Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η αθώα Αριστερά

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της ΛαΕ –που ο Ρίζος τη γράφει ΛαΕν κι αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό της ΕφΣυν, ανεπίσημου οργάνου κι εφημερίδα της (απερχόμενης) κυβερνήσεως, που δεν έχει αποφασίσει ακόμα με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, μετά τη διάσπαση του Σύριζα και προς το παρόν το παίζει σε δύο ταμπλό, κρατώντας ίσες αποστάσεις, αλλά είναι προφανές πως θα πάει με τους νικητές...
...Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της ΛαΕ λοιπόν έγινε χτες και είχε αρκετή απ’ την Ανταρσυα που αγαπήσαμε.

Εξ αριστερών, όπως κάθονταν, τον Πι-Πι, που ήδη από το 13’ έγραφε στο βιβλίο του για το Λαϊκό Μέτωπο της εποχής μας, που «χωρίς το Σύριζα δε θα μπορούσε να γίνει και χωρίς της Ανταρσυα και το Κκε δε θα μπορούσε να πετύχει». Τελικά πρωτοστάτησε στη συγκρότηση μιας Λαϊκής Ενότητας, χωρίς κανέναν από τους τρεις, αλλά με σημαντικά τμήματα των δύο πρώτων. Κι αυτή τη φορά δεν υπήρξε καν ο διαδικτυακός ντόρος για το αν θα πήγαινε με τη δημοσιογραφική ή την πολιτική του ιδιότητα –μέλος της Ανταρσυα και του Ναρ (;)- όπως στην εκδήλωση της Ίσκρα, στον Πανελλήνιο.

Κι εκ δεξιών –αν και ο Πι-πι είναι πιο δεξιός κι από την Αρας- ήταν η Μαριάννα Τσίχλη, το πουλέν του Λαϊκού Στρώματος, που την είχε ερωτευτεί το 09’, σε ένα προεκλογικό σποτάκι της («γεννημένης στις στάχτες του Δεκέμβρη») Ανταρσυα κι ένα ραπάρισμα σε στιλ συνέλευσης για την αναγκαιότητα της εξέγερσης, ώστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να εξεγειρόμαστε –ένα υπέροχο απογειωμένο τίποτα, που όμως ακουγόταν ντούρο και μαχητικό. Περίπου δηλ σαν την χτεσινή της τοποθέτηση για το δημοψήφισμα (μέσα ή έξω από την ΕΕ) που μπορεί να τεθεί στην πορεία των πραγμάτων κι έχει ξαναγίνει εξάλλου. Αλλά δε μάθαμε ποτέ ποια θα είναι η στάση της ΛαΕ σε αυτήν την περίπτωση. Αυτή απλώς θέτει το ερώτημα, όπως σε μια συνέντευξη, ή σαν παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού, που πρέπει να είναι αμερόληπτος, ή σαν τον παίκτη, που δεν ξέρει τη σωστή απάντηση και καταφεύγει στη βοήθεια του κοινού.

Η ίδια δημιουργική ασάφεια δίνει τον τόνο και στην προγραμματική διακήρυξη, που δόθηκε στη δημοσιότητα μία μέρα πριν (και πολλά βήματα πίσω) από την 3η Σεπτέμβρη και τη δική της διακήρυξη. Η οποία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική και σε άλλα σημεία, όπου διευκρινίζεται πχ πως ο μεγαλόστομος ρεφορμισμός (ναι, καταφέρνει να είναι και τα δύο μαζί) για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τίθεται ως τελικός στόχος μιας μακράς διαπραγματευτικής διαδικασίας, στα χνάρια των χειρότερων αυταπατών που καλλιέργησε ο Σύριζα. Δηλαδή κάτι σαν Θεσσαλονίκη plus (όπως έλεγαν για το εκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα), όπου το βασικό επιπρόσθετο είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα –κυρίως για να υπάρχει ρευστότητα και όχι στα πλαίσια κάποιας ρήξης- και η άμεση έξοδος από το Νατο (ουάου).

