Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Carpe diem

Αγαπητό ημερολόγιο,

Από αυτή τη μέρα αξίζει να συγκρατήσεις τρία πράγματα, το εξής ένα:

Δύο μέρες για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα
Τρεις μέρες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Κι επειδή η (συγ)κυβέρνηση τρέμει τον αντίκτυπο μιας τέτοιας παλλαϊκής κινητοποίησης, βλέπει τα τρακτέρ σαν άρματα μάχης (τανκς) που θα καταλάβουν το Σύνταγμα με τις ερπύστριές τους, για να το καταλύσουν, μαζί με τη ΔΦΑ, που είναι κάθε λέξη του τρίτου μνημονίου. Είναι κάθε λέξη που μπορεί να εξαπατήσει το λαό, να διασπάσει το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο των αγροτών, κάθε ψεύτικη υπόσχεση που μπορεί να τους παραλύσει σαν υπνωτικό, για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος και να αναγκαστούν, καθώς μπαίνει η Άνοιξη να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Άφησαν λοιπόν στην άκρη το κωμικό σενάριο πως δε φοβούνται τις λαϊκές κινητοποιήσεις, γιατί είναι με το μέρος τους και έχουν τα ίδια αιτήματα. Συγκάλεσαν εσπευσμένα υπουργικό συμβούλιο, για να τάξουν κάποιες μικροβελτιώσεις (υγ: ούτε καν αυτό τελικά, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους έστησαν την παράσταση) που θα τις πάρουν πίσω πανηγυρικά, στη διαπραγμάτευση. Εκεί όμως θα πέσουν ηρωικά, μετά από σκληρή μάχη (όχι σαν τους άλλους) μετά από 17 ολόκληρες ώρες. Τι να σου κάνει μόνη της (εναντίον όλων) μια αριστερή κυβέρνηση κι ο ευρω-σοσιαλισμός σε μια χώρα;

Του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι
Στο 'να χέρι το καρότο, στο άλλο χέρι το μαστίγιο
Κι επειδή το μαστίγιο της αστυνομίας (που δεν επιτρέπει την κάθοδο των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, για να μην παραβιαστεί ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας) δε φτάνει παντού κι είναι λίγο αντιαισθητικό για μια δημοκρατική, αριστερή κυβέρνηση, αναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια του συστήματος (και οι εναλλακτικές του προτάσεις).

Ο συντάκτης Σπύρος Γκουτζάνης από το Πρώτο Θέμα του Θέμου, είπε στην πολυφωνική ΕΡΤ πως ο Μπούτας έρχεται στην Αθήνα, για να κλείσει τους αγώνες (σε αντίθεση με την αγωνιστική γραμμή που προωθεί η εφημερίδα του, προφανώς).
Ένα ιστολόγιο, που κινείται στο χώρο της ΛαΕ, σπεκουλάρει με τη συνάντηση Μπούτα-Τόσκα, για να υπονοήσει ό,τι ακριβώς και το παραπάνω παπαγαλάκι.
Το Μακελειό δίνει δραματοποιημένη μορφή στο παραμυθάκι κι έχει μάλιστα κι αυτόπτη μάρτυρα, που αποκαλύπτει άγνωστες προδοτικές πτυχές του Βαγγέλη Μπούτα (αλλά ο Δημήτρης είναι εκεί κι επαγρυπνεί, για να τον ξεσκεπάσει).
Ενώ το σημερινό πρωτοσέλιδο της φυλλάδας του Χίου αποκαλύπτει πως... το προδοτικό ΚΚΕ και οι εργατοπατέρες τα έχουν κάνει πλακάκια με το Σύριζα και τις δυνάμεις καταστολής.

Θα μου πεις ότι αυτοί είναι γραφικοί και δεν πρέπει να τους δίνουμε πολλή σημασία.
Θα σου απαντήσω πως όταν οι γραφικοί λένε τα ίδια ακριβώς με τους σοβαρούς και έγκυρους, αυτό είναι ένα μέτρο για το πόσο επικίνδυνα είναι τα σκυλιά του συστήματος, σοβαρά και ασόβαρα.
Κι όταν η Αυγή φιλοξενεί ωραία ρεπορτάζ για την ετοιμότητα της Αστυνομίας, θυμάσαι συνειρμικά εκείνο το αναρχικό σύνθημα.
Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί...

Κι ενώ το αγροτικό πέρασε τελικά ξώφαλτσα από το στημένο τηλεοπτικό διάγγελμα του Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του στο ζήτημα με τις (τέσσερις) τηλεοπτικές άδειες και τα κανάλια (που μετέδωσαν απευθείας το διάγγελμά του). Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Μια πρέζα αντιμιντιακός αγώνας (τώρα που μας τελείωσε ο αντιμνημονιακός), κρατάμε εφεδρεία τη νομιμοποίηση της κάναβης, και να πώς περνάει επικοινωνιακά ο σκόπελος του ασφαλιστικού.

Σε άλλα νέα της ημέρας, το χρηματιστήριο συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του σε μια ελεύθερη αγορά και μια ανοιχτή κοινωνία, με κλειστά σύνορα και δρόμους (από τα διόδια, όχι από τα μπλόκα των αγροτών).
Ο γενικός δείκτης έφτασε στα επίπεδα του 89', ως σημειολογία για την ιστορία που επαναλαμβάνεται και τα δύο άκρα που ενώνονται για να ρίξουν το νέο Ανδρέα. Κι αν τα Τέμπη, η ΝΔ και τα διάφορα γκεσέμια της κάνουν λόγο για τριήμερη εκδρομή κι άλλα τινά αγωνιστικά, ας μην αφήσουμε μια τόσο μικρή λεπτομέρεια να μας χαλάσει ένα ωραίο, δημοφιλές κλισέ.

Η Ντόιτσε Μπανκ κινδυνεύει με κατάρρευση. Κάτι οι αποδείξεις που δεν κόβαμε, κάτι οι αγρότες που φοροδιαφεύγουν, κάτι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ε δε θέλει και πολύ να ξεκινήσει μια κρίση-ντόμινο στην ευρωζώνη, που πλήττει τους συμμάχους μας και τον χρηματοπιστωτικό τομέα που έπαιζε στα παράγωγα. Η προοπτική μιας χρεοκοπίας Λίμαν Μπράδερς στην Ευρώπη φαντάζει πλέον πολύ κοντινή...

