Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Ματωμένα Χριστούγεννα 89' - Η εκτέλεση του Τσαουσέσκου

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα

Η Ρουμανία του Τσαουσέσκου ήταν αρκετά ιδιότυπη περίπτωση. Ανήκε μεν στη σοσιαλιστική κοινότητα, αλλά ήταν απ’ τα “αγαπημένα παιδιά” της καπιταλιστικής Δύσης, παρουσιάζοντας φυγόκεντρες τάσεις απ’ το σοβιετικό κέντρο. Το 1968 αρνήθηκε να πάρει μέρος στη στρατιωτική επέμβαση του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία, εναντίον της αντεπανάστασης. Και το 1984 ήταν από τις λίγες σοσιαλιστικές χώρες (μαζί με τη Γιουγκοσλαβία και την Κίνα που εντάσσονται ωστόσο σε άλλη κατηγορία) που δεν απείχε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Ήταν επίσης η πρώτη χώρα που είχε καταφύγει στον εξωτερικό δανεισμό από τις τράπεζες της Δύσης, και βρέθηκε υπερχρεωμένη, αλλά και η μόνη που δε χρωστούσε τίποτα το 89′, όταν ξέσπασε το ντόμινο των αντεπαναστατικών εξελίξεων στην Κεντρικο-Ανατολική Ευρώπη.


Αυτή η δεδομένη τάση μερικής αυτονόμησής της ήταν που καθιστούσε ιδιαίτερα συμπαθή τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου στους δυτικούς αλλά και στο ευρωκομμουνιστικό κίνημα -για να θυμηθούμε τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούσε με το “ΚΚΕ εσωτερικού”. Ενώ δεν ήταν ασφαλώς τυχαία και χωρίς πολιτική σκοπιμότητα, η ανάδειξη της Έλενας Τσαουσέσκου σε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, το 1976 -στα χρόνια της… “σοσιαλμανίας” του Καραμανλή και βασικά των ανοιγμάτων του Τσαουσέσκου προς τη Δύση.

Αυτή η ίδια τάση όμως γύρισε μπούμερανγκ στα χρόνια της Περεστρόικα και της επιχειρούμενης βελούδινης αντεπανάστασης, καθώς ο Τσαουσέσκου δεν ήταν διατεθειμένος να πέσει αμαχητί και να αποχωρήσει οικειοθελώς από το πολιτικό προσκήνιο, όπως έγινε με τους ηγέτες άλλων ΛΔ -Χόνεκερ, Ζίβκοφ κτλ. Έτσι η αντεπανάσταση χρειάστηκε να δείξει το “δημοκρατικό” της πρόσωπο και να παίξει όλα τα βρώμικα χαρτιά που είχε στο οπλοστάσιό της.



Έπαιξε το συνηθισμένο χαρτί της πτωματολογίας, με σκηνοθετημένες εικόνες μαζικής σφαγής στην Τιμισοάρα και πτώματα που ξεθάβονταν για να παρουσιαστούν ως οπτικά ντοκουμέντα κι “αποδείξεις” του μακελειού. Οργάνωσε επεισόδια κι αποδοκιμασίες στη μαζική συγκέντρωση υποστήριξης του Τσαουσέσκου που ετοίμασαν οι ρουμανικές αρχές. Ανέτρεψε τον Τσαουσέσκου, συνέλαβε τον ίδιο και τη γυναίκα του και τους οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες και μια παρωδία δίκη-εξπρές στο εκτελεστικό απόσπασμα, χωρίς να σεβαστεί καν την επιθυμία τους να μην τους δέσουν τα χέρια -λες και θα μπορούσαν να αποδράσουν.

Σύμφωνα με μια μαρτυρία, λίγο πριν την εκτέλεση της θανατικής ποινής τους, ο Τσαουσέσκου φώναξε “Θάνατος στους προδότες! Η ιστορία θα μας δικαιώσει” και τραγούδησε τη Διεθνή. Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες από τη δίκη και αμέσως μετά την εκτέλεση είναι σκληρές και προκαλούν συναισθηματική φόρτιση.



Η βελούδινη αντεπανάσταση ήταν αποφασισμένη να επιβληθεί με το αίμα και κάθε αθέμιτο μέσο, όπου συναντούσε αντίσταση. Η περίπτωση της Ρουμανίας μοιάζει εξάλλου με εικόνα από τα προσεχώς διάφορων παρδαλών (αντ)επαναστάσεων, σε άλλες χώρες. Τα περισσότερα θύματα που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις της αντεπανάστασης για να φτιάξουν κλίμα ενάντια στην “αιματηρή δικτατορία του Τσαουσέσκου”, φαίνεται να προκλήθηκαν από τις ίδιες, μετά την ανατροπή του ρουμάνου ηγέτη. Κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ -με την καλτ παρουσία του δεξιού Αργύρη Ντινόπουλου- όπου γίνεται λόγος για ελεύθερους σκοπευτές και αδέσποτες σφαίρες, μετά την εκτέλεση των Τσαουσέσκου.



Τα παραπάνω δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αγιογραφία του Τσαουσέσκου, και δεν αναιρούν τις στρεβλώσεις, τις αντισοβιετικές παλινωδίες του και τις αντιφάσεις της κοινωνίας που οικοδομούνταν στη Ρουμανία. Παρόλα αυτά, μόνο τυχαίο δεν είναι το κύμα νοσταλγίας που κατακλύζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ρουμάνικου λαού, μετά απ’ την παταγώδη διάψευση των προσδοκιών του, την επικράτηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τις συνθήκες ακραίας φτώχιας, που βιώνει μαζικά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Υστερόγραφο


Στην Ελλάδα, όπως είπαμε, ο Τσαουσέσκου έχαιρε της εκτίμησης, τόσο του αστικού κράτους (πριν αλλάξουν τα κόζια και περάσει στην ιστορία ως “δικτάτορας”), όσο και του αναθεωρητισμού. Ο τελευταίος όμως είχε παρεισφρήσει και στο κομμουνιστικό κόμμα, που είχε βγάλει τότε ανακοίνωση με την οποία χαιρέτιζε τις εξελίξεις, τον ξεσηκωμό του ρουμάνικου λαού και την πτώση του δικτάτορα. Σύντομα, ωστόσο, έβγαλε σωστά συμπεράσματα, κολύμπησε ενάντια στο ρεύμα και τη λαίλαπα της αντεπανάστασης, κι αυτό αποτυπώνεται, μεταξύ πολλών άλλων, και στη μετάφραση αυτού του κατατοπιστικού άρθρου, που δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη, το 2000.

94 σχόλια:

Unknown είπε...

γεμισαμε οπορτουνιστες.
οππορτουνιστης ο τσαουσεσκου που τακανε πλακακια με τον ιμπεριαλισμο.
οππορτουνιστες χονεκερ και λοιποι που παρεδωσαν την εξουσια αμαχητι.
μιλαμε για πρωτοπορια του λαου σε ολο της το μεγαλειο.
δημοσιοι υπαλληλοι πατενταρισμενοι.
οππορτουνιστες και το κκε αφου επιδοκιμασε την ανατροπη τσαουσεσκου.

απλα ο σοσιαλισμος απο τα πανω εχει ορια.
οποιος προσποιειται οτι δεν το εχει καταλαβει,καταληγει γραφικος,κατι σαν τους ποσαδες.



zoot horn rollo είπε...

Στανταράκια...

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"το κκε αφου επιδοκίμασε την ανατροπη τσαουσεσκου."....
εννοείς το "ΚουκουΦαράκ"; Μέχρι το 13ο Συνέδριο;
Δεκτή η κριτική, αλλά το ΚΚΕ, χωρίς να φοβηθεί την διάσπαση, διόρθωσε γρήγορα τις όποιες οπορτουνιστικές ανορθογραφίες των τότε "συντρόφων" και κατοπινών συριζάνων. Στους οποίους έγινε ουρά το αριστεροχώρι ανοιχτά από το '12 μέχρι και το Δημοψήφισμα/2015. Τριάντα χρόνια μετά δηλαδή....
Και "σοσιαλισμός από τα πάνω" είναι μια καρικατούρα γνωστή και ως "σοσιαλισμός με Δημοκρατία και Ελευθερία", η "αντι-Σοβιετικός ...Σοσιαλισμός" κλπ., δηλαδή ο γνωστός οπορτουνισμός, ο "Σοσιαλισμός" καθ' υπαγόρευση και ανοχή της αστικής τάξης, στον οποίον επιδίδεται σύμπαν το "αριστεροχώρι" από γεννησημιού του.
Αυτά, που δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ οι συνεταίροι των τροτσκιστών.

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε με όλους εκείνους που από την μία με την πολιτική τους και για χρόνια τα "εκσυγχρονιστικά" ΚΚ σε Ρουμανία προ ανατροπής, και Γιουγκοσλαβία προ διάλυσης, τα αντιπαρέβαλαν με την ΕΣΣΔ, και μετά έλεγαν "Δικτάτορα Τσαουσέσκου" και "Θάνατος στον χασάπη Μιλόσεβιτς". Στανταράκια της ανανεωτικής - εκσυγχρονιστικής αριστεράς που πολιτικά "γλύφουν" εκεί που "έφτυναν" ή που πολιτικά "φτύνουν" εκεί που "έγλυφαν".


όσο για το ΚΚΕ, ξέρει να κάνει αυτοκριτική. Δεν αλλάζει σύμβολα, ονόματα για να ανοίξει παραδίπλα πολιτικά μαγαζάκια εργολαβίας κατά της ΕΣΣΔ. Την ίδια εποχή, παραλίγο να είχε ΓΓ τον Δραγασάκη. Η Κ.Ε. ήταν άστα να πάνε. Αρκετοί μετακόμισαν στο ΠΑΣΟΚ και όσοι δεν πρόλαβαν είναι/ήταν στο Συν/Σύριζα.

Για τον Χόνεκερ εκφράζω τις ενστάσεις με τον τρόπο που τον παρουσιάζει το άρθρο. Μάλλον είχε υποτιμηθεί ο κίνδυνος της ανατροπής με συνεπικουρούμενο τον Γκόρμπι. Θα βάλω και link

Οι τελευταίες μέρες του ΕΣΚΓ και της DDR του Χάιντς Κέσλερ
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/ddr-1.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/ddr-2.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/ddr-3.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/ddr-4.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/ddr-5.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/11/ddr.html

17-57

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλιστική κοινότητα....

Σωστά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σοσιαλισμός= περικοπές μισθών σε εργάτες και εργαζόμενους, πολιτικές λιτότητας, ΔΝΤ, δανεισμός, δελτίο σε τρόφιμα, περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας, της θέρμανσης (πολύ σοσιαλιστικό να κρυώνει η εργατική τάξη), περιορισμοί στα καύσιμα, εργατικές απεργίες και λαϊκές διαδηλώσεις πχ Μπρασόβ το 1987 και αποπληρωμή δανείων με θυσίες των...εργαζομένων και της εργατικής τάξης. Αυτό θα πει σοσιαλισμός.

Άλλωστε τρανό παράδειγμα αυτής της "σοσιαλιστικής" κοινότητας έχουμε και την Κίνα....

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Πρόστιμο θα πληρώνουν οι άστεγοι στη Φρανκφούρτη, αν κοιμούνται σε μέρη που φαίνονται
http://spasmenoparathyro.me/prostimo-se-astegous/

Μπορούμε να "συγκρίνουμε"(ή όχι;) την παραπάνω είδηση με παρόμοιες "τακτικές" στην Αγγλία που φυλακιζόντουσαν ή πλήρωναν πρόστιμο οι επαίτες, οι ζητιάνοι όπως έγραφε ο "Μαυριτανός" παρουσιάζοντας την Πρωτογενή Συσσώρευση Κεφαλαίου κατά την περίοδο της ανόδου της Αγγλικής Αστικής τάξης στην Εξουσία στην "Γηραιά Αλβιόνα";

17-57

Ανώνυμος είπε...

Πέθαναν σαν κομμουνιστές τραγουδώντας τη διεθνή. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Σαν ήρωες θα πέσουν αν χρειαστεί και οι κομμουνιστές της ΛΔ της Κορέας. Το τι ανακοινώσεις έβγαζε ή θα βγάλει το κάθε ΚΚΕ ΚΟΥΚΟΥΦΑΡΑΚ ΚΟΥΚΟΦΛΩΡΑΚ και ΚΟΥΚΟΥΚΟΥΤΣ άστο καλύτερα

ΛΔΕ

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αυτές τις φ-αγιες μέρες, δώστε λίγη χαρά, σκορπίστε λίγο γέλιο στους γύρω σας, όπως ο ΚΟΥΚΟΥ-ΛΔΕ.
Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος, μάλλον ο μοναδικός, που δημοσιεύεται η μουσμουλιά του. Προσέξτε μη στραβοκαταπιείτε, όταν το διαβάζετε, καθώς τρώτε -αυτές τις φ-άγιες μέρες.

zoot horn rollo είπε...

"Βεντούζες" και "ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ". Αναμενόμενο(ι).

Αποστόλης είπε...

Και βέβαια για ξεκάρφωμα ο ΛΔΕ πετάει και κάτι για ΛΔ Κορέας, λες και θα τσιμπήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής από τον La_Kappa

"Το Δεκέμβρη του 1991 λίγες ώρες μετά την υποστολή της κόκκινης σημαίας από το Κρεμλίνο η Αυγή κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο άρθρο εκθιάζοντας τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: "Σαν έτοιμος από καιρό,σαν θαρραλέος". Από τότε ήτανε ριζοσπάστες"

https://twitter.com/La_Kappa_/status/945588068525932544


17-57

Ανώνυμος είπε...

Πως και σου ξέφυγε η ΚΟΥΚΟΥ-ΠΑΠΑΡΗΓ ΛΔΕ;
Μόνο που οι του Φλωρακ ή του Κουτσουκ δεν πήγαν προς στον Σύριζα.
Δεν ψήφισαν μνημόνια όπως τα ψηφίσατε όλοι σας.
Δεν υπέστειλαν την σημαία.
Δεν επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ
Ούτε πήγαν να αρπάξουν κομματική περιουσία.
Ούτε βολεύτηκαν τις καλές εποχές σε θέσεις από το ΠΑΣΟΚ ή τώρα κάποιοι με θεσούλες και αξιώματα από τον Σύριζα. Έστω και για 6 μήνες.

Και το κυριότερο δίνουν ελπίδα σε ρεαλιστικό έδαφος. Αρκεί ο λαός να πιστέψει στις δυνάμεις του. Έχει γίνει στο παρελθόν, θα ξαναγίνει στο μέλλον. Που "τρέχει" πιο γρήγορα από ότι αρκετοί νομίζουν.

Παραισθήσεις δεν μοίραζαν και δεν μοιράζουν για την "ΕΕ των λαών", "της αλληλεγγύης", "την κοσμογονία του Μάαστριχ" , "την Ευρώπη που Αλλάζει" και τον απεριόριστο δανεισμό στον Καπιταλισμό με δανεικά και αγύριστα αρκεί να πουλήσουν "μαγκιά" στα Eurogroup.

