Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Καίγομαι

Η σημερινή ανάρτηση αποτελείται από πολλά μικρά μεταμοντέρνα θραύσματα, που απασχόλησαν τις προηγούμενες μέρες την επικαιρότητα, αλλά δε βρήκαν τη θέση τους σε κάποια μεγάλη αφήγηση.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο γγ περιόδευσε στην Κρήτη, και στα πλάνα της ΕΡΤ (που προσαρμόζουν την κλασική φράση στα 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας) εμφανιζόταν με ένα βαθύ μπορντώ-κόκκινο χρώμα, που πλησίαζε τη μελιτζανί φάτσα του Ομπράντοβιτς και βασικά έχει δύο πιθανές εξηγήσεις. Είτε κάποιο τεχνικό πρόβλημα και μια κάμερα από τα χρόνια της πρώτης "αλλαγής", είτε την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, όπου δε γίνεται να προσβάλεις τους ανθρώπους και να μην πιεις μαζί τους ένα ποτηράκι ρακή, άλλο ένα να πάνε τα φαρμάκια κάτω, ένα ακόμα για τις βαθιές ρίζες του κόμματος στο λαό, άλλη μία τα ίδια από την αρχή στο επόμενο χωριό της περιοδείας, και μετά καταλήγει σαν το σύνθημα ττου κοινού για το ανκόρ του καλλιτέχνη στις συναυλίες. Κι άλλο, κι άλλο...
Κι έτσι εξηγούνται κι οι φωτό του 902 από την περιοδεία, όπου πάντα εμφανιζόταν κι από (ακόμα) ένα ποτηράκι.

Ο γγ όμως ξεσηκώνει πάθη και στις ανώτερες τάξεις, αν κρίνει κανείς από τον ενθουσιασμό με τον οποίο τον υποδέχτηκε η Ζωή Λάσκαρη, στο τέλος της θεατρικής παράστασης όπου πρωταγωνιστεί (συναισθήματα που αποτυπώνονται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα παρακάτω) αλλά και από τον ντόρο που δημιούργησαν πιθανότατα στο περιβάλλον της, όχι γιατί φοβήθηκαν μην προδώσει την τάξη της κι ακολουθήσει το παράδειγμα του Ένγκελς, αλλά ίσως γιατί ασεβούσε προς την οικογένειά της και το δράμα της στον εμφύλιο.


Το πιο εντυπωσιακό κατά τη γνώμη μου είναι ότι παραδόξως κι ως εξαίρεση στον κανόνα, οι αντιδράσεις για μια τέτοια συνάντηση προκλήθηκαν στην απέναντι όχθη και όχι από τους δικούς μας γκρινιάρηδες (στους οποίους μπορώ να συμπεριλάβω και την κε του μπλοκ): τι γύρευε εκεί ο γγ (που γενικά δώστου θέατρο και την ψυχή του πάρε), γιατί πήγε να δει τη συγκεκριμένη παράσταση, που δεν πρέπει να έχει και κάνα ιδιαίτερο μήνυμα, κτλ. Η γνωστή κομμουνοφρένεια...

Στην καρναβαλική Πάτρα τώρα, οι κομμουνιστές είναι τόσο κακοί και καπετάν-Μιζέριες, που τα έχουν βάλει με τις Απόκριες. Πότε αναβάλλουν την έναρξη του καρναβαλιού, πότε ξεφεύγουν από το κλίμα Μύκονοοοοος των πάρτι της ΔΑΠ, και γεμίζουν τις εκδηλώσεις με θολοκουλτουριάρικα μηνύματα, ενώ υπάρχουν έγκυρες πηγές που μας πληροφορούν ότι σχεδιάζουν να απαγάγουν τον άγιο-Βασίλη και το κουνελάκι του Πάσχα. Αλλά ας τους λουστεί ο Πατρινός λαός που τους ψήφισε και αν δε διορθώσει το λάθος του, στην πρώτη ευκαιρία, θα τους κάνει να αποθρασυνθούν. Να δεις Ζωή, που αυτοί μέχρι και δικτατορία του προλεταριάτου να μας φέρουν! Να το πεις και στο Φαίδωνα το Γεωργίτση.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται ένα (ας το πούμε) άρθρο που δημοσιεύτηκε σε πατρινή ιστοσέλιδα και γράφτηκε από μια εκπρόσωπο των... ανεξάρτητων πρώην αρχών, που έχασαν τη μαρμίτα με το μέλι και τις μιζούλες και ψάχνουν τρόπους να την ξαναβρούν. Εξίσου διδακτικά και διασκεδαστικά είναι κάποια έμμισθα σχόλια που ακολουθούν το κείμενο, του τύπου "Πελετίδοφ".

Υπό άλλες συνθήκες όλα αυτά θα ήταν απλώς αφορμή για χάζι και χαβαλέ. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε όμως την εκστρατεία υστερίας που ξεκίνησε εναντίον της κόκκινης δημοτικής αρχής και κορυφώνεται τώρα με την απόφαση του Πελετίδη να φτιάξει ένα αποτεφρωτήριο, για όσους δεν επιθυμούν την ταφή. Ευχόμαστε σε όλο αυτό το σινάφι να μην είναι περαστικά (τα αίτια της γκρίνιας του) και συνεχίζουμε σε άλλα νέα του δελτίου μας.

Στο εθνικό θέατρο ανεβαίνει μια παράσταση βασισμένη σε ένα βιβλίο του Ξηρού. Ο οποίος ωστόσο δεν έχει ιδιαίτερη συγγραφική κλίση, γι' αυτό και με ένα συναγωνιστή καταλήξαμε τιτιβίζοντας στην εκτίμηση ότι το βιβλίο του Κουφοντίνα έχει σαφώς πιο πολύ ζουμί και βαθιά μηνύματα, για να γίνει μέχρι και ταινία του Παπακαλιάτη. Όλοι ΠαΣοΚ ήταν άλλωστε κάποτε κι όλοι για το σοσιαλισμό αγωνίζονται.

Πέρα από το χαβαλέ πάντως, είναι σημείο των καιρών και της κοινωνίας (και βασικά των κυρίαρχων ΜΜΕ που διαμορφώνουν στερεότυπα) πως οι αντιδράσεις αφορούν την υποτθέμενη νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, και όχι την πραγματική κατάσταση που περιγράφει ο Ξηρός για τα βασανιστήρια που υπέστη και την απαράδεκτη μεταχείριση που επιφυλάσσει στους κρατούμενούς του το αστικό κράτος δικαίου.

Το πράγμα αρχίζει να γίνεται πιο ενδιαφέρον, αν ισχύει η πληροφορία πως τελικά το έργο θα σταματήσει να ανεβαίνει, μολονότι παιζόταν κανονικά εδώ και δύο βδομάδες -οπότε και οι αντιδράσεις δεν ήταν τόσο καινούριες. Το καινούριο στοιχείο όμως ήταν η επίσημη τοποθέτηση της πρεσβείας (μία είναι η πρεσβεία στη χώρα μας) κι η άμεση συμμόρφωση προς τας υποδείξεις...

-Αν σας αρέσει να διαβάζετε διασκεδαστικά κείμενα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε κι αυτό του Ζουράρι, όπου μιλάει για κυβέρνηση υπό κατοχή και βρίσκει αναλογίες μεταξύ της κυβέρνησης και του αντάρτικου της αντίστασης, το 43', όταν δεν ήταν ακόμα αρκετά δυνατό για να σώσει τον ελληνικό λαό από τις γερμανικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Βροντάει ο Όλυμπος, τρίζει η Γκιώνα...

Εφόσον λοιπόν έχουμε κάτι σαν κυβέρνηση του βουνού -και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, αλλά θα το εκτιμήσουμε, όταν το χάσουμε, γιατί είμαστε αχάριστοι- ο Καμμένος είναι πιθανότατα κάτι σαν το Ζέρβα στο Γοργοπόταμο, ή το Σαράφη, και η μόνη διαφορά είναι πως δεν έχουμε όπλα, ούτε κάποιον 'παράξενο πόλεμο', γιατί έχει υπογραφεί ήδη, με σχήμα πρωθύστερο, η δική τους Βάρκιζα.
Όχι άλλη Βάρκιζα, όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλη πυρίκαυστη Ελλάς...

Είχα προγραμματίσει κι ένα μικρό σχόλιο για το μαυσωλείο του Λένιν και το διπλό παιχνίδι που παίζει ο Πούτιν, με τις αμφίσημες δηλώσεις του, καλύτερα όμως να μην το στριμώξω στον επίλογο και να το δούμε ξεχωριστά.
Ας κλείσουμε λοιπόν με την επέτειο των 8 χρόνων χωρίς το Χριστόδουλο και τους άξιους σημερινούς συνεχιστές του (η σπορά μένει κι ας φεύγουν οι ζευγάδες) με τον κληρικό της Γλυφάδας, που αφόρισε λέει το ζίου-ζίτσου και το καράτε. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασης, για να καταλάβω γιατί εξαιρούνται οι άλλες πολεμικές τέχνες -εκτός κι αν αυτές τις έχουν προλάβει άλλοι...
Αλλά τέτοιοι ασεβείς που είστε και γελάτε, θα πέσει φωτιά να σας κάψει μια μέρα. Στο αποτεφρωτήριο του Πελετίδη...

113 σχόλια:

TRASH είπε...

Η παράσταση στο εθνικό φυσικά και κατέβηκε τελικά. http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/01/blog-post_56.html.
Παρεπιπτόντως σκεφτήκαμε ακριβώς την ίδια έμφαση ("μία είναι Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ")

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Nαι, η πανίσχυρη ΠΡΕΣΒΕΙΑ, που μπορεί και κατεβάζει δημοκρατικάς παραστάσεις, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρή, που να μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους της από μιαν ένοπλη οργάνωση, που της είχε επί 25 χρόνια(!) κηρύξει τον πόλεμο, ακόμη και με ...RPG! Μέσα στο κέντρο της Αθήνας...
Με την ευκαιρία, μήπως η ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ο κ. Σάββας Ξηρός, ο κ. Κουφοντίνας, ή και η κ. Δημητρακοπούλου, η όποιος άλλος τέλος πάντων, μπορεί να μου λύσει μια παληάν απορία; Τι έγινε τότε στην Κυψέλη, με το περίφημο βανάκι, που "πιάστηκε" κατά λάθος(;);
Αειντε, γιατί έχουμε μπουχτίσει, σαράντα χρόνια τώρα, με το ίδιο σανό....

Ανώνυμος είπε...

Ψιλοασχετο αλλα γενικα το ειχα μονιμα μια απορια. Αν δεν με απατα η μνημη μου η εν λογω οργανωση εξαρθρωθηκε ολοσχερως απο μια ελαττωματικη βομβα ενα χρονο πριν τους ολυμπιακους. Και ο πιο εμπειρος εκτελεστης τους παραδοθηκε μοναχος του στην αστυνομια.

Ρε σεις μηπως παραηταν ευκολο;

Δηλαδη οι τυποι εκαναν επιθεσεις που για τα δεδομενα των ενοπλων επιθεσεων της ελλαδας ηταν κατι μιλια μπροστα απο οποιονδηποτε αλλο. Αυτο απαιτει οργανωση συνομοτικοτητα και πειθαρχια που ας πουμε οτι δεν συναδει και πολυ με το τελος της οργανωσης. Ειμαι μονο εγω που το βλεπω ολο αυτο περιεργο;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

τι ακριβώς να σου εξηγήσει ο Κουφοντίνας ρε Σεχτάρ, αν είναι πράκτορας και κάνει ψεύτικα ισόβια ?

να καταλαβαίνουμε τι λέμε δηλ, ρώτα τον Σκουλαρίκη και τον Παπαθεμελή, τον Κουφοντίνα θα ρωτήσεις ?

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

ΟΧΕΠ από περίεργα άλλο τίποτα. Τίγκα στις "σκιές" είναι η υπόθεση. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης βρήκαν μια καλή ευκαιρία να αυξηθεί η αστυνόμευση και διάφορα "μέτρα" να αρχίσουν να εφαρμόζονται.
Πράκτορες-ξεπράκτορες, έκαναν τη "δουλειά" τους όπως και να'χει. Αυτό έχει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι σφε Σεχτάρ αλλά οφείλω να συμφωνήσω με τον Κώστα. Πιστεύω ότι παραλογίζεσαι. Αυτό που λες είναι τόσο κουφό, όσο κουφό θα ήταν να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Σαντάμ, οι ταλιμπάν, ο Μπίν Λάντεν ή οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν ποτέ να έχουν έστω και υποψία σχέσεων με αμερικανικές υπηρεσίες. Ότι θα μπορούσε ποτέ ανάμεσα στο αντιεξουσιαστικό κίνημα να υπάρχουν παρακρατικοί ή ότι η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από ταξικά σωματεία. Σε λίγο θα μας πεις ότι η αστική τάξη θεωρεί την τρομοκρατία παντελώς ακίνδυνη για το σύστημα, τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του λαού στις πλατείες πορδές ανακούφισης και την ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά βούτυρο στο ψωμί της. Να είμαστε λίγο σοβαροί. Ακούω και άλλους σφους να λένε τέτοια και να ισχυρίζονται ότι άλλα λέει η πραγματικότητα και ότι έχει αγκυλώσει το χέρι της ιστορίας να γράφει από την αρχή τα ίδια ‘’μεμονωμένα περιστατικά’’. Ε και ; Για να τα γράφουν και να τα λένε αυτά η ιστορία και η πραγματικότητα, ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες θα είναι και αυτές.

Β.Δ.

λαθραναγνώστης είπε...

Σωστά Β.Δ.
Μακρυά από μας τέτοιες σκέψεις ότι "ο Σαντάμ, οι ταλιμπάν, ο Μπίν Λάντεν ή οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν ποτέ να έχουν έστω και υποψία σχέσεων με αμερικανικές υπηρεσίες."
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σου ότι το εξουσιαστ.....εεεε το αντιεξουσιαστικό κίνημα, είναι καθαρό από διεισδύσεις της ασφάλειας και ότι η ΓΣΕΕ είναι ταξική μέχρι το (ιερόν) οστούν του Παναγόπουλου.
Στο χέρι της ιστορίας, χρειάζονται επειγόντως ενέσεις με κοκτέιλ νεβρομπιόν/βολταρέν!

λαθραναγνώστης είπε...

"Πόρτα" κι από το ΚΚΕ (μ-λ) στη πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

Α, ο Κουφονντίνας κάνει ... ψεύτικα ισόβια γιατί η ΓΣΕΕ δεν είναι ταξική.

Επιχειρήματα με αξιώσεις...

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

el quinto

αλήθεια φαντομ,
εσύ τι λες γι αυτά που λέει ο Σεκτάρ;
Τα αποδέχεσαι;
Αυτο εχει μια αξια για τους συνομιλητές σου.

zoot horn rollo είπε...

Κονομήσαμε πάλι, χεχε...

Ανώνυμος είπε...

Οχι, ο κουφοντινας κανει ψευτικα ισοβια γιατι ηταν ο τελευταιος που δεν ειχαν πιασει, ειχε εξαφανιστει 5 μηνες και παραδοθηκε μονος του παρολα αυτα.

Ο.Χ.Ε.Π.

Neophyte_commie είπε...

Όχι, ΟΧΕΠ, δεν είσαι καθόλου ο μόνος. Η υπόθεση βρωμούσε από τότε. Ξαφνικά, μια βόμβα έπαθε τεχνικό πρόβλημα και δεν έσκασε και σε μια εβδομάδα είχε εξαρθρωθεί ο φόβος και ο τρόμος των τρομοκρατικών οργανώσεων… εντάξει. Τώρα, να την πλήρωσαν μερικά εκτελεστικά όργανα ή μερικά ξοφλημένα στελέχη, αυτό γίνεται, αλλά δεν αναιρεί την ουσία.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Κώστας", Μπαλαούρας, "κουίντος", Μπαλτάς, και λοιπές ..."επαναστατικές" δημοκρατικές δυνάμεις, εν δράσει!
Αλλά, ....."μακρυά από τα παιδιά μας αυτά....".
Το μικροαστικαριάτο διαχρονικά είναι ο πρόθυμος κλακαδόρος του μεγαλοαστικαριάτου.
Ο Φόβος μπρος στη Επανάσταση και στο καινούργιο/άγνωστο ξορκίζεται με την ακίνδυνη εικονική υπέρβασή του. Και τέτοιες προσφέρει μπόλικες ο Μεγάλος Αδερφός...
Ετσι γινότανε και στις προϊστορικές κοινωνίες.

Για το "βανάκι" θα πει κανείς τίποτε;

Ανώνυμος είπε...

@ Κώστας

Ούτε ο Σαντάμ έπεσε στα ψέματα, ούτε ο Μπίν Λάντεν πέθανε στα ψέματα. Αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα ότι αυτοί ήταν πάντοτε άσπονδοι εχθροί. Όσο για την ΓΣΕΕ, κάποτε ήταν αδιανόητο να λέει το ΚΚΕ ότι αυτή ελέγχεται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και μιλούσαν για αντιενωτικό ΚΚΕ. Σήμερα πολοί παραδέχονται ότι ισχύει, αλλά πάλι για αντιενωτικό ΚΚΕ μιλάνε, οπότε ψάξε και βρές το λάθος.

