Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

Αναδημοσίευση από Κατιούσα

Η απάντηση συνήθως είναι «σκούρα» κι η ερώτηση, συνήθως, αναφέρεται στα πολιτικά, εννοώντας κυρίως τις εκλογές.

Κάποιοι λένε θα νικήσει ο Κούλης. Το φωνάζουν οι δημοσκοπήσεις, δεν τραβάει η κυβέρνηση, φθείρεται, της τελειώνουν οι ζωές και δεν έχει από πού να πιαστεί.

Κάποιοι λένε θα νικήσει ο Αλέξης. Το παίζουν έξυπνα, ελέγχουν την ατζέντα, χτίζουν αφήγημα, κοινωνικό μέρισμα. Κι έχουν αντίπαλο που μπορεί να τρέχει μόνος του και να έρθει δεύτερος…
Άλλοι βλέπουν να χτίζεται το δίπολο του μέλλοντος: ο Μπακογιάννης και η Ζωή που θεωρούνται τα επόμενα άλογα στην κούρσα.


Κι η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα κάλπες – σα να είναι οι κάλτσες του ΓΑΠ, – κι ας μην είμαστε ακόμα σε προεκλογική περίοδο.

Κάποιοι φοβούνται ότι θα έρθει ο Κούλης και θα κατεδαφίσει ό,τι έχει μείνει όρθιο. Κάποιοι έχουν βαρεθεί τον μπαμπούλα του Κούλη, τη στιγμή που οι τωρινοί περνάνε τα ίδια και χειρότερα, γιατί μόνο αυτοί θα μπορούσαν να τα περάσουν, χωρίς να κουνιέται φύλλο, πέρα απ’ τους συνήθεις ύποπτους. Και αν δουν πως αυτοί περνάνε 3ο μνημόνιο, απαγόρευση απεργιών, πετσόκομμα συντάξεων και ο κόσμος συνεχίζει να τους ψηφίζει (για να μην έρθει ο Κούλης) φαντάσου τι θα κάνουν μετά.

Κι εμείς τι κάνουμε;
Ποιοι είμαστε εμείς; Οι κόκκινοι. Ο λαός… Οι καλοί! Τι κάνουμε γενικά ή τι κάνουμε στις εκλογές; Και στο ένα και στο άλλο, χρειαζόμαστε κλίμα, αλλιώς θα πάμε άκλαφτοι. Και το κλίμα χρειάζεται κλιμάκωση, δεν πρόκειται να έρθει από μόνο του, ουρανοκατέβατο, αν δεν στοχεύσουμε εμείς προς τους ουρανούς.


Και γενικώς, όσο μας ρωτάνε «πώς τα βλέπεις τα πράγματα;» και σκεφτόμαστε κυρίως τις εκλογές, τόσο θα είναι σκούρα τα πράγματα και στις κάλπες και γενικώς.

81 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Πως τα βλέπω;
Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

O.K., λήξη κατάστασης συναγερού, η σοσιαλφασιστική "αδιαν-τροπολογία" προσωρινά αποσύρθηκε, τα όπλα παρά πόδας.
Τι λέγαμε, λοιπόν;
"Πως τα βλέπεις τα πράγματα", η "ποιό είναι το αφήγημά σου" στην νεο"αριστερή"-κολωνακιώτικη διάλεκτο.
Είναι φανερό, πως το Κεφάλαιο ελέγχει την Κρίση του, και, προς το παρόν, εκτονώνει τους επικίνδυνους παροξυσμούς, μετατρέποντάς την σε μιαν αργόσυρτη διαδικασία φθοράς του εργατικού κινήματος, όπως και προ Κρίσης, αλλά με άλλα μέσα.
Πριν δούλευε το " καλά κουτσοπερνάμε, δείτε τι πάθανε οι του "σιδηρού παραπετάσματος", θάχαμε γίνει Αλβανία, μπλα, μπλα,... ".
Τώρα δουλεύει το "ΤΙΝΑ+υπομονή, έρχεται η Ανάκαμψη" και, καλού-κακού, λασκάρουμε λίγο και τα σκοινιά στα τσοπανόσκυλα της Χ.Α. για να μην παίρνει αέρα ο κώλος σας.
Δε βλέπω άλλη ταχτική από την αντάρτικη: Κρατάω τις λιγοστές δυνάμεις μου συσπειρωμένες, σε μαχητική ετοιμότητα με την "επαναστατική γυμναστική", την αλληλεγγύη/συντροφικότητα και γερή διαφώτιση+προπαγάνδα και προς τα γίδια της απέναντι πλευράς, όντας σίγουρος, πως το "σύστημα" κάποια στιγμή θα κλυδωνιστεί από πιο ισχυρές αναταράξεις, και τότε σημασία στις κρίσιμες στιγμές δε θάχει το "εκλογικό ποσοστό" παρά η συνεκτικότητα+αποφασιστικότητα της πλευράς, που πρόκειται να νικήσει.
Βέβαια, αν ζούσε κάποιος Μαρξ η κάποια "Ακαδημία Μαρξιστικών Επιστημών" να μας ακτινογραφεί καλύτερα την καπιταλιστική Κρίση και να θεμελιώνει πιο γερά την βεβαιότητα της αποσταθεροποίησης, που πρακτικά σημαίνει ότι θα τινάζαμε στον αέρα το ΤΙΝΑ, θάταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά στο χέρι μας είναι, σε κάποιο βαθμό, τα "αν" να τα αναστρέφουμε σε "να".
Αλλά, τουλάχιστον, ας καταπολεμάμε αυτούς τους γελοίους πασόκους, που, σαν πέμπτη φάλαγγα, διαδίδουν αδιάντροπα, πως " η Επανάσταση τέλειωσε το ...1923(!) " και πως ό,τι ζήσαμε από τότε μέχρι το '89-'91 ήταν, περίπου, μια ακόμη εκδοχή του ....Καπιταλισμού(!!) και μάλιστα ...με ..."απάνθρωπο πρόσωπο"!!!
Οσο η Αντίδραση καταφέρνει να μας πλασάρει τα φερέφωνά της σαν "αριστερούς", ου μην αλλά και ..."μπολσεβίκους"(!), ούτε συνεκτικότητα, ούτε ετοιμότητα θάχουμε, ένα διαλυμένο/ευνουχισμένο σκορποχώρι θάναι το εργατικό κίνημα, και θα παίζει μπάλα μόνη της.
Ετσι τα βλέπω τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Στο απυρόβλητο πάλι η ηγεσία του ΚΚΕ καμία κουβέντα για τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη ίσως; Να ανησυχούμε ότι μετά το 902 TV 902 fm θα σκάσει και τίποτα άλλο;

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

zoot horn rollo είπε...

Άλλος/η χρονο-καθυστερημένος/η από 'δω. Ανησυχεί κιόλας,λέει.

Σε παρόμοιο κλίμα, Απολίθωμα πάρε κι ένα αλα βίντατζ έμμισθου τουιτερατζή: "ταχρήματααπότον902πουπουλήσατετησυχνότητατουστηνοφσορναφέρετεπίσω".

Ανώνυμος είπε...

@Φταίνε οι άλλοι

Προς το παρόν, το μόνο που βλέπω να σκάει είναι κάποιοι από το κακό τους. Και την ανησυχία, την άδολη και άγνη, βεβαίως-βεβαίως.

Amor Omnia vincit

Ανώνυμος είπε...

Δεν γ@#/&^#στε λέω εγώ...
Πόση ένδεια επιχειρηματων πια!

ΡΓ

ΥΓ. Όχι ειλικρινά, και αν θέλει ο διαχειριστής ας το κοψει: ΣΑΛΤΑ Γ@$^$ΣΟΥ!

Γιώργος είπε...

Οι διαφορετικες συνθηκες ως γνωστόν θελουν καθε φορα αλλη αντιμετώπιση και τις κατάλληλες στρατηγικές. Συμφωνω με την συσταση Ακαδημίας Μαρξιστικών Σπουδών.Η μαρξιστική σκεψη δεν τελειωσε στον Λενιν ουτε σταματησε να γεννα προβληματισμούς και λυσεις μετα την πτωση της ΕΣΣΔ. Υπαρχουν νεες προκλήσεις τωρα που θεριεψε ο Ιμπεριαλισμος, αρα και νεα καθήκοντα, που πρεπει να τεθουν στη σωστη τους βαση και να προσεγγιστούν μεσα στο κοινωνικο πλαισιο που θετει ο 21ος αιωνας.

Θα πρεπει να δωθει επισης ιδιαίτερη σημασια στις διεθνείς σχεσεις των ΚΚ.Ειμαστε πλεον ενα παγκοσμιο χωριο, οι ειδησεις ταξιδευουν σε δευτερόλεπτα, τα γεγονοτα μαθαίνονται παντου. Αδυνατω να πιστεψω οτι τα ΚΚ, παρολες τις όποιες θεωρητικές διαφορες που μπορει να έχουν, δεν μπορουν να καθησουν σε ενα τραπεζι, να συμφωνήσουν σε μια μίνιμουμ στρατηγική και να λειτουργήσουν με ορους αλληλεγγύης σε συντονισμένες δρασεις, είτε ασκώντας πίεση στην αστικη ταξη κάθε χώρας, ειτε δημιουργώντας κοινο αντιιμπεριαλιστικο μετωπο. Και κάθε μηνα να συνεδριάζουν για την πορεία της τακτικης, των τρέχοντων ζητημάτων και να γεννουν πολιτικη που θα αφορα τον εργάτη και ο εργατης θα ενδιαφέρεται για αυτήν, δημιουργωντας αυτοπεποίθηση, ελπιδα,ισχυρη ταξική συνείδηση αρα και αντι-TINA. Στο μεσοπολεμο, ΚΚ διαφορετικων χωρών, με υποτυπώδη τεχνολογία και σε πολυ πιο δυσχερες πολιτικό κλιμα κατάφερναν να συνεννοούνται και να αλληλο-υποστηριζονται. Πως γινεται σημερα να μην μπορουν να βρουν μια κοινη συνισταμένη, μια κοινη δράση, τώρα που ο Σοσιαλισμος ειναι πιο αναγκαίος απο ποτε;Ειναι πραγματικά κρίμα.

Τελος, απαντώντας και στο τελευταίο σχολιο του αρθρου, δεν θεωρω οτι οι εκλογες αποτελούν ποτε ασφαλες κριτηριο ταξικης δυναμικής, ομως για τις επομενες εκλογες οποτε και εαν γινουν, θα ηθελα να δω ποσοστα πανω απο τους φασίστες εστω και εαν οι αριθμοί και τα ποσοστά είναι κατι το σχετικο.

Ανώνυμος είπε...