Το ΝΑΤΟ έρχεται να επιτηρήσει το Αιγαίο, η Αυστρία ενισχύει τη φύλαξη της FYROM που δεν ανήκει καν στην ΕΕ. Ωραία πράγματα, ανθηρά κι ελπιδοφόρα...

Ενώ τέλος, στην κοσμική ενότητα του δελτίου, ο ροκ σταρ Βαρουφάκης εγκαινίασε χτες το κόμμα-κίνηση-φαν κλαμπ πολιτικών θαυμαστών του, που το ονόμασε ντίεμ25, κάρπε ντίεμ ή κάτι τέτοιο.
Για αυτό, σφε αναγνώστη, άδραξε τη μέρα, να μη χαθεί καμία.

Δύο μέρες για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα
Τρεις μέρες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύσσα κακιά έχουν πάθει!
Ρε κοίτα να δεις! Άμα υπήρχε άλλος ένας Συριζα, τουμπεκί θα κάνανε γιατί θα ξέρανε ότι η οργή θα διοχετευόταν ανοργάνωτα και θα ξεθύμανε σε κυβερνητικές αυταπάτες και σε μπογιάτισμα του σάπιου συστήματος.
Αυτό δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά, και ότι οι αστοί φοβούνται μην ξυπνήσει ο γίγαντας.
Καλή δύναμη σε όλους, και ξύδι στα οπορτούνια ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα ρέστα, που ακόμα δυστυχώς δεν τους έκανε πρωτοανάχωμα τους ο καπιταλισμός...
Μην σπρώχνεστε ρε! Έχει καιρό ακόμα η φάση, θα κρατήσει πολύ και θα περάσουμε όλοι πολύ ωραία!
Θα φάει τόσο καλά ο κόσμος, που θα αρχίσει να βγαίνει και χωρίς ΠΑΜΕ έξω, και θα κυνηγάει όσους τον φλωμόσανε στο ψέμα και στην αυταπάτη. Τότε θα λέτε που είναι το καλό το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να τους οργανώσει...

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διαχειριστές αυτής τις σελίδας για το βήμα που μου πρόσφεραν να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς - ανησυχίες...
θα ήθελα να τους ευχαριστήσω διπλα γιατί δεν λογοκρίνουν και τα σχόλια μπαίνουν αυτούσια έστω και αν μοιάζουν κάποιες φορες με βρισιά μα είναι και κάποιες αλήθειες που πρέπει να λέγονται (για τον λόγο αυτό και πονάνε λιγάκι)

σας έκλεισα λίγο απότομα την πόρτα και έφυγα μα η ανάγκη μου να μοιραστώ κάποιες ανησυχίες μου με ξανάφεραν πίσω ...
για σας … για σας…. είμαι ο Giannis
ξεκινώντας τις προσωπικές μου αναλύσεις θα ήθελα να ζητήσω από τον

Ιβάν Τζόνι

να επισκεφτεί την ιστοσελίδα
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_682.html?showComment=1454274182143#c2933495132815290004
για να δει και μια άλλη ερμηνεία τον όσον λέει από τα σχόλια που ακολουθούνε επάνω στην τοποθέτηση του…
κινδυνεύω τώρα εδώ από τον "" Αποτέτοιος""
να μου πει τελικά ότι και πάλι δεν κρίνω τις θέσεις του κόμματος μα αυτά που λένε κάποιοι ...
τις γνωρίζω νάσε σίγουρος για μένα ελάχιστα διαφέρουν...
μην βιαστεις να φωνάξεις στην πυρα στην πυρα κάνοντας σαν έναν άλλο λόγιο του μεσαίωνα και δεν είναι αγαπητέ μου χαρακτηριστικό τις ποιότητας σκέψης το ποσα βιβλία διάβασε κάποιος (επιμένω σε αυτό δεν θα μπω στη λογική να σου παρουσιάσω την βιβλιοθήκη μου ούτε εσύ τι δικια σου για να βγάλουμε συμπεράσματα για την ποιότητα σκέψης τέτοιες λογικές σε άλλους όχι σε μένα)


στον διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό ήμουν άσος στην έκθεση σκράπας.....
αν έγγραφα ποιήματα θα ήμουν ποιητής αν έγγραφα διηγήματα συγγραφέας ...
είμαι αυτός που είμαι λογικές ερωτήσεις κάνω ψάχνω λογικές απαντήσεις ....

giannis

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/88155/ola-ta-papagalakia-video]Γειά σου ΣΥΡΙΖΑ μεγάλε.[/url] Όπως λέει και ένας σφος για την κυβέρνηση : στεφάνια κατέθεταν, στεφάνια να λάβουν.

Β.Δ.

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

μπράβο σύντροφε,χώσε!!
Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει με τους αγρότες. Ότι και να συμβεί στην κάθοδο τους,πρέπει να ειναι ενωμένοι σαν μια γροθια. Και αν τα καταφέρουν,εκεί τότε θα τα πούμε όμορφα με κάθε λογής ενδιαφερομενο

zoot horn rollo είπε...

Να και το "ελεύθερο πνεύμα".

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδημουλης, ο γνωστος και ως πεφτωπανταμέσας, δινει ρεσιταλ στο τουΐτερ τις τελευταιες μερες.

8 Φεβ
Dim. Papadimoulis ‏@papadimoulis
Στο Star (βίντεο): Θεωρώ απόλυτο παραλογισμό το σενάριο νέων εκλογών, πέντε μήνες μετά τις προηγούμενες

Ριτουΐτ
8 Φεβ
TV Χωρίς Σύνορα ‏@tvxs
Μπέρνι Σάντερς, ένας Αμερικανός σοσιαλιστής στο πλευρό της Ελλάδας

Ο Σαμαρας μεσα του
9 Φεβ
Dim. Papadimoulis ‏@papadimoulis
Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: Οτιδήποτε τροφοδοτεί αστάθεια, ρευστότητα, αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα

οέο???
πριν από 4 ώρες
Dim. Papadimoulis ‏@papadimoulis
Ευρωβουλευτές #syrizaep ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος θα ελέγχει την κατάχρηση εξουσίας από τη νέα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή;»


Ξαναδιαβαστε το τελευταιο πιο προσεκτικα. Ανατριχιαζω. Φρικη.

