Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Μαξίμου

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Κι έγινε θέμα συζήτησης σε όλα τα πηγαδάκια και είδηση σε όλα τα πρωινά ενημερωτικά. Καμιά εκατοστή μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό του Μαξίμου και να συγκεντρωθούν μπροστά στο Μαξίμου για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νόμο-λαιμητόμο  του ασφαλιστικού, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Οι (όχι και τόσο) παλιότεροι ανέσυραν από τη μνήμη τους την προηγούμενη φορά, όταν μικρές παρέες συνταξιούχων και σφοι, που παρίσταναν τα ζευγαράκια, βγήκαν τη συνεννοημένη ώρα από τον Εθνικό Κήπο και σχημάτισαν μια μικρή διαδήλωση μπροστά στο Μαξίμου. Έκτοτε οι κρατούντες έχουν κλειδωμένη τη συγκεκριμένη έξοδο, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Αυτή τη φορά, το τέχνασμα ήταν διαφορετικό και περιείχε ένα είδος κινηματικού τουρισμού, καθώς η διάβαση μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο επιτρέπεται μόνο σε τουριστικά λεωφορεία. Έτσι οι σφοι κατάφεραν να ξεγελάσουν τα λαγωνικά που φυλάνε τα αφεντικά τους, παριστάνοντας τους τουρίστες. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν εκτίμησε την επίσκεψή τους, για να βγει να τους προϋπαντήσει και να βγάλουν μια ομαδική σέλφι, για ενθύμιο.

Σπαράζω μέσα μου, για την ενότητα της Αριστεράς και τον αδιόρθωτο σεχταρισμό του πρωθυπουργού, που απομονώθηκε από τις μάζες και δεν υπηρετεί αυτή την ιερή υπόθεση με τη στάση του. Εκτός κι αν ήθελε μια αριστερή, κυβερνητική συνεργασία, για να συνδιαμορφώσουμε μαζί του το τρίτο μνημόνιο και να αποφύγει ακριβώς τέτοιες κινηματικές... εξαλλοσύνες! Αλλά αδυνατώ να πιστέψω κάτι τέτοιο για τον Αλέξη, που είναι τόσο καλό, συμπαθητικό παιδί και διαπραγματευόταν επί 17 ολόκληρες (να είναι οι) ώρες (του).

Οι υπόλοιποι συγκεντρωθήκαμε στο προκαθορισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Εργασίας, όπου ήταν κι οι πενταμηνίτες με τις σκηνές τους, που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτό το διάστημα. Απλήρωτη εργασία, πεντάμηνα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού.
Αλλά μπάστα παιδιά, μη λέτε 'καπιταλισμός' γιατί τρομάζουν οι μάζες και φεύγουν. Να μιλάμε απλά και κωδικοποιημένα, όπως ο Γκράμσι στα τετράδια της φυλακής, για να ξεγελάσει τη λογοκρισία της, ή όπως η σημερινή κυβέρνηση, για να κοροϊδεύει το λαό.

Ο κόσμος πρέπει να ήταν γύρω στις τρεις χιλιάδες, πάρα πολύς για το εργάσιμο της ώρας και της μέρας. Αν μάζευε η ΓΣΕΕ πχ τόσο στις απεργιακές της συγκεντρώσεις, θα έβγαζε πανηγυρική ανακοίνωση. Εξάλλου για αυτούς κι η απεργία εργάσιμη είναι. Ποιον πείθουν δηλ να απεργήσει, για να το φέρουν και στη συγκέντρωσή τους;

Τον τόνο τον έδιναν οι συνταξιούχοι κι οι μαζικές οργανώσεις τους, αλλά υπήρχε κόσμος κάθε ηλικίας, και το κεντρικό πανό στην κεφαλή το κρατούσαν νεολαίοι, για να σπάσει αυτή η παγιωμένη στρεβλή αντίληψη πως το ασφαλιστικό αφορά μόνο τους ηλικιωμένους -οι άλλοι έτσι κι αλλιώς, δε θα δούνε ποτέ σύνταξη.

Φτάνουμε στα λουλουδάδικα, όπου μας περιμένουν για την υποδοχή οι πρώτες κλούβες. Ο Πέρρος τους εξηγεί ότι δεν ήταν ανάγκη και καλεί τις αρχές να αποσύρουν τα ΜΑΤ, γιατί η πορεία θα κατευθυνθεί ούτως ή άλλως προς το Μαξίμου. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αιφνιδιάστηκε ή ότι δεν είχε προειδοποιηθεί. Όπως ούτε και εμείς εξάλλου δε διατηρούσαμε το δικαίωμα στην έκπληξη για τη δική τους αντίδραση και τα δακρυγόνα σε άμαχους διαδηλωτές και συνταξιούχους.

Κάποτε βέβαια ο Σύριζα, ως αντιπολίτευση, αγανακτούσε με τα δακρυγόνα που σημάδευαν τον 90χρονο (και βάλε) Γλέζο, μαζί με άλλους διαδηλωτές. Έκτοτε όμως έχουν αλλάξει πολλά. Αυτά είναι αλλιώτικα χημικά που μοσχομυρίζουν, όπως πχ το αριστερό κόψιμο των συντάξεων που είναι καλύτερο από τα προηγούμενα 11 και το αριστερό μνημόνιο, που δεν είναι σαν τα άλλα μνημονιακά σκατά. Όσο για το Γλέζο, πλέον θεωρείται ένας αλλοπαρμένος γέρος, που τολμάει μες στην παραφροσύνη του να εναντιώνεται στις βουλές της κυβέρνησης και ενός τόσο σοφού ηγέτη.

Το σκηνικό ήταν σχεδόν κινηματογραφικό. Από τα μεγάφωνα έπαιζε Θεοδωράκης και μετά Ξυλούρης. Έχει η πλάση κοκκινίσει (είτε από ζωή είτε από θάνατο) άλλος ήλιος έχει βγει (ροζ, χωρίς τις ακτίνες του ΠαΣοΚ). Και στο φινάλε Κατσιμιχαίοι, ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά.
Κι ύστερα σιωπή, πριν την καταιγίδα: ντου-κρότοι-ελιγμός.
Ο αστυνομικός κλοιός της αριστερής κυβέρνησης σπάει από τα δεξιά στα Λουλουδάδικα κι οι Ματατζήδες τρέχουν να στήσουν νέο μπλόκο πιο κάτω, που θα μπορούσε να είναι και της Κοκκινιάς, έτσι κατακόκκινη και φιλεργατική, που είναι η κυβέρνησή μας.