Μαγκιά - κλανία όπως νομοτελειακά "προέβλεψε" και το είπε με άλλα λόγια χρόνια πριν η Αλέκα για τον "λουκουμά".

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΣΕΕ ψήφισε ΟΧΙ στην απεργία μαζί με ΝΔ ΠΑΣΟΚ την ημέρα που θα φέρει η κυβέρνηση το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει και τον περιορισμό(στην ουσία κατάργηση) του δικαιώματος της απεργίας.

Δεν το πιστεύουμε. Πέφτουμε από τα σύννεφα.

Όπως μάλλον δεν θα πίστευε ο πρόεδρος ενός από τους φαρμακευτικούς συλλόγους ( παλαιότερα λέγεται πως ήταν "γαλάζιος") που έλεγε τα παρακάτω
https://www.youtube.com/watch?v=hNiTxsPrv64

Και διαπίστωσε παραμονές Χριστουγγέννων πως η τροπολογία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος πέρασε από την Βουλή
http://www.protothema.gr/greece/article/743280/lourados-sto-thema-1046-mono-stis-anatolikes-hores-apeleutherothikan-etsi-ta-farmakeia/

http://www.bankwars.gr/ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-Λουράντος-καρφώνει-Τσίπρα

Μία απορία: Γιατί ακόμα χρησιμοποιείται ο όρος "Ανατολικές" για χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ στην ΕΕ και πέρασαν στον Καπιταλισμό πάνω από 25 χρόνια;

17-57

Ανώνυμος είπε...

Λογοπαίγνιο με το ΚΟΥΚΟΥΦΑΡΑΚ του Σεχτάρ έκανα για την κατάπτυστη ανακοίνωση του τότε ΚΚΕ για Τσαουσέσκου

Γιατί και στο ΚΟΥΚΟΥΦΑΡΑΚ κατά Σεχτάρ χαρακτηριζόμενο υπήρχαν και οι κομμουνιστές που δεν πίστευαν στις παπαριές της ανακοίνωσης

Για την Κορέα και τον καρυδάτο κομμουνιστή Κιμ που αντιμετωπίζει χωρίς φόβο τους φονιάδες των λαών υπάρχουν κάποιοι Φαράκοι εδώ μέσα που ενοχλούνται

ΛΔΕ

zoot horn rollo είπε...

Εορταστική "trueιλα".

Ανώνυμος είπε...

"Πέθαναν σαν κομμουνιστές τραγουδώντας τη διεθνή...."

Ξέρεις ΛΔΕ όσο χυδαίος αντικομμουνισμός είναι το σχήμα κομμουνισμός=φασισμός, το Κατύν και όλα αυτά άλλο τόσο είναι και η ταύτιση του Τσαουσέσκου ή της Βορείου Κορέας με το σοσιαλισμό και το Μαρξισμό-Λενινισμό. Δηλαδή μου λες ότι ΔΝΤ και αντιλαϊκά μνημόνια συμβαδίζουν με τις αρχές του Μ-Λ; Γιατί ξέρεις αυτά έκανε ο Τσαουσέσκου. Το παραμύθι του μηδενικού χρέους ξεφουσκώνει διότι για να αποπληρώσει το χρέος ο μάγκας ΞΕΖΟΥΜΙΣΕ το λαό του δηλαδή τους εργάτες και τους εργαζόμενους. Ό,τι κάνει κάθε σωστός καπιταλιστής δηλαδή για να αποπληρώσει τα χρέη του. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν τραγουδούσε τη Διεθνή, δεν με ενδιαφέρει αν στην Κίνα έχουν αγάλματα ακόμα του Μάο ή το Κόμμα εκεί ονομάζεται ακόμα κομμουνιστικό ενώ είναι κάργα καπιταλιστικό. Ξέρεις έχω ένα ελάττωμα δεν κοιτάω ούτε σύμβολα, ούτε σημαίες, ούτε αγάλματα, ούτε τις ονομασίες των κομμάτων αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Όταν λοιπόν μου σηκώνεις το σφυροδρέπανο και μου τραγουδάς τη Διεθνή και την ίδια ώρα εφαρμόζεις βάρβαρο καπιταλισμό στη χώρα σου αυτό είναι ΧΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

Και όποιον τον ανατρέπουν με πραξικόπημα ή πόλεμο οι ιμπεριαλιστές αυτό δεν τον καθιστά αυτομάτως κομμουνιστή ή έστω προοδευτικό (σε αστικά πλαίσια) ηγέτη. Και τον Σαντάμ με πόλεμο τον ανέτρεψαν αλλά μάλλον κομμουνιστή δεν τον λες δικτάτορας ήταν ο άνθρωπος όπως και ο Καντάφι. Ο Μιλόσεβιτς ένας εθνικιστής ήταν καπιταλιστής που συνέβαλε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το χάλι της Σερβίας. Μην τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο γιατί τότε καταλήγουμε ουρά του κάθε φασίστα και αντιδραστικού πχ ΚΚ Συρίας και Άσαντ. Άλλο οι άδικες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που πρέπει να καταδικάζονται από τους λαούς όπως πχ Ιράκ, Λιβύη, Σερβία και άλλο η φύση των εκεί καθεστώτων και αν πρέπει να τα υποστηρίζουμε πολιτικά-ιδεολογικά. Άλλο το δικαίωμα μίας κυβέρνησης ακόμα και φασιστικής να υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία της χώρας της απέναντι στον ιμπεριαλισμό και άλλο η πολιτική που εφαρμόζει αυτή στο εσωτερικό της χώρας της και τι εκφράζει αυτή ταξικά.

Όσο για τον "κομμουνιστή" Κιμ αλήθεια πόσο κομμουνιστικό είναι εργάτες σου να δουλεύουν ως μισθωτοί δούλοι σε καπιταλιστικές χώρες όπως Ρωσία, Κίνα, Πολωνία, Μογγολία κλπ; Τώρα μάλιστα με τις τελευταίες κυρώσεις του ΟΗΕ πρέπει να επιστρέψουν πίσω στη Βόρεια Κορέα μέσα στους επόμενους 24 μήνες ως το τέλος του 2019.

http://foreignpolicy.com/2017/12/22/un-votes-for-new-sanctions-against-north-korea/

http://www.scmp.com/news/asia/east-asia/article/2122637/1200-north-korean-workers-leave-mongolia-un-sanctions-bite

Όσο για το "σοσιαλιστικό" καθεστώς στη Βόρεια Κορέα για διάβασε εδώ να δεις πόσο "σοσιαλιστικό" είναι:

https://parapoda.wordpress.com/2012/12/09/%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB/

Ναι υποστηρίζω λοιπόν τη Βόρεια Κορέα και την κυβέρνησή της όσο αφορά τον πόλεμο που τους κάνουν οι ιμπεριαλιστές, όχι δεν υποστηρίζω τον Κιμ και το καθεστώς ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και ταξικά είμαι απέναντι ως κομμουνιστής.

V For Viva La Revolucion

zoot horn rollo είπε...

Τρολλ κερνάει, τρολλ πίνει.

Ανώνυμος είπε...

Φταίει που φέτος το Τριώδιο ανοίγει πολύ νωρίς που σε αντίθεση με το Κιμ κάποιοι το γιορτάζουν σε καθημερινή βάση
17-57

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω. Πέφτω από τα σύννεφα

http://www.enikos.gr/economy/552764/gsee-mazikes-katangelies-gia-ergodotes-pairnoun-piso-to-doro-xris

Πέρα από τις απαραίτητες καταγγελίες, καμία απεργία για το πολυνομοσχέδιο που έχουν έτοιμο, σκέφτονται να ψηφίσουν οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΣΕΕ όπως τους πρότεινε το ΠΑΜΕ και το αρνήθηκαν;

Ή τα βλέπουν όλα ωραία και καλά αφού ανέβηκαν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για τις γιορτές, και πήρε 2-2,5% πάνω η αγορά τον Δεκέμβριο;

17-57

Ανώνυμος είπε...

26 χρόνια μετά την ανατροπή του Σοσιαλισμού ακόμα υπάρχει δυσανάλογα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ακόμα πιστεύει στη οκτωβριανή επανάσταση. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται κατά καιρούς από εφημερίδες τύπου ΕΦΣΥΝ με άρθρα για το αντίθετο.
Π.χ.
http://fanthis.blogspot.gr/2017/12/blog-post_144.html

Στο οποίο υπάρχει και μία απάντηση. Αντιγράφω ένα μέρος της.

".. Αγνοει οντως κινηματα , οπως ειναι ο σταχανωβισμος, η προλεταριακη κουλτουρα και ο σοσιαλιστικος ρεαλισμος. Ετσι η εφημεριδα αυτη, εμμεσως πλην σαφως , αποδεχεται μεσω του αρθρογραφου, την υποστηριξη ολων εκεινων των πρακτικων και πολιτικων , που πολεμησαν την ΕΣΣΔ οσα χρονια εκεινη υπηρξε. Αγνοει σκοπιμα, τα επιτευγματα της ΕΣΣΔ, την λαικη συμμετοχη και την περηφανια του σοβιετικου λαου, για τα κατορθωματα και τις σοσιαλιστικες κατακτησεις στο καθημερινο επιπεδο ζωης, και εστιαζει στην κερδοφορα για τον καπιταλισμο εννοια της ελευθεριας και δημοκρατιας, χωρις δικαιωματα και κατακτησεις.

Ενας εργατης ή ενας ανεργος ή ενας φτωχος αγροτης, σημερα στην Ελλαδα δεν θα ειχε τιποτα να χασει, αν διαγραφοταν το χρεος, αν κοινωνικοποιηθουν οι τραπεζες, αν γινουν λαικη περιουσια τα βασικα και συγκεντρωμενα μεσα παραγωγης, αν ειχε 7 ωρο, 35 ωρο, 5θημερο, συνταξη στα 55 και 60 χρονια, και ειχε παροχες σε υγεια, παιδεια περιθαλψη, συνταξη, διακοπες, πολιτισμος, αθλητισμο. Η σταλινικη λοιπον δημοκρατια, η "ολοκληρωτικη" κατα τον αρθρογραφο, η ανελευθερη, περιεχει ολα τα παραπανω. Η ελευθερια λοιπον του αρθρογραφου, και της εφσυν , ειναι μια ελευθερια χωρις δικαιωματα, και χωρις κατακτησεις.Ενα αδειο πουκαμισο. Μια λογοτεχνικη φουσκα χωρις περιεχομενο, μιας και συγκαλυπτει την δικτατορια των πολυεθνικων και των τραπεζιτων πανω σε ολοκληρο τον κοσμο.
.."


Γιατί το κοπιάρω; Υπάρχουν δηλώσεις σαν την παρακάτω. Τρέμε καπιταλισμέ τα "Σοβιέτ" ή "Σοβιετικοποίηση" των Σύριζα-Ανελ! θα είναι νέου τύπου, μοντέρνα "Σοβιετικοποίηση" μέσα στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ σε ΕΕ-ΕΚΤ-ΝΑΤΟ.

http://www.kathimerini.gr/941311/article/epikairothta/politikh/kikilias-h-nd-8a-meiwsei-toys-foroys---na-katalavoyn-oi-etairoi-oti-den-eimaste-syriza


"..«O κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους φορολόγησαν αλύπητα τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δημιούργησαν τη γενιά των νέων των 360 ευρώ, έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως το "όραμά" τους είναι «η σοβιετοποίηση της κοινωνίας με μικρο-επιδόματα, ψίχουλα και προπαγάνδα». .."

Αν υπάρχουν παρόμοιες δηλώσεις, πως να μην περάσει από το μυαλό μας πως το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ανεβαίνουν; Και το ξέρουν;

17-57

Αναυδος είπε...

η αναρχικη συνιστωσα του συριζα
https://athens.indymedia.org/post/1582041/

Ανώνυμος είπε...

Κοντρίτη κόψε τα ναρκωτικά αγόρι μου και αι στο διάολο πρωτοχρονιάτικα πρακτορίσκο που θα μου πεις για σοσιαλισμό από τα χαμετυπείο σας που έχουν γεμίσει χαφιέδες αντικομμουνιστές

https://atexnos.gr/i-voreia-korea-pou-i-amerikaniki-kyv-kai-ta-astika-mme-den-theloun/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork


ΛΔΕ

zoot horn rollo είπε...

Και συνεχίζεται το "τρολλ κερνάει, τρολλ πίνει".

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος - 30 Δεκεμβρίου 2017 - 8:57 μ.μ.

Παλιό pasokiko τύπου κοσμοθεωρίας κόπι-πάστε!
Κοινωνικό μέρισμα και άγιος ο Θεός! Και όποιος είναι ενάντια του, ή όποιος το θεωρεί ψίχουλα είναι περίπου με την Δεξιά. Τώρα με ποια δεξιά εννοεί ο ποιητής, αυτή που είναι στην κυβέρνηση ή αυτή που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα σας γελάσω.
Που να διαβάσεις τι έγραφαν στο "αδιαμεσολάβητο", "ανένταχτο" μέσο ενημέρωσης σε άλλες περιπτώσεις. Π.χ. Στην απεργία των ναυτεργατών για την Κρουαζιέρα.

Θα γράψεις και άλλο μέρος μετά το πρώτο για το 2ο πενταετές;
Αυτά μας ενδιαφέρουν. Για να ξέρουμε για το μέλλον τα σωστά και τις κακοτοπιές της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού. Η δημοσίευση σου για τον ΚΚ Κίνας, τον Μάο ήταν απλή, πολύ καλή, και κατατοπιστική.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Δημοτική Αρχή της Πάτρας

Σε δίκη σέρνεται ο Κ. Πελετίδης επειδή δεν διευκόλυνε τη Χρυσή Αυγή
https://www.902.gr/eidisi/politiki/108145/se-diki-sernetai-o-k-peletidis-epeidi-den-dieykolyne-ti-hrysi-aygi


Από το
http://dimosio.gr/ke-i-sia-anagnostopoulou-sto-plevro-tou-kosta-peletidi/

στο
«πάλι τα ίδια λέει ο δήμαρχος»
http://www.katiousa.gr/koinonia/syrizaia-vouleftis-eksalli-peletidi-apochorise-apo-tin-kopi-tis-pitas-pali-ta-idia/

"..Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αφού έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας για τον Πατραϊκό λαό, ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους καλή χρονιά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους χιλιάδες Πατρινούς που σιτίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια, στις οικογένειες που ζουν από τα προνοιακά επιδόματα, που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση, στους πρόσφυγες – θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων στην περιοχή, στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και την περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς, αλλά και στις νέες ρυθμίσεις που έχει περάσει η κυβέρνηση, στέλνοντας στο αυτόφωρο όσους τους εμποδίζουν.."

