Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Λαός και Κολωνάκι

Μια σφιισσα με αθλητικές γνώσεις κι υπόβαθρο τη χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μετακίνηση μπλέιζερ στην Ελλάδα. Που θα μπορούσε να έχει προσυγκέντρωση στο κέντρο της Σκωμπίας, στην πλατεία Κολωνακίου, όπου συχνάζει τέτοιος κόσμος. Αλλά όπως και να έχει, ήταν με διαφορά η πιο καλτ κινητοποίηση των τελευταίων ετών, περίεργη όχι μόνο για τους περαστικούς, που την χάζευαν, αλλά και για όσους συμμετείχαν: γιατρούς, μηχανικούς και βασικά δικηγόρους από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο πανεπιστημονικό κάλεσμα στο Υπουργείο Εργασίας, και προσπαθούσαν αδέξια να διαχειριστούν την καινούρια κατάσταση, σα μια κοπέλα που φοράει για πρώτη φορά στη ζωή της δεκάποντα τακούνια –αν και σε αυτό, οι περισσότερες… διαδηλώτριες τα κατάφερναν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν, άλλοι βαρυγκωμούσαν σε στιλ που καταντήσαμε λοχία, να διαδηλώνουμε στα γεράματα κι αυτοσαρκάζονταν –πού είναι οι πέτρες κι οι μολότοφ· ενώ άλλοι το διασκέδαζαν κι έβγαζαν κινηματικές σέλφι, βλέποντας την όλη υπόθεση σα Μύκονοοοοος από την ανάποδη, κι αποκριάτικη εκδήλωση, όπου ντύθηκαν πχ αγωνιστές για μια μέρα. Αν και το ντύσιμό τους μόνο κινηματικό dress code δεν ακολούθησε.

Feeling radical at τοποθεσία Υπουργείο Εργασίας
Θυμάσαι, σφε αναγνώστη, στα φοιτητικά σου χρόνια, κάτι πρωινά στο φουαγιέ της ΝΟΠΕ, που κοιτούσες απορημένος το περιβάλλον, τους φοιτητές κι αναρωτιόσουν γιατί είναι τόσο κυριλέ ντυμένοι κι αν είχαν σκάσει μύτη κατευθείαν από τα μπουζούκια; Σκέψου λοιπόν όλο αυτό στο πολλαπλάσιο, με συγκεντρώσεις απ’ όλη την Ελλάδα, και μερικούς καλοσιδερωμένους χίπστερ να είναι οι εναλλακτικοί της υπόθεσης. Κι εγώ να έχω κάνει το λάθος να βάλω φόρμα και να φοβάμαι, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, μη τυχόν φάω πόρτα από την… απ’ την… έλα ντε. Αφού δεν υπήρχαν αλυσίδες, περιφρούρηση κι άλλα τέτοια περίεργα λαϊκά έθιμα.

Μόνο που τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε το αμπέχονο τον αγωνιστή. Αν ήταν έτσι, η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, με τα στελέχη της που αρνούνται να βάλουν γραβάτα και σφίγγουν τη θηλιά (της) γύρω από το λαιμό του λαού, θα ήταν κάτι ανάμεσα σε κυβέρνηση του βουνού και ψευδώνυμο της δικτατορίας του προλεταριάτου. Αλλά (είναι γάτα-είναι γάτα) ο κοντός χωρίς γραβάτα πούλησε (μαζί με τα αγωνιστικά ράσα και) τον Παππά της σκληρής 17ωρης διαπραγμάτευσης.

Επιστροφή στα της πορείας. Που είχε στην κεφαλή της το μπλοκ της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, σε κατάσταση κινηματικού παλιμπαιδισμού να φωνάζει: κάτσε καλά Κατρούγκαλε. Και κάπου στα πέριξ αγωνιστικές φυσιογνωμίες, σαν το (βασιλιά) Πατούλη, το Λυκουρέζο και το Φαήλο Κρανιδιώτη. Να φτάνουν στην είσοδο της Βουλής (είχαν και τις κατάλληλες ενδυματολογικές προδιαγραφές για να μπουν κιόλας), στα λουλουδάδικα, χωρίς ΜΑΤ, κλούβες και λοιπές ενοχλήσεις –δεν είναι δα και τίποτα οικοδόμοι, που έχουν σήμερα αντίστοιχη κινητοποίηση και στοιχηματίζω πως θα έχουν και αντίστοιχη αντιμετώπιση, με το γάντι. Και εσύ να σκέφτεσαι, πού είναι ένας προβοκάτορας-κουκουλοφόρος, όταν τον χρειάζεσαι, να πέσει μια μολότοφ, χημικά για απάντηση και να γίνει ο κακός χαμός, γόβες-γραβάτες, μαλλιά-κουβάρια. Αν και βασικά, το ύποπτο στοιχείο, βάση ντυσίματος, ήσουνα εσύ.
Λες να έχει δηλ η Ασφάλεια και ειδικό τμήμα μυστικών με πολιτικά, κοστούμια και ταγέρ;