Το βαθύ κυβερνητικό τουίτερ αγανακτεί με την κόκκινη προπαγάνδα για Ματ και χημικά. Προφανώς κάτι κεφάλια άνοιξαν μόνα τους και λούστηκαν με κέτσαπ, τα δακρυγόνα δεν άντεξαν στη συγκίνηση κι έσκασαν από μόνα τους κι αυτά, οι τόσοι Μπαλούρδοι ήταν κομπάρσοι της Ελληνοφρένειας και οι κλούβες ενώθηκαν αυθόρμητα σε αλυσίδες, μόλις μας είδαν, για να μας προϋπαντήσουν με αγωνιστικό φρόνημα.

Φτάσαμε στη στροφή του Μαξίμου (προς τα δεξιά), όπου υπήρχε διπλή, ενισχυμένη στρώση με κλούβες κι απορούσαμε τι ακριβώς έχει να φοβηθεί μια τόσο δημοφιλής και φιλολαϊκή κυβέρνηση, για να κρύβεται πίσω από τους Πραιτωριανούς της. Ενώ ακούγαμε πίσω τους τα συνθήματα των συντρόφων που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά στο Μαξίμου. Τους περιμέναμε να κάνουν τον κύκλο από την πίσω πλευρά και ενωθήκαμε με αγκαλιές, συνθήματα και χειροκροτήματα, για να αποχωρήσουμε λίγο αργότερα, με τιμητική συνοδεία τα ΜΑΤ, από τα πλάγια.

Η τάξη έχει αποκατασταθεί στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας του νότου και η Σκωμπία επιστρέφει σιγά-σιγά στους κανονικούς της ρυθμούς. Μέχρι την επόμενη απεργία...

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσες φορές είχαν προσπαθήσει ρε παιδιά να κυκλώσουν οι αγανακτίστας την βουλή;

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερο το ρεπορταζ του σημερινου ΡΙΖΟ για την δικη και την κινητοποιηση για να μην εφαρμοστει το ευρωπαικο ενταλμα συλληψης για τους πεντε φοιτητες απο την Αγια Παρασκευη Με την φωτογραφια απο το μπλοκ του ΜΑΣ που συμετιχε με πανω και ντουντουκα. Μεταξυ των μαρτηρων και ο Ανδρεας Γκιζιωτης δημ. συμβουλος του ΚΚΕ στην Α.Παρασκευη. ΔΗΜΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1918984_1820525404841790_5876343264468040138_n.jpg?oh=907ea591ba06720a75a63630534424bc&oe=573F7271

http://luben.tv/politix/70075

sniper

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση μόνο, για την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό γενικότερα:
Δεν τους λείπει ικανότητα να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να το κάνουν, αυτή είναι η δουλειά τους (και από αυτή δεν απεργούν ποτέ!).Πιο σιχαμερά τομάρια όμως είναι κάτι άλλα παληκαράκια που δεν απεργούν για να μη χάσουν το γαλατάκι των παιδιών τους.Σκουληκαντέρες!
Καθώς βλέπω έχουν μαζευτεί έμμισθα τρολλάκια....πάλι.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω να απολυθούμε όλοι, να πεθάνουν τα παιδιά μας και να τραγουδάμε όλοι μαζί το "επέσατε θύματα". Επίσης μπορεί να βάλει και ο Ρ φωτό εκεί που έχει στο τέλος "στην μνήμη αγωνιστών". Όχι όλων τα παιδιά βέβαια, αυτών που θα απολυθούν, όσοι έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και φοιτητές μπορούν να λένε ότι θέλουν.

Τώρα, για τα παιδιά των άλλων θα νοιαστούν ?

Κώστας

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

@ Κωστας

..απλά σιχαμα

Ανώνυμος είπε...

@ την ιντερνετική περσόνα "Κώστας"
Εκτός από ψάρακας(που προσπαθεί κιόλας να ψαρέψει ποιοι είμαστε!) είσαι και μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ-πολιτικά μιλώντας. Φασισταριό από τα λίγα.Να πας να ψάξεις για τις διώξεις ΠΑΜΙΤΩΝ, για το ότι ΔΕΝ βρίσκουν δουλειά καθώς είναι γνωστοί κτλ κτλ. Κατά τα άλλα έχεις και γνώμη επί παντός επιστητού και για το εργατικό κίνημα κοπρόσκυλο. Υπάρχουν πολλοί που δυσκολεύονται να απεργήσουν αλλά δεν κάνουν κριτική* από την έδρα-καναπέ τους, βοηθάνε όπως και όπου μπορούν γιατί έχουν ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-όχι κατα ανάγκη ταξική-κάτι που που διαθέτεις σε μεγάλη ανεπάρκεια. Μη τολμήσεις να μου απευθύνεις το λόγο ΡΕ.

Αποτέτοιος
ΥΓΤο παίρνω πίσω:Δεν είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ μιλώντας πολιτικά, είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ γενικώς, ρεμάλι.
*όπου "κάνεις κριτική" βάλε "χέζεις" για να καταλαβαινόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο το ότι μιλάω για τους εργαζόμενους γενικά και μου απαντάτε για τους παμίτες συνδικαλιστές, με την συνδικαλιστική πυκνότητα στον ιδιωτικό τομέα μάλλον σε μονοψήφια ποσοστά είναι ένα πολύ καλός λόγος για τον οποίο τα ποσοστά αυτά θα πέσουν κι άλλο. Γιατί μιλάτε για ένα κίνημα της τηλεόρασης, απευθείας σύνδεση ο Παπαδάκης να κάνει και όλα καλά.

Κώστας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Κώστα το τερμάτισες
Και μάλιστα σε καθόλου άσχετη ανάρτηση-θέμα-συγκυρία. Λίγο κράτη να μην ξεφτιλιζεσαι τόσο γρήγορα. Καλή τύχη την επόμενη φορά

Ανώνυμος είπε...

@για τους εργαζόμενους (όχι για ΜΑΛΑΚΕΣ)
Με την άδεια του διαχειριστή,
https://www.youtube.com/watch?v=bfrt_xLe3j0&index=9&list=PLI2w8JWJzNCnXxcA7hSSibmt3j4hNidxs

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Μαγκιές αλλού μπρεζνιεφικο απολίθωμα. Κάπου που να νοιάζεται για τις απειλές σου ώστε να αυτολογοκριθεί.

καλή τύχη την επόμενη φορά

Κώστας

Tsigke είπε...

Ο Κώστας ξέχασε να αναφέρει ότι το ΠΑΜΕ την μεγαλύτερη του δύναμη την έχει στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο, σε αντίθεση με συριζα και ανταρσυα που έχουν ύπαρξη σχεδόν αποκλειστικά στο δημόσιο.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Αποτέτοιε δε χάθηκαν αλλά μη δίνεις σημασία. Άστον να εκτίθεται μόνος του

zoot horn rollo είπε...

