Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Το σοβιετικό θαύμα της φύσης που έγινε ορκισμένος αντισοβιετικός

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα

Ο Άρβιντας Σαμπόνις, με αυτό το αρχοντικό όνομα, γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1964 (είχε γενέθλια την ίδια μέρα με τον Μπρέζνιεφ) και ήταν μια μοναδική περίπτωση παίκτη. Ένας γίγαντας που ξεπερνούσε τα 220 εκατοστά και σκέπαζε την μπασκέτα, ενώ παράλληλα μπορούσε να σουτάρει με άνεση έξω από τη γραμμή του τριπόντου και να μοιράσει παιχνίδι σαν οργανωτής (πλέι-μέικερ) αού το βασικό του πλεονέκτημα δεν ήταν τα τρομερά σωματικά του προσόντα, αλλά η μπασκετική του ευφυία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ονομάστηκε θαύμα της φύσης, ένας εκπληκτικός περιφερειακός στο σώμα ενός απροσπέλαστου ψηλού σέντερ. Κι άφησε πίσω του να εκκρεμεί και να ιντριγκάρει το ερώτημα τι παραπάνω θα μπορούσε να πετύχει, αν δεν είχε χτυπηθεί από τόσους τραυματισμούς στην καριέρα του.



Για άλλους, το πραγματικό ερώτημα είναι τι θα είχε πετύχει αν είχε πάει νωρίτερα στο ΝΒΑ, όπου πρωτόπαιξε ως ρούκι, έχοντας πατήσει τα 30. Κι εδώ μπαίνει πάντα μια αντισοβιετική αιχμή ενάντια στο σύστημα που δεν τον άφησε να φύγει νωρίτερα και να μεγαλουργήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το “στρατηγό” (προπονητή) Γκομέλσκι που τον κράτησε με τις συμβουλές του κτλ. Έχει γραφτεί μάλιστα ότι ο Σαμπόνις το 88′ είχε ταξιδέψει, με άδεια των Σοβιετικών, στο Πόρτλαντ, για να τον παρακολουθήσει το ιατρικό επιτελείο των Μπλέιζερς, που τον είχαν επιλέξει δύο χρόνια πριν στα ντραφτ, αλλά επιδείνωσε την υγεία του, γιατί πιέστηκε να επισπεύσει την επιστροφή του στα γήπεδα και να παίξει στους Ολυμπιακούς της Σεούλ με τη σοβιετική ομάδα, που πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δεν κολλάνε πολύ στο παραπάνω αφήγημα: από το σοβιετικό σύστημα υγείας, που δεν είχε πολλά να ζηλέψει από την καπιταλιστική δύση, και τη χαρά του ίδιου του Σαμπόνις στη διάρκεια αυτών των αγώνων, μέχρι τους ανέμους της Περεστρόικα, που άφησαν διάφορους παίκτες να φύγουν στο εξωτερικό πριν καν δρομολογηθούν οι ανατροπές και η διάλυση της ΕΣΣΔ (ας θυμηθούμε την ποδοσφαιρική τρόικα Λιτόφτσενκο, Σαβίτσεφ, Προτάσοφ, που ντύθηκε στα ερυθρόλευκα το 90′).


Ο ίδιος ο Σαμπόνις πάντως μισούσε οτιδήποτε σοβιετικό. Έλεγε πως έμενε σιωπηλός στην ανάκρουση του σοβιετικού ύμνου, όχι για να συγκεντρωθεί, αλλά γιατί δεν ήθελε να τραγουδήσει τους στίχους. Ενώ σε ένα Τρίποντο της εποχής, μπορεί να βρει κανείς μια δήλωσή του ότι ο κομμουνισμός του κατέστρεψε την καριέρα…!
Αν με αυτό εννοεί πως δεν του επέτρεψε να κερδίσει περισσότερα χρήματα, πιθανότατα έχει δίκιο. Αλλά ως προς την μπασκετική παιδεία και τις βάσεις που πήρε, θα κατάλαβε κι ο ίδιος πόση αξία είχε η σοβιετική του “θητεία”, όταν πήγε στο ΝΒΑ κι οι Μπλέιζερς του έδωσαν ένα πρόγραμμα συστηματικής εκγύμνασης, για να αυξήσει τον όγκο του, κι αυτός τους απάντησε σκωπτικά πως “το μπάσκετ δεν είναι σούμο”.

Ο Σαμπόνις ξεκίνησε την καριέρα του στη Ζαλγκίρις (ή μάλλον Ζάλγκιρις) Κάουνας κι έχουν μείνει στην ιστορία οι μονομαχίες του με το Βλαντίμιρ Τκατσένκο, τον άλλο μεγάλο σέντερ της εποχής, που ήταν πιο “συμβατικό μοντέλο”. Εξίσου ιστορικές ήταν κι οι τελικοί μεταξύ της Ζαλγκίρις και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας -της ομάδας του Τκατσένκο- με τον τίτλο να καταλήγει τρεις σερί χρονιές στο Κάουνας.


Την ίδια περίοδο, κατακτούσε διάφορα μετάλλια και διακρίσεις με τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης, από τους οποίους ξεχωρίζει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη Σεούλ και η τρομερή παράσταση του Σάμπας απέναντι στις ΗΠΑ και το “ναύαρχο” Ντέιβιντ Ρόμπινσον, στον ημιτελικό. Λέγεται πως αυτή η ήττα σφράγισε την ήδη ειλημμένη απόφαση των Αμερικάνων να αρχίσουν να χρησιμοποιούν επαγγελματίες παίκτες από το επόμενο ολυμπιακό τουρνουά στη Βαρκελώνη -όπου έκανε την εμφάνισή της η Ομάδα Όνειρο.

Εκεί ο Σαμπόνις αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα και την -πέραν κάθε φαντασίας κιτς- στολή της Λιθουανίας, και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στο μικρό τελικό για την τρίτη θέση, τα υπολείμματα της Σοβιετικής Ένωσης, την Κοινοπολιτεία (ή ΚΑΚ) που ήταν μια ιδιότυπη ένωση της Ρωσίας με κάποιες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έκανε μία και μοναδική εμφάνιση στην ιστορία των αγώνων -αν και τυπικά δεν έπαψε να υπάρχει ποτέ.

Ο θρίαμβος του κιτς και της αντεπανάστασης
Στο μυαλό του Άρβιντας μπορεί να ήταν κάποιας μορφής γλυκιά εκδίκηση. Λένε πάντως πως το ίδιο βράδυ έλειπε από την απονομή, γιατί έπινε βότκα, και μέθυσε τόσο άσχημα, που τον βρήκαν την επόμενη μέρα στους αθλητικούς κοιτώνες των γυναικών. Κανείς δυτικός δημοσιογράφος, πάντως, δεν απόρησε ποτέ τι καριέρα θα μπορούσε να έχει κάνει ο Σάμπας αν δεν είχε τέτοια αγάπη για το ποτό…

Μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ, ο Σαμπόνις -που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα- κατέληξε στην άσημη Βαγιαδολίδ και από εκεί στη Ρεάλ του Ομπράντοβιτς, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη.

Στα 31 του χρόνια, έφυγε για να δοκιμάσει την τύχη του και τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ και το Πόρτλαντ, όπου ο γιατρός της ομάδας είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως η ακτινογραφία του θα αρκούσε για να του δώσει μια θέση αναπήρων στο πάρκινγκ.


Παρόλα αυτά, ο Σαμπόνις έμεινε κι έκανε πράγματα και θαύματα -όσο τον βαστούσαν τα πόδια του και το κορμί του- για επτά χρόνια, κερδίζοντας με την ομάδα του ισάριθμες φορές το εισιτήριο για τα πλέι-οφ, όπου θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα αν δεν έπεφτε πάνω στην κυριαρχία των Λέικερς. Την ομάδα του Σακίλ -με τον οποίο έδιναν ομηρικές μάχες- και του Κόμπε Μπράιαντ, που είδε χτες τους Λέικερς να αποσύρουν τη φανέλα του, για να τιμήσουν την προσφορά του.