Πιο πίσω είδαμε: ένα θαρραλέο σφο να κάνει εξόρμηση με το κουπόνι του, για να τους τρολάρει και να δοκιμάσει τις αγωνιστικές τους αντοχές: θα ενισχύσετε οικονομικά το ΚΚΕ; Το μαραμένο μπλοκ της ΛαΕ (χωρίς τη Ζωή όμως) να διασπά σεχταριστικά την ενότητα με τα κομματικά του πανό. Κάτι Σεκίτες, που με τις σφυρίχτρες και τα κλαπατσίμπαλά τους έμοιαζαν σχεδόν ένοπλη πολιτοφυλακή, συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Ένα χιουμοριστικό πανό του ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) που έγραφε αυτοαναφορικά σε τρίτο πρόσωπο: θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας. Στην ουρά, ενιαίο φοιτητικό μέτωπο, στο μπλοκ των συλλόγων, με σφους και Εαακίτες να κάνουν άμιλλα στις φωνές για τα συνθήματα. Την κινηματογραφική αντίθεση της πορείας με τις σκηνές των πενταμηνιτών μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας –κάτι σαν τις φαβέλες του Ρίο πλάι στους ουρανοξύστες.

Το επόμενο άρμα της αποκριάτικης παρέλασης έρχεται από την Τρίπολη...!
Κι ενδιάμεσα τους δικούς μας, που έδωσαν αρκετά μαζικό «παρών». Κι είχαν μερικά συνθήματα καλτ απόχρωσης (ταιριαστά με την περίσταση): «να μην περάσει ΛΕΜΕ το ασφαλιστικό (μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό», «…στον τενεκέ να πάει, για εκεί είναι καλό». Σημειώνω, παρεμπιπτόντως, πως στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό, μίλησε μεταξύ άλλων και ο (Ναρίτης) πρόεδρος του ΣΜΤ. Ζούμε μεγάλες ενωτικές στιγμές, Ηλία…

Στη διαδρομή πετυχαίναμε και περαστικούς, όχι απαραίτητα αντιδραστικούς, που σχολίαζαν αρνητικά την «πιο βρώμικη πορεία» και βασικά το σινάφι που τη διοργάνωνε. Και τι να σχολιάσουν άλλωστε, βλέποντας στην κεφαλή την πιο μαύρη αφρόκρεμα του κλάδου –που την κρίσιμη ώρα θα βρεθεί αντικειμενικά απέναντι, γιατί αυτή είναι η ταξική της θέση- να δίνει τον τόνο; Κι εδώ ακριβώς είναι ο κόμπος της γραβάτας και του ζητήματος των διαφόρων επιμελητηρίων και επαγγελματικών συλλόγων, που περιλαμβάνουν τους πάντες: από το μεγαλοδικηγόρο πχ μέχρι τον ασκούμενο, για να εκφράσουν τα κοινά τους (;) συμφέροντα. Άκουγες και την ολομέλεια των προέδρων στο μπλοκ της να φωνάζει «είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι», και αναρωτιόσουν: ενωμένοι ποιοι, με ποιον και για να πετύχουν τι ακριβώς; Τι έχουν να χωρίσουνε λαός και Κολωνάκι;

Το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό της χτεσινής μέρας είναι ο εντυπωσιακός όγκος του κόσμου, που κατέβηκε εμφανώς για πρώτη φορά στο δρόμο, κουβαλώντας προφανώς τη νοοτροπία του και κάποιες ιδεοληψίες (πχ θα υποβάλουμε ένσταση για το νόμο, και θα δικαιωθούμε στο εφετείο). Και μπορεί επιφανειακά να φαινόταν κάπως σαν «νεοδημοκράτες σε απόγνωση» αλλά τα φαινόμενα απατούν και είναι λάθος να χαρίσουμε τον κόσμο που κινητοποιήθηκε στην αντίδραση. Το ζήτημα είναι πώς να παρέμβεις για να επηρεάσεις τη συνείδησή του. Κι εδώ κολλάνε κι όσα έγραφε η απόφαση της κετουκε για τα μικροαστικά στρώματα που προλεταριοποιούνται και η ελλιπής πείρα των μαζών αυτών, που εισέρχονται ξαφνικά στο προσκήνιο του μαζικού κινήματος και της ταξικής πάλης.


