Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κρύο πηδιέται η μάνα σου

Πιο κοντά, πιο κοντά μουσκεμένα χιλιόμετρα... Αυτή τη φορά βέβαια τη βγάλαμε καθαρή, με λίγο χιονόνερο, που ήταν σα να μας φτύνουν από ψηλά για τις αποτυχημένες απόπειρες εφόδου μας στον ουρανό, και έναν ήλιο με χαυλιόδοντες, στην πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα, μέχρι την επόμενη (κινητοποίηση). Ας το έχουνε όμως στο νου τους πως είμαστε κόμμα παντός καιρού (είτε είναι ενδιαφέροντες οι καιροί που ζούμε είτε όχι) κι ότι αν σπέρνουν ανέμους, για να σαρώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις μας, θα θερίσουν ανέμους και τους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν.

Κι ενώ σε κάποια στιγμή ένιωθες το χούλιγκαν να ξυπνάει μέσα σου (η αλήθεια βρίσκεται στο μαρξισμό-λενινισμό, γκέγκε;) και σου ερχόταν να φωνάξεις το σύνθημα των Παοκτζήδων "κρύο πηδιέται η μάνα σου" (των οπαδών που ο μη αστικός μύθος λέει πως μια φορά είχαν περάσει από ένα αγροτικό μπλόκο στα Τέμπη, με την υπόσχεση να φωνάξουν ένα σύνθημα υπέρ του αγώνα των αγροτών -αγρότη πεινάς, γαμιέται ο Πειραιάς)... έβλεπες πχ αυτή τη θερμόαιμη σφισσα με το αμάνικο να πάει κόντρα στον καιρό και τις αντικειμενικές συνθήκες, γιατί κατά βάθος δεν υπάρχει κάστρο άπαρτο για τους μπολσεβίκους.
Κρυώνουν μωρέ οι σύντροφοι;



Κι αυτό ήταν ίσως το κορυφαίο στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όπου οι κεραίες της κε του μπλοκ έπιασαν μεταξύ άλλων τα εξής:
Τον πλανόδιο που πρόσφερε τσίπουρα (χωρίς θεσσαλικές συντμήσεις) για το κρύο. Το κομματοσκυλάκι με το μαντίλι του ΠΑΜΕ. Διάσπαρτους μαυροσκούφηδες με γούνινα καπέλα. Το μπλοκ των πυροσβεστών που θα χάριζε συνειρμικούς οργασμούς στους φίλους του Πανούση, αν και το βασικό ζητούμενο χτες ήταν μάλλον να ανάψουμε καμιά φωτιά να ζεσταθούμε, παρά να σβήσουμε.

Το πανό των πενταμηνιτών στο υπουργείο εργασίας, για το συνάδελφό τους που κατέληξε και τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και δήμων (ένα από τα πολλά κατορθώματα της πρώτης φοράς αριστερά, που δεν προλαβαίνει να τα καταγράφει κανείς). Την πετυχημένη αλλαγή φωνής στο κλασικό άσπρο φορτηγάκι της ΚΟΑ, που φαίνεται να καθιερώνεται. Τη διακριτική παρουσία μιας λωρίδας μπλε αστυνομικών, στα πλάγια της πορείας προςτο ύψος της Κλαυθμώνος, που πήγαν μάλλον για καφέ στην Καρύτση με τον Μπαλούρδο (αλλά όχι στον Ημεροδρόμο, γιατί έχουν αλλάξει πλέον τα κόζια).

Τη μουσική υπόκρουση της Φααντούρη, σπρώξτε με στήθος και με γόνα (μπας και βγει λίγος ήλιος να μας ζεστάνει) που εμφανίζεται, χτες και σήμερα, με το Νταλάρα, περασμένα μεταπολιτευτικά μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Τις σαπουνόφουσκες που έβγαιναν από κάποιο παιδικό παιχνίδι, με τη φοβερή σημειολογία για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της πρώτης φοράς αριστερά (η δεύτερη βγήκε χωρίς να έχει κάτι να τάξει, κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απ' όλα). Και στα πιο σοβαρά, το μπλοκ της Σόφτεξ (που την πάνε για κλείσιμο), το οποίο μπήκε μάλιστα στην κεφαλή της πορείας.