Δωσε "σοβαροτητα".
ΛΑΕ ρε.

Θανάσης είπε...

Με το συμπάθειο αλλά επειδή κατά τη γνώμη μου οι μέρες είναι (πιο) κρίσιμες (απ'ότι συνήθως) επειδή α) με αφορμή το ασφαλιστικό πάει να γίνει φανερό το παλιό σλόγκαν "πέντε κόμματα δύο πολιτικές" που τώρα είναι "δεκαπέντε κόμματα δύο πολιτικές" καθώς το σύστημα δεν μπορεί να τους βολέψει όλους, ούτε καν το ένα τρίτο (επειδή δεν μπορεί, όχι επειδή είναι άκαρδο και δεν θέλει), και β) με αφορμή το σπάσιμο του αστυνομικού κλοιού στα "λουλουδάδικα" (όπως πολύ εύστοχα είπε ο Κατσώτης στην τηλεόραση στην αντιπαράθεση με τον συν/ξιούχο της Τράπεζας Ελλάδος Μπαλαούρα που τώρα κόβει συντάξεις και ισχυρίζεται ότι στρώνει το δρόμο για το σοσιαλισμό, "ποιός αποφασίζει ότι τα σύνορα εδώ είναι τα λουλουδάδικα;")κάτι που εύχομαι να σημάνει κλιμάκωση της ανυπακοής και δυναμικές ενέργειες απέναντι στην κυβέρνηση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, σημασία έχουν ο προβληματισμός και η συμμετοχή στην καλύτερη οργάνωση αυτής της προοπτικής που πολύ πιθανό να σηκώσει επιτέλους έναν κόσμο από τους καναπέδες του. Πιστεύω ότι και οι δυο τελευταίες αναρτήσεις βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά τελικά αν δεν πει τη μαλακία του ο Κώστας (και τώρα είπε τη μεγαλύτερη οπότε η ευθύνη είναι αυτών που τσιμπάνε)και δυο τρεις άλλοι παρόμοιοι, κουβέντα δεν γίνεται.

zoot horn rollo είπε...

Ευχαριστω που με επιβεβαιωνετε για το ποιον σας "σοβαροι". Γραφτε κι αλλα τετοια "μνημεια".

Ανώνυμος είπε...

Εγω προτεινω να κανουμε αυτο που λεει ο Κωστας. Να τον πιουμε υπευθυνα και να κουναμε και το δαχτυλο σ αυτους που αγωνιζονται. Κωστα, οι εποχες ειναι τετοιες, που ουτε καν το αναποδογυρισμα της πραγματικοτητας εκ μερους σου (κινημα της τηλεορασης κλπ) δεν αρκει για να καταλαβει κι ενας ασχετος ακομα τι συμβαινει. Και βλεπω οτι καταλαβες επιτελους πως δεν αγοραζει κανενας την απογοητευση που πουλας κι αρχισες να τσατιζεσαι. Και χωρις να σε "απειλησει" κανεις κι ολας, χαζουλη.

sniper

kolokotronis είπε...

Το ΠΑΜΕ κατάφερε χτες, μέσα σε λίγες ώρες, με δύο διαφορετικής τακτικής αλλά συνδυασμένες ενέργειες, να σπάσει τα αστυνομικά μέτρα:

-με το τρικ των τουριστικών λεωφορείων γελοιοποίησε την αστυνομική προστασία της πρωθυπουργικής κατοικίας (μόνο τον σ. Πέρρο ντυμένο με χαβανέζικο πουκάμισο, βερμούδα και nikkon κρεμασμένη στο στήθος δεν είδαμε, αλλά κι αυτό εάν χρειαζόταν θα το βλέπαμε).

-με μιά αποφασιστική και ορμητική κίνηση, παρά τις φισουνιές, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στο αδύνατο σημείο του, δείχνοντας στους "φίλους" μας της εξωκοινοβουλευτικής, πώς γίνεται η δουλειά στα λουλουδάδικα.

Το ΠΑΜΕ, χτες, έδωσε ελπίδα σε όσους από εμάς, ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να ζούμε πιά έτσι. Θέλουμε, ελπίζουμε, δουλεύουμε για ανάλογη συνέχεια.

ΥΓ1. στη πρώτη γραμμή των συγκρούσεων ήσαν μέλη του ΠΓ και της ΚΕ (Πρωτούλης, Κατσώτης,
Πέρρος, Χιώνης), για όσους σκατόψυχους τολμήσουν να επαναλάβουν εμέσματα περί ηγεσίας.

ΥΓ2. όταν θα πηδάμε τις μάντρες των εργοστασίων και θα πέφτουν κορμιά, οι διάφοροι true
και "σοβαροί"
ΔΕΝ θα είναι μαζί μας.Μην έχετε καμμία αμφιβολία. Θα μας κουνάνε το δάχτυλο,
ψελλίζοντας: "δεν είπαμε κι έτσι!", οπότε φερθείτε τους ανάλογα από τώρα...

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα και όλοι οι "Κώστες": Να είστε σίγουροι, ότι τη χοντρή ροχάλα θα τη φάτε από τα ίδια σας τα παιδιά!
Και για το κόσμο που θα τους παραδώσετε, αλλά και γιατί, επί πλέον, τα χρησιμοποιήσατε σαν άλλοθι στην άθλια προπαγάνδα σας!

gg είπε...

Σκοπός του ΠΑΜΕ σήμερα ήταν η κινητοποίηση ενάντια στο τσεκούρεμα του ασφαλιστικού. Η σύγκρουση ήρθε ως συνέπεια της στάσης της αστυνομίας. Ο σκοπός δεν ήταν αυτός.
Αντιθέτως σε ότι κινείτε στο φάσμα από την ροζ αριστερά ως την αναρχία η σύγκρουση γίνεται αυτοσκοπός, όλα περιστρέφονται γύρω από αυτή δίχως πολιτικό η ιδεολογικό πλαίσιο σαν να είναι η ίδια κάποια απόδειξη επαναστατικότητας. Καλό αν είσαι φοιτητής δεν λέω αλλά μέχρι έκει.
@Κώστα η βουλή είναι αφύλαχτη από το ΠΑΜΕ σημερα, μέσα υπάρχουν και πολλοί αριστεροί να βοηθήσουν εκ των έσω και οι κάμερες του συντρόφου Παπαδακη λείπουν. Παρε τα παιδια και τα λοιπά συντροφια και όρμα.

skatopsyxos είπε...

