Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

“Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε το έργο μου” – Το πολιτικό εκκρεμές του Μίκη

Δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα

Για το Μίκη Θεοδωράκη θα μπορούσαν να σταθούν ως αξιολογικές κρίσεις τα πάντα και τα αντίθετά τους. Ίσως γιατί έχει πει ο ίδιος κατά καιρούς τα πάντα και τα αντίθετά τους.

Θα μπορούσες να βάλεις πχ ένα δίσκο με κάποιες συνθέσεις του και να πεις: καταλαβαινόμαστε τώρα, δε χρειάζονται περσότερα -κι ας μην είναι δική του σύνθεση αυτό.
Ή να βάλεις το Μίκυ Μάους του Σιδηρόπουλου και να τα έχεις καλύψει πάλι όλα.

Μπορείς να πεις ότι ο Μίκης είναι μεγάλο κεφάλαιο, για να το διαγράφουμε μονοκοντυλιά, με ελαφριά καρδιά. Ή να πεις πως σε διάφορες κρίσιμες ιστορικές στιγμές ήταν με το μεγάλο κεφάλαιο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όπως όταν έλεγε “Καραμανλής ή τανκς”.

Μπορείς και πρέπει -όχι τυπικά- να καταδικάσεις τις μπογιές και τα συνθήματα στο σπίτι του ή ακόμα να αναρωτηθείς γιατί ο χώρος έχει άλλα αντανακλαστικά και δείχνει ανοχή σε παρόμοια ατοπήματα ινδαλμάτων του που βολευτήκαν στο σύστημα. Αλλά είναι αστείο συνάμα να παρουσιάζεται η είδηση ως “τρομοκρατική επίθεση” στο σπίτι του Μίκη!

Λένε πολλοί πως πρέπει να διαχωρίσουμε το Μίκη και την πολιτική κριτική που του κάνουμε από το έργο του, που υφίσταται αυτοτελώς και διαχρονικά. Κι έχουν δίκιο! Αλλά ταυτόχρονα και άδικο. Γιατί ο Μίκης έγινε πολιτική οντότητα ακριβώς μέσα από το τεράστιο έργο του, που δεν ήταν αμιγώς καλλιτεχνικό. Και είναι τρομερό να αναλογίζεσαι τη δύναμή του, τη γοητεία που άσκησε σε μια γενιά, που τον λατρεύει μέχρι σήμερα -όπως φάνηκε και στο τελευταίο Φεστιβάλ μεταξύ άλλων.


Πολιτικά μιλώντας, το πρόβλημα του Μίκη δεν ήταν αυστηρά πολιτικό. Αυτά που λέει ανήκουν σε μια γενιά που γαλουχήθηκε αντίστοιχα, με την ιδέα πως η πατρίδα είναι ο λαός και είναι το δεύτερο αγκωνάρι -το άλλο είναι το ταξικό- στο οποίο πρέπει να βασίζεται ο αγώνας μας. Η ιδέα αυτή δεν ήταν δική του, αλλά ενός ολόκληρου πολιτικού φάσματος -και βασιζόταν σε υπαρκτά, συγκεκριμένα γεγονότα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Μίκης θεωρούσε πάντα τον εαυτό το κεφάλαιο, υπεράνω κομμάτων, άλλων προσώπων κτλ. Πίστευε πως δεν εισακούγεται, δεν του δίνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, κι έφευγε συνήθως χολωμένος, νιώθοντας πως τον παραμερίζουν.

Το πρόβλημα επίσης είναι ότι δικαιούταν να το πιστεύει, είχε κάποια βάση, γιατί το έργο του ήταν τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο και θα συνεχίσει να είναι, μένοντας ως παρακαταθήκη.

Κάποιοι σύντροφοι σκέφτηκαν ίσως πως ο Μίκης ήρθε στο τελευταίο φεστιβάλ για να “συμφιλιωθεί” μαζί μας, με το κόμμα, σκεπτόμενος και την υστεροφημία του. Αλλά τώρα πηγαίνει ως βασικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, γιατί πάντα σκεφτόταν -εκτός από την τάξη και το κόμμα της- με όρους πατρίδας.


Δεν προσπαθώ να γράψω κάτι κεντριστικό, που να τα πιάνει όλα, αλλά να δείξω τις αντιφάσεις, τα αντίθετα που παλεύουν κι ενώνονται σε ένα πρόσωπο. Το οποίο πρόσωπο δεν είναι υπεράνω κριτικής -κανείς μας δεν είναι. Αλλά κανείς και καμία κριτική δεν μπορούν να αγγίξουν το έργο του. Ούτε καν ο ίδιος, όπως γράφτηκε εύστοχα.

Μπορείτε να δείτε επίσης:


Σε ένα παράλληλο σύμπαν – Μίκη αλλάζεις την ιστορία (σου)…

95 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο σημερινο twitter του γιου Σκαλουμπακα:

"Ο Μίκης σήμερα μίλησε λες κι ακουγα τον πατερα μου στην Μακρονησο να μιλαει για την Μακεδονια! Εντυπωσιακη η στροφή του, τα στερνα τιμουν τα πρωτα! Σιγουρα ο πατερας μου θα χαμογελάει από τον ταφο του ότι τιποτα δεν έχει χαθεί... ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!!!"


Ο Παναγιώτης Σκαλούμπακας, ήταν ο διοικητής του τάγματος της Μακρονήσου. Ήταν ο ενορχηστρωτής των φρικτών βασανιστηρίων της Μακρονήσου. Στην ιστορία έχει μείνει η φράση του, κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων: «δεν βλέπω αίμα, δεν βλέπω αίμα».

Υπάρχει η εκπομπή του Μίκη με τη Φλέσσα στην ΕΡΤ να διηγείται ότι έβλεπε τον Σκαλούμπακα στη Μακρόνησο με το περίστροφο να κάνει μια ερώτηση: υπογράφεις; Όχι. Μπαμ
------------------------------------------
και τελος εδω δυο ναζι που "ξεπλυθηκαν" σημερα:
https://left.gr/news/o-ilias-kasidiaris-ymnei-ton-miki-theodoraki

Z

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Aδέρφια μου, Φασίστες, πουλιά..."!
Επρεπε να το ακούσουμε κι αυτό, τάχατες σε ειρωνικό στυλάκι ...αλλά για να σκάσει κι ένα χαμόγελο στα χείλη του Σκαλούμπακα, θαμμένου μέσα στις κοπριές!
Ζήσαμε μια ζωή παρακολουθώντας τ' αρχίδια ενός πολιτικού φαφλατά, που κουνιόνταν σαν το εκκρεμές, πότε θα μπαλαντζάρουν από δω μεριά, για να τον αποθεώσουμε.
Ας μάθουμε, βάζοντας μια τελεία.
-----------------------------------------

Και τώρα;
Η Ζωή προχωράει, και γι αγάπες παληές (και προδομένες), ούτε, που το κουβεντιάζει.
Το συλλαλητήριο, σαφώς αποδυναμωμένο στη σύγκρισή του με του '91, και σαφώς φασιστικότερο, θα μπορούσε απλά να μας θυμίζει ότι πάντα στον τόπο μας η δοσιλογική πλευρά "έπιανε" ένα 30-35%, και όλα αυτά τα χρόνια, μεταπολεμικά, δεν έγινε και κάτι συνταρακτικά προοδευτικό για να αλλάξει αυτός ο συσχετισμός. Το αντίθετο θα έλεγα: Πάλι καλά, με όσα έχουν συμβεί.
Ομως ήταν μια γερή γροθιά της Αντίδρασης στο εργατικό κίνημα, μια κυκλωτική κίνηση, που δεν του αφήνει περιθώρια διαφυγής: "Μονά χάνεις, διπλό κερδίζω".
Δε θα μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σε ένα ακόμη δημοψήφισμα, που θα ολοκληρώσει τον αποπροσανατολισμό. Εχει μεγάλη σημασία το Κόμμα να μην λυγίσει κάτω από αυτή την πίεση. Ηδη οι τσαούσες της υποταγής είναι από καιρό έτοιμες: "...χαρίζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων στους ακροδεξιούς μπλα, μπλα, μπλα..." .
Αν το κίνημα δεν κερδίσει την εσωτερική μάχη, δεν έχει ελπίδα.
Ο εχθρός είχε μπει στην πόλη....

Ανώνυμος είπε...

@Σεχτάρ ο Τρομερός

Μετά την ιδεολογική αντιπαράθεση και το 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ δεν έχω σχεδόν καμία ανησυχία.
Οι σωστές βάσεις υπάρχουν. Τα μέλη / φίλοι ενός κόμματος που έστειλε πριν καμιά δεκαριά χρόνια την ΓΓ του Αλέκα στο στόμα του Ισραήλ για να συναντηθεί με τους Παλαιστήνιους παρά τις πιέσεις που δέχθηκε για να μην πάει, δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα.

Στα υπόλοιπα δεν είναι παρά μία επανάληψη του "ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"
Τα απομεινάρια, όχι της μίας ημέρας, αλλά της ΚΟΕ βρήκαν προνομιακό πεδίο "ζυμώσεων" και "ιδεολογικής αντιπαράθεσης" στα συλλαλητήρια.

Ελπίζω να κατάλαβες γιατί έγινε το "Στοκάρισμα"(Δεν συμμετέχουμε σε αστική κυβέρνηση) από το Κόμμα.

Ό,τι και να κάνουν, όσα κόλπα και να κάνουν το Κόμμα είναι εδώ.
"Σας ξέρουμε σας γνωρίζουμε" είπαν τόσο ο ΓΓ όσο και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ την ημέρα που ψηφίζονταν η απόφαση για το Δημοψήφισμα
Εκείνη την ημέρα που Στρατούληδες, Ζωές, Λαφαζάνηδες χαμογελούσαν ειρωνικά και χειροκροτούσαν τον "ηγέτη".

17-57

Υ.Γ.
Κατέβηκαν και κατεβαίνουν οι αγρότες.

zoot horn rollo είπε...

Τα "μέτωπα" της κακιάς ώρας που λέγαμε Σεχτάρ;
Στανταράκια για τους κοψιδέητορς.

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω το του Θοδωρή Αθανασιάδη (3/2/2018):

«... ο Μίκης έχει πεθάνει εδώ και καμμιά τριανταριά χρόνια αλλά δεν του το έχουν πει.»

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Εγω θελω να δω την παρουσία του Μικυ εκει και την ομιλία του σε ολα τα επίπεδα.

Τι προσεφερε? Σίγουρα ξεπλυνε πολλους που δεν έπρεπε. Εδωσε στη ΝΔ το επιχείρημα να περιφερει σήμερα τα περι αριστεροστροφου φασισμου. Εδωσε σε πολλά σημεία της ομιλιας του ρεστα στον εθνικισμο. Κυριως εδωσε αλλοθι σε συγκεκριμενο αντιδραστικοτατο κομμάτι της ελληνική κοινωνιας.

Αλλα προσωπικά πιστεύω παντα το ουδεν κακο αμιγες καλου.

Ο Θεοδωρακης ηταν γνωστός προσωπικά δεν περίμενα αυτο για να πεσει και άλλο στα ματια μου. Ο τυπος ειχε κατεβεινστα ψηφοδέλτια του Μητσοτάκη καποτε... Αλλα τι μπορουμε και πρέπει να αξιοποιησουμε εμεις σαν κομμουνιστες?
Υπάρχει κατι τέτοιο απο το χθεσινό καρναβαλι και τον πρωταγωνιστή Μίκη? Κατα τη γνωμη μου ναι.
Κακα τα ψέματα κανεις απο αυτους που πηγαν εκει χθες ή απο όσους τα βλεπουν αυτα με καλο ματι δεν είναι άνθρωπος που κινηματος με μια πιο βαθιά σκεψη. Είναι κυριως συντηρικοι, θρησκοληπτοι, αντιδραστικοι άνθρωποι. Αλλα αυτη είναι η τεράστια πλειοψηφία της σημερινής Ελλάδας. Αυτοι λοιπον εστω και ετσι ακουσαν 2 πραγματα για ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, για τη σαλαμοποιηση των Βαλκανίων, για τους κινδύνους που διατρεχει ο λαος μας. Ακουσαν για πατριωτισμο και διεθνισμο και για την αγάπη για ολες τις πατριδες.
Θα μου πειτε ακουσαν και ενα κρεσέντο εθνικισμου. Θα συμφωνήσω. Αλλα εμεις που ερχομαστε σε επαφή με τέτοιο κοσμο μπορουμε απο εκει να ξεκινήσουμε και να προσεγγισουμε πολιτικα ολη αυτη τη συντηριτικη μαζα ανθρωπων. Δε λεω κεντρικά. Λεω ειδικα κατω στη γειτονιά, στο χώρο δουλειας. Οχι σε κοσμο προοδευτικό αλλα εργάτες συντηρητικους. Μπορουμε να αξιοποιησουμε καποια απο αυτα που ειπε ο Μίκης για να τους προσεγγισουμε και να παμε πιο βαθια την κουβέντα.
Ο Μικης χθες αποφάσισε να το παιξει ΕΑΜ σε αλλη εποχη και σε αλλη συγκυρία. Αλλα μπορουμε εμεις να το εκμεταλλευτουμε προς οφελος μας στη δικη μας επαφη και τριβή με τον συντηριτικο κοσμο.

Εξάλλου το κομμουνιστικο κινημα εχει τον τροπο και την πειρα να παρεμβαίνει στις μαζες ακομα και σε αυτες που είναι τελειως καθυστερημενοι πολιτικα. Θυμηθείτε την ιδρυτική του ΕΑΜ, την ομιλία του Αρη στη Λαμια, την ομιλια του Σταλιν στα στρατεύματα στην κόκκινη πλατεια. Ακομα και τον Ιβάν τον τρομερό αξιοποιησε τη στιγμή εκεινη για να πετυχει τον κύριο σκοπο του.