@Γιώργο,

Επίτρεψέ μου να έχω διαοφρετική οπτική.
Ως προς τα ζητήματα των σχέσεων εντός του ΔΚΚ, κατ' αρχάς. Παρότι αναφέρεται ως ''ΔΚΚ'', στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για μία μορφή ενιαίας πολιτικής συμμαχίας σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι προϊόν κάποιας τυχαιότητας ή ''αδυναμίας συνεννόησης'' η καταφανής έλλειψη ενιαίου καθοδηγητικού οργάνου η κατάσταση αυτή. Και το πρώτιστο αίτιο είναι η όλως αντικροουόμενες στρατηγικές που υιοθετούν τα ΚΚ. Τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας, ασφαλώς, δεν επαρκούν προκειμένου να αρθούν οι ριζικού χαρακτήρα διαφωνίες μεταξύ των Κομμάτων. Επί της ουσίας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ εργάζονται με σκοπό τη συγκρότηση ενός νέου, διεθνούς Κομμουνιστικού Πόλου. Σε συμπαράταξη με εκείνα τα ΚΚ τα οποία είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ευρίσκονται σε στάδιο επαναστατικής ανασυγκρότησης και τήρησης των Μ - Λ Αρχών. Τα υπόλοιπα ΚΚ, τα οποία επιλέγουν μόνον κατ' όνομα τις όποιες αναφορές στην ιδεολογία του Μαρξισμού - Λενινισμού ή σε επίπεδο συμβόλων, ακολουθούν ήδη όλως διαφορετική πολιτική, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα (λεγκαλισμός, διάχυση σε ''κινήματα'', σύμπραξη με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, ενσωμάτωση κλπ.). Μία μορφή αρκετά ικανοποιητικού ''προπλάσματος'' συνιστά η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, παρότι απαιτούνται αρκετές ακόμη ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισής της.
Για το θέμα των εκλογικών συσχετισμών. Προέχει το ύψος του εκλογικού ποσοστού, ο αριθμός των ψήφων αλλά και η κατανομή αυτών εντός της επικράτειας για το ΚΚΕ. Η κύρια σύγκριση διεξάγεται - και ορθά - στη βάση των προγενέστερων εκλογικών αποτελεσμάτων του Κόμματος. Είναι γνωστό πως, η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ διαμορφώνεται με αρκετά διαφορετικό τρόπο εν σχέσει με αυτήν των αστικών κομμάτων ή του φασιστικού μορφώματος. Ούτε ακόμη ωφελεί μία ενδεχόμενη σημαντική ενίσχυση των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ, δίχως να έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες ζυμώσεις προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση ισχυρών δεσμών με ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σημαντικής εκλογικής ανόδου του ΚΚΕ κατά τις εκλογές του 2007 και του 2009 και η περαιτέρω εξέλιξη των ποσοστών του.

Σταύρος Κοσμόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

Πως τα βλέπεις τα πράγματα; Τα βλέπω από το κακό στο χειρότερο για τον λαό και το Κόμμα του. Αλλά γι'αυτό φταίνε όλοι οι υπόλοιποι όχι εμείς.

Καταργήθηκε η Κυριακάτικη έκδοση του Ριζοσπάστη για να ενισχυθεί η διάδοση του από το Σάββατο.Θα δούμε αν στο μέλλον θα πάμε για μια εβδομαδιαία έκδοση για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αλλά δεν ανησυχούμε όλα πάνε καλά και ας μας ήρθε κεραμίδα σε αυτό το θέμα.Η αναίτια επιθετικότητα ως γραμμή άμυνας είναι ένδειξη ψυχικής ασθένειας να το ψάξουν κάποιοι κάποιοι εδώ

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

Ανώνυμος είπε...

Σε οτι αφορα τα εκλογικα ποσοστα οταν αυτα ανεβαινουν οχι λογω αποχης αλλα και σε απόλυτο αριθμό ψηφων είναι αποτέλεσμα και κινηματικης ανάτασης. Το αν αυτος ο κοσμος θα μείνει σε στροφες τις ταξικης είναι αποτελεσμα κυριως κομματικης οικοδομησης και ωριμοτητας του κομματικου δυναμικου. Δηλαδή το να εχει η οποια ανοδος κινηματικη και εκλογική αντανακλαση και στην οργανωτικη ανάπτυξη. Το 2007 που το κόμμα εφτασε τις 580.000 ψηφους είδαμε τέτοια σημαδια αλλα κατω απο τις απαιτήσεις. Πχ το φοιτητικό και μαθητικο κινημα ερχοταν απο μια περίοδο ανατασης με την ΚΝΕ πρωταγωνιστη κατι ππυ φανηκε και στην οργανωτικη ανάπτυξη της. Ενισχυσε το κλιμα η ανοδος συνολικα της δρασης του κομματος, η αγανάκτηση με πυρκαγες και ο απεγκλωβισμος ενος κοσμου απο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αντίστοιχα το 2010 ηταν σε σχετικη ανάταση το εργατικο κινημα με το ΚΚΕ πρωταγωνιστή απλά εκεί δεν εκδηλωθηκε με τοσο θετικά χαρακτηριστικα διότι ειχαμε ηδη δεχθει στις νεες ηλικίες χτυπημα απο το 2008,ειχαμε Γερνανο, εποθεση στ; οικονομικά του κόμματος, τονους λασπη, πλαηγιοκοπημα απο οπορτουνισμο, τη κριση και γενικά μια πρωτόγνωρη σύνθετη κατάσταση που δυστυχώς φανηκαμε ανετοιμοι να αποκρουσουμε και να ανταποκριθουμε στα καθήκοντα που μπηκαν απο την ίδια τη ζωη. Αρα η εκλογικη ανοδος και η καθοδος που ακολουθησε μια χαρα παταει στους παράγοντες κινημα/κομμα.
Με τα ιδια κριτήρια οτιδήποτε αλλο απο μια μικρή εκλογικη ανοδο σε ενδεχόμενες εκλογες θα είναι εκπληξη με τς τωρα δεδομένα παντα ασφαλως.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι αφορά το ριζοσπαστη είναι αλήθεια ασύλληπτο πως πανε να βγαλουν απο τη μυγα ξιγκι.
Ο Κυριακατικος εκλεινε Παρασκευή βράδυ λιγο μετα το Σαββατιατικο. Οπότε Σάββατο μεσημέρι ηταν ηδη τυπωμενος. Αρα και με δεδομένη τη χαμηλη κυκλοφορια του Σαββατιατικου ηταν μια αυτονοητη κίνηση το να βγαίνει 1 φυλλο το Σ/Κ εξοικονομωντας ετσι και χρήματα και χωρίς να αλλαζει κατι απο αποψη πολιτικης παρέμβασης.
Αυτο το βαφτισανε καταργηση του Κυριακατικου φυλλου που εχει μάλιστα και σχετικα καλη κυκλοφορια η οποια είναι ανοδικη μεσα στο 2017. Δηλαδή πόσο στόκοι είναι αυτοι που τα αναπαραγουν αυτα?

ratn

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο που ανακαλύπτεις "ψυχασθένειες" και "αναίτια" επιθετικότητα, εσύ που έχεις ως μόττο το "τυχαίο" "φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς" άκου λίγο καλά και βάλ'το στο μυαλό σου:

Όταν κάποιος θέλει να συζητήσει, ακόμα και να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την πολιτική πρόταση του Κόμματος ή την γραμμή του στο κίνημα ή την ιδεολογική του προσέγγιση, θα αντιμετωπιστεί από μένα τουλάχιστον πολιτικά.

Όταν κάποιος θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι είμαστε προβατάκια που δεν έχουμε αντίληψη, πατώντας μάλιστα σε άκυρα ζητήματα, όταν κάποιος θα αμολά λάσπη και θα αντιστρέφει την πραγματικότητα, όταν, τέλος, κάποιος θα σπιλώνει την ηθική του Κόμματος και τη δική μας, θα αντιμετωπίζεται οπως του αξίζει, πανάθλιο και ανίκανο τρολλάκι!

Έγινα αντιληπτός; Άντε γύρνα στο στάβλο σου τώρα.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Προς το troll...
Το ότι πληρώνεσαι για να γράφεις ό,τι σαχλαμαράρα σκέφτεται η "Εφ. των Σ." και παπαγαλίζει η Χρυσή Αυγή...δεν αναιρεί την προσωπική ευθύνη σου να σκέφτεσαι πριν γράψεις κάτι! Να πείς στον Καρτερό και στον Καρανίκα ότι οι ανοησίες που διαδίδετε για το "Ρ" δεν πιάνουν πουθενά.
Και αν δεν το κατάλαβες καλά το μύνημα από τη χθεσινη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ...τότε σίγουρα δεν σου φταίνε οι άλλοι, αλλά τα άχυρα που έχεις στο μυαλό και τα λεφτά στην τσέπη. Την φάγατε χθές την τσα...πού και το φυσάτε και δεν κρυώνει! Αλλά ξέρω...Σας φταίνε πάντα οι άλλοι και όχι εσείς!
Υ.Γ. Να διαμαρτυρηθείς εντόνως στην "Εφ. των Σ." (προσωπικά στον Πετρόπουλο) γιατί βγαίνει σε έκδοση Σαββατοκύριακου.
Επίσης να διαμαρτυρηθείς στην "Χρυσή Αυγή" γιατί έχει δεκαπενθήμερη έκδοση, παρά το παραδάκι που της δίνουν.
Τέλος να διαμαρτυρηθείς στην "ΑΥΓΗ", γιατί δεν την διαβάζει κανείς, ούτε οι ΣΥΡΙΖΑιοι, αλλά παίνει χοντρό πακέτο από τη διαφημιστική πίττα!
kk-1

zoot horn rollo είπε...

Για τα μπονους προλαβαινεις δε προλαβαινεις βασικα.

zoot horn rollo είπε...

Δεν ειναι στοκοι, μαλιστα μπορει να πληρωνονται και με δικα σου λεφτα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Σεχταρ φαουλ !! Τι αναγκη Ακαδημιας εχουμε οταν υπαρχει το κομμα και τα 105 μελη της ΚΕ ,ελλειψη εμπιστοσυνης ?
Κι εσυ που "ανησυχεις "για τον Κυριακατικο σας πονεσε πολυ βλεπω που θα τρωτε στη μαπα για δυο μερες τα συνεργεια διαδοσης του Ρ απο τις κομματικες δυναμεις .Θα σας κανουμε τα ΣΚ σας αξεχαστα

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

H τροπολογια αποσυρθηκε γιατι :
1) Το κομμα εκανε αιτημα ονομαστικης ψηφοφοριας και δεν ειχαν τον απαιτουμενο αριθμο βουλευτων εκει τη στιγμη
2) Απο τις στοχευμενες δρασεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικα Αθηνα -Πατρα

Αναυδος είπε...

