Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω

Κι αν τελικά τα αστικά κόμματα φθαρούν τόσο πολύ κι έρθουν έτσι τα πράγματα που να μπορούμε να πάρουμε τις εκλογές και να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Αν δηλαδή επαληθευτεί το ενδεχόμενο που έβαζε το προηγούμενο πρόγραμμα του κόμματος;
Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων κι απότομης φθοράς των αστικών κομμάτων, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση...
Όπου είναι ζήτημα αν αυτό το μπορεί σημαίνει ενδέχεται ή δύναται. Γιατί άλλο η μετωπική κυβέρνηση κι άλλο το κυβερνητικό μέτωπο. Άλλο δηλ να σου προκύψει αυτό το ενδεχόμενο στην πορεία των πραγμάτων κι άλλο να συνάψεις ένα μέτωπο με αυτόν το σκοπό.

Αν και εφόσον εννοούμε την πρώτη περίπτωση όμως, γιατί να κλοτσήσουμε την ευκαιρία και να την αποκλείσουμε εκ των προτέρων; Κι επιπλέον. Δεν είχαμε πέρσι, στις εκλογές του μαΐου, αυτές ακριβώς τις συνθήκες που περιέγραφε το κομμάτι από το παλιό πρόγραμμα; Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προβάλουμε το σύνθημα μιας κυβέρνησης του ααδμ και να το ζυμώσουμε στον κόσμο;

Αυτά τα ερωτήματα ξανάρχονται συνειρμικά στο μυαλό με αφορμή την χτεσινή επέτειο, πάνω στον χρόνο από τις δεύτερες εκλογές του ιουνίου. Και –όσο κι αν διατυπώνονται ως ρητορικά πολλές φορές- η απάντηση δεν είναι αυτονόητα καταφατική. Όχι σ’ όλα τα σκέλη τουλάχιστον.

Ναι, είχαμε σκληρές ταξικές αναμετρήσεις και συνθήκες μεγάλης κι απότομης φθοράς των αστικών κομμάτων –αν και το επίπεδο της πάλης απείχε πολύ από εκείνες τις καταστάσεις που περιέγραφαν οι κλασικοί, για τους από πάνω που δε μπορούν, κτλ. Υπήρχαν όμως και πολλά αστικά αναχώματα που απορρόφησαν και καναλιζάρισαν τη δυσαρέσκεια, προτού εκτραπεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Αν λοιπόν η πράξη είναι το πεδίο όπου επαληθεύονται ή διαψεύδονται τα προγράμματα κι οι θεωρίες μας, η διπλή εκλογική αναμέτρηση της περσινής χρόνιάς ήταν μια πολύ σοβαρή ένδειξη, αν όχι απόδειξη, πως όχι σύντροφοι, δε θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση του μετώπου –με τη συμμετοχή ή όχι του κκε σε αυτήν. Γιατί η διεθνής αστική τάξη είναι πλέον ιστορικά πολύ πιο έμπειρη κι υποψιασμένη, για να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους, να εξελιχθούν σε «καθαρές συνθήκες εργαστηρίου», χωρίς τη δική της ανάμειξη.

Για να συμφωνήσουμε όμως στο τελικό συμπέρασμα, πρέπει να ξεκινήσουμε από κάποιες κοινές βασικές αποδοχές. Για παράδειγμα:

Το κουκουέ είχε ένα άσχημο αποτέλεσμα που το πισωγύρισε στα ποσοστά του 93. Κάτι που οφείλεται πρωτίστως στις διπλές εκλογές και στα εκβιαστικά διλήμματα που επικράτησαν, οδηγώντας στην πόλωση της δεύτερης αναμέτρησης (όπου οι περισσότεροι λειτούργησαν με τη λογική του δεύτερου γύρου). Συνεπώς δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την τακτική του κκε. Όπως είχε γράψει και ο Τrash παλιότερα, αν το 81’ πχ (που είχαμε ενωτική τακτική, μιλώντας για άθροισμα δημοκρατικών δυνάμεων) δεν έβγαινε με την πρώτη ο ανδρέας και πηγαίναμε σε επαναληπτικές, το κόμμα μπορεί να μην έβρισκε ούτε την ψήφο του μες στην κάλπη –που λέει ο λόγος. Αλλά αυτό δε θα ‘χε καμία σχέση με την πολιτική και την τακτική του σε εκείνη την περίοδο –ανεξάρτητα από τη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για αυτές.

Το θέμα λοιπόν είναι αν μπορούσε να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές του μάη. Εκεί όπου φαινόταν να έχει μια υπολογίσιμη δυναμική –μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν από την κάλπη- και περιμέναμε μάλλον μεγαλύτερη άνοδο. Έχοντας πάντα υπ’ όψιν ωστόσο ότι αυτό δε θα ανέκοπτε την πτώση του ιουνίου, αλλά θα την ξεκινούσε από υψηλότερη βάση, περιορίζοντας την έκτασή της. Κι αυτό ακριβώς σημαίνει η εκτίμηση του κόμματος πως το αρνητικό αποτέλεσμα δεν οφείλεται στις όποιες υποκειμενικές του αδυναμίες. Δε λέγεται εκ του πονηρού, για να υποτιμήσει την πτώση, ούτε για να αρνηθεί αυτές τις αδυναμίες, όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.

Ας κάνουμε συνεπώς μια υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε πως το κουκουέ είχε καλύτερη προεκλογική τακτική, πιο πειστικές απαντήσεις στο κρίσιμο ζήτημα της διακυβέρνησης, στο οποίο φάνηκε να «στριμώχνεται» και να το πληρώνει και διατηρούσε τη δυναμική που είχε τον απρίλη. Πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει; Θα τσιμπούσε μερικές μονάδες φτάνοντας πιθανόν σε διψήφιο ποσοστό -το οποίο εξελίσσεται σε απωθημένο για τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που κρύβει μέσα του ο κάθε σφος. Αλλά πόσο δραματικά θα άλλαζε κάτι τέτοιο τα δεδομένα της γενικής εικόνας; Πραγματικά ελάχιστα.

Ας υποθέσουμε ακόμα πως το κόμμα κατέθετε σε εκείνες τις εκλογές την πρότασή του για κυβέρνηση του ααδμ και έπειθε μαζικά τους ψηφοφόρους που περίμεναν πώς και πώς μια τέτοια διέξοδο και θα το αναδείκνυαν πρώτη δύναμη, μπροστά από τη νδ και τον σύριζα. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση όμως, δε θα μπορούσε –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να σχηματίσει αυτοδύναμη μετωπική κυβέρνηση. Οπότε θα έμπαινε επί τάπητος ως ζήτημα αξιοπιστίας για την κυβερνητική μας πρόταση, με ποιες δυνάμεις θα συμμαχούσαμε για να την σχηματίσουμε. Ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα, στο οποίο αρνούνταν πεισματικά να απαντήσουν όσοι μιλούσαν προεκλογικά για κυβέρνηση του ααδμ –ίσως για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις τελικές συνέπειες της πρότασής τους. Την κυβέρνηση της αριστεράς, σε συνεργασία με το σύριζα. Χωρίς αυτό το δεδομένο, η πρόταση στερούνταν κάθε νοήματος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μένει μία σημαντική πτυχή, που δε γίνεται να την αγνοήσουμε (εκτός κι αν εθελοτυφλούμε) και έχει να κάνει με την εκλογική άνοδο του σύριζα. Πέρα απ’ την απλοϊκή ερμηνεία για την αριστερά που συγκίνησε τις μάζες σηκώνοντας το γάντι της κυβέρνησης (σε αντίθεση με το κκε που απέτυχε να επικοινωνήσει με τις αγωνίες και τον ενθουσιασμό τους) υπάρχουν δυο βασικά δεδομένα: το δημοσκοπικό φούσκωμα το σύριζα του 08’ και η πρόβα τζενεράλε για την αντικατάσταση του πασοκ από κάποια διάδοχη σοσιαλδημοκρατική κατάσταση. Και η οργανωμένη μετακίνηση των στελεχών κι ενός μέρους του πράσινου μηχανισμού προς τον σύριζα, που δούλεψαν συνειδητά και μεθοδικά προς όφελος του τελευταίου –δύο στοιχεία άκρως δηλωτικά για τον χαρακτήρα και το ταβάνι του χώρου. Και αν υπάρχει κάτι μεμπτό κι ανησυχητικό σε όλα αυτά για το κόμμα είναι ότι δεν συνέλαβε εγκαίρως από τις επαφές του με τον κόσμο την ουσία και το μέγεθος αυτής της μετακόμισης. Όχι ότι δεν αποτέλεσε τον τελικό της προορισμό.

Σήμερα οποιοσδήποτε κυβερνητικός στόχος στις σημαίες μας θα έριχνε νερό στο μύλο του κυβερνητισμού του σύριζα και του αλέξη. Που αν δεν είχαμε καύσωνα, μέχρι και ζιβάγκο θα φορούσε στην χτεσινή του ομιλία στο σύνταγμα –κι ίσως καλύτερα από μία άποψη, για να μη βλέπαμε τον ιδρώτα να φτιάχνει σχέδια στις μασχάλες και στο πουκάμισό του. Και τότε θα μπορούσε να πάει στο σόου του αντένα με τις μιμήσεις και να τα σαρώσει όλα.
Ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς, τώρα κυβέρνηση της αριστεράς.

Θα ήταν ολέθριο να αναλωθούμε σε μια θεωρητική συζήτηση για το τι έκανε η κομιντέρν στο τρίτο ή το τέταρτο συνέδριό της, με την ανάλυση για τους πέντε τύπους κυβέρνησης, και να χάσουμε το δάσος της δικής μας ανάλυσης στη συγκεκριμένη κατάσταση. Και είναι τελείως διαφορετικό να είσαι προετοιμασμένος για την πιθανότητα να προκύψει μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση, που θα την χωρίζει τυπική απόσταση από την επαναστατική εξουσία, από το να ποντάρεις σήμερα, σε συνθήκες μη επαναστατικής κατάστασης, σε έναν κυβερνητικό στόχο για την αφύπνιση του υποκειμενικού παράγοντα και το σπάσιμο της λογικής της ανάθεσης. Να παίρνεις δηλαδή ένα πιθανό και προσωρινό ενδεχόμενο και να το προβάλλεις ως μόνιμο και βασικό στόχο-κρίκο της στρατηγικής σου, περιμένοντας ίσως μια βελτιωμένη επανάληψη της εκδοχής του αλιέντε, για να φτάσουμε ειρηνικά στο σοσιαλισμό.

Η λογική του κρίκου παίρνει θεωρητικά υπ’ όψιν της το χαμηλό επίπεδο συνείδησης του κόσμου, αλλά το βασικό είναι να μην το απολυτοποιούμε και να βλέπουμε ποιος στόχος προωθεί κάθε φορά αυτό το επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, όποιον στόχο και αν προβάλλει κανείς σήμερα, η πραγματοποίησή του απαιτεί ως προϋπόθεση το ουσιαστικό ανέβασμα της συνειδητοποίησης του κόσμου και της αγωνιστικής ικανότητας του κινήματος. Είτε έχει κανείς το μεταβατικό πρόγραμμα, είτε την εργατική (ή λαϊκομετωπική) κυβέρνηση, είτε την επανάσταση γραμμένη στις σημαίες του, η βασική προϋπόθεση για να το πετύχει είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα τα επιβάλει. Οι πρώτοι δύο στόχοι όμως το διαπαιδαγωγούν με εύκολες λύσεις, χωρίς να σπάνε το απόστημα της ανάθεσης. Αυτή είναι η διαφορά.

Στην κατηγορία των επετειακών κειμένων εκκρεμεί και μία ανάλυση για τις πλατείες. Αλλά αυτά εν καιρώ.

81 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου έκανε εντύπωση ότι ο Κουτσούμπας έχει μιλήσει ήδη κάποιες φορές για το ενδεχόμενο κοινοβουλευτικής ανάδειξης του ΚΚΕ, π.χ. http://www.902.gr/eidisi/politiki/18411/i-synenteyxi-toy-dimitri-koytsoympa-ston-ant1, καθώς και οι υπόλοιπες αλλαγές στις οποίες προχώρησε, κυρίως στο επίπεδο του κινήματος. Ήδη φημολογείται ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει το 19ο συνέδριο όπως η Αλέκα το 15ο, δηλαδή σα να ήταν κάποιο άλλο.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

@ΠΔ
Τι λες βρε τιτανοτεραστιε γιγαντοσχολιαστή;
Φοβερό!!!

ακολουθητής ΠΔ

Αναυδος είπε...

Πας γυρευοντας να πλακωσουν οι νεοεργατοσποριτες και να αρχισουν τα μυξοκλαματα για τη χαμενη ευκαιρια και τη συνομωσιολογια για τη μυστικη σεχτα που εχει καταλαβει το ΚΚΕ και τον νταρθ βειντερ που δεν τους αφησε να ειναι δημοσιογραφοι σε ενα κομμα που επελεξε να ενισχυσει τους χαλυβουργους

Οι εκλογες ειναι για να μοιραζουν την τραπουλα στα κομματα της διαχειρησης και οχι της ανατροπης Και ο λαος σε αυτο το χαβα ειναι υποχρεωμενος να χορεψει (και να ψηφισει) Είναι εξ’ορισμου αδυνατο στα πλαισια του καπιταλισμου να πεισουμε την πλειοψηφεια για το δικιο μας. Αυτο μπορει να συμβει μονο οταν θα εχουμε εμεις την εξουσια.

Οι συσχετισμοι στο εργατικο κινημα παρόλη την κριση δεν αλλαξαν θεαματικα παρα μονο ενισχυοντας την αποχη και την αποστρατευση λογικο αποτέλεσμα της ανεργιας και της εργοδοτικης τρομοκρατιας. Ενας επιπλέον λόγος είναι οτι το Κομμα βρεθηκε μπροστα σε μια ανευ προηγουμενη επιθεση τοσο απο τον δεξιο οσο κι απο τον αριστερο οπορτουνισμό που σαλπιζε ενοτητα για να σωσει το συστημα ανακαλυπτωντας καθε προφαση (χρεος, Γερμανια, τραπεζες νεφελιμ κλπ) πλην της πραγματικης αιτιας της κρισης. Ο δρόμος ειναι μακρυς και δυσκολος και δεν υπαρχουν ουτε ευκολες νικες ουτε τερτιπια και μεγαλοφυεις κινησεις που θα καθηλωσουν τον εχθρο Οι διαφοροι οπορτουνιστες εχουν μια μεταφυσικη αντιληψη της πραγματικοτητας και περιμενουν ενα θαυμα που μαγικα θα βγαλει το λαο στους δρομους και θα στειλει τα εντρομα αφεντικα πισω στις τρυπες τους η αληθεια θα λαμψει και το σκοτος θα εξαφανιστει οι πετρες και οι μολοτοφ θα εξαερωσουν τα ΜΑΤ κλπ. Η πραγματικοτητα ειναι πιο σκληρη και σαν αποτελεσμα η ηττοπαθεια και η απογοητευση κυριαρχουν μαζι με την μνησικακια γι αυτους που επιμενουν και συνεχως δικαιωνονται

Ενα καλο αποτελεσμα τον Μαιο ή τον Ιουνιο του 2012 θα είχε σαν προυποθεση ενα ΚΚΕ Συριζα που θα μοιραζε παχια λογια για ενοτητα και ανεξοδες λυσεις.


ΥΓ 1.
Φτασαμε σημερα να βγαζει η Ανταρσυα ανακοινωση που να γραφει

(...)Ούτε η "αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου", ούτε η αναμονή της μακρινής "λαϊκής εξουσίας", αποτελούν λύση. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι, να γίνει πράξη ένας άλλος δρόμος έξω από το ευρώ και την ΕΕ(...)
Με αλλα λογια ο λαος στο τιμονι αλλα η λαικη εξουσια ειναι μακρινη (και σεχταριστική) !!!
ή σε απλα ελληνικά αρμεγε λαγους και κουρευε χελωνες Και οι τυποι θελουν μετωπα και πρασινα αλογα

ΥΓ 2.
Δεν ειναι τυχαιο οτι το ΠΑΜΕ σηλωσε την απεργια στους εκπαιδευτικους στις 13/6 οταν ΑΠ και Παρεμβασεις (πλην ελαχιστων και τιμητικων εξαιρεσεων) εποιησαν τη νησσαν .

Ανώνυμος είπε...

πδ

φανταζομαι η πηγη σου ειναι αυτη που εβλεπε διαφωνιες για τι θεσεις του 19ου συνεδριου (ψηφισταν πανω απο το 95% των μελων)

τσου ρε πδ

Ανώνυμος είπε...

"Φτασαμε σημερα να βγαζει η Ανταρσυα ανακοινωση που να γραφει

(...)Ούτε η "αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου", ούτε η αναμονή της μακρινής "λαϊκής εξουσίας", αποτελούν λύση. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι, να γίνει πράξη ένας άλλος δρόμος έξω από το ευρώ και την ΕΕ(...)
Με αλλα λογια ο λαος στο τιμονι αλλα η λαικη εξουσια ειναι μακρινη (και σεχταριστική) !!! "


Κάτι τέτοιες ανακοινώσεις είναι πραγματικά για να γελάς αν είσαι απ' έξω και να ντρέπεσαι αν είσαι μέσα.
Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας "τίμιος" στην ανταρσύα που να καταλαβαίνει ότι με κάτι τέτοια τον δουλεύουν ψιλό γαζί;


Για τον ακόμα σε παράκρουση και σε βαθύ, βαθύτατο θρήνο Π.Δ. να πω ότι ο σύντροφος Δημήτρης λέει ό,τι ακριβώς έλεγε και η συντρόφισσα Αλέκα, και οι δύο πιστοί στις συλλογικές θέσεις του ΚΚΕ και όχι στα κηρύγματα δύο τριών ναυαγών της ταξικής πάλης.
Εύγε τους και εύγε και στο κόμμα που σε πείσμα πολλών, ζει και δυναμώνει.


ΓΜ

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dreaming Neon Red είπε...

@ΠΔ

Εσύ μάλλον κατάλαβες ό,τι ήθελες να καταλάβεις απ την συνέντευξη του ΓΓ,όπως κι απ την τακτική του ΚΚΕ τελευταία. Επειδή κατεβαίνουμε μαζί με τους υπόλοιπους αριστεροχαρούμενους σε κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ,δεν σημαίνει ότι αλλάζει η αντιμετώπιση μας για τον ΣΥΡΙΖΑ,ίσα ίσα που στον 902(πορταλ) τον χτυπάμε αλύπητα για τις αυταπάτες που ακόμα και τώρα σπέρνει. Όσο για την συνέντευξη που λες, μάλλον πρέπει να μάθεις να διαβάζεις καλύτερα!!!

"Γιατί εμείς δεν λέμε κυβέρνηση ΚΚΕ, να είμαστε οι εκπρόσωποι, έχω ξαναπεί κάτι σαν Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Έχουμε δηλαδή τον Κουτσούμπα ή κάποιους άλλους που βγαίνουν στη βουλή, παίρνουν και την πλειοψηφία, πιθανόν και με κάποιους άλλους που τους δίνουν μια ανοχή και κάνουν μια κυβέρνηση πλειοψηφίας και ως διά μαγείας θα λύσουν τα προβλήματα. Σημαίνει κίνημα οργανωμένο, σημαίνει ο λαός να είναι ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων, η εργατική τάξη μπροστάρης σε αυτό και όχι με το κεφάλι κάτω."

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Η γραμμή του ΑΑΔΜ παρά τα όποια μικρά βήματα στην αρχή, εγκαταλείφτηκε πολυ γρήγορα στη συνέχεια. Το ΑΑΔΜ δεν υλοποιήθηκε ποτέ παρά τα όποια μικρά άτολμα βήματα στην αρχη.
Εφαρμογή του ΑΑΔΜ σήμαινε την υλοποίηση του προγράμματος από το 1996 με σταθερότητα και επιμονή ώστε στην κρίσιμη φάση να να έχει προετοιμαστρεί το έδαφος.
Τετοια ετοιμότητα δεν υπήρξε, το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε, αλλά παρακάμφθηκε χωρίς να υπάρχει έγκριση κομματικού σώματος.
Επομένως, δεν μπορούμε να μιλάμε με “αν” και να κάνουμε υποθέσεις.

Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται:
α) με βαση την εμπειρία μέχρι σήμερα.
β) με βάση την σωστή αντίληψη της αντικειμενικής πραγματικότητας.

1ον με βάση την εμπειρία κρίνουμε στην ΠΡΑΞΗ τις δυο γραμμές και ρωτάω λοιπόν:
Πότε και σε ποιά χώρα παρόμοια γραμμή όπως αυτη του 19ου κέρδισε.

Με βαση την αντικειμενική πραγματικότητα:
1)Αν αυτο που προτείνεις μπορείς να το κάνεις πράξη, έχοντας αντιληφθεί την αντικειμενική πραγματικότητα, τοτε ΚΑΝΤΟ!. Αν όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ και συνεχιζεις να το λες, τοτε είσαι επαναστάτης της φράσης!! όπως λέει για όσους ακολουθούν αυτή την ταχτική, ο Λένιν.

Και.. όταν θα αποδειχτεί στην πράξη ότι παρόμοια γραμμή κέρδισε-νικησε-ανετρεψε τον καπιταλισμό σε μιά χώρα, ή, σειρά χωρών, τότε και μόνο τότε θα μπορεί να αποκαλεί την τακτική του ΜΕΤΩΠΟΥ, δηλ. του ΑΑΔΜ, της τακτικής δηλαδη των συνεργασιών, των ελιγμων, των συμφωνιών, των υποχωρήσεων , κ.λ.π (Αριστερισμός-Λένιν), ως οπορτουνισμό.
Μεχρι τώρα όμως η γραμμη του μετωπου ΝΙΚΗΣΕ το φασισμό και εκανε την μιση γη κοκκινη.
Ενω η παρόμοια γραμμή όπως αυτή του 19ου όχι μόνο δεν νίκησε, αλλά ηττήθηκε κατα κράτος, απαξιώθηκε και απομόνωσε το φορέα της από την εργατική τάξη και το λαό γενικά.

Και μην πει κανεις για την οκτωβριανη, κρυβοντας την ανατροπή του κράτους των Τσαρων το φλεβαρη του 17 και την συμμετοχη, ως μειοψηφια των Μπολσεβίκων και στα σοβιετ μέχρι και τον Ιουλη του 17 και στην βουλή ακόμα και το σεπτέμβρη του 17.
αυτά για να μην πελαγοδρομούμε.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, σύμφωνα με την πηγή μου, όταν έρθει το νέο συνέδριο, οι τότε θέσεις θα υπερψηφιστούν από το ίδιο ή και μεγαλύτερο ποσοστό. Άλλωστε, ήδη ο Κουτσούμπας αναιρεί τα αριστερίστικα σημεία του 19ου στη ζωή. Εκδηλώσεις για ΕΑΜ, Χαρίλαο, στεφάνι στον τάφο του Ηλιάκη, κινητοποιήσεις μαζί με κόσμο,όχι όπως Αλέκα και αγανακτισμένοι,θέλει να κυβερνήσει κοινοβουλευτικά και το δηλώνει, ο Μπογιόπουλος χτες στο Ρίζο έγραφε για δημοκρατική ανατροπή...

Δε θρηνώ καθόλου, ευχάριστη αλλαγή...

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Π.Δ. η εκτίμηση μου είναι δεν θα βρεις πια πολλούς που να ενδιαφέρονται για το αν το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει ή όχι. Το 2013 δεν είναι 2012.

Όσον αφορά σε αυτό που γράφεις στο πρώτο σχόλιό σου ο κάπως "άχρωμος" Μήτσος Κουτσούμπας απλώς "ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία" γιατί οι τελευταίες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα και είναι κατι που δεν έχει διαφύγει της προσοχής του. Επομένως και με τους αριστεριστές όπως έγραψε και το σοβιετικό απολίθωμα, και λίγο Χαρίλαος και ορισμένα προσεκτικά "ανοίγματα" προς τον Σύριζα. O κίνδυνος να μείνει εκτός Βουλής το ΚΚΕ είναι πολύ μεγάλος

Το περίεργο είναι άλλο:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=216195&catid=9

Πέρα από ανιστόρητη, αυτή η αντίληψη προκαλεί απορία σε σχέση με τη χρονική συγκυρία.

μπλε κοκόρι

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Για τη συγκυρία δεν ξέρω, αλλά γιατί ήταν ανιστόρητη η τοποθέτηση της Παπαρήγα, ότι ο Κων. Καραμανλής δεν είχε καμιά σχέση με τη δολοφονία Λαμπράκη; Αυτή δεν είναι η εκτίμηση της πλειονότητας των ιστορικών της αριστεράς; Θα έπρεπε ίσως να μην ακουστεί τόσο κατηγορηματικά (π.χ. να πει "δεν φαίνεται να είχε άμεση σχέση", αυτό το "καμιά" είναι απόλυτο), αλλά επί της ουσίας (και ανεξάρτητα από τη συγκυρία) ιστορικά βρίσκω σωστή την τοποθέτηση -αν και ομολογώ πως δεν ξέρω αν υπάρχει πρόσφατη εκτίμηση του ΚΚΕ για τη δολοφονία Λαμπράκη.

zoot horn rollo είπε...

Γεια σου ρε Μπλε Κοκκορι! Μέσα στη τρολλοπροτοτυπία! Έχεις κι απορίες. Άκουσες την ομιλία ολόκληρη; Βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα και να δημιουργείς εντυπώσεις.
Μη κακοποιείτε άλλο τα μέτωπα και το ΕΑΜ, μη κάνετε το Λένιν σα τα μούτρα σας. Γιατί να μη πεί για το 17 κανείς δηλαδή; Οι "θέσεις του Απρίλη" υπάρχουν και να τις έχουμε υπόψιν. Όχι άλλη "κοπτοραπτική" ρε καμάρια! Το όλο θέμα με ΑΑΔΜ αρχίζει να θυμίζει το "Αλλάξτε τη Παπαρήγα και θα σας ψηφίσουμε", είμαι περίεργος αν θα διατηρούσε το ΚΚΕ τον όρο ΑΑΔΜ τι θα έβρισκαν όλοι αυτοί να προσάψουν, γιατί να τους έβλεπα να έρχονται τρέχοντας να συστρατευθούν με το ΚΚΕ χλωμό, ακριβώς όπως συνέβαινε από το 96 έως και τώρα, με παραλλαγές των "επιχειρημάτων" που ακούγονται και γράφονται.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο είναι φανερό ότι το ΚΚΕ προσπαθεί να μπει στο πολιτικό "παιχνίδι" με κάθε τρόπο και να δημιουργήσει "συμμαχίες" ακόμα και με κομμάτια του "αστικού" κόσμου. Δεν είναι τυχαία αυτή η ομιλία της Αλέκας και περίπου το ίδιο επιχειρεί και ο Συριζα (θα το εξηγήσω αργότερα). Αυτό γενικά δεν είναι καθόλου κατακριτέο για νόμιμα πολιτικά κόμματα και ειδικά με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Δεν θα διαφωνήσω πως αυτή (περίπου) ήταν η αντίληψη της ΕΔΑ και του Κολιγιάννη. Η Αλέκα όμως "ξέχασε" κάτι. Τις εκλογές "βίας και νοθείας" του 1961 που διεκπεραιώθηκαν από τον ΙΔΙΟ μηχανισμό που δολοφόνησε τον Λαμπράκη. Ασχέτως αν συμπαρατασσόμενες πίσω από τον Καραμανλή μάλλον κακό του έκαναν τότε (το 1961).

Η Αλέκα αναφέρθηκε στην περίοδο 1962-1967 παραλείποντας το 1961 (γιατί;)

Παραλείπεται επίσης ότι ο Καραμανλής και προηγούμενα εξέθρεψε και στηρίχτηκε σε αυτό τον πολυδαίδαλο παρακρατικό μηχανισμό, ασχέτως εάν στην πορεία το Παλάτι και η αμερικανοκρατία παραμέρισαν τον Καραμανλή για τους δικούς τους λόγους. Άλλωστε ο ίδιος ο θρόνος ( ο Κοκός) πρακτικά εκδιώχθηκε με τη σειρά του από την δικτατορία. Δεν υπάρχουν μόνιμες συμμαχίες.

μπλε κοκόρι

zoot horn rollo είπε...

Μήπως και το ΚΚΕ είναι ο "αριστερός ψάλτης της δεξιάς"; Εκεί το πάτε τσουκου τσουκου συνειρμικά; Μάλλον...
Αν βγάζετε τέτοια συμπεράσματα, εντάξει, προχώρει...η "πρωτοτυπία" συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

μπλε κοκορι,πδ,γιακομπ
Είστε οι αγαπημένοι μου!!!Σας πάω με 1000 και σας φέρνω με 2000!!!Ειστε φοβεροι,ανεπανάληπτοι και πανωραίοι.
Πολλά πολλά likes στις μουτσουνίτσες σας.
(Γουάου κι έτσι)

ένας fun

Αναυδος είπε...

οταν η αλεκα μιλαγε για αγραμματους περιμενα οτι τουλαχιστον θα ανοιγαν κανενα βιβλιο. Απ' ότι φαινεται εις ματην εκει με παλια εργαλεια να λυσουν αλλου ειδους προβληματα. Ασε που της ιστορια τη διαστρεβλωνουν κατα το δοκουν. Τα Μετωπα εφεραν τη νικη και το σοσιαλισμο και οχι ο Κοκκινος Στρατος. Αγραμματοι αφελεις και ορισμενοι εξ αυτων νεοαγωνιστοεργατοσποριτες εγιναν και γεωργαλαδες

μπλε κοκορι οι νεφελιμ που καθοδηγουν το ΚΚΕ εχουν δωσει εντολη να μην αναφερονται τα μονα ετη της ιστοριας

υγ
@ΝΣ
ποιος ιστορικος(οι) της 'αριστεράς' απεδωσε αμεση ευθυνη στον Κ.Καραμανλη για τη δολοφονια Λαμπρακη ? Πολιτικη ευθυνη του απδωσε η Αλεκα Παπαρηγα χθες

Αναυδος είπε...

από οτι φαινεται για την ερμηνεια της ομιλιας της αλεκας συντονιζονται ολοι ταυτοχρον απο το συριζα-ανταρσυα μεχρι το βημα και τους ακροδεξιους

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/iefimerida.html#more

Συνεπως μιλαμε για μια ακομη προσπαθεια σπιλωσης με καμια αναφορα στην ιστορια αντικομουνισμος και οποιος τσιμπισει

Ευγε και στον Ν Σαραντακο για τα γρηγορα αντανακλαστικα του στο σφυριγμα για επιθεση

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Το κείμενό μου είναι σαφέστατο και θα παρακαλέσω να μην "ομαδοποιείται" ή, να "εντάσσεται" με άλλες τοποθετήσεις αλλά να απαντάται επί αυτών που θέτει.

Τα διάφορα "πυροτεχνήματα" και οι χαρακτηρισμοί ας στηρίζονται σε επιχειρήματα.
Τοποθετήσεις του τύπου (...)"μη κάνετε το Λένιν σα τα μούτρα σας. Γιατί να μη πεί για το 17 κανείς δηλαδή; Οι "θέσεις του Απρίλη" υπάρχουν και να τις έχουμε υπόψιν. Όχι άλλη "κοπτοραπτική" ρε καμάρια!" (...)
δεν απαντούν επιτου προκειμένου, ούτε αποτελούν Μαρξιστικολενινιστική τοποθέτηση, αλλά "αγοραία" τέτοια.

Η αναρτηση έχει συγκεκριμένο θέμα που πραγματεύεται και επί αυτού τοποθετήθηκα.

zoot horn rollo είπε...

Πάντα ίδιου τύπου απάντηση παλλήκαροι, "δεν απαντάμε με ερωτήσεις", υποδείξεις καλών τρόπων κλπ. και βέβαια επίκληση του Λένιν. Βάζεις και όρια στο τι θα λέει ο καθένας ("Και μην πει κανεις για...") Δε κάνω τον απόλυτο γνώστη, το παλέυω όσο μπορώ με το διάβασμα μου. Δε νίκησαν τα μέτωπα γενικά και αφηρημένα το φασισμό βέβαια.Συγγνώμη αλλά ό,τι ανάλυση και να σας κάνουν, αναλυτική ή μπακάλικη, τα ίδια θα λέτε.

Naphta είπε...

Βρε τι έγινε εδώ πέρα; Αμόλησε τα σκυλιά η Κουμουνδούρου;

Η ταπεινή μου άποψη: Αυτά τα σχόλια δεν έχει νόημα να δημοσιεύονται. Δεν είναι φυσικά ότι δεν μπορούν να αντικρουστούν να άθλια γνωστά επιχειρήματά τους. Είναι ότι αυτό το πράγμα αποτελεί πάγια τακτική αυτών των τρολ. Δεν έχει στόχο την συζήτηση, αλλά μόνο την θολούρα και την δημιουργία εντυπώσεων.
Εξάλλου δεν θα λέμε και θα ξαναλέμε να ίδια και τα ίδια, που μας ήρθε ο ιάκωβος πάλι με το ΑΑΔΜ.
Όποιος έχει καλή θέληση θα είχε ασχοληθεί με τις θέσεις, το πρόγραμμα του Κόμματος, καθώς και με τον διάλογο και τις συζητήσεις γύρω από αυτά. Και θα ερχόταν με ειλικρινή ερωτήματα και όχι με προκλητικές παπαριές δήθεν σοβαρής ανάλυσης.
Από εκεί και πέρα το κάθε τσογλάνι που έρχεται να πουλήσει Λένιν και κομμουνισμό, δεν είναι απαραίτητο να το παίρνουμε στα σοβαρά ούτε να του δίνουμε τον λόγο.

Προσωπική μου άποψη, δεν κατηγορώ το ιστολόγιο. Εξάλλου η αλήθεια είναι ότι συχνά διασκεδάζω με δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου μπλε κοκόρι.

Από που είναι φανερό ότι το ΚΚΕ προσπαθεί να μπει στο πολιτικό "παιχνίδι" με κάθε τρόπο; Πότε ήταν έξω από το πολιτικό παιχνίδι; Τι θα πει "με κάθε τρόπο"; Μήπως μπερδεύεις το ΚΚΕ με κάτι μεγαλοΠΑΣΟΚους - ονόματα μη λέμε, υπολήψεις μη θίγουμε;

Από που [είναι φανερό ότι το ΚΚΕ προσπαθεί] και να δημιουργήσει "συμμαχίες" ακόμα και με κομμάτια του "αστικού" κόσμου; Ξέρεις καμία αστική μερίδα πρόθυμη να συμμαχήσει με το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή; Κομίζεις καμιά "προσφορά" - για λέγε! Ή μήπως ονομάζεις κομμάτια του "αστικού" κόσμου τα μικροαστικά και μικραστικοποιημένα στρώματα που καταστρέφονται σήμερα;

Ώστε η Αλέκα ξέχασε τη "βία και νοθεία" του '61 και ότι ο Καραμανλής και προηγούμενα (πριν τη δολοφονία Λαμπράκη) εξέθρεψε και στηρίχτηκε σε αυτό τον πολυδαίδαλο παρακρατικό μηχανισμό; Να σου θυμίσω λοιπόν ότι ο "μηχανισμός" αποτέλεσε κομμάτι του μετεμφυλιακού κράτους, ανεπίσημο μεν, αλλά διαχρονικό και απαραίτητο. Οι κοινωνικά απόβλητοι χιτοχαφιεδωσίλογοι έγιναν πρώτη ύλη για το "μηχανισμό" από το '45, χάρη και στην πολιτική του Γ. Παπανδρέου, του ίδιου δηλαδή που το '61 στηλίτευε τη "βία και τη νοθεία" και κήρυττε ανενδότους... Αν έμεινε στη "συλλογική μνήμη" ως "γέρος τη Δημοκρατίας" και όχι ως "παπατζής" και μαριονέτα των άγγλων, είναι επειδή "βία και νοθεία" υπάρχει και στο πεδίο της ιδεολογίας.

Όσο για τον Κ. Καραμανλή, δεν εξέθρεψε το παρακράτος. Το βρήκε έτοιμο, ως δομικό στοιχείο του μετεμφυλιακού κράτους, είχε συναλλαγές μαζί του ("αμοιβαίες εξυπηρετήσεις" μεγάλης αξίας) αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να το διαλύσει. Ακόμα και αν (τελείως υποθετικά) ήθελε, το αντίστροφο ήταν πολύ πιθανότερο, δηλαδή η ανατροπή του Καραμανλή από παλάτι - παρακράτος - επικυρίαρχους.

Φυσικά, ήταν και παραμένει αδύνατο στους αστούς να δουν το παρακράτος ως δομικό στοιχείο του μετεμφυλιακού κράτους. Γι' αυτό ακριβώς ο Καραμανλής κραύγασε υποκριτικά "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;" Λες και δεν ήξερε! Αυτή η σχέση είναι εξίσου αδιανόητη για το μικροαστισμό, που θεωρεί κράτος τη "δημόσια διοίκηση" και τα καθωσπρέπει κρατικά ιδρύματα ενώ βλέπει ως έσχατους καταπιεστές το χαφιέ και το χωροφύλακα της επαράτου δεξιάς.

gdmn1973

Ανώνυμος είπε...

μερικοι δεν έχετε καταλάβει ούτε σε τί επικίνδυνους καιρούς ζούμε ούτε τις συνέπειες των όσων διαδραματίζονται εξ αφορμής της ΕΡΤ.

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα δεν ήταν μια αφελής ή τυχαία κίνηση. Κατά τη γνώμη μου, πέραν από τις "στρογγυλεύσεις" και "παραλείψεις" (ως τακτική) περιέχει συμβολισμούς που θα έπρεπε να μας βάλουν όλους σε σκέψεις.

Η Αλέκα είναι έμπειρή πολιτικός. Στην πραγματικότητα κάνει ένα άνοιγμα προς το δημοκρατικό κομμάτι της ΝΔ (τους καραμανλικούς) που απεχθάνονται τις σατραπικές και μονοκρατορικές διαθέσεις του ακροδεξιού Σαμαρά.

Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει σοβαρή υπόνοια για μηχανισμό που διαμέσου του αυτονομημένος από τη ΝΔ, Σαμαρά και με την βοήθεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πιθανόν να επιχειρήσει ακόμα και εκτροπή. Εκτιμώ πως αυτός ο μηχανισμός έχει την έδρα του στο Βερολίνο που ενισχύει τόσο απροκάλυπτα τον Σαμαρά.

Αυτός είναι ένας τρομακτικός κίνδυνος και χάρηκα πάρα πολύ που άκουσα μια τέτοια ομιλία από την πρώην γγ του ΚΚΕ. Αν μη τί άλλο είναι χιλιες φορές προτιμότερη από τους ανέξοδους αντικαπιταλιστικούς δεκάρικους.

μπλε κοκόρι

Ανώνυμος είπε...

@ Μπλε κοκόρι

Βρε ανθυποτρολίδιο, που στρίβεις και ξεστρίβεις σα σκουληκαντέρα, σε ποιο δημοκρατικό κομμάτι της ΝΔ (τους καραμανλικούς) κάνει ένα άνοιγμα η Αλέκα; Στους πολιτικούς απογόνους εκείνων που εσύ ο ίδιος εκτιμάς ότι εξέθρεψαν το παρακράτος και στηρίχτηκαν σ' αυτό;

Θα ήσουν απλώς γελοίος χωρίς την εμμονή στην προσπάθεια να καταδείξεις "ανοίγματα" και "στρογγυλεύσεις" του ΚΚΕ προς τη ΝΔ, για να ρίξεις μετά και το megahit: Achtung! Achtung! Όλοι ΠΑΣΟΚΟΡΙΖΑ, μη φέρει ο Σαμαράς τη χούντα από το Βερολίνο!

gdmn1973

ΥΓ: Όταν θα πάω κυρά μου στου Λαμπράκη (το ΔΟΛ), θα σου αγοράσω ένα κοκκοράκι (μπλε)

Ανώνυμος είπε...

κακά τα ψέματα είναι σαφής η κίνηση της Αλέκας .

σε ένα θέμα σημαία της εξ αριστερών κριτικής στον Τσίπρα , λόγω όσων είπε στο μέγαρο μουσικής .

ο Τσίπρας είχε πει ότι αναγνωρίζει τον Καραμανλή μετά το 74 σε κάποια πράγματα , δηλ την πάγια θέση του ΚΚΕ της μεταπολίτευσης . Η Αλέκα έκανε και μια αναφορά και στο πιο πριν , αν και ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι έδωσε ο Καραμανλής εντολή , μην τρελαθούμε κιόλας ! Αυτονόητο είναι αυτό !

Ούτε με στον Τσίπρα κάνει άνοιγμα , ούτε σε κομμάτι της ΝΔ . Καταλαβαίνει τι γίνεται , και κάνει κινήσεις στην κοινοβουλευτική αστική σκηνή , άσχετα αν στην πολιτική του ΚΚΕ δεν είναι το βασικό , ή το ΚΚΕ πιστεύει ότι δεν είναι το βασικό .

η Αλέκα και το ΚΚΕ κατ επέκταση καταλαβαίνει ότι ο νεοφιλελεύθερος εκφασισμός είναι το ηγεμονικό αστικό σενάριο αυτή την στιγμή .

δεν πάει να μπει ότι το ίδιο μπαίνει σε άλλο αστικό σενάριο , αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι σαν ΚΚΕ πιάνε ι τα σημεία των καιρών , και θα είναι και απέναντι .

Μπράβο στην Αλέκα και το ΚΚΕ όσον αφορά αυτό το θέμα !

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

@gdmn1973

Σύνελθε. Η κίνηση της Αλέκας (όπως τουλάχιστον την εκλαμβάνω) είναι κανονικό στρατήγημα -αν και θα περίμενα αναφορά στο 1961- γιατί επιχειρεί, εκτός των άλλων, να θέσει τους καραμανλικούς προ των ευθυνών τους. Σωστά εκμεταλλεύεται τη δυσαρέσκεια των καραμανλικών προς τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο αυτοί τον περισυνέλεξαν και τον έκαναν πρόεδρο της ΝΔ, θυμάστε;

Ξαναδιαβάζοντας της διακηρύξεις της ΚΕ του ΚΚΕ επί Κολιγιάννη για τη δολοφονία Λαμπράκη σαφώς και ο λόγος της Αλέκας είναι αρκετά διαφορετικός από τότε αλλά αυτό είναι στοιχείο της τακτικής "ανοίγματος" και κατά τη γνώμη μου δευτερεύον ζήτημα σε σχέση με το αληθινό πρωτεύον: Τον κίνδυνο που περιέγραψα. Φυσικά δεν θεωρώ ασήμαντο το ιστορικό "ολίσθημα" αλλά το προσπερνώ χαριν σημαντικότερων ζητημάτων.

Τα "Πασοκοσύριζα" αλλού αγαπητέ. Η ιστορία ενίοτε δεν λογαριάζει εκλογικούς κύκλους και κοινοβουλευτικές ισορροπίες. Ξύπνα.

μπλε κοκόρι

Ανώνυμος είπε...

Naptha,

αν μπορεις να απαντησεις σε κατι, και θεωρεις σκοπιμο να το κανεις, απαντα. αν θεωρεις οτι κατι ειναι αναξιο σχολιασμου η εχει απαντηθει στο παρελθον αγνοησε το η βαλε ενα λινκ.

αλλα το να λες οτι οποιος λεει κατι που δε σαρεσει ειναι το σκυλι της κουμουνδουρου και τρολ ειναι βεβαια προβληματικο.

(Μπ.Α. να με συγχωρεις που σχολιαζω το moderating, αν δε θες μη το δημοισευεις.)

jo.


Ανώνυμος είπε...

Κ στου tvxs να πας μπλε κοκκορι θα βρεις φιλε. Ισως πολλα μαλιστα-οχι μονο ενα. Ολα ομως το ιδιο γελοια

ρα

Ανώνυμος είπε...

απορω πως εμεινε ασχολιαστο το γεγονος οτι τη δευτερα στην ΕΡΤ οταν εκανε δηλωσεις ο Δ.Κουτσουμπας ο Περρος στεκόταν στα δεξιά του ενώ συνηθως οταν εκανε δηλωσεις η Αλέκα ο Πέρρος στεκοταν ελαφρως πισω και αριστερά

Τι να σημαινει αραγε η αλλαγη θεσης του Περρου ? Μηπως η ευθυγραμμιση του με τον Κουτσουμπα υποννοει οτι το ΚΚΕ μετατοπιζει την πολιτικη του ξανα προς το Μέτωπο (το Μ κεφαλαίο ένα ειναι το Μέτωπο) που προσδοκουν οι ιδιοι που προσδοκουν και ανασταση νεκρών

τσου ρε ΠΔ και Ιακωβε

Ανώνυμος είπε...

Κοκόρι,γιακομπ
είστε εκλαμπροτατοι,αυτόφωτοι και καραμπουζουκλήδες!Λιώνωωωωωω ρε με/για την πάρτη σας.
Τι σχόλια ανυπέρβλητου μεγαλείου, τι βαθύτα μελετημένες απαντήσεις,τι έγκυρες πληροφορίες.Σκίζετε, ρε λέμεεεεε.
Μη λαβ γιου βέρυ ματσ-μουτσ!
ΚΥΠ γουόλκινγκ......

enas flogeros φαν(του πδ επίσης)


3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Αν και το θέμα που βαζει η αναρτηση του "σφυροδρέπανου" με τίτλο: "εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω" ορίζει επακριβως τι πρέπει να συζητηθεί, η συζητηση εκτρέπεται στο τι και πως ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί περί αυτού πρόκειται, την ομιλία της Αλέκας.
Προσπαθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, να στρέψουν τη συζητηση και την ατζέντα αλλού, με στόχο να ξεφύγει από την ριζοσπαστικοποίηση που πάει να αρχίσει μέσω της ΕΡΤ, γεγονός που ξεφεύγει από τις εκλογικές προσδοκίες του και σιγουρα ανατρέπει το σκηνικό του "ώριμου φρούτου" που στρατηγικά σχεδιάζει ο ΠΑΣΟΚικός μηχανισμός που μετακόμισε στην Κουμουνδούρου.
Επιχειρεί ταυτόχρονα να πλήξει την αξιοπιστία του ΚΚΕ που είναι στην πρώτη γραμμή και μπορεί να του "χαλάσει τα σχέδια". Για αυτο και ο ΣΥΡΙΖΑ “αυριανίζει” ασύστολα! μέσω των διάφορων "εντύπων". Δεν ειναι τυχαίο ότι και τα χρυσαυγουλα κάνουν το ιδιο!!.

Το ζήτημα ΒΕΒΑΙΩΣ είναι αλλού και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε!!. Πως δεν θα ξεφουσκώσει η όλη προσπάθεια που γίνεται με την ΕΡΤ, πως θα πάρει μπροστά η όλη αυτή προσπάθεια που ενώνει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού ώστε να συμπεριλάβει όλη την ατζέντα του αγώνα συνενώνοντας όλο το κοινωνικό τοπίο που συνθλίβεται κάτω από τα βάρβαρα μέτρα.

Η συζητηση που γινεται εδω τωρα για την κυβερνηση του μετώπου έγινε διεξοδικά στον προσυνεδριακό και δεν ηταν ουτε ΕΥΠ (όπως λέει με έμφαση ένας εδώ) αυτοί που στηριξαν το ΑΑΔΜ και εκαναν κριτική, ουτε ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΤΑΡΣΥοι,(όπως λέει ο "μεγας Κομμουνιστης" με την ρομφαία της κάθαρσης ονοματι Ναφτα) Ηταν ΚουΚουΕδες !!.

Παρατηρηθηκε λοιπόν ότι στον προσυνεδριακό ένα μεγάλο μέρος των μελών βγήκε με πολυ σοβαρά και εμπεριστατωμένα κείμενα και εκανε κριτική υποστηρίζοντας το πρόγραμμα του 15ου.
Η συζητηση που βαζει ο "σφυροδρέπανος" θέτει ευθέως το ζήτημα και εδω δεν απαντάνε οι "πιστοί", αλλά αρκούνται σε χαρακτηρισμούς και βρισιες.

μερικες απαντησεις:
1) Ξεκαθαρίζω πάλι τι εννοώ με το Μετωπο, όπως το είπα παραπάνω:
(..) “της τακτικής δηλαδη των συνεργασιών, των ελιγμων, των συμφωνιών, των υποχωρήσεων , κ.λ.π (Αριστερισμός-Λένιν)"

2) Ο Σταλιν, το κόμμα των Μπολσεβίκων δηλαδη, ΣΥΜΜΑΧΙΣΕ με τους ιμπεριαλιστες, ΗΠΑ, Αγγλια, Γαλλία, ή, οχι, για να Νικήσει το φασισμό?. Καταφερε ο Στάλιν να ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ μαζί τους και να στρέψει τους ιμπεριαλιστές εναντια στην ναζιστικη Γερμανια ναι η οχι? Αυτο το “ξεχνάτε”; έλεος δηλαδή!!

Το 1917 οι μπολσεβίκοι δεν ανετρεψαν το κράτος των Τσάρων μόνοι τους!!. Γνωστό μαζι με ποιούς το έκαναν. Μετα την ανατροπή δεν εφυγαν από τα Σοβιετ και ουτε εφτιαξαν μπολσεβικικα Σοβιετ, αλλά ηταν μαζι με τους Εσέρους και τους Μενσεβίκους μέχρι το τέλος και δέχτηκαν και το πρόγραμμα τους (των Εσέρων) για τους αγρότες κάνοντας μάλιστα μια υποχώρηση από το δικό τους πρόγραμμα, για να κρατήσουν τους αγρότες με το μέρος τους και να εκθέσουν τους Εσέρους.
Οι "θέσεις του Απρίλη" βεβαιως εβαλαν τα πράγματα στη θέση τους όταν χρειάστηκε, χωρίς να αποτρέψουν το Κόμμα των μπολσεβίκων από συμμαχίες, υποχωρήσεις και ελιγμούς μέχρι την τελική τους επικράτηση.
Αν το κράτος των Τσαρων δεν ανατρεπόταν, παρέμενε πανίσχυρο και ειχε συμμαχήσει με τους μικροαστους και μέρος των αστών (Κερενσκι και σια) και οι Μπολσεβίκοι ηταν μόνοι τους, θα το ανετρεπαν μόνοι τους; φυσικά και οχι ! και φυσικά καμιά κατασταση επαναστατική δεν θα δημιουργιόταν!.
Τα ζητήματα που έβαλα στην (19 Ιουνίου 2013 - 2:13 π.μ.) αναρτησή μου, δεν έχουν ακόμα απαντηθεί και όπως βλέπω ο ιδεαλισμός και η μεταφυσική, αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις, όπως ποτέ δεν έδωσαν, προβαλλοντας την «αντίληψη" της "κατοχής" της απόλυτης αλήθειας η οποία πρέπει να δοθεί στην αντικειμενική πραγματικότητα, …..
δυστυχώς..!

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Άναυδε, δεν διάβασες καλά το προηγούμενο σχόλιό μου. Είχα γράψει ότι οι περισσότεροι αριστεροί ιστορικοί συμφωνούν με αυτό που είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ωστόσο, το πρωί που έκανα το προηγούμενο σχόλιο δεν είχα προσέξει ότι η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως δεν έχει σχέση με τη δολοφονία όχι μόνο ο Καραμανλής αλλά *και η ΕΡΕ*, και αυτό είναι ολίσθημα της Αλέκας Παπαρήγα.

Κατά τη γνώμη μου (όσο αξίζει), έπρεπε να πει: “Δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον Κ. Καραμανλή *προσωπικά* με τη δολοφονία του Λαμπράκη”. Συνήθως, η Α. Παπαρήγα πρόσεχε τη διατύπωσή της, αλλά ίσως τώρα που δεν είναι πια Γραμματέας να έχει γίνει πιο απρόσεχτη. Αλλιώς, είναι σημαντικό λάθος του σημερινού ΚΚΕ.

Για την ιστορία, το ΚΚΕ είχε τότε βγάλει την εξής ανακοίνωση, που φυσικά διαφωνεί με τη φράση της Αλέκας Παπαρήγα:
Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ της 24ης Μαίου, ανέφερε:
«Παλλαϊκός συναγερμός για να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων
Να διαλυθούν οι φασιστικές οργανώσεις!
Να τιμωρηθούν αυστηρά οι ένοχοι του στυγερού εγκλήματος της Θεσσαλονίκης!
Το στυγερό έγκλημα της Θεσσαλονίκης μαρτυρεί ότι ο εγκληματικός νεοφασιστικός εκτραχηλισμός εντείνεται και τα σχέδια του εκφασισμού της χώρας προωθούνται με την οργάνωση πολιτικών δολοφονιών. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα της Θεσσαλονίκης αποδείχνουν αδιάψευστα ότι εμπνευστής, οργανωτής και καθοδηγητής των δολοφόνων είναι η ίδια η κυβέρνηση που, με την υποστήριξη των ξένων, σπρώχνει προσχεδιασμένα τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο. Για να διατηρήσει την κλονιζόμενη εξουσία της, για να πνίξει την αντίσταση του λαού στα ολέθρια σχέδια του πυρηνικού πολέμου, να εξουδετερώσει την αναπτυσσόμενη λαϊκή πάλη για το ψωμί, τη δημοκρατία, την ειρήνη, η κυβέρνηση της ΕΡΕ ενισχύσει τον τρομοκρατικό της μηχανισμό, συγκροτεί και εξοπλίζει συστηματικά φασιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, θέτει σ’ ενέργεια σχέδιο ανοιχτής αιματηρής βίας, πολιτικών δολοφονιών. Εφαρμογή του σχεδίου αυτού είναι το στυγερό έγκλημα της Θεσσαλονίκης.
Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια και αλληλεγγύη της προς τα θύματα της φασιστικής δολοφονικής επίθεσης.
Χαιρετίζει ιδιαίτερα τον ατρόμητο πρωταθλητή της ειρήνης, βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, που η ευγενική και ηρωική μορφή του έγινε σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας, και παραστέκει μαζί μ’ όλο το λαό στη δραματική πάλη του με το θάνατο, με τη διάπυρη ευχή η ζωή -την οποία ο Λαμπράκης τίμησε με το υπέροχο αγωνιστικό του ήθος- να νικήσει τελικά το θάνατο.
Η παλλαϊκή αποδοκιμασία του στυγερού εγκλήματος, που εκφράζεται με τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου, των δημοκρατικών κομμάτων και οργανώσεων, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε αγωνιστική συσπείρωση, ικανή να ματαιώσει τα εγκληματικά σχέδια, να απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του αίματος.
Σ’ αυτές τις κρίσιμες και υπεύθυνες στιγμές, το ΚΚΕ απευθύνεται σ’ όλο το λαό, σ’ όλους εκείνους που αγαπούν την ομαλότητα, την ειρήνη, τη δημοκρατία, σ’ όλα τα κόμματα, σ’ όλες τις οργανώσεις, σ’ όλους τους παράγοντες του τόπου και τους καλεί να δώσουν τα χέρια και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φράξουν το δρόμο στο φασισμό. Κάθε υποχώρηση μπροστά στις επιθέσεις των εμπρηστών της ομαλότητας και της ησυχίας του τόπου αποθρασύνει τους τρομοκράτες. Εκείνο που μπορεί να παραλύσει το χέρι των δολοφόνων, να εμποδίσει το φασιστικό εκτραχηλισμό, να σταματήσει την πορεία προς τον εμφύλιο πόλεμο είναι η ενιαία, αποφασιστική, μαζική και οργανωμένη άμυνα και πάλη του λαού.
Η εργατική τάξη της χώρας και η δημοκρατική φοιτητική νεολαία δίνουν και πάλι πρώτες το αγωνιστικό παράδειγμα με τις στάσεις εργασίας, τις συγκεντρώσεις και τις άλλες μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν με τη μαζική αποφασιστική πάλη τους να επιβάλουν:
- Την αποπομπή της κυβέρνησης του αίματος, που κάθε μέρα παραμονής της στην εξουσία βυθίζει τη χώρα στο χάος και την ανωμαλία.
- Την άμεση τιμωρία των δολοφόνων.
- Τη διάλυση όλων των νεοφασιστικών συμμοριών.
24 του Μάη 1963 Η ΚΕ του ΚΚΕ».

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Για τα πρακτικά απλώς κι επειδή δύσκολα θα διαβάσει κανείς ολόκληρη τη φράση της αλέκας -ως συνήθως- θα τσιτάρω την επίμαχη πρόταση μαζί με την αμέσως επόμενη κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Βεβαίως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ΕΡΕ με τη δολοφονία του Λαμπράκη. Πολιτικές ευθύνες, όμως, υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι κατάλαβα το μπλε κοκκόρι "κωδικοποιει" την ερμηνεία που δίνουν οι αστικοί κύκλοι στην ομιλία της Αλέκας - η οποία δεν είναι κάτι νέο, είναι επανάληψη του δοκιμίου, που ήδη μετράει δυο χρόνια και που τότε είχε αντιμετωπιστεί με τον γνωστό τρόπο που αντιμετωπίζουν οι αστοί κι οι οπορτουνιστές το Κόμμα.
Κατα τ'άλλα και εγώ πιστεύω ότι στη δεξιά αυτό που παίζει είναι η νεκρανάσταση του βασιλοχουντισμού - που δεν φαίνεται όμως να είναι πλειοψηφική τάση εκεί και δε φαίνεται να μπορεί να αποκτήσει δυναμική. Και τολμώ να προβλέψω ΔΕΝ θα αποκτήσει γιατί πολύ απλά χωρίς δημόσιο , χωρίς κρατικούς δε νοείται να έχεις παρακρατικούς..

Ιβαν Τρολλίδης

Αναυδος είπε...

@NΣ
Κατα αρχην να πω μπραβο στην ομαδα αληθειας και τεκμηριωσης του Συριζα που παρακολουθει την καθε λεξη που βγαινει απο το στομα των βουλευτων και στελεχων του ΚΚΕ για να ανακαλυψουν ολισθηματα (κατα τον ‘ευγενικο’ χαρακτηρισμό σου) για το ακροατηριο του μπλογκ προδοσίες ξεπουληματα για την λοιπη πλεμπα

Κατα δευτερο ειναι μια γνωμη για ενα ιστορικο γεγονος και δε νομιζω μια ανακοινωση του ΚΚΕ του 1963 μπορει να στοιχειοθετησει το αντιθετο. Μη ξεχνας οτι το ποιος τι γιατι δεν το γνωριζε κανεις τότε ολοι εκανα υποθεσεις. Το παρακρατος ειχε πολλους πατερες οπως απειδειξε και η χουντα. Φανταζομαι δεν δινεις την ιδια σημασια για την ανακοινωση του ΚΚΕ π.χ για τον Πλουμπιδη επι Ζαχαριαδη ?

Αναυδος είπε...

Ιακωβε πραγματικα απορω αν εχεις διαβασει την ιστορια του κομμουνιστικου κινηματος εστω και σε κομικς
Τα λαικα μετωπα ήταν μετωπα με την σοσιαλδημοκρατια και την εθνικη αστικη ταξη Τετοια προταση σημερα ισοδυναμη με προταση να βγει ο καπιταλισμος απο την κριση σε βαρος της εργατικης ταξης. Μηπως επειδη ο Σταλιν συμμαχησε με τους αμερικανους ιμπεριαλιστες σκοπευεις να κοπιαρεις και την τακτικη αυτη (να σου θυμισω οτι αυτο κανει ο Τσιπρας σημερα και φερνει σαν παραδειγμα το συμφωνο Μολοτοφ-Ριμπερντροπ) ?. Νομιζεις οτι μπορεις ανεξαρτητα απο το συσχετισμο της δυναμης να συναπτεις συμμαχιες ?.

Η προταση του ΚΚΕ για λαικη συμμαχια ολων των στρωματων που εχουν συμφερον την λαικη εξουσια απαντα στην αναγκη της εργατικης ταξης να απαλαγει απο τα δεσμα του κεφαλαιου σημερα. Οτιδηποτε αλλο θα εσερνε το κομμα πισω απο τους μικροαστους και την εργατικη αριστοκρατια

Υγ οποιος αποκαλει κουκουεδες τον εργατικο αγωνας η τη νεα σπορα προσβαλει τους κομμουνιστες εκτος αν πιστευει οτι ο γεωργαλας ειναι κομμουνιστης (ζει το θηριο)

Αναυδος είπε...

κι ενα τελευταιο

σημερα εκλεισε οριστικα η ΦΗΜΗ ΠΑΚ και πανω απο 200 εργαζομενοι βρεθηκαν στο δρομο. Δεν ειναι ΕΡΤ μονο το ΠΑΜΕ ηταν εκει και η ομοσπονδια τυπου-χαρτου αυτη που εγκαλει ο Τριμμης και οι νενεκοι της ΕΣΗΕΑ που δεν περιφορυρησε γι αυτους την απεργια τους

Για τους εργατες της Φημης ουτε ο Κουβελης ουτε ο Μπενυ ουτε το ΣτΕ ουτε η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ πρωτοβαθμια ΑΚ Συριζα κλπ δεν θα χυσουν ενα δακρυ



Ανώνυμος είπε...

Βασικά επειδή πάνω κάτω μαντεύω την κωλοσυζήτηση που έχει εξελιχθεί κάτω απο ένα τέτοιο ποστ, ένα λινκ θα δώσω και ένα θα πω: το κόμμα σήμερα είναι σε τρελά ανώτερο επίπεδο κινηματικά σε σχέση με ένα χρονο πριν. Και αν εχει φανεί κάτι απο τις περσινές εκλογές, είναι οτι η γραμμή της σύγκρουσης θα δώσει καρπούς. Γιατί ως γνωστών οι κομμουνιστές κάνουν επενδυτική σε βάθος χρόνου πολιτική, όχι καιροσκοπισμούς.
Οπως είναι αναμενόμενο άλλωστε.


http://redflyplanet.blogspot.com/2013/06/blog-post_6449.html


Με τις υγείες σας κουκουδολόγοι.


metalorixos

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Η ιστορική έρευνα δεν έχει πλήρως αποκαλύψει τα βαθύτερα αίτια και τη μεθόδευση της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γρ. Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Αν και οι πολιτικές ευθύνες βαρύνουν αναμφίβολα την κυβέρνηση Καραμανλή, ταυτόχρονα είναι φανερό ότι η δολοφονία του Λαμπράκη αποτέλεσε πλήγμα κατά της κυβέρνησης Καραμανλή. Από αυτή την άποψη φαίνεται πιθανότερη η εκδοχή κεφαλή της συνομωσίας και εκτέλεσης του σχεδίου να ήταν τα ανάκτορα."
Από "Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ 1949-1968" Β' Τόμος, σελ 467.

Υπάρχει και η ανακοίνωση της 27.5.1963, που στην τελευταία παράγραφό της έθετε συγκεκριμένα καθήκοντα "για την αποπομπή της κυβέρνησης του αίματος, την άμεση τιμωρία των δολοφόνων, τη διάλυση των νεοφασιστικών συμμοριών." Τα καθήκοντα αυτά δεν εξετέλεσε το "Γραφείο Εσωτερικού" αναφέρει το Δοκίμιο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εσωκομματικής κρίσης, αν καλά θυμάμαι από άλλα ντοκουμέντα.

Από τα παραπάνω (το Δοκίμιο έχει γενική κομματική έγκριση, είναι δηλαδή κομμ. ντοκουμέντο) προκύπτει καθαρά πως η Αλέκα κάθε άλλο παρά απρόσεχτη είναι, φίλε Ν.Σ. Οι αποφάσεις των τρεχόντων κομμ. οργάνων δεσμεύουν τα μέλη/στελέχη του ΚΚΕ και όχι οι σκόπιμες και έωλες ερμηνείες αποφάσεων, που εκδόθηκαν προ 50 (!) ετών. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής σε όλη την εκτός ΚΚΕ "δήθεν προχώ" αριστερά: Μια δογματική προσκόλληση σε ένα παρερμηνευόμενο παρελθόν, ου μην αλλά και σε απώτερο τέτοιο...
Επί της ουσίας, τώρα, πέρα από τα κόμματα, τις τελείες και τα τυπικά, θεωρώ τις πρόσφατες κομματικές επεξεργασίες πιο ώριμες από εκείνες προ 50-ετίας, ιδίως σε ειδικά ζητήματα, όπως για τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Λαμπράκη.
Για τις πολιτικές ευθύνες Καραμανλή-Κυβέρνησης-ΕΡΕ καταρχήν δεν υπάρχει καμία διάσταση, είναι μάλλον κοινοτοπία.
Για το θέμα της αυτουργίας (ποιός σχεδίασε, οργάνωσε κλπ), και οι δύο ανακοινώσεις (Ντοκουμέντα 1274/24.5.1963 και 1275/27.5.1963)δεν επικαλούνται συγκεκριμένα στοιχεία (λογικό) αλλά "τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...κλπ".
Είναι φανερό λοιπόν ότι η πολιτική επίθεση του ΚΚΕ και τότε στηριζόταν στις πολιτικές ευθύνες, που και αυταπόδεικτες ήταν, και έφταναν και παραέφταναν για να ζητάει την αποπομπή της Κυβέρνησης Καραμανλή.
Δεν είπε η Αλέκα ότι δεν έπρεπε να πέσει ο Κ.Κ. γιατί δεν έχει αποδειχτεί η αυτουργία του!
Μάλλον, κυρ Νίκο, αποδίδεις στο ΚΚΕ πρακτικές και νοοτροπίες της παραδοσιακής ρεφορμιστικης και συμβιβαστικής "Αριστεράς" του τόπου μας...

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

ΠΡΟΣ άναυδον ΕΝΤΑΥΘΑ.
1) αναφέρθηκε ότι αγνοώ την ιστορια, και εκεί απάντησα. Τα υπόλοιπα που προσθετεις "βαζοντας τα στο στομα μου" για να στηρίξεις το επιχειρημα σου και να με κατηγορήσεις ότι ταυτιζομαι με τον Τσιπρα, αποτελεί απλά την μέθοδο γνωστής προπαγάνδας.

2) Τα μέλη του ΚΚΕ που εκαναν κριτική στο διάλογο και για τα οποία αναφέρθηκα εδω, αποφευγοντας να αναφέρω κατ' αρχην ονοματα, (δηλ. τον Μπογιόπουλο, τον Σκυλάκο, τον Αραβανή, τον Καλαματιανό κ.λ.π), ουδεμία σχέση έχουν με "εργαταγώνες" και λοιπούς αποστάτες κ.λ.π.

3)Αποκάλεσες αυτά τα μέλη "Γεωργαλάδες" και "εργαταγώνες", ενω γνωρίζεις ότι οι "εργαταγώνες" ειναι γνωστοί και ουδεμια σχέση εχουν με το ΚΚΕ.

4)Ταυτίζεις ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ εμμέσως πλην σαφώς με τους αποστάτες προσπαθώντας να τα βαλεις στο "ίδιο τσουβάλι" δημιουργώντας συνειρμούς σε όσους διαβαζουν με προφανή στόχο και σκοπό που προσομοιάζει με την γνωστή διεθνώς πρακτική.

3)Συνειδητά σπιλώνεις έμμεσα αυτούς τους Κομμουνιστες, και αυτο δεν αποτελεί χαρακτηριστικο Κομμουνιστή, αλλά όπως είπα του γνωστού..
...ας κρινει ο καθένας εδω.

Ακόμα απάντηση δεν πήρα στην τοποθετηση μου (19 Ιουνίου 2013 - 2:13 π.μ.)
ενω εγω αναγκάζομαι να δινω διευκρινήσεις σε υποβολιμιαίες τοποθετήσεις που προσπαθούν να εκτρέψουν την συζητηση αλλού,.

Αναυδος είπε...

εγω δεν ταυτισα κανεναν με κανεναν και αναφερθηκα απο την αρχη της κουβεντας σε ΕΑ ναι ΝΣ.
Εσυ κανεις συνειρμους οτι αν καποιος αναφερεται στα 2 ασφαλιτοσαιτ αναφερεται και στους διαφωνουντες

η αλλιως συ ειπας


επισης scripta manent

anonymous anonymous είπε...

Προς ανησυ"χούντες" ΚΚΕδολόγους:

Κατανοητή η ανησυχία σας. Το Κόμμα δυναμώνει και ωριμάζει σε όλα τα επίπεδα, κάτι που φάνηκε και από τις επεξεργασίες του 19ου συνεδρίου. Να είστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα ανησυχείτε περισσότερο.

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Εγώ είπα:
Η συζητηση που γινεται εδω τωρα για την κυβερνηση του μετώπου έγινε διεξοδικά στον προσυνεδριακό και δεν ηταν ουτε ΕΥΠ (όπως λέει με έμφαση ένας εδώ) αυτοί που στηριξαν το ΑΑΔΜ και εκαναν κριτική, ουτε ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΤΑΡΣΥοι,(όπως λέει ο "μεγας Κομμουνιστης" με την ρομφαία της κάθαρσης ονοματι Ναφτα) Ηταν ΚουΚουΕδες !!....

...και ο Άναυδος μου απάντησε:
“Υγ οποιος αποκαλει κουκουεδες τον εργατικο αγωνας η τη νεα σπορα προσβαλει τους κομμουνιστες εκτος αν πιστευει οτι ο γεωργαλας ειναι κομμουνιστης (ζει το θηριο)
19 Ιουνίου 2013 - 9:01 μ.μ.”

και όταν ξεμπροστιάστηκε, έδειξε το “μεγαλείο” του “ηθους” του που ουδεμια σχέση εχει με αυτο του Κομμουνιστή. Ιδου τι δικαιολογία βρήκε!!.
(..) “εγω δεν ταυτισα κανεναν με κανεναν και αναφερθηκα απο την αρχη της κουβεντας σε ΕΑ ναι ΝΣ. 
Εσυ κανεις συνειρμους οτι αν καποιος αναφερεται στα 2 ασφαλιτοσαιτ αναφερεται και στους διαφωνουντες

η αλλιως συ ειπας


επισης scripta manent
19 Ιουνίου 2013 - 10:46 μ.μ.”

Τα σχολια δικά σας!!.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπώ Σαραντάκο.
Αγαπώ γιακομπ
Ειναι πολυδιάστατοι,πολυποίκιλοι,πολυσυλλεκτικοί,
πολυακόρεστοι. Εμπεριστατωμένοι κενοΛΟΓΙΟΙ,ζουμεροί σαν γιαρμάδες.
Ακούραστοι Άτλαντες ,αταλάντευτοι,στιβαροί. Γνωστικοί θεράποντες και βλοσυροί κήνσορες,.Απάλευτοι τροφαντοί φωτοδότες, ιστοριοδίφες χλιαρών νερών,θεματοφύλακες του διαδικτύου, ατίθασοι των ιστοτόπων σχόλαρχοι. Μέγιστοι κουκουεδολόγοι (magistri)| εμπνευσμένοι και περίλαμπροι ερμηνευτές παντός κομμουνιστικού.
I love you guys(πδ επίσης)

"Αιώνιος φαν και ταπεινός θεατής,δροσισμένος στη σκιά του Μεγαλείου σας".Υποκλίνομαι!

Ανώνυμος είπε...

γιακομπ
Δεν πιστεύω να παρξηγήθηκες που αποκάλεσα την Υπηρεσία με το παλιό όνομα.Σόρρυ ε;

ο φαν σου

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

Ο Άναυδος εθεσε μια άποψη, την εξής παρακάτω:

" Η προταση του ΚΚΕ για λαικη συμμαχια ολων των στρωματων που εχουν συμφερον την λαικη εξουσια απαντα στην αναγκη της εργατικης ταξης να απαλαγει απο τα δεσμα του κεφαλαιου σημερα. Οτιδηποτε αλλο θα εσερνε το κομμα πισω απο τους μικροαστους και την εργατικη αριστοκρατια"

Αυτο το αξίωμα, γιατι ως αξιωμα τίθεται, θα πρέπει να έχει επαληθευτεί, διαφορετικά δεν αποτελεί αξίωμα, αλλά επιθυμία.
Και η επαλήθευση για να είναι βάσιμη θα πρέπει να έχει υπάρξει πριν ιστορικά.

ΠΟΥ ΛΟΙΠΌΝ το εν λόγω αξίωμα και πότε επαληθευτηκε.

και
από ποτε η Μαρξιστική - Λενινιστική θεωρία της πάλης των Ταξεων θεωρεί ότι οι τάξεις - γιατι συμμαχια η εργατική ταξη δεν κάνει με τον εαυτό της αλλά με άλλες τάξεις- έχουν το ίδιο συμφέρον όπως τίθεται εδω από τον άναυδο:

"Η προταση του ΚΚΕ για λαικη συμμαχια ολων των στρωματων που εχουν συμφερον την λαικη εξουσια"

και από πότε οι άλλες ταξεις συμμαχούν με μια άλλη ταξη (την εργατική ταξη εν προκειμένω) για να στηρίξουν το συμφέρον της άλλης ταξης και οχι το συμφέρον της δικής τους ταξης?. Παραθέτω το απόσπασμα:

(...)"για λαικη συμμαχια ολων των στρωματων που εχουν συμφερον την λαικη εξουσια απαντα στην αναγκη της εργατικης ταξης να απαλαγει απο τα δεσμα του κεφαλαιου σημερα."

Αν αυτα ειναι Μαρξισμός Λενινισμός τοτε θα ηθελα να ηξερα που τα λέει ο Μαρξ Ο Ένκγελς και ο Λενιν όλα αυτα να τα εμπεδώσω και εγώ βρε αδερφέ..!!!

Ανώνυμος είπε...

γιακομπ
ΑΠΑΡΑΜΙΛΟΣ!
Μίλα μου αριστερά,κάνε μου κριτική αλύπητα.TORA TORA TORA!!!!
Μην κόβεσαι μαγευτικέ μου.
j'adore!

Ο φαν σου(ματάκια)

zoot horn rollo είπε...

Α! Στις κλασσικές απαντήσεις και το "δε παίρνω απάντηση"!!! Το είχα ξεχάσει! Αφού καμία δε σας κάνει, μη το κουράζετε.

Μποτίλια Στον Άνεμο είπε...

Άντε να δούμε πού αλλού θα ρίξει το αρχείο του ο Σαραντάκος για να μας ψαρώσει: Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!
(http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/06/101_19.html#comment-form)

kosmonautis είπε...

@ jakob sverdlov

"Αυτο το αξίωμα, γιατι ως αξιωμα τίθεται, θα πρέπει να έχει επαληθευτεί, διαφορετικά δεν αποτελεί αξίωμα, αλλά επιθυμία"

α) το συμπέρασμά σου ότι ο άλλος σχολιαστής θέτει κάτι αξιωματικά γιατί αποτελεί αντικειμενικό γεγονός που θα πρέπει να το σχολιάσουμε;
τη γνώμη του για το πως αντιλαμβάνεται τη λαϊκή συμμαχία έγραψε. θα πρέπει να απολογηθεί για αυτό;
β) δηλαδή το σχόλιό σου οτι "Η γραμμή του ΑΑΔΜ παρά τα όποια μικρά βήματα στην αρχή, εγκαταλείφτηκε πολυ γρήγορα στη συνέχεια. Το ΑΑΔΜ δεν υλοποιήθηκε ποτέ παρά τα όποια μικρά άτολμα βήματα στην αρχη. Εφαρμογή του ΑΑΔΜ σήμαινε την υλοποίηση του προγράμματος από το 1996 με σταθερότητα και επιμονή ώστε στην κρίσιμη φάση να να έχει προετοιμαστρεί το έδαφος" γιατί είναι αξίωμα και όχι συμπέρασμα; γιατί το λές εσύ;
θες μήπως να θυμηθούμε ααδμ συνεργασίες όπως του μπουτάρη; αυτές δεν έγιναν σε ααδμ πλαίσια;
πάνε λοιπόν και εσύ για την κυβέρνηση της... αριστεράς και μην πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

διότι Κοσμοναυτη αυτο που λέω ΥΠΗΡΞΕ, αποτελεί αντικειμενικό ΓΕΓΟΝΟΣ.

Αυτο εδω,
" Η προταση του ΚΚΕ(...)..απο τους μικροαστους και την εργατικη αριστοκρατια"..
..Δεν έχει αποδειχτεί στην πράξη ακόμα. Η ερώτησή μου δε παραμένει ακόμα μετέωρη για το Αν, το που, και το πότε!.
Βεβαίως και αναφέρεται ως αξιωμα κατηγορηματικά, πριν την πειραματική απόδειξή του. Δεν λέει "κατα την γνώμη μου, είναι δυνατό αυτο ή, εκείνο"
εντάξει κοσμοναύτη;

Έχω αναφερθει σε τόσα, και απαντηση ή, έστω τοποθέτηση, έστω Μαρξιστικολενινιστική αντιπαράθεση δεν είδα. Μόνο σε ένα ζητημα τέθηκε και αυτη - κατα τη γνώμη μου- λανθασμένη.

Οι "περισπούδαστες" ατάκες το μόνο που κανουν είναι να εκθέτουν ορισμένους "πιστούς" βασανιστικά και να αναδεικνύουν την ένδεια Μαρξιστικής Παιδείας..με σοβαρές επιρροές χουλιγκανισμού...

Στους πανέξυπνους "θαυμαστες" να προσθέσω: αν καταλαβατε ότι εγω ταυτίζομαι με το Σαραντάκο τοτε, δεν εχετε καταλάβει σε ποιό κόμμα εισαστε, ΑΝ εισαστε!

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

από που και ως που το ΑΑΔΜ ειναι κυβερνηση της αριστερας;

Αν νομιζετε ότι θα τοποθετείτε ως στόχο κάτι που επινοείτε, ένα κατασκευασμα-πυροτεχνημα του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνεχεια θα το "πυροβολείτε" ταυτίζοντας το με το ΑΑΔΜ,
τοτε καλά θα κανετε να μάθετε ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ υποτιθεται δεχτήκατε για να γινετε μελη του ΚΚΕ! ΑΝ εισαστε μελη, ή, οπαδοί του!! και εννοώ το πρόγραμμα του μέχρι τις 14 Απριλη του 2013 !!

Γιατί δεν μπορεί να ήρθε η επιφοίτηση του αγιου πνευματος και αλλάξατε "εν μιά νυκτί"!

Αν πιστευατε αυτα που λέτε, δεν έπρεπε να είστε μέλη, η, οπαδοι του ΚΚΕ, αλλά τροτσκιστές, ή, ΝΑΡιτες.

Αναυδος είπε...

ιακωβε
Ειμαι σιγουρος οτι δεν εισαι μελος του κομματος ή της ΚΝΕ γιατι αποκλειεται καποιος διαφωνων μετα την ομοφωνη ψηφιση των αποφασεων του 19ου συνεδριου να περιφερει τις διαφωνιες του μισο-δημοσια κρυβομμενος πισω απο ενα ψευδωνυμο (διασυροντας με τον τροπο αυτό κι έναν πιστο μπολσεβικο)

Ειμαι επισης σιγουρος ότι ο ΕΑ και η ΝΣ είναι οι Γεωργαλαδες του 2013

Ειμαι επισης σιγουρος ότι αν συνεχισεις στον ιδιο χαβα ανεξαρτητα από τις προθεσεις σου θα ταυτιστεις μαζι τους και θα παιξεις το παιχνιδι τους

Αν τα παραπανω σου φαινονται αξιωματα συνεχισε εισαι σε κακο δρομο αν όχι τοτε κρειττον το σιγαν

Ανώνυμος είπε...

Γιακόμπ
Είσαι απλά ο Καλυτερότερος. Είσαι "άπλας" που λένε.Εξωτικός σαν μπακλαβάς και γλύκας όπως η μακρόνησο.Κοφτός, καλομαγειρεμένος και πικάντικος. Ούτε με δυο καντάρια παγωτό παρφέ δεν σε αλλάζω.
Δροσιστικέ μου εσύ!
Φώτισε τη νύχτα πανσελήνιε!

Ο-ξέρεις εσύ-δικός,μοναδικός,
ο φαν σου

Ανώνυμος είπε...

Ελα γιακομπ
επηδείς αίγινε παραξύγισης
είμε χρησαβγητυς που ψειφόιζο συριζα.και σημφωνάο μαζύ σου. αν το κκε δεν αλλάκσι αρχυγώ/σείμβωλλα/ειδεοωλογύα/θάισης/στελέχει/μαίλοι/φύλλους/οπαδούσ χαΪρρι δεν θα δή ούτε στειν βουλεί δεν θα μπή.

Ω Ελινώφρον φαν σου
δηνατά και ελινεικά

kosmonautis είπε...

@ jakob sverdlov

α) οτι του φανεί του λωλοστεφανή έτσι; η ααδμ συμμαχία με μπουτάρη δεν υπήρξε; αυτή δεν αποτελεί "αντικειμενικό ΓΕΓΟΝΟΣ"; τη φαντάστηκα μόνος μου; όπως και την άλλη συμμαχία με το δήκκι; και όλοι αυτοί γιατί είπαμε ότι "λάκισαν"; γιατί... περιχαρακωθήκαμε;
β) αφού, όπως υπονοείς, δεν σε ενδιαφέρει η "κυβέρνηση της αριστεράς" γιατί "χαλιέσαι" από το νέο πρόγραμμα; στα ίδια κοινωνικά στρώματα με το προηγούμενο δεν αναφέρεται; ή, τελικά, σε χαλάει που αποκλείει τις πολιτικές-εκλογικές συνεργασίες;
γ) οι επιφανείς διαφωνούντες που ανέφερες γιατί δεν έφυγαν μετά το συνέδριο αφού δεν τους εκφράζει το νέο πρόγραμμα; τι περιμένουν; να περάσουν 20 χρόνια και μετά να το υπερασπίζονται όπως έκαναν και παλαιότερα, όταν ήρθε το 15ο και εκείνοι υπερασπίζονταν το 10ο;
δ) από πότε οι "οπαδοί", όπως τους λές, είναι υποχρεωμένοι να συμφωνούν με το πρόγραμμα; απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης είναι, όχι συμπόρευσης; και μετά κάνεις λόγο και για τροτσκισμό;
ε) όσοι εντάχθηκαν με το 15ο δεν εντάχθηκαν για την περιβόητη παράγραφο που προέβλεπε την δυνατότητα ααδμ κυβέρνησης "με βάση το κοινοβούλιο" (ούτε καν εκλογές δεν λέει, σκέψου τι διαστρέβλωση γίνεται). μην τους προσβάλεις λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Πωπω άναωε και κόρωσε η συζήτηση!

Μη μαλώνετε βρε! Ξέρετε κανέναν υδραυλικό που να έχει μόνο ένα κατσαβίδι;

Το ΚΚΕ εφαρμόζει και το ΑΑΔΜ και κάποια στοιχεία από το 19ο Συνέδριο, ενώ κανονικά θα έπρεπε οι ΚΟΒ να εξασκούνται στη σκοποβολή και στο "πυρ και κίνηση"

-Η ομιλία της Παπαρήγα για τον Κων. Καραμανλή είναι ΑΑΔΜ

-Το σταμάτημα των χωριστών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ και η συμπόρευση με αντιεξουσιαστές αριστεριστές (μέχρι παρεξηγήσεως) είναι ΑΑΔΜ

-Η στάση του ΚΚΕ για την ΕΡΤ είναι ΑΑΔΜ

-Η διπλή κατάθεση τροπολογίας για την ακύρωση της ΠΝΠ για τους δημόσιους (αστικούς) οργανισμούς είναι ΑΑΔΜ (κοινονουλευτικές αυταπάτες)

-η μείωση -προς εξαφάνιση- του υβρεολογίου για ΣΥΡΙΖΑ είναι ΑΑΔΜ

Το 19ο συνέδριο δεν πολυεφαρμόζεται. Δυο μόνο περιπτώσεις έχω εντοπίσει:

-Η στάση του ΚΚΕ στους εκπαιδευτικούς είναι 19ο συνέδριο

-Η αποχή από το προεδρείο του ΕΚΑ της ΔΑΣ είναι 19ο συνέδριο

μπλε κοκόρι

Ανώνυμος είπε...

Που ήσουνα κοκορι μου; Που εχάθης παλληκάρι;
μπαστούνι εσύ των γηρατειών, πατίνι της γεννιάς μου;
Που σαι αχνοφαγγάλευτε και επιχρυσωμένε;
Που ήσουν και που χάθηκες καρφομαλαματένιε:
Μήπως σε πήρε ο άνεμος η Αυγή σου η μελάτη,
σαν είδε πως εκόντευε να σβήσει από το χάρτη;
(Μην ακούς τι λέω για άλλους.Δεν σημαίνουν τίποτα για μένα. Η αληθινή μου έμπνευση είσαι εσύ.Καρμπόνι μου...συναχωμένο σουτζουκάκι μου και αριστερό δεξί μου )

ο φαν σου

zoot horn rollo είπε...

Φέρτε το πριοννιιιιι!!!
Ε, μάλλον εφαρμόζεται από το ΚΚΕ κάτι σε 17ο: 19+15=34 και 34/2=17, άρα εντάξει κάπου στη μέση για να μη στεναχωριούνται και οι "μετωπικοί ικαριώτες". Μπράβο μπλε κοκόρι τώρα τα έβαλες στη σωστή θέση. Τα συμπεράσματά σου δε παίζονται.

Ανώνυμος είπε...

κυανε αλεκτωρ

ρε΄ συ επιτελους...
...οχι αλλο καρβουνο
μας πεθανες

"υποψίας"

Ανώνυμος είπε...

κυανε αλεκτωρ

ρε΄ συ επιτελους...
...οχι αλλο καρβουνο
μας πεθανες

"υποψίας"

kosmonautis είπε...

@ μπλέ κοκόρι

αν πας από... πνιγμό είναι 15ο, αν πας από... μπαταρία είναι 19ο
σε κάθε περίπτωση στα... κάρβουνα θα καταλήξεις, με μια ωραία σως... ρίξε μια ματιά...

http://www.youtube.com/watch?v=FxxmhtUPUFI


kosmonautis είπε...

απαραίτητη διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιο

μπαταριά, όχι μπαταρία

Ανώνυμος είπε...

αν δεν μπει ξανά το ΚΚΕ στο κοινοβούλιο (αλλά μπει στο Εξωκοινοβούλιο) θα φταίει ο εμπλουτισμός του ΑΑΔΜ με τη "λαϊκή εξουσία" του 19ου ή ο εμπλουτισμός της "λαϊκής εξουσίας" του 19ου με το ΑΑΔΜ? Κάποιο συνέδριο θα πρέπει να την πληρώσει.

Πέραν της πλάκας ο Μήτσος Κουτσούμπας τα πάει καλά, δεν ξέρω αν θα το σώσει το κόμμα, πάντως τα πάει καλά.

μπλε κοκόρι

kosmonautis είπε...

@ μπλέ κοκόρι

πραγματικά για τη... θράκα είσαι, δεν παλεύεσαι.
"ο Μήτσος Κουτσούμπας τα πάει καλά" αλλά δεν ξέρεις "αν θα το σώσει το κόμμα".
ανάλυση επιπέδου "αγίου πνεύματος" μέρες που έρχονται.
οτι ο γγ είναι μέλος κε από το 12ο-1987 και του πολιτικού γραφείου απο το 14ο-1991 το ξέχασες;
από τι, λοιπόν, θα "σώσει το κόμμα" ενα μέλος του πολιτικού του γραφείου τα τελευταία 22 χρόνια και της κε τα τελευταία 25; απο την πορεία που συνδιαμόρφωνε τόσα χρόνια; από τη νόσο των... πτηνών; από τί;

Ανώνυμος είπε...

Η Αλέκα από πότε είναι σε Κ.Ε. και Π.Γ; Πώς και θυμήθηκε τώρα να το σώσει από στάδια, μέτωπα, κυβερνήσεις, τζανεττάκηδες, ζολώτες, κοινά πορίσματα κλπ;

Έτσι και ο Κουτσούμπας τώρα θυμήθηκε να μας σώσει από Αλέκες. Πολύ πιο επίκαιρος και άμεσος στην ανταπόκριση.

Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Κοκόρι
Λατρευτέ,
ότι χρώμα και να πάρεις σερβομηχανικέ μου χαμαιλέοντα,και ροζ και μπλε και γίδινο πράσινο ακόμα, θα είσαι ο ένας, από τους πανέξυπνους ο "πιο".
Θα σ ακολουθώ για πάντα σερνγκέτι μου, σε όλες τις βορβορικές υπόγειες διαδρομές σου.
χίππυ-χίππυ σεϊκ Αδερφέ μου.
είσαι αχτύπητος σαν το φραππέ της σουρωμένης κίσσας.

ο φαν σου ο μοναδικός

Ανώνυμος είπε...

έτερον εκάτερον kosmonauti

Όλοι σχεδόν οι γγ είχαν μακρά θητεία και θέσεις ευθύνης στον κομματικό μηχανισμό.

Το σημαντικό είναι ότι ο Μήτσος Κουτσούμπας θέλει να κάνει την μεγάλη στροφή στο ΚΚΕ μακριά από τις παλαβομάρες του 19ου συνεδρίου. Τις οποίες δεν ξέρω ούτε γιατί τις ψήφισαν ούτε γιατί κάποιοι βρέθηκαν να διαφωνήσουν, είναι απλά ανεφάρμοστες φανφάρες.

Τουλάχιστον στην ΕΡΤ φάνηκε μια νέα αρχή. Θα δούμε και τη συνέχεια.

μπλε κοκόρι

kosmonautis είπε...

@ ΠΔ

αν δεν έχεις καταλάβει ότι το πγ της κε κινείται ενιαία και νομίζεις οτι ο καθένας τους σηκώνει μπαϊράκι, τραβάει το δρόμο του και οι άλλοι τον ακολουθούν έχεις μείνει πολλά χρόνια πίσω. αν δεν έχεις καταλάβει ότι αυτό που αποδίδεις στην αλέκα ήταν αντίληψη και του κουτσούμπα τότε, όπως λέει και ο μεγάλος Λάκης,
"εγώ τώρα γιατί να σου απαντήσω; να σε πάρω απ' το νηπιαγωγείο και να σε παώ πανεπιστήμιο;"
τσέκαρέ το στο παρακάτω βίντεο μετά το 1:45 και θα με θυμηθείς
υγ: οι φίλοι του υπαρκτού σουρεαλισμού ας το δούν όλο.
http://www.youtube.com/watch?v=Vr95MdfqY48

kosmonautis είπε...

@ μπλέ κοκόρι

αν στην ερτ είδες "μια νέα αρχή" θα χρειαστείς κτηνίατρο, γιατι η νόσος των... πτηνών σου έκανε ζημιά στα μάτια
όσο για τις "παλαβομάρες του 19ου" που λές, αν εξαιρείς τον νυν γγ από αυτές τότε ή νόσος σε χτύπησε και στο κεφάλι.
αν και εσύ νομίζεις ότι το πγ της κε δεν κινείται ενιαία και οτι ο καθένας τους σηκώνει μπαϊράκι, τραβάει το δρόμο του και οι άλλοι τον ακολουθούν έχεις μείνει πολλά χρόνια πίσω.
κάνε παρέα με τον ΠΔ
υγ: ούτε τις αντιφάσεις δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι

kosmonautis είπε...

διόρθωση: ούτε τις αντιφάσεις σας δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι

υγ: συγνώμη

3η Κομμουνιστική Διεθνής είπε...

οι Κομμουνιστες δεν σιωπούν "άναυδε"
όπως εσυ εκφράζεις την άποψη σου εδω, έτσι την εκφράζω και εγώ. Όταν εσυ δηλώσεις ταυτότητα και ιδιότητα, τοτε θα μιλήσουμε διαφορετικά. Μεχρι στιγμής όμως εσυ είσαι ο “άναυδος” και εγώ ο Σβερντλόφ.

Κοσμοναύτη,
α)Το αντικειμενικό γεγονός ειναι αυτο που έχει υπάρξει ως γεγονός και οχι το περιεχόμενο του.
β) Να ξαναδιαβασεις τον αριστερισμό του Λενιν και ...”να ερθεις με τον κηδεμόνα σου”. (πλάκα κάνω)
γ) όπως δεν εφυγε ολο το ΠΓ και η μιση σχεδόν ΚΕ μετά το 14ο
δ) οπαδός ειναι γιατι συμφωνεί με το πρόγραμμα του Κόμματος, αν ήταν υπερ αυτων που θετει το 19ο τοτε μέχρι τις 14 Απριλη κακως ηταν στο ΚΚΕ, έπρεπε να ειναι στο ΝΑΡ., ή στον Σάββα.
ε) α.. εσυ ξερεις οτι διαφωνούσαν με το πρόγραμμα????? και περίμεναν τοσα χρόνια κρυπτόμενοι?

Τελικα, εκτιμω την προσπάθεια σας να “υπερασπιστείτε τη “γραμμη” και αυτο το σεβομαι, αλλά θα πρέπει να σας πω ότι όταν η γραμμή έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού, τότε δεν μπορεί να σιωπουμε. Όποτε σιωπήσαμε κάναμε λάθη. Ο διαλεκτικός Υλισμός υποστηριζει ότι η Φυση ειναι πάντα σε διαλεκτική κίνηση. Οι νόμοι του διαλεκτικού υλισμού προβλέπουν την διαπάλη. Ότι ειναι στάσιμο πεθαίνει, ότι κινείται ζει και αναβιώνει μέσα από άλματα περνωντας σε μια νεα ποιότητα πάντα. Κλπ..
Φαίνεστε ότι ειστε νεολαιοι και κατανοώ την έλλειψη πολιτικής πείρας. Ως Κομμουνιστες όμως θα έπρεπε να εξετάζετε την κατασταση, να μην ειστε μονοπλευροι. Το Κόμμα έχει κάνει εκτιμήσεις λανθασμένες και τις διόρθωσε. Κανεις δεν ειναι αλάθητος έλεγε ο Λενιν και να ειστε σιγουροι ότι η γραμμη του ΑΑΔΜ θα ερθει γιατι τίποτα δεν μπορεί να πάει εναντια στη Φυση.

Ανώνυμος είπε...

το ότι οι αποφάσεις του "19ου συνεδρίου" δεν αξιζουν ούτε το μελάνι που γράφτηκαν το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι στο κόμμα με εξαίρεσή κάτι χαρτογιακάδες τύπου Μάκη Μαϊλη που μουτζουρώνουν χαρτιά στο γραφείο τους και νομίζουν ότι θα τους χτυπήσει η επανάσταση την πόρτα. Πάω στοίχημα ότι ο Μαΐλης θα έχει πάρει επανηλλειμένα τηλέφωνο στη Κομιντέρν αλλά του βγάζει ότι ο αριθμός δεν υπάρχει!

Το ζήτημα είναι να συνεχιστεί η στροφή αλλά να μην γίνονται σπασμωδικές και βεβιασμένες κινήσεις που οδηγούν σε ευτράπελα αποτελέσματα, πχ στις διαδηλώσεις μαζι με τους αριστεριστές. Τα πολιτικά ανοίγματα προς ΣΥΡΙΖΑ και αριστεριστές θα πρέπει να είναι προσεκτικά αλλά χωρίς να αποκλείεται τίποτα ούτε καν κυβερνηση συνεργασίας. Η ανάδειξη ζητημάτων δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής λειτουργίας που ξεκίνησε το ΚΚΕ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

μπλε κοκόρι

zoot horn rollo είπε...

Ο Λένιν σε όλη του τη ζωή μόνο τον "Αριστερισμό" έγραψε; Μια είναι η γραμμή;ΑΑΔΜ; Ο μπλέ κόκορας σε ποιά γωνιά του βαρελιού κάνει τ'αυγά του;
Απαντάω με ερωτήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Απο τα κείμενα σου αγαπητέ σφυροδρεπανε, έχω μια άμεση κατανόηση των προθέσεων και τακτικής του κόμματος. Δίνεις με απίστευτη αμεσότητα και συμπυκνωμενα τα ψιλά γράμματα που μπορεί να χάνονται στα κείμενα και στο στυλ γραφής των αρθρογράφων του ριζου.

Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είσαι βαλτός κλπ. Απλά ενημερώνεσαι σε καθημερινή βάση και δίνεις το ρεζουμέ με το δικό σου φίλτρο και πενα.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ για το ζήτημα της εξουσίας και των ´ενδιάμεσων κυβερνήσεων´ κλπ είναι ότι πολύ απλά το κόμμα εχει την εξής τακτική :

Περιμένει μέχρι η εργατική τάξη να φτάσει στο σημείο που να μην εχει τι άλλο να χάσει, παρά μονο τις αλυσίδες της.

Δεν θέλει να συμμετάσχει σε καμία περίπτωση σε μια κυβέρνηση που όποια ανακούφιση θα σαμποτάρει την υπόθεση της ανατροπής με μερικά ψίχουλα στο λαό. Τώρα βέβαια, αυτή είναι μια διάχυτη άποψη των μαρξιστων-τροτσκιστων εδώ στην Αγγλία. Δεν είναι μομφή αυτό για τη λεγόμενη τροτσκιστικη στροφή του κόμματος. Είναι μια επισήμανση. Δεν μπαίνω στο παιχνίδι της ταμπέλας του αριστερισμου, με αφήνει αδιάφορη.

Ετσι ενδεχομένως να εξηγήται η στάση αναμονής ... Γιατί αναμονή παρουσιάζει το κόμμα και όχι δυναμική παρουσία σε σχέση με αυτό που βίωσα σαν κνιτισσα προ δεκαετίας....

Είναι και αυτό μια άποψη και ενα πείραμα. Να δούμε πως θα παει. Εγώ έτσι κι αλλιώς απο μακρυά τα βλέπω τα πράγματα. Είναι πιθανόν να μην με βοηθάνε τα κυαλια μου...

ΚΚΕ Εξωτερικού

makis είπε...

15,17,19... η κουβέντα έχει ήδη παλιώσει... για μένα το ζουμί είναι ότι το ΚΚΕ με τη στάση του για την ερτ κόντεψε να ρίξει τη κυβέρνηση (χωρίς ακόμα να έχει λήξει το θέμα)

περιμένοντας ξανά ΑΥΤΕΣ τις αφίσες

http://www1.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=343897&format=.jpg

κι αυτές τις κινητοποιήσεις

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/10/2011&id=13748&pageNo=8&direction=1

Αναυδος είπε...

Σβερτλοφ
Ο μικροαστος εχει μαθει να μην μπορει να βγαλει το σκασμό και να μην μπορει να παραδεχτει ότι αφουι το 95% των μελων ψηφισαν υπερ των θεσεων εχει πολύ απλα αδικο. Μονο αυτος εχει δικιο κι όχι η κομματικη πλεμπα που αγεται και φερεται από τον κάθε τυχαρπαστο Κουτσουμπα, Παπαρηγα Μαιλη κλπ
Ο κομμουνιστης όταν μιλα το κόμμα του ξερει να σιωπα

Συνεπως συνεχισε στο δρομο του Γεωργαλα

ΚΚΕ εξωτερικου
Εδωσες τον ορισμο του ρεφορμισμου η επανασταστη αδυνατη μονο το τωρα μετρα. Μονο που το τωρα δεν εχει για ολους συνεπως καποιοι θα χασουν στη μοιρασια και τοτε θα εχεις κι εσυ ευθυνη

Ανώνυμος είπε...

@Αναυδος

Εγώ απλά δίνω μια ερμηνεία για τη στάση του κόμματος στο ζήτημα του ´ποτε, πως και γιατί´ της εξουσίας. Μέλος δεν είμαι για να φέρω ευθύνη!

Επίσης είπα ότι τα κυαλια μου μπορεί να διαστρεβλωνουν αυτά που καταγράφω μακρόθεν.


ΚΚΕ Εξωτερικού

kosmonautis είπε...

@ sverdlov

για τελευταία φορά:
α) τελικά οι κολλεγιές με μπουτάρη και δήκκι έγιναν σε ααδμ πλαίσια ή όχι;
β) τον αριστεριμό τον έχω διάβάσει πριν τον κάνουν ευαγγέλιο όλοι οι οπορτούνες του ντουνιά, ασε λοιπόν τις "μπαλιές στην εξέδρα". το ερώτημα που επίσης δεν απάντησες ήταν άν έχεις πάρει χαμπάρι ότι ααδμ και λαϊκή συμμαχία απευθύνονται στα ίδια κοινωνικά στρώματα;
γ) σ΄αυτό με κάλυψες. μέσα, λοιπόν, παλεύουν όλοι και συνδιαμορφώνουν αντίληψη. γι'αυτό δεν έφυγαν και οι επιφανείς στους οποίους αναφέρθηκες, άσε, λοιπόν, τους εξυπνακισμούς τύπου "γιατί μπήκαν", "γιατί βγήκαν", πότε κλπ
δ) η συμπόρευση ενός ανθρώπου και η κοινή δράση με το κκε δεν έχει ως προαπαιτούμενο τη συμφωνία με το πρόγραμμά του. αλλιώς θα ήταν ένταξη στο κόμμα και όχι συμπόρευση. τα υπόλοιπα και "τροτσκιστικα", όπως τα λές, είναι και δικά σου
ε) επειδή προσποιείσαι οτι δεν καταλαβαίνεις το επαναλαμβάνω: όσοι εντάχθηκαν στο κκε απο το 1996 και μετά δεν εντάχθηκαν για την παράγραφο που προέβλεπε την δυνατότητα ααδμ κυβέρνησης "με βάση το κοινοβούλιο" (ούτε καν εκλογές δεν λέει, σκέψου τι διαστρέβλωση γίνεται). μην τους προσβάλεις λοιπόν.
για τα υπόλοιπα περί "κρυπτόμενων" μου φαίνεται πως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια"

κλείνοντας θα προσπαθήσω να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο.

ορισμένοι εγκατέλειψαν την ταξική πάλη. οκ, δικαίωμά τους. όμως να κάνουν και περισπούδαστες υποδείξεις πάει πολύ. και εξηγούμαι:
το ερώτημα που τίθεται σχεδόν καθημερινά είναι κάπως έτσι: "γιατί το κομμουνιστικό κόμμα... μπλα μπλα μπλά... ιστορία... μπλα... αγώνες... μπλά... να τραβήξει μπροστά... μπλά και εμείς μαζί... μπλα... κλπ;"
αυτό, λοιπόν, το ερώτημα, το οποίο έρχεται και από καλοπροαίρετους και από κακοπροαίρετους συνομιλητές τι υποδηλώνει;
φυσικά εμπιστοσύνη στο κομμουνιστικό κόμμα. δεν νομίζω ότι διαφωνεί κάποιος σε αυτό.
προσπαθώ, όμως, να καταλάβω πώς γίνεται
και οι περισσότεροι από αυτούς, είδικά οι κακοπροαίρετοι, ενώ με διάφορους τρόπους, όπως ο πιο πάνω, υποδηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα και το θέλουν δίπλα τους σε κοινό αγώνα, αμέσως μετά "φτύνουν" τις θέσεις του και τις επεξεργασίες του; τι είδους a la carte αποδοχή είναι αυτή βρε "φίλοι"; αφού τα ξέρετε καλύτερα από το κκ γιατί το θέλετε μαζί σας; αφού το εμπιστέυεστε, κάποιοι ακόμη και για να ελέγχει μια κυβέρνηση γιατί δεν το εμπιστέυεστε όταν σας λέει οτι δεν πρέπει να μπεί σε μια κυβέρνηση

πχ. λέει ένας πιο πάνω που... κακάριζε με πόνο για τα δεινά του κομμουνιστικού κόμματος και με αγωνία για να "το σώσει" ο νέος γγ: "ότι οι αποφάσεις του "19ου συνεδρίου" δεν αξιζουν ούτε το μελάνι που γράφτηκαν το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι στο κόμμα με εξαίρεσή κάτι χαρτογιακάδες τύπου Μάκη Μαϊλη που μουτζουρώνουν χαρτιά στο γραφείο τους και νομίζουν ότι θα τους χτυπήσει η επανάσταση την πόρτα".
πραγματικά μιλάμε για... ανώτερο επίπεδο ανάλυσης. χειροκροτώ με χέρια και πόδια. τύφλα να έχει ο μιχαλολίακος.
κάπως έτσι είναι όλοι οι "ασπονδοι φίλοι" του κόμματος. δήθεν εμπιστοσύνη γενικά στο κόμμα άλλα χλευασμό ειδικά στις θέσεις του, όταν αυτές δεν συμφωνούν μαζί τους. συμφωνούν γενικά με τον σοσιαλισμό αλλά διαφωνούν ειδικά σε όλα τα υπόλοιπα όπως, νομίζω, πολύ παραστατικά εγραψε κάποιος στον προσυνεδριακό.
σε αντίθεση με δαύτους βρείτε έναν άνθρωπο που θέλει να συζητήσει καλοπροαίρετα για τις θέσεις του κκ και τσεκάρετε αν θα καταφύγει σε απαξία και χλεύη των πολιτικών θέσεων του κόμματος. μπορεί να διαφωνήσει, να πει οτι το βλέπει αλλιώς, οτιδήποτε. όχι όμως τέτοια κατάντια.
οι άνθρωποι έξω από το κόμμα και οι φίλοι του έχουν συνολική εκτίμηση στις θέσεις του, ακόμα και όταν κάτι δεν τους αρέσει. γι αυτό και πρόσφατα οι αντίπαλοι κατέφυγαν στον (νεο)εξυπνακισμό του διαχωρισμού βάσης και ηγεσίας.
περισσότερα εν καιρώ

Αναυδος είπε...

κι ενα τελευταιο
Το κανεις δεν ειναι αλαθητος του Λενιν που χρησιμοπιησε ο Σβ. απαντωντας στον κοσμοναυτη το πηρε αυτουσιο απο ενα χυδαιο αρθρο του ΕΑ

Συμπτωση συνεργεια αγνωστο ειναι ομως γεγονος τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται

Ανώνυμος είπε...

Τσ μεγαλα πνευματα ειναι ο Λενιν, ο ΕΑ και ο Σβερντλοφ?

ΠΔ

Αναυδος είπε...

οχι τα μεγαλα πνευματα ειναι ο Γεωργαλας ο ΕΑ και ο Σβερντλοφ

Ο Λενιν ηταν ενας μικρονους που αντι να συγκυβερνησει με τον Κερενσκι και να κερδισει μερικες ελαφρυνσεις για τους μισθωτους και συνταξιουχους παρεσυρε μια χωρα σε μια τυχοδιωκτικη επανασταση