι για την ώρα το προσωπικό περί μη αγαθής προαίρεσης της κριτικής μου σε αναρτήσεις της ΚΑΤЮUΣΑ (θα επανέλθω επ’ αυτού εν καιρώ τω δέοντι άμα μου το επιτρέψουν οι ιδιωτικές μου περιστάσεις) και επικεντρώνομαι στο τι εκλαμβάνω ως μεταφραστική «κατακρεούργηση». Χρησιμοποιώ ένα εντελώς πρόσφατο παράδειγμα πάλι από ανάρτηση εκεί.

Ο τίτλος των απομνημονευμάτων του στρατάρχη Γκ. Ζούκοφ είναι στην γλώσσα του πρωτοτύπου, τα ρωσικά, Воспоминания и размышления. Η πρώτη ελληνική μετάφραση που κυκλοφόρησε σε τεύχη επί χούντας το 1971 από τις Εκδόσεις Φέξη στην Αθήνα έφερε αρχικά τον τίτλο «Απομνημονεύματα» με υπότιτλο «Αναμνήσεις και Στοχασμοί» και σημείωση στο εσωτερικό του βιβλίου ότι ο υπότιτλος ήταν ο τίτλος του πρωτότυπου· μόλις ολοκληρώθηκε η έκδοση των τευχών και δέθηκαν αυτά σε τόμους, ο τίτλος στο περίβλημα ήταν «Αναμνήσεις και Στοχασμοί». Η δεύτερη ελληνική μετάφραση που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1980 από την «Σύγχρονη Εποχή» έφερε τον τίτλο «Αναμνήσεις και Στοχασμοί». Ο τίτλος αυτός είναι η σωστή και ακριβής μετάφραση του πρωτότυπου.

Και διερωτώμαι τώρα: Αυτό το «Αναμνήσεις και Αντανακλάσεις (sic! sic! sic!)» πού το βρήκε ο κύριος Μάνος Δούκας (http://www.katiousa.gr/istoria/prosopa-istoria/zoukof/); Μπήκε στον ελάχιστο κόπο να ψάξει λιγάκι, εφόσον προφανώς δεν ξέρει ρωσικά (έγκλημα δεν είναι, ουδείς είναι παντογνώστης), για να βρει την δόκιμη ή, τελοσπάντων, την καθιερωμένη μετάφραση (εντάξει κι οι δυο εκδόσεις είναι προ πολλού εξαντλημένες, αλλά οι τίτλοι τους αναφέρονται ευρύτατα στο διαδίκτυο); Και το σπουδαιότερο, έχει έστω και την παραμικρή επίγνωση του τι «πατάτες» γράφει (δεν μπαίνω βέβαια στον πειρασμό να σχολιάσω τα ελληνικά κι αυτού και αρκετών συναδέλφων και συναδελφισσών του στην ΚΑΤЮUΣΑ);

Να τι εννοώ λοιπόν όταν αναφέρομαι σε μεταφραστική «κατακρεούργηση».

Κατά τα άλλα είμαι της ταπεινής γνώμης ότι εκεί στην ΚΑΤЮUΣΑ θα έπρεπε να μελετήσουν το πάντα επίκαιρο άρθρο του Λένιν «Κάλλιο λιγότερα και καλύτερα» (Άπαντα, τόμος 45, ΣΕ, σελ. 389–406)…

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

zoot horn rollo

κοσμικά ήδη βάζει και τα ζώδια έπονται και τρόλ δεν είμαι.
Επίσης μη μπερδεύεστε μερικοί, η κατιούσα δεν είναι ούτε Ριζοσπάστης ούτε ΚΟΜΕΠ ούτε 902.

Θα ήταν σοφό να μη συνεχίσουμε, όλα μπροστά μας είναι.

Giannis_in

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Απολιθωμένε-Άγρυπνε,

εγώ μίλησα γενικά και είπα ότι είναι ευπρόσδεκτες όλες οι διορθώσεις, ακόμα περισσότερο όταν έχουν καλή προαίρεση. Αν εσύ πιστεύεις ότι οι δικές σου δεν έχουν, αυτό προκύπτει από σένα κι όχι από κάτι που είπα.

Χαίρομαι πάντως που δεν είχες να δείξεις κάποια κατακρεούργηση στη δική μας μετάφραση από τα γερμανικά, για αυτό και προτίμησες να αλλάξεις θέμα και από το κρέας να πας στις πατάτες -πάντα βέβαια με αγαθότατες προθέσεις, και με κριτήριο να βελτιωνόμαστε όλοι.

Επειδή πάντως τείνεις να το ξεχνάς, ο Μάνος Δούκας είναι από τους πιο καλοπροαίρετους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, παραδέχεται πάντα τα λάθη του και θα χαιρόταν πολύ να του τα υποδεικνύει κάποιος. Εδώ δεν πρόκειται να τα διαβάσει. Η λύση είναι απλή. Ένα μέιλ στην Κατιούσα. Μην κάνεις πως δεν το βλέπεις, σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα (19 Ιουνίου 2019 — 12:20 π. μ.)

Επιτροχάδην για να είμαι εντελώς συγκεκριμένος (και για να μην ψαρεύουμε στα θολά νερά).

Στο γράμμα του Μπρεχτ προς τον Ούλμπριχτ:

– Το Werter μεταφράζεται «Άξιε». Λάθος· σημαίνει σε προσφωνήσεις «Αξιότιμε». (1)

– Το zollen μεταφράζεται «αποδώσει». Λάθος· σημαίνει ακριβώς την καταβολή χρηματικού αντιτίμου σε αρχές (εξ ου και Zoll το τελωνείο) και η σωστή μετάφραση είναι το ελληνικό «αποτίνω» που προέρχεται από το «τίνω» που επίσης σημαίνει πληρώνω. Η σημασία, βέβαια, και των δύο είναι σε συνδυασμό με τον σεβασμό μεταφορική· πρβ. αποτίνω φόρο τιμής. (2)

– Το Sichtung μεταφράζεται «παρατήρηση». Λάθος· προέρχεται από το sichten κι όχι από το Sicht και σημαίνει «τακτοποιώ, βάζω σε τάξη μετά από εξέταση». (3)

– Το Errungenschaften μεταφράζεται «κατακτήσεις». Λάθος· προέρχεται από το erringen που σημαίνει «κατορθώνω κάτι μετά από πάλη», η μετάφραση «επιτεύγματα» αποδίδει σωστά το «αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας» (Λεξικό Μπαμπινιώτη) σε αντίθεση με το «κατακτήσεις» που δημιουργεί ενμέρει λανθασμένους νοητικούς συσχετισμούς, π. χ. κατάκτηση μιας χώρας (επίσης Λεξικό Μπαμπινιώτη). (4)

– Το Sicherung μεταφράζεται «εξασφάλιση». Λάθος· τα επιτεύγματα δεν εξασφαλίζονται, αλλά διασφαλίζονται, εξασφαλίζω σημαίνει την παροχή ασφάλειας όχι την διαφύλαξη, διάσωση κ.τ.ό., βλ. την σημασία της ελληνικής πρόθεσης «δια». (5)

– Το Verbundenheit μεταφράζεται «σύνδεση». Λάθος· προέρχεται από την παθητική μετοχή verbunden του verbinden κι όχι από το binden. Verbunden σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος, δεσμευμένος απέναντι σε κάποιον/κάποιαν/κάποιους/κάποιες και το Verbundenheit σημαίνει στην ουσία «ψυχικό δεσμό, ταύτιση σε μεγάλο βαθμό, δεσμευτική υποχρέωση για προηγηθείσα ευεργεσία». (6)

Summa summarum: Έξι (6) λάθη γερμανικής ή ελληνικής σε εφτά (7) γραμμές κειμένου. Εσείς εκεί στην ΚΑΤЮUΣΑ δεν ξέρω πώς το λέτε αυτό, εγώ ο της μη αγαθής προαίρεσης το λέω «μεταφραστική κατακρεούργηση». Οι γνώμες μας προφανώς διίστανται σαν τις ασύμβατες ευθείες, δεν πειράζει, ο καθένας κι η καθεμιά έχει δικαίωμα στην γνώμη του/της, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι και τα γερμανικά σας και τα ελληνικά σας πάσχουν και χρήζουν επειγόντως ικανής βελτίωσης. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας μάθει γερμανικά ή ελληνικά, εγώ μόνο επισημάνσεις μπορώ να κάνω. Το λήγω εδώ.

Και μη με προσφωνείς «Απολιθωμένε», σε παρακαλώ. Ζω ακόμα, ίσως όχι για πολύ, όμως έχω φροντίσει να το πληροφορηθείτε άμα και όταν πεθάνω. Αλλά μη με θάβεις πριν της ώρας μου…

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

@Παπουτσωμένος (18 Ιουνίου 2019 - 5:31 μ.μ.)
Συγνώμη αλλά δεν είναι η ώρα εν όψη δεύτερης αναμέτρησης στην ουσία διπλών εκλογών. Τώρα έχουν σημασία άλλα πράγματα. Οι άλλοι έχουν αρχίσει να (ξανα)φτιάχνουν αναχώματα και "διλήμματα". Μετά το τέλος των διπλών εκλογών να βγάλουμε συμπεράσματα.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος μετά τη Νίκη του Πελετίδη στην Πάτρα, στην Αχαϊα κατεβαίνουν ένας πρώην, ένας νυν και ένας wannabe Πρωθυπουργός Μέχρι και ο βουλευτής Αχαϊας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κατεβαίνει με τον Λεβέντη.

Υπό άλλες συνθήκες η Αχαϊα θα θύμιζε κάτι από Ικαρία του 2010. Και άντε για τον πρώην πρωθυπουργο και τον του Χριστιανοδημοκρατικού ας πούμε ας το καταλάβω γιατί είναι και οι δύο από΄εκείνα τα μέρη. Για τους άλλους; Ούτε χαραμάδα ψήφου να μην αφήσουν να διαρρεύσει προς το KKE. Είτε από τα δεξιά είτε από τα "αριστερά" της δεξιάς που είναι ο Σύριζα.

Πάντως οι "άλλοι" πλην ΝΔ έχουν "προβλήματα". Υπό άλλες συνθήκες θα κέρναγα μπύρες μετά την τραγική πολιτική εμφάνιση του Βαρουφάκη στον Χατζηνικολάου.