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που γίνεται στο διαδίκτυο με τον βελζεβουλ Μπούτα είναι τόσο εξωφρενικά χοντροκομμένο που αναρωτιέσαι αν πείθει κάποιον πέρα από τους ήδη πεισμένους.
Το ότι η πλειοψηφία των μπλόκων συντάσσεται με τα αιτήματα που βάζει η επιτροπή ενοχλεί πολύ.

ΓΜ

Ανώνυμος είπε...

Επιστρέφω για να υπενθυμίσω στους φίλους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο σοσιαλισμό πιστεύουν. Σ' αυτόν δηλαδή που είτε θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει ποτέ. Το λες και απειλή αυτό.

Β.Δ.

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Γειά σου ΣΥΡΙΖΑ μεγάλε.....
....ήθελες να γράψεις ΒΔ!

Mάλλον κατά το ιστορικό "Γειά σου, Πασόκ, μεγάλε!"

-------------------------
(H επιτυχής κωδικοποίηση στον html-Editor θα ήταν:
<+a href="http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/88155/ola-ta-papagalakia-video">Γειά σου ΣΥΡΙΖΑ μεγάλε.<+/a>....
...χωρίς τα δύο (+), που παρενέβαλα, για να δείς τον κώδικα, χωρίς να εκτελεστεί.)

λαθραναγνώστης είπε...

Πόσο βρώμικοι, πόσο λεχρίτες, πόσο ελεεινοί.......
http://ergatikosagwnas.gr/new/ea/index.php/arthra/kendrismata/865-yparxei-kai-symvoliki-epanastasi

Με βάση λοιπόν, την πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα έπρεπε με αυτά τα υποκείμενα, τους κουκουλοφόρους του διαδικτύου, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι!

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ

Ακριβώς σφε. Ευχαριστώ και για την πληροφορία.

Β.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι διαφορετικές μέρες;
Αφού έχουμε δυνάμεις στους αγρότες, γιατί να μην ενωθούμε όλοι μαζί την παρασκευή;
Θα συνεχιστεί η διαδήλωση των αγροτών το Σάββατο;
Θα μείνουν σύνταγμα όπως ακούγεται;

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr/article/6252714/o-ixos-tis-katsarolas
Απολαύστε υπεύθυνα τον σύντροφο Καρτερό (ναι, ναι αυτόν που μας την έβγαινε από αριστερά γυρεύοντας ενότητα!):
"Κι αφού ξέρουν ότι εσείς -και σωστά- δεν έχετε στην εργαλειοθήκη σας τα ΜΑΤ, παρά μόνο ως έσχατη και αντιπαθή λύση (σ.σ. sic αλλά το λες και sick), βρήκαν τον μήνα που τρέφει τους έντεκα εκείνοι που θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί σας. Δεξιοί, ακροδεξιοί, βαρόνοι, λαθρέμποροι, φοροφυγάδες".
Δεξιοί, ακροδεξιοί, βαρόνοι, λαθρέμποροι, φοροφυγάδες
Δεξιοί, ακροδεξιοί, βαρόνοι, λαθρέμποροι, φοροφυγάδες
Διευκρινίζει παρακάτω αρκούντως ποιους εννοεί (για να μη μένουν και απορίες για τους αδαείς...):
"Αλλά, συγγνώμη, όταν κάποιοι αρνούνται κάθε διάλογο (σ.σ. υπενθυμίζω ότι οι μεγαλοαγρότες-μεγαλοδικηγόροι κλπ. έχουν επανειλημμένα ζητήσει διάλογο από μηδενική βάση, άρα δεν εννοεί αυτούς), εσείς βλέπετε μόνο μια «πράξη εγωισμού»; Δεν ακούτε τον ήχο της κατσαρόλας";

Φτωχοί αγρότες για εσάς λέει. Άνεργοι, εξαθλιωμένοι μικροεπαγγελματίες-νέοι πτυχιούχοι για εσάς λέει.
Αυτούς ψηφίσατε.
Ώρα για συμπεράσματα.
Ώρα για αγώνα επιβίωσης.
Ώρα για ταξικά προσανατολισμένη οργή.
Ώρα για δράση.

Και για να προλάβω το ιστολόγιο:

Μία ημέρα για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα!
Δύο ημέρες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα!

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

Σφυροδρέπανε πρόσθεσε αλλον ένα στο ίδιο προβοκαρόρικο οχετό που διατυπώνει τους ίδιους και απαράλαχτους "προβληματισμούς" και "απορείς":

http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/02/blog-post_49.html?m=1

Κ.Ο

Ανώνυμος είπε...

Θα μεινουν στο Συνταγμα δυο μερες. Και νομιζω το συλλαλητηριο μπηκε επιτηδες το σαββατο για να συμβαδιζει με το δικο τους.

Ο.Χ.Ε.Π.

zoot horn rollo είπε...

Ο καθένας ό,τι κι όσο μπορεί. Τίποτα καινούριο.
Σαν ορχήστρα, άλλος έγχορδα, άλλος κρουστά, άλλος πνευστά, χορωδίες κτλ. Δεν είναι ίδια μεταξύ τους όλα τα όργανα, εντάξει, όμως όταν παίζουν τόσο συγχρονισμένα το ίδιο κακό τραγούδι, χρόνια τώρα μάλιστα, όντως "απορείς".

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πρόσφατα σε αυτό το ιστολόγιο, κάποιος εμφανιζόμενος ως δήθεν ΚΚΕς (για να μην ξεχνιόμαστε, όλοι ΚΚΕ είμαστε στη χώρα ετούτη, ακόμα και ο Καρτερός και τα ΜΑΤ - έστω ως έσχατη και αντιπαθή λύση) μας μιλούσε για συνεταιρισμένους αγρότες που θίγονται από τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, ας δούμε από ποια θεωρητική βάση αλλά και κυρίως από ποιο κόμμα προέρχονται αυτές οι θέσεις:

http://www.avgi.gr/article/6252518/as-poume-loipon-alitheies-apo-mideniki-basi

Αντιγράφω από το ως άνω συριζαϊκό παπαγαλάκι:

"Αντί λοιπόν να συνεταιριστούν, προκειμένου να αποκτήσουν εξαγωγική και μεταποιητική δυνατότητα, καλώντας την Πολιτεία να τους βοηθήσει σε αυτή την επιθετική στρατηγική τους, την καλούν να τους πληρώνει τις εισφορές και τις αποζημιώσεις και να μην ανακατεύεται στις δουλειές τους μέσω της φορολογίας.
Οι αγρότες, τέλος, καλό θα ήταν να επιχειρήσουν μαζικά να παρακάμψουν τους μεσάζοντες, παρά να ζητούν συνεχώς από το κράτος να τους προστατεύσει από τους μεσάζοντες (που κατά τα άλλα τους έχουν ανάγκη). Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός κλέβει τον κόπο των αγροτών, όχι η κυβέρνηση. Και αυτός δεν αντιμετωπίζεται από μικροαστούς και κυβερνήσεις, αλλά από συνεταιρισμένους παραγωγούς."

ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΠΗΤΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ!

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

Έχει κ αύριο στις 5 συλλαλητήριο.Στην Κάνιγγος.Το Σάββατο είναι (σχετικά) πανελλαδικό.

mariori

Αναυδος είπε...

πέρα απο τον οχετο ανταρσιο-μλ-συριζεων, πρωτου θεματος και μανιαδακικων υπάχρει και μια πραγματικοτητα για τους αφελεις

ενα τρακτερ εχει μεγιστη ταχυτητα 40χλ/ω αρα ενα αλε-ρετουρ στην Αθηνα από π.χ τη Νικαια απαιτει περι τις 20 ωρες στο τιμονι. Το κοστος καθοδου και επιστροφης ειναι περιπου 120-150€

Ανώνυμος είπε...

Να τους δουμε οταν θα γινουν 48ωρες και αν γινει ουσιαστικα γενικη απεργια τι θα λενε.

"Δε γινεται τιποτα με 2 μερες απεργια".
"Δε γινεται τιποτα με 1 βδομαδα απεργια".
"Δε γινεται τιποτα αν καταλαβεις μονο ενα υφυπουργειο".
"Δε γινεται τιποτα αν καταλαβεις την εξουσια".
"Δε γινεται τιποτα αν νικησεις εναν αντεπαναστατικο εμφυλιο. Σταλινισμος μονο".

σαπορ τουτουρκι

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε συ άναυδε αλλά εμείς τα σπάμε γιατί έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεχουν κουκουεδικέεεεεεες πινακιιιιιιίδες.

Τι πάει να πει γιατί;

Γίνε και συ "σοβαρός".

https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY

ΒΧ

Ανώνυμος είπε...

@ σαπορ τουτουρκι

Άμα έχει κάποιος την απεργοσπασία και την οπορτουνίλα στο αίμα του, αυτά παθαίνει...
"Ρε δεν γίνεται τίποτα με την παγκόσμια επανάσταση, πρέπει να κάνουμε επανάσταση και στους εξωγήινους για ολοκληρώσουμε το όνειρο του ποσάδα από την ανάποδη!"

Ιβάν Τζόνι

Ανώνυμος είπε...

@ Κ.Ο: Αυτοί πάντως λένε και κάτι ξεκάθαρα, εν αντιθέσει με τους φασίστες (που ξεκίνησαν όλο αυτό το θέμα για προφανείς λόγους) και τους ακολούθους τους (υποστηρικτές λαε κι εργατικό αγώνα έχω υπ'όψιν μέχρι στιγμής). Γράφουν το εξής:

"...Παρά λοιπόν τις διαφωνίες μας, παρά το ότι κρίνουμε ως αρνητική τη πολυδιάσπαση του αγροτικού κινήματος με τα διάφορα συντονιστικά και παρά το ότι δεν είμαστε θετικοί στη περιφορά των αγωνιστικών δυνάμεων ανά την Ελλάδα θεωρήσαμε αναγκαίο να στηρίξουμε την απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Κυριακής στη Νίκαια από 68 μπλόκα για κατέβασμα στο Σύνταγμα..."

Ijon Tichy

Neophyte_commie είπε...

«Ο «συμβολισμός» είναι, σε τελική ανάλυση, η έμμεση παραδοχή της ηγεσίας του ΚΚΕ πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να καθοδηγήσει αγώνες μέχρι τη νίκη και αρκείται σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Δικαίωμά της. Δικαίωμα και υποχρέωση των εργαζόμενων και του κινήματος είναι να βγάλουν συμπεράσματα για το πού οδηγούν την πάλη του λαού τέτοιοι συμβολισμοί. Και να πράξουν αναλόγως.»

Όπως θα 'λεγε και αυτή η αντιπαθέστατη δημοσιογράφος της συριζαίικης ΕΡΤ: «Γιατί κύριε ΕΑ μου δεν σας ακούνε οι εργάτες ούτε οι αγρότες;»

Ανώνυμος είπε...

Ιβάν Τζόνι
πήρα μέρος σε κάποιες πορείες μα βρε αδερφέ δεν μου φτάνει αυτό… δεν θέλω την αγανάχτηση μου να την εκφράζω μη δημιουργικά ( συμμετέχω απλά γιατί αντιδρώ-προτιμώ το συμμετέχω γιατί μου προτείνουν κάτι ρεαλιστικό και καλό)
τέλος πάντων γιατί ίσος να σε κούρασα κιόλα με την επιμονή μου να μου απαντήσεις σε κάποια θέματα πάντως σε ευχάριστο για τις απαντήσεις σου

αν κάποιος άλλος έχει την διάθεση να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση εδώ είτε στο facebook (Giannis papadimou ) ας μου το πει θερμή παράκληση…

τελικά το να σταματήσουμε τον πόλεμο εμένα μου φαίνεται τόσο εύκολο όσο το να σταματήσουμε τα εγκλήματα πάθους τα εγκλήματα εν βρασμό ψυχής και τέλος πάντων να κάνουμε μια κοινωνία αγγέλων …(να αλλάξουμε την φύση του ανθρώπου με λίγα λόγια.. ξέρω κάποιους που έκοψαν το νήμα τις ζωής κάποιον άλλον για ένα κομμάτι γη -έχει και αυτό όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου )

εδώ πιστεύω ότι έγινε και το μεγάλο λάθος στις τέχνες όταν υποστήριζαν κάποιες αξίες που τις αγκαλιάζει ο κομμουνισμός και που μας χαρακτηρίζουν σε αυτό που λέμε άνθρωποι σήκωσαν πολύ ψιλά τον πήχη σε μη ρεαλιστικά πράγματα (μα είναι τέχνη και καλά έκανε από την πλευρά τις περισσότερο ενοχλημένος από κάποιες φιλελεύθερες φωνές –λόγιους- είμαι σε κάποια άλλα ζητήματα τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν)...