Η σχέση του με την Ελλάδα

Το κεφάλαιο αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη: σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Το 89′ η Ζαλγκίρις ήρθε στην Ελλάδα, για να παίξει εναντίον της ΑΕΚ, για το Κύπελλο Κόρατς. Από τον αγώνα αυτό έχουν μείνει κάποιες καλτ δηλώσεις του Μάκη Ψωμιάδη που ήθελε να φέρει το Σάμπας στο δικέφαλο.



Το 92′ ο Ιωαννίδης τον απέρριψε λόγω των τραυματισμών του, αλλά το μετάνιωσε τρία χρόνια αργότερα, στον τελικό της Μαδρίτης, όπου “και πέντε μέρες να παίζαμε, δε θα κερδίζαμε, όσο ήταν ο Σαμπόνις στο γήπεδο”.

Το 87′ ήταν τραυματίας και δεν είχε έρθει με τη σοβιετική ομάδα στο μεγάλο έπος του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας (το λεγόμενο “τιρινίνι”). Δυο χρόνια αργότερα όμως, ήταν παρών στον ημιτελικό του Ζάγκρεμπ, τη μεγάλη νίκη της Εθνικής και τη ραψωδία του Γκάλη, που πέτυχε τους 45 από τους 81 πόντους της ομάδας.

Το 95′ δε βρεθήκαμε αντίπαλοι με τους Λιθουανούς, αλλά ο Σάμπας άκουσε ένα ολόκληρο στάδιο να υποστηρίζει την ομάδα του και να φωνάζει ρυθμικά “Λιέ-του-βα”, προδίδοντας την παραδοσιακή φιλία με τους “ομόδοξους” Γιούγκους, που είχαν την εύνοια της διαιτησίας και της FIBA του Στάνκοβιτς.

Το 96' στην Ατλάντα, θεωρούσαμε τη Λιθουανία συγκριτικά πιο προσιτό αντίπαλο και χάσαμε καμιά τριανταριά πόντους.

Το 99′ τέλος έβαλε με τη Λιθουανία το τελευταίο καρφί στο Γολγοθά της Εθνικής στη Ντιζόν, όπου μετά από 11 χρόνια (σχεδόν) αδιάλειπτων επιτυχιών, έμεινε τελευταία και καταϊδρωμένη, εγκαινιάζοντας μια σύντομη περίοδο παρακμής.



Ποιο είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα;
Σάμπας, σε ευχαριστούμε για τις αθλητικές αναμνήσεις που μας χάρισες -και μόνο για αυτές. Και θα μείνουμε με την απορία τι θα γινόταν αν ένας τέτοιος παίκτης, το “σοβιετικό θαύμα της φύσης”, εκτός από το μπασκετικό του μυαλό, είχε και μια στάλα γνήσιας, σοβιετικής συνείδησης, όπως αυτοί που τον αγάπησαν…

Διαδηλωτής με φανέλα Σαμπόνις και CCCP στη φετινή διαδήλωση της Πρωτομαγιάς

50 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Freedom to Palestine σε αγώνα του ΠΑΟ με την Μακάμπι Τελ Αβιβ.
https://pbs.twimg.com/media/DRbrZyBW0AEXp11.jpg

17-57

Ανώνυμος είπε...

Πήρα την δόση μου και σας μεταφέρω.
Δεν καταλαβαίνει ο κος "Βαρούχας" τα οικονομικά του ρίζου, γιατί όπως απέδειξε το "Στη Συρία έπεσε η παραγωγή πετρελαίου, άρα δεν υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για πόλεμο", τα οικονομικά είναι το φόρτε του.
Παναριστερά για τους πλειστηριασμούς, με ταυτόχρονη απαξίωση της, γιατί δεν παίρνει τα όπλα (ιδρυθείς της Μαζοχιστικής ΑΡιστεράς). Χεζμπολλάχ, και Χομεϊνί 'κονίσματα, γιατί... γιατί όχι; Όλα τα λεφτά η ειρωνία για τους καναπεδάτους αναλυτές(κράτα μια κάποια στάσιν).Είπαμε, "Στην Ιρανική επανάσταση νικήσαμε, πεθάνανε δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές, αλλά νικήσαμε". Από κοντά ο ναρίτης ναυτικός, που παίζει να μην έχει πατήσει σε πλοίο, αλλά έχει κολλητάρια ναυτικούς, από πολλά χωριά που VDSL δεν έχουν ακόμα.
Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, ή μήπως είναι σπισισμός; Ιβάν φέρε Ροναλντίνιο να σκάσει ο ιμπεριαλιστής Κόκκαλης. Μη σου πω φέρε και τρεις Ζιοβάννι, από Βαν Μπρόκχοστ μέχρι Ντος Σάντος.

Νέος Λαθραναγνώστης
ΥΓ Φέρτε πίσω τα κλεμμένα εκατομμύρια απ'τα βλήμματα ρεεεε, ή κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με το θέμα.
Να ένας ακόμα λόγος για να αυξηθεί η κυκλοφορία του "Ρ". Και να αγοραστούν περισσότερα βιβλία από την Σύγχρονη εποχή

Στα μουλωχτά όπως πάντα, παραμονές εορτών.

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5499154/skoyrleths-meiwnei-thn-xrhmatodothsh-kommatwn-mesw-koyponiwn/


<< Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη αναμένεται μετά την τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ψηφίζεται την Πέμπτη 21.12.17), με την οποία περιορίζει την χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω των κουπονιών, μια μορφή οικονομικής ενίσχυσης που κατά κόρον χρησιμοποιεί το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα πριν την κατάθεση της ρύθμισης αυτής, ο κ. Σκουρλέτης είχε συγκρουστεί στην Ολομέλεια της Βουλής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη με αφορμή την μομφή που απηύθυνε στον Περισσό επειδή οργανώνει «αντισυγκεντρώσεις» έναντι της κυβέρνησης, κάτι, που όπως είπε, δεν έκανε ποτέ επί κυβέρνησης Σαμαρά. Υπήρξε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης από τον κ. Παφίλη, ενώ πλέον αναμένεται ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης λόγω της επίμαχης τροπολογίας, η οποία προβλέπει μείωση από 50 ευρώ σε 15 ευρώ για το ανώτατο όριο ανώνυμης χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται στα 75.000 ευρώ (αντί 100.000 ευρώ που ισχύει) ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων κατ’ έτος και δεν υπερβαίνει το 4% (αντί του 5% που προβλέπεται) της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης του προηγούμενου έτους ανά κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Επίσης, θεσπίζονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παράβασης των ισχυουσών διατάξεων για την ιδιωτική χρηματοδότηση (μέσω τραπεζικών λογαριασμών, έκδοση κουπονιών ή από μη επιτρεπόμενα πρόσωπα κλπ.).

Τα πρόστιμα αυτά είναι μέχρι 50% της τελευταίας εκάστοτε καταβληθείσας στα κόμματα ή τους συνασπισμούς κομμάτων τακτικής χρηματοδότησης ή έως 150.000 ευρώ για τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, θεσπίζεται πρόστιμο 200.000 ευρώ για τα κόμματα ή συνασπισμούς που δεν λαμβάνουν τακτική χρηματοδότηση, ενώ όσον αφορά υποψηφίους ή και αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής και της Ευρωβουλής, θεσπίζεται πρόστιμο 50% της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον διακινούν έσοδα ή δαπάνες κατά παράβαση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.>>


Βρέθηκε ο "ένοχος": Τα κουπόνια των δύο ευρώ των εργατών.

Μπορεί οι Συριζαίοι μαζί με το υπόλοιπο αστικό μπλοκ ζητήσουν ονομαστικοποίηση και στις πωλήσεις του "Ρ" και "Σύγχρονης Εποχής". Με τον κατήφορο που έχουν πάρει δεν θα ξεχωρίζουμε ακροδεξιό από Συριζαίο. Ούτως ή άλλως μαζί συγκυβερνούν όπως τους υπενθύμισε και ο Γιούνγκερ επί αφορμής του Κυβερνητικού Συνασπισμού της Αυστρίας. Έτη φωτός μπροστά η Ελλάδα.