17-57

Ανώνυμος είπε...

Θυμήθηκα ένα γνωστό video που είχα ποστάρει σε άλλη ανάρτηση. Ειναι ο Παφίλης ένας τότε του Σύριζα και ένας καλλιτέχνης που κατέβαινε με άλλο κόμμα. Λοιπόν ο καλλιτέχνης απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ δεν ανεβαίνει σε ποσοστά και ο Παφίλης στο περίπου του απάντησε "Ρωτάτε εσείς που παλαιότερα στηρίζατε το ΚΚΕ και μετά κατεβαίνετε με άλλο κόμμα;"

Ψηφίστε και ενισχύστε με όποιο τρόπο μπορείτε το ΚΚΕ ή οικονομικά, ή διαβάζοντας τον "Ρ" ή πολύ απλά ρωτώντας μέλη της κάθε Τοπίκης. Και αν δεν τα βρείτε στο δρόμο, θα τα βρείτε να μοιράζουν "Ρίζο" ή προεκλογικό υλίκό έξω από στάσεις λεωφορείων, μετρό, σούπερ μάρκετ, στις πλατείες.

Αν σας πείσουν, ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχετε με όποιο τρόπο μπορείτε, σε μία από τις συμμαχίες του ΚΚΕ ή αυτές λέγονται ΠΑΜΕ ή ΠΑΣΥ ή ΠΑΣΕΒΕ ή της Λαϊκής Συμμαχίας/ Συσπείρωσης για τα προβλήματα της γειτονιάς

Μετά το τέλος των διπλών εκλογών να βγάλουμε συμπεράσματα. Πάντως για όσους "καλοθελητές" αλλά και μη καλοθελητές με ειλικρινείς διαθέσεις, που βιάζονται για τα "εδώ και τώρα ανδρέα παρτα όλα" ποσοστά του ΚΚΕ υπάρχουν κάποια πράγματα από την ΚΟΜΕΠ του 2013 του Ξενοφώντα Φλώρου στις τότε εποχές που εξηγεί τους λόγους της Λαϊκής Συμμαχίας.

17-57

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Μη απολιθωμένε-Άγρυπνε (για να είμαστε ακριβείς),

Εσύ με την αγαθή προαίρεση -και κατά δική σου μόνο ομολογία μη αγαθή- μπορεί να θεωρείς κατακρεούργηση μια πιο χοντροκομμένη απόδοση από τη δική σου. Σημασία έχει πάντα η καλή σου διάθεση να βελτιώσεις τον άλλο με τις ενθαρρυντικές σου κουβέντες που μας δίνουν κουράγιο, πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις σου, και μας διαπαιδαγωγούν σωστά.

Ακόμα περιμένω ένα μέιλ σου και απορώ γιατί το αποφεύγεις.
Δεν έχω καμία διάθεση να σε θάψω, όπως έκανες πρόωρα εσύ για το διαδικτυακό σου εαυτό. Καλή συνέχεια και μακροημέρευση εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα (19 Ιουνίου 2019 – 1:22 μ. μ.)

Βασίλη,

Με την σειρά και στα γρήγορα, γιατί δεν προλαβαίνω αυτήν την στιγμή.

Αρχικά σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ξέρω ότι είμαι γέρος και ενδεχομένως για σας τους νεότερους και τις νεότερες αρκετά παράξενος, αλλά η προαίρεσή μου είναι πάντα αγαθή και πάντα χαίρομαι να βοηθώ και να στέκομαι στο πλευρό σας όσο μου το επιτρέπουν οι λιγοστές μου δυνάμεις. Μην παρεξηγείτε την αυστηρότητά μου, είναι κατάλοιπο, αν θέλετε, άλλων σκληρότερων εποχών, εποχών που ήταν πραγματικά ανηλεείς.

Ο «Μη Απολιθωμένος» είναι πράγματι νεκρός όπως είχα πληροφοριακά γράψει σε σχόλιό μου σε παλαιότερο νήμα τούτου του ιστολογίου. Επειδή τον γνώριζα προσωπικά, έχω δεσμευθεί απέναντι στην οικογένειά του να μην αποκαλύψω την ταυτότητά του προς το παρόν κι ελπίζω στην κατανόηση όλων όσοι κι όσες διαβάζουν αυτές τις γραμμές.

Το σπουδαίο γράμμα του Μπέρτολτ Μπρεχτ στον Πέτερ Ζούρκαμπ της 1ης του Ιούλη του1953 θα το βρω και θα το αναρτήσω όποτε μπορέσω ως σχόλιο σε ένα από τα επόμενα νήματα του ιστολογίου. Και το υπεσχημένο σημείωμα για την Αχμάτοβα και τον Ζντάνοφ θα το γράψω επίσης όποτε μπορέσω.

Το θέμα με το μέιλ θα το δω.

Τα λέμε,

Άγρυπνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Έχω μια μικρή ένσταση, αλλά δεν είναι της παρούσης. Καλή δύναμη

Ανώνυμος είπε...

https://pandiera.gr/%CE%BD%CE%B1%CF%81-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE/

Tο Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!

Προλεκαλτ

Ανώνυμος είπε...

1) Πρώην Πρωθυπουργός(από παράδοση), νυν Πρωθυπουργός και wanna be Πρωθυπουργός στην Αχαία. Έχω την υποψία πως παραπάνω ψήφους από τον Πελετίδη δεν θα πάρει κανείς τους. Αν δεν τα καταφέρει κανείς τους όσο και να είναι μία ψιλοξεφτίλα θα είναι.

2) Ανακύκλωση πολιτικών υλικών παρατηρείται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχουν ( ακόμα ) νέες πλατείες "αγανακτισμένων" (αν το ΚΚΕ ήταν δημοσκοπικά σε διψήφιο ακέραιο νομίζω πως θα "έβγαιναν"-αυθόρμητα βέβαια) για να ξαναβγούν νέοι Βαρουφάκηδες, νέοι Τσακαλώτοι, νέοι Κατρούγκαλοι, νέοι Καζάκηδεςν, νέες επιτροπές λογιστικού ελέγχου δημόσιου χρέους που θα το ξεχωρίσουν σε "επαχθές" και "νόμιμο", νέοι "300 έλληνες", νέα συνθηματα "Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά" με νταούλια μέσα από κάποιο έστω και μικροαστικό "κίνημα" .

Μα γιατί τα γράφεις ρε 17-57 πάλι για τις πλατείες θα ρωτήσει κάποιος; Μα το σύνθημα "δεν υπάρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά" με την παραλλαγή "παρα μόνο μπροστά" είναι αν δεν κάνω λάθος ένα από της "Πλεύσης Ελευθερίας". Όπως είχα γράψει, οι "πλατείες" άφησαν πίσω τους "ιδεολογικές ουρές".

17-57

Υ.Γ.
Την εποχή των aganaktistas. Το "πέσιμο" στο μλ όπως το περιγράφει μία τροτσκιστική αντιφασιστική μισοσυνιστώσα του σύριζα. Γράφει κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες
https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/08/επιτέλους-να-τελειώνει-η-πλάκα-γιατί-τ

Ανώνυμος είπε...

α) Σεβαστάκης: Γιατί αποχώρησα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
18/6
https://www.real.gr/politiki/arthro/sebastakis_giati_apoxorisa_apo_ta_psifodeltia_tou_syriza-551848/

Οκ δεν νομίζω πως θα λείψει από τον πολιτικό στίβο ο αναγνώστης της φιλοσοφίας της Χάνα Αρέντ.

β) Ο Λάκης (αυτός που είχε πει προ 2-3 ετών πως δεν υπάρχει αριστερά) μας ξαναείπε από το Τσαντήρι του πως το ΚΚΕ αδυνατίζει και πως περιμένει να έρθει η δεξια (της ΝΔ ή του Σύριζα; δεν διευκρίνισε τώρα με τις "μεταγραφές" στον Σύριζα Κουικ και Παπακώστα) για να ξαναδυναμώσει.
Γκοου μπακ μαντάμ μέρκελ, γκοοου μπακ.

γ) Ψηφίστε Κουικ και Παπακώστα για να μην έρθει η Δεξιά. Ένα πετυχημένο σύνθημα που θα μπορούσε ο Σύριζα να το εντάξει στην προεκλογική του εκστρατεία.

https://1.bp.blogspot.com/-cM-MfbEUhjU/XQSbF7os3NI/AAAAAAAALCY/OsNrtWbL2ZwH5qTE5rc2JAVVZ7sHF9DzQCLcBGAs/s1600/64574655_654150051755234_1391583255173529600_n.jpg