Β.Δ.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κωστάκη, (που δεν κάνεις απεργία "για να μην πεινάσουν τα παιδιά σου", αλλά στους "χαφιέδες"(*) της 17Ν έχεις απεριόριστη εμπιστοσύνη), τα "ισόβια" του Κουφοντίνα μάλλον είναι τα καλύτερα γι αυτόν. Αν κάνει κανά (κι άλλο...) λάθος, υπάρχει και το Γκουαντανάμο. Ο Μεγάλος Αδερφός ούτε ευγνωμοσύνη, ούτε οίκτο έχει, ούτε και συγχωρεί.
Αυτό ας το θυμούνται τα πρόθυμα χαζοπούλια, που ο αντικομμουνισμός τους μπορεί, ενίοτε, να τους στοιχίσει ακριβά.
-----------------------------------
(*) Δεν είναι δικό μου, δικές τους αλληλοκατηγορίες είναι.

Ανώνυμος είπε...

ποτέ δεν είπα πως δεν κάνω απεργία για να μην πεινάσουν τα παιδιά μου αλλά πως δεν μπορώ να κάνω απεργία όπως μεγάλο κομμάτι του ιδιωτικού τομέα, και μου είπατε ... να μπω στο ΠΑΜΕ να με στηρίξει μετά την απόλυση μου. ας σταματήσει αυτή η αηδία επιτέλους. Δεν είπα ότι γίνεται απεργία και δεν απεργώ, δεν γίνεται απεργία.

θεωρίες συνωμοσίας για τον Κουφοντίνα δεν συζητάω, ούτε τον υπερασπίζομαι απλά είπα πως δεν είναι πράκτορας όπως ξέρει κάθε σοβαρός άνθρωπος. Και όχι, το ότι παραδόθηκε δεν είναι απόδειξη ότι είναι πράκτορας. Τα μεταξύ τους δεν τα έχω παρακολουθήσει πολύ.

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ειστε ατιμη φαρα εσεις οι κομμουνιστες .Τι σκατα σκληρο δισκο εχετε ρε και πατε και θυμαστε "βανακια" κλπ
Ο "Μενιος ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ" ηταν με τα καρπουζια !!!

Αναυδος είπε...

να θυμισω κι εγω οτι οι γερμανοι εκτέλεσαν και μεγαλο αριθμο συνεργατών τους στη διάρκεια του β'ππ. οταν ο πρακτορας εξαντλει τη χρησιμοτητα του η πεφτει σε ασυγχωρητα λαθη τοτε αποσυρεται με τον πιο βολικο τροπο για τα αφεντικά του.

απο κει και περα ειναι επισης αφελεια να πιστευει κανεις οτι ολα τα κτυπηματα της 17ν εγιναν απο μια χουφτα θρησκοληπτων παπαδοπαιδων και λοιπων καφενοβιων

zoot horn rollo είπε...

Αυτο καταλαβες Κωστα για το ΠΑΜΕ; Κι υστερα λες για αηδιες.

Ανώνυμος είπε...

δεν έχει κανένα απολύτως νόημα το "ο Κουφοντίνας μπορεί να είναι πράκτορας γιατί γενικά πολλά γίνονται".

έχουμε εικόνα και γνώση για τον άνθρωπο αυτόν και για μια συγκεκριμένη διαδρομή της μεταπολίτευσης που τον οδήγησε όπου τον οδήγησε. Δεν συζητάω προσωπικά ούτε αν είναι λύση και πρότυπο ούτε αν είναι κάτι ευάλωτο στο πρακτοριλίκι.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κάνει το παμε Κωστάκη. Σαν τον οαεδ είναι ένα πράμα, κι είναι κι ακόμη καλύτερα οικονομικά λόγω του τεράστιου αποθέματος σε ρούβλια. Και για να τελειώνει η πλάκα, τον κόσμο στον ιδιωτικό που θέλει και δεν μπορεί να απεργήσει μην τον πιάνεις στο στόμα σου, με εργοδοτικά κοπρόσκυλα που ειρωνεύονται όλες τις πανελλαδικές απεργίες και ακόμη και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του ασφαλιστικού (όπου έπεφτε και το ξύλο της αρκούδας από τα ματ) δεν έχει καμία σχέση, δεν ανήκεις σε αυτόν τον κόσμο, ένα ιντερνετικό τρολλάκι είσαι και τίποτα παραπέρα.

Όσο για την 17Ν (αρμόδιο θέμα για την πάρτη σου) και την όλη "υπεράσπισή" της, δυστυχώς η πασοκιά δεν κρύβεται. Τα δε επιχειρήματα για τα μούφα ισόβια κορυφαία. Αυτά του Χριστόδουλου τελικά ήταν μούφα ή αλήθεια (για να μπούμε και σε αυτή την φοβερή λογική);

ΆΙντε γύρνα τώρα στο καταφύγιο μαζί με την υπόλοιπη ΛΑΕ, γιατί ο φόβος της βορειοκορεάτικης υδρογονοβόμβας είναι τεράστιος.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Οι πορείες πρέπει να είναι "ειρηνικές" μας ζαλίζετε μια ζωή, ότι δεν υπάρχει "σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής γιατί απομαζικοποιεί" μας ζαλίζετε μια ζωή Ijon. Καλό είναι να βάζετε μυαλό, όχι όμως μόνο σε κινήσεις ελαχιστων συνδικαλιστών. Το θέμα είναι το κίνημα να προσπαθήσει να μπλοκάρει το κράτος, να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση στο σημείο του αν το κράτος θα μπορέσει να διαλύσει το κίνημα ή αν αντίθετα αυτό θα πολιτικοποιήσει την αντιπαράθεση στο επίπεδο της δημοκρατίας γενικά, του αν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει την κρατική πολιτική.

Καμία απεργία δεν έχω ειρωνευτεί ποτέ.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

μαργαριτάρια:

ο σεκτάρ ο παπατζής εχει πολλή πλάκα, χωρίς να ξέρει καν σε τι αναφέρεται , αλίευσε μια παπαριά απο το ιντυ και την ανέβασε εδώ πέρα -χωρίς να το γράφει βέβαια-. Ειναι σαν τις άλλες τις απύθμενες εξυπναδούλες που έγραφε για το ελληνικο χρεος, το ύψος του σε σημερινές τιμές, και το συνέκρινε με τις τιμές των κρατικων χρεογράφων που διέθεταν στα χέρια τους οι ιμπεριαλιστές επι...Λένιν!!!
Κοτσάνες ως συνήθως.

-αντιστοιχη παπάτζα έγραψε τις προάλλες για το παγκόσμιο χρέος. Φαινεται δεν εχει καταλάβει οτι χωρις χρεος δεν λειτουργεί ο καπιταλισμος, έτσι κι αλλιώς. Υπάρχει κάτι παμπάλαιο που λέγεται πίστωση και οφειλή συν ο,τι το χρεος ειναι σχεδον πάντα μια απο τις καλύτερες επενδύσεις, διαβάστε γι αυτο 18η Μπρυμπαιρ, και Κεφάλαιο Τομο 1ο προς το τελος--

Ελα ρε Σεκτάρ, εδώ και ο Δεκέμβρης του 2008 για σένα έγινε απο σκοτεινές δυνάμεις. Αυτά δεν γραφεις στο Παντιερα; Εδώ παρίστανες κιολας οτι ήσουν και...αυτόπτης. Που ρε καημένε, σε ποιο οδόφραγμα ήσουν;

Μη σου πω οτι και τη Πρωτομοαγιά του 31 αυτοι που έριχαν πέτρες στο Πτι Παλαί του Βενιζέλου πράκτορες ήταν, προβοκάτορες τς Ασφάλειας.
https://athens.indymedia.org/post/1554497/

αφου το παιζεις γνώστης ρε σεκτάρ, τουλάχιστον πες τα πιο χοντρα ... και "σκοτεινά", για τον τούρκο πρέσβη, οχι τις βλακιες που διάβασες στο ιντυ για το βαν.

___________________________
το ερώτημα ειναι το εξής:
αν ισχύουν οι παπάτζες του Σεκτάρ, τότε ο φάντομ τι κόπτεται για τη θεατρική παράσταση, αφου κι αυτοι προφανως κατά τη σεκταρεια λογική, πράκτορες την ανεβάζουν.
ε, γατάκια για απαντήστε.

_________________________

αυτά που ειπε καποιος περι ΠΑΣΟΚ να θυμίσω ότι τα έλεγε και ο Καμμένος, Ειναι γνωστές καμμενίες ψεκασμένων, που υποστήριζαν ότι πίσω απο τη 17Ν ειναι ο ίδιος ο Παπανδρέου.

el quinto
γελώντας

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση: για την εκτέλεση του τουρκου διπλωματικού υπαλλήλου.

el quinto

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ετσουξε, κουίντε;

zoot horn rollo είπε...

Ωχ,μυγιαστηκαν κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

Θες να συγκρουστείς και στις πορείες καημένε, που από τον καναπέ δεν το έχεις κουνήσει ποτέ. Είναι επειδή στις πορείες δεν πέφτει αρκετό ξύλο που είσαι εναντίον απεργιών και αγώνων γενικότερα (αλλά και τι ξύλο, το καλό, που εμφανίζονται οι μαυροφορεμένοι από το πουθενά να δώσουν πλάνα στις ειδήσεις -- ποιός ξεχνάει την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης τα τελευταία χρόνια, την μολότοφ στην λαϊκή στα εξάρχεια;--, όχι το άλλο το φλώρικο με τα ματ να δέρνουν εργάτες και συνταξιούχους). Όσο για τις μη ειρωνίες σου, έχουμε άπλετα σχόλια για τις τουφεκιές στον αέρα των προνομιούχων (κι ελάχιστων) συνδικαλιστών και βολεψάκηδων του παμε, κι είχαμε και πρόσφατα τα σχόλιά σου για την πορεία για το ασφαλιστικό με τα ακροδεξιές μαλακίες για την στήλη των νεκρολογιών στον ρίζο, για το ότι οι απεργοί θέλουν να πεθάνουν τα παιδιά σου και άλλα ωραία. Ούτε μισή πρόταση δεν μπορείς να γράψεις χωρίς ψέμα. Όσο για την πρόταση σου για το ποιό είναι το "θέμα" που πας και να μου θεωρητικολογήσεις, αφού σε χαλάει ρε μπαγλαμά, τι το πίνεις; Ούτε συντακτικό δεν ξέρεις, θες και κίνημα καναπεδάτε να "πολιτικοποιήσει την αντιπαράθεση στο επίπεδο της δημοκρατίας", αυτής με τα σπασμένα τζάμια, όχι την φλώρικη των βολεψάκηδων απεργών του παμε που είναι κι εναντίον της δημοκρατίας.

Πάρε το τουφέκι σου τώρα και τραβάτε με τον Πιλαφ, τον Χριστόδουλο και το φάντασμα του Καραϊσκάκη να πάρετε το νομισματοκοπείο. Και μετά ΜΕΤΑ.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

" με τα ακροδεξιές μαλακίες" και λίγο μετά "ούτε συντακτικό δεν ξέρεις".

και νομισματοκοπείο, βέβαια, εννοείται αυτό

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Το παραδέχομαι Κώστα, έκανα τυπογραφικό, από δω και πέρα θα προσέχω περισσότερο να γράφω έτσι:

"...Το θέμα είναι το κίνημα να προσπαθήσει να μπλοκάρει το κράτος, να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση στο σημείο του αν το κράτος θα μπορέσει να διαλύσει το κίνημα ή αν αντίθετα αυτό θα πολιτικοποιήσει την αντιπαράθεση στο επίπεδο της δημοκρατίας γενικά, του αν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει την κρατική πολιτική..."

Έχεις και 4 δουλειές βέβαια, κι ετοιμοθάνατα παιδιά, πού καιρός για σωστή εκλαΐκευση της επαναστατικής πιλαφοειδούς πολιτικής.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει συντακτικό λάθος στο απόσπασμα αυτό, λυπάμαι αλλά όντως δεν ξέρεις συντακτικό

Κώστας

χάλ' 7000 είπε...

Εσείς που νομίζετε ότι οι τρομοκράτες της 17Ν ήταν των αμερικάνων, γιατί δε μας λέτε πως ακριβώς τους βοήθησε να αποκεφαλίζουν οι ίδιοι τις διπλωματικές και στρατιωτικές τους αποστολές και τα στελέχη της δυτικόφιλης αστικής τάξης επί 30 χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

ρε συ χαλ'7000
μην τους βάζεις τοσο προχωρημένα ερωτήματα.
εδώ ακομη κάποιοι πιστεύουν τις παπάτζες του Καμμένου.
το πιο αστείο δε στην ολη φάση, ειναι ότι ορισμένοι παριστάνουν και τους γνώστες.
ειδικά κατι παπατζήδες σαν τον Σεκτάρ.(για να μην πιάσω κατι άλλους φωστήρες
που μια ζωή μένουν άναυδοι από τις περισπούδαστες εξυπναδούλες που πετάνε, του τύπου
οι ναζι εξοντώνανε τους οπαδούς τους, συγκρισεις του κώλου δηλαδή)
Ρε, ούτε το Ριζοσπάστη δε διαβάζετε τι έγραφε για τις δικές, το ρεπορτάζ
που ειχε κτλ....
Ο,τι θέλετε γραφετε...χα χα χα !!!

el quinto

Αναυδος είπε...

Με βάση το κατηγορητίριο η 17Ν σκότωσε στα 27 χρονια τις δρασης της 23 ατομα. Από αυτά τα 3 ήταν αθώοι οδηγοί ή περαστικοί οι 6 ήταν αστυνομικοί, διπλωματες 5 (+1 ο γουελς ), επιχειρηματιες 5 (ο ενας 81 ετων) 1 στρατιωτικος, 1 πολτικος, 1 εισαγγελεας.

Αν αυτό μεταφραζεται σε αποδεκατισμο τοτε στο ελληνικο λεξικο πρεπει να ξαναγραφτει το λημμα.
Η λιστα των θυματων μοιάζει πιο πολύ με ξεκαθαρισμα λογαριασμων και με εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων του καθεστωτος (πχ επιθεση σε ραυτοπουλο ενω ξεσπουσαν απεργιες, μπακογοιαννης εν τω μεσω του σκανδαλου Κοσκοτα κλπ) παρα μες οτιδηποτε άλλο. Με μια λεξη προβοκάτσιες

Ανώνυμος είπε...

α, καλά,
εσκασε η ΟΑΚΚΕ :-)
δεν το έπιασα αμέσως. Επρεπε να το ψυλιαστώ
με το "τρομοκράτες της 17Ν", και το "δυτικόφιλης
αστικής τάξης".
Ναι ξεχάσαμε κύριε χαλ..εσυ είσαι πιο προχώ..
ειναι ρωσοι καγμεμπίτες, ξέρουμε...

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Ολόσωστο είναι όντως, αυτό το κόμμα πριν το τέλος είναι που το απογειώνει .Εντάξει, ποτέ δεν ήσασταν τέρατα μορφώσεως οι δεξιοί. Αλλά αν έχεις βγει στο βουνό με το καλάσνικοφ και περιμένεις πότε θα πάνε για καφέ οι φρουροί του νομισματοκοπείου δεν μένει και πολύς χρόνος για μόρφωση είναι η αλήθεια. Ξεκίνα από τα κεφαλαία στις αρχές των προτάσεων και τα σημεία στίξης.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

@χάλ'7000: Αποδείξεις δεν έχει κανείς για το ποιοί ήταν ακριβώς, εκ του αποτελέσματος κρίνονται πολλά στο επίπεδο της ταξικής πάλης πάντα. Τα χτυπήματα που αναφέρεις πόσο ακριβώς στοίχησαν στην αστική τάξη και τι συνέπειες είχαν; Τα συγκεκριμένα θύματα είναι οι πρώτοι ή οι τελευταίοι που πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες η αστική τάξη; Δεν νομίζω πως δείχνει απολύτως τίποτα αυτό που λες.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Οπως ακριβως δολοφονησαν οι αυτοκρατορες τις μαναδες τους, τους θειους τους, τους κολακες και αυλικους.

Πχ. Επιθεση στη Βεγγαζη, Λιβυη, 2012.
Οι ισλαμιστες ακραιοι φταιγανε που ριξανε, μαντεψε, ρουκετες. Τις βρηκανε στο δρομο. Απλως τραβουσανε και βιντεο. Τους ηρθε πανω στην καβλα. Ετσι απλα. Δεν παμε να επιτεθουμε στην πρεσβεια, τι θα μας κανουνε δηλαδη;

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2012_Benghazi_attack
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=474467
http://www.topontiki.gr/article/40382/vinteo-sok-apo-ti-dolofonia-toy-amerikanoy-presvi-sti-veggazi

σαπορ τουτουρκι

AGIS είπε...