Υποθέτω πως με την off-shore της "Αυγής", όλα είναι ωραία νόμιμα και ηθικά. ίσως γιατί το νόμιμο να είναι και ηθικό κατά πως έλεγε παλαιός υπουργός της ΝΔ επί εποχές Βατοπαιδίου.
Και το Βατοπαίδι δικαστικά "δικαιώθηκε" επί εποχής Σύριζα-Ανέλ. Χωρίς να υπάρξουν και πολλές αντιρρήσεις για την δικαστική απόφαση από τους "αριστερούς"(έτσι αυτοπροσδιορίζονται και ό,τι δηλώσεις είσαι). Μερικές σκόρπιες χλιαρές μόνο για την χαμένη προ-πολλού τιμή της "αριστεράς" τους, δηλαδή της κεντροαριστερής σοσιαλδημοκρατίας.

Ότι δεν μπόρεσε η κυβέρνηση Σαμαρά, το τολμά ο Σύριζα. Απέλπιδες προσπάθειες των τελευταίων ημερών της Πομπηίας των Συριζα-Ανελ. Έχουν να παραδώσουν την σκυτάλη προς τον Kyriako. Αλλά όπως τους είπε ο Παφίλης στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018 "Το ΚΚΕ δεν μασάει"

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μία μικρή διόρθωση σε προηγούμενο σχόλιο μου στην πρόταση "Με τον κατήφορο" που δεν αλλάζει και πολύ το νόημα.

<>

17-57

Ανώνυμος είπε...

Μακρηγορίες, βερμπαλισμοί, βαθειά χασμουρητά...

Εξυπνακισμοί, το κυνήγι της ατάκας για το δελτίο...

Αστειάκια, φιλοφρονησεις, ψεύτικες εντάσεις...ξανά χασμουρητά και σταυρόλεξο για να περάσει η ώρα...

και στο τέλος μια όμορφη παρέα, ετοιμάζεται για μακαρονάδες και κρασάκι

Θλίψη...

Να χαίρεστε αυτό το κοινοβούλιο σας!


...είναι γλυκιά η νομιμότητα, έτσι δεν είναι Ενρίκο;

http://zoornalistas.blogspot.gr/2017/12/blog-post_480.html


Αντί

zoot horn rollo είπε...

Να και η "θλίψη"/ίσιωμα/"όλοι ίδιοι", αυτά κι αν προκαλούν βαθιά χασμουρητά...

Κράζετε το κοινοβούλιο, αλλά ποιος ξέρει ποιους χώσατε μέσα με τη ψήφο σας και τους φορτωθήκαμε κι εμείς.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ξέρεις, Αντι-communista ποντέμος,
δεν είναι της κομιλφότητος να βόσκεις σανό στον "βηματοδότη"....
...και νάρχεσαι εδώ για να το μυρηκάσεις, η ...να ρευτείς!
Λίγο αηδιαστικό. Δε βρίσκεις;

zoot horn rollo είπε...

Χαρά στο κουράγιο σας που "καίγεστε" με διάφορους "υπέρtrue".

Ανώνυμος είπε...

Από ποιό κελί ποστάρεις φίλε Αντί;

Ντάξει έχουμε όλα τ'άλλα, έχουμε κι αυτά τα φρούτα, τους μονίμως ζωσμένους με φυσεκλίκια, που άμα τους δεις ποτέ στον δρόμο βγάλ'τους φωτό και στείλ'την στο national geographic μπας και πάρεις κανα βραβείο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ειπε αυτος που εχει ζωστει τα φυσεκλικια και μας κριτικαρει απο το χαρακωμα...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Κανένας "αυτεξούσιος", "αυτοπροσδιοριζόμενος", υπήρξε ή δεν υπήρξε στην χθεσινή απογευματινή πορεία κατά των πλειστηριασμών;
Σε πιο ανεβασμένους αριθμούς από τους "αυτοπροσδιοριζόμενους", στην πορεία του τρεις με ή χωρίς τον κούκο, υπήρξαν οι κουρασμένοι Λεγεωνάριοι του Αστερίξ των ΛΑΕ και των γύρω. Που ακόμα δεν αποφάσισαν να ενωθούν ή να μην ενωθούν σε ένα κόμμα. Να ενωθούν, να κάνουν και το χατήρι του Χατζηνίκου στο δελτίο του ANT1. Και του Ρούση και του Ρούση. Όποιοι πολιτικοί χώροι στήριξαν τα μνημόνια από Βαρουφάκη και Τσίπρα, τα πανηγύριζαν σε πλατείες αγκαλιά με ακροδεξιούς φασιστοειδή έχουν και το αντίστοιχα πολιτικά κόστη.

Νόμος και τάξη λοιπόν χωρίς "αριστερές" εμμονές. Νόμος είναι το δίκιο της αστικής τάξης.
https://www.youtube.com/watch?v=94BxfBT92x0
Σε ποιο αστικό κόσμο θα κυβερνήσει ο Kyriakos αν δεν περάσει όλα τα νομοσχέδια ο Alexis;

όσο για τις πλατείες μπήκαν με τα τσαρούχια στο κοινοβούλιο με εκπρόσωπους της στη Βουλή. Την εποχή των ΣαμαροΒενιζέλων αυτοί που μπήκαν, είχαν σωπάσει. Και θεωρούσαν "χαλαρές" τις αντιμετωπίσεις της αστυνομίας απέναντι σε εργάτες. Κοινητοποιήσεις μόνο για το κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί η επικοινωνία είναι το παν και ό,τι δεν καταγράφει ο φακός δεν υπάρχει π.χ. απεργίες εργατών, συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τυχαία κάτι απομακρύνσεις ακροδεξιών φασιστοειδών από εργατικές - λαϊκές συγκεντρώσεις. Με την πασοκο προεδράρα του συνδικαλισμού της ΕΡΤ να θεωρεί "σταλινική πρακτική" το κλείσιμο της ΕΡΤ όταν ο ίδιος μιλούσε λόγω ( κομμένου σήματος της ΕΡΤ) μέσα από την συχνότητα του 902 TV.

Στη μνήμη του Μπάμπη Αγγουράκη που δέχθηκε καθόλου ευγενικές ενέργειες από τα ΜΑΤ τις εποχές των ΣαμαροΒενιζέλων. όταν "άλλοι" μοίραζαν τα υπουργεία της επόμενης αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης όπως είχε αποκαλύψει το "Βήμα".

Αθάνατος!
https://www.youtube.com/watch?v=NcbrXB-oD7o

17-57

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/lidl.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-perenes-arnoentai-oti-edosan-entole-yia-to-xelodarmo-maziote_gr_5a3df752e4b06d1621b47868?utm_hp_ref=gr-homepage&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1

οι ''αγωνιστες'' που ειναι οι γνησιοι συνεχιστες της ενοπλης ταξικης παλης....

ratm

Μαύρο πρόβατο είπε...

Αντί, μου θύμησες το μακαρίτη τον Παπουτσάκη με το ομώνυμο περιοδικό. Κοίτα να δεις, όταν το κλείσουμε θα μείνεις κι εσύ χωρίς δουλειά, ή χωρίς χόμπυ, το ξέρεις...

17-57, ο Μπάμπης, ο Θανάσης κι άλλοι τέτοιοι σύντροφοι που έφυγαν σε άχαρους καιρούς θέτουν σε όσους μένουμε τη μπάρα πολύ ψηλά. Να την περνάμε, από πάνω: ευχή για το 17 που φεύγει και το 18 που φτάνει.

Ανώνυμος είπε...