και

https://www.patrasevents.gr/article/323925-patra-giati-enoxlithike-i-sia-anagnostopoulou-ke-apoxorise-apo-to-dimarxeio

"Ενοχλημένη" η Δημοτική Αντιπολίτευση στην Πάτρα
https://www.youtube.com/watch?v=C5iT44t-4aw


Μάλλον και αυτά θα ενοχλούσαν κάποιους
https://www.youtube.com/watch?v=zFrM6XGELvY
https://www.youtube.com/watch?v=I9jBWrAaxCo
https://www.youtube.com/watch?v=G4Hwh4_Sbeg
https://www.youtube.com/watch?v=PuH6RteQDgc

17-57

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε και ένα video
Official

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=xihCCNX7Q0c

".. Πραγματοποιήθηκε χτές (01/01/2018) στην μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικών και διαμερισματικών σύμβουλων, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου.

Εκατοντάδες δημότες που παρέστησαν αντάλλαξαν ευχές με τη Δημοτική Αρχή για το νέο έτος. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε και ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας για τον Πατραϊκό λαό, ευχόμενος σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους καλή χρονιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος, Ανδρέας Φίλιας και Χρήστος Πατούχας, ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Κώστας Σπαρτινός, η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. .."

17-57

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτρα τους τσούζει αφόρητα, δεν το χωνεύουν ότι το ΚΚΕ έχει προπύργιο ένα τεράστιο δήμο.Ο Πελετίδης θα βγει δήμαρχος πανηγυρικά ξανά. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα βγει ενισχυμένη όμως και στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν το αντίθετο, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ !

ΛΔΕ

zoot horn rollo είπε...

Υπάρχει πιθανότητα να τσούζει κι εσένα...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ΛΔΕ εγώ είμαι πρακτορίσκος. Εσύ δηλαδή που θεωρείς σοσιαλισμό την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης από ξένα μονοπώλια σε καπιταλιστικές χώρες είσαι ο κομμουνισταράς. Δέκα χρόνια στρατιωτική θητεία ο μιλιταρισμός στα καλύτερά του καλά μην πω για τις χολυγουντιανές παρελάσεις τους.

"Στη σοσιαλιστική επανάσταση, (σ.σ. το ΚΕΚ) δεν εξάλειψε τους πλούσιους αγρότες και τους καπιταλιστές επιχειρηματίες: τους επέτρεψε την είσοδο στη συνεταιριστική οικονομία με βάση την αρχή της εθελοντικής προσχώρησης και τους οδήγησε στο να μεταμορφωθούν σε σοσιαλιστές εργαζόμενους ανθρώπους. Το Κόμμα μας καθοδηγεί όλους αυτούς τους μεταμορφωμένους ανθρώπους στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό έχοντας τους εμπιστοσύνη ως διαρκείς συντρόφους του, και όχι ως προσωρινούς συνταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη ή στρώμα καταγωγής τους."

Kim Jong Il, Our Socialism Centred on the Masses Shall not Perish: Talk to the Senior Officials of the Central Committee of the Workers’ Party of Korea, Pyongyang, 5-5-1991

«Στην αγροτική συνεταιριστικοποίηση η αρχή της εθελοντικής προσχώρησης εφαρμόστηκε όχι μόνο στους μεσαίους αγρότες, αλλά σε όλα τα στρώματα του αγροτικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των πλουσίων αγροτών.. Το Κόμμα μας υιοθέτησε την πολιτική της βαθμιαίας αναδιαμόρφωσης των πλουσίων αγροτών καθώς αναπτυσσόταν το συνεταιριστικό κίνημα, ενώ ταυτόχρονα περιόριζε τις εκμεταλευτικές τους πρακτικές…η πλειοψηφία των πλουσίων αγροτών εντάχθηκε στις κοοπερατίβες εθελοντικά»

Kim Il Sung, «Report on the Work of the Central Committee to the Fourth Congress of the Workers’ Party of Korea», 11-9-1961, in Kim Il Sung, Works, vol 15, Pyongyang, 1983, pp. 136-7.

«Εμείς επιμένουμε να διεξάγουμε την επανάσταση για την εξάλειψη των καπιταλιστικών στοιχείων στο Βορρά όχι απαλλοτριώνοντας τους καπιταλιστές έμπορους και βιομήχανους, αλλά τους εντάσσουμε στο σοσιαλιστικό τρόπο μέσω των διάφορων μορφών της συνεταιριστικής οικονομίας»

Kim Il Sung, «On the Nature of the Revolution in Our Country at the Present Stage and the Basic Direction of the First Five-Year Plan: Concluding Speech at a Meeting of the Political Committee of the Central Committee of the Workers’ Party of Korea», 29-12-1954, in Kim Il Sung, Works, vol 9, Pyongyang, 1982, p. 171.

«Το Κόμμα μας εισήγαγε την πολιτική του μετασχηματισμού της οικονομίας των καπιταλιστών εμπόρων και βιομηχάνων, μαζί με αυτή των βιοτεχνών και των μικρών εμπόρων, σε σοσιαλιστικές γραμμές, μέσω διαφόρων τύπων συνεταιαριστικής οικονομίας. Αυτό ήταν σύμφωνο τόσο με τις απαιτήσεις της σοσιαλιστικής οικοδόμησης όσο και με τα συμφέροντα των ίδιων των βιομηχάνων και των εμπόρων. Σχεδόν κάθε βιομήχανος και έμπορος, έτσι, αποδέχτηκε την πολιτική του Κόμματός μας για τη συνεταιριστικοποίηση, και ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός του ιδιωτικού εμπορίου και βιομηχανίας ολοκληρώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τον πόλεμο.»

Kim Il Sung, «On Socialist Construction in the Democratic People’s Republic of Korea and the South Korean Revolution: Lecture at the ‘Ali Archam’ Academy of Social Sciences of Indonesia», 14-4-1965, in Kim Il Sung, Works, vol 19, Pyongyang, 1984, p. 246.


Τι μας λένε λοιπόν οι "κομμουνιστές" επαναστάτες; Δεν απαλλοτριώνουμε τους καπιταλιστές και τους πλούσιους αλλά τους εντάσσουμε στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Τι βλάκας αυτός ο Στάλιν που πολέμησε τους κουλάκους ε ΛΔΕ; Γιατί δεν τους άφηνε να ενσωματωθούν στο σοσιαλιστικό σχεδιασμό άραγε όπως μας διδάσκουν οι Κιμ; Όπως έλεγε και ο Μπουχάριν......

Ε τώρα τι μας έλεγαν κάτι γραφικοί ε ΛΔΕ όπως ο Λένιν και ο Στάλιν για απαλλοτρίωση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στο σοσιαλισμό ε παρωχημένα είναι όλα αυτά και ξεπερασμένα. Το λέει και ο Τσίπρας άλλωστε.....

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

«...Αποκαλούμε την αφοσίωση στον ηγέτη την μεγαλύτερη έκφραση της κομμουνιστικής ηθικής»

Kim Jong Il, «On Establishing the Juche Outlook on the Revolution: Talk to the Senior Officials of the Central Committee of the Workers’ Party of Korea», 10-10-1987, in Kim Jong Il, On the Juche Idea, Pyongyang, 1989, pp. 160-2, 170

«Ο ηγέτης είναι το κέντρο της ενότητας και της συνοχής…Είναι ο μεγάλος επαναστάτης ηγέτης που υπερασπίζεται τα ανεξάρτητα αιτήματα και συμφέροντα των λαϊκών μαζών: έχει το ασυνήθιστο χάρισμα της πρόβλεωης, είναι παντοδύναμος στην ηγεσία, έχει όλες τις προσωπικές αρετές, και καθοδηγεί σοφά το λαό στον αγώνα του»

Kim Jong Il, Our Socialism Centred on the Masses Shall not Perish,Pyongyang, 5-5-1991, p. 34.

«Η αφοσίωση στον ηγέτη είναι η ύψιστη έκφραση της ουσίας της επαναστατικής υποχρέωσης.. Το να προωθούμε την υπόθεση της ανεξαρτησίας των λαϊκών μαζών, την υπόθεση του σοσιαλισμού, σημαίνει τίποτε άλλο από τη συνέχιση της υπόθεσης του ηγέτη… Η κομμουνιστική ηθική του λαού μας βρίσκει την ανώτατη έκφρασή της στον ανιδιοτελή σεβασμό και την υποταγή στο μεγάλο ηγέτη Σύντροφο Κιμ Ιλ Σουνγκ»

KimJongIl, Respecting the Forerunners of the Revolution is a Noble Moral Obligation of the Revolutionaries: Discourse Published in Rodong Sinmun, the Organ of the Central Committee of the Workers’ Party of Korea, Pyongyang, 25-12-1995, pp.5-6, 9

"...Στη χώρα μας, καθένας θεωρεί και υποστηρίζει τον ηγέτη σαν να ήταν ο ίδιος του ο πατέρας. Εμπιστεύεται και ακολουθεί το Κόμμα, θεωρώντας τη στοργή του σαν αυτή της ίδιας του της μητέρας. Ο ηγέτης, το Κόμμα και ο λαός συνιστούν ένα κοινωνικο-πολιτικό οργανισμό, και μοιράζονται την ίδια μοίρα. Το σύνολο της κοινωνίας ξεχειλίζει από κομμουνιστική ηθική"

Kim Jong Il, Socialism is a Science: Treat is ePublished in Rodong Sinmun, Organ of the Central Committee of the Workers’ Party of Korea, Pyongyang, 1-11-1994, pp. 8-16, 31. (έμφαση του συγγραφέα του βιβλίου).

Κατάλαβες ΛΔΕ; Αφοσίωση στον Ηγέτη. Αυτό είναι κομμουνιστική ηθική. Πως λέμε αυτοκρατορία, Φαραώ ε κάτι τέτοιο. Αυτοκρατορικός-μοναρχικός σοσιαλισμός το καινούριο φρούτο.

Στη χώρα των Κιμ - Φραγκίσκα Μεγαλούδη σελ. 254

"Τα γενέθλια του Kim Il Sung στις 15 Απριλίου ήταν φυσικά το γεγονός της χρονιάς. Οι εορτασμοί κρατούσαν μία εβδομάδα....Κάθε παιδάκι αφού λάμβανε το δώρο του έπρεπε να γυρίσει ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΘΕΙ στο χαμογελαστό πορτραίτο του Αιώνιου Ηγέτη"

"Οι Βορειοκορεάτες παραμένουν πιστοί στον ηγέτη και τον τιμούσαν σε κάθε δημόσια εκδήλωση....Είχαμε τη γιορτή του Πατέρα, τα Kimjongilia, τα Κimilsungia, τα γενέθλια του Κim Il Sung, την επέτειο του θανάτου του, τα γενέθλια του Κim Jong Il..."

" Στις 24 Δεκεμβρίου γιορτάζαμε τα γενέθλια της συζύγου του Kim Il Sung και μητέρας του Kim Jong Il της Κim Jong-suk."

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

To πιασες ΛΔΕ; Κimilsungia. Πως λέμε πχ τα Διονύσια επί Πεισιστράτου στην αρχαία Αθήνα ξέρεις την ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΗ τότε. Ε φαίνεται ότι στο μυαλό των Κιμ αυτά συνάδουν με τις αρχές του Μ-Λ. Ή μάλλον της Juche γιατί και τον Μ-Λ τον εγκατέλειψαν:

«Το Κόμμα μας και ο λαός μας σέβονται τους Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν και Στάλιν ως τους ηγέτες της εργατικής τάξης και μιλούν με σεβασμό για τις διακεκριμένες τους υπηρεσίες… Στις ημέρες τους, οι Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν και Στάλιν εκπροσωπούσαν τις φιλοδοξίες και τα ζητούμενα των εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων μαζών, και η υπόθεση του σοσιαλισμού είναι αχώριστα συνδεδεμένη με τα ονόματά τους.. Οι περιστάσεις και οι συνθήκες της επανάστασης ακατάπαυστα αλλάζουν και αναπτύσσονται…Το Κόμμα μας έχει εγκαθιδρύσει τη δική της καθοδηγητική ιδεολογία και θεωρία στη βάση μιας σωστής ανάλυσης των ιστορικών περιορισμών των δογμάτων τους (σ. μτφ των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν και Στάλιν)…Ο μεγάλος ηγέτης Κιμ Ιλ Σουνγκ…γέννησε την Τσιουτσέ ιδέα και φώτισε το δρόμο για την ανεξάρτητη ανάπτυξη της επανάστασής μας…Οι ιστορικοί περιορισμοί των προαναφερθεισών θεωριών έχουν ξεπεραστεί από την ιδέα Τσιουτσέ»

Kim Jong Il, Respecting the Forerunners of the Revolution is a Noble Moral Obligation of the Revolutionaries: Discourse Published in Rodong Sinmun, the Organ of the Central Committee of the Workers’ Party of Korea, Pyongyang, 25-12-1995, pp. 13-15.

Κατάλαβες; Το Juche ξεπέρασε και Μαρξ και Λένιν τους άφησε έτη φωτός πίσω. Πάει και ο Μ-Λ πάνε όλα δεν υπάρχουν αυτά μόνο Juche. Και στο σύνταγμά τους αναφορά στο Μ-Λ πλέον δεν υπάρχει. Μόνο που κράτος που απεμπολεί και εγκαταλείπει τον Μ-Λ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Στη χώρα των Κιμ - Φραγκίσκα Μεγαλούδη σελ. 167

"Τα νέα μέτρα προχώρησαν όμως και πέρα από την αγροτική παραγωγή. Περιλάμβαναν ρυθμίσεις και για τον βιομηχανικό τομέα δίνοντας στους διοικητές των εργοστασίων την ελευθερία να αποφασίζουν για τις επενδύσεις στα κρατικά εργοστάσια και την προμήθεια των υλικών. Κυρίως όμως τους έδιναν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν και να απολύουν ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής ορίζοντας παράλληλα οι ίδιοι το ύψος του μισθού των εργατών."

Άμα έχεις κοινωνικοποιημένη σοσιαλιστική ιδιοκτησία. Το κανε και ο Ανδρέας άλλωστε....

V For Viva La Revolucion

zoot horn rollo είπε...

"Όμορφα" επαναφέρει τον βεντούζα, για εγγυημένα κατεβατά και τριψήφιο αριθμό σχολίων. Εκτός κι αν έχουμε τίποτα... διχασμένες προσωπικότητες.

Πιάσατε "δουλειά" με το νέο χρόνο, ποντικάκια.

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα των Κιμ σελ. 151

" Το γιαπωνέζικο πολυκατάστημα ήταν ο παράδεισος του καταναλωτή που ήθελε δυτικά προϊόντα και μπορούσε να πληρώσει τις υπερβολικές τους τιμές....Οι τιμές ήταν εξωφρενικές όμως το κατάστημα ήταν γεμάτο από ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ βορειοκορεάτες που πλήρωναν στα ταμεία με χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων"

σελ. 177 για τα ταξί

"Κάθε διαδρομή ξεκινάει το λιγότερο από 700 με 800 και σε πολλές περιπτώσεις οι πελάτες πληρώνουν σε δολάρια. ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗ υπάρχει μια κατηγορία πολιτών που μπορεί να πληρώσει.....τυπικά ανήκουν στο κράτος στην πραγματικότητα τα εκμεταλλεύονται ντόπιοι επιχειρηματίες..."