δ) Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια - Καρχαρίες των Πολυεθνικών Ενέργειας. Να μία καλή παραλλαγή "αντιεξουσιαστικού" συνθήματος. Στο κάτω κάτω ΄όπως είπε και ο Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε από Μπογιόπουλο ή/και Χατζηνίκο για τους υδρογονάνθρακες της ν.α.μεσογείου, υπάρχει και το "πράσινο" οικολογικό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Βέβαια είχε ξεχάσει πως είχε υπογράψει και μία ανανέωση μνημονίων μαζί με κάποιους όρους ο μίστερ 70% καλό μνημόνιο στις 20/2/2015.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δεν παρεμβαίνω αυτές τις μέρες συνειδητά διότι όπως έγραψα και σε ένα από τα σχόλια μου μετά τις ευρωεκλογές τώρα είναι ώρα να μιλήσουμε με όσους πιο πολλούς μπορούμε ώστε να ενισχυθεί το ΚΚΕ.
Τα υπόλοιπα που αφορούν απόψεις,κριτική και συμπεράσματα μετά τις εκλογές που θα έχουμε και ακόμα πιο πρόσφατα και αντιπροσωπευτικά δεδομένα να αναλύσουμε.
Η εικόνα που μου έρχεται πάντως εμένα από το κύκλο μου είναι αντιφατική δηλαδή έχω μιλήσει με κόσμο που δεν μας ψήφισε στις ευρωεκλογές και τώρα το σκέφτεται μιας και θεωρεί την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ χαμένη λόγω της μεγάλης διαφοράς. Αυτός ο κόσμος σκέφτεται ακόμα με τη λογική του μικρότερου κακού και αν ήταν ντέρμπι δε θα μας το έριχνε . Μένει να δούμε αν τελικά θα φτάσει μέχρι την κάλπη έστω και έτσι ή αν με αυτή τη λογική πάει εντελει πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε κανένα ανάχωμα. Πάντως η μεγάλη διαφορά και η εμπιστοσύνη ότι το ΚΚΕ μπορεί να είναι πραγματικά σκληρή αντιπολίτευση στον Κούλη είναι τα πιο ισχυρά μας όπλα σε αυτές τις εκλογές για τους αναποφάσιστους.
Από την άλλη δυστυχώς εχω μιλήσει με κόσμο που μας ψήφισε στις ευρωεκλογές και τώρα σκέφτεται πάλι με τη λογική μη βγει ο Κούλης λέει για ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς είναι να απορεί κανείς αλλά είναι υπαρκτή τάση στα πέριξ μας ακόμα και σε θέλει υποτίμηση. Αυτοί οι άνθρωποι πέρα από το προφανές ότι πολιτικά είναι τελείως καθυστερημένοι αφού θεωρούν ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ αντίπαλο της δεξιάς είναι και εκτός πραγματικότητας έχουν φάει την παπατζα που ούτε ο Τσίπρας δεν πιστεύει ότι μπορεί να ανατραπεί η διαφορά.... Προσωπικά με όση υπομονή είχα προσπαθησα να τους πω για το τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και όταν είδα ότι κάθε επιχείρημα μου είχε ως απάντηση το ίδιο πολιτικα αυτιστικό επιχείρημα "ναι αλλά από τον Κούλη είναι καλύτερος" απλά τους έκανα μια βουτιά στην εκλογική πραγματικότητα που λέει ότι η ΝΔ θα νικήσει πιθανόν μεγαλώνοντας και άλλο τη διαφορά και ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζεις όχι κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη αλλά αντιπολίτευση.
Η ουσία είναι ότι αν αυτό υπάρχει γενικά τότε πραγματικά σε ότι αφορά το κόμμα η κάλπη θα είναι γκαστρωμενη είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.
Μακάρι οι υπόλοιποι να έχετε πιο σαφή και καλύτερη ως προς την επιρροή του κόμματος εικόνα.

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Διαβασα το αρθρο της Κ. σχετικα με τον θανατο του Χριστοφια. Στο τελος αναφερεστε στον ΔΧ ως ''κομμουνιστη''. Απο που και ως που?

Η ανακοινωση του ιδιου του ΚΚΕ ηταν πιο προσεκτικη, αναφερεται στον ΔΧ ως ''διεθνιστη'' και συνοδοιπορο (τουλαχιστον ετσι το εξελαβα).

Το ΑΚΕΛ ειναι η κυπριακη σοσιαλδημοκρατια, κακως διατηρει σχεσεις μαζι του το ΚΚΕ. Σε ολα τα σημαντικα ζητηματα το ΑΚΕΛ εχει παρει συντηρητικες θεσεις. Ειναι αντιφατικο να πολεμαμε την σοσιαλδημοκρατια στο εσωτερικο και να την χειροκροταμε στην Κυπρο. Καταλαβαινω οτι υπαρχουν ιστορικοι δεσμοι αλλα αυτο δεν μπορει να υπαγορευει τις διεθνεις συμμαχιες του Κομματος.

Ανώνυμος είπε...

@CCCP DEJAVU 16 Ιουνίου 2019, 10:56 μμ

Καλησπέρα. Είμαι ο Δελάρζ, εγώ έγραψα τα δύο κείμενα για το Τσερνόμπιλ στην Κατιούσα, που κατά τη γνώμη σου είναι "ΑντιΚΚΕ προπαγάνδα" και δεν περίμενα μετά τις εκλογές να πω την αποψάρα μου.

Μια ερώτηση : διάβασες ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κείμενο, καθώς και το 2ο μέρος; απ αυτά που γράφεις σίγουρα ΟΧΙ, γιατί αν διάβαζες θα έβλεπες ότι κάνω αναφορά στην πολιτική απόφαση του 18ου Συνεδρίου σχετικά με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη.
Εσύ όμως α) απ τα γραφόμενά σου προκύπτει ότι διάβασες μόνο τον τίτλο, το επιμύθιο και τις δυο πρώτες παραγράφους β) ότι δεν Θα δεις τη σειρά γιατί "σου είπανε γνωστοί σου" ότι είναι αντισοβιετική προπαγάνδα κλπ.
Δηλαδή: σχηματίζεις άποψη με λειψό διάβασμα και ο, τι σου λεν οι γνωστοί σου. Πιστεύεις ότι επειδή είσαι μεγάλος, παλιός κι επειδή έζησες στην ΕΣΣΔ, σημαίνει αυτόματα ότι έχεις δίκιο σε ο, τι και να πεις και οι άλλοι έχουν άδικο.
Αλλά άσε με μένα. Δες το αντίστοιχο άρθρο του Ξενικουδάκη στο ρίζο
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10385727
Που στο πνεύμα δεν διαφέρει σημαντικά, αναφέρει μάλιστα και άλλα περιστατικά της περιόδου για τα οποία ευθύνη έχει σοβιετική εξουσία υπό τον Γκορμπατσόφ. Μήπως τον ριζοσπάστη τον κάναν κι αυτόν "αυγή"; Καλά δεν περίμενε ο Ξενικουδάκης να πει την "αποψάρα" του μετά τις εκλογές; κι επειδή ξέρουμε πως ο, τι γράφεται στο ρίζο περνάει από την έγκριση των υπευθύνων της κεντρικής επιτροπής, μα καλά δεν μπορούσε να περιμένει η ΚΕ να εγκρίνει το άρθρο για μετά τις εκλογές;
Ακου λοιπόν: η σειρά ήταν θέμα της επικαιρότητας και πρέπει να το πιάνεις γρήγορα. Άμα περιμένεις θα σου πουν κρύβεσαι γιατί δεν σε συμφέρει κλπ.
Κι επιπλέον, ναι μεν την ιστορία της ΕΣΣΔ την προσεγγίζεις ενιαία, υπερασπίζεσσι τις καταχτήσεις του σοσιαλισμού μέχρι την τελευταία μέρα του αλλά δεν θα κάτσω να υπερασπιστώ και τον Γκορμπατσόφ κιόλας.
Θα διαβάζεις λοιπόν πρώτα τι γράφει ο άλλος και μετά θα κράζεις. Κι όπως δεν γουστάρεις να σε αποκαλούν "πασόκο" έτσι κι εγώ δεν γουστάρω να ακούω να μου λεν ότι κάνω αντιΚΚΕ προπαγάνδα και στο επιστρέφω.

Δελάρζ

Ανώνυμος είπε...

ratm εγώ δεν έχω μεγάλο κύκλο αλλά η εικόνα μου είναι πιο δυσοίωνη από τη δική σου (δηλαδή δεν βλέπω καθόλου τους πρώτους που αναφέρεις αλλά νιώθω ότι υπάρχουν κάμποσοι από τους δεύτερους-το πόσοι είναι αυτοί οι κάμποσοι δεν το ξέρω-ελπίζω όχι πολλοί αλλά αυτό είναι ελπίδα. Δεν είναι τόσο η αίσθηση που έχουν περί δυνατότητας πλήρους ανατροπής, όσο το να μην έχει αυτοδυναμία ο κούλης).
Συμφωνώ με τα όσα θίγεις επί της ουσίας Παπουτσωμένε Γάτε αλλά νομίζω ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεση στην Κ (χωρίς διάθεση συνηγορίας).

ρα

Ανώνυμος είπε...

Μιας και η κουβέντα για την κριτική του Δελάρζ στην σειρά "Chernobyl" του HBO (δεν την έχω δει, αλλά με αφορμή και αυτήν την κριτική θέλω να βρω χρόνο να την δω), αφήνω το παρακάτω λινκ:

https://www.902.gr/eidisi/politismos/6497/kinimatografos-oi-tainies-tis-vdomadas-trailer

Σε αυτό θα βρείτε κριτική της Τζίας Γιοβάνη (νομίζω πέθανε πριν κάποια χρόνια και δεν ξέρω αν έχει αναπληρωθεί η θέση στον Ρίζο και στον 902 -- είχε λάβει κάποια προκάτ αντικκε δημοσιότητα για την κριτική της στον "Κυνόδοντα") για την ταινία "Argo" η οποία σύμφωνα και με πολλά αστικά μέσα (ακόμη κι εξ αμερικής) ήταν μπουνταλάδικη προπαγάνδα. Παρ'αυτά στην παραπάνω κριτική, θα βρείτε πολλά θετικά σχόλια για το τεχνικό κομμάτι της ταινίας. Αυτονόητα πράγματα θα πει κανείς για κινηματογραφική κριτική, αλλά είπα να το αναφέρω βλέποντας το παραπάνω βίντατζ "ατσάλινο" σχόλιο (δυστυχώς βλέπουμε που καταλήγουν τέτοιες περιπτώσεις, ξεκινάς αγκαζέ με το εικόνισμα του στάλιν και καταλήγεις να γλύφεις τις πατούσες του πούτιν, του νταλακογιώργου και του αναστασιάδη).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ρα

Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και σε αυτούς τους 300.000 που έχουν μείνει και ψηφίζουν το κόμμα υπάρχουν άνθρωποι όχι απλά ευάλωτοι στα διλήμματα που εδώ που τα λέμε σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ισχυρά λόγω μη αναστρέψιμης διαφοράς αλλά πλήρως ανίκανοι να κανουν μια λογική σκέψη. Πχ στην αυτοδυναμία παίζει ρόλο το ποσοστό της ΝΔ σε συνάρτηση με το πόσα κόμματα θα έχει η Βουλή. Από τη στιγμή που ο άλλος είναι ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αυτό το επιχείρημα της αυτοδυναμίας είναι άτοπο.

zoot horn rollo είπε...