Η οποία μπορεί να κλιμακωθεί με μία ή περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Και η φιλεργατική κυβέρνηση περνάει στα μουλωχτά το μέτρο της ανταπεργίας! Πόσο ξεφτίλας πρέπει να είσαι για να σου τη βγαίνει από τα αριστερά ακόμα κι ο Παναγόπουλος ή ο δικηγορικός σύλλογος;

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα περισσότερα θα συμφωνήσω, η χθεσινη συγκέντρωση δικηγόρων είχε πολλά χαρακτηριστικά "κατσαρόλας", αν και τα μετρα της κυβέρνησης δεν ειναι φιλολαικά, ωστόσο φοβάμαι ότι η αναρτηση δεν απέφυγε τα στερεότυπα για τους δικηγόρους τύπου μπλειζερ, κολωνάκι κλπ παρ όλο που το κουστουμι και η γραβάτα είναι η στολή εργασίας μας των δικηγόρων. Δεν είναι λίγο ισοπεδωτικό όλη η διαδήλωση να χαρακτηρίζεται αποκριάτικη ( για την κεφαλη θα συμφωνήσω); Οκ καταλαβαίνω ότι ο περισσότερος κόσμος απεχθάνεται τους δικηγόρους (όχι ίσως απόλυτα άδικα άλλωστε και ο σοσιαλιστικος καταμερισμός εργασίας για γραφειοκράτες μας προορίζει....) αλλά και παλι...Επίσης ρε συ σφυροδρέπανε την Αγωνιστικη Συσπείρωση Δικηγόρων λιγο την τσουβάλιασες παρ όλο που στην ουρά έδινε τον τόνο και είχε πολύ κόσμο (Δικηγόρους) οπου και εκει αρκετοί ήμασταν με κοστουμια
Γ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Γενικά, οι δικηγόροι βρίσκονται πραγματικά εκεί που σκάνε τα κύματα της ταξικής πάλης. Ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν τον ταξικό εχθρό, π.χ. δικηγόροι εργοδοτών κλπ., ξέρουν πολύ καλά πώς παίζεται το παιγνίδι και ποιοί είναι οι όροι του. Δεν έχουν απολύτως καμία αυταπάτη, επαναλαμβάνω σε οποιαδήποτε ταξική θέση και αν ανήκουν. Κατά αυτή την έννοια, είναι επικίνδυνοι και δικαίως το σύστημα δεν τους πολυχωνεύει. Με λίγα λόγια μην τους βλέπετε φλώρους με τα μπλέιζερ κλπ. Από τη μια πλευρά, οι κομμουνιστές δικηγόροι είναι βαθιά διαβασμένοι και παθιασμένοι αγωνιστές, από την άλλη, οι υπηρέτες του ταξικού εχθρού είναι κίλλερς, χωρίς αυταπάτες και γνώστες των κανόνων του παιγνιδιού. Ακόμα και κάποιοι που δηλώνουν απολιτίκ, ακόμα και αυτοί, την ταξική πάλη την ξέρουν και την καταλαβαίνουν, την έμαθαν στο πετσί τους, μέσω της δουλειάς τους φυσικά, άσχετα τι θέση τελικά παίρνουν. Η άποψη περί μπλέιζερ, γόβες κλπ., είναι λίγο απλουστευτική και κλισέ, θα συμφωνήσω με τον αποπάνω. Γιάννης Ν.

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Οι νεοι δικηγοροι,απ'οτι εχω καταλαβει,ηδη απο την προηγουμενη δεκαετια (προ κρισης δηλαδη) αντιμετωπιζουν πολλα προβληματα σαν εργαζομενοι και εχουν πεσει κατακορυφα οι αντικειμενικες προυποθεσεις ενσωματωσης τους στην κυριαρχη ιδεολογια (ασχετα αν παραμενουν ακομα συντηρητικοι ή οχι).

Οποτε ανοιγεται και σε αυτους και σε αλλους (νεους κυριως,γιατι οι παλιοτεροι καλως ή κακως ειναι πιο βολεμενοι) επιστημονες πεδιο προσεγγισης και συνεργασιας.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Λένιν άλλωστε δικηγόρος με γραβάτα ήταν.