για την κινέζικη αγορά ένα μεγάλο πολυκατάστημα σελ. 65, 66:

"....Οι τιμές για τα ηλεκτρικά είδη ξεκινούσαν από 100 δολάρια ένα ποσό ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για τους περισσότερους..."

Όσο αφορά εστιατόρια και ξενοδοχεία σελ. 262:

"Υπήρχαν βέβαια και μερικά (εστιατόρια) που ήταν άπιαστα για το μέσο πολίτη....Οι τιμές ξεκινούσαν από τα 100 δολάρια ανά άτομο και φυσικά εκεί σύχναζαν ΜΟΝΟ ανώτεροι αξιωματούχοι και επιχειρηματίες...Στα μεγάλα ξενοδοχεία έβλεπες συνήθως ελάχιστους Βορειοκορεάτες στην πλειοψηφία τους επιχειρηματίες..."

Να λοιπόν και οι οικονομικές ανισότητες στην "σοσιαλιστική" Βόρεια Κορέα. Πλούσιοι λοιπόν στη χώρα της "εργατικής" εξουσίας και επιχειρηματίες. Ούτε ο Λένιν δεν οραματίστηκε μία τέτοια σοσιαλιστική κοινωνία.

Έχει βέβαια και άλλα πολλά που μπορούμε να πούμε όπως πχ για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες όπου έχουν το δικαίωμα ξένες επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται βρίσκοντας για αυτές φθηνό εργατικό δυναμικό ή χαμηλή φορολογία, ο υποσιτισμός ειδικά των παιδιών που αποτελεί πρόβλημα κλπ.

Tο βασικό είναι ότι αυτό το πράγμα μόνο σοσιαλισμό δεν το χαρακτηρίζεις. Και λες έξω στο κόσμο ότι όλο αυτό το έκτρωμα είναι σοσιαλισμός; Μήπως του λες κιόλας ότι για αυτά παλεύεις και αγωνίζεσαι; ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και ο πράκτορας όχι εγώ. Διότι ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ό,τι ακριβώς κάνουν και οι ιμπεριαλιστές όταν μας λες ότι όλα αυτά είναι σοσιαλισμός γιατί ένα περίεργο πράγμα και οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά είναι η σοσιαλιστική κοινωνία. Άλλωστε και αυτοί μιλούν για την κομμουνιστική δικτατορία της Βορείου Κορέας. Και αντί να τους διαψεύδεις όπως θα έπρεπε ως κομμουνιστής να κάνεις εσύ τους επιβεβαιώνεις κιόλας. Είσαι ΧΥΔΑΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ και λες εμένα μετά πράκτορα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....

V For Viva La Revolucion







zoot horn rollo είπε...

"Χαρούμενα κεφαλαία 2018".

Ανώνυμος είπε...

Τα σεντόνια σου με αφήνουν αδιάφορο Κοντρίτη

Οι Γιάνκηδες θα πληρώσουν με αίμα και ραδιενέργεια την εμμονή τους να απειλούν έναν περήφανο λαό που σύσσωμος σχεδόν στηρίζει τον Κορεατικό σοσιαλισμό.

Κιμ πάτα το κουμπί να τελειώνει το παραμύθι της υπερδύναμης φούσκας

ΛΔΕ

zoot horn rollo είπε...

Παίζουν το "1-2", που λένε και στη μπάλα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πόσο μιλιταριστής είσαι ντε και καλά θες πόλεμο και αίμα; Τι παιδικά τραύματα κουβαλάς; Και δεν σε νοιάζει ούτε καν για το βορειοκορεάτικο λαό γιατί δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι μία πολεμική σύρραξη βάζει σε κίνδυνο και αυτόν εσύ νομίζεις ότι μόνο οι Αμερικάνοι θα την πληρώσουν σε μια τέτοια περίπτωση. Κόψε το πολύ Call of duty σου καταστρέφει τον εγκέφαλο

Καλά λογικό είναι να είσαι αδιάφορος αφού είσαι παντελώς ανίκανος και άσχετος για να απαντήσεις την τύφλα σου δεν ξέρεις

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Όταν έγραψα, το Τριώδιο φέτος ανοίγει νωρίς και κάποιοι βιάζονται να το γιορτάσουν νωρίτερα. ή το γιορτάζουν κάθε μέρα.
28/01/2018 Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου).
3 ημέρες μετά η τελευταία εμπρόθεσμη δόση του ΕΝΦΙΑ(που θα καταργούσαν με ένα νόμο και ένα άρθρο) .
19 Φεβρουαρίου Καθαρά Δευτέρα

17-57

zoot horn rollo είπε...

Καρνάβαλοι είναι όλο το χρόνο, δεν είναι περίεργο να βιάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι Αμερικάνοι μοίραζαν αίμα και ραδιενέργεια στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι όλοι παλαμάκια γιατί τελείωσαν τον πόλεμο. Από την Βόρεια Κορέα τι ζητάτε; Να παραδοθεί αμαχητί; Ένα μανιτάρι στις ΗΠΑ θα αλλάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Αν ο Κιμ ρίξει πυρηνικά σε Αμερικάνικο έδαφος, θα είναι για να προστατέψει τον λαό του. Αλλιώς θα τους θάψουν οι Γιάνκηδες ζωντανούς όπως τους Ιρακινούς στην καταιγίδα της ερήμου. Κοντρίτες παιδιά των λουλουδιών σας ξέρουμε καλά.

ΛΔΕ

rozkarta είπε...

Ίσως το πιο ουσιαστικό που διάβασα στο τουιτ για τον αντι-Ιμπεριαλισμο εν ετη 2018, για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε – χωρίς παρωπίδες και ιδεοληψίες. Αυτο για εκεινους που πιστευουν οτι μια-δυο πορειες το χρονο στη σούδα, ειναι αρκετές και ταυτόχρονα αναθεματιζουν κάθε άλλη αντίδραση του εξωκοινοβουλιου:

1. Εάν δεχόμαστε ότι ο ιμπεριαλισμος δεν ειναι απλως ενα οικονομικό αλλα και ενα πολιτικοστρατιωτικό φαινόμενο, αν δεχόμαστε οτι η στρατιωτική κ ένοπλη βια ειναι οργανικό τμήμα της εκδήλωσης του, αυτό συνεπάγεται λογικο καθορισμό του τι ειναι αντίστροφα η αντί-ιμπεριαλιστική δράση.

2. Αυτό το οποίο ανταποκρίνεται στη μορφη της αντιστασης στη στρατιωτική βια του μπεριαλισμου περιλαμβάνει κυρίαρχα δυο μορφες: η πρωτη ειναι ο παρεμποδισμος της στρατιωτικής βιας εντος της ιμπεριαλιστικης χωρας η συμμαχιας (σαμποτάζ, άρνηση στράτευσης, καταστροφή αρχείων στρατεύσιμων, ντεφειστικη προπαγάνδα εντός κ εκτός του στρατευματος, κλπ). Η δεύτερη ειναι η ένοπλη αντισταση στην ιμπεριαλιστικη βια στη χωρα-στοχο.

3. Μορφές όπως οι διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, απεργίες κλπ ειναι δευτερεύουσες μορφές σε ο,τι αφορά τη στρατιωτική επιθετικότητα, εχουν επικουρικό χαρακτηρα γιατι δεν απαντούν με άμεσο τροπο στη στρατιωτική βια, που ειναι η ανώτατη κ πιο καθαρή μορφη βιας. Ειναι χρήσιμες κ μπορει να είναι κ καθοριστικές όταν υπάρχουν κ οι δυο προαναφερόμενες ταυτοχρονα.

4. Είναι αδύνατο, ως εκ τούτου να είναι κανείς αντί-ιμπεριαλιστής κ να εναντιωνεται στις δυο κυρίαρχες μορφές αντί-ιμπεριαλιστικής αντίστασης, είτε επειδή δεν είναι "πατριωτική" η πρώτη, είτε επειδή δεν εγκρίνει τον φορέα της δεύτερης. Αυτός ειναι αντι-ιμπεριαλισμος μονο στα λογια, κάλπικος και ανειλικρινης, κούφιο συνθημα και εξαπάτηση.

Ανώνυμος είπε...

Οι νέες ροζ-ες ετοιμάζουν τη νέα γραμμή: από το αντιιμπεριαλιστικο τουιτ στην ένοπλη εξέγερση. Φτιάξτε καφεδάκι και έρχομαι να την οργανώσουμε παιδιά.


Σ.

dionmich1 είπε...

χαιρετώ τον φιλο μου....
V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια βοθρολυματα που κατηγορούν τους κομμουνιστες για σουβλακοφαγους πουλάνε ένοπλες εξεγερσεις από το τουιτερ. Θέλει πολύ μεγάλη δουλειά με το ζεν για να μην καταφυγεις στις κουτουλιες. Θα πρέπει να ευχαριστούν το ΚΚΕ για το πολιτικό πολιτισμό που διαπαιδαγωγει το κόσμο του. Άλλοι θα σας αρχιζαν με το πτυσωμενο για αυτό το θράσος.

Η πλάκα είναι ότι αυτούς τους προτιμάτε. Ίσως τελικά αυτό που ψάχνετε να είναι ένα μάτσο νταηδες να καλύπτουν τις ψυχολογικες σας ανασφάλειες.


Σ.

dionmich1 είπε...

υγ
τον τροτσκιστή φιλο μου

Ανώνυμος είπε...

" Μορφές όπως οι διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, απεργίες κλπ ειναι δευτερεύουσες μορφές"

Η πολιτική επιστράτευση στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς μαζί με ένα μεγάλο μέρος της αστικής τάξης της Ελλάδας σταμάτησε από τέτοιες "δευτερεύουσες μορφές" με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

ίσως η μετάβαση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην λαχαναγορά της Θεσ/κης στον πόλεμο της γιουγκοσλαβίας να ήταν μία απλή πορεία για το χαβαλέ

ίσως το εξωκοινοβούλιο να είχε εξεταστική το καλοκαίρι του 2017 και ήταν ο λόγος που δεν συμμετείχε.

ίσως το να βγαίνει κορυφαίο στέλεχος της τότε πασοκο-κυβέρνησης στον πόλεμο του Ιρακ του 2003 και να θέλει να μην πηγαίνουν οι διαδηλώσεις έξω από την Πρεσβεία, να αποτελεί μία "προσωπική του γνώμη" και να μην ήταν λαγός για την υπόλοιπη κυβέρνηση.


Ίσως αντί να διαβάζεις τουιτ για τον Αντι-Ιμπεριαλισμό(αντι - Ιμπεριαλιστής το έπαιξε για λίγο ο Σουχάρτο που κατέσφαξε Κομμουνιστές στην Ινδονησία στα 1965), να διάβαζες προσεκτικά το

"Ο Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού" χωρίς τις δικές σου "παρωπίδες και ιδεοληψίες"

Ίσως

17-57

zoot horn rollo είπε...

Τόσοι "αντάρτες" κι "αρματωμένοι", κι όμως για κάποιο λόγο δε γίνεται δουλειά.
Το αφήγημα των "παρελάσεων" ξαναξαναξαναζεσταμένο με άλλα λόγια, πιο "καταρτισμένα". Μπαγιάτεψαν (κι αυτοί) πολύ γρήγορα.

zoot horn rollo είπε...

Κατά τ'άλλα, τα πρόωρα καρναβάλια συνεχίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Παρα-μορφώθηκα μ'αυτο το "πολιτικό-στρατιωτικό φαινόμενο". Πάντως το παιδί δεν είναι ατσάλινος. Ζαίος είναι, Ρουβίκωνες θα σπρώχνει. Θέλω νέα από κο Βαρούχα, γιατί βαριέμαι να μπω. Επίσης θέλω αφιέρωμα σε συνέδριο ναρ.
ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ

Απέργα με τις ώρες που μπορείς, πρώην Νεός Λαθραναγνώστης
Δια τους αμόρφωτους
https://www.youtube.com/watch?v=IXW1GREybpU

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε φίλε κανείς δεν ζητάει να παραδοθεί αμαχητί αλλά η εκτόξευση πυραύλων προς μια άλλη χώρα δεν είναι παιχνίδι ούτε αστείο. Το να λες έτσι εύκολα πάτα το σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεσαι το τι μακελειό θα επακολουθήσει. Γιατί και οι άλλοι έχουν και πυραύλους και βόμβες ως ιμπεριαλιστική υπερδύναμη που είναι. Αντιλαμβάνεσαι τι θα επακολουθήσει σε όλη την ευρύτερη περιοχή; Ή νομίζεις ότι η άλλη μεριά δεν θα αντιδράσει καθόλου; Δεν μπορεί να θες κάτι τέτοιο τέτοιο κανείς λογικός άνθρωπος δεν το θέλει πόσο μάλλον κομμουνιστές

Αυτό που λες για να προστατέψει το λαό του ναι συμφωνώ και εγώ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ. Αυτό όμως θα σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα είχαν κηρύξει προηγουμένως πόλεμο (με στρατιωτικά μέσα δηλαδή ανοιχτό στρατιωτικό πόλεμο) για να τους υποδουλώσουν είτε με στρατιωτική επέμβαση είτε αλλιώς. Εσύ θεωρείς ότι τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι ορθό από μεριάς Βορείου Κορέας μία τέτοια κίνηση; Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Εδώ είναι πραγματικότητα όχι videogame ούτε ταινία ξεκόλλα επιτέλους. Άσε που αν το κάνανε αυτό οι Βορειοκορεάτες τώρα θα έχαναν κάθε δίκιο και θα έβγαινε δικαιωμένη η άλλη πλευρά. Αυτό θέλεις;

dionmich ρε μπαγάσα δεν το περίμενα μου την έφερες και σε χαιρετώ και εγώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε εσένα και σε όλους.

V For Viva La Revolucion

rozkarta είπε...