@kolokotronis

"για όσους σκατόψυχους τολμήσουν να επαναλάβουν εμέσματα περί ηγεσίας"

Σε παρακαλώ μην προσβάλλεις ημάς τους σκατόψυχους.Σκατόψυχοι είμαστε,όχι οπορτουνιστές. :P

Μπράβο στους σ/φους στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Απο ΑΘΗΝΑ 9,84
"Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη χρήση χημικών και τα επεισόδια με συνταξιούχους του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα, διέταξε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Όπως μεταδίδει το Mega, οι εντολές που είχαν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις από το κέντρο επιχειρήσεων ήταν τέτοιες, ώστε να μη γίνει χρήση χημικών, τα γκλοπ να είναι αυστηρά στις θήκες και η απώθηση των διαδηλωτών στον φραγμό να γίνει μόνο με τις ασπίδες.

Επιτελείς της ΓΑΔΑ αναφέρουν πως στα στοιχεία της έρευνας θα συμπεριληφθούν και τα ηχητικά αποσπάσματα των εντολών που δόθηκαν μέσω ασυρμάτου."

Να δεις που το πορισμα θα λεει οτι για ολα φταιει το ΠΑΜΕ που επιτεθηκε στους αστυνομικους και η χρηση βιας ηταν μικρη και αναγκαια για την προστασια των αστυνομικων, εκτος και αν βαλουν φαντασια απο Σταρ Γουορς και πουν οτι ο Περρος εναι Τζενται και με τη δυναμη του μυαλου του εβγαλε τα γκλομπ απο τις θηκες τους

Ακυρος

λαθραναγνώστης είπε...

Πάντως το 85, όταν έπεσε το πρώτο "σοσιαλιστικό ξύλο" από την τότε "πρώτηφορααριατερά", διέρρεαν ότι ήταν προβοκάτσια εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης από δεξιά στοιχεία μέσα στην αστυνομία. Δήθεν, δεν είχαν προλάβει ακόμα να την εκδημοκρατήσουν.

Θανάσης είπε...

@metalheart158. Η σύγκρουση δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός αλλά "you have to reclaim the streets" ιδίως όταν κινδυνεύεις σύντομα να σου απαγορεύουν να κάνεις πορεία από την Ομόνοια μέσω της Σταδίου γιατί διαταράσσεις την εμπορική δραστηριότητα της οδού και επειδή θα ταραχθούν οι τουρίστες-τοτέμ του κέντρου της Αθήνας (παρεμπιπτόντως αυτό ήταν το σπηκάζ ενός κρετίνου του σκαϊ την ώρα της σύγκρουσης). Υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που (από τους καναπέδες βέβαια) δεν είναι ικανοποιημένη από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ επειδή δεν κάνει αρκετά (γι αυτούς). Καλώς ή κακώς κάπως διαφορετικά πρέπει να κινηθείς για να τους ξεκουνήσεις, και αυτούς και πολλούς άλλους. Υπ' όψιν ότι αυτή η λογική είναι στον αντίποδα της λογικής ΕΑ-ΝΣ και τα λοιπά, που λέει γίνε πιο πλατύς πιο μετωπικός άμβλυνε τις γωνίες για να σε ακούσει ο κόσμος. Εμένα η επαφή με τον κόσμο μου δείχνει ότι σε θέλουν πιο συγκρουσιακό, πιο ρηξικέλευθο στον ακτιβισμό σου πιο ριζοσπαστικό στη βραχυπρόθεσμη τακτική σου. Στο κάτω-κάτω τώρα που είσαι ο μόνος που έμεινες να αντιδράς ενάντια στα μνημόνια και τα αφεντικά πρέπει να διδαχθείς από την πείρα πέντε χρόνων που λέει ότι με τις μέχρι τώρα δοκιμασμένες μορφές πάλης, και οι αντεργατικοί νόμοι περνάνε και ο κόσμος αποθαρρύνεται και αποτραβιέται.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

- Tι εκανες στον Πολεμο μπαμπα ?Τοτε που γαμουσαν το ΜΕΛΛΟΝ μας ?
- Καθομουν φρονιμα και εκανα κριτικη σε αυτους που αγωνιζονταν...
- Φτου σου ρε ξεφτιλα μπαμπα !

gg είπε...

@ Θανάσης
Δεν διαφωνώ στο ελάχιστο με ότι είπες. Δεν αρνούμαι την σύγκρουση όχι μόνο για όταν θα ήμαστε σε επαναστατικές συνθήκες αλλά και για τα όσα ανέφερες. Ίσα ίσα πιστεύω πως σε ορισμένες περιπτώσεις αντιδράσαμε και πολύ πιο μειλίχια από ότι έπρεπε (άλλο΄θέμα αυτό). Απλά το είχα στο μυαλό μου σαν απάντηση σε όσους άκουσα να λένε για το ΠΑΜΕ που τώρα αποφάσισε να συγκρουστει. Κάτι Κωστάδες δηλαδή. Βέβαια δεν θα το δει αυτός τώρα σπάει την πύλη της Βουλής.
ΥΓ Τον αντεργατικό αγώνα μην τον ανακατέβεις. Λερώνεις τα όσα λες και είναι κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνετε, κανένα θετικό νόημα. Η πραγματική αγωνία του κόσμου της δουλειάς μπροστά στην πολύ απτή ήττα του στους χώρους εργασίας δεν μπορεί να καλυφθεί από κανέναν πολιτικό-συνδικαλιστικό κύκλο που μπορεί και στηρίζει έναν πρωτοπόρο κόσμο σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες. Προσπαθείτε απλά να παρουσιάσετε πως το ΠΑΜΕ είναι παντού και το εργατικό κίνημα σαρώνει. Εγώ δεν λέω ότι δεν προσπαθεί αλλά λυπάμαι, δεν είναι έτσι. Θεωρίες συνωμοσίας ότι θα γράψω εγώ στο sfyrodrepano ότι δεν μπορώ να απεργήσω και κάτι θα γίνει δεν λένε τίποτα ρε παιδιά, μιλάμε για μια κατάσταση που άπειρος κόσμος δεν ξέρει καν αν γίνεται απεργία, δεν έχει καμία πρόσβαση σε τίποτα, δεν ξέρει το ΠΑΜΕ καν τι είναι. Δημόσιο, ΔΕΚΟ, και αυτά όχι εργολαβίες και τέτοια, ή μεγάλη μεταποίηση και λιμάνια νομίζετε είναι παντού ? Που το είδατε γραμμένο ότι εργατικό κίνημα είναι κινήσεις ζορό ? Ποιες δομές στήριξης και αλληλεγγύης υπάρχουν, απεργιακά ταμεία, δικαστική συνδρομή, εργατικές δομές στήριξης των ανέργων για να πω εγώ ας χάσω τα σκάρτα 500 ευρώ ? Και μην μου πείτε αν προσπαθώ να τα δημιουργήσω γιατί εγώ σας λέω ελάτε να προσπαθούμε από αύριο να τα δημιουργήσουμε αλλά θα μου πείτε είσαι στην ΛΑΕ και την τάδε οργάνωση, λες και αυτό με ακυρώνει από το ότι είμαι εργαζόμενος, ή το αν είμαι συνδικαλιστής πάλι με κάνει μη εργαζόμενο.