@χαλ7000 Και επίσης πώς ακριβώς οι αμερικανοί αποκεφάλισαν τη χώρα τους δολοφωνώντας τον Κένεντι; Και πώς ακριβώς ενοχοποίησαν γι' αυτό έναν που είχε ταξιδέψει στην ΕΣΣΔ ("άρα" κουμούνι); Και πώς ακριβώς καθάρισαν τον "ένοχο" κι έπειτα καθάρισαν κι αυτόν που τον καθάρισε; Και πώς ακριβώς έχουν την τακτική να καθαρίζουνε πράκτορές τους; Και πώς ακριβώς ο Κρις Γουντχάουζ (αν τον έχεις ακουστά) προσπαθούσε από τις αρχές της δεκαετίας του '70 να στήσει "αριστερή οργάνωση ένοπλης πάλης" στην Ελλάδα;

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

χάλ'-ούκο,
καλύτερα να μην ανακατεύεσαι στα εσωτερικά των "αμερικανών" και του αδίστακτου κεφαλαίου. Εδώ φάγανε γκουτζάμ Κέννεντι, στον ...Μπάμπαλη η στον Σόντερς θα κολλήσουνε; Εκτός αν πιστεύεις και συ, όπως τα αμερικανάκια, ότι τον Κέννεντι, τους Κεννενταίους, μάλλον, τους έφαγαν ο ...Κάστρο, ή η Γκα-γκε-μπέ.
Θα το ξαναπώ: Αν οι κυρίαρχες τάξεις δεν τάϊζαν κουτόχορτο τον λαό, η Ιστορία θα ήταν ένα πολύ σύντομο ανάγνωσμα.

zoot horn rollo είπε...

Τι μυγα παλι κι αυτη...

Τα εσωτερικα ξεκαθαρισματα συμβαινουν για διαφορους λογους, αυτοι ξερουν καλυτερα.
Δεδομενο: Κακο στους αμερικανους δεν εκανε η 17Ν παντως συνολικα. Τα ιδια και για την αστικη "μας" ταξη. Δε την ειδα και πολυ αποδυναμωμενη.
Με ενα σμπαρο πολλα τρυγονια.

Ανώνυμος είπε...

κάποιος είπε καφενόβιους τα μέλη της 17Ν, αλλά εμένα μου φαίνεται πως όλοι οι καφενόβιοι, οι "τα τρώμε εμείς αυτά ?" κλπ είναι μαζεμένοι εδώ.

να ρωτήσουμε το μέλος των τουπαμάρος που χαιρετίζει στο βιβλίο του Κουφοντίνα την γνώμη του.

ευκολάκι αυτό για σας βέβαια, πράκτορας και εκείνος. Από το να δούμε πως στην επαναστατική αριστερά, αυτήν που υπήρχε λόγω της κρατικής καπιταλιστικής μετάλλαξης του ΚΚ σε ανατολή και δύση, αναπτύχθηκε αυτού του είδους το ένοπλο, καλύτερα όλοι πράκτορες.

και όποιος λέει, όχι ρε παιδιά, δεν στέκει, πράκτορας και αυτός

Κώστας

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Κώστα,
Ας αρχίσουμε από τα βασικά:
Η απεργία "δεν γίνεται" μόνη της, ούτε πέφτει από τον ουρανό.
ΕΜΕΙΣ την κάνουμε, τρέχοντας με νόμιμες και ημιπαράνομες μορφές μορφές δράσης: Επιτροπές τόπου δουλειάς, κλαδικές, ψου-ψου-ψου στους αμφιταλαντευόμενους συναδέλφους, αφίσσες, διανομή εντύπων, μπλόκο στην είσοδο της επιχείρησης, κλπ., κλπ.
Κι άμα είμαστε και επαναστατάρες του ένοπλου, ε, ας πάει και το παληάμπελο, απεργούμε και μόνοι μας! Τι σόϊ επαναστατάρες είμαστε!
Εγώ θάλεγα, ξεκίνα, αν όχι από απεργία (αφού "δεν γίνεται απεργία" στον τόπο δουλειάς σου - 29 Ιανουαρίου 2016 - 11:21 μ.μ.), έστω από καμιά στασούλα εργασίας.
Και μετά, σιγά-σιγά, πας και στα ...RPG, και στους ....Τουπαμάρος!
Οχι έτσι, απότομα!

Ανώνυμος είπε...

Ποιά μύγα ρε zoot... Εδώ βλέπουμε το πόσες ακροδεξιές κλανιές έχει δημιουργήσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται "ελληνική αριστερά" τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια, αφήνοντας εν τω μεταξύ τους ορίτζιναλ δεξιούς στην γκρίνια γιατί τους φάγαν την δουλειά. Μπροστά στους εργοδότες κότες και ρουφιάνοι, μαζί με διαρκές βρισίδι σε όσους αγωνίζονται (βολεμένοι κτλ). Και μετά επανάσταση με ηρωική διαπραγμάτευση, ηρωικά "όχι", φαντασιακά ντου και σπασμένα τζάμια, και άλλα ωραία. Από σανό άλλο τίποτα.

Ξαφνικά ξαναγύρισε ως μείζον θέμα η 17Ν. Όπως είχε γίνει και με τις χολυγουντιανές φιέστες του Χρυσοχοΐδη με τα μαύρα SUV και την τρομοϋστερική καταδίωξη των γεμιστών του Κουφοντίνα (όμως ο Φοίβος Ιωαννίδης μαρτύρας υπεράσπισης). Όπως επανήλθε το θέμα ως φάρσα μετά με τον Χριστόδουλο να δραπετεύει περπατώντας και μετά να βγαίνει με τον Καραϊσκάκη να βγάλει δεκάρικο σαν υποψήφιος του ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.. Κι όπως ξαναβγάζουν διάφορες τέτοιες μπαρούφες κατά καιρούς με διάφορες απειλές "ακροαριστερών" ένοπλων οργανώσεων, αν και σύντομα δεν θα τις χρειάζονται αφού θα εκσυγχρονιστούμε κι εμείς και θα πάρουμε κι επισήμως VIP θέση στο θέατρο της ισλαμοφοβίας.

Αλλά βέβαια το μεγάλο ζήτημα είναι αν βρίσκονται κι επισήμως στο payroll της CIA ή όχι, η δράση τους και τα αποτελέσματα αυτής δεν αρκούν. Γιατί στο τέλος τέλος "επαναστατική αριστερά" είναι όλοι αυτοί (εδώ είναι ακόμη κι η Ζωή Κωνσταντοπούλου), κι όσοι το αμφισβητούν καφενόβιοι, σας το λέει η πιλαφοειδής αρχιτρολλάρα, και λοιπές επαναστατικές δυνάμεις (ο "Ιός" στην ελευθεροτυπία ήταν ο πρωταθλητής αυτού του είδους ντεμέκ υπεράσπισης 17Ν και λοιπών, τα ίδια άτομα που σήμερα υπερασπίζονται όσο πιο λυσσασμένα μπορούν τις πολιτικές της ΠΦΑ, που στο θέμα της παράστασης, ως κακή αντιγραφή του πασοκ, είναι για μια ακόμη φορά και υπέρ και κατά).

Πασοκάρα, καλάσνικοφ και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος ο μεθυσμένος λοιπόν.

Ijon Tichy

χάλ' 7000 είπε...

Που σαι κουίντο ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις για την αλ κάιντα

http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2015/10/syria-killers.html?showComment=1444677639892#c4879377961527928424

(υπογράφω σαν "μαοϊστής")

zoot horn rollo είπε...

Κώστας. ΛΑΕ. Αξία ανεκτίμητη.

skatopsyxos είπε...

Κωστάκη και Κουίντε τον Επαναστατικό ρομαντισμό τον "τελείωσε" ο Λένιν πριν καμιά 100αριά χρόνια.Δεν περίμενε το Κομμουνιστικό Κίνημα 10 random ΚΚΕδες σε ένα μπλογκ το 2016 για να τον ξεφτιλίσουν."Για την ατομική τρομοκρατία,την βια και την Επανάσταση".Μικρό βιβλιαράκι,εύπεπτο,ό,τι πρέπει για ανθολογία κειμένων.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Ρε τι τραβαει αυτη η δολια η αστικη μας ταξη ! Πως να μην αναγκαζεται μετα να υποκυψει στον Ιμπεριαλισμο και να γινει "εξαρτημενη " ,οταν την χτυπανε σα χταποδι κατω ,κατι ελληνες ...τουπαμαρος επι 30 χρονια ....

zoot horn rollo είπε...

Έλα τώρα ρε skatopsyxe, τι να μας πει κι αυτός ο "άσχετος" ο Λένιν :P.
Εδώ έχουμε ντόπιους "μοντέρνους", "κολοσσούς", "τιτάνες" κι όλα τα σχετικά.

Ανώνυμος είπε...

o Λένιν δεν ήταν άσχετος εσεις ειστε. Ο Λένιν ποτέ δεν αποκάλεσε πράκτορες και σκοτεινές δυνάμεις τους ατομικους τρομοκράτες της εποχής του.
Διατύπωσε πολιτικά τις διαφωνίες των μπολσεβίκων στο ζήτημα της τακτικής. Για τους μπολσεβίκους η ατομική τρομοκρατία ήταν άλλο ένα οπλο, δεν την αποδέχονταν ομως ως τακτική, ειδικά σε περιόδους μη μεταβατικές, μη επαναστατικές κτλ...
Ο Λένιν έλεγε χαρακτηριστικά, όταν εχει σχηματιστεί ο στρατός μας, προφανώς και θα κοιτάξουμε να εκτελέσουμε τους αξιωματικούς του αντιπάλου, ειναι απ' τους βασικούς κανόνες του πολέμου. αλλα και στα εργοστάσια οι χαφιέδες θα καλοπεράσουν από το τώρα;-)

Αλλο λοιπόν να διαφωνώ στην τακτική με κάποιους, κι άλλο να τους αποκαλώ πράκτορες οπως εσείς κάνετε.
Ασε λοιπόν τον Λένιν και πιάσε τον...Τρότσκι. Αυτος έλεγε αντιστοιχες μαλακιες με εσάς.

Ο Λένιν στήριξε μεχρι και τον Φρίντριχ Αντλερ ηγέτη της σοσιαλδημοκρατίας, όταν στην έναρξη του ΑΠΠ μπήκε στο κοινοβούλιο και πυροβολησε υπουργό της κυβέρνησης διαμαρτυρόμενος για τις πολεμικες πιστώσεις. Στο μέλλον βέβαια ο Αντλερ μεταπήδησε στους ρεφορμιστές, αλλα δεν σημαινει κάτι αυτο. Ο Λένιν εξήρε τη στάση τη αυτή και τη θεώρησε εξόχως διεθνιστική, την τοπθοετούσε μάλιστα ως μια από τις πράξεις αντίστασης που σηματοδοτούσαν την έναρξη της αντίστασης της 3ης Διεθνούς.

Εξάλλου ο Λένιν στήριξε την τακτική της ατομικής τρομοκρατίας το 06-07, με ολόκληρο έργο του, χτυπώντας ως καιροσκόπους οσους συντρόφους δεν την υιοθετούσαν και δεν την εφάρμοζαν στη πράξη, οταν μαζικά εργάτες σχημάτιζαν ένοπλους πυρήνες σε όλη τη Ρωσσία.

Το ξέρετε αυτό το έργο;

Και αργότερα βέβαια, οι μπολσεβίκοι ασκούσαν ατομική τρομοκρατία (ως μέθοδο πάλης) και απαλλοτρίωναν τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτούν την πάλη τους. Ποτέ ομως δεν ανάλαβαν ευθύνη εκεινη την περίοδο για τις επιθέσεις αυτές. Ξέρετε φαντάζομαι ποιος ειναι υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας ολων των εποχών στη Τιφλίδα. Λέγεται Κόμπα.

Τέλος, ο Λένιν έλεγε και κάτι πολύ σημαντικο ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΕΣΑΣ. Εμεις δεν πρόκειται ποτέ να καταδικάσουμε τους ατομικούς τρομοκράτες, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στον εχθρό, όπως κάνουν οι μενσεβίκοι. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ :-)
Γιατι στη πράξη αυτό κάνετε. Οποιος σπάει στιγμιαία έστω το κρατικο μονοπώλιο στη βια, για σας ειναι πράκτορας. Πάντα δινετε πιστοποιητικά νομιμοφροσύνη στο σύστημα, γιατί απλούστατα, ειστε ένα αστικο κομμα.
_______________________________________________

ειπαμε οι χαλ ειναι ΟΑΚΚΕ και τα μυαλά στα κάγκελα

el quinto

Neophyte_commie είπε...

Αυτό που είπαν οι Ijon και Ζούκωφ.

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακομη. αφου ξεκαθαρίσαμε οτι ο Λενιν δεν έδωσε ποτέ πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στο σύστημα, καταδικάζοντας πράξεις ατομικής τρομοκρατίας και αφού θυμίσουμε οτι ο αδελφός του ήταν στην Ναρόντναγια Βολια για την οποία ο Λένιν έλεγε ότι οι θυσίες της δεν πήγαν του κάκου, πολύς κοσμος διαπαιδαγωγήθηκε επαναστατικά,
ας επανέλθουμε στα της τακτικής

οταν ο Λένιν μιλάει για τον αστό ανυπόμονο διανοούμενο που προτιμά να δράσει μονος του παρά να συνδέσει τη δράση του με τις μάζες, 1) προφανώς και δεν αναφέρεται σε πράκτορες διανοούμενους ξένων δυνάμεων, σκοτεινών κέντρων και άλλες σεκτάρειες παπάτζες καθυστηρημένων πολιτικά όντων (αυτο το έχουμε λύσει) 2) προφανώς και ενδιαφέρεται και για αυτούς τους φλογερούς επαναστάτες ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ θέλει να πάρει μαζί του να εντάξει τις επιρροές τους στο μπολσεβίκικο κομμα-κινημα κτλ.., αλλωστε και ο ιδιος αστος διανοούμενος ήταν (δεν ήταν προλετάριος) 3) ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ:

την περίοδο εκεινη είτε μοιραζες προκήρυξη στο εργοστάσιο ως μπολσεβίκος, είτε ετοιμαζες καταδρομική επιχείρηση ενάντια σε κρατικό αξιωματούχο ως ναρόντνικος, ειχες το ίδιο ΡΙΣΚΟ: ΙΚΡΙΩΜΑ αν σε έπιαναν. Ασε που έπαιρνες ως μπολσεβίκος και τα ίδια μέτρα προφύλαξης με τον ναρόντνικο (με κουμπούρια κυκλφορούσαν οι μπολσεβίκοι) Κανεις λοιπόν δεν μπορούσε να κατηγορήσει τους μπολσεβίκους, ποιοι ειστε εσεις ρε πουθενάδες, τι κάνετε και τα ρέστα..

Σε μια άλλη εποχή , όταν ο Ματσίνι στην Ιταλία έφτιαχνε ένοπλους πυρήνες εργατών και κάθε λίγο και λιγάκι έκανε καταδρομικές επιχειρήσεις, χωρις να υπάρχουν διεργασίες κοινωνικές για εξέγερση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να στέφονται ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, ο Μαρξ ποτέ δεν βγήκε να καταδικάσει, ίσα - ισα εξυμνούσε ΔΗΜΟΣΙΑ τη γενναιότητα του ιταλικού προλεταριάτου. Στις επιστολές του ομως στον Εγκελς, καυτηρίαζε την τακτική του Ματσίνι. Οχι ομως δημοσια. Γιατί απλούστατα εκεινη τη στιγμή δεν υπήρχε κανένα σοβαρό πολιτικό επαναστατικο εργατικό κόμμα στην Ιταλία, και η δημοσια κριτική του Μαρξ αυτομάτως θα προσλαμβανόταν ως πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης και θα άρχιζε και η σπέκουλα από τους ματσινικούς. Το ίδιο έκανε ο Μαρξ και με τους ιρλανδούς επαναστάτες. Δημόσια υπερασπιζόταν παντού και πάντα τον αγώνα των ιρλανδών και καλούσε σε διεθνιστική αλληλεγγύη το βρετανικο προλεταριάτο, σε αλληλεγγύη στους φυλακισμένους ηγέτες τους, ακόμη και όταν οι ιρλανδοι άρχισαν τις πράξεις ατομικής τρομοκρατίας κατά αμάχων και βρεταών εργατών και βρετανών αστών. Και τότε ποτέ δεν καταδίκασε δημόσια, παρότι στην αλληλογραφία του με τον Εγκελς: καυτηρίαζε ως αστούς σεκταριστές τους ηγέτες του κινήματος των ιρλανδών, που δεν ενδιαφέρονταν για την συμμαχία με την εργατική τάξη της βρετανίας, αλλά έβλεπαν ολους τους βρετανούς διαταξικά ως εχθρούς

Φαντάζομαι γινομαι κατανοητός.
______________________________________________________________

οποιονδήποτε δεξιο να ρωτήσετε, τι ήταν η 17Ν; Θα σου πει αριστεροί δολοφονοι ελλήνων. ΔΕν θα σου πει πράκτορες των ΗΠΑ που λέτε καποιοι καθυστερημένοι πολιτικά (η συνωμοσιολογία είναι συνώνυμη της πολιτικής καθυστέρησης), ούτε της Ρωσσίας που λέει ο καμένος χαλ της ΟΑΚΚΕ.
_________________________________________________________________________

el quinto

AGIS είπε...

