Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, θα έπρεπε να το ξαναφτιάξουμε

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα (εν όψει της απογευματινής γιορτής στο ΣΕΦ)

Έστιν ουν κόμμα…

Κόμμα είναι η οργανωμένη πρωτοπορία, το συνειδητοποιημένο κομμάτι της εργατικής τάξης που τραβάει μπροστά και ξέρει πως δεν αρκεί να μάχεσαι, αλλά να νικάς. Και αυτό απαιτεί να οργανώνεις την τάξη σου, τους αγώνες της, να μπαίνεις μπροστά, να μην αφήνεις τις ριζοσπαστικές διαθέσεις να ανεβοκατεβαίνουν σαν παλίρροια, ανάλογα με την αυθόρμητη συνείδηση. Να δένεις το ατσάλι και να στύβεις την πέτρα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, με τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς. Να δείχνεις την προοπτική μες στο πιο βαθύ σκοτάδι, που θα το διαδεχτεί η αυγή.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, με βαθιές ρίζες στο λαό, τις διεκδικήσεις, τις παραδόσεις του. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις σε αυτόν τον τόπο, σε όποια γωνιά του κι αν βρεθείς, είναι συνδεμένη με το ΚΚΕ, το ιστορικό του χνάρι, από τα βουνά του αντάρτικου, ως τις βραχονησίδες της εξορίας, απ’ τα μεγάλα αστικά κέντρα με τη συγκεντρωμένη εργατική τάξη, ως την επαρχία με τους φτωχούς αγρότες και τους προλετάριους της υπαίθρου.

Το ΚΚΕ είναι συνδεμένο με κάθε σύγχρονη εργατική διεκδίκηση, με κάθε λαϊκό αγώνα, από τους πιο μεγάλους, ως τους πιο “μικρούς”, από το ένοπλο αντάρτικο της δεκαετίας του 40 -την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας- ως τις κινητοποιήσεις σήμερα, τις εργατικές απεργίες, τα αγροτικά μπλόκα, τις μαθητικές καταλήψεις, την άμεση κινητοποίηση ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, οπουδήποτε υπάρχει εργαζόμενος λαός. Δίνει το χέρι του σε όποιον σηκώνεται, σε όποιον σηκώνει ανάστημα ενάντια στον κόσμο της εκμετάλλευσης και τη σαπίλα του.


Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης. Όσοι το χτύπησαν και το χτυπάνε ως σήμερα -και προφανώς με αυτό δεν εννοούμε όσους διαφωνούν μαζί του, είναι σαφής η διαφοροποίηση- στόχευαν σε αυτό το χαρακτηριστικό του, προσπάθησαν ακόμα και να το διαλύσουν κατά καιρούς, να το διαχύσουν σε μια ενωτική σούπα, να το μεταλλάξουν για να “προσαρμοστεί” στη νέα εποχή και τα δεδομένα της, να το κάνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι, με όλες τις αδυναμίες του και τυχόν ανεπάρκειές του: η οργανωμένη πρωτοπορία της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Γι’ αυτό το εχθρεύονται και το έχουν διαρκώς στο στόχαστρο, αλλιώς θα περίσσευαν οι “γλύκες” και τα καλά λόγια.

Αν το είχαν πετύχει λοιπόν, αν είχαν πετύχει να μην υπάρχει ΚΚ -όπως δεν υπάρχει στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, εξαιτίας της αντεπαναστατικής λαίλαπας- το βασικό καθήκον θα ήταν να το φτιάξουμε ξανά από την αρχή. Κι είναι ευτύχημα πως δε χρειάζεται σήμερα να ξεκινήσουμε από το μηδέν, πως το ΚΚΕ άντεξε και πήγε κόντρα στο ρεύμα της αντεπανάστασης, της ενσωμάτωσης, της (παλιάς και σύγχρονης) Πασοκιάς, πως τελικά δεν έγινε σαν τα μούτρα τους, μία από τα ίδια.

Αυτό δείχνει πως οι ρίζες του δέντρου είναι γερές, πως μπορεί ξανά να θεριέψει, να πετάξει φύλλα και να δώσει καρπούς, πως είναι αειθαλές, παντός καιρού, δεν το τρομάζει η βαρυχειμωνιά. Κι αυτό δεν έχει μόνο ιστορική αξία και διάσταση, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις, αλλά πρωτίστως για το μέλλον, για την προοπτική και για την επανάσταση που έρχεται…

Σήμερα το ΚΚΕ κλείνει 99 χρόνια αδιάλειπτης ύπαρξης και επαναστατικής δράσης, και στρέφει το βλέμμα του όχι μόνο στη μεγάλη επέτειο των δικών του εκατό χρόνων, αλλά σε αυτήν ακριβώς την προοπτική, για να μεγαλώσει το δέντρο και να καρπίσει ο σπόρος που έπεσε σαν σήμερα, το 1918, στα γραφεία του Πειραιά.