ΓΜ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Εγώ πάντως πέθανα από τα γέλια με την ...αναμετάδοση, Κάπταιν!
Οχι τίποτε άλλο, αλλά θυμήθηκα και τις δικές μου αυταπάτες, τις ατελείωτες ώρες, που έχανα με αυτούς τους "κυρίους", παίζοντας στο δικό τους γήπεδο, με μια μπάλλα, που όταν την σουτάριζα εγώ γινόταν από μολύβι ενώ, όταν την κλώτσαγαν οι ..."κύριοι" (...του Κάφκα;!), την έπαιρνε ο αέρας και την έβαζε στα δίχτυα.
Εμείς λέγαμε τότε ότι αγωνιζόμαστε για τους εργαζόμενους μηχανικούς. Το κακό είναι ότι οι εργαζόμενοι μηχανικοί, (δικηγόροι κλπ.) προτιμούσαν τους καλούς "κυρίους" με τις γραβάτες, γιατί τους ...ζήλευαν! Ποιός δεν ονειρευόταν να γίνει ...Κατρούγκαλος η ...Μητρόπουλος και να κυβερνάει γαλέρα; Παρά να παριστάνει τον ...Αρη Βελουχιώτη η την ...Κλάρα Τσέτκιν, στα στενά της...Βουκουρεστίου;
Και είχαμε απόκοντα και τους "δικούς μας", που ονειρεύουνταν ...Λαϊκές Δημοκρατίες με ....Κατρούγκαλους! Τέσπα.
Ας δουν τα παθήματά μας οι σύγχρονες απατημένες ερωμένες του κεφαλαίου, ας καταλάβουν ότι θα μείνουν ...αστεφάνωτες(!) και ας κάνουν τα δικά τους κουμάντα: Δικές τους πορείες και αν γουστάρουν οι "κύριοι" ας έρθουν, και με τις γραβάτες τους. Αν δεν γουστάρουν, μησώσουν, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοί μπροστά στην πορεία, γιατί τρομάζουν τον Λαό.
Ο Λαός, αν είναι για να σηκωθεί από τον καναπέ, θέλει (το λιγώτερο, και πιθανόν και άλλα) να βλέπει μπροστά Σιφωνιούς και Πελετίδηδες και όχι Πατούληδες και Λυκουρέζους. Ο τόνος δεν δίνεται από την ουρά.
Μόνο έτσι θα ζήσουμε κι άλλες πολλές ενωτικές στιγμές, Κάπταιν. Και θα τις ζήσουμε.
ΟΧΙ στα ντροπιασμένα "ΟΧΙ" της υποταγής, λοιπόν, αλλά "Ακυρο" και "ΠΑΜΕ ΜΑΞΙΜΟΥ" με την ..."ουρά" επικεφαλής!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ενα καλο "μαθημα" σε οσους σφους (περιλαμβανομενου και του γραφοντος) δεν καταλαβαινουν επακριβως τι σημαινει Λαικη Συμμαχια ελαβε χωρα στην πορεια αυτη .Με την "τροφαντη" ηγεσια της μπροστα και τους χιλιαδες "κοληγους" απο πισω . Με την αναγκαιοτητα να ανασυνταξουν το κινημα τους οι πισω και να εξωπεταξουν τους ..μπροστα .Με την προλεταριοποιημενη πλεμπα να κατανοει την αντιφαση και να αλλαζει συσχετισμους στα συνδικατα . Με το Κομμα (Γκιοκας) να βγαζει ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ και ΣΟΦΕΣ αποφασεις βαζοντας το αλογο μπροστα απο το καρο ακομα πιο επιτακτικα ... ωστε να σμιξουν στην πορεια οι γραβατες με τις φορμες κανωντας πραξη το ΜΕΤΩΠΟ απο τα κατω που δεν θα πηγαινει για "φκιασιδωματα" κι ανιερες κολεγιες .
(αυτα ...αν και "ζωγραφισαν" με τα σχολια τους οι ΓΣ ,Γιαννης Ν, Γατος , ΓΜ και βεβαιως το αρθρο σου )

λαθραναγνώστης είπε...

Μια πράξη που μερικά χρόνια πριν, όταν ξεκίναγε η κρίση, τα μνημόνια και η ακύρωση των κατακτήσεων των εργαζομένων, ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν.
Το θεωρούσαν σαν τον έσχατο ξεπεσμό, να αναγκαστούν να διεκδικήσουν κάτι, αυτοί, οι ευνοημένοι του συστήματος!
"Τι να κάνουμε δηλαδή βρε Βασίλη,στους δρόμους να βγούμε?
"Σε παρακαλώ πάρα πολύ!"
Και χθες,έκαναν το απονενοημένο διάβημα. Βγήκαν στους δρόμους. Κατέβασαν το κύρος τους στους δρόμους..........

Δεν ξέρω πως και αν έχει ορισθεί το κιτς στις διαδηλώσεις, πάντως αυτό το θέαμα που παρουσίαζαν χθες τα "ευγενή επαγγέλματα" διαδηλώνοντας, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα γι αυτόν τον ορισμό.

Ανώνυμος είπε...

ξέρει κανένας που ήταν το ΠΑΜΕ σήμερα ? ΟΕΟ ??

