Η υγιής πλειοψηφία των αναγνωστών δε νοστάλγησε στιγμή τις ασόβαρες εκλογικές αναλύσεις. Αλλά η κε του μπλοκ τάσσεται παραδοσιακά με τις νοσηρές μειοψηφίες.
Δυο καμένα λόγια για τις τελευταίες ψηφοφορίες.
Ο κυρίαρχος λαός του διαδικτύου ανέδειξε πρώτη δύναμη το δίδυμο μπόλεκ-λόλεκ (που έχασε ωστόσο την αυτοδυναμία και πρέπει να αναζητήσει συνεργασία με άλλες γραφικές φιγούρες. Από τέτοιες στον χώρο άλλο τίποτα).
Στους ιστορικούς του μέλλοντος πέφτει το καθήκον να διευκρινίσουν ποιος απ’ τους δυο ήταν ο αλβανόφιλος και ποιος ο κινεζόφιλος, καθώς και το ρόλο που διαδραμάτισε στα γεγονότα το κομματόσκυλο που είχαν δίπλα τους.
Αν και τρίτη στην ψηφοφορία, η τυπική γραμμή μ-λ για αποχή είναι ουσιαστική νικήτρια με τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου να απέχει αηδιασμένη από το εκλογικό πανηγυράκι που έστησε η κε του μπλοκ. Πιστή στο ρεβιζιονιστικό της κατήφορο η τελευταία εξακολουθεί να σπέρνει την αυταπάτη ότι ακόμα κι η συμμετοχή σε γιούχου ψηφοφορίες στο διαδίκτυο προσφέρεται για ευρύτερη ζύμωση στις μάζες.
Όμως αυτοί που έπιασαν πλήρως το πνεύμα της μ-λ γραμμής είναι όσοι ψήφισαν την επιλογή μη λυγίσεις (τίποτα μη ζητήσεις) που συμπυκνώνει την πολιτική λογική του μετώπου του κκε (μ-λ). Η αρνητική προστακτική μη λυγίσεις παραπέμπει ευθέως στο μέτωπο αντίστασης που θέλουν να συγκροτήσουν τα μουλού, ενώ το συμπληρωματικό τίποτα μη ζητήσεις στην τυπική μ-λ λογική ότι δεν πρέπει να υπάρχει πρόταγμα που να περιχαρακώνει τον αγώνα.
Εν παρόδω να πω ότι ο ορθογραφικός έλεγχος στο γουόρντ μου είναι αντιδραστικός και δεν αναγνωρίζει το πρόταγμα, ούτε καν την επαναθεμελίωση.
Στην καινούρια ψηφοφορία που τρέχει έχουν ήδη γίνει φανερά κάποια πράγματα. Αν απλώσει στις μάζες με ολομελειακές διαδικασίες από τα κάτω, όλα είναι ανοιχτά για την πλατφόρμα συνθημάτων του χαριτάκη. Αλλιώς θα επικρατήσει αυτός με τον ισχυρότερο κομματικό μηχανισμό (ηλίου φαεινότερο ποιος τον έχει).
Σαν τις εκλογές της νουδού ένα πράγμα…
Υστερόγραφο:
Η κε του μπλοκ είναι ανοιχτή σε προτάσεις για τις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν (ιδίως σε αυτές που θα ζητάνε να σταματήσουν).
Αντί επιλόγου, δυο μουσικές επιλογές που θα εκτιμήσει το φιλοθεάμον φιλο-καλτ κοινό με θέμα το λένινγκραντ και την περεστρόικα.
http://www.youtube.com/watch?v=CXP7ZeuW_T4&feature=related
ένα άκρως σοβαρό τραγούδι από μια καλτ φινλανδική μπάντα
http://www.youtube.com/watch?v=-BFjX9bbwjg&feature=related
ασορτί με τη σοβαρότητα των υποσχέσεων του γκόρμπι
5 σχόλια:
Πολύ χαίρομαι για την ανάλυση που έκανες. Ήμουν από αυτούς που ψήφισαν τη "γραμμή" μην λυγίζεις (τίποτα μη ζητήσεις).