@17-57
Αδύνατο να κάνει κάποιος σοβαρή συζήτηση με τόση Ορθοδοξία γύρω του. Που έγραψα ότι οι αντι-ιμπεριαλιστικες πορείες είναι «παρελάσεις»;
Πολύ συγκεκριμένα λέει το κείμενο ότι οι αντιπολεμικές πορείες δεν είναι χάσιμο χρόνου, όμως εάν δεν συνοδεύονται από τις 2 παραπάνω ενέργειες διάβρωσης και σαμποταζ που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά και θα λαβώσουν το θηρίο του ιμπεριαλισμού, τότε δεν θα έχεις κάτι περισσότερο από μια ηθική νίκη. Έχουμε πήξει στις ηθικές νίκες όμως τα τελευταία χρόνια και αυτό το παραμύθι κάπου πρέπει να σταματήσει.
Έκτος εάν πιστεύετε ότι το περιστατικό της Λαχαναγοράς εμπόδισε έστω σε ελάχιστο βαθμό τη διάλυση μιας ολόκληρης χώρας και τα όνειρα 3 γενεών ανθρώπων. Αυτό σε κάνει περήφανο, ένα τρολάρισμα ; Μήπως να παίρναμε τηλ και το νατο να κάνουμε τηλεφωνικές φάρσες για να απηυδήσουν και ν φύγουν από το Σύρια;

Υπάρχει καθόλου σοβαρότητα και επίγνωση της κατάστασης;

Προφανώς και όχι εάν η επιχειρηματαρα για την παραπάνω διαπίστωση είναι το "αντε να διαβασεις ξανα το Ο Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού". Μεγάλε, μου την είπες τώρα. Δεν ήξερα ότι τα εξαιρετικά κείμενα του Λενιν ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ έχουν αναχθεί σε σιροπι για κάθε νόσο. Είναι κάτι σαν την Βίβλο, να την λατρέψουμε κιολας; Έχει καμιά σχέση ο ιμπεριαλισμός του Λενιν με τον ιμπεριαλισμό του 21 αιώνα; Είμαστε σοβαροί; Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική επικαιροποιημενη μελέτη που θα εξελίξει το έργο «Ο Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού» στην σημερινή εποχή, σημερινή κατάσταση, σημερινές πολιτικοοικονομικές συνθήκες και συγκυρίες, πως διαολο θα αναθέσεις στο λαο τα καθήκοντα του και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει για να αποτάξει το αιμοβόρο κτήνος από πάνω του;
Λετε για ιμπεριαλισμό και πυραμίδες, διεθνοποίηση, αλληλεγγύη. Τρίχες κατσαρές λέω εγώ . Στην πράξη, τι ακριβώς έκανες για το Ντονμπάς που το αναγνώρισες σαν λαϊκή αντιφασιστική επανάσταση και τώρα τους άφησες στην ευχή του…Πουτιν σαν φιλορωσσους; Τι έκανες στη Συρια με το ΚΚ στην εξουσία εκεί να παλεύει με τους φονιάδες, αλλά στην πορεία έγινε και αυτό «καθεστώς»; Να στείλουμε και το Ιραν στο διαολο, γιατί τολμά να σηκώνει το ανάστημα στον Ατλαντικό αλλά δεν είναι δα και σοσιαλιστικό κράτος; Άσε να μην πούμε για Κουβα και ΛΔΚορεα που δεν είναι και πολύ ορθόδοξοι όπως εσείς οι μαρξισταραδες . Χάσιμο χρόνου κάθε συζήτησης. Η ορθοδοξία και η ειρωνεία σας ταιριάζει όντως περισσότερο.

ΥΓ. «Ζαίος είναι, Ρουβίκωνες θα σπρώχνει.» ζαιος στα μουτρα σου, Ρουβικώνας δεν είμαι και δεν εχω καμιά σχέση με αναρχισμό. Αλλα στη θεση σου θα ειχα περισσότερο σεβασμό για μέλη που ανήκουν σε αυτή την συλλογικότητα και πολεμανε στο YPG στη Συρία. Αυτό σημαίνει διεθνισμός στην πράξη και αυτό σημαίνει πολεμώ κυριολεκτικά τους φασιστοisis στην πράξη. Δηλαδή εσύ τι θεωρείς ηρωικό, να πας να πάρεις τον Ριζοσπάστη από το περίπτερο με καταιγίδα; Να κάνεις κατάληψη με πανο και φραπέ στο Υπ.Οικ. για 3 ωρίτσες; H να στήσεις «μόνος σου σχεδόν» την Διεθνουπολη , όπως υπερηφανευόταν ένας «σύντροφος» πέρσι;
Μπορεί. Αυτό πάντως δεν έχει καμιά σχέση με επαναστατικότητα, ούτε καν με «μαρξισμό του καναπέ» δεν έχει σχέση. Καθαρός μικροαστικός λικβινταρισμός λέγεται

Ανώνυμος είπε...

Αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία να με ενημερώσουν αν τα σοβιέτ των στρατιωτών που συγκροτήθηκαν το 1917 και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή της κυβέρνησης Κερένσκι στην Ρωσία, στον τερματισμό του ιμπεριαλιστικού πολέμου κλπ. αποτελούνταν και κυριαρχούνταν πράγματι από στρατιώτες του αστικού στρατού που προέρχονταν από λαϊκές οικογένειες. Γιατί αν αποτελούνταν από "αρνητές στράτευσης" και χρήστες των σόσιαλ μίδια τότε νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να πετάξουμε τις παρωπίδες και να καβαλήσουμε το ροζ συννεφάκι των "αντιιμπεριαλιστών" της φακής. Τι; Όχι;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι η συμμετοχή στον YPG θεωρείται "πραγματικός προλεταριακός διεθνισμός" πραγματικά είναι η μεγαλύτερη μπουρδολογία που έχει ακουστεί σε αυτό το μπλογκ. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Μιλάμε για στρατό που έχει στην διάρκεια όλων αυτών των μαχών λάβει την φανερή και ενεργή στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για να δράσει ως αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή των ανταγωνιστών τους στην περιοχή. Πώς γίνεται να είναι και αντι-ιμπεριαλιστές και χρηματοδοτούμενοι από το ισχυρότερο ιμπεριαλιστικό κράτος του πλανήτη; Και από πού και ως που η εξαγωγή μεμονομένων ένοπλων επαναστατών σε χώρες που δεν έχουν ενιαίο επαναστατικό κέντρο καθοδήγησης του ένοπλου αγώνα θεωρείται προλεταριακός διεθνισμός; Στην καλύτερη είναι αυτοκτονία, στην χειρότερη συνειδητή στράτευση με τον ταξικό αντίπαλο. Το έχετε κάψει τελείως με τους Ρουβίκωνες, τους αντισπισισμούς και τον πασιφισμό που πλασάρεται για αντιιμπεριαλισμός.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο μη συριζαίος, που είναι με τα υποχείρια των ΗΠΑ. Μεγάλη μέση ανατολή, με την καλή έννοια. Είπαμε, χτυπά η κυβέρνηση το απεργιακό δικαίωμα γιατί είναι πασέ. Πεταμένα λεφτά είσαι τύπε.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς
ΥΓ1 Και η Αλ Νούσρα κύριε, και η Αλ Νούσρα;

Ανώνυμος είπε...

Υπερβάλλων αντιμπεριαλισμός, απομακρύνετε τα παιδιά απ'τις οθόνες!.
http://www.kurdistan24.net/en/news/0a1ecbb5-7db6-4a75-a6a5-c5313e8002e9/US-flags-raised-in-Syrian-Kurdish-held-town-of-Tal-Abyad--
Αν δώσουμε όλη τη χώρα στο Γιου Ες, που θα βομβαρδίζουν; Είδες για να μένουν μίσες οι πορείες οι αντιμπεριαλιστικές;
Ποιός πασιφισμός ρε οχέπ, πόλεμο πλάι στους Αμερικάνους κάνουν.
"Αν την αρχή την έκαναν οι αρνητές στράτευσης, την δουλειά την τελείωσαν οι αρνητές πτυχίου."
Β.Ι. Λένιν

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕδες and friends πιστεύαμε από τα 2011 πως ο Σύριζα είναι μία πολιτική απάτη, και δεν διαψευστήκαμε.
Αντίθετα, αρκετά από τα "παιδιά" διαφόρων τάσεων - χρωμάτων κάνουν σαν τις απατημένες συζύγους μετά από τόσα χρόνια ψήφους και ενεργό σπρώξιμο υπέρ Σύριζα και τόσα κοινά πανηγυράκια με φασιστοειδή - ακροδεξιούς σε πλατείες, δημοψηφίσματα-μνημόνια, παρελασούλες στήριξης κοντά στα προαύλια της Βουλής το πρώτο εξάμηνο της ΠΦΑ, ή κινήματα τύπου "δεν πληρώνω"

Μάλλον θα έψαχναν το Νέο Ιμπεριαλισμό της Εποχής Μας(τύπου διαλέγω Ιμπεριαλιστή ας πούμε;) όταν ο "ηγέτης" έλεγε πως εκ βάθος καρδίας ανήκομεν στις Φιλανθρωπικές οργανώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Παραφωνία οι κατά Κύρκο του 1992 "Λακεδαιμόνιοι" που τις έλεγαν Ιμπεριαλιστικές.

Το Τριώδιο άνοιξε νωρίς φέτος. Πριν του Τελώνη και Φαρισαίου.

17-57

zoot horn rollo είπε...

Πωρωνομαι με τους "σοβαρους", εδω και χρονια.

Ανώνυμος είπε...

"Το ότι η συμμετοχή στον YPG θεωρείται "πραγματικός προλεταριακός διεθνισμός" πραγματικά είναι η μεγαλύτερη μπουρδολογία που έχει ακουστεί σε αυτό το μπλογκ. "

καλα σας λεει ρε ρουβικωνες, που στελνετε ατομα να πολεμισουν στον YPG ή στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή στο Ντεμπαλτσεβε και στο Λουγκανσκ. Μυαλο δεν εχετε καθολου; Γιατι νομιζετε οτι το παμπονηρο ΚΚ καθεται στην ακρη και δεν κανει πρακτικα τιποτα; Ολοι ιμπεριαλιστες ειναι ρε συμφωνα με το κομμα,δεν το ξερετε; Τι δουλεια εχετε να μπαινετε κατω απο ξενες σημαιες σαν χανοι; Αντι να κατσετε να στιψετε το κωλο σας και να προσπαθησετε να μπειτε στη βουλη, να καταθετετε ονομαστικες και ψηφισματα και να τρεμουν οι αστοι, μου κανετε ταχα τους διεθνιστες επαναστατες που παιρνουν ενα ΑΚ και χαλατε τις σφαιρες σας σε φασιστες. Ανοητα ανθρωπακια, χαραμιζετε την ενεργεια και τη ζωη σας σε πραγματικους πολεμους και ρισκαρετε ηλιθιωδως να σκοτωθειτε αντι να περπατατε την πανεπιστημιου με μουσαμαδες και συνθηματα μια φορα το διμηνο, να χορευετε μαγκικα ζειμπεκικα στο φεστιβαλ και να πηγαινετε εκδρομες-μνημοσυνα, οπως ολοι οι μπαρουτοκαπνισμενη εδω μεσα, που παιζουν τον ΜΛ στα δακτυλα και αυτο αρκει για να αλλαξουν οι συσχετισμοι. Μια ζωη πλανεμενοι που μου θελετε και οπλα, αναρχες γατακια

"πραγματικός προλεταριακός διεθνισμός" με το να φευγεις να πολεμας ουκρανους ναζι και ισλαμιστες φασιστες στο εξωτερικο...χαχαχα. Με μια ξενη σημαια πανω απο το κεφαλι τους...χαχα. Τι αλλο θα ακουσουμε ρε ΟΧΕΠ απο αυτους τους χαμενους; Πλακα θα ειχε, οταν γυριζουν μετα απο 1,5 χρονο στο μετωπο μετα απο κακουχιες,πεινα, ταλαιπωριες να τους τα πεις αυτα απο κοντα....

sergio

Ανώνυμος είπε...

Βαστάτε Τούρκοι(χα, χα!) τ' άρματα, μπροστά στον YPG!
(Η, άμα σας βαστάει, κάμετε κι αλλιώς, μπροστά στον Μπάρμπα-Σαμ, ....μέ η χωρίς τις "ρουβίτσες" του!)
Να θυμίσω, πως και επί Χούντας, το αλήστου μνήμης ΠΑΚ του πράκτορα της CIA Ανδρέα Παπατζή Β', "εκπαίδευε" (τάχατες) ....κεχαγιάδες σε "στρατόπεδα" στην Μ. Ανατολή; Που θα μας ..."ελευθέρωναν"!
Τώχουμε ξαναδεί το έργο....
Αλλά και τότε το ΚΚΕ ήξερε πως να βραχυκυκλώνει τέτοιες κουραδομαγκιές.
Τους έφαγε κι αυτουνούς το σκοτάδι - δεν πρόκαναν να ...γίνουν "ήρωες" των μικροαστών!
Οπως δεν έγιναν κι εκείνοι, που πήγαν μισθοφόροι στη Σερβία...
Παρά τις "συνεντεύξεις" και το γνωστό imaging...

Σε άλλη πόρτα, "παιδιά"!
Εδώ, ξέρουμε.

Για την αντιγραφή;
Σεχτάρ ο Τρομερός

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος έχει τη ψευδαίσθηση οτι η κοινωνία έχει κάνει βήματα προόδου στην αντίληψη της πάνω στα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ας ρίξει μια ματιά στο κόμμεντ του sergio και ας δει τι λέγαν συριζαίοι-αναρχικοί-ανταρσυωτες την εποχή που ο συριζα ήταν να βγει κυβερνηση.

Έλεγαν τότε οι κομμουνιστές: Αυτό που κάνετε είναι αυτοκαταστροφικό, δεν οδηγεί πουθενά, μπαίνετε κάτω απο ξένες σημαίες και θα το πληρώσετε.

Και απάνταγαν οι (μαυρο)ροζ:Α, το ΚΚΕ δε κάνει τίποτα, δεν παίρνει καμμία πρωτοβουλία, έχει βολευτεί στη Βουλή, δε θέλει να αλλάξει τίποτα για αυτό τα λέει.

Η συζήτηση αυτή πρέπει να έγινε δεκάδες χιλλιάδες φορές στα χρόνια 2011-2015 σε διαδίκτυο και κοινωνία.

Το ίδιο ακριβώς έρχεται και μας λέει ο αναρχικός sergio τώρα. Τι και αν ο YPG ήταν αποδεδειγμένα υποκεινούμενοι των ΗΠΑ, τι και αν οι Κούρδοι σηκώνουν με περηφάνια τις σημαίες των ΗΠΑ, τι και αν είναι οι πρόθυμοι μαλάκες κάθε επίδοξου εξουσιαστή. Η περιπλοκότητα της πραγματικότητας για αυτούς τελειώνει στο: ποιός κρατάει το καλάζνικωφ; Αυτός έχει δίκιο. Πολιτικές αναλύσεις, εκτιμήσεις κτλ είναι για τα σκουπίδια. Σφαίρες, σφαλιάρες, "σαλάμια", παλούκια είναι τα αναλυτικά εργαλεία. Αύριο που θα δημιουργηθεί κουρδιστάν και θα είναι το μακρύ χέρι των ΗΠΑ στη περιοχή, θα πέφτουν πάλι απο τα σύννεφα απο τη "προδωσία".

Σ.

zoot horn rollo είπε...

Μην ειστε τοσο "επικινδυνοι" ενδοεξωκοινοβουλευτικοι.
Για παμε:"σουβλακια","παρελασεις","μνημοσυνα", γενικως τα ιδια και τα ιδια, ξανα και ξανα και ξανα. Η φωλια σας παραμενει λερωμενη βεβαια, ξερετε εσεις.

zoot horn rollo είπε...

Καρναβαλοι εκ πεποιθησεως ειστε.

Ανώνυμος είπε...