Δηλ η κίνηση για συγχώνευση Σαββατιάτικης και κυριακάτικης έκδοσης δεν είναι έμπρακτη απόδειξη ότι ο Ρ το Κόμμα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση

Τι να κάνουν να μοιράζουν κουπόνια σουπερμαρκετ;


Ανώνυμος είπε...

Η άποψη μου είναι πως κακώς καταργήθηκε μια έκδοση όσο χαμηλή κυκλοφορία και αν είχε Κουπόνια όχι βέβαια ούτε για πλάκα αλλά ας έκαναν την Σαββατιάτικη έκδοση με περισσότερο ειδικό περιεχόμενο πολιτισμικά ας πούμε ή για την οικογένεια και το παιδί
Υπαρχουν πολλοί σύντροφοί που θα μπορούσαν εθελοντικά να συνεισφέρουν με περιεχόμενο και ο Ρ θα επέλεγε τα καλύτερα άρθρα για το Σάββατο


Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Στρατάρχη, (7 Δεκεμβρίου 2017 - 1:39 π.μ.),
άμα έχεις καθοδηγητικά καθήκοντα, ακόμη και γραμματέα κόβας, δε λέω παραπάνω, δεν μένει χρόνος για θεωρητική έρευνα. Λένιν-αίοι δε γεννιούνται κάθε μέρα, ατυχώς. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης στην καθοδήγα.
Βέβαια, υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στην ...Ακαδημία(!), γιατί αναγκαστικά θάναι διανοούμενοι, που πρέπει νάναι και ταξικοί βράχοι - δύσκολα πράγματα, δε λέω, γιατί οι διανοούμενοι έχουν εγγενή τάση στον ....πουλαντζισμό!
Γι αυτό περισσότερο ευχή μη ευκόλως εκπληρώσιμη έκανα.
Αμήν! (Που λένε κι οι παπάδες).
-------------------------------------
Για την προσωρινή ανάκληση ισχύουν αυτά, που λέει ο Αναυδος. Κι είναι μια ακόμη απόδειξη τι σημασία έχει η παρουσία ταξικού κόμματος στη βουλή, να ξυνίζει τον τραχανά.
Ούτε η νουδού, ούτε τα αυγά, ούτε η φωφώ η κανάς άλλος καραγκιόζης θα έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας! Οι καραγκιόζηδες φασαρία κάνουν για την προσωπική τους ευδοκίμηση και την υποστήριξη της παραπλανητικής λειτουργίας, που εργολαβούν για την αστική τάξη. Δεν τολμάνε να κάνουν ουσιαστική ανατρεπτική αντιπολίτευση γιατί "ξέρουν"....
Το σύστημα την πάτησε εδώ, ένα οργανωτικό μικρολαθάκι ήταν, που όμως το ταξικό κίνημα το αξιοποίησε στο έπακρο και άνοιξε μια τρύπα, να!
Επανέρχεται η ντροπολογία, αλλά ντόρος έγινε, δε θα γίνει πια στο "ντούκου", θα πληρωθεί με περισσότερη φθορά και βοηθάει καπάκι και την απεργία.

Στα κουπιά μας!

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Στραβωμάρα μου! Δικό σου, Στρατάρχη, ήταν το σχόλιο και όχι του Αναυδου, που αναφέρθηκα πριν!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ένα σχόλιο για τον κυριακάτικο ρίζο (του φταίω εγώ) κατά λάθος διαγράφτηκε, αν θέλει ας το ξαναγράψει.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Εχει κατι φυντανια το κομμα : Λιονης ,Παπαδακης ,Παπαδοπουλος ,Μπαλλου ,Μωραιτης κ.α.

zoot horn rollo είπε...

Δε πειθεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τρέχει τίποτα που διαγράφτηκε λάθη συμβαίνουν

Αντί της επσναληψεως αυτού δυο ευχές

Ο Κυριακάτικος Ρίζος καλώς η κακώς πέρασε στην ιστορία εύχομαι η νέα έκδοση του Σαββατοκύριακου να απογειωθεί και να αγαπηθεί από την εργατική τάξη και όλους τους κομμουνιστές που είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα

Εύχομαι επίσης καλές γιορτές με υγεια σε ολους και όλες που διαβάζουν σφυροδρέπανο Κατιούσα 902 και Ρ

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ ( ή αλλιώς το τρολ που τα παίρνει από Καρτερό Καρανικα κσι σια )

Ανώνυμος είπε...

"αλλά ας έκαναν την Σαββατιάτικη έκδοση με περισσότερο ειδικό περιεχόμενο πολιτισμικά ας πούμε ή για την οικογένεια και το παιδί"...
Κοίταξε, τα μάζεψες τώρα! Επειδή προφανώς τα ενδιαφέροντά σου κινούνται μεταξύ ΑΡΛΕΚΙΝ και "SIRΙΝΑ", άσε το "Ρ" και το ΚΚΕ στην ησυχία τους!
Πληροφοριακά: Το ΚΚΕ αυτό κάνει, αναβαθμίζει την έκδοση του "Ρ", Σάββατο-Κυριακή!
Έτσι κι αλλιώς και τα δύο φύλλα έκλειναν ύλη μέχρι Παρασκευή απόγευμα και τυπώνονταν μέχρι το Σάββατο το πρωί. Και αυτά ισχύουν για όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες.
Υ.Γ. Για όσους δεν θυμούνται: ο "ΡΙΖΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ" σταμάτησε να κυκλοφορεί σε καλές εποχές στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ενισχύθηκε ο "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", που τότε ήταν νεωτερισμός!
kk-1

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Αυτο που εγινε στο ΕΚ Πατρας ενεχει τα στοιχεια χιονοστιβαδας που θα ακολουθησει και σε αλλους εργασιακους χωρους και οργανα του εργατικου κινηματος .Ολο και περισσοτερος εργατοκοσμος "φορτωνει" με τους ξεπουλημενους και υποτακτικους στις ηγεσιες του .Ερχεται λαιλαπα που θα αγγιξει και τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αργα ή γρηγορα...Ετσι τα βλεπω τα πραματα ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ

Ανώνυμος είπε...

@kk-1

Εντάξει, μην το πάμε και στο άλλο άκρο.
Κάτι ξέρουν αυτοί που ενοποίησαν τις εκδόσεις του ΣΚ, αλλα υποψιάζομαι ότι έγινε από ανάγκη, οχι από επιλογή.
Ας είναι καλά το 902, που βολεύει πολύ κόσμο στην επαρχία και με διευκολύνει να κρατάω αρχείο ονλαιν χωρίς να κάνω το γραφείο χαμό. Πρέπει να είχα κρατήσει φύλλα του Ρ. 22-24 χρόνων, μέχρι που δυστυχώς τα έφαγε η υγρασία...

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά στο σημερινό διεθνές κομμουνιστικό κίνημα μού θύμισε το ποίημα του Γιώργου Κοτζιούλα (1909‒1956) «Είνορο». Το ποίημα αφορά, βέβαια, τους Μαυροσκούφηδες μετά τον θάνατο του Άρη, αλλά ταιριάζει κατά την ταπεινή μου γνώμη, mutatis mutandis, στην σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το κομμουνιστικό κίνημα παγκοσμίως. Το αναπαράγω για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες των σχολίων αυτού του νήματος υπενθυμίζοντας ότι γράφτηκε το 1947 (18 Φεβρουαρίου), προέρχεται από την συλλογή «Τα πλούτη του φτωχού» που δεν πρόλαβε να εκδώσει ο ποιητής και πρωτοδημοσιεύθηκε μεταθανάτια το 1959 στον τρίτο τόμο των «Απάντων» του· κάποιες «δύσκολες» λέξεις εξηγώ στις σημειώσεις.

Άγρυπνος


ΕΙΝΟΡΟ¹

Με τα σπαθιά σερνάμενα, με χαμηλά τα μάτια,
χωρίς τα πολεμόχαρα που σας γνωρίζαν άτια²,
φορώντας τα φανταχτερά καλπάκια³ σας μονάχα
(που σα να λυποκράταγαν κι αυτά μαζί σας τάχα),
σας είδα, μαυροσκούφηδες, καρδιές από στουρνάρι,
σα χαραμήδες⁴ να είστε πια, σαν παλιοκαρβανάροι⁵,
σε σύδεντρο, ώρα που το φως με το σκοτάδι σμίγει,
μικρό μπουλούκι αμίλητο, και μουδιασμένοι, κρύγιοι⁶,
τραβούσατε όλο πιο βαθιά με χόλιασμα, γενάτι⁷,
πάντα σας αγριοπρόσωποι κι όλοι μαυρογενάτοι.
«Πού πάτε δίχως το γαμπρό, σας έκραξα, έρμο ψίκι⁸;».
Βαριά πατώντας χάθηκαν μες στο ρουμάνι⁹ οι λύκοι.

Γιώργος Κοτζιούλας

_____________________________________

1 Τύπος (ιδιωματικός) της λέξης όνειρο που παράγεται με μετάθεση.
2 Αρσενικά άλογα που δεν έχουν ευνουχιστεί κι είναι κατάλληλα για πόλεμο ή ιππασία.
3 Μάλλινοι ή δερμάτινοι σκούφοι.
4 Ληστές.
5 Οδηγοί των αλόγων ενός καραβανιού.
6 κρύγιοι = κρύοι.
7 γενάτι = γινάτι.
8 Γαμήλια πομπή.
9 Αδιάβατη έκταση με δέντρα και θάμνους· δάσος, λόγγος.

zoot horn rollo είπε...

Συνεχιζεις να μη πειθεις και κανεις και τον καϊλα. Βγηκε το μεροκαματο.

Ανώνυμος είπε...

Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια KK-1 για άρλεκιν κ σιρινα ;

Όσο και να τρολάρεις σου εύχομαι καλες γιορτές σύντροφε ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο και τότε θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και οι χειροκροτητές και οι υποψιασμένοι

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

Ανώνυμος είπε...

οι "υποψιασμένοι"...

Ρε ουστ!

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

@Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ
Με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να διαμαρτυρηθείς γιατί ο "Ρ" δεν βγαίνει τη Δευτέρα.
Δεν θέλει και πολύ μυαλό αν διάβαζες το πρώτο σχόλιο απάντηση του ratm. Αν δύο εκδόσεις μπορούν να γίνουν μία το κόστος μειώνεται.
Το κάνουν αστικές εφημερίδες.
Δηλαδή αγόραζες '"Ρ: και το Σάββατο και την Κυριακή και θα σου λείψει; Αν έχεις τόση ανάγκη, 902.gr.


Κατανοητός ο καϋμός διαφόρων ειδικα μετα τις πρόσφατες κοινοιτοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε υπουργείο εργασίας. Μέχρι και ο νεοφιλεύθερος με καθημερινό στασίδι στο δελτίο ειδήσεων του Ευαγγελλάτου μετά τις κοινητοποίησεις του ΠΑΜΕ επισήμανε πως το ΚΚΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Κατανοητός ο καϋμός διαφόρων μετά την ξεφτύλα όλων των άλλων "χώρων" με την έμπρακτη στήριξη στην παράταη μνημονίου Βαρουφάκη(20/2/2015) και μνημόνιο Τσίπρα(5/7/2015). Το τελευταίο με το δίλλημα ποιος θέλετε να σας εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο.