Και όχι, δεν υπάρχει ένα μέλος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που να έχει αφήσει το παιδί του να πεθάνει. Αυτονόητο είναι, όποιος δεν μπορεί να απεργήσει, όχι για το ένα μεροκάματο αλλά για όλον τον μισθό, δεν απεργεί. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αποταμιεύσεις, τις ίδιες συντάξεις παππούδων και των ίδιο αριθμό από παιδιά και εγγόνια που κρέμονται σε αυτές τις συντάξεις, τον ίδιο αριθμό ανέργων στα αδέρφια μας κλπ.

Σταματήστε επιτέλους να τσακώνεστε με έναν σε ένα blog και σταματήστε να βρίζετε.

Κώστας

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Να, είδατε τι κάνατε; Πέσατε όλοι μαζί πάνω σε έναν μόνο του, που παλεύει για την ενότητα (όχι στην κοινή δράση, γιατί ο ίδιος δεν έχει αρκετά λεφτά για να προχωρήσει απρόσκοπτα σε αγωνιστική δράση) με τα νηφάλια, αθώα, ενωτικά σχόλιά του σε ένα μπλογκ. Δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνετε, νόημα έχουν μόνο οι παρεμβάσεις του Κώστα, που δεν έχω κατσλάβει πού γίνονται, αλλά δεν έχει σημασία, οι οποίες είναι ενωτικές και δε διαχωρίζουν τους εργάτες, όπως κάνετε εσείς κι οι σελίδες του Ριζοσπάστη "στη μνήμη αγωνιστών" στο πρώτο ενωτικό σχόλιο του Κώστα.

Σπαράζω μέσα μου για την ενότητα _δεν έχω καταλάβει τίνος πράγματος και πάνω σε τι τελικά, αλλά σπαράζω. Ευτυχώς τη διασφαλίζουν τα κανάλια, που ανακάλυψαν ότι ήταν κι η Αδεδυ κάπου κοντά μας.

Υγ: δε γεννήθηκε ακόμα τρολ που θα υποκύψει στις "απειλές" και θα αυτολογοκριθεί. Μην το ταίζετε αλλο, εκτός κι αν είναι για να σπάσετε πλάκα, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα και συνομιλητές

zoot horn rollo είπε...

Αλλη μια περιπτωση που ειτε πισω απο "σεντονια", ειτε πισω απο ομορφες εκφρασεις-λεξουλες και δηθεν αγωνιες,"εκκλησεις" για "εντιμοτητα","σοβαροτητα"κτλ. κρυβεται αντιδραστικοτητα του χειρoτερου ειδους. Φανηκε πολυ καλα εδω, για μια ακομη φορα.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Πωλητες απογοητευσης " και "επαγγελματιες οσφυοκαμπτες" υπηρχαν παντα και θα υπαρχουν παντα . Μεχρι και δημωδη γραφονταν παλια για να τους γελοιοποιησουν την φρονιμαδα .Σε καθε κρισιμη καμπη της Ιστοριας οι εξελιξεις ηταν αντιστροφως αναλογες απο την σταση απεναντι σ αυτους κατ αρχην . Αν οι αποφασισμενοι να τραβηξουν μπροστα (συνηθως μειοψηφια) δεν συντριβαν γρηγορα το φαινομενο, η ηττα για τον λαο ηταν βεβαιη .Αν το καταφερναν, συνεβαιναν κοσμογονικα γεγονοτα ,τα λαικα ποταμια τους ξερνουσαν σαν σκουπιδια και αποβλητα στις οχθες και ο τροχος της Ιστοριας ξεκολλαγε και γυρνουσε .
Σ αυτη τη φαση η αξιοποιηση της ικανοποιησης μεγαλων μαζων του λαου για τα χτεσινα γεγονοτα (Μαξιμου ,λουλουδαδικα ) αναγκαστικα για να κεφαλαιοποιηθει απο το κινημα ΠΡΕΠΕΙ να περασει απο τα συνδικατα και της λαικες επιτροπες της γειτονιας .Εκει δλδ που δρα και πασχει ο λαος μας . Οσο θα συντριβονται εκει οι λογικες των "Κωσταδων"-πλασιε και θα ξεπερνιεται η λογικη της αναθεσης ...οσο θα αυξανονται δλδ οι ...συνειδητοι Σιφωνιοι ,τοσο θα μενουν οι πρωτοι με το πουλι στο χερι ,θλιβερα ενεργουμενα και συνεργατες της εξουσιας .

Και γερα στην οικ.εξορμηση ,για να μην ξεχνιωμαστε

Poe είπε...

Κωστα
εγω ξερω για αγωνιστες του παμε
οτι χανουν τις δουλειες τους για τη συνδικαλιστικη τους δραση και τη συμμετοχη τους στις απεργιες
οχι απλα ενα μεροκαματο...
...αλλα απο εκει φαινονται και τα ορια σου, που απο τη μια ερχεσαι με υφος 15 κοκορων να μας κανεις κριτικη, και απο την αλλη φοβασαι μη χασεις ενα μεροκαματο

παντως οταν κανουμε την επανασταση κανουμε σοσιαλισμο κανουμε και κομμουνισμο και οταν γενικα θα τα λυσουμε ολα θα σε ενημερωσουμε που να μη συνεχιζεις να δουλευεις στο αφεντικο σα μαλακας
μεχρι τοτε... τα μεροκαματα σου και τα ματια σου

Poe είπε...

Κωστα, αμα καποιος συναδελφος σου σκεφτει να απεργησει θα του πεις , "κατσε ρε μαλακα μη χασεις το μεροκαματο. Τα παιδια σου δεν τα σκεφτεσαι;"

Κατι τετοια ελεγαν και στους παλιους κομμουνιστες για να τους βαλουν να υπογραψουν δηλωση... "τα παιδια σου θες να μεγαλωσουν χωρις πατερα;" αλλα εκει τουλαχιστον εχαναν τα παντα αν δεν την υπεγραφαν... εσυ θα υπεγραφες δηλωση και για ενα μεροκαματο

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

"Βασίλη μ' κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης...."