28 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Στα χρόνια της σαπίλας η "αμφισβήτηση" σερβίρεται είτε σαν ΜΚΟ ("κινήματα") είτε σαν ΜΑΟ (=Μη Ασφαλίτικη Οργάνωση). Οι ΜΚΟ "δουλεύουν" στον καιρό της ύφεσης της ταξικής πάλης διαβρώνοντας τη λαϊκή συνείδηση. Οι ΜΑΟ συντηρούνται σε θερμή εφεδρεία και "παίζουν" προβοκατόρικα, όταν έχουμε ένταση των αντιθέσεων η/και μόλις πάει να φουντώσει η πάλη για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Το ΚΚΕ δεν έγινε ΜΚΟ/ΜΑΟ και γι αυτό πρέπει να παλέψει εκτός από την Σκύλλα του Κράτους και την Χάρυβδι των ΜΚΟ/ΜΑΟ.
Σιδεροκέφαλο!

Giannis Pit. είπε...

Συνυπογράφω με θέρμη, συναίσθημα και άποψη το κείμενό σου....!
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα ΜΑΣ....! Μια ιστορική αναγκαιότητα και ένα πολύτιμο καταφύγιο στις δύσκολες ώρες.
Μπορεί να του "σέρνουμε" διάφορα, να γκρινιάζουμε, να δυσφορούμε, λογικό άλλωστε σε ένα κόμμα ενός αιώνα μέσα σε ένα καμίνι κοινωνικής φωτιάς που έλιωσε τα πάντα, αλλά ξέρουμε ότι αυτό στέκει εκεί, συλλογική παρουσία-δημιουργία των καιρών και των ονείρων.
Τις καλησπέρες μου.

Γιωργος είπε...

Στα 100 του χρονια ευχομαι το κομμα να γιορτασει την ιδρυση του μαζι με εναν ωριμο λαο, χωρις αυταπατες και αγκυλώσεις.

Συνηθιζουν οι φιλελεδες να λενε οτι η κριση μπορει να ειναι ευκαιρια για αυτους, με την εννοια οτι βρισκουν πατημα για μειωσεις μισθων, δικαιωμάτων. Το ιδιο πρέπει να κανει το Κομμα, να μετατρεψει την καπιταλιστική κριση σε ευκαιρια για μαζικη αλλαγη συνειδήσεων, για μαζικο καλεσμα σε ρηξη με την ζοφερη πραγματικότητα.

Οι αποδειξεις για την αισχροτητα του καπιταλισμου ειναι γυρω μας, δεν ειναι θεωρία που το ΚΚΕ σαν Κασσάνδρα την προφητευει. Την επομενη φορα που κάποιος αγανακτησει με την ανεργια, την ανεχεια, την απουσια κοινωνικης δικαιοσύνης και την γυρω του εκμετάλλευση, τοτε θα πρεπει επιτελους να καταλάβει οτι μια λυση υπαρχει: να αλλαξει αυτο το συστημα, ακόμα και εαν δεν ειναι ή δεν νιωθει κομμουνιστης.

Οι ζημωσεις και ο αγωνας στα σωματεια θα συνεχιστούν κοντρα στη απογοήτευση που επικρατει σε μεγαλη μεριδα κοσμου με την ΠΦΑ. Ιδιαίτερη προσοχη πρεπει να δωθει στην προωθηση των θέσεων μας στο διαδίκτυο, εκει που καλως ή κακως, εχει μεγαλη επιρροή σε πολυ κοσμο και πολλες φορές οριζει την πολιτικη ατζέντα στα ΜΜΕ. Κοντρα στις Ομαδες Αληθειας των Συριζανελ και ΝουΔου, πρεπει να βρεθει ενας τρόπος να υπαρχουν απαντησεις απο την κομματική γραμμη. Αυτο τον ρόλο τον έχουν αναλαβει σκορπιες δυναμεις φίλο-ΚΚΕ χρηστών, που αλλες φορες είναι πετυχημένες και αλλες οχι.

