Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Την Αλεξάνδρεια που χάνουμε

Στο σημερινό σημείωμα θα επιχειρήσω να αναλύσω εκτενέστερα κάποια πράγματα που αναφέρθηκαν ακροθιγώς στο κλείσιμο της προηγούμενης ανάρτησης, παίρνοντας ως αφορμή και ορισμένα σημεία που μου εντυπώθηκαν από μια εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση της μπροσούρας «κόμμα παντός καιρού» από την αλέκα, που έτυχε να παρακολουθήσω πρόσφατα. (Κι από την οποία, παρενθετικά και παρεμπιπτόντως, το πιο ζουμερό στιγμιότυπο ήταν προς το τέλος οι σπαρταριστές διηγήσεις της τέως γγ από την προσωπική της πείρα στον χώρο δουλειάς της κόβας της και από μια εξόρμηση συνταξιούχων στο καπη του μαραθώνα, που είναι δύσκολη περιοχή, αλλά πήγαινε ανέλπιστα καλά, μέχρι που η αλέκα τόλμησε να πει κάτι ενάντια στο δήμαρχο ψινάκη και... «τι το’ θελα;» Αποδείχτηκε πως όλοι τον είχανε ψηφίσει, «μα συντηρητικοί, μα ξέρω ‘γω...» και το κλίμα γύρισε μπούμερανγκ. «Και δεν το λέω επειδή είναι... Αυτός προσβάλλει τους σοβαρούς ομοφυλόφιλους. Αφού δεν μπορείς να τον πλησιάσεις, μη τυχόν του πέσει το...» κι έριξε δυο μπατσάκια στο μάγουλό της για να δείξει ποιο σημείο εννοεί και σε τι αναφέρεται (λίφτινγκ ή επί το ελληνικότερο ανόρθωση). Κι είπε και για κάποιους εργάτες που ήρθαν στο σπίτι της, στη νέα μάκρη για κάτι επιδιορθώσεις και τη ρώτησαν «τι κάνει ο ηλίας;». Και η αλέκα νόμισε πως λένε για ένα γείτονα και άρχισε να λέει πως «καλά είναι», μέχρι που κατάλαβε ποιον εννοούσαν και.. τους περιέλαβε. Κλείνει η παρένθεση).

Καταρχάς, όταν λέμε παντός καιρού, εννοούμε κατά βάση.. τον κακό μας τον καιρό. Δηλ κακοκαιρία κι αντίξοες συνθήκες. Όχι απαραίτητα τα χιόνια και τον παγετό που είχαν να αντιμετωπίσουν στα βουνά οι αντάρτες, αλλά τον.. ψυχρό λίβα της αλλαγής και της αντεπανάστασης, που τραγουδούσαν οι σκόρπιονς, και τη θύελλα την οποία έβλεπε το κόμμα και για την οποία προειδοποιούσε το λαό πριν από τις εκλογές του 09’. Ούτε ο λαός ούτε πολύ περισσότερο το κομματικό δυναμικό μπορεί σήμερα να επαναπαυτεί και να βαυκαλίζεται πως πρόκειται για μια προσωρινή αντιλαϊκή καταιγίδα, όπου τα χειρότερα έχουν μείνει πίσω μας, αλλά εφεξής θα αρχίσει να ανοίγει σταδιακά ο καιρός, για να ξαναβρεί και το καρυδότσουφλό μας ένα απάνεμο λιμάνι και κάποιες από τις αρχικές μας ισορροπίες. Γιατί το σημείο ισορροπίας, μετά την κατρακύλα του βιοτικού επιπέδου και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, δε θα βρεθεί στους ‘επωφελείς συμβιβασμούς’ του ‘χρυσού κεϊνσιανού’ παρελθόντος, που εξαγόραζαν εργατικές συνειδήσεις, διαμορφώνοντας ένα προνομιούχο στρώμα (εργατική αριστοκρατία) και τις συμμαχίες της αστικής τάξης που έσπασαν με απότομο κι επώδυνο τρόπο για τους μικροαστούς, αφήνοντάς τους μετέωρους. Αλλά σε αυτό το σημείο που θα εξασφαλίζει στους καπιταλιστές φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, χωρίς πολλές απαιτήσεις και δικαιώματα, καθώς και την περιβόητη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με μεροκάματα και μισθούς που θα προσεγγίζουν και θα ανταγωνίζονται τα δεδομένα του τρίτου κόσμου.