Κουίντο, οι μπολσεβίκοι απαλλοτρίωναν τράπεζες "άρα" η "απαλλοτρίωση τραπεζών" αποτελεί γενικά μέθοδο πάλης, και μάλιστα πάλης αποκλειστικά "επαναστατικής".
Ο Λένιν αποδεχόταν την ατομική τρομοκρατία σε ορισμένες περιόδους (προφανώς σε περιόδους ανάλογες με εκείνες όπου η ΟΠΛΑ περιφρουρούσε τους αγωνιστές από καταδότες και βασανιστές, αντιμετώπίζοντάς τους σαν κίνδυνο-θάνατο για την οργάνωση του λαού), "άρα" η ατομική τρομοκρατία και οι οργανώσεις της μπορούν να σημαίνουν το ίδιο ανεξάρτητα από ιστορική περίοδο και δεν μπορεί να είναι κάθετα αντίθετη η πολιτική αντιμετώπισή της/τους ανάλογα με τη μια ή την άλλη περίοδο.
Ο Λένιν "ποτέ δεν αποκάλεσε" πράκτορες τους ατομικους τρομοκράτες της εποχής του, "άρα" κανείς δεν νομιμοποιείται να αποκαλεί πράκτορα κανέναν ατομικό τρομοκράτη, καμιάς εποχής, ποτέ, πουθενά και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Ο Λένιν διατύπωσε πολιτικά τις διαφωνίες "άρα" κανείς δεν νομιμοποιείται να διατυπώνει τις διαφωνίες και οργανωτικά όταν αυτό το επιβάλλει η πραγματικότητα.
Εσείς διατυπώνετε τις διαφωνίες πολιτικά, δηλαδή από την αντικειμενική άποψη, "άρα" δίνετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης στο σύστημα.
Εσείς διατυπώνετε τις διαφωνίες και οργανωτικά "άρα" θεωρείτε πράκτορα όποιον "σπάει το μονοπώλιο της κρατικής βίας".

Και με όλα αυτά τα υποτιθέμενα θεωρητικά "άρα", παρακάμπτονται οι απαντήσεις που δόθηκαν στα "προχωρημένα ερωτήματα" (και πρακτικά ερωτήματα) που "μας βάλατε"...
Αλλά τώρα θέλω κι εγώ απαντήσεις πάνω στις απαντήσεις που έδοσα και που δόθηκαν.
Να τις διατυπώσω λοιπόν ερωτηματικά:

1)"Πολιτικά": Αν είχε προχωρήσει ήδη τόσο η τεχνολογία της χειραγώγησης, η 17Ν (και η κάθε "17Ν") θα μπορούσε να έχει αναλάβει ευχαρίστως τη δολοφονία του Κένεντι για λογαριασμό του αμερικανικού παρακράτους, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Θα αποτελούσε αυτό πρακτορική δραστηριότητα άσχετα του τι μπορεί να νομίζει ο κάθε εκτελεστής για τον εαυτό του, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;


2)Και "οργανωτικά":
Εδώ
https://die3odos.wordpress.com/2013/11/19/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD/
υπάρχει η μαρτυρία του ίδιου του Περικλή Κοροβέση για την απόπειρα στρατολόγησής του στην "ένοπλη πάλη" από τον Κρις Γουντχάουζ στις αρχές της δεκαετίας του '70.

α. Αν η απόπειρα του κύριου Γουντχάουζ πετύχαινε, ο Περικλής Κοροβέσης τότε πια ως "ατομικός τρομοκράτης" θα ήταν πράκτορας του κύριου Γουντχάουζ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
β. Θα το μαρτυρούσε αυτό σε κανέναν, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
γ. Αν κανείς τον κατηγορούσε για "πράκτορα των Άγγλων" θα τον υπερασπιζόσουν αγανακτισμένος, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
δ. Παραπέρα, αυτοί τους οποίους θα στρατολογούσε ο Περικλής Κοροβέσης, θα μπορούσαν να ξέρουνε ότι δουλεύουν σε οργάνωση του κύριου Γουντχάουζ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
ε. Το ότι δεν θα το ξέρανε, παύει να τους κάνει πράκτορες του κύριου Γουντχάουζ, φυσικά εν αγνοία τους, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
στ. Θα χτυπούσε η οργάνωση του "αστού" κύριου Γουντχάουζ "αστικούς" στόχους, ΟΧΙ ή ΝΑΙ;
ζ. Θα ντύνονταν τα χτυπήματα της οργάνωσης του κύριου Γουντχάουζ με "αριστερή επαναστατική φρασεολογία", ΟΧΙ ή ΝΑΙ;
η. Θα χειραγωγούνταν τα μέλη της οργάνωσης του κύριου Γουντχάουζ (στους στόχους τους, τις πληροφορίες, τον εφοδιασμό κλπ) από τους συνδέσμους που θα τους διέθετε ο κύριος Γουντχάουζ, ΟΧΙ ή ΝΑΙ;
θ. Αν η οργάνωση του κύριου Γουντχάουζ έφτανε σε "δεύτερη γενιά", και μαζί της έφταναν σε "δευτερη γενιά" κι οι αρχικοί σύνδεσμοι, θα είχαν ήδη σβήσει τα αρχικά ίχνη της ίδρυσής της, ΟΧΙ ή ΝΑΙ;

Υποθετικές ερωτήσεις πάνω σε ένα αληθινό περιστατικό, κουίντε. Δεν εισαι μικρό παιδί, πρόσεξε τις απαντήσεις που θα δώσεις, όχι μην τυχόν και κάνεις λάθος, αλλά μην τυχόν και με τις απαντήσεις σου θιγεί ο κύριος Γουντχάουζ.

Ανώνυμος είπε...

Ενόψει απεργίας και τα παιδία παίζει..
Πριν λύσουμε το ζήτημα του αν η 17ν είναι ασφαλίτικο κατασκεύασμα ή επαναστατική οργάνωση με λανθασμένη, έστω για μας, τακτική και πριν αναπτύξουμε τους ωραιότατους προβληματισμούς αμφιθεάτρων και καφενείων για το ζήτημα της ένοπλης πάλης, ας προβληματιστούμε και λιγάκι γιατί το εργατικό κίνημα αδυνατεί να καταγάγει έστω και μια περιορισμένης κλίμακας νίκη απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Προφανώς, το άμεσο ζήτημα τώρα δεν είναι το π'ερασμα σε ένοπλες μορφές αγώνα, αλλά το πως στοιχειωδώς οι εργαζόμενοι θα αποτρέψουν την επίθεση που δέχονται με αιχμή το ασφαλιστικό.
Να προσγειωθούμε λίγο και στην πραγματικότητα αντί να φαντασιωνόμαστε "ένοπλα", εξάλλου μικρή σημασία έχει αν η 17ν ήταν γνήσια επαναστατική οργάνωση ή όχι γιατί αφενός απλούστατα η στρατηγική της ηττήθηκε ολοσχερώς χωρίς να προκαλέσει τα πολιτικά ρήγματα στο αστικό στρατόπεδο και χωρίς να ριζοσπαστικοποιήσει τις μάζες, όπως αρχικά έθετε στο σχεδιασμό της ως "ένοπλη επαναστατική οργάνωση" και αφετέρου εάν ήταν προβοκατορική οργάνωση τότε το κράτος ξόδεψε αναίτια χρήματα για αυτήν, αφού η περίοδος χρυσής δράσης της ήταν η εποχή της ενσωμάτωσης του εργατικού κινήματος μς ειρηνικούς, "ρεφορμιστικούς" μηχανισμούς.
Μάγκες, η προσοχή στο ασφαλιστικό και στην αναζωογόνηση των συνδικάτων και της μαζικής παρέμβασης στις γειτονιές γιατί αλλιώς μας βλέπω όλους (από διαφορετικούς αυτοπροσδιοριζόμενους "κομμουνιστικούς" χώρους) δέκτες του επόμενου "ιδιωνύμου" της Ε.Ε και του ελλληνικού παραρτήματος της υπό τις ευλογίες της γνωστής πρεσβείας, ειδικά τώρα που γενικεύεται η πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή και η αστική τάξη μας προσδένεται βαθύτερα εκτός από το αμερικανονατοϊκό κέντρο και στο γερμανικό ιμπεριαλισμό και στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ.
Κνιτάκος 1998

AGIS είπε...

Πες κουίντο, θα ήταν "σκοτεινή η δύναμη" πίσω από την οργάνωση του κύριου Γουντχάουζ, για την οποία μόνο ένας στο εσωτερικό της θα μπορούσε να γνωρίζει ότι είναι οργάνωση του κύριου Γουντχάουζ;

Ανώνυμος είπε...

Τρολαρια,εχει πει κ αυτο ο Λενιν;

"The assassination of Volodarsky, organised by the Right Socialist-Revolutionaries, really reveals the weakness of the counter-revolutionaries. The history of the Russian revolution shows that a party always resorts to individual terror when it does not enjoy the support of the masses."

Η ιστορια της Ρωσικης Επαναστασης δειχνει οτι ενα κομμα καταφευγει στην ατομικη τρομοκρατια οταν δεν εχει τη στηριξη των μαζων.

Σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

O Λένιν μίλαγε για οργανώσεις που δρουν υπο την καθοδήγηση του κόμματος,πασόκε κουίντο. Σαν την ΟΠΛΑ ας πούμε. Και όταν λέμε του κόμματος, εννοούμε του κομμουνιστικού, όχι του ΠΑΣΟΚ όπως η 17Ν.Ούτε μίλαγε για γκρούπες αποκομμένες απο το κίνημα που ο καθένας παίρνει πρωτοβουλιακά δράση ανάλογα με τους προσωπικούς του σχεδιασμούς. Κοιτάς το μέσο και το αναγάγεις σε στόχο. ΠΑΣΟΚοι είστε όλοι, με τύψεις ίσως, αλλά και πάλι...

Μάζεψε τα στοιχεία για την Ισπανία να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα και εκεί τελειώνει η συνεισφορά σου στο κίνημα.


Σ

Ανώνυμος είπε...

τώρα να αρχισω και εγώ τα γνωστα:
μυγιaστήκατε;
σας έτσουξε; κτλ... κτλ..

ρε εξυπνάκηδες, διαβάστε πρώτα τι γράφει ο Λένιν και μετά ξαναμιλάτε.
Ο Τροτσκι γράφει τις μπούρδες που σούρνετε στους ατομικούς τρομοκράτες,
οχι ο Λένιν πάντως. O Λένιν έβαλε στην ίδια μοιρα τον εκτελεστή αυστριακό Φρίντριχ Αντλερ με τον γερμανό Καρλ Λιμπκνεχτ που καταψήφισε τις πολεμικές πιστώσειςκαι στο περιστύλιο του ράιχσταγκ μοίραζε προκύρξη καταδικάζοντας τον άδικο πόλεμο και πετώντας το σύνθημα: Ο ΕΘΧΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ο θεούλης Σ. ξαναχτύπησε:
O Λένιν μίλαγε για οργανώσεις που δρουν υπο την καθοδήγηση του κόμματος,πασόκε κουίντο. Σαν την ΟΠΛΑ ας πούμε. Και όταν λέμε του κόμματος, εννοούμε του κομμουνιστικού, όχι του ΠΑΣΟΚ όπως η 17Ν.

εσύ παίρνεις γραμμή απο τον Καμμένο; Γράφει πουθενά το κόμμα σου ότι η 17Ν καθοδηγούνταν απο το ΠΑΣΟΚ; Πού για πες μας;

το πιο αστειο δε ειναι η κατακλείδα σου:
Μάζεψε τα στοιχεία για την Ισπανία να υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα και εκεί τελειώνει η συνεισφορά σου στο κίνημα.

σ' αρέσει μπαγάσα να ενημερώνεσαι απο πασόκους για τον ισπανικό εμφύλιο και για τη Γερμανία;
χα χα χα !!!

ψιτ εσύ ειδικά εχεις πολλή πλάκα.


el quinto

υγ: και ένα κουιζάκι για εσένα Σ. γιατί το παίζεις πολύ εξυπνάκιας σε αυτο το φορουμ και ισως να παιζεις διάφορα αλλου τύπου παιχνιδάκια (τονιζω το ισως, γιατι ειστε πολλοι και διάφοροι που αλλάζετε ψευδώνυμα με τη σέσουλα) ,

δε μου λες, έχεις ακουστά ενα βιολόγο που του τη στήσαν οι μπάτσοι και τον έφαγαν πισώπλατα;
αυτός ήταν πράκτορας μπαγασάκο μου, ε; Για απάντησε, ή θα εξαφανιστείς και εσύ
σαν τον φάντομ.

el quinto

Ανώνυμος είπε...

και κάτι για τον Κένεντι...
αυτο για τους "παλιούς" του θρεντ
γιατι οι νεότεροι προφανως δεν εχουν φάει την αντιστοιχη
παπάτζα στο κεφάλι και ειμαι σιγουρος οτι εχουν καποια ερωτήματα.

Ο Κένεντι θεωρείτο απο το ρεφορμιστικο εσμο της Ελλάδας
ως και καλά προοδευτικος, ηταν η εποχή που οι ηγέτες του ρεβιζιονισμού
εδω πάσαραν τον κάθε δημοκρατικό ηγέτη Ομπάμα των ΗΠΑ ως προοδευτικό, με χαρακτηριστικα
που μπορούν να αξιοποιηθούν για το κινημα και άλλες τέτοιες αθλιότητες
-διαβάστε Λουντέμη στο Αρχιτέκτονες του Τρόμου, η κυρίαρχη αυτή πολιτική ειχε διαπεράσει
και το έργο του-

σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη τρισάθλια θεωρία που γάμησε το κομμουνιστικο κινημα
στην Ελλάδα, τον Κέννεντι τον έφαγαν τα μονοπώλια και κυρίως τα γεράκια που θέλουν παντού εισβολές και ψυχρο πολεμο!!!

Αστειότητα και μονο! Κανεις δεν ξερει ποιος σκότωσε τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Μπορει να ήταν ο.τιδήποτε, από πράγματι τρελός, μέχρι κάποιος αποεσταλμένος μαφιόζου επειδή ο Κένεντυ και η κλίκα του δεν πέρασαν συγκεκριμένες φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούσαν συγκεκριμένο μονοπώλιο κοντρα στα συμφέροντα αλλου μονοπώλιουυ

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ Ο ΚΕΝΕΝΤΙ και ο κάθε Κένεντι
κρυφοί οπαδοι και λάτρεις του κάθε Ομπάμα...

el quinto
στην τελική τον εμφύλιο στις ΗΠΑ τον διεξήγαγαν ρεπουμπλικανοι, οι δημοκρα΄τες ήταν κοτες και υπερ του συμβιβασμού με το φεουδαρχικό νότο :-)
εξήγησέ τους ρε κνιτάκο, γιατι μας έχουν ΖΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

Προς κνιτάκο 98.

Κοίτα, όταν η μια πλευρά ανοίγει ένα θέμα που το κρίνεις ανεπίκαιρο (το συζητάμε) ότι η 17Ν ήταν πρακτόρικη, με την έννοια μάλιστα του ότι ήταν όλοι πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που έχουν κρατήσει, κατά κοινή ομολογία, μια ακαίρεη στάση, μην χρεώνεις το άνοιγμα της ανεπίκαιρης συζήτησης εξίσου σε όσους την άνοιξαν και όσους απλά απάντησαν.

Για την ήττα της 17Ν συμφωνώ, και του Κουφοντίνα η άποψη περίπου αυτή είναι.

Τώρα το τι είναι επίκαιρο, είναι ένα θέμα. Όταν μια παράσταση κατεβαίνει με παρέμβαση της πρεσβείας, του Κέντρου και της ακροδεξιάς είναι ένα θέμα. Πρέπει να εξηγηθεί τι ενοχλεί από την παράσταση. Και αυτό είναι η πιθανότητα όντως η παράσταση να δημιουργεί θετικούς συνειρμούς στο κοινό για την 17Ν σαν καταβολές κλπ.

Και η απόδειξη είναι η απίθανη επίθεση στον Μπαλαούρα, που να γυρίσει στην αριστερά αν θέλει να τον υπερασπιζόμαστε, αλλά είπε το αυτονόητο. Ότι η 17Ν προέρχεται από την αριστερά και αυτό δεν είναι σαν τον φασισμό.

Επίσης βλέπω, με χαρά, θετική αξιολόγηση των Τουπαμάρος από σ του ΚΚΕ. Να ψάξουμε την στάση των τότε ΚΚ της ΛΑ απέναντι στα αντάρτικα ? Να ανοίξουμε τον φάκελο Τσε Γκεβάρα ?

Άσε καλύτερα.

"μια φωτογραφία σου, ήρθε και σε μέεεενα, μια φωτογραφία σου, απ τα ξέεεενα".

Βέβαια δεν ήταν δουλειά του Μάνου Λοίζου να λύσει το θέμα με την προδοσία του Τσε από το επίσημο ΚΚ, αλλά εμείς σήμερα σύντροφοι πιστεύω πρέπει να το ανοίγουμε και αυτό.

Άλλωστε το Κόμμα αποκήρυξε το 20ο.

Καλά δεν λέω ?