Με τις μπούρδες που βλέπω (κι ακούω) να πλανώνται στην ατμόσφαιρα, η πρωτιά στις εκλογές μπορεί να είναι πιο αμφίρροπη απ' όσο φαίνεται. Μην ξεχνάτε ότι και στους δυο δεν λείπουν οι μηχανισμοί και οι αβανταδοροι από χίλιες δυο μεριές. Έχει "κλειδώσει" το "ο Κουλης θα είναι χειρότερος" γνωστό και ως "ψηφιστε ΠΑΣΟΚ να μη βγει η Δεξιά". Επαναλαμβάνεται ως φάρσα; Ναι, αλλά ποτέ μην υποτιμάτε τις "ικανότητες" του Έλληνα ψηφοφόρου.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον θα μου συγχωρησετε μια γρηγορη παρεμβαση γιατι πρεπει να παω σε μαζωξη κομματικη προεκλογικη σε φιλικο σπιτι :
1) Προσωπικα θα λυπηθω περισσοτερο αν μειωθει η επιρροη μας ή χασουμε 2-3 ΕΚ παρα αν πιασουμε 4% στις εκλογες .Ειδικα τωρα που πλησιαζει ο καιρος να ευτυχησουμε να δουμε το ΠΑΜΕ με απολυτη πλειοψηφια στη ΓΣΕΕ
2) Εκτος εποχης ο Ρ αλλα οταν τον "ξεχναω" στη δουλεια γινεται αναρπαστος απο τους συναδελφους
3) Ουτε οι "αγανακτιστας" δεν θυμουνται οτι συμετειχαν σε κοινον τον αχταρμα πλεον .Κι οσοι θυμουνται θελουν να το ξεχασουν.
4) Οι κομμουνιστες δεν θελουν κομμα "ασανσερ" αλλα προτιμουν την δουλεια μυρμηγκιου ...παλαιοθεν

Γκεοργκυ Ζουκωφ

CCCP DEJAVU είπε...

Είναι σχεδόν ακατονόητο ότι υπάρχει ένα ποσοστό όσων μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές και τώρα τους πιάνει ξαφνικά το αντιδεξιό σύνδρομο. Δηλαδή στις ευρωεκλογές δεν πόναγαν και τώρα τους έπιασε ο πόνος;

Ας βάλουν τους αριθμούς όλοι αυτοί ακόμη και όλο το ΚΚΕ και όλο το μέρα του Βαρουφάκη και η λαε του Λαφαζανη να ψήφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν φτάνουν οι ψήφοι. Και η ΝΔ θα ανέβει και άλλο δεν θα μείνει εκεί θα πάρει ένα τριακοσάρι χιλιάδες ακόμα ψήφους. Άρα ούτε και η Κωνσταντοπούλιτ, ανταρσία, λεβέντης να πήγαιναν μαζικά δεν κάνουν τίποτα.

Άρα ΚΚΕ και ξερό ψωμί

CCCP DEJAVU είπε...

Στον μικρόκοσμο σου Δερλάζ μια οθόνη βασιλεύει και όλο τον κόσμο κυριεύει.Τα διάβασα καλά και τα δύο μέρη. Μου θύμισες Δανίκα δυστυχώς, ίδια πάστα. Το κακό το έκανες ήδη στο Κόμμα και στα νέα παιδιά που έμαθαν για τους κακούς μεθυσμένους Σοβιετικους. Εκθειάζεις μια αμερικανια που δήθεν είναι αριστούργημα και έδωσες τροφή στα οπορτουνια.

Άποψη μου είναι ότι εθελοτυφλείς. Τουλάχιστον ας περίμενες λίγες μέρες

Τα περί πασοκων τα ακούσαμε και από άλλους τράβα τώρα για το επόμενο σήριαλ με τους κακούς της Σταζι δεν μπορεί θα έχει και γαμω τις ερμηνείες

Ανώνυμος είπε...

"Επειδή ξαναείδα ένα τουιτ υπενθυμίζω πως το ΚΚΕ δεν έχει παρουσία στα σοσιαλ μίντια. Το ΚΚΕ εκπροσωπείται στο ίντερνετ ΜΟΝΟ από τον http://902.gr και τον http://rizospastis.gr ."

https://twitter.com/MarkissiosK/status/1141363474599161858

Ανώνυμος είπε...

"Άρα ΚΚΕ και ξερό ψωμί"
Να που συμφωνούμε στο κύριο θέμα.

@Γκεοργκυ Ζουκωφ (23 Ιουνίου 2019 - 10:50 μ.μ.)
Ναι άλλα από τότε μπήκαν οι βάσεις του κρυφού έρποντος φασισμού Στρατάρχη που ζούμε δυστυχώς και σήμερα: "Έξω τα κόμματα", "Έξω τα συνδικάτα" "χωρίς κόμματα και χρώματα". Και δυστυχώς τα πολιτικά "αριστερά" κόμματα που "συμμετείχαν" στο μικροαστικό μασκέ πολιτικό πανηγύρι δεν έκαναν καμία αυτοκριτική για την συμμέτοχη τους.

Περί ποσοστών
http://www.katiousa.gr/apopseis/i-stili-tou-anagnosti/peri-ton-pososton-tou-kke/

@ zoot horn rollo (23 Ιουνίου 2019 - 7:31 μ.μ.)
Μπούρδες θα ακούμε για άλλες 15 μέρες. Υπομονή Επιμονή και Στοιχεία. Ο ανορθολογισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο της μικροαστικής νοοτροπίας όταν όλα τα δεδομένα μαρτυρούν το αντίθετο

Οι "αναποφάσιστοι" παραδοσιακά πάνε με τον νικητή. Η μάχη δεν είναι αμφίρροπη έχει ήδη κριθεί. Κούλης νικητής γιατί ο Αλέξης του άνοιξε τον δρόμο.

Η ηρωϊκή αγωνίστρια καθαρίστρια Κούνεβα δεν κατεβαίνει λόγω ημερομηνιών -λένε κατά λάθος με τις προθεσμίες, έτσι λένε- στα ψηφοδέλτια του Σύριζα
https://www.alfavita.gr/politiki/291875_syriza-ektos-psifodeltioy-epikrateias-i-k-koyneba-poia-tin-antikathista

17-57

Υ.Γ.(άσχετο)
Έλα ρε Φανούρη, μάθε μπάλα στους άμπαλους
https://www.youtube.com/watch?v=VeCXc7chA7M

Ανώνυμος είπε...

1) Αρχίζει να πουλιέται "τρελίτσα" στα τουιτέρια πως ο Γιανης με το ένα ν δεν υπόγραψε μνημόνιο.

Σώωωωπάαατε. Τι είναι αυτά που λέτε;

Eurogroup: Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/918874/eurogroup-to-plires-keimeno-tou-anakoinothentos
"Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα έσοδα που απαιτούνται για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου του 2012. Οι θεσμοί, σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015."

Διαβάστε τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
https://www.protothema.gr/politics/article/453596/diavaste-ti-dilosi-tou-giani-varoufaki-meta-to-eurogroup-tis-20is-fevrouariou/

03 Φεβρουαρίου 2015 (προ "συμφωνίας" παράτασης μνημονίων στις 20/2/2015)
Βαρουφάκης: Δίνουμε τον ΟΣΕ ακόμη και για 1 ευρώ, αρκεί να γίνουν έργα
http://www.ereportaz.gr/varoufakis-dinoume-ton-ose-akomi-ke-gia-1-evro-arki-na-ginoun-erga/

https://pbs.twimg.com/media/D9v3NZ3XoAAoePz.jpg

Ο Mister 70% "καλό" μνημόνιο με τα Best of
https://www.rizospastis.gr/page.do?id=17572&publDate=22%2F6%2F2019&pageNo=25


2) Μία Παρέμβαση Πουλικόγιαννη που πέρασε τα "ψιλά"
https://www.youtube.com/watch?v=V7a0wsYZBQ8

17-57

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πλέον τα λένε χύμα. Χωρίς μισόλογα. Παρά το κομμουνιστικό αγωνιστικό τους παρελθον τους
https://iskra.gr/ομιλία-της-νάντιας-βαλαβάνη-στην-παρο



17-57

Ανώνυμος είπε...

για τον κύριο της Μερα25 που έγραψε το παρακάτω σχόλιο.
https://twitter.com/st_stavropoulos/status/1143221278964441089

Η Κούνεβα μαχητική αγωνίστρια συνδικαλίστρια είναι κύριε που πέρασε τα πάνδεινα.
Να σας χαίρεται ο Γιάνης με το ένα ν. Ούτε καν αριστερό ποτάμι δεν είσαστε.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ήττα με διψήφια ακέραια διαφορά (ρε θα χάσουν από τον Κούλη. Τον ποιον; Τον Κούλη που τον υποτιμούσαν) . Ακόμα και ο γνωστός δημοσιογράφος από «Το Ποντίκι» χθες τα μεσάνυχτα στον ΣΚΑΙ που συμμετείχε μαζί με τους γκαλοπητήδες, στη ουσία παραδέχθηκε την ήττα του Σύριζα, είπε πως περίμενε καλύτερη αντίδραση από τον Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά έμεινε με την ελπίδα(για τους Συριζαίους) πως κάπως θα μειωθεί η διαφορά.


Τα παραμύθια πως τάχα στον Σύριζα "παλεύουν" για να γυρίσουν το "παιχνίδι" δεν ευσταθούν όταν έχουν ήδη πετάξει λευκή πετσέτα εδω και καιρό. Και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τον "αυριανισμό" τους κατά του ΚΚΕ. Απλά στον Σύριζα θέλουν να δείξουν στα αφεντικά μέσα και έξω από την Ελλάδα πως εξακολουθούν να τους είναι "χρήσιμοι" έστω και λίγο πριν την διάλυση τους σε 2-3 κομμάτια που το ένα θα συνενωθεί με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΔΗΣΥΜ-ΕΛΙΑ κλπ κλπ.
.
17-57

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνα με το εγκριτο stoiximan το ΚΚΕ παει για over 5,25 αρα παμε για 5,35 οπως τις ευρωεκλογες η κανα 5,5 που θα συνιστα εκλογικο θριαμβο

zoot horn rollo είπε...