Ειδικα τα πανηγύρια των άλλων "χώρων" στη Βουλή παρέα με Κωνσταντοπούλου όπως και της Κυριακή του "δημοψηφίσματος" παρέα με τους ακροδεξιούς και φασιστοειδή έχουν αφήσει ιστορία.

(φταίτε και εσείς που ψηφίσατε τα μνημόνια) 17-57

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση σε προηγούμενο μου σχόλιο.
Για τον Κυριακάτικο Ρ είναι το πιο καλό είναι το δεύτερο (6 Δεκεμβρίου 2017 - 11:11 π.μ. ) όχι το πρώτο σχόλιο του ratm που αναφέρονταν γενικά στην προηγούμενη πολιτική κατάσταση

17-57

Ανώνυμος είπε...

@kk1

Ποιο το πρόβλημα με την Sirina με την τόσο προσεγμένη παραγωγή;

Βέβαια θα προσθέσει κάποιος κυνικά ή και χαιρέκακα, μεγαλύτερο πολιτικό "ξεβράκωμα" από το "Ο Σύριζα και οι φίλοι του στην καπιταλιστική διακυβέρνηση" δεν υπάρχει.

Στανταράκι τα 5 χρόνια + λούφας στην κεντρική πολιτική σκηνή των αυτοαποκαλούμενων "αριστερο αναρχικων" των διαφόρων "χώρων". Παρά τον καϋμό Χατζηνίκου και λοιπών για το πότε θα ενωθούν οι μεταξύ Σύριζα και ΚΚΕ "χώροι" στο δικό τους φαντασιακό αριστερόμετρο. Και παρά τη τόση προβολή από κάποια "βοθροκάναλα" όπως αρκετοί από αυτούς τα ονομάζουν

Ως τότε θα ξαναπαίξουν το παραμύθι
"Ο Σύριζα τους ξεγέλασε γιατί δεν υποψιάζονταν πως τους δούλευε όταν τους μιλούσε για καταργηση μνημονίων μέσα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ".Άντε και κανένα κίνημα "πόλης".

Τα ολίγα ώσπου να βρουν νέα πολιτικά πρόσωπα(η πολιτική τους παραμένει σχεδόν η ίδια) για τον ""αριστερό"" (πολλά εισαγωγικά) αντιΚΚεδικό αγώνα. Μην τον αφήνουν μόνο σε νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα διαμαρτυρίας αγαπητέ 17-57, είναι προσωπική μου θέση, η εφημερίδα του Κόμματος να κρέμεται στα περίπτερα κάθε μέρα όσα φύλλα και να πουλά. Όταν καταργήθηκε ο Ριζοσπάστης της Δευτέρας ήμουν παιδάκι,αλλά το ίδιο θα έλεγα.

Ποια μνημόνια ψήφισα εγώ ή το Κόμμα μου το ΚΚΕ; Πως πάει το πράγμα εδώ μέσα θα τη βγάλουμε να την μετρήσουμε ποιος την έχει πιο Κουκουέδικη; Θα βάλουμε σε ζυγαριά πόσα χρόνια και πόσο ιδρώτα έχυσε ο καθένας για το Κόμμα; Και πως θα το κάνουμε πίσω από την ανωνυμία; Εντάξει ωραίο το τρολάρισμα δεν λέω αλλά να υπάρχει και μια ουσιαστική κουβέντα

Εννοείται το ΚΚΕ ανεβαίνει και δεν περίμενα κανένα Ευαγγελάτο να μου το πει. Το ΠΑΜΕ δυναμώνει και συσπειρώνει περισσότερο κόσμο γιατί η μαυρίλα του της σοσιαλδημοκρατίας που κυβερνά και η γραφικότητα των αριστερών αναχωμάτων δείχνει τον μοναδικό δρόμο της συμπόρευσης με τις ταξικές δυνάμεις

Το ΚΚΕ επίσης ανεβαίνει αναγκαστικά γιατί έπιασε σχεδόν πάτο τις τρεις τελευταίες εκλογές 4,5 με 5,5 σε επίπεδο απήχησης αστικών εκλογών και πλέον βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και μια εκλογική επιτυχία για να πιστέψει περισσότερο στις δυνάμεις του ο λαός

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

zoot horn rollo είπε...

To οτι σ'αρεσει το τρολαρισμα,φαινεται. Το κομμα σου δεν ειναι το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν η προσωπική σου θέση είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα της εφημερίδας, τότε δεν θα το σχηματοποιούσες με την καθημερινή παρέμβαση στα περίπτερα (που δεν χάθηκε άσχετα αν το φύλλο συγχωνεύθηκε), αλλά θα εξέταζες και το πολύ σημαντικότερο επίπεδο της παρέμβασης των οργανώσεων όπου η εξόρμηση αναβαθμίστηκε σε δύο μέρες από μία και που βασικά είναι και το μεγαλύτερο και δυναμικότερο κομμάτι της διακίνησης.
Το ΚΚΕ δεν ανεβαίνει αναγκαστικά και κυρίως δεν είναι αυτονόητο ότι θα ασκεί πάντα ακτινοβολία. Το ότι έχει κύρος σε περίοδο αντεπανάστασης αποτελεί μία διαρκή κατάκτηση του κόμματος που αποδεικνύει ότι "δεν φταίνε τόσο τα βήματα που κάνω, αλλά η λάθος λογική που είχε το κίνημα για δεκαετίες ολόκληρες" και είναι εξαίρεση στον κανόνα των ΚΚ της ευρύτερης περιοχής.
Κυρίως, αυτό που μας λείπει δεν είναι μία εκλογική επιτυχία, αλλά η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε σωστές βάσεις που θα άνοιγε και νέες δυνατότητες στην προσέγγιση μαζών, όπως δείχνει και η πείρα της δεκαετίας του 70'.

Τέλος ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν σε κριτικάρουν για λόγους τυφλής προσήλωσης στην γραμμή, αλλά επειδή η λογική σου είναι τόσο χοντροκομμένα σε λάθος βάση που προκαλεί καχυποψία αν πρόκειται για πολεμική χρεοκοπημένης κυβερνητικής κοπής που διαχρονικά εχθρεύονται οι κομμουνιστικές δυνάμεις για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Είναι νομίζω αρκετά σαφές εδώ και αρκετά σχόλια.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/12/1989_10.html

διαβασα αυτη τη γελοιοτητα προσεκτικα. Αν δειτε δεν επιχειρει να απαντησει τιποτα απο οσα πολυ ευστοχα και συνοπτικα βαζει το αρθρο του Ριζοσπαστη.
Τι κανει? Μια λαθροχειρια και μια διαστρεβλωση.
Αφου ο Ριζοσπαστης γραφει οχι οτι ολες οι ομαδες που αυτοαναφερονται στην αναρχια ειναι ιδιες αλλα οτι σε τελικη αναλυση παρα τις διαφορες τους καταληγουν με τον εναν ή τον αλλο τροπο να εξυπηρετουν τα ιδια συμφεροντα. Αυτο ο αστειος αυτος τυπος το αναποδογυριζει οπως θελει για να πει οτι ειναι σαν να λεμε ΚΚΕ και ΟΑΚΚΕ ειναι το ιδιο!

Μιλαμε οτι ο χωρος του οπορτονισμου και της αναρχιας πλεον εχει περα απο τον ιδεαλισμο και την ελειψη διαλεκτικης που τον διακατεχει εδω και 150 χρονια και τρομερο προβλημα στοιχειωδους συλλογιστικης.

Καλυτεροι διαφημιστες του ΚΚΕ ειναι αυτοι για οποιον μπορει να διαβασει κριτικα και με το μυαλο στο κεφαλι του οσα γραφουν.

ratm

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εγινε και το 4ο(!) Συνέδριο του Ναρ, που όσο και να ξορκίζει το ΚΚΕ σαν κακομαθημένο παιδί, θα σέρνεται μοιραία από το ΚΚΕ, κι όσο πιο δυνατά τα ξόρκια τόσο καλύτερη η επιβεβαίωση.
Το τρέχον ξόρκι είναι το βερμπαλιστικό ΚΚΑ (="Κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης"), που επεφοίτησεν ημίν ως άγιον πνεύμα ένιαυτούς τριάκοντα μετά την γέννησιν του βρέφους, κατά τας γραφάς, αμήν. Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα.
Εφυγε (από την δεξιά πόρτα του ναού) κι ο Θανάσης, μακράν ο πιο "έξω καρδιά" ναρκισσευόμενος φιλελεύθερος μικροαστός και ειλικρινής αντικουκουές. Βαρέθηκε, λέει να είναι "τιμητής". Καιρός να μονάσει και να μεταμεληθεί.
Εβδομηνταρίζει η "γενηά του Πολυτεχνείου", και με καθυστερημένη εμμηνόπαυση.

Ανώνυμος είπε...

@ Ηλίας

ένιαυτούς = ενιαυτούς

Άγρυπνος

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Σεχταρ δεν αντεξα ρε μπαγασα
http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/blog-post_94.html

Ανώνυμος είπε...

Zoot το κόμμα μου ήταν είναι και θα είναι μόνο το ΚΚΕ αλλά μπορείς να με τρολάρεις όσο θες

ΟΧΕΠ το καταλαβαίνω καλά αλλά ας καταλάβουν και οι άλλοι ότι την γνώμη του ένας ψηφοφόρος του ΚΚΕ για τον Ρ θα την γράψει σε ένα φίλσ προσκείμενο προς το ΚΚΕ μπλογκ και θα την κοινοποιήσει και σε φίλους του του μέλη του ΚΚΕ. Πρέπει να την συζητήσει και στην τελική να πειστεί ότι έχει άδικο.Τώρα αν ο κάθε παπάρας της Αυγής έγραψε μια παπαριά για τον Ρίζο με τελείως διαφορετικό σκεπτικό από το δικό μου πρέπει να βγάλω τον σκασμό ;

Η μία λογική είναι ναι ρε φιλαράκι μην προκαλείς εγώ όμως είδα τίτλο στην ΚΑΤΙΟΥΣΑ :ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ; Και έγραψα σχόλιο στο σφυροδρέπανο πάνω σε αυτό όχι για να προκαλέσω.