Ο κόσμος ήταν ως συνήθως πολύς. Αρκετός για τα θερμοκρασιακά δεδομένα της μέρας, αλλά προφανώς κάτω από τις απαιτήσεις της συγκυρίας. Αλίμονο αν αυτό το ασφαλιστικό έγκλημα περάσει σχετικά αναίμακτα για τον κυβερνητικό λόχο (για τους εργαζόμενους δεν το συζητάμε καν, με αυτό το νόμο-λαιμητόμο), με κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν γνωστούς και φίλους, τα ίδια γνωστά άτομα πάνω-κάτω, άντε και μια σχετικά μαζική απεργία για το αποκορύφωμα, στις 4 Φλεβάρη, για την τιμή των όπλων.
Ο ξεσηκωμός δεν είναι σύνθημα προς εσωτερική κατανάλωση, να τα λέμε μεταξύ μας και να χαιρόμαστε, αλλά επιτακτική ανάγκη, για να μην κατεδαφιστούν ασφαλιστικά δικαιώματα ολόκληρων δεκαετιών, για να μη ζήσουμε χειρότερα κι από τους παππούδες μας, ως δούλοι του 21ου αιώνα.

Υστερόγραφο
Η βασική κι απρόσμενη διαφορά σε σχέση με άλλες φορές ήταν το ρεπορτάζ κάποιων ιδιωτικών καναλιών, που στον αντιπολιτευτικό τους ζήλο εν όψει των τηλεοπτικών αδειών, έδωσαν στο ΠΑΜΕ κάτι παραπάνω από τα καθιερωμένα 15 δευτερό-λεπτα, που του αντιστοιχούν, χωμένα κάπου προς το τέλος του δελτίου.

Κάποια άλλα κυρίαρχα ΜΜΕ ζουν με το δικό τους δημοσκοπικό καημό: να δείξουν ότι υπάρχει ευρύτερη συναίνεση γύρω από τις αντιασφαλιστικές ανατροπές και πως ένας στους δύο εργαζόμενους είναι πρόθυμος να χαρίσει και το νεφρό του, εάν δεν κριθεί αρκετό πως δίνει κ... (τα δίνει όλα τέλος πάντων) για τη σωτηρία της εθνικής οικονομίας. Αλλά την ίδια στιγμή διαφωνούν με την κυβέρνηση και περιβάλλουν με εμπιστοσύνη το Μητσοτάκουλα, το φιλελεύθερο ηγέτη που φέρνει ήδη από τις πρώτες μέρες του αέρα νίκης κι αλλαγής. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, ή αν έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Όσο για την Κόντρα (του Κουρή, όχι την καλή), θυμάται τη θεωρία των δύο άκρων και μέρες 89', για να πλειοδοτήσει σε γνήσιο αυριανισμό έναντι της Αυγής, που μετά από την τυφλή σύγκρουση που καταλογίζει στους αγρότες, είδε αριστερή στροφή (και) στην Ισπανία με τον κεντροαριστερό κυβερνητικό συνασπισμό Σοσιαλιστών (ΠαΣοΚ), Ποδέμος και λοιπών (σοσιαλ)δημοκρατικών δυνάμεων.



Αλλά το βραβείο μοιράζονται εξ ημισείας η ΕφΣυν/Σύριζα, που το έριξε στο Λένιν (ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω) εν όψει της αυριανής επετείου, έτσι για το τρολάρισμα της υπόθεσης, και η σημερινή Εποχή με την ποιητική φλέβα για τα μπλόκα που πρέπει να γίνουν γέφυρες (μεταβατικές, της Άρτας και γενικώς).

Αντί επιλόγου, ο σύνδεσμος με την απάντηση του κόμματος στην Ανταρσυα, που δημοσιεύει ο σημερινός Ρίζος, που είναι με το βαμβάκι κι έχει αρκετό ενδιαφέρον.

24 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

Ο Κουρής είναι εδώ, δεν έφυγε ποτέ βασικά, κι έχει το Λιάτσο για "μπροστινό". Καλά για την Ελευθεροτυπία δε το συζητάμε.

zoot horn rollo είπε...

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το δούλεμα έχει κι όρια (;).

Αναυδος είπε...