Αυτή η γενική τάση μπορεί ίσως να σταθεροποιηθεί προσωρινά αλλά δεν είναι δυνατόν να μεταστραφεί στο σημερινό πλαίσιο. Αυτό ορίζει παράλληλα ένα πολύ συγκεκριμένο φάσμα για τις δυνατότητες του ελληνικού και του παγκόσμιου καπιταλισμού να ανακάμψει από την κρίση του και να παρακάμψει τους νόμους κίνησης και τα δεδομένα που την καθορίζουν. Και κατ’ επέκταση (ορίζει) την εγκυρότητα της αναπτυξιολογίας, κυβερνητικής ή αντιπολιτευτικής-αντιμνημονιακής απόχρωσης, και των πολιτικών υποσχέσεων για έξοδο από το τούνελ και τα οφέλη που θα προσκομίσουν θεωρητικά τα λαϊκά στρώματα. Όσο ο λαός παραμένει με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και την αλεξάνδρεια που χάνει, χωρίς να στοχεύει στην ιθάκη και το ταξίδι που απαιτεί για να τη φτάσουμε, θα παραμένει στήλη άλατος, αδρανής κι ακινητοποιημένος· κατ’ ουσίαν πολιτικά ανάπηρος, να περιμένει με ανοιχτό το στόμα την άνωθεν λύση ως μάννα εξ ουρανού και να χάφτει ό,τι δόλωμα του προσφέρουν και κάθε αστικό ιδεολόγημα που του σερβίρουν, για να παραλύουν τις αντιδράσεις του, δηλητηριάζοντας τη συνείδησή του.

Εξίσου καταστροφική θα απέβαινε ωστόσο η ενδόμυχη αυταπάτη, ως ασυνείδητη τάση πολλές φορές, για επιστροφή στις ισορροπίες του πρόσφατου παρελθόντος, με τις σταθερές που συνηθίσαμε και το γνώριμο τρόπο δουλειάς, την οικεία κομματική ρουτίνα με τα κουτάκια, χωρίς εκπλήξεις και σκαμπανεβάσματα. Ο πήχης των απαιτήσεων μπαίνει ψηλότερα, καθιστώντας ανεπαρκείς τις παλιές συμβατικές μεθόδους. Ο στόχος να πολιτικοποιηθούν οι αγώνες και το κίνημα για να ‘χουν ουσία κι αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις που ξεδιπλώθηκαν τα τελευταία χρόνια, περνάει μέσα από την ποιοτική άνοδο στην προσωπική δουλειά κάθε συντρόφου και την προώθηση πρωτοπόρων, ανεβασμένων μορφών. Όπως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν καμία εκεχειρία στον κοινωνικό ταξικό πόλεμο και την αντιλαϊκή επίθεση, για να επιστρέψουμε στα προκρισιακά δεδομένα, έτσι κι οι κομμουνιστές δεν επτρέπεται να εφησυχάζουν και να μένουν προσκολλημένοι στην πεπατημένη οδό μιας αφηρημένης κανονικότητας, που μπορεί ωστόσο να φέρει αποτελέσματα, αρκεί να τη βαδίσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια κι επιμονή.