Καλά, το stoiximan έδινε Κασιδιαρη β' γύρο, δεν λέει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ιδέα μου ή δεν έχει μείνει ούτε μισή "δεν είμαι συριζα αλλά" διαδικτυακή περσόνα που να μην έχει καεί και να μην έχει βάλει την συριζοταλιμπάν (και καραπασόκικη επί της ουσίας) στολή της; Ακόμη και περιπτώσεις που ήταν στην πολύ λάιτ πλευρά του "αλλά". Χοντρό το παιχνίδι των σόσιαλ, και πολλές είναι σίγουρα περιπτώσεις ατομικίστικου τομαρισμού (σίγουρα πολλά φεκ αν και είναι δύσκολο να βγουν όλα στην φόρα -- και νδ και συριζα έχουν λόγους να κρατάνε κουκουλωμένα αυτά τα στοιχεία, αν βγουν στην φόρα για τον έναν θα πάρει η μπάλλα και τον άλλο) αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο, πόσω μάλλον όταν αιχμή του δόρατος (αιχμή, λέμε τώρα) της προπαγάνδας τους είναι το λαλιώτικης εμπνεύσεως σύνθημα "ψηφίστε συριζα μην βγει η δεξά" (έτσι, σε σημιτική βερσιόν). Βέβαια θα μου πεις μήπως έχουν διαφορές σε επίπεδο πολιτικής να πουν τίποτα άλλο; Σωστό, άσε που για αλτερνατίβα έχουν τον "καληνυχτάκια" Μητσοτάκη της Αριάννας Παπακώστα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι εξυπναδούλες άλλα Indymedia ( 28 Ιουνίου 2019 - 1:59 μ.μ. ) αλλά υπάρχουν και γεγονότα. Το ποσοστό του ΚΚΕ φαίνεται να το φοβούνται.
Απόδειξη; Η μίμηση συμπεριφορών στελεχών του Σύριζα απέναντι σε αφίσες του ΚΚΕ όπως έκανε ο Τζήμερος με τις αφίσες του ΠΑΜΕ(1).

Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν την επόμενη φορά αρκετοί συριζαίοι θα παριστάνουν (ή μάλλον θα ξαναπαριστάνουν ; )τους "αγανακτισμένους" και θα πουν "έξω τα κόμματα" και "έξω τα συνδικάτα" και κάτι σαν "υγιής επιχειρηματικότητα".
Να μην ξαναγράψουμε το ποιος τα πρωτοδιατύπωσε ήδη από τα 1920's(2) γιατί θα ξαναγίνουμε κουραστικοί ε ;

17-57

links

(1) Παρασκευή 28/06/2019 - 20:38
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την καταστροφή αφισών του Κόμματος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
https://www.902.gr/eidisi/ekloges/195333/kataggellei-tin-katastrofi-afison-toy-kommatos-apo-stelehi-toy-syriza

(2)Ιταλία στην «διπλή κόκκινη χρονιά» την διετία 1919-1920
http://fadomduck2.blogspot.com/2015/02/blog-post_96.html

Υ.Γ.
Θα προτείνω νέα χιουμοριστικά συνθήματα για τον Σύριζα
Τι Παπάγος τι Παπακώστα
Τι Πλαστήρας τι Τέρενς

Ανώνυμος είπε...

Να ευχηθούμε στους Ανταρσύους και κοινό πάνελ με τον Κασιδιάρη.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

1) Βαράνε διάλυση στον Σύριζα όπως σας έχω γράψει εδώ και καιρό. Μέχρι και η ΕΦΣΥΝ είχε ως διαφημιστικό το πρόγραμμα του Κούλη αν πιστέψουμε αυτά που γράφει το τουίτερ !

https://twitter.com/manoliskypriot1/status/1144906883184189440

"Πιστεύει" ακόμα κανένας σε κανένα "αντιδεξιό" μέτωπο;

17-57


CCCP DEJAVU είπε...

Στις ευρωεκλογές 8+ έδινε στην Χρυσή Αυγή και πήρε τα παπάρια μας.Δεν υπάρχουν έγκριτοι μπουκς όλοι καπιταλιστικά σιχάματα είναι.Τον Βόθροφάκη που καμώνεται τον κομμουνιστή να έχουμε στο στόχαστρο είναι μεγάλος αλητήριος που όπως είπε ο Κουτσούμπας δούλευε για τον Σόρρος.

Επίσης ο Γκεοργκυ Ζουκωφ ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ όπως η παρακατω με αύξον αριθμό 1) ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΙΑΣΩΜΕ 4% ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ 50 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ θα είναι συνυπεύθυνος για το αποτέλεσμα.Ρε Ζουκωφ αυτό δεν θα είναι κόμμα ασανσέρ που γράφεις αλλού αν συνεχώς πάει προς τα κάτω Αλλιώς λέγεται

Δεν είπαμε να πάμε στο 8 αλλά να ξεπεράσουμε το 6 έστω. Να σκάσουμε χαμογελάκι αρτηριοσκλήρωση έχεις ή γουστάρεις τους μου λου κούκου και κουλού μουλου του μηδέν κόμμα μηδέν;

1) Προσωπικα θα λυπηθω περισσοτερο αν μειωθει η επιρροη μας ή χασουμε 2-3 ΕΚ παρα αν πιασουμε 4% στις εκλογες .Ειδικα τωρα που πλησιαζει ο καιρος να ευτυχησουμε να δουμε το ΠΑΜΕ με απολυτη πλειοψηφια στη ΓΣΕΕ

Καλός Καλός είπε...

https://www.902.gr/eidisi/ekloges/195398/dilosi-stirixis-sto-kke-apo-ton-gianni-milio
"Το ΚΚΕ έχει κάνει θετική επανεκτίμηση κατά τα τελευταία χρόνια των αναλύσεών του και της πολιτικής στρατηγικής του σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό."

Ανώνυμος είπε...

σημερινή δημοσκόπηση

https://www.in.gr/2019/07/01/politics/vouli/dimoskopisi-apokleistika-sto-gr-poia-diafora-6-imeres-prin-apo-tis-ekloges-poia-kommata-mpainoun-sti-vouli/

ΚΚΕ 6.1%

χαμογελο

Ανώνυμος είπε...

(Άλλος) ένας αντιδεξιομετωπικός αγώνας έφτασε στο τέλος του.
Είναι αυτό που λένε πλουραλισμός να έχει φιλική προς στον Σύριζα εφημερίδα το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ!
Γελάνε και τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ!

https://pbs.twimg.com/media/D-NxQq3XYAAdoMB.jpg

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ»
Μαλλιά κουβάρια Βαξεβάνης-«Εφημερίδα των Συντακτών» για το φυλλάδιο της ΝΔ [εικόνες]
https://www.iefimerida.gr/ellada/polemos-baxebanis-efimerida-syntakton-fylladio-nd


17-57

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Βασίλη,

Το σημείωμα «O Ιγνάτιος, ο Τάκης Μίχας και οι ναζί» στην ΚΑΤЮUΣΑ (http://www.katiousa.gr/istoria/o-ignatios-o-takis-michas-kai-oi-nazi/), ποιος (ή ποια) το ’γραψε;

Ρωτάω, γιατί είναι ανυπόγραφο.

Άγρυπνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Έχει υπογραφή Κατιούσα. Που πάει να πει πως κάποιος έκανε περισσότερη δουλειά, αλλά δεν είναι ακριβώς προϊόν ενός ατόμου, για αυτό και δεν μπαίνει υπογραφή. Κάθε παρατήρηση δεκτή πάντως.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπρεζνιεφικό απολίθωμα

Ναι, ρώτησα, γιατί είναι πράγματι πάρα πολύ καλό: ακριβές, συγκεκριμένο, κατατοπιστικό και προ παντός επίκαιρο. Είναι φανερό ότι στην ΚΑΤЮUΣΑ υπάρχουν οι δυνατότητες για καλής ποιότητας δουλειά, αρκεί να υπάρχει προσοχή κι όχι βιασύνη.

Έτσι για να μη λέτε ότι συνεχώς γκρινιάζω…

Τα λέμε,

Άγρυπνος

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ευχαριστούμε πολύ,

Τέλος πάντων υποθέτω πως δε θα έχουν αντίρρηση να πω πως την αρχική ιδέα την είχε ο Ρεντ-Φλάι (που δεν αφήνει συχνά πια αποτυπώματα στο διαδίκτυο) και το βασικό μέρος της εκτέλεσης οι Δύσκολες Νύχτες.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Υπαρχει σε καποιο αρθρο του Ρ. ή του 902 μια συγκεντρωτικη λιστα με τις κυριες τροπολογιες του ΚΚΕ την περασμενη τετραετια?

Με ενδιαφερει και για δικη μου γνωση αλλα και για να απανταω σε φιλους και γνωστους που λενε συχνα οτι το ΚΚΕ δεν προτεινει τιποτα και τα παραπεμπει ολα στον κομμουνισμο.

Ανώνυμος είπε...

@Καλός Καλός

Δεν τσιμπάμε.

Καλή συνέχεια στο indymedia και στο λοιπό αναρχοσυριζοχωριανό κοινό.

Από ότι φαίνεται θα της κλείσει τους server από Πολυτεχνείο και Πάντειο ο Κούλης.
Δεν θα με εκπλήξει αν μετά τις εκλογές θα φτάσουν στο σημείο να παρακαλάνε το Μ.Α.Σ. να κάνει κάτι για το άσυλο. Ως γνωστό το να "γλύφουν" εκεί που "φτύνουν" είναι αρκετά διαδεδομένη συμπεριφορά στα εντός και πέριξ του Σύριζα. Γιατί όσο και να λέμε η γενιά του ΜαηΙουνη2006 που ψήφισε κατά πλειοψηφία με χέρια και πόδια Σύριζα στα 2012-2015 πήγε σπίτι της.

@Χαμόγελε
Καλά κάνεις και το γράφεις αλλά νομίζω πως και οι άλλοι συνσχολιαστές είναι επιφυλακτικοί και δεν λαμβάνουν ούτε τα "θετικά" ούτε τα "αρνητικά" ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Μετά τις εκλογές η εκτίμηση. Το 13% π.χ της χ.α. σε νεαρής ηλικίας όπως σου είχα γράψει μάλλον είναι μεγάλη μούφα.
Μετά τις εκλογές η εκτίμηση

@ CCCP DEJAVU
Ρε άνθρωπε πρέπει ντε και καλά να μαλώσεις με κάποιον;
Σχήμα λόγου έκανε ο Στρατάρχης δίνοντας την ουσία. Να είσαι σίγουρος πως αν το ΚΚΕ είχε 4 Εργατικά Κέντρα το ΚΚΕ θα είχε όχι μόνο το8αράκι αλλά και το 10% στο τσεπάκι.