Και από κοντά θα τους τα πω άμα λάχει sergio. Οι κακουχίες είναι χαρακτηριστικό όλων των πολέμων (δίκαιων και άδικων). Ένας στρατός κρίνεται από την ταξική του στράτευση. Όχι από το τι βρίσκει μπροστά του, αλλά από το τι αφήνει πίσω του. Μέχρι και συζητήσεις για εγκατάσταση νέας αμερικάνικης βάσης στο Κομπανί υπήρξαν. Όσες παρωπίδες και να κατεβάσεις υπάρχει και μια πραγματικότητα.

Αν νομίζει κάποιος ότι πολεμά τους ισλαμοφασίστες χρηματοδοτούμενος από τους ίδιες τσέπες που τους δημιούργησαν τότε είναι απλώς μαλάκας. Δεν απαιτεί και καμία ανώτερη γνώση του μ-λ για να το καταλάβεις αυτό.

Συγνώμη που δεν ζώστηκα φυσεκλίκια να πάω να ισοπεδώσω την Συρία με την αεροπορική κάλυψη της αμερικανικής αεροπορίας για να χαρούν κάτι ψυχάκηδες σαν και του λόγου σου. Πάντως μία φορά το ΚΚΕ δεν κάνει παρελάσεις. Έχει μπλοκάρει τις νατοϊκές φάλαγγες στην Κοζάνη χαλώντας το χρονοδιάγραμμα της Noble Jump (άσκηση χρονομέτρησης της ταχείας ανάπτυξης των Νατοϊκών στρατευμάτων), έχει εισβάλει στις προσωρινές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και έχει βρεθεί έξω από τα νατοΐκα στρατηγεία όταν εσείς είχατε ακόμα... εξεταστική. Θέλει θράσος να μιλάς ακόμα για αντιφασισμό όταν προπαγανδίζεις ενεργά την συνεργασία με τον μεγαλύτερο φασίστα του πλανήτη, την αμερικανική κυβέρνηση. Πια το να είσαι πουτανάκι των Αμερικανών ξαφνικά έγινε "ντεφειστική προπαγάνδα".

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

1) Το Μαϊντάν κύριοι τι ήταν το Μαϊντάν; Ποιοι ήταν; Ποιοι το στήριξαν;

Αρκετοί θα έπεσαν από τα σύννεφα όταν είδαν τις αφίσες και τα πανό με τον Μπαντέρα και τα σύμβολα του UPA, συνεργατών των Ναζί, που κατά την ναζιστική κατοχή εκτελούσε κομμουνιστές και εβραίους στην Ουκρανία.
Τζάμπα τόσες αφίσες "συμπαράστασης" προς το Μαϊνταν από μαϊντανούς προς αριστεριστικοαντιεξουσιαστική μεριά;


2)Εδώ το καλό stand up comedy για τις Ρουβίτσες

"Τα δικά τους παιδιά"
http://www.kathimerini.gr/937827/article/epikairothta/politikh/eisvolh-antie3oysiastwn-se-omilia-toy-giannh-dragasakh

http://www.protothema.gr/politics/article/701824/voutsis-apli-ekfrasi-diamarturias-to-dou-tou-rouvikona-sti-vouli/

http://www.kathimerini.gr/920723/article/epikairothta/politikh/anektikos-voytshs-gia-royvikwna

Ζήτησαν στο περιπολικό να τους επιστρέψουν και μάλιστα στη Βουλή
http://www.kathimerini.gr/920169/article/epikairothta/ellada/zhthsan-sto-peripoliko-na-toys-epistreyoyn-kai-malista-sth-voylh

Υπουργός του Σύριζα:
"Σε κάθε κοινωνία χρειάζονται και ορισμένες βαλβίδες αποσυμπίεσης"
http://newpost.gr/politiki/620865/p-koyroymplhs-gia-tropologies-den-einai-o-kalyteros-tropos-nomothethshs


3) @Σ.
Αν διαβάσεις προσεκτικά, η φρασεολογία του δεν παραπέμπει σε αναρχικό αλλά σε μεταμφιεσμένο της Πασοκικής σχολής. Πατρινό καρναβάλι για πάντα.

Οι αναρχικοί είναι περισσότερο προσεκτικοί ειδικά μετά το δημοψήφισμα απέναντι στο ΚΚΕ.

Eιδικά αν είναι εργάτες ή χαμηλόμισθοι υπάλληλοι και βιοπορίζονται από τον μισθό τους, εκτιμούν τον ρόλο του ΠΑΜΕ, δημάρχων του ΚΚΕ σαν τον Πελετίδη, παρά τα δικά τους "κολλήματα" για την ΕΣΣΔ.

17-57

Ανώνυμος είπε...

"..Εάν δεν υπάρξει ουσιαστική επικαιροποιημενη μελέτη που θα εξελίξει το έργο «Ο Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού» στην σημερινή εποχή, σημερινή κατάσταση, σημερινές πολιτικοοικονομικές συνθήκες και συγκυρίες, πως διαολο θα αναθέσεις στο λαο τα καθήκοντα του και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει για να αποτάξει το αιμοβόρο κτήνος από πάνω του;.."

Και τι είναι ο «Ο Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού» για να "επικαιροποιηθεί";
Μνημόνια σαν αυτά που ψηφίσατε ή στηρίξατε όταν κουνούσατε τα κασκόλ σας για τον Γίανη και τα δίνατε όλα για τον "ηγέτη";

Άλλο θέλετε αλλά δεν το λέτε.
Να "αλλάξει" η Λενινιστική θεωρία για τον Ιμπεριαλισμό χωρίς τους θεμέλιους λίθους της, την Καπιταλιστική Οικονομία, τα Μονοπώλια, την τελευταία βαθμίαδα ανάπτυξης της Καπιταλιστικής Οικονομίας και να παρεμείνει αυστηρά και μόνο σε πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο.

Τότε όπως το σκέπτεστε, δηλαδή μόνο σε πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο, αυτονόμηση της πολιτικής από την οικονομία, η Αθηναϊκή Δημοκρατία Ιμπεριάλιζε με την Λενινιστική έννοια του όρου από τον 5ο αιώνα π.χ.!

Πατρινά Καρναβάλια για πάντα

17-57

Ανώνυμος είπε...

Να ρε γατάκια οι νέες μορφές αγώνα
https://www.youtube.com/watch?v=hfk4WHckZx0

Να οι νέοι ερμηνευτές του Λένιν, γατάκια
Χωρίς παρωπίδες και ορθοδοξία
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/lafazanis527.png

17-57

Ανώνυμος είπε...

'Ολοι μαζί για την ανατροπή(και πέναλντι)
https://www.youtube.com/watch?v=eQwXzWT-DAE


Και φυσικά δεν λείπει ο ύμνος αρκετών εκ των "παιδιών", διαφόρων αντικομμουνιστικών τάσεων και χρωμάτων, που γιορτάζουν πρόωρα το Τριώδιο ή το γιορτάζουν(γιατί όχι) όλο τον χρόνο!
https://www.youtube.com/watch?v=nLg9lj1pAt4
https://www.youtube.com/watch?v=Jh6yLACU6h8

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ενα υγ. γιατι διαβασα ξανα το παραπανω σχολιο και δε μ αρεσε οπως τοποθετηθηκα. Τα περι Κουρδισταν δε γνωρίζω κατα ποσο ειναι τελειωμενη υποθεση. Σιγουρα δεν ειναι καθολου ευχαριστα οσα βλεπουμε τα τελευταια χρονια αλλα δε το ειπα ως σιγουρια, αλλα ως ενα σεναριο για το οποιο καλο θα ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι. Οι κουρδοι σε αντιθεση με τους μπετοστοκους των εξαρχειων ειναι ατσαλωμενοι αγωνιστες και αυτο δημοιυργει ελπιδες για μεγαλυτερες δυνατοτητες απο οσες ενδεχομενως καταλαβαινουμε.


Προφανως τιποτα δεν αλλαζει για τα περι YPG και ρουβικωνων...

Σ.

Ανώνυμος είπε...

Οι "στοχεύσεις" τους εναντίον του ΚΚΕ
Από τα αρκετά καλά του Dies brumalis
ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ
https://diesbruma.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html


Κατατείθεται το Πολυνομοσχέδιο οσονούπω
Ναυτεμπορική:
Πολυνομοσχέδιο-σκούπα με όλα τα προαπαιτούμενα
3η αξιολόγηση: Κατάθεση στη Βουλή αμέσως μετά τα Θεοφάνια - Αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του «επείγοντος»
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1308750/polunomosxedio-skoupa-me-ola-ta-proapaitoumena

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ορθή επανάληψη:

Αύριο, 9/1/2018, στις 4:00 μμ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όλοι!

Πλήρης γελοιοποίηση των .."συλλογικοτήτων"(!) του εξωκυνοβουλίου, που, αντιδρώντας στην πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία/κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία, ...τρέξανε να την ορίσουν στις 11/9, για να δείξουν πως αυτοί ...ε/ίναι "αποφασιστικοί" και δεν ...."κωλυσιεργούν, όπως το συμβιβασμένο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ"!
(...και, βέβαια, να διασπάσουν, - δύο σε ένα....)

Δεν τους πέρασε από το μυαλό, πως υπήρχε πιθανότητα να επιχειρήσει αιφνιδιασμό η "Κυβέρνηση-που-δεν-είναι-Εξουσία" πριν από τις 11/1;!;!
Δε βλέπανε την πρεμούρα να περάσουν τα μέτρα-σκούπα εν όψει γιούρογκρούπ;

Μαθητευόμενοι μάγοι της ταξικής πάλης!
Αξιοι της μοίρας τους....

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σήμερα μαζευτήκαμε γύρω στις 5-6 χιλιάδες παμίτες και κουκουέδες στην Ομόνοια και πήγαμε στο Υπ. Εργασίας ("υπουργείο ΔΝΤ" τώλεγε η ντουντούκα).
Εγινε ντου, σπάσαμε τα ρολλά (ρουτίνα...!) και κρεμάσαμε πανώ.
https://youtu.be/e3ESfJ5X-u0
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/148393/se-ligo-stin-omonoia-i-kinitopoiisi-enantia-sto-antilaiko-polynomoshedio
Η Μιλένα, εεε... συγγνώμην, Αχτσιόγλου, και η κυρία με τα "γεμιστά" ....μπετόν στις εντολές των μεγάλων αφεντικών!
Σου λέει, άμα σε 1500000 εργαζομένους στο Λεκανοπέδιο μαζευόσαστε έξι χιλιάδες, θέλετε να σας πάρω και στα σοβαρά;
Ας το δεί η εργατική τάξη....
Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είναι εδώ, στην πρώτη γραμμή, για όποιον θέλει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του.
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα το συνεχίσουν οι "γάτες τ' Αη Νικόλα", απτόητες....
Αύριο στα Ειρηνοδικεία, για κείνους, που κοιτάνε μόνο το σπιτάκι τους... αν ήταν απόψε εδώ, με τις οικογένειές τους, θα είμασταν 40 χιλιάδες!

------------------------------------
Εξωκυνοβούλιο/αριστεροχωρικούς είδε κανένας;

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία, που θα τη θέσω και ελπίζω να μη φάω πολύ κράξιμο.

Η απορία μου αφορά τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ορίζει το νέο τρόπο προκήρυξης απεργίας.
Αν είμαι σωστά ενημερωμένος, ορίζεται ότι χρειάζεται το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών να λάβουν μέρος στη συνέλευση και στην ψηφοφορία. Αυτή η ρύθμιση θα ισχύσει μόνο για τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Εμένα αυτό όχι μόνο δε μου φαίνεται παράλογο, αλλά μου φαίνεται και σωστό με την έννοια ότι προστατεύει το δίκαιο μιας απεργίας, μιας και κανείς δεν θα μπορεί να την αμφισβητήσει σαν απεργία μειοψηφίας, υποκινούμενη κλπ.

Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει μιας και δεν κατάφερα μέχρι τώρα να βρω κάποια εμπεριστατωμένη ανάλυση του γιατί ο νόμος αυτός θα αποτελέσει την "ταφόπλακα" του δικαιώματος στην απεργία.

Άσχετος τακτικός αναγνώστης

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αν και αναρμόδιος, Άσχετε τακτικέ αναγνώστη, 9 Ιανουαρίου 2018 - 10:00 μ.μ., θα κάνω την εξής απλή σκέψη: Γιατί κηδεμονεύει τον συνδικαλισμό.
Οι μόνοι, που έχουν δικαίωμα να κρίνουν τα του σωματείου τους είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκεί, και κανείς άλλος. Αν πρόκειται για ποινικά αδικήματα υπάρχει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά, μέχρις εκεί! Δε χρειάζονται ..."νταβατζήδες" έξωθεν.
Ο αντιδραστικός νομοθέτης, για να διαλύσει τον συνδικαλισμό, επιτίθεται στο ίδιο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αν το καλοσκεφτείς, που το θέτει επίσης υπό κηδεμονία!
Εμφανώς, θέλει να ενισχύσει την εργοδοτική πλευρά και τα κονφορμιστικά "γίδια" (μάλλον βόδια) της, που δεν έχουν συνήθως τα κότσια, το κουράγιο η το "κίνητρο" (οι παρτάκηδες μόνο από "κίνητρα" καταλαβαίνουν...) να "χάσουν τον καιρό τους" και να πάνε στη Συνέλευση!
Τάχουμε ζήσει!
Ενίσχυση της περιώνυμης ...."σιωπηλής πλειοψηφίας" λέγεται αυτό.
Γιατί να μην ισχύει το αντίθετο: Αν κάποιοι διαφωνούν και θέλουν να βάλουν "βέτο" σε κάτι, να χρειάζονται 50+1%;
Δε θάταν πιο λογικό να αποθαρρύνεται η ...απραξία;!;!
Από τον καιρό του ...Λάσκαρη, που ..κατάργησε(!) την ...ταξική πάλη, έχουμε να δούμε τόσο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ νομοθέτημα!
Να, γιατί χρειαζόταν η ΠΦΑ......

Ανώνυμος είπε...

Ασχετε τακτικε έχεις δουλέψει ποτέ σαν εργαζόμενος; έχεις δει το φόβο και τη τρομοκρατία που επικρατεί ενάντια στην οργάνωση των εργατών; αν είχαμε δικτατορία και πυροβολαγανε όποιον πάει να ψηφίσει ή να φτιάξει κόμμα θα θεψρουσες δημοκρατία να πρέπει να ψηφίσει η πλειοψηφία για να γίνει κάτι;

Σ.

zoot horn rollo είπε...

Είναι απαίτηση ΣΕΒ και λοιπών ομοίων, εδώ και χρόνια. Σε ένα σύστημα και τους αντίστοιχους θεσμούς του που βγάζουν τις περισσότερες απεργίες παράνομες/καταχρηστικές, δε τους έπιασε ο πόνος να θωρακίσουν το δικαίωμα της απεργίας. Μάλλον πιο εύκολα κι εν τη γενέσει θα προσπαθούν να την καταπνίξουν, με τη τρομοκρατία που ήδη υπάρχει σε χώρους δουλειάς, κι ενδεχομένως νέα κολπάκια/εμπόδια που θα "παίζουν" με τους αριθμούς, παρεμποδίσεις εγγραφών (που ήδη συμβαίνει), απολύσεις (που επίσης συμβαίνει) κ.ά.
Δεν είναι ανάλυση, δε κράζω, "ναπεράσειδεβρίζω".