Παντός καιρού σημαίνει επίσης να προετοιμάζεις τη δική σου πλευρά για ολομέτωπη σύγκρουση, ακόμα και σε συνθήκες φαινομενικής «κοινωνικής ειρήνης» και νηνεμίας, η οποία προμηνύει δια της κάλυψης-απόκρυψης την επερχόμενη καταιγίδα και όπου μοιάζει να μην κουνιέται φύλλο, ή να πηγαίνει το κίνημα όπου φυσάει ο άνεμος, να έχει την ψευδαίσθηση ότι πετάει και να ξαναπέφτει οριστικά μετά από λίγο. Ή σε συνθήκες γενικευμένης απογοήτευσης, όπου θα ‘ρθει ο αριστερόζ ιππότης καβάλα στο πράσινο άλογο της πασοκικής αλαζονείας να χαρίσει ψίχουλα στους ιθαγενείς, που θα του φαίνονται χρυσάφι. Όταν το κόμμα μιλάει για το ενδεχόμενο μιας πρόσκαιρης, αναιμικής ανάκαμψης κι ανάπτυξης της οικονομίας, δεν έρχεται να προσδώσει αξιοπιστία στην κούφια κυβερνητική (και όχι μόνο) αναπτυξιολογία, αλλά να τονίσει ακριβώς τον αναιμικό χαρακτήρα της και το ταξικό της πρόσημο, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου στις υπνωτισμένες ταξικές συνειδήσεις, που τις νανουρίζουν με ένα φωτάκι στο τούνελ, για να μη φοβούνται το σκοτάδι και τον ερργασιακό μεσαίωνα.

Τα βασικά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ταξικές δυνάμεις είναι αυτά που αναφέρονται ονομαστικά και περιληπτικά στην τελευταία παράγραφο του προηγούμενου σημειώματος. Αλλά για να μη στριμώξω τους σχετικούς προβληματισμούς στον επίλογο του κειμένου, ας τους κρατήσουμε κάβα για μια επόμενη συνέχεια.
Αντί επιλόγου λοιπόν, θα περιοριστώ να σημειώσω πως η αλέκα ανήκει σε εκείνα τα μέλη της κετουκε, που έχει συγγραφικό έργο και πλούσια αρθρογραφία, πριν ακόμα γίνει γγ, στα κομματικά όργανα και θα ήταν χρήσιμο κι ενδιαφέρον να τη δούμε να αξιοποιείται το επόμενο διάστημα, πάντα βέβαια στο βαθμό των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της,  σε αντίστοιχες εκδηλώσεις-παρουσιάσεις και γενικότερα στη θεωρητική δουλειά του κόμματος.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος δεν είναι καλός κι ας είναι καβαφικός (το έτος Καβάφη πέρασε απαρατήρητο από το ιστολόγιο, αλλά δεν πειράζει, ας μη ζητάμε και πολλά από κάποιον που έχει καταργήσει τα κεφαλαία, επειδή δεν ξέρει πότε και πού μπαίνουνε).

Λοιπόν ο τίτλος μπορεί να παρεξηγηθεί από καλόπιστους αλλά και κακόπιστους, επειδή την πρώην ΓΓ την λένε Αλεξάνδρα με το μικρό της και θ’ αρχίσουν μερικοί να τον συσχετίζουν τον τίτλο με την Αλέκα βγάζοντας τη βρόμα πως είναι ετοιμοθάνατη (χτύπα ξύλο και κούφια η ώρα που το πληκτρολόγησα!).

Να αλλάξεις τον τίτλο.

Ερυθρός

Ανώνυμος είπε...

H πρώην γγ του ΚΚΕ έβαλε εργάτες να σκάψουν τον κήπο της (πολυτελούς) εξοχικής της κατοικίας στη Νέα Μάκρη.
Μμμμμμμμμμ
(Στη δεκαετία του '80 έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα στα Εξάρχεια.)

ΥΓ. Πολυτελές το λέω μετα λόγου γνώσεως.

τεμπέλης της εύφορης κοιλάδας

Ανώνυμος είπε...

Η πολυτελής κατοικία είναι το πατρικό σπίτι της μητέρας της αλλά εντάξει μωρέ δε θα τα χαλάσουμε. Κ προφανώς έπρεπε να σκάβει μόνη της για να είναι γνήσια εργάτρια.

mariori

Ανώνυμος είπε...