Ενώ στο υποκεφάλαιο για την ισότιμη θέση της Ελλάδας (μα είδες πόσο ωραία και εύκολα γλιτώνουμε σφε αναγνώστη και από την εξάρτηση;), μπορεί να βρει κανείς μια εντυπωσιακή καταδίκη του νέου «ψυχρού πολέμου» και του νέου τείχους που στήνεται εις βάρος της Ρωσίας! Βούτυρο στο ψωμί του Οακκίτη...

Αλλά πολλά τέτοια ή αντίστοιχα μαργαριτάρια πήγαν χαμένα, μένοντας στη σκιά της μεγάλης ατάκας για τη ΛαΕ ως ιστορικής κι οργανωτικής συνέχειας του ΕΑΜ και της κυβέρνησης του βουνού. Που αν ήταν να παίξουν το ρόλο του Σβώλου ή αυτών που υπέγραφαν το Λίβανο, να το καταλάβω (ας εξηγήσει παρεμπιπτόντως κάποιος στη Ραχήλ τι ήταν ο Λίβανος, γιατί υποψιάζομαι πως έχει μάθει μόνο το «Βάρκιζα τέλος»).

Σε δεύτερο πλάνο έμεινε και μια προχτεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Λαφαζάνη, που –προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να προβάλλει τα παλιά, κομμουνιστικά του παράσημα, αλλά να τα στρογγυλέψει για το ευρύ, εκλογικό κοινό- έλεγε πως στο Κουκουέ τον θεωρούσαν ήδη από τη δεκαετία του 70’ ευρωκομμουνιστή, γιατί διάβαζε ιταλούς και γάλλους μαρξιστές –και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε πως δεν ήταν. Και πως εξηγούσε στο Φλωράκη τα αδιέξοδα του υπαρκτού: «ποιος σοσιαλισμός βρε Χαρίλαε, δε βλέπεις πως θα καταρρεύσει;» Αλλά δυστυχώς ούτε ο Φλωράκης, ούτε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα δεν άκουσε εγκαίρως ττο διορατικό Παναγιώτη. Και να που λουζόμαστε τώρα τις συνέπειες. Σε μια άλλη πρόσφατη εμφάνισή του ο Λαφαζάνης εξηγούσε ότι από την αρχή είχε ταχθεί ενάντια στο Μάαστριχτ (τα έλεγε ο Παναγιώτης, αλλά κανείς δεν ξέρει πού και σε ποιον ακριβώς)! Θυμίζοντας λίγο το Χάρρυ Κλυνν στην παρωδία του αστυνόμου Μπέκα: Ελπίδος 58 ή 59; Καλά το θυμόμουνα...

Την παράσταση όμως έκλεψε ο Κώστας Λαπαβίτσας, που βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Πρωτούλη, και όταν ρωτήθηκε από τον τελευταίο σχετικά με το σχέδιό του, πώς ακριβώς σκοπεύει  να πείσει τους καπιταλιστές πχ να αυξήσουν τους μισθούς, απάντησε με το αήττητο επιχείρημα ότι οι καπιταλιστές δεν είναι φεουδάρχες (που όντως δεν είναι, αλλά σε τι ακριβώς απαντάει αυτό;) κι ότι υπάρχουν πολλών ειδών καπιταλισμοί! Υποθέτω πως κάποιος από αυτούς είναι πιο γλυκός κι ήπιος, οπότε μπαίνει κι ως στόχος πάλης. Και αν χρειαστεί, θα παλέψουμε για τη (μισθωτή) σκλαβιά μας, όπως λέει ο Αστερίξ στις Δάφνες το Καίσαρα.
Αυτό που δεν τον έχει ρωτήσει κανείς όμως είναι αν θεωρεί το πρόγραμμα της ΛαΕ ριζοσπαστικό ή μετριοπαθή κεϊνσιανισμό, όπως είχε χαρακτηρίσει το περυσινό πρόγραμμα του Σύριζα –του οποίου συνεπής συνεχιστής θεωρείται η ΛαΕ.