εδώ είναι και η ευθύνη τον ηγετών του κόμματος πήραν ένα λουλούδι και το έβαλαν στον πάγο πεισματικά μην αφήνοντας το να ανθίσει να εξελιχθεί (τυχαίο η σκόπιμο ώρες ώρες περνούν κάτι τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου ).... έμειναν στις πάγιες τοποθετήσεις τους λες και η κοινωνία είναι στάσιμη? και δεν αλλάζει? και δεν εξελίσσεται?και δεν δημιουργούνται νέες ανάγκες?και δεν υπάρχουν καινούρια δεδομένα????...

οικονομική θεωρία που δεν λαμβάνει υπόψη τις τον ΑΝΘΡΩΠΟ την διαχείριση φυσικών πόρων και περιβαλλοντολογικά ζητήματα είναι απαρχαιωμένη και εκ τον πραγμάτων είναι καταδικασμένη σε μαρασμό…

αν ζητούσαμε ποιο απλά πράγματα και ρεαλιστικά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε ποιο πολλά και ουσιαστικά πράγματα για όλη την ανθρωπότητα θα αποκτούσαμε περισσότερες φωνές να μας υποστηρίζουν χωρίς συμμαχίες δεν πάμε πουθενά
να σας δώσω μερικά παραδείγματα

1 πολλά θετικά μυαλά άκουσα να μας λένε ότι ο πλανήτης κινδυνεύει ( υπερθέρμανση , τρύπα του όζοντος κλπ) δεν άκουσα πέρα από προβληματισμούς και ανησυχίες να προτείνουν λύσεις θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο θα απαιτούσε από κάθε χώρα ξεχωριστά κάποια κονδύλια να διαθέτονται σε αναδασώσεις , προστασία τον δασών κλπ θα μου πείτε που θα βρεθούν τα χρήματα η λύση είναι πολύ απλή το ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό ταμείο ) ας μοιράσει χρήματα σε κάθε χώρα ανάλογα τις έκτασης ,του πληθυσμού τον γόνιμων εκτάσεων, του εκσυγχρονισμού που την χαρακτηρίζει (λόγο σε τέτοια ζητήματα και στη διαμόρφωση συντελεστών έχουν τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου) στο κάτω κάτω αν και αυτό δεν έχει τα χρήματα ας αναλάβει η παγκόσμια τράπεζα να τυπώσει χρήμα για αυτό τον σκοπό …
εφόσον είναι για το καλό τις ανθρωπότητας….

λυπάμαι τα πανεπιστήμια και τους εκφραστές τους που δεν πήραν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση μήπως ξέρετε καμία ιστοσελίδα επιστημόνων να μπω εκεί μέσα να τους κράξω?
Ε θα βρείτε και εσείς την ησυχία σας εδώ μέσα άλλους θα αρχίσω να ζαλίζω και όχι τους αναγνώστες αυτής τις ιστοσελίδας....

λυπάμαι και την πανεπιστημιακή ριζοσπαστική δυναμική και αγωνιστική νεολαία που μένει εγκλωβισμένη σε μη ρεαλιστικές θεωρίες

sinexizete

Ανώνυμος είπε...

sinexia
2 για το θέμα τον πολέμων πολλά θα μπορούσαμε να πούμε ας περιοριστούμε όμως στις συνέπειες αυτού και στη διαχείριση τους...
ένα παγκόσμιο κίνημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί που να απαιτεί κάθε χώρα να φιλοξενεί πρόσφυγες έως ότου τελειώσει ο πόλεμος μετά με την ευχή μας τους στέλνουμε στις χώρες τους μπορεί να μας χρειαστούν και κάποιοι άλλοι λαοί πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο βέβαια καλύτερα σε κάτι τέτοιο να είμαστε αχρείαστοι ..

κάθε χώρα να δέχεται ένα ποσοστό μεταναστών ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες τις , θρήσκευμα, αντιπαλότητες που τυχόν μπορεί να υπάρχουν (βλέπε σουνίτες σιίτες) καλλιεργήσιμες εκτάσεις τεχνολογική ανάπτυξη κλπ
(στην διαμορφώσει τον ποσοστών και πάλι έχουν λόγο τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου)



Ε και μη μου πείτε που θα βρεθούν τα χρήματα (παγκόσμια τράπεζα -πολύ μάνεϊ φιλαράκο)
έχετε και εσείς υπόψη σας κάποιες άλλες ανθρώπινες αξίες-ανάγκες (που να αφορούν γενικότερα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ΑΝΘΡΩΠΟΤΙΤΑ ) που θα έπρεπε να στηρίξουμε εγώ αρκετές για πείτε μου και εσείς καμία για να κάνουμε και κουβεντούλα...

Αν η τέχνη αφιέρωνε το ένα δέκατο σε κάτι τέτοιο από αυτό το χρόνο που αφιέρωσε στην αριστερά πιστεύω ότι θα ζούσαμε σε έναν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ …

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….