Κώστας

λαθραναγνώστης είπε...

Το πεθύμησες?
Προς τι η ερώτηση?

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"ξέρει κανένας που ήταν το ΠΑΜΕ σήμερα ? ΟΕΟ ??"

Eκεί, που δε θα είσαι εσύ στις 4 Φλεβάρη!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως μια μέρα της θετικής και μοιραία αντιφατικής μικροαστικής χτεσινής κινητοποίησης μια πρώτη κίνηση εργατουπαλληλικού κόσμου στον δρόμο που έγινε σήμερα ήταν ακόμα θετικότερη και έπρεπε να έχει στηριχτεί από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Με αυτή την έννοια ρωτάω σ λαθραναγνώστη.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε ο εργατοϋπαλληλικός κόσμος στους δρόμους; Και ο Παναγόπουλος με τον Λαφαζάνη πώς γλίτωσαν το λιντσάρισμα;


Σε άλλα νέα, το ΚΚΡΟ ετοιμάζει νομοσχέδιο-φωτιά για τους γκέι και τις δημόσιες προκλήσεις τους που καταστρέφουν τα ήθη και έθιμα του ρωσικού λαού. Την ίδια στιγμή που η Ρωσία είναι σε ύφεση και ετοιμάζονται ιδιωτικοποιήσεις και συνολική επίθεση στο εισόδημα του λαού, επειδή ακούσαμε και για αντιπερισπασμούς.

Το ΚΚΡΟ είναι άραγε ταξικότερο από το ΚΚΕ και έχει πιο άγριες θέσεις; Ή μήπως οι σχετικές θέσεις του ΚΚΕ είναι δείγματα μιας τελευταίας σκουριάς που πρέπει να καθαριστεί όπως συνέβη και με την υπόλοιπη;

Τραγική συνέντευξη εκπροσώπου εδώ:
https://meduza.io/en/feature/2016/01/14/human-rights-aren-t-everything


ΓΜ

Αναυδος είπε...

παλι με τους εργατοπατερες και τους εργοδοτικους κατεβηκε η ανταρσυα και το μλ
απο οτι φαινεται τα παθηματα δεν γινονται μαθηματα για κανενα αριστεριστη

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

2000 ήταν όλοι κι όλοι, σήμερα, στην ...."διαδήλωση"(!;!;) των εργατοπατέρων, μαζί με τις "πλύστρες" τους, "Εργατική(;!) Αλληλεγγύη", ένα πανώ "Πρωτοβάθμια", την "ΛΑΕ", τον Πιλάφη, την κυρία "τι είπατε;", τον Στάθη Σ., το Σ.Μ.Τ., την ΟΚΔΕ, το Ε.Κ. Ελευσίνας και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις....
Ολοι παρίσταντο "δια" όπως λένε και οι δικηγόροι, με ...αντιπροσωπείες!
Ετσι, να ξεφτιλίζεται η αλαζονία τους.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε ΓΜ που ο εργατουπαλληλικός κόσμος θέλει να λιντσάρει τον Λαφαζάνη. Πας μια περιοδεία μαζί του στην Β Πειραιά να μας πεις τι γκελ έχει στον εργατόκοσμο ? Να πεις αλήθεια όμως ...

Κώστας

Antonxxxx είπε...

Κώστας

Μ αυτα τα πουλημενα τομαρια της εργοδοσιας ηθελες το ΠΑΜΕ καραγκιοζη;

http://www.zougla.gr/greece/article/stous-dromous-gia-to-asfalistiko

Σας εχω συχαθει τελειως τσιρακια του καπιταλισμου.

Ανώνυμος είπε...

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23228:koutsoympas-thesmikos&catid=83:aristera&Itemid=200

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά μήπως ξέρει κανείς τι στάση κράτησε το ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική της ΑΔΕΔΥ για τη σημερινή κινητοποίηση; Την ψήφισε, ψήφισε λευκό ή κατά; Γιατί αν την καταψήφισε ή ψήφισε λευκό (με κάποιο σκεπτικό προφανώς), τότε πώς ζητούν ορισμένοι να στηρίξει την κινητοποίηση; Αν πάλι ψήφισε υπέρ του να γίνει, τότε λογικά θα έπρεπε να συμμετάσχει αν μη τι άλλο με τις δυνάμεις του στο Δημόσιο, σε ξεχωριστό μπλοκ, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν (προσυγκέντρωση χωριστή και συμμετοχή στην πορεία).

Αριστείδης

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο και αν ξέρεις από πότε έχει να βγει περιοδεία εκεί ο...αρχηγός. Κανένα "γκελ" αδερφέ, γιατί κανένας δεν γουστάρει τα κακέκτυπα. Κάποτε ναι, ας πρόσεχε...