Σιγουρα τα λινκ απο τα κομματικα σαιτ βοηθουν, ομως χρειαζεται και μια επιμέλεια για να μπορει ο κοσμος να λαμβανει την ουσια των επιχειρημάτων και οχι κατεβατα. Δεν λεω να μπει το Κομμα στα σοσιαλ μιδια, ομως απο την αλλη η απουσια του επιτρεπει σε διάφορους ατσαλινους,κρυφοτροτσκες,μουλαδες,ααδμ-δες κτλ να ερμηνευουν τις κομματικες θεσεις οπως τους συμφερει και απονηρευτος κοσμος να τρωει την προπαγάνδα αμασητη, πιστεύοντας οτι διαβαζει κομματικούς.
Δεν εχω λυση προφανώς, η υποθεση ειναι μπρος γκρεμός και πισω ρεμα με την κομματικη συμμετοχη σε facebook και twitter, απο την αλλη η επιρροη αυτων των καναλιων σε ενα τεραστιο ογκο κόσμου δεν είναι αμεληταια. Η απουσια ραδιοφωνου και τηλεόρασης πρεπει να καλυφθει αναγκαστικα με εξισου επιδραστικά μεσα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ισως το καλυτερο αρθρο της ΚΑΤΙΟΥΣΑ !!

Ανώνυμος είπε...

Όχι και τόσο σχετική παρέμβαση, αλλά αφήνω εδώ το λινκ για το αρχείο του μπλογκ (που ίσως το έχει εντοπίσει ήδη αλλά οκ):

http://www.aljazeera.com/news/2017/11/anger-greek-plans-sells-bombs-saudi-arabia-171127130521739.html

Άρθρο του καταριανού al jazeera (για αυτό και νοιάστηκαν, λόγω της πρόσφατης κόντρας Κατάρ-ΣΑ, όχι επειδή κόφτηκαν για την Υεμένη -- άλλωστε ο ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γενικότερα μπαίνει σκόπιμα σε δεύτερη μοίρα με ξώφαλτση αναφορά) με παμίτικο πανό πρώτη μούρη και δηλώσεις Σάββα Μιχαήλ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ijon,
και το κομμα τι εκανε για να αποτρεψει, να εμποδισει ή εστω να καταγγειλει αυτη την εγκληματική πωληση, ειπαμε;

Και δεν ειναι καθολου προβοκατορικο το ερώτημα,ισα-ισα ειναι πολυ ουσιαστικό.

sergio

zoot horn rollo είπε...

Ναι, δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

@sergio,
To κόμμα έβαλε τους μυστικούς του ανθρώπους, χάλασαν το μηχανισμό τους και τη γόμωση, και δεν θα μπορούν να σκοτώσουν παιδάκια, αφού θα είναι παροπλισμένες...
Δεν πάς να κάνεις καμιά άλλη δουλειά από το να πουλάς εξυπνάδες!!! Χαιρετίσματα στον Φίλη που θα βάλει εμπόδια στην εφαρμογή της συμφωνίας!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Το τι έκανε το κόμμα μπορείς να το μάθεις τόσο από τις συνεντεύξεις που έδωσε ο Παφίλης αυτές τις μέρες (που συμμετείχε στην σχετική επιτροπή -- ναι, μόνον έναν έχει εκεί το κόμμα, όχι 3 όπως ανακάλυψαν οι κλουζώ της οκδε). Αυτήν την στιγμή είναι πεσμένο το site των πρακτικών της βουλής, αλλιώς θα μπορούσα να δώσω λινκ και για την επίμαχη συνεδρίαση από την οποία ωστόσο δεν δίνονται τα πρακτικά και στην οποία όπως αποδεικνύεται από τις τωρινές τοποθετήσεις η ενημέρωση ήταν εντελώς επιφανειακή (η νδ μάλλον όλο το μιζολογικό θέμα που πήγε να βγάλει το έκανε λόγω σχέσεων που είχε με τον παπαδόπουλο).

Προκύπτουν μια σειρά ζητήματα: το να πουλάς όπλα που πρόκειται να λήξουν (και πώς έφτασες εκεί; εμ, με τόσες αγορές), και πού και πώς το κάνεις αυτό. Για το πώς, οι διαδικασίες έχουν γίνει πολύ "μυστικοπαθείς" (με νόμους των τελευταίων χρόνων -- για λόγους ασφάλειας φαντάζομαι βεβαίως βεβαίως) και το καλύτερο που έχουμε είναι ντεμέκ ενημερώσεις σε επιτροπές άνευ πρακτικών. Για το πού, φροντίζουν οι καλοί μας σύμμαχοι. Στο ρεπορτάζ του αρχιφασίστα τέλλογλου, είχε δηλώσεις γάλλου αξιωματούχου που έλεγε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πιέζονται από τις ηπα να πουλούν όπλα στην ΣΑ. Για την καταστροφή και μη πώληση αυτών των όπλων, ούτε λόγος.