Ένα εργατικό κέντρο άλλαξε στην Πάτρα, ένας κομμουνιστής δήμαρχος επανεκλέχθηκε και κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές υποψήφιοι ένας πρώην(ΠΑΣΟΚ) ένας νυν(ΣΥΡΙΖΑ) και ένας πιθανός(ΝΔ) πρωθυπουργός

Και για Γιανη με ένα ν δεν υπάρχει κάτι το προσωπικό ώστε για να τον βρίζουμε.
Αξιολογούμε όμως την πολιτική συμπεριφορά του

Κάποια είχε πει ο Μάκης Παπαδόπουλος της Κ.Ε. αλλά όλα τα ινερνέτια(φυσικά και τα αντιεξουσιαστικά και τα εμπναζστατικά σαν το ΒΑΘΥ ) έκεναν μούγκα στην στρουγκα για 3 εβδομάδες ώσπου να ξεχαστεί το θέμα

Επανάληψη

27 απριλίου 2015 mega channel
και το video
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ MEGA
https://www.youtube.com/watch?v=mxbTQZ-5Tbw

Aναδημοσιευμένο απο άλλο Blog
Στην ζώνη του Μυστηρίου ...(σε 3 μέρη )
http://laikhexousia.blogspot.com/2015/05/3.html

Καμία διάψευση τόσα χρόνια έχει υπάρξει για όσα είχε είπε ο Μάκης;

17-57

Ανώνυμος είπε...

http://www.katiousa.gr/apopseis/pes-mou-posa-ochi-chorane-se-tosa-nai-gia-tin-anakoufisi-tou-laou/

20-50

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση μίας λέξης και προσθήκη στο (2 Ιουλίου 2019 - 4:59 μ.μ.) με Bold
Το σωστό: Να είσαι σίγουρος πως αν το ΠΑΜΕ είχε 4 Εργατικά Κέντρα το ΚΚΕ θα είχε όχι μόνο το8αράκι αλλά και το 10% στο τσεπάκι.

Ένα εργατικό κέντρο άλλαξε στην Πάτρα και δεν το ελέγχει η ΓΣΕΕ, ένας κομμουνιστής δήμαρχος επανεκλέχθηκε και κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές υποψήφιοι ένας πρώην(ΠΑΣΟΚ) ένας νυν(ΣΥΡΙΖΑ) και ένας πιθανός(ΝΔ) πρωθυπουργός στην Αχαία.

17-57

CCCP DEJAVU είπε...

Παρερμήνευσα τον σύντροφό δεν θέλω να γινωμαι οξύθυμος.

Για τον Γιάνη με κάλυψε ο Γραμματέας μας

Καλό βόλι σε όλους και παρακαλώ όσοι έχετε ηλικιωμένους συγγενείς που θα χρειαστουν να μετακινηθούν σε εκλογικά κέντρα εξυπηρετήσει σε οποιες ανάγκες προκύψουν εξαιτίας της ζεστης

Όσοι μπορείτε οι πιο νέοι κυρίως και έχετε φορέστε μπλουζάκια CCCP ή κονκάρδες αυτοκόλλητα με το ΚΚΕ κρατήστε τον Ριζοσπάστη στο χέρι είναι τιμή και δόξα μας το τετραημερο μου μενει να στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας

Απλός Στρατιώτης είπε...

Θέλω πριν μπούμε στο τελευταιο εκλογικο τριήμερο να κάνω μια προβλεψη, μιας και δεν έχει φτιαχτει καινούριο δελτίο κομινφορμ.

Η προεκλογική μας καμπάνια, ο λόγος μας, οι μπροσουρες και φυλλάδιά μας ήταν όπως έρπεπε να ειναι. Σωστά αναδειξαμε τις προτάσεις νόμου που καταθέσαμε και δεν ψηφίστηκαν με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, μια απάντηση στο αν θέλουμε να κυβερνήσουμε.

Μεχρι και διαφήμιση στο fb κάναμε,επιτυχημένες και αυτές. Καιρός ηταν να εκμεταλλευτούμε τα ΜΚΔ. Ίσως έχει έρθει οκ καιρός για KKE twitter. Καλή και άγια η κουβντα στόμα με στόμα,αλλά σήμερα πιο πολύ πρόσβαση στον κόσμο έχεις μέσω ΜΚΔ παρά με καφενεία και εξορμήσεις. Μην παρεξηγηθώ και θεωρηθεί οτι θέλοω να ατονήσον, απλά να δούμε περισσότερο θαρρετά αυτα τα μέσα. Δυστυχώς το κενό που έμεινε από το κλείσιμο του ραδιοφώνου ειναι δυσαναπλήρωτο και μακάρι να το ξαναφτιάξουμε.

Από τις συζητήσεις που έχω κάνει και βλέπω οτι στον κόσμο κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις. Νομίζω πως σε αυτές τις εκλογές το ποσοστό των ατόμων που θα ψηφίσουν συριζα με
μισή καρδιά θα είναι και το 75% των ψήφων που θα πάρει.

Μετά απόι χρόνια κινηματική νηνεμία, όπως άλλωστε εχει αναφερθεί πολλάκις εδώ μέσα, δεν περιμένω πολλά πράγματα. Δυστυχώς το ποσοστό μας θα πιεστεί και άλλο στα επίπεδα του Ιούνη του 12. Τότε είχες τον σύριζα σε τροχια εξουσίας, τωρα αυτό δεν υπάρχει, αλλά έχεις την επανάκαμψη του γνήσιου πασοκ και τους νεους ξεπλένηδες (γιανης). Και το γαμώτο είναι πώς κατ'εμέ όλα τα έχουμε κάνει σωστά. Οτιδήποτε μας βρει με 5 μπροστά, ως ποσοστό,θα με βρει απόλυτα ευχαριστημένο.Μακάρι να διαψευστώ!

Ανώνυμος είπε...

Να δώσω και εγω τις προβλέψεις μου, πιο πολύ σαν τεστ πολιτικής αντίληψης και εκτίμησης από τον κόσμο που συναντάω και τις επιρροές. Πολύ θα ηθελα να δω σε ποσα μπορώ να πέσω μέσα ή να παω «κουβά» όπως λέμε εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι. Με σειρά ποσοστού:

ΝΔ: Ένα ποσοστό 34% πιστευω ότι το πιάνει αλλά ίσως και λιγότερο. Πιστεύω ότι οι δεξιοι είναι τοσο σίγουροι για την πρώτη θέση με τη διαφορά που έχουν λαβει από τις ευρωεκλογές που κάπου θα επαναπαυθούν και πολλοί θα προτιμήσουν τα μπάνια..και τα κοτερα. Με αυτή την χαλάρωση ισως την πατήσουν και χάσουν και την αυτοδυναμία.

ΣΥΡΙΖΑ: 28% το πολύ, με κόσμο που δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές, αλλα τώρα θα ψηφίσει. Θυμίζω ότι ο Συριζα στις ευρωεκλογές δεν εχασε σημαντικές μονάδες σε σχεση με τις προηγούμενες εκλογές, απλά η ΝΔ ανέβασε ποσοστά παίρνοντας οπαδους από ποταμοκαμμενους και ναζί. Με την συνέντευξη Τσίπρα στον Σκαι μάλλον συσπείρωσε πάρα απογοήτευσε τους οπαδούς του, τουλάχιστον αυτούς που συναντώ και δείχνουν κολλημένοι.

ΠΑΣΟΚ: Δυστυχώς σταθερό στην τριτη θέση, η πασοκαρα δεν πεθαίνει ποτέ και μαλλον προετοιμάζεται να τσιμπήσει κάποιο υπουργειάκι αν ο Κουλης χάσει την αυτοδυναμία. Ένα 7% το έχει, εκτος και εάν ο κοσμος του ΠΑΣΟΚ τιμωρήσει την Φωφη για την αποπομπή Βενιζέλου – αν και το θεωρώ απίθανο γιατι πολλοί πράσινοι χάρηκαν με αυτό.

ΚΚΕ: Εδώ είμαστε. Σε μια παράξενη πολιτική συγκύρια, που ενώ πόλωση δεν υπάρχει, το κοινωνικό ενδιαφέρον για την πολιτική σκηνή σαν να ξαναζωντανεύει –ασχέτως από την αποχή. Εννοώ ότι κοσμος που δεν ενδιαφερόταν για πολιτική γενικα, μια δυο απόψεις τις πετάει τώρα. Σε όλα τα κόμματα γνωστά ονόματα μπαίνουν στον στίβο της πολιτικής , το ιδιο και εδώ, με το ανοιγμα του Κόμματος να φτάνει όχι μονο σε δημοσιογράφους, ηθοποιούς, συνθέτες αλλα και «μετανοημένους». Προσθέτω και την πολύ καλη φετινή προώθηση σε social media και τηλεόραση με βίντεο έξυπνα και επιτέλους σύγχρονης τεχνικής και αισθητικής, που δεν θυμίζουν δεκαετία 80. Είναι αρκετο αυτό όμως; Ενα 5,9-6% πιστεύω ότι είναι επιτυχία σε αυτό το ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένο κλιμα.

Βελοπουλος: Ένα 3,7 εκτιμω ότι θα το πιασει ο τηλεπωλητης, επειδή οι ψεκασμένοι δεν στερεύουν ποτέ σε αυτή τη χώρα αλλα και επειδή το σύστημα βρήκε επιτέλους την «σοβαρή» ΧΑ που αναζητούσε.

ΧΑ : Η «μη σοβαρη»ΧΑ θα κάνει δυστυχώς το πέρασμα της από την βουλή αλλά θα είναι το τελευταίο. Προβλέπω ότι θα αλληλοφαγωθουνε πριν ακόμα κλείσει η τετραετία και θα βγουν κι άλλα άπλυτα στη φόρα για την ναζιστικη οργάνωση. Ένα 3,3 με το ζορι .