Τελος κατι γενικότερο για το Σκοπιανο. Θεωρω οτι αυτη τη στιγμή εχουμε να κάνουμε με την νατοποιηση των Βαλκανίων και ο Τσιπρας φαίνεται να θελει να παιξει μέχρι τελους το ρολο του τσατσου. Ωστόσο μεγάλο τμήμα της αστικης μας ταξης ανησυχεί οτι τυχον εισχωρηση και της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα υποβαθμισει το ρολο της στην περιοχή ως ο καλύτερος τσατσος των ΗΠΑ. Αυτο εκφραζουν τα συλλαλητήρια και η θέση της ΝΔ "ας μη λυθει τωρα το ζητημα αλλα σε άλλη συγκυρία"
Εμεις και αυτό πρέπει να αποκαλυψουμε αλλα και να βαλουμε οσο πιο πολλα εμποδια στη στρατηγική για παραπερα νατοποιηση. Κάτι που σημαίνει οτι οσο μπορούμε να εμποδισουμε ενδεχόμενη συμφωνια που θα εβαζε την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ειναι λεπτες οι ισορροπίες και θελει απο μεριας μας μαζική διαφωτιστική δουλειά και δράση.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Τελος αν κάτι άλλο μαθαίνουμε με τα συλλαλητήρια είναι οτι η αστικη ταξη με αιχμή πια οχι τα κομματα αλλαβτους θεσμούς της κυριως την εκκλησία αλλά και στρατιωτικους κλπ μπορεί ακομα να κινητοποιεί ενα σημαντικο τμημα ανθρωπων. Αυτο πρέπει να το παρουμε υποψη μας ειδικα στην πολεμικη μας με την εκκλησία που περα απο τη φιλοσοφική συζήτηση για τη θρηυ, το ρολο της και τον ιδεαλισμο. (Μέτωπο στο οποίο ο αντίπαλός αναβαθμίζετε και προσπαθει να αντιπαρατεθει και με επιστημονικοφανεια ακόμα.) Πρέπει να αξιοποιησουμε τα ξεφτιλικια του Βαρθολομαίου, να θυμισουμε το ρολο ειδικά του ανωτερου κληρου διαχρονικά, να αντιπαρατεθουμε με φασισταρια τυπου Αμβροσιου, Ανθιμου κλπ
Η εκκλησία ήταν και είναι ακομα το μεγαλύτερο brand name της αστικής τάξης της χώρας μας.

ratm

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

H ξεφτιλα που επαθε ο Μικης χθες, δε θα ξεπλυθει ουτε σε 1000 χρονια

Αναρωτιεμαι, δεν υπαρχει ουτε μισος ανθρωπος απο το περιβαλλον του, να τον συγκρατησει και να του βαλει μυαλο?

Unknown είπε...

το κκε δεν τασσεται εναντιον μιας διακρατικης συμφωνιας με τα σκοπια.
θετει ομως ορους,που παλι θα τους εθετε εαν η ελλαδα ηταν εξω απο το νατο,ακομα
και εαν τα σκοπια ηταν αντινατο.
που ειναι το προβλημα?
ο ιμπεριαλισμος ειναι φαινομενο που προυποθετει το εθνος κρατος,δεν το εξαφανιζει
στην ιμπεριαλιστικη χοανη.
επομενως οι αντιθεσεις που προκυπτουν ειναι συνθετες.
μονο σε συνθηκες προχωρημενου σοσιαλισμου θα μπορουσε να τεθει αλλοιως το ζητημα.
αφου εισαστε προχωρημενοι σταλινικοι,θα εχετε υπ οψιν σας την παρατηρηση του
σταλιν οτι τα εθνη θα υπαρχουν για πολυ καιρο.

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό Εκκρεμές ήταν εύκολα προβλέψιμο που θα καθήσει αν σκεφτούμε την "Σπίθα" την εποχή των "αγανακτισμένων"

("Σπίθα" το ένα, Iskra ένα site. Δεν νομίζω και τόσο τυχαία η επιλογή των ονομάτων)

Mikis Theodorakis in Skopje 1997 (clipping)
https://www.youtube.com/watch?v=RfmLOpTa2pw

Μίκης: Από το 3:20- 5:30
o "πλην Λακεδαιμονίων" : 9:10 - 10:40

Η Ζωή ήταν πρωτοσέλιδη σε μία γνωστή αντικομμουνιστική φυλλάδα που θεωρεί τον Σύριζα Σταλινικό

17-57

Ανώνυμος είπε...

https://2.bp.blogspot.com/-aG1kfOcWKbE/Wl5uKG_kdeI/AAAAAAAABbg/XOV0BCR7RlgRXUHwJJIkj4mFcdKZQuqkACLcBGAs/s1600/koutsi.png

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ποιος εμπιστεύεται τα Δημοψηφίσματα επί κυβέρνησης Τσίπρα; Ούτε οι ίδιοι οι Συριζαίοι! Και επειδή θα βγει αυτό που δεν θα τους αρέσει, θα πάνε ξανά σε εκλογές

"η δοσιλογική πλευρά "έπιανε" ένα 30-35%". Λιγότερο (γύρω στο 15% μινιμουμ-25% μαξιμουμ) αλλά υπολογίσιμο

Από το 2009 έχουν λυσσάξει. Τι έχουμε ακούσει; "Κρανοφοροι εναντίον κουκουλοφόρων", "Πότε οι ΚΚΕδες θα πάνε φυλακή", "Όποιος δεν πάει με Σύριζα ή ΝΔ θα νοιώθει σαν να τον έχει πατήσει τρένο" "Αποχή από τα εγκόσμια" "Αριστερός Ψάλτης της Δεξιάς"

Αυτοί έχουν το πρόβλημα μετά την ιδεολογική διαπάλη του 19ου. Και ειδικά μετά το Δημοψήφισμα που όλοι ( πλην Λακεδαιμονίων) ψήφισαν Μνημόνιο. Αυτό προσπαθούν να ξεχάσουν μέσω των "λαοσυνάξεων" και των αντίθετων στην "λαοσύναξη"

ότι και να γράψουν, θα ξαναγράψω σχόλια από φιλοτροτσκιστικο αντιφασιστικό και με ουδέτερη ως αρνητική γνώμη για το ΚΚΕ χώρο κοντά στον Σύριζα. Με τα λάθη τους, τις εμμονές τους δεν λέω αλλά με διαφορετική στάση από όσους "αγκάλιαζαν" το "αυθόρμητο των πλατειών"


Που ήταν χθες οι «αγανακτισμένοι»;
16/06/2011 · by kseeath · in Εργαζόμενοι,Πολιτική. ·
https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι

"..Σε δελτίου τύπου (16.15) της real democracy κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης στο Σύνταγμα διαβάζουμε, ξανά για την «μεγαλύτερη διαδήλωση της μεταπολίτευσης«.

Προφανώς αυτοί που περίμεναν το 1.000.000 ειρηνικούς «αγανακτισμένους» να περικυκλώνουν «ειρηνικά» το κοινοβούλιο, αντί να εξηγήσουν που πήγαν οι «αγανακτισμένοι» τους την πιο κρίσιμη μέρα, προτιμούν να συνεχίσουν τα παραμυθάκια τους, παρά να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο.

Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν.
Γιατί οι «αγανακτισμένοι» δεν απεργούν.
Ξέρουν μόνο να γλύφουν και να γκρινιάζουν και όχι να δίνουν πραγματικές μάχες. Ξέρουν μόνο να κατεβαίνουν στο δρόμο, όταν τους καλεί η τηλεόραση.
Όταν η «κινητοποίηση είναι main stream.
Όταν είναι λαοσύναξη, όταν είναι «για να σωθεί η πατρίδα».
Όταν σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, αριστεροί, «κόμματα» και συνδικάτα.

Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μια περίτρανη απόδειξη όχι μόνο για τη σύνθεση των αγανακτισμένων αλλά και για την πολιτική τους στάση. Γι’ αυτό φρόντισαν να εξαφανιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με το ταξικό κίνημα.
Γιατί χθες δεν ήταν εκεί οι επαγγελματίες «συνδικαλιστές», αλλά εργαζόμενοι που απεργούσαν αλλά και κόσμος που ταξικά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τμήμα της ευρύτερης εργατικής τάξης. .."

".. Για πρώτη φορά η πλατεία Συντάγματος μετά από 20 μέρες εθνικοφροσύνης, βρέθηκε με κόκκινες και κοκκινόμαυρες σημαίες, ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ γλείφτες της εξουσίας και ψηφοφόροι των κομμάτων, με ανθρώπους που δεν αναπολούν τις μέρες του 2004, ούτε τη χούντα του Παπαδόπουλου.

Η πλατεία είχε γεμίσει με απεργούς και αγωνιστές που δεν ψάχνουν ούτε στρατηγούς, ούτε τεχνοκράτες. Αυτό μπορεί να εκνεύρισε τους τηλεοπτικούς σπόνσορες των αγανακτισμένων, που έχασαν την πρωτοκαθεδρία στην πλατεία, μπορεί να βάζει σε δοκιμασία την ειρηνική συνύπαρξη των πατριωτών με τους εναλλακτικούς της κάτω πλατείας, αλλά αυτό θα έπρεπε να το περιμένουν.

Χθες ήταν η μέρα της εργατικής τάξης και όχι των απογοητευμένων ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που ψάχνει κοινωνική λύση και όχι νέους δυνάστες.

Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που σέβεται την κοινωνική και πολιτική του ταυτότητα και όχι αυτοί που θεωρούν ότι η λύση είναι μια μεγάλη Ελλάδα ή ένα μεγάλο Woodstock. Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο ήταν αυτός ο κόσμος κάτω, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να το βάλλει στα πόδια...
" (*)

17-57

(*) Δεν το έβαλε ακριβώς στα πόδια αλλά ανάγκασε την τότε κυβέρνηση σε ελιγμό

Cos είπε...

"Ζήσαμε μια ζωή παρακολουθώντας τ' αρχίδια ενός πολιτικού φαφλατά, που κουνιόνταν σαν το εκκρεμές, πότε θα μπαλαντζάρουν από δω μεριά, για να τον αποθεώσουμε.
Ας μάθουμε, βάζοντας μια τελεία."
Να και μια φορά που θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σεχτάρ. Ιδιαίτερα με το "Ας μάθουμε, βάζοντας μια τελεία." Γιατί δυστυχώς, μάλλον δεν μαθαίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Χάρτινες τίγρεις! Γίγαντες με πήλινα πόδια!
Η πολιτική τους είναι αδιέξοδη και οι αντιφάσεις τους αδύνατο να ξεπεραστούν. Ενα σύστημα που πραγματικά σαπίζει. Μόνο ο αποπροσανατολισμός που εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί στο κίνημα, είναι αυτό που τους σώζει.
Οι εθνικισμοί τους είναι αδιέξοδοι αλληλοσυγκρουόμενοι και αλληλοεξοντωνόμενοι.

Οι αμερικάνοι βιάζονται να βάλουν την πγδμ στο νατο για να προωθήσουν την περικύκλωση της ρωσίας. Ο τσίπρας εκτελεί τις οδηγίες τους σαν πιστός λακές. Τι μπορεί να κάνει η ΝΔ; Μπορεί να πεί όχι; Τι θα κάνουν οι φασίστες που θέλουν λέει να βάλουν το στρατο τους στα σκόπια. θα παίξουν δικό τους παιχνίδι, όπως ο ερντογάν, όπως ο σανταμ χουσείν;
Οσο δείχνουν τη πολιτική τους τόσο εκτίθενται. Κι αν προχωρήσουν στην "αξιοποίηση" των φασιστών, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάψουν κι αυτό το τελευταίο πολιτικό χαρτί τους. Οπως κάηκε το λαος του καρατζαφέρη.
Δεν είναι αυτοί δυνατοί, το κίνημα είναι απελπιστικά μικρό , έτσι που το κατάντησαν οι απο μέσα. Ζούμε τις συνέπειες της ήττας του κ κινήματος. Οι σημερινές απογοητεύσεις δείχνουν και τις αναγκαιότητες και θα δόσουν και την αυριανή επαναστατική αποφασιστικότητα.
Δρόμος μαραθώνιος, και όχι 100 μέτρων, είναι μπροστά για όσους ενδιαφέρονται να περπατήσουν κομμουνιστικά.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουμε και αγανακτουμε με την στάση του Μ. Θεοδωράκη...αν και συναισθηματικά έχω μια ελπίδα ότι θα προβληματιστεί...,αλλά με σε όλο αυτό το χαμό ξεχνάμε μια σημαντική λεπτομέρεια, που δεν είναι και τόσο μικρή: Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια χαιρετίστηκαν από την ΛΑΕ, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου καλούσε με μπόλικες φανφάρες σε μαζική συμμετοχή. Και αν ο Μίκης έδωσε το στίγμα λόγω "αναστήματος", ΛΑΕ και Ζωή έχουν ακόμα πιο σοβαρές ευθύνες...γιατί εμφανίζονται από "αριστερά" αντισυστημικοί (Λέμε τώρα...!!!!), ενώ αποτελούσαν μέρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι επικίνδυνοι! Αυτά για να κατανοηθεί ότι τελικά κοσμοπολιτισμός και εθνικισμός είναι δύο όψεις του ίδιου αστικού νομίσματος! Και φυσικά συμμετείχαν οι ΑΝΕΛ που κατά τα άλλα συκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όλοι μαζί με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. για οδηγό και "φαροφύλακα"...
kk-1

Unknown είπε...

ο αγωνας εναντιον του νατο περναει και μεσα απο την φιλια των λαων της περιοχης.
ελλειψη αλληλοσεβασμου διευκολυνει το νατο.

εαν υποτιμησεις το επι χρονια υπαρκτο προβλημα και το εξαφανισεις,αναγαγοντας το στο νατο,στο τελος θα βρεθεις στις πλατειες.
το προ
το κυριαρχο αυτη τη στιγμη ειναι μια δημοκρατικη συμφωνια με τους γειτονες,απ ευθειας και χωρις διαμεσολαβησεις.

Unknown είπε...

ο αγωνας εναντιον του νατο περναει και μεσα απο την φιλια των λαων της περιοχης.
ελλειψη αλληλοσεβασμου διευκολυνει το νατο.

εαν υποτιμησεις το επι χρονια υπαρκτο προβλημα και το εξαφανισεις,αναγαγοντας το στο νατο,στο τελος θα βρεθεις στις πλατειες .
το προβλημα υπαρχει πριν το νατο,που ακολουθει το divide et impera.
το κυριαρχο αυτη τη στιγμη ειναι μια δημοκρατικη συμφωνια με τους γειτονες,απ ευθειας και χωρις διαμεσολαβησεις.
η αποδοχη και επιζητηση της νατοικης παρεμβασης ειναι πολιτικη υποταγης και μη λυση,
αφου το νατο ακολουθει το divide et impera.

κατα τα αλλα το ποιος αβανταρει τον συριζα ,ειναι μια μεγαλη συζητηση.
το σιγουρο ειναι οτι το επιεικως λεγομενο αριστεροχωρι ,ειναι συριζα,
και δικαιολογημενα αφου ειναι σοσιαλδημοκρατες.
το ιδιο και οι αναρχικοι.

Ανώνυμος είπε...