Το θεωρείς τρολιά , προβοκάτσια, πληρωμένη ανάρτηση του Καρανίκα ; Δεν με νοιάζει. Αυτό μου με νοιάζει είναι οτι έβγαλα το άχτι μου και το παράπονο μου σην πορεία μπορεί να πω α ρε γαμάτη η έκδοση του Σαββατοκύριακου καλά που συγχωνεύτηκαν τα 2 φύλλα. Μου θυμίζει την εποχή που καταργήθηκε ο Ημεροδρόμος του Μπογιό και τότε έπεσαν να με φάνε δεν γίνεται στους εκατό και οι εκατό για επιμέρους τριτογενή ζητήματα να έχουν την ίδια άποψη

Εξάλλου υπάρχει και ο διαχειριστής ας μου κόψει τα σχόλια αν πιστεύει πως δεν έχουν αξία ή προκαλούν το κοινό. Πληροφοριακά η υπογραφή μου είναι αυτοσαρκαστική σκεφτόμουν και το Ξερόλας ως εναλλακτική

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κλαίγεσαι σαν την μωρή παρθένα;

"Στο απυρόβλητο πάλι η ηγεσία του ΚΚΕ.."

"Αλλά δεν ανησυχούμε όλα πάνε καλά και ας μας ήρθε κεραμίδα σε αυτό το θέμα."

"Η αναίτια επιθετικότητα ως γραμμή άμυνας είναι ένδειξη ψυχικής ασθένειας" (αυτό είναι το αγαπημένο μου!!!)

"θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και οι χειροκροτητές και οι υποψιασμένοι"

Ρε μάστορα, δεν πείθεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φάει στη μάπα "υποψιασμένους" και κουκουεδολόγους με την οκά. Από φουσκωμένα παγώνια και μπλε π... μέχρι γλωσσαμύντορες εκ Βρυξελλών και κάτι ξερόλες των υπογείων του εξωκοινοβουλίου. Αυτή η kolotoumba, τόσο άχαρη και βιαστική μόλις σε τσιμπήσανε, πρώτη φορά συμβαίνει! Φαίνεται ότι όσο περνά ο καιρός τόσο χαμηλώνει η στάθμη των τρολλ που προσπαθούν... τι ακριβώς;

Όσο κι αν ομνύεις στο "Κόμμα σου το ΚΚΕ" θα στο ξαναπώ: Άιντε στον στάβλο σου!

ΡΓ

zoot horn rollo είπε...

Εξακολουθεις να μη πειθεις. Με τιποτα. Γιατι "καρφωθηκες" απ' την αρχη. Τωρα τα γυριζεις κουτοπονηρα.

Υπογραφη
Αν δεν αυτομαστιγωνομαι καθε πεντε λεπτα και δε λεω οτι το ΚΚΕ τα κανει ολα λαθος τοτε δεν ειναι αυτοκριτικη.

Ανώνυμος είπε...

"Και έγραψα σχόλιο στο σφυροδρέπανο πάνω σε αυτό όχι για να προκαλέσω."

Με κοροϊδεύεις; Εποικοδομητική διαφωνία για το "κόμμα σου" με χαρακτηρισμούς περί "ψυχικής ασθένειας" που είναι η τελευταία γραμμή της κομματικής απολογητικής πρώτη φορά έχω ξαναδεί.

Υ.Γ. Για την ταμπακιέρα σχετικά με την διακίνηση τίποτα. Σωραίος!

Ο.Χ.Ε.Π.

Σώβρακος είπε...

Δεν σχολιάζω και μετά βίας διαβάζω το μπλογκ λόγω των τρολλ που υπάρχουν.
Παρακαλώ πολύ μην δίνετε τροφή σε αυτούς. Γράφουν μία μαλακία και ψαρώνετε. Απο το ψευδόνυμο το συγκεκριμένο τρολλ είναι καρτέλα.
Εντελώς φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ ΡΓ

Δεν ξερω πως το γνωριζεις αυτό αλλά είμαι περήφανος που διατηρώ στάβλο γενεών και κοτέτσι στο χωριό μου.Όπως είμαι περήφανος πως ψηφίζω το ΚΚΕ με όποιες διαφωνίες έχω.Οπότε θα πάω με χαρά στο στάβλο μου σε 10 μέρες και θα διαβάσω τον Ρίζο μου και την Κομμουνιστική επιθεώρηση ιδίως Τηλέμαχο Λουγγή. Καλή χρονιά με υγεία αν δεν τα πούμε μέσα στο 2017 ξανά

Υπογραφή
Φταίνε οι άλλοι όχι εγώ

Ανώνυμος είπε...

"ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ! Καλώς γίνεται, κι ακόμα καλύτερα αν η συμμετοχή είναι μεγάλη.
Μήπως όμως θα έπρεπε να προβληματιστούμε που δεν έχει μείνει τίποτε περισσότερο από αυτού του είδους τις απεργίες οι οποίες πέραν της διατύπωσης κάποιων αιτημάτων δεν ενοχλούν καμία οικονομική και πολιτική εξουσία;
Μήπως αυτή η φτώχεια αγώνων- η οποία είναι προσαρμοσμένη στις διαθέσεις και στα μέτρα της κίτρινης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας- με τις μεγάλες μάζες μακριά, είναι ένα καμπανάκι το οποίο έχουμε καθυστερήσει να ακούσουμε; Και μάλλον ακόμα δεν το ακούμε;..
Το ότι το πληρώνουμε ακριβά είναι γεγονός. Κι ακόμη πιο ξεκάθαρο είναι πως θα το πληρώσουμε πανάκριβα αν δεν αλλάξουμε ρότα. Το κενό συγκροτημένης πολιτικής απέναντι στην κυρίαρχη που εφαρμόζεται είναι εμφανές. Κι ακόμη πιο εμφανές είναι ότι οι επαναστατικές κραυγές κάνουν τη κατάσταση να φαίνεται χειρότερη απ' ότι είναι γιατί δεν συνιστούν τίποτα περισσότερο από εκδηλώσεις εκφυλισμού."
- από το fb του Γιώργου Πετρόπουλου( του γνωστου πρωην -πρωην σε ολα!)

Το προβλημα δεν ειναι εχεις μεταμορφωθεί σε νεοφιλελε. Το προβλημα και η ντροπη ειναι να εισαι τετοιος, αλλα να φορας την προβια του κομμουνιστή και να κανεις οτι πονας για το καλο του κινήματος.

ΧΒ

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείς να πείσεις αλλά δεν...
Έδωσες πολιτικό στίγμα σε αρκετά ανάμεσα και στο
" Στο απυρόβλητο πάλι η ηγεσία του ΚΚΕ ".


Σε ένα κόμμα δημοκρατικού συγκεντρωτισμού δεν υπάρχει διαφορά "ηγεσίας" - "βάσης".
Η ηγεσία δίνει λογαριασμό στη βάση και έχει και ένα καταστατικό που υποχρεωτικά τηρεί. Στοιχειώδες.
Στα κόμματα με ηγεσίες που ψηφίζεις( διαφορετικά αν έστω ψήφιζες ΚΚΕ θα ήξερες το στοιχειώδες) πραγματικά ισχύει αυτό που υπονοείς στην τόσο κοινότυπη δεύτερη ανάγνωση.

Και δεν είναι άλλο από το να μην τηρεί η ηγεσία ενός κομμουνιστικού κόμματος καταστατικά ή αποφάσεις συνεδρίων. Θέλω π.χ.να μάθω σε ποιο σημείο των πρακτικών του συνεδρίου του Σύριζα του 2014 δόθηκε εξουσιοδότηση να ψηφίζουν μνημόνια. Μήπως καταλάβουμε την διαφορά μεταξύ κομμάτων με κλίκες και αρχηγιλίκια και κομμάτων με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.

"έπιασε σχεδόν πάτο τις τρεις τελευταίες εκλογές 4,5 με 5,5 ".

Λίγη κακία αλλά δεν πειράζει. Να γράψουμε λοιπόν πως είχαν και πως έχουν τα πράγματα

Το έχω ξαναακούσει πολλές φορές μαζί με το " Αν αλλάξει η Παπαρήγα, θα ψηφίσω ΚΚΕ". . Περίμενα τις ψήφους κοντά στο 20% με την αλλαγή της Παπαρήγα, αλλά μάλλον αυτοί που το έλεγαν δεν ήταν σε αυτό και τόσο ειλικρινείς.
ή γιατί καταλαβαίνουν πως μετά το μαζί με το ΚΚΕ στην εξουσία αλλάζουν άρδην τα πράγματα και χάνεται η μικροαστική καθημερινότητα.Και απλά λένε κάτι για να λένε. Ή για να δικαιολογήσουν γιατί ψηφίζουν τους άλλους

Με 15% ΚΚΕ δεν θα περνούσε ούτε ως σκέψη το μνημόνιο.

Ανησυχίες για την τότε ιδεολογική άνοδο του ΚΚΕ ήταν επίσημα διαπιστωμένες την περίοδο 2010 - 2011 από επίσημες εφημερίδες του εξωτερικού. Γιατί γνωρίζουν πως το πρόγραμμα του ΚΚΕ είναι δύσκολο αλλά στηρίζεται σε πραγματικά θεμέλια. Ξαφνικά βγήκαν κάποιοι αγανακτισμένοι, κάτι έξω τα κόμματα(το εξής ένα), κάτι έξω τα συνδικάτα(το εξής ένα)
Κάτι ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΣΕΕ(κατά το ούτε ΝΑΤΟ ούτε Βαρσοβία από παλαιότερες ταινίες που η ουτενάδες πήγαν στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ).
Κάποια δεν πληρώνω κάποια μη πολιτικοποιημένα κινήματα (δηλαδή εκτός ιδεολογικής συγγένειας με κομμουνισμό, εντός αστικής λογικής), κάποιες αερολογίες "και δεν θα πληρώσουμε και θα μου δανείσουν και δεν θα ζητήσουν τα δανεικά και θα μείνουμε ΕΕ", κάποια αντιμνημονιακά κόμματα και από τα δεξιά γιατί π.χ. κυκλοφορούσε ως μέρος δημοσκόπησης πως ένα μικρό ποσοστό δεξιών μπορεί να ψήφιζε ΚΚΕ

Τα πράγματα ήταν και παραμένουν απλά
Ή αναγνωρίζεις το χρέος (ολόκληρο με υπογραφή Βαρουφάκη ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟΣ 2015) ή έστω ένα μέρος του και μένεις στο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ή τουλάχιστον δεν το αναγνωρίζεις όλο ψηφίζεις το ΚΚΕ για εκτός ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Τυχαίο πως μόνο ο Λένιν δεν το αναγνώρισε; Και διέγραψε και τα χρέη που χρωστούσαν άλλες χώρες π.χ.Ελλάδα προς την Ρωσία;

Ο στόχος τους όμως ήταν το ΚΚΕ γύρω ή και κάτω του 3% και εκτός Βουλής.
Τόσο τον Ιούνιο του 2012 όσο και τον Ιανουάριο του 2015 με το πρώτη φορά Νέο Πασοκ του 1981. Αν ήσουν έστω και απλός ψηφοφόρος του ΚΚΕ θα το καταλάβαινες.