Για το τέλος, να πω ότι τις μέρες που κυκλοφόρησε το θέμα, η πρώτη είδηση στον ρίζο ήταν η βάση στην αλεξανδρούπολη. Τώρα έχει κινητοποίηση στο υπεθα ενάντια σε ηπα-νατο με αφορμή το θέμα. Και εκεί είναι το ζουμί που επιμένει το κκε: ότι αν δεν κόψεις από αυτούς τους οργανισμούς, θα είσαι μονίμως μπλεγμένος σε τέτοιες ιστορίες, και τα παιδιά στην Υεμένη και όπου άλλου θα σκοτώνονται και από δικά σου όπλα και από δική σου συνεισφορά (οι βάσεις πιο πάνω). Οπότε αν θες περισσότερα, τράβα σε μία από τις αντινατοϊκές δράσεις που διοργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση.

*Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που δεν πείθονται από αυτές τις δράσεις και που ξίνισαν κιόλας με το ρεπορτάζ του ρίζου για τα πρόσφατα κολλητηλίκια ρωσίας-ΣΑ (γεγονός είναι, τι να κάνουμε, χαλάει το αφήγημα για τις ομοιότητες πουτινικής ρωσίας και εσσδ που προωθείται και από τα δυτικά γεράκια, αλλά έτσι είναι η ρουφιάνα η πραγματικότητα).

Ijon Tichy

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"sergio"...Φιλη εσυ ?

Ανώνυμος είπε...

Τι θα επρεπε να κανει ένα επαναστατικο κομμα:
Με το που διαπιστωνε τη διαθεση πωλησης οπλων στην ΣΑ, επρεπε αμεσα να την καταγγειλει ΔΗΜΟΣΙΑ. Το να δίνεις όπλα σε φονιαδες είναι κατακριτεο, ποσο μαλλον όταν με αυτά τα οπλα συντελειται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΜΑΧΩΝ στην Υεμένη. Ο γγ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης κανει το αντι-ιμπεριαλιστικο καθηκον του, ξεμπροστιαζει τη δηθεν αριστερη, δηθεν φιλοειρηνική κυβερνηση, γραφει εκει που δεν πιανει μελανι τα διαβαθμισμένα πρακτικά και το απόρρητο των Αστων για να κανουν τις βρωμοδουλειες τους και καλωντας το λαο σε δυναμικες δρασεις πετυχαινει την αποτροπη της πωλησης.

Τι εγινε πραγματικα:
Ο Κουλης βγαζει στη φορα τη συμφωνια πωλησης, όχι βεβαια από ανθρωπιστικα κινητρα, αλλα για να καταγγειλει τον Συριζανελ για ζημιωγονα συναλλαγη και διαπλοκη. Ο Συριζανελ αντιδρα από δεξια, παιζοντας το και πατριωτης από πανω, ενώ ο Λοβερδος καταφερνει μετα από χρονια να μπει σε 2-3 πρωτοσελιδα. Από την άλλη, ο γγ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης μαζι με τον Φιλη κανουν προταση στην Επιτροπή Εξοπλιστικων Προγραμματων της βουλης να ακυρωθει η συμφωνια, 5 μηνες μετα την εγκριση της οπου συμμετείχε και την γνωριζε πολυ καλα και αφου εκτέθηκε η συναλλαγη από καθαρη σποντα και για μικροκομματικους λογους.

Τι πιστευει ότι εγινε ο οπαδος του κομματος:
Δεν εχει καμια σημασια τι πιστευει αυτος, αλλα τι λεει η γραμμη:
Α)Στο σοσιαλισμο δε θα πουλαμε οπλα
Β) Προχωραμε και τσακιζουμε τον Ιμπεριαλισμο, ώστε να απαλειφθουν οι αιτιες των πολεμων, αρα και η αναγκη πωλησης οπλων, αρα και οι κρυφες συμφωνιες με εγκληματικα καθεστωτα, για να μην χρειαστει να βρισκομαστε σε δυσκολη θεση να τις καταγγελουμε .

sergio

Ανώνυμος είπε...

Ο Φίλης βρήκε την κατάλληλη για τους Συριζαίους πρόφαση για να την "κάνουν" διακριτικά.
Η Υπόθεση με την παραλίγο πώληση προς την Σ.Αραβία(;) μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή.
Έχουν ζοχαδιαστεί στρατιωτικοί και διπλωμάτες με όλα τα υπονοούμενα που άφηναν αυτές τις ημέρες οι Κυβερνητικοί. Μαζί με τις πλημμύρες στην Μάνδρα θα είναι η αρχή του πολιτικού τέλους αυτής της Κυβέρνησης "ειδικού σκοπού". Δεν γίνεται να ακολουθούν την ίδια πολιτική κατεύθυνση με τους προηγούμενους και να τους έρχονται διαρκώς εξάρες.