Ανώνυμος είπε...

@ Άσχετε τακτικέ αναγνώστη, 9 Ιανουαρίου 2018 - 10:00 μ.μ.

Πέρα από όλα όσα σου έγραψαν, οι προηγούμενοι μετά το σχόλιο σου για το δικαίωμα στην απεργία και την έμμεση κατάργηση της, να προσθέσω τα παρακάτω΄και σε γλώσσα που ελπίζω να καταλαβαίνεις

1)Υπάρχει κυβέρνηση που να κυβέρνησε με το 50%+1 των ψήφων επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους;
Καμία
Αυτό σου "φαίνεται λογικό και σωστό";


2)Παρόμοιας "λογικής" νόμο επιχείρησε να περάσει η ΘΑΤΣΕΡ το 1988 στο Η.Β.
και το πήρε πίσω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Οι συριζαίοι είναι πιο νεοφιλελέ από τους Νεοφιλελέδες.

3) Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής με τα κλαψουρίσματα της για προσπάθεια έμμεσης περίπου κατάργησης του κατώτερου μισθού που έχουν σκοπό στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον οι καπιταλιστές το διάβασες;

Ας κλαψουρίζουν στα πρωτοσέλιδα της "Αυγής". Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο στην Κυβέρνηση. Όμως η αστική τάξη δεν τους έχει πλέον ανάγκη. Μόνο τη ΝΔ εμπιστεύονται που είναι γνήσιο κόμμα της Αστικής Τάξης. Τους Συριζαίους τους έχουν για την "λάτζα" για να πάρουν στη συνέχεια την σκυτάλη οι (κεντρο)δεξιοί εκτός "λάτζας".
Διάβασε για την "χρήσιμη αριστερά" όπως την αποκάλεσε σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ιταλία ο βιομήχανος Ανιέλι .

4) Γιατί τώρα; Πέρα από τους παλαιούς πόθους του Κεφαλαίου, είναι γιατί ανεβαίνει το ΠΑΜΕ στους χώρους εργασίας, κερδίζει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Ένας ακόμα λόγος γιατί ετοιμάζονται για την "αξιοποίηση" της ΔΕΗ (εμείς το λέμε ξεπούλημα ) με "αριστερό" πρόσημο και "κοινωνική ευαισθησία".

17-57

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση του Σεχτάρ και ιδιαίτερα η φράση "Δε θάταν πιο λογικό να αποθαρρύνεται η ...απραξία;!;!" με κάλυψε απόλυτα. Συγκαλείται γενική συνέλευση και όποιος ενδιαφέρεται είτε για να γίνει είτε για να μη γίνει απεργία, συμμετέχει και ψηφίζει ανάλογα. Τόσο απλό αλλά η σκέψη μου δεν είχε πάει εκεί.

Ευχαριστώ και αυτόν και τους υπόλοιπους για τις απαντήσεις τους


Άσχετος τακτικός αναγνώστης

Αναυδος είπε...

1. καταρχην πιστευει καποιος σωφρων οτι μια κυβερνηση του κεφαλαιου νομοθετει για το καλο της εργατικης ταξης και τη μαζικοποιηση του συνδικαλισμου ;

2. κατά δευτερο ο υπαρχον συνδικαλιστικος νομος (του 1982 παρακαλω) θετει εμποδια στην απεργια για το λογο αυτό 9 στις 10 απεργιες κρινονται παρανομες στα δικαστηρια (και όχι απαραιτητα από καπριτσιο δικαστη)

3. Κατά τριτον το νομοσχεδιο του συριζα είναι ακριβως το ιδιο με το αρθρο 4 του αλήστου μνημης γιαννοπουλου που ψηφιστηκε μεν παρολες τις αντιδράσεις αλλα καταργηθηκε το 1988

4. Το πώς θα αποφασιζει ένα συνδικατο μια απεργια είναι δικη του δουλια και όχι του κρατους των αφεντικων Τωρα είναι τα α βαθμια αυριο θα επεκταθει στα δευτεροβαθμια μια βολτα στην ευρωπη και στις δυσκολιες που εχει η κήρυξη απεργιας είναι διδακτικη για το μελλον

5. Το πιο σημαντικο α’βαθμια σωματεια δεν σημαινει γεωγραφικη ενότητα μπορει το 50% των μελών να βρισκεται σε άλλο εργοστασιο, τοποθεσια πολη υπάρχουν βαρδιες σε επιχειρησεις συνεχους πειρας, νοσοκομεία, εστιατορια ξενοδοχεια κλπ κλπ είναι σχεδον αδυνατον να βρεθουν σε μια συνελευση

ο συριζα υπηρετης των αφεντικων επιτιθεται ανοικτα στην εργατικη ταξη και στο δικαιωμα στην απεργια
καθενας κρινεται απο τη θεση που παιρνει στη μαχη αυτη

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσαμε φυσικά να πιστώσουμε ΚΑΙ στην επιπλέον απαίτηση της ΝΔ (50%+1 όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των εγγεγραμμένων και οικονομικά τακτοποιημένων) ΚΑΙ στην πανομοιότυπη απαίτηση του ΣΕΒ το ίδιο ακριβώς επιχείρημα ΚΑΙ σε μία που εμπεριέχει και τα υπόλοιπα σωματεία και συνδικαλιστικά όργανα. Ότι βοηθάει στην αντιπροσώπευση. Το ζήτημα είναι ότι αν τελικά όλοι αυτοί θέλουν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στα σωματεία, γιατί δεν χρησιμοποιούν την απείρως μεγαλύτερη επιρροή τους στην εργατική τάξη για να το καταφέρουν στην πράξη στην βάση, αντί να το επιβάλουν με νόμους; Γιατί η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ, το ΜΕΤΑ και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές κάνουν τα πάντα για να μην βγουν αποφάσεις στα σωματεία στα οποία κυριαρχούν, για να μην είναι ενεργά; Γιατί πολύ απλά το συμφέρον των αφεντικών που όλοι υπηρετούν είναι το ακριβώς αντίθετο από την συμμετοχή των εργατών στο σωματείο τους. Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να γίνονται απεργίες και να πιέζονται από τους εργάτες. Γιατί πολύ απλά υπάρχει ταξική πάλη.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το φωτιστικό του Βρούτση, και το τραπέζι της Αχτσιόγλου βιώσε την παμίτικη βία. Άλλη μια ηρωική μορφή του κινήματος. Άντε με το καλό να συμπληρωθεί όλο το σετ γραφείου.

Ijon Tichy

ΥΓ: Όπως γράφει κι ο άναυδος, 9 στις 10 παράνομες και καταχρηστικές με το υπάρχον πλαίσιο. Κακό ποσοστό, μπορούμε και 99 στις 100. Για 9 απεργίες κάνετε έτσι; Ασήμαντες είναι οι αλλαγές όπως διαβάζω από τους απανταχού ειδήμονες, και το λένε και τα νούμερα (αυτά κυρίως).

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά θέλει κάψιμο παππουτσιών μέχρι και την Δευτέρα. ΟΛΟΙ οι άλλοι δουλεύουν για να καταργηθεί η απεργία. Την μούγκα κυβερνητικών και "κινηματικών" πρέπει να την πληρώσουν. Δείτε τι έγινε και στο ΕΚΑ με σύριζα 1 και 2. Μόνο αηδία με την πάρτη τους.
Πρέπει να πληρώσουν!

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΑΕ(Λαφαζάνηδες - Στρατούληδες και λοιποί) κάνει (για άλλη μία φορά) στα σωματεία "πλάτες" στην Κυβέρνηση. Όπως έκαναν "πλάτες" στο αντι-ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου
Είναι μαζί με τους Συριζαίους στο ΜΕΤΑ παρόλο που είναι διαφορετικά κόμματα. ΕΚΑ(=Εργατικό Κέντρο Αθηνών).

Αλλά τα γραφεία τα οποία ενοικίασαν τα παίρνουν οι Τράπεζες!
Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη τα γραφεία που στεγάζεται η ΛΑΕ
http://www.kathimerini.gr/942352/article/epikairothta/politikh/se-hlektroniko-pleisthriasmo-thn-tetarth-ta-grafeia-poy-stegazetai-h-lae

"Στο ΕΚΑ είχαμε μια ακόμα αγαστή συνεργασία ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ,ΜΕΤΑ για να μην ψηφιστεί η απεργία.Ούτε μυστική ψηφοφορία δεν ήθελαν γιατί φοβόντουσαν το αποτέλεσμα.Καλά μιλάμε ΠΑΣΟΚ,ΝΔ χτυπάνε αλύπητα την κυβέρνηση.
Τα μέλη της ΛΑΕ καλά εκεί στο ΜΕΤΑ με τους συριζαίους;
"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951110196239183872

Προς Συνδικαλιστικές Ηγεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στη ΓΣΕΕ
Μην τους πιέζεται άλλο! Λυπηθείτε τους.

Yπόμνημα ΓΣΕΕ στους βουλευτές για το δικαίωμα της απεργίας
https://www.thepressproject.gr/article/122150/Ypomnima-GSEE-stous-bouleutes-gia-to-dikaioma-tis-apergias

Στα καλά νέα. Ο Μεγάλος-πανμέγιστος Αλέκος Αλαβάνος ζει, είναι υγιέστατος και δίνει και συνεντεύξεις!
Εμφανίστηκε σήμερα στο κανάλι του Καρατζαφέρη. Ρε κάτι ζόρια που τραβάει το Κεφάλαιο.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@ 10 Ιανουαρίου 2018 - 7:08 μ.μ.

To αόριστο και απροσδιόριστο που γράφεις προς το τέλος στο σχόλιο σου, μπορεί να είναι έκφραση της στιγμής, μπορεί όμως παραπέμπει απροσδιόριστα και "πονηρά " και αλλού. Άρα χρειάζεται και λίγη προσοχή στο λεξιλόγιο. Εκτός αν παραείναι μεγάλη η καχυποψία μου.

Αν παρατήρησες στα πιο πάνω σχόλια, τα συριζοτρολ που "επισκέφτηκαν" πρόσφατα το μπλοκ, πριν την επίσκεψη του ΠΑΜΕ στο Υπ.Εργασίας, δεν φαίνεται να ήρθαν και τόσο "τυχαία". Και μετά μας το παίζουν και "ευαίσθητα" πως δεν είναι σύριζα.

Αν παρατηρήσεις κάποιες από τις απαντήσεις, τους έχουμε πάρει στο "δούλεμα". Δεν αξίζουν κάτι παραπάνω.

Ήδη αριστεριστικοααντιεξουσιαστικο και λοιποί πληρώνουν την πολιτική τους στήριξη στον Σύριζα με την ΠΛΗΡΗ Απαξίωση τους από τους εργάτες, εργαζόμενους, αυτοαπασοχλούμενους, φτωχούς αγρότες, με αρκετούς να συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕΕ.
Αρκετοί Αναρχικοί παρά τις διαφωνίες τους με το ΚΚΕ, την ΕΣΣΔ, στηρίζουν το ΠΑΜΕ και δημάρχους σαν τον Πελετίδη.
Εργάτες - εργαζόμενοι που δεν είναι κομμουνιστές ή φιλοκομμουνιστές, αλλά ψήφιζαν ακόμα και ΝΔ συμμετέχουν ενεργά με το ΠΑΜΕ.

Καταλαβαίνεις το πόσο τους "πονάει" αυτή η μεταστροφή συνείδησης ειδικά στο εργασιακό πεδίο. Που έγινε από την έμπρακτη στήριξη μελών του ΠΑΜΕ στους εργατικούς-εργασιακούς χώρους στους οποίους έχουν λιώσει τα παπούτσια τους.

Οργάνωση στα ταξικά σωματεία, στηριξη τους, στήριξη με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας στο πλαίσιο που θέτουν ΠΑΜΕ - ΚΚΕ και φυσικά επιτυχία στην απεργία. Τίποτα άλλο. Αυτό είναι που γενικό που "πονάει" τον Καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και τα τσιράκια του, όποια μπλούζα και ας φοράνε.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Στον κόσμο των τουίτ

"εχουν στοχοποιήσει οποιον φευγει απο αυτούς,φτάχνουν δεκάδες μποτ ακάου, χρησιμοποιούν fake ακάου για να προβοκάρουν και κλαίγονται και απο πάνω . ποιοί είναι;"
https://twitter.com/christosaigaleo/status/946424191422750720


"Μόνο τις τελευταίες μέρες 10αδες φολο από νέα "κκε" ακαου. Όπως και αυτό που προκάλεσε σήμερα"
https://twitter.com/idiwnymo/status/946433399509671937


"Η Κίρκη που είναι ειδική στα τηλεοπτικά καλό είναι να παραμείνει σε αυτά γιατί για να μάθεις να ξεχωρίζεις ποιος είναι τι απαιτείται να έχεις κατέβει κ κάποτε στο δρόμο"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951804165868662784


"Συριζοτρολ ήρθε λάθος γραμμή.Δεν ήταν το ΚΚΕ στον άγνωστο στρατιώτη.Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά κ τα επιχειρήματα χρυσής αυγής αλλά κρατήστε για άλλη φορά.ΥΓ:Μην ανεβάζετε όλοι μαζί.Καρφώνεστε"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951804673639501825


Χωρίς πολλά λόγια
https://twitter.com/christosaigaleo/status/951656526661419009

https://twitter.com/christosaigaleo/status/951076722610528256

https://twitter.com/christosaigaleo/status/951027001628004352


17-57

Ανώνυμος είπε...