Κι αν τελικά κάποιες Ναρίτικες μορφές (σαν τον Πι-πι, πιθανότατα κι ο Μπιτσάκης αλλά σιωπηλά, και είναι ζήτημα τι ακριβώς περιμένουν Δελαστίκ και Βατικιώτης) καταλήγουν να στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη ΛαΕ, οι υπόλοιποι παραμένουν (μέχρι αποδείξεως του εναντίου) στην Ανταρσυα, υπολογίζοντας πως ένα τμήμα δυσαρεστημένων οπαδών του Σύριζα δε συμπαθούν για τους δικούς τους λόγους το Λαφαζάνη, θα στραφούν προς το μέρος τους.

Όλοι το ξέρουμε όμως από τώρα. Αν τελικά τα ποσοστά της Ανταρσυα ανέβουν αισθητά, ενάντια στα (δικά μου τουλάχιστον) προγνωστικά, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εκλογική σύμπραξη με το ΕΕΚ του Σάββα Μιχαήλ. Κι όπως σημειώνει σωστά και ο RedFly, πρέπει να σκεφτούμε κάποια παραλλαγή για το γνωστό σύνθημα.
Ο Σάββας ήταν κομμουνισταράς...
Γι’ αυτό και δεν παρέδωσε ποτέ σε Αραν κι Αρας

Υγ: με το Λαφαζάνη συμπράττουν μεταξύ άλλων οι Χριστιανοδημοκράτες και το ηρωικό Ακεπ, που είχε τη δική του ιστορία, και μπορείτε να τη διαβάσετε σε ένα παλιότερο αφιέρωμα του Ιού.


2: Ο Γλέζος έρχεται να προστεθεί ίσως στη γενιά των 90άρηδων που ξανασμίγουν με το Κκε, για να ελαφρύνουν το κάρμα τους και την υστεροφημία τους, εφόσον δε συγκροτηθεί ένα αντιμνημοναικό μέτωπο, λέει, και διαφωνώντας με τη θέση της ΛαΕ για έξοδο από την ευρωζώνη. Όπως σχολίασε κι ο Κουμπούρης, ας ψηφίζει ο καθένας ό,τι θέλει, αλλά να ξέρει τουλάχιστον γιατί ή τι λέει το κάθε κόμμα...

13 σχόλια:

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Πολυ γελιο ! για πολυ γελιο θα ηταν η κατασταση ...αν δεν υπεφερε ο λαος και δεν ειχαμε σοβαρα "χρεη¨" απεναντι του ...

Ανώνυμος είπε...

στο βίντεο παρουσίασης της ΛαΕ που λινκάρεται στο κείμενο δείτε στο 1:10:20 τη τσίχλη να λέει για το ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος της ΛαΕ, το οποίο θα έχει σαν στόχο (όχι μοναδικό μη μας πούνε και ρεφορμιστές) "την έξοδο από την Ευρωπ... ε από την Ευρωζώνη..". Πολύ γέλιο.

Κανένα έλεος στα οπορτούνια, πάρτε τους τον αέρα παντού. Όλοι σήμερα Θησείο

φάνης

Αναυδος είπε...

η ανταρσυα χωρις ππ/μπιτσακη δελαστικ θα ειναι σαν καφες χωρις ζαχαρη, σαν γυρος χωρις πιτα ή πιτα χωρις γυρο, σα χοντντογκ χωρις λουκανικο, σαν τον τομ χωρις τον τζερι, σαν το σιλβεστρο χωρις τον τουιτυ, σαν το λιγνο χωρις το χοντρο, σαν τον αστεριξ χωρις τον οβελιξ, τον λουκυ λουκ χωρις την ντολυ, τον ισοβιτη χωρις το ποντικο

δηλ θα μεινει το ναρ χωρις τις κορυφες του, το πριν χωρις τον εκδοτη του ο μαυροειδης μονος με το κατιντσαρο και το δραγανιγο

Ο τσιπρας τους γαμησε ολους τους αριστερους κομπαρσους του θιασου Συριζα

σπαραζω μεσα μου

Ανώνυμος είπε...