Δηλώνω ότι καμία σχέση με τον μαρξισμό-λένινισμό δεν έχει το ρεβιζιονιστικό "καρτούν" (είναι πολύ σικάτο να βάζεις εισαγωγικά) Μπόλεκ και Λόλεκ που ξεκίνησε να παίζεται το 1963 στην Πολωνία. Πρόκειται για μια ιστορία που ενσωματώνει όλη την ρεβιζιονιστική αντίληψη του ΧΧ και του ΧΧΙΙ συνεδρίου του ΚΚΣΕ.
Χαρακτηριστικό είναι το επισόδειο όπου οι Μπόλεκ και Λόλεκ πάνε στο φεγγάρι δείχνοντας την ρεβιζιονιστική αντίληψη για το σοσιαλισμό, όπου επιδίδεται σε στρατιωτικούς ανταγωνισμούς με τον επάρατο καπιταλισμό της Δύσης.
Τη σωστή γραμμή έδιναν πάντα τα παραμύθια της Televizioni Shqiptar με την μοναδική αφηγήτρια η οποία άλλαζε φωνές και στο βάθος ακόμα άκουγες τους αρχικούς διαλόγους είτε στα Ρώσικα ή σε κάποια άλλη γλώσσα. Τα παρακολουθούσα με πάθος.
Επειδή η ορθή κομμουνιστική γραμμή ασχολείται πάντα με την κουλτούρα(ή cultούρα) πριν από τις μ-λ διασπάσεις!
μπορεί να σε ενδιαφέρει κάτι που έγραφα το μακρινό Μάρτη του 2008, Φιλμογραφία των Leningrad Cowboys, για τους παράξενους αυτούς νέους φιλανδούς.
Υ.Γ. με έκπληξη διαπιστώνεω ότι έχουν κάνει και τέταρτη ταινία! σπεύδω να ενημερωθώ!
Καλες οι ψηφοφοριες σου, αλλα η καλυτερη απ ολες ηταν μακραν αυτη με τις αντιφασεις του μελλοντος. Και πρεπει να πω εδω δυο πραγματα: 1ον) Μακραν η κορυφαια κοντρα της ψηφοφοριας ειναι το Maiden-Metallica και 2ον) Κανε ενα σηκουελ αυτης της ψηφοφοριας με μπολικες αλλες κοντρες πχ Τζορνταν-Τζονσον, Μονικα Μπελουτσι-Αντζελινα Τζολι, Φαλακρα-μουστακι (δικο σου αυτο) Πελε-Μαραντονα 80's-90's και αλλα πολλα.
Συνονοματος
και στο μέλλον επιφυλλάσσομαι για ένα άρθρο "η πλήρη φιλμογραφία των μπόλεκ και λόλεκ" που θα διαθέσω στην παγκόσμια λαϊκή περιουσία το αμφιλεγόμενο καρτούν.
Αν ήταν απ' τα πρώτα επεισόδια αυτό με το φεγγάρι, τότε προλάβαμε και τον άρμστρονγκ. Έτσι κι αλλιώς κι οι αμερικανοί σε στούντιο τη γύρισαν την προσελήνωση (τα λέει κι ο μιούχιν).
Για ειρηνική συνύπαρξη να το καταλάβω, ρεβιζιονισμός του κερατά. Αλλά κάτω τα χέρια απ' τους κοσμοναύτες.
-Μπορεί να πήγαν στο φεγγάρι, αλλά εμείς πήγαμε στη σκοτεινή του πλευρά, λέει ο σκληρός διαλεκτικός (κι όποιος θέλει τον πιστεύει).
-Ευχαριστούμε για τους καουμπόηδες. Δώσε και κοσμοναύτες στο λαό.
Δημοσίευση σχολίου