giannis

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολλά μας τα είπες κύριε καλοπροαίρετε giannis.
Άν είχεις διάθεση να συζητήσεις θα ρωτούσες για παράδειγμα:
"Ορέ καλόπαιδα τι είναι αυτή η "λαϊκή εξουσία" που μας έχετε πρήξει τα κοκόβια;"'Οχι, εσύ ήρθες έτοιμος να παραστήσεις τον ακομμάτιστο διανοούμενο.
Το "Κάπχος" είναι που δείχνει την ποιότητα της σκέψης κάποιου γιατί βρε μπαγαμπόντη αν ο επεξεργαστής δούλευε θα καταλάβαινε τι βλακεία γράφει.Επίσης, κατά "το κουκιά έφαγα-κουκιά μαρτυράω" όπως σε κόβω το πιο σοβαρό των αναγνωσμάτων σου είναι ο Τιραμόλα. Δεν είναι καν "χωριάτικη προφορά" όπως προσπάθησες να δικαιολογηθείς,είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΚΝΗΡΙΑ και τσαπατσουλιά με τις οποίες πασαλείβεις τα τρομερά σου σχόλια με αποτέλεσμα να πονάνε τα ματάκια των ανυποψίαστων επισκεπτών.
Αναρωτήθηκες επίσης-κουτοπόνηρα- αν επειδή δεν έχεις ανοίξει βιβλίο στη ζωή σου δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη. Να σου απαντήσω: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη για πράγματα που όχι μόνο δεν γνωρίζεις αλλά δεν ασχολήθηκες από τεμπελιά και βόλεμα μέχρι να ξεσπάσει η κρίση οπότε έπαψες να ιδιωτεύεις(ψάξτο σε κανα λεξικό) και έγινες "αγανακτισμένος".
Όσο για τις θέσεις του κόμματος που "της γνωρίζεις", άστο καλύτερα, να τα λές αυτά στα φιλαράκια σου στο FB να σε περνάνε για διανοούμενο.
Κρίμα βέβαια, γιατί ο "Ριζοσπάστης" έχασε έναν τέτοιο αρθρογράφο σαν κι εσένα-όπως μας ξέρασες σε προηγούμενο σχόλιο- του οποίου το μυαλό χαροπαλεύει μετά από θανάσιμη λαβωματιά στην άνιση μάχη που έδωσε με την χαμένη περίπολο των σημείων στίξης.
Και κάτι άλλο: Άμα θέλεις σώνει και καλά-καλά και σώνει να αμολάς ιστορικούς προς τους συνομιλητές σου διάλεξε ΚΑΠΟΙΟΝ διαφορετικό από τον Ηρόδοτο. Άντε καλό μου!
Κλείνοντας,
"λυπάμαι και την πανεπιστημιακή ριζοσπαστική δυναμική και αγωνιστική νεολαία που μένει εγκλωβισμένη σε μη ρεαλιστικές θεωρίες".
Αυτό το κομμάτι από το τελευταίο σου σχόλιο το αφιερώνω σε αυτούς που θα καθίσουν να σου απαντήσουν σοβαρά.

Αποτέτοιος
Κρείττον το μόκον φασιστάκο μου.Μη με ενοχλήσεις ξανά, δεν έχεις πλάκα πια και "Περαστικά ρε ΨΩΝΑΡΑ"

Ανώνυμος είπε...

Αποτέτοιος
apaksio na esxilitho me vlita san esena
tin leksi fasismo ti xrisimopoiis gia na apofigis kapoion pou lei kati pou den se volevei ma kalitera den se simferei to koma gia kapoious eine i epaggelmatiki tous kariera
giannis

Ανώνυμος είπε...

απευθύνομαι σε όλους τους αναγνώστες του άρθρου εκτος του ‘Αποτέτοιο’ διαβάστε σας παρακαλώ τα δυο προηγούμενα σχόλια ξέρω ότι η ανάγνωση και η κατανόηση τους θα σας δυσκολέψει … στο γραπτό λόγο έχω κάποιο πρόβλημα (δυσλεξία ) αν το διαβάσετε προσεχτικά σχολιάστε το

προς τους διαχειριστές αυτής τις σελίδας αν το βρίσκετε αξιόλογο κάντε το κτήμα σας στολίστε το με καλύτερες εκφράσεις όχι αλλαγές επί τις ουσίας και προωθήστε το προπάντων σε καθηγητές πανεπιστημίων ιδιαιτερα τον θετικών επιστημων…
η σκέψη μέσα έχει και κάτι από παγκόσμιο σοσιαλισμό αρκεί να εστιάσετε σωστά…

αν δεν το θέλετε δεν θα σας κουράσω άλλο πια για σας

giannis

Ανώνυμος είπε...

Λοιποοοον!
Για άνθρωπο που ¨για προσωπικούς λόγους δεν έβγαλε το γυμνάσιο" κατά δήλωση του είναι άξιο απορίας πόθεν η ικανότητα "στον διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό". Απορία επίσης προκαλεί-σε μερικούς των πιο ευκολόπιστων από τους αναγνώστες- πως "η χωριάτικη προφορά" έγινε δυσλεξία. Θα το καταπιώ όμως κι αυτό.
Τι περιγράφει τελικά η λέξη φασίστας; Παλιά("παλιά" μην φανταστείτε, π.κ δηλαδή προ κρίσης) υπήρχε μια αλάνθαστη επιστημονική μέθοδος που δεν απαιτούσε δα και γνώσεις διαφορικού λογισμού(ούιιιι). Περίμεναν οι καλοί άνθρωποι καλή ώρα, όνομα και μη χωριό να δούνε όταν θα γίνει χούντα ποιος θα χορεύει καλαματιανό και ποιος όχι για να βγάλουν τα ασφαλή τους συμπεράσματα.Τι να μας πει τώρα ο λενινάκος για ιμπεριαλισμούς και τέτοια.Φασισμός είναι να μην μπορεί να τραγουδάει ο Νιόνιος στις μπουάτ.
Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί πως από ανθρώπους που πριν λίγο -πάνω στην κουβέντα βρε αδερφέ-αποκάλεσες πρόβατα και άλλα ωραία δανεισμένα από την ζωολογία, τη φυτολογία ,την κοινωνιολογία και άλλες μαθηματικές επιστήμες(σε αυτές διακρινόμαστε ρε γιαυτό "είμαστε σκράπες στην έκθεση")ζητάς να φάνε το κουτόχορτο που σερβίρεις.
Πάντως, για ασφαλίτης δεν κάνεις, δεν μπορείς να εκμαιεύσεις ούτε κακάδι από τη μύτη σου. Το τι δουλειά κάνω εγώ ούτε περνάει από το κουκουτσάκι σου.Αλλά, σου φαίνεται παράξενο να ειναι ΚΑΠΧΙΟΣ-για να θυμηθούμε και την "δυσλεξία σου"-να είναι ταγμένος με το συμφέρον της τάξης του, αφού μόλις προσγειώθηκες στον δύσμοιρο τούτο πλανήτη

Αποτέτοιος
Έχω κι εγώ συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

giannis "η επιστροφή"

Για τους λάτρεις των αποσιωπητικών σαν κι εσένα, που συνταξιοδότησαν πρόωρα το συνταχτικό.Ένα απόσπασμα από το “ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΙΚΑ” του Ο.Εκο με την επισήμανση να κάνεις οικονομία,κρίση έχουμε.