η απάντηση του ΚΚΕ στην προσχηματικη προταση της ανταρσυας είναι κατα τη γνωμη μου υπερ του δεοντος ευγενικη. Οταν τσουβαλιαζεις στην ιδια προσκληση το ΚΚΕ και μανιαδακικα εκτρωματα σαν τον εα που αποκλειστικο εχθρό εχουν το ΚΚΕ αυτο σημαινει οτι ειτε οι της ανταρσυα είναι πατενταρισμένοι ηλιθιοι (δεν αποκλειεται αφου μετατραπηκαν στο βραχιονα του συριζα στο κινημα) ειτε η προσκληση είναι για τα ματια του κοσμους προσπαθωντας να εκθεσουν το ΚΚΕ για τη δηθεν αρνηση του

Σε κάθε περιπτωση η δηθεν προσκληση είναι στην ουσια εχθρικη ενεργεια

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ας το επαναλάβω κι εδώ :"...η Ανταρσύα, πιεζόμενη από μέρος της βάσης της, και για να αντιμετωπίσει φυγόκεντρες τάσεις, έκανε αυτό το κάλεσμα απλά για λόγους ζύμωσης στα δικά της μέλη και οπαδούς: «Μην γκρινιάζετε, ιδού εμείς θέλουμε αλλά το ΚΚΕ είναι που δεν θέλει».
Κοινώς, μίζερη μικροπολιτική επιβίωσης.">

...και φτωχοπροδρομικής φθοράς του ταξικού αντιπάλου!
Γιατί περί αυτού πρόκειται, πίσω από τις φιοριτούρες.
Αλλά, πάλι, δεν είναι και λίγο κωμικό, αυτοί, που αρνούνται επί ~25 χρόνια την ..."γραφειοκρατικοποίηση του φοιτητικού κινήματος" με την ανασύσταση της ΕΦΕΕ(!), να προτείνουν την ίδια γραφειοκρατικοποίηση του επαναστατικού κινήματος με κεντρικές συνεργασίες και τα ρέστα.
Αλλοι "πάθαν" από τα Κοινά Πορίσματα και άλλοι μάθαν......

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θετική η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επιεικώς αστεία η πρόταση του ΚΚΕ ότι "ναι, από τα κάτω".

Πιο κάτω ρε σύντροφοι, με το ΠΑΜΕ να ψηφίζει κινητοποιήσεις και το ΚΚΕ να τις ακυρώνει ?

Βέβαια ακόμα και μια υποκριτική απάντηση, όπως του ΚΚΕ, είναι δείκτης πίεσης. Η απάντηση είναι όντως ευγενική, όπως λέει ο σ Σεχτάρ. Που όμως δεν καταλαβαίνω τι λέει για την ΕΦΕΕ

Κώστας

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Αναυδε με προλαβες.

Πολυ ευγενικα τους απαντησε το Κομμα.
Κανονικα θα πρεπε να πει οτι δε θελει καμια επαφη με νεροκουβαλητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν το ΚΚΕ τους ειχε καταλαβει 20 χρονια πριν (τους συριζαιους),τα τζιμανια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητουσαν ενοτητα με αυτους,και κατηγορουσαν το ΚΚΕ ως σεχταριστικο.

zoot horn rollo είπε...

Κωστα δε το περιμενα απο 'σενα! Λεμε τωρα...
Καμια ευγενεια δεν αξιζει στους "βελισσαρατους".

Ιστρολλικός είπε...

Σύντροφε Κώστα αφού είναι τόσο θετική η πρόταση του ΑΝΤΑΡΙΖΑ ενωθείτε εσείς της ΛΑΕ μαζί τους για να φτιάξετε ξανά μανα τον ΣΥΡΙΖΑ που χάσαμε. Εμείς δε σας θέλουμε, είμαστε σεχταριστές τι να κάνομεν.

Ανώνυμος είπε...