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

αυτό με τον Κοροβέση,
τώρα τί είναι;
Αμα σ' αρέσει ο Κοροβέσης φιλε Αγη, που πιάνεσαι
απο την κάθε εκμυστήρευση του κ. Κοροβέση -ακομη και αν
ειναι σκόπιμη διαστρεβλωση γεγονότων μιας συνάντησης προκειμένου
να χύσει το δηλητηριάκι του για τις ενοπλες οργανώσεις στην ελλάδα-

που by the way ο Κοροβέσης γενικά αποκηρύσσει τη βια απ' όπου κι
αν προέρχεται (αυτο δεν το ξέρεις;) (για τους μπολσεβίκους να δεις
τι λεει),

θα σου συνιστούσα και κάποια άλλα του Κοροβέση που
έλεγε ως βουλευτής και εκει να δεις αυτα ΠΩΣ ΤΣΟΥΖΟΥΝ
για ζιμενς και ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=74074

χο χο !

el quinto

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ακομη να ανεβάσετε το γνωστό απόσπασμα του Εγκελς (επιστολή);
Ποπο, πολύ διαβαστεροι ειστε ρε ατιμούτσικα. Τζιμάνια σκέτα.
αναυδε, εσύ, τίποτα; Τζιφος, ε!

.....

ούτε τα στοιχειώδη δε ξέρετε ωρέ:
με οδηγό τον Καμμένο και την Ανέλ
θα μας επιτεθείτε;

ελπίζω να το βρείτε σύντομα

χα χα χα!!!

el quinto

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Απόψε, τα δύο βαρειά κανόνια της αστικής τάξης βροντάνε και αστράφουνε.
Το ένα κατευθείαν στον σταυρό, ή στο καρφί, αν προτιμάτε: Ο Χ"νικολάου Ασφαλιστικό με Κατρούγκαλο.
Το άλλο, ....στο πέταλο: Ο Πρετεντέρης "σηκώνει" ...Χριστόδουλο Ξηρό!
Κι από κοντά οι ανεκδιήγητοι "επαναστάτες του (φαντασιακού) ένοπλου", να κάνουν ...αέρα!
Σαν κι αυτουνούς εδώ, που άλλη μια φορά τους βγάλαμε από την τρύπα τους για να τους απολαύσουμε.
Αυτό είναι το χάλι της ελληνικής πασοκοαριστεράς.
Αριστερά του ....Πρετεντέρη!

--------------------
Κανείς δεν είπε εδώ ότι οι Κεννενταίοι ήταν ..."αριστεροί" και όχι αστικά τομαράκια, ματάκια μου!
Παραείναι πασόκικο το μυαλουδάκι σας....

Ετσουξε!

zoot horn rollo είπε...

Όχι μύγα, αλογόμυγα. Φαίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Κουίντε τελικά με τον χάλ συμφωνείς ή διαφωνείς; Είδες που τα χώνει και χάρηκες και μετά θυμήθηκες ότι είναι οακκε; Τα υπόλοιπα για Λένιν, Κένεντι κι Ομπάμα είναι για κορνίζα, παραλήρημα χωρίς τέλος.

Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει αυτό το θέατρο του παραλόγου με τους ακροδεξιούς που έρχονται εδώ να βρουν "συντρόφους" και να υπαγορέψουν και την τακτική του κομμουνιστικού κινήματος (στόχος τώρα πρώτα πρώτα η επιστροφή του Μπαλαούρα στην "αριστερά", και να θες να ειρωνευτείς δεν σ'αφήνουν).

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

συναδελφούλη
ΙJon Tichy,
θα σου συνιστούσα να 'σαι πιο παρατηρητικος
γιατι βλέπω συνεχώς πας να πιαστείς απο
χαζομαρούλες (δες συντακτικο πριν),
Βλεπεις αν τσιμπησα μια φορά εγώ
οι δικοι σου τσίμπησαν 10 στον οακκίτη.

διαλέχτε:
1) ακροδεξιος
2) πασοκος
3)....

εχετε πολλή πλάκα, συνεχίστε.

πιστεύω οτι μετά την αγιοποίηση του Κέννεντι
που αποπειραθήκατε να κάνετε -και άσε τώρα τις κωλοτούμπες
Σεκτάρ, εσύ μίλησες για την αγια οικογένεια των Κένεντι
που σφαγιάστηκε με σατανικο τροπο απο το σύστημα, και πως
αν δεν υπήρχαν αυτά η ιστορία θα ήταν σύντομη και άλλες
σεκτάρειες χαζομάρες-

και τη στήριξη της πρότασης
Καμμένου ότι πίσω απο τη 17Ν βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ

δεν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε.

ΤΑ είπατε ολα!!

τα αλλα θα ειναι γνωστές καραμέλες...

από 10 random μέλη του Περισσού το 2016.
(δική σας έκφραση)

για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι οι πάντες στο κόμμα σας
ειναι σαν κι εσάς (ισως και να κάνω λάθος βέβαια, χα χα χα !!!)

el quinto

Ανώνυμος είπε...

τέλος πάντων, κρατάμε στα + την διαφωνία 2 γνωστων φιλοΚΚΕ blogger με το κατέβασμα του έργου, σε αντίθεση με τους σχολιαστές.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...


Πασοκε κοντρέε, επειδή δεν είμαι σε φάση να τα πολυλέω και δε θα σου απαντούσα καν αν δεν ξέπεφτες τόσο χαμηλά...

Α. Το επίπεδο της διαλεκτικής σου το ξέρουμε ήδη και απο άλλα θέματα. Το πόσο ανίκανος είσαι να κρίνεις και να πάρεις μια σοβαρή θέση πάνω στη πραγματικότητα και πας με τα ευαγγέλια στο χέρι, μη μπορώντας να βγάλεις την λογική απο το ιστορικό πλαίσιο. Δεν είναι περίεργο, είσαι σε μια ομάδα που ζήτημα να έχει 20 άτομα, αυτό που εξ αρχής κάνετε είναι να μιλάτε μεταξύ σας και να λετε ποσο γαμάτοι ντουροι επαναστάτες είστε σε σχέση με τους υπόλοιπους. Πόσες και πόσες χιλλιάδες στην Ελλάδα που δηλώνουν κομμμουνιστές είναι μαλάκες, και οι μόνοι σωστοί είναι οι 10-20 της Κόντρα. Κλασσικό ίδιον γκρούπας αυτή η συμπεριφορά. Οπότε το οτι συγκρίνεις την Ρωσία των αρχών του προηγούμενου αιώνα με το σήμερα και σα συμπέρασμα...υπερασπίζεσε την 17Ν(στη καλύτερη), εχει μια λογική δεδομένου του ποιος τα λέει αυτα(εσυ).

Β. Το ξέρω οτι ζητάω πολλά τώρα, αλλά πρέπει να καταλάβεις το τι λέει ο κάθε ένας και να μην απαντάς αυτοματοποιημένα. Αν μπορώ εγώ, σίγουρα μπορείς και εσύ το τζιμάνι των μπλόγκς. Εγώ ας πούμε, δε μίλησα για τη σχέση των μυστικών υπηρεσιών λχ των ΗΠΑ με το όλο θέμα του ένοπλου στην Ελλάδα, μίλησα ξεκάθαρα πολιτικά γιατί αυτό ξέρω, για αυτό μπορώ να μιλήσω, τα άλλα θα τα κρίνει η Ιστορία, όχι εγώ. Η 17Ν ήταν πασόκοι με όπλα. Κάθε κείμενο τους που έχω διαβάσει, μια σοσιαλδημοκρατική παπάτζα ήταν για εθνοπροδώτες, κλέφτες πολιτικούς, σκάνδαλα και άλλα τέτοια. Στη δική μου ατζέντα αυτά είναι ατζέντα για αγανακτισμένους, όχι για κομμουνιστές. Σίγουρα δε όχι για κομμουνιστές που σε καιρούς γενικής νηνεμίας αυτοί παίρνουν τα κουμπούρια, ξερεις, αυτό που λέμε αντιστοιχία μορφής και περιεχομένου; Ε, εδώ ήταν για να κλαιν οι ρέγγες.

Γ. Οσον αφορά τον Φούντα. Για πες μου ρε Τζουμάκα... Που κολλάει ο Φούντας; Μίλησα εγώ για τον Φούντα ας πουμε ή τον ΕΑ; Οχι, δε μιλησα.Βοηθάει στο να βγούν συμπεράσματα για το θέμα μας που ήταν η πολιτική ταυότητα της 17Ν; Οχι, δε βοηθάει. Γιατί τον αναφέρεις; Γιατί πρέπει σαν ΠΑΣΟΚΟΣ που είσαι να κάνεις μια ντρίπλα στο συναίσθημα, να κάνεις μια επίκληση σε ένα νεκρό για να "νικήσεις". Να νικήσεις τι; Να νοιώσεις οτι ρούπωσες κάποιον. Γιατί είναι μήνες τώρα ξεκάθαρο ότι το μόνο που νοιάζει τη μικροαστική σου ύπαρξη, δεν είναι το να κάνεις συζητήσεις με σκοπό να βγαίνουν συμπεράσματα, αλλά να κάνεις διαμάχες επιπέδου αμφιθεάτρου. Για αυτό και όλα τα "σας έτσουξε, σας γαμαω, ειμαι γαματος" και λοιπες ομορφιές που στολίζεις τα σχόλια σου. Ούτως ή άλλως με την ετ σχέση και επαφή δεν έχεις, τι άλλο να κάνεις; Χαβαλέ στα μπλόγκ. Μπράβο φιλε. Να σε χαίρεται η ομάδα σου για την επαναστατική σου διαπαιδαγώγιση.



Και μη χαίρεσε. Δεν είπα να γράψεις κάτι για την Ισπανία. Είπα να τελειώνεις να μαζέψεις τα στοιχεία για να κάνουν άλλοι, όχι εγώ αλλά αυτοί που τους αναλογεί, την δημιουργική δουλειά. Σιγά μη με νοιάζει η άποψη σου ρε Κώστα Λαλιώτη.


Σ


ΥΓ. Τώρα σοβαρά, νοιώθεις ΟΚ με τον εαυτό σου με τα όσα είπες περι Κοροβέση; Νοιώθεις οτι απάντησες; Δε θα εκπλαγώ αν πεις ναι.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Προσωπικα δεν χρειαζομαι καμμια αποδειξη για το αν ηταν πρακτορακια ή οχι γιατι τα εζησα στην καρδια του εργατικου κινηματος (δεκαετια 80) πως επιδρουσαν στον μεσο εργατη τα "χτυπηματα" .Αγωνες για το αρθρο 4 , συμφωνια για Βασεις ,Πραξη Νομοθετικου Περιεχομενου για απαγορευση αυξησεων κλπ κλπ . "Περιεργως "ΤΟΤΕ λαμβαναν χωρα τα "χτυπηματα" οταν η εργατικη ταξη οργανωμενα προσπαθουσε να παλεψει αυτα που της φερναν οι παπατζηδες .Ετσι καποιοι εργατες τσιμπαγαν πως ειναι "περιττες " οι απεργιες αφου υπαρχουν τα "παιδια της 17Ν " που θα το παρουν επανω τους !!!!,και καποιοι αλλοι (πιο συντηρητικοι) ..."τι ειμαι εγω τρομοκρατης σαν αυτους να απεργησω τωρα ?" ...Βεβαια και οι δυο πλευρες κρυβαν την μικροαστικη πασοκιλα τους πισω και απο τις δυο "αποψεις"(εν μερει και κατευθυνομενες απο τις ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ) ,αλλα την ζημια στο κινημα και τα συνδικατα μας την καναν μια χαρα .... Αυτα που αναπτυσσει λοιπον ο ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΣ για το θεμα ΤΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (λες και τα ξαναζω τωρα με τις μλακιες που διαβαζω απο τα νεοπασοκια -"επαναστατες" του πισινου ) .Εκτος αυτων μετα απο καθε "χτυπημα" το κρατος ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΝ και με την βουλα της κοινης γνωμης! Απο νομοσχεδια "τρομοκρατιας" - αντεργατικα κλπ μεχρι νεα μεσα και υλικα στις δυναμεις καταστολης ...οποτε μονο ενας χαχολος πολιτικα ή βαλτος δεν εχει καταλαβει ακομα ΤΙ σημαινε η "πορεια" της 17Ν σε ολη τη μεταπολιτευση για το συστημα . Το βεβαιωνουν ΚΑΙ το προβοκατορικο ονομα της ΚΑΙ οι κατα καιρους "ομολογιες" τους (Κουφοντινας ) ...και μην βιαζεστε οι νεωτεροι χειροκροτητες ...αν εξαιρεσεις τον "εμπειρο" τροτσκι Γιωτοπουλο οι υπολοιποι νεα παιδια ειναι ...και μετα τα πρωτα -ηντα παιζει να "κελαιδησουν" ασυστολα και να μεινετε με τα σχολια στη χουφτα .. Αυτοι οι "τυποι" ειναι σαν τα αρχεια διαφορων ¨"υπηρεσιων" που βγαινουν στην φορα μετα απο χρονια .

(αληθεια αυτη η "πρεμουρα" ...."πιεσεων" ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ στην παγκοσμια κοινωνια απο ολακερη ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ,που "ενοχλειται" καθε φορα με τις εξελιξεις περι "Ξηρων " και "Χλωρων" ,και που απο την μια ειναι αυτοξεφτελισμος της και απο την αλλη εσωτερικη "ηρωοποιηση " τους -των Ξηρων- ,κανει ΕΝΤΥΠΩΣΗ σε κανεναν ή μονο σε μενα ? ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΔΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ χωρις να σταξει γαιδαρου ξυγκι ....τους "ενοχλητικους" παλι μια χαρα τους συντηρουν )

zoot horn rollo είπε...

Κοντρα και ΛΑΕ. Επος, επος, επος.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον ο "απαντηστε μου για το..." δεν κανει διαλογο.
Δευτερον ειναι κατεστραμμενος και παραιτημενος κοετζης, οι οποιοι ετσι και αλλιως το μονο αριστεριστικο στοιχειο που συνεχιζουν να κουβαλανε, ειναι να την λενε σε κουκουεδες.
Τριτον η οργη του, ο εξυπνακισμος, η εφηβικη ερειστικοτητα και η γενικη ανικανοτητα να κανει διαλογο θυμιζουν χρυσαυγιτη.
Τελος,
it's a thin line between υπερεπαναστατικοτητα, απογοητευση, αναθεση, κοινοβουλευτισμο, παραιτηση, συσσωρευση οργης και παλι απ την αρχη.
Δηλαδη, απο το 08 και τους αγανακτισμενους, στο σβησιμο του σφυροδρεπανου, στην κυβερνητικη αριστερα και στην πληρη ακριτη αποδοχη των πεπραγμενων της οργανωσης του, με επαναληψη του κυκλου. Απλως προσπαθει να ξαναβρει μια πρεζα υπερεπαναστατικοτητας ανατρεχοντας στα παλια. Πολυ παλια. Οδηγουμενος με τον ιδιο τροπο σκεψης στα ιδια αποτελεσματα.

σαπορ τουτουρκι

AGIS είπε...

Χάπυ εντ (ή χρυσωμένο χάπι): Ο κ. Γουντχάουζ δεν εθίγη ο δε Κοροβέσης είναι ρεφόρμα και διαστρεβλωτής μιας εθιμοτυπικής συνομιλίας (πώς λέμε "ξενάγηση" του μπρεζίνσκι στο στρατόπεδο του οσάμα κλπ!). Και επίσης βάλαμε και πλυντήριο για τα συναπαντήματα των διάφορων ΚουΚλων του αμερικανικού κράτους εν κρατει. Κορυφαία η σωφροσύνη σου, κουίντο.

Σου χει λάχει σου χει λάχει, κουίντο, αρχές δεκ του 90 να σε κοιτά λοξά (εσένα: μοντελο κανονικό με μακρύ μαλλί κι άρβυλο) ο επιχειρηματίας του στυλ "έχουμε φτάσει να λέμε ότι η χούντα έκανε και έργα ενώ η δημοκρστία ούτε καν αυτό" και να ρίχνει αμέριμνα στον διπλανό σου, λοξοκοιτώντας σε: "τους κνίτες δεν τους πάω καθόλου ενώ αντίθετα τους αναρχικούς θα τους χρηματοδοτούσα κιόλας άμα μου τύχαινε";

Από τον κύριο Γουντχάουζ έως τον κύριο "Έχουμε-φτάσει-να-λέμε" ο κοινός παρονομαστής ένας: Πολιτική αποπλάνηση ανηλίκων.
Την καημένη την κοκκινοσκουφίτσα: "γιατί γιαγιά έχεις τόσο μεγάλα δόντια;"

Κατά τα άλλα, συνέχα την προπαγάνδιση του ασύμμετρου πολέμου σου.
Το μόνο προϊόν του: ασύμμετρη καταστολή, από τη μια, απέναντι σε μια γελοιογραφία ένοπλης πάλης, από την άλλη.
Γελοιογραφία λαϊκού πολέμου από τη μια, πολεμική αντιλαϊκή θωράκιση (ιδεολογική και υλική) από την άλλη.

Πρόσεχε κουίντο, τι θα πεις και για τον κύριο "Έχουμε-φτάσει-να-λέμε", μην τυχόν και θιγεί κι αυτός.

Ανώνυμος είπε...