Βαρουφάκης : Για άλλη μια φορα θα φτάσει στην πηγή αλλα δεν θα δει βουλή ο εγωπαθής Γιανης ,οσο στο πρόγραμμα μιλάει ακόμα για grexit, σοιμπλε και δραχμη, που θυμίζουν 2012 και ο ΠιΛαφ που έλεγε παρόμοια είναι στα αζήτητα. Επίσης η μεταγραφή του γυρολόγου Στάθη δεν είναι και μεταγραφή «αεροδρομίου» για να αλλάξει κάτι. Με ένα 2,8% θα μείνει εκτός βουλής γιατί και αυτοί που το ψηφήσαν στις ευρωεκλογές θα προτιμήσουν το μπανακι τους

Κεντρώοι ζήσαν το όνειρο αλλά μέχρι εκεί ήταν, Ζωη θα ζει με το ονειρο και οι δυο έναν ασσο θα παρουν και πολύ είναι.

Πετράν

ARGIE είπε...

Φίλε Απλέ Στρατιώτη περιέγραψες άριστα την εικόνα μέχρι την Κυριακή. Με το που άλλαξε ο μήνας, όμως, άρχισα να βλέπω αλλαγή της κατάστασης. Άνθρωποι που μας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και που τους έβλεπες να σου λένε "δεν ξέρω τι θα ψηφίσω" ή "θα απέχω" ή ακόμα χειρότερα "να μην έρθει η δεξιά" άρχισαν να ζεσταίνονται και να λένε μόνοι τους ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Στις δημοσκοπήσεις μετά τη Rass (6,1 %), η Public Issue (5,5%) και η Interview (5,3%) δείχνουν το ΚΚΕ πάνω από 5%.
Κατά τη γνώμη μου θα κριθούν πάρα πολλά τις τελευταίες μέρες. Πέμπτη και Παρασκευή γίνονται ομιλίες των βουλευτών μας σε πολλές περιοχές. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να μιλήσουμε με όσο κόσμο ξέρουμε. Και ειδικά την Κυριακή έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν είμαστε κόμμα βασισμένο στην τηλεοπτική προβολή, αλλά στον πραγματικό κόσμο. Την ώρα που Βελόπουλοι και Βαρουφάκηδες θα είναι ελάχιστοι, οι δικοί μας θα είναι στα εκλογικά τμήματα να μιλάνε στο γείτονά τους ή στο συνάδελφό τους. Καλή δύναμη λοιπόν και είναι στο χέρι μας να τους χαλάσουμε τη σούπα. Εκτιμώ επίσης πως τελικά ο Βαρουφάκης θα μείνει εκτός Βουλής, ίσως και το ένα από τα 2 φασιστικά κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Αντε ας κανω και εγω μια εκτιμηση αποτελεσματος.
1)ΝΔ 1η και αυτοδυναμη με ποσοστο κοντα στο 38% ναι δυστυχως αυτο που ηταν μαζεμενο και δε φαινοταν πριν τις ευρωεκλογες μιας και οι συριζαιοι φωναζαν πιο πολυ πλεον το βλεπω παντου. Δεν εχω βρει μερος στο λεκανοπεδιο που να μην ειναι γεματο με διαφημιστικα καποιου βυλευτη η δουλεια που κανουν σε ειπεδο μηχανισμου κλεισιμου ψηφου ειναι επιπεδου αλλων δεκαετιων και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει καν το μηχανισμο να ακολουθησει. Η δεξια ειναι συσπειρωμενη και πιστευω οτι θα αρμεξει ακομα περισσοτερο κοσμο απο ΧΑ,Βελοπουλο, Καρατζαφερη, Κρανηδιωτη, ΑΝΕΛ,Τζημερο κλπ
2)ΣΥΡΙΖΑ γυρω στο 27% γενικα βλεπω διαφορα πανω απο 10 μοναδες. Ξερουν οτι ειναι χαμενοι παιξαν με το ΣΚΑΙ το τελευταιο χαρτι τους που παρακινησε καποιους που ειχαν απεχει στις προηγουμενες να λενε οτι θα πανε τωρα να τους ψηφισουν αλλα φυλοροουν προς τη ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και τους παιρνει και ο Βαρουφακης.
3)ΠΑΣΟΚ 7,5-8% οχι μονο δε λεει να ψοφησει αλλα εχει συσπειρωση πιο καλη απο ποτε μετα το 2012. ξερογλειφονται και για κανενα υπουργειο οποτε κινητοποιησαν και ενα μηχανισμο τους βοηθαει οτι πλεον δεν υπαρχει ΠΟΤΑΜΙ.
4)ΚΚΕ 5-5,5% αντε αν δεν μας επηρεασει η αποχη να πιασουμε ενα 5,7% καλο δε το λες διοτι εχουμε απαξιωση του ΣΥΡΙΖΑ ενω ειναι ισως οι λιγοτερο πολωμενες εκλογες της δεκαετιας αλλα δυστυχως το αποτελεσμα των ευρωεκλογων μας κοστισε. Αν εκει ειχαμε καταγραψει μια ανοδο οχι θεαματικη αλλα στο 6-6,5% τωρα ισως να πηγαιναμε και για παραπανω αλλα αυτο το αποτελεσμα αποθαρυνε κοσμο που σκεφτοταν να μας το ριξει. Βεβαια δε το λες και κακο απο την αποψη οτι αμεσως μετα τις ευρωεκλογες εισεπρατα ενα κλιμα οτι παμε για μειωση και οτι θα πεσουμε κατω απο 5% προσωπικα οπως δεν ημουν πολυ αισιοδοξος για τις ευρωεκλογες ετσι δεν ειμαι τωρα τοσο απαισιοδοξος για τις βουλευτικες.πιστευω θα ειμαστε πανω απο 5% και ισως πανω απο το 5,3% των ευρωεκλογων βεβαια να κρατησουμε οτι παραδοσιακα τις τελευταιες 2 μερες χανουμε εναν κοσμο επειδη εμεις ριχνουμε μηχανες ενω οι αλλοι οχι αυτο θελει προσοχη αυτες τις μερες.
5)Βαρουφακης 3,5% ναι ο σαλτιμπαγκος θα μπει βουλη και ανετα εξαλλου δε θα ειναι ο πρωτος ενω το 2,9% των ευρωεκλογων μαλλον του εκανε πιο πολυ καλο απο το να επιανε το 3%. Εχει φαει διαφημιση και προβολη και δυστυχως για μας παιρνει κοσμο απο το ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορουσε να ερθει σε εμας.
6) Βελοπουλος 2,8-3,2% θα δωσει μαχη να μπει ο ψεκασμενος φασιστας η ΝΔ τον πιεζει και τον αρμεγει ενω η καρικατουρα του Καρατζαφερη πιο πολυ πουλαει σε κατι λοβοτομημενους χαβαλεδες πρωην ψηφοφορους του Λεβεντη παρα στους απογοητευμενους ναζι.
7)ΧΑ 3,5% θα μπουν βουλη αν και με απωλειες δε νομιζω οτι συντρεχει λογος για τους ναζιστες να μην την ψηφισουν ειδικα απο τη στιγμη που η νικη της ΝΔ ειναι σιγουρη καποιους θα χασει αλλα δε νομιζω να μεινει εκτος βουλης.

* Πιστευω ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑ.Ε μαζι και οι 2 δυσκολα θα αγγιξουν το 1%. Αυτα τα μαγαζακια εχουν πεθανει ιδεολογικα/πολιτικα και πλεον και εκλογικα/οργανωτικα και το ξερουν και οι ιδιοι. Κατεβαινουν να δουν ποιοι επομεινανε και μετα τις εκλογες προβλεπω ανακαταξεις στο χωρο. Σε καθε περιπτωση θα τους εχουμε με αλλες μορφες και σχηματα να χτυπανε το ΚΚΕ και να αβανταρουν την οποια σοσιαλδημοκρατια και στο μελλον γιατι αυτος ειναι ο λογος υπαρξης τους. Αλλα πλεον θα ειναι ακομα λιγοτεροι μιας και πολλοι αγνοι βλεπουν τα αδιεξοδα της πολιτικης τους και την κανουν προς το ΚΚΕ παρολες τις διαφωνιες τους. Μακαρι να το καταλαβαιναν και οι ηγεσιες τους αλλα δυστυχως μπορει να καταλαβει την πραγματικοτητα και τα επιδικα καθε φορα μονος οποιος θελει μακρια απο προκαταληψεις και κομπλεξισμους.Δυστυχως μαθανε να ειναι ολοι αυτοι οι ηγετισκοι της πλακας καπεταναιοι χωρις καπετανατα και δεν θα αποδεχτουν ποτε το ρολο του απλου στρατιωτη για την κοινωνικη αλλαγη.

ratm

υγ. καλο βολι σε ολους , μαχη μεχρι τελευταια στιγμη να κερδιθει οποιος κερδιζεται και απο Δευτερα συνολικες εκτιμησεις - συμπερασματα και αγωνες.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο Παφιλαρος εδωσε πονο και δεν πηρε αιχμαλωτους

https://www.youtube.com/watch?v=YlP9zlXNxQw

Παρατηρω πως ο λογος του Κομματος εχει γινει περισσοτερο αιχμηρος μετα τις ευρωεκλογες με πιο οξυμενους τονους απεναντι στους πολιτικους αντιπαλους. Αυτο ειναι θετικο και ελπιζω να δουμε εστω και μικρη ανοδο την Κυριακη.

zoot horn rollo είπε...

Συμφωνώ με τα περισσότερα. Λιγότερο πολωμενες μπορεί, αλλά όχι πολύ λιγότερο. Η "μουγκαμαρα" πολλών ίσως μας μπερδεύει λίγο. Νομίζω ότι έχει πιάσει το "ο Κουλης θα φέρει πυρηνικό ολεθρο", οπότε μάλλον θα είναι πιο μικρή η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Είναι τραγικό να δείχνεις φάτσα φορα τις δεσμεύσεις που έρχονται για να υλοποιηθουν από τα πάνω (ΕΕ) με όποια κυβέρνηση και να σου λενε για το "μικρότερο κακό".Εμείς περίπου εκεί που λες μάλλον, αλλά πιο κοντά στο 5 παρά στο 5,5. Τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον πληρώνουμε για χρόνια, το έχω ξαναγράψει. Τόσο την διακυβέρνηση αυτή καθαυτή,το δημοψήφισμα που έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στις συνειδήσεις, αλλά και τα 2,5 χρόνια αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου δεν έβγαλε μισό άνθρωπο στο δρόμο, έστω για το παπατζιλικι και τις εντυπώσεις. Το λούκι κλασικά θα το τραβάμε εμείς, οι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα. Λένε-ξελενε με ευκολία, "μηδενιζουν το κοντερ" και πουλάνε τρέλα, θα φανεί πολύ άμεσα. Η ΝΔ πιο "στρωμένη" δουλειά σε ολα τα επίπεδα δύσκολα θα μπορούσε να βρει. Ακουγεται απαισιόδοξο, βέβαια ειναι μια πραγματικότητα κι οχι μια υπεκφυγή.Όσο για τους ενδοεξωκοινοβουλευτικούς, το θέτω ωμά, οι ηγεσίες τους ζουν κι αναπνέουν για να μην πηγαίνει κόσμος στο ΚΚΕ, μαζί με τα γνωρίσματα που περιγράφεις. Όσοι τίμιοι άνθρωποι είναι στις τάξεις τους, το καταλαβαίνουν σιγά σιγά.

