Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί ΚΚΕ

Αφού καταλήξαμε στο γιατί όχι τους άλλους, πάμε να δούμε την εναλλακτική που μας απομένει, κάτω από τον πιο πρωτότυπο τίτλο αυτών των ημερών, που κανείς άλλος δεν έχει ξανασκεφτεί και η κε του μπλοκ τον κατοχυρώνει: γιατί ΚΚΕ. Ας δούμε περιληπτικά μερικούς λόγους, που συμπληρώνουν αυτή τη λίστα, που είχε δημοσιευτεί τις προάλλες στο Ατέχνως.

Γιατί έτσι μας αρέσει.

Γιατί η ΕΕ δεν αλλάζει, άλλαξε εσύ.

Γιατί το ΚΚΕ δεν αλλάζει. Ευτυχώς...

Και σε βοηθάει να πιαστείς από κάπου, για να μη ζαλίζεσαι.

Γιατί δίνει το χέρι του σε όποιον σηκώνεται. Και δε φοβάται μη τυχόν του κλέψουν πχ το ρολόι, γιατί έτσι κι αλλιώς μαϊμού Ρόλεξ είναι, δεν τρέχει και τίποτα.

Γιατί το μαϊμού Ρόλεξ του Κουτσούμπα είναι το μόνο ψεύτικο που μπορείς να βρεις στο ΚΚΕ.

Γιατί (όπως θυμήθηκε κάποιος σφος) η Αλέκα είχε πει προφητικά, ήδη από το 12’: αν ο Σύριζα φέρει την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο σε ένα άρθρο, να μου περάσετε χαλκά στη μύτη. Και έχει ακόμα μύτη, χωρίς ούτε ένα κρικάκι, έτσι για τη φάση...

Γιατί και ΚΚΕ να μην είχα, πάλι ΚΚΕ θα αγόραζα. Δεν τ’ αλλάζω με τίποτα.

Γιατί είμαστε βαμμένοι ΚΚΕ, αλλά το κόκκινο του ΚΚΕ είναι το φυσικό μας χρώμα.

Γιατί έχει με διαφορά και βάση στοιχείων, το καλύτερο σποτάκι απ’ όλα, με αναφορές από το Game of Thrones. Αν και ο Sniper που ξέρει από μεσαίωνα, ιππότες και καλό ελαιόλαδο, λέει πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη η εκτέλεση της βασικής ιδέας (αλλά πόσοι θα το καταλάβαιναν τότε;). Και πως αυτό με το χρυσόψαρο είναι (το) καλύτερο.

ΚΚΕ, γιατί αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν.



Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που θα μπορούσε να σου πει την αλήθεια για την αριστερή κυβέρνηση, την ουσία του δημοψηφίσματος, την ελπίδα του Σύριζα, που δεν ήρθε ποτέ, κτλ. Και σου την είπε.

Γιατί δεν καλλιέργησε ποτέ αυταπάτες, κατεβαίνοντας πχ στις φιλοκυβερνητικές κατ’ ουσία διαδηλώσεις του Φλεβάρη ή λέγοντας «Αλέξη, κράτα γερά», όπως πχ ο Μπιτσάκης.

Γιατί με την αποχή κοντά στο 40% δεν ιδρώνει το αυτί τους. Σκέψου όμως να ήταν το ΚΚΕ στο 40%...

Και γιατί βασικά, με αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ δε θα ήταν ποτέ στο 40%. Οι δικές μας επιτυχίες δεν μπορεί να έρθουν, ούτε καν στην κάλπη, με το κίνημα σε καταστολή.

Γιατί, όπως λέει κι ένα παλιό, προεκλογικό του σύνθημα, έχουμε αγώνες αύριο.

Γιατί είναι η μεγαλύτερη δύναμη εκεί που μετράει: στους δρόμους. Η πιο μαζική, η πιο συνεπής, κι αυτή που δεν κατεβαίνει μόνο για προεκλογικές φιέστες.

Γιατί το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Αλλά να κυβερνήσεις εσύ. 


Γιατί είναι το μόνο που δε σου υπόσχεται κάποια εύκολη, μαγική λύση. Και προπαντός καμία λύση που να μη συμπεριλαμβάνει εσένα.

Γιατί capital controls σημαίνει πως το κεφάλαιο ελέγχει τα πάντα. Κι όλοι οι υπόλοιποι σε τελική ανάλυση είναι με τον καπιταλισμό ή μια πιο ελαφριά εκδοχή του. Όλοι… πλην Λακεδαιμονίων.

Γιατί τους άλλους, τους δοκίμασες. Το θέμα είναι πολιτικό. Άλλαξε σύστημα, όχι πρόσωπα.



Γιατί ξέρεις τι ρίχνεις στην κάλπη και τι θα σου βγει, χωρίς φόβο πως θα μεταλλαχτεί η ψήφος σου (από αντιμνημονιακή σε μνημονιακή, από «όχι» σε «ναι» καραμπινάτο, κοκ).

Γιατί, όπως είπε κι ο Μίλτος Πασχαλίδης, με όσα βλέπω γύρω μου αυτές τις μέρες, ΚΚΕ και μόνο ΚΚΕ.

ΚΚΕ δαγκωτό, για να μη μας δαγκώσουν…

ΚΚΕ, για να ρίξεις κόκκινο στην καπιταλιστική νύχτα. Και τρία γράμματα μόνο φωτίζουν…

ΚΚΕ γιατί η Ανατολή θα είναι κόκκινη



ΚΚΕ γιατί με τις εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αλλά αν δεν πέσει εκεί, θα ένιωθες άσχημα με τον εαυτό σου, θα στριφογυρνούσες το βράδυ στο κρεβάτι, χωρίς να μπορείς να κοιμηθείς και –το ξέρεις καλά- δε θα γλίτωνες από τον εαυτό σου, μέχρι να επανορθώσεις...

2 σχόλια:

Poe είπε...

Γράφει από κάτω από το άρθρο "Δεν υπάρχουν σχόλια" ενώ θα έπρεπε να λέει "δεν υπάρχουν λόγια" [για να περιγράψουν αυτήν την κατάντια...]

Poe είπε...

στο πανω αρθρο ηθελα να το κανω το σχολιο αυτο...τεσπα