Δεν πειράζει.Όταν ο Σύριζα θα ξαναεπιστρέψει στα γνωστά ποσοστά του κάποιοι θα το ξαναπαίξουν ανεξάρτητοι ώσπου η αστική τάξη να ξαναφτιάξει ένα κόμμα για να ξαναστεγαστούν για να ξαναμπούν στο ίδιο μαντρί με άλλο περιτύλιγμα. Υπάρχει παράδοση: ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός, Σύριζα.

Τόσα χρόνια "πλάτες" έκαναν ένα μεγάλο μέρος από αριστερό-αναρχικό προσωπικό της αστικής τάξης να είναι πλέον πολιτικά απαξιωμένο. Για κάποια χρόνια θα είναι με την μορφή κινημάτων όπως Αλαβάνος το 2003.
Μόνο που αυτή τη φορά το ενιαίο νέο μαντρί θα πάρει αρκετά χρόνια μπας και γεννηθεί κάτι νέο ή να μπουν νέες φάτσες χωρίς βαρίδια του παρελθόντος. Ένα από τα λίγα καλά του σημερινού Σύριζα είναι πως αναγκαστικά "έκαψε" και "καίει" τις ίδιες του τις διπλανές εφεδρείες που τον στήριξαν στον δρόμο προς την διακυβέρνηση μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.
Καταλαβαίνουμε πως θα λυπηθούν οι διάφοροι sergio αλλά αυτά έχει η πολιτική.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα, κακώς ασχολήθηκα που σου απάντησα σοβαρά. Αφού την ήξερες την απάντηση και την πραγματικότητα την έχεις χεσμένη γιατί ρώταγες και δεν έριχνες το ποιηματάκι απ'την αρχή; Ξέρω ξέρω, είσαι σκληρός διαλεκτικός.

Ijon Tichy

ΥΓ: Ξέρεις είσαι στο νατο επίσης, πουλάς κι αγοράζεις σε και από χώρες που συμμετέχουν καθημερινά σε γενοκτονίες. Βάσεις σε σούδα, αλεξανδρούπολη, πυρηνικά στον άραξο, νταξ στ'αρχίδια σου, έχεις το μάνιουαλ για το επαναστατικό κόμμα τουλάχιστον.

zoot horn rollo είπε...

Αυτό με τα καλέσματα πολύ καλό, ειδικά αν κρίνω από τη συνήθη "ανταπόκριση" πλην ΚΚΕ.
Εκεί να δεις γραμμή οι "εκτός γραμμών".

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να συμπληρώσω για τους κατόχους μάνιουαλ επαναστατικού κόμματος, ότι βολεύει να πιστεύεις ότι το κκε έκανε πλάτες για την πώληση όπλων και στηρίζει ΣΑ. Βολεύει επίσης να πιστεύεις και στον άη-βασίλη καθώς στο νατο που συμμετέχουμε δεν έχουμε τέτοιες υποχρεώσεις και δεν γίνονται τέτοιες συμφωνίες κάθε τρεις και λίγο (που να κι αν καταγγέλονται να κι αν δεν, αφού δεν βγαίνει σκάνδαλο στα αστικά μμε στα παπάρια μας). Δεν βαριέσαι, το θέμα είναι το Β), πού να τσακίζουμε ιμπεριαλισμούς τώρα; Την βγάλαμε την υποχρέωση με την σκανδαλολογία, πού να τρέχεις να φωνάζεις έξω από βάσεις τώρα, και μετά πάμε για κολλητηλίκια είτε με το αριστεροχώρι του ναι μεν αλλά (να πέσει και καμιά βόμβα για την δημοκρατία), ή με τους σύχγρονους αντυοιμπαιρυαλησταίς (λίγο πούτιν, λίγο ίραν, λίγο κίνα, όποιος είναι εύκαιρος ρε παιδί μου), ή με όλους τους παραπάνω, μέτωπα δεν έκανε κι ο στάλιν ξέρω γω;

Ijon Tichy

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"ο γγ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης μαζι με τον Φιλη κανουν προταση στην Επιτροπή Εξοπλιστικων Προγραμματων της βουλης να ακυρωθει η συμφωνια,"

O Φιλης ειναι παιδια ,σας το πα

Ανώνυμος είπε...