Τι συμπτωση προχθες χρειαστηκε το σπιτι μου ενα μερεμετι καθως η υγρασια μου φουσκωσε τους τοιχους. Φωναξα εργατες να το φτιαξουν. Θυμιστε μου να κανω 10 μετανοιες σε καποιον τεμπελη της ευφορης κοιλαδας...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι από κληρονομιά, αυτό είναι βέβαιο αλλά εκεί θα τα χαλάσουμε; Η πρώην γγ έχει μόνιμο οδηγό και αρκετά μεγάλη φρουρά.

Ούτε είναι έγκλημα να φωνάξεις εργάτες να σου κανουν μια δουλειά αλλά δεν είναι ανάγκη να τους "περιλάβεις" αν σε ρωτήσουν τί κάνει ο Ψινάκης.

τεμπέλης της εύφορης κοιλάδας

Ανώνυμος είπε...

"Η πρώην γγ έχει μόνιμο οδηγό και αρκετά μεγάλη φρουρά. "

Ναι. Οπως ολοι οι βουλευτες.

Γιατι δεν λες καθαρα αυτο που σκεφτεσαι και μιλας με γριφους γεροντα?

ratm

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Μόνιμο οδηγό νομίζω ότι δεν δικαιούνται οι απλοί βουλευτές. Προφανώς, είναι ένα από τα προνόμια των προέδρων Κ.Ο., διότι η Αλέκα έχει αυτό το αξίωμα. Οπότε δικαιότατα έχει οδηγό και φρουρά η Παπαρήγα, αυτό μας έλειπε

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριέσαι μωρέ, εδώ ο Χαρίλαος είχε κότερο... Όσο και να προσπαθείτε οι συγγένειες και οι καταγωγες δεν κρύβονται.

ΡΓ

Ανώνυμος είπε...

(1)Η α.τ. συνεχίζει και κάνει τις συμμαχίες της ακόμα και αν έχει κατακρεουργήσει σε σαζομαζοχιστικό επίπεδο τους πρώην συμμα΄χους της. Ακόμα και το κοινωνικό μέρισμα εκεί είχε τη βάση του(όπως επίσης και στην εξαγορά). Εκεί είχε τη βάση του και το ότι πέρυσι(αν θυμάμαι καλά) άφηνε τους εβε να ασφαλίσουν τα βιβλιάρια ακόμα και αν χρώσταγαν. Σε αυτές τις συμμαχίες εμείς πως απαντάμε νομίζω είναι το ζήτημα.
(2)Η Αλέκα νομίζω ότι πλέον δεν έχει/μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα έχει δώσει για αντικειμενικούς λόγους. Φαίνεται ότι λείπει η οξύτητα σκέψης που την διέκρινε χρόνια τώρα. Χωρίς φυσικά να λέω ότι είναι άχρηστη.
Υ.Γ. μια ωραία ανάρτηση, με σχόλια γαι κήπους και μποστάνια... Να μοιράσουμε οδηγούς τώρα που κληρώνει μάγκες. Γρήγορα και όποιος προλάβει

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σαν τις βιλες και τα κοτερα του χαριλαου ΑΡΕ αθανατε ΜΕΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

sorry
Να ζητήσει η Βραζιλία επαναδιαπραγμάτευση του σκορ, κι αν δεν δεχτούν οι Γερμανοί, να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή

Ανώνυμος είπε...

Παρεξηγήσατε αυτό προσπαθώ να πω.
Ας έχει η γγ του ΚΚΕ όσα εξοχικά γουστάρει, όσους οδηγούς θέλει, και υπηρετικό προσωπικό, Ας την φυλάει και μια μοίρα καταδρομών και μια ίλη αρμάτων.

Δεν με ενδιαφέρει αυτό.

Αυτο που προσωπικά μου χτυπάει στο μάτι είναι ότι είναι τόσο, μα τόσο αδυσώπητα ταξική...
Την είπε στους εργάτες επειδή ρώτησαν τί κάνει ένας γραφικός σελέμπριτυ που είναι τοπικός σταρ της περιοχής και κυκλοφοράει στο άλογο του καβάλα.