οχι φιλαράκο Σ.
εσυ να χαίρεσαι τον εαυτούλη σου για την..."επαναστατική"
σου..κατάντια, δηλαδή ΞΕΦΤΙΛΑ.
Βάρεσα διάνα.
Ώστε ξέρεις τον βιολόγο, ε; Αυτος γιατί ρε μεγάλε δεν κατατάσσεται
στους εχθρούς του λαού με τη δική σου λογική;

Ρε παιδιά ο Ε.Α. σύμφωνα με εσάς ειναι επαναστατική οργάνωση,
για απαντήστε;

ρε στολίστε με , με ο,τι σας έρθει ο νους.
Οι απαντήσεις δόθηκαν. Μπορειτε να απαντήσετε.
χωρίς στολίδια;
Απάντηση: ΟΚΙ

el quinto


Ανώνυμος είπε...

"...τέλος πάντων, κρατάμε στα + την διαφωνία 2 γνωστων φιλοΚΚΕ blogger με το κατέβασμα του έργου, σε αντίθεση με τους σχολιαστές."

Ποιά διαφωνία με το κατέβασμα του έργου ρε νούμερο; Ποιός το είπε αυτό; Έχεις καταλάβει με τι σχετίζεται η κουβέντα;

Οι υπέρμαχοι του κατεβάσματος του έργου είναι οι πρώην σύντροφοι σου στο πολιτικό και νυν στα συνδικαλιστικά, που εκτελούν άμεσα τις εντολές της πρεσβείας.

Ijon Tichy

χάλ' 7000 είπε...

Άγη αυτό για την υποτιθέμενη φωτογραφία Μπρεζίνσκι - Μπιν Λάντεν είναι μούφα. Πέραν του ότι ο τύπος στη φωτογραφία δε μοιάζει καθόλου με τον Λάντεν εκτός της αξυρισιάς, στην αυθεντική λεζάντα της φωτογραφίας το 1980 που πρωτοδημοσιεύτηκε θα δεις ότι οι εικονιζόμενοι είναι στρατιωτικοί του Πακιστάν.

http://911myths.com/images/9/9c/ZB_Khyber_Pass.png

Επίσης ο Λάντεν θα έπρεπε να περνάει τον Μπρεζίνσκι περίπου ένα κεφάλι. Ψάξτο.

Τέτοιες απάτες κυκλοφορούν συνέχεια. Κυκλοφορεί ας πούμε μια φωτογραφία που υποτίθεται δείχνει τον Μακκέιν με τον Αλ Μπαγκντάτι. Το έψαξα και βρήκα ότι τη φωτογραφία την είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο Μακκέιν στο τουίτερ του!

https://twitter.com/senjohnmccain/status/339455679800700928

Ο υποτιθέμενος Αλ Μπαγκντάτι είναι ακριβώς πίσω αριστερά του. Πάνω μπορείς να δεις τη σημαία του Free Syrian Army.

Άλλη παρόμοια απάτη δημοσίευσε το ρώσικο κρατικό πρακτορείο RT όπου υποτίθεται ο γιος του Ερντογάν συναντιόταν με μέλη του ΙΣΙΣ. Στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτες εστιατορίου στην Κωνσταντινούπολη ονόματι Ciğeristan. Βάλτο στο google images να δεις.

http://www.dailysabah.com/politics/2015/11/27/russia-today-publishes-fabricated-evidence-to-show-daesh-links-with-erdogans-son

Οι Ρώσοι φασίστες είναι επιστήμονες στο γκεμπελισμό.

Κουίντε που κάνεις το χαζό θα μας πεις καμιά κουβέντα για την Αλ Κάιντα; Γιατί αυτοί οι "ήρωες" του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα παρέδωσαν με τις προβοκάτσιες τους το Ιράκ στους Ιρανούς φασίστες και το Αφγανιστάν στους ταγματασφαλίτες της ρώσικης κατοχής;

Το άλλο το ξες; Οι συναγωνιστές σου νεοναζιστές χαμασίτες πριν ένα χρόνο στείλαν επιστολή συγχαρητηρίων στο ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη! Από κοντά και οι σοσιαλφασίστες του ΛΜΑΠ να συγχαρούν τη νίκη λέει του ελληνικού λαού κατά του φιλελευθερισμού και της λιτότητας.

Απόλαυσε:

http://bit.ly/1nZUKNk

Δες τι σπουδαία ηθική ανάταση έχουν φέρει στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα:

https://www.youtube.com/watch?v=w0Gg60w_oEk

Ανώνυμος είπε...

To 1985 από μπλακ άουτ ή κόντρα διαφορετικών ή ανταγωνιστικών κέντρων συνελλήφθη ένας πράκτορας της ΚΥΠ. Το όνομά του ήταν Ντάνος Κρυστάλλης. Αυτός ο τύπος, όντας ήδη πράκτορας της ΚΥΠ, είχε διετελέσει γραμματέας της μεταδικτατορικής ΕΔΑ και διακρίνονταν για την "υπερεπαναστικότητά" του (έβαζε βόμβες, έκανε λαθρεμπόριο για να δίνει "χορηγίες" για την επιμελητεία άλλων "υπερεπαναστατών"). Οι αναρχικοί και η λοιπή κουρελαρία, αυτόν τον κύριο τον είχε σε πολύ μεγάλη εκτίμηση (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων). Όταν έσκασε η είδηση ότι η μορφή αυτή όπως νόμιζαν του αντάρτικου πόλεων ήταν ΚΥΠατζής έπεσαν από τα σύννεφα οι καραγκιόζηδες. Τουλάχιστον κάποιοι όπως ο πολύς κύριος Βότσης απέκτησαν στιγμιαία το γνώθι σ' αυτόν παραδεχόμενοι ότι είναι μαλάκες (δώρο άδωρο βέβαια γιατί και που το παραδέχτηκαν, συνέχισαν να είναι-είχαν καλή αμοιβή βέβαια). Αν πάντως οι υπηρεσίες είχαν καλή συνεργασία ακόμη ψηλά θα τον είχαν τον Κρυστάλλη όλοι αυτοί οι γελοίοι τύποι.

Στην περίπτωση της 17Ν έχουμε δυο αντικειμενικά γεγονότα: α) δεν έχει αποκαλυφθεί το σύνολο αυτών που συμμετείχαν σε αυτή κατά τη διάρκεια των χρόνων δράσης της και β) ανάμεσα στους συλληφθέντες και καταδικασθέντες δεν υπάρχει συντροφικότητα αλλά έχουν σχηματιστεί δυο ομάδες που η μια αφήνει να εννοηθούν (ή εκτοξεύει και άμεσα) κατηγορίες περί του ηθικού αναστήματος κάποιων πολύ συγκεκριμένων προσώπων της αντίπαλης ομάδος. Για κάποιους μάλιστα υπάρχουν βαρειές ηθικές κατηγορίες και από αλλες ομάδες εκτός 17Ν. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το ξεπερνά κανείς εύκολα.

Η δράση των μυστικών υπηρεσιών είναι αποδεδειγμένο ότι έχει χρησιμοποιήσει προβοκάτσιες που μπορεί να έφταναν ως και την εκτέλεση δικών τους (ή τη μη παρεμπόδιση εκτέλεσης δικών τους που είναι ακριβώς το ίδιο). Για παράδειγμα η προβοκατόρικη δράση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο Ιράν, για να ανατραπεί ο Μοσαντέκ είναι ομολογημένη (ιθύνων νους ο γνωστός μας Κρις Γούντχάουζ). Στη περίπτωση της ανείπωτης καταστροφής για το κομμουνιστικό κίνημα που συνέβη στην Ινδονησία το 1965-67 και όπου το σύνθημα το έδωσε η εκτέλεση κάποιων δεξιών στρατηγών το πράγμα-νομίζω- μιλάει από μόνο του.

Το να βγαίνει κανείς και να αποκλείει με ευκολία οποιαδήποτε διείσδυση μυστικών υπηρεσιών σε ομάδες όπως η 17Ν είναι τουλάχιστον αφελές. Βεβαίως το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα της δράσης.
Βοήθησε η δράση της 17Ν το λαϊκό κίνημα;
Δεν το βοήθησε καθόλου αντιθέτως το έβλαψε.
Από τη στιγμή λοιπόν που το έβλαψε, το αν υπήρχε διείσδυση ή όχι είναι δευτερεύον ζήτημα. Όπως δευτερεύον είναι κάτι τέτοιο στη περίπτωση της Μαρφίν (και να πλήρωνε μυστική υπηρεσία τέτοια προβοκάτσια δε θα την ξεπερνούσε).

ρα

(για να μη θεωρηθεί ότι δε δίνω απάντηση στο τι πιστεύω για τη 17Ν, πιστεύω ότι υπήρχε διείσδυση μυστικής υπηρεσίας στην οργάνωση. Πιστεύω επίσης ότι και ο Μαζιώτης από τους πιο πρόσφατους δεν είναι καθαρό στοιχείο)

Ανώνυμος είπε...

Ρε νευρικέ σύντροφε Ijon, ο απολίθωμα και ο φάντομ έκαναν αρκετά σαφές πως διαφωνούν με το κατέβασμα του έργου. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον, εσύ γιατί αρπάζεσαι ?

Κώστας

AGIS είπε...

Διαστρεβλώνει ο Περικλής Κοροβεσης, κανας τρελος θα τον εφαγε τον κενεντι, μουφα είναι ο μπιν λαντεν, απάτη ο μακέιν.

Ή στο ίδιο σχολείο πάτε ή τα ίδια ληγμένα πίνετε.

Poe είπε...

δεν ξερω αμα το ανεφερε καποιος γιατι ειναι πολλα τα σχολια
αλλα εδω και για τις κοκκινες προβιες

«Γκλάντιο» - «Κόκκινη Προβιά»

Τη διετία 1990 - 1991, η Δυτική Ευρώπη συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης «Gladio». Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 1990, όταν ένας Ιταλός δικαστής αποφάσισε να προχωρήσει σε βάθος τις έρευνες, σχετικά με μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια το 1972. Μέσα σε λίγους μήνες αποκαλύφθηκε ένας εφιαλτικός μηχανισμός, που δημιουργήθηκε το 1947, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δρούσε σε όλες σχεδόν τις χώρες - μέλη της συμμαχίας με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία. Η υπόθεση «Gladio», γνωστή και ως «Κόκκινη Προβιά» στην Ελλάδα, ήταν η πιο ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών, κυρίως των αμερικανικών, με την τρομοκρατία.

Στην τρομοκρατική επίθεση στην Γκορίτσια το 1972 είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις Ιταλοί αστυνομικοί. Αρχικά, οι έρευνες στράφηκαν προς την κατεύθυνση ακροαριστερών οργανώσεων, στη συνέχεια, μετά το αδιέξοδο των ερευνών, ο δικαστής Φελίτσε Κασόν έστρεψε την προσοχή προς την κατεύθυνση των νεοφασιστικών οργανώσεων. Σε σύντομο διάστημα εντοπίστηκαν οι τρομοκράτες, που ήταν μέλη νεοφασιστικής οργάνωσης. Ο Κασόν συνέχισε επίμονα τις έρευνές του σχετικά με την προέλευση του οπλισμού των τρομοκρατών. Το 1990, μετά από δεκαοκτώ χρόνια ερευνών, αποκαλύφθηκε ότι τα όπλα προέρχονταν από μια αποθήκη της οργάνωσης με την επωνυμία «Gladio».


Το αρθρο απο το ριζοσπαστη
και τις κοκκινες προβιες αρχικα για "ακροαριστερες" τις ειχανε...

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός είπε εδώ ρε μπαγλαμά Κώστα ότι συμφωνεί με το κατέβασμα του έργου; Κανείς από τους σχολιαστές δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Ξαναρωτάω, καταλαβαίνεις με τι σχετίζεται η συζήτηση ή όχι; Και ξαναεπισημαίνω ότι οι μόνοι που είναι υπέρ του κατεβάσματος είναι οι άνθρωποι του χώρου σου, που μια χαρά τα πάνε με την πρεσβεία (για αυτό κι είναι έτοιμοι ακόμη και για καταφύγιο τώρα που έβγαλε την υδρογονοβόμβα ο Κιμ).

Ijon Tichy

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Είχαν πιαστεί και στην Ελλάδα κάτι περίεργα οπλοστάσια, εδώ στα Μεσόγεια, και δεν θυμάμαι και αλλού, νομίζω στην δεκαετία του '90, αλλά τα "πνίξανε" κι αυτά οι πρετεντέρηδες και οι αποκαλούμενες ..."αντιτρομοκρατικές"(!) υπηρεσίες "ασφαλείας" του Κράτους.... Και γύρευε πόσα δεν βγήκαν καν στο φώς της δημοσιότητας.
Και πολλά έχω ακούσει, από μη κουκουέδες, για τον ρόλο του συνεργάτη του Ντάνου Κρυστάλλη, που αναφέρθηκε εδώ, εννοώ τον κύριο "Γράμμα σε έναν ένοπλο Σύντροφο", στην σύλληψη του Μίκη Θεοδωράκη, όταν ήταν στην παρανομία επί χούντας. Ηταν χρεωμένος με την προστασία του Μίκη από την ΕΔΑ, πιθανόν και από κάποιο παράνομο κλιμάκιο του Κόμματος, που ήταν δικτυωμένο στην ΕΔΑ. Τότε ήταν όλα μαλλιά-κουβάρια, δεν είχε γίνει ακόμη και η διάσπαση του '68, που ξεδιάλυνε λίγο τα πράγματα.
Θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο με τίτλο: "Το Κουτόχορτο της ελληνικής μικροαστικής Αριστεράς".
Η Αντίδραση, μετά το μεγάλο χουνέρι της περιόδου '43-'49 οργανώθηκε καλά, για να μην την ξαναπατήσει. Το "επιχειρησιακό" τμήμα, νάχουμε υπόψιν πως, στον μοντέρνο πόλεμο πάντα πλαισιώνεται και με την επικοινωνιακή του κάλυψη. Κι από λεφτά, δόξα τω Θεώ, δε μας λείπουνε.

Dimitris είπε...

@Κώστας

Άλλο Τουπαμάρος και άλλο το μουνί της Μάρως που έλεγε και ένα παλιό σύνθημα
Για λεγε λοιπον τα χαμπέρια τους ρε Κώστα μια και τους αναφέρεις με τόσο στομφο στις Κκέδικες λαικούρες που γράφουν εδω όπως αποκαλούσε τις υπόλοιπες υποδεέστερες απο αυτήν η Μανταμ Σουσου.Οχι τίποτα άλλο επειδή όλα είναι ερωτευμένα με τον φούρναρη που έλεγε και ο Μαγιακόφσκι.Οπου φούρναρης γράψε γράψε "φτωχοτερος πρόεδρος του κόσμου" και οτι άλλο σανο σας ταίζουν μερικούς.

Sentic

Ανώνυμος είπε...

O μπαγλαμάς είναι αγαπημένο λαϊκό όργανο σ Ijon, σ ευχαριστώ.

Η γραμμή "όχι στο κατέβασμα του πρακτόρικου έργου" που πρότεινες πέρασε ήδη στην κατηγορία του cult.

Κώστας

zoot horn rollo είπε...

Πραγματι ijon, γιατι υποβιβαζεις ετσι το μπαγλαμα;
Κατα τ'αλλα...ΛΑΕ.

Ανώνυμος είπε...

χα χα !
Αγη τι έγινε ρε, σε ρουμπωσε ο οακκιτης;
Ψέυτικες φώτο ανεβάζεις ρε για
να υποστηρίξεις τη πρακτορολογία σου;
χα χα χα!
εισαι πολύ μπροστά.

ανέβασες ακομη και αυτή τη παπάτζα για τον Αλ-Μπαγκντάτι
με τον Μακέειν;

Αυτα για τον Γουντχαους να τα στειλεις
στην ΚΕ του κομματος σου να δουμε τι θα πουνε.
< α, στείλε και τις φώτο, ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!
Θέλουμε να τα δούμε γραμμένα στο Ριζοσπάστη.
Πεθαινουμε να τα δουμε γραμμένα στο Ριζοσπάστη.


Ειστε οντως καφενόβειοι, και γράφετε απιθανες
παπάτζες.
Ειπαμε αλλο ο πραγματικος Λένιν και άλλο
οι μπούρδες που γράφετε εσεις. Φάνηκε αυτό απ' τη κουβέντα.

Και οπως ειπε και ενας εξυπνάκιας ορθοτατα,
αλλο τουπαμάρος κι άλλο το μνι της Μάρρως

Συνεχίστε λοιπόν, διασκεδάζετε αφάνταστα
πολύ κοσμο.