όχι δε ψηφίζω

και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο...αναγκαστικά

άνεργος αλλά όχι ανενεργός

όχι με φυσεκλίκια, αλλά με ένα τζιν εννια ετών και την οργή μου κατεβαίνω

στοίχημα ότι στο δρόμο έχω κατεβεί περισσότερες φόρες απο όλους εδώ μέσα

όχι αναγκαστικά σε επετείους (Δηλαδή στις 2 Μαΐου, τα Σάββατα ή τις Κυριακές είναι μικρότερη η εκμετάλλευση;)

όχι σε αυτές τις νόστιμες, τις ειρηνικές, τις παρελάσεις του μια φορά στο τόσο, "την βγάλαμε την υποχρέωση και αυτό το μήνα Σύντροφε"

στις άλλες τις ζωντανές, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι

αυτές που δεν τους (σας) αρέσουν

τους νεο-νοικοκοιραιους τους καλούς,τους νόμιμους, τους πραγματιστές

......Ίσως τώρα όμως, με τον περιορισμό των κομματικών κουπονιών στα 15 ευρώ

ξυπνήσει λίγο το πράγμα

γιατί πολλά ανέχονται, αλλά όχι και αυτό,

"κάτω τα ξερά από τα κουπόνια του λαού",

τι είμαστε, εξωκοινοβουλιο, να μην έχουμε ανάγκη καμιά κρατική επιδότηση και επιρροή;

....κατά τα άλλα, περιμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες σας

οι ειρωνείες δεν λειτουργούν τόσο καλά

όταν όλοι το έχουν πάρει χαμπάρι

και το έχουν ρίξει στην πλάκα:

https://goo.gl/sYEGw4


Αντί

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αντί, (23 Δεκεμβρίου 2017 - 10:44 μ.μ.)...
...μωρέ τι "podemos" σε νόμιζα εγώ.
Κανονικός Πασόκας, με ....πολιτικά!
Γράψε κι άλλα μανάρι μου.
...εξωκοινοβουλευτικέ μου κανακάρη της αστικής τάξης,
...που ...δεν έχετε(;;-χα!, χα!) κρατική επιδότηση και ...επιρροή!
Εμείς δεν είπαμε για ...επιδότηση,
για ...μισθό σας έχουμε!
Να σπάτε το βιός εκείνων, που "τα τζιν των εννέα ετών" τα φοράνε στις γιορτές!
Να καίτε, δολοφονείτε αθώους ανθρώπους και να μην ...τρέχει τίποτε!
Κι όσο για τον ...."περιορισμό" των 15€ στα ... κουπόνια...
σφιχτείτε, πασόκες μου. Κι άμα σας περάσει....
..ξαναελάτε, όπως τότε στην "Μ Βρετάνια", να σας εξηγήσουμε....

Γράφε, ..έχεις ταλέντο στο αυτοξεβράκωμα!

zoot horn rollo είπε...

Μπαγιάτικα όλα, απ' τις "ένδοξες" εποχές του "αντιμνημονίου" ακόμα.

Έτσι "δε ψήφιζαν" και παλιότερα, κι έπαιρνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ογδοντάρια και βάλε.
Κάνατε τις μπούρδες σας (μη πούμε χειρότερα) και τώρα τραβάτε την ουρά σας απ' έξω κι "αγριεύετε" μπας και ξεχαστείτε. Μήπως πείσετε τον εαυτό σας πρώτα, μήπως κοροιδέψετε τους υπολοίπους μετά. Κάτι σα τον "pitsirikos".

Ανώνυμος είπε...

Ναι έπεισες οτι δεν ψήφισες τα μνημόνια.

"όχι αναγκαστικά σε επετείους (Δηλαδή στις 2 Μαΐου, τα Σάββατα ή τις Κυριακές είναι μικρότερη η εκμετάλλευση;)

όχι σε αυτές τις νόστιμες, τις ειρηνικές, τις παρελάσεις του μια φορά στο τόσο, "την βγάλαμε την υποχρέωση και αυτό το μήνα Σύντροφε""

Ανακύκλωση επιχειρημάτων. All-time clasic.2014

Περί βόλτας του ΠΑΜΕ ίδιο κάδρο με σαμαρα παπαδήμου παπανδρέου.
Μία ίδια καραμέλα
https://www.youtube.com/watch?v=ckRLmUTp0mY
Ήρεμη απάντηση από τον ΓΓ

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι γίνεται με τους μπαρουτοκαπνισμένους εξωκοινοβουλευτικούς που έχουν στο ένα χέρι τις μολότωφ και στο άλλο τα άπαντα του πιτσιρικού ανακατεμένα με ζουγκλοειδή ρεπορτάζ για το ipad της αλέκας με τα σταυρόλεξα... Κράτα λίγο από την βενζίνη που ενσαρκώνει την οργή σου, πούλα την κι ίσως πάρεις και καινούριο τζην, τόσο κωλοτρίψιμο στην καρέκλα όλη μέρα τίγκα στις τρύπες θα'ναι.

Τέσπα, ωραία αυτή η τρελίτσα, αλλά πολυπαιγμένη, και με ντεκόρ πιτσιρίκο και ζούγκλα δεν έχει και πολύ πλάκα, για να περάσει λοιπόν το επόμενο παρατράγουδο, να ρωτήσω την κε του μπλογκ, αφιέρωμα στο συνέδριο του ναρ* θα έχουμε; Έτσι μια χαρούμενη νότα μέσα στην μαυρίλα καθώς είναι και θα παραμείνουν οι αγαπημένοι μας κλόουν.

*Την ημέρα που πέρναγε το ιδιώνυμο για τους πλειστηριασμούς τους πήρε κανενός το μάτι στις διαδηλώσεις; Γιατί μόνο για την ονομαστική φαίνεται να ενημερώθηκαν αρκετοί από αυτούς...

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@Αντί
Καλά όλα, ο καθένας με τα ψυχολογικά, τα απωθημένα και τις εμπάθειες του, αλλά ρε φίλε σοβαρά τώρα, "Πιτσιρίκο"? Τώρα εξηγούνται πολλά...

Υ.Γ: Η επανάσταση θα γίνει μόνο από τους χειρότερους "σταλινικούς" και από τους πιο πειθαρχημένους εργάτες, γιατί αυτοί θα είναι οι μόνοι που δεν θα μπουν κάτω από τη σημαία των αστών! Κάτι που θα γίνει κόντρα σε όλη τη φιλισταϊκή μικροαστική μπίχλα του τόπου, και κόντρα σε όσους νομίζουν ότι η επανάσταση είναι κάτι ωραίο, που όμως κάνει τζιζ άμα το ακουμπάς!
Περαστικούλια

Ιωσήφ ο οπορτουνοφάγος

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αφιέρωμα απ'το οποίο θα λείπει το μήνυμα του Ένγκελς στο συνέδριο του ναρ, βαθμολογείται αρνητικά στο σύστημα τέντεξ.
Ειλικρινής ερώτηση: Καλούσε κανας άλλος σε οτιδήποτε για ιδιώνυμο;

Νέος Λαθραναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Αδράνεια: η σημερινή συνειδητή θέση της «πρωτοπορίας του λαϊκού κινήματος»

Από φόβο μην μπει κάτω από ξένες σημαίες

Τρομερή δικαιολογία, για να κάθεσαι σε απόσταση και να κρίνεις όλους τους άλλους

…λύνοντας σταυρόλεξα στη βουλή, την ώρα περνάνε τα τερατώδη μέτρα

Και όχι δεν ήμουν στο Μ Βρετάνια, ήμουν όμως έξω τις όμορφες νύχτες του 08

Όταν οι μικροαστουλιδες κάθε λογής τρομάξαν με το αυθόρμητο

και οι ρεφορμιστές έγραφαν για το λάθος τηλεφώνημα, την αθώωση του μπάτσου, θυμάσαι;

Τότε ανδρώθηκε μια ολόκληρη γενιά, που τα κόκκινα βιβλία που μελετούσε

Τα έκανε πράξεις και βία, γιατί μόνο έτσι ρε μπορεί να γίνει κάτι

Άλλο εάν κάποιοι φαντασμένοι πιστεύουν ότι οι σύγχρονοι Κερενσκι, θα πέσουν με μια ονομαστική ψηφοφορία – που’σαι ρε Ουλιάνοφ να γελασεις!-

Και έχουν κάνει τη λέξη επανάσταση καραμέλα

Που σιγά σιγά χάνει και αυτή τη γεύση της

Οπότε ναι, αντί βαθυστόχαστων και εκτεταμένων κείμενων

-δεν είναι δα και τόσο υψηλό το επίπεδο για να βγει μια νέα κριτική του προγράμματος της Γκότα-

μια χαρά τα συνοψίζει ακόμα και ένας τελευταίος, πουθενάς, ανύπαρκτος,-φαντασου!-

αυτά που έχουμε πάρει χαμπάρι πια, τα προφανή,

τα στοιχειώδη: https://goo.gl/q3ACdi


Αντί

Ανώνυμος είπε...

http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/060.html

1)Είμαστε σίγουροι πως κατέβηκες αρκετές φορές στους δρόμους. Και τα χουλιγκάνια κατεβαίνουν στους δρόμους. Επίσης σχεδόν σίγουροι και με το πια πλευρά. Σίγουρα όχι με την πλευρά των σωματείων των συνδικάτων και του εργατικού κινήματος που κατεβαίνουμε εμείς.