Είναι ένα από τα λίγα που απέτυχε ο Σύριζα.
Στα περισσότερα που του ανατέθηκαν, πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Αλλά αυτό το μικρό που απέτυχε θα είναι και ο λόγος που ο Σύριζα σε λίγα χρόνια θα διαλυθεί για να ξανασυντεθεί με άλλο όνομα πέρα των ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός, Σύριζα.
Θα περάσει ο,τι μπορεί ως νομοσχέδιο για να το εφαρμόσει ο Κούλης και μετά τις δεύτερες εκλογές, τις μετά την "απλή αναλογική" θα διαλυθεί προς ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη και αποχή. Μπορεί να διαλυθεί και νωρίτερα. Θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της διαφοράς με τον Κούλη


@ΡΓ
Γιατί δεν γίνεται αλλαγή καταστατικού σε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, Κόμμα Νέου Τύπου όπως π.χ. Μπερλιγκουερ Ιταλία. Γιατί δεν είναι ΕυρωΚομμουνιστικό Κόμμα να μπορούν εύκολα να ιδεολογικά - πολιτικά να διεισδύουν. Αυτό τους "πονάει"


(φταίτε και εσείς που ψηφίσατε το μνημόνιο Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Δημοψήφισμα αλλά δεν πείθετε πως δεν το ψηφίσατε ) 17-57

zoot horn rollo είπε...

Κι αλλα ψεμματα. Τι εκπληξη...

Unknown είπε...

ενα κομμα δημοκρατικου συγκεντρωτισμου δεν εχει να δωσει λογαριασμο μονο στα μελη του,
εχει και στην εργατικη ταξη που καλει να μπει κατω απο τις σημαιες του.
δεν ειναι αυτοματη η σχεση κοματος ταξης.
το προβλημα δεν ειναι η ηγεσια του κκε ,που σιγουρα παραειναι προσεκτικη, σε ενα ετσι κι αλοιως ολισθηρο εδαφος.αν κοιταξετε πιο εκει στους πασοκοεπαναστατες τα χαλια ειναι απιστευτα.
η μαζικοτητα του κινηματος ειναι και συναρτηση των στοιχειων που συγκροτουν
την εργατικη ιδεολογια.
το 20ο παραπεμποντας το ζητημα στον τελικο ιμπεριαλιστικο πολεμο δεν νομιζω οτι βοηθησε.
το 19ο προσπαθησε περισσοτερο να συγκροτησει την εργατικη ταξη δι εαυτην.
το ιδιο και το παλιο συνθημα ¨ενας ειναι ο εχθρος ο ιμπεριαλισμος¨",δινει λαβη σε παρανοησεις επειδη δεν φαινεται η εργατικη ταξη ως διαλεκτικο του αντιθετο.σε τμηματα
της εργατικης ταξης υπαρχει η υποψια οτι το κκε αποφευγει την ταξικη συγκρουση,
και δεν βλεπει τον ιμπεριαλισμο σαν στοιχειο της οικονομικης και πολιτικης ταξικης
παλης,αλλα του δινει εξωτερικη ως προς το συστημα διασταση.
υπαρχει ενας κρυφο μπουχαρινισμος στο 20ο,η εισαγωγη του,για την κριση, μοιαζει με το "ιμπεριαλισμος και σωρευση του κεφαλαιου" του μπουχαριν.


zoot horn rollo είπε...

"Προβληματιζεται" "βαθια" και "ειλικρινα" ο δημοσιογραφος της ελευθεροτυπιας κι επικεφαλης ομαδας "εξαπτερυγων" του συριζα. Ωραιες ιδιοτητες, δε λεω.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Δεν ξέρω πως πήγε η απεργία σήμερα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, και μάλιστα χωρίς Πειραιά-Ελευσίνα-Λαύριο, ήταν μεγάλη, και η ιδέα να πάρει και χαρακτήρα αντιϊμπεριαλιστικής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη με την πορεία στην Πρεσβεία (μία είναι...), μυρίζει αυθεντικό εργατικό κομμουνιστικό κίνημα.
Είδα και καινούργιες φάτσες, είδα και "χαμένους" από τα χρόνια της εκσυγχρονιστικής ευφορίας να ξαναπλησιάζουν δειλά.
Δείχνει πως το καζάνι βράζει από κάτω...
....κι άστε τους μικροαστούς να ψάχνουν το επαναστατικό υποκείμενο!

Ανώνυμος είπε...

ΧΒ

Που να δεις τι γράφει για την τροπολογία της κυβέρνησης για την απεργία ο ιδιος. Λες και του δωσε ο "κομμουνιστής" Κατρουγκαλος το κείμενο ετοιμο...

ratm

zoot horn rollo είπε...

Επιτέλους, τώρα πλέον και "κρυφομπουχαρινικό" το ΚΚΕ.
Και οι "ειλικρινείς" "προβληματισμοί" συνεχίζονται.

Unknown είπε...

λες να ξεπερεσαμε την περιφημη οπισθοχωρηση του εργατικου κινηματος?
η να την ξεπερναμε ηδη,και να μη το πηραμε χαμπαρι?
εαν οχι,τοτε ,το ολα παν καλα,ειναι απολογητισμος.

Ανώνυμος είπε...

@ nikos trend ( 14 Δεκεμβρίου 2017 - 11:54 μ.μ. )
Τόσο η θεωρία του Ιμπεριαλισμού του Λένιν, "Οι δέκα ημέρες", η Οκτωβριανή, οι πρώην Σοσιαλιστικές Χώρες μετά τον Β' παγκόσμιο Πόλεμο όσο και οι ενέργειες του Εργατικού Κινήματος που στην Ελλάδα στοιχίζεται κοντά στο Κόμμα της το ΚΚΕ, έρχονται σε αντίθεση με το σχόλιο σου.

Το ΚΚΕ πάντα δίνει λογαριασμό στην Εργατική Τάξη. Δεν θυσίασε τα διαρκή συμφέροντα της Εργατικής Τάξης στην Ελλάδα κυνηγώντας χίμαιρες και ολιγόχρονους υπουργικούς θώκους. Αποτέλεσμα το 4,5% όταν όλοι μα όλοι στα κανάλια το 2012 το πίεζαν για την ενιαία αριστερά με τον Σύριζα(με ενδιάμεση γέφυρα αριστεριστές).
Με την Παπαρήγα να απαντά πως είναι Κομμουνιστικό Κόμμα.

Αισχρές παρεμβάσεις πολλές όπως π.χ. στην Αλέκα από τον ΣΚΑΙ που ζητούσε εδώ και τότε(2012) την παραίτησή της. Απορώ αν έχουν ξανανακατευτεί σε τόσο βαθμό στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος. Λογικό μου φαίνεται να βαπτίζουν στελέχη του Σύριζα τον ΣΚΑΙ "αντισυστεμικό" κανάλι. Ασχέτως αν τώρα δηλώνουν εναντίον του.

Όσο για την υποψία που μάλλον είναι δική σου θέση αλλά την αποδίδεις στην Εργατική Τάξη.
Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ δεν "τσιμπάνε" σε προτροπές τύπου ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ας πούμε
Από την άλλη όταν καταστεί αναγκαίο, π.χ. η διαφύλαξη μιας εργατικής απεργιακής περιφρούρησης συμβαίνει και κανένα "τρακάρισμα"
https://twitter.com/PoexaniaPoe/status/941281488678608902
http://www.katiousa.gr/epikairotita/pos-ginesai-apo-mantroskylo-ton-afentikon-rezili-ton-skylion-se-tria-apla-vimata/


Για το
"παραπεμποντας το ζητημα στον τελικο ιμπεριαλιστικο πολεμο δεν νομιζω οτι βοηθησε." καλύτερα να απευθυνθείς στους μύριους πόθους ενός παρακλαδιού του Τροτσκισμού, στον Ποσαδισμό.

Ο Ιμπεριαλισμός είναι εποχή κατά την οποία όλο και περισσότερες αστικές τάξεις περνάνε στον στάδιο της μονοπωλιακής συσσώρευσης. Κρατικομονοπωλιακό και τελευταίο στάδιο της καπιταλιστικής οικονομίας. Η Ελληνική Αστική Τάξη είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε αυτό το Στάδιο του Καπιταλισμού.

Ο Λένιν έγραψε στον "Ιμπεριαλισμό" για διαρκή περίοδο επαναστάσεων και αντεπαναστάσεων. Τώρα, είμαστε στη περίοδο της αντεπανάστασης κατά την οποία το κύρος του ΚΚΕ παραμένει μεγάλο.
Η χθεσινή απεργία πήρε και αντι-Ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά που μάλλον δεν κατά την δική σου κρίση δεν καταλάβαιναν(π.χ το 1917, στον Β'Παγκόσμιο, στα αντιαποικιακά κινήματα) και δεν καταλαβαίνουν και τόσο οι εργάτες.
http://www.katiousa.gr/politika/ergatiki-taksi/antapokrisi-apo-apergiako-metopo/

Η εργατική τάξη ακούει τις προτάσεις του ΚΚΕ. Αν ήταν τόσο εύκολο θα γίνονταν Εργατικές Επαναστάσεις κάθε χρόνο, κατά προτίμηση μετά τις εξεταστικές και πριν τα Μουντιάλ για να συμμετέχουν και διάφοροι "αριστεριστές". Καταχραστικός ο όρος γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που δικαιολογούν τον όρο. Κατά βάθος και κατά πλειοψηφία αποτελούν την αριστερή πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας ως παιδική αρρώστια του κομμουνιστικού κινήματος που έπαθε πρόωρα γεροντική άνοια.


@ratm ( 15 Δεκεμβρίου 2017 - 8:07 π.μ. )
Καταλαβαίνω πως το γράφεις ειρωνικά. Ο κατρούγκαλος δεν είναι κομμουνιστής εδώ και πολλά χρόνια. Μία απλή ματιά στο βιογραφικό του από το Πανεπιστήμιο Θράκης. Ήταν μέλος επιτροπών που σε μία ή δύο πρώην σοσιαλιστικές χώρες άλλαζαν τα σοσιαλιστικά συντάγματα σε αστικά. Στις εποχές που τυχαία ήταν της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Πως αυτοπροσδιοριζόμενος "κομμουνιστής" αλλάζει τα συντάγματα από σοσιαλιστικά σε αστικά αποτελεί βαθύτατο νόημα που αδυνατώ να το καταλάβω


@ Σεχτάρ ο Τρομερός ( 15 Δεκεμβρίου 2017 - 12:45 π.μ. )
Ζωγραφίζεις!

17-57

Ανώνυμος είπε...