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Poe γιατί δεν έχεις χάσει την δουλειά σου ? και όχι ένα μεροκάματο όπως διευκρίνισα ότι δεν μιλάω για αυτό, αλλά μου χρεώνεις ότι είπα ένα μεροκάματο. Ξέρεις για κάποιους άλλους ? Ασε τους άλλους καμάρι μου εσύ γιατί δουλεύεις ? Επίσης εγώ είπα ότι δεν με παίρνει να απολυθώ και επιμένετε να πεθάνει το παιδί μου, τόσο απλά. Πείτε έναν του ΠΑΜΕ να το έκανε.

Ρε πα΄τε καλά λέω εγώ που θα μου πείτε να πεθάνει το παιδί μου. Ανώμαλοι είστε ?Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές σέβονται και αγαπάνε τον λαό δεν είναι φαφλατάδες του internet. Ρώτησα, που είναι οι δομές και τα δίκτυα εργατικής αλληλεγγύης απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, μόκο εσείς. Να απολυθείς μου λέτε και κόψε το λαιμό σου. Οκ, το ΚΚΕ ενδεχομένως έναν κόσμο δικό του να τον στηριζει σε τέτοιες περιπτώσεις και καλά κάνει, εγώ τι θέλετε να κάνω ?

Κώστας



Poe είπε...

Εγω δεν δουλευω τις μερες της απεργιας
Αλλα επειδη εδω και μερικα χρονια ειμαι σε οικογενειακη επιχειρηση, δεν το θεωρω και κατορθωμα, παντως δεν εργαζομαι οταν εχει απεργια.

Και σου ξαναλεω... και αλλοι εχουν παιδια και απεργουν και απολυονται...
...δικαιωμα σου μην το κανεις
αλλα μην μας κανεις κριτικη με υφος 15 πετεινων
διοτι σε καθε απεργιακη κινητοποιηση οι παμιτες ειναι που τρωνε την παπαρα
ακριβως επειδη νοιαζονται για το μελλον των παιδιων τους αγωνιζονται
και κατ επεκταση αγωνιζονται/μαστε και για το δικο σου παιδι
ρισκαροντας αυτο που δεν ρισκαρεις εσυ

οσο για τις δομες και τα δυκτια
που να τα δεις βεβαια... σαμπως ξεμυτιζεις απο το σπιτακι σου
αλλα δεν αναρωτηθηκες ποτε οι της καλυβουργιας, οι της ανακυκλωσης, οι της κοκα κολα, και οι τοσοι αλλοι που κανουν η εκαναν πολυμηνες απεργιες πως κρατανε; οποτε προφανως κατι υπαρχει...
... αλλα αμα δεν θελεις επειδη δεν σε "συμφερει" να το δεις
δεν θα το δεις ποτε...

Poe είπε...

επισης οταν απολυεται συνδικαλιστης του παμε για συνδικαλιστικη δραση
το παμε δεν τον αφηνει ετσι ... κινητοποιουνται ευρυτερες δυναμεις εναντια στην εργοδοσια
παραδειγματα οσα θες
μικελ, τζαμπο ειναι μερικα απο τα ευρεως γνωστα παραδειγματα, και τοπικα υπαρχουν ενα σωρο!

Ανώνυμος είπε...

Πάνω απ ‘όλα η καριέρα!

Πρώτη φορά αριστερά κι ένα καιρό ,ήταν ένας τυπάς που χάριν ευκολίας θα αναφέρεται ως «Ο Κομπώστας». Τα φερε έτσι ο γερο-διάολος που Ο Κομπώστας δεν ήταν στέρφος. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Αυτός Ο Κομπώστας μέτριος καθώς ήταν σε όλα του, εκάθισε από νωρίς και σκέφτηκε πως με θεμέλια ψεύτικα δεν πρόκειται να ζήσει, κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά γαιδουρογύρευε που λένε κι οι αριστεροί που δεν τα παραπέμπουν όλα στη Δευτέρα παρουσία, πόσο μάλλον στην Τρίτη ή την Παρασκευή.
«Θα πάω να βγάλω το ΤΕΙ καλαθοπλεκτικής να βολευτώ, να βάλω μια βούκα ψωμί πάνω απ το κεφάλι μου» σκέφτηκε.
Από οικογένεια δεξιά ήτανε ο βαριόμοιρος κι αυτό που κολλάει θα μου πείτε, αλλά κολλάει γερά μάλιστα γιατί, από εδώ το χε από εκεί το χε, επί Σιμήτη του Πρώτου βρήκε γερό μέσο, πράσινο σαν φρέσκο μαρουλάκι. Πήρε λοιπόν το πτυχίο υπο μάλης και άαααραξε.
Έτσι Ο Κομπώστας έμαθε να μιμείται το ΒΛΑΚΑ ώσπου του έγινε συνήθειο: «Απεργία!» του λεγες-«Θες να σκοτώσεις το παιδάκι μου!!» σου απαντούσε ουρλιάζοντας και η συνείδηση του ησύχαζε-σε πέντε λεπτά ροχάλιζε κιόλας.

Βολεμένος λοιπόν καθώς ήταν στον καναπέ του-οικογενειάρχης άνθρωπας- ενώ ο Κόσμος κι ο κοσμάκης περιφερόταν γύρω του, νόμισε ο τρισκατάρατος και τετραπέρατος αυτός Κομπώστας, μέτριος και γλυκύβραστος καθώς ήταν ,πως όλα-Το σύμπαν, η ζωή και τα πάντα- αφορούσαν αυτόν και τον κληρονόμο του. Αποφάσισε λοιπόν να παρέμβει δυναμικά. Δεν άφησε ραδιοφωνική εκπομπή που να μην επενέβη να σχολιάσει, στο όνομα της ενότητας βολεψάκηδων και Άρχουσας Τάξης. Αφού πασάλειψε γλίτσα τα ερτζιανά σε όλο τους το πλάτος, κλείστηκε τελικά στο καβούκι του ο μάλιαγκας και ζήσαν αυτός καλά κι εμείς χειρότερα.

Το ηθικό δίδαγμα καλά μου παιδάκια είναι το εξής: Είναι άλλο όταν ,επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να απεργήσεις για να δικαιολογηθείς ονομάζεις την απεργία «επαναστατική γυμναστική» και άλλο να αγωνιάς ,αλλά να την προωθείς την υπόθεση όπως μπορείς ακόμα κι αν φοβάσαι όπως όλοι μας.

(Οποιαδήποτε ομοιότητα με περσόνες, ΜΑΛΑΚΕΣ ή ακροατές ραδιοφωνικών εκπομπών είναι τελείως συμπτωματική, τόσο συμπτωματική που Ο ΜΑΛΑΚΑΣ που θεωρεί πως ταυτίστηκε να πάει να παίξει Τζόκερ.)

Αποτέτοιος

λαθραναγνώστης είπε...