“Ο συγγραφέας είναι ένας άνθρωπος που έχει αποφασίσει να ωθήσει τη γλώσσα πέρα από τα όριά της και έτσι αναλαμβάνει την ευθύνη ακόμα και τολμηρών μεταφορών: «Θαύμα σαν κι αυτό δεν ξαναντίκρισα στη φύση: να λούζεται με ήλιους και να σφουγγίζεται με ποταμούς». ' Ολοι θα συμφωνήσουμε ότι σ' αυτό το δίστιχο ο Αρτάλε υπερβάλλει, σαν καλός μπαρόκ ποιητής, αλλά τουλάχιστον δε ρίχνει την πέτρα κρύβοντας στη συνέχεια το χέρι του. Αντίθετα ο μη συγγραφέας θα έγραφε: «Να λούζεται ... με ήλιους και να σφουγγίζεται... με ποταμούς», σαν να ήθελε να πει «φυσικά αστειεύομαι».
Ο συγγραφέας γράφει για τους συγγραφείς, ο μη συγγραφέας γράφει για το γείτονα του διπλανού διαμερίσματος ή για το διευθυντή του τοπικού ταχυδρομείου και φοβάται (συχνά εσφαλμένα) ότι αυτοί δε θα καταλάβουν ή δε θα συγχωρήσουν την τόλμη του. Χρησιμοποιεί τ' αποσιωπητικά σαν συχωροχάρτι: θέλει να κάνει την επανάσταση αλλά με την έγκριση της αστυνομίας.
Το πόσο ολέθρια είναι τ' αποσιωπητικά μάς το δείχνει αυτός ο πρόχειρος κατάλογος παραλλαγών, οι οποίες αποκαλύπτουν τι θα πάθαινε η λογοτεχνία μας, αν οι συγγραφείς ήταν ντροπαλοί.
[…]
Για σκεφτείτε αν ο Μαρξ κι ο Έγκελς είχαν γράψει «Ένα... φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη" απλούστατα θα δημιουργούσαν αμφιβολίες για το κα­ τά πόσο ο κομουνισμός είναι κάτι το τόσο τρομερό και απόρθητο, μπορεί να έσπευδαν κατά πενήντα χρόνια τη ρωσική επανάσταση και μάλιστα με τις ευλογίες του Τσάρου, οπότε θα συμμετείχε και ο Ματσίνι.
Αν όμως είχαν γράψει «' Ενα φάντασμα ... πλανιέται πάνω από την Ευρώπη»; Λοιπόν, πλανιέται ή δεν πλανιέται; Υπάρχει; Πού είναι; ' Η μήπως τα φαντάσματα, σαν φαντάσματα που είναι, εμφανίζονται κι εξαφανίζονται αστραπιαία, εν ριπή οφθαλμού, και δε χάνουν τον καιρό τους με περιπλανήσεις; Αλλά το πράγμα δεν τελειώνει εδώ. Κι αν είχαν γράψει «Ένα φάντασμα πλανιέται ... πάνω από την Ευρώπη»; Θα εννοούσαν ότι υπερβάλλουν, ότι το φάντασμα το πολύ πολύ να τριγυρνάει στην Τρέβ και όλοι οι άλλοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι; 'Η θα εννοούσαν ότι το φάντασμα του κομουνισμού ήδη είχε εξαπλωθεί σε Βόρεια και Νότια Αμερική και πιθανώς και στην Αυστραλία;”

επίλογος,
Οι ιδέες εκπέμπουν σήμα κινδύνου καθώς θαλασσοπνίγονται στην τρικυμία των αβαθών του κρανίου σου.Δεν είναι του 'Οσκαρ Ουάιλντ όπως λέτε στα φεισμπούκια, δικό μου είναι ψηλέ αλλά στο χαρίζω: κάνει τρομερή εντύπωση στα γκομενάκια.
Άντε παλληκάρι μου ξενιτεμένο, καλά ξεμπερδέματα.Και μην κλαίς θα σου πάρω τσικουλάτο να γλυκαθείς.

Αποτέτοιος

Ανώνυμος είπε...

Αποτέτοιος

καταρχάς δεν είπα ότι δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο απλά απάντησα στην ειρωνεία σου με έναν διαφορετικό τρόπο....
πανεπιστημιακές γνώσεις έχω αποκτήσει σε ποιο τμήμα αποφοίτησα μάντεψε το?
μέλος τις πανσπουδαστικής υπήρξα οποτε βάζο και τον εαυτό μου μέσα καταλαβαίνεις που?
πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα κάνει κάποια βήματα μπροστά αν περιοριστούμε στο γενικότερο καλο τις ανθρωπότητας σε πράγματα που δεν μπορεί να διαφωνήσει ανθρωπινου νους…
άλλο ένα παράδειγμα για να γίνω ποιο κατανοητός η κοινωνική πολιτική .. αν κάθε χωρα έπαιρνε κάποια χρήματα για την υγεία ας πούμε ώστε να τα διαθέσει όπου θέλει αυτή είτε σε κρατικά νοσοκομεία είτε σε ιδιωτικά κέντρα άραγε θα ήταν καλο ?

αν συμφωνείς σε κάτι τέτοιο αναλαμβάνεις τον ρολο που ανέθεσα στους διαχειριστές ( πραγματικά θαυμάζω το λέγειν σου και ξέρω και τις προσωπικές αδυναμίες μου

έχουμε να πούμε πολλά )


giannis

Ανώνυμος είπε...

Το να λες οτι ειναι καθολικη η κοινωνικη πολιτικη την στιγμη που μιλαμε διαρκως για την καταργηση της κοινωνικης ασφαλισης εγω το λεω εκτος τοπου και χρονου.

Ο.Χ.Ε.Π.

Ανώνυμος είπε...

giannis

γιατι μια χωρα να εδινε λεφτα σε ιδιωτικα κεντρα υγειας? που θα εβρισκε τα χρηματα για να τα δωσει σε ιδιωτικα κεντρα?
γιατι να υπαρχουν ιδιωτικα κεντρα υγειας εαν υπηρχε σωστο συστημα υγειας?

ποια ειναι αυτα τα πραγματα που δεν μπορει να διαφωνησει ο ανθρωπινος νους?

δεν ζουμε στο στρουμφοχωριο που η υπερτατη καλοσυνη των smurfs καταφερε να μετατρεψει τη στρουμφιτα απο δημιουργημα,κατασκοπο και δολιοφθορεα, του κακου δρακουμελ σε ενα ακομα καλοκαγαθο στρουμφ.