@nikos trend,
"...το κυριαρχο αυτη τη στιγμη ειναι μια δημοκρατικη συμφωνια με τους γειτονες,απ ευθειας και χωρις διαμεσολαβησεις...."......;;;;;;;;;;!!!!!!!!
Τι είναι αυτό, καινούριο φρούτο;;;
Από ποιούς συμφωνία; Μήπως από την κυβέρνηση της Ελλάδας, που διαπραγματευεται για λογαριασμό του κεφαλαίου προωθώντας τα σχέδια του ΝΑΤΟ και παίρνοντας εύσημα από τις ΗΠΑ;
Ο πασιφισμός ξανά και οι αυταπάτες για έναν δήθεν δίκαιο και ειρηνικό καπιταλισμό...στα καλύτερα τους.
Το κεφάλαιο, οι καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί, η ίδια η αστική εξουσία και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν μαζί με το ΝΑΤΟ εμποδίζουν τον αλληλοσεβασμό και την ισότιμη συνεργασία. Και μέσα σε αυτούς είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή πάνω-κάτω λές: άμεσα συμφωνία, να τα βρούμε βρέ αδελφέ και τότε όλα θα είναι καλά μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Να μπεί και η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ για να τα διασφαλίσουμε. Δηλαδή να διασφαλίσουμε τις Ελληνικές επενδύσεις και το ΝΑΤΟ στα Δυτ. Βαλκάνια! Μπράβο!!!!!
Ανάλογη επιχειρηματολογία με εσένα χρησιμοποιούν και οι εθνικιστές: αν δώσουμε το όνομα τότε θα εξηπηρετούμε το ΝΑΤΟ και απειλείται η Ελλάδα, ενώ αν δεν δώσουμε το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και μπέι στο ΝΑΤΟ όλα καλά!
Η "πραγματικότητα" με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω....Η ονοματολογία στο απώγειο της με κοσμοπολίτική αντίληψη και ο αποπροσανατολισμός στα φόρτε του! Εις τ όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ΑΜΗΝ!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

Τον μίκη θεοδωράκη ως πολιτικό δεν το είχα σε εκτίμηση εδώ και καιρό. Τα ατοπήματά του αμέτρητα με τελευταίο αυτό της αντικκε-αντιπαμε στασης του την κρισιμη περιοδο 2010-2012 μεσω του σχηματος σπιθα. Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται ο άνθρωπος που χειροκροτούσαμε στο τελευταίο φεστιβάλ να χαριεντίζεται με τους φασίστες λίγους μήνες μετά. Δεν χωνεύεται με τίποτα ρε σύντροφοι.

Εγώ προσωπικά στεναχωρήθηκα πολύ γιατί για πολλούς από τη γενιά μου (των γεννημένων τέλη '80ς αρχές '90ς ειδικά όσοι δεν προερχόμαστε από κκε οικογένεια) τα τραγούδια του μίκη ήταν το πρώτο ερέθισμα να ψάξουμε για το ηρωικό παρελθόν του κκε και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα. Με τα τραγούδια του ντύναμε τις πρώτες κινητοποιήσεις που προλάβαμε. Τα τραγούδια αυτά μας πήγαιναν σε εποχές που το κίνημα νικούσε, εποχές που εμείς δεν γνωρίσαμε.

Δεν διανοούμαι καν τι μπορεί να σήμαινε το προχθεσινό για τους παλιότερους, που έτρεχαν στις συναυλίες του και τον ψήφιζαν για βουλευτή. Είναι σίγουρο ότι σκόρπισε την απογοήτευση.

Τα δημιουργήματά του όμως δεν σβήνονται, απλά θα πρέπει από ό,τι φαίνεται να τα "οικειοποιηθούμε", να τα αποκόψουμε από το δημιουργό του (όπως έχουμε κάνει και για άλλους), αν θέλουμε να τα κρατήσουμε πλέον.


φάνης

Αναυδος είπε...

Την κυριακη ειδαμε την ελληνικη βανδεα η ταμποβ
Μια αποδειξη των μηχανισμών του κρατους που χωρις ιδαιτερη προσπαθεια μετακινει και καταβαζει πολλους περισσοτερους από ότι το ταξικο κινημα
Μην τους υποτιμαμε
ολα τα κατηχιτικα που καταλαμβανουν κάθε κυριακη τις αυλες των σχολειων τους προσκοπους τους τοπικους συλλογους τους εφεδρους κλπ που πολλα από τα μελη τους είναι εργαζομενοι και φτωχολογια που αντι να στρατευονται για το δικιο τους γινονται σημαιοφοροι των αστων. Δεν γινεται διαφορετικα αλλιως η γενικη παιδια και τα σχολεια θα ηταν παρανομα

ο μικης αυτά που ειπε την κυριακη τα ειχε ξαναπει το μακρινο 1990 και η σπιθα του μαζι με λαε κωσταντοπουλου καζακης κλπ που προωθουν την εθνικη ενοτητα για το καλο της καπιταλιστικης ελλαδας

ας τα βλεπουν οι ανταρσιοι που εχουν στησει κολλεγια με τη λαε παντου αλλα από την άλλη εχουν οι τυφλοι ματια

Unknown είπε...

... αποδοχη και επιζητηση της νατοικης παρεμβασης ειναι πολιτικη υποταγης και μη λυση.....












Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εχει κάνει μεγάλη εντύπωση το "αντίο" ενός εξωκομματικού, του Θύμιου Καλαμούκη, και δικαιολογημένα έβαλε σήμερα εκτεταμένα αποσπάσματα και ο "Ρ" στην έκτη σελίδα.
Το ζήτημα είναι πως μια ολόκληρη γενηά, αυτή του ΕΑΜ, που αγωνίστηκε με πάθος πρωτόγνωρο, δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει τα οράματά της και ιδίως τι εννοούσε θέλοντας "ελεύθερη Πατρίδα"! Δυστυχώς, φαίνεται το θέμα να μην είναι καθόλου τυχαίο, και να σχετίζεται με την κριτική "αναθεώρηση" (χα, χα! - πως αλλάζουν οι καιροί και οι λέξεις παίρνουν καινούργια νοήματα...) της Ιστορίας, που κάνει το ΚΚΕ, και τα αίτια, που εκεί επισημαίνονται. Η "Πατρίδα" έμεινε ..."φλου"(!), για να μην διαρραγούν οι συμμαχίες με τις "προοδευτικές αστικές δυνάμεις". Αποτέλεσμα: Σήμερα ο αλήστου μνήμης μίκης αποκαλεί τους χρυσαυγίτες απλά ..."εριστικούς πατριώτες"!!! Ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό ότι η "Πατρίδα" των φασιστών, δηλαδή των αστών, δεν έχει καμιά σχέση με την Πατρίδα των εργαζομένων και μάλιστα ότι οι δύο είναι αντιμέτωπες μέχρι θανάτου. Από εκεί και πέρα, όλα εξηγούνται...
Και δεν είναι μόνον αυτή η γενηά. Θυμάστε, προ καιρού μια συζήτηση εδώ για το "έθνος", πόσο χαμένοι στο διάστημα των ...."τσιτάτων", δηλαδή της ίδιας σύγχυσης, φάνηκαν και όλοι οι "αριστεριστές" (ενίοτε "ερμηνεύοντας" και τον ...Στάλιν!), που για άλλη μια φορά αποδείχνονται δεξιοί οπορτουνιστές με σφυροδρέπανα.
Τώρα με τα "Μακεδονικά" ξαναβγαίνουν στη φόρα αυτές οι συγχύσεις, που δείχνουν, πως δίνουν και παίρνουν στη ευρεία Αριστερά, εξηγώντας πολλά και προδιαγράφοντας και τις συμφορές, που θα μας βρούνε.
Εχει μείνει πολύ πίσω το ιδεολογικό μέτωπο, και είναι ένας λόγος, που δε βοηθάνε και τα "στοκαρίσματα", απλά και μόνο γιατί αποκοιμίζουν, αν δεν παρασύρουν και σε εσφαλμένες εκτιμήσεις.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@Σεχταρ

Συμφωνω για την παρατηρηση σου για το ΕΑΜ, αλλα απο την αλλη εχουν περασει πανω απο 70 χρονια απο τοτε που ηταν ο Μικυ στο ΕΑΜ, δηλαδη μια ολοκληρη ζωη μεσα στην οποια εχουν μεσολαβησει παρα πολλα στην πολιτικη και προσωπικη του ζωη

Ειναι αντιδιαλεκτικο να φορτωσουμε τις σημερινες του επιλογες, ή ακομα και εκεινες που εκανε προ 30ετιας, στην δεκαετια του '40

Δεν πιστευω οτι η πλειοψηφια των μαχητων του ΕΛΑΣ βλεπουν/εβλεπαν με καλο ματι τους ναζι οσο και αν ειχαν συντηρητικοποιηθει

Ανώνυμος είπε...

Η πλειοψηφία της γεννιας του ΕΑΜ εβλεπε το πολιτικό σύστημα οπως το Κομμα. Το οτι το ΠΑΣΟΚ την ενσωματωσε εχει να κανει κυριως με τις αμυνες που έφτιαξε το κόμμα απέναντι στη σοσιαλδημοκρατια οχι με το ΕΑΜ που ηταν πριν 40 χρόνια. Εξάλλου μεγαλο μερος της γεννιας του ΕΑΜ μέχρι τοτε ειτε αποστρατευθηκε μετα τη Βαρκιζα, ειτε διωχθηκε ανελέητα, ειτε πεθανε απο φυσικα ή οχι αιτια.
Ποσο δε μαλλον σήμερα που οι μονοι ζωντανοι είναι λιγοι ΕΠΟΝιτες της εποχής εκείνης.
Καλα για το να βλεπουν με καλο ματι τους ναζί δε το συζητώ. Εξαλλουν ο Μικης δε θεωρώ οτι είναι το χαρακτηριστικο δειγμα ΕΑΜιτη. Νομιζω αδικουμε πολλους ανωνυμους αγωνιστες αν θεωρουμε τον Θεοδωρακη κατι σαν εκπρόσωπο της γεννιας τους.

ratm

Ανώνυμος είπε...

@Άναυδος(6 Φεβρουαρίου 2018 - 7:03 μ.μ.)
Συμφωνώ
Γιατί νομίζεις πως κόπιαρα μέρος από κοντινό προς συριζο-εξωκοινοβουλευτο-αναρχο χώρο του 2011; Που γράφει με γεγονότα. Και δεν έγλυφε το "αυθορμητο των πλατειών" αλλά αντίθετα επισήμανε το κίνδυνο από το "αυγό του φιδιού" τον Μαϊο-Ιουνιο του 2011;

Αλλά η τότε κυβέρνηση ΓΑΠ υποχρεώθηκε σε ένα ελιγμό (15/6/2011 μέρα απεργίας) όταν απέναντι της ΔΕΝ είχε τις 150.000 "αγανακτισμένων"(δούλευαν, δεν είχαν χρόνο για μούτζες και για κατάργηση των -ισμών) αλλά
από τις περίπου 20.000 του ΠΑΜΕ συν κάποιους άλλους αποφασισμένους που θεωρούσαν τον εαυτό τους κομμάτι - μέρος - αναφορά της εργατικής τάξης.

( Σχόλιο 550 από έναν σχολιαστή που γράφει πως κατέβηκε με το ΠΑΜΕ
https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/#comment-550 )


17-57

Υ.Γ.
Για το "πολιτικό εκρεμμές" που εδώ και εδώ και χρόνια μάλλον φαίνεται πως είχε κατασταλάξει, και για την γνώμη του για τον Σερ Μαρκεζίνη
«Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη
‘Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου’,

(του Δ.ΨΑΡΡΑ, 25.1.2011)…
http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm

Ανώνυμος είπε...

@φάνης
Στην στρατηγική τους υπάρχει μία γενικότερη "λεηλάτηση" συμβόλων μίας άλλης εποχής. Προσπαθούν να ξεριζώσουν ή να μεταλλάξουν την όποια ιστορική αναφορά.
Αυτό ΔΕΝ γίνεται τυχαία.

Ποιοι οικειοποιούνται το ΕΑΜ, τον Γοργοπόταμο, το Πολυτεχνείο αλλά ακόμα και τον ΔΣΕ;

Οι όλοι εναντίον των "Λακεδαιμονίων".

Λεηλάτηση συμβόλων της αριστεράς μίας άλλης εποχής που η λέξη αριστερά είχε άλλο νόημα, και απομάκρυνση με κάθε τρόπο οποιασδήποτε σύνδεσης του Εργατικού Ταξικού Κινήματος από αυτά.

Αυτη η κίνηση είναι προετοιμασία για τις τωρινές - επόμενες γενιές. οι οποίες έχουν καταλάβει ειδικά οι 16-25 πως μία ζωη θα είναι μισοεργαζόμενοι-μισοάνεργοι και ένα μέρος τους θα περάσει στο πλευρό του ΠΑΜΕ ή και ΚΚΕ.

Αυτό που έγινε στα συλλαλητήρια ήταν το "μήνυμα" πως "ο εθνικός κορμός" είναι εδώ. Εντωμεταξύ η Κυβέρνηση έδειξε μεγάλη ικανότητα χειρισμών. Μείωθηκε ο αριθμός των συλλαλητηριούχων περίπου στο 30% (ίσως και περισσότερο)από την Θεσ/κη στην Αθήνα

17-57

Ανώνυμος είπε...

Η Καθημερινη τον Μάϊο του 2011 πανηγύριζε πως μόνο οι γαλανόλευκες κυμάτιζαν στις πλατείες.

Κάποιοι πολιτικοί χώροι της συριζο και γυρω αριστερο αντιεξουσιαστικο κλπ ας μην δυσαρεστούνται όταν ανακαλύπτουν ακροδεξιους όταν τότε ήταν σχεδόν μαζί τους αλλά τους βάπτιζαν «αγανακτισμένους πατριώτες» Που εκθείαζαν το «αυθόρμητο των πλατειών» σε αντίθεση με το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Φαντασιωνόντουσαν ένα νέο ΕΑΜ τύπου «πλατειών» και ήθελαν να είναι ένα με το «ακομμάτιστο» «απολιτικο» πλήθος που έκρυβε την πολιτική του ταυτοτητα πίσω από το «αγανακτισμένος» «κατά της οικονομικής κατοχής» . Μαζί ήταν και στα διάφορα τύπου «Δεν πληρώνω» , κουνούσαν μαζί τα κασκόλ για τον κύριο 70% μνημόνιο Γιάνη με ένα ν στις διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα και πανηγύριζαν μαζί το Μνημόνιο στο Δημοψήφισμα με 62% του "ηγέτη".

Ας ζητήσουν μία συγγνώμη από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που τους τα έλεγε από τότε αλλά εκείνοι νόμιζαν πως «κανακεύοντας» το «ακομμάτιστο» πλήθος έβρισκαν «προνομιακό πεδίο ιδεολογικής ζύμωσης».

Διαφορετικά ας μην κάνουν τους "πεφτοσυνεφάκηδες" και ας λουστούν λοιπόν και τις πολιτικές επιλογές του «ακομματιστου» πλήθους που πριν λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε «αυθόρμητα».

17-57

Ανώνυμος είπε...

@@Άναυδος(6 Φεβρουαρίου 2018 - 7:03 μ.μ.)
"φτωχολογια που αντι να στρατευονται για το δικιο τους γινονται σημαιοφοροι των αστων"

Νομίζω πως ένα μέρος( Ένα μέρος, δεν γράφω όλοι ή οι περισσότεροι ) από αυτό τον κόσμο που περιγράφεις, μπορεί να αλλάξει πολιτική στάση προς την σωστή πλευρά. Μπορεί να μην ψηφίζει ΚΚΕ, αλλά θεωρεί το ΚΚΕ έντιμο και πως τα λέει σωστά.

Μην ξεχνάμε πως πρώην συντηρητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ μπήκαν στα ψηφοδέλτια ή του ΚΚΕ ή συνεργαζόμενων με το ΚΚΕ σχημάτων, ή του ΠΑΜΕ τόσο στις εκλογές, όσο και στα σωματεία με το ΠΑΜΕ ή και στις Δημοτικές Εκλογές. Είναι εργάτες - εργαζόμενοι και είδαν στην πράξη τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ όταν απεργούσαν, ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους κ.α.

Είναι μεγάλη παρακαταθήκη η άρνηση του ΚΚΕ να μην δείξει ούτε καν ανοχή στο μόρφωμα των Συριζο και λοιπών. Μετά την ιδεολογική διαπάλη στο 19ο το πρόβλημα το έχουν άλλοι πολιτικοί χώροι, όχι το ΚΚΕ.

17-57

Unknown είπε...

περιεργες λογικες.
1)δεν εχει νοημα να βαζεις τις θεσεις σου για φιλια των λαων,αφου στην εποχη του
ιμπεριαλισμου ειναι ανεφικτη.
το αποτελεσμα ειναι οτι οι ιμπεριαλιστικες πολιτικες θα περνανε χωρις αντισταση,
ακομα και στο κρισιμο επιπεδο της συνειδησης.
2)η συμφωνια με τα σκοπια,ακομα και εαν τυχον ειναι δημοκρατικη,ειναι ιμπεριαλιστικη αφου καταληγει στην ενταξη τους στο νατο.
συνεπως ειναι καλυτερη η υπαρχουσα κατασταση,αφου εξασφαλιζει την μη ενταξη της fyrom,
λογω του βετο της ελλαδας,το οποιο ασκειται ακριβως λογω της ενταξης της στο νατο.

το 2 δεν δεν μπορει να κρινει το κυριαρχο απο το δευτερευον στην αλυσιδα των αντιθεσεων.
και δεν βλεπει την φιλια των λαων σαν μια ευνοικη πρακτικη στον αντιιμπεριαλιστικο αγωνα,
αφου σπαει το διαιρει και βασιλευε.

το 1 ,μολονοτι ακουγεται αριστερο,ειναι πλατωνισμος,γιατι απομονωνει την ουσια,και δεν την
βλεπει μεσα στο φαινομενο.

Ανώνυμος είπε...

τι μου έμαθε το συλλαλητήριο στην Αθήνα:

- Ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να γίνεις ξεφτίλας, ακόμα και εάν έχεις φτάσει τα 92 ή ακόμα και εάν είσαι πρόεδρος των Παραολυμπιονικών

-Ότι ο νέος μαρξιστικός τρόπος, ο επιστημονικός ντε, για να πολεμήσεις το φασιστικό μέτωπο, είναι να κάτσεις μέρες ολόκληρες με εξισώσεις και υπολογισμούς να πείσεις ότι ο εθνικιστικός όχλος ήταν λιγότερος από όσο φαινόταν. Γιατί άλλο 200.000 εθνίκια και άλλο 140.000. Αν ήταν παραπάνω δεν πολεμάμε,δεν βγαίνουμε τους δρόμους, αν είναι πιο λίγοι κάτι κουτσοκάνουμε, το λέει και ο Λένιν κάπου

-Ότι αυτά τα παιδιά που λατρεύουν να τα μισούν αστικό κράτος και κόμματα, οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι, αναρχομπαχαλάκηδες, πράκτορες και άλλα ωραία και βολικά, ήταν εκεί στον δρόμο, στην περιφρούρηση εναντίων χιλιάδων, όταν κανένας άλλος προοδευτικός κόσμος ή στα λόγια μόνο αριστερός, κομμουνιστής, επαναστάτης, δεν ύψωσε το ανάστημα του κόντρα στην εθνικιστική φιέστα και τον σκοταδισμό, σώνοντας την τιμή της Αντιφασιστικής συνείδησης, της Αντίστασης, του Αγώνα

¡NO PASSARAN!

Αναυδος είπε...

Σωστά μας θύμισε ο οπαδός του Σιπριανο Μέρα τους 1000-1500 πρόθυμους ηλίθιους που μαζεύτηκαν στα προπύλαια έτοιμοι να παίξουν οποίο ρόλο τους ανέθετε η ασφάλεια στην περίπτωση που το κράτος που λατρεύουν να μισούν αποφάσιζε να χύσει λίγο αίμα για να σφίξουν οι κωλοι

Ηρωισμός με την προστασία των ΜΑΤ

zoot horn rollo είπε...

Ε, θα είχαμε κι απ' αυτούς...
"NO PASARAN" και "ιστορίες".

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο Άναυδου: όταν θες να το παίξεις επαναστα μπολσεβίκος και ιστορία,αλλά τελικά σου βγαίνει κάτι σε νομοταγή συνωμοσιολόγο νοικοκυραίο μικροαστό.

Τυπικό δείγμα σύγχισης του κόσμου που ακολουθεί το ΚΚΕ απο το 2008 και μετά

¡NO PASSARAN! 

zoot horn rollo είπε...

Άλλος ένας "αντάρτης", απ' τους "γνωστούς"...

Ανώνυμος είπε...

@¡NO PASSARAN!
Το πρώτο και σημαντικό με τον Μαρξισμό είναι να ξέρεις να μετράς.

Όταν στις πλατείες του 2011 κάποιοι κατάπειναν σαν χάπατα το 500.000 και το 1.000.000 μαζί με ακροδεξιούς και φασιστοειδή, τότε μάλλον θα ήταν ωραίες εποχές

(Αυτόνομοι Εθνικιστές - Μαυροκύκνοι κλπ)
https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/#comment-544

(Video - Δεν υπάρχει αριστερά δεν υπάρχει δεξιά παρά μόνο των Ελλήνων τα ιερά)
https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/#comment-537

Η επανάληψη μητηρ μαθήσεως.Ειδικά για τους πολιτικούς χώρους που αγκάλιασαν το «αυθόρμητο των πλατειών» και τα νέου τύπου κινήματα στα 2011-2015, τα δημοψηφίσματα και τώρα μένουν έκπληκτοι με τις «λαοσυνάξεις»


17-57

Ιστρολλικός είπε...

'Τυπικό δείγμα σύγχισης του κόσμου που ακολουθεί το ΚΚΕ απο το 2008 και μετά'

Το 2008, έτος τομή για την πολιτική ζωή του τόπου καθώς και την συνείδηση της εργατικής τάξης λόγω των 'Δεκεμβριανών', σύμφωνα πάντα με τη βαθιά επιστημονική ανάλυση του Σάββα Μιχαήλ.

Ανώνυμος είπε...

Νο passaran...

Τα καλτσον προσεχε... Μη τα σκίζεις οπως ο Τσιπρας τα μνημόνια..

ratm

Φυλαξανε λεει τις καταληψεις τους απο τους φασίστες... Επαναστατικο κατόρθωμα. Σαν να λεει το ΚΚΕ φυλαξαμε το κτηριο της ΚΕ στον Περισσο και να το διατυμπανιζει σαν να εκανε τίποτα τρελο...

ratm

Αναυδος είπε...

Ήταν επίσης ένα έτος τομή για τους τζαμαδες της Αθήνας

Ανώνυμος είπε...

Τα μέλη του "μετά-το-2008" ΚΚΕ πάντως μόνο αυτή τη βδομάδα έχουν/είχαν 2 δικαστήρια και μια απαγόρευση εισόδου στην Αμερική με τη κατηγορία της τρομοκρατίας. Επίσης τα έχουν κάνει άνω-κάτω κινηματικά σε 2 εργατικά κέντρα, μετράνε μια δεκαήμερη αντιφασιστική εξόρμηση στη Γκράβα, μια κνίτισα έφαγε πέσιμο απο χρυσαυγίτες-μάλλον κάποιος δε τους ενημέρωσε οτι "ήταν δικιά τους".

Νταξ, δεν είναι και επαναστατική δράση σαν αυτή των καμένων του τουίτερ, αλλά χαλάλι.


Σ.

Ανώνυμος είπε...

Σ. μπράβο σε όλους όσους σηκώνονται από την καναπεδαρα τους και κοιτάνε να παλέψουν για κάτι που αξίζει. Βέβαια είναι άλλο πράγμα οι εφέσιμες ποινές ή το να μην παίρνεις μια βίζα για ταξίδι και άλλο να σε μπουντρουμιάζου χωρίς στοιχεία, όπως κάνανε σε 64 αντιεξουσιαστες -αναρχικούς μέχρι τώρα για δράσεις κατά του κράτους, με πρόσφατα παραδείγματα τον Περικλή, την Ηριάννα, τον Κωνσταντίνο.

Είναι άλλο πράγμα να καταγγείλεις στις αρχές πέσιμο από ΧΑ, και άλλο το να κινδυνεύεις κάθε μέρα από συγκρούσεις σώμα με σώμα με τα ούγκανα και να μην μπορείς να πεις τίποτα στους μπάτσους να σε σώσουν, γιατί κινδυνεύεις να σε βάλουν εσένα μέσα αντί για τους δολοφόνους φίλους τους.

Όσο για την περιφρούρηση των καταλήψεων, μας συγχωρείτε εάν για εσάς δεν είναι «επαναστατικό κατόρθωμα», αλλά για εμάς είναι επαναστατικό καθήκον. Το γεγονός ότι ομάδα φασιστών πυρπόλησε την Libertaria και από τύχη δεν κάηκε κάποιος σύντροφος/φισσα ζωντανή, μάλλον δεν είναι και κάτι φοβερό για τους τρανούς αντιφασίστες του ΚΚΕ. Μακάρι να είμασταν τόσο χαλαροί και αποστασιοποιημένοι και εμείς, αλλά βλέπεις προηγείται η αντίσταση στην πράξη από 100 βιβλία θεωρίας και επαναστατικά πυροτεχνήματα από τα βολικά έδρανα.

…Και βέβαια δεν χρειάζεται προστασία της κτήριο της ΚΕ στον Περισσό. Γιατί κάποιος να ασχοληθεί να πάει να το κάψει όπως τις καταλήψεις, τι το επικίνδυνο για το σύστημα έχει πια;
¡NO PASSARAN!

Αναυδος είπε...

Το χειροτερο με τους αναρχικους είναι ότι ακριβως λογο της μικροαστικης ιδεολογιας τους αδυνατουν να κατανοησουν ότι η δραση τους βολευει απλως το συστημα

Πολύ απλα οι συνθηκες σημερα είναι οι παρακατω
Ο στρατος της επαναστασης είναι πολύ αδύναμος και μικρος
Η στρατολογια του θα προελθει από τις γραμμες του εχθρου
Πρεπει επισης να φροντισει για την επιβιωση του επι μακρο

Αυτό σημαινει ότι το να αναζητα τη συγκρουση με υπερτερες δυναμεις εχει σαν αποτελεσμα απανωτες ηττες

Οι 64 που αναφερει ο πασαραν είναι ακριβως η αποδειξη των παραπανω βαζοντας στρακαστρουκες και βομβες σε χυτρες ταχυτητας κλεβοντας μια τραπεζα δεν πειθεις κανενα ουτε βρλαπτεις το συστημα (αντιθετα το ισχυροποιεις) αλλα από την άλλη σαπιζεις στα μπουντρουμια των αστων περνωντας στο λαιμο σου και αρκετους αθωους (γιατι ουτε η ηριαννα ουτε ο περικλης εχουν σχεση με αυτά)

Με λιγα λογια οδηγησε στην ηττα και χαντακωνεις κάθε πιθανοτητα όταν η στιγμη θα είναι προσφορη να ανατρεψεις το συστημα

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σωστά, ο "Περισσός" (ο σταθμός του ηλεκτρικού) ....δεν απειλεί το σύστημα....
....που τρέμει (σαν την Ολγα), μπρος στην ....."αντιεξουσιάστρια"(ωϊμέ!) ....Ηριάννα!
Και η ΕΕ ετοιμάζει συνέδριο στην Εσθονία, με θέμα την καταδίκη των ολοκληρωτισμών των δύο άκρων Χίτλερ-Μπακούνιν!
Το Κολωνάκι "φτειαγμένο"...... αποκρηάτικα!

Ιστρολλικός είπε...

Έχει δίκιο ο Νο Πασαράν, είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών αναγνωρίζουν τις καταλήψεις ως τον υπ'αριθμόν 1 κίνδυνο για την κρατική εξουσία στο Βόρειο Ημισφαίριο. Το χει πει και ο Τζων Χόλογουεη άλλωστε.

zoot horn rollo είπε...

Συμπτώματα κι επιπλοκές "μετα-αντιμνημονιακού συνδρόμου" (post - anti-memorandum syndrome). Είναι και μεταδοτικό. Θα έλεγα περαστικά, αλλά άμα δε θέλει ο άλλος, τι να κάνεις.

zoot horn rollo είπε...

H ειρωνεία είναι επίσης κάποιοι να έχουν ψηφίσει (ή να βοήθησαν με το τρόπο τους) αυτούς που τους "μπουζούριασαν".

Ανώνυμος είπε...

@¡NO PASSARAN!

1) Συγκεκριμμένα για την Ηριάννα υπάρχουν ανακοινώσεις της ΚΝΕ. Κοντά μισό χρόνο. Λίγο πριν πάει ο "ηγέτης" ταξίδι για να βρει τον "διαβολικά καλό" κόσμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

2) Ξέρουμε πολύ καλά τι είναι ο Φασισμός ως ιδεολογία-πολιτική-απεύθυνση. Εσείς ξέρετε;

Χρωστώ αρκετά στα βιβλία του Ραφαηλίδη με όλες τους τις ατέλειες που περιέγραψαν την κοινωνική ρίζα του φασισμού. Πέρα τούτου δεν ήταν και τόσο τυχαίο πως ο Μουσολίνι ξεκίνησε την καριέρα τους ως "Ντούτσε" με μορφές δράσης που έμοιαζαν περίπου "αναρχοαυτόνομες". Υπάρχει σχετικό βιβλίο μεταφρασμένο και στα Ελληνικά.

Από τις πρώτες ομιλίες - αποκαλύψεις του ρόλου της χ.α μέσα στη Βουλή έγιναν από τον Παφίλη το 2012.

Πέρα τούτου δεν περιορίζονται στο επίπεδο "καταγγελίας" αλλα απομόνωση από οποιαδήποτε προσπάθεια διείσδυσης φασιστοειδών στην εργατική τάξη, στα σωματεία, στην αγροτιά. Όταν συνδικαλιστές / στελέχη άλλων πολιτικών χώρων έκαναν πως δεν έβλεπαν ακροδεξιούς - φασιστοειδή. Χωρίς βέβαια να κάνουν έστω και τυπικές "καταγγελίες" .

Βέβαια εκείνες τις ηρωϊκές εποχές του αντι-μνημονίου κάποιοι ήταν απασχολημένοι με την "οικονομική κατοχή", τον "μερκελισμό", το "αυθόρμητο" των "ακομμάτιστων" "λαοσυνάξεων" και "κινημάτων" με προβολή από τα ΜΜΕ.

Απο την εποχή του κρύου μπάνιου που γεύτηκαν τα χρυσαύγουλα στην Κρήτη μάρτιο μήνα στα 2013 , στην εποχή της "αριστεροδεξιάς" με την απομάκρυνση χρυσαύγουλων από την κάθοδο των αγροτών από το οργανωμένο ταξικό κίνημα στα 2016 που τους πήγε "τρέχοντας". Και σε φυγή τους και μέσα στην Βουλή όταν μίλησε ο Παφίλης.

3) Τυχαία σε δύο "καταλήψεις" κάποιων αυτοπροσδιοριζόμενων "αντιεξουσιαστών" από αυτές στην ΓΣΕΕ έγινε διάρρηξη ΜΟΝΟ στα γραφεία του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ. Καμία καταγγελία πέρα από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ έγινε για αυτό ή ok ποιος ασχολείται;

4) Μιας και ξυνίζουν τα ιστορικά του Ριζοσπάστη, γιατί δεν διαβάζετε αποσπάσματα από βιβλία του φιλοαναρχικού Βίκτορ Σερζ;

Έστω από το indymedia όταν δημοσίευσε το "Θεώρημα"του "Επίτιμου της Ιταλίας" με την σχετική ερώτηση στο ΕυρωΚοινοβούλιο ;
http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2011/10/blog-post_18.html


5) Α για ταξίδι αναψυχής πήγε ο Μαυρίκος και όχι ως μέλος της Παγκόσμιας Συδικαλιστικής Ομοσπονδίας!
Όσο ζούμε μαθαίνουμε!
Ο Μαυρίκος έχει πάει ως ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης σε μέρη που μόνο να τα βλέπετε σε Ντοκυμαντέρ στυλ "Εξάντα", θα φεύγατε μακριά από τις οθόνες σας.

Η απέχθεια σας κατά της εργατικής τάξης και ειδικά κατά του οργανωμένου ταξικού εργατικού κινήματος είναι πλέον δεδομένη . Από τις εποχές που αρκετοί ήταν κατά της απεργίας των Ναυτεργατών στα 2010-2011(indymedia). Τις εποχές που ο "ηγέτης" έλεγε για εξαλλοσύνες του ΠΑΜΕ στα λιμάνια.

Όπως κατανοητό που πλέον κόσμος αρχίζει να αλλάζει γνώμη ή στρέφεται προς το ΠΑΜΕ. Ισως γιατί είναι πρώτα στην παραγωγή εργάτες και ύστερα αυτοπροσδιορίζονται όπως νομίζουν. Ίσως γιατί το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός σταθερός, πολιτικά χώρος - πυξίδα που δεν καλλιέργησε ούτε καλλιεργούσε "αυταπάτες".

Παρά την "προσπάθεια" για τον έμμεσο εκφασισμό του, την θεωρία των δύο άκρων, των βολικά προβλεπόμενων ψευτοδιλλημάτων της αστικής τάξης, μεγάλη μερίδα από τον ελληνικό λαό εξακολουθεί να περιλαμβάνει στις τάξεις του δυσανάλογα αρκετά μεγάλες πρωτοπόρες δυνάμεις σε σχέση με τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες.

Που νοιώθει ως μέλος αναφορά της εργατικής τάξης. Που διαρκώς αυτές οι δυνάμεις μεγαλώνουν, αν συμπεριλάβουμε τις ηλικίες των 16-25 και αρκετούς που ξανασκέφτονται το ΠΑΜΕ ή ξανά ακούνε αυτά που λέει το ΚΚΕ με όποιες τις αντιρρήσεις τους.

Και αυτό φυσικά "πονάει" πάρα πολλούς, όπως και αν εμφανίζονται

17-57

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί κάποιος να ασχοληθεί να πάει να το κάψει όπως τις καταλήψεις, τι το επικίνδυνο για το σύστημα έχει πια;"


Εσύ λες τίποτα, το κράτος των ΗΠΑ λέει οτι "ο Περισσός" είναι η γιάφκα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Το φασιστικό κράτος της Ουκρανίας έχει επικυρήξει 3 στελέχη του ΚΚΕ ως εχθρούς του κράτους επίσης. Οι χρυσαυγίτες που τη πέσαν στη κνίτισα στις εστίες επίσης μάλλον λένε κάτι παρόμοιο. Ποιόν να πιστέψω ανάμεσα σας;


Στους 64 αναρχικούς "χωρίς στοιχεία"(μεγάλη συζήτηση), έχω να σου αντιτάξω χιλλιάδες απολύσεις και μηνύσεις απο κράτος και εργοδοσία για εργατική δράση(οργάνωση σωματείων, απεργιών κτλ). Ποιός την έχει μεγαλύτερη;


Σ.

Ανώνυμος είπε...

"Και βέβαια δεν χρειάζεται προστασία της κτήριο της ΚΕ στον Περισσό. Γιατί κάποιος να ασχοληθεί να πάει να το κάψει όπως τις καταλήψεις, τι το επικίνδυνο για το σύστημα έχει πια;"

Εσύ λες τίποτα, το κράτος των ΗΠΑ λέει οτι "ο Περισσός" είναι γιάφκα τρομοκρατικής οργάνωσης. Το φασιστικό κράτος της Ουκρανίας που έχει επικυρήξει 3 στελέχη του ΚΚΕ λέει το ίδιο. Ποιόν να πιστέψω ανάμεσα σας;


Σ.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι η ΚΕ του ΚΚΕ εχει κτηριο το οποιο αν κινδυνέψει πότε θα είναι απο το επίσημο κρατος και όχι απο 100 καραφλες είναι ενα κατόρθωμα που το εχει εξασφαλισει το ΚΚΕ με 100 χρόνια δρασης, με τα οπλα και το αιμα των μελων του, με τις ρίζες και την απηχηση του στο λαο είτε το ψηφιζει ειτε οχι.
Το οτι αυτο είναι αδυνατον ακομα και σήμερα για τις αναρχικες καταληψεις είναι κατι που εσάς πρέπει να προβληματισει. Το ότι μπορούν να σας απειλησουν 100 πατακρατικοι "εντος εδρας" δηλαδή μεσα στα στέκια σας είναι απορία της μη μαζικοτητας σας, της μη απηχησης σας, του οτιβσε τελικη αναλυση χεσμενους σας εχουν οι εργαζόμενοι. Και δε λεω μεγαλη μεριδα χεσμενους μας εχει ολους αυτη τη στιγμή αλλα το ΚΚΕ εχει ενα οχι αμελητεο και μαχητικο κομμάτι στο πλευρό του εσεις τι εχετε? Βλεπεις η καθημερινή ανυποχωρητη μαζικη δουλειά κατι προσφέρει και μαλλον απο τα γεγονότα καποιους ενοχλεί. Αντίθετα οι στρακαστουκες σας τι αποτέλεσμα εχουν?
Και οι συλλήψεις σας είναι στην πλειοψηφία τους συλλήψεις που κάνουν οι μπατσοι και τις εντασουν στο κοινο ποινικο δικαιο.

Πολιτικοι κρατούμενοι που ως τέτοιοι ηταν αναγνωρισμενοι απο ολο τον κόσμο και το ιδιο το αστικο κρατος υπηρξαν στην Ελλάδα πολλοι, παρα πολλοι και μαντεψε ολοι ηταν απο το ΚΚΕ κάνεις απο το χώρο της αναρχιας...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Έγινε αναρχικιά κι η Ηριάννα, κτήμα του "χώρου" κι αυτή, από τους ίδιους που την σκυλοβρίζανε επειδή δεν πήγε στο δικαστήριο με το πορτραίτο του μπακούνιν. Γελοίοι.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

Ijon, το έχουν αυτό με τη τσιφλικάδικη λογική.

Ανώνυμος είπε...

Η περίφημη αντιφασιστική περιφρούρηση.

https://athens.indymedia.org/post/1583603/

No comments.


Σ.

Ανώνυμος είπε...

Η απέχθεια που τρέφουν κοντινοί ιδεολογικά με τον Σύριζα αναρχο"αριστεριστές" κατά της εργατικής τάξης και ειδικά κατά του οργανωμένου ταξικού εργατικού κινήματος είναι πλέον γνωστή και δεδομένη.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ο @¡NO PASSARAN! (" Βέβαια είναι άλλο πράγμα οι εφέσιμες ποινές ή το να μην παίρνεις μια βίζα για ταξίδι ")
Μόνο που του ξέφυγε να γράψει πως τον Δεκέμβριο του 2008 ένας μαθητής, μέλος της ΚΝΕ στο Περιστέρι, παραλίγο να πεθάνει

Με όποια μορφή και να εμφανιστούν, όπως και να αυτοπροσδιοριστούν, δεν μπορούν να κρύψουν την κοντινή(μισό τσιγάρο δρόμος) ιδεολογική - κοινωνιολογική - ταξική τους ρίζα με τον φασίζοντα μικροαστό φαφλατά. Που πάνω από όλα έχει και μία αποψάρα για όλα τρέφοντας έναν ναρκισισμό, διατρανώνει την απέχθεια στην θεωρία - βιβλία σε αντίθεση με την αγάπη του για την δράση, απεχθάνεται τους εξαναγκασμούς που απορρέουν από την σύμπλευση με το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα και τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, φοβάται μην τυχόν χρεωκοπήσει το μικροαστικό του όνειρο καταλήγοντας στο προλεταριάτο αντί για την "προαγωγή" στην "καλή κοινωνία".
Σιγά τι είναι; Εργάτες; Υπάλληλοι; Τόσο χαμηλά;

Α ρε Βασίλη Ραφαηλίδη, πόσα μου δίδαξαν τα βιβλία σου για την κοινωνική ρίζα του φασισμού και ας έγραφαν αρκετά λάθη. Καποια λάθη ήταν πιο σωστά και από τα ολόσωστα

17-57

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια ώρα, κάπου στην Αλεξανδρούπολη

Μαχητική αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

https://www.902.gr/eidisi/politiki/150969/se-exelixi-i-antiimperialistiki-poreia-stin-alexandroypoli

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σ.
Με αφορμή τηνΟυκρανία και το
"Το φασιστικό κράτος της Ουκρανίας που έχει επικυρήξει 3 στελέχη του ΚΚΕ λέει το ίδιο"

Από που ήρθε το φασιστικό κράτος; Μήπως με την μορφή «αυθόρμητου κινήματος» από την «αμεσοδημοκρατική» πλατεία «Μαϊντάν»;

Ιστορικά» έχουν μείνει τα κουλουράκια και τα ντόνατς που μοίραζαν παράγοντες της πολιτικής των ΗΠΑ στο αλαλάζον «αμεσοδημοκρατικό» πλήθος που κράταγε τα σύμβολα του Μπαντέρα και του UPA στο κέντρο του Κιέβου.
Ίσως γιατί η Ιστορία να μην έφτασε τελικά στο Τέλος της
http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/12/blog-post_35.html

«Ιστορική» και η στάση Ουκρανών αναρχικών με το A.C.AB. στις ασπίδες τους που παρεβρέθηκαν στο «νέο» της πλατείας «Μαϊντάν». Και αναρχικοί στο πλευρό των ναζί ενάντια στους ...κομμουνιστές, βεβαίως-βεβαίως.
http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_22.html

E δεν ήταν μόνο στην Αθήνα η «ειρηνική συνύπαρξη» στην πλατεία συντάγματος. Με κοινή στάση στις 20/10/2011 σχεδόν από όλους τους «χώρους» κατά του ΠΑΜΕΓια τους κοντινούς ομοϊδεάτες τους «Μαϊντανούς» της Ελληνικής σκηνής, ακόμα υπάρχουν οι αφίσες στα Εξάρχεια.

Και φυσικά από κοντά και λιγος μελανσόν με ευρωπαϊκή αριστερά για την απαραίτητη νομιμοποίηση
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/03/16/o-melanson-ke-i-efropaiki-aristera-nomimopioun-tin-apotichimeni-epanastasi-stin-oukrania/

Η εφημερίδα («Αυγή») του ΣΥΡΙΖΑ στις 5/3/2014 δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ισχυριζόταν πως τα γεγονότα που είχαμε στην Ουκρανία ήταν «επανάσταση». Να τι γράφει:

«Η ουκρανική επανάσταση αποτελεί τομή τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για τον υπόλοιπο μετακομμουνιστικό κόσμο. Μέχρι σήμερα, οι μόνες μαζικές αντιδράσεις στα διεφθαρμένα και ολιγαρχικά καθεστώτα της περιοχής ήταν οι "χρωματιστές" επαναστάσεις - δηλαδή, οι ειρηνικές κινητοποιήσεις υπέρ μιας σταδιακής μετάβασης προς ένα κράτος δικαίου. Η ουκρανική επανάσταση είναι λοιπόν η πρώτη που ανατρέπει βίαια ένα καθεστώς - προέκταση της πρώην ΕΣΣΔ»

http://1.bp.blogspot.com/-JmC6wkIBIxU/UxbzpxV5O1I/AAAAAAAACVo/jxk85ePiX6A/s1600/%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%AE2.png
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7859910
http://www.avgi.gr/article/10807/2007339/poia-anoixe-gia-ten-oukrania-

Είπε κανείς κάτι για σοσιαλφασισμό;
Καμία θεωρία των δύο άκρων υπάρχει πρόχειρη;

17-57

Ανώνυμος είπε...

Τον χοντρό τον Ελισσαίο που τον πας; Έχει πλάκα, πάντως, το καραγκιοζιλίκι σας παιδιά με αφορμή τη Νοβάρτις.

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

ΥΓ Κοιτάχτε μην ξαναγίνετε απεργοσπάστες τώρα που θα βάλουμε μπροστά τις σσε.

Ανώνυμος είπε...

Επί «αριστερής» κυβέρνησης

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9708359

".. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδ. Παπαδόπουλου

Σε ένα χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Ανδ. Παπαδόπουλος, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή παλιότερα, με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, είχε καταγγείλει τον εγκληματικό χαρακτήρα του μορφώματος, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών. Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση». .."


17-57

Ανώνυμος είπε...

@Σ.
Το σχόλιο ( 11 Φεβρουαρίου 2018 - 4:32 μ.μ. ) καταλαβαίνεις πως δεν ήταν για σένα.

Απλά πήρα αυθαίρετα "πάσα" από μία πρόταση σου για την Ουκρανική Κατάσταση για το νερό που κάποιοι έβαλαν στον νερόμυλο της σημερινής αντιδραστικής ακροδεξιάς φασίζουσας κατάστασης της σημερινής Ουκρανίας

17-57

Ανώνυμος είπε...

Οι (αυτοπροσδιοριζόμενοι)αντιεξουσιαστές στην εξουσία

Διάγραμμα. Αυτοτοποθέτηση ψηφοφόρων του Σύριζα σε ιδεολογικά ρεύματα 4-5/2012

http://4.bp.blogspot.com/-k0jbSzV1gAs/T70mhiFAh5I/AAAAAAAAA98/7Nxxsz2QdxY/s640/%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1+1_low.jpg

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ο μικροαστισμός τελικά είναι τόσο κραυγαλέος που είναι δύσκολο να μην φανεί.
Βλέποντας ότι οι απαντήσεις απλά πιπιλάνε τα γνωστά αστικά επιχειρήματα, θα απαντήσω και εγώ καφενειακα και συνοπτικά: θα ήθελα πάρα πολύ σε ένα άλλο ελληνικό σύμπαν, οι αναρχικοί αντιεξουσιαστές αντιφασίστες να κάθονταν σπίτι τους από το 2009 και μετά. Έτσι για να δούμε την αντίσταση που θα έκαναν στα μνημόνια, στη φτωχοποίηση, στη κρατική βία, στο δντ, στην εε, στο νατο, σε κάθε κέρατο, οι ντούροι μπολσεβίκοι του κκε γιατί μου φαίνεται πολύ βολική έχει βγει αυτή η κασέτα ότι οι αναρχικοί ανακόπτουν το κίνημα, ότι αποροσανατολιζουν μπλα μπλα και μαλακίες.

Πραγματικά θα ήθελα το δω αυτό, γιατί το άλλο έργο με τις δικαιολογίες το έχω δει : από την αρχή την κρίσης του 2009 έως σήμερα έχουν μπει στις πλάτες μας 9 χρόνια. Στο διάστημα αυτό έγιναν δεκάδες τεράστιες πορείες ξεκινώντας από την αδεδυ, την 5η Μαρτίου του 10, την απεργία της 28 Ιούνη του 11, η διαβόητη 19-20 Οκτώβρη, η 28η Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς που από εθνική γιορτή έγινε λαϊκή διαδήλωση, 20 Φεβρουαρίου του 13 άλλη μια απεργία…τι να πρωτοθυμηθώ....

Σε όλα αυτά τα χρόνια η μόνιμη επωδός της αυτοαποκαλούμενης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης είναι ότι δεν καταλαβαίνει ο λαός, δεν διεκδικεί σωστά, θέτει λάθος αιτήματα, πρέπει να διορθωθεί, να διορθώσει ψήφο, αποπροσανατολίζεται, μας πολεμούν μπαχαλακιδες, πράκτορες, ρουφιάνοι, ψεκασμένοι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Κράζει με μίσος αυτούς που ψήφισαν Όχι στο δημοψήφισμα αντί να κράζει τους ναινέδες και εθελόδουλους της ΕΕ, κράζει τα κινήματα δεν πληρώνω που είναι κατά των διοδίων και πλειστηριασμών, κράζει το κίνημα της πατάτας, κράζει ΠτΦ, κράζει ρουβίκωνα, κράζει Ξηρό, Κουφοντίνα, Ρωμανό. Λέει θέλει έξοδο από ΕΕ αλλά όχι τώρα γιατί… καταστροφή. Εν τω μεταξύ προλαβαίνει κλείνει τυποεκδοτική, ράδιο, τηλεόραση, απολύει από ριζοσπάστη. Μέσα σε όλες αυτές τις επιτυχίες των 9 χρονών και των μνημονίων-που-δε-θα-περασουν προλαβαίνει να δει την πλάτη των ναζιστών εκλογικά και τους (κάποτε μπαίνω-δεν μπαίνω-στη-βουλή) οπορτουνιστές συνασπισμένους, να γίνονται κυβέρνηση. Στα εξωτερικό, κράζει Κούβα που οπορτουνίζει, Κορέα που έχει απεμπολήσει τον μαρξισμό, ΛΔ και Συρία μάχες με ψεύτικα σφυροδρέπανα, Πορτογαλία, Βενεζουέλα όλα μαύρα και αντιδραστικά, εκτός από το ελληνικό που το κρατάμε γνήσιο, ορθόδοξο. Σε αυτό το σερί των επιτυχιών και θριάμβων, θεωρητικά και πρακτικά, του «οδηγητή» του λαϊκού κινήματος έρχεται και η γαρνιτούρα (όχι κερασάκι, το κερασάκι ακόμα δεν το έχουμε δει) όπου το απεργιακό δικαίωμα καταπατείται στην ψύχρα και στα ίσα χωρίς καμία ιδιαίτερη αντίδραση παρα μόνο ένα μπουκάρισμα που κατάντησε τηλεοπτικό σόου. --->

¡NO PASSARAN!

Ανώνυμος είπε...

--->

Και θα μου πει κάποιος δικαίως «καλά βρε μαλάκα, αυτά τα 9 χρόνια τίποτα θετικό δεν έγινε; Όλα οπισθοχωρήσαν, δεν έγινε καμία υπέρβαση;». Ναι, έγινε μια υπέρβαση: ήρθε ο ακατανόμαστος, ο Νταλάρας στο φεστιβάλ. Α! έγινε και αυτή η αποκατάσταση που είναι φως φανάρι αυτά τα χρόνια των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμου: https://www.komep.gr/2013-teyxos-6/h-poreia-apokatastashs-toy-epanastatikoy-xarakthra-toy-kke

Άρα ποιος φταίει που η κρίση κοντεύει (και καλά) να τελειώσει και ο λαός είναι πιο σκυμμένος, ντροπιασμένος, υποδουλωμένος από ποτέ, παγιδευμένος σε ένα νέο δίπολο και την αστική τάξη άθικτη; Οι αναρχικοί φυσικά, που ανακόπτουν την δυναμική του λαϊκού κινήματος και υπονομεύουν τους όρους ανατροπής της αστικής εξουσίας. Και μετα πέσαμε για ύπνο

Υγ. Ο κύριος Γ.Γ. δεν έβγαλε βίζα και φασιστικό κράτος της Ουκρανίας έχει επικηρύξει 3 στελέχη του ΚΚΕ; Ε, μάλλον θα είναι γιατί φοβούνται ότι θα μεταφέρουν τη σπίθα της σοσιαλιστικής ελληνικής επανάστασης ΚΑΙ στο εξωτερικό...

Υγ2. Για την «περίφημη αντιφασιστική περιφρούρηση»: Πως φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα τι παίζει στους δρόμους και πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα για δηλωμένους αντιεξουσιαστές από δολοφόνους ναζί και μπατσικό. Πάντως, όταν γίνεται πέσιμο από φασίστες δεν καλούμε την ΕΛ.ΑΣ για να κάνει προσαγωγές όπως έγινε στο Πέραμα στους αφισοκολλητές και αλλού. Δεν έχουμε αυταπάτες για αστική δικαιοσύνη, ούτε χάρτινες καταδίκες από τα έδρανα τις βουλής. Πιάνεις τη διαφορά;

Υγ3. Γεμίσαμε από νομοταγείς συνωμοσιολόγους νοικοκυραίους μικροαστούς, με ψευδαίσθηση επαναστατικότητας: 2009-2018, 9 χρόνια επιτυχίες !

Υγ4. …Οι αναρχικοί φταίνε για όλα, γαμώ τον αποπροσανατολισμό τους

¡NO PASSARAN!

Ανώνυμος είπε...

Σκατά κι απόσκατα είναι οι αναρχικοί, αλλά όσο κι αν δεν τους χωνεύω δεν μπορώ να τους χρεώσω το ακροδεξιό σούργελο από πάνω. Με το καλό και στο μόρφωμα της Ραχήλ μεγάλε μεγάλε.

Ijon Tichy

zoot horn rollo είπε...

"Ο μικροαστισμός τελικά είναι τόσο κραυγαλέος που είναι δύσκολο να μην φανεί."
Είναι αλήθεια, φάνηκες απ' την αρχή.
Βρήκατε το κόλπο τώρα κι υπογράφετε ως "αναρχικοί". Εκτός κι αν είναι τέτοιο πλέον το χάλι του "χώρου"...

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Οι "αναρχικοί αντιεξουσιαστές" είναι ένα τμήμα του, βασικά μισθοφορικού και εν μέρει εθελόδουλου, μικροαστικού στρατού της αστικής τάξης, που ενεργοποιήθηκε έντονα με ορόσημο το 2008, όταν άρχισε η Κρίση, παράλληλα και σε ευθεία αναλογία με την έντασή της, μαζί με άλλα "μεγάλα μέσα", που έχει στη διάθεση της η αστική τάξη:
" μπαχαλακιδες, πράκτορες, ρουφιάνοι, ψεκασμένοι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... οι ΟΧΙές στο δημοψήφισμα, ...οι ΝΑΙ-νέδες και εθελόδουλοι της ΕΕ, ....τα "κινήματα" δεν πληρώνω τύπου, που σπεκουλάρουν σε διόδια και σε πλειστηριασμούς, οι ...πατάτες(!) οι ντομάτες και τα κολοκυθάκια, ...οι ΠτΦ, ....οι "ρουβίκωνες" του Βούτση, οι Ξηροί και οι χλωροί, οι Κουφοντιναίοι" των Ντανο-Βαβύληδων, ...και,
προσθέτω εγώ στο μενού,
ο ....Γιωτόπουλος (αυτόν άραγε γιατί δεν τον "παίζουμε";!), το ιντιμίντια του SOROS, οι χρυσαυγήτες, οι εργατοπατέρες και οι δεξιοπασοκοαριστερίστικες παρατάξεις στο εργατικό κίνημα και τους χώρους δουλειάς, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που μας τα σερβίρουν όλα αυτά!
Ενας ολόκληρος στρατός, με καταμερισμό έργων και "πολυχρωμία", που ζαλίζει!
Το "σύστημα" έχει μάθει καλά την τέχνη του παραπλανητικού διπολισμού, να κάνει ανώδυνη "αντιπολίτευση" στον ...εαυτό του.
Οι "αναρχικοί αντιεξουσιαστές" είναι μόνο ένα μέρος αυτής της χορωδίας, μην παίρνει και αέρα ο κώλος σας.
Αλλά, όλους μαζί θα σας πάρει ο διάολος, μαζί με τον σάπιο κόσμο σας.
Θάχει κι άλλες Κροστάνδες και Πηγάδες η Ιστορία.
Δυστυχώς, αλλά αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει το εργατικό κίνημα - το ορίζει ο ταξικός αντίπαλος.

Αναυδος είπε...

συγγνωμη αλλα οι αναρχικοι εκτος απο το να διαλυσουν τις συγκεντρωσεις που ανεφερε ο παραπανω τι αλλο προσφεραν ?

αρνουνται την οργανωση αρνουνται την προοπτικη μας χτυπουν οταν βρισκουν την ευκαιρια καλυπτομενοι πισω απο το πληθος και τους ασφαλιτες και μας κουνουν και το δακτυλο ?

επειδη αρνουνται να πληρωσουν για γραφεια εχουν καταλαβει ορισμενα κυριως ερειπια καινομιζουν οτι εχουν φτιαξει τους προμαχωνες τους

παραδιδουν 16-18χρονα στους μπατσους σχεδον σε καθε πορεια και δραση τους

εχουν αναγαγει το ξυλο στους δρομους στην υπερτατη μαχη εχωντας δαγκωσει για τα καλα το δολωμα που τους πεταξαν οι ασφαλιτες αλλα δεν μπορουν να μας εξηγησουν αφου αυτοι ειναι περισσοτεροι και ο ιφασιστες λιγοτεροι πως γινεται και μετρουν συνηυθως θυματα ? δεν καταλαβαινουν οτι το κρατος χρησιμοποιει τους χαυγιτες για αποπροσανατολισμο ? δεν καταλαβαινουν οτι οταν οι χαυγιτες περασαβ τα εσκαμμενα ηταν ο σαμαρα και η αστυνομια που τους μαζεψε και για να κατανοησουν οτι δεν ειναι η ωρα για παραπανω μυστικες υπηρεσιες εφαγαν και δυο απο αυτους ?

το κακο με το να ζεις στο μικροκοσμο των καταληψεων και των εξαρχειων αγνοεις τι σημαινει πραγματικα ζωη

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτός είναι αναρχικός εγώ μάγκες είμαι ο Phylax.

Bx (a.k.a. PHYLAX)

Αναυδος είπε...

Μα αυτός ακριβώς είναι ο αναρχισμός
Ένα μείγμα μικροαστικών αντιλήψεων με άφθονο αντικομμουνισμό και θεωρία των δυο άκρων

Ο ρουβικωνας ο σκυφτουλης ο έλα η 17ν κλπ έχουν περισσότερα κοινά με επαμ κωνσταντοπουλου Μακρη κλπ παρά διάφορες

Ιστρολλικός είπε...

Το έχουμε ξαναπεί αυτό εδώ μέσα. Δεν ζούμε πια στα 1870. Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας αυτοτελούς δράσης των αναρχικών. Σε όλη αυτή την περίοδο έχει αποδειχθεί ότι ο βασικός εχθρός των αναρχικών είναι οι κομμουνιστές και το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η κοινωνική βάση των αναρχικών είναι ριζοσπαστικοποιημένα στρώματα των μικροαστών τα οποία αντιμάχονται την προλεταριοποίηση τους στη βάση μιας ιδεολογικής φυγής από την πραγματικότητα. Ονειρεύονται νησίδες αυτονομίας στην βιομηχανική εποχή. Οι ιδεολογικά πιο συνεπείς από αυτούς το έχουν ήδη ρίξει στον αναχωριτισμό/πριμιτιβισμό και δηλώνουν ανοιχτά ότι η πειθαρχία του κεντρικού σχεδιασμού είναι το ίδιο για αυτούς με την πειθαρχία του νόμου της αξίας.

Οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια να συγκριθούν οι αγώνες του ΚΚΕ με τις δράσεις του 'χώρου' - να δούμε ποιός τα κάνει καλύτερα δηλαδή - είναι ανόητη και γίνεται εκ του πονηρού, γιατί πολύ απλά ΚΚΕ και Α/Α δεν έχουν τους ίδιους στόχους.

Ανώνυμος είπε...

"Στα εξωτερικό, κράζει Κούβα που οπορτουνίζει, Κορέα που έχει απεμπολήσει τον μαρξισμό, ΛΔ και Συρία μάχες με ψεύτικα σφυροδρέπανα, Πορτογαλία, Βενεζουέλα όλα μαύρα και αντιδραστικά, εκτός από το ελληνικό που το κρατάμε γνήσιο, ορθόδοξο. "

Καρφώθηκε ο "αναρχικός" φίλος από αυτό. Πιο προσεκτικά την άλλη φορά.

Χιλ

Γιωργος είπε...

Ωρες ωρες δεν ξερω ποιοι ειναι οι πιο επικίνδυνοι: οι νεοφιλελε δεξιοι που προωθούν αντιλαικες πολιτικες χωρις να κρυβουν τον κυνισμό τους και οι φασιστες με τα χουντοναζιστικα τατουαζ φατσα-καρτα που ξερεις τι ειναι ή οι δηθεν αριστεροι,δηθεν αντιεξουσιαστες, δηθεν αντικαπιταλιστες ,δηθεν αναρχικοι που ξερνανε αντικομμουνισμο απο αριστερά;

Προφανής πλςον η απάντηση και εαν δεν καθαρισει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ο χώρος απο αυτον τον βουρκο των μπαχαλων και αριστερουλιδων, φοβαμαι οτι το κινημα δεν θα μπορεσει να παρει κεφάλι απο την αντίδραση.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το παιδί είναι απ'τους αναρχικούς σιτιζόμενους από σύριζα; Απ'τον στρατό μετακλητών-επιστημονικών συνεργατών, ή σιτιζόμενος από μκο; Σαν το παληκάρι της Ροσινάντε που έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει η λύση του προσφυγικού.

Ανώνυμος είπε...

Από τους πρώτους που έγραψαν για αριστερή ακροδεξιά ήταν το αναρχικό περιοδικό "Σεράγιεβο" με αφορμή την θέση του σχεδίου Β για την λύση του "μεταναστευτικού" μέσω της επιστροφής στο "εθνικό νόμισμα"

Οι πραγματικοί αναρχικοί όσες φορές έχουν τοποθετηθεί γράφουν από την αρχή πως είναι αναρχικοί και διαφωνούν στο άλφα ή στο β ζήτημα. Αυτή είναι μία έντιμη πολιτική στάση με όλες τις διαφωνίες και τα "κολλήματα" που έχουν κατά του ΚΚΕ.

Είναι προσεκτικοί στην κριτική τους κατά του ΚΚΕ ειδικά μετά το Δημοψήφισμα.
Αρκετοί εργάτες ή εργαζόμενοι που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί(δεν είναι όλοι μικρομεσοαστοί) επικροτούν το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, ειδικά στο θέμα της απομάκρυνσης των φασιστών από σωματεία, τους αγρότεςμ κ.α. Ή μπορεί και να κατεβαίνουν με το ΠΑΜΕ. Ίσως γιατί πρώτα είναι εργάτες-εργαζόμενοι και μετά αναρχικοί. Και αυτό "πονάει" αρκετούς

Το μνημόνιο το ψήφισαν όπως και αν εμφανίζονται, με όποια στολή και να βάζουν.
Το είχε φέρει ο "ηγέτης" από τον ESM δημοσιευμένο σε αρκετές εφημερίδες μία εβδομάδα πριν αρχίσουν ταν τραγούδια και τους χορούς στο Σύνταγμα "αντιεξουσιαστές" ή αντιεξουσιαστές, αριστεροί ή "αριστεροί" παρέα με ακροδεξιούς και φασιστοειδή για το "ΟΧΙ". Όλοι μαζί μπορούνε.

Την επόμενη φορά αποκριάτικη στολή από τα Jumbo. Πατρινά Καρναβάλια για πάντα
https://www.youtube.com/watch?v=hfk4WHckZx0

@Bx (a.k.a. PHYLAX)
Το ξέρουμε. Απλά άργησε να βγάλει την "αναρχική" στολή του ο μικροαστός Μανολιός για να βάλει το ρούχο του αλλιώς.

"Όχι στο δημοψήφισμα αντί να κράζει τους ναινέδες και εθελόδουλους της ΕΕ"

Τώρα Σύριζα είναι, ακροδεξιός είναι, "αντιεξουσιαστής" ή αντιεξουσιαστής δεν ξέρουμε. Δεν φαίνεται να ήταν και τόσο τυχαίο με τον "παραλίγο υποψήφιο" στα ψηφοδέλτια του Σύριζα το 2012 και τις συνεντεύξεις (youtube) που έπαιρνε από τον "ηγέτη" και τον "Λαφα" ως "αγανακτισμένος" στα 2011

17-57

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

@No Passaran

''Κράζει με μίσος αυτούς που ψήφισαν Όχι στο δημοψήφισμα αντί να κράζει τους ναινέδες και εθελόδουλους της ΕΕ, κράζει τα κινήματα δεν πληρώνω που είναι κατά των διοδίων και πλειστηριασμών, κράζει το κίνημα της πατάτας, κράζει ΠτΦ, κράζει ρουβίκωνα, κράζει Ξηρό, Κουφοντίνα, Ρωμανό.''

Eνταξει ολους τους αλλους, αλλα να κραζει το Κινημα της Πατατας και τον Κουφοντινα?
Αυτο ηταν, απαρνουμαι μετα βδελυγμιας το ΚΚΕ μετα απο αυτες τις αποκαλυψεις

Για τον Ρωμανο παντως θυμαμαι οτι το ΚΚΕ τον ειχε στηριξει στο θεμα των αδειων.

''Στα εξωτερικό, κράζει Κούβα που οπορτουνίζει, Κορέα που έχει απεμπολήσει τον μαρξισμό, ΛΔ και Συρία μάχες με ψεύτικα σφυροδρέπανα, Πορτογαλία, Βενεζουέλα όλα μαύρα και αντιδραστικά, εκτός από το ελληνικό που το κρατάμε γνήσιο, ορθόδοξο.''

Στην Πορτογαλια δηλαδη τι ριζοσπαστικο εγινε? Οι ΠΑΣΟΚοι της Πορτογαλιας κυβερνουν με τις πλατες των πορτογαλων οικωλογων και συριζαιων

Δηλαδη αμα εδω συγκυβερνησει η Φωφη με τον Αλεξη ειναι ολα κομπλε?

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Να το ξαναβάλω εδώ, γιατί το πρωϊ μάλλον παρέπεσε:
"Από την αποχώρηση στην επαναστράτευση: Συμβολή σε μια ριζική επανεκκίνηση"
https://k-lab.zone/apo-tin-apochorisi-stin-epanastratefsi-symvoli-se-mia-riziki-epanekkinisi/


Κείμενο αποχώρησης 36 μελών του Ναρ/νΚΑ.

Οι παρενέργειες της επιλογής από την α.τ. του "τΣύριζα+ρουβικωνοειδή", σαν βασικού πολιτικού εργαλείου στην ταξική της πάλη.
Τους είχαμε προειδοποιήσει πολλοί, από το 2012, για το τι τους περίμενε...

Ανώνυμος είπε...

"..Κράζει με μίσος αυτούς που ψήφισαν Όχι στο δημοψήφισμα αντί να κράζει τους ναινέδες και εθελόδουλους της ΕΕ, κράζει τα κινήματα δεν πληρώνω που είναι κατά των διοδίων και πλειστηριασμών.."

VIDEO ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
https://www.youtube.com/watch?v=wGjClntbuhM
απο 1.17 εως 1.52 η πρόταση τοτε του ΚΚΕ στο Δημοψήφισμα.
Άλλοι φοβήθηκαν να πάει στο Λαό

20/10/2011
Τι έγινε την Πέμπτη 20/10 ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας
https://www.youtube.com/watch?v=q2_9OVzpLiQ

https://www.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U

Είναι δίπλα ο φασίστας με τον "αναρχικό" αναρωτιέται ο Χατζηνίκος.
Από το 1:17 και μετά
https://www.youtube.com/watch?v=qKD6tyhheZ0

http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/12/2011.html
Μιχαλολιάκος:«Οι Έλληνες πατριώτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι έξω από τη Βουλή, δέχτηκαν την επίθεση εκτός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ, που είναι οι τελευταίοι φρουροί των χειμερινών ανακτόρων».

"..Υγ. Ο κύριος Γ.Γ. δεν έβγαλε βίζα και φασιστικό κράτος της Ουκρανίας έχει επικηρύξει 3 στελέχη του ΚΚΕ; Ε, μάλλον θα είναι γιατί φοβούνται ότι θα μεταφέρουν τη σπίθα της σοσιαλιστικής ελληνικής επανάστασης ΚΑΙ στο εξωτερικό..."

Το κράτος των ΗΠΑ δεν έβγαλε βίζα στον Μαυρίκο για να μιλήσει ως Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Υπάρχουν και τα πρακτικά της Βουλής όταν στέλεχος του σημερινού Σύριζα με αφορμή την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων ανέφερε στη Βουλή πως το ΚΚΕ έχει σκοπό την επαναλειτουργία της 3ης Διεθνούς(Οκτώβριος 2012). Μάλλον κάτι παραπάνω θα καταλάβε. Όπως και οι 102 χαιρετισμοί από Κομμουνιστικά Εργατικά Κόμματα από όλο τον Κόσμο στο 20ο συνέδριο. Όχι μόνο 32 όπως "κατά λάθος" ακούστηκε από την ΕΡΤ


"..Δεν έχουμε αυταπάτες για αστική δικαιοσύνη, ούτε χάρτινες καταδίκες από τα έδρανα τις βουλής.."

Το ποιους "πονάνε" οι καταδίκες από τα έδρανα της Βουλής ξέρουμε.
Μόνο φασιστοειδή και ακροδεξιούς.

https://www.youtube.com/watch?v=8uyZl48IypM

ΠΑΦΙΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, «γλέντησε» την Χρυσή Αυγή στην Βουλή
https://www.youtube.com/watch?v=YEoGa8oOAQ8

Και κάποιους "αριστερούς"(αυτό δηλώνουν και ό,τι δηλώσουν είναι) κουραμπιέδες ψευτοκαλλιτέχνες

Ό, τι και να κάνουν, όπως και να εμφανιστούν δεν μπορούν να απαρνηθούν την κοντινή πολιτική, ιδεολογική ταξική ρίζα με τον φασίζοντα φαφλατά μικροαστό. Αν δεν ταυτίζονται ήδη με αυτόν ειδικά όταν στρέφονται κατά της εργατικής τάξης και των κομμουνιστών. Όπως π.χ. και στην Ουκρανία

17-57

Ιστρολλικός είπε...

@Σεχτάρ

Ένα ρεζουμέ για όσους δεν μπορούμε να διαβάζουμε σεντόνια παίζει;

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ναι, Ιστρολλικέ, κι εγώ το ίδιο ...θύμα ψάχνω!

Ανώνυμος είπε...

Ρεζουμέ της αποχώρησης των παραπάνω:
''Το ΝΑΡ αν και το πάλεψε δεν είναι αρκετά οπορτουνιστικό. Για αυτό δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό στα παζάρια που γίνονται για τον χώρο λίγο αριστερότερα της σοσιαλδημοκρατιές. και δεν μπορεί να αποτελέσει πλέον στέγη για τη παραγοντική μας ανέλιξη''.
Προσοχή στο ρήμα μετασχηματίζω που κλείνεται σε όλες της πτώσεις και τους χρόνους.
Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ για την υπομονή σας
Σώβρακος

Γιάννης Σ. είπε...

Σχετικά με το θέμα της ανάρτησης, θα ήθελα να μπει και το παρακάτω απόσπασμα για το αρχείο:

Ο ΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ

Διάλογος Μίκη Θεοδωράκη - συνταγματάρχη Λαδά στο νοσοκομείο-φυλακή Άγιος Παύλος (Νοέμβρης 1967)
(…)
Μίκης: Ας αρχίσουμε από εκείνο που αποκαλείς «θέμα εθνικό». Εμείς δεν θέλουμε καμιάν απολύτως εξάρτηση.
Λαδάς: Ούτε από τους Ρώσους;
Μίκης: Φυσικά, ούτε και από τους Ρώσους. Από κανέναν! Θέλουμε πλήρη ανεξαρτησία και ουδετερότητα. Είστε έτοιμοι να το αποδεχθείτε; Η εξωτερική μας πολιτική θα χαράζεται αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό και θα ανταποκρίνεται στις δικές μας εθνικές ανάγκες, επιδιώξεις και συμφέροντα.
Λαδάς: Και η Μακεδονία;
Μίκης: Δεν υπάρχει για μας πρόβλημα Μακεδονίας. Υπάρχει μόνο πρόβλημα μειονοτήτων –Τούρκων, Σλαβομακεδόνων κ.λπ.– που θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.
Λαδάς: Και οι διακηρύξεις του ΚΚΕ;
Μίκης: Ακριβώς. Πρέπει να τις διαβάσεις προσεκτικά. Η θέση μας είναι σαφής. Δεν υπάρχει για μας πρόβλημα Μακεδονίας. Εν πάση περιπτώσει σου δηλώνω ότι, πρώτον, δεν δεχόμαστε να παραχωρήσουμε ούτε ένα μέτρο ελληνικής γης σε οποιονδήποτε. Και δεύτερον, δεν δεχόμαστε ΕΛΕΓΧΟ, ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΑ, ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΛ.Π. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!(…)

MIKHΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Το Χρέος / Αυτοβιογραφία / ΤΟΜΟΣ Α [Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2011]

Ανώνυμος είπε...

"..Ένα ρεζουμέ για όσους δεν μπορούμε να διαβάζουμε σεντόνια παίζει;.."
( 13 Φεβρουαρίου 2018 - 7:55 μ.μ. )
( 13 Φεβρουαρίου 2018 - 5:16 μ.μ. )

Ναι παίζει από τον Λαϊκό Στρωμα
https://twitter.com/laikostroma/status/963092981623476225
" "Εφυγε" το Δεξιό ΝΑΡ (από το υπόλοιπο)"


Χαρά στην υπομονή σου Σώβρακος ( 13 Φεβρουαρίου 2018 - 7:56 μ.μ. ).

Το Κ-LAB τι σήμαίνει; Kitchen Lab, σαν την εκπομπή στπν ΣΚΑΙ;

17-57

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σώβρακε, σ' ευχαριστώ για την ...εξυπηρέτηση!
Πράγματι, κι εγώ διαγώνια, που "σκανάρισα" μερικές παραγράφους ακριβώς το δικό σου ρεζουμέ μυρίστηκα. Αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρος και δεν είχα υπομονή και χρόνο να ξαναδιαβάσω πως κλίνεται το "μετασχηματίζω" η "ρεφορμίζω" σε όλους τους χρόνους και τα πρόσωπα! Νάσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρεπανε, διαβαζοντας αυτο :
"...Το να αποκαλείς τους φασίστες πατριώτες είναι πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας. Το ξέπλυμα των Φασιστών, που άρχισε από το Καστελόριζο ήδη, και η αναγόρευσή τους σε πατριώτες, όπως κατέληξε στο Σύνταγμα και συνεχίζεται να γίνεται, οδηγεί σε πάρα πολύ επικίνδυνους δρόμους. Υπάρχει μια θολούρα στη όλη ιστορία. Κάπου μπλέξαμε φασίστες κι εθνικιστές, με τον όρο πατριώτες. Δεν προιωνίζεται ωραίες καταστάσεις…”

billys είπε...

@Γιάννης Σ. Δεν αξιζει να ασχολεισαι με τι ειπε ενα άτομο καποτε, οταν καθε 5-6 χρονια αλλάζει απόψεις και πορεία ανάλογα με τις διαθέσεις και την εγωπαθή ιδιοσυγκρασια του.