Λέων

Ανώνυμος είπε...

Χάλια τα λέει το ΚΚΕ.Χάλια τα κάνει το ΚΚΕ.Αυτό το έχουμε εμπεδώσει πλέον.

Μόνο Λαφαζάνης.Έχει και έρεισμα(παράνοια λέμε) στους εργατοϋπαλλήλους.

Πάμε για έναν άλλο κόσμο...στα σινεμά.Γιατί μέσω παράδρομου που πήραν και άλλοι πιο μακρυά δεν πας.Και αφού ρε Κώστα εσύ δεν γουστάρεις μονοδρομήσεις και θέλεις τρίτους δρόμους και έτσι, τι το κουράζουμε το πράγμα κάθε τόσο;

ΓΩ

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Είναι μια καλή ιδέα, ΓΜ,(16 Ιανουαρίου 2016 - 7:19 μ.μ.) να καταργήσουμε το αριστερόμετρο (έτσι κι αλλιώς τάχει φτύσει) και να θεσπίσουμε στη θέση του το .....Ελτζιμπιντόμετρο!
"Εσείς, πόσο lgbt-όφιλος ήσασταν σήμερα;"
(Κατά το χαρυκλυννικό "εσείς, πόσους λούτσους φάγατε σήμερα;")

Εχουμε πιο "χαμερπή" προβλήματα να λύσουμε.
Ασχοληθείτε εκεί στο Κολωνάκι οι "ευαίσθητοι" και οι "προχώ".
Στη δικομματική σας κόντρα με τον άγιο Αμβρόσιο και το ...ΚΚΡΟ!

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/85499/aperripsan-tin-olokliromeni-protasi-tis-das-ota-gia-asfalistiko-kai-tis

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΟΙ .....ΕΤΑΙΡΕΣ

zoot horn rollo είπε...

Να και η υπερβολικη δοση που εγραφα αλλου. ΛΑΕ ρε.

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα, οι κατηγορίες που γράφει το άρθρο της ΙΣΚΡΑ που μας παραπέμπεις, είναι θέσεις της ΛΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα ή προσωπικές απόψεις του υπογράφοντος το άρθρο?

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Απαντώ έστω κι αργοπορημένα στα αρχικά σχόλια, που είχαν και την ουσία.
Δεν ξέρω αν γίνεται φανερό στον αναγνώστη, αλλά το κείμενο καταβάλλει πολλές προσπάθειες για να αποφύγει το τσουβάλιασμα και τα κλισέ. Λέει ότι δεν πρέπει να χαρίζουμε ελαφρά τη καρδία όλον αυτόν τον κόσμο στην αντίδραση, ότι η γραβάτα και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (και ναι ο λένιν ένας δικηγόρος με γραβάτα ήταν στην τελική, αλλά ο στάλιν δεν πολυφορούσε, γιατί ήταν παιδί του λαού ;) ούτε για αυτούς ούτε για την κυβέρνηση, ότι το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ενιαίος σύλλογος για έναν κλάδο με μεγαλοαφεντικά και υπαλληλίσκους που μόνο ενιαία συμφέροντα δεν έχουν.
Για το επίμαχο ζήτημα: είναι άλλο θέμα η στολή που είναι υποχρεωμένος να φοράει ο δικηγόρος, και άλλο θέμα να διαλέγει αυτή τη στολή, για να κατέβει σε μια πορεία. Και πάλι όμως, αυτό που σατιρίζω στην ανάρτηση δεν είναι το ντύσιμο, αλλά οι αμήχανες συμπεριφορές από κάτι που τους φαινόταν ξένο, καινούριο, περίεργο και σε στιλ πού καταντήσαμε λοχία. Κι αυτό πάλι, όχι για να μείνω εκεί, αλλά για να πάμε παρακάτω, πώς παρεμβαίνεις σε αυτή τη συνείδηση, τι κάνεις, κτλ.

Και όχι, δεν τσουβάλιασα το μπλοκ της αγωνιστικής συσπείρωσης. Στο κείμενο γράφω "βρήκα μετά τους δικούς μας" κτλ. Και τέλος πάντων, επειδή όσο ήμουν στη σπουδάζουσα με δικηγόρους κυρίως είχα κι εγώ να κάνω, όχι δεν τους αντιπαθώ, απλά τους γνώρισα από την καλή και από την ανάποδη, όπως κι αυτοί εμένα ;)
Για τα υπόλοιπα, ενίσταμαι, επιφυλάσσομαι και θα επανέλθω με το δικηγόρο μου...

Ανώνυμος είπε...