Κώστα, γιατί δεν κάνεις μια ιδιωτική ασφάλιση να σε καλύπτει έσένα και το παιδί σου σε περίπτωση απεργίας?

zoot horn rollo είπε...

Μα ό,τι σου έχουν πει, δε σου κάνει. Είσαι κι επιθετικός από τη πρώτη στιγμή. Γιατί δε θέλεις, πάνω απ' όλα.
Επιβεβαίωσέ μας κι άλλο.
ΥΓ: Πολλά τρολοκλισέ σε 7-8 γραμμές, σίγουρα πάντως πιο...ειλικρινές από τα σοβαροφανή "σεντόνια".

Ανώνυμος είπε...

Γιατι οτι θελει δουλευει. Σιγα μην σου δωσει και λογαριασμο. Εσυ τι ζορι τραβας και προσπαθεις να ψαρευεις διαρκως προσωπικα στοιχεια;

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το να βαζουμε μπροστα τα παιδια στην επιχειρηματολογια δεν τιμα κανενα.
Σε αυτα που λες Κωστα σε ρωτω, να πεθανει το δικο σου παιδι η το δικο μου ?. Παντως για εσενα οι καταστασεις ειναι win win ε?
Να απεργησω εγω διεκδικωντας τα ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, με κινδυνο απολυσης, να πετυχω τους στοχους της απεργιας και εσυ απλα να απολαυσεις τους καρπους αυτης της προσπαθειας χωρις να κανεις τιποτα. Η να απεργησω , να χασω, να απολυθω και εσυ σα σοφος γεροντας να με χτυπας συγκαταβατικα στην πλατη λεγοντας μου 'Στα ελεγα εγω'.
Παντως απο τη μικρη μου εμπειρια σε απεργιες και λοιπες μορφες πιεσης προς τα αφεντικα ξερω οτι το σωματειο μου ηταν εκει, με στηριξε πολιτικα, ηθικα, ψυχολογικα και ΝΟΜΙΚΑ.

Ακυρος

Φαμφάρας είπε...

Θα είχε πλάκα να μας πουν από 1,5 εκατ. που είμαστε οι άνεργοι σε αυτή τη χώρα πόσοι είμαστε εμείς που κάναμε απεργία και αγώνες και πόσοι όχι. Άντε γιατί θα μας τρελάνουν με τις βλακείες τους κάποιοι . Οκ δε λέω το να κατεβαίνεις στην απεργία μπορεί να είναι ένας καλός λόγος για να χάσεις τη δουλειά σου. Το να ΜΗΝ κατεβαίνεις όμως, το να μη παλεύεις συλλογικά μεσα στο ΤΑΞΙΚΟ κίνημα είναι πολύ καλύτερος λόγος και τη δουλειά σου να χάσεις και τα δικαιώματα σου και τη ζωή σου στη τελική (που θα την έχεις χαραμίσει).


φαμφάρας

Ανώνυμος είπε...

το είπα και γω Poe αυτό που λες, το ΠΑΜΕ δεν αφήνει τους συνδικαλιστές του και καλά κάνει, εγώ τι να κάνω ?

στον άλλον που μου βάζει δίλλημα ποιανού το παιδί να πεθάνει τι να απαντήσω ? Ρε άνθρωπε καταλαβαίνεις ελληνικά ? Δεν υπάρχει περιθώριο από άποψη αποταμιεύσεων, νοικιού, δανείων να μην δουλεύω. Είναι θέμα εργατικής αλληλεγγύης αυτό και όχι ατομικού ηρωισμού. Κανενός, αν χρειάζεσαι τα σκάρτα 500 για να φάει το παιδί σου, δεν σε καλύπτει κανένα συνδικάτο και στην τελική δεν θα σου ανανεωθεί η σύμβαση να μην απεργήσεις.

αλλιώς βάλτο σε ένα ίδρυμα και απήργησε.

βγείτε επιτέλους από τα σπίτια και τα κομματικά γραφεία ρε παιδιά, είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος που δεν γίνεται να απεργήσει, πρέπει να υπάρξουν άλλες δομές. Επιβολής της απεργίας, φαινομενικά και σύμφωνα με τους Μπογδάνους, απ έξω, εργατικής αλληλεγγύης κλπ.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Τον απέθαντο έχει αυτό καλέ; Ούτε το Τέζα δεν το πιάνει; Τι κακό! Το φτύνεις κι αυτό κάνει μακροβούτια....Αντισοσιαλιστικό εμβόλιο τα κάνουνε;

Απεργίες δεν μπορούν να γίνουν(το χει καρατσεκάρει γιατί κανένας φίλος του δεν απεργεί), άρα και τα συνδικάτα δεν χρειάζονται,
Ο αστός έχει για όπλο του την ανεργία,οπότε να δώσουμε και κώλο
Το ΠΑΜΕ προστατεύει τους "συνδικαλιστές του"(καλά ,άλλος είπε πως τους πληρώνουν κιόλας) άρα τους "έτσι" τους έχει γραμμένους,
Η λύση είναι κυβέρνηση αριστεράς και φρέντο-μόκο με παχύ αφρόγαλα ελπίδας στην καναπεδιά.

Ο καπιταλισμός ρε λακέρδα ακόμα και με δημοκρατία και με αριστερή κυβέρνηση είναι αυτό ακριβώς: να φοβάσαι να απεργήσεις. Θα το λύσεις το δεσμό από μόνο σου ή θα μας πρήξεις κι άλλο τα μυδοπίλαφα; (Εργασία για όταν είσαι offline...τσσσσσ)

Αυγοτούμπουρδο τα έχεις κάνεις, που να σου ζητάγανε να απεργήσεις!

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Κωστα, διακρινω μια συγχιση στο λογο σου, Συγχιση οχι πνευματικη αλλα συναισθηματικη.
Υιοθετεις μια επιθετικοαμυντικη σταση στην επιχειρηματολογια σου που ουσιαστικα να πηγαζει απο την ανασφαλεια που εχεις για τον εαυτο σου. Ειναι σαν να συγκρουονται 2 προσωπικοτητες, 2 κοσμοι, 2 συμπαντα μεσα σου. Απο τη μια αυτο που αγανακτει και θελει να κανει κατι, να κανει τη διαφορα να επαναστατησει στον αυταρχικο πατερα του και απο την αλλη αυτο που θελει να δειξει οτι ειναι ο καλος γιος, ο αξιος συνεχιστης.
Ειναι σαν το Εγω σου να μην μπορει να αποδεσμευτει απο το Υπερεγω σου. Και ερχεται και το καταραμενο το Εκεινο και στα κανει ολα χαλια.
Κωστα πρεπει να καταλαβεις οτι την ισσοροπια θα την βρεις οταν αγαπησεις αυτες τις δυο προσωπικοτητες, τις αγκαλιασεις και τις δεχτεις, αλλιως θα βρισκεσε μονιμως σε συγχιση και σε παλη με τον ιδιο σου τον εαυτο.
Παντως αν θελεις να μιλησεις για αυτα η πρωτη συνεδρια ειναι δωρεαν.