@sergio,
Για κυβερνητικό troll είσαι ολίγον μπαγλαμάς...Επιπέδου ΑΣΦΑΛΕΙΑ δηλαδή,για να μην πω ΧΑ...Ωραίο το ποιηματάκι...Ποιός φταίει λοιπόν για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία; Μα φυσικά...το ΚΚΕ...ποιός άλλος;;;;; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;;;;Φυσικά και όχι! Πως θα μπορούσε άλλωστε!!!!! Το ΚΚΕ, λοιπόν, το συστημικό κόμμα κλπ κλπ...!!!!! Πέρνα τώρα από την Αμερικάνικη πρεσβεία να πάρεις μεροκάματο!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

sergio :" Τι θα επρεπε να κανει ένα επαναστατικο κομμα:"

Αν δεν διαβάζεις τα επίσημα όργανα του ΚΚΕ δεν σου φταίει κανένας άλλος.
Π.χ. Το σχόλιο του Σ τα λέει όλα. Κανένα από όλα τα παρακάτω που έγιναν σε δύο εβδομάδες δεν έτυχαν προβολής(γιατί άραγε; ρητορικό το ερώτημα)
http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2017/11/blog-post_8.html?showComment=1512073144143

sergio :"Προχωραμε και τσακιζουμε τον Ιμπεριαλισμο"

Στο αντι-ΝΑΤΟΙΚΟ συλλαλητήριο του καλοκαιριού του ΠΑΜΕ κάποιοι γαμάτοι "ΠΟΛΎ" "αριστεροί" με πολλά εισαγωγικά δήλωναν στα πανεπιστήμια πως δεν συμμετέχουν γιατί είχαν..εξεταστική!

Για φέτος βλέπω πως αν υπάρξει νέο αντι-ΝΑΤΟΙΚΟ Συλλαλητήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα του Μουντιάλ 2018 όπως επισημαίνει και ο Ijon Tichy.

ΜΝΗΜΟΝΙΑ έφεραν Βαρουφάκης και Τσίπρας και τα ψηφίσαν και τα στήριξαν κατά συντριπτική πλειοψηφία από διάφορους αριστερο - αναρχικούς (αυτό δηλώνουν) χώρους.

@Ijon Tichy
Δεν φταίνε οι έρημοι. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Πάντως η υπόθεση με την Σαουδική Αραβία κατά τη γνώμη μου μέρα με την μέρα γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση και κάποια κανάλια να την "βγάλουν εκτός επικαιρότητας".

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δεν εγραψα πουθενα οτι το κομμα κανει πλατες ή φταει για την πωληση πολεμικου υλικου στη ΣΑ.

Το ΚΚΕ εκανε κατι χειροτερο: αδιαφορησε γιατι ηξερε οτι η υποθεση προστατευεται απο το απόρρητο.

Μονο οταν ξεσπασε το σκανδαλο πηγε να τα μαζεψει και ο γγ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης να θυμηθεί τον ρολο του. Τωρα μαζι με τον Φιλη, κανουν τους ειρηνιστές:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FW6csdaJtckJ:https://www.thepressproject.gr/article/120404/Endexetai-na-anaklithei-i-sumfonia-me-ti-S-Arabia+&cd=11&hl=en&ct=clnk&gl=gr

...και η καζουρα για αυτο το αναπαντεχο δίδυμο ερχεται και απο τους δεξιους, που μονο αθώοι δεν ειναι απο αυτη την ανήθικη αγοροπωλησια:

http://www.kathimerini.gr/937027/opinion/epikairothta/politikh/o-kahmos-gia-thn-yemenh

Καλη η τακτικη "η μπαλα στην εξεδρα", η συνηθισμένη πρακτορολογια αλλα δεν ξερω ποσο πειθει πια. Στο τελος μενει μονο ο φανατισμος και η παραμορφωση της ιδιας της πραγματικοτητας. Ο φανατισμος γενικοτερα ειναι πολυ κακο πραγμα, (αλλα καταλαβαινω οτι βολευει τις ηγεσιες).

υγ1 Το επιχειρημα οτι "οκ, μπορει να μην καταγγειλαμε οταν επρεπε την αγοροπωλησια οπλων στην ΣΑ -που ειναι πολυ πιο απλο και αμεσο-, αλλα παλευουμε τον Ιμπεριαλισμο γενικοτερα" ειναι πραγματικα συγκλονιστικο....Μαρξιστης 2017 edition

υγ2 Μαθευτηκε οτι το επομενο ΣΚ καταργείται η κυριακάτικη έκδοση του Ριζου. Αναμενω τους γνωστους γραμμιτζηδες να επεφημουν σε στυλ "μπραβο, πολυ καλη κινηση!", "επιτελους, επρεπε κατι να γινει, παμε γερα τωρα!", "δυναμωνει η εξορμηση τωρα,ατσαλωνουμε την κυκλοφορια του" και αλλα ωραια...