Ως κακεντρεχής σεχταρίστρια ΚΚΕ, οφείλω να ομολογήσω ότι η δήλωση του Μανώλη Γλέζου δεν με έπεισε ούτε στο ελάχιστο. Η δήλωσή του αβάνταρε σαφώς την Λαϊκή Ενότητα ως πιο ριζοσπαστική αφού θέλει έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη (που δεν θέλει). Και βέβαια, πρόκειται για τον Μανώλη Γλέζο, που μπορεί να είναι ιερό τοτέμ για πολλούς, όμως ε, έχει συμβάλλει σε όλες τις μεγάλες "αλλαγές" κατά καιρούς.

Ως εκ τούτου, θεωρώ είτε ότι μια βδομάδα πριν τις εκλογές θα πει, πάω με τον Λαφαζάνη για να δημιουργήσει κλίμα, είτε ότι με την χθεσινή του δήλωση παζαρεύει την όσο καλύτερη θέση γίνεται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας. Σεβασμό στα ιερά τοτέμ, σεβασμό και στην νοημοσύνη μας όμως...

Ρένα Μπουαναβεντούρα Δουρου-τι

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθεροτυπία παλιότερα (όταν δεν υπήρχε εφ.συν.) αβάνταρε με τρόπο συριζα ενώ στήριζε όσο μπορούσε πασοκ, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα για την εφ.συν., το ίδιο παιχνίδι θα παίξει και τώρα με συριζα-λαε.

Μερικές ερωτήσεις για να έχω μια καλύτερη εικόνα για το μπουρδέλο της ανταρσυα (αυτό το φοβερό ριζο-σπαστικό μόρφωμα που για μπροστάρηδες δεν είχε ποτέ εργάτες, αλλά σελέμπριτις): με τον Ρούση τι γίνεται; Με τον Χατζηστεφάνου; Με τον θρυλικό σπαρίλα; Ξέρω ότι παίρνουν και τα σωματεία από το παμε (που αβαντάρει ΝΔ σύμφωνα με τον γιατρό τον Παπανικολάου γιατί δεν συμμετέχει στις συριζολαμογιές να πάρει καμιά θεσούλα κανάς αντάρσυος -- είναι και δημόσιο ε, που να τρέχεις τώρα στον ιδιωτικό να φτιάχνεις οργανώσεις) κι ότι δουλεύει στο φουλ η "βάση" τους στο λαϊκό κίνημα (ε ψέματα θα λέει ο ΠιΣωτήρης;), αλλά ρωτάω για τα σημαντικά.

Ijon Tichy

ΥΓ: Υπήρχε παλιότερη διαμάχη Παφίλη-Μηλιού όπου ο καθηγητής του ΕΜΠ (στους ηλεκτρολόγους, αν και δεν νομίζω πως είναι μηχανικός, πολιτική οικονομία διδάσκει) είχε δώσει παρόμοια απάντηση με αυτήν του Λαπα, με αποτέλεσμα να τον τρολλάρει ο Παφίλαρος ρωτώντας τον αν είναι όντως ηλεκτρολόγος...

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Επέσατε θύματα αδέρφια εσείς, σε άνιση μάχη κι αγώ-ω-ω-ω-να!

------------------------
Ρένα Μπουοναβεντούρα, +1000!
Ο μαϊντανός κάθε αριστερού πισωγυρίσματος!

------------------------
Ο Χάγιος, εμφανώς στριμωγμένος πια, (δεν του μένει παρά να) καταφεύγει στις ...."πουστίτσες"!
(οπως βλέπεις, Κάπταιν, ...ξεπόρτισα και σήμερα!)

Ανώνυμος είπε...

Υγ. Μηχανολογος ειναι νομίζω ο μηλιος.με διδακτορικο πολιτικης οικονομίας απο γερμανια. Θαωρητικός αστερας?αλλα στη πραξη ντωσει κώλο!ουστ με τα ρουφιανακια

Κ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήρια στους αγωνιστές του σωματείου για τη νίκη.
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/74512/irakleio-tin-epanaproslipsi-ergazomenoy-petyhe-somateio-idiotikon


Ξ.

Αναυδος είπε...

Παει και το μαρς (κλαψ-λυγμ)
τοσο μετωπο τοση ενοτητα και πανε στο βροντο
τι εχουν τα ερμα και ψοφανε (αν και οι υπογραφοντες εχουν δουλια στο πανεπιστημιο)

Ανώνυμος είπε...