αριβεντέρτσι

el quinto

υγ1: σε αυτόν που ειπε για το μουνι της Μάρως,
ετσι ειναι φιλε μου, μονο που πρέπει να αναρωτηθείς το εξής: πως γινεται
τόσα χρόνια να βρίζετε τους μαοϊκούς της Τουρκίας (Καυπκάκαγια, τους 3 μεγάλους μάρτυρες κτλ ), τους μαοϊκούς και γκεβαρικούς της Ν. Αμερικής,
τους τουπαμάρος, φωτεινο μονοπάτι κτλ..., να είσαστε μέχρι και με τη δικτατορία
του Βιντέλα (κεντρώα...γαρ!!! οπως ειπε ο Φλωράκης που τα ειχε
βρει με τις μίζες στις Ζιμενς, οπως έλεγε και ο Κοροβέσης)

και τώρα ξαφνικά να τα βρίσκετε με την καπιταλιστική Κινα!!!
έπεσε ο "κακός" Μαό, ΖΗΤΩ η... "Λαϊκη Δημοκρατία" της Κίνας!
Πως γινεται να ειστε υπερ του πασοκικού αστικου ΑΚΕΛ στη Κύπρο;
Πώς γινεται να ειστε με το κρατικοκαπιταλιστικο
έκτρωμα της ""ΛΔ"" ....Κορέας και να στέλνετε και συλληπητήριο
τηλεγράφημα για το θάνατο του μεγάλου ηγέτη !!!

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
ΖΗΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ!!!
ΖΗΤΩ!!!!

υγ3) περιμένω ακομη νέα για το βιολόγο ...
κύριε Σ. που δινεις και εντολάς για το ποιος προσφέρει και τι στο κινημα
και τι θα πρέπει να γράψουμε
Δεν εχω ματα-αντικρύσει πιο γελοιο ατομο απο εσένα.
Εισαι για λύπηση κακομοιρη
ακου μαγκάκο, εμεις πάντα τον Περισσό αστικο τον λέγαμε
και ας ειμαστναν και 5, δε θα σου χαριστούμε επειδή αιφνης
εγινες ρεβιζιονιστής και ξέχασες τι έλεγες για το βιολόγο.
Αντε συνέχισε με τις μπούρδες σου τώρα.

χάλ' 7000 είπε...

Άγη στ'αλήθεια πιστεύεις ότι ο Μακκέιν θα έβαζε ο ίδιος στο τουίτερ του φωτογραφία με τον αρχηγό του ΙΣΙΣ και απορρείς αν εγώ πίνω ληγμένα;

Ανώνυμος είπε...

Καλά το ψέμα είναι στο αίμα σου μπαγλαμά. Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος είπε να κατέβει το έργο. Αλλά σάμπως είναι η πρώτη φορά που πέρδεσαι και ψεύδεσαι; Εδώ μονίμως βρίζεις απεργούς και μετά βγαίνεις να πεις "εγώ ποτέ δεν μίλησα εναντίον απεργιών". Είσαι αφόρητα γελοίος.

Τράβα τώρα μαζί με τα υπόλοιπα νούμερα να πάρεις γραμμή από την πρεσβεία, γιατί δεν είναι μόνο τα "επικίνδυνα" έργα που πρέπει να κοπούν, είναι κι η υδρογονοβόμβα...

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Tον βιολόγο τον έφαγε η" τον έδωσε ο Μαζιωτης, παρδαλέ κοντριτη

aeras kopanistos

Ανώνυμος είπε...

Στα σχόλια βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της σαπίλας με αυτή την φοβερή αντικκε τριπλέτα που για την ουσία του θέματος που έχει τεθεί (το ουσιαστικό αποτέλεσμα των δράσεων της 17Ν) δεν έχει απολύτως τίποτα να πει και αραδιάζει πλέον non-stop αντικκε μαλακίες, αλλά και μαλακίες γενικώς και αορίστως. Από ψέματα και ακροδεξιά κλισέ μέχρι θεωρίες συνωμοσίας και θεωρητικολογία ψυχασθενούς.

Τι να περιμένεις βέβαια. Συμμαχία έχουμε της ΛΑΕ των απεργοσπαστών και των εργοδοτικών ρουφιάνων, της οακκε που στηρίζει δυτικό ιμπεριαλισμό σε όλες του τις εκφάνσεις για να μην μας φάει η ρωσική αρκούδα και που στο θέμα της ισλαμοφοβίας πάει παραπέρα κι απ'την χα, και της Κόντρας των 5 νοματαίων μέσω του μακράν χειρότερου εκπροσώπου της (που όσοι γνωρίζουν τι έχει κάνει προσωπικά στην ζωή του ξέρουν ότι είναι πιο πασοκ κι απ'τον κουκουλόπουλο) που στην τελική αν οι υπόλοιποι 4 ήταν στοιχειωδώς σοβαροί θα τον είχαν διώξει με τις κλωτσιές.

Ijon Tichy

ΥΓ1: Την φωτό με τον Μπαγκνταντί ο ΜακΚέιν την έδωσε το 13, πριν ο ISIS γίνει ο ISIS που ξέρουμε σήμερα. Για να συναντήσει μέλη της συριακής αντιπολίτευσης είχε πάει στην Συρία. Η μόνη "απόδειξη" ότι αυτός δεν είναι ο Μπαγκνταντί που γνωρίζω είναι ένα άρθρο των NYTimes το 14 στο οποίο ως "απόδειξη" δίνονται τα λεγόμενα του διευθυντή επικοινωνίας του γραφείου του ΜακΚέιν, που συνοψίζονται στο ότι αυτός δεν είναι ο Μπαγκνταντί αλλά κάποιος που του μοιάζει... Όποιος έχει άλλη απόδειξη ας την δώσει.
ΥΓ2: Η αμερικάνικη πρεσβεία στo Αφγανιστάν είχε δώσει στο τουίτερ της την παρακάτω φωτό:
https://twitter.com/usembassykabul/status/674797677696188416
Οπότε και τι πίνετε στην οακκε ξέρουμε (εδώ και χρόνια) και τι πίνουν κι οι αμερικάνοι φίλοι σας γνωρίζουμε, για αυτό κράτα και μια πισινή.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά και ανούσια...
Η 17ν δεν έχει αποδειχθεί μέχρι ποιο βαθμό διαβρώθηκε από μηχανισμούς, αν στήθηκε από μηχανισμούς κτλ. Βέβαια, η εμπειρία ανάλογων οργανώσεων του εξωτερικού επιτρέπει τη διατύπωση τέτοιων εύλογων υποθέσεων εργασίας. Από εκεί και πέρα διάφοροι μετέχοντες σε τέτοιες ομάδες δρούνε εν αγνοία τους και διώκονται για τη δράση τους.
Πραγματικά, αποπροσανατολιστική (θυμίζει καφενείο και φοιτητικό αμφιθέατρο , έχει πλάκα και ενδιαφέρον αλλά ως εκεί) η κουβέντα για το ένοπλο ενώ οι αστοί μας παίρνουν και τα σώβρακα και δεν μπορούμε να αντιτάξουμε ούτε μια μαζική, "ρεφορμιστική" απεργία της προκοπής.
Μη ξεχνιόμαστε πάντως, και την ΟΠΛΑ μέλη και στελέχη του ΚΚΕ ήδη από τη δεκαετία του 40-50 τη χαρακτήριζαν "υποπτη", επίσης η στάση των κλασσικών προς την ατομική τρομοκρατία δεν ήταν ενιαία΅Μαρξ και Ένγκελς χαρακτήριζαν ανοικτά τύπους σαν το Νετσάγιεφ ως πράκτορες, ενώ η στάση του Λένιν ήταν πολύ πιο φιλικά διακείμενη λόγω και των ειδικών ρωσικών συνθηκών (παράδοση ναροντνικισμού)χωρίς όμως να καταστήσει τον "παρτιζανικό πόλεμο" βάση της στρατηγικής του μπολσεβίκικου κόμματος σε αντίθεση με τρομοκρατικές οργανώσεις των 60-70.
ΥΓ προς Κουιντο
Δεν κατάλαβα πότε προέκυψε θέμα Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών και Κένεντι στην όλη κουβέντα (γερνάω και παρανοώ..)
Πραγματικά, αδημονώ να δω τη μπροσούρα για Ισπανία.
Καλό το αφιέρωμα της Κόντρας για το ασφαλιστικό (το αξιοποιώ μαζί με άρθρα του Ριζοσπάστη στη δουλειά μου ενόψει απεργίας!!!)
Κνιτάκος 1998

zoot horn rollo είπε...

Υποθεσεις κανεις πολλες οταν βλεπεις μια αντιμετωπιση του υποτιθεμενου νο1 εχθρου 3 δεκαετιων να ειναι καπως αντιφατικη. Θολουρα παντου.
Για την ΟΠΛΑ πρωτη φορα βλεπω αυτο που γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

Τετοιος Μαοϊκος εισαι ρε el quinto? Ταιριαζει η μετεφηβικη παρανοια και οι προσωπικες επιθεσεις στα σχολια σου με το σχημα-"οργανωση" που διαλεξες, δε λεω.

Ακομα ομως, ψαχνω απαντηση για την επιθεση στη Βεγγαζη.
Οι ιδιοι οι Αμερικανοι αναρωτηθηκαν "πως εγινε αυτο".
Ψαχνοντας οι Αμερικανοι δημοσιογραφοι, βρηκανε πως ο πρεσβης εδινε χρηματα, οπλα και ανταρτες κατα του Ασαντ. Μαλλον εξηγαγε επανασταση απο την Λιβυη στη Συρια.

Αλλα τον φαγανε φανατικοι μουσουλμανοι, ανημερα 11ης Σεπτεμβρη, με επιθεση στην πρεσβεια, που ηταν αφυλαχτη λεει, για να κραταει χαμηλους τονους η CIA, και να μη φαινεται οτι γινεται περιεργη δουλεια.

Πως σου φαινεται το ολο θεμα; Σου βρωμαει τιποτα; Θα αφηνες αφυλαχτη μια πρεσβεια σε εμπολεμη ζωνη, ειδικα την 11η Σεπτεμβρη;

Παραπλησια ερωτηση: στρατιωτες ή αξιωματικοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εχουν βρεθει εκτεθιμενοι σε χημικα οπλα ή ραδιενεργα αποβλητα. Ειναι δυνατον να ηξεραν οι ΗΠΑ;

Σαπορ τουτουρκι

AGIS είπε...

@Ijon Tichy Δεν τους απάντησες όμως για τη διαφορά ύψους μεταξύ Λαντεν – Μπρεζίνσκι
Ε κουίντο;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΟ ΧΟ ΧΟ κάτι γλέντια.

Δε μου είπες όμως, κουίντο, σού 'χει λάχει; --> 1 Φεβρουαρίου 2016 - 11:07
Γιατί εμένα μου 'χει λάχει.
Κι έτσι όσο πιο πολλά ΧΑ ΧΑ ΧΑ πληκτρολογείς, τόσο πιο πολύ για κλάματα είσαι.
Κι ανάμεσα στον κάθε κ. Έχουμε-φτάσει-να-λέμε και στον κάθε κ. Γουντχάουζ δεν υπάρχει παρά διαφορά μεγεθών. (Μεγεθών πολιτικής αποπλάνησης, αν όχι εξαγοράς).

AGIS είπε...

και διαφορά μεγεθών, πρότζεκτ, κουίντο

Ανώνυμος είπε...

ποια Βεγγάζη, ποια Cladio (που 'πε ο Poe),
Ολα στο μπλέντερ...

---Ποε η ιταλικη αυτονομια εχει τεράστια ιστορια,
το αδελφό κομμα σας εκει τα ειχε βρει με τους αστους.
Βλέπεις δεν ήθελαν μαχητικές απεργίες, αλλα πως να τα βρουνε
με τους δεξιούς (ιστορικος συμβιβασμος λεγόταν). Οι φασίστες
έβαζαν βόμβες στις πλατείες, και το κράτος κυνηγούσε ως πρωταίτιους
τους ακροαριστερούς
για να τσακισει το κινημα στα εργοστάσια και στα αμφιθέατρα---

για Λιβύη: Οι ισλαμιστές χτυπήσαν την πρεσβεία
την αμερικανικη, τι δεν καταλαβαίνεις;
Το ξερεις οτι αυτη τη στιγμη ελέγχουν
τη μισή Λιβύη και ενίοτε πολεμάνε και με
τους αιγύπτιους; ΟΧΙ; ε, τοτε φρόντισε
να ενημερωθείς πρώτα. ΣΤη Λιβύη ακομη τσακώνονται
οι φυλές ποιος θα πάρει την εξουσία. Εχουν μπλέξει
ισλαμιστές, αμερικανοφιλοι, ιταλόφιλοι, γαλλοφιλοι
και εγω δεν ξερω ποιος.

Αγη, άσε τώρα τις μαλακιες.
Εβαλες πουθενά φώτο Μακένζι με έναν που μοιάζει
στον Αλ Μπαγκτάτι για να πεις.. να!! οριστε οι σύμμαχοι;
το κανες αυτό;

---οακκίτη πέτα το θρεντ ρε αν το εχει κανει, θέλω να
το εχω υπόψη μου, για μελλοντικές συζητήσεις ,
ασε που θα τον ΡΕΖΙΛΕΨΕΙΣ ετσι κι αλλιώς, βάλτο
μη μασάς------

ε, τοτε φιλε, σορρυ με το συμπάθειο δηλαδή,
αλλα εισαι για πολλά γέλια. Μας το παίζεις και πεπειραμένος
και παλιος και κουραφέξαλα

οσο για την παπαριά τη φώτο που μας πέταξες με τον Μπιν Λάντεν
τις προάλλες, προφανώς και δεν ειναι ο Μπιν Λάντεν

αλλα αξιωματικός του Πακιστανικού στρατού.
http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=67847.0
https://www.tumblr.com/search/911myth

ρε καφενοβειοι οτι βρίσκετε στο ιντερνετ το ανεβάζετε;
ΧΑΧΑ!!

και μένα αμα με δεις με γένια του μοιάζω :-) χα χα χα!!!

γελοιότητες


ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΚΙΛΑ
τοτε ο Ριζοσπάτης γιατι δεν την ανέβασε ποτέ αυτή τη φώτο
Ειστε εσεις οι τσάκαλοι οι σουπερ ρεπόρτερς
και οι άλλοι ειναι ξύστες, ε;
ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝ-ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΙ που ασχολειστε με κιτρινα σαιτ
θεωρίας συνωμοσιών. Αυτά αναπαράγετε εδώ ρε...
κουδουνάκια θα σας βάλουμε σε λίγο ντε


Τι να πεις θεε μου!!!

el quinto

υγ
zoot horn rollο ακου να σου πω φιλαράκο
εσυ προφανώς και δεν ξέρεις τι έλεγε το κομμα σου για την ΟΠΛΑ
οι ΟΠΛΑΤΖΗΔΕΣ ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ, όπως και ο ΔΣΕ
στη μεταπολίτευση.
Μονο για εθνική αντίσταση μιλούσαν οι δικοι σου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κνιτάκο μπορεί και να πάει καλά η απεργία της Πέμπτης, μην τα βλέπεις συνέχεια μαύρα τα πράγματα. Γι αυτό που λες δηλ, μια αξιοπρεπή "ρεφορμιστική" απεργία. Η ανατροπή του ασφαλιστικού έχει άλλες προϋποθέσεις, την παλαιική συνάντηση και κλιμάκωση των αντιστάσεων όλων των λαϊκών στρωμάτων που βγαίνουν στον δρόμο και την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ της αριστεράς σε σωματεία, χώρους σπουδών και γειτονιές με την επικουρία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στην προοπτική του αριστερού μετώπου ανατροπής των μνημονίων και ρήξης με τον ευρωμονόδρομο.

Μάλιστα γίνονται πράγματα απ ότι βλέπω, εγώ είμαι λίγο πιο αισιόδοξος.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

ελα αγη ετοιμασου για κουδουνάκι

https://www.quora.com/Are-these-pictures-of-Senator-John-McCain-with-ISIS-leader-Abu-Bakr-al-Baghdadi-real-or-a-hoax

Αμα αυτος ειναι ο Αλ-Μπαγκντάτι εγώ ειμαι ο πάππας.

ρε ειστε για πολλά γέλια μιλάμε.

Τι θα πείτε τώρα για να δω κιτρινιάρηδες;

θέλω κι αλλες φωτο και θέματα με θεωρίες συνωμοσίας.

και εδώ ενα χιουμοριστικο για κιτρινιάρηδες
http://shoebat.com/2014/08/26/john-mccain-never-met-caliph-al-baghdadi-al-baghdadi-never-cia-mossad-agent-vatican-harlot-babylon/

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Αγη, ελα εδω ειμαστε τώρα
φοβερή αποκάλυψη (με εχεις προλάβει,
δεν το πιστεύω;)


https://www.metabunk.org/claim-pictures-show-abu-bakr-al-baghdadi-is-a-mossad-agent-named-simon-elliot.t4263/

Μάντεψε ο Αμπου Μπακρ Αλ Μπακντάτι τα πινει ως
πράκτορας της Μοσάντ σε ένα μπαράκι!!!!!

Αμαν, δεν το πιστεύω;

__________________________

πολλά γέλια μιλάμε

el quinto

που 'σαι ξέρεις ποις ειναι ο πρώτος πραγματικος γιος
της Ντόρας

μάντεψε ο γιος του Τερρη Χρυσού :

http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/ti-apantaei-o-teris-xrisos-gia-ti-sxesi-tou-me-ti-ntora-kai-ton-kiriako

εδω σας έχουν και αμερικανούς στρατιώτες με αμφιεση ISIS.

http://observers.france24.com/en/20141013-photo-american-solider-fake-islamic-state

και εννοείται ξανα Μακ-κέιν

Τι έγινε ρε ξερόλες;
για απαντήστε τωρα

el quinto

Ανώνυμος είπε...