sergio

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να το γυρίσουμε στην σκανδαλολογία μόνο και να τον αφήσουμε ήσυχο τον ιμπεριαλισμό -- είπαμε πού να τρέχεις, οι άλλοι διώκονται κιόλας, για τέτοια είμαστε ξέρω γω να βγάζει τα σκάνδαλα μόνο ο πρωτοθέμας; Αλλά από το τελευταίο υστερόγραφο γίνεται ξεκάθαρο ότι μιλάμε για αναγνώστη της εφσυν, οπότε δεκτά τα περί ταύτισης με φίλη (που ψήφισε υπέρ της αρχικής συμφωνίας), μοχθηρής ηγεσίας, φανατισμού κτλ, μόνο οι προκάτ παπαριές μένουν όταν πολιτικά είσαι ουρά του κάθε τελειωμένου.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@sergio
Το χειρότερο από όλα είναι ο αντικκε φανατισμός των trolls! Δηλαδή, εσύ, όταν ακούς το ΚΚΕ να καταγγέλει ότι η χώρα είναι μπλεγμένη μέχρι τα μπούνια, καταγγελει τις συμφωνίες με ΗΠΑ, Ισραήλ, άξονες, εξοπλισμούς ΝΑΤΟ κλπ...Τι νομίζεις ότι κάνει; Όταν καλέι σε επαγρύπνιση και κινητοποιήσεις, που αναφέρεται;;; Ή μήπως θες να μας πείς ότι η πώληση των όπλων στη Σ.Α. δεν είναι μέρος αυτών των συμφωνιών και στήριξης των σχεδιασμών ΗΠΑ;;; Γιατί ακριβώς αυτό είναι! Τώρα αν εσύ ευαισθητοποιήθηκες μόνο τώρα, τι να σου κάνω...μάλλον έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και στην πρεσβεία!!!!
Υ.Γ. Φιλαράκο είσαι γραμμιτζής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όσον αφορά το "Ρ"!!!! Εκτός από άσχετος, αποδεικνύεσαι και παπαγάλος μιας σαχλαμάρας που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αν είχες δεί την ανακοίνωση του ΚΚΕ έδω και εβδομάδες δεν θα έλεγες τέτοιες ανοησίες. Αν ήξερες πότε τυπώνονται οι κυριακάτικές, επίσης θα αυτοκτονούσες από το επίπεδο βλακείας που σε διακατέχει!
kk-1

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Sergio (Endrigo), εξαιρετικό το πρώτο λινκ, σχεδόν ύμνος για το ΚΚΕ, αβάσταχτη καψούρα στο δεύτερο, του γνωστού Σ.Κ., για την τροπή της υπόθεσης "βλήματα", αφήνοντας μοναδικό υπέρμαχο των αυθεντικών συμφερόντων του Κεφαλαίου την ....Χ.Α., και.....
....εσένα να κλαίγεσαι μαζί τους.
Τρίο κλαψόνε: Κασιμάτης, αυγά, και Sergio!
Και το μπάσιμο από Παφίλη(ΚΚΕ) στην ενδοαστική κόντρα αριστοτεχνικό!
Mόνο το "Carthago(=ΚΚΕ) delenda est" λείπει.
Περαστικά.

zoot horn rollo είπε...

Μεσα στα αλλα χαριτωμενα, ηρθες να μας σερβιρεις και μπαγιατικη ελευθεροτυπια (κι οχι μονο βεβαια). Τρολλ γτπ 2017 εντισιον, λιγο αργο.

zoot horn rollo είπε...

Πορωση που οι φανατισμενοι πανε να σου προσαψουν φανατισμο...

Ανώνυμος είπε...

Πριν από 5 μήνες που λέει ο Sergio ότι το ΚΚΕ έκανε πλάτες στον ιμπεριαλισμο, το ΚΚΕ ήταν η μόνη δύναμη που κατήγγειλε την εγκατάσταση πυρηνικών στις νατοικες βάσεις. Πολύ αλα καρτ πλάτες στον ιμπεριαλισμο από ένα χρόνο κκ ή ένας ανύπαρκτος με μεγάλη ιδέα για το εγώ του που φτιάχνει σχήματα που βολεύουν την αφήγηση του;


Σ.

Ανώνυμος είπε...