Εμ πρέπει να γίνει καμιά συνεργασία από τα πάνω γιατί άμα τους μετρήσεις στον δρόμο όλους αυτούς τους μετωπικούς άσ'τα βράσ'τα. Το στείλανε και στην ΛΑΕ εν τω μεταξύ οι γελοίοι σφουγγοκωλάριοι των συριζαίων. Δεν βαριέσαι, τις απαντήσεις-ηλιθιότητες για τον σεχταρισμό τις έχουν έτοιμες, καθώς και σεντονιάδες για την ανάγκη των κινημάτων "από τα κάτω" όταν μόνο για χαζομέτωπα ηγετίσκων είναι ικανοί. Και στο διά ταύτα, απραξία και σιγοντάρισμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Και μιας και τους έβαλαν και αυτούς της ΛΑΕ, την θυμάστε ΛΑΕ του 27% και τι είχε δώσει στο αγροτικό κίνημα πχ έτσι; Τι, όχι; Ξεχάσατε την τρομερή νρημ τημ; Εδώ να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι:

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/37879/i-dynamiki-antipoliteysi-toy-syriza-toy-27

Δεν κάνουν γκελ μόνο στον εργατόκοσμο, κάνουν γκελ και στον αγροτόκοσμο.

Ijon Tichy

ΥΓ: Κωστίκο το απεργοσπαστικό μέτωπο πώς πάει; Ψάχνεις και τρακτέρ να πατάς απεργούς;

Ανώνυμος είπε...

καλά, απαντήστε στο πολιτικό ζήτημα που έβαλε ο Άναυδος και αφήστε τα τρολλαρίσματα.

γιατί ο τόνος είναι ΠΟΛΥ καλύτερος απ' ότι συνήθως ?

Ιστρολλικέ εννοείται πως η ΛΑΕ έπρεπε και να έχει απαντήσει, και να έχει κάνει την πρόταση πρώτη, και να προσπαθεί να ενωθεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι βέβαια για να ... ξαναφτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ που λες με πολύ χιούμορ, μπα σε καλό σου, μ έκανες και γέλασα.

Κώστας

christosaigaleo είπε...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ μου πλανέφτρα
είσαι η πιό μεγάλη ψέυτρα ....

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση στο πολιτικό ζήτημα Κωστάκη είναι ότι συνεργασίες με απεργοσπάστες σαν και του λόγου σου δεν μπορούν ποτέ να γίνουν γιατί είσαι εκ των πραγμάτων απέναντι. Τις μετωπικές παπάρες για να βγουν μπροστά τα λαμογάκια της λαε σαν και του λόγου σου πουθενά αλλού. Κόψε λοιπόν το τρολλάρισμα και τα ναρκωτικά, που έρχεσαι εδώ να μας πεις για μέτωπα και κινήματατα έχοντας εκφράσει τις απόψεις που έχεις εκφράσει. Άιντε να πούμε με το κάθε ακροδεξιό νούμερο που την έχει δει και κομμουνισταράς.

Ijon Tichy

skatopsyxos είπε...

Τελικά κάποιοι δεν μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.Μετά προσπαθούν να κάνουν και διαλεκτικοϋλιστικές διαλέξεις σε "πλανεμένους" ΚΚΕδες.Σπεκουλάρισμα πάντα και παντού αυτός ο γαμημένος ο οπορτουνισμός.

λαθραναγνώστης είπε...

"Πιο κάτω ρε σύντροφοι, με το ΠΑΜΕ να ψηφίζει κινητοποιήσεις και το ΚΚΕ να τις ακυρώνει ?"
Όσο κι αν προβοκάρεις φίλε, δεν τσιμπάμε.
Άντε τώρα, τράβα να σε αχτιφάρει ο Καπουτσής για την υδρογονοβόμβα της Β.κορέας και άσε τις συνεργασίες κορυφής με το ΚΚΕ. Στο κάτω κάτω, αυτή είναι και η διαφορά μας. Εμάς, μας αχτιφάρει ο Βαγενάς κι εσάς ο Καπουτσής. Αγεφύρωτη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιανεσαι απο μιση κουβεντα ενος ανθρωπου με τον οποιο δεν συμφωνεις εκτος περιεχομενου, κανεις ενας τελειως ακυρο συνειρμο οτι ολοι στο κκε θελουν να κανουν ενωτικο σχημα μαζι σου αλλα η κακια ηγεσια και μετα εγκαλεις ολους τους υπολοιπους να απαντησουν;

Εχεις περασει σε επιπεδο παρανοιας το κραξιμο.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είπα ότι όλοι θέλουν και η ηγεσία δεν θέλει, είπα πως ο σύντροφος άναυδος εξέφρασε δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση και τον δικαιολογώ γιατί έχει δίκιο, είναι σε άλλον τόνο απ ότι συνήθως. Οπότε μιλήστε με τον σύντροφο άναυδο, πείτε του ότι δεν υπάρχει άλλος τόνος, ή ότι υπάρχει άλλος τόνος και αυτός είναι σωστός, ή ότι έχει δίκιο ο σύντροφος άναυδος

Ποιος είναι ο Καπουτσής ??