"Είναι μια καλή ιδέα, ΓΜ,(16 Ιανουαρίου 2016 - 7:19 μ.μ.) να καταργήσουμε το αριστερόμετρο (έτσι κι αλλιώς τάχει φτύσει) και να θεσπίσουμε στη θέση του το .....Ελτζιμπιντόμετρο!"

Για αριστερόμετρο μας κατηγορούσε ο συριζα όταν λέγαμε όχι σε συνεργασία. Βέβαια προτιμώ το κομμουνιστόμετρο. Με βάση το κομμουνιστόμετρο λοιπόν που κατατάσσεις το ΚΚΡΟ; Είναι πούροι ταξικοί; Είναι όλη η Ρωσία Κολωνάκι και δεν έχουν άλλα προβλήματα;

Αν πάλι το ΚΚΡΟ δεν είναι ταξικοί σχεδόν πουθενά, τι τους έπιασε και είναι τόσο ταξικοί στο συγκεκριμένο; Θεία φώτιση (καθότι και θρήσκοι);

"Εχουμε πιο "χαμερπή" προβλήματα να λύσουμε."

Ψέγεις το ΚΚΕ για τα τόσα άρθρα και αναφορές στο συγκεκριμένο ζήτημα; Το θεωρείς ανάξιο λόγου;

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Λαθραναγνώστη δεν υπάρχει υπογραφή στο άρθρο, κλασικό ψευδώνυμο είναι αυτό που σημαίνει iskra, Λαφαζάνης και αριστερό ρεύμα. Με την πολιτική ουσία για την στάση του ΠΑΜΕ προφανώς συμφωνεί όλη η ΛΑΕ που ήταν όλη στην πορεία. Αν υπάρχει κάτι μη ακριβές στις λεπτομέρειες (πχ για το ΠΑΜΕ Δημοσίου και το ΠΓ του ΚΚΕ) κακώς το βάλανε, αν και δεν νομίζω.

Κώστας

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

''ότι το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ενιαίος σύλλογος για έναν κλάδο με μεγαλοαφεντικά και υπαλληλίσκους που μόνο ενιαία συμφέροντα δεν έχουν.''

Aυτο Απολιθωμα ειναι προβλημα ολων των επιστημονικων συλλογων

Θαλής είπε...

Και ο Λενιν με γραβατα, οπως προαναφέρθηκε, αλλά και ο Κάστρο και ο Μαντελα και ο Γκαντι και ο Μπελογιάννης και άλλοι πρώτης γραμμής επαναστάτες και διανοητές "ων ουκ έστιν αριθμός" . Όλοι δικηγοράρες ρε. Πάρτε το χαμπάρι ότι χωρίς εμας και τις γραβάτες μας το κίνημα δεν κινείται. Στην κατοχή υπερασπιστές, στα στρατοδικεία υπερασπιστές , στη χουντα υπερασπιστες, στη μεταπολίτευση υπερασπιστές της αξιοπρέπειας . Και μη λέτε αφρόκρεμα αυτούς που ειδατε μπροστά. Αλλού είναι η αφρόκρεμα και δεν έχει κάνει λεφτά .

Ανώνυμος είπε...

Σκασμός ρε ανύπαρκτοι του κινήματος της τηλεόρασης. Ο Λαφαζάνης είναι επαναστάταρος και αυτό βγαίνει στον εργατόσκοσμο.

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

ΓΜ, (17-01-2016, 12:54 μ.μ.) όχι, άλλωστε θεωρώ πολύ πολύ σωστή τη θέση του ΚΚΕ και την στάση του στη Βουλή. Τα άρθρα και οι αναφορές δείχνουν καλή προετοιμασία για αντιμετώπιση μιας επίθεσης της Αντίδρασης, που την είχε προβλέψει. Δεν ήταν δική του πρωτοβουλία το ΣΣ.
Και από που κατάλαβες εσύ ότι εγώ θεωρώ "ταξική" την θέση του ΚΚΡΟ στο συγκεκριμένο ζήτημα; Ισα-ίσα ο υπαινιγμός μου "δικομματική κόντρα" στο αντίθετο παραπέμπει.
Δε με ενδιαφέρουν οι κόντρες σας, φίλε, τις θεωρώ αποπροσανατολιστικές, και είναι "επιλογή μου", (καθόλου "προσωπική" βέβαια αλλά αυτό καθόλου δε σημαίνει ότι χειραγωγούμαι) να μην αναγνωρίζω κάτι, που για την κοινωνική συλλογικότητα, που ανήκω, φαίνεται ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Οσες ψήφους και αν πάρει στο Κοινοβούλιο, που υπάρχει για να βιάζει ΚΑΙ την έκφραση αυτής της συλλογικότητας.
Η άποψη μου, και από τα διαμειφθέντα και εδώ ενισχύθηκε, είναι πως οι λεγόμενοι "ΛΟΑΤ" ούτε σε θέση είναι να προσδιορίσουν καν το πρόβλημα που θεωρούν ότι καταπιάνονται, και πολύ λιγότερο να το λύσουν, κρίνοντας και από τα μέσα, που μετέρχονται.
Είναι το γνωστό ζήτημα με τα μονοθεματικά "κινήματα" κατά του Κινήματος.