Ακυρος

Ανώνυμος είπε...

efxaristo gia to τσικουλάτο

Ανώνυμος είπε...

απλούστατα γιατί για κάποιες πανανθρώπινες αξιες που πρέπει να εξυπηρετηθούν όπως ανάφερα σε προηγούμενα σχολια τα λεφτά μπορούν να βρεθούν το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κίνημα και να βάλουμε μέσα στο παιχνίδι τα πανεπιστήμια....
από κι και πέρα θα βρεθεί η λύση δύσκολα μεν αλλα διατηρώ τις ελπίδες μου ...
δεν μπορώ να επιβάλω σε κάποια χωρα αυτού του πλανήτη να επιλέξει αυτό η το άλλο οικονομικό μοντέλο για το λόγο αυτό μιλώ είτε για ιδιωτικά κέντρα ( για την χωρα x ) είτε για κρατικά νοσοκομεία ( για την χωρα ψ )


η κινητοποίηση τις πανεπιστημιακής ριζοσπαστικής δυναμικής και αγωνιστικής νεολαίας με την υποστήριξη των πανεπιστημίων μπορεί να δώσει τις λύσεις

Ανώνυμος είπε...

απλούστατα γιατί για κάποιες πανανθρώπινες αξιες που πρέπει να εξυπηρετηθούν όπως ανάφερα σε προηγούμενα σχολια τα λεφτά μπορούν να βρεθούν το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κίνημα και να βάλουμε μέσα στο παιχνίδι τα πανεπιστήμια....
από κι και πέρα θα βρεθεί η λύση δύσκολα μεν αλλα διατηρώ τις ελπίδες μου ...
δεν μπορώ να επιβάλω σε κάποια χωρα αυτού του πλανήτη να επιλέξει αυτό η το άλλο οικονομικό μοντέλο για το λόγο αυτό μιλώ είτε για ιδιωτικά κέντρα ( για την χωρα x ) είτε για κρατικά νοσοκομεία ( για την χωρα ψ )


η κινητοποίηση τις πανεπιστημιακής ριζοσπαστικής δυναμικής και αγωνιστικής νεολαίας με την υποστήριξη τον πανεπιστημίων μπορεί να δώσει τις λύσει


giannis

Ανώνυμος είπε...

telos panton an diavasete ola ta sxolia tis selidas aftis katalavenete pos kapoioi aristeroi i kalitera pseftoaristeroi ( pou malon eine ke oi perisoteroi )eine sto foul fasistes ...
afto katalava edo mesa ...
arage exei episkepsimotita afti i selida i dio tria atoma milane me diaforetika onomata??????
kali sinexia sto diskolo ergo tis psixanalisis ma den sas ftanei afto e parte ke kana xapaki tha sas kanei kalo...ante gia

Ανώνυμος είπε...


Τα σα εκ των σων, τα άγια της αγίοις είναι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Μετά φόβου λαού προσέρχεστε
Τη στιγμή που αγωνίζεται η αγροτιά και η εργατιά να ξεπεράσει τα ψευτοδιλήμματα και να χειραφετηθεί ΔΕΝ υπάρχει άλλο θέμα.
Με την αρχαιοελληνική λογική της ύβρεως αποτελεί άγος και ο ένοχος εντέλει κατακεραυνώνεται όταν η κενότητα του(ένα πουκάμισο αδειανό) τον ξεγελά έτσι ώστε με έπαρση να “μοιράζει ρόλλους.”
Μέχρι να αποκαλύψουν οι αμερικάνοι πως στο Roswell όντως κατέπεσε δίσκος και όχι φλυτζανάκι ,η φράση «αν κάθε χωρα έπαιρνε κάποια χρήματα για την υγεία ας πούμε ώστε να τα διαθέσει όπου θέλει αυτή είτε σε κρατικά νοσοκομεία είτε σε ιδιωτικά κέντρα άραγε θα ήταν καλο ?”
παίρνει το μεγάλο βραβείο σαχλαμάρας, τη στιγμή μάλιστα που τα μεγάλο κεφάλαιο στην υγεία, από την περίθαλψη ως το φάρμακο αιμοδοτείται επί δεκαετιών από το αίμα του εργάτη, του αγρότη και του υπάλληλου μέσω αυτού που ο πορτοσάλτε ονομάζει σύστημα υγείας ενώ τα δημόσια νοσοκομεία αφήνονται στην τύχη τους και η υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Η άλλη τιμωρία της ύβρεως είναι να καταδικάζεται κανείς να ανακαλύπτει τον τροχό μόλις ξετσουτσουρδώνει πολιτικά. Αυτή την προκατασκευασμένη, πλαστική «ανεξαρτησία πνεύματος» και «ελευθεροφροσύνη» την χρησιμοποιεί σαν ταπεράκι για να φυλάει μέσα στο ψυγείο την ημιμάθεια του αλλά κυρίως την ταξική του ασυνειδησία για να μείνει αμόλυντη από «βλαβερές ιδεολογίες».
Οι κλασσικοί απέδειξαν επιστημονικά πως ποτέ δεν υπάρχει αυτό το γενικό, αυτό το «πανανθρώπινο καλό» όσο η κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις, όσο υπάρχουν εκμεταλλευτές δηλαδή. Ουδετερότητα στην πάλη των τάξεων δεν νοείται, η «ανεξαρτησία» είναι μια οφθαλμαπάτη ,καταπράσινη και λαχταριστή από μακριά, μα στο τέλος μένεις με την άμμο να κυλάει καυτή στη χούφτα σου. (Το πιασες το υπονοούμενο ε;)
Τελειώνοντας, αν απαριθμήσουμε όλους τους πρώην, τα ταξικά ναυάγια τύπου λαφαζάνης για να εξάγουμε κάποια πολιτικά συμπεράσματα, η κατηγορία «σχολιαστές μπλογγόσαφαιρας» θα έπιανε την θέση 10στη νιοστή αρκετά πιο κάτω απο τον κύρτσο που είναι κατηγορία –και καταδίκη-από μόνος του.

Όταν ανακαλύψεις και το σχοινί, τράβα να δεις αν έρχομαι.Αριστερός είσαι εσύ και όλο σου το σόι ψυχάκια.
«Ντύρινγκ ζεις, εσύ τον οδηγείς»

Αποτέτοιος