Αυτος που σου βαζει διλλημα ποιανου το παιδι να πεθανει.


Ανώνυμος είπε...

κάτι σαν τον Λουκ Σκάιγουόκερ με περιγράφεις 11:31 (λόγω των ημερών, για να ευθυμήσουμε και για να το λήγουμε γιατί όλο τα ίδια λέμε)

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ψευδαισθήσεις μεγαλείου! Αυτό κι αν θέλει ψυχανάλυση!
Να έρθω κι εγώ για καμιά συνεδρία "ανώνυμε 11.31" που με περνάνε για Τσουμπάκα κι όσο να πεις ένα θεματάκι το έχω;

Poe είπε...

Κι αφου ρε κωστα οι του παμε ειναι οργανωμενοι και μπορουν να παλαιψουν απο καλυτερες θεσεις εναντια στους αστους
γιατι δεν αγωνιζεσαι με το παμε αλλα ζηταν ετσι γενικα νεες δομες;
δηλαδη το παμε θα φτιαξει δομες ετσι ασχετες που δεν θα σκετιζονται με το μετωπο;
θα εισαι ξερω γω στην ανταρσυα η θα εισαι συνδικαλιστης του συριζα και για να απεργησεις θα περιμενεις την προστασια απο τις δομες του παμε;
δηλαδη καταλαβαινεις τι λες;
το παμε τις δομες τις εχει φτιαξει, και αν θες αγωνιζεσαι μεσα απο αυτο απο καλυτερη θεση...
το να μην θες να εισαι στο παμε και να θες να κανει κατι το παμε για να μπορεις εσυ να απεργησεις ειναι λιγο... πως να το πουμε... διπολικο...

Ανώνυμος είπε...

Το παμε κοιτάζει μόνο τους δικούς του λοιπόν. Τι κι αν υπάρχουν ένα σωρό σωματεία με ελάχιστους παμίτες μέσα σε αυτά, που ωστόσο ακολουθούν τις κινήσεις και την γραμμή του παμε; Που σημαίνει ότι παίρνουν και τεχνογνωσία από αυτό για το πώς διεξάγονται οι αγώνες (προετοιμασία δράσεων, στήσιμο απεργιακών ταμείων κτλ). Στην χαλυβουργία ένας παμίτης υπήρχε, ο Σιφωνιός. Ωστόσο και εκεί και αλλού ακουγόταν και ακούγεται το ότι κάποιοι απεργούν επειδή τους ταΐζει το παμε, από ποιούς όμως ακουγόταν αυτό; Ε, θυμηθείτε την κυριούλα της χαλυβουργίας που έβγαινε διαρκώς στα κανάλια...

Το παραπάνω τρολλ που κατά δική του παραδοχή υπάρχει μόνο διαδικτυακά (και απ'την άλλη διαμαρτύρεται για το ανούσιο των μπλογκικών διαμαχιών) και ψεύδεται σε κάθε δεύτερη παράγραφο (παλιότερα έλεγε ότι τον συκοφαντεί ο οικοδεσπότης μας επειδή τον είπε απεργοσπάστη -- ενώ το δηλώνει και τώρα ξεκάθαρα και το δήλωνε και παλιότερα) έχει δηλώσει οπαδός της λαε, που στόχο της (μαζί με συριζα και ανταρσυα -- οι πρώτοι μαζί τους στο μετα, οι δεύτεροι ψάχνουν εδώ και 20+ χρόνια το "νέο" για να καταλήγουν στο αιώνιο τίποτα) έχει την διάλυση των όποιων δομών του εργατικού κινήματος. Το μίσος για το παμε υπάρχει από την ίδρυσή του, κι ο παραπάνω την γραμμή παπαγαλίζει.

Το πόσα άλλα ακροδεξιά κλισέ έχει γράψει δεν αξίζει να το σχολιάσει κάποιος. Πρόκειται για ποτ-πουρί με χάπενινγκς του παμε (=κίνημα της τηλεόρασης), πληρωμένους και καλοταϊσμένους απεργούς (=βολεμένοι συνδικαλιστές), και δολοφονίες παιδιών μέσω ασιτίας (βίντατζ άρθρο καρτερού). Κι αυτά με αφορμή διαδήλωση όπου έπεσε το ξύλο της αρκούδας σε μεροκαματιάρηδες και συνταξιούχους εν όψει του ασφαλιστικού εκτρώματος. Αλλά δεν είναι φασισταριό, είναι "κομμουνιστής".

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Για να το ληξω και απο τη μερια μου να προσθεσω εκτος των ψευδαισθησεων μεγαλειου διακρινω και ψευδαισθησεις καταδιωξης. Ασχημα τα πραγματα αν 2 απο τα θετικα, ως προς την διευκολυνση της διαγνωσης, συμπτωματα σχιζοφρενειας εμφανιζονται.

Ακυρος
ΥΓ Ανωνυμε 11:55 μετα χαρας :)

zoot horn rollo είπε...

Γιατί δε θέλει Poe. Τρέλα πουλάει. Πόσο καθαρό ακόμα να το κάνει; Δε θέλει, δε γουστάρει,τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος δεν μπορεί να απεργήσει ,ας θέσει ολόψυχα τον εαυτό του στις δραστηριότητες της λαϊκής συμμαχίας.Πριν από μέρες πήρα μέρος σαν μέλος της ΟΓΕ σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης ρεύματος έχοντας και αποφάσεις από το σωματείο των εργαζομένων στο δήμο, καθώς και των συνταξιούχων.Το πετύχαμε.Η οικογένεια που εντελώς συμπτωματικά ήταν γνωστή μου και δεν έχει σχέση με το ΠΑΜΕ δεν πίστευε πως υπάρχουν άτομα που χωρίς φανφάρες ήταν απλά στο πλευρό τους μέχρι να υπογράψουν και το τελευταίο χαρτί.Οποιος "δεν τα ξέρει" ας το ψάξει λίγο.Οι καιροί βαραίνουν και κάθε ξεκόλημα από τον καναπέ και τα ... πλήκτρα είναι διακαώς ευπρόσδεκτο.
Ινδιάνα

zoot horn rollo είπε...

Ινδιανα οποιος θελει να μαθει,μαθαινει. Οποιος δε θελει, επ' απειρον "κοσκινιζει".