Ξ.
Σε αυτη την ειδηση συνοψιζονται τα 2 νεα δεδομενα που εχει αυτη η εκλογικη μαχη και που θα πρεπει μα δωσουμε ολοι μαχη ωστε να γινουν κτημα ευρυτερων λαικων μαζων.
1. Καμια κυβερνηση στο εδαφος του καπιταλισμου ειδικα εν μεσω σφοδρης καπιταλιστικης κρίσης οπως και αν αυτη αυτοαποκαλειται δεν μπορει οχι να λυσει αλλα εστω να ανακουφισει λαικα προβληματα. Θυμαμαι που λεγαμε οχ οτι αν η οικονομια περασει σε φαση αναιμικης εστω ανακαμψης καποια φαινομενα ακραιας φτωχιας ο καπιταλισμος θα τα φροντισει ή οτι αν η αυξηση του κατωτατου συνδυαστει με μειωση του μεσου μισθου μπορει και οντως να εκαναν το 751€ ξανα οι συριζαιοι. Βεβαια βαζαμε τον αστερισκο οτι η οποια ανακαμψη θα εξαρτηθει απο την πορεια της οικονομιας συνολικα της ευρωζωνης και της παγκοσμιας καπιταλιστικης οικονομιας.
Με λιγα λογια απεβιωσε το αφηγημα των μεταβατικων κυβερνησεων και προγραμματων. Γι'αυτο εξαλλου και η μοναδικη κριτικη που κανουν στο ΣΥΡΙΖΑ ολα τα ρεταλια ειναι καθαρα δικη προθεσεων(ειρωνια γι'αυτο μας κατηγορουσαν εμας οι γλιτσες). Δηλαδη οτι ο Τσιπρας προδωσε, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικα δεν ηταν και πολυ αριστερος και οτι αν ειμασταν εμεις οι συνεπης μεταβατικοι θα καναμε ρηξη... Ο απολυτος βιασμος της διαλεκτικης και της πολιτικης οικονομιας. Και αυτα τα γιδια μιλανε κατα καιρους για μεταφυσικη στη δικη μας αναλυση! Ποιοι?! Το Ναρ, ο ΜΑ κλπ οι Λεβεντηδες της αριστερας!
2. Πεθανε το ιδεολογημα της αμεσης λυσης- ανακουφισης.
Καμια κυβερνηση και καμια ψηφος απο μονη της δεν μπορει να φερει εστω μια ανακουφιση. Και ο κοσμος ή θα το χωνεψει και θα το βαλει καλα στο μυαλο του ή θα ψιφισει της πεινας και δε θα του φταιει κανενα ΚΚΕ. Την ανακληση της απολυσης παραπανω δε θα την προσεφερε καμια κυβερνηση στο εδαφος του καπιταλισμου οχι τον Κουτσουμπα να ειχε υπουργο ή πρωθυπουργο αλλα και ο ιδιος ο Λενιν ή ο Σταλιν να ηταν αν τα μεσα παραγωγης και το κρατος τα ειχαν οι καπιταλιστες θα απελυεαν οποτε γουσταραν και η κυβερνηση θα εκανε τουμπεκα. Την ανακληση της απολυσης, την καταβολη δεδουλευμενων, τη θεωρηση βιβλιαριων και μια σειρα απο οξυμενα προβληματα την κερδισαν αυτα τα χρονια εργαζονενοι μονο με τον δικο τους αγωνα, με τη συσπειρωση τους σε ταξικη κατευθυνση, με την δικη τους εργατικη αλληλεγγυη. Αυτη η ανακληση ηταν οντως ανακουφιση, η ψηφος στο ΣΥΡΙΖΑ και τις κοπιες του ειναι ψηφος σε μια απατη. Θα μου πειτε μπορει σε 2 μηνες να ξανααπολυθει αυτος που επαναπροσληφθηκε. Οκ. Αλλα οταν στο εδαφος των μειωμενων απαιτησεων ψηφιζεις για να κανουν εστω 1 απο τα 10 ενω χρειαζεσαι αμεσα 1000 ε μη μου πειτε οτι το να κερδισεις 2 μηνες μισθο ακομα ειναι λιγοτερο? Και στο κατω κατω δε λεει το ΚΚΕ παλεψε για εοαναπροσληψη μεχρι να σε απολυσουν ξανα. Λεει να παλεψουμε ολοι για να "απολυσουμε" τα αφεντικα.

ratm

Υγ. Καιρο ειχα να σας γραψω λογω αυξημενων υποχρεωσεων και μειωμενου χρονου.
Χαιρετω ολους τους συντροφους που δινουν τη μαχη για την υποθεση του κομματος απο οποιο μετεριζι μπορουν.