Αλλο ειναι το θεμα. Παρακολουθοντας τα απόνερα του συλλαλητηριου, που πιστεύω θα αποτελέσει τομή για το νεο πλασάρισμα του εθνικισμού, διαβασα αυτο....
--------
“Το να αποκαλείς τους φασίστες πατριώτες είναι πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας. Το ξέπλυμα των Φασιστών, που άρχισε από το Καστελόριζο ήδη, και η αναγόρευσή τους σε πατριώτες, όπως κατέληξε στο Σύνταγμα και συνεχίζεται να γίνεται, οδηγεί σε πάρα πολύ επικίνδυνους δρόμους. Υπάρχει μια θολούρα στη όλη ιστορία. Κάπου μπλέξαμε φασίστες κι εθνικιστές, με τον όρο πατριώτες. Δεν προιωνίζεται ωραίες καταστάσεις…”
http://www.katiousa.gr/politika/eri-ritsou-o-pateras-mou-tha-diafonouse-ton-miki/
----------
...ξεχνώντας ίσως οτι ο Μίκης δεν ξέπλυνε μόνο φασίστες και εθνικιστές. Το χειρότερο απο όλα είναι οτι εκανε και επιθεση.Μίλησε για «αριστερόστροφο φασισμό» που ο κάθε κακοπροαιρετος, καθε εγκάθετος κάθε αντικομμουνιστης μπορεί να το φερει στα μετρα του, να το ερμηνεύσει όπως θέλει και να πετάξει την λασπη του σε ολη την αριστερά, αφου ο ορος δεν ειναι σαφης ποιους περιεχει.

Εχει ενδιαφέρον οτι ενα γνωστο μέλος της ΛΑΕ, αποδέχτηκε τον ορο αφειδώς και μάλιστα προσπαθεί να οριοθετήσει το περιεχομενο του. Ειναι ενα ζήτημα , οχι οτι μπαινει στη διαδικασια να το ερμηνεύσει, αλλα οτι αποδέχεται οτι περιγράφει ορθά καποιες καταστασεις στην Αριστερά, κατι που εγκυμονεί κινδυνους πολίτικους και ηθικούς.

Το ερωτημα ειναι: Αποδέχεται την υπαρξη του ορου "φασισμο" διπλα σε οτιδήποτε "αριστερο"; Στο προηγούμενο πολιτικο φορεα που ηταν προβεβλημένο μέλος δεν ειναι διαπιστωσει οτιδηποτε "αριστερόστροφο φασιστικο" , ενω τωρα το αποδέχεται; Δεν ηταν μελος ενος φορέα που αγκάλιαζε, υποστήριζε και προστάτευε τους "αριστερόστροφους φασιστες"; Και γιατι αυτη η φραση να "μας πονεσει ολους"; Ποιοι ειναι οι Ολοι;Εν τέλει μας δουλευει το μελος της ΛΑΕ;
----------
"Μίλησε ο Μίκης για «αριστερόστροφο φασισμό», μια φράση που ενόχλησε κάποιους αντί να μας πονέσει όλους.

Αριστερόστροφος φασισμός ήταν η 17η Νοέμβρη και (είναι) οι δηλητηριώδεις σκωληκοειδείς αποφύσεις της σήμερα. Οι άνθρωποι που το είδαν θεοί (όπως οι φασίστες) και σε συνθήκες δημοκρατίας δολοφονούσαν κατά το δοκούν, εξοπλίζοντας ταυτοχρόνως το σύστημα με αντιλαϊκές πολιτικές και αντιτρομοκρατικούς νόμους. Θρασύδειλοι, που τώρα επικαλούνται τα αστικά δημοκρατικά δικαιώματα (που οι ίδιοι πυροβολούσαν) για να παίρνουν καμιά αδειούλα.

Αριστερόστροφος φασισμός ήταν οι μπάχαλοι που έμπαιναν στις μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις και τις διέλυαν ή διέλυαν το μήνυμά τους. Αυτοί που έκαψαν τη Μαρφίν, αυτοί που τώρα πια, αφού εργατικές μαζικές κινητοποιήσεις δεν υπάρχουν, το παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμοι» στα Εξάρχεια...." κτλ

http://www.topontiki.gr/article/259718/ta-prasseinaloga-toy-stathi

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Oλα αυτά, που λες στην τελευταία παράγραφο, billys, δεν είναι "αριστερόστροφος" φασισμός, με την έννοια του "αριστερογενούς". Είναι "αριστερόμορφος", δηλαδή φασισμός κανονικός, από την μία και "κανονική" μήτρα, με την προβειά του "αριστερού".
Το "αριστερόστροφος" είναι μια λέξη χωρίς περιεχόμενο, κασιδιάρικη.

Γιώργος είπε...

Καλα, εκει στη ΛΑ.Ε. εχουν μαζευτει ολα τα ταξικα ναυαγια , τα πατσαβουρια της αριστερας, οπως τους αποκαλει ενας φιλος μου. Εφτιαξαν ενα μαγαζι με προμετωπίδα την επιστροφη στη δραχμή, δεν τους βγηκε μάλλον και τώρα ουτε αυτοι ξερουν πως πλασαρονται. Αντι-συριζα; νεο-συριζα; μετα-συριζα;
Θελουν στο μελλον να αποτελεσουν το νεο αναχωμα του συστήματος αλλα προς το παρον το μονο που μπορουν να το παιζουν ειναι στρατηγοι χωρις στρατο με μηδενικη επιρροη στην κοινωνία και τις κλαδικες.

Οσο για τον Στάθη, η ταξικη του πυξιδα εχει παψει να λειτουργεί απο τοτε που εφυγε απο Ριζο και υπέκυπτε πότε στον ρεφορμισμό και ποτε στον αριστερισμο. Καμια εντυπωση δεν μου κανει η υιοθέτηση του αριστεροστροφου φασισμού, οταν σε εχει παρει ο κατήφορος και εχεις για ηγετες λαφαζανηδες ,ειναι δυσκολο να μην επιρρεαστει προς το χειρότερο και η οποια σκεψη σου.

Αναυδος είπε...

πραγματικα η λαε ειναι case study ψυχοπαθολογιας
απετυχαν σαν κκε απετυχαν με το συριζα απετυχαν το 2015 σαν αντιμνημονιο κατεβηκαν λαφα ζωη μαζι μετα διασπαστηκαν το μονο που δεν μπορουν να καταλαβουν ειναι οτι απλως ειναι αποτυχημενοι πολιτκοι απο οποια ματια κι αν τους εξετασει καποιος μαρξιστικη ή αστικη

και αντι να αποχωρησουν για να μη ρεζιλευτουν τελειως τωρα ψαρευουν στο χωρο του εθνικισμου

Ανώνυμος είπε...

Αριστερόστροφος φασισμός δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει δεξιόστροφος κομμουνισμός.
Καλά στο Λαετζίδικο εκθείαζαν τον Τραμπ, το ακροδεξιό UKIP στην Αγγλία και άλλους, θα πάρουμε στα σοβαρά πως είναι έστω και κατά όνομα αριστεροί;


Ακόμα τρώγονται
http://www.iskra.gr/σημεία-και-τέρατα-από-τον-αρθρογράφο-τ

http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html

http://pandiera.gr/ναρ-για-την-επίθεση-στην-παντιέρα-από-τ

Το ενιαίο αριστερό αντι-ΚΚΕ μέτωπο, μάλλον δεν προχωράει και μάλλον δεν θα γελάσει και το χειλάκι του Χατζηνίκου που με βάση τις δημοσκοπήσεις παρουσίασε την ιδέα πριν κανένα χρόνο.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος

Όντως το ΛΑΕτζίδικο είναι πολιτικά για τα "σίδερα". Είναι η ορθή θέση του ΚΚΕ που τους αναγκάζει να κάνουν όλες τις προηγούμενες "μεταθέσεις" προς τα δεξιά.

Δεν απέτυχαν σε όλα.
Πέτυχαν να μας φορτώσουν μαζί με τον "ηγέτη" ένα και μισό μνημονιάκι.
Από την εποχή της παράτασης του 2ου μνημονίου πριν 3 χρόνια με υπογραφή του κασκολάκια(20/02/2015) υπουργού Οικονομικών.

Μνημειώδης θα μείνει η απάντηση του Υπουργού Στρατούλη σε ερώτηση σε ιστοσελίδα του ΑΝΤ1 γιατί δεν έφεραν την συμφωνία παράταση-2ου μνημονίου από την Βουλή. Ναι ναι καλά μαντέψατε,η απάντηση περιλαμβάνει και το..ΚΚΕ!

Από τον κομμουνισμό στον οπορτουνισμό τρία τσιγάρα δρόμος.
Από τον οπορτουνισμό στην σοσιαλδημοκρατία δύο τσιγάρα.
Από την σοσιαλδημοκρατία στον σοσιαλσωβιβισμό ένα τσιγάρο.
Από εκεί στον εθνικισμό θα έχει κοπεί και το κάπνισμα.

17-57

Ανώνυμος είπε...

Συγκεκριμένα, ο Στρατούλης έλεγε ότι δεν θα κάνει την χάρη στο ΚΚΕ να τους λέει μνημονιακούς. Γι' αυτό δεν την έφερε στην Βουλή. Ένα μήνα μετά απ'την "χαμένη ιστορική ευκαιρία". Σ'ευχαριστώ ρε 1757, την είχα ξεχάσει την ιστορία αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Να'ταν μόνο η λαε case study ψυχοπαθολογίας καλά θα'ταν. Κι άλλοι μετωπατζήδες πάντως βρήκαν για χιλιοστή φορά τον "λαϊκό παράγοντα" ανάμεσα στους βουκεφάλες, απ'ότι έχω δει.

Κι απ'την άλλη πλευρά ωστόσο, δείτε το τελευταίο του Μαυροειδή να καταλάβετε τι παίζει στο τρελοκομείο της ανταρσυα, που με βάση το "μακεδονικό" προσπαθεί να πουλήσει και "αντιεθνικιστική" τρέλα, τα ίδια νούμερα που τραβιούνται με τους λαετζήδες στα συνδικάτα, που πριν κάναν μέτωπα με τον μεταναστοφάγο Αλαβάνο, που ξέπλεναν τον Καζάκη, που δεν είδαν ούτε άκουσαν φασίστες στις πλατείες (εδώ δεν έβλεπαν τους τσακαλώτους τους κατρούγκαλους και τους βαρουφάκηδες που κάθονταν μαζί τους στα πάνελ...), που έτρεχαν να πετάνε γιαούρτια στις παρελάσεις κτλ. Και μετά όσο και πιο πέρα να πας άκρη δεν βγάζεις, εδώ κάποιοι που ήταν στα καλά τους πριν λίγα χρόνια, πλέον βρίζουν τους κακούς κνίτες που κακολογούν τον άγιο βλαδίμηρο (τον πούτιν όχι τον άλλον) που πήγε και μπουζούριασε και απέλασε μέλη νεολαίων κκ (άμα ήταν στις ηπα μπορεί να πήγαιναν καρφί γκουαντάμο οπότε σκασμός), και οραματίζονται τις μελλοντικές επαναστάσεις σε ένα λιακοπουλικής υφής στρατέγκο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@( 16 Φεβρουαρίου 2018 - 8:28 μ.μ. )

Την ιστορία την ξαναδιάβασα πρόσφατα από site του ANT1. Το 2015 ήμασταν "καρφωμένοι" στους Δέκτες της TV, στις εφημερίδες για την "Άνοιξη(*) της Αθήνας".

Όταν ο κ.Στρατούλης σημείωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τη χάρη του ΚΚΕ:

".. «Το Κομμουνιστικό Κόμμα από την άλλη στον δικό του κόσμο θεωρεί επίσης ότι αυτό είναι μνημόνιο και λέει να έρθει στην Βουλή, να το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εκτεθούν και να λέω να κι αυτοί συνεχίζουν τα μνημόνια.
Ούτε στους μεν θα κάνουμε την χάρη, ούτε στους δε.

Θα έρθει, θα γίνει αντιπαράθεση, θα γίνει συζήτηση, αλλά δεν χρειάζεται κύρωση από την Βουλή. Δηλαδή εμείς θα κάνουμε περισσότερα από όσα ζητάνε οι δανειστές της χώρας; Αυτή η περίοδος τέλειωσε. Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα και η κυβέρνησή της μπορεί και πρέπει να αποφασίζει τι θέλει κύρωση, τι δεν θέλει, εφόσον βεβαίως έχει τις σωστές νομικές γνωμοδοτήσεις και είναι σύμφωνη με το νόμο και το Σύνταγμα». .."


Και το video. Από το 0:40 - 1:20
https://www.youtube.com/watch?v=pya-9POLYs8


17-57

(*)Ευτυχώς δεν έγινε μία ακόμα "Άνοιξη" π.χ. σαν την Αραβική ή σαν την Ουκρανική. Είχαν ήδη ρίξει τον "σπόρο" στα 2011. Μόνο που εδώ υπάρχει ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

@Ijon Tichy

Συν μία "φρέσκια βέρσιον" που μοιάζει σαν συνέχεια της "θεωρίας των δύο άκρων" με αφορμή την αιμοδοσία από το ΠΑΜΕ που κάποια στελέχη από τον ευρύτερο αριστερόχωρο την έκαναν "σύγκριση" με την αιμοδοσία της χ.α.

http://mao.gr/taksikoblood

Βέβαια όταν Κομμουνισταράς Καθηγητής της Παντείου και υποψήφιος με τον συνασπισμό του εξωκοινοβουλευτικού αριστερόχωρου όταν τον ρώτησαν γιατί δεν κατεβαίνουν στις εκλογές για να δώσουν την αυτοδυναμία στον Σύριζα, παραδέχθηκε πως δεν τους ψηφίζουν αυτοί που θα ψήφιζαν σύριζα, αλλά εκείνοι που θα απείχαν, θα έριχναν άκυρο-λευκό ή που θα ψήφιζαν ΚΚΕ("Πριν" 11/1/2015). Άλλοτε, ο ίδιος ζητούσε διάλυση όλων των αριστερών κομμάτων και ένταξη τους στον Σύριζα.

Από μένα περιττεύει να γράψω κάτι άλλο.

17-57

Αναυδος είπε...

να το αφησω εδω για την ιστορια
ο εκδοτικος οικος verso της δηθεν αριστερης τροτσκιστικης και αλλης διαννοησης αρνειται να μεταφρασει στα αγγλικα το βιβλιο του Losurdo για τον Σταλιν. Οι λογοι ευννοητοι

Ιστρολλικός είπε...

Στην συντακτική επιτροπή του συγκεκριμένου οίκου συμμετέχει και ο γίγας Παναγιώτης Σωτήρης. Πρόκειται για επαγγελματίες αρίστερους διανοούμενους, με μπίζνες πλαν την έκδοση βιβλίων για αγγλόφωνο 'αριστερό' ακροατήριο.

Ανώνυμος είπε...

@Άναυδος
J. Arch Getty δεν τολμά να μεταφράσει η "αριστερή διανόηση", ακαδημαϊκή ή μη, της χώρας, θα μεταφράσει Losurdo Άναυδε; Υψηλές προσδοκίες τρέφεις!

Ίσως γιατί παρόλη την μάλλον αρνητική ματιά του αμερικάνου ιστορικού για τον Στάλιν, γράφει ως ιστορικός με στοιχεία που κάπου "χαλάνε" το "αφήγημα" του "μπαμπούλα" Γεωργιανού

17-57