γατάκια δεν ειδατε ακομη τιποτα
εχω κι αλλα νεα
...
ποιος έγραψε στο σάιτ του
οτι και καλά ο Σνόοουντεν ειπε οτι
η CIA εκπαίδευσε τον Αλ-Μπαγκντάτι;

....
μουφα!
χαχαχαχα
http://liberalconspiracy.org/2014/08/14/the-isis-leader-was-not-trained-by-the-cia-or-mossad-and-snowden-didnt-say-it/

Ο Σνόουντεν ποτέ δεν ειπε αυτη τη παπαριά.

Ειδατε γατάκια τι ωραίες ειναι οι θεωρίες
συνωμοσίες
λουστείτε τες τώρα

----μακράν η καλύτερη ειναι με το τυπάκο στο μπαρ-------
που τον βγάλαν και πράκτορα...της Μοσάντ!!!!

γελοιοι

el quinto

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω, ποιος είναι ο υποτιθέμενος νο1 εχθρός 3 δεκαετιών ;
Για την αρνητική αναφορά διάφορων, ή έστω για μια βαθιά σκεπτικιστική στάση απέναντι της, σχετικά με την οπλα υπάρχουν παραπομπές στο σχετικό βιβλίο του Χανδρινού, όπως και αναφορές στην προβοκατόρικη δράση κομματικών μελών (οπλατζήδων κατά πάσα πιθανότητα)που διέπραξαν στο τέλος της κατοχής και στο Δεκέμβρη "αγριότητες" βρίσκουμε στην εισήγηση του ζαχαριάδη στη 12η Ολομέλεια τον Ιούνη του 1945 (Ν.Ζαχαριάδης, Ιστορικά Διλλήματα και απαντήσεις, σελ.98). Προς αποφυγή παρεξηγήσεων , προσωπικά δεν θεωρώ την ΟΠΛΑ όργανο του εχθρού, αλλά για χρόνια η σιωπή γύρω από αυτήν δεν οφειλόταν μόνο στο θάνατο των μελών της, σε συνωμοτικούς λόγους αλλά και σε μια "αρνητική" εικόνα για αυτήν που ξεκινούσε μάλλον από κάποιους στο εσωτερικό του Κόμματος και διαχεόταν περισσότερο στον ευρύτερο εαμικό κόσμο, εξού και οι δυσκολίες που συναντησε ο Χανδρινός στην έρευνα του στις συνεντεύξεις με επιζώντες ή γνώστες πραγμάτων σχετικών με την ΟΠΛΑ για να "ανοίξουν" τα στόματα.
Κνιτάκος 1998

χάλ' 7000 είπε...

Άγη γιατί ξαφνικά το έριξες στην πλάκα; Για πες μας εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι αυτός στη φωτογραφία είναι όντως ο Μπιν Λάντεν; Μήπως το είδες να κυκλοφορεί με αυτή τη λεζάντα και το υιοθέτησες αβίαστα; Για δείξε τις αποδείξεις σου ή πες καλύτερα ότι έκανες πατάτα αντιγράφοντας άκριτα συνωμοσιολογικά φόρουμ, η αυτοκριτική μόνο καλό κάνει.

Για να δούμε το καινούριο σενάριο που εξύφανε ο Ijon Tichy. Ο Μακκέιν λέει τη δημοσίευσε τη φωτογραφία πριν γίνει το ΙΣΙΣ αυτό που ξέρουμε. Πότε έγινε αυτό που ξέρουμε; Το 2014. Πως έγινε αυτό που ξέρουμε σύμφωνα με τον Ijon Tichy; Χάρη στην υποστήριξη του ΙΣΙΣ από τους αμερικάνους.

Ας δούμε την πορεία του ΙΣΙΣ από τη γουίκι:

* Established under the name of Jama'at al-Tawhid wal-Jihad: 1999
* Joined al-Qaeda: October 2004
* Declaration of an Islamic state in Iraq: 13 October 2006
* Claim of territory in the Levant: 8 April 2013
* Separated from al-Qaeda:[1][2] 3 February 2014[3]
* Declaration of caliphate: 29 June 2014

Δηλαδή οι αμερικάνοι:
- ενώ το ΙΣΙΣ πρέπει να ήταν δικό τους τουλάχιστον από το 2004 αφού το σενάριο λέει πως και η Αλ Κάιντα δικιά τους είναι
- ενώ το δήθεν σχέδιό τους γιγάντωσης του Ισλαμικού Κράτους ήταν εν πλήρει εξελίξει και ετοιμαζόταν να κορυφωθεί για να το ανακηρύξουν στη συνέχεια σε νούμερο ένα εχθρό τους και να δικαιολογήσουν νέες επεμβάσεις
- ενώ το ΙΣΙΣ είχε μόλις ένα μήνα ΠΡΙΝ το ποστ στο τουίτερ διακηρύξει ότι επεκτείνεται στη Συρία

αυτοί ποζάραν σε φωτογραφίες με τον αρχηγό του και τις δημοσιεύαν οι ίδιοι, δηλαδή αποκάλυπταν μόνοι τους την στρατηγική τους που είχε ήδη μπει σε εφαρμογή! Αλλά βέβαια, αν η ανάλυσή σου όντας ψεύτικη δεν είναι πολύ συγκεκριμένη καταλήγεις να αυτοσχεδιάζεις και να λες τέτοιες βλακείες.

Για τις άλλες συκοφαντίες του Ijon Tichy.

"της οακκε που στηρίζει δυτικό ιμπεριαλισμό σε όλες του τις εκφάνσεις για να μην μας φάει η ρωσική αρκούδα"

Η ΟΑΚΚΕ έχει τοποθετηθεί ενάντια στις δυτικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, παλιότερα στην επέμβαση στη Σερβία το 1999 και την επακόλουθη απόσχιση του Κοσόβου κτλ. Το ήξερες; Αν ναι σταμάτα τη λάσπη, αν όχι ενημερώσου πριν μιλήσεις ή αλλιώς μη λες βλακείες.

Αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί ότι δίπλα σε αυτό η ΟΑΚΚΕ επισημαίνει ότι οι επεμβάσεις αυτές τελικά οδήγησαν σε δυνάμωμα του άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν. Αυτό όποιος δεν το βλέπει σήμερα απλά κάνει το χαζό. Εσύ θέλεις να το κρύψεις από το λαό για να μην βάλεις καμία ιδιαίτερη αιχμή κατά αυτού του άξονα και να τον αφήσεις να ανεβαίνει ανενόχλητος.

"και που στο θέμα της ισλαμοφοβίας πάει παραπέρα κι απ'την χα"

Ώστε το να καταγγέλεις το ΙΣΙΣ και τη Χαμάς σαν νεοναζιστές είναι ισλαμοφοβία; Αποκαλύφθηκες σαν υπερασπιστής τους.

Αναμένω τη νέα ευφυή απάντησή σου. "Πωωωωωωωωω οακκε ρε φίλε για τα σίδερα σε λέω δικέ μου" κτλ.

AGIS είπε...

δες κι αυτά κουίντο να πάρεις πρέφα πώς δουλεύει η καγκεμπε:

Buzz Aldrin Admits Apollo 11 Moon Landings Were FAKE and Simply A Set (See Tweet)
http://huzlers.com/buzz-aldrin-admits-apollo-11-moon-landings-fake-simply-set-see-tweet/

10 reasons I know the Apollo 11 moon landing was faked
http://johnmoltz.com/post/146407206/10-reasons-i-know-the-apollo-11-moon-landing-was-faked/John_Moltz/Return.html

MOON LANDINGS 'FAKE': What Stanley Kubrick's family say about 'hoax admission' video
http://www.express.co.uk/news/science/626119/MOON-LANDINGS-FAKE-Shock-video-Stanley-Kubrick-admit-historic-event-HOAX-NASA

Smoking Gun - Apollo 11
'Live' Broadcast Faked
http://www.rense.com/general79/apol11.htm

Ανώνυμος είπε...

Κουίντε έχουν τελειώσει τα χάπια; ΜακΚέιν - Σνόουντεν - Τέρης Χρυσός. Πραγματικά χρειάζεσαι βοήθεια.

Μετά τον διεθυντή επικοινωνίας του ΜακΚέιν (που μέχρι στιγμής είναι η πιο έγκυρη πηγή), τώρα έχουμε κι άλλη "απόδειξη" του τύπου "δεν είναι αυτός, άλλος είναι που του μοιάζει" από τους χριστιανοταλιμπάν του shoebat. Να φανταστώ ότι λόγω γνώσεων και ψυχοσύνθεσης είσαι η επαφή της Κόντρας με τέτοιους τύπους;

Κώστα κοινή δράση της αριστεράς χρειάζεται για την απεργία με μπροστάρηδες συριζα και λαε. Γιατί κάνουν κλικ στον εργατόκοσμο.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω να πήρατε το μαθηματάκι
σας , και θεωρητικό (που πάτε
βρε να τα βάλετε με καποιον που ασχολήθηκε
απο τη πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στο κινημα με αυτά,
οταν ειχε να αντιμετωπίσει ιστορίες με λευκά κελια,
τρομολαγνεια φουλ, και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης
κάργα απο το κομμα σας)

και ...δημοσιογραφικά ;-).

Θέλετε να πιάσουμε ΟΛΕΣ τις θεωρίες συνωμοσίας
που γράψατε;
Προσέξτε γιατί ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ
κιτρινιάρηδες και μετά θα σας μεινει μονο το βρισιμο.

el quinto

ΞΥΔΑΚΙ για τον πονο

Ανώνυμος είπε...

Σε ρωτησα τι εγινε το '12 και πως εξηγεις οτι αφεθηκε η πρεσβεια αφυλαχτη, ακομα και τετοια μερα, με αποτελεσμα να σκοτωθει ενα σημαντικος Αμερικανος πρεσβης.
*Μονο και μονο σαν εικονα (αν δεις τα βιντεο) ειναι ξεφτιλα για παγκοσμια υπερδυναμη.

Η απαντηση σου ειναι οτι το 2015 οι φυλες μαλωνουν για την εξουσια στη Λιβυη και δεν ειμαι ενημερωμενος και επιτιθενται στην Αιγυπτο... Και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ εσυ ποιος.
Ατοπη εως παρανοϊκη.

σαπορ τουτουρκι

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αν δεν πιστεύετε τον κουίντο, ρωτήστε και τον μπάρμπα του τον ψεύτη...., "γελοίοι"!

Τέτοιο τσούξιμο έχω χρόνια να δω....
Κανάς γιατρός;

zoot horn rollo είπε...

"Φωτιστε" μας κι αλλο. Τι να λεμε.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΚΕ
ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΕ.

zoot horn rollo είπε...

Πακμαν το φρουτακι να προλαβεις για το μπονους.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Επειδή η κε του μπλοκ δεν είναι παιδονόμος κι επειδή στα τελευταία σχόλια δεν υπάρχει ακριβώς γόνιμη συζήτηση, το νήμα αυτό κλείνει εδώ. Μην αφήνετε άλλα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη ΚΕ αλλά επειδή τώρα διάβασα τον διάλογο νοιώθω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Παρακαλώ δημοσίευσε το.

Μετά απο δύο μέρες που έχουν πέσει οι τόνοι, θα προτιμήσω καλή τη πιστη την εκδοχή οτι δεν έγινε ηθελημένη προσπάθεια να μπουν λόγια στο "στόμα" μου και οτι ήταν απλά παρεξήγηση πάνω στην ένταση της συζήτησης κάποια που ειπώθηκαν, και θα ξεκαθαρίσω οτι δεν μίλησα ούτε για "εχθρούς του λαού", ούτε για πράκτορες και θα ξαναπώ οτι δεν είναι αυτή η κριτική που κάνω. Οπωςξαναείπα, προτιμώ να μιλάω για αυτά που μπορώ να έχω καλή εικόνα επ αυτών, το πολιτικό του πράγματος.

Αυτά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και καλά μυαλά σε όλους (μας) και με λιγότερο εκνευρισμό και περισσότερη διαύγεια.


Σ

Ανώνυμος είπε...

οι πασοκοι κύριε Σ. ειναι ως γνωστόν
εχθροι του λαού.
Καλο ειναι άλλη φορά λοιπόν να διαβάζεις
εξαρχής τι γράφουν οι αξιοτιμοι
σύντροφοι σου και συνομιλητές σου και
μετά να βγαινεις να λες τα δικά σου.
Να υπενθυμίσω ότι ένας μάλιστα μιλήσε
ευθαρσώς για πράκτορες στην περίπτωση
του Ε.Α. και για δοσιμο.
Καποιοι που πρακτρορολογούν ανώνυμα
για ανθρώπους που έδωσαν το αιμα τους
ή ειναι στη φυλακη ισοβια
ειναι απλως ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ, τιποτε άλλο.
Aλλωστε οι ίδιοι ειναι οι καλύτεροι πρακτοράτζες
του συστήματος, πρακτορεύουν τα συμφέροντά του
μια χαρά
el quinto

AGIS είπε...

Σφυροδρέπανε, αν δεν έχεις αντίρρηση βάζεις "για την ιστορία" και αυτό:

https://die3odos.wordpress.com/2016/02/03/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82/

Ανώνυμος είπε...

Αργοπορημένο λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά παρακαλώ, αν κι έχει κλείσει το νήμα για σχόλια, ν’ αναρτηθεί, γιατί αναφέρεται σε σημαντική διαπίστωση του Β. Ι. Λένιν.

"The assassination of Volodarsky, organised by the Right Socialist-Revolutionaries, really reveals the weakness of the counter-revolutionaries. The history of the Russian revolution shows that a party always resorts to individual terror when it does not enjoy the support of the masses."

Η δολοφονία του Βολοντάρσκι που οργανώθηκε από τους δεξιούς εσέρους, φανερώνει ουσιαστικά την αδυναμία των αντεπαναστατών. Η ιστορία της ρωσικής επανάστασης δείχνει ότι ένα κόμμα καταφεύγει πάντα στην ατομική τρομοκρατία, αν δεν έχει την υποστήριξη των μαζών. [Β. Ι. Λένιν, Συνέντευξη στον ανταποκριτή της εφημερίδας «Folkets Dagblad Politiken», 1 του Ιούλη 1918, Άπαντα, Τόμος 36, Εκδόσεις ΣΕ, Αθήνα 1982, σελ. 482]

Επίσης για το ίδιο:

Όλοι σας ξέρετε ότι δολοφονήθηκε ένα παλιό στέλεχος, ο σύντροφος Βολοντάρσκι, που για τις πεποιθήσεις του πέρασε πολλά βάσανα και στερήσεις. Φυσικά, ίσως θα κατορθώσουν να δολοφονήσουν και μερικά άλλα δραστήρια στελέχη της Σοβιετικής εξουσίας, όμως αυτό, το μόνο που θα κάνει είναι να στερεώσει μέσα στις μάζες τη Σοβιετική εξουσία και να μας παρακινήσει να κρατούμε πιο γερά τις κατακτήσεις μας. [Β. Ι. Λένιν, Λόγος στη συγκέντρωση της Λέσχης Σοκόλνικι, 21 του Ιούνη 1918 (Δημοσιογραφική περίληψη), Άπαντα, Τόμος 36, Εκδόσεις ΣΕ, Αθήνα 1982, σελ. 427]

Για τον Β. Βολοντάρσκι (ψευδώνυμο του Μοϊσέι Μάρκοβιτς Γκολντστέιν, 11/12/1891–20/6/1918):

Βολοντάρσκι, Β. (Γκολντστέιν, Μ. Μ.) (1891–1918) ― μέλος του Κόμματος των μπολσεβίκων από το 1917. Άρχισε την επαναστατική του δράση από το 1905 στις οργανώσεις της Μπουντ, ύστερα προσχώρησε στους μενσεβίκους. Πιάστηκε επανειλημμένα, ήταν στην εξορία και στην εμιγκράτσια. Τον καιρό του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου μενσεβίκος-διεθνιστής. Το Μάη του 1917 επέστρεψε στη Ρωσία, για λίγο καιρό ανήκε στην οργάνωση των μεζραγιόντσι της Πετρούπολης, κατόπιν μπήκε στο Κόμμα των μπολσεβίκων. Ο Βολοντάρσκι έκανε διαφωτιστική δουλειά στη συνοικία Πετερχόφ-Νάρβα της Πετρούπολης, ήταν μέλος της Επιτροπής πόλης Πετρούπολης του Κόμματος και του προεδρείου του Σοβιέτ Πετρούπολης των εργατών και αγροτών βουλευτών, μέλος της ΚΕΕ της πρώτης συνόδου. Μετά την Οχτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση επίτροπος για τις υποθέσεις Τύπου, προπαγάνδας και διαφώτισης, διευθυντής της εφημερίδας «Κράσναγια Γκαζέτα» της Πετρούπολης. Στις 20 του Ιούνη 1918 δολοφονήθηκε ύπουλα από εσέρο. [Στο ίδιο με τα παραπάνω, σελ. 658]

Το ’πα και το ξαναλέω: τα αποσπάσματα από τον Βλαδίμηρο να μπαίνουν στα ελληνικά, δεν ξέρουν όλοι αγγλικά!

Παρατηρητικός