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Υπερβολικη δοση αντικκεδινης λεγεται. Εχει πολλες παρενεργειες.

Ανώνυμος είπε...

"Ενας μεος κοσμος
ειναι εφικτος"

Ηταν το εξωφυλλο της αυγης σημερα και το διαβασα σε περιπτερο, λιγα μετρα πιο περα απο κινηματογραφο που επαιζε την ταινια του Χριστοφορα.

Η καλτια της στιγμης, η αισθηση πως διαβαζουν μπρεζνιεφικο απολιθωμα. Ενα μπουκετο συναισθηματων κ αλλο ενα στα σαγονια του Τσιπρα, του Κατρουγκαλου, του Τσακαλωτου, του Βαρουφακη. (ανεξαρτητοι ομιλητες πλατειων)

Προβλεψη για αυριο: αιματηρα επεισοδια στον αγωνα. Υπαρχει λογος.

Αυτα τα λιγα ασχετοσχετικα, με αφορμη τις βιτρινες-εξωφυλλα των αστικων ΜΜΕ, που οταν οι πλατειακηδες γινονται υπουργοι δεν τρεχει καστανο, ενω οταν ο Τσιπρας εχει το θρασος να κανει επετειο αριστερας, γινεται εξωφυλλο-τρολια και δεν θιγεται κανεις.

σαπορ τουτουρκι

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Δινουμε κι αξια στα ανυπαρκτα (στη βαση της ε.τ. ) γκρουπουσκουλα ...Αντε να "διαφωνησω" και καπου με το κομμα ...
Απο την αλλη η απαντηση ειναι ΜΝΗΜΕΙΟ στο πως βλεπει το κομμα το ΠΑΜΕ για τους αδαεις (εμεις που ειμαστε στο ΠΑΜΕ ...ξερουμε

( μια ε.τ. -για τον εαυτο της - που κανει κουμαντο μονη της στα "δικα" της με ταξικα γυαλια )

Ανώνυμος είπε...

H ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πραγματικότητα διαπιστώνει κάθε μέρα ότι είναι αρχηγοί χωρίς στρατό: κάμποσοι τους έφυγαν ήδη προς ΣΥΡΙΖΑ, κάμποσοι ήδη προς ΛΑΕ, κάποιοι προς το Κ.
Επαναλαμβάνει την πρόταση που έκανε το Μάη του '12 , όχι όπως τότε με κάποιες κατ'αρχήν λογικές προσδοκίες, αλλά ξέπνοα, με μόνο στόχο να "ταράξει τα νερά", να κάνει - τον όποιο - ντόρο γύρω απ'τ'όνομά της, να ξανακουστεί κάπως.

Δυστυχώς γι' αυτούς κανείς δεν ασχολείται.

Νταρασέλια

Ανώνυμος είπε...

Σχολιο Άναυδου: "η απάντηση του ΚΚΕ στην προσχηματικη προταση της ανταρσυας είναι κατα τη γνωμη μου υπερ του δεοντος ευγενικη...
Σε κάθε περιπτωση η δηθεν προσκληση είναι στην ουσια εχθρικη ενεργεια"

Σχολιο Κώστα: "ο σύντροφος άναυδος εξέφρασε δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση και τον δικαιολογώ γιατί έχει δίκιο"


Σχολιο partydog: "Μιλάμε όλοι ίδια γλώσσα;"

Partydog

Ανώνυμος είπε...

"Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων"
Samuel Johnson, 1709-1784, Άγγλος συγγραφέας

αντικαθιστούμε το "πατριωτισμός" με το "ενότητα" και όλα ξεκαθαρίζουν ως προς την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μανουήλ

Ανώνυμος είπε...

Οι υπόλοιποι τι απαντήσαν;

Αναυδος είπε...

οχι απαντα και το ΚΚΕ μλ

http://tsak-giorgis.blogspot.com.tr/2016/01/blog-post_249.html