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα, εκεί στη ΛΑΕ, με εκπλήσετε (λέω τώρα!!) όλο και περισσότερο!
Δηλαδή, οι θέσεις ή οι κριτικές της ΛΑΕ, δεν γίνονται επώνυμα, αλλά γίνονται με άρθρα που υπογράφονται με ψευδώνυμα?
Και μετά απ όλα αυτά, περιμένεις και απάντηση στην αρχική σου ερώτηση? Δηλαδή, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα μιλάνε επώνυμα και εσείς θα μιλάτε με ψευδώνυμα και non papers.....!
Φυσικά, ούτε αυτά που γράφει το σχετικό άρθρο τα θεωρώ αληθή ωστε να μπω, εγώ προσωπικά, στη διαδικασία να απαντήσω.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε λαθραναγνώστη, η ΛΑΕ στήριξε την κινητοποίηση, από αυτό προκύπτει η άποψη της για το ΠΑΜΕ που δεν την στήριξε. Οι συνεδριάσεις της ΑΔΕΔΥ κατά τα άλλα υποθέτω έχουν πρακτικά, για όποιον ενδιαφέρετε για τις λεπτομέρειες.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Απάνω τους ΛΑΕ και τους φάγαμε κι όλα τα σχετικά.

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα μου.....μη μπερδεύεις τα πράγματα (προφανώς για να ξεφύγεις).
Μας παρέθεσες ένα άρθρο στην ΙΣΚΡΑ, υπογεγραμμένο από κάποιον "Σπύρο Νικηφόρο".(Σ.Ν)
Σε ρώτησα αν οι κατηγορίες που απευθύνει ο αρθρογράφος, απηχούν την θέση της ΛΑΕ επί του συγκεκριμένου θέματος.
Έρχεσαι και μου απαντάς ότι το "Σ.Ν" είναι ψευδώνυμο και ότι σημαίνει "ισκρα, Λαφαζάνης και αριστερό ρεύμα"
Κι εγώ με τη σειρά μου σου ανταπαντάω ότ: "Δηλαδή, οι θέσεις ή οι κριτικές της ΛΑΕ, δεν γίνονται επώνυμα, αλλά γίνονται με άρθρα που υπογράφονται με ψευδώνυμα?"
Δεν σε ρώτησα αν η ΛΑΕ στήριξε ή όχι αυτή τη κινητοποίηση. Σχολίασα ότι η ΛΑΕ μιλάει μέσα από ψευδώνυμα, προφανώς για να μην φέρει την ευθύνη των λόγων της.

Ανώνυμος είπε...

τελευταία φορά.

θέση της ΛΑΕ είναι πως το ΠΑΜΕ έπρεπε να στηρίξει την κινητοποίηση.

το χιουμοράκι της συντακτικής ομάδας της iskra (Νικηφόρος, Εργατικός, Αρτινός, και διάφορα τέτοια επίθετα) σε άλλον αρέσει και σε άλλον όχι. Και ο Ρ συχνά έχει ανυπόγραφα σχόλια ή κείμενα, δεν καταλαβαίνω τι λες.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Δε πειράζει Κώστα ΛΑΕ, ειδικά ΜΕΤΑ. Μαγεία.

λαθραναγνώστης είπε...

Κι εγώ για τελευταία φορά.
Το άρθρο δεν εκφράζει απλά τη θέση της ΛΑΕ ότι το ΠΑΜΕ θα έπρεπε να στηρίξει την κινητοποίηση.
Το περιεχόμενο του άρθρου, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ το ΠΑΜΕ για υπαναχώρηση από την αρχική του θέση κατόπιν εντολής του ΠΓ του ΚΚΕ που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την αρχική δέσμευση του ΠΑΜΕ κλπ κλπ (αξίζει κανείς να σταθεί στη φρασεολογία του άρθρου). Κι όλα αυτά από πληροφορίες!.
Μπορεί η ΛΑΕ λοιπόν να αποδείξει τις κατηγορίες της περί παρέμβασης του ΚΚΕ που έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την δέσμευση του ΠΑΜΕ?

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Εκει !! ΜΟΝΟΙ σας ξεφτυλες

με τους παναγοπουλους και τους γαβριληδες να σταλαβουτατε 3 και ο κουκος στην μοναξια σας