Ανώνυμος είπε...

Μιας και ανέφερες το Λαϊκό Στρώμα (το οποίο ξυρίζεις με το βαμβάκι αραιά και που), οφείλεις να παραδεχθείς ότι δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του να αφήσει ατελές το θεωρητικό-σατυρικό του έργο "Ο Αριστερισμός". Διότι τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί κοματάκι-άρα. Και δεν μπορεί πλέον η ταξινόμηση στο πίνακα του αριστερόμετρου να γίνεται μόνο με βάση τις θέσεις(πως το είπες αυτό το τελευταίο;), αλλά με βάση ποδοσφαιρικούς όρους. Για παράδειγμα "παίζει όλη την αριστερή πλευρά αλλά συγκλίνει με την ίδια αποτελεσματικότητα και στο κέντρο" ή "την παίζει και με ανάποδο πόδι με την ίδια ευχέρεια". Όσο για τον βαθμό "Πασοκότητας", έχουμε πλέον πολλούς αριστούχους και πρέπει λογικά να ανέβουν λίγο οι βάσεις. Τέλος για την Τσίχλη, ούτε να το σκέφτεται πες του. Αυτού του είδους οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα ασταθείς. Δεν έχουν χαΐρι, γιατί στηρίζονται μόνο στον αυθορμητισμό και καθόλου στη συντροφικότητα.

Β.Δ.

Απλός Στρατιώτης είπε...

Ενα σχολιο ποδοσφαιρικης λογικης για τα τεκτενομενα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Βρισκομαστε στην καλοκαιρινη μεταγραφικη περιοδο. Η διοικηση της ομαδας προετοιμαζει τον κοσμο οτι θα γινουν μεγαλες μεταγραφες, ωστε του χρονου να παιξουμε σουπερλιγκ. Ολο τον ιουλη αυγουστο ελεγε κλεινουμε παιχταραδες απο μερα σε μερα. Υπομονη,στο τελος της μεταγραφικης περιοδου κλεινονται τα μεγαλα ντιλ, βλεπε καμπιασσο και μπερμπατωφ.
Τελικα οχι μονο δεν κλεινει το ντιλ, αλλα και 2 παιχτες της ομαδς κανουν προσφυγη μενουν ελευθεροι και πανε σε νεοφωτιστη ομαδα της σουπερλιγκ!
Οι οπαδοι βραζουν και αρχιζουν να κατηγορουν την διοικηση οτι αλλιως ονειρευομαστε την ομαδαρα μας, ειχες υποσχεθει ανοδο, αλλα δεν κρατησες δυο βασικες μοναδες, αποδυναμωθηκαμε κλπ κλπ.
Την ιδια ωρα βλεπουν οι οπαδοι την Διοίκηση να τα τακιμιαζουν με τους αντιπαλους μεσα στην επο με κοινες παρουσιες και δηλωσεις.
Προαναγγελουν συλλαλητηρια για να διωξουν τους μεγαλομετοχους, αλλα αυτοι στραφηκαν σε δανεικους και ελευθερους. Ετσι τελευταια μερα των μεταγραφων αποκτουν ως ελευθερο, παλιο παιχτη της ομαδας, για τα τελευταια ενσημα και μηπως φερει ενοτητα στα αποδυτηρια και στους οπαδους.
Αυτο ακριβως τιποτα αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Μολις ειδα στο youtube βίντεο με τίτλο "ANTARSUA PSHOFODELTIO"
Για ψήφο μιλανε τωρα ή για ψόφο; Εχω μπερδευτεί

http://youtu.be/UJSU5DQmEFE

Νταν Άι