'Ασχετο αλλά θέλω να το γράψω κάπου:

*O (δήμαρχος Ν.Φ)Βασιλόπουλος σε συνάντηση που είχε πριν 1.5 χρόνο+ με άτομα του κλάμπ ορίτζιναλ είπε ότι δεν είναι 50 τα δέντρα που θα κοπούνε όπως λένε αυτοί αλλά 55.
Δημοσίευσα πριν λίγο καιρό σε αριστερό γκρούπ σχόλιο - απόσπασμα απο την γουίκιπίντια που αναγράφει
ότι είναι 15 χιλιάδες τα δέντρα του άλσους Ν.Φ.

Κάποιος ωστόσο κατέβασε/αν το άρθρο της γουίκιπίντια
για να μην γελοιοποιηθούνε διάφοροι και ΄οχι λίγοι.
Αλλά δεν πειράζει βρήκα άλλα:
Οπότε με τα νέα λίνκ που αναγράφω αποδεικνύεται ότι το άλσος διαθέτει 480 στρέμματα(!).
http://athenshotspot.weebly.com/pi940rhokappaalpha.html
https://foursquare.com (βάλτε στο google αυτό όπως και τις λέξεις -φράση''άλσος Ν.Φιλαδέλφειας'')
http://wikimapia.org (ομοίως).

Για τα στρέμματα του άλσους ,κάποιοι πρωταγωνιστές
μιάς εφημερίδας που κάνουνε συνέχεια ρεπορτάζ για το θέμα(Χοτζικοί) γράφανε 'οτι 5 στρέμματα ότι θα πάρει η Άεκ ενώ την ίδια στιγμή ακουγόντουσαν και άλλα νούμερα -άλλοι για 2-3,4 άλλοι για 3-4. Υποθέτουμε(ας πούμε) ότι έχουνε δίκιο οι πιο σκληροί επικριτές.

Οπως βλέπετε όμως οι βαρύγδουπες εκφράσεις ''παίρνει το άλσος η Άεκ'' κτλ δεν ισχύουν με δεδομένο το μεγάλο εύρος της επιφάνειας γής του άλσους(480στρ).Και όχι μόνο οι βαρύγδουπες ..
Δεν θα μπορούσα φυσικά εγώ να εκτίθεμαι μιλώντας για τέτοια θέματα σε ημιδημόσιο χώρο και να αναφέρομαι με το παρόν πόστ σε αυτά τα ζητήματα αν δεν είχα δεί αυτά που λέω ή αν δεν υπήρχανε λίνκ τα οποία όμως έχουν αναγραφεί παραπάνω.
Ανατρέξτε στο googlemaps και δείτε μόνοι σας τα μεγέθη.

Eπίσης εξηγήστε σε άλλους οι πιο γνώστες τι σημαίνει 2 στρέμματα τι 5, τι 4 διότι δεν έχουν και τόσο μεγάλη αίσθηση αρκετοί και δεν σχηματίζεται στην φαντασία τους η παράσταση αυτή ούτε του πώς /πόσο είναι 2,4,5 στρέμματα ούτε η αναλογία συνολικού εύρους σε σχέση με αυτά που θα μειωθούνε.

Σε προηγούμενη ανάρτηση σε χ γκρούπ(νομίζω και εδώ) είχα γράψει ότι είναι μη σωστή πράξη η κοπή των δέντρων και σαν συνάρτηση έως αμφιλεγόμενη(απο -εώς) διότι δεν είναι και πολλά τα δέντρα(και λόγω ενός κενού που υπάρχει πίσω απο το γήπεδο).Για να είμαι σωστός και με τα νέα δεδομένα να πώ ότι το όλον είναι ζήτημα μικρής σημασίας έως σούπερ υπερβολικά μικρής σημασίας.
Ευχαριστώ.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Υπογραφή-ψευδώνυμο όμως δεν έβαλες

zoot horn rollo είπε...

Είπαμε, αν δεν υπάρχει μόνιμο αυτομαστίγωμα δεν είναι αυτοκριτική.

Ανώνυμος είπε...

@nikos trend
Ο πολιτικο-ιδεολογικός χώρος που ανήκεις ψήφιζε μνημονιάκια στις 20/2/2015 με την υπογραφή ΒΑΡΟΥΦΆΚΗ και στις 5/7/2015 στο Δημοψήφισμα.
Μη δουλεύεις άλλο τον εαυτό σου γιατί προκαλείς τον οίκτο μας. Και ο τελευταίος βλαχομπαρόκ σε αυτή την χώρα γνωρίζει πως ο Σύριζα είναι πιο δεξιός και από την δεξιά.

(φταίτε και εσείς που ψηφίσατε το μνημόνιο Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Δημοψήφισμα με το "ΟΧΙ" αλλά πλέον δεν πείθετε) 17-57

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Μην περιφρονείτε ποτέ τα "ψιλά" γράμματα, ιδίως όταν αναγγέλλουν ότι "απελευθερώνονται" τα ...χοντρά!
ΗΠΑ: Τέλος στην ουδετερότητα του διαδικτύου
H έχουμε Καπιταλισμό, η ...πηδιώμαστε!
...Θάρθει κι εδώ...

Unknown είπε...

ανωνυμε 14 Δεκεμβρίου 2017 - 11:54 μ.μ

το να απανταμε σε κατι που δεν λεει ο αλλος,αλλα σε κατι διπλανο,δειχνει οτι εχουμε μονο γενικες απαντησεις για καθε χρηση.

οσα γραφεις ισχυουν παντου και παντα,επειδη ειναι γενικα.
και στην γενικοτητα τους συμφωνουμε ολοι.
το ζητημα ειναι πως,που, και με τι οξυτητα εκδηλωνεται η κυριαρχη αντιθεση τωρα και εδω,
και οχι να παραθεσουμε ασυνδετα ολες τις υπαρκτες αντιθεσεις του συστηματος.
υπαρχει παντα ο κινδυνος να θεωρηθει οτι ζητειται αποδραση στο ασφαλες πεδιο της γενικοτητας,οπου ολοι μπορει να ειναι επαναστατες,του νοηματος βεβαια.

Ανώνυμος είπε...

@nikos trend είπε...
"ανωνυμε 14 Δεκεμβρίου 2017 - 11:54 μ.μ.."
Στις 14 Δεκεμβρίου 2017 - 11:54 μ.μ το μόνο σχόλιο που υπάρχει είναι το δικό σου!
Στον εαυτό σου απαντάς;

Εντάξει, το έχουμε καταλάβει πως τα ιδεολογικο-πολιτικά εξαπτέρυγα του Σύριζα έχετε διπλή προσωπικότητα αλλά όχι και τόσο!

17-57

zoot horn rollo είπε...

Να και τα "νοηματα" συνοδευομενα με "αγωνιες".
Καθε μηνα κι ενας, παλιος ή καινουριος...

Ανώνυμος είπε...

@ zoot horn rollo

Ο προηγούμενος έκανε πιο χοντροκομμένη παρέμβαση, ο δεύτερος πιο intellectual πιο προσεκτική.
Με λίγα λόγια.
Δεν καταλαβαίνει ο λαός τον Λένιν, θα καταλάβει τον Μπουχάριν. Ο "Ιμπεριαλισμός" είναι ξεπερασμένος γιατί δεν τον καταλαβαίνει η εργατική τάξη. Το ΚΚΕ αποφεύγει, αλλά ούτε κουβέντα για τον τελευταίο μήνα. Βέβαια και οι Ποσαδιστές "χρεώνονται" και αυτοί στο Κομμουνιστικό κίνημα.

Αλλά όχι δεν είναι δική τους γνώμη αλλά γνώμη της εργατικής τάξης που φυσικά την καταλαβαίνουν καλύτερα από το ΚΚΕ.Έχουν όμως "γνήσιες" ανησυχίες για το εργατικό κίνημα αφού βέβαια οι πολιτικοιδεολογικοί φορείς από τους οποίους προέρχονται τα είχαν κάνει πλακάκια χρόνια με το ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ, και ΛΑΕτζηδες και Συριζαίοι που υποτίθεται πως είναι αντίπαλοι, συνδικαλιστικά βρίσκονται κάτω από την κοινή σκεπή του Μ(Π)ΕΤΑ.
Διάφοροι "αριστεριστές' κάνουν αλα καρτ τις δικές τους "πλατούλες" όταν χρειαστεί να ενισχυθεί το αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο.
Για την ενότητα της "αριστεράς" (αριστερής σοσιαλδημοκρατίας) ενάντια στο ΠΑΜΕ ρε γαμώτο και στην εργασία.

Και τις δύο παρεμβάσεις τις έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές κοντά στα 7 - 8 χρονάκια.
Και οι φορείς των δύο ψήφισαν ή "έβαλαν πλατούλα" στα μνημονιάκια (παράταση 2ου, 3ο και 4ο) και θα ξαναβάλουν και στο 5ο (επίσημα το 4ο) αν χρειαστεί όπως είπε και προχθές ο Ντράγκι Διοικητής της ΕΚΤ στον Αλέξη.

"Δούλεμα" που θέλουν.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Τα πλήθη των απεργών και το "απομονωμένο" ΠΑΜΕ
http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/blog-post_58.html

17-57

Ανώνυμος είπε...

από FotiosDaglis
https://twitter.com/FotiosDaglis/status/941901888743772160
Θέλω να ξανα - ακούσω κάτι για το "παλιό πολιτικό σύστημα", τι να κάνει ο Σύριζα που δεν μπορεί να φτιάξει όσα έκαναν οι "άλλοι" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε 40 χρόνια και την υπόλοιπη επικοινωνιακή "καραμέλα".


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση σήμερα στην Ελευσίνα ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα στη Δυτική Αττική
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/146825/sygkentrosi-stin-eleysina-tin-kyriaki-17-dekemvri-enantia-stin

17-57

Ανώνυμος είπε...

DPRK - Japan 2-0 in the final of the East Asian Womens Championship 🇰🇵
https://twitter.com/JuCheGuevara/status/941639657409966081

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας(Democratic Peoples Republic of Korea-DPRK ) κέρδισε την Ιαπωνία σε ποδοσφαιρικό αγώνα γυναικών και πήρε το Κύπελλο Ανατολικής Ασίας.
Καμία νέα καταδίκη από τη Διεθνή Κοινότητα ή και την Ελληνική Κυβέρνηση θα υπάρξει;
17-57

Ανώνυμος είπε...

Σιγά, σιγά, λίγο - λίγο ο επίσημος Σύριζα τα λέει και μέσα στη Βουλή
https://twitter.com/MariaDecokeke/status/941303094494801920

Αν το συνδυάσουμε με τα επιδόματα, την "επικοινωνιακή επίθεση" κατά του δικαιώματος της απεργίας , το επόμενο μνημόνιο αν χρειαστεί που προτείνει ο Ντράγκι της ΕΚΤ, και φυσικά τα trollaρίσματα κατά του ΚΚΕ είμαστε ήδη σε προοεκλογική περίοδο.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα
"Το αναπτυξιακό συνέδριο είναι κομματική εκδήλωση για να επικαλείται ο Σκουρλέτης αντισυγκέντρωση;Θα ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε με τους απίθανους"
https://twitter.com/sfyrodrepano

Η κυβέρνηση και το κόμμα του Σύριζα δια στόματος του κ.υπουργού έχει μία "προϊστορία" σε παρόμοιες δηλώσεις που εκπροσωπούν τον Σύριζα από άλλο επίσημο πόστο π.χ.του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και φυσικά οι δηλώσεις του ήταν και είναι δηλώσεις του ΟΛΟΥ Σύριζα. Μην βγουν διάφοροι και λένε για προσωπικές γνώμες για λόγια που αρθρώνονται από επίσημες θέσεις.

Πέμπτη 4/10/12.
https://www.youtube.com/watch?v=s0J7__klv3U
Δημοσιογράφος: "Τους κάνανε πλάτες για να μπούνε μέσα;"
Εκπρόσωπος Σύριζα: "Δεν to ξέρω, βάζω ένα ερωτηματικό, θέλετε να το ψάξουμε όλοι μαζί;"
.

Το σενάριο δεν το πολυέψαξε γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε.Oι απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά επιχείρησαν σύμφωνα με κάποιους να <> στο Υπ.Άμυνας μετά την άρνηση συνάντησης από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων όπως τότε τους χαρακτήριζε ο Σύριζα.

Ο Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του τότε εκπροσώπου του χαρακτήρισε "χαλαρή τη στάση της αστυνομίας" απέναντι στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά. "Χαλαρότητα" με καμία 100αριά πάνω-κάτω προσαγωγές, 15αρια συλλήψεις, και το ξύλο της αρκούδας επειδή οι εργάτες διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους . Aπέναντι στους επί 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους που "επιχείρησαν να <> στο Πεντάγωνο", και μάλιστα την συγκρίνει με αυτή που δείχνει (η αστυνομία ντε...) απέναντι στα "παιδιά από τα εξάρχεια του πίνουν μπύρες".
Ε ναι άλλο το να πίνεις μπύρα, το ίδιο να διεκδικείς δεδουλευμένα 7 μηνών. Όποιος πίνει μπύρα στην Καλλιδρομίου κάνει τον καπιταλισμό να κλάνει μέντες.


Στο ίδιο video, η συνέχεια:
"Να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία".

Δηλαδή να διεκδικήσουν τα λεφτά τους.. πιο "υπεύθυνα".
Να διαδηλώνουν στις πλατείες και να φωνάζουν εκτός εργασιακών χώρων όπως κάποτε έλεγε μία άλλη μέρα ο τότε εκπρόσωπος του Σύριζα της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
"Έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα" φανφάρα και μούντζες, μαγκιά-κλανιά και γιατί αυτές οι απεργίες - διαδηλώσεις tre-Bannal ρε αδελφέ. Μετά κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν ο Σύριζα είχε δώσει από το 2012 δημόσια "δείγματα γραφής" προς το Κεφάλαιο.
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ταιριάζει η ατάκα από το παρακάτω video
https://www.youtube.com/watch?v=fFmhEZVHZwA
"Δεν θα περάσει ο Κομμουνισμός".


Με την ευκαιρία, περαστικά και γερή υγεία στον Μπαλούρδο(Τάκη Σπυριδάκη) της 1ης"Λουφας και Παραλλαγής" μετά το πρόβλημα της υγείας που αντιμετώπισε.

17-57

Unknown είπε...

οσοι λενε οτι το κκε εχει προβλημα ηγεσιας,νομιζω κανουν λαθος.
η ηγεσια του ειναι πιο μπροστα απο τη βαση του,και σιγουρα μιλια πιο μπροστα
απο τα ¨αριστερα¨ κομματα.
παραδειγμα απο τον ανωνυμο 14 Δεκεμβρίου 2017 - 11:54 μ.μ.
"Ο Ιμπεριαλισμός είναι εποχή κατά την οποία όλο και περισσότερες αστικές τάξεις περνάνε στο στάδιο της μονοπωλιακής συσσώρευσης. Κρατικομονοπωλιακό και τελευταίο στάδιο της καπιταλιστικής οικονομίας".
ο ορος "Κρατικομονοπωλιακός" δεν χρησιμοποιειται σημερα απο το κκε.

zoot horn rollo είπε...

Όποτε βολεύει αυτό θεωρείται "καλό" ή "κακό". Πλάκα έχετε.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

"Λαμποκοπούν χρυσά σπαθιά, πέφτουν τουφέκια ανάρια,
ο Άρης κάνει πόλεμο, με αντάρτες παλικάρια..."

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ "ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ"! (18-12-1942)

http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/12/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

@nikos trend ΄

Προσπαθείς να επαναφέρεις το σχήμα "Ηγεσία"-"Βάση" από την αντίστροφη πλευρά. Ο πρώτος είδε "κακή ηγεσία", η δική σου πολιτική θέση(ή της εργατικής τάξης την οποία μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα) η "ηγεσία" είναι μπροστά από την "βάση".

Βέβαια, σε ένα Κόμμα Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού δεν υπάρχει τέτοιο σχήμα διαχωρισμού "ηγεσίας-βάσης". Και σε ένα Κόμμα που δεν δηλώνει απλά αλλά είναι Κομμουνιστικό, συγκεντρώνεται η Πρωτοπορία της Εργατικής Τάξης γιατί μόνο εκείνη μπορεί να αντέξει τα βαριά καθήκοντα μέλους ενός Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτό που εσύ ονομάζεις "ηγεσία" οφείλει, με βάση τα επιμέρους καθήκοντα, να είναι ποιο διορατική ποιο έμπειρη και πιο διαβασμένη για να αποφύγει τις "κακοτοπιές". Όλα τα μέλη ενός Κομμουνιστικού Κόμματος προχωρούν ή οπισθοχωρούν. Αυτά είναι τα στοιχειώδη

Η "θέση σου" πονηρά καταλήγει στο "μακριά η ηγεσία από την βάση"(που δεν ισχύει σε κόμμα με τα προηγούμενα χαρακτηριστικά) και φυσικά επιχειρεί να σπείρει το "έλα μωρέ δεν γίνεται τίποτα φταίει η βάση". Κάτι σαν και αυτό. Άλλο πολυπαιγμένο σχήμα
http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/blog-post_73.html


Τους τελευταίους λόγους του ο ΓΓ π.χ στην Κοζάνη, εκεί που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ, κάτι είπε για κρατικά μονοπώλια. Κάτι ψιλά σε αρκετές συνεντεύξεις για αυτό (που κατά τη γνώμη σου) δεν υπάρχει. Κρατικά μονοπώλια κρατικό μονοπωλιακή βαθμίδα ανάπτυξης του Ελληνικού Καπιταλισμού στο 19ο ή σκέτα ιδιωτικά μονοπώλια με κρατικό χρήμα.

Πως γίνεται ο τελευταίος μήνας να διαψεύδει τόσο τις γενικότητες όσο και τις ειδικότητες που προσπαθείς ανεπιτυχώς να προβάλεις;

Έχετε πλάκα. Αυτή που δεν είχατε όταν ψηφίζατε μνημόνια παρέα με ακροδεξιούς και φασιστοειδή.
Το μόνο που κερδίζετε πλέον επάξια είναι τον οίκτο μας.
Και λίγο "δούλεμα"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/942744800893251586

17-57

Ανώνυμος είπε...

(μισο copy-paste από δύο tweet)
Δεν προσκυνούν ευαγγέλια.
Μόνο μνημόνια προσκυνούν, που τα τηρούν σαν να τηρούσαν ευαγγέλια.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Βαθιά ανησυχία για τον "Ρ" η γραμμή της "ΕΦΣΥΝ"
30.090 φύλλα το Σ.Κ. η απάντηση
https://twitter.com/friendsofmisery/status/942707097267003393

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αν πήρατε χαμπάρι, το 4ο Συνέδριο του Narr(*) συνεχίζεται, παρά την λήξη των εργασιών!
Τους το είχμε πει πολλοί τότε, το 2012/5, πως δεν θα την αντέχανε την ΠΦΑ.
Ειδικά από το 2015 βρίσκονται σε μια διαρκή κρίση και δε θέλουν να το παραδεχτούν. Toυς παραπλάνησε και που πήραν πέντε κουκιά παραπάνω το 2015/9.
Τουλάχιστον ένας ταλαίπωρος ομολογεί ειλικρινέστατα πως το Α/2015 είχε στηρίξει ελπίδες ...στη διαπραγμάτευση!
Κι όταν τους λές, μετά, πως το ακροατήριό τους είναι βασικά .."πασόκ" τσαντίζουνται.
---------------
(*) Οσοι ξέρουν γερμανικά θα με καταλάβουν.
====================================================

Ο χριστουγεννιάτικος "Ρ" είναι εξαιρετικός, 15-17!
Θάναι κρίμα να μην πουλήσει 50 χιλ. φύλλα. Ας τον διαδώσουμε!
====================================================

Καλά Χριστούγεννα στους πιστούς!
Καλή χαλάρωση στους άπιστους!
Κι όλοι με τη σκέψη στους κυνηγημένους, τους ξεσπιτωμένους, τους πνιγμένους, τους αποκλεισμένους κάθε είδους, άνεργους κλπ.
Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς....

Ανώνυμος είπε...

Πάνο Κοσμά είχε κι ο συριζα, μέχρι το 15 τουλάχιστον (στην συνιστώσα "Κόκκινο", δεν ξέρω πού είναι τώρα -- λογικά προς ΛΑΕ με Μπελαντή κτλ), του οποίου οι απόψεις δεν διέφεραν ούτε και διαφέρουν πολύ από αυτές του ναρίτη Πάνου Κοσμά. Φυσικά αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των πολιτικών τους θέσεων, αλλά και του ότι αυτές εκφράζονται ως επί το πλείστον από τα κείμενά τους που βγαίνουν από generator, στην αέναη αναζήτηση του χαρακτήρα του νέου πόλου, φορέα, μετώπου κτλ. Τόσα χρόνια ψάχνουν, κάποια στιγμή θα τον βρουν, τι διάολο.

Ijon Tichy

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Τυπικά θάπρεπε να το βάλω σε ετικέττα "Στάλιν" η "θεωρία των δύο άκρων", αλλά είναι η συγκυρία, που σηματοδοτεί την επικινδυνότητά του: Μαζί με την (πολλοστή) πρόσφατη επιστράτευση του Κατίν από την Εφ της Κυβερνήσεως, τούτο το εμετικό σημερινό:
Χίτλερ και Στάλιν: Ένας αγώνας ζωής και θανάτου

καθόλου τυχαίο δεν είναι, και δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό γι αυτά, που μαγειρεύονται πίσω από την πλάτη μας...