Αυτή η αδιάκοπη, μονότονη και ανυπόφορη κατήχηση στους εργάτες έχει στρέψει πολλούς από αυτούς προς τους γραφικούς, ενίοτε και τους επικίνδυνους.

τεμπέλης της εύφορης κοιλάδας

ΥΓ τον Χαρίλαο μην τον μπερδεύετε χωρις λόγο. Στα χρόνια που ήταν γραμματέας, από τον κλητήρα ως τον ΓΓ της ΚΕ, έπαιρναν όλοι τον ίδιο κομματικό μισθό. Κακώς να υπάρχουν επαγγελματικά στελέχη όπως έλεγε και ο αγωνιστής Κάππος. Αλλά τότε έπαιρναν τα ίδια όλοι.

Επί Παπαρήγα αποφασίστηκε γύρω στο 1994, και τον ψήφισαν τα περισσότερα μέλη και στελέχη, η διαφοροποίηση στον κομματικό μισθό. Ο ΓΓ έπαιρνε μισθό διευθυντή υπουργείου, και ο συνεργάτης της ΚΕ τον μισθό εξειδικευμένου εργάτη. Ο κληρήρας το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Αναυδος είπε...

o γγ επαιρνε μισθο αεροπαγιτη και οχι διευθυντη υπουργειου ενω ο συνεργατης της ΚΕ μισθο με βαση τη συμβαση σε dealing room μεγαλης κρατικης τραπεζας.

οτι του λωλει του λωλοστεφανη ?
κρετινοπαγιδα τα σχολια ?
ο μανιαδακις βγηκε παγανια ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΙΣ αλλα οχι μονος του παρεα με τυριμο και μανωλεα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τεμπέλη
Αυτά που λες μπορείς να τα επαληθεύσεις; Γιατί άντε και ισχύουν,που δεν ισχύουν, αλλά αφήνω ένα ποσοστό 1% να είναι αληθή, έχεις κάποιο ντοκουμέντο να τα εξαργυρώσεις ή απλά είπες να το πετάξεις ετσί να υπάρχει εδώ μέσα να γίνεται άσκοπη συζήτηση πάνω σε λόγια του αέρα;

Ανώνυμος είπε...

Ζαχαρία αυτά που γράφω ισχύουν 100%. Το ανήκουστο κατ' εμέ ζήτημα είχε τεθεί για ψήφιση στις ΚΟΒ, αν θυμάμαι καλά το 1994, και ήταν αιτία τριβών, κάποιων αποχωρήσεων και παραιτήσεων στο τέλος όμως επικράτησε η λογική της ιεραρχίας στις κομματικές αντιμισθίες, όπως και σε μία εταιρία.

Είναι πολύ εύκολο ρωτώντας να μάθεις ότι οι ΓΓ πριν το 13ο συνέδριο αμοίβονταν με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη ενώ μετά το αντιμίσθιο πολλαπλασιάστηκε. Την εξίσωση με διευθυντή υπουργειου την θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί είχε πέσει πολύ γέλιο από κάποιους συντρόφους που τώρα δεν είναι πια στο κόμμα.

Όποιος έχει διάθεση μπορεί να ρωτήσει αν αμοίβονται ακόμα τα ανώτερα στελέχη με το μισθό του ανειδίκευτου.

τεμπέλης της εύφορης κοιλάδας

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απολυτα λογικο να γινεται αυτη η προσπαθεια να πεταξουνε λασπη στην ηγεσια του κομματος. Απο την στιγμη που αποκλεισαμε καθε περιπτωση για συμμετοχη σε αστικη διαχειρηση με τους οπορτουνιστες και αποτυχανε και οι ασπονδοι φιλοι τωρα ειναι η ωρα να ανοιξει ο βοθρος. Ολα αυτα δειχνουνε ποσο σωστα βαδιζει το κομμα. Συνεχιζουμε με την στρατηγικη μας για ΛΑ ΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. αυτη ειναι η καλυτερη απαντηση στους αθλιους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναυδος είπε...