Μία ξένη δημοσιογράφος είχε αναρωτηθεί "Μα καλά αφού όλοι από όσους ρώτησα δεν ψήφισαν Παπανδρέου, πως και πήρε 45%;" Δεν ρωτάς τον Αντι θα της έλεγα; Που είναι και ελευθέρας βοσκής και αυτός δεν ψηφίζει;

όσο για τον pitsiriko κάτι μάθαμε από τις αστικές φυλλάδες στις κόντρες του Σύριζα με το Μουρουτέικο.

2) Επειδή τελευταία πολύ "παίζει" ό,τι το "πολιτικοί απατεώνες" το λέει η ακροδεξιά, πληροφορώ πως το έχω πει σε ψηφοφόρους του Σύριζα από το 2013 για τις μπούρδες "και διαγραφή του χρέους και παραμονή στην ΕΕ και ξαναδανεισμός από τους κουτόφραγκους και καπιταλισμός και ο καθένας έχει την γνωμη του για την οικονομία και όλα καλά και όλα ωραία". Αυτά δεν στέκουν σε καμία λογική βάση αν "ανήκουμε εκ βαθους καρδίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ". Ο καπιταλισμός, η ΕΕ, έχουν κανόνες και οι καπιταλιστικές τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. θέλουν μεγάλα ανταλλάγματα. Σίγουρα διαφορετικά του "θα" και περισσότερο του "τώρα".

Επίσης αν εκεί στον Σύριζα "ψάχνονται" με την ακροδεξιά, πέρα από τις πλατείες, τα δημοψηφίσματα, τα διάφορα τύπου "δεν πληρώνω", ας κοιτάξουν από το εγγυής παρελθόν τους έναν παραλίγο υποψήφιο τους που για λίγο μπήκε και βγήκε στις λίστες του 2012. Και να κρίνουν οι Συριζαίοι αν ήταν ή δεν ήταν ακροδεξιός ο "παραλίγο".
Πέρα σπό τις αστείες δικαιολογίες των στελεχών του
http://www.protothema.gr/ekloges/article/203404/antigrafotou/


3) Πολύ "κελαηδάει" το τουίτερ. Από τον "Ρ" για τα τουίτ
http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/060.html

(ο πάω να φαω την γαλοπουλα και μαζί να ακουσω το τραγούδι Άγια Νύχτα)17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο "Βηματοδότης" εδώ:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=927465
μας τα λέει ...αλλιώς!
Εμείς, ποιόν "βηματοδότη" να πιστέψουμε;
Τελικά, ο "χώρος-του-Soros" τα "παίρνει" η δεν τα "παίρνει";
Οέο.............

zoot horn rollo είπε...

Ωραία τα "ποιητικά" και τα "αυθόρμητα", αλλά δεν. Μας τους "φορτώσατε", τους στηρίξατε έμμεσα ή άμεσα και τώρα ζητάτε τα ρέστα και μόνιμη κατάσταση απολογητική. Τέτοιες χάρες δεν έχει, μας τελείωσαν.
Μετά-"αντιμνημονιακή" μελαγχολία τάχα, μέχρι να βρείτε τον επόμενο "άγνωστο θεό" (που έγραφε και μια ψυχή, ας γίνω κι εγώ λίγο "ποιητικός"). Στη καλύτερη των περιπτώσεων...

zoot horn rollo είπε...

Επίσης, ξέρει κάτι ο "pitsirikos" για εκλογές και δε μας το λέει; Γιατί κάπου τα έχουμε ξαναδεί αυτά τα κολπάκια και την "επιχειρηματολογία". Αυτός δεν είχε "αποσυρθεί"; Ή είναι φάση "ελευθεροτυπία";

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά η αναφορά στην βία και σύγκρουση, στον Δεκέμβρη του 08' γίνεται έχοντας στον μυαλό μία κάπως μονόπλευρης ανάγνωσης αναρχο-αυτόνομης μορφής. Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους για αυτή την ανάγνωση.

"Πράξεις και βία" των "παιδιών των όμορφων νυχτών του 08'" είναι να πετάς μία μολότοφ στους μπάτσους από τα τριάντα μέτρα μακριά με καλυμμένο το πρόσωπο για να μην έχει επιπτώσεις και πολλές φορές να θέτεις σε κίνδυνο διαδηλωτές με το να τους χρησιμοποιείς ως ασπίδα στην οπισθοχώρηση (αν δεν τους στείλεις στο νοσοκομείο ο ίδιος επειδή τους πέρασες για κνίτες αλλά ας είμαι καλός και ας πω ότι αυτό και πολλά άλλα είναι έργα ασφαλιτών), στην δε καθημερινή παρέμβαση στο κίνημα δεν είσαι πουθενά γιατί "τα σωματεία είναι ρεφορμιστικά κλπ.", "δεν κάνουν πράξεις και βία, αλλά μονοήμερες απεργίες, συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας". Θράσος να έχεις κάνει την αποχή από κάθε συλλογική διαδικασία ιδεολογία (φρούτο του αναρχοαυτόνομου Δεκέμβρη και αυτό μέχρι τότε οι αντιεξουσιαστές στο σύνολο τους δεν απείχαν από συλλόγους και σωματεία) και να μιλάς για τον σεχταρισμό και την αδράνεια των άλλων. Στο μεταξύ κάτι γραφικοί κκεδες στην πρώτη γραμμή κάθε μέρα με τα πρόσωπα τους φανερά να δρουν σε κάθε συνθήκη ειρηνική ή μη, άτομο το άτομο, με δουλειές και οικογένειες που επειδή δεν είναι χέστες να φοράνε κουκούλα βάζουν σε κίνδυνο,ενώ όταν επιλέγουν την σύγκρουση να κάνουν αλυσίδες, να σπάνε τις γραμμές των δυνάμεων καταστολής στα ίσια και να τους παίρνουν τα κράνη και τα γκλοπ.

Εντάξει προφανώς μπορεί η όλη φάση να σε ενθουσιάζει, αλλά μην τρελαθούμε και τελείως για να πιστεύεις ότι μία τυφλή σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής σε τέτοιο στύλ είναι η λύση τότε ή εκείνες τις εποχές ήσουν στο δημοτικό και περνάς ζόρικη εφηβεία ή σε πληρώνουν να τα λες. Ούτε καν η βλακεία δεν είναι δικαιολογία πια.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, 2017 έχουμε ή 2013; Καλά θυμάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με φασίστες και έχει περάσει ότι δεν πέρασαν όλοι οι άλλοι μαζί ενώ το εξωκοινοβούλιο βιώνει υπαρξιακή κρίση διαρκείας;
Τέλος πάντων, είναι αστείος και γραφικός ο οποιοσδήποτε προσπαθεί σήμερα να στήσει ξανά στα πόδια του το ψόφιο άλογο των "άγριων νυχτών του 2008" (άντε αγόρι μου ή κορίτσι μου να κάνεις καμιά απεργία και μετά μιλάμε για αγριότητα, φαφλατά!) και των "πλατειών". Η γραφικότητα, δε, βαράει κόκκινο όταν ανασύρει από τον σκουπιδότοπο τον "πιτσιρίκο".