@sergio
Επειδή κάτι καταλαβαίνουμε και εμείς...Είσαι πολύ ενοχλημένος από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ! Μάλλον στο συνάφι σου υπάρχει λίγο ταραχή! Και από ό,τι φαίνεται σας έχει πειράξει η θέση για ακύρωση των συμφωνιων πώλησης όπλων στη Σ.Α.
Υ.Γ.1 Έχεις μια αγωνία να ταυτίσεις τον Φίλη (και έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ) με το ΚΚΕ. Τόσο αμερικανάκι είσαι; Στην περίπτωση του Φίλη και της δικής σου, ισχύει η λαϊκή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"!
Υ.Γ.2 Έκείνοι που εξακολουθούν να κάνουν την πάπια για την πώληση όπλων στη Σ.Α. είναι οι χρυσαυγίτες! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι η στάση τους! Στην ευρωβουλή δεν υπερψηφισαν την πρόταση για εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Σ.Α. ΤΡΑΜΠαδούροι και με τη βούλα. Κατά τα άλλα τα βάζουν με τους πρόσφυγες! Τι να πούν και τα γιουσουφάκια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!!!!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Όταν ΚΚΕ ΠΑΜΕ Επιτροπές Ειρήσεις κάνουν αντιΙμπεριαλιστικά συλλάλητήρια οι "κριτές" έχουν εξεταστική.
Υπάρχουν χριστούγεννα γιορτές και εξεταστική σε κανένα μήνα.
Δεν είναι καλή εποχή για Αντι-Ιμπεριαλιστiκό αγώνα . Οι διάφοροι Sergio μπορούν να πιάσουν τον αντι-Ιμπεριαλισμό μετά τον Φεβρουάριο όταν δεν υπάρχουν εξεταστικές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ κατά προτίμηση κοντά στα καρναβάλια.


Ερώτηση: Γιατί π.χ. η χ.α. δεν έχει μιλήσει ακόμα για την υπόθεση μετά της Σαουδικής Αραβίας ενώ οι (ακρο)δεξιοί στο γνωστό τηλεοπτικό σταθμό του Καρατζαφέρη το έχουν ακόμα στην επικαιρότητα;

"..Καλη η τακτικη "η μπαλα στην εξεδρα", η συνηθισμένη πρακτορολογια αλλα δεν ξερω ποσο πειθει πια.."

Τα ξαναγράφω

Η συνέχεια της συνωμοσιολογίας , "φαντάσματα βλέπετε" "που δεν πείθει" κλπ.

Ενδεικτικά
Πέμπτη 11/12/2014
Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/57143/stohos-ta-grafeia-toy-pame-kata-tin-katalipsi-toy-ktirioy-tis-gsee

".. Στόχος έγινε ξανά το γραφείο της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), κατά την εξαήμερη «κατάληψη» των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών». Όπως διαπιστώθηκε η «δράση» όσων και όποιων είχαν στον έλεγχό τους για έξι μέρες το κτίριο της ΓΣΕΕ στόχευσε ειδικά το γραφείο της ΔΑΣ, αφού εκτός των άλλων γραφείων, ήταν το μοναδικό γραφείο συνδικαλιστικής παράταξης που παραβιάστηκε.

Από το γραφείο της ΔΑΣ αφαίρεσαν σκληρό δίσκο με αρχεία, έκλεψαν κομπιούτερ και άνοιξαν συρτάρια και φοριαμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς τα γραφεία της ΔΑΣ, παραβιάστηκαν και στην προηγούμενη κατάληψη που είχε γίνει από άτομα των ίδιων «χώρων», στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Η στοχοποίηση του ΠΑΜΕ και η συγκεκριμένη δράση σε βάρος του, δημιουργεί προφανή ερωτηματικά. Ερωτηματικά για την αφαίρεση αρχείων, για το πού αυτά θα καταλήξουν και πως θα αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει τον ρόλο διαφόρων δυνάμεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. .."


Για τα όσα έγιναν στη Λέσβο - Ανακοίνωση του ΠΕΚ
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/blog-post_13.html

Για την θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας το 2015
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/blog-post_6.html

φασιστική τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία μιας αριστερής οργάνωσης.
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/06/blog-post_68.html

Στην χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού (συνέχεια πολλοστή)
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Προκλητική η εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή – Προσαγωγές 20 ατόμων
Γραφείο Τύπου Βουλής: "Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε"

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/blog-post_83.html και

http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/04/m.html

Όλα τα λεφτά!
Συνεργείο καθαρισμού επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ΜΜΕ είδαν "αναρχικούς καταληψίες"
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/03/blog-post_62.html

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

....αλλά, παρά τα μεγάλα μέσα,
η κρίση στον μικροαστικό πολιτικό χώρο δεν μπορεί πια να κρυφτεί:
Από την αποχώρηση στην επαναστράτευση: Συμβολή σε μια ριζική επανεκκίνηση
Aποχωρούν 36 από Ναρ-νΚΑ.
Οι παρενέργειες της επιλογής του διδύμου "τΣύριζα+ρουβικωνοειδή" από την άρχουσα τάξη, σαν βασικών εργαλείων άσκησης της πολιτικής της.