Ανώνυμος είπε...

1) Copy-paste αντιγραφή από σχόλιο στη Λαϊκή Εξουσία για την συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

http://laikhexousia.blogspot.com/2019/07/blog-post_3.html

" (..)Η κριτική που θα τσάκιζε τον Τσίπρα είναι από αριστερά.

Π.χ, με ερωτήσεις του τύπου.
– Γιατί νομοθετήσατε εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας ?
– Γιατί ενεργοποιήσατε το νόμο Βρούτση, καταργώντας τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις ?
– Γιατί ενώ όπως λέτε επαναφέρατε τις Σ.Σ.Ε,σήμερα από Σ.Σ.Ε καλύπτονται στη χώρα μόνο 215.000 εργαζόμενοι ?
– Τι γίνεται με τη Μόρια?
– Πόσο ασφαλής χώρα είναι η Τουρκία,που στέλνετε πίσω πολιτικούς πρόσφυγες ?
– Γιατί μετατράπηκε η χώρα σε μία απέραντη Αμερικάνικη βάση ?
– Γιατί περιμένουν παιδάκια στην ουρά για να φάνε ?
– Γιατί δώσατε το δικαίωμα στους εργοδότες να αποφασίζουν αν θα επεκταθεί μια κλαδική Σ.Σ.Ε ?
– Γιατί οι κλαδικές Σ.Σ.Ε δεν ισχύουν για δανεικούς εργαζόμενους ?
– Γιατί καταργήσατε την Κυριακάτικη Αργία ?
– Γιατί δεχτήκατε Σ.Σ.Ε που προβλέπουν 9ήμερη εργασία?
– Γιατί δεν εκδημοκρατίστηκε η αστυνομία ?
– Γιατί δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε φάρμακα οι καρκινοπαθείς ?
Δεν τον ρώτησαν για τα σημαντικά, για τον απλούστατο λόγο ότι συμφωνούν με τους χειρισμούς και τους νόμους που έχει φέρει και έπρεπε να φέρουν την κουβέντα σε ανούσια πράγματα και ειδήσεις που κανέναν δεν απασχολούν."


Το σχόλιο είναι από το Blog Λαϊκή Εξουσία

2) Είπαμε να μην γράψουμε ποσοστά αλλά πλέον η ήττα του Σύριζα φαίνεται να είναι διψήφια ΚΑΙ με βούλα του εκδότη της εφημερίδας "Ποντικιού" εφημερίδας φιλικά προσκείμενης στον Σύριζα -αυτό έχει σημασία-και γενικά την κεντροαριστερά. Ο οποίος σε πάνελ στον προ μίας εβδομάδας απέδωσε ΚΑΙ προσωπικές ευθύνες στον Τσίπρα για τον μη σωστό χειρισμό της ήττας των ευρωεκλογών. Λοιπόν ο κύριος προ δύο ημερών και πάλι στον ΣΚΑΙ έδωσε έμμεσα το 11% με τα ποσοστά (38,5-27,5) υπέρ ΝΔ.

Θα προσθέσω πως ως γνωστό
Ναι ο Κούλης είναι αυτό που είναι αλλά έχει περάσει το πως είναι έντιμος ως προς το πρόγραμμα του αλλά ο άλλος άλλα λέει και άλλα κάνει και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Αυτή είναι η δουλειά της "χρήσιμης" "αριστεράς" όπως θα έλεγε ο Ανιέλι: Να κάνει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει η Δεξιά.
Στην Ιταλία είχε γίνει ένα πείραμα με σχεδόν αυτό που θα λέγαμε εξωκοινοβουλευτική αριστερά του Μπερτινότι να συγκυβερνήσει με το Κέντρο(2006-2008)
Τα καραγκιοζιλίκια που ακολούθησαν είναι γνωστά και τα ζήσαμε και στο πρώτο 6μηνο του 2015: Στην Ιταλία ψήφιζαν περικοπές στη Βουλή και παραμονή στρατευμάτων στο Αφγανιστάν αλλά έξω από τη Βουλή οι ίδιοι οι "αριστεροί" έκαναν διαδήλωση κατά των νόμων που οι βουλευτές τους ψήφισαν!

Το αποτέλεσμα να σαρώσει η Φόρτσα Ιταλία του Μπερλουσκόνι στις επόμενες εκλογές και οι "εξωκοινοβουλευτικοί" να μην μπαίνουν ούτε στη Βουλή
Κοτζάμ βιομήχανος, ο ΑΝΕΛΙ λέτε να μην ήξερε;

(συνέχεια)17-57

Ανώνυμος είπε...

3) Αυτές τις μετακινήσεις μάλλον δεν τις καταγράφουν οι "δημοσκοπήσεις" και οι ειδήσεις
Δήλωση στήριξης και με αυτοκριτική
Στήριξη στο ΚΚΕ από τον Ηλία Λογοθέτη, πρώην γραμματέα της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καρπάθου
https://www.902.gr/eidisi/ekloges/196044/stirixi-sto-kke-apo-ton-ilia-logotheti-proin-grammatea-tis-om-syriza-karpathoy

"Δεν χρειάζεται πολύ να καταλάβει κάποιος πως όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις που έκανε τόσα χρόνια το ΚΚΕ ήταν σωστές!

Και τότε διαπιστώνουμε πως το χειρότερο για όλους εμάς που εγκαταλείψαμε το Κόμμα το ΄91, είναι ότι σπαταλήσαμε τόσα χρόνια από τη ζωή μας, κυνηγώντας «κούφιες ελπίδες». Όλα αυτά που γνωρίζαμε για μαρξισμό – λενινισμό πήγαν στο βρόντο και πιστέψαμε ότι και καλά με ορισμένα «χάπενιγκ» μια μέρα η Ευρώπη θα ξυπνήσει σοσιαλιστική! Ότι με ένα ταμπούρλο θα χορεύουν οι τραπεζίτες το χορό του «σοσιαλισμού»!

Πιστεύω ότι αυτό το διάστημα είναι «το κομμάτι» της ζωής όλων εμάς που φύγαμε το ‘91, που δεν θα μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε στον εαυτό μας…""

4) Ουδέν κακό αμοιγές καλού(πάει και αντίστροφα). Το καλό (τέλος πάντως καλό) της όλης ιστορίας (2011-2019)με τον Σύριζα είναι η απαξιώση του ως αριστερού κόμματος. Τον έλεγαν και γιαλατζί αριστερά τώρα πως εμφανίστηκαν ως αριστεροί και δεν είναι παρά δεξιοί .
Ο εξωκοινοβουλευτικός αριστερισμός των happening όμοιος με πρώην συνιστώσες του Σύριζα πήγε στον πάτο. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί αυτή είναι η "αποστολή" των ηγεσιών τους συμπυκνώνεται στο ακόλουθο : "Πηγαιντε όπου θέλετε εκτός από ΚΚΕ".

Παλιό
Γιώργος Ρούσσης: Επιχείρηση Γης Μαδιάμ!
http://fadomduck2.blogspot.com/2014/10/blog-post_26.html

Σε νέα του σεντονιάδα ο κύριος καθηγητής καλεί σε καταψήφιση ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε "κριτική στήριξη" μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και στον σχηματισμό ενός μετεκλογικού "μετώπου" που θα προκύψει από κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ, στην διάσπαση των οποίων καλεί ανοιχτά (στο όνομα πάντα της ...ενότητας!)

Όλα αυτά μέσα από την ιστοσελίδα του "πλαν μπί" του Αλαβάνου!
http://sxedio-b.gr/index.php/articles1/item/952-provlimatismoi-pros-anapofasistous-aristeroys

Απολαύστε τον (οι υπογραμμίσεις δικές μας): "

Βέβαια αν το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν σοβαρό κόμμα λογικά θα διέγραφε όποιο μέλος του τολμούσε να προτείνει την διάλυση του και αν δεν ήταν μέλος του δεν θα τον κατέβαζε υποψήφιο σε εκλογές. Ή μήπως το ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό τον λόγο που περιγράφει ο Ρούσης πιο πάνω και ίσως ΚΑΙ για αυτό τον κατέβασαν για υποψήφιο σε εκλογές;

5) Όπως επισήμανε και σήμερα μία δημοσιογράφος της ΕΡΤ πάνω στην (επαν)ένωση με το ΠΑΣΟΚ σημασία δεν έχει η αριθμητική ηγεμονία αλλά η πολιτική ηγεμονία. Π.χ. η ΠΑΣΟΚΑΡΑ στη ΓΣΕΕ και στους δήμους είναι παρούσα και πολύ δυνατή. Σε αντίθεση με τον Σύριζα. Ο θείος λαλιώτης ήδη τους περιμένει ήδη από καλοκαίρι 2017. Το ματσάκι και σε αυτό τον τομέα μάλλον έχει κριθεί στα ποσοστά "διαφωνούν". Η Φώφη έκανε την "παραχώρηση" με τον Βενιζέλο, η σειρά τους.

6) Σαν χθες συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το γιαλατζί δημοψήφισμα
Πάρτε και λίγο Ριζοσπάστη για το Μέρα 25 και Βαρουφάκη
https://www.youtube.com/watch?v=9XC6kB9Bm7g

Μετά την σεντονιάδα θα τα πούμε λίγο μετά τις εκλογές

17-57