κι εγω αυτα που γραφω ισχυουν 1000%
στις κοβες ειχε ερθει κειμενο για μισθους αρεοπαγιτη αστροναυτη και καπετανιου α'
αυτοι που παραιτηθηκαν και δεν αποχωρησαν ηθελαν μισθους θερμαστολαδαδων ενω αυτοι που αποχωρησαν και δεν παραιτηθηκαν μισθους γραμματεων υπουργειου

ο τεμπελης της ευφορης κοιλαδας που τον γνωριζω προσωπικα τοτε μολις ειχε αποφοιτησει απο τη σχολη αστυφυλακων και εκανε βαρδιες στη μεσογειων μεσα στα καθηκοντα του ηταν η εξακριβωση της πολιτκης σχετικα με την αμοιβη των στελεχων του ΚΚΕ μετα την ολοκληρωση της ερευνας πηρε εφημον μνεια και μετατεθη στη γαδα (εξακριβωμενο και αυτο 100%)

Cos είπε...

Τι αηδίες είναι αυτές που διαβάζουμε από κάποιους "σχολιαστές"; Θέλουν να δείξουν ότι "ξέρουν από μέσα", αλλά δεν θυμούνται πότε ακριβώς συνέβη το γεγονός, θυμούνται όμως περίπου. Όμως είναι βέβαιοι ότι συνέβη και χρησιμοποιούν ένα στυλ που δήθεν δεν σηκώνει αμφισβήτηση.
Καλά, για ηλίθιους περνάνε τους αναγνώστες του μπλογκ;

Ανώνυμος είπε...

Μία σημαντική ερώτηση για το θέμα των αμοιβών των επαγγελματικών στελεχών θα ήταν τι αποδείξεις είναι διαθέσιμες, ώστε κάποιος που δεν έχει τυφλή εμπιστοσύνη στην κομματική ηγεσία (δηλαδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού) να μπορεί να ανατρέξει και να πειστεί; Το τεκμήριο της αθωότητας δεν υπάρχει για κανέναν. Πώς εκλέγονται τα επαγγελματικά στελέχη, πώς ανακαλούνται, τι μισθό και άλλες παροχές λαμβάνουν;

Α.Α.Δ.

Ανώνυμος είπε...

5.34 Οι αποδειξεις ειναι για τα μελη και τους φιλους του κομματος. Οποιος δεν συμφωνει δεν ειναι υπο χρεωτικο να ειναι με το ΚΚΕ. Εχει την δυνατοτητα να ειναι με αλλο κομμα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Επομένως, η διαχείριση των οικονομικών του κόμματος δεν επιβεβαιώνεται από τίποτα, επαφίεται στην πίστη του καθενός και την εκτίμησή του προς την ηγεσία.

Α.Α.Δ.

Ανώνυμος είπε...

12.13 παμε ξανα. ολα αυτα αφορουνε τα μελη και τους φιλους του κομμα τος. Οποιος δεν θελει παει σε ενα αστικο η οπορτουνιστικο κομμα. εχει πολλα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Στο συνεδριο εκλεγεται η ΚΕΟΕ που εχει ευθυνη για τα οικονομικα του ΚΚΕ. Επισης σε οτι αφορα το νομικο κομματι το ΚΚΕ δημοσιευει μεσω του ριζου τους ισολογισμους του.
Η ΚΕΟΕ δινει λογο σε καθε συνεδριο για τα οικονομικα του ΚΚΕ. Αντιστοιχα σωματα υπαρχουν κλιμακωτα στις οργανωσεις παρακατω που δινουν πιο συχνα αναφορα στα μελη. Αυτο δεν νομιζω να εχει αλλαξει ισχυε απο παλια.

ratm

Ανώνυμος είπε...

Πάμε ξανά Παναγιώτη, γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη ιδιότητα "φίλος του κόμματος". Άρα αυτό που λες:

"Οι αποδειξεις ειναι για τα μελη και τους φιλους του κομματος."

προφανώς είναι ψέμα. Είτε αφορά μόνο τα μέλη, είτε καθέναν που ρωτάει. Το τονίζω γιατί αν το κόμμα (οποιοδήποτε κόμμα) ισχυρίζεται κάτι για τον εαυτό του πρέπει να μπορεί να το υποστηρίξει με στοιχεία, αλλιώς από όλους τους άπιστους ή και μη φανατικούς πιστούς θα θεωρηθεί ότι λέει φούμαρα. Εκτός αν εννοείς ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι οπαδοί και τα μέλη έχουν τυφλοί εμπιστοσύνη σε κάθε κομματικό επαγγελματία, οπότε δε χρειάζονται και αποδείξεις. Η πίστη σώζει.


Α.Α.Δ.

Αναυδος είπε...

παναγιωτη μια φιλικη συμβουλη
ερχεται ενας ανωνυμος και πετα μια παπαρια ακολουθει ενας αλλος ανωνυμος η ακομη και ο ιδιος και ζητα εξηγησεις οτι δεν υπαρχει τεκμηριο αθωοτητος κλπ

και οι δυο ονομαζονται προβοκατορες θελουν να μας παρασυρουν σε μια μη πολιτκη κουβεντα και να συκοφαντησουν το κομμα υπαρχουν μονο 2 απαντησεις ή να το ριξεις στην πλακα π.χ να τους κατηγορησεις και εσυ με τη σειρα σου για χαφιεδες (τεκμηριο αθωωοτητας δεν υπαρχει συνεπως για να παρουν συγκεκριμενη απαντηση οι ααδ και ο τεμπελης πρεπει να μας στειλουν τα στοιχεια τους πρωτα) ή ακομη καλυτερα να μην τους απαντας .

Σε καθε περιπτωση μην τους ταιζεις

Ανώνυμος είπε...

4.03 παμε ξανα. Το ΚΚΕ εναι μαρξι στικο λενινιστικο κομμα και οχι αστικο. Λογο η ηγεσια δινει στα συνεδρια για τα μελη και τους φι λους του κομματος. Για τα χρηματα απο το κρατος υπαρχουνε ολα τα στοι χεια στην δημοσιοτητα και γινονται και ελεγχοι. Και βεβαια δεν μιλαμε για καμμια χριστιανικη πιστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, το πιάσαμε το νόημα! Αρχίζουμε με σαχλαμαρίτσες για τα επαγγελματικά στελέχη, για να πούμε τάχατες κάτι, για να έρθει έπειτα κάποιος ΑΑΔ να θέσει ζήτημα για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Και επειδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το δήθεν ενδιαφέρον τους, καλλιεργούν υπόνοιες για δήθεν μυστικά που τάχα κρύβει η ηγεσία του ΚΚΕ. Δηλαδή το γνωστό παραμύθι που έπαιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.α, ενώ τώρα το αναλαμβάνουν πρόθυμα διάφοροι "αριστεροί". Για ό,τι κάνει το ΚΚΕ είναι γραμμένο στο καταστατικό του, στην εφημερίδα του. Όλα τα άλλα είναι γκαιμπελισμοί, που στοχεύουν στον χαφιεδισμό υποστηρικτών του ΚΚΕ. Αλλά από πότε ένα κόμμα, οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών, είναι υποχρεωμένο να δίνει αναφορά σε μη μέλη του; Ή μήπως με το προκάλυμμα της διαφάνειας τα άλλα κόμματα ανέπτυξαν τη δημοκρατία και αποφασίζουν για τα οικονομικά τους...Δεν πηγαίνετε να κάνετε πλακίτσα σε τίποτα χάνους καλύτερα! Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της Χ.Α...αυτοί ξέρουν!
kk-1

Ανώνυμος είπε...

ενταξει συντροφε μου. Καλο καλοκαι ρι να εχουμε και καλη δυναμη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