Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια Μεταβατική Αναμέτρηση.

Για να σπάσει λίγο η νέκρα των τελευταίων ημερών, που σημειώνει ο ratm, βάζω ένα κείμενο του ΛΣ για τον Αριστερισμό που [δεν] αγαπήσαμε, τη Συνδιάσκεψη της Ανταρσυα και κάποιες νέες διεργασίες, που ομολογώ πως γίνονται πλέον σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, ακόμα και για τους πιο μυημένους.

Μια απ’ τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Ανταρσύα(ς) αναμένεται μα λάβει χώρα το διήμερο 21-22/4 στο κλειστό κέντρο πυγμαχίας στο Περιστέρι οπού θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνδιάσκεψη της.

Στην πραγματικότητα όχι. Αυτό που μόλις διαβάσατε, όπως και ο τίτλος του κειμένου ονομάζεται στη δημοσιογραφική γλώσσα impact boosting μέσω misleading wording1 ή όπως έλεγε ο πατέρας μου: «Κάνανε την τρίχα-τριχιά2


Ένα γρήγορο recap

Η Ανταρσύα είναι ο μεγαλύτερος σχηματισμός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Και λέω ο μεγαλύτερος όχι γιατί η ΛΑΕ δεν είναι εξωκοινοβουλευτική ή γιατί δεν είναι μεγαλύτερη αλλά γιατί η ΛΑΕ ανήκει περισσότερο στον κεντροαριστερό χώρο, περίπου σαν τον Συνασπισμό του Νίκου Κωνσταντόπουλου ένα πράμα, αν και αισθητικά είναι περισσότερο καφενειακή και τσιπουράτη και όχι café-bistrάτη όπως ο ΣΥΝ των 90’s. Η Ανταρσύα ιδρύθηκε το 2009 ως μέτωπο οργανώσεων-κομμάτων, τεχνικά «αριστερότερο» του ΚΚΕ, ενώ πέρασε μια κάπως οδυνηρή διάσπαση το Σεπτέμβρη του ’15 όταν οι δεξιότερες οργανώσεις προσχώρησαν στη ΛΑΕ. Νωρίτερα είχε περάσει δεξιότερα του ΚΚΕ, ολόκληρη.

Σήμερα, η ζωή μου όλη σήμερα

Αυτό το σαββατοκύριακο λοιπόν πραγματοποιείται η συνδιάσκεψη της Ανταρσύα(ς), το ανώτατο σώμα της, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει η απαρχή της ανατροπής, της απαύτωσης και της ξεπάτωσης του καπιταλιστικού συστήματος. Ο προσυνδιασκεπτικός διάλογος υπήρξε ως συνήθως πλούσιος, με τα θέματα που απασχόλησαν να είναι οργανωτικής υφής αλλά φυσικά και πολιτικής. Άλλωστε όπως λέει και μια παλιά παροιμία από το Πράσινο Ακρωτήρι3 «τα οργανωτικά ζητήματα είναι και πολιτικά». Το πολιτικό ζουμί λοιπόν είναι αυτό το προαιώνιο ερώτημα που ταλανίζει κάθε αριστερό σχηματισμό από το 1848 και έπειτα. Βαθύ ή Ρηχό; Στενό ή Πλατύ; «Σούπα» ή «καθαρότητα»; Απ’ τη μια έχουμε την «αριστερή» πτέρυγα υπό τους ΝΑΡ, ΑΡΙΣ αλλά και ΣΕΚ. Η πλευρά αυτή δεν αρνείται την «κινηματική» συνεργασία με τη ΛΑΕ αλλά αρνείται οριζοντιοκάθετα την κεντρική-πολιτική και επιδιώκει την εκβάθυνση και ισχυροποίηση των «κομμουνιστικών χαρακτηριστικών» της Ανταρσύα(ς).

-Των ποιών;
-Αυτών. 1-0.

Θεωρεί δε, ότι το πρόγραμμα της Ανταρσύα(ς) πρέπει να είναι αμιγώς «αντικαπιταλιστικό» και εν πάση περιπτώσει να θέτει θέμα εξόδου απ’ την ΕΕ και όχι απλώς εξόδου απ’ το Ευρώ όπως λέει η ΛΑΕ.

Απ’ την άλλη έχουμε την 5η φάλαγγα της ΛΑΕ μέσα στην Ανταρσύα με κορμό τη νέα ομαδοποίηση με τίτλο «Μετάβαση» καθώς και κάποιους ανένταχτους. Το τμήμα αυτό δεν θέλει ντούρο μπετοναρισμένο μονομπλόκ (σιγά τα αίματα) «αντικαπιταλισμό» αλλά, σύμφωνα με τους επικριτές του, μια «αντιμνημονιακή σούπα». Μια σούπα τόσο ρευστή που αποκλείεται να είναι βελουτέ. Έστι δε Μετάβαση, η πλατφόρμα/καρότσα/τρέηλερ που προέκυψε με τη συμμετοχή της ΕΠΠΔ4 (πρώην μερίδα ΑΡΑΝ) καθώς και των πρόσφατα αποχωρησάντων «δεξιών» (ή και δεξιών) του ΝΑΡ. Οι τελευταίοι, φέρονται να έχουν εξυφάνει το πιο περίπλοκο σχέδιο άλωσης σχηματισμού από καταβολής κόσμου, σχέδιο που θυμίζει κάτι απ’ τα τσαλίμια των ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ στην εποχή του ΜΑΡΣ το ‘14-‘15, τότε που συνδιαλεγόμενοι κάθονταν και απ’ τις δύο πλευρές του τραπεζιού. Εκτός λοιπόν από τη συμμετοχή τους στη Μετάβαση που όπως είδαμε συμμετέχει στην Ανταρσύα, έχουν ιδρύσει την «Αναμέτρηση» η οποία δε συμμετέχει στην Ανταρσύα και ψιλοείναι ψιλοκανονική ψιλο-οργάνωση. Η Αναμέτρηση στα ιδρυτικά της κείμενα ζητάει να «φτιάξουμε τον τόπο που θα συναντηθούμε ξανά» αφού μετρήσουμε το αμέτρητο και ξαναμετρήσουμε το μετρημένο. Το πιο κουφό απ’ όλα όμως είναι το άλλο. Η Αναμέτρηση έχει μεν μέλη της στη Μετάβαση, άρα ασκεί πίεση στο μαλακό υπογάστριο της Ανταρσύα(ς), αλλά όλα τα μέλη της Αναμέτρησης… δεν υποχρεούνται να είναι και μέλη της Ανταρσύα(ς). Υπάρχουν δηλαδή και «σκέτοι» Αναμετρητές και Αναμετρητές «μεταβατικοί» και «αντάρτικοι»! Για τους παλιούς εαακίτες, η Αναμέτρηση είναι «εντός, εκτός κι εναντίον» (και μαζί), για τους υπόλοιπους…


Δίπλα στο κύριο ερώτημα «ολάνθιστο κρίνο ή κλειστό καβούκι» τριβές αναμένεται να προκληθούν και ανάμεσα στο ΣΕΚ και λίγο πολύ όλους τους άλλους καθότι το ΣΕΚ κατηγορείται σφοδρά από πολλούς, μέσα και έξω, για «ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού», υποστήριξη απάλευτων ψιλο-αλλά-όχι-ακριβώς τζιχαντοειδών στη Συρία κλπ. Η αμηχανία των πρόσφατων εξισορροπιστικών ταπανταολικών ανακοινώσεων της Ανταρσύα(ς) είναι ενδεικτική αυτών των τριβών στον τομέα αυτό.

Το φοιτητικό πολύ το αγαπώ

Παρεμπίπτον ζήτημα είναι το ζήτημα των ΕΑΑΚ που, θέλοντας και μη, είναι αντικειμενικά η λίγο-πολύ κοινή έκφραση των Ανταρσύα-ΛΑΕ στα πανεπιστήμια. Καθώς οδεύουμε προς τις φοιτητικές εκλογές στα μέσα Μάη εντείνονται οι τριγμοί στο εσωτερικό (ή μάλλον στο «εσωεξωτερικό») τους. Ένα σήριαλ με πολλά επεισόδια τα τελευταία 2-3 χρόνια καθώς οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Ανταρσύα θέλουν να δώσουν στα ΕΑΑΚ ένα σαφές στίγμα «παράταξης» της στα πανεπιστήμια, ακόμα και αν δεν το δηλώνουν φανερά, ενώ απ’ την άλλη οι δυνάμεις της ΛΑΕ προτιμούν έναν πιο μετωπικό-νερόβραστο χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας και ως όχημα τεμάχια της πρώην νεολαίας Σύριζα. Στα πλαίσια αυτά έχουν δημιουργήσει τους σχηματισμούς ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ, τίτλους τους οποίους κοτσάρουν δίπλα στον τίτλο ΕΑΑΚ. Αυτό είχε/θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια διπλά «κατεβάσματα» τύπου ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ (ανάμικτο) και ΕΑΑΚ (σκέτο) σε κάποιες σχολές. Συχνότερα, η ηγεμονεύουσα δύναμη σε κάθε σχήμα/σχολή απλώς εκπαραθύρωνε τα άτομα απ’ τις μειοψηφούσες οργανώσεις και κατοχύρωνε το brand name. Και όταν λέμε «εκπαραθύρωνε», δεν εννοούμε κυριολεκτικά «πετούσε απ’ το παράθυρο» αν και μετά απ’ όσα έχουμε δει και ακούσει δεν αποκλείεται ανάμεσα στα σούτια και τα μπουκέτα που αντηλλάγησαν πέρσι να έφυγε όντως και κανένας απ’ το παράθυρο. Το πανηγύρι βέβαια συμβαίνει στα αποτελέσματα των τελευταίων ετών με τους εαακίτες να προσπαθούν να σώσουν τα ασυμμάζευτα. Ειδικά οι εκ της Ανταρσύα(ς) θίγονται όταν τους λες «κατεβαίνετε μαζί Ανταρσύα-ΛΑΕ αλλά όταν έρθει η ώρα προσθαφαιρούν ό,τι κινείται σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων.

Καλά εσύ (ΑΡΑΝ) έφυγες νωρίς

Οπότε ερχόμαστε στο καταφατικά διατυπωμένο ερώτημα του τίτλου του κειμένου. Είναι πραγματικά η Ανταρσύα μπροστά σε μια μεταβατική αλλά κρίσιμη αναμέτρηση; Βραχυπρόθεσμα, σίγουρα όχι. Η δεξιά πτέρυγα είναι αδύναμη να διεκδικήσει κάτι χειροπιαστό. Η «αριστερή» απ’ την άλλη, παρότι έχει την ηγεμονία, έχει ακόμα τις δευτερεύουσες εσωτερικές αντιθέσεις της. Η πραγματική ευκαιρία των μετωπικών ήταν το ‘15 όταν αφού «εκβίασαν» ανεπιτυχώς τη συνεργασία Ανταρσύα-ΛΑΕ, κάποιοι έφυγαν και κάποιοι έμειναν. Μιλάμε ουσιαστικά για έναν ιδιότυπο νόμο του Μέρφι, ο οποίος διατυπώνεται αδόκιμα στο «Λίγο μετά απ’ όταν φύγεις από μια οργάνωση/μέτωπο όπου είσαι μειοψηφία, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να την “πάρεις”». Αλλά και ένα νόμο ακόμα «Όταν είναι να φύγεις από κάπου που είσαι μειοψηφία γιατί απηύδησες που τρως φάπες και δεν αποφασίζουν και οι φίλοι σου να φύγουν, το αποτέλεσμα είναι και η δυναμική της φυγής να μικραίνει και οι φίλοι σου να μένουν ξεκρέμαστοι».

Μπορεί να ξέρουμε συνεπώς ποια πτέρυγα θα «πάρει» τη Συνδιάσκεψη (η «αριστερή»), αλλά μακροπρόθεσμα όπως λέγεται στα πηγαδάκια… «τίποτα δεν έχει τελειώσει».