Από μένα καλή νύχτα και καλή τύχη. Πρόσεξε μόνο μην βρέξεις το κρεβάτι σου από τις "άγριες" ονειρώξεις σου...

Στους υπόλοιπους καλές γιορτές και δημιουργική αξιοποίηση της ολιγοήμερης ανάπαυλας!

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

Γεμισαμε αγριεμενους πασοκους αεργους (αλλο ανεργος αλλο αεργος) γονους μεσοαστικων στρωματων απο τα ΒΠ που 9 χρόνια μετα θυμούνται το ξεκαβλωμα που εριξαν ως εφηβοι το 2008...

Τα καναμε ολοι ρε Αντι δε μας σημαδεψαν. Αλλοι τα κανανε ως εφηβοι στο γήπεδο (γιατι είναι χαμουρες οι παναθηναϊκόι) αλλοι βρηκαν γκομενα, αλλοι εριξαν μια μαλακια και ηρεμησαν. Κανεις δεν το κάνε θεμα ουτε το βαφτισε εξέγερση.
Εξέγερση χωρίς εργατες? Φοβηθηκε στο συστημα και δεν σκοτωσε κανεναν στη διάρκεια των γεγονότων? Αυθορμητο με μηχανισμο κυκλικων μνατων απο νεολαία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ?
Σε παιδακια μιλας ωρε?

Οι απεργιες για τον μικροαστο είναι παρελασεις. Για τον εργατη το να πηγαίνεις για δουλειά και την Κυριακή να παιζεις κλεφτες και αστυνόμοι είναι ξεκαβλωμα.

Υγ. Αλήθεια το ΚΚΕ είναι κακο επειδή απλα εχει μια εργατικη βαση και απηχηση που το βαζει στη βουλη. Το εξωκοινοβουλιο καλο επειδή απλα δεν την εχει?

ratm

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΦΡΥΡΟΔΡΕΠΑΝΕ!!

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΣΤΟ ΚΑΤΙΟΥΣΑ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να μην παρεξηγήσουν οι "ευαίσθητοι", το "πολιτικοί απατεώνες" προορίζεται για την πλειοψηφία των στελεχών του όλου Σύριζα που ήταν μαζί μέχρι το 2015(κάποιοι ήταν πιο πονηροί και κρατούσαν και μία πισινή για να μην εκτεθούν) που έταζαν στον λαό λαγούς με πετραχήλι. Ενώ σε αρκετούς ήταν και σε γνώση τους πως δεν θα πετύχουν αυτά που έταζαν.

Το "αφήγημα" - παραμύθι τους πάνω -κάτω ήταν το παρακάτω.

Θα ήθελαν τράπεζες που να δανείζουν χωρίς εγγυήσεις και μετά την χρεωκοπία να ξαναδανείζουν χωρίς εγγυήσεις. Και όταν αν όποτε γουστάρουν οι έξυπνοι την αποπληρωμή γιατί η Ευρώπη είναι της αλληλεγγύης ρε παιδιά. Όχι δεν υπάρχουν καπιταλιστές που να ζητούν τα λεφτά τους πόισω, δνε υπάρχει καπιταλιστική κρίση όπως έγραφε ο Αρανιτης Οικονομολόγος του indymedia για να γίνει επαναπατρισμός κεφαλαίων. Αυτά είναι παλαιολιθικά. Ως μάγκες θα χτυπούσαν τους ζουρνάδες και αμέσως Ολαντ-Μέρκελ θα έσκαγαν το "μαρούλι. Γιατί αν χρεοκοπούσε (η ήδη χρεοκοπημένη στο καπιταλιστικό σύστημα από το 2010 και για αυτό μπήκε σε μνημόνιο) Ελλάδα θα διαλύονταν η Ευρωζώνη. Και τι θα γίνονταν αν π.χ. μία άλλη χώρα σαν την Ιταλία, με την ίδια λογική δεν πλήρωνε τα τις απαιτήσεις των πιστωτών της; Αυτό μάλλον δεν το είχαν σκεφτεί. Και οι τράπεζες τι είναι κύριε; Φιλανθρωπικά ιδρύματα; Γίνεται καπιταλισμός χωρίς τράπεζες;

Όλα αυτά τα έλεγα όλα σε ψηφοφόρους του Σύριζα από το 2013 που είχαν πιστέψει κάποια από τα παραμυθάκια της πλειοψηφίας των στελεχών. Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Σύριζα ήξερε ή διαισθάνονταν πως μάλλον δεν θα σκιστεί κανένα μνημόνιο αλλά θα υπήρχε ένα νέο πιο "ελαφρύ" μνημόνιο. Και κάποιοι ψηφοφόροι μου είχαν πει πως αν κάνει 3 -4 πράγματα από αυτά που έχει τάξει ο Σύριζα θα τον ψήφιζαν και ας μην έσκιζε τα μνημόνια. Ως απόδειξη τα εκλογικά αποτελέσματα στα οποία οι "αντιμνημονιακοί" του Ιανουαρίου ψήφισαν το μνημονιακό Σύριζα του Σεπτεμβρίου.

Αλλά για να τάζουν τόσα πολλά κάποια θα κάνουν. Στον καθένα ανάλογα αυτά που ήθελε να ακούσει. Ενφια τέλος, μνημόνιο τέλος, 751 κατώτερο, σεισάχθεια, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, τα ειδικά μισθολόγια θα παρέμειναν ως έχει, τα επαγγέλματα δεν θα άνοιγαν κ.α. Όπως έγραψε ο Μαρξ στους Ταξικούς Αγώνες της Γαλλίας για τον Βασιλιά Λουβοδίκο, "αυτός που τάζει στους πάντες τα πάντα είναι το απόλυτο τίποτα".

Και τα πολιτικοποιημένα παλληκάρια τι έκαναν όταν κατάπιναν τα παραμυθάκια του "ηγέτη"; Δεν λέω ντε και καλά να πηγαίναν με το ΠΑΜΕ αλλά το μυαλουδάκι τους δεν έβαλε τα δεδομένα να διαπιστώσει πως απλά δεν γίνεται να ακολουθούν την ίδια πορεία (μέσα σε ΕΚΤ ΕΕ ΝΑΤΟ) και να πετύχουν διαφορετικά αποτελέσματα; Γιατί μία φορά για αλλαγή δεν λένε να δώσουν ψήφο δύναμη στο ΚΚΕ; Έστω να μπουν στα σωματεία; Ή τουλάχιστον να σταματήσουν να γκρινιάζουν σαν κακομαθημένα παιδιά.

Ή μήπως καταλαβαίνουν πως το ΚΚΕ δεν είναι ένα ακόμα κόμμα αλλά το Κόμμα; Και που στο διάολο είναι στα σωματεία; Πότε αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία κάνοντας μία απεργία; Για πλάκα χάνονται τα μεροκάματα από τους ΠΑΜιτες; Ή τα φράγκα ρέεουν από τα πατζάκια ή είναι θέμα γούστου οι "μαύρες σελίδες" της Εργοδοσίας; Ή η εύρεση εργασίας από εργοδότη σε εργοδότη ανάγεται σε χόμπι για ανθρώπους που έχουν ως βασικό εισόδημα την εργασία τους;

Θα μάθετε να σέβεστε ανθρώπους που έχουν λιώσει τα παπούτσια τους στις εργατικές πορείες. Που σχεδόν κάθε μήνα σέρνονται στα δικαστήρια για τις εργατικές κινητοποιήσεις τους (εκεί που η πλειοψηφία των "κριτών" είναι πουθενάδες), γιατί η απεργία λένε πως ήταν "παράνομη και καταχρηστική". Και όλα αυτά για να αυξηθεί και το μεροκάματο των όλων. Για να μην παραμένουν άνεργοι με ένα τριμμένο τζιν.
Μία απεργία και δύο κινητοποιήσεις έκανε το ΠΑΜΕ αυτό τον μήνα, τα έχουν παίξει και μοιράζουν έστω και ψίχουλα. Και ναι για τους ούλτρα "επαναστάτες" που είναι άφαντοι όταν γίνονται οι εργατικές κινητοποιήσεις υπάρχουν ήδη μικρά αποτελέσματα όπως στους απεργούς ενός super-market

17-57

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Το 08 ? Τοτε που πεσαν 1.500.000 μηνυματα σε κινητα σε ολη την Ελλαδα σε 15 λ. απο 3 κεντρα Συγκαπουρη ,Μανχαταν και Φρανκφουρτη ? Τοτε που λεγαν τα μηνυματα αυτα "βαλτε μαυρα παρτε ενα κερι και βγητε στο δρομο" ? Ο πολυ αυθορμητισμος by Sorros θα σας φαει ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΣΑΣ ΠΙΑ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Για τις ...."τις όμορφες νύχτες του 08"...
..κι άλλος .."βηματοδότης"(!):
ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ
Τι γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ. για τους κουκουλοφόρους

.......
"Σε πρόσφατη επίθεση αντιεξουσιαστών δύο από αυτούς έχασαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα μάζεψαν από τον δρόμο οι αστυνομικοί. Η άρση του απορρήτου των κλήσεων έδειξε ότι ανήκαν σε γιους ανώτατων δικαστικών."
Tώρα, λέω εγώ, μην το χάψετε ολόκληρο, ότι οι αστυνομικοί περιμένουν να ....πέσουν τα κινητά των κανακάρηδων, για να μάθουν ποιοί είναι!
Ξεκαρφώματα είναι αυτά.
Αλλωστε στο ίδιο άρθρο ομολογείται, πως ξέρουν: "Η Αστυνομία, αναφέρεται στην έκθεση, γνωρίζει ένα 80%-90% των συμμετεχόντων σε αντιεξουσιαστικές ομάδες".

Πίσσα και πούπουλα στους lifestyle "εξεγερμένους" "γόνους ανωτάτων δικαστικών" και λοιπούς ....βορείων Προαστείων!
Kότες, που κακαρίζουν..... χωρίς αυγό....
και με ....ΜΑΔΗΜΕΝΟ ΠΙΣΙΝΟ!
Ξευτιλισμένο αριστεροχώρι.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Zουκωφ

Θες να γινεις πιο συγκεκριμενος? Εχει πολυ ενδιαφερον αυτο που λες

Θυμαμαι τοτε που ειχε γινει η δολοφονια κυκλοφορουσε στο αληστου μνημης MSN (ενα προγραμμα για τσατ της εποχης, πολυ δημοφιλες προ Facebook) ενα copy paste με τα ονοματα των δραστων και του Αλεξη

Για μηνυματα δεν ηξερα κατι, αλλα δεν μου κανει εντυπωση.

Παντως δεν ηξερα οτι υπαρχουν ακομα ενηλικοι ανθρωποι που βλεπουν το '08 ως κατι σοβαρο.

Ποτε δεν τον εβλεπα με καλο ματι, ακομα και τοτε που ημουν ΑΝΤΑΡΣΥος και διαφωνουσα πολυ με τους αλλους για αυτο τοτε

Ανώνυμος είπε...

Σεχταρ, κατι νέο εχεις να μας πεις;
Φυσικα και την αστικη προπαγανδα θα την φας αμασητη γιατι ετσι βολευει την ιδεοληψια σας
Φυσικα και οι συντροφοι του ανταρτικου που κρατουνται για χρονια στις φυλακες, είναι της ασφαλειας, απλα χαραμιζουν τα νιατα τους στα κελια, για να είναι πιο πειστικοι στο ρολο τους
Εδώ δεν ακουγοταν και μια παπαρια ότι ο Κουφοντινας είναι πρακτορας; Γιαυτο και αυτος εκανε δεκαετιες ολοκληρες να παρει μια αδειουλα και μετα παλι μεσα στο μπουτρουμι.
Τι να κανουμε που υπαρχουν πραγματικοι αγωνιστες με επαναστατικη συνειδηση και ΠΡΑΞΕΙΣ και σας χαλανε τη πιατσα;
Θα σου χαλασω την φαντασιωση, κρανιοφοροι κκεδες και ματ μαζι να παραδιδουν αναρχικους στο κρατος;
Το μονο που εχω να πω και τελος είναι αυτό το συνθημα που σιγουρα το εχεις ακουσει και εσυ, που ακουγεται από γειτονια σε γειτονια και από εργατες και ανεργους, από μικρους, αδυνατους και καταπιεσμενους:

Ε ρε Ρουβικωνας που σας χρειαζεται!

sergio

Ανώνυμος είπε...

Σταλιν χρειάζεται να σφιξουν οι πασοκικοι κωλοι σας αλλα που....

ratm

Ανώνυμος είπε...

Γατε
Την Κυριακή 7/12 ολη μερα ολοι μας πήραμε το κυκλικό μήνυμα που καλουσε να πάνε ολοι με μαύρες μπλουζες την αλλη μερα κλπ.
Αυτοι που το προωθούσαν κυριως σε ολο τον κοσμο ηταν η νεολαία ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμου...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Sergio εσυ με ποιους εισαι? Με το ρουσιανο Μαζιωτη κατα τους ΣΠΦ ή με το παρακρατος που τον έστειλε νοσοκομείο? Με τον πράκτορα Κουφοντινα κατα Γιωτοπουλο ή με τον ρουφιανο Γιωτοπουλο κατα Κουφοντινα. Με το χαφιε Σ. Ξηρο κατα Σερετη ή με τον χαφιε Σερετη κατα Ξηρο. Με τον Χ. Ξηρο που εκανε οτι μπορουσε για να ξανασυληφθει σύμφωνα με οσους τον βοηθησαν ή με τους αλλους που είναι βαλτοι και τα λενε αυτά?

ratm

Χωρις ξυλο μαρτυρατε αγωνισταραδες ολοι...

zoot horn rollo είπε...

"Ρουβίκωνας" και καναπές, όπως κάποτε "17Ν" και καναπές.
Και μετά, όπως ξανάγραψα, στον επόμενο "άγνωστο θεό".
Εξ ου και το προμόσιον.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@ratm

Οι παραληπτες ειχαν συγκεκριμενο προφιλ? Πχ ειχαν σχεση με εξ. αριστερα ή αναρχια, ή οχι?

@sergio

Αν ηταν πρακτορες στην 17Ν δεν ξερω, χρησιμοι ηλιθιοι σιγουρα

Ας συγκρινει κανεις τι μοιρα ειχε η πρωτη γενια των ΕΤ ή της ΡΑΦ* και τι η 17Ν, και θα βγαλει πολλα συμπερασματα. Επισης, ας συγκρινει τι στοχους ειχε η καθε οργανωση και τι ειδικο βαρος μεσα σε καθε χωρα.

Την πρωτη γενια της ΡΑΦ την ''αυτοκτονησανε'' στην φυλακη και εδω στην Ελλαδα ο Κουφοντινας εχει γινει σταρ και βγαζει βιβλια απο τον εκδοτικο οικο του φιλου του Αντρεα

Ασε μεγαλε, βρωμαει πασοκιλα η ολη φαση

*οχι πως και αυτες οι οργανωσεις ηταν καθαρες απο πρακτορες, πχ ο Μαλερ ειχε δικηγορο τον Σρεντερ

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω με ποιον είναι ratm ο sergio. Με το Βαγγέλη Βαρελά, τον μαφιόζο-αφεντικό της Καλαμάτας. Υπεύθυνο μεταξύ άλλων για την εκτέλεση ενος 2χρονου. Δε μπαίνεις ιντιμιντια να ενημερώνεσαι για τους "αγωνιστές ενάντια στο κράτος" συμβιβασμένε σταλινα;

https://athens.indymedia.org/post/1581941/


Υγ. Το "α ρε ένας Χ-Ψ που σας χρειάζεται" είναι η μεγαλύτερη πασοκιά λογική ανάθεσης που έχει βγάλει ο ελληνικός λαός. Οποιο όνομα και να βάλεις, απο της ΧΑ και του Παπαδόπουλου μέχρι του Ρουβίκωνα, ξεφτίλας είσαι.


Σ.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Για πράκτορα με 8-9 εκτελέσεις (που έκανε ...κάμπινγκ στο Αγκίστρι, περιμένοντας την ..σειρά(!) του να ...."συλληφθεί(!) το ασφαλέστερο άσυλο είναι η φυλακή, κι αυτό το ξέρει κι ο ίδιος πολύ καλά. Για να μην τον "φάει" η ίδια του η "υπηρεσία", κατά τα ειωθότα.
Φάτε σανό, ...ρουβ(ικων)ίτσες!
Και δε χρειάζεται να σας ....ξεφεύγει(;!) ότι τα διάφορα ρουβικοειδή είναι παρακρατικά όργανα καταστολής του εργατικού κινήματος.
Το έχουμε εμπεδώσει πολύ νωρίς κι έχουμε λύσεις... ...καρτεράτε!
Και γι αυτούς και για τους χρυσαυγίτες.
Διαβάστε λίγο Ιστορία και θα καταλάβετε.

Ανώνυμος είπε...

Γατε οι παραλήπτες απ'οτι καταλαβα ηταν κατα κυριο λογο μαθητες και φοιτητές γενικά.

ratm

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

τα 1,5 εκ μηνυματα μεταδοθηκαν απο τον πυροβολισμο και μετα απο τα κεντρα που προειπα και σε διαστημα 10΄(αυτο φαινεται απο τους αποστολεις -«Αναρχικό Σφυροδρέπανο»!!!! απο Μανχαταν, «ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ» απο Συγκαπουρη και καποιος "Αίολος" απο Φραγκφουρτη -των μνμ σε επιλεγμενους δημοσιογραφους εδω κυριως μπλοκερς των μεσων ΦΒ,Τουιτερ ,Γιου τιουμπ ) .Επισης απο το ευρος της κινητοποιησης σε Θεσσαλονίκη, Λαμία, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Πάτρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Καβάλα, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Τρίπολη, Ρόδος, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Καλαμάτα, Ξάνθη, Δράμα.Μεσα σε 10΄αυτα !!!Μετα απ αυτα μπορουμε να μιλαμε για αυθορμητη και πηγαια λαικη κινητοποιηση ???

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Ζουκωφ

Αυτα απο που τα ξερεις?

Ειλικρινης ερωτηση, δεν τα αμφισβητω καθολου, απλως θελω να ξερω περισσοτερα ωστε να τα λεω και γω σε αλλους

Ξεκαθαριζουν πολλα τα 2 τελευταια ποστ σου

@Σεχταρ

Συμφωνα με το βιβλιο του ιδιου του Κουφοντινα, ειχαν παρει τον αριθμο του αυτοκινητου του (για την ακριβεια ηταν του πατερα του) μετα απο μια τοποθετηση βομβας στα μεσα της δεκαετιας του '80. Καποιος τον ειχε δει να απομακρυνεται απο την εκρηξη και εδωσε τον αριθμο του στην αστυνομια.

Παρ'ολα αυτα επι 15 χρονια δεν τον ενοχλησε κανεις (συμφωνα με τον ιδιο κρυβοταν απο τοτε), δεν τον φωναξαν οι μπατσοι να κανει ουτε μια καταθεση.

Τυφλα να χει ο ΘουΒου!

Ο δε Γιωτοπουλος ειχε συλληφθει επι Χουντας, αλλα ο φακελος του ειχε χαθει ''μυστηριωδως'' απο την ασφαλεια

Ανώνυμος είπε...

*οπου Σερετης(βασικα Σεριφης ηθελα να γραψω) βαλε Τζωρτζατος. Μεγαλώνω και ξεχναω ονοματα...!

ratm

Ανώνυμος είπε...

Τα μνημονιάκια του Αλέξη και Γιάνη( με ένα ν) μαζί τα ψήφισαν τα διάφορα διαφορετικών "τάσεων" "παιδιά". Κατά το 2015 έκαναν "παρέμβαση" ουσιαστικά υπέρ του "ΟΧΙ" με αφορμή πραγματικό περιστατικό σε ένα νοσοκομείο , χόρεψαν μαζί με ακροδεξιούς - φασιστοειδή την νίκη του "ηγέτη" στο Δημοψήφισμα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής ανενόχλητοι με την κυρία Πρόεδρος να μην θεωρεί ό,τι δεν τρέχει και τίποτα, κουνούσαν τα κασκόλ τους για Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, έκαναν και αντι-συγκέντρωση στους Ναινέδες του Δημοψηφίσματος.

Τελευταία υπάρχουν και άλλες δηλώσεις
http://www.protothema.gr/politics/article/701824/voutsis-apli-ekfrasi-diamarturias-to-dou-tou-rouvikona-sti-vouli/

http://www.kathimerini.gr/920723/article/epikairothta/politikh/anektikos-voytshs-gia-royvikwna

"Σε κάθε κοινωνία χρειάζονται και ορισμένες βαλβίδες αποσυμπίεσης"
http://newpost.gr/politiki/620865/p-koyroymplhs-gia-tropologies-den-einai-o-kalyteros-tropos-nomothethshs

17-57

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα μιας συνέντευξης του Φραντσέσκο Κοσίγκα στον Αντρέα Κανίνι για το "Quotidiano nazionale" 23/10/2008. Ο "παππούς" τα είπε έξω από τα δόντια λίγο καιρό πριν πεθάνει.

http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2011/10/blog-post_18.html


Τέτοιες δημόσιες παραδοχές για το τι έκανε σε πορείες ως παλαιότερος υπουργός Εσωτερικών στην Ιταλία, γίνονται σπανίως. Η συνέντευξη του πήγε ως ερώτηση και στο Ευρωκοινοβούλιο από μέλος του Κόμματος της Αριστεράς. Μετά ακολούθησαν από τον διεθνή τύπο άλλες "εκτιμήσεις": "ο γέρος τα έχει χαμένα", "δεν ήξερε τι του γίνονταν" "αλτσχάιμερ".

17-57

Ανώνυμος είπε...

"..κρανιοφοροι κκεδες και ματ μαζι να παραδιδουν αναρχικους στο κρατος.."


20/10/2011. Άλλος ένας "Ελεύθερος Αγωνιστής" κατά των "προβάτων του Περισσού", "Γκρίζων Κεντρικών Επιτροπών" κλπ
https://www.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U

Τι έγινε την Πέμπτη 20/10 ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας. Βήμα-βήμα
https://www.youtube.com/watch?v=q2_9OVzpLiQ

Για την ιστορία, οι μόνοι πολιτικοί χώροι εκτός ΚΚΕ που καταδίκασαν την επίθεση στις 20/10/2011 κατά του ΠΑΜΕ ήταν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΔΗΜΑΡ.

Όπως διαπιστώνεται sergio,
η κατάσταση ήταν διαφορετική σε σχέση με το τι έγραφαν διάφοροι π.χ.για την 20/10/2011.
Που μάλλον δεν είδαν ή δεν "είδαν" όλα όσα υπάρχουν στο δεύτερο λινκ από το youtube.

Παρά την "προσπάθεια" για τον έμμεσο εκφασισμό του, μεγάλη μερίδα από τον ελληνικό λαό εξακολουθεί να περιλαμβάνει στις τάξεις του δυσανάλογα αρκετά μεγάλες -σε σχέση με τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες- πρωτοπόρες δυνάμεις.

Που διαρκώς μεγαλώνουν, αν συμπεριλάβουμε τις ηλικίες των 16-25 και αρκετούς που ξανασκέφτονται το ΠΑΜΕ ή ξανά ακούνε αυτά που λέει το ΚΚΕ με όποιες τις αντιρρήσεις τους.
Και αυτό φυσικά "πονάει" αρκετούς.

17-57

Μαύρο πρόβατο είπε...

17-57, παλαιότερη-πληρέστερη αναφορά στα περί Κοσίγκα εδώ.
Καλή χρονιά!