Για την "εθνική ενότητα"

" Σύσσωμος ο προοδευτικός κόσμος, συνεχίζει να καταδικάζει τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ "
https://twitter.com/spasmenoPar/status/951056282936635392

και όχι μόνο ο "προοδευτικός" αλλά κάποια από τα "παιδιά" που έχουν διάθεση για λίγη "πλακίτσα"
https://anarchypress.wordpress.com/2018/01/10/ανενδοτο-αγωνα-κηρυξε-το-κκε-αγριεσ-οδ
Μόνο που δεν φάνηκαν με πανό στην πορεία κατά των πληστειριασμών πριν μισό μήνα. Εκεί ήταν το ΠΑΜΕ και οι "κουρασμένοι λεγεωνάριοι του Αστερίξ" της ΛΑΕ και των γύρω


Ακόμα και για τον Γλέζο γράφουν " πάντα στην υπηρεσία του Μητσοτακέικου" με λίγο από βρλωμικο 89. Αλλά δεν είναι καλά πληροφορημένοι πως π.χ υπουργείο τότε πήρε σημερινό στέλεχος της κυβέρνησης
https://twitter.com/RedBear42261330/status/951610272493555712


Δεν μας εκπλήσουν. Υπάρχει ακόμα "έδαφος" για τον "κατήφορο".
Τελευταία παράγραφος που επιτέλους κάποιοι εκτός ΚΚΕ γράφουν ό,τι είπε ο Παφίλης προς Σύριζα στη Βουλή για τον βρώμικο ρόλο της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας το 1918
https://www.reader.gr/news/apopseis/oyte-venizelos-oyte-samaras


Φτιάχνετε η "εθνική ενότητα".
Το tweet από τον Άδωνη
https://twitter.com/MarkissiosK/status/951474000475164672


Γιατί...
"Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς δεν έφεραν μέτρα σαν της "αριστεράς""
https://twitter.com/BrazucaWhore/status/951393811112054784


"Αν διαλύσεις τον ΣυΡιζΑ μπορεις να τον ξαναφτιάξεις με συγχαρητήρια από ΕΕ/ΔΝΤ/ΗΠΑ, συγχαρητήρια από Άδωνι, χτύπημα στην πλάτη από Παναγιώταρο και Μιχαλολιάκο, εκτίμηση από ΣΕΒ, συκοφάντηση εργατών, διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων, σύμπλευση με ΝΔ και ΧΑ, ακραίο αντικομμουνισμό."
https://twitter.com/ginogsm/status/951338215448989696


"Άντε και στα δικά μας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ"
https://twitter.com/laikostroma/status/951736693849313280

Ο "ηγέτης" πέτυχε το θαύμα του και η "ιδέα του" προς το SPD να ξανασυγκυβερνήσει με την Μέρκελ γίνεται επιτέλους πρα-γματι-κό-τητα.
http://www.iefimerida.gr/news/380530/faz-o-tsipras-stelnei-sms-ston-soylts-gia-na-kanei-kyvernisi-me-ti-merkel

Θα προσθέσω πως στο ερώτημα αν ο Σύριζα μπορεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ πιθανόν να "χωράει" και η χ.α. Αρκεί να γίνει αρκούντος "σοβαρή".

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αν οι απεργίες μπορούσαν ν'αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες!
Άρα αφού πάνε να τις βγάλουν παράνομες, σημαίνει πως μπορούν να τον αλλάξουν


"Το ότι μόνο ο ΣΕΒ από τους φορείς μίλησε υπέρ της διάταξης για τις απεργίες, καλό είναι; Καλό θα 'ναι."
https://twitter.com/BrazucaWhore/status/951495356352745472
"το ότι η ΓΣΕΕ έστειλε υπόμνημα είναι ελπιδοφόρο πάντως.Γνώμη μου"


"Διαδηλωτές από Σύνταγμα έως Ομόνοια με ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πειραιά κ Λαύριο.Με κάποιους δεν μπορεί να ξεμπερδέψει εύκολα η κυβέρνηση γι αυτό κ η λύσσα.Τη Δευτέρα να γεμίσει το Σύνταγμα.#ΠΑΜΕ"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951779031132901376

"#ΠΑΜΕ και μια λεπτομέρεια. τα ρολά στο ΥπΟικ δεν κατέβηκαν έγκαιρα και είχαν φρακάρει σε ασπίδα των ΜΑΤ. οι σύντροφοι τους ντρόπιασαν και τους έδωσαν συμβουλές πως να ξεμπλοκάρουν τα ρολά. με λίγα λόγια "όποτε θέμε, μπαίνουμε" :)))"
https://twitter.com/xandra_photo/status/951520072912293888


"Εργοδοτική τρομοκρατία,εργατοπατερίστικη απεργοσπασία αλλά η πορεία είναι πολύ μαζική.Μπράβο σε αυτούς που έκαναν το βήμα.Κ έχουμε κ συνέχεια.Δευτέρα στις 6 (αν δεν έχει ετοιμάσει κάποια έκπληξη για σκ το ΠΑΜΕ)"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951774996992536576


Το καλό σκίτσο από τον Πάνο Ζάχαρη
"Αν οι απεργίες μπορούσαν ν'αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομ...Oh,wait..."
https://twitter.com/Panos_Zacharis/status/951444468753948672


17-57

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ
http://www.setip.gr/chroniko-mias-proanangelthisas-apolysis/

"Απόλυση προέδρου σωματείου λογιστών στη Λάρισα επειδή διεκδίκησε να μη μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στη δουλειά του.Μιλήστε μου λίγο για εργατική νομοθεσία.Κ μετά για εργατοπατέρες που δεν έχουν δουλέψει λεπτό στη ζωή τους"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951409628469964800

"Η Σπυράκη μας λέει ότι για την απεργία πρέπει να αποφασίζει η πλειοψηφία των εργαζομένων κ όχι οι εργατοπατέρες.Αυτό να δεις ποιος άλλος το λέει.Α κάθε συριζοτρολ εδώ κ 3 μέρες.Την ίδια ακριβώς γνώση περί συνδικαλισμού,πρωτοβάθμιων σωματείων κ απεργίας έχουν"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951414288853422080

( Στη συνέλευση με το νέο νόμο που έχουν προς ψήφιση θα είναι το 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων του σωματείου,από το 1/3 που ισχύει μέχρι σήμερα.Ας το μάθουν )

"Κάποιο κυβερνητικό ταγάρι, αναρωτήθηκε στη Βουλή αν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων έχει δουλέψει. Που να ξέρει και ο άνθρωπος πως είναι αυτοί οι "εργάτες" και να τους ξεχωρίζει"
https://twitter.com/BrazucaWhore/status/951514583264563200

Χθες στη Βουλή μίλησε και ο Πρόεδρος των Οικοδόμων. Οι Συριζαίοι μάλλον θα είχαν κλειστά τα αυτιά τους. Τα ξαναάνοιξαν όταν μίλησε ο Κατσιώτης. Φαίνεται πως τους ενοχλούσαν αυτά που έλεγε ώστε ο εκτελών καθήκοντα προέδρου συριζαίος που κατά διαστήματα εμφανίζεται και ως φιλόσοφος τον διέκοψε με αφορμή τον χρόνο. Όσο να είναι 600 σελίδες άρθρα και διατάξεις δεν θέλουν και πολλή συζήτηση


"Δεν ξέρω τι είναι πιο αστείο.Η ατάκα του γερά Γερούν ή η αναδημοσίευση από το κουτί της Πανδώρας;"
https://twitter.com/sfyrodrepano/status/951739911467651072
Ούτε εγώ δεν ξέρω τι είναι πιο αστείο


Για το ίδιο.
"Αποκάλυψη Ντάισεμπλουμ: "Ναι, οι αρκούδες χέζουν στο δάσος""
https://twitter.com/laikostroma/status/951732304233328640


17-57

Ανώνυμος είπε...

Να τη κι η ατσάλινη απαξίωση της απεργίας. Εντέλει φίλε ζαίε κακώς τσίμπησες με Ρουβίκωνα. Παίξ'το πουτινικά κι αντιμπεριαλιστικά.
Κατήφορος δίχως όρια.Κύριε Βαρούχα σας θυμίζω την ανάρτηση σας στο ΛΡ για Θεωνά-Κωστόπουλο. Βέβαια δεν συγκρίνονται πρώην στελέχη με περαστικούς, απλά παίζω με την μεγαλομανία σας.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ1 Όλο λέω πως δε θα ξανασχοληθώ, αλλά με τραβάνε οι μπαγάσηδες. Πιο πολύ γιατί μπορεί κάποιες απ'τις αντιλήψεις τους να γεννηθούν αυθόρμητα σε κόσμο, όσο η Ελλάδα προσπαθεί να παίξει μπάλα και με άλλα στρατόπεδα.
http://www.kathimerini.gr/920299/article/epikairothta/ellada/synekpaideysh-polemikoy-naytikoy-me-to-naytiko-ths-kinas-sto-sarwniko

ΥΓ2 Και απεργοσπασία στο ΕΚΑ και ξύλο με ΜΑΤ στον άγνωστο στρατιώτη. Δηλώνω εντυπωσιασμένος.

Ανώνυμος είπε...

Το Επαναστατικό Συμβούλιο Λευκωσίας (ΕΣΛ) απεφάνθη
"Οι απεργίες είναι για τους φλώρους. Μόνο καλάζνικοφ και τουιτεριές."
Το Επαναστατικό Συμβούλιο μάλλον Ναυτικών (ΕΣμΝ) ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν πλέον αν το "ναι σε όλα" με το χεράκι υψωμένο στη Βουλή σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία θα γίνεται χωρίς πολλά λόγια και πολλές κυβιστιστήσεις.

Δεν ξέρω αν πλέον αν θα είναι πιο εύκολο το αντίστοιχο "αριστερό προοδευτικό" πουλ-μουρ(πουλάνε μούρη π.χ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο ενώ το ψήφισαν) προς τον κόσμο.

Είναι λίγο άβολη η τηλεοπτική στιγμή εκεί που έλεγαν άλλα στα κάναλια ή έστελναν επιστολές κατά άρθρων ενός νόμου, την ώρα της ψηφοφορίας να υψώνεται το χεράκι του εκάστωτε βουλευτή με "αριστερό" ή "προοδευτικό" "πρόσημο" για ένα "ναι σε όλα" αλλά με "πόνο ψυχής".

http://www.kathimerini.gr/933640/article/epikairothta/politikh/miso-ekat-eyrw-gia-neo-systhma-yhfoforias-sth-voylh

".. Το έργο ανατέθηκε στην ίδια εταιρία η οποία εμφανίζεται να κατέθεσε την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής», και πρόκειται –όπως προκύπτει από παλαιότερες αποφάσεις- για την ίδια η οποία είχε αναλάβει το έργο της αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος που υπάρχει στην Ολομέλεια και το οποίο στις ελάχιστες φορές που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια ψηφοφοριών, οι προσπάθειες αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς.
Αντιθέτως, προβλήματα κατά την διαδικασία εγγραφής ομιλητών δεν έχουν αναφερθεί. .."

17-57

Ανώνυμος είπε...

Λίγο μετά του Αγίου Πνεύματος, τη Νέα Πρωτομαγία ΤΟΥ 2018 .

Νέα ήθη και έθιμα. Χωρίς αριστερές εμμονές, αγκυλώσεις, ιδεοληψίες
Από 1η Μαΐου e-πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο
Τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=933004

"Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι οι πλειστηριασμοί"(La Kappa)

Νεο Πουλέν της σοσιαλδημοκρατίας οι "Εργατικοί" της Αγγλίας σε στυλ "Κάντο όπως το έκανε ο Σύριζα". Αλλά τον Σύριζα πλέον τον έμαθαν (σχεδόν)όλοι. Διατυπώνονται και ανησυχίες.

Σε παρακμή η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Οι πολιτικές του λεγόμενου «Τρίτου Δρόμου» φαίνεται να προσφέρουν ελάχιστα στους σημερινούς ευάλωτους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=932992

Προβλέπω ένα νέο, μετά το καλοκαίρι του 2017 Αντι-νεοφιλελεύθερο Μανιφέστο από στελέχη της Ενωμένης Σοσιαλδημοκρατίας(ΔΗΣΥ-Συριζα). Μόνο που παρόμοιας "λογικής" νόμο κατά των απεργιών επιχείρησε να περάσει η Θάτσερ το 1988 στο Η.Β.και το πήρε πίσω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Οι συριζαίοι είναι πιο Νεοφιλελέ από τους Νεοφιλελέδες.

Όπως προβλέπει το καχύποπτο μυαλό μου, θα έρθει συντομα η ημέρα που όποιος θα είναι αντίθετος στους νόμους και την πολιτική σαν της Θάτσερ, η τύπου λογοκρισία των political correct του τουίτερ, θα τον βαπτίζει "σεξιστή" γιατί η Θάτσερ ήταν γυναίκα.

Ενώ η πολιτική φράση της Μαρίας Αντουαννέτας (αν δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι) μπορεί και να θεωρηθεί δρόμος - σύμβολο της "ελευθερίας της επιλογής". Αυτό το τελευταίο μάλλον θα αργήσει. Ντάξει να γυρίσει πίσω η ιστορία κανά δύο αιώνες πριν την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886 όχι όμως και παραπάνω. Ακόμα "δεν είναι ώριμες οι συνθήκες".

Τραγούδι για το τέλος του σχολίου
Η Θάτσερ της Σελήνης(Σε μουσική του Άμλετ της Σελήνης) - The New Liberals
https://www.youtube.com/watch?v=IAYW0NysCJ8

17-57

Ανώνυμος είπε...

«..Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο τακτικός εκλογικός αντίπαλος. Πλέον, μέσα σε αυτό το σχήμα της απόλυτης ιδεολογικής διάλυσης και αποσύνθεσης, δεν γεννιούνται όροι σοβαρής και πολιτικής αντιπαράθεσης» κατέληξε ο κ. Βορίδης.."

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/3191912/voridis-afto-to-nomoschedio-ine-i-taftotita-tou-siriza-tis-metallaxis-ke-tis-asinepias

Μετά το νέο σοκ από τις δηλώσεις Βορίδη(κοινώς ως πολιτικούς αντιπάλους τους έχουν για την "πλάκα") ας περιοριστούν οι συριζαίοι στα λόγια του πρώην εκπροσώπου - νυν υπουργού του Σύριζα που πρότεινε "πλατείες" αντί για "απεργίες" ( 2012 )

"..«Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους (...) Εβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ, που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Αρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους.

Ισως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε (...) και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική».."

Οι νόμιμες "πλατείες" άλλαξαν τον κόσμο, τουλάχιστον αυτόν που μπήκε μετά τις εκλογές του 2012 μέσα στη Βουλή. Ειδικά όταν οι "πλατείες" γινόντουσαν με προβολή από τα "αντισυστημικά" ΜΜΕ σαν του Φαλήρου.

Αυτές οι απεργίες tre-banal ρε παιδί μου. Παλαιομοδίτικες. Που να ξυπνάνε από τις 5-6 το πρωί ( άλλοι π.χ στους ναυτεργάτες στις 3 -4 ). Φουρνάρηδες είναι;
Στις 11 αγουροξυπνημένοι με το Φρεντοτσίνο στο χέρι. Αφήστε που δεν υπάρχει και dress-code και χαλάει και η αισθητική. Και χάνεται και το μεροκάμματο. Μοντέρνοι αριστεροί είναι, σόρρυ δεν σημαίνει κορόιδα σαν του ΠΑΜΕ. Και απεργία και μεροκάμματο (μέσω δήλωση ασθένειας π.χ.).

Τώρα όμως που θα θέλουν να βγάζουν τις 99 στις 100 απεργίες παράνομες και καταχρηστικές αντί για τις 90 στις 100 όπως ήταν πριν(αλλά τα σωματεία γύρω από το ΠΑΜΕ ήταν - δεν ήταν τις έκαναν) και ας μην το ξέρει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ;
Σαν να ακούω τους Συριζαίους να λένε "Ελάτε μωρε για 9 απεργίες κάνετε έτσι";

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μάκης Βορίδης: «Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ»
https://www.youtube.com/watch?v=gZ3jFtlG20E

Μούγκα τα συριζαίοι

17-57