1. Konnikova, M. (2014) «How headlines change the way we think», The New Yorker [online], 17 Δεκέμβρη
2. Πατέρας, Λ.Σ. (1996) «Λοιπόν κάτσε να σου πω πέντε πράγματα», ιδιωτική συζήτηση, κάμποσο Ιούλη
3. Ντουάρτε, Μ. (1978) «Αιμάτινο γραπτό»
4. Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου, πρώην «αριστερή» ΑΡΑΝ και ανένταχτοι

60 σχόλια:

Αναυδος είπε...

παντα απολαυστικος ο λαικος στρωμας
οι εξελιξεις ομως ειναι καταιγιστικες εφυγαν 68 απο τη ΔΕΑ!!!
οι διασπασεις του ατομου συνεχιζονται στην εξωκ.αριστερα και στα ορφανα του συριζα
ολοι δουλευουν για τη συνεχεια του αριστερισμου

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν σπαταλαω πλέον πολυ φαια ουσια για το τι γίνεται στο αριστεροχωρι ειδικα στα φοιτητικά. Εχω μια απορία. Τελικά με τα ΕΑΑΚ τι γίνεται φέτος? Θα κατεβουν ως τέτοια κρυβοντας χαριν μιας επιπλαστης ενοτητας για τα κουκια τις διαφωνίες τους ή θα το διαλυσουν και τυπικα το μαγαζάκι?

ratm

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ναι, θα μπορούσε να μπει ως υγ επί του πιεστηρίου, αλλά δε χώρεσε.

Τα βάζει και η εισήγηση. Θα κατέβουν κάπου χώρια, αλλά θα καταμετρηθούν μαζί και ενωτικά.

Ανώνυμος είπε...

Ε αυτο το κανουν έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια νομίζω.
Πριν καιρο διάβαζα νομίζω στην ιστιοσελιδα του ΠιΛαφ οτι παει για δισλυση το σχήμα. Γι'αυτο ρωτησα.

ratm

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζει, πέθανε, ξέρει κανένας;
"Εληξε", υποτίθεται, η Συνδιάσκεψη, αλλά ανακοίνωση του σώματος των συνέδρων (τι είπα τώρα κι εγώ ο "....στης"!), γιοκ.
Ολα στο αμεσοδημοκρατικό μαγείρεμα της παράγκας;

Ζαχάρης Δημήτριος είπε...

Η ποιότητα των σχολίων και η αντίληψη της πολιτικής αντιπαράθεσης απο τους αυτοκλητους υπερασπιστές-οπαδούς του Κόμματος, εξηγει πολλά για την κατάσταση του αντιμονοπωλιακού/αντιφασιστικού/αντιπολεμικου κινήματος στη χωρα: τραγικό.

Οι Κομμουνιστές σαν πρωτοπορία και σαν πλειοψηφία εχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη για το μηδεν σε ολα,για όλα τα μέτωπα της μνημονιακης περιοδου. Αντι ομως για σκληρη αυτοκριτικη και ετοιμασίες για αντεπίθεση στους κεφαλαιοκρατες, το μονο που φταιει ειναι οι Α/Α, το εξωκοινοβουλιο , Ανταρσυα και οι συνθήκες που ποτε δεν ωριμάζουν. Να κάνουμε και ενα καλαμπουρι για τον Λαφαζανη, να παμε και στην εθιμοτυπική πορεια την πρωτομαγιά να βγαλαμε την υποχρέωση και φέτος.

Τετοια αδυναμία και ανυμπορια του κινήματος δεν εχει ξαναυπαρξει και ξαναματαδεί ουτε τα πρωτα χρόνια μετα τις ανατροπές.

zoot horn rollo είπε...

Κι εσύ "ο,τι πεις", που έχεις και "καημό".
Για το τελευταίο ψαχτειτε λίγο αναμεταξύ σας.
*Αν θέλετε*.

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη είπαμε να το τρολάρουμε το αριστεροχώρι αλλά εσύ το πήγες στο άλλο άκρο!
Πραγματικά: "Οι Κομμουνιστές σαν πρωτοπορία και σαν πλειοψηφία εχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη για το μηδεν σε ολα,για όλα τα μέτωπα της μνημονιακης περιοδου", πως σου ήρθε τέτοιο καλαμπούρι ρε τρελέ, ΜΠΡΆΒΟ!
Πραγματικά μπράβο, αλλά οκ ας μην τους κοροϊδεύουμε τόσο πολύ. Μπορεί να μη χωράνε ούτε σε ταξί πια, αλλά είναι αγένεια να μην τους βοηθάς να κάνουν την αυτοκριτική τους που γίνανε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, και να τους λες ότι για άλλη μια φορά φταίει κάποιος άλλος για την κατάντια τους! Λυπήσου τους, έτσι δεν θα καταλάβουν ποτέ τι αβάντα έχουν κάνει στον καπιταλισμό!

Άμα θέλουμε να γίνουν σοβαρή δύναμη κάποια στιγμή, μπας και το πάρουν απόφαση να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, και την εργατική τάξη γενικά, πρέπει να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν γιατί είναι πουθενάδες, και όχι να τους δουλεύουμε χωρίς έλεος!
Βεβαία θα μου πεις ότι άμα αυτοί έχουν βίτσιο με τα μέτωπα και δεν έχουν καταλάβει ότι αυτή η τακτική είναι από χέρι χαμένη, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Απλά οκ, μην τους τρολάρεις τόσο χοντρά!

Ιωσήφ ο οπορτουνοφάγος

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ζαχαρη ξερεις τι δεν καταλαβαινω? Ποιος ο λογος να παρουσιαζεις σαν καημο σου την καταντια του κινηματος οταν καμια διαθεση δεν εχεις να το δεις πραγματικα δυνατο.

Εγω για την οικονομια της συζητησης να δεχτω οτι τα πραγματα ειναι σε τραγικη κατασταση αν θες το πιστευω και εγω οτι η υποχωρηση του κινηματος ειναι τεραστια. Ουτε μετα τις ανατροπες δεν ηταν τετοια γιατι τοτε τουλαχιστον η ρεφορμιστικη παλη ειχε μια μαζικοτητα και δυναμικη.
Να δεχτω οτι το ΚΚΕ εχεις μεγαλες ευθυνες γι'αυτο δεν τις αποποιηθηκε εξαλλου. Ολο το 20ο συνεδριο γι'αυτο συζητουσε πως θα γινει πιο ικανο γιατι δεν ειναιαντιστοιχισμενο με τις απαιτησεις ουτε με τις δυνατοτητες του.

Εσεις οι υπολοιποι τι εχετε κανει? Εσεις που κανετε απο ολες τις μπαντες κριτικη σστο ΚΚΕ και στα λαθη ή τις ελειψεις του? Σε ποιο μετωπο παλης δωσατε πιο μεγαλη μαχη απο το ΚΚΕ, ησασταν πιο αποτελεσματικοι, προσφερατε πιο πολλα? Προφανως σε κανενα. Οποιος εχει στοιχειωδη επαφη με την πραγματικοτητα το βλεπει.

Οποτε ας μπω στο ζουμι. Σε ποιο μετωπο παλης προσπαθησατε εστω να μην ειστε εμποδιο? Να μην ειστε δυναμη ενσωμαωσης ή αποπροσανατολισμου? Να μην παιξετε το ρολο της 5ης φαλαγγας?
Απο που να ξεκινησουμε απο την οικονομικη παλη ολα αυτα τα χρονια? Απο την αντιιμπεριαλιστικη παλη εναντια στις επεμβασεις? Απο τα ζητηματα του Διεθνους Κομμουνιστικου Κινηματος? Απο τα ζητηματα εξαγωγης συμπερασματων απο την ιστορια? Απο το ζητημα της χαραξης συγχρονης επαναστατικης στρατηγικης και τακτικης? Που διαολο σας βρηκε εστω απο την ιδια πλευρα αυτο το ανικανο και λιγο ΚΚΕ και οχι απεναντι του σε αυτην την λειψη προσπαθεια του να ανασυγκροτηθει το κινημα?

ratm

Αναυδος είπε...

Άσε μας ρε καημένε που ψάχνεις το κίνημα στα σχόλια ενός μπλογκ από ανθρώπους σαν κο εσένα χαντακωνεται το κίνημα

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Μπα;
Τις πασόκικες αλαζονίες για τις αλλεπάλληλες "νίκες" του "λαϊκού κινήματος" (ενάντια στο ...ΚΚΕ)....
....διαδέχτηκε η βαρειά κατάθλιψη για "το μηδεν σε ολα,";!;!

Οι αντικειμενικές συνθήκες είναι υπερώριμες.
Οι υποκειμενικές συνθήκες θάχουν ωριμάσει, όταν το γενικό πασοκοχώρι, τΣύριζα + Α/Α, + εξωκοινοβουλιο + Ανταρσυα, δε θα μπορεί να πουλάει "αριστερό" αντικομμουνισμό.
Τέρμα πια στις αυταπάτες. Η με το Κεφάλαιο, η με τους Εργάτες!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Άσκηση καταστολής διαδηλωτών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση άσκησης καταστολής πλήθους


Μετά την δίωξη του Φαντάρου, των διαδηλωτών κατά Τρούμαν και του Ζαριανόπουλου....
Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Οι διάδοχοι των Σαϊντεμαν-Εμπερτ!
Ακούει πασοκοχώρι;

v pat είπε...

Το οτι απαντανε καποιοι στον Ζαχάρη σαν να ειναι Ανταρσυος και δεν καταλαβαινουν οτι πραγματικα τον ποναει η καταντια του κομματος (δεν προσεξαν καν οτι το αποκαλει με αυτον τον τροπο) ειναι ακομα μεγαλυτερη αποδειξη της καταντιας και του ιδεολογικου μαρασμου των μελων του ΚΚΕ...

zoot horn rollo είπε...

Γνωστοί οι "καημοί" σας και οι λούπες σας.
Μέχρι και το που βάζετε τα σημεία στίξης σας "καρφώνει" πλέον.

Ανώνυμος είπε...

''... το μονο που φταιει ειναι οι Α/Α, το εξωκοινοβουλιο , Ανταρσυα και οι συνθήκες που ποτε δεν ωριμάζουν. ''

Ειναι κλασσικη φραση αυτή ανθρωπων που πονάνε το Κόμμα και το κίνημα...

Το οτι τύποι σαν τον v part μιλάνε σε άλλους για κατάντια και ιδεολογικό μαρασμό είναι αντίστοιχο του να μιλά ο Τσίπρας σε άλλους για ψέματα και κοροϊδία...


ratm

Ανώνυμος είπε...

@ v pat...
Δηλαδή θες να μας πείς ότι δεν είναι φιλοΑΝΤΑΡΣΥΑς, όπως ας πούμε δεν εισαι και εσύ...
Τι θύμήθηκα με αυτά που γράφετε; Την κλαψούρα των ΣΥΡΙΖΑίων την περίοδο 2010-2016 με τα τετριμένα ενάντια στο ΚΚΕ! Και εσύ για το καλό μας...
Αυτός ο "ιδελογικός μαρασμός" του ΚΚΕ!!! Ευτυχώς είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ να μας επιδυκνύουν "ιδεολογική ανθοφορία" και ήρθε η Άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν κλπ κλπ. Είπα και εγώ...Έκανε συνδιάσκεψη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τότε κατάλαβα γιατί με έπιασε η αλλεργία...Όχι από την ανθοφορία, αλλά από την "σκόνη" και τα "καυσαέρια" που αναδύθηκαν από τον φοβερό "ιδελογικό εργαστήριο" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Εσείς πολεμάτε το ΚΚΕ...αλλά όλο γκολάκια τρώτε!
Υ.Γ. Αλήθεια ο Ρούσσης και ο Μαυρουδέας τι γνώμη έχουν; Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ...;;; Καλύτερα πάρτε τη γνώμη του Π. Λαφαζάνη,κατί θα ξέρει περισσότερο!
kk-1

Ζαχάρης Δημήτριος είπε...

Ναι έχω καημό για την κατάσταση του κινήματος γιατί το έζησα σε καλύτερη κατάσταση σε πολύ πιο μαύρα χρόνια για το διεθνές κομμουνιστικό μέτωπο. Ζητάω δικαίως πιστεύω τα ρέστα από το Κόμμα, γιατί αυτό έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση, αφού είναι το πιο παλιό, το πιο έμπειρο, το πιο πολυπληθές και αυτό που μπορεί να κινήσει τις μάζες. Δεν μπορώ να ζητήσω τα ρέστα από άλλους, από κάτι Ροσιναντε ή από τη ΛΑΕ, έτσι δεν είναι;

Με ερωτάνε τι έκανα εγώ τόσα χρόνια. Κατέβαινα στις κλαδικές όσο μοσουσασα, πήγα και σε αντιπολεμικά μπροστά από την πρεσβεία. Τώρα δεν αντέχουν τα πόδια μου. Όταν ήμουν στη δουλειά έπεισα 3-4 φίλους για να ξεφύγουν από το ΠΑΣΟΚ , έγιναν επιρροές, τώρα δεν ξέρω τι απογιναν, τους έχασα μετα την συνταξιοδότηση. Έχω και εγω χρόνια να πάω να ψηφίσω. Αυτά έκανα, αυτά μπορούσα. Εγω φταίω όμως, η μονάδα, για την κατάσταση του κινήματος ή οι πολιτικές αποφάσεις και οι στρατηγικές που ακολουθηθήκαν σε μαζικό επίπεδο ;

Διαβάζαμε τόσα χρόνια για την κυκλική καπιταλιστική κρίση, μπράβο ωραία τα γράφει λέγαμε και τεκμηριωμένα. Ξεκινά η κρίση, και το Κόμμα, παρόλο που την είχε προβλέψει, παρουσιάζεται εντελώς απροετοίμαστο, χάνει Μέσα, πόρους και τελικά και κόσμο. Που είναι το πλάνο ανάπτυξης του κινήματος και προπαγάνδας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης αφού γνώριζε τι θα έρθει, νομοτελειακά και αποδεδειγμένα;

Το διο για την άνοδο της ακροδεξιάς και της αντίδρασης. Υποστηριζανε μερικοί αριστεριστές ότι η κρίση είναι η ευκαιρία για επανάσταση. Που πάτε μωρε, τους λέγαμε οι παλιοί, διαβάστε λιγο ιστορία. Σε τέτοιες συνθήκες ο κοσμάκης μαζεύεται, συντηρητικοποιείται, ζηταει το αντίθετο από επανάσταση, δηλαδή επιστροφή στο παλιό. Ούτε για αυτό ήμασταν έτοιμοι, με ευθύνη όλης της αριστεράς.

Θυμάμαι τότε σε συζητήσεις, πεφτανε όλοι από τα σύννεφα με τα γκαλοπ που βάζανε τους χρυσαυγητες στη βουλη. Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά σε ένα κόκκινο μπλογκ, που τότε ηταν στα πανω τους, εδώ ή στο ρεντφλαι βρήκαν και ανέβασαν μια δημοσκόπηση με 17% το ΚΚΕ το 2012 για να πάρουμε κουράγιο, αντι να δούμε την αλήθεια κατάματα. Ενώ το Πασοκ κανείς δεν πίστευε ότι θα καταρρεύσει, το τσιπρεικο ότι θα ανέβει και ότι θα ψηφίσει ο κόσμος ποτέ χρυσαυγητες.

Θέλω να καταλήξω ότι ήμασταν ανέτοιμοι για όλες αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις, παρόλο που έπρεπε να ήμασταν οι πιο έτοιμοι από όλους, τιμώντας την ιστορία και τα διαβάσματα μας.

Έρχονται σήμερα κάτι μπουνταλάδες τύπου ρουβικωνες, αναρχικοί, αριστεριστές και βγαίνουν από τα ζερβά, παίζοντας τους επαναστάτες. Που, εάν το Κόμμα έκανε πορείες και συγκεντρώσεις όταν έπρεπε, μέχρι να παραλύσουν οι κρατικοί μηχανισμοί , κανένα κενό δεν θα άφηνε σε αυτοκλήτους να το παίζουν ρομπεν των δασών. Φυσικος και πολίτικος νόμος: εάν δεν καλύψεις εσυ το κενό, κάποιος άλλος θα εμφανιστεί να το καλύψει.

Που είναι η σύγχρονη επαναστατική στρατηγική για το μέλλον; Το 1992, 93,94 βίωσα την άσβηστη ελπίδα, το πείσμα ότι τίποτα δεν τέλειωσε.

Τώρα νιώθω μια παραίτηση που βγαίνει και σε νεύρα προς τρίτους. Ωραία, να βρίζουμε Λαφαζανηδες και Τσιπρεικο από το πρωί ως το βράδυ. Βγάλε όμως προς τα έξω και ένα όραμα, μια δυναμική , ένα σχέδιο να το καταλάβει και να το πιστέψει και ο λαός. Ας μπει μπροστά η νεολαίο, η ΚΝΕ, το φοιτηταριάτο που δείχνει να το λέει η ψυχούλα τους να αλλάξει κατι, αφού εμείς πάμε για απόσυρση.

Αναυδος είπε...

Μην κρίνεις εξ ίδιων τα αλλότρια ούτε να ζητάς θαύματα από το κόμμα όταν εδυ έκανες αλλά πλέον δεν κανείς ούτε τα ελάχιστα

Είναι οξύμωρο να κουνάς το δάχτυλο κι εσυ να κάθεσαι

Για να γυρίσω ο ήλιος θέλει δουλια πολλή και η κρίση του συστήματος δεν φέρνει αυτόματα ούτε τη συνείδηση της σαπίλας του συστήματος Αντίθετα οδηγεί στην αναζήτησή λύσης που θέλει ομελέτα χωρίς να σπάσει τα αυγά

Αυτό έχει κόστος στην επιρροή του ΚΚΕ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Επιτέλους, (για να επανέλθουμε και στο θέμα της ανάρτησης) το διασυνιστωσιακό κονκλάβιο (δε μάθαμε πως αμεσοδημοκρατικά αναδείχτηκε, αλλά, και τι μας νοιάζει;), που αυτοσυστήνεται και σαν "προεδρείο" εδέησε μετά από 72 ώρες να μας ανακοινώσει τα αποτελέσματα τεσάρων ψηφοφοριών για τα δύο όργανα, ΚΣΕ και ΠΣΟ (ξε και ψο), τις πολιτικές θέσεις και το οργανωτικό, καθώς και πως "Τις αμέσως επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και θα αναρτηθεί στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η Πολιτική Απόφαση - Σχέδιο Δράσης και θα ανακοινωθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες που αποφάσισε η Συνδιάσκεψη.", μαζί με ελάχιστα στατιστικά του διημέρου.
Δε λέω, να (συμφωνήσεις για το πως θα) μετρήσεις 879 ψήφους τέσσαρες φορές στο αριστεροχώρι δικαιολογεί πολλές υπερωρίες, καθώς και η καθαρογραφή των ντοκουμέντων πολύ περισσότερες. Εδώ η συνοπτική καταδίκη του Ζαριανόπουλου θέλει το χρόνο της, όχι τόσο σοβαρά ντοκουμέντα με τόσο πολλούς dictators.
Υπομονή, λοιπόν Λαϊκό Στρώμα - μέχρι εδώ οι προβλέψεις σου ήταν ασφαλείς "(δεν) θα πέσει η (αντιΚΚΕ) πόλις"...
Οταν θα πέσουν τα πασόκικα αντιΚΚΕ αναχώματα, θάναι σημάδι ότι έχουν δημιουργηθεί οι ώριμες υποκειμενικές προϋποθέσεις, που λέγαμε.

zoot horn rollo είπε...

Διάφορες βερσιόν του κλασικού "συμπεράσματος".
Ανεξαρτήτως αφετηρίας, δε θα πάρουμε.

Ανώνυμος είπε...

@v pat και Ζαχάρης Δημήτριος

Τα μνημονιάκια του "ηγέτη" τα ψηφίσατε και με τα δύο χέρια. Μέχρι και ο Ρούσης παραδέχθηκε πως η Ανταρσύα είναι ανάχωμα στο ΚΚΕ (Πριν 11/1/2015)

Για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού έχετε πολύ μεγάλες ευθύνες.
Πλατείες "αγανακτισμένων". Χωρίς κόμματα χωρίς σωματεία (όπως έλεγε και ο Μουσολίνι). Συγκρίσεις κομμουνισμού και φασισμού σε μία ιδιότυπη σοσιαλδημοκρατική "θεωρία" "των δύο άκρων". Κινήματα τύπου "δεν πληρώνω" που έμπαινε ο πάσα ένας

Στήριξη με κάθε τρόπο του Σύριζα έγινε με κάθε τρόπο. Και δεν ήταν "στιγμαίο".
Τόσα χρόνια "κωλοτρίψιμο" αριστεροχωρίου με μερίδες του Σύριζα.
Επίσημα από τον Μάιο του 2012 σε κοινή φωτογραφία στη Βουλή Λαφα - τσίπρα με γνωστούς αστέρες του χώρου.
Αλλά ντάξει μπορεί το πρωί να είναι κάποιος στέλεχος εταιρείας και να απολύει κόσμο αλλά το βράδυ να είναι και αριστερός όπως έγραφαν για κάποιους αστέρες του "αριστεροχωρίου" οι αναρχικοί ( μαζί με πολλά άλλα )στο
("Ένας αντικαπιταλιστής για τη εθνική ανάπτυξη"- Indymedia 2008)

Να μην γράψουμε για τα άρθρα γνωστών δημοσιογράφων ΝΑΡιτων π.χ. για τις "επαναστατικές καταστάσεις" στην Ουκρανία της πλατείας Μαϊντάν

Μάλλον η ενέργεια σπουδαστών-φοιτητών (Μ.Α.Σ.) στο άγαλμα του Τρούμαν θα χάλασε την ζαχαρένια αρκετών. Ειδάλως προς τι η κοινή συνιστάμενη κατά του ΚΚΕ φασιστών, νοεφιλελέ, πασοκοσυριζαίων και "αριστερών";

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαρη θα μπορούσα να συμφωνήσω σε οτι αφορα το ποσο προετοιμασμενοι πρακτικά ήμασταν, στο ποσο αποτελεσμστικοι, μαχητικοι, στο ποσο αφηνουμε κενα για αλλους με τις ελλείψεις μας και πόσο λάθος μπορεί να εκτιμησαμε κάποιες διεργασίες στην κοινωνια.
ΑΛΛΑ
1ον το ΚΚΕ σε ολα οσα λες εχει κανει αυτοκριτική σε πληθωρα ντοκουμεντων του αυτα τα χρόνια. Πχ εκτίμηση διπλης εκλογικής μάχης του 2012,19ο και 20ο συνέδριο κλπ.
Και 2ον

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ. Δεν παιζουμε μπαλα μονοι μας. Είμαστε σε δύσκολες συνθήκες, σε εχθρικό γήπεδο, με πανίσχυρο, πολυπλοκαμο, εμπειροτερο αντίπαλο, χωρίς συμμαχους ισχυρους πια μονο με το δίκιο μας και την ψυχη μας. Τι νομιζες θα κάνουμε περίπατο? Η ανασυγκροτηση του κινήματος αφήνει αδιαφορο τον αντίπαλο νομιζεις? Αυτοι εχουν 1002 οπλα πολύ πιο ισχυρα απο μια δικη μας σωστα προσανατολισμενη απόφαση.
Την απογοήτευση και την παραίτηση τη βλέπεις μονο στους αλλους? Στον εαυτό σου δε τη βλέπεις?

ratm

zoot horn rollo είπε...

ratm, ξέρεις καλά ότι αν δεν "αυτομαστιγώνεσαι" σε μόνιμη βάση, δεν είναι αυτοκριτική για κάποιους. Μετά αρχίζουν τα "τα ρίχνετε μόνο στους άλλους και στον κόσμο" κ.ο.κ.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρε, Μήτσο Ζαχάρη, στην αρχή σε πέρασα για ανταρσυάνικο/αριστερίστικο τρολλάκι, από αυτά, που ξεμυτίζουν πότε-πότε εδώ. Αλλά με το τελευταίο σου σχόλιο άλλαξες την εικόνα. Νομίζω πως δίνεις μια μικρογραφία του προβλήματος και του ΚΚΕ και της Αριστεράς αλλά και του ελληνικού Λαού συνολικά. "Το έζησα σε καλύτερη κατάσταση σε πολύ πιο μαύρα χρόνια για το διεθνές κομμουνιστικό μέτωπο" αλλά...."ήμασταν ανέτοιμοι για όλες αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις"! Τότε, πως διάολο "είμασταν σε καλύτερη κατάσταση" αφού δεν ξέραμε, που μας πάνε τα τέσσερα; Και γιατί ήταν πιό μαύρα τα χρόνια, τότε, που οι σφαλιάρες ήταν φρέσκες για όλους μας, και όχι τώρα, που ....τις έχουμε αφομοιώσει;!
Βεβαίως το Κόμμα σαν συνισταμένη βούληση όλων μας έχει κεντρικές ευθύνες, αλλά δεν ιδρύθηκε από τον ...Θεό. Από μας ιδρύθηκε, σε μας στηρίζεται,και τις δικές μας αδυναμίες αντανακλά, όπως πολύ χαρακτηριστικά απεικονίζονται και στο δικό σου τρόπο σκέψης.
Να το κάνουμε πιο ευέλικτο και πιο ευεπίφορο στο "καινούργιο"; Μακάρι να υπάρχει τρόπος, αλλά υπό έναν όρο: Να μην καταλήξουμε να γίνουμε "μπάτε σκύλοι αλέστε" σε ό,τι πιο οπισθοδρομικό μας σερβίρει η Αντίδραση σαν "καινούργιο", δηλαδή στο αντίθετο, από αυτό, που θέλουμε! Γιατί αυτό ακριβώς έχουν πάθει όλοι οι "αξιοσέβαστοι φίλοι μας", αρχίζοντας από το ΠΑΣΟΚ, τον τΣύριζα μέχρι το αριστεροχώρι και τους μουλάδες και το αναρχοφασισταριό.
Μην καταλήξουμε κι εμείς με γλάστρες κάνναβης στα μπαλκόνια μας...

Ανώνυμος είπε...

"Για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού έχετε πολύ μεγάλες ευθύνες" αναφέρεται στον πολιτικό χωρο που εκπροσωπείται

17-57

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη πέρα από το καλαμπούρι.
Μου φαίνεται ότι για ένα περίεργο λόγο, θεωρείς ότι το ΚΚΕ έχει δύναμη την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σε συνθήκες αντεπανάστασης, αντίδρασης, συντηρητικοποίησης και πολεμικής προετοιμασίας, με ένα σοσιαλσοβινιστικό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) στην κυβέρνηση παρέα με φασίστες (ΑΝΕΛ).

Τα είπανε και άλλοι παραπάνω. Το βασικό όμως πάντα είναι να έχουμε επαφή με τη πραγματικότητα.
Αυτά που λες πως περιμένεις από το ΚΚΕ, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ μόνο δίνει βάση εκεί που έχει πραγματική ουσία, στο εργατικό και στο αντιπολεμικό κίνημα, δηλαδή εκεί που οι "Ρουβίκονες" και οι "εξωκοινοβολευτικοί" είναι πουθενάδες κατά κανόνα!!!
Γιατί κάνεις κριτική στο Κόμμα που δεν παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων, και δεν κάνεις κριτική σε όλους τους άλλους, που έχουν γράψει το εργατικό και το αντιπολεμικό κίνημα στα παλιά τους τα παπούτσια, ενώ το πολεμάνε για να μη γίνει ριζοσπαστικό και ταξικό;
Θεωρείς ότι για ένα επαναστατικό κόμμα, το κυνήγι των εντυπώσεων έχει περισσότερη αξία από τη ριζοσπαστικοποίηση της Ε.Τ. και την ανάπτυξη μαζικών δεσμών και επιρροής με αυτή;

Ιωσήφ ο οπορτουνοφάγος

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια τα παλιά καλά
Best of
https://www.youtube.com/watch?v=_-PJDyT_iRM

17-57

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αναπολώντας, με αφορμή το δεύτερο σχόλιο του Μήτσου Ζαχάρη, τα (κομματικά) γεγονότα του '89, βλέπω για άλλη μια φορά να επιβεβαιώνεται μια διαχρονική υποψία μου: Το "χέρι του Θεού" μας έσωσε το '91! Και η ηλιθιότητα-πολιτική-ανεπάρκεια των οπορτουνιστών. Αν δεν ήντουσαν τόσο βιαστικοί (να συμβιβαστούν με την α.τ. προκειμένου να πάρουν την κυβερνητική κουτάλα), μάλλον θα ν'το είχαν πάρει το Κόμμα, και σήμερα θα τσακωνόμασταν ποιός έχει την πιο φουντωτή καναβουργιά στο μπαλκόνι του.... σαν τεκμήριο "αριστεροσύνης", πιθανώς και μαρξισμού-λενινισμού!
Ηταν τέτοιο το υποκειμενικό χάλι σαν αποτέλεσμα της αποϊδεολογικοποίησης της ταξικής πάλης, που αν κάποιος με μέτριο επίπεδο μπορούσε να το χειριστεί, θα μας είχε τουμπάρει κανονικώτατα. Επαιξε ρόλο, και που μερικές βασικές κομμ. επιχειρήσεις τότε κρατήθηκαν στην πό δω μεριά. Οχι λίγοι σύντροφοι, που ξέρω, μείνανε στο Κόμμα, όχι για καθαρούς ιδεολογικούς λόγους, ας πούμε σαν αυτούς, που διατυπώθηκαν με σαφήνεια μετά από 15 χρόνια (18ο και 19ο, Συνέδρια) αλλά για πολύ πιο απλούς, όπως "μένω στο Κόμμα, γιατί ...εδώ είναι το Κόμμα"(!), η γιατί "οι άλλοι θέλουν να το διαλύσουν", η "γιατί εδώ είναι η δουλειά μου" (είχα ακούσει και τη φράση "η Τυποεκδοτική είναι το Κόμμα"!!) κλπ., κλπ. Πολλοί σήμερα βέβαια δεν θα παραδεχτούν ότι είχαν τέτοια κίνητρα, αλλά οι εκτιμήσεις "τότε είμασταν ..δυνατοί, είχαμε τα Μέσα μας" (σ.Σ.ο.Τ.: "902 TV", Σ.Ε. και "Τ") προδίδουν επιφανειακά κριτήρια και προσήλωση στα επιφαινόμενα. Τώρα φωτίζονται καλύτερα και φαινόμενα ακατανόητα για κάποιους από μας τότε, όπως της Αλέκας με το αγαλματάκι του Ηρακλή στον Γκορμπατσώφ. Ο τοκετός θέλει μαλακά χέρια, για να μην το πνίξεις το μωρό....
Γι αυτό δεν ξενίστηκα όταν άρχισαν να ξεμυτίζουν "Κορδάτοι", "Νέες Σπορές" - να πω, τα περίμενα, όπως θα θυμούνται οι παληότεροι από την "Γκράνμα".
Για να μην ξεστρατίζω σε περιαυτολογίες, η άποψή μου είναι πως ακόμη μένει πολλή δουλειά για την Ιδεολογική Ανασύνταξη του Κομμ. Κινήματος και το καθήκον αυτό πέφτει στο ΚΚΕ. Στους άλλους, μόνο "ξύλο"! Τα συνέδρια 18ο και 19ο ήταν ιστορικά, αλλά ήταν μόνο η αρχή, κι αυτά τα ίδια ακόμη δεν έχουν αφομοιωθεί στο βάθος τους από το ίδιο το σώμα του ΚΚΕ (μέλη και οπαδοί) αν και η ευρύτερη επιρροή τους είναι ήδη ορατή, τόσο από τις θετικές αντιδράσεις (προσπάθειες απομίμησης, προσαρμογής κλπ.) όσο και από τις αρνητικές διαφόρων ξωφλημένων "σελέμπριτις". Χωρίς να υποτιμώ και θετικούς προβληματισμούς και από εξωκομματικούς, που όμως ξεχωρίζουν ακριβώς γιατί δεν διαπνέονται από αντι-ΚΚΕ σύνδρομα, με πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Γ. Μαργαρίτη.
Πάντως, η επιθετική ιδεολογική πολιτική των 18/19 πρέπει και να εξειδικευτεί στις συνέπειές της, αλλά και να συνεχιστεί, να επεκταθεί και να διευρυνθεί. Γιατί στο 20ο (φτού...) σαν να είδα μιαν "κοπωση", που ελπίζω να είναι για ανάκτηση δυνάμεων και όχι αναδίπλωση.
Ισως σε αυτό να έχει ένα δίκηο ο Μ. Ζ., ακόμη το ΚΚΕ δεν έχει δώσει ένα συνεκτικό και πειστικό όραμα, δεν έχει ακόμη "ταπώσει" την περιρρέουσα αντιδραστική Ιδεολογία, που παπαγαλίζουν επίμονα και με τεράστια μέσα τα παπαγαλάκια της Αντίδρασης μέσα στα μυαλά του κόσμου. Αλλά, προς Θεού, μην πάμε πίσω! Οι "παληές καλές μέρες" είναι απλά ένας εφιάλτης.

Ανώνυμος είπε...

Ξανακάνω κριτική στις πολιτικές απόψεις ή στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεσαι

"..Ζητάω δικαίως πιστεύω τα ρέστα από το Κόμμα, γιατί αυτό έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση, αφού είναι το πιο παλιό, το πιο έμπειρο, το πιο πολυπληθές και αυτό που μπορεί να κινήσει τις μάζες. Δεν μπορώ να ζητήσω τα ρέστα από άλλους, από κάτι Ροσιναντε ή από τη ΛΑΕ, έτσι δεν είναι;.."

Τι και αν οι μεν ήταν υπουργοί η δεν πήγαν στην πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία ακολουθώντας το Συριζομάνι: Τι και αν και οι δύο ψήφισαν το 3ο μνημόνιο του "ηγέτη"; Μόνο το ΚΚΕ έχει ευθύνες το είπαμε που προειδοποιούσε για την κοροϊδια όταν ο "ηγέτης" μία εβδομάδα πριν το Δημοψήφισμα του 2015 είχε σχεδόν έτοιμο το 3ο μνημόνιο. Τι κάνετε λοιπόν για την όλη κατάσταση μιας και ζητάτε τα ρέστα "δικαίως" από αλλού;

Να θυμήσουμε πως πρωην στέλεχος του Σύριζα είπε πως για την συντηρητικοποίηση του Σύριζα φταίει το... "κίνημα" που έπεσε. Βέβαια όταν έβαζε νερό στο νερόμυλο του "με ένα νόμο και ένα άρθρο" της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που εμφανίστηκε ποτέ "Και μέσα στην ΕΕ αλλά δεν θα ζητήσουν τα δανεικά οι τραπεζίτες της ΕΕ" ε τότε δεν ήξερε

"δημοσκόπηση με 17% το ΚΚΕ το 2012 "

Γιατί νομίζεις πως εμφανίστηκαν οι "αγανακτισμένοι" στα 2011 που έριξαν τον αντι-κομμουνιστικό σπόρο ;
Γιατί εμφανίστηκε το κόμμα Καμμένου όταν ακριβώς στις δημοσκοπήσεις ένα 2-3% επί του εκλογικού σώματος πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ θα ψήφιζαν ΚΚΕ; Γιατί κάθε τρεις και λίγο γινόντουσαν happening "χωρίς κόμματα", "χωρίς συνδικάτα", και χωρίς "κομματική ταυτότητα";


" Θέλω να καταλήξω ότι ήμασταν ανέτοιμοι για όλες αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις, παρόλο που έπρεπε να ήμασταν οι πιο έτοιμοι από όλους, τιμώντας την ιστορία και τα διαβάσματα μας."

Δεν έγινε ΚΑΜΙΑ κοσμογονική εξέλιξη το 2012.
Ακόμα και οι επισήμως ΠΑΣΟΚΟΙ το έπαιζαν αντιμνημονιακοί.
Εργοστάσια κατελλειμένα και εργατικά συμβούλια δεν είδα πουθενά για την "κοσμογονική εξέλιξη ".
Μόνο σε μία Χαλυβουργεία υπήρξε απεργία διάρκειας 9 μηνών.
Μία ακόμα Απόδειξη η ΑΠΟΨΗ του τότε προέδρου του ΣΕΒ αμέσως μετά τις εκλογές του ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2012. Τον ταξικό αντίπαλο τον διαβάζουμε;

"... Έρχονται σήμερα κάτι μπουνταλάδες τύπου ρουβικωνες, αναρχικοί, αριστεριστές και βγαίνουν από τα ζερβά, παίζοντας τους επαναστάτες. Που, εάν το Κόμμα έκανε πορείες και συγκεντρώσεις όταν έπρεπε, μέχρι να παραλύσουν οι κρατικοί μηχανισμοί , κανένα κενό δεν θα άφηνε σε αυτοκλήτους να το παίζουν ρομπεν των δασών. Φυσικος και πολίτικος νόμος: εάν δεν καλύψεις εσυ το κενό, κάποιος άλλος θα εμφανιστεί να το καλύψει. ..."

Τα θεωρείς τόσο εύκολα όπως τα θεωρούσε και ο Τζιμάκος.
Τον Σύριζα πρώτου 6μηνου όλοι τους βγήκαν για να τον στηρίξουν .
Και ελεύθερα διαδήλωναν στο προαύλιο της Βουλής με την άδεια της τότε Προέδρου
Όλοι πλέον είναι πολιτικά απομονωμένοι από το εργατικό κίνημα και όλοι πολιτικά χρεωκοπημένοι.
Και δεν είναι μπουνταλάδες. Αρκετοί από αυτούς είχαν και έχουν τον πολιτικό ρόλο
ή αλλιώς
"Τα δικά μας παιδιά" που έλεγε ο Αντιπρόεδρος και η "εκτόνωση" που έλεγε ο υπ.Ναυτιλίας.

Λοιπόν μην κουνάτε το δάκτυλο στους ανθρώπους που έχουν λιώσει τα παπούτσια τους για να υπενθυμίσουν στον καθένα πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.
Και την δική μας δουλειά στο κίνημα.
Αλλά τι να κάνουμε καλοέμαθε αρκετό κόσμο το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια και νόμιζαν πως τα πράγματα ήταν απλά και εύκολα. Κάτι σαν "με ένα άρθρο και ένα νόμο"

17-57

Orestis Komep είπε...

Η κατάληξη αυτών των διεργασιών στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η ''φυσιολογική'' εξέλιξη ενός οπορτουνιστικού φορέα. Η ηγεσία του ΝΑΡ, από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του '90, επέλεξε στρατηγικά την ''εύκολη επιλογή'', της καταδικαστικής στάσης συλλήβδην εναντίον των πρώην σοσιαλιστικών κρατών και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της απόρριψης της ιδεολογικής/θεωρητικής ωρίμανσης, συνολικά της επαναστατικής τάσης και την πρόκριση του ρεφορισμού. Ωστόσο, η αποτυχία ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη: πρωτίστως λόγω της διατήρησης ενός σαφοώς ισχυρού από άποψη μαζικότητας αλλά και θεωρητικών επεξεργασιών Μαρξιστικού - Λενινιστικού Κόμματος - του ΚΚΕ - αλλά και λόγω δράσης ''ανταγωνιστικών'' εν πολλοίς δυνάμεων (παλαιότερα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πλέον ΛΑΕ κλπ.). Συγχρόνως, δε φαίνεται να αναλήφθηκε σε καμία χρονική φάση η απόπειρα άρθρωσης ενός σοβαρού, συνεκτικού προγραμματικού και ιδεολογικού λόγου, έστω και για τα δεδομένα του ΝΑΡ, μετέπειτα ΕΝΑΝΤΙΑ, νυν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το επόμενο έτος, ενόψει και των αρκετών εκλογικών διαδικασιών, πιθανόν να επιταχυνθούν αποφάσεις ''ρήξεων'', ''συκρότησης μετώπων'' κ.ο.κ. Είναι γνωστή η εμμονή των ρεφορμιστικών δυνάμεων με τους εκλογικούς συσχετισμούς.
Το ΚΚΕ εξακολουθεί πολύ ορθά την άσκηση σοβαρής κριτικής και έναντι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπάρχει, βέβαια, και το θετικό στοιχείο: λόγω της σοβαρότητας των θέσεων και του βαθμού οργάνωσης, μέρος των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι προσεγγίσιμο δυνητικά. Πιθανόν δηλαδή, οι παρούσες εσωτερικές αντιπαραθέσεις (σε βαθμό φαιδρότητας αρκετές φορές) να αποτελέσουν την αφορμή για ορισμένους να επαναπροσδιορίσουν την άποψή τους και έναντι του ΚΚΕ.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Θα μπορούσε ο Λαϊκός-Στρώμας, να μας αναλύσει τις μεταβολές στους συσχετισμούς των συνιστωσών στο ανταρσυοχώρι;
Βλέπω αλλαγή στα μισά σχεδόν πρόσωπα της ΚΣΕ (μόνο οι 8 από τους 15 της παληάς διασώθηκαν) και μιαν ...ανανέωση-γενοκτονία(!) στην ΠΣΟ, όπου μόνο τα 32 μέλη της παληάς επέζησαν! Τα υπόλοιπα 48 ....εκκαθαρίστηκαν (...ά, ρε ...Στάλιν, εσύ μόνο τους μισούς είχες φάει)!
Βέβαια, οι βασικές "μούρες" είναι αμετακίνητες, αλλά βλέπω και μερικές ηχηρές απουσίες.
Οι αποφάσεις, ακόμη να "καθαρογραφούν"....
Κι αυτό με τον "σύντροφο σεξιστή", που απασχόλησε ...το πανελλαδικό όργανο(!) μάλλον ανήκει στα ....πιο σοβαρά του χώρου!
Παιδιά, νάστε καλά, και του χρόνου!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ρε σείς, είναι η τρίτη μέρα μετά τις 28 και δεν ακούγεται ψίθυρος από τα sites του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τρέχει κάτι η είναι απλά το μικροαστικό τετραήμερο;

Γκεόργκυ Ζούκωφ είπε...

Oσο υπαρχουν "παρεμβολες" στο κινημα απο το χωρο του πασοκικου αριστεροχωριου ,οσο δεν απαντιεται ρητα και κατηγορηματικα και η υποψια υφερποντα αντικομμουνισμου και πασοκιλας ,τοσο ο οππορτουνισμος στο κινημα καλα θα κρατει ,τοσο θα αυξανουν οι κλαψες τυπου Ζαχαρη που δεν θα πηγαινει ουτε καν να ασκησει το δημοκρατικο του δικαιωμα να ριχνει εστω αυτη τη ριμαδοψηφο του ,κλαιγοντας σαν τη χηρα στο κρεββατι .Τα κουρασμενα παλληκαρια ουτε για εξωφυλλαρουχες δεν κανουν, το κακο ειναι οτι διατυμπανιζουν την κουραση τους στο διαδυκτιο σαν να ξεπουλανε την μιζερια τους ως πραμματεια

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέω πως δεν αξίζει αλλά μάλλον χάνεις τον χρόνο σου με την σοβαρή κριτική Orestis Komep ( 29 Απριλίου 2018 - 11:55 μ.μ. ).

Είναι δυνατόν να συνυπάρχουν Τροτσκιστές οριτζιναλ, τροτσικτές ιμιτασιον της μετα Τρότσκι Περιόδου, αλτεσουριανοί, μαοϊκοί, φιλοπουλατζερικοί; Λίγος Μάης 68, λίγος Κάουτσκι, λίγος Τόνι Κλιφ, λίγος Μάο, Λίγος Λένιν, λίγος Τρότσκι και λίγο από αστικά κινήματα πόλεων;

Άλλοι στήριξαν αντι για ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ΛΑΕ τον Σεμπτέμβριο του 2015 αλλά όλα στο ΝΑΡ μέλι-γάλα. Ούτε διαγραφές που θα έκανε κάθε σοβαρό κόμμα. άλλοι ακολουθούν την ΓΣΕΕ κατα πόδας (ΣΕΚ) και πάλι μέλι - γάλα για την "ενότητα της αριστεράς". Εδώ δεν συμφωνούν στο που θα κάνουν συγκέντρωση, θα έχουν και "συνεκτική θεωρία";

Συνασπισμός της εκτός κοινοβουλίου αριστεράς είναι. Την δουλειά της η ηγεσία τους την έκανε και με το παραπάνω. Βοήθησε στο να βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, υπερασπίτηκε το πρωτο 6μηνο με Βαρουφάκη παρά την παράταση του 2ου Μνημονίου, και αποτέλεσε ανάχωμα προς το ΚΚΕ όπως είπε με άλλα λόγια και ένα από τα "αστέρια" της, ο καθηγητής Ρούσης.

Όσο για την βάση δεν λέω ένα μέρος της είναι τίμιο και αγωνιστικό(υπάρχει διαχωρισμός βάσης ηγεσίας μιας και δεν υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός)

Ενα 25-30% της βάσης της μπορεί να έρθει κοντά στο ΠΑΜΕ. Το υπόλοιπο της βάσης θα ήταν, είναι και μάλλον θα εξακολουθήσει να είναι κολημμένο στις αντιΚΚΕ εμμονές του.

17-57

Ανώνυμος είπε...

@Γκεόργκυ Ζούκωφ
Οι πολιτικές κλάψες θα αυξάνονται γιατί έχασαν τον πολιτικό τους ρόλο. Οι ηγεσίες τους και η θεωρία τους δεν πείθει. αν κάποιος θέλει σύριζα πάει κατευθείας και όχι δια της τεθαλάσμένης μέσω πασοκοαριστεροχωρίου.

Ο οπορτουνισμός ως επίδραση της αστικής διανόησης στην εργατική τάξη είναι μεν πολύ ισχυρός αλλά οι γνήσιοι πολιτικοί του εκφραστές είναι πολιτικά αδύναμοι.

Ίσως αυτό είναι και να εξακολουθήσει να είναι για ακόμα κάποια χρόνια το "πολιτικό παράδοξο". Με άλλα λόγια το "πολιτικό κενό" στα "αριστερά" του Σύριζα και στα "δεξιά" του ΚΚΕ όπως έλεγε ο Χατζηνίκος

17-57

Orestis Komep είπε...

@17-57

Ναι, η κατάσταση συνονθυλεύματος είναι όπως την περιέγραψες ακριβώς. Εξάλλου, η υπεροχή (θεωρητικά και από άποψη επιρροής) των δυνάμεων των ΚΚΕ/ΠΑΜΕ δεν ήταν προϊόν τυχαίας εξέλιξης. Ενόσω, η περίοδος ειδικά των αρχών της δεκαετίας του '90 ''προσφερόταν'' για την ''άνδρωση'' οπορτουνιστικών, αντισοβιετικών, αντιλενινιστικών, ''αριστερίστικων'' πολιτικών φορέων.
Επιβάλλεται, σε ένα βαθμό, η παρακολούθηση των τεκτενόμενων και σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, παραταύτα.

Ανώνυμος είπε...

1) Καλά κάνουμε και ασχολούμαστε (και έτσι πρέπει)με τον οπορτουνισμό ως ιδεολόγημα, ρεύμα, επίδραση της αστικής ιδεολογίας στην εργατική τάξη


2) Ξεμείναμε από...οπορτουνιστές!
Πλέον δεν είναι ούτε καν οπορτουνιστές οι θαυμαστές του Τραμπ, της Λέπεν και του Ορμπάν. θα ξαναεμφανιστούν αλλά για μερικά χρόνια θα είναι στην αφάνεια. Για αυτό και οι κλάψες. Το "πολιτικό κενό" κατά Χατζηνίκο.

Από τον οπορτουνισμό στον φασισμό 2 με 3 τσιγάρα δρόμος. Δεν είναι τυχαίο πως οποιαωδήποτε ιδεολόγημα των οπορτουνιστών σε "αριστερά" και "αντιεξουσιαστικά"
site τα επαναλαμβάνουν οι φασίστες

3) Το ΚΚΕ είναι σοβαρό Κόμμα και ξεσκεπάζει τα ιδεολογικά καραγκιοζιλικία τους

4)I Lenin Takoi Molodoi
Lenin is Young and the Battle is Going Again
https://www.youtube.com/watch?v=bnz-g8jt0zU

17-57

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνω απ'την ανακοίνωση της "νεολαίας ΛΑΕ" που καλεί για ψήφο σε ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ, λέτε να έχουμε πάλι αυτή την μισοδιάσπαση με ενιαία ψηφοδέλτια στους συλλόγους, αλλά διαφορετικά αθροίσματα κουκιών ψηλά (γιατί διαδικασίες);
Κατακαημένα ολτέρνατιβ φοιτητούδια, θα γίνετε πάλι αντικείμενο αμεσοδημοκρατικής καρεκλομαχίας, ή της εξίσου αμεσοδημοκρατικής ερμηνείας της ψήφου, σαν μια νύχτα του Ιούλη, που απο 'κει που λέγαμε "το ΟΧΙ θα εγλωβίσει την κυβέρνηση", ψάχναμε αν είναι 30 ή 50% η ψήφος η ταξικιά(μπορεί να τα βρήκαμε στο 40).
Μην σας αδικούμε ολτέρνατιβ φοιτητούδια, το τραβάει ο οργανισμός σας. Πάντως, όταν θα καααγίνει, να τους ορίσει η ΕΠΑΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τρένο πάει ο σοσιαλισμός της αγοράς. Το Βιετνάμ συμμετείχε στα εγκαίνια της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

AGIS είπε...


Σίγουρα; Πάντως εδώ:
https://www.902.gr/eidisi/kosmos/158704/astamatiti-ypokrisia-apo-osoys-stirizoyn-israil
το Βιετναμ δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπήθηκαν στα εγκαίνια.

AGIS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Η Λιάνα Κανέλλη προσπάθησε να υπερασπιστεί την συμβολαιογράφο που δέχτηκε την "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" και την "πάτησε" άσχημα.

Με αφορμή την επίθεση, η Συμβολαιογράγος Θηρεσία Δάλλα - Πολυζώη στην οποία ανήκει το γραφείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταγγέλλω την προβοκατόρικη σε βάρος μου επίθεση, από κουκουλοφόρους, που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 10.00 το πρωί στο γραφείο μου. Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα.....κλπ.".

....μάλλον η Ασφάλεια, τα καρακόλια της, οι ρουβίτσες του Βούτση, και τα "Βαθύ-Μαύρα" παπαγαλάκια τους την πάτησαν άσχημα.
Αυτά έχουν οι βιασύνες, μπροστά σε μια προβλέψιμη όξυνση της κατάστασης.....

Sergio είπε...

Σεχταρ, ακομα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει ενα όριο. Μη λες άλλα, γιατι εχεις ηδη εκτεθεί.

Υπαρχουν επισημα χαρτιά οπου αποδεικνύεται οτι η κα Δαλλα, το παίζει σε διπλο ταμπλο, και με τον αστυφύλακα και με το..προλεταριάτο.

Κανε μια βολτα για τα αδιάσειστα στοιχεια στα social media ή στο βαθυ και θα καταλαβεις οτι ακομα και ο τυφλος οπαδισμος δεν μπορει να δικαιολογησει καποιες φορες τα αδικαιολόγητα.

Αν εχει ελάχιστη τσιπα η κυρια συμβολαιογράφος, θα παραιτηθεί ή απο τα συνδικαλιστικά ή απο τους πλειστηριασμους, για να μην εκθετει και το Παμε.ΑΝ υπαρχει τσιπα.

Υγ. Εχει παντως μια πλακα το γεγονός οτι καθε ενέργεια των παιδιων του Ρουβίκωνα, ταραζει και τα νερα των φιλελε και του συστήματος και των ξεπουλημενων που ζητανε το κεφαλι τους επι πίνακι αλλα απο οτι φαινεται ταράζει και τους νεοκκεδες(δεν λεω κκεδες, γιατι παραπεμπει στους παλιούς για τους οποίους υπαρχει σεβασμός). Οι νεοκκεδες λοιπον, ταραζονται οταν μια συλλογικοτητα τους δείχνει τον πραγματικο δρόμο της αντιστασης και ρίχνει ταξικα χαστουκια σε καθε ειδος εκμεταλλευτές.
Αλλα βλεπεις η νομιμοτητα και τα εδρανα του αστικου κοινοβουλίου είναι πολυ βολικα τα ατιμα για να τα αφησεις μετα απο τοσα χρονια υποταγης στο συστημα...ασε που και οι συνθηκες δεν έχουν ωριμάσει ακομα. Σωστα τα λεω;

Υγ. Μπραβο στα παιδια. Αν μη τι αλλο, το λεει η ψυχη τους και σωνουν λιγο απο την χαμενη αξιοπρέπεια της κάποτε ανατρεπτικης αριστεράς.

AGIS είπε...

@19 Μαΐου 2018 - 7:41 π.μ.

Ακόμα κι αν υποτεθεί ότι ο "Ρουβίκωνας" είναι μια αγνή ιδεολογική-ακτιβιστική γκρούπα και ότι η συμβολαιογράφος κάνει πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, το συμπέρασμα που βγάζω από την προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της ενέργειας είναι, ότι η μεθοδολογία της ως προς την επιλογή των στόχων συνίσταται σε μια έρευνα στο ίντερνετ για τους συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς, από την οποία έρευνα όπως οι ίδιοι λένε: "κανείς άλλος εκτός του ίδιου του οφειλέτη και της εφορίας, δεν μπορεί να γνώριζε, πόσοι και ποιοι αφορούσαν σε πρώτες κατοικίες".
Το συμπέρασμα βγαίνει από εδώ:
https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_32.html
https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_73.html
https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_90.html
https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_85.html
Από αυτή τη μεθοδολογία βγαίνει κατά συνέπεια το συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν "ακτιβισμό" που όχι μόνο στέκεται έξω από κάθε διαδικασία μαζικού κινήματος, αλλά που λαβαίνει χώρα ερήμην ακόμα και των προσώπων που θίγονται άμεσα δηλαδή αυτών που η περιουσία τους βγαίνει στο σφυρί.
Βγαίνει επίσης το συμπέρασμα μιας, αν όχι εντελώς "τυφλής", πάντως κάτι παραπάνω από μισότυφλης ενέργειας, αφού η δικαιολόγησή της ακολουθεί το εξής σχήμα:

Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος έχει διενεργήσει έναν αριθμό πλειστηριασμών, ορίστε η λίστα που βρήκαμε στο ίντερνετ. Για τους πλειστηριασμούς αυτούς κανείς (εκτός οφειλέτη και εφορίας) δεν μπορεί να ξέρει αν αφορούν πρώτη ή δεύτερη κ.ο.κ. κατοικία. Ισχυριζόμαστε ότι αυτό δεν μπορεί να το ξέρει ούτε η συμβολαιογράφος, όμως από τον ισχυρισμό μας αποδεικνύεται ότι δεν το ξέρουμε ούτε κι εμείς που υπερασπιζόμαστε την ενέργεια του "Ρουβικώνα" αλλά ούτε και ο "Ρουβίκωνας" που την πραγματοποίησε.

Είπαμε: εκτός από την εφορία μπορεί να το γνωρίζει μόνο ο οφειλέτης, και επομένως πάντως όχι ο "Ρουβίκωνας"...
Τώρα: Το ότι ο "οφειλέτης" παραμένει στην όλη υπόθεση σαν ένα αφηρημένο ον που μόνο αυτός γνωρίζει τα της περιουσίας του, ενώ εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε τα της περιουσίας αλλά ούτε και τον οφειλέτη τον ίδιο... Το ότι η δραστηριότητά μας αφήνει απ' έξω όχι μόνο τη γνώση του "οφειλέτη" και των της περιουσίας του, αλλά αφήνει απ’ έξω της και τον ίδιο τον "οφειλέτη"... Το ότι όλοι οι όροι της δραστηριότητάς μας είναι τέτοιοι λόγω του ότι αφήνουν απ’ έξω και, επίσης, τέτοιοι που να αφήνουν απ' έξω τον "οφειλέτη"... Αυτά αποτελούν την απόλυτη έκφραση του γεγονότος ότι η δραστηριότητά μας είναι ξένη προς κάθε διαδικασία μαζικού κινήματος, και του γεγονότος ότι οι όροι αυτής της δραστηριότητας προορίζονται να τη διατηρήσουν ξένη από κάθε τέτοια διαδικασία. Κι αυτό το γεγονός δεν αποτελεί περιορισμό μόνο της δικής μας δραστηριότητας, πράγμα το οποίο θα ήταν σχετικά ασήμαντο, αλλά συνιστά περιορισμό και στην ανάπτυξη κάθε διαδικασίας μαζικού κινήματος, πράγμα που είναι και το σημαντικότερο.

AGIS είπε...

Στον αντίποδα των παραπάνω, μια κινητοποίηση σαν κι αυτή που περιγράφεται εδώ
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/158741/kinitopoiisi-gia-tin-apotropi-ilektronikoy-pleistiriasmoy-protis
και εδώ
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9843780
αποτελεί προσπάθεια ανάπτυξης μιας δραστηριότητας με όρους μαζικού κινήματος, κι αυτή η αφετηρία της δεν αναιρείται από την έκβασή της, που συνοψίζεται στο ότι «η τράπεζα είναι ανένδοτη» παρά την επιδίωξη που υπήρξε "να υπάρξει συνεννόηση με την τράπεζα και να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός του ακινήτου", καθώς και σε ένα ίχνος μετάθεσης της πάλης από τους πλειστηριασμούς στην "προσπάθεια υλοποίησης της έξωσης των οικογενειών που πλειστηριάστηκε το σπίτι τους" εφόσον η κινητοποίηση απέτυχε να "να μεταπείσει την συμβολαιογράφο και την τράπεζα να μην προχωρήσουν".

Τέτοιες αποτυχίες σίγουρα θα υπάρχουν, για όσο το μαζικό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν έχει τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα που ανταποκρίνεται στις περιστάσεις... για όσο το ζήτημα και η αντιμετώπισή του δεν έχει φτάσει στο σημείο να υπερβεί τον κατακερματισμό (και όχι βέβαια να στρέψει τα νότα) στις μυριάδες ατομικές περιπτώσεις πότε του ενός και πότε του άλλου "οφειλέτη"... για όσο αυτή η κατακερματισμένη εξατομίκευση του προβλήματος θα έχει σαν συνέπεια την αντίληψη μιας κάποιας "τάξης" στην υπόθεση των πλειστηριασμών, για την οποία "τάξη" υποτίθεται πως πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο το μαζικό κίνημα και όχι η κυβερνητική πολιτική, που με την αντιλαϊκή της "αταξία" δεν αφήνει και μεγάλα περιθώρια αντιμετώπισής τους με όρους "τάξης" και "ταξινόμησης" σε πρώτη και μη πρώτη ή σε λαϊκή και μη-λαϊκή κατοικία... για όσο επίσης, μέσα από τις ατομικές περιπτώσεις και μέσα από την υπέρβαση αυτού του κατακερματισμού, δεν έχει φτάσει να αναπτυχθεί το μαζικό κίνημα ως το επίπεδο που θα διεκδικήσει και που θα βάλει με τη σφραγίδα του τέλος σε αυτήν την πολιτική συνολικά.

Για όσον καιρό θα είναι έτσι τα πράγματα, τέτοιες αποτυχίες θα υπάρχουν, αλλά επίσης - πρέπει να προστεθεί - θα υπάρχουν και για όσο καιρό αυτές οι αδυναμίες οδηγούν υποκειμενικά στην περιορισμένη, και αναντίστοιχη με τις απαιτήσεις της πραγματικότητας, αντιμετώπιση του προβλήματος σαν ζήτημα "συνεννόησης με την τράπεζα" και εξάρτησης του από το αν η τράπεζα είναι ή δεν είναι "ανένδοτη".
Τέτοιες αδυναμίες και τέτοιοι, συναρτώμενοι με αυτές, περιορισμοί και αναντιστοιχίες ισοπεδώνουν άλλωστε και το ιδεολογικό έδαφος πάνω στο οποίο έρχεται και πατά κάθε επιδίωξη αποσπασμένη από διαδικασίες μαζικού κινήματος.
Αλλά είναι υπόθεση της δικής του ανάπτυξης να αφαιρέσει κάθε τέτοιο έδαφος από τέτοιες επιδιώξεις.

Ανώνυμος είπε...

Και το συνεχιζουν στο βαθύ μαύρο επικαλουμενοι στην αρχη το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ" και μετα μια ΕΠΑΜιτισα ψεκασμενη...

ratm

Ανώνυμος είπε...


Δεν νομίζω ότι χρειάζεται η δήλωση/απάντηση της συμβολαιογράφου. Το άρθρο τα λέει όλα από μόνο του. Σύμφωνα με το συντάκτη, η συμβολαιογράφος είναι αδύνατον να γνωρίζει τι είδους πλειστηριασμό διενεργεί σε αντίθεση με το ρουβίκωνα (να υποθέσω εσωτερική πληροφόρηση;), ο οποίος όχι μόνο γνωρίζει αλλά τα καρατσεκάρει διπλά και τρίδιπλα αυτά τα πράγματα, γιατί δεν είναι τίποτα ανεύθυνοι οι άνθρωποι. Εδώ μέχρι τη Συρία έφτασαν για να πολεμήσουν πλάι στις λαϊκές πολιτοφυλακές, μη σου πω και πλάι στον αντίστοιχο ΔΣΕ που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει στη Συρία. Και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι και οι Τούρκοι και οι Ευρωπαίοι και πάει λέγοντας. Στο μόνο που διαφωνούν είναι στο ποιος είναι ο γνήσιος με τις απόψεις να διίστανται ανάλογα με το ποιος πληρώνει. Ο συγκεκριμένος μάλιστα συντάκτης/υπερασπιστής της κυβέρνησης - η οποία παρεμπιπτόντως έχει πολιτικά αποφασίσει και νομοθετήσει για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας- και επειδή δεν είναι ούτε αυτός κανένας ανεύθυνος ή εγκάθετος, παίρνει τηλέφωνο τον κολλητό του στο ρουβίκωνα προκειμένου να το διασταυρώσει και από κοινού πλέον-οι εκπρόσωποι της αστικής πολιτικής μαζί με τους πιστοποιημένους με iso 9002 από την κυβέρνηση υπερασπιστές του λαού- να ξεσκεπάσουν και να ξεβρακώσουν τους προδότες του λαού. Το μόνο που λείπει από το άρθρο για να δέσει το γλυκό, είναι μια δήλωση του Αγγελάκα ότι γνωρίζει τη συγκεκριμένη συντηρητική μικροαστή από την εποχή που έκανε διακοπές με τον πατέρα του και τους γονείς του Πανούση με το κότερο του Φλωράκη, τότε μωρέ που γιόρταζαν την αποφοίτηση της κόρης της Παπαρήγα, λίγο πριν επιστρέψει από την Αμερική όπου σπούδαζε. Θα έλεγα ότι πρόκειται για την γνωστή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να ποντάρει στα γνωστά εξαρτημένα αντι-κουκουε αντανακλαστικά, αν δεν επρόκειτο για κάτι χειρότερο. Και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν νιώθει πλέον την ανάγκη να ξοδεύεται άλλο σε κουτόχορτο, αφού θεωρεί πλέον το λαό εγκεφαλικά νεκρό ακόμη και για να αντιληφθεί τα αυτονόητα. Τι και αν έφυγε ο Κουρής, υπάρχουν τόσοι πολλοί για να συνεχίσουν το έργο του. Μπορεί να είναι λίγο ερασιτέχνες, αλλά και με το επίπεδο της συνείδησης να έχει φτάσει σε τέτοιο ιστορικό χαμηλό δεν χρειάζεται και τίποτα ιδιαίτερες γνώσεις ή ικανότητες για να στήσεις μια προβοκάτσια. Και για να εξηγούμαστε όσο και να μας πονάει....μπορεί η τσουλήθρα στο σκατό να είναι λατρεμένο σπορ για το συγκεκριμένο πλατύ χώρο και να το λανσάρει για ηθικό πλεονέκτημα, αλλά και το ότι διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ανθρώπων κάθεται στην ουρά για μια αξέχαστη βουτιά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Δεν εκμαύλισε τίποτα παρθένες συνειδήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σκατό υπήρχε και πριν στη μέση συνείδηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ- όχι μόνο αυτός, αλλά κυρίως αυτός- του έδωσε πολιτική υπόσταση για να βγει στην επιφάνεια. Κάποιοι άλλοι πάλι, το θεωρούν χαρακτηριστικό δείγμα της δίψας του κόσμου για αμεσοδημοκρατία και μεταβατικό στάδιο για τη λαϊκή εξουσία. Και ο τελευταίος να τραβήξει το καζανάκι ως εφαλτήριο σάλπισμα για την έφοδο στο βόθρο.

vita delta

Ανώνυμος είπε...

"Οι νεοκκεδες λοιπον, ταραζονται οταν μια συλλογικοτητα τους δείχνει τον πραγματικο δρόμο της αντιστασης και ρίχνει ταξικα χαστουκια σε καθε ειδος εκμεταλλευτές. "

Ας το δούμε αυτό. Just for laughs.

Ας δούμε το παράδειγμα των Market In στα Γιάννενα. Τι έκανε το ΠΑΜΕ.

Οργάνωσε την απεργία και τον αγώνα των εργαζομένων, τρώγοντας και τις μηνύσεις στη πλάτη.
Έπαιξε ξύλο με τα ΜΑΤ.
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/142638/syllipseis-syndikaliston-se-kinitopoiisi-exo-apo-market-foto

Έπαιξε ξύλο με τους μπράβους που έστειλε η εργοδοσία.
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/146882/mpravoi-tis-ergodosias-kai-fasistoeidi-epitethikan-stin-apergiaki-froyra

Και, όσο ο αγώνας συνεχίζεται, στο συνδικάτο αύξησε σε απόλυτο αριθμό και ποσοστό τις δυνάμεις του.

Τι έκανε ο Ρουβίκωνας;

Πήγε σε μια άλλη πόλη(Αθήνα) και τραμπούκισε τους εργαζόμενους του Market In σαν "κίνηση αλληλεγγύης".
https://www.youtube.com/watch?v=0xSdR4X2xEo

Τι κατάλαβε απο όλα αυτά ένα νούμερο με το όνομα Sergio; Οτι ο Ρουβίκωνας δείχνει το δρόμο.


Αυτοί είστε.Σ.

zoot horn rollo είπε...

"αδιάσειστα στοιχεια στα social media ή στο βαθυ": γελάμε δυνατά και τρανταχτά.
Τα υπόλοιπα,τα γνωστά, βγαλμένα απ' το εγχειρίδιο του "σωστού" σχολίου.

Έχει μια πλάκα ότι κάποιοι το παίζουν αναρχικοί, μπας και "κουκουλώσουν" τα διάφορα θεματάκια που έχουν.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

v.d. "...Δεν εκμαύλισε τίποτα παρθένες συνειδήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. "
Μεγάλη κουβέντα. Εβδομήντα χρόνια "ψηνόταν" το πιο ώριμο "πασόκ".
Αυτά έκανε η αποϊδεολογικοποίηση για "να πάμε μπροστά".

----------------------------------------------------
Sergio, ...ούτε ένα όνομα, βρε;
Και οι οφειλέτες λαϊκής πρώτης κατοικίας είναι ....ινκόγκνιτο(!) δηλαδή, κουκουλοφόροι!
Πολλή κουκούλα,αδερφέ....
Γιαυτό, λοιπόν, λέω εγώ ο σεχταριστής, ...φιλιά στα ...."παιδιά"(!) της ..."Ειδικής", ....
εκεί στον σκουπιδοτενεκέ, μαζί με την 17Ν και ό,τι άλλο έχει κατά καιρούς σοφιστεί η αστική τάξη για "αντισώματα" στο κομμουνιστικό κίνημα. Και που πάντα "τιμάει τους πεθαμένους για να θάψει τους ζωντανούς".

---------------------------------------------------
Χαρά στο κουράγιο των φίλων, που είχαν την υπομονή να αποδείξουν ότι το χαφιεδιλίκι είναι (και) παράλογο.
"Κάηκαν" και οι ρουβίτσες του Βούτση!
Να περάσει ο επόμενος...

zoot horn rollo είπε...

Σεχτάρ, από "φρούτα" έχουμε πολύ πράμα...

Αναυδος είπε...

ο ρουβικωνας ειναι το αποτελεσμα της συνεχους αναγνωσης και παρακολουθησης των κομικς και των ταινιων της marvel & dc comics. μια αμιγως αστικη προσεγγιση του ηρωα που σωζει τους κατατρεγμενους που παραμενουν αβουλοι,δειλοι και ανικανοι να υπερασπιστουν οι ιδιοι τα συμφεροντα τους
ειναι ενας αντιδραστικος ακτιβισμος ακομη κι οταν γινεται δηθεν για το συμφερον των καταπισμενων γιατι τους βαζει στη γωνια τους διασυρει και τους αφοπλιζει

Ανώνυμος είπε...

Άγη, στο Αλ-Τζαζίρα το είδα. Υπάρχει διάψευση όμως απ' τους Βιετναμέζους.
https://e.vnexpress.net/news/news/vietnam-did-not-attend-gala-to-celebrate-us-embassy-move-to-jerusalem-foreign-ministry-3749546.html
Ζητώ συγγνώμη που δεν το κοίταξα, απλά μου φάνηκε πιστευτό δεδομένης της στενής σχέσης ΗΠΑ-Βιετνάμ. Και ελλιμενισμός αεροπλανοφόρου έχει υπάρξει πρόσφατα.
Ijon, που βρίσκεσαι; Κρύβεσαι μην σε πουν κολλητάρι της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οι ναρίτες(θαλασσόλυκοι και μη);

Απέργα με τις ώρες που μπορείς

Γιώργος είπε...

Το μαρτιο του 2015 εμφανίστηκε για πρωτη φορα το ονομα Ρουβικωνας στην ειδησιογραφία. Τα ρεπορτάζ λεγανε οτι η νεοσυστατη αναρχικη ομαδα εκανε καταληψη στα γραφεία του Συριζα για να διαμαρτυρηθεί για τα κελια τυπου Γ'.

Αυτο που τελικα αποδεικνύεται από την εξέλιξη των πραγματων είναι ότι τα καλοπαιδα αυτά δεν ηταν απλα μια παρεα που εισεβαλε στα γραφεια του κυβερνώντος κομματος με το ετσι θελω, αλλα η μερα που πηρε το βαπτισμα του πυρος και το ΟΚ από τους συριζαιους για να συστρατευτουν εναντιων του ΚΚΕ, χτυποντας η «αριστερη» κυβερνηση από την μια και απο την άλλη το ακτιβιστικο μπουλούκι.

Η ανοχη στις εισβολες της ομαδας από το κρατος και την κυβερνηση της «Αριστερας» δεν ειναι φυσικα δειγμα αδυναμίας, αλλα η αποδειξη μιας συνεργασιας που εχει σκοπο να διατηρησει την αριστεροσυνη του Συριζα και να διαμορφωσει ένα αναχωμα με αναρχικα χαρακτηριστικά στα δεξια του Κομματος.

Εχουμε να δουμε ακομα πολλά πρωτοσελιδα για την δραση των «σοβαρων» μπαχαλακηδων που περιεργως την προβολη τους εχουν αναλαβει και τα δεξια μεσα για τους δικους τους λογους , μιας αντισυριζα προπαγάνδας, πεφτοντας όμως στην παγιδα και οι ιδιοι, αφου μονο διαφημιση τους κανουν.

Είναι δεδομένο ότι ενα δυναμικό λαικο κινημα δεν φοβαται ουτε προβοκατσιες, ουτε το μακρυ χερι του Συριζα που παρουσιαζεται σαν εκδικητές –τιμωρούς. Το θέμα είναι όμως αυτό το κινημα επιτελους να ξυπνησει από το λήθαργο, πριν γινουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα και να παψει να αφηνεται στις ψευδαισθήσεις κάθε μιας ομαδας αυτόκλητων υπερασπιστών που δρα για το λαο, αλλα χωρις αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9851630

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ»
Ανακοίνωση για την επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο

«Καταγγέλλουμε την προβοκατόρικη επίθεση στο γραφείο της συμβολαιογράφου Θηρεσίας Δάλλα - Πολυζώη, υποψήφιας με το συνδυασμό μας στις επερχόμενες εκλογές του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας - Πειραιά - Αιγαίου - Δωδεκανήσου, που έγινε την Παρασκευή 18 Μάη στις 10 το πρωί.

Ενοχλεί, φαίνεται, το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα μαχητικό ψηφοδέλτιο με σαφείς και ρητές θέσεις τόσο υπέρ των συναδέλφων όσο και ειδικότερα, στο ζήτημα των πλειστηριασμών, όπου λέμε ανοιχτά και ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και "ήξεις αφήξεις":

"Αντιτασσόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης και την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη», που σημαίνει μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στα σπίτια της εργατικής και λαϊκής οικογένειας για να σωθούν οι τράπεζες και να πλουτίσουν οι διάφοροι μεγαλοεπενδυτές στη γη και την ακίνητη περιουσία. Ασκούμε σφοδρή κριτική και αντιμαχόμαστε τη στάση της ηγεσίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, όπως και της λεγόμενης αντιπολίτευσης, που δεν αμφισβητούν την ουσία της ασκούμενης πολιτικής και συνέβαλαν στην επέκταση των πλειστηριασμών και στην καθιέρωση της ηλεκτρονικής μορφής, και μάλιστα στο όνομα της δικής μας προστασίας.

"Διεκδικούμε πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νέου ΚΠολΔ. Λέμε όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Να καταργηθεί τώρα το «Ιδιώνυμο» ενάντια σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας. Να πεταχτούν έξω οι δυνάμεις καταστολής από τα συμβολαιογραφικά γραφεία. Δεν έχουμε ανάγκη προστασίας από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική που μας συνθλίβει!".

Τα παραπάνω δεν είναι ευχολόγια. (...) Μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας μπορεί να θέσει εμπόδια στη σαρωτική αντιλαϊκή λαίλαπα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνολικότερες αλλαγές υπέρ του λαού μας. (...) Κι ο αγώνας αυτός ξεβράζει, αργά ή γρήγορα, όλους αυτούς που με τη δράση και τις πρακτικές τους δίνουν άλλοθι στην ένταση της κρατικής καταστολής και φουσκώνουν τα πανιά της ρητορικής για την "τήρηση της νομιμότητας". Οι τυχοδιωκτισμοί τους προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα που τάχα αμφισβητούν και συκοφαντούν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και συνολικότερα. Δίνουν πάτημα στους κυβερνώντες και άλλους να δικαιολογούν το "Ιδιώνυμο", τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα συμβολαιογραφεία.

Αξιοποιούνται για να φουντώσουν η συζήτηση και οι εκβιασμοί ότι οι συμβολαιογράφοι πρέπει να παίξουμε πιο ενεργό ρόλο στις μαζικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των λαϊκών σπιτιών από τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε! (...)
Δεν ανοίγουμε κανένα διάλογο με παρακρατικούς, που με κουκούλες και βαριοπούλες απειλούν ακόμα και απλούς εργαζόμενους και ηλικιωμένους, όπως συνέβη στην επίθεση στο γραφείο της συναδέλφου.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα τους, ούτε παρασυρόμαστε στην αποπροσανατολιστική και συκοφαντική για το κίνημα συζήτηση που θέλουν να προκαλέσουν. Αλλωστε, το γνωρίζουν κι οι ίδιοι καλύτερα:

Το "χτύπημα" στο συγκεκριμένο γραφείο δεν συμβολίζει - από καμία άποψη - αυτά τα οποία δηλώνουν ότι στοχεύουν και επιδιώκουν. Δυστυχώς για ορισμένους, ο χώρος των συμβολαιογράφων είναι συγκεκριμένος, η επαγγελματική ακεραιότητα της συναδέλφου είναι ευρύτερα γνωστή και αδιαμφισβήτητη και δεν αμαυρώνεται με συκοφαντίες.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε!

Δίνουμε "ραντεβού" όχι μόνο στις εκλογές του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, αλλά κυρίως μετά από αυτές. Πρώτος σταθμός είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 30 Μάη, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται για να εγκαινιάσουν τη "μεταμνημονιακή" εποχή και τη "δίκαιη ανάπτυξη"».

Ανώνυμος είπε...

https://twitter.com/anthi7vas/status/999269207295610883

"Οι αποδείξεις του #ρουβικωνα είναι λίστα του "Δεν πληρώνω" για πλειστηριασμούς στις 13/9/2017. Τότε ήταν προγραμματισμένος πλειστηριασμός για ένα ακίνητο ενός λαμόγιου που δεν έγινε ποτέ! Ούτε για μεροκαματιάρη ούτε για άνεργο ούτε για λαϊκή κατοικία! Η προβοκάτσια αποκαλύφτηκε!"

@anthi7vas - 23 Μαΐ 2018

Ανώνυμος είπε...

Επίθεση -που γεννά ερωτηματικά- του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο

https://www.902.gr/eidisi/koinonia/158959/epithesi-poy-genna-erotimatika-toy-royvikona-se-symvolaiografeio

" Επίθεση με βαριοπούλες σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, που δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε πλειστηριασμό πρώτης εργατικής - λαϊκής κατοικίας, έκαναν την Παρασκευή το πρωί μέλη του «Ρουβίκωνα», σε μια ενέργεια που γεννά πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μπήκαν στο γραφείο και κατέστρεψαν με βαριοπούλες μηχανήματα και τζάμια, με την αιτιολογία ότι «το γραφείο συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών». Νωρίς το απόγευμα, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθη ένας 19χρονος για συμμετοχή στην επίθεση.

Με αφορμή την επίθεση, η Θηρεσία Δάλλα - Πολυζώη στην οποία ανήκει το γραφείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταγγέλλω την προβοκατόρικη σε βάρος μου επίθεση, από κουκουλοφόρους, που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 10.00 το πρωί στο γραφείο μου. Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει με προβοκατόρικο τρόπο τη διαμαρτυρία εναντίον των πλειστηριασμών.

Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης, έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι έχω αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο των συμβολαιογράφων, αλλά και με τη συνολικότερη δράση μου, πρωτοστατώ στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.


Απαντώ σε αυτούς που επιτέθηκαν στο γραφείο μου με κουκούλες και βαριοπούλες και δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και θα συνεχίσω τη δράση για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή του, παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε την επίθεση, επιχειρεί να ενοχοποιήσει το σύνολο των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην πλειστηριασμούς, προφανώς εξυπηρετώντας δικές του σκοπιμότητες και δίνοντας άλλοθι στην πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Η προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη, σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».


Ο «Ρουβίκωνας» επικαλείται το «Δεν Πληρώνω»

Μετά την αποκάλυψη και το σάλο που δημιουργήθηκε ο «Ρουβίκωνας» προσπαθησε να δικαιολογήσει την προβοκάτσια ,επικαλούμενος μια ανάρτηση του «Δεν Πληρώνω», στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 για πλειστηριασμούς που θα γίνονταν την επομένη ημέρα.
Όμως, ούτε αυτήν την ημέρα, ούτε σε καμιά άλλη ημερομηνία η συμβολαιογραφος Θ. Δάλλα δεν είχε ούτε ένα πλειστηριασμό που να αφορά πρώτη κατοικία για χρέη σε τράπεζα. Και αυτο αποδεικνύεται εύκολα απο τα αρχεία που διατηρεί.
"

Ανώνυμος είπε...

https://twitter.com/anthi7vas/status/997538478169698304

"Αποδείχτηκε τι σε πονάει! Οτι για πρωτη φορά κατεβαίνει ψηφοδέλτιο του KKE εναντιον της ηγεσίας του συλλόγου που ειναι με το κοντονη. Ξεβρακωσoυ κι αλλο... #Ρουβικωνας"
@anthi7vas - 18 Μαΐ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Για να μπαίνουνε τα πράγματα σε μια σειρά:
Aνακοίνωση για την επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο
...άειντε, γιατί το εργατικό κίνημα ξέρει από Frei-korps...
...και στην σύγχρονη έκδοσή τους.
Οι πολυπληθείς-πολυλάλητοι επικοινωνιακοί "ακτιβισμοί" των ρουβιτσών, δεν είναι παρά το άλλοθι-προετοιμασία των καίριων, για την α.τ., χτυπημάτων σαν αυτό. Που για χάρη του κάνει σοβαρές αβαρίες....

Xampellos είπε...

επρεπε να σουν σε μια γωνιά στην συνέλευση του ΣΜΤ.. οΙ ανταρσαιοι δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν στον κόσμο την γραμμή τους, κάνοντας ακόμη και την παράταξη της ΛΑΕ να τους πει ότι δεν έχουν ξεκάθαρη θέση...εν τέλει κέρδισε άλλη μια συνέλευση η ΕΣΑΚ. Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στο αναπαδογύρισμα κάποιων στερεοτύπων που χρησιμοποιεί το εξωκοινοβούλιο ενάντια στο ΠΑΜΕ...
1. Εδω κι αρκετό καιρό, στην ζωντανή λειτουργία του σωματείου (κινητοποιήσεις, γενικές συνελεύσεις κτλ) η ΕΣΑΚ πλειοψηφεί. Αντιθετά τις εκλογές τις παίρνει με άνεση η Αριστερή Πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας την ύπαρξη εκλογικού μηχανισμού και απαξίωση της δουλειάς από τα κάτω.
2. Στην συνέλευση εκφράστηκε ξανά η δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι εργαζόμενοι σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο χωρίς να τους ενημερώσουν πρώτα (είναι βλέπεις σχεδόν αποκλειστικά συσπειρωμένοι στην ΕΣΑΚ)... Επι της ουσίας απαξιώνει δηλαδή αυτό που δεν ελέγχει, το αυθόρμητο κτλ δίνοντας βάση σε γραφειοκρατικές διαδικασίεςτου ΔΣ κτλ
3. Σε μια πολύ ευστοχη τοποθέτηση, κάποιος εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ χαρακτήρισε το κάλεσμα της πλειοψηφίας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σε μη συμμετοχή στην απεργία (ή όπως το εννοούν τελος πάντων) με αναχωρητισμό, φυγή απο την πραγματικότητα κλτ και το παραλλήρησε με το κάλεσμα τους να αφήσουμε τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου στα ψάρια του και να κάνουμε πολεμική απεργία σε περίπτωση σύρραξης!
Θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι αυτές οι εμμονές τους ενάντια στο ΠΑΜΕ